Aktuelno

Sreda, 04.09.2013.

19:16

Galaxy Note III zvanično predstavljen u Berlinu

Izvor: B92

Galaxy Note III zvanièno predstavljen u Berlinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Maks

pre 10 godina

@ (red, 4. septembar 2013 23:18)

Napisao si "IPhone obožavaoci,......smrc,smrc..Hahahahaha Zver je stigla."

Uzmi kucaj na Google "Samsung Again Caught Inflating Benchmarking Scores Note 3"

Da vidiš da li je Note 3 kao "zver"...

Ukratko, otkriveno je da je Samsung napumpavao rezultate na benchmark testovima za Note 3, to jest da je Samsung u OS za Note 3 dodao kôd koji prepoznaje kada je neka benchmark aplikacija pokrenuta i onda diže frekvenciju procesora na maksimum i sprečava ga da ode u low-power režim, da bi na benchmark testovima izgledalo da Note 3 ima bolje performanse nego što bi ustvari trebalo da ima u normalnim uslovima (pri korišćenju normalnih aplikacija ne bi imao te performanse).

Članci koji su preneli tu vest su pomenuli i rezultate koje Note 3 dobija na Geekbench 3 testu bez tog "benchmark boostera" koji koriste za napumnavanje rezultata i "overall" rezultat za sva 4 jezgra zajedno je bio 2487... poređenja radi, evo YouTube klipa sa rezultatioma koje iPhone 5S dobija na Geekbench 3 testu: http://www.youtube.com/watch?v=mhsQFKrNnNw iPhone 5S za oba jezgra zajedno u normalnim uslovima dobija 2570 poena, što je više od 2487 koliko Note 3 dobija, što znači da bi u normalnim uslovima iPhone 5S bio brži.

leSa

pre 10 godina

Imam Note 2 vec 6 meseci i mogu da kazem da svi ostali telefoni ne mogu da mu pridju nikako,nijedan Samsung,nijedan iPhone,a pogotovo Xperia Z.Dvoumio sam se izmwdju Z i Note2 i kako vidim uradio sam pravu stvar.Nisam mogao da verujem da Z koji ima onoliko pixela na kameri pravi sliku kao da mu je VGA kamera.Za sad je Note 2 neprikosnoven,tako da lagano moze da se ceka Note 4... ;)

japi

pre 10 godina

A de je nesalomivo staklo i metalni poklopac, ovi korenci se pogubili u lazima, 6 od 10 vlasnika koje sam osacovo kad vade tu dasku za peglanje imaju poneku pukotinu na ekranu.moze al za 100 evra

nikola

pre 10 godina

da se ne lazemo,nemojte vise da pricate o bagovanju jer to nije istina,nemojte vise da pricate o restartovanju jer to nije istina,naprotiv,svaki smartfon treba jednom mesecno ugasiti da bi se resetovala ram memorija telefona jer kao i komp,kad se dugo koristi,jednostavno zaglupi,o kvalitetu izrade takodje,koji god vam ispadne na beton,dal samsung dal iphone pucaju ekrani na oba,cak i samsungova plastika bolje se pokazala od aluminijuma,jednog od najlaksih ali i najmeksih metala,ocajan materijal kad se koristi za izdrzljivost,no da ne pricam vise,ovo je trenutno vrh sto se tice telekomunikacija i tu se svaka prica zavrsava,za iphone kazu da je lep,pa iskreno ne znam u cemu je razlika izmedju ovog telefona i iphona???sem sto je ovaj telefona malo i ostriji,tj kockastiji i pri tom i lepsi,iphonu ekran zauzima samo 50% prednjeg dela ,gde je tu elegantnost gde je tu smisljenost dizajna,iskoriscenost prostora?????ovde zauzima skoro 95%,znaci telefon lepsi bar 300 puta od iphona ako cemo posteno,iako se meni i jedan i drugi gade jer mrzim zaobljene pravougaonike!!!!!..ne znam kako bi neko mogao da moze da bira i da uzme onu neupotrebljivu igracku van americkog podrucija..kao,znas ne stuca,znas tvoj telefon je hiljadu puta bolji i zanimljiviji ali ti stucne jednom mesecno,meni to mnogo smeta..boze koji smeh..

mmx

pre 10 godina

Da li Samsung ucestvuje na nekom takmicenju za najruzniji telefon? Ovo je isto kao kada bi se motor Ferarija ubacio u peglicu. Nego, dok je ovaca bice i vune.

zmitjkoe

pre 10 godina

xmen ne lazi nisi ga ni kupio. Takodje nisi naveo ni 1 jedini razlog zasto ti se ne svidja. Vidim da su ljubomori apple boysi odma dotrcali da lupaju minuse jer iphone 5 sada pored njega izgleda kao da je iz srednjeg veka.
Evo i video da ne ispadne da preterujem: [link]
Note 3 je monstrum. Pravi telefon za ozbiljne multitaskere.
Pozdrav za sve vlasnike Note 1 i 2.
(Dimitrije, 4. septembar 2013 22:45)

Hahahaha, ti mora da se saslis, cuj "telefon za ozbiljne multitaskere".HHhahahaha. Ajd sto ti poredis Note 3 i iPhone 5, a nisi video ni jednog ni drugog, niti znas da jedan s drugim ne mogu da se uporedjuju, ali kad sam na linku video lika koji mrtav ladan ipak poredi mini tablet sa stylusom sa iPhone 5...wtf? Oba uredja su vrhunska ali imaju potpuno razlictu publiku i namenu. iPhone je najbolji smartfon na svetu, prihvacen kao poslovni i sluzbeni smartfon (upropastivsi pritom Nokiju i RIM (Blackberry), ali ga rado koriste i deca, domacice, penzioneri, milioneri... Ali nije za za ozbiljne multitaskere koji vole da slusaju, gledaju, pisu i citaju, sve u isto vreme, u cetiri razlicita prozora koji se lako otvaraju olovcicom na monstrumu kao sto je Note 1,2,3, najbolji phablet u Samsungovoj galaksiji.

