Četvrtak, 29.08.2013.

19:41

Svetske sile podeljene oko Sirije

Obama je rekao da će se Sirija suočiti s međunarodnim posledicama, Danska i London podržavaju intervenciju, dok su Italija, Kanada i Kuba protiv napada.

Izvor: Beta

Svetske sile podeljene oko Sirije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

NessRS

pre 10 godina

Hehehe Britanski parlament je glasao protiv Kameron-arlekina i intervencije u Siriji. Bravo englizi. Obama nece smeti bez engleza da p...e.

svasta

pre 10 godina

Danska - e ona se pita malo vise nego moja baba... Podseti me na to kad je Katar pretio Rusiji ako stavi veto na rezuluciju o Siriji (cini mi se pocetkom 2012) kad su dobili upozorenje da mogu da budu i "izbrisani" sa lica zemlje. Nikako mi nije jasno zasto se pojedine zemlje mesaju u nesto sto ih se slabo tice ili ih niko ne pita

mrfreedom

pre 10 godina

Svi su oni pajaci, oni koji rukovode svime se ne vidjaju na televiziji. Zar zaista neko misli da Obama, Merkelova ili Kameron nesto licno odlucuju. Oni samo rade sta im se kaze, prodane duse. Citava stvar je mnogo veca, a Sirija, Irak, Liban, Egipat, Tunis, Afrika, Jugoslavija su samo delovi jednog veceg plana... Totalne globalne dominacije. Plan je jako jako davno poceo da se realizuje. A sva pomenuta zarista su vestacki napravljena i finansirana od strane globalne elite. Pa zar neko veruje da u jednoj vrlo vojnoj zemlji kao sto je Sirija mogu neki pobunjenici da idu i osvajaju zemlju i da su tek tako naoruzani do zuba?! To je kao da se jug Srbije pobuni i pocne da osvaja teritoriju ka severu. Ne ide to tako. To je izuzetno pripremana i finansirana akcija. Kako kaze jedan bivsi CIA obavestajac: "Sile koje upravljaju Amerikom zele totalnu dominaciju i poslusnost ostalih. Uglavnom vecina zemalja prihvata mito i zeli da radi kako im se kaze, neki ne prihvate mito ali pod pritiscima i pretnjama popuste, dok mali broj zahteva vojnu intervenciju."

anakin

pre 10 godina

ljudi, nije svaki rat usa sa pogresne strane. i sam se ne slazem sa ratom u iraku i bombardovanjem srbije ali ne sme se dozvoliti siriji da upotrebljava hemijsko oruzje (a fakat je da ga je upotrebila iako bi svi voleli da nije pa da napadamo usa). meni se npr ne svidja sto medjunarodna zajednica (i usa koji se postavlja kao svetski policajac) ne reaguje u slucaju severne koreje i podrzao bih eventualni napad usa na severnu koreju.
mnogi ovde odaberu stranu tek kada se usa umesa i po defaultu budu sa suprotne strane bez obzira sto su ponekad veliki zlikovci na toj strani
jos samo fali da se saveznici za vreme drugog svetskog rata proglase za mracnu stranu jer je usa bila sa te strane
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zile, 29. avgust 2013 20:55)

Samo mi nije jasno zasto bi podrzao napad na Severnu Koreju? Jesi li bolestan? Zasto bi neko bombardovao zemlju samo zato sto zele da zive drugacije???
Da imaju atomsku bombu, ali opet koja zemlja je jedina i upotrebila tu vrstu naoruzanja? S.Koreja sigurno nije, a nije sigurno ni napala 38 zemalja u periodu od II svetskog rata do danas, uvodeci im "demokratiju".

Velibor, USA

pre 10 godina

moja malenkost je poslala ovo pismo Demokratama Amerike (jer su mi poslali upitnik o Siriji):
"I do not see how starting another war i.e. attacking Syria would help Syrian people and victims of asad regime. I, of course, agree that asad regime is bad but the syrian opposition forces are NOT better, if not even worse. Unfortunately, in current syrian conflict engaged scene as it is - NO side involved is a good side.
Syrian civilians, especially children, women, sexual minorities, aged people, ordinary civilians who do NOT want any war NOR make any war, are the only "side" worth and deserving of helping, and that is done in a humanitarian way- providing food, shelter, clothes and other things essential for life, as well as helping them leave Syria as refugee and asylum seekers leaving all that violence over there and helping them find a rescue over here!
Help civilians in humanitarian ways, WITHOUT involving USA or EU in an armed conflict where there are NO good guys!"

Nadam se da ne treba prevoditi, ukratko još jedno moje kategorično NE napadu na Siriju!

Nikola

pre 10 godina

@ (Milić, 29. avgust 2013 20:16)
Sta li smaras sa tom rusijom,kakve veze imaju rusi.Sta ima bilo kog rusija vojno da brani,cak se i ne granice.Ako rusija udje u rat to je onda treci svetski nuklearni rat,samo retard moze tako glupo da razmislja.Ta libija je vise radila sa evropom nego sa rusijom,i sta treba da se umesa rusija?Svi se sete rusije kad se zavade sa amerima.Sta treba da posalju vojsku da gine hiljadama kilometra daleko od usa,pa tako ameri najvise vole.Ako zarate 3 nuklearke na 3 grada i ameri ne postoje vise,ali to je vec scifi.

