Aktuelno

Petak, 06.12.2013.

08:41

Chevrolet se povlači iz Evrope kako bi Opel ojačao

Izvor: B92

Chevrolet se povlaèi iz Evrope kako bi Opel ojaèao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

chevy

pre 10 godina

@mf
Cruze ne mora da bude sa "repicem", ima i bez... :) ali očigledno nisi gledao Cruze hatchback. Da ceed ide bolje, ide definitivno ali moraš da uzmeš u okolnosti da je Cruze HB skoro 150kg teži, ima manje KS, i duži je oko 20cm od Ceed,a i počeo je da se proizvodi 3 godine ranije od novog Ceed-a pa je samim i logično da će posle tri godine biti naprednija tehnologija u Ceed-u. Cena Cruze-a sa 1.6 motorom je dosta manja (11.790)u odnosu na Kiu sa 1.6 motorom (14.440), a izgleda postoji velika razlika u ceni, koja je oko 2.500 veća za manji auto. Vredi li to platiti za auto srenje klase u Srbiji? Ne, mislim da ne vredi. Za te pare, može se kupiti mnogo bolje. :)

BK

pre 10 godina

Velika je steta sto se ovaj brend povlaci iz Evrope. Vlasnik sam vec dve generacije tih automobila i pokazali su se veoma pouzdani i jednostavni za odrzavanje. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da bih kupio neki Opel koji je mnogo skuplji, tezi za odrzavanje itd. Greska koju cini GM ubrzo ce se ispoljiti u jos brzem propadanju Opela jer ne verujem da ce se bivsi vlasnici Chevroleta opredeliti za kupovinu novog Opela. To su sasvim drugaciji auti i po dizajnu i kvalitetu i ponudi. Pozivam sve vlasnike Chevroleta a ima ih dosta da se prikljuce forumu Chevrolet-Srbija koji broji oko 650 clanova radi razmene misljenja.

steve

pre 10 godina

to sto si napisao je smeno. ti automobili koriste stare opel motore i ostalo, tako da ti je opel krsh sa tim istim sto imas - bas smeno. opel je, kao i svaki proizvodjac imao lose periode, ali od insignije, automobili su im odlicni

sasa

pre 10 godina

kupio san novog avea, sedan verziju, stari model 2011. za 7560eura.
cene seriva: 11000 rsd i 9500 rsd (sa zamenom ulja menjaca). cena plocica 6500 rsd, sa radom.
da li ima povoljnija varijanta? skoda, dacia, itd.?
potrosnja, otvoreno 4.5-5.3-6.5l/100km, u zavisnosti od nacina i voznje, grad 7.0 do 8.0 l/100km.
ja sam prezadovoljan, da li moze trenutno da se kupi neka bolja kombinacija?
sto se tice opela, sigurno nikada, ali nikada necu kupiti niti jedan model, imam previse losih iskustava. najobicniji krsevi.
gm pravi veliku gresku

mf

pre 10 godina

@chevy
a zasto kruz ne moze da se poredi sa ceed jel zato sto ima onaj repic pozadi pa mislis da je u visoj klasi od pomenutog, rekoh provozaj novi ceed 1.6 benzin i kruz 1.6...covece to je nebo i zemlja...kruz ubrzava otprilike kao korsa 1.2, ona stara!

Vozač

pre 10 godina

Ovo je neverovatno, povući jedan Kruz, najjeftiniju limuzinu c segmenta, automobil koji košta manje od 12.000 evra a ima 1.6 motor i svu potrebnu opremu, i cenu radnog sata od samo 1800 dinara u servisu.Ja sigurno umesto njega neću uzeti Astru sedan 1.4 od 15.000,a ni Oktaviju 1.2 za 12.800.

Mačak

pre 10 godina

"Mala paralela: cena Corse kreće od oko 9600e, a Aveo od 11500. Nova Astra od 15500e, Cruze isto 15500. Insignia 20800e, a Malibu 28000! Taj Chevrolet umesto da bude jeftiniji GMov brend ispade skuplji od Opela. Naravno da nije konkurentan!
(pera, 06. decembar 2013 22:29)"

Nešto nisi dobro vidio.
Cruze košta u full opremi 15000 sa 2.0cdti, dok Astra sa osnovnom opremom i sa benzincem, ili 1.3cdti.

chevy

pre 10 godina

Koliko komentara koji nemaju veze sa Chevroletom... Da razjasnimo, Chevrolet se za Evropu proizvodi u Južnoj Koreji, bila je jedna serija Avea limuzine iz Poljske ali se to vrlo brzo ugasilo i sve se vratilo u Koreju. Poredite Cruze sa i30, ceed i pro ceed koji uopšte nisu u istoj klasi, cenovno da ali po svemu ostalom ne. Cruze možete porediti sa: vw jetta, hyundai elantra, skoda octavia, ford focus, opel astra, toyota corolla, mitshubishi lancer, mazda 3, honda civic. I tek kada ga uporedite sa navedenima možete videti pravu sliku o odnosu cena-kvalitet. Takođe pogledajte i cene održavanja svih modela pa ćete imati pravu sliku o vrednosti vozila. Samo da napomenem da je cena prvog servisa Cruze-a 85€, a za 5 godina održavanja je oko 600€ a kod navedenih modela daleko viša. Najveca greska GM-a je marketing, koji je zakasnio sa svojim informacijama jer Chevrolet od 2009 godine ima mnogo bolje automobile nego ranije, a potencijalni kupci nisu na vreme obavesteni o prednostima i pravoj vrednosti vozila i to je posledica lošeg rezultata i povlačenja iz Evrope.

zoran

pre 10 godina

Chevrolet cruze je nadmasio opelove modele u svakom smislu,sjajan auto i potpuno neshvatljivo zasto taj model ne ostaje na evropskom trzistu?!

