Sreda, 28.08.2013.

22:58

"Međunarodna reakcija neizbežna"

Lideri Nemačke i Britanije smatraju da sirijska vlada ne bi trebalo da prođe nekažnjeno za napad hemijskim oružjem. Obama još bez odluke o napadu.

Izvor: B92

"Meðunarodna reakcija neizbežna" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

seljadin

pre 10 godina

@mujcinovic salih, meni je drago kad citam forume i diskusije na yahoo da 90% Amerikanaca je protiv napada na Siriju, i protiv podrske mudzahedinima, naime prosecan Amerikanac mrzi alkaidu koliko i prosecan Srbin, ali se ne mogu nacuditi domacim bivsim sugradjanima muslimanske veroispovesti koji su u USA koji su vecinom uz Al Kaidu., moguce je da su indoktrinirani u lokalnim dzamijama po USA jer je neshvatljivo da su potpuno van americkog drustva, otuda i ne cudi kad se desi sukob USA i Al Kaide da su uvek na strani Al Kaide.

Mirko

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01)"

da, imali bi istu empatiju. jer smo prosli ono sta siriju ceka i otkrivamo i dan danas posledice po zdravlje nase dece.
a da li ste je vi imali '99?
(m., 29. avgust 2013 08:50)
-------------------------------
Pa nisu !
Sta si ocekivao od saradnika okupatora ?
Znas koji je moto njihovim voditeljima na HRT-u bio na kraju vijesti/dnevnika ?

"Vedro nebo nad Beogradom"

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

kalimero@ - da ti odgovorim. danas je manje bitno sta je to pravda i na cijoj je strani. uostalom, vrlo rastegljiv pojam. to sto smo "pravdoljubci" nas je i dovelo do ove slave. politika je bitch i nema ljubavi, samo interes. il" plivas il' se davis. ja sam za to da moja srbija pliva i bude na povrsini pa taman morala ponekad da zazmuri na jedno oko kad je ta "pravda" u pitanju.

neko

pre 10 godina

@junior: eto, to sto si napisao je laz, to da smo vrsili etnicko ciscenje Albanaca pa su nas bombardovali...istina je da je 1998. OVK krenuo u oruzane akcije sirom KiM, da su neki delovi KiM bili pod njihovom iskljucivom kontrolom, i da su nase sluzbe bezbednosti, tj. policija, preduzeli sasvim legitimnu akciju protiv teroristicke grupe (OVK je do 1998. bila na USA listi teroristickih grupa i organizacija, pa je naprasno nestala!). Posle akcije razbijanja grupe Adema Jasarija u Racku, i likvidacije njegovih terorista, isto ovako kao u Siriji, oglasili su se Ameri i poceli da drame kako je to bio zlocin (isto ko sad) i kako to ne moze tako, pa su poslali CIA agenta i lobistu za Albansku stvar Vilijema Vokera kao "posmatraca" koji je "potvrdio" da je doslo do "masakra civila" (presvucenih mrtvih terorista)!!!! Posle je Helena Rant, UN istrazitelj potvrdila da nije bilo masakra i zlocina, ali kasno...
Da dodam da je tokom borbi sa OVK teroristima odredjen broj ljudi koji je ziveo u tim delovima KiM pobegao od borbi u druge, mirnije delove KiM.

"Etnicko ciscenje" su odglumili albanci po komandi, a i pod pretnjom oruzjem od strane OVK, tako sto su svi nahrupili na granicu sa Albanijom i Makedonijom, ali tek POSLE POCETKA NATO BOMBARDOVANJA!!!! Tada su svi bezali sa KiM, Srbi i ostali nealbanci na sever...

Tex

pre 10 godina

(Damjan Sumerac, 29. avgust 2013 10:42)

Ala vama treba neko obrazovanje ili prosvetljenje pod hitno. Covek koji trazi treci svetski rat je covek koji je izgubljen u vremenu I prostoru I nema zbog cega da zivi. Covek kome je pravedan svet onaj u kome su apsolutni vladari sa preogromnim drzavnim aparatima koji prodaju utopiju samo da stanovnistvo ne bi nista radilo a primalo platu da se ne bi bunilo.

Srbija je zrela za jednu grupnu terapiju, vidim da mnoge I dan danas boli bombardovanje ali ih zato ne boli to sto su pukli pare kod Jezde, Dafine, sto nisu imali hleba da jedu, sto su radili za 2DM, sto nije mogao deset godina da ode na more, sto je vodio ratove po hrvatskoj, bosni i sloveniji i u isto vreme izigravao zrtvu. Sve sto se desavalo nema nikakve veze sa SAD, EU i Rusijim. To ima veze sa nasim glavama tj. glavama generacija koje su pravile SFRJ i koje ne mogu bez nekog idola na celu vlasti koji ce otvoreno ziveti kao apsolutni vladar ako im za uzvrat da hleba, igara, po jedan "auto" domace proizvodnje i 30 dana godisnjeg.

Hajde produbite se i shvatite da je za vas kasno, vi ste ostali sa srafcigerom u rukama i ne mozete da mrdnete ali zato svoju ustedjevinu potrosite na kvalitetno obrazovanje za vase cerke i sinove ako im zelite dobro.

Не бити овца за шишање

pre 10 godina

за Texa...ти си заборавио КО нас је држао 10 година под ембаргом и због кога је била разорена економија земље и због кога смо примали 2 марке плату...КО нас је држао под ембаргом...површност није добра за тумачење прошлости. Ми смо били одабрани као непријатељи. Зашто? Зато што им је требао раздробљен Балкан са много малих држава, које је лакше окупирати и држати под контролом, а ми будале смо хтели да сачувамо Југославију. Исто сада раде на Блиском истоку...спроводе тзв. балканизацију и то истим методама. Уздигни се брате изнад тзв. истина којима су ти испрали мозак и учинили те слепим...

cik cak

pre 10 godina

Amerikanci ponovo dokazuju da je moja teorija o pravoj imperiji zla točna, to nije bio SSSR (ili barem ne samo on) već prvenstveno USA. Vreme im ističe i oni polako provode svoju okupaciju sveta. Za svega deset-dvadeset godina hispanci će biti većina u SAD i zanima me kako će i tada zadržati potpunu i apsolutnu vlast i potpuno marginalizirati sve danas manjinske etničke grupe - crnce i hispance - a koji će tada biti apsolutna većina. Pretpostavljam da će u tom trenutku, on nije daleko, zver dignuti glavu i pokazati svoje pravo lice. Svet će podeliti na dve grupe - malu vladajuću kastu i sve ostale koje će oružjem držati u pokornosti.
Mislim da nam je potrebna neka nova Zemlja na kojoj neće biti takvih stvorenja (ne smatram ih ljudima), da li će to biti ovaj naš planet ili neki drugi sasvim mi je svejedno, ali siguran sam da idemo prema distopijskoj budućnosti koju nam Amerikanci polako serviraju. Njihov način je vrlo jednostavan - ne mogu zavladati svetom odjednom, svi bi se pobunili, ali ako idu koračić po koračić... nitko neće primetiti!
(Miloš, 29. avgust 2013 09:33)


E moj druze, imaju oni nacina kako. Recimo kako su se lukavo dosetili zakona, u kojem se kaze da niko ko je osudjivan ne moze da glasa. A sta mislis medju kojom populacijom ima najvise takvih. Upravo medju hispano i afro amerikancima, jer ih sve guraju u geto, a tamo pride guraju drogu i oruzije.

