Subota, 28.09.2013.

14:39

Tasovac: Podvig Solunaca putokaz za nas

Izvor: FoNet

Tasovac: Podvig Solunaca putokaz za nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

nadrealno

pre 10 godina

Ministre, na tom mestu se cuti i odaje posta junacima a ne daju politikantske izjave. Prazne izjave, na nivou izjava iz edicije Alan Ford, ostavljaju gorak ukus kod onih koji ovo citaju. Dajte sve od sebe da bar malo uredite sektor kojim vladate. Propisite sta je od znacaja za drzavu, finansirajte to sa raznih nivoa a sve ostalo na trziste. Ne moze se vise finansirati milion kojekakvih kulturnih dogadjaja koji nikome ne trebaju, osim autorima i izvodjacima. I dajte ukinite nacionalne penzije estradnim i ostalim umetnicima. Mozda dobijemo plus kod MMF.

nije bitno

pre 10 godina

Samo kad bi stali na tu prokletu srpsku loptu, umirili proklete srpske strasti, i nase potrebe stavili poslevolje za celukupnu naciju, mozemo onda razmisljati o onom uredjenom drustvu i bez EU.

Aleksandar

pre 10 godina

(JK, 28. septembar 2013 18:53)
Znam ja veoma dobro ,citao sam o njoj,slusao o njoj! Mislio saa na celo razdoblje,i posle velikog rata i drugog sv rata!Tada su je se i secali koliko toliko,a sad je nema ni u citankama,ni u knjigama u skoli,ako je ima...ima je u dve recenice! I ona se je ponosila,i ako je cistila tolete,i kada su joj nudili stan u parizu i penziju generela,ona je odbila! iz ljubavi prema zemlji,da je ne obraka,i zato sto jednostavno tu priapda! E sad koliko nas ovde bi isto to odbilo u dansnjim veremenima,pola njih bi prodalo obraz i cast ne bi ni trpnulo!!!

dsagsg

pre 10 godina

@ Sve je to u redu sto je bilo ali neko da podseti novog ministra da je danas kulturi u Srbiji zadat jos jedan tezak udarac od ne kulture i jednovlasca. Nema tu kulture gde subotom pre podne policija legitimise gradjane. Tacka ministre, oglasi se o aktuelnim kulturnim dogadjajima.
(kisa, 28. septembar 2013 15:09)

Kad smo vec kod kulture poradi malo na pravopisu (nekultura se pise sastavljeno). Takodje ako pominjemo kulturu treba istaci da je nekulturno prilikom obelezavanja bilo kakvog kulturnog, istorijskog ili sportskog dogadjaja obazirati se na dnevno politicke teme. Ministar se povodom dnevno politickih tema obraca medijima putem saopstenja ili konferencije za stampu, a ministar kulture se bavi kulturom a ne ljudskim pravima ili bezbedonosnim rizicima (probijanje solunskog fronta i WWI su jedan vid srpske kulture i tradicije koji treba negovati).
Hvala Bogu, pa napokon izgleda da imamo kvalitetnog ministra kulture koji se bavi svojim poslom na pravi nacin a kultura je preduslov i za postovanje ljudskih prava.
Iskreno se nadam da ce on uticati i na tvoju kulturu jer je nekulturno jednog ministra (bilo kog) poistovecivati sa celom vladom i nekulturno je na napadati politickog protivnika oko stvari u kojima se tvoja politicka opcija nije ni malo razlikovala.
Na kraju krajeva Tasovac se indirektno i osvrnuo na bruku od juce ali je on to uradio kulturno i artikulisano.

Robin Hud

pre 10 godina

Srbin brzi od konja a ruski car izgubio glavu i imperiju zbog Srba i Srbije. Ministar Tasovac vata zjale i političke poene. Bože opet muljator.

novisadamnovisadamnovisadam

pre 10 godina

Tasovac je već izborio jedno ljudsko pravo, bar za sebe: pravo da drugačije izgleda! Pa, mediokriteti, vidite da iz drugačije glave ne izlaze zmije i plamen, nego prave reči. Ne cenite više ljude po tome kako vam izgledaju! Inače ćete biti na nivou onih maloletnih baraba iz Novog Sada.

JK

pre 10 godina

@Aleksandar za tvoju informaciju Milunka Savic je posle rata cistila WC-e po Beogradu do kraja zivota. Toliko o tome da smo je "mi" zaboravili danas. Zaboravili su je odmah posle rata Srbija koju mi danas po moralnosti uzdizemo u zvezde.

Casni preci opsrostite na cemeru

pre 10 godina

Danas nam je izgleda putokaz Prajd. I takve stvari. Da se nesto plati, aktivizam preko racuna.
Provizija, neka kombinacija, nesto za svoju zadnjicu da uradimo da nam bude fino. Zato i nemamo drzavu, vec samo neko poludelo stanovnistvo koje tu tako baulja na prostoru, komentarise, posle glasa iste takve kao oni itd. ...

vrsac

pre 10 godina

I posle se jave ovi sto kazu: Kad su nama Rusi pomogli ? A ja oduvek tvrdim da su Rusi tako obazrivi prema nama jer ih je ljubav prema nama kostala ko nikog nikad. Zato Srbi pamet u glavu i duboka zahvalnost Rusima na svemu sto nam sada pomazu jer ja prvi kad bi tako prosao razmislio bih dal bi opet tog istog primio pod skute..

pera_kojot

pre 10 godina

@Aleksandar

Aleksandre, problem je u tome sto dok svi "rade" svoj posao, u ovoj zemljni nikad gore. Nijedan ministar u vladi Srbije nemoze da radi svoj posao dok ta ista vlada nije u stanju da garantuje osnovna ljudska prava. Nema preceg posla od tog. Svaka cast Soluncima ali mi danas zivimo.