sasa

pre 10 godina

@mf

prijatelju,
onda svakako znas zasto broj sasije kod cehrolet avea, sparka ili nekog drugog Chevrolet vozila pocinje na slovo K?
U Srbiji sve znaju o kolima i fudbalu.
onda verovatno znas zasto se chevrolet vozila proizvedena u poljskoj uvoze preko luka u sloveniji i albaniji?

pera

pre 10 godina

Mala paralela: cena Corse kreće od oko 9600e, a Aveo od 11500. Nova Astra od 15500e, Cruze isto 15500. Insignia 20800e, a Malibu 28000! Taj Chevrolet umesto da bude jeftiniji GMov brend ispade skuplji od Opela. Naravno da nije konkurentan!

jjnhl68

pre 10 godina

@mf
Chevrolet modeli za Evropu se iskljucivo sklapaju u Juznoj Koreji.
U Rusiji postoji nekoliko fabrika, ali su za lokalno trziste. Medju njima ima cak I starih Daewoo-a, ali to nema ama bas nikakve veze sa Evropskom Chevrolet filijalom. Zaista se informisite pre davanja komentara. Svratite do nekog salona i procitajte brojeve sasije, prvo slovo uvek oznacava zemlju porekla...

mf

pre 10 godina

@Steta, pogotovo za Cruze, odlican auto, ja sam ga planirao za sledeci auto, ubedljivo najlepsi u klasi, lepsi i od ceed-a i i-30. Ali, ajde da sacekamo, mozda i ne bude kao sto pise u tekstu.
(Dragan, 6. decembar 2013 16:46)

ne znam da li si vozio novog ceed i cruz, ako nisi provozaj, novi ceed, pro ceed je svetlosnu godinu ispred cruza, jedino po cemu mogu da se porede je cena ali mogo bolji auto dobijas ako se odlucis za ceed

mf

pre 10 godina

@indijanac
da malo pratiš auto industriju znao bi da se ševrolet za evropu i ne sklapa u koreji već u poljskoj, ukrajini, turskoj bilo ga je i na severu afrike(sad nisam siguran)

Radovan8

pre 10 godina

Menadžeri su posebna sorta ljudi.
Oni samo gledaju trendove rasta, stagnacije ili pada prodaje, jer od toga zavisi njegova profesionalna karijera i život: živ, otpisan ili mrtav. I ništa ga drugo ne interesuje u životu jer će ga akcionari ili nagraditi ili linčovati.
Uspeh na tržištu zavisi od broja potrošača na nekoj teritoriji i njihove kupovne moći. Sve ostalo je nebitno ako nema rasta prodaje.
A trendovi rasta prodaje su dvocifreni i to samo u Kini (21%) i u USA (15%), dok je Evropa u minusu. U Evropi se dobro drže samo Engleska, Rusija i Nemačka. I svi odoše u Kinu.
Sve je to lepo i uvijeno rekao menadzer.
Ali džaba sve (nove marke, novi tipovi, preklapanje modela nije slučajno već da se maksimalno raširi ponuda) kada narod nema puno para za njihove precenjene automobile.

Dragan

pre 10 godina

Steta, pogotovo za Cruze, odlican auto, ja sam ga planirao za sledeci auto, ubedljivo najlepsi u klasi, lepsi i od ceed-a i i-30. Ali, ajde da sacekamo, mozda i ne bude kao sto pise u tekstu.

stingray

pre 10 godina

"Ipak, Chevorlet neće potpuno nestati sa evropskog tržišta, s obzirom da će pojednini modeli, kao što je Corvette (a možda i Camaro), koji nisu konkurencija Opelu i za kojima postoji interesovanje među probranom, ali imućnom klijentelom, biti i dalje u ponudi."

Izuzetno cenim Corvette, ali reci da je ona (a pogotovo Camaro) za probranu i imucnu klijentelu je smesno. Ona je po ceni verovatno najjeftiniji automobil iz svog segmenta (ali pruza mnogo za taj novac) i u glavnim je kupuje srednji sloj drustva koji ne moze da priusti sebi nesto skuplje.

Vladimir

pre 10 godina

Ovo je pocetak pada GM.Kakav je to proizvodjac koji je prinudjen da povlaci jednu marku koja nije losa ? Gledaju da manje rade a vise zaradjuju.Losa im racunica.

ajk

pre 10 godina

za chevy vlasnika, nema potrebe za strah oko servisiranja. ovlasceni opel servisi ce kao i sada pokrivati chevrolet modele. gm zeli da vise forsira opel brand, a opel ponuda ce verovatno biti veca i sa vecim rasponom cena, pa ce sigurno biti jeftinih modela koji ce zameniti ono sto chevrolet nudi.

indijanac

pre 10 godina

Jedan od razloga za povlacenje Chevroleta je i taj sto se povecala cena rada u Koreji pa GM- u nije bas jeftino da tamo sastavlja kola.

Pera

pre 10 godina

Oni se povlace ne toliko zbog Opela vec zato sto su imali ispod 1% trzisnog udela u Evropi ove godine a troskovi su mnogo veci od zarade. Drugo, razlika u ceni u odnosu na Opel nije vise kao pre 2010, mozda 1000 ili 2000evra i to je to. Npr novi Aveo 1.3 cdti za motorom iz Corse kosta 13000, sto i nije bas jeftino. Trax kosta isto koliko i Mokka itd. Nije kvalitet bas kao u Opela ali je mehanika identicna.Cak im ni 5 godina garancije nije pomoglo da imaju prodaju, zato se i povlace. Sto se tice servisiranja, tu se nista ne menja, jedino je pitanje za koliko ce para sadasnji vlasnici tih modela moci da ih prodaju za par godina ako svi znaju da se Chevy vise nece prodavati ovde...

