Četvrtak, 12.12.2013.

16:47

Glamočić:Aflatoksin vraćamo na 0,05

Ministar Dragan Glamočić najavio je da će najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Izvor: Tanjug

Glamoèiæ:Aflatoksin vraæamo na 0,05 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Rile

pre 10 godina

Opet političko potkusurivanje. Shvatite već jednom da je aflatoksin samo priča kojom se zamazuju ljudima oči i skrivaju pravi problemi u državi.

Dellboy

pre 10 godina

Ma mozete i sebe da vratite u rodno selo,najbolje bi bilo i vama i nama gradjanima,dzabe vam je sad,us.ali ste motku dibidus,iznad svih mojih ocekivanja,u jednom momentu sam se uplasio da ce Aca da ispravi sve lako ispravljive gluposti koje Demokrate nisu i da ce vecno vladati.Na srecu,gluplji ste nego sto izgledate,a od tolikog nalivanja mlekom kako bi pokazali da je zdravo,pazite na s.acku.Zbogom SNS.

Aleksandar

pre 10 godina

@(Osudili su nas na smrt! I još ih plaćamo za trovanje!, 12. decembar 2013 21:45)

Za razliku od aflatoksina, GMO hrana DOKAZANO nije otrovna. A kad se za aflatoksin nismo bunili mogu sutra da nam puste i Ciklon-B a mi ćemo tripovati da mirišemo lavandu... No dobro, bolje zaslužili nismo.

šljivovicaljuta

pre 10 godina

Niste morali, nije prošlo ni godinu dana od te sramotne afere sa aflatoksinom nesposobnog predhodnog Ministra poljoprivrede Kneževića i Sekretara mu Golubovića.
Narod se već navikao na povećanju dozu mikotoksina u mleku i mlečnim proizvodima, da će mu biti teško kao i svakom zavisniku da prekine s konzumiranjem.
Ova afera je jedna od mnogih koja je zadesila ovu zemlju i njene gradjane u zadnih 18 meseci, a da za nju nije niko krivično odgovarao,već samo gore pomenuti vajni ministar, koga je neprikosloveni vodja smenio pola godine nakon izbijana iste.
Neću pominjati pored ugroženog zdravlja svih gradjana koji konzumiraju mlečne proizvode koliko su pojedini gradjani koji se bave poljoprivredom zajedno sa državom izgubili i u materijalnom smislu.

mare

pre 10 godina

kad smo u medjuvremenu pojeli sav kukuruz sa aflatoksinom, moze da se spusti granica, do sledece prilike. Mada ce sada vise voditi racuna da zacepe svima usta koji primete neispravan kukuruz.

ide na bolje

pre 10 godina

Mic po mic, Novi Radikali postižu autogolove.
Tako i treba.
Na idućim izborima će im MOŽDA verovati samo deca sa posebnim potrebama.
Naravno - i SNS botovi.
Što ovde neko reče, osobe sa mozgom kišne gliste.

Analiticar

pre 10 godina

Referentnost se ne dobija, vec se stice godinama i generacijama laboranata i analiticara koji prenose iskustvo na mladje. Po meni bi referentna laboratorija mogla da bude neka koja ima minimum 50 godina rada u toj oblasti!

Osudili su nas na smrt! I još ih plaćamo za trovanje!

pre 10 godina

U aprilu? Taman da potrošimo sav otrovan kukuruz od prošle sezone. Ali priča sa aflatoksinom nije više bitna, jer stoka jede hranu sa najmanje 30% GMO soje! To sve ide u mleko i meso i aflatoksin je nula naspram ovog. Ovaj Glamočić, kao i cela vlada uostalom, je lobista za GMO hranu i klasičan je nitkov. Sada je u Srbiji dozvoljeno da u hrani bude 0,09% GMO sastojaka i to ne mora nigde da bude navedeno na deklaraciji. Tip je UBICA!

Bio je nedavno protest protiv GMO u Beogradu i koliko nas je izašlo na ulicu?! Koliko medija je izvestilo o tome?

Spectator

pre 10 godina

Možda će u aprilu i doneti novi pravilnik, ali ja im i dalje neću verovati, jer sam navikao da jedno kažu (pišu), a drugo rade.
Nikako ne mogu da zaboravim kako su nas lagali i onaj gadni izraz lica Kneževića dok pred gledaocima televizije pije aflatoksično mleko.
Šta bi sa onom krivičnom prijavom za Ješića, samo zato što se istrajno borio protiv trovanja naroda? Onaj Knežević bi trebao da za sva vremena bude uklonjen sa političke scene i da krivično odgovara za svesno trovanje naroda, a prvenstveno dece. Ovde nema dovoljno prostora da nabrojim sve one koji su nas u vezi sa ovim lagali počevši od PPV-a.

duci0167

pre 10 godina

Milosevic nas unistio,zavadio sa celim svetom,ratovao protiv celog sveta. Tadic unistio i ono malo sto je ostalo ili zivnulo posle Milosevica. A SNS,on ce nas dokrajciti svoji losim kadrovima i hocu-necu "popularni smo jel da" politikom. Gori kadar nikada nisam video! Sve neki doskolovani uvlakaci. Neverovatno ko nama kroji zivote! SPSovc iskusno ucute i rovare a ovi ... ovi su jos i ponosni! Recite makar jednog strucnaka-minista politicki obojenog u cijem ministarstvu je nesto krenulo na bolje i sta je to krenulo bolje. Cekam odgovor

Djordje NS

pre 10 godina

A botovi zanemeli... Bez komentara na ovu vest ili nisu još dobili instrukcije? Ili je i ovaj ministar iz Cvijanove struje ili ga Mišković finansira?
Sve vas bih upitao da se prisetite šta ste pisali o Ješiću kad je obelodanio ovu aferu? Ali vi se toga verovatno i ne sećate jer imate pamćenje kišne gliste jer šta god da vam ovi Vučićevi obećaju i slažu vas vi se toga ubrzo ničega ne sećate i još zdušnije ih podržavate...
Puna im usta Miškovića svaki dan dok jedan drugi tajkun koji posećuje stiropordžiju u bolničkoj postelji i koji drži skoro sve mlekare u Srbiji truje našu decu i ceo narod a ovi nesposobnjakovići na čelu sa gospodinom Najavom mu kupuju vreme dok ne potroši sve zalihe zatrovanog mleka na nama kao na belim miševima.
Možete da nas lažete koliko hoćete ali ne možete dokle hoćete. Ko je govorio istinu? Goran Ješić sa jedne strane ili Knežević, Slavica Đukić Dejanović, Vučić, Dačić, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Stefanović sa druge strane.

poljoprivrednik

pre 10 godina

Ovo je NAJKOMPETENTNIJI I NAJSPOSOBNIJI ministar poljoprivrede u poslednjih 15 godina kojega smo imali.
Nema veze sa politikom, samo sa strukom. Okružio se dobrim savetnicima i polako gura napred. samo da mu daju prostora, urediće on to samo tako. Naročito stočarstvo, što mu je i struka.
Ne daj se ministre, samo napred. ne obaziri se na hejtere

Pozdrav iz Vojvodine
seljak(ratar i stočar)

matori

pre 10 godina

"...najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma..."

Naravno!
Zato što će to biti jedna od prvih stvari koje će učiniti NOVA VLAST, koju ćemo da izaberemo na vanrednim izborima.
Ova sadašnja (vlast) nije u stanju da učini NIŠTA što ima bilo kakve veze sa normalnim stanjem, sa normalnim stvarima, i sa normalnim ljudima...

ludimilojko

pre 10 godina

Ne mogu da verujem. Vest je toliko zbunila SNS botove, da ne samo sto nemaju komentar, vec nemaju pojma koji znak treba kliknuti! Urnebesno...

