Utorak, 05.11.2013.

09:53

To nije navijanje, to je patologija

Svi mi navijamo, ali ovo nije navijanje, ovo je patologija u sportu, kaže Zoran Ivošević, bivši sudija Ustavnog suda,<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=03&nav_category=16&nav_id=772791" class="text-link" target= "_blank"> povodom incidenata na derbiju u subotu. </a>

Izvor: B92

To nije navijanje, to je patologija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

linch

pre 10 godina

Setite se samo monstruoznog ubistva Zivorada Siskovica (66 g.) od strane razularenih "navijaca" u sred Beograda.
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=314242

I niko nije reagovao, niko nije nasao za shodno da protestvuje...

Aleksandar

pre 10 godina

O čemu mi pričamo bre??? Heej još malo pa će početi da nam biju žene i siluju ćerke ti bolesnici!! Dokle bre više da nenoramalni maltertiraju normalne!?!? Onaj lik sidje na teren i otme kapitensku traku, preti Brankici i sve ok, super dečkić, bruka!!!! Sve vođe u zatvor zajedno sa policajcima koji ih štite!

kobe bryant

pre 10 godina

A meni je najbolji današnji naslov u jednim novinama: Bez krvi samo na veliku subotu! Članak govori o tome da jedino onda kada je derbi bio na veliku subotu nije bilo incidenata i tuče. A to znači da su naši dragi grobari i delije VERNICI samo na veliku subotu. Ostalim danima mogu da rade lanci, palice, noževi, sekire..... Oni su promenil Iusovu zapovest i ona sada glasi: ljubi bližnjeg svog, al' samo na veliku subotu (i to pod uslovom da derbi pada na veliku subotu). Zemljo Srbijo!!!!!!!

Kuper

pre 10 godina

Od nove vlasti ono sto je obican covek ocekivao nista nije dobio. Zar za ovo treba studija, prokat ili novac?! Srediti 200.000 - 300.000 siledzija bez mozga...Ne, samo treba volja...

duboko poremecen?

pre 10 godina

@zozonko
potpisujem svaku rec, ali, molim te, koristi "male" reci, nema sanse da te ovaj kome si ih uputio (i njemu slicni) razume... posle ce opet da place o (ne)razumevanju.

sasa jokic

pre 10 godina

E kad tetimediokriteti napadnu, a Ti ih tuzis, onda kod Zebe dodju pripadnici BIAi ubedjuju Te da odustanes, jer su jako opasni!

Sale@

pre 10 godina

Zbog čega stvari ne nazovemo pravim imenom, ajde...
Ne stoje iza navijača nikakvi političari, t.j ne stoje oni koji nemaju zaleđinu u nekim drugim strukturama. U onim o kojima priča i Vuk Drašković, kao i mnogi analitičari, koji su ponajbolje upoznati u kojoj meri sakrivene strukture bivše UDBE imaju upliv u svaku poru ovoga društva.
To su isti oni čijom je naredbom ubijen Đinđić i oni koji su volšebno doveli na vlast SPS preko DS, a kasnije i SNS.
To su isti oni koji kreiraju javno mnenje ove države, gde su "Farme", "Veliki Brat", "Zvezde Granda" i slične emisije, "škola" po kojoj se ugledaju današnje mlađe generacije, "škola" u kojoj uče ono što ne uče u pravim školama.
To su isti oni koji su opljačkali sve živo po ovoj državi, o kojima je i B92 govorio i koji imaju gotovo svakog političara u džepu.
To su isti oni kojima odogovara "ludilo i paranoja" ovoga društva, kreirana kroz ovakve navijačke ispade, kvazi zabavne emisije na televizijama, uništavanje knjižara po Srbiji.
To su isti oni zbog kojih je Srbija podeljena i dalje na partizane i četnike, i isti oni koji imaju svoje novine u kojima je glavna vest ptica zvana "ORO", odnosno osoba koja je to rekla.
To su isti oni potomci nekadašnjihh komunista, slavljenika Broza, Jovanke, Jove Kapičića, Krcuna, Peka Dapčevića... Oni kojima zdrava Srbija, Srbija na istoku i zapadu ne odgovara, Srbija koja razmišlja svojom glavom... Oni koji su stvorili nakaradni sistem poremećenih vrednosti i lažne srpske elite...

zozonko

pre 10 godina

@ (lopatamo i dalje, 5. novembar 2013 11:30)

Tipičan izliv huliganskog "obrazovanja". Naravno, niko vas ne razume, vi ste neshvaćeni geniji, niste vi ništa krivi, vama sve podmeću, zapravo vi ste miroljubivi. Znam da ste palili vatru jer vam je bilo hladno, taman posla da vas zbog toga neko nazove huliganima.

Ajmo sada ozbiljno, dečko da li si ti slep kod očiju, da li se probudio iz kome, da li imaš problem sa percepcijom relanosti? Tačno, vama ne treba da se vama pedagozi i psiholozi, nego policija i sudovi, samo je problem što upravo oni ne rade svoj posao. A ne rade, jer neko iz senke po potrebi veoma revnosno štiti vaše navijčake vođe, i pravi od njih žrtve sistema tranzicije, policijske represije itd. Niste vi žrtve bilo čega, vi ste opasni nacilnici, rak rana ovog društva, zlo koje uništava našu omladinu. Oko sebi širite mržnju, šovinizam, nasilje, desktrukciju svakog sistema, reda, morala, tradicije.... Napravili ste o stadiona i ulica bojna polja, obezvredili ste sport, ubijate ljude, pretite novinarima, uništavte tuđu imovinu, pljačkate, bavite se kriminalom..... Vi ste zlo društva, i slažem se sa tobom da vas ne treba komentaristi, vas treba jednom za svakda zasutaviti.

fancy

pre 10 godina

Polako ali sigurno dogoreva za jednu opstu bunu nas obicnih gradjana...previse smo tihi, ugledajmo se na grke, svako malo neke demonstracije protiv svih u vlasti a i opoziciji bogami! Bilo bi idealno kada na sledece izbore ne bi izasao NIKO ali NIKO na glasanje! Anarhija bi bila put do ozdravljenja sistema vrednosti i drustva uopste! E, sad....jbg

Divide et impera

pre 10 godina

Recimo da jeste patologija, ali PATOLOGIJA CELOG DRUSTVA, SA SVE NAROCITO SKUPSTINOM, VLADOM I OSTALIM POLITICARIMA.
Jer, da postoji POLITICKA VOLJA da se divljanju stane na put, bilo bi to sredjeno za godinu dana. Ovako, nacisti divljaju, "navijaci" divljaju - kad ne prodaju drogu, a narod ionako sludjem i prepadnut, ne sme da zine. I? Kome to odgovara? Narodu ili politicarima???

