Subota, 28.12.2013.

17:53

Dačić:Nikolić je kandidat za Nobela

Predsednik Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, kaže Dačić.

Izvor: B92

Daèiæ:Nikoliæ je kandidat za Nobela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

Angora

pre 10 godina

Ovo je nominacija koja znaci celom Srpskom narodu da se nesto uradili kako treba. A nominacija Tacija je malo vise kontradiktorna, s'obzirom da se nalazi pod istragom medjunarodnog suda...

MISTER - DOKMANOVIC

pre 10 godina

Nakon izjave i stava predsednika Srbije Tomislava Nikolica oko dobijanja Nobelove nagrade Ivici Dacicu.Nije mi jasno sta je Ivica Dacic ovom svojom izjavom hteo da kaze, moze se posmatrati dvostruko da je prvo sa mnogo ironije predlozio da kandidat bude sam predsednik Srbije Tomislav Nikolic ili je Dacic mozda ocekivao aplauze. Kad bi malo razmislio mogucnost dobijanja Nobela sa Tacijem je apsolutno neprihvatljiva, jer jedno je voditi pregovore sa njim, to se moralo uciniti, ali slaviti sa Tacijem to bi bio udarac pre svega za Srbe na Kosovu, a onda i celu Srbiju. Zato podrzavam stav predsednika Srbije Tomislava Nikolica koji vodi racuna o interesima gradjana Srbije.

Ich bin ein Berliner

pre 10 godina

Ipak, nismo mi bas svi blesavi i kratke pameti...
(And Oscar goes to...., 28. decembar 2013 18:28)

Jeste, jeste... Jer da niste ne bi vise od 60% glasova otislo SPSu i SNSu!! Sad cutite i trpite. Upravo ste ovo vladu zasluzili i ni malo vas ne zalim.

pop

pre 10 godina

Dacic ne voli Nikolica, Nikolic ne voli Dacica. Vucic se ne slaze sa Nikolicem, Nikolic se ne slaze sa Vucicem. Dacic se pravi da saradjuje sa Vucicem, Vucic bi da sto pre vidi ledja Dacicu. Sve u svemu, "skladna" koalicija

krug dvojke

pre 10 godina

koska je bacena,pa se sad nasi politicari biju ko ce da je glodje,a koliko vidim i komentatori. da nije strasno bilo bi smesno.

dr. Kraljevic Marko

pre 10 godina

Pa sta ce Tomi Nobel, pobogu???? Pa on u svakom momentu moze da se pocasti ordenjem...na dan i po vise puta!!! Kakvi Nobel...pihh...

Berac Lovorika

pre 10 godina

Kontradiktorna je izjava Nikolica za rad Dacica, na postizanju sporazuma sa Tacijem i Pristinom, koji je doneo datum za pregovore !

mici

pre 10 godina

Nije jasno sta je Dacic ocekivao, mozda aplauze? Kad bi malo razmislio mogucnost dobijanja Nobela sa Tacijem je apsolutno neprihvatljiva, jer jedno je voditi pregovore sa njim, to se moralo uciniti, ali slaviti sa Tacijem to bi bio udarac pre svega za Srbe na Kosovu, a onda i celu Srbiju.Cena koju bi platio bi bila previsoka, neverovatno je da Dacic ne razmislja o buducnosti, jer njegova odlika je stalna kalkulacija, ali izgleda da pomisao na Nobela opija, pa ne moze trezveno da razmislja.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

SNS treba da ide odmah na izbore, i da konačno SPS zauzme svoje mestu u opoziciji.
(tica, 29. decembar 2013 10:46)
Nadam sa da SPS-kolicija neće nikad više doći u situaciju da uslovljava druge i grabi preko sopstvenih mogućnosti!

petak13

pre 10 godina

Pokušavajući da ne ostane dužan predsedniku Nikoliću na njegov komentar da nebi podržao zajedničku kandidaturu za nobele Dačića i Tačija, naš premijer otvara jedno novo polje konfrotacije sa predsednikom i pokušava sa malo sarkazma da okrene reči koje je izgovori predsednik Nikolić. U svakoj reči premijera dačića ima malo podrozenja na komentar predsednika i pokazuje da na našoj političkoj sceni još ubvek ima dubokih razlika u shvatanjima jedne iste stvari.To predlaganje predsednika za ngradu Nobela od strane premijera izgleda pomalo uvredljivo i onako komplikovane odnose unutar vladajuće koalicije još više polarizovati.

primio se k'o saučešće...

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da je Dačić poverovao da može dobiti Nobelovu nagradu za mir! Kako otuđenost utiče negativno na ljude!

Olgica OGAR

pre 10 godina

Bolje da se Dačić malo pozabavi javašluku koji vlada u MUP-u, na čijem je čelu već 5 godina, nego što se otima za Nobelovu nagradu, i nije Dačiću nikakav problem da Nobelovu nagradu dobije u paketu sa jednim kriminalcem i ratnim zločincem, kakav je Hašim Tači.

mrsavko

pre 10 godina

Svako ima pravo na svoje misljenje , da bude skeptican i ironican i da se smeje i blati ucinjeno .. medjutim svim tim svojim nastupima na mogu ponistiti opipljive rezultate rada postignute na normalizaciji odnosa sa Pristinom - u korist Srba iz pokrajine

Valter

pre 10 godina

Srbi i Hrvati su kao pametan narod a ono,izaberu za predsednike ljude poput Nikolica i Mesica!?Bruka su i jedan i drugi.Jedini predsednici u celom svetu koji ne govore niti jedan strani jezik.A baljezgaju o stvarima kao sta je cena kuruze na pjaci ili,dali je stvarno nebo gore a more dole.....e moj narode!!!

Džoni

pre 10 godina

Počela je predizborna kampanja pa sada oboica pokušavaju da igraju na kartu nacionalizma i patriotizma i utrkuju se ko će više da se opere od Tačija ali im je džaba jer će ostati upisani u istoriji kao likovi koji su predali Kosovo Albancima i tako na najjednostavniji mogući način stavili tačku na viševekovni problem Srbije! Ostaje pitanje kako se toga niko ranije nije setio a toliko je bilo jednostavno rešenje! Izgleda da su oni ipak mnogo napredniji od nas ostalih pa su nam otvorili oči iako su odgovorni u predhodnim vremenima i za mnoge zatvorene oči, ali Bože moj čovek se uči dok je živ!

boban

pre 10 godina

Meni je najintresantnije da su kokusi u USA [i srpski i albanski] veoma, veoma lako nasli 'zajednicki jezik' i dogovorili se da predloze obojicu.
A svi znamo da kokosi sve rade u saglasnosti sa dijasporom tako da se moxe reci da su i srpska albanska dijaspora iz USA za to da ova dvojica dobiju Nobela

nesa

pre 10 godina

Bio jednom jedan lav…
Kakav lav?
Strašan lav,
narogušen i ljut sav!

Strašno, strašno!

Išao je na tri noge,
gledao je na tri oka,
slušao je na tri uva…

Strašno, strašno!

Ne pitajte šta je jeo.
Taj je jeo šta je hteo
- tramvaj ceo
i oblaka jedan deo!

Strašno, strašno!

Zubi oštri, pogled zao,
on za milost nije znao!

Strašno, strašno!

Dok ga Vucic
jednog dana
nije gumom izbrisao.

Strašno, strašno!

Srbin100%

pre 10 godina

Mozemo da vidimo na koji nacin marketinska sluzba SPS-a pokusava da ublazi cinjenicu da je Dacic nominovan za Nobela u drustvu sa Tacijem koji se jos uvek nalazi pod istragom medjunarodne zajednice i ciji postupci tokom sukoba na Kosovu su jos uvek nerazjasnjeni

velja

pre 10 godina

Tomo,ne brukaj vise ni sebe ni sve nas ostale,nego ili cuti ili nadji nacin da se relativno bezbolno povuces a da to kao nisi hteo...ovako ce finale biti isto a ti ces u istoriju uci kao negativan lik. Ali meni nije ni do tebe ni do istorije,meni je do mene i do toga sto ces u suprotnom nas ostale mnogo da kostas

AlekS

pre 10 godina

Ja mislim da je krajnje vreme da ili NAS ili NJIH neko zatvori u LUDNICU. PA JESMO LI MI DRZAVA ILI KUPLERAJ, DA PRVA DVA COVEKA DRZAVE NA OVAJ NACIN RAZMENJUJU PORUKE?

Dejan

pre 10 godina

Mislim da Nikolic nije svojom izjavom hteo da ponizi niti da uvredi Dacica vec da skrene paznju na to da je nebulozno kandidovati Tacija za Nobela jer je opste poznato da je umesan u mnoge zlocine pa mogu slobodno reci protiv covecanstva jer trgovina organima prevazilazi mejudrzavne konflikte. Iskreno da sam na Dacicevom mestu mene bi bilo sramota da budem kandidovan pored Tacija jer bi to znacilo da je Nopbelova nagrada presla onu granicu i svrhu zbog koje postoji a to je mir i doprinos covecanstvu.

Sremcica city

pre 10 godina

zasto svi misle da je nagrada za tacija ili dacica njih dvojica su potpuno nebitni bitna je ketrin koja ce da dobije nagradu

@informisani

pre 10 godina

E, covece u pravu si kad sam procitao tvoj komentar i malo pogledao po netu, nagrada vec dodeljena a ovi se posvadjase!!! Ali nema veze bar su se ofirali koliki su idioti i kreteni i sta misle jedan o drugome!!!

Bivsi

pre 10 godina

Srbijo, kada si dosla na to da te vode i predstavljaju ljudi kao Nikolic, Dacic, Palma, Krkobabic tesko ces ugledati boljitak i u ekonomskom, moralnom i u svakom drugom smislu. Medjutim realno, kakav narod - takva i drzava!

Informisani

pre 10 godina

Mozda ja nesto gresim ali Nobelova nagrada za mir za 2013 je vec dodeljena Organizaciji za zabranu upotrebe hemijskog oruzja. pogledjte link http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2013/
Samo jos da dodam da je za 2013. bilo 259 kandidata od toga 50 organizacija. http://nobelpeaceprize.org/en_GB/nomination_committee/nominations-2013/
Ja stvarno ne znam o cemu nas obavesteni predsednik i premijer pricaju. Zar je moguce da su toliko neobavesteni? Molim vas da me ispravite ako sam nesto pogresio?

sasa jokic

pre 10 godina

Tomo, Tomo, ko Te ne zna.....ni Vucic nije nista bolji. Sad su se bacili na rejting svaki dan lazuci narod, pricajuci price iz nepricave, ali vratice im se to kao bumerang!

Лазар

pre 10 godina

Драга браћо и сестре из Косова и Метохије, ако нисте знали како се политичари заје..вају сад видите.
Али није то ништа страшно показаће они још више кад чују да Нобел носи милион долара, тада ће се тек разјахати на вашим леђима а овај ће да блеји Миљацку.......а како он лепо блеји.....

svaki zez na kez

pre 10 godina

Pobesneli patuljasti fenix :-D
Dacicu,ti si sa milosevicem,ojdanicem kuvao,pa ti je rekao da zavrsis ono sto si zapoceo.
Nasamario te stiropor samo tako.
Kakva ste pamet ti,i tvoji koalicioni partneri sa izbora,takva se ne radja nigde vise.
Sad nalozi cecu na konto patriotizam zitoradje da ne peva u BGD.To ce biti jedina pametna i korisna stvar pored krticarenja u mupu,da si uradio za zivota

petar

pre 10 godina

u titovo doba kolala je sala."jel znas da ce tito dobiti nobelovu nagradu za mir?.ma nije za mir,ja sam cuo za hemiju,kaze drugi.kako za hemiju,pita prvi.pa on nije hemicar.kako ne,uspeo je da od dinara stvori go*no.aaa?zavrsi prvi....tito nije dobio nobelovu nagradu,ova dvojica su je potpuno zasluzili.

@vladimir0710

pre 10 godina

Zašto sebi dozvoljavate gubljenje vremena i energije zbog nečije "bačene koske za glodanje" ma odakle došla. Bavite se poslovima za koje ste zaduženi i plaćeni.

heavy

pre 10 godina

Dzaba SNS-u sve najave,hapsenja,dreke i vike drz'te lopova,kada ih ovaj spusti jednim potezom.Bice mnogo belih listica konvertovano u SPS samo da botovima vidimo ledja.

Nole

pre 10 godina

Ma nije predsednik toliko naivan i nema on nista protiv Dacica, nego sve ovo je protiv Vucica i SNS jer su mu zabili noz u ledja on ih udara gde im najvise boli, rejting

Srbija na dobrom putu!

pre 10 godina

Tomislav je baš negativan i uvek je bio takav. Tomislav zaista loše utiče na raspoloženje, kako onih koji ga gledaju, tako i onih koji ga slušaju, za razliku od Ace i Ivice.

Slavoljub

pre 10 godina

Covek je samo rekao da je doticni osumnjicen za trgovinu ljudskim organima i da ne treba biti u njegovom drustvu da nije i to deo sporazuma

ZAMLATA

pre 10 godina

Ko je to nama "povredio" našeg od milja zvanog "malog Napoleona".Molim vas kako se "usudio predsednik države da vređa premijera pred kojim je bila sjajna karijera...hahaha...

bojan

pre 10 godina

Kakva je ovo kafanska politika :) Nemoj da potpisujes, a nemoj ni da odbijes. Mora da mu je i namig'o na kraju :) Obojica su kao iz tragi-komedije...

Škorpija

pre 10 godina

Mislim da je ovde došlo do zastoja u komunikaciji između Nikolića i Dačića, jer je to komunikacija preko medija, ne lična. I da će njih dvojica ovaj nesporazum vrlo brzo razrešiti.
Blago je reći da sam lično zaprepašćena kandidaturom Tačija za Nobelovu angradu za mir! Pitam se ko je osoba koja je mogla Tačija da kandiduje za tako veliku nagradu i još za kategoriju mira! Za mene je to nedopustivo i skandalozno!

LondonCalling

pre 10 godina

ahahahahahahahaaharghhaaa........

"..a ja kao dete, zatvaram usi i pevam..lalalalalalalalala..."

jer je ove ludake nemoguce pratiti, bez da se zacenis od smeha..ludilooooo

Noj

pre 10 godina

Eh, da mi je da mogu da biram, pozeleo bi da budem noj, pa da zabijem glavu u pesak i ne sramotim se sto sam gradjanin ove drzave. Covece, ove izjave nisu dali Tomislav Nikolic i Ivica Dacic nego PREDSEDNIK i PREMIJER jedne kobojagi drzave. Pa ljudi, da li ste vi svesni svojih pozicija i odgovornosti koje u skladu sa tim idu????

maksim

pre 10 godina

Srpska vlada je za razliku od prethodnik, želela da izistinki i na čvrstim osnovama stabilizuje situaciju na Kosovu, i na taj način i srbima sa severa Kosova, omogući da počnu da rešavaju svoj svoj status na njemu, iz tog razloga su se i prihvatili pregovori sa Tačijem, koji je počinio ratne zločine prema srbima na Kosovu.