Dunster

pre 10 godina

Sve stoji sto kaze g.Tasovac, i onda u istom danu, procitas da se drzava uplasila huligana, da su mangupi pretukli zenu koja vozi tramvaj, da je djak izbo nozem oca drugog djaka i pitas se kakve veze mi imamo s ljudima na koje se ponosimo.

nn1

pre 10 godina

ja mislim da bi trebalo snimiti jedan ekstradugometrazni film o bezanju kroz albaniju, drugi o krfu i golgoti tamo i treci o proboju fronta i oslobadjanju jugoslavije. takve filmove deca danas treba da gledaju a ne rane i skarfejs, i da se poistovecuju sa svojim cukuncukundedovima a ne sa pinkijem i svabom i kime god

mani se Soluna i praznih prica,to je bilo pa proslo...

pre 10 godina

Bla,bla,bla...

Kad cemo nesto konkretno da vidimo ministre?Sta kazete na desavanja sinoc i danas u Beogradu?

Морава и брда

pre 10 godina

>>> Tasovac: Podvig Solunaca putokaz za nas < ( тачно тако!)

Одлична беседа министра Тасовца, свака част!


Хвала и Слава свим нашим прецима који су дали своје животе за нашу СЛОБОДУ!

dusanmal

pre 10 godina

Pozitivan govor. Takodje, tacno je da su se Solunci i Srbija - "... viteški borila i propatila za ista ona načela za koja se zalažu Sjedinjene Države", no od komunizma nadalje ovo drustvo je birokratski kolektivizam. Ukljucujuci G.Tasovica. Najdalje od ciljeva slobode individualca sto se moze biti. Ne "integracija u kolektivu" Ministre, kad Srbi od svoje duse i licnog izbora pocnu da pozitivno i moralno rade a ne merkaju lopovluk, tada nam dolazi prosperitet. Solunce nije nosilo "kolektivno" vec licna i pojedinacna hrabrost i moral.
A i ne primecujemo to kada nam nije u licnoj potrebi -recimo prethodni komentar @pera_kojot: mora se shvatiti da drzava koja ima pravo da ogranicava "govor mrznje" jednostavno moze da ogranicava bilo koje izrazavanje pa i ono koje je vama do duse. Hocete pravu slobodu? - Prvo, u Ustav ta stara Americka obaveza o slobodi izrazavanja. Za sve. Nema niko iz drzavnih organa da bira sta je prihvatljivo/neprihvatljivo izrazavanje. To ukljucuje i za i protiv @pera_kojot stavova. Sloboda. Jer bez slobodnog izrazavanja nema slobodnog drustva. Da bi bilo Parade ne sme postojati ni termin "govora mrznje", da ne pominjem zakonsko ogranicenje bazirano na takvom birokratskom terminu.

Milić

pre 10 godina

Tasovac se već ogledao kao političar ali su izgleda mnogi to zaboravili.
U stranci Nebojše Čovića, sa Nadom Kolundžijom.
Kada je teško, Čović. Proverite.

kokonat

pre 10 godina

Mislim da sve sto je g.Tasovac rekao ovom prilikom za postovanje. Dobar osvrt na istoriju i istoijske cinjenice ali i na aktuelno stanje. Ako nesto moze i treba da nas motivise onda su to upravo podvizi nasih predaka heroja. A za stanje ljudskih prava i setnju danas i sami ucesnici setnje ce do preksutra zaboraviti i nastaviti tamo gde su stali u petak,dan pre otkazane setnje.

Umoran od proslosti

pre 10 godina

Kako je lako
pricati i izmisljati proslost,
a kako je tesko suociti se sa sadasnjoscu.
Srpska mitologija o davnim junackim danima
sve manje ima smisla i logike u uzasu u kome
danas zivimo. Ako smo potomci tolikih heroja,
kako danas ispadosmo tolike kukavice?! Ako nam
je istorija toliko svetla, zasto nam je danas
sadasnjost toliko mracna?!

Aleksandar

pre 10 godina

pera_kojot@ ALo bre!! Kave veze ima parada sa probijanjem soluskog fornta..jeli bree!?To je istorijska bitka,na koju Srbi treba biti ponosni!Nije mi jasno kakva mi narod imamo,mislite da kada je upitanju neki jubilej u Fancuskoj ,Nemackoj ili Engleskoj,da gradjani imaju primedbe zasto slave kada imaju problema u drustvu!?Da li to misliete!? NEEE! tamo se sve stavi na stranu,i postuju se preci koji su ginuli za svoju drzavu i svoj narod!Gosposin Tasovac samo radi svoj posao sluzbenika ove drzave,on je ministar i radi svoj drazavnicki posao,koji ovog trenutka nema veze sa politikom!!! PA i Nemci, koji u tim ratovima su bili osvajaci,slave dan bez ozira na poraz,secaju se svojih vojnika i daju im postu bez obzira na politiku koja je ta drzava vodila,koja je bila zlocinacka,vojnici su samo radili svoj posao i zato ih se secaju! A MI!? Zaboravili MILUNKU SAVIC,sad se je setili,najveci heroj u tadasnjoj evropi medju zenama,pa i muskarcima! Svi francuski generali i engleski su se klanjali njoj na prijemima i svecanostima,ali ogranicen,neobarzovan svet ovde ju je zaboravio!!! Dosta toga smo mi zaboravili i zrtavovali zbog neke ideologije bratsva i jedinstva,verme je da se vratimo kulturi,modernizaciji!Da se prizanju seksualne slobode,i sve ostale slobode,da se ponovo kao i pre 100god.svi ugledaju na srbiju u regionu! Ja sam za prava drugacije sekuslanih opredeljnjih ljudi,ali nikao necu ih nazvati manjinama, oni su NASI bre,SRBI! gradjani ove zemlje! SLAVA SOLUNCIMA!PODRSKA ZA LGBT!

