Nedelja, 24.11.2013.

11:34

"Južni tok značajan za celu Evropu"

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je češtitke učesnicima i gostima zvanične ceremonije u Beogradu povodom početka gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju.

Izvor: Tanjug

"Južni tok znaèajan za celu Evropu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Tica

pre 10 godina

Pravi potez vlade.Mnoge države u okruženju žele ovakvu investiciju.
Posao za veći deo radnika koji čekaju bilo kakvu šansu je konačno na vidiku.

milan777

pre 10 godina

Ајде једном да кажемо сви ово је за похвалу. Руси су могли исте услове добити и у другим земљама. Ипак ми смо изабрани

Darkfusion

pre 10 godina

Sns armija tuce pluseve , mene interesuje gde su oni svi koju su pljuvali juzni tok kada je bio insajder o juznom toku . Pojeo ih mrak ili ti sns botovi . Dole EU zivela Rusija!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Srećković

pre 10 godina

Kamo sreće da imamo još četiri do pet ovakvih projekata. To bi bio progres u pravom smislu. Ali, i današnji dan obećava.

Strateg

pre 10 godina

Narodna kaže: „Krivo sedi, pravo besedi!“ Iskreno čestitam Vladi na ovom projektu. Strateški izuzetno bitan potez za Srbiju.

Ivka84

pre 10 godina

Nakon 40 godina, konačno dolazi do potpisivanja kapitalnog investicionog projekta, kao što je Južni tok. Srbija se zvanično uključuje u gasovodne tokove i postaje važno gasno čvorište u Evropi. Nadam se da će radovi ići planiranim tempom.

SansaZaSve

pre 10 godina

Samim tim sto ce ovaj gasovod da bude glavna veza i najkraci put gasu ka zemljama istocne Evrope i nasa drzava - a drzava to je narod , imace zasigurno dobru ekonomsku racunicu kroz razne vidove procenata od zarade i otvaranja novih radnih mesta

q

pre 10 godina

a šta će tačno da rade tih 25000 (čitaj milion) ljudi kada bude završeno postavljanje cevi? osim naravno radnika koji su kopali, ne vidim posao za kasniji period.

uzece nam mnogo vise..

pre 10 godina

Necu da zvucim pateticno, a jos manje da osporim ovako znacajan dogadjaj!Ali zelim da naglasim,da je gas mnogo poskupeo i da od cele Srbije koja se grejala na gas ostali su da se greju oni sto moraju...

hm

pre 10 godina

Jeste. Znacajan je zbog konkurencije, sto im znaci i nizu cenu. Sto se Evrope tice, potrosnja plina pada. Isto tako je i u Srbiji... Jednostavno. Grejanje na gas je postalo skupo, a u Evropi su u igri i izolacioni materijali, peleti, zelena energija... Nisu oni toliko ludi da daju pare za plin i puste ih u vazduh, ako te pare mogu ostati kod njih.

Mile i njegovo pile

pre 10 godina

Ovom kapitalnom investicijom će se otvoriti mnoga radna mesta, obezbediti energetsku stabilnost Srbije. Šta drugo reći već poželeti uspešan rad našim vrednim radnicima i završetak radova onako kako je planirano.

Srbin100%

pre 10 godina

Putin je svojim govorom samo potvrdio da se radi o projektu znacajnom i na globalnom planu i svakako da ce se interesovanje za poslovne mogucnosti koje pruza nasa zemlja samo povecati

cia

pre 10 godina

Braco,ja lupam minuse ovim IT strucnjacima SNSa,ukocio sam se! Ajte i vi malo! Jos kad bi znali da imaju samo kontraprodukt ovim glupackim komentarima pa da prestanu vise. Kao bre stignu ovako brzo i u ovom broju da cukaju i zvekecu minuse na kritike?! 3,2,1 ... krenite. Ko lupi minus nek mu crkne bojler.

Grozdana

pre 10 godina

Ulaganje jedne ovako velike zemlje moze biti samo podstrek i ostalima da obrate vise paznje na nas. Da shvate da smo stabilna i ozbiljna drzava vredna paznje za sve ozbiljne investitore.

MISTER - DOKMANOVIC

pre 10 godina

Svakako projekat gradnje Juznog toka gasovoda je od velike vaznosti kako za Srbiju tako i za Evropu. Gradnjom Juznog toga mozda u ovom trenutku nismo ni svesni sta dobijamo kao drzava kako na ekonomskom planu tako i sire na sigurnosti kao drzava. Obezbedice nova radna mesta, a privlacenjem novih investitora broj novih radnih mesta ce se stalno povecavati. Srbija je krenula napred. Predsednik Rusije Putin je u to ime zazelo uspesan pocetak gradnje.

slogijuskg

pre 10 godina

Cast nam je da takav predsednik kao sto je Vladimir Putin uvidja znacaj ovakvog projekta kao sto i mi treba da shvatimo koliki znacaj ima, ne samo za nas, ovaj projekat, vec i za sve balkanske pa i evropske zemlje samim zaposljavanjem radnika na realizaciji pa i otvaranje mesta za nove investitore u Srbiju!

Sta ce biti sa planetom???

pre 10 godina

Samo neka oni buskaju zemlju i neka vade iz nje sve sto je priroda greškom stvorila,a onda kada se obogate neka kupe karte za drugu planetu, jer su ovu načisto upropastili:(:(:(

Južnjaci

pre 10 godina

Značaj koji Srbija dobija u evropskom energetskom sistemu, kroz izgradnju Južnog toka, je od neprocenjive vrednosti. Ako tome dodamo i značajan broj zaposlenih i pristupačnije cene gasa, ovo je verovatno najveća investicija u Srbiji, posle dugo vremena.

Sima

pre 10 godina

Gasovod se kako sam pročitao postavlja ispod zemlje tako da je od površine zemlje do gornje ivice cevi odstojanje od 80-100cm. Cevi su čelične prečnika 1400mm, zaštićene antikorozivnom zaštitom i pritisak u cevima biće oko 100 bara, izgledaće interesantno

niki

pre 10 godina

(Ovca, 24. novembar 2013 16:41)

I drugi bi nas drali možda još više. On nam je otvorio jedan od najvećih proekata u Srbiji koji će sa sobom otvoriti nova radna mesta.

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Viševekovna bratska saradnja i savezništvo sa Rusijom dana daju veoma dobre ekonomske odnose što Srbiji u ovom trenutuku treba.

Misurak

pre 10 godina

(Ilija Čvorović, 24. novembar 2013 12:45)
Ma da ne bi i skute da nam celivaju...
Verujem da i ti volis ovu zemlju ali valjda kapiras koliko smo (ne)jaki i dokle nam je limit. Trpi sta moras i uzimaj sta mozes. Nije bas da imamo najbolje moguce podeljene karte. U svakom slucaju, na hiljade novih radnih mesta, malo li je:)

Tatijana Konevski Jevtović

pre 10 godina

Čestitam dogadjaj koji će na početku II decenije 21. veka označiti značajnu fazu u razvoju Srpsko-Ruskih odnosa, koji donose obostranu satsfakciju.I ovo je primer da se strpljenje pokazalo na strani realne i racionalne opravdanosti.

marmelada

pre 10 godina

Ovo je veoma važan događaj ne samo za Srbiju i balkanske zemlje, već i za čitav evropski kontinent! U svakom slucaju veliki broj gradjana Srbije ce imati mogucnost da dobije posao!

Zebra

pre 10 godina

Ovaj međudržavni projekat je dogovaran dugi niz godina, predstavlja dugoročnu investiciju, u njega su uložene ogromne investicije da bi se obezbedio transport gasa čak iz rusije.

teodora

pre 10 godina

Nema sumnje da je ovo veliki projekat koji Srbiji može doneti mnogo dobroga,nadam se da ćemo se oko ovoga napokon svi složiti.

milenka

pre 10 godina

Imaćemo sigurnost i stabilnost u snabdevanju gasom. Istina, ali samo onoliko koliko to Rusi budu dozvolili. Zamislite da jednog dana odluče da zavrnu slavinu, jer se recimo ne slažu sa našom namerom da uđemu u EU, ili da povećamo rudnu rentu, ili da i mi kao akcionar imamo pravo da učestvujemo u upravljanju NIS-om...A mi naivni oslonili se na Južni potok, i nemamo alternativni izvor snabedavanja. Brrr, već sam se smrzla...

Bulevar!

pre 10 godina

Posao smo dobili, sada ozbiljno prionuti na rad i na onemogucavanje pljacke. Zadnjih godina smo bili skloni pljacki jer sankcija nije bilo. Srecno nam bilo!

