Aktuelno

Ponedeljak, 30.09.2013.

08:40

Kako pravilno resetovati Android uređaj

Izvor: Izvor: tportal.hr. Autor: M. È./TechHive

Kako pravilno resetovati Android ureðaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Nesica.

pre 8 godina

U komentarima sve neki hakeri koji se takmice ko zna vise,tako da se prosecni korisnik koji samo zeli da mu telefon posle baga radi normalno smori i izgubi volju da cita vase komentare.E da,zaboravio sam da pomenem i ove sto se hvale koji telefon imaju....

Nela K.

pre 9 godina

Moj telefon ima drugaciji problem. Kada sam kliknula 'reboot' odmah se sam ponovno upali, ali stoji na logo natpisu - GSMART (poput samsung, nokia, alcatel...) Sta trebam da uradim? Tako moze da stoji svo vreme dok mu se ne iscrpi baterija? Jendom je tako izdrzao celu noc. Ovo mu se desava po drugi put. Prvi put je isao u servis, a sada me zanima mogu li ga ja nekako popraviti?

lolo

pre 10 godina

@Maks ja vidim da ti nikada u zivotu nisi rootovao telefon, jer da jesi znao bi da se rootovanjem instalira i applikacija koja se brine o tome koje applikacije SMEJU da koriste root funkcije (Superuser, SuperSU), tako da KORISNIK odlucuje kojim aplikacijama daje root privilegije a ne ono rootujes tel pa ti bili koja aplikacija moze vrsljati po sistemu... e neuki ljudi, nemojte dolaziti ovde i praviti paniku sa takvim glupostima

Gos'n

pre 10 godina

Posle dva Android telefona sa dosao do Galaxy Core-a i prezadovoljan sam. Telefon pun aplikacija, radi besprekorno i tacno se vidi razlika u odnosu na Huawei, ZTE, Alcatel... Ja bih ga prodao, a ne znam ni sam zasto, jer radi odlicno. Jedini razlog mi je sto hocu WP8, jer sam skontao da je Ativ S jako jeftin.

Zlatko

pre 10 godina

@Vlada

Ako imas Android nije tesko. U podesavanjima nadji opciju sinhronizacija, odaberi zeljeni Gmail nalog (ako ih npr imas vise) i cekiraj sta zelis da sinhronizujes. I kontakti su na Gmail-u. Ako imas neki drugi OS potrazi na netu i prati korak po korak. Tako sam radio pri prelasku sa Symbian-a na Android. Nije tesko, ali nama koji nismo profi treba malo vise vremena. :)

Maks

pre 10 godina

@ (Iz ugla naprednog korisnika, 30. septembar 2013 16:55)

Biti napredan korisnik bi valjda trebalo da podrazumeva i odgovorno korišćenje, to jest da se vodi računa i o sigurnosnim aspektima... ako je neko zaista napredan korisnik koji ozbiljno shvata svoju sigurnost, on ne bi trebalo da koristi neki sistem sa neograničenim privilegijama... možda nekom običnom korisniku zvuči "cool" da on ima najviše administratorske privilegije, ali nikako nije dobra ideja da se sistem koristi sa tolikim privilegijama jer to znači da će i svaka aplikacija koja se pokrene sa tolikim privilegijama imati neograničene privilegije...

Kada neko "rootuje" ili "jailbreakuje" sistem, to je otprilike kao da u firmi vlasnik kaže obezbeđenju da sve koje on pozove tretiraju isto kao i njega i da im dopuštaju sve što bi i njemu dopustili... što nikako ne bi bila dobra ideja jer ako bi svi radnici bili tretirani kao da su gazda, to bi otprilike značilo da bi mogli da rade nešto i bez odobrenja vlasnika firme, da dovode svoje drugare u firmu, da dele otkaze i slično... Slično je i kada nekoj aplikaciji daš neograničene privilegije na sistemu, pošto ta aplikacija onda ima privilegije i da edituje sistemske fajlove bez odobrenja, da instalira druge aplikacije bez odobrenja... i tako dalje.

Znači, ako koristiš sistem sa "root" privilegijama, nisi samo ti "gazda", nego je i svaka aplikacija sa tim privilegijama isto onoliko "gazda" koliko si i ti. Da li je to sloboda ili anarhija?

Zlatko

pre 10 godina

@Vlada

Ako imas Android telefon to nije nikakav problem. Lepo je covek rekao. Pogledaj u podesavanjima, opcija sinhronizacija. Mozes na Gmail da prebacis imenik, kalendar i jos nesto trece. Potrebno je samo da cekiras opciju koju zelis tj sta zelis da sinhronizujes. I naravno da odaberes zeljeni Gmail nalog ako npr imas dve adrese. A ako imas neki stariji OS potrazi po netu pa korak po korak. Ja sam tako uradio prilikom prelaska sa Symbian-a na Android. Otvorio sam jednu Gmail adresu samo za te stvari. Nisam sinhronizovao imenik sa "glavnom" adresom. Ne znam koliko je to ispravno ali mirniji sam jer su mi kontakti na adresi koju uopste ne koristim.

42

pre 10 godina

Uf ja sam sa WP8 zaboravio na zamrzavanje! Imate bolju opciju za rest na androidu drzite dugme za paljenje i volume+,posle vibracije samo pretisnite istovremeno volume + i -,zajedno i izaberite kakav reset i formatiranje zelite!

lulu

pre 10 godina

Kod mene stvati stoje ovako. zaljubljenik sam u iphone od momenta kad sam kupio prvi. Usput sam kupio i ipad 1. posle nekog vremena sam izgubio Iphone pa sam kupio s4. Sluzbeni tel mi je Iphone 5. zakljucak je sledeci. Ipad 1 mi sad sluzi samo za novine i youtube posto je za ostalo neupotrebljiv. Non stop ispada iz app i ako nije Jb. Apple ocigledno zeli da kupim novi tel. S4 povremeno stucne ali to je android i jasno mi je o cemu se radi. Interesantno da ni Iphone vise ne radi kao sto su nekad Apple uredjaji radili. i on je poceo da se gubi, izbrise podesavanja za gprs i mms, ispada iz app...
sve u svemu, ljudi to je tehnika i ne vidim cemu prepucavanje kad svi znamo da i jedan i drugi operativni sistem stucaju i pucaju kad im dodje vreme za to. Pa ko je o tome razmisljao pre 5 godina dok je koristio win na pc. nego kad zakuca ti lepo reset i idemo dalje.

Miloš

pre 10 godina

Moj predlog vam je da ako ne možete baš top model da kupite, uzmete S3 Mini, ili čak i 4(skup je). Telefon radi kao lud, šije S2. Ima grafičku koja je u "normalnom" S3 i to je zaslužno za "smooth experience". Takođe ima i 1GB ram-a tako da ono. Kad ponestane update-a, root-recovery-rom i to je to, možeš da ga koristiš dok ne crkne. Preporučujem. Da dodam još, bolji je od L7 II, Zte-ova i sličnih sa dual core procesorima i 768MB odnosno 1GB ram-a.

Z

pre 10 godina

imam android 6 meseci i OK radi. Doduse, imam 3, 4 aplikacije, osnovna funkcionalnost. Nemam potrebu za igricama: novine, mail i Facebook. Voleo bih da cujem od nekoga ko je koristio sva tri "tipa" uredjaja sta je najbolje. Jedino takvim ljudima verujem...

Pekshn

pre 10 godina

Problem Androida je opterećenost ram memorije. Korisnici instaliraju 150 programa koji stoje u memoriji i zato im uređaj uspori. Zato pogledam u running aps, vidim da je aktivan program koji sam koristio pre 6 sati, ok, ide u greenify. Nakon što sam takve programe stavio u hibernaciju, moj telefon sa dual core procesorom i 512 mb ram-a radi kao podmazan. A noviji i bolji telefoni rade odlicno bez toga. Nikad nije zakucao, nikad ga nisam restartovao. A koristim ga maksimalno (sećam se kada se komp pokvario pa sam ispite prijavio telefonom i pravio poluprovidne png ikonice za za neke programe na njemu). Ok, druga dva sistema su bolja jer zašto bi korisnik morao da se bakće sa tim (root, greenify) ali dok iPhone ne stigne legalno i wp8 ne sazre još malo...Robotić.

zoran1965

pre 10 godina

vrlo lako:
ako je stariji od dve godine, ili ga poklonite(posto samo budala moze da ga kupi), ili ga bacite.
da ne bude zabune, vlasnik sam galaxy Tab-a i vec mi ide na nerve. od para zavisi sta cu da kupim sledece, ali android...

vlada

pre 10 godina

@matke,da li znas,kako da kontakte,koji su mi sacuvani u telefonu,prebacim na gmail.Vec par dana se mucim,i nikako mi ne uspeva...Hvala

it is I

pre 10 godina

ja imam lg l9 (android 4.1), za 10 meseci koriscenja se nije ni jednom "zamrzao". fascinantno,pogotovo jer mu cena nije veca od 300 evra,tj. ne spada u neke full telefone.

Iz ugla naprednog korisnika

pre 10 godina

Zamislite da postoji auto koji je moguce voziti samo na nacin tacno odredjenim od strane proizvodjaca. Sa njim ne bi bilo moguce ubrzavati i menjati brzine onda kada covek hoce nego samo kada je to proizvodjac tacno predvideo. Cak i da je motor loseg kvaliteta svaki takav auto bi vrlo bio stabilan. E upravo je to razlog u "stabilnosti" iOS-a. Sa Androidom sa druge strane covek ima potpunu slobodu, a sa tim sasvim logicno dolaze i problemi kod neupucenih. To medjutim ne znaci da je Android moze biti jednako stabilan ako se koristi na pravi nacin.
iPhone je sigurno pogodan za laike, dok ga se vecina naprednih korisnika jednostavno grozi. IOS je poptuno zatvoren, nefleksibilan sistem, bez mogucnosti prilagodjavanja. Na svakom koraku samo barikade. Teoretski je moguce nesto uraditi u tom pogledu, ali to je pravo mucenje u poredjenju sa Androidom.

appledroid

pre 10 godina

@Efendija - Da moja zena procita tvoje komentare siguran sam da bi te gadjala svojim iPhone 4s uz par socnih psovki, toliko joj dobro i pouzdano radi to "cudo" (uradjen update na 7.0.2, a isto je bilo i na 6.1.3).

