Subota, 31.08.2013.

18:15

Damask: Držimo prst na okidaču

Premijer Sirije Vael el-Halki izjavio je danas da je sirijska vojska spremna za eventualne napade iz inostranstva i da "drži prst na okidaču".

Izvor: Tanjug

Damask: Držimo prst na okidaèu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 10 godina

game over, da li ti uopšte znas koliko nemuslimanskog stanovništva zivi u Siriji. Kakav bre verski rat, ovo je rat za resurse. kao i svi ratovi zadnjih decenija.

nn

pre 10 godina

Dosta vise sa '99-im. Da je neko bio pametniji nebi bilo bombi, ali su se busali i dobili to sto smo dobili. I samo recite sta smo mi dobili i sta ce Sirijci dobiti.
Dosta vise sa tim komunistickim podelama na Ruse i Amere.

željko

pre 10 godina

Nemojte posle da kukate kada u vašem dvorištu avionima ruše kule,ubijaju
i obogaljuju nesrećne maratonce,a neka tamo zlom prožeta braća pucaju po svemu što se kreće.Što posejete to i nikne.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zatvaranje ociju pred istinom i podrzavanje raznoraznih diktatora i bitangi je dokaz koliko smo se udaljili od stvarnosti.Vi vise volite da u Siriji ostane status kvo i da svet tamo i dalje gine od Asadove soldateske nego da se taj pokolj zavrsi i Asad ode?

Vojkan Pancevac

pre 10 godina

@angel

Jordan, Liban, Egipat i Irak (Irak ce cak vojno napasti pobunjnike) su obavestili USA da ne dozovljavaju koriscenje svog vazdusnog prostora. Izrael ih je obavestio da nije ni on bas u nameri da to ucini. Preko Tartusa nece moci. Izraelski lobi je uradio ono u UK sto je uradio, a sto se tice USA dosta im je eksperimentisanja u procesu postavljanja americkih predsednika od strane Saudijske Arabije i teroristickog lobija. Prosto receno, Obama nema nikakvu podrsku u Izraelu, Jevreji su mu i u USA izvukli tepih pod nogama i Obama je politicki gotov sto je samo izgubljeno vreme za Ameriku. Vise krupni kapital nece dovoditi mediokritete na mesto predsednika Amerike, podlozne arapskom uticaju i novcu.

Александар Џунић

pre 10 godina

Не ваља то ништа - упропастиће тај несрећни народ, као и многе друге пре.

Peppino

pre 10 godina

Ljudi, pa nije Obama kriv, on je samo jos jedan izraelski 'lutak' kojim oni pokusavaju da ostvare svoje ciljeve, tj. oslabljivanje Sirije, a onda ce da udare i na Iran. Zamislite koliko je to pateticno, demokrate i republikanci, a bilo ko da pobedi je samo lutak u rukama Izraela, odnosno vise brine o nepostojecoj drzavi Izrael, nego o ogromnim problemima u svojoj drzavi.

Boki

pre 10 godina

Svaka velika sila u istoriji je unistila sama sebe. Jednog dana ce deca uciti u skoli, bila jednom jedna Amerika jaka velika a onda Mali mujo nasao atomsku bombu.... A mislio je da je zvaka.

Filip

pre 10 godina

Koliko vidim, Rusi su poslali svoje brodove takođe: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/94669-video-isplovila-ruska-flota-putin-poslao-20-ratnih-brodova-prema-siriji.html Biće svačega :(

mrmot

pre 10 godina

Frapirana sam nekim komentarima koji podrzavaju napad SAD na bilo koga, u ovom slucaju na Siriju. Pitala bih vas, gde ste bili 99-e? Ko se seti kako se tad osecao (ja sam smrsala 8 kila, a imala sam 14 godina), da li moze da pozeli nekome isto? Strah, prekinuto detinjstvo,... Uzas. Ne ponovilo se.

Lalinjo

pre 10 godina

Nije mi jasno da se pojedini ovde sprdaju sa Sirijom i da podlezu propagandi Amerike o nekim zlocinima i sta vec. Pa bar Srbi ne smeju da veruju njihovoj propagandi! Ne kazem da je u Siriji super, nemam pojma kao sto niko sem njih ne zna. Ali znam da Ameri (kao i svaka drzava koja je u mogucnosti) rade svasta za svoju korist pod izgovorom neke demokratije! Podrska Siriji, nadam se da ce se Ameri zaplasiti kao i Britanci...ne treba nam 3 sv. rat....

kleo

pre 10 godina

Ha, ha, ha.
Na koga cete da pucate bre kad ce vas gadjati od 2000 kilometara kao sa neba a necete ni znati odakle vam dodje?
Cuj budale, ja umesto vas ne bi nosio ni pusku praznu za djabe.
Ha, ha, ha srusice vas kao slepog misa a vi cak jos brblate bla, bla, bla.

angel

pre 10 godina

Sem blesavog francuza svi lideri imaju umerenu retoriku. Putin salje brodove preventivno jer ukoliko USA napadne ne moze da se proceni krajnji ishod i koliko ce Rusija biti ugrozena. Imam osecaj da se Obama krije iza kongresa jer i sam nije siguran koliko je napad dobar potez i koliko je to veliko kockanje po svetski mir. Nema samo Sirija prst na obaracu tu su Izrael, Turska, Iran...

Dragan

pre 10 godina

Ja zaista ne znam kakva je situacija u Siriji, gde se puca a gde ne... pre neki dan sam bio u kladionici i vidim da se Sirijska premijer liga uredno igra... ko je ovde blesav? Kada gledam vesti pršti na sve strane... a fudbal funkcioniše

milan tarot

pre 10 godina

malo je smesno da prete navodnoj svetskoj policiji(SAD)koji svuda guraju nos bez potrebe,ali ako nemozete na kraj sa pobunjenicima da izadjete kako ce te sa Amerikom,smesno,ne podrzavam zlotvore ali se molite da vam Rusi pomognu u ljudstvu ne u tehnici,imate je dovoljno ali nemate kadrove za rukovanjem istih,a i vasi vas ubise lazima i propagandom kao i nas, ucite na nasim greskama i molite se da rusi nepiju mnogo vodke jer je Srbiju vise ona pobedila nego NATO

ljubomir.m

pre 10 godina

@ forza asad

sirija ce udariti po izraelu... mozda, ali, znas li ti da izrael vec decenijama drzi pod okupacijom golansku visoravan?

zmijaga

pre 10 godina

uopšte ali uopšte me ne bi iznenadilo da se za par godina potvrdi da su hemijsko oružje koristili zapravo američki puleni u Siriji. tada to već neće biti ni važno. ..

Sasa jokic

pre 10 godina

Okidac? Pa na koga ce te da pucate, Kada krenu da vas gadjaju sa 100+ kilometara, necete znati sta vas je snaslo.
Ali Putin ce da ih kritikuje, ako vam to nesto znaci.

Forza Asad

pre 10 godina

Kad udari nuklearna zima, pa ne budemo vise mogli komotno da lajkujemo i komentarisemo, bas ce biti bedak a?
Iskreno, ako krenu na Sirju, Sirija ce da ozezi po Izraelu, a Izrael po njima, a Iran po Izraelu, pa americke pudlice Turci i Saudijci ulete na Siriju i Iran...
Amerika da je slobodarska zemlja, pomogla bi Asadu u borbi protiv Al Kaide i uspostavljanju pravne drzave i mira u sVetu, ali njima su interes resursi, lesinari pohlepni, gaze preko leseva, unistavaju citave drzave i narode zarad svoje vojne industrije i sirovina, i otvaraju sampanjac dok urnisani narodi zive u agoniji.

