Aktuelno

Petak, 13.12.2013.

15:59

Google Maps navigacija od sada i u Srbiji

Izvor: B92

Google Maps navigacija od sada i u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

gps vozač

pre 10 godina

Google mape mogu offline da se skinu, ali samo deo i on istekne posle 30 dana. Na Lumiji tih problema nema - cele zemlje su offline i uvek dostupne.

crow

pre 10 godina

O čemu pričate, kakav gugl, navteq mape u lumijama razbijaju, potpuno besplatno, svaka 3 meseca update, potpuno offline sve zemlje imaju! Na 820 rade savršeno, mape Srbije imaju svaki putić, ograničenja brzine i glasovna uputstva na srpskom...na engleskom čak čitaju imena ulica.

dusansc

pre 10 godina

iGO I kraj.Inace navigacija ne sluzi da bude ukljucena na deonici gde za 200 I vise km treba da skrenete nego kad dodjete u grad koji zelite da vas dovede do adrese.Realno, ne mora da radi vise od 30 minuta ako niste taksista.

miki

pre 10 godina

nabavite Copilot navigaciju za android i to je to. ista kosta nekih 40€ ali uz malo truda vasa je za dz.. i imacete savrsenu navigaciju (ofline mode)

Grof

pre 10 godina

@Divno! Cim zadjem u neki zaseok, gde mi zapravo treba navigacija, nema krsten net. Ne vidim poentu online navigacije....
(jp, 13. decembar 2013 17:10)

Kartu citaj , a seljaka pitaj. I neces se izgubiti....

Marinko

pre 10 godina

Google Maps je i ranije, nezvanicno, bilo moguce koristiti za navigaciju. Aplikacija definitivno nije u rangu, po funkcijama, sa poznatijim nav aplikacijama. Waze je kupio Google ove godine.

Rango

pre 10 godina

Ja koristim google male, ali ako želite kvalitetnu navigaciju još ima mnogo funkcija i može se koristiti čak i za planinarenje ja vam preporučujem OsmAnd+. Fantastično zamisljen, koristi open street maps, ima mnoštvo POI - moguće je pronaći čak i zabačene kolibe i prodavnice po selima. Paket sa mapama se redovno obnavljaju - svakih 2-3 sedmice

Pao s 'Marsa

pre 10 godina

U poredjenju sa ovim, Nokia mape na Windows telefonima su mnogo komfornije i jednostavnije, pogotovo offline. Svi koji mislite da offline mape dobro rade na Googlu, pokusajte sa Spanijom.

Peki

pre 10 godina

Dok su oni tek u beta fazi a na Apple Maps je Beograd poljana, na Nokia Lumia već uveliko imate navigaciju sa najboljim mapama (Navteq).

maxy

pre 10 godina

Za sve one koji su nezadovoljni mogu samo da kažem, kupite lepo Garmin i bićete prezadovoljni, a ima i jeftinijih rešenja. Već od 100 evra može da se kupi pristojna navigacija. Za sve ostale tu su Gugl mape.
Besplatna rešenja nikada neće biti kvalitetna kao ona koja se plaćaju.

Vankuver

pre 10 godina

Haha cuj navigacija bez interneta. Pa svaki iphone od 4 pa na dalje ima gps ugradjen. 4s i na gore imaju i glonas(ruski) i gps(usa). Nije bitno gdje si na planeti. Skines offline mape i vozi misko...siguran sam da i ostali telefoni imaju istu stvar.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Ne kužim koja je revolucija? Sta je novo u odnosu na dosadašnje gugl mape? Ovo glasovno navođenje? Zakleo bih se da sam to vec vidio. Možda sam bio negdje vani a nisam razmišljao, nemam pojma.
Koristim maps i earth al na kompjuteru jer se bavim nekretninama pa mi je to ekstra bitna alatka na poslu. A iOS nema vise google mape vec ono svoje smeće koje je neusporedivo losije, al sta je tu je.
Za navigaciju sam si kupio navigon od garmina. Jednostavno je savršena navigacija. Kupio sam Europu, svaka zemlja je tu, nema greške.

zmitjkoe

pre 10 godina

Pazite se, Ameri ce sa ovim da vas spijuniraju. Ne bih ja ovo koristio.
(XXX, 13. decembar 2013 22:41)

Bolje bi ti bilo da se nisi ovako jeftino ofiro, sad ce Ameri da rade sve dok te ne provale i tako saznaju sve sto ti nemas pojma. Mozda posalju i Tomahavk sa Jadrane da te zatekne u krevetu dok ti pazis sta sanjas u spavacoj sobi. Zato cuti i ne nasedaj na jeftine amerske spijunske navlake.

