Ponedeljak, 30.09.2013.

18:52

Gde ide prvih 100 miliona € iz UAE?

Srbija spremila projekte za prvih 100 miliona evra kredita iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: B92

Gde ide prvih 100 miliona € iz UAE? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

UNUKA - KSENIJA

pre 10 godina

Ovaj kredit treba usmeriti za poljoprivrednike sirom Srbije.I dobro je sto ce novac biti ulozen u taj segment,imajuci u vidu da je poljoprivreda najveca sansa za razvoj Srbije. Poljoprivreda je uvek bila zadnja rupa na svirali, svi su kleli da ce [prvo oporaviti poljoprivredu. Sada se to iz korena promenilo na svu srecu dolaskom nove vlasti i na zadovoljstvo poljoprivrednika.I bilo bi dobro da Aleksandar Vucic nastavi da gaji prijateljske veze sa UAE jer mu je ovaj potez bio odlican.

nidža

pre 10 godina

Još jedna mogućnost za dodatno zapošljavanje. A širom Srbije izgrađeni kanali zapušteni, izvori zagađenja i mogućih epidemija…Iskoristimo neslućene mogućnosti!

dobrice sa Balkana...

pre 10 godina

Usmeren tamo gde treba je garant da će se on višestruko isplatiti.
(Nataša, 1. oktobar 2013 08:50)
Lepo su nam rekli: Mi imamo pare , vi zemlju i vodu ... Na nama je da iskoristimo što nam je priroda dala! Ili se bojimo rada!

Kratko

pre 10 godina

Koliko god na početku izgledalo neverovatno, pare iz Emirata stižu, ugovori se potpisuju po planu. I spremna jesva dokumentacija za projekte u koje će se te pare uložiti. Navodnjavanje je prvo, veoma važno za celu Srbiju. Nismo navikli da stvari teku ovako brzo i dobro pripremljeno, samo da bude i ubuduće tako, staćemo na noge, verujem.
(Ratko, 1. oktobar 2013 09:03)

Eeee Ratko Ratko, pa kud zaboravi da kažeš da stajemo na noge zato što se oko toga angažovao Alkesandar Vučić ??!!!. A možda si ti to namerno uradio da naš napaćeni narod dovedeš u zabludu zbog koga staje na noge ?!

lale

pre 10 godina

Svaka cast, bravo, genijalno!!!!!! Mi smo uzeli kredit od njih da bi navodnjavali njihove parcele, nije ni cudo zasto se ova vlada naziva najboljom u istoriji Srbije! Ni mister Bin ovo ne bi uspeo!

Coco Bill

pre 10 godina

Znaci spremamo zemlju seiku koju ce on kasnije da kupi za 20 miliona.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Werp690, 1. oktobar 2013 08:53)

E varaš se !!! Neće on da je kupi, nego će je dobiti džabe pošto, najverovatnije, nećemo moći da vratimo kredit.

Mila 04

pre 10 godina

Svi znamo da je nepopularna mera uzimanj kredita ali zbog celokupne situacije iz prethodnog peridoa to je jedino rešenje. Uslovi kredita su mnogo povoljniji nego oni od ranije (za vreme M.Cvetkovića kratkoročni krediti 8% kamat), a sada na 20 godina sa grejs periodom. Važno je da postoji plan i projekti za ulaganje tog novca.

Perikle

pre 10 godina

Nismo mi dobili povoljan kredit već su strani ulagači dobro plasirali kapital. U ovom slučaju opremaju parcele sa kojih će uzimati profit. Zapošljavanje domaće radne snage je u celom projektu minorna stavka s obzirom da je u pitanju savremen pristup proizvodnji. Najgore u svemu je činjenica da dotična kompanija uzgaja GMO useve širom sveta u okviru istih ovakvih aranžmana.

tt

pre 10 godina

gde su nase pare...zar u tako profitabilne stvari da drugi ulazu i vade profit...sta radi ta drzava i vlada...pa nije im ovo banana drzava...jos nam to predstavljaju kao uspeh...sramota

Ratko

pre 10 godina

Koliko god na početku izgledalo neverovatno, pare iz Emirata stižu, ugovori se potpisuju po planu. I spremna jesva dokumentacija za projekte u koje će se te pare uložiti. Navodnjavanje je prvo, veoma važno za celu Srbiju. Nismo navikli da stvari teku ovako brzo i dobro pripremljeno, samo da bude i ubuduće tako, staćemo na noge, verujem.

nomad_soul

pre 10 godina

Za vreme Austrougarske u Vojvodini je izgrađen deo mreže za navodnjavanje i zaštitu od poplava. Za vreme SFRJ je izgrađen kanal Dunav-Tisa-Dunav i ta mreža je proširena.
Za poslednjih 25 godina mreža kanala nije održavana, zatrpavani su, bacani su otrovi i sve u svemu uspeli smo da uništimo nešto što je preko potrebno poljoprivredi u Vojvodini. Nesposobni smo da sačuavamo ono što imamo, a ne da ulažemo u nove stvari.
Uložite te pare u sređivanje mreže kanala, a ne u "projekte navodnjavanja" jer sve imate, samo morate da popravite.

daut

pre 10 godina

Sada to treba pametno iskoristiti, ima toliko načina za iskorišćenje, bitno je da su uslovi za vraćanje kredita u najmanju ruku odlični.

Radnik

pre 10 godina

Sa novim ulaganjima i pomoći sa strane od različitih stručnjaka idemo u novu i naprednu Srbiju, a sa naprednom i inoviranom Srbijom u Evropu!

