Utorak, 24.09.2013.

10:38

Popović:Milošević je silovao Srbiju

Advokat Srđa Popović kaže da zlo koje je posejao Milošević još niče i da je Srbija i danas duboko ponižena zemlja, s političarima koji se bore za plen.

Izvor: B92

Popoviæ:Miloševiæ je silovao Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

ivica

pre 10 godina

super je to kad si na vlasti 10 godina, nista ne radis korisno vec samo krades na privatizacijama, a sve te nesto opozicija koci da radis svoj posao jer nemas m... da ga uradis..

Kucica na Drini

pre 10 godina

Gospodin Srdja Popovic je odlicno prikazao sadasnje stanje naseg drustva . Tacno je, S.Milosevic je izvrsio protivprirodan blud nad Srbijom kao sto i sada Vucic i Tomo rade sa Beogradom . S.Milosevic je na pocetku imao podrsku naroda , ali se ubrzo videlo da je hohstapler i lazov svetskih razmera . Godine 1992-ge je pokrao izbore i uvideo da se Srbija okrenula protiv njega . Uz pomoc Seselja i drustva poceo je da masovno rezvija kriminal ( da sadi cvece zla )cije posledice i danas osecamo , a mozda i narednu deceniju . Da je izvrsena lustracija 2000-te godine ( Kostunica nije dao pod motivom da nema revansizma, pa je drzao R.Markovica i Pavkovica jos dve godine na vlasti )danas bi politicka scena sasvim drugacije izgledala .Zalosno je sto jedino o aktelnoj politickoj situaciji u Srbiji govori Srdja Popovic , a dok ostala intelektualna elita mudro cuti i ceka . Njih silovanje Beograda i Vojvodine ne tangira ,oni gledaju kroz prozor i nista ne vide sta se desava sa Srbijom .

demokratija

pre 10 godina

Čovek koji je branio najvećeg zločinca(Andrija Artukovi,koji je odgovoran za Jasenovac)na ovim prostorima,ne može nikog da osudjuje.A za raziku od njega i sličnih besednika,koji nikad ništa korisno,za državu i gradjane,nisu uradili,Koštunica je pobedio diktatora.Bez obzira na ideološku ili partijsku pripadnost to su činjenice,kao i to da je Koštunica dokazani borac za demokratiju.A da nije bilo vlade DSS-a(2004-2007) verovatno bi još na snazi bio Miloševićev ustav iz 1990-te godine.

zapad

pre 10 godina

@Andjela - Jasenovac i 20-ak drugih logora nisu stereotip, kao ni cifra od 350.000 civilnih zrtava NDH; to je brojka Muzeja holokausta. Nemam problem sa kritikom srpskog sovinizma i Milosevica, ali stvari su starije od njega. Da li treba da smo vecno u ratu sa Hrvatima? Veoma tesko pitanje, a trenutni odgovor je da sigurno decenijama nece biti ljubavi.

koitus interruptus

pre 10 godina

Nema tu nikavog silovanja. Slobodan Milosevic i srpski narod su se sreli, zavoleli i zajednicki otisli u krevet i napravili to sto su napravili. Lepo obostrano u ljubavi i slozi. Kada se narod probudio i ustao iz kreveta bilo mu je odjednom jasno - posle j..... nema kajanja.

Istina

pre 10 godina

Dosta vise s kukanjem Srbi i Srbijo. I onda i sada a sigurno i sutra imali ste , imate i imace te sve ono sto istinski Zasluzujete. Pozdrav iz inostranstva!

Egelius

pre 10 godina

@Eugelius: nismo se mi najbolje razumeli, ocito. Nije posao intelektualne elite da organizuje mitinge ili prikuplja procente. Tome sluze stranke i politicari. Zadatak intelektualne elite jedne zemlje - pored kritike jeste i da pokaze put manje prosvetljenima. Ukoliko vec insistira na javnom nastupu i angazmanu. Na to sam mislio.
(Rajko Janjanin)

I ja nisam mislio da intelektualna elita organizuje mitinge amo sam rekao da oni nemaju "gorivo" na koje se masa pali niti svetiljku koja moze razbiti nas mentalni mrak u koji nas je vlast bacala preko 25 godina. I ovo sto Srdja veoma cesto govori i to od 1989te (ja ga pratim od tada) je hrabrost nekoga ko je kao jedan od usamljenih glasova zamalo bio lincovan i to od mase u medijima, javnom mnenju. Tesko pojedinci mogu uraditi nesto dok se nasa ksenofobija ne "izleci" do tada cemo pratiti sejace ksenofobije mitologije i klerikalno-politickih klika gde god nas vode.

djuro

pre 10 godina

Ocigledno je srpska kvaziliberalna kvazielita dobro naucila lekciju iz tzv. regiona, prema kojoj imas carte blanche da pricas i radis sta hoces jer Milosevic je kriv za sve sto za**res, opljackas i ukrades. Figurativni spomenici Milosevicu u Zagrebu, Sarajevu, Pristini i drugde dobijaju svoju verziju i u Beogradu.

Silvester

pre 10 godina

Gospodine Popoviću, pravi puč je izvršen na 8. sednici KPS 1987.godine. Tada je Milošević došao na scenu sa svojom razularenom kamarilom, a za njim su izmilele i ostale udbaške partije van kontrole i ZAJEDNO sa Miloševićem razarale Jugoslaviju i Srbiju narednih 25 godina. Opozicija nikada nije ni postojala, sve je to pučevski UDBAŠKI REŽIM koji je isprojektovao teatar zvani "višepartijski sistem". Suština svega je opljačkani društveni kapital u milijardama evra koji se prelio u ruke IZDAJNIKA socijalizma i Jugoslavije. I ovo što imamo danas je samo kontinuitet ove destruktivne zločinačke politike. Ovo naravno ne bi bili u stanju da urade da nisu imali svu moguću pomoć spolja, od strane imperijalnih centara koji su dali zeleno svetlo za komadanje jednog simbola revolucije i svetske miroljubive kooperacije kakva je bila SFRJ tokom hladnog rata. Za nagradu su dobili naše živote i našu imovinu da njima raspolažu kako im odgovara. Sada smo u završnoj fazi kada multinacionalne kompanije dolaze da same vladaju bez posrednika, osim kapoa u liku današnjih istaknutih funkcionera koji ima na očigled svih prostiru crveni tepih i pozivaju na sva zvona kao spasioce srpskog naroda i države... Kolonija.

Silvester

pre 10 godina

Malo je sve ovo iščuđavanje Srbijom prešlo u preterivanje. Pa postoje desetine zemalja po zaostalim kontinentima koje imaju baš ovakvu ili još goru situaciju, kriminal i bahate političare. I dok je Tito pokušavao ovom debilnom narodu da objasni da je Jugoslavija bedem na kojem se brani narod i proletarijat na ovim prostorima, mnogi su samo čekali da vide leđa socijalizmu, pa će kao sve da im krene. Ne, tako to ne ide, jer nama nikada nije bila namenjena partnerska uloga u društvu razvijenih naroda. Samo smo vraćeni u društvo kolonijalnih, zaostalih, primitivnih zemalja trećeg sveta kojim vladaju probisveti za račun velikog svetskog kapitala. To je suština, a personalne kadrovske prozivke su krajnje nebitna stvar. Oni su samo izvršioci, u pravo vreme na pravom mestu, verno mašu repom i čine sve što nevidljive gazde kažu! Od Slobe pa sve do danas...

veoma obavesteni

pre 10 godina

Gospodine Popovicu svaka cast na odvaznosti i vasem intelektu.
Trebalo bi sto vise takvih kritika u medijima kao naprimer u Nemackoj
pa bi se videlo koliko bi bahatost ovih politicara, rekao bih mrznja prema svima onima koji mogu bolje i postenije. Vucic je toliko postao ohol i zao i gledano sa aspekta intelektualnosti i obrazovanosti, nivo njegove kulture je tako nizak da cak ni sam ne primecuje koliko je to opasno i za njega a i po demokratiju u zemlji.
Momentalno i on i Dacic imaju podrsku Amerike ali samo sto se tice
Kosova kada to budu obavili onda ce Srbija opet u zivotnu tragediju i
recesiju. Mislim a to se i primecuje ovde na zapadu da posebno Nemacka budno motri proces razvitka politickih zbivanja u Srbiji.
Ako je ova vlast mislila da posle zavrsenog procesa priznavanja nezavisnosti Kosova put ka clanstvu u EU je "poplocan" oda se grdno
varaju. Na udaru ce biti uredjivanje pravosudja, koje vapi za demokratskom disciplinom. Suzbijanje korupcije izgleda mnogo drugacije nego sto nam vicepremijer Vucic prezentira. Hapsenja po liniji
politickih izivljavanja nece moci biti. I tu lezi sansa za oporavak i povratak Srbije u kolosek demoratije. Sto vise kontrole od strane Evropske Unije utoliko bolje za Srbiju. Na kraju Srbija je sa ovom vladom
ponovo pala unazad. Nacionalizam i diktatura nam je samo zlocinacki donela.

čovek

pre 10 godina

Ima ovde i tačnih stvari, posebno kad je u pitanju današnja politička elita. Tačno je i da je Milošević vladao autokratski i bio osion i samouveren u svoju apsolutnu moć.
Ali reći da je pre 13 godina napravljen puč je teška glupost i govori o svesnom potiranju činjenice da je narod želeo potvrdu izborne volje.
Uz to, opet se potura da je Đinđića ubio Koštunica , sad ispada zbog "neodrživog stanja da DSS bude van parlamenta".

I na kraju, pa koliko je Milošević imao oko sebe poslušnike, toliko je Đinđić bio poslušan prema svom okruženju koje su činili Beba, D. Mihajlović, Živković...
Svi su se oni ovajdili od pokojnog premijera i na krilima pobede nad Miloševićem verovali u svoju političku besmrtnost i za sve krivili njega baš kao i S. Popović.

Naravno, prizivanje bombardovanja sopstvene zemlje čini da o ovom čoveku ne mogu misliti ništa dobro.