Милош

pre 10 godina

А зашто им за промену не би направили неколико школа, библиотека, увели интернет, поделили таблете... и образовали људе? Све то би било много јефтиније и боље на дуже стазе него улетети са палицама и поразбијати све у кући, а онда отићи и поповати како су их казнили. Али... Америка је данас светски проблем, земља која је од Другог светског рата убила скоро исти број цивила као и Хитлерова Немачка (бројке се крећу око 6. милиона).

Student

pre 10 godina

Ovo me mnogo podseca na radnju igirce Modern Warfare , prvi deo . Ameri su napali 'bliskoistocnu zemlju' , predsednik je javno ubijen od pobunjenika ciji se vodja zvao Al Asad . U igrici se dakle rat vodio protiv pobunjenika . Taj deo igre se zavrsava sa nuklearnom eksplozijom u kojoj gine sva Americka vojska . Ruski ultranacionalisti su je obezbedili . Znam , ljudi umiru i mnogi nevini stradaju ali ne mogu da ne ukazem na slicnost .

Neka David pobedi Golijata!!!

pre 10 godina

Kuba je dosledna u pravednoj borbi protiv Imperije!
Dostojanstveni David neće da podvije rep Golijatu!
Svaka čast hrabrim Davidima u svetu.
I Sirija je jedan od njih.

boos

pre 10 godina

Gost(politički analitičar)u vestima B92 je rekao kako stvari stoje.Amerima ne odgovara Asad,zbog njegove antiameričke,proiranske politike,ali im ne odgovaraju ni pobunjenici jer su medju njima teroristi i islamski ekstremisti.Sadašnja situacija u kojoj Asad pobedjuje i izvestan je kraj rata(za nekoliko nedelja)ne odgovara Amerima.Zato bi oni bombardovali položaje Sirijske vojske kako bi uravnotežili sukobljenje strane,jer očigledno da pomoć pobunjenicima u oružju nije dovoljna.Znači cilj bombardovanja nije skidanje Asada i dolazak pobunjenika(jer se to u slučaju Libije pokazalo veoma loše)već produžavanje rata.To je interes SAD i Izreala,što je naravno najgori scenario za Siriju i njene gradjane.Od početka sukoba u Siriji je jasno da se konci vuku van granica ove zemlje i da se interesi svetskih moćnika lome u ovoj zemlji.A žalosno je to što se radi o drevnoj zemlji i narodima i najstarijem gradu na svetu(Damask).

Bojan

pre 10 godina

Koliko god da je bilo kakav napad od strane SAD loš, još je gora pogibija civila u Siriji. Prema procenama u Siriji već ima preko sto hiljada žrtava, i to treba da se zaustavi. Ako je bombardivanje jedini način, onda i treba da se dogodi. Znaju amerikanci dobro ko su sirijski pobunjenici, i da rušenje asada može da bude veoma problematično. Ali asadova tiranija i iživljavanje na sopstvenom stanivništvu treba da budu zaustavljeni. Lako je sediti u Srbiji i pričati dok deca u Siriji ginu. Ko zna dokle bi nastavile pogibije u Hrvatskoj, Bosni, i na Kosovu da nije bilo stranih intervencija. Vlastima u srbiji je to očigleno pasalo, u to vreme. Ja sam živeo u RSK od 1991-1995, i onda na Kosovu od 1995-1999. Osam godina ratova torture, blokade, i slanja svoje dece u pogibiju. Želim svakome ko podržava tiraniju, opsadu, i ubijanje civila da ode tamo na samo nekoliko meseci. Pa nek gine, i nek mu deca ne idu u školu i na igralište. Najlakše je sedeti i komentarisati tuđu muku.

Mile

pre 10 godina

Al' su "ratoborni" ovi Danci ko bi rek'o...
(Miloš, 29. avgust 2013 20:32)

Mozete vi da pljujete po Dancima koliko god zelite gospodine, ali ne znate vi kakav su oni otpor Nemcima u Drugom Svetskom Ratu pravili... Oni su CAK 2 NEDELJE STRAJKOVALI U FABRIKAMA MUNICIJE TOKOM RATA!!! Jeste! Nisu hteli te 2 nedelje da nacistima prave bombe!

bane

pre 10 godina

@zile

Amerika je koristila mnogo opasnija sredstva od tog sirijskog hemijskog oruzija. Od atomskih bombi do dronova(koji su mnogo civila ubili). Vidi se da je ovo cist povod za rat samo.

Flash

pre 10 godina

Svaka cast Italiji i Kanadi, kao i Poljskoj (rekao njihov premijer da su protiv intervencije, pre 2,3 dana)...to su drzave, a ne francuska i britanija, koji se ulizuju vasingtonu.