Dejan L

pre 10 godina

Kada je Daewoo dobio leptir mašnu (ime Ševrolet), tada su ga najavili kao marku koja treba da konkuriše Fijatu, Škodi, Hyundiju i Kiji.
Ali nešto je tu pošlo naopako. Šta? Pojava Dačije? Ne, imali smo mi i Ladu po niskoj ceni, ali opet Chevrolet nije uspeo. U bivšim zemljama SSSR-a sklapa se i dalje Daewoo Lanos sedan, model iz 1998.

Dulex

pre 10 godina

Chevrolet ima prednost nad Opelom zbog cijene, ne razumijem kojom logikom se oni vode da ako maknu jeftiniji auto, kupovat ćemo skuplji, a opet njihov!? Nema šanse, da stvar bude zanimljivija ja sada ne bi uzeo Chevroleta, a bio mi je među top autima o kojima sam razmišljao. Ne bi ga uzeo jer odlaze, tko zna kako će biti sa servisranjem, tko će htjeti uopće kupiti takav polovan auto... Ma Ameri ko Ameri...

u7

pre 10 godina

GM je uvek imao najvec haos po pitanju brendiranja. Gomila brendova, isti auto se prodaje pod razlicitim imenom, razliciti automobili pod istim imenom.

vasa

pre 10 godina

Imam Chevrolet Cruze-a sa kojim sam super zadovoljan ali kad dođe vreme za zamenu verovatno neću gledati Opela nego neku Kia-u ili Škodu. Ne zato što sam iznenađen i uvređen već zato što Opel traži više para za manje-više isto. Jedino ako spuste Opel-u cene, ovaj potez bi počeo da ima neki smisao.

Lala

pre 10 godina

Dakle, piše da se povlače iz Evrope a ne iz Srbije. Jako će se potresti što mi nećemo gledati Insigniu nego Oktaviju, evo već plaču zbog pada prodaje Opela u Srbiji.

MunzeLjux.

pre 10 godina

Zaista glupa odluka.Logicno je da se lomite izmedju WV i SKODE ili SEATA.ili nekog jeftinog RENAULTA i DACIJE,ali ako birate jeftiniji brend od OPELA onda je spektar kompromisa mnogo siri,pa ce kupci CHEVROLETA umesto te marke kupovati nekog drugog Korejanca.

htc

pre 10 godina

E svasta. Svi osim Opela i premium modela(koji su u nekom drugom svetu) ce imati koristi.Aveo,Spark,Cruze su dobro prodavani modeli.Kad nema cruze necu gledati Insigniu koja je 5000e skuplja nego Octaviu,Fluence,i40...

Nemanja

pre 10 godina

GM verovatno ima neku računicu kada radi takav drastični potez, ali ipak ne zvuči baš najlogičnije. Chevrolet modeli su jeftiniji od usporedivih Opela i ne znam baš da su prevelika konkurencija jedni drugima. Ovako umesto da skupljaju kupce jeftinijih auta dobiće samo to da će se oni preliti na Škodu, Kiu, Hyundai itd., teško da će značajniji broj kupaca zbog nedostatka Chevroleta kupiti baš Opel.
Ne znam, takve firmme imaju svoje proračune, studije i računice pa valjda znaju šta rade i imaju svoje razloge, ali na prvu ne zvuči najlogičnije i najmudrije, pokloniće svoje kupce konkurenciji.

Za 5, 6 godina kada vide da su pogrešili i dođe im nova uprava, htet će da vrate Chevy u Evropu, a tada će to biti mnogo teže i skuplje.

maki

pre 10 godina

Nikada nisam cuo vecu glupost vezanu za auto industriju.
To je kao kada bi se KIA se povukla u korist Hyundai-a ili ne daj boze Skoda u korist VW-a.
Mislim da im to nikako nece pomoci u boljim rezulatima prodaje OPEL-,vec ce sada vec bivsi potencijalni kupci automobila Chevrolet se okrenuti gore pomenutim azijskim brendovima.
Zivi bili pa videli.

maki

pre 10 godina

Nikada nisam cuo vecu glupost vezanu za auto industriju.
To je kao kada bi se KIA se povukla u korist Hyundai-a ili ne daj boze Skoda u korist VW-a.
Mislim da im to nikako nece pomoci u boljim rezulatima prodaje OPEL-,vec ce sada vec bivsi potencijalni kupci automobila Chevrolet se okrenuti gore pomenutim azijskim brendovima.
Zivi bili pa videli.

htc

pre 10 godina

E svasta. Svi osim Opela i premium modela(koji su u nekom drugom svetu) ce imati koristi.Aveo,Spark,Cruze su dobro prodavani modeli.Kad nema cruze necu gledati Insigniu koja je 5000e skuplja nego Octaviu,Fluence,i40...

vasa

pre 10 godina

Imam Chevrolet Cruze-a sa kojim sam super zadovoljan ali kad dođe vreme za zamenu verovatno neću gledati Opela nego neku Kia-u ili Škodu. Ne zato što sam iznenađen i uvređen već zato što Opel traži više para za manje-više isto. Jedino ako spuste Opel-u cene, ovaj potez bi počeo da ima neki smisao.

MunzeLjux.

pre 10 godina

Zaista glupa odluka.Logicno je da se lomite izmedju WV i SKODE ili SEATA.ili nekog jeftinog RENAULTA i DACIJE,ali ako birate jeftiniji brend od OPELA onda je spektar kompromisa mnogo siri,pa ce kupci CHEVROLETA umesto te marke kupovati nekog drugog Korejanca.

