Ponedeljak, 30.09.2013.

16:07

SNS: Izbori nisu tabu tema

Da li će, osim lokalne vlasti u glavnom gradu, građani birati i novi saziv Skupštine Srbije, pitanje je o kojem bi trebalo da odluči vladajuća koalicija.

Izvor: B92

SNS: Izbori nisu tabu tema IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Милош

pre 10 godina

Али табу тема јесте истрага о крађи на прошлим изборима, џакови гласачких листића, и наравно поштовање Закона и Устава РС.

Nataša

pre 10 godina

Izbori treba da se dese da Vlada ne radi kako treba, stižu investicije i to za poljoprivredu, sto je za svaku pohvalu i mislim da ova Vlada radi kako treba svoj posao.

Bojan

pre 10 godina

Umorili smo se od priče o izborima. Krajnje je vreme da pustimo vladu da radi i pokaže da li je sposobna da nas izvuče iz ove ekonomske krize. To mora da se uradi sada, uskoro nam možda nikakve mere ekonomske neće pomoći. A kad stanemo na noge, možemo na izbore. Ovakve rasprave svaki čas ne koriste nikome. Izbori su skupi i što je najgore zaustave svaku aktivnost 5-6 meseci.

vijadukt

pre 10 godina

Ima mnogo prečih stvari kojima se treba baviti od izbora, situacija u ekonomiji je počela da ide u pravom smeru i to sada ne smemo prekidati.

drug-crveni

pre 10 godina

moj Vučiću: otkako si došao na vlast stalno govoriš o nekim vanrednim izborima. Stalno menjaš priču- te biće izbori- te neće biti izbori... Ako misliš da si tako moćan i popularan kao što kažu ti onda raspiši nove izbore pa onda zaduži Srbiju za još koju stotinu miliona dinara, pa dovedi još jednog i Krstića i Stros-Kana, pa moli svoje prijatelje Arape.da ti daju.kredit, pa povećaj poreze, smanji plate i penzije, otpusti nekoliko desetina radnika...
Kako vas nije više sramota da zadužujete ovaj već zaduženi narod, šta vi mislite.

Lelica L-

pre 10 godina

Koliko shvatam, zadnjih dana svi politicari traze izbore ... zasto da ne, ocistimo politicku scenu od neradnika i nepostenja

Srbin 100%

pre 10 godina

Smatram da bi upravo naprednjaci po svim relevatnim istrazivanjima bili najveci dobitnici eventualnih vanrednih parlamantarnih izbora

Jole

pre 10 godina

Necu da izadjem na izbore jer nista se ne menja, a da se nesto promeni treba par godina u kojima ce dolaziti investitori i policija hapsiti tajkune, kriminalce, korumpirane funkcionere.

lale

pre 10 godina

Prpa poceo da pada rejzing snsu! Mozete da lazete preko TVa koliko hocete ali realnost je da jedino sto ste uspeli da uradite je 5 milijardi novog duga

JOVANKA

pre 10 godina

Imam 64 godine,dobro pamtim sta su ovi radili ne tako davno, ne mogu da poverujem da su se tako promenili.Oni svi pricaju isto kao Jehovini svedoci. Ja im neverujem nista,jos kad vidim koga su sve postavili na mesta u javnim preduzecima i drugim funkcijama.Biografije su im bas bogate.

Grunf

pre 10 godina

Nisam baš razumeo zašto se izbori nazivaju tabu temom.Oni će doći da li za pola godine ili dve i po nema nikakvog značaja za Srbiju i njene gradjane.Prirodno je da opozicija traži nove izbore mada ne znaju baš ni zašto ih traže.Bilo bi mnogo mudrije da rade na menjanju zakona ili ustava po pitanju izbora i da već jednom oni koji žele da glasaju poimence glasaju kako za poslanika,odbornika,predsednika opštine ili gradonačelnika.Da li neko zna ko je njegov odbornik u optini zadužen za njegovu mesnu zajednicu ako se tako danas zove.Da li taj odbornik nekada organizuje tribinu o problemima mesne zajednice i dan u mesecu ili nedelji kada prima gradjane da iznesu svoje primedbe ili probleme.Uglavnom odbornici optina namerno govorim o opštini nemaju pojma ni koliko ima mesna zajednica u njihovoj opštini ili stanovnika a ne nešto više.Uostalom unazad 23 godine mi iimamo samo situaciju sjaši kurta da uzjaši murta.Puno matematike,svako sa svakim može ako se nadje zajednički interes glavešina političkih partija.Uglavnom izborima samo napunimo kasu političkim partijama našim parama,nihovim članovima koje drže ili na vrat na nos otvaraju firme za štampanje reklamnog materijala a zauzvrat smo svedoci šta smo dobili.Ako bih gledao izbore kao čin u Srbiji bi mogli bez ikakvih problema da se odžavaju jednom u 20 godina.Zašto recimo Srbija ima u Republičkom parlamentu 250 poslanika kada naš parlament "funkcioniše" i sa 50 u proseku po zasedanju.

Rex

pre 10 godina

Naravno da nisu tabu,čak su i poželjni da bi SNS mogla da nastavi da radi započeto bez ometanja sa svih strana.To je prilika da ljudi ocene dosadašnji rad vlasti,a SNS-u prilika da se konačno oslobodi balasta u vidu pojedinih koalicionih partnera koji je samo usporavaju i opstruiraju.

moi

pre 10 godina

Mirovic: "Moguce je da ne misle svi isto kao mi". Ma neee, cini ti se! Da koristim samo 2% svog mentalnog kapaciteta, cak i tada bih brze kapirala od vas rad...uuups, mislim, "naprednjaka".