Milić

pre 10 godina

Ako Rusi budu reagovali kao u slučaju Srbije, Libije, Iraka .... mogu očekivati da su i oni na redu za intzervenciju. Od onakve sile ostade olupina.

bojan

pre 10 godina

Englezima kao i uvek samo nozice vire. Rusi ce malo da provozaju brodove dok im ne legnu sredstva na racun. Nemci i Italijani ce da se malo bune ali nista nece preduzeti, a Asad ce da zrtvuje svoj narod ni za sta (kao i Sloba, Gadafi, Sadam...). Amerika i da se Asad preda, nece stati sa napadom jer su odredjenim ljudima vec krenule zazubice od plena. I za jedno 3 godine opet isto...

123

pre 10 godina

Austrija je zabranila prelet nato aviona koji bi ucestvovali u napadu na Siriju.
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=36362
prelecu li preko nas ili nas nije potrebno ni pitati za takve trivijalnosti?

bullshit...

pre 10 godina

Ne mogu da shvatim kako donose zakljucke unapred i najavljuju vojno kaznjavanje Asada a nisu sigurni obavestajni podaci,ili bolje receno da jos nemaju sigurne dokaze protiv njega!Sta ako kazne pograsnog..To znaci ako pogrese,onda ce oni zlotvori i ubice,sto su stvarno bacili hemijsko oruzje ostati nekaznjeni!Sumnjivo je ovo prijavljivanje suprotne strane,sa davanjem spiskova meta za bombardovanje!!!Kao pozivas strani faktor da ti bombarduje zemlju i pri tom znas da ce biti civlnih zrtava...I posle sebe nazivas pobednickom stranom! Jadna je takva pobeda!Malo je sve ovo groteskno pomaganje sirijskom narodu ili sto bi nasli u urbanom recniku,sve je ovo...bullshit!!!

judas priest

pre 10 godina

Evo upravo odgledah Stephena Harpera kako "teska srca" jednostrano promijeni stav I uvuce nasu Kanadu u suprotni tabor koji podrzava vojnu akciju USA u Siriji.Mora da je stigao telefonski poziv iz Bijele kiuce.Cudo jedno koliko se spoljna politika ove zemlje promijenila od kada sam stigao 1995 iz ratom razorene Bosne,a ovaj nas sjedokosi robot nas sve vise vuce u desno!

Anti Fa

pre 10 godina

javno pozivaju za napad na Siriju,bez UN odobrenja,a UN cuti i samo posmatra
gde je UN da im objasni da ne moze to tako,da im zaporeti itd...
kakva bre demokratija,cilivilazija,pravda itd
sve su to kriminalci i ubice!

Zoran

pre 10 godina

Flash, samop Italiji. Kanada je uvek takva, manje ili vise. Osim toga ne umes da citas izmedju redova:

"Kanadska vlada trenutno ne planira slanje vojne misije u Siriju"

Obrati paznju na "TRENUTNO".

zile

pre 10 godina

ljudi, nije svaki rat usa sa pogresne strane. i sam se ne slazem sa ratom u iraku i bombardovanjem srbije ali ne sme se dozvoliti siriji da upotrebljava hemijsko oruzje (a fakat je da ga je upotrebila iako bi svi voleli da nije pa da napadamo usa). meni se npr ne svidja sto medjunarodna zajednica (i usa koji se postavlja kao svetski policajac) ne reaguje u slucaju severne koreje i podrzao bih eventualni napad usa na severnu koreju.
mnogi ovde odaberu stranu tek kada se usa umesa i po defaultu budu sa suprotne strane bez obzira sto su ponekad veliki zlikovci na toj strani
jos samo fali da se saveznici za vreme drugog svetskog rata proglase za mracnu stranu jer je usa bila sa te strane

Djura

pre 10 godina

'SAD zaključile da je sirijska vlada nesumnjivo izvršila hemijski napad'
verovatno na osnovu istih obavestajnih podataka po kojima su zakljucili da Irak poseduje oruzje za masovno unistenje..
Jadan Sirijski narod.

Djura

pre 10 godina

'SAD zaključile da je sirijska vlada nesumnjivo izvršila hemijski napad'
verovatno na osnovu istih obavestajnih podataka po kojima su zakljucili da Irak poseduje oruzje za masovno unistenje..
Jadan Sirijski narod.

123

pre 10 godina

Austrija je zabranila prelet nato aviona koji bi ucestvovali u napadu na Siriju.
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=36362
prelecu li preko nas ili nas nije potrebno ni pitati za takve trivijalnosti?

Anti Fa

pre 10 godina

javno pozivaju za napad na Siriju,bez UN odobrenja,a UN cuti i samo posmatra
gde je UN da im objasni da ne moze to tako,da im zaporeti itd...
kakva bre demokratija,cilivilazija,pravda itd
sve su to kriminalci i ubice!

Flash

pre 10 godina

Svaka cast Italiji i Kanadi, kao i Poljskoj (rekao njihov premijer da su protiv intervencije, pre 2,3 dana)...to su drzave, a ne francuska i britanija, koji se ulizuju vasingtonu.

Milić

pre 10 godina

Ako Rusi budu reagovali kao u slučaju Srbije, Libije, Iraka .... mogu očekivati da su i oni na redu za intzervenciju. Od onakve sile ostade olupina.

bojan

pre 10 godina

Englezima kao i uvek samo nozice vire. Rusi ce malo da provozaju brodove dok im ne legnu sredstva na racun. Nemci i Italijani ce da se malo bune ali nista nece preduzeti, a Asad ce da zrtvuje svoj narod ni za sta (kao i Sloba, Gadafi, Sadam...). Amerika i da se Asad preda, nece stati sa napadom jer su odredjenim ljudima vec krenule zazubice od plena. I za jedno 3 godine opet isto...