Saldzo

pre 10 godina

Dragi americki vlastodrsci i ostali, nemam ja nista protiv, bombardujte. Ali prvo DOKAZE NA SUNCE! Cvrste, neoborive dokaze da je Asad to uradio, a ne neko drugi. Pa bombardujte do mile volje, sve sravnite, a onda im dajte kredit i zaduzite ih do guse da ih ponovo izgradite, jer vi to radite zbog demokratije i ljudskih prava. Niposto zbog profita i resursa, daleko bilo.

logika

pre 10 godina

Ja bih najvise voleo da konacno neko odreguje na njihove rekcije.kad kazem neko mislim na nekoga ko je vojno sposoban za to.

Mora jednom vec neko da kaze dosta je bilo izmisljotina !!!
(Mirko, 29. avgust 2013 04:10)

Jos od Kubanske krize ne postoji niko ko bi vojno parirao USA. Danas je ta razlika veca nego ikad a USA naoruzanija nego ikad. Nikad nije postojala vojna sila ove snage na kugli zemaljskoj. Uvek je bio zakon jaceg u medjunarodnoj politici tako da ovo i nije nista cudno.
Samo treba prestati razmisljati u okvirima crno/belo ili lose/dobro i sve postaje jasnije.
Ne treba zaboraviti da Asad jeste diktator isto kao sto je to bio Milosevic.

Kalimero

pre 10 godina

mi srbi definitivno treba da se dogovorimo gde pripadamo. sudeci po vecini komentara - zreli smo za afriku. ne zaboravite, za te dole i srbija je na "zapadu". hocemo u eu a podrzavamo raznorazne diktatore. uvek kontriramo i uvek na pogresnoj strani.
(jäger aus frankfurt, 29. avgust 2013 06:49)

Citam komentare ne nameravajuci da posaljem komentar, ali jäger me je naterao :) Ne radi se o podrsci. Moj rodjeni brat da je uradio neko zlo i da je dosao kod mene da ga skrivam i pomazem u tom zlu ja bih mu rekao da se prijavi policiji i suoci sa posledicama. Dakle da li je ovo pravedno ili nije? To je pitanje, a ne koga podrzavamo

dejan v

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01) "

E moj ti, Srbi su i uvek će biti na strani slabih i ugnjetavanih a to je zato što smo mi pametan i dobar narod.

FMP je Zvezda

pre 10 godina

Kakav stav da ima Srbija kada ta zemlja ne postoji.. Marionete na celu samo crpe resurse i trpaju u svoje dzepove. Mi smo odavno u kanalu!

Stevan

pre 10 godina

Jedna stvar je frapantno uocljiva. Niko zivi (osim Karle del Ponte) da napise mislim niko od autoriteta, bilo na zapadu bilo na istoku, da mozda Asad nije bacio te bojne otrove jer bez obzira na samovlasce gradio je svoju zemlju i mora da je volio svoj narod. Osim toga prosipanje otrova bilo bi njega potpun promasaj i samoubistvo.To su uradili psi rata po nalogu onoga kome to treba. Svet je jadan, a takav je u stvari uvek bio. Cemu cudjenje?

Bojan

pre 10 godina

Kada sve uprostis dobijes sledeci slucaj. Imas muceni narod u Siriji koji ratuje medjusobno podeljeni u 2 frakcije, i onda ce medjunarodna zajednica da im pomogne tako sto ce bombardovati i jedne i druge...

talalaj

pre 10 godina

Sto mi poznata ova situacija .Svi govore da su gas pustili pobunjenici u sadejstvu sa v.brit ,francuskom i sad isto kao u bivsoj Jugi naoruzavali severne susede a mi nismo imali legitimno pravo da se branimo i sacuvamo postojece i legitimno drzavu koja postoji godinama i decenijama . Njihovi se generali oslobadaju u hagu a nasi se sude malte ne na smrt i za kakve gluposti verbalne delikte i td, tako ce biti i u Siriji. Koj drzava ubija svoj narod to samo radi terorista a gore navedene zemlje su takve i gledajuci kroz istoriju uvek su bile osvajacke i kolonisticke .U tu grupu spada i nemacka sa svojom imperjalistickom politikom. Ne kaze se dzaba Napad je najbolja odbrana. Samo svaka sila za odredeni period ima svoje vreme trajanja, jedva cekam da im ga neko zabiberi pa da vidi njihov narod sta je to rat beda i siromastvo

Damjan Sumerac

pre 10 godina

A za to vreme cena nafte i zlata je skočila za 1,56 % u samo 7 dana. Ratni profiteri, nadam se trećem svetskom ratu zato što je narod sveta protiv vaše vlade a zapadne sile ne mogu da se bore protiv ujedinjenog čovečanstva. Ovo nije rat za režim ovo je rat za svetsku pravdu gde će ista pobediti.

Musa Express

pre 10 godina

2 ssvetski rat su zajedno otpocheli Nemci i Rusi, tako shto su nemci osvojili 1939 zapadni deo poljske a rusi istochni. plus su rusi napali finsku. pogledajte istoriju
(bla bla, 29. avgust 2013 09:23)

Momce tvoje ime potpno odgovara tvom nivou znanja- da li si ikad cuo za Sudetsku krizu, Minhenski sporazum, Anslus... Njemacka je vec okupirala Austriju, izrezirala i organizovala separatisticki pokret u Slovackoj, okupirala Cesku i pritiskom i dogovorima organizovala satelite Madjarsku Rumuniju i ostale za ukljucenje u rat. To sto se desilo u Poljskoj je samo momenat kad je Britanija usla u rat pa se racuna kao pocetak svjetskog rata, ali sve je mnogo ranije pocelo.
A mozda te slucajno osupne pomisao da situacija lici danasnjoj, jedna velika sila uvodi "red" okolo dok druge zemlje sute...sve do jednom dok se nadju na granici jedna drugoj...
Ako se to ne daj boze desi, taj veliki rat bi imao svoj datum pocetka, ali je jasno da je stvar pocela ranije...
Ova doktrina "uvodjenja demokratije" i " milosrdnog bombardovanja" traje vec duze vremena...
A usput probaj da vidis ko vlada u Finskoj u to vrijeme i sta su Rusi mogli ocekivati sa strane- prijateljskog susjeda ili mozda napad sa jos jednog fronta u skoroj buducnosti.
Jednostavno gospodine Bla Bla, vama fali siri pogled na situaciju.

lucifer8331

pre 10 godina

krshenje ljuskih prava???
a shta je sa bombardovanjem srbije??
shta je sa uranijumskom municijom i zlochinom koji je nazvan milosrdni andjeo???
sram ih bilo bre

........

pre 10 godina

Za @mujcinovic salih
Ma ameri su u pravu sve sto rade, to je zbog bezbednosti drugih a pomalo i svoje. Nema tu interesa, ne daj boze postupanja zbog novca i profita. Samo drugi nisu u stanju da ih razumeju, posebno oni koji koriste svoju glavu..........

Ужас

pre 10 godina

Јадни, јадни људи...Како постепено равнају колевку цивилизације. Тамо се налази најстарија Црква Христова, Антиохијска православна црква и њу чини 10% становништва, најстарији манастири света, ризница културног богатства света...тужно и претужно. Нескривено ЗЛО, а ми би да им се придружимо, а то је тек апсурд и потпино бунило једног слободарског народа.

jastreb

pre 10 godina

"Koliko vidim, moguće je odlaganje udara, do utorka."