DuffNS

pre 10 godina

Zar i ti sine Brute (Obama), pa zar nisi pričao da Amerika nece više glumiti svetskog policajca (siledziju). Pokušavam da se setim koj presednik Amerike nije pokrenuo makar jedan rat od 1945 ali mi nešto blokirao mozak, mislim da jedino od 1950 (S.Koreja) do 1964 (Vijetnam) nisu ratovali ali ne mogu da se setim ko je tada bio presednik. Moracu da izGuglujem :-D Vec vode dva rata, Avganistan terorišu od 2001 godine, Irak od 2003 i nije im dosta sada krecu u treci paralelni rat sa Sirijom a u medjuvremenu su potpaljivali vatru u Libiji, Tunisu, Egiptu... Baš su alavi...

MixFix

pre 10 godina

Vase ime
Ne nerviram se druze, i naravno postujem tvoje misljenje. I u pravu si, Sirija kao Sirija nema apsolutno nikakve sanse protiv USA. Samo mi je prvo vise preko k.... ovo nasilno uspostavljanje nazovi demokratije. A s druge strane, mislim da se ovaj put iza brda nesto valja, nije jednostavno. USA ipak oklijeva, moguce da ce napanuti (ne moguce nego sigurno jer bi im ovo bio samar nevidjenih razmjera) ali ipak oklijevaju. Svakako, rekao bih da smo na istu stranu:)

каурин

pre 10 godina

Изгледа да ово са тровањем није било довољно, па ће стари, добри ујка Сем морати да доромансира још (барем) једну сличну причу да би кренуо са бомбама!

Тртмрт

pre 10 godina

Ако Амери ударе на сиријског диктатора, очекујем жесток руски одговор подужим саопштењем за новинаре и захтевом за хитни сазив СБ.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Podrska Americi u svrgavanju jos jednog diktatora!Staljin,Mau Ce Tung,Enver Hodza,Ceusesku,Milosevic,Gadafi,Mubarak,Asad,Sadam,Kim Dzo Ung svi su oni isti!Draze im je vlast nego zivoti svojih sunarodnika!Srbi vole diktatore zato uvek pruzaju njima podrsku a rade protiv sebe...

Ivan21

pre 10 godina

Juuu, kako se lozite i jedni i drugi, ovde kad puknu jedni po drugima vrlo je blizu da se proshiri na ceo svet, pa ce posle da se cheshemo po glavi svi, a i vi shto prizeljkujete da treba da opale dal jedni ili drugi.
Zivi bili pa videli. U tom sluchaju, nazalost, josh malo zivi.

vaske

pre 10 godina

vexyo@ Da je Asad kao Hitler, pa vi anglofili bi ga velicali kao demokratu, ne bi ga mrzeli.

Znamo vrlo dobro da ce Asad puci, jer da on ima necim da se odbrani, Ameri ne bi smeli da prismrde oko Sirije, jer oni napadaju samo one slabe koji ne mogu da se brane, cim osete da ce biti malo tvrdje, Ameri beze i iz daljine laju po medijima o "ljudskim pravima", ali ne prilaze blizu. Setimo se da je i Hitler tako "stitio" ljudska prava, pa je pod tim izgovorima isao u Cehoslovacku, Poljsku a na kraju, da bi zastitio svet od "zla" boljsevizma, napao je i SSSR.
Danas znamo sta je Hitler u stvari hteo, tako i Ameri koriste istu taktiku o ljudskim pravima, a znamo sta je u stvari zele da postignu. Normalni ljudi znaju, ali anglo/germanofili, ne znaju, ili se prave da ne znaju, sta se desava u stvari i velicaju Zapad kao pravednicku silu, kao sto su i pre 80 godina velicali Hitlera kao pravednicku silu....a i danas mnogi anglo/germanofili tajno to rade.
Ideologije su mozda razlicite, ali ciljevi Amera su isti kao u nacista.
Ali sta ces, to su ti srpsko/hrvatski desnicari, pale se na siledzije kao sponzoruse i klinci na mafijase nekada.

W.W.

pre 10 godina

Obama nije dao odobrenje za napad,ali je dao najjasniji signal da je napad neminovan...u fazonu,ne bih mi da vas napadnemo,ali moramo,neminovno je...americka patetika

MixFix

pre 10 godina

@ Vase ime
E moj ti, prvo Ameri su vidjeli Mjesec koliko smo i ja i ti sleceli na Mars, u onu holivudsku farsu i slijecanje u studiju vise niko ziv ne vjeruje, a drugo, sto ocekujes da jedna suverena zemlja kojoj se iz cista mira prijeti izjavi bez ovo. Imaj na umu, ne radi se tu samo o Siriji, tu je Iran i mnogo stosta ce se dogadjati, tu je i egipatska armija koja je totalna nepoznanica u cijeloj ovoj prici, a evo danas je i Sjeverna Koreja poslala poruku da ce unistiti USA americke baze na bliskom istoku ako napadnu Siriju. Pa nije Sirija bas sama na ovom bijelom svijetu. I jos nesto, ovaj put se razbjezalo staro NATO drustvo, kud koji mili moji. Ne zaboravi, englezi su stari majstori i masoni, kad su oni odustali u minut do dvanaest (a to nikad do sada nisu uradili) namirisali su neki zajeb!!!

Rade

pre 10 godina

Retrospektiva:
1. Napad na Avganistan- pojesce ih Bin Laden, Bin Laden mrtav, Avganistan u rasulu
2. Napad na Irak- Husein sila, najjače rusko naoružanje, Husein mrtav, Irak zgazen
3. Libija
4. Srbija
.
.
.
Sirija

LELE

pre 10 godina

Čoveče čitam komentare i shvatam da je odjednom Sirija najveća vojna sila na svetu!!! Imaju Robocop 690 i TRT 100,..i Ikarbus 200.
Recimo ovaj avion:
http://cdn.bajanreporter.com/wp-content/uploads/2009/12/Stealth-2.jpg
u poređenju sa Sirijskim dvokrilcem koji praši komarce.,pih...nema šanse.
Počeli su i da prete Sirijci...nema zezanja,. cigle su na gotovs, navalite amateri!!
Koje širenje...

Krang

pre 10 godina

Ameri samo hoce da poruse Siriju kako bi kasnije morali da uzimaju kredite da obnove zemlju. Prosto, hoce i njih da stave u duznicko ropstvo.

Mujo 11

pre 10 godina

Citajuci neke komentara citalaca B 92 o mogucnom direktnom sukobu medju Sirije i USA, Francuske..., covjek tek sada moze da ocekuje ko ce dobiti taj rat, ako u opste ce biti rat, ako u opste USA ce odluciti da pocne neku vojnu aventuru na Siriju?! Amerikancima ne preostaje nista drugo i ako pocnu, pa i ako ne pocnu rat, nego samo da potpisu kapitulaciju i da pobjegnu sto prije od Bliskom Ostoku, samo gdje ce oni bih popisili kapitulaciju?! U KUmanovu, mozda?!

Vaše ime

pre 10 godina

(MixFix, 31. avgust 2013 19:04)
Razumem ja tebe druže, nema potrebe da se nerviraš zbog moga mišljenja.
Nego iz dosadašnjih iskustava sam zaključio da sve te zemlje koje tako junački pokazuju srednji prst Americi na kraju naj--u.
Drugo, ni Amerika nije sama, niti će sama da napadne. Ja vidim da ovde mnogi priželjkuju rat, da bi se videlo ko šta ima i ko je u pravu i dal se nešto promenilo po pitanju toga ko vrti sve konce u svetu.
Ali nemoj mi govoriti da Sirija ima šanse neke protiv Zapadne vojne mašinerije. Pa ako bi ovi ameri dobili po nosu stvarno, pošto su kukavice, odmah bi upotrebili najače oružje... Ne bi im bio 1 put.
Takvi ne prezaju ni od čega.
Ovde pojedini nisu branili Srbiju 99 -te toliko koliko se sad tastaturom bore za Sirijska prava. Realnost je nešto drugo, i to svi znate.

coza

pre 10 godina

@MixFix

Sebe si diskvalifikovao time da nismo bili na mesecu. To ti je na nivou tvrdnje da su nasi preci bili pametni zato sto su vanzemaljci dosli i naucili ih svemu. Bili smo na mesecu, doneli kamenje sa meseca, ispitali sve sto smo mogli i vreme je da idemo dalje. Iluzorono je stajati na stranu u ovom sukobu. Da niste mozda postovaoci Asada? Postoji niz razloga da Amerika ne ide u bilo kakav sukob, i svi oni imaju najvise veze samo sa Amerikom.
A sad pitanje, da sad recimo Dacic upotrebi hemijsko oruzje, pobije 1500 ljudi, kako bi vam bilo da vam svi van Srbije kazu 'bas nas briga, to je vasa stvar'?