CoSa

pre 10 godina

Koliko smo mi nenormalan narod..i politicari a i vecina ovih komentatora.Nobelova nagrada nema nikakvog smisla i jedini cilj je proturanje i promovisanje zapadnih politickih poruka i politike.Tako da bi i ova nominacija bila poruka svetu kako je Amerika I zapadna Evropa odradila istorijski i pravedni posao na balkanu a u sustini na terenu imamo narko-kvazi-drzavu Kosovo koju pola sveta priznaje a druga polovina je nikad nece priznati i situaciju koja nije resena i permanentno postoji opasnost za novi jos krvaviji sukob(mislim tu na ceo region,,Makedoniju,Grcku,Crnu Goru ..).Iako o gosp.Predsedniku ne mislim nista lepo on je ovde u sustini u pravu.Sa djavolom se ponekad mora pregovarati ali promovisati,cak i pasivnim prihvatanjem nominacije(ako je uopste i ima)tog djavola u andjela je malo previse.To je vrhunska zamena teza i probni balon na koji se trebamo upecati.Moze nominacija ali tek kada se razjasne optuzbe za ratne zlocine gospodina Tacija.Nazalost i ovde se vidi da je nasim politicarima najvazniji licni i partijski interes a nacionalni interesi i Srbija su im zadnja rupa na svirali.Prepucavanje u predizborne svrhe i uvredjenost gospodina premijera i iznosenje pojedinosti iz pregovora su sramota kako njega tako i svih nas kojima je takva kreatura premijer.

Degradirajte Nobela do kraja!

pre 10 godina

Jasno je za koga i za čije interese rade Dači, Nikolići i Vuči!
Nobel se daje onima koji rade za američke, u ovom slučaju albanske interese. Evrounijske birokrate podržavaju zmijskog zločinca. Podržavaju tiše ili glasnije fašističke ''politike''. Zna to i Zurof.

Captain Carrot

pre 10 godina

Ma svi vi ste kandidati za Nobelovu nagradu, ali za reverzibilnu alhemiju :
od jedne prosečne zemlje napravili ste pakao na zemlji ili kao u onom fazonu - treba da dobijete tri Nobelove nagrade :
prvu - za mir - ujedinili su ceo svet protiv nas,
drugu - za fiziku - izmislili su način za najefikasniju izolaciju i
treću - za hemiju - od dinara su napravili g...o.

Spectator

pre 10 godina

Ovo je pravi primer zamajavanja naroda. Nobelovu nagradu neće dobiti ni Dačić, ni Tači, ni Eštonova,ni Nikolić, ni Vučić niti bilo koji aktuelni političar. Nobelovu nagradu za rešavanje problema Kosova već je dobio Marti Ahtisari za svoj čuveni plan. Pomenuti i još mnogi drugi su najobičniji izvođači radova na implantaciji ovog plana.

Mladen

pre 10 godina

Ivice ti ces biti kriv za potpisivanje Briselskog sporazuma a to si dobio u paketu sa Premijerskom funkcijom i bio sav srecan da znas ko ce biti Premijer, ovi sto su te podrzavali ce u kampanji opet da lazu kako bi oni ponistili sve Borkove sporazume ali ti si premijer na papiru.

ad nausem

pre 10 godina

dačić potpuno u pravu. toma po milioniti put izigrava naivnu francusku sobaricu. u svakom slučaju, ovo što je dačić prevalio preko svojih leđa nije se usudio niko, ali bukvalno NIKO drugi na političkoj sceni srbije. respect.

la belva

pre 10 godina

I na kraju ce nas veliki vodja da dobije Nobelovu nagradu za mir,i za silne procitane Sekijeve knjige iz kojih je stekao silno znanje koje sad primenjuje nad nama...ziveo veliki vodja...ziveo

MRKI

pre 10 godina

Ovde su igre u rukavicama svi hoce ciste ruke. Sta reci vraca se retorika 90-ih. Dacic je trbao Tomi ubaciti vruc krompir u ruke oko resavanja Kosova i dijaloga sa Tacijem. Mi ne priznajemo Tacija ni ja ga ne varim ali ga priznaje svet. Dobio je drzavu gde je premijer i sta Srbija moze da ucini Nista.

Dragan

pre 10 godina

Sta se bre palite obojica kao da cete dobiti tog Nobela!?
I nemoj da neko pomisli da je postao Ivo Andric koji je tu nagradu zaista i zasluzio!
Radite svoj posao a te svadje resite u medjusobnoj kafanskoj tuci kao pravi ljudi a ne politicari!

De Niro

pre 10 godina

U svakom slucaju ako se nagrada dodlei Kosovo ce dobiti.
Ovo sto Toma radi je, najblazeno receno, licemerstvo.
Ipak je Dacic iskreniji,,,

crni domino

pre 10 godina

Gospodine Dacicu, nista novo niste rekli sto mi ne znamo.
Naucili smo mi da je svaka Tomina dublja misao pucanj sebi u nogu!
I ne samo Tomina. Naprednjaci vrlo cesto pucaju sebi u nogu!

se

pre 10 godina

Imala je ova zemlja i losih i slavnih na svome celu al ovaku spodobu kao Nikolica to nikada !!!!Vucic pod hitno treba da ga skoloni na neko kako se to kaze pocasno mesto , jer ovaj svakom izjavom utice na rejting nase stranke !!!

Demetra

pre 10 godina

Ivica Dačić je odličan političar i svaku reč tera na svoju vodenicu. Ivica dačić želi tu nagradu za mir, ali on zaista to nije zaslužio.Nagradu za mir najviše zaslužuje Aleksandar Vučić koji je dan i noć radio na potpisivanju sporazuma i rezolucije vezane za KiM, na kojim tačkama se osvrtao da bi Srbija sačuvala teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića SNS će postati najjača stranka u Srbiji.

LondonCalling

pre 10 godina

Odavno se nisam ovako nasmejao..suze su mi isle...na svetu ne postoji duhovitiji narod od naseg!
Ali ne postoje ni veci idioti od politicara..legende!!

kako

pre 10 godina

cime je on zasluzio to sto kazes?
pa samo je trosio nase pare, potrosio milione na sredjivanje rodne kuce, zenu poslao u ameriku da kao skuplja priloge a potrosila vise para nego sto je skupila, narod je nas za nobela jer izdrava sve vas godinama a samo nas pljackate

igor

pre 10 godina

Odlicna izjava Dacica. Nikolic, poznata po izjavi da bi klecao, dakle, klecao u ime svih gradjana Srbije za Srebrenicu sada kao proziva Dacica.
I to nicim izazvan, verovatno zbog sujete. Verovatno i sto se vise nista ne pita i sto mu je Vucic najurio Olivera Antica. O dodeljivanju Nobela inace odlucuje Nobelov komitet, a ne Nikolic, ne znam da li ga je neko o tome obavestio.Iako, dakle, ne podrzavam Dacica ovog puta je sto posto u pravu. Toma opet izigrava patriJotu, a on je rukovodio potpisivanjem Briselskog sporazuma.

Dadara

pre 10 godina

Prije svega nobelova nagrada je izgubila smisao odavno i koristi se za promovisanje zapadnih politickih ideja. Obama je dobio nobelovu nagradu ni sam ne zna zasto.
Putin je matirao intervenciju i krvoprolice u Siriji a dobice nobelovu nikada a mozda ni tada.
Ovaj Dacic bi pregovarao i sa djavolom samo da ostane na vlasti jos koju godinu.

evita

pre 10 godina

Kako se Dacic slihta Nikolicu ne bi li izbegao izbore! Sledeci korak je da ga predlozi za sveca...A ako to ne uspe, SPS se utapa u SNS, garant!

Miloš_NS

pre 10 godina

Pored ovakvih državnika, u Srbiji uskoro neće više biti potrebe za bilo kakvim humorističkim TV emisijama. Počinje "pretkosovski cirkus"...

Zagor Te-Nej

pre 10 godina

Pa ko sad? Dacic? Nikolic? Hajde da se svi slozimo i neka bude S. Milosevic kandidat za Nobela. I ne samo da bude kandidat, nego da bude i dobitnik. Pa da svi odemo u...

He,He

pre 10 godina

Jel vi bre mislite da su svi gradjani Srbije toliki moroni,pa da niko nije prozreo vasu prljavu konstrukciju oko KiM.Prodali ste ga za saku nicega.I jedni i drugi ste debelo odgovorni za tu svinjariju a sad se kao izvlacite.
A taj predlog za Nobelovu nagradu ? Ma to vas albanski lobisti u US samo malo ...ju a vi se primili.Pa kome bi bre normalanom u svetu palo na pamet da za tako nesto predlozi Dacica i Tacija.Ha,ha,ha...

Gerov

pre 10 godina

Ja sam mislio da su samo fakulteti kod nas degradirali svoj nivo, ocigledno i cela planeta ima problema sa sagledavanjem nekih vrednosti. Ako g-din doticni (ako sve ovo zajedno nisu lupetanja) bude predlog za Nobela, onda sa trecim kamenom od Sunca nesto debelo nije kao sto treba!

Guslar

pre 10 godina

Poštovani, uozbiljite se obojica. Vi ste državni vrh, i ne priliči predsedniku i premijeru ovakva komunikacija putem medija. Čak jedan Čedomir Jovanović, da je na vašoj funkciji, nebi se nikada ovako ponašao. Ne priliči nikom, a pogotovo vodećim ljudima. Ipak vas poštujem, jer vodite državu u ovom teškom vremenu, ali, molim vas, prekinite javnu konfrontaciju zbog nas građana.

ZoranNS

pre 10 godina

Kako vreme prolazi ljudi će zaboraviti šta je sve zavisilo od dogovora sa Tačijem, onda će Dačić biti napadan sve češće od onih koji ni u snu ne bi se upustili u ovakav "hrabar, po svoju karijeru rizičan" posao, koji su sedeli u hladovini i čekali da to neko uradi umesto njih.

remic

pre 10 godina

politika nam je na dnu. nemam reci. ne znam da li da se smejem ili da placem. dacic i ostali samo lupetaju o nekim nagradama da bi imali nesta da kazu. nadam se da narod vidi da se nalazimo u pozorisnoj predstavi zvanoj "srbija".. kakvu ja buducnost imam sa svojih 17 godina kada isti ljudi vladaju 20 i vise godina ovom zemljom koju su unistili.

Saša

pre 10 godina

Počelo je pranje ruku. Nisam ja izdao, on je, ne bi ja nikad, sve sam radio u interesu naroda... dopišite ime bilo koga iz tria fantastikus.

Brano

pre 10 godina

Ovo je zaista naša specijalnost.Izgleda da diplomirani predsednik još ne shvata ustavna i zakonska ovlašćenja.Ko bi tome trebalo da ga poduči,hmm... Oli li se zvaše.Nisam simpatizer SPS i Dačića, ali mi je drago da se suprotstavio družbi sa Andrićevog venca.Samo da ih još priupita gde odoše silni novci u vezi sa obeležavanjem godišnjice Milanskog edikta, ali i ko će raspolagati još silnijim novcima povodom 100-godišnjice početka velikog rata.Možda jesmo siromašni, ali znamo da brojimo.

sasa

pre 10 godina

Od 1990 kada je bio u prvim redovima huskac za ratove i granicu Karlobag-Virovitica-Ogulin i slanja dobrovoljaca u rat koji smo izgubili i mnoge obogaljili,mislim na nas same....stigao covek do Nobela????!!!!!

Gajetano

pre 10 godina

Jaoooj! Pa i da sam najnormalniji, najtrez(ve)niji i najinteligentniji covek na svetu (a nisam, priznajem), zavrtelo bi mi se u glavi od ove vesti.

Dejan_NS

pre 10 godina

Nema kraja iznenadjenjima kada povremeno saznamo od ovih diletanata i naivaca na kojem "nivou" se vodi nasa politika, o kakvom se vrhunskom strateskom planiranju i realizaciji tu radi.

vladar

pre 10 godina

Siroti mali premijer. Svi ga zloupotrebljavaju i muče. Od predsednika do naroda. On proliva svoju krv i znoj za nas nezahvalne a ni orden nije dobio a sva druga deca jesu. Sad zli diša oće i nobela da mu uskrati. To je stvarno nepravda. Samo mu fali ljuska od jajeta na glavi da bude isti kalimero mada bi više zaličio na naše sada definitivno susede zahvaljujući njemu.

DJ cicvu

pre 10 godina

Srbija je jedina drzava u kojoj bi ovaj amaterski trojac Dac-Vuc-Nik, zedan vlasti, mogao da vlada.
Molim vas dajte mi tablu i kredu, pa da ovoj bezlicnoj masi sns glasaca objasnim "istorijsko pomirenje" radikala i SPS-a.
Kako bre ne vidite da Vucic de facto vlada tajnim sluzbama i najavljuje hapsenja zaobilazeci institucije, sveti se pojedincima takodje zaobilazeci institucije !!! Kako bre ne vidite da je to uvod u anarhiju ili u strahovladu. Treci izlaz ne postoji...
Sto bi rekao Cane Partibrejkers - "nasoj stoci treba prutic da pronadje svoj putic"...

Krc... pljus

pre 10 godina

Shvatio je da je na tankom ledu pred izbore. Do juče se hvalio "Nobelom" i potezao temu po novinama, ničim izazvan. Jednom će sve to dobro da se plati (vidi pod "Tadić").

jovan

pre 10 godina

Drago mi je gospodine Premijeru Dacicu, da ste izneli istinu da vas je Nikolic gurnuo u vatru, u uverenju da ce vas tu utopiti. Buduci da nije racunao na vase politicko iskustvo i vasu inteligenciju, ispostavilo se da ste icu ogledalu svetske javnosti, i u okviru neverovatne tezine zadatka, obavili posao casno. Sad kad je procureo radikalski mazut ispod maske toboznjeg proevropljanina, koji se ipak nije odrekao titule cetnickog vojvode, kad je ofirao svoju istinsku prirodu i manirom poslednjeg dzibera odjednom preuzeo komandovanje Nobelom, koji je tek samo u fazi predloga, znamo sta ga ustvari prati citavo vreme. Nisam siguran da je vasa reakcija suvise inteligentna. Trebali ste da ga pustite da se kuva u supi vlastitog provincijalnog i primitivnog istupa. To je moje misljenje.

BanBanovobrđanin

pre 10 godina

Igra se "VA BANK".
Neće ga PPV podržati.
Sledi potom obračun između PPV i Predsednika.
Postaje zanimjivo, ali se dobrom ne treba nadati.

Ddule

pre 10 godina

Ja mislim da Nobelovu treba da dobije Nikolic, jer kako sam Dacic rece, pregovori sa Kosovom su zasluga Nikolica.

A ona druga "opomena" Nobelovu ili Hag, to je aludiranje na Nikolica, tj. ako ne radi za mir, on ce zavrsiti u Hag!

Ja mislim da Taciji ipak zasluzuje Nobelovu nagradu, jer vam dosao na susret. Ne daj Boze da je na njihovo mesto bio Haradinaj ili Ceku; oni be isterali sve Srbe sa Kosmeta.

SW

pre 10 godina

E Dacicu,zeznuse te naprednjaci.Za sve ces ti da budes kriv.Ispasce na kraju da si samo ti prodao Kosovo,oni ce da se izvuku a svu krivicu ce da svale na tebe.

Stevica

pre 10 godina

Dacicu ne brini nista nego furaj svoju politiku kao do sada a Nikolicu ako se ne svidja on neka te ne podrzi i nikom nista. Do sada si pokazao u vise navrata da si bolji politicar od Nikolica a on ovo radi zbog sitnih politickih poena jer je svestan da predsednicki mandat nece doveka da traje pa na ovaj nacin pokusava da obezbedi sebi sigutniju poziciju u drustvu nakon silaska sa predsednicke pozicije.

