Utorak, 08.10.2013.

13:52

Nikolić: Teret će nositi ko može

Predsednik Tomislav Nikolić podržao je paket vladinih mera za stabilizaciju javnih finansija i oporavak privrede.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Teret æe nositi ko može IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Sladjana

pre 10 godina

Krstic je u pravu, potrebni su nam veliki rezovi i promene, jer ovakvo stanje nije vise izdrzljivo. Nepopularne mere, kako su ih nazvali, mnogima se nece svideti ali je to jedino resenje.

Бик

pre 10 godina

Сигурно не би требали људи који раде у приватном сектору који примају 20.000 да га носе.

INTELEKTUALAC

pre 10 godina

Svaka čast predsedniče. Treba da se ispita poreklo imovine. Mnogi su se obogatili na račun društva. Dođe đavo po svoje. Otto-prokleto. Bahato se ponašaju pojedinci. Narod gleda i ćuti. Svako nek prijavi korupciju u svon mestu. Znamo se bar u lokalu i u firmi. Moj direktor je nmogo steko od plate!!!!!!!!!!. Ja imam malo manju platu od njega a u minusima sam konstantno. Jedva preživljavam. On ima kuću dobra kola garderobu i to sve od plate.111111. Ko j ovde lud. Neka mu se ispita poreklo imovine. Prvo neka se počne od političara DS I SPS. A posle i svi ostali. Riba smrdi od glave. Vašem kabinetu svaka čast. Zna se ko je domaćin i gasda. Ko zna domaćinsko poslovanje. Treba da i potičeš iz domaćinske kuće da bi znao kako se raspolaže sa novcem. I poštenje je bitno kao i da si vernik. Vernik ne krade. Boji se Boga. Nevernici uzimaju koliko im treba.

Yroš Yb

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke.

Dimebag

pre 10 godina

Treba izgraditi sistem koji će biti takav da jednostavno mora da se poštuje, da nema alternative. Naravno bez sankcija prema onima koji ga podrivaju se jednostavno ne može.

Mika

pre 10 godina

pa za taj teret ste vi najsposobniji, sa kucama i okucnicama, toliko solventni i perspektivni da u sedmoj deceniji, bez posla, dobijate povoljne kredite na 30 godina. ja to nisam, ali se potpuno slazem da se istaknu patrijote sa mega inter trans firmama.

šasija

pre 10 godina

Vučić nije bežao ni od rešavanja nepopularnog problema Kosova, za razliku od vlade DS-a koja je izbegavala da rešava taj problem, plašeći se kako će to uticati na njihov rejting. Zbog toga ne sumnjam da neće bežati ni od primene nepopularnih ekonomskih mera, a sve sa ciljem da bi nam u budućnosti bilo bolje.

Duh vremena

pre 10 godina

Vreme je da I mi kao gradjani postanemo odgovorniji I svesni situacije u koju je zemlja dosla zahvaljujuci decrnijski losem vodjenju.

vrsajko

pre 10 godina

Da su se, kao Vučić danas, ponašali i razmišljali, srpski političari na vlasti u prethodnoj deceniji, Srbija danas ne bi bila u ovakvim finansijskim problemima.

pucanj u vrednosti

pre 10 godina

po komentarima vidim zasto smo tu gde jesmo.ako drzava misli da ce smanjenjem plata da ustedi pare na duzi rok grdno se vara i to svaki covek koji je procitao dve knjige iz ekonimije zna.drzava je nesposobna kao i njene vodje.i sadasnji i bivsi.smanjenjem plata gubi se potrosacka moc naroda koja je i ovako na staklenim nogama.smanjena potrosacka noc prouzrokovace pad prodaje u mnogim delatnostima.pad prodaje ce implicirati zatvaranja i otpustanja radnika i stvorice se dodatni problem za drzavu.mora da se pokrene proizvodnja,da se poniste lose i kriminalne privatizacije.da kamatne stope u drzavi prestanu da budu zelenaske.da se javni gubitasi zatvore.da se pokrene organska proizvodnja hrane.da se oduzme imovina politicara,tajkuna i kriminalaca.da se smanje i nameti drzave.da se smanji broj administracije koji je van svake pameti.koliko ja vidim jedino ko ima plate vece od 60hiljada su lekari.i oni ce izgleda da plate cenu svega.ma treba da imaju 30000 dinara.e moja nepismena Srbijo i predsednice.

Mihajlo

pre 10 godina

Hajde mozda zaista i mora ovako, ne znam ni sam vise, ali zivim za dan kada ce se mnogima preispitati poreklo imovine, mnogi ne bi mogli da dokazu, pa bi ste onda videli kako se popravlja budzet drzave i privreda oduzimanjem imovine.

E moj diplomirani

pre 10 godina

Evo ja ne mogu da nosim više nikakav TERET , i šta ćemo sada?!
1.Nikada ništa nikom nisam ukrala.
2.Nikada nisam bila član niti jedne partije.
3.Završila sam visoku državnu školu 90ih- nemam pristojan posao.
4.Istrpela sam 90te, bombardovanje,Koštunicu (sa ekipom), Tadića(sa ekipom),vaskrs SPSa i vas gospodine predsedniče(da se prekrstim i levom i desnom u to ime) Kad vidim Milanku Karić, Velimira Ilića, Ivicu i Vas hoće srce da mi stane.

ŠTA ĆEMO SADA DA RADIMO??!

GDE SU PARE KOJE SU POKRALI TAJKUNI I OSTALA BAGRA IZ INSAJDERA??

KADA ĆE DA IH VRATE??KADA ĆE ONI BITI KAŽNJENI A NE JA??

Zašto KOMUNJARSKE PENZIONERE niste oporezovali - imaju penzije po 1000e!



Unapred hvala na odgovorima.

smakevic

pre 10 godina

Sektor finansija i privrede je pred krahom zahvaljujući neodgovornom i bahatom načinu upravljanja od 2003. godine pa do nedavne rekonstrukcije Vlade i da je vreme da se na to stavi tačka. Preduzimanje nepopularnih mera je neophodno da bi Srbija krenula na bolje.

čitam ne verujem

pre 10 godina

Smanjenje plate guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković iznosiće 120.761 dinar, pa će tako njena plata iznositi 430.286 dinara, umesto sadašnjih 551.047 dinara

dosta

pre 10 godina

To bi gospodine Predsednice znacilo da bi najpre Vas Premijer I njegova SPS kamarila trebala da odgovara??? Red je da krenete od glave Predsednice, glave koja je kisobran svom zlu u ovoj drzavi... A Vi volite prasece glave, nece vam biti tesko...

Markovic

pre 10 godina

Da su stigle tvoje obecane sto milijarde mi ne bi imali ovih problema, slazem se da svako ko je nezasluzeno uzeo od drzave to vrati pa bi Toma mogao da da svoj primer tako sto bi vratio drzavi ogroman stan koji je nezasluzeno uzeo od drzave u vreme bombardovanja dok je bio u vladi Mirka Marjanovica, isto je odnosi i na Vucica

nadrealno

pre 10 godina

Mogla bi Jorgovanka da plati za desetoricu. Smanjite joj platu. I Sabicu i Jankovicu. Nesto su se ucutali. A za vreme bivse vlasti nisu silazili sa naslovnih strana.

slonce

pre 10 godina

Koje su ovo Superhik mere.Majstori su sebe zastitili.Ko ima 99 ooo platu ,umanjice mu za 7800(20% preko 60 000), a ako ima 110 000, umanjice mu za 2 000 hiljade(25% preko 100000).Bas ravnopravno.

Pera

pre 10 godina

A generalske penzije niste smeli da oporezujete?
Da li građani Srbije znaju koliko ima generalskih penzija i kolike su?
Generalskih penzija u Srbiji ima nešto ispod 10000 (deset hiljada)!

Maksim

pre 10 godina

Ja sam taj zbog koga vi živite loše. Radim u javnom preduzeću i imam platu 89.000 dindži, izdržavam tročlanu porodicu, živim kao car: nemam kola, vozim se busom, oblačim se na pančevačkom buvljaku, kupujem pecivo posle 20 časova (za sutra), jedem meso tri puta nedeljno, grejem se solarno (na sunce, kroz prozor), letujem na Adi, pijem pivo ispred samoposluge i..........navalite narode uzimajte samo , nemojte slučajno da dirade gazde, zelenaše, švercere, preprodavce, dilere i ostalu boraniju. ( U poverenju, omladino, put pod noge i glavom bez obzira , prašite. Ne daj bože da se obrazujete , što ste pametniji, plaćaćete veći porez.)

PROBNI - POLIGON

pre 10 godina

Najveci teret treba da podnesu oni koji to mogu, a ne oni koji su socijalno vec ugrozeni. Njima treba omoguciti uslove za bolji zivot. Predsednik Srbije Tomislav Nikolicse je na samom pocetku svog mandata da licni primer njegov kabinet sve troskovi su drasticno smanjili, kao i budzet samog predsednika.Sve te informacije konstantno su dostupne javnosti i gradjanima Srbije.

mrmlj

pre 10 godina

@Corun: a kako tacno mislis da izvedes da ne osetis povecanje pdv sa 8% na 10%? otkrij nam svoju tajnu, pa da i mi podrzavamo ove mere.

@Zlatko: a zasto "narocito onih u beogradu"? jel dug od, lupam cifre, 100.000€ javnog preduzeca u bgu nesto gori od jednakog duga jp u npr. novom sadu? ako jeste, zbog cega?