Neko ko zna

pre 10 godina

Da li znate zasto nije pocela da radi Nacionalna laboratorija. Ja znam, zato sto je Laki Krstic zabranio primanje kadrova (skolovanih) u javna preduzeca pa sada laboratorija koja inace nije imala zaposlene sem pravne sluzbe i nece uposliti prijavljene na konkurs koji je ukinut pre neki dan.E to je usaglaseno delovanje ministara.Ma nema srece u ovoj drzavi.Znam nekoga ko se prijavio sa najjacim CV-em razocarano pakuje stvari i odlazi za Belgiju jer tamo nemaju tako skolovan kadar a dobijaju ga za DZ, a plata je 5.000 e. Da se ne pise tastaturom videlo bi se kako drhti ruka dok se ovo pise.

Забринута?

pre 10 godina

Колико је ово смешно? Ови СНС-овци су мислили да је ово странка препорода, кад оно, странка као и свака друга која дође на власт.Они су стварно као најјачи отров, само што после њих ништа неће остати како ваља.

argh

pre 10 godina

sto ne odmah? odgovor je jednostavan, dok ne potrose kukuruz sa aflatoksinom i dok se on ne izbaci iz krava, to ne ide za 15 dana, treba malo vise vremena za to. cista manipulacija!
a ovo je cista nemoc gradjana da zive zdravo, zato sto im se namecu otrovi u osnovnim zivotnim namirnicama.

Vlada

pre 10 godina

Super mi na ovo dođe priča o GMO! Pa mi smo već toliko otrovani aflatoksinima i ko zna kakvim sve pesticidima da nam GMO više i nije bitan!

Dr. Knezevic

pre 10 godina

Cim bude u mleku aflatoksina preko 0.05 [kad i ako vrate granicu] oni ce opet podici koliko im odgovara !
Ako je granica od 0.5 bezopasna, zasto je onda menjate?

mlax

pre 10 godina

Zivim u Banjaluci,i ne pada mi na pamet da više pijem mlijeko koje nije provjereno kao Srbijansko jer se na osnovu ovoga vidi da je ovo čista neodgovornost i sprdnja,,,pijem Hrvatsko i Madjarsko,zao mi je ali to je tako!

ja

pre 10 godina

a ja I dalje ne pijem mlrko, ne jeden sir a jogurt jednom mesecno... zasto postepeno ne zaostravaju pa neka sa 0,5 smanje na 0.2. a dogodine 0.05? cekaju da se potrujemo ?

mrzimdevedesete

pre 10 godina

A kolki je sad, taj cuveni `lekoviti` aflatoksin? Lopovi, lazovi i sveopste stetocine, sram da vas bude! Pogledajte neko dete u oci ako smete, sramote ljudske!

Fidelio

pre 10 godina

A što ne odmah?
(Goran, 12. decembar 2013 17:25)

Zato što još ima nepotrošenih zaliha zaraženog kukuruza i zaražene stočne hrane, od koje će se dobijati još zaraženog mleka preko granice od 0,05 mikrograma. Predviđamo da će se sve to potrošiti najkasnije do aprila 2014. A ako se i ne potroši, smislićemo neku novu masnu laž, to nam bar ide od ruke, zar ne?

A dotad, nećemo valjda dozvoliti da propadne i baci se onoliki kukuruz i stočna hrana?! Znate li vi koje su to pare u pitanju?! Mi vodimo računa o srpskim proizvođačima, za razliku od onih bandita koji su bili vlast pre nas! E sad, što u toj silnoj brizi za pare i srpske proizvođače usput trujemo i građane Srbije, bože moj, šta mi tu možemo? Kako ono kažu, "ne možeš napraviti kajganu, a da ne razbiješ nijedno jaje"?

бидермајер

pre 10 godina

Колико сте карцинома произвели за ову сезону млеком? И канцерогеним АТМ1?
Да ли вам је еутанаѕија бар делимично успела? У дугом року сигурно ће нам и телад цркавати од карцинома и метестаза истих о нама? Па ми нисмо битни ми смо и онако само топовско месо за време ратова и алфатоксина.

Доле нехумана влада!

Jovan Kursula

pre 10 godina

Neko od ovih sto nam kroji sudbinu je prodao svoje zalihe sa povisenom dozom, oslobodio se balasta, zaradio milione, sad moze da se ponovo vrati nazad granica.
Dno ne postoji.

geronimo

pre 10 godina

To se zove pravna drzava, menjas zakon po potrebi kada i kako ti odgovara ili koliko ko placa, to sto trujes narod nema veze, sutra su ovce to vec zaboravile i opet ce te birati, a ako nece vise tebe onda nekog drugog, a taj ce te uzeti kao kozultant da ga naucis "posla", i kako god da ga obrnes ili okrenes svi vukovi siti a ovce na broju (manje ili vise).

djota

pre 10 godina

Ovo je cirkus! Prvo rekli da ne valja 0,5 pa ste stavili 0.05 i onda rekli ipak moze da prodje 0,5 i na kraju da nijr zdravo? Ako ne znate vise koja je granica pitajte seika koliko je tamo posto dolazi u poseti. Odgovor je 0.0000 . NULA GOSPODO

istina&pravda

pre 10 godina

Jos jedan "futur"... :))) do aprila cemo vec zaboraviti a mozda bude zgodno i za izbore. Kakvi foliranti... Slogan vladine koalicije "Svi smo mi Vucic".

Jedino vreme kojim se sluzi vlada... BUDUCE VREME... a dotle... dotle u "prezentu" dizemo neki porez, dok svetina ceka buduce vreme...

MRKI

pre 10 godina

Ovo je bruka. Vidite ova vlada dize granicu sa 0,05 na 0,5 odnosno 10 puta vise i kazu da Jesic laze. Ne podrzavam Jesica ali zasto pravite narod ludim i sludjujete ga saopsrenjima i obracanjem Knrzevica koji jos pred kamerama pije kao mleko. Ako je u svetu normalno 0,05 sto smo mi pametniji od njih. U pitanju je da se potrosi stocna hrana zarazena alfatoksinom. To su neciji interesi a ne interes gradjana. Sve vlasti su lagale narod pa i ova koja se kune u postenje i da ne laze.

fish

pre 10 godina

Sto da vracate hilljade beba i male dece je pilo to mleko ako su oni mogli da piju takvo mleko i ako je bilo dobro kako vi tvrdite i nece kasnije u zivotu imati posledice od njega sto bi vracali nesto sto je dobro,samo nisam siguran da ste i vi svojoj deci davali to mleko ili vam je filotelja bitnija i od spostvene dece pa ste i njima davali

Puf

pre 10 godina

A kada vracate dzakove iz Panceva, cenzuru (to ste vec uveli), kad ce da prestane Jorgovancica da se vozika po Srbiji o trosku gradjana, kada cete realizovati 100.000.000.000 investicija? Mnogo lazete.

juca

pre 10 godina

Pa kada je afera bila politicka I htela da upropasti Srpskog seljaka, za gradjane nema veze oni I ovako ne glasaju za vas. Zasto sada spustate nivo. U cijoj vladi je ministarka Slavica Djukic, koja je slatko pila mleko I preporucila nam da trujemo decu, Da nije u Dacicevoj, a za onu sa kim si onakav si svi zaboraviste. Pazi Vucic trazi da se smanji nivo aflatoksina, pa vi ste ga podigli.

jimi

pre 10 godina

SNS ima carobni stapic, za ovo ne treba ni fakultet ni znanje. To je nova generacija srba zavrsavaju fakultete expres pisu knjige, jedino ne znam gde ih moze da se nabavi, a narod …. dobro ne moze sve da bude idealno

NScentar

pre 10 godina

OK, Vucic je kazao da ce se aflatoksin vratiti na .05 za par nedelja, a bice ustvari za godinu dana. Kazao isto da ce se ukinuti preplata za RTS, a i to cekam. Sta obeca, to uradi - za par dana, za mesec dana, do kraj godine, do kraj sledece godine, ali dobro, po Srpski, bice. Jedino ne volim sto se vlada igrala sa ovaj otrov godinu dana. Sve drugo sto obecava i ne uradi, mogu da progutam, a ne to otrovno mleko.