Ova dva minusa... gde ste se vi našli? Jeste li internet ratnici, ratni huškači, ili želite da Ameri što pre udare po Siriji?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Krajnje je neistinito i netačno govoriti o medjunarodnoj reakciji, pravilo je reći da je blokovska reakcija neminovna. Države koje prete Siriji, svrstane su u jedan blok koji čini cca 20% svetskog stanovništva i cca 30% svetske teritorije, ali zato gotovo 70% ekonomske moći i upravo to im kao nekakvo kvazi demokratsko načelo daje za prava da rešenja vide u oružju. U svakom slučaju ova grupa zemalja nema nikakvo pravo da sebe naziva medjunarodnom zajednicom.
To je blokovska zajednica sa svojim uskim, specifičnim interesima i sa sve većim unutrašnjim problemima koje želi da reši na račun ostatka sveta, što je iz godine u godinu sve teže. Jer biti demokrata i uz to uvek najbolji ne ide zajedno.

Nikola

pre 10 godina

@Roki

Malo si smetnuo s uma da pobunjenike cine strani placenici, zapravo uvezeni borci. Celih 80% . Nisi to znao? Asad nije cvecka, ali ovde i svaki slepac zna da je ovo sa hemijskim oruzjem namestaljka, isto kao Racak ili Markale. Ovde su Rusi ispali najvece sise... kao i uvek.
Ovde je u stvari sve kao u spageti vesternu, svi su negativci... samo ti se ponekad neko ucini pozitivcem, pa gajis minornu dozu sipmatija. U medjuvremenu gine nevin narod.

Vladimir Pula

pre 10 godina

@Sve mogu da razumem, Amerika i Engleska rade sta im je volja vec duze vremena. Ali Francuska, zemlja koja bese uzor drugim zemljama? Sta se desilo? Francuska kakvu znam vise izgleda ne postoji. Postali su isti gadovi kao Britanci i Ameri.
(zoki, 28. avgust 2013 23:42)

Daj me podsjeti kad je to bilo ? Jer ne pamtim tako nešto... Francuzi ratuju od kad postoje, a stoljećima unatrag su bili kolonizatori i osvajaci svuda po svijetu.

mr.w

pre 10 godina

Assad treba kapitulirat odmah kao i Milosevic jer nema potrebe da ljudi dzaba ginu. Kakvo groblje Amerikanaca , kakav Vijetnam. I Rusija igra igru kontriranja Amerima i daju laznu nadu svojim nazovi prijateljima. Isto je bilo i sa Srbijom ali kad rakete krenu oni okrenu glavu.

Marko

pre 10 godina

Inače, istražitelji UN su u Siriju doputovali da ispitaju korišćenje hemijskog oružja u Martu, u naselju Khan al Asal, za koje su mnogi tvrdili da su upravo pobunjenici koristili. Međutim, čim su stigli došlo je do drugog slučaja, zbog kojeg nikad nisu obavili posao zbog kojeg su došli.
Ali nisu ništa uradili ni oko drugog slučaja korišćenja, zbog opstrukcije upravo od strane SAD i njihovih saveznika, kao i samih pobunjenika, koji su pucali na istražitelje.
Zapad tvrdi da ima pouzdane dokaze, a aktivno sabotiraju pokušaje UN da istraži bilo koji od ovih slučajeva.

Miloš

pre 10 godina

Amerikanci ponovo dokazuju da je moja teorija o pravoj imperiji zla točna, to nije bio SSSR (ili barem ne samo on) već prvenstveno USA. Vreme im ističe i oni polako provode svoju okupaciju sveta. Za svega deset-dvadeset godina hispanci će biti većina u SAD i zanima me kako će i tada zadržati potpunu i apsolutnu vlast i potpuno marginalizirati sve danas manjinske etničke grupe - crnce i hispance - a koji će tada biti apsolutna većina. Pretpostavljam da će u tom trenutku, on nije daleko, zver dignuti glavu i pokazati svoje pravo lice. Svet će podeliti na dve grupe - malu vladajuću kastu i sve ostale koje će oružjem držati u pokornosti.
Mislim da nam je potrebna neka nova Zemlja na kojoj neće biti takvih stvorenja (ne smatram ih ljudima), da li će to biti ovaj naš planet ili neki drugi sasvim mi je svejedno, ali siguran sam da idemo prema distopijskoj budućnosti koju nam Amerikanci polako serviraju. Njihov način je vrlo jednostavan - ne mogu zavladati svetom odjednom, svi bi se pobunili, ali ako idu koračić po koračić... nitko neće primetiti!

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zalosno je da vlast jednog coveka i njegova zelja za njom moze toliko ljudi da unesreci.Ono sto je zalosno,on nije jedini.Imali smo to ranije,imamo to i danas!Cinjenice su sledece:poginulo je preko 100 hiljada ljudi dva miliona je raseljeno,drzava kompletno unistena.Jedini koji lepo izgleda je gospodin Asad!Komentari su kao i uvek protiv SAD.Cekam trenutak kada ce biti rehabilitovani Hitler i Musolini.Zabrinjavajuca je cinjenica da svi svetski diktatori imaju toliku podrsku u Srbiji i da ne postoji svetski krvolok ili razbojnik koji ne uziva podrsku srpske javnosti ako se "bori"protiv SAD.Logo Srbije je "neprijatelj SAD nas je prijatelj"?

1984

pre 10 godina

Da li jos uvek postoji neko dovoljno retardiran da veruje u ove tragikomicne lazi neofasista? Izgleda da DA. Ovoga bi se i Gebels postideo.

Srbenda

pre 10 godina

I tako su testirali nov borbeni avion 'siritelj demokratije ' i radioaktivnu municiju ' donosilac mira' potpomognutu hemijskim oruzijem 'zelena magla ljubavi ' u akciji 'pustinjski zeka' .

perspektiva

pre 10 godina

Secam se '92 u Bosni da smo se ja i moja porodica, iz dana u dan, 2 godine bez struje pod konstantnim granatiranjem, svakodnevno u podrumima, nadali intervenciji bilo koga sa zapada kako bi agonija prestala. I to je ugao gledanja na stvari.

tuta

pre 10 godina

Toliko bolesti, ratova, genocida i drugih nepravdi u mnogim zemljama Afrike, a niko nikad ne reaguje. Samo u Nigeriji 3 puta godisnje izbije gradjanski rat u kojem pogine daleko vise ljudi nego bilo gde. Niko nista, tisina. Izgleda da oni ljudi nisu toliko vredni, a opet verovatno nema ni mnogo interesa za velike.