Nick

pre 10 godina

Lepo je rekao "da se kao drustvo integrisemo" - a ne da svako busi protiv svoje zemlje i svog, srpskog roda, u bilo kom obliku. Ovde je rec patriotizam ukaljana od jednih a ismejana od drugih, a bilo bi lepo kad bi svi zajednickim snagama izgradili ovu nasu zemljicu tako da nam svima bude podjednako draga. Za pocetak, dovoljno je malo dobre volje.

pera_kojot

pre 10 godina

Alo bre, ma pusti Solunce da pocivaju u miru. Jel' ti vidis sta se desava u Beogradu. Kako mozes da sedis u vladi koja zabranjuje ljudima osnovna ljudska prava?! Valjda ti koji dolazis iz "kulture" prvi bi trebao da se oglasis.

Dr.Radule

pre 10 godina

Oduvek mi se svidjao Tasovac. Covek ima harizmu a i pametan je. Covek stoji iza svake svoje reci i ne prica u prazno. Ocekujem ogromne rezultate od njega.

Metuzalem

pre 10 godina

Ne čudite se. Nije njega Dačić doveo zbog inteligencije već zbog koliko toliko preostalog moralnog kredibiliteta, uz postojeću estradnu snagu.

Dušan

pre 10 godina

Pitao sam se kako će Tasovac odgovoriti na izazov obeležavanja 100 godina od 1. svetskog rata, pošto je neko mišljenje da je on levičar i da ne poštuje tradiciju. Jer nije dovoljno samo spasiti Muzeje i Pozorišta, potrebno je spasiti srpsku kulturu koja postoji skoro 1000 godina, i odbraniti reputaciju naroda, koji mnogi (pogotovo komšije naše) žele da proglase najgorim narodom u istoriji čovečanstva. Međutim, ako ovako nastavi ima šanse da bude dobro, ova izjava je odlična i iz srca.

my way

pre 10 godina

Gospodine Tasovac, svaka cast na ovim recima! Zaista, nema potrebe nista ovde dopunjavati, jer ko zeli da zna vise o ovim istorijskim cinjenicama i shvati vase poruke to i moze, a onome koga nista od toga ne interesuje nema svrhe ni govoriti.

Preddy Baer

pre 10 godina

Predivan govor gdine Tasovac.

zaista bih voleo da Srbija ima mnogo vise ljudi kao sto ste VI, umesto Palmi, Ilica, Tadica, Djilasa, Dacica i Vucica!

kisa

pre 10 godina

Sve je to u redu sto je bilo ali neko da podseti novog ministra da je danas kulturi u Srbiji zadat jos jedan tezak udarac od ne kulture i jednovlasca. Nema tu kulture gde subotom pre podne policija legitimise gradjane. Tacka ministre, oglasi se o aktuelnim kulturnim dogadjajima.

bzvz

pre 10 godina

Tasovac je vec postao politicar!Lepo prica,ali nije on tu zbog istorije i poruka,nego je tu da gasi vatru i zida novu kucu,ako moze.Ako ne,ne treba nam jos jedan orator,ne mozemo vise da primamo mudrosti u sebe!

Preddy Baer

pre 10 godina

Predivan govor gdine Tasovac.

zaista bih voleo da Srbija ima mnogo vise ljudi kao sto ste VI, umesto Palmi, Ilica, Tadica, Djilasa, Dacica i Vucica!

Морава и брда

pre 10 godina

>>> Tasovac: Podvig Solunaca putokaz za nas < ( тачно тако!)

Одлична беседа министра Тасовца, свака част!


Хвала и Слава свим нашим прецима који су дали своје животе за нашу СЛОБОДУ!

kokonat

pre 10 godina

Mislim da sve sto je g.Tasovac rekao ovom prilikom za postovanje. Dobar osvrt na istoriju i istoijske cinjenice ali i na aktuelno stanje. Ako nesto moze i treba da nas motivise onda su to upravo podvizi nasih predaka heroja. A za stanje ljudskih prava i setnju danas i sami ucesnici setnje ce do preksutra zaboraviti i nastaviti tamo gde su stali u petak,dan pre otkazane setnje.

Dušan

pre 10 godina

Pitao sam se kako će Tasovac odgovoriti na izazov obeležavanja 100 godina od 1. svetskog rata, pošto je neko mišljenje da je on levičar i da ne poštuje tradiciju. Jer nije dovoljno samo spasiti Muzeje i Pozorišta, potrebno je spasiti srpsku kulturu koja postoji skoro 1000 godina, i odbraniti reputaciju naroda, koji mnogi (pogotovo komšije naše) žele da proglase najgorim narodom u istoriji čovečanstva. Međutim, ako ovako nastavi ima šanse da bude dobro, ova izjava je odlična i iz srca.