Vlada

pre 10 godina

@Replay

Jel ce sa slabijim procesorom da ga oduva? Ili sa manje rama? Ili mozda sa losijom kamerom? Ili ipak sa manje memorije? Mozda zbog starije verzije Androida? Ljudskoj gluposti nikada kraja.

iskustvo uci

pre 10 godina

@Dimitrije, hvala na pozdravu. Petnastak godina sam korisnik Sony-ja i zbog S pena sam napravio izuzetak. Juce citam o Soniju i nesto sam poceo da se predomisljam. Danas citam o Note 3 i ne, ne vracam se. Wacom-ov Stylus i veliki ekran ne moze nista da zameni.

drda

pre 10 godina

Kako opet 500e? Ako imas note2 onda ti je doplata ispod 200e, kazi 150 ako je ocuvan. Jedino ako hoces da zadrzis i dvojku, ali to je vec tvoj problem.

Mačak

pre 10 godina

Stvarno morate dobro da odmjerite treba li vam. Za mene nema boljeg rješenja. Imam note 2. Sačekaću note 4, jer ovaj radi kao zvijer.

gagi990

pre 10 godina

Iskreno po izgledu isti stari samo sto pozadi ima imitacijukize,znacinijekoza.Po meni to je glupost,jer ce se izlizati,ogrebati,i ostetiti.Iskreno nista revoluciarno nije doneo osim video snimanja u 4k.Ostalo nista impresivno.Po meni za sada telefon godine je Sony Xperia Z1 kod androida,20 mega,vodootporan,staklo i metal,dobitna kombonacija bolji i od lg g2.Znaci Sony ih je sve oduvao :) Svaka cast za japance :)

Jovan

pre 10 godina

Lažna koža ili ti skaj ili eko-koža i dalje je pvc njihov najkorišćeniji materijal u svakom telefonu.... Nego ako bude imao fingerprint sensor, znamo koga su iskopirali ? tačnije 10. Septembra.... Pozz

ludi

pre 10 godina

@xmen... ja mislim da ti imas samo jedan konac u glavi koji ti drze usi da ne padnu...nista od mozga nemas...
Posedujem Note II vec godinu dana i ni jednom nisam zazalio sto sam ga kupio. Mada se slazem da mu je sony ogromna konkurencija jer je i to fenomenalan telefon.

seadns

pre 10 godina

Bravo za tanji i laksi...samo je preglup od napred,bas kao.i II koji imam oko.godinu dana. Valjda nece razlvaliti cenu od 600 i kusur eura.

cartman

pre 10 godina

Ne moraš da čekaš, već je urađen na gsmarena.com i Note3 šije ultru na svim testovima, kao i sve druge. Samo u jednom nije uspeo G2, ali to nije mnogo važno. Note 3 je zverina trenutno za sve, ali ja neću žuriti, dvojka će me još dugo činiti sasvim zadovoljnim.

Sasa

pre 10 godina

Nije zadnji deo od koze, nego od plastike, isto kao prethodni modeli. Jedina razlika je sto sada ta plastika nije glatka, vec ima teksturu koze. Inace brutalan fablet, najjaci android uredjaj trenutno. Do pre par godina je retko ko imao 3gb RAM memorije na racunaru, a sada to imamo u "telefonu".

Dzoni

pre 10 godina

A o kakvom se cipu radi kad je u pitanju ovaj snapdragon 800 pogledati test na anandtechu ..ne samo sto posramio sve android cipove ukljucujuci i tegru 4 razvalio je i applov u Ipadu 4 ..brzi je od cipa u xboxu 360..u sudaru sa PCjem brzi je od trenutno aktuelnih amd integrisanih resenja za laptopove a samo nesto slabiji od HD grafike u core i5..dok intel atom bije u razmeri 10 PUTA.

Mile.1337

pre 10 godina

Samsung je zadnju stranu Notea obložio lažnom kožom !

Ovi trolluju... Nikad nisam voleo S1,S2,S3,S4... Note II mi je bio vrh. I jako sam se nadao ce III biti od metala ili aluminijuma. Ali brate lazna koza za te pare. Nikako

Dejan

pre 10 godina

Improvements over the note 2 include:
- Thinner, narrower and lighter
- Brighter 1080P screen
- 3GB RAM
- 4K video and 1080p 60fps video
- 13MP camera
- A lot better CPU
- A lot better GPU
- temperature and barometer sensor
- Bigger battery (and aledged better battery life)
- numerous s-pen and software improvements and features
- Dual Channal HSDPA+ (42kbps)
- 150kbps 4G
- nicer design with better back (grippier and no fingerprint issues)
- HQ speaker.
- IR port

Is that enough?

ср

pre 10 godina

побољшали су камеру меморију и ставили неку лажну кожу назад!?и сад је то разлог да се поћока још 500+ евра??самсунг и епл већ годинама узимају наивнима паре на ову фору.ово ваћарење купаца ме подсећа на фифа игрицу коју годинама уваљују залуђеницима а уствари само мењају годину на омоту:-)

EU Citizen

pre 10 godina

Sjajna sprava, ali kako imam Note 2 koji radi savršeno, i stvarno me mrzi da opet potrošim 10-15 dana na rutovanje, čišćenje od bloatware-a i instaliranje milion aplikacija, mislim da ipak čekam sledeću generaciju, pomak je zadovoljavajući, ali ne i dovoljan da me motiviše da se akam.

