Nedelja, 08.09.2013.

01:17

Test: Nexus 7 (2013)

Izvor: Tekst i foto: Ivan Jeliæ @escapetofreedom

Test: Nexus 7 (2013) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Turshija

pre 10 godina

Za ljude koji ipak ne bi da daju ni 30 hiljada za tablet ja bih licno preporucio stariju verziju Nexus 7. Ja sam u ComTrade pre par meseci uzeo refurbished Nexus 7 za 16 hiljada dinara, dok su non refurbished varijante bile mozda 2-3 hiljade skuplje, i evo i dalje sljaka odlicno, radi mnogo tecnije od bilo kog drugog tableta (pa cak i kada se poredi sa tabletima od 30-40 hiljada), mogu da zamislim koliko je tek ovaj novi N7 azdaja ...

Che

pre 10 godina

Mozda nisam u pravu, ali ne razumem, kome treba tablet bez Interneta?
(Garić, 29. septembar 2013 17:07)
Za pametne "obicna" verzija ima WiFi, pa se kacis na net preko njega, posto se sad podrazumeva vec da barem kod kuce imas wifi.

djordjevic

pre 10 godina

@GojaIllusion,

poredjenje Siri i Google Now postaje neumesno. Sto zbog iOSa, sto zbog same svrhe Siri, Siri kao koncept izgleda zastarelo u odnosu na google now. Ne znam da li znas sta google now radi? Stavi widget i vidi sta ce sve poceti da ti automatski izbacuje...Od rezultata timova za koje si radio pretragu nekad, stock market-a, letova, guzve u saobracaju, pa do toga gde su ti paketi koje ti je neko poslao a za koje si dobio "tracking number" u e-mailu i jos gomilu drugih stvari. Sve to radi automatski bez da ista rovaris i trazis. Kapiram ja da google rovari po mojim podacima, ali rovarili bi okreni obrni...Ovako daj bar da mi izbaci stvari automatski i pokaze gde je sta. Opet, porediti google now i siri je smesno. Bukvalno smesno.

Google Nexus 7 pravi iPad Mini smesnim u svakom pogledu. Doduse, to je i ocekivano s'obzirom da je iPad Mini izbacen poodavno. Aj da vidimo kakav ce novi da bude...

mare

pre 10 godina

@Qwertyz,

U pravu si, treba porediti Nexus 7 sa novim iPad Minijem kad izadje. Kada se to desi, nemoj da zaboravis na dve stvari: 1) Nexus 7 je izasao ima vec vise od dva meseca 2) iPad Mini (ovaj stari) je 40% skuplji od Nexusa, videcemo za novi. Sad kad malo razmislim, koliko je SULUDO da je iPad Mini skuplji od Nexusa. Sou program.

Umesto da su korisnici srecni sto su google i asus pokazili za kako male pare moze da se izradi sjajan proizvod, oni i dalje kukaju za preskupim tabletima bili oni apple ili samsung ili sony ili microsoft.

Garić

pre 10 godina

Bio sam na sajmu prošle nedelje zbog kupovine Nexus-a 7 32Gb, sa SIM slotom i vratio se neobavljenog posla. Toga tamo nije bilo. Svi su hteli da se ratosiljaju starih zaliha. Nexus 7 bez SIM-a se prodavao za 25 000. Onaj od 40990 kod Tehnomanije se nudio sa rezolucijom 1200X800 i SIM-om što je vrlo razočaravajuće. Mozda nisam u pravu, ali ne razumem, kome treba tablet bez Interneta?

Sale

pre 10 godina

** iPad Mini prednosti nad Nexus 7
1. Znatno veći ekran uz vrlo malo povećanje širine
2. Mnogo bolji bolji za čitanje knjig, za filmove, video, tw show
3. Bolji kvalitet izrade
4. Mnogo bolji audio
5. Siri je svestraniji od Google Now
6. Aplikacije se znatno,znatno kvalitetnije, prilagođene i raznovrsnije
7. Sadržaji su bogatiji ko filmovi, tv show i knjiga
8. Baterija je mnogo,mnogo bolja (full 1 dan)
… ** iPad Mini mane:
1. Zatvorenost (ali samo za neiskusne)
2. Ne moze za telefoniranje i SMS
(GojaIllusion, 10. septembar 2013 15:22)

Nakon uporedjivanja 1:1
1. kako malo povecanje kad je format 4:3, a neksusu 16:10
2. Zbog formata i ocajne rezolucije nikako nije bolji od neksusa, nepraktican je za multimediju, tj igrice i filmove, a zbog slabe rezolucije u nemogucnosti da prikaze HD sadrzaj
3. i lako isklizne iz ruke, otisci na aluminijumu, lako grebanje
4. skoro pa isto
5. isto s.... drugo pakovanje, a i retko upotrebljavam
6. Aplikacije za android tablet rastu svakim danom, a najpotrebnije ima za oba
7. podjednako dostupni na svim platformama
8. isto trajanje baterije.

GojaIllusion

pre 10 godina

Review je tanak ...
* Nexus 7/2013 prednosti u odnosu na iPad Mini:
1. Display
3. Performance (brzina ...)
2. Interface
3. Unos teksta (SwiftKey)
4. Razgovor "na uvo" može
5. GSM telefonija i SMS može (kod 3G model)
6. Roditeljska kontrola i Profiles
7. Camera i Camcorder
* Nexus 7/2013 mane:
1. Audio - slab zvuk a nena ni nema bass (na slušalice je o.k.)
2. Aplikacije - neema tako kvalitetnih, raznoraznih i namenskih kao za iPad
3. Battery - nije loša ali nedovoljna za jedan dan
** iPad Mini prednosti nad Nexus 7
1. Znatno veći ekran uz vrlo malo povećanje širine
2. Mnogo bolji bolji za čitanje knjig, za filmove, video, tw show
3. Bolji kvalitet izrade
4. Mnogo bolji audio
5. Siri je svestraniji od Google Now
6. Aplikacije se znatno,znatno kvalitetnije, prilagođene i raznovrsnije
7. Sadržaji su bogatiji ko filmovi, tv show i knjiga
8. Baterija je mnogo,mnogo bolja (full 1 dan)
** iPad Mini mane:
1. Zatvorenost (ali samo za neiskusne)
2. Ne moze za telefoniranje i SMS

To je to, pa svidelo se nekome ili ne.
Dakle nije Nexus 7 bolji od iPad! Naprotiv, sem ako hoćete da gledate ekran. A ekran iPad_a je jako dobar samo da znate!
Ja cu kupiti Nexus 7 3G jer imam iPad-3, jer ga mogu nositi u jakni, bolje držati u ruci i poslužiti se za GSM telefoniranje. U dzepu ce biti još i iPhone najverovatnije 4S (kad bi napravili iPhone 6" onda bi otpali svi drugi uređaji, sem ultrabook naravno).

