Sreda, 13.11.2013.

00:10

Nikolić Šojguu: Pozdravite Putina!

Predsednik Tomislav Nikolić uručio je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge.

Izvor: B92

Nikoliæ Šojguu: Pozdravite Putina! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

15111111

pre 10 godina

Treba istaci Sojgov licni doprinos naporima da se zastiti i pruzi svestrana materijalna pomoc i podrska srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoci i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija - poplava, pozara i slicno, zato i zasluzuje orden.

ACO82

pre 10 godina

Svojim profesionalnim zalaganjem Sojguu je dao izuzetan doprinos unapredjenju ukupnih bilateralnih odnosa, posebno razvoju ekonomsko - trgovinske saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije, sto je za svaku pohvalu i zasluzuje orden srpske zastave prvog stepena.

Srbin100%

pre 10 godina

Sojgu je svojim licnim zalaganjem doprineo produbljivanju saradnje izmedju Rusije i Srbije i zato ne cudi zelja predsednika da mu se na simbolican nacin oduzi

Doktor

pre 10 godina

Ova država je cirkus kakvog nema.

Pa Rusi nisu od '44 uradili ama baš ništa u korist naroda sa ovih prostora, naprotiv, trudili su se da pričine što veću štetu.
I sada za to od grobara dobijaju orden. Svašta.

Anonymous

pre 10 godina

Pa skoro si bio kod njega na poklonjenju, zar ti nije dao rok do kog moras doci na novo poklonjenje ?
Pa se sad ulizujes da stignes sto pre ? !
Mozda dolaze izbori, pa da napravite sto vise stetocinskih ugovora po Srbiju, a sto vise korisnih po njih ?

merkur

pre 10 godina

Kako me nerviraju ovi plitki mozgovi koji pominju kako su nas Rusi ostavili na cedilu i kaki su povukli vojsku sa Kosova..
Jeste li vi stvarno toliko maloumni i nemate racio u glavi ,nego pisete samo cirkularno ono sto ste culi od nekog drugog.
U to vreme Rusijom predsedavao najveci hohstapler i pijandura koja je htela da proda Rusiju i koji se ulizivao zapadu zbog kredita koje je njegova oligarhija pretapala u carstva. On bi radje prihvatio ROLEX nego orden jer je gledao samo kroz novac i vodku.
Unistio rusku ekonomiju i cuvenu armiju sveo na najnizi moguci nivo borbenosti.
Zasto se onda toliko pise o tome kada on u to vreme nije mislio ni o svojoj zemlji a kamoli o Srbiji.
On je bio prodana dusa zapada i to je cinjenica. A ne pitate se zasto mu Putin nije dosao na sahranu.
Da je Putin bio tada na mestu predsednika ... tesko da bi ijedan Nato vojnik privirio na Kosovo... to mugu svim plitkim umovima da potvrdim...samo jedan primer i no comment vise..
Zasto niko od Nato nije usao jos u Siriju ???????
Ukljucite logiku, ako postoji u vasim glavama...

Кобра

pre 10 godina

А од Томе орден! До сад је био Тома диплома а од сад ће бити Тома одликовање.

milos

pre 10 godina

Stalno unapredjenje diplomatskih i ekonomskih odnosa sa Ruskom federacijom je od izuzetnog znacaja za unapredjenje politicke pozicije Srbije u svetu i za njen brzi ekonomski razvoj.

Tatjana

pre 10 godina

Većina komentara koji podržavaju Ruse je iracionalna. Pa, vi ne poznajete isroriju, kulruru, medjusobne odnose tokom vekova. Da li znate da je Karadjordje čekao u pritvoru godinu dana da ga primi car Romanov, ne želeći da mu pruži podršku i pomoć. Puškin je tada bio upoznat sa stradanjem srpskog naroda, svojim razumevanjem i dobrotom, kasnije je imao uticaj na stvaralaštvo Branka Radičeviča. Oduvek veliki i moćni, radili su i uticali kako su hteli! Svaka čast stradalima u Drugom sverskom ratu, to im je bio zadatak i naredjenje ali i ljudskost, van komunističkog režima. Oni se rukovode sopstvenim interesima. Ceo radni vek sam provela saradjujući sa Rusima: često veoma nekorektni, do bahatosti... Sve ovo mi je mučno, ispod ljudskog dostojanstva DRŽAVE koju predtavljaju nizosti pojedinaca. Izvinjavam se čestitim pojedincima, privrženim ljudskoj dobroti, umetnosti i razumevanju.

Rut86

pre 10 godina

U pravu je čovek - Srpske korene je teško izvaditi i uništi, bili oni u odnosu sa Rusijom ili na Kosovu. Nikolićeva diplomatija samo grana još više to korenje, biljka Srbija samo što nije procvetala.

Žaki

pre 10 godina

Surova logika ne da mira!? Orden za neke zasluge za koje niko od nas građana ne zna kakve su ..ali zato Toma sa nekolicinom saradnika to znaju? Interesantan detalj! Mogu da dam mašti na volju o čemu se sve tu radi? A gde je orden za EU koja je poklonila (bespovratna sredstva) Srbiji 4 - 5 milijardi evra poslednjih deceniju ipo dok od Rusa za džabe nismo dobili ni rublju?! U kom to svetu živimo; koja crna rupa nas je progutala? Bože moj, al' će otrežnjenje da boli; ali ništa nije za džabe. No, ne postoji ona jevandjelska za džabe: "Slepac slepca ako vodi, oba u jamu upadnu"

Žaki

pre 10 godina

Nije dovoljno sto je u "ime ljubavi" i "ocuvanja Kosova" poklonjena naftna industrija, ...
(Jovan, 13. novembar 2013 15:11)

Čuj "očuvanja Kosova"? Pa ne mogu zaboraviti detalj kada slavodobitno, uz iskrenu podršku i osmehe obične raje sa Kosmeta, ulaze prvi na tu teritoriju; a onda je NATO rekao. "Ajde sad lepo kući" ..i ovi poslušno otidoše ...ali zato sa prilično kuraži uzmu naftnu industriju za džabe, daju kredite od kojih mi njima gradimo infrastrukturu ..a onda vraćamo kredite??? Uvaljuju nam bajate vojne avione bez ikakve logike i strategije za šta nam uopšte trebaju, pa još u situaciji kad smo pred bankrotom?! Biće da je to neko "moranje"?! Alal im bratstvo!

Ovi su samo logičan organski sled KGB Rusije (kao i ovi drugi UDBE i OZNE) koja je ubila moju Rusiju 1917. godine i za mene, i u meni, su nepostojeća kategorija koja će se kad tad osušiti.

mm

pre 10 godina

..videcete kako ce vam vasa "braca rusi" zahvaliti na svemu pa i na ordenju..Niko ih ne voli, tolike zemlje Evrope srecne su sto su se oslobodile ruske cizme a vi se radujete..
Najveci neradnici Sveta, ne sposobni da urede svoju zemlju resili su da iskoriste i ono malo sto je od Srbije ostalo..Raspitajte se sta su rusi radili za vreme oslobodjenja i kakva su zverstva cinili dok su "oslobadjali" ove prostore..Stvarno za orden.
P.S. Niste hteli u NATO, trebalo je to uraditi jos '80.tih godina..nista od ovoga se ne bi dogodilo. Sramota me je sto uopste zivim u ovoj, nazovi drzavi.

Marko

pre 10 godina

Koje posebne zasluge?! Nikolić otkad je postao Predsednik šest puta najmanje je išao u Moskvu! Na sranu to što će mu nestati ordenja...

Predrag

pre 10 godina

Sada ste pod Ruskom cizmom koja je gazila toliko godina po okolnima zemljama. Sto ste trazili to ste I dobili...ali za jako jeftine pare I prodali se... nema tu progresa za vas napacen narod..