Nikola, strucnjak za energetsko-politicka pitanja

pre 10 godina

A glavna će pipa da bude u Rusiji. Nemaju konkurencije; tako da će moći dizati cene kako im je volja, a Toma Diploma i ostala ekipa će da mašu ušima. Majčica Rusija?
(Ilija Čvorović, 24. novembar 2013 12:45)

Cvorovicu,

pa gde hoces da bude glavna pipa? U tvom dvoristu mozda? Ti si prototip jednog tipicnog Srbina. Pa sta ocekujes od Rusa? Da te oni izdrzavaju samo da bi udovoljili tvojoj bolesnoj, srpskoj uobrazilji, da su ti Rusi braca, a Rusija majcica Rusija, i da treba jednu kompletnu naciju (srpsku) da izdzavaju ako hoce da dokazu da su to, sto mi od njih ocekujemo, i sto vekovima tvrdimo da su oni nama. Zar ne primecujes da se vec nalazimo na granici psihijatrije. Hrvati imaju u Evropi isto jednu majcicu, majcicu Nemacku, ali joj ne prebacuju svakodnevno (kao mi Rusima) da im Nemacka nista ne daje , ne poklanja, a kad je stani-pani i ne gine zbog njih.
Ima nesto trulo i bolesno u nama.Najverovatnije je glupost nasa najveca boljka.

GospoPo

pre 10 godina

Nadam se da pojedinci shvataju da je ova cestitka upucena za sve ono sto Srbiju ocekuje povoljno, a prouzrokovano ovim projektom: cestitka za nove investicije koje ce doci, cestitka za sigurnost koju ce imati u snabdevanju gasa, nize cene, nova radna mesta.... Nije ovo samo cestitka za pocetak, vec cestitka sto ovim projektom Srbija ima i lepu i sifurnu buducnost.

Ovca

pre 10 godina

Koji uvlakacki komentari. Zar vas nije bar malo sramota da se zahvaljujete Putinu dok vas dere za gas I uredjuje vladu (ko treba da ostane a ko ne). Srbija bas zasluzuje ove politicare a I Rusiju kao "prijatelja".

Тралала

pre 10 godina

Иако смо НИС продали за много малу цену,са друге стране овај пројекат нам даје невероватну геополитичку подршку. Земља преко које иде гасовод који услужује више држава и који је део у Руском власништву, не може тек тако да се уцењује. Нажалост цена те геополитичке и еконосмке добре одлуке је била НИС и резерва нафте и плина. У ситуацији где смо били 2000. ово је ипак за сваку похвалу. Идемо даље.

BoRiVoJe

pre 10 godina

Zaista divna vest i iskreno obraćanje Putina. Nadam se da je ovo početak ulaganja Rusije u Srbiju, da će biti još mnogo zajedničkih projekata.Srbija je raskrsnica Ruskog gasa za Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Madjarsku. Ubrzo će gas za nas biti jeftiniji, uposliće se mnogo našeih građana, mnoge firme kao podizvođači radova. Svaka čast Nikoliću kao i Vučiću na trudu i doprinosu da ova investicija bude realizovana.

Bojko

pre 10 godina

Ovo je ogromna stvar za Srbiju i neverovatnu korist cemo imati od toga ali za sve rrusofile jedno pitanje, zasto mi kao Bugarska nemamo 51-49 u odnosu Srbija - Rusija i zasto imamo posrednika kod prodaje gasa registrovanog u Svajcarskoj? Neka mi neko molim vas odgovori. Da li su i m Bugari blizi ili ??

Makiša

pre 10 godina

Južni tok je strateški najznačajni projekat za Srbiju proteklih decenija. Nadam se da će radovi da prođu bez većih problema i da će se sve sprovesti u definisanom roku.

bubamara06

pre 10 godina

Svakako projekat od velike vaznosti za Srbiju. Obezbedice nova radna mesta, a privlacenjem novih investitora broj novih radnih mesta ce se stalno povecavati. Srbija je krenula napred!

Winston

pre 10 godina

Da, Juzni tok je vrla lepa stvar, i mozda i vazna stvar, videce se. jedino, kao sto smo videli na Insajder, sto Je Srbija jedina zemlja sto ucestvuje u gradjene ovog toka, ima nanjinu vlavstistvo, sto ce sve pare da idu of-sor nekoj kompaniji, a ne vladi Srbije, sto Srbija ne kupuje gas direktno od Rusa, nego placa dva puta za neko privatno preduzece ? Ima tu puno pitanja sto vlada nije odgovorila. I nema ovde puno da se radujemo dok neznamo sve detalje. Kako su Srpski politicari radili do sada, nebi me iznenadilo da nas ovaj tok vise kosta nego sto nam daje. Nisam sinican, ali znam kako se radi u ovu zemlju.

narod trece klase

pre 10 godina

Bravo Vladimire, malo i Evropa da zavisi od Srbije!!!!
(PoLivadiRosnoj, 24. novembar 2013 14:27)
ma evropa je i do sada zavislila od srbije,samo sto vama niko nije javio

Nikola, strucnjak za pitanja "ljubavi" medju drzavama.

pre 10 godina

Ovo je ogromna stvar za Srbiju i neverovatnu korist cemo imati od toga ali za sve rrusofile jedno pitanje, zasto mi kao Bugarska nemamo 51-49 u odnosu Srbija - Rusija i zasto imamo posrednika kod prodaje gasa registrovanog u Svajcarskoj? Neka mi neko molim vas odgovori. Da li su i m Bugari blizi ili ??
(Bojko, 24. novembar 2013 16:09)

Bojko,

skoro da si pogodio. Bugari su Rusima svakako blizi (oduvek bili), a i clanovi su EU. Imaju mnogo vecu politicku tezinu nego mi.

сердар 036

pre 10 godina

мени није, јер се грејем на дрва.......а и другима верујем, јер је скупљи гас код нас, него у немачкој.......

Magdalena

pre 10 godina

Uvek ce se naci neki novi izgovori kako bi se kritikovala izgradnja Juznog toka.Medjutim vecina shvata znacaj ovog projekta i koji veruju u bolji zivot i promene...

Vidoje

pre 10 godina

Jedan od najvecih projekata u zadnjih ko zna koliko godina, cuo sam da ce direktno ili indirektno zaposliti 100000 ljudi. Melem na ranu za nasu privredu.

sone

pre 10 godina

Ja ovde vidim veliku sigurnost za Srbiju jer Rusi nece dopustiti da njihova investicija ostane ne zasticena,setite se Sirije i ruske baze koja se tamo nalazi i kako je to sve zavrseno.

Južnjaci

pre 10 godina

Direktno ili indirektno ovaj projekat će zaposliti veliki broj ljudi, a s' obzirom na visoku stopu nezaposlenosti u Srbiji, samo sa ove strane gledano izgradnja Južnog toka je od izuzetnog značaja.

Herzegovina California

pre 10 godina

Samo neka vam je sa srećom susjedi, ali.... Sa Rusima posla imat? Ne ! Hvala ! Na nos izađe ovako ili onako...samo oni profitiraju...ostali mrvice ( ako ih zapadnu )?

Jolanda

pre 10 godina

Ko god pokusava da omalovazi ovaj projekat, taj ili ne zeli dobro Srbiji i njenim gradjanima ili je lud. Od izuzetnog znacaja je cela ova prica, toliko da cemo uskoro u mnogim segmentima postati vodeci u regionu. Kao sto vec polako postajemo sa avio-kompanijom, tako ce biti i sa gasovodom. Samo neka nam je jos takvih investicija i mi smo na pravom putu.

Владимир

pre 10 godina

Поштовани коментатори, није могућа сарадња са Русијом и ЕУ у исто време, јер ако уђемо у ЕУ губимо привилегије на руском тржишту. Са Србију је најбоље да гаји еконосмке односе са ЕУ, али да не улази у ЕУ. Тако ћемо сачувати привилегије на рсуком тржишту које расте и где наши производи имају прођу.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Veliki dan za Srbiju i njenu budućnost. Korisitmo svaku priliku da je iskoristimo kao što smo ovu iskoristili. Neka nam ovaj gasovod bude srećan i berićetan!

Gusar

pre 10 godina

Moze li neko da mi objasni kako ce se na osnovu ovoga povecati zaposlenost, osim sto ce trebati gradjevinaca ili sta vec? Hocu da kazem.. Kako ce ovo pomoci zaposlenju nekog difovca, psihologa ili tako nekog, kad bude gotovo?

darkwood

pre 10 godina

Gledao sam pre dva sata dokumentarac na History chanell o Putinu i taj čovek me je lepo iznenadio. Definitivno najbolja stvar koja se desila Rusiji u zadnjih nekoliko vekova je Vladimir Putin.Čovek jednostavno ne ostavlja iluzije nikome bori se za.interese svoje zemlje i gura ih kao buldožer. Ali treba shvatiti i ne imati iluzija takođe u odnosu na Srbiju on i svi oko njega će uvek gurati interese samo svoje zemlje!

ja,pa ja

pre 10 godina

stvarno nisma verovao da će toma da dovede gasovod u srbiju,ali ipak je uspeo,premda ,da nije bilo vučića,teško bi se to završilo...