Nemanja

pre 10 godina

Kad bi sve telefone i tablete danas pravili kao ovaj Nexus, plus da i cene udaraju kao Google Nexusu, ljudi bi konačno bili zadovoljni svojim uređajima i ne bi zalili svoj novac.
Ja se pitam, ako Google moze, zašto drugi to ne rade?
Pa i nexus 4 sto se telefona tice i dalje Best buy, i tako ce biti dok ne izadje petica.

Vladica

pre 10 godina

Vrijeme u svijetu tableta se mjeri od pojave prvog iPada, pa sve do nekog novog modela... (Erceg, 9. septembar 2013 13:47)

E moj Erceg, ajd instaliraj pliz IOS 6 na taj prvi iPad, pa uzivaj s tom spravom?
A da, nece moci, ima 256mb ram i prespor procesor da pogoni iOs 5 kako valja. Evo moj Desire HD, 6 meseci mladji, 768 Mb i CPU koji bez problema pokrene i Android 4.3, a cak i ako ga ostavim na fabrickom Androidu 2.3.5 pokrece 99% aplikacija sa stora, i jos par godina ce raditi, dok za godinu dana sa iOs 5 neces moci da pokrenes ni 15% aplikacija.... kod Applea treba uvek racunati na to namerno softversko zastarevanje proizvoda - moj stari iPhone 3g ne moze dalje od 4.21 i vec dve godine nemoguce je skinuti ista sa app store sto ce raditi na njemu, dok na drugarovom Desire-u (izasao malo posle Iphone 3g) i dalje radi sve... e to je jedan od glavnih razloga zasto vise volim Androide od iOs-a.
A sto se Nexus uredjaja tice - ubedljivo najvise dobijete za ulozeni novac.

*

pre 10 godina

С обзиром на побољшања, чини ми се да ће рад на новом Nexus-у 7 бити још веће задовољство. Мени је лично и стари малтене савршен...Брзина-одлична,екран-без замерки,меморија 32gb,пишем,читам,гледам филмове,играм игрице,проналазим најневероватније апликације што за комуникацију што за професионално усавршавање,забаву итд. а да батерија притом солидно држи.Инсталиране су ми и апликације које иначе и ''не подржава'' попут Vibera,Watsapp-a.
Не разумем критике корисника Apple уређаја,с обзиром на безрезервну филозофију незаменљивости истих,чини ми се да Андроид уређаје нису ни користили а имајући у виду однос цена-квалитет изузетно су приступачни чак и за наше тржиште.Елитизам је на овом поднебљу једнак снобизму.

robertnbg

pre 10 godina

trenutno sam u bangkoku galaxy grande beli 200 eura galaxy tab 3 225 eura ja pre 3 meseca kupio isto u bangkoku note 8.0 sa sim karticom za 355 eura asus memopad hd7 150 eura asuse fonepad 175 eura samo da kazem da je galaxy grande kod nas u bg oko 400 eura i jedva cekam komentar da ali transport i carina pa i ovde je carina jer se ne proizvodi ovde ane transportuje se jedan uredjaj novim airbusom a 380 pojedinacno vec u kontejner pa na brod jedno 50000 komada a kontejner kosta 2000 Dollara cisto da unapred komentarisem neke ocekivane negativne komentare i sutra cu uzeti verovatno memopad hd 7 a ovi najjeftiniji b1 i slicno pa to je ovde jos pre 3 meseca bilo po 100 eura a vidite posto je u idem bato u usceta znas da kupim bre za 300 eura sta 100 kad kazem kupio sam u usceta da svi znaju da imam 300 eura da platim za uredjaj koji kosta 100 e pa neka vam je ja nista u srbiji ne kupujem sve u inostranstvu

Nebojša

pre 10 godina

Vrijeme u svijetu tableta se mjeri od pojave prvog iPada, pa sve do nekog novog modela... (Erceg, 09. septembar 2013 13:47)
Pa ti onda kupi ipad.

hendrix

pre 10 godina

Tablet radi sve isto sto 4" Display android radi, samo veci ekran i nema gsm. Nek me neko ispravi, ako misli da nesto vise moze tablet...

Che

pre 10 godina

@Che ako pricamo o televizorima i monitorima onda bih mogao da se slozim da 4:3 prevazidjen odnos stranica ali u svetu tableta on nudi daleko najveci stepen iskoriscenosti ekrana.
(Vlajko, 09. septembar 2013 11:53)

Pa tablet je prvenstveno multimedijalni uredjaj, a danas su ti sadrzaji mahom 16:10 i 16:9.Cak su i Note 8 i novi LG takodje u tom formatu iako su 8".
A ovom Nexusu rezolucija dozvoljava prednost cak i pred vecim ekranima.Slika je jednostavno savrsena i jasna toliko da su i usitnjena slova izuzetno jasno citljiva, jer zbog gustine piksela(323ppi) pikseli nisu vidljivi golim okom.
E sad, tablet ne mogu smatrati uredjajem za ozbiljan rad, ali za ovo sto nudi, pokriva skoro ako ne i sve potrebe prosecnog korisnika za racunarom.Za ovu cenu, i za ovo sto nudi nema konkurenciju, jer su i samsung i ipad dosta skuplji a nude manje.

Qwertyz

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto neko(ne vezano za komentare ovde) poredi proslogodisnji iPad mini,i ovaj nexus koji je skoro izasao,sacekajte iPad mini 2(ili retina) pa onda uradite poredjenje...proslogodisnji ipad mini je imao 512mb ram-a,i dual core na 1Ghz pa je opet bio bolji po performansama od nexusovog quad cora i 1gb ram-a,zasto? Android....