Miško

pre 10 godina

Zašto bi izbori bili tabu tema? Najmanje je to tabu tema za naprednjaki. Koliko ja mogu da procenim, njima jedino i sigurno odgovaraju, mada oni nešto ne žure i nisu za njih po svaku cenu. Poverenje građana još uvek raste ali Vučić bi očigledno da se završe mnogi poslovi bez kojih Srbija ne može napred.

drmr

pre 10 godina

Zašto bi izbori bili tabu tema? Najmanje je to tabu tema za naprednjaki. Koliko ja mogu da procenim, njima jedino i sigurno odgovaraju, mada oni nešto ne žure i nisu za njih po svaku cenu. Poverenje građana još uvek raste ali Vučić bi očigledno da se završe mnogi poslovi bez kojih Srbija ne može napred.
(Miško, 30. septembar 2013 18:00)

Odakle tebi ideja da podrska SNS-u raste?Ja zaista ne mogu da verujem da neko moze da veruje u navodna istrazivanja javnog menjenja.Pa vec 100 puta se pokazalo da ceto grese.
Inace da ne bude zabune,ja ne mislim da podrska DS-u nesto znacajno raste,ali moze li neko da mi objasni na osnovu cega moze da raste populkarnost SNS-u kad nista,ali nista nisu uradili.Ni jedno obecanje nisu ispunili.A standard pada svakodnevno,zaduzenost i nezaposlenost su veci nego ikad.Investicije skor NULA...

Uopste mi nije jasno odakle vam te ideje kako njima rejting raste?Na osnovu cega?

Mada...znajuci kakvo je glasacko telo u Srbiji ni to me ne bi preterano iznenadilo...Kad se setim devedesetih...sto smo vise propadali budale su se vise palile na Slobu...

Balkanoglu

pre 10 godina

Izbori bi bili najbolje rešenje jer bi pokazalo ko ima najveću podršku u narodu. Na prošlogodišnjim izborima 6.maja nije pravi pokazatelj odnosa snaga medju političkim partijama jer se dosta toga promenilo.

Pepeljuga

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

Sonja BGD

pre 10 godina

Pametno je rekla Jerkov da je jedino vazno sta ce ponuditi gradjanima a ja nikada od ovih iz vlasti nista slicno nisam cula, demokrate bar predlazu i zakone i daju konkretne predloge.

Bambusov list

pre 10 godina

Za to para imate lopovi pa jer narod treba svake godine da glasa zbog vasih svadja i neslaganja i DA placa MILIONE za Vase propale kampanje !!!! Strasno bre !!!!!!!!

marjan

pre 10 godina

Zasto bi izbpori bili tabu. Opozicija insistira na izborima, samo ne znam sta bi time postigli, osim da se dokaze neizbezno, da SNS uziva poverenje naroda! A i nepotrebno je rasipanje novca koga ionako nemamo!

promene,ali,stvarno

pre 10 godina

Izbori,ne bi bilo lose.Ali,prvo bi trebalo promeniti Zakon o Skupstini-sta ce nam 250 poslanika?,sta ce nam toliko ministarstava koja pri tom vuku jos po 100 drugih savetnika,drzavnih sekretara.Ograniciti trajanje mandata,kada poslaniku ili ministru istekne mandat,vraca se odakle je delegiran.Pre nego udju u vlast,proveriti im imovinu,uvesti im krivicnu i materijalnu odgovornost,MORALNU ,ne mozemo,posto ovi ne znaju sta je moral.Zapravo,gradjani su umorni od jednih te istih likova,od dosadnog nerada ,lazi,stalno se vrtimo u krug.E,to bi bile PROMENE,posto su ove obecane "ispunile"svoju misiju.

Strpljenje

pre 10 godina

Ako politicke stranke zuljaju izbori, gradjane mnogo drugih precih stvari zulja. Da pustimo sadasnju vlast koja se pozitivno zalaufava pa da osetimo plodove njihovog truda jer, ruku na srce, za sada je vise nego dobro sve pocelo da se razvija.

lale

pre 10 godina

A sta ce nam republicki izbori????? Kog djavola su se rekonstruisali ? Zasto onda placamo ove strance u vladi??? Pa oni onda nista nece moci da urade a dobice puno para!!!! Republicki izbori su jako losi za stanje zemlj!!!! Dobiliste mandat da radite i popravite stanje u zemlji a ne da jurite rejting!

gulit

pre 10 godina

Zasto ne svi izbori. Osim zbog troska. ali kada svi vec hoce, onda neka ih i dobiju. Ali mislim da niko nema sanse da na njma predje 10 posto osim SNSa.

lokator

pre 10 godina

Na vlasti ste 16 meseci.Obecavali ste toliko toga a nista niste uradili,svi zivimo losije sem vas a sada nas zamajavate opet nekim izborima.Najgori ste,lazovi i hohstapleri.

Milorad

pre 10 godina

Dolazi jesen. Počeo je jesenji preletni rok pred nadolazeće prolećne lokalne izbore. Bolja vremena valja dočekati u što toplijem i ušuškanijem gnezdu, bezbednom od svih padavina sa visina vlasti. Na sve strane niču lokalne otrovne koalicione pečurke po ugledu na one republičke - reanimirana je davno crknuta Nova Srbija, JULin je krenuo u formiranje svog jata izazvavši prve pokušaje niskih preleta lokalnih crvenih ptica serica po direktorskim foteljama (u nadi da tu ostanu i posle izbora), omladina PUPS i SUBNOR postaje sve brojnija, kadrovi i frustracije nadiru iz lokalnih podruma i okolnih gradova u besomučnoj potrazi za članskim kartama biblioteka u koje još nisu ušli i foteljama u koje nisu odavno (i opet) uvalili masne fundamente sopstvene alavosti.

medenko

pre 10 godina

Treba spojiti lokalne izbore u Beogradu i parlamentarne i na taj nacin proveriti legitimitet vladajuce garniture kao i videti da li opozicija spravom trazi izbore ili su u zabludi.