Kazimir sa Vracara

pre 10 godina

Iskrene Cestitke! Ovo je veliki dan za celu nasu zemlju. Bravo! Odlicna investicija, i u pravo vreme!

Ja priznajem da sam i pomalo rusofil, i ne samo zbog naseg vekovnog slovenskog bratstva. Ipak su nam Rusi i Rusija dosli u pomoc kada god je to trebalo u nasoj burnoj istoriji. I hvala im na tome! Oni koji drugacije misle, neka pogledaju istorijske udzbenike...

Ono sto mene narocito raduje je sledece:
- Prvo, dobicemo jevtiniji gas neko sve okolne zemlje. To je odlicno za nasu ekonomiju, stabilnost i daljne investicije. To je pre svega odlicno za standard nasih gradjana.
- Drugo, svaka sladeca vlada ce morati jako dobro da razmisli pre nego sto se odluci za pristupanje EU, a kamoli NATO paktu. Ako ikada vise ove evro-atlanske "integracije" budu aktuelne, Rusija moze ili da poveca cenu gasa desetostruko, ili da gas jednostavno iskljuci izdajnicima. Na taj nacin bi doveli izdajnicku vladu do bankrota i/ili rusenja vlade preko ulice.

Puno srece i uspeha u izgradnji naseg Juznog oka. Zivela Rusija. Zivela Srbija.

mare

pre 10 godina

Putin me je mnogo razocarao, mi kao najveci prijatelji Rusije na Balkanu da dobijemo najgori tretman i ovu siromasnu drzavu da plackaju Rusi, stvarno sramota.

Panonski

pre 10 godina

Mi njma dajemo kukuruz, a oni nama uzimaju žito.

YLZ ili Y... Lud Zbunjenog.
(Hyle, 24. novembar 2013 12:47)

Pa sad ako tebi nije jasno koliko je znacajno da Srbija bude cvoriste Ruskog gasa za Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Madjarsku.. Ili koliko ce nasih ljudi raditi na ovom projektu, ili koliko cemo manje placati gas za neku godinu, onda je tebi to, dzaba objasnjavati..

Graje

pre 10 godina

Južni tok je najveća strateška investicija u Srbiji.Izgradnja Južnog toka može da ojača našu privredu, omogući razvoj privrede. Izgradnja Južnog toka može da pospeši razvoj polimerne industrije, a pre sve zapošljavanja građana Srbije oko milion i po radnih mesta. Ovo je najveća investicija u istoriji Srbije koja će spojiti istok i zapad, a Srbija će zaista naći načine da se razvija i modernizuje u svim oblastima.

Filip

pre 10 godina

Južni tok je važan za Rusiju, Srbju ali i EU. Omogućava sigurnije snabdevanje gasom. Za nas je bitan jer će zaposliti naša preduzeća kao podizvođače, što nije za potcenjivanje, Imaćemo profit od tranzita. Nadam se da će i cena grejanja nakon izgradnje cevovoda biti niža.

BARBI

pre 10 godina

Danasnji događaj vezan za početak gradnje Južnog toka sudbonosni i veoma bitan za Srbiju.Putinove čestitke su iskrene,a one su znak napretka naše zemlje.Južni tok će Srbiji rešiti mnoga krucijalna pitanja.

novosadjanka

pre 10 godina

O,kako nas pljackaju!Gospodin Diktator trlja ruke,rubljice pristizu a vi skupo placajte gas dak mozete.Neka,mi cemo posle nastaviti po starom-ugalj,drva ili novi ogrevni materijal-nista!Ostace nam gasovod da ga pokazujemo turistima.

plavusa s mozgom

pre 10 godina

Hvala Putinu na cestitkama. Juzni tok je velika investicija za Srbiju i njen ekonomski razvoj. Gas ce pojeftiniti, a bice otvorena i nova radna mesta.

Neimenovani Izvor

pre 10 godina

Koliko je para dobio preCednik? Pre godinu dana nije imao auto (dobio ga od sina na poklon koji nema ni dan staza), a danas gradi crkve. Vrlo relno.

CityWatch

pre 10 godina

Cestitke svima. Projekat ce omoguiciti brzi razvoj regiona, Rusije, zaposlenja... Nema niceg negativnog u ovom projektu osim placenih i burazerskih natpisa po novinama. Ujedno, mislim da je ovo i prvi multipartijski posao vladajucih stranaka poslednjih godina. Uprkos raznim lobiranjima idemo dalje... Nek crknu dusmani.

Voja

pre 10 godina

Čestitam predsedniče Vladimire Putinu.Uvek ste znali kako treba da reagujete.Ovo je kraj svim iluzijama pojedinih zemalja i pojedinaca da će ubuduće moći da ucenjuju Srbiju i ometaju njen razvoj.

Ilija Čvorović

pre 10 godina

A glavna će pipa da bude u Rusiji. Nemaju konkurencije; tako da će moći dizati cene kako im je volja, a Toma Diploma i ostala ekipa će da mašu ušima. Majčica Rusija?

Aleksa

pre 10 godina

Nadam se da je pocetak izgradnje Juznog toka jedna u nizu investicija Ruskih privrednika u Srbiji. Buducnost Srbije je ulazak u Evropsku uniju a takodje i sveobuhvatna saradnja sa Rusijom.

Beutiful

pre 10 godina

Hvala predsedniku Putinu na cestitkama. Izgradnja juznog toka ce doneti nova zaposljavanja i nove investicije Srbiji. Nadamo se jednoj novoj stranici istorije nase drzave.

a b c

pre 10 godina

juzni tok je veoma vazna investicija, mnogo ljudi ce se zaposliti i neka je sa srecom i drago mi je sto jedna ovakva investicija dolazi bas u nasu zemlju!

Voja

pre 10 godina

Čestitam predsedniče Vladimire Putinu.Uvek ste znali kako treba da reagujete.Ovo je kraj svim iluzijama pojedinih zemalja i pojedinaca da će ubuduće moći da ucenjuju Srbiju i ometaju njen razvoj.

Beutiful

pre 10 godina

Hvala predsedniku Putinu na cestitkama. Izgradnja juznog toka ce doneti nova zaposljavanja i nove investicije Srbiji. Nadamo se jednoj novoj stranici istorije nase drzave.

a b c

pre 10 godina

juzni tok je veoma vazna investicija, mnogo ljudi ce se zaposliti i neka je sa srecom i drago mi je sto jedna ovakva investicija dolazi bas u nasu zemlju!

Ilija Čvorović

pre 10 godina

A glavna će pipa da bude u Rusiji. Nemaju konkurencije; tako da će moći dizati cene kako im je volja, a Toma Diploma i ostala ekipa će da mašu ušima. Majčica Rusija?

Aleksa

pre 10 godina

Nadam se da je pocetak izgradnje Juznog toka jedna u nizu investicija Ruskih privrednika u Srbiji. Buducnost Srbije je ulazak u Evropsku uniju a takodje i sveobuhvatna saradnja sa Rusijom.

Kazimir sa Vracara

pre 10 godina

Iskrene Cestitke! Ovo je veliki dan za celu nasu zemlju. Bravo! Odlicna investicija, i u pravo vreme!

Ja priznajem da sam i pomalo rusofil, i ne samo zbog naseg vekovnog slovenskog bratstva. Ipak su nam Rusi i Rusija dosli u pomoc kada god je to trebalo u nasoj burnoj istoriji. I hvala im na tome! Oni koji drugacije misle, neka pogledaju istorijske udzbenike...

Ono sto mene narocito raduje je sledece:
- Prvo, dobicemo jevtiniji gas neko sve okolne zemlje. To je odlicno za nasu ekonomiju, stabilnost i daljne investicije. To je pre svega odlicno za standard nasih gradjana.
- Drugo, svaka sladeca vlada ce morati jako dobro da razmisli pre nego sto se odluci za pristupanje EU, a kamoli NATO paktu. Ako ikada vise ove evro-atlanske "integracije" budu aktuelne, Rusija moze ili da poveca cenu gasa desetostruko, ili da gas jednostavno iskljuci izdajnicima. Na taj nacin bi doveli izdajnicku vladu do bankrota i/ili rusenja vlade preko ulice.

Puno srece i uspeha u izgradnji naseg Juznog oka. Zivela Rusija. Zivela Srbija.

sone

pre 10 godina

Ja ovde vidim veliku sigurnost za Srbiju jer Rusi nece dopustiti da njihova investicija ostane ne zasticena,setite se Sirije i ruske baze koja se tamo nalazi i kako je to sve zavrseno.

