Sreda, 11.12.2013.

17:40

Šeik sutra u Beogradu sa Nikolićem

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se s krunisanim princom Abu Dabija i zamenikom oružanih snaga UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom

Izvor: B92

Šeik sutra u Beogradu sa Nikoliæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

bingo

pre 10 godina

Zaista ne mogu da razumem ljude negativno nastrojene ka vestima o stranim investitorima. Koliko se secam, do nedavno su se demokrate busale u grudi koje su investitore doveli i kao prioritet uvek isticale znacaj privlacenja stranih investitora. Ocigledno je zavist pripadnika DS prevladala nad zeljom za opstim boljitkom.

nekudim

pre 10 godina

Kukate kada pretsednik radi,kukate kada ne radi,loš je kada dolaze investitori ,loš je kada ne dolaze investitori .Pomirite se već jednom da narod nije želeo ponovo vas na vlasti i manekena na čelu države.

Pele

pre 10 godina

Obzirom da šeici nisu dolazili dugi niz godina, dobro je da dođu kod nas da se dogovore sa našim organima oko suštinskih pitanja međusobnog funkcionisanja.

Sparrow025

pre 10 godina

Šeici iz UAE, jedni od najvećih evropskih i svetskih investitora i sjajna je stvar to što je naša država započela jednu sjajnu i uspešnu saradnju sa UAE.

Marko

pre 10 godina

Država treba da se okreće ekonomskom interesu, ne treba da gleda samo evropu i rusiju, treba da gleda sve ostale države koje su raspoložene za saradnju sa nama.

Dubai

pre 10 godina

AlekS,

Nalupetao si se kao Maksim.Takve radne snage barem u Dubaiju 15%.Radim vec deset godina kao gradjevinski inzenjer u Dubaiju.Kod mene u kompaniji je deset posto takvih.Nikome ne uzimaju pasos.Smesteni su u radnickom naselju i imaju hranu.Platu dobijaju redovno.Radi se 14 sati.Plata uz sve beneficije koje imaju je 800 dolara.Imaju vise nego nasi u Sociju na primer.Cesto sam tamo kao konsultant Jedinstvo putevi iz Uzica

Dušan

pre 10 godina

Kada li ce ovaj narod da se probudi iz amnezije ?!
Pa sta bi sa Al Dahrom ? Procvat poljoprivrede, 8 kombinata, radna mesta, izvoz...
Umesto toga-trebalo bi mozda da bude bolje krajem 2014, sa 1. januarom poskupljuje dizel 5 dinara, plate sve manje vrede, Toma i Dragica putuju, prave crkvu, bivsi julovac seta u crnoj uniformi, bivsi radikalski ministar postao najveci evropejac, svi sada kao postuju streljanog premijera...Eee Srbijo !!!

D.POPOVIC

pre 10 godina

60-ih i 70-ih ovakvi nesvrstani tipovi su dolazili u Beograd da bi videli za njih velika cuda kao sto su sijalica, tranzistor, olovka, sapun, pasta za zube i sl. kao i da ociste organizam posle svakodnevnih kanibalistickih obroka. Pogledajte danas, gde su oni a gde smo mi. Sramota za srpski narod.

SNS bot Nr. 86

pre 10 godina

Kao i do sada, još jedan uspešan potez gosp. Vučića! Nema sumlje da je dolazak zapravo Njegova zasluga i da je ponovo uradijo pravu stvar za našu Zemlju! Ovakvi proekti mogu samo da budu kormilo u boljoj budućnosti Srbije!

slatkiš

pre 10 godina

Mislim da saradnja sa Emiratima može samo doprineti boljitku Srbije i interesovanju i drugih da investiraju u Srbiju. Dolazak šeika i sasatanak sa Nikolićem produbiće ionako dobre odnose i otvoriti puteve n ove saradnje.

BezNovcaNEmaNiNapretka

pre 10 godina

Ono sto je za nasu zemlju i privredu karakteristicno jeste da imamo resurse i potencijale ali da godinama nemamo novca da investiramo u kvalitetnu proizvodnju .. strani investitori uz prave ugovore bice pravi pogodak za napredak

CIKA -TASA - IZ - VRBASA

pre 10 godina

Susret najvisih drzavnih zvanicnika govori o znacaju i obimu saradnje. Sutrasnji sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolica sa Seikom ce svakako moze samo dodatno da ojaca nase odnose sa UAE. I stvaranju uslova za nove investicije, koje ce dodatno ojacati bolji polozaj nase ekonomije. A time i otvaranja novih radnih mesta.

Milisav iz pisarnice

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!
(Drugi put, 11. decembar 2013 22:09)

Kako mislis "kada budu radila za 200 evra"?
Okej, vidim da nisi tipican pripadnik gradjana Srbije tj. onaj koji nije jurcao stranacke knjizice pa dalje od 24/7 rada kod privatnika ni da mrdne i to za 200 evra! Dakle, skontao si - za 200 evra se radi vec poodavno.
Ali za to ovaj sa slike gore nije kriv. Krivi su Neobavesteni i Pocasni.

grej

pre 10 godina

Cini se da se na Vucicevo ime sve vise stranih investicija moze prilepiti i to je ono sto je dobro kod njega jer doprinosi, jer pomaze zemlji gde svaka saradnja i razgovori mogu doneti samo dobro

Venndy

pre 10 godina

Situacija u kojoj se nalazi naša zemlja nije ni malo zavidna, a saradnja sa UAE bi u mogome mogla da pomogne u rehabilitaciji domaće privrede i ekonomije. Ulazak novih investicija u zemlju omogućio otvaranje fabrika i industrijskih postojenja, čime bi se direktno uticalo na smanjenje broja nezaposlenih i povećanje životnog standarda.

Marija

pre 10 godina

Svaki dolazak seika u Srbiju je dobar znak sobzirom da je on izmedju ostalog ulazna karta ostalim investitorima iz UAE koji su spremni da ulazu u nasu zemlj.

srecko sojic

pre 10 godina

Nasi politicari trebaju malo da traze inspiraciju u recimo juznoj koreji.
Oni su bili sirotinja pre 50godina ali sad imaju jaku ekonomiju i jake firme kao Samsung.
Svi azijati imaju diciplinu znaci to sto mi nemamo i verovatno nisu imali toliko korupcije kao mi.

Veracruz

pre 10 godina

Šeikova ulaganja najviše smetaju onima koji su hteli to isto da kupe za mnogo manje pare, po mogućnosti za džabe, koliko ja vidim...

AlekS

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta
(Dubai, 11. decembar 2013 21:52)

(NASTAVAK)
Kada petkom ne rade, ako zele u grad, moraju pesice jer prevoza nema. Kupatila i toaleta kao da nema jer ih je prvo malo a onda zbog velike navale nesto je stalno pokvareno ili zapusteno. I za svu tu muku placeni su maksimalno 1000 dirhama. Kucama i porodicama ne odlaze i po 20 godina jer cena puta sa "poklonima" kosta koliko porodici posalje za godinu dana. Radio sam sa jednim takvim koji nije isao kuci 12 godina. Hranu kupuju od svojih para. Nikada nisam video ni jednog da jede nista drugo sem 2mm debelog "somuna" umakanog u zaljuceni sok od paradajza. NIKADA ZA 10 GODINA. O da, umalo da zaboravim. Kada "Seik" zaboravi da plati radove koje je narucio onda vlasnici gradjevinskih firmi ne plate radnike nekoliko meseci, radnici se pobune jer nemaju sta da jedu te je "Seik" prinudjen da ih sve deportuje nazad u otadzbinu.
Ovi sto sire "demokratiju" sirom sveta su placeni nesto bolje. Vidjao sam oglase u kojima se nude mesecne plate od 100.000 evra za posao "Project Managera". Manje kvalifikovani su placeni 20-150.000 dirhama mesecno.

TEK TOLIKO DA SE ZNA S KIM IMAMO POSLA I KO SU NAM "LICNI" PRIJATELJI I CIJE PARE ZAJMIMO.

ja šejk

pre 10 godina

Ulaganje u našu zemlju je za svaku pohvalu, ma čije bilo. Vidim da neki ovde podržavaju i to baš šejka, neki opet to baš kritikuju, ali ponavljam smatram da je svaki kapital dobro došao. Svaka nova investicija u ovo vreme kada kriza vlada skoro svuda je i te kako značajna, zato ovog puta podržavam naše vladajuće političare....dovedite vi nama što više ovakvih.

doroti iz oza

pre 10 godina

Ova poseta je od izuzetnog znacaja za Srbiju jer UAE vec imaju ostvarenu dobru ekonomsku saradnju sa nama i nameravaju da je poboljsaju novim investicijama koje bi nam znacajno poboljsale stanje u privredi i istovremeno smanjilo nezaposlenost.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je da intenziviramo saradnju sa seikom koji se nalazi na celu jednog od najvecih investicionih fondova na svetu i njihov ulazak na trziste Srbije bi bez sumnje privukao paznju velikog broja stranih preduzetnika i investitora

dragan

pre 10 godina

za one koji ne znaju, seik dolazi po jos poklona. do sada im je sve POKLONJENO nisu ulozili ni dinar , otpustaju ljude i zaposljavaju ih za minimalac. vucic ce od vas napraviti arapske robove, a vi vidite sta cete.

AlekS

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta
(Dubai, 11. decembar 2013 21:52)

Hehe, nisi ti mrdnuo iz Beograda nego si nesto nacuo od nekoga ko je tamo. Vecina fizikalaca koji cine 90% strane radne snage, dolazi iz Pakistana, Afganistana, muslimanskog dela Indije i Bangladesa. Sve predominantno islamske. Ima nesto hindu Indusa (i iz Sri Lanke), dosta Filipinaca i nesto manje Indonezana koji su takodje muslimani. Ove poslednje tri grupe su obrazovaniji od prethodno navedenih i rade u trgovini, hotelsko i bolnicko osoblje i u velikoj vecini kao kucni zmajevi. U Emirate se dolazi na rad preko "sponzora". On ti odmah uzima pasos i njegov si rob dok te ne pusti ili umres. Kucne pomocnice mogu da izadju iz kuce same samo sa dozvolom gazdarice ili u njenoj pratnji. Svi frizideri u Emiratima imaju brave. To je zato da posluga ne bi jela kad zeli vec kad ima gazde daju otpatke. Njihove plate su do 1000 mesecno (200 evra) dirhama za 16 sati dnevno. Ona obrazovanija grupa ima nesto krace radno vreme, 10-12 sati i placena je od 1500-4-5000 ali placaju stan i hranu 1000-1500. I sada dolaze fizikalci tj. gradjevinci. Rade u dve smene od 12 sati, na temperaturama do 45 st., stanuju u kampovima 20 km. od grada. (Vidi nastavak)

Lole

pre 10 godina

@Drugi put

Pa ajde objasni ti nama koji je to "drugi put" kako jednu zemlju koja je u situaciji kao sto je nasa izvuci iz blata bez kapitala ? Mozda imas neku tajnu formulu kako olovo pretvoriti u zlato ? Kako od 200 evra plata doci do 2000 preko noci ? Objasni to i Kinezima, skoro celoj Aziji, stotina drugih nacija kako bez muke i napora doci do privrednog rasta, bez kojeg nema napretka ? Realnost je da mi nemamo para da ulozimo u privredu, a strani investitori hoce da ulazu samo ako im se to i isplati, a mogu da biraju gde ce, takvih kao mi ima koliko hoces. Plate nisu 200 evra zbog toga sto se tom nekom tako svidja, nego zato sto je to realno stanje i odnos ponude i traznje.
Prodaja domacih resursa uopste ne znaci gubljenje suvereniteta dok god je drzava bogata i ubira novac od poreza. Imamo x primera politicki jakih drzava sa ogromnim resursima pod stranim kapitalom. Drzava nema suverenitet onda kada je siromasna, pa nema cime da plati vojsku i policiju, kada zbog toga vlada masovna korupcija. Jer smo imali sve firme 90-tih godina kada smo bili izolovani od celog sveta, pa je opet sa nama svako radio sta hoce ?