Aca

pre 10 godina

drugi pomoćnik za šetanje kamila poredi sebe sa Vučićem,svašta...a ovo je šeik umesto da sam napravi infrastrukturu za zemlju koju je zakupio dao Srbiji kredit da mu to uredi,tako će mu kroz kamatu zakup izaći napola...gde Dinkić radi propast je zagarantovana.

Jasmina LA

pre 10 godina

Ja se ipak nadam da ove pare nece zavrsiti tamo gde ne treba ... rekla bih da je ova vlast resila da sredi situaciju u kojoj se nalazi Srbija, ali ... videcemo, dajmo im sansu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Nadam se da cemo najzad krenuti da kredite koristimo za ono zasta ih ceo svet i prvenstveno koristi,za investicije,a ne kao sto je dosada to bio slucaj za pokrivanje budzetskih deficita

pitanje

pre 10 godina

A sta ce nam krediti za poljoprivredu kad nas seljak ne moze da proda kukuruz koji dobro rodi za vise od 13 dinara?

Ok, sad navodnjavamo i rodi nam jos bolje i sta? Cena ce da bude 8 dinara? Salite se?

krokodokodil

pre 10 godina

mi cemo sa poljoprivredom proci ko i sa nisom.dok je nis bio nas,redjali su se gubitci,od kad su ga rusi kupili,nis postaje najprofitabilnije preduzece u srbiji.tako ce biti i sa nasim njivama,dok su bile nase nismo znali da iskoristimo potencijale poljoprivrede,kada budu arapske,samo cemo gledati kako izvlace pare.zakljucak:srbiju nije muzao samo onaj ko nije hteo,a takih nema.resili nasi diletanti od politicara koji su zemlju videli samo u saksiji da pregovaraju sa ljudima koji su odrasli na zemlji.

alexa

pre 10 godina

ovo je genijalno.....da ljudi iz pustinje daju kredit za navodnjavanje...svaka im cast, ko je ikada ziveo medju Arapima zna kakav je to narod...jesu prijatelji, neposredni, gostoljubivi, ali sa parama I te kako znaju da se ponasaju..

Voleo bih da vidim od specijalnog savetnika brata Mladjana al Dinar/Dolar/Evro Dinkica I brata Aleksandra Sheik Muhameda Zumbul Age Vacica da nam pokazu koje su sigurnosne garancije za bracu Arape sta cemo da im damo ako ne uspemo da vratimo bratski kredit, kao sto necemo uspeti....

Nego nikako da nam se patrijarh oglasi o ovom druzenju sa nevernicima...bio aktivan oko Parade Ponosa, a ovde je nesto slabo informisan, izgleda...

Ajd ziveli

Dendza

pre 10 godina

Jel mogu ja da prijavim projekat za najveci solarni park u suncevom sistemu ? Juce sam otvorio firmu ... u San Marinu, imam rodjaka sa par desetina ektara zemlje sto mi daje vise kredibiliteta nego onima iz Luksemburga sto ce sad da vas tuze i uzmu par desetina milki na istu foru. Meni dajte milionce da se ne cimamo ni mi ni vi ,moze ?

Nick

pre 10 godina

Sve ce pare u Beograd i Vojvodinu, nece sigurno u mrtvu Zapadnu Srbiju, jer mi nismo ljudi, vec stoka, a stoka moze da pase i brsti u prirodi, sta ce joj pare.

Tokmak

pre 10 godina

Nikada se ni kojim novcima koje smo dobijali nije ovoliko pričalo (propagandno)na svim sredstvima informisanja. U prošlosti je bilo mnogo većih para koje smo dobijali čak i nepovratno ili sa isto tako malim kamatama, pa se o njima, skoro, uopšte nije pričalo. U poslednjih godinu dana ova Vlada se zadužila za 4-5 milijardi eura, pa ovih stotinjak miliona u odnosu na tu ogromnu sumu ništa ne znači, te ne znam otkud tolika euforija zbog dobijanja ovog kredita. Jedina razlika u odnosu na druge kredite je u tome što ćemo te kredite vraćati mi i možda naša deca, a ovaj kredit će vraćati naši unuci.

nopat

pre 10 godina

Varijacije na temu
arapi-investicije, arapi-krediti, čipovi-arapi, navodnjavanje-arapi, arapi-avioni, Vučić-arapi, Dinkić-arapi, arapi-fabrike, poljoprivreda-arapi, arapi-srbi, srbi-narod, narod-...

Hogar

pre 10 godina

Hajde da pricamo ovako...Arapi su zakupil zemlju,a mi sada od njih uzimamo kredit za navodnjavanje.Pitanje je samo da li ce mo navodnjavati oranice o kojima oni treba da se brinu ili mozda navodnjavamo zemlju koju su vec zakupili "domaci"Arapi.

