Petak, 06.09.2013.

13:53

Vučić: Neophodna promena svesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ključni uslov za reforme koje moraju da se sprovedu promena svesti.

Izvor: B92

Vuèiæ: Neophodna promena svesti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

teranodon

pre 10 godina

U pravu je čovek.Moramo se što pre okrenuti pravim,egzistencijalnim problemima,dovesti strane investitore,pojednostaviti i ubrzati sve procedure,a u tome će svakako pomoći strani savetnici i naši stručnjaci iz inostranstva.Treba da preuzmemo sve što je dobro,nebitno odakle dolazi i primenimo kod nas,jer samo tako ćemo podstaći razvoj privrede i nova zapošljavanja,a složićete se,to nas najviše interesuje!

Andreja

pre 10 godina

Naravno svaku Vučićevu izjavu napadaju žestoko retrogradne snage i njihovi zaluđenici koji niti imaju glave,a niti mozga.Ne znaju da se ovaj čovek bori da ih oslobodi "ropstva" u koje su upali,ropstva mreže laži i kriminala.
(čika Staja, 6. septembar 2013 23:59)
Meni ovde nešto "smrdi".Zašto bi neko bio protiv smanjenja poreza na zarade?Zašto bi neko bio protiv promene zakona o radu ako će on biti bolji(valjda se ne radi na tome da se usvoji gori zakon)?!Zašto bi neko bio protiv novog zakona o planiranju i izgradnji ako bi se pojednostavilo dobijanje gradjevinskih dozvola??Zašto bi neko bio protiv reforme penzionog sistema ako je ovaj neodrživ??Tu zaista nešto nije u redu.Meni to govori da će sve što se bude radilo biti gore nego što jeste.Samo u tom slučaju će narod biti nezadovoljan.

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Bice teskih i bolnih rezova, ali nas je cilj da stvorimo zdravu i odrzivu ekonomiju, ekonomiju koja ce da pociva na profitu, privrednim aktivnostima. Vucic je potpuno u pravu kada ovo kaze, bez toga nemozemo ocekivati da ce nam biti dobro.

Gavra

pre 10 godina

Dok su nas ucili o Karlobagu - Karlovcu - Ogulinu, ja o Evropi sanjao. Danas znam sta je RIK (Republicka izborna komisija), a shvatam i sta je CIK. Ko ovde opet kasni? Ko ovde treba da promeni svest: Vodja ili ja?

Nikola

pre 10 godina

Glumi tu neku odlučnost, kao moramo biti spremni na bolne rezove! Ej, on će nama da smanjuje plate, a jedan dan radnoga staža nema! Ej nijedan jedini dan! Pa kako je onda moguće da bude ekspert za izmenu zakona o radu?

Jexon

pre 10 godina

Smanjenje nameta na zarade će sigurno dovesti do prelivanja sive ekonomije u legalne tokove, ne samo što će se povećati marže već i što će naplata poreza na dohodak biti efikasnija.

dejan

pre 10 godina

Ako mislis da menjas svest tako sto od sebe pravis KULT onda smo ga svi ugasili! Mada... Srbi za bolje i ne znaju... Tito, Sloba.. sve kult do kulta. Valjda vole Srbi zemaljska bozanstva, pa ako prodje-prodje a ako ne, kad padne onda ce ga pljuvati i gaziti i kriviti za svoju nesrecu. Tako je lakse nego da se preuzme odgovornost za svoj zivot!

PAVLOVACKO - JEZERO

pre 10 godina

Bice teskih i bolnih rezova, ali nas je cilj da stvorimo zdravu i odrzivu ekonomiju, ekonomiju koja ce da pociva na profitu, privrednim aktivnostima. Vucic je potpuno u pravu kada ovo kaze, bez toga nemozemo ocekivati da ce nam biti dobro.

Radoje B.

pre 10 godina

Sve što će olakšati dolazak novih ulagača i otvaranje novih radnih mesta, po mogućnosti u proizvodnji, biće mnogo podnošljivije jer će imati jasnu svrhu i podršku građana.

čika Staja

pre 10 godina

Naravno svaku Vučićevu izjavu napadaju žestoko retrogradne snage i njihovi zaluđenici koji niti imaju glave,a niti mozga.Ne znaju da se ovaj čovek bori da ih oslobodi "ropstva" u koje su upali,ropstva mreže laži i kriminala.

annamarija

pre 10 godina

Itekako nam treba promena svesti,kada smo dozvolili da vi opet upravljate nasim zivotima.
(crveno-crni ponovo jasu, 6. septembar 2013 18:40)
A koga bi ti da upravlja nasim zivotima, drzavopm? Imali smo vlast proteklih decenija, samo nas unazadili, opljackali, opustosili zemlju, ljude ostavili bez zaposlenja. Zar nam takvi trebaju? Ja licno vidim koliko napora, rada, pojedinci sada ulazu da se pomerimo iz ove dubioze, da pokrenemo ono sto mozemo, da Srbija bude pravno uredjena drzava, da se postuje Ustav, da za sve vladaju isti arsini, da nema nedodirljivih, koji su krsili zakon da se procesuiraju, osude itd...

rumljanka

pre 10 godina

Pa ja bih dao lični primer od sebe i svojih funkcionera. Ovako je samo prazna priča posebno kad znamo šta se radi na lokalu gde je SNS.
(ivke, 6. septembar 2013 15:12)

Nemoguce, gde su SNS funkcioneri! Molim te dodji u Rumu da vidis kako koalicija DS i SPS dela. Za godinu dana zaposlili 150 ljudi, sve u JP i opstinskoj upravi,na jednoj stolici po troje sedi, u skolama radi SPS nestrucni kadar,kako se dobijaju tenderi i mnogo toga...

Господин Друг

pre 10 godina

Свест је одавно промењена, па се чак и вратила на претодно стање, када су радници видели како се њихов рад потцењује, баш и обај на који се сам жали - да нико у Србији не види шта он наводно жели да постигне, пре него што се сконча.
Александар Вучић касни бар 10-15 година.
Никад није касно да се промени свест, да се од запенушаног радикала и "патриоте по звању" постане песимистични страни плаћеник који земљиште и сувернитет Србије распродаје странцима.

Mina

pre 10 godina

Ovako nešto je davno trebalo da se desi. Želim Vam da istrajete i onda kada bude bilo najteže. Vreme je da se rad, obrazovanje, stručnost i profesionalnost vrate na svoje mesto kao i prave vrednisti istih. Velikim rezovima biće najviše dotaknuti oni koji nisu navikli da rade, a lepo su živeli.

tommykv

pre 10 godina

Kada budete prestali da oporezujete privatne penzione fondove i zivotno osiguranje kao oblik stednje za sigurniju buducnost i starost necemo da pricamo o ovim glupostima kako nam je na izdisaju drzavni penzioni fond. Svuda u svetu na kraju godine dobijete povracaj poreza od zivotnog osiguranja ili penzionog fonda samo kod nas to nije slucaj. Zato cemo i da slusamo ove glupe Vuciceve price

DRAŽA KG

pre 10 godina

Kakav licemer,sad kad je na vlasti potrebna nam je potrebna svesti a dok je bio opozicija pravili su komediju od skupštine i on i Toma!Koliko ja vidim on bi se i naroda odrekao samo da ostane na vlasti,jer se zemlje polako ali sigurno odriče(Kosovo i Metohija)!

samo razmisljam

pre 10 godina

"ne mozes ti mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu da radim" ciju svest u ovom slucaju treba menjati? zaposlenog koji radi za koliko da se prehrani pa nije motivisan? poslodavca koji mora porezom da namiri 80 tvojih partijskih kadrova u drzavnim sluzbama i neostane mu da da bolju platu radniku? ili treba menjati svest drzave tj vas koji je vodite da ne kupujete 80 dzipova ns policiji ili migove vojsci; putujete po svetu bez veze (precednik venecuela, irinej njujork, ministar zdravlja na kubu), organizujete svojim pevaljkama tezgu itd i sve to o nasem trosku?

Milosav Jovandić

pre 10 godina

(Umberto, 6. septembar 2013 15:10)"Za to su bile nespsobne sve stranke bivseg DOS-a. I svi oni koji su ucestvovali u 5. oktobru."
Gospodine, nisu bili nesposobni, na protiv hteli su promene ali su ih ovi koji su sada na vlasti(SRS/SNS i SPS)na sve nčine sprečavali.U strahu od odgovornosti za sve što se dešavalo do 2000-te godine posegli su ono poslednje. Ubili su Zorana Djindjića. Tako smo se vratili nazad na devedesete malo "ulepšane" kičerajem naprednjaka i "novih" socijalista.
Ne znam koliko godina imate ali pošto pišete pretpostavljam da imate bar osam, želim vam da poživite još osamdeset ali u Srbiji bolje dane nećete dočekati. Svest Srba se nije promenila od 1804-te, ne verujem da će se sada za par godina promeniti.

Marko

pre 10 godina

Ma covek se toliko osilio da se to granici sa ludilom devedesetih, toliko nezaposlenih a on ni za 15 meseci nije smanjio vec povecao njihov broj, toliko gladnih, toliko bolesnih sa najgorom zdravstvenom zastitom u evropi, a on bez imalo stida prica o promeni svesti. Pa ti Vucicu promeni svest, a ne nama gladnima da solis pamet...

Adri Nis

pre 10 godina

Predstojece investicije pokazace svim nevernicima u politiku naprednjaka sa Vucicem na celu da oni vredno rade da u Srbiji bude bolje. Konkretni planovi aktivnosti na svim poljima ali i sistemske reforme pomoci ce napretku i stvoriti povoljnu klimu za nove investicione poduhvate.

Margarita

pre 10 godina

Narodu je ponekad tesko da prihvati promene, pogotovo ako je put do njih bolan i tezak. Medjutim, zarad boljeg sutra morace da izadju iz svojih caura i suoce se sa realnoscu. Jedino sistemskim merama, mozemo obezbediti napredak.

ivan

pre 10 godina

Када би народ променио свест, политичке партије би отишле у прошлост... СРС(сада СНС), ДСС, СПС, ДС, УРС, СПО, ЛСВ, ПУПС, ЈС, НС и остали. Извињавам се ако сам некога заборавио од ових комбија.

Са променом свести, политика би нестала из сфере интересовања нормалног грађанина ове земље и посао који већ 20 и кусур година криминално обављају партијски кадрови би био у рукама група грађана. Само тако бисмо дошли до друштва где би образовани (не ови мега гига) могли да ураде нешто за своју заједницу. Докле год се ложимо да све почиње од врха, бићемо у лошој ситуацији. Све почиње, баш супротно, са локалом... Нека свако од нас погледа ко су људи који га представљају у његовој општини.

Сви прст на чело. СНС интернет и бот одред - удри по минусима.
(Шоутајм, 6. septembar 2013 14:51)
E pa vidis, nisu nas dovde doveli iz "mega giga" nego ovi "obrazovani" , sa drzavnih fakulteta. Inace, potpuno se slazem sa ostatkom komentara.

Boki

pre 10 godina

O ironije. Covek,koji je bio jedan od simbola razaranja srpskog bica tokom 90ih,sada trazi od naroda da menja svest.
Spasilac,Mesija,da nije njega Srbija bi nestala.
Na kraju se pitam da li ima spasa za ovaj narod,drzavu?
Dokle ce vise na vlasti biti isti ljudi koji zadnjih 20 godina unistavaju ovu zemlju?
Trebalo bi zabraniti rad svim sadasnjim strankama,a njihovim eksponentima dozivotno zabraniti bavljenje politikom i da na vlast dodju mladi,obrazovani,neiskvareni ljudi,koji bi bez "putera na glavi" zaista krenuli u sveopstu reformu ove zemlje i od nje napravili normalnu drzavu.
Ili to ili nas ceka jos 50 godina pakla.

Daca

pre 10 godina

Prvo je potrebno posklanjati ove lopove sa pozicija u javnim preduzećima, zaposliše Kurtu i Murtu. Pogledaj kakav ti je haos u Eps-u, šta tamo rade.Pošten čovek danas nema šansu da zaradi za hleb, od stranačkih pulena. Njih prvo čisti, pa menjaj svest. Dok ne uradiš nešto konkretno moju podršku nemaš!

Aloha

pre 10 godina

Borba je dragi moji tek pocela. I nece se skoro zavrsiti dok je poslednje djubre ne baci u kantu. Pod djubretom smatram u neplatise racuna, poreza, i biznismeni. Ili ce od ove drzave da se stvoriti nesto ili cemo postati kolonija uspesnijih zemalja.

Onako

pre 10 godina

Nek' ti ćaća menja svest. Pazi molim te, promena svesti. Ovaj narod ne treba da menja svest, već treba da se osvesti, da vidi ko mu vodi zemlju 20 godina i da vas sve počisti!

Grcanski Despot

pre 10 godina

Citajuci ovu vest dodjoh do zakljucka da koliko god neko pokusavao, (ne ulazim u nameru i ako mislim da je blagonaklona od Vucica) da uradi nesto, nailazi toliko na osporavanja. Razumeo bih da to neki neiskusan i neobrazovan covek radi. Ovako, neko ko uza sebe ima ljude koji znaju i na kraju krajeva su placeni za to da rade sto rade, pa cak i neko ko ima takva imene iz te EU se uporno napada i osporava.
Moramo shvatiti jednom za svagda da samo radimo ono za sta smo dobili platu, da damo svoj maximum koliko god znamo i umemo. Da menjamo sebe u ophodjenju prema tudjemu kao prema nasem i uspeh je neizostavan. Nesto sto mora da se uradi, uradice se bez obzira koliko se nekome svidelo ili ne. Na kraju krajeva ova zemlja treba da ima naslednike svoje. za neko buduce vreme i treba misliti o tome. Neko to nece, neko ne zna, a neko ne moze shvatiti. U svakom slucaju novo vreme iziskuje flexibilnost i razumevanje za ono sto dolazi. Mi to moramo pratiti jer kazem treba da ostavimo nesto onima koji ce doci.

М. Н. Лазар

pre 10 godina

"Veliki posao na promeni svesti"
Beograd -- Ministar finansija Lazar Krstić najavio je reforme .....
Јел' штребери Крстићу и Вучићу: ко од кога преписа?
Док сам студир'о (а и дан данас) сам зазир'о од успјешних студената/ђака који знају само да уче.
Ево их сада у пракси: Дачић, Вучић, Перчевић,Ђелић, ... да видимо Л. Крстић,...
(Мислим да Србији треба министар финансија који је у дијелу живота био гладан! - Дал'ме разумијете?)

ja

pre 10 godina

Slazem se sa premijerom, Treba nam promena svesti. Zato se i zalazem da novi preceddnik bude neki psihijatar , da ide po srbiji i da drzi seanse

Asus

pre 10 godina

Ovakva politika je trebala da se vodi od 2000-te godine, ali nažalost nije. Jedino sa ovakvim stavom i odlučnošu ćemo steći neki ugled u svetu.

ukile

pre 10 godina

Mora se narodu Srbije utuviti u glavu da se ne moze ziveti na visokoj nozi u ovim teskim vremenima, i da narod mora da se prihvati bilo kakvog posla, pa makar taj posao bio i zemljoradnja, jer od ekonomije u ovom trenutku mi nemamo nikakve koristi.

