Sreda, 25.09.2013.

18:49

Libija i Grenada priznale Kosovo

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je danas da su Libija i Grenada odlučile da priznaju nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta

Libija i Grenada priznale Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 10 godina

Vidim vecina nasih bi rado dala Kosovo da udje u EU, bas fino... kakav smo narod prodali bi majku rodjenu samo da nam bude lepo, sami sebi smo najveci neprijatelji....
(Nikola, 26. septembar 2013 04:09)

Kako mozes nesto da das ili ne das sto nemas? Srbija moze da prihvati da je Kosovo nezavisna drzava ili da nastavi da zivi u nekom drugom univerzumu. A suverenitet nad Kosovom, koji nema vec vise od 14 godina, nece da vrati nikad.

re:

pre 10 godina

@ako nisi znao, sada znaš

Ako nisi znao ta tvoja "drzava" na Kosovu je nastala bez ikakvog dogovora, na nepostovanju sporazuma i rezolucije 1244, na krsenju medjunarodnog prava, na jednostranom pomeranju granica te je licemerno da drzis bilo kakva predavanja o dogovaranju. Kao drugo, bas zbog jednostranog samoproglasenja cime je nastao presedan u medjunarodnom pravu, ni ne mozete da legalizujete tu vasu tvorevinu i morate da potplacujete okolo u zamenu za bilo kakvo priznanje. Dirljivo je biti ubedjen u svoju velicinu i uzvisene kvalitete kako to to radite vi, albanski narcis-nacosi ali ipak nabavi ogledalo pa ce ti se kazati mnoge stvari.

nnidza

pre 10 godina

Čak i da brojka pređe polovinu članica UN o Kosovu se neće glasati dok to ne prihvate Rusija i Kina na SB. Tačno je da tada ništa neće biti u rukama UN ali to nije bio slučaj ni do sada. O Kosovu odlučuju veliki a ne mali. Mali su u UN a veliki u SB i NATO.

ako nisi znao, sada znaš

pre 10 godina

" ... koliko je albanska diplomatija "jaka" pokazuje da je Juzni Sudan kao zadnji clan UN dobio clanstvo nakon samo par meseci."
(ace, 26. septembar 2013 15:54)
Pogrešno! To samo pokazuje koliko nemaš pojma o povijesti Južnog Sudana i kako pokušavaš jednu činjenicu pogrešno pokazati. Tipično srpski. Inače, JS ti je dokaz da se nakon građanskog rata od 39 godina muslimani i kršćani mogu dogovoriti o Mirovnom sporazumu, referendumu o nezavisnosti koji poštuju obje strane. Razlika nas u odnosu na njih je u tome što se s vama Srbima ništa ne možeš dogovoriti a kamo li da vi to još i poštujete. I zato, nemoj uspoređivati neusporedivo.

ace

pre 10 godina

@sve vise priznanja

Ipak je jaca od albanske "diplomatije" koja je za ovolike godine i pored americkog sponzorstva uspela teskom mukom da namakne samo stotinjak priznanja dok je clanstvo u UN naucna fantastika. Srbija nema niciju zaledjinu i sama se bori sa mnogo jacim drzavama. Uostalom, koliko je albanska diplomatija "jaka" pokazuje da je Juzni Sudan kao zadnji clan UN dobio clanstvo nakon samo par meseci.

DJ

pre 10 godina

I meni kao Albancu sa Kosova su smesne ova priznanja. Ode Pacolli negde, gurne malo para nekome u djep i eto priznanja a mi se onda radujemo i sve super i mi smo drzava i nezavisni i sutra se ulazi u United Nations i tako vec godinama. Zabava za ne bas pametne nacionaliste i nista vise. Obogacuju se Taqi i ostali a narod sve siromasniji i onda mora ovakva pozorisna predstava.

malo morgen

pre 10 godina

Svi znaju kako se dolazi do ovih priznanja te je nejasno cemu toliko radovanje i sta je ovde za ponos. Kao kada neko plati za ispit, dobije 10-ku, i jos misli da je svakog ubedio da je ocenu dobio jer se spremio za ispit i zato sto je naucio.

Z.

pre 10 godina

Sama cinjenica da su potrebne godine i godine za priznanja, da su potrebne ucene, lobiranja, potplacivanje, da su u ta priznanja ukljuceni vrlo opskurni likovi kao u Egiptu ili Libiji ili da se svako priznanje slavi od strane albanskih nacosa kao osvajanje svetskog prvenstva, pokazuje svu tragikomicnost te tvorevine na Kosovu a pokazuje i kako Amerikanci vise nisu ono sta su bili. Iako srozanje Amerikanaca pokazuje i ovo oko Sirije. Tuzno, smesno i pateticno.

IgraCutanja

pre 10 godina

Interesantno je kako su priznanja stigla pred izbore,a jos je interesantnije koje su zemlje priznale tzv. Kosovo*. A onda I komentari... Kao da nikom nije jasno da je Kosovo na putu do stolice u UN I svega ostalog protiv cega se nasa politicka elita navodno bori. Vucic, Dacic i Nikolic rade sve sto je u njihivj moci da se dodvore Americi, Nemackoj I ostalima I dace SVE i ODMAH! Srbijo bice ti lakse bez KiMa? A zaboravljate dak kad padne sever KiMa pada I jug Srbije, a I Pancicev vrh nece vise biti srpski nego ce Albanac carinik stajati na vrhu... Pa kad osetite Srbi iz Srbije na svojim ledjima razumecete za sta smo se mi Srbia sa KiMa borili I cemu smo se suprotstavljali. Novac dat KiMu nije nigde drugo nego u Beogradu!

ne bi skodilo da nabavite ogledalo

pre 10 godina

@Malo realnosti ne bi skodilo

Sumnjam da mu je zivot jadniji od onih kojima je potplaceno priznanje od jedne Grenade vrhunac zivota kao i dezuranje po srpkim sajtovima gde "dokazuje" kako je "drzava" tamo neki protektorat koji nije u stanju samostalno ni pertle da zaveze. Vi Albanci naravno znate da ste "jaki" samo dok vam je americke zaledjine a posle stizu racuni i to ne samo od Srbije?

komedija

pre 10 godina

Ja se jedino bojim da ce ovo silno klikanje da ostavi trajne posledice na ove mladjane uck/sigurimi aktiviste. Odmorite malo. Vidite da vam se vec svi smeju.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

...
(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)

ako bolje pogledas na vecini toga pise made in china ili made in prc a sto se tice cokolada made in romania ili nase licence.tako da braso,opusti se...

Гадафи

pre 10 godina

Да је Гадафија ово се никад не би догодило, али оне које је довела Алкаида подржана САД-ом јесу...

Don Corleone

pre 10 godina

Realno gledano kosovo ce biti drzava i mi cemo morati pre ili kasnije da je priznamo jer ce nas uceniti USA ili Evropska unija i dali ima neki srbin koji sme da zakroci i da recimo radi u Pristinu ili Pec i u drugim gradovima izuzev KM i okoline. Nase srbende su dole iprodavali svoju dedovinu bogatim Albancima izeli im dobre pare i sad u Srbiji uzivaju i imaju status izbeglica i izaposljavali se u drzavnim firmama eps.sup.bolnice....i bolje prosli nego izbeglce iz Hrvacke i Bosne i sad su oni velike patriote u Srbiji i najvise vole svoje Kosovo.A malo Srba sto je dole ostalo ne placa struju vozi neregistrovana kola prima 2 plate kosovsku i srpsku placa najjeftiniji evrodizel koji kosta 75 centi litar i samo kuka kako se tesko zivi dole. Realno gledano ali jeste sve tako.