Kobajashi

pre 10 godina

Za telefon ne bih dao više od 100€ tako da je za mene izbor prilično jednostavan. Moj Sony Tipo radi savršeno od aprila kada sam ga kupio, lap top više ne uključujem a baterija drži dovoljno dobro. Svaka čast svim ljudima koji izdvajaju povelike sume novca za telefone ali sam mišljenja da ogromna većina to radi ne zbog realne potrebe nego zbog pokazivanja, šminke i drugih sl.stvari. Demantujte me ako grešim. Pozz

androidcanin

pre 10 godina

Svidja mi se sto ste rekli da " Koliko god neki uređaj bio vrhunski napravljen, činjenica je da ga je ipak napravio čovek i da se greške događaju." :D

andra

pre 10 godina

Skoro godinu dana imam jedan, malo iznad prosecni ali ne bas ni iz premium serije, android telefon ranga oko 250 evrica i mogu reci da sa JellyBean ni jednom nije niti stucnuo niti zakucao i radi brzo kao zmaj, sve klizi i multitasking radi perfektno i brzo tako da su te price da android zakucava potpuno neosnovane.

djordjevic

pre 10 godina

a? cetiri godine na androidu i nijedan factory reset. o cemu se ovde prica? a koristio sam i samsung i htc i google nexus...doduse, stvarno ne skidam aplikacije dok ne procitam lepo reviews, ali to je valjda normalno.

Alien

pre 10 godina

Imam S4, pre toga S3 i S2. Nisam imao potrebe nikad da ih restartujem. Ne guram po 100 aplikacija nepotrebnih, mozda i zbog toga. Ili neki nemaju original telefone, nije mi jasno uopste.

s

pre 10 godina

kao android korisnik susrecem se svakodnevno sa bagovanjem ali mislim da je to zato sto imam 2.2 verziju.iako mnogo nervira nikad mi nije palo napamet da predjem na ios jer je stvarno siromasan u odnosu na android.noviji telefoni i novije verzije androida su mnogo stabilnije tako da se to bagovanje retko desava

joe

pre 10 godina

Ne možete generalizirati stvari, ja imam tablet sa jb4.3 i telefon sa jb 4.1.2 , a pre toga telefon sa ics-om i nikada nisam imao te probleme. Morate napraviti podelu na hi end telefone sa novim android OS.om i "digitrone" koji koriste 2.1. Ako vam na kraju svega ne odgovara android OS, možete uveo instalirati miui ROM ( to je onaj OS koga je apple iskopirao). Pa ko voli nek izvoli....

Alien

pre 10 godina

Imam S4, pre toga S3 i S2. Nisam imao potrebe nikad da ih restartujem. Ne guram po 100 aplikacija nepotrebnih, mozda i zbog toga. Ili neki nemaju original telefone, nije mi jasno uopste.

za rutere

pre 10 godina

Root Android-a je u prevodu isto sto i rad na PC-u sa korisnickim nalogom maksimalnih prava pristupa, tj. Administratorskim nalogom, a to sa sobom nosi ogromne sigurnosne i druge probleme. Cisto informativno o cemu se tu radi, jer izgleda da je "rutovati" telefon nesto cool, a vecina nema pojma sta se tu zapravo dobija. I ne, root nece resiti sve probleme koje imate sa telefonom.

stexsa

pre 10 godina

I mene je Galaxy 1 mucio,bagovao i restartovao se. Singlecore i 512mb su malo za android. Otkad posedujem S4 zaboravih sta znaci restart i usporavanje.

Rango

pre 10 godina

Rješenje je ili reset ili kupovina nexus 4, ili bilo kojeg telefona koji fora na čistoj stock verziji androida 4.3. jelly bean 4.3 je ogroman napredak kada je slobodna memorija u pitanju, i samim tim skoro je nemoguće zaštekati bilo koji uređaj sa čistim 4.3. Ja sam na mom i nexusu moje djevojke primjetio ogromno poboljšanje i mogu slobodno reći da je 4.3 update najvažniji android update do sada...

stecky

pre 10 godina

Rootovan uredjaj je osnovna stvar koju morate uraditi, ako zelite da postanete pravi vlasnik svog uredjaja, a onda i minorni problemi kao ovaj postanu proslost.

Nikola

pre 10 godina

Za (vlaxx, 30. septembar 2013 10:26) - Nije tacno,odnosno jeste! Nije kada se ovo uradi dok je uredjaj upaljen. Tako je kod mene na Xperia T(power dugme+volume up(par sekundi)=restart). U CWM se ulazi "power+volume down".

Zbunjeni

pre 10 godina

Kad se nisam šlogir'o kad pročitah ovo, pa šta sad da kupim telefon na iOs ili na Android, mislim, koji je bolji, molim za savet i hvala unapred!

Matke

pre 10 godina

Nisam posedovao ni jedan Apple uredjaj, ali da im je iOS stabilan ko stena to svi znaju samo mozda nisu dovoljno realni da to i kazu.
E sad, sto se androida tice, imam Google Nexus 4 kupljen u SAD direktno na Google playu od 1. maja i za ovih 5 meseci koriscenja nijednom nije ni zaseckao a kamoli zablokirao. Tako da ako hocete da poredite ta dva OSa uzmite oba stock softvera da vidite kako rade, a ne Tochwizz-e i Sense-e i ostale, za mene, gluposti.
Uredjaji koji imaju ugradjenu bareriju se u slucajevima kad zabodu gase dugim drzanjem power dugmeta i tada telefon odsece napajanje.

I za kraj najjaci su mi ovi likovi koji kukaju za kontakte u telefonu koji i dalje zive u eri Nokia telefona od pre 10 godina pa savetuju prebacivanje na SIM karticu?! Ljudi koristite Android telefon koji vam je uglavnom sinhronizovan sa gmailom, pa pobogu onda namestite da vam i imenik bude sinhronizovan sa istim! Ukoliko uradite factory reset imenik je opet na telefonu za 30 sekundi...

heavy

pre 10 godina

Naravno da je IOS stabilniji od androida,uvek je i MAC OS bio bolji i od Microsoft-win.Mora da radi savrseno zato sto je namenjen polupismenom svetu koji ga koristi,ljudima koji ne znaju sta je OS ali su glavni kada izvade Iphone u kaficu.I da,cujem da vam je tel postao vodootporan posle zadnjeg apdejta :-)

Realan tip

pre 10 godina

Lako je napraviti softver za jedan jedini hardver i njega doterati do maksimuma, budi majistor pa napravi softver koji ce da radi dobro na 100 razlicitih hardvera, to je poenta.

codemaker

pre 10 godina

@efendija
a ti telefonom obavljas izuzetno ozbiljne stvari?
programiras i razbijas se od ozbiljnog oosla pomocu smartphone...
smanjite dozivljas applasi.
ja imam samsung tablet 10 i lg smartphone i nikada nisam morao da resetujem uredjaj, tablet vise od dve godine nije ugasen, telefon takodje ne gasim.
nije android uopste los, mnogo galamite u korist apple, valjda besni zbog velike cene koju ste platili, morate se istresti, razumem vas.
Q

Nebojša

pre 10 godina

Ja za ovim nemam potrebe o ovi što im se svakodnevno restartuje telefon su verovatno sami krivi za to jer instaliraju sve i svašta ko zna odakle ja sam do sada imao dva android telefona i poneke aplikacije posle abdejta budu nestabilne to malo iritira a što se restarta tiče telefon se restartovao jednom sam a za godinu dana koliko ga imam restartovao sam ga par puta kada nešto nije radilo kako treba ali to je retko a što se tiče ovih apple-ovaca i ovih na wp-u nijedna androidova mana nije tako velika da bi me naterala da predjem u ios ili wp zatvor.

Lana

pre 10 godina

Ja koristim SII već godinu i po dana, ne sećam se da sam ga ijednom resetovala. Jedino sam skoro imala problema sa Operom, posle ažuriranja je često bagovala, blokirala, sama se isklučivala, dok je pre toga OK radila. Prvo sam im u onom error reportu poslala besnu i oštru primedbu, a kako nikakav fidbek nisam dobila, Operu sam deinstalirala i sad koristim onaj sistemski browser dok ne nađem nešto bolje, i to mi je jedini problem koji sam sa telefonom imala.

Perica

pre 10 godina

Imao sam pre Galaxy S2, cupanje baterije je bilo svakodnevnica. Sad imam iPhone 5, stvarno ne mogu da verujem koliko stabilno radi, restartovao sam ga samo kad sam upgradovao na IOS7.

Digitalni miš

pre 10 godina

Koristim Android godinama i nijednom, ponavljam NIJEDNOM, mi se nije desilo da moram da ga resetujem ili vadim bateriju. Doduše, ne igram igrice na njemu niti imam tri miliona instaliranih aplikacija već samo tridesetak koje mi zaista trebaju i koje stalno koristim.

Efendija

pre 10 godina

Na dnevnim redu Androida je RESTARTOVANJE I KOCENJE. To je ono sto kod Apple i iOS NE POSTOJI! IOS je previse savrsen sistem. Android je spor, vise za decu i za one kojima jedini cilj igrice. A takvih ima mnogo, nazalost

godzilla

pre 10 godina

@Vanja Izvini, ali ja sam imao iPhone 5 i resetovao sam ga nekoliko puta za tri meseca korišćenja. Dok sam pre toga koristio Samsung GS2 bez jednog reseta. Tako da je sve to relativno i zavisi kako ti se potrefi. Jedino nisam koristio WP, pa ne mogu da sudim o njemu.