MAsta?!

pre 10 godina

Nevezano sta o kome mislim, Dacic je bas lepo odgovorio Nikolicu. A predsednik nije korektan... Priblizavaju se izbori tako da niko ne bi trebao, sem njih, da ima pozitivan publicitet. O tome da li je informacija o nomiaciji istinita smesno mi je i da razmisljam... Srecna ti Nova godina Srbijo, zelim ti prvenstveno neke nove politicare!

lesak kim

pre 10 godina

A to znaci da si Dacicu bio ucenjen Hagom ako ne prodas Kosmet.Draza ti je fotelja nego da si dao ostavku i rekao Amerima radite sa mnom sta hocete ja da predam Kosmet necu.

And Oscar goes to....

pre 10 godina

Citava prica oko Nobela, imajuci u vidu sve sto se desavalo i desava na Kosovu, neukusna je i mucna. Ipak, ovde je Dacic u pravu: Nikolic (i Vucic preko njega) pokusava da se izvuce.
Ipak, nismo mi bas svi blesavi i kratke pameti...

Planinac

pre 10 godina

Na najvišim funkcijama u vlasti Srbije nisu zajedno tj. istovremeno zato što su se slagali ivoleli. Lični i stranački interesi su su bili presudni da budu istovremeno na najvišim funkcijama. Trebalo bi malo više obazrivost u međusobnim prepucavanjima jer, narodunje dosta briga i muka i bez njihovog međusobnog nepoštovanja.

Stefan

pre 10 godina

Pa dobro bre, jel ovo liči na normalnu državu!? Premijer i Min UP zajedno sa prvim čovekom kog bi trebalo da hapsi očekuje Nobela i tužaka se sa predsednikom preko medija kao tetka. Pa svi nam se smeju i treba! I ja bi da me ne vređa.

pocelo je,pocelo

pre 10 godina

Auuu,koje prepucavanje na relaciji Nikolic-Dacic.Dacic ce ispasti zrtva bez obzira na direktive koje je dobijao od Nikolica.Puca koalicija po svim savovima,pasce ova vlada pre i brze nego sto mislimo.Bice tu jos ko zna cega jos.Spremite se "beli listici",imate sansu da se iskupite.

nobel

pre 10 godina

Ala su se napalili nobelovci, naleteli na minu nekih belosvetskih spin doktora, pa im ubrzani puls ne da ni da disu. Kako uopste misle da je moguce da dvojica koja su se do juce klali i streljali sada, samo zato sto su prestali da se kolju i streljaju, za to dobiju bilo kakvu nagradu. Muz tuce zenu, dodje policija, on prekine da tuce zenu, a neko udruzenje protiv nasilja u porodici, proglasi ga za muza godine. E to su Dacic i Taci.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Pa Toma je greskom tu, on je samo jedan obican gradjevinski tehnicar a diploma a stan u Bgd a vojvoda a 100 milijardi evra a izborna kradja a Zoran Djindjic a Srbija 90-tih a mrtvi i osakaceni a laprdanje dvadeset godina a mrznja a nasi zivoti, jebiga, navuko te radikalski, ko ti je kriv sto mu poverova.

BG

pre 10 godina

Potpisujem ove reci Ivice, bravo. Ipak je on diplomirao na FPN-u sa prosekom 10. S druge strane imamo Tomu diplomca pod nikad objasnjenim okolnostima.

Branislav

pre 10 godina

Ivica je definitivno u pravu, ako malo vratimo film. To nije bilo tako davno, kada je Tomislav lukavo predao vruc krompir Ivici, verujuci da ce time ovaj doziveti fiasko i zauvek izgubiti politicku podrsku gradjana. Sada kada je Ivica uspeo, Tomislav se ogradjuje. Ivica je poentirao i na ovom mozda i najtezem poslu koji je do sada imao u politickoj karijeri. Mogu da ga ne volim i ne volim ga, ali mu skidam kapu za uspehe u poslu kojim se bavi. U stanju je da se iz teske dubioze ponovo izvuce i poentira.

nesa

pre 10 godina

Koliko su nasi politicari ,,povrsni,, i ,,nezreli,,. Upetljali su se u jednu temu zvanu ,,nobel,, i sad ce pola srbije i svi mediji da se bave time. Umesto da su,kao zreli i ozbiljni ljudi ignorisali svaku raspravu o tome,kao i svaku drugu temu koja je neozbiljna. Od toliko ozbiljnih stvari,oni se upetljaju u ,,brlog,,sopstvenih sujeta i brzopletosti. Da li imaju savetnike koji ce im reci cime ozbiljnim da se bave,a cime ne.

dantes

pre 10 godina

E pa Ivice, sam si to tražio!
Ti si birao ekipu koja će da vodi zemlju al' da ti budeš predsednik Vlade. To su ti i dali, ali samo kao figuru!

Subotić

pre 10 godina

Hehehe, lukaviji je Dačić od Nikolića, vidra je to!

Da se razumemo: apsolutno sam UŽASNUT na pomisao da Dačić dobije Nobelovu nagradu!!!

Ladislav

pre 10 godina

"Nemoj da potpišeš, ali nemoj ni da odbiješ"
Tipicno ! Mislite li da se tako moze ziveti, raditi i biti postovan u Evropi. Biti dvolican i neodredjen bez stabilnog stava ?! Jednom sam ovde negde napisao : Evropljani ( mislim da je jasno sta pod time podrazumevam ) ce sve oprostiti , samo bezobrazluk i dvolicnost nikada nece. Hoce li to neko od " ljubljenih " vec jednom shvatiti ?!

Gvadalkanal

pre 10 godina

Boljeg cirkusa od ove zemlje nema! Razne vrste neverovatnih akrobacija, a pre svega klovnovi na sve strane. Jedini je problem što publika (mi) plaća previsoku cenu.

bzvz

pre 10 godina

Dacicu,nemoj da primis Nobelovu nagradu,ali nemoj ni da je odbijes.Uzmi samo koferce sa parama od Nobela,uzmi Dijanu za ruku i pravac neko tropsko ostrvo sa bananama i lokalnim muzicarima kojima hvali pevac!

ex sns

pre 10 godina

Tachi & Dachi Co.Ltd. Kako sad da je jedan clan te kompanije zadovoljan Nobelom a drugi nije? Msm,tu je u pitanju i 1 milion $,sto opet nije malo na ovoliku glad,

Djordje

pre 10 godina

U redu je, sasvim, što si to za novine u Makedoniji izjavio!
Nije u redu što mu to u lice nisi kod nas javno izjavio.
Vojvoda sa Romanije, kum u crkvi zaklet, potpisnik zakletve SRS, prorok sudbine, diplomac sa nekog tamo novosadskig privatnog dopisnog fakulteta, onaj koji će j... mater u replici, prvi počasni građanin Čačka, najbolji i najcenjeniji Predsednik Srbije posle Stefana Nemanje i još nebrojeno superlativa za ličnost koja je zasenila Njegoša, Teslu, Pupina, Andrića, Milankovića, Selimovića i ostale najviđennije i najcenjenije Srbe.
Samo još treba da sa Cecom nastupi ispred Skupštine.
Jednom već jeste.
Tada su stradale patike, ambasade i džamija.
Sada je na redu zdrav razum!
ILI JA NISAM SRBIN ILI AKO JESAM NORMALAN NISAM!!!

Kosojevic Zoran - Koske

pre 10 godina

Dacicu to je sve politicki potez SNS-s da bi na foru navukli nacionalno opredeljene birace! Tj oni hoce i LDP-ove birace i Kostunicine. Nista se ne uzbudjuj nego samo radi svoj posao kako vec radis i trudi se a narod ce to vec prepoznati kad tad.

Педер

pre 10 godina

Обојицу их разрешити дужности. Ово је политика Србије, не игра пикада да се препуцавају ко је крив и за какве потезе. Срамота је првенствено наша што уопште дозвољавамо да нам овакав шљам од људи води земљу, да је у питању иједан народ чијем стандарду тежимо одавно би се побунили и натерали их да одговарају.

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Dakle... Priprema za vanredne Parlamentarne. Pa malo ja tebi, onda ti meni, a posle one big happy family! I zato nam nikada nece "biti bolje"! Jer, dok se raja i komsija zavadjaju oko ovih glumaca, fukara vlada nad sirotinjom. Sve do jednom...

dejan

pre 10 godina

Ako nista vise lepo mu je vratio kontru. I u pravu je, sa nase strane za nobela Nikolic i Dacic, sa njihove Haradinaj i Taci. sad, sto bi mnogi od nas sve njih pre da vide a nekom drugom mestu, nema veze.

RRadomir

pre 10 godina

Mada nisam pristalica ni SPS ali ni SNS ovog puta sam u potpunosti saglasan sa izjavom Dacica. Pa gde to Toma misli da nas vodi sa ovakvim izjavama. Jel to poceo da pere ruke???

ProfesorKiksMaler

pre 10 godina

Kako se vi, gospodo, za*e*a*ate, kao da ste sve poslove završili, samo još da podelite ordenje i nobelovu nagradu. Kada biste jednom u životu nešto stvorili svojim radom, a ne samo prodavali maglu, bilo bi vam jasno da vlast treba da služi narodu, a ne da se bahati i prepucava o tuđem trošku.

Jos jedan primer

pre 10 godina

Da je najnizi oblik ljudske vrste-srpski politicar! Bez: skrupula,morala i savesti! Jos jedna potvrda Da svaki narod ima vladu i politicare koje zaista zasluzuje!!!

alo

pre 10 godina

" Predsednik Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, kaže Dačić."
kak osad to on jutros kaze da te ence podrzati jer si pricao sa tacijem, sta bre lazete narod

Her Zika Pavlovic

pre 10 godina

Dobicete vi Noblesovu nagradu.
Mislim da je ovo pocetak kraja imperije u pokusaju.
Demagozi i beskicmenjaci, bezidejni za narod koji predstavljaju i svesni pileceg pamcenja koje je ustrojeno u nasim mozgovima.
Ja se jos uvek secam restrikcija, toalet papira koji je licio na smirglu (ako jace povuces - varnici), redova za hleb, mleko, penzije u ko zna cijim dzepovima...a to sve bez pominjanja ratova. Nobelova nagrada? Tja...

Subotić

pre 10 godina

Hehehe, lukaviji je Dačić od Nikolića, vidra je to!

Da se razumemo: apsolutno sam UŽASNUT na pomisao da Dačić dobije Nobelovu nagradu!!!

Gvadalkanal

pre 10 godina

Boljeg cirkusa od ove zemlje nema! Razne vrste neverovatnih akrobacija, a pre svega klovnovi na sve strane. Jedini je problem što publika (mi) plaća previsoku cenu.

AlekS

pre 10 godina

Ja mislim da je krajnje vreme da ili NAS ili NJIH neko zatvori u LUDNICU. PA JESMO LI MI DRZAVA ILI KUPLERAJ, DA PRVA DVA COVEKA DRZAVE NA OVAJ NACIN RAZMENJUJU PORUKE?

velja

pre 10 godina

Tomo,ne brukaj vise ni sebe ni sve nas ostale,nego ili cuti ili nadji nacin da se relativno bezbolno povuces a da to kao nisi hteo...ovako ce finale biti isto a ti ces u istoriju uci kao negativan lik. Ali meni nije ni do tebe ni do istorije,meni je do mene i do toga sto ces u suprotnom nas ostale mnogo da kostas

LondonCalling

pre 10 godina

Odavno se nisam ovako nasmejao..suze su mi isle...na svetu ne postoji duhovitiji narod od naseg!
Ali ne postoje ni veci idioti od politicara..legende!!

bojan

pre 10 godina

Kakva je ovo kafanska politika :) Nemoj da potpisujes, a nemoj ni da odbijes. Mora da mu je i namig'o na kraju :) Obojica su kao iz tragi-komedije...

sasa jokic

pre 10 godina

Tomo, Tomo, ko Te ne zna.....ni Vucic nije nista bolji. Sad su se bacili na rejting svaki dan lazuci narod, pricajuci price iz nepricave, ali vratice im se to kao bumerang!

ad nausem

pre 10 godina

dačić potpuno u pravu. toma po milioniti put izigrava naivnu francusku sobaricu. u svakom slučaju, ovo što je dačić prevalio preko svojih leđa nije se usudio niko, ali bukvalno NIKO drugi na političkoj sceni srbije. respect.

Bivsi

pre 10 godina

Srbijo, kada si dosla na to da te vode i predstavljaju ljudi kao Nikolic, Dacic, Palma, Krkobabic tesko ces ugledati boljitak i u ekonomskom, moralnom i u svakom drugom smislu. Medjutim realno, kakav narod - takva i drzava!

Noj

pre 10 godina

Eh, da mi je da mogu da biram, pozeleo bi da budem noj, pa da zabijem glavu u pesak i ne sramotim se sto sam gradjanin ove drzave. Covece, ove izjave nisu dali Tomislav Nikolic i Ivica Dacic nego PREDSEDNIK i PREMIJER jedne kobojagi drzave. Pa ljudi, da li ste vi svesni svojih pozicija i odgovornosti koje u skladu sa tim idu????

De Niro

pre 10 godina

U svakom slucaju ako se nagrada dodlei Kosovo ce dobiti.
Ovo sto Toma radi je, najblazeno receno, licemerstvo.
Ipak je Dacic iskreniji,,,

Adriano Celentano

pre 10 godina

Pa Toma je greskom tu, on je samo jedan obican gradjevinski tehnicar a diploma a stan u Bgd a vojvoda a 100 milijardi evra a izborna kradja a Zoran Djindjic a Srbija 90-tih a mrtvi i osakaceni a laprdanje dvadeset godina a mrznja a nasi zivoti, jebiga, navuko te radikalski, ko ti je kriv sto mu poverova.

igor

pre 10 godina

Odlicna izjava Dacica. Nikolic, poznata po izjavi da bi klecao, dakle, klecao u ime svih gradjana Srbije za Srebrenicu sada kao proziva Dacica.
I to nicim izazvan, verovatno zbog sujete. Verovatno i sto se vise nista ne pita i sto mu je Vucic najurio Olivera Antica. O dodeljivanju Nobela inace odlucuje Nobelov komitet, a ne Nikolic, ne znam da li ga je neko o tome obavestio.Iako, dakle, ne podrzavam Dacica ovog puta je sto posto u pravu. Toma opet izigrava patriJotu, a on je rukovodio potpisivanjem Briselskog sporazuma.

Captain Carrot

pre 10 godina

Ma svi vi ste kandidati za Nobelovu nagradu, ali za reverzibilnu alhemiju :
od jedne prosečne zemlje napravili ste pakao na zemlji ili kao u onom fazonu - treba da dobijete tri Nobelove nagrade :
prvu - za mir - ujedinili su ceo svet protiv nas,
drugu - za fiziku - izmislili su način za najefikasniju izolaciju i
treću - za hemiju - od dinara su napravili g...o.

Srbija na dobrom putu!

pre 10 godina

Tomislav je baš negativan i uvek je bio takav. Tomislav zaista loše utiče na raspoloženje, kako onih koji ga gledaju, tako i onih koji ga slušaju, za razliku od Ace i Ivice.

nesa

pre 10 godina

Bio jednom jedan lav…
Kakav lav?
Strašan lav,
narogušen i ljut sav!