Predrag

Duša

pre 10 godina

Ruski ministar odbrane Šojgu je zaslužio orden pre svega zbog dugogodišnje saradnje sa našom zemljmom.Ne vidim ništa loše u ovome zato što su odnosi sa Rusijom sve bolji i bolji.

Žaki

pre 10 godina

Crvena armija je bila na 500 metara od Hitlerovog bunkera ali ovaj ludak nije još shvatao da je poražen! Još je sa šačicom generala, koji se nisu usuđivali da mu to saopšte, premeštao vojsku po mapama! Tako i Srbija ...ne shvata da je uličarka koju svako može da ima za male pare! Da joj oduzima energetske resurse; da joj daje besmislene kredite; da je primorava na kupovinu vojnih aviona MIG29 (a s kim i protiv koga će Srbija da zarati sa ovim modelima od pre 30 godina? Sa NATO-m?) Srpska nadmenost uporno ne priznaje blato u kom se valja i šljapka dlanovima po njemu!

Nekolicina ludaka sa ovih prostora čitala istorijske knjige, doživela površna nacionalistička ushićenja i onda, uz svojeručno pečenu rakijicu, odlučila da joj je to životna filosofija! A Srbije odavno nema! Ima je samo u glavama gore spomenutih stanovnika F odeljenja ... i u istorijskim čitankama. Da, vratila se u to zamrznuto vreme u pokušaju da ga oživi; u pokušaju da zaprežno vozilo juri 240 km/h; da se na kafu pozivamo urlanjem sa brda! To je idealistička platforma srpske desnice! Tužno. Našle se dve struje koje su uništile kraljevsku Rusiju i kraljevsku Srbiju, i sad kao postoje u nekom svetu?!

Nema većeg bola nego biti nemoćan izaći iz ove ustanove otvorenog tipa i bez stražara. Ostaviti njene stanovnike da žive u svojim maštarijama ... uz svoje serijice, dične volođe i štokakve još ..

ime

pre 10 godina

Koliko ovaj čovek ne ume da se ponaša, to je strašno. I ovu priliku koristi da spomene sebe i to kako mu neki navodno traže svaku grešku. Pa niti je te greške teško naći, niti je dodeljivanje ordena, pa još strancu, mesto za iznošenje svog prljavog veša iz glave.

mikins

pre 10 godina

Ovaj covek je bio mozda svega dva puta u Srbiji, i dobio orden. Za sta ga je dobio?! Ja mislim da sam ja vise zasluzio orden od njega jer Srbiji vise doprinosim placajuci poreze i svaku sitnicu. Da li mozda moram biti rus?

Posmatrac, NL

pre 10 godina

Ovaj Putinov kapo dosao da im izvuce usi i da ih opomene da ne cackaju ni slucajno hohstaplerski sporazum o juznom toku ili privatizaciju NIS-a (citaj: poklon Rusima za njihovo: Kosovo je Srbija), inace ce svasta da bude. Nikolic je razumeo poruku veoma dobro, vidi se. By the way, Pera Lozac jos nije dobio svoj orden, ali javili su mu da je na redu za par nedelja.

stairawaytoheaven

pre 10 godina

Nova vlast na čelu s precednikom Nikolićem na ovaj način najbolje štiti i zastupa ruske i srbske interese,imajući u vidu geipolitički uticaj u svetu i regionu.Hvala precedniče,samo napred,bez razmišljanja!

John Wayne

pre 10 godina

Skoro bio na "ribanju" kod Putina i sada ga pozdravlja.Ocekujem ovih dana i slager hor Aleksandrov da napuni Sava centar.Imali neki hirurg na svetu da izvuce Tomu iz zadnjice Putina.Bice i Putinu lakse

ponižen i uvredjen

pre 10 godina

sramota me što uopšte gledam ovo ponižavajuće srljanje u medveđi zagrljaj. snishodljivost jadnog nam predsednika dovoljno govore o njegovoj inferiornosti. ne mora baš ceo narod da uvlači u to.

CORBA - OD - KANARINCA

pre 10 godina

Posebno je vazno istaci veliki doprinos gospodina Sojgu, njegov licni doprinos naporima da se zastiti i pruzi svestrana materijalna pomoc i podrska srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. I na drugim poljima gospodin Sojgu se pokazao kao pravi i istinski prijatelj Srbije u realizaciji pomoci i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija poplava, pozari, gde se on svojim licnim anganzovanjem doprineo da se Srbiji pomogne kako bi posledice bile sto pre otklonjene.Tako da je predsednik Srbije Tomislav Nikolic se iz tih razloga i odlucio da mu uruci visoko priznanje.

Jovan

pre 10 godina

Nije dovoljno sto je u "ime ljubavi" i "ocuvanja Kosova" poklonjena naftna industrija, koja je pride dobila i monopol (na neograniceni period), vec sada odlikuju Ruske ministre. Gubernatori Srpski obecavaju da ce biti na istom putu (misleci da boljsevizam i komunizam, ta nit koja ih tako strasno veze, i dalje postoji) sa "Majkom Rusijom". Kakvu korist mi od toga imamo?? To ne sme ni da se pita!! ko jos trazi korist kada se sve radi iz "ljubavi".
Amerikanci nam zidaju skole, bolnice , daju donacije, primaju gomile iseljenika (medju kojima su i deca onih koji se kunu u vecitu ljubav Rusiji) i to rade vec decenijama. Ajde , bre, dosta sa ponizavanjem naroda i zaglupljivanjem (mada ste u tome majstori, uspesno radite vec 70 god).

ns

pre 10 godina

Ovo sve ljudi nece na dobro izaci - ko se "druzio" sa Rusima propisato je majcino mleko - pitajte bivse zemlje istocnog bloka. A mi srljamo u propast zbog dnevnopolitickih poena. Rusi sve rade iz deeeebelog interasa. Vidite koliko su nam bespalte pomoci dali od 2000. do sada - nula dinara / evra/ rublji... A mi smo im dali energetski sistem zemlje na tacni i lepih reci da je Kosovo Srbija.
Ni Bog nam ovde nece moci da pomogne.

cikilikilajla

pre 10 godina

Rusija je uvek pruzala pomoc Srbiji,i drago mi je sto Nikolic i dalje radi na dobrim odnosima sa njima.Tako da dodleu ordena vidim samo kao lep gest sa nase strane.

UZAS sa Tomom dipomom!!!

pre 10 godina

Sta je ovo!!!! Ovo mi lici sve vise na Bugarsku iz 1970-tih kad se po Sofiji mogle videti parole; Hvala braco Rusi sto imamao vazduh!!! Kakav deja vu u Srbistanu, svi iz Istocne Evrope u NATO i EU i pobegli od ruske cizme, a ovi DB-ovci im lizu cipele. Kakvo ponizenje Srbije, ovako ulizavanje gazdi nije bilo i u doba Otomanske okupacije.

Miroslav

pre 10 godina

E kakvo je ovo glupiranje sa odlikovanjima, Nikoliću je to baš zabavno. A šta znači srpski orden nekome ko dolazi iz jedne svetske sile, i to od Nikolića. Može na onu stvar da ga stavi.

faraon

pre 10 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa

koje uvlačenje hahahahahaa, samo pogrešan lik, njemu će isteći mandat, a Putina će zaboraviti da pozdravi

hahahahahaa

nebojsa

pre 10 godina

"...ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g.?"
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)

A od koga je to Rusija tredala da nas brani? Jel' od civilizovanog zapada? Zaista vam kazem, to se od pijanog i podvodljivog Jeljcina nije moglo ocekivati. Sada je malo drugacije, ne zato sto ja narocito navijam za njih, vec zato sto je Rusija prosto naprosto ojacala, pa brani neke svoje interese sirom sveta.

