Utorak, 24.12.2013.

17:09

Ispitaćemo prisluškivanje Nikolića

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavili su da će istražiti navode o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Izvor: Beta

Ispitaæemo prisluškivanje Nikoliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

Hteo to neko da prizna ili ne trenutni odnos MUP-a prema predsedniku drzave Tomislavu Nikolicu je krajnje neozbiljan i neodgovoran. Ivica Dacic je kao dobar sa Tomislavom Nikolicem, a ne cini ama bas nista da se ispostuje funkcija predsednika Srbije, gledano realno nije problem u zameni guma, pa ni u prisluskivanju, jer Tomislav Nikolic radi u interesu drzave i njenih gradjana, i ne boji se nikakvog prisluškivanja, vec je rec o tome da se od strane premijera i prvog coveka MUP-a Ivice Dacica ne postuje institucija predsednika Srbije.On se ponasa kao Vojislav Kostunica da nije obavesten o prisluskivanju, pridje problemu morace da obezbedi predsedniku drzave normalno funkcionisanje.

frajlas

pre 10 godina

Ispitaćemo?
Mislim da to ispitivanje uveliko treba da se vodi. Jer ovo je SRamota za SRbiju. Ophodi se prema predsedniku kao da je nebitan faktor države, a on je zapravo PREDSEDNIK!!! Kako se u drugim državama brinu u predsednicima, ovo je velika sramota za SRbiju. Mislim da mi to možemo mnogo bolje!

MI6

pre 10 godina

Može li neko da utvrdi da Nikolića ne prisluškuje neka strana tajna služba,t.j neka druga država? To bi tek bila bruka. Poznato je da su kod nas „instalirane“ neke „komšijske“ službe za razni nadzor, čak se time i hvale.

BillyBob

pre 10 godina

Pa mi nemamo ministra policije! Neizvodljivo je biti na 13 mesta u istom času i davati ovakve izjave na osnovu toga što je neko "ministru" tako preneo informaciju, bez da dotični ima operativni uvid u ono što javno iznosi.
Skandal je prisluskivati bilo koga bez adekvatne sumnje za počinjeno delo, shodno Zakonu, a ponajmanje predsednika koji ničim nije zaslužio ovakav tretman, osim ako nije politički motivisan, a to je već zloupotreba.
Dosta je bilo bezakonja, ajmo gospodo u opoziciju gde vam je odavno i mesto

Vanja

pre 10 godina

Dužnost MUP je da ispita sve mahinacije koje se događaju, a ne da dozvoli neko javno prijavi preko medija da neko nekog prisluškuje, i još posle izjavljuje da nema informacije.

Milan

pre 10 godina

To naše private službe prisluškuju za strane države i prate događaje u državi da ne izmaknu kontroli, a konkretno bih izdvojio službe engleske, nemačke i ruske i dr., sve koje imaju ekonomskog interesa u Srbiji.

dragan

pre 10 godina

Pa zar nije to reseno pa prva vest posle izbora je bilo ko koga prisluskuje(listimzi).Ja mislim da to BIA radi po nalogu pravog direktora Seselja.Ova karikatura Vucic samo misli da upravlja.Uzgred kad je Rankovic prisluskivao Tita nista se nije znalo do njegove smene.

Dana

pre 10 godina

Gospodine Dačiću , niste smeli dozvoliti da neko prisluškuje predsdnika države. To je bilo aktuelno pre nekoliko meseci pa niste do kraja ispitali.

Blago vama

pre 10 godina

Da li ste vi normalni sa ovim komentarima, Vucic ce da resi ovo kao sto je resio sve dosada? Da li vi zivite u nekoj drugoj drzavi ili je vasa masta toliko bujna da vam se prividja nesto sto niko normalan ne vidi. Sta bi sa onim prisluskivanjem od pre godinu dana kada su se I Vucic I Dacic zalili? Ko ce da prisluskuje ovog nepismenog I totalno nesposobnog "predsednika" koji ima ovlascenja kao I kraljica Elizabeta. Covek koga niko ne pita nista I koji putuje po svetu I deli bezvredna odlikovanja I kurti I murti. Zato na ovaj nacin hoce da privuce paznju, kao I njegov savetnik Antic sa onim cirkusom o korupciji veka. Jadna je ovo drzava kada je vode ovakvi diletanti.

zmitjkoe

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu nda verujem da ovakvi mozgovi postoje. Mislim ista je temperatura, vazdusni pritisak, kosmicko zracenje, gravitacija i ozonska rupa, ali otkud ovoliko zombija?

APS

pre 10 godina

Da li će nam se policija dovesti u red? Teško, dok se ne bude promenio njen ministar. Suviše dugo je na toj funkciji, a struktura policije je i dalje raspuštena.