Predrag

pre 10 godina

Najveca zrtva je Obama. Zalutali mlad covek. Dobio Nobelovu nagradu za mir, mislio je da je reformator, covek promene, a momak nije znao u sta se upustio. Obecavao je zdravstvena osiguranja za sve, promenu spoljne politike, neku drugu Ameriku. Ucinio nesto za Amerikance i svet... Hmmmmm... A sada mora da bombarduje, smenjuje nedemokratske rezime... Nije lako.... Vec vidjeno, od starosedelaca Indijanaca, pa nadalje... Ljudska prava, demokratija, slobode, bla, bla , bla... Elem, medijsko.ratna USA masinerija se vec zahuktala (alternativnih medija USA nema i nikad nije bilo), sad povratka nema. Raspali Obama, pobedices 100 posto, ne razmisljaj o haosu koji ce da traje 50 godina nakon promene rezima, ti neces da zivis tamo, budi jak lider, obraduj masu glasaca. Ali, da li mirno spavas, ne bude te kosmari kao Klintona...

Slavyan

pre 10 godina

Ajde momci, pokazite svetu sta radi C-300, kad mi vec nismo mogli da ga iskoristimo...mudro ste ga drzali u garazi kada vas je Izrael pre par meseci bombardovao, da ne bi ste otkrili polozaj baterija i vasu borbenu gotovost, ali sada cete moci mirne duse da raspalite, i da pokazete svetu kako se brani otadzbina. Srecno i da se sirijski narod ponosi vama!

Vaše ime

pre 10 godina

Sirijske praćke su uperene!! E moji vi, razumem da ne date na sebe, ali to puvanje vam ne znači ništa. Dzaba se pale, realno, ovi Ameri šalju robote na Mars, a ovi Sirijci odjednom najnaprednija sila na svetu, wow!!!
Samo još više provociraju ove zločince, bolje da smanje doživljaj.
Dok su ovi sletali na Mesec, Sirijci su imali još buzdovane kao glavno oružje, i sad oni prete Americi? Koje paljevine.

SKIDS

pre 10 godina

Amerikanci će izgubiti brodove, ako im padne na pamet da gađaju Siriju, jer Sirija itekako ima čime da se brani. P-800 Oniks, odlične antibodsku raketu imaju od 2011. godine koje su u sastavu obalske odbrane, a Rusi su im pre par dana dopremili i varijantu koju koriste borbeni avioni.
To je ono što odvraća Amerikance od napada, jer sada nisu naspram Sadamovih starih T-72, MiG 21 i 25 aviona i pešadije koja se razbeži čim se neprijatelj pojavi. Ne verujem da će stvarno da napadnu.
Ako se i desi kojim slučajem da ispale koji Tomahavk biće čupavo jer Sirijci će žestoko reagovati, sa sve logističkom radarskom, a po potrebi i vojnoj pomoći usmerenoj protiv pobunjenika. I Rusi mogu da se vade kakopobunjenici koriste bojne otrove i da ih bombarduju. Dvadeset brodova se ne šalje u ratnu zonu da bi lovili sardine.

game over

pre 10 godina

Asad adio... PatriJotama preporučujem da gledaju kako će Rusi ponovo da urade ništa kao i 1999. SAD i Rusija zajedno rade protiv Sirije. Jedni naoružavaju pobunjenike, drugi režim, pritom svi zarađuju od toga što se Sirijci tj. muslimani međusobno istrebljuju imaju i nematerijalne koristi, jer je u pitanju nezvanični sukob hrišćnstva i islama. Mislite da Putin i Rusi vole Sirijce tj. muslimane? Mislite da su im oprostili sve pobijene u terorističkim napadima širom Rusije? Nadajte se samo, istina je da nemate pojma šta je suština, jer SAD i Rusija nisu u apsolutno nikakvom sukobu interesesa kada je Sirija u pitanju. Rusiji odgovara da SAD i Izrael zavode red na bliskom istoku, i sve radi u dogovoru sa SAD. Oni pošalju par brodova da gledaju šta se dešava, isto kao i 1999. i to je to.

lajanje u prazno

pre 10 godina

Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče da SAD razmatraju "ograničenu" vojnu intervenciju protiv Sirije, dok su inspektori UN danas otišli iz te zemlje i tako ostavili prostor za mogući napad.

ne razumem u kojoj meri treba da bude ogranicen napad na siriju? to je meni izjava da ce oni napasti siriju tuci je a sirija bi trebalo samo da trpi udarce a da tom prilikom ne uzvrati. mislim da amerika po svojim izjavama podcenjuje protivnika a to moze biti jako opasno.

Slavyan

pre 10 godina

Ajde momci, pokazite svetu sta radi C-300, kad mi vec nismo mogli da ga iskoristimo...mudro ste ga drzali u garazi kada vas je Izrael pre par meseci bombardovao, da ne bi ste otkrili polozaj baterija i vasu borbenu gotovost, ali sada cete moci mirne duse da raspalite, i da pokazete svetu kako se brani otadzbina. Srecno i da se sirijski narod ponosi vama!

SKIDS

pre 10 godina

Amerikanci će izgubiti brodove, ako im padne na pamet da gađaju Siriju, jer Sirija itekako ima čime da se brani. P-800 Oniks, odlične antibodsku raketu imaju od 2011. godine koje su u sastavu obalske odbrane, a Rusi su im pre par dana dopremili i varijantu koju koriste borbeni avioni.
To je ono što odvraća Amerikance od napada, jer sada nisu naspram Sadamovih starih T-72, MiG 21 i 25 aviona i pešadije koja se razbeži čim se neprijatelj pojavi. Ne verujem da će stvarno da napadnu.
Ako se i desi kojim slučajem da ispale koji Tomahavk biće čupavo jer Sirijci će žestoko reagovati, sa sve logističkom radarskom, a po potrebi i vojnoj pomoći usmerenoj protiv pobunjenika. I Rusi mogu da se vade kakopobunjenici koriste bojne otrove i da ih bombarduju. Dvadeset brodova se ne šalje u ratnu zonu da bi lovili sardine.

MixFix

pre 10 godina

@ Vase ime
E moj ti, prvo Ameri su vidjeli Mjesec koliko smo i ja i ti sleceli na Mars, u onu holivudsku farsu i slijecanje u studiju vise niko ziv ne vjeruje, a drugo, sto ocekujes da jedna suverena zemlja kojoj se iz cista mira prijeti izjavi bez ovo. Imaj na umu, ne radi se tu samo o Siriji, tu je Iran i mnogo stosta ce se dogadjati, tu je i egipatska armija koja je totalna nepoznanica u cijeloj ovoj prici, a evo danas je i Sjeverna Koreja poslala poruku da ce unistiti USA americke baze na bliskom istoku ako napadnu Siriju. Pa nije Sirija bas sama na ovom bijelom svijetu. I jos nesto, ovaj put se razbjezalo staro NATO drustvo, kud koji mili moji. Ne zaboravi, englezi su stari majstori i masoni, kad su oni odustali u minut do dvanaest (a to nikad do sada nisu uradili) namirisali su neki zajeb!!!

lajanje u prazno

pre 10 godina

Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče da SAD razmatraju "ograničenu" vojnu intervenciju protiv Sirije, dok su inspektori UN danas otišli iz te zemlje i tako ostavili prostor za mogući napad.

ne razumem u kojoj meri treba da bude ogranicen napad na siriju? to je meni izjava da ce oni napasti siriju tuci je a sirija bi trebalo samo da trpi udarce a da tom prilikom ne uzvrati. mislim da amerika po svojim izjavama podcenjuje protivnika a to moze biti jako opasno.