Aleksandar

pre 10 godina

Vučić je to najavio još za mart OVE godine. Srpska Najavljivačka Stranka iz on d roud agejn...

--

"Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u ponedeljak 4. marta najavio da će dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku biti vraćen sa 0,5 na 0,05 mikrograma u narednih 15 dana."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=07&nav_id=693039

ludimilojko

pre 10 godina

Naravno da ce ispravno mleko poteci tek aprila. Greota je baciti otrov, bolje ga upotrebiti i zaraditi na njemu. Samo da nije u pitanju prvi april?

Ice Age

pre 10 godina

Vraćamo na vrednost što je bila jer su Vaši prethodnici vratili vrednost koju sada imamao a vrednost koju sada imamo je bila opet pre vrednosti nakoju sada vraćamo.Vrlo zanimljivo.Zašto vraćamo nešto kada su Ministar Poljoprivrede i Ministar zdravlja rekli da to manje više ne znači ništa i da mleko pije kako ko hoće.Zatim ste nam tada rekli da je čovek koji je to obelodanio išao i na neki ihformativni razgovor jer je uzbunio javnost pa čak i da njega to ne intreresuje nego preko mleka želi da ruši vladu.Menis e čini da ste Vi upravo na mleku i odluci da nešto povećate spašavali vladu,pa sad ide Januar pa hajde da nešto uradimo da nam ne zamere.Vi svaki dan nešto morate da napravite kao nestašno,neposlušno dete koje dobija kritike i packe od roditelja.Zašto stalno,uporno nešto radite d država Srbija bude smešna.Da li zaista neko u ovj zemlji postoji stručan ko će da iznese jasne i precizne naučne stavove koliki nivo aflatoksina je "bezbedan" za zdravlje.Ezbog ovakvih i sl. stvari mi tapkamo u mestu.Korak napred korak nazad.Kad pogledaš krećeš se a koliko si prešao i dokel si stogao kad ono gled čuda stojiš na istom mestu.

emil

pre 10 godina

eto vasih SNS i njihove lazi dosta mi je i ove drzave znaci dosad su nas trovali zato i imamo toliki broj bolesne dece i mladi sto umiru treba ih sve n goli otok pa ih birajte opet ja sigurno necu nemam dovoljno revi i jako sam ljut i mrzim ove lazove do dna duse

podanik

pre 10 godina

isto je izajvio Vucic jos u martu!
Znaci ceka se da pojedenmo sve sto je zatrovano, pa onda da smanje nivo otrova, zar ne??

Gde mozemo da vidimo koliko ima DANAS aflatoksina u mleku, jajima, smrznutom kukuruzu etc?

Truju nas bez pardona da slucajno salford i ostali ne bi imali ekonomsku stetu!
Da smo gradjani a ne podanici izasli bismo na ulice, za ovo bi pala vlada u normaloj drzavi!

Lale

pre 10 godina

Sluđuju ovaj narod, sad pričaju o AFLAtoksinu a eks ministar poljoprivrede je stalno pominjao ALFAtoksin? Mada onaj eks ministar mislim da nije razlikovao ni trešnju od višnje!

Bole

pre 10 godina

Zašto posle godinu dana vraćaju, ako je njihovih 10 puta više otrova bilo savršeno bezbedno? Jel trebalo da narod popije svo toksično mleko koje prave naprednjački sponzori tajkuni, da dodje nova žetva ispravnog kukuruza, pa da mleko konačno ne bude nezdravi? Ko će da odgovara za godinu i po dana trovanja nacije?

alo

pre 10 godina

znaci vucic opet slagao rekao je da ce to biti za 15 dana a evo proslo godinu dana i sad jos da cekamo april. a koliko sad ima aflatoksina u mleku? i ko to ispituje psoto ste prosli put slaali napolje na ispitivanje kak osad da znamo da je u okviru vasih nekih granica da niej vise i od toga. dokel bre da nas lazete znate kako kazu ko laze taj i krade

Relja

pre 10 godina

Najkasnije u aprilu sledeće godine? Vučić je najavio da će to biti za 15 dana. Skoro godinu dana trovanja, dok tajkuni ne potroše zalihe zatrovane hrane. Oni ovo zovu nulta tolerancija prema kriminalu i borba protiv mafije. Niko bije hteo da očisti hranu za stoku od aflatoksina, a to je vrlo jednostavno, ali košta. Bebe piju to mleko. Sram vas bilo!

mi nismo narod,mi smo obicno stado

pre 10 godina

Kako vas nije sramota?

Vas voljeni vodja je rekao jos u Martu da se granica vraca za dve nedelje.Znaci kod naprednih dve nedelje traju zapravo godinu dana?!Ako uopste i tad vrate granicu...a tajkuni protiv kojih se navodno bore uzimaju OGROMNE pare bas zbog podignute granice.Izvoze sve sto valja,a uvoze smece iz komsiluka i zajedno sa nasim smecem ga prodaju nasoj deci.

Jesic ne laze

pre 10 godina

A sta cekate do aprila, nesposobnjakovici?? Nije te sramota da primas platu ministra poljoprivrede dok tvoj narod se truje mlekom ciju bezbednost nisi u stanju da garantujes. SRAMOTA!

Aleksandar

pre 10 godina

Vučić je to najavio još za mart OVE godine. Srpska Najavljivačka Stranka iz on d roud agejn...

--

"Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u ponedeljak 4. marta najavio da će dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku biti vraćen sa 0,5 na 0,05 mikrograma u narednih 15 dana."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=07&nav_id=693039

emil

pre 10 godina

eto vasih SNS i njihove lazi dosta mi je i ove drzave znaci dosad su nas trovali zato i imamo toliki broj bolesne dece i mladi sto umiru treba ih sve n goli otok pa ih birajte opet ja sigurno necu nemam dovoljno revi i jako sam ljut i mrzim ove lazove do dna duse

istina&pravda

pre 10 godina

Jos jedan "futur"... :))) do aprila cemo vec zaboraviti a mozda bude zgodno i za izbore. Kakvi foliranti... Slogan vladine koalicije "Svi smo mi Vucic".

Jedino vreme kojim se sluzi vlada... BUDUCE VREME... a dotle... dotle u "prezentu" dizemo neki porez, dok svetina ceka buduce vreme...

mi nismo narod,mi smo obicno stado

pre 10 godina

Kako vas nije sramota?

Vas voljeni vodja je rekao jos u Martu da se granica vraca za dve nedelje.Znaci kod naprednih dve nedelje traju zapravo godinu dana?!Ako uopste i tad vrate granicu...a tajkuni protiv kojih se navodno bore uzimaju OGROMNE pare bas zbog podignute granice.Izvoze sve sto valja,a uvoze smece iz komsiluka i zajedno sa nasim smecem ga prodaju nasoj deci.

Jesic ne laze

pre 10 godina

A sta cekate do aprila, nesposobnjakovici?? Nije te sramota da primas platu ministra poljoprivrede dok tvoj narod se truje mlekom ciju bezbednost nisi u stanju da garantujes. SRAMOTA!

Relja

pre 10 godina

Najkasnije u aprilu sledeće godine? Vučić je najavio da će to biti za 15 dana. Skoro godinu dana trovanja, dok tajkuni ne potroše zalihe zatrovane hrane. Oni ovo zovu nulta tolerancija prema kriminalu i borba protiv mafije. Niko bije hteo da očisti hranu za stoku od aflatoksina, a to je vrlo jednostavno, ali košta. Bebe piju to mleko. Sram vas bilo!