MILENKO

pre 10 godina

Projekte?hahaha zagolicaj me da se nasmejem, oni znaju samo sta znace projekti na papiru a u realnosti pare idu u njihov dzep... zivi bili pa videli da nema nista od toga, kakvo navodnjavanje, gluposti, kao pare za poljoprivredu, sarene lazi kao i uvek, muka mi je od ovih nazadnjaka vise... IZBORI da vas narod ne gleda vise...

zelena

pre 10 godina

Pa ovako, novac tj ova pozajmica mora otici u investicije, nikako u potrosnju, a iz investicija dolazi do zaposlenosti, proizvodnje,bdp itd...a posledicno do rasta svega navedenog i tako u krug, a naravno vratiti se mora ali iz zaradjenog...mala skola ekonomije, samo da tako i bude. ove finansijske injekcije su nam vise nego potrebne

6. oktobar

pre 10 godina

Ajde se dogovorite..da li je 100mil EUR ili 100mil USD...Mislim da je tu velika razlika izmedju te dve cifre...Naravno, nisu to investicije kako su mnogi preneli Vucicevu izjavu pre neki dan, nego kredit...da li ovakav ili onakav, kredit je kredit...U svakom slucaju ce ga vracati nasa deca, sta nas briga, neka se ona snalaze kad pristignu rate, a ovi sto su uzeli kredit, u najboljem slucaju bice u penziji, ili ce se uvaliti kao neki savetnici...

Predrag

pre 10 godina

Ovaj dinkic je teski proizvod postrosackog drustva i kao takav bio je idealan kandidat MMFa za naseg ministra finansija koji ce drzavu vrtoglavo zaduziti da se nikad ne oporavi.

Covek bi samo trosio i trosio.

Strasno kakvi sve likovi na ovoj planeti obitavaju !

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko se ja secam, bilo je reci o 200 miliona za navodnjavanje. Kazu da su projekti za 100 hiljada hektara gotovi. Zasto onda nije dato svih 200 miliona? Znajuci da fond Abu Dabija raspolaze sa hiljadama milijardi eura, postoji neki dobar razlog za davanje na kasikicu..
Sta je sa 400 miliona kredita za poljoprivrednike sa kamatom od 0.4%, i sa 3 milijarde za budzet?
Nesto se iskomplikovalo, i izgleda mi da smo i ovih 100 miliona jedva izmolili da se Vucic ne obruka nacisto.
Najezim se kada procitam da je Dinkic veza za saradnju sa AD, ali mi je onda i logicnije to sto pare ne stizu.

@pop

pre 10 godina

Pope bravo na komentaru.
Jos bolja je ova investicija za fabriku čipova o kojoj ovaj sto sebe hvali do neba i nazad trubi godinu dana, pa ispade da ce zaposliti citavih 50 ljudi.
A ne smemo zaboraviti i taj prvi polovni avion za Air Srbija,gde lizing placamo opet mi.Pa jos se odjednom pojacanje svote sa ne zna se koliko avion sveo na 8(bice da moramo da ispostujemo ugovor sklopenj davnih dana sa Airbus.)
Oni misle da smo svi mi kompletni idioti,ja drugo objasnjenje nemam.

Sit gladnom ne veruje

pre 10 godina

Gde ide prvih sto miliona? Verovatno tamo gde su otišle sve one prethodne milijarde... Treba zakrpiti budžet, treba isplatiti plate i penzije, treba platiti kafanske račune i račune za gorivo, treba platiti ženi skijanje, ljubavnici letovanje a deci školovanje... Ah da, i Dinkiću treba dati njegov deo da ne počne opet da talasa.

pop

pre 10 godina

Mi uzimamo kredit koji ce biti potrosen za sisteme za navodnjavanje poljoprivrednog zemljista koje ce kupiti Arapi posle instalacije tog sistema.Kako mi imamo smisla za ,,kreaciju,,

Svetlana

pre 10 godina

Ovaj kredit je vetar u ledja za poljoprivrednike sirom Srbije.I dobro je sto ce novac biti ulozen u taj segment,imajuci u vidu da je poljoprivreda najveca sansa za razvoj Srbije.Zalosno je sto to niko pre nije ozbiljno shvatao .Sada se to promenilo.I bilo bi dobro da Vucic nastavi da gaji prijateljske veze sa UAE jer mu je ovaj potez bio odlican.

Sit gladnom ne veruje

pre 10 godina

Gde ide prvih sto miliona? Verovatno tamo gde su otišle sve one prethodne milijarde... Treba zakrpiti budžet, treba isplatiti plate i penzije, treba platiti kafanske račune i račune za gorivo, treba platiti ženi skijanje, ljubavnici letovanje a deci školovanje... Ah da, i Dinkiću treba dati njegov deo da ne počne opet da talasa.

pop

pre 10 godina

Mi uzimamo kredit koji ce biti potrosen za sisteme za navodnjavanje poljoprivrednog zemljista koje ce kupiti Arapi posle instalacije tog sistema.Kako mi imamo smisla za ,,kreaciju,,

Srbin 100%

pre 10 godina

Nadam se da cemo najzad krenuti da kredite koristimo za ono zasta ih ceo svet i prvenstveno koristi,za investicije,a ne kao sto je dosada to bio slucaj za pokrivanje budzetskih deficita

Radnik

pre 10 godina

Sa novim ulaganjima i pomoći sa strane od različitih stručnjaka idemo u novu i naprednu Srbiju, a sa naprednom i inoviranom Srbijom u Evropu!

Mila 04

pre 10 godina

Svi znamo da je nepopularna mera uzimanj kredita ali zbog celokupne situacije iz prethodnog peridoa to je jedino rešenje. Uslovi kredita su mnogo povoljniji nego oni od ranije (za vreme M.Cvetkovića kratkoročni krediti 8% kamat), a sada na 20 godina sa grejs periodom. Važno je da postoji plan i projekti za ulaganje tog novca.