Gos'n

pre 10 godina

Ne shvatam likove koji se nadaju da ce skupiti pare za telefon od 600 evra. Izgleda da je bitno samo sta je u izlogu, a u radnji prazne police...

igor

pre 10 godina

3 gb rama ...kupujem...pie controls sa s pen su jako mocne i upotrebljive.Klinci,sponzoruse i tatini sinovi koji ce reci da je prevelik i da ne znaju kome sluzi ovako veliki telefon,neka zaobidju ovu vest.Dve aplikacije u isto vreme na jednom ekranu,sada i vise od toga,wacom digitizer ugradjen u touch,odlican s pen i odlican softver cine od ovog telefona stvar koja mi neverovatno puno pomaze,tokom mog radnog dana...da,radim..i to nije mi cale sredio posao,niti stranka :D Tako da Iphone,pogotovo windows,kao i ostali korisnici,koji samo ovde vide veliki telefon,koji ne staje u dzep....molim vas ne pljujte,jer fb,twiter,poruke i pozive,mozete koristiti i na nokia asha telefonima,a ovo CUDO od tehnike,zaobidjite u sirokom luku :)

Replay

pre 10 godina

Ja samo da podsetim nesto ove sto lupaju minuse. To su verovatno ljubitelju plastike. :)

blog.gsmarena.com/we-put-the-sony-xperia-z-ultra-through-benchmarks-here-is-how-it-scored/

Dimitrije

pre 10 godina

xmen ne lazi nisi ga ni kupio. Takodje nisi naveo ni 1 jedini razlog zasto ti se ne svidja. Vidim da su ljubomori apple boysi odma dotrcali da lupaju minuse jer iphone 5 sada pored njega izgleda kao da je iz srednjeg veka.
Evo i video da ne ispadne da preterujem: http://www.youtube.com/watch?v=yrhJ5eqSAAE

Note 3 je monstrum. Pravi telefon za ozbiljne multitaskere.
Pozdrav za sve vlasnike Note 1 i 2.

mix

pre 10 godina

Imam note 1 vec godinu i nijesam vidi
o mnogo razloga da ga zamijenim za 2ku.Sada je cini se ovaj note 3 prilican napredak ali do daljnjeg ostajem vjeran jedinici.

urosh

pre 10 godina

dve godine koristim note1 koji ima dual core na 1.5Ghz i 1gb rama i radi kao zmaj tako da ga sigurno necu menjati u skorije vreme. Mogu da zamislim kako tek radi ovo cudo sa 8 jezgra i 3gb rama.

Bobbie

pre 10 godina

Шта се ложите изашла тројка па јао јао јако важно.Ја бре имам 3 већ одавно и ускоро планирам да купим 4. Додуше ауди али иста ствар ни један ни други не цепају дрва и не кувају војнички пасуљ да бих се сад као нешто траумирао.

Not Free

pre 10 godina

Ovaj sat Galaxy Gear me oduševljava!
Nekada je samo James Bond mogao da slika i telefonira preko sata, a danas ga mogu svi kupiti :)

h20

pre 10 godina

Meni iskreno treba za neke stvari tablet (učenje) ali ne mogu sebi da priuštim da imam obe stvari.

S obzirom da sam miran još godinu dana, taman tada kada mi istekne paket gledaću da sakupim za ovo čudo.

Ne za razliku od većine meni pametni uređaju služe da radim korisne stvari...za većinu Pera ložača po gradu...

MilisaV

pre 10 godina

smorio sam se. nema godinu dana kako sam kupio note II i mislio sam da ću imati aktuelni model preko godinu dana, međutim ispostavilo se da sam imao aktuelni model manje od godinu. sad ppnovo treba izdvojiti 500 evra+.

urosh

pre 10 godina

dve godine koristim note1 koji ima dual core na 1.5Ghz i 1gb rama i radi kao zmaj tako da ga sigurno necu menjati u skorije vreme. Mogu da zamislim kako tek radi ovo cudo sa 8 jezgra i 3gb rama.

mix

pre 10 godina

Imam note 1 vec godinu i nijesam vidi
o mnogo razloga da ga zamijenim za 2ku.Sada je cini se ovaj note 3 prilican napredak ali do daljnjeg ostajem vjeran jedinici.

h20

pre 10 godina

Meni iskreno treba za neke stvari tablet (učenje) ali ne mogu sebi da priuštim da imam obe stvari.

S obzirom da sam miran još godinu dana, taman tada kada mi istekne paket gledaću da sakupim za ovo čudo.

Ne za razliku od većine meni pametni uređaju služe da radim korisne stvari...za većinu Pera ložača po gradu...

Not Free

pre 10 godina

Ovaj sat Galaxy Gear me oduševljava!
Nekada je samo James Bond mogao da slika i telefonira preko sata, a danas ga mogu svi kupiti :)

Bobbie

pre 10 godina

Шта се ложите изашла тројка па јао јао јако важно.Ја бре имам 3 већ одавно и ускоро планирам да купим 4. Додуше ауди али иста ствар ни један ни други не цепају дрва и не кувају војнички пасуљ да бих се сад као нешто траумирао.