MNS

pre 10 godina

Ljudi, Google maps je moguće koristiti offline... Samo ih je potrebno pre puta skinuti. Zumirajte (za Android aplikaciju) deo mape koji vas interesuje, kliknite u search polje, otvoriće vam se padajući meni i na dnu tog menija, poslednja opcija, plavim slovima ispisana je "Make this map area available offline"... Druga opcija je da zumirate deo mape koji vas interesuje i u search polje ukucate OK maps i stisnete enter...
Što reče neko ispod, preskočite autoput za koji vam navigacija ne treba i shvatićete da vam zapravo GPS treba samo po gradovima ili na kraćim deonicama lokalnih puteva.

Atom

pre 10 godina

Waze definitivno u Srbiji Osmand u inostranstvu.
Zahvaljujem Guglu na navigaciji.Drago mi je što i mi polako postajemo svet.Samo još da otvori i market, pa da mogu normalno da kipim njihov telefon a ne da me deru kojekakvi nakupci.

djole

pre 10 godina

Ja sam imao htc sa androidom 2.3.3, decko htc sa 4.0.3. Njemu je navigacija radila još pre pola godine radila (beta) meni nije. Niko ko je imao Android manji od 4.0 nije mogao da ima navigaciju. Ne znam kakva je situacija sad. Inače ovo pišem sa Lumie 920. Ona ima free navigaciju kakvu nemaju ni Google, ni Waze... Simple and free gps, simple usage... Thats all I need.

Turshija

pre 10 godina

Pih, kada bih mogao da ubacim glas od Nevene iz iGo-a, to bi bilo pun pogodak !

Inace nemate offline mape, ali mozete da "preloadujete" delove mapa, npr zumirate jedan grad i onda gore u search napisete: ok maps i on ce pokazati progress bar za preload :) Na zalost ne moze da se odradi za celu drzavu, ali bolje ista nego nista, bar u napred mozete ocitati rutu dok ste na WiFiju ... I dalje nece raditi pretraga adresa bez neta, kao i racunanje rute, ali barem sacuvate dosta MB na ucitavanje mapa...

Swedenonline

pre 10 godina

(wlado, 13. decembar 2013 17:08)... imas opciju da podesis ofline buffer do izvesne mere. Inace, ako nisi razumeo, smartphone bez neta je sve drugo sem smart.

Djordje

pre 10 godina

Ja sam (u USA) prestao koristiti standardni GPS ima godinu i po, i koristim samo Google Maps. Feneomenalno rade. Jedini problem je sto koriste jako puno date, a baterija se isprazni u roku 2 sata. Kako ce raditi u Srbiji je sasvim druga prica. Ne zavisi to od Google-a samo. Ako ne postoji sistem (u drzavi) kojim se na lak i brz nacin mogu mijenjati informacije, to ce jako brzo da se pretvori u haos.

Haralampije

pre 10 godina

Waze je mnogo bolji za navigaciju. Vodi vas gde su manje gužve, mape su dosta preciznije od google mapa (gde ih ima, a sada je već skoro svako veće mesto ucrtano), korisnici crtaju i update-uju mape, pa su sve promene ulica jako brzo ažurirane. Probajte pa prosudite sami.

Inače, ne razumem ljude koji kukaju da ne vrede mape koje ne rade bez interneta. Upravo online mape pružaju onu dodatnu vrednost, informacije gde su gužve, zakrčenja, policija, saobraćajne nesreće... Po meni je mnogo nebuloznije imati smarfon i paket koji nema internet.

raja chemer

pre 10 godina

Za ove sto kukaju da ne radi offline: Radi. I to vec par godina. Samo cachirate (sacuvate) odredjeni deo mape koji cete koristiti na putu i to je to.