Forza Asad

pre 10 godina

Kad udari nuklearna zima, pa ne budemo vise mogli komotno da lajkujemo i komentarisemo, bas ce biti bedak a?
Iskreno, ako krenu na Sirju, Sirija ce da ozezi po Izraelu, a Izrael po njima, a Iran po Izraelu, pa americke pudlice Turci i Saudijci ulete na Siriju i Iran...
Amerika da je slobodarska zemlja, pomogla bi Asadu u borbi protiv Al Kaide i uspostavljanju pravne drzave i mira u sVetu, ali njima su interes resursi, lesinari pohlepni, gaze preko leseva, unistavaju citave drzave i narode zarad svoje vojne industrije i sirovina, i otvaraju sampanjac dok urnisani narodi zive u agoniji.

Predrag

pre 10 godina

Najveca zrtva je Obama. Zalutali mlad covek. Dobio Nobelovu nagradu za mir, mislio je da je reformator, covek promene, a momak nije znao u sta se upustio. Obecavao je zdravstvena osiguranja za sve, promenu spoljne politike, neku drugu Ameriku. Ucinio nesto za Amerikance i svet... Hmmmmm... A sada mora da bombarduje, smenjuje nedemokratske rezime... Nije lako.... Vec vidjeno, od starosedelaca Indijanaca, pa nadalje... Ljudska prava, demokratija, slobode, bla, bla , bla... Elem, medijsko.ratna USA masinerija se vec zahuktala (alternativnih medija USA nema i nikad nije bilo), sad povratka nema. Raspali Obama, pobedices 100 posto, ne razmisljaj o haosu koji ce da traje 50 godina nakon promene rezima, ti neces da zivis tamo, budi jak lider, obraduj masu glasaca. Ali, da li mirno spavas, ne bude te kosmari kao Klintona...

vaske

pre 10 godina

vexyo@ Da je Asad kao Hitler, pa vi anglofili bi ga velicali kao demokratu, ne bi ga mrzeli.

Znamo vrlo dobro da ce Asad puci, jer da on ima necim da se odbrani, Ameri ne bi smeli da prismrde oko Sirije, jer oni napadaju samo one slabe koji ne mogu da se brane, cim osete da ce biti malo tvrdje, Ameri beze i iz daljine laju po medijima o "ljudskim pravima", ali ne prilaze blizu. Setimo se da je i Hitler tako "stitio" ljudska prava, pa je pod tim izgovorima isao u Cehoslovacku, Poljsku a na kraju, da bi zastitio svet od "zla" boljsevizma, napao je i SSSR.
Danas znamo sta je Hitler u stvari hteo, tako i Ameri koriste istu taktiku o ljudskim pravima, a znamo sta je u stvari zele da postignu. Normalni ljudi znaju, ali anglo/germanofili, ne znaju, ili se prave da ne znaju, sta se desava u stvari i velicaju Zapad kao pravednicku silu, kao sto su i pre 80 godina velicali Hitlera kao pravednicku silu....a i danas mnogi anglo/germanofili tajno to rade.
Ideologije su mozda razlicite, ali ciljevi Amera su isti kao u nacista.
Ali sta ces, to su ti srpsko/hrvatski desnicari, pale se na siledzije kao sponzoruse i klinci na mafijase nekada.

Sasa jokic

pre 10 godina

Okidac? Pa na koga ce te da pucate, Kada krenu da vas gadjaju sa 100+ kilometara, necete znati sta vas je snaslo.
Ali Putin ce da ih kritikuje, ako vam to nesto znaci.

zmijaga

pre 10 godina

uopšte ali uopšte me ne bi iznenadilo da se za par godina potvrdi da su hemijsko oružje koristili zapravo američki puleni u Siriji. tada to već neće biti ni važno. ..

Тртмрт

pre 10 godina

Ако Амери ударе на сиријског диктатора, очекујем жесток руски одговор подужим саопштењем за новинаре и захтевом за хитни сазив СБ.

game over

pre 10 godina

Asad adio... PatriJotama preporučujem da gledaju kako će Rusi ponovo da urade ništa kao i 1999. SAD i Rusija zajedno rade protiv Sirije. Jedni naoružavaju pobunjenike, drugi režim, pritom svi zarađuju od toga što se Sirijci tj. muslimani međusobno istrebljuju imaju i nematerijalne koristi, jer je u pitanju nezvanični sukob hrišćnstva i islama. Mislite da Putin i Rusi vole Sirijce tj. muslimane? Mislite da su im oprostili sve pobijene u terorističkim napadima širom Rusije? Nadajte se samo, istina je da nemate pojma šta je suština, jer SAD i Rusija nisu u apsolutno nikakvom sukobu interesesa kada je Sirija u pitanju. Rusiji odgovara da SAD i Izrael zavode red na bliskom istoku, i sve radi u dogovoru sa SAD. Oni pošalju par brodova da gledaju šta se dešava, isto kao i 1999. i to je to.

Krang

pre 10 godina

Ameri samo hoce da poruse Siriju kako bi kasnije morali da uzimaju kredite da obnove zemlju. Prosto, hoce i njih da stave u duznicko ropstvo.

DuffNS

pre 10 godina

Zar i ti sine Brute (Obama), pa zar nisi pričao da Amerika nece više glumiti svetskog policajca (siledziju). Pokušavam da se setim koj presednik Amerike nije pokrenuo makar jedan rat od 1945 ali mi nešto blokirao mozak, mislim da jedino od 1950 (S.Koreja) do 1964 (Vijetnam) nisu ratovali ali ne mogu da se setim ko je tada bio presednik. Moracu da izGuglujem :-D Vec vode dva rata, Avganistan terorišu od 2001 godine, Irak od 2003 i nije im dosta sada krecu u treci paralelni rat sa Sirijom a u medjuvremenu su potpaljivali vatru u Libiji, Tunisu, Egiptu... Baš su alavi...

W.W.

pre 10 godina

Obama nije dao odobrenje za napad,ali je dao najjasniji signal da je napad neminovan...u fazonu,ne bih mi da vas napadnemo,ali moramo,neminovno je...americka patetika

Vaše ime

pre 10 godina

Sirijske praćke su uperene!! E moji vi, razumem da ne date na sebe, ali to puvanje vam ne znači ništa. Dzaba se pale, realno, ovi Ameri šalju robote na Mars, a ovi Sirijci odjednom najnaprednija sila na svetu, wow!!!
Samo još više provociraju ove zločince, bolje da smanje doživljaj.
Dok su ovi sletali na Mesec, Sirijci su imali još buzdovane kao glavno oružje, i sad oni prete Americi? Koje paljevine.

Dragan

pre 10 godina

Ja zaista ne znam kakva je situacija u Siriji, gde se puca a gde ne... pre neki dan sam bio u kladionici i vidim da se Sirijska premijer liga uredno igra... ko je ovde blesav? Kada gledam vesti pršti na sve strane... a fudbal funkcioniše

каурин

pre 10 godina

Изгледа да ово са тровањем није било довољно, па ће стари, добри ујка Сем морати да доромансира још (барем) једну сличну причу да би кренуо са бомбама!

