Petak, 29.11.2013.

13:57

CyanogenMod aplikacija uklonjena iz PlayStorea

Izvor: B92

CyanogenMod aplikacija uklonjena iz PlayStorea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

MisterZ

pre 10 godina

Cyanogenmod je izuzetno dobar i za razliku od Shtock ROM-a ne spijunira vas telefon, brze radi, oplemenjuje telefon novim opcijama koje u fabrickom softweru ne postoje, takodje daje i najnoviju verziju updejta za vas telefon. Ja sam u galaxy ace imao 2.3.6 android ali sam sa instalacijom Cyanogen moda dobio 4.1.2 verziju, instalirao sam skriptu za RAM memoriju i Internal storage pa bukvalno sada na telefonu imam 4GB internu memoriju i 100MB raspolozivog RAM-a. Fabricka memorija Ace-a je 160MB za programe RAM jedva bio slobodan 30MB. Sada imam 4GB i mogu da instaliram 500 aplikacija zahvaljujuci Cyanogenu sto mi dozvolio da memorijsku karticu i telefon usaglasim na taj nacin. Aparat bugvalno transformise i pretvara u vredno parce tehnologije iako je zastareo, vraca smisao uredjaju!

Rango

pre 10 godina

CyanogenMod rom treba znati podesiti, ne samo instalirati - npr. izuzetno važne opcije poput Virtual memory heap mogu totalno blokirati ili oživiti uređaj, zavisno od toga kako su podešene, a podešavanje za svaki uređaj je drugacije. Znači, ako ste probali CM i kažete da je bagovao - niste ga znali podesiti!!

Vladimir

pre 10 godina

Ajde sada pljuvaci Ms-a kojih je ovde i vise nego sto normalna jedinka moze da podnese da daju izjavu o njihovom no-evil drugu.

djifs

pre 10 godina

custom ROM je nekada i losa opcija...u mom slučaju na galaxy note i TW okruženje se dosta gubi od oficijalnih aplikacija do s pen gestures.. Samsung ima dosta korisnih aplikacija ali rade samo u TW okruženju i instalacijom CM Roma nemoguće ih je instalirati opet već tražiti razne zamene..druga stvar je recimo s pen i screenshot olovkom,ali i dosta toga... cm je zaglibio dosta ,većina novih romova je bazirana bas na Cm Romu...

Pink Floyd

pre 10 godina

Imam Galaxy Note. Cujem pre neki dan da Samsung nece dalje updatovati od 4.1.2. Lepo uzmem telefon, root, CWM Recovery, CyanogenMod 10.1 (Android 4.2.2). Radi kao podmazan. Preporucujem svakome.

Sent from my Samsung Galaxy Note (CyanogenMod 10.1).

axe

pre 10 godina

najiskrenije...xperia-U stock rom ima trajanje baterije (nornalno koriscenje) ok jedva 14h. dok CM9 rom gura cak i po 3 dana bez problema.da ne pricamo o mogucnostima koje mi cm daje(teme,posebni driveri za sliku i zvuk...) Svakome ko ima makar malo habrosti da se upusta u modovanje bih preporucio.samo citajte dobro uputstva.

Che

pre 10 godina

CM je glupost. probao, bezveze. pun bagova, nepotrebnih opcija, nabacanih funkcija, nepregledan.... dobro je što su ga skinuli.
(anonimus, 30. novembar 2013 02:45)

da bi imao upodrebljiv cyanogen, moras da nadjes prvo verziju tog roma za svoj model telefona, a ima ih na desetine, a ako je do sada milionima bio dobar i ako se proizvodjaci zvanicno odlucuju i angazuju CM, ocigledno je glupost na drugoj strani....

djurica

pre 10 godina

Koristim najnoviji stable cm za samsung s2 i telefon jednostavno leti . Ko ima stariji telefon ako moze da stavi nove cm verzije obavezno . Razlika je nebo i zemlja . Mislio sam da prodam moj s2 er vec zastareva i baguje mi android ali posle ovoga ni ne pomisljam na nesto slicno . Dobijate pure android google expirience i potpunu kontrolu nad telefonom .

MaksaMax

pre 10 godina

Vlasnike telefona dvocipnog ili cetvorocipnog sa giga rama i androidom od 4.x zaista ukoliko nisu advance korisnici ne razumem da svoj telefon diraju sistemski. (samo root je ok ukoliko ima potrebe zbog aplikacije a ne mode) Za stare telefone sa mini memorijom i starim sistemima, CM je sasvim druga prica, jer mob menja iz 'korena' i ta razlika u fluentnosti se oseca. A to kakav je google dovoljno govori ovaj potez. Na zalost jos ne postoji adekvatna zamena za play, koja ne zadire u privatnost. Pokusao sam bez, i neke varijante amazon i drugo ali na kraju ipak sam morao staviti google paket na cm...

EU Citizen

pre 10 godina

Imam CM instaliran na "trećoj rezervi", :) jednom starom HTC Leo kršu koji je, doduše, što se mene tiče, možda i najduže od svih telefona koje znam, više od dve godine, nosio titulu najboljeg telefona svih vremena. Radi se o NexusHD2 CM10.2 JellyBean romu, to jest, jednoj vrsti hibrida, koja, međutim, odlično radi i od nekoliko godina starog top-end telefona pravi nešto što bi, da mi je tako nešto potrebno, u suštini moglo da radi sve što radi neki aktuelni telefon srednje klase. Kako mi nije potrebno, uglavnom skuplja prašinu po fiokama, ali na osnovu tog relativno ograničenog iskustva, moje mišljenje o CM-u je poprilično pozitivno, iako na prvom telefonu, koji je poslednjih godinu dana Note 2, s obzirom da mi se TouchWiz oduvek prilično sviđao (iako znam da će zbog toga mnogi misliti da imam perverzan ukus :) a i telefon ima dosta specijalnog hardvera i funkcija, koristim originalni stock rom, rutovan pa zatim ručno očišćen od 95% Samsungovog i Googleovog bloatwarea i optimizovan, i to takođe, TouchWiz ili ne, na Note 2 hardveru radi kao raketa :))

kum

pre 10 godina

Pametnjakovići koji govore da je rootovanje nepotrebno bolje neka ćute. To govore jer ni ne znaju šta je to. Rootovanjem dobijate potpunu kontrolu nad telefonom, aplikacijama otključavate pristup zaštićenom sistemu fajlova, potpunu kontrolu sistema i samim tim dobijate bezbroj novih mogućnosti na telefonu. Npr: aplikacija za snimanje razgovora da bi snimala kvalitetno kompletnu telefonsku liniju a ne samo stream na zvučniku mora da ima root pristup.