MilisaV

pre 10 godina

smorio sam se. nema godinu dana kako sam kupio note II i mislio sam da ću imati aktuelni model preko godinu dana, međutim ispostavilo se da sam imao aktuelni model manje od godinu. sad ppnovo treba izdvojiti 500 evra+.

igor

pre 10 godina

3 gb rama ...kupujem...pie controls sa s pen su jako mocne i upotrebljive.Klinci,sponzoruse i tatini sinovi koji ce reci da je prevelik i da ne znaju kome sluzi ovako veliki telefon,neka zaobidju ovu vest.Dve aplikacije u isto vreme na jednom ekranu,sada i vise od toga,wacom digitizer ugradjen u touch,odlican s pen i odlican softver cine od ovog telefona stvar koja mi neverovatno puno pomaze,tokom mog radnog dana...da,radim..i to nije mi cale sredio posao,niti stranka :D Tako da Iphone,pogotovo windows,kao i ostali korisnici,koji samo ovde vide veliki telefon,koji ne staje u dzep....molim vas ne pljujte,jer fb,twiter,poruke i pozive,mozete koristiti i na nokia asha telefonima,a ovo CUDO od tehnike,zaobidjite u sirokom luku :)

Sasa

pre 10 godina

Nije zadnji deo od koze, nego od plastike, isto kao prethodni modeli. Jedina razlika je sto sada ta plastika nije glatka, vec ima teksturu koze. Inace brutalan fablet, najjaci android uredjaj trenutno. Do pre par godina je retko ko imao 3gb RAM memorije na racunaru, a sada to imamo u "telefonu".

ludi

pre 10 godina

@xmen... ja mislim da ti imas samo jedan konac u glavi koji ti drze usi da ne padnu...nista od mozga nemas...
Posedujem Note II vec godinu dana i ni jednom nisam zazalio sto sam ga kupio. Mada se slazem da mu je sony ogromna konkurencija jer je i to fenomenalan telefon.

Dimitrije

pre 10 godina

xmen ne lazi nisi ga ni kupio. Takodje nisi naveo ni 1 jedini razlog zasto ti se ne svidja. Vidim da su ljubomori apple boysi odma dotrcali da lupaju minuse jer iphone 5 sada pored njega izgleda kao da je iz srednjeg veka.
Evo i video da ne ispadne da preterujem: http://www.youtube.com/watch?v=yrhJ5eqSAAE

Note 3 je monstrum. Pravi telefon za ozbiljne multitaskere.
Pozdrav za sve vlasnike Note 1 i 2.

Dzoni

pre 10 godina

A o kakvom se cipu radi kad je u pitanju ovaj snapdragon 800 pogledati test na anandtechu ..ne samo sto posramio sve android cipove ukljucujuci i tegru 4 razvalio je i applov u Ipadu 4 ..brzi je od cipa u xboxu 360..u sudaru sa PCjem brzi je od trenutno aktuelnih amd integrisanih resenja za laptopove a samo nesto slabiji od HD grafike u core i5..dok intel atom bije u razmeri 10 PUTA.

cartman

pre 10 godina

Ne moraš da čekaš, već je urađen na gsmarena.com i Note3 šije ultru na svim testovima, kao i sve druge. Samo u jednom nije uspeo G2, ali to nije mnogo važno. Note 3 je zverina trenutno za sve, ali ja neću žuriti, dvojka će me još dugo činiti sasvim zadovoljnim.

Mačak

pre 10 godina

Stvarno morate dobro da odmjerite treba li vam. Za mene nema boljeg rješenja. Imam note 2. Sačekaću note 4, jer ovaj radi kao zvijer.

drda

pre 10 godina

Kako opet 500e? Ako imas note2 onda ti je doplata ispod 200e, kazi 150 ako je ocuvan. Jedino ako hoces da zadrzis i dvojku, ali to je vec tvoj problem.

gagi990

pre 10 godina

Iskreno po izgledu isti stari samo sto pozadi ima imitacijukize,znacinijekoza.Po meni to je glupost,jer ce se izlizati,ogrebati,i ostetiti.Iskreno nista revoluciarno nije doneo osim video snimanja u 4k.Ostalo nista impresivno.Po meni za sada telefon godine je Sony Xperia Z1 kod androida,20 mega,vodootporan,staklo i metal,dobitna kombonacija bolji i od lg g2.Znaci Sony ih je sve oduvao :) Svaka cast za japance :)

Gos'n

pre 10 godina

Ne shvatam likove koji se nadaju da ce skupiti pare za telefon od 600 evra. Izgleda da je bitno samo sta je u izlogu, a u radnji prazne police...

nikola

pre 10 godina

da se ne lazemo,nemojte vise da pricate o bagovanju jer to nije istina,nemojte vise da pricate o restartovanju jer to nije istina,naprotiv,svaki smartfon treba jednom mesecno ugasiti da bi se resetovala ram memorija telefona jer kao i komp,kad se dugo koristi,jednostavno zaglupi,o kvalitetu izrade takodje,koji god vam ispadne na beton,dal samsung dal iphone pucaju ekrani na oba,cak i samsungova plastika bolje se pokazala od aluminijuma,jednog od najlaksih ali i najmeksih metala,ocajan materijal kad se koristi za izdrzljivost,no da ne pricam vise,ovo je trenutno vrh sto se tice telekomunikacija i tu se svaka prica zavrsava,za iphone kazu da je lep,pa iskreno ne znam u cemu je razlika izmedju ovog telefona i iphona???sem sto je ovaj telefona malo i ostriji,tj kockastiji i pri tom i lepsi,iphonu ekran zauzima samo 50% prednjeg dela ,gde je tu elegantnost gde je tu smisljenost dizajna,iskoriscenost prostora?????ovde zauzima skoro 95%,znaci telefon lepsi bar 300 puta od iphona ako cemo posteno,iako se meni i jedan i drugi gade jer mrzim zaobljene pravougaonike!!!!!..ne znam kako bi neko mogao da moze da bira i da uzme onu neupotrebljivu igracku van americkog podrucija..kao,znas ne stuca,znas tvoj telefon je hiljadu puta bolji i zanimljiviji ali ti stucne jednom mesecno,meni to mnogo smeta..boze koji smeh..