Aleksandar

pre 10 godina

pera_kojot@ ALo bre!! Kave veze ima parada sa probijanjem soluskog fornta..jeli bree!?To je istorijska bitka,na koju Srbi treba biti ponosni!Nije mi jasno kakva mi narod imamo,mislite da kada je upitanju neki jubilej u Fancuskoj ,Nemackoj ili Engleskoj,da gradjani imaju primedbe zasto slave kada imaju problema u drustvu!?Da li to misliete!? NEEE! tamo se sve stavi na stranu,i postuju se preci koji su ginuli za svoju drzavu i svoj narod!Gosposin Tasovac samo radi svoj posao sluzbenika ove drzave,on je ministar i radi svoj drazavnicki posao,koji ovog trenutka nema veze sa politikom!!! PA i Nemci, koji u tim ratovima su bili osvajaci,slave dan bez ozira na poraz,secaju se svojih vojnika i daju im postu bez obzira na politiku koja je ta drzava vodila,koja je bila zlocinacka,vojnici su samo radili svoj posao i zato ih se secaju! A MI!? Zaboravili MILUNKU SAVIC,sad se je setili,najveci heroj u tadasnjoj evropi medju zenama,pa i muskarcima! Svi francuski generali i engleski su se klanjali njoj na prijemima i svecanostima,ali ogranicen,neobarzovan svet ovde ju je zaboravio!!! Dosta toga smo mi zaboravili i zrtavovali zbog neke ideologije bratsva i jedinstva,verme je da se vratimo kulturi,modernizaciji!Da se prizanju seksualne slobode,i sve ostale slobode,da se ponovo kao i pre 100god.svi ugledaju na srbiju u regionu! Ja sam za prava drugacije sekuslanih opredeljnjih ljudi,ali nikao necu ih nazvati manjinama, oni su NASI bre,SRBI! gradjani ove zemlje! SLAVA SOLUNCIMA!PODRSKA ZA LGBT!

Dr.Radule

pre 10 godina

Oduvek mi se svidjao Tasovac. Covek ima harizmu a i pametan je. Covek stoji iza svake svoje reci i ne prica u prazno. Ocekujem ogromne rezultate od njega.

Nick

pre 10 godina

Lepo je rekao "da se kao drustvo integrisemo" - a ne da svako busi protiv svoje zemlje i svog, srpskog roda, u bilo kom obliku. Ovde je rec patriotizam ukaljana od jednih a ismejana od drugih, a bilo bi lepo kad bi svi zajednickim snagama izgradili ovu nasu zemljicu tako da nam svima bude podjednako draga. Za pocetak, dovoljno je malo dobre volje.

my way

pre 10 godina

Gospodine Tasovac, svaka cast na ovim recima! Zaista, nema potrebe nista ovde dopunjavati, jer ko zeli da zna vise o ovim istorijskim cinjenicama i shvati vase poruke to i moze, a onome koga nista od toga ne interesuje nema svrhe ni govoriti.

pera_kojot

pre 10 godina

Alo bre, ma pusti Solunce da pocivaju u miru. Jel' ti vidis sta se desava u Beogradu. Kako mozes da sedis u vladi koja zabranjuje ljudima osnovna ljudska prava?! Valjda ti koji dolazis iz "kulture" prvi bi trebao da se oglasis.

nn1

pre 10 godina

ja mislim da bi trebalo snimiti jedan ekstradugometrazni film o bezanju kroz albaniju, drugi o krfu i golgoti tamo i treci o proboju fronta i oslobadjanju jugoslavije. takve filmove deca danas treba da gledaju a ne rane i skarfejs, i da se poistovecuju sa svojim cukuncukundedovima a ne sa pinkijem i svabom i kime god

kisa

pre 10 godina

Sve je to u redu sto je bilo ali neko da podseti novog ministra da je danas kulturi u Srbiji zadat jos jedan tezak udarac od ne kulture i jednovlasca. Nema tu kulture gde subotom pre podne policija legitimise gradjane. Tacka ministre, oglasi se o aktuelnim kulturnim dogadjajima.

bzvz

pre 10 godina

Tasovac je vec postao politicar!Lepo prica,ali nije on tu zbog istorije i poruka,nego je tu da gasi vatru i zida novu kucu,ako moze.Ako ne,ne treba nam jos jedan orator,ne mozemo vise da primamo mudrosti u sebe!

JK

pre 10 godina

@Aleksandar za tvoju informaciju Milunka Savic je posle rata cistila WC-e po Beogradu do kraja zivota. Toliko o tome da smo je "mi" zaboravili danas. Zaboravili su je odmah posle rata Srbija koju mi danas po moralnosti uzdizemo u zvezde.

novisadamnovisadamnovisadam

pre 10 godina

Tasovac je već izborio jedno ljudsko pravo, bar za sebe: pravo da drugačije izgleda! Pa, mediokriteti, vidite da iz drugačije glave ne izlaze zmije i plamen, nego prave reči. Ne cenite više ljude po tome kako vam izgledaju! Inače ćete biti na nivou onih maloletnih baraba iz Novog Sada.