Strašno, strašno!

Išao je na tri noge,
gledao je na tri oka,
slušao je na tri uva…

Strašno, strašno!

Ne pitajte šta je jeo.
Taj je jeo šta je hteo
- tramvaj ceo
i oblaka jedan deo!

Strašno, strašno!

Zubi oštri, pogled zao,
on za milost nije znao!

Strašno, strašno!

Dok ga Vucic
jednog dana
nije gumom izbrisao.

Strašno, strašno!

BG

pre 10 godina

Potpisujem ove reci Ivice, bravo. Ipak je on diplomirao na FPN-u sa prosekom 10. S druge strane imamo Tomu diplomca pod nikad objasnjenim okolnostima.

heavy

pre 10 godina

Dzaba SNS-u sve najave,hapsenja,dreke i vike drz'te lopova,kada ih ovaj spusti jednim potezom.Bice mnogo belih listica konvertovano u SPS samo da botovima vidimo ledja.

Djordje

pre 10 godina

U redu je, sasvim, što si to za novine u Makedoniji izjavio!
Nije u redu što mu to u lice nisi kod nas javno izjavio.
Vojvoda sa Romanije, kum u crkvi zaklet, potpisnik zakletve SRS, prorok sudbine, diplomac sa nekog tamo novosadskig privatnog dopisnog fakulteta, onaj koji će j... mater u replici, prvi počasni građanin Čačka, najbolji i najcenjeniji Predsednik Srbije posle Stefana Nemanje i još nebrojeno superlativa za ličnost koja je zasenila Njegoša, Teslu, Pupina, Andrića, Milankovića, Selimovića i ostale najviđennije i najcenjenije Srbe.
Samo još treba da sa Cecom nastupi ispred Skupštine.
Jednom već jeste.
Tada su stradale patike, ambasade i džamija.
Sada je na redu zdrav razum!
ILI JA NISAM SRBIN ILI AKO JESAM NORMALAN NISAM!!!

LondonCalling

pre 10 godina

ahahahahahahahaaharghhaaa........

"..a ja kao dete, zatvaram usi i pevam..lalalalalalalalala..."

jer je ove ludake nemoguce pratiti, bez da se zacenis od smeha..ludilooooo

Лазар

pre 10 godina

Драга браћо и сестре из Косова и Метохије, ако нисте знали како се политичари заје..вају сад видите.
Али није то ништа страшно показаће они још више кад чују да Нобел носи милион долара, тада ће се тек разјахати на вашим леђима а овај ће да блеји Миљацку.......а како он лепо блеји.....

@informisani

pre 10 godina

E, covece u pravu si kad sam procitao tvoj komentar i malo pogledao po netu, nagrada vec dodeljena a ovi se posvadjase!!! Ali nema veze bar su se ofirali koliki su idioti i kreteni i sta misle jedan o drugome!!!

Mladen

pre 10 godina

Ivice ti ces biti kriv za potpisivanje Briselskog sporazuma a to si dobio u paketu sa Premijerskom funkcijom i bio sav srecan da znas ko ce biti Premijer, ovi sto su te podrzavali ce u kampanji opet da lazu kako bi oni ponistili sve Borkove sporazume ali ti si premijer na papiru.

Degradirajte Nobela do kraja!

pre 10 godina

Jasno je za koga i za čije interese rade Dači, Nikolići i Vuči!
Nobel se daje onima koji rade za američke, u ovom slučaju albanske interese. Evrounijske birokrate podržavaju zmijskog zločinca. Podržavaju tiše ili glasnije fašističke ''politike''. Zna to i Zurof.

Spectator

pre 10 godina

Ovo je pravi primer zamajavanja naroda. Nobelovu nagradu neće dobiti ni Dačić, ni Tači, ni Eštonova,ni Nikolić, ni Vučić niti bilo koji aktuelni političar. Nobelovu nagradu za rešavanje problema Kosova već je dobio Marti Ahtisari za svoj čuveni plan. Pomenuti i još mnogi drugi su najobičniji izvođači radova na implantaciji ovog plana.

And Oscar goes to....

pre 10 godina

Citava prica oko Nobela, imajuci u vidu sve sto se desavalo i desava na Kosovu, neukusna je i mucna. Ipak, ovde je Dacic u pravu: Nikolic (i Vucic preko njega) pokusava da se izvuce.
Ipak, nismo mi bas svi blesavi i kratke pameti...

RRadomir

pre 10 godina

Mada nisam pristalica ni SPS ali ni SNS ovog puta sam u potpunosti saglasan sa izjavom Dacica. Pa gde to Toma misli da nas vodi sa ovakvim izjavama. Jel to poceo da pere ruke???

crni domino

pre 10 godina

Gospodine Dacicu, nista novo niste rekli sto mi ne znamo.
Naucili smo mi da je svaka Tomina dublja misao pucanj sebi u nogu!
I ne samo Tomina. Naprednjaci vrlo cesto pucaju sebi u nogu!

Informisani

pre 10 godina

Mozda ja nesto gresim ali Nobelova nagrada za mir za 2013 je vec dodeljena Organizaciji za zabranu upotrebe hemijskog oruzja. pogledjte link http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2013/
Samo jos da dodam da je za 2013. bilo 259 kandidata od toga 50 organizacija. http://nobelpeaceprize.org/en_GB/nomination_committee/nominations-2013/
Ja stvarno ne znam o cemu nas obavesteni predsednik i premijer pricaju. Zar je moguce da su toliko neobavesteni? Molim vas da me ispravite ako sam nesto pogresio?

kako

pre 10 godina

cime je on zasluzio to sto kazes?
pa samo je trosio nase pare, potrosio milione na sredjivanje rodne kuce, zenu poslao u ameriku da kao skuplja priloge a potrosila vise para nego sto je skupila, narod je nas za nobela jer izdrava sve vas godinama a samo nas pljackate

Ladislav

pre 10 godina

"Nemoj da potpišeš, ali nemoj ni da odbiješ"
Tipicno ! Mislite li da se tako moze ziveti, raditi i biti postovan u Evropi. Biti dvolican i neodredjen bez stabilnog stava ?! Jednom sam ovde negde napisao : Evropljani ( mislim da je jasno sta pod time podrazumevam ) ce sve oprostiti , samo bezobrazluk i dvolicnost nikada nece. Hoce li to neko od " ljubljenih " vec jednom shvatiti ?!

Miloš_NS

pre 10 godina

Pored ovakvih državnika, u Srbiji uskoro neće više biti potrebe za bilo kakvim humorističkim TV emisijama. Počinje "pretkosovski cirkus"...

Nole

pre 10 godina

Ma nije predsednik toliko naivan i nema on nista protiv Dacica, nego sve ovo je protiv Vucica i SNS jer su mu zabili noz u ledja on ih udara gde im najvise boli, rejting

dejan

pre 10 godina

Ako nista vise lepo mu je vratio kontru. I u pravu je, sa nase strane za nobela Nikolic i Dacic, sa njihove Haradinaj i Taci. sad, sto bi mnogi od nas sve njih pre da vide a nekom drugom mestu, nema veze.

MRKI

pre 10 godina

Ovde su igre u rukavicama svi hoce ciste ruke. Sta reci vraca se retorika 90-ih. Dacic je trbao Tomi ubaciti vruc krompir u ruke oko resavanja Kosova i dijaloga sa Tacijem. Mi ne priznajemo Tacija ni ja ga ne varim ali ga priznaje svet. Dobio je drzavu gde je premijer i sta Srbija moze da ucini Nista.

svaki zez na kez

pre 10 godina

Pobesneli patuljasti fenix :-D
Dacicu,ti si sa milosevicem,ojdanicem kuvao,pa ti je rekao da zavrsis ono sto si zapoceo.
Nasamario te stiropor samo tako.
Kakva ste pamet ti,i tvoji koalicioni partneri sa izbora,takva se ne radja nigde vise.
Sad nalozi cecu na konto patriotizam zitoradje da ne peva u BGD.To ce biti jedina pametna i korisna stvar pored krticarenja u mupu,da si uradio za zivota

He,He

pre 10 godina

Jel vi bre mislite da su svi gradjani Srbije toliki moroni,pa da niko nije prozreo vasu prljavu konstrukciju oko KiM.Prodali ste ga za saku nicega.I jedni i drugi ste debelo odgovorni za tu svinjariju a sad se kao izvlacite.
A taj predlog za Nobelovu nagradu ? Ma to vas albanski lobisti u US samo malo ...ju a vi se primili.Pa kome bi bre normalanom u svetu palo na pamet da za tako nesto predlozi Dacica i Tacija.Ha,ha,ha...

se

pre 10 godina

Imala je ova zemlja i losih i slavnih na svome celu al ovaku spodobu kao Nikolica to nikada !!!!Vucic pod hitno treba da ga skoloni na neko kako se to kaze pocasno mesto , jer ovaj svakom izjavom utice na rejting nase stranke !!!

Saša

pre 10 godina

Počelo je pranje ruku. Nisam ja izdao, on je, ne bi ja nikad, sve sam radio u interesu naroda... dopišite ime bilo koga iz tria fantastikus.

nesa

pre 10 godina

Koliko su nasi politicari ,,povrsni,, i ,,nezreli,,. Upetljali su se u jednu temu zvanu ,,nobel,, i sad ce pola srbije i svi mediji da se bave time. Umesto da su,kao zreli i ozbiljni ljudi ignorisali svaku raspravu o tome,kao i svaku drugu temu koja je neozbiljna. Od toliko ozbiljnih stvari,oni se upetljaju u ,,brlog,,sopstvenih sujeta i brzopletosti. Da li imaju savetnike koji ce im reci cime ozbiljnim da se bave,a cime ne.

Stefan

pre 10 godina

Pa dobro bre, jel ovo liči na normalnu državu!? Premijer i Min UP zajedno sa prvim čovekom kog bi trebalo da hapsi očekuje Nobela i tužaka se sa predsednikom preko medija kao tetka. Pa svi nam se smeju i treba! I ja bi da me ne vređa.

Jos jedan primer

pre 10 godina

Da je najnizi oblik ljudske vrste-srpski politicar! Bez: skrupula,morala i savesti! Jos jedna potvrda Da svaki narod ima vladu i politicare koje zaista zasluzuje!!!

jovan

pre 10 godina

Drago mi je gospodine Premijeru Dacicu, da ste izneli istinu da vas je Nikolic gurnuo u vatru, u uverenju da ce vas tu utopiti. Buduci da nije racunao na vase politicko iskustvo i vasu inteligenciju, ispostavilo se da ste icu ogledalu svetske javnosti, i u okviru neverovatne tezine zadatka, obavili posao casno. Sad kad je procureo radikalski mazut ispod maske toboznjeg proevropljanina, koji se ipak nije odrekao titule cetnickog vojvode, kad je ofirao svoju istinsku prirodu i manirom poslednjeg dzibera odjednom preuzeo komandovanje Nobelom, koji je tek samo u fazi predloga, znamo sta ga ustvari prati citavo vreme. Nisam siguran da je vasa reakcija suvise inteligentna. Trebali ste da ga pustite da se kuva u supi vlastitog provincijalnog i primitivnog istupa. To je moje misljenje.

lesak kim

pre 10 godina

A to znaci da si Dacicu bio ucenjen Hagom ako ne prodas Kosmet.Draza ti je fotelja nego da si dao ostavku i rekao Amerima radite sa mnom sta hocete ja da predam Kosmet necu.

dantes

pre 10 godina

E pa Ivice, sam si to tražio!
Ti si birao ekipu koja će da vodi zemlju al' da ti budeš predsednik Vlade. To su ti i dali, ali samo kao figuru!

bzvz

pre 10 godina

Dacicu,nemoj da primis Nobelovu nagradu,ali nemoj ni da je odbijes.Uzmi samo koferce sa parama od Nobela,uzmi Dijanu za ruku i pravac neko tropsko ostrvo sa bananama i lokalnim muzicarima kojima hvali pevac!

DJ cicvu

pre 10 godina

Srbija je jedina drzava u kojoj bi ovaj amaterski trojac Dac-Vuc-Nik, zedan vlasti, mogao da vlada.
Molim vas dajte mi tablu i kredu, pa da ovoj bezlicnoj masi sns glasaca objasnim "istorijsko pomirenje" radikala i SPS-a.
Kako bre ne vidite da Vucic de facto vlada tajnim sluzbama i najavljuje hapsenja zaobilazeci institucije, sveti se pojedincima takodje zaobilazeci institucije !!! Kako bre ne vidite da je to uvod u anarhiju ili u strahovladu. Treci izlaz ne postoji...
Sto bi rekao Cane Partibrejkers - "nasoj stoci treba prutic da pronadje svoj putic"...

Dejan_NS

pre 10 godina

Nema kraja iznenadjenjima kada povremeno saznamo od ovih diletanata i naivaca na kojem "nivou" se vodi nasa politika, o kakvom se vrhunskom strateskom planiranju i realizaciji tu radi.

@vladimir0710

pre 10 godina

Zašto sebi dozvoljavate gubljenje vremena i energije zbog nečije "bačene koske za glodanje" ma odakle došla. Bavite se poslovima za koje ste zaduženi i plaćeni.

Dadara

pre 10 godina

Prije svega nobelova nagrada je izgubila smisao odavno i koristi se za promovisanje zapadnih politickih ideja. Obama je dobio nobelovu nagradu ni sam ne zna zasto.
Putin je matirao intervenciju i krvoprolice u Siriji a dobice nobelovu nikada a mozda ni tada.
Ovaj Dacic bi pregovarao i sa djavolom samo da ostane na vlasti jos koju godinu.

Branislav

pre 10 godina

Ivica je definitivno u pravu, ako malo vratimo film. To nije bilo tako davno, kada je Tomislav lukavo predao vruc krompir Ivici, verujuci da ce time ovaj doziveti fiasko i zauvek izgubiti politicku podrsku gradjana. Sada kada je Ivica uspeo, Tomislav se ogradjuje. Ivica je poentirao i na ovom mozda i najtezem poslu koji je do sada imao u politickoj karijeri. Mogu da ga ne volim i ne volim ga, ali mu skidam kapu za uspehe u poslu kojim se bavi. U stanju je da se iz teske dubioze ponovo izvuce i poentira.

Sremcica city

pre 10 godina

zasto svi misle da je nagrada za tacija ili dacica njih dvojica su potpuno nebitni bitna je ketrin koja ce da dobije nagradu

la belva

pre 10 godina

I na kraju ce nas veliki vodja da dobije Nobelovu nagradu za mir,i za silne procitane Sekijeve knjige iz kojih je stekao silno znanje koje sad primenjuje nad nama...ziveo veliki vodja...ziveo

MAsta?!

pre 10 godina

Nevezano sta o kome mislim, Dacic je bas lepo odgovorio Nikolicu. A predsednik nije korektan... Priblizavaju se izbori tako da niko ne bi trebao, sem njih, da ima pozitivan publicitet. O tome da li je informacija o nomiaciji istinita smesno mi je i da razmisljam... Srecna ti Nova godina Srbijo, zelim ti prvenstveno neke nove politicare!