Molotov

pre 10 godina

Ovde će gradjani Sirije najviše propatiti. Želim im brzu kapitulaciju zarad sopstvenih života i izbegnuća totalnog razaranja infrastrukture i privrede.

mia

pre 10 godina

@Blagoje Samardzic:
Upravo tako. Nadam se da im neki ubrzo spucati neke projektile na Belu kucu pa ce se ostaviti i Evrope i ostatka sveta, a mi cemo konacno dobti pravu Evropu. Ala se ova Merkelova provalila. Izgleda ce da izgubi izbore. Ako dodje neko od Srederovih naslednika, bogami ce maknuti ove kriminalce iz Evrope.

zile..

pre 10 godina

Srdja Popovic je ovog Obamu predstavljao po nasim medijima ka novog Mesiju, 24 dnevno, 7 dana u sedmici, covek samo sto iz pastete nije iskakao, steta sto ga sad nema nikako da gostuje po raznim televizijskim emisijama, bas me interesuje sta bi sad pricao, mozda isto, samo nek kaplje na devizi racun.

bla bla

pre 10 godina

Vidi ga ovaj, chojstvo i junashtvo protiv amerike?!
a direktore chime si mislio protiv amera, sa prackama? ne lozhite se, ne postoji pravda nego zakon jacheg, oduvek bilo i bice. i dosta vishe o tome kako su rusi fini i ne napadaju nikoga samo ameri terorishu svet. upamtite samo jednu stvar: 2 ssvetski rat su zajedno otpocheli Nemci i Rusi, tako shto su nemci osvojili 1939 zapadni deo poljske a rusi istochni. plus su rusi napali finsku. pogledajte istoriju

NessRS

pre 10 godina

Doci ce i njima crni petak. Strasno je koliko je njihova politika jednoumna, surova, usmerena ka unistvanju drugih zemalja i naroda. Amerika je mocna, sna zna i velika. Opijena svojim silinom izgubila je davno kurs koji je imala. Nazalost, hiper dug od 17 triliona dolara ne ostavlja im druge mogucnosti osim politike koju vode: najstrasniji oblik imperijalizma koji je video svet. Ali... Kao i svi diktatori pre nje, svi osvajaci i zlocinci tako ce svet jednog dana videti i njen kraj. Kako? Ne znamo. Ali, istorija se uvek ponavlja, pa ce to biti i u njihovom slucaju.

tt

pre 10 godina

gde to ide srbija...zasto se cuti...jel kao drzava imamo neki valjda stav povodom stanja u siriji...niko nista ni u vlasti ni u opoziciji...makar izjavu neku da da...sramota...izgleda da patimo od onog stoholmskog kompleksa...cutanjem nasa vlast odobrava agresiju na siriju...

dejan

pre 10 godina

Mnogo ste bre smesni sa tim anti-americkim komentarima... mislite da Srbi jedini mogu da vide istinu? Ne, nego ostale zemlje znaju da rade za svoje interese i nece da se kace sa najjacim silama. Zato, za razliku od nas, ne ostaju svako malo bez teritorija.

martin

pre 10 godina

. a kad ste bacali bombe na nas nije bilo ovaka buna.samo gledate da bacate nos de vam nije mesto samo se borite na kurvanski nacin da zauzmete teritoriju kao sto ste uradili sa YUGOSLAVIOM a italija I yugoslavija su delili more.rasturili yugu uzeli slovence I hrvate I sad je more njihivo moze da parkiraju brodove de zele pa da bacaju bombe.crkli da bog da.

nesa

pre 10 godina

Odlučili su da bombarduju i sve je dzabe.A kad kazu MZ time maskiraju svoje akcije jer MZ ne postoji.Unistice jos jednu zemlju i prepustice je haosu.Svi mediji cute o tome i dokazuju svoju ,,nezavisnost,,.

Istina

pre 10 godina

Kako god, Ameri kuju planove i nastojaće da za godinu, dve, tri izbombarduju redom sve muslimanske zemlje. Kada i ako uspeju, ali će biti teže u Siriji, otvara im se put prema Iranu. http://www.intermagazin.rs/posle-sirije-teror-amerike-ce-se-nastaviti-dok-sve-muslimanske-zemlje-ne-budu-pod-njenom-kontrolom/

Aleksandar

pre 10 godina

@Dejan
Zapravo, iste i slicne recepte koriste svuda gde zele da osvoje teritoriju. Na bilo koji nacin. Zato i mrzimo SAD i njenu vladu. Licemerni i zli ratni profiteri. Tako je pukla YU, tako je pukla i Srbija. A njihovi pioni se nalaze i nasoj vladi, sve dok ne prodaju i ovo malo, da bi bas svi postali kapitalisticki robovi, kojima ce takodje biti ispran mozak TV-om. A pocelo je uveliko.

nikola

pre 10 godina

pa jasno je svakom normalnom čoveku na planeti da svetom upravlja grupa ludaka ogrezla u krvi. Ove otrove koje spominju to je moguće ali su pobunjenicima dali upravo oni koji sada traže alibi za bombardovanje. Njima je važno da stave pod kontrolu ceo arapski svet po istom scenariju. Zar ovo ne liči Račak, Markale, na orožje za masovno uništenje u Iraku, na Libiju i druga stratišta? Neka im Bog sudI. Agresori su bili željni isprobavanja novog naoružanja ubijajući druge.

nesa

pre 10 godina

Nobelovac predvodi vojsku u rat.Zbog ovakvih stvari sve vrednosti su obezvredjene. Demokratija je jedna velika laz. Zbog ovakvih idiota moram da navijam za Asada i Siriju.

roki

pre 10 godina

vidim neki uporedjuju '99-u i Siriju,to su potpuno dve razlicite stvari mi smo tada vrsili etnicko ciscenje Kosova od albanaca uz podrsku svih segmenata drustva od crkve do estrade...i milsordni andjeo je morao da se desi sami smo krivi tada bili...u Siriji narod trazi slobodu i pravo na dostojan zivot sta da je vojni vrh poslusao Milosevica 2000. i izveo tenkove na ulice....think about it.
(junior, 29. avgust 2013 06:19)

I zato su morali da nas bombarduju sa Uranijumom? Spasavali su Kosovske Albance tako sto su ih zasipali Uranijumom?
Koji si ti hohštapler.

milan

pre 10 godina

uterali su nam strah u kosti, pola sveta terorisu a niko da skupi hrabrost i krene, niko da se udruzi protiv zlikovaca. gde je nestalo cojstvo i junastvo!?

m.

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01)"

da, imali bi istu empatiju. jer smo prosli ono sta siriju ceka i otkrivamo i dan danas posledice po zdravlje nase dece.
a da li ste je vi imali '99?

Mihailo

pre 10 godina

Kazna!? Pa dovoljno je što je zemlja u ratu, da je toliko ljudi već napaćeno i izginulo, i sada će oni da dodaju na tu patnju svojim tzv. kolateralnim žrtvama, neophodnim da urade šta? Iz fotelja dele svoju ne-pravdu igrajući se ljudskim životom kao valutom za podkusurivanje. Istovariće smrtonosni tovar na decu i nedužne kao na Hirošimu i Nagasaki, a posle će da snimaju dokumentarne filmove i analiziraju tu kolateralnu/neophodnu štetu! Surovi postkolonijalizam, fašizam i pakao na delu.

jastreb

pre 10 godina

Koliko vidim, moguće je odlaganje udara, do utorka.

Inače britanska i američka javnost, baš nije oduševljena potezima svojih "velikih vođa". Osim par pojedinaca, internet ratnika i ratnih huškača.

брбљивац

pre 10 godina

Ne mrzim jevreje kao narod i nisam rasista, ali ovo sto se u svetu desava je plod uticaja jevrejskog bogatstva i mocnika jevreja u Americi.
Skoro svaki predsednik SAD-a, sa izuzetkom Kenedija je u neku ruku dobio blagoslov bogatih jevreja u Amerivci. Zivim vec cetiri decenije u Nemackoj i stekao sam utisak da bogati jevreji i ovde u Nemackoj imaju uticaj na politicka zbivanja i politicare. Sigurno i zbog njihove istorijske proslosti ali u danasnjici zbog materijalnog monopola jevreja.
Uocljivo je da politicar ili konkretno kancelar Nemacke je toliko jak i tako dugo jak dok Amerika to interesno pozitivno vidi. Otuda i ne cudi stav kancelarke Merkel u dialogu sa engeskim premijerom. Posmatrajuci zbivanja i ratove na bliskom istoku videcemo da je Izrael uvek bio prisutan i to ce tako ostati dok bogatih i uticajnih jevreja u Americi da ne kazem u celom svetu ima a imace ih jer su ocigledno veoma pametni i spremni. Tragedija je u tome sto neduzan narod i deca ispastaju. Paradoks da stanovnici Izraela masovno razgrbljuju gas maske.
Zasto????