Mile

pre 10 godina

Al' su "ratoborni" ovi Danci ko bi rek'o...
(Miloš, 29. avgust 2013 20:32)

Mozete vi da pljujete po Dancima koliko god zelite gospodine, ali ne znate vi kakav su oni otpor Nemcima u Drugom Svetskom Ratu pravili... Oni su CAK 2 NEDELJE STRAJKOVALI U FABRIKAMA MUNICIJE TOKOM RATA!!! Jeste! Nisu hteli te 2 nedelje da nacistima prave bombe!

Neka David pobedi Golijata!!!

pre 10 godina

Kuba je dosledna u pravednoj borbi protiv Imperije!
Dostojanstveni David neće da podvije rep Golijatu!
Svaka čast hrabrim Davidima u svetu.
I Sirija je jedan od njih.

Милош

pre 10 godina

А зашто им за промену не би направили неколико школа, библиотека, увели интернет, поделили таблете... и образовали људе? Све то би било много јефтиније и боље на дуже стазе него улетети са палицама и поразбијати све у кући, а онда отићи и поповати како су их казнили. Али... Америка је данас светски проблем, земља која је од Другог светског рата убила скоро исти број цивила као и Хитлерова Немачка (бројке се крећу око 6. милиона).

judas priest

pre 10 godina

Evo upravo odgledah Stephena Harpera kako "teska srca" jednostrano promijeni stav I uvuce nasu Kanadu u suprotni tabor koji podrzava vojnu akciju USA u Siriji.Mora da je stigao telefonski poziv iz Bijele kiuce.Cudo jedno koliko se spoljna politika ove zemlje promijenila od kada sam stigao 1995 iz ratom razorene Bosne,a ovaj nas sjedokosi robot nas sve vise vuce u desno!

boos

pre 10 godina

Gost(politički analitičar)u vestima B92 je rekao kako stvari stoje.Amerima ne odgovara Asad,zbog njegove antiameričke,proiranske politike,ali im ne odgovaraju ni pobunjenici jer su medju njima teroristi i islamski ekstremisti.Sadašnja situacija u kojoj Asad pobedjuje i izvestan je kraj rata(za nekoliko nedelja)ne odgovara Amerima.Zato bi oni bombardovali položaje Sirijske vojske kako bi uravnotežili sukobljenje strane,jer očigledno da pomoć pobunjenicima u oružju nije dovoljna.Znači cilj bombardovanja nije skidanje Asada i dolazak pobunjenika(jer se to u slučaju Libije pokazalo veoma loše)već produžavanje rata.To je interes SAD i Izreala,što je naravno najgori scenario za Siriju i njene gradjane.Od početka sukoba u Siriji je jasno da se konci vuku van granica ove zemlje i da se interesi svetskih moćnika lome u ovoj zemlji.A žalosno je to što se radi o drevnoj zemlji i narodima i najstarijem gradu na svetu(Damask).

Velibor, USA

pre 10 godina

moja malenkost je poslala ovo pismo Demokratama Amerike (jer su mi poslali upitnik o Siriji):
"I do not see how starting another war i.e. attacking Syria would help Syrian people and victims of asad regime. I, of course, agree that asad regime is bad but the syrian opposition forces are NOT better, if not even worse. Unfortunately, in current syrian conflict engaged scene as it is - NO side involved is a good side.
Syrian civilians, especially children, women, sexual minorities, aged people, ordinary civilians who do NOT want any war NOR make any war, are the only "side" worth and deserving of helping, and that is done in a humanitarian way- providing food, shelter, clothes and other things essential for life, as well as helping them leave Syria as refugee and asylum seekers leaving all that violence over there and helping them find a rescue over here!
Help civilians in humanitarian ways, WITHOUT involving USA or EU in an armed conflict where there are NO good guys!"

Nadam se da ne treba prevoditi, ukratko još jedno moje kategorično NE napadu na Siriju!

bane

pre 10 godina

@zile

Amerika je koristila mnogo opasnija sredstva od tog sirijskog hemijskog oruzija. Od atomskih bombi do dronova(koji su mnogo civila ubili). Vidi se da je ovo cist povod za rat samo.

anakin

pre 10 godina

ljudi, nije svaki rat usa sa pogresne strane. i sam se ne slazem sa ratom u iraku i bombardovanjem srbije ali ne sme se dozvoliti siriji da upotrebljava hemijsko oruzje (a fakat je da ga je upotrebila iako bi svi voleli da nije pa da napadamo usa). meni se npr ne svidja sto medjunarodna zajednica (i usa koji se postavlja kao svetski policajac) ne reaguje u slucaju severne koreje i podrzao bih eventualni napad usa na severnu koreju.
mnogi ovde odaberu stranu tek kada se usa umesa i po defaultu budu sa suprotne strane bez obzira sto su ponekad veliki zlikovci na toj strani
jos samo fali da se saveznici za vreme drugog svetskog rata proglase za mracnu stranu jer je usa bila sa te strane
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zile, 29. avgust 2013 20:55)

Samo mi nije jasno zasto bi podrzao napad na Severnu Koreju? Jesi li bolestan? Zasto bi neko bombardovao zemlju samo zato sto zele da zive drugacije???
Da imaju atomsku bombu, ali opet koja zemlja je jedina i upotrebila tu vrstu naoruzanja? S.Koreja sigurno nije, a nije sigurno ni napala 38 zemalja u periodu od II svetskog rata do danas, uvodeci im "demokratiju".