Zoran Australia

pre 10 godina

Moraju se dovesti experti iz sveta jer nasi jednostavno ne znaju i ne mogu da izvrse potrebne reforme.
Navescu primer penzionog sistema. Sta treba uraditi? Momentalno ukinuti da svi koji rade uplacuju doprinose
za penziju u zajednicku kasu(cist komunizam koji ne postoji vise nigde u svetu).
Doprinosi se moraju uplacivati na individualne racune pojedinca koji se dok se ne podignu investiraju
a ne za penzije postojecih penzionera. Posto je penzioni fond bankrotirao svim
penzionerima dodeliti iste penzije kao na primer u Australiji, Svedskoj, Cile, Novi Zeland, Danska, Holandija itd...
Uvesti svake dve godine reviziju svih invalidskih penzija(ispod 67 god).
Ukinuti beneficirani radni staz , ukinuti nacionalne penzije,ne mozes i da radis i da primas penziju itd,itd...
Ko to sme i zna da uradi, a MORA se izvesti prava i jedina moguca reforma penzionog sistema?

marko

pre 10 godina

Da li neko primecuje koliko negativnih glasova imaju komentari koji kritikuju gospodina demagoga. Pricate o promeni svesti a uporedo placate svoje poslusnike da ovako glasaju...

Promena svesti ali i navika

pre 10 godina

Za pocetak, molim Prvog da ukine Agenciju za hvalospeve njemu.
Bitan element svesti je ISTINA. Ovako nikad je necete saznati, i tako Vi ne mozete da menjate svoju svest.
A malo je i mnogo Vase svakodnevno obracanje, i pisanje o Vama, pa bas i na svaku vasu misao.

View

pre 10 godina

Reforme PIO smo već imali. U stvari, puko produženje godina radnog staža koje se ambiciozno nazvalo "reformom", kao da Srbija ima manjak radne snage.

Srbiji treba REFERENDUM na kome bi se izjasnili o mogućnosti IZLASKA IZ SISTEMA PIO iz razloga što "država" ima vrlo specifično shvatanje PIO sistema, penzija i novca poreskih obveznika uopšte.

Pripajanje vojnog fonda civilnom (oko 50.000 vojnih lica dobilo je status bivših zaposlenih), kačenje sveštenstva na isti taj Fond, dodeljivanje sportskih i nacionalni penzija od strane partijskih vrhuški, štetno je za PIO fond.

Tu je i protivustavna isplata tzv. kosovskog dodatka, čiji će srećni dobitnici danas-sutra doći na istu kasu Fonda, zajedno za rudarima i 'jeftinim' radnicima u Srbiji.

Problem je takođe (a tek će biti u budućnosti) izuzetno liberalna politika dobijanja državljanstva Republike Srbije (a samim time i sticanje prava u njoj).

Tu su i vrlo razvijena korupcija i dvovalutni sistem, u kome se stambeni kredit obračunava u stranoj, a penzija u domaćoj valuti koja ume za kratko vreme prilično da devalvira. U takvom sistemu uplaćivati decenijama novac u PIO je ludost. Više smisla ima ići u kazino. Ili, igrati Loto.

Dakle, REFERENDUM o tome kakav PIO građani žele. Radi se o našem novcu. I niko nema pravo da njime raspolaže k'o pijanac koji kafanskoj pevačici stavlja (tuđi) novac u dekolte.

Moon

pre 10 godina

Nadam se da ce sa promenama koja se desavaju u zemlji, i najvisu sansu u ovoj drzavi dobiti srednja i radnicka klasa. Upravo ona koja je skoro dve decenije bila na dnu.

Aries

pre 10 godina

Biser je sto su mene na birou pitali da li bih radila u nekoj firmi neprijavljena.... to mi je zena nudila?! Hocu da vidim resavanja problema rada na crno! Jer radnici u Srbiji nisu radnici uopste, nego robovi!

mmmmmmmmmmmmmmmmm

pre 10 godina

Prvo ćeš da režeš penzionere? Pa, to je i najlakše, mnogi od njih će otpasti i sami do proleća, a ti ćeš samo da treseš da brže otpadnu! Pazi samo da ne odrežeš granu na kojoj si.

seljadin

pre 10 godina

Vucic je u pravu, da je svest naroda drugacija, nikada Vucic ne bi isplivao na kormilo zemlje, a bogami ni Tadic, Kostunica, Slobo...
Prema tome, pogresni izbori, lose posledice i siromasanje...

novosadjanin

pre 10 godina

Ti bi najvise voleo da mi uopste nemamo svesti pa da budemo kao tvoji botovi. Nece da moze. Prvo da resis ovo sto su tvoji puleni zakuvali kod nas pa ti onda mozda i poverujem.

коста

pre 10 godina

Самоуправљачке фантазије - нови појам чије значање покушавам да разумем како га не бих схватио као празну паролу. Иако се за појам самоуправљања везује време када се у држави радило и градило, важило начело друштвене једнакости, плаћани доприноси и порези, образовање приступачно, здравство и приступ суду такође. Уз далеко мање задужење него данас Користећи израз, данас самоуправљачке фантазије има у стицању и трошењу јавних прихода. Кад се тиче пуњења буџета, у Србији је неправичан порески систем јер више у јавне приходе даје онај ко има мање, а не плаћање пореза и доприноса је опште правило. (Колико је запослено у пореским и инспекцијиким службама?)О томе први п.п. не рече ништа. А троши се, чиста фантазија. Само када погледате колико је власт формирала агенција, где су смештене а колико се издваја годишње за плаћање закупа простора за њих, видело би се да о трошењу нико не води рачуна. Примера ради, само једна мања агенција годишње плаћа 1 милион евра закупа (има их преко 300). Да је власт у Србији домаћинска, са 1. м. евра од само једне празне касарне у Београду направила би луксузан простор за све српске агенције, које су неопходне (у Немачкој их има шест а и 20 милиона пензионера). У Србији сметају пензионери а не сметају толики незапослени! У Србији власт купи хотел за 2,1 а прода за 1,5 м. евра. Уистину треба мењати, не свест, већ регулативу која то дозвољава. У Србији је фантастично много легализоване пљачке, у Sрбији они који продају дипломе још држе наставу ......

Pozdrav iz daleka

pre 10 godina

"Vučić: Neophodna promena svesti" - DA, to je polovina Srbije govorila tebi i tvojim partijiskim drugovima jos od 1991. Posle svih zala koje ste ucinili ovom narodu i likvidacija protivnika sad si se setio da kao treba nekakva promena svesti.... ma zdravo.

ana

pre 10 godina

Reforme su potrebne u Srbiji zbog nas samih. U Evropi možda uđemo danas sutra, za godinu ili dve, ali bez krupnih i ozboljnih poteza niko nam ne može pomoći da izađemo sa ovg dna. sami smo odgovorni pred nekim budućim generacijama.

MILENKO

pre 10 godina

Vidim kako si poceo da sprovodis reforme u poljoprivredi(unistavas je skroz),sram te bilo,idi dok nije kasno,dok ne unistis i ovo malo sto je ostalo...povraca mi se vise od tvojih igrarija...raspisi izbore covece pa da vidimo koliko si jak...ups zaboravio sam da nesmes posto ima da padas ko klada i ti to dobro zanas,provalili te ljudi a i nece biti vise belih listica...

Običan građanin

pre 10 godina

Gde je ona Srbija pred izbore, u kojoj je teklo mleko i med...???
U sve se razume, u sve se meša, poput onog margarina iz reklame...!!!
U čemu je razlika između Dinkića i njega, između onih pre i ovih sada...???
Za Srbiju i njen napaćen narod, "Sjahao je kurta, a uzjahao Murta"...!!!
Narodu je već muka od ovog čoveka...!!!

InaBU

pre 10 godina

Upravo tako, ne gradi se Srbija samo za danas i ljude koji su trenutno na vlasti, tako su mislili i radili u predhodnim vladma, treba uciniti u momentu kada se moze-a Vucic hoce i moze sada, poteze kojima ce se i u buducnosti osetiti napredak i koji ce nas pokrenuti sa mrtve takce ka boljem

pilula

pre 10 godina

ono sto nam predstoji, to je jedan veliki hazarderzki potez...

iz svega sto se govori i iz svega sto se moglo citati iz pera minfin-minpriv dvojca, potezi koji predstoje su:
-smanjice se nameti na plate. cilj je da se obesmisli siva ekonomija, da se olaksa zaposljavanje, ali i da se olaksa otpustanje. rupa (krater!) u buzetu ce se popunjavati
-smanjivanjem mase penzija. mozda se najmanje nece dirati, ali ce se najvece i srednje smanjiti. to ce se uraditi tako sto ce rast penzija biti sporiji od rasta cena na malo, pa ce u evru penzije padati.
-isto i za skolstvo i zdravstvo i ostale budzetske korisnike.
-smanjivanjem/ukidanjem subvencija
-strogom kontrolom placanja poreza
-ponovnim povecanjem pdv-a (mozda?)
-izvrsice se deregulacija gomile aktivnosti u privredi.
glavna pretpostavka u planu da ce se povecati poreska osnovica, jer ce vise ljudi preci u legalne tokove, a jos ce i lako i jeftino zaposljavanje omoguciti navalu investicija.
dva su problema tu. najpre, da li je racunica valjana? koliko treba smanjivati primanja budzetskih korisnika pre nego dodje do socijalnog bunta? jedan deo iz sive zone ce preci u legalne tokove, ali koliko? sve i da je zaposljavanje lako i jednostavno, da li ce strane investicije doci i bez subvencija, kad im trenutno treba 5000eur po radniku da bi dosli? kakav to posao moze da se radi kada domaceg kapitala nema, nema ni drzavnih investicija, domaca potrosnja ce biti ubijena, a za izvozne poslove investitor mora da se vuce za rukav?

pilula

pre 10 godina

jos par pitanja za nove kreatore ekonomije:
da li imaju uvid u to da stednja u vec iscedjenim sektorima poput zdravstva i skolstva moze da ima dugorocnije posledice nego sto se na prvi mah vidi (odliv sposobnih, nedostatak domacih medicinskih procedura, losiji nivo strucnosti dece i omladine...) koja mogu imati povratno los ekonomski efekat srednjorocno?
da li je cileanski scenario, a to je ono sto nam se najavljuje, deregulacija, privatizacija drzavnih firmi i reforma penzionog fonda (`mi ne treba da budemo nacija proletera, vec nacija preduzetnika' - a. pinoce), ono sto nam treba, uzevsi u obzir da je za njegovo sprovodjenje bila potrebna vojna diktatura, da je doveo do ogromnih nejednakosti u drustvu, i da je cileanski recept propao na drugim mestima?

mi cemo prisustvovati velikom eksperimentu...

sonic

pre 10 godina

Promena svesti? Recimo ovako: danas sam za Veliku Srbiju, rat, mrzim sve koji nisu naši, svuda pronalazim izdajnike, zatvaram novine, hapsim novinare. A za 15 godina postanem zagovornik evropske unije, pričam o postovanju ljudskih prava, čitam Maksa Vebera i sl.

Umberto

pre 10 godina

Doziveli smo da nam ovaj menja svest.
(Hannibal, 6. septembar 2013 14:32)

Za to su bile nespsobne sve stranke bivseg DOS-a. I svi oni koji su ucestvovali u 5. oktobru. Svaka nesposobnost se placa.

AZBUKA

pre 10 godina

Nikom nije prijatno da cuje za bolne i teske rezove ali ovde se radi o opstanku jednog naroda. Dosta smo se razbacivali, sada mora da se stedi na svim poljima koliko god je to moguce.

zlatan

pre 10 godina

Dobar je ovaj narod. Samo mu treba vodja. Gradjani Srbije ocekuju od Vucica da od Srbije napravi ELDORADO. Realno bi bilo da napravi pravno uredjenu zemlju bez korupcije i kriminala gde ce ljudi ziveti od svog rada, i moci da hrane i skoluju svoju decu.

Gandalf

pre 10 godina

procitajte obavezno tekst na sledecem linku pa ce te videti gde i zbog cega treba reforma.
http://diling.me/osam-stvari-zbog-kojih-sam-prodao-wtfjeans-ili-zasto-srbija-svoje-privrednike-gleda-kao-kriminalce/#.UinSsWTIwnQ

BrkAA

pre 10 godina

to promena svesti se odnosi da moramo da radimo, a ne da cekomo da nam sve padne sa neba... Danas mladi svi zavise od tatice i mamice pa im oni samo daju pare i uzivaju a kada treba da rade, oni su nesposobni...Tesko je vreme ali svi treba da radimo da nam bude bolje...

Antonio

pre 10 godina

Pa, ovako na prvi pogled to deluje kao nekakva naucna fantastika, ali ajde da mu se da sansa, kao sto se davala i mnogima pre njega, pa da vidimo sta moze zaista da uradi.

stankaFR

pre 10 godina

reforme se moraju sprovesti, treba podsticati zaposljavanje i primeniti mere od kojih su mozda i neki bezali, radi sticanje politickih poena-al ovde se radi za interes Srbije, ne za licni interes ili interes stranke-zato podrska.

dare 011

pre 10 godina

Dok ne uterate narodu pare u džepove, zaboravite svest i savest. Gladan samo na novac misli i kako će deci da kupi patike PA ONDA estetika i finese. Vama političarima promiče SUŠTINA a mnogo pažnje posvećujete, umesto primarnim, sekundarnim stvarima. To je kao kad bi stajali u punom bazenu vode sa kišobranom u ruci. Uvej krećete da rešavate probleme od kraja...

Moon light

pre 10 godina

Mislim da se Srbija budi iz dugogodišnjeg sna i da konačno politička elita shvata da bez stabilne privrede Srbija klizi u ambis. Godinama je problem ekonomije guran pod tepih i prazne parole i nacionalistička retorika bile su samo paravan da se prikrije nesposobnost političara da ovu zemlju podignu na noge.