Šumenko

pre 10 godina

O čemu vi pričate? Imam Alcatel Idol ot 6030X (200 evra) više od šest meseci i do sad nije ni jednom ni štucnuo a kamoli da se usporio ili počeo da koči i da se zamrzava..telefon radi kao prvog dana, dakle- bez greške

Mr. No

pre 10 godina

Šta mislite, šta je jednostavnije:

1. Napraviti OS za JEDAN uredjaj, koji uzgred pravi kompanija koja pravi i OS.

2. Napraviti OS za HILJADE različitih uređaja koje prave stotine različitih kompanija...

Ljudi budite realni, svaka od opcija ima svoje prednosti i mane,na vama je samo da ih prihvatite kada odabirate uređaj...

android

pre 10 godina

svima ko ima android vremenom na 3meseca ili vise telefon pocne znatno sporije da radi...fabricki reset je zakon za to...pre toga kopirajte sve sta imate na pc(slike.muzika.itd) posle proverite kontakte dali su svi kopirani na sim kartici jer ako su na tel onda ce na oni biti svi izbrisani...onda izvadite sim karticu takodje mozete i memorijsku da izvadite ako je imate tako ce vasi podaci biti sacuvani..odradite reset posle vratite sve na svoje mesto...i telefon radi kao 1vi dan..znam jedan drug ima s2 nije ga resetovao 2 god poceo je da mu odkazuje procesor nije mogao bas nista da uradi ni sms da odkuca telefon mu se je stalno gasio odkad sam mu uradio reset tel radi super..tako da radite reset kad god imate vremena i necete imati problem :)

PPeca@SER

pre 10 godina

Na dnevnim redu Androida je RESTARTOVANJE I KOCENJE. To je ono sto kod Apple i iOS NE POSTOJI! IOS je previse savrsen sistem. Android je spor, vise za decu i za one kojima jedini cilj igrice. A takvih ima mnogo, nazalost
(Efendija, 30. septembar 2013 11:21)

Efendija, a zasto lazes?!? Dobro, mozda iPhone za ono sto moze ne mora bas cesto da se restartuje... ali mora. I tu je tacka.
Evo ja da ti kazem da ja sam mojim Androidima (mnozina... vise proizvodjaca... HTC, Samsung, Asus, Alcatel...) radim i posao i restartujem kad god hocu, kad god mi se cini da koci, sta je tu problem? Pa cak i zagledanje "smart" TV-a... Sacekas dva minuta i opet je sve tu... A plus mogu da instaliram razne operativne sisteme, da vidim koji mi se najvise svidja... da bude - moj izbor.
Mozes li ti to? Ne mozes? E to je tuga.

Mare

pre 10 godina

Bavim se prodajom mobilnih telefona. Koliko puta mi se desilo da kupac dodje da reklamira telefon jer "znate sinoć mi se desilo da mi je telefon zablokirao ... ". Džaba ja njemu objašnjavam da se to dešava kod Android modela, da te aplikacije i igrice prave i srednjoškolci, čak i osnovci, da se ne može u jeftiniji android sa 512 mb Ram-a instalirati 150 aplikacija itd., ali sve je to uzalud. Oni su "stručnjaci" i znaju da je "problem u telefonu."

EU Citizen

pre 10 godina

A možete i da odvojite pare i da kupite neki pošten Android, kao, recimo, bilo šta iz Samsungove Note serije, kojoj se u mom slučaju, šta god da sam radio (zbog specijalnog hardvera, posebno stilusa, a prilično mi se i sviđa, koristim izvorni TouchWhiz, rutovan i očišćen od svog Samsungovog i Guglovog bloawarea, i imam instalirano u proseku stotinak aplikacija), apsolutno nikada nije desilo ni da "laguje" i "secka" , a kamoli da se zamrzne, pa će vam ove informacije biti suvišne :)))

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za (Sent from iPhone 5S 64Gb, 30. septembar 2013 08:59)

Znači, možete da programirate u Objective-C?
To je onda zaista ozbiljan smartfon!

Che

pre 10 godina

Zadnja vest - Apple je sada na prvom mestu; smenio sa trona cuvenu Coca Colu. Na drugom mestu Google. Sada se vidu ko je car! Samsung, nekoliko lestvica ispid najboljeg Apple.

vilenjak

pre 10 godina

da bi mi samsung galaxy ace plus pravilno funkcionisao, moram da ga reboot-ujem maltene svaki dan, i uvek zamrzne kad treba hitno da telefoniram. daću šansu lumii i wp8.

vlaxx

pre 10 godina

Potrebno je istovremeno pritisnuti dugme za uključivanje/isključivanje i dugme za jačinu i držati ga desetak sekundi.
...Tako se ulazi u "CLOCKWORKMOD RECOVERY" a to nije standardi reset.To mogu raditi samo iskusni korisnici inače ode mast u propast!

DaLanik

pre 10 godina

U principu kada se radi fabricki reset na Androidu, ako je telefon pravilno postavljen i ako koristite legalne aplikacije, sve ce se samo automatski obnoviti. Po resetu je dovoljno zadati dzimejl adresu i sistem ce sam skinuti i ponovo instalirati sve aplikacije, obnoviti sve kontakte i wifi mreze sa lozinkama. Ono sto se nece obnoviti je lista poziva, SMS poruke i podesavanja aplikacija koje ne snimaju podesavanja na SD kartu. AKo imate rutovan telefon, preporucujem aplikaciju Titanium Bekap koja moze da obnovi sve programe i njihove podatke. U principu je najbolje pustiti Android da sam obnovi sve sto moze a onda pustiti Titanium iz koga se mogu obnoviti SMS poruke, lista poziva i podaci aplikacija koje se nisu sami obnovili sa SD karte.

Dragoja

pre 10 godina

Moj zamrzne svako par dana po malo, ali radije ga samo ugasim i upalim nego da ga vraćam na fabrička! Ko bi se borio sa kontaktima i aplikacijama ponovo!

Psn

pre 10 godina

Dobar tekst. Plus, fon resetujem i pre pojave problema - na 3-6 meseci (više prema 3) i tako onda radi odlično. I naravno - reset posle updates.. da nov OS bude "svoj na svome" (i tako radi kako je i zamišljeno - bez grešaka).

Dejan

pre 10 godina

Ja bi pre svega preporucio da izbrisete nekoliko poslednjih aplikacija koje ste instalirali pa isprobate telefon neko vreme jer factory reset napravi mnogo posla da posle sve vratite na svoje mesto (bar meni), sve widget-e na svoje mesto,svi folderi opet da se pune,sva podesavanja....

tipo

pre 10 godina

" Koliko god neki uređaj bio vrhunski napravljen, činjenica je da ga je ipak napravio čovek i da se greške događaju." e ovo ste lepo rekli:D

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L. 920

pre 10 godina

E dragi moji, od kada sam na wp ne znam šta znači reset. A davim ovu moju lumiu ko zmija žabu. I predhonu 800. Dušu im vadim a one sve bolje i bolje rade.

Sent from iPhone 5S 64Gb

pre 10 godina

Tako sto odrastete i pocnete da koristite ozbiljnije uredjaje.
Andriod je childish big time uzivajte u miltimediji i vremnskoj prognozi dok ste mladi. Ukoliko budete imali potrebe za necim ozbiljnim precicete na iOS ili mozda Windows ukoliko ubuntu ne predstavi nesto novo.

Mare

pre 10 godina

Bavim se prodajom mobilnih telefona. Koliko puta mi se desilo da kupac dodje da reklamira telefon jer "znate sinoć mi se desilo da mi je telefon zablokirao ... ". Džaba ja njemu objašnjavam da se to dešava kod Android modela, da te aplikacije i igrice prave i srednjoškolci, čak i osnovci, da se ne može u jeftiniji android sa 512 mb Ram-a instalirati 150 aplikacija itd., ali sve je to uzalud. Oni su "stručnjaci" i znaju da je "problem u telefonu."

tipo

pre 10 godina

" Koliko god neki uređaj bio vrhunski napravljen, činjenica je da ga je ipak napravio čovek i da se greške događaju." e ovo ste lepo rekli:D

godzilla

pre 10 godina

@Vanja Izvini, ali ja sam imao iPhone 5 i resetovao sam ga nekoliko puta za tri meseca korišćenja. Dok sam pre toga koristio Samsung GS2 bez jednog reseta. Tako da je sve to relativno i zavisi kako ti se potrefi. Jedino nisam koristio WP, pa ne mogu da sudim o njemu.

Matke

pre 10 godina

Nisam posedovao ni jedan Apple uredjaj, ali da im je iOS stabilan ko stena to svi znaju samo mozda nisu dovoljno realni da to i kazu.
E sad, sto se androida tice, imam Google Nexus 4 kupljen u SAD direktno na Google playu od 1. maja i za ovih 5 meseci koriscenja nijednom nije ni zaseckao a kamoli zablokirao. Tako da ako hocete da poredite ta dva OSa uzmite oba stock softvera da vidite kako rade, a ne Tochwizz-e i Sense-e i ostale, za mene, gluposti.
Uredjaji koji imaju ugradjenu bareriju se u slucajevima kad zabodu gase dugim drzanjem power dugmeta i tada telefon odsece napajanje.

I za kraj najjaci su mi ovi likovi koji kukaju za kontakte u telefonu koji i dalje zive u eri Nokia telefona od pre 10 godina pa savetuju prebacivanje na SIM karticu?! Ljudi koristite Android telefon koji vam je uglavnom sinhronizovan sa gmailom, pa pobogu onda namestite da vam i imenik bude sinhronizovan sa istim! Ukoliko uradite factory reset imenik je opet na telefonu za 30 sekundi...

Dejan

pre 10 godina

Ja bi pre svega preporucio da izbrisete nekoliko poslednjih aplikacija koje ste instalirali pa isprobate telefon neko vreme jer factory reset napravi mnogo posla da posle sve vratite na svoje mesto (bar meni), sve widget-e na svoje mesto,svi folderi opet da se pune,sva podesavanja....