Panonski

pre 10 godina

Mi njma dajemo kukuruz, a oni nama uzimaju žito.

YLZ ili Y... Lud Zbunjenog.
(Hyle, 24. novembar 2013 12:47)

Pa sad ako tebi nije jasno koliko je znacajno da Srbija bude cvoriste Ruskog gasa za Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Madjarsku.. Ili koliko ce nasih ljudi raditi na ovom projektu, ili koliko cemo manje placati gas za neku godinu, onda je tebi to, dzaba objasnjavati..

Jolanda

pre 10 godina

Ko god pokusava da omalovazi ovaj projekat, taj ili ne zeli dobro Srbiji i njenim gradjanima ili je lud. Od izuzetnog znacaja je cela ova prica, toliko da cemo uskoro u mnogim segmentima postati vodeci u regionu. Kao sto vec polako postajemo sa avio-kompanijom, tako ce biti i sa gasovodom. Samo neka nam je jos takvih investicija i mi smo na pravom putu.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Veliki dan za Srbiju i njenu budućnost. Korisitmo svaku priliku da je iskoristimo kao što smo ovu iskoristili. Neka nam ovaj gasovod bude srećan i berićetan!

Filip

pre 10 godina

Južni tok je važan za Rusiju, Srbju ali i EU. Omogućava sigurnije snabdevanje gasom. Za nas je bitan jer će zaposliti naša preduzeća kao podizvođače, što nije za potcenjivanje, Imaćemo profit od tranzita. Nadam se da će i cena grejanja nakon izgradnje cevovoda biti niža.

Magdalena

pre 10 godina

Uvek ce se naci neki novi izgovori kako bi se kritikovala izgradnja Juznog toka.Medjutim vecina shvata znacaj ovog projekta i koji veruju u bolji zivot i promene...

Južnjaci

pre 10 godina

Direktno ili indirektno ovaj projekat će zaposliti veliki broj ljudi, a s' obzirom na visoku stopu nezaposlenosti u Srbiji, samo sa ove strane gledano izgradnja Južnog toka je od izuzetnog značaja.

Graje

pre 10 godina

Južni tok je najveća strateška investicija u Srbiji.Izgradnja Južnog toka može da ojača našu privredu, omogući razvoj privrede. Izgradnja Južnog toka može da pospeši razvoj polimerne industrije, a pre sve zapošljavanja građana Srbije oko milion i po radnih mesta. Ovo je najveća investicija u istoriji Srbije koja će spojiti istok i zapad, a Srbija će zaista naći načine da se razvija i modernizuje u svim oblastima.

Vidoje

pre 10 godina

Jedan od najvecih projekata u zadnjih ko zna koliko godina, cuo sam da ce direktno ili indirektno zaposliti 100000 ljudi. Melem na ranu za nasu privredu.

CityWatch

pre 10 godina

Cestitke svima. Projekat ce omoguiciti brzi razvoj regiona, Rusije, zaposlenja... Nema niceg negativnog u ovom projektu osim placenih i burazerskih natpisa po novinama. Ujedno, mislim da je ovo i prvi multipartijski posao vladajucih stranaka poslednjih godina. Uprkos raznim lobiranjima idemo dalje... Nek crknu dusmani.

BARBI

pre 10 godina

Danasnji događaj vezan za početak gradnje Južnog toka sudbonosni i veoma bitan za Srbiju.Putinove čestitke su iskrene,a one su znak napretka naše zemlje.Južni tok će Srbiji rešiti mnoga krucijalna pitanja.

plavusa s mozgom

pre 10 godina

Hvala Putinu na cestitkama. Juzni tok je velika investicija za Srbiju i njen ekonomski razvoj. Gas ce pojeftiniti, a bice otvorena i nova radna mesta.

ja,pa ja

pre 10 godina

stvarno nisma verovao da će toma da dovede gasovod u srbiju,ali ipak je uspeo,premda ,da nije bilo vučića,teško bi se to završilo...

Тралала

pre 10 godina

Иако смо НИС продали за много малу цену,са друге стране овај пројекат нам даје невероватну геополитичку подршку. Земља преко које иде гасовод који услужује више држава и који је део у Руском власништву, не може тек тако да се уцењује. Нажалост цена те геополитичке и еконосмке добре одлуке је била НИС и резерва нафте и плина. У ситуацији где смо били 2000. ово је ипак за сваку похвалу. Идемо даље.

BoRiVoJe

pre 10 godina

Zaista divna vest i iskreno obraćanje Putina. Nadam se da je ovo početak ulaganja Rusije u Srbiju, da će biti još mnogo zajedničkih projekata.Srbija je raskrsnica Ruskog gasa za Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Madjarsku. Ubrzo će gas za nas biti jeftiniji, uposliće se mnogo našeih građana, mnoge firme kao podizvođači radova. Svaka čast Nikoliću kao i Vučiću na trudu i doprinosu da ova investicija bude realizovana.

Bulevar!

pre 10 godina

Posao smo dobili, sada ozbiljno prionuti na rad i na onemogucavanje pljacke. Zadnjih godina smo bili skloni pljacki jer sankcija nije bilo. Srecno nam bilo!

GospoPo

pre 10 godina

Nadam se da pojedinci shvataju da je ova cestitka upucena za sve ono sto Srbiju ocekuje povoljno, a prouzrokovano ovim projektom: cestitka za nove investicije koje ce doci, cestitka za sigurnost koju ce imati u snabdevanju gasa, nize cene, nova radna mesta.... Nije ovo samo cestitka za pocetak, vec cestitka sto ovim projektom Srbija ima i lepu i sifurnu buducnost.

marmelada

pre 10 godina

Ovo je veoma važan događaj ne samo za Srbiju i balkanske zemlje, već i za čitav evropski kontinent! U svakom slucaju veliki broj gradjana Srbije ce imati mogucnost da dobije posao!

slogijuskg

pre 10 godina

Cast nam je da takav predsednik kao sto je Vladimir Putin uvidja znacaj ovakvog projekta kao sto i mi treba da shvatimo koliki znacaj ima, ne samo za nas, ovaj projekat, vec i za sve balkanske pa i evropske zemlje samim zaposljavanjem radnika na realizaciji pa i otvaranje mesta za nove investitore u Srbiju!

Makiša

pre 10 godina

Južni tok je strateški najznačajni projekat za Srbiju proteklih decenija. Nadam se da će radovi da prođu bez većih problema i da će se sve sprovesti u definisanom roku.

bubamara06

pre 10 godina

Svakako projekat od velike vaznosti za Srbiju. Obezbedice nova radna mesta, a privlacenjem novih investitora broj novih radnih mesta ce se stalno povecavati. Srbija je krenula napred!

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Viševekovna bratska saradnja i savezništvo sa Rusijom dana daju veoma dobre ekonomske odnose što Srbiji u ovom trenutuku treba.

Misurak

pre 10 godina

(Ilija Čvorović, 24. novembar 2013 12:45)
Ma da ne bi i skute da nam celivaju...
Verujem da i ti volis ovu zemlju ali valjda kapiras koliko smo (ne)jaki i dokle nam je limit. Trpi sta moras i uzimaj sta mozes. Nije bas da imamo najbolje moguce podeljene karte. U svakom slucaju, na hiljade novih radnih mesta, malo li je:)

niki

pre 10 godina

(Ovca, 24. novembar 2013 16:41)

I drugi bi nas drali možda još više. On nam je otvorio jedan od najvećih proekata u Srbiji koji će sa sobom otvoriti nova radna mesta.

darkwood

pre 10 godina

Gledao sam pre dva sata dokumentarac na History chanell o Putinu i taj čovek me je lepo iznenadio. Definitivno najbolja stvar koja se desila Rusiji u zadnjih nekoliko vekova je Vladimir Putin.Čovek jednostavno ne ostavlja iluzije nikome bori se za.interese svoje zemlje i gura ih kao buldožer. Ali treba shvatiti i ne imati iluzija takođe u odnosu na Srbiju on i svi oko njega će uvek gurati interese samo svoje zemlje!

Tatijana Konevski Jevtović

pre 10 godina

Čestitam dogadjaj koji će na početku II decenije 21. veka označiti značajnu fazu u razvoju Srpsko-Ruskih odnosa, koji donose obostranu satsfakciju.I ovo je primer da se strpljenje pokazalo na strani realne i racionalne opravdanosti.

Južnjaci

pre 10 godina

Značaj koji Srbija dobija u evropskom energetskom sistemu, kroz izgradnju Južnog toka, je od neprocenjive vrednosti. Ako tome dodamo i značajan broj zaposlenih i pristupačnije cene gasa, ovo je verovatno najveća investicija u Srbiji, posle dugo vremena.