Nikola

pre 10 godina

Vidim vecina nasih bi rado dala Kosovo da udje u EU, bas fino... kakav smo narod prodali bi majku rodjenu samo da nam bude lepo, sami sebi smo najveci neprijatelji....

mile

pre 10 godina

Hahaha... Kolko albanskih botova ne mogu da verujem.

Znači albanska obaveštajna služba angažovala sve svoje resurse i računarske sisteme na kliktanje pluseva i minusa.

Aleksandar

pre 10 godina

Umesto da se pusti narod ove planete da zivi kako treba, politicari izmisljau neke situacije iz dosade. Te podvajanje, te pripajanje, te ovo, te ono. A narod su sve same budale i lozane. Coravi, slepci koji ne vide sta je dobro, a sta lose. Cim nemaju to u sebi, okrecu se pavijanima zvanim vodjama, politicarima i ostalim debilnim polusvetom.

Sigurimiman

pre 10 godina

Cestitam!
Na rdost svih stanovnika Kosova, a posebno onih milion koji zive daleko od rodne grude...
Nego, jesu li sigurni? Prosli put je bila neka zabuna oko sanja poste, pa je zalutalo pismo. Ovi u Vasingtonu nisu znali da je jos jedna zemlja priznala Kosovo.
Onaj kome State Department vodi evidenciju o priznavanju ne moze da se smatra samostalnim, nezavisnim... Suverenitet se ne moze tako lako stvoriti iz vazduha.
PS: Samo ovakva Libija, opustosena od rata i sa anarhijom je mogla da prizna nezavisnost. I za to im je trebalo dva meseca nadmudrivanja. Za Grenadu je druga prica zbog proslosti ostrva.

mp

pre 10 godina

slabo idu priznanja; Srbija NE sme da dozvoli da nas EU ucenjuje oko Kosova; TO sto rade je nehumano prema nasem stanovnistvu;
1. Eu NE vodi dobro pregovore; oni ostaju protektorat jos dugi niz godina
2. Ko uopste zivi na KOsovu; Vecina Albanaca zivi u SAD iako mnogi od starijih NE znaju ni rec engleskog dali im americke pasose; dosta ih zivi u Svajcarskoj a pricaju o nezavisnosti ...kakva lakrdija
ali najvaznije pitanje je ko uopste zivi na kosovu? Ne znamo; A Eu bi da resi status a sa kim?
70% Kosova je Metohija i mnogi su samo gosti na crkvenoj zemlji, status Kosova se NE moze resavati bez SPC-a; 70% je crkveno bilo najmanje 800 godina. Prema tome EU ne resava kako bi trebalo
Sto su priznali Grenada i Libija ...st su priznali nemaju pojma.

Lotus

pre 10 godina

Problemi na Balkanu moze da resi jedino neki asteroid.
(Neko iz Makedonije, 25. septembar 2013 20:55)
I to kako. Njega teško mogu da podmite!

strucnjak_za_zavere

pre 10 godina

Ovo je fantasticno, citam komentare i smejem se... Znaci Amerikanci pritisnu jednu po jednu drzavicu - a namerno kazem drzavicu, jer su ocigledno u polukolonijalnom polozaju - da priznaju nekakvu novu nazovi drzavu Kosovo, i mi odmah placemo: jao, jao, ipak je to drzava, ali mi nismo znali... Pa ljudi to je mentalitet bube, ne bube nego puza. Nisam ni za rat ni za bilo kakve sukobe ali jasno je da dominacija aktelnog svetskog policajca ne moze da potraje dugo, jednostavno bahatost i arogancija se svakome pre ili kasnije obije o glavu. Mozda za 10, mozda za 30 godina doci ce kraj njihovoj sili, a onda ce i njihovi podrepasi da nestanu, jednostavno, nece ih biti. Ali jasno je da se karakter ne moze usaditi nekome ko ga nema, a mnogi ovde ne znaju ni sta ta rec znaci.

србољуб

pre 10 godina

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..

А стварно се без Сникерса, милке и нескафе не може преживети.. па и треба да нестанемо..

DusanNS

pre 10 godina

Ovo nije ništa drugo nego poraz srpske diplomatije, koja kao i unutrašnja politika ne zna više gde udara. Ne znam za Grenadu šta ih je snašlo ali Libija me ne čudi. Dok je tom državom vladao Gadafi imali smo dobar odnos sa njom, dobre poslovne veze i dosta koristi. Taj čovek je podržavao Srbiju i voleo Jugoslaviju, a mi smo mu vratili na način što smo požurili zarad jeftinih političkih poena i uvlačenja ne znam više ni kome ni gde da priznamo pobunjenike još pre nego što je sukob bio završen. Tako nam i treba, za 90% svojih problema smo sami krivi, jer nam godinama u nazad nestručni i pohlepni vode "državu", a društvo i društvena svest ne postoji! Nismo ništa drugo nego što je DIS napisao u svojoj pesmi "Naši dani" pre otprilike 100 godina "Naraštaji koji sišu k'o pauci", kao i onaj deo gde kaže "Budućnosti zatrovasmo sve izvore". Probudite se ljudi dok ne bude kasno, ako već nije. Hajmo prvo društveni konsenzus, novi dogovor, oterajmo bagru, postavimo mlade u prve borbene redove, jer oni imaju želju da se bore, budućnost im zavisi od toga!

Srbin sto hoce naprednu Srbiju

pre 10 godina

Valjda cemo jednog dana dobiti pametnog predsednika pa ce Srbija biti na listi zemalja sto su priznali Kosovo. Nemozemo da zbog nesto sto se desilo davno da kvarimo nas buducnost. Get over it. Ako hocemo da napredujemo nemzemo da gledamo proslost. Na primer, prva danska drzava je pocela u pokrajnima Skåne, Blekinge i Halland sto su danas deo Svedske. Oni su to zaboravili i poglrdajte kako danas Danska stoji. Ovo je samo jedan od puno primera gde je jedna drzava zaboravila proslost i zbog toga napredovala. Slusajte samo sta je Emelie de Forest pevala pesmi sto je pobedila evroviziju: "Let's leave the past behind us".

Miloš

pre 10 godina

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..
(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)

Snikers i Milku ne jedem, a pogotovo ne pijem kafu iz kesice, to su sve proizvodi štetni po zdravlje. Vozim Ladu Prioru iz 2011, mobilni Greso sam naručio iz Rusije, imamo Elbrus laptop, u koji spada i tastatura. Ne kupujem apsolutno ništa proizvedeno u zemljama koje su priznale Kosovo, ali baš apsolutno ništa i ništa mi ne fali. Jedino što koristim je gugl, ali nikada ne kupujem bilo šta proizvedeno na zapadu.

Malo realnosti ne bi skodilo

pre 10 godina

I sta im sad znaci tih 103 priznanja? Kad nece biti ni u jednoj organizaciji,sportu,takmicenju..e jadni albanci-preporucio bih vam da se vratite natrag u izolaciju.Aaa tesimo se jer je od 103 ,bar 50 naterala amerika-medju njima su one drzavice sitnis iz karipskog mora,i okeanije..i naravno cuvena evropska uniju u koju bismo rado da idem..Nemmam komentara.
(103?, 25. septembar 2013 22:26)

Tesis se sto je 50 "naterala" Amerika?
E jadan li si ti ako ti se zivot vrti oko toga ko jeste a ko nije priznao Kosovo.
A sto se takmicenja i ostalog tice, naravno da ce Kosovo ucestvovati i to VEOMA brzo.