Rajko Janjanin

pre 10 godina

@Eugelius: nismo se mi najbolje razumeli, ocito. Nije posao intelektualne elite da organizuje mitinge ili prikuplja procente. Tome sluze stranke i politicari. Zadatak intelektualne elite jedne zemlje - pored kritike jeste i da pokaze put manje prosvetljenima. Ukoliko vec insistira na javnom nastupu i angazmanu. Na to sam mislio.

balkonero

pre 10 godina

manite se više priča o Miloševićevoj krivici za sve i svašta. time nesposobnost današnjih političara pokušavate svaliti na njega.

winston

pre 10 godina

Ja sam uvek govorio da nece nista novo i bolje doci Srbij, dok se staro i bajato ne izbaci. I to je situacija danas u ovoj zemlji. Isto kao kad se muz i zena vise ne trpe, razvedu se, ali nastanu da zajedno zive - nefunkcionalna situacija, gde svako vuce na svoju stranu, a deca (gradjani) u sredini.

hercegov grad

pre 10 godina

Normslno je da pricas u korist onih koji te placaju,ali me cufi da B-92 pored takvih placenik "oratora" ciji je cilj ukaljati sve ono sto nije u interesu jriminalnog klana koji se zove DS i na cijem je ceku hio "kspo" Djindjic,a ostsla njegova klija misleci da ce vecno pljackati Srbiju.Yveti propalih politickih oromena 2000 gofine treba da nestanu sa scene. Mozda bi placenik,ako mu drugi plate,pricao i gde je i kome je otisao novac od otmica koje he izvrsio zemunski klan sa kojim je pre nasilne preuzimanja vlasti 2000 g. DS ba ceku sa Djindjicom pregovarao o daljem zajednickom delovanju u zdmlji Srbiji!

COVEK

pre 10 godina

Zloba,jer necu drugacije da ga oslovljavam je naneo toliko zla nasoj zemlji sa B.Jovicem kada nisu hteli konfederaciju i miran razlaz to je strasno!Sve bas sve se isto dogodilo kao u tom slucaju samo bismo sada bili u dobrim odnosima sa svima i bez izbeglica,stradanja miliona ljudi sa svih strana i ostalo bi nam Kosovo.Njima nije data autonomija sem na papiru sto rade i radili su i Vojvodini koja ce se otcepiti kad-tad..Ostace BG pasaluk jer su gladni tudjih prihoda i rada da bi oni neradnici uzivali u BG.Kostunica je uklonio dr Djindjica sa Tomicem i klanom to znaju i deca ali DSS cuti,DS kao trazi istinu ali opet cuti a SPS je svuda u tome.. Coro,koga Zemunci pominju je neobavesteni a debeli Aca ali sudstvo je takvo da ih cak ni ne zove.Vucic kao nesto kevce sada i mislim da je sa Miskovicem to dogovoreno radi njegove slave ali dana zatvora videti nece jer ce odleteti daleko sa delom miliona evra dok ce massa misliti da je u cuzi..Bajatovica uhapsiti nece,Mrkonjica nece svi iz SPS su zasticeni skroz..

Eugelius

pre 10 godina

Od gospodina Popovica i drugih vrsnih intelektualaca ocekuje se ipak nesto vise od skiciranja situacije, ma koliko precizno ono bilo. Potrebno je predloziti ideju ili put za njeno makar postepeno prevazilazenje. A to je upravo ono sto od nase intelektualne elite nikako da cujemo.
(Rajko Janjanin)

Mislis da Srdja i slicni mogu da dovedu vise od 100 gradjana n USCE n MITING ISTINE ili da ikada osvoje vise od par procenata glasova...i to mo mi, sve sto oni mogu je da govore kritikuju sa argumentima i mozda prosvlete po kojeg biraca ....oni vlast da nesto promene nikada nece imati nisu dovoljno "srpski" sta god mi pod tim podrazumevali. Vise ce vlasti sa par frazica imati Stros-Kan ili kaoko se vec zove.

only fools and horses

pre 10 godina

Danas kada vidim Vukovar, a često idem i u Zagreb, vidim kakvo je raspoloženje prema Srbima i šta se o nama misli. Isto važi i za to šta Srbi misle o Hrvatima. U tom smislu njegova filozofija je pobedila, kazao je Popović.@ Da potpuno ste u pravu, za sve je kriv Milošević, pre njega su se Srbi i Hrvati baš voleli i uvažavali. Ljubav i naklonost Hrvata se, na primer, baš pokazala u periodu 1941-1945 godine, a cvetala je i za vreme maspoka. Doduše uvaženi advokat verovatno može i za taj period da nađe neku vezu sa Miloševićem. Sa nekim njegovim mišljenjima mogu da se složim ali čim neko krene sa pričom o srpskoj prakrivici za sve, odmah gubi kredibilitet u mojim očima. To meni dođe isto kao i suprotne priče o nastanku srba od ameba.

Andjela

pre 10 godina

(munZ, 24. septembar 2013 11:36) klasičan stereotip. Znači pošto je bio Jasenovac treba da smo za hrvatima vjeki vjekova u ratnim odnosima. Istorija zamanja u Evropi pokazuje da se zarad budućnosti neke stvari iz prošlosti “zatamljuju“ a neke druge „afirmišu“ da nije tako danas EU ne-bi postojala nego bi Evropa bila uništena u ratovima („osvetničkim“). Mira, Sloba, Voja su OŽIVELI 1941 sa ciljem da se „osvete“ za ta zla i to je njihova katastrofalna greška to se pokazalo kao samoubistvo Srbije (to su mnogi, pa i moja malenkost, tvrdili 1990) i nažalost samo bili u pravu.

Movado

pre 10 godina

Mnogi ovde i dalje idolizuju Milosevica, ali istina je daleko negde, da je dobar bio bilo bi nam bolje, da su ovi sada dobri (mislim na sve posle njega) bilo bi nam bolje, medjutim jedini boljitak se osetio pod Kostunicom, mada je on imao splet srecnih okolnosti, tj da je tad svetska ekonomija bila na tadasnjem vrhuncu. Sve u svemu zalljucak je da je nas mentalitet lopovski i da ko god se docepa fotelje uvek ugura celu familiju i pri tome ukradu jos troduplo. Dzabe silni insajderi i ostale emisije kad narod cuti i trpi. Uvek smo mi nebeski narod, prepametni... ali statistika pokazuje da smo jedini narod na svetu koji se hvali i slavi poraze, pri tome svako ko se odvojio od nas je bolje prosao.
Zao mi je samo dece koja zive u drzavi bez buducnosti, i kojima je jedini recept za bolji zivot ili da pobegnu daleko ili da imaju jaku vezu u drzavnoj firmi. Porazavajuce je i to da vecina drzave radi direktno ili indirektno za drzavu dok manjina ozdrzava sve to

Egelius

pre 10 godina

Boze blagi, hocete li sjahati vise sa Milosevica. Covek je pre TRINAEST godina otisao sa vlasti od kada nas siluju razne "demokrate", a vec 7 godina nije ziv!!
(Neko1)

Nije u pitanju Milosevic nego nacin razmisljanja i ideologija koju je kao virus zasadio u svim segmetima drustva i koja se odlicno drzi i u stvari je na vlasti sto odrazava nase zelje. Milosevic Seselj su zarili palili danas Nikolic-Vucic-Dacic iako glume da su nakrivili kape (jer nemaju izbora).

Nenad

pre 10 godina

Miloševića i jesu izdali njegovi dugogodišnji glasači, poltroni, nikada DOS ne bi pobedio da SPS biračko telo nije glasalo protiv Slobodana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BEJBI BEJBI BEJBI, 24. septembar 2013 11:24) Kakva glupost.A po cemu su to oni bili SPS biracko telo?Po tome sto su prvo glasali za SPS?Pa evo ja sam glasao za LDP,a ako sutra glasam za nekog drugog,da li ce to znaciti da sam i dalje LDP biracko telo?Glasali su za Milosevica i SPS,poceli su da kopaju po kontejnerima da bi jeli(sto sam licno vidjao i nisu bili romi),to im se nije svidelo i svoj glas su dali drugima u nadi da ce biti bolje.Onoga momenta kada su poceli da se ne slazu sa nacinom vodjenja politike od strane SPS i Milosevica,tada vise nisu bili njihovo biracko telo i kraj price.Isto vazi i za sve ostale stranke.Ne postoji pravilo da kada glasas za jedne da si uvek u tome istom birackom telu jer to nije fiksno.Stranke se menjaju a i stavovi ljudi.

katica popović

pre 10 godina

Ali da vidimo šta nam se to zaprvo dogodilo: da bi se Srbija održavala kao „ruska gubernija“ (1989-2013) trebalo ju je obezglaviti UNIŠTITI NJENU SREDNJU KLASU. Sve što je sposobno da misli UKLONITI (najuriti u emigraciju, a ko nije hteo da emigrira saterati u „mišiju rupu“): Umesto srednje klase koja održava sistem vrednosti, moral, znanja jedne zemlje „instalirana“ je lažna srednja klasa „kumova“, „nepismenog i polupismenog sveta“, „ratnih huškača i profitera“, začinjeno estradnim i sportskim zvezdicama. Zato sada postoje 23 generacije naše dece koje će veoma brzo pretvoriti Srbiju u Kolumbiju. Umesto građanskog društva civilizovanog, humanog društva, kakvo vekovima postoji u Švajcarskoj, Danskoj, Češkoj, ..., i sličnim državama u Evropi Srbija znači da bi se održavala kao gubernija mora da liči na Kolumbiju, Siriju, Severnu Koreju. Mi koji na to skrećemo pažnju (da to vodi ka potpunom nestanku i uništenju Srbije) smo „izdajnici“ a oni koji je održavaju kao guberniju su „patriJote“!

Dex

pre 10 godina

Predlažem da se u obaveznu lektiru uvede " Čujte Srbi, čuvajte se sebe " - Arčibald Rajs. Samo spoznajom svojih mana možemo sebe menjati .

rigidni designator

pre 10 godina

Mi imamo tu političko-tajkunsku,estradnu elitu koja vedri i oblači nad Srbijom.To su oni bahati,bezobrazni,zadrigli mangupi u skupim italijanskim odelima,što kupuje diplome i fabrike testenina,druže se sa bananama i drugim južnim voćem,koferče obavezno ostavljaju pod jastukom,nabavljaju satelite i vakcine,valjaju lokomotive preko butika,komponuju letnje hitove,postaju učesnici rijaliti programa,puće usnice i sl.Njima je sve potamana u ovom svinjcu,jer su oni deo elite i njihovo je neotuđivo pravo da budu jednakiji nego drugi.
I s druge strane,imamo anesteziranu gomilu koja crkava po bolnicama,gura se u redovima za ličnu kartu,nada se hiljadama evra od besplatnih akcija,nikada ne dočeka presudu za svoju decu stradalu u kasarni na Topčideru,tuče pedere,mrzi kontrolore gsp-a,bicikliste i radnike hidrometeorološkog zavoda Srbije,ganja po hiljaditi put samo još jedno parče papira za dečiji dodatak,ne ide na letovanje,gleda susedu preko plota,nada se skorom smaku sveta...
Imamo primitivizam,drskost,banalnost,ogoljenu moć,na jednoj strani,i strah,očaj,beznađe i glupost,na drugoj.To je današnja Srbija.