EU Citizen

pre 10 godina

A možete i da odvojite pare i da kupite neki pošten Android, kao, recimo, bilo šta iz Samsungove Note serije, kojoj se u mom slučaju, šta god da sam radio (zbog specijalnog hardvera, posebno stilusa, a prilično mi se i sviđa, koristim izvorni TouchWhiz, rutovan i očišćen od svog Samsungovog i Guglovog bloawarea, i imam instalirano u proseku stotinak aplikacija), apsolutno nikada nije desilo ni da "laguje" i "secka" , a kamoli da se zamrzne, pa će vam ove informacije biti suvišne :)))

codemaker

pre 10 godina

@efendija
a ti telefonom obavljas izuzetno ozbiljne stvari?
programiras i razbijas se od ozbiljnog oosla pomocu smartphone...
smanjite dozivljas applasi.
ja imam samsung tablet 10 i lg smartphone i nikada nisam morao da resetujem uredjaj, tablet vise od dve godine nije ugasen, telefon takodje ne gasim.
nije android uopste los, mnogo galamite u korist apple, valjda besni zbog velike cene koju ste platili, morate se istresti, razumem vas.
Q

heavy

pre 10 godina

Naravno da je IOS stabilniji od androida,uvek je i MAC OS bio bolji i od Microsoft-win.Mora da radi savrseno zato sto je namenjen polupismenom svetu koji ga koristi,ljudima koji ne znaju sta je OS ali su glavni kada izvade Iphone u kaficu.I da,cujem da vam je tel postao vodootporan posle zadnjeg apdejta :-)

Mr. No

pre 10 godina

Šta mislite, šta je jednostavnije:

1. Napraviti OS za JEDAN uredjaj, koji uzgred pravi kompanija koja pravi i OS.

2. Napraviti OS za HILJADE različitih uređaja koje prave stotine različitih kompanija...

Ljudi budite realni, svaka od opcija ima svoje prednosti i mane,na vama je samo da ih prihvatite kada odabirate uređaj...

Realan tip

pre 10 godina

Lako je napraviti softver za jedan jedini hardver i njega doterati do maksimuma, budi majistor pa napravi softver koji ce da radi dobro na 100 razlicitih hardvera, to je poenta.

DaLanik

pre 10 godina

U principu kada se radi fabricki reset na Androidu, ako je telefon pravilno postavljen i ako koristite legalne aplikacije, sve ce se samo automatski obnoviti. Po resetu je dovoljno zadati dzimejl adresu i sistem ce sam skinuti i ponovo instalirati sve aplikacije, obnoviti sve kontakte i wifi mreze sa lozinkama. Ono sto se nece obnoviti je lista poziva, SMS poruke i podesavanja aplikacija koje ne snimaju podesavanja na SD kartu. AKo imate rutovan telefon, preporucujem aplikaciju Titanium Bekap koja moze da obnovi sve programe i njihove podatke. U principu je najbolje pustiti Android da sam obnovi sve sto moze a onda pustiti Titanium iz koga se mogu obnoviti SMS poruke, lista poziva i podaci aplikacija koje se nisu sami obnovili sa SD karte.

stecky

pre 10 godina

Rootovan uredjaj je osnovna stvar koju morate uraditi, ako zelite da postanete pravi vlasnik svog uredjaja, a onda i minorni problemi kao ovaj postanu proslost.

vlaxx

pre 10 godina

Potrebno je istovremeno pritisnuti dugme za uključivanje/isključivanje i dugme za jačinu i držati ga desetak sekundi.
...Tako se ulazi u "CLOCKWORKMOD RECOVERY" a to nije standardi reset.To mogu raditi samo iskusni korisnici inače ode mast u propast!

PPeca@SER

pre 10 godina

Na dnevnim redu Androida je RESTARTOVANJE I KOCENJE. To je ono sto kod Apple i iOS NE POSTOJI! IOS je previse savrsen sistem. Android je spor, vise za decu i za one kojima jedini cilj igrice. A takvih ima mnogo, nazalost
(Efendija, 30. septembar 2013 11:21)

Efendija, a zasto lazes?!? Dobro, mozda iPhone za ono sto moze ne mora bas cesto da se restartuje... ali mora. I tu je tacka.
Evo ja da ti kazem da ja sam mojim Androidima (mnozina... vise proizvodjaca... HTC, Samsung, Asus, Alcatel...) radim i posao i restartujem kad god hocu, kad god mi se cini da koci, sta je tu problem? Pa cak i zagledanje "smart" TV-a... Sacekas dva minuta i opet je sve tu... A plus mogu da instaliram razne operativne sisteme, da vidim koji mi se najvise svidja... da bude - moj izbor.
Mozes li ti to? Ne mozes? E to je tuga.

Digitalni miš

pre 10 godina

Koristim Android godinama i nijednom, ponavljam NIJEDNOM, mi se nije desilo da moram da ga resetujem ili vadim bateriju. Doduše, ne igram igrice na njemu niti imam tri miliona instaliranih aplikacija već samo tridesetak koje mi zaista trebaju i koje stalno koristim.

Sent from iPhone 5S 64Gb

pre 10 godina

Tako sto odrastete i pocnete da koristite ozbiljnije uredjaje.
Andriod je childish big time uzivajte u miltimediji i vremnskoj prognozi dok ste mladi. Ukoliko budete imali potrebe za necim ozbiljnim precicete na iOS ili mozda Windows ukoliko ubuntu ne predstavi nesto novo.

Iz ugla naprednog korisnika

pre 10 godina

Zamislite da postoji auto koji je moguce voziti samo na nacin tacno odredjenim od strane proizvodjaca. Sa njim ne bi bilo moguce ubrzavati i menjati brzine onda kada covek hoce nego samo kada je to proizvodjac tacno predvideo. Cak i da je motor loseg kvaliteta svaki takav auto bi vrlo bio stabilan. E upravo je to razlog u "stabilnosti" iOS-a. Sa Androidom sa druge strane covek ima potpunu slobodu, a sa tim sasvim logicno dolaze i problemi kod neupucenih. To medjutim ne znaci da je Android moze biti jednako stabilan ako se koristi na pravi nacin.
iPhone je sigurno pogodan za laike, dok ga se vecina naprednih korisnika jednostavno grozi. IOS je poptuno zatvoren, nefleksibilan sistem, bez mogucnosti prilagodjavanja. Na svakom koraku samo barikade. Teoretski je moguce nesto uraditi u tom pogledu, ali to je pravo mucenje u poredjenju sa Androidom.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L. 920

pre 10 godina

E dragi moji, od kada sam na wp ne znam šta znači reset. A davim ovu moju lumiu ko zmija žabu. I predhonu 800. Dušu im vadim a one sve bolje i bolje rade.

Efendija

pre 10 godina

Na dnevnim redu Androida je RESTARTOVANJE I KOCENJE. To je ono sto kod Apple i iOS NE POSTOJI! IOS je previse savrsen sistem. Android je spor, vise za decu i za one kojima jedini cilj igrice. A takvih ima mnogo, nazalost

Šumenko

pre 10 godina

O čemu vi pričate? Imam Alcatel Idol ot 6030X (200 evra) više od šest meseci i do sad nije ni jednom ni štucnuo a kamoli da se usporio ili počeo da koči i da se zamrzava..telefon radi kao prvog dana, dakle- bez greške

Rango

pre 10 godina

Rješenje je ili reset ili kupovina nexus 4, ili bilo kojeg telefona koji fora na čistoj stock verziji androida 4.3. jelly bean 4.3 je ogroman napredak kada je slobodna memorija u pitanju, i samim tim skoro je nemoguće zaštekati bilo koji uređaj sa čistim 4.3. Ja sam na mom i nexusu moje djevojke primjetio ogromno poboljšanje i mogu slobodno reći da je 4.3 update najvažniji android update do sada...

Kobajashi

pre 10 godina

Za telefon ne bih dao više od 100€ tako da je za mene izbor prilično jednostavan. Moj Sony Tipo radi savršeno od aprila kada sam ga kupio, lap top više ne uključujem a baterija drži dovoljno dobro. Svaka čast svim ljudima koji izdvajaju povelike sume novca za telefone ali sam mišljenja da ogromna većina to radi ne zbog realne potrebe nego zbog pokazivanja, šminke i drugih sl.stvari. Demantujte me ako grešim. Pozz

stexsa

pre 10 godina

I mene je Galaxy 1 mucio,bagovao i restartovao se. Singlecore i 512mb su malo za android. Otkad posedujem S4 zaboravih sta znaci restart i usporavanje.

Pekshn

pre 10 godina

Problem Androida je opterećenost ram memorije. Korisnici instaliraju 150 programa koji stoje u memoriji i zato im uređaj uspori. Zato pogledam u running aps, vidim da je aktivan program koji sam koristio pre 6 sati, ok, ide u greenify. Nakon što sam takve programe stavio u hibernaciju, moj telefon sa dual core procesorom i 512 mb ram-a radi kao podmazan. A noviji i bolji telefoni rade odlicno bez toga. Nikad nije zakucao, nikad ga nisam restartovao. A koristim ga maksimalno (sećam se kada se komp pokvario pa sam ispite prijavio telefonom i pravio poluprovidne png ikonice za za neke programe na njemu). Ok, druga dva sistema su bolja jer zašto bi korisnik morao da se bakće sa tim (root, greenify) ali dok iPhone ne stigne legalno i wp8 ne sazre još malo...Robotić.

vilenjak

pre 10 godina

da bi mi samsung galaxy ace plus pravilno funkcionisao, moram da ga reboot-ujem maltene svaki dan, i uvek zamrzne kad treba hitno da telefoniram. daću šansu lumii i wp8.

Nebojša

pre 10 godina

Ja za ovim nemam potrebe o ovi što im se svakodnevno restartuje telefon su verovatno sami krivi za to jer instaliraju sve i svašta ko zna odakle ja sam do sada imao dva android telefona i poneke aplikacije posle abdejta budu nestabilne to malo iritira a što se restarta tiče telefon se restartovao jednom sam a za godinu dana koliko ga imam restartovao sam ga par puta kada nešto nije radilo kako treba ali to je retko a što se tiče ovih apple-ovaca i ovih na wp-u nijedna androidova mana nije tako velika da bi me naterala da predjem u ios ili wp zatvor.

za rutere

pre 10 godina

Root Android-a je u prevodu isto sto i rad na PC-u sa korisnickim nalogom maksimalnih prava pristupa, tj. Administratorskim nalogom, a to sa sobom nosi ogromne sigurnosne i druge probleme. Cisto informativno o cemu se tu radi, jer izgleda da je "rutovati" telefon nesto cool, a vecina nema pojma sta se tu zapravo dobija. I ne, root nece resiti sve probleme koje imate sa telefonom.

appledroid

pre 10 godina

@Efendija - Da moja zena procita tvoje komentare siguran sam da bi te gadjala svojim iPhone 4s uz par socnih psovki, toliko joj dobro i pouzdano radi to "cudo" (uradjen update na 7.0.2, a isto je bilo i na 6.1.3).