Iluzionista

pre 10 godina

Takvim ljudima se mora stati na put a to nisu obicni gradjani vec neko ko ima sredstava, nadam se brzom resavanju ovog slucaja.

Hari

pre 10 godina

Sto pre treba naci krticu i sankcionisati odgovorna lica. Neka to bude primer za ostale, iz jednostavnog razloga da se takav problem vise ne bi ponovio!

paprikas

pre 10 godina

i treba to ispitati! u redu je da bude onog sto je zakonski i po pravilima sluzbi dozvoljeno, ali sve suprotno treba istraziti i sankcionisati

Srbin100%

pre 10 godina

Da Dacic radi svoj posao ministra unutrasnjih poslova kako treba on ne bi morao da nista ispituje vec bi znao ko su te sluzbe ili grupe koje neovlasceno prisluskuju predsednika

nana

pre 10 godina

Ovo je zaista bezobrazluk,ako to neko radi,a ne može da se kazni ko je odgovoran.To treba pod hitno rešiti i objaviti ko je to radio i po čijem nalogu-kad je to već Predsednik javno rekao.

neša012

pre 10 godina

Kakva je to sluzba bezbednosti kada nam prisluskuju Predsednika?
(Labud, 24. decembar 2013 19:27)
Ne rade to službe bezbednosti, već pojedinci iz službi koji zarad malo para a za interes onima kojima je to važno rade ovakve stvari i pokazuju da će trebati vremena i neke nove generacije da se stvari postave na svoje mesto.

Kojic Milovan

pre 10 godina

Istraga treba da bude detaljna i da obuhvati sve od nalogodavaca pa do izvrsioca nezakonitog prisluskivanja kao sto je ovo i treba utvrditi koji su motivi, pa neka ovo bude ujedno i pocetak kraja kriminalnih aktivnosti u sluzbi.

ribe

pre 10 godina

Dačić je na otvorenoj sednici Vlade Srbije rekao da svi navodi o prisluškivanju treba da budu istraženi, pa i sumnje koje je izrekao Nikolić. Podrška Dačiću i Vučiću.

Dare

pre 10 godina

I ptice na grani znaju kako se u Americi ponasa prema njihovom predsedniku. Nesto cisto sumnjam da bi kod njih prisluskivanje moglo da prodje. To u Srbiji mora da se promeni. Ipak je Nikolic predsednik nase drzave, svidelo se to nekome ili ne.

Teodora

pre 10 godina

Ista meta, isto rastojanje. Službe rade svoj posao, ko god došao na vlast. Tek da mu malo bude neprijatno, kad je već tu u fotelji. Muka mi je više od svakojakog uhodjenje.Od listinga koje firma uzima za službene telefone,pa sve do privatnog porodičnog života visokih funkcionera. Dokle više tako? Dok Vučić i tu ne stane nekom na rep?

petar

pre 10 godina

A zasto do sada Dacic i Vucic nisu znali da li neko prisluskuje predsednika? Da nije onaj koji je ukrao džaove sa glasačkim listićima??

xc

pre 10 godina

@Platon (i drugi stranacki vojnici)

Vi, clanstvo stranaka, sitne ribe koji ste u partijama, hvataci krivina, toliko ste lenji, nesposobni, korumpirani, zli, a toliko vas je mnogo da vas ni 10 Srbija ne bi nahranilo, a ne ova jadna koju gusite i drzite u dubokom glibu.

novica952

pre 10 godina

Svašta se u ovoj državi dešavala i čovek nikada nebi rekao da su neke stvari moguće a kasniji dogaji su to potvrdili.Sigurno je da predsednik Nikolić ima naznake da pojedinci imaju interes da znaju sa kime šta i kada predsednik priča i da je interes pojedinih grupa da se izazove kriza institucija u državi.U dačića manje više ali u Aleksandra Vučića ne treba sumjati da će se ceo slučaj istražiti pogotovo što on rukovodi objedinjenim bezbednosnim služama.jedna pravno uređena i doterana zemlja nesme sebi dozvoliti ovakve stvari, a srbija želi bar da bude takva iako smo još daleko od tog cilja.

Ice Age

pre 10 godina

Kako je sveta i veka bilo je onih prvo sa dobrim uhom iza ćoškića pa do svih današnjih čuda tehnologije.Sigurno je da svako ima svoju "operativnu grupu" koja nekog prisluškuje.Šta je sada to toliko čudno.Pa mora druga strana da zna šta mu konkurencija stvarno misli.Moram da priznam da kada god se dogodi da Vlast nema šta da priča illi kada se dovede u situaciju da bi trebala da se posveti problemima gradjana plasiraju se priče o narušenoj bezbednosti visokih funkcionera države Srbije.Za par dana više o oviom problemu niko neće pričati dok se ne dosete nečeg drugog.Znamo sve unapred,malo priča o istorijskom uspehu,malo SNS pljuje DS,DS uzvraća,malo izbori pa onda Cvijan pa Mišković pa borba potiv korupcije a što narod jedva krpi kraj s krajem niko i ne pomišlja da rešava problem.pričam ti priču.