Александар Џунић

pre 10 godina

@(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)
Не бих био толико груб према човеку, који емоционално доживљава оно што нам се догађа. Имам разумевања за његов поступак и сигурно не живи у пећини, а вероватно и ти не живиш у дворцу.

covek pre svega

pre 10 godina

Ovoliko minusa na komentarima koji osudjuju priznanje ove kvazidrzave kosovo ne mogu da razumem... Ovaj sajt ubedljivo najvise posecuju albanci i hrvati. KOSOVO JE SRBIJA

bzvz

pre 10 godina

Kosovo je drzava,a mi mozemo da se durimo koliko hocemo!Izgubili smo ga sami svojom glupom i kukavickom politikom.Mozemo da ga vratimo,ali samo ratom.Nikad se ne zna,stvari se ponekad promene veoma brzo!

doc holiday

pre 10 godina

Od kad sam uveo pravilo da ništa ne uzimam iz zemalja koje priznaju KiM, niti da im dajem, ja u dobrom plusu na računu. Ova me neće nešto monetarno pojačati, ne znam ni gde je.
(Miša, 25. septembar 2013 19:20)

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..

103?

pre 10 godina

I sta im sad znaci tih 103 priznanja? Kad nece biti ni u jednoj organizaciji,sportu,takmicenju..e jadni albanci-preporucio bih vam da se vratite natrag u izolaciju.Aaa tesimo se jer je od 103 ,bar 50 naterala amerika-medju njima su one drzavice sitnis iz karipskog mora,i okeanije..i naravno cuvena evropska uniju u koju bismo rado da idem..Nemmam komentara.

Proračunat

pre 10 godina

Za Libiju šteta, bili su mi dragi. Očigledno i tamo američka demokratija dimi, pa nemaju mnogo izbora. Slično kao u Egiptu pre par meseci, zato mi prvi put posle 5 godina Egipat nije bio opcija za odmor. Ništa, hvala i doviđenja. Neka ih Amerika hrani dolarima (videti vest o mogućem bankrotu SAD u oktobru u rubrici BIZ, kao i o alternativi - štancanju bezvrednih dolara).

Josip BT

pre 10 godina

Ivan Mrkic na ovo nema komentar. On zivi u nekoj drugoj vremenskoj perspektivi - recimo 1976. godini pa je njegova agenda ispunjena drugim zadacima koje je poverio svojim proverenim profesionalcima.

Bole

pre 10 godina

Ovde albanski botovi, tamo sns botovi... Od botova neostrascen covek normalni komentar ne moze da napise?! Ajde Srbijo priznaj i ti, bice ti lakse... valjda...

sto se grbavo rodi vreme ne ispravi

pre 10 godina

Nacin na koji se priznaje ta albanska paradrzava je tragikomican. Sest, sedam godina, americko sponozrstvo i tek 100 priznanja? Sve drzave nastale zadnjih dvadesetak godina su medjunarodno priznanje dobili u roku od par meseci, samo se priznanja te albanske paradrzave moraju platiti, podmititi, gurati koverte u dzep, uceniti, lobirati, muljati... Samo to je sramotno a kamoli ostalo u vezi te paradrzave, etnicko ciscenje, zlocini, terorizam i nasilje, falsifikovanje istorije, nasilno albanizovanje. I opet sve dzaba, kada ostaju izdrzavni, zavisni PROTEKTORAT.

aljbanski patriljotizam, smor teski

pre 10 godina

I sta sad? Postali ste kao drzava jer vas je priznala Granada? Sutra cete u Un? Umesto sto trosite pare na podmicivanje i na ovakva besmislena priznanja zarad tog jos besmislenijeg 19. vekovnog nacionalizma bolje ulozite u neki posao, u radna mesta, u skole. U UN ionako necete bez pristanka Rusije i Kine a oni vas u Un nece pustiti NIKADA i to ne zbog Srbije, nego zbog njihovih interesa. Procitaj Hodzaj statut UN i kako se postaje clan.

PECANAC

pre 10 godina

Grenada ili olimpijada ili serenada kosovo se priznaje polako od drzava ili drzavica pa vi vidite.Nego se pitam imamo li mi ambasadora u ovoj drzavici?

Miša

pre 10 godina

Od kad sam uveo pravilo da ništa ne uzimam iz zemalja koje priznaju KiM, niti da im dajem, ja u dobrom plusu na računu. Ova me neće nešto monetarno pojačati, ne znam ni gde je.

iz mog ugla

pre 10 godina

kada pogledam da su ih za skoro 7 godina priznale preko sto drzava mogu samo da konstatujem da se teror u svetu nastavlja , kako koji siledzija uz pomoc USA dodje do drzave ili im treba ekonomska inekcija priznaju kosovo i metohiju. da li i jedan normaln covek , prosecne inteligencije , treba da shvati kako te drzave svojevoljno razmisljaju 7 godina da priznaju nekog ili se 7 godina vrsi pritisak nad njima da bi priznale nesto sto ne priznaju?

Bole

pre 10 godina

Ovde albanski botovi, tamo sns botovi... Od botova neostrascen covek normalni komentar ne moze da napise?! Ajde Srbijo priznaj i ti, bice ti lakse... valjda...

aljbanski patriljotizam, smor teski

pre 10 godina

I sta sad? Postali ste kao drzava jer vas je priznala Granada? Sutra cete u Un? Umesto sto trosite pare na podmicivanje i na ovakva besmislena priznanja zarad tog jos besmislenijeg 19. vekovnog nacionalizma bolje ulozite u neki posao, u radna mesta, u skole. U UN ionako necete bez pristanka Rusije i Kine a oni vas u Un nece pustiti NIKADA i to ne zbog Srbije, nego zbog njihovih interesa. Procitaj Hodzaj statut UN i kako se postaje clan.

PECANAC

pre 10 godina

Grenada ili olimpijada ili serenada kosovo se priznaje polako od drzava ili drzavica pa vi vidite.Nego se pitam imamo li mi ambasadora u ovoj drzavici?

doc holiday

pre 10 godina

Od kad sam uveo pravilo da ništa ne uzimam iz zemalja koje priznaju KiM, niti da im dajem, ja u dobrom plusu na računu. Ova me neće nešto monetarno pojačati, ne znam ni gde je.
(Miša, 25. septembar 2013 19:20)

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..

iz mog ugla

pre 10 godina

kada pogledam da su ih za skoro 7 godina priznale preko sto drzava mogu samo da konstatujem da se teror u svetu nastavlja , kako koji siledzija uz pomoc USA dodje do drzave ili im treba ekonomska inekcija priznaju kosovo i metohiju. da li i jedan normaln covek , prosecne inteligencije , treba da shvati kako te drzave svojevoljno razmisljaju 7 godina da priznaju nekog ili se 7 godina vrsi pritisak nad njima da bi priznale nesto sto ne priznaju?

sto se grbavo rodi vreme ne ispravi

pre 10 godina

Nacin na koji se priznaje ta albanska paradrzava je tragikomican. Sest, sedam godina, americko sponozrstvo i tek 100 priznanja? Sve drzave nastale zadnjih dvadesetak godina su medjunarodno priznanje dobili u roku od par meseci, samo se priznanja te albanske paradrzave moraju platiti, podmititi, gurati koverte u dzep, uceniti, lobirati, muljati... Samo to je sramotno a kamoli ostalo u vezi te paradrzave, etnicko ciscenje, zlocini, terorizam i nasilje, falsifikovanje istorije, nasilno albanizovanje. I opet sve dzaba, kada ostaju izdrzavni, zavisni PROTEKTORAT.