Nemanja

pre 10 godina

GM verovatno ima neku računicu kada radi takav drastični potez, ali ipak ne zvuči baš najlogičnije. Chevrolet modeli su jeftiniji od usporedivih Opela i ne znam baš da su prevelika konkurencija jedni drugima. Ovako umesto da skupljaju kupce jeftinijih auta dobiće samo to da će se oni preliti na Škodu, Kiu, Hyundai itd., teško da će značajniji broj kupaca zbog nedostatka Chevroleta kupiti baš Opel.
Ne znam, takve firmme imaju svoje proračune, studije i računice pa valjda znaju šta rade i imaju svoje razloge, ali na prvu ne zvuči najlogičnije i najmudrije, pokloniće svoje kupce konkurenciji.

Za 5, 6 godina kada vide da su pogrešili i dođe im nova uprava, htet će da vrate Chevy u Evropu, a tada će to biti mnogo teže i skuplje.

u7

pre 10 godina

GM je uvek imao najvec haos po pitanju brendiranja. Gomila brendova, isti auto se prodaje pod razlicitim imenom, razliciti automobili pod istim imenom.

Dulex

pre 10 godina

Chevrolet ima prednost nad Opelom zbog cijene, ne razumijem kojom logikom se oni vode da ako maknu jeftiniji auto, kupovat ćemo skuplji, a opet njihov!? Nema šanse, da stvar bude zanimljivija ja sada ne bi uzeo Chevroleta, a bio mi je među top autima o kojima sam razmišljao. Ne bi ga uzeo jer odlaze, tko zna kako će biti sa servisranjem, tko će htjeti uopće kupiti takav polovan auto... Ma Ameri ko Ameri...

Pera

pre 10 godina

Oni se povlace ne toliko zbog Opela vec zato sto su imali ispod 1% trzisnog udela u Evropi ove godine a troskovi su mnogo veci od zarade. Drugo, razlika u ceni u odnosu na Opel nije vise kao pre 2010, mozda 1000 ili 2000evra i to je to. Npr novi Aveo 1.3 cdti za motorom iz Corse kosta 13000, sto i nije bas jeftino. Trax kosta isto koliko i Mokka itd. Nije kvalitet bas kao u Opela ali je mehanika identicna.Cak im ni 5 godina garancije nije pomoglo da imaju prodaju, zato se i povlace. Sto se tice servisiranja, tu se nista ne menja, jedino je pitanje za koliko ce para sadasnji vlasnici tih modela moci da ih prodaju za par godina ako svi znaju da se Chevy vise nece prodavati ovde...

Dejan L

pre 10 godina

Kada je Daewoo dobio leptir mašnu (ime Ševrolet), tada su ga najavili kao marku koja treba da konkuriše Fijatu, Škodi, Hyundiju i Kiji.
Ali nešto je tu pošlo naopako. Šta? Pojava Dačije? Ne, imali smo mi i Ladu po niskoj ceni, ali opet Chevrolet nije uspeo. U bivšim zemljama SSSR-a sklapa se i dalje Daewoo Lanos sedan, model iz 1998.

Vozač

pre 10 godina

Ovo je neverovatno, povući jedan Kruz, najjeftiniju limuzinu c segmenta, automobil koji košta manje od 12.000 evra a ima 1.6 motor i svu potrebnu opremu, i cenu radnog sata od samo 1800 dinara u servisu.Ja sigurno umesto njega neću uzeti Astru sedan 1.4 od 15.000,a ni Oktaviju 1.2 za 12.800.

ajk

pre 10 godina

za chevy vlasnika, nema potrebe za strah oko servisiranja. ovlasceni opel servisi ce kao i sada pokrivati chevrolet modele. gm zeli da vise forsira opel brand, a opel ponuda ce verovatno biti veca i sa vecim rasponom cena, pa ce sigurno biti jeftinih modela koji ce zameniti ono sto chevrolet nudi.

zoran

pre 10 godina

Chevrolet cruze je nadmasio opelove modele u svakom smislu,sjajan auto i potpuno neshvatljivo zasto taj model ne ostaje na evropskom trzistu?!

Dragan

pre 10 godina

Steta, pogotovo za Cruze, odlican auto, ja sam ga planirao za sledeci auto, ubedljivo najlepsi u klasi, lepsi i od ceed-a i i-30. Ali, ajde da sacekamo, mozda i ne bude kao sto pise u tekstu.

Lala

pre 10 godina

Dakle, piše da se povlače iz Evrope a ne iz Srbije. Jako će se potresti što mi nećemo gledati Insigniu nego Oktaviju, evo već plaču zbog pada prodaje Opela u Srbiji.

indijanac

pre 10 godina

Jedan od razloga za povlacenje Chevroleta je i taj sto se povecala cena rada u Koreji pa GM- u nije bas jeftino da tamo sastavlja kola.

Mačak

pre 10 godina

"Mala paralela: cena Corse kreće od oko 9600e, a Aveo od 11500. Nova Astra od 15500e, Cruze isto 15500. Insignia 20800e, a Malibu 28000! Taj Chevrolet umesto da bude jeftiniji GMov brend ispade skuplji od Opela. Naravno da nije konkurentan!
(pera, 06. decembar 2013 22:29)"

Nešto nisi dobro vidio.
Cruze košta u full opremi 15000 sa 2.0cdti, dok Astra sa osnovnom opremom i sa benzincem, ili 1.3cdti.

chevy

pre 10 godina

Koliko komentara koji nemaju veze sa Chevroletom... Da razjasnimo, Chevrolet se za Evropu proizvodi u Južnoj Koreji, bila je jedna serija Avea limuzine iz Poljske ali se to vrlo brzo ugasilo i sve se vratilo u Koreju. Poredite Cruze sa i30, ceed i pro ceed koji uopšte nisu u istoj klasi, cenovno da ali po svemu ostalom ne. Cruze možete porediti sa: vw jetta, hyundai elantra, skoda octavia, ford focus, opel astra, toyota corolla, mitshubishi lancer, mazda 3, honda civic. I tek kada ga uporedite sa navedenima možete videti pravu sliku o odnosu cena-kvalitet. Takođe pogledajte i cene održavanja svih modela pa ćete imati pravu sliku o vrednosti vozila. Samo da napomenem da je cena prvog servisa Cruze-a 85€, a za 5 godina održavanja je oko 600€ a kod navedenih modela daleko viša. Najveca greska GM-a je marketing, koji je zakasnio sa svojim informacijama jer Chevrolet od 2009 godine ima mnogo bolje automobile nego ranije, a potencijalni kupci nisu na vreme obavesteni o prednostima i pravoj vrednosti vozila i to je posledica lošeg rezultata i povlačenja iz Evrope.