Lana

pre 10 godina

Ja koristim SII već godinu i po dana, ne sećam se da sam ga ijednom resetovala. Jedino sam skoro imala problema sa Operom, posle ažuriranja je često bagovala, blokirala, sama se isklučivala, dok je pre toga OK radila. Prvo sam im u onom error reportu poslala besnu i oštru primedbu, a kako nikakav fidbek nisam dobila, Operu sam deinstalirala i sad koristim onaj sistemski browser dok ne nađem nešto bolje, i to mi je jedini problem koji sam sa telefonom imala.

djordjevic

pre 10 godina

a? cetiri godine na androidu i nijedan factory reset. o cemu se ovde prica? a koristio sam i samsung i htc i google nexus...doduse, stvarno ne skidam aplikacije dok ne procitam lepo reviews, ali to je valjda normalno.

android

pre 10 godina

svima ko ima android vremenom na 3meseca ili vise telefon pocne znatno sporije da radi...fabricki reset je zakon za to...pre toga kopirajte sve sta imate na pc(slike.muzika.itd) posle proverite kontakte dali su svi kopirani na sim kartici jer ako su na tel onda ce na oni biti svi izbrisani...onda izvadite sim karticu takodje mozete i memorijsku da izvadite ako je imate tako ce vasi podaci biti sacuvani..odradite reset posle vratite sve na svoje mesto...i telefon radi kao 1vi dan..znam jedan drug ima s2 nije ga resetovao 2 god poceo je da mu odkazuje procesor nije mogao bas nista da uradi ni sms da odkuca telefon mu se je stalno gasio odkad sam mu uradio reset tel radi super..tako da radite reset kad god imate vremena i necete imati problem :)

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za (Sent from iPhone 5S 64Gb, 30. septembar 2013 08:59)

Znači, možete da programirate u Objective-C?
To je onda zaista ozbiljan smartfon!

andra

pre 10 godina

Skoro godinu dana imam jedan, malo iznad prosecni ali ne bas ni iz premium serije, android telefon ranga oko 250 evrica i mogu reci da sa JellyBean ni jednom nije niti stucnuo niti zakucao i radi brzo kao zmaj, sve klizi i multitasking radi perfektno i brzo tako da su te price da android zakucava potpuno neosnovane.

androidcanin

pre 10 godina

Svidja mi se sto ste rekli da " Koliko god neki uređaj bio vrhunski napravljen, činjenica je da ga je ipak napravio čovek i da se greške događaju." :D

lulu

pre 10 godina

Kod mene stvati stoje ovako. zaljubljenik sam u iphone od momenta kad sam kupio prvi. Usput sam kupio i ipad 1. posle nekog vremena sam izgubio Iphone pa sam kupio s4. Sluzbeni tel mi je Iphone 5. zakljucak je sledeci. Ipad 1 mi sad sluzi samo za novine i youtube posto je za ostalo neupotrebljiv. Non stop ispada iz app i ako nije Jb. Apple ocigledno zeli da kupim novi tel. S4 povremeno stucne ali to je android i jasno mi je o cemu se radi. Interesantno da ni Iphone vise ne radi kao sto su nekad Apple uredjaji radili. i on je poceo da se gubi, izbrise podesavanja za gprs i mms, ispada iz app...
sve u svemu, ljudi to je tehnika i ne vidim cemu prepucavanje kad svi znamo da i jedan i drugi operativni sistem stucaju i pucaju kad im dodje vreme za to. Pa ko je o tome razmisljao pre 5 godina dok je koristio win na pc. nego kad zakuca ti lepo reset i idemo dalje.

Che

pre 10 godina

Zadnja vest - Apple je sada na prvom mestu; smenio sa trona cuvenu Coca Colu. Na drugom mestu Google. Sada se vidu ko je car! Samsung, nekoliko lestvica ispid najboljeg Apple.

Dragoja

pre 10 godina

Moj zamrzne svako par dana po malo, ali radije ga samo ugasim i upalim nego da ga vraćam na fabrička! Ko bi se borio sa kontaktima i aplikacijama ponovo!

Psn

pre 10 godina

Dobar tekst. Plus, fon resetujem i pre pojave problema - na 3-6 meseci (više prema 3) i tako onda radi odlično. I naravno - reset posle updates.. da nov OS bude "svoj na svome" (i tako radi kako je i zamišljeno - bez grešaka).

Alien

pre 10 godina

Imam S4, pre toga S3 i S2. Nisam imao potrebe nikad da ih restartujem. Ne guram po 100 aplikacija nepotrebnih, mozda i zbog toga. Ili neki nemaju original telefone, nije mi jasno uopste.

zoran1965

pre 10 godina

vrlo lako:
ako je stariji od dve godine, ili ga poklonite(posto samo budala moze da ga kupi), ili ga bacite.
da ne bude zabune, vlasnik sam galaxy Tab-a i vec mi ide na nerve. od para zavisi sta cu da kupim sledece, ali android...

joe

pre 10 godina

Ne možete generalizirati stvari, ja imam tablet sa jb4.3 i telefon sa jb 4.1.2 , a pre toga telefon sa ics-om i nikada nisam imao te probleme. Morate napraviti podelu na hi end telefone sa novim android OS.om i "digitrone" koji koriste 2.1. Ako vam na kraju svega ne odgovara android OS, možete uveo instalirati miui ROM ( to je onaj OS koga je apple iskopirao). Pa ko voli nek izvoli....

Perica

pre 10 godina

Imao sam pre Galaxy S2, cupanje baterije je bilo svakodnevnica. Sad imam iPhone 5, stvarno ne mogu da verujem koliko stabilno radi, restartovao sam ga samo kad sam upgradovao na IOS7.

it is I

pre 10 godina

ja imam lg l9 (android 4.1), za 10 meseci koriscenja se nije ni jednom "zamrzao". fascinantno,pogotovo jer mu cena nije veca od 300 evra,tj. ne spada u neke full telefone.

Z

pre 10 godina

imam android 6 meseci i OK radi. Doduse, imam 3, 4 aplikacije, osnovna funkcionalnost. Nemam potrebu za igricama: novine, mail i Facebook. Voleo bih da cujem od nekoga ko je koristio sva tri "tipa" uredjaja sta je najbolje. Jedino takvim ljudima verujem...

s

pre 10 godina

kao android korisnik susrecem se svakodnevno sa bagovanjem ali mislim da je to zato sto imam 2.2 verziju.iako mnogo nervira nikad mi nije palo napamet da predjem na ios jer je stvarno siromasan u odnosu na android.noviji telefoni i novije verzije androida su mnogo stabilnije tako da se to bagovanje retko desava

Alien

pre 10 godina

Imam S4, pre toga S3 i S2. Nisam imao potrebe nikad da ih restartujem. Ne guram po 100 aplikacija nepotrebnih, mozda i zbog toga. Ili neki nemaju original telefone, nije mi jasno uopste.

lolo

pre 10 godina

@Maks ja vidim da ti nikada u zivotu nisi rootovao telefon, jer da jesi znao bi da se rootovanjem instalira i applikacija koja se brine o tome koje applikacije SMEJU da koriste root funkcije (Superuser, SuperSU), tako da KORISNIK odlucuje kojim aplikacijama daje root privilegije a ne ono rootujes tel pa ti bili koja aplikacija moze vrsljati po sistemu... e neuki ljudi, nemojte dolaziti ovde i praviti paniku sa takvim glupostima

42

pre 10 godina

Uf ja sam sa WP8 zaboravio na zamrzavanje! Imate bolju opciju za rest na androidu drzite dugme za paljenje i volume+,posle vibracije samo pretisnite istovremeno volume + i -,zajedno i izaberite kakav reset i formatiranje zelite!

Zbunjeni

pre 10 godina

Kad se nisam šlogir'o kad pročitah ovo, pa šta sad da kupim telefon na iOs ili na Android, mislim, koji je bolji, molim za savet i hvala unapred!

Nikola

pre 10 godina

Za (vlaxx, 30. septembar 2013 10:26) - Nije tacno,odnosno jeste! Nije kada se ovo uradi dok je uredjaj upaljen. Tako je kod mene na Xperia T(power dugme+volume up(par sekundi)=restart). U CWM se ulazi "power+volume down".

Nela K.

pre 9 godina

Moj telefon ima drugaciji problem. Kada sam kliknula 'reboot' odmah se sam ponovno upali, ali stoji na logo natpisu - GSMART (poput samsung, nokia, alcatel...) Sta trebam da uradim? Tako moze da stoji svo vreme dok mu se ne iscrpi baterija? Jendom je tako izdrzao celu noc. Ovo mu se desava po drugi put. Prvi put je isao u servis, a sada me zanima mogu li ga ja nekako popraviti?

Nesica.

pre 8 godina

U komentarima sve neki hakeri koji se takmice ko zna vise,tako da se prosecni korisnik koji samo zeli da mu telefon posle baga radi normalno smori i izgubi volju da cita vase komentare.E da,zaboravio sam da pomenem i ove sto se hvale koji telefon imaju....

Maks

pre 10 godina

@ (Iz ugla naprednog korisnika, 30. septembar 2013 16:55)

Biti napredan korisnik bi valjda trebalo da podrazumeva i odgovorno korišćenje, to jest da se vodi računa i o sigurnosnim aspektima... ako je neko zaista napredan korisnik koji ozbiljno shvata svoju sigurnost, on ne bi trebalo da koristi neki sistem sa neograničenim privilegijama... možda nekom običnom korisniku zvuči "cool" da on ima najviše administratorske privilegije, ali nikako nije dobra ideja da se sistem koristi sa tolikim privilegijama jer to znači da će i svaka aplikacija koja se pokrene sa tolikim privilegijama imati neograničene privilegije...