Nislija

pre 10 godina

Da li je bolji tab ili fon.Za fon sam mislio xperiu sp ili lg 4x hd (samim tim koji je bolji od ova dva fona) a za tablet novi nexus 7.Sta bi ste mi vi preporucili.

vladica

pre 10 godina

mene je prosle godine prvi nbexus 7 izasao 18000 rsd kupljen u USA (212usd sa taxom) i za te pare fantastican uredjaj, pre mesec dana sam dobip Android 4.3, brz je ko munja i sad ima i (jos nedovrsenu i nesavrsenu, ali ipak funkcionalnu) multi user podrsku, sto je jako zahvalno ako delite tablet u porodici. ako neko bas hoce tablet- moj glas definitivno ideza Nexus 7 ili Nexuys 7 2013

zoki dolina cupova

pre 10 godina

nije mi jasno zasto se javljaju ljudi kojima ne trebaju nove tehnologije..ovo je ubedljivo najbolji tablet po svim segmantima..

red

pre 10 godina

@bobo veličanstveni taj se problem reši sa" touch screen booster"aplikacijom.Tako da i nije problem,a osim toga problem je do software a i samog 4.3 androida.

DzoniKg

pre 10 godina

Meni nije jasno sta se pisci uhvatili za "tablet" verzije tj da natrpaju sto vise na jednom ekranu..npr ja koristim "flipboard" za citanje raznoraznih vesti na nexusu 7 ..po meni najbolji program ..on ima i interfejs za telefone i za tablete.
A ja koristim na nexusu 7 interfejs za telefone ( i ako u opcijama mozes da prebacis i na tablet) jer sta ima da citam vise vesti na jednom ekranu ..kad citam jedno citam jedno i hocu da mi to jedno bude preko celog ekrana tj lakse za citanje..ja razumem da ajde na 10 inca i nekako ali 7 inca je dalje mali ekran da bi ga ti sad prenatrpao nebitnim glupostima samo da kazes kako moze vise da stane.

quepasa

pre 10 godina

Nedavno san nabavio Nexus 7 i sve sto mogu reci je da je odnos cena-kvalitet FENOMENALAN, performanse su vise nego odlicne, ekran je najbolji do sada. Preporucujem svakome ko planira kupovinu nekog tableta da se bez puno razmisljanja opredeli za 7icu, nece pogresiti.

Che

pre 10 godina

Samo manja greska, tablet je tezak 340 grama.
Tesko da se mogu porediti ipad mini i nexus 7, pogotovo sto je ipad mini skoro 20.000 skuplji, pritom se performansama bas ne moze pohvaliti, ni ekranom sa vise nego smesnom rezolucijom od 1024x768.za 50.000 dinara, to je nedopustivo.
Ako novi ne izadje sa retinom, nema sta da trazi u poredjenju sa ovim tabletom.Na kraju 8" i 7", su dva sveta.jedan sa vec prevazidjenim 4:3 formatom dok je drugi 16:10.

Inace tablet je fluidan, nema seckanja, multitasking bez premca, sam operativni sistem neopterecen glupostima, bez problema se hvata u kostac sa zahtevnijim igricama, ostale aplikacije ne stucaju, ekran je savrsen, savrsen tablet, ispunice potrebe vecine korisnika kojima nije potreban racunar.

Buster

pre 10 godina

imam sada vec stari nexsus 7 i mogu reci da radi super. instalirao Igo nav. koja radi odlicno, klinka gleda npn stop crtace i pored toga baterija traje prilixno dugo. uredjaj je kvalitetno uradjen i nema krckanja prilikom upotrebe. nekoliko puta je pao sa stola (deca) i nema nikakvih ogrebotina niti ostecenja. sve u svemu best buy uredjaj....

Vlajko

pre 10 godina

@Che ako pricamo o televizorima i monitorima onda bih mogao da se slozim da 4:3 prevazidjen odnos stranica ali u svetu tableta on nudi daleko najveci stepen iskoriscenosti ekrana.

bobo velicanstveni

pre 10 godina

probleme niste pomenuli http://www.latinospost.com/articles/26702/20130902/google-nexus-7-2-global-release-followed-touchscreen-issues-despite.htm

n.n.

pre 10 godina

Potpuno se slazem s tim da je trenutno najbolji uredjaj na trzistu u odnosu na cenu i performanse koje dobijate....a mini apple jeste lep ali sa 512mb ram na primer daleko je iza nexusa pa taman ne znam kakav ekosistem da ima.....moje misljenje :)

n.n.

pre 10 godina

Potpuno se slazem s tim da je trenutno najbolji uredjaj na trzistu u odnosu na cenu i performanse koje dobijate....a mini apple jeste lep ali sa 512mb ram na primer daleko je iza nexusa pa taman ne znam kakav ekosistem da ima.....moje misljenje :)

Che

pre 10 godina

Samo manja greska, tablet je tezak 340 grama.
Tesko da se mogu porediti ipad mini i nexus 7, pogotovo sto je ipad mini skoro 20.000 skuplji, pritom se performansama bas ne moze pohvaliti, ni ekranom sa vise nego smesnom rezolucijom od 1024x768.za 50.000 dinara, to je nedopustivo.
Ako novi ne izadje sa retinom, nema sta da trazi u poredjenju sa ovim tabletom.Na kraju 8" i 7", su dva sveta.jedan sa vec prevazidjenim 4:3 formatom dok je drugi 16:10.

Inace tablet je fluidan, nema seckanja, multitasking bez premca, sam operativni sistem neopterecen glupostima, bez problema se hvata u kostac sa zahtevnijim igricama, ostale aplikacije ne stucaju, ekran je savrsen, savrsen tablet, ispunice potrebe vecine korisnika kojima nije potreban racunar.

Nebojša

pre 10 godina

Vrijeme u svijetu tableta se mjeri od pojave prvog iPada, pa sve do nekog novog modela... (Erceg, 09. septembar 2013 13:47)
Pa ti onda kupi ipad.

Buster

pre 10 godina

imam sada vec stari nexsus 7 i mogu reci da radi super. instalirao Igo nav. koja radi odlicno, klinka gleda npn stop crtace i pored toga baterija traje prilixno dugo. uredjaj je kvalitetno uradjen i nema krckanja prilikom upotrebe. nekoliko puta je pao sa stola (deca) i nema nikakvih ogrebotina niti ostecenja. sve u svemu best buy uredjaj....

quepasa

pre 10 godina

Nedavno san nabavio Nexus 7 i sve sto mogu reci je da je odnos cena-kvalitet FENOMENALAN, performanse su vise nego odlicne, ekran je najbolji do sada. Preporucujem svakome ko planira kupovinu nekog tableta da se bez puno razmisljanja opredeli za 7icu, nece pogresiti.