GDE - JE -MOJ - MOPED

pre 10 godina

Najtuznije u ovoj celoj nedoumici oko izbora, sto to potenciraju, oni koji su u ovom trenutku nemocni. To mu dodje kao kada bokser lake kategorije izaziva na dvoboj boksera teske kategorije, sa nadaom da ce ga pobediti. tako DS, DSS, LDP znaju unapred da nemaju nikakve sanse neki cak ni cenzus da predju.Izbori na republickom nivou nisu nemoguci i nisu neka tabu tema ukoliko na drugi nacin kroz dnevnopoliticko delovanje ne mogu da se realizuju određeni koncepti. Preporuka opoziciji im je da ne izazivaju SNS, jer u ovom trenutku ima daleko vaznijih pitanja nego izbori. Ali se bojim tarazili ste gledajte, samo ce im tada biti kasno.

dare

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se odrze i parlamentarni izbori jer bi se na taj nacin udovoljilo opoziciji. Iskreno se nadam da se opozicije nebi predomislila.

Goks

pre 10 godina

Vucicu dobili ste izbore i vodite drzavu 4 godine a mi ce mo proceniti sta ste uradili. Raspisivati izbore ponovo je glupost i zamajavanje naroda plus trosenje nasih para koje i onako nemamo je vrlo neodgovorno. Pocnite vec jednom resavati probleme koje ste obecali i tvrdili da imate resenja za njih, dosta populizma.

Laki

pre 10 godina

Samo da vas posetim vođenje drzave je vas posao i resavanje nagomilanih problema, ja vidim samo stranacku kampanju rezultati vaseg rada su, svaki dan se teze zivi.

hometown

pre 10 godina

Ovo je pravi nacin da jedna stranka dodje na vlast - na legitiman i legalan. Time ce gradjani da odluze sta zele. I sto se tice Beograda, i Srbije uopste. Za razliku od prethodnika, SNS ce na takav nacin i doci na vlast u glavnom gradu. Beograd je prezaduzen i vreme je da se svedu racuni.

Krle

pre 10 godina

Vucicu samo da te posetim izbori su prosli mani se kampanje nego radite i resavajte probleme.Kakvi bre izbori ne rasipajte nase pare, i ne ponasajte se kao da je kampanja.

Marko

pre 10 godina

Za vas jesu tabu i to je ocigledno, puna su vam usta kako ste jaki, proricete volju gradjana, e gospodo iz SNS rezima to je moguce samo na izborima, ja razumem da bi vi vise voleli da Vucic ili mozda ministarka Mihajlovic postavljaju gradonacelnike jer su vidoviti i unapred znaju volju gradjana ali nemoze ipak je to moguce samo na izborima.....

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Ni ne treba da bude tabu tema. Nije u pitanju samo Kosovo ili spoljna politika kako vrh vlasti voli da kaze.Za gradjane je bitno kako oni zive.U Italiji,Grckoj se stalno vrte izbori.Tamo grajani preko noci postave sve na tumb. Tamo se ne glasa vec se bira.Tamo gradjani nisu navijaci neke partije vec biraju one koji ce nesto da urade za njih.U zemljama gde je debljina novcanika po meri coveka nema cestih izbora.takodje je boljeimatii cestoizbore pa makar to kostaloneko slusati vlast kako rade u interesu gradjana a gradjani to ne vide i ne osete.Neka ukinu nepotrebne agencije eto pare

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Ni ne treba da bude tabu tema. Nije u pitanju samo Kosovo ili spoljna politika kako vrh vlasti voli da kaze.Za gradjane je bitno kako oni zive.U Italiji,Grckoj se stalno vrte izbori.Tamo grajani preko noci postave sve na tumb. Tamo se ne glasa vec se bira.Tamo gradjani nisu navijaci neke partije vec biraju one koji ce nesto da urade za njih.U zemljama gde je debljina novcanika po meri coveka nema cestih izbora.takodje je boljeimatii cestoizbore pa makar to kostaloneko slusati vlast kako rade u interesu gradjana a gradjani to ne vide i ne osete.Neka ukinu nepotrebne agencije eto pare

Miško

pre 10 godina

Zašto bi izbori bili tabu tema? Najmanje je to tabu tema za naprednjaki. Koliko ja mogu da procenim, njima jedino i sigurno odgovaraju, mada oni nešto ne žure i nisu za njih po svaku cenu. Poverenje građana još uvek raste ali Vučić bi očigledno da se završe mnogi poslovi bez kojih Srbija ne može napred.

Pepeljuga

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

hometown

pre 10 godina

Ovo je pravi nacin da jedna stranka dodje na vlast - na legitiman i legalan. Time ce gradjani da odluze sta zele. I sto se tice Beograda, i Srbije uopste. Za razliku od prethodnika, SNS ce na takav nacin i doci na vlast u glavnom gradu. Beograd je prezaduzen i vreme je da se svedu racuni.

marjan

pre 10 godina

Zasto bi izbpori bili tabu. Opozicija insistira na izborima, samo ne znam sta bi time postigli, osim da se dokaze neizbezno, da SNS uziva poverenje naroda! A i nepotrebno je rasipanje novca koga ionako nemamo!