Nemanja ★

pre 10 godina

Patologija. Da. To odavno govorim, ali uveo bi i jedan novi termin isprovociran prizorom od subote.

Ono što smo gledali se samo može opisati kao satanistička orgija.
Svi elementi su tu.

Samo pitam

pre 10 godina

Juce gledam SOS kanal i u pokrivanju diskusije sa slikom vidim da igraci Partizana posle zavrsetka utakmice odlaze na Jug i tapsu navijacima.Za sta im tapsu? Za huliganizam? Ko ih je poveo? Kapiten ili trener?

Fart

pre 10 godina

Svi su oni(vodje) dobro plaćeni(Zvezdini,Partizanovi,Vosini navijaci).Po 2-3 prosecne plate,neki i više..I niko nije "nevidljiv",vidi se lepo koji političari se pojavljuju i na kojim su funkcijama u klubovima.Nema tu nikakve patologije medju navijacima-ako das pijanoj i drogiranoj rulji slobodu normalno da nastaje haos,PATOLOSKI DEO PRIPADA POLITICARIMA!!!!!

begunac

pre 10 godina

Ovakvi incidenti su samo realna slika našeg društva koje na ovim principima funkcioniše u svakom svom segmentu.

Školstvo, sudstvo, zdravstvo, privreda - svuda je bagra i kriminal, samo je to običnom čoveku nevidljivo, a kroz ovakve predstave nam se samo jednim tračkom prikaže surova stvarnost u kojoj živimo. E sad, ko zažmuri i neće da vidi taj tračak istine, nije ni zaslužio bolju budućnost.

A u ovoj zemlji za 10 godina će ostati samo tragovi inteligencije, svaki iole vredan čovek sa dostojanstvom već proverava prilike da pobegne odavde i da se nikada više ne okrene.

lopatamo i dalje

pre 10 godina

Psiholozi,pedagozi..vi sto se iscudjavate..licemeri. Kao sto ja ne komentarisem uzgoj pilica u Australiji,jer se ne razumem u to..nemojte ni vi o navijacima!

mrzimdevedesete

pre 10 godina

ali scena: gore sedsita na tribinama, vatrogasci ih gase sa terena a ovi odozgo gadjaju vatrogasce...ne znam sta bih, da sam u kozi nekog od tih vatrogasaca...

Jeremija sa strojnicom

pre 10 godina

Za svaki incident ovih huligana treba kazniti klub i to drakonski, da ih se dovede do bankrota. Mozda ce tad voditi racuna koga placaju i ko im dolazi na stadione.

Veerghoen

pre 10 godina

Kako formalno ne postoje? Sve grupacije se u registru vode kao neka udruzenja gradjana, firme itd. Kako mislite da dobijaju novac za koreografiju, pirotehnike i daleka gostovanja? Zar mislite da to ide na ruku, u kesu?

Jugonostalgicar

pre 10 godina

Vučiću, preuzao si na sebe odgovornost za sve i svašta u ovoj državi. Očigledno to nije dobar put za Srbiju, jer postoji samo jedan čovek, a ne sistem koji će rešavati probleme...
Ali ajd sad. Kako je tako je, mozda su te isturili u prvi plan, da bi oni mogli da rade sta hoce... Obracam ti se kao postovalac, sunarodnik, sapatnik. Sve mozemo da progutamo. Godinama zivimo i bez novca i bez posla i bez mnogih stvari koje su normalne za razvijeni svet... Ali ako nisi u stanju ovoj pošasti da staneš na put, za dobrobit Srbije i svih nas molim te da što pre vlast prepustiš nekom drugom... Nema strašnije stvari, nego strepeti od hordi razularenih zveri koje se, očigledno, slobodno kreću ulicama naših gradova...

ludiMILOICA

pre 10 godina

Bilo bi lepo da objavite vest posto nikog ne vredjam a verbalni delikt je svakako ukinut davno. Kao novinari ovog lista trebalo bi da se secate bar stvari koje su se desile pre nesto vise od godinu dana, kada su novine bile pune slika ovih huligana koji danas pale stadione, a tada su zagrljeni sa Premijerom palili baklje i slavili. Da li mislite da ce ikada biti uhapseni? Tesko za vreme ovog Premijera, zar ne?

nbgv

pre 10 godina

"Imamo sistem, ako bismo primenjivali taj sistem, i radili to iskreno, a ne zbog javnosti, kao u nekim slučajevima poput Brisa Tatona ili Uroša Mišića...onda bi ta pojava bila mnogo manja", kaže Ivošević.

Bravo, bravo, bravo, bravo!

Iza Brda

pre 10 godina

Uz svo dužno poštovanje, mislim da G-din. Ivošević nije u pravu.
Ovo je klasično učvršćivanje vlasti uz pomoć marginalnih grupa, kakvo je već vidjeno tridesetih godina prošlog veka.
Kakva nam je sistem u državi i društvo koje čini državu?
Truo, korumpiran u svakom segmentu vlasti (zakonodavna, izvršna i sudska) od vrha na dole, moralno smo posrnuli i kao društvo i kao ljudi. Vrednosti su se izgubile, sve se posmatra kroz novac, medije i polišičku moć. Mi smo jedno haotično društvo kome neumitno ističe vreme, i koje mora da se menja, kako bi opstalo. To je svima jasno. I nama i njima.
Vlast je zakopana u nekakvim šizoidno-megalomanskim "projektima", umišljena da je "lider u regionu" i nekakav "faktor" bez koga svet i EU ne mogu. Ukopana u procente birača "kada bi danas bili izbori", a nesposobna da se uhvati u koštac sa životnim i ozbiljnim problemima, da bi opstala na kakvoj-takvoj vlasti okreće se marginalnim grupama koji postaju njeni Kerberi. Setite se odnosa S.M.-Šešelj. Ko je razbijao Beograd i svake demonstracije?
Da rezimiram: ovo je državni projekat zastrašivanja gradjana. Ovo je direktno ugrožavanje stanovništva Srbije od strane državnog aparata.
Ima li leka? Da. On je napisan 1793. godine u vidu Deklaracije o ljudskim pravima, gde u Članu 35. se kaže:
"Kada Vlada krši prava naroda, POBUNA je za narod i svakog pojedinca najsvetliji Zakon i najveća obaveza."

nidža

pre 10 godina

Rat sukobljenih frakcija se nastavlja. Za sad samo “opomene”! Zamislimo koji je to biznis kad se ne preza ni od vatrenog oružja!