Dunster

pre 10 godina

Sve stoji sto kaze g.Tasovac, i onda u istom danu, procitas da se drzava uplasila huligana, da su mangupi pretukli zenu koja vozi tramvaj, da je djak izbo nozem oca drugog djaka i pitas se kakve veze mi imamo s ljudima na koje se ponosimo.

dsagsg

pre 10 godina

@ Sve je to u redu sto je bilo ali neko da podseti novog ministra da je danas kulturi u Srbiji zadat jos jedan tezak udarac od ne kulture i jednovlasca. Nema tu kulture gde subotom pre podne policija legitimise gradjane. Tacka ministre, oglasi se o aktuelnim kulturnim dogadjajima.
(kisa, 28. septembar 2013 15:09)

Kad smo vec kod kulture poradi malo na pravopisu (nekultura se pise sastavljeno). Takodje ako pominjemo kulturu treba istaci da je nekulturno prilikom obelezavanja bilo kakvog kulturnog, istorijskog ili sportskog dogadjaja obazirati se na dnevno politicke teme. Ministar se povodom dnevno politickih tema obraca medijima putem saopstenja ili konferencije za stampu, a ministar kulture se bavi kulturom a ne ljudskim pravima ili bezbedonosnim rizicima (probijanje solunskog fronta i WWI su jedan vid srpske kulture i tradicije koji treba negovati).
Hvala Bogu, pa napokon izgleda da imamo kvalitetnog ministra kulture koji se bavi svojim poslom na pravi nacin a kultura je preduslov i za postovanje ljudskih prava.
Iskreno se nadam da ce on uticati i na tvoju kulturu jer je nekulturno jednog ministra (bilo kog) poistovecivati sa celom vladom i nekulturno je na napadati politickog protivnika oko stvari u kojima se tvoja politicka opcija nije ni malo razlikovala.
Na kraju krajeva Tasovac se indirektno i osvrnuo na bruku od juce ali je on to uradio kulturno i artikulisano.

Umoran od proslosti

pre 10 godina

Kako je lako
pricati i izmisljati proslost,
a kako je tesko suociti se sa sadasnjoscu.
Srpska mitologija o davnim junackim danima
sve manje ima smisla i logike u uzasu u kome
danas zivimo. Ako smo potomci tolikih heroja,
kako danas ispadosmo tolike kukavice?! Ako nam
je istorija toliko svetla, zasto nam je danas
sadasnjost toliko mracna?!

Casni preci opsrostite na cemeru

pre 10 godina

Danas nam je izgleda putokaz Prajd. I takve stvari. Da se nesto plati, aktivizam preko racuna.
Provizija, neka kombinacija, nesto za svoju zadnjicu da uradimo da nam bude fino. Zato i nemamo drzavu, vec samo neko poludelo stanovnistvo koje tu tako baulja na prostoru, komentarise, posle glasa iste takve kao oni itd. ...

Milić

pre 10 godina

Tasovac se već ogledao kao političar ali su izgleda mnogi to zaboravili.
U stranci Nebojše Čovića, sa Nadom Kolundžijom.
Kada je teško, Čović. Proverite.

vrsac

pre 10 godina

I posle se jave ovi sto kazu: Kad su nama Rusi pomogli ? A ja oduvek tvrdim da su Rusi tako obazrivi prema nama jer ih je ljubav prema nama kostala ko nikog nikad. Zato Srbi pamet u glavu i duboka zahvalnost Rusima na svemu sto nam sada pomazu jer ja prvi kad bi tako prosao razmislio bih dal bi opet tog istog primio pod skute..

mani se Soluna i praznih prica,to je bilo pa proslo...

pre 10 godina

Bla,bla,bla...

Kad cemo nesto konkretno da vidimo ministre?Sta kazete na desavanja sinoc i danas u Beogradu?

Robin Hud

pre 10 godina

Srbin brzi od konja a ruski car izgubio glavu i imperiju zbog Srba i Srbije. Ministar Tasovac vata zjale i političke poene. Bože opet muljator.

Metuzalem

pre 10 godina

Ne čudite se. Nije njega Dačić doveo zbog inteligencije već zbog koliko toliko preostalog moralnog kredibiliteta, uz postojeću estradnu snagu.

Aleksandar

pre 10 godina

(JK, 28. septembar 2013 18:53)
Znam ja veoma dobro ,citao sam o njoj,slusao o njoj! Mislio saa na celo razdoblje,i posle velikog rata i drugog sv rata!Tada su je se i secali koliko toliko,a sad je nema ni u citankama,ni u knjigama u skoli,ako je ima...ima je u dve recenice! I ona se je ponosila,i ako je cistila tolete,i kada su joj nudili stan u parizu i penziju generela,ona je odbila! iz ljubavi prema zemlji,da je ne obraka,i zato sto jednostavno tu priapda! E sad koliko nas ovde bi isto to odbilo u dansnjim veremenima,pola njih bi prodalo obraz i cast ne bi ni trpnulo!!!

pera_kojot

pre 10 godina

@Aleksandar

Aleksandre, problem je u tome sto dok svi "rade" svoj posao, u ovoj zemljni nikad gore. Nijedan ministar u vladi Srbije nemoze da radi svoj posao dok ta ista vlada nije u stanju da garantuje osnovna ljudska prava. Nema preceg posla od tog. Svaka cast Soluncima ali mi danas zivimo.