Lale

pre 10 godina

Sluđuju ovaj narod, sad pričaju o AFLAtoksinu a eks ministar poljoprivrede je stalno pominjao ALFAtoksin? Mada onaj eks ministar mislim da nije razlikovao ni trešnju od višnje!

ludimilojko

pre 10 godina

Naravno da ce ispravno mleko poteci tek aprila. Greota je baciti otrov, bolje ga upotrebiti i zaraditi na njemu. Samo da nije u pitanju prvi april?

Fidelio

pre 10 godina

A što ne odmah?
(Goran, 12. decembar 2013 17:25)

Zato što još ima nepotrošenih zaliha zaraženog kukuruza i zaražene stočne hrane, od koje će se dobijati još zaraženog mleka preko granice od 0,05 mikrograma. Predviđamo da će se sve to potrošiti najkasnije do aprila 2014. A ako se i ne potroši, smislićemo neku novu masnu laž, to nam bar ide od ruke, zar ne?

A dotad, nećemo valjda dozvoliti da propadne i baci se onoliki kukuruz i stočna hrana?! Znate li vi koje su to pare u pitanju?! Mi vodimo računa o srpskim proizvođačima, za razliku od onih bandita koji su bili vlast pre nas! E sad, što u toj silnoj brizi za pare i srpske proizvođače usput trujemo i građane Srbije, bože moj, šta mi tu možemo? Kako ono kažu, "ne možeš napraviti kajganu, a da ne razbiješ nijedno jaje"?

alo

pre 10 godina

znaci vucic opet slagao rekao je da ce to biti za 15 dana a evo proslo godinu dana i sad jos da cekamo april. a koliko sad ima aflatoksina u mleku? i ko to ispituje psoto ste prosli put slaali napolje na ispitivanje kak osad da znamo da je u okviru vasih nekih granica da niej vise i od toga. dokel bre da nas lazete znate kako kazu ko laze taj i krade

jimi

pre 10 godina

SNS ima carobni stapic, za ovo ne treba ni fakultet ni znanje. To je nova generacija srba zavrsavaju fakultete expres pisu knjige, jedino ne znam gde ih moze da se nabavi, a narod …. dobro ne moze sve da bude idealno

podanik

pre 10 godina

isto je izajvio Vucic jos u martu!
Znaci ceka se da pojedenmo sve sto je zatrovano, pa onda da smanje nivo otrova, zar ne??

Gde mozemo da vidimo koliko ima DANAS aflatoksina u mleku, jajima, smrznutom kukuruzu etc?

Truju nas bez pardona da slucajno salford i ostali ne bi imali ekonomsku stetu!
Da smo gradjani a ne podanici izasli bismo na ulice, za ovo bi pala vlada u normaloj drzavi!

Bole

pre 10 godina

Zašto posle godinu dana vraćaju, ako je njihovih 10 puta više otrova bilo savršeno bezbedno? Jel trebalo da narod popije svo toksično mleko koje prave naprednjački sponzori tajkuni, da dodje nova žetva ispravnog kukuruza, pa da mleko konačno ne bude nezdravi? Ko će da odgovara za godinu i po dana trovanja nacije?

ludimilojko

pre 10 godina

Ne mogu da verujem. Vest je toliko zbunila SNS botove, da ne samo sto nemaju komentar, vec nemaju pojma koji znak treba kliknuti! Urnebesno...

fish

pre 10 godina

Sto da vracate hilljade beba i male dece je pilo to mleko ako su oni mogli da piju takvo mleko i ako je bilo dobro kako vi tvrdite i nece kasnije u zivotu imati posledice od njega sto bi vracali nesto sto je dobro,samo nisam siguran da ste i vi svojoj deci davali to mleko ili vam je filotelja bitnija i od spostvene dece pa ste i njima davali

MRKI

pre 10 godina

Ovo je bruka. Vidite ova vlada dize granicu sa 0,05 na 0,5 odnosno 10 puta vise i kazu da Jesic laze. Ne podrzavam Jesica ali zasto pravite narod ludim i sludjujete ga saopsrenjima i obracanjem Knrzevica koji jos pred kamerama pije kao mleko. Ako je u svetu normalno 0,05 sto smo mi pametniji od njih. U pitanju je da se potrosi stocna hrana zarazena alfatoksinom. To su neciji interesi a ne interes gradjana. Sve vlasti su lagale narod pa i ova koja se kune u postenje i da ne laze.

Dr. Knezevic

pre 10 godina

Cim bude u mleku aflatoksina preko 0.05 [kad i ako vrate granicu] oni ce opet podici koliko im odgovara !
Ako je granica od 0.5 bezopasna, zasto je onda menjate?

mlax

pre 10 godina

Zivim u Banjaluci,i ne pada mi na pamet da više pijem mlijeko koje nije provjereno kao Srbijansko jer se na osnovu ovoga vidi da je ovo čista neodgovornost i sprdnja,,,pijem Hrvatsko i Madjarsko,zao mi je ali to je tako!

mrzimdevedesete

pre 10 godina

A kolki je sad, taj cuveni `lekoviti` aflatoksin? Lopovi, lazovi i sveopste stetocine, sram da vas bude! Pogledajte neko dete u oci ako smete, sramote ljudske!

djota

pre 10 godina

Ovo je cirkus! Prvo rekli da ne valja 0,5 pa ste stavili 0.05 i onda rekli ipak moze da prodje 0,5 i na kraju da nijr zdravo? Ako ne znate vise koja je granica pitajte seika koliko je tamo posto dolazi u poseti. Odgovor je 0.0000 . NULA GOSPODO

Jovan Kursula

pre 10 godina

Neko od ovih sto nam kroji sudbinu je prodao svoje zalihe sa povisenom dozom, oslobodio se balasta, zaradio milione, sad moze da se ponovo vrati nazad granica.
Dno ne postoji.

Puf

pre 10 godina

A kada vracate dzakove iz Panceva, cenzuru (to ste vec uveli), kad ce da prestane Jorgovancica da se vozika po Srbiji o trosku gradjana, kada cete realizovati 100.000.000.000 investicija? Mnogo lazete.

бидермајер

pre 10 godina

Колико сте карцинома произвели за ову сезону млеком? И канцерогеним АТМ1?
Да ли вам је еутанаѕија бар делимично успела? У дугом року сигурно ће нам и телад цркавати од карцинома и метестаза истих о нама? Па ми нисмо битни ми смо и онако само топовско месо за време ратова и алфатоксина.

Доле нехумана влада!

matori

pre 10 godina

"...najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma..."

Naravno!
Zato što će to biti jedna od prvih stvari koje će učiniti NOVA VLAST, koju ćemo da izaberemo na vanrednim izborima.
Ova sadašnja (vlast) nije u stanju da učini NIŠTA što ima bilo kakve veze sa normalnim stanjem, sa normalnim stvarima, i sa normalnim ljudima...

NScentar

pre 10 godina

OK, Vucic je kazao da ce se aflatoksin vratiti na .05 za par nedelja, a bice ustvari za godinu dana. Kazao isto da ce se ukinuti preplata za RTS, a i to cekam. Sta obeca, to uradi - za par dana, za mesec dana, do kraj godine, do kraj sledece godine, ali dobro, po Srpski, bice. Jedino ne volim sto se vlada igrala sa ovaj otrov godinu dana. Sve drugo sto obecava i ne uradi, mogu da progutam, a ne to otrovno mleko.

geronimo

pre 10 godina

To se zove pravna drzava, menjas zakon po potrebi kada i kako ti odgovara ili koliko ko placa, to sto trujes narod nema veze, sutra su ovce to vec zaboravile i opet ce te birati, a ako nece vise tebe onda nekog drugog, a taj ce te uzeti kao kozultant da ga naucis "posla", i kako god da ga obrnes ili okrenes svi vukovi siti a ovce na broju (manje ili vise).