A ipak komentarišeš

pre 10 godina

Kao sto ja ne komentarisem uzgoj pilica u Australiji,jer se ne razumem u to..nemojte ni vi o navijacima!
(lopatamo i dalje, 5. novembar 2013 11:30)

A koliko vidim ni u ovo se totalno ne razumeš.

NIK

pre 10 godina

Uvesti ponovo vojni rok, jer ovo su najobičnije kukavice, osobe bez morala i časti. Ovakve osobe društvu mogu da doprinose samo vršeći fizičke poslove u naravno kontrolisanom području.

Njujorker

pre 10 godina

Nama treba lik i ekipa poput Eliot Nesa, mada kakvo nam je sudstvo ne verujem da bi se bilo šta popravilo.Gubim svaku nadu da će nam se društvo i ponašanje popraviti. Žalosno..............i jadno.

Aleksandar

pre 10 godina

krajnje je vreme da "navijači" i političari dobiju jedinstveno ime.
(Optimista, 5. novembar 2013 11:00)

Stoka? Samo da se prvo izvinimo plemenitim domaćim životinjama na uzurpaciji njihovog kolektivnog imena.

dex

pre 10 godina

@yox

I opet moram ovo da kazem... OK, ukinemo fudbal, i sta onda? Huligani nestaju kao da nikad nisu ni postojali? Ili ostaju na ulici i rade sve sto su i do sada radili, samo sto ce umesto da makar taj jedan dan budu na utakmici, energiju prazniti na prolaznicima. Resenje je mnogo kompleksnije od jednostavnog ukidanja fudbala. Mene zanima kako je ovaj na slobodi, a u avgustu je pokusao ubistvo?!

Gradjanin

pre 10 godina

Pogledajte samo na kraju utakmice lica igraca Partizana koji su dosli da "pozdrave" svoje navijace. Oni u strahu i grcu prilaze juznoj tribini i pogledi su im upereni ka "vodjama" od kojih ocekuju "presudu". Kao sto neko rece:"Ovo nema ni u Africi!"

Pera Mitic

pre 10 godina

Ajte nemojmo da budemo smesni. Ni u jednoj drzavi, pa ni ovoj nasoj nakaradnoj, takve grupe ne mogu da opstanu bez podrske policije. Oni se koriste kao oruzje za izvrsavanje dela kojima policija ne sme da se javno bavi. U uredjenim drzavama oni nemaju toliko uticaja i nisu prisutni u javnosti. Medjutim kod nas postoji mnogo "policija", javnih, tajnih, vojnih i svaka ima neku svoju grupu ludaka za prljave poslove sa sve zaledjem u raznoraznim kvazi politicarima. S vremena na vreme se ukrste koplja. Dokle god su oni produzena ruka vlasti ili opozicije i to ona prljava ruka, niko im ne moze nista! U normalnoj drzavi onaj bolesni Bogdanov bi bio zatvoren i ne bi video svetlost dana u skorije vreme a kod nas posle svega sto je uradio seta slobodan. To bi trebalo da vam sve kaze.

duboko poremecen?

pre 10 godina

svako ko ima ponasanje slicno nasim "navijacima" bi u bilo kojoj (sa zdravstvene strane) uredjenoj zemlji imao dijagnozu i bio poslat na lecenje.

Don Giovanni

pre 10 godina

"On dodaje da postoji neka tajna veza između politike i huligana, ali je ona nama nevidljiva."

Ne, uopšte nije nevidljiva.

Tzv. "navijači" su kriminalna, nasilna i bolesna bagra koju političari održavaju kao svoju rezervnu paravojsku. Ako zatreba, ssmo će im podeliti oružje (kojeg ionako već imaju u solidnim količinama) i napujdati ih da ubijaju po ulicama Srbije razne "izdajnike", "narodne neprijatelje", odnosno svakoga na koga im "komandant" samo pokaže prstom. A ako još ima i šta da se opljačka i/ili siluje, milina jedna, spojiće lepo s korisnim!

Setimo se samo da je i (sada već pomalo zaboravljeni) Arkan počeo karijeru kao "vođa navijača", a "navijači" su bili i početno jezgro njegove jedinice koljača i ubica.

Političari u Srbiji vrlo brižljivo čuvaju "navijače" i idu im niz dlaku zato što je sada već manje više izvesno da Srbiju čeka neki sirijski scenario, kada će jedna dobra paravojska biti izuzetno korisna stvar.

Aleksandar G.

pre 10 godina

Nažalost, mislim da država neće ništa preduzeti po pitanju huliganstva dok se ne desi neka velika tragedija, kao što je bila ona na stadionu Hejsel 1985.
Huligani su izgleda nečije "blago" koje niko ne sme da dira. Ili su možda toliko moćni i organizovani da ih se svaka vlast plaši?

Don Giovanni

pre 10 godina

"On dodaje da postoji neka tajna veza između politike i huligana, ali je ona nama nevidljiva."

Ne, uopšte nije nevidljiva.

Tzv. "navijači" su kriminalna, nasilna i bolesna bagra koju političari održavaju kao svoju rezervnu paravojsku. Ako zatreba, ssmo će im podeliti oružje (kojeg ionako već imaju u solidnim količinama) i napujdati ih da ubijaju po ulicama Srbije razne "izdajnike", "narodne neprijatelje", odnosno svakoga na koga im "komandant" samo pokaže prstom. A ako još ima i šta da se opljačka i/ili siluje, milina jedna, spojiće lepo s korisnim!

Setimo se samo da je i (sada već pomalo zaboravljeni) Arkan počeo karijeru kao "vođa navijača", a "navijači" su bili i početno jezgro njegove jedinice koljača i ubica.

Političari u Srbiji vrlo brižljivo čuvaju "navijače" i idu im niz dlaku zato što je sada već manje više izvesno da Srbiju čeka neki sirijski scenario, kada će jedna dobra paravojska biti izuzetno korisna stvar.

Gradjanin

pre 10 godina

Pogledajte samo na kraju utakmice lica igraca Partizana koji su dosli da "pozdrave" svoje navijace. Oni u strahu i grcu prilaze juznoj tribini i pogledi su im upereni ka "vodjama" od kojih ocekuju "presudu". Kao sto neko rece:"Ovo nema ni u Africi!"