Branko Fon Beca

pre 10 godina

POTREBNA PROMENA SVESTI

Daj prosvetli nas kako, mmolim te.
Baš bih voleo da čujem kako je to pošlo za rukom nekom ko je očito, čitavih devedesetih, bio u nesvesti ...

sećam se predizbornih obećanja

pre 10 godina

U predizbornoj kampanji nije govorio o bolnim rezovima, već o tome kako će ukinuti agencije pa će se tako uštedeti pola milijarde evra godišnje, pa da će se spečiti mućke u javnim nabavkama pa će se tako uštedeti milijardu evra godišnje. Pa pošto Vučić ispunjava sva svoja obećanja, neka nam kaže u šta se troši tih milijardu i po evra koje je je on uštedeo iz budžeta.

jahaci magle

pre 10 godina

Koliko sam shvatio, pre nego mi promenite svest, ko se nakrao kod onih, obogatit ce se kod ovih. A ja i dalje ne znam kako da zivim od plate.

Čim mi kažu reforma pitam se ko i kako će da me sad z....?

pre 10 godina

Baš me zanima šta ovo konkretno znači. Svi bi nešto ovih dana da mi menjaju svest, ispiraju mozak, zavuku ruku u džep do prosjačkog štapa... Da li to znači da ću morati da radim do 75e godine starosti a da poslodavac može da me šutne kad mu se prohte u sistemu u kome nema socijalne pomoći...? Izgleda da ćemo dočekivati penziju na ulici bez posla i drugih primanja. Hoće li ti predlozi zakona ići na javnu raspravu ili ćete u starom lošem maniru sve "reformske" zakone (po pravilu sa lošim finansijskim posledicama po nas građane) usvajati u skraćenom potpuku zbog hitnosti pa ćemo posle da se češamo tamo gde nas ne svrbi? Nemate socijalni sistem, gasite narodne kuhinje, narod je gladan, go i bos. Mešetari, lopurde i manipulatori koji bi da se dočepaju nečije imovine na sve strane... Ponudite rešenja da se o njima razgovara. Da vam plastično objasnim. Nova snajka od 41 godinu žuri da uđe u kuću i da zatrudni što pre i svi se čude što... Ne prođe ni godinu dana od rođenja dece snajka kaže vanbračnom mužu da deca nisu njegova, ali da svejedno hoće alimentaciju za decu jer ih je priznao kod matičara, a imovinu koju je nasledio za roditeljima da prepiše odmah deci...

Mirko

pre 10 godina

Neophodna ja promena svesti - da ljudi najzad shvate da funkcija prvog podpredsednika ne postoji, i da ju je izmislio podpredsednik koji zeli sebi da da vise vaznosti neko sto ima.

perhan

pre 10 godina

Tako je neophodna je promena svesti ljudi iz sns ili ova će zemlja definitivno propasti. Jednostavno Vučiću to što ti imaš dobar rezon ne pomaže ostalim kadrovima iz tvoje stranke koji nastavljaju priču po starom.

Шоутајм

pre 10 godina

Када би народ променио свест, политичке партије би отишле у прошлост... СРС(сада СНС), ДСС, СПС, ДС, УРС, СПО, ЛСВ, ПУПС, ЈС, НС и остали. Извињавам се ако сам некога заборавио од ових комбија.

Са променом свести, политика би нестала из сфере интересовања нормалног грађанина ове земље и посао који већ 20 и кусур година криминално обављају партијски кадрови би био у рукама група грађана. Само тако бисмо дошли до друштва где би образовани (не ови мега гига) могли да ураде нешто за своју заједницу. Докле год се ложимо да све почиње од врха, бићемо у лошој ситуацији. Све почиње, баш супротно, са локалом... Нека свако од нас погледа ко су људи који га представљају у његовој општини.

Сви прст на чело. СНС интернет и бот одред - удри по минусима.

radeNIK

pre 10 godina

treba biti odlucan i sprovesti i bolne rezove kako bi se ekonomski Srbija oporavila, vise nema vremena za otezanje, jer i u ovom slucaju vreme je novac i nema ga Srbija dovoljno za rasipanje.

ne

pre 10 godina

Pa gospodine Vučiću, naravno da moramo da promeni svest, da bi mogli da progutamo ovu vašu promenu svesti!

C,c,c....kako ga nije sramota ovako osvešćenog!!!

Dex

pre 10 godina

Društvo je bogato onoliko koliko i njegova srednja klasa, koju mi gotovo i nemamo. Podzemlje je dugo bilo spojeno sa društvenim vrhom , a između su ostali uglavnom manji ili veći socijalni slučajevi.Po principu, samo me jedna plata deli od bankrota.Nisam siguran da je dovoljna samo prosta želja za promenu društvene svesti. Mi smo temeljito propalo društvo i samo temeljita promena vrednosnog sistema može doneti ono o čemu govori Vučić. Ne vidim da pominje prosvetu, a to je najvažnije ministarstvo jer ono oblikuje buduće gradjane . Ako sad postavimo dobre temelje u obrazovanju tek za dvadeset ili trideset godina se možemo nadati boljoj Srbiji.

Goran

pre 10 godina

od tvrdokornog ultranacionaliste, promenivsi svest na volseban nacin preko noci, po oprobanom receptu njegovog pajtasa Nikolica, ovaj smesni covek apeluje na gradjane da ,sledeci njegov i Nikolicev primer, promene svest da bi shvatili " dubinu ' reformi koje mi sada, u ovakvom stanju neproomenjene svesti, shvatiti nikako ne mozemo..
ovog podrzava i za njega ce glasati neuka i polupismena sirotinja raja, mahom iz ruralnih sredina, koja vise ne moze da trpi bogacenje Dragana Djilasa i ostalih gradskih tajkuna, dok njihove otresle sljive nece same da se pokupe, ponosni sto se konacno nasao neko ko ce sve njihove muke da razume i da im konacno objasno " perpetum mobile" jer, samo on to zna , ume i moze jer je upravo on covek koji resava situacije.
polupismena elita i ostali (malo)gradjani se kidaju od smeha, slusajuci ovog coveka, pogotovu kada onako bogobojazljivo sklopi ruke..
krem elite je napustilo ovu zemlju onog momenta kada se njegov pajtos poceo valjati i kliberiti na stiroporu..tada su znali da je djavo odneo salu i da je covek sa stiropora zajedno sa svojim pajtosima spreman na sve ...i zbrisali su na vreme..
bili su u pravu..ipak, oni su elita, zar ne ??

jahaci magle

pre 10 godina

Koliko sam shvatio, pre nego mi promenite svest, ko se nakrao kod onih, obogatit ce se kod ovih. A ja i dalje ne znam kako da zivim od plate.

Smrt Fašizmu

pre 10 godina

Ako se ceka i racuna na promenu svesti kod srba, od tog posla nema nista.
Sredina, toliko zapustena i protkana primitivizmom, je sve pozitivne promene u toku dvadesetog veka dozivljavala kao nasilje.
Sa bezbednosnim aparatom koji sluzi samo u svrhe politickih preusmeravanja i kanalisanja tokova novca, bez obrazovnog i kulturnog jezgra, Srbija ne moze tek tako da menja svest.
Ta svest se moze prilagodjavati samo nasiljem ili menjati dugotrajnim obrazovnim i kulturoloskim procesima za sta Srbija nema vremena.Prvenstveno iz razloga odumiranja.
Mozda jedini nacin pre ovoga, je brza sistemska akcija koja moze ono malo zdravih snaga u Srbiji osnaziti da istraju u ovoj vec skoro izgubljenoj utakmici.

ZORAN JERIC

pre 10 godina

sve pohvale gosp.Vucicu,kulturno je ispostovao rad ove organizacije a pojedini nek se zapitaju kome je uputio savet za promenu ponasanja,trcanje njemu uz rame ne bi lih rodjaci i komsije videli na televiziji,a nakon toga slagali i iznosili utiske sa skupa kkoje nikog i ne zanimaju.

popeye

pre 10 godina

Предлажем да кренеш од кресања броја буџетских термита по државној администрацији, а којих има више него за време СФРЈ; за нерад нема плате. Све остало је замајавање. Али нешто не верујем да ћеш сећи грану на којој седиш, јер су то све проверени, власти лојални гласачи, тако да ћемо и даље узимати кредите да плаћамо за нерад. И шта би са мафијом из жутог ДС предузећа, где су паре??

Aron

pre 10 godina

Potpuno se slažem nama je to veoma potrebno.Tokom komunizma mi smo naš tradicionalni moral i vaspitanje potpuno uništili,na početku 50-ih i 60-ih je bilo morala ali posle sve se preokrenulo.Poštovali smo samo partiju dok smo u ostalim slučajevima zloupotrbljavali samoupravljanje koliko god smo mogli.Poslovi su se nameštali preko veze,ljudi su lagali u vezi bodova što se tiče stanova, tako da su mnogi imali i po nekoliko.Svi su mislili da zauzimaju status elite iako po znanju,odgovornosti i radu to nikako nisu zasluživali.I zato vreme oni koji su se zalagali za opšti interes su kasnije namagarčeni tako da su i oni počeli da kradu.Društvo je tako počelo da slabi a samim ti i mi.I da li smo shvatili da je naš mentalitet kriv za to? Ni slučajno, za krizu smo okrivili Slovence,hrvate i albance,kasnije Ameriku,Vatikan.Uopšte nismo shvatali da smo mi kao i naša elita krivi za takvu situaciju koja nas je zadesila.Ni posle 5. oktobra se nismo opametili,opet smo nastavljali da budemo neozbilni ,zavisni,sebični,otuđeni.Arčibald Rajs je lepo rekao da se čuvamo sami sebe,i bio je potpuno u pravu.Jer sećam se da je pre oko 6,7 godina jedan Britanski naučnik rekao da su Srbi najgluplji narod na svetu.To je i kod mene prvo izazvalo negodovanje,ali realno mislim da je čovek u pravu jer mi imamo toliko talentovanih i obrazovanih ljudu a imamo životni standard kao Mongolija.Zato ako želimo da napredujemo moramo da menjamo našu svest.

svesni svoje nesvesti

pre 10 godina

Posle svega sto smo preziveli poslednjih 25 godina sa svima vama, ja mislim da mi vise ni nemamo svest, tako da taj korak u "reformama" mozete slobodno da preskocite.

Aloha

pre 10 godina

Borba je dragi moji tek pocela. I nece se skoro zavrsiti dok je poslednje djubre ne baci u kantu. Pod djubretom smatram u neplatise racuna, poreza, i biznismeni. Ili ce od ove drzave da se stvoriti nesto ili cemo postati kolonija uspesnijih zemalja.

Aron

pre 10 godina

Potpuno se slažem nama je to veoma potrebno.Tokom komunizma mi smo naš tradicionalni moral i vaspitanje potpuno uništili,na početku 50-ih i 60-ih je bilo morala ali posle sve se preokrenulo.Poštovali smo samo partiju dok smo u ostalim slučajevima zloupotrbljavali samoupravljanje koliko god smo mogli.Poslovi su se nameštali preko veze,ljudi su lagali u vezi bodova što se tiče stanova, tako da su mnogi imali i po nekoliko.Svi su mislili da zauzimaju status elite iako po znanju,odgovornosti i radu to nikako nisu zasluživali.I zato vreme oni koji su se zalagali za opšti interes su kasnije namagarčeni tako da su i oni počeli da kradu.Društvo je tako počelo da slabi a samim ti i mi.I da li smo shvatili da je naš mentalitet kriv za to? Ni slučajno, za krizu smo okrivili Slovence,hrvate i albance,kasnije Ameriku,Vatikan.Uopšte nismo shvatali da smo mi kao i naša elita krivi za takvu situaciju koja nas je zadesila.Ni posle 5. oktobra se nismo opametili,opet smo nastavljali da budemo neozbilni ,zavisni,sebični,otuđeni.Arčibald Rajs je lepo rekao da se čuvamo sami sebe,i bio je potpuno u pravu.Jer sećam se da je pre oko 6,7 godina jedan Britanski naučnik rekao da su Srbi najgluplji narod na svetu.To je i kod mene prvo izazvalo negodovanje,ali realno mislim da je čovek u pravu jer mi imamo toliko talentovanih i obrazovanih ljudu a imamo životni standard kao Mongolija.Zato ako želimo da napredujemo moramo da menjamo našu svest.

Margarita

pre 10 godina

Narodu je ponekad tesko da prihvati promene, pogotovo ako je put do njih bolan i tezak. Medjutim, zarad boljeg sutra morace da izadju iz svojih caura i suoce se sa realnoscu. Jedino sistemskim merama, mozemo obezbediti napredak.

stankaFR

pre 10 godina

reforme se moraju sprovesti, treba podsticati zaposljavanje i primeniti mere od kojih su mozda i neki bezali, radi sticanje politickih poena-al ovde se radi za interes Srbije, ne za licni interes ili interes stranke-zato podrska.

Moon

pre 10 godina

Nadam se da ce sa promenama koja se desavaju u zemlji, i najvisu sansu u ovoj drzavi dobiti srednja i radnicka klasa. Upravo ona koja je skoro dve decenije bila na dnu.

InaBU

pre 10 godina

Upravo tako, ne gradi se Srbija samo za danas i ljude koji su trenutno na vlasti, tako su mislili i radili u predhodnim vladma, treba uciniti u momentu kada se moze-a Vucic hoce i moze sada, poteze kojima ce se i u buducnosti osetiti napredak i koji ce nas pokrenuti sa mrtve takce ka boljem

BrkAA

pre 10 godina

to promena svesti se odnosi da moramo da radimo, a ne da cekomo da nam sve padne sa neba... Danas mladi svi zavise od tatice i mamice pa im oni samo daju pare i uzivaju a kada treba da rade, oni su nesposobni...Tesko je vreme ali svi treba da radimo da nam bude bolje...

Grcanski Despot

pre 10 godina

Citajuci ovu vest dodjoh do zakljucka da koliko god neko pokusavao, (ne ulazim u nameru i ako mislim da je blagonaklona od Vucica) da uradi nesto, nailazi toliko na osporavanja. Razumeo bih da to neki neiskusan i neobrazovan covek radi. Ovako, neko ko uza sebe ima ljude koji znaju i na kraju krajeva su placeni za to da rade sto rade, pa cak i neko ko ima takva imene iz te EU se uporno napada i osporava.
Moramo shvatiti jednom za svagda da samo radimo ono za sta smo dobili platu, da damo svoj maximum koliko god znamo i umemo. Da menjamo sebe u ophodjenju prema tudjemu kao prema nasem i uspeh je neizostavan. Nesto sto mora da se uradi, uradice se bez obzira koliko se nekome svidelo ili ne. Na kraju krajeva ova zemlja treba da ima naslednike svoje. za neko buduce vreme i treba misliti o tome. Neko to nece, neko ne zna, a neko ne moze shvatiti. U svakom slucaju novo vreme iziskuje flexibilnost i razumevanje za ono sto dolazi. Mi to moramo pratiti jer kazem treba da ostavimo nesto onima koji ce doci.

radeNIK

pre 10 godina

treba biti odlucan i sprovesti i bolne rezove kako bi se ekonomski Srbija oporavila, vise nema vremena za otezanje, jer i u ovom slucaju vreme je novac i nema ga Srbija dovoljno za rasipanje.

zlatan

pre 10 godina

Dobar je ovaj narod. Samo mu treba vodja. Gradjani Srbije ocekuju od Vucica da od Srbije napravi ELDORADO. Realno bi bilo da napravi pravno uredjenu zemlju bez korupcije i kriminala gde ce ljudi ziveti od svog rada, i moci da hrane i skoluju svoju decu.