Blagoje Samardžić

pre 10 godina

Jedini kraj toj takozvanoj medjunarodnoj zajednici je kao i svim bivšim imperijama sveta,je da se prenese zlo i rat i patnja na njihovu teritoriju.Samo to što oni rade na ostale teritorije i ostalim manjim narodima.

Zoran

pre 10 godina

Obama, nobelovac za mir izyjavi: "da američki zvaničnici veruju da je sirijska vlada odgovorna za napad hemijskim oružjem" i da "ne veruje da sirijska opozicija raspolaže hemijskim oružjem koje bi moglo da se upotrebi u tom opsegu".
Nisu sigurni, oni veruju i na osnovu toga vojna masinerija velikog broja demokratskih zemalja, napasce zemlju u kojoj vlada gradjanski rad. I ubijace ljude i decu (kolateralna steta vojske demokratskih zemalja koje veruju da znaju ko je dobar a ko los u gradjanskom ratu). Ljude i decu koji i onako imaju razorene zivote i jedini interes im je da prezive haos. A haos prave 2% sirijskog naroda zeljnog vlasti i sada taj haos pojacava demokratska alijansa pomocu svog mocnog oruzja, ali na strani jedne od strana u gradjanskom ratu.
Demokratske zemlje ne vode budale, vec pametni ljudi, zasto su oni odlucili, smisljeno, a na osnovu nesigurnih i nedokazanih cinjenica da povecaju patnje sirijskom narodu. Da li jos iko veruje da je to zbog sirijskog naroda?

bez_cenzure

pre 10 godina

Već su optužili sirijsku vladu iako znaju da nema dokaza. Od Amera su mi još ljigaviji ovi evropski d...uvlakači. Nadam se da se Sirija naoružala i da će ih Rusija i dalje snabdijevati oružjem kao i da će Iran pomoći.

Schmilo

pre 10 godina

Ovi sto su licno pogodjeni krizom u Siriji mi idu na k...c! Bas volim vasu selektivnu teznju ka demokratiji i saosecanje sa potlacenima samo mi nije jasno kako je to geografski toliko ograniceno. Kada su u Jemenu i Saudijskoj Arabiji poceli malobrojni ali ipak protesti za vecu demokratiju i kad je murija brutalno premlatila i cini mi se i ubila nekolicinu demonstranata, niko sa zapada a boga mi i vas balkanskih boraca za ljudska prava nije rekao/napisao nista. Tu ne trebaju promene, tu je sve OK dok nafta nesmetano curi ka zapada. Ali Asad mora da ode, kod njega zene u drustvu ne uzivaju nikakva prava za razliku od S. Arabije, nema izbora kao u vec pomenutoj, zene ne smeju da izlaze same na ulicu, voze bicikl, kola...
Muka mi je od vas tzv. boraca za ljudska prava. Ako imate neki interes, pre svega finansijski, da lupate i pisete ovakve stvari po forumima onda vas donekle razumem. Ali verovati u medjunarodno pravo i iskrenu humanost NATO je kao verovati u deda mraza.

jj

pre 10 godina

Bez obzira sto Asad svim snagama zeli da zastiti vlast( u stvari sad kao i Gadafi stiti sopstveni zivot) i pri tom ubija na stotine civila, ja sam i dalje pre za to da on ostane ili jos bolje mirno ode (sto je sad vec nemoguce), jer vidim da ce posle njega doci ekstremisti.Kao i u Egiptu, Iraku i ostalim drzavama kojima je "pomognuto", haos i dalje traje. Manjine nece biti bezbedne. Svima koji zele ovde da "jos jedan ditaktor "(usput gde su u tim spiskovima Alija i Tudjman) ode, trebaju da se zapitaju ko dolazi posle i da li ce te pametne rakete znati da razlikuju decu i njihove roditelje koji su za Asada i ne koje to nisu. Na pocetku sukoba na BBC-ju najavljuju izvestaj nezavisnog novinara, koji uporno pokusava da kaze kako su neke zgrade razrusene od strane pobunjenika, a da novinari mnoge stvari ne mogu ni da vide jer im, upravo oni ne dozvoljavaju prolaz. Naravno voditeljka ga uporno prekida i navodi razgovor na svoju vodenicu. Posle ga vise nisu ukljucivali. To me sve podseca na izvestavanje sa ovih prostora. Cak su i tu na pocetku govorili kako zlocine vrse obe strane. Sad se to nesto izmenilo...Kako je moguce da ovde to neki ne vide i vecito postoje te podele na rusofile i obozavaoce Amerike (po meni obe imaju mnogo toga dobrog, a i loseg - u sta ja onda spadam?) Zato ce mnogi ljudi poginuti, a dusebriznici nikad nece "pomoci" nekim drzavama, koje recimo nemaju naftu.

Dejan

pre 10 godina

Kada ce biti bombardovani polozaji organizatora oruzane pobune? Mislim da bi Rusija trebalo da se obracuna sa teroristima. Ovo je potpuno isti scenario koji je bio u Racku. . .

MileJNA

pre 10 godina

@Vojvođanin-Mađar
Pa da,u pravu si to isto su Sovjeti i Staljin uradili 1945. kao i prethodno srpska vojska 1918. Seti se samo žrtava K&K monarhije i Hortija.

ЗОРАН

pre 10 godina

Нешто се не сећам да су толико били забринути за ратно право и конвенције док су просипали осиромашени уранијум и касетне бомбе по Србији. Невиђени лицемери. Жури им се да обаве посао пре него Иран направи атомску бомбу, јер ће после тога прича бити сасвим другачија као и са Корејом.

ja

pre 10 godina

Rusi vas kao ponizili u vezi Snoudena, a vi brže bolje da im vratite i pokažete kolika ste sila, vas 19 kad napadne jednu, predhodno izmrcvarenu, zemlju.
SVAKA ČAST za uzore demokratije u svetu.

neko

pre 10 godina

@saraya: imamo isto toliko empatije kao i prema "pobunjenicima" u Siriji, sa kojima ste jednaki (hrvati, bosanci, albanci)! što se sada praviš Englez, kada je NATO isto tako pomagao S.Arabiji i Kataru da naoružava i finansira mudžahedine u BiH, hrvate u Hr, OVK na KiM, a protiv Srba.

djole

pre 10 godina

@Vojvojanin Madjar:
Ponavljam: definitivno su ti iz istocne i centralne Evrope najbedniji i najdosadniji ljudi na svetu. Pa Amerikanci i Britanci (preko 80%) su protiv ovog ludila, a vidim jadni Madjari i poneki Slovak, Ceh, se nesto primaju da im cika da koka kolu i zvaku. Kakvi ste vi jednici? Vi ste samo za to da budete protektorat neciji i zato i jeste. Kako vas bre nije sramota? Ceo svet zna da su Amerikanci deb.li i nasilnici osim "jadnih malih" Madjara, Slovaka, Ceha i Poljaka. Ma fuuuuuuuuuj. Jeste li bi toliko glupi da ne mozete da izvedete zakljucak da je ovo bahata laz? A? Jel nemate mozga?