Pera Mitic

pre 10 godina

Ajte nemojmo da budemo smesni. Ni u jednoj drzavi, pa ni ovoj nasoj nakaradnoj, takve grupe ne mogu da opstanu bez podrske policije. Oni se koriste kao oruzje za izvrsavanje dela kojima policija ne sme da se javno bavi. U uredjenim drzavama oni nemaju toliko uticaja i nisu prisutni u javnosti. Medjutim kod nas postoji mnogo "policija", javnih, tajnih, vojnih i svaka ima neku svoju grupu ludaka za prljave poslove sa sve zaledjem u raznoraznim kvazi politicarima. S vremena na vreme se ukrste koplja. Dokle god su oni produzena ruka vlasti ili opozicije i to ona prljava ruka, niko im ne moze nista! U normalnoj drzavi onaj bolesni Bogdanov bi bio zatvoren i ne bi video svetlost dana u skorije vreme a kod nas posle svega sto je uradio seta slobodan. To bi trebalo da vam sve kaze.

Aleksandar G.

pre 10 godina

Nažalost, mislim da država neće ništa preduzeti po pitanju huliganstva dok se ne desi neka velika tragedija, kao što je bila ona na stadionu Hejsel 1985.
Huligani su izgleda nečije "blago" koje niko ne sme da dira. Ili su možda toliko moćni i organizovani da ih se svaka vlast plaši?

Jugonostalgicar

pre 10 godina

Vučiću, preuzao si na sebe odgovornost za sve i svašta u ovoj državi. Očigledno to nije dobar put za Srbiju, jer postoji samo jedan čovek, a ne sistem koji će rešavati probleme...
Ali ajd sad. Kako je tako je, mozda su te isturili u prvi plan, da bi oni mogli da rade sta hoce... Obracam ti se kao postovalac, sunarodnik, sapatnik. Sve mozemo da progutamo. Godinama zivimo i bez novca i bez posla i bez mnogih stvari koje su normalne za razvijeni svet... Ali ako nisi u stanju ovoj pošasti da staneš na put, za dobrobit Srbije i svih nas molim te da što pre vlast prepustiš nekom drugom... Nema strašnije stvari, nego strepeti od hordi razularenih zveri koje se, očigledno, slobodno kreću ulicama naših gradova...

Samo pitam

pre 10 godina

Juce gledam SOS kanal i u pokrivanju diskusije sa slikom vidim da igraci Partizana posle zavrsetka utakmice odlaze na Jug i tapsu navijacima.Za sta im tapsu? Za huliganizam? Ko ih je poveo? Kapiten ili trener?

zozonko

pre 10 godina

@ (lopatamo i dalje, 5. novembar 2013 11:30)

Tipičan izliv huliganskog "obrazovanja". Naravno, niko vas ne razume, vi ste neshvaćeni geniji, niste vi ništa krivi, vama sve podmeću, zapravo vi ste miroljubivi. Znam da ste palili vatru jer vam je bilo hladno, taman posla da vas zbog toga neko nazove huliganima.

Ajmo sada ozbiljno, dečko da li si ti slep kod očiju, da li se probudio iz kome, da li imaš problem sa percepcijom relanosti? Tačno, vama ne treba da se vama pedagozi i psiholozi, nego policija i sudovi, samo je problem što upravo oni ne rade svoj posao. A ne rade, jer neko iz senke po potrebi veoma revnosno štiti vaše navijčake vođe, i pravi od njih žrtve sistema tranzicije, policijske represije itd. Niste vi žrtve bilo čega, vi ste opasni nacilnici, rak rana ovog društva, zlo koje uništava našu omladinu. Oko sebi širite mržnju, šovinizam, nasilje, desktrukciju svakog sistema, reda, morala, tradicije.... Napravili ste o stadiona i ulica bojna polja, obezvredili ste sport, ubijate ljude, pretite novinarima, uništavte tuđu imovinu, pljačkate, bavite se kriminalom..... Vi ste zlo društva, i slažem se sa tobom da vas ne treba komentaristi, vas treba jednom za svakda zasutaviti.

Iza Brda

pre 10 godina

Uz svo dužno poštovanje, mislim da G-din. Ivošević nije u pravu.
Ovo je klasično učvršćivanje vlasti uz pomoć marginalnih grupa, kakvo je već vidjeno tridesetih godina prošlog veka.
Kakva nam je sistem u državi i društvo koje čini državu?
Truo, korumpiran u svakom segmentu vlasti (zakonodavna, izvršna i sudska) od vrha na dole, moralno smo posrnuli i kao društvo i kao ljudi. Vrednosti su se izgubile, sve se posmatra kroz novac, medije i polišičku moć. Mi smo jedno haotično društvo kome neumitno ističe vreme, i koje mora da se menja, kako bi opstalo. To je svima jasno. I nama i njima.
Vlast je zakopana u nekakvim šizoidno-megalomanskim "projektima", umišljena da je "lider u regionu" i nekakav "faktor" bez koga svet i EU ne mogu. Ukopana u procente birača "kada bi danas bili izbori", a nesposobna da se uhvati u koštac sa životnim i ozbiljnim problemima, da bi opstala na kakvoj-takvoj vlasti okreće se marginalnim grupama koji postaju njeni Kerberi. Setite se odnosa S.M.-Šešelj. Ko je razbijao Beograd i svake demonstracije?
Da rezimiram: ovo je državni projekat zastrašivanja gradjana. Ovo je direktno ugrožavanje stanovništva Srbije od strane državnog aparata.
Ima li leka? Da. On je napisan 1793. godine u vidu Deklaracije o ljudskim pravima, gde u Članu 35. se kaže:
"Kada Vlada krši prava naroda, POBUNA je za narod i svakog pojedinca najsvetliji Zakon i najveća obaveza."

Fart

pre 10 godina

Svi su oni(vodje) dobro plaćeni(Zvezdini,Partizanovi,Vosini navijaci).Po 2-3 prosecne plate,neki i više..I niko nije "nevidljiv",vidi se lepo koji političari se pojavljuju i na kojim su funkcijama u klubovima.Nema tu nikakve patologije medju navijacima-ako das pijanoj i drogiranoj rulji slobodu normalno da nastaje haos,PATOLOSKI DEO PRIPADA POLITICARIMA!!!!!

A ipak komentarišeš

pre 10 godina

Kao sto ja ne komentarisem uzgoj pilica u Australiji,jer se ne razumem u to..nemojte ni vi o navijacima!
(lopatamo i dalje, 5. novembar 2013 11:30)

A koliko vidim ni u ovo se totalno ne razumeš.

NIK

pre 10 godina

Uvesti ponovo vojni rok, jer ovo su najobičnije kukavice, osobe bez morala i časti. Ovakve osobe društvu mogu da doprinose samo vršeći fizičke poslove u naravno kontrolisanom području.