Svetlana

pre 10 godina

Ovaj kredit je vetar u ledja za poljoprivrednike sirom Srbije.I dobro je sto ce novac biti ulozen u taj segment,imajuci u vidu da je poljoprivreda najveca sansa za razvoj Srbije.Zalosno je sto to niko pre nije ozbiljno shvatao .Sada se to promenilo.I bilo bi dobro da Vucic nastavi da gaji prijateljske veze sa UAE jer mu je ovaj potez bio odlican.

Jasmina LA

pre 10 godina

Ja se ipak nadam da ove pare nece zavrsiti tamo gde ne treba ... rekla bih da je ova vlast resila da sredi situaciju u kojoj se nalazi Srbija, ali ... videcemo, dajmo im sansu.

daut

pre 10 godina

Sada to treba pametno iskoristiti, ima toliko načina za iskorišćenje, bitno je da su uslovi za vraćanje kredita u najmanju ruku odlični.

zelena

pre 10 godina

Pa ovako, novac tj ova pozajmica mora otici u investicije, nikako u potrosnju, a iz investicija dolazi do zaposlenosti, proizvodnje,bdp itd...a posledicno do rasta svega navedenog i tako u krug, a naravno vratiti se mora ali iz zaradjenog...mala skola ekonomije, samo da tako i bude. ove finansijske injekcije su nam vise nego potrebne

@pop

pre 10 godina

Pope bravo na komentaru.
Jos bolja je ova investicija za fabriku čipova o kojoj ovaj sto sebe hvali do neba i nazad trubi godinu dana, pa ispade da ce zaposliti citavih 50 ljudi.
A ne smemo zaboraviti i taj prvi polovni avion za Air Srbija,gde lizing placamo opet mi.Pa jos se odjednom pojacanje svote sa ne zna se koliko avion sveo na 8(bice da moramo da ispostujemo ugovor sklopenj davnih dana sa Airbus.)
Oni misle da smo svi mi kompletni idioti,ja drugo objasnjenje nemam.

pitanje

pre 10 godina

A sta ce nam krediti za poljoprivredu kad nas seljak ne moze da proda kukuruz koji dobro rodi za vise od 13 dinara?

Ok, sad navodnjavamo i rodi nam jos bolje i sta? Cena ce da bude 8 dinara? Salite se?

6. oktobar

pre 10 godina

Ajde se dogovorite..da li je 100mil EUR ili 100mil USD...Mislim da je tu velika razlika izmedju te dve cifre...Naravno, nisu to investicije kako su mnogi preneli Vucicevu izjavu pre neki dan, nego kredit...da li ovakav ili onakav, kredit je kredit...U svakom slucaju ce ga vracati nasa deca, sta nas briga, neka se ona snalaze kad pristignu rate, a ovi sto su uzeli kredit, u najboljem slucaju bice u penziji, ili ce se uvaliti kao neki savetnici...

Nick

pre 10 godina

Sve ce pare u Beograd i Vojvodinu, nece sigurno u mrtvu Zapadnu Srbiju, jer mi nismo ljudi, vec stoka, a stoka moze da pase i brsti u prirodi, sta ce joj pare.

alexa

pre 10 godina

ovo je genijalno.....da ljudi iz pustinje daju kredit za navodnjavanje...svaka im cast, ko je ikada ziveo medju Arapima zna kakav je to narod...jesu prijatelji, neposredni, gostoljubivi, ali sa parama I te kako znaju da se ponasaju..

Voleo bih da vidim od specijalnog savetnika brata Mladjana al Dinar/Dolar/Evro Dinkica I brata Aleksandra Sheik Muhameda Zumbul Age Vacica da nam pokazu koje su sigurnosne garancije za bracu Arape sta cemo da im damo ako ne uspemo da vratimo bratski kredit, kao sto necemo uspeti....

Nego nikako da nam se patrijarh oglasi o ovom druzenju sa nevernicima...bio aktivan oko Parade Ponosa, a ovde je nesto slabo informisan, izgleda...

Ajd ziveli

krokodokodil

pre 10 godina

mi cemo sa poljoprivredom proci ko i sa nisom.dok je nis bio nas,redjali su se gubitci,od kad su ga rusi kupili,nis postaje najprofitabilnije preduzece u srbiji.tako ce biti i sa nasim njivama,dok su bile nase nismo znali da iskoristimo potencijale poljoprivrede,kada budu arapske,samo cemo gledati kako izvlace pare.zakljucak:srbiju nije muzao samo onaj ko nije hteo,a takih nema.resili nasi diletanti od politicara koji su zemlju videli samo u saksiji da pregovaraju sa ljudima koji su odrasli na zemlji.

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko se ja secam, bilo je reci o 200 miliona za navodnjavanje. Kazu da su projekti za 100 hiljada hektara gotovi. Zasto onda nije dato svih 200 miliona? Znajuci da fond Abu Dabija raspolaze sa hiljadama milijardi eura, postoji neki dobar razlog za davanje na kasikicu..
Sta je sa 400 miliona kredita za poljoprivrednike sa kamatom od 0.4%, i sa 3 milijarde za budzet?
Nesto se iskomplikovalo, i izgleda mi da smo i ovih 100 miliona jedva izmolili da se Vucic ne obruka nacisto.
Najezim se kada procitam da je Dinkic veza za saradnju sa AD, ali mi je onda i logicnije to sto pare ne stizu.

nopat

pre 10 godina

Varijacije na temu
arapi-investicije, arapi-krediti, čipovi-arapi, navodnjavanje-arapi, arapi-avioni, Vučić-arapi, Dinkić-arapi, arapi-fabrike, poljoprivreda-arapi, arapi-srbi, srbi-narod, narod-...