Vaše ime

pre 10 godina

(MixFix, 31. avgust 2013 19:04)
Razumem ja tebe druže, nema potrebe da se nerviraš zbog moga mišljenja.
Nego iz dosadašnjih iskustava sam zaključio da sve te zemlje koje tako junački pokazuju srednji prst Americi na kraju naj--u.
Drugo, ni Amerika nije sama, niti će sama da napadne. Ja vidim da ovde mnogi priželjkuju rat, da bi se videlo ko šta ima i ko je u pravu i dal se nešto promenilo po pitanju toga ko vrti sve konce u svetu.
Ali nemoj mi govoriti da Sirija ima šanse neke protiv Zapadne vojne mašinerije. Pa ako bi ovi ameri dobili po nosu stvarno, pošto su kukavice, odmah bi upotrebili najače oružje... Ne bi im bio 1 put.
Takvi ne prezaju ni od čega.
Ovde pojedini nisu branili Srbiju 99 -te toliko koliko se sad tastaturom bore za Sirijska prava. Realnost je nešto drugo, i to svi znate.

MixFix

pre 10 godina

Vase ime
Ne nerviram se druze, i naravno postujem tvoje misljenje. I u pravu si, Sirija kao Sirija nema apsolutno nikakve sanse protiv USA. Samo mi je prvo vise preko k.... ovo nasilno uspostavljanje nazovi demokratije. A s druge strane, mislim da se ovaj put iza brda nesto valja, nije jednostavno. USA ipak oklijeva, moguce da ce napanuti (ne moguce nego sigurno jer bi im ovo bio samar nevidjenih razmjera) ali ipak oklijevaju. Svakako, rekao bih da smo na istu stranu:)

Rade

pre 10 godina

Retrospektiva:
1. Napad na Avganistan- pojesce ih Bin Laden, Bin Laden mrtav, Avganistan u rasulu
2. Napad na Irak- Husein sila, najjače rusko naoružanje, Husein mrtav, Irak zgazen
3. Libija
4. Srbija
.
.
.
Sirija

LELE

pre 10 godina

Čoveče čitam komentare i shvatam da je odjednom Sirija najveća vojna sila na svetu!!! Imaju Robocop 690 i TRT 100,..i Ikarbus 200.
Recimo ovaj avion:
http://cdn.bajanreporter.com/wp-content/uploads/2009/12/Stealth-2.jpg
u poređenju sa Sirijskim dvokrilcem koji praši komarce.,pih...nema šanse.
Počeli su i da prete Sirijci...nema zezanja,. cigle su na gotovs, navalite amateri!!
Koje širenje...

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Podrska Americi u svrgavanju jos jednog diktatora!Staljin,Mau Ce Tung,Enver Hodza,Ceusesku,Milosevic,Gadafi,Mubarak,Asad,Sadam,Kim Dzo Ung svi su oni isti!Draze im je vlast nego zivoti svojih sunarodnika!Srbi vole diktatore zato uvek pruzaju njima podrsku a rade protiv sebe...

Ivan21

pre 10 godina

Juuu, kako se lozite i jedni i drugi, ovde kad puknu jedni po drugima vrlo je blizu da se proshiri na ceo svet, pa ce posle da se cheshemo po glavi svi, a i vi shto prizeljkujete da treba da opale dal jedni ili drugi.
Zivi bili pa videli. U tom sluchaju, nazalost, josh malo zivi.

milan tarot

pre 10 godina

malo je smesno da prete navodnoj svetskoj policiji(SAD)koji svuda guraju nos bez potrebe,ali ako nemozete na kraj sa pobunjenicima da izadjete kako ce te sa Amerikom,smesno,ne podrzavam zlotvore ali se molite da vam Rusi pomognu u ljudstvu ne u tehnici,imate je dovoljno ali nemate kadrove za rukovanjem istih,a i vasi vas ubise lazima i propagandom kao i nas, ucite na nasim greskama i molite se da rusi nepiju mnogo vodke jer je Srbiju vise ona pobedila nego NATO

ljubomir.m

pre 10 godina

@ forza asad

sirija ce udariti po izraelu... mozda, ali, znas li ti da izrael vec decenijama drzi pod okupacijom golansku visoravan?

coza

pre 10 godina

@MixFix

Sebe si diskvalifikovao time da nismo bili na mesecu. To ti je na nivou tvrdnje da su nasi preci bili pametni zato sto su vanzemaljci dosli i naucili ih svemu. Bili smo na mesecu, doneli kamenje sa meseca, ispitali sve sto smo mogli i vreme je da idemo dalje. Iluzorono je stajati na stranu u ovom sukobu. Da niste mozda postovaoci Asada? Postoji niz razloga da Amerika ne ide u bilo kakav sukob, i svi oni imaju najvise veze samo sa Amerikom.
A sad pitanje, da sad recimo Dacic upotrebi hemijsko oruzje, pobije 1500 ljudi, kako bi vam bilo da vam svi van Srbije kazu 'bas nas briga, to je vasa stvar'?

mrmot

pre 10 godina

Frapirana sam nekim komentarima koji podrzavaju napad SAD na bilo koga, u ovom slucaju na Siriju. Pitala bih vas, gde ste bili 99-e? Ko se seti kako se tad osecao (ja sam smrsala 8 kila, a imala sam 14 godina), da li moze da pozeli nekome isto? Strah, prekinuto detinjstvo,... Uzas. Ne ponovilo se.

Lalinjo

pre 10 godina

Nije mi jasno da se pojedini ovde sprdaju sa Sirijom i da podlezu propagandi Amerike o nekim zlocinima i sta vec. Pa bar Srbi ne smeju da veruju njihovoj propagandi! Ne kazem da je u Siriji super, nemam pojma kao sto niko sem njih ne zna. Ali znam da Ameri (kao i svaka drzava koja je u mogucnosti) rade svasta za svoju korist pod izgovorom neke demokratije! Podrska Siriji, nadam se da ce se Ameri zaplasiti kao i Britanci...ne treba nam 3 sv. rat....

Mujo 11

pre 10 godina

Citajuci neke komentara citalaca B 92 o mogucnom direktnom sukobu medju Sirije i USA, Francuske..., covjek tek sada moze da ocekuje ko ce dobiti taj rat, ako u opste ce biti rat, ako u opste USA ce odluciti da pocne neku vojnu aventuru na Siriju?! Amerikancima ne preostaje nista drugo i ako pocnu, pa i ako ne pocnu rat, nego samo da potpisu kapitulaciju i da pobjegnu sto prije od Bliskom Ostoku, samo gdje ce oni bih popisili kapitulaciju?! U KUmanovu, mozda?!

angel

pre 10 godina

Sem blesavog francuza svi lideri imaju umerenu retoriku. Putin salje brodove preventivno jer ukoliko USA napadne ne moze da se proceni krajnji ishod i koliko ce Rusija biti ugrozena. Imam osecaj da se Obama krije iza kongresa jer i sam nije siguran koliko je napad dobar potez i koliko je to veliko kockanje po svetski mir. Nema samo Sirija prst na obaracu tu su Izrael, Turska, Iran...

milan

pre 10 godina

game over, da li ti uopšte znas koliko nemuslimanskog stanovništva zivi u Siriji. Kakav bre verski rat, ovo je rat za resurse. kao i svi ratovi zadnjih decenija.

Boki

pre 10 godina

Svaka velika sila u istoriji je unistila sama sebe. Jednog dana ce deca uciti u skoli, bila jednom jedna Amerika jaka velika a onda Mali mujo nasao atomsku bombu.... A mislio je da je zvaka.

Peppino

pre 10 godina

Ljudi, pa nije Obama kriv, on je samo jos jedan izraelski 'lutak' kojim oni pokusavaju da ostvare svoje ciljeve, tj. oslabljivanje Sirije, a onda ce da udare i na Iran. Zamislite koliko je to pateticno, demokrate i republikanci, a bilo ko da pobedi je samo lutak u rukama Izraela, odnosno vise brine o nepostojecoj drzavi Izrael, nego o ogromnim problemima u svojoj drzavi.