Strpljenje

pre 10 godina

Ako politicke stranke zuljaju izbori, gradjane mnogo drugih precih stvari zulja. Da pustimo sadasnju vlast koja se pozitivno zalaufava pa da osetimo plodove njihovog truda jer, ruku na srce, za sada je vise nego dobro sve pocelo da se razvija.

GDE - JE -MOJ - MOPED

pre 10 godina

Najtuznije u ovoj celoj nedoumici oko izbora, sto to potenciraju, oni koji su u ovom trenutku nemocni. To mu dodje kao kada bokser lake kategorije izaziva na dvoboj boksera teske kategorije, sa nadaom da ce ga pobediti. tako DS, DSS, LDP znaju unapred da nemaju nikakve sanse neki cak ni cenzus da predju.Izbori na republickom nivou nisu nemoguci i nisu neka tabu tema ukoliko na drugi nacin kroz dnevnopoliticko delovanje ne mogu da se realizuju određeni koncepti. Preporuka opoziciji im je da ne izazivaju SNS, jer u ovom trenutku ima daleko vaznijih pitanja nego izbori. Ali se bojim tarazili ste gledajte, samo ce im tada biti kasno.

gulit

pre 10 godina

Zasto ne svi izbori. Osim zbog troska. ali kada svi vec hoce, onda neka ih i dobiju. Ali mislim da niko nema sanse da na njma predje 10 posto osim SNSa.

Rex

pre 10 godina

Naravno da nisu tabu,čak su i poželjni da bi SNS mogla da nastavi da radi započeto bez ometanja sa svih strana.To je prilika da ljudi ocene dosadašnji rad vlasti,a SNS-u prilika da se konačno oslobodi balasta u vidu pojedinih koalicionih partnera koji je samo usporavaju i opstruiraju.

Laki

pre 10 godina

Samo da vas posetim vođenje drzave je vas posao i resavanje nagomilanih problema, ja vidim samo stranacku kampanju rezultati vaseg rada su, svaki dan se teze zivi.

Marko

pre 10 godina

Za vas jesu tabu i to je ocigledno, puna su vam usta kako ste jaki, proricete volju gradjana, e gospodo iz SNS rezima to je moguce samo na izborima, ja razumem da bi vi vise voleli da Vucic ili mozda ministarka Mihajlovic postavljaju gradonacelnike jer su vidoviti i unapred znaju volju gradjana ali nemoze ipak je to moguce samo na izborima.....

Goks

pre 10 godina

Vucicu dobili ste izbore i vodite drzavu 4 godine a mi ce mo proceniti sta ste uradili. Raspisivati izbore ponovo je glupost i zamajavanje naroda plus trosenje nasih para koje i onako nemamo je vrlo neodgovorno. Pocnite vec jednom resavati probleme koje ste obecali i tvrdili da imate resenja za njih, dosta populizma.

moi

pre 10 godina

Mirovic: "Moguce je da ne misle svi isto kao mi". Ma neee, cini ti se! Da koristim samo 2% svog mentalnog kapaciteta, cak i tada bih brze kapirala od vas rad...uuups, mislim, "naprednjaka".

lokator

pre 10 godina

Na vlasti ste 16 meseci.Obecavali ste toliko toga a nista niste uradili,svi zivimo losije sem vas a sada nas zamajavate opet nekim izborima.Najgori ste,lazovi i hohstapleri.

Krle

pre 10 godina

Vucicu samo da te posetim izbori su prosli mani se kampanje nego radite i resavajte probleme.Kakvi bre izbori ne rasipajte nase pare, i ne ponasajte se kao da je kampanja.

JOVANKA

pre 10 godina

Imam 64 godine,dobro pamtim sta su ovi radili ne tako davno, ne mogu da poverujem da su se tako promenili.Oni svi pricaju isto kao Jehovini svedoci. Ja im neverujem nista,jos kad vidim koga su sve postavili na mesta u javnim preduzecima i drugim funkcijama.Biografije su im bas bogate.

Sonja BGD

pre 10 godina

Pametno je rekla Jerkov da je jedino vazno sta ce ponuditi gradjanima a ja nikada od ovih iz vlasti nista slicno nisam cula, demokrate bar predlazu i zakone i daju konkretne predloge.

Bambusov list

pre 10 godina

Za to para imate lopovi pa jer narod treba svake godine da glasa zbog vasih svadja i neslaganja i DA placa MILIONE za Vase propale kampanje !!!! Strasno bre !!!!!!!!

drmr

pre 10 godina

Zašto bi izbori bili tabu tema? Najmanje je to tabu tema za naprednjaki. Koliko ja mogu da procenim, njima jedino i sigurno odgovaraju, mada oni nešto ne žure i nisu za njih po svaku cenu. Poverenje građana još uvek raste ali Vučić bi očigledno da se završe mnogi poslovi bez kojih Srbija ne može napred.
(Miško, 30. septembar 2013 18:00)

Odakle tebi ideja da podrska SNS-u raste?Ja zaista ne mogu da verujem da neko moze da veruje u navodna istrazivanja javnog menjenja.Pa vec 100 puta se pokazalo da ceto grese.
Inace da ne bude zabune,ja ne mislim da podrska DS-u nesto znacajno raste,ali moze li neko da mi objasni na osnovu cega moze da raste populkarnost SNS-u kad nista,ali nista nisu uradili.Ni jedno obecanje nisu ispunili.A standard pada svakodnevno,zaduzenost i nezaposlenost su veci nego ikad.Investicije skor NULA...