Josip BT

pre 10 godina

Ivan Mrkic na ovo nema komentar. On zivi u nekoj drugoj vremenskoj perspektivi - recimo 1976. godini pa je njegova agenda ispunjena drugim zadacima koje je poverio svojim proverenim profesionalcima.

Proračunat

pre 10 godina

Za Libiju šteta, bili su mi dragi. Očigledno i tamo američka demokratija dimi, pa nemaju mnogo izbora. Slično kao u Egiptu pre par meseci, zato mi prvi put posle 5 godina Egipat nije bio opcija za odmor. Ništa, hvala i doviđenja. Neka ih Amerika hrani dolarima (videti vest o mogućem bankrotu SAD u oktobru u rubrici BIZ, kao i o alternativi - štancanju bezvrednih dolara).

Miša

pre 10 godina

Od kad sam uveo pravilo da ništa ne uzimam iz zemalja koje priznaju KiM, niti da im dajem, ja u dobrom plusu na računu. Ova me neće nešto monetarno pojačati, ne znam ni gde je.

103?

pre 10 godina

I sta im sad znaci tih 103 priznanja? Kad nece biti ni u jednoj organizaciji,sportu,takmicenju..e jadni albanci-preporucio bih vam da se vratite natrag u izolaciju.Aaa tesimo se jer je od 103 ,bar 50 naterala amerika-medju njima su one drzavice sitnis iz karipskog mora,i okeanije..i naravno cuvena evropska uniju u koju bismo rado da idem..Nemmam komentara.

Don Corleone

pre 10 godina

Realno gledano kosovo ce biti drzava i mi cemo morati pre ili kasnije da je priznamo jer ce nas uceniti USA ili Evropska unija i dali ima neki srbin koji sme da zakroci i da recimo radi u Pristinu ili Pec i u drugim gradovima izuzev KM i okoline. Nase srbende su dole iprodavali svoju dedovinu bogatim Albancima izeli im dobre pare i sad u Srbiji uzivaju i imaju status izbeglica i izaposljavali se u drzavnim firmama eps.sup.bolnice....i bolje prosli nego izbeglce iz Hrvacke i Bosne i sad su oni velike patriote u Srbiji i najvise vole svoje Kosovo.A malo Srba sto je dole ostalo ne placa struju vozi neregistrovana kola prima 2 plate kosovsku i srpsku placa najjeftiniji evrodizel koji kosta 75 centi litar i samo kuka kako se tesko zivi dole. Realno gledano ali jeste sve tako.

ako nisi znao, sada znaš

pre 10 godina

" ... koliko je albanska diplomatija "jaka" pokazuje da je Juzni Sudan kao zadnji clan UN dobio clanstvo nakon samo par meseci."
(ace, 26. septembar 2013 15:54)
Pogrešno! To samo pokazuje koliko nemaš pojma o povijesti Južnog Sudana i kako pokušavaš jednu činjenicu pogrešno pokazati. Tipično srpski. Inače, JS ti je dokaz da se nakon građanskog rata od 39 godina muslimani i kršćani mogu dogovoriti o Mirovnom sporazumu, referendumu o nezavisnosti koji poštuju obje strane. Razlika nas u odnosu na njih je u tome što se s vama Srbima ništa ne možeš dogovoriti a kamo li da vi to još i poštujete. I zato, nemoj uspoređivati neusporedivo.

Malo realnosti ne bi skodilo

pre 10 godina

I sta im sad znaci tih 103 priznanja? Kad nece biti ni u jednoj organizaciji,sportu,takmicenju..e jadni albanci-preporucio bih vam da se vratite natrag u izolaciju.Aaa tesimo se jer je od 103 ,bar 50 naterala amerika-medju njima su one drzavice sitnis iz karipskog mora,i okeanije..i naravno cuvena evropska uniju u koju bismo rado da idem..Nemmam komentara.
(103?, 25. septembar 2013 22:26)

Tesis se sto je 50 "naterala" Amerika?
E jadan li si ti ako ti se zivot vrti oko toga ko jeste a ko nije priznao Kosovo.
A sto se takmicenja i ostalog tice, naravno da ce Kosovo ucestvovati i to VEOMA brzo.

Srbin sto hoce naprednu Srbiju

pre 10 godina

Valjda cemo jednog dana dobiti pametnog predsednika pa ce Srbija biti na listi zemalja sto su priznali Kosovo. Nemozemo da zbog nesto sto se desilo davno da kvarimo nas buducnost. Get over it. Ako hocemo da napredujemo nemzemo da gledamo proslost. Na primer, prva danska drzava je pocela u pokrajnima Skåne, Blekinge i Halland sto su danas deo Svedske. Oni su to zaboravili i poglrdajte kako danas Danska stoji. Ovo je samo jedan od puno primera gde je jedna drzava zaboravila proslost i zbog toga napredovala. Slusajte samo sta je Emelie de Forest pevala pesmi sto je pobedila evroviziju: "Let's leave the past behind us".

DJ

pre 10 godina

I meni kao Albancu sa Kosova su smesne ova priznanja. Ode Pacolli negde, gurne malo para nekome u djep i eto priznanja a mi se onda radujemo i sve super i mi smo drzava i nezavisni i sutra se ulazi u United Nations i tako vec godinama. Zabava za ne bas pametne nacionaliste i nista vise. Obogacuju se Taqi i ostali a narod sve siromasniji i onda mora ovakva pozorisna predstava.

Aleksandar

pre 10 godina

Umesto da se pusti narod ove planete da zivi kako treba, politicari izmisljau neke situacije iz dosade. Te podvajanje, te pripajanje, te ovo, te ono. A narod su sve same budale i lozane. Coravi, slepci koji ne vide sta je dobro, a sta lose. Cim nemaju to u sebi, okrecu se pavijanima zvanim vodjama, politicarima i ostalim debilnim polusvetom.

IgraCutanja

pre 10 godina

Interesantno je kako su priznanja stigla pred izbore,a jos je interesantnije koje su zemlje priznale tzv. Kosovo*. A onda I komentari... Kao da nikom nije jasno da je Kosovo na putu do stolice u UN I svega ostalog protiv cega se nasa politicka elita navodno bori. Vucic, Dacic i Nikolic rade sve sto je u njihivj moci da se dodvore Americi, Nemackoj I ostalima I dace SVE i ODMAH! Srbijo bice ti lakse bez KiMa? A zaboravljate dak kad padne sever KiMa pada I jug Srbije, a I Pancicev vrh nece vise biti srpski nego ce Albanac carinik stajati na vrhu... Pa kad osetite Srbi iz Srbije na svojim ledjima razumecete za sta smo se mi Srbia sa KiMa borili I cemu smo se suprotstavljali. Novac dat KiMu nije nigde drugo nego u Beogradu!

bzvz

pre 10 godina

Kosovo je drzava,a mi mozemo da se durimo koliko hocemo!Izgubili smo ga sami svojom glupom i kukavickom politikom.Mozemo da ga vratimo,ali samo ratom.Nikad se ne zna,stvari se ponekad promene veoma brzo!

mile

pre 10 godina

Hahaha... Kolko albanskih botova ne mogu da verujem.

Znači albanska obaveštajna služba angažovala sve svoje resurse i računarske sisteme na kliktanje pluseva i minusa.

Гадафи

pre 10 godina

Да је Гадафија ово се никад не би догодило, али оне које је довела Алкаида подржана САД-ом јесу...