MILENKO

pre 10 godina

Projekte?hahaha zagolicaj me da se nasmejem, oni znaju samo sta znace projekti na papiru a u realnosti pare idu u njihov dzep... zivi bili pa videli da nema nista od toga, kakvo navodnjavanje, gluposti, kao pare za poljoprivredu, sarene lazi kao i uvek, muka mi je od ovih nazadnjaka vise... IZBORI da vas narod ne gleda vise...

Dendza

pre 10 godina

Jel mogu ja da prijavim projekat za najveci solarni park u suncevom sistemu ? Juce sam otvorio firmu ... u San Marinu, imam rodjaka sa par desetina ektara zemlje sto mi daje vise kredibiliteta nego onima iz Luksemburga sto ce sad da vas tuze i uzmu par desetina milki na istu foru. Meni dajte milionce da se ne cimamo ni mi ni vi ,moze ?

Tokmak

pre 10 godina

Nikada se ni kojim novcima koje smo dobijali nije ovoliko pričalo (propagandno)na svim sredstvima informisanja. U prošlosti je bilo mnogo većih para koje smo dobijali čak i nepovratno ili sa isto tako malim kamatama, pa se o njima, skoro, uopšte nije pričalo. U poslednjih godinu dana ova Vlada se zadužila za 4-5 milijardi eura, pa ovih stotinjak miliona u odnosu na tu ogromnu sumu ništa ne znači, te ne znam otkud tolika euforija zbog dobijanja ovog kredita. Jedina razlika u odnosu na druge kredite je u tome što ćemo te kredite vraćati mi i možda naša deca, a ovaj kredit će vraćati naši unuci.

Predrag

pre 10 godina

Ovaj dinkic je teski proizvod postrosackog drustva i kao takav bio je idealan kandidat MMFa za naseg ministra finansija koji ce drzavu vrtoglavo zaduziti da se nikad ne oporavi.

Covek bi samo trosio i trosio.

Strasno kakvi sve likovi na ovoj planeti obitavaju !

Hogar

pre 10 godina

Hajde da pricamo ovako...Arapi su zakupil zemlju,a mi sada od njih uzimamo kredit za navodnjavanje.Pitanje je samo da li ce mo navodnjavati oranice o kojima oni treba da se brinu ili mozda navodnjavamo zemlju koju su vec zakupili "domaci"Arapi.

tt

pre 10 godina

gde su nase pare...zar u tako profitabilne stvari da drugi ulazu i vade profit...sta radi ta drzava i vlada...pa nije im ovo banana drzava...jos nam to predstavljaju kao uspeh...sramota

Aca

pre 10 godina

drugi pomoćnik za šetanje kamila poredi sebe sa Vučićem,svašta...a ovo je šeik umesto da sam napravi infrastrukturu za zemlju koju je zakupio dao Srbiji kredit da mu to uredi,tako će mu kroz kamatu zakup izaći napola...gde Dinkić radi propast je zagarantovana.

Perikle

pre 10 godina

Nismo mi dobili povoljan kredit već su strani ulagači dobro plasirali kapital. U ovom slučaju opremaju parcele sa kojih će uzimati profit. Zapošljavanje domaće radne snage je u celom projektu minorna stavka s obzirom da je u pitanju savremen pristup proizvodnji. Najgore u svemu je činjenica da dotična kompanija uzgaja GMO useve širom sveta u okviru istih ovakvih aranžmana.

nomad_soul

pre 10 godina

Za vreme Austrougarske u Vojvodini je izgrađen deo mreže za navodnjavanje i zaštitu od poplava. Za vreme SFRJ je izgrađen kanal Dunav-Tisa-Dunav i ta mreža je proširena.
Za poslednjih 25 godina mreža kanala nije održavana, zatrpavani su, bacani su otrovi i sve u svemu uspeli smo da uništimo nešto što je preko potrebno poljoprivredi u Vojvodini. Nesposobni smo da sačuavamo ono što imamo, a ne da ulažemo u nove stvari.
Uložite te pare u sređivanje mreže kanala, a ne u "projekte navodnjavanja" jer sve imate, samo morate da popravite.

Coco Bill

pre 10 godina

Znaci spremamo zemlju seiku koju ce on kasnije da kupi za 20 miliona.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Werp690, 1. oktobar 2013 08:53)

E varaš se !!! Neće on da je kupi, nego će je dobiti džabe pošto, najverovatnije, nećemo moći da vratimo kredit.

Ratko

pre 10 godina

Koliko god na početku izgledalo neverovatno, pare iz Emirata stižu, ugovori se potpisuju po planu. I spremna jesva dokumentacija za projekte u koje će se te pare uložiti. Navodnjavanje je prvo, veoma važno za celu Srbiju. Nismo navikli da stvari teku ovako brzo i dobro pripremljeno, samo da bude i ubuduće tako, staćemo na noge, verujem.

lale

pre 10 godina

Svaka cast, bravo, genijalno!!!!!! Mi smo uzeli kredit od njih da bi navodnjavali njihove parcele, nije ni cudo zasto se ova vlada naziva najboljom u istoriji Srbije! Ni mister Bin ovo ne bi uspeo!