željko

pre 10 godina

Nemojte posle da kukate kada u vašem dvorištu avionima ruše kule,ubijaju
i obogaljuju nesrećne maratonce,a neka tamo zlom prožeta braća pucaju po svemu što se kreće.Što posejete to i nikne.

Александар Џунић

pre 10 godina

Не ваља то ништа - упропастиће тај несрећни народ, као и многе друге пре.

kleo

pre 10 godina

Ha, ha, ha.
Na koga cete da pucate bre kad ce vas gadjati od 2000 kilometara kao sa neba a necete ni znati odakle vam dodje?
Cuj budale, ja umesto vas ne bi nosio ni pusku praznu za djabe.
Ha, ha, ha srusice vas kao slepog misa a vi cak jos brblate bla, bla, bla.

Vojkan Pancevac

pre 10 godina

@angel

Jordan, Liban, Egipat i Irak (Irak ce cak vojno napasti pobunjnike) su obavestili USA da ne dozovljavaju koriscenje svog vazdusnog prostora. Izrael ih je obavestio da nije ni on bas u nameri da to ucini. Preko Tartusa nece moci. Izraelski lobi je uradio ono u UK sto je uradio, a sto se tice USA dosta im je eksperimentisanja u procesu postavljanja americkih predsednika od strane Saudijske Arabije i teroristickog lobija. Prosto receno, Obama nema nikakvu podrsku u Izraelu, Jevreji su mu i u USA izvukli tepih pod nogama i Obama je politicki gotov sto je samo izgubljeno vreme za Ameriku. Vise krupni kapital nece dovoditi mediokritete na mesto predsednika Amerike, podlozne arapskom uticaju i novcu.

nn

pre 10 godina

Dosta vise sa '99-im. Da je neko bio pametniji nebi bilo bombi, ali su se busali i dobili to sto smo dobili. I samo recite sta smo mi dobili i sta ce Sirijci dobiti.
Dosta vise sa tim komunistickim podelama na Ruse i Amere.

Filip

pre 10 godina

Koliko vidim, Rusi su poslali svoje brodove takođe: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/94669-video-isplovila-ruska-flota-putin-poslao-20-ratnih-brodova-prema-siriji.html Biće svačega :(

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zatvaranje ociju pred istinom i podrzavanje raznoraznih diktatora i bitangi je dokaz koliko smo se udaljili od stvarnosti.Vi vise volite da u Siriji ostane status kvo i da svet tamo i dalje gine od Asadove soldateske nego da se taj pokolj zavrsi i Asad ode?

Vaše ime

pre 10 godina

Sirijske praćke su uperene!! E moji vi, razumem da ne date na sebe, ali to puvanje vam ne znači ništa. Dzaba se pale, realno, ovi Ameri šalju robote na Mars, a ovi Sirijci odjednom najnaprednija sila na svetu, wow!!!
Samo još više provociraju ove zločince, bolje da smanje doživljaj.
Dok su ovi sletali na Mesec, Sirijci su imali još buzdovane kao glavno oružje, i sad oni prete Americi? Koje paljevine.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Podrska Americi u svrgavanju jos jednog diktatora!Staljin,Mau Ce Tung,Enver Hodza,Ceusesku,Milosevic,Gadafi,Mubarak,Asad,Sadam,Kim Dzo Ung svi su oni isti!Draze im je vlast nego zivoti svojih sunarodnika!Srbi vole diktatore zato uvek pruzaju njima podrsku a rade protiv sebe...

LELE

pre 10 godina

Čoveče čitam komentare i shvatam da je odjednom Sirija najveća vojna sila na svetu!!! Imaju Robocop 690 i TRT 100,..i Ikarbus 200.
Recimo ovaj avion:
http://cdn.bajanreporter.com/wp-content/uploads/2009/12/Stealth-2.jpg
u poređenju sa Sirijskim dvokrilcem koji praši komarce.,pih...nema šanse.
Počeli su i da prete Sirijci...nema zezanja,. cigle su na gotovs, navalite amateri!!
Koje širenje...

game over

pre 10 godina

Asad adio... PatriJotama preporučujem da gledaju kako će Rusi ponovo da urade ništa kao i 1999. SAD i Rusija zajedno rade protiv Sirije. Jedni naoružavaju pobunjenike, drugi režim, pritom svi zarađuju od toga što se Sirijci tj. muslimani međusobno istrebljuju imaju i nematerijalne koristi, jer je u pitanju nezvanični sukob hrišćnstva i islama. Mislite da Putin i Rusi vole Sirijce tj. muslimane? Mislite da su im oprostili sve pobijene u terorističkim napadima širom Rusije? Nadajte se samo, istina je da nemate pojma šta je suština, jer SAD i Rusija nisu u apsolutno nikakvom sukobu interesesa kada je Sirija u pitanju. Rusiji odgovara da SAD i Izrael zavode red na bliskom istoku, i sve radi u dogovoru sa SAD. Oni pošalju par brodova da gledaju šta se dešava, isto kao i 1999. i to je to.

Slavyan

pre 10 godina

Ajde momci, pokazite svetu sta radi C-300, kad mi vec nismo mogli da ga iskoristimo...mudro ste ga drzali u garazi kada vas je Izrael pre par meseci bombardovao, da ne bi ste otkrili polozaj baterija i vasu borbenu gotovost, ali sada cete moci mirne duse da raspalite, i da pokazete svetu kako se brani otadzbina. Srecno i da se sirijski narod ponosi vama!

MixFix

pre 10 godina

@ Vase ime
E moj ti, prvo Ameri su vidjeli Mjesec koliko smo i ja i ti sleceli na Mars, u onu holivudsku farsu i slijecanje u studiju vise niko ziv ne vjeruje, a drugo, sto ocekujes da jedna suverena zemlja kojoj se iz cista mira prijeti izjavi bez ovo. Imaj na umu, ne radi se tu samo o Siriji, tu je Iran i mnogo stosta ce se dogadjati, tu je i egipatska armija koja je totalna nepoznanica u cijeloj ovoj prici, a evo danas je i Sjeverna Koreja poslala poruku da ce unistiti USA americke baze na bliskom istoku ako napadnu Siriju. Pa nije Sirija bas sama na ovom bijelom svijetu. I jos nesto, ovaj put se razbjezalo staro NATO drustvo, kud koji mili moji. Ne zaboravi, englezi su stari majstori i masoni, kad su oni odustali u minut do dvanaest (a to nikad do sada nisu uradili) namirisali su neki zajeb!!!

coza

pre 10 godina

@MixFix

Sebe si diskvalifikovao time da nismo bili na mesecu. To ti je na nivou tvrdnje da su nasi preci bili pametni zato sto su vanzemaljci dosli i naucili ih svemu. Bili smo na mesecu, doneli kamenje sa meseca, ispitali sve sto smo mogli i vreme je da idemo dalje. Iluzorono je stajati na stranu u ovom sukobu. Da niste mozda postovaoci Asada? Postoji niz razloga da Amerika ne ide u bilo kakav sukob, i svi oni imaju najvise veze samo sa Amerikom.
A sad pitanje, da sad recimo Dacic upotrebi hemijsko oruzje, pobije 1500 ljudi, kako bi vam bilo da vam svi van Srbije kazu 'bas nas briga, to je vasa stvar'?

Mujo 11

pre 10 godina

Citajuci neke komentara citalaca B 92 o mogucnom direktnom sukobu medju Sirije i USA, Francuske..., covjek tek sada moze da ocekuje ko ce dobiti taj rat, ako u opste ce biti rat, ako u opste USA ce odluciti da pocne neku vojnu aventuru na Siriju?! Amerikancima ne preostaje nista drugo i ako pocnu, pa i ako ne pocnu rat, nego samo da potpisu kapitulaciju i da pobjegnu sto prije od Bliskom Ostoku, samo gdje ce oni bih popisili kapitulaciju?! U KUmanovu, mozda?!