Grozdana

pre 10 godina

Ulaganje jedne ovako velike zemlje moze biti samo podstrek i ostalima da obrate vise paznje na nas. Da shvate da smo stabilna i ozbiljna drzava vredna paznje za sve ozbiljne investitore.

Nikola, strucnjak za energetsko-politicka pitanja

pre 10 godina

A glavna će pipa da bude u Rusiji. Nemaju konkurencije; tako da će moći dizati cene kako im je volja, a Toma Diploma i ostala ekipa će da mašu ušima. Majčica Rusija?
(Ilija Čvorović, 24. novembar 2013 12:45)

Cvorovicu,

pa gde hoces da bude glavna pipa? U tvom dvoristu mozda? Ti si prototip jednog tipicnog Srbina. Pa sta ocekujes od Rusa? Da te oni izdrzavaju samo da bi udovoljili tvojoj bolesnoj, srpskoj uobrazilji, da su ti Rusi braca, a Rusija majcica Rusija, i da treba jednu kompletnu naciju (srpsku) da izdzavaju ako hoce da dokazu da su to, sto mi od njih ocekujemo, i sto vekovima tvrdimo da su oni nama. Zar ne primecujes da se vec nalazimo na granici psihijatrije. Hrvati imaju u Evropi isto jednu majcicu, majcicu Nemacku, ali joj ne prebacuju svakodnevno (kao mi Rusima) da im Nemacka nista ne daje , ne poklanja, a kad je stani-pani i ne gine zbog njih.
Ima nesto trulo i bolesno u nama.Najverovatnije je glupost nasa najveca boljka.

cia

pre 10 godina

Braco,ja lupam minuse ovim IT strucnjacima SNSa,ukocio sam se! Ajte i vi malo! Jos kad bi znali da imaju samo kontraprodukt ovim glupackim komentarima pa da prestanu vise. Kao bre stignu ovako brzo i u ovom broju da cukaju i zvekecu minuse na kritike?! 3,2,1 ... krenite. Ko lupi minus nek mu crkne bojler.

сердар 036

pre 10 godina

мени није, јер се грејем на дрва.......а и другима верујем, јер је скупљи гас код нас, него у немачкој.......

Ovca

pre 10 godina

Koji uvlakacki komentari. Zar vas nije bar malo sramota da se zahvaljujete Putinu dok vas dere za gas I uredjuje vladu (ko treba da ostane a ko ne). Srbija bas zasluzuje ove politicare a I Rusiju kao "prijatelja".

Sima

pre 10 godina

Gasovod se kako sam pročitao postavlja ispod zemlje tako da je od površine zemlje do gornje ivice cevi odstojanje od 80-100cm. Cevi su čelične prečnika 1400mm, zaštićene antikorozivnom zaštitom i pritisak u cevima biće oko 100 bara, izgledaće interesantno

Herzegovina California

pre 10 godina

Samo neka vam je sa srećom susjedi, ali.... Sa Rusima posla imat? Ne ! Hvala ! Na nos izađe ovako ili onako...samo oni profitiraju...ostali mrvice ( ako ih zapadnu )?

Bojko

pre 10 godina

Ovo je ogromna stvar za Srbiju i neverovatnu korist cemo imati od toga ali za sve rrusofile jedno pitanje, zasto mi kao Bugarska nemamo 51-49 u odnosu Srbija - Rusija i zasto imamo posrednika kod prodaje gasa registrovanog u Svajcarskoj? Neka mi neko molim vas odgovori. Da li su i m Bugari blizi ili ??

Владимир

pre 10 godina

Поштовани коментатори, није могућа сарадња са Русијом и ЕУ у исто време, јер ако уђемо у ЕУ губимо привилегије на руском тржишту. Са Србију је најбоље да гаји еконосмке односе са ЕУ, али да не улази у ЕУ. Тако ћемо сачувати привилегије на рсуком тржишту које расте и где наши производи имају прођу.

mare

pre 10 godina

Putin me je mnogo razocarao, mi kao najveci prijatelji Rusije na Balkanu da dobijemo najgori tretman i ovu siromasnu drzavu da plackaju Rusi, stvarno sramota.

Neimenovani Izvor

pre 10 godina

Koliko je para dobio preCednik? Pre godinu dana nije imao auto (dobio ga od sina na poklon koji nema ni dan staza), a danas gradi crkve. Vrlo relno.

Gusar

pre 10 godina

Moze li neko da mi objasni kako ce se na osnovu ovoga povecati zaposlenost, osim sto ce trebati gradjevinaca ili sta vec? Hocu da kazem.. Kako ce ovo pomoci zaposlenju nekog difovca, psihologa ili tako nekog, kad bude gotovo?

milenka

pre 10 godina

Imaćemo sigurnost i stabilnost u snabdevanju gasom. Istina, ali samo onoliko koliko to Rusi budu dozvolili. Zamislite da jednog dana odluče da zavrnu slavinu, jer se recimo ne slažu sa našom namerom da uđemu u EU, ili da povećamo rudnu rentu, ili da i mi kao akcionar imamo pravo da učestvujemo u upravljanju NIS-om...A mi naivni oslonili se na Južni potok, i nemamo alternativni izvor snabedavanja. Brrr, već sam se smrzla...

novosadjanka

pre 10 godina

O,kako nas pljackaju!Gospodin Diktator trlja ruke,rubljice pristizu a vi skupo placajte gas dak mozete.Neka,mi cemo posle nastaviti po starom-ugalj,drva ili novi ogrevni materijal-nista!Ostace nam gasovod da ga pokazujemo turistima.

Nikola, strucnjak za pitanja "ljubavi" medju drzavama.

pre 10 godina

Ovo je ogromna stvar za Srbiju i neverovatnu korist cemo imati od toga ali za sve rrusofile jedno pitanje, zasto mi kao Bugarska nemamo 51-49 u odnosu Srbija - Rusija i zasto imamo posrednika kod prodaje gasa registrovanog u Svajcarskoj? Neka mi neko molim vas odgovori. Da li su i m Bugari blizi ili ??
(Bojko, 24. novembar 2013 16:09)

Bojko,

skoro da si pogodio. Bugari su Rusima svakako blizi (oduvek bili), a i clanovi su EU. Imaju mnogo vecu politicku tezinu nego mi.

narod trece klase

pre 10 godina

Bravo Vladimire, malo i Evropa da zavisi od Srbije!!!!
(PoLivadiRosnoj, 24. novembar 2013 14:27)
ma evropa je i do sada zavislila od srbije,samo sto vama niko nije javio

Winston

pre 10 godina

Da, Juzni tok je vrla lepa stvar, i mozda i vazna stvar, videce se. jedino, kao sto smo videli na Insajder, sto Je Srbija jedina zemlja sto ucestvuje u gradjene ovog toka, ima nanjinu vlavstistvo, sto ce sve pare da idu of-sor nekoj kompaniji, a ne vladi Srbije, sto Srbija ne kupuje gas direktno od Rusa, nego placa dva puta za neko privatno preduzece ? Ima tu puno pitanja sto vlada nije odgovorila. I nema ovde puno da se radujemo dok neznamo sve detalje. Kako su Srpski politicari radili do sada, nebi me iznenadilo da nas ovaj tok vise kosta nego sto nam daje. Nisam sinican, ali znam kako se radi u ovu zemlju.

Srbin100%

pre 10 godina

Putin je svojim govorom samo potvrdio da se radi o projektu znacajnom i na globalnom planu i svakako da ce se interesovanje za poslovne mogucnosti koje pruza nasa zemlja samo povecati

Sta ce biti sa planetom???

pre 10 godina

Samo neka oni buskaju zemlju i neka vade iz nje sve sto je priroda greškom stvorila,a onda kada se obogate neka kupe karte za drugu planetu, jer su ovu načisto upropastili:(:(:(

MISTER - DOKMANOVIC

pre 10 godina

Svakako projekat gradnje Juznog toka gasovoda je od velike vaznosti kako za Srbiju tako i za Evropu. Gradnjom Juznog toga mozda u ovom trenutku nismo ni svesni sta dobijamo kao drzava kako na ekonomskom planu tako i sire na sigurnosti kao drzava. Obezbedice nova radna mesta, a privlacenjem novih investitora broj novih radnih mesta ce se stalno povecavati. Srbija je krenula napred. Predsednik Rusije Putin je u to ime zazelo uspesan pocetak gradnje.

teodora

pre 10 godina

Nema sumnje da je ovo veliki projekat koji Srbiji može doneti mnogo dobroga,nadam se da ćemo se oko ovoga napokon svi složiti.

Zebra

pre 10 godina

Ovaj međudržavni projekat je dogovaran dugi niz godina, predstavlja dugoročnu investiciju, u njega su uložene ogromne investicije da bi se obezbedio transport gasa čak iz rusije.