Vlada

pre 10 godina

Super mi na ovo dođe priča o GMO! Pa mi smo već toliko otrovani aflatoksinima i ko zna kakvim sve pesticidima da nam GMO više i nije bitan!

Neko ko zna

pre 10 godina

Da li znate zasto nije pocela da radi Nacionalna laboratorija. Ja znam, zato sto je Laki Krstic zabranio primanje kadrova (skolovanih) u javna preduzeca pa sada laboratorija koja inace nije imala zaposlene sem pravne sluzbe i nece uposliti prijavljene na konkurs koji je ukinut pre neki dan.E to je usaglaseno delovanje ministara.Ma nema srece u ovoj drzavi.Znam nekoga ko se prijavio sa najjacim CV-em razocarano pakuje stvari i odlazi za Belgiju jer tamo nemaju tako skolovan kadar a dobijaju ga za DZ, a plata je 5.000 e. Da se ne pise tastaturom videlo bi se kako drhti ruka dok se ovo pise.

duci0167

pre 10 godina

Milosevic nas unistio,zavadio sa celim svetom,ratovao protiv celog sveta. Tadic unistio i ono malo sto je ostalo ili zivnulo posle Milosevica. A SNS,on ce nas dokrajciti svoji losim kadrovima i hocu-necu "popularni smo jel da" politikom. Gori kadar nikada nisam video! Sve neki doskolovani uvlakaci. Neverovatno ko nama kroji zivote! SPSovc iskusno ucute i rovare a ovi ... ovi su jos i ponosni! Recite makar jednog strucnaka-minista politicki obojenog u cijem ministarstvu je nesto krenulo na bolje i sta je to krenulo bolje. Cekam odgovor

Забринута?

pre 10 godina

Колико је ово смешно? Ови СНС-овци су мислили да је ово странка препорода, кад оно, странка као и свака друга која дође на власт.Они су стварно као најјачи отров, само што после њих ништа неће остати како ваља.

juca

pre 10 godina

Pa kada je afera bila politicka I htela da upropasti Srpskog seljaka, za gradjane nema veze oni I ovako ne glasaju za vas. Zasto sada spustate nivo. U cijoj vladi je ministarka Slavica Djukic, koja je slatko pila mleko I preporucila nam da trujemo decu, Da nije u Dacicevoj, a za onu sa kim si onakav si svi zaboraviste. Pazi Vucic trazi da se smanji nivo aflatoksina, pa vi ste ga podigli.

Spectator

pre 10 godina

Možda će u aprilu i doneti novi pravilnik, ali ja im i dalje neću verovati, jer sam navikao da jedno kažu (pišu), a drugo rade.
Nikako ne mogu da zaboravim kako su nas lagali i onaj gadni izraz lica Kneževića dok pred gledaocima televizije pije aflatoksično mleko.
Šta bi sa onom krivičnom prijavom za Ješića, samo zato što se istrajno borio protiv trovanja naroda? Onaj Knežević bi trebao da za sva vremena bude uklonjen sa političke scene i da krivično odgovara za svesno trovanje naroda, a prvenstveno dece. Ovde nema dovoljno prostora da nabrojim sve one koji su nas u vezi sa ovim lagali počevši od PPV-a.

Ice Age

pre 10 godina

Vraćamo na vrednost što je bila jer su Vaši prethodnici vratili vrednost koju sada imamao a vrednost koju sada imamo je bila opet pre vrednosti nakoju sada vraćamo.Vrlo zanimljivo.Zašto vraćamo nešto kada su Ministar Poljoprivrede i Ministar zdravlja rekli da to manje više ne znači ništa i da mleko pije kako ko hoće.Zatim ste nam tada rekli da je čovek koji je to obelodanio išao i na neki ihformativni razgovor jer je uzbunio javnost pa čak i da njega to ne intreresuje nego preko mleka želi da ruši vladu.Menis e čini da ste Vi upravo na mleku i odluci da nešto povećate spašavali vladu,pa sad ide Januar pa hajde da nešto uradimo da nam ne zamere.Vi svaki dan nešto morate da napravite kao nestašno,neposlušno dete koje dobija kritike i packe od roditelja.Zašto stalno,uporno nešto radite d država Srbija bude smešna.Da li zaista neko u ovj zemlji postoji stručan ko će da iznese jasne i precizne naučne stavove koliki nivo aflatoksina je "bezbedan" za zdravlje.Ezbog ovakvih i sl. stvari mi tapkamo u mestu.Korak napred korak nazad.Kad pogledaš krećeš se a koliko si prešao i dokel si stogao kad ono gled čuda stojiš na istom mestu.

Djordje NS

pre 10 godina

A botovi zanemeli... Bez komentara na ovu vest ili nisu još dobili instrukcije? Ili je i ovaj ministar iz Cvijanove struje ili ga Mišković finansira?
Sve vas bih upitao da se prisetite šta ste pisali o Ješiću kad je obelodanio ovu aferu? Ali vi se toga verovatno i ne sećate jer imate pamćenje kišne gliste jer šta god da vam ovi Vučićevi obećaju i slažu vas vi se toga ubrzo ničega ne sećate i još zdušnije ih podržavate...
Puna im usta Miškovića svaki dan dok jedan drugi tajkun koji posećuje stiropordžiju u bolničkoj postelji i koji drži skoro sve mlekare u Srbiji truje našu decu i ceo narod a ovi nesposobnjakovići na čelu sa gospodinom Najavom mu kupuju vreme dok ne potroši sve zalihe zatrovanog mleka na nama kao na belim miševima.
Možete da nas lažete koliko hoćete ali ne možete dokle hoćete. Ko je govorio istinu? Goran Ješić sa jedne strane ili Knežević, Slavica Đukić Dejanović, Vučić, Dačić, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Stefanović sa druge strane.

argh

pre 10 godina

sto ne odmah? odgovor je jednostavan, dok ne potrose kukuruz sa aflatoksinom i dok se on ne izbaci iz krava, to ne ide za 15 dana, treba malo vise vremena za to. cista manipulacija!
a ovo je cista nemoc gradjana da zive zdravo, zato sto im se namecu otrovi u osnovnim zivotnim namirnicama.

ja

pre 10 godina

a ja I dalje ne pijem mlrko, ne jeden sir a jogurt jednom mesecno... zasto postepeno ne zaostravaju pa neka sa 0,5 smanje na 0.2. a dogodine 0.05? cekaju da se potrujemo ?

ide na bolje

pre 10 godina

Mic po mic, Novi Radikali postižu autogolove.
Tako i treba.
Na idućim izborima će im MOŽDA verovati samo deca sa posebnim potrebama.
Naravno - i SNS botovi.
Što ovde neko reče, osobe sa mozgom kišne gliste.

Osudili su nas na smrt! I još ih plaćamo za trovanje!

pre 10 godina

U aprilu? Taman da potrošimo sav otrovan kukuruz od prošle sezone. Ali priča sa aflatoksinom nije više bitna, jer stoka jede hranu sa najmanje 30% GMO soje! To sve ide u mleko i meso i aflatoksin je nula naspram ovog. Ovaj Glamočić, kao i cela vlada uostalom, je lobista za GMO hranu i klasičan je nitkov. Sada je u Srbiji dozvoljeno da u hrani bude 0,09% GMO sastojaka i to ne mora nigde da bude navedeno na deklaraciji. Tip je UBICA!

Bio je nedavno protest protiv GMO u Beogradu i koliko nas je izašlo na ulicu?! Koliko medija je izvestilo o tome?

mare

pre 10 godina

kad smo u medjuvremenu pojeli sav kukuruz sa aflatoksinom, moze da se spusti granica, do sledece prilike. Mada ce sada vise voditi racuna da zacepe svima usta koji primete neispravan kukuruz.