Još važnije, na mom Htc Sensation mučio sam se sa slabom Ram memorijom, instalirao Ram expander i napravio swap Ram memorije na 2 Gb, digao frekvenciju procesora telefona na 1.8 GHz i dobio mašinu nalik kompjuteru po performansama. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez rootovanja.

nekoizmase

pre 10 godina

Znam dosta ljudi koji tvrde da "svako treba da rootuje svoj android telefon".
A kada zaista udjes sa njima u pricu o tome, i ne mogu da dajubneke realne argumente osim onih sto su procitali na netu.
Ja sam Android programer, vec 4godine se bavim time. Rootovao sam telefon iz radoznalosti, ali u svakodnevnom radu koristim ne-rootovani.
Super je rootovati telefon ako ti to zaista treba, a to raditi iz mode zato sto zelis da izigravas "hakera" kako bi drugima solio pamet - onda batali.
(n00b, 29. novembar 2013 17:26)

da se razumemo, samo rootovanje telefona je ustvari dobijanje administratorskih privilegija na Linux operativnom sistemu koji se nalazi ispod android java okruzenja i prilicno je bezopasno. To sto se najcesce koristi da bi se doslo do mogucnosti instalacije custom roma je vec druga prica. Ja sam rootovao moj Nexus 7 i to sa opravdanim razlogom, da bih dobio usb otg. Na njemu je i dalje stock rom.

david ns

pre 10 godina

Ne valja ako nije rutovan. Treba da insistiramo da nam se dozvoli administrativna dozvola bez raznih hakovanja. Zašto ne mogu da uklonim unapred instalirane aplikacije? moj matori alcatel je non stop imao problema sa memorijom. Iskopao sam xda forum,našao objašnjenja,potrebne drajvere, rutovao fon i instalirao neku verziju. Nisam inžinjer nego medicinar i više mi je trebalo hrabrosti nego što je to komplikovana procedura. Obrisao sam facebook,shazam,...instalirao sam link2sd i manje više sve linkovao na karticu. Sad fon radi kako valja,a ako malo uspori (ipak je mator i ima slabiju konfiguraciju) obrišem keš memoriju (link2 sve može) i opet je ok.

Ojha

pre 10 godina

Ma CM u stvari gazi za malo starije modele telefona. Ovako za nove flagship telefone nema smisla. Ali zato na nekom starijem modelu mogu mnogo novije verzije androida da se instaliraju. A ovaj kralj sto baronise ovde za sms backdoor mogu da kazem samo WOW.

mick

pre 10 godina

ako vec pricamo o rutovanju, zar nije dovoljan razlog za rut titanium bekap i xposet framework? plus naravno ubacivanje custom romova ili baziranih na stock ili cm. svaki custom rom baziran na stock ce raditi bolje nego stock rom... #fact a vi sto se plasite garancije treba da znate da kako postoji rut tako postoji i anrut...

E4GLE

pre 10 godina

@nebojsa
Ukoliko instaliras pogresan ROM na svoj android uredjaj ili instalacija krene naopako, telefon ne moze crknuti.
najcesci scenario koji se desi je da telefon "ispadne" iz bootloop-a, a za to se onda kaze da je telefon brikovan, i prilikom ukljucivanja android telefona on samo zaledi na logotipu ROM-a.

k

pre 10 godina

@uf Ja imam CM skoro dve gosine i prilično sam zadovoljan. Npr, na samsung galaxy s1 (stari prvi sgs) mogu da stavim firmiran 2.3.6 ako se sećam, i uvek secka telefon, a pogotovu aplikacije traže android 4+ (ja kpristim i Autocad, i sl. programe). Sa CM telefon radi brže od SGS3 u realnom radu, upoređivao sam sa mojim šefom koji ima sgs3,i moj je tečniji, jedino što pri zahtevnim prpgramima on bolke radi zbog procesora.

Zatim, omogući ti da povećaš internu memoriju telefona tako da ti nikada ne izbacuje ona upozorenje tipa there is no more space.

Noviji programi zahtevaju 4+.

To su moji razlozi za CM tj. custom/kuvani rom.

Izvinjavam se na greškama, pola sest je ujutru, a ja sam se upravo vratio iz provoda i mrzi me da ispravljam pravopis :-)

ceda

pre 10 godina

Realno Cyanogen nije potreban samo vlasnicima nexus uredjaja, svi ostali telefoni dobiju mnogo bolje performanse i zivlji softver. Moj telefon (g 300) bi sad bio za djubre bukvalno na stock romu, izasao je zvanicni update na 4.0 i telefon je jezivo lose radio. Zahvaljujuci CM i daljr radi sasvim pristojno i toplo preporucujem vlasnicima slabijih telefona da ubace Cyanogen, ako nisu vesti sa instalavijom neka im neko drugi to odradi, svakako ce produziti zivotni vek svog uredjaja. Pozdrav

Realan tip

pre 10 godina

Koristio CM, radi to sve lepo i extra, ali fali tu nesto, fali Sense, taj izgled Androida smori za 3 dana, pa sam vratio na fabricki. Sense 5 zakon! Nema laga, nema kocenja, probajte pa cete se i sami uveriti.

one man team work

pre 10 godina

i ja nisam bio preterano zadovoljan sa CM na S2. isprobao sam sve moguće i nemoguće romove. na kraju sam instalirao root box verzija 4.2.2 i došao do zaključka da nema boljeg roma za ovaj telefon. avaj, i root box je ustvari prerađeni CM, tako da opet se vraćamo na temu. neko u komentarima pita koje su prednosti rutovanog telefona. u principu ako imate vrhunski android uređaj sa zvaničnim apdejtom na neku od najnovijih verzija os-a, i nema neke potrebe za rutovanjem. ali ako imate uređaj iz srednje i niže klase, prednosti su brojne. možete izvršiti particionisanje sd kartice i time povećati prostor za instaliranje aplikacija, ili povećati radni takt procesora. tu je i mogućnost instaliranja najnovije verzije os-a, a zna se da ažuriranje sistema kasni za jeftinije uređaje, ako ga uopšte i bude. pa titanium bekap, pa klokvork mod, i još mnogo toga, da ne dužim. elem, nije bitno što je aplikacija sklonjena sa plej prodavnice. zna se gde svako iole ozbiljan ide kad hoće da ubaci neki kuvani rom, tri slova XDA. a google neka se stidi, jer postaju zli. molim da mi se objavi komentar, ne zato što mislim da sam nešto pametno napisao, već zato što se namučih kuckajući :-)

Rango

pre 10 godina

CyanogenMod je fantastičan, posebno za starije uređaje, jer nudi novu i bolje optimizovanu verziju androida. Opcije koje nudi CyanogenMod odmah po default-u (po uključivanju), uvijek su me fascinirale. Sa njim sa preporodio svoj prastari Huawei Sonic....

немавезе

pre 10 godina

„Samo root-ovanje (ne postoji bolji izraz) takođe donosi prednosti. Primjera radi, aplikacija Link2SD omogućava prebacivanje svih programa iz telefonske memorije na posebnu particiju na SD kartici.“
(Germanac, 29. novembar 2013 18:30)
То важи само за старе уређаје на којима је издање Андроида старије од 2.3. Новији уређаји са Андроидом већ имају могућност преноса прграма на СД картицу, па је тај неслободан власнички програм „Link2SD“ савршено непотребан, као и рутовање само због тога.

Magomed

pre 10 godina

Ko je do sada radio fles taj i dalje zna, ko nije, nek nauci. Ako nece da nauci, plati da drugi uradi. Uglavnom, da nije Cyanogena blagoslovenog, svi "ne Googlovi" mobovi bi bili pure shit! Evo i S3, stock rom, uzas zivi, bljutavilo. Cyanogen ga ucini brzim sto puta.

uf

pre 10 godina

toliko znalaca medj komentatorima, sve prsti od tona iskustva i znanja,a niko da mi odgovori u kratko koje su prednosti cijanogen moda.

Bandza

pre 10 godina

Imam Cynogen Mod na Galaxyu S plus i radio je perfektno dok od jednom nije hteo da se upali niti da reaguje na punjac...odneo sam ga u servis.gde sam se pozvao na garanciju...naravno odbili su me zbog cm i konstatovali da treba cela ploca da se menja koja kosta 15000 dinara...tako iznerviran sam otisao do prvog servisa mobilnih telefona i trazio da mi zamene bateriju i usb konektor sto me je kostalo 2000 dinara...eno ga radi kao svajcarski sat...poenta price je da je jedini problem sto ne moze da se vrati fabricki softver zarad garancije kad fon rikne nacisto.