Nikola

pre 10 godina

Vidim vecina nasih bi rado dala Kosovo da udje u EU, bas fino... kakav smo narod prodali bi majku rodjenu samo da nam bude lepo, sami sebi smo najveci neprijatelji....

covek pre svega

pre 10 godina

Ovoliko minusa na komentarima koji osudjuju priznanje ove kvazidrzave kosovo ne mogu da razumem... Ovaj sajt ubedljivo najvise posecuju albanci i hrvati. KOSOVO JE SRBIJA

Z.

pre 10 godina

Sama cinjenica da su potrebne godine i godine za priznanja, da su potrebne ucene, lobiranja, potplacivanje, da su u ta priznanja ukljuceni vrlo opskurni likovi kao u Egiptu ili Libiji ili da se svako priznanje slavi od strane albanskih nacosa kao osvajanje svetskog prvenstva, pokazuje svu tragikomicnost te tvorevine na Kosovu a pokazuje i kako Amerikanci vise nisu ono sta su bili. Iako srozanje Amerikanaca pokazuje i ovo oko Sirije. Tuzno, smesno i pateticno.

komedija

pre 10 godina

Ja se jedino bojim da ce ovo silno klikanje da ostavi trajne posledice na ove mladjane uck/sigurimi aktiviste. Odmorite malo. Vidite da vam se vec svi smeju.

malo morgen

pre 10 godina

Svi znaju kako se dolazi do ovih priznanja te je nejasno cemu toliko radovanje i sta je ovde za ponos. Kao kada neko plati za ispit, dobije 10-ku, i jos misli da je svakog ubedio da je ocenu dobio jer se spremio za ispit i zato sto je naucio.

ne bi skodilo da nabavite ogledalo

pre 10 godina

@Malo realnosti ne bi skodilo

Sumnjam da mu je zivot jadniji od onih kojima je potplaceno priznanje od jedne Grenade vrhunac zivota kao i dezuranje po srpkim sajtovima gde "dokazuje" kako je "drzava" tamo neki protektorat koji nije u stanju samostalno ni pertle da zaveze. Vi Albanci naravno znate da ste "jaki" samo dok vam je americke zaledjine a posle stizu racuni i to ne samo od Srbije?

Sigurimiman

pre 10 godina

Cestitam!
Na rdost svih stanovnika Kosova, a posebno onih milion koji zive daleko od rodne grude...
Nego, jesu li sigurni? Prosli put je bila neka zabuna oko sanja poste, pa je zalutalo pismo. Ovi u Vasingtonu nisu znali da je jos jedna zemlja priznala Kosovo.
Onaj kome State Department vodi evidenciju o priznavanju ne moze da se smatra samostalnim, nezavisnim... Suverenitet se ne moze tako lako stvoriti iz vazduha.
PS: Samo ovakva Libija, opustosena od rata i sa anarhijom je mogla da prizna nezavisnost. I za to im je trebalo dva meseca nadmudrivanja. Za Grenadu je druga prica zbog proslosti ostrva.

србољуб

pre 10 godina

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..

А стварно се без Сникерса, милке и нескафе не може преживети.. па и треба да нестанемо..

ace

pre 10 godina

@sve vise priznanja

Ipak je jaca od albanske "diplomatije" koja je za ovolike godine i pored americkog sponzorstva uspela teskom mukom da namakne samo stotinjak priznanja dok je clanstvo u UN naucna fantastika. Srbija nema niciju zaledjinu i sama se bori sa mnogo jacim drzavama. Uostalom, koliko je albanska diplomatija "jaka" pokazuje da je Juzni Sudan kao zadnji clan UN dobio clanstvo nakon samo par meseci.

Miloš

pre 10 godina

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..
(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)

Snikers i Milku ne jedem, a pogotovo ne pijem kafu iz kesice, to su sve proizvodi štetni po zdravlje. Vozim Ladu Prioru iz 2011, mobilni Greso sam naručio iz Rusije, imamo Elbrus laptop, u koji spada i tastatura. Ne kupujem apsolutno ništa proizvedeno u zemljama koje su priznale Kosovo, ali baš apsolutno ništa i ništa mi ne fali. Jedino što koristim je gugl, ali nikada ne kupujem bilo šta proizvedeno na zapadu.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

...
(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)

ako bolje pogledas na vecini toga pise made in china ili made in prc a sto se tice cokolada made in romania ili nase licence.tako da braso,opusti se...

nnidza

pre 10 godina

Čak i da brojka pređe polovinu članica UN o Kosovu se neće glasati dok to ne prihvate Rusija i Kina na SB. Tačno je da tada ništa neće biti u rukama UN ali to nije bio slučaj ni do sada. O Kosovu odlučuju veliki a ne mali. Mali su u UN a veliki u SB i NATO.

strucnjak_za_zavere

pre 10 godina

Ovo je fantasticno, citam komentare i smejem se... Znaci Amerikanci pritisnu jednu po jednu drzavicu - a namerno kazem drzavicu, jer su ocigledno u polukolonijalnom polozaju - da priznaju nekakvu novu nazovi drzavu Kosovo, i mi odmah placemo: jao, jao, ipak je to drzava, ali mi nismo znali... Pa ljudi to je mentalitet bube, ne bube nego puza. Nisam ni za rat ni za bilo kakve sukobe ali jasno je da dominacija aktelnog svetskog policajca ne moze da potraje dugo, jednostavno bahatost i arogancija se svakome pre ili kasnije obije o glavu. Mozda za 10, mozda za 30 godina doci ce kraj njihovoj sili, a onda ce i njihovi podrepasi da nestanu, jednostavno, nece ih biti. Ali jasno je da se karakter ne moze usaditi nekome ko ga nema, a mnogi ovde ne znaju ni sta ta rec znaci.

DusanNS

pre 10 godina

Ovo nije ništa drugo nego poraz srpske diplomatije, koja kao i unutrašnja politika ne zna više gde udara. Ne znam za Grenadu šta ih je snašlo ali Libija me ne čudi. Dok je tom državom vladao Gadafi imali smo dobar odnos sa njom, dobre poslovne veze i dosta koristi. Taj čovek je podržavao Srbiju i voleo Jugoslaviju, a mi smo mu vratili na način što smo požurili zarad jeftinih političkih poena i uvlačenja ne znam više ni kome ni gde da priznamo pobunjenike još pre nego što je sukob bio završen. Tako nam i treba, za 90% svojih problema smo sami krivi, jer nam godinama u nazad nestručni i pohlepni vode "državu", a društvo i društvena svest ne postoji! Nismo ništa drugo nego što je DIS napisao u svojoj pesmi "Naši dani" pre otprilike 100 godina "Naraštaji koji sišu k'o pauci", kao i onaj deo gde kaže "Budućnosti zatrovasmo sve izvore". Probudite se ljudi dok ne bude kasno, ako već nije. Hajmo prvo društveni konsenzus, novi dogovor, oterajmo bagru, postavimo mlade u prve borbene redove, jer oni imaju želju da se bore, budućnost im zavisi od toga!

Lotus

pre 10 godina

Problemi na Balkanu moze da resi jedino neki asteroid.
(Neko iz Makedonije, 25. septembar 2013 20:55)
I to kako. Njega teško mogu da podmite!