...

pre 10 godina

Meni je za 250 km puta od Kraljeva preko Krusevca auto putem do Beograda za offline mape zauzeo nekih 180mb, tako da je itekako moguce koristiti u inostranstvu, ogromne deonice auto puta mozete preskociti, i ne verujem da vam treba vise od 1gb podataka, a kartice su smesno jeftine danas

jovanSRB

pre 10 godina

navigacija koja ne radi bez interneta vredi manje od putne karte,mape da kazem. ne znam zasto ne naprave ofline mape po drzavama,pa da skines sve zemlje u koje putujes i gotovo. znam da mogu da se skinu delovi mapa ali to je premalo,ne mozes ni 3 drzave da skines u ofline. tako da,krenes do grcke sa gmaps,dodjes do granice i pozdravi se sa navigacijom cim predjes u roming. znam da vecina ovo zna,ali ovo pisem zbog manjinje koja mozda odluci da se uzda u google navi. inace same mape su perfektne.
(wlado, 13. decembar 2013 17:08)

ja na Win8 nokia telefonu imam offline mapu ~75 zemalja. Trebalo mi je jedan minut da to sredim :) . Android ima alternativu...

Laži me

pre 10 godina

Neka smo vala i mi iz Bosne u nečemu bili prvi. Mi imamo navigaciju i mape već pola godine.
_________________________

Nemate i još uvijek niste u planu da imate...

Rango

pre 10 godina

Neka smo vala i mi iz Bosne u nečemu bili prvi. Mi imamo navigaciju i mape već pola godine. (I paypal sa opcijom primanja novaca vec jaaaako dugo)

color

pre 10 godina

Ne oslanjajte se previše na ovo. Radio sam na map maker-u za Srbiju i ne biste verovali kakvih nebuloza ima koje se ne vide na prvi pogled (nepovezane raskrsnice, pogrešne jednosmerne ulice...) koje vas mogu koštati i para i živaca, a mogu i na bezbednost uticati.

Generalno jeste dobra stvar, ali kvalitet mapa za Srbiju nije na zadovoljavajućem nivou.

wlado

pre 10 godina

navigacija koja ne radi bez interneta vredi manje od putne karte,mape da kazem. ne znam zasto ne naprave ofline mape po drzavama,pa da skines sve zemlje u koje putujes i gotovo. znam da mogu da se skinu delovi mapa ali to je premalo,ne mozes ni 3 drzave da skines u ofline. tako da,krenes do grcke sa gmaps,dodjes do granice i pozdravi se sa navigacijom cim predjes u roming. znam da vecina ovo zna,ali ovo pisem zbog manjinje koja mozda odluci da se uzda u google navi. inace same mape su perfektne.

Nowica

pre 10 godina

Konacno. Mada je glas bzvz odradjen, videcemo kako ce se u praxi pokazati. Bitno je da vodi normalnim putevima. Samo da ne gura po uskim jednosmernim ulicama zato sto je 100m blize....

satelit

pre 10 godina

U Americi samo Google maps koristim, osim ako sam u nedođiji i nemam pristup mreži. Radi odlično i ne moram da se smaram 3 minuta sa unošenjem adrese kao sa Garminom. Nekad ni ne moram da unosim adresu jer Google Now skonta gde hoću da idem.

Naravno, kako će raditi u Srbiji zavisi od kvaliteta mapa.

wlado

pre 10 godina

navigacija koja ne radi bez interneta vredi manje od putne karte,mape da kazem. ne znam zasto ne naprave ofline mape po drzavama,pa da skines sve zemlje u koje putujes i gotovo. znam da mogu da se skinu delovi mapa ali to je premalo,ne mozes ni 3 drzave da skines u ofline. tako da,krenes do grcke sa gmaps,dodjes do granice i pozdravi se sa navigacijom cim predjes u roming. znam da vecina ovo zna,ali ovo pisem zbog manjinje koja mozda odluci da se uzda u google navi. inace same mape su perfektne.

color

pre 10 godina

Ne oslanjajte se previše na ovo. Radio sam na map maker-u za Srbiju i ne biste verovali kakvih nebuloza ima koje se ne vide na prvi pogled (nepovezane raskrsnice, pogrešne jednosmerne ulice...) koje vas mogu koštati i para i živaca, a mogu i na bezbednost uticati.

Generalno jeste dobra stvar, ali kvalitet mapa za Srbiju nije na zadovoljavajućem nivou.

Swedenonline

pre 10 godina

(wlado, 13. decembar 2013 17:08)... imas opciju da podesis ofline buffer do izvesne mere. Inace, ako nisi razumeo, smartphone bez neta je sve drugo sem smart.