Zoran

pre 10 godina

Flash, samop Italiji. Kanada je uvek takva, manje ili vise. Osim toga ne umes da citas izmedju redova:

"Kanadska vlada trenutno ne planira slanje vojne misije u Siriju"

Obrati paznju na "TRENUTNO".

bullshit...

pre 10 godina

Ne mogu da shvatim kako donose zakljucke unapred i najavljuju vojno kaznjavanje Asada a nisu sigurni obavestajni podaci,ili bolje receno da jos nemaju sigurne dokaze protiv njega!Sta ako kazne pograsnog..To znaci ako pogrese,onda ce oni zlotvori i ubice,sto su stvarno bacili hemijsko oruzje ostati nekaznjeni!Sumnjivo je ovo prijavljivanje suprotne strane,sa davanjem spiskova meta za bombardovanje!!!Kao pozivas strani faktor da ti bombarduje zemlju i pri tom znas da ce biti civlnih zrtava...I posle sebe nazivas pobednickom stranom! Jadna je takva pobeda!Malo je sve ovo groteskno pomaganje sirijskom narodu ili sto bi nasli u urbanom recniku,sve je ovo...bullshit!!!

mrfreedom

pre 10 godina

Svi su oni pajaci, oni koji rukovode svime se ne vidjaju na televiziji. Zar zaista neko misli da Obama, Merkelova ili Kameron nesto licno odlucuju. Oni samo rade sta im se kaze, prodane duse. Citava stvar je mnogo veca, a Sirija, Irak, Liban, Egipat, Tunis, Afrika, Jugoslavija su samo delovi jednog veceg plana... Totalne globalne dominacije. Plan je jako jako davno poceo da se realizuje. A sva pomenuta zarista su vestacki napravljena i finansirana od strane globalne elite. Pa zar neko veruje da u jednoj vrlo vojnoj zemlji kao sto je Sirija mogu neki pobunjenici da idu i osvajaju zemlju i da su tek tako naoruzani do zuba?! To je kao da se jug Srbije pobuni i pocne da osvaja teritoriju ka severu. Ne ide to tako. To je izuzetno pripremana i finansirana akcija. Kako kaze jedan bivsi CIA obavestajac: "Sile koje upravljaju Amerikom zele totalnu dominaciju i poslusnost ostalih. Uglavnom vecina zemalja prihvata mito i zeli da radi kako im se kaze, neki ne prihvate mito ali pod pritiscima i pretnjama popuste, dok mali broj zahteva vojnu intervenciju."

Nikola

pre 10 godina

@ (Milić, 29. avgust 2013 20:16)
Sta li smaras sa tom rusijom,kakve veze imaju rusi.Sta ima bilo kog rusija vojno da brani,cak se i ne granice.Ako rusija udje u rat to je onda treci svetski nuklearni rat,samo retard moze tako glupo da razmislja.Ta libija je vise radila sa evropom nego sa rusijom,i sta treba da se umesa rusija?Svi se sete rusije kad se zavade sa amerima.Sta treba da posalju vojsku da gine hiljadama kilometra daleko od usa,pa tako ameri najvise vole.Ako zarate 3 nuklearke na 3 grada i ameri ne postoje vise,ali to je vec scifi.

svasta

pre 10 godina

Danska - e ona se pita malo vise nego moja baba... Podseti me na to kad je Katar pretio Rusiji ako stavi veto na rezuluciju o Siriji (cini mi se pocetkom 2012) kad su dobili upozorenje da mogu da budu i "izbrisani" sa lica zemlje. Nikako mi nije jasno zasto se pojedine zemlje mesaju u nesto sto ih se slabo tice ili ih niko ne pita

Student

pre 10 godina

Ovo me mnogo podseca na radnju igirce Modern Warfare , prvi deo . Ameri su napali 'bliskoistocnu zemlju' , predsednik je javno ubijen od pobunjenika ciji se vodja zvao Al Asad . U igrici se dakle rat vodio protiv pobunjenika . Taj deo igre se zavrsava sa nuklearnom eksplozijom u kojoj gine sva Americka vojska . Ruski ultranacionalisti su je obezbedili . Znam , ljudi umiru i mnogi nevini stradaju ali ne mogu da ne ukazem na slicnost .