Александар Џунић

pre 10 godina

@(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)
Не бих био толико груб према човеку, који емоционално доживљава оно што нам се догађа. Имам разумевања за његов поступак и сигурно не живи у пећини, а вероватно и ти не живиш у дворцу.

mp

pre 10 godina

slabo idu priznanja; Srbija NE sme da dozvoli da nas EU ucenjuje oko Kosova; TO sto rade je nehumano prema nasem stanovnistvu;
1. Eu NE vodi dobro pregovore; oni ostaju protektorat jos dugi niz godina
2. Ko uopste zivi na KOsovu; Vecina Albanaca zivi u SAD iako mnogi od starijih NE znaju ni rec engleskog dali im americke pasose; dosta ih zivi u Svajcarskoj a pricaju o nezavisnosti ...kakva lakrdija
ali najvaznije pitanje je ko uopste zivi na kosovu? Ne znamo; A Eu bi da resi status a sa kim?
70% Kosova je Metohija i mnogi su samo gosti na crkvenoj zemlji, status Kosova se NE moze resavati bez SPC-a; 70% je crkveno bilo najmanje 800 godina. Prema tome EU ne resava kako bi trebalo
Sto su priznali Grenada i Libija ...st su priznali nemaju pojma.

re:

pre 10 godina

@ako nisi znao, sada znaš

Ako nisi znao ta tvoja "drzava" na Kosovu je nastala bez ikakvog dogovora, na nepostovanju sporazuma i rezolucije 1244, na krsenju medjunarodnog prava, na jednostranom pomeranju granica te je licemerno da drzis bilo kakva predavanja o dogovaranju. Kao drugo, bas zbog jednostranog samoproglasenja cime je nastao presedan u medjunarodnom pravu, ni ne mozete da legalizujete tu vasu tvorevinu i morate da potplacujete okolo u zamenu za bilo kakvo priznanje. Dirljivo je biti ubedjen u svoju velicinu i uzvisene kvalitete kako to to radite vi, albanski narcis-nacosi ali ipak nabavi ogledalo pa ce ti se kazati mnoge stvari.

Ivan

pre 10 godina

Vidim vecina nasih bi rado dala Kosovo da udje u EU, bas fino... kakav smo narod prodali bi majku rodjenu samo da nam bude lepo, sami sebi smo najveci neprijatelji....
(Nikola, 26. septembar 2013 04:09)

Kako mozes nesto da das ili ne das sto nemas? Srbija moze da prihvati da je Kosovo nezavisna drzava ili da nastavi da zivi u nekom drugom univerzumu. A suverenitet nad Kosovom, koji nema vec vise od 14 godina, nece da vrati nikad.

aljbanski patriljotizam, smor teski

pre 10 godina

I sta sad? Postali ste kao drzava jer vas je priznala Granada? Sutra cete u Un? Umesto sto trosite pare na podmicivanje i na ovakva besmislena priznanja zarad tog jos besmislenijeg 19. vekovnog nacionalizma bolje ulozite u neki posao, u radna mesta, u skole. U UN ionako necete bez pristanka Rusije i Kine a oni vas u Un nece pustiti NIKADA i to ne zbog Srbije, nego zbog njihovih interesa. Procitaj Hodzaj statut UN i kako se postaje clan.

iz mog ugla

pre 10 godina

kada pogledam da su ih za skoro 7 godina priznale preko sto drzava mogu samo da konstatujem da se teror u svetu nastavlja , kako koji siledzija uz pomoc USA dodje do drzave ili im treba ekonomska inekcija priznaju kosovo i metohiju. da li i jedan normaln covek , prosecne inteligencije , treba da shvati kako te drzave svojevoljno razmisljaju 7 godina da priznaju nekog ili se 7 godina vrsi pritisak nad njima da bi priznale nesto sto ne priznaju?

sto se grbavo rodi vreme ne ispravi

pre 10 godina

Nacin na koji se priznaje ta albanska paradrzava je tragikomican. Sest, sedam godina, americko sponozrstvo i tek 100 priznanja? Sve drzave nastale zadnjih dvadesetak godina su medjunarodno priznanje dobili u roku od par meseci, samo se priznanja te albanske paradrzave moraju platiti, podmititi, gurati koverte u dzep, uceniti, lobirati, muljati... Samo to je sramotno a kamoli ostalo u vezi te paradrzave, etnicko ciscenje, zlocini, terorizam i nasilje, falsifikovanje istorije, nasilno albanizovanje. I opet sve dzaba, kada ostaju izdrzavni, zavisni PROTEKTORAT.

Proračunat

pre 10 godina

Za Libiju šteta, bili su mi dragi. Očigledno i tamo američka demokratija dimi, pa nemaju mnogo izbora. Slično kao u Egiptu pre par meseci, zato mi prvi put posle 5 godina Egipat nije bio opcija za odmor. Ništa, hvala i doviđenja. Neka ih Amerika hrani dolarima (videti vest o mogućem bankrotu SAD u oktobru u rubrici BIZ, kao i o alternativi - štancanju bezvrednih dolara).

Miša

pre 10 godina

Od kad sam uveo pravilo da ništa ne uzimam iz zemalja koje priznaju KiM, niti da im dajem, ja u dobrom plusu na računu. Ova me neće nešto monetarno pojačati, ne znam ni gde je.

103?

pre 10 godina

I sta im sad znaci tih 103 priznanja? Kad nece biti ni u jednoj organizaciji,sportu,takmicenju..e jadni albanci-preporucio bih vam da se vratite natrag u izolaciju.Aaa tesimo se jer je od 103 ,bar 50 naterala amerika-medju njima su one drzavice sitnis iz karipskog mora,i okeanije..i naravno cuvena evropska uniju u koju bismo rado da idem..Nemmam komentara.

Bole

pre 10 godina

Ovde albanski botovi, tamo sns botovi... Od botova neostrascen covek normalni komentar ne moze da napise?! Ajde Srbijo priznaj i ti, bice ti lakse... valjda...

PECANAC

pre 10 godina

Grenada ili olimpijada ili serenada kosovo se priznaje polako od drzava ili drzavica pa vi vidite.Nego se pitam imamo li mi ambasadora u ovoj drzavici?

DJ

pre 10 godina

I meni kao Albancu sa Kosova su smesne ova priznanja. Ode Pacolli negde, gurne malo para nekome u djep i eto priznanja a mi se onda radujemo i sve super i mi smo drzava i nezavisni i sutra se ulazi u United Nations i tako vec godinama. Zabava za ne bas pametne nacionaliste i nista vise. Obogacuju se Taqi i ostali a narod sve siromasniji i onda mora ovakva pozorisna predstava.

Z.

pre 10 godina

Sama cinjenica da su potrebne godine i godine za priznanja, da su potrebne ucene, lobiranja, potplacivanje, da su u ta priznanja ukljuceni vrlo opskurni likovi kao u Egiptu ili Libiji ili da se svako priznanje slavi od strane albanskih nacosa kao osvajanje svetskog prvenstva, pokazuje svu tragikomicnost te tvorevine na Kosovu a pokazuje i kako Amerikanci vise nisu ono sta su bili. Iako srozanje Amerikanaca pokazuje i ovo oko Sirije. Tuzno, smesno i pateticno.

doc holiday

pre 10 godina

Od kad sam uveo pravilo da ništa ne uzimam iz zemalja koje priznaju KiM, niti da im dajem, ja u dobrom plusu na računu. Ova me neće nešto monetarno pojačati, ne znam ni gde je.
(Miša, 25. septembar 2013 19:20)

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..

mile

pre 10 godina

Hahaha... Kolko albanskih botova ne mogu da verujem.