Kada neko "rootuje" ili "jailbreakuje" sistem, to je otprilike kao da u firmi vlasnik kaže obezbeđenju da sve koje on pozove tretiraju isto kao i njega i da im dopuštaju sve što bi i njemu dopustili... što nikako ne bi bila dobra ideja jer ako bi svi radnici bili tretirani kao da su gazda, to bi otprilike značilo da bi mogli da rade nešto i bez odobrenja vlasnika firme, da dovode svoje drugare u firmu, da dele otkaze i slično... Slično je i kada nekoj aplikaciji daš neograničene privilegije na sistemu, pošto ta aplikacija onda ima privilegije i da edituje sistemske fajlove bez odobrenja, da instalira druge aplikacije bez odobrenja... i tako dalje.

Znači, ako koristiš sistem sa "root" privilegijama, nisi samo ti "gazda", nego je i svaka aplikacija sa tim privilegijama isto onoliko "gazda" koliko si i ti. Da li je to sloboda ili anarhija?

Gos'n

pre 10 godina

Posle dva Android telefona sa dosao do Galaxy Core-a i prezadovoljan sam. Telefon pun aplikacija, radi besprekorno i tacno se vidi razlika u odnosu na Huawei, ZTE, Alcatel... Ja bih ga prodao, a ne znam ni sam zasto, jer radi odlicno. Jedini razlog mi je sto hocu WP8, jer sam skontao da je Ativ S jako jeftin.

Zlatko

pre 10 godina

@Vlada

Ako imas Android nije tesko. U podesavanjima nadji opciju sinhronizacija, odaberi zeljeni Gmail nalog (ako ih npr imas vise) i cekiraj sta zelis da sinhronizujes. I kontakti su na Gmail-u. Ako imas neki drugi OS potrazi na netu i prati korak po korak. Tako sam radio pri prelasku sa Symbian-a na Android. Nije tesko, ali nama koji nismo profi treba malo vise vremena. :)

vlada

pre 10 godina

@matke,da li znas,kako da kontakte,koji su mi sacuvani u telefonu,prebacim na gmail.Vec par dana se mucim,i nikako mi ne uspeva...Hvala

Miloš

pre 10 godina

Moj predlog vam je da ako ne možete baš top model da kupite, uzmete S3 Mini, ili čak i 4(skup je). Telefon radi kao lud, šije S2. Ima grafičku koja je u "normalnom" S3 i to je zaslužno za "smooth experience". Takođe ima i 1GB ram-a tako da ono. Kad ponestane update-a, root-recovery-rom i to je to, možeš da ga koristiš dok ne crkne. Preporučujem. Da dodam još, bolji je od L7 II, Zte-ova i sličnih sa dual core procesorima i 768MB odnosno 1GB ram-a.

Zlatko

pre 10 godina

@Vlada

Ako imas Android telefon to nije nikakav problem. Lepo je covek rekao. Pogledaj u podesavanjima, opcija sinhronizacija. Mozes na Gmail da prebacis imenik, kalendar i jos nesto trece. Potrebno je samo da cekiras opciju koju zelis tj sta zelis da sinhronizujes. I naravno da odaberes zeljeni Gmail nalog ako npr imas dve adrese. A ako imas neki stariji OS potrazi po netu pa korak po korak. Ja sam tako uradio prilikom prelaska sa Symbian-a na Android. Otvorio sam jednu Gmail adresu samo za te stvari. Nisam sinhronizovao imenik sa "glavnom" adresom. Ne znam koliko je to ispravno ali mirniji sam jer su mi kontakti na adresi koju uopste ne koristim.

Sent from iPhone 5S 64Gb

pre 10 godina

Tako sto odrastete i pocnete da koristite ozbiljnije uredjaje.
Andriod je childish big time uzivajte u miltimediji i vremnskoj prognozi dok ste mladi. Ukoliko budete imali potrebe za necim ozbiljnim precicete na iOS ili mozda Windows ukoliko ubuntu ne predstavi nesto novo.

Efendija

pre 10 godina

Na dnevnim redu Androida je RESTARTOVANJE I KOCENJE. To je ono sto kod Apple i iOS NE POSTOJI! IOS je previse savrsen sistem. Android je spor, vise za decu i za one kojima jedini cilj igrice. A takvih ima mnogo, nazalost

Che

pre 10 godina

Zadnja vest - Apple je sada na prvom mestu; smenio sa trona cuvenu Coca Colu. Na drugom mestu Google. Sada se vidu ko je car! Samsung, nekoliko lestvica ispid najboljeg Apple.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L. 920

pre 10 godina

E dragi moji, od kada sam na wp ne znam šta znači reset. A davim ovu moju lumiu ko zmija žabu. I predhonu 800. Dušu im vadim a one sve bolje i bolje rade.

Perica

pre 10 godina

Imao sam pre Galaxy S2, cupanje baterije je bilo svakodnevnica. Sad imam iPhone 5, stvarno ne mogu da verujem koliko stabilno radi, restartovao sam ga samo kad sam upgradovao na IOS7.

heavy

pre 10 godina

Naravno da je IOS stabilniji od androida,uvek je i MAC OS bio bolji i od Microsoft-win.Mora da radi savrseno zato sto je namenjen polupismenom svetu koji ga koristi,ljudima koji ne znaju sta je OS ali su glavni kada izvade Iphone u kaficu.I da,cujem da vam je tel postao vodootporan posle zadnjeg apdejta :-)

vilenjak

pre 10 godina

da bi mi samsung galaxy ace plus pravilno funkcionisao, moram da ga reboot-ujem maltene svaki dan, i uvek zamrzne kad treba hitno da telefoniram. daću šansu lumii i wp8.

godzilla

pre 10 godina

@Vanja Izvini, ali ja sam imao iPhone 5 i resetovao sam ga nekoliko puta za tri meseca korišćenja. Dok sam pre toga koristio Samsung GS2 bez jednog reseta. Tako da je sve to relativno i zavisi kako ti se potrefi. Jedino nisam koristio WP, pa ne mogu da sudim o njemu.

android

pre 10 godina

svima ko ima android vremenom na 3meseca ili vise telefon pocne znatno sporije da radi...fabricki reset je zakon za to...pre toga kopirajte sve sta imate na pc(slike.muzika.itd) posle proverite kontakte dali su svi kopirani na sim kartici jer ako su na tel onda ce na oni biti svi izbrisani...onda izvadite sim karticu takodje mozete i memorijsku da izvadite ako je imate tako ce vasi podaci biti sacuvani..odradite reset posle vratite sve na svoje mesto...i telefon radi kao 1vi dan..znam jedan drug ima s2 nije ga resetovao 2 god poceo je da mu odkazuje procesor nije mogao bas nista da uradi ni sms da odkuca telefon mu se je stalno gasio odkad sam mu uradio reset tel radi super..tako da radite reset kad god imate vremena i necete imati problem :)

Dragoja

pre 10 godina

Moj zamrzne svako par dana po malo, ali radije ga samo ugasim i upalim nego da ga vraćam na fabrička! Ko bi se borio sa kontaktima i aplikacijama ponovo!

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za (Sent from iPhone 5S 64Gb, 30. septembar 2013 08:59)

Znači, možete da programirate u Objective-C?
To je onda zaista ozbiljan smartfon!

EU Citizen

pre 10 godina

A možete i da odvojite pare i da kupite neki pošten Android, kao, recimo, bilo šta iz Samsungove Note serije, kojoj se u mom slučaju, šta god da sam radio (zbog specijalnog hardvera, posebno stilusa, a prilično mi se i sviđa, koristim izvorni TouchWhiz, rutovan i očišćen od svog Samsungovog i Guglovog bloawarea, i imam instalirano u proseku stotinak aplikacija), apsolutno nikada nije desilo ni da "laguje" i "secka" , a kamoli da se zamrzne, pa će vam ove informacije biti suvišne :)))

zoran1965

pre 10 godina

vrlo lako:
ako je stariji od dve godine, ili ga poklonite(posto samo budala moze da ga kupi), ili ga bacite.
da ne bude zabune, vlasnik sam galaxy Tab-a i vec mi ide na nerve. od para zavisi sta cu da kupim sledece, ali android...

Psn

pre 10 godina

Dobar tekst. Plus, fon resetujem i pre pojave problema - na 3-6 meseci (više prema 3) i tako onda radi odlično. I naravno - reset posle updates.. da nov OS bude "svoj na svome" (i tako radi kako je i zamišljeno - bez grešaka).

Zbunjeni

pre 10 godina

Kad se nisam šlogir'o kad pročitah ovo, pa šta sad da kupim telefon na iOs ili na Android, mislim, koji je bolji, molim za savet i hvala unapred!

codemaker

pre 10 godina

@efendija
a ti telefonom obavljas izuzetno ozbiljne stvari?
programiras i razbijas se od ozbiljnog oosla pomocu smartphone...
smanjite dozivljas applasi.
ja imam samsung tablet 10 i lg smartphone i nikada nisam morao da resetujem uredjaj, tablet vise od dve godine nije ugasen, telefon takodje ne gasim.
nije android uopste los, mnogo galamite u korist apple, valjda besni zbog velike cene koju ste platili, morate se istresti, razumem vas.
Q

Miloš

pre 10 godina

Moj predlog vam je da ako ne možete baš top model da kupite, uzmete S3 Mini, ili čak i 4(skup je). Telefon radi kao lud, šije S2. Ima grafičku koja je u "normalnom" S3 i to je zaslužno za "smooth experience". Takođe ima i 1GB ram-a tako da ono. Kad ponestane update-a, root-recovery-rom i to je to, možeš da ga koristiš dok ne crkne. Preporučujem. Da dodam još, bolji je od L7 II, Zte-ova i sličnih sa dual core procesorima i 768MB odnosno 1GB ram-a.

vlaxx

pre 10 godina

Potrebno je istovremeno pritisnuti dugme za uključivanje/isključivanje i dugme za jačinu i držati ga desetak sekundi.
...Tako se ulazi u "CLOCKWORKMOD RECOVERY" a to nije standardi reset.To mogu raditi samo iskusni korisnici inače ode mast u propast!