View

pre 10 godina

Da citiram Žarka Koraća, koji je za Vučića i njegova ovlašćenja, rekao:

"Zamislite, recimo, da Barak Obama američkoj naciji kaže kako je napravio tim od stručnjaka CIA i FBA koji će ispitati šta ko radi. Svi bi rekli da je Obama na pragu državnog udara; pitali bi ga šta će mu Tužilaštvo, tužilac i sudovi ako sve može sam" ...

malasirena5

pre 10 godina

S obzirom na kom je nivou tehnika i tehnologija, to nije nista cudno. Prisluskuje se i Angela Merkel, pa niko ne moze da utvrdi ko je. Ja se iskreno nadam da ce Vucic uspeti da stane na put tome, da ne dozvoli da se prisluskuju ljudi koji rade za dobrobit drzave i koji rade samo u interesu naroda. Uradio je dosta stvari koje nismo ocekivali, stao je na put kriminalu i korupciji, tako da mozda ce i ovaj problem resiti.

I treba

pre 10 godina

Ovo prisluskivanje zaista treba dobro i ozbiljno da se ispita. Nedopustivo je da neko iz zemlje prisluskuje predsednika, jer prisluskuju se neprijatelji zemlje, a ne njeni prijatelji. Uostalom, svi organi bezbednosti uključujući i policiju i bezbednosne službe imaju zadatak da zaštite predsednika, a ne da ga prisluškuju, Ako postoje bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja, bilo koga u sistemu, naravno da to treba da bude predmet ostrih sankcija.

Марина

pre 10 godina

Ајде нека се то више испита и заврши више с тим, и да се у будуће нико не прислушкује, иако мислим да то није могуће.

Sale

pre 10 godina

Prisluškivanja je bilo i biće, pogotovo u današnje vreme kada je tehnika toliko napredovala! Nikada nisam čuo niti pročitao da se Sloba žalio da ga prisluškuju!

Platon

pre 10 godina

U Vucicev rad nemam sumnju da hoce obaviti to, i to temeljno.Sto se Dacica tice, on nema kada da se posveti radu svog ministarstva tako da njemu ni ne pridajem nikakav znacaj.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

jok, to Tomu FBI prisluskuje. Culi su da je tri sata maltretirao Obamu na sahrani, onda ga svojim MOBILNIM uslikao, potpisao fotku i obesio na internet.

popic

pre 10 godina

Nikada nisam čuo niti pročitao da se Sloba žalio da ga prisluškuju!
(Sale, 24. decembar 2013 17:21)

Zato sto on nije imao sta da krije??? Sta je govorio telefonom to je govorio sutradan na mitinzima i u novinama. Sloba je prosto igrao otvorenih karata. Ovi danas su prekriveni plastovima masonskog sivila. Cute! Ili ako govore onda je to sasvim suprotno od onoga sto rade. Zato njih i prisluskuju.

D61

pre 10 godina

Možda nije to loše, možda, zavisi ko prisluškuje. Koliko god se trudim da verujem da će nas SNS uvesti u EU, a ne u Prorusku Federaciju, nešto mi to ne miriše na dobro...

Dare

pre 10 godina

I ptice na grani znaju kako se u Americi ponasa prema njihovom predsedniku. Nesto cisto sumnjam da bi kod njih prisluskivanje moglo da prodje. To u Srbiji mora da se promeni. Ipak je Nikolic predsednik nase drzave, svidelo se to nekome ili ne.

I treba

pre 10 godina

Ovo prisluskivanje zaista treba dobro i ozbiljno da se ispita. Nedopustivo je da neko iz zemlje prisluskuje predsednika, jer prisluskuju se neprijatelji zemlje, a ne njeni prijatelji. Uostalom, svi organi bezbednosti uključujući i policiju i bezbednosne službe imaju zadatak da zaštite predsednika, a ne da ga prisluškuju, Ako postoje bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja, bilo koga u sistemu, naravno da to treba da bude predmet ostrih sankcija.

novica952

pre 10 godina

Svašta se u ovoj državi dešavala i čovek nikada nebi rekao da su neke stvari moguće a kasniji dogaji su to potvrdili.Sigurno je da predsednik Nikolić ima naznake da pojedinci imaju interes da znaju sa kime šta i kada predsednik priča i da je interes pojedinih grupa da se izazove kriza institucija u državi.U dačića manje više ali u Aleksandra Vučića ne treba sumjati da će se ceo slučaj istražiti pogotovo što on rukovodi objedinjenim bezbednosnim služama.jedna pravno uređena i doterana zemlja nesme sebi dozvoliti ovakve stvari, a srbija želi bar da bude takva iako smo još daleko od tog cilja.

malasirena5

pre 10 godina

S obzirom na kom je nivou tehnika i tehnologija, to nije nista cudno. Prisluskuje se i Angela Merkel, pa niko ne moze da utvrdi ko je. Ja se iskreno nadam da ce Vucic uspeti da stane na put tome, da ne dozvoli da se prisluskuju ljudi koji rade za dobrobit drzave i koji rade samo u interesu naroda. Uradio je dosta stvari koje nismo ocekivali, stao je na put kriminalu i korupciji, tako da mozda ce i ovaj problem resiti.