Moon light

pre 10 godina

Mislim da se Srbija budi iz dugogodišnjeg sna i da konačno politička elita shvata da bez stabilne privrede Srbija klizi u ambis. Godinama je problem ekonomije guran pod tepih i prazne parole i nacionalistička retorika bile su samo paravan da se prikrije nesposobnost političara da ovu zemlju podignu na noge.

Asus

pre 10 godina

Ovakva politika je trebala da se vodi od 2000-te godine, ali nažalost nije. Jedino sa ovakvim stavom i odlučnošu ćemo steći neki ugled u svetu.

Adri Nis

pre 10 godina

Predstojece investicije pokazace svim nevernicima u politiku naprednjaka sa Vucicem na celu da oni vredno rade da u Srbiji bude bolje. Konkretni planovi aktivnosti na svim poljima ali i sistemske reforme pomoci ce napretku i stvoriti povoljnu klimu za nove investicione poduhvate.

AZBUKA

pre 10 godina

Nikom nije prijatno da cuje za bolne i teske rezove ali ovde se radi o opstanku jednog naroda. Dosta smo se razbacivali, sada mora da se stedi na svim poljima koliko god je to moguce.

Antonio

pre 10 godina

Pa, ovako na prvi pogled to deluje kao nekakva naucna fantastika, ali ajde da mu se da sansa, kao sto se davala i mnogima pre njega, pa da vidimo sta moze zaista da uradi.

ukile

pre 10 godina

Mora se narodu Srbije utuviti u glavu da se ne moze ziveti na visokoj nozi u ovim teskim vremenima, i da narod mora da se prihvati bilo kakvog posla, pa makar taj posao bio i zemljoradnja, jer od ekonomije u ovom trenutku mi nemamo nikakve koristi.

ana

pre 10 godina

Reforme su potrebne u Srbiji zbog nas samih. U Evropi možda uđemo danas sutra, za godinu ili dve, ali bez krupnih i ozboljnih poteza niko nam ne može pomoći da izađemo sa ovg dna. sami smo odgovorni pred nekim budućim generacijama.

ZORAN JERIC

pre 10 godina

sve pohvale gosp.Vucicu,kulturno je ispostovao rad ove organizacije a pojedini nek se zapitaju kome je uputio savet za promenu ponasanja,trcanje njemu uz rame ne bi lih rodjaci i komsije videli na televiziji,a nakon toga slagali i iznosili utiske sa skupa kkoje nikog i ne zanimaju.

Zoran Australia

pre 10 godina

Moraju se dovesti experti iz sveta jer nasi jednostavno ne znaju i ne mogu da izvrse potrebne reforme.
Navescu primer penzionog sistema. Sta treba uraditi? Momentalno ukinuti da svi koji rade uplacuju doprinose
za penziju u zajednicku kasu(cist komunizam koji ne postoji vise nigde u svetu).
Doprinosi se moraju uplacivati na individualne racune pojedinca koji se dok se ne podignu investiraju
a ne za penzije postojecih penzionera. Posto je penzioni fond bankrotirao svim
penzionerima dodeliti iste penzije kao na primer u Australiji, Svedskoj, Cile, Novi Zeland, Danska, Holandija itd...
Uvesti svake dve godine reviziju svih invalidskih penzija(ispod 67 god).
Ukinuti beneficirani radni staz , ukinuti nacionalne penzije,ne mozes i da radis i da primas penziju itd,itd...
Ko to sme i zna da uradi, a MORA se izvesti prava i jedina moguca reforma penzionog sistema?

Dex

pre 10 godina

Društvo je bogato onoliko koliko i njegova srednja klasa, koju mi gotovo i nemamo. Podzemlje je dugo bilo spojeno sa društvenim vrhom , a između su ostali uglavnom manji ili veći socijalni slučajevi.Po principu, samo me jedna plata deli od bankrota.Nisam siguran da je dovoljna samo prosta želja za promenu društvene svesti. Mi smo temeljito propalo društvo i samo temeljita promena vrednosnog sistema može doneti ono o čemu govori Vučić. Ne vidim da pominje prosvetu, a to je najvažnije ministarstvo jer ono oblikuje buduće gradjane . Ako sad postavimo dobre temelje u obrazovanju tek za dvadeset ili trideset godina se možemo nadati boljoj Srbiji.

Branko Fon Beca

pre 10 godina

POTREBNA PROMENA SVESTI

Daj prosvetli nas kako, mmolim te.
Baš bih voleo da čujem kako je to pošlo za rukom nekom ko je očito, čitavih devedesetih, bio u nesvesti ...

sećam se predizbornih obećanja

pre 10 godina

U predizbornoj kampanji nije govorio o bolnim rezovima, već o tome kako će ukinuti agencije pa će se tako uštedeti pola milijarde evra godišnje, pa da će se spečiti mućke u javnim nabavkama pa će se tako uštedeti milijardu evra godišnje. Pa pošto Vučić ispunjava sva svoja obećanja, neka nam kaže u šta se troši tih milijardu i po evra koje je je on uštedeo iz budžeta.

MILENKO

pre 10 godina

Vidim kako si poceo da sprovodis reforme u poljoprivredi(unistavas je skroz),sram te bilo,idi dok nije kasno,dok ne unistis i ovo malo sto je ostalo...povraca mi se vise od tvojih igrarija...raspisi izbore covece pa da vidimo koliko si jak...ups zaboravio sam da nesmes posto ima da padas ko klada i ti to dobro zanas,provalili te ljudi a i nece biti vise belih listica...

Pozdrav iz daleka

pre 10 godina

"Vučić: Neophodna promena svesti" - DA, to je polovina Srbije govorila tebi i tvojim partijiskim drugovima jos od 1991. Posle svih zala koje ste ucinili ovom narodu i likvidacija protivnika sad si se setio da kao treba nekakva promena svesti.... ma zdravo.

Шоутајм

pre 10 godina

Када би народ променио свест, политичке партије би отишле у прошлост... СРС(сада СНС), ДСС, СПС, ДС, УРС, СПО, ЛСВ, ПУПС, ЈС, НС и остали. Извињавам се ако сам некога заборавио од ових комбија.

Са променом свести, политика би нестала из сфере интересовања нормалног грађанина ове земље и посао који већ 20 и кусур година криминално обављају партијски кадрови би био у рукама група грађана. Само тако бисмо дошли до друштва где би образовани (не ови мега гига) могли да ураде нешто за своју заједницу. Докле год се ложимо да све почиње од врха, бићемо у лошој ситуацији. Све почиње, баш супротно, са локалом... Нека свако од нас погледа ко су људи који га представљају у његовој општини.

Сви прст на чело. СНС интернет и бот одред - удри по минусима.

Umberto

pre 10 godina

Doziveli smo da nam ovaj menja svest.
(Hannibal, 6. septembar 2013 14:32)

Za to su bile nespsobne sve stranke bivseg DOS-a. I svi oni koji su ucestvovali u 5. oktobru. Svaka nesposobnost se placa.

ne

pre 10 godina

Pa gospodine Vučiću, naravno da moramo da promeni svest, da bi mogli da progutamo ovu vašu promenu svesti!

C,c,c....kako ga nije sramota ovako osvešćenog!!!

popeye

pre 10 godina

Предлажем да кренеш од кресања броја буџетских термита по државној администрацији, а којих има више него за време СФРЈ; за нерад нема плате. Све остало је замајавање. Али нешто не верујем да ћеш сећи грану на којој седиш, јер су то све проверени, власти лојални гласачи, тако да ћемо и даље узимати кредите да плаћамо за нерад. И шта би са мафијом из жутог ДС предузећа, где су паре??

Marko

pre 10 godina

Ma covek se toliko osilio da se to granici sa ludilom devedesetih, toliko nezaposlenih a on ni za 15 meseci nije smanjio vec povecao njihov broj, toliko gladnih, toliko bolesnih sa najgorom zdravstvenom zastitom u evropi, a on bez imalo stida prica o promeni svesti. Pa ti Vucicu promeni svest, a ne nama gladnima da solis pamet...

Mirko

pre 10 godina

Neophodna ja promena svesti - da ljudi najzad shvate da funkcija prvog podpredsednika ne postoji, i da ju je izmislio podpredsednik koji zeli sebi da da vise vaznosti neko sto ima.

Goran

pre 10 godina

od tvrdokornog ultranacionaliste, promenivsi svest na volseban nacin preko noci, po oprobanom receptu njegovog pajtasa Nikolica, ovaj smesni covek apeluje na gradjane da ,sledeci njegov i Nikolicev primer, promene svest da bi shvatili " dubinu ' reformi koje mi sada, u ovakvom stanju neproomenjene svesti, shvatiti nikako ne mozemo..
ovog podrzava i za njega ce glasati neuka i polupismena sirotinja raja, mahom iz ruralnih sredina, koja vise ne moze da trpi bogacenje Dragana Djilasa i ostalih gradskih tajkuna, dok njihove otresle sljive nece same da se pokupe, ponosni sto se konacno nasao neko ko ce sve njihove muke da razume i da im konacno objasno " perpetum mobile" jer, samo on to zna , ume i moze jer je upravo on covek koji resava situacije.
polupismena elita i ostali (malo)gradjani se kidaju od smeha, slusajuci ovog coveka, pogotovu kada onako bogobojazljivo sklopi ruke..
krem elite je napustilo ovu zemlju onog momenta kada se njegov pajtos poceo valjati i kliberiti na stiroporu..tada su znali da je djavo odneo salu i da je covek sa stiropora zajedno sa svojim pajtosima spreman na sve ...i zbrisali su na vreme..
bili su u pravu..ipak, oni su elita, zar ne ??

sonic

pre 10 godina

Promena svesti? Recimo ovako: danas sam za Veliku Srbiju, rat, mrzim sve koji nisu naši, svuda pronalazim izdajnike, zatvaram novine, hapsim novinare. A za 15 godina postanem zagovornik evropske unije, pričam o postovanju ljudskih prava, čitam Maksa Vebera i sl.

svesni svoje nesvesti

pre 10 godina

Posle svega sto smo preziveli poslednjih 25 godina sa svima vama, ja mislim da mi vise ni nemamo svest, tako da taj korak u "reformama" mozete slobodno da preskocite.

Običan građanin

pre 10 godina

Gde je ona Srbija pred izbore, u kojoj je teklo mleko i med...???
U sve se razume, u sve se meša, poput onog margarina iz reklame...!!!
U čemu je razlika između Dinkića i njega, između onih pre i ovih sada...???
Za Srbiju i njen napaćen narod, "Sjahao je kurta, a uzjahao Murta"...!!!
Narodu je već muka od ovog čoveka...!!!

jahaci magle

pre 10 godina

Koliko sam shvatio, pre nego mi promenite svest, ko se nakrao kod onih, obogatit ce se kod ovih. A ja i dalje ne znam kako da zivim od plate.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Kakav licemer,sad kad je na vlasti potrebna nam je potrebna svesti a dok je bio opozicija pravili su komediju od skupštine i on i Toma!Koliko ja vidim on bi se i naroda odrekao samo da ostane na vlasti,jer se zemlje polako ali sigurno odriče(Kosovo i Metohija)!

Onako

pre 10 godina

Nek' ti ćaća menja svest. Pazi molim te, promena svesti. Ovaj narod ne treba da menja svest, već treba da se osvesti, da vidi ko mu vodi zemlju 20 godina i da vas sve počisti!

novosadjanin

pre 10 godina

Ti bi najvise voleo da mi uopste nemamo svesti pa da budemo kao tvoji botovi. Nece da moze. Prvo da resis ovo sto su tvoji puleni zakuvali kod nas pa ti onda mozda i poverujem.

Promena svesti ali i navika

pre 10 godina

Za pocetak, molim Prvog da ukine Agenciju za hvalospeve njemu.
Bitan element svesti je ISTINA. Ovako nikad je necete saznati, i tako Vi ne mozete da menjate svoju svest.
A malo je i mnogo Vase svakodnevno obracanje, i pisanje o Vama, pa bas i na svaku vasu misao.

marko

pre 10 godina

Da li neko primecuje koliko negativnih glasova imaju komentari koji kritikuju gospodina demagoga. Pricate o promeni svesti a uporedo placate svoje poslusnike da ovako glasaju...

Aries

pre 10 godina

Biser je sto su mene na birou pitali da li bih radila u nekoj firmi neprijavljena.... to mi je zena nudila?! Hocu da vidim resavanja problema rada na crno! Jer radnici u Srbiji nisu radnici uopste, nego robovi!

Boki

pre 10 godina

O ironije. Covek,koji je bio jedan od simbola razaranja srpskog bica tokom 90ih,sada trazi od naroda da menja svest.
Spasilac,Mesija,da nije njega Srbija bi nestala.
Na kraju se pitam da li ima spasa za ovaj narod,drzavu?
Dokle ce vise na vlasti biti isti ljudi koji zadnjih 20 godina unistavaju ovu zemlju?
Trebalo bi zabraniti rad svim sadasnjim strankama,a njihovim eksponentima dozivotno zabraniti bavljenje politikom i da na vlast dodju mladi,obrazovani,neiskvareni ljudi,koji bi bez "putera na glavi" zaista krenuli u sveopstu reformu ove zemlje i od nje napravili normalnu drzavu.
Ili to ili nas ceka jos 50 godina pakla.

perhan

pre 10 godina

Tako je neophodna je promena svesti ljudi iz sns ili ova će zemlja definitivno propasti. Jednostavno Vučiću to što ti imaš dobar rezon ne pomaže ostalim kadrovima iz tvoje stranke koji nastavljaju priču po starom.

samo razmisljam

pre 10 godina

"ne mozes ti mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu da radim" ciju svest u ovom slucaju treba menjati? zaposlenog koji radi za koliko da se prehrani pa nije motivisan? poslodavca koji mora porezom da namiri 80 tvojih partijskih kadrova u drzavnim sluzbama i neostane mu da da bolju platu radniku? ili treba menjati svest drzave tj vas koji je vodite da ne kupujete 80 dzipova ns policiji ili migove vojsci; putujete po svetu bez veze (precednik venecuela, irinej njujork, ministar zdravlja na kubu), organizujete svojim pevaljkama tezgu itd i sve to o nasem trosku?

jahaci magle

pre 10 godina

Koliko sam shvatio, pre nego mi promenite svest, ko se nakrao kod onih, obogatit ce se kod ovih. A ja i dalje ne znam kako da zivim od plate.

mmmmmmmmmmmmmmmmm

pre 10 godina

Prvo ćeš da režeš penzionere? Pa, to je i najlakše, mnogi od njih će otpasti i sami do proleća, a ti ćeš samo da treseš da brže otpadnu! Pazi samo da ne odrežeš granu na kojoj si.

dare 011

pre 10 godina

Dok ne uterate narodu pare u džepove, zaboravite svest i savest. Gladan samo na novac misli i kako će deci da kupi patike PA ONDA estetika i finese. Vama političarima promiče SUŠTINA a mnogo pažnje posvećujete, umesto primarnim, sekundarnim stvarima. To je kao kad bi stajali u punom bazenu vode sa kišobranom u ruci. Uvej krećete da rešavate probleme od kraja...