Znači albanska obaveštajna služba angažovala sve svoje resurse i računarske sisteme na kliktanje pluseva i minusa.

ne bi skodilo da nabavite ogledalo

pre 10 godina

@Malo realnosti ne bi skodilo

Sumnjam da mu je zivot jadniji od onih kojima je potplaceno priznanje od jedne Grenade vrhunac zivota kao i dezuranje po srpkim sajtovima gde "dokazuje" kako je "drzava" tamo neki protektorat koji nije u stanju samostalno ni pertle da zaveze. Vi Albanci naravno znate da ste "jaki" samo dok vam je americke zaledjine a posle stizu racuni i to ne samo od Srbije?

covek pre svega

pre 10 godina

Ovoliko minusa na komentarima koji osudjuju priznanje ove kvazidrzave kosovo ne mogu da razumem... Ovaj sajt ubedljivo najvise posecuju albanci i hrvati. KOSOVO JE SRBIJA

komedija

pre 10 godina

Ja se jedino bojim da ce ovo silno klikanje da ostavi trajne posledice na ove mladjane uck/sigurimi aktiviste. Odmorite malo. Vidite da vam se vec svi smeju.

mp

pre 10 godina

slabo idu priznanja; Srbija NE sme da dozvoli da nas EU ucenjuje oko Kosova; TO sto rade je nehumano prema nasem stanovnistvu;
1. Eu NE vodi dobro pregovore; oni ostaju protektorat jos dugi niz godina
2. Ko uopste zivi na KOsovu; Vecina Albanaca zivi u SAD iako mnogi od starijih NE znaju ni rec engleskog dali im americke pasose; dosta ih zivi u Svajcarskoj a pricaju o nezavisnosti ...kakva lakrdija
ali najvaznije pitanje je ko uopste zivi na kosovu? Ne znamo; A Eu bi da resi status a sa kim?
70% Kosova je Metohija i mnogi su samo gosti na crkvenoj zemlji, status Kosova se NE moze resavati bez SPC-a; 70% je crkveno bilo najmanje 800 godina. Prema tome EU ne resava kako bi trebalo
Sto su priznali Grenada i Libija ...st su priznali nemaju pojma.

malo morgen

pre 10 godina

Svi znaju kako se dolazi do ovih priznanja te je nejasno cemu toliko radovanje i sta je ovde za ponos. Kao kada neko plati za ispit, dobije 10-ku, i jos misli da je svakog ubedio da je ocenu dobio jer se spremio za ispit i zato sto je naucio.

Гадафи

pre 10 godina

Да је Гадафија ово се никад не би догодило, али оне које је довела Алкаида подржана САД-ом јесу...

Miloš

pre 10 godina

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..
(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)

Snikers i Milku ne jedem, a pogotovo ne pijem kafu iz kesice, to su sve proizvodi štetni po zdravlje. Vozim Ladu Prioru iz 2011, mobilni Greso sam naručio iz Rusije, imamo Elbrus laptop, u koji spada i tastatura. Ne kupujem apsolutno ništa proizvedeno u zemljama koje su priznale Kosovo, ali baš apsolutno ništa i ništa mi ne fali. Jedino što koristim je gugl, ali nikada ne kupujem bilo šta proizvedeno na zapadu.

Nikola

pre 10 godina

Vidim vecina nasih bi rado dala Kosovo da udje u EU, bas fino... kakav smo narod prodali bi majku rodjenu samo da nam bude lepo, sami sebi smo najveci neprijatelji....

ace

pre 10 godina

@sve vise priznanja

Ipak je jaca od albanske "diplomatije" koja je za ovolike godine i pored americkog sponzorstva uspela teskom mukom da namakne samo stotinjak priznanja dok je clanstvo u UN naucna fantastika. Srbija nema niciju zaledjinu i sama se bori sa mnogo jacim drzavama. Uostalom, koliko je albanska diplomatija "jaka" pokazuje da je Juzni Sudan kao zadnji clan UN dobio clanstvo nakon samo par meseci.

IgraCutanja

pre 10 godina

Interesantno je kako su priznanja stigla pred izbore,a jos je interesantnije koje su zemlje priznale tzv. Kosovo*. A onda I komentari... Kao da nikom nije jasno da je Kosovo na putu do stolice u UN I svega ostalog protiv cega se nasa politicka elita navodno bori. Vucic, Dacic i Nikolic rade sve sto je u njihivj moci da se dodvore Americi, Nemackoj I ostalima I dace SVE i ODMAH! Srbijo bice ti lakse bez KiMa? A zaboravljate dak kad padne sever KiMa pada I jug Srbije, a I Pancicev vrh nece vise biti srpski nego ce Albanac carinik stajati na vrhu... Pa kad osetite Srbi iz Srbije na svojim ledjima razumecete za sta smo se mi Srbia sa KiMa borili I cemu smo se suprotstavljali. Novac dat KiMu nije nigde drugo nego u Beogradu!

Josip BT

pre 10 godina

Ivan Mrkic na ovo nema komentar. On zivi u nekoj drugoj vremenskoj perspektivi - recimo 1976. godini pa je njegova agenda ispunjena drugim zadacima koje je poverio svojim proverenim profesionalcima.

strucnjak_za_zavere

pre 10 godina

Ovo je fantasticno, citam komentare i smejem se... Znaci Amerikanci pritisnu jednu po jednu drzavicu - a namerno kazem drzavicu, jer su ocigledno u polukolonijalnom polozaju - da priznaju nekakvu novu nazovi drzavu Kosovo, i mi odmah placemo: jao, jao, ipak je to drzava, ali mi nismo znali... Pa ljudi to je mentalitet bube, ne bube nego puza. Nisam ni za rat ni za bilo kakve sukobe ali jasno je da dominacija aktelnog svetskog policajca ne moze da potraje dugo, jednostavno bahatost i arogancija se svakome pre ili kasnije obije o glavu. Mozda za 10, mozda za 30 godina doci ce kraj njihovoj sili, a onda ce i njihovi podrepasi da nestanu, jednostavno, nece ih biti. Ali jasno je da se karakter ne moze usaditi nekome ko ga nema, a mnogi ovde ne znaju ni sta ta rec znaci.

Sigurimiman

pre 10 godina

Cestitam!
Na rdost svih stanovnika Kosova, a posebno onih milion koji zive daleko od rodne grude...
Nego, jesu li sigurni? Prosli put je bila neka zabuna oko sanja poste, pa je zalutalo pismo. Ovi u Vasingtonu nisu znali da je jos jedna zemlja priznala Kosovo.
Onaj kome State Department vodi evidenciju o priznavanju ne moze da se smatra samostalnim, nezavisnim... Suverenitet se ne moze tako lako stvoriti iz vazduha.
PS: Samo ovakva Libija, opustosena od rata i sa anarhijom je mogla da prizna nezavisnost. I za to im je trebalo dva meseca nadmudrivanja. Za Grenadu je druga prica zbog proslosti ostrva.

bzvz

pre 10 godina

Kosovo je drzava,a mi mozemo da se durimo koliko hocemo!Izgubili smo ga sami svojom glupom i kukavickom politikom.Mozemo da ga vratimo,ali samo ratom.Nikad se ne zna,stvari se ponekad promene veoma brzo!

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

...
(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)

ako bolje pogledas na vecini toga pise made in china ili made in prc a sto se tice cokolada made in romania ili nase licence.tako da braso,opusti se...

Lotus

pre 10 godina

Problemi na Balkanu moze da resi jedino neki asteroid.
(Neko iz Makedonije, 25. septembar 2013 20:55)
I to kako. Njega teško mogu da podmite!