zile

pre 10 godina

ljudi, nije svaki rat usa sa pogresne strane. i sam se ne slazem sa ratom u iraku i bombardovanjem srbije ali ne sme se dozvoliti siriji da upotrebljava hemijsko oruzje (a fakat je da ga je upotrebila iako bi svi voleli da nije pa da napadamo usa). meni se npr ne svidja sto medjunarodna zajednica (i usa koji se postavlja kao svetski policajac) ne reaguje u slucaju severne koreje i podrzao bih eventualni napad usa na severnu koreju.
mnogi ovde odaberu stranu tek kada se usa umesa i po defaultu budu sa suprotne strane bez obzira sto su ponekad veliki zlikovci na toj strani
jos samo fali da se saveznici za vreme drugog svetskog rata proglase za mracnu stranu jer je usa bila sa te strane

Bojan

pre 10 godina

Koliko god da je bilo kakav napad od strane SAD loš, još je gora pogibija civila u Siriji. Prema procenama u Siriji već ima preko sto hiljada žrtava, i to treba da se zaustavi. Ako je bombardivanje jedini način, onda i treba da se dogodi. Znaju amerikanci dobro ko su sirijski pobunjenici, i da rušenje asada može da bude veoma problematično. Ali asadova tiranija i iživljavanje na sopstvenom stanivništvu treba da budu zaustavljeni. Lako je sediti u Srbiji i pričati dok deca u Siriji ginu. Ko zna dokle bi nastavile pogibije u Hrvatskoj, Bosni, i na Kosovu da nije bilo stranih intervencija. Vlastima u srbiji je to očigleno pasalo, u to vreme. Ja sam živeo u RSK od 1991-1995, i onda na Kosovu od 1995-1999. Osam godina ratova torture, blokade, i slanja svoje dece u pogibiju. Želim svakome ko podržava tiraniju, opsadu, i ubijanje civila da ode tamo na samo nekoliko meseci. Pa nek gine, i nek mu deca ne idu u školu i na igralište. Najlakše je sedeti i komentarisati tuđu muku.

NessRS

pre 10 godina

Hehehe Britanski parlament je glasao protiv Kameron-arlekina i intervencije u Siriji. Bravo englizi. Obama nece smeti bez engleza da p...e.

zile

pre 10 godina

ljudi, nije svaki rat usa sa pogresne strane. i sam se ne slazem sa ratom u iraku i bombardovanjem srbije ali ne sme se dozvoliti siriji da upotrebljava hemijsko oruzje (a fakat je da ga je upotrebila iako bi svi voleli da nije pa da napadamo usa). meni se npr ne svidja sto medjunarodna zajednica (i usa koji se postavlja kao svetski policajac) ne reaguje u slucaju severne koreje i podrzao bih eventualni napad usa na severnu koreju.
mnogi ovde odaberu stranu tek kada se usa umesa i po defaultu budu sa suprotne strane bez obzira sto su ponekad veliki zlikovci na toj strani
jos samo fali da se saveznici za vreme drugog svetskog rata proglase za mracnu stranu jer je usa bila sa te strane

Bojan

pre 10 godina

Koliko god da je bilo kakav napad od strane SAD loš, još je gora pogibija civila u Siriji. Prema procenama u Siriji već ima preko sto hiljada žrtava, i to treba da se zaustavi. Ako je bombardivanje jedini način, onda i treba da se dogodi. Znaju amerikanci dobro ko su sirijski pobunjenici, i da rušenje asada može da bude veoma problematično. Ali asadova tiranija i iživljavanje na sopstvenom stanivništvu treba da budu zaustavljeni. Lako je sediti u Srbiji i pričati dok deca u Siriji ginu. Ko zna dokle bi nastavile pogibije u Hrvatskoj, Bosni, i na Kosovu da nije bilo stranih intervencija. Vlastima u srbiji je to očigleno pasalo, u to vreme. Ja sam živeo u RSK od 1991-1995, i onda na Kosovu od 1995-1999. Osam godina ratova torture, blokade, i slanja svoje dece u pogibiju. Želim svakome ko podržava tiraniju, opsadu, i ubijanje civila da ode tamo na samo nekoliko meseci. Pa nek gine, i nek mu deca ne idu u školu i na igralište. Najlakše je sedeti i komentarisati tuđu muku.

Mile

pre 10 godina

Al' su "ratoborni" ovi Danci ko bi rek'o...
(Miloš, 29. avgust 2013 20:32)

Mozete vi da pljujete po Dancima koliko god zelite gospodine, ali ne znate vi kakav su oni otpor Nemcima u Drugom Svetskom Ratu pravili... Oni su CAK 2 NEDELJE STRAJKOVALI U FABRIKAMA MUNICIJE TOKOM RATA!!! Jeste! Nisu hteli te 2 nedelje da nacistima prave bombe!

bojan

pre 10 godina

Englezima kao i uvek samo nozice vire. Rusi ce malo da provozaju brodove dok im ne legnu sredstva na racun. Nemci i Italijani ce da se malo bune ali nista nece preduzeti, a Asad ce da zrtvuje svoj narod ni za sta (kao i Sloba, Gadafi, Sadam...). Amerika i da se Asad preda, nece stati sa napadom jer su odredjenim ljudima vec krenule zazubice od plena. I za jedno 3 godine opet isto...

Milić

pre 10 godina

Ako Rusi budu reagovali kao u slučaju Srbije, Libije, Iraka .... mogu očekivati da su i oni na redu za intzervenciju. Od onakve sile ostade olupina.