šljivovicaljuta

pre 10 godina

Niste morali, nije prošlo ni godinu dana od te sramotne afere sa aflatoksinom nesposobnog predhodnog Ministra poljoprivrede Kneževića i Sekretara mu Golubovića.
Narod se već navikao na povećanju dozu mikotoksina u mleku i mlečnim proizvodima, da će mu biti teško kao i svakom zavisniku da prekine s konzumiranjem.
Ova afera je jedna od mnogih koja je zadesila ovu zemlju i njene gradjane u zadnih 18 meseci, a da za nju nije niko krivično odgovarao,već samo gore pomenuti vajni ministar, koga je neprikosloveni vodja smenio pola godine nakon izbijana iste.
Neću pominjati pored ugroženog zdravlja svih gradjana koji konzumiraju mlečne proizvode koliko su pojedini gradjani koji se bave poljoprivredom zajedno sa državom izgubili i u materijalnom smislu.

Aleksandar

pre 10 godina

@(Osudili su nas na smrt! I još ih plaćamo za trovanje!, 12. decembar 2013 21:45)

Za razliku od aflatoksina, GMO hrana DOKAZANO nije otrovna. A kad se za aflatoksin nismo bunili mogu sutra da nam puste i Ciklon-B a mi ćemo tripovati da mirišemo lavandu... No dobro, bolje zaslužili nismo.

Dellboy

pre 10 godina

Ma mozete i sebe da vratite u rodno selo,najbolje bi bilo i vama i nama gradjanima,dzabe vam je sad,us.ali ste motku dibidus,iznad svih mojih ocekivanja,u jednom momentu sam se uplasio da ce Aca da ispravi sve lako ispravljive gluposti koje Demokrate nisu i da ce vecno vladati.Na srecu,gluplji ste nego sto izgledate,a od tolikog nalivanja mlekom kako bi pokazali da je zdravo,pazite na s.acku.Zbogom SNS.

poljoprivrednik

pre 10 godina

Ovo je NAJKOMPETENTNIJI I NAJSPOSOBNIJI ministar poljoprivrede u poslednjih 15 godina kojega smo imali.
Nema veze sa politikom, samo sa strukom. Okružio se dobrim savetnicima i polako gura napred. samo da mu daju prostora, urediće on to samo tako. Naročito stočarstvo, što mu je i struka.
Ne daj se ministre, samo napred. ne obaziri se na hejtere

Pozdrav iz Vojvodine
seljak(ratar i stočar)

Analiticar

pre 10 godina

Referentnost se ne dobija, vec se stice godinama i generacijama laboranata i analiticara koji prenose iskustvo na mladje. Po meni bi referentna laboratorija mogla da bude neka koja ima minimum 50 godina rada u toj oblasti!

Rile

pre 10 godina

Opet političko potkusurivanje. Shvatite već jednom da je aflatoksin samo priča kojom se zamazuju ljudima oči i skrivaju pravi problemi u državi.

poljoprivrednik

pre 10 godina

Ovo je NAJKOMPETENTNIJI I NAJSPOSOBNIJI ministar poljoprivrede u poslednjih 15 godina kojega smo imali.
Nema veze sa politikom, samo sa strukom. Okružio se dobrim savetnicima i polako gura napred. samo da mu daju prostora, urediće on to samo tako. Naročito stočarstvo, što mu je i struka.
Ne daj se ministre, samo napred. ne obaziri se na hejtere

Pozdrav iz Vojvodine
seljak(ratar i stočar)

Rile

pre 10 godina

Opet političko potkusurivanje. Shvatite već jednom da je aflatoksin samo priča kojom se zamazuju ljudima oči i skrivaju pravi problemi u državi.

emil

pre 10 godina

eto vasih SNS i njihove lazi dosta mi je i ove drzave znaci dosad su nas trovali zato i imamo toliki broj bolesne dece i mladi sto umiru treba ih sve n goli otok pa ih birajte opet ja sigurno necu nemam dovoljno revi i jako sam ljut i mrzim ove lazove do dna duse

Fidelio

pre 10 godina

A što ne odmah?
(Goran, 12. decembar 2013 17:25)

Zato što još ima nepotrošenih zaliha zaraženog kukuruza i zaražene stočne hrane, od koje će se dobijati još zaraženog mleka preko granice od 0,05 mikrograma. Predviđamo da će se sve to potrošiti najkasnije do aprila 2014. A ako se i ne potroši, smislićemo neku novu masnu laž, to nam bar ide od ruke, zar ne?

A dotad, nećemo valjda dozvoliti da propadne i baci se onoliki kukuruz i stočna hrana?! Znate li vi koje su to pare u pitanju?! Mi vodimo računa o srpskim proizvođačima, za razliku od onih bandita koji su bili vlast pre nas! E sad, što u toj silnoj brizi za pare i srpske proizvođače usput trujemo i građane Srbije, bože moj, šta mi tu možemo? Kako ono kažu, "ne možeš napraviti kajganu, a da ne razbiješ nijedno jaje"?

ludimilojko

pre 10 godina

Ne mogu da verujem. Vest je toliko zbunila SNS botove, da ne samo sto nemaju komentar, vec nemaju pojma koji znak treba kliknuti! Urnebesno...

Neko ko zna

pre 10 godina

Da li znate zasto nije pocela da radi Nacionalna laboratorija. Ja znam, zato sto je Laki Krstic zabranio primanje kadrova (skolovanih) u javna preduzeca pa sada laboratorija koja inace nije imala zaposlene sem pravne sluzbe i nece uposliti prijavljene na konkurs koji je ukinut pre neki dan.E to je usaglaseno delovanje ministara.Ma nema srece u ovoj drzavi.Znam nekoga ko se prijavio sa najjacim CV-em razocarano pakuje stvari i odlazi za Belgiju jer tamo nemaju tako skolovan kadar a dobijaju ga za DZ, a plata je 5.000 e. Da se ne pise tastaturom videlo bi se kako drhti ruka dok se ovo pise.

Osudili su nas na smrt! I još ih plaćamo za trovanje!

pre 10 godina

U aprilu? Taman da potrošimo sav otrovan kukuruz od prošle sezone. Ali priča sa aflatoksinom nije više bitna, jer stoka jede hranu sa najmanje 30% GMO soje! To sve ide u mleko i meso i aflatoksin je nula naspram ovog. Ovaj Glamočić, kao i cela vlada uostalom, je lobista za GMO hranu i klasičan je nitkov. Sada je u Srbiji dozvoljeno da u hrani bude 0,09% GMO sastojaka i to ne mora nigde da bude navedeno na deklaraciji. Tip je UBICA!

Bio je nedavno protest protiv GMO u Beogradu i koliko nas je izašlo na ulicu?! Koliko medija je izvestilo o tome?

Lale

pre 10 godina

Sluđuju ovaj narod, sad pričaju o AFLAtoksinu a eks ministar poljoprivrede je stalno pominjao ALFAtoksin? Mada onaj eks ministar mislim da nije razlikovao ni trešnju od višnje!

MRKI

pre 10 godina

Ovo je bruka. Vidite ova vlada dize granicu sa 0,05 na 0,5 odnosno 10 puta vise i kazu da Jesic laze. Ne podrzavam Jesica ali zasto pravite narod ludim i sludjujete ga saopsrenjima i obracanjem Knrzevica koji jos pred kamerama pije kao mleko. Ako je u svetu normalno 0,05 sto smo mi pametniji od njih. U pitanju je da se potrosi stocna hrana zarazena alfatoksinom. To su neciji interesi a ne interes gradjana. Sve vlasti su lagale narod pa i ova koja se kune u postenje i da ne laze.