Uopste mi nije jasno odakle vam te ideje kako njima rejting raste?Na osnovu cega?

Mada...znajuci kakvo je glasacko telo u Srbiji ni to me ne bi preterano iznenadilo...Kad se setim devedesetih...sto smo vise propadali budale su se vise palile na Slobu...

lale

pre 10 godina

Prpa poceo da pada rejzing snsu! Mozete da lazete preko TVa koliko hocete ali realnost je da jedino sto ste uspeli da uradite je 5 milijardi novog duga

lale

pre 10 godina

A sta ce nam republicki izbori????? Kog djavola su se rekonstruisali ? Zasto onda placamo ove strance u vladi??? Pa oni onda nista nece moci da urade a dobice puno para!!!! Republicki izbori su jako losi za stanje zemlj!!!! Dobiliste mandat da radite i popravite stanje u zemlji a ne da jurite rejting!

Milorad

pre 10 godina

Dolazi jesen. Počeo je jesenji preletni rok pred nadolazeće prolećne lokalne izbore. Bolja vremena valja dočekati u što toplijem i ušuškanijem gnezdu, bezbednom od svih padavina sa visina vlasti. Na sve strane niču lokalne otrovne koalicione pečurke po ugledu na one republičke - reanimirana je davno crknuta Nova Srbija, JULin je krenuo u formiranje svog jata izazvavši prve pokušaje niskih preleta lokalnih crvenih ptica serica po direktorskim foteljama (u nadi da tu ostanu i posle izbora), omladina PUPS i SUBNOR postaje sve brojnija, kadrovi i frustracije nadiru iz lokalnih podruma i okolnih gradova u besomučnoj potrazi za članskim kartama biblioteka u koje još nisu ušli i foteljama u koje nisu odavno (i opet) uvalili masne fundamente sopstvene alavosti.

promene,ali,stvarno

pre 10 godina

Izbori,ne bi bilo lose.Ali,prvo bi trebalo promeniti Zakon o Skupstini-sta ce nam 250 poslanika?,sta ce nam toliko ministarstava koja pri tom vuku jos po 100 drugih savetnika,drzavnih sekretara.Ograniciti trajanje mandata,kada poslaniku ili ministru istekne mandat,vraca se odakle je delegiran.Pre nego udju u vlast,proveriti im imovinu,uvesti im krivicnu i materijalnu odgovornost,MORALNU ,ne mozemo,posto ovi ne znaju sta je moral.Zapravo,gradjani su umorni od jednih te istih likova,od dosadnog nerada ,lazi,stalno se vrtimo u krug.E,to bi bile PROMENE,posto su ove obecane "ispunile"svoju misiju.

medenko

pre 10 godina

Treba spojiti lokalne izbore u Beogradu i parlamentarne i na taj nacin proveriti legitimitet vladajuce garniture kao i videti da li opozicija spravom trazi izbore ili su u zabludi.

dare

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se odrze i parlamentarni izbori jer bi se na taj nacin udovoljilo opoziciji. Iskreno se nadam da se opozicije nebi predomislila.

drug-crveni

pre 10 godina

moj Vučiću: otkako si došao na vlast stalno govoriš o nekim vanrednim izborima. Stalno menjaš priču- te biće izbori- te neće biti izbori... Ako misliš da si tako moćan i popularan kao što kažu ti onda raspiši nove izbore pa onda zaduži Srbiju za još koju stotinu miliona dinara, pa dovedi još jednog i Krstića i Stros-Kana, pa moli svoje prijatelje Arape.da ti daju.kredit, pa povećaj poreze, smanji plate i penzije, otpusti nekoliko desetina radnika...
Kako vas nije više sramota da zadužujete ovaj već zaduženi narod, šta vi mislite.

Balkanoglu

pre 10 godina

Izbori bi bili najbolje rešenje jer bi pokazalo ko ima najveću podršku u narodu. Na prošlogodišnjim izborima 6.maja nije pravi pokazatelj odnosa snaga medju političkim partijama jer se dosta toga promenilo.

Grunf

pre 10 godina

Nisam baš razumeo zašto se izbori nazivaju tabu temom.Oni će doći da li za pola godine ili dve i po nema nikakvog značaja za Srbiju i njene gradjane.Prirodno je da opozicija traži nove izbore mada ne znaju baš ni zašto ih traže.Bilo bi mnogo mudrije da rade na menjanju zakona ili ustava po pitanju izbora i da već jednom oni koji žele da glasaju poimence glasaju kako za poslanika,odbornika,predsednika opštine ili gradonačelnika.Da li neko zna ko je njegov odbornik u optini zadužen za njegovu mesnu zajednicu ako se tako danas zove.Da li taj odbornik nekada organizuje tribinu o problemima mesne zajednice i dan u mesecu ili nedelji kada prima gradjane da iznesu svoje primedbe ili probleme.Uglavnom odbornici optina namerno govorim o opštini nemaju pojma ni koliko ima mesna zajednica u njihovoj opštini ili stanovnika a ne nešto više.Uostalom unazad 23 godine mi iimamo samo situaciju sjaši kurta da uzjaši murta.Puno matematike,svako sa svakim može ako se nadje zajednički interes glavešina političkih partija.Uglavnom izborima samo napunimo kasu političkim partijama našim parama,nihovim članovima koje drže ili na vrat na nos otvaraju firme za štampanje reklamnog materijala a zauzvrat smo svedoci šta smo dobili.Ako bih gledao izbore kao čin u Srbiji bi mogli bez ikakvih problema da se odžavaju jednom u 20 godina.Zašto recimo Srbija ima u Republičkom parlamentu 250 poslanika kada naš parlament "funkcioniše" i sa 50 u proseku po zasedanju.