Her Zika Pavlovic

pre 10 godina

Dobicete vi Noblesovu nagradu.
Mislim da je ovo pocetak kraja imperije u pokusaju.
Demagozi i beskicmenjaci, bezidejni za narod koji predstavljaju i svesni pileceg pamcenja koje je ustrojeno u nasim mozgovima.
Ja se jos uvek secam restrikcija, toalet papira koji je licio na smirglu (ako jace povuces - varnici), redova za hleb, mleko, penzije u ko zna cijim dzepovima...a to sve bez pominjanja ratova. Nobelova nagrada? Tja...

ex sns

pre 10 godina

Tachi & Dachi Co.Ltd. Kako sad da je jedan clan te kompanije zadovoljan Nobelom a drugi nije? Msm,tu je u pitanju i 1 milion $,sto opet nije malo na ovoliku glad,

SW

pre 10 godina

E Dacicu,zeznuse te naprednjaci.Za sve ces ti da budes kriv.Ispasce na kraju da si samo ti prodao Kosovo,oni ce da se izvuku a svu krivicu ce da svale na tebe.

ZAMLATA

pre 10 godina

Ko je to nama "povredio" našeg od milja zvanog "malog Napoleona".Molim vas kako se "usudio predsednik države da vređa premijera pred kojim je bila sjajna karijera...hahaha...

petar

pre 10 godina

u titovo doba kolala je sala."jel znas da ce tito dobiti nobelovu nagradu za mir?.ma nije za mir,ja sam cuo za hemiju,kaze drugi.kako za hemiju,pita prvi.pa on nije hemicar.kako ne,uspeo je da od dinara stvori go*no.aaa?zavrsi prvi....tito nije dobio nobelovu nagradu,ova dvojica su je potpuno zasluzili.

ZoranNS

pre 10 godina

Kako vreme prolazi ljudi će zaboraviti šta je sve zavisilo od dogovora sa Tačijem, onda će Dačić biti napadan sve češće od onih koji ni u snu ne bi se upustili u ovakav "hrabar, po svoju karijeru rizičan" posao, koji su sedeli u hladovini i čekali da to neko uradi umesto njih.

sasa

pre 10 godina

Od 1990 kada je bio u prvim redovima huskac za ratove i granicu Karlobag-Virovitica-Ogulin i slanja dobrovoljaca u rat koji smo izgubili i mnoge obogaljili,mislim na nas same....stigao covek do Nobela????!!!!!

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Dakle... Priprema za vanredne Parlamentarne. Pa malo ja tebi, onda ti meni, a posle one big happy family! I zato nam nikada nece "biti bolje"! Jer, dok se raja i komsija zavadjaju oko ovih glumaca, fukara vlada nad sirotinjom. Sve do jednom...

Srbin100%

pre 10 godina

Mozemo da vidimo na koji nacin marketinska sluzba SPS-a pokusava da ublazi cinjenicu da je Dacic nominovan za Nobela u drustvu sa Tacijem koji se jos uvek nalazi pod istragom medjunarodne zajednice i ciji postupci tokom sukoba na Kosovu su jos uvek nerazjasnjeni

nobel

pre 10 godina

Ala su se napalili nobelovci, naleteli na minu nekih belosvetskih spin doktora, pa im ubrzani puls ne da ni da disu. Kako uopste misle da je moguce da dvojica koja su se do juce klali i streljali sada, samo zato sto su prestali da se kolju i streljaju, za to dobiju bilo kakvu nagradu. Muz tuce zenu, dodje policija, on prekine da tuce zenu, a neko udruzenje protiv nasilja u porodici, proglasi ga za muza godine. E to su Dacic i Taci.

ProfesorKiksMaler

pre 10 godina

Kako se vi, gospodo, za*e*a*ate, kao da ste sve poslove završili, samo još da podelite ordenje i nobelovu nagradu. Kada biste jednom u životu nešto stvorili svojim radom, a ne samo prodavali maglu, bilo bi vam jasno da vlast treba da služi narodu, a ne da se bahati i prepucava o tuđem trošku.

Zagor Te-Nej

pre 10 godina

Pa ko sad? Dacic? Nikolic? Hajde da se svi slozimo i neka bude S. Milosevic kandidat za Nobela. I ne samo da bude kandidat, nego da bude i dobitnik. Pa da svi odemo u...

Dragan

pre 10 godina

Sta se bre palite obojica kao da cete dobiti tog Nobela!?
I nemoj da neko pomisli da je postao Ivo Andric koji je tu nagradu zaista i zasluzio!
Radite svoj posao a te svadje resite u medjusobnoj kafanskoj tuci kao pravi ljudi a ne politicari!

Педер

pre 10 godina

Обојицу их разрешити дужности. Ово је политика Србије, не игра пикада да се препуцавају ко је крив и за какве потезе. Срамота је првенствено наша што уопште дозвољавамо да нам овакав шљам од људи води земљу, да је у питању иједан народ чијем стандарду тежимо одавно би се побунили и натерали их да одговарају.

Dejan

pre 10 godina

Mislim da Nikolic nije svojom izjavom hteo da ponizi niti da uvredi Dacica vec da skrene paznju na to da je nebulozno kandidovati Tacija za Nobela jer je opste poznato da je umesan u mnoge zlocine pa mogu slobodno reci protiv covecanstva jer trgovina organima prevazilazi mejudrzavne konflikte. Iskreno da sam na Dacicevom mestu mene bi bilo sramota da budem kandidovan pored Tacija jer bi to znacilo da je Nopbelova nagrada presla onu granicu i svrhu zbog koje postoji a to je mir i doprinos covecanstvu.

Brano

pre 10 godina

Ovo je zaista naša specijalnost.Izgleda da diplomirani predsednik još ne shvata ustavna i zakonska ovlašćenja.Ko bi tome trebalo da ga poduči,hmm... Oli li se zvaše.Nisam simpatizer SPS i Dačića, ali mi je drago da se suprotstavio družbi sa Andrićevog venca.Samo da ih još priupita gde odoše silni novci u vezi sa obeležavanjem godišnjice Milanskog edikta, ali i ko će raspolagati još silnijim novcima povodom 100-godišnjice početka velikog rata.Možda jesmo siromašni, ali znamo da brojimo.

CoSa

pre 10 godina

Koliko smo mi nenormalan narod..i politicari a i vecina ovih komentatora.Nobelova nagrada nema nikakvog smisla i jedini cilj je proturanje i promovisanje zapadnih politickih poruka i politike.Tako da bi i ova nominacija bila poruka svetu kako je Amerika I zapadna Evropa odradila istorijski i pravedni posao na balkanu a u sustini na terenu imamo narko-kvazi-drzavu Kosovo koju pola sveta priznaje a druga polovina je nikad nece priznati i situaciju koja nije resena i permanentno postoji opasnost za novi jos krvaviji sukob(mislim tu na ceo region,,Makedoniju,Grcku,Crnu Goru ..).Iako o gosp.Predsedniku ne mislim nista lepo on je ovde u sustini u pravu.Sa djavolom se ponekad mora pregovarati ali promovisati,cak i pasivnim prihvatanjem nominacije(ako je uopste i ima)tog djavola u andjela je malo previse.To je vrhunska zamena teza i probni balon na koji se trebamo upecati.Moze nominacija ali tek kada se razjasne optuzbe za ratne zlocine gospodina Tacija.Nazalost i ovde se vidi da je nasim politicarima najvazniji licni i partijski interes a nacionalni interesi i Srbija su im zadnja rupa na svirali.Prepucavanje u predizborne svrhe i uvredjenost gospodina premijera i iznosenje pojedinosti iz pregovora su sramota kako njega tako i svih nas kojima je takva kreatura premijer.

Gerov

pre 10 godina

Ja sam mislio da su samo fakulteti kod nas degradirali svoj nivo, ocigledno i cela planeta ima problema sa sagledavanjem nekih vrednosti. Ako g-din doticni (ako sve ovo zajedno nisu lupetanja) bude predlog za Nobela, onda sa trecim kamenom od Sunca nesto debelo nije kao sto treba!

Gajetano

pre 10 godina

Jaoooj! Pa i da sam najnormalniji, najtrez(ve)niji i najinteligentniji covek na svetu (a nisam, priznajem), zavrtelo bi mi se u glavi od ove vesti.

pocelo je,pocelo

pre 10 godina

Auuu,koje prepucavanje na relaciji Nikolic-Dacic.Dacic ce ispasti zrtva bez obzira na direktive koje je dobijao od Nikolica.Puca koalicija po svim savovima,pasce ova vlada pre i brze nego sto mislimo.Bice tu jos ko zna cega jos.Spremite se "beli listici",imate sansu da se iskupite.

remic

pre 10 godina

politika nam je na dnu. nemam reci. ne znam da li da se smejem ili da placem. dacic i ostali samo lupetaju o nekim nagradama da bi imali nesta da kazu. nadam se da narod vidi da se nalazimo u pozorisnoj predstavi zvanoj "srbija".. kakvu ja buducnost imam sa svojih 17 godina kada isti ljudi vladaju 20 i vise godina ovom zemljom koju su unistili.

BanBanovobrđanin

pre 10 godina

Igra se "VA BANK".
Neće ga PPV podržati.
Sledi potom obračun između PPV i Predsednika.
Postaje zanimjivo, ali se dobrom ne treba nadati.

Kosojevic Zoran - Koske

pre 10 godina

Dacicu to je sve politicki potez SNS-s da bi na foru navukli nacionalno opredeljene birace! Tj oni hoce i LDP-ove birace i Kostunicine. Nista se ne uzbudjuj nego samo radi svoj posao kako vec radis i trudi se a narod ce to vec prepoznati kad tad.

Ddule

pre 10 godina

Ja mislim da Nobelovu treba da dobije Nikolic, jer kako sam Dacic rece, pregovori sa Kosovom su zasluga Nikolica.

A ona druga "opomena" Nobelovu ili Hag, to je aludiranje na Nikolica, tj. ako ne radi za mir, on ce zavrsiti u Hag!

Ja mislim da Taciji ipak zasluzuje Nobelovu nagradu, jer vam dosao na susret. Ne daj Boze da je na njihovo mesto bio Haradinaj ili Ceku; oni be isterali sve Srbe sa Kosmeta.

alo

pre 10 godina

" Predsednik Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, kaže Dačić."
kak osad to on jutros kaze da te ence podrzati jer si pricao sa tacijem, sta bre lazete narod

Valter

pre 10 godina

Srbi i Hrvati su kao pametan narod a ono,izaberu za predsednike ljude poput Nikolica i Mesica!?Bruka su i jedan i drugi.Jedini predsednici u celom svetu koji ne govore niti jedan strani jezik.A baljezgaju o stvarima kao sta je cena kuruze na pjaci ili,dali je stvarno nebo gore a more dole.....e moj narode!!!

Stevica

pre 10 godina

Dacicu ne brini nista nego furaj svoju politiku kao do sada a Nikolicu ako se ne svidja on neka te ne podrzi i nikom nista. Do sada si pokazao u vise navrata da si bolji politicar od Nikolica a on ovo radi zbog sitnih politickih poena jer je svestan da predsednicki mandat nece doveka da traje pa na ovaj nacin pokusava da obezbedi sebi sigutniju poziciju u drustvu nakon silaska sa predsednicke pozicije.

Slavoljub

pre 10 godina

Covek je samo rekao da je doticni osumnjicen za trgovinu ljudskim organima i da ne treba biti u njegovom drustvu da nije i to deo sporazuma

Džoni

pre 10 godina

Počela je predizborna kampanja pa sada oboica pokušavaju da igraju na kartu nacionalizma i patriotizma i utrkuju se ko će više da se opere od Tačija ali im je džaba jer će ostati upisani u istoriji kao likovi koji su predali Kosovo Albancima i tako na najjednostavniji mogući način stavili tačku na viševekovni problem Srbije! Ostaje pitanje kako se toga niko ranije nije setio a toliko je bilo jednostavno rešenje! Izgleda da su oni ipak mnogo napredniji od nas ostalih pa su nam otvorili oči iako su odgovorni u predhodnim vremenima i za mnoge zatvorene oči, ali Bože moj čovek se uči dok je živ!

vladar

pre 10 godina

Siroti mali premijer. Svi ga zloupotrebljavaju i muče. Od predsednika do naroda. On proliva svoju krv i znoj za nas nezahvalne a ni orden nije dobio a sva druga deca jesu. Sad zli diša oće i nobela da mu uskrati. To je stvarno nepravda. Samo mu fali ljuska od jajeta na glavi da bude isti kalimero mada bi više zaličio na naše sada definitivno susede zahvaljujući njemu.

Planinac

pre 10 godina

Na najvišim funkcijama u vlasti Srbije nisu zajedno tj. istovremeno zato što su se slagali ivoleli. Lični i stranački interesi su su bili presudni da budu istovremeno na najvišim funkcijama. Trebalo bi malo više obazrivost u međusobnim prepucavanjima jer, narodunje dosta briga i muka i bez njihovog međusobnog nepoštovanja.

dr. Kraljevic Marko

pre 10 godina

Pa sta ce Tomi Nobel, pobogu???? Pa on u svakom momentu moze da se pocasti ordenjem...na dan i po vise puta!!! Kakvi Nobel...pihh...

Guslar

pre 10 godina

Poštovani, uozbiljite se obojica. Vi ste državni vrh, i ne priliči predsedniku i premijeru ovakva komunikacija putem medija. Čak jedan Čedomir Jovanović, da je na vašoj funkciji, nebi se nikada ovako ponašao. Ne priliči nikom, a pogotovo vodećim ljudima. Ipak vas poštujem, jer vodite državu u ovom teškom vremenu, ali, molim vas, prekinite javnu konfrontaciju zbog nas građana.

Demetra

pre 10 godina

Ivica Dačić je odličan političar i svaku reč tera na svoju vodenicu. Ivica dačić želi tu nagradu za mir, ali on zaista to nije zaslužio.Nagradu za mir najviše zaslužuje Aleksandar Vučić koji je dan i noć radio na potpisivanju sporazuma i rezolucije vezane za KiM, na kojim tačkama se osvrtao da bi Srbija sačuvala teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića SNS će postati najjača stranka u Srbiji.

krug dvojke

pre 10 godina

koska je bacena,pa se sad nasi politicari biju ko ce da je glodje,a koliko vidim i komentatori. da nije strasno bilo bi smesno.

Škorpija

pre 10 godina

Mislim da je ovde došlo do zastoja u komunikaciji između Nikolića i Dačića, jer je to komunikacija preko medija, ne lična. I da će njih dvojica ovaj nesporazum vrlo brzo razrešiti.
Blago je reći da sam lično zaprepašćena kandidaturom Tačija za Nobelovu angradu za mir! Pitam se ko je osoba koja je mogla Tačija da kandiduje za tako veliku nagradu i još za kategoriju mira! Za mene je to nedopustivo i skandalozno!

Krc... pljus

pre 10 godina

Shvatio je da je na tankom ledu pred izbore. Do juče se hvalio "Nobelom" i potezao temu po novinama, ničim izazvan. Jednom će sve to dobro da se plati (vidi pod "Tadić").

boban

pre 10 godina

Meni je najintresantnije da su kokusi u USA [i srpski i albanski] veoma, veoma lako nasli 'zajednicki jezik' i dogovorili se da predloze obojicu.
A svi znamo da kokosi sve rade u saglasnosti sa dijasporom tako da se moxe reci da su i srpska albanska dijaspora iz USA za to da ova dvojica dobiju Nobela

evita

pre 10 godina

Kako se Dacic slihta Nikolicu ne bi li izbegao izbore! Sledeci korak je da ga predlozi za sveca...A ako to ne uspe, SPS se utapa u SNS, garant!

primio se k'o saučešće...