Vlajko

pre 10 godina

@Che ako pricamo o televizorima i monitorima onda bih mogao da se slozim da 4:3 prevazidjen odnos stranica ali u svetu tableta on nudi daleko najveci stepen iskoriscenosti ekrana.

zoki dolina cupova

pre 10 godina

nije mi jasno zasto se javljaju ljudi kojima ne trebaju nove tehnologije..ovo je ubedljivo najbolji tablet po svim segmantima..

Che

pre 10 godina

@Che ako pricamo o televizorima i monitorima onda bih mogao da se slozim da 4:3 prevazidjen odnos stranica ali u svetu tableta on nudi daleko najveci stepen iskoriscenosti ekrana.
(Vlajko, 09. septembar 2013 11:53)

Pa tablet je prvenstveno multimedijalni uredjaj, a danas su ti sadrzaji mahom 16:10 i 16:9.Cak su i Note 8 i novi LG takodje u tom formatu iako su 8".
A ovom Nexusu rezolucija dozvoljava prednost cak i pred vecim ekranima.Slika je jednostavno savrsena i jasna toliko da su i usitnjena slova izuzetno jasno citljiva, jer zbog gustine piksela(323ppi) pikseli nisu vidljivi golim okom.
E sad, tablet ne mogu smatrati uredjajem za ozbiljan rad, ali za ovo sto nudi, pokriva skoro ako ne i sve potrebe prosecnog korisnika za racunarom.Za ovu cenu, i za ovo sto nudi nema konkurenciju, jer su i samsung i ipad dosta skuplji a nude manje.

Qwertyz

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto neko(ne vezano za komentare ovde) poredi proslogodisnji iPad mini,i ovaj nexus koji je skoro izasao,sacekajte iPad mini 2(ili retina) pa onda uradite poredjenje...proslogodisnji ipad mini je imao 512mb ram-a,i dual core na 1Ghz pa je opet bio bolji po performansama od nexusovog quad cora i 1gb ram-a,zasto? Android....

Vladica

pre 10 godina

Vrijeme u svijetu tableta se mjeri od pojave prvog iPada, pa sve do nekog novog modela... (Erceg, 9. septembar 2013 13:47)

E moj Erceg, ajd instaliraj pliz IOS 6 na taj prvi iPad, pa uzivaj s tom spravom?
A da, nece moci, ima 256mb ram i prespor procesor da pogoni iOs 5 kako valja. Evo moj Desire HD, 6 meseci mladji, 768 Mb i CPU koji bez problema pokrene i Android 4.3, a cak i ako ga ostavim na fabrickom Androidu 2.3.5 pokrece 99% aplikacija sa stora, i jos par godina ce raditi, dok za godinu dana sa iOs 5 neces moci da pokrenes ni 15% aplikacija.... kod Applea treba uvek racunati na to namerno softversko zastarevanje proizvoda - moj stari iPhone 3g ne moze dalje od 4.21 i vec dve godine nemoguce je skinuti ista sa app store sto ce raditi na njemu, dok na drugarovom Desire-u (izasao malo posle Iphone 3g) i dalje radi sve... e to je jedan od glavnih razloga zasto vise volim Androide od iOs-a.
A sto se Nexus uredjaja tice - ubedljivo najvise dobijete za ulozeni novac.

vladica

pre 10 godina

mene je prosle godine prvi nbexus 7 izasao 18000 rsd kupljen u USA (212usd sa taxom) i za te pare fantastican uredjaj, pre mesec dana sam dobip Android 4.3, brz je ko munja i sad ima i (jos nedovrsenu i nesavrsenu, ali ipak funkcionalnu) multi user podrsku, sto je jako zahvalno ako delite tablet u porodici. ako neko bas hoce tablet- moj glas definitivno ideza Nexus 7 ili Nexuys 7 2013

DzoniKg

pre 10 godina

Meni nije jasno sta se pisci uhvatili za "tablet" verzije tj da natrpaju sto vise na jednom ekranu..npr ja koristim "flipboard" za citanje raznoraznih vesti na nexusu 7 ..po meni najbolji program ..on ima i interfejs za telefone i za tablete.
A ja koristim na nexusu 7 interfejs za telefone ( i ako u opcijama mozes da prebacis i na tablet) jer sta ima da citam vise vesti na jednom ekranu ..kad citam jedno citam jedno i hocu da mi to jedno bude preko celog ekrana tj lakse za citanje..ja razumem da ajde na 10 inca i nekako ali 7 inca je dalje mali ekran da bi ga ti sad prenatrpao nebitnim glupostima samo da kazes kako moze vise da stane.

bobo velicanstveni

pre 10 godina

probleme niste pomenuli http://www.latinospost.com/articles/26702/20130902/google-nexus-7-2-global-release-followed-touchscreen-issues-despite.htm

Che

pre 10 godina

Mozda nisam u pravu, ali ne razumem, kome treba tablet bez Interneta?
(Garić, 29. septembar 2013 17:07)
Za pametne "obicna" verzija ima WiFi, pa se kacis na net preko njega, posto se sad podrazumeva vec da barem kod kuce imas wifi.

hendrix

pre 10 godina

Tablet radi sve isto sto 4" Display android radi, samo veci ekran i nema gsm. Nek me neko ispravi, ako misli da nesto vise moze tablet...

robertnbg

pre 10 godina

trenutno sam u bangkoku galaxy grande beli 200 eura galaxy tab 3 225 eura ja pre 3 meseca kupio isto u bangkoku note 8.0 sa sim karticom za 355 eura asus memopad hd7 150 eura asuse fonepad 175 eura samo da kazem da je galaxy grande kod nas u bg oko 400 eura i jedva cekam komentar da ali transport i carina pa i ovde je carina jer se ne proizvodi ovde ane transportuje se jedan uredjaj novim airbusom a 380 pojedinacno vec u kontejner pa na brod jedno 50000 komada a kontejner kosta 2000 Dollara cisto da unapred komentarisem neke ocekivane negativne komentare i sutra cu uzeti verovatno memopad hd 7 a ovi najjeftiniji b1 i slicno pa to je ovde jos pre 3 meseca bilo po 100 eura a vidite posto je u idem bato u usceta znas da kupim bre za 300 eura sta 100 kad kazem kupio sam u usceta da svi znaju da imam 300 eura da platim za uredjaj koji kosta 100 e pa neka vam je ja nista u srbiji ne kupujem sve u inostranstvu