Haralampije

pre 10 godina

Waze je mnogo bolji za navigaciju. Vodi vas gde su manje gužve, mape su dosta preciznije od google mapa (gde ih ima, a sada je već skoro svako veće mesto ucrtano), korisnici crtaju i update-uju mape, pa su sve promene ulica jako brzo ažurirane. Probajte pa prosudite sami.

Inače, ne razumem ljude koji kukaju da ne vrede mape koje ne rade bez interneta. Upravo online mape pružaju onu dodatnu vrednost, informacije gde su gužve, zakrčenja, policija, saobraćajne nesreće... Po meni je mnogo nebuloznije imati smarfon i paket koji nema internet.

Rango

pre 10 godina

Neka smo vala i mi iz Bosne u nečemu bili prvi. Mi imamo navigaciju i mape već pola godine. (I paypal sa opcijom primanja novaca vec jaaaako dugo)

satelit

pre 10 godina

U Americi samo Google maps koristim, osim ako sam u nedođiji i nemam pristup mreži. Radi odlično i ne moram da se smaram 3 minuta sa unošenjem adrese kao sa Garminom. Nekad ni ne moram da unosim adresu jer Google Now skonta gde hoću da idem.

Naravno, kako će raditi u Srbiji zavisi od kvaliteta mapa.

Laži me

pre 10 godina

Neka smo vala i mi iz Bosne u nečemu bili prvi. Mi imamo navigaciju i mape već pola godine.
_________________________

Nemate i još uvijek niste u planu da imate...

Djordje

pre 10 godina

Ja sam (u USA) prestao koristiti standardni GPS ima godinu i po, i koristim samo Google Maps. Feneomenalno rade. Jedini problem je sto koriste jako puno date, a baterija se isprazni u roku 2 sata. Kako ce raditi u Srbiji je sasvim druga prica. Ne zavisi to od Google-a samo. Ako ne postoji sistem (u drzavi) kojim se na lak i brz nacin mogu mijenjati informacije, to ce jako brzo da se pretvori u haos.

Nowica

pre 10 godina

Konacno. Mada je glas bzvz odradjen, videcemo kako ce se u praxi pokazati. Bitno je da vodi normalnim putevima. Samo da ne gura po uskim jednosmernim ulicama zato sto je 100m blize....

jovanSRB

pre 10 godina

navigacija koja ne radi bez interneta vredi manje od putne karte,mape da kazem. ne znam zasto ne naprave ofline mape po drzavama,pa da skines sve zemlje u koje putujes i gotovo. znam da mogu da se skinu delovi mapa ali to je premalo,ne mozes ni 3 drzave da skines u ofline. tako da,krenes do grcke sa gmaps,dodjes do granice i pozdravi se sa navigacijom cim predjes u roming. znam da vecina ovo zna,ali ovo pisem zbog manjinje koja mozda odluci da se uzda u google navi. inace same mape su perfektne.
(wlado, 13. decembar 2013 17:08)

ja na Win8 nokia telefonu imam offline mapu ~75 zemalja. Trebalo mi je jedan minut da to sredim :) . Android ima alternativu...

raja chemer

pre 10 godina

Za ove sto kukaju da ne radi offline: Radi. I to vec par godina. Samo cachirate (sacuvate) odredjeni deo mape koji cete koristiti na putu i to je to.

...

pre 10 godina

Meni je za 250 km puta od Kraljeva preko Krusevca auto putem do Beograda za offline mape zauzeo nekih 180mb, tako da je itekako moguce koristiti u inostranstvu, ogromne deonice auto puta mozete preskociti, i ne verujem da vam treba vise od 1gb podataka, a kartice su smesno jeftine danas

Grof

pre 10 godina

@Divno! Cim zadjem u neki zaseok, gde mi zapravo treba navigacija, nema krsten net. Ne vidim poentu online navigacije....
(jp, 13. decembar 2013 17:10)

Kartu citaj , a seljaka pitaj. I neces se izgubiti....

Turshija

pre 10 godina

Pih, kada bih mogao da ubacim glas od Nevene iz iGo-a, to bi bilo pun pogodak !

Inace nemate offline mape, ali mozete da "preloadujete" delove mapa, npr zumirate jedan grad i onda gore u search napisete: ok maps i on ce pokazati progress bar za preload :) Na zalost ne moze da se odradi za celu drzavu, ali bolje ista nego nista, bar u napred mozete ocitati rutu dok ste na WiFiju ... I dalje nece raditi pretraga adresa bez neta, kao i racunanje rute, ali barem sacuvate dosta MB na ucitavanje mapa...