BK

pre 10 godina

Velika je steta sto se ovaj brend povlaci iz Evrope. Vlasnik sam vec dve generacije tih automobila i pokazali su se veoma pouzdani i jednostavni za odrzavanje. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da bih kupio neki Opel koji je mnogo skuplji, tezi za odrzavanje itd. Greska koju cini GM ubrzo ce se ispoljiti u jos brzem propadanju Opela jer ne verujem da ce se bivsi vlasnici Chevroleta opredeliti za kupovinu novog Opela. To su sasvim drugaciji auti i po dizajnu i kvalitetu i ponudi. Pozivam sve vlasnike Chevroleta a ima ih dosta da se prikljuce forumu Chevrolet-Srbija koji broji oko 650 clanova radi razmene misljenja.

Vladimir

pre 10 godina

Ovo je pocetak pada GM.Kakav je to proizvodjac koji je prinudjen da povlaci jednu marku koja nije losa ? Gledaju da manje rade a vise zaradjuju.Losa im racunica.

Radovan8

pre 10 godina

Menadžeri su posebna sorta ljudi.
Oni samo gledaju trendove rasta, stagnacije ili pada prodaje, jer od toga zavisi njegova profesionalna karijera i život: živ, otpisan ili mrtav. I ništa ga drugo ne interesuje u životu jer će ga akcionari ili nagraditi ili linčovati.
Uspeh na tržištu zavisi od broja potrošača na nekoj teritoriji i njihove kupovne moći. Sve ostalo je nebitno ako nema rasta prodaje.
A trendovi rasta prodaje su dvocifreni i to samo u Kini (21%) i u USA (15%), dok je Evropa u minusu. U Evropi se dobro drže samo Engleska, Rusija i Nemačka. I svi odoše u Kinu.
Sve je to lepo i uvijeno rekao menadzer.
Ali džaba sve (nove marke, novi tipovi, preklapanje modela nije slučajno već da se maksimalno raširi ponuda) kada narod nema puno para za njihove precenjene automobile.

sasa

pre 10 godina

kupio san novog avea, sedan verziju, stari model 2011. za 7560eura.
cene seriva: 11000 rsd i 9500 rsd (sa zamenom ulja menjaca). cena plocica 6500 rsd, sa radom.
da li ima povoljnija varijanta? skoda, dacia, itd.?
potrosnja, otvoreno 4.5-5.3-6.5l/100km, u zavisnosti od nacina i voznje, grad 7.0 do 8.0 l/100km.
ja sam prezadovoljan, da li moze trenutno da se kupi neka bolja kombinacija?
sto se tice opela, sigurno nikada, ali nikada necu kupiti niti jedan model, imam previse losih iskustava. najobicniji krsevi.
gm pravi veliku gresku

stingray

pre 10 godina

"Ipak, Chevorlet neće potpuno nestati sa evropskog tržišta, s obzirom da će pojednini modeli, kao što je Corvette (a možda i Camaro), koji nisu konkurencija Opelu i za kojima postoji interesovanje među probranom, ali imućnom klijentelom, biti i dalje u ponudi."

Izuzetno cenim Corvette, ali reci da je ona (a pogotovo Camaro) za probranu i imucnu klijentelu je smesno. Ona je po ceni verovatno najjeftiniji automobil iz svog segmenta (ali pruza mnogo za taj novac) i u glavnim je kupuje srednji sloj drustva koji ne moze da priusti sebi nesto skuplje.

jjnhl68

pre 10 godina

@mf
Chevrolet modeli za Evropu se iskljucivo sklapaju u Juznoj Koreji.
U Rusiji postoji nekoliko fabrika, ali su za lokalno trziste. Medju njima ima cak I starih Daewoo-a, ali to nema ama bas nikakve veze sa Evropskom Chevrolet filijalom. Zaista se informisite pre davanja komentara. Svratite do nekog salona i procitajte brojeve sasije, prvo slovo uvek oznacava zemlju porekla...

mf

pre 10 godina

@indijanac
da malo pratiš auto industriju znao bi da se ševrolet za evropu i ne sklapa u koreji već u poljskoj, ukrajini, turskoj bilo ga je i na severu afrike(sad nisam siguran)

sasa

pre 10 godina

@mf

prijatelju,
onda svakako znas zasto broj sasije kod cehrolet avea, sparka ili nekog drugog Chevrolet vozila pocinje na slovo K?
U Srbiji sve znaju o kolima i fudbalu.
onda verovatno znas zasto se chevrolet vozila proizvedena u poljskoj uvoze preko luka u sloveniji i albaniji?