Aleksandar

pre 10 godina

krajnje je vreme da "navijači" i političari dobiju jedinstveno ime.
(Optimista, 5. novembar 2013 11:00)

Stoka? Samo da se prvo izvinimo plemenitim domaćim životinjama na uzurpaciji njihovog kolektivnog imena.

mrzimdevedesete

pre 10 godina

ali scena: gore sedsita na tribinama, vatrogasci ih gase sa terena a ovi odozgo gadjaju vatrogasce...ne znam sta bih, da sam u kozi nekog od tih vatrogasaca...

duboko poremecen?

pre 10 godina

svako ko ima ponasanje slicno nasim "navijacima" bi u bilo kojoj (sa zdravstvene strane) uredjenoj zemlji imao dijagnozu i bio poslat na lecenje.

nidža

pre 10 godina

Rat sukobljenih frakcija se nastavlja. Za sad samo “opomene”! Zamislimo koji je to biznis kad se ne preza ni od vatrenog oružja!

Njujorker

pre 10 godina

Nama treba lik i ekipa poput Eliot Nesa, mada kakvo nam je sudstvo ne verujem da bi se bilo šta popravilo.Gubim svaku nadu da će nam se društvo i ponašanje popraviti. Žalosno..............i jadno.

begunac

pre 10 godina

Ovakvi incidenti su samo realna slika našeg društva koje na ovim principima funkcioniše u svakom svom segmentu.

Školstvo, sudstvo, zdravstvo, privreda - svuda je bagra i kriminal, samo je to običnom čoveku nevidljivo, a kroz ovakve predstave nam se samo jednim tračkom prikaže surova stvarnost u kojoj živimo. E sad, ko zažmuri i neće da vidi taj tračak istine, nije ni zaslužio bolju budućnost.

A u ovoj zemlji za 10 godina će ostati samo tragovi inteligencije, svaki iole vredan čovek sa dostojanstvom već proverava prilike da pobegne odavde i da se nikada više ne okrene.

ludiMILOICA

pre 10 godina

Bilo bi lepo da objavite vest posto nikog ne vredjam a verbalni delikt je svakako ukinut davno. Kao novinari ovog lista trebalo bi da se secate bar stvari koje su se desile pre nesto vise od godinu dana, kada su novine bile pune slika ovih huligana koji danas pale stadione, a tada su zagrljeni sa Premijerom palili baklje i slavili. Da li mislite da ce ikada biti uhapseni? Tesko za vreme ovog Premijera, zar ne?

Jeremija sa strojnicom

pre 10 godina

Za svaki incident ovih huligana treba kazniti klub i to drakonski, da ih se dovede do bankrota. Mozda ce tad voditi racuna koga placaju i ko im dolazi na stadione.

dex

pre 10 godina

@yox

I opet moram ovo da kazem... OK, ukinemo fudbal, i sta onda? Huligani nestaju kao da nikad nisu ni postojali? Ili ostaju na ulici i rade sve sto su i do sada radili, samo sto ce umesto da makar taj jedan dan budu na utakmici, energiju prazniti na prolaznicima. Resenje je mnogo kompleksnije od jednostavnog ukidanja fudbala. Mene zanima kako je ovaj na slobodi, a u avgustu je pokusao ubistvo?!

nbgv

pre 10 godina

"Imamo sistem, ako bismo primenjivali taj sistem, i radili to iskreno, a ne zbog javnosti, kao u nekim slučajevima poput Brisa Tatona ili Uroša Mišića...onda bi ta pojava bila mnogo manja", kaže Ivošević.

Bravo, bravo, bravo, bravo!

Veerghoen

pre 10 godina

Kako formalno ne postoje? Sve grupacije se u registru vode kao neka udruzenja gradjana, firme itd. Kako mislite da dobijaju novac za koreografiju, pirotehnike i daleka gostovanja? Zar mislite da to ide na ruku, u kesu?

Nemanja ★

pre 10 godina

Patologija. Da. To odavno govorim, ali uveo bi i jedan novi termin isprovociran prizorom od subote.

Ono što smo gledali se samo može opisati kao satanistička orgija.
Svi elementi su tu.

Divide et impera

pre 10 godina

Recimo da jeste patologija, ali PATOLOGIJA CELOG DRUSTVA, SA SVE NAROCITO SKUPSTINOM, VLADOM I OSTALIM POLITICARIMA.
Jer, da postoji POLITICKA VOLJA da se divljanju stane na put, bilo bi to sredjeno za godinu dana. Ovako, nacisti divljaju, "navijaci" divljaju - kad ne prodaju drogu, a narod ionako sludjem i prepadnut, ne sme da zine. I? Kome to odgovara? Narodu ili politicarima???

fancy

pre 10 godina

Polako ali sigurno dogoreva za jednu opstu bunu nas obicnih gradjana...previse smo tihi, ugledajmo se na grke, svako malo neke demonstracije protiv svih u vlasti a i opoziciji bogami! Bilo bi idealno kada na sledece izbore ne bi izasao NIKO ali NIKO na glasanje! Anarhija bi bila put do ozdravljenja sistema vrednosti i drustva uopste! E, sad....jbg

Sale@

pre 10 godina

Zbog čega stvari ne nazovemo pravim imenom, ajde...
Ne stoje iza navijača nikakvi političari, t.j ne stoje oni koji nemaju zaleđinu u nekim drugim strukturama. U onim o kojima priča i Vuk Drašković, kao i mnogi analitičari, koji su ponajbolje upoznati u kojoj meri sakrivene strukture bivše UDBE imaju upliv u svaku poru ovoga društva.
To su isti oni čijom je naredbom ubijen Đinđić i oni koji su volšebno doveli na vlast SPS preko DS, a kasnije i SNS.
To su isti oni koji kreiraju javno mnenje ove države, gde su "Farme", "Veliki Brat", "Zvezde Granda" i slične emisije, "škola" po kojoj se ugledaju današnje mlađe generacije, "škola" u kojoj uče ono što ne uče u pravim školama.
To su isti oni koji su opljačkali sve živo po ovoj državi, o kojima je i B92 govorio i koji imaju gotovo svakog političara u džepu.
To su isti oni kojima odogovara "ludilo i paranoja" ovoga društva, kreirana kroz ovakve navijačke ispade, kvazi zabavne emisije na televizijama, uništavanje knjižara po Srbiji.
To su isti oni zbog kojih je Srbija podeljena i dalje na partizane i četnike, i isti oni koji imaju svoje novine u kojima je glavna vest ptica zvana "ORO", odnosno osoba koja je to rekla.
To su isti oni potomci nekadašnjihh komunista, slavljenika Broza, Jovanke, Jove Kapičića, Krcuna, Peka Dapčevića... Oni kojima zdrava Srbija, Srbija na istoku i zapadu ne odgovara, Srbija koja razmišlja svojom glavom... Oni koji su stvorili nakaradni sistem poremećenih vrednosti i lažne srpske elite...