Ekonomista

pre 10 godina

AlekS,

Razlikuje se i te kako. Prosla vlast je imala direktnih investicija od 2mlrd dolara godisnje. Ova za godinu ipo dana po izvestaju Republickog zavoda za statistiku 23,8 miliona. Srbija ima izvoz od 1,3 mlrd dolara i sve od investicija bivse vlasti na prvommestu FIAT i komponentasi.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Treba da budemo srećni što uopšte neko i hoće da ulaže u Srbiju, a ne da stalno kritikujemo. Samim tim se Srbiji otvaraju nova vrata.
(bmk, 11. decembar 2013 21:42)

Jel ti verujes u to sto napises, vesti samo fali u petak. Seta ove seike od novembra prosle godine, eura nismo videli od njih. Ovaj Vucic nas maze zesce od prethodnih koji su ipak imali kakav-takav rezultat.

NS

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!
(Drugi put, 11. decembar 2013 22:09)

A ne mi smo bili glupi sve dok smo dozvolili da nam predhodnici kroje sudbinu punih 12 godina.Birala sam ovog predsednika i opet bi ga birala posto mi vise odgovara jednostavan covek iz naroda, nego maneken kojeg nije bilo briga za taj narod.A sto se tice ovog da moja deca rade za 200 eura moram ti reci da ti onda sedis negde na nekom dobro radnom mestu zato sto ja trenutno radim za 200 eura i to sve sa zavrsenim fakultetom i veruj mi to mi nije uradio ovaj predsednik nego predhodni,a sa ovim se nadam da moja deca nece morati da rade za tu platu nego da ce raditi za mnogo vecu.A sto se tice toga oko rasprodaje molim te probudi se posto svi znamo ko je prodavao sve iz ove zemlje i kako su firme prodavane za 1 euro tako da je vise nego smesno ono sto si ti napisao ili napisala.

Drugi put

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!

milan

pre 10 godina

Orden za seika?
Podrazumeva se!
(Nn, 11. decembar 2013 21:03)

Jel mogu ja jednom da udjem na vest i da procitam komentare pa sve i da su protiv onog sto radi predsednik Nikolic,ali da su sa argumentom.Tebi je ocigledno sve u zivotu zezancija sigurno zato sto ti nista ne fali veruj mi ima nas kojima nije sve sjajno i bajno u zivotu koji hoce da svojoj deci obezbede kakvu takvu buducnost i nimalo mi nije smesan tvoj komentar nego je tuzno to sto mi od svega pravimo cirkus.Da li su ovoj zemlji potrebni investitori jesu i te kako i zato su Arapi vise nego dobro dosli i ne samo oni nego svi koji hoce da uloze u nasu privredu.

Dubai

pre 10 godina

Drago mi je da su konacno dosli pravi ljudi na vlasti i shvatili znacaj privlacenja stranih investitora,odnosno, koliko je tesko privuci dobre i prave strane investitore u ovako teskoj svetskoj krizi. Dosta smo se naslusali prica o stranim ulaganjima, koja uopste ni su bila prava, jer mi gradjani nismo osetili nikakve koristi.

Dubai

pre 10 godina

Drago mi je da su konacno dosli pravi ljudi na vlasti i shvatili znacaj privlacenja stranih investitora,odnosno, koliko je tesko privuci dobre i prave strane investitore u ovako teskoj svetskoj krizi. Dosta smo se naslusali prica o stranim ulaganjima, koja uopste ni su bila prava, jer mi gradjani nismo osetili nikakve koristi.

Stefan

pre 10 godina

Ne razumem cemu ovi zlonamerni komentari, nismo imali godinama cestitu investiciju u Srbiji, a sad kad smo nasli investitore, pojedinci samo traze mane i gledaju kako da smanje Vucicev uspeh.

TRIGON

pre 10 godina

Srbiji su potrebne strane investicije,potreban nam je neko ko zeli da ulaze kapital u nasu zemlju otvarajuci fabrike,nova preduzeca,zaposljavajuci gradjane Srbije.Potreban nam je preporod...

Cabin crew-flight ing.

pre 10 godina

varnisher.... Gubitke starog JAT-a i dalje placaju poreski obaveznici Srbije. Odnos vlasnistva u Air Serbia je 51:49 sto znaci da je Srbija dala bankarsku garanciju za avione na lizing i kupice avione o svom trosku iz kvote Etihad koristeci rabat na kolicinu pa ce tako biti jeftiniji. Nece to Arapi da plate. Dali su Menadzment i deli se profit. To nije investicija nego Joint venture ili stratesko partnerstvo. Investicija je kada pljunes 100% svoju lovu i pravis nesto i ostvarujes profit

AlekS

pre 10 godina

Po komentarima i ocenama istih vidim da je bot sistem opet u funkciji!
(Soko zove orla, 11. decembar 2013 20:45)

Bas danas popodne objasnjavam zeni kako sistem prestaje sa radom oko 16:00. Kad sam procitao tvoj prilog vidim da su i dalje na poslu. Hm. Prekovremeni rad ili treca smena moze da znaci samo jedno : nekome treba podici rejting za nadolazece izbore. Bas sam bio naivan i pomislio da ce ovaj gost doneti neke novce. Kad ono samo rejting.

AlekS

pre 10 godina

Zar smo mi narod koji sve zaboravljamo, držimo se neke svoje predrasude i ne vidimo ništa? Da li je sklopljen ugovor sa namenskom proizvodnjom ? Jeste. Jesu li dali pare za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišata? Jesu. Jesu li uložili u avione? Jesu. Otvaraju nove linije, daće kredit po najpovoljnijim uslovima, grade fabriku delova za svione. Šta bismo mi još? Arapi jesu ozbiljan partner, daj Bože da se dogovorimo i za fabriku čipova. Biće to posao kakav niko u regionu nije sklopio.
(Miloš, 11. decembar 2013 20:40)

Nije tu bilo necega pa da se zaboravi, kako kazes. Na sva pitanja koja si sebi i nama postavio, odgovor je NEGATIVAN. U celoj toj tvojoj prici pominju se papiri koje niko nije video jer su poslovna ili drzavna tajna, Ugovori takodje, avioni takodje osim "Novaka" koji je uzet na kredit garancijom nase drzave, pare za navodnjavanje takodje, nove avio linije takodje, fabrike avio delova takodje, fabrka cipova takodje, kredit po najpovoljnijim uslovima takodje.

Ako sam nesto propustio a mi vec imamo opipljivu materijalnu korist od toga, molim prosveti nas da ne budemo u neznanju. Da ne kritikujemo Vladu i Drzavu neopravdano i neumesno.

AlekS

pre 10 godina

Ne razumem zasto su ljudi skepticni, i sta imaju protiv Arapa i njihovog kapitala, zasto su Nemacke pare ili ne znam cije vrednije od arapskih.
(Nesa, 11. decembar 2013 20:56)

Je ne bih rekao da smo skepticni i da imamo nesto protiv bilo koga, pa Arapa. Naprotiv. Samo nas je iskustvo naucilo da ne verujemo nasim politicarima i da verujemo samo kad vidimo nasim ocima. Za sada ne vidimo da se ova Vlada razlikuje u bilo cemu od prethodnih. I oni obilato koriste neistine, poluistine a neki clanovi i najbezocnije lazi.

bmk

pre 10 godina

Treba da budemo srećni što uopšte neko i hoće da ulaže u Srbiju, a ne da stalno kritikujemo. Samim tim se Srbiji otvaraju nova vrata.

Demetra

pre 10 godina

Drago mi je da će Tomislav Nikolić sastati sa Šeikom koji će investirati veliku svotu novca u razvoj privrede, proizvodnje i industrije.Saradnja Srbije sa UAE je od velikog značaja za našu državu. Očekujemo da će Srbija potpisati još jedan sporazum koji se tiče razvoja poljoprivrede, i početak radova na sistemu za navodnjavanje.Sutra je veliki dan za dan za Srbiju i njen razvoj.

slabo kapiraju

pre 10 godina

Vidim ja da ćemo uskoro mi i ovog čiku da preobratimo u Pravoslavlje :) Ionako je ko naš..
(Obrenovčanin, 11. decembar 2013 20:14)
Dzabe si se trudio, nisu botovi ukapirali Obrenovcanin tvoj komentar, ali slatko si me nasmejao.A, da lici, lici ! A mozda Aca predje u Islam, pa jos kad nam uvede serijetske pravo, ugasili smo ga.Ljubav ne zna za granice, pardon, mislim prijateljska.

Dubai

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta

AlekS

pre 10 godina

Hoce li ovaj pomoci da se azilanti iz islamskih zemalja smjeste u elitni hotel koji, navodno, gradi na Kopaoniku?
(Sasha, 11. decembar 2013 18:34)

Azilanti iz tih zemalja u Emiratima rade kao roblje, za mesecnu platu kao 3-4 radnicke dnevnice u Srbiji.

dr Petrović

pre 10 godina

Opet neka solarna elektrana, satelit...
Taj šeik da je pravi, prvo bi sredio zube. Ovo je definitivno folirant. Opet nam uvaljuju nešto što ćemo svi da platimo, a naši unuci ima da vraćaju...

besan

pre 10 godina

I treba sve dati drugima, pa ljudi na aerodromu Nikola Tesla primaju se pod hitno u stalni radni odnos stotine ljudi, da bi se sutra svi stari radnici otpustili. Oni su drzava za sebe i kad ce Aca da ih malo protrese, pa zakon kaze nema primanja a oni sutra primaju stotinak ljudi

Ponivil

pre 10 godina

Ne vidim zašto bi bilo ko imao nešto protiv investitora iz bilo kog dela sveta. Svačije pare su dobre, samo ako se ulažu u Srbiju.

GospoPO

pre 10 godina

Do sada sve sto je ucinio, sve sto je ulozio i sve sto je uplatio, odobrio povoljne kredite, sve sto njegove investicije ce uciniti po pitanju smanjenja nezaposlenosti su veliki dokaz da je Seik prvenstveno poslovan covek, al prema Srbiji veoma prijateljski naklonjen.Kao prijatelj Srbije sasvim je u redu i da se sastane s predsednikom Srbije, koji zaista treba i da tokom razgovora s Seikom i potvrdi i uveri Seika da su njegov investicije sigurne u nasoj zemlji i da je dobrodosao.

Miki

pre 10 godina

Mnogo se nerviram, jer vidim da se većina komentatora "pali", a ne razume da su sva ta tobože "ulaganja", u najboljem slučaju, krediti! Ja ne mogu da shvatim da dosta njh ne razume, a ova vlast neće da objasni narodu, da takozvano "strateško partnerstvo" znači poklon dela kapitala! Tako je urađeno sa JAT-om gde je 49% kapitala JAT-a, praktično poklonjeno bez nadoknade! Prema tome,na svaku najavu dolaska nekih važnih ljudi, mene oblije hladan znoj i javlja mi se neka tuga pri pomisli šta je sledeće? Molim Boga da ne "ode" PKB-zlatni rudnik za našu decu.
p.s. Molim vas objavite! Pozdrav noćnoj ekipi B92!