Teodora

pre 10 godina

Ista meta, isto rastojanje. Službe rade svoj posao, ko god došao na vlast. Tek da mu malo bude neprijatno, kad je već tu u fotelji. Muka mi je više od svakojakog uhodjenje.Od listinga koje firma uzima za službene telefone,pa sve do privatnog porodičnog života visokih funkcionera. Dokle više tako? Dok Vučić i tu ne stane nekom na rep?

Platon

pre 10 godina

U Vucicev rad nemam sumnju da hoce obaviti to, i to temeljno.Sto se Dacica tice, on nema kada da se posveti radu svog ministarstva tako da njemu ni ne pridajem nikakav znacaj.

ribe

pre 10 godina

Dačić je na otvorenoj sednici Vlade Srbije rekao da svi navodi o prisluškivanju treba da budu istraženi, pa i sumnje koje je izrekao Nikolić. Podrška Dačiću i Vučiću.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

jok, to Tomu FBI prisluskuje. Culi su da je tri sata maltretirao Obamu na sahrani, onda ga svojim MOBILNIM uslikao, potpisao fotku i obesio na internet.

Марина

pre 10 godina

Ајде нека се то више испита и заврши више с тим, и да се у будуће нико не прислушкује, иако мислим да то није могуће.

View

pre 10 godina

Da citiram Žarka Koraća, koji je za Vučića i njegova ovlašćenja, rekao:

"Zamislite, recimo, da Barak Obama američkoj naciji kaže kako je napravio tim od stručnjaka CIA i FBA koji će ispitati šta ko radi. Svi bi rekli da je Obama na pragu državnog udara; pitali bi ga šta će mu Tužilaštvo, tužilac i sudovi ako sve može sam" ...

xc

pre 10 godina

@Platon (i drugi stranacki vojnici)

Vi, clanstvo stranaka, sitne ribe koji ste u partijama, hvataci krivina, toliko ste lenji, nesposobni, korumpirani, zli, a toliko vas je mnogo da vas ni 10 Srbija ne bi nahranilo, a ne ova jadna koju gusite i drzite u dubokom glibu.

Ice Age

pre 10 godina

Kako je sveta i veka bilo je onih prvo sa dobrim uhom iza ćoškića pa do svih današnjih čuda tehnologije.Sigurno je da svako ima svoju "operativnu grupu" koja nekog prisluškuje.Šta je sada to toliko čudno.Pa mora druga strana da zna šta mu konkurencija stvarno misli.Moram da priznam da kada god se dogodi da Vlast nema šta da priča illi kada se dovede u situaciju da bi trebala da se posveti problemima gradjana plasiraju se priče o narušenoj bezbednosti visokih funkcionera države Srbije.Za par dana više o oviom problemu niko neće pričati dok se ne dosete nečeg drugog.Znamo sve unapred,malo priča o istorijskom uspehu,malo SNS pljuje DS,DS uzvraća,malo izbori pa onda Cvijan pa Mišković pa borba potiv korupcije a što narod jedva krpi kraj s krajem niko i ne pomišlja da rešava problem.pričam ti priču.

Sale

pre 10 godina

Prisluškivanja je bilo i biće, pogotovo u današnje vreme kada je tehnika toliko napredovala! Nikada nisam čuo niti pročitao da se Sloba žalio da ga prisluškuju!

petar

pre 10 godina

A zasto do sada Dacic i Vucic nisu znali da li neko prisluskuje predsednika? Da nije onaj koji je ukrao džaove sa glasačkim listićima??

popic

pre 10 godina

Nikada nisam čuo niti pročitao da se Sloba žalio da ga prisluškuju!
(Sale, 24. decembar 2013 17:21)

Zato sto on nije imao sta da krije??? Sta je govorio telefonom to je govorio sutradan na mitinzima i u novinama. Sloba je prosto igrao otvorenih karata. Ovi danas su prekriveni plastovima masonskog sivila. Cute! Ili ako govore onda je to sasvim suprotno od onoga sto rade. Zato njih i prisluskuju.

D61

pre 10 godina

Možda nije to loše, možda, zavisi ko prisluškuje. Koliko god se trudim da verujem da će nas SNS uvesti u EU, a ne u Prorusku Federaciju, nešto mi to ne miriše na dobro...