Sale

pre 10 godina

** iPad Mini prednosti nad Nexus 7
1. Znatno veći ekran uz vrlo malo povećanje širine
2. Mnogo bolji bolji za čitanje knjig, za filmove, video, tw show
3. Bolji kvalitet izrade
4. Mnogo bolji audio
5. Siri je svestraniji od Google Now
6. Aplikacije se znatno,znatno kvalitetnije, prilagođene i raznovrsnije
7. Sadržaji su bogatiji ko filmovi, tv show i knjiga
8. Baterija je mnogo,mnogo bolja (full 1 dan)
… ** iPad Mini mane:
1. Zatvorenost (ali samo za neiskusne)
2. Ne moze za telefoniranje i SMS
(GojaIllusion, 10. septembar 2013 15:22)

Nakon uporedjivanja 1:1
1. kako malo povecanje kad je format 4:3, a neksusu 16:10
2. Zbog formata i ocajne rezolucije nikako nije bolji od neksusa, nepraktican je za multimediju, tj igrice i filmove, a zbog slabe rezolucije u nemogucnosti da prikaze HD sadrzaj
3. i lako isklizne iz ruke, otisci na aluminijumu, lako grebanje
4. skoro pa isto
5. isto s.... drugo pakovanje, a i retko upotrebljavam
6. Aplikacije za android tablet rastu svakim danom, a najpotrebnije ima za oba
7. podjednako dostupni na svim platformama
8. isto trajanje baterije.

mare

pre 10 godina

@Qwertyz,

U pravu si, treba porediti Nexus 7 sa novim iPad Minijem kad izadje. Kada se to desi, nemoj da zaboravis na dve stvari: 1) Nexus 7 je izasao ima vec vise od dva meseca 2) iPad Mini (ovaj stari) je 40% skuplji od Nexusa, videcemo za novi. Sad kad malo razmislim, koliko je SULUDO da je iPad Mini skuplji od Nexusa. Sou program.

Umesto da su korisnici srecni sto su google i asus pokazili za kako male pare moze da se izradi sjajan proizvod, oni i dalje kukaju za preskupim tabletima bili oni apple ili samsung ili sony ili microsoft.

Nemanja

pre 10 godina

Kad bi sve telefone i tablete danas pravili kao ovaj Nexus, plus da i cene udaraju kao Google Nexusu, ljudi bi konačno bili zadovoljni svojim uređajima i ne bi zalili svoj novac.
Ja se pitam, ako Google moze, zašto drugi to ne rade?
Pa i nexus 4 sto se telefona tice i dalje Best buy, i tako ce biti dok ne izadje petica.

*

pre 10 godina

С обзиром на побољшања, чини ми се да ће рад на новом Nexus-у 7 бити још веће задовољство. Мени је лично и стари малтене савршен...Брзина-одлична,екран-без замерки,меморија 32gb,пишем,читам,гледам филмове,играм игрице,проналазим најневероватније апликације што за комуникацију што за професионално усавршавање,забаву итд. а да батерија притом солидно држи.Инсталиране су ми и апликације које иначе и ''не подржава'' попут Vibera,Watsapp-a.
Не разумем критике корисника Apple уређаја,с обзиром на безрезервну филозофију незаменљивости истих,чини ми се да Андроид уређаје нису ни користили а имајући у виду однос цена-квалитет изузетно су приступачни чак и за наше тржиште.Елитизам је на овом поднебљу једнак снобизму.

Turshija

pre 10 godina

Za ljude koji ipak ne bi da daju ni 30 hiljada za tablet ja bih licno preporucio stariju verziju Nexus 7. Ja sam u ComTrade pre par meseci uzeo refurbished Nexus 7 za 16 hiljada dinara, dok su non refurbished varijante bile mozda 2-3 hiljade skuplje, i evo i dalje sljaka odlicno, radi mnogo tecnije od bilo kog drugog tableta (pa cak i kada se poredi sa tabletima od 30-40 hiljada), mogu da zamislim koliko je tek ovaj novi N7 azdaja ...

red

pre 10 godina

@bobo veličanstveni taj se problem reši sa" touch screen booster"aplikacijom.Tako da i nije problem,a osim toga problem je do software a i samog 4.3 androida.

djordjevic

pre 10 godina

@GojaIllusion,

poredjenje Siri i Google Now postaje neumesno. Sto zbog iOSa, sto zbog same svrhe Siri, Siri kao koncept izgleda zastarelo u odnosu na google now. Ne znam da li znas sta google now radi? Stavi widget i vidi sta ce sve poceti da ti automatski izbacuje...Od rezultata timova za koje si radio pretragu nekad, stock market-a, letova, guzve u saobracaju, pa do toga gde su ti paketi koje ti je neko poslao a za koje si dobio "tracking number" u e-mailu i jos gomilu drugih stvari. Sve to radi automatski bez da ista rovaris i trazis. Kapiram ja da google rovari po mojim podacima, ali rovarili bi okreni obrni...Ovako daj bar da mi izbaci stvari automatski i pokaze gde je sta. Opet, porediti google now i siri je smesno. Bukvalno smesno.

Google Nexus 7 pravi iPad Mini smesnim u svakom pogledu. Doduse, to je i ocekivano s'obzirom da je iPad Mini izbacen poodavno. Aj da vidimo kakav ce novi da bude...

Nislija

pre 10 godina

Da li je bolji tab ili fon.Za fon sam mislio xperiu sp ili lg 4x hd (samim tim koji je bolji od ova dva fona) a za tablet novi nexus 7.Sta bi ste mi vi preporucili.