Vlada

pre 10 godina

Super mi na ovo dođe priča o GMO! Pa mi smo već toliko otrovani aflatoksinima i ko zna kakvim sve pesticidima da nam GMO više i nije bitan!

djota

pre 10 godina

Ovo je cirkus! Prvo rekli da ne valja 0,5 pa ste stavili 0.05 i onda rekli ipak moze da prodje 0,5 i na kraju da nijr zdravo? Ako ne znate vise koja je granica pitajte seika koliko je tamo posto dolazi u poseti. Odgovor je 0.0000 . NULA GOSPODO

jimi

pre 10 godina

SNS ima carobni stapic, za ovo ne treba ni fakultet ni znanje. To je nova generacija srba zavrsavaju fakultete expres pisu knjige, jedino ne znam gde ih moze da se nabavi, a narod …. dobro ne moze sve da bude idealno

ludimilojko

pre 10 godina

Naravno da ce ispravno mleko poteci tek aprila. Greota je baciti otrov, bolje ga upotrebiti i zaraditi na njemu. Samo da nije u pitanju prvi april?

Aleksandar

pre 10 godina

Vučić je to najavio još za mart OVE godine. Srpska Najavljivačka Stranka iz on d roud agejn...

--

"Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u ponedeljak 4. marta najavio da će dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku biti vraćen sa 0,5 na 0,05 mikrograma u narednih 15 dana."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=07&nav_id=693039

бидермајер

pre 10 godina

Колико сте карцинома произвели за ову сезону млеком? И канцерогеним АТМ1?
Да ли вам је еутанаѕија бар делимично успела? У дугом року сигурно ће нам и телад цркавати од карцинома и метестаза истих о нама? Па ми нисмо битни ми смо и онако само топовско месо за време ратова и алфатоксина.

Доле нехумана влада!

ja

pre 10 godina

a ja I dalje ne pijem mlrko, ne jeden sir a jogurt jednom mesecno... zasto postepeno ne zaostravaju pa neka sa 0,5 smanje na 0.2. a dogodine 0.05? cekaju da se potrujemo ?

Забринута?

pre 10 godina

Колико је ово смешно? Ови СНС-овци су мислили да је ово странка препорода, кад оно, странка као и свака друга која дође на власт.Они су стварно као најјачи отров, само што после њих ништа неће остати како ваља.

duci0167

pre 10 godina

Milosevic nas unistio,zavadio sa celim svetom,ratovao protiv celog sveta. Tadic unistio i ono malo sto je ostalo ili zivnulo posle Milosevica. A SNS,on ce nas dokrajciti svoji losim kadrovima i hocu-necu "popularni smo jel da" politikom. Gori kadar nikada nisam video! Sve neki doskolovani uvlakaci. Neverovatno ko nama kroji zivote! SPSovc iskusno ucute i rovare a ovi ... ovi su jos i ponosni! Recite makar jednog strucnaka-minista politicki obojenog u cijem ministarstvu je nesto krenulo na bolje i sta je to krenulo bolje. Cekam odgovor

Aleksandar

pre 10 godina

@(Osudili su nas na smrt! I još ih plaćamo za trovanje!, 12. decembar 2013 21:45)

Za razliku od aflatoksina, GMO hrana DOKAZANO nije otrovna. A kad se za aflatoksin nismo bunili mogu sutra da nam puste i Ciklon-B a mi ćemo tripovati da mirišemo lavandu... No dobro, bolje zaslužili nismo.

mi nismo narod,mi smo obicno stado

pre 10 godina

Kako vas nije sramota?

Vas voljeni vodja je rekao jos u Martu da se granica vraca za dve nedelje.Znaci kod naprednih dve nedelje traju zapravo godinu dana?!Ako uopste i tad vrate granicu...a tajkuni protiv kojih se navodno bore uzimaju OGROMNE pare bas zbog podignute granice.Izvoze sve sto valja,a uvoze smece iz komsiluka i zajedno sa nasim smecem ga prodaju nasoj deci.

istina&pravda

pre 10 godina

Jos jedan "futur"... :))) do aprila cemo vec zaboraviti a mozda bude zgodno i za izbore. Kakvi foliranti... Slogan vladine koalicije "Svi smo mi Vucic".

Jedino vreme kojim se sluzi vlada... BUDUCE VREME... a dotle... dotle u "prezentu" dizemo neki porez, dok svetina ceka buduce vreme...

NScentar

pre 10 godina

OK, Vucic je kazao da ce se aflatoksin vratiti na .05 za par nedelja, a bice ustvari za godinu dana. Kazao isto da ce se ukinuti preplata za RTS, a i to cekam. Sta obeca, to uradi - za par dana, za mesec dana, do kraj godine, do kraj sledece godine, ali dobro, po Srpski, bice. Jedino ne volim sto se vlada igrala sa ovaj otrov godinu dana. Sve drugo sto obecava i ne uradi, mogu da progutam, a ne to otrovno mleko.

fish

pre 10 godina

Sto da vracate hilljade beba i male dece je pilo to mleko ako su oni mogli da piju takvo mleko i ako je bilo dobro kako vi tvrdite i nece kasnije u zivotu imati posledice od njega sto bi vracali nesto sto je dobro,samo nisam siguran da ste i vi svojoj deci davali to mleko ili vam je filotelja bitnija i od spostvene dece pa ste i njima davali

geronimo

pre 10 godina

To se zove pravna drzava, menjas zakon po potrebi kada i kako ti odgovara ili koliko ko placa, to sto trujes narod nema veze, sutra su ovce to vec zaboravile i opet ce te birati, a ako nece vise tebe onda nekog drugog, a taj ce te uzeti kao kozultant da ga naucis "posla", i kako god da ga obrnes ili okrenes svi vukovi siti a ovce na broju (manje ili vise).

mrzimdevedesete

pre 10 godina

A kolki je sad, taj cuveni `lekoviti` aflatoksin? Lopovi, lazovi i sveopste stetocine, sram da vas bude! Pogledajte neko dete u oci ako smete, sramote ljudske!

mlax

pre 10 godina

Zivim u Banjaluci,i ne pada mi na pamet da više pijem mlijeko koje nije provjereno kao Srbijansko jer se na osnovu ovoga vidi da je ovo čista neodgovornost i sprdnja,,,pijem Hrvatsko i Madjarsko,zao mi je ali to je tako!

Jovan Kursula

pre 10 godina

Neko od ovih sto nam kroji sudbinu je prodao svoje zalihe sa povisenom dozom, oslobodio se balasta, zaradio milione, sad moze da se ponovo vrati nazad granica.
Dno ne postoji.

matori

pre 10 godina

"...najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma..."

Naravno!
Zato što će to biti jedna od prvih stvari koje će učiniti NOVA VLAST, koju ćemo da izaberemo na vanrednim izborima.
Ova sadašnja (vlast) nije u stanju da učini NIŠTA što ima bilo kakve veze sa normalnim stanjem, sa normalnim stvarima, i sa normalnim ljudima...

argh

pre 10 godina

sto ne odmah? odgovor je jednostavan, dok ne potrose kukuruz sa aflatoksinom i dok se on ne izbaci iz krava, to ne ide za 15 dana, treba malo vise vremena za to. cista manipulacija!
a ovo je cista nemoc gradjana da zive zdravo, zato sto im se namecu otrovi u osnovnim zivotnim namirnicama.

Spectator

pre 10 godina

Možda će u aprilu i doneti novi pravilnik, ali ja im i dalje neću verovati, jer sam navikao da jedno kažu (pišu), a drugo rade.
Nikako ne mogu da zaboravim kako su nas lagali i onaj gadni izraz lica Kneževića dok pred gledaocima televizije pije aflatoksično mleko.
Šta bi sa onom krivičnom prijavom za Ješića, samo zato što se istrajno borio protiv trovanja naroda? Onaj Knežević bi trebao da za sva vremena bude uklonjen sa političke scene i da krivično odgovara za svesno trovanje naroda, a prvenstveno dece. Ovde nema dovoljno prostora da nabrojim sve one koji su nas u vezi sa ovim lagali počevši od PPV-a.