EU Citizen

pre 10 godina

Sjajna sprava, ali kako imam Note 2 koji radi savršeno, i stvarno me mrzi da opet potrošim 10-15 dana na rutovanje, čišćenje od bloatware-a i instaliranje milion aplikacija, mislim da ipak čekam sledeću generaciju, pomak je zadovoljavajući, ali ne i dovoljan da me motiviše da se akam.

Dejan

pre 10 godina

Improvements over the note 2 include:
- Thinner, narrower and lighter
- Brighter 1080P screen
- 3GB RAM
- 4K video and 1080p 60fps video
- 13MP camera
- A lot better CPU
- A lot better GPU
- temperature and barometer sensor
- Bigger battery (and aledged better battery life)
- numerous s-pen and software improvements and features
- Dual Channal HSDPA+ (42kbps)
- 150kbps 4G
- nicer design with better back (grippier and no fingerprint issues)
- HQ speaker.
- IR port

Is that enough?

ср

pre 10 godina

побољшали су камеру меморију и ставили неку лажну кожу назад!?и сад је то разлог да се поћока још 500+ евра??самсунг и епл већ годинама узимају наивнима паре на ову фору.ово ваћарење купаца ме подсећа на фифа игрицу коју годинама уваљују залуђеницима а уствари само мењају годину на омоту:-)

Mile.1337

pre 10 godina

Samsung je zadnju stranu Notea obložio lažnom kožom !

Ovi trolluju... Nikad nisam voleo S1,S2,S3,S4... Note II mi je bio vrh. I jako sam se nadao ce III biti od metala ili aluminijuma. Ali brate lazna koza za te pare. Nikako

zmitjkoe

pre 10 godina

xmen ne lazi nisi ga ni kupio. Takodje nisi naveo ni 1 jedini razlog zasto ti se ne svidja. Vidim da su ljubomori apple boysi odma dotrcali da lupaju minuse jer iphone 5 sada pored njega izgleda kao da je iz srednjeg veka.
Evo i video da ne ispadne da preterujem: [link]
Note 3 je monstrum. Pravi telefon za ozbiljne multitaskere.
Pozdrav za sve vlasnike Note 1 i 2.
(Dimitrije, 4. septembar 2013 22:45)

Hahahaha, ti mora da se saslis, cuj "telefon za ozbiljne multitaskere".HHhahahaha. Ajd sto ti poredis Note 3 i iPhone 5, a nisi video ni jednog ni drugog, niti znas da jedan s drugim ne mogu da se uporedjuju, ali kad sam na linku video lika koji mrtav ladan ipak poredi mini tablet sa stylusom sa iPhone 5...wtf? Oba uredja su vrhunska ali imaju potpuno razlictu publiku i namenu. iPhone je najbolji smartfon na svetu, prihvacen kao poslovni i sluzbeni smartfon (upropastivsi pritom Nokiju i RIM (Blackberry), ali ga rado koriste i deca, domacice, penzioneri, milioneri... Ali nije za za ozbiljne multitaskere koji vole da slusaju, gledaju, pisu i citaju, sve u isto vreme, u cetiri razlicita prozora koji se lako otvaraju olovcicom na monstrumu kao sto je Note 1,2,3, najbolji phablet u Samsungovoj galaksiji.

mmx

pre 10 godina

Da li Samsung ucestvuje na nekom takmicenju za najruzniji telefon? Ovo je isto kao kada bi se motor Ferarija ubacio u peglicu. Nego, dok je ovaca bice i vune.

Jovan

pre 10 godina

Lažna koža ili ti skaj ili eko-koža i dalje je pvc njihov najkorišćeniji materijal u svakom telefonu.... Nego ako bude imao fingerprint sensor, znamo koga su iskopirali ? tačnije 10. Septembra.... Pozz

japi

pre 10 godina

A de je nesalomivo staklo i metalni poklopac, ovi korenci se pogubili u lazima, 6 od 10 vlasnika koje sam osacovo kad vade tu dasku za peglanje imaju poneku pukotinu na ekranu.moze al za 100 evra

iskustvo uci

pre 10 godina

@Dimitrije, hvala na pozdravu. Petnastak godina sam korisnik Sony-ja i zbog S pena sam napravio izuzetak. Juce citam o Soniju i nesto sam poceo da se predomisljam. Danas citam o Note 3 i ne, ne vracam se. Wacom-ov Stylus i veliki ekran ne moze nista da zameni.

Vlada

pre 10 godina

@Replay

Jel ce sa slabijim procesorom da ga oduva? Ili sa manje rama? Ili mozda sa losijom kamerom? Ili ipak sa manje memorije? Mozda zbog starije verzije Androida? Ljudskoj gluposti nikada kraja.

Replay

pre 10 godina

Ja samo da podsetim nesto ove sto lupaju minuse. To su verovatno ljubitelju plastike. :)

blog.gsmarena.com/we-put-the-sony-xperia-z-ultra-through-benchmarks-here-is-how-it-scored/

leSa

pre 10 godina

Imam Note 2 vec 6 meseci i mogu da kazem da svi ostali telefoni ne mogu da mu pridju nikako,nijedan Samsung,nijedan iPhone,a pogotovo Xperia Z.Dvoumio sam se izmwdju Z i Note2 i kako vidim uradio sam pravu stvar.Nisam mogao da verujem da Z koji ima onoliko pixela na kameri pravi sliku kao da mu je VGA kamera.Za sad je Note 2 neprikosnoven,tako da lagano moze da se ceka Note 4... ;)

seadns

pre 10 godina

Bravo za tanji i laksi...samo je preglup od napred,bas kao.i II koji imam oko.godinu dana. Valjda nece razlvaliti cenu od 600 i kusur eura.