VELJKO

pre 10 godina

Srbija | ponedeljak 17.10.2011. | 17:36

Nikolić: Ja sam garant za milijarde
Izvor: B92
Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže za B92 da će ta stranka u narednih 10 godina zaista obezbediti ulaganja od 100 milijardi evra.
Na pitanje odakle će toliki novac doći u Srbiju i to u vreme krize, Nikolić je kazao: "Sa svih strana sveta!"
Na konstataciju da je najava tolikih ulaganja nerealna s obzirom na to da toliki novac u Srbiju nije ušao od 2000. godine, Nikolić je kazao da to nije tačno.
Prem njegovim rečima, 10 milijardi evra će ostati Srbiji samo zato što "na vlasti neće biti lopovi", a ostatak će stizati iz svih krajeva sveta.
"Na osnovu laži koje su govorili Tadic i Dinkić vi mislite da ja govorim laži. Oni su vas prevarili, od kud vam pravo da ću ja da vas prevarim, kako da mi ne verujete pa ja se bavim ozbiljnim poslom. Te investicije stoje i to sad treba iskoristiti, sa lopovima i lažovima naravno da neće niko da sarađuje", kazao je Nikolić.

"Ako se to ne ostvari, ne znam kako će Srbija da preživi", zaključio je lider naprednjaka.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=17&nav_id=550235

kud svi tu i mali muja

pre 10 godina

i predsednik nije nejaki uros, mogao bi i on da podnese teret krize. eto npr suprugu nek vodi na sluzbena putovanja iz sopstvenog dzepa a ne na racun strpskog budzeta!uvek su licni primeri najefikasniji...

GUZENBAUER

pre 10 godina

Ne preostaje nam nista drugo nego da pocnemo strajk gladju kao doticni gos. koji vise ne pominje standard gradjana i bolji zivot koji je obecavao za sve gradjane,a vraca nas u devedesete god!!!!!

mmm

pre 10 godina

dakle ja i moja porodica smo mirni,plata mi je 38000 ,dete će mi imati kao i do sad t.j.ništa,kao i ja 90 tih,dakle vratile su se. a vlast i njihovi preko veze zaposlleni prijatelji će nastaviti da uživaju

Giška

pre 10 godina

Ma uredu je. Od nečega se mora krenuti da bi se bilo gde stiglo. Ovakvo stanje ne vodi nikuda to je tačno, mnogo ljudi u Srbiji je na rubu egzistencije oni koji primaju najviše najviše i neka odvoje...pa i kad su im povećavani prihodi imali su velika primanja pa je procenat na povećanja na veći iznos naravno više i iznosio...i tako su brzo stigli do zarada koje su neprimereno visoke. Najčešće ( ne i uvek -čast izuzecima - kojih je na žalost malo) te plate na rukovodećim mestima bile su i po nekoliko hiljada eura a preduzeća gubitaši ( setimo se aerodroma).Bilo je tu još propusta:Velja i Dinkić su se svojevremeno prepirali oko preregistr. vozila sa CG tabl.-pa su ih nakon 2-3 godine punjenja crnogorskog budžeta ipak preregistrovali...i tako to...bilo je slučajeva da se u nekim domovima zdrav. nakon postavljanja Milosavljevića na mesto ministra zdr. dovedu direkt. iz tadašnjeg G17 koji su po stupanju na funkciju otpuštali kadrove sa dve i više godina staža a na njihova mesta dovodili druge iz njihovih redova-što nije problem sam po sebi ali jeste po budzet jer su ti radnici stekli prava na primanje materijalnih sredstava od po tri meseca od strane službe za zapoš.-pri tom oni nisu postajali tehnol. viškovi jer ta radna mesta nisu prestajala da postoje-a takvih je bio ne mali br.po 2 i više god. su bili pogodni za ta radna mesta a potom preko noći nepogodni.Onda se Dinkić pojavi sa parolom stručnost ispred politike!Bilo je i ko zna čega sve ne-zato nam sada i jeste kako jeste.

milladinka

pre 10 godina

(Aleksandra, 8. oktobar 2013 16:00)
Tako treba. Prvo po svom dzepu, pa po dzepu zaposlenih u javnom sektoru. Nije u redu da oni koji izdrzavaju javni sektor imaju u proseku 30 posto manju platu. I nije u redu da privreda vise placa ceh rasipnistva preglomazne administracije.

anonim srpski

pre 10 godina

Evo, odmah da kazem da ja ne mogu da vucem, a i necu. Ja privatno nisam nigde zaduzen, ceo moj zivot i sve moje ambicije podredjujem samo onome sto mesecno zaradim. Mene niko nista nije pitao kada ste zemlju slali u ratove i zaduzivali se za potemkinova sela (a malo je danas onih koji nisu bili na i oko vlasti i tada), pa se sada lepo okanite ideje da mi spustate platu ili opalite namet na mleko, hleb i grejanje, a novac koji vam fali u kasi izvolite potraziti tamo gde cela Srbija zna da je i zavrsio - u rukama "burazera" "kumova" i "patriJota" i njihovim stekovima sirom zemaljske kugle.

Ne dirati ocajne

pre 10 godina

Ako ne budu udarili po socijalno ugrozenim kategorijama koje su uproteklih godina ostale bez posla ili brojnom moru mladima koji srecu traze po oglasima i biroima, trudnice i one sa platicom ili penzijama od tek 20-tak hiljada, onda nije toliko tragicno, i mozda cemo se na kraju izvuci ekonomski kao zemlja za 2 godine.

Da rešimo prvo prethodno pitanje

pre 10 godina

E a da se vi prvo dogovorite šta treba da se privatizuje a šta ne, šta odbacuje profit ali zbog javnih ovlašćenja država mora da radi, a šta odbacuje gubitke i mi moramo da plaćamo jer nam treba kao hleb (zatvori, vodovod, kanalizacija, reciklaža-deponije... na pr.), a šta da se privatizuje pa donosilo profit ili gubitak. A onda da reorganizujemo ta neprivatizovana preduzeća i otpustimo višak zaposlenih da posluju još bolje. Privatnici neka vide šta će, valjda znaju gde i zašto ulažu pare.

pucanj u vrednosti

pre 10 godina

a jel treba hirurg i farmaceut da imaju platu kao radnik u opstini i mupu sa srednjom skolom...posle cete da kukate kad budete umirali na operacijama jer svaki normalan intelektualac i strucnjak ce da pobegne iz ove zemlje ili ce da radi privatno. a to ce debelo da kosta.pokrali su ovu drzavu sa milion namestenih tendera.i umesto da pola politicara bude u zatvoru i da im se oduzme imovina sad se neko pravi pametan.bankrotirajte drzavo Srbijo kad si nesposobna i kad te vode "master intelektualci"

Aleksandra

pre 10 godina

Dobro receno i razmisljano, Teret treba da podnesu oni koji primaju dobre plate koji imaju i odvise, a ne socijalno ugrozeni, kojih je nazalost jako mnogo u Srbiji. Svi koji su cisti i koji zele dobro Srbiji ce podrzati paket mera za izlazak iz ove krize. Samo oni koji gledaju svoj interes ce se buniti i negodovati.

andrijano

pre 10 godina

pa zasto ste vi tu onda....ukinite politicare u srbiji ..nismo mi krivi sto niste privatizaciju mogli da napravite kako treba nego ste unistili privredu.tajkuni i ostali su kupovali ono sto vredi i prodavali i izvlacili pare.niko proizvodnju nije pokretao.uzimali politicari kredite i lepo ziveli a sad kad je frka narod da vraca.ne treba nam vlada jer je ocigledno svaka nesposobna.i bilo bi bolje siguran sam..koja ste vi manguparija(mislib na sve) to je vise neizdrzivo.u pravu je grcka.treba narod da se digne...

Magdalena

pre 10 godina

Porucio diplomirani menadzer da ce teret poneti oni koji mogu a ne socijalno ugrozeni... Pa jeste. Povecanje PDV- a koje ce dovesti do poskupljenja cena hleba, mleka i ostalih osnovnih zivotnih namirnica socijalno ugrozeni nece ni osetiti... Cuti predsednice i deli ordenje.

equilibrium

pre 10 godina

Teret ce nositi GRADJANI SRBIJE!

Tajkuni ce i dalje isisavati sve sto mogu kroz kompanije registrovane u poreskim rajevima.

STIDITE SE!

Rogoz

pre 10 godina

Ove mere će pomoći Srbiji na duži rok. Možda će opasti kupovna moć građana, ali to je neophodno da bi Srbija izašla iz teške situacije. Svaka promena je spora i teška, ali to je za dobrobit naroda.

gospodja ministarka

pre 10 godina

Blago meni, imam veća primanja od predsednika, a jedva sastavljam kraj sa krajem. Ja dve oporezovne plate, a on jednu. Pomozimo predsedniku da preživi!

Application

pre 10 godina

Nas Predsednik je shvatio ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi nasa drzava,nije izasao iz okvira svog mandata vec kao predsednik mora da podrzi ovakve mere.

s.

pre 10 godina

Mislim da ima dodatnog prostora za oporezivanje, evo vam predloga:

1. Sve kladionice oprezujte sa dodatnom taksom.
2. Sve kafiće, splavove i sl. oprezujte dodatnom taksom.
3. Advokatske kancelarije oporezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
4. Privatne lekarske ordinacije oprezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
5. Vlasnike automobila koji vrede više od 25000 evra oporezujte dodatnom taksom.
...itd...luksuz, vile, jahte, ima prostora, samo mora da neko povede u red, rad i moral...
(Branislav, 8. oktobar 2013 14:28)

01. Crkva
To ste zaboravili, najveći neplatiša poreza, koji nam se smeje u lice zbog toga.Pa oni u Beogradu ne plaćaju ni parking (nisam 100% siguran, imam neke pokazatelje da je tako).