dusanmal

pre 10 godina

Pozitivan govor. Takodje, tacno je da su se Solunci i Srbija - "... viteški borila i propatila za ista ona načela za koja se zalažu Sjedinjene Države", no od komunizma nadalje ovo drustvo je birokratski kolektivizam. Ukljucujuci G.Tasovica. Najdalje od ciljeva slobode individualca sto se moze biti. Ne "integracija u kolektivu" Ministre, kad Srbi od svoje duse i licnog izbora pocnu da pozitivno i moralno rade a ne merkaju lopovluk, tada nam dolazi prosperitet. Solunce nije nosilo "kolektivno" vec licna i pojedinacna hrabrost i moral.
A i ne primecujemo to kada nam nije u licnoj potrebi -recimo prethodni komentar @pera_kojot: mora se shvatiti da drzava koja ima pravo da ogranicava "govor mrznje" jednostavno moze da ogranicava bilo koje izrazavanje pa i ono koje je vama do duse. Hocete pravu slobodu? - Prvo, u Ustav ta stara Americka obaveza o slobodi izrazavanja. Za sve. Nema niko iz drzavnih organa da bira sta je prihvatljivo/neprihvatljivo izrazavanje. To ukljucuje i za i protiv @pera_kojot stavova. Sloboda. Jer bez slobodnog izrazavanja nema slobodnog drustva. Da bi bilo Parade ne sme postojati ni termin "govora mrznje", da ne pominjem zakonsko ogranicenje bazirano na takvom birokratskom terminu.

nadrealno

pre 10 godina

Ministre, na tom mestu se cuti i odaje posta junacima a ne daju politikantske izjave. Prazne izjave, na nivou izjava iz edicije Alan Ford, ostavljaju gorak ukus kod onih koji ovo citaju. Dajte sve od sebe da bar malo uredite sektor kojim vladate. Propisite sta je od znacaja za drzavu, finansirajte to sa raznih nivoa a sve ostalo na trziste. Ne moze se vise finansirati milion kojekakvih kulturnih dogadjaja koji nikome ne trebaju, osim autorima i izvodjacima. I dajte ukinite nacionalne penzije estradnim i ostalim umetnicima. Mozda dobijemo plus kod MMF.

nije bitno

pre 10 godina

Samo kad bi stali na tu prokletu srpsku loptu, umirili proklete srpske strasti, i nase potrebe stavili poslevolje za celukupnu naciju, mozemo onda razmisljati o onom uredjenom drustvu i bez EU.

pera_kojot

pre 10 godina

Alo bre, ma pusti Solunce da pocivaju u miru. Jel' ti vidis sta se desava u Beogradu. Kako mozes da sedis u vladi koja zabranjuje ljudima osnovna ljudska prava?! Valjda ti koji dolazis iz "kulture" prvi bi trebao da se oglasis.

bzvz

pre 10 godina

Tasovac je vec postao politicar!Lepo prica,ali nije on tu zbog istorije i poruka,nego je tu da gasi vatru i zida novu kucu,ako moze.Ako ne,ne treba nam jos jedan orator,ne mozemo vise da primamo mudrosti u sebe!

kisa

pre 10 godina

Sve je to u redu sto je bilo ali neko da podseti novog ministra da je danas kulturi u Srbiji zadat jos jedan tezak udarac od ne kulture i jednovlasca. Nema tu kulture gde subotom pre podne policija legitimise gradjane. Tacka ministre, oglasi se o aktuelnim kulturnim dogadjajima.

Umoran od proslosti

pre 10 godina

Kako je lako
pricati i izmisljati proslost,
a kako je tesko suociti se sa sadasnjoscu.
Srpska mitologija o davnim junackim danima
sve manje ima smisla i logike u uzasu u kome
danas zivimo. Ako smo potomci tolikih heroja,
kako danas ispadosmo tolike kukavice?! Ako nam
je istorija toliko svetla, zasto nam je danas
sadasnjost toliko mracna?!

mani se Soluna i praznih prica,to je bilo pa proslo...

pre 10 godina

Bla,bla,bla...

Kad cemo nesto konkretno da vidimo ministre?Sta kazete na desavanja sinoc i danas u Beogradu?

Robin Hud

pre 10 godina

Srbin brzi od konja a ruski car izgubio glavu i imperiju zbog Srba i Srbije. Ministar Tasovac vata zjale i političke poene. Bože opet muljator.

Aleksandar

pre 10 godina

pera_kojot@ ALo bre!! Kave veze ima parada sa probijanjem soluskog fornta..jeli bree!?To je istorijska bitka,na koju Srbi treba biti ponosni!Nije mi jasno kakva mi narod imamo,mislite da kada je upitanju neki jubilej u Fancuskoj ,Nemackoj ili Engleskoj,da gradjani imaju primedbe zasto slave kada imaju problema u drustvu!?Da li to misliete!? NEEE! tamo se sve stavi na stranu,i postuju se preci koji su ginuli za svoju drzavu i svoj narod!Gosposin Tasovac samo radi svoj posao sluzbenika ove drzave,on je ministar i radi svoj drazavnicki posao,koji ovog trenutka nema veze sa politikom!!! PA i Nemci, koji u tim ratovima su bili osvajaci,slave dan bez ozira na poraz,secaju se svojih vojnika i daju im postu bez obzira na politiku koja je ta drzava vodila,koja je bila zlocinacka,vojnici su samo radili svoj posao i zato ih se secaju! A MI!? Zaboravili MILUNKU SAVIC,sad se je setili,najveci heroj u tadasnjoj evropi medju zenama,pa i muskarcima! Svi francuski generali i engleski su se klanjali njoj na prijemima i svecanostima,ali ogranicen,neobarzovan svet ovde ju je zaboravio!!! Dosta toga smo mi zaboravili i zrtavovali zbog neke ideologije bratsva i jedinstva,verme je da se vratimo kulturi,modernizaciji!Da se prizanju seksualne slobode,i sve ostale slobode,da se ponovo kao i pre 100god.svi ugledaju na srbiju u regionu! Ja sam za prava drugacije sekuslanih opredeljnjih ljudi,ali nikao necu ih nazvati manjinama, oni su NASI bre,SRBI! gradjani ove zemlje! SLAVA SOLUNCIMA!PODRSKA ZA LGBT!