Čubura je raj

pre 10 godina

Srbiju siluje ko i kada i gde stigne, od kada su komunisti na vlasti. Od 1944-te godine. Samo im se lična imena menjaju, kao i imena stranaka iz kojih dolaze. Sve je isto. Represija, rigidni državni aparat, službini "disidenti", službini "nestašni intelektualci", popovi, crkva, akademija...
Toliko je sve opoganjeno, da se više ne vidi normalan izlaz iz ove situacije. Sve je na prodaju, svi su roba, sve ima svoju cenu. Stav, čast, dostojanstvo, obrazovanje, poštenje, patriotizam, obraz, čojstvo i junaštvo...Sve je na pijaci! Pitanje je samo cene. Kao prostitucija:imaš robu, prodaš robu, ostane ti roba...

marija

pre 10 godina

Samo sumanut covek moze da pomisli da je Kostunica narucio ubistvo Djindjica.
Godinama se pitam sta je cilj ove gadosti. Kamuflaza pravih narucilaca???
Kao sto ste Vi i Vesna Pesic proglasili Tadica za Al Kaponea, a Dacica za Cercila, tako su vasi mentori porucili i ovo.

Rajko Janjanin

pre 10 godina

Uz napomenu da se slazem sa vecinom onoga sto je g-din Popovic kazao, moram da napomenem da je ovaj intervju jako lepa ilustracija problema u kome se nalazi nase drustvo. Svaka cast Srdji Popovicu, ali zadatak intelektualne elite ove zemlje, u koju on pripada po svim mogucim parametrima, nije tek puka deskripcija problema. Svi mi vidimo u cemu zivimo, pretpostavljam da je vecina dosad vec makar naslutila zbog cega. Od gospodina Popovica i drugih vrsnih intelektualaca ocekuje se ipak nesto vise od skiciranja situacije, ma koliko precizno ono bilo. Potrebno je predloziti ideju ili put za njeno makar postepeno prevazilazenje. A to je upravo ono sto od nase intelektualne elite nikako da cujemo.

juca

pre 10 godina

Ne cuh gde je Gdin Popovic rekao da je Srbija trazila bombardovanje. Jos gluposti od ljudi koji imaju potebu sve da komentarisu SVE. Rekao je da je to jos jedno ponizenje koje je Srbija dozivela. Slazem se potpuno da Zapadnim silama ne ide u prilog da se razjasni ubistvo Djindjica.

Ivana

pre 10 godina

Zamo,a gradjane ko je od politicara utovarao policijsko oruzje Bagziju u kombi ispred Skupstinbe grada Beograda,ali to ne zanim gospodina Popovica,takvu optuznicu nije ni on podigao.Iz toaga oruzja ubijen je Momir Gavrilovic,genral Bosko Buha i premijer Zoran Djindjic.

To nije zanimalo DSS,DS,SPS,a bogami ni SNS.Gradjani se pitaju zasto ?
Naravno advokat Popovic je pokusao izbaciti jedne krivce ,a ostaviti druge, a to je nemoguce .Udovica je dobila novac i kompaniju i svi su dobro osim naroda.Naravno, uz sve postovanje spretnom advokatu ,zlocini ne zastarevaju:Slavko Curuvija,Zoran Djindjic,Bosko Buha,Pavle Bulatovic,...docekace pravdu .

MS

pre 10 godina

Slazem se da je Milosevic bio zlo za Srbiju i region ali ne manje ili veca nego svi vodeci politicari onog doba od Triglava do Djevdjelije s izuzetkom makedonaca koji su ispali najpametniji i najsrecniji tu...Ali Milosevic je sklonjen prije skoro 15 godina,a mi nikako da se oporavimo...Nismo dozivjeli vecu katastrofu nego i mi i Evropa 1945. pogledajte dje je bila Evropa 1960. a pogledajte dje smo mi 15ak godina nakon Milosevica "na pragu" 2015.Ne moze se danasnje stanje pravdati Milosevicevim promasajima kad se citav poredak i svijet promijenio za tih 15 godina.Odgovornost za danasnje stanje 99% snose vlasti posle Milosevica...

A život prolazi...

pre 10 godina

Uvek ostanem bez reči pred preciznim skeniranjem društva i događaja kakvo daje g.Popović.
Poniženje jeste glavno obeležje velikog dela naših života.
Nažalost...

ja

pre 10 godina

Aman više sa tim Miloševićem. Samo me interesuje kada bude prošlo još 15 godina da li će opet biti kriv za sve. Ko nam je kriv što smo nesposobni, priznajmo to.

munZ

pre 10 godina

Sve se slažem sa g. Popovićem. Jedino se razlikujemo u filozofskom i istorijskom pristupu. On je jugoslovenski orjentisan i za njega "priča" počinje 1945, to je nulta tačka. S pravom ili ne, ogromnoj većini Srba polazna tačka je travanj 1941. i najveći genocid kojem su bili izoženi. Ta vizura, u odnosu na Hrvate, stavlja ipak u drugi kontekst i mnoge druge događaje. Drugim rečima, njemu je NDH puj-pike-ne-važi, drugima nije. On često ide u Zagreb, ogromna većina to ne želi i prezire. A uistinu mislim da je to dosta starije od Miloševića i zla koje je posejao.

Neko123

pre 10 godina

Boze blagi, hocete li sjahati vise sa Milosevica. Covek je pre TRINAEST godina otisao sa vlasti od kada nas siluju razne "demokrate", a vec 7 godina nije ziv!!

bigor

pre 10 godina

Oni su se konsolidovali u političku klasu i razlike među njima su minimalne, a brobe im se odnose na podelu plena i u svemu ostalom će sebi čuvati leđa“, zaključio je on.
Tacno u centar!
Zasto bi politicari menjali bilo sta u ovoj zemlji kad su za sebe i svoje bliznje stvorili privtni raj?!O BALKANSKOM KASAPINU mislim sve najgore.Popovic je cak i blag prema njemu po mom misljenju,no ovaj narod tesko ce bilo sta promeniti sa ovom svescu.

sasa jokic

pre 10 godina

A ko da procesuira Kostunicu? Pa svi su manje vise bili u dilu protiv Zorana, i svi su (sem Cede) jedva cekali da ga nema.
Pa zar je normalno da Tadic, koji je imao sve poluge vlasti ne pokrene proces za politicku pozadinu ubistva? Ne, On sa Kostunicom radi na predaji NIS-a, naftih i gasnih rezervi Rusima?! Pogodite zasto?
Ovo je zemlja izdajnika i saradnika stranih sluzbi. Ovde normalan covek ne moze da se bavi politikom.
Nasa politicka scena je jedna velika farma!

BEJBI BEJBI BEJBI

pre 10 godina

Miloševića i jesu izdali njegovi dugogodišnji glasači, poltroni, nikada DOS ne bi pobedio da SPS biračko telo nije glasalo protiv Slobodana.

Branka

pre 10 godina

Kao i uvek Srdja Popovic - tacno u sredu! Nema sta covek ni za dodati ni oduzeti, sve sto je rekao je tacno tako. Sad, pitanje je sta ciniti da se stvari pomere sa mrtve tacke???

MS

pre 10 godina

Slazem se da je Milosevic bio zlo za Srbiju i region ali ne manje ili veca nego svi vodeci politicari onog doba od Triglava do Djevdjelije s izuzetkom makedonaca koji su ispali najpametniji i najsrecniji tu...Ali Milosevic je sklonjen prije skoro 15 godina,a mi nikako da se oporavimo...Nismo dozivjeli vecu katastrofu nego i mi i Evropa 1945. pogledajte dje je bila Evropa 1960. a pogledajte dje smo mi 15ak godina nakon Milosevica "na pragu" 2015.Ne moze se danasnje stanje pravdati Milosevicevim promasajima kad se citav poredak i svijet promijenio za tih 15 godina.Odgovornost za danasnje stanje 99% snose vlasti posle Milosevica...

Branka

pre 10 godina

Kao i uvek Srdja Popovic - tacno u sredu! Nema sta covek ni za dodati ni oduzeti, sve sto je rekao je tacno tako. Sad, pitanje je sta ciniti da se stvari pomere sa mrtve tacke???

A život prolazi...

pre 10 godina

Uvek ostanem bez reči pred preciznim skeniranjem društva i događaja kakvo daje g.Popović.
Poniženje jeste glavno obeležje velikog dela naših života.
Nažalost...

bigor

pre 10 godina

Oni su se konsolidovali u političku klasu i razlike među njima su minimalne, a brobe im se odnose na podelu plena i u svemu ostalom će sebi čuvati leđa“, zaključio je on.
Tacno u centar!
Zasto bi politicari menjali bilo sta u ovoj zemlji kad su za sebe i svoje bliznje stvorili privtni raj?!O BALKANSKOM KASAPINU mislim sve najgore.Popovic je cak i blag prema njemu po mom misljenju,no ovaj narod tesko ce bilo sta promeniti sa ovom svescu.

sasa jokic

pre 10 godina

A ko da procesuira Kostunicu? Pa svi su manje vise bili u dilu protiv Zorana, i svi su (sem Cede) jedva cekali da ga nema.
Pa zar je normalno da Tadic, koji je imao sve poluge vlasti ne pokrene proces za politicku pozadinu ubistva? Ne, On sa Kostunicom radi na predaji NIS-a, naftih i gasnih rezervi Rusima?! Pogodite zasto?
Ovo je zemlja izdajnika i saradnika stranih sluzbi. Ovde normalan covek ne moze da se bavi politikom.
Nasa politicka scena je jedna velika farma!

ja

pre 10 godina

Aman više sa tim Miloševićem. Samo me interesuje kada bude prošlo još 15 godina da li će opet biti kriv za sve. Ko nam je kriv što smo nesposobni, priznajmo to.

rigidni designator

pre 10 godina

Mi imamo tu političko-tajkunsku,estradnu elitu koja vedri i oblači nad Srbijom.To su oni bahati,bezobrazni,zadrigli mangupi u skupim italijanskim odelima,što kupuje diplome i fabrike testenina,druže se sa bananama i drugim južnim voćem,koferče obavezno ostavljaju pod jastukom,nabavljaju satelite i vakcine,valjaju lokomotive preko butika,komponuju letnje hitove,postaju učesnici rijaliti programa,puće usnice i sl.Njima je sve potamana u ovom svinjcu,jer su oni deo elite i njihovo je neotuđivo pravo da budu jednakiji nego drugi.
I s druge strane,imamo anesteziranu gomilu koja crkava po bolnicama,gura se u redovima za ličnu kartu,nada se hiljadama evra od besplatnih akcija,nikada ne dočeka presudu za svoju decu stradalu u kasarni na Topčideru,tuče pedere,mrzi kontrolore gsp-a,bicikliste i radnike hidrometeorološkog zavoda Srbije,ganja po hiljaditi put samo još jedno parče papira za dečiji dodatak,ne ide na letovanje,gleda susedu preko plota,nada se skorom smaku sveta...
Imamo primitivizam,drskost,banalnost,ogoljenu moć,na jednoj strani,i strah,očaj,beznađe i glupost,na drugoj.To je današnja Srbija.

munZ

pre 10 godina

Sve se slažem sa g. Popovićem. Jedino se razlikujemo u filozofskom i istorijskom pristupu. On je jugoslovenski orjentisan i za njega "priča" počinje 1945, to je nulta tačka. S pravom ili ne, ogromnoj većini Srba polazna tačka je travanj 1941. i najveći genocid kojem su bili izoženi. Ta vizura, u odnosu na Hrvate, stavlja ipak u drugi kontekst i mnoge druge događaje. Drugim rečima, njemu je NDH puj-pike-ne-važi, drugima nije. On često ide u Zagreb, ogromna većina to ne želi i prezire. A uistinu mislim da je to dosta starije od Miloševića i zla koje je posejao.