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da je Dačić poverovao da može dobiti Nobelovu nagradu za mir! Kako otuđenost utiče negativno na ljude!

Berac Lovorika

pre 10 godina

Kontradiktorna je izjava Nikolica za rad Dacica, na postizanju sporazuma sa Tacijem i Pristinom, koji je doneo datum za pregovore !

pop

pre 10 godina

Dacic ne voli Nikolica, Nikolic ne voli Dacica. Vucic se ne slaze sa Nikolicem, Nikolic se ne slaze sa Vucicem. Dacic se pravi da saradjuje sa Vucicem, Vucic bi da sto pre vidi ledja Dacicu. Sve u svemu, "skladna" koalicija

maksim

pre 10 godina

Srpska vlada je za razliku od prethodnik, želela da izistinki i na čvrstim osnovama stabilizuje situaciju na Kosovu, i na taj način i srbima sa severa Kosova, omogući da počnu da rešavaju svoj svoj status na njemu, iz tog razloga su se i prihvatili pregovori sa Tačijem, koji je počinio ratne zločine prema srbima na Kosovu.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

SNS treba da ide odmah na izbore, i da konačno SPS zauzme svoje mestu u opoziciji.
(tica, 29. decembar 2013 10:46)
Nadam sa da SPS-kolicija neće nikad više doći u situaciju da uslovljava druge i grabi preko sopstvenih mogućnosti!

Olgica OGAR

pre 10 godina

Bolje da se Dačić malo pozabavi javašluku koji vlada u MUP-u, na čijem je čelu već 5 godina, nego što se otima za Nobelovu nagradu, i nije Dačiću nikakav problem da Nobelovu nagradu dobije u paketu sa jednim kriminalcem i ratnim zločincem, kakav je Hašim Tači.

Ich bin ein Berliner

pre 10 godina

Ipak, nismo mi bas svi blesavi i kratke pameti...
(And Oscar goes to...., 28. decembar 2013 18:28)

Jeste, jeste... Jer da niste ne bi vise od 60% glasova otislo SPSu i SNSu!! Sad cutite i trpite. Upravo ste ovo vladu zasluzili i ni malo vas ne zalim.

petak13

pre 10 godina

Pokušavajući da ne ostane dužan predsedniku Nikoliću na njegov komentar da nebi podržao zajedničku kandidaturu za nobele Dačića i Tačija, naš premijer otvara jedno novo polje konfrotacije sa predsednikom i pokušava sa malo sarkazma da okrene reči koje je izgovori predsednik Nikolić. U svakoj reči premijera dačića ima malo podrozenja na komentar predsednika i pokazuje da na našoj političkoj sceni još ubvek ima dubokih razlika u shvatanjima jedne iste stvari.To predlaganje predsednika za ngradu Nobela od strane premijera izgleda pomalo uvredljivo i onako komplikovane odnose unutar vladajuće koalicije još više polarizovati.

mici

pre 10 godina

Nije jasno sta je Dacic ocekivao, mozda aplauze? Kad bi malo razmislio mogucnost dobijanja Nobela sa Tacijem je apsolutno neprihvatljiva, jer jedno je voditi pregovore sa njim, to se moralo uciniti, ali slaviti sa Tacijem to bi bio udarac pre svega za Srbe na Kosovu, a onda i celu Srbiju.Cena koju bi platio bi bila previsoka, neverovatno je da Dacic ne razmislja o buducnosti, jer njegova odlika je stalna kalkulacija, ali izgleda da pomisao na Nobela opija, pa ne moze trezveno da razmislja.

mrsavko

pre 10 godina

Svako ima pravo na svoje misljenje , da bude skeptican i ironican i da se smeje i blati ucinjeno .. medjutim svim tim svojim nastupima na mogu ponistiti opipljive rezultate rada postignute na normalizaciji odnosa sa Pristinom - u korist Srba iz pokrajine

MISTER - DOKMANOVIC

pre 10 godina

Nakon izjave i stava predsednika Srbije Tomislava Nikolica oko dobijanja Nobelove nagrade Ivici Dacicu.Nije mi jasno sta je Ivica Dacic ovom svojom izjavom hteo da kaze, moze se posmatrati dvostruko da je prvo sa mnogo ironije predlozio da kandidat bude sam predsednik Srbije Tomislav Nikolic ili je Dacic mozda ocekivao aplauze. Kad bi malo razmislio mogucnost dobijanja Nobela sa Tacijem je apsolutno neprihvatljiva, jer jedno je voditi pregovore sa njim, to se moralo uciniti, ali slaviti sa Tacijem to bi bio udarac pre svega za Srbe na Kosovu, a onda i celu Srbiju. Zato podrzavam stav predsednika Srbije Tomislava Nikolica koji vodi racuna o interesima gradjana Srbije.

Angora

pre 10 godina

Ovo je nominacija koja znaci celom Srpskom narodu da se nesto uradili kako treba. A nominacija Tacija je malo vise kontradiktorna, s'obzirom da se nalazi pod istragom medjunarodnog suda...

Demetra

pre 10 godina

Ivica Dačić je odličan političar i svaku reč tera na svoju vodenicu. Ivica dačić želi tu nagradu za mir, ali on zaista to nije zaslužio.Nagradu za mir najviše zaslužuje Aleksandar Vučić koji je dan i noć radio na potpisivanju sporazuma i rezolucije vezane za KiM, na kojim tačkama se osvrtao da bi Srbija sačuvala teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića SNS će postati najjača stranka u Srbiji.

Srbin100%

pre 10 godina

Mozemo da vidimo na koji nacin marketinska sluzba SPS-a pokusava da ublazi cinjenicu da je Dacic nominovan za Nobela u drustvu sa Tacijem koji se jos uvek nalazi pod istragom medjunarodne zajednice i ciji postupci tokom sukoba na Kosovu su jos uvek nerazjasnjeni

Dejan

pre 10 godina

Mislim da Nikolic nije svojom izjavom hteo da ponizi niti da uvredi Dacica vec da skrene paznju na to da je nebulozno kandidovati Tacija za Nobela jer je opste poznato da je umesan u mnoge zlocine pa mogu slobodno reci protiv covecanstva jer trgovina organima prevazilazi mejudrzavne konflikte. Iskreno da sam na Dacicevom mestu mene bi bilo sramota da budem kandidovan pored Tacija jer bi to znacilo da je Nopbelova nagrada presla onu granicu i svrhu zbog koje postoji a to je mir i doprinos covecanstvu.

maksim

pre 10 godina

Srpska vlada je za razliku od prethodnik, želela da izistinki i na čvrstim osnovama stabilizuje situaciju na Kosovu, i na taj način i srbima sa severa Kosova, omogući da počnu da rešavaju svoj svoj status na njemu, iz tog razloga su se i prihvatili pregovori sa Tačijem, koji je počinio ratne zločine prema srbima na Kosovu.

Slavoljub

pre 10 godina

Covek je samo rekao da je doticni osumnjicen za trgovinu ljudskim organima i da ne treba biti u njegovom drustvu da nije i to deo sporazuma

evita

pre 10 godina

Kako se Dacic slihta Nikolicu ne bi li izbegao izbore! Sledeci korak je da ga predlozi za sveca...A ako to ne uspe, SPS se utapa u SNS, garant!

nesa

pre 10 godina

Bio jednom jedan lav…
Kakav lav?
Strašan lav,
narogušen i ljut sav!

Strašno, strašno!

Išao je na tri noge,
gledao je na tri oka,
slušao je na tri uva…

Strašno, strašno!

Ne pitajte šta je jeo.
Taj je jeo šta je hteo
- tramvaj ceo
i oblaka jedan deo!

Strašno, strašno!

Zubi oštri, pogled zao,
on za milost nije znao!

Strašno, strašno!

Dok ga Vucic
jednog dana
nije gumom izbrisao.

Strašno, strašno!

Škorpija

pre 10 godina

Mislim da je ovde došlo do zastoja u komunikaciji između Nikolića i Dačića, jer je to komunikacija preko medija, ne lična. I da će njih dvojica ovaj nesporazum vrlo brzo razrešiti.
Blago je reći da sam lično zaprepašćena kandidaturom Tačija za Nobelovu angradu za mir! Pitam se ko je osoba koja je mogla Tačija da kandiduje za tako veliku nagradu i još za kategoriju mira! Za mene je to nedopustivo i skandalozno!

Degradirajte Nobela do kraja!

pre 10 godina

Jasno je za koga i za čije interese rade Dači, Nikolići i Vuči!
Nobel se daje onima koji rade za američke, u ovom slučaju albanske interese. Evrounijske birokrate podržavaju zmijskog zločinca. Podržavaju tiše ili glasnije fašističke ''politike''. Zna to i Zurof.

CoSa

pre 10 godina

Koliko smo mi nenormalan narod..i politicari a i vecina ovih komentatora.Nobelova nagrada nema nikakvog smisla i jedini cilj je proturanje i promovisanje zapadnih politickih poruka i politike.Tako da bi i ova nominacija bila poruka svetu kako je Amerika I zapadna Evropa odradila istorijski i pravedni posao na balkanu a u sustini na terenu imamo narko-kvazi-drzavu Kosovo koju pola sveta priznaje a druga polovina je nikad nece priznati i situaciju koja nije resena i permanentno postoji opasnost za novi jos krvaviji sukob(mislim tu na ceo region,,Makedoniju,Grcku,Crnu Goru ..).Iako o gosp.Predsedniku ne mislim nista lepo on je ovde u sustini u pravu.Sa djavolom se ponekad mora pregovarati ali promovisati,cak i pasivnim prihvatanjem nominacije(ako je uopste i ima)tog djavola u andjela je malo previse.To je vrhunska zamena teza i probni balon na koji se trebamo upecati.Moze nominacija ali tek kada se razjasne optuzbe za ratne zlocine gospodina Tacija.Nazalost i ovde se vidi da je nasim politicarima najvazniji licni i partijski interes a nacionalni interesi i Srbija su im zadnja rupa na svirali.Prepucavanje u predizborne svrhe i uvredjenost gospodina premijera i iznosenje pojedinosti iz pregovora su sramota kako njega tako i svih nas kojima je takva kreatura premijer.

Guslar

pre 10 godina

Poštovani, uozbiljite se obojica. Vi ste državni vrh, i ne priliči predsedniku i premijeru ovakva komunikacija putem medija. Čak jedan Čedomir Jovanović, da je na vašoj funkciji, nebi se nikada ovako ponašao. Ne priliči nikom, a pogotovo vodećim ljudima. Ipak vas poštujem, jer vodite državu u ovom teškom vremenu, ali, molim vas, prekinite javnu konfrontaciju zbog nas građana.

lesak kim

pre 10 godina

A to znaci da si Dacicu bio ucenjen Hagom ako ne prodas Kosmet.Draza ti je fotelja nego da si dao ostavku i rekao Amerima radite sa mnom sta hocete ja da predam Kosmet necu.

Dadara

pre 10 godina

Prije svega nobelova nagrada je izgubila smisao odavno i koristi se za promovisanje zapadnih politickih ideja. Obama je dobio nobelovu nagradu ni sam ne zna zasto.
Putin je matirao intervenciju i krvoprolice u Siriji a dobice nobelovu nikada a mozda ni tada.
Ovaj Dacic bi pregovarao i sa djavolom samo da ostane na vlasti jos koju godinu.

petar

pre 10 godina

u titovo doba kolala je sala."jel znas da ce tito dobiti nobelovu nagradu za mir?.ma nije za mir,ja sam cuo za hemiju,kaze drugi.kako za hemiju,pita prvi.pa on nije hemicar.kako ne,uspeo je da od dinara stvori go*no.aaa?zavrsi prvi....tito nije dobio nobelovu nagradu,ova dvojica su je potpuno zasluzili.

ZAMLATA

pre 10 godina

Ko je to nama "povredio" našeg od milja zvanog "malog Napoleona".Molim vas kako se "usudio predsednik države da vređa premijera pred kojim je bila sjajna karijera...hahaha...

Srbija na dobrom putu!

pre 10 godina

Tomislav je baš negativan i uvek je bio takav. Tomislav zaista loše utiče na raspoloženje, kako onih koji ga gledaju, tako i onih koji ga slušaju, za razliku od Ace i Ivice.

Subotić

pre 10 godina

Hehehe, lukaviji je Dačić od Nikolića, vidra je to!

Da se razumemo: apsolutno sam UŽASNUT na pomisao da Dačić dobije Nobelovu nagradu!!!

Krc... pljus

pre 10 godina

Shvatio je da je na tankom ledu pred izbore. Do juče se hvalio "Nobelom" i potezao temu po novinama, ničim izazvan. Jednom će sve to dobro da se plati (vidi pod "Tadić").

svaki zez na kez

pre 10 godina

Pobesneli patuljasti fenix :-D
Dacicu,ti si sa milosevicem,ojdanicem kuvao,pa ti je rekao da zavrsis ono sto si zapoceo.
Nasamario te stiropor samo tako.
Kakva ste pamet ti,i tvoji koalicioni partneri sa izbora,takva se ne radja nigde vise.
Sad nalozi cecu na konto patriotizam zitoradje da ne peva u BGD.To ce biti jedina pametna i korisna stvar pored krticarenja u mupu,da si uradio za zivota

vladar

pre 10 godina

Siroti mali premijer. Svi ga zloupotrebljavaju i muče. Od predsednika do naroda. On proliva svoju krv i znoj za nas nezahvalne a ni orden nije dobio a sva druga deca jesu. Sad zli diša oće i nobela da mu uskrati. To je stvarno nepravda. Samo mu fali ljuska od jajeta na glavi da bude isti kalimero mada bi više zaličio na naše sada definitivno susede zahvaljujući njemu.

velja

pre 10 godina

Tomo,ne brukaj vise ni sebe ni sve nas ostale,nego ili cuti ili nadji nacin da se relativno bezbolno povuces a da to kao nisi hteo...ovako ce finale biti isto a ti ces u istoriju uci kao negativan lik. Ali meni nije ni do tebe ni do istorije,meni je do mene i do toga sto ces u suprotnom nas ostale mnogo da kostas

Kosojevic Zoran - Koske

pre 10 godina

Dacicu to je sve politicki potez SNS-s da bi na foru navukli nacionalno opredeljene birace! Tj oni hoce i LDP-ove birace i Kostunicine. Nista se ne uzbudjuj nego samo radi svoj posao kako vec radis i trudi se a narod ce to vec prepoznati kad tad.

ad nausem

pre 10 godina

dačić potpuno u pravu. toma po milioniti put izigrava naivnu francusku sobaricu. u svakom slučaju, ovo što je dačić prevalio preko svojih leđa nije se usudio niko, ali bukvalno NIKO drugi na političkoj sceni srbije. respect.

Ddule

pre 10 godina

Ja mislim da Nobelovu treba da dobije Nikolic, jer kako sam Dacic rece, pregovori sa Kosovom su zasluga Nikolica.

A ona druga "opomena" Nobelovu ili Hag, to je aludiranje na Nikolica, tj. ako ne radi za mir, on ce zavrsiti u Hag!