Ludi Milojko

pre 10 godina

Pa bitno je da pajaci ,koji se smenjuju na vlasti više od dve decenije, žive dobro od demagogije.Ti isti ljudi doveli su nas do granice biološkog i ekonomskog opstanka i što je najblesavije još uvek vladaju i prodaju maglu!E sad nama i ovaj master ,koji je na grbači naroda od 90tih, prodaje priče o kolektivnoj patnji i teretu svih pojedinaca da se uštedi neka crkavica za finansiranje ove preskupe i nefikasne države tj partija na vlasti.Kakav boljitak ove mere donose građanima sa minimalnim primanjima?Nikakav!

duki

pre 10 godina

Ma sve na Goli otok. Kakva glupost. Ako treba da procesuiramo, počnimo od devedesetih kada je većina pripadnika "kvazielite" nastala zahvaljujući politici i vlasti koju su činili i Nilolić i Dačić. Činjenica je da su sličan put nastavili i oni koji su preuzeli vlast posle oktobarskih promena, da je i pod njima nastao deo te "kvazielite", (opet Dačić) ali nemojmo davati primer selektivno.

Socijalno ugrozena

pre 10 godina

Socijalno sam ugrozena od devedesetih godina proslog veka.
Tada si koristio zardjale kasike od Karlobaga do Virovitice, a ja prestala da pripadam srednjoj klasi obrazovanih gradjana.

NScentar

pre 10 godina

Ako masters Nikolic kaze da su nove mere dobre, onda mora biti tako. A za, procesuirati one koji su krivi za stanje, dali tu pripadaju dosta clanova iz SPS (Dacic, Bajatovic, Djukic Dejanovic, Mrkonjic, Krkobabici, etc.) i neki iz SNS, ili to samo vazi za one iz opozicije? Kad se gleda Insajder, i verujem da je tako, svaka politicka stranka u Srbiji je umesana u nesto gde se kralo od naroda, SVAKA !!! Ali dobro, nesto se krenulo, i to podrzavam.

Zevs

pre 10 godina

Sta je sa obestecenjem akcionara Agrobanke? Nisam video tu tacku u ovom ekonomskom programu koji bi trebao da poboljsa privredni ambijent.
Zar privatna imovina nije svetinja ? Nadamo se da se nece nastaviti praksa guranja ruku u tudje dzepove...

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Broj zaposlenih u Srbiji: 1,7 miliona.

Stopa nezaposlenosti (Okt. 2012, zvanicni podatak): 22.4%

Broj ljudi koji ce (prema izjavi Vucica) biti "pogodjen" merama "stednje" (citaj: koji ce izgubiti posao i/ili primanja): 500.000 (oko 29%).

Projekcija stope nezaposlenosti POSLE implementacije "mera stednje": oko 53%.

Stopa nezaposlenosti na Kosovu: 35% (zvanicni podatak, Januar 2012)

Ko razume, shvatice.

Tihana

pre 10 godina

Je l' crkva nikakv teret ,,ne može'' da ponese? Zašto ona da ne plaća porez? Zašto se ne oduzme opljačkano od tajkuna,naplate im se kamate? I od raznoraznih političara lopova?

Branislav

pre 10 godina

Mislim da ima dodatnog prostora za oporezivanje, evo vam predloga:

1. Sve kladionice oprezujte sa dodatnom taksom.
2. Sve kafiće, splavove i sl. oprezujte dodatnom taksom.
3. Advokatske kancelarije oporezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
4. Privatne lekarske ordinacije oprezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
5. Vlasnike automobila koji vrede više od 25000 evra oporezujte dodatnom taksom.
...itd...luksuz, vile, jahte, ima prostora, samo mora da neko povede u red, rad i moral...

sramota

pre 10 godina

Ponovo populizam. Da ovi vasi glasaci koji ne rade po starom srpskom obicaju kazu. Tako treba smanjite ima platu, bravo za SNS. A taj neko ako je sudija ili tuzulac drzi glavu u torbi zbog toga sto radi sad ce primiti 20 hiljada manju platu.

carica

pre 10 godina

Mislim da je i Nikolić shvatio ozbiljnost situacije kao i Vučić, naravno da treba procesuirati one koji su odgovorni za propast države, da vrate sve što su nezaakonito uzeli i obogatili se na račun države, a štedeti moramo da bismo se vratili na kolosek, ne mogu najsiromašniji trpeti mere to moraju da urade oni sa većim platama i početi od agencija, političara i ministarstava.

Ekonomistik

pre 10 godina

Socijalno je odgovorno uvesti ovakve poreze. Ideja jednostavno mora da uspe jer ako ne uštedimo sada kada je najpotrebnije imamćemo problem ne sa dugom već sa ogromnim kamatama na dugove koji će nas progutati kad tad.

Zlatko

pre 10 godina

Nadam se da će svi koji su odgovorni za ovakvo stanje i odgovarati. Dugovi javnih preduzeća moraju biti objavljeni, naročito onih u Beogradu.

Corun

pre 10 godina

Meni koji radim u fabrici i primam 33.000 niko nece ovim merama nista oduzeti, i zato ih podzavam i smatram da su na mestu! Vec treba uzeti onima sto su na budzetu i primaju preko 60.000 a plus imaju sluzbena putovanja, dnevnice, sluzbena kola, vozace, sekretarice I td... a pri tom mnogi ne rade ni petinu koliko sse radi u fabrici

Petar

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je najodlučniji i najhrabriji predsednik u novijoj istoriji Srbije, odlično predstavlja i vodi Srbiju i ne izlazi iz svojih ustavnih okvira.

Milovan

pre 10 godina

O cemu ovaj covek skromnih kapaciteta , prica? O cemu prica ovaj covek koji je 90ih , dok je bio na vlasti u ovoj zemlji, unistio nekoliko generacija i njihovu buducnost? Sta on misli da ce da postigne ovom naivnom zamenom teza? Da su za sve krivi oni , koji su dosli na golu ledinu pa i jos gore, posle njegove vladavine sa Milosevicem u koaliciji.
Za 15 meseci ste nas zaduzili 4,5 milijardi evra i niko ne zna kud su te pare. Nista ne znate da radite osim da ovako lupetate i sirite demagogiju.
Nece proci ova zamena teza SNSovaca!!!
Nece proci!

Branislav

pre 10 godina

Mislim da ima dodatnog prostora za oporezivanje, evo vam predloga:

1. Sve kladionice oprezujte sa dodatnom taksom.
2. Sve kafiće, splavove i sl. oprezujte dodatnom taksom.
3. Advokatske kancelarije oporezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
4. Privatne lekarske ordinacije oprezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
5. Vlasnike automobila koji vrede više od 25000 evra oporezujte dodatnom taksom.
...itd...luksuz, vile, jahte, ima prostora, samo mora da neko povede u red, rad i moral...

Corun

pre 10 godina

Meni koji radim u fabrici i primam 33.000 niko nece ovim merama nista oduzeti, i zato ih podzavam i smatram da su na mestu! Vec treba uzeti onima sto su na budzetu i primaju preko 60.000 a plus imaju sluzbena putovanja, dnevnice, sluzbena kola, vozace, sekretarice I td... a pri tom mnogi ne rade ni petinu koliko sse radi u fabrici

Tihana

pre 10 godina

Je l' crkva nikakv teret ,,ne može'' da ponese? Zašto ona da ne plaća porez? Zašto se ne oduzme opljačkano od tajkuna,naplate im se kamate? I od raznoraznih političara lopova?

Aleksandra

pre 10 godina

Dobro receno i razmisljano, Teret treba da podnesu oni koji primaju dobre plate koji imaju i odvise, a ne socijalno ugrozeni, kojih je nazalost jako mnogo u Srbiji. Svi koji su cisti i koji zele dobro Srbiji ce podrzati paket mera za izlazak iz ove krize. Samo oni koji gledaju svoj interes ce se buniti i negodovati.

Rogoz

pre 10 godina

Ove mere će pomoći Srbiji na duži rok. Možda će opasti kupovna moć građana, ali to je neophodno da bi Srbija izašla iz teške situacije. Svaka promena je spora i teška, ali to je za dobrobit naroda.

carica

pre 10 godina

Mislim da je i Nikolić shvatio ozbiljnost situacije kao i Vučić, naravno da treba procesuirati one koji su odgovorni za propast države, da vrate sve što su nezaakonito uzeli i obogatili se na račun države, a štedeti moramo da bismo se vratili na kolosek, ne mogu najsiromašniji trpeti mere to moraju da urade oni sa većim platama i početi od agencija, političara i ministarstava.

Petar

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je najodlučniji i najhrabriji predsednik u novijoj istoriji Srbije, odlično predstavlja i vodi Srbiju i ne izlazi iz svojih ustavnih okvira.

Zlatko

pre 10 godina

Nadam se da će svi koji su odgovorni za ovakvo stanje i odgovarati. Dugovi javnih preduzeća moraju biti objavljeni, naročito onih u Beogradu.

Application

pre 10 godina

Nas Predsednik je shvatio ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi nasa drzava,nije izasao iz okvira svog mandata vec kao predsednik mora da podrzi ovakve mere.

smakevic

pre 10 godina

Sektor finansija i privrede je pred krahom zahvaljujući neodgovornom i bahatom načinu upravljanja od 2003. godine pa do nedavne rekonstrukcije Vlade i da je vreme da se na to stavi tačka. Preduzimanje nepopularnih mera je neophodno da bi Srbija krenula na bolje.