Flash

pre 10 godina

Svaka cast Italiji i Kanadi, kao i Poljskoj (rekao njihov premijer da su protiv intervencije, pre 2,3 dana)...to su drzave, a ne francuska i britanija, koji se ulizuju vasingtonu.

Nikola

pre 10 godina

@ (Milić, 29. avgust 2013 20:16)
Sta li smaras sa tom rusijom,kakve veze imaju rusi.Sta ima bilo kog rusija vojno da brani,cak se i ne granice.Ako rusija udje u rat to je onda treci svetski nuklearni rat,samo retard moze tako glupo da razmislja.Ta libija je vise radila sa evropom nego sa rusijom,i sta treba da se umesa rusija?Svi se sete rusije kad se zavade sa amerima.Sta treba da posalju vojsku da gine hiljadama kilometra daleko od usa,pa tako ameri najvise vole.Ako zarate 3 nuklearke na 3 grada i ameri ne postoje vise,ali to je vec scifi.

Velibor, USA

pre 10 godina

moja malenkost je poslala ovo pismo Demokratama Amerike (jer su mi poslali upitnik o Siriji):
"I do not see how starting another war i.e. attacking Syria would help Syrian people and victims of asad regime. I, of course, agree that asad regime is bad but the syrian opposition forces are NOT better, if not even worse. Unfortunately, in current syrian conflict engaged scene as it is - NO side involved is a good side.
Syrian civilians, especially children, women, sexual minorities, aged people, ordinary civilians who do NOT want any war NOR make any war, are the only "side" worth and deserving of helping, and that is done in a humanitarian way- providing food, shelter, clothes and other things essential for life, as well as helping them leave Syria as refugee and asylum seekers leaving all that violence over there and helping them find a rescue over here!
Help civilians in humanitarian ways, WITHOUT involving USA or EU in an armed conflict where there are NO good guys!"

Nadam se da ne treba prevoditi, ukratko još jedno moje kategorično NE napadu na Siriju!

Djura

pre 10 godina

'SAD zaključile da je sirijska vlada nesumnjivo izvršila hemijski napad'
verovatno na osnovu istih obavestajnih podataka po kojima su zakljucili da Irak poseduje oruzje za masovno unistenje..
Jadan Sirijski narod.

Anti Fa

pre 10 godina

javno pozivaju za napad na Siriju,bez UN odobrenja,a UN cuti i samo posmatra
gde je UN da im objasni da ne moze to tako,da im zaporeti itd...
kakva bre demokratija,cilivilazija,pravda itd
sve su to kriminalci i ubice!

judas priest

pre 10 godina

Evo upravo odgledah Stephena Harpera kako "teska srca" jednostrano promijeni stav I uvuce nasu Kanadu u suprotni tabor koji podrzava vojnu akciju USA u Siriji.Mora da je stigao telefonski poziv iz Bijele kiuce.Cudo jedno koliko se spoljna politika ove zemlje promijenila od kada sam stigao 1995 iz ratom razorene Bosne,a ovaj nas sjedokosi robot nas sve vise vuce u desno!

Neka David pobedi Golijata!!!

pre 10 godina

Kuba je dosledna u pravednoj borbi protiv Imperije!
Dostojanstveni David neće da podvije rep Golijatu!
Svaka čast hrabrim Davidima u svetu.
I Sirija je jedan od njih.

anakin

pre 10 godina

ljudi, nije svaki rat usa sa pogresne strane. i sam se ne slazem sa ratom u iraku i bombardovanjem srbije ali ne sme se dozvoliti siriji da upotrebljava hemijsko oruzje (a fakat je da ga je upotrebila iako bi svi voleli da nije pa da napadamo usa). meni se npr ne svidja sto medjunarodna zajednica (i usa koji se postavlja kao svetski policajac) ne reaguje u slucaju severne koreje i podrzao bih eventualni napad usa na severnu koreju.
mnogi ovde odaberu stranu tek kada se usa umesa i po defaultu budu sa suprotne strane bez obzira sto su ponekad veliki zlikovci na toj strani
jos samo fali da se saveznici za vreme drugog svetskog rata proglase za mracnu stranu jer je usa bila sa te strane
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zile, 29. avgust 2013 20:55)

Samo mi nije jasno zasto bi podrzao napad na Severnu Koreju? Jesi li bolestan? Zasto bi neko bombardovao zemlju samo zato sto zele da zive drugacije???
Da imaju atomsku bombu, ali opet koja zemlja je jedina i upotrebila tu vrstu naoruzanja? S.Koreja sigurno nije, a nije sigurno ni napala 38 zemalja u periodu od II svetskog rata do danas, uvodeci im "demokratiju".

mrfreedom

pre 10 godina

Svi su oni pajaci, oni koji rukovode svime se ne vidjaju na televiziji. Zar zaista neko misli da Obama, Merkelova ili Kameron nesto licno odlucuju. Oni samo rade sta im se kaze, prodane duse. Citava stvar je mnogo veca, a Sirija, Irak, Liban, Egipat, Tunis, Afrika, Jugoslavija su samo delovi jednog veceg plana... Totalne globalne dominacije. Plan je jako jako davno poceo da se realizuje. A sva pomenuta zarista su vestacki napravljena i finansirana od strane globalne elite. Pa zar neko veruje da u jednoj vrlo vojnoj zemlji kao sto je Sirija mogu neki pobunjenici da idu i osvajaju zemlju i da su tek tako naoruzani do zuba?! To je kao da se jug Srbije pobuni i pocne da osvaja teritoriju ka severu. Ne ide to tako. To je izuzetno pripremana i finansirana akcija. Kako kaze jedan bivsi CIA obavestajac: "Sile koje upravljaju Amerikom zele totalnu dominaciju i poslusnost ostalih. Uglavnom vecina zemalja prihvata mito i zeli da radi kako im se kaze, neki ne prihvate mito ali pod pritiscima i pretnjama popuste, dok mali broj zahteva vojnu intervenciju."