Beogradjanin

pre 10 godina

Dajte ovom KGB-ovcu koji prosipa staljinisticke fore u sred Beograda sa sablasnim likom i bez osmeha orden.
Zasluzio je orden bas, i ja bih mu dao orden za sablasnu facu.
Sreca vise nismo u Udbasko prekodrinsko-crnogorskoj oupaciji Srbije koja je prestala prosle godine ( ali se jos Udbasi batrgaju do otvaranja dosijea UDBE).

Zivela Srbija!

sarajevo.ba

pre 10 godina

Jel dodijeljen ovaj orden Aleksandru Vucicu zbog doprinosa u borbi protiv korupcije?
Ako nije onda treba mu bit dodijeljen
Botovi,rucak,pustite makar sat vremena normalan narod da komentarise

Branko

pre 10 godina

"...ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g.?"
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)
Ne sećam se nešto zašto je nama bila potrebna pomoć 1999. godine. Od koga je to trebalo da nas Rusi brane?

Обрад Крљачић

pre 10 godina

ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g. ?
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)

Не, тај орден чека на Клинтона и НАТО пакт, још само коју годину да народ отупи и све заборави.

ivan

pre 10 godina

Nije mi uopste jasno ovo kicenje ordenima zar vise niko ne umije cisto profesionalno da saradjuje? jos se nisu naucili da u kapitalizmu nema ljubavi

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ Pricajte vi sta hocete,Toma nam je popravio sliku ne samo kod Rusa nego i na sire!
(mondele, 13. novembar 2013 10:36)

Toma nam je popravio sliku ne samo kod Rusa nego i kod Milorada Dodika pa cak i kod Predsednika Belorusije Gospodina Lukasenka !

Bella

pre 10 godina

(de fakto i de jure.., 13. novembar 2013 10:48)

Nikada mi nece biti jasno zasto kod nas treba pljuvati po svemu sto je dobro i pozitivno. Sramota.

oruzje

pre 10 godina

Posto je ambasador izjavio da je Balkan konfliktna zona mi smo se uplasili spoljnih neprijatelja, sto znaci da treba da se zaduzimo kod svetske banke da kupimo malo zastarelog naoruzanja od brace Rusa, pa nam Sojgu donosi njihovu najbolju ponudu.
Tu ce neki da uzmu proviziju, a neki cemo da izginemo.

abhazija

pre 10 godina

A jel ce. sam cin dodeljivanja GVOZDJURIJE BITI PO SAMANSKOM OBICAJU.
AKo ne bude po Burjatsko/Samanskom obicaju,bice. smanjena brojnost RUSKE VOJSKE U SRBIJI. NA 50000. STACIONIRANIH GLAVA.

bill

pre 10 godina

i meni jedan orden poslao kuci, postaru se nije penjalo na cetvrti sprat bez lifta pa ostavio obavest da podignem na posti a tamo guzva pa mi se ne ide, vidio kod komsije, on dobio svoj, postar donio na vrata

ViolaD

pre 10 godina

Uvek sam za to da Srbija na bilo koji nacin pokaze da ceni i zalaganje i neciji trud i prijateljstvo.Tako da je orden sasvim prikladan znak uvazavanja, a neki cak zasluzuju i vise

Tanja Rakić

pre 10 godina

Orden se dodeljuje gosodinu Šojguu zbog njegovog ličnog doprinosa i naporima da se zaštiti i pruži svestrana materijalna pomoć i podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoći i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija. Ovo je jako značajno za razvoj saradnje dve države.

lenkaT

pre 10 godina

Svakome po zasluzi, pa tako i ovaj orden odlazi u prave ruke. Meni nekako posebno drago kada orden se urucuje Rusu, a njegovo angazovanje po pitanju i saradnje i podrske Srbiji zasluzuje odren.

stojan

pre 10 godina

Samo treba da se setimo prošlogodišnjih požara i dolaska ruskog aviona "berijeva B-200", i treba da se zapitamo koliko je hektara šuma širom Srbije spašeno zahvaljujući tom avionu, a na dolasku tog aviona sa ruske strane se najviše angažovao upravo gospodin Šojgu. Taj avion je i ove godine bio stacioniran na niškom aerodromu, i korišten je i ovog leta za gašenje požara u nepristupačnim predelima Srbije. Da nije ništa drugo uradio za Srbiju, ovo je dovoljan razlog da gospodin Šojgu dobio ovaj orden.

Janko S.

pre 10 godina

Ovo me neodoljivo podseća na vreme predsednikovanja Zorana Lilića kad su on i njegovi mustaći odlikovali,slali telegrame,otvarali ustanove...devalviranje funkcije Predsednika Republike se vraća na velika vrata...

Zbog cega tako uporno

pre 10 godina

Unistavate i devalvirate ugled ove jadne zemlje i njenog jadnog naroda! Cime je on to zasluzio! Ako morate da im se ulagujete i ljubite skute, vodite ih vasoj kuci, pa ih tamo sluzite koliko i kako hocete! Ne pljuj te vise na Srbiju!

Sale

pre 10 godina

Toma Stiroporski ordendzija stari; kovnice rade u tri smene da postignu!!! Na kraju meseca ko najvise sati odradi dobije mali orden od tome, i plaketu za marljiv rad hahahaha

stojan

pre 10 godina

Samo treba da se setimo prošlogodišnjih požara i dolaska ruskog aviona "berijeva B-200", i treba da se zapitamo koliko je hektara šuma širom Srbije spašeno zahvaljujući tom avionu, a na dolasku tog aviona sa ruske strane se najviše angažovao upravo gospodin Šojgu. Taj avion je i ove godine bio stacioniran na niškom aerodromu, i korišten je i ovog leta za gašenje požara u nepristupačnim predelima Srbije. Da nije ništa drugo uradio za Srbiju, ovo je dovoljan razlog da gospodin Šojgu dobio ovaj orden.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ Pricajte vi sta hocete,Toma nam je popravio sliku ne samo kod Rusa nego i na sire!
(mondele, 13. novembar 2013 10:36)

Toma nam je popravio sliku ne samo kod Rusa nego i kod Milorada Dodika pa cak i kod Predsednika Belorusije Gospodina Lukasenka !

Zbog cega tako uporno

pre 10 godina

Unistavate i devalvirate ugled ove jadne zemlje i njenog jadnog naroda! Cime je on to zasluzio! Ako morate da im se ulagujete i ljubite skute, vodite ih vasoj kuci, pa ih tamo sluzite koliko i kako hocete! Ne pljuj te vise na Srbiju!

Sale

pre 10 godina

Toma Stiroporski ordendzija stari; kovnice rade u tri smene da postignu!!! Na kraju meseca ko najvise sati odradi dobije mali orden od tome, i plaketu za marljiv rad hahahaha

lenkaT

pre 10 godina

Svakome po zasluzi, pa tako i ovaj orden odlazi u prave ruke. Meni nekako posebno drago kada orden se urucuje Rusu, a njegovo angazovanje po pitanju i saradnje i podrske Srbiji zasluzuje odren.