Peki

pre 10 godina

Dok su oni tek u beta fazi a na Apple Maps je Beograd poljana, na Nokia Lumia već uveliko imate navigaciju sa najboljim mapama (Navteq).

zmitjkoe

pre 10 godina

Pazite se, Ameri ce sa ovim da vas spijuniraju. Ne bih ja ovo koristio.
(XXX, 13. decembar 2013 22:41)

Bolje bi ti bilo da se nisi ovako jeftino ofiro, sad ce Ameri da rade sve dok te ne provale i tako saznaju sve sto ti nemas pojma. Mozda posalju i Tomahavk sa Jadrane da te zatekne u krevetu dok ti pazis sta sanjas u spavacoj sobi. Zato cuti i ne nasedaj na jeftine amerske spijunske navlake.

MNS

pre 10 godina

Ljudi, Google maps je moguće koristiti offline... Samo ih je potrebno pre puta skinuti. Zumirajte (za Android aplikaciju) deo mape koji vas interesuje, kliknite u search polje, otvoriće vam se padajući meni i na dnu tog menija, poslednja opcija, plavim slovima ispisana je "Make this map area available offline"... Druga opcija je da zumirate deo mape koji vas interesuje i u search polje ukucate OK maps i stisnete enter...
Što reče neko ispod, preskočite autoput za koji vam navigacija ne treba i shvatićete da vam zapravo GPS treba samo po gradovima ili na kraćim deonicama lokalnih puteva.

Atom

pre 10 godina

Waze definitivno u Srbiji Osmand u inostranstvu.
Zahvaljujem Guglu na navigaciji.Drago mi je što i mi polako postajemo svet.Samo još da otvori i market, pa da mogu normalno da kipim njihov telefon a ne da me deru kojekakvi nakupci.

Pao s 'Marsa

pre 10 godina

U poredjenju sa ovim, Nokia mape na Windows telefonima su mnogo komfornije i jednostavnije, pogotovo offline. Svi koji mislite da offline mape dobro rade na Googlu, pokusajte sa Spanijom.

maxy

pre 10 godina

Za sve one koji su nezadovoljni mogu samo da kažem, kupite lepo Garmin i bićete prezadovoljni, a ima i jeftinijih rešenja. Već od 100 evra može da se kupi pristojna navigacija. Za sve ostale tu su Gugl mape.
Besplatna rešenja nikada neće biti kvalitetna kao ona koja se plaćaju.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Ne kužim koja je revolucija? Sta je novo u odnosu na dosadašnje gugl mape? Ovo glasovno navođenje? Zakleo bih se da sam to vec vidio. Možda sam bio negdje vani a nisam razmišljao, nemam pojma.
Koristim maps i earth al na kompjuteru jer se bavim nekretninama pa mi je to ekstra bitna alatka na poslu. A iOS nema vise google mape vec ono svoje smeće koje je neusporedivo losije, al sta je tu je.
Za navigaciju sam si kupio navigon od garmina. Jednostavno je savršena navigacija. Kupio sam Europu, svaka zemlja je tu, nema greške.

crow

pre 10 godina

O čemu pričate, kakav gugl, navteq mape u lumijama razbijaju, potpuno besplatno, svaka 3 meseca update, potpuno offline sve zemlje imaju! Na 820 rade savršeno, mape Srbije imaju svaki putić, ograničenja brzine i glasovna uputstva na srpskom...na engleskom čak čitaju imena ulica.

djole

pre 10 godina

Ja sam imao htc sa androidom 2.3.3, decko htc sa 4.0.3. Njemu je navigacija radila još pre pola godine radila (beta) meni nije. Niko ko je imao Android manji od 4.0 nije mogao da ima navigaciju. Ne znam kakva je situacija sad. Inače ovo pišem sa Lumie 920. Ona ima free navigaciju kakvu nemaju ni Google, ni Waze... Simple and free gps, simple usage... Thats all I need.

Vankuver

pre 10 godina

Haha cuj navigacija bez interneta. Pa svaki iphone od 4 pa na dalje ima gps ugradjen. 4s i na gore imaju i glonas(ruski) i gps(usa). Nije bitno gdje si na planeti. Skines offline mape i vozi misko...siguran sam da i ostali telefoni imaju istu stvar.