McMurphy

pre 10 godina

Postoje aplikacije koje ne mozes da instaliras, a da telefon nije rutovan. Drugi razlog je to sto zelim da koristim najnoviji android. Instalacijom CM-a dobio sam 4.3.1. Gomila ljudi imaju stari telefon, sa andoridom 2.2 npr...a nisu ni svesni da instalacijom nekog drugog roma njihov telefon moze mnogo bolje da radi.

Zurkolomac

pre 10 godina

Dok sam imao Galaxy S2 dva puta sam isprobao CM i svaki put brdo toga nije radilo. Najbolje resenje je neki kuvani rom baziran na stock romu koji u sebi ima usadjen Aroma-installer koji omogucava deaktivaciju svih bloatware aplikacija. Preko toga se instalira po potrebi neki rutovani kernel i u rukama imate android-raketu...

Germanac

pre 10 godina

Potez koji u najmanju ruku zavrijeđuje čuđenje.
Inače, onima koji su spremni da žrtvuju garanciju, CM Installer nije neophodan. U zavisnosti od modela telefona i odabranog rom-a instalacija može da prođe praktično bezbolno a donosi mnogo.
Samo root-ovanje (ne postoji bolji izraz) takođe donosi prednosti. Primjera radi, aplikacija Link2SD omogućava prebacivanje svih programa iz telefonske memorije na posebnu particiju na SD kartici. Zgodno za sve nas sa jeftinim telefonima i uvijek premalo interne memorije.
I za kraj... Originalni, stock rom, uvijek može da se vrati čime se vraća i garancija.

Che

pre 10 godina

Nikad nisam ni koristio ovaj instaler, saznao sam da postoji tek sad kad je sklonjen.xD
Uvek sam instalirao romove npr preko cwm-a.

Ali lepo je sto su napravili nesto za korisnike koji su manje vesti sa instalacijama.Ubedljivo najbolji modovi dolaze iz Cijana.

...

pre 10 godina

@n00b stari htc wildfire koji mi je i dalje jedini telefon sam rutovao da bih uz CM imao gingerbread, i da bih mu bednih 170 mb interne memorije proširio na nešto preko 300, što mi mnogo znači. S druge strane, Nexus 7 sam rutovao samo zbog podrške za usb otg, da je radilo i inače ne bi bilo potrebe za rutom, i dalje koristim stock android (već 4.4). Hoću reći da se apsolutno slažem sa tobom, planiram da uzmem Nexus 4 i ne pada mi na pamet da ga rutujem jer ne vidim nikakvu realnu potrebu za tim.

Tech

pre 10 godina

ocekivan potez googla...koji me nece sprijeciti da ga instaliram negdje u buducnosti.
(pepe le tvor, 29. novembar 2013 14:07)
Zasto cekati,samo na guglu ukucaj cyanogen mod apk. :)

Goxy

pre 10 godina

Lako je pricati o CM za izvikane modele telefona. Inace... Pokretanje FM radija na mom od skoro bivsem telefonu: pokrenes bluetooth, pokrenes audio player, pokrenes fm radio, pa iskljucis audio player. A ima procedura i za iskljucivanje. Poenta: nije CM med i mleko. Bez drivera - nece to.

bavarac

pre 10 godina

Preko instalera sam instalirao CM i telefon je kocio i ledio pri svakim malo tezim radnjama. Vratio sam se na fabricki i radi vec 7 dana bez ikakvih problema... ne kazem da nije dobar, ali meni nije valjalo. Galaxy S3

TechnoSFRJ

pre 10 godina

Za ljude koji se ne razumeju puno u tehnologiju : Postoji caka sa sms-om kojim imas backdoor ulaz u svaki CM telefon na planeti zemlji, ja sam iz zezanja hakovao drugarov s3 , imao sam pristup svim podacima na njegovom telefonu plus sam mogao da kpristim njegovov broj za slanje poruka,pozive itd itd u prevodu android (bilo koji) - smeeeece ! Ne lazite ljude android fan boys, mozda radi dobro tj bolje od drugih androida ali je isto djubre kao i svaki...

n00b

pre 10 godina

Znam dosta ljudi koji tvrde da "svako treba da rootuje svoj android telefon".
A kada zaista udjes sa njima u pricu o tome, i ne mogu da dajubneke realne argumente osim onih sto su procitali na netu.
Ja sam Android programer, vec 4godine se bavim time. Rootovao sam telefon iz radoznalosti, ali u svakodnevnom radu koristim ne-rootovani.
Super je rootovati telefon ako ti to zaista treba, a to raditi iz mode zato sto zelis da izigravas "hakera" kako bi drugima solio pamet - onda batali.

Nebojša

pre 10 godina

Rutovan telefon daje gotovo beskrajne mogucnosti ali je imam telefon na ugovor i nemogu rizikovati da ostanem bez garancije a čuo sam da u retkim prilikama telefon može da crkne tokom postupka neznam dali je to tačno.

n00b

pre 10 godina

Znam dosta ljudi koji tvrde da "svako treba da rootuje svoj android telefon".
A kada zaista udjes sa njima u pricu o tome, i ne mogu da dajubneke realne argumente osim onih sto su procitali na netu.
Ja sam Android programer, vec 4godine se bavim time. Rootovao sam telefon iz radoznalosti, ali u svakodnevnom radu koristim ne-rootovani.
Super je rootovati telefon ako ti to zaista treba, a to raditi iz mode zato sto zelis da izigravas "hakera" kako bi drugima solio pamet - onda batali.

McMurphy

pre 10 godina

Postoje aplikacije koje ne mozes da instaliras, a da telefon nije rutovan. Drugi razlog je to sto zelim da koristim najnoviji android. Instalacijom CM-a dobio sam 4.3.1. Gomila ljudi imaju stari telefon, sa andoridom 2.2 npr...a nisu ni svesni da instalacijom nekog drugog roma njihov telefon moze mnogo bolje da radi.

Germanac

pre 10 godina

Potez koji u najmanju ruku zavrijeđuje čuđenje.
Inače, onima koji su spremni da žrtvuju garanciju, CM Installer nije neophodan. U zavisnosti od modela telefona i odabranog rom-a instalacija može da prođe praktično bezbolno a donosi mnogo.
Samo root-ovanje (ne postoji bolji izraz) takođe donosi prednosti. Primjera radi, aplikacija Link2SD omogućava prebacivanje svih programa iz telefonske memorije na posebnu particiju na SD kartici. Zgodno za sve nas sa jeftinim telefonima i uvijek premalo interne memorije.
I za kraj... Originalni, stock rom, uvijek može da se vrati čime se vraća i garancija.

Che

pre 10 godina

Nikad nisam ni koristio ovaj instaler, saznao sam da postoji tek sad kad je sklonjen.xD
Uvek sam instalirao romove npr preko cwm-a.

Ali lepo je sto su napravili nesto za korisnike koji su manje vesti sa instalacijama.Ubedljivo najbolji modovi dolaze iz Cijana.

Goxy

pre 10 godina

Lako je pricati o CM za izvikane modele telefona. Inace... Pokretanje FM radija na mom od skoro bivsem telefonu: pokrenes bluetooth, pokrenes audio player, pokrenes fm radio, pa iskljucis audio player. A ima procedura i za iskljucivanje. Poenta: nije CM med i mleko. Bez drivera - nece to.