UZAS sa Tomom dipomom!!!

pre 10 godina

Sta je ovo!!!! Ovo mi lici sve vise na Bugarsku iz 1970-tih kad se po Sofiji mogle videti parole; Hvala braco Rusi sto imamao vazduh!!! Kakav deja vu u Srbistanu, svi iz Istocne Evrope u NATO i EU i pobegli od ruske cizme, a ovi DB-ovci im lizu cipele. Kakvo ponizenje Srbije, ovako ulizavanje gazdi nije bilo i u doba Otomanske okupacije.

cikilikilajla

pre 10 godina

Rusija je uvek pruzala pomoc Srbiji,i drago mi je sto Nikolic i dalje radi na dobrim odnosima sa njima.Tako da dodleu ordena vidim samo kao lep gest sa nase strane.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Jel dodijeljen ovaj orden Aleksandru Vucicu zbog doprinosa u borbi protiv korupcije?
Ako nije onda treba mu bit dodijeljen
Botovi,rucak,pustite makar sat vremena normalan narod da komentarise

Tanja Rakić

pre 10 godina

Orden se dodeljuje gosodinu Šojguu zbog njegovog ličnog doprinosa i naporima da se zaštiti i pruži svestrana materijalna pomoć i podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoći i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija. Ovo je jako značajno za razvoj saradnje dve države.

Beogradjanin

pre 10 godina

Dajte ovom KGB-ovcu koji prosipa staljinisticke fore u sred Beograda sa sablasnim likom i bez osmeha orden.
Zasluzio je orden bas, i ja bih mu dao orden za sablasnu facu.
Sreca vise nismo u Udbasko prekodrinsko-crnogorskoj oupaciji Srbije koja je prestala prosle godine ( ali se jos Udbasi batrgaju do otvaranja dosijea UDBE).

Zivela Srbija!

Janko S.

pre 10 godina

Ovo me neodoljivo podseća na vreme predsednikovanja Zorana Lilića kad su on i njegovi mustaći odlikovali,slali telegrame,otvarali ustanove...devalviranje funkcije Predsednika Republike se vraća na velika vrata...

ViolaD

pre 10 godina

Uvek sam za to da Srbija na bilo koji nacin pokaze da ceni i zalaganje i neciji trud i prijateljstvo.Tako da je orden sasvim prikladan znak uvazavanja, a neki cak zasluzuju i vise

Bella

pre 10 godina

(de fakto i de jure.., 13. novembar 2013 10:48)

Nikada mi nece biti jasno zasto kod nas treba pljuvati po svemu sto je dobro i pozitivno. Sramota.

Miroslav

pre 10 godina

E kakvo je ovo glupiranje sa odlikovanjima, Nikoliću je to baš zabavno. A šta znači srpski orden nekome ko dolazi iz jedne svetske sile, i to od Nikolića. Može na onu stvar da ga stavi.

ns

pre 10 godina

Ovo sve ljudi nece na dobro izaci - ko se "druzio" sa Rusima propisato je majcino mleko - pitajte bivse zemlje istocnog bloka. A mi srljamo u propast zbog dnevnopolitickih poena. Rusi sve rade iz deeeebelog interasa. Vidite koliko su nam bespalte pomoci dali od 2000. do sada - nula dinara / evra/ rublji... A mi smo im dali energetski sistem zemlje na tacni i lepih reci da je Kosovo Srbija.
Ni Bog nam ovde nece moci da pomogne.

nebojsa

pre 10 godina

"...ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g.?"
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)

A od koga je to Rusija tredala da nas brani? Jel' od civilizovanog zapada? Zaista vam kazem, to se od pijanog i podvodljivog Jeljcina nije moglo ocekivati. Sada je malo drugacije, ne zato sto ja narocito navijam za njih, vec zato sto je Rusija prosto naprosto ojacala, pa brani neke svoje interese sirom sveta.

ponižen i uvredjen

pre 10 godina

sramota me što uopšte gledam ovo ponižavajuće srljanje u medveđi zagrljaj. snishodljivost jadnog nam predsednika dovoljno govore o njegovoj inferiornosti. ne mora baš ceo narod da uvlači u to.

bill

pre 10 godina

i meni jedan orden poslao kuci, postaru se nije penjalo na cetvrti sprat bez lifta pa ostavio obavest da podignem na posti a tamo guzva pa mi se ne ide, vidio kod komsije, on dobio svoj, postar donio na vrata

John Wayne

pre 10 godina

Skoro bio na "ribanju" kod Putina i sada ga pozdravlja.Ocekujem ovih dana i slager hor Aleksandrov da napuni Sava centar.Imali neki hirurg na svetu da izvuce Tomu iz zadnjice Putina.Bice i Putinu lakse

CORBA - OD - KANARINCA

pre 10 godina

Posebno je vazno istaci veliki doprinos gospodina Sojgu, njegov licni doprinos naporima da se zastiti i pruzi svestrana materijalna pomoc i podrska srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. I na drugim poljima gospodin Sojgu se pokazao kao pravi i istinski prijatelj Srbije u realizaciji pomoci i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija poplava, pozari, gde se on svojim licnim anganzovanjem doprineo da se Srbiji pomogne kako bi posledice bile sto pre otklonjene.Tako da je predsednik Srbije Tomislav Nikolic se iz tih razloga i odlucio da mu uruci visoko priznanje.

Branko

pre 10 godina

"...ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g.?"
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)
Ne sećam se nešto zašto je nama bila potrebna pomoć 1999. godine. Od koga je to trebalo da nas Rusi brane?

Jovan

pre 10 godina

Nije dovoljno sto je u "ime ljubavi" i "ocuvanja Kosova" poklonjena naftna industrija, koja je pride dobila i monopol (na neograniceni period), vec sada odlikuju Ruske ministre. Gubernatori Srpski obecavaju da ce biti na istom putu (misleci da boljsevizam i komunizam, ta nit koja ih tako strasno veze, i dalje postoji) sa "Majkom Rusijom". Kakvu korist mi od toga imamo?? To ne sme ni da se pita!! ko jos trazi korist kada se sve radi iz "ljubavi".
Amerikanci nam zidaju skole, bolnice , daju donacije, primaju gomile iseljenika (medju kojima su i deca onih koji se kunu u vecitu ljubav Rusiji) i to rade vec decenijama. Ajde , bre, dosta sa ponizavanjem naroda i zaglupljivanjem (mada ste u tome majstori, uspesno radite vec 70 god).

oruzje

pre 10 godina

Posto je ambasador izjavio da je Balkan konfliktna zona mi smo se uplasili spoljnih neprijatelja, sto znaci da treba da se zaduzimo kod svetske banke da kupimo malo zastarelog naoruzanja od brace Rusa, pa nam Sojgu donosi njihovu najbolju ponudu.
Tu ce neki da uzmu proviziju, a neki cemo da izginemo.

Žaki

pre 10 godina

Crvena armija je bila na 500 metara od Hitlerovog bunkera ali ovaj ludak nije još shvatao da je poražen! Još je sa šačicom generala, koji se nisu usuđivali da mu to saopšte, premeštao vojsku po mapama! Tako i Srbija ...ne shvata da je uličarka koju svako može da ima za male pare! Da joj oduzima energetske resurse; da joj daje besmislene kredite; da je primorava na kupovinu vojnih aviona MIG29 (a s kim i protiv koga će Srbija da zarati sa ovim modelima od pre 30 godina? Sa NATO-m?) Srpska nadmenost uporno ne priznaje blato u kom se valja i šljapka dlanovima po njemu!

Nekolicina ludaka sa ovih prostora čitala istorijske knjige, doživela površna nacionalistička ushićenja i onda, uz svojeručno pečenu rakijicu, odlučila da joj je to životna filosofija! A Srbije odavno nema! Ima je samo u glavama gore spomenutih stanovnika F odeljenja ... i u istorijskim čitankama. Da, vratila se u to zamrznuto vreme u pokušaju da ga oživi; u pokušaju da zaprežno vozilo juri 240 km/h; da se na kafu pozivamo urlanjem sa brda! To je idealistička platforma srpske desnice! Tužno. Našle se dve struje koje su uništile kraljevsku Rusiju i kraljevsku Srbiju, i sad kao postoje u nekom svetu?!