GojaIllusion

pre 10 godina

Review je tanak ...
* Nexus 7/2013 prednosti u odnosu na iPad Mini:
1. Display
3. Performance (brzina ...)
2. Interface
3. Unos teksta (SwiftKey)
4. Razgovor "na uvo" može
5. GSM telefonija i SMS može (kod 3G model)
6. Roditeljska kontrola i Profiles
7. Camera i Camcorder
* Nexus 7/2013 mane:
1. Audio - slab zvuk a nena ni nema bass (na slušalice je o.k.)
2. Aplikacije - neema tako kvalitetnih, raznoraznih i namenskih kao za iPad
3. Battery - nije loša ali nedovoljna za jedan dan
** iPad Mini prednosti nad Nexus 7
1. Znatno veći ekran uz vrlo malo povećanje širine
2. Mnogo bolji bolji za čitanje knjig, za filmove, video, tw show
3. Bolji kvalitet izrade
4. Mnogo bolji audio
5. Siri je svestraniji od Google Now
6. Aplikacije se znatno,znatno kvalitetnije, prilagođene i raznovrsnije
7. Sadržaji su bogatiji ko filmovi, tv show i knjiga
8. Baterija je mnogo,mnogo bolja (full 1 dan)
** iPad Mini mane:
1. Zatvorenost (ali samo za neiskusne)
2. Ne moze za telefoniranje i SMS

To je to, pa svidelo se nekome ili ne.
Dakle nije Nexus 7 bolji od iPad! Naprotiv, sem ako hoćete da gledate ekran. A ekran iPad_a je jako dobar samo da znate!
Ja cu kupiti Nexus 7 3G jer imam iPad-3, jer ga mogu nositi u jakni, bolje držati u ruci i poslužiti se za GSM telefoniranje. U dzepu ce biti još i iPhone najverovatnije 4S (kad bi napravili iPhone 6" onda bi otpali svi drugi uređaji, sem ultrabook naravno).

Garić

pre 10 godina

Bio sam na sajmu prošle nedelje zbog kupovine Nexus-a 7 32Gb, sa SIM slotom i vratio se neobavljenog posla. Toga tamo nije bilo. Svi su hteli da se ratosiljaju starih zaliha. Nexus 7 bez SIM-a se prodavao za 25 000. Onaj od 40990 kod Tehnomanije se nudio sa rezolucijom 1200X800 i SIM-om što je vrlo razočaravajuće. Mozda nisam u pravu, ali ne razumem, kome treba tablet bez Interneta?

Qwertyz

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto neko(ne vezano za komentare ovde) poredi proslogodisnji iPad mini,i ovaj nexus koji je skoro izasao,sacekajte iPad mini 2(ili retina) pa onda uradite poredjenje...proslogodisnji ipad mini je imao 512mb ram-a,i dual core na 1Ghz pa je opet bio bolji po performansama od nexusovog quad cora i 1gb ram-a,zasto? Android....

bobo velicanstveni

pre 10 godina

probleme niste pomenuli http://www.latinospost.com/articles/26702/20130902/google-nexus-7-2-global-release-followed-touchscreen-issues-despite.htm

n.n.

pre 10 godina

Potpuno se slazem s tim da je trenutno najbolji uredjaj na trzistu u odnosu na cenu i performanse koje dobijate....a mini apple jeste lep ali sa 512mb ram na primer daleko je iza nexusa pa taman ne znam kakav ekosistem da ima.....moje misljenje :)

hendrix

pre 10 godina

Tablet radi sve isto sto 4" Display android radi, samo veci ekran i nema gsm. Nek me neko ispravi, ako misli da nesto vise moze tablet...

GojaIllusion

pre 10 godina

Review je tanak ...
* Nexus 7/2013 prednosti u odnosu na iPad Mini:
1. Display
3. Performance (brzina ...)
2. Interface
3. Unos teksta (SwiftKey)
4. Razgovor "na uvo" može
5. GSM telefonija i SMS može (kod 3G model)
6. Roditeljska kontrola i Profiles
7. Camera i Camcorder
* Nexus 7/2013 mane:
1. Audio - slab zvuk a nena ni nema bass (na slušalice je o.k.)
2. Aplikacije - neema tako kvalitetnih, raznoraznih i namenskih kao za iPad
3. Battery - nije loša ali nedovoljna za jedan dan
** iPad Mini prednosti nad Nexus 7
1. Znatno veći ekran uz vrlo malo povećanje širine
2. Mnogo bolji bolji za čitanje knjig, za filmove, video, tw show
3. Bolji kvalitet izrade
4. Mnogo bolji audio
5. Siri je svestraniji od Google Now
6. Aplikacije se znatno,znatno kvalitetnije, prilagođene i raznovrsnije
7. Sadržaji su bogatiji ko filmovi, tv show i knjiga
8. Baterija je mnogo,mnogo bolja (full 1 dan)
** iPad Mini mane:
1. Zatvorenost (ali samo za neiskusne)
2. Ne moze za telefoniranje i SMS

To je to, pa svidelo se nekome ili ne.
Dakle nije Nexus 7 bolji od iPad! Naprotiv, sem ako hoćete da gledate ekran. A ekran iPad_a je jako dobar samo da znate!
Ja cu kupiti Nexus 7 3G jer imam iPad-3, jer ga mogu nositi u jakni, bolje držati u ruci i poslužiti se za GSM telefoniranje. U dzepu ce biti još i iPhone najverovatnije 4S (kad bi napravili iPhone 6" onda bi otpali svi drugi uređaji, sem ultrabook naravno).

Che

pre 10 godina

Samo manja greska, tablet je tezak 340 grama.
Tesko da se mogu porediti ipad mini i nexus 7, pogotovo sto je ipad mini skoro 20.000 skuplji, pritom se performansama bas ne moze pohvaliti, ni ekranom sa vise nego smesnom rezolucijom od 1024x768.za 50.000 dinara, to je nedopustivo.
Ako novi ne izadje sa retinom, nema sta da trazi u poredjenju sa ovim tabletom.Na kraju 8" i 7", su dva sveta.jedan sa vec prevazidjenim 4:3 formatom dok je drugi 16:10.