Kratko

pre 10 godina

Koliko god na početku izgledalo neverovatno, pare iz Emirata stižu, ugovori se potpisuju po planu. I spremna jesva dokumentacija za projekte u koje će se te pare uložiti. Navodnjavanje je prvo, veoma važno za celu Srbiju. Nismo navikli da stvari teku ovako brzo i dobro pripremljeno, samo da bude i ubuduće tako, staćemo na noge, verujem.
(Ratko, 1. oktobar 2013 09:03)

Eeee Ratko Ratko, pa kud zaboravi da kažeš da stajemo na noge zato što se oko toga angažovao Alkesandar Vučić ??!!!. A možda si ti to namerno uradio da naš napaćeni narod dovedeš u zabludu zbog koga staje na noge ?!

UNUKA - KSENIJA

pre 10 godina

Ovaj kredit treba usmeriti za poljoprivrednike sirom Srbije.I dobro je sto ce novac biti ulozen u taj segment,imajuci u vidu da je poljoprivreda najveca sansa za razvoj Srbije. Poljoprivreda je uvek bila zadnja rupa na svirali, svi su kleli da ce [prvo oporaviti poljoprivredu. Sada se to iz korena promenilo na svu srecu dolaskom nove vlasti i na zadovoljstvo poljoprivrednika.I bilo bi dobro da Aleksandar Vucic nastavi da gaji prijateljske veze sa UAE jer mu je ovaj potez bio odlican.

dobrice sa Balkana...

pre 10 godina

Usmeren tamo gde treba je garant da će se on višestruko isplatiti.
(Nataša, 1. oktobar 2013 08:50)
Lepo su nam rekli: Mi imamo pare , vi zemlju i vodu ... Na nama je da iskoristimo što nam je priroda dala! Ili se bojimo rada!

nidža

pre 10 godina

Još jedna mogućnost za dodatno zapošljavanje. A širom Srbije izgrađeni kanali zapušteni, izvori zagađenja i mogućih epidemija…Iskoristimo neslućene mogućnosti!

Sit gladnom ne veruje

pre 10 godina

Gde ide prvih sto miliona? Verovatno tamo gde su otišle sve one prethodne milijarde... Treba zakrpiti budžet, treba isplatiti plate i penzije, treba platiti kafanske račune i račune za gorivo, treba platiti ženi skijanje, ljubavnici letovanje a deci školovanje... Ah da, i Dinkiću treba dati njegov deo da ne počne opet da talasa.

pop

pre 10 godina

Mi uzimamo kredit koji ce biti potrosen za sisteme za navodnjavanje poljoprivrednog zemljista koje ce kupiti Arapi posle instalacije tog sistema.Kako mi imamo smisla za ,,kreaciju,,

Coco Bill

pre 10 godina

Znaci spremamo zemlju seiku koju ce on kasnije da kupi za 20 miliona.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Werp690, 1. oktobar 2013 08:53)

E varaš se !!! Neće on da je kupi, nego će je dobiti džabe pošto, najverovatnije, nećemo moći da vratimo kredit.

Nick

pre 10 godina

Sve ce pare u Beograd i Vojvodinu, nece sigurno u mrtvu Zapadnu Srbiju, jer mi nismo ljudi, vec stoka, a stoka moze da pase i brsti u prirodi, sta ce joj pare.

MILENKO

pre 10 godina

Projekte?hahaha zagolicaj me da se nasmejem, oni znaju samo sta znace projekti na papiru a u realnosti pare idu u njihov dzep... zivi bili pa videli da nema nista od toga, kakvo navodnjavanje, gluposti, kao pare za poljoprivredu, sarene lazi kao i uvek, muka mi je od ovih nazadnjaka vise... IZBORI da vas narod ne gleda vise...

tt

pre 10 godina

gde su nase pare...zar u tako profitabilne stvari da drugi ulazu i vade profit...sta radi ta drzava i vlada...pa nije im ovo banana drzava...jos nam to predstavljaju kao uspeh...sramota

sasa jokic

pre 10 godina

Koliko se ja secam, bilo je reci o 200 miliona za navodnjavanje. Kazu da su projekti za 100 hiljada hektara gotovi. Zasto onda nije dato svih 200 miliona? Znajuci da fond Abu Dabija raspolaze sa hiljadama milijardi eura, postoji neki dobar razlog za davanje na kasikicu..
Sta je sa 400 miliona kredita za poljoprivrednike sa kamatom od 0.4%, i sa 3 milijarde za budzet?
Nesto se iskomplikovalo, i izgleda mi da smo i ovih 100 miliona jedva izmolili da se Vucic ne obruka nacisto.
Najezim se kada procitam da je Dinkic veza za saradnju sa AD, ali mi je onda i logicnije to sto pare ne stizu.

nopat

pre 10 godina

Varijacije na temu
arapi-investicije, arapi-krediti, čipovi-arapi, navodnjavanje-arapi, arapi-avioni, Vučić-arapi, Dinkić-arapi, arapi-fabrike, poljoprivreda-arapi, arapi-srbi, srbi-narod, narod-...

alexa

pre 10 godina

ovo je genijalno.....da ljudi iz pustinje daju kredit za navodnjavanje...svaka im cast, ko je ikada ziveo medju Arapima zna kakav je to narod...jesu prijatelji, neposredni, gostoljubivi, ali sa parama I te kako znaju da se ponasaju..

Voleo bih da vidim od specijalnog savetnika brata Mladjana al Dinar/Dolar/Evro Dinkica I brata Aleksandra Sheik Muhameda Zumbul Age Vacica da nam pokazu koje su sigurnosne garancije za bracu Arape sta cemo da im damo ako ne uspemo da vratimo bratski kredit, kao sto necemo uspeti....