Aleksandar

pre 10 godina

O čemu mi pričamo bre??? Heej još malo pa će početi da nam biju žene i siluju ćerke ti bolesnici!! Dokle bre više da nenoramalni maltertiraju normalne!?!? Onaj lik sidje na teren i otme kapitensku traku, preti Brankici i sve ok, super dečkić, bruka!!!! Sve vođe u zatvor zajedno sa policajcima koji ih štite!

kobe bryant

pre 10 godina

A meni je najbolji današnji naslov u jednim novinama: Bez krvi samo na veliku subotu! Članak govori o tome da jedino onda kada je derbi bio na veliku subotu nije bilo incidenata i tuče. A to znači da su naši dragi grobari i delije VERNICI samo na veliku subotu. Ostalim danima mogu da rade lanci, palice, noževi, sekire..... Oni su promenil Iusovu zapovest i ona sada glasi: ljubi bližnjeg svog, al' samo na veliku subotu (i to pod uslovom da derbi pada na veliku subotu). Zemljo Srbijo!!!!!!!

lopatamo i dalje

pre 10 godina

Psiholozi,pedagozi..vi sto se iscudjavate..licemeri. Kao sto ja ne komentarisem uzgoj pilica u Australiji,jer se ne razumem u to..nemojte ni vi o navijacima!

sasa jokic

pre 10 godina

E kad tetimediokriteti napadnu, a Ti ih tuzis, onda kod Zebe dodju pripadnici BIAi ubedjuju Te da odustanes, jer su jako opasni!

Kuper

pre 10 godina

Od nove vlasti ono sto je obican covek ocekivao nista nije dobio. Zar za ovo treba studija, prokat ili novac?! Srediti 200.000 - 300.000 siledzija bez mozga...Ne, samo treba volja...

duboko poremecen?

pre 10 godina

@zozonko
potpisujem svaku rec, ali, molim te, koristi "male" reci, nema sanse da te ovaj kome si ih uputio (i njemu slicni) razume... posle ce opet da place o (ne)razumevanju.

linch

pre 10 godina

Setite se samo monstruoznog ubistva Zivorada Siskovica (66 g.) od strane razularenih "navijaca" u sred Beograda.
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=314242

I niko nije reagovao, niko nije nasao za shodno da protestvuje...

lopatamo i dalje

pre 10 godina

Psiholozi,pedagozi..vi sto se iscudjavate..licemeri. Kao sto ja ne komentarisem uzgoj pilica u Australiji,jer se ne razumem u to..nemojte ni vi o navijacima!

NIK

pre 10 godina

Uvesti ponovo vojni rok, jer ovo su najobičnije kukavice, osobe bez morala i časti. Ovakve osobe društvu mogu da doprinose samo vršeći fizičke poslove u naravno kontrolisanom području.

Don Giovanni

pre 10 godina

"On dodaje da postoji neka tajna veza između politike i huligana, ali je ona nama nevidljiva."

Ne, uopšte nije nevidljiva.

Tzv. "navijači" su kriminalna, nasilna i bolesna bagra koju političari održavaju kao svoju rezervnu paravojsku. Ako zatreba, ssmo će im podeliti oružje (kojeg ionako već imaju u solidnim količinama) i napujdati ih da ubijaju po ulicama Srbije razne "izdajnike", "narodne neprijatelje", odnosno svakoga na koga im "komandant" samo pokaže prstom. A ako još ima i šta da se opljačka i/ili siluje, milina jedna, spojiće lepo s korisnim!

Setimo se samo da je i (sada već pomalo zaboravljeni) Arkan počeo karijeru kao "vođa navijača", a "navijači" su bili i početno jezgro njegove jedinice koljača i ubica.

Političari u Srbiji vrlo brižljivo čuvaju "navijače" i idu im niz dlaku zato što je sada već manje više izvesno da Srbiju čeka neki sirijski scenario, kada će jedna dobra paravojska biti izuzetno korisna stvar.

Gradjanin

pre 10 godina

Pogledajte samo na kraju utakmice lica igraca Partizana koji su dosli da "pozdrave" svoje navijace. Oni u strahu i grcu prilaze juznoj tribini i pogledi su im upereni ka "vodjama" od kojih ocekuju "presudu". Kao sto neko rece:"Ovo nema ni u Africi!"

Samo pitam

pre 10 godina

Juce gledam SOS kanal i u pokrivanju diskusije sa slikom vidim da igraci Partizana posle zavrsetka utakmice odlaze na Jug i tapsu navijacima.Za sta im tapsu? Za huliganizam? Ko ih je poveo? Kapiten ili trener?

Nemanja ★

pre 10 godina

Patologija. Da. To odavno govorim, ali uveo bi i jedan novi termin isprovociran prizorom od subote.

Ono što smo gledali se samo može opisati kao satanistička orgija.
Svi elementi su tu.

duboko poremecen?

pre 10 godina

svako ko ima ponasanje slicno nasim "navijacima" bi u bilo kojoj (sa zdravstvene strane) uredjenoj zemlji imao dijagnozu i bio poslat na lecenje.

Jugonostalgicar

pre 10 godina

Vučiću, preuzao si na sebe odgovornost za sve i svašta u ovoj državi. Očigledno to nije dobar put za Srbiju, jer postoji samo jedan čovek, a ne sistem koji će rešavati probleme...
Ali ajd sad. Kako je tako je, mozda su te isturili u prvi plan, da bi oni mogli da rade sta hoce... Obracam ti se kao postovalac, sunarodnik, sapatnik. Sve mozemo da progutamo. Godinama zivimo i bez novca i bez posla i bez mnogih stvari koje su normalne za razvijeni svet... Ali ako nisi u stanju ovoj pošasti da staneš na put, za dobrobit Srbije i svih nas molim te da što pre vlast prepustiš nekom drugom... Nema strašnije stvari, nego strepeti od hordi razularenih zveri koje se, očigledno, slobodno kreću ulicama naših gradova...

dex

pre 10 godina

@yox

I opet moram ovo da kazem... OK, ukinemo fudbal, i sta onda? Huligani nestaju kao da nikad nisu ni postojali? Ili ostaju na ulici i rade sve sto su i do sada radili, samo sto ce umesto da makar taj jedan dan budu na utakmici, energiju prazniti na prolaznicima. Resenje je mnogo kompleksnije od jednostavnog ukidanja fudbala. Mene zanima kako je ovaj na slobodi, a u avgustu je pokusao ubistvo?!