Tech

pre 10 godina

ocekivan potez googla...koji me nece sprijeciti da ga instaliram negdje u buducnosti.
(pepe le tvor, 29. novembar 2013 14:07)
Zasto cekati,samo na guglu ukucaj cyanogen mod apk. :)

Nebojša

pre 10 godina

Rutovan telefon daje gotovo beskrajne mogucnosti ali je imam telefon na ugovor i nemogu rizikovati da ostanem bez garancije a čuo sam da u retkim prilikama telefon može da crkne tokom postupka neznam dali je to tačno.

bavarac

pre 10 godina

Preko instalera sam instalirao CM i telefon je kocio i ledio pri svakim malo tezim radnjama. Vratio sam se na fabricki i radi vec 7 dana bez ikakvih problema... ne kazem da nije dobar, ali meni nije valjalo. Galaxy S3

kum

pre 10 godina

Pametnjakovići koji govore da je rootovanje nepotrebno bolje neka ćute. To govore jer ni ne znaju šta je to. Rootovanjem dobijate potpunu kontrolu nad telefonom, aplikacijama otključavate pristup zaštićenom sistemu fajlova, potpunu kontrolu sistema i samim tim dobijate bezbroj novih mogućnosti na telefonu. Npr: aplikacija za snimanje razgovora da bi snimala kvalitetno kompletnu telefonsku liniju a ne samo stream na zvučniku mora da ima root pristup.

Još važnije, na mom Htc Sensation mučio sam se sa slabom Ram memorijom, instalirao Ram expander i napravio swap Ram memorije na 2 Gb, digao frekvenciju procesora telefona na 1.8 GHz i dobio mašinu nalik kompjuteru po performansama. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez rootovanja.

Che

pre 10 godina

CM je glupost. probao, bezveze. pun bagova, nepotrebnih opcija, nabacanih funkcija, nepregledan.... dobro je što su ga skinuli.
(anonimus, 30. novembar 2013 02:45)

da bi imao upodrebljiv cyanogen, moras da nadjes prvo verziju tog roma za svoj model telefona, a ima ih na desetine, a ako je do sada milionima bio dobar i ako se proizvodjaci zvanicno odlucuju i angazuju CM, ocigledno je glupost na drugoj strani....

nekoizmase

pre 10 godina

Znam dosta ljudi koji tvrde da "svako treba da rootuje svoj android telefon".
A kada zaista udjes sa njima u pricu o tome, i ne mogu da dajubneke realne argumente osim onih sto su procitali na netu.
Ja sam Android programer, vec 4godine se bavim time. Rootovao sam telefon iz radoznalosti, ali u svakodnevnom radu koristim ne-rootovani.
Super je rootovati telefon ako ti to zaista treba, a to raditi iz mode zato sto zelis da izigravas "hakera" kako bi drugima solio pamet - onda batali.
(n00b, 29. novembar 2013 17:26)

da se razumemo, samo rootovanje telefona je ustvari dobijanje administratorskih privilegija na Linux operativnom sistemu koji se nalazi ispod android java okruzenja i prilicno je bezopasno. To sto se najcesce koristi da bi se doslo do mogucnosti instalacije custom roma je vec druga prica. Ja sam rootovao moj Nexus 7 i to sa opravdanim razlogom, da bih dobio usb otg. Na njemu je i dalje stock rom.

...

pre 10 godina

@n00b stari htc wildfire koji mi je i dalje jedini telefon sam rutovao da bih uz CM imao gingerbread, i da bih mu bednih 170 mb interne memorije proširio na nešto preko 300, što mi mnogo znači. S druge strane, Nexus 7 sam rutovao samo zbog podrške za usb otg, da je radilo i inače ne bi bilo potrebe za rutom, i dalje koristim stock android (već 4.4). Hoću reći da se apsolutno slažem sa tobom, planiram da uzmem Nexus 4 i ne pada mi na pamet da ga rutujem jer ne vidim nikakvu realnu potrebu za tim.

Zurkolomac

pre 10 godina

Dok sam imao Galaxy S2 dva puta sam isprobao CM i svaki put brdo toga nije radilo. Najbolje resenje je neki kuvani rom baziran na stock romu koji u sebi ima usadjen Aroma-installer koji omogucava deaktivaciju svih bloatware aplikacija. Preko toga se instalira po potrebi neki rutovani kernel i u rukama imate android-raketu...

djurica

pre 10 godina

Koristim najnoviji stable cm za samsung s2 i telefon jednostavno leti . Ko ima stariji telefon ako moze da stavi nove cm verzije obavezno . Razlika je nebo i zemlja . Mislio sam da prodam moj s2 er vec zastareva i baguje mi android ali posle ovoga ni ne pomisljam na nesto slicno . Dobijate pure android google expirience i potpunu kontrolu nad telefonom .

axe

pre 10 godina

najiskrenije...xperia-U stock rom ima trajanje baterije (nornalno koriscenje) ok jedva 14h. dok CM9 rom gura cak i po 3 dana bez problema.da ne pricamo o mogucnostima koje mi cm daje(teme,posebni driveri za sliku i zvuk...) Svakome ko ima makar malo habrosti da se upusta u modovanje bih preporucio.samo citajte dobro uputstva.

MaksaMax

pre 10 godina

Vlasnike telefona dvocipnog ili cetvorocipnog sa giga rama i androidom od 4.x zaista ukoliko nisu advance korisnici ne razumem da svoj telefon diraju sistemski. (samo root je ok ukoliko ima potrebe zbog aplikacije a ne mode) Za stare telefone sa mini memorijom i starim sistemima, CM je sasvim druga prica, jer mob menja iz 'korena' i ta razlika u fluentnosti se oseca. A to kakav je google dovoljno govori ovaj potez. Na zalost jos ne postoji adekvatna zamena za play, koja ne zadire u privatnost. Pokusao sam bez, i neke varijante amazon i drugo ali na kraju ipak sam morao staviti google paket na cm...

TechnoSFRJ

pre 10 godina

Za ljude koji se ne razumeju puno u tehnologiju : Postoji caka sa sms-om kojim imas backdoor ulaz u svaki CM telefon na planeti zemlji, ja sam iz zezanja hakovao drugarov s3 , imao sam pristup svim podacima na njegovom telefonu plus sam mogao da kpristim njegovov broj za slanje poruka,pozive itd itd u prevodu android (bilo koji) - smeeeece ! Ne lazite ljude android fan boys, mozda radi dobro tj bolje od drugih androida ali je isto djubre kao i svaki...

Ojha

pre 10 godina

Ma CM u stvari gazi za malo starije modele telefona. Ovako za nove flagship telefone nema smisla. Ali zato na nekom starijem modelu mogu mnogo novije verzije androida da se instaliraju. A ovaj kralj sto baronise ovde za sms backdoor mogu da kazem samo WOW.

k

pre 10 godina

@uf Ja imam CM skoro dve gosine i prilično sam zadovoljan. Npr, na samsung galaxy s1 (stari prvi sgs) mogu da stavim firmiran 2.3.6 ako se sećam, i uvek secka telefon, a pogotovu aplikacije traže android 4+ (ja kpristim i Autocad, i sl. programe). Sa CM telefon radi brže od SGS3 u realnom radu, upoređivao sam sa mojim šefom koji ima sgs3,i moj je tečniji, jedino što pri zahtevnim prpgramima on bolke radi zbog procesora.