Nema većeg bola nego biti nemoćan izaći iz ove ustanove otvorenog tipa i bez stražara. Ostaviti njene stanovnike da žive u svojim maštarijama ... uz svoje serijice, dične volođe i štokakve još ..

mm

pre 10 godina

..videcete kako ce vam vasa "braca rusi" zahvaliti na svemu pa i na ordenju..Niko ih ne voli, tolike zemlje Evrope srecne su sto su se oslobodile ruske cizme a vi se radujete..
Najveci neradnici Sveta, ne sposobni da urede svoju zemlju resili su da iskoriste i ono malo sto je od Srbije ostalo..Raspitajte se sta su rusi radili za vreme oslobodjenja i kakva su zverstva cinili dok su "oslobadjali" ove prostore..Stvarno za orden.
P.S. Niste hteli u NATO, trebalo je to uraditi jos '80.tih godina..nista od ovoga se ne bi dogodilo. Sramota me je sto uopste zivim u ovoj, nazovi drzavi.

mikins

pre 10 godina

Ovaj covek je bio mozda svega dva puta u Srbiji, i dobio orden. Za sta ga je dobio?! Ja mislim da sam ja vise zasluzio orden od njega jer Srbiji vise doprinosim placajuci poreze i svaku sitnicu. Da li mozda moram biti rus?

Posmatrac, NL

pre 10 godina

Ovaj Putinov kapo dosao da im izvuce usi i da ih opomene da ne cackaju ni slucajno hohstaplerski sporazum o juznom toku ili privatizaciju NIS-a (citaj: poklon Rusima za njihovo: Kosovo je Srbija), inace ce svasta da bude. Nikolic je razumeo poruku veoma dobro, vidi se. By the way, Pera Lozac jos nije dobio svoj orden, ali javili su mu da je na redu za par nedelja.

Обрад Крљачић

pre 10 godina

ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g. ?
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)

Не, тај орден чека на Клинтона и НАТО пакт, још само коју годину да народ отупи и све заборави.

Predrag

pre 10 godina

Sada ste pod Ruskom cizmom koja je gazila toliko godina po okolnima zemljama. Sto ste trazili to ste I dobili...ali za jako jeftine pare I prodali se... nema tu progresa za vas napacen narod..

Predrag

ivan

pre 10 godina

Nije mi uopste jasno ovo kicenje ordenima zar vise niko ne umije cisto profesionalno da saradjuje? jos se nisu naucili da u kapitalizmu nema ljubavi

Tatjana

pre 10 godina

Većina komentara koji podržavaju Ruse je iracionalna. Pa, vi ne poznajete isroriju, kulruru, medjusobne odnose tokom vekova. Da li znate da je Karadjordje čekao u pritvoru godinu dana da ga primi car Romanov, ne želeći da mu pruži podršku i pomoć. Puškin je tada bio upoznat sa stradanjem srpskog naroda, svojim razumevanjem i dobrotom, kasnije je imao uticaj na stvaralaštvo Branka Radičeviča. Oduvek veliki i moćni, radili su i uticali kako su hteli! Svaka čast stradalima u Drugom sverskom ratu, to im je bio zadatak i naredjenje ali i ljudskost, van komunističkog režima. Oni se rukovode sopstvenim interesima. Ceo radni vek sam provela saradjujući sa Rusima: često veoma nekorektni, do bahatosti... Sve ovo mi je mučno, ispod ljudskog dostojanstva DRŽAVE koju predtavljaju nizosti pojedinaca. Izvinjavam se čestitim pojedincima, privrženim ljudskoj dobroti, umetnosti i razumevanju.

Duša

pre 10 godina

Ruski ministar odbrane Šojgu je zaslužio orden pre svega zbog dugogodišnje saradnje sa našom zemljmom.Ne vidim ništa loše u ovome zato što su odnosi sa Rusijom sve bolji i bolji.

Žaki

pre 10 godina

Nije dovoljno sto je u "ime ljubavi" i "ocuvanja Kosova" poklonjena naftna industrija, ...
(Jovan, 13. novembar 2013 15:11)

Čuj "očuvanja Kosova"? Pa ne mogu zaboraviti detalj kada slavodobitno, uz iskrenu podršku i osmehe obične raje sa Kosmeta, ulaze prvi na tu teritoriju; a onda je NATO rekao. "Ajde sad lepo kući" ..i ovi poslušno otidoše ...ali zato sa prilično kuraži uzmu naftnu industriju za džabe, daju kredite od kojih mi njima gradimo infrastrukturu ..a onda vraćamo kredite??? Uvaljuju nam bajate vojne avione bez ikakve logike i strategije za šta nam uopšte trebaju, pa još u situaciji kad smo pred bankrotom?! Biće da je to neko "moranje"?! Alal im bratstvo!

Ovi su samo logičan organski sled KGB Rusije (kao i ovi drugi UDBE i OZNE) koja je ubila moju Rusiju 1917. godine i za mene, i u meni, su nepostojeća kategorija koja će se kad tad osušiti.

faraon

pre 10 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa

koje uvlačenje hahahahahaa, samo pogrešan lik, njemu će isteći mandat, a Putina će zaboraviti da pozdravi

hahahahahaa

ime

pre 10 godina

Koliko ovaj čovek ne ume da se ponaša, to je strašno. I ovu priliku koristi da spomene sebe i to kako mu neki navodno traže svaku grešku. Pa niti je te greške teško naći, niti je dodeljivanje ordena, pa još strancu, mesto za iznošenje svog prljavog veša iz glave.

Žaki

pre 10 godina

Surova logika ne da mira!? Orden za neke zasluge za koje niko od nas građana ne zna kakve su ..ali zato Toma sa nekolicinom saradnika to znaju? Interesantan detalj! Mogu da dam mašti na volju o čemu se sve tu radi? A gde je orden za EU koja je poklonila (bespovratna sredstva) Srbiji 4 - 5 milijardi evra poslednjih deceniju ipo dok od Rusa za džabe nismo dobili ni rublju?! U kom to svetu živimo; koja crna rupa nas je progutala? Bože moj, al' će otrežnjenje da boli; ali ništa nije za džabe. No, ne postoji ona jevandjelska za džabe: "Slepac slepca ako vodi, oba u jamu upadnu"

stairawaytoheaven

pre 10 godina

Nova vlast na čelu s precednikom Nikolićem na ovaj način najbolje štiti i zastupa ruske i srbske interese,imajući u vidu geipolitički uticaj u svetu i regionu.Hvala precedniče,samo napred,bez razmišljanja!

Marko

pre 10 godina

Koje posebne zasluge?! Nikolić otkad je postao Predsednik šest puta najmanje je išao u Moskvu! Na sranu to što će mu nestati ordenja...

Rut86

pre 10 godina

U pravu je čovek - Srpske korene je teško izvaditi i uništi, bili oni u odnosu sa Rusijom ili na Kosovu. Nikolićeva diplomatija samo grana još više to korenje, biljka Srbija samo što nije procvetala.

abhazija

pre 10 godina

A jel ce. sam cin dodeljivanja GVOZDJURIJE BITI PO SAMANSKOM OBICAJU.
AKo ne bude po Burjatsko/Samanskom obicaju,bice. smanjena brojnost RUSKE VOJSKE U SRBIJI. NA 50000. STACIONIRANIH GLAVA.