Blago vama

pre 10 godina

Da li ste vi normalni sa ovim komentarima, Vucic ce da resi ovo kao sto je resio sve dosada? Da li vi zivite u nekoj drugoj drzavi ili je vasa masta toliko bujna da vam se prividja nesto sto niko normalan ne vidi. Sta bi sa onim prisluskivanjem od pre godinu dana kada su se I Vucic I Dacic zalili? Ko ce da prisluskuje ovog nepismenog I totalno nesposobnog "predsednika" koji ima ovlascenja kao I kraljica Elizabeta. Covek koga niko ne pita nista I koji putuje po svetu I deli bezvredna odlikovanja I kurti I murti. Zato na ovaj nacin hoce da privuce paznju, kao I njegov savetnik Antic sa onim cirkusom o korupciji veka. Jadna je ovo drzava kada je vode ovakvi diletanti.

Kojic Milovan

pre 10 godina

Istraga treba da bude detaljna i da obuhvati sve od nalogodavaca pa do izvrsioca nezakonitog prisluskivanja kao sto je ovo i treba utvrditi koji su motivi, pa neka ovo bude ujedno i pocetak kraja kriminalnih aktivnosti u sluzbi.

nana

pre 10 godina

Ovo je zaista bezobrazluk,ako to neko radi,a ne može da se kazni ko je odgovoran.To treba pod hitno rešiti i objaviti ko je to radio i po čijem nalogu-kad je to već Predsednik javno rekao.

Srbin100%

pre 10 godina

Da Dacic radi svoj posao ministra unutrasnjih poslova kako treba on ne bi morao da nista ispituje vec bi znao ko su te sluzbe ili grupe koje neovlasceno prisluskuju predsednika

neša012

pre 10 godina

Kakva je to sluzba bezbednosti kada nam prisluskuju Predsednika?
(Labud, 24. decembar 2013 19:27)
Ne rade to službe bezbednosti, već pojedinci iz službi koji zarad malo para a za interes onima kojima je to važno rade ovakve stvari i pokazuju da će trebati vremena i neke nove generacije da se stvari postave na svoje mesto.

paprikas

pre 10 godina

i treba to ispitati! u redu je da bude onog sto je zakonski i po pravilima sluzbi dozvoljeno, ali sve suprotno treba istraziti i sankcionisati

zmitjkoe

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu nda verujem da ovakvi mozgovi postoje. Mislim ista je temperatura, vazdusni pritisak, kosmicko zracenje, gravitacija i ozonska rupa, ali otkud ovoliko zombija?

Dana

pre 10 godina

Gospodine Dačiću , niste smeli dozvoliti da neko prisluškuje predsdnika države. To je bilo aktuelno pre nekoliko meseci pa niste do kraja ispitali.

BillyBob

pre 10 godina

Pa mi nemamo ministra policije! Neizvodljivo je biti na 13 mesta u istom času i davati ovakve izjave na osnovu toga što je neko "ministru" tako preneo informaciju, bez da dotični ima operativni uvid u ono što javno iznosi.
Skandal je prisluskivati bilo koga bez adekvatne sumnje za počinjeno delo, shodno Zakonu, a ponajmanje predsednika koji ničim nije zaslužio ovakav tretman, osim ako nije politički motivisan, a to je već zloupotreba.
Dosta je bilo bezakonja, ajmo gospodo u opoziciju gde vam je odavno i mesto

MI6

pre 10 godina

Može li neko da utvrdi da Nikolića ne prisluškuje neka strana tajna služba,t.j neka druga država? To bi tek bila bruka. Poznato je da su kod nas „instalirane“ neke „komšijske“ službe za razni nadzor, čak se time i hvale.

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

Hteo to neko da prizna ili ne trenutni odnos MUP-a prema predsedniku drzave Tomislavu Nikolicu je krajnje neozbiljan i neodgovoran. Ivica Dacic je kao dobar sa Tomislavom Nikolicem, a ne cini ama bas nista da se ispostuje funkcija predsednika Srbije, gledano realno nije problem u zameni guma, pa ni u prisluskivanju, jer Tomislav Nikolic radi u interesu drzave i njenih gradjana, i ne boji se nikakvog prisluškivanja, vec je rec o tome da se od strane premijera i prvog coveka MUP-a Ivice Dacica ne postuje institucija predsednika Srbije.On se ponasa kao Vojislav Kostunica da nije obavesten o prisluskivanju, pridje problemu morace da obezbedi predsedniku drzave normalno funkcionisanje.

Hari

pre 10 godina

Sto pre treba naci krticu i sankcionisati odgovorna lica. Neka to bude primer za ostale, iz jednostavnog razloga da se takav problem vise ne bi ponovio!