steve

pre 10 godina

to sto si napisao je smeno. ti automobili koriste stare opel motore i ostalo, tako da ti je opel krsh sa tim istim sto imas - bas smeno. opel je, kao i svaki proizvodjac imao lose periode, ali od insignije, automobili su im odlicni

chevy

pre 10 godina

@mf
Cruze ne mora da bude sa "repicem", ima i bez... :) ali očigledno nisi gledao Cruze hatchback. Da ceed ide bolje, ide definitivno ali moraš da uzmeš u okolnosti da je Cruze HB skoro 150kg teži, ima manje KS, i duži je oko 20cm od Ceed,a i počeo je da se proizvodi 3 godine ranije od novog Ceed-a pa je samim i logično da će posle tri godine biti naprednija tehnologija u Ceed-u. Cena Cruze-a sa 1.6 motorom je dosta manja (11.790)u odnosu na Kiu sa 1.6 motorom (14.440), a izgleda postoji velika razlika u ceni, koja je oko 2.500 veća za manji auto. Vredi li to platiti za auto srenje klase u Srbiji? Ne, mislim da ne vredi. Za te pare, može se kupiti mnogo bolje. :)

mf

pre 10 godina

@chevy
a zasto kruz ne moze da se poredi sa ceed jel zato sto ima onaj repic pozadi pa mislis da je u visoj klasi od pomenutog, rekoh provozaj novi ceed 1.6 benzin i kruz 1.6...covece to je nebo i zemlja...kruz ubrzava otprilike kao korsa 1.2, ona stara!

pera

pre 10 godina

Mala paralela: cena Corse kreće od oko 9600e, a Aveo od 11500. Nova Astra od 15500e, Cruze isto 15500. Insignia 20800e, a Malibu 28000! Taj Chevrolet umesto da bude jeftiniji GMov brend ispade skuplji od Opela. Naravno da nije konkurentan!

mf

pre 10 godina

@Steta, pogotovo za Cruze, odlican auto, ja sam ga planirao za sledeci auto, ubedljivo najlepsi u klasi, lepsi i od ceed-a i i-30. Ali, ajde da sacekamo, mozda i ne bude kao sto pise u tekstu.
(Dragan, 6. decembar 2013 16:46)

ne znam da li si vozio novog ceed i cruz, ako nisi provozaj, novi ceed, pro ceed je svetlosnu godinu ispred cruza, jedino po cemu mogu da se porede je cena ali mogo bolji auto dobijas ako se odlucis za ceed

Lala

pre 10 godina

Dakle, piše da se povlače iz Evrope a ne iz Srbije. Jako će se potresti što mi nećemo gledati Insigniu nego Oktaviju, evo već plaču zbog pada prodaje Opela u Srbiji.

pera

pre 10 godina

Mala paralela: cena Corse kreće od oko 9600e, a Aveo od 11500. Nova Astra od 15500e, Cruze isto 15500. Insignia 20800e, a Malibu 28000! Taj Chevrolet umesto da bude jeftiniji GMov brend ispade skuplji od Opela. Naravno da nije konkurentan!

maki

pre 10 godina

Nikada nisam cuo vecu glupost vezanu za auto industriju.
To je kao kada bi se KIA se povukla u korist Hyundai-a ili ne daj boze Skoda u korist VW-a.
Mislim da im to nikako nece pomoci u boljim rezulatima prodaje OPEL-,vec ce sada vec bivsi potencijalni kupci automobila Chevrolet se okrenuti gore pomenutim azijskim brendovima.
Zivi bili pa videli.

mf

pre 10 godina

@indijanac
da malo pratiš auto industriju znao bi da se ševrolet za evropu i ne sklapa u koreji već u poljskoj, ukrajini, turskoj bilo ga je i na severu afrike(sad nisam siguran)

mf

pre 10 godina

@Steta, pogotovo za Cruze, odlican auto, ja sam ga planirao za sledeci auto, ubedljivo najlepsi u klasi, lepsi i od ceed-a i i-30. Ali, ajde da sacekamo, mozda i ne bude kao sto pise u tekstu.
(Dragan, 6. decembar 2013 16:46)

ne znam da li si vozio novog ceed i cruz, ako nisi provozaj, novi ceed, pro ceed je svetlosnu godinu ispred cruza, jedino po cemu mogu da se porede je cena ali mogo bolji auto dobijas ako se odlucis za ceed

stingray

pre 10 godina

"Ipak, Chevorlet neće potpuno nestati sa evropskog tržišta, s obzirom da će pojednini modeli, kao što je Corvette (a možda i Camaro), koji nisu konkurencija Opelu i za kojima postoji interesovanje među probranom, ali imućnom klijentelom, biti i dalje u ponudi."

Izuzetno cenim Corvette, ali reci da je ona (a pogotovo Camaro) za probranu i imucnu klijentelu je smesno. Ona je po ceni verovatno najjeftiniji automobil iz svog segmenta (ali pruza mnogo za taj novac) i u glavnim je kupuje srednji sloj drustva koji ne moze da priusti sebi nesto skuplje.

Dragan

pre 10 godina

Steta, pogotovo za Cruze, odlican auto, ja sam ga planirao za sledeci auto, ubedljivo najlepsi u klasi, lepsi i od ceed-a i i-30. Ali, ajde da sacekamo, mozda i ne bude kao sto pise u tekstu.

htc

pre 10 godina

E svasta. Svi osim Opela i premium modela(koji su u nekom drugom svetu) ce imati koristi.Aveo,Spark,Cruze su dobro prodavani modeli.Kad nema cruze necu gledati Insigniu koja je 5000e skuplja nego Octaviu,Fluence,i40...

mf

pre 10 godina

@chevy
a zasto kruz ne moze da se poredi sa ceed jel zato sto ima onaj repic pozadi pa mislis da je u visoj klasi od pomenutog, rekoh provozaj novi ceed 1.6 benzin i kruz 1.6...covece to je nebo i zemlja...kruz ubrzava otprilike kao korsa 1.2, ona stara!

zoran

pre 10 godina

Chevrolet cruze je nadmasio opelove modele u svakom smislu,sjajan auto i potpuno neshvatljivo zasto taj model ne ostaje na evropskom trzistu?!