Marinko

pre 10 godina

Google Maps je i ranije, nezvanicno, bilo moguce koristiti za navigaciju. Aplikacija definitivno nije u rangu, po funkcijama, sa poznatijim nav aplikacijama. Waze je kupio Google ove godine.

dusansc

pre 10 godina

iGO I kraj.Inace navigacija ne sluzi da bude ukljucena na deonici gde za 200 I vise km treba da skrenete nego kad dodjete u grad koji zelite da vas dovede do adrese.Realno, ne mora da radi vise od 30 minuta ako niste taksista.

Rango

pre 10 godina

Ja koristim google male, ali ako želite kvalitetnu navigaciju još ima mnogo funkcija i može se koristiti čak i za planinarenje ja vam preporučujem OsmAnd+. Fantastično zamisljen, koristi open street maps, ima mnoštvo POI - moguće je pronaći čak i zabačene kolibe i prodavnice po selima. Paket sa mapama se redovno obnavljaju - svakih 2-3 sedmice

miki

pre 10 godina

nabavite Copilot navigaciju za android i to je to. ista kosta nekih 40€ ali uz malo truda vasa je za dz.. i imacete savrsenu navigaciju (ofline mode)

gps vozač

pre 10 godina

Google mape mogu offline da se skinu, ali samo deo i on istekne posle 30 dana. Na Lumiji tih problema nema - cele zemlje su offline i uvek dostupne.

Rango

pre 10 godina

Neka smo vala i mi iz Bosne u nečemu bili prvi. Mi imamo navigaciju i mape već pola godine. (I paypal sa opcijom primanja novaca vec jaaaako dugo)

wlado

pre 10 godina

navigacija koja ne radi bez interneta vredi manje od putne karte,mape da kazem. ne znam zasto ne naprave ofline mape po drzavama,pa da skines sve zemlje u koje putujes i gotovo. znam da mogu da se skinu delovi mapa ali to je premalo,ne mozes ni 3 drzave da skines u ofline. tako da,krenes do grcke sa gmaps,dodjes do granice i pozdravi se sa navigacijom cim predjes u roming. znam da vecina ovo zna,ali ovo pisem zbog manjinje koja mozda odluci da se uzda u google navi. inace same mape su perfektne.

Swedenonline

pre 10 godina

(wlado, 13. decembar 2013 17:08)... imas opciju da podesis ofline buffer do izvesne mere. Inace, ako nisi razumeo, smartphone bez neta je sve drugo sem smart.

Haralampije

pre 10 godina

Waze je mnogo bolji za navigaciju. Vodi vas gde su manje gužve, mape su dosta preciznije od google mapa (gde ih ima, a sada je već skoro svako veće mesto ucrtano), korisnici crtaju i update-uju mape, pa su sve promene ulica jako brzo ažurirane. Probajte pa prosudite sami.

Inače, ne razumem ljude koji kukaju da ne vrede mape koje ne rade bez interneta. Upravo online mape pružaju onu dodatnu vrednost, informacije gde su gužve, zakrčenja, policija, saobraćajne nesreće... Po meni je mnogo nebuloznije imati smarfon i paket koji nema internet.

maxy

pre 10 godina

Za sve one koji su nezadovoljni mogu samo da kažem, kupite lepo Garmin i bićete prezadovoljni, a ima i jeftinijih rešenja. Već od 100 evra može da se kupi pristojna navigacija. Za sve ostale tu su Gugl mape.
Besplatna rešenja nikada neće biti kvalitetna kao ona koja se plaćaju.

jovanSRB

pre 10 godina

navigacija koja ne radi bez interneta vredi manje od putne karte,mape da kazem. ne znam zasto ne naprave ofline mape po drzavama,pa da skines sve zemlje u koje putujes i gotovo. znam da mogu da se skinu delovi mapa ali to je premalo,ne mozes ni 3 drzave da skines u ofline. tako da,krenes do grcke sa gmaps,dodjes do granice i pozdravi se sa navigacijom cim predjes u roming. znam da vecina ovo zna,ali ovo pisem zbog manjinje koja mozda odluci da se uzda u google navi. inace same mape su perfektne.
(wlado, 13. decembar 2013 17:08)

ja na Win8 nokia telefonu imam offline mapu ~75 zemalja. Trebalo mi je jedan minut da to sredim :) . Android ima alternativu...