Iluzionista

pre 10 godina

Takvim ljudima se mora stati na put a to nisu obicni gradjani vec neko ko ima sredstava, nadam se brzom resavanju ovog slucaja.

APS

pre 10 godina

Da li će nam se policija dovesti u red? Teško, dok se ne bude promenio njen ministar. Suviše dugo je na toj funkciji, a struktura policije je i dalje raspuštena.

dragan

pre 10 godina

Pa zar nije to reseno pa prva vest posle izbora je bilo ko koga prisluskuje(listimzi).Ja mislim da to BIA radi po nalogu pravog direktora Seselja.Ova karikatura Vucic samo misli da upravlja.Uzgred kad je Rankovic prisluskivao Tita nista se nije znalo do njegove smene.

Milan

pre 10 godina

To naše private službe prisluškuju za strane države i prate događaje u državi da ne izmaknu kontroli, a konkretno bih izdvojio službe engleske, nemačke i ruske i dr., sve koje imaju ekonomskog interesa u Srbiji.

Vanja

pre 10 godina

Dužnost MUP je da ispita sve mahinacije koje se događaju, a ne da dozvoli neko javno prijavi preko medija da neko nekog prisluškuje, i još posle izjavljuje da nema informacije.

frajlas

pre 10 godina

Ispitaćemo?
Mislim da to ispitivanje uveliko treba da se vodi. Jer ovo je SRamota za SRbiju. Ophodi se prema predsedniku kao da je nebitan faktor države, a on je zapravo PREDSEDNIK!!! Kako se u drugim državama brinu u predsednicima, ovo je velika sramota za SRbiju. Mislim da mi to možemo mnogo bolje!

popic

pre 10 godina

Nikada nisam čuo niti pročitao da se Sloba žalio da ga prisluškuju!
(Sale, 24. decembar 2013 17:21)

Zato sto on nije imao sta da krije??? Sta je govorio telefonom to je govorio sutradan na mitinzima i u novinama. Sloba je prosto igrao otvorenih karata. Ovi danas su prekriveni plastovima masonskog sivila. Cute! Ili ako govore onda je to sasvim suprotno od onoga sto rade. Zato njih i prisluskuju.

View

pre 10 godina

Da citiram Žarka Koraća, koji je za Vučića i njegova ovlašćenja, rekao:

"Zamislite, recimo, da Barak Obama američkoj naciji kaže kako je napravio tim od stručnjaka CIA i FBA koji će ispitati šta ko radi. Svi bi rekli da je Obama na pragu državnog udara; pitali bi ga šta će mu Tužilaštvo, tužilac i sudovi ako sve može sam" ...

kao sav normalan svet

pre 10 godina

jok, to Tomu FBI prisluskuje. Culi su da je tri sata maltretirao Obamu na sahrani, onda ga svojim MOBILNIM uslikao, potpisao fotku i obesio na internet.

Ice Age

pre 10 godina

Kako je sveta i veka bilo je onih prvo sa dobrim uhom iza ćoškića pa do svih današnjih čuda tehnologije.Sigurno je da svako ima svoju "operativnu grupu" koja nekog prisluškuje.Šta je sada to toliko čudno.Pa mora druga strana da zna šta mu konkurencija stvarno misli.Moram da priznam da kada god se dogodi da Vlast nema šta da priča illi kada se dovede u situaciju da bi trebala da se posveti problemima gradjana plasiraju se priče o narušenoj bezbednosti visokih funkcionera države Srbije.Za par dana više o oviom problemu niko neće pričati dok se ne dosete nečeg drugog.Znamo sve unapred,malo priča o istorijskom uspehu,malo SNS pljuje DS,DS uzvraća,malo izbori pa onda Cvijan pa Mišković pa borba potiv korupcije a što narod jedva krpi kraj s krajem niko i ne pomišlja da rešava problem.pričam ti priču.

Sale

pre 10 godina

Prisluškivanja je bilo i biće, pogotovo u današnje vreme kada je tehnika toliko napredovala! Nikada nisam čuo niti pročitao da se Sloba žalio da ga prisluškuju!

D61

pre 10 godina

Možda nije to loše, možda, zavisi ko prisluškuje. Koliko god se trudim da verujem da će nas SNS uvesti u EU, a ne u Prorusku Federaciju, nešto mi to ne miriše na dobro...

petar

pre 10 godina

A zasto do sada Dacic i Vucic nisu znali da li neko prisluskuje predsednika? Da nije onaj koji je ukrao džaove sa glasačkim listićima??

xc

pre 10 godina

@Platon (i drugi stranacki vojnici)

Vi, clanstvo stranaka, sitne ribe koji ste u partijama, hvataci krivina, toliko ste lenji, nesposobni, korumpirani, zli, a toliko vas je mnogo da vas ni 10 Srbija ne bi nahranilo, a ne ova jadna koju gusite i drzite u dubokom glibu.