Кобра

pre 10 godina

А од Томе орден! До сад је био Тома диплома а од сад ће бити Тома одликовање.

merkur

pre 10 godina

Kako me nerviraju ovi plitki mozgovi koji pominju kako su nas Rusi ostavili na cedilu i kaki su povukli vojsku sa Kosova..
Jeste li vi stvarno toliko maloumni i nemate racio u glavi ,nego pisete samo cirkularno ono sto ste culi od nekog drugog.
U to vreme Rusijom predsedavao najveci hohstapler i pijandura koja je htela da proda Rusiju i koji se ulizivao zapadu zbog kredita koje je njegova oligarhija pretapala u carstva. On bi radje prihvatio ROLEX nego orden jer je gledao samo kroz novac i vodku.
Unistio rusku ekonomiju i cuvenu armiju sveo na najnizi moguci nivo borbenosti.
Zasto se onda toliko pise o tome kada on u to vreme nije mislio ni o svojoj zemlji a kamoli o Srbiji.
On je bio prodana dusa zapada i to je cinjenica. A ne pitate se zasto mu Putin nije dosao na sahranu.
Da je Putin bio tada na mestu predsednika ... tesko da bi ijedan Nato vojnik privirio na Kosovo... to mugu svim plitkim umovima da potvrdim...samo jedan primer i no comment vise..
Zasto niko od Nato nije usao jos u Siriju ???????
Ukljucite logiku, ako postoji u vasim glavama...

Anonymous

pre 10 godina

Pa skoro si bio kod njega na poklonjenju, zar ti nije dao rok do kog moras doci na novo poklonjenje ?
Pa se sad ulizujes da stignes sto pre ? !
Mozda dolaze izbori, pa da napravite sto vise stetocinskih ugovora po Srbiju, a sto vise korisnih po njih ?

Doktor

pre 10 godina

Ova država je cirkus kakvog nema.

Pa Rusi nisu od '44 uradili ama baš ništa u korist naroda sa ovih prostora, naprotiv, trudili su se da pričine što veću štetu.
I sada za to od grobara dobijaju orden. Svašta.

ACO82

pre 10 godina

Svojim profesionalnim zalaganjem Sojguu je dao izuzetan doprinos unapredjenju ukupnih bilateralnih odnosa, posebno razvoju ekonomsko - trgovinske saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije, sto je za svaku pohvalu i zasluzuje orden srpske zastave prvog stepena.

milos

pre 10 godina

Stalno unapredjenje diplomatskih i ekonomskih odnosa sa Ruskom federacijom je od izuzetnog znacaja za unapredjenje politicke pozicije Srbije u svetu i za njen brzi ekonomski razvoj.

Srbin100%

pre 10 godina

Sojgu je svojim licnim zalaganjem doprineo produbljivanju saradnje izmedju Rusije i Srbije i zato ne cudi zelja predsednika da mu se na simbolican nacin oduzi

15111111

pre 10 godina

Treba istaci Sojgov licni doprinos naporima da se zastiti i pruzi svestrana materijalna pomoc i podrska srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoci i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija - poplava, pozara i slicno, zato i zasluzuje orden.

Tatjana

pre 10 godina

Većina komentara koji podržavaju Ruse je iracionalna. Pa, vi ne poznajete isroriju, kulruru, medjusobne odnose tokom vekova. Da li znate da je Karadjordje čekao u pritvoru godinu dana da ga primi car Romanov, ne želeći da mu pruži podršku i pomoć. Puškin je tada bio upoznat sa stradanjem srpskog naroda, svojim razumevanjem i dobrotom, kasnije je imao uticaj na stvaralaštvo Branka Radičeviča. Oduvek veliki i moćni, radili su i uticali kako su hteli! Svaka čast stradalima u Drugom sverskom ratu, to im je bio zadatak i naredjenje ali i ljudskost, van komunističkog režima. Oni se rukovode sopstvenim interesima. Ceo radni vek sam provela saradjujući sa Rusima: često veoma nekorektni, do bahatosti... Sve ovo mi je mučno, ispod ljudskog dostojanstva DRŽAVE koju predtavljaju nizosti pojedinaca. Izvinjavam se čestitim pojedincima, privrženim ljudskoj dobroti, umetnosti i razumevanju.

Žaki

pre 10 godina

Surova logika ne da mira!? Orden za neke zasluge za koje niko od nas građana ne zna kakve su ..ali zato Toma sa nekolicinom saradnika to znaju? Interesantan detalj! Mogu da dam mašti na volju o čemu se sve tu radi? A gde je orden za EU koja je poklonila (bespovratna sredstva) Srbiji 4 - 5 milijardi evra poslednjih deceniju ipo dok od Rusa za džabe nismo dobili ni rublju?! U kom to svetu živimo; koja crna rupa nas je progutala? Bože moj, al' će otrežnjenje da boli; ali ništa nije za džabe. No, ne postoji ona jevandjelska za džabe: "Slepac slepca ako vodi, oba u jamu upadnu"

mm

pre 10 godina

..videcete kako ce vam vasa "braca rusi" zahvaliti na svemu pa i na ordenju..Niko ih ne voli, tolike zemlje Evrope srecne su sto su se oslobodile ruske cizme a vi se radujete..
Najveci neradnici Sveta, ne sposobni da urede svoju zemlju resili su da iskoriste i ono malo sto je od Srbije ostalo..Raspitajte se sta su rusi radili za vreme oslobodjenja i kakva su zverstva cinili dok su "oslobadjali" ove prostore..Stvarno za orden.
P.S. Niste hteli u NATO, trebalo je to uraditi jos '80.tih godina..nista od ovoga se ne bi dogodilo. Sramota me je sto uopste zivim u ovoj, nazovi drzavi.

Zbog cega tako uporno

pre 10 godina

Unistavate i devalvirate ugled ove jadne zemlje i njenog jadnog naroda! Cime je on to zasluzio! Ako morate da im se ulagujete i ljubite skute, vodite ih vasoj kuci, pa ih tamo sluzite koliko i kako hocete! Ne pljuj te vise na Srbiju!

Sale

pre 10 godina

Toma Stiroporski ordendzija stari; kovnice rade u tri smene da postignu!!! Na kraju meseca ko najvise sati odradi dobije mali orden od tome, i plaketu za marljiv rad hahahaha

stojan

pre 10 godina

Samo treba da se setimo prošlogodišnjih požara i dolaska ruskog aviona "berijeva B-200", i treba da se zapitamo koliko je hektara šuma širom Srbije spašeno zahvaljujući tom avionu, a na dolasku tog aviona sa ruske strane se najviše angažovao upravo gospodin Šojgu. Taj avion je i ove godine bio stacioniran na niškom aerodromu, i korišten je i ovog leta za gašenje požara u nepristupačnim predelima Srbije. Da nije ništa drugo uradio za Srbiju, ovo je dovoljan razlog da gospodin Šojgu dobio ovaj orden.

UZAS sa Tomom dipomom!!!

pre 10 godina

Sta je ovo!!!! Ovo mi lici sve vise na Bugarsku iz 1970-tih kad se po Sofiji mogle videti parole; Hvala braco Rusi sto imamao vazduh!!! Kakav deja vu u Srbistanu, svi iz Istocne Evrope u NATO i EU i pobegli od ruske cizme, a ovi DB-ovci im lizu cipele. Kakvo ponizenje Srbije, ovako ulizavanje gazdi nije bilo i u doba Otomanske okupacije.

oruzje

pre 10 godina

Posto je ambasador izjavio da je Balkan konfliktna zona mi smo se uplasili spoljnih neprijatelja, sto znaci da treba da se zaduzimo kod svetske banke da kupimo malo zastarelog naoruzanja od brace Rusa, pa nam Sojgu donosi njihovu najbolju ponudu.
Tu ce neki da uzmu proviziju, a neki cemo da izginemo.

Beogradjanin

pre 10 godina

Dajte ovom KGB-ovcu koji prosipa staljinisticke fore u sred Beograda sa sablasnim likom i bez osmeha orden.
Zasluzio je orden bas, i ja bih mu dao orden za sablasnu facu.
Sreca vise nismo u Udbasko prekodrinsko-crnogorskoj oupaciji Srbije koja je prestala prosle godine ( ali se jos Udbasi batrgaju do otvaranja dosijea UDBE).