AlekS

pre 10 godina

Nadam se da ce Predsednik Nikolic imati konstruktivan razgovor sa Seikom u cilju poboljsanja zivota obicnih gradjana Srbije.
(Aleksa, 11. decembar 2013 18:56)

Nemoj se nicemu nadati. Sve ce se odigrati po ustaljenom protokolu: prvo ce predsednik pred kamerama visokom Gostu dodeliti orden prvog reda, sto sareniji to bolji; onda ce se povuci u salon, takodje pred kamerama, gde ce Visokom Gostu, uz spontan osmejak koji oznacava iskrenost, reci da on posle Beograda i Srbije najvise voli Abu Dabi i Emirate. Mislim da nece biti dalje konverzacije jer ce time biti iscrpljen predsednikov fond engleskih reci, obzirom da se tek nedavno poceo interesovati za savladavanje istog.

welcome

pre 10 godina

kad bi hteo da bude vecinski vlasnik spensa u Novom Sadu ..... pa da ga renovira ,napravi besplatne parkinge,dovede jak megamarket ,napravi na bazenima aqualend ,sponzorise svetske prvake u odbojci i vaterpolu .... i jos delimo sve pola pola .

Nesa

pre 10 godina

Ne razumem zasto su ljudi skepticni, i sta imaju protiv Arapa i njihovog kapitala, zasto su Nemacke pare ili ne znam cije vrednije od arapskih.

sasa jokic

pre 10 godina

Otkrivaju se karte polako. Seik je prvo sa Milom napravio dil, pa ga je Milo upoznao sa Vucicem da mu malo podigne rejting, obecavajuci brda i doline. Nadam se da ce nesto od toga da se desi jer je proslo godinu dana od kada su obecali ulaganja u poljoprivredu.

Samo pitam

pre 10 godina

Nadam se da ce Predsednik Nikolic imati konstruktivan razgovor sa Seikom u cilju poboljsanja zivota obicnih gradjana Srbije.
(Aleksa,


Care da li ti razmislis kada nesto ovako napises? Imas li imalo mozga?? Ili tek da nesto napises. Da li ces ti kao obicni gradjanin da imas bilo kakvu korist. Da li ce ti novcanik biti deblji?

AlekS

pre 10 godina

Neki dan Đilas reče da od ulaganja Arapa nema ništa, da su odustali. Izgleda da baš i nije tako.
(Miloš, 11. decembar 2013 18:09)
Pa reci sta je to Seik do sada ulozio.U Jat do sada nisu dali ni cent, hotel na Kopaoniku platio 60miliona evra manje od procenjene pocetne vrednosti, bez tendera bez icega.Ni jedno ni drugo Radulovic ne pominje jer ne sme od Vucica. Zato je Vrsacke vinograde proglasio skandalom veka a ista prica.
(a do sada, 11. decembar 2013 18:49)

I ja verujem da od velikih ulaganja nece biti nista. Te price su za one decke koje je Cepurin onomad pominjao.
A sto se tice tih 60 miliona, tu si ga brate preterao. To je mozda vrednost celog drzavnog Kopaonika, zajedno sa tom ruinom od hotela. Koliko sam procitao, sam hotel je zaduzen nekih 15-16 miliona. Te procene nasih "strucnjaka" mozes da bacis u vodu. U stvarnom zivotu to vredi onoliko koliko neko hoce za to da plati.

pitanje

pre 10 godina

Neka ga pita Toma sta bi sa obostranim ukidanjem viza.Mi njima dadosmo Jat bez dinara i ukinusmo jednostrano vize.Oni nama i dalje uzimaju 65 evrica po vizi.
Najbolje je sto su oni umesto nas odabrali zgradu za Ambasadu, a mi naravno placamo zakupninu.Sto bi posebno i naravno sa ponosom izjavio Vucic, sve onako prijateljski.
Kod Arapa se jos niko nije "ozenio" pa nece ni Vucko.

varnisher

pre 10 godina

Zemlje u regionu, a i na Zapadu, se otimaju za investitore iz najbogatijih arapskih zemalja, jedino se u Srbiji uvek nađe neko ko će da kritikuje svaki posao sklopljen sa investitorima iz Emirata, pa se tako nađe neko ko kritikuju i prodaju dugogodišnjeg gubitaša JAT-a Etihadu, i argumenti tih kritičara su tipa: da logo nije dobar, ili da je trebalo zadržati ime JAT jer je to brend, a niko se ne bavi suštinom da je JAT konačno skinut sa grbače države, jer je JAT-ove gubitke pokrivala država, tj. svi građani države Srbije.

Dubai in winter

pre 10 godina

Sta li ce da mu sutra ponude za dzabe.Kod emiracanja se nista ne radi za dzabe.Vole da "caste' za dobro izvrsen posao i ponudjaca.Zna se kako ta cast ide. Radim tamo pa znam. Sad se pored PPV, Mladje ukljucuje i PreCednik

stevan

pre 10 godina

Dolazi nam Abu Dabi i donosi nanm novogodisnje paketice.... Verovatno covek hoce jos neki hotelcic na Kopu...a znate li kad je bio maj i obecanje da ce AbuDabi da ulozi 300.000 miliona evra u poljoprivredu ....ma sve ima da procveta sa Abu Dabijem samo da ne postanemo dzamahirija Slobo vrati se samo smo se zezali

Malecki

pre 10 godina

Ovaj gsn. Nikolic ima da sklapa od zauzetosti. Juce smo ga na Instagramu videli u Africi, sutra vec u Beogradu... a prekosutra verovatno u Brise ili Moskvu.

Miloš

pre 10 godina

Zar smo mi narod koji sve zaboravljamo, držimo se neke svoje predrasude i ne vidimo ništa? Da li je sklopljen ugovor sa namenskom proizvodnjom ? Jeste. Jesu li dali pare za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišata? Jesu. Jesu li uložili u avione? Jesu. Otvaraju nove linije, daće kredit po najpovoljnijim uslovima, grade fabriku delova za svione. Šta bismo mi još? Arapi jesu ozbiljan partner, daj Bože da se dogovorimo i za fabriku čipova. Biće to posao kakav niko u regionu nije sklopio.

Aca šmeker

pre 10 godina

Zar nekim ljudima i dalje smeta saradnja sa UAE?Zar ne vidite u tome još potencijalnih investicija?Valjda vam je jasno sada da su priče o podelema u SNS smešne i da i predsednik i vlada zajednički rade na doveđenju investitora.Meni se više sviđaju Tomini razgovori o investicijama,nego Tadićevo izvinjavanje po svetu.

Kućni analitičar

pre 10 godina

Neka pokupuje sve i sigurno će biti bolje nego što su ovi naši "biznismeni"Beko,Mišković,Šarić...zavili celu privredu i Srbiju u crno.Dobro došao Šeiče.

Dragana M.

pre 10 godina

Susret najviših državnih zvaničnika govori o značaju i obimu saradnje. Sutrašnji sastanak može samo dodatno da ojača naše odnose sa UAE.

Jing Jang

pre 10 godina

Ovo je pokazatelj da je saradnja sa UAE sve jača i u budućnosti tu saradnju treba razvijati još više. I pored mnogih skeptika da odnosi Srbije i Emirata nisu na visokom nivou ova poseta govori suprotno.

a do sada

pre 10 godina

Neki dan Đilas reče da od ulaganja Arapa nema ništa, da su odustali. Izgleda da baš i nije tako.
(Miloš, 11. decembar 2013 18:09)
Pa reci sta je to Seik do sada ulozio.U Jat do sada nisu dali ni cent, hotel na Kopaoniku platio 60miliona evra manje od procenjene pocetne vrednosti, bez tendera bez icega.Ni jedno ni drugo Radulovic ne pominje jer ne sme od Vucica. Zato je Vrsacke vinograde proglasio skandalom veka a ista prica.

prosto

pre 10 godina

Ovaj lik ce kupiti sve sto potencijalno uz ulaganja donosi profit u ovoj zemlji, a nama ce da ostane sarena laza.
(Dusan, 11. dec

pa kad ne umemo da radimo nego da samo da hejtujemo i kraduckamo i prljamo, neka neko kupi i radi.

a do sada

pre 10 godina

Neki dan Đilas reče da od ulaganja Arapa nema ništa, da su odustali. Izgleda da baš i nije tako.
(Miloš, 11. decembar 2013 18:09)
Pa reci sta je to Seik do sada ulozio.U Jat do sada nisu dali ni cent, hotel na Kopaoniku platio 60miliona evra manje od procenjene pocetne vrednosti, bez tendera bez icega.Ni jedno ni drugo Radulovic ne pominje jer ne sme od Vucica. Zato je Vrsacke vinograde proglasio skandalom veka a ista prica.

Aca šmeker

pre 10 godina

Zar nekim ljudima i dalje smeta saradnja sa UAE?Zar ne vidite u tome još potencijalnih investicija?Valjda vam je jasno sada da su priče o podelema u SNS smešne i da i predsednik i vlada zajednički rade na doveđenju investitora.Meni se više sviđaju Tomini razgovori o investicijama,nego Tadićevo izvinjavanje po svetu.

Jing Jang

pre 10 godina

Ovo je pokazatelj da je saradnja sa UAE sve jača i u budućnosti tu saradnju treba razvijati još više. I pored mnogih skeptika da odnosi Srbije i Emirata nisu na visokom nivou ova poseta govori suprotno.

Kućni analitičar

pre 10 godina

Neka pokupuje sve i sigurno će biti bolje nego što su ovi naši "biznismeni"Beko,Mišković,Šarić...zavili celu privredu i Srbiju u crno.Dobro došao Šeiče.

varnisher

pre 10 godina

Zemlje u regionu, a i na Zapadu, se otimaju za investitore iz najbogatijih arapskih zemalja, jedino se u Srbiji uvek nađe neko ko će da kritikuje svaki posao sklopljen sa investitorima iz Emirata, pa se tako nađe neko ko kritikuju i prodaju dugogodišnjeg gubitaša JAT-a Etihadu, i argumenti tih kritičara su tipa: da logo nije dobar, ili da je trebalo zadržati ime JAT jer je to brend, a niko se ne bavi suštinom da je JAT konačno skinut sa grbače države, jer je JAT-ove gubitke pokrivala država, tj. svi građani države Srbije.

Miloš

pre 10 godina

Zar smo mi narod koji sve zaboravljamo, držimo se neke svoje predrasude i ne vidimo ništa? Da li je sklopljen ugovor sa namenskom proizvodnjom ? Jeste. Jesu li dali pare za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišata? Jesu. Jesu li uložili u avione? Jesu. Otvaraju nove linije, daće kredit po najpovoljnijim uslovima, grade fabriku delova za svione. Šta bismo mi još? Arapi jesu ozbiljan partner, daj Bože da se dogovorimo i za fabriku čipova. Biće to posao kakav niko u regionu nije sklopio.

Dragana M.

pre 10 godina

Susret najviših državnih zvaničnika govori o značaju i obimu saradnje. Sutrašnji sastanak može samo dodatno da ojača naše odnose sa UAE.

Ponivil

pre 10 godina

Ne vidim zašto bi bilo ko imao nešto protiv investitora iz bilo kog dela sveta. Svačije pare su dobre, samo ako se ulažu u Srbiju.

Nesa

pre 10 godina

Ne razumem zasto su ljudi skepticni, i sta imaju protiv Arapa i njihovog kapitala, zasto su Nemacke pare ili ne znam cije vrednije od arapskih.

Samo pitam

pre 10 godina

Nadam se da ce Predsednik Nikolic imati konstruktivan razgovor sa Seikom u cilju poboljsanja zivota obicnih gradjana Srbije.
(Aleksa,


Care da li ti razmislis kada nesto ovako napises? Imas li imalo mozga?? Ili tek da nesto napises. Da li ces ti kao obicni gradjanin da imas bilo kakvu korist. Da li ce ti novcanik biti deblji?