Čim mi kažu reforma pitam se ko i kako će da me sad z....?

pre 10 godina

Baš me zanima šta ovo konkretno znači. Svi bi nešto ovih dana da mi menjaju svest, ispiraju mozak, zavuku ruku u džep do prosjačkog štapa... Da li to znači da ću morati da radim do 75e godine starosti a da poslodavac može da me šutne kad mu se prohte u sistemu u kome nema socijalne pomoći...? Izgleda da ćemo dočekivati penziju na ulici bez posla i drugih primanja. Hoće li ti predlozi zakona ići na javnu raspravu ili ćete u starom lošem maniru sve "reformske" zakone (po pravilu sa lošim finansijskim posledicama po nas građane) usvajati u skraćenom potpuku zbog hitnosti pa ćemo posle da se češamo tamo gde nas ne svrbi? Nemate socijalni sistem, gasite narodne kuhinje, narod je gladan, go i bos. Mešetari, lopurde i manipulatori koji bi da se dočepaju nečije imovine na sve strane... Ponudite rešenja da se o njima razgovara. Da vam plastično objasnim. Nova snajka od 41 godinu žuri da uđe u kuću i da zatrudni što pre i svi se čude što... Ne prođe ni godinu dana od rođenja dece snajka kaže vanbračnom mužu da deca nisu njegova, ali da svejedno hoće alimentaciju za decu jer ih je priznao kod matičara, a imovinu koju je nasledio za roditeljima da prepiše odmah deci...

seljadin

pre 10 godina

Vucic je u pravu, da je svest naroda drugacija, nikada Vucic ne bi isplivao na kormilo zemlje, a bogami ni Tadic, Kostunica, Slobo...
Prema tome, pogresni izbori, lose posledice i siromasanje...

pilula

pre 10 godina

jos par pitanja za nove kreatore ekonomije:
da li imaju uvid u to da stednja u vec iscedjenim sektorima poput zdravstva i skolstva moze da ima dugorocnije posledice nego sto se na prvi mah vidi (odliv sposobnih, nedostatak domacih medicinskih procedura, losiji nivo strucnosti dece i omladine...) koja mogu imati povratno los ekonomski efekat srednjorocno?
da li je cileanski scenario, a to je ono sto nam se najavljuje, deregulacija, privatizacija drzavnih firmi i reforma penzionog fonda (`mi ne treba da budemo nacija proletera, vec nacija preduzetnika' - a. pinoce), ono sto nam treba, uzevsi u obzir da je za njegovo sprovodjenje bila potrebna vojna diktatura, da je doveo do ogromnih nejednakosti u drustvu, i da je cileanski recept propao na drugim mestima?

mi cemo prisustvovati velikom eksperimentu...

М. Н. Лазар

pre 10 godina

"Veliki posao na promeni svesti"
Beograd -- Ministar finansija Lazar Krstić najavio je reforme .....
Јел' штребери Крстићу и Вучићу: ко од кога преписа?
Док сам студир'о (а и дан данас) сам зазир'о од успјешних студената/ђака који знају само да уче.
Ево их сада у пракси: Дачић, Вучић, Перчевић,Ђелић, ... да видимо Л. Крстић,...
(Мислим да Србији треба министар финансија који је у дијелу живота био гладан! - Дал'ме разумијете?)

коста

pre 10 godina

Самоуправљачке фантазије - нови појам чије значање покушавам да разумем како га не бих схватио као празну паролу. Иако се за појам самоуправљања везује време када се у држави радило и градило, важило начело друштвене једнакости, плаћани доприноси и порези, образовање приступачно, здравство и приступ суду такође. Уз далеко мање задужење него данас Користећи израз, данас самоуправљачке фантазије има у стицању и трошењу јавних прихода. Кад се тиче пуњења буџета, у Србији је неправичан порески систем јер више у јавне приходе даје онај ко има мање, а не плаћање пореза и доприноса је опште правило. (Колико је запослено у пореским и инспекцијиким службама?)О томе први п.п. не рече ништа. А троши се, чиста фантазија. Само када погледате колико је власт формирала агенција, где су смештене а колико се издваја годишње за плаћање закупа простора за њих, видело би се да о трошењу нико не води рачуна. Примера ради, само једна мања агенција годишње плаћа 1 милион евра закупа (има их преко 300). Да је власт у Србији домаћинска, са 1. м. евра од само једне празне касарне у Београду направила би луксузан простор за све српске агенције, које су неопходне (у Немачкој их има шест а и 20 милиона пензионера). У Србији сметају пензионери а не сметају толики незапослени! У Србији власт купи хотел за 2,1 а прода за 1,5 м. евра. Уистину треба мењати, не свест, већ регулативу која то дозвољава. У Србији је фантастично много легализоване пљачке, у Sрбији они који продају дипломе још држе наставу ......

Milosav Jovandić

pre 10 godina

(Umberto, 6. septembar 2013 15:10)"Za to su bile nespsobne sve stranke bivseg DOS-a. I svi oni koji su ucestvovali u 5. oktobru."
Gospodine, nisu bili nesposobni, na protiv hteli su promene ali su ih ovi koji su sada na vlasti(SRS/SNS i SPS)na sve nčine sprečavali.U strahu od odgovornosti za sve što se dešavalo do 2000-te godine posegli su ono poslednje. Ubili su Zorana Djindjića. Tako smo se vratili nazad na devedesete malo "ulepšane" kičerajem naprednjaka i "novih" socijalista.
Ne znam koliko godina imate ali pošto pišete pretpostavljam da imate bar osam, želim vam da poživite još osamdeset ali u Srbiji bolje dane nećete dočekati. Svest Srba se nije promenila od 1804-te, ne verujem da će se sada za par godina promeniti.

ja

pre 10 godina

Slazem se sa premijerom, Treba nam promena svesti. Zato se i zalazem da novi preceddnik bude neki psihijatar , da ide po srbiji i da drzi seanse

tommykv

pre 10 godina

Kada budete prestali da oporezujete privatne penzione fondove i zivotno osiguranje kao oblik stednje za sigurniju buducnost i starost necemo da pricamo o ovim glupostima kako nam je na izdisaju drzavni penzioni fond. Svuda u svetu na kraju godine dobijete povracaj poreza od zivotnog osiguranja ili penzionog fonda samo kod nas to nije slucaj. Zato cemo i da slusamo ove glupe Vuciceve price

Daca

pre 10 godina

Prvo je potrebno posklanjati ove lopove sa pozicija u javnim preduzećima, zaposliše Kurtu i Murtu. Pogledaj kakav ti je haos u Eps-u, šta tamo rade.Pošten čovek danas nema šansu da zaradi za hleb, od stranačkih pulena. Njih prvo čisti, pa menjaj svest. Dok ne uradiš nešto konkretno moju podršku nemaš!

View

pre 10 godina

Reforme PIO smo već imali. U stvari, puko produženje godina radnog staža koje se ambiciozno nazvalo "reformom", kao da Srbija ima manjak radne snage.

Srbiji treba REFERENDUM na kome bi se izjasnili o mogućnosti IZLASKA IZ SISTEMA PIO iz razloga što "država" ima vrlo specifično shvatanje PIO sistema, penzija i novca poreskih obveznika uopšte.

Pripajanje vojnog fonda civilnom (oko 50.000 vojnih lica dobilo je status bivših zaposlenih), kačenje sveštenstva na isti taj Fond, dodeljivanje sportskih i nacionalni penzija od strane partijskih vrhuški, štetno je za PIO fond.

Tu je i protivustavna isplata tzv. kosovskog dodatka, čiji će srećni dobitnici danas-sutra doći na istu kasu Fonda, zajedno za rudarima i 'jeftinim' radnicima u Srbiji.

Problem je takođe (a tek će biti u budućnosti) izuzetno liberalna politika dobijanja državljanstva Republike Srbije (a samim time i sticanje prava u njoj).

Tu su i vrlo razvijena korupcija i dvovalutni sistem, u kome se stambeni kredit obračunava u stranoj, a penzija u domaćoj valuti koja ume za kratko vreme prilično da devalvira. U takvom sistemu uplaćivati decenijama novac u PIO je ludost. Više smisla ima ići u kazino. Ili, igrati Loto.

Dakle, REFERENDUM o tome kakav PIO građani žele. Radi se o našem novcu. I niko nema pravo da njime raspolaže k'o pijanac koji kafanskoj pevačici stavlja (tuđi) novac u dekolte.

pilula

pre 10 godina

ono sto nam predstoji, to je jedan veliki hazarderzki potez...

iz svega sto se govori i iz svega sto se moglo citati iz pera minfin-minpriv dvojca, potezi koji predstoje su:
-smanjice se nameti na plate. cilj je da se obesmisli siva ekonomija, da se olaksa zaposljavanje, ali i da se olaksa otpustanje. rupa (krater!) u buzetu ce se popunjavati
-smanjivanjem mase penzija. mozda se najmanje nece dirati, ali ce se najvece i srednje smanjiti. to ce se uraditi tako sto ce rast penzija biti sporiji od rasta cena na malo, pa ce u evru penzije padati.
-isto i za skolstvo i zdravstvo i ostale budzetske korisnike.
-smanjivanjem/ukidanjem subvencija
-strogom kontrolom placanja poreza
-ponovnim povecanjem pdv-a (mozda?)
-izvrsice se deregulacija gomile aktivnosti u privredi.
glavna pretpostavka u planu da ce se povecati poreska osnovica, jer ce vise ljudi preci u legalne tokove, a jos ce i lako i jeftino zaposljavanje omoguciti navalu investicija.
dva su problema tu. najpre, da li je racunica valjana? koliko treba smanjivati primanja budzetskih korisnika pre nego dodje do socijalnog bunta? jedan deo iz sive zone ce preci u legalne tokove, ali koliko? sve i da je zaposljavanje lako i jednostavno, da li ce strane investicije doci i bez subvencija, kad im trenutno treba 5000eur po radniku da bi dosli? kakav to posao moze da se radi kada domaceg kapitala nema, nema ni drzavnih investicija, domaca potrosnja ce biti ubijena, a za izvozne poslove investitor mora da se vuce za rukav?

ivan

pre 10 godina

Када би народ променио свест, политичке партије би отишле у прошлост... СРС(сада СНС), ДСС, СПС, ДС, УРС, СПО, ЛСВ, ПУПС, ЈС, НС и остали. Извињавам се ако сам некога заборавио од ових комбија.

Са променом свести, политика би нестала из сфере интересовања нормалног грађанина ове земље и посао који већ 20 и кусур година криминално обављају партијски кадрови би био у рукама група грађана. Само тако бисмо дошли до друштва где би образовани (не ови мега гига) могли да ураде нешто за своју заједницу. Докле год се ложимо да све почиње од врха, бићемо у лошој ситуацији. Све почиње, баш супротно, са локалом... Нека свако од нас погледа ко су људи који га представљају у његовој општини.

Сви прст на чело. СНС интернет и бот одред - удри по минусима.
(Шоутајм, 6. septembar 2013 14:51)
E pa vidis, nisu nas dovde doveli iz "mega giga" nego ovi "obrazovani" , sa drzavnih fakulteta. Inace, potpuno se slazem sa ostatkom komentara.

Smrt Fašizmu

pre 10 godina

Ako se ceka i racuna na promenu svesti kod srba, od tog posla nema nista.
Sredina, toliko zapustena i protkana primitivizmom, je sve pozitivne promene u toku dvadesetog veka dozivljavala kao nasilje.
Sa bezbednosnim aparatom koji sluzi samo u svrhe politickih preusmeravanja i kanalisanja tokova novca, bez obrazovnog i kulturnog jezgra, Srbija ne moze tek tako da menja svest.
Ta svest se moze prilagodjavati samo nasiljem ili menjati dugotrajnim obrazovnim i kulturoloskim procesima za sta Srbija nema vremena.Prvenstveno iz razloga odumiranja.
Mozda jedini nacin pre ovoga, je brza sistemska akcija koja moze ono malo zdravih snaga u Srbiji osnaziti da istraju u ovoj vec skoro izgubljenoj utakmici.

Gandalf

pre 10 godina

procitajte obavezno tekst na sledecem linku pa ce te videti gde i zbog cega treba reforma.
http://diling.me/osam-stvari-zbog-kojih-sam-prodao-wtfjeans-ili-zasto-srbija-svoje-privrednike-gleda-kao-kriminalce/#.UinSsWTIwnQ

rumljanka

pre 10 godina

Pa ja bih dao lični primer od sebe i svojih funkcionera. Ovako je samo prazna priča posebno kad znamo šta se radi na lokalu gde je SNS.
(ivke, 6. septembar 2013 15:12)

Nemoguce, gde su SNS funkcioneri! Molim te dodji u Rumu da vidis kako koalicija DS i SPS dela. Za godinu dana zaposlili 150 ljudi, sve u JP i opstinskoj upravi,na jednoj stolici po troje sedi, u skolama radi SPS nestrucni kadar,kako se dobijaju tenderi i mnogo toga...

Господин Друг

pre 10 godina

Свест је одавно промењена, па се чак и вратила на претодно стање, када су радници видели како се њихов рад потцењује, баш и обај на који се сам жали - да нико у Србији не види шта он наводно жели да постигне, пре него што се сконча.
Александар Вучић касни бар 10-15 година.
Никад није касно да се промени свест, да се од запенушаног радикала и "патриоте по звању" постане песимистични страни плаћеник који земљиште и сувернитет Србије распродаје странцима.

annamarija

pre 10 godina

Itekako nam treba promena svesti,kada smo dozvolili da vi opet upravljate nasim zivotima.
(crveno-crni ponovo jasu, 6. septembar 2013 18:40)
A koga bi ti da upravlja nasim zivotima, drzavopm? Imali smo vlast proteklih decenija, samo nas unazadili, opljackali, opustosili zemlju, ljude ostavili bez zaposlenja. Zar nam takvi trebaju? Ja licno vidim koliko napora, rada, pojedinci sada ulazu da se pomerimo iz ove dubioze, da pokrenemo ono sto mozemo, da Srbija bude pravno uredjena drzava, da se postuje Ustav, da za sve vladaju isti arsini, da nema nedodirljivih, koji su krsili zakon da se procesuiraju, osude itd...