Jole

pre 10 godina

Necu da izadjem na izbore jer nista se ne menja, a da se nesto promeni treba par godina u kojima ce dolaziti investitori i policija hapsiti tajkune, kriminalce, korumpirane funkcionere.

Lelica L-

pre 10 godina

Koliko shvatam, zadnjih dana svi politicari traze izbore ... zasto da ne, ocistimo politicku scenu od neradnika i nepostenja

Bojan

pre 10 godina

Umorili smo se od priče o izborima. Krajnje je vreme da pustimo vladu da radi i pokaže da li je sposobna da nas izvuče iz ove ekonomske krize. To mora da se uradi sada, uskoro nam možda nikakve mere ekonomske neće pomoći. A kad stanemo na noge, možemo na izbore. Ovakve rasprave svaki čas ne koriste nikome. Izbori su skupi i što je najgore zaustave svaku aktivnost 5-6 meseci.

Милош

pre 10 godina

Али табу тема јесте истрага о крађи на прошлим изборима, џакови гласачких листића, и наравно поштовање Закона и Устава РС.

Srbin 100%

pre 10 godina

Smatram da bi upravo naprednjaci po svim relevatnim istrazivanjima bili najveci dobitnici eventualnih vanrednih parlamantarnih izbora

vijadukt

pre 10 godina

Ima mnogo prečih stvari kojima se treba baviti od izbora, situacija u ekonomiji je počela da ide u pravom smeru i to sada ne smemo prekidati.

Nataša

pre 10 godina

Izbori treba da se dese da Vlada ne radi kako treba, stižu investicije i to za poljoprivredu, sto je za svaku pohvalu i mislim da ova Vlada radi kako treba svoj posao.

Sonja BGD

pre 10 godina

Pametno je rekla Jerkov da je jedino vazno sta ce ponuditi gradjanima a ja nikada od ovih iz vlasti nista slicno nisam cula, demokrate bar predlazu i zakone i daju konkretne predloge.

lale

pre 10 godina

A sta ce nam republicki izbori????? Kog djavola su se rekonstruisali ? Zasto onda placamo ove strance u vladi??? Pa oni onda nista nece moci da urade a dobice puno para!!!! Republicki izbori su jako losi za stanje zemlj!!!! Dobiliste mandat da radite i popravite stanje u zemlji a ne da jurite rejting!

Bambusov list

pre 10 godina

Za to para imate lopovi pa jer narod treba svake godine da glasa zbog vasih svadja i neslaganja i DA placa MILIONE za Vase propale kampanje !!!! Strasno bre !!!!!!!!

moi

pre 10 godina

Mirovic: "Moguce je da ne misle svi isto kao mi". Ma neee, cini ti se! Da koristim samo 2% svog mentalnog kapaciteta, cak i tada bih brze kapirala od vas rad...uuups, mislim, "naprednjaka".

Goks

pre 10 godina

Vucicu dobili ste izbore i vodite drzavu 4 godine a mi ce mo proceniti sta ste uradili. Raspisivati izbore ponovo je glupost i zamajavanje naroda plus trosenje nasih para koje i onako nemamo je vrlo neodgovorno. Pocnite vec jednom resavati probleme koje ste obecali i tvrdili da imate resenja za njih, dosta populizma.

lokator

pre 10 godina

Na vlasti ste 16 meseci.Obecavali ste toliko toga a nista niste uradili,svi zivimo losije sem vas a sada nas zamajavate opet nekim izborima.Najgori ste,lazovi i hohstapleri.

Krle

pre 10 godina

Vucicu samo da te posetim izbori su prosli mani se kampanje nego radite i resavajte probleme.Kakvi bre izbori ne rasipajte nase pare, i ne ponasajte se kao da je kampanja.

drmr

pre 10 godina

Zašto bi izbori bili tabu tema? Najmanje je to tabu tema za naprednjaki. Koliko ja mogu da procenim, njima jedino i sigurno odgovaraju, mada oni nešto ne žure i nisu za njih po svaku cenu. Poverenje građana još uvek raste ali Vučić bi očigledno da se završe mnogi poslovi bez kojih Srbija ne može napred.
(Miško, 30. septembar 2013 18:00)

Odakle tebi ideja da podrska SNS-u raste?Ja zaista ne mogu da verujem da neko moze da veruje u navodna istrazivanja javnog menjenja.Pa vec 100 puta se pokazalo da ceto grese.
Inace da ne bude zabune,ja ne mislim da podrska DS-u nesto znacajno raste,ali moze li neko da mi objasni na osnovu cega moze da raste populkarnost SNS-u kad nista,ali nista nisu uradili.Ni jedno obecanje nisu ispunili.A standard pada svakodnevno,zaduzenost i nezaposlenost su veci nego ikad.Investicije skor NULA...

Uopste mi nije jasno odakle vam te ideje kako njima rejting raste?Na osnovu cega?

Mada...znajuci kakvo je glasacko telo u Srbiji ni to me ne bi preterano iznenadilo...Kad se setim devedesetih...sto smo vise propadali budale su se vise palile na Slobu...