Platon

pre 10 godina

U Vucicev rad nemam sumnju da hoce obaviti to, i to temeljno.Sto se Dacica tice, on nema kada da se posveti radu svog ministarstva tako da njemu ni ne pridajem nikakav znacaj.

malasirena5

pre 10 godina

S obzirom na kom je nivou tehnika i tehnologija, to nije nista cudno. Prisluskuje se i Angela Merkel, pa niko ne moze da utvrdi ko je. Ja se iskreno nadam da ce Vucic uspeti da stane na put tome, da ne dozvoli da se prisluskuju ljudi koji rade za dobrobit drzave i koji rade samo u interesu naroda. Uradio je dosta stvari koje nismo ocekivali, stao je na put kriminalu i korupciji, tako da mozda ce i ovaj problem resiti.

novica952

pre 10 godina

Svašta se u ovoj državi dešavala i čovek nikada nebi rekao da su neke stvari moguće a kasniji dogaji su to potvrdili.Sigurno je da predsednik Nikolić ima naznake da pojedinci imaju interes da znaju sa kime šta i kada predsednik priča i da je interes pojedinih grupa da se izazove kriza institucija u državi.U dačića manje više ali u Aleksandra Vučića ne treba sumjati da će se ceo slučaj istražiti pogotovo što on rukovodi objedinjenim bezbednosnim služama.jedna pravno uređena i doterana zemlja nesme sebi dozvoliti ovakve stvari, a srbija želi bar da bude takva iako smo još daleko od tog cilja.

Dare

pre 10 godina

I ptice na grani znaju kako se u Americi ponasa prema njihovom predsedniku. Nesto cisto sumnjam da bi kod njih prisluskivanje moglo da prodje. To u Srbiji mora da se promeni. Ipak je Nikolic predsednik nase drzave, svidelo se to nekome ili ne.

I treba

pre 10 godina

Ovo prisluskivanje zaista treba dobro i ozbiljno da se ispita. Nedopustivo je da neko iz zemlje prisluskuje predsednika, jer prisluskuju se neprijatelji zemlje, a ne njeni prijatelji. Uostalom, svi organi bezbednosti uključujući i policiju i bezbednosne službe imaju zadatak da zaštite predsednika, a ne da ga prisluškuju, Ako postoje bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja, bilo koga u sistemu, naravno da to treba da bude predmet ostrih sankcija.

ribe

pre 10 godina

Dačić je na otvorenoj sednici Vlade Srbije rekao da svi navodi o prisluškivanju treba da budu istraženi, pa i sumnje koje je izrekao Nikolić. Podrška Dačiću i Vučiću.

nana

pre 10 godina

Ovo je zaista bezobrazluk,ako to neko radi,a ne može da se kazni ko je odgovoran.To treba pod hitno rešiti i objaviti ko je to radio i po čijem nalogu-kad je to već Predsednik javno rekao.

Teodora

pre 10 godina

Ista meta, isto rastojanje. Službe rade svoj posao, ko god došao na vlast. Tek da mu malo bude neprijatno, kad je već tu u fotelji. Muka mi je više od svakojakog uhodjenje.Od listinga koje firma uzima za službene telefone,pa sve do privatnog porodičnog života visokih funkcionera. Dokle više tako? Dok Vučić i tu ne stane nekom na rep?

Kojic Milovan

pre 10 godina

Istraga treba da bude detaljna i da obuhvati sve od nalogodavaca pa do izvrsioca nezakonitog prisluskivanja kao sto je ovo i treba utvrditi koji su motivi, pa neka ovo bude ujedno i pocetak kraja kriminalnih aktivnosti u sluzbi.

Марина

pre 10 godina

Ајде нека се то више испита и заврши више с тим, и да се у будуће нико не прислушкује, иако мислим да то није могуће.

neša012

pre 10 godina

Kakva je to sluzba bezbednosti kada nam prisluskuju Predsednika?
(Labud, 24. decembar 2013 19:27)
Ne rade to službe bezbednosti, već pojedinci iz službi koji zarad malo para a za interes onima kojima je to važno rade ovakve stvari i pokazuju da će trebati vremena i neke nove generacije da se stvari postave na svoje mesto.

Srbin100%

pre 10 godina

Da Dacic radi svoj posao ministra unutrasnjih poslova kako treba on ne bi morao da nista ispituje vec bi znao ko su te sluzbe ili grupe koje neovlasceno prisluskuju predsednika

Iluzionista

pre 10 godina

Takvim ljudima se mora stati na put a to nisu obicni gradjani vec neko ko ima sredstava, nadam se brzom resavanju ovog slucaja.