PPeca@SER

pre 10 godina

Na dnevnim redu Androida je RESTARTOVANJE I KOCENJE. To je ono sto kod Apple i iOS NE POSTOJI! IOS je previse savrsen sistem. Android je spor, vise za decu i za one kojima jedini cilj igrice. A takvih ima mnogo, nazalost
(Efendija, 30. septembar 2013 11:21)

Efendija, a zasto lazes?!? Dobro, mozda iPhone za ono sto moze ne mora bas cesto da se restartuje... ali mora. I tu je tacka.
Evo ja da ti kazem da ja sam mojim Androidima (mnozina... vise proizvodjaca... HTC, Samsung, Asus, Alcatel...) radim i posao i restartujem kad god hocu, kad god mi se cini da koci, sta je tu problem? Pa cak i zagledanje "smart" TV-a... Sacekas dva minuta i opet je sve tu... A plus mogu da instaliram razne operativne sisteme, da vidim koji mi se najvise svidja... da bude - moj izbor.
Mozes li ti to? Ne mozes? E to je tuga.

stecky

pre 10 godina

Rootovan uredjaj je osnovna stvar koju morate uraditi, ako zelite da postanete pravi vlasnik svog uredjaja, a onda i minorni problemi kao ovaj postanu proslost.

Iz ugla naprednog korisnika

pre 10 godina

Zamislite da postoji auto koji je moguce voziti samo na nacin tacno odredjenim od strane proizvodjaca. Sa njim ne bi bilo moguce ubrzavati i menjati brzine onda kada covek hoce nego samo kada je to proizvodjac tacno predvideo. Cak i da je motor loseg kvaliteta svaki takav auto bi vrlo bio stabilan. E upravo je to razlog u "stabilnosti" iOS-a. Sa Androidom sa druge strane covek ima potpunu slobodu, a sa tim sasvim logicno dolaze i problemi kod neupucenih. To medjutim ne znaci da je Android moze biti jednako stabilan ako se koristi na pravi nacin.
iPhone je sigurno pogodan za laike, dok ga se vecina naprednih korisnika jednostavno grozi. IOS je poptuno zatvoren, nefleksibilan sistem, bez mogucnosti prilagodjavanja. Na svakom koraku samo barikade. Teoretski je moguce nesto uraditi u tom pogledu, ali to je pravo mucenje u poredjenju sa Androidom.

tipo

pre 10 godina

" Koliko god neki uređaj bio vrhunski napravljen, činjenica je da ga je ipak napravio čovek i da se greške događaju." e ovo ste lepo rekli:D

Mare

pre 10 godina

Bavim se prodajom mobilnih telefona. Koliko puta mi se desilo da kupac dodje da reklamira telefon jer "znate sinoć mi se desilo da mi je telefon zablokirao ... ". Džaba ja njemu objašnjavam da se to dešava kod Android modela, da te aplikacije i igrice prave i srednjoškolci, čak i osnovci, da se ne može u jeftiniji android sa 512 mb Ram-a instalirati 150 aplikacija itd., ali sve je to uzalud. Oni su "stručnjaci" i znaju da je "problem u telefonu."

lulu

pre 10 godina

Kod mene stvati stoje ovako. zaljubljenik sam u iphone od momenta kad sam kupio prvi. Usput sam kupio i ipad 1. posle nekog vremena sam izgubio Iphone pa sam kupio s4. Sluzbeni tel mi je Iphone 5. zakljucak je sledeci. Ipad 1 mi sad sluzi samo za novine i youtube posto je za ostalo neupotrebljiv. Non stop ispada iz app i ako nije Jb. Apple ocigledno zeli da kupim novi tel. S4 povremeno stucne ali to je android i jasno mi je o cemu se radi. Interesantno da ni Iphone vise ne radi kao sto su nekad Apple uredjaji radili. i on je poceo da se gubi, izbrise podesavanja za gprs i mms, ispada iz app...
sve u svemu, ljudi to je tehnika i ne vidim cemu prepucavanje kad svi znamo da i jedan i drugi operativni sistem stucaju i pucaju kad im dodje vreme za to. Pa ko je o tome razmisljao pre 5 godina dok je koristio win na pc. nego kad zakuca ti lepo reset i idemo dalje.

Realan tip

pre 10 godina

Lako je napraviti softver za jedan jedini hardver i njega doterati do maksimuma, budi majistor pa napravi softver koji ce da radi dobro na 100 razlicitih hardvera, to je poenta.

stexsa

pre 10 godina

I mene je Galaxy 1 mucio,bagovao i restartovao se. Singlecore i 512mb su malo za android. Otkad posedujem S4 zaboravih sta znaci restart i usporavanje.

djordjevic

pre 10 godina

a? cetiri godine na androidu i nijedan factory reset. o cemu se ovde prica? a koristio sam i samsung i htc i google nexus...doduse, stvarno ne skidam aplikacije dok ne procitam lepo reviews, ali to je valjda normalno.

appledroid

pre 10 godina

@Efendija - Da moja zena procita tvoje komentare siguran sam da bi te gadjala svojim iPhone 4s uz par socnih psovki, toliko joj dobro i pouzdano radi to "cudo" (uradjen update na 7.0.2, a isto je bilo i na 6.1.3).

Kobajashi

pre 10 godina

Za telefon ne bih dao više od 100€ tako da je za mene izbor prilično jednostavan. Moj Sony Tipo radi savršeno od aprila kada sam ga kupio, lap top više ne uključujem a baterija drži dovoljno dobro. Svaka čast svim ljudima koji izdvajaju povelike sume novca za telefone ali sam mišljenja da ogromna većina to radi ne zbog realne potrebe nego zbog pokazivanja, šminke i drugih sl.stvari. Demantujte me ako grešim. Pozz

Maks

pre 10 godina

@ (Iz ugla naprednog korisnika, 30. septembar 2013 16:55)

Biti napredan korisnik bi valjda trebalo da podrazumeva i odgovorno korišćenje, to jest da se vodi računa i o sigurnosnim aspektima... ako je neko zaista napredan korisnik koji ozbiljno shvata svoju sigurnost, on ne bi trebalo da koristi neki sistem sa neograničenim privilegijama... možda nekom običnom korisniku zvuči "cool" da on ima najviše administratorske privilegije, ali nikako nije dobra ideja da se sistem koristi sa tolikim privilegijama jer to znači da će i svaka aplikacija koja se pokrene sa tolikim privilegijama imati neograničene privilegije...

Kada neko "rootuje" ili "jailbreakuje" sistem, to je otprilike kao da u firmi vlasnik kaže obezbeđenju da sve koje on pozove tretiraju isto kao i njega i da im dopuštaju sve što bi i njemu dopustili... što nikako ne bi bila dobra ideja jer ako bi svi radnici bili tretirani kao da su gazda, to bi otprilike značilo da bi mogli da rade nešto i bez odobrenja vlasnika firme, da dovode svoje drugare u firmu, da dele otkaze i slično... Slično je i kada nekoj aplikaciji daš neograničene privilegije na sistemu, pošto ta aplikacija onda ima privilegije i da edituje sistemske fajlove bez odobrenja, da instalira druge aplikacije bez odobrenja... i tako dalje.

Znači, ako koristiš sistem sa "root" privilegijama, nisi samo ti "gazda", nego je i svaka aplikacija sa tim privilegijama isto onoliko "gazda" koliko si i ti. Da li je to sloboda ili anarhija?

vlada

pre 10 godina

@matke,da li znas,kako da kontakte,koji su mi sacuvani u telefonu,prebacim na gmail.Vec par dana se mucim,i nikako mi ne uspeva...Hvala

Dejan

pre 10 godina

Ja bi pre svega preporucio da izbrisete nekoliko poslednjih aplikacija koje ste instalirali pa isprobate telefon neko vreme jer factory reset napravi mnogo posla da posle sve vratite na svoje mesto (bar meni), sve widget-e na svoje mesto,svi folderi opet da se pune,sva podesavanja....

Šumenko

pre 10 godina

O čemu vi pričate? Imam Alcatel Idol ot 6030X (200 evra) više od šest meseci i do sad nije ni jednom ni štucnuo a kamoli da se usporio ili počeo da koči i da se zamrzava..telefon radi kao prvog dana, dakle- bez greške

it is I

pre 10 godina

ja imam lg l9 (android 4.1), za 10 meseci koriscenja se nije ni jednom "zamrzao". fascinantno,pogotovo jer mu cena nije veca od 300 evra,tj. ne spada u neke full telefone.

Gos'n

pre 10 godina

Posle dva Android telefona sa dosao do Galaxy Core-a i prezadovoljan sam. Telefon pun aplikacija, radi besprekorno i tacno se vidi razlika u odnosu na Huawei, ZTE, Alcatel... Ja bih ga prodao, a ne znam ni sam zasto, jer radi odlicno. Jedini razlog mi je sto hocu WP8, jer sam skontao da je Ativ S jako jeftin.

Nebojša

pre 10 godina

Ja za ovim nemam potrebe o ovi što im se svakodnevno restartuje telefon su verovatno sami krivi za to jer instaliraju sve i svašta ko zna odakle ja sam do sada imao dva android telefona i poneke aplikacije posle abdejta budu nestabilne to malo iritira a što se restarta tiče telefon se restartovao jednom sam a za godinu dana koliko ga imam restartovao sam ga par puta kada nešto nije radilo kako treba ali to je retko a što se tiče ovih apple-ovaca i ovih na wp-u nijedna androidova mana nije tako velika da bi me naterala da predjem u ios ili wp zatvor.

Pekshn

pre 10 godina

Problem Androida je opterećenost ram memorije. Korisnici instaliraju 150 programa koji stoje u memoriji i zato im uređaj uspori. Zato pogledam u running aps, vidim da je aktivan program koji sam koristio pre 6 sati, ok, ide u greenify. Nakon što sam takve programe stavio u hibernaciju, moj telefon sa dual core procesorom i 512 mb ram-a radi kao podmazan. A noviji i bolji telefoni rade odlicno bez toga. Nikad nije zakucao, nikad ga nisam restartovao. A koristim ga maksimalno (sećam se kada se komp pokvario pa sam ispite prijavio telefonom i pravio poluprovidne png ikonice za za neke programe na njemu). Ok, druga dva sistema su bolja jer zašto bi korisnik morao da se bakće sa tim (root, greenify) ali dok iPhone ne stigne legalno i wp8 ne sazre još malo...Robotić.