Dulex

pre 10 godina

Chevrolet ima prednost nad Opelom zbog cijene, ne razumijem kojom logikom se oni vode da ako maknu jeftiniji auto, kupovat ćemo skuplji, a opet njihov!? Nema šanse, da stvar bude zanimljivija ja sada ne bi uzeo Chevroleta, a bio mi je među top autima o kojima sam razmišljao. Ne bi ga uzeo jer odlaze, tko zna kako će biti sa servisranjem, tko će htjeti uopće kupiti takav polovan auto... Ma Ameri ko Ameri...

steve

pre 10 godina

to sto si napisao je smeno. ti automobili koriste stare opel motore i ostalo, tako da ti je opel krsh sa tim istim sto imas - bas smeno. opel je, kao i svaki proizvodjac imao lose periode, ali od insignije, automobili su im odlicni

MunzeLjux.

pre 10 godina

Zaista glupa odluka.Logicno je da se lomite izmedju WV i SKODE ili SEATA.ili nekog jeftinog RENAULTA i DACIJE,ali ako birate jeftiniji brend od OPELA onda je spektar kompromisa mnogo siri,pa ce kupci CHEVROLETA umesto te marke kupovati nekog drugog Korejanca.

Nemanja

pre 10 godina

GM verovatno ima neku računicu kada radi takav drastični potez, ali ipak ne zvuči baš najlogičnije. Chevrolet modeli su jeftiniji od usporedivih Opela i ne znam baš da su prevelika konkurencija jedni drugima. Ovako umesto da skupljaju kupce jeftinijih auta dobiće samo to da će se oni preliti na Škodu, Kiu, Hyundai itd., teško da će značajniji broj kupaca zbog nedostatka Chevroleta kupiti baš Opel.
Ne znam, takve firmme imaju svoje proračune, studije i računice pa valjda znaju šta rade i imaju svoje razloge, ali na prvu ne zvuči najlogičnije i najmudrije, pokloniće svoje kupce konkurenciji.

Za 5, 6 godina kada vide da su pogrešili i dođe im nova uprava, htet će da vrate Chevy u Evropu, a tada će to biti mnogo teže i skuplje.

indijanac

pre 10 godina

Jedan od razloga za povlacenje Chevroleta je i taj sto se povecala cena rada u Koreji pa GM- u nije bas jeftino da tamo sastavlja kola.

ajk

pre 10 godina

za chevy vlasnika, nema potrebe za strah oko servisiranja. ovlasceni opel servisi ce kao i sada pokrivati chevrolet modele. gm zeli da vise forsira opel brand, a opel ponuda ce verovatno biti veca i sa vecim rasponom cena, pa ce sigurno biti jeftinih modela koji ce zameniti ono sto chevrolet nudi.

Pera

pre 10 godina

Oni se povlace ne toliko zbog Opela vec zato sto su imali ispod 1% trzisnog udela u Evropi ove godine a troskovi su mnogo veci od zarade. Drugo, razlika u ceni u odnosu na Opel nije vise kao pre 2010, mozda 1000 ili 2000evra i to je to. Npr novi Aveo 1.3 cdti za motorom iz Corse kosta 13000, sto i nije bas jeftino. Trax kosta isto koliko i Mokka itd. Nije kvalitet bas kao u Opela ali je mehanika identicna.Cak im ni 5 godina garancije nije pomoglo da imaju prodaju, zato se i povlace. Sto se tice servisiranja, tu se nista ne menja, jedino je pitanje za koliko ce para sadasnji vlasnici tih modela moci da ih prodaju za par godina ako svi znaju da se Chevy vise nece prodavati ovde...

vasa

pre 10 godina

Imam Chevrolet Cruze-a sa kojim sam super zadovoljan ali kad dođe vreme za zamenu verovatno neću gledati Opela nego neku Kia-u ili Škodu. Ne zato što sam iznenađen i uvređen već zato što Opel traži više para za manje-više isto. Jedino ako spuste Opel-u cene, ovaj potez bi počeo da ima neki smisao.

Dejan L

pre 10 godina

Kada je Daewoo dobio leptir mašnu (ime Ševrolet), tada su ga najavili kao marku koja treba da konkuriše Fijatu, Škodi, Hyundiju i Kiji.
Ali nešto je tu pošlo naopako. Šta? Pojava Dačije? Ne, imali smo mi i Ladu po niskoj ceni, ali opet Chevrolet nije uspeo. U bivšim zemljama SSSR-a sklapa se i dalje Daewoo Lanos sedan, model iz 1998.

Vladimir

pre 10 godina

Ovo je pocetak pada GM.Kakav je to proizvodjac koji je prinudjen da povlaci jednu marku koja nije losa ? Gledaju da manje rade a vise zaradjuju.Losa im racunica.

sasa

pre 10 godina

@mf

prijatelju,
onda svakako znas zasto broj sasije kod cehrolet avea, sparka ili nekog drugog Chevrolet vozila pocinje na slovo K?
U Srbiji sve znaju o kolima i fudbalu.
onda verovatno znas zasto se chevrolet vozila proizvedena u poljskoj uvoze preko luka u sloveniji i albaniji?