Ekonomistik

pre 10 godina

Socijalno je odgovorno uvesti ovakve poreze. Ideja jednostavno mora da uspe jer ako ne uštedimo sada kada je najpotrebnije imamćemo problem ne sa dugom već sa ogromnim kamatama na dugove koji će nas progutati kad tad.

s.

pre 10 godina

Mislim da ima dodatnog prostora za oporezivanje, evo vam predloga:

1. Sve kladionice oprezujte sa dodatnom taksom.
2. Sve kafiće, splavove i sl. oprezujte dodatnom taksom.
3. Advokatske kancelarije oporezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
4. Privatne lekarske ordinacije oprezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
5. Vlasnike automobila koji vrede više od 25000 evra oporezujte dodatnom taksom.
...itd...luksuz, vile, jahte, ima prostora, samo mora da neko povede u red, rad i moral...
(Branislav, 8. oktobar 2013 14:28)

01. Crkva
To ste zaboravili, najveći neplatiša poreza, koji nam se smeje u lice zbog toga.Pa oni u Beogradu ne plaćaju ni parking (nisam 100% siguran, imam neke pokazatelje da je tako).

PROBNI - POLIGON

pre 10 godina

Najveci teret treba da podnesu oni koji to mogu, a ne oni koji su socijalno vec ugrozeni. Njima treba omoguciti uslove za bolji zivot. Predsednik Srbije Tomislav Nikolicse je na samom pocetku svog mandata da licni primer njegov kabinet sve troskovi su drasticno smanjili, kao i budzet samog predsednika.Sve te informacije konstantno su dostupne javnosti i gradjanima Srbije.

Ne dirati ocajne

pre 10 godina

Ako ne budu udarili po socijalno ugrozenim kategorijama koje su uproteklih godina ostale bez posla ili brojnom moru mladima koji srecu traze po oglasima i biroima, trudnice i one sa platicom ili penzijama od tek 20-tak hiljada, onda nije toliko tragicno, i mozda cemo se na kraju izvuci ekonomski kao zemlja za 2 godine.

milladinka

pre 10 godina

(Aleksandra, 8. oktobar 2013 16:00)
Tako treba. Prvo po svom dzepu, pa po dzepu zaposlenih u javnom sektoru. Nije u redu da oni koji izdrzavaju javni sektor imaju u proseku 30 posto manju platu. I nije u redu da privreda vise placa ceh rasipnistva preglomazne administracije.

Giška

pre 10 godina

Ma uredu je. Od nečega se mora krenuti da bi se bilo gde stiglo. Ovakvo stanje ne vodi nikuda to je tačno, mnogo ljudi u Srbiji je na rubu egzistencije oni koji primaju najviše najviše i neka odvoje...pa i kad su im povećavani prihodi imali su velika primanja pa je procenat na povećanja na veći iznos naravno više i iznosio...i tako su brzo stigli do zarada koje su neprimereno visoke. Najčešće ( ne i uvek -čast izuzecima - kojih je na žalost malo) te plate na rukovodećim mestima bile su i po nekoliko hiljada eura a preduzeća gubitaši ( setimo se aerodroma).Bilo je tu još propusta:Velja i Dinkić su se svojevremeno prepirali oko preregistr. vozila sa CG tabl.-pa su ih nakon 2-3 godine punjenja crnogorskog budžeta ipak preregistrovali...i tako to...bilo je slučajeva da se u nekim domovima zdrav. nakon postavljanja Milosavljevića na mesto ministra zdr. dovedu direkt. iz tadašnjeg G17 koji su po stupanju na funkciju otpuštali kadrove sa dve i više godina staža a na njihova mesta dovodili druge iz njihovih redova-što nije problem sam po sebi ali jeste po budzet jer su ti radnici stekli prava na primanje materijalnih sredstava od po tri meseca od strane službe za zapoš.-pri tom oni nisu postajali tehnol. viškovi jer ta radna mesta nisu prestajala da postoje-a takvih je bio ne mali br.po 2 i više god. su bili pogodni za ta radna mesta a potom preko noći nepogodni.Onda se Dinkić pojavi sa parolom stručnost ispred politike!Bilo je i ko zna čega sve ne-zato nam sada i jeste kako jeste.

anonim srpski

pre 10 godina

Evo, odmah da kazem da ja ne mogu da vucem, a i necu. Ja privatno nisam nigde zaduzen, ceo moj zivot i sve moje ambicije podredjujem samo onome sto mesecno zaradim. Mene niko nista nije pitao kada ste zemlju slali u ratove i zaduzivali se za potemkinova sela (a malo je danas onih koji nisu bili na i oko vlasti i tada), pa se sada lepo okanite ideje da mi spustate platu ili opalite namet na mleko, hleb i grejanje, a novac koji vam fali u kasi izvolite potraziti tamo gde cela Srbija zna da je i zavrsio - u rukama "burazera" "kumova" i "patriJota" i njihovim stekovima sirom zemaljske kugle.

mmm

pre 10 godina

dakle ja i moja porodica smo mirni,plata mi je 38000 ,dete će mi imati kao i do sad t.j.ništa,kao i ja 90 tih,dakle vratile su se. a vlast i njihovi preko veze zaposlleni prijatelji će nastaviti da uživaju

Magdalena

pre 10 godina

Porucio diplomirani menadzer da ce teret poneti oni koji mogu a ne socijalno ugrozeni... Pa jeste. Povecanje PDV- a koje ce dovesti do poskupljenja cena hleba, mleka i ostalih osnovnih zivotnih namirnica socijalno ugrozeni nece ni osetiti... Cuti predsednice i deli ordenje.

Milovan

pre 10 godina

O cemu ovaj covek skromnih kapaciteta , prica? O cemu prica ovaj covek koji je 90ih , dok je bio na vlasti u ovoj zemlji, unistio nekoliko generacija i njihovu buducnost? Sta on misli da ce da postigne ovom naivnom zamenom teza? Da su za sve krivi oni , koji su dosli na golu ledinu pa i jos gore, posle njegove vladavine sa Milosevicem u koaliciji.
Za 15 meseci ste nas zaduzili 4,5 milijardi evra i niko ne zna kud su te pare. Nista ne znate da radite osim da ovako lupetate i sirite demagogiju.
Nece proci ova zamena teza SNSovaca!!!
Nece proci!

equilibrium

pre 10 godina

Teret ce nositi GRADJANI SRBIJE!

Tajkuni ce i dalje isisavati sve sto mogu kroz kompanije registrovane u poreskim rajevima.

STIDITE SE!

kud svi tu i mali muja

pre 10 godina

i predsednik nije nejaki uros, mogao bi i on da podnese teret krize. eto npr suprugu nek vodi na sluzbena putovanja iz sopstvenog dzepa a ne na racun strpskog budzeta!uvek su licni primeri najefikasniji...

Socijalno ugrozena

pre 10 godina

Socijalno sam ugrozena od devedesetih godina proslog veka.
Tada si koristio zardjale kasike od Karlobaga do Virovitice, a ja prestala da pripadam srednjoj klasi obrazovanih gradjana.

pucanj u vrednosti

pre 10 godina

a jel treba hirurg i farmaceut da imaju platu kao radnik u opstini i mupu sa srednjom skolom...posle cete da kukate kad budete umirali na operacijama jer svaki normalan intelektualac i strucnjak ce da pobegne iz ove zemlje ili ce da radi privatno. a to ce debelo da kosta.pokrali su ovu drzavu sa milion namestenih tendera.i umesto da pola politicara bude u zatvoru i da im se oduzme imovina sad se neko pravi pametan.bankrotirajte drzavo Srbijo kad si nesposobna i kad te vode "master intelektualci"

gospodja ministarka

pre 10 godina

Blago meni, imam veća primanja od predsednika, a jedva sastavljam kraj sa krajem. Ja dve oporezovne plate, a on jednu. Pomozimo predsedniku da preživi!

GUZENBAUER

pre 10 godina

Ne preostaje nam nista drugo nego da pocnemo strajk gladju kao doticni gos. koji vise ne pominje standard gradjana i bolji zivot koji je obecavao za sve gradjane,a vraca nas u devedesete god!!!!!

Ludi Milojko

pre 10 godina

Pa bitno je da pajaci ,koji se smenjuju na vlasti više od dve decenije, žive dobro od demagogije.Ti isti ljudi doveli su nas do granice biološkog i ekonomskog opstanka i što je najblesavije još uvek vladaju i prodaju maglu!E sad nama i ovaj master ,koji je na grbači naroda od 90tih, prodaje priče o kolektivnoj patnji i teretu svih pojedinaca da se uštedi neka crkavica za finansiranje ove preskupe i nefikasne države tj partija na vlasti.Kakav boljitak ove mere donose građanima sa minimalnim primanjima?Nikakav!