Pao s 'Marsa

pre 10 godina

U poredjenju sa ovim, Nokia mape na Windows telefonima su mnogo komfornije i jednostavnije, pogotovo offline. Svi koji mislite da offline mape dobro rade na Googlu, pokusajte sa Spanijom.

satelit

pre 10 godina

U Americi samo Google maps koristim, osim ako sam u nedođiji i nemam pristup mreži. Radi odlično i ne moram da se smaram 3 minuta sa unošenjem adrese kao sa Garminom. Nekad ni ne moram da unosim adresu jer Google Now skonta gde hoću da idem.

Naravno, kako će raditi u Srbiji zavisi od kvaliteta mapa.

Vankuver

pre 10 godina

Haha cuj navigacija bez interneta. Pa svaki iphone od 4 pa na dalje ima gps ugradjen. 4s i na gore imaju i glonas(ruski) i gps(usa). Nije bitno gdje si na planeti. Skines offline mape i vozi misko...siguran sam da i ostali telefoni imaju istu stvar.

Peki

pre 10 godina

Dok su oni tek u beta fazi a na Apple Maps je Beograd poljana, na Nokia Lumia već uveliko imate navigaciju sa najboljim mapama (Navteq).

color

pre 10 godina

Ne oslanjajte se previše na ovo. Radio sam na map maker-u za Srbiju i ne biste verovali kakvih nebuloza ima koje se ne vide na prvi pogled (nepovezane raskrsnice, pogrešne jednosmerne ulice...) koje vas mogu koštati i para i živaca, a mogu i na bezbednost uticati.

Generalno jeste dobra stvar, ali kvalitet mapa za Srbiju nije na zadovoljavajućem nivou.

raja chemer

pre 10 godina

Za ove sto kukaju da ne radi offline: Radi. I to vec par godina. Samo cachirate (sacuvate) odredjeni deo mape koji cete koristiti na putu i to je to.

Laži me

pre 10 godina

Neka smo vala i mi iz Bosne u nečemu bili prvi. Mi imamo navigaciju i mape već pola godine.
_________________________

Nemate i još uvijek niste u planu da imate...

...

pre 10 godina

Meni je za 250 km puta od Kraljeva preko Krusevca auto putem do Beograda za offline mape zauzeo nekih 180mb, tako da je itekako moguce koristiti u inostranstvu, ogromne deonice auto puta mozete preskociti, i ne verujem da vam treba vise od 1gb podataka, a kartice su smesno jeftine danas

Marinko

pre 10 godina

Google Maps je i ranije, nezvanicno, bilo moguce koristiti za navigaciju. Aplikacija definitivno nije u rangu, po funkcijama, sa poznatijim nav aplikacijama. Waze je kupio Google ove godine.

Nowica

pre 10 godina

Konacno. Mada je glas bzvz odradjen, videcemo kako ce se u praxi pokazati. Bitno je da vodi normalnim putevima. Samo da ne gura po uskim jednosmernim ulicama zato sto je 100m blize....

Djordje

pre 10 godina

Ja sam (u USA) prestao koristiti standardni GPS ima godinu i po, i koristim samo Google Maps. Feneomenalno rade. Jedini problem je sto koriste jako puno date, a baterija se isprazni u roku 2 sata. Kako ce raditi u Srbiji je sasvim druga prica. Ne zavisi to od Google-a samo. Ako ne postoji sistem (u drzavi) kojim se na lak i brz nacin mogu mijenjati informacije, to ce jako brzo da se pretvori u haos.

zmitjkoe

pre 10 godina

Pazite se, Ameri ce sa ovim da vas spijuniraju. Ne bih ja ovo koristio.
(XXX, 13. decembar 2013 22:41)

Bolje bi ti bilo da se nisi ovako jeftino ofiro, sad ce Ameri da rade sve dok te ne provale i tako saznaju sve sto ti nemas pojma. Mozda posalju i Tomahavk sa Jadrane da te zatekne u krevetu dok ti pazis sta sanjas u spavacoj sobi. Zato cuti i ne nasedaj na jeftine amerske spijunske navlake.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Ne kužim koja je revolucija? Sta je novo u odnosu na dosadašnje gugl mape? Ovo glasovno navođenje? Zakleo bih se da sam to vec vidio. Možda sam bio negdje vani a nisam razmišljao, nemam pojma.
Koristim maps i earth al na kompjuteru jer se bavim nekretninama pa mi je to ekstra bitna alatka na poslu. A iOS nema vise google mape vec ono svoje smeće koje je neusporedivo losije, al sta je tu je.
Za navigaciju sam si kupio navigon od garmina. Jednostavno je savršena navigacija. Kupio sam Europu, svaka zemlja je tu, nema greške.