Egelius

pre 10 godina

Boze blagi, hocete li sjahati vise sa Milosevica. Covek je pre TRINAEST godina otisao sa vlasti od kada nas siluju razne "demokrate", a vec 7 godina nije ziv!!
(Neko1)

Nije u pitanju Milosevic nego nacin razmisljanja i ideologija koju je kao virus zasadio u svim segmetima drustva i koja se odlicno drzi i u stvari je na vlasti sto odrazava nase zelje. Milosevic Seselj su zarili palili danas Nikolic-Vucic-Dacic iako glume da su nakrivili kape (jer nemaju izbora).

BEJBI BEJBI BEJBI

pre 10 godina

Miloševića i jesu izdali njegovi dugogodišnji glasači, poltroni, nikada DOS ne bi pobedio da SPS biračko telo nije glasalo protiv Slobodana.

Dex

pre 10 godina

Predlažem da se u obaveznu lektiru uvede " Čujte Srbi, čuvajte se sebe " - Arčibald Rajs. Samo spoznajom svojih mana možemo sebe menjati .

Neko123

pre 10 godina

Boze blagi, hocete li sjahati vise sa Milosevica. Covek je pre TRINAEST godina otisao sa vlasti od kada nas siluju razne "demokrate", a vec 7 godina nije ziv!!

only fools and horses

pre 10 godina

Danas kada vidim Vukovar, a često idem i u Zagreb, vidim kakvo je raspoloženje prema Srbima i šta se o nama misli. Isto važi i za to šta Srbi misle o Hrvatima. U tom smislu njegova filozofija je pobedila, kazao je Popović.@ Da potpuno ste u pravu, za sve je kriv Milošević, pre njega su se Srbi i Hrvati baš voleli i uvažavali. Ljubav i naklonost Hrvata se, na primer, baš pokazala u periodu 1941-1945 godine, a cvetala je i za vreme maspoka. Doduše uvaženi advokat verovatno može i za taj period da nađe neku vezu sa Miloševićem. Sa nekim njegovim mišljenjima mogu da se složim ali čim neko krene sa pričom o srpskoj prakrivici za sve, odmah gubi kredibilitet u mojim očima. To meni dođe isto kao i suprotne priče o nastanku srba od ameba.

katica popović

pre 10 godina

Ali da vidimo šta nam se to zaprvo dogodilo: da bi se Srbija održavala kao „ruska gubernija“ (1989-2013) trebalo ju je obezglaviti UNIŠTITI NJENU SREDNJU KLASU. Sve što je sposobno da misli UKLONITI (najuriti u emigraciju, a ko nije hteo da emigrira saterati u „mišiju rupu“): Umesto srednje klase koja održava sistem vrednosti, moral, znanja jedne zemlje „instalirana“ je lažna srednja klasa „kumova“, „nepismenog i polupismenog sveta“, „ratnih huškača i profitera“, začinjeno estradnim i sportskim zvezdicama. Zato sada postoje 23 generacije naše dece koje će veoma brzo pretvoriti Srbiju u Kolumbiju. Umesto građanskog društva civilizovanog, humanog društva, kakvo vekovima postoji u Švajcarskoj, Danskoj, Češkoj, ..., i sličnim državama u Evropi Srbija znači da bi se održavala kao gubernija mora da liči na Kolumbiju, Siriju, Severnu Koreju. Mi koji na to skrećemo pažnju (da to vodi ka potpunom nestanku i uništenju Srbije) smo „izdajnici“ a oni koji je održavaju kao guberniju su „patriJote“!

Čubura je raj

pre 10 godina

Srbiju siluje ko i kada i gde stigne, od kada su komunisti na vlasti. Od 1944-te godine. Samo im se lična imena menjaju, kao i imena stranaka iz kojih dolaze. Sve je isto. Represija, rigidni državni aparat, službini "disidenti", službini "nestašni intelektualci", popovi, crkva, akademija...
Toliko je sve opoganjeno, da se više ne vidi normalan izlaz iz ove situacije. Sve je na prodaju, svi su roba, sve ima svoju cenu. Stav, čast, dostojanstvo, obrazovanje, poštenje, patriotizam, obraz, čojstvo i junaštvo...Sve je na pijaci! Pitanje je samo cene. Kao prostitucija:imaš robu, prodaš robu, ostane ti roba...

koitus interruptus

pre 10 godina

Nema tu nikavog silovanja. Slobodan Milosevic i srpski narod su se sreli, zavoleli i zajednicki otisli u krevet i napravili to sto su napravili. Lepo obostrano u ljubavi i slozi. Kada se narod probudio i ustao iz kreveta bilo mu je odjednom jasno - posle j..... nema kajanja.

balkonero

pre 10 godina

manite se više priča o Miloševićevoj krivici za sve i svašta. time nesposobnost današnjih političara pokušavate svaliti na njega.

marija

pre 10 godina

Samo sumanut covek moze da pomisli da je Kostunica narucio ubistvo Djindjica.
Godinama se pitam sta je cilj ove gadosti. Kamuflaza pravih narucilaca???
Kao sto ste Vi i Vesna Pesic proglasili Tadica za Al Kaponea, a Dacica za Cercila, tako su vasi mentori porucili i ovo.

Andjela

pre 10 godina

(munZ, 24. septembar 2013 11:36) klasičan stereotip. Znači pošto je bio Jasenovac treba da smo za hrvatima vjeki vjekova u ratnim odnosima. Istorija zamanja u Evropi pokazuje da se zarad budućnosti neke stvari iz prošlosti “zatamljuju“ a neke druge „afirmišu“ da nije tako danas EU ne-bi postojala nego bi Evropa bila uništena u ratovima („osvetničkim“). Mira, Sloba, Voja su OŽIVELI 1941 sa ciljem da se „osvete“ za ta zla i to je njihova katastrofalna greška to se pokazalo kao samoubistvo Srbije (to su mnogi, pa i moja malenkost, tvrdili 1990) i nažalost samo bili u pravu.

COVEK

pre 10 godina

Zloba,jer necu drugacije da ga oslovljavam je naneo toliko zla nasoj zemlji sa B.Jovicem kada nisu hteli konfederaciju i miran razlaz to je strasno!Sve bas sve se isto dogodilo kao u tom slucaju samo bismo sada bili u dobrim odnosima sa svima i bez izbeglica,stradanja miliona ljudi sa svih strana i ostalo bi nam Kosovo.Njima nije data autonomija sem na papiru sto rade i radili su i Vojvodini koja ce se otcepiti kad-tad..Ostace BG pasaluk jer su gladni tudjih prihoda i rada da bi oni neradnici uzivali u BG.Kostunica je uklonio dr Djindjica sa Tomicem i klanom to znaju i deca ali DSS cuti,DS kao trazi istinu ali opet cuti a SPS je svuda u tome.. Coro,koga Zemunci pominju je neobavesteni a debeli Aca ali sudstvo je takvo da ih cak ni ne zove.Vucic kao nesto kevce sada i mislim da je sa Miskovicem to dogovoreno radi njegove slave ali dana zatvora videti nece jer ce odleteti daleko sa delom miliona evra dok ce massa misliti da je u cuzi..Bajatovica uhapsiti nece,Mrkonjica nece svi iz SPS su zasticeni skroz..

veoma obavesteni

pre 10 godina

Gospodine Popovicu svaka cast na odvaznosti i vasem intelektu.
Trebalo bi sto vise takvih kritika u medijima kao naprimer u Nemackoj
pa bi se videlo koliko bi bahatost ovih politicara, rekao bih mrznja prema svima onima koji mogu bolje i postenije. Vucic je toliko postao ohol i zao i gledano sa aspekta intelektualnosti i obrazovanosti, nivo njegove kulture je tako nizak da cak ni sam ne primecuje koliko je to opasno i za njega a i po demokratiju u zemlji.
Momentalno i on i Dacic imaju podrsku Amerike ali samo sto se tice
Kosova kada to budu obavili onda ce Srbija opet u zivotnu tragediju i
recesiju. Mislim a to se i primecuje ovde na zapadu da posebno Nemacka budno motri proces razvitka politickih zbivanja u Srbiji.
Ako je ova vlast mislila da posle zavrsenog procesa priznavanja nezavisnosti Kosova put ka clanstvu u EU je "poplocan" oda se grdno
varaju. Na udaru ce biti uredjivanje pravosudja, koje vapi za demokratskom disciplinom. Suzbijanje korupcije izgleda mnogo drugacije nego sto nam vicepremijer Vucic prezentira. Hapsenja po liniji
politickih izivljavanja nece moci biti. I tu lezi sansa za oporavak i povratak Srbije u kolosek demoratije. Sto vise kontrole od strane Evropske Unije utoliko bolje za Srbiju. Na kraju Srbija je sa ovom vladom
ponovo pala unazad. Nacionalizam i diktatura nam je samo zlocinacki donela.