Maks

pre 10 godina

@ (red, 4. septembar 2013 23:18)

Napisao si "IPhone obožavaoci,......smrc,smrc..Hahahahaha Zver je stigla."

Uzmi kucaj na Google "Samsung Again Caught Inflating Benchmarking Scores Note 3"

Da vidiš da li je Note 3 kao "zver"...

Ukratko, otkriveno je da je Samsung napumpavao rezultate na benchmark testovima za Note 3, to jest da je Samsung u OS za Note 3 dodao kôd koji prepoznaje kada je neka benchmark aplikacija pokrenuta i onda diže frekvenciju procesora na maksimum i sprečava ga da ode u low-power režim, da bi na benchmark testovima izgledalo da Note 3 ima bolje performanse nego što bi ustvari trebalo da ima u normalnim uslovima (pri korišćenju normalnih aplikacija ne bi imao te performanse).

Članci koji su preneli tu vest su pomenuli i rezultate koje Note 3 dobija na Geekbench 3 testu bez tog "benchmark boostera" koji koriste za napumnavanje rezultata i "overall" rezultat za sva 4 jezgra zajedno je bio 2487... poređenja radi, evo YouTube klipa sa rezultatioma koje iPhone 5S dobija na Geekbench 3 testu: http://www.youtube.com/watch?v=mhsQFKrNnNw iPhone 5S za oba jezgra zajedno u normalnim uslovima dobija 2570 poena, što je više od 2487 koliko Note 3 dobija, što znači da bi u normalnim uslovima iPhone 5S bio brži.

MilisaV

pre 10 godina

smorio sam se. nema godinu dana kako sam kupio note II i mislio sam da ću imati aktuelni model preko godinu dana, međutim ispostavilo se da sam imao aktuelni model manje od godinu. sad ppnovo treba izdvojiti 500 evra+.

Bobbie

pre 10 godina

Шта се ложите изашла тројка па јао јао јако важно.Ја бре имам 3 већ одавно и ускоро планирам да купим 4. Додуше ауди али иста ствар ни један ни други не цепају дрва и не кувају војнички пасуљ да бих се сад као нешто траумирао.

h20

pre 10 godina

Meni iskreno treba za neke stvari tablet (učenje) ali ne mogu sebi da priuštim da imam obe stvari.

S obzirom da sam miran još godinu dana, taman tada kada mi istekne paket gledaću da sakupim za ovo čudo.

Ne za razliku od većine meni pametni uređaju služe da radim korisne stvari...za većinu Pera ložača po gradu...

Jovan

pre 10 godina

Lažna koža ili ti skaj ili eko-koža i dalje je pvc njihov najkorišćeniji materijal u svakom telefonu.... Nego ako bude imao fingerprint sensor, znamo koga su iskopirali ? tačnije 10. Septembra.... Pozz

gagi990

pre 10 godina

Iskreno po izgledu isti stari samo sto pozadi ima imitacijukize,znacinijekoza.Po meni to je glupost,jer ce se izlizati,ogrebati,i ostetiti.Iskreno nista revoluciarno nije doneo osim video snimanja u 4k.Ostalo nista impresivno.Po meni za sada telefon godine je Sony Xperia Z1 kod androida,20 mega,vodootporan,staklo i metal,dobitna kombonacija bolji i od lg g2.Znaci Sony ih je sve oduvao :) Svaka cast za japance :)

urosh

pre 10 godina

dve godine koristim note1 koji ima dual core na 1.5Ghz i 1gb rama i radi kao zmaj tako da ga sigurno necu menjati u skorije vreme. Mogu da zamislim kako tek radi ovo cudo sa 8 jezgra i 3gb rama.

EU Citizen

pre 10 godina

Sjajna sprava, ali kako imam Note 2 koji radi savršeno, i stvarno me mrzi da opet potrošim 10-15 dana na rutovanje, čišćenje od bloatware-a i instaliranje milion aplikacija, mislim da ipak čekam sledeću generaciju, pomak je zadovoljavajući, ali ne i dovoljan da me motiviše da se akam.

Mile.1337

pre 10 godina

Samsung je zadnju stranu Notea obložio lažnom kožom !

Ovi trolluju... Nikad nisam voleo S1,S2,S3,S4... Note II mi je bio vrh. I jako sam se nadao ce III biti od metala ili aluminijuma. Ali brate lazna koza za te pare. Nikako

ср

pre 10 godina

побољшали су камеру меморију и ставили неку лажну кожу назад!?и сад је то разлог да се поћока још 500+ евра??самсунг и епл већ годинама узимају наивнима паре на ову фору.ово ваћарење купаца ме подсећа на фифа игрицу коју годинама уваљују залуђеницима а уствари само мењају годину на омоту:-)