SKIDS

pre 10 godina

Amerikanci će izgubiti brodove, ako im padne na pamet da gađaju Siriju, jer Sirija itekako ima čime da se brani. P-800 Oniks, odlične antibodsku raketu imaju od 2011. godine koje su u sastavu obalske odbrane, a Rusi su im pre par dana dopremili i varijantu koju koriste borbeni avioni.
To je ono što odvraća Amerikance od napada, jer sada nisu naspram Sadamovih starih T-72, MiG 21 i 25 aviona i pešadije koja se razbeži čim se neprijatelj pojavi. Ne verujem da će stvarno da napadnu.
Ako se i desi kojim slučajem da ispale koji Tomahavk biće čupavo jer Sirijci će žestoko reagovati, sa sve logističkom radarskom, a po potrebi i vojnoj pomoći usmerenoj protiv pobunjenika. I Rusi mogu da se vade kakopobunjenici koriste bojne otrove i da ih bombarduju. Dvadeset brodova se ne šalje u ratnu zonu da bi lovili sardine.

Rade

pre 10 godina

Retrospektiva:
1. Napad na Avganistan- pojesce ih Bin Laden, Bin Laden mrtav, Avganistan u rasulu
2. Napad na Irak- Husein sila, najjače rusko naoružanje, Husein mrtav, Irak zgazen
3. Libija
4. Srbija
.
.
.
Sirija

milan tarot

pre 10 godina

malo je smesno da prete navodnoj svetskoj policiji(SAD)koji svuda guraju nos bez potrebe,ali ako nemozete na kraj sa pobunjenicima da izadjete kako ce te sa Amerikom,smesno,ne podrzavam zlotvore ali se molite da vam Rusi pomognu u ljudstvu ne u tehnici,imate je dovoljno ali nemate kadrove za rukovanjem istih,a i vasi vas ubise lazima i propagandom kao i nas, ucite na nasim greskama i molite se da rusi nepiju mnogo vodke jer je Srbiju vise ona pobedila nego NATO

vaske

pre 10 godina

vexyo@ Da je Asad kao Hitler, pa vi anglofili bi ga velicali kao demokratu, ne bi ga mrzeli.

Znamo vrlo dobro da ce Asad puci, jer da on ima necim da se odbrani, Ameri ne bi smeli da prismrde oko Sirije, jer oni napadaju samo one slabe koji ne mogu da se brane, cim osete da ce biti malo tvrdje, Ameri beze i iz daljine laju po medijima o "ljudskim pravima", ali ne prilaze blizu. Setimo se da je i Hitler tako "stitio" ljudska prava, pa je pod tim izgovorima isao u Cehoslovacku, Poljsku a na kraju, da bi zastitio svet od "zla" boljsevizma, napao je i SSSR.
Danas znamo sta je Hitler u stvari hteo, tako i Ameri koriste istu taktiku o ljudskim pravima, a znamo sta je u stvari zele da postignu. Normalni ljudi znaju, ali anglo/germanofili, ne znaju, ili se prave da ne znaju, sta se desava u stvari i velicaju Zapad kao pravednicku silu, kao sto su i pre 80 godina velicali Hitlera kao pravednicku silu....a i danas mnogi anglo/germanofili tajno to rade.
Ideologije su mozda razlicite, ali ciljevi Amera su isti kao u nacista.
Ali sta ces, to su ti srpsko/hrvatski desnicari, pale se na siledzije kao sponzoruse i klinci na mafijase nekada.

Тртмрт

pre 10 godina

Ако Амери ударе на сиријског диктатора, очекујем жесток руски одговор подужим саопштењем за новинаре и захтевом за хитни сазив СБ.

Sasa jokic

pre 10 godina

Okidac? Pa na koga ce te da pucate, Kada krenu da vas gadjaju sa 100+ kilometara, necete znati sta vas je snaslo.
Ali Putin ce da ih kritikuje, ako vam to nesto znaci.

Predrag

pre 10 godina

Najveca zrtva je Obama. Zalutali mlad covek. Dobio Nobelovu nagradu za mir, mislio je da je reformator, covek promene, a momak nije znao u sta se upustio. Obecavao je zdravstvena osiguranja za sve, promenu spoljne politike, neku drugu Ameriku. Ucinio nesto za Amerikance i svet... Hmmmmm... A sada mora da bombarduje, smenjuje nedemokratske rezime... Nije lako.... Vec vidjeno, od starosedelaca Indijanaca, pa nadalje... Ljudska prava, demokratija, slobode, bla, bla , bla... Elem, medijsko.ratna USA masinerija se vec zahuktala (alternativnih medija USA nema i nikad nije bilo), sad povratka nema. Raspali Obama, pobedices 100 posto, ne razmisljaj o haosu koji ce da traje 50 godina nakon promene rezima, ti neces da zivis tamo, budi jak lider, obraduj masu glasaca. Ali, da li mirno spavas, ne bude te kosmari kao Klintona...

Forza Asad

pre 10 godina

Kad udari nuklearna zima, pa ne budemo vise mogli komotno da lajkujemo i komentarisemo, bas ce biti bedak a?
Iskreno, ako krenu na Sirju, Sirija ce da ozezi po Izraelu, a Izrael po njima, a Iran po Izraelu, pa americke pudlice Turci i Saudijci ulete na Siriju i Iran...
Amerika da je slobodarska zemlja, pomogla bi Asadu u borbi protiv Al Kaide i uspostavljanju pravne drzave i mira u sVetu, ali njima su interes resursi, lesinari pohlepni, gaze preko leseva, unistavaju citave drzave i narode zarad svoje vojne industrije i sirovina, i otvaraju sampanjac dok urnisani narodi zive u agoniji.

lajanje u prazno

pre 10 godina

Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče da SAD razmatraju "ograničenu" vojnu intervenciju protiv Sirije, dok su inspektori UN danas otišli iz te zemlje i tako ostavili prostor za mogući napad.

ne razumem u kojoj meri treba da bude ogranicen napad na siriju? to je meni izjava da ce oni napasti siriju tuci je a sirija bi trebalo samo da trpi udarce a da tom prilikom ne uzvrati. mislim da amerika po svojim izjavama podcenjuje protivnika a to moze biti jako opasno.

Vaše ime

pre 10 godina

(MixFix, 31. avgust 2013 19:04)
Razumem ja tebe druže, nema potrebe da se nerviraš zbog moga mišljenja.
Nego iz dosadašnjih iskustava sam zaključio da sve te zemlje koje tako junački pokazuju srednji prst Americi na kraju naj--u.
Drugo, ni Amerika nije sama, niti će sama da napadne. Ja vidim da ovde mnogi priželjkuju rat, da bi se videlo ko šta ima i ko je u pravu i dal se nešto promenilo po pitanju toga ko vrti sve konce u svetu.
Ali nemoj mi govoriti da Sirija ima šanse neke protiv Zapadne vojne mašinerije. Pa ako bi ovi ameri dobili po nosu stvarno, pošto su kukavice, odmah bi upotrebili najače oružje... Ne bi im bio 1 put.
Takvi ne prezaju ni od čega.
Ovde pojedini nisu branili Srbiju 99 -te toliko koliko se sad tastaturom bore za Sirijska prava. Realnost je nešto drugo, i to svi znate.

W.W.

pre 10 godina

Obama nije dao odobrenje za napad,ali je dao najjasniji signal da je napad neminovan...u fazonu,ne bih mi da vas napadnemo,ali moramo,neminovno je...americka patetika

Krang

pre 10 godina

Ameri samo hoce da poruse Siriju kako bi kasnije morali da uzimaju kredite da obnove zemlju. Prosto, hoce i njih da stave u duznicko ropstvo.