Milić

pre 10 godina

Tasovac se već ogledao kao političar ali su izgleda mnogi to zaboravili.
U stranci Nebojše Čovića, sa Nadom Kolundžijom.
Kada je teško, Čović. Proverite.

Preddy Baer

pre 10 godina

Predivan govor gdine Tasovac.

zaista bih voleo da Srbija ima mnogo vise ljudi kao sto ste VI, umesto Palmi, Ilica, Tadica, Djilasa, Dacica i Vucica!

vrsac

pre 10 godina

I posle se jave ovi sto kazu: Kad su nama Rusi pomogli ? A ja oduvek tvrdim da su Rusi tako obazrivi prema nama jer ih je ljubav prema nama kostala ko nikog nikad. Zato Srbi pamet u glavu i duboka zahvalnost Rusima na svemu sto nam sada pomazu jer ja prvi kad bi tako prosao razmislio bih dal bi opet tog istog primio pod skute..

pera_kojot

pre 10 godina

@Aleksandar

Aleksandre, problem je u tome sto dok svi "rade" svoj posao, u ovoj zemljni nikad gore. Nijedan ministar u vladi Srbije nemoze da radi svoj posao dok ta ista vlada nije u stanju da garantuje osnovna ljudska prava. Nema preceg posla od tog. Svaka cast Soluncima ali mi danas zivimo.

nadrealno

pre 10 godina

Ministre, na tom mestu se cuti i odaje posta junacima a ne daju politikantske izjave. Prazne izjave, na nivou izjava iz edicije Alan Ford, ostavljaju gorak ukus kod onih koji ovo citaju. Dajte sve od sebe da bar malo uredite sektor kojim vladate. Propisite sta je od znacaja za drzavu, finansirajte to sa raznih nivoa a sve ostalo na trziste. Ne moze se vise finansirati milion kojekakvih kulturnih dogadjaja koji nikome ne trebaju, osim autorima i izvodjacima. I dajte ukinite nacionalne penzije estradnim i ostalim umetnicima. Mozda dobijemo plus kod MMF.

Metuzalem

pre 10 godina

Ne čudite se. Nije njega Dačić doveo zbog inteligencije već zbog koliko toliko preostalog moralnog kredibiliteta, uz postojeću estradnu snagu.

Dr.Radule

pre 10 godina

Oduvek mi se svidjao Tasovac. Covek ima harizmu a i pametan je. Covek stoji iza svake svoje reci i ne prica u prazno. Ocekujem ogromne rezultate od njega.

Морава и брда

pre 10 godina

>>> Tasovac: Podvig Solunaca putokaz za nas < ( тачно тако!)

Одлична беседа министра Тасовца, свака част!


Хвала и Слава свим нашим прецима који су дали своје животе за нашу СЛОБОДУ!

dusanmal

pre 10 godina

Pozitivan govor. Takodje, tacno je da su se Solunci i Srbija - "... viteški borila i propatila za ista ona načela za koja se zalažu Sjedinjene Države", no od komunizma nadalje ovo drustvo je birokratski kolektivizam. Ukljucujuci G.Tasovica. Najdalje od ciljeva slobode individualca sto se moze biti. Ne "integracija u kolektivu" Ministre, kad Srbi od svoje duse i licnog izbora pocnu da pozitivno i moralno rade a ne merkaju lopovluk, tada nam dolazi prosperitet. Solunce nije nosilo "kolektivno" vec licna i pojedinacna hrabrost i moral.
A i ne primecujemo to kada nam nije u licnoj potrebi -recimo prethodni komentar @pera_kojot: mora se shvatiti da drzava koja ima pravo da ogranicava "govor mrznje" jednostavno moze da ogranicava bilo koje izrazavanje pa i ono koje je vama do duse. Hocete pravu slobodu? - Prvo, u Ustav ta stara Americka obaveza o slobodi izrazavanja. Za sve. Nema niko iz drzavnih organa da bira sta je prihvatljivo/neprihvatljivo izrazavanje. To ukljucuje i za i protiv @pera_kojot stavova. Sloboda. Jer bez slobodnog izrazavanja nema slobodnog drustva. Da bi bilo Parade ne sme postojati ni termin "govora mrznje", da ne pominjem zakonsko ogranicenje bazirano na takvom birokratskom terminu.

kokonat

pre 10 godina

Mislim da sve sto je g.Tasovac rekao ovom prilikom za postovanje. Dobar osvrt na istoriju i istoijske cinjenice ali i na aktuelno stanje. Ako nesto moze i treba da nas motivise onda su to upravo podvizi nasih predaka heroja. A za stanje ljudskih prava i setnju danas i sami ucesnici setnje ce do preksutra zaboraviti i nastaviti tamo gde su stali u petak,dan pre otkazane setnje.

Dušan

pre 10 godina

Pitao sam se kako će Tasovac odgovoriti na izazov obeležavanja 100 godina od 1. svetskog rata, pošto je neko mišljenje da je on levičar i da ne poštuje tradiciju. Jer nije dovoljno samo spasiti Muzeje i Pozorišta, potrebno je spasiti srpsku kulturu koja postoji skoro 1000 godina, i odbraniti reputaciju naroda, koji mnogi (pogotovo komšije naše) žele da proglase najgorim narodom u istoriji čovečanstva. Međutim, ako ovako nastavi ima šanse da bude dobro, ova izjava je odlična i iz srca.