Bot602

pre 10 godina

Podrska nasoj buducoj drzavi, nasim buducim sunarodnicima Merkel i Cameron, podrska evropskim saveznicima USA Navy! Protiv Asada, uz Vucica do pobede!
Vi ostali komentatori... pisete ko da je Toma jos uvek u SRSu, i ko da Dacic nije najevropljanin. Dosta histerije, zna se na kojoj je Srbija strani - pobednickoj/naprednoj. USA! USA! USA!

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

mi srbi definitivno treba da se dogovorimo gde pripadamo. sudeci po vecini komentara - zreli smo za afriku. ne zaboravite, za te dole i srbija je na "zapadu". hocemo u eu a podrzavamo raznorazne diktatore. uvek kontriramo i uvek na pogresnoj strani.

junior

pre 10 godina

vidim neki uporedjuju '99-u i Siriju,to su potpuno dve razlicite stvari mi smo tada vrsili etnicko ciscenje Kosova od albanaca uz podrsku svih segmenata drustva od crkve do estrade...i milsordni andjeo je morao da se desi sami smo krivi tada bili...u Siriji narod trazi slobodu i pravo na dostojan zivot sta da je vojni vrh poslusao Milosevica 2000. i izveo tenkove na ulice....think about it.

Beast from the East

pre 10 godina

Realno su izlizane fore za opravdavanje nekih napada. Oces bre da ih okupiras, bacis na prosjacki stap. Lepo kazi, nemoj tu ke*ati kao gas ovo ono. Nije ovo I svetski rat, danas je propaganda ubojitija. Nadam se da ce se zapad provesti kao u Avganistanu i Vijetnamu.

Vasilije II...

pre 10 godina

...ni grčka,ni rim,ni vizantija nisu trajali dugo...i ameriku će da razbuca neka divlja horda...ovakvim ponašanjem i brže nego što bi to točak istorije uradio.
(cojle, 29. avgust 2013 00:49)

- Vizantija je trajala 1000 godina...

Goran

pre 10 godina

sve sto je tkz. " demokratski zapad" steako i ostvario tokom vekova, uradio je to falsifikatima, ubistvima,, otimacinom, pljackom......mahom po Istoku, koji je uvek bio superiorniji u svemu u odnosu na siromasne varvarske zapadnjake..
to traje od Vizantije do danasnjih dana...
dovoljno je samo reci...varvarski zapad...varvari i olos.

MarkaleRačak

pre 10 godina

''Berlin/London -- Lideri Nemačke i Berlina smatraju da sirijska vlada ne bi trebalo da prođe nekažnjeno za napad hemijskim oružjem.''
i zato će pobiti još na hiljade nevinih, razoriti zemlju i na kraju ustanoviti, kao u Iraku, da tog oružja nije ni bilo.

Sale

pre 10 godina

Niko nije ni dokazao da je sirijska vlada koristila bojni otrov a vec uveliko vecaju kako da "kazne" siriju; SRAMOTA! Kada je Rusija govora da se pravi presedan sa SRJ i sa Kosovom, niko nije verovao... Nesto mi govori da ce napadaci popiti po labrnji vrlo brzo!!!

Mirko

pre 10 godina

Ja bih najvise voleo da konacno neko odreguje na njihove rekcije.kad kazem neko mislim na nekoga ko je vojno sposoban za to.

Mora jednom vec neko da kaze dosta je bilo izmisljotina !!!

Zoran

pre 10 godina

Ovo je dobra lekcija za one koji se prepucavaju kvazi-znanjem o međunarodnim odnosima, o nekoj vladavini prava itd. Iz ove redovne apsolutno unisone i ekspresne agresije zapada na suverene zemlje vidi se da je sve jedna velika predstava i da su u pozadini interesi i igre koje mi obični smrtnici čijim oni životima vladaju ne bi trebalo da znamo.
(Dan, 29. avgust 2013 01:05)

Ovo je vrlo bizu opstem haosu u svetu. Ne dajem vise od 10 godina. Ili velika ekonomska kriza koja ce prerasti u opsti rat ili bez rata (sto je malo verovatno). Ovo se granisci sa ludilom. Da, iako sam u SAD, meni sve na to lici. To da nema pravde je jasno, ali to ima smisla samo do neke mere, posle toga se ide u provaliju.

dr

pre 10 godina

(Rokatanski, 29. avgust 2013 00:50)

Razmišljam o tome šta si napisao i u pravu si ali sa moje tačke gledišta ne znam šta je gore, da živim kao crv u staljinističkom režimu kao što je u severnoj koreji, da me gaze svakodnevno veliki vođa i njegovi aparatčici i da na kraju crknem od gladi i poniženja u nekom radnom logoru ili da me ubije američka bomba. Šta bi ti izabrao?
Svet se pretvorio u taj izbor, sa minornim izuzecima, a što je najgore, biraju drugi umesto mene.

Марко

pre 10 godina

До међународне акције ће тек доћи, то је оно што ће се десити у УН. А ово што се сада дешава је удружени злочиначки подухват.

kleo

pre 10 godina

Sta bih rekli Srbi kad bih Asad ubio Srbsku decu sa najgadnom hemijskom oruzjem, ili kako bi jedan Srbin Video kako mu umre sin u svoju ruku koji se moli boga da dobije svez vazduh a ne moze od hemijskog gasnog otrova?.
Voleo bi da svaki ko ovde pise pod prvom da proba taj gas i da osete pod kojem graote covek ili deca umire ili umiru.
sa Hemijskom oruzje ne bi voleo ubiti ni neprijatelja a hvala bogu i sto neprijatelje niti nemam.
Ko brani hemijsku oruzje danas po svetu taj moze biti sutra meta svog razloga, ili danas hemijsko sutra Atomska.
Ne, ne, ne Stop djavolskim oruzjama.

Zoran

pre 10 godina

Novosti: "GRAĐANI PROTIV Istraživanje agencije Rojters pokazuje da samo devet odsto Amerikanaca podržava što hitniju akciju američke vojske u Siriji, dok 25 odsto smatra da je intervencija potrebna ako SAD budu sigurne da je upotrebljen bojni otrov. Istovremeno, 74 odsto Britanaca se protivi razmeštanju vojnika u Siriji, a tek 25 odsto podržava vojnu intervenciju protiv Damaska."

ZOONLOGONECHON

pre 10 godina

Bas su se Ameri uplasili S-300,S-400.
Sad neki nabrajaju da Rusi imaju S-500, S-600, ma tjeraj do S-1000. Ma imaju Rusi al nece pokazu. Nisu hteli 1999god.
Nisu hteli u Libiji, nece u Siriji, nece kad dodje nared Iran.
Onaj jedini nosac aviona sto imaju taj se transformise u podmornicu i u ogroman avion. Imaju rakete al naravno 100 puta brze od americkih. itd. itd. itd.
Ove sam komentare citao kada je Nato udario po Libiji. U Siriji Rusi imaju vojnu bazu, pa da vidimo - U slucaju napada na Siriju Rusi ce se povuci!

Wini

pre 10 godina

Moj prijatelj je Sirijac ,bas iz Damaska,i ja ga bas pitam danas kakve su njegove informacije o tom hemijskom napadu a on kaze da nema logike da je vlast to upotrebila jer vlast dobija rat i tako nesto im ne treba da ne bi naljutili zapad i izazvali lose reakcije i moguce rat protiv NATO-a....,verujem mu,realan je...,inace oboje zivimo u Kanadi.
Sve mi lici na oprobani recept ;)
Zavadi pa vladaj !!!

copeta

pre 10 godina

ali ne verujem koliko su procitani ovi predatori(usa,uk,fr,ger) i ne vredi nista!i dalje unistavaju sve sto pozele.i ovaj naslov nikako nije na mestu jer je tzv medjunarodna zajednica ,ustvari nato,tj ove cetiri demonske vlade ili ti nekoliko mocnih porodica.strahota majke mi

borivoj spasic

pre 10 godina

zivim za dan kada cje sve zemlje sveta objaviti rat americi i kad kinezi krenu sa viljushkama u zubima peshke do amerike.
i da svaka nacija koja je osetila na svojoj kozi americhku demokratiju i deljenje iste podeli njima bash tu istu stvar.
zapravo zivim za dan kad amerika objavi rat americi....