GospoPO

pre 10 godina

Do sada sve sto je ucinio, sve sto je ulozio i sve sto je uplatio, odobrio povoljne kredite, sve sto njegove investicije ce uciniti po pitanju smanjenja nezaposlenosti su veliki dokaz da je Seik prvenstveno poslovan covek, al prema Srbiji veoma prijateljski naklonjen.Kao prijatelj Srbije sasvim je u redu i da se sastane s predsednikom Srbije, koji zaista treba i da tokom razgovora s Seikom i potvrdi i uveri Seika da su njegov investicije sigurne u nasoj zemlji i da je dobrodosao.

AlekS

pre 10 godina

Nadam se da ce Predsednik Nikolic imati konstruktivan razgovor sa Seikom u cilju poboljsanja zivota obicnih gradjana Srbije.
(Aleksa, 11. decembar 2013 18:56)

Nemoj se nicemu nadati. Sve ce se odigrati po ustaljenom protokolu: prvo ce predsednik pred kamerama visokom Gostu dodeliti orden prvog reda, sto sareniji to bolji; onda ce se povuci u salon, takodje pred kamerama, gde ce Visokom Gostu, uz spontan osmejak koji oznacava iskrenost, reci da on posle Beograda i Srbije najvise voli Abu Dabi i Emirate. Mislim da nece biti dalje konverzacije jer ce time biti iscrpljen predsednikov fond engleskih reci, obzirom da se tek nedavno poceo interesovati za savladavanje istog.

Cabin crew-flight ing.

pre 10 godina

varnisher.... Gubitke starog JAT-a i dalje placaju poreski obaveznici Srbije. Odnos vlasnistva u Air Serbia je 51:49 sto znaci da je Srbija dala bankarsku garanciju za avione na lizing i kupice avione o svom trosku iz kvote Etihad koristeci rabat na kolicinu pa ce tako biti jeftiniji. Nece to Arapi da plate. Dali su Menadzment i deli se profit. To nije investicija nego Joint venture ili stratesko partnerstvo. Investicija je kada pljunes 100% svoju lovu i pravis nesto i ostvarujes profit

AlekS

pre 10 godina

Ne razumem zasto su ljudi skepticni, i sta imaju protiv Arapa i njihovog kapitala, zasto su Nemacke pare ili ne znam cije vrednije od arapskih.
(Nesa, 11. decembar 2013 20:56)

Je ne bih rekao da smo skepticni i da imamo nesto protiv bilo koga, pa Arapa. Naprotiv. Samo nas je iskustvo naucilo da ne verujemo nasim politicarima i da verujemo samo kad vidimo nasim ocima. Za sada ne vidimo da se ova Vlada razlikuje u bilo cemu od prethodnih. I oni obilato koriste neistine, poluistine a neki clanovi i najbezocnije lazi.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Treba da budemo srećni što uopšte neko i hoće da ulaže u Srbiju, a ne da stalno kritikujemo. Samim tim se Srbiji otvaraju nova vrata.
(bmk, 11. decembar 2013 21:42)

Jel ti verujes u to sto napises, vesti samo fali u petak. Seta ove seike od novembra prosle godine, eura nismo videli od njih. Ovaj Vucic nas maze zesce od prethodnih koji su ipak imali kakav-takav rezultat.

pitanje

pre 10 godina

Neka ga pita Toma sta bi sa obostranim ukidanjem viza.Mi njima dadosmo Jat bez dinara i ukinusmo jednostrano vize.Oni nama i dalje uzimaju 65 evrica po vizi.
Najbolje je sto su oni umesto nas odabrali zgradu za Ambasadu, a mi naravno placamo zakupninu.Sto bi posebno i naravno sa ponosom izjavio Vucic, sve onako prijateljski.
Kod Arapa se jos niko nije "ozenio" pa nece ni Vucko.

AlekS

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta
(Dubai, 11. decembar 2013 21:52)

(NASTAVAK)
Kada petkom ne rade, ako zele u grad, moraju pesice jer prevoza nema. Kupatila i toaleta kao da nema jer ih je prvo malo a onda zbog velike navale nesto je stalno pokvareno ili zapusteno. I za svu tu muku placeni su maksimalno 1000 dirhama. Kucama i porodicama ne odlaze i po 20 godina jer cena puta sa "poklonima" kosta koliko porodici posalje za godinu dana. Radio sam sa jednim takvim koji nije isao kuci 12 godina. Hranu kupuju od svojih para. Nikada nisam video ni jednog da jede nista drugo sem 2mm debelog "somuna" umakanog u zaljuceni sok od paradajza. NIKADA ZA 10 GODINA. O da, umalo da zaboravim. Kada "Seik" zaboravi da plati radove koje je narucio onda vlasnici gradjevinskih firmi ne plate radnike nekoliko meseci, radnici se pobune jer nemaju sta da jedu te je "Seik" prinudjen da ih sve deportuje nazad u otadzbinu.
Ovi sto sire "demokratiju" sirom sveta su placeni nesto bolje. Vidjao sam oglase u kojima se nude mesecne plate od 100.000 evra za posao "Project Managera". Manje kvalifikovani su placeni 20-150.000 dirhama mesecno.

TEK TOLIKO DA SE ZNA S KIM IMAMO POSLA I KO SU NAM "LICNI" PRIJATELJI I CIJE PARE ZAJMIMO.

Drugi put

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!

TRIGON

pre 10 godina

Srbiji su potrebne strane investicije,potreban nam je neko ko zeli da ulaze kapital u nasu zemlju otvarajuci fabrike,nova preduzeca,zaposljavajuci gradjane Srbije.Potreban nam je preporod...

milan

pre 10 godina

Orden za seika?
Podrazumeva se!
(Nn, 11. decembar 2013 21:03)

Jel mogu ja jednom da udjem na vest i da procitam komentare pa sve i da su protiv onog sto radi predsednik Nikolic,ali da su sa argumentom.Tebi je ocigledno sve u zivotu zezancija sigurno zato sto ti nista ne fali veruj mi ima nas kojima nije sve sjajno i bajno u zivotu koji hoce da svojoj deci obezbede kakvu takvu buducnost i nimalo mi nije smesan tvoj komentar nego je tuzno to sto mi od svega pravimo cirkus.Da li su ovoj zemlji potrebni investitori jesu i te kako i zato su Arapi vise nego dobro dosli i ne samo oni nego svi koji hoce da uloze u nasu privredu.

bmk

pre 10 godina

Treba da budemo srećni što uopšte neko i hoće da ulaže u Srbiju, a ne da stalno kritikujemo. Samim tim se Srbiji otvaraju nova vrata.

Demetra

pre 10 godina

Drago mi je da će Tomislav Nikolić sastati sa Šeikom koji će investirati veliku svotu novca u razvoj privrede, proizvodnje i industrije.Saradnja Srbije sa UAE je od velikog značaja za našu državu. Očekujemo da će Srbija potpisati još jedan sporazum koji se tiče razvoja poljoprivrede, i početak radova na sistemu za navodnjavanje.Sutra je veliki dan za dan za Srbiju i njen razvoj.

Stefan

pre 10 godina

Ne razumem cemu ovi zlonamerni komentari, nismo imali godinama cestitu investiciju u Srbiji, a sad kad smo nasli investitore, pojedinci samo traze mane i gledaju kako da smanje Vucicev uspeh.

Miki

pre 10 godina

Mnogo se nerviram, jer vidim da se većina komentatora "pali", a ne razume da su sva ta tobože "ulaganja", u najboljem slučaju, krediti! Ja ne mogu da shvatim da dosta njh ne razume, a ova vlast neće da objasni narodu, da takozvano "strateško partnerstvo" znači poklon dela kapitala! Tako je urađeno sa JAT-om gde je 49% kapitala JAT-a, praktično poklonjeno bez nadoknade! Prema tome,na svaku najavu dolaska nekih važnih ljudi, mene oblije hladan znoj i javlja mi se neka tuga pri pomisli šta je sledeće? Molim Boga da ne "ode" PKB-zlatni rudnik za našu decu.
p.s. Molim vas objavite! Pozdrav noćnoj ekipi B92!

prosto

pre 10 godina

Ovaj lik ce kupiti sve sto potencijalno uz ulaganja donosi profit u ovoj zemlji, a nama ce da ostane sarena laza.
(Dusan, 11. dec

pa kad ne umemo da radimo nego da samo da hejtujemo i kraduckamo i prljamo, neka neko kupi i radi.

dragan

pre 10 godina

za one koji ne znaju, seik dolazi po jos poklona. do sada im je sve POKLONJENO nisu ulozili ni dinar , otpustaju ljude i zaposljavaju ih za minimalac. vucic ce od vas napraviti arapske robove, a vi vidite sta cete.

stevan

pre 10 godina

Dolazi nam Abu Dabi i donosi nanm novogodisnje paketice.... Verovatno covek hoce jos neki hotelcic na Kopu...a znate li kad je bio maj i obecanje da ce AbuDabi da ulozi 300.000 miliona evra u poljoprivredu ....ma sve ima da procveta sa Abu Dabijem samo da ne postanemo dzamahirija Slobo vrati se samo smo se zezali

Dubai

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta

dr Petrović

pre 10 godina

Opet neka solarna elektrana, satelit...
Taj šeik da je pravi, prvo bi sredio zube. Ovo je definitivno folirant. Opet nam uvaljuju nešto što ćemo svi da platimo, a naši unuci ima da vraćaju...

Ekonomista

pre 10 godina

AlekS,

Razlikuje se i te kako. Prosla vlast je imala direktnih investicija od 2mlrd dolara godisnje. Ova za godinu ipo dana po izvestaju Republickog zavoda za statistiku 23,8 miliona. Srbija ima izvoz od 1,3 mlrd dolara i sve od investicija bivse vlasti na prvommestu FIAT i komponentasi.

AlekS

pre 10 godina

Neki dan Đilas reče da od ulaganja Arapa nema ništa, da su odustali. Izgleda da baš i nije tako.
(Miloš, 11. decembar 2013 18:09)
Pa reci sta je to Seik do sada ulozio.U Jat do sada nisu dali ni cent, hotel na Kopaoniku platio 60miliona evra manje od procenjene pocetne vrednosti, bez tendera bez icega.Ni jedno ni drugo Radulovic ne pominje jer ne sme od Vucica. Zato je Vrsacke vinograde proglasio skandalom veka a ista prica.
(a do sada, 11. decembar 2013 18:49)

I ja verujem da od velikih ulaganja nece biti nista. Te price su za one decke koje je Cepurin onomad pominjao.
A sto se tice tih 60 miliona, tu si ga brate preterao. To je mozda vrednost celog drzavnog Kopaonika, zajedno sa tom ruinom od hotela. Koliko sam procitao, sam hotel je zaduzen nekih 15-16 miliona. Te procene nasih "strucnjaka" mozes da bacis u vodu. U stvarnom zivotu to vredi onoliko koliko neko hoce za to da plati.