Inace tablet je fluidan, nema seckanja, multitasking bez premca, sam operativni sistem neopterecen glupostima, bez problema se hvata u kostac sa zahtevnijim igricama, ostale aplikacije ne stucaju, ekran je savrsen, savrsen tablet, ispunice potrebe vecine korisnika kojima nije potreban racunar.

zoki dolina cupova

pre 10 godina

nije mi jasno zasto se javljaju ljudi kojima ne trebaju nove tehnologije..ovo je ubedljivo najbolji tablet po svim segmantima..

robertnbg

pre 10 godina

trenutno sam u bangkoku galaxy grande beli 200 eura galaxy tab 3 225 eura ja pre 3 meseca kupio isto u bangkoku note 8.0 sa sim karticom za 355 eura asus memopad hd7 150 eura asuse fonepad 175 eura samo da kazem da je galaxy grande kod nas u bg oko 400 eura i jedva cekam komentar da ali transport i carina pa i ovde je carina jer se ne proizvodi ovde ane transportuje se jedan uredjaj novim airbusom a 380 pojedinacno vec u kontejner pa na brod jedno 50000 komada a kontejner kosta 2000 Dollara cisto da unapred komentarisem neke ocekivane negativne komentare i sutra cu uzeti verovatno memopad hd 7 a ovi najjeftiniji b1 i slicno pa to je ovde jos pre 3 meseca bilo po 100 eura a vidite posto je u idem bato u usceta znas da kupim bre za 300 eura sta 100 kad kazem kupio sam u usceta da svi znaju da imam 300 eura da platim za uredjaj koji kosta 100 e pa neka vam je ja nista u srbiji ne kupujem sve u inostranstvu

Vlajko

pre 10 godina

@Che ako pricamo o televizorima i monitorima onda bih mogao da se slozim da 4:3 prevazidjen odnos stranica ali u svetu tableta on nudi daleko najveci stepen iskoriscenosti ekrana.

Nislija

pre 10 godina

Da li je bolji tab ili fon.Za fon sam mislio xperiu sp ili lg 4x hd (samim tim koji je bolji od ova dva fona) a za tablet novi nexus 7.Sta bi ste mi vi preporucili.

Vladica

pre 10 godina

Vrijeme u svijetu tableta se mjeri od pojave prvog iPada, pa sve do nekog novog modela... (Erceg, 9. septembar 2013 13:47)

E moj Erceg, ajd instaliraj pliz IOS 6 na taj prvi iPad, pa uzivaj s tom spravom?
A da, nece moci, ima 256mb ram i prespor procesor da pogoni iOs 5 kako valja. Evo moj Desire HD, 6 meseci mladji, 768 Mb i CPU koji bez problema pokrene i Android 4.3, a cak i ako ga ostavim na fabrickom Androidu 2.3.5 pokrece 99% aplikacija sa stora, i jos par godina ce raditi, dok za godinu dana sa iOs 5 neces moci da pokrenes ni 15% aplikacija.... kod Applea treba uvek racunati na to namerno softversko zastarevanje proizvoda - moj stari iPhone 3g ne moze dalje od 4.21 i vec dve godine nemoguce je skinuti ista sa app store sto ce raditi na njemu, dok na drugarovom Desire-u (izasao malo posle Iphone 3g) i dalje radi sve... e to je jedan od glavnih razloga zasto vise volim Androide od iOs-a.
A sto se Nexus uredjaja tice - ubedljivo najvise dobijete za ulozeni novac.

Nebojša

pre 10 godina

Vrijeme u svijetu tableta se mjeri od pojave prvog iPada, pa sve do nekog novog modela... (Erceg, 09. septembar 2013 13:47)
Pa ti onda kupi ipad.

Buster

pre 10 godina

imam sada vec stari nexsus 7 i mogu reci da radi super. instalirao Igo nav. koja radi odlicno, klinka gleda npn stop crtace i pored toga baterija traje prilixno dugo. uredjaj je kvalitetno uradjen i nema krckanja prilikom upotrebe. nekoliko puta je pao sa stola (deca) i nema nikakvih ogrebotina niti ostecenja. sve u svemu best buy uredjaj....

Che

pre 10 godina

@Che ako pricamo o televizorima i monitorima onda bih mogao da se slozim da 4:3 prevazidjen odnos stranica ali u svetu tableta on nudi daleko najveci stepen iskoriscenosti ekrana.
(Vlajko, 09. septembar 2013 11:53)

Pa tablet je prvenstveno multimedijalni uredjaj, a danas su ti sadrzaji mahom 16:10 i 16:9.Cak su i Note 8 i novi LG takodje u tom formatu iako su 8".
A ovom Nexusu rezolucija dozvoljava prednost cak i pred vecim ekranima.Slika je jednostavno savrsena i jasna toliko da su i usitnjena slova izuzetno jasno citljiva, jer zbog gustine piksela(323ppi) pikseli nisu vidljivi golim okom.
E sad, tablet ne mogu smatrati uredjajem za ozbiljan rad, ali za ovo sto nudi, pokriva skoro ako ne i sve potrebe prosecnog korisnika za racunarom.Za ovu cenu, i za ovo sto nudi nema konkurenciju, jer su i samsung i ipad dosta skuplji a nude manje.

quepasa

pre 10 godina

Nedavno san nabavio Nexus 7 i sve sto mogu reci je da je odnos cena-kvalitet FENOMENALAN, performanse su vise nego odlicne, ekran je najbolji do sada. Preporucujem svakome ko planira kupovinu nekog tableta da se bez puno razmisljanja opredeli za 7icu, nece pogresiti.

*

pre 10 godina

С обзиром на побољшања, чини ми се да ће рад на новом Nexus-у 7 бити још веће задовољство. Мени је лично и стари малтене савршен...Брзина-одлична,екран-без замерки,меморија 32gb,пишем,читам,гледам филмове,играм игрице,проналазим најневероватније апликације што за комуникацију што за професионално усавршавање,забаву итд. а да батерија притом солидно држи.Инсталиране су ми и апликације које иначе и ''не подржава'' попут Vibera,Watsapp-a.
Не разумем критике корисника Apple уређаја,с обзиром на безрезервну филозофију незаменљивости истих,чини ми се да Андроид уређаје нису ни користили а имајући у виду однос цена-квалитет изузетно су приступачни чак и за наше тржиште.Елитизам је на овом поднебљу једнак снобизму.