Srećković

pre 10 godina

Kamo sreće da imamo još četiri do pet ovakvih projekata. To bi bio progres u pravom smislu. Ali, i današnji dan obećava.

Strateg

pre 10 godina

Narodna kaže: „Krivo sedi, pravo besedi!“ Iskreno čestitam Vladi na ovom projektu. Strateški izuzetno bitan potez za Srbiju.

Darkfusion

pre 10 godina

Sns armija tuce pluseve , mene interesuje gde su oni svi koju su pljuvali juzni tok kada je bio insajder o juznom toku . Pojeo ih mrak ili ti sns botovi . Dole EU zivela Rusija!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mile i njegovo pile

pre 10 godina

Ovom kapitalnom investicijom će se otvoriti mnoga radna mesta, obezbediti energetsku stabilnost Srbije. Šta drugo reći već poželeti uspešan rad našim vrednim radnicima i završetak radova onako kako je planirano.

q

pre 10 godina

a šta će tačno da rade tih 25000 (čitaj milion) ljudi kada bude završeno postavljanje cevi? osim naravno radnika koji su kopali, ne vidim posao za kasniji period.

uzece nam mnogo vise..

pre 10 godina

Necu da zvucim pateticno, a jos manje da osporim ovako znacajan dogadjaj!Ali zelim da naglasim,da je gas mnogo poskupeo i da od cele Srbije koja se grejala na gas ostali su da se greju oni sto moraju...

hm

pre 10 godina

Jeste. Znacajan je zbog konkurencije, sto im znaci i nizu cenu. Sto se Evrope tice, potrosnja plina pada. Isto tako je i u Srbiji... Jednostavno. Grejanje na gas je postalo skupo, a u Evropi su u igri i izolacioni materijali, peleti, zelena energija... Nisu oni toliko ludi da daju pare za plin i puste ih u vazduh, ako te pare mogu ostati kod njih.

SansaZaSve

pre 10 godina

Samim tim sto ce ovaj gasovod da bude glavna veza i najkraci put gasu ka zemljama istocne Evrope i nasa drzava - a drzava to je narod , imace zasigurno dobru ekonomsku racunicu kroz razne vidove procenata od zarade i otvaranja novih radnih mesta

milan777

pre 10 godina

Ајде једном да кажемо сви ово је за похвалу. Руси су могли исте услове добити и у другим земљама. Ипак ми смо изабрани

Tica

pre 10 godina

Pravi potez vlade.Mnoge države u okruženju žele ovakvu investiciju.
Posao za veći deo radnika koji čekaju bilo kakvu šansu je konačno na vidiku.

Ivka84

pre 10 godina

Nakon 40 godina, konačno dolazi do potpisivanja kapitalnog investicionog projekta, kao što je Južni tok. Srbija se zvanično uključuje u gasovodne tokove i postaje važno gasno čvorište u Evropi. Nadam se da će radovi ići planiranim tempom.

Ilija Čvorović

pre 10 godina

A glavna će pipa da bude u Rusiji. Nemaju konkurencije; tako da će moći dizati cene kako im je volja, a Toma Diploma i ostala ekipa će da mašu ušima. Majčica Rusija?

Herzegovina California

pre 10 godina

Samo neka vam je sa srećom susjedi, ali.... Sa Rusima posla imat? Ne ! Hvala ! Na nos izađe ovako ili onako...samo oni profitiraju...ostali mrvice ( ako ih zapadnu )?

Voja

pre 10 godina

Čestitam predsedniče Vladimire Putinu.Uvek ste znali kako treba da reagujete.Ovo je kraj svim iluzijama pojedinih zemalja i pojedinaca da će ubuduće moći da ucenjuju Srbiju i ometaju njen razvoj.

Neimenovani Izvor

pre 10 godina

Koliko je para dobio preCednik? Pre godinu dana nije imao auto (dobio ga od sina na poklon koji nema ni dan staza), a danas gradi crkve. Vrlo relno.

Bojko

pre 10 godina

Ovo je ogromna stvar za Srbiju i neverovatnu korist cemo imati od toga ali za sve rrusofile jedno pitanje, zasto mi kao Bugarska nemamo 51-49 u odnosu Srbija - Rusija i zasto imamo posrednika kod prodaje gasa registrovanog u Svajcarskoj? Neka mi neko molim vas odgovori. Da li su i m Bugari blizi ili ??

novosadjanka

pre 10 godina

O,kako nas pljackaju!Gospodin Diktator trlja ruke,rubljice pristizu a vi skupo placajte gas dak mozete.Neka,mi cemo posle nastaviti po starom-ugalj,drva ili novi ogrevni materijal-nista!Ostace nam gasovod da ga pokazujemo turistima.

сердар 036

pre 10 godina

мени није, јер се грејем на дрва.......а и другима верујем, јер је скупљи гас код нас, него у немачкој.......

Gusar

pre 10 godina

Moze li neko da mi objasni kako ce se na osnovu ovoga povecati zaposlenost, osim sto ce trebati gradjevinaca ili sta vec? Hocu da kazem.. Kako ce ovo pomoci zaposlenju nekog difovca, psihologa ili tako nekog, kad bude gotovo?

mare

pre 10 godina

Putin me je mnogo razocarao, mi kao najveci prijatelji Rusije na Balkanu da dobijemo najgori tretman i ovu siromasnu drzavu da plackaju Rusi, stvarno sramota.

milenka

pre 10 godina

Imaćemo sigurnost i stabilnost u snabdevanju gasom. Istina, ali samo onoliko koliko to Rusi budu dozvolili. Zamislite da jednog dana odluče da zavrnu slavinu, jer se recimo ne slažu sa našom namerom da uđemu u EU, ili da povećamo rudnu rentu, ili da i mi kao akcionar imamo pravo da učestvujemo u upravljanju NIS-om...A mi naivni oslonili se na Južni potok, i nemamo alternativni izvor snabedavanja. Brrr, već sam se smrzla...

cia

pre 10 godina

Braco,ja lupam minuse ovim IT strucnjacima SNSa,ukocio sam se! Ajte i vi malo! Jos kad bi znali da imaju samo kontraprodukt ovim glupackim komentarima pa da prestanu vise. Kao bre stignu ovako brzo i u ovom broju da cukaju i zvekecu minuse na kritike?! 3,2,1 ... krenite. Ko lupi minus nek mu crkne bojler.

narod trece klase

pre 10 godina

Bravo Vladimire, malo i Evropa da zavisi od Srbije!!!!
(PoLivadiRosnoj, 24. novembar 2013 14:27)
ma evropa je i do sada zavislila od srbije,samo sto vama niko nije javio

Beutiful

pre 10 godina

Hvala predsedniku Putinu na cestitkama. Izgradnja juznog toka ce doneti nova zaposljavanja i nove investicije Srbiji. Nadamo se jednoj novoj stranici istorije nase drzave.

Winston

pre 10 godina

Da, Juzni tok je vrla lepa stvar, i mozda i vazna stvar, videce se. jedino, kao sto smo videli na Insajder, sto Je Srbija jedina zemlja sto ucestvuje u gradjene ovog toka, ima nanjinu vlavstistvo, sto ce sve pare da idu of-sor nekoj kompaniji, a ne vladi Srbije, sto Srbija ne kupuje gas direktno od Rusa, nego placa dva puta za neko privatno preduzece ? Ima tu puno pitanja sto vlada nije odgovorila. I nema ovde puno da se radujemo dok neznamo sve detalje. Kako su Srpski politicari radili do sada, nebi me iznenadilo da nas ovaj tok vise kosta nego sto nam daje. Nisam sinican, ali znam kako se radi u ovu zemlju.

Ovca

pre 10 godina

Koji uvlakacki komentari. Zar vas nije bar malo sramota da se zahvaljujete Putinu dok vas dere za gas I uredjuje vladu (ko treba da ostane a ko ne). Srbija bas zasluzuje ove politicare a I Rusiju kao "prijatelja".

Aleksa

pre 10 godina

Nadam se da je pocetak izgradnje Juznog toka jedna u nizu investicija Ruskih privrednika u Srbiji. Buducnost Srbije je ulazak u Evropsku uniju a takodje i sveobuhvatna saradnja sa Rusijom.