čika Staja

pre 10 godina

Naravno svaku Vučićevu izjavu napadaju žestoko retrogradne snage i njihovi zaluđenici koji niti imaju glave,a niti mozga.Ne znaju da se ovaj čovek bori da ih oslobodi "ropstva" u koje su upali,ropstva mreže laži i kriminala.

Gavra

pre 10 godina

Dok su nas ucili o Karlobagu - Karlovcu - Ogulinu, ja o Evropi sanjao. Danas znam sta je RIK (Republicka izborna komisija), a shvatam i sta je CIK. Ko ovde opet kasni? Ko ovde treba da promeni svest: Vodja ili ja?

Nikola

pre 10 godina

Glumi tu neku odlučnost, kao moramo biti spremni na bolne rezove! Ej, on će nama da smanjuje plate, a jedan dan radnoga staža nema! Ej nijedan jedini dan! Pa kako je onda moguće da bude ekspert za izmenu zakona o radu?

dejan

pre 10 godina

Ako mislis da menjas svest tako sto od sebe pravis KULT onda smo ga svi ugasili! Mada... Srbi za bolje i ne znaju... Tito, Sloba.. sve kult do kulta. Valjda vole Srbi zemaljska bozanstva, pa ako prodje-prodje a ako ne, kad padne onda ce ga pljuvati i gaziti i kriviti za svoju nesrecu. Tako je lakse nego da se preuzme odgovornost za svoj zivot!

Andreja

pre 10 godina

Naravno svaku Vučićevu izjavu napadaju žestoko retrogradne snage i njihovi zaluđenici koji niti imaju glave,a niti mozga.Ne znaju da se ovaj čovek bori da ih oslobodi "ropstva" u koje su upali,ropstva mreže laži i kriminala.
(čika Staja, 6. septembar 2013 23:59)
Meni ovde nešto "smrdi".Zašto bi neko bio protiv smanjenja poreza na zarade?Zašto bi neko bio protiv promene zakona o radu ako će on biti bolji(valjda se ne radi na tome da se usvoji gori zakon)?!Zašto bi neko bio protiv novog zakona o planiranju i izgradnji ako bi se pojednostavilo dobijanje gradjevinskih dozvola??Zašto bi neko bio protiv reforme penzionog sistema ako je ovaj neodrživ??Tu zaista nešto nije u redu.Meni to govori da će sve što se bude radilo biti gore nego što jeste.Samo u tom slučaju će narod biti nezadovoljan.

Mina

pre 10 godina

Ovako nešto je davno trebalo da se desi. Želim Vam da istrajete i onda kada bude bilo najteže. Vreme je da se rad, obrazovanje, stručnost i profesionalnost vrate na svoje mesto kao i prave vrednisti istih. Velikim rezovima biće najviše dotaknuti oni koji nisu navikli da rade, a lepo su živeli.

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Bice teskih i bolnih rezova, ali nas je cilj da stvorimo zdravu i odrzivu ekonomiju, ekonomiju koja ce da pociva na profitu, privrednim aktivnostima. Vucic je potpuno u pravu kada ovo kaze, bez toga nemozemo ocekivati da ce nam biti dobro.

teranodon

pre 10 godina

U pravu je čovek.Moramo se što pre okrenuti pravim,egzistencijalnim problemima,dovesti strane investitore,pojednostaviti i ubrzati sve procedure,a u tome će svakako pomoći strani savetnici i naši stručnjaci iz inostranstva.Treba da preuzmemo sve što je dobro,nebitno odakle dolazi i primenimo kod nas,jer samo tako ćemo podstaći razvoj privrede i nova zapošljavanja,a složićete se,to nas najviše interesuje!

Radoje B.

pre 10 godina

Sve što će olakšati dolazak novih ulagača i otvaranje novih radnih mesta, po mogućnosti u proizvodnji, biće mnogo podnošljivije jer će imati jasnu svrhu i podršku građana.

PAVLOVACKO - JEZERO

pre 10 godina

Bice teskih i bolnih rezova, ali nas je cilj da stvorimo zdravu i odrzivu ekonomiju, ekonomiju koja ce da pociva na profitu, privrednim aktivnostima. Vucic je potpuno u pravu kada ovo kaze, bez toga nemozemo ocekivati da ce nam biti dobro.

Jexon

pre 10 godina

Smanjenje nameta na zarade će sigurno dovesti do prelivanja sive ekonomije u legalne tokove, ne samo što će se povećati marže već i što će naplata poreza na dohodak biti efikasnija.

pilula

pre 10 godina

jos par pitanja za nove kreatore ekonomije:
da li imaju uvid u to da stednja u vec iscedjenim sektorima poput zdravstva i skolstva moze da ima dugorocnije posledice nego sto se na prvi mah vidi (odliv sposobnih, nedostatak domacih medicinskih procedura, losiji nivo strucnosti dece i omladine...) koja mogu imati povratno los ekonomski efekat srednjorocno?
da li je cileanski scenario, a to je ono sto nam se najavljuje, deregulacija, privatizacija drzavnih firmi i reforma penzionog fonda (`mi ne treba da budemo nacija proletera, vec nacija preduzetnika' - a. pinoce), ono sto nam treba, uzevsi u obzir da je za njegovo sprovodjenje bila potrebna vojna diktatura, da je doveo do ogromnih nejednakosti u drustvu, i da je cileanski recept propao na drugim mestima?

mi cemo prisustvovati velikom eksperimentu...

sonic

pre 10 godina

Promena svesti? Recimo ovako: danas sam za Veliku Srbiju, rat, mrzim sve koji nisu naši, svuda pronalazim izdajnike, zatvaram novine, hapsim novinare. A za 15 godina postanem zagovornik evropske unije, pričam o postovanju ljudskih prava, čitam Maksa Vebera i sl.

Boki

pre 10 godina

O ironije. Covek,koji je bio jedan od simbola razaranja srpskog bica tokom 90ih,sada trazi od naroda da menja svest.
Spasilac,Mesija,da nije njega Srbija bi nestala.
Na kraju se pitam da li ima spasa za ovaj narod,drzavu?
Dokle ce vise na vlasti biti isti ljudi koji zadnjih 20 godina unistavaju ovu zemlju?
Trebalo bi zabraniti rad svim sadasnjim strankama,a njihovim eksponentima dozivotno zabraniti bavljenje politikom i da na vlast dodju mladi,obrazovani,neiskvareni ljudi,koji bi bez "putera na glavi" zaista krenuli u sveopstu reformu ove zemlje i od nje napravili normalnu drzavu.
Ili to ili nas ceka jos 50 godina pakla.

Marko

pre 10 godina

Ma covek se toliko osilio da se to granici sa ludilom devedesetih, toliko nezaposlenih a on ni za 15 meseci nije smanjio vec povecao njihov broj, toliko gladnih, toliko bolesnih sa najgorom zdravstvenom zastitom u evropi, a on bez imalo stida prica o promeni svesti. Pa ti Vucicu promeni svest, a ne nama gladnima da solis pamet...

marko

pre 10 godina

Da li neko primecuje koliko negativnih glasova imaju komentari koji kritikuju gospodina demagoga. Pricate o promeni svesti a uporedo placate svoje poslusnike da ovako glasaju...

Promena svesti ali i navika

pre 10 godina

Za pocetak, molim Prvog da ukine Agenciju za hvalospeve njemu.
Bitan element svesti je ISTINA. Ovako nikad je necete saznati, i tako Vi ne mozete da menjate svoju svest.
A malo je i mnogo Vase svakodnevno obracanje, i pisanje o Vama, pa bas i na svaku vasu misao.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Kakav licemer,sad kad je na vlasti potrebna nam je potrebna svesti a dok je bio opozicija pravili su komediju od skupštine i on i Toma!Koliko ja vidim on bi se i naroda odrekao samo da ostane na vlasti,jer se zemlje polako ali sigurno odriče(Kosovo i Metohija)!

Milosav Jovandić

pre 10 godina

(Umberto, 6. septembar 2013 15:10)"Za to su bile nespsobne sve stranke bivseg DOS-a. I svi oni koji su ucestvovali u 5. oktobru."
Gospodine, nisu bili nesposobni, na protiv hteli su promene ali su ih ovi koji su sada na vlasti(SRS/SNS i SPS)na sve nčine sprečavali.U strahu od odgovornosti za sve što se dešavalo do 2000-te godine posegli su ono poslednje. Ubili su Zorana Djindjića. Tako smo se vratili nazad na devedesete malo "ulepšane" kičerajem naprednjaka i "novih" socijalista.
Ne znam koliko godina imate ali pošto pišete pretpostavljam da imate bar osam, želim vam da poživite još osamdeset ali u Srbiji bolje dane nećete dočekati. Svest Srba se nije promenila od 1804-te, ne verujem da će se sada za par godina promeniti.

М. Н. Лазар

pre 10 godina

"Veliki posao na promeni svesti"
Beograd -- Ministar finansija Lazar Krstić najavio je reforme .....
Јел' штребери Крстићу и Вучићу: ко од кога преписа?
Док сам студир'о (а и дан данас) сам зазир'о од успјешних студената/ђака који знају само да уче.
Ево их сада у пракси: Дачић, Вучић, Перчевић,Ђелић, ... да видимо Л. Крстић,...
(Мислим да Србији треба министар финансија који је у дијелу живота био гладан! - Дал'ме разумијете?)

ja

pre 10 godina

Slazem se sa premijerom, Treba nam promena svesti. Zato se i zalazem da novi preceddnik bude neki psihijatar , da ide po srbiji i da drzi seanse

tommykv

pre 10 godina

Kada budete prestali da oporezujete privatne penzione fondove i zivotno osiguranje kao oblik stednje za sigurniju buducnost i starost necemo da pricamo o ovim glupostima kako nam je na izdisaju drzavni penzioni fond. Svuda u svetu na kraju godine dobijete povracaj poreza od zivotnog osiguranja ili penzionog fonda samo kod nas to nije slucaj. Zato cemo i da slusamo ove glupe Vuciceve price

novosadjanin

pre 10 godina

Ti bi najvise voleo da mi uopste nemamo svesti pa da budemo kao tvoji botovi. Nece da moze. Prvo da resis ovo sto su tvoji puleni zakuvali kod nas pa ti onda mozda i poverujem.

sećam se predizbornih obećanja

pre 10 godina

U predizbornoj kampanji nije govorio o bolnim rezovima, već o tome kako će ukinuti agencije pa će se tako uštedeti pola milijarde evra godišnje, pa da će se spečiti mućke u javnim nabavkama pa će se tako uštedeti milijardu evra godišnje. Pa pošto Vučić ispunjava sva svoja obećanja, neka nam kaže u šta se troši tih milijardu i po evra koje je je on uštedeo iz budžeta.

MILENKO

pre 10 godina

Vidim kako si poceo da sprovodis reforme u poljoprivredi(unistavas je skroz),sram te bilo,idi dok nije kasno,dok ne unistis i ovo malo sto je ostalo...povraca mi se vise od tvojih igrarija...raspisi izbore covece pa da vidimo koliko si jak...ups zaboravio sam da nesmes posto ima da padas ko klada i ti to dobro zanas,provalili te ljudi a i nece biti vise belih listica...

Onako

pre 10 godina

Nek' ti ćaća menja svest. Pazi molim te, promena svesti. Ovaj narod ne treba da menja svest, već treba da se osvesti, da vidi ko mu vodi zemlju 20 godina i da vas sve počisti!

Mirko

pre 10 godina

Neophodna ja promena svesti - da ljudi najzad shvate da funkcija prvog podpredsednika ne postoji, i da ju je izmislio podpredsednik koji zeli sebi da da vise vaznosti neko sto ima.

samo razmisljam

pre 10 godina

"ne mozes ti mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu da radim" ciju svest u ovom slucaju treba menjati? zaposlenog koji radi za koliko da se prehrani pa nije motivisan? poslodavca koji mora porezom da namiri 80 tvojih partijskih kadrova u drzavnim sluzbama i neostane mu da da bolju platu radniku? ili treba menjati svest drzave tj vas koji je vodite da ne kupujete 80 dzipova ns policiji ili migove vojsci; putujete po svetu bez veze (precednik venecuela, irinej njujork, ministar zdravlja na kubu), organizujete svojim pevaljkama tezgu itd i sve to o nasem trosku?

svesni svoje nesvesti

pre 10 godina

Posle svega sto smo preziveli poslednjih 25 godina sa svima vama, ja mislim da mi vise ni nemamo svest, tako da taj korak u "reformama" mozete slobodno da preskocite.

ne

pre 10 godina

Pa gospodine Vučiću, naravno da moramo da promeni svest, da bi mogli da progutamo ovu vašu promenu svesti!

C,c,c....kako ga nije sramota ovako osvešćenog!!!

Običan građanin

pre 10 godina

Gde je ona Srbija pred izbore, u kojoj je teklo mleko i med...???
U sve se razume, u sve se meša, poput onog margarina iz reklame...!!!
U čemu je razlika između Dinkića i njega, između onih pre i ovih sada...???
Za Srbiju i njen napaćen narod, "Sjahao je kurta, a uzjahao Murta"...!!!
Narodu je već muka od ovog čoveka...!!!

popeye

pre 10 godina

Предлажем да кренеш од кресања броја буџетских термита по државној администрацији, а којих има више него за време СФРЈ; за нерад нема плате. Све остало је замајавање. Али нешто не верујем да ћеш сећи грану на којој седиш, јер су то све проверени, власти лојални гласачи, тако да ћемо и даље узимати кредите да плаћамо за нерад. И шта би са мафијом из жутог ДС предузећа, где су паре??

mmmmmmmmmmmmmmmmm

pre 10 godina

Prvo ćeš da režeš penzionere? Pa, to je i najlakše, mnogi od njih će otpasti i sami do proleća, a ti ćeš samo da treseš da brže otpadnu! Pazi samo da ne odrežeš granu na kojoj si.