Dana

pre 10 godina

Gospodine Dačiću , niste smeli dozvoliti da neko prisluškuje predsdnika države. To je bilo aktuelno pre nekoliko meseci pa niste do kraja ispitali.

paprikas

pre 10 godina

i treba to ispitati! u redu je da bude onog sto je zakonski i po pravilima sluzbi dozvoljeno, ali sve suprotno treba istraziti i sankcionisati

Hari

pre 10 godina

Sto pre treba naci krticu i sankcionisati odgovorna lica. Neka to bude primer za ostale, iz jednostavnog razloga da se takav problem vise ne bi ponovio!

APS

pre 10 godina

Da li će nam se policija dovesti u red? Teško, dok se ne bude promenio njen ministar. Suviše dugo je na toj funkciji, a struktura policije je i dalje raspuštena.

frajlas

pre 10 godina

Ispitaćemo?
Mislim da to ispitivanje uveliko treba da se vodi. Jer ovo je SRamota za SRbiju. Ophodi se prema predsedniku kao da je nebitan faktor države, a on je zapravo PREDSEDNIK!!! Kako se u drugim državama brinu u predsednicima, ovo je velika sramota za SRbiju. Mislim da mi to možemo mnogo bolje!

zmitjkoe

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu nda verujem da ovakvi mozgovi postoje. Mislim ista je temperatura, vazdusni pritisak, kosmicko zracenje, gravitacija i ozonska rupa, ali otkud ovoliko zombija?

Blago vama

pre 10 godina

Da li ste vi normalni sa ovim komentarima, Vucic ce da resi ovo kao sto je resio sve dosada? Da li vi zivite u nekoj drugoj drzavi ili je vasa masta toliko bujna da vam se prividja nesto sto niko normalan ne vidi. Sta bi sa onim prisluskivanjem od pre godinu dana kada su se I Vucic I Dacic zalili? Ko ce da prisluskuje ovog nepismenog I totalno nesposobnog "predsednika" koji ima ovlascenja kao I kraljica Elizabeta. Covek koga niko ne pita nista I koji putuje po svetu I deli bezvredna odlikovanja I kurti I murti. Zato na ovaj nacin hoce da privuce paznju, kao I njegov savetnik Antic sa onim cirkusom o korupciji veka. Jadna je ovo drzava kada je vode ovakvi diletanti.

dragan

pre 10 godina

Pa zar nije to reseno pa prva vest posle izbora je bilo ko koga prisluskuje(listimzi).Ja mislim da to BIA radi po nalogu pravog direktora Seselja.Ova karikatura Vucic samo misli da upravlja.Uzgred kad je Rankovic prisluskivao Tita nista se nije znalo do njegove smene.

Milan

pre 10 godina

To naše private službe prisluškuju za strane države i prate događaje u državi da ne izmaknu kontroli, a konkretno bih izdvojio službe engleske, nemačke i ruske i dr., sve koje imaju ekonomskog interesa u Srbiji.

Vanja

pre 10 godina

Dužnost MUP je da ispita sve mahinacije koje se događaju, a ne da dozvoli neko javno prijavi preko medija da neko nekog prisluškuje, i još posle izjavljuje da nema informacije.

BillyBob

pre 10 godina

Pa mi nemamo ministra policije! Neizvodljivo je biti na 13 mesta u istom času i davati ovakve izjave na osnovu toga što je neko "ministru" tako preneo informaciju, bez da dotični ima operativni uvid u ono što javno iznosi.
Skandal je prisluskivati bilo koga bez adekvatne sumnje za počinjeno delo, shodno Zakonu, a ponajmanje predsednika koji ničim nije zaslužio ovakav tretman, osim ako nije politički motivisan, a to je već zloupotreba.
Dosta je bilo bezakonja, ajmo gospodo u opoziciju gde vam je odavno i mesto

MI6

pre 10 godina

Može li neko da utvrdi da Nikolića ne prisluškuje neka strana tajna služba,t.j neka druga država? To bi tek bila bruka. Poznato je da su kod nas „instalirane“ neke „komšijske“ službe za razni nadzor, čak se time i hvale.

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

Hteo to neko da prizna ili ne trenutni odnos MUP-a prema predsedniku drzave Tomislavu Nikolicu je krajnje neozbiljan i neodgovoran. Ivica Dacic je kao dobar sa Tomislavom Nikolicem, a ne cini ama bas nista da se ispostuje funkcija predsednika Srbije, gledano realno nije problem u zameni guma, pa ni u prisluskivanju, jer Tomislav Nikolic radi u interesu drzave i njenih gradjana, i ne boji se nikakvog prisluškivanja, vec je rec o tome da se od strane premijera i prvog coveka MUP-a Ivice Dacica ne postuje institucija predsednika Srbije.On se ponasa kao Vojislav Kostunica da nije obavesten o prisluskivanju, pridje problemu morace da obezbedi predsedniku drzave normalno funkcionisanje.