Jesic ne laze

pre 10 godina

A sta cekate do aprila, nesposobnjakovici?? Nije te sramota da primas platu ministra poljoprivrede dok tvoj narod se truje mlekom ciju bezbednost nisi u stanju da garantujes. SRAMOTA!

alo

pre 10 godina

znaci vucic opet slagao rekao je da ce to biti za 15 dana a evo proslo godinu dana i sad jos da cekamo april. a koliko sad ima aflatoksina u mleku? i ko to ispituje psoto ste prosli put slaali napolje na ispitivanje kak osad da znamo da je u okviru vasih nekih granica da niej vise i od toga. dokel bre da nas lazete znate kako kazu ko laze taj i krade

Relja

pre 10 godina

Najkasnije u aprilu sledeće godine? Vučić je najavio da će to biti za 15 dana. Skoro godinu dana trovanja, dok tajkuni ne potroše zalihe zatrovane hrane. Oni ovo zovu nulta tolerancija prema kriminalu i borba protiv mafije. Niko bije hteo da očisti hranu za stoku od aflatoksina, a to je vrlo jednostavno, ali košta. Bebe piju to mleko. Sram vas bilo!

Bole

pre 10 godina

Zašto posle godinu dana vraćaju, ako je njihovih 10 puta više otrova bilo savršeno bezbedno? Jel trebalo da narod popije svo toksično mleko koje prave naprednjački sponzori tajkuni, da dodje nova žetva ispravnog kukuruza, pa da mleko konačno ne bude nezdravi? Ko će da odgovara za godinu i po dana trovanja nacije?

Ice Age

pre 10 godina

Vraćamo na vrednost što je bila jer su Vaši prethodnici vratili vrednost koju sada imamao a vrednost koju sada imamo je bila opet pre vrednosti nakoju sada vraćamo.Vrlo zanimljivo.Zašto vraćamo nešto kada su Ministar Poljoprivrede i Ministar zdravlja rekli da to manje više ne znači ništa i da mleko pije kako ko hoće.Zatim ste nam tada rekli da je čovek koji je to obelodanio išao i na neki ihformativni razgovor jer je uzbunio javnost pa čak i da njega to ne intreresuje nego preko mleka želi da ruši vladu.Menis e čini da ste Vi upravo na mleku i odluci da nešto povećate spašavali vladu,pa sad ide Januar pa hajde da nešto uradimo da nam ne zamere.Vi svaki dan nešto morate da napravite kao nestašno,neposlušno dete koje dobija kritike i packe od roditelja.Zašto stalno,uporno nešto radite d država Srbija bude smešna.Da li zaista neko u ovj zemlji postoji stručan ko će da iznese jasne i precizne naučne stavove koliki nivo aflatoksina je "bezbedan" za zdravlje.Ezbog ovakvih i sl. stvari mi tapkamo u mestu.Korak napred korak nazad.Kad pogledaš krećeš se a koliko si prešao i dokel si stogao kad ono gled čuda stojiš na istom mestu.

podanik

pre 10 godina

isto je izajvio Vucic jos u martu!
Znaci ceka se da pojedenmo sve sto je zatrovano, pa onda da smanje nivo otrova, zar ne??

Gde mozemo da vidimo koliko ima DANAS aflatoksina u mleku, jajima, smrznutom kukuruzu etc?

Truju nas bez pardona da slucajno salford i ostali ne bi imali ekonomsku stetu!
Da smo gradjani a ne podanici izasli bismo na ulice, za ovo bi pala vlada u normaloj drzavi!

Puf

pre 10 godina

A kada vracate dzakove iz Panceva, cenzuru (to ste vec uveli), kad ce da prestane Jorgovancica da se vozika po Srbiji o trosku gradjana, kada cete realizovati 100.000.000.000 investicija? Mnogo lazete.

Dr. Knezevic

pre 10 godina

Cim bude u mleku aflatoksina preko 0.05 [kad i ako vrate granicu] oni ce opet podici koliko im odgovara !
Ako je granica od 0.5 bezopasna, zasto je onda menjate?

ide na bolje

pre 10 godina

Mic po mic, Novi Radikali postižu autogolove.
Tako i treba.
Na idućim izborima će im MOŽDA verovati samo deca sa posebnim potrebama.
Naravno - i SNS botovi.
Što ovde neko reče, osobe sa mozgom kišne gliste.

juca

pre 10 godina

Pa kada je afera bila politicka I htela da upropasti Srpskog seljaka, za gradjane nema veze oni I ovako ne glasaju za vas. Zasto sada spustate nivo. U cijoj vladi je ministarka Slavica Djukic, koja je slatko pila mleko I preporucila nam da trujemo decu, Da nije u Dacicevoj, a za onu sa kim si onakav si svi zaboraviste. Pazi Vucic trazi da se smanji nivo aflatoksina, pa vi ste ga podigli.

Djordje NS

pre 10 godina

A botovi zanemeli... Bez komentara na ovu vest ili nisu još dobili instrukcije? Ili je i ovaj ministar iz Cvijanove struje ili ga Mišković finansira?
Sve vas bih upitao da se prisetite šta ste pisali o Ješiću kad je obelodanio ovu aferu? Ali vi se toga verovatno i ne sećate jer imate pamćenje kišne gliste jer šta god da vam ovi Vučićevi obećaju i slažu vas vi se toga ubrzo ničega ne sećate i još zdušnije ih podržavate...
Puna im usta Miškovića svaki dan dok jedan drugi tajkun koji posećuje stiropordžiju u bolničkoj postelji i koji drži skoro sve mlekare u Srbiji truje našu decu i ceo narod a ovi nesposobnjakovići na čelu sa gospodinom Najavom mu kupuju vreme dok ne potroši sve zalihe zatrovanog mleka na nama kao na belim miševima.
Možete da nas lažete koliko hoćete ali ne možete dokle hoćete. Ko je govorio istinu? Goran Ješić sa jedne strane ili Knežević, Slavica Đukić Dejanović, Vučić, Dačić, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Stefanović sa druge strane.

Analiticar

pre 10 godina

Referentnost se ne dobija, vec se stice godinama i generacijama laboranata i analiticara koji prenose iskustvo na mladje. Po meni bi referentna laboratorija mogla da bude neka koja ima minimum 50 godina rada u toj oblasti!

mare

pre 10 godina

kad smo u medjuvremenu pojeli sav kukuruz sa aflatoksinom, moze da se spusti granica, do sledece prilike. Mada ce sada vise voditi racuna da zacepe svima usta koji primete neispravan kukuruz.

šljivovicaljuta

pre 10 godina

Niste morali, nije prošlo ni godinu dana od te sramotne afere sa aflatoksinom nesposobnog predhodnog Ministra poljoprivrede Kneževića i Sekretara mu Golubovića.
Narod se već navikao na povećanju dozu mikotoksina u mleku i mlečnim proizvodima, da će mu biti teško kao i svakom zavisniku da prekine s konzumiranjem.
Ova afera je jedna od mnogih koja je zadesila ovu zemlju i njene gradjane u zadnih 18 meseci, a da za nju nije niko krivično odgovarao,već samo gore pomenuti vajni ministar, koga je neprikosloveni vodja smenio pola godine nakon izbijana iste.
Neću pominjati pored ugroženog zdravlja svih gradjana koji konzumiraju mlečne proizvode koliko su pojedini gradjani koji se bave poljoprivredom zajedno sa državom izgubili i u materijalnom smislu.

Dellboy

pre 10 godina

Ma mozete i sebe da vratite u rodno selo,najbolje bi bilo i vama i nama gradjanima,dzabe vam je sad,us.ali ste motku dibidus,iznad svih mojih ocekivanja,u jednom momentu sam se uplasio da ce Aca da ispravi sve lako ispravljive gluposti koje Demokrate nisu i da ce vecno vladati.Na srecu,gluplji ste nego sto izgledate,a od tolikog nalivanja mlekom kako bi pokazali da je zdravo,pazite na s.acku.Zbogom SNS.