Zatim, omogući ti da povećaš internu memoriju telefona tako da ti nikada ne izbacuje ona upozorenje tipa there is no more space.

Noviji programi zahtevaju 4+.

To su moji razlozi za CM tj. custom/kuvani rom.

Izvinjavam se na greškama, pola sest je ujutru, a ja sam se upravo vratio iz provoda i mrzi me da ispravljam pravopis :-)

ceda

pre 10 godina

Realno Cyanogen nije potreban samo vlasnicima nexus uredjaja, svi ostali telefoni dobiju mnogo bolje performanse i zivlji softver. Moj telefon (g 300) bi sad bio za djubre bukvalno na stock romu, izasao je zvanicni update na 4.0 i telefon je jezivo lose radio. Zahvaljujuci CM i daljr radi sasvim pristojno i toplo preporucujem vlasnicima slabijih telefona da ubace Cyanogen, ako nisu vesti sa instalavijom neka im neko drugi to odradi, svakako ce produziti zivotni vek svog uredjaja. Pozdrav

EU Citizen

pre 10 godina

Imam CM instaliran na "trećoj rezervi", :) jednom starom HTC Leo kršu koji je, doduše, što se mene tiče, možda i najduže od svih telefona koje znam, više od dve godine, nosio titulu najboljeg telefona svih vremena. Radi se o NexusHD2 CM10.2 JellyBean romu, to jest, jednoj vrsti hibrida, koja, međutim, odlično radi i od nekoliko godina starog top-end telefona pravi nešto što bi, da mi je tako nešto potrebno, u suštini moglo da radi sve što radi neki aktuelni telefon srednje klase. Kako mi nije potrebno, uglavnom skuplja prašinu po fiokama, ali na osnovu tog relativno ograničenog iskustva, moje mišljenje o CM-u je poprilično pozitivno, iako na prvom telefonu, koji je poslednjih godinu dana Note 2, s obzirom da mi se TouchWiz oduvek prilično sviđao (iako znam da će zbog toga mnogi misliti da imam perverzan ukus :) a i telefon ima dosta specijalnog hardvera i funkcija, koristim originalni stock rom, rutovan pa zatim ručno očišćen od 95% Samsungovog i Googleovog bloatwarea i optimizovan, i to takođe, TouchWiz ili ne, na Note 2 hardveru radi kao raketa :))

david ns

pre 10 godina

Ne valja ako nije rutovan. Treba da insistiramo da nam se dozvoli administrativna dozvola bez raznih hakovanja. Zašto ne mogu da uklonim unapred instalirane aplikacije? moj matori alcatel je non stop imao problema sa memorijom. Iskopao sam xda forum,našao objašnjenja,potrebne drajvere, rutovao fon i instalirao neku verziju. Nisam inžinjer nego medicinar i više mi je trebalo hrabrosti nego što je to komplikovana procedura. Obrisao sam facebook,shazam,...instalirao sam link2sd i manje više sve linkovao na karticu. Sad fon radi kako valja,a ako malo uspori (ipak je mator i ima slabiju konfiguraciju) obrišem keš memoriju (link2 sve može) i opet je ok.

one man team work

pre 10 godina

i ja nisam bio preterano zadovoljan sa CM na S2. isprobao sam sve moguće i nemoguće romove. na kraju sam instalirao root box verzija 4.2.2 i došao do zaključka da nema boljeg roma za ovaj telefon. avaj, i root box je ustvari prerađeni CM, tako da opet se vraćamo na temu. neko u komentarima pita koje su prednosti rutovanog telefona. u principu ako imate vrhunski android uređaj sa zvaničnim apdejtom na neku od najnovijih verzija os-a, i nema neke potrebe za rutovanjem. ali ako imate uređaj iz srednje i niže klase, prednosti su brojne. možete izvršiti particionisanje sd kartice i time povećati prostor za instaliranje aplikacija, ili povećati radni takt procesora. tu je i mogućnost instaliranja najnovije verzije os-a, a zna se da ažuriranje sistema kasni za jeftinije uređaje, ako ga uopšte i bude. pa titanium bekap, pa klokvork mod, i još mnogo toga, da ne dužim. elem, nije bitno što je aplikacija sklonjena sa plej prodavnice. zna se gde svako iole ozbiljan ide kad hoće da ubaci neki kuvani rom, tri slova XDA. a google neka se stidi, jer postaju zli. molim da mi se objavi komentar, ne zato što mislim da sam nešto pametno napisao, već zato što se namučih kuckajući :-)

mick

pre 10 godina

ako vec pricamo o rutovanju, zar nije dovoljan razlog za rut titanium bekap i xposet framework? plus naravno ubacivanje custom romova ili baziranih na stock ili cm. svaki custom rom baziran na stock ce raditi bolje nego stock rom... #fact a vi sto se plasite garancije treba da znate da kako postoji rut tako postoji i anrut...

Bandza

pre 10 godina

Imam Cynogen Mod na Galaxyu S plus i radio je perfektno dok od jednom nije hteo da se upali niti da reaguje na punjac...odneo sam ga u servis.gde sam se pozvao na garanciju...naravno odbili su me zbog cm i konstatovali da treba cela ploca da se menja koja kosta 15000 dinara...tako iznerviran sam otisao do prvog servisa mobilnih telefona i trazio da mi zamene bateriju i usb konektor sto me je kostalo 2000 dinara...eno ga radi kao svajcarski sat...poenta price je da je jedini problem sto ne moze da se vrati fabricki softver zarad garancije kad fon rikne nacisto.

E4GLE

pre 10 godina

@nebojsa
Ukoliko instaliras pogresan ROM na svoj android uredjaj ili instalacija krene naopako, telefon ne moze crknuti.
najcesci scenario koji se desi je da telefon "ispadne" iz bootloop-a, a za to se onda kaze da je telefon brikovan, i prilikom ukljucivanja android telefona on samo zaledi na logotipu ROM-a.

Rango

pre 10 godina

CyanogenMod je fantastičan, posebno za starije uređaje, jer nudi novu i bolje optimizovanu verziju androida. Opcije koje nudi CyanogenMod odmah po default-u (po uključivanju), uvijek su me fascinirale. Sa njim sa preporodio svoj prastari Huawei Sonic....

djifs

pre 10 godina

custom ROM je nekada i losa opcija...u mom slučaju na galaxy note i TW okruženje se dosta gubi od oficijalnih aplikacija do s pen gestures.. Samsung ima dosta korisnih aplikacija ali rade samo u TW okruženju i instalacijom CM Roma nemoguće ih je instalirati opet već tražiti razne zamene..druga stvar je recimo s pen i screenshot olovkom,ali i dosta toga... cm je zaglibio dosta ,većina novih romova je bazirana bas na Cm Romu...

Magomed

pre 10 godina

Ko je do sada radio fles taj i dalje zna, ko nije, nek nauci. Ako nece da nauci, plati da drugi uradi. Uglavnom, da nije Cyanogena blagoslovenog, svi "ne Googlovi" mobovi bi bili pure shit! Evo i S3, stock rom, uzas zivi, bljutavilo. Cyanogen ga ucini brzim sto puta.

Pink Floyd

pre 10 godina

Imam Galaxy Note. Cujem pre neki dan da Samsung nece dalje updatovati od 4.1.2. Lepo uzmem telefon, root, CWM Recovery, CyanogenMod 10.1 (Android 4.2.2). Radi kao podmazan. Preporucujem svakome.

Sent from my Samsung Galaxy Note (CyanogenMod 10.1).

uf

pre 10 godina

toliko znalaca medj komentatorima, sve prsti od tona iskustva i znanja,a niko da mi odgovori u kratko koje su prednosti cijanogen moda.