Nikola, strucnjak za pitanja "ljubavi" medju drzavama.

pre 10 godina

Ovo je ogromna stvar za Srbiju i neverovatnu korist cemo imati od toga ali za sve rrusofile jedno pitanje, zasto mi kao Bugarska nemamo 51-49 u odnosu Srbija - Rusija i zasto imamo posrednika kod prodaje gasa registrovanog u Svajcarskoj? Neka mi neko molim vas odgovori. Da li su i m Bugari blizi ili ??
(Bojko, 24. novembar 2013 16:09)

Bojko,

skoro da si pogodio. Bugari su Rusima svakako blizi (oduvek bili), a i clanovi su EU. Imaju mnogo vecu politicku tezinu nego mi.

a b c

pre 10 godina

juzni tok je veoma vazna investicija, mnogo ljudi ce se zaposliti i neka je sa srecom i drago mi je sto jedna ovakva investicija dolazi bas u nasu zemlju!

Sta ce biti sa planetom???

pre 10 godina

Samo neka oni buskaju zemlju i neka vade iz nje sve sto je priroda greškom stvorila,a onda kada se obogate neka kupe karte za drugu planetu, jer su ovu načisto upropastili:(:(:(

Владимир

pre 10 godina

Поштовани коментатори, није могућа сарадња са Русијом и ЕУ у исто време, јер ако уђемо у ЕУ губимо привилегије на руском тржишту. Са Србију је најбоље да гаји еконосмке односе са ЕУ, али да не улази у ЕУ. Тако ћемо сачувати привилегије на рсуком тржишту које расте и где наши производи имају прођу.

Kazimir sa Vracara

pre 10 godina

Iskrene Cestitke! Ovo je veliki dan za celu nasu zemlju. Bravo! Odlicna investicija, i u pravo vreme!

Ja priznajem da sam i pomalo rusofil, i ne samo zbog naseg vekovnog slovenskog bratstva. Ipak su nam Rusi i Rusija dosli u pomoc kada god je to trebalo u nasoj burnoj istoriji. I hvala im na tome! Oni koji drugacije misle, neka pogledaju istorijske udzbenike...

Ono sto mene narocito raduje je sledece:
- Prvo, dobicemo jevtiniji gas neko sve okolne zemlje. To je odlicno za nasu ekonomiju, stabilnost i daljne investicije. To je pre svega odlicno za standard nasih gradjana.
- Drugo, svaka sladeca vlada ce morati jako dobro da razmisli pre nego sto se odluci za pristupanje EU, a kamoli NATO paktu. Ako ikada vise ove evro-atlanske "integracije" budu aktuelne, Rusija moze ili da poveca cenu gasa desetostruko, ili da gas jednostavno iskljuci izdajnicima. Na taj nacin bi doveli izdajnicku vladu do bankrota i/ili rusenja vlade preko ulice.

Puno srece i uspeha u izgradnji naseg Juznog oka. Zivela Rusija. Zivela Srbija.

Nikola, strucnjak za energetsko-politicka pitanja

pre 10 godina

A glavna će pipa da bude u Rusiji. Nemaju konkurencije; tako da će moći dizati cene kako im je volja, a Toma Diploma i ostala ekipa će da mašu ušima. Majčica Rusija?
(Ilija Čvorović, 24. novembar 2013 12:45)

Cvorovicu,

pa gde hoces da bude glavna pipa? U tvom dvoristu mozda? Ti si prototip jednog tipicnog Srbina. Pa sta ocekujes od Rusa? Da te oni izdrzavaju samo da bi udovoljili tvojoj bolesnoj, srpskoj uobrazilji, da su ti Rusi braca, a Rusija majcica Rusija, i da treba jednu kompletnu naciju (srpsku) da izdzavaju ako hoce da dokazu da su to, sto mi od njih ocekujemo, i sto vekovima tvrdimo da su oni nama. Zar ne primecujes da se vec nalazimo na granici psihijatrije. Hrvati imaju u Evropi isto jednu majcicu, majcicu Nemacku, ali joj ne prebacuju svakodnevno (kao mi Rusima) da im Nemacka nista ne daje , ne poklanja, a kad je stani-pani i ne gine zbog njih.
Ima nesto trulo i bolesno u nama.Najverovatnije je glupost nasa najveca boljka.

ja,pa ja

pre 10 godina

stvarno nisma verovao da će toma da dovede gasovod u srbiju,ali ipak je uspeo,premda ,da nije bilo vučića,teško bi se to završilo...

sone

pre 10 godina

Ja ovde vidim veliku sigurnost za Srbiju jer Rusi nece dopustiti da njihova investicija ostane ne zasticena,setite se Sirije i ruske baze koja se tamo nalazi i kako je to sve zavrseno.

Vidoje

pre 10 godina

Jedan od najvecih projekata u zadnjih ko zna koliko godina, cuo sam da ce direktno ili indirektno zaposliti 100000 ljudi. Melem na ranu za nasu privredu.

Jolanda

pre 10 godina

Ko god pokusava da omalovazi ovaj projekat, taj ili ne zeli dobro Srbiji i njenim gradjanima ili je lud. Od izuzetnog znacaja je cela ova prica, toliko da cemo uskoro u mnogim segmentima postati vodeci u regionu. Kao sto vec polako postajemo sa avio-kompanijom, tako ce biti i sa gasovodom. Samo neka nam je jos takvih investicija i mi smo na pravom putu.

Južnjaci

pre 10 godina

Direktno ili indirektno ovaj projekat će zaposliti veliki broj ljudi, a s' obzirom na visoku stopu nezaposlenosti u Srbiji, samo sa ove strane gledano izgradnja Južnog toka je od izuzetnog značaja.

BoRiVoJe

pre 10 godina

Zaista divna vest i iskreno obraćanje Putina. Nadam se da je ovo početak ulaganja Rusije u Srbiju, da će biti još mnogo zajedničkih projekata.Srbija je raskrsnica Ruskog gasa za Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Madjarsku. Ubrzo će gas za nas biti jeftiniji, uposliće se mnogo našeih građana, mnoge firme kao podizvođači radova. Svaka čast Nikoliću kao i Vučiću na trudu i doprinosu da ova investicija bude realizovana.

Тралала

pre 10 godina

Иако смо НИС продали за много малу цену,са друге стране овај пројекат нам даје невероватну геополитичку подршку. Земља преко које иде гасовод који услужује више држава и који је део у Руском власништву, не може тек тако да се уцењује. Нажалост цена те геополитичке и еконосмке добре одлуке је била НИС и резерва нафте и плина. У ситуацији где смо били 2000. ово је ипак за сваку похвалу. Идемо даље.

Magdalena

pre 10 godina

Uvek ce se naci neki novi izgovori kako bi se kritikovala izgradnja Juznog toka.Medjutim vecina shvata znacaj ovog projekta i koji veruju u bolji zivot i promene...

Bulevar!

pre 10 godina

Posao smo dobili, sada ozbiljno prionuti na rad i na onemogucavanje pljacke. Zadnjih godina smo bili skloni pljacki jer sankcija nije bilo. Srecno nam bilo!

slogijuskg

pre 10 godina

Cast nam je da takav predsednik kao sto je Vladimir Putin uvidja znacaj ovakvog projekta kao sto i mi treba da shvatimo koliki znacaj ima, ne samo za nas, ovaj projekat, vec i za sve balkanske pa i evropske zemlje samim zaposljavanjem radnika na realizaciji pa i otvaranje mesta za nove investitore u Srbiju!

Panonski

pre 10 godina

Mi njma dajemo kukuruz, a oni nama uzimaju žito.

YLZ ili Y... Lud Zbunjenog.
(Hyle, 24. novembar 2013 12:47)

Pa sad ako tebi nije jasno koliko je znacajno da Srbija bude cvoriste Ruskog gasa za Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Madjarsku.. Ili koliko ce nasih ljudi raditi na ovom projektu, ili koliko cemo manje placati gas za neku godinu, onda je tebi to, dzaba objasnjavati..

bubamara06

pre 10 godina

Svakako projekat od velike vaznosti za Srbiju. Obezbedice nova radna mesta, a privlacenjem novih investitora broj novih radnih mesta ce se stalno povecavati. Srbija je krenula napred!

plavusa s mozgom

pre 10 godina

Hvala Putinu na cestitkama. Juzni tok je velika investicija za Srbiju i njen ekonomski razvoj. Gas ce pojeftiniti, a bice otvorena i nova radna mesta.

Graje

pre 10 godina

Južni tok je najveća strateška investicija u Srbiji.Izgradnja Južnog toka može da ojača našu privredu, omogući razvoj privrede. Izgradnja Južnog toka može da pospeši razvoj polimerne industrije, a pre sve zapošljavanja građana Srbije oko milion i po radnih mesta. Ovo je najveća investicija u istoriji Srbije koja će spojiti istok i zapad, a Srbija će zaista naći načine da se razvija i modernizuje u svim oblastima.

darkwood

pre 10 godina

Gledao sam pre dva sata dokumentarac na History chanell o Putinu i taj čovek me je lepo iznenadio. Definitivno najbolja stvar koja se desila Rusiji u zadnjih nekoliko vekova je Vladimir Putin.Čovek jednostavno ne ostavlja iluzije nikome bori se za.interese svoje zemlje i gura ih kao buldožer. Ali treba shvatiti i ne imati iluzija takođe u odnosu na Srbiju on i svi oko njega će uvek gurati interese samo svoje zemlje!