Zivela Srbija!

Žaki

pre 10 godina

Nije dovoljno sto je u "ime ljubavi" i "ocuvanja Kosova" poklonjena naftna industrija, ...
(Jovan, 13. novembar 2013 15:11)

Čuj "očuvanja Kosova"? Pa ne mogu zaboraviti detalj kada slavodobitno, uz iskrenu podršku i osmehe obične raje sa Kosmeta, ulaze prvi na tu teritoriju; a onda je NATO rekao. "Ajde sad lepo kući" ..i ovi poslušno otidoše ...ali zato sa prilično kuraži uzmu naftnu industriju za džabe, daju kredite od kojih mi njima gradimo infrastrukturu ..a onda vraćamo kredite??? Uvaljuju nam bajate vojne avione bez ikakve logike i strategije za šta nam uopšte trebaju, pa još u situaciji kad smo pred bankrotom?! Biće da je to neko "moranje"?! Alal im bratstvo!

Ovi su samo logičan organski sled KGB Rusije (kao i ovi drugi UDBE i OZNE) koja je ubila moju Rusiju 1917. godine i za mene, i u meni, su nepostojeća kategorija koja će se kad tad osušiti.

Janko S.

pre 10 godina

Ovo me neodoljivo podseća na vreme predsednikovanja Zorana Lilića kad su on i njegovi mustaći odlikovali,slali telegrame,otvarali ustanove...devalviranje funkcije Predsednika Republike se vraća na velika vrata...

bill

pre 10 godina

i meni jedan orden poslao kuci, postaru se nije penjalo na cetvrti sprat bez lifta pa ostavio obavest da podignem na posti a tamo guzva pa mi se ne ide, vidio kod komsije, on dobio svoj, postar donio na vrata

ivan

pre 10 godina

Nije mi uopste jasno ovo kicenje ordenima zar vise niko ne umije cisto profesionalno da saradjuje? jos se nisu naucili da u kapitalizmu nema ljubavi

ns

pre 10 godina

Ovo sve ljudi nece na dobro izaci - ko se "druzio" sa Rusima propisato je majcino mleko - pitajte bivse zemlje istocnog bloka. A mi srljamo u propast zbog dnevnopolitickih poena. Rusi sve rade iz deeeebelog interasa. Vidite koliko su nam bespalte pomoci dali od 2000. do sada - nula dinara / evra/ rublji... A mi smo im dali energetski sistem zemlje na tacni i lepih reci da je Kosovo Srbija.
Ni Bog nam ovde nece moci da pomogne.

Miroslav

pre 10 godina

E kakvo je ovo glupiranje sa odlikovanjima, Nikoliću je to baš zabavno. A šta znači srpski orden nekome ko dolazi iz jedne svetske sile, i to od Nikolića. Može na onu stvar da ga stavi.

lenkaT

pre 10 godina

Svakome po zasluzi, pa tako i ovaj orden odlazi u prave ruke. Meni nekako posebno drago kada orden se urucuje Rusu, a njegovo angazovanje po pitanju i saradnje i podrske Srbiji zasluzuje odren.

Обрад Крљачић

pre 10 godina

ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g. ?
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)

Не, тај орден чека на Клинтона и НАТО пакт, још само коју годину да народ отупи и све заборави.

abhazija

pre 10 godina

A jel ce. sam cin dodeljivanja GVOZDJURIJE BITI PO SAMANSKOM OBICAJU.
AKo ne bude po Burjatsko/Samanskom obicaju,bice. smanjena brojnost RUSKE VOJSKE U SRBIJI. NA 50000. STACIONIRANIH GLAVA.

Tanja Rakić

pre 10 godina

Orden se dodeljuje gosodinu Šojguu zbog njegovog ličnog doprinosa i naporima da se zaštiti i pruži svestrana materijalna pomoć i podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoći i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija. Ovo je jako značajno za razvoj saradnje dve države.

Bella

pre 10 godina

(de fakto i de jure.., 13. novembar 2013 10:48)

Nikada mi nece biti jasno zasto kod nas treba pljuvati po svemu sto je dobro i pozitivno. Sramota.

ponižen i uvredjen

pre 10 godina

sramota me što uopšte gledam ovo ponižavajuće srljanje u medveđi zagrljaj. snishodljivost jadnog nam predsednika dovoljno govore o njegovoj inferiornosti. ne mora baš ceo narod da uvlači u to.

ViolaD

pre 10 godina

Uvek sam za to da Srbija na bilo koji nacin pokaze da ceni i zalaganje i neciji trud i prijateljstvo.Tako da je orden sasvim prikladan znak uvazavanja, a neki cak zasluzuju i vise

cikilikilajla

pre 10 godina

Rusija je uvek pruzala pomoc Srbiji,i drago mi je sto Nikolic i dalje radi na dobrim odnosima sa njima.Tako da dodleu ordena vidim samo kao lep gest sa nase strane.

faraon

pre 10 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa

koje uvlačenje hahahahahaa, samo pogrešan lik, njemu će isteći mandat, a Putina će zaboraviti da pozdravi

hahahahahaa

Jovan

pre 10 godina

Nije dovoljno sto je u "ime ljubavi" i "ocuvanja Kosova" poklonjena naftna industrija, koja je pride dobila i monopol (na neograniceni period), vec sada odlikuju Ruske ministre. Gubernatori Srpski obecavaju da ce biti na istom putu (misleci da boljsevizam i komunizam, ta nit koja ih tako strasno veze, i dalje postoji) sa "Majkom Rusijom". Kakvu korist mi od toga imamo?? To ne sme ni da se pita!! ko jos trazi korist kada se sve radi iz "ljubavi".
Amerikanci nam zidaju skole, bolnice , daju donacije, primaju gomile iseljenika (medju kojima su i deca onih koji se kunu u vecitu ljubav Rusiji) i to rade vec decenijama. Ajde , bre, dosta sa ponizavanjem naroda i zaglupljivanjem (mada ste u tome majstori, uspesno radite vec 70 god).

John Wayne

pre 10 godina

Skoro bio na "ribanju" kod Putina i sada ga pozdravlja.Ocekujem ovih dana i slager hor Aleksandrov da napuni Sava centar.Imali neki hirurg na svetu da izvuce Tomu iz zadnjice Putina.Bice i Putinu lakse

Posmatrac, NL

pre 10 godina

Ovaj Putinov kapo dosao da im izvuce usi i da ih opomene da ne cackaju ni slucajno hohstaplerski sporazum o juznom toku ili privatizaciju NIS-a (citaj: poklon Rusima za njihovo: Kosovo je Srbija), inace ce svasta da bude. Nikolic je razumeo poruku veoma dobro, vidi se. By the way, Pera Lozac jos nije dobio svoj orden, ali javili su mu da je na redu za par nedelja.

mikins

pre 10 godina

Ovaj covek je bio mozda svega dva puta u Srbiji, i dobio orden. Za sta ga je dobio?! Ja mislim da sam ja vise zasluzio orden od njega jer Srbiji vise doprinosim placajuci poreze i svaku sitnicu. Da li mozda moram biti rus?