Casni preci opsrostite na cemeru

pre 10 godina

Danas nam je izgleda putokaz Prajd. I takve stvari. Da se nesto plati, aktivizam preko racuna.
Provizija, neka kombinacija, nesto za svoju zadnjicu da uradimo da nam bude fino. Zato i nemamo drzavu, vec samo neko poludelo stanovnistvo koje tu tako baulja na prostoru, komentarise, posle glasa iste takve kao oni itd. ...

Nick

pre 10 godina

Lepo je rekao "da se kao drustvo integrisemo" - a ne da svako busi protiv svoje zemlje i svog, srpskog roda, u bilo kom obliku. Ovde je rec patriotizam ukaljana od jednih a ismejana od drugih, a bilo bi lepo kad bi svi zajednickim snagama izgradili ovu nasu zemljicu tako da nam svima bude podjednako draga. Za pocetak, dovoljno je malo dobre volje.

my way

pre 10 godina

Gospodine Tasovac, svaka cast na ovim recima! Zaista, nema potrebe nista ovde dopunjavati, jer ko zeli da zna vise o ovim istorijskim cinjenicama i shvati vase poruke to i moze, a onome koga nista od toga ne interesuje nema svrhe ni govoriti.

novisadamnovisadamnovisadam

pre 10 godina

Tasovac je već izborio jedno ljudsko pravo, bar za sebe: pravo da drugačije izgleda! Pa, mediokriteti, vidite da iz drugačije glave ne izlaze zmije i plamen, nego prave reči. Ne cenite više ljude po tome kako vam izgledaju! Inače ćete biti na nivou onih maloletnih baraba iz Novog Sada.

Aleksandar

pre 10 godina

(JK, 28. septembar 2013 18:53)
Znam ja veoma dobro ,citao sam o njoj,slusao o njoj! Mislio saa na celo razdoblje,i posle velikog rata i drugog sv rata!Tada su je se i secali koliko toliko,a sad je nema ni u citankama,ni u knjigama u skoli,ako je ima...ima je u dve recenice! I ona se je ponosila,i ako je cistila tolete,i kada su joj nudili stan u parizu i penziju generela,ona je odbila! iz ljubavi prema zemlji,da je ne obraka,i zato sto jednostavno tu priapda! E sad koliko nas ovde bi isto to odbilo u dansnjim veremenima,pola njih bi prodalo obraz i cast ne bi ni trpnulo!!!

Dunster

pre 10 godina

Sve stoji sto kaze g.Tasovac, i onda u istom danu, procitas da se drzava uplasila huligana, da su mangupi pretukli zenu koja vozi tramvaj, da je djak izbo nozem oca drugog djaka i pitas se kakve veze mi imamo s ljudima na koje se ponosimo.

nn1

pre 10 godina

ja mislim da bi trebalo snimiti jedan ekstradugometrazni film o bezanju kroz albaniju, drugi o krfu i golgoti tamo i treci o proboju fronta i oslobadjanju jugoslavije. takve filmove deca danas treba da gledaju a ne rane i skarfejs, i da se poistovecuju sa svojim cukuncukundedovima a ne sa pinkijem i svabom i kime god

dsagsg

pre 10 godina

@ Sve je to u redu sto je bilo ali neko da podseti novog ministra da je danas kulturi u Srbiji zadat jos jedan tezak udarac od ne kulture i jednovlasca. Nema tu kulture gde subotom pre podne policija legitimise gradjane. Tacka ministre, oglasi se o aktuelnim kulturnim dogadjajima.
(kisa, 28. septembar 2013 15:09)

Kad smo vec kod kulture poradi malo na pravopisu (nekultura se pise sastavljeno). Takodje ako pominjemo kulturu treba istaci da je nekulturno prilikom obelezavanja bilo kakvog kulturnog, istorijskog ili sportskog dogadjaja obazirati se na dnevno politicke teme. Ministar se povodom dnevno politickih tema obraca medijima putem saopstenja ili konferencije za stampu, a ministar kulture se bavi kulturom a ne ljudskim pravima ili bezbedonosnim rizicima (probijanje solunskog fronta i WWI su jedan vid srpske kulture i tradicije koji treba negovati).
Hvala Bogu, pa napokon izgleda da imamo kvalitetnog ministra kulture koji se bavi svojim poslom na pravi nacin a kultura je preduslov i za postovanje ljudskih prava.
Iskreno se nadam da ce on uticati i na tvoju kulturu jer je nekulturno jednog ministra (bilo kog) poistovecivati sa celom vladom i nekulturno je na napadati politickog protivnika oko stvari u kojima se tvoja politicka opcija nije ni malo razlikovala.
Na kraju krajeva Tasovac se indirektno i osvrnuo na bruku od juce ali je on to uradio kulturno i artikulisano.

nije bitno

pre 10 godina

Samo kad bi stali na tu prokletu srpsku loptu, umirili proklete srpske strasti, i nase potrebe stavili poslevolje za celukupnu naciju, mozemo onda razmisljati o onom uredjenom drustvu i bez EU.

JK

pre 10 godina

@Aleksandar za tvoju informaciju Milunka Savic je posle rata cistila WC-e po Beogradu do kraja zivota. Toliko o tome da smo je "mi" zaboravili danas. Zaboravili su je odmah posle rata Srbija koju mi danas po moralnosti uzdizemo u zvezde.