Pozdrav iz daleka

pre 10 godina

"Vučić: Neophodna promena svesti" - DA, to je polovina Srbije govorila tebi i tvojim partijiskim drugovima jos od 1991. Posle svih zala koje ste ucinili ovom narodu i likvidacija protivnika sad si se setio da kao treba nekakva promena svesti.... ma zdravo.

seljadin

pre 10 godina

Vucic je u pravu, da je svest naroda drugacija, nikada Vucic ne bi isplivao na kormilo zemlje, a bogami ni Tadic, Kostunica, Slobo...
Prema tome, pogresni izbori, lose posledice i siromasanje...

Goran

pre 10 godina

od tvrdokornog ultranacionaliste, promenivsi svest na volseban nacin preko noci, po oprobanom receptu njegovog pajtasa Nikolica, ovaj smesni covek apeluje na gradjane da ,sledeci njegov i Nikolicev primer, promene svest da bi shvatili " dubinu ' reformi koje mi sada, u ovakvom stanju neproomenjene svesti, shvatiti nikako ne mozemo..
ovog podrzava i za njega ce glasati neuka i polupismena sirotinja raja, mahom iz ruralnih sredina, koja vise ne moze da trpi bogacenje Dragana Djilasa i ostalih gradskih tajkuna, dok njihove otresle sljive nece same da se pokupe, ponosni sto se konacno nasao neko ko ce sve njihove muke da razume i da im konacno objasno " perpetum mobile" jer, samo on to zna , ume i moze jer je upravo on covek koji resava situacije.
polupismena elita i ostali (malo)gradjani se kidaju od smeha, slusajuci ovog coveka, pogotovu kada onako bogobojazljivo sklopi ruke..
krem elite je napustilo ovu zemlju onog momenta kada se njegov pajtos poceo valjati i kliberiti na stiroporu..tada su znali da je djavo odneo salu i da je covek sa stiropora zajedno sa svojim pajtosima spreman na sve ...i zbrisali su na vreme..
bili su u pravu..ipak, oni su elita, zar ne ??

Branko Fon Beca

pre 10 godina

POTREBNA PROMENA SVESTI

Daj prosvetli nas kako, mmolim te.
Baš bih voleo da čujem kako je to pošlo za rukom nekom ko je očito, čitavih devedesetih, bio u nesvesti ...

Daca

pre 10 godina

Prvo je potrebno posklanjati ove lopove sa pozicija u javnim preduzećima, zaposliše Kurtu i Murtu. Pogledaj kakav ti je haos u Eps-u, šta tamo rade.Pošten čovek danas nema šansu da zaradi za hleb, od stranačkih pulena. Njih prvo čisti, pa menjaj svest. Dok ne uradiš nešto konkretno moju podršku nemaš!

jahaci magle

pre 10 godina

Koliko sam shvatio, pre nego mi promenite svest, ko se nakrao kod onih, obogatit ce se kod ovih. A ja i dalje ne znam kako da zivim od plate.

Aries

pre 10 godina

Biser je sto su mene na birou pitali da li bih radila u nekoj firmi neprijavljena.... to mi je zena nudila?! Hocu da vidim resavanja problema rada na crno! Jer radnici u Srbiji nisu radnici uopste, nego robovi!

Čim mi kažu reforma pitam se ko i kako će da me sad z....?

pre 10 godina

Baš me zanima šta ovo konkretno znači. Svi bi nešto ovih dana da mi menjaju svest, ispiraju mozak, zavuku ruku u džep do prosjačkog štapa... Da li to znači da ću morati da radim do 75e godine starosti a da poslodavac može da me šutne kad mu se prohte u sistemu u kome nema socijalne pomoći...? Izgleda da ćemo dočekivati penziju na ulici bez posla i drugih primanja. Hoće li ti predlozi zakona ići na javnu raspravu ili ćete u starom lošem maniru sve "reformske" zakone (po pravilu sa lošim finansijskim posledicama po nas građane) usvajati u skraćenom potpuku zbog hitnosti pa ćemo posle da se češamo tamo gde nas ne svrbi? Nemate socijalni sistem, gasite narodne kuhinje, narod je gladan, go i bos. Mešetari, lopurde i manipulatori koji bi da se dočepaju nečije imovine na sve strane... Ponudite rešenja da se o njima razgovara. Da vam plastično objasnim. Nova snajka od 41 godinu žuri da uđe u kuću i da zatrudni što pre i svi se čude što... Ne prođe ni godinu dana od rođenja dece snajka kaže vanbračnom mužu da deca nisu njegova, ali da svejedno hoće alimentaciju za decu jer ih je priznao kod matičara, a imovinu koju je nasledio za roditeljima da prepiše odmah deci...

View

pre 10 godina

Reforme PIO smo već imali. U stvari, puko produženje godina radnog staža koje se ambiciozno nazvalo "reformom", kao da Srbija ima manjak radne snage.

Srbiji treba REFERENDUM na kome bi se izjasnili o mogućnosti IZLASKA IZ SISTEMA PIO iz razloga što "država" ima vrlo specifično shvatanje PIO sistema, penzija i novca poreskih obveznika uopšte.

Pripajanje vojnog fonda civilnom (oko 50.000 vojnih lica dobilo je status bivših zaposlenih), kačenje sveštenstva na isti taj Fond, dodeljivanje sportskih i nacionalni penzija od strane partijskih vrhuški, štetno je za PIO fond.

Tu je i protivustavna isplata tzv. kosovskog dodatka, čiji će srećni dobitnici danas-sutra doći na istu kasu Fonda, zajedno za rudarima i 'jeftinim' radnicima u Srbiji.

Problem je takođe (a tek će biti u budućnosti) izuzetno liberalna politika dobijanja državljanstva Republike Srbije (a samim time i sticanje prava u njoj).

Tu su i vrlo razvijena korupcija i dvovalutni sistem, u kome se stambeni kredit obračunava u stranoj, a penzija u domaćoj valuti koja ume za kratko vreme prilično da devalvira. U takvom sistemu uplaćivati decenijama novac u PIO je ludost. Više smisla ima ići u kazino. Ili, igrati Loto.

Dakle, REFERENDUM o tome kakav PIO građani žele. Radi se o našem novcu. I niko nema pravo da njime raspolaže k'o pijanac koji kafanskoj pevačici stavlja (tuđi) novac u dekolte.

jahaci magle

pre 10 godina

Koliko sam shvatio, pre nego mi promenite svest, ko se nakrao kod onih, obogatit ce se kod ovih. A ja i dalje ne znam kako da zivim od plate.

Шоутајм

pre 10 godina

Када би народ променио свест, политичке партије би отишле у прошлост... СРС(сада СНС), ДСС, СПС, ДС, УРС, СПО, ЛСВ, ПУПС, ЈС, НС и остали. Извињавам се ако сам некога заборавио од ових комбија.

Са променом свести, политика би нестала из сфере интересовања нормалног грађанина ове земље и посао који већ 20 и кусур година криминално обављају партијски кадрови би био у рукама група грађана. Само тако бисмо дошли до друштва где би образовани (не ови мега гига) могли да ураде нешто за своју заједницу. Докле год се ложимо да све почиње од врха, бићемо у лошој ситуацији. Све почиње, баш супротно, са локалом... Нека свако од нас погледа ко су људи који га представљају у његовој општини.

Сви прст на чело. СНС интернет и бот одред - удри по минусима.

dare 011

pre 10 godina

Dok ne uterate narodu pare u džepove, zaboravite svest i savest. Gladan samo na novac misli i kako će deci da kupi patike PA ONDA estetika i finese. Vama političarima promiče SUŠTINA a mnogo pažnje posvećujete, umesto primarnim, sekundarnim stvarima. To je kao kad bi stajali u punom bazenu vode sa kišobranom u ruci. Uvej krećete da rešavate probleme od kraja...

Smrt Fašizmu

pre 10 godina

Ako se ceka i racuna na promenu svesti kod srba, od tog posla nema nista.
Sredina, toliko zapustena i protkana primitivizmom, je sve pozitivne promene u toku dvadesetog veka dozivljavala kao nasilje.
Sa bezbednosnim aparatom koji sluzi samo u svrhe politickih preusmeravanja i kanalisanja tokova novca, bez obrazovnog i kulturnog jezgra, Srbija ne moze tek tako da menja svest.
Ta svest se moze prilagodjavati samo nasiljem ili menjati dugotrajnim obrazovnim i kulturoloskim procesima za sta Srbija nema vremena.Prvenstveno iz razloga odumiranja.
Mozda jedini nacin pre ovoga, je brza sistemska akcija koja moze ono malo zdravih snaga u Srbiji osnaziti da istraju u ovoj vec skoro izgubljenoj utakmici.

коста

pre 10 godina

Самоуправљачке фантазије - нови појам чије значање покушавам да разумем како га не бих схватио као празну паролу. Иако се за појам самоуправљања везује време када се у држави радило и градило, важило начело друштвене једнакости, плаћани доприноси и порези, образовање приступачно, здравство и приступ суду такође. Уз далеко мање задужење него данас Користећи израз, данас самоуправљачке фантазије има у стицању и трошењу јавних прихода. Кад се тиче пуњења буџета, у Србији је неправичан порески систем јер више у јавне приходе даје онај ко има мање, а не плаћање пореза и доприноса је опште правило. (Колико је запослено у пореским и инспекцијиким службама?)О томе први п.п. не рече ништа. А троши се, чиста фантазија. Само када погледате колико је власт формирала агенција, где су смештене а колико се издваја годишње за плаћање закупа простора за њих, видело би се да о трошењу нико не води рачуна. Примера ради, само једна мања агенција годишње плаћа 1 милион евра закупа (има их преко 300). Да је власт у Србији домаћинска, са 1. м. евра од само једне празне касарне у Београду направила би луксузан простор за све српске агенције, које су неопходне (у Немачкој их има шест а и 20 милиона пензионера). У Србији сметају пензионери а не сметају толики незапослени! У Србији власт купи хотел за 2,1 а прода за 1,5 м. евра. Уистину треба мењати, не свест, већ регулативу која то дозвољава. У Србији је фантастично много легализоване пљачке, у Sрбији они који продају дипломе још држе наставу ......

perhan

pre 10 godina

Tako je neophodna je promena svesti ljudi iz sns ili ova će zemlja definitivno propasti. Jednostavno Vučiću to što ti imaš dobar rezon ne pomaže ostalim kadrovima iz tvoje stranke koji nastavljaju priču po starom.

pilula

pre 10 godina

ono sto nam predstoji, to je jedan veliki hazarderzki potez...

iz svega sto se govori i iz svega sto se moglo citati iz pera minfin-minpriv dvojca, potezi koji predstoje su:
-smanjice se nameti na plate. cilj je da se obesmisli siva ekonomija, da se olaksa zaposljavanje, ali i da se olaksa otpustanje. rupa (krater!) u buzetu ce se popunjavati
-smanjivanjem mase penzija. mozda se najmanje nece dirati, ali ce se najvece i srednje smanjiti. to ce se uraditi tako sto ce rast penzija biti sporiji od rasta cena na malo, pa ce u evru penzije padati.
-isto i za skolstvo i zdravstvo i ostale budzetske korisnike.
-smanjivanjem/ukidanjem subvencija
-strogom kontrolom placanja poreza
-ponovnim povecanjem pdv-a (mozda?)
-izvrsice se deregulacija gomile aktivnosti u privredi.
glavna pretpostavka u planu da ce se povecati poreska osnovica, jer ce vise ljudi preci u legalne tokove, a jos ce i lako i jeftino zaposljavanje omoguciti navalu investicija.
dva su problema tu. najpre, da li je racunica valjana? koliko treba smanjivati primanja budzetskih korisnika pre nego dodje do socijalnog bunta? jedan deo iz sive zone ce preci u legalne tokove, ali koliko? sve i da je zaposljavanje lako i jednostavno, da li ce strane investicije doci i bez subvencija, kad im trenutno treba 5000eur po radniku da bi dosli? kakav to posao moze da se radi kada domaceg kapitala nema, nema ni drzavnih investicija, domaca potrosnja ce biti ubijena, a za izvozne poslove investitor mora da se vuce za rukav?

ivan

pre 10 godina

Када би народ променио свест, политичке партије би отишле у прошлост... СРС(сада СНС), ДСС, СПС, ДС, УРС, СПО, ЛСВ, ПУПС, ЈС, НС и остали. Извињавам се ако сам некога заборавио од ових комбија.

Са променом свести, политика би нестала из сфере интересовања нормалног грађанина ове земље и посао који већ 20 и кусур година криминално обављају партијски кадрови би био у рукама група грађана. Само тако бисмо дошли до друштва где би образовани (не ови мега гига) могли да ураде нешто за своју заједницу. Докле год се ложимо да све почиње од врха, бићемо у лошој ситуацији. Све почиње, баш супротно, са локалом... Нека свако од нас погледа ко су људи који га представљају у његовој општини.

Сви прст на чело. СНС интернет и бот одред - удри по минусима.
(Шоутајм, 6. septembar 2013 14:51)
E pa vidis, nisu nas dovde doveli iz "mega giga" nego ovi "obrazovani" , sa drzavnih fakulteta. Inace, potpuno se slazem sa ostatkom komentara.

stankaFR

pre 10 godina

reforme se moraju sprovesti, treba podsticati zaposljavanje i primeniti mere od kojih su mozda i neki bezali, radi sticanje politickih poena-al ovde se radi za interes Srbije, ne za licni interes ili interes stranke-zato podrska.

BrkAA

pre 10 godina

to promena svesti se odnosi da moramo da radimo, a ne da cekomo da nam sve padne sa neba... Danas mladi svi zavise od tatice i mamice pa im oni samo daju pare i uzivaju a kada treba da rade, oni su nesposobni...Tesko je vreme ali svi treba da radimo da nam bude bolje...

Moon light

pre 10 godina

Mislim da se Srbija budi iz dugogodišnjeg sna i da konačno politička elita shvata da bez stabilne privrede Srbija klizi u ambis. Godinama je problem ekonomije guran pod tepih i prazne parole i nacionalistička retorika bile su samo paravan da se prikrije nesposobnost političara da ovu zemlju podignu na noge.

čika Staja

pre 10 godina

Naravno svaku Vučićevu izjavu napadaju žestoko retrogradne snage i njihovi zaluđenici koji niti imaju glave,a niti mozga.Ne znaju da se ovaj čovek bori da ih oslobodi "ropstva" u koje su upali,ropstva mreže laži i kriminala.

ZORAN JERIC

pre 10 godina

sve pohvale gosp.Vucicu,kulturno je ispostovao rad ove organizacije a pojedini nek se zapitaju kome je uputio savet za promenu ponasanja,trcanje njemu uz rame ne bi lih rodjaci i komsije videli na televiziji,a nakon toga slagali i iznosili utiske sa skupa kkoje nikog i ne zanimaju.

radeNIK

pre 10 godina

treba biti odlucan i sprovesti i bolne rezove kako bi se ekonomski Srbija oporavila, vise nema vremena za otezanje, jer i u ovom slucaju vreme je novac i nema ga Srbija dovoljno za rasipanje.