Nenad

pre 10 godina

Miloševića i jesu izdali njegovi dugogodišnji glasači, poltroni, nikada DOS ne bi pobedio da SPS biračko telo nije glasalo protiv Slobodana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BEJBI BEJBI BEJBI, 24. septembar 2013 11:24) Kakva glupost.A po cemu su to oni bili SPS biracko telo?Po tome sto su prvo glasali za SPS?Pa evo ja sam glasao za LDP,a ako sutra glasam za nekog drugog,da li ce to znaciti da sam i dalje LDP biracko telo?Glasali su za Milosevica i SPS,poceli su da kopaju po kontejnerima da bi jeli(sto sam licno vidjao i nisu bili romi),to im se nije svidelo i svoj glas su dali drugima u nadi da ce biti bolje.Onoga momenta kada su poceli da se ne slazu sa nacinom vodjenja politike od strane SPS i Milosevica,tada vise nisu bili njihovo biracko telo i kraj price.Isto vazi i za sve ostale stranke.Ne postoji pravilo da kada glasas za jedne da si uvek u tome istom birackom telu jer to nije fiksno.Stranke se menjaju a i stavovi ljudi.

Rajko Janjanin

pre 10 godina

@Eugelius: nismo se mi najbolje razumeli, ocito. Nije posao intelektualne elite da organizuje mitinge ili prikuplja procente. Tome sluze stranke i politicari. Zadatak intelektualne elite jedne zemlje - pored kritike jeste i da pokaze put manje prosvetljenima. Ukoliko vec insistira na javnom nastupu i angazmanu. Na to sam mislio.

Movado

pre 10 godina

Mnogi ovde i dalje idolizuju Milosevica, ali istina je daleko negde, da je dobar bio bilo bi nam bolje, da su ovi sada dobri (mislim na sve posle njega) bilo bi nam bolje, medjutim jedini boljitak se osetio pod Kostunicom, mada je on imao splet srecnih okolnosti, tj da je tad svetska ekonomija bila na tadasnjem vrhuncu. Sve u svemu zalljucak je da je nas mentalitet lopovski i da ko god se docepa fotelje uvek ugura celu familiju i pri tome ukradu jos troduplo. Dzabe silni insajderi i ostale emisije kad narod cuti i trpi. Uvek smo mi nebeski narod, prepametni... ali statistika pokazuje da smo jedini narod na svetu koji se hvali i slavi poraze, pri tome svako ko se odvojio od nas je bolje prosao.
Zao mi je samo dece koja zive u drzavi bez buducnosti, i kojima je jedini recept za bolji zivot ili da pobegnu daleko ili da imaju jaku vezu u drzavnoj firmi. Porazavajuce je i to da vecina drzave radi direktno ili indirektno za drzavu dok manjina ozdrzava sve to

Rajko Janjanin

pre 10 godina

Uz napomenu da se slazem sa vecinom onoga sto je g-din Popovic kazao, moram da napomenem da je ovaj intervju jako lepa ilustracija problema u kome se nalazi nase drustvo. Svaka cast Srdji Popovicu, ali zadatak intelektualne elite ove zemlje, u koju on pripada po svim mogucim parametrima, nije tek puka deskripcija problema. Svi mi vidimo u cemu zivimo, pretpostavljam da je vecina dosad vec makar naslutila zbog cega. Od gospodina Popovica i drugih vrsnih intelektualaca ocekuje se ipak nesto vise od skiciranja situacije, ma koliko precizno ono bilo. Potrebno je predloziti ideju ili put za njeno makar postepeno prevazilazenje. A to je upravo ono sto od nase intelektualne elite nikako da cujemo.

winston

pre 10 godina

Ja sam uvek govorio da nece nista novo i bolje doci Srbij, dok se staro i bajato ne izbaci. I to je situacija danas u ovoj zemlji. Isto kao kad se muz i zena vise ne trpe, razvedu se, ali nastanu da zajedno zive - nefunkcionalna situacija, gde svako vuce na svoju stranu, a deca (gradjani) u sredini.

Eugelius

pre 10 godina

Od gospodina Popovica i drugih vrsnih intelektualaca ocekuje se ipak nesto vise od skiciranja situacije, ma koliko precizno ono bilo. Potrebno je predloziti ideju ili put za njeno makar postepeno prevazilazenje. A to je upravo ono sto od nase intelektualne elite nikako da cujemo.
(Rajko Janjanin)

Mislis da Srdja i slicni mogu da dovedu vise od 100 gradjana n USCE n MITING ISTINE ili da ikada osvoje vise od par procenata glasova...i to mo mi, sve sto oni mogu je da govore kritikuju sa argumentima i mozda prosvlete po kojeg biraca ....oni vlast da nesto promene nikada nece imati nisu dovoljno "srpski" sta god mi pod tim podrazumevali. Vise ce vlasti sa par frazica imati Stros-Kan ili kaoko se vec zove.

Kucica na Drini

pre 10 godina

Gospodin Srdja Popovic je odlicno prikazao sadasnje stanje naseg drustva . Tacno je, S.Milosevic je izvrsio protivprirodan blud nad Srbijom kao sto i sada Vucic i Tomo rade sa Beogradom . S.Milosevic je na pocetku imao podrsku naroda , ali se ubrzo videlo da je hohstapler i lazov svetskih razmera . Godine 1992-ge je pokrao izbore i uvideo da se Srbija okrenula protiv njega . Uz pomoc Seselja i drustva poceo je da masovno rezvija kriminal ( da sadi cvece zla )cije posledice i danas osecamo , a mozda i narednu deceniju . Da je izvrsena lustracija 2000-te godine ( Kostunica nije dao pod motivom da nema revansizma, pa je drzao R.Markovica i Pavkovica jos dve godine na vlasti )danas bi politicka scena sasvim drugacije izgledala .Zalosno je sto jedino o aktelnoj politickoj situaciji u Srbiji govori Srdja Popovic , a dok ostala intelektualna elita mudro cuti i ceka . Njih silovanje Beograda i Vojvodine ne tangira ,oni gledaju kroz prozor i nista ne vide sta se desava sa Srbijom .

juca

pre 10 godina

Ne cuh gde je Gdin Popovic rekao da je Srbija trazila bombardovanje. Jos gluposti od ljudi koji imaju potebu sve da komentarisu SVE. Rekao je da je to jos jedno ponizenje koje je Srbija dozivela. Slazem se potpuno da Zapadnim silama ne ide u prilog da se razjasni ubistvo Djindjica.

Silvester

pre 10 godina

Gospodine Popoviću, pravi puč je izvršen na 8. sednici KPS 1987.godine. Tada je Milošević došao na scenu sa svojom razularenom kamarilom, a za njim su izmilele i ostale udbaške partije van kontrole i ZAJEDNO sa Miloševićem razarale Jugoslaviju i Srbiju narednih 25 godina. Opozicija nikada nije ni postojala, sve je to pučevski UDBAŠKI REŽIM koji je isprojektovao teatar zvani "višepartijski sistem". Suština svega je opljačkani društveni kapital u milijardama evra koji se prelio u ruke IZDAJNIKA socijalizma i Jugoslavije. I ovo što imamo danas je samo kontinuitet ove destruktivne zločinačke politike. Ovo naravno ne bi bili u stanju da urade da nisu imali svu moguću pomoć spolja, od strane imperijalnih centara koji su dali zeleno svetlo za komadanje jednog simbola revolucije i svetske miroljubive kooperacije kakva je bila SFRJ tokom hladnog rata. Za nagradu su dobili naše živote i našu imovinu da njima raspolažu kako im odgovara. Sada smo u završnoj fazi kada multinacionalne kompanije dolaze da same vladaju bez posrednika, osim kapoa u liku današnjih istaknutih funkcionera koji ima na očigled svih prostiru crveni tepih i pozivaju na sva zvona kao spasioce srpskog naroda i države... Kolonija.

Ivana

pre 10 godina

Zamo,a gradjane ko je od politicara utovarao policijsko oruzje Bagziju u kombi ispred Skupstinbe grada Beograda,ali to ne zanim gospodina Popovica,takvu optuznicu nije ni on podigao.Iz toaga oruzja ubijen je Momir Gavrilovic,genral Bosko Buha i premijer Zoran Djindjic.

To nije zanimalo DSS,DS,SPS,a bogami ni SNS.Gradjani se pitaju zasto ?
Naravno advokat Popovic je pokusao izbaciti jedne krivce ,a ostaviti druge, a to je nemoguce .Udovica je dobila novac i kompaniju i svi su dobro osim naroda.Naravno, uz sve postovanje spretnom advokatu ,zlocini ne zastarevaju:Slavko Curuvija,Zoran Djindjic,Bosko Buha,Pavle Bulatovic,...docekace pravdu .

Silvester

pre 10 godina

Malo je sve ovo iščuđavanje Srbijom prešlo u preterivanje. Pa postoje desetine zemalja po zaostalim kontinentima koje imaju baš ovakvu ili još goru situaciju, kriminal i bahate političare. I dok je Tito pokušavao ovom debilnom narodu da objasni da je Jugoslavija bedem na kojem se brani narod i proletarijat na ovim prostorima, mnogi su samo čekali da vide leđa socijalizmu, pa će kao sve da im krene. Ne, tako to ne ide, jer nama nikada nije bila namenjena partnerska uloga u društvu razvijenih naroda. Samo smo vraćeni u društvo kolonijalnih, zaostalih, primitivnih zemalja trećeg sveta kojim vladaju probisveti za račun velikog svetskog kapitala. To je suština, a personalne kadrovske prozivke su krajnje nebitna stvar. Oni su samo izvršioci, u pravo vreme na pravom mestu, verno mašu repom i čine sve što nevidljive gazde kažu! Od Slobe pa sve do danas...

čovek

pre 10 godina

Ima ovde i tačnih stvari, posebno kad je u pitanju današnja politička elita. Tačno je i da je Milošević vladao autokratski i bio osion i samouveren u svoju apsolutnu moć.
Ali reći da je pre 13 godina napravljen puč je teška glupost i govori o svesnom potiranju činjenice da je narod želeo potvrdu izborne volje.
Uz to, opet se potura da je Đinđića ubio Koštunica , sad ispada zbog "neodrživog stanja da DSS bude van parlamenta".

I na kraju, pa koliko je Milošević imao oko sebe poslušnike, toliko je Đinđić bio poslušan prema svom okruženju koje su činili Beba, D. Mihajlović, Živković...
Svi su se oni ovajdili od pokojnog premijera i na krilima pobede nad Miloševićem verovali u svoju političku besmrtnost i za sve krivili njega baš kao i S. Popović.

Naravno, prizivanje bombardovanja sopstvene zemlje čini da o ovom čoveku ne mogu misliti ništa dobro.