Ja mislim da Taciji ipak zasluzuje Nobelovu nagradu, jer vam dosao na susret. Ne daj Boze da je na njihovo mesto bio Haradinaj ili Ceku; oni be isterali sve Srbe sa Kosmeta.

De Niro

pre 10 godina

U svakom slucaju ako se nagrada dodlei Kosovo ce dobiti.
Ovo sto Toma radi je, najblazeno receno, licemerstvo.
Ipak je Dacic iskreniji,,,

se

pre 10 godina

Imala je ova zemlja i losih i slavnih na svome celu al ovaku spodobu kao Nikolica to nikada !!!!Vucic pod hitno treba da ga skoloni na neko kako se to kaze pocasno mesto , jer ovaj svakom izjavom utice na rejting nase stranke !!!

Informisani

pre 10 godina

Mozda ja nesto gresim ali Nobelova nagrada za mir za 2013 je vec dodeljena Organizaciji za zabranu upotrebe hemijskog oruzja. pogledjte link http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2013/
Samo jos da dodam da je za 2013. bilo 259 kandidata od toga 50 organizacija. http://nobelpeaceprize.org/en_GB/nomination_committee/nominations-2013/
Ja stvarno ne znam o cemu nas obavesteni predsednik i premijer pricaju. Zar je moguce da su toliko neobavesteni? Molim vas da me ispravite ako sam nesto pogresio?

Лазар

pre 10 godina

Драга браћо и сестре из Косова и Метохије, ако нисте знали како се политичари заје..вају сад видите.
Али није то ништа страшно показаће они још више кад чују да Нобел носи милион долара, тада ће се тек разјахати на вашим леђима а овај ће да блеји Миљацку.......а како он лепо блеји.....

heavy

pre 10 godina

Dzaba SNS-u sve najave,hapsenja,dreke i vike drz'te lopova,kada ih ovaj spusti jednim potezom.Bice mnogo belih listica konvertovano u SPS samo da botovima vidimo ledja.

mici

pre 10 godina

Nije jasno sta je Dacic ocekivao, mozda aplauze? Kad bi malo razmislio mogucnost dobijanja Nobela sa Tacijem je apsolutno neprihvatljiva, jer jedno je voditi pregovore sa njim, to se moralo uciniti, ali slaviti sa Tacijem to bi bio udarac pre svega za Srbe na Kosovu, a onda i celu Srbiju.Cena koju bi platio bi bila previsoka, neverovatno je da Dacic ne razmislja o buducnosti, jer njegova odlika je stalna kalkulacija, ali izgleda da pomisao na Nobela opija, pa ne moze trezveno da razmislja.

Sremcica city

pre 10 godina

zasto svi misle da je nagrada za tacija ili dacica njih dvojica su potpuno nebitni bitna je ketrin koja ce da dobije nagradu

Olgica OGAR

pre 10 godina

Bolje da se Dačić malo pozabavi javašluku koji vlada u MUP-u, na čijem je čelu već 5 godina, nego što se otima za Nobelovu nagradu, i nije Dačiću nikakav problem da Nobelovu nagradu dobije u paketu sa jednim kriminalcem i ratnim zločincem, kakav je Hašim Tači.

Branislav

pre 10 godina

Ivica je definitivno u pravu, ako malo vratimo film. To nije bilo tako davno, kada je Tomislav lukavo predao vruc krompir Ivici, verujuci da ce time ovaj doziveti fiasko i zauvek izgubiti politicku podrsku gradjana. Sada kada je Ivica uspeo, Tomislav se ogradjuje. Ivica je poentirao i na ovom mozda i najtezem poslu koji je do sada imao u politickoj karijeri. Mogu da ga ne volim i ne volim ga, ali mu skidam kapu za uspehe u poslu kojim se bavi. U stanju je da se iz teske dubioze ponovo izvuce i poentira.

Spectator

pre 10 godina

Ovo je pravi primer zamajavanja naroda. Nobelovu nagradu neće dobiti ni Dačić, ni Tači, ni Eštonova,ni Nikolić, ni Vučić niti bilo koji aktuelni političar. Nobelovu nagradu za rešavanje problema Kosova već je dobio Marti Ahtisari za svoj čuveni plan. Pomenuti i još mnogi drugi su najobičniji izvođači radova na implantaciji ovog plana.

@vladimir0710

pre 10 godina

Zašto sebi dozvoljavate gubljenje vremena i energije zbog nečije "bačene koske za glodanje" ma odakle došla. Bavite se poslovima za koje ste zaduženi i plaćeni.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

SNS treba da ide odmah na izbore, i da konačno SPS zauzme svoje mestu u opoziciji.
(tica, 29. decembar 2013 10:46)
Nadam sa da SPS-kolicija neće nikad više doći u situaciju da uslovljava druge i grabi preko sopstvenih mogućnosti!

Stevica

pre 10 godina

Dacicu ne brini nista nego furaj svoju politiku kao do sada a Nikolicu ako se ne svidja on neka te ne podrzi i nikom nista. Do sada si pokazao u vise navrata da si bolji politicar od Nikolica a on ovo radi zbog sitnih politickih poena jer je svestan da predsednicki mandat nece doveka da traje pa na ovaj nacin pokusava da obezbedi sebi sigutniju poziciju u drustvu nakon silaska sa predsednicke pozicije.

jovan

pre 10 godina

Drago mi je gospodine Premijeru Dacicu, da ste izneli istinu da vas je Nikolic gurnuo u vatru, u uverenju da ce vas tu utopiti. Buduci da nije racunao na vase politicko iskustvo i vasu inteligenciju, ispostavilo se da ste icu ogledalu svetske javnosti, i u okviru neverovatne tezine zadatka, obavili posao casno. Sad kad je procureo radikalski mazut ispod maske toboznjeg proevropljanina, koji se ipak nije odrekao titule cetnickog vojvode, kad je ofirao svoju istinsku prirodu i manirom poslednjeg dzibera odjednom preuzeo komandovanje Nobelom, koji je tek samo u fazi predloga, znamo sta ga ustvari prati citavo vreme. Nisam siguran da je vasa reakcija suvise inteligentna. Trebali ste da ga pustite da se kuva u supi vlastitog provincijalnog i primitivnog istupa. To je moje misljenje.

igor

pre 10 godina

Odlicna izjava Dacica. Nikolic, poznata po izjavi da bi klecao, dakle, klecao u ime svih gradjana Srbije za Srebrenicu sada kao proziva Dacica.
I to nicim izazvan, verovatno zbog sujete. Verovatno i sto se vise nista ne pita i sto mu je Vucic najurio Olivera Antica. O dodeljivanju Nobela inace odlucuje Nobelov komitet, a ne Nikolic, ne znam da li ga je neko o tome obavestio.Iako, dakle, ne podrzavam Dacica ovog puta je sto posto u pravu. Toma opet izigrava patriJotu, a on je rukovodio potpisivanjem Briselskog sporazuma.

sasa jokic

pre 10 godina

Tomo, Tomo, ko Te ne zna.....ni Vucic nije nista bolji. Sad su se bacili na rejting svaki dan lazuci narod, pricajuci price iz nepricave, ali vratice im se to kao bumerang!

Nole

pre 10 godina

Ma nije predsednik toliko naivan i nema on nista protiv Dacica, nego sve ovo je protiv Vucica i SNS jer su mu zabili noz u ledja on ih udara gde im najvise boli, rejting

Bivsi

pre 10 godina

Srbijo, kada si dosla na to da te vode i predstavljaju ljudi kao Nikolic, Dacic, Palma, Krkobabic tesko ces ugledati boljitak i u ekonomskom, moralnom i u svakom drugom smislu. Medjutim realno, kakav narod - takva i drzava!

mrsavko

pre 10 godina

Svako ima pravo na svoje misljenje , da bude skeptican i ironican i da se smeje i blati ucinjeno .. medjutim svim tim svojim nastupima na mogu ponistiti opipljive rezultate rada postignute na normalizaciji odnosa sa Pristinom - u korist Srba iz pokrajine

Gvadalkanal

pre 10 godina

Boljeg cirkusa od ove zemlje nema! Razne vrste neverovatnih akrobacija, a pre svega klovnovi na sve strane. Jedini je problem što publika (mi) plaća previsoku cenu.

dantes

pre 10 godina

E pa Ivice, sam si to tražio!
Ti si birao ekipu koja će da vodi zemlju al' da ti budeš predsednik Vlade. To su ti i dali, ali samo kao figuru!

bzvz

pre 10 godina

Dacicu,nemoj da primis Nobelovu nagradu,ali nemoj ni da je odbijes.Uzmi samo koferce sa parama od Nobela,uzmi Dijanu za ruku i pravac neko tropsko ostrvo sa bananama i lokalnim muzicarima kojima hvali pevac!

MRKI

pre 10 godina

Ovde su igre u rukavicama svi hoce ciste ruke. Sta reci vraca se retorika 90-ih. Dacic je trbao Tomi ubaciti vruc krompir u ruke oko resavanja Kosova i dijaloga sa Tacijem. Mi ne priznajemo Tacija ni ja ga ne varim ali ga priznaje svet. Dobio je drzavu gde je premijer i sta Srbija moze da ucini Nista.

bojan

pre 10 godina

Kakva je ovo kafanska politika :) Nemoj da potpisujes, a nemoj ni da odbijes. Mora da mu je i namig'o na kraju :) Obojica su kao iz tragi-komedije...

Noj

pre 10 godina

Eh, da mi je da mogu da biram, pozeleo bi da budem noj, pa da zabijem glavu u pesak i ne sramotim se sto sam gradjanin ove drzave. Covece, ove izjave nisu dali Tomislav Nikolic i Ivica Dacic nego PREDSEDNIK i PREMIJER jedne kobojagi drzave. Pa ljudi, da li ste vi svesni svojih pozicija i odgovornosti koje u skladu sa tim idu????

Valter

pre 10 godina

Srbi i Hrvati su kao pametan narod a ono,izaberu za predsednike ljude poput Nikolica i Mesica!?Bruka su i jedan i drugi.Jedini predsednici u celom svetu koji ne govore niti jedan strani jezik.A baljezgaju o stvarima kao sta je cena kuruze na pjaci ili,dali je stvarno nebo gore a more dole.....e moj narode!!!

Planinac

pre 10 godina

Na najvišim funkcijama u vlasti Srbije nisu zajedno tj. istovremeno zato što su se slagali ivoleli. Lični i stranački interesi su su bili presudni da budu istovremeno na najvišim funkcijama. Trebalo bi malo više obazrivost u međusobnim prepucavanjima jer, narodunje dosta briga i muka i bez njihovog međusobnog nepoštovanja.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Pa Toma je greskom tu, on je samo jedan obican gradjevinski tehnicar a diploma a stan u Bgd a vojvoda a 100 milijardi evra a izborna kradja a Zoran Djindjic a Srbija 90-tih a mrtvi i osakaceni a laprdanje dvadeset godina a mrznja a nasi zivoti, jebiga, navuko te radikalski, ko ti je kriv sto mu poverova.

BG

pre 10 godina

Potpisujem ove reci Ivice, bravo. Ipak je on diplomirao na FPN-u sa prosekom 10. S druge strane imamo Tomu diplomca pod nikad objasnjenim okolnostima.

alo

pre 10 godina

" Predsednik Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, kaže Dačić."
kak osad to on jutros kaze da te ence podrzati jer si pricao sa tacijem, sta bre lazete narod

Djordje

pre 10 godina

U redu je, sasvim, što si to za novine u Makedoniji izjavio!
Nije u redu što mu to u lice nisi kod nas javno izjavio.
Vojvoda sa Romanije, kum u crkvi zaklet, potpisnik zakletve SRS, prorok sudbine, diplomac sa nekog tamo novosadskig privatnog dopisnog fakulteta, onaj koji će j... mater u replici, prvi počasni građanin Čačka, najbolji i najcenjeniji Predsednik Srbije posle Stefana Nemanje i još nebrojeno superlativa za ličnost koja je zasenila Njegoša, Teslu, Pupina, Andrića, Milankovića, Selimovića i ostale najviđennije i najcenjenije Srbe.
Samo još treba da sa Cecom nastupi ispred Skupštine.
Jednom već jeste.
Tada su stradale patike, ambasade i džamija.
Sada je na redu zdrav razum!
ILI JA NISAM SRBIN ILI AKO JESAM NORMALAN NISAM!!!

Педер

pre 10 godina

Обојицу их разрешити дужности. Ово је политика Србије, не игра пикада да се препуцавају ко је крив и за какве потезе. Срамота је првенствено наша што уопште дозвољавамо да нам овакав шљам од људи води земљу, да је у питању иједан народ чијем стандарду тежимо одавно би се побунили и натерали их да одговарају.

la belva

pre 10 godina

I na kraju ce nas veliki vodja da dobije Nobelovu nagradu za mir,i za silne procitane Sekijeve knjige iz kojih je stekao silno znanje koje sad primenjuje nad nama...ziveo veliki vodja...ziveo

LondonCalling

pre 10 godina

ahahahahahahahaaharghhaaa........

"..a ja kao dete, zatvaram usi i pevam..lalalalalalalalala..."

jer je ove ludake nemoguce pratiti, bez da se zacenis od smeha..ludilooooo

Captain Carrot

pre 10 godina

Ma svi vi ste kandidati za Nobelovu nagradu, ali za reverzibilnu alhemiju :
od jedne prosečne zemlje napravili ste pakao na zemlji ili kao u onom fazonu - treba da dobijete tri Nobelove nagrade :
prvu - za mir - ujedinili su ceo svet protiv nas,
drugu - za fiziku - izmislili su način za najefikasniju izolaciju i
treću - za hemiju - od dinara su napravili g...o.

AlekS

pre 10 godina

Ja mislim da je krajnje vreme da ili NAS ili NJIH neko zatvori u LUDNICU. PA JESMO LI MI DRZAVA ILI KUPLERAJ, DA PRVA DVA COVEKA DRZAVE NA OVAJ NACIN RAZMENJUJU PORUKE?

primio se k'o saučešće...

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da je Dačić poverovao da može dobiti Nobelovu nagradu za mir! Kako otuđenost utiče negativno na ljude!

petak13

pre 10 godina

Pokušavajući da ne ostane dužan predsedniku Nikoliću na njegov komentar da nebi podržao zajedničku kandidaturu za nobele Dačića i Tačija, naš premijer otvara jedno novo polje konfrotacije sa predsednikom i pokušava sa malo sarkazma da okrene reči koje je izgovori predsednik Nikolić. U svakoj reči premijera dačića ima malo podrozenja na komentar predsednika i pokazuje da na našoj političkoj sceni još ubvek ima dubokih razlika u shvatanjima jedne iste stvari.To predlaganje predsednika za ngradu Nobela od strane premijera izgleda pomalo uvredljivo i onako komplikovane odnose unutar vladajuće koalicije još više polarizovati.