Dubai in winter

pre 10 godina

Sta li ce da mu sutra ponude za dzabe.Kod emiracanja se nista ne radi za dzabe.Vole da "caste' za dobro izvrsen posao i ponudjaca.Zna se kako ta cast ide. Radim tamo pa znam. Sad se pored PPV, Mladje ukljucuje i PreCednik

NS

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!
(Drugi put, 11. decembar 2013 22:09)

A ne mi smo bili glupi sve dok smo dozvolili da nam predhodnici kroje sudbinu punih 12 godina.Birala sam ovog predsednika i opet bi ga birala posto mi vise odgovara jednostavan covek iz naroda, nego maneken kojeg nije bilo briga za taj narod.A sto se tice ovog da moja deca rade za 200 eura moram ti reci da ti onda sedis negde na nekom dobro radnom mestu zato sto ja trenutno radim za 200 eura i to sve sa zavrsenim fakultetom i veruj mi to mi nije uradio ovaj predsednik nego predhodni,a sa ovim se nadam da moja deca nece morati da rade za tu platu nego da ce raditi za mnogo vecu.A sto se tice toga oko rasprodaje molim te probudi se posto svi znamo ko je prodavao sve iz ove zemlje i kako su firme prodavane za 1 euro tako da je vise nego smesno ono sto si ti napisao ili napisala.

slabo kapiraju

pre 10 godina

Vidim ja da ćemo uskoro mi i ovog čiku da preobratimo u Pravoslavlje :) Ionako je ko naš..
(Obrenovčanin, 11. decembar 2013 20:14)
Dzabe si se trudio, nisu botovi ukapirali Obrenovcanin tvoj komentar, ali slatko si me nasmejao.A, da lici, lici ! A mozda Aca predje u Islam, pa jos kad nam uvede serijetske pravo, ugasili smo ga.Ljubav ne zna za granice, pardon, mislim prijateljska.

sasa jokic

pre 10 godina

Otkrivaju se karte polako. Seik je prvo sa Milom napravio dil, pa ga je Milo upoznao sa Vucicem da mu malo podigne rejting, obecavajuci brda i doline. Nadam se da ce nesto od toga da se desi jer je proslo godinu dana od kada su obecali ulaganja u poljoprivredu.

AlekS

pre 10 godina

Po komentarima i ocenama istih vidim da je bot sistem opet u funkciji!
(Soko zove orla, 11. decembar 2013 20:45)

Bas danas popodne objasnjavam zeni kako sistem prestaje sa radom oko 16:00. Kad sam procitao tvoj prilog vidim da su i dalje na poslu. Hm. Prekovremeni rad ili treca smena moze da znaci samo jedno : nekome treba podici rejting za nadolazece izbore. Bas sam bio naivan i pomislio da ce ovaj gost doneti neke novce. Kad ono samo rejting.

Malecki

pre 10 godina

Ovaj gsn. Nikolic ima da sklapa od zauzetosti. Juce smo ga na Instagramu videli u Africi, sutra vec u Beogradu... a prekosutra verovatno u Brise ili Moskvu.

AlekS

pre 10 godina

Hoce li ovaj pomoci da se azilanti iz islamskih zemalja smjeste u elitni hotel koji, navodno, gradi na Kopaoniku?
(Sasha, 11. decembar 2013 18:34)

Azilanti iz tih zemalja u Emiratima rade kao roblje, za mesecnu platu kao 3-4 radnicke dnevnice u Srbiji.

AlekS

pre 10 godina

Zar smo mi narod koji sve zaboravljamo, držimo se neke svoje predrasude i ne vidimo ništa? Da li je sklopljen ugovor sa namenskom proizvodnjom ? Jeste. Jesu li dali pare za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišata? Jesu. Jesu li uložili u avione? Jesu. Otvaraju nove linije, daće kredit po najpovoljnijim uslovima, grade fabriku delova za svione. Šta bismo mi još? Arapi jesu ozbiljan partner, daj Bože da se dogovorimo i za fabriku čipova. Biće to posao kakav niko u regionu nije sklopio.
(Miloš, 11. decembar 2013 20:40)

Nije tu bilo necega pa da se zaboravi, kako kazes. Na sva pitanja koja si sebi i nama postavio, odgovor je NEGATIVAN. U celoj toj tvojoj prici pominju se papiri koje niko nije video jer su poslovna ili drzavna tajna, Ugovori takodje, avioni takodje osim "Novaka" koji je uzet na kredit garancijom nase drzave, pare za navodnjavanje takodje, nove avio linije takodje, fabrike avio delova takodje, fabrka cipova takodje, kredit po najpovoljnijim uslovima takodje.

Ako sam nesto propustio a mi vec imamo opipljivu materijalnu korist od toga, molim prosveti nas da ne budemo u neznanju. Da ne kritikujemo Vladu i Drzavu neopravdano i neumesno.

AlekS

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta
(Dubai, 11. decembar 2013 21:52)

Hehe, nisi ti mrdnuo iz Beograda nego si nesto nacuo od nekoga ko je tamo. Vecina fizikalaca koji cine 90% strane radne snage, dolazi iz Pakistana, Afganistana, muslimanskog dela Indije i Bangladesa. Sve predominantno islamske. Ima nesto hindu Indusa (i iz Sri Lanke), dosta Filipinaca i nesto manje Indonezana koji su takodje muslimani. Ove poslednje tri grupe su obrazovaniji od prethodno navedenih i rade u trgovini, hotelsko i bolnicko osoblje i u velikoj vecini kao kucni zmajevi. U Emirate se dolazi na rad preko "sponzora". On ti odmah uzima pasos i njegov si rob dok te ne pusti ili umres. Kucne pomocnice mogu da izadju iz kuce same samo sa dozvolom gazdarice ili u njenoj pratnji. Svi frizideri u Emiratima imaju brave. To je zato da posluga ne bi jela kad zeli vec kad ima gazde daju otpatke. Njihove plate su do 1000 mesecno (200 evra) dirhama za 16 sati dnevno. Ona obrazovanija grupa ima nesto krace radno vreme, 10-12 sati i placena je od 1500-4-5000 ali placaju stan i hranu 1000-1500. I sada dolaze fizikalci tj. gradjevinci. Rade u dve smene od 12 sati, na temperaturama do 45 st., stanuju u kampovima 20 km. od grada. (Vidi nastavak)

Dušan

pre 10 godina

Kada li ce ovaj narod da se probudi iz amnezije ?!
Pa sta bi sa Al Dahrom ? Procvat poljoprivrede, 8 kombinata, radna mesta, izvoz...
Umesto toga-trebalo bi mozda da bude bolje krajem 2014, sa 1. januarom poskupljuje dizel 5 dinara, plate sve manje vrede, Toma i Dragica putuju, prave crkvu, bivsi julovac seta u crnoj uniformi, bivsi radikalski ministar postao najveci evropejac, svi sada kao postuju streljanog premijera...Eee Srbijo !!!

Lole

pre 10 godina

@Drugi put

Pa ajde objasni ti nama koji je to "drugi put" kako jednu zemlju koja je u situaciji kao sto je nasa izvuci iz blata bez kapitala ? Mozda imas neku tajnu formulu kako olovo pretvoriti u zlato ? Kako od 200 evra plata doci do 2000 preko noci ? Objasni to i Kinezima, skoro celoj Aziji, stotina drugih nacija kako bez muke i napora doci do privrednog rasta, bez kojeg nema napretka ? Realnost je da mi nemamo para da ulozimo u privredu, a strani investitori hoce da ulazu samo ako im se to i isplati, a mogu da biraju gde ce, takvih kao mi ima koliko hoces. Plate nisu 200 evra zbog toga sto se tom nekom tako svidja, nego zato sto je to realno stanje i odnos ponude i traznje.
Prodaja domacih resursa uopste ne znaci gubljenje suvereniteta dok god je drzava bogata i ubira novac od poreza. Imamo x primera politicki jakih drzava sa ogromnim resursima pod stranim kapitalom. Drzava nema suverenitet onda kada je siromasna, pa nema cime da plati vojsku i policiju, kada zbog toga vlada masovna korupcija. Jer smo imali sve firme 90-tih godina kada smo bili izolovani od celog sveta, pa je opet sa nama svako radio sta hoce ?

welcome

pre 10 godina

kad bi hteo da bude vecinski vlasnik spensa u Novom Sadu ..... pa da ga renovira ,napravi besplatne parkinge,dovede jak megamarket ,napravi na bazenima aqualend ,sponzorise svetske prvake u odbojci i vaterpolu .... i jos delimo sve pola pola .

Milisav iz pisarnice

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!
(Drugi put, 11. decembar 2013 22:09)

Kako mislis "kada budu radila za 200 evra"?
Okej, vidim da nisi tipican pripadnik gradjana Srbije tj. onaj koji nije jurcao stranacke knjizice pa dalje od 24/7 rada kod privatnika ni da mrdne i to za 200 evra! Dakle, skontao si - za 200 evra se radi vec poodavno.
Ali za to ovaj sa slike gore nije kriv. Krivi su Neobavesteni i Pocasni.

besan

pre 10 godina

I treba sve dati drugima, pa ljudi na aerodromu Nikola Tesla primaju se pod hitno u stalni radni odnos stotine ljudi, da bi se sutra svi stari radnici otpustili. Oni su drzava za sebe i kad ce Aca da ih malo protrese, pa zakon kaze nema primanja a oni sutra primaju stotinak ljudi

doroti iz oza

pre 10 godina

Ova poseta je od izuzetnog znacaja za Srbiju jer UAE vec imaju ostvarenu dobru ekonomsku saradnju sa nama i nameravaju da je poboljsaju novim investicijama koje bi nam znacajno poboljsale stanje u privredi i istovremeno smanjilo nezaposlenost.

Dubai

pre 10 godina

Drago mi je da su konacno dosli pravi ljudi na vlasti i shvatili znacaj privlacenja stranih investitora,odnosno, koliko je tesko privuci dobre i prave strane investitore u ovako teskoj svetskoj krizi. Dosta smo se naslusali prica o stranim ulaganjima, koja uopste ni su bila prava, jer mi gradjani nismo osetili nikakve koristi.

srecko sojic

pre 10 godina

Nasi politicari trebaju malo da traze inspiraciju u recimo juznoj koreji.
Oni su bili sirotinja pre 50godina ali sad imaju jaku ekonomiju i jake firme kao Samsung.
Svi azijati imaju diciplinu znaci to sto mi nemamo i verovatno nisu imali toliko korupcije kao mi.

Dubai

pre 10 godina

Drago mi je da su konacno dosli pravi ljudi na vlasti i shvatili znacaj privlacenja stranih investitora,odnosno, koliko je tesko privuci dobre i prave strane investitore u ovako teskoj svetskoj krizi. Dosta smo se naslusali prica o stranim ulaganjima, koja uopste ni su bila prava, jer mi gradjani nismo osetili nikakve koristi.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je da intenziviramo saradnju sa seikom koji se nalazi na celu jednog od najvecih investicionih fondova na svetu i njihov ulazak na trziste Srbije bi bez sumnje privukao paznju velikog broja stranih preduzetnika i investitora

D.POPOVIC

pre 10 godina

60-ih i 70-ih ovakvi nesvrstani tipovi su dolazili u Beograd da bi videli za njih velika cuda kao sto su sijalica, tranzistor, olovka, sapun, pasta za zube i sl. kao i da ociste organizam posle svakodnevnih kanibalistickih obroka. Pogledajte danas, gde su oni a gde smo mi. Sramota za srpski narod.

Marija

pre 10 godina

Svaki dolazak seika u Srbiju je dobar znak sobzirom da je on izmedju ostalog ulazna karta ostalim investitorima iz UAE koji su spremni da ulazu u nasu zemlj.

BezNovcaNEmaNiNapretka

pre 10 godina

Ono sto je za nasu zemlju i privredu karakteristicno jeste da imamo resurse i potencijale ali da godinama nemamo novca da investiramo u kvalitetnu proizvodnju .. strani investitori uz prave ugovore bice pravi pogodak za napredak

grej

pre 10 godina

Cini se da se na Vucicevo ime sve vise stranih investicija moze prilepiti i to je ono sto je dobro kod njega jer doprinosi, jer pomaze zemlji gde svaka saradnja i razgovori mogu doneti samo dobro

CIKA -TASA - IZ - VRBASA

pre 10 godina

Susret najvisih drzavnih zvanicnika govori o znacaju i obimu saradnje. Sutrasnji sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolica sa Seikom ce svakako moze samo dodatno da ojaca nase odnose sa UAE. I stvaranju uslova za nove investicije, koje ce dodatno ojacati bolji polozaj nase ekonomije. A time i otvaranja novih radnih mesta.