VELJKO

pre 10 godina

Srbija | ponedeljak 17.10.2011. | 17:36

Nikolić: Ja sam garant za milijarde
Izvor: B92
Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže za B92 da će ta stranka u narednih 10 godina zaista obezbediti ulaganja od 100 milijardi evra.
Na pitanje odakle će toliki novac doći u Srbiju i to u vreme krize, Nikolić je kazao: "Sa svih strana sveta!"
Na konstataciju da je najava tolikih ulaganja nerealna s obzirom na to da toliki novac u Srbiju nije ušao od 2000. godine, Nikolić je kazao da to nije tačno.
Prem njegovim rečima, 10 milijardi evra će ostati Srbiji samo zato što "na vlasti neće biti lopovi", a ostatak će stizati iz svih krajeva sveta.
"Na osnovu laži koje su govorili Tadic i Dinkić vi mislite da ja govorim laži. Oni su vas prevarili, od kud vam pravo da ću ja da vas prevarim, kako da mi ne verujete pa ja se bavim ozbiljnim poslom. Te investicije stoje i to sad treba iskoristiti, sa lopovima i lažovima naravno da neće niko da sarađuje", kazao je Nikolić.

"Ako se to ne ostvari, ne znam kako će Srbija da preživi", zaključio je lider naprednjaka.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=17&nav_id=550235

andrijano

pre 10 godina

pa zasto ste vi tu onda....ukinite politicare u srbiji ..nismo mi krivi sto niste privatizaciju mogli da napravite kako treba nego ste unistili privredu.tajkuni i ostali su kupovali ono sto vredi i prodavali i izvlacili pare.niko proizvodnju nije pokretao.uzimali politicari kredite i lepo ziveli a sad kad je frka narod da vraca.ne treba nam vlada jer je ocigledno svaka nesposobna.i bilo bi bolje siguran sam..koja ste vi manguparija(mislib na sve) to je vise neizdrzivo.u pravu je grcka.treba narod da se digne...

Maksim

pre 10 godina

Ja sam taj zbog koga vi živite loše. Radim u javnom preduzeću i imam platu 89.000 dindži, izdržavam tročlanu porodicu, živim kao car: nemam kola, vozim se busom, oblačim se na pančevačkom buvljaku, kupujem pecivo posle 20 časova (za sutra), jedem meso tri puta nedeljno, grejem se solarno (na sunce, kroz prozor), letujem na Adi, pijem pivo ispred samoposluge i..........navalite narode uzimajte samo , nemojte slučajno da dirade gazde, zelenaše, švercere, preprodavce, dilere i ostalu boraniju. ( U poverenju, omladino, put pod noge i glavom bez obzira , prašite. Ne daj bože da se obrazujete , što ste pametniji, plaćaćete veći porez.)

NScentar

pre 10 godina

Ako masters Nikolic kaze da su nove mere dobre, onda mora biti tako. A za, procesuirati one koji su krivi za stanje, dali tu pripadaju dosta clanova iz SPS (Dacic, Bajatovic, Djukic Dejanovic, Mrkonjic, Krkobabici, etc.) i neki iz SNS, ili to samo vazi za one iz opozicije? Kad se gleda Insajder, i verujem da je tako, svaka politicka stranka u Srbiji je umesana u nesto gde se kralo od naroda, SVAKA !!! Ali dobro, nesto se krenulo, i to podrzavam.

duki

pre 10 godina

Ma sve na Goli otok. Kakva glupost. Ako treba da procesuiramo, počnimo od devedesetih kada je većina pripadnika "kvazielite" nastala zahvaljujući politici i vlasti koju su činili i Nilolić i Dačić. Činjenica je da su sličan put nastavili i oni koji su preuzeli vlast posle oktobarskih promena, da je i pod njima nastao deo te "kvazielite", (opet Dačić) ali nemojmo davati primer selektivno.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Broj zaposlenih u Srbiji: 1,7 miliona.

Stopa nezaposlenosti (Okt. 2012, zvanicni podatak): 22.4%

Broj ljudi koji ce (prema izjavi Vucica) biti "pogodjen" merama "stednje" (citaj: koji ce izgubiti posao i/ili primanja): 500.000 (oko 29%).

Projekcija stope nezaposlenosti POSLE implementacije "mera stednje": oko 53%.

Stopa nezaposlenosti na Kosovu: 35% (zvanicni podatak, Januar 2012)

Ko razume, shvatice.

sramota

pre 10 godina

Ponovo populizam. Da ovi vasi glasaci koji ne rade po starom srpskom obicaju kazu. Tako treba smanjite ima platu, bravo za SNS. A taj neko ako je sudija ili tuzulac drzi glavu u torbi zbog toga sto radi sad ce primiti 20 hiljada manju platu.

nadrealno

pre 10 godina

Mogla bi Jorgovanka da plati za desetoricu. Smanjite joj platu. I Sabicu i Jankovicu. Nesto su se ucutali. A za vreme bivse vlasti nisu silazili sa naslovnih strana.

Pera

pre 10 godina

A generalske penzije niste smeli da oporezujete?
Da li građani Srbije znaju koliko ima generalskih penzija i kolike su?
Generalskih penzija u Srbiji ima nešto ispod 10000 (deset hiljada)!

Markovic

pre 10 godina

Da su stigle tvoje obecane sto milijarde mi ne bi imali ovih problema, slazem se da svako ko je nezasluzeno uzeo od drzave to vrati pa bi Toma mogao da da svoj primer tako sto bi vratio drzavi ogroman stan koji je nezasluzeno uzeo od drzave u vreme bombardovanja dok je bio u vladi Mirka Marjanovica, isto je odnosi i na Vucica

slonce

pre 10 godina

Koje su ovo Superhik mere.Majstori su sebe zastitili.Ko ima 99 ooo platu ,umanjice mu za 7800(20% preko 60 000), a ako ima 110 000, umanjice mu za 2 000 hiljade(25% preko 100000).Bas ravnopravno.

Zevs

pre 10 godina

Sta je sa obestecenjem akcionara Agrobanke? Nisam video tu tacku u ovom ekonomskom programu koji bi trebao da poboljsa privredni ambijent.
Zar privatna imovina nije svetinja ? Nadamo se da se nece nastaviti praksa guranja ruku u tudje dzepove...

čitam ne verujem

pre 10 godina

Smanjenje plate guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković iznosiće 120.761 dinar, pa će tako njena plata iznositi 430.286 dinara, umesto sadašnjih 551.047 dinara

dosta

pre 10 godina

To bi gospodine Predsednice znacilo da bi najpre Vas Premijer I njegova SPS kamarila trebala da odgovara??? Red je da krenete od glave Predsednice, glave koja je kisobran svom zlu u ovoj drzavi... A Vi volite prasece glave, nece vam biti tesko...

E moj diplomirani

pre 10 godina

Evo ja ne mogu da nosim više nikakav TERET , i šta ćemo sada?!
1.Nikada ništa nikom nisam ukrala.
2.Nikada nisam bila član niti jedne partije.
3.Završila sam visoku državnu školu 90ih- nemam pristojan posao.
4.Istrpela sam 90te, bombardovanje,Koštunicu (sa ekipom), Tadića(sa ekipom),vaskrs SPSa i vas gospodine predsedniče(da se prekrstim i levom i desnom u to ime) Kad vidim Milanku Karić, Velimira Ilića, Ivicu i Vas hoće srce da mi stane.

ŠTA ĆEMO SADA DA RADIMO??!

GDE SU PARE KOJE SU POKRALI TAJKUNI I OSTALA BAGRA IZ INSAJDERA??

KADA ĆE DA IH VRATE??KADA ĆE ONI BITI KAŽNJENI A NE JA??

Zašto KOMUNJARSKE PENZIONERE niste oporezovali - imaju penzije po 1000e!



Unapred hvala na odgovorima.

Da rešimo prvo prethodno pitanje

pre 10 godina

E a da se vi prvo dogovorite šta treba da se privatizuje a šta ne, šta odbacuje profit ali zbog javnih ovlašćenja država mora da radi, a šta odbacuje gubitke i mi moramo da plaćamo jer nam treba kao hleb (zatvori, vodovod, kanalizacija, reciklaža-deponije... na pr.), a šta da se privatizuje pa donosilo profit ili gubitak. A onda da reorganizujemo ta neprivatizovana preduzeća i otpustimo višak zaposlenih da posluju još bolje. Privatnici neka vide šta će, valjda znaju gde i zašto ulažu pare.

mrmlj

pre 10 godina

@Corun: a kako tacno mislis da izvedes da ne osetis povecanje pdv sa 8% na 10%? otkrij nam svoju tajnu, pa da i mi podrzavamo ove mere.

@Zlatko: a zasto "narocito onih u beogradu"? jel dug od, lupam cifre, 100.000€ javnog preduzeca u bgu nesto gori od jednakog duga jp u npr. novom sadu? ako jeste, zbog cega?

pucanj u vrednosti

pre 10 godina

po komentarima vidim zasto smo tu gde jesmo.ako drzava misli da ce smanjenjem plata da ustedi pare na duzi rok grdno se vara i to svaki covek koji je procitao dve knjige iz ekonimije zna.drzava je nesposobna kao i njene vodje.i sadasnji i bivsi.smanjenjem plata gubi se potrosacka moc naroda koja je i ovako na staklenim nogama.smanjena potrosacka noc prouzrokovace pad prodaje u mnogim delatnostima.pad prodaje ce implicirati zatvaranja i otpustanja radnika i stvorice se dodatni problem za drzavu.mora da se pokrene proizvodnja,da se poniste lose i kriminalne privatizacije.da kamatne stope u drzavi prestanu da budu zelenaske.da se javni gubitasi zatvore.da se pokrene organska proizvodnja hrane.da se oduzme imovina politicara,tajkuna i kriminalaca.da se smanje i nameti drzave.da se smanji broj administracije koji je van svake pameti.koliko ja vidim jedino ko ima plate vece od 60hiljada su lekari.i oni ce izgleda da plate cenu svega.ma treba da imaju 30000 dinara.e moja nepismena Srbijo i predsednice.