CORBA - OD - KANARINCA

pre 10 godina

Posebno je vazno istaci veliki doprinos gospodina Sojgu, njegov licni doprinos naporima da se zastiti i pruzi svestrana materijalna pomoc i podrska srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. I na drugim poljima gospodin Sojgu se pokazao kao pravi i istinski prijatelj Srbije u realizaciji pomoci i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija poplava, pozari, gde se on svojim licnim anganzovanjem doprineo da se Srbiji pomogne kako bi posledice bile sto pre otklonjene.Tako da je predsednik Srbije Tomislav Nikolic se iz tih razloga i odlucio da mu uruci visoko priznanje.

nebojsa

pre 10 godina

"...ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g.?"
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)

A od koga je to Rusija tredala da nas brani? Jel' od civilizovanog zapada? Zaista vam kazem, to se od pijanog i podvodljivog Jeljcina nije moglo ocekivati. Sada je malo drugacije, ne zato sto ja narocito navijam za njih, vec zato sto je Rusija prosto naprosto ojacala, pa brani neke svoje interese sirom sveta.

stairawaytoheaven

pre 10 godina

Nova vlast na čelu s precednikom Nikolićem na ovaj način najbolje štiti i zastupa ruske i srbske interese,imajući u vidu geipolitički uticaj u svetu i regionu.Hvala precedniče,samo napred,bez razmišljanja!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ Pricajte vi sta hocete,Toma nam je popravio sliku ne samo kod Rusa nego i na sire!
(mondele, 13. novembar 2013 10:36)

Toma nam je popravio sliku ne samo kod Rusa nego i kod Milorada Dodika pa cak i kod Predsednika Belorusije Gospodina Lukasenka !

Predrag

pre 10 godina

Sada ste pod Ruskom cizmom koja je gazila toliko godina po okolnima zemljama. Sto ste trazili to ste I dobili...ali za jako jeftine pare I prodali se... nema tu progresa za vas napacen narod..

Predrag

Duša

pre 10 godina

Ruski ministar odbrane Šojgu je zaslužio orden pre svega zbog dugogodišnje saradnje sa našom zemljmom.Ne vidim ništa loše u ovome zato što su odnosi sa Rusijom sve bolji i bolji.

ime

pre 10 godina

Koliko ovaj čovek ne ume da se ponaša, to je strašno. I ovu priliku koristi da spomene sebe i to kako mu neki navodno traže svaku grešku. Pa niti je te greške teško naći, niti je dodeljivanje ordena, pa još strancu, mesto za iznošenje svog prljavog veša iz glave.

Rut86

pre 10 godina

U pravu je čovek - Srpske korene je teško izvaditi i uništi, bili oni u odnosu sa Rusijom ili na Kosovu. Nikolićeva diplomatija samo grana još više to korenje, biljka Srbija samo što nije procvetala.

Žaki

pre 10 godina

Crvena armija je bila na 500 metara od Hitlerovog bunkera ali ovaj ludak nije još shvatao da je poražen! Još je sa šačicom generala, koji se nisu usuđivali da mu to saopšte, premeštao vojsku po mapama! Tako i Srbija ...ne shvata da je uličarka koju svako može da ima za male pare! Da joj oduzima energetske resurse; da joj daje besmislene kredite; da je primorava na kupovinu vojnih aviona MIG29 (a s kim i protiv koga će Srbija da zarati sa ovim modelima od pre 30 godina? Sa NATO-m?) Srpska nadmenost uporno ne priznaje blato u kom se valja i šljapka dlanovima po njemu!

Nekolicina ludaka sa ovih prostora čitala istorijske knjige, doživela površna nacionalistička ushićenja i onda, uz svojeručno pečenu rakijicu, odlučila da joj je to životna filosofija! A Srbije odavno nema! Ima je samo u glavama gore spomenutih stanovnika F odeljenja ... i u istorijskim čitankama. Da, vratila se u to zamrznuto vreme u pokušaju da ga oživi; u pokušaju da zaprežno vozilo juri 240 km/h; da se na kafu pozivamo urlanjem sa brda! To je idealistička platforma srpske desnice! Tužno. Našle se dve struje koje su uništile kraljevsku Rusiju i kraljevsku Srbiju, i sad kao postoje u nekom svetu?!

Nema većeg bola nego biti nemoćan izaći iz ove ustanove otvorenog tipa i bez stražara. Ostaviti njene stanovnike da žive u svojim maštarijama ... uz svoje serijice, dične volođe i štokakve još ..

sarajevo.ba

pre 10 godina

Jel dodijeljen ovaj orden Aleksandru Vucicu zbog doprinosa u borbi protiv korupcije?
Ako nije onda treba mu bit dodijeljen
Botovi,rucak,pustite makar sat vremena normalan narod da komentarise

Branko

pre 10 godina

"...ako je ovaj narod zaboravan ja nisam, jel to orden za pomoc 1999 g.?"
(homemaster, 13. novembar 2013 00:28)
Ne sećam se nešto zašto je nama bila potrebna pomoć 1999. godine. Od koga je to trebalo da nas Rusi brane?

Marko

pre 10 godina

Koje posebne zasluge?! Nikolić otkad je postao Predsednik šest puta najmanje je išao u Moskvu! Na sranu to što će mu nestati ordenja...

milos

pre 10 godina

Stalno unapredjenje diplomatskih i ekonomskih odnosa sa Ruskom federacijom je od izuzetnog znacaja za unapredjenje politicke pozicije Srbije u svetu i za njen brzi ekonomski razvoj.

merkur

pre 10 godina

Kako me nerviraju ovi plitki mozgovi koji pominju kako su nas Rusi ostavili na cedilu i kaki su povukli vojsku sa Kosova..
Jeste li vi stvarno toliko maloumni i nemate racio u glavi ,nego pisete samo cirkularno ono sto ste culi od nekog drugog.
U to vreme Rusijom predsedavao najveci hohstapler i pijandura koja je htela da proda Rusiju i koji se ulizivao zapadu zbog kredita koje je njegova oligarhija pretapala u carstva. On bi radje prihvatio ROLEX nego orden jer je gledao samo kroz novac i vodku.
Unistio rusku ekonomiju i cuvenu armiju sveo na najnizi moguci nivo borbenosti.
Zasto se onda toliko pise o tome kada on u to vreme nije mislio ni o svojoj zemlji a kamoli o Srbiji.
On je bio prodana dusa zapada i to je cinjenica. A ne pitate se zasto mu Putin nije dosao na sahranu.
Da je Putin bio tada na mestu predsednika ... tesko da bi ijedan Nato vojnik privirio na Kosovo... to mugu svim plitkim umovima da potvrdim...samo jedan primer i no comment vise..
Zasto niko od Nato nije usao jos u Siriju ???????
Ukljucite logiku, ako postoji u vasim glavama...

Doktor

pre 10 godina

Ova država je cirkus kakvog nema.

Pa Rusi nisu od '44 uradili ama baš ništa u korist naroda sa ovih prostora, naprotiv, trudili su se da pričine što veću štetu.
I sada za to od grobara dobijaju orden. Svašta.

Srbin100%

pre 10 godina

Sojgu je svojim licnim zalaganjem doprineo produbljivanju saradnje izmedju Rusije i Srbije i zato ne cudi zelja predsednika da mu se na simbolican nacin oduzi

ACO82

pre 10 godina

Svojim profesionalnim zalaganjem Sojguu je dao izuzetan doprinos unapredjenju ukupnih bilateralnih odnosa, posebno razvoju ekonomsko - trgovinske saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije, sto je za svaku pohvalu i zasluzuje orden srpske zastave prvog stepena.

15111111

pre 10 godina

Treba istaci Sojgov licni doprinos naporima da se zastiti i pruzi svestrana materijalna pomoc i podrska srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoci i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija - poplava, pozara i slicno, zato i zasluzuje orden.

Кобра

pre 10 godina

А од Томе орден! До сад је био Тома диплома а од сад ће бити Тома одликовање.

Anonymous

pre 10 godina

Pa skoro si bio kod njega na poklonjenju, zar ti nije dao rok do kog moras doci na novo poklonjenje ?
Pa se sad ulizujes da stignes sto pre ? !
Mozda dolaze izbori, pa da napravite sto vise stetocinskih ugovora po Srbiju, a sto vise korisnih po njih ?