Marko

pre 10 godina

Za vas jesu tabu i to je ocigledno, puna su vam usta kako ste jaki, proricete volju gradjana, e gospodo iz SNS rezima to je moguce samo na izborima, ja razumem da bi vi vise voleli da Vucic ili mozda ministarka Mihajlovic postavljaju gradonacelnike jer su vidoviti i unapred znaju volju gradjana ali nemoze ipak je to moguce samo na izborima.....

Laki

pre 10 godina

Samo da vas posetim vođenje drzave je vas posao i resavanje nagomilanih problema, ja vidim samo stranacku kampanju rezultati vaseg rada su, svaki dan se teze zivi.

lale

pre 10 godina

Prpa poceo da pada rejzing snsu! Mozete da lazete preko TVa koliko hocete ali realnost je da jedino sto ste uspeli da uradite je 5 milijardi novog duga

JOVANKA

pre 10 godina

Imam 64 godine,dobro pamtim sta su ovi radili ne tako davno, ne mogu da poverujem da su se tako promenili.Oni svi pricaju isto kao Jehovini svedoci. Ja im neverujem nista,jos kad vidim koga su sve postavili na mesta u javnim preduzecima i drugim funkcijama.Biografije su im bas bogate.

Milorad

pre 10 godina

Dolazi jesen. Počeo je jesenji preletni rok pred nadolazeće prolećne lokalne izbore. Bolja vremena valja dočekati u što toplijem i ušuškanijem gnezdu, bezbednom od svih padavina sa visina vlasti. Na sve strane niču lokalne otrovne koalicione pečurke po ugledu na one republičke - reanimirana je davno crknuta Nova Srbija, JULin je krenuo u formiranje svog jata izazvavši prve pokušaje niskih preleta lokalnih crvenih ptica serica po direktorskim foteljama (u nadi da tu ostanu i posle izbora), omladina PUPS i SUBNOR postaje sve brojnija, kadrovi i frustracije nadiru iz lokalnih podruma i okolnih gradova u besomučnoj potrazi za članskim kartama biblioteka u koje još nisu ušli i foteljama u koje nisu odavno (i opet) uvalili masne fundamente sopstvene alavosti.

Jole

pre 10 godina

Necu da izadjem na izbore jer nista se ne menja, a da se nesto promeni treba par godina u kojima ce dolaziti investitori i policija hapsiti tajkune, kriminalce, korumpirane funkcionere.

dare

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se odrze i parlamentarni izbori jer bi se na taj nacin udovoljilo opoziciji. Iskreno se nadam da se opozicije nebi predomislila.

promene,ali,stvarno

pre 10 godina

Izbori,ne bi bilo lose.Ali,prvo bi trebalo promeniti Zakon o Skupstini-sta ce nam 250 poslanika?,sta ce nam toliko ministarstava koja pri tom vuku jos po 100 drugih savetnika,drzavnih sekretara.Ograniciti trajanje mandata,kada poslaniku ili ministru istekne mandat,vraca se odakle je delegiran.Pre nego udju u vlast,proveriti im imovinu,uvesti im krivicnu i materijalnu odgovornost,MORALNU ,ne mozemo,posto ovi ne znaju sta je moral.Zapravo,gradjani su umorni od jednih te istih likova,od dosadnog nerada ,lazi,stalno se vrtimo u krug.E,to bi bile PROMENE,posto su ove obecane "ispunile"svoju misiju.

Balkanoglu

pre 10 godina

Izbori bi bili najbolje rešenje jer bi pokazalo ko ima najveću podršku u narodu. Na prošlogodišnjim izborima 6.maja nije pravi pokazatelj odnosa snaga medju političkim partijama jer se dosta toga promenilo.

medenko

pre 10 godina

Treba spojiti lokalne izbore u Beogradu i parlamentarne i na taj nacin proveriti legitimitet vladajuce garniture kao i videti da li opozicija spravom trazi izbore ili su u zabludi.

Grunf

pre 10 godina

Nisam baš razumeo zašto se izbori nazivaju tabu temom.Oni će doći da li za pola godine ili dve i po nema nikakvog značaja za Srbiju i njene gradjane.Prirodno je da opozicija traži nove izbore mada ne znaju baš ni zašto ih traže.Bilo bi mnogo mudrije da rade na menjanju zakona ili ustava po pitanju izbora i da već jednom oni koji žele da glasaju poimence glasaju kako za poslanika,odbornika,predsednika opštine ili gradonačelnika.Da li neko zna ko je njegov odbornik u optini zadužen za njegovu mesnu zajednicu ako se tako danas zove.Da li taj odbornik nekada organizuje tribinu o problemima mesne zajednice i dan u mesecu ili nedelji kada prima gradjane da iznesu svoje primedbe ili probleme.Uglavnom odbornici optina namerno govorim o opštini nemaju pojma ni koliko ima mesna zajednica u njihovoj opštini ili stanovnika a ne nešto više.Uostalom unazad 23 godine mi iimamo samo situaciju sjaši kurta da uzjaši murta.Puno matematike,svako sa svakim može ako se nadje zajednički interes glavešina političkih partija.Uglavnom izborima samo napunimo kasu političkim partijama našim parama,nihovim članovima koje drže ili na vrat na nos otvaraju firme za štampanje reklamnog materijala a zauzvrat smo svedoci šta smo dobili.Ako bih gledao izbore kao čin u Srbiji bi mogli bez ikakvih problema da se odžavaju jednom u 20 godina.Zašto recimo Srbija ima u Republičkom parlamentu 250 poslanika kada naš parlament "funkcioniše" i sa 50 u proseku po zasedanju.

hometown

pre 10 godina

Ovo je pravi nacin da jedna stranka dodje na vlast - na legitiman i legalan. Time ce gradjani da odluze sta zele. I sto se tice Beograda, i Srbije uopste. Za razliku od prethodnika, SNS ce na takav nacin i doci na vlast u glavnom gradu. Beograd je prezaduzen i vreme je da se svedu racuni.