Mihajlo

pre 10 godina

Hajde mozda zaista i mora ovako, ne znam ni sam vise, ali zivim za dan kada ce se mnogima preispitati poreklo imovine, mnogi ne bi mogli da dokazu, pa bi ste onda videli kako se popravlja budzet drzave i privreda oduzimanjem imovine.

Mika

pre 10 godina

pa za taj teret ste vi najsposobniji, sa kucama i okucnicama, toliko solventni i perspektivni da u sedmoj deceniji, bez posla, dobijate povoljne kredite na 30 godina. ja to nisam, ali se potpuno slazem da se istaknu patrijote sa mega inter trans firmama.

šasija

pre 10 godina

Vučić nije bežao ni od rešavanja nepopularnog problema Kosova, za razliku od vlade DS-a koja je izbegavala da rešava taj problem, plašeći se kako će to uticati na njihov rejting. Zbog toga ne sumnjam da neće bežati ni od primene nepopularnih ekonomskih mera, a sve sa ciljem da bi nam u budućnosti bilo bolje.

Yroš Yb

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke.

Бик

pre 10 godina

Сигурно не би требали људи који раде у приватном сектору који примају 20.000 да га носе.

Sladjana

pre 10 godina

Krstic je u pravu, potrebni su nam veliki rezovi i promene, jer ovakvo stanje nije vise izdrzljivo. Nepopularne mere, kako su ih nazvali, mnogima se nece svideti ali je to jedino resenje.

vrsajko

pre 10 godina

Da su se, kao Vučić danas, ponašali i razmišljali, srpski političari na vlasti u prethodnoj deceniji, Srbija danas ne bi bila u ovakvim finansijskim problemima.

Duh vremena

pre 10 godina

Vreme je da I mi kao gradjani postanemo odgovorniji I svesni situacije u koju je zemlja dosla zahvaljujuci decrnijski losem vodjenju.

Dimebag

pre 10 godina

Treba izgraditi sistem koji će biti takav da jednostavno mora da se poštuje, da nema alternative. Naravno bez sankcija prema onima koji ga podrivaju se jednostavno ne može.

INTELEKTUALAC

pre 10 godina

Svaka čast predsedniče. Treba da se ispita poreklo imovine. Mnogi su se obogatili na račun društva. Dođe đavo po svoje. Otto-prokleto. Bahato se ponašaju pojedinci. Narod gleda i ćuti. Svako nek prijavi korupciju u svon mestu. Znamo se bar u lokalu i u firmi. Moj direktor je nmogo steko od plate!!!!!!!!!!. Ja imam malo manju platu od njega a u minusima sam konstantno. Jedva preživljavam. On ima kuću dobra kola garderobu i to sve od plate.111111. Ko j ovde lud. Neka mu se ispita poreklo imovine. Prvo neka se počne od političara DS I SPS. A posle i svi ostali. Riba smrdi od glave. Vašem kabinetu svaka čast. Zna se ko je domaćin i gasda. Ko zna domaćinsko poslovanje. Treba da i potičeš iz domaćinske kuće da bi znao kako se raspolaže sa novcem. I poštenje je bitno kao i da si vernik. Vernik ne krade. Boji se Boga. Nevernici uzimaju koliko im treba.

Ludi Milojko

pre 10 godina

Pa bitno je da pajaci ,koji se smenjuju na vlasti više od dve decenije, žive dobro od demagogije.Ti isti ljudi doveli su nas do granice biološkog i ekonomskog opstanka i što je najblesavije još uvek vladaju i prodaju maglu!E sad nama i ovaj master ,koji je na grbači naroda od 90tih, prodaje priče o kolektivnoj patnji i teretu svih pojedinaca da se uštedi neka crkavica za finansiranje ove preskupe i nefikasne države tj partija na vlasti.Kakav boljitak ove mere donose građanima sa minimalnim primanjima?Nikakav!

Markovic

pre 10 godina

Da su stigle tvoje obecane sto milijarde mi ne bi imali ovih problema, slazem se da svako ko je nezasluzeno uzeo od drzave to vrati pa bi Toma mogao da da svoj primer tako sto bi vratio drzavi ogroman stan koji je nezasluzeno uzeo od drzave u vreme bombardovanja dok je bio u vladi Mirka Marjanovica, isto je odnosi i na Vucica

andrijano

pre 10 godina

pa zasto ste vi tu onda....ukinite politicare u srbiji ..nismo mi krivi sto niste privatizaciju mogli da napravite kako treba nego ste unistili privredu.tajkuni i ostali su kupovali ono sto vredi i prodavali i izvlacili pare.niko proizvodnju nije pokretao.uzimali politicari kredite i lepo ziveli a sad kad je frka narod da vraca.ne treba nam vlada jer je ocigledno svaka nesposobna.i bilo bi bolje siguran sam..koja ste vi manguparija(mislib na sve) to je vise neizdrzivo.u pravu je grcka.treba narod da se digne...

mmm

pre 10 godina

dakle ja i moja porodica smo mirni,plata mi je 38000 ,dete će mi imati kao i do sad t.j.ništa,kao i ja 90 tih,dakle vratile su se. a vlast i njihovi preko veze zaposlleni prijatelji će nastaviti da uživaju

Maksim

pre 10 godina

Ja sam taj zbog koga vi živite loše. Radim u javnom preduzeću i imam platu 89.000 dindži, izdržavam tročlanu porodicu, živim kao car: nemam kola, vozim se busom, oblačim se na pančevačkom buvljaku, kupujem pecivo posle 20 časova (za sutra), jedem meso tri puta nedeljno, grejem se solarno (na sunce, kroz prozor), letujem na Adi, pijem pivo ispred samoposluge i..........navalite narode uzimajte samo , nemojte slučajno da dirade gazde, zelenaše, švercere, preprodavce, dilere i ostalu boraniju. ( U poverenju, omladino, put pod noge i glavom bez obzira , prašite. Ne daj bože da se obrazujete , što ste pametniji, plaćaćete veći porez.)

gospodja ministarka

pre 10 godina

Blago meni, imam veća primanja od predsednika, a jedva sastavljam kraj sa krajem. Ja dve oporezovne plate, a on jednu. Pomozimo predsedniku da preživi!

equilibrium

pre 10 godina

Teret ce nositi GRADJANI SRBIJE!

Tajkuni ce i dalje isisavati sve sto mogu kroz kompanije registrovane u poreskim rajevima.

STIDITE SE!

Milovan

pre 10 godina

O cemu ovaj covek skromnih kapaciteta , prica? O cemu prica ovaj covek koji je 90ih , dok je bio na vlasti u ovoj zemlji, unistio nekoliko generacija i njihovu buducnost? Sta on misli da ce da postigne ovom naivnom zamenom teza? Da su za sve krivi oni , koji su dosli na golu ledinu pa i jos gore, posle njegove vladavine sa Milosevicem u koaliciji.
Za 15 meseci ste nas zaduzili 4,5 milijardi evra i niko ne zna kud su te pare. Nista ne znate da radite osim da ovako lupetate i sirite demagogiju.
Nece proci ova zamena teza SNSovaca!!!
Nece proci!

Magdalena

pre 10 godina

Porucio diplomirani menadzer da ce teret poneti oni koji mogu a ne socijalno ugrozeni... Pa jeste. Povecanje PDV- a koje ce dovesti do poskupljenja cena hleba, mleka i ostalih osnovnih zivotnih namirnica socijalno ugrozeni nece ni osetiti... Cuti predsednice i deli ordenje.

GUZENBAUER

pre 10 godina

Ne preostaje nam nista drugo nego da pocnemo strajk gladju kao doticni gos. koji vise ne pominje standard gradjana i bolji zivot koji je obecavao za sve gradjane,a vraca nas u devedesete god!!!!!

kud svi tu i mali muja

pre 10 godina

i predsednik nije nejaki uros, mogao bi i on da podnese teret krize. eto npr suprugu nek vodi na sluzbena putovanja iz sopstvenog dzepa a ne na racun strpskog budzeta!uvek su licni primeri najefikasniji...

čitam ne verujem

pre 10 godina

Smanjenje plate guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković iznosiće 120.761 dinar, pa će tako njena plata iznositi 430.286 dinara, umesto sadašnjih 551.047 dinara

anonim srpski

pre 10 godina

Evo, odmah da kazem da ja ne mogu da vucem, a i necu. Ja privatno nisam nigde zaduzen, ceo moj zivot i sve moje ambicije podredjujem samo onome sto mesecno zaradim. Mene niko nista nije pitao kada ste zemlju slali u ratove i zaduzivali se za potemkinova sela (a malo je danas onih koji nisu bili na i oko vlasti i tada), pa se sada lepo okanite ideje da mi spustate platu ili opalite namet na mleko, hleb i grejanje, a novac koji vam fali u kasi izvolite potraziti tamo gde cela Srbija zna da je i zavrsio - u rukama "burazera" "kumova" i "patriJota" i njihovim stekovima sirom zemaljske kugle.

pucanj u vrednosti

pre 10 godina

a jel treba hirurg i farmaceut da imaju platu kao radnik u opstini i mupu sa srednjom skolom...posle cete da kukate kad budete umirali na operacijama jer svaki normalan intelektualac i strucnjak ce da pobegne iz ove zemlje ili ce da radi privatno. a to ce debelo da kosta.pokrali su ovu drzavu sa milion namestenih tendera.i umesto da pola politicara bude u zatvoru i da im se oduzme imovina sad se neko pravi pametan.bankrotirajte drzavo Srbijo kad si nesposobna i kad te vode "master intelektualci"

slonce

pre 10 godina

Koje su ovo Superhik mere.Majstori su sebe zastitili.Ko ima 99 ooo platu ,umanjice mu za 7800(20% preko 60 000), a ako ima 110 000, umanjice mu za 2 000 hiljade(25% preko 100000).Bas ravnopravno.

mrmlj

pre 10 godina

@Corun: a kako tacno mislis da izvedes da ne osetis povecanje pdv sa 8% na 10%? otkrij nam svoju tajnu, pa da i mi podrzavamo ove mere.