Realan tip

pre 10 godina

Koristio CM, radi to sve lepo i extra, ali fali tu nesto, fali Sense, taj izgled Androida smori za 3 dana, pa sam vratio na fabricki. Sense 5 zakon! Nema laga, nema kocenja, probajte pa cete se i sami uveriti.

немавезе

pre 10 godina

„Samo root-ovanje (ne postoji bolji izraz) takođe donosi prednosti. Primjera radi, aplikacija Link2SD omogućava prebacivanje svih programa iz telefonske memorije na posebnu particiju na SD kartici.“
(Germanac, 29. novembar 2013 18:30)
То важи само за старе уређаје на којима је издање Андроида старије од 2.3. Новији уређаји са Андроидом већ имају могућност преноса прграма на СД картицу, па је тај неслободан власнички програм „Link2SD“ савршено непотребан, као и рутовање само због тога.

Rango

pre 10 godina

CyanogenMod rom treba znati podesiti, ne samo instalirati - npr. izuzetno važne opcije poput Virtual memory heap mogu totalno blokirati ili oživiti uređaj, zavisno od toga kako su podešene, a podešavanje za svaki uređaj je drugacije. Znači, ako ste probali CM i kažete da je bagovao - niste ga znali podesiti!!

MisterZ

pre 10 godina

Cyanogenmod je izuzetno dobar i za razliku od Shtock ROM-a ne spijunira vas telefon, brze radi, oplemenjuje telefon novim opcijama koje u fabrickom softweru ne postoje, takodje daje i najnoviju verziju updejta za vas telefon. Ja sam u galaxy ace imao 2.3.6 android ali sam sa instalacijom Cyanogen moda dobio 4.1.2 verziju, instalirao sam skriptu za RAM memoriju i Internal storage pa bukvalno sada na telefonu imam 4GB internu memoriju i 100MB raspolozivog RAM-a. Fabricka memorija Ace-a je 160MB za programe RAM jedva bio slobodan 30MB. Sada imam 4GB i mogu da instaliram 500 aplikacija zahvaljujuci Cyanogenu sto mi dozvolio da memorijsku karticu i telefon usaglasim na taj nacin. Aparat bugvalno transformise i pretvara u vredno parce tehnologije iako je zastareo, vraca smisao uredjaju!

Vladimir

pre 10 godina

Ajde sada pljuvaci Ms-a kojih je ovde i vise nego sto normalna jedinka moze da podnese da daju izjavu o njihovom no-evil drugu.

TechnoSFRJ

pre 10 godina

Za ljude koji se ne razumeju puno u tehnologiju : Postoji caka sa sms-om kojim imas backdoor ulaz u svaki CM telefon na planeti zemlji, ja sam iz zezanja hakovao drugarov s3 , imao sam pristup svim podacima na njegovom telefonu plus sam mogao da kpristim njegovov broj za slanje poruka,pozive itd itd u prevodu android (bilo koji) - smeeeece ! Ne lazite ljude android fan boys, mozda radi dobro tj bolje od drugih androida ali je isto djubre kao i svaki...

Nebojša

pre 10 godina

Rutovan telefon daje gotovo beskrajne mogucnosti ali je imam telefon na ugovor i nemogu rizikovati da ostanem bez garancije a čuo sam da u retkim prilikama telefon može da crkne tokom postupka neznam dali je to tačno.

Zurkolomac

pre 10 godina

Dok sam imao Galaxy S2 dva puta sam isprobao CM i svaki put brdo toga nije radilo. Najbolje resenje je neki kuvani rom baziran na stock romu koji u sebi ima usadjen Aroma-installer koji omogucava deaktivaciju svih bloatware aplikacija. Preko toga se instalira po potrebi neki rutovani kernel i u rukama imate android-raketu...

n00b

pre 10 godina

Znam dosta ljudi koji tvrde da "svako treba da rootuje svoj android telefon".
A kada zaista udjes sa njima u pricu o tome, i ne mogu da dajubneke realne argumente osim onih sto su procitali na netu.
Ja sam Android programer, vec 4godine se bavim time. Rootovao sam telefon iz radoznalosti, ali u svakodnevnom radu koristim ne-rootovani.
Super je rootovati telefon ako ti to zaista treba, a to raditi iz mode zato sto zelis da izigravas "hakera" kako bi drugima solio pamet - onda batali.

...

pre 10 godina

@n00b stari htc wildfire koji mi je i dalje jedini telefon sam rutovao da bih uz CM imao gingerbread, i da bih mu bednih 170 mb interne memorije proširio na nešto preko 300, što mi mnogo znači. S druge strane, Nexus 7 sam rutovao samo zbog podrške za usb otg, da je radilo i inače ne bi bilo potrebe za rutom, i dalje koristim stock android (već 4.4). Hoću reći da se apsolutno slažem sa tobom, planiram da uzmem Nexus 4 i ne pada mi na pamet da ga rutujem jer ne vidim nikakvu realnu potrebu za tim.

kum

pre 10 godina

Pametnjakovići koji govore da je rootovanje nepotrebno bolje neka ćute. To govore jer ni ne znaju šta je to. Rootovanjem dobijate potpunu kontrolu nad telefonom, aplikacijama otključavate pristup zaštićenom sistemu fajlova, potpunu kontrolu sistema i samim tim dobijate bezbroj novih mogućnosti na telefonu. Npr: aplikacija za snimanje razgovora da bi snimala kvalitetno kompletnu telefonsku liniju a ne samo stream na zvučniku mora da ima root pristup.

Još važnije, na mom Htc Sensation mučio sam se sa slabom Ram memorijom, instalirao Ram expander i napravio swap Ram memorije na 2 Gb, digao frekvenciju procesora telefona na 1.8 GHz i dobio mašinu nalik kompjuteru po performansama. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez rootovanja.

bavarac

pre 10 godina

Preko instalera sam instalirao CM i telefon je kocio i ledio pri svakim malo tezim radnjama. Vratio sam se na fabricki i radi vec 7 dana bez ikakvih problema... ne kazem da nije dobar, ali meni nije valjalo. Galaxy S3

Goxy

pre 10 godina

Lako je pricati o CM za izvikane modele telefona. Inace... Pokretanje FM radija na mom od skoro bivsem telefonu: pokrenes bluetooth, pokrenes audio player, pokrenes fm radio, pa iskljucis audio player. A ima procedura i za iskljucivanje. Poenta: nije CM med i mleko. Bez drivera - nece to.

Realan tip

pre 10 godina

Koristio CM, radi to sve lepo i extra, ali fali tu nesto, fali Sense, taj izgled Androida smori za 3 dana, pa sam vratio na fabricki. Sense 5 zakon! Nema laga, nema kocenja, probajte pa cete se i sami uveriti.

McMurphy

pre 10 godina

Postoje aplikacije koje ne mozes da instaliras, a da telefon nije rutovan. Drugi razlog je to sto zelim da koristim najnoviji android. Instalacijom CM-a dobio sam 4.3.1. Gomila ljudi imaju stari telefon, sa andoridom 2.2 npr...a nisu ni svesni da instalacijom nekog drugog roma njihov telefon moze mnogo bolje da radi.