Egelius

pre 10 godina

@Eugelius: nismo se mi najbolje razumeli, ocito. Nije posao intelektualne elite da organizuje mitinge ili prikuplja procente. Tome sluze stranke i politicari. Zadatak intelektualne elite jedne zemlje - pored kritike jeste i da pokaze put manje prosvetljenima. Ukoliko vec insistira na javnom nastupu i angazmanu. Na to sam mislio.
(Rajko Janjanin)

I ja nisam mislio da intelektualna elita organizuje mitinge amo sam rekao da oni nemaju "gorivo" na koje se masa pali niti svetiljku koja moze razbiti nas mentalni mrak u koji nas je vlast bacala preko 25 godina. I ovo sto Srdja veoma cesto govori i to od 1989te (ja ga pratim od tada) je hrabrost nekoga ko je kao jedan od usamljenih glasova zamalo bio lincovan i to od mase u medijima, javnom mnenju. Tesko pojedinci mogu uraditi nesto dok se nasa ksenofobija ne "izleci" do tada cemo pratiti sejace ksenofobije mitologije i klerikalno-politickih klika gde god nas vode.

djuro

pre 10 godina

Ocigledno je srpska kvaziliberalna kvazielita dobro naucila lekciju iz tzv. regiona, prema kojoj imas carte blanche da pricas i radis sta hoces jer Milosevic je kriv za sve sto za**res, opljackas i ukrades. Figurativni spomenici Milosevicu u Zagrebu, Sarajevu, Pristini i drugde dobijaju svoju verziju i u Beogradu.

Istina

pre 10 godina

Dosta vise s kukanjem Srbi i Srbijo. I onda i sada a sigurno i sutra imali ste , imate i imace te sve ono sto istinski Zasluzujete. Pozdrav iz inostranstva!

hercegov grad

pre 10 godina

Normslno je da pricas u korist onih koji te placaju,ali me cufi da B-92 pored takvih placenik "oratora" ciji je cilj ukaljati sve ono sto nije u interesu jriminalnog klana koji se zove DS i na cijem je ceku hio "kspo" Djindjic,a ostsla njegova klija misleci da ce vecno pljackati Srbiju.Yveti propalih politickih oromena 2000 gofine treba da nestanu sa scene. Mozda bi placenik,ako mu drugi plate,pricao i gde je i kome je otisao novac od otmica koje he izvrsio zemunski klan sa kojim je pre nasilne preuzimanja vlasti 2000 g. DS ba ceku sa Djindjicom pregovarao o daljem zajednickom delovanju u zdmlji Srbiji!

zapad

pre 10 godina

@Andjela - Jasenovac i 20-ak drugih logora nisu stereotip, kao ni cifra od 350.000 civilnih zrtava NDH; to je brojka Muzeja holokausta. Nemam problem sa kritikom srpskog sovinizma i Milosevica, ali stvari su starije od njega. Da li treba da smo vecno u ratu sa Hrvatima? Veoma tesko pitanje, a trenutni odgovor je da sigurno decenijama nece biti ljubavi.

demokratija

pre 10 godina

Čovek koji je branio najvećeg zločinca(Andrija Artukovi,koji je odgovoran za Jasenovac)na ovim prostorima,ne može nikog da osudjuje.A za raziku od njega i sličnih besednika,koji nikad ništa korisno,za državu i gradjane,nisu uradili,Koštunica je pobedio diktatora.Bez obzira na ideološku ili partijsku pripadnost to su činjenice,kao i to da je Koštunica dokazani borac za demokratiju.A da nije bilo vlade DSS-a(2004-2007) verovatno bi još na snazi bio Miloševićev ustav iz 1990-te godine.

ivica

pre 10 godina

super je to kad si na vlasti 10 godina, nista ne radis korisno vec samo krades na privatizacijama, a sve te nesto opozicija koci da radis svoj posao jer nemas m... da ga uradis..

Branka

pre 10 godina

Kao i uvek Srdja Popovic - tacno u sredu! Nema sta covek ni za dodati ni oduzeti, sve sto je rekao je tacno tako. Sad, pitanje je sta ciniti da se stvari pomere sa mrtve tacke???

A život prolazi...

pre 10 godina

Uvek ostanem bez reči pred preciznim skeniranjem društva i događaja kakvo daje g.Popović.
Poniženje jeste glavno obeležje velikog dela naših života.
Nažalost...

Neko123

pre 10 godina

Boze blagi, hocete li sjahati vise sa Milosevica. Covek je pre TRINAEST godina otisao sa vlasti od kada nas siluju razne "demokrate", a vec 7 godina nije ziv!!

marija

pre 10 godina

Samo sumanut covek moze da pomisli da je Kostunica narucio ubistvo Djindjica.
Godinama se pitam sta je cilj ove gadosti. Kamuflaza pravih narucilaca???
Kao sto ste Vi i Vesna Pesic proglasili Tadica za Al Kaponea, a Dacica za Cercila, tako su vasi mentori porucili i ovo.

ja

pre 10 godina

Aman više sa tim Miloševićem. Samo me interesuje kada bude prošlo još 15 godina da li će opet biti kriv za sve. Ko nam je kriv što smo nesposobni, priznajmo to.

bigor

pre 10 godina

Oni su se konsolidovali u političku klasu i razlike među njima su minimalne, a brobe im se odnose na podelu plena i u svemu ostalom će sebi čuvati leđa“, zaključio je on.
Tacno u centar!
Zasto bi politicari menjali bilo sta u ovoj zemlji kad su za sebe i svoje bliznje stvorili privtni raj?!O BALKANSKOM KASAPINU mislim sve najgore.Popovic je cak i blag prema njemu po mom misljenju,no ovaj narod tesko ce bilo sta promeniti sa ovom svescu.

munZ

pre 10 godina

Sve se slažem sa g. Popovićem. Jedino se razlikujemo u filozofskom i istorijskom pristupu. On je jugoslovenski orjentisan i za njega "priča" počinje 1945, to je nulta tačka. S pravom ili ne, ogromnoj većini Srba polazna tačka je travanj 1941. i najveći genocid kojem su bili izoženi. Ta vizura, u odnosu na Hrvate, stavlja ipak u drugi kontekst i mnoge druge događaje. Drugim rečima, njemu je NDH puj-pike-ne-važi, drugima nije. On često ide u Zagreb, ogromna većina to ne želi i prezire. A uistinu mislim da je to dosta starije od Miloševića i zla koje je posejao.

only fools and horses

pre 10 godina

Danas kada vidim Vukovar, a često idem i u Zagreb, vidim kakvo je raspoloženje prema Srbima i šta se o nama misli. Isto važi i za to šta Srbi misle o Hrvatima. U tom smislu njegova filozofija je pobedila, kazao je Popović.@ Da potpuno ste u pravu, za sve je kriv Milošević, pre njega su se Srbi i Hrvati baš voleli i uvažavali. Ljubav i naklonost Hrvata se, na primer, baš pokazala u periodu 1941-1945 godine, a cvetala je i za vreme maspoka. Doduše uvaženi advokat verovatno može i za taj period da nađe neku vezu sa Miloševićem. Sa nekim njegovim mišljenjima mogu da se složim ali čim neko krene sa pričom o srpskoj prakrivici za sve, odmah gubi kredibilitet u mojim očima. To meni dođe isto kao i suprotne priče o nastanku srba od ameba.

Egelius

pre 10 godina

Boze blagi, hocete li sjahati vise sa Milosevica. Covek je pre TRINAEST godina otisao sa vlasti od kada nas siluju razne "demokrate", a vec 7 godina nije ziv!!
(Neko1)

Nije u pitanju Milosevic nego nacin razmisljanja i ideologija koju je kao virus zasadio u svim segmetima drustva i koja se odlicno drzi i u stvari je na vlasti sto odrazava nase zelje. Milosevic Seselj su zarili palili danas Nikolic-Vucic-Dacic iako glume da su nakrivili kape (jer nemaju izbora).

MS

pre 10 godina

Slazem se da je Milosevic bio zlo za Srbiju i region ali ne manje ili veca nego svi vodeci politicari onog doba od Triglava do Djevdjelije s izuzetkom makedonaca koji su ispali najpametniji i najsrecniji tu...Ali Milosevic je sklonjen prije skoro 15 godina,a mi nikako da se oporavimo...Nismo dozivjeli vecu katastrofu nego i mi i Evropa 1945. pogledajte dje je bila Evropa 1960. a pogledajte dje smo mi 15ak godina nakon Milosevica "na pragu" 2015.Ne moze se danasnje stanje pravdati Milosevicevim promasajima kad se citav poredak i svijet promijenio za tih 15 godina.Odgovornost za danasnje stanje 99% snose vlasti posle Milosevica...

balkonero

pre 10 godina

manite se više priča o Miloševićevoj krivici za sve i svašta. time nesposobnost današnjih političara pokušavate svaliti na njega.

hercegov grad

pre 10 godina

Normslno je da pricas u korist onih koji te placaju,ali me cufi da B-92 pored takvih placenik "oratora" ciji je cilj ukaljati sve ono sto nije u interesu jriminalnog klana koji se zove DS i na cijem je ceku hio "kspo" Djindjic,a ostsla njegova klija misleci da ce vecno pljackati Srbiju.Yveti propalih politickih oromena 2000 gofine treba da nestanu sa scene. Mozda bi placenik,ako mu drugi plate,pricao i gde je i kome je otisao novac od otmica koje he izvrsio zemunski klan sa kojim je pre nasilne preuzimanja vlasti 2000 g. DS ba ceku sa Djindjicom pregovarao o daljem zajednickom delovanju u zdmlji Srbiji!

sasa jokic

pre 10 godina

A ko da procesuira Kostunicu? Pa svi su manje vise bili u dilu protiv Zorana, i svi su (sem Cede) jedva cekali da ga nema.
Pa zar je normalno da Tadic, koji je imao sve poluge vlasti ne pokrene proces za politicku pozadinu ubistva? Ne, On sa Kostunicom radi na predaji NIS-a, naftih i gasnih rezervi Rusima?! Pogodite zasto?
Ovo je zemlja izdajnika i saradnika stranih sluzbi. Ovde normalan covek ne moze da se bavi politikom.
Nasa politicka scena je jedna velika farma!

juca

pre 10 godina

Ne cuh gde je Gdin Popovic rekao da je Srbija trazila bombardovanje. Jos gluposti od ljudi koji imaju potebu sve da komentarisu SVE. Rekao je da je to jos jedno ponizenje koje je Srbija dozivela. Slazem se potpuno da Zapadnim silama ne ide u prilog da se razjasni ubistvo Djindjica.