Not Free

pre 10 godina

Ovaj sat Galaxy Gear me oduševljava!
Nekada je samo James Bond mogao da slika i telefonira preko sata, a danas ga mogu svi kupiti :)

igor

pre 10 godina

3 gb rama ...kupujem...pie controls sa s pen su jako mocne i upotrebljive.Klinci,sponzoruse i tatini sinovi koji ce reci da je prevelik i da ne znaju kome sluzi ovako veliki telefon,neka zaobidju ovu vest.Dve aplikacije u isto vreme na jednom ekranu,sada i vise od toga,wacom digitizer ugradjen u touch,odlican s pen i odlican softver cine od ovog telefona stvar koja mi neverovatno puno pomaze,tokom mog radnog dana...da,radim..i to nije mi cale sredio posao,niti stranka :D Tako da Iphone,pogotovo windows,kao i ostali korisnici,koji samo ovde vide veliki telefon,koji ne staje u dzep....molim vas ne pljujte,jer fb,twiter,poruke i pozive,mozete koristiti i na nokia asha telefonima,a ovo CUDO od tehnike,zaobidjite u sirokom luku :)

zmitjkoe

pre 10 godina

xmen ne lazi nisi ga ni kupio. Takodje nisi naveo ni 1 jedini razlog zasto ti se ne svidja. Vidim da su ljubomori apple boysi odma dotrcali da lupaju minuse jer iphone 5 sada pored njega izgleda kao da je iz srednjeg veka.
Evo i video da ne ispadne da preterujem: [link]
Note 3 je monstrum. Pravi telefon za ozbiljne multitaskere.
Pozdrav za sve vlasnike Note 1 i 2.
(Dimitrije, 4. septembar 2013 22:45)

Hahahaha, ti mora da se saslis, cuj "telefon za ozbiljne multitaskere".HHhahahaha. Ajd sto ti poredis Note 3 i iPhone 5, a nisi video ni jednog ni drugog, niti znas da jedan s drugim ne mogu da se uporedjuju, ali kad sam na linku video lika koji mrtav ladan ipak poredi mini tablet sa stylusom sa iPhone 5...wtf? Oba uredja su vrhunska ali imaju potpuno razlictu publiku i namenu. iPhone je najbolji smartfon na svetu, prihvacen kao poslovni i sluzbeni smartfon (upropastivsi pritom Nokiju i RIM (Blackberry), ali ga rado koriste i deca, domacice, penzioneri, milioneri... Ali nije za za ozbiljne multitaskere koji vole da slusaju, gledaju, pisu i citaju, sve u isto vreme, u cetiri razlicita prozora koji se lako otvaraju olovcicom na monstrumu kao sto je Note 1,2,3, najbolji phablet u Samsungovoj galaksiji.

japi

pre 10 godina

A de je nesalomivo staklo i metalni poklopac, ovi korenci se pogubili u lazima, 6 od 10 vlasnika koje sam osacovo kad vade tu dasku za peglanje imaju poneku pukotinu na ekranu.moze al za 100 evra

mix

pre 10 godina

Imam note 1 vec godinu i nijesam vidi
o mnogo razloga da ga zamijenim za 2ku.Sada je cini se ovaj note 3 prilican napredak ali do daljnjeg ostajem vjeran jedinici.

Replay

pre 10 godina

Ja samo da podsetim nesto ove sto lupaju minuse. To su verovatno ljubitelju plastike. :)

blog.gsmarena.com/we-put-the-sony-xperia-z-ultra-through-benchmarks-here-is-how-it-scored/

seadns

pre 10 godina

Bravo za tanji i laksi...samo je preglup od napred,bas kao.i II koji imam oko.godinu dana. Valjda nece razlvaliti cenu od 600 i kusur eura.

mmx

pre 10 godina

Da li Samsung ucestvuje na nekom takmicenju za najruzniji telefon? Ovo je isto kao kada bi se motor Ferarija ubacio u peglicu. Nego, dok je ovaca bice i vune.

nikola

pre 10 godina

da se ne lazemo,nemojte vise da pricate o bagovanju jer to nije istina,nemojte vise da pricate o restartovanju jer to nije istina,naprotiv,svaki smartfon treba jednom mesecno ugasiti da bi se resetovala ram memorija telefona jer kao i komp,kad se dugo koristi,jednostavno zaglupi,o kvalitetu izrade takodje,koji god vam ispadne na beton,dal samsung dal iphone pucaju ekrani na oba,cak i samsungova plastika bolje se pokazala od aluminijuma,jednog od najlaksih ali i najmeksih metala,ocajan materijal kad se koristi za izdrzljivost,no da ne pricam vise,ovo je trenutno vrh sto se tice telekomunikacija i tu se svaka prica zavrsava,za iphone kazu da je lep,pa iskreno ne znam u cemu je razlika izmedju ovog telefona i iphona???sem sto je ovaj telefona malo i ostriji,tj kockastiji i pri tom i lepsi,iphonu ekran zauzima samo 50% prednjeg dela ,gde je tu elegantnost gde je tu smisljenost dizajna,iskoriscenost prostora?????ovde zauzima skoro 95%,znaci telefon lepsi bar 300 puta od iphona ako cemo posteno,iako se meni i jedan i drugi gade jer mrzim zaobljene pravougaonike!!!!!..ne znam kako bi neko mogao da moze da bira i da uzme onu neupotrebljivu igracku van americkog podrucija..kao,znas ne stuca,znas tvoj telefon je hiljadu puta bolji i zanimljiviji ali ti stucne jednom mesecno,meni to mnogo smeta..boze koji smeh..

ludi

pre 10 godina

@xmen... ja mislim da ti imas samo jedan konac u glavi koji ti drze usi da ne padnu...nista od mozga nemas...
Posedujem Note II vec godinu dana i ni jednom nisam zazalio sto sam ga kupio. Mada se slazem da mu je sony ogromna konkurencija jer je i to fenomenalan telefon.