DaLanik

pre 10 godina

U principu kada se radi fabricki reset na Androidu, ako je telefon pravilno postavljen i ako koristite legalne aplikacije, sve ce se samo automatski obnoviti. Po resetu je dovoljno zadati dzimejl adresu i sistem ce sam skinuti i ponovo instalirati sve aplikacije, obnoviti sve kontakte i wifi mreze sa lozinkama. Ono sto se nece obnoviti je lista poziva, SMS poruke i podesavanja aplikacija koje ne snimaju podesavanja na SD kartu. AKo imate rutovan telefon, preporucujem aplikaciju Titanium Bekap koja moze da obnovi sve programe i njihove podatke. U principu je najbolje pustiti Android da sam obnovi sve sto moze a onda pustiti Titanium iz koga se mogu obnoviti SMS poruke, lista poziva i podaci aplikacija koje se nisu sami obnovili sa SD karte.

Lana

pre 10 godina

Ja koristim SII već godinu i po dana, ne sećam se da sam ga ijednom resetovala. Jedino sam skoro imala problema sa Operom, posle ažuriranja je često bagovala, blokirala, sama se isklučivala, dok je pre toga OK radila. Prvo sam im u onom error reportu poslala besnu i oštru primedbu, a kako nikakav fidbek nisam dobila, Operu sam deinstalirala i sad koristim onaj sistemski browser dok ne nađem nešto bolje, i to mi je jedini problem koji sam sa telefonom imala.

Digitalni miš

pre 10 godina

Koristim Android godinama i nijednom, ponavljam NIJEDNOM, mi se nije desilo da moram da ga resetujem ili vadim bateriju. Doduše, ne igram igrice na njemu niti imam tri miliona instaliranih aplikacija već samo tridesetak koje mi zaista trebaju i koje stalno koristim.

Matke

pre 10 godina

Nisam posedovao ni jedan Apple uredjaj, ali da im je iOS stabilan ko stena to svi znaju samo mozda nisu dovoljno realni da to i kazu.
E sad, sto se androida tice, imam Google Nexus 4 kupljen u SAD direktno na Google playu od 1. maja i za ovih 5 meseci koriscenja nijednom nije ni zaseckao a kamoli zablokirao. Tako da ako hocete da poredite ta dva OSa uzmite oba stock softvera da vidite kako rade, a ne Tochwizz-e i Sense-e i ostale, za mene, gluposti.
Uredjaji koji imaju ugradjenu bareriju se u slucajevima kad zabodu gase dugim drzanjem power dugmeta i tada telefon odsece napajanje.

I za kraj najjaci su mi ovi likovi koji kukaju za kontakte u telefonu koji i dalje zive u eri Nokia telefona od pre 10 godina pa savetuju prebacivanje na SIM karticu?! Ljudi koristite Android telefon koji vam je uglavnom sinhronizovan sa gmailom, pa pobogu onda namestite da vam i imenik bude sinhronizovan sa istim! Ukoliko uradite factory reset imenik je opet na telefonu za 30 sekundi...

s

pre 10 godina

kao android korisnik susrecem se svakodnevno sa bagovanjem ali mislim da je to zato sto imam 2.2 verziju.iako mnogo nervira nikad mi nije palo napamet da predjem na ios jer je stvarno siromasan u odnosu na android.noviji telefoni i novije verzije androida su mnogo stabilnije tako da se to bagovanje retko desava

Alien

pre 10 godina

Imam S4, pre toga S3 i S2. Nisam imao potrebe nikad da ih restartujem. Ne guram po 100 aplikacija nepotrebnih, mozda i zbog toga. Ili neki nemaju original telefone, nije mi jasno uopste.

Rango

pre 10 godina

Rješenje je ili reset ili kupovina nexus 4, ili bilo kojeg telefona koji fora na čistoj stock verziji androida 4.3. jelly bean 4.3 je ogroman napredak kada je slobodna memorija u pitanju, i samim tim skoro je nemoguće zaštekati bilo koji uređaj sa čistim 4.3. Ja sam na mom i nexusu moje djevojke primjetio ogromno poboljšanje i mogu slobodno reći da je 4.3 update najvažniji android update do sada...

Alien

pre 10 godina

Imam S4, pre toga S3 i S2. Nisam imao potrebe nikad da ih restartujem. Ne guram po 100 aplikacija nepotrebnih, mozda i zbog toga. Ili neki nemaju original telefone, nije mi jasno uopste.

andra

pre 10 godina

Skoro godinu dana imam jedan, malo iznad prosecni ali ne bas ni iz premium serije, android telefon ranga oko 250 evrica i mogu reci da sa JellyBean ni jednom nije niti stucnuo niti zakucao i radi brzo kao zmaj, sve klizi i multitasking radi perfektno i brzo tako da su te price da android zakucava potpuno neosnovane.

42

pre 10 godina

Uf ja sam sa WP8 zaboravio na zamrzavanje! Imate bolju opciju za rest na androidu drzite dugme za paljenje i volume+,posle vibracije samo pretisnite istovremeno volume + i -,zajedno i izaberite kakav reset i formatiranje zelite!

za rutere

pre 10 godina

Root Android-a je u prevodu isto sto i rad na PC-u sa korisnickim nalogom maksimalnih prava pristupa, tj. Administratorskim nalogom, a to sa sobom nosi ogromne sigurnosne i druge probleme. Cisto informativno o cemu se tu radi, jer izgleda da je "rutovati" telefon nesto cool, a vecina nema pojma sta se tu zapravo dobija. I ne, root nece resiti sve probleme koje imate sa telefonom.

joe

pre 10 godina

Ne možete generalizirati stvari, ja imam tablet sa jb4.3 i telefon sa jb 4.1.2 , a pre toga telefon sa ics-om i nikada nisam imao te probleme. Morate napraviti podelu na hi end telefone sa novim android OS.om i "digitrone" koji koriste 2.1. Ako vam na kraju svega ne odgovara android OS, možete uveo instalirati miui ROM ( to je onaj OS koga je apple iskopirao). Pa ko voli nek izvoli....

androidcanin

pre 10 godina

Svidja mi se sto ste rekli da " Koliko god neki uređaj bio vrhunski napravljen, činjenica je da ga je ipak napravio čovek i da se greške događaju." :D

Zlatko

pre 10 godina

@Vlada

Ako imas Android telefon to nije nikakav problem. Lepo je covek rekao. Pogledaj u podesavanjima, opcija sinhronizacija. Mozes na Gmail da prebacis imenik, kalendar i jos nesto trece. Potrebno je samo da cekiras opciju koju zelis tj sta zelis da sinhronizujes. I naravno da odaberes zeljeni Gmail nalog ako npr imas dve adrese. A ako imas neki stariji OS potrazi po netu pa korak po korak. Ja sam tako uradio prilikom prelaska sa Symbian-a na Android. Otvorio sam jednu Gmail adresu samo za te stvari. Nisam sinhronizovao imenik sa "glavnom" adresom. Ne znam koliko je to ispravno ali mirniji sam jer su mi kontakti na adresi koju uopste ne koristim.

Nela K.

pre 9 godina

Moj telefon ima drugaciji problem. Kada sam kliknula 'reboot' odmah se sam ponovno upali, ali stoji na logo natpisu - GSMART (poput samsung, nokia, alcatel...) Sta trebam da uradim? Tako moze da stoji svo vreme dok mu se ne iscrpi baterija? Jendom je tako izdrzao celu noc. Ovo mu se desava po drugi put. Prvi put je isao u servis, a sada me zanima mogu li ga ja nekako popraviti?

Mr. No

pre 10 godina

Šta mislite, šta je jednostavnije:

1. Napraviti OS za JEDAN uredjaj, koji uzgred pravi kompanija koja pravi i OS.

2. Napraviti OS za HILJADE različitih uređaja koje prave stotine različitih kompanija...

Ljudi budite realni, svaka od opcija ima svoje prednosti i mane,na vama je samo da ih prihvatite kada odabirate uređaj...

Nikola

pre 10 godina

Za (vlaxx, 30. septembar 2013 10:26) - Nije tacno,odnosno jeste! Nije kada se ovo uradi dok je uredjaj upaljen. Tako je kod mene na Xperia T(power dugme+volume up(par sekundi)=restart). U CWM se ulazi "power+volume down".

Zlatko

pre 10 godina

@Vlada

Ako imas Android nije tesko. U podesavanjima nadji opciju sinhronizacija, odaberi zeljeni Gmail nalog (ako ih npr imas vise) i cekiraj sta zelis da sinhronizujes. I kontakti su na Gmail-u. Ako imas neki drugi OS potrazi na netu i prati korak po korak. Tako sam radio pri prelasku sa Symbian-a na Android. Nije tesko, ali nama koji nismo profi treba malo vise vremena. :)

lolo

pre 10 godina

@Maks ja vidim da ti nikada u zivotu nisi rootovao telefon, jer da jesi znao bi da se rootovanjem instalira i applikacija koja se brine o tome koje applikacije SMEJU da koriste root funkcije (Superuser, SuperSU), tako da KORISNIK odlucuje kojim aplikacijama daje root privilegije a ne ono rootujes tel pa ti bili koja aplikacija moze vrsljati po sistemu... e neuki ljudi, nemojte dolaziti ovde i praviti paniku sa takvim glupostima

Z

pre 10 godina

imam android 6 meseci i OK radi. Doduse, imam 3, 4 aplikacije, osnovna funkcionalnost. Nemam potrebu za igricama: novine, mail i Facebook. Voleo bih da cujem od nekoga ko je koristio sva tri "tipa" uredjaja sta je najbolje. Jedino takvim ljudima verujem...

Nesica.

pre 8 godina

U komentarima sve neki hakeri koji se takmice ko zna vise,tako da se prosecni korisnik koji samo zeli da mu telefon posle baga radi normalno smori i izgubi volju da cita vase komentare.E da,zaboravio sam da pomenem i ove sto se hvale koji telefon imaju....