crow

pre 10 godina

O čemu pričate, kakav gugl, navteq mape u lumijama razbijaju, potpuno besplatno, svaka 3 meseca update, potpuno offline sve zemlje imaju! Na 820 rade savršeno, mape Srbije imaju svaki putić, ograničenja brzine i glasovna uputstva na srpskom...na engleskom čak čitaju imena ulica.

djole

pre 10 godina

Ja sam imao htc sa androidom 2.3.3, decko htc sa 4.0.3. Njemu je navigacija radila još pre pola godine radila (beta) meni nije. Niko ko je imao Android manji od 4.0 nije mogao da ima navigaciju. Ne znam kakva je situacija sad. Inače ovo pišem sa Lumie 920. Ona ima free navigaciju kakvu nemaju ni Google, ni Waze... Simple and free gps, simple usage... Thats all I need.

dusansc

pre 10 godina

iGO I kraj.Inace navigacija ne sluzi da bude ukljucena na deonici gde za 200 I vise km treba da skrenete nego kad dodjete u grad koji zelite da vas dovede do adrese.Realno, ne mora da radi vise od 30 minuta ako niste taksista.

Turshija

pre 10 godina

Pih, kada bih mogao da ubacim glas od Nevene iz iGo-a, to bi bilo pun pogodak !

Inace nemate offline mape, ali mozete da "preloadujete" delove mapa, npr zumirate jedan grad i onda gore u search napisete: ok maps i on ce pokazati progress bar za preload :) Na zalost ne moze da se odradi za celu drzavu, ali bolje ista nego nista, bar u napred mozete ocitati rutu dok ste na WiFiju ... I dalje nece raditi pretraga adresa bez neta, kao i racunanje rute, ali barem sacuvate dosta MB na ucitavanje mapa...

MNS

pre 10 godina

Ljudi, Google maps je moguće koristiti offline... Samo ih je potrebno pre puta skinuti. Zumirajte (za Android aplikaciju) deo mape koji vas interesuje, kliknite u search polje, otvoriće vam se padajući meni i na dnu tog menija, poslednja opcija, plavim slovima ispisana je "Make this map area available offline"... Druga opcija je da zumirate deo mape koji vas interesuje i u search polje ukucate OK maps i stisnete enter...
Što reče neko ispod, preskočite autoput za koji vam navigacija ne treba i shvatićete da vam zapravo GPS treba samo po gradovima ili na kraćim deonicama lokalnih puteva.

Rango

pre 10 godina

Ja koristim google male, ali ako želite kvalitetnu navigaciju još ima mnogo funkcija i može se koristiti čak i za planinarenje ja vam preporučujem OsmAnd+. Fantastično zamisljen, koristi open street maps, ima mnoštvo POI - moguće je pronaći čak i zabačene kolibe i prodavnice po selima. Paket sa mapama se redovno obnavljaju - svakih 2-3 sedmice

Grof

pre 10 godina

@Divno! Cim zadjem u neki zaseok, gde mi zapravo treba navigacija, nema krsten net. Ne vidim poentu online navigacije....
(jp, 13. decembar 2013 17:10)

Kartu citaj , a seljaka pitaj. I neces se izgubiti....

gps vozač

pre 10 godina

Google mape mogu offline da se skinu, ali samo deo i on istekne posle 30 dana. Na Lumiji tih problema nema - cele zemlje su offline i uvek dostupne.

Atom

pre 10 godina

Waze definitivno u Srbiji Osmand u inostranstvu.
Zahvaljujem Guglu na navigaciji.Drago mi je što i mi polako postajemo svet.Samo još da otvori i market, pa da mogu normalno da kipim njihov telefon a ne da me deru kojekakvi nakupci.

miki

pre 10 godina

nabavite Copilot navigaciju za android i to je to. ista kosta nekih 40€ ali uz malo truda vasa je za dz.. i imacete savrsenu navigaciju (ofline mode)