Милош

pre 10 godina

Замишљам неку будућу кинеску и руску изјаву у којој најављују да је међународна реакција према САД, ГБ и ФР неизбежна због илегалног напада на суверену земљу. И Хитлер се тако играо са Лигом народа... као овај Нобеловац данас.

matica

pre 10 godina

Neverovatno da se u njihovim akcijama i planovima nikada nista ne menja. Uvek rade na potpuno isti nacin i uvek svet mirno posmatra. I uvek narod misli da ce Rusija nesto uraditi...

Dan

pre 10 godina

Ovo je dobra lekcija za one koji se prepucavaju kvazi-znanjem o međunarodnim odnosima, o nekoj vladavini prava itd. Iz ove redovne apsolutno unisone i ekspresne agresije zapada na suverene zemlje vidi se da je sve jedna velika predstava i da su u pozadini interesi i igre koje mi obični smrtnici čijim oni životima vladaju ne bi trebalo da znamo.

vlada

pre 10 godina

Ne treba da prodju ne kažnjeno, ali mi na prostoru bivše juge znamo kakve se sve informacije serviraju od strane Američke propagande, tako da prvo tu treba utvrditi ko je zaiosta koristio to oružje i da l je uopšte korišćeno, jer me ne bi čudilo da nije! U svakom slučaju ne treba ih kažnjavati masovnim ubijanjem civilnog stanovništva ka što je Jugoslavija svojevremeno "kažnjena"

proxima centauri

pre 10 godina

@(saraya, 29. avgust 2013 00:01)

Mogu da govorim samo u svoje ime. Da, bila bih protiv i da su u pitanju drzave koje ste naveli, kao sto sam bila protiv i devedesetih.

No, u ovom trenutku, mi se cini vaznijom cinjenica da se Savet bezbednosti UN protivi napadu na Siriju. U ovom tekstu toga nema, ali mi se cini da sam pre pola sata cula na radiju da je Rusija ulozila veto. Englezi ( americki glasnogovornici i satrapi) su uprkos tome, izjavili da Sirija mora biti kaznjena.

Ako se to dogodi, (ako sam dobro razumela vest), citav medjunarodni poredak pada u vodu. Ujedinjene nacije gube svaki znacaj i u buducnosti mozemo ocekivati sve najgore (svi, celo covecanstvo).

O cuvanju kulturne bastine, ili o klimatskim promenama mozemo da se brinemo i bez UN. UN su nam potrebne za cuvanje svetskog mira.

Oduzih, ali poenta je: plasim se za buducnost nase dece i unuka, i nase i vase.
Pozdrav iz Beograda.

UPLASENI

pre 10 godina

KAKVA JE TO DEMOKRATIJA KAD CEO SVET CEKA DA JEDAN COVEK KAZE "DA"?
Sta znaci demos... Javno mnenje im je protiv, ali mislim da je ipak ovo pitanje za nobelovca........

bts

pre 10 godina

Treći svetski rat može izbiti i zbog mnogo manje stvari nego što je ova. Ne vezano sad za tu pretpostavku, nadam se što manjem broju nedužnih žrtava. Mada ovo oko Sirije traje već sada dosta dugo...

h1ghwaymen

pre 10 godina

Dok Izrael ne bude zadovoljan stepenom ociscenosti muslimanskih zemalja, ovo se nece zavrsiti. Iran ce biti poslednji u nizu, a ako i oni padnu, onda celom svetu vise nema nazad.

RaDE

pre 10 godina

Није ми јасно одакле појединцима у Србији смелости и морала да изговарају мантру - Европа нема алтернативу.

Зар са оваквима да будемо у друштву? Са лажовима и лицемерима?

Марко

pre 10 godina

(zoki, 28. avgust 2013 23:42) — Па зар мислиш да је Француска држала колоније онако случајно, па су се сада одједном покварили у друштву са Американцима? Не, колонијалне силе се враћају тамо где су заустављене пре 100 година. Француска жели да поново држи Афричке колоније, а Британци су већ повратили Ирак, и сада узимају Сирију: исти редослед као и у претходном рату. Белгијанци су држали Конго, убили су 10 милиона људи тамо. Шпанци су држали Јужну Америку, Холанђани и даље имају прекоморске „територије“ (Аруба рецимо). Само Немци нису имали ништа: њима су увалили Хрватску и Србију... да се смире, а ови се враћају на старо. А колонијализам није ишао на лепоту, већ силом и уз ужасне злочине: то се данас зове „демократија“, као што су ономад Шпанци затрли цивилизације у Јужној Америци под изговором „увођења у веру“.

Laki (je malo nervozan)

pre 10 godina

Čitajući ove komentare, ne mogu a da se ne setim iserta iz filma!?
http://www.youtube.com/watch?v=_BmneE3AcFM
Tipičan primer našeg stanja svesti!
E sad, dolazimo do onog, kad bi smo uvek bili dovoljno vispreni i staviti se unapred na stranu pobednika!?

cojle

pre 10 godina

Ovo me strahovito potseća na one ulične dzibere,koji vide da neki klinac ima dobre patike...pa mu priđu sa pričom kako je on te patike skinuo njihovom bratu i da im ih da ili će da ga prebiju kao vola u kupusu...a ni nemaju brata.
Nikada nisam kapirao opravdavanja sa tako besmislenim izgovorima...lepo kažite,treba nam iračka nafta...srpsko kosovo...libijska nafta...a ne da tu izmišljate masakre,uranijume,nervne otrove...ni grčka,ni rim,ni vizantija nisu trajali dugo...i ameriku će da razbuca neka divlja horda...ovakvim ponašanjem i brže ngo što bi to točak istorije uradio.

Milan Krstic

pre 10 godina

"U saopštenju se ističe i da "sirijski režim ne sme da se nada da može da nastavi ratovanje koje krši međunarodno pravo"...pa cekaj,jel oni ovo ozbiljno izjavise...

Mile Panika

pre 10 godina

Jel neko oseti miris paljevine? A, to Izrael gori! Bravo Obama, upravo si pruzio Iranu njihovih pet minuta. Nesto se pusi i iz Turske.

Vojvođanin-Mađar

pre 10 godina

Trebalo je mnogo ranije,vojno,intervenisati.Taj Asad,ubija svoj narod,razrušio je svoju zemlju! Da li toliko pobijenih,poginulih,žena,dece,civila,ogromne materijalne štete,vredi njegova sujeta,njegova vlast,njegovo mesto predsednika,njegova fotelja,njegovo"kanabe"? Taj je ludak kao što je bio i Milošević.Nadam se da će uskoro biti,za dobrobit svog naroda,u društvu sa Miloševićem,Sadamom i Gadafijem.