Strpljenje

pre 10 godina

Ako politicke stranke zuljaju izbori, gradjane mnogo drugih precih stvari zulja. Da pustimo sadasnju vlast koja se pozitivno zalaufava pa da osetimo plodove njihovog truda jer, ruku na srce, za sada je vise nego dobro sve pocelo da se razvija.

GDE - JE -MOJ - MOPED

pre 10 godina

Najtuznije u ovoj celoj nedoumici oko izbora, sto to potenciraju, oni koji su u ovom trenutku nemocni. To mu dodje kao kada bokser lake kategorije izaziva na dvoboj boksera teske kategorije, sa nadaom da ce ga pobediti. tako DS, DSS, LDP znaju unapred da nemaju nikakve sanse neki cak ni cenzus da predju.Izbori na republickom nivou nisu nemoguci i nisu neka tabu tema ukoliko na drugi nacin kroz dnevnopoliticko delovanje ne mogu da se realizuju određeni koncepti. Preporuka opoziciji im je da ne izazivaju SNS, jer u ovom trenutku ima daleko vaznijih pitanja nego izbori. Ali se bojim tarazili ste gledajte, samo ce im tada biti kasno.

Miško

pre 10 godina

Zašto bi izbori bili tabu tema? Najmanje je to tabu tema za naprednjaki. Koliko ja mogu da procenim, njima jedino i sigurno odgovaraju, mada oni nešto ne žure i nisu za njih po svaku cenu. Poverenje građana još uvek raste ali Vučić bi očigledno da se završe mnogi poslovi bez kojih Srbija ne može napred.

gulit

pre 10 godina

Zasto ne svi izbori. Osim zbog troska. ali kada svi vec hoce, onda neka ih i dobiju. Ali mislim da niko nema sanse da na njma predje 10 posto osim SNSa.

Pepeljuga

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

Rex

pre 10 godina

Naravno da nisu tabu,čak su i poželjni da bi SNS mogla da nastavi da radi započeto bez ometanja sa svih strana.To je prilika da ljudi ocene dosadašnji rad vlasti,a SNS-u prilika da se konačno oslobodi balasta u vidu pojedinih koalicionih partnera koji je samo usporavaju i opstruiraju.

marjan

pre 10 godina

Zasto bi izbpori bili tabu. Opozicija insistira na izborima, samo ne znam sta bi time postigli, osim da se dokaze neizbezno, da SNS uziva poverenje naroda! A i nepotrebno je rasipanje novca koga ionako nemamo!

Srbin 100%

pre 10 godina

Smatram da bi upravo naprednjaci po svim relevatnim istrazivanjima bili najveci dobitnici eventualnih vanrednih parlamantarnih izbora

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Ni ne treba da bude tabu tema. Nije u pitanju samo Kosovo ili spoljna politika kako vrh vlasti voli da kaze.Za gradjane je bitno kako oni zive.U Italiji,Grckoj se stalno vrte izbori.Tamo grajani preko noci postave sve na tumb. Tamo se ne glasa vec se bira.Tamo gradjani nisu navijaci neke partije vec biraju one koji ce nesto da urade za njih.U zemljama gde je debljina novcanika po meri coveka nema cestih izbora.takodje je boljeimatii cestoizbore pa makar to kostaloneko slusati vlast kako rade u interesu gradjana a gradjani to ne vide i ne osete.Neka ukinu nepotrebne agencije eto pare

vijadukt

pre 10 godina

Ima mnogo prečih stvari kojima se treba baviti od izbora, situacija u ekonomiji je počela da ide u pravom smeru i to sada ne smemo prekidati.

Nataša

pre 10 godina

Izbori treba da se dese da Vlada ne radi kako treba, stižu investicije i to za poljoprivredu, sto je za svaku pohvalu i mislim da ova Vlada radi kako treba svoj posao.

Lelica L-

pre 10 godina

Koliko shvatam, zadnjih dana svi politicari traze izbore ... zasto da ne, ocistimo politicku scenu od neradnika i nepostenja

Bojan

pre 10 godina

Umorili smo se od priče o izborima. Krajnje je vreme da pustimo vladu da radi i pokaže da li je sposobna da nas izvuče iz ove ekonomske krize. To mora da se uradi sada, uskoro nam možda nikakve mere ekonomske neće pomoći. A kad stanemo na noge, možemo na izbore. Ovakve rasprave svaki čas ne koriste nikome. Izbori su skupi i što je najgore zaustave svaku aktivnost 5-6 meseci.

drug-crveni

pre 10 godina

moj Vučiću: otkako si došao na vlast stalno govoriš o nekim vanrednim izborima. Stalno menjaš priču- te biće izbori- te neće biti izbori... Ako misliš da si tako moćan i popularan kao što kažu ti onda raspiši nove izbore pa onda zaduži Srbiju za još koju stotinu miliona dinara, pa dovedi još jednog i Krstića i Stros-Kana, pa moli svoje prijatelje Arape.da ti daju.kredit, pa povećaj poreze, smanji plate i penzije, otpusti nekoliko desetina radnika...
Kako vas nije više sramota da zadužujete ovaj već zaduženi narod, šta vi mislite.

Милош

pre 10 godina

Али табу тема јесте истрага о крађи на прошлим изборима, џакови гласачких листића, и наравно поштовање Закона и Устава РС.