Dubai

pre 10 godina

AlekS,

Nalupetao si se kao Maksim.Takve radne snage barem u Dubaiju 15%.Radim vec deset godina kao gradjevinski inzenjer u Dubaiju.Kod mene u kompaniji je deset posto takvih.Nikome ne uzimaju pasos.Smesteni su u radnickom naselju i imaju hranu.Platu dobijaju redovno.Radi se 14 sati.Plata uz sve beneficije koje imaju je 800 dolara.Imaju vise nego nasi u Sociju na primer.Cesto sam tamo kao konsultant Jedinstvo putevi iz Uzica

Venndy

pre 10 godina

Situacija u kojoj se nalazi naša zemlja nije ni malo zavidna, a saradnja sa UAE bi u mogome mogla da pomogne u rehabilitaciji domaće privrede i ekonomije. Ulazak novih investicija u zemlju omogućio otvaranje fabrika i industrijskih postojenja, čime bi se direktno uticalo na smanjenje broja nezaposlenih i povećanje životnog standarda.

Veracruz

pre 10 godina

Šeikova ulaganja najviše smetaju onima koji su hteli to isto da kupe za mnogo manje pare, po mogućnosti za džabe, koliko ja vidim...

ja šejk

pre 10 godina

Ulaganje u našu zemlju je za svaku pohvalu, ma čije bilo. Vidim da neki ovde podržavaju i to baš šejka, neki opet to baš kritikuju, ali ponavljam smatram da je svaki kapital dobro došao. Svaka nova investicija u ovo vreme kada kriza vlada skoro svuda je i te kako značajna, zato ovog puta podržavam naše vladajuće političare....dovedite vi nama što više ovakvih.

slatkiš

pre 10 godina

Mislim da saradnja sa Emiratima može samo doprineti boljitku Srbije i interesovanju i drugih da investiraju u Srbiju. Dolazak šeika i sasatanak sa Nikolićem produbiće ionako dobre odnose i otvoriti puteve n ove saradnje.

SNS bot Nr. 86

pre 10 godina

Kao i do sada, još jedan uspešan potez gosp. Vučića! Nema sumlje da je dolazak zapravo Njegova zasluga i da je ponovo uradijo pravu stvar za našu Zemlju! Ovakvi proekti mogu samo da budu kormilo u boljoj budućnosti Srbije!

nekudim

pre 10 godina

Kukate kada pretsednik radi,kukate kada ne radi,loš je kada dolaze investitori ,loš je kada ne dolaze investitori .Pomirite se već jednom da narod nije želeo ponovo vas na vlasti i manekena na čelu države.

bingo

pre 10 godina

Zaista ne mogu da razumem ljude negativno nastrojene ka vestima o stranim investitorima. Koliko se secam, do nedavno su se demokrate busale u grudi koje su investitore doveli i kao prioritet uvek isticale znacaj privlacenja stranih investitora. Ocigledno je zavist pripadnika DS prevladala nad zeljom za opstim boljitkom.

Marko

pre 10 godina

Država treba da se okreće ekonomskom interesu, ne treba da gleda samo evropu i rusiju, treba da gleda sve ostale države koje su raspoložene za saradnju sa nama.

Sparrow025

pre 10 godina

Šeici iz UAE, jedni od najvećih evropskih i svetskih investitora i sjajna je stvar to što je naša država započela jednu sjajnu i uspešnu saradnju sa UAE.

Pele

pre 10 godina

Obzirom da šeici nisu dolazili dugi niz godina, dobro je da dođu kod nas da se dogovore sa našim organima oko suštinskih pitanja međusobnog funkcionisanja.

a do sada

pre 10 godina

Neki dan Đilas reče da od ulaganja Arapa nema ništa, da su odustali. Izgleda da baš i nije tako.
(Miloš, 11. decembar 2013 18:09)
Pa reci sta je to Seik do sada ulozio.U Jat do sada nisu dali ni cent, hotel na Kopaoniku platio 60miliona evra manje od procenjene pocetne vrednosti, bez tendera bez icega.Ni jedno ni drugo Radulovic ne pominje jer ne sme od Vucica. Zato je Vrsacke vinograde proglasio skandalom veka a ista prica.

Aca šmeker

pre 10 godina

Zar nekim ljudima i dalje smeta saradnja sa UAE?Zar ne vidite u tome još potencijalnih investicija?Valjda vam je jasno sada da su priče o podelema u SNS smešne i da i predsednik i vlada zajednički rade na doveđenju investitora.Meni se više sviđaju Tomini razgovori o investicijama,nego Tadićevo izvinjavanje po svetu.

NS

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!
(Drugi put, 11. decembar 2013 22:09)

A ne mi smo bili glupi sve dok smo dozvolili da nam predhodnici kroje sudbinu punih 12 godina.Birala sam ovog predsednika i opet bi ga birala posto mi vise odgovara jednostavan covek iz naroda, nego maneken kojeg nije bilo briga za taj narod.A sto se tice ovog da moja deca rade za 200 eura moram ti reci da ti onda sedis negde na nekom dobro radnom mestu zato sto ja trenutno radim za 200 eura i to sve sa zavrsenim fakultetom i veruj mi to mi nije uradio ovaj predsednik nego predhodni,a sa ovim se nadam da moja deca nece morati da rade za tu platu nego da ce raditi za mnogo vecu.A sto se tice toga oko rasprodaje molim te probudi se posto svi znamo ko je prodavao sve iz ove zemlje i kako su firme prodavane za 1 euro tako da je vise nego smesno ono sto si ti napisao ili napisala.

Dubai

pre 10 godina

Drago mi je da su konacno dosli pravi ljudi na vlasti i shvatili znacaj privlacenja stranih investitora,odnosno, koliko je tesko privuci dobre i prave strane investitore u ovako teskoj svetskoj krizi. Dosta smo se naslusali prica o stranim ulaganjima, koja uopste ni su bila prava, jer mi gradjani nismo osetili nikakve koristi.

doroti iz oza

pre 10 godina

Ova poseta je od izuzetnog znacaja za Srbiju jer UAE vec imaju ostvarenu dobru ekonomsku saradnju sa nama i nameravaju da je poboljsaju novim investicijama koje bi nam znacajno poboljsale stanje u privredi i istovremeno smanjilo nezaposlenost.

Dubai in winter

pre 10 godina

Sta li ce da mu sutra ponude za dzabe.Kod emiracanja se nista ne radi za dzabe.Vole da "caste' za dobro izvrsen posao i ponudjaca.Zna se kako ta cast ide. Radim tamo pa znam. Sad se pored PPV, Mladje ukljucuje i PreCednik

Drugi put

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!

stevan

pre 10 godina

Dolazi nam Abu Dabi i donosi nanm novogodisnje paketice.... Verovatno covek hoce jos neki hotelcic na Kopu...a znate li kad je bio maj i obecanje da ce AbuDabi da ulozi 300.000 miliona evra u poljoprivredu ....ma sve ima da procveta sa Abu Dabijem samo da ne postanemo dzamahirija Slobo vrati se samo smo se zezali

AlekS

pre 10 godina

Nadam se da ce Predsednik Nikolic imati konstruktivan razgovor sa Seikom u cilju poboljsanja zivota obicnih gradjana Srbije.
(Aleksa, 11. decembar 2013 18:56)

Nemoj se nicemu nadati. Sve ce se odigrati po ustaljenom protokolu: prvo ce predsednik pred kamerama visokom Gostu dodeliti orden prvog reda, sto sareniji to bolji; onda ce se povuci u salon, takodje pred kamerama, gde ce Visokom Gostu, uz spontan osmejak koji oznacava iskrenost, reci da on posle Beograda i Srbije najvise voli Abu Dabi i Emirate. Mislim da nece biti dalje konverzacije jer ce time biti iscrpljen predsednikov fond engleskih reci, obzirom da se tek nedavno poceo interesovati za savladavanje istog.

Dubai

pre 10 godina

Drago mi je da su konacno dosli pravi ljudi na vlasti i shvatili znacaj privlacenja stranih investitora,odnosno, koliko je tesko privuci dobre i prave strane investitore u ovako teskoj svetskoj krizi. Dosta smo se naslusali prica o stranim ulaganjima, koja uopste ni su bila prava, jer mi gradjani nismo osetili nikakve koristi.

Jing Jang

pre 10 godina

Ovo je pokazatelj da je saradnja sa UAE sve jača i u budućnosti tu saradnju treba razvijati još više. I pored mnogih skeptika da odnosi Srbije i Emirata nisu na visokom nivou ova poseta govori suprotno.

AlekS

pre 10 godina

Ne razumem zasto su ljudi skepticni, i sta imaju protiv Arapa i njihovog kapitala, zasto su Nemacke pare ili ne znam cije vrednije od arapskih.
(Nesa, 11. decembar 2013 20:56)

Je ne bih rekao da smo skepticni i da imamo nesto protiv bilo koga, pa Arapa. Naprotiv. Samo nas je iskustvo naucilo da ne verujemo nasim politicarima i da verujemo samo kad vidimo nasim ocima. Za sada ne vidimo da se ova Vlada razlikuje u bilo cemu od prethodnih. I oni obilato koriste neistine, poluistine a neki clanovi i najbezocnije lazi.

Miki

pre 10 godina

Mnogo se nerviram, jer vidim da se većina komentatora "pali", a ne razume da su sva ta tobože "ulaganja", u najboljem slučaju, krediti! Ja ne mogu da shvatim da dosta njh ne razume, a ova vlast neće da objasni narodu, da takozvano "strateško partnerstvo" znači poklon dela kapitala! Tako je urađeno sa JAT-om gde je 49% kapitala JAT-a, praktično poklonjeno bez nadoknade! Prema tome,na svaku najavu dolaska nekih važnih ljudi, mene oblije hladan znoj i javlja mi se neka tuga pri pomisli šta je sledeće? Molim Boga da ne "ode" PKB-zlatni rudnik za našu decu.
p.s. Molim vas objavite! Pozdrav noćnoj ekipi B92!

Samo pitam

pre 10 godina

Nadam se da ce Predsednik Nikolic imati konstruktivan razgovor sa Seikom u cilju poboljsanja zivota obicnih gradjana Srbije.
(Aleksa,


Care da li ti razmislis kada nesto ovako napises? Imas li imalo mozga?? Ili tek da nesto napises. Da li ces ti kao obicni gradjanin da imas bilo kakvu korist. Da li ce ti novcanik biti deblji?

Dragana M.

pre 10 godina

Susret najviših državnih zvaničnika govori o značaju i obimu saradnje. Sutrašnji sastanak može samo dodatno da ojača naše odnose sa UAE.

pitanje

pre 10 godina

Neka ga pita Toma sta bi sa obostranim ukidanjem viza.Mi njima dadosmo Jat bez dinara i ukinusmo jednostrano vize.Oni nama i dalje uzimaju 65 evrica po vizi.
Najbolje je sto su oni umesto nas odabrali zgradu za Ambasadu, a mi naravno placamo zakupninu.Sto bi posebno i naravno sa ponosom izjavio Vucic, sve onako prijateljski.
Kod Arapa se jos niko nije "ozenio" pa nece ni Vucko.

dr Petrović

pre 10 godina

Opet neka solarna elektrana, satelit...
Taj šeik da je pravi, prvo bi sredio zube. Ovo je definitivno folirant. Opet nam uvaljuju nešto što ćemo svi da platimo, a naši unuci ima da vraćaju...