Garić

pre 10 godina

Bio sam na sajmu prošle nedelje zbog kupovine Nexus-a 7 32Gb, sa SIM slotom i vratio se neobavljenog posla. Toga tamo nije bilo. Svi su hteli da se ratosiljaju starih zaliha. Nexus 7 bez SIM-a se prodavao za 25 000. Onaj od 40990 kod Tehnomanije se nudio sa rezolucijom 1200X800 i SIM-om što je vrlo razočaravajuće. Mozda nisam u pravu, ali ne razumem, kome treba tablet bez Interneta?

red

pre 10 godina

@bobo veličanstveni taj se problem reši sa" touch screen booster"aplikacijom.Tako da i nije problem,a osim toga problem je do software a i samog 4.3 androida.

DzoniKg

pre 10 godina

Meni nije jasno sta se pisci uhvatili za "tablet" verzije tj da natrpaju sto vise na jednom ekranu..npr ja koristim "flipboard" za citanje raznoraznih vesti na nexusu 7 ..po meni najbolji program ..on ima i interfejs za telefone i za tablete.
A ja koristim na nexusu 7 interfejs za telefone ( i ako u opcijama mozes da prebacis i na tablet) jer sta ima da citam vise vesti na jednom ekranu ..kad citam jedno citam jedno i hocu da mi to jedno bude preko celog ekrana tj lakse za citanje..ja razumem da ajde na 10 inca i nekako ali 7 inca je dalje mali ekran da bi ga ti sad prenatrpao nebitnim glupostima samo da kazes kako moze vise da stane.

vladica

pre 10 godina

mene je prosle godine prvi nbexus 7 izasao 18000 rsd kupljen u USA (212usd sa taxom) i za te pare fantastican uredjaj, pre mesec dana sam dobip Android 4.3, brz je ko munja i sad ima i (jos nedovrsenu i nesavrsenu, ali ipak funkcionalnu) multi user podrsku, sto je jako zahvalno ako delite tablet u porodici. ako neko bas hoce tablet- moj glas definitivno ideza Nexus 7 ili Nexuys 7 2013

Sale

pre 10 godina

** iPad Mini prednosti nad Nexus 7
1. Znatno veći ekran uz vrlo malo povećanje širine
2. Mnogo bolji bolji za čitanje knjig, za filmove, video, tw show
3. Bolji kvalitet izrade
4. Mnogo bolji audio
5. Siri je svestraniji od Google Now
6. Aplikacije se znatno,znatno kvalitetnije, prilagođene i raznovrsnije
7. Sadržaji su bogatiji ko filmovi, tv show i knjiga
8. Baterija je mnogo,mnogo bolja (full 1 dan)
… ** iPad Mini mane:
1. Zatvorenost (ali samo za neiskusne)
2. Ne moze za telefoniranje i SMS
(GojaIllusion, 10. septembar 2013 15:22)

Nakon uporedjivanja 1:1
1. kako malo povecanje kad je format 4:3, a neksusu 16:10
2. Zbog formata i ocajne rezolucije nikako nije bolji od neksusa, nepraktican je za multimediju, tj igrice i filmove, a zbog slabe rezolucije u nemogucnosti da prikaze HD sadrzaj
3. i lako isklizne iz ruke, otisci na aluminijumu, lako grebanje
4. skoro pa isto
5. isto s.... drugo pakovanje, a i retko upotrebljavam
6. Aplikacije za android tablet rastu svakim danom, a najpotrebnije ima za oba
7. podjednako dostupni na svim platformama
8. isto trajanje baterije.

Nemanja

pre 10 godina

Kad bi sve telefone i tablete danas pravili kao ovaj Nexus, plus da i cene udaraju kao Google Nexusu, ljudi bi konačno bili zadovoljni svojim uređajima i ne bi zalili svoj novac.
Ja se pitam, ako Google moze, zašto drugi to ne rade?
Pa i nexus 4 sto se telefona tice i dalje Best buy, i tako ce biti dok ne izadje petica.

mare

pre 10 godina

@Qwertyz,

U pravu si, treba porediti Nexus 7 sa novim iPad Minijem kad izadje. Kada se to desi, nemoj da zaboravis na dve stvari: 1) Nexus 7 je izasao ima vec vise od dva meseca 2) iPad Mini (ovaj stari) je 40% skuplji od Nexusa, videcemo za novi. Sad kad malo razmislim, koliko je SULUDO da je iPad Mini skuplji od Nexusa. Sou program.

Umesto da su korisnici srecni sto su google i asus pokazili za kako male pare moze da se izradi sjajan proizvod, oni i dalje kukaju za preskupim tabletima bili oni apple ili samsung ili sony ili microsoft.

Che

pre 10 godina

Mozda nisam u pravu, ali ne razumem, kome treba tablet bez Interneta?
(Garić, 29. septembar 2013 17:07)
Za pametne "obicna" verzija ima WiFi, pa se kacis na net preko njega, posto se sad podrazumeva vec da barem kod kuce imas wifi.

djordjevic

pre 10 godina

@GojaIllusion,

poredjenje Siri i Google Now postaje neumesno. Sto zbog iOSa, sto zbog same svrhe Siri, Siri kao koncept izgleda zastarelo u odnosu na google now. Ne znam da li znas sta google now radi? Stavi widget i vidi sta ce sve poceti da ti automatski izbacuje...Od rezultata timova za koje si radio pretragu nekad, stock market-a, letova, guzve u saobracaju, pa do toga gde su ti paketi koje ti je neko poslao a za koje si dobio "tracking number" u e-mailu i jos gomilu drugih stvari. Sve to radi automatski bez da ista rovaris i trazis. Kapiram ja da google rovari po mojim podacima, ali rovarili bi okreni obrni...Ovako daj bar da mi izbaci stvari automatski i pokaze gde je sta. Opet, porediti google now i siri je smesno. Bukvalno smesno.

Google Nexus 7 pravi iPad Mini smesnim u svakom pogledu. Doduse, to je i ocekivano s'obzirom da je iPad Mini izbacen poodavno. Aj da vidimo kakav ce novi da bude...

Turshija

pre 10 godina

Za ljude koji ipak ne bi da daju ni 30 hiljada za tablet ja bih licno preporucio stariju verziju Nexus 7. Ja sam u ComTrade pre par meseci uzeo refurbished Nexus 7 za 16 hiljada dinara, dok su non refurbished varijante bile mozda 2-3 hiljade skuplje, i evo i dalje sljaka odlicno, radi mnogo tecnije od bilo kog drugog tableta (pa cak i kada se poredi sa tabletima od 30-40 hiljada), mogu da zamislim koliko je tek ovaj novi N7 azdaja ...