Vozač

pre 10 godina

Ovo je neverovatno, povući jedan Kruz, najjeftiniju limuzinu c segmenta, automobil koji košta manje od 12.000 evra a ima 1.6 motor i svu potrebnu opremu, i cenu radnog sata od samo 1800 dinara u servisu.Ja sigurno umesto njega neću uzeti Astru sedan 1.4 od 15.000,a ni Oktaviju 1.2 za 12.800.

sasa

pre 10 godina

kupio san novog avea, sedan verziju, stari model 2011. za 7560eura.
cene seriva: 11000 rsd i 9500 rsd (sa zamenom ulja menjaca). cena plocica 6500 rsd, sa radom.
da li ima povoljnija varijanta? skoda, dacia, itd.?
potrosnja, otvoreno 4.5-5.3-6.5l/100km, u zavisnosti od nacina i voznje, grad 7.0 do 8.0 l/100km.
ja sam prezadovoljan, da li moze trenutno da se kupi neka bolja kombinacija?
sto se tice opela, sigurno nikada, ali nikada necu kupiti niti jedan model, imam previse losih iskustava. najobicniji krsevi.
gm pravi veliku gresku

Radovan8

pre 10 godina

Menadžeri su posebna sorta ljudi.
Oni samo gledaju trendove rasta, stagnacije ili pada prodaje, jer od toga zavisi njegova profesionalna karijera i život: živ, otpisan ili mrtav. I ništa ga drugo ne interesuje u životu jer će ga akcionari ili nagraditi ili linčovati.
Uspeh na tržištu zavisi od broja potrošača na nekoj teritoriji i njihove kupovne moći. Sve ostalo je nebitno ako nema rasta prodaje.
A trendovi rasta prodaje su dvocifreni i to samo u Kini (21%) i u USA (15%), dok je Evropa u minusu. U Evropi se dobro drže samo Engleska, Rusija i Nemačka. I svi odoše u Kinu.
Sve je to lepo i uvijeno rekao menadzer.
Ali džaba sve (nove marke, novi tipovi, preklapanje modela nije slučajno već da se maksimalno raširi ponuda) kada narod nema puno para za njihove precenjene automobile.

BK

pre 10 godina

Velika je steta sto se ovaj brend povlaci iz Evrope. Vlasnik sam vec dve generacije tih automobila i pokazali su se veoma pouzdani i jednostavni za odrzavanje. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da bih kupio neki Opel koji je mnogo skuplji, tezi za odrzavanje itd. Greska koju cini GM ubrzo ce se ispoljiti u jos brzem propadanju Opela jer ne verujem da ce se bivsi vlasnici Chevroleta opredeliti za kupovinu novog Opela. To su sasvim drugaciji auti i po dizajnu i kvalitetu i ponudi. Pozivam sve vlasnike Chevroleta a ima ih dosta da se prikljuce forumu Chevrolet-Srbija koji broji oko 650 clanova radi razmene misljenja.

u7

pre 10 godina

GM je uvek imao najvec haos po pitanju brendiranja. Gomila brendova, isti auto se prodaje pod razlicitim imenom, razliciti automobili pod istim imenom.

jjnhl68

pre 10 godina

@mf
Chevrolet modeli za Evropu se iskljucivo sklapaju u Juznoj Koreji.
U Rusiji postoji nekoliko fabrika, ali su za lokalno trziste. Medju njima ima cak I starih Daewoo-a, ali to nema ama bas nikakve veze sa Evropskom Chevrolet filijalom. Zaista se informisite pre davanja komentara. Svratite do nekog salona i procitajte brojeve sasije, prvo slovo uvek oznacava zemlju porekla...

Mačak

pre 10 godina

"Mala paralela: cena Corse kreće od oko 9600e, a Aveo od 11500. Nova Astra od 15500e, Cruze isto 15500. Insignia 20800e, a Malibu 28000! Taj Chevrolet umesto da bude jeftiniji GMov brend ispade skuplji od Opela. Naravno da nije konkurentan!
(pera, 06. decembar 2013 22:29)"

Nešto nisi dobro vidio.
Cruze košta u full opremi 15000 sa 2.0cdti, dok Astra sa osnovnom opremom i sa benzincem, ili 1.3cdti.

chevy

pre 10 godina

Koliko komentara koji nemaju veze sa Chevroletom... Da razjasnimo, Chevrolet se za Evropu proizvodi u Južnoj Koreji, bila je jedna serija Avea limuzine iz Poljske ali se to vrlo brzo ugasilo i sve se vratilo u Koreju. Poredite Cruze sa i30, ceed i pro ceed koji uopšte nisu u istoj klasi, cenovno da ali po svemu ostalom ne. Cruze možete porediti sa: vw jetta, hyundai elantra, skoda octavia, ford focus, opel astra, toyota corolla, mitshubishi lancer, mazda 3, honda civic. I tek kada ga uporedite sa navedenima možete videti pravu sliku o odnosu cena-kvalitet. Takođe pogledajte i cene održavanja svih modela pa ćete imati pravu sliku o vrednosti vozila. Samo da napomenem da je cena prvog servisa Cruze-a 85€, a za 5 godina održavanja je oko 600€ a kod navedenih modela daleko viša. Najveca greska GM-a je marketing, koji je zakasnio sa svojim informacijama jer Chevrolet od 2009 godine ima mnogo bolje automobile nego ranije, a potencijalni kupci nisu na vreme obavesteni o prednostima i pravoj vrednosti vozila i to je posledica lošeg rezultata i povlačenja iz Evrope.

chevy

pre 10 godina

@mf
Cruze ne mora da bude sa "repicem", ima i bez... :) ali očigledno nisi gledao Cruze hatchback. Da ceed ide bolje, ide definitivno ali moraš da uzmeš u okolnosti da je Cruze HB skoro 150kg teži, ima manje KS, i duži je oko 20cm od Ceed,a i počeo je da se proizvodi 3 godine ranije od novog Ceed-a pa je samim i logično da će posle tri godine biti naprednija tehnologija u Ceed-u. Cena Cruze-a sa 1.6 motorom je dosta manja (11.790)u odnosu na Kiu sa 1.6 motorom (14.440), a izgleda postoji velika razlika u ceni, koja je oko 2.500 veća za manji auto. Vredi li to platiti za auto srenje klase u Srbiji? Ne, mislim da ne vredi. Za te pare, može se kupiti mnogo bolje. :)