Nego nikako da nam se patrijarh oglasi o ovom druzenju sa nevernicima...bio aktivan oko Parade Ponosa, a ovde je nesto slabo informisan, izgleda...

Ajd ziveli

Tokmak

pre 10 godina

Nikada se ni kojim novcima koje smo dobijali nije ovoliko pričalo (propagandno)na svim sredstvima informisanja. U prošlosti je bilo mnogo većih para koje smo dobijali čak i nepovratno ili sa isto tako malim kamatama, pa se o njima, skoro, uopšte nije pričalo. U poslednjih godinu dana ova Vlada se zadužila za 4-5 milijardi eura, pa ovih stotinjak miliona u odnosu na tu ogromnu sumu ništa ne znači, te ne znam otkud tolika euforija zbog dobijanja ovog kredita. Jedina razlika u odnosu na druge kredite je u tome što ćemo te kredite vraćati mi i možda naša deca, a ovaj kredit će vraćati naši unuci.

Perikle

pre 10 godina

Nismo mi dobili povoljan kredit već su strani ulagači dobro plasirali kapital. U ovom slučaju opremaju parcele sa kojih će uzimati profit. Zapošljavanje domaće radne snage je u celom projektu minorna stavka s obzirom da je u pitanju savremen pristup proizvodnji. Najgore u svemu je činjenica da dotična kompanija uzgaja GMO useve širom sveta u okviru istih ovakvih aranžmana.

lale

pre 10 godina

Svaka cast, bravo, genijalno!!!!!! Mi smo uzeli kredit od njih da bi navodnjavali njihove parcele, nije ni cudo zasto se ova vlada naziva najboljom u istoriji Srbije! Ni mister Bin ovo ne bi uspeo!

Aca

pre 10 godina

drugi pomoćnik za šetanje kamila poredi sebe sa Vučićem,svašta...a ovo je šeik umesto da sam napravi infrastrukturu za zemlju koju je zakupio dao Srbiji kredit da mu to uredi,tako će mu kroz kamatu zakup izaći napola...gde Dinkić radi propast je zagarantovana.

@pop

pre 10 godina

Pope bravo na komentaru.
Jos bolja je ova investicija za fabriku čipova o kojoj ovaj sto sebe hvali do neba i nazad trubi godinu dana, pa ispade da ce zaposliti citavih 50 ljudi.
A ne smemo zaboraviti i taj prvi polovni avion za Air Srbija,gde lizing placamo opet mi.Pa jos se odjednom pojacanje svote sa ne zna se koliko avion sveo na 8(bice da moramo da ispostujemo ugovor sklopenj davnih dana sa Airbus.)
Oni misle da smo svi mi kompletni idioti,ja drugo objasnjenje nemam.

nomad_soul

pre 10 godina

Za vreme Austrougarske u Vojvodini je izgrađen deo mreže za navodnjavanje i zaštitu od poplava. Za vreme SFRJ je izgrađen kanal Dunav-Tisa-Dunav i ta mreža je proširena.
Za poslednjih 25 godina mreža kanala nije održavana, zatrpavani su, bacani su otrovi i sve u svemu uspeli smo da uništimo nešto što je preko potrebno poljoprivredi u Vojvodini. Nesposobni smo da sačuavamo ono što imamo, a ne da ulažemo u nove stvari.
Uložite te pare u sređivanje mreže kanala, a ne u "projekte navodnjavanja" jer sve imate, samo morate da popravite.

Kratko

pre 10 godina

Koliko god na početku izgledalo neverovatno, pare iz Emirata stižu, ugovori se potpisuju po planu. I spremna jesva dokumentacija za projekte u koje će se te pare uložiti. Navodnjavanje je prvo, veoma važno za celu Srbiju. Nismo navikli da stvari teku ovako brzo i dobro pripremljeno, samo da bude i ubuduće tako, staćemo na noge, verujem.
(Ratko, 1. oktobar 2013 09:03)

Eeee Ratko Ratko, pa kud zaboravi da kažeš da stajemo na noge zato što se oko toga angažovao Alkesandar Vučić ??!!!. A možda si ti to namerno uradio da naš napaćeni narod dovedeš u zabludu zbog koga staje na noge ?!

Hogar

pre 10 godina

Hajde da pricamo ovako...Arapi su zakupil zemlju,a mi sada od njih uzimamo kredit za navodnjavanje.Pitanje je samo da li ce mo navodnjavati oranice o kojima oni treba da se brinu ili mozda navodnjavamo zemlju koju su vec zakupili "domaci"Arapi.

Dendza

pre 10 godina

Jel mogu ja da prijavim projekat za najveci solarni park u suncevom sistemu ? Juce sam otvorio firmu ... u San Marinu, imam rodjaka sa par desetina ektara zemlje sto mi daje vise kredibiliteta nego onima iz Luksemburga sto ce sad da vas tuze i uzmu par desetina milki na istu foru. Meni dajte milionce da se ne cimamo ni mi ni vi ,moze ?

krokodokodil

pre 10 godina

mi cemo sa poljoprivredom proci ko i sa nisom.dok je nis bio nas,redjali su se gubitci,od kad su ga rusi kupili,nis postaje najprofitabilnije preduzece u srbiji.tako ce biti i sa nasim njivama,dok su bile nase nismo znali da iskoristimo potencijale poljoprivrede,kada budu arapske,samo cemo gledati kako izvlace pare.zakljucak:srbiju nije muzao samo onaj ko nije hteo,a takih nema.resili nasi diletanti od politicara koji su zemlju videli samo u saksiji da pregovaraju sa ljudima koji su odrasli na zemlji.