Berac Lovorika

pre 10 godina

Kontradiktorna je izjava Nikolica za rad Dacica, na postizanju sporazuma sa Tacijem i Pristinom, koji je doneo datum za pregovore !

dejan

pre 10 godina

Ako nista vise lepo mu je vratio kontru. I u pravu je, sa nase strane za nobela Nikolic i Dacic, sa njihove Haradinaj i Taci. sad, sto bi mnogi od nas sve njih pre da vide a nekom drugom mestu, nema veze.

nobel

pre 10 godina

Ala su se napalili nobelovci, naleteli na minu nekih belosvetskih spin doktora, pa im ubrzani puls ne da ni da disu. Kako uopste misle da je moguce da dvojica koja su se do juce klali i streljali sada, samo zato sto su prestali da se kolju i streljaju, za to dobiju bilo kakvu nagradu. Muz tuce zenu, dodje policija, on prekine da tuce zenu, a neko udruzenje protiv nasilja u porodici, proglasi ga za muza godine. E to su Dacic i Taci.

RRadomir

pre 10 godina

Mada nisam pristalica ni SPS ali ni SNS ovog puta sam u potpunosti saglasan sa izjavom Dacica. Pa gde to Toma misli da nas vodi sa ovakvim izjavama. Jel to poceo da pere ruke???

Ladislav

pre 10 godina

"Nemoj da potpišeš, ali nemoj ni da odbiješ"
Tipicno ! Mislite li da se tako moze ziveti, raditi i biti postovan u Evropi. Biti dvolican i neodredjen bez stabilnog stava ?! Jednom sam ovde negde napisao : Evropljani ( mislim da je jasno sta pod time podrazumevam ) ce sve oprostiti , samo bezobrazluk i dvolicnost nikada nece. Hoce li to neko od " ljubljenih " vec jednom shvatiti ?!

SW

pre 10 godina

E Dacicu,zeznuse te naprednjaci.Za sve ces ti da budes kriv.Ispasce na kraju da si samo ti prodao Kosovo,oni ce da se izvuku a svu krivicu ce da svale na tebe.

Zagor Te-Nej

pre 10 godina

Pa ko sad? Dacic? Nikolic? Hajde da se svi slozimo i neka bude S. Milosevic kandidat za Nobela. I ne samo da bude kandidat, nego da bude i dobitnik. Pa da svi odemo u...

LondonCalling

pre 10 godina

Odavno se nisam ovako nasmejao..suze su mi isle...na svetu ne postoji duhovitiji narod od naseg!
Ali ne postoje ni veci idioti od politicara..legende!!

crni domino

pre 10 godina

Gospodine Dacicu, nista novo niste rekli sto mi ne znamo.
Naucili smo mi da je svaka Tomina dublja misao pucanj sebi u nogu!
I ne samo Tomina. Naprednjaci vrlo cesto pucaju sebi u nogu!

Mladen

pre 10 godina

Ivice ti ces biti kriv za potpisivanje Briselskog sporazuma a to si dobio u paketu sa Premijerskom funkcijom i bio sav srecan da znas ko ce biti Premijer, ovi sto su te podrzavali ce u kampanji opet da lazu kako bi oni ponistili sve Borkove sporazume ali ti si premijer na papiru.

@informisani

pre 10 godina

E, covece u pravu si kad sam procitao tvoj komentar i malo pogledao po netu, nagrada vec dodeljena a ovi se posvadjase!!! Ali nema veze bar su se ofirali koliki su idioti i kreteni i sta misle jedan o drugome!!!

boban

pre 10 godina

Meni je najintresantnije da su kokusi u USA [i srpski i albanski] veoma, veoma lako nasli 'zajednicki jezik' i dogovorili se da predloze obojicu.
A svi znamo da kokosi sve rade u saglasnosti sa dijasporom tako da se moxe reci da su i srpska albanska dijaspora iz USA za to da ova dvojica dobiju Nobela

Džoni

pre 10 godina

Počela je predizborna kampanja pa sada oboica pokušavaju da igraju na kartu nacionalizma i patriotizma i utrkuju se ko će više da se opere od Tačija ali im je džaba jer će ostati upisani u istoriji kao likovi koji su predali Kosovo Albancima i tako na najjednostavniji mogući način stavili tačku na viševekovni problem Srbije! Ostaje pitanje kako se toga niko ranije nije setio a toliko je bilo jednostavno rešenje! Izgleda da su oni ipak mnogo napredniji od nas ostalih pa su nam otvorili oči iako su odgovorni u predhodnim vremenima i za mnoge zatvorene oči, ali Bože moj čovek se uči dok je živ!

dr. Kraljevic Marko

pre 10 godina

Pa sta ce Tomi Nobel, pobogu???? Pa on u svakom momentu moze da se pocasti ordenjem...na dan i po vise puta!!! Kakvi Nobel...pihh...

Ich bin ein Berliner

pre 10 godina

Ipak, nismo mi bas svi blesavi i kratke pameti...
(And Oscar goes to...., 28. decembar 2013 18:28)

Jeste, jeste... Jer da niste ne bi vise od 60% glasova otislo SPSu i SNSu!! Sad cutite i trpite. Upravo ste ovo vladu zasluzili i ni malo vas ne zalim.

ex sns

pre 10 godina

Tachi & Dachi Co.Ltd. Kako sad da je jedan clan te kompanije zadovoljan Nobelom a drugi nije? Msm,tu je u pitanju i 1 milion $,sto opet nije malo na ovoliku glad,

Stefan

pre 10 godina

Pa dobro bre, jel ovo liči na normalnu državu!? Premijer i Min UP zajedno sa prvim čovekom kog bi trebalo da hapsi očekuje Nobela i tužaka se sa predsednikom preko medija kao tetka. Pa svi nam se smeju i treba! I ja bi da me ne vređa.

pocelo je,pocelo

pre 10 godina

Auuu,koje prepucavanje na relaciji Nikolic-Dacic.Dacic ce ispasti zrtva bez obzira na direktive koje je dobijao od Nikolica.Puca koalicija po svim savovima,pasce ova vlada pre i brze nego sto mislimo.Bice tu jos ko zna cega jos.Spremite se "beli listici",imate sansu da se iskupite.

Dejan_NS

pre 10 godina

Nema kraja iznenadjenjima kada povremeno saznamo od ovih diletanata i naivaca na kojem "nivou" se vodi nasa politika, o kakvom se vrhunskom strateskom planiranju i realizaciji tu radi.

DJ cicvu

pre 10 godina

Srbija je jedina drzava u kojoj bi ovaj amaterski trojac Dac-Vuc-Nik, zedan vlasti, mogao da vlada.
Molim vas dajte mi tablu i kredu, pa da ovoj bezlicnoj masi sns glasaca objasnim "istorijsko pomirenje" radikala i SPS-a.
Kako bre ne vidite da Vucic de facto vlada tajnim sluzbama i najavljuje hapsenja zaobilazeci institucije, sveti se pojedincima takodje zaobilazeci institucije !!! Kako bre ne vidite da je to uvod u anarhiju ili u strahovladu. Treci izlaz ne postoji...
Sto bi rekao Cane Partibrejkers - "nasoj stoci treba prutic da pronadje svoj putic"...

He,He

pre 10 godina

Jel vi bre mislite da su svi gradjani Srbije toliki moroni,pa da niko nije prozreo vasu prljavu konstrukciju oko KiM.Prodali ste ga za saku nicega.I jedni i drugi ste debelo odgovorni za tu svinjariju a sad se kao izvlacite.
A taj predlog za Nobelovu nagradu ? Ma to vas albanski lobisti u US samo malo ...ju a vi se primili.Pa kome bi bre normalanom u svetu palo na pamet da za tako nesto predlozi Dacica i Tacija.Ha,ha,ha...

Dragan

pre 10 godina

Sta se bre palite obojica kao da cete dobiti tog Nobela!?
I nemoj da neko pomisli da je postao Ivo Andric koji je tu nagradu zaista i zasluzio!
Radite svoj posao a te svadje resite u medjusobnoj kafanskoj tuci kao pravi ljudi a ne politicari!

kako

pre 10 godina

cime je on zasluzio to sto kazes?
pa samo je trosio nase pare, potrosio milione na sredjivanje rodne kuce, zenu poslao u ameriku da kao skuplja priloge a potrosila vise para nego sto je skupila, narod je nas za nobela jer izdrava sve vas godinama a samo nas pljackate

krug dvojke

pre 10 godina

koska je bacena,pa se sad nasi politicari biju ko ce da je glodje,a koliko vidim i komentatori. da nije strasno bilo bi smesno.

pop

pre 10 godina

Dacic ne voli Nikolica, Nikolic ne voli Dacica. Vucic se ne slaze sa Nikolicem, Nikolic se ne slaze sa Vucicem. Dacic se pravi da saradjuje sa Vucicem, Vucic bi da sto pre vidi ledja Dacicu. Sve u svemu, "skladna" koalicija

nesa

pre 10 godina

Koliko su nasi politicari ,,povrsni,, i ,,nezreli,,. Upetljali su se u jednu temu zvanu ,,nobel,, i sad ce pola srbije i svi mediji da se bave time. Umesto da su,kao zreli i ozbiljni ljudi ignorisali svaku raspravu o tome,kao i svaku drugu temu koja je neozbiljna. Od toliko ozbiljnih stvari,oni se upetljaju u ,,brlog,,sopstvenih sujeta i brzopletosti. Da li imaju savetnike koji ce im reci cime ozbiljnim da se bave,a cime ne.

And Oscar goes to....

pre 10 godina

Citava prica oko Nobela, imajuci u vidu sve sto se desavalo i desava na Kosovu, neukusna je i mucna. Ipak, ovde je Dacic u pravu: Nikolic (i Vucic preko njega) pokusava da se izvuce.
Ipak, nismo mi bas svi blesavi i kratke pameti...

MAsta?!

pre 10 godina

Nevezano sta o kome mislim, Dacic je bas lepo odgovorio Nikolicu. A predsednik nije korektan... Priblizavaju se izbori tako da niko ne bi trebao, sem njih, da ima pozitivan publicitet. O tome da li je informacija o nomiaciji istinita smesno mi je i da razmisljam... Srecna ti Nova godina Srbijo, zelim ti prvenstveno neke nove politicare!

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Dakle... Priprema za vanredne Parlamentarne. Pa malo ja tebi, onda ti meni, a posle one big happy family! I zato nam nikada nece "biti bolje"! Jer, dok se raja i komsija zavadjaju oko ovih glumaca, fukara vlada nad sirotinjom. Sve do jednom...

ProfesorKiksMaler

pre 10 godina

Kako se vi, gospodo, za*e*a*ate, kao da ste sve poslove završili, samo još da podelite ordenje i nobelovu nagradu. Kada biste jednom u životu nešto stvorili svojim radom, a ne samo prodavali maglu, bilo bi vam jasno da vlast treba da služi narodu, a ne da se bahati i prepucava o tuđem trošku.

Jos jedan primer

pre 10 godina

Da je najnizi oblik ljudske vrste-srpski politicar! Bez: skrupula,morala i savesti! Jos jedna potvrda Da svaki narod ima vladu i politicare koje zaista zasluzuje!!!

Her Zika Pavlovic

pre 10 godina

Dobicete vi Noblesovu nagradu.
Mislim da je ovo pocetak kraja imperije u pokusaju.
Demagozi i beskicmenjaci, bezidejni za narod koji predstavljaju i svesni pileceg pamcenja koje je ustrojeno u nasim mozgovima.
Ja se jos uvek secam restrikcija, toalet papira koji je licio na smirglu (ako jace povuces - varnici), redova za hleb, mleko, penzije u ko zna cijim dzepovima...a to sve bez pominjanja ratova. Nobelova nagrada? Tja...

Saša

pre 10 godina

Počelo je pranje ruku. Nisam ja izdao, on je, ne bi ja nikad, sve sam radio u interesu naroda... dopišite ime bilo koga iz tria fantastikus.

Miloš_NS

pre 10 godina

Pored ovakvih državnika, u Srbiji uskoro neće više biti potrebe za bilo kakvim humorističkim TV emisijama. Počinje "pretkosovski cirkus"...

ZoranNS

pre 10 godina

Kako vreme prolazi ljudi će zaboraviti šta je sve zavisilo od dogovora sa Tačijem, onda će Dačić biti napadan sve češće od onih koji ni u snu ne bi se upustili u ovakav "hrabar, po svoju karijeru rizičan" posao, koji su sedeli u hladovini i čekali da to neko uradi umesto njih.

Gerov

pre 10 godina

Ja sam mislio da su samo fakulteti kod nas degradirali svoj nivo, ocigledno i cela planeta ima problema sa sagledavanjem nekih vrednosti. Ako g-din doticni (ako sve ovo zajedno nisu lupetanja) bude predlog za Nobela, onda sa trecim kamenom od Sunca nesto debelo nije kao sto treba!

Brano

pre 10 godina

Ovo je zaista naša specijalnost.Izgleda da diplomirani predsednik još ne shvata ustavna i zakonska ovlašćenja.Ko bi tome trebalo da ga poduči,hmm... Oli li se zvaše.Nisam simpatizer SPS i Dačića, ali mi je drago da se suprotstavio družbi sa Andrićevog venca.Samo da ih još priupita gde odoše silni novci u vezi sa obeležavanjem godišnjice Milanskog edikta, ali i ko će raspolagati još silnijim novcima povodom 100-godišnjice početka velikog rata.Možda jesmo siromašni, ali znamo da brojimo.

sasa

pre 10 godina

Od 1990 kada je bio u prvim redovima huskac za ratove i granicu Karlobag-Virovitica-Ogulin i slanja dobrovoljaca u rat koji smo izgubili i mnoge obogaljili,mislim na nas same....stigao covek do Nobela????!!!!!

remic

pre 10 godina

politika nam je na dnu. nemam reci. ne znam da li da se smejem ili da placem. dacic i ostali samo lupetaju o nekim nagradama da bi imali nesta da kazu. nadam se da narod vidi da se nalazimo u pozorisnoj predstavi zvanoj "srbija".. kakvu ja buducnost imam sa svojih 17 godina kada isti ljudi vladaju 20 i vise godina ovom zemljom koju su unistili.

BanBanovobrđanin

pre 10 godina

Igra se "VA BANK".
Neće ga PPV podržati.
Sledi potom obračun između PPV i Predsednika.
Postaje zanimjivo, ali se dobrom ne treba nadati.

Gajetano

pre 10 godina

Jaoooj! Pa i da sam najnormalniji, najtrez(ve)niji i najinteligentniji covek na svetu (a nisam, priznajem), zavrtelo bi mi se u glavi od ove vesti.

MISTER - DOKMANOVIC

pre 10 godina

Nakon izjave i stava predsednika Srbije Tomislava Nikolica oko dobijanja Nobelove nagrade Ivici Dacicu.Nije mi jasno sta je Ivica Dacic ovom svojom izjavom hteo da kaze, moze se posmatrati dvostruko da je prvo sa mnogo ironije predlozio da kandidat bude sam predsednik Srbije Tomislav Nikolic ili je Dacic mozda ocekivao aplauze. Kad bi malo razmislio mogucnost dobijanja Nobela sa Tacijem je apsolutno neprihvatljiva, jer jedno je voditi pregovore sa njim, to se moralo uciniti, ali slaviti sa Tacijem to bi bio udarac pre svega za Srbe na Kosovu, a onda i celu Srbiju. Zato podrzavam stav predsednika Srbije Tomislava Nikolica koji vodi racuna o interesima gradjana Srbije.

Angora

pre 10 godina

Ovo je nominacija koja znaci celom Srpskom narodu da se nesto uradili kako treba. A nominacija Tacija je malo vise kontradiktorna, s'obzirom da se nalazi pod istragom medjunarodnog suda...