србољуб

pre 10 godina

na kojoj tastaturi kucas ovo i preko kog kompa? na kom monitoru ili TV-u gledas ovaj sajt ? koji telefon koristis? auto vozis? kafu pijes? Snikers, Milka , neskafa...
ti verovatno zivis u pecini..

А стварно се без Сникерса, милке и нескафе не може преживети.. па и треба да нестанемо..

Александар Џунић

pre 10 godina

@(doc holiday, 25. septembar 2013 23:17)
Не бих био толико груб према човеку, који емоционално доживљава оно што нам се догађа. Имам разумевања за његов поступак и сигурно не живи у пећини, а вероватно и ти не живиш у дворцу.

DusanNS

pre 10 godina

Ovo nije ništa drugo nego poraz srpske diplomatije, koja kao i unutrašnja politika ne zna više gde udara. Ne znam za Grenadu šta ih je snašlo ali Libija me ne čudi. Dok je tom državom vladao Gadafi imali smo dobar odnos sa njom, dobre poslovne veze i dosta koristi. Taj čovek je podržavao Srbiju i voleo Jugoslaviju, a mi smo mu vratili na način što smo požurili zarad jeftinih političkih poena i uvlačenja ne znam više ni kome ni gde da priznamo pobunjenike još pre nego što je sukob bio završen. Tako nam i treba, za 90% svojih problema smo sami krivi, jer nam godinama u nazad nestručni i pohlepni vode "državu", a društvo i društvena svest ne postoji! Nismo ništa drugo nego što je DIS napisao u svojoj pesmi "Naši dani" pre otprilike 100 godina "Naraštaji koji sišu k'o pauci", kao i onaj deo gde kaže "Budućnosti zatrovasmo sve izvore". Probudite se ljudi dok ne bude kasno, ako već nije. Hajmo prvo društveni konsenzus, novi dogovor, oterajmo bagru, postavimo mlade u prve borbene redove, jer oni imaju želju da se bore, budućnost im zavisi od toga!

ako nisi znao, sada znaš

pre 10 godina

" ... koliko je albanska diplomatija "jaka" pokazuje da je Juzni Sudan kao zadnji clan UN dobio clanstvo nakon samo par meseci."
(ace, 26. septembar 2013 15:54)
Pogrešno! To samo pokazuje koliko nemaš pojma o povijesti Južnog Sudana i kako pokušavaš jednu činjenicu pogrešno pokazati. Tipično srpski. Inače, JS ti je dokaz da se nakon građanskog rata od 39 godina muslimani i kršćani mogu dogovoriti o Mirovnom sporazumu, referendumu o nezavisnosti koji poštuju obje strane. Razlika nas u odnosu na njih je u tome što se s vama Srbima ništa ne možeš dogovoriti a kamo li da vi to još i poštujete. I zato, nemoj uspoređivati neusporedivo.

Malo realnosti ne bi skodilo

pre 10 godina

I sta im sad znaci tih 103 priznanja? Kad nece biti ni u jednoj organizaciji,sportu,takmicenju..e jadni albanci-preporucio bih vam da se vratite natrag u izolaciju.Aaa tesimo se jer je od 103 ,bar 50 naterala amerika-medju njima su one drzavice sitnis iz karipskog mora,i okeanije..i naravno cuvena evropska uniju u koju bismo rado da idem..Nemmam komentara.
(103?, 25. septembar 2013 22:26)

Tesis se sto je 50 "naterala" Amerika?
E jadan li si ti ako ti se zivot vrti oko toga ko jeste a ko nije priznao Kosovo.
A sto se takmicenja i ostalog tice, naravno da ce Kosovo ucestvovati i to VEOMA brzo.

Srbin sto hoce naprednu Srbiju

pre 10 godina

Valjda cemo jednog dana dobiti pametnog predsednika pa ce Srbija biti na listi zemalja sto su priznali Kosovo. Nemozemo da zbog nesto sto se desilo davno da kvarimo nas buducnost. Get over it. Ako hocemo da napredujemo nemzemo da gledamo proslost. Na primer, prva danska drzava je pocela u pokrajnima Skåne, Blekinge i Halland sto su danas deo Svedske. Oni su to zaboravili i poglrdajte kako danas Danska stoji. Ovo je samo jedan od puno primera gde je jedna drzava zaboravila proslost i zbog toga napredovala. Slusajte samo sta je Emelie de Forest pevala pesmi sto je pobedila evroviziju: "Let's leave the past behind us".

nnidza

pre 10 godina

Čak i da brojka pređe polovinu članica UN o Kosovu se neće glasati dok to ne prihvate Rusija i Kina na SB. Tačno je da tada ništa neće biti u rukama UN ali to nije bio slučaj ni do sada. O Kosovu odlučuju veliki a ne mali. Mali su u UN a veliki u SB i NATO.

re:

pre 10 godina

@ako nisi znao, sada znaš

Ako nisi znao ta tvoja "drzava" na Kosovu je nastala bez ikakvog dogovora, na nepostovanju sporazuma i rezolucije 1244, na krsenju medjunarodnog prava, na jednostranom pomeranju granica te je licemerno da drzis bilo kakva predavanja o dogovaranju. Kao drugo, bas zbog jednostranog samoproglasenja cime je nastao presedan u medjunarodnom pravu, ni ne mozete da legalizujete tu vasu tvorevinu i morate da potplacujete okolo u zamenu za bilo kakvo priznanje. Dirljivo je biti ubedjen u svoju velicinu i uzvisene kvalitete kako to to radite vi, albanski narcis-nacosi ali ipak nabavi ogledalo pa ce ti se kazati mnoge stvari.

Don Corleone

pre 10 godina

Realno gledano kosovo ce biti drzava i mi cemo morati pre ili kasnije da je priznamo jer ce nas uceniti USA ili Evropska unija i dali ima neki srbin koji sme da zakroci i da recimo radi u Pristinu ili Pec i u drugim gradovima izuzev KM i okoline. Nase srbende su dole iprodavali svoju dedovinu bogatim Albancima izeli im dobre pare i sad u Srbiji uzivaju i imaju status izbeglica i izaposljavali se u drzavnim firmama eps.sup.bolnice....i bolje prosli nego izbeglce iz Hrvacke i Bosne i sad su oni velike patriote u Srbiji i najvise vole svoje Kosovo.A malo Srba sto je dole ostalo ne placa struju vozi neregistrovana kola prima 2 plate kosovsku i srpsku placa najjeftiniji evrodizel koji kosta 75 centi litar i samo kuka kako se tesko zivi dole. Realno gledano ali jeste sve tako.

Aleksandar

pre 10 godina

Umesto da se pusti narod ove planete da zivi kako treba, politicari izmisljau neke situacije iz dosade. Te podvajanje, te pripajanje, te ovo, te ono. A narod su sve same budale i lozane. Coravi, slepci koji ne vide sta je dobro, a sta lose. Cim nemaju to u sebi, okrecu se pavijanima zvanim vodjama, politicarima i ostalim debilnim polusvetom.

Ivan

pre 10 godina

Vidim vecina nasih bi rado dala Kosovo da udje u EU, bas fino... kakav smo narod prodali bi majku rodjenu samo da nam bude lepo, sami sebi smo najveci neprijatelji....
(Nikola, 26. septembar 2013 04:09)

Kako mozes nesto da das ili ne das sto nemas? Srbija moze da prihvati da je Kosovo nezavisna drzava ili da nastavi da zivi u nekom drugom univerzumu. A suverenitet nad Kosovom, koji nema vec vise od 14 godina, nece da vrati nikad.