немавезе

pre 10 godina

„Samo root-ovanje (ne postoji bolji izraz) takođe donosi prednosti. Primjera radi, aplikacija Link2SD omogućava prebacivanje svih programa iz telefonske memorije na posebnu particiju na SD kartici.“
(Germanac, 29. novembar 2013 18:30)
То важи само за старе уређаје на којима је издање Андроида старије од 2.3. Новији уређаји са Андроидом већ имају могућност преноса прграма на СД картицу, па је тај неслободан власнички програм „Link2SD“ савршено непотребан, као и рутовање само због тога.

Che

pre 10 godina

CM je glupost. probao, bezveze. pun bagova, nepotrebnih opcija, nabacanih funkcija, nepregledan.... dobro je što su ga skinuli.
(anonimus, 30. novembar 2013 02:45)

da bi imao upodrebljiv cyanogen, moras da nadjes prvo verziju tog roma za svoj model telefona, a ima ih na desetine, a ako je do sada milionima bio dobar i ako se proizvodjaci zvanicno odlucuju i angazuju CM, ocigledno je glupost na drugoj strani....

mick

pre 10 godina

ako vec pricamo o rutovanju, zar nije dovoljan razlog za rut titanium bekap i xposet framework? plus naravno ubacivanje custom romova ili baziranih na stock ili cm. svaki custom rom baziran na stock ce raditi bolje nego stock rom... #fact a vi sto se plasite garancije treba da znate da kako postoji rut tako postoji i anrut...

MaksaMax

pre 10 godina

Vlasnike telefona dvocipnog ili cetvorocipnog sa giga rama i androidom od 4.x zaista ukoliko nisu advance korisnici ne razumem da svoj telefon diraju sistemski. (samo root je ok ukoliko ima potrebe zbog aplikacije a ne mode) Za stare telefone sa mini memorijom i starim sistemima, CM je sasvim druga prica, jer mob menja iz 'korena' i ta razlika u fluentnosti se oseca. A to kakav je google dovoljno govori ovaj potez. Na zalost jos ne postoji adekvatna zamena za play, koja ne zadire u privatnost. Pokusao sam bez, i neke varijante amazon i drugo ali na kraju ipak sam morao staviti google paket na cm...

Germanac

pre 10 godina

Potez koji u najmanju ruku zavrijeđuje čuđenje.
Inače, onima koji su spremni da žrtvuju garanciju, CM Installer nije neophodan. U zavisnosti od modela telefona i odabranog rom-a instalacija može da prođe praktično bezbolno a donosi mnogo.
Samo root-ovanje (ne postoji bolji izraz) takođe donosi prednosti. Primjera radi, aplikacija Link2SD omogućava prebacivanje svih programa iz telefonske memorije na posebnu particiju na SD kartici. Zgodno za sve nas sa jeftinim telefonima i uvijek premalo interne memorije.
I za kraj... Originalni, stock rom, uvijek može da se vrati čime se vraća i garancija.

Magomed

pre 10 godina

Ko je do sada radio fles taj i dalje zna, ko nije, nek nauci. Ako nece da nauci, plati da drugi uradi. Uglavnom, da nije Cyanogena blagoslovenog, svi "ne Googlovi" mobovi bi bili pure shit! Evo i S3, stock rom, uzas zivi, bljutavilo. Cyanogen ga ucini brzim sto puta.

k

pre 10 godina

@uf Ja imam CM skoro dve gosine i prilično sam zadovoljan. Npr, na samsung galaxy s1 (stari prvi sgs) mogu da stavim firmiran 2.3.6 ako se sećam, i uvek secka telefon, a pogotovu aplikacije traže android 4+ (ja kpristim i Autocad, i sl. programe). Sa CM telefon radi brže od SGS3 u realnom radu, upoređivao sam sa mojim šefom koji ima sgs3,i moj je tečniji, jedino što pri zahtevnim prpgramima on bolke radi zbog procesora.

Zatim, omogući ti da povećaš internu memoriju telefona tako da ti nikada ne izbacuje ona upozorenje tipa there is no more space.

Noviji programi zahtevaju 4+.

To su moji razlozi za CM tj. custom/kuvani rom.

Izvinjavam se na greškama, pola sest je ujutru, a ja sam se upravo vratio iz provoda i mrzi me da ispravljam pravopis :-)

E4GLE

pre 10 godina

@nebojsa
Ukoliko instaliras pogresan ROM na svoj android uredjaj ili instalacija krene naopako, telefon ne moze crknuti.
najcesci scenario koji se desi je da telefon "ispadne" iz bootloop-a, a za to se onda kaze da je telefon brikovan, i prilikom ukljucivanja android telefona on samo zaledi na logotipu ROM-a.

djurica

pre 10 godina

Koristim najnoviji stable cm za samsung s2 i telefon jednostavno leti . Ko ima stariji telefon ako moze da stavi nove cm verzije obavezno . Razlika je nebo i zemlja . Mislio sam da prodam moj s2 er vec zastareva i baguje mi android ali posle ovoga ni ne pomisljam na nesto slicno . Dobijate pure android google expirience i potpunu kontrolu nad telefonom .

Pink Floyd

pre 10 godina

Imam Galaxy Note. Cujem pre neki dan da Samsung nece dalje updatovati od 4.1.2. Lepo uzmem telefon, root, CWM Recovery, CyanogenMod 10.1 (Android 4.2.2). Radi kao podmazan. Preporucujem svakome.

Sent from my Samsung Galaxy Note (CyanogenMod 10.1).

djifs

pre 10 godina

custom ROM je nekada i losa opcija...u mom slučaju na galaxy note i TW okruženje se dosta gubi od oficijalnih aplikacija do s pen gestures.. Samsung ima dosta korisnih aplikacija ali rade samo u TW okruženju i instalacijom CM Roma nemoguće ih je instalirati opet već tražiti razne zamene..druga stvar je recimo s pen i screenshot olovkom,ali i dosta toga... cm je zaglibio dosta ,većina novih romova je bazirana bas na Cm Romu...

axe

pre 10 godina

najiskrenije...xperia-U stock rom ima trajanje baterije (nornalno koriscenje) ok jedva 14h. dok CM9 rom gura cak i po 3 dana bez problema.da ne pricamo o mogucnostima koje mi cm daje(teme,posebni driveri za sliku i zvuk...) Svakome ko ima makar malo habrosti da se upusta u modovanje bih preporucio.samo citajte dobro uputstva.

Tech

pre 10 godina

ocekivan potez googla...koji me nece sprijeciti da ga instaliram negdje u buducnosti.
(pepe le tvor, 29. novembar 2013 14:07)
Zasto cekati,samo na guglu ukucaj cyanogen mod apk. :)

Che

pre 10 godina

Nikad nisam ni koristio ovaj instaler, saznao sam da postoji tek sad kad je sklonjen.xD
Uvek sam instalirao romove npr preko cwm-a.

Ali lepo je sto su napravili nesto za korisnike koji su manje vesti sa instalacijama.Ubedljivo najbolji modovi dolaze iz Cijana.