COVEK

pre 10 godina

Zloba,jer necu drugacije da ga oslovljavam je naneo toliko zla nasoj zemlji sa B.Jovicem kada nisu hteli konfederaciju i miran razlaz to je strasno!Sve bas sve se isto dogodilo kao u tom slucaju samo bismo sada bili u dobrim odnosima sa svima i bez izbeglica,stradanja miliona ljudi sa svih strana i ostalo bi nam Kosovo.Njima nije data autonomija sem na papiru sto rade i radili su i Vojvodini koja ce se otcepiti kad-tad..Ostace BG pasaluk jer su gladni tudjih prihoda i rada da bi oni neradnici uzivali u BG.Kostunica je uklonio dr Djindjica sa Tomicem i klanom to znaju i deca ali DSS cuti,DS kao trazi istinu ali opet cuti a SPS je svuda u tome.. Coro,koga Zemunci pominju je neobavesteni a debeli Aca ali sudstvo je takvo da ih cak ni ne zove.Vucic kao nesto kevce sada i mislim da je sa Miskovicem to dogovoreno radi njegove slave ali dana zatvora videti nece jer ce odleteti daleko sa delom miliona evra dok ce massa misliti da je u cuzi..Bajatovica uhapsiti nece,Mrkonjica nece svi iz SPS su zasticeni skroz..

demokratija

pre 10 godina

Čovek koji je branio najvećeg zločinca(Andrija Artukovi,koji je odgovoran za Jasenovac)na ovim prostorima,ne može nikog da osudjuje.A za raziku od njega i sličnih besednika,koji nikad ništa korisno,za državu i gradjane,nisu uradili,Koštunica je pobedio diktatora.Bez obzira na ideološku ili partijsku pripadnost to su činjenice,kao i to da je Koštunica dokazani borac za demokratiju.A da nije bilo vlade DSS-a(2004-2007) verovatno bi još na snazi bio Miloševićev ustav iz 1990-te godine.

BEJBI BEJBI BEJBI

pre 10 godina

Miloševića i jesu izdali njegovi dugogodišnji glasači, poltroni, nikada DOS ne bi pobedio da SPS biračko telo nije glasalo protiv Slobodana.

Andjela

pre 10 godina

(munZ, 24. septembar 2013 11:36) klasičan stereotip. Znači pošto je bio Jasenovac treba da smo za hrvatima vjeki vjekova u ratnim odnosima. Istorija zamanja u Evropi pokazuje da se zarad budućnosti neke stvari iz prošlosti “zatamljuju“ a neke druge „afirmišu“ da nije tako danas EU ne-bi postojala nego bi Evropa bila uništena u ratovima („osvetničkim“). Mira, Sloba, Voja su OŽIVELI 1941 sa ciljem da se „osvete“ za ta zla i to je njihova katastrofalna greška to se pokazalo kao samoubistvo Srbije (to su mnogi, pa i moja malenkost, tvrdili 1990) i nažalost samo bili u pravu.

Rajko Janjanin

pre 10 godina

Uz napomenu da se slazem sa vecinom onoga sto je g-din Popovic kazao, moram da napomenem da je ovaj intervju jako lepa ilustracija problema u kome se nalazi nase drustvo. Svaka cast Srdji Popovicu, ali zadatak intelektualne elite ove zemlje, u koju on pripada po svim mogucim parametrima, nije tek puka deskripcija problema. Svi mi vidimo u cemu zivimo, pretpostavljam da je vecina dosad vec makar naslutila zbog cega. Od gospodina Popovica i drugih vrsnih intelektualaca ocekuje se ipak nesto vise od skiciranja situacije, ma koliko precizno ono bilo. Potrebno je predloziti ideju ili put za njeno makar postepeno prevazilazenje. A to je upravo ono sto od nase intelektualne elite nikako da cujemo.

čovek

pre 10 godina

Ima ovde i tačnih stvari, posebno kad je u pitanju današnja politička elita. Tačno je i da je Milošević vladao autokratski i bio osion i samouveren u svoju apsolutnu moć.
Ali reći da je pre 13 godina napravljen puč je teška glupost i govori o svesnom potiranju činjenice da je narod želeo potvrdu izborne volje.
Uz to, opet se potura da je Đinđića ubio Koštunica , sad ispada zbog "neodrživog stanja da DSS bude van parlamenta".

I na kraju, pa koliko je Milošević imao oko sebe poslušnike, toliko je Đinđić bio poslušan prema svom okruženju koje su činili Beba, D. Mihajlović, Živković...
Svi su se oni ovajdili od pokojnog premijera i na krilima pobede nad Miloševićem verovali u svoju političku besmrtnost i za sve krivili njega baš kao i S. Popović.

Naravno, prizivanje bombardovanja sopstvene zemlje čini da o ovom čoveku ne mogu misliti ništa dobro.

Movado

pre 10 godina

Mnogi ovde i dalje idolizuju Milosevica, ali istina je daleko negde, da je dobar bio bilo bi nam bolje, da su ovi sada dobri (mislim na sve posle njega) bilo bi nam bolje, medjutim jedini boljitak se osetio pod Kostunicom, mada je on imao splet srecnih okolnosti, tj da je tad svetska ekonomija bila na tadasnjem vrhuncu. Sve u svemu zalljucak je da je nas mentalitet lopovski i da ko god se docepa fotelje uvek ugura celu familiju i pri tome ukradu jos troduplo. Dzabe silni insajderi i ostale emisije kad narod cuti i trpi. Uvek smo mi nebeski narod, prepametni... ali statistika pokazuje da smo jedini narod na svetu koji se hvali i slavi poraze, pri tome svako ko se odvojio od nas je bolje prosao.
Zao mi je samo dece koja zive u drzavi bez buducnosti, i kojima je jedini recept za bolji zivot ili da pobegnu daleko ili da imaju jaku vezu u drzavnoj firmi. Porazavajuce je i to da vecina drzave radi direktno ili indirektno za drzavu dok manjina ozdrzava sve to

katica popović

pre 10 godina

Ali da vidimo šta nam se to zaprvo dogodilo: da bi se Srbija održavala kao „ruska gubernija“ (1989-2013) trebalo ju je obezglaviti UNIŠTITI NJENU SREDNJU KLASU. Sve što je sposobno da misli UKLONITI (najuriti u emigraciju, a ko nije hteo da emigrira saterati u „mišiju rupu“): Umesto srednje klase koja održava sistem vrednosti, moral, znanja jedne zemlje „instalirana“ je lažna srednja klasa „kumova“, „nepismenog i polupismenog sveta“, „ratnih huškača i profitera“, začinjeno estradnim i sportskim zvezdicama. Zato sada postoje 23 generacije naše dece koje će veoma brzo pretvoriti Srbiju u Kolumbiju. Umesto građanskog društva civilizovanog, humanog društva, kakvo vekovima postoji u Švajcarskoj, Danskoj, Češkoj, ..., i sličnim državama u Evropi Srbija znači da bi se održavala kao gubernija mora da liči na Kolumbiju, Siriju, Severnu Koreju. Mi koji na to skrećemo pažnju (da to vodi ka potpunom nestanku i uništenju Srbije) smo „izdajnici“ a oni koji je održavaju kao guberniju su „patriJote“!

Čubura je raj

pre 10 godina

Srbiju siluje ko i kada i gde stigne, od kada su komunisti na vlasti. Od 1944-te godine. Samo im se lična imena menjaju, kao i imena stranaka iz kojih dolaze. Sve je isto. Represija, rigidni državni aparat, službini "disidenti", službini "nestašni intelektualci", popovi, crkva, akademija...
Toliko je sve opoganjeno, da se više ne vidi normalan izlaz iz ove situacije. Sve je na prodaju, svi su roba, sve ima svoju cenu. Stav, čast, dostojanstvo, obrazovanje, poštenje, patriotizam, obraz, čojstvo i junaštvo...Sve je na pijaci! Pitanje je samo cene. Kao prostitucija:imaš robu, prodaš robu, ostane ti roba...

Ivana

pre 10 godina

Zamo,a gradjane ko je od politicara utovarao policijsko oruzje Bagziju u kombi ispred Skupstinbe grada Beograda,ali to ne zanim gospodina Popovica,takvu optuznicu nije ni on podigao.Iz toaga oruzja ubijen je Momir Gavrilovic,genral Bosko Buha i premijer Zoran Djindjic.

To nije zanimalo DSS,DS,SPS,a bogami ni SNS.Gradjani se pitaju zasto ?
Naravno advokat Popovic je pokusao izbaciti jedne krivce ,a ostaviti druge, a to je nemoguce .Udovica je dobila novac i kompaniju i svi su dobro osim naroda.Naravno, uz sve postovanje spretnom advokatu ,zlocini ne zastarevaju:Slavko Curuvija,Zoran Djindjic,Bosko Buha,Pavle Bulatovic,...docekace pravdu .

Eugelius

pre 10 godina

Od gospodina Popovica i drugih vrsnih intelektualaca ocekuje se ipak nesto vise od skiciranja situacije, ma koliko precizno ono bilo. Potrebno je predloziti ideju ili put za njeno makar postepeno prevazilazenje. A to je upravo ono sto od nase intelektualne elite nikako da cujemo.
(Rajko Janjanin)

Mislis da Srdja i slicni mogu da dovedu vise od 100 gradjana n USCE n MITING ISTINE ili da ikada osvoje vise od par procenata glasova...i to mo mi, sve sto oni mogu je da govore kritikuju sa argumentima i mozda prosvlete po kojeg biraca ....oni vlast da nesto promene nikada nece imati nisu dovoljno "srpski" sta god mi pod tim podrazumevali. Vise ce vlasti sa par frazica imati Stros-Kan ili kaoko se vec zove.

Silvester

pre 10 godina

Malo je sve ovo iščuđavanje Srbijom prešlo u preterivanje. Pa postoje desetine zemalja po zaostalim kontinentima koje imaju baš ovakvu ili još goru situaciju, kriminal i bahate političare. I dok je Tito pokušavao ovom debilnom narodu da objasni da je Jugoslavija bedem na kojem se brani narod i proletarijat na ovim prostorima, mnogi su samo čekali da vide leđa socijalizmu, pa će kao sve da im krene. Ne, tako to ne ide, jer nama nikada nije bila namenjena partnerska uloga u društvu razvijenih naroda. Samo smo vraćeni u društvo kolonijalnih, zaostalih, primitivnih zemalja trećeg sveta kojim vladaju probisveti za račun velikog svetskog kapitala. To je suština, a personalne kadrovske prozivke su krajnje nebitna stvar. Oni su samo izvršioci, u pravo vreme na pravom mestu, verno mašu repom i čine sve što nevidljive gazde kažu! Od Slobe pa sve do danas...