AlekS

pre 10 godina

Zar smo mi narod koji sve zaboravljamo, držimo se neke svoje predrasude i ne vidimo ništa? Da li je sklopljen ugovor sa namenskom proizvodnjom ? Jeste. Jesu li dali pare za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišata? Jesu. Jesu li uložili u avione? Jesu. Otvaraju nove linije, daće kredit po najpovoljnijim uslovima, grade fabriku delova za svione. Šta bismo mi još? Arapi jesu ozbiljan partner, daj Bože da se dogovorimo i za fabriku čipova. Biće to posao kakav niko u regionu nije sklopio.
(Miloš, 11. decembar 2013 20:40)

Nije tu bilo necega pa da se zaboravi, kako kazes. Na sva pitanja koja si sebi i nama postavio, odgovor je NEGATIVAN. U celoj toj tvojoj prici pominju se papiri koje niko nije video jer su poslovna ili drzavna tajna, Ugovori takodje, avioni takodje osim "Novaka" koji je uzet na kredit garancijom nase drzave, pare za navodnjavanje takodje, nove avio linije takodje, fabrike avio delova takodje, fabrka cipova takodje, kredit po najpovoljnijim uslovima takodje.

Ako sam nesto propustio a mi vec imamo opipljivu materijalnu korist od toga, molim prosveti nas da ne budemo u neznanju. Da ne kritikujemo Vladu i Drzavu neopravdano i neumesno.

Ekonomista

pre 10 godina

AlekS,

Razlikuje se i te kako. Prosla vlast je imala direktnih investicija od 2mlrd dolara godisnje. Ova za godinu ipo dana po izvestaju Republickog zavoda za statistiku 23,8 miliona. Srbija ima izvoz od 1,3 mlrd dolara i sve od investicija bivse vlasti na prvommestu FIAT i komponentasi.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Treba da budemo srećni što uopšte neko i hoće da ulaže u Srbiju, a ne da stalno kritikujemo. Samim tim se Srbiji otvaraju nova vrata.
(bmk, 11. decembar 2013 21:42)

Jel ti verujes u to sto napises, vesti samo fali u petak. Seta ove seike od novembra prosle godine, eura nismo videli od njih. Ovaj Vucic nas maze zesce od prethodnih koji su ipak imali kakav-takav rezultat.

besan

pre 10 godina

I treba sve dati drugima, pa ljudi na aerodromu Nikola Tesla primaju se pod hitno u stalni radni odnos stotine ljudi, da bi se sutra svi stari radnici otpustili. Oni su drzava za sebe i kad ce Aca da ih malo protrese, pa zakon kaze nema primanja a oni sutra primaju stotinak ljudi

Stefan

pre 10 godina

Ne razumem cemu ovi zlonamerni komentari, nismo imali godinama cestitu investiciju u Srbiji, a sad kad smo nasli investitore, pojedinci samo traze mane i gledaju kako da smanje Vucicev uspeh.

Kućni analitičar

pre 10 godina

Neka pokupuje sve i sigurno će biti bolje nego što su ovi naši "biznismeni"Beko,Mišković,Šarić...zavili celu privredu i Srbiju u crno.Dobro došao Šeiče.

Malecki

pre 10 godina

Ovaj gsn. Nikolic ima da sklapa od zauzetosti. Juce smo ga na Instagramu videli u Africi, sutra vec u Beogradu... a prekosutra verovatno u Brise ili Moskvu.

Demetra

pre 10 godina

Drago mi je da će Tomislav Nikolić sastati sa Šeikom koji će investirati veliku svotu novca u razvoj privrede, proizvodnje i industrije.Saradnja Srbije sa UAE je od velikog značaja za našu državu. Očekujemo da će Srbija potpisati još jedan sporazum koji se tiče razvoja poljoprivrede, i početak radova na sistemu za navodnjavanje.Sutra je veliki dan za dan za Srbiju i njen razvoj.

AlekS

pre 10 godina

Neki dan Đilas reče da od ulaganja Arapa nema ništa, da su odustali. Izgleda da baš i nije tako.
(Miloš, 11. decembar 2013 18:09)
Pa reci sta je to Seik do sada ulozio.U Jat do sada nisu dali ni cent, hotel na Kopaoniku platio 60miliona evra manje od procenjene pocetne vrednosti, bez tendera bez icega.Ni jedno ni drugo Radulovic ne pominje jer ne sme od Vucica. Zato je Vrsacke vinograde proglasio skandalom veka a ista prica.
(a do sada, 11. decembar 2013 18:49)

I ja verujem da od velikih ulaganja nece biti nista. Te price su za one decke koje je Cepurin onomad pominjao.
A sto se tice tih 60 miliona, tu si ga brate preterao. To je mozda vrednost celog drzavnog Kopaonika, zajedno sa tom ruinom od hotela. Koliko sam procitao, sam hotel je zaduzen nekih 15-16 miliona. Te procene nasih "strucnjaka" mozes da bacis u vodu. U stvarnom zivotu to vredi onoliko koliko neko hoce za to da plati.

Miloš

pre 10 godina

Zar smo mi narod koji sve zaboravljamo, držimo se neke svoje predrasude i ne vidimo ništa? Da li je sklopljen ugovor sa namenskom proizvodnjom ? Jeste. Jesu li dali pare za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišata? Jesu. Jesu li uložili u avione? Jesu. Otvaraju nove linije, daće kredit po najpovoljnijim uslovima, grade fabriku delova za svione. Šta bismo mi još? Arapi jesu ozbiljan partner, daj Bože da se dogovorimo i za fabriku čipova. Biće to posao kakav niko u regionu nije sklopio.

AlekS

pre 10 godina

Po komentarima i ocenama istih vidim da je bot sistem opet u funkciji!
(Soko zove orla, 11. decembar 2013 20:45)

Bas danas popodne objasnjavam zeni kako sistem prestaje sa radom oko 16:00. Kad sam procitao tvoj prilog vidim da su i dalje na poslu. Hm. Prekovremeni rad ili treca smena moze da znaci samo jedno : nekome treba podici rejting za nadolazece izbore. Bas sam bio naivan i pomislio da ce ovaj gost doneti neke novce. Kad ono samo rejting.

milan

pre 10 godina

Orden za seika?
Podrazumeva se!
(Nn, 11. decembar 2013 21:03)

Jel mogu ja jednom da udjem na vest i da procitam komentare pa sve i da su protiv onog sto radi predsednik Nikolic,ali da su sa argumentom.Tebi je ocigledno sve u zivotu zezancija sigurno zato sto ti nista ne fali veruj mi ima nas kojima nije sve sjajno i bajno u zivotu koji hoce da svojoj deci obezbede kakvu takvu buducnost i nimalo mi nije smesan tvoj komentar nego je tuzno to sto mi od svega pravimo cirkus.Da li su ovoj zemlji potrebni investitori jesu i te kako i zato su Arapi vise nego dobro dosli i ne samo oni nego svi koji hoce da uloze u nasu privredu.

Cabin crew-flight ing.

pre 10 godina

varnisher.... Gubitke starog JAT-a i dalje placaju poreski obaveznici Srbije. Odnos vlasnistva u Air Serbia je 51:49 sto znaci da je Srbija dala bankarsku garanciju za avione na lizing i kupice avione o svom trosku iz kvote Etihad koristeci rabat na kolicinu pa ce tako biti jeftiniji. Nece to Arapi da plate. Dali su Menadzment i deli se profit. To nije investicija nego Joint venture ili stratesko partnerstvo. Investicija je kada pljunes 100% svoju lovu i pravis nesto i ostvarujes profit

GospoPO

pre 10 godina

Do sada sve sto je ucinio, sve sto je ulozio i sve sto je uplatio, odobrio povoljne kredite, sve sto njegove investicije ce uciniti po pitanju smanjenja nezaposlenosti su veliki dokaz da je Seik prvenstveno poslovan covek, al prema Srbiji veoma prijateljski naklonjen.Kao prijatelj Srbije sasvim je u redu i da se sastane s predsednikom Srbije, koji zaista treba i da tokom razgovora s Seikom i potvrdi i uveri Seika da su njegov investicije sigurne u nasoj zemlji i da je dobrodosao.

varnisher

pre 10 godina

Zemlje u regionu, a i na Zapadu, se otimaju za investitore iz najbogatijih arapskih zemalja, jedino se u Srbiji uvek nađe neko ko će da kritikuje svaki posao sklopljen sa investitorima iz Emirata, pa se tako nađe neko ko kritikuju i prodaju dugogodišnjeg gubitaša JAT-a Etihadu, i argumenti tih kritičara su tipa: da logo nije dobar, ili da je trebalo zadržati ime JAT jer je to brend, a niko se ne bavi suštinom da je JAT konačno skinut sa grbače države, jer je JAT-ove gubitke pokrivala država, tj. svi građani države Srbije.

slabo kapiraju

pre 10 godina

Vidim ja da ćemo uskoro mi i ovog čiku da preobratimo u Pravoslavlje :) Ionako je ko naš..
(Obrenovčanin, 11. decembar 2013 20:14)
Dzabe si se trudio, nisu botovi ukapirali Obrenovcanin tvoj komentar, ali slatko si me nasmejao.A, da lici, lici ! A mozda Aca predje u Islam, pa jos kad nam uvede serijetske pravo, ugasili smo ga.Ljubav ne zna za granice, pardon, mislim prijateljska.

Nesa

pre 10 godina

Ne razumem zasto su ljudi skepticni, i sta imaju protiv Arapa i njihovog kapitala, zasto su Nemacke pare ili ne znam cije vrednije od arapskih.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je da intenziviramo saradnju sa seikom koji se nalazi na celu jednog od najvecih investicionih fondova na svetu i njihov ulazak na trziste Srbije bi bez sumnje privukao paznju velikog broja stranih preduzetnika i investitora

welcome

pre 10 godina

kad bi hteo da bude vecinski vlasnik spensa u Novom Sadu ..... pa da ga renovira ,napravi besplatne parkinge,dovede jak megamarket ,napravi na bazenima aqualend ,sponzorise svetske prvake u odbojci i vaterpolu .... i jos delimo sve pola pola .

SNS bot Nr. 86

pre 10 godina

Kao i do sada, još jedan uspešan potez gosp. Vučića! Nema sumlje da je dolazak zapravo Njegova zasluga i da je ponovo uradijo pravu stvar za našu Zemlju! Ovakvi proekti mogu samo da budu kormilo u boljoj budućnosti Srbije!

TRIGON

pre 10 godina

Srbiji su potrebne strane investicije,potreban nam je neko ko zeli da ulaze kapital u nasu zemlju otvarajuci fabrike,nova preduzeca,zaposljavajuci gradjane Srbije.Potreban nam je preporod...

sasa jokic

pre 10 godina

Otkrivaju se karte polako. Seik je prvo sa Milom napravio dil, pa ga je Milo upoznao sa Vucicem da mu malo podigne rejting, obecavajuci brda i doline. Nadam se da ce nesto od toga da se desi jer je proslo godinu dana od kada su obecali ulaganja u poljoprivredu.

AlekS

pre 10 godina

Hoce li ovaj pomoci da se azilanti iz islamskih zemalja smjeste u elitni hotel koji, navodno, gradi na Kopaoniku?
(Sasha, 11. decembar 2013 18:34)

Azilanti iz tih zemalja u Emiratima rade kao roblje, za mesecnu platu kao 3-4 radnicke dnevnice u Srbiji.

bmk

pre 10 godina

Treba da budemo srećni što uopšte neko i hoće da ulaže u Srbiju, a ne da stalno kritikujemo. Samim tim se Srbiji otvaraju nova vrata.

prosto

pre 10 godina

Ovaj lik ce kupiti sve sto potencijalno uz ulaganja donosi profit u ovoj zemlji, a nama ce da ostane sarena laza.
(Dusan, 11. dec

pa kad ne umemo da radimo nego da samo da hejtujemo i kraduckamo i prljamo, neka neko kupi i radi.