Bandza

pre 10 godina

Imam Cynogen Mod na Galaxyu S plus i radio je perfektno dok od jednom nije hteo da se upali niti da reaguje na punjac...odneo sam ga u servis.gde sam se pozvao na garanciju...naravno odbili su me zbog cm i konstatovali da treba cela ploca da se menja koja kosta 15000 dinara...tako iznerviran sam otisao do prvog servisa mobilnih telefona i trazio da mi zamene bateriju i usb konektor sto me je kostalo 2000 dinara...eno ga radi kao svajcarski sat...poenta price je da je jedini problem sto ne moze da se vrati fabricki softver zarad garancije kad fon rikne nacisto.

uf

pre 10 godina

toliko znalaca medj komentatorima, sve prsti od tona iskustva i znanja,a niko da mi odgovori u kratko koje su prednosti cijanogen moda.

one man team work

pre 10 godina

i ja nisam bio preterano zadovoljan sa CM na S2. isprobao sam sve moguće i nemoguće romove. na kraju sam instalirao root box verzija 4.2.2 i došao do zaključka da nema boljeg roma za ovaj telefon. avaj, i root box je ustvari prerađeni CM, tako da opet se vraćamo na temu. neko u komentarima pita koje su prednosti rutovanog telefona. u principu ako imate vrhunski android uređaj sa zvaničnim apdejtom na neku od najnovijih verzija os-a, i nema neke potrebe za rutovanjem. ali ako imate uređaj iz srednje i niže klase, prednosti su brojne. možete izvršiti particionisanje sd kartice i time povećati prostor za instaliranje aplikacija, ili povećati radni takt procesora. tu je i mogućnost instaliranja najnovije verzije os-a, a zna se da ažuriranje sistema kasni za jeftinije uređaje, ako ga uopšte i bude. pa titanium bekap, pa klokvork mod, i još mnogo toga, da ne dužim. elem, nije bitno što je aplikacija sklonjena sa plej prodavnice. zna se gde svako iole ozbiljan ide kad hoće da ubaci neki kuvani rom, tri slova XDA. a google neka se stidi, jer postaju zli. molim da mi se objavi komentar, ne zato što mislim da sam nešto pametno napisao, već zato što se namučih kuckajući :-)

ceda

pre 10 godina

Realno Cyanogen nije potreban samo vlasnicima nexus uredjaja, svi ostali telefoni dobiju mnogo bolje performanse i zivlji softver. Moj telefon (g 300) bi sad bio za djubre bukvalno na stock romu, izasao je zvanicni update na 4.0 i telefon je jezivo lose radio. Zahvaljujuci CM i daljr radi sasvim pristojno i toplo preporucujem vlasnicima slabijih telefona da ubace Cyanogen, ako nisu vesti sa instalavijom neka im neko drugi to odradi, svakako ce produziti zivotni vek svog uredjaja. Pozdrav

Ojha

pre 10 godina

Ma CM u stvari gazi za malo starije modele telefona. Ovako za nove flagship telefone nema smisla. Ali zato na nekom starijem modelu mogu mnogo novije verzije androida da se instaliraju. A ovaj kralj sto baronise ovde za sms backdoor mogu da kazem samo WOW.

david ns

pre 10 godina

Ne valja ako nije rutovan. Treba da insistiramo da nam se dozvoli administrativna dozvola bez raznih hakovanja. Zašto ne mogu da uklonim unapred instalirane aplikacije? moj matori alcatel je non stop imao problema sa memorijom. Iskopao sam xda forum,našao objašnjenja,potrebne drajvere, rutovao fon i instalirao neku verziju. Nisam inžinjer nego medicinar i više mi je trebalo hrabrosti nego što je to komplikovana procedura. Obrisao sam facebook,shazam,...instalirao sam link2sd i manje više sve linkovao na karticu. Sad fon radi kako valja,a ako malo uspori (ipak je mator i ima slabiju konfiguraciju) obrišem keš memoriju (link2 sve može) i opet je ok.

EU Citizen

pre 10 godina

Imam CM instaliran na "trećoj rezervi", :) jednom starom HTC Leo kršu koji je, doduše, što se mene tiče, možda i najduže od svih telefona koje znam, više od dve godine, nosio titulu najboljeg telefona svih vremena. Radi se o NexusHD2 CM10.2 JellyBean romu, to jest, jednoj vrsti hibrida, koja, međutim, odlično radi i od nekoliko godina starog top-end telefona pravi nešto što bi, da mi je tako nešto potrebno, u suštini moglo da radi sve što radi neki aktuelni telefon srednje klase. Kako mi nije potrebno, uglavnom skuplja prašinu po fiokama, ali na osnovu tog relativno ograničenog iskustva, moje mišljenje o CM-u je poprilično pozitivno, iako na prvom telefonu, koji je poslednjih godinu dana Note 2, s obzirom da mi se TouchWiz oduvek prilično sviđao (iako znam da će zbog toga mnogi misliti da imam perverzan ukus :) a i telefon ima dosta specijalnog hardvera i funkcija, koristim originalni stock rom, rutovan pa zatim ručno očišćen od 95% Samsungovog i Googleovog bloatwarea i optimizovan, i to takođe, TouchWiz ili ne, na Note 2 hardveru radi kao raketa :))

nekoizmase

pre 10 godina

Znam dosta ljudi koji tvrde da "svako treba da rootuje svoj android telefon".
A kada zaista udjes sa njima u pricu o tome, i ne mogu da dajubneke realne argumente osim onih sto su procitali na netu.
Ja sam Android programer, vec 4godine se bavim time. Rootovao sam telefon iz radoznalosti, ali u svakodnevnom radu koristim ne-rootovani.
Super je rootovati telefon ako ti to zaista treba, a to raditi iz mode zato sto zelis da izigravas "hakera" kako bi drugima solio pamet - onda batali.
(n00b, 29. novembar 2013 17:26)

da se razumemo, samo rootovanje telefona je ustvari dobijanje administratorskih privilegija na Linux operativnom sistemu koji se nalazi ispod android java okruzenja i prilicno je bezopasno. To sto se najcesce koristi da bi se doslo do mogucnosti instalacije custom roma je vec druga prica. Ja sam rootovao moj Nexus 7 i to sa opravdanim razlogom, da bih dobio usb otg. Na njemu je i dalje stock rom.

Vladimir

pre 10 godina

Ajde sada pljuvaci Ms-a kojih je ovde i vise nego sto normalna jedinka moze da podnese da daju izjavu o njihovom no-evil drugu.

Rango

pre 10 godina

CyanogenMod je fantastičan, posebno za starije uređaje, jer nudi novu i bolje optimizovanu verziju androida. Opcije koje nudi CyanogenMod odmah po default-u (po uključivanju), uvijek su me fascinirale. Sa njim sa preporodio svoj prastari Huawei Sonic....

Rango

pre 10 godina

CyanogenMod rom treba znati podesiti, ne samo instalirati - npr. izuzetno važne opcije poput Virtual memory heap mogu totalno blokirati ili oživiti uređaj, zavisno od toga kako su podešene, a podešavanje za svaki uređaj je drugacije. Znači, ako ste probali CM i kažete da je bagovao - niste ga znali podesiti!!

MisterZ

pre 10 godina

Cyanogenmod je izuzetno dobar i za razliku od Shtock ROM-a ne spijunira vas telefon, brze radi, oplemenjuje telefon novim opcijama koje u fabrickom softweru ne postoje, takodje daje i najnoviju verziju updejta za vas telefon. Ja sam u galaxy ace imao 2.3.6 android ali sam sa instalacijom Cyanogen moda dobio 4.1.2 verziju, instalirao sam skriptu za RAM memoriju i Internal storage pa bukvalno sada na telefonu imam 4GB internu memoriju i 100MB raspolozivog RAM-a. Fabricka memorija Ace-a je 160MB za programe RAM jedva bio slobodan 30MB. Sada imam 4GB i mogu da instaliram 500 aplikacija zahvaljujuci Cyanogenu sto mi dozvolio da memorijsku karticu i telefon usaglasim na taj nacin. Aparat bugvalno transformise i pretvara u vredno parce tehnologije iako je zastareo, vraca smisao uredjaju!