Jeremija sa strojnicom

pre 10 godina

Za svaki incident ovih huligana treba kazniti klub i to drakonski, da ih se dovede do bankrota. Mozda ce tad voditi racuna koga placaju i ko im dolazi na stadione.

A ipak komentarišeš

pre 10 godina

Kao sto ja ne komentarisem uzgoj pilica u Australiji,jer se ne razumem u to..nemojte ni vi o navijacima!
(lopatamo i dalje, 5. novembar 2013 11:30)

A koliko vidim ni u ovo se totalno ne razumeš.

zozonko

pre 10 godina

@ (lopatamo i dalje, 5. novembar 2013 11:30)

Tipičan izliv huliganskog "obrazovanja". Naravno, niko vas ne razume, vi ste neshvaćeni geniji, niste vi ništa krivi, vama sve podmeću, zapravo vi ste miroljubivi. Znam da ste palili vatru jer vam je bilo hladno, taman posla da vas zbog toga neko nazove huliganima.

Ajmo sada ozbiljno, dečko da li si ti slep kod očiju, da li se probudio iz kome, da li imaš problem sa percepcijom relanosti? Tačno, vama ne treba da se vama pedagozi i psiholozi, nego policija i sudovi, samo je problem što upravo oni ne rade svoj posao. A ne rade, jer neko iz senke po potrebi veoma revnosno štiti vaše navijčake vođe, i pravi od njih žrtve sistema tranzicije, policijske represije itd. Niste vi žrtve bilo čega, vi ste opasni nacilnici, rak rana ovog društva, zlo koje uništava našu omladinu. Oko sebi širite mržnju, šovinizam, nasilje, desktrukciju svakog sistema, reda, morala, tradicije.... Napravili ste o stadiona i ulica bojna polja, obezvredili ste sport, ubijate ljude, pretite novinarima, uništavte tuđu imovinu, pljačkate, bavite se kriminalom..... Vi ste zlo društva, i slažem se sa tobom da vas ne treba komentaristi, vas treba jednom za svakda zasutaviti.

fancy

pre 10 godina

Polako ali sigurno dogoreva za jednu opstu bunu nas obicnih gradjana...previse smo tihi, ugledajmo se na grke, svako malo neke demonstracije protiv svih u vlasti a i opoziciji bogami! Bilo bi idealno kada na sledece izbore ne bi izasao NIKO ali NIKO na glasanje! Anarhija bi bila put do ozdravljenja sistema vrednosti i drustva uopste! E, sad....jbg

Divide et impera

pre 10 godina

Recimo da jeste patologija, ali PATOLOGIJA CELOG DRUSTVA, SA SVE NAROCITO SKUPSTINOM, VLADOM I OSTALIM POLITICARIMA.
Jer, da postoji POLITICKA VOLJA da se divljanju stane na put, bilo bi to sredjeno za godinu dana. Ovako, nacisti divljaju, "navijaci" divljaju - kad ne prodaju drogu, a narod ionako sludjem i prepadnut, ne sme da zine. I? Kome to odgovara? Narodu ili politicarima???

Iza Brda

pre 10 godina

Uz svo dužno poštovanje, mislim da G-din. Ivošević nije u pravu.
Ovo je klasično učvršćivanje vlasti uz pomoć marginalnih grupa, kakvo je već vidjeno tridesetih godina prošlog veka.
Kakva nam je sistem u državi i društvo koje čini državu?
Truo, korumpiran u svakom segmentu vlasti (zakonodavna, izvršna i sudska) od vrha na dole, moralno smo posrnuli i kao društvo i kao ljudi. Vrednosti su se izgubile, sve se posmatra kroz novac, medije i polišičku moć. Mi smo jedno haotično društvo kome neumitno ističe vreme, i koje mora da se menja, kako bi opstalo. To je svima jasno. I nama i njima.
Vlast je zakopana u nekakvim šizoidno-megalomanskim "projektima", umišljena da je "lider u regionu" i nekakav "faktor" bez koga svet i EU ne mogu. Ukopana u procente birača "kada bi danas bili izbori", a nesposobna da se uhvati u koštac sa životnim i ozbiljnim problemima, da bi opstala na kakvoj-takvoj vlasti okreće se marginalnim grupama koji postaju njeni Kerberi. Setite se odnosa S.M.-Šešelj. Ko je razbijao Beograd i svake demonstracije?
Da rezimiram: ovo je državni projekat zastrašivanja gradjana. Ovo je direktno ugrožavanje stanovništva Srbije od strane državnog aparata.
Ima li leka? Da. On je napisan 1793. godine u vidu Deklaracije o ljudskim pravima, gde u Članu 35. se kaže:
"Kada Vlada krši prava naroda, POBUNA je za narod i svakog pojedinca najsvetliji Zakon i najveća obaveza."

Njujorker

pre 10 godina

Nama treba lik i ekipa poput Eliot Nesa, mada kakvo nam je sudstvo ne verujem da bi se bilo šta popravilo.Gubim svaku nadu da će nam se društvo i ponašanje popraviti. Žalosno..............i jadno.

nidža

pre 10 godina

Rat sukobljenih frakcija se nastavlja. Za sad samo “opomene”! Zamislimo koji je to biznis kad se ne preza ni od vatrenog oružja!

Fart

pre 10 godina

Svi su oni(vodje) dobro plaćeni(Zvezdini,Partizanovi,Vosini navijaci).Po 2-3 prosecne plate,neki i više..I niko nije "nevidljiv",vidi se lepo koji političari se pojavljuju i na kojim su funkcijama u klubovima.Nema tu nikakve patologije medju navijacima-ako das pijanoj i drogiranoj rulji slobodu normalno da nastaje haos,PATOLOSKI DEO PRIPADA POLITICARIMA!!!!!

Veerghoen

pre 10 godina

Kako formalno ne postoje? Sve grupacije se u registru vode kao neka udruzenja gradjana, firme itd. Kako mislite da dobijaju novac za koreografiju, pirotehnike i daleka gostovanja? Zar mislite da to ide na ruku, u kesu?

nbgv

pre 10 godina

"Imamo sistem, ako bismo primenjivali taj sistem, i radili to iskreno, a ne zbog javnosti, kao u nekim slučajevima poput Brisa Tatona ili Uroša Mišića...onda bi ta pojava bila mnogo manja", kaže Ivošević.

Bravo, bravo, bravo, bravo!

Aleksandar

pre 10 godina

krajnje je vreme da "navijači" i političari dobiju jedinstveno ime.
(Optimista, 5. novembar 2013 11:00)

Stoka? Samo da se prvo izvinimo plemenitim domaćim životinjama na uzurpaciji njihovog kolektivnog imena.