Zoran

pre 10 godina

Flash, samop Italiji. Kanada je uvek takva, manje ili vise. Osim toga ne umes da citas izmedju redova:

"Kanadska vlada trenutno ne planira slanje vojne misije u Siriju"

Obrati paznju na "TRENUTNO".

bane

pre 10 godina

@zile

Amerika je koristila mnogo opasnija sredstva od tog sirijskog hemijskog oruzija. Od atomskih bombi do dronova(koji su mnogo civila ubili). Vidi se da je ovo cist povod za rat samo.

Student

pre 10 godina

Ovo me mnogo podseca na radnju igirce Modern Warfare , prvi deo . Ameri su napali 'bliskoistocnu zemlju' , predsednik je javno ubijen od pobunjenika ciji se vodja zvao Al Asad . U igrici se dakle rat vodio protiv pobunjenika . Taj deo igre se zavrsava sa nuklearnom eksplozijom u kojoj gine sva Americka vojska . Ruski ultranacionalisti su je obezbedili . Znam , ljudi umiru i mnogi nevini stradaju ali ne mogu da ne ukazem na slicnost .

svasta

pre 10 godina

Danska - e ona se pita malo vise nego moja baba... Podseti me na to kad je Katar pretio Rusiji ako stavi veto na rezuluciju o Siriji (cini mi se pocetkom 2012) kad su dobili upozorenje da mogu da budu i "izbrisani" sa lica zemlje. Nikako mi nije jasno zasto se pojedine zemlje mesaju u nesto sto ih se slabo tice ili ih niko ne pita

bullshit...

pre 10 godina

Ne mogu da shvatim kako donose zakljucke unapred i najavljuju vojno kaznjavanje Asada a nisu sigurni obavestajni podaci,ili bolje receno da jos nemaju sigurne dokaze protiv njega!Sta ako kazne pograsnog..To znaci ako pogrese,onda ce oni zlotvori i ubice,sto su stvarno bacili hemijsko oruzje ostati nekaznjeni!Sumnjivo je ovo prijavljivanje suprotne strane,sa davanjem spiskova meta za bombardovanje!!!Kao pozivas strani faktor da ti bombarduje zemlju i pri tom znas da ce biti civlnih zrtava...I posle sebe nazivas pobednickom stranom! Jadna je takva pobeda!Malo je sve ovo groteskno pomaganje sirijskom narodu ili sto bi nasli u urbanom recniku,sve je ovo...bullshit!!!

123

pre 10 godina

Austrija je zabranila prelet nato aviona koji bi ucestvovali u napadu na Siriju.
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=36362
prelecu li preko nas ili nas nije potrebno ni pitati za takve trivijalnosti?

Милош

pre 10 godina

А зашто им за промену не би направили неколико школа, библиотека, увели интернет, поделили таблете... и образовали људе? Све то би било много јефтиније и боље на дуже стазе него улетети са палицама и поразбијати све у кући, а онда отићи и поповати како су их казнили. Али... Америка је данас светски проблем, земља која је од Другог светског рата убила скоро исти број цивила као и Хитлерова Немачка (бројке се крећу око 6. милиона).

boos

pre 10 godina

Gost(politički analitičar)u vestima B92 je rekao kako stvari stoje.Amerima ne odgovara Asad,zbog njegove antiameričke,proiranske politike,ali im ne odgovaraju ni pobunjenici jer su medju njima teroristi i islamski ekstremisti.Sadašnja situacija u kojoj Asad pobedjuje i izvestan je kraj rata(za nekoliko nedelja)ne odgovara Amerima.Zato bi oni bombardovali položaje Sirijske vojske kako bi uravnotežili sukobljenje strane,jer očigledno da pomoć pobunjenicima u oružju nije dovoljna.Znači cilj bombardovanja nije skidanje Asada i dolazak pobunjenika(jer se to u slučaju Libije pokazalo veoma loše)već produžavanje rata.To je interes SAD i Izreala,što je naravno najgori scenario za Siriju i njene gradjane.Od početka sukoba u Siriji je jasno da se konci vuku van granica ove zemlje i da se interesi svetskih moćnika lome u ovoj zemlji.A žalosno je to što se radi o drevnoj zemlji i narodima i najstarijem gradu na svetu(Damask).

NessRS

pre 10 godina

Hehehe Britanski parlament je glasao protiv Kameron-arlekina i intervencije u Siriji. Bravo englizi. Obama nece smeti bez engleza da p...e.