Svetlana

pre 10 godina

Ovaj kredit je vetar u ledja za poljoprivrednike sirom Srbije.I dobro je sto ce novac biti ulozen u taj segment,imajuci u vidu da je poljoprivreda najveca sansa za razvoj Srbije.Zalosno je sto to niko pre nije ozbiljno shvatao .Sada se to promenilo.I bilo bi dobro da Vucic nastavi da gaji prijateljske veze sa UAE jer mu je ovaj potez bio odlican.

Predrag

pre 10 godina

Ovaj dinkic je teski proizvod postrosackog drustva i kao takav bio je idealan kandidat MMFa za naseg ministra finansija koji ce drzavu vrtoglavo zaduziti da se nikad ne oporavi.

Covek bi samo trosio i trosio.

Strasno kakvi sve likovi na ovoj planeti obitavaju !

Jasmina LA

pre 10 godina

Ja se ipak nadam da ove pare nece zavrsiti tamo gde ne treba ... rekla bih da je ova vlast resila da sredi situaciju u kojoj se nalazi Srbija, ali ... videcemo, dajmo im sansu.

zelena

pre 10 godina

Pa ovako, novac tj ova pozajmica mora otici u investicije, nikako u potrosnju, a iz investicija dolazi do zaposlenosti, proizvodnje,bdp itd...a posledicno do rasta svega navedenog i tako u krug, a naravno vratiti se mora ali iz zaradjenog...mala skola ekonomije, samo da tako i bude. ove finansijske injekcije su nam vise nego potrebne

Srbin 100%

pre 10 godina

Nadam se da cemo najzad krenuti da kredite koristimo za ono zasta ih ceo svet i prvenstveno koristi,za investicije,a ne kao sto je dosada to bio slucaj za pokrivanje budzetskih deficita

pitanje

pre 10 godina

A sta ce nam krediti za poljoprivredu kad nas seljak ne moze da proda kukuruz koji dobro rodi za vise od 13 dinara?

Ok, sad navodnjavamo i rodi nam jos bolje i sta? Cena ce da bude 8 dinara? Salite se?

Ratko

pre 10 godina

Koliko god na početku izgledalo neverovatno, pare iz Emirata stižu, ugovori se potpisuju po planu. I spremna jesva dokumentacija za projekte u koje će se te pare uložiti. Navodnjavanje je prvo, veoma važno za celu Srbiju. Nismo navikli da stvari teku ovako brzo i dobro pripremljeno, samo da bude i ubuduće tako, staćemo na noge, verujem.

Mila 04

pre 10 godina

Svi znamo da je nepopularna mera uzimanj kredita ali zbog celokupne situacije iz prethodnog peridoa to je jedino rešenje. Uslovi kredita su mnogo povoljniji nego oni od ranije (za vreme M.Cvetkovića kratkoročni krediti 8% kamat), a sada na 20 godina sa grejs periodom. Važno je da postoji plan i projekti za ulaganje tog novca.

6. oktobar

pre 10 godina

Ajde se dogovorite..da li je 100mil EUR ili 100mil USD...Mislim da je tu velika razlika izmedju te dve cifre...Naravno, nisu to investicije kako su mnogi preneli Vucicevu izjavu pre neki dan, nego kredit...da li ovakav ili onakav, kredit je kredit...U svakom slucaju ce ga vracati nasa deca, sta nas briga, neka se ona snalaze kad pristignu rate, a ovi sto su uzeli kredit, u najboljem slucaju bice u penziji, ili ce se uvaliti kao neki savetnici...

Radnik

pre 10 godina

Sa novim ulaganjima i pomoći sa strane od različitih stručnjaka idemo u novu i naprednu Srbiju, a sa naprednom i inoviranom Srbijom u Evropu!

daut

pre 10 godina

Sada to treba pametno iskoristiti, ima toliko načina za iskorišćenje, bitno je da su uslovi za vraćanje kredita u najmanju ruku odlični.

dobrice sa Balkana...

pre 10 godina

Usmeren tamo gde treba je garant da će se on višestruko isplatiti.
(Nataša, 1. oktobar 2013 08:50)
Lepo su nam rekli: Mi imamo pare , vi zemlju i vodu ... Na nama je da iskoristimo što nam je priroda dala! Ili se bojimo rada!

nidža

pre 10 godina

Još jedna mogućnost za dodatno zapošljavanje. A širom Srbije izgrađeni kanali zapušteni, izvori zagađenja i mogućih epidemija…Iskoristimo neslućene mogućnosti!

UNUKA - KSENIJA

pre 10 godina

Ovaj kredit treba usmeriti za poljoprivrednike sirom Srbije.I dobro je sto ce novac biti ulozen u taj segment,imajuci u vidu da je poljoprivreda najveca sansa za razvoj Srbije. Poljoprivreda je uvek bila zadnja rupa na svirali, svi su kleli da ce [prvo oporaviti poljoprivredu. Sada se to iz korena promenilo na svu srecu dolaskom nove vlasti i na zadovoljstvo poljoprivrednika.I bilo bi dobro da Aleksandar Vucic nastavi da gaji prijateljske veze sa UAE jer mu je ovaj potez bio odlican.