@Zlatko: a zasto "narocito onih u beogradu"? jel dug od, lupam cifre, 100.000€ javnog preduzeca u bgu nesto gori od jednakog duga jp u npr. novom sadu? ako jeste, zbog cega?

duki

pre 10 godina

Ma sve na Goli otok. Kakva glupost. Ako treba da procesuiramo, počnimo od devedesetih kada je većina pripadnika "kvazielite" nastala zahvaljujući politici i vlasti koju su činili i Nilolić i Dačić. Činjenica je da su sličan put nastavili i oni koji su preuzeli vlast posle oktobarskih promena, da je i pod njima nastao deo te "kvazielite", (opet Dačić) ali nemojmo davati primer selektivno.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Broj zaposlenih u Srbiji: 1,7 miliona.

Stopa nezaposlenosti (Okt. 2012, zvanicni podatak): 22.4%

Broj ljudi koji ce (prema izjavi Vucica) biti "pogodjen" merama "stednje" (citaj: koji ce izgubiti posao i/ili primanja): 500.000 (oko 29%).

Projekcija stope nezaposlenosti POSLE implementacije "mera stednje": oko 53%.

Stopa nezaposlenosti na Kosovu: 35% (zvanicni podatak, Januar 2012)

Ko razume, shvatice.

nadrealno

pre 10 godina

Mogla bi Jorgovanka da plati za desetoricu. Smanjite joj platu. I Sabicu i Jankovicu. Nesto su se ucutali. A za vreme bivse vlasti nisu silazili sa naslovnih strana.

Petar

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je najodlučniji i najhrabriji predsednik u novijoj istoriji Srbije, odlično predstavlja i vodi Srbiju i ne izlazi iz svojih ustavnih okvira.

Zevs

pre 10 godina

Sta je sa obestecenjem akcionara Agrobanke? Nisam video tu tacku u ovom ekonomskom programu koji bi trebao da poboljsa privredni ambijent.
Zar privatna imovina nije svetinja ? Nadamo se da se nece nastaviti praksa guranja ruku u tudje dzepove...

dosta

pre 10 godina

To bi gospodine Predsednice znacilo da bi najpre Vas Premijer I njegova SPS kamarila trebala da odgovara??? Red je da krenete od glave Predsednice, glave koja je kisobran svom zlu u ovoj drzavi... A Vi volite prasece glave, nece vam biti tesko...

NScentar

pre 10 godina

Ako masters Nikolic kaze da su nove mere dobre, onda mora biti tako. A za, procesuirati one koji su krivi za stanje, dali tu pripadaju dosta clanova iz SPS (Dacic, Bajatovic, Djukic Dejanovic, Mrkonjic, Krkobabici, etc.) i neki iz SNS, ili to samo vazi za one iz opozicije? Kad se gleda Insajder, i verujem da je tako, svaka politicka stranka u Srbiji je umesana u nesto gde se kralo od naroda, SVAKA !!! Ali dobro, nesto se krenulo, i to podrzavam.

Pera

pre 10 godina

A generalske penzije niste smeli da oporezujete?
Da li građani Srbije znaju koliko ima generalskih penzija i kolike su?
Generalskih penzija u Srbiji ima nešto ispod 10000 (deset hiljada)!

sramota

pre 10 godina

Ponovo populizam. Da ovi vasi glasaci koji ne rade po starom srpskom obicaju kazu. Tako treba smanjite ima platu, bravo za SNS. A taj neko ako je sudija ili tuzulac drzi glavu u torbi zbog toga sto radi sad ce primiti 20 hiljada manju platu.

Da rešimo prvo prethodno pitanje

pre 10 godina

E a da se vi prvo dogovorite šta treba da se privatizuje a šta ne, šta odbacuje profit ali zbog javnih ovlašćenja država mora da radi, a šta odbacuje gubitke i mi moramo da plaćamo jer nam treba kao hleb (zatvori, vodovod, kanalizacija, reciklaža-deponije... na pr.), a šta da se privatizuje pa donosilo profit ili gubitak. A onda da reorganizujemo ta neprivatizovana preduzeća i otpustimo višak zaposlenih da posluju još bolje. Privatnici neka vide šta će, valjda znaju gde i zašto ulažu pare.

Socijalno ugrozena

pre 10 godina

Socijalno sam ugrozena od devedesetih godina proslog veka.
Tada si koristio zardjale kasike od Karlobaga do Virovitice, a ja prestala da pripadam srednjoj klasi obrazovanih gradjana.

Rogoz

pre 10 godina

Ove mere će pomoći Srbiji na duži rok. Možda će opasti kupovna moć građana, ali to je neophodno da bi Srbija izašla iz teške situacije. Svaka promena je spora i teška, ali to je za dobrobit naroda.

carica

pre 10 godina

Mislim da je i Nikolić shvatio ozbiljnost situacije kao i Vučić, naravno da treba procesuirati one koji su odgovorni za propast države, da vrate sve što su nezaakonito uzeli i obogatili se na račun države, a štedeti moramo da bismo se vratili na kolosek, ne mogu najsiromašniji trpeti mere to moraju da urade oni sa većim platama i početi od agencija, političara i ministarstava.

Aleksandra

pre 10 godina

Dobro receno i razmisljano, Teret treba da podnesu oni koji primaju dobre plate koji imaju i odvise, a ne socijalno ugrozeni, kojih je nazalost jako mnogo u Srbiji. Svi koji su cisti i koji zele dobro Srbiji ce podrzati paket mera za izlazak iz ove krize. Samo oni koji gledaju svoj interes ce se buniti i negodovati.

Application

pre 10 godina

Nas Predsednik je shvatio ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi nasa drzava,nije izasao iz okvira svog mandata vec kao predsednik mora da podrzi ovakve mere.

Ekonomistik

pre 10 godina

Socijalno je odgovorno uvesti ovakve poreze. Ideja jednostavno mora da uspe jer ako ne uštedimo sada kada je najpotrebnije imamćemo problem ne sa dugom već sa ogromnim kamatama na dugove koji će nas progutati kad tad.

Corun

pre 10 godina

Meni koji radim u fabrici i primam 33.000 niko nece ovim merama nista oduzeti, i zato ih podzavam i smatram da su na mestu! Vec treba uzeti onima sto su na budzetu i primaju preko 60.000 a plus imaju sluzbena putovanja, dnevnice, sluzbena kola, vozace, sekretarice I td... a pri tom mnogi ne rade ni petinu koliko sse radi u fabrici

PROBNI - POLIGON

pre 10 godina

Najveci teret treba da podnesu oni koji to mogu, a ne oni koji su socijalno vec ugrozeni. Njima treba omoguciti uslove za bolji zivot. Predsednik Srbije Tomislav Nikolicse je na samom pocetku svog mandata da licni primer njegov kabinet sve troskovi su drasticno smanjili, kao i budzet samog predsednika.Sve te informacije konstantno su dostupne javnosti i gradjanima Srbije.

Zlatko

pre 10 godina

Nadam se da će svi koji su odgovorni za ovakvo stanje i odgovarati. Dugovi javnih preduzeća moraju biti objavljeni, naročito onih u Beogradu.

VELJKO

pre 10 godina

Srbija | ponedeljak 17.10.2011. | 17:36

Nikolić: Ja sam garant za milijarde
Izvor: B92
Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže za B92 da će ta stranka u narednih 10 godina zaista obezbediti ulaganja od 100 milijardi evra.
Na pitanje odakle će toliki novac doći u Srbiju i to u vreme krize, Nikolić je kazao: "Sa svih strana sveta!"
Na konstataciju da je najava tolikih ulaganja nerealna s obzirom na to da toliki novac u Srbiju nije ušao od 2000. godine, Nikolić je kazao da to nije tačno.
Prem njegovim rečima, 10 milijardi evra će ostati Srbiji samo zato što "na vlasti neće biti lopovi", a ostatak će stizati iz svih krajeva sveta.
"Na osnovu laži koje su govorili Tadic i Dinkić vi mislite da ja govorim laži. Oni su vas prevarili, od kud vam pravo da ću ja da vas prevarim, kako da mi ne verujete pa ja se bavim ozbiljnim poslom. Te investicije stoje i to sad treba iskoristiti, sa lopovima i lažovima naravno da neće niko da sarađuje", kazao je Nikolić.

"Ako se to ne ostvari, ne znam kako će Srbija da preživi", zaključio je lider naprednjaka.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=17&nav_id=550235

Ne dirati ocajne

pre 10 godina

Ako ne budu udarili po socijalno ugrozenim kategorijama koje su uproteklih godina ostale bez posla ili brojnom moru mladima koji srecu traze po oglasima i biroima, trudnice i one sa platicom ili penzijama od tek 20-tak hiljada, onda nije toliko tragicno, i mozda cemo se na kraju izvuci ekonomski kao zemlja za 2 godine.