Aleksandar G.

pre 10 godina

Nažalost, mislim da država neće ništa preduzeti po pitanju huliganstva dok se ne desi neka velika tragedija, kao što je bila ona na stadionu Hejsel 1985.
Huligani su izgleda nečije "blago" koje niko ne sme da dira. Ili su možda toliko moćni i organizovani da ih se svaka vlast plaši?

Pera Mitic

pre 10 godina

Ajte nemojmo da budemo smesni. Ni u jednoj drzavi, pa ni ovoj nasoj nakaradnoj, takve grupe ne mogu da opstanu bez podrske policije. Oni se koriste kao oruzje za izvrsavanje dela kojima policija ne sme da se javno bavi. U uredjenim drzavama oni nemaju toliko uticaja i nisu prisutni u javnosti. Medjutim kod nas postoji mnogo "policija", javnih, tajnih, vojnih i svaka ima neku svoju grupu ludaka za prljave poslove sa sve zaledjem u raznoraznim kvazi politicarima. S vremena na vreme se ukrste koplja. Dokle god su oni produzena ruka vlasti ili opozicije i to ona prljava ruka, niko im ne moze nista! U normalnoj drzavi onaj bolesni Bogdanov bi bio zatvoren i ne bi video svetlost dana u skorije vreme a kod nas posle svega sto je uradio seta slobodan. To bi trebalo da vam sve kaze.

begunac

pre 10 godina

Ovakvi incidenti su samo realna slika našeg društva koje na ovim principima funkcioniše u svakom svom segmentu.

Školstvo, sudstvo, zdravstvo, privreda - svuda je bagra i kriminal, samo je to običnom čoveku nevidljivo, a kroz ovakve predstave nam se samo jednim tračkom prikaže surova stvarnost u kojoj živimo. E sad, ko zažmuri i neće da vidi taj tračak istine, nije ni zaslužio bolju budućnost.

A u ovoj zemlji za 10 godina će ostati samo tragovi inteligencije, svaki iole vredan čovek sa dostojanstvom već proverava prilike da pobegne odavde i da se nikada više ne okrene.

ludiMILOICA

pre 10 godina

Bilo bi lepo da objavite vest posto nikog ne vredjam a verbalni delikt je svakako ukinut davno. Kao novinari ovog lista trebalo bi da se secate bar stvari koje su se desile pre nesto vise od godinu dana, kada su novine bile pune slika ovih huligana koji danas pale stadione, a tada su zagrljeni sa Premijerom palili baklje i slavili. Da li mislite da ce ikada biti uhapseni? Tesko za vreme ovog Premijera, zar ne?

mrzimdevedesete

pre 10 godina

ali scena: gore sedsita na tribinama, vatrogasci ih gase sa terena a ovi odozgo gadjaju vatrogasce...ne znam sta bih, da sam u kozi nekog od tih vatrogasaca...

duboko poremecen?

pre 10 godina

@zozonko
potpisujem svaku rec, ali, molim te, koristi "male" reci, nema sanse da te ovaj kome si ih uputio (i njemu slicni) razume... posle ce opet da place o (ne)razumevanju.

Aleksandar

pre 10 godina

O čemu mi pričamo bre??? Heej još malo pa će početi da nam biju žene i siluju ćerke ti bolesnici!! Dokle bre više da nenoramalni maltertiraju normalne!?!? Onaj lik sidje na teren i otme kapitensku traku, preti Brankici i sve ok, super dečkić, bruka!!!! Sve vođe u zatvor zajedno sa policajcima koji ih štite!

Sale@

pre 10 godina

Zbog čega stvari ne nazovemo pravim imenom, ajde...
Ne stoje iza navijača nikakvi političari, t.j ne stoje oni koji nemaju zaleđinu u nekim drugim strukturama. U onim o kojima priča i Vuk Drašković, kao i mnogi analitičari, koji su ponajbolje upoznati u kojoj meri sakrivene strukture bivše UDBE imaju upliv u svaku poru ovoga društva.
To su isti oni čijom je naredbom ubijen Đinđić i oni koji su volšebno doveli na vlast SPS preko DS, a kasnije i SNS.
To su isti oni koji kreiraju javno mnenje ove države, gde su "Farme", "Veliki Brat", "Zvezde Granda" i slične emisije, "škola" po kojoj se ugledaju današnje mlađe generacije, "škola" u kojoj uče ono što ne uče u pravim školama.
To su isti oni koji su opljačkali sve živo po ovoj državi, o kojima je i B92 govorio i koji imaju gotovo svakog političara u džepu.
To su isti oni kojima odogovara "ludilo i paranoja" ovoga društva, kreirana kroz ovakve navijačke ispade, kvazi zabavne emisije na televizijama, uništavanje knjižara po Srbiji.
To su isti oni zbog kojih je Srbija podeljena i dalje na partizane i četnike, i isti oni koji imaju svoje novine u kojima je glavna vest ptica zvana "ORO", odnosno osoba koja je to rekla.
To su isti oni potomci nekadašnjihh komunista, slavljenika Broza, Jovanke, Jove Kapičića, Krcuna, Peka Dapčevića... Oni kojima zdrava Srbija, Srbija na istoku i zapadu ne odgovara, Srbija koja razmišlja svojom glavom... Oni koji su stvorili nakaradni sistem poremećenih vrednosti i lažne srpske elite...

Kuper

pre 10 godina

Od nove vlasti ono sto je obican covek ocekivao nista nije dobio. Zar za ovo treba studija, prokat ili novac?! Srediti 200.000 - 300.000 siledzija bez mozga...Ne, samo treba volja...

sasa jokic

pre 10 godina

E kad tetimediokriteti napadnu, a Ti ih tuzis, onda kod Zebe dodju pripadnici BIAi ubedjuju Te da odustanes, jer su jako opasni!

kobe bryant

pre 10 godina

A meni je najbolji današnji naslov u jednim novinama: Bez krvi samo na veliku subotu! Članak govori o tome da jedino onda kada je derbi bio na veliku subotu nije bilo incidenata i tuče. A to znači da su naši dragi grobari i delije VERNICI samo na veliku subotu. Ostalim danima mogu da rade lanci, palice, noževi, sekire..... Oni su promenil Iusovu zapovest i ona sada glasi: ljubi bližnjeg svog, al' samo na veliku subotu (i to pod uslovom da derbi pada na veliku subotu). Zemljo Srbijo!!!!!!!

linch

pre 10 godina

Setite se samo monstruoznog ubistva Zivorada Siskovica (66 g.) od strane razularenih "navijaca" u sred Beograda.
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=314242

I niko nije reagovao, niko nije nasao za shodno da protestvuje...