Ponivil

pre 10 godina

Ne vidim zašto bi bilo ko imao nešto protiv investitora iz bilo kog dela sveta. Svačije pare su dobre, samo ako se ulažu u Srbiju.

grej

pre 10 godina

Cini se da se na Vucicevo ime sve vise stranih investicija moze prilepiti i to je ono sto je dobro kod njega jer doprinosi, jer pomaze zemlji gde svaka saradnja i razgovori mogu doneti samo dobro

Dubai

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta

AlekS

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta
(Dubai, 11. decembar 2013 21:52)

(NASTAVAK)
Kada petkom ne rade, ako zele u grad, moraju pesice jer prevoza nema. Kupatila i toaleta kao da nema jer ih je prvo malo a onda zbog velike navale nesto je stalno pokvareno ili zapusteno. I za svu tu muku placeni su maksimalno 1000 dirhama. Kucama i porodicama ne odlaze i po 20 godina jer cena puta sa "poklonima" kosta koliko porodici posalje za godinu dana. Radio sam sa jednim takvim koji nije isao kuci 12 godina. Hranu kupuju od svojih para. Nikada nisam video ni jednog da jede nista drugo sem 2mm debelog "somuna" umakanog u zaljuceni sok od paradajza. NIKADA ZA 10 GODINA. O da, umalo da zaboravim. Kada "Seik" zaboravi da plati radove koje je narucio onda vlasnici gradjevinskih firmi ne plate radnike nekoliko meseci, radnici se pobune jer nemaju sta da jedu te je "Seik" prinudjen da ih sve deportuje nazad u otadzbinu.
Ovi sto sire "demokratiju" sirom sveta su placeni nesto bolje. Vidjao sam oglase u kojima se nude mesecne plate od 100.000 evra za posao "Project Managera". Manje kvalifikovani su placeni 20-150.000 dirhama mesecno.

TEK TOLIKO DA SE ZNA S KIM IMAMO POSLA I KO SU NAM "LICNI" PRIJATELJI I CIJE PARE ZAJMIMO.

dragan

pre 10 godina

za one koji ne znaju, seik dolazi po jos poklona. do sada im je sve POKLONJENO nisu ulozili ni dinar , otpustaju ljude i zaposljavaju ih za minimalac. vucic ce od vas napraviti arapske robove, a vi vidite sta cete.

CIKA -TASA - IZ - VRBASA

pre 10 godina

Susret najvisih drzavnih zvanicnika govori o znacaju i obimu saradnje. Sutrasnji sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolica sa Seikom ce svakako moze samo dodatno da ojaca nase odnose sa UAE. I stvaranju uslova za nove investicije, koje ce dodatno ojacati bolji polozaj nase ekonomije. A time i otvaranja novih radnih mesta.

BezNovcaNEmaNiNapretka

pre 10 godina

Ono sto je za nasu zemlju i privredu karakteristicno jeste da imamo resurse i potencijale ali da godinama nemamo novca da investiramo u kvalitetnu proizvodnju .. strani investitori uz prave ugovore bice pravi pogodak za napredak

Lole

pre 10 godina

@Drugi put

Pa ajde objasni ti nama koji je to "drugi put" kako jednu zemlju koja je u situaciji kao sto je nasa izvuci iz blata bez kapitala ? Mozda imas neku tajnu formulu kako olovo pretvoriti u zlato ? Kako od 200 evra plata doci do 2000 preko noci ? Objasni to i Kinezima, skoro celoj Aziji, stotina drugih nacija kako bez muke i napora doci do privrednog rasta, bez kojeg nema napretka ? Realnost je da mi nemamo para da ulozimo u privredu, a strani investitori hoce da ulazu samo ako im se to i isplati, a mogu da biraju gde ce, takvih kao mi ima koliko hoces. Plate nisu 200 evra zbog toga sto se tom nekom tako svidja, nego zato sto je to realno stanje i odnos ponude i traznje.
Prodaja domacih resursa uopste ne znaci gubljenje suvereniteta dok god je drzava bogata i ubira novac od poreza. Imamo x primera politicki jakih drzava sa ogromnim resursima pod stranim kapitalom. Drzava nema suverenitet onda kada je siromasna, pa nema cime da plati vojsku i policiju, kada zbog toga vlada masovna korupcija. Jer smo imali sve firme 90-tih godina kada smo bili izolovani od celog sveta, pa je opet sa nama svako radio sta hoce ?

Marija

pre 10 godina

Svaki dolazak seika u Srbiju je dobar znak sobzirom da je on izmedju ostalog ulazna karta ostalim investitorima iz UAE koji su spremni da ulazu u nasu zemlj.

Venndy

pre 10 godina

Situacija u kojoj se nalazi naša zemlja nije ni malo zavidna, a saradnja sa UAE bi u mogome mogla da pomogne u rehabilitaciji domaće privrede i ekonomije. Ulazak novih investicija u zemlju omogućio otvaranje fabrika i industrijskih postojenja, čime bi se direktno uticalo na smanjenje broja nezaposlenih i povećanje životnog standarda.

Veracruz

pre 10 godina

Šeikova ulaganja najviše smetaju onima koji su hteli to isto da kupe za mnogo manje pare, po mogućnosti za džabe, koliko ja vidim...

AlekS

pre 10 godina

AlekS

Ajde ne lupaj i ne pisi budalastine. Osamdeset posto radne snage u Emiratima dolazi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke. Svi su stambeno obezbedjeni i imaju solidne plate da mogu da prezive ida salju svojima. Pravih Emiracana ima malo. Ostatak su Amerikanci, Englezi i strucnjaci iz celog sveta
(Dubai, 11. decembar 2013 21:52)

Hehe, nisi ti mrdnuo iz Beograda nego si nesto nacuo od nekoga ko je tamo. Vecina fizikalaca koji cine 90% strane radne snage, dolazi iz Pakistana, Afganistana, muslimanskog dela Indije i Bangladesa. Sve predominantno islamske. Ima nesto hindu Indusa (i iz Sri Lanke), dosta Filipinaca i nesto manje Indonezana koji su takodje muslimani. Ove poslednje tri grupe su obrazovaniji od prethodno navedenih i rade u trgovini, hotelsko i bolnicko osoblje i u velikoj vecini kao kucni zmajevi. U Emirate se dolazi na rad preko "sponzora". On ti odmah uzima pasos i njegov si rob dok te ne pusti ili umres. Kucne pomocnice mogu da izadju iz kuce same samo sa dozvolom gazdarice ili u njenoj pratnji. Svi frizideri u Emiratima imaju brave. To je zato da posluga ne bi jela kad zeli vec kad ima gazde daju otpatke. Njihove plate su do 1000 mesecno (200 evra) dirhama za 16 sati dnevno. Ona obrazovanija grupa ima nesto krace radno vreme, 10-12 sati i placena je od 1500-4-5000 ali placaju stan i hranu 1000-1500. I sada dolaze fizikalci tj. gradjevinci. Rade u dve smene od 12 sati, na temperaturama do 45 st., stanuju u kampovima 20 km. od grada. (Vidi nastavak)

Milisav iz pisarnice

pre 10 godina

E, glupi narode, koga si izabrao da vodi državu! Rasprodaše sve što vredi, a kada vaša deca budu jela GMO, kada budu radila za 200 evra, onda ćete da štrajkujete i kukate!
(Drugi put, 11. decembar 2013 22:09)

Kako mislis "kada budu radila za 200 evra"?
Okej, vidim da nisi tipican pripadnik gradjana Srbije tj. onaj koji nije jurcao stranacke knjizice pa dalje od 24/7 rada kod privatnika ni da mrdne i to za 200 evra! Dakle, skontao si - za 200 evra se radi vec poodavno.
Ali za to ovaj sa slike gore nije kriv. Krivi su Neobavesteni i Pocasni.

slatkiš

pre 10 godina

Mislim da saradnja sa Emiratima može samo doprineti boljitku Srbije i interesovanju i drugih da investiraju u Srbiju. Dolazak šeika i sasatanak sa Nikolićem produbiće ionako dobre odnose i otvoriti puteve n ove saradnje.

ja šejk

pre 10 godina

Ulaganje u našu zemlju je za svaku pohvalu, ma čije bilo. Vidim da neki ovde podržavaju i to baš šejka, neki opet to baš kritikuju, ali ponavljam smatram da je svaki kapital dobro došao. Svaka nova investicija u ovo vreme kada kriza vlada skoro svuda je i te kako značajna, zato ovog puta podržavam naše vladajuće političare....dovedite vi nama što više ovakvih.

D.POPOVIC

pre 10 godina

60-ih i 70-ih ovakvi nesvrstani tipovi su dolazili u Beograd da bi videli za njih velika cuda kao sto su sijalica, tranzistor, olovka, sapun, pasta za zube i sl. kao i da ociste organizam posle svakodnevnih kanibalistickih obroka. Pogledajte danas, gde su oni a gde smo mi. Sramota za srpski narod.

Marko

pre 10 godina

Država treba da se okreće ekonomskom interesu, ne treba da gleda samo evropu i rusiju, treba da gleda sve ostale države koje su raspoložene za saradnju sa nama.

srecko sojic

pre 10 godina

Nasi politicari trebaju malo da traze inspiraciju u recimo juznoj koreji.
Oni su bili sirotinja pre 50godina ali sad imaju jaku ekonomiju i jake firme kao Samsung.
Svi azijati imaju diciplinu znaci to sto mi nemamo i verovatno nisu imali toliko korupcije kao mi.

Dušan

pre 10 godina

Kada li ce ovaj narod da se probudi iz amnezije ?!
Pa sta bi sa Al Dahrom ? Procvat poljoprivrede, 8 kombinata, radna mesta, izvoz...
Umesto toga-trebalo bi mozda da bude bolje krajem 2014, sa 1. januarom poskupljuje dizel 5 dinara, plate sve manje vrede, Toma i Dragica putuju, prave crkvu, bivsi julovac seta u crnoj uniformi, bivsi radikalski ministar postao najveci evropejac, svi sada kao postuju streljanog premijera...Eee Srbijo !!!

Dubai

pre 10 godina

AlekS,

Nalupetao si se kao Maksim.Takve radne snage barem u Dubaiju 15%.Radim vec deset godina kao gradjevinski inzenjer u Dubaiju.Kod mene u kompaniji je deset posto takvih.Nikome ne uzimaju pasos.Smesteni su u radnickom naselju i imaju hranu.Platu dobijaju redovno.Radi se 14 sati.Plata uz sve beneficije koje imaju je 800 dolara.Imaju vise nego nasi u Sociju na primer.Cesto sam tamo kao konsultant Jedinstvo putevi iz Uzica

Sparrow025

pre 10 godina

Šeici iz UAE, jedni od najvećih evropskih i svetskih investitora i sjajna je stvar to što je naša država započela jednu sjajnu i uspešnu saradnju sa UAE.

Pele

pre 10 godina

Obzirom da šeici nisu dolazili dugi niz godina, dobro je da dođu kod nas da se dogovore sa našim organima oko suštinskih pitanja međusobnog funkcionisanja.

nekudim

pre 10 godina

Kukate kada pretsednik radi,kukate kada ne radi,loš je kada dolaze investitori ,loš je kada ne dolaze investitori .Pomirite se već jednom da narod nije želeo ponovo vas na vlasti i manekena na čelu države.

bingo

pre 10 godina

Zaista ne mogu da razumem ljude negativno nastrojene ka vestima o stranim investitorima. Koliko se secam, do nedavno su se demokrate busale u grudi koje su investitore doveli i kao prioritet uvek isticale znacaj privlacenja stranih investitora. Ocigledno je zavist pripadnika DS prevladala nad zeljom za opstim boljitkom.