Silvester

pre 10 godina

Gospodine Popoviću, pravi puč je izvršen na 8. sednici KPS 1987.godine. Tada je Milošević došao na scenu sa svojom razularenom kamarilom, a za njim su izmilele i ostale udbaške partije van kontrole i ZAJEDNO sa Miloševićem razarale Jugoslaviju i Srbiju narednih 25 godina. Opozicija nikada nije ni postojala, sve je to pučevski UDBAŠKI REŽIM koji je isprojektovao teatar zvani "višepartijski sistem". Suština svega je opljačkani društveni kapital u milijardama evra koji se prelio u ruke IZDAJNIKA socijalizma i Jugoslavije. I ovo što imamo danas je samo kontinuitet ove destruktivne zločinačke politike. Ovo naravno ne bi bili u stanju da urade da nisu imali svu moguću pomoć spolja, od strane imperijalnih centara koji su dali zeleno svetlo za komadanje jednog simbola revolucije i svetske miroljubive kooperacije kakva je bila SFRJ tokom hladnog rata. Za nagradu su dobili naše živote i našu imovinu da njima raspolažu kako im odgovara. Sada smo u završnoj fazi kada multinacionalne kompanije dolaze da same vladaju bez posrednika, osim kapoa u liku današnjih istaknutih funkcionera koji ima na očigled svih prostiru crveni tepih i pozivaju na sva zvona kao spasioce srpskog naroda i države... Kolonija.

djuro

pre 10 godina

Ocigledno je srpska kvaziliberalna kvazielita dobro naucila lekciju iz tzv. regiona, prema kojoj imas carte blanche da pricas i radis sta hoces jer Milosevic je kriv za sve sto za**res, opljackas i ukrades. Figurativni spomenici Milosevicu u Zagrebu, Sarajevu, Pristini i drugde dobijaju svoju verziju i u Beogradu.

Nenad

pre 10 godina

Miloševića i jesu izdali njegovi dugogodišnji glasači, poltroni, nikada DOS ne bi pobedio da SPS biračko telo nije glasalo protiv Slobodana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BEJBI BEJBI BEJBI, 24. septembar 2013 11:24) Kakva glupost.A po cemu su to oni bili SPS biracko telo?Po tome sto su prvo glasali za SPS?Pa evo ja sam glasao za LDP,a ako sutra glasam za nekog drugog,da li ce to znaciti da sam i dalje LDP biracko telo?Glasali su za Milosevica i SPS,poceli su da kopaju po kontejnerima da bi jeli(sto sam licno vidjao i nisu bili romi),to im se nije svidelo i svoj glas su dali drugima u nadi da ce biti bolje.Onoga momenta kada su poceli da se ne slazu sa nacinom vodjenja politike od strane SPS i Milosevica,tada vise nisu bili njihovo biracko telo i kraj price.Isto vazi i za sve ostale stranke.Ne postoji pravilo da kada glasas za jedne da si uvek u tome istom birackom telu jer to nije fiksno.Stranke se menjaju a i stavovi ljudi.

Istina

pre 10 godina

Dosta vise s kukanjem Srbi i Srbijo. I onda i sada a sigurno i sutra imali ste , imate i imace te sve ono sto istinski Zasluzujete. Pozdrav iz inostranstva!

koitus interruptus

pre 10 godina

Nema tu nikavog silovanja. Slobodan Milosevic i srpski narod su se sreli, zavoleli i zajednicki otisli u krevet i napravili to sto su napravili. Lepo obostrano u ljubavi i slozi. Kada se narod probudio i ustao iz kreveta bilo mu je odjednom jasno - posle j..... nema kajanja.

winston

pre 10 godina

Ja sam uvek govorio da nece nista novo i bolje doci Srbij, dok se staro i bajato ne izbaci. I to je situacija danas u ovoj zemlji. Isto kao kad se muz i zena vise ne trpe, razvedu se, ali nastanu da zajedno zive - nefunkcionalna situacija, gde svako vuce na svoju stranu, a deca (gradjani) u sredini.

veoma obavesteni

pre 10 godina

Gospodine Popovicu svaka cast na odvaznosti i vasem intelektu.
Trebalo bi sto vise takvih kritika u medijima kao naprimer u Nemackoj
pa bi se videlo koliko bi bahatost ovih politicara, rekao bih mrznja prema svima onima koji mogu bolje i postenije. Vucic je toliko postao ohol i zao i gledano sa aspekta intelektualnosti i obrazovanosti, nivo njegove kulture je tako nizak da cak ni sam ne primecuje koliko je to opasno i za njega a i po demokratiju u zemlji.
Momentalno i on i Dacic imaju podrsku Amerike ali samo sto se tice
Kosova kada to budu obavili onda ce Srbija opet u zivotnu tragediju i
recesiju. Mislim a to se i primecuje ovde na zapadu da posebno Nemacka budno motri proces razvitka politickih zbivanja u Srbiji.
Ako je ova vlast mislila da posle zavrsenog procesa priznavanja nezavisnosti Kosova put ka clanstvu u EU je "poplocan" oda se grdno
varaju. Na udaru ce biti uredjivanje pravosudja, koje vapi za demokratskom disciplinom. Suzbijanje korupcije izgleda mnogo drugacije nego sto nam vicepremijer Vucic prezentira. Hapsenja po liniji
politickih izivljavanja nece moci biti. I tu lezi sansa za oporavak i povratak Srbije u kolosek demoratije. Sto vise kontrole od strane Evropske Unije utoliko bolje za Srbiju. Na kraju Srbija je sa ovom vladom
ponovo pala unazad. Nacionalizam i diktatura nam je samo zlocinacki donela.

Egelius

pre 10 godina

@Eugelius: nismo se mi najbolje razumeli, ocito. Nije posao intelektualne elite da organizuje mitinge ili prikuplja procente. Tome sluze stranke i politicari. Zadatak intelektualne elite jedne zemlje - pored kritike jeste i da pokaze put manje prosvetljenima. Ukoliko vec insistira na javnom nastupu i angazmanu. Na to sam mislio.
(Rajko Janjanin)

I ja nisam mislio da intelektualna elita organizuje mitinge amo sam rekao da oni nemaju "gorivo" na koje se masa pali niti svetiljku koja moze razbiti nas mentalni mrak u koji nas je vlast bacala preko 25 godina. I ovo sto Srdja veoma cesto govori i to od 1989te (ja ga pratim od tada) je hrabrost nekoga ko je kao jedan od usamljenih glasova zamalo bio lincovan i to od mase u medijima, javnom mnenju. Tesko pojedinci mogu uraditi nesto dok se nasa ksenofobija ne "izleci" do tada cemo pratiti sejace ksenofobije mitologije i klerikalno-politickih klika gde god nas vode.

Dex

pre 10 godina

Predlažem da se u obaveznu lektiru uvede " Čujte Srbi, čuvajte se sebe " - Arčibald Rajs. Samo spoznajom svojih mana možemo sebe menjati .

ivica

pre 10 godina

super je to kad si na vlasti 10 godina, nista ne radis korisno vec samo krades na privatizacijama, a sve te nesto opozicija koci da radis svoj posao jer nemas m... da ga uradis..

zapad

pre 10 godina

@Andjela - Jasenovac i 20-ak drugih logora nisu stereotip, kao ni cifra od 350.000 civilnih zrtava NDH; to je brojka Muzeja holokausta. Nemam problem sa kritikom srpskog sovinizma i Milosevica, ali stvari su starije od njega. Da li treba da smo vecno u ratu sa Hrvatima? Veoma tesko pitanje, a trenutni odgovor je da sigurno decenijama nece biti ljubavi.

rigidni designator

pre 10 godina

Mi imamo tu političko-tajkunsku,estradnu elitu koja vedri i oblači nad Srbijom.To su oni bahati,bezobrazni,zadrigli mangupi u skupim italijanskim odelima,što kupuje diplome i fabrike testenina,druže se sa bananama i drugim južnim voćem,koferče obavezno ostavljaju pod jastukom,nabavljaju satelite i vakcine,valjaju lokomotive preko butika,komponuju letnje hitove,postaju učesnici rijaliti programa,puće usnice i sl.Njima je sve potamana u ovom svinjcu,jer su oni deo elite i njihovo je neotuđivo pravo da budu jednakiji nego drugi.
I s druge strane,imamo anesteziranu gomilu koja crkava po bolnicama,gura se u redovima za ličnu kartu,nada se hiljadama evra od besplatnih akcija,nikada ne dočeka presudu za svoju decu stradalu u kasarni na Topčideru,tuče pedere,mrzi kontrolore gsp-a,bicikliste i radnike hidrometeorološkog zavoda Srbije,ganja po hiljaditi put samo još jedno parče papira za dečiji dodatak,ne ide na letovanje,gleda susedu preko plota,nada se skorom smaku sveta...
Imamo primitivizam,drskost,banalnost,ogoljenu moć,na jednoj strani,i strah,očaj,beznađe i glupost,na drugoj.To je današnja Srbija.

Rajko Janjanin

pre 10 godina

@Eugelius: nismo se mi najbolje razumeli, ocito. Nije posao intelektualne elite da organizuje mitinge ili prikuplja procente. Tome sluze stranke i politicari. Zadatak intelektualne elite jedne zemlje - pored kritike jeste i da pokaze put manje prosvetljenima. Ukoliko vec insistira na javnom nastupu i angazmanu. Na to sam mislio.

Kucica na Drini

pre 10 godina

Gospodin Srdja Popovic je odlicno prikazao sadasnje stanje naseg drustva . Tacno je, S.Milosevic je izvrsio protivprirodan blud nad Srbijom kao sto i sada Vucic i Tomo rade sa Beogradom . S.Milosevic je na pocetku imao podrsku naroda , ali se ubrzo videlo da je hohstapler i lazov svetskih razmera . Godine 1992-ge je pokrao izbore i uvideo da se Srbija okrenula protiv njega . Uz pomoc Seselja i drustva poceo je da masovno rezvija kriminal ( da sadi cvece zla )cije posledice i danas osecamo , a mozda i narednu deceniju . Da je izvrsena lustracija 2000-te godine ( Kostunica nije dao pod motivom da nema revansizma, pa je drzao R.Markovica i Pavkovica jos dve godine na vlasti )danas bi politicka scena sasvim drugacije izgledala .Zalosno je sto jedino o aktelnoj politickoj situaciji u Srbiji govori Srdja Popovic , a dok ostala intelektualna elita mudro cuti i ceka . Njih silovanje Beograda i Vojvodine ne tangira ,oni gledaju kroz prozor i nista ne vide sta se desava sa Srbijom .