Giška

pre 10 godina

Ma uredu je. Od nečega se mora krenuti da bi se bilo gde stiglo. Ovakvo stanje ne vodi nikuda to je tačno, mnogo ljudi u Srbiji je na rubu egzistencije oni koji primaju najviše najviše i neka odvoje...pa i kad su im povećavani prihodi imali su velika primanja pa je procenat na povećanja na veći iznos naravno više i iznosio...i tako su brzo stigli do zarada koje su neprimereno visoke. Najčešće ( ne i uvek -čast izuzecima - kojih je na žalost malo) te plate na rukovodećim mestima bile su i po nekoliko hiljada eura a preduzeća gubitaši ( setimo se aerodroma).Bilo je tu još propusta:Velja i Dinkić su se svojevremeno prepirali oko preregistr. vozila sa CG tabl.-pa su ih nakon 2-3 godine punjenja crnogorskog budžeta ipak preregistrovali...i tako to...bilo je slučajeva da se u nekim domovima zdrav. nakon postavljanja Milosavljevića na mesto ministra zdr. dovedu direkt. iz tadašnjeg G17 koji su po stupanju na funkciju otpuštali kadrove sa dve i više godina staža a na njihova mesta dovodili druge iz njihovih redova-što nije problem sam po sebi ali jeste po budzet jer su ti radnici stekli prava na primanje materijalnih sredstava od po tri meseca od strane službe za zapoš.-pri tom oni nisu postajali tehnol. viškovi jer ta radna mesta nisu prestajala da postoje-a takvih je bio ne mali br.po 2 i više god. su bili pogodni za ta radna mesta a potom preko noći nepogodni.Onda se Dinkić pojavi sa parolom stručnost ispred politike!Bilo je i ko zna čega sve ne-zato nam sada i jeste kako jeste.

milladinka

pre 10 godina

(Aleksandra, 8. oktobar 2013 16:00)
Tako treba. Prvo po svom dzepu, pa po dzepu zaposlenih u javnom sektoru. Nije u redu da oni koji izdrzavaju javni sektor imaju u proseku 30 posto manju platu. I nije u redu da privreda vise placa ceh rasipnistva preglomazne administracije.

smakevic

pre 10 godina

Sektor finansija i privrede je pred krahom zahvaljujući neodgovornom i bahatom načinu upravljanja od 2003. godine pa do nedavne rekonstrukcije Vlade i da je vreme da se na to stavi tačka. Preduzimanje nepopularnih mera je neophodno da bi Srbija krenula na bolje.

Branislav

pre 10 godina

Mislim da ima dodatnog prostora za oporezivanje, evo vam predloga:

1. Sve kladionice oprezujte sa dodatnom taksom.
2. Sve kafiće, splavove i sl. oprezujte dodatnom taksom.
3. Advokatske kancelarije oporezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
4. Privatne lekarske ordinacije oprezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
5. Vlasnike automobila koji vrede više od 25000 evra oporezujte dodatnom taksom.
...itd...luksuz, vile, jahte, ima prostora, samo mora da neko povede u red, rad i moral...

Tihana

pre 10 godina

Je l' crkva nikakv teret ,,ne može'' da ponese? Zašto ona da ne plaća porez? Zašto se ne oduzme opljačkano od tajkuna,naplate im se kamate? I od raznoraznih političara lopova?

s.

pre 10 godina

Mislim da ima dodatnog prostora za oporezivanje, evo vam predloga:

1. Sve kladionice oprezujte sa dodatnom taksom.
2. Sve kafiće, splavove i sl. oprezujte dodatnom taksom.
3. Advokatske kancelarije oporezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
4. Privatne lekarske ordinacije oprezujte dodatnom taksom, ne plaćaju porez.
5. Vlasnike automobila koji vrede više od 25000 evra oporezujte dodatnom taksom.
...itd...luksuz, vile, jahte, ima prostora, samo mora da neko povede u red, rad i moral...
(Branislav, 8. oktobar 2013 14:28)

01. Crkva
To ste zaboravili, najveći neplatiša poreza, koji nam se smeje u lice zbog toga.Pa oni u Beogradu ne plaćaju ni parking (nisam 100% siguran, imam neke pokazatelje da je tako).

INTELEKTUALAC

pre 10 godina

Svaka čast predsedniče. Treba da se ispita poreklo imovine. Mnogi su se obogatili na račun društva. Dođe đavo po svoje. Otto-prokleto. Bahato se ponašaju pojedinci. Narod gleda i ćuti. Svako nek prijavi korupciju u svon mestu. Znamo se bar u lokalu i u firmi. Moj direktor je nmogo steko od plate!!!!!!!!!!. Ja imam malo manju platu od njega a u minusima sam konstantno. Jedva preživljavam. On ima kuću dobra kola garderobu i to sve od plate.111111. Ko j ovde lud. Neka mu se ispita poreklo imovine. Prvo neka se počne od političara DS I SPS. A posle i svi ostali. Riba smrdi od glave. Vašem kabinetu svaka čast. Zna se ko je domaćin i gasda. Ko zna domaćinsko poslovanje. Treba da i potičeš iz domaćinske kuće da bi znao kako se raspolaže sa novcem. I poštenje je bitno kao i da si vernik. Vernik ne krade. Boji se Boga. Nevernici uzimaju koliko im treba.

Mihajlo

pre 10 godina

Hajde mozda zaista i mora ovako, ne znam ni sam vise, ali zivim za dan kada ce se mnogima preispitati poreklo imovine, mnogi ne bi mogli da dokazu, pa bi ste onda videli kako se popravlja budzet drzave i privreda oduzimanjem imovine.

vrsajko

pre 10 godina

Da su se, kao Vučić danas, ponašali i razmišljali, srpski političari na vlasti u prethodnoj deceniji, Srbija danas ne bi bila u ovakvim finansijskim problemima.

šasija

pre 10 godina

Vučić nije bežao ni od rešavanja nepopularnog problema Kosova, za razliku od vlade DS-a koja je izbegavala da rešava taj problem, plašeći se kako će to uticati na njihov rejting. Zbog toga ne sumnjam da neće bežati ni od primene nepopularnih ekonomskih mera, a sve sa ciljem da bi nam u budućnosti bilo bolje.

Duh vremena

pre 10 godina

Vreme je da I mi kao gradjani postanemo odgovorniji I svesni situacije u koju je zemlja dosla zahvaljujuci decrnijski losem vodjenju.

Yroš Yb

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke.

Sladjana

pre 10 godina

Krstic je u pravu, potrebni su nam veliki rezovi i promene, jer ovakvo stanje nije vise izdrzljivo. Nepopularne mere, kako su ih nazvali, mnogima se nece svideti ali je to jedino resenje.

E moj diplomirani

pre 10 godina

Evo ja ne mogu da nosim više nikakav TERET , i šta ćemo sada?!
1.Nikada ništa nikom nisam ukrala.
2.Nikada nisam bila član niti jedne partije.
3.Završila sam visoku državnu školu 90ih- nemam pristojan posao.
4.Istrpela sam 90te, bombardovanje,Koštunicu (sa ekipom), Tadića(sa ekipom),vaskrs SPSa i vas gospodine predsedniče(da se prekrstim i levom i desnom u to ime) Kad vidim Milanku Karić, Velimira Ilića, Ivicu i Vas hoće srce da mi stane.

ŠTA ĆEMO SADA DA RADIMO??!

GDE SU PARE KOJE SU POKRALI TAJKUNI I OSTALA BAGRA IZ INSAJDERA??

KADA ĆE DA IH VRATE??KADA ĆE ONI BITI KAŽNJENI A NE JA??

Zašto KOMUNJARSKE PENZIONERE niste oporezovali - imaju penzije po 1000e!



Unapred hvala na odgovorima.

pucanj u vrednosti

pre 10 godina

po komentarima vidim zasto smo tu gde jesmo.ako drzava misli da ce smanjenjem plata da ustedi pare na duzi rok grdno se vara i to svaki covek koji je procitao dve knjige iz ekonimije zna.drzava je nesposobna kao i njene vodje.i sadasnji i bivsi.smanjenjem plata gubi se potrosacka moc naroda koja je i ovako na staklenim nogama.smanjena potrosacka noc prouzrokovace pad prodaje u mnogim delatnostima.pad prodaje ce implicirati zatvaranja i otpustanja radnika i stvorice se dodatni problem za drzavu.mora da se pokrene proizvodnja,da se poniste lose i kriminalne privatizacije.da kamatne stope u drzavi prestanu da budu zelenaske.da se javni gubitasi zatvore.da se pokrene organska proizvodnja hrane.da se oduzme imovina politicara,tajkuna i kriminalaca.da se smanje i nameti drzave.da se smanji broj administracije koji je van svake pameti.koliko ja vidim jedino ko ima plate vece od 60hiljada su lekari.i oni ce izgleda da plate cenu svega.ma treba da imaju 30000 dinara.e moja nepismena Srbijo i predsednice.

Mika

pre 10 godina

pa za taj teret ste vi najsposobniji, sa kucama i okucnicama, toliko solventni i perspektivni da u sedmoj deceniji, bez posla, dobijate povoljne kredite na 30 godina. ja to nisam, ali se potpuno slazem da se istaknu patrijote sa mega inter trans firmama.

Dimebag

pre 10 godina

Treba izgraditi sistem koji će biti takav da jednostavno mora da se poštuje, da nema alternative. Naravno bez sankcija prema onima koji ga podrivaju se jednostavno ne može.

Бик

pre 10 godina

Сигурно не би требали људи који раде у приватном сектору који примају 20.000 да га носе.