Dimitrije

pre 10 godina

xmen ne lazi nisi ga ni kupio. Takodje nisi naveo ni 1 jedini razlog zasto ti se ne svidja. Vidim da su ljubomori apple boysi odma dotrcali da lupaju minuse jer iphone 5 sada pored njega izgleda kao da je iz srednjeg veka.
Evo i video da ne ispadne da preterujem: http://www.youtube.com/watch?v=yrhJ5eqSAAE

Note 3 je monstrum. Pravi telefon za ozbiljne multitaskere.
Pozdrav za sve vlasnike Note 1 i 2.

Vlada

pre 10 godina

@Replay

Jel ce sa slabijim procesorom da ga oduva? Ili sa manje rama? Ili mozda sa losijom kamerom? Ili ipak sa manje memorije? Mozda zbog starije verzije Androida? Ljudskoj gluposti nikada kraja.

Dejan

pre 10 godina

Improvements over the note 2 include:
- Thinner, narrower and lighter
- Brighter 1080P screen
- 3GB RAM
- 4K video and 1080p 60fps video
- 13MP camera
- A lot better CPU
- A lot better GPU
- temperature and barometer sensor
- Bigger battery (and aledged better battery life)
- numerous s-pen and software improvements and features
- Dual Channal HSDPA+ (42kbps)
- 150kbps 4G
- nicer design with better back (grippier and no fingerprint issues)
- HQ speaker.
- IR port

Is that enough?

Mačak

pre 10 godina

Stvarno morate dobro da odmjerite treba li vam. Za mene nema boljeg rješenja. Imam note 2. Sačekaću note 4, jer ovaj radi kao zvijer.

Dzoni

pre 10 godina

A o kakvom se cipu radi kad je u pitanju ovaj snapdragon 800 pogledati test na anandtechu ..ne samo sto posramio sve android cipove ukljucujuci i tegru 4 razvalio je i applov u Ipadu 4 ..brzi je od cipa u xboxu 360..u sudaru sa PCjem brzi je od trenutno aktuelnih amd integrisanih resenja za laptopove a samo nesto slabiji od HD grafike u core i5..dok intel atom bije u razmeri 10 PUTA.

Sasa

pre 10 godina

Nije zadnji deo od koze, nego od plastike, isto kao prethodni modeli. Jedina razlika je sto sada ta plastika nije glatka, vec ima teksturu koze. Inace brutalan fablet, najjaci android uredjaj trenutno. Do pre par godina je retko ko imao 3gb RAM memorije na racunaru, a sada to imamo u "telefonu".

cartman

pre 10 godina

Ne moraš da čekaš, već je urađen na gsmarena.com i Note3 šije ultru na svim testovima, kao i sve druge. Samo u jednom nije uspeo G2, ali to nije mnogo važno. Note 3 je zverina trenutno za sve, ali ja neću žuriti, dvojka će me još dugo činiti sasvim zadovoljnim.

iskustvo uci

pre 10 godina

@Dimitrije, hvala na pozdravu. Petnastak godina sam korisnik Sony-ja i zbog S pena sam napravio izuzetak. Juce citam o Soniju i nesto sam poceo da se predomisljam. Danas citam o Note 3 i ne, ne vracam se. Wacom-ov Stylus i veliki ekran ne moze nista da zameni.

drda

pre 10 godina

Kako opet 500e? Ako imas note2 onda ti je doplata ispod 200e, kazi 150 ako je ocuvan. Jedino ako hoces da zadrzis i dvojku, ali to je vec tvoj problem.

leSa

pre 10 godina

Imam Note 2 vec 6 meseci i mogu da kazem da svi ostali telefoni ne mogu da mu pridju nikako,nijedan Samsung,nijedan iPhone,a pogotovo Xperia Z.Dvoumio sam se izmwdju Z i Note2 i kako vidim uradio sam pravu stvar.Nisam mogao da verujem da Z koji ima onoliko pixela na kameri pravi sliku kao da mu je VGA kamera.Za sad je Note 2 neprikosnoven,tako da lagano moze da se ceka Note 4... ;)

Gos'n

pre 10 godina

Ne shvatam likove koji se nadaju da ce skupiti pare za telefon od 600 evra. Izgleda da je bitno samo sta je u izlogu, a u radnji prazne police...

Maks

pre 10 godina

@ (red, 4. septembar 2013 23:18)

Napisao si "IPhone obožavaoci,......smrc,smrc..Hahahahaha Zver je stigla."

Uzmi kucaj na Google "Samsung Again Caught Inflating Benchmarking Scores Note 3"

Da vidiš da li je Note 3 kao "zver"...

Ukratko, otkriveno je da je Samsung napumpavao rezultate na benchmark testovima za Note 3, to jest da je Samsung u OS za Note 3 dodao kôd koji prepoznaje kada je neka benchmark aplikacija pokrenuta i onda diže frekvenciju procesora na maksimum i sprečava ga da ode u low-power režim, da bi na benchmark testovima izgledalo da Note 3 ima bolje performanse nego što bi ustvari trebalo da ima u normalnim uslovima (pri korišćenju normalnih aplikacija ne bi imao te performanse).

Članci koji su preneli tu vest su pomenuli i rezultate koje Note 3 dobija na Geekbench 3 testu bez tog "benchmark boostera" koji koriste za napumnavanje rezultata i "overall" rezultat za sva 4 jezgra zajedno je bio 2487... poređenja radi, evo YouTube klipa sa rezultatioma koje iPhone 5S dobija na Geekbench 3 testu: http://www.youtube.com/watch?v=mhsQFKrNnNw iPhone 5S za oba jezgra zajedno u normalnim uslovima dobija 2570 poena, što je više od 2487 koliko Note 3 dobija, što znači da bi u normalnim uslovima iPhone 5S bio brži.