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Viševekovna bratska saradnja i savezništvo sa Rusijom dana daju veoma dobre ekonomske odnose što Srbiji u ovom trenutuku treba.

Makiša

pre 10 godina

Južni tok je strateški najznačajni projekat za Srbiju proteklih decenija. Nadam se da će radovi da prođu bez većih problema i da će se sve sprovesti u definisanom roku.

CityWatch

pre 10 godina

Cestitke svima. Projekat ce omoguiciti brzi razvoj regiona, Rusije, zaposlenja... Nema niceg negativnog u ovom projektu osim placenih i burazerskih natpisa po novinama. Ujedno, mislim da je ovo i prvi multipartijski posao vladajucih stranaka poslednjih godina. Uprkos raznim lobiranjima idemo dalje... Nek crknu dusmani.

BARBI

pre 10 godina

Danasnji događaj vezan za početak gradnje Južnog toka sudbonosni i veoma bitan za Srbiju.Putinove čestitke su iskrene,a one su znak napretka naše zemlje.Južni tok će Srbiji rešiti mnoga krucijalna pitanja.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Veliki dan za Srbiju i njenu budućnost. Korisitmo svaku priliku da je iskoristimo kao što smo ovu iskoristili. Neka nam ovaj gasovod bude srećan i berićetan!

marmelada

pre 10 godina

Ovo je veoma važan događaj ne samo za Srbiju i balkanske zemlje, već i za čitav evropski kontinent! U svakom slucaju veliki broj gradjana Srbije ce imati mogucnost da dobije posao!

niki

pre 10 godina

(Ovca, 24. novembar 2013 16:41)

I drugi bi nas drali možda još više. On nam je otvorio jedan od najvećih proekata u Srbiji koji će sa sobom otvoriti nova radna mesta.

Grozdana

pre 10 godina

Ulaganje jedne ovako velike zemlje moze biti samo podstrek i ostalima da obrate vise paznje na nas. Da shvate da smo stabilna i ozbiljna drzava vredna paznje za sve ozbiljne investitore.

MISTER - DOKMANOVIC

pre 10 godina

Svakako projekat gradnje Juznog toka gasovoda je od velike vaznosti kako za Srbiju tako i za Evropu. Gradnjom Juznog toga mozda u ovom trenutku nismo ni svesni sta dobijamo kao drzava kako na ekonomskom planu tako i sire na sigurnosti kao drzava. Obezbedice nova radna mesta, a privlacenjem novih investitora broj novih radnih mesta ce se stalno povecavati. Srbija je krenula napred. Predsednik Rusije Putin je u to ime zazelo uspesan pocetak gradnje.

Filip

pre 10 godina

Južni tok je važan za Rusiju, Srbju ali i EU. Omogućava sigurnije snabdevanje gasom. Za nas je bitan jer će zaposliti naša preduzeća kao podizvođače, što nije za potcenjivanje, Imaćemo profit od tranzita. Nadam se da će i cena grejanja nakon izgradnje cevovoda biti niža.

GospoPo

pre 10 godina

Nadam se da pojedinci shvataju da je ova cestitka upucena za sve ono sto Srbiju ocekuje povoljno, a prouzrokovano ovim projektom: cestitka za nove investicije koje ce doci, cestitka za sigurnost koju ce imati u snabdevanju gasa, nize cene, nova radna mesta.... Nije ovo samo cestitka za pocetak, vec cestitka sto ovim projektom Srbija ima i lepu i sifurnu buducnost.

Misurak

pre 10 godina

(Ilija Čvorović, 24. novembar 2013 12:45)
Ma da ne bi i skute da nam celivaju...
Verujem da i ti volis ovu zemlju ali valjda kapiras koliko smo (ne)jaki i dokle nam je limit. Trpi sta moras i uzimaj sta mozes. Nije bas da imamo najbolje moguce podeljene karte. U svakom slucaju, na hiljade novih radnih mesta, malo li je:)

Južnjaci

pre 10 godina

Značaj koji Srbija dobija u evropskom energetskom sistemu, kroz izgradnju Južnog toka, je od neprocenjive vrednosti. Ako tome dodamo i značajan broj zaposlenih i pristupačnije cene gasa, ovo je verovatno najveća investicija u Srbiji, posle dugo vremena.

Sima

pre 10 godina

Gasovod se kako sam pročitao postavlja ispod zemlje tako da je od površine zemlje do gornje ivice cevi odstojanje od 80-100cm. Cevi su čelične prečnika 1400mm, zaštićene antikorozivnom zaštitom i pritisak u cevima biće oko 100 bara, izgledaće interesantno

Srbin100%

pre 10 godina

Putin je svojim govorom samo potvrdio da se radi o projektu znacajnom i na globalnom planu i svakako da ce se interesovanje za poslovne mogucnosti koje pruza nasa zemlja samo povecati

Mile i njegovo pile

pre 10 godina

Ovom kapitalnom investicijom će se otvoriti mnoga radna mesta, obezbediti energetsku stabilnost Srbije. Šta drugo reći već poželeti uspešan rad našim vrednim radnicima i završetak radova onako kako je planirano.

teodora

pre 10 godina

Nema sumnje da je ovo veliki projekat koji Srbiji može doneti mnogo dobroga,nadam se da ćemo se oko ovoga napokon svi složiti.

Tatijana Konevski Jevtović

pre 10 godina

Čestitam dogadjaj koji će na početku II decenije 21. veka označiti značajnu fazu u razvoju Srpsko-Ruskih odnosa, koji donose obostranu satsfakciju.I ovo je primer da se strpljenje pokazalo na strani realne i racionalne opravdanosti.

Zebra

pre 10 godina

Ovaj međudržavni projekat je dogovaran dugi niz godina, predstavlja dugoročnu investiciju, u njega su uložene ogromne investicije da bi se obezbedio transport gasa čak iz rusije.

q

pre 10 godina

a šta će tačno da rade tih 25000 (čitaj milion) ljudi kada bude završeno postavljanje cevi? osim naravno radnika koji su kopali, ne vidim posao za kasniji period.

hm

pre 10 godina

Jeste. Znacajan je zbog konkurencije, sto im znaci i nizu cenu. Sto se Evrope tice, potrosnja plina pada. Isto tako je i u Srbiji... Jednostavno. Grejanje na gas je postalo skupo, a u Evropi su u igri i izolacioni materijali, peleti, zelena energija... Nisu oni toliko ludi da daju pare za plin i puste ih u vazduh, ako te pare mogu ostati kod njih.

SansaZaSve

pre 10 godina

Samim tim sto ce ovaj gasovod da bude glavna veza i najkraci put gasu ka zemljama istocne Evrope i nasa drzava - a drzava to je narod , imace zasigurno dobru ekonomsku racunicu kroz razne vidove procenata od zarade i otvaranja novih radnih mesta

Srećković

pre 10 godina

Kamo sreće da imamo još četiri do pet ovakvih projekata. To bi bio progres u pravom smislu. Ali, i današnji dan obećava.

Strateg

pre 10 godina

Narodna kaže: „Krivo sedi, pravo besedi!“ Iskreno čestitam Vladi na ovom projektu. Strateški izuzetno bitan potez za Srbiju.

uzece nam mnogo vise..

pre 10 godina

Necu da zvucim pateticno, a jos manje da osporim ovako znacajan dogadjaj!Ali zelim da naglasim,da je gas mnogo poskupeo i da od cele Srbije koja se grejala na gas ostali su da se greju oni sto moraju...

Ivka84

pre 10 godina

Nakon 40 godina, konačno dolazi do potpisivanja kapitalnog investicionog projekta, kao što je Južni tok. Srbija se zvanično uključuje u gasovodne tokove i postaje važno gasno čvorište u Evropi. Nadam se da će radovi ići planiranim tempom.

Darkfusion

pre 10 godina

Sns armija tuce pluseve , mene interesuje gde su oni svi koju su pljuvali juzni tok kada je bio insajder o juznom toku . Pojeo ih mrak ili ti sns botovi . Dole EU zivela Rusija!!!!!!!!!!!!!!!!!!

milan777

pre 10 godina

Ајде једном да кажемо сви ово је за похвалу. Руси су могли исте услове добити и у другим земљама. Ипак ми смо изабрани

Tica

pre 10 godina

Pravi potez vlade.Mnoge države u okruženju žele ovakvu investiciju.
Posao za veći deo radnika koji čekaju bilo kakvu šansu je konačno na vidiku.