Adri Nis

pre 10 godina

Predstojece investicije pokazace svim nevernicima u politiku naprednjaka sa Vucicem na celu da oni vredno rade da u Srbiji bude bolje. Konkretni planovi aktivnosti na svim poljima ali i sistemske reforme pomoci ce napretku i stvoriti povoljnu klimu za nove investicione poduhvate.

Antonio

pre 10 godina

Pa, ovako na prvi pogled to deluje kao nekakva naucna fantastika, ali ajde da mu se da sansa, kao sto se davala i mnogima pre njega, pa da vidimo sta moze zaista da uradi.

ana

pre 10 godina

Reforme su potrebne u Srbiji zbog nas samih. U Evropi možda uđemo danas sutra, za godinu ili dve, ali bez krupnih i ozboljnih poteza niko nam ne može pomoći da izađemo sa ovg dna. sami smo odgovorni pred nekim budućim generacijama.

InaBU

pre 10 godina

Upravo tako, ne gradi se Srbija samo za danas i ljude koji su trenutno na vlasti, tako su mislili i radili u predhodnim vladma, treba uciniti u momentu kada se moze-a Vucic hoce i moze sada, poteze kojima ce se i u buducnosti osetiti napredak i koji ce nas pokrenuti sa mrtve takce ka boljem

Aron

pre 10 godina

Potpuno se slažem nama je to veoma potrebno.Tokom komunizma mi smo naš tradicionalni moral i vaspitanje potpuno uništili,na početku 50-ih i 60-ih je bilo morala ali posle sve se preokrenulo.Poštovali smo samo partiju dok smo u ostalim slučajevima zloupotrbljavali samoupravljanje koliko god smo mogli.Poslovi su se nameštali preko veze,ljudi su lagali u vezi bodova što se tiče stanova, tako da su mnogi imali i po nekoliko.Svi su mislili da zauzimaju status elite iako po znanju,odgovornosti i radu to nikako nisu zasluživali.I zato vreme oni koji su se zalagali za opšti interes su kasnije namagarčeni tako da su i oni počeli da kradu.Društvo je tako počelo da slabi a samim ti i mi.I da li smo shvatili da je naš mentalitet kriv za to? Ni slučajno, za krizu smo okrivili Slovence,hrvate i albance,kasnije Ameriku,Vatikan.Uopšte nismo shvatali da smo mi kao i naša elita krivi za takvu situaciju koja nas je zadesila.Ni posle 5. oktobra se nismo opametili,opet smo nastavljali da budemo neozbilni ,zavisni,sebični,otuđeni.Arčibald Rajs je lepo rekao da se čuvamo sami sebe,i bio je potpuno u pravu.Jer sećam se da je pre oko 6,7 godina jedan Britanski naučnik rekao da su Srbi najgluplji narod na svetu.To je i kod mene prvo izazvalo negodovanje,ali realno mislim da je čovek u pravu jer mi imamo toliko talentovanih i obrazovanih ljudu a imamo životni standard kao Mongolija.Zato ako želimo da napredujemo moramo da menjamo našu svest.

AZBUKA

pre 10 godina

Nikom nije prijatno da cuje za bolne i teske rezove ali ovde se radi o opstanku jednog naroda. Dosta smo se razbacivali, sada mora da se stedi na svim poljima koliko god je to moguce.

Gandalf

pre 10 godina

procitajte obavezno tekst na sledecem linku pa ce te videti gde i zbog cega treba reforma.
http://diling.me/osam-stvari-zbog-kojih-sam-prodao-wtfjeans-ili-zasto-srbija-svoje-privrednike-gleda-kao-kriminalce/#.UinSsWTIwnQ

Margarita

pre 10 godina

Narodu je ponekad tesko da prihvati promene, pogotovo ako je put do njih bolan i tezak. Medjutim, zarad boljeg sutra morace da izadju iz svojih caura i suoce se sa realnoscu. Jedino sistemskim merama, mozemo obezbediti napredak.

Grcanski Despot

pre 10 godina

Citajuci ovu vest dodjoh do zakljucka da koliko god neko pokusavao, (ne ulazim u nameru i ako mislim da je blagonaklona od Vucica) da uradi nesto, nailazi toliko na osporavanja. Razumeo bih da to neki neiskusan i neobrazovan covek radi. Ovako, neko ko uza sebe ima ljude koji znaju i na kraju krajeva su placeni za to da rade sto rade, pa cak i neko ko ima takva imene iz te EU se uporno napada i osporava.
Moramo shvatiti jednom za svagda da samo radimo ono za sta smo dobili platu, da damo svoj maximum koliko god znamo i umemo. Da menjamo sebe u ophodjenju prema tudjemu kao prema nasem i uspeh je neizostavan. Nesto sto mora da se uradi, uradice se bez obzira koliko se nekome svidelo ili ne. Na kraju krajeva ova zemlja treba da ima naslednike svoje. za neko buduce vreme i treba misliti o tome. Neko to nece, neko ne zna, a neko ne moze shvatiti. U svakom slucaju novo vreme iziskuje flexibilnost i razumevanje za ono sto dolazi. Mi to moramo pratiti jer kazem treba da ostavimo nesto onima koji ce doci.

ukile

pre 10 godina

Mora se narodu Srbije utuviti u glavu da se ne moze ziveti na visokoj nozi u ovim teskim vremenima, i da narod mora da se prihvati bilo kakvog posla, pa makar taj posao bio i zemljoradnja, jer od ekonomije u ovom trenutku mi nemamo nikakve koristi.

annamarija

pre 10 godina

Itekako nam treba promena svesti,kada smo dozvolili da vi opet upravljate nasim zivotima.
(crveno-crni ponovo jasu, 6. septembar 2013 18:40)
A koga bi ti da upravlja nasim zivotima, drzavopm? Imali smo vlast proteklih decenija, samo nas unazadili, opljackali, opustosili zemlju, ljude ostavili bez zaposlenja. Zar nam takvi trebaju? Ja licno vidim koliko napora, rada, pojedinci sada ulazu da se pomerimo iz ove dubioze, da pokrenemo ono sto mozemo, da Srbija bude pravno uredjena drzava, da se postuje Ustav, da za sve vladaju isti arsini, da nema nedodirljivih, koji su krsili zakon da se procesuiraju, osude itd...

Asus

pre 10 godina

Ovakva politika je trebala da se vodi od 2000-te godine, ali nažalost nije. Jedino sa ovakvim stavom i odlučnošu ćemo steći neki ugled u svetu.

zlatan

pre 10 godina

Dobar je ovaj narod. Samo mu treba vodja. Gradjani Srbije ocekuju od Vucica da od Srbije napravi ELDORADO. Realno bi bilo da napravi pravno uredjenu zemlju bez korupcije i kriminala gde ce ljudi ziveti od svog rada, i moci da hrane i skoluju svoju decu.

Aloha

pre 10 godina

Borba je dragi moji tek pocela. I nece se skoro zavrsiti dok je poslednje djubre ne baci u kantu. Pod djubretom smatram u neplatise racuna, poreza, i biznismeni. Ili ce od ove drzave da se stvoriti nesto ili cemo postati kolonija uspesnijih zemalja.

Moon

pre 10 godina

Nadam se da ce sa promenama koja se desavaju u zemlji, i najvisu sansu u ovoj drzavi dobiti srednja i radnicka klasa. Upravo ona koja je skoro dve decenije bila na dnu.

Dex

pre 10 godina

Društvo je bogato onoliko koliko i njegova srednja klasa, koju mi gotovo i nemamo. Podzemlje je dugo bilo spojeno sa društvenim vrhom , a između su ostali uglavnom manji ili veći socijalni slučajevi.Po principu, samo me jedna plata deli od bankrota.Nisam siguran da je dovoljna samo prosta želja za promenu društvene svesti. Mi smo temeljito propalo društvo i samo temeljita promena vrednosnog sistema može doneti ono o čemu govori Vučić. Ne vidim da pominje prosvetu, a to je najvažnije ministarstvo jer ono oblikuje buduće gradjane . Ako sad postavimo dobre temelje u obrazovanju tek za dvadeset ili trideset godina se možemo nadati boljoj Srbiji.

Umberto

pre 10 godina

Doziveli smo da nam ovaj menja svest.
(Hannibal, 6. septembar 2013 14:32)

Za to su bile nespsobne sve stranke bivseg DOS-a. I svi oni koji su ucestvovali u 5. oktobru. Svaka nesposobnost se placa.

Zoran Australia

pre 10 godina

Moraju se dovesti experti iz sveta jer nasi jednostavno ne znaju i ne mogu da izvrse potrebne reforme.
Navescu primer penzionog sistema. Sta treba uraditi? Momentalno ukinuti da svi koji rade uplacuju doprinose
za penziju u zajednicku kasu(cist komunizam koji ne postoji vise nigde u svetu).
Doprinosi se moraju uplacivati na individualne racune pojedinca koji se dok se ne podignu investiraju
a ne za penzije postojecih penzionera. Posto je penzioni fond bankrotirao svim
penzionerima dodeliti iste penzije kao na primer u Australiji, Svedskoj, Cile, Novi Zeland, Danska, Holandija itd...
Uvesti svake dve godine reviziju svih invalidskih penzija(ispod 67 god).
Ukinuti beneficirani radni staz , ukinuti nacionalne penzije,ne mozes i da radis i da primas penziju itd,itd...
Ko to sme i zna da uradi, a MORA se izvesti prava i jedina moguca reforma penzionog sistema?

Mina

pre 10 godina

Ovako nešto je davno trebalo da se desi. Želim Vam da istrajete i onda kada bude bilo najteže. Vreme je da se rad, obrazovanje, stručnost i profesionalnost vrate na svoje mesto kao i prave vrednisti istih. Velikim rezovima biće najviše dotaknuti oni koji nisu navikli da rade, a lepo su živeli.

rumljanka

pre 10 godina

Pa ja bih dao lični primer od sebe i svojih funkcionera. Ovako je samo prazna priča posebno kad znamo šta se radi na lokalu gde je SNS.
(ivke, 6. septembar 2013 15:12)

Nemoguce, gde su SNS funkcioneri! Molim te dodji u Rumu da vidis kako koalicija DS i SPS dela. Za godinu dana zaposlili 150 ljudi, sve u JP i opstinskoj upravi,na jednoj stolici po troje sedi, u skolama radi SPS nestrucni kadar,kako se dobijaju tenderi i mnogo toga...

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Bice teskih i bolnih rezova, ali nas je cilj da stvorimo zdravu i odrzivu ekonomiju, ekonomiju koja ce da pociva na profitu, privrednim aktivnostima. Vucic je potpuno u pravu kada ovo kaze, bez toga nemozemo ocekivati da ce nam biti dobro.

PAVLOVACKO - JEZERO

pre 10 godina

Bice teskih i bolnih rezova, ali nas je cilj da stvorimo zdravu i odrzivu ekonomiju, ekonomiju koja ce da pociva na profitu, privrednim aktivnostima. Vucic je potpuno u pravu kada ovo kaze, bez toga nemozemo ocekivati da ce nam biti dobro.

Nikola

pre 10 godina

Glumi tu neku odlučnost, kao moramo biti spremni na bolne rezove! Ej, on će nama da smanjuje plate, a jedan dan radnoga staža nema! Ej nijedan jedini dan! Pa kako je onda moguće da bude ekspert za izmenu zakona o radu?

teranodon

pre 10 godina

U pravu je čovek.Moramo se što pre okrenuti pravim,egzistencijalnim problemima,dovesti strane investitore,pojednostaviti i ubrzati sve procedure,a u tome će svakako pomoći strani savetnici i naši stručnjaci iz inostranstva.Treba da preuzmemo sve što je dobro,nebitno odakle dolazi i primenimo kod nas,jer samo tako ćemo podstaći razvoj privrede i nova zapošljavanja,a složićete se,to nas najviše interesuje!

Господин Друг

pre 10 godina

Свест је одавно промењена, па се чак и вратила на претодно стање, када су радници видели како се њихов рад потцењује, баш и обај на који се сам жали - да нико у Србији не види шта он наводно жели да постигне, пре него што се сконча.
Александар Вучић касни бар 10-15 година.
Никад није касно да се промени свест, да се од запенушаног радикала и "патриоте по звању" постане песимистични страни плаћеник који земљиште и сувернитет Србије распродаје странцима.

Radoje B.

pre 10 godina

Sve što će olakšati dolazak novih ulagača i otvaranje novih radnih mesta, po mogućnosti u proizvodnji, biće mnogo podnošljivije jer će imati jasnu svrhu i podršku građana.

dejan

pre 10 godina

Ako mislis da menjas svest tako sto od sebe pravis KULT onda smo ga svi ugasili! Mada... Srbi za bolje i ne znaju... Tito, Sloba.. sve kult do kulta. Valjda vole Srbi zemaljska bozanstva, pa ako prodje-prodje a ako ne, kad padne onda ce ga pljuvati i gaziti i kriviti za svoju nesrecu. Tako je lakse nego da se preuzme odgovornost za svoj zivot!

Andreja

pre 10 godina

Naravno svaku Vučićevu izjavu napadaju žestoko retrogradne snage i njihovi zaluđenici koji niti imaju glave,a niti mozga.Ne znaju da se ovaj čovek bori da ih oslobodi "ropstva" u koje su upali,ropstva mreže laži i kriminala.
(čika Staja, 6. septembar 2013 23:59)
Meni ovde nešto "smrdi".Zašto bi neko bio protiv smanjenja poreza na zarade?Zašto bi neko bio protiv promene zakona o radu ako će on biti bolji(valjda se ne radi na tome da se usvoji gori zakon)?!Zašto bi neko bio protiv novog zakona o planiranju i izgradnji ako bi se pojednostavilo dobijanje gradjevinskih dozvola??Zašto bi neko bio protiv reforme penzionog sistema ako je ovaj neodrživ??Tu zaista nešto nije u redu.Meni to govori da će sve što se bude radilo biti gore nego što jeste.Samo u tom slučaju će narod biti nezadovoljan.

Jexon

pre 10 godina

Smanjenje nameta na zarade će sigurno dovesti do prelivanja sive ekonomije u legalne tokove, ne samo što će se povećati marže već i što će naplata poreza na dohodak biti efikasnija.

Gavra

pre 10 godina

Dok su nas ucili o Karlobagu - Karlovcu - Ogulinu, ja o Evropi sanjao. Danas znam sta je RIK (Republicka izborna komisija), a shvatam i sta je CIK. Ko ovde opet kasni? Ko ovde treba da promeni svest: Vodja ili ja?