Rokatanski

pre 10 godina

Severnu Koreju je nemoguće poraziti. To je jedina Staljinistička država na svetu i u skladu sa time se ponaša prema neprijatelju. Kada su pre tri godine uništili južno-korejsko ratno ostrvo, Ameri su pretili i obilazili okolo. Njima "zapadni standardi" nisu mera, već njihovi sopstveni. To je Staljinova "filozofija", da ga ne zanima šta neprijatelj misli, nego da ga "uništi" svim mogućim sredstvima. Njih je moguće pobediti, jedino ako ih sve do jednog pobijete, nema drugog načina. Zapad napada na "ideološki" slabe režime, poput našeg, iračkog, libijskog itd., gde su ljudi navikli na malo bolji standard i nisu spremni da se žrtvuju u velikoj meri. Ali, osim S.Koreje i Irana i donekle Kube, svi ostali sistemi su "ideološki" slabi. Ne računam imperijaliste, koji imaju ideologiju "interesa". Znači, da izuzimajući velike sile, sa nuklearnim "glavama" nema mnogo jakih režima, a ni vladara na ovoj planeti.

remic

pre 10 godina

ima dokaza da je upotrebljeno hemijsko oruzje, ali se ne zna ko ga je upotrebio. bas sad gledam na nemackoj televiziji emisiju o siriji. iste fore se koriste kao pre svake intervencije nato pakta. pokazuju se slike ubijenih i bez ikakvih dokaza se tvrdi da se zna ko je dobar, a ko je los.

Sandžaklija

pre 10 godina

Problem je u tome što opozicija zbog svoje heterogenosti i slabije opremljenosti ne može da porazi režimske snage iako je brojnija. Oni koji podržavaju opoziciju izvana ne žele da je opreme na takav način da može da ima najmodernije naoružanje kao i režim i da ga nadjača. Sa druge strane žele da vide poraz režima i tu su na muci. Jedino rešenje koje im je prihvatljivo je da liše režim vojne prednosti koju ima i da njegov nivo opremljenosti materijalno tehničkim sredstvima svedu na opozicioni nivo. Pretpostavljate kako misle da to urade... A i nije zgodno da ovako heterogena opozicija kad dođe na vlast nasledi od režima sve ono što on trenutno ima na raspolaganju.

Merlin

pre 10 godina

Sledi tuča i kraj rata u Siriji,vrlo brzo.Opet se pokazalo kakvi su muslimanski diktatori. Umesto da je Asad lepo ko covek pregovarao sa opozicijom i Usa,sad ce da dobije vesala.Nije bre ni fotelja sve u zivotu.

zoki

pre 10 godina

Sve mogu da razumem, Amerika i Engleska rade sta im je volja vec duze vremena. Ali Francuska, zemlja koja bese uzor drugim zemljama? Sta se desilo? Francuska kakvu znam vise izgleda ne postoji. Postali su isti gadovi kao Britanci i Ameri.

CityWatch

pre 10 godina

Sve se i svodilo na to. Od samog pocetka. Nadali su se da ce njihovi puleni zavrsiti posao kao u Libiji ali su se preracunali. Uskoro ce sve biti spremno za Iran. Potom sledi Kaspijski basen. Rusi, spremni?

Mihailo

pre 10 godina

Ne znam zašto se uopšte i trude da se opravdaju ovako providnim i glupim izjavama. Ako ništa drugo, nacisti su bar bili iskreni pre sedamdesetak godina. Krenuli su otvoreno u osvajanje i drugi su znali na čemu su sa njima. Nisu bili pokvareni licemeri kao ovi gadovi danas.
Nadam se da će Sirijci uspeti, pre nego što ih ovi potpuno unište, da nanesu ozbiljne gubitke svima koji kidišu na njihovu zemlju. Sada imaju itekako razloga da istresu sve svoje zalihe sarina, ciklosarina, tabuna, somana, cijanovodonika, iperita, fozgena, luizita... šta god da imaju, po teroristima i po Izraelu i Turskoj koji podržavaju ovu akciju NATO bolesnika.
Stašno je u kakvu smrdljivu baruštinu se svet pretvorio, a sirijskom narodu i herojima Sirijske Arapske Armije ne preostaje ništa drugo osim da hrabro izginu braneći svoju zemlju. Neka im je večna slava! Bore se protiv najvećeg zla koje se pojavilo u istoriji ljudskog roda.

Mihailo

pre 10 godina

Ne znam zašto se uopšte i trude da se opravdaju ovako providnim i glupim izjavama. Ako ništa drugo, nacisti su bar bili iskreni pre sedamdesetak godina. Krenuli su otvoreno u osvajanje i drugi su znali na čemu su sa njima. Nisu bili pokvareni licemeri kao ovi gadovi danas.
Nadam se da će Sirijci uspeti, pre nego što ih ovi potpuno unište, da nanesu ozbiljne gubitke svima koji kidišu na njihovu zemlju. Sada imaju itekako razloga da istresu sve svoje zalihe sarina, ciklosarina, tabuna, somana, cijanovodonika, iperita, fozgena, luizita... šta god da imaju, po teroristima i po Izraelu i Turskoj koji podržavaju ovu akciju NATO bolesnika.
Stašno je u kakvu smrdljivu baruštinu se svet pretvorio, a sirijskom narodu i herojima Sirijske Arapske Armije ne preostaje ništa drugo osim da hrabro izginu braneći svoju zemlju. Neka im je večna slava! Bore se protiv najvećeg zla koje se pojavilo u istoriji ljudskog roda.

zoki

pre 10 godina

Sve mogu da razumem, Amerika i Engleska rade sta im je volja vec duze vremena. Ali Francuska, zemlja koja bese uzor drugim zemljama? Sta se desilo? Francuska kakvu znam vise izgleda ne postoji. Postali su isti gadovi kao Britanci i Ameri.

CityWatch

pre 10 godina

Sve se i svodilo na to. Od samog pocetka. Nadali su se da ce njihovi puleni zavrsiti posao kao u Libiji ali su se preracunali. Uskoro ce sve biti spremno za Iran. Potom sledi Kaspijski basen. Rusi, spremni?

Milan Krstic

pre 10 godina

"U saopštenju se ističe i da "sirijski režim ne sme da se nada da može da nastavi ratovanje koje krši međunarodno pravo"...pa cekaj,jel oni ovo ozbiljno izjavise...

Rokatanski

pre 10 godina

Severnu Koreju je nemoguće poraziti. To je jedina Staljinistička država na svetu i u skladu sa time se ponaša prema neprijatelju. Kada su pre tri godine uništili južno-korejsko ratno ostrvo, Ameri su pretili i obilazili okolo. Njima "zapadni standardi" nisu mera, već njihovi sopstveni. To je Staljinova "filozofija", da ga ne zanima šta neprijatelj misli, nego da ga "uništi" svim mogućim sredstvima. Njih je moguće pobediti, jedino ako ih sve do jednog pobijete, nema drugog načina. Zapad napada na "ideološki" slabe režime, poput našeg, iračkog, libijskog itd., gde su ljudi navikli na malo bolji standard i nisu spremni da se žrtvuju u velikoj meri. Ali, osim S.Koreje i Irana i donekle Kube, svi ostali sistemi su "ideološki" slabi. Ne računam imperijaliste, koji imaju ideologiju "interesa". Znači, da izuzimajući velike sile, sa nuklearnim "glavama" nema mnogo jakih režima, a ni vladara na ovoj planeti.

cojle

pre 10 godina

Ovo me strahovito potseća na one ulične dzibere,koji vide da neki klinac ima dobre patike...pa mu priđu sa pričom kako je on te patike skinuo njihovom bratu i da im ih da ili će da ga prebiju kao vola u kupusu...a ni nemaju brata.
Nikada nisam kapirao opravdavanja