DuffNS

pre 10 godina

Zar i ti sine Brute (Obama), pa zar nisi pričao da Amerika nece više glumiti svetskog policajca (siledziju). Pokušavam da se setim koj presednik Amerike nije pokrenuo makar jedan rat od 1945 ali mi nešto blokirao mozak, mislim da jedino od 1950 (S.Koreja) do 1964 (Vijetnam) nisu ratovali ali ne mogu da se setim ko je tada bio presednik. Moracu da izGuglujem :-D Vec vode dva rata, Avganistan terorišu od 2001 godine, Irak od 2003 i nije im dosta sada krecu u treci paralelni rat sa Sirijom a u medjuvremenu su potpaljivali vatru u Libiji, Tunisu, Egiptu... Baš su alavi...

MixFix

pre 10 godina

Vase ime
Ne nerviram se druze, i naravno postujem tvoje misljenje. I u pravu si, Sirija kao Sirija nema apsolutno nikakve sanse protiv USA. Samo mi je prvo vise preko k.... ovo nasilno uspostavljanje nazovi demokratije. A s druge strane, mislim da se ovaj put iza brda nesto valja, nije jednostavno. USA ipak oklijeva, moguce da ce napanuti (ne moguce nego sigurno jer bi im ovo bio samar nevidjenih razmjera) ali ipak oklijevaju. Svakako, rekao bih da smo na istu stranu:)

zmijaga

pre 10 godina

uopšte ali uopšte me ne bi iznenadilo da se za par godina potvrdi da su hemijsko oružje koristili zapravo američki puleni u Siriji. tada to već neće biti ni važno. ..

kleo

pre 10 godina

Ha, ha, ha.
Na koga cete da pucate bre kad ce vas gadjati od 2000 kilometara kao sa neba a necete ni znati odakle vam dodje?
Cuj budale, ja umesto vas ne bi nosio ni pusku praznu za djabe.
Ha, ha, ha srusice vas kao slepog misa a vi cak jos brblate bla, bla, bla.

Ivan21

pre 10 godina

Juuu, kako se lozite i jedni i drugi, ovde kad puknu jedni po drugima vrlo je blizu da se proshiri na ceo svet, pa ce posle da se cheshemo po glavi svi, a i vi shto prizeljkujete da treba da opale dal jedni ili drugi.
Zivi bili pa videli. U tom sluchaju, nazalost, josh malo zivi.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zatvaranje ociju pred istinom i podrzavanje raznoraznih diktatora i bitangi je dokaz koliko smo se udaljili od stvarnosti.Vi vise volite da u Siriji ostane status kvo i da svet tamo i dalje gine od Asadove soldateske nego da se taj pokolj zavrsi i Asad ode?

каурин

pre 10 godina

Изгледа да ово са тровањем није било довољно, па ће стари, добри ујка Сем морати да доромансира још (барем) једну сличну причу да би кренуо са бомбама!

nn

pre 10 godina

Dosta vise sa '99-im. Da je neko bio pametniji nebi bilo bombi, ali su se busali i dobili to sto smo dobili. I samo recite sta smo mi dobili i sta ce Sirijci dobiti.
Dosta vise sa tim komunistickim podelama na Ruse i Amere.

ljubomir.m

pre 10 godina

@ forza asad

sirija ce udariti po izraelu... mozda, ali, znas li ti da izrael vec decenijama drzi pod okupacijom golansku visoravan?

Filip

pre 10 godina

Koliko vidim, Rusi su poslali svoje brodove takođe: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/94669-video-isplovila-ruska-flota-putin-poslao-20-ratnih-brodova-prema-siriji.html Biće svačega :(

Dragan

pre 10 godina

Ja zaista ne znam kakva je situacija u Siriji, gde se puca a gde ne... pre neki dan sam bio u kladionici i vidim da se Sirijska premijer liga uredno igra... ko je ovde blesav? Kada gledam vesti pršti na sve strane... a fudbal funkcioniše

mrmot

pre 10 godina

Frapirana sam nekim komentarima koji podrzavaju napad SAD na bilo koga, u ovom slucaju na Siriju. Pitala bih vas, gde ste bili 99-e? Ko se seti kako se tad osecao (ja sam smrsala 8 kila, a imala sam 14 godina), da li moze da pozeli nekome isto? Strah, prekinuto detinjstvo,... Uzas. Ne ponovilo se.

Peppino

pre 10 godina

Ljudi, pa nije Obama kriv, on je samo jos jedan izraelski 'lutak' kojim oni pokusavaju da ostvare svoje ciljeve, tj. oslabljivanje Sirije, a onda ce da udare i na Iran. Zamislite koliko je to pateticno, demokrate i republikanci, a bilo ko da pobedi je samo lutak u rukama Izraela, odnosno vise brine o nepostojecoj drzavi Izrael, nego o ogromnim problemima u svojoj drzavi.

Boki

pre 10 godina

Svaka velika sila u istoriji je unistila sama sebe. Jednog dana ce deca uciti u skoli, bila jednom jedna Amerika jaka velika a onda Mali mujo nasao atomsku bombu.... A mislio je da je zvaka.

angel

pre 10 godina

Sem blesavog francuza svi lideri imaju umerenu retoriku. Putin salje brodove preventivno jer ukoliko USA napadne ne moze da se proceni krajnji ishod i koliko ce Rusija biti ugrozena. Imam osecaj da se Obama krije iza kongresa jer i sam nije siguran koliko je napad dobar potez i koliko je to veliko kockanje po svetski mir. Nema samo Sirija prst na obaracu tu su Izrael, Turska, Iran...

Vojkan Pancevac

pre 10 godina

@angel

Jordan, Liban, Egipat i Irak (Irak ce cak vojno napasti pobunjnike) su obavestili USA da ne dozovljavaju koriscenje svog vazdusnog prostora. Izrael ih je obavestio da nije ni on bas u nameri da to ucini. Preko Tartusa nece moci. Izraelski lobi je uradio ono u UK sto je uradio, a sto se tice USA dosta im je eksperimentisanja u procesu postavljanja americkih predsednika od strane Saudijske Arabije i teroristickog lobija. Prosto receno, Obama nema nikakvu podrsku u Izraelu, Jevreji su mu i u USA izvukli tepih pod nogama i Obama je politicki gotov sto je samo izgubljeno vreme za Ameriku. Vise krupni kapital nece dovoditi mediokritete na mesto predsednika Amerike, podlozne arapskom uticaju i novcu.

milan

pre 10 godina

game over, da li ti uopšte znas koliko nemuslimanskog stanovništva zivi u Siriji. Kakav bre verski rat, ovo je rat za resurse. kao i svi ratovi zadnjih decenija.

Lalinjo

pre 10 godina

Nije mi jasno da se pojedini ovde sprdaju sa Sirijom i da podlezu propagandi Amerike o nekim zlocinima i sta vec. Pa bar Srbi ne smeju da veruju njihovoj propagandi! Ne kazem da je u Siriji super, nemam pojma kao sto niko sem njih ne zna. Ali znam da Ameri (kao i svaka drzava koja je u mogucnosti) rade svasta za svoju korist pod izgovorom neke demokratije! Podrska Siriji, nadam se da ce se Ameri zaplasiti kao i Britanci...ne treba nam 3 sv. rat....

Александар Џунић

pre 10 godina

Не ваља то ништа - упропастиће тај несрећни народ, као и многе друге пре.

željko

pre 10 godina

Nemojte posle da kukate kada u vašem dvorištu avionima ruše kule,ubijaju
i obogaljuju nesrećne maratonce,a neka tamo zlom prožeta braća pucaju po svemu što se kreće.Što posejete to i nikne.