Utorak, 31.12.2013.

15:00

Miloševićima oduzeta kuća u Užičkoj

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažnom presudom je oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od naslednika Slobodana Miloševića.

Izvor: Tanjug

Miloševiæima oduzeta kuæa u Užièkoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Uroš

pre 10 godina

@ "Uroše, smiri strasti i pročitaj vest ponovo, polako, sa razumevanjem ... bar probaj. Nije problem što su neki otkupljivail svoje stanove za 5 DEM (u to vreme su toliko i koštali, zahvaljujući fenomenalnoj brzini padanja dinara), već to što je Milošević otkupio dva komada ... osim toga, u vreme kada je on to uradio inflacija nije bila toliko visoka. Eh, da je bar to jedina zloupotreba koju je napravio ...
(Goran, 31. decembar 2013 21:51)"

Uroš je vrlo smiren i veoma dobro razume krivicu Miloševića u ovom slučaju i jasno mi je da je kriv zato što je otkupio i drugo imanje!
Ali se ne može poreći da su mnogi otkupili stanove za DŽABE u tom periodu pa je to uradio i naš predsednik tadašnji. Ko je to dozvolio, a ko se nije pobunio već je ćutao i radio i uzimao kako mu odgovara, to je pitanje za sve nas! Gotovo svi su rešili stambeno pitanje u tom periodu veoma lako i bezbolno!
A sad vi, Gorane, pročitajte ponovo šta sam napisao i razmislite da li je bilo realno da se otkupi celokupna stambena infrastruktura za promil realne vrednosti? Ro su sve bile nečije pare uložene u izgradnju, a onda, šta? Nema para nazad i domino efekat je neizbežan! Ono što se godinama stvaralo i gradilo otišlo je u nepovrat, a onda smo se mi začudili kako nam polako propadaju firme. Jednostavno smo sami i uz pomoć kojekakvih "stručnjaka, eksperata i spasioca" pojeli sve što se pojesti može!
Mislite o tome ako možete, jel? I bez strasti, jel?! I svakako preporučujem ogledalo! Ako me razumete!

maja

pre 10 godina

najveca srbenda svih vremena trebao je bolju politiku da vodi da bude mudriji vecna ti slava! molim za oprostaj 5 oktobra 2000 godine,kad sam bio u neredima!
Pre smo lupali u serpe, sada se lupamo u glavu, ali imamo bogate evropejce. Vuka Cedu, Ruzicu, Miskovica,sve demokrata do demokrate. A neka smo vala ugledali to svetlo na kraju tunela.

NeLupajTe

pre 10 godina

Sad je Sloba kriv za sve, a ovi sto su se ovajdili iz njegovih ledja pre i posle nisu nista. Odakle nasim ministrima milioni, svaki lider neke partije, milionski biznis. Poceli u patikama a sada djipovi i racuni po inostranstvu. Za sta okrivljuju Miru Markovic, sto je sluzavki dodelila neki stan, verovatno i bio nesto.A posle njih svaki director firme je dodelio svojoj ljubavnici stan u elitnom delu beograda. Cak su kupovali zemljiste milionske vrednosti, pod pasnjake prve klase u Beogradu. Da se razumemo nije Sloba bio cvecka. ali na kontu njega su se i danas pljacka, Slobo je kriv.

evropejac

pre 10 godina

Bravo za pravni sistem!Jako bitan trenutak i sa istorijskog stanovišta.
SVAKA ČAST!
(jedan Kecman, 31. decembar 2013 18:03)
To je samo jedna kuca, a ovi su posle njega drzavu razvalili, i ti slavis, opljackano je sve sto je moglo da se proda,e nek nam je Milosevic kriv za sve pa i nase neznanje.

Crni

pre 10 godina

Dace Bog pa ce i vucica, nikolica, dacica, dinkica... neko pitati kako su kupili njihove nekretnine.
(njihova imena samo malim slovom, 31. decembar 2013 23:49)
A hoce li da pitaju Canka, Pajtica, Cedu, Miskovica, Draskovica, ili su oni izuzeti iz tog procesa?

Dragan

pre 10 godina

Da li ce snositi kakve sankcije jer su tolike godine imali bespravnu drzavinu?
Bilo bi posteno da drzava naplati taj trosak , kao i trosak parnicnog postupka iz njihove preostale imovine u Srbiji.

Lale

pre 10 godina

@Mika,
"Srbija ne treba da se stidi Milosevica...".
Ne, nego treba da se stidi svog naroda koji se je tako istinski odusevljavao njime i tom rezimu.

Mika

pre 10 godina

Sloba je covek koji nije imao prevelikog izbora, bio je na celu drzave koja je odavno osudjena na propast. Morao je uci u rat, nije imao drugog izlaza, od samog pocetka je bio svestan protiv koga ratuje, tako da je od teritorije dao sve sto se trazilo/moralo.

U Hag smo ga poslali kao psa, on se tamo casno borio, ne za sebe, nego za narod i svaka mu cast na tome.

Neko je morao biti kriv, izabrali su njega, pripisali su mu sve najgore, od zlocina, genocida do smejurije o Velikoj Srbiji, a sto je jos gore i mi smo to prihvatili.

Srbija ne treba da se stidi Milosevica.

Kriger

pre 10 godina

@
Zar Milosevic da bude na naslovnoj za docek? Zar nije dovoljno sto Ceca peva?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pitanje, 31. decembar 2013 21:58)

Stvarno ljudi!? Novogodišnje veče, sa "udarne" vesti mi se smeje ova utvara od Zlobe, na mom omiljenom site-u!?
Pevaljka-krimos nastupa u BG-u!?
Znači, 2014. Bolje da nas nema!
RUŽAN SAN!

zarko

pre 10 godina

Haha uzeo mu njegov djak Ivica. Pa lepo ga je i naucio. Kada bi znali koliko su novca izvukli politicari iz Srbije u zadnjih 25god verujem da bi i otpad iz Vince pobegao. Zao mi je srba koliko su primitivni i bedni,sto sa takvima delim drzavu. Ajmo narodno veselje...ceca...izbori...hapsenje miskovica...

Goran

pre 10 godina

Uroše, smiri strasti i pročitaj vest ponovo, polako, sa razumevanjem ... bar probaj. Nije problem što su neki otkupljivail svoje stanove za 5 DEM (u to vreme su toliko i koštali, zahvaljujući fenomenalnoj brzini padanja dinara), već to što je Milošević otkupio dva komada ... osim toga, u vreme kada je on to uradio inflacija nije bila toliko visoka. Eh, da je bar to jedina zloupotreba koju je napravio ...

(Milos, 31. decembar 2013 18:07)

pre 10 godina

Milose, bravo za komentar.Toliko su novca odneli na Kipar i u Moskvu da mogu da kupe ladno pola Dedinja.Jedna vila, manje ili vise, nista im ne znaci.
Sredio je narod Karadjordjevicima dcorce, vile, prosirio, odrzavao i sad klicu sto im se sve to vraca.Naravno nece dati niko ni dinara za sve to, nego su svi srecni i zadovljni sto su ponovo u svojoj zemlji.A odneli su sve kao i Milosevici.Nikad nam pamet nije bila jaca karakterna odlika.

maldini

pre 10 godina

Kako vas bre nije sramota,bando! Ako je kuca protivpravno otkupljena i sud je tako presudio,to je to. Ali vasi bedni komentari,mishevi iz rupe,nikogovici...e to je Srbija,vi ste Srbija za koju se ne treba boriti,koju treba upropastiti..takvih gmazova nema kod Hrvata,Slovenaca,Siptara...nigde nema ovoliko nishtavila.

Uroš

pre 10 godina

A sad svi koji su otkupili stanove za 5 maraka da ih vrate! Zakon je za sve jednak!
Licemerje raste sve više!
I treba da mu se oduzme, jer je, verovatno nerealno da takvo imanje košta 5000 maraka, ali sada treba i svi koji su plaćali stanove 5-10-16-50 maraka da vrate stanove ili da ih siplate!
Sve je jadnije, a sve je očitije da je jadno!
Srećna vam nova godina i želim vam svima ogledalo!

Goran

pre 10 godina

Poslednji pravi predsednik Srbije koji je polozio svoj zivot za svoj narod! Do poslednjeg daha se borio za cast srpskog naroda, nikada nije optuzio ni jednog politickog protivnika, kao sto su to radili neki optuzeni u Hagu, da bi sebe spasao! Hvala Ti predsednice, bio si veliki Srbin, covek i pravi vodja!

mi nismo narod,mi smo obicno stado

pre 10 godina

A sada da se vrati kuća starim vlasnicima( pre 1945)!
(Evropa, 31. decembar 2013 16:57)

A zasto bi se vracala starim vlasnicima?Mislis da su ti koji su pre 1945. imali takvu vilu te pare posteno zaradili?Sa svojih 10 prstiju u znoju lica svog?
Pa to su uglavnom sve "biznismeni",tajkuni i politicari tog vremena...I danas se kao protiv takvih borimo?!A u stvari sta?!
U stvari jedna potpuna nesvest u glavama!

Konstatacija

pre 10 godina

Otkupio drzavnu imovinu za 5000 maraka.Sto meni nisu ponudili za tu cenu? Gospodja Mira je je umislila da kao Jovanka Broz treba da stanuje u Uzickoj.To joj je dedovina

Mile sa Čubure

pre 10 godina

Nije njemu oduzeta kuća u Tolstojevoj, u kojoj je živeo i ranije je otkupio, nego kuća od 90-tak kvadrata, koju je otkupio za vreme bombardovanja, a sve sa namerom da proširi svoje dvorište...
I dok je druge optuživao za veleizdaju, on je mislio samo na sebe...
Odluku o otkupu te druge kuće morala je da podrži tadašnja vlada u kojoj su sedeli ljudi koji i sad vode državu (Nikolić-potpredsednik, Vučić-ministar, Daćić i Vulin potparoli JUL-a i SPS-a. I sad nas oni ubeđuju da je od 2000-te sve krenulo nizbrdo. A šta je dotle bilo ovde-Švajcarska?

gradjanin

pre 10 godina

E, ovo je stvarno jad i beda, da se sada junace nad mrtvim Milosevicem. Ispada da je on jedini u Srbiji koji je prigrabio ono sto mu ne pripada. Ostali su cisti!!! Ili, ceka se da i oni umru pa da im onda zakuca pravda na vrata, pardon, na grob. To je ono sto politicki vrh zove: imali smo pljackasku privatizaciju. Pljacka, a pljackasa nigde. Dok ne umru. Onda cemo da im sudimo, a, mozda cemo i da ih streljamo.

boris67

pre 10 godina

aj, komentatori i vi vratite stanove sto otkupiste za 10dm. hocete? ako ne, tisina.
hoce sud da oduzme vile po dedinju koje su kupljene po istom zakonu?
ja sam da se svima oduzme. i nemojte ono "ja sam zaradi taj stan". sto ga sad ne zarade.
usput, za vreme Milosevica, niko nije moga da tera ljude sa posla i iz stanova. a danas?

game over

pre 10 godina

Kada vidim Slobinu sliku vidim poslednjeg pravog predsednika i čoveka koji je imao stav i stas za takvu funkciju posle njega svi mi izgledaju kao da su iz nekog crtanog filma ispali nebitno dali se slazete sa njegovom politikom ipak morate da ga poštujete kao Predsednika!

Pravnik

pre 10 godina

Gradjanka

Zato sto se ovde utvrdjuju cinjenice i tumacenje zakona o upisu prava na nekretninu. Stranke u sporu nisu duzne da prisustvuju ili nije neophodno prisustvo stranaka u sporu

Jovan

pre 10 godina

@ 100kvm za 5 soma DM, posle se i dalje čudimo kolke kredite vraćamo i kome sve, i zašto nam se još crnje piše... sunce nikada neće izaći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x y z, 31. decembar 2013 15:59)

Ček', brajko moj, nije još ništa gotovo. Tek predstoji vraćanje "demokratsko oslobodilačkih kredita, pomoći i bespovratnih sredstava"! Zamazivanje očiju je srpski specijalitet broj jedan! Sad je sve rešeno čim su im uzeli kuću, kad je prodaju sve će dugove da vrate, a mi odmah ulazimo u EU!
Tužna Srbijo, onda bi svi koji su orkupili stanove za džabe 90-tih morali da ih vrate ili da ih plate po realnoj ceni!

D.POPOVIC

pre 10 godina

Kuca od 100 kvm + 2,25 ha placa = 5000 DEM (2500 eura). Na trzistu to kosta oko 23 miliona eura. Ne secam se sta sam hteo dalje da napisem. Znam samo da je mnogo vulgarno.

medijski rat

pre 10 godina

Bogami... ja koliko se secam, mi tu kugu sami izabrasmo na slobodnim izborima. I to ne jednom nego nekoliko puta... A jos nismo nista naucili... i opet sve ispocetka. Dok ja ovo pisem jedan novi takav se upravo radja...
(istina&pravda, 31. decembar 2013 17:32)
Da bi narod birao na demokratski nacin(vecinski)potrebno je vise uslova.Najvazniji su da je dobro obavesten(pravovremeno i tacno) i da je zreo,tj.sposoban da samostalno donosi racionalne odluke.U slucaju da nisu ispunjeni ovi osnovni uslovi, demokratija se okrece u svoju suprotnost gde dve budale nadglasaju jednog pametnog.Oni koji poseduju medije i koji znaju da manipulisu sa njima mogu da pobede na svakim izborima!
p.s.Ovi novi su otisli korak dalje u manipulaciji jer i ne cekaju da ih drugi zaduzeni za to hvale,hvale se sami, puno i bezobrazno!

Gradjanka

pre 10 godina

Drzava ima pravo da konfiskuje imovinu ali zasto se konfiskacija zove ''sudska odluka'' kad je kuca konfiskovana a ne presudom oduzeta? Slazem se da je oduzeta ali se pitam kako moze sudska odluka da se donese bez saslusanja stranaka u sporu?

Milos

pre 10 godina

Ako, samo jos da nekako vratimo one milione..ma sta milione, milijarde koje su izneli, jao koje pare su nam pokrali, e moj narode glupi!

miki

pre 10 godina

Da je sreće i pameti on i svi njegovi sledbenici, koji su se bezgranično obogatili na pogubnoj ideologiji za Srbiju, morali bi da budu za pamćenje procesuirani. Ovako, drugovi pogrešili, ispraviće se a ono što su dobili i uradili - nikom ništa!

vec-vidjeno

pre 10 godina

Ali su zato odneli bilione u Majku Bratsko/Brdsku Rusiju.
Jadni smo mi sto nas je takava kuga zakacila u zivotu.
(kif, 31. decembar 2013 15:44)
A ti si video bilione, bolje da vrate ovi sto su opljackali Agro banku, tu bar imaju dokazi, dvanestogodisnji rad zutih, svi dizu kredite a niko ne vraca.

komentator

pre 10 godina

E baš je vest, ubilo se. Koga to zanima? Sloba je mrtav, a ovo dvoje se neće vraćati, ćerka mu je u C.Gori. Baš ste našli da se dokazujete.

pogledaj svoj dom Andjele!

pre 10 godina

Ko o cemu,a mi o proslosti i stanovima!?Nece me ova vest niti obradovati,niti rastuziti,a kamoli obogatiti!Sve u krug "sjasi kurta da uzjase murta" a narodu srpskom:"hleba (ako ga mogu kupiti) i igara (ako ih mogu platiti)"!Sve ovo zamesise neki novi "pekari",juce su,danas ce a i u buduce ce!A ti narode,zabij i dalje glavu u pesak!Dodje nam da napravimo novog "masinbravara" od blata,on ni zeni pokojnoj nije ostavio nista!
Na Balkanu,nista novo,Srbija se umiriti ne moze i nece!Pljuni i zapevaj moja Srbijo,samo ti je jos to preostalo!

Archer

pre 10 godina

Daleko od toga da pokusavam da branim bilo koga, pogotovo one koji su pohlepni I misle samo na sebe. Koliko ja znam nase drustvo i drzava su samo jednom bili uredjeni po civilizovanim principima. Za vreme Cara Dusana i njegovog zakonika. Medjutim, imam jedno pitanje za sve ove ostrascene sto bi I dalje da jasu bagere, pale Skupstine, tuku homoseksualce, mrze, otimaju, masu pistoljima, slusaju pevaljke, ne tusiraju se, ne peru zube, gledaju Farmu itd. A, pitanje je, sta je to bolje posle Milosevica!? Jel rasprodata zemlja, pokradena imovina I nase pare. Jedina razlika je da ti koji kradu nose drugacije "dresove" I "igraju" za drugi tim. Nece skoro svanuti kod nas.

Acomanijak

pre 10 godina

Dal' stvarno jos postoji bog i pravda na Balkanu? Sada jos samo hiljadima na ovim prostorima da oduzimaju ono sto nisu posteno zaradili, nego preko ledja nevinih i nesrecnih ljudi/zrtava. Neka,neka sve to neko odozgo gleda.

samo ja

pre 10 godina

A kada ce Vojsci Srbije biti vracen stadion JNA?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Siguran glas, 31. decembar 2013 15:49)
JNA je bila Jugoslovenska Vojska!
tada bi trebalo prodati i platiti ostale Republike SFRJ

cakani

pre 10 godina

najveca srbenda svih vremena trebao je bolju politiku da vodi da bude mudriji vecna ti slava! molim za oprostaj 5 oktobra 2000 godine,kad sam bio u neredima!

istina&pravda

pre 10 godina

Ali su zato odneli bilione u Majku Bratsko/Brdsku Rusiju.

Jadni smo mi sto nas je takava kuga zakacila u zivotu.
(kif, 31. decembar 2013 15:44)

Bogami... ja koliko se secam, mi tu kugu sami izabrasmo na slobodnim izborima. I to ne jednom nego nekoliko puta... A jos nismo nista naucili... i opet sve ispocetka. Dok ja ovo pisem jedan novi takav se upravo radja...

Xepoj

pre 10 godina

Otvoriti dom za ratnu sirocad i nezbrinutu decu.A ostatku demonske porodice oduzeti drzavljanstvo ako vec ne mogu da ih privedu pravdi i osude za sva zla koja su naneli srpskom i ostalim narodima.

Crni

pre 10 godina

Koja sprdacina, prvo im se zabrani povratak u zemlju pod pretnjom hapsenja,a onda famozna presuda bez prava na odbranu, hoce li Vuk i Dana da vrate sve sto su nahapali dok su bili uz Milosevica. I posle kada su Djindjica posle tri mjeseca skinuli sa vlasti da ne bude gradonacelnik Beograda. Ajde ako se usude, cjelo Bjelo Polje se ovajdilo.

Djordje

pre 10 godina

Kako je to sud presudio bez saslusanja sina, cerke i supruge a koji su navodno bili tuzioci. Cisto sumnjam premda je dobro oduzeti sve nezakonito steceno ali postenim sudjenjem i zakonskom procedurom.
Sudije pisu da su odrzavala rocista kojih nikada nije ni bilo. E, za tako nesto buhahahaha....

DRAŽA KG

pre 10 godina

Pa ljudi moji, Deda Mraz postoji!
Pa ovo mi je najbolji novogodišnji poklon u životu!
Srećna Nova 2014-ta svim građanima Srbije a posebno sudijama apelacionog suda!

zato ne verujem u borbu protiv kriminala i korupcije.

pre 10 godina

Ajde to uradite isto sa aktuelnim političarima na vlasti i u opoziciji. Danas svi žive po vilama, skupocenim stanovima i voze kola koja su skuplja od mog stana.
P.S Ajde bar zaplenite Jovanču ako smete...

petar

pre 10 godina

A gde ce sad da zive
Ivica istera tatu na ulicu,preko noci od socijaliste demokrata a od patriote evropejac
Ivice vreme je da se vratis u opoziciju i to trajno

x y z

pre 10 godina

100kvm za 5 soma DM, posle se i dalje čudimo kolke kredite vraćamo i kome sve, i zašto nam se još crnje piše... sunce nikada neće izaći.

george wordy

pre 10 godina

Sada je treba vratiti pravim vlasnicima, kao i kuću u kojoj živi supruga pokojnog doktora Zorana Djindjića. "Restitucija" je pravi pokazatelj karaktera Vlasti.

Vlada

pre 10 godina

Ovo je naravno potpuno u redu i nadam se da se nece dalje povlaciti po sudovima sa nekim bezumnim pokusajima cerkice, koja pateticnim pokusajima da dokaze da je u pitanju pomocni objeka samo pokazuje koliko je dno.

Sledeca stvar, jednina moguca, je da se kuca, tj nekretnina vrati ljudima od kojih je oduzeta komunistickim terorom koji je poceo 1945. Da vidimo...

zato ne verujem u borbu protiv kriminala i korupcije.

pre 10 godina

Ajde to uradite isto sa aktuelnim političarima na vlasti i u opoziciji. Danas svi žive po vilama, skupocenim stanovima i voze kola koja su skuplja od mog stana.
P.S Ajde bar zaplenite Jovanču ako smete...

george wordy

pre 10 godina

Sada je treba vratiti pravim vlasnicima, kao i kuću u kojoj živi supruga pokojnog doktora Zorana Djindjića. "Restitucija" je pravi pokazatelj karaktera Vlasti.

istina&pravda

pre 10 godina

Ali su zato odneli bilione u Majku Bratsko/Brdsku Rusiju.

Jadni smo mi sto nas je takava kuga zakacila u zivotu.
(kif, 31. decembar 2013 15:44)

Bogami... ja koliko se secam, mi tu kugu sami izabrasmo na slobodnim izborima. I to ne jednom nego nekoliko puta... A jos nismo nista naucili... i opet sve ispocetka. Dok ja ovo pisem jedan novi takav se upravo radja...

petar

pre 10 godina

A gde ce sad da zive
Ivica istera tatu na ulicu,preko noci od socijaliste demokrata a od patriote evropejac
Ivice vreme je da se vratis u opoziciju i to trajno

x y z

pre 10 godina

100kvm za 5 soma DM, posle se i dalje čudimo kolke kredite vraćamo i kome sve, i zašto nam se još crnje piše... sunce nikada neće izaći.

Archer

pre 10 godina

Daleko od toga da pokusavam da branim bilo koga, pogotovo one koji su pohlepni I misle samo na sebe. Koliko ja znam nase drustvo i drzava su samo jednom bili uredjeni po civilizovanim principima. Za vreme Cara Dusana i njegovog zakonika. Medjutim, imam jedno pitanje za sve ove ostrascene sto bi I dalje da jasu bagere, pale Skupstine, tuku homoseksualce, mrze, otimaju, masu pistoljima, slusaju pevaljke, ne tusiraju se, ne peru zube, gledaju Farmu itd. A, pitanje je, sta je to bolje posle Milosevica!? Jel rasprodata zemlja, pokradena imovina I nase pare. Jedina razlika je da ti koji kradu nose drugacije "dresove" I "igraju" za drugi tim. Nece skoro svanuti kod nas.

Xepoj

pre 10 godina

Otvoriti dom za ratnu sirocad i nezbrinutu decu.A ostatku demonske porodice oduzeti drzavljanstvo ako vec ne mogu da ih privedu pravdi i osude za sva zla koja su naneli srpskom i ostalim narodima.

Crni

pre 10 godina

Koja sprdacina, prvo im se zabrani povratak u zemlju pod pretnjom hapsenja,a onda famozna presuda bez prava na odbranu, hoce li Vuk i Dana da vrate sve sto su nahapali dok su bili uz Milosevica. I posle kada su Djindjica posle tri mjeseca skinuli sa vlasti da ne bude gradonacelnik Beograda. Ajde ako se usude, cjelo Bjelo Polje se ovajdilo.

zarko

pre 10 godina

Haha uzeo mu njegov djak Ivica. Pa lepo ga je i naucio. Kada bi znali koliko su novca izvukli politicari iz Srbije u zadnjih 25god verujem da bi i otpad iz Vince pobegao. Zao mi je srba koliko su primitivni i bedni,sto sa takvima delim drzavu. Ajmo narodno veselje...ceca...izbori...hapsenje miskovica...

cakani

pre 10 godina

najveca srbenda svih vremena trebao je bolju politiku da vodi da bude mudriji vecna ti slava! molim za oprostaj 5 oktobra 2000 godine,kad sam bio u neredima!

Vlada

pre 10 godina

Ovo je naravno potpuno u redu i nadam se da se nece dalje povlaciti po sudovima sa nekim bezumnim pokusajima cerkice, koja pateticnim pokusajima da dokaze da je u pitanju pomocni objeka samo pokazuje koliko je dno.

Sledeca stvar, jednina moguca, je da se kuca, tj nekretnina vrati ljudima od kojih je oduzeta komunistickim terorom koji je poceo 1945. Da vidimo...

Milos

pre 10 godina

Ako, samo jos da nekako vratimo one milione..ma sta milione, milijarde koje su izneli, jao koje pare su nam pokrali, e moj narode glupi!

Goran

pre 10 godina

Poslednji pravi predsednik Srbije koji je polozio svoj zivot za svoj narod! Do poslednjeg daha se borio za cast srpskog naroda, nikada nije optuzio ni jednog politickog protivnika, kao sto su to radili neki optuzeni u Hagu, da bi sebe spasao! Hvala Ti predsednice, bio si veliki Srbin, covek i pravi vodja!

vec-vidjeno

pre 10 godina

Ali su zato odneli bilione u Majku Bratsko/Brdsku Rusiju.
Jadni smo mi sto nas je takava kuga zakacila u zivotu.
(kif, 31. decembar 2013 15:44)
A ti si video bilione, bolje da vrate ovi sto su opljackali Agro banku, tu bar imaju dokazi, dvanestogodisnji rad zutih, svi dizu kredite a niko ne vraca.

Mile sa Čubure

pre 10 godina

Nije njemu oduzeta kuća u Tolstojevoj, u kojoj je živeo i ranije je otkupio, nego kuća od 90-tak kvadrata, koju je otkupio za vreme bombardovanja, a sve sa namerom da proširi svoje dvorište...
I dok je druge optuživao za veleizdaju, on je mislio samo na sebe...
Odluku o otkupu te druge kuće morala je da podrži tadašnja vlada u kojoj su sedeli ljudi koji i sad vode državu (Nikolić-potpredsednik, Vučić-ministar, Daćić i Vulin potparoli JUL-a i SPS-a. I sad nas oni ubeđuju da je od 2000-te sve krenulo nizbrdo. A šta je dotle bilo ovde-Švajcarska?

game over

pre 10 godina

Kada vidim Slobinu sliku vidim poslednjeg pravog predsednika i čoveka koji je imao stav i stas za takvu funkciju posle njega svi mi izgledaju kao da su iz nekog crtanog filma ispali nebitno dali se slazete sa njegovom politikom ipak morate da ga poštujete kao Predsednika!

Kriger

pre 10 godina

@
Zar Milosevic da bude na naslovnoj za docek? Zar nije dovoljno sto Ceca peva?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pitanje, 31. decembar 2013 21:58)

Stvarno ljudi!? Novogodišnje veče, sa "udarne" vesti mi se smeje ova utvara od Zlobe, na mom omiljenom site-u!?
Pevaljka-krimos nastupa u BG-u!?
Znači, 2014. Bolje da nas nema!
RUŽAN SAN!

komentator

pre 10 godina

E baš je vest, ubilo se. Koga to zanima? Sloba je mrtav, a ovo dvoje se neće vraćati, ćerka mu je u C.Gori. Baš ste našli da se dokazujete.

Uroš

pre 10 godina

A sad svi koji su otkupili stanove za 5 maraka da ih vrate! Zakon je za sve jednak!
Licemerje raste sve više!
I treba da mu se oduzme, jer je, verovatno nerealno da takvo imanje košta 5000 maraka, ali sada treba i svi koji su plaćali stanove 5-10-16-50 maraka da vrate stanove ili da ih siplate!
Sve je jadnije, a sve je očitije da je jadno!
Srećna vam nova godina i želim vam svima ogledalo!

Konstatacija

pre 10 godina

Otkupio drzavnu imovinu za 5000 maraka.Sto meni nisu ponudili za tu cenu? Gospodja Mira je je umislila da kao Jovanka Broz treba da stanuje u Uzickoj.To joj je dedovina

boris67

pre 10 godina

aj, komentatori i vi vratite stanove sto otkupiste za 10dm. hocete? ako ne, tisina.
hoce sud da oduzme vile po dedinju koje su kupljene po istom zakonu?
ja sam da se svima oduzme. i nemojte ono "ja sam zaradi taj stan". sto ga sad ne zarade.
usput, za vreme Milosevica, niko nije moga da tera ljude sa posla i iz stanova. a danas?

D.POPOVIC

pre 10 godina

Kuca od 100 kvm + 2,25 ha placa = 5000 DEM (2500 eura). Na trzistu to kosta oko 23 miliona eura. Ne secam se sta sam hteo dalje da napisem. Znam samo da je mnogo vulgarno.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Pa ljudi moji, Deda Mraz postoji!
Pa ovo mi je najbolji novogodišnji poklon u životu!
Srećna Nova 2014-ta svim građanima Srbije a posebno sudijama apelacionog suda!

maldini

pre 10 godina

Kako vas bre nije sramota,bando! Ako je kuca protivpravno otkupljena i sud je tako presudio,to je to. Ali vasi bedni komentari,mishevi iz rupe,nikogovici...e to je Srbija,vi ste Srbija za koju se ne treba boriti,koju treba upropastiti..takvih gmazova nema kod Hrvata,Slovenaca,Siptara...nigde nema ovoliko nishtavila.

miki

pre 10 godina

Da je sreće i pameti on i svi njegovi sledbenici, koji su se bezgranično obogatili na pogubnoj ideologiji za Srbiju, morali bi da budu za pamćenje procesuirani. Ovako, drugovi pogrešili, ispraviće se a ono što su dobili i uradili - nikom ništa!

medijski rat

pre 10 godina

Bogami... ja koliko se secam, mi tu kugu sami izabrasmo na slobodnim izborima. I to ne jednom nego nekoliko puta... A jos nismo nista naucili... i opet sve ispocetka. Dok ja ovo pisem jedan novi takav se upravo radja...
(istina&pravda, 31. decembar 2013 17:32)
Da bi narod birao na demokratski nacin(vecinski)potrebno je vise uslova.Najvazniji su da je dobro obavesten(pravovremeno i tacno) i da je zreo,tj.sposoban da samostalno donosi racionalne odluke.U slucaju da nisu ispunjeni ovi osnovni uslovi, demokratija se okrece u svoju suprotnost gde dve budale nadglasaju jednog pametnog.Oni koji poseduju medije i koji znaju da manipulisu sa njima mogu da pobede na svakim izborima!
p.s.Ovi novi su otisli korak dalje u manipulaciji jer i ne cekaju da ih drugi zaduzeni za to hvale,hvale se sami, puno i bezobrazno!

samo ja

pre 10 godina

A kada ce Vojsci Srbije biti vracen stadion JNA?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Siguran glas, 31. decembar 2013 15:49)
JNA je bila Jugoslovenska Vojska!
tada bi trebalo prodati i platiti ostale Republike SFRJ

mi nismo narod,mi smo obicno stado

pre 10 godina

A sada da se vrati kuća starim vlasnicima( pre 1945)!
(Evropa, 31. decembar 2013 16:57)

A zasto bi se vracala starim vlasnicima?Mislis da su ti koji su pre 1945. imali takvu vilu te pare posteno zaradili?Sa svojih 10 prstiju u znoju lica svog?
Pa to su uglavnom sve "biznismeni",tajkuni i politicari tog vremena...I danas se kao protiv takvih borimo?!A u stvari sta?!
U stvari jedna potpuna nesvest u glavama!

Goran

pre 10 godina

Uroše, smiri strasti i pročitaj vest ponovo, polako, sa razumevanjem ... bar probaj. Nije problem što su neki otkupljivail svoje stanove za 5 DEM (u to vreme su toliko i koštali, zahvaljujući fenomenalnoj brzini padanja dinara), već to što je Milošević otkupio dva komada ... osim toga, u vreme kada je on to uradio inflacija nije bila toliko visoka. Eh, da je bar to jedina zloupotreba koju je napravio ...

Djordje

pre 10 godina

Kako je to sud presudio bez saslusanja sina, cerke i supruge a koji su navodno bili tuzioci. Cisto sumnjam premda je dobro oduzeti sve nezakonito steceno ali postenim sudjenjem i zakonskom procedurom.
Sudije pisu da su odrzavala rocista kojih nikada nije ni bilo. E, za tako nesto buhahahaha....

Mika

pre 10 godina

Sloba je covek koji nije imao prevelikog izbora, bio je na celu drzave koja je odavno osudjena na propast. Morao je uci u rat, nije imao drugog izlaza, od samog pocetka je bio svestan protiv koga ratuje, tako da je od teritorije dao sve sto se trazilo/moralo.

U Hag smo ga poslali kao psa, on se tamo casno borio, ne za sebe, nego za narod i svaka mu cast na tome.

Neko je morao biti kriv, izabrali su njega, pripisali su mu sve najgore, od zlocina, genocida do smejurije o Velikoj Srbiji, a sto je jos gore i mi smo to prihvatili.

Srbija ne treba da se stidi Milosevica.

gradjanin

pre 10 godina

E, ovo je stvarno jad i beda, da se sada junace nad mrtvim Milosevicem. Ispada da je on jedini u Srbiji koji je prigrabio ono sto mu ne pripada. Ostali su cisti!!! Ili, ceka se da i oni umru pa da im onda zakuca pravda na vrata, pardon, na grob. To je ono sto politicki vrh zove: imali smo pljackasku privatizaciju. Pljacka, a pljackasa nigde. Dok ne umru. Onda cemo da im sudimo, a, mozda cemo i da ih streljamo.

(Milos, 31. decembar 2013 18:07)

pre 10 godina

Milose, bravo za komentar.Toliko su novca odneli na Kipar i u Moskvu da mogu da kupe ladno pola Dedinja.Jedna vila, manje ili vise, nista im ne znaci.
Sredio je narod Karadjordjevicima dcorce, vile, prosirio, odrzavao i sad klicu sto im se sve to vraca.Naravno nece dati niko ni dinara za sve to, nego su svi srecni i zadovljni sto su ponovo u svojoj zemlji.A odneli su sve kao i Milosevici.Nikad nam pamet nije bila jaca karakterna odlika.

pogledaj svoj dom Andjele!

pre 10 godina

Ko o cemu,a mi o proslosti i stanovima!?Nece me ova vest niti obradovati,niti rastuziti,a kamoli obogatiti!Sve u krug "sjasi kurta da uzjase murta" a narodu srpskom:"hleba (ako ga mogu kupiti) i igara (ako ih mogu platiti)"!Sve ovo zamesise neki novi "pekari",juce su,danas ce a i u buduce ce!A ti narode,zabij i dalje glavu u pesak!Dodje nam da napravimo novog "masinbravara" od blata,on ni zeni pokojnoj nije ostavio nista!
Na Balkanu,nista novo,Srbija se umiriti ne moze i nece!Pljuni i zapevaj moja Srbijo,samo ti je jos to preostalo!

Jovan

pre 10 godina

@ 100kvm za 5 soma DM, posle se i dalje čudimo kolke kredite vraćamo i kome sve, i zašto nam se još crnje piše... sunce nikada neće izaći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x y z, 31. decembar 2013 15:59)

Ček', brajko moj, nije još ništa gotovo. Tek predstoji vraćanje "demokratsko oslobodilačkih kredita, pomoći i bespovratnih sredstava"! Zamazivanje očiju je srpski specijalitet broj jedan! Sad je sve rešeno čim su im uzeli kuću, kad je prodaju sve će dugove da vrate, a mi odmah ulazimo u EU!
Tužna Srbijo, onda bi svi koji su orkupili stanove za džabe 90-tih morali da ih vrate ili da ih plate po realnoj ceni!

Lale

pre 10 godina

@Mika,
"Srbija ne treba da se stidi Milosevica...".
Ne, nego treba da se stidi svog naroda koji se je tako istinski odusevljavao njime i tom rezimu.

Acomanijak

pre 10 godina

Dal' stvarno jos postoji bog i pravda na Balkanu? Sada jos samo hiljadima na ovim prostorima da oduzimaju ono sto nisu posteno zaradili, nego preko ledja nevinih i nesrecnih ljudi/zrtava. Neka,neka sve to neko odozgo gleda.

Pravnik

pre 10 godina

Gradjanka

Zato sto se ovde utvrdjuju cinjenice i tumacenje zakona o upisu prava na nekretninu. Stranke u sporu nisu duzne da prisustvuju ili nije neophodno prisustvo stranaka u sporu

Gradjanka

pre 10 godina

Drzava ima pravo da konfiskuje imovinu ali zasto se konfiskacija zove ''sudska odluka'' kad je kuca konfiskovana a ne presudom oduzeta? Slazem se da je oduzeta ali se pitam kako moze sudska odluka da se donese bez saslusanja stranaka u sporu?

NeLupajTe

pre 10 godina

Sad je Sloba kriv za sve, a ovi sto su se ovajdili iz njegovih ledja pre i posle nisu nista. Odakle nasim ministrima milioni, svaki lider neke partije, milionski biznis. Poceli u patikama a sada djipovi i racuni po inostranstvu. Za sta okrivljuju Miru Markovic, sto je sluzavki dodelila neki stan, verovatno i bio nesto.A posle njih svaki director firme je dodelio svojoj ljubavnici stan u elitnom delu beograda. Cak su kupovali zemljiste milionske vrednosti, pod pasnjake prve klase u Beogradu. Da se razumemo nije Sloba bio cvecka. ali na kontu njega su se i danas pljacka, Slobo je kriv.

maja

pre 10 godina

najveca srbenda svih vremena trebao je bolju politiku da vodi da bude mudriji vecna ti slava! molim za oprostaj 5 oktobra 2000 godine,kad sam bio u neredima!
Pre smo lupali u serpe, sada se lupamo u glavu, ali imamo bogate evropejce. Vuka Cedu, Ruzicu, Miskovica,sve demokrata do demokrate. A neka smo vala ugledali to svetlo na kraju tunela.

Crni

pre 10 godina

Dace Bog pa ce i vucica, nikolica, dacica, dinkica... neko pitati kako su kupili njihove nekretnine.
(njihova imena samo malim slovom, 31. decembar 2013 23:49)
A hoce li da pitaju Canka, Pajtica, Cedu, Miskovica, Draskovica, ili su oni izuzeti iz tog procesa?

evropejac

pre 10 godina

Bravo za pravni sistem!Jako bitan trenutak i sa istorijskog stanovišta.
SVAKA ČAST!
(jedan Kecman, 31. decembar 2013 18:03)
To je samo jedna kuca, a ovi su posle njega drzavu razvalili, i ti slavis, opljackano je sve sto je moglo da se proda,e nek nam je Milosevic kriv za sve pa i nase neznanje.

Dragan

pre 10 godina

Da li ce snositi kakve sankcije jer su tolike godine imali bespravnu drzavinu?
Bilo bi posteno da drzava naplati taj trosak , kao i trosak parnicnog postupka iz njihove preostale imovine u Srbiji.

Uroš

pre 10 godina

@ "Uroše, smiri strasti i pročitaj vest ponovo, polako, sa razumevanjem ... bar probaj. Nije problem što su neki otkupljivail svoje stanove za 5 DEM (u to vreme su toliko i koštali, zahvaljujući fenomenalnoj brzini padanja dinara), već to što je Milošević otkupio dva komada ... osim toga, u vreme kada je on to uradio inflacija nije bila toliko visoka. Eh, da je bar to jedina zloupotreba koju je napravio ...
(Goran, 31. decembar 2013 21:51)"

Uroš je vrlo smiren i veoma dobro razume krivicu Miloševića u ovom slučaju i jasno mi je da je kriv zato što je otkupio i drugo imanje!
Ali se ne može poreći da su mnogi otkupili stanove za DŽABE u tom periodu pa je to uradio i naš predsednik tadašnji. Ko je to dozvolio, a ko se nije pobunio već je ćutao i radio i uzimao kako mu odgovara, to je pitanje za sve nas! Gotovo svi su rešili stambeno pitanje u tom periodu veoma lako i bezbolno!
A sad vi, Gorane, pročitajte ponovo šta sam napisao i razmislite da li je bilo realno da se otkupi celokupna stambena infrastruktura za promil realne vrednosti? Ro su sve bile nečije pare uložene u izgradnju, a onda, šta? Nema para nazad i domino efekat je neizbežan! Ono što se godinama stvaralo i gradilo otišlo je u nepovrat, a onda smo se mi začudili kako nam polako propadaju firme. Jednostavno smo sami i uz pomoć kojekakvih "stručnjaka, eksperata i spasioca" pojeli sve što se pojesti može!
Mislite o tome ako možete, jel? I bez strasti, jel?! I svakako preporučujem ogledalo! Ako me razumete!

cakani

pre 10 godina

najveca srbenda svih vremena trebao je bolju politiku da vodi da bude mudriji vecna ti slava! molim za oprostaj 5 oktobra 2000 godine,kad sam bio u neredima!

Goran

pre 10 godina

Poslednji pravi predsednik Srbije koji je polozio svoj zivot za svoj narod! Do poslednjeg daha se borio za cast srpskog naroda, nikada nije optuzio ni jednog politickog protivnika, kao sto su to radili neki optuzeni u Hagu, da bi sebe spasao! Hvala Ti predsednice, bio si veliki Srbin, covek i pravi vodja!

vec-vidjeno

pre 10 godina

Ali su zato odneli bilione u Majku Bratsko/Brdsku Rusiju.
Jadni smo mi sto nas je takava kuga zakacila u zivotu.
(kif, 31. decembar 2013 15:44)
A ti si video bilione, bolje da vrate ovi sto su opljackali Agro banku, tu bar imaju dokazi, dvanestogodisnji rad zutih, svi dizu kredite a niko ne vraca.

game over

pre 10 godina

Kada vidim Slobinu sliku vidim poslednjeg pravog predsednika i čoveka koji je imao stav i stas za takvu funkciju posle njega svi mi izgledaju kao da su iz nekog crtanog filma ispali nebitno dali se slazete sa njegovom politikom ipak morate da ga poštujete kao Predsednika!

Mika

pre 10 godina

Sloba je covek koji nije imao prevelikog izbora, bio je na celu drzave koja je odavno osudjena na propast. Morao je uci u rat, nije imao drugog izlaza, od samog pocetka je bio svestan protiv koga ratuje, tako da je od teritorije dao sve sto se trazilo/moralo.

U Hag smo ga poslali kao psa, on se tamo casno borio, ne za sebe, nego za narod i svaka mu cast na tome.

Neko je morao biti kriv, izabrali su njega, pripisali su mu sve najgore, od zlocina, genocida do smejurije o Velikoj Srbiji, a sto je jos gore i mi smo to prihvatili.

Srbija ne treba da se stidi Milosevica.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Pa ljudi moji, Deda Mraz postoji!
Pa ovo mi je najbolji novogodišnji poklon u životu!
Srećna Nova 2014-ta svim građanima Srbije a posebno sudijama apelacionog suda!

mi nismo narod,mi smo obicno stado

pre 10 godina

A sada da se vrati kuća starim vlasnicima( pre 1945)!
(Evropa, 31. decembar 2013 16:57)

A zasto bi se vracala starim vlasnicima?Mislis da su ti koji su pre 1945. imali takvu vilu te pare posteno zaradili?Sa svojih 10 prstiju u znoju lica svog?
Pa to su uglavnom sve "biznismeni",tajkuni i politicari tog vremena...I danas se kao protiv takvih borimo?!A u stvari sta?!
U stvari jedna potpuna nesvest u glavama!

boris67

pre 10 godina

aj, komentatori i vi vratite stanove sto otkupiste za 10dm. hocete? ako ne, tisina.
hoce sud da oduzme vile po dedinju koje su kupljene po istom zakonu?
ja sam da se svima oduzme. i nemojte ono "ja sam zaradi taj stan". sto ga sad ne zarade.
usput, za vreme Milosevica, niko nije moga da tera ljude sa posla i iz stanova. a danas?

Archer

pre 10 godina

Daleko od toga da pokusavam da branim bilo koga, pogotovo one koji su pohlepni I misle samo na sebe. Koliko ja znam nase drustvo i drzava su samo jednom bili uredjeni po civilizovanim principima. Za vreme Cara Dusana i njegovog zakonika. Medjutim, imam jedno pitanje za sve ove ostrascene sto bi I dalje da jasu bagere, pale Skupstine, tuku homoseksualce, mrze, otimaju, masu pistoljima, slusaju pevaljke, ne tusiraju se, ne peru zube, gledaju Farmu itd. A, pitanje je, sta je to bolje posle Milosevica!? Jel rasprodata zemlja, pokradena imovina I nase pare. Jedina razlika je da ti koji kradu nose drugacije "dresove" I "igraju" za drugi tim. Nece skoro svanuti kod nas.

george wordy

pre 10 godina

Sada je treba vratiti pravim vlasnicima, kao i kuću u kojoj živi supruga pokojnog doktora Zorana Djindjića. "Restitucija" je pravi pokazatelj karaktera Vlasti.

Djordje

pre 10 godina

Kako je to sud presudio bez saslusanja sina, cerke i supruge a koji su navodno bili tuzioci. Cisto sumnjam premda je dobro oduzeti sve nezakonito steceno ali postenim sudjenjem i zakonskom procedurom.
Sudije pisu da su odrzavala rocista kojih nikada nije ni bilo. E, za tako nesto buhahahaha....

Xepoj

pre 10 godina

Otvoriti dom za ratnu sirocad i nezbrinutu decu.A ostatku demonske porodice oduzeti drzavljanstvo ako vec ne mogu da ih privedu pravdi i osude za sva zla koja su naneli srpskom i ostalim narodima.

komentator

pre 10 godina

E baš je vest, ubilo se. Koga to zanima? Sloba je mrtav, a ovo dvoje se neće vraćati, ćerka mu je u C.Gori. Baš ste našli da se dokazujete.

gradjanin

pre 10 godina

E, ovo je stvarno jad i beda, da se sada junace nad mrtvim Milosevicem. Ispada da je on jedini u Srbiji koji je prigrabio ono sto mu ne pripada. Ostali su cisti!!! Ili, ceka se da i oni umru pa da im onda zakuca pravda na vrata, pardon, na grob. To je ono sto politicki vrh zove: imali smo pljackasku privatizaciju. Pljacka, a pljackasa nigde. Dok ne umru. Onda cemo da im sudimo, a, mozda cemo i da ih streljamo.

maldini

pre 10 godina

Kako vas bre nije sramota,bando! Ako je kuca protivpravno otkupljena i sud je tako presudio,to je to. Ali vasi bedni komentari,mishevi iz rupe,nikogovici...e to je Srbija,vi ste Srbija za koju se ne treba boriti,koju treba upropastiti..takvih gmazova nema kod Hrvata,Slovenaca,Siptara...nigde nema ovoliko nishtavila.

Konstatacija

pre 10 godina

Otkupio drzavnu imovinu za 5000 maraka.Sto meni nisu ponudili za tu cenu? Gospodja Mira je je umislila da kao Jovanka Broz treba da stanuje u Uzickoj.To joj je dedovina

Acomanijak

pre 10 godina

Dal' stvarno jos postoji bog i pravda na Balkanu? Sada jos samo hiljadima na ovim prostorima da oduzimaju ono sto nisu posteno zaradili, nego preko ledja nevinih i nesrecnih ljudi/zrtava. Neka,neka sve to neko odozgo gleda.

Kriger

pre 10 godina

@
Zar Milosevic da bude na naslovnoj za docek? Zar nije dovoljno sto Ceca peva?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pitanje, 31. decembar 2013 21:58)

Stvarno ljudi!? Novogodišnje veče, sa "udarne" vesti mi se smeje ova utvara od Zlobe, na mom omiljenom site-u!?
Pevaljka-krimos nastupa u BG-u!?
Znači, 2014. Bolje da nas nema!
RUŽAN SAN!

Vlada

pre 10 godina

Ovo je naravno potpuno u redu i nadam se da se nece dalje povlaciti po sudovima sa nekim bezumnim pokusajima cerkice, koja pateticnim pokusajima da dokaze da je u pitanju pomocni objeka samo pokazuje koliko je dno.

Sledeca stvar, jednina moguca, je da se kuca, tj nekretnina vrati ljudima od kojih je oduzeta komunistickim terorom koji je poceo 1945. Da vidimo...

istina&pravda

pre 10 godina

Ali su zato odneli bilione u Majku Bratsko/Brdsku Rusiju.

Jadni smo mi sto nas je takava kuga zakacila u zivotu.
(kif, 31. decembar 2013 15:44)

Bogami... ja koliko se secam, mi tu kugu sami izabrasmo na slobodnim izborima. I to ne jednom nego nekoliko puta... A jos nismo nista naucili... i opet sve ispocetka. Dok ja ovo pisem jedan novi takav se upravo radja...

Uroš

pre 10 godina

A sad svi koji su otkupili stanove za 5 maraka da ih vrate! Zakon je za sve jednak!
Licemerje raste sve više!
I treba da mu se oduzme, jer je, verovatno nerealno da takvo imanje košta 5000 maraka, ali sada treba i svi koji su plaćali stanove 5-10-16-50 maraka da vrate stanove ili da ih siplate!
Sve je jadnije, a sve je očitije da je jadno!
Srećna vam nova godina i želim vam svima ogledalo!

Gradjanka

pre 10 godina

Drzava ima pravo da konfiskuje imovinu ali zasto se konfiskacija zove ''sudska odluka'' kad je kuca konfiskovana a ne presudom oduzeta? Slazem se da je oduzeta ali se pitam kako moze sudska odluka da se donese bez saslusanja stranaka u sporu?

Crni

pre 10 godina

Koja sprdacina, prvo im se zabrani povratak u zemlju pod pretnjom hapsenja,a onda famozna presuda bez prava na odbranu, hoce li Vuk i Dana da vrate sve sto su nahapali dok su bili uz Milosevica. I posle kada su Djindjica posle tri mjeseca skinuli sa vlasti da ne bude gradonacelnik Beograda. Ajde ako se usude, cjelo Bjelo Polje se ovajdilo.

x y z

pre 10 godina

100kvm za 5 soma DM, posle se i dalje čudimo kolke kredite vraćamo i kome sve, i zašto nam se još crnje piše... sunce nikada neće izaći.

miki

pre 10 godina

Da je sreće i pameti on i svi njegovi sledbenici, koji su se bezgranično obogatili na pogubnoj ideologiji za Srbiju, morali bi da budu za pamćenje procesuirani. Ovako, drugovi pogrešili, ispraviće se a ono što su dobili i uradili - nikom ništa!

Milos

pre 10 godina

Ako, samo jos da nekako vratimo one milione..ma sta milione, milijarde koje su izneli, jao koje pare su nam pokrali, e moj narode glupi!

D.POPOVIC

pre 10 godina

Kuca od 100 kvm + 2,25 ha placa = 5000 DEM (2500 eura). Na trzistu to kosta oko 23 miliona eura. Ne secam se sta sam hteo dalje da napisem. Znam samo da je mnogo vulgarno.

(Milos, 31. decembar 2013 18:07)

pre 10 godina

Milose, bravo za komentar.Toliko su novca odneli na Kipar i u Moskvu da mogu da kupe ladno pola Dedinja.Jedna vila, manje ili vise, nista im ne znaci.
Sredio je narod Karadjordjevicima dcorce, vile, prosirio, odrzavao i sad klicu sto im se sve to vraca.Naravno nece dati niko ni dinara za sve to, nego su svi srecni i zadovljni sto su ponovo u svojoj zemlji.A odneli su sve kao i Milosevici.Nikad nam pamet nije bila jaca karakterna odlika.

petar

pre 10 godina

A gde ce sad da zive
Ivica istera tatu na ulicu,preko noci od socijaliste demokrata a od patriote evropejac
Ivice vreme je da se vratis u opoziciju i to trajno

Goran

pre 10 godina

Uroše, smiri strasti i pročitaj vest ponovo, polako, sa razumevanjem ... bar probaj. Nije problem što su neki otkupljivail svoje stanove za 5 DEM (u to vreme su toliko i koštali, zahvaljujući fenomenalnoj brzini padanja dinara), već to što je Milošević otkupio dva komada ... osim toga, u vreme kada je on to uradio inflacija nije bila toliko visoka. Eh, da je bar to jedina zloupotreba koju je napravio ...

zato ne verujem u borbu protiv kriminala i korupcije.

pre 10 godina

Ajde to uradite isto sa aktuelnim političarima na vlasti i u opoziciji. Danas svi žive po vilama, skupocenim stanovima i voze kola koja su skuplja od mog stana.
P.S Ajde bar zaplenite Jovanču ako smete...

Jovan

pre 10 godina

@ 100kvm za 5 soma DM, posle se i dalje čudimo kolke kredite vraćamo i kome sve, i zašto nam se još crnje piše... sunce nikada neće izaći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x y z, 31. decembar 2013 15:59)

Ček', brajko moj, nije još ništa gotovo. Tek predstoji vraćanje "demokratsko oslobodilačkih kredita, pomoći i bespovratnih sredstava"! Zamazivanje očiju je srpski specijalitet broj jedan! Sad je sve rešeno čim su im uzeli kuću, kad je prodaju sve će dugove da vrate, a mi odmah ulazimo u EU!
Tužna Srbijo, onda bi svi koji su orkupili stanove za džabe 90-tih morali da ih vrate ili da ih plate po realnoj ceni!

Mile sa Čubure

pre 10 godina

Nije njemu oduzeta kuća u Tolstojevoj, u kojoj je živeo i ranije je otkupio, nego kuća od 90-tak kvadrata, koju je otkupio za vreme bombardovanja, a sve sa namerom da proširi svoje dvorište...
I dok je druge optuživao za veleizdaju, on je mislio samo na sebe...
Odluku o otkupu te druge kuće morala je da podrži tadašnja vlada u kojoj su sedeli ljudi koji i sad vode državu (Nikolić-potpredsednik, Vučić-ministar, Daćić i Vulin potparoli JUL-a i SPS-a. I sad nas oni ubeđuju da je od 2000-te sve krenulo nizbrdo. A šta je dotle bilo ovde-Švajcarska?

Lale

pre 10 godina

@Mika,
"Srbija ne treba da se stidi Milosevica...".
Ne, nego treba da se stidi svog naroda koji se je tako istinski odusevljavao njime i tom rezimu.

samo ja

pre 10 godina

A kada ce Vojsci Srbije biti vracen stadion JNA?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Siguran glas, 31. decembar 2013 15:49)
JNA je bila Jugoslovenska Vojska!
tada bi trebalo prodati i platiti ostale Republike SFRJ

maja

pre 10 godina

najveca srbenda svih vremena trebao je bolju politiku da vodi da bude mudriji vecna ti slava! molim za oprostaj 5 oktobra 2000 godine,kad sam bio u neredima!
Pre smo lupali u serpe, sada se lupamo u glavu, ali imamo bogate evropejce. Vuka Cedu, Ruzicu, Miskovica,sve demokrata do demokrate. A neka smo vala ugledali to svetlo na kraju tunela.

Pravnik

pre 10 godina

Gradjanka

Zato sto se ovde utvrdjuju cinjenice i tumacenje zakona o upisu prava na nekretninu. Stranke u sporu nisu duzne da prisustvuju ili nije neophodno prisustvo stranaka u sporu

pogledaj svoj dom Andjele!

pre 10 godina

Ko o cemu,a mi o proslosti i stanovima!?Nece me ova vest niti obradovati,niti rastuziti,a kamoli obogatiti!Sve u krug "sjasi kurta da uzjase murta" a narodu srpskom:"hleba (ako ga mogu kupiti) i igara (ako ih mogu platiti)"!Sve ovo zamesise neki novi "pekari",juce su,danas ce a i u buduce ce!A ti narode,zabij i dalje glavu u pesak!Dodje nam da napravimo novog "masinbravara" od blata,on ni zeni pokojnoj nije ostavio nista!
Na Balkanu,nista novo,Srbija se umiriti ne moze i nece!Pljuni i zapevaj moja Srbijo,samo ti je jos to preostalo!

zarko

pre 10 godina

Haha uzeo mu njegov djak Ivica. Pa lepo ga je i naucio. Kada bi znali koliko su novca izvukli politicari iz Srbije u zadnjih 25god verujem da bi i otpad iz Vince pobegao. Zao mi je srba koliko su primitivni i bedni,sto sa takvima delim drzavu. Ajmo narodno veselje...ceca...izbori...hapsenje miskovica...

Crni

pre 10 godina

Dace Bog pa ce i vucica, nikolica, dacica, dinkica... neko pitati kako su kupili njihove nekretnine.
(njihova imena samo malim slovom, 31. decembar 2013 23:49)
A hoce li da pitaju Canka, Pajtica, Cedu, Miskovica, Draskovica, ili su oni izuzeti iz tog procesa?

Dragan

pre 10 godina

Da li ce snositi kakve sankcije jer su tolike godine imali bespravnu drzavinu?
Bilo bi posteno da drzava naplati taj trosak , kao i trosak parnicnog postupka iz njihove preostale imovine u Srbiji.

NeLupajTe

pre 10 godina

Sad je Sloba kriv za sve, a ovi sto su se ovajdili iz njegovih ledja pre i posle nisu nista. Odakle nasim ministrima milioni, svaki lider neke partije, milionski biznis. Poceli u patikama a sada djipovi i racuni po inostranstvu. Za sta okrivljuju Miru Markovic, sto je sluzavki dodelila neki stan, verovatno i bio nesto.A posle njih svaki director firme je dodelio svojoj ljubavnici stan u elitnom delu beograda. Cak su kupovali zemljiste milionske vrednosti, pod pasnjake prve klase u Beogradu. Da se razumemo nije Sloba bio cvecka. ali na kontu njega su se i danas pljacka, Slobo je kriv.

medijski rat

pre 10 godina

Bogami... ja koliko se secam, mi tu kugu sami izabrasmo na slobodnim izborima. I to ne jednom nego nekoliko puta... A jos nismo nista naucili... i opet sve ispocetka. Dok ja ovo pisem jedan novi takav se upravo radja...
(istina&pravda, 31. decembar 2013 17:32)
Da bi narod birao na demokratski nacin(vecinski)potrebno je vise uslova.Najvazniji su da je dobro obavesten(pravovremeno i tacno) i da je zreo,tj.sposoban da samostalno donosi racionalne odluke.U slucaju da nisu ispunjeni ovi osnovni uslovi, demokratija se okrece u svoju suprotnost gde dve budale nadglasaju jednog pametnog.Oni koji poseduju medije i koji znaju da manipulisu sa njima mogu da pobede na svakim izborima!
p.s.Ovi novi su otisli korak dalje u manipulaciji jer i ne cekaju da ih drugi zaduzeni za to hvale,hvale se sami, puno i bezobrazno!

evropejac

pre 10 godina

Bravo za pravni sistem!Jako bitan trenutak i sa istorijskog stanovišta.
SVAKA ČAST!
(jedan Kecman, 31. decembar 2013 18:03)
To je samo jedna kuca, a ovi su posle njega drzavu razvalili, i ti slavis, opljackano je sve sto je moglo da se proda,e nek nam je Milosevic kriv za sve pa i nase neznanje.

Uroš

pre 10 godina

@ "Uroše, smiri strasti i pročitaj vest ponovo, polako, sa razumevanjem ... bar probaj. Nije problem što su neki otkupljivail svoje stanove za 5 DEM (u to vreme su toliko i koštali, zahvaljujući fenomenalnoj brzini padanja dinara), već to što je Milošević otkupio dva komada ... osim toga, u vreme kada je on to uradio inflacija nije bila toliko visoka. Eh, da je bar to jedina zloupotreba koju je napravio ...
(Goran, 31. decembar 2013 21:51)"

Uroš je vrlo smiren i veoma dobro razume krivicu Miloševića u ovom slučaju i jasno mi je da je kriv zato što je otkupio i drugo imanje!
Ali se ne može poreći da su mnogi otkupili stanove za DŽABE u tom periodu pa je to uradio i naš predsednik tadašnji. Ko je to dozvolio, a ko se nije pobunio već je ćutao i radio i uzimao kako mu odgovara, to je pitanje za sve nas! Gotovo svi su rešili stambeno pitanje u tom periodu veoma lako i bezbolno!
A sad vi, Gorane, pročitajte ponovo šta sam napisao i razmislite da li je bilo realno da se otkupi celokupna stambena infrastruktura za promil realne vrednosti? Ro su sve bile nečije pare uložene u izgradnju, a onda, šta? Nema para nazad i domino efekat je neizbežan! Ono što se godinama stvaralo i gradilo otišlo je u nepovrat, a onda smo se mi začudili kako nam polako propadaju firme. Jednostavno smo sami i uz pomoć kojekakvih "stručnjaka, eksperata i spasioca" pojeli sve što se pojesti može!
Mislite o tome ako možete, jel? I bez strasti, jel?! I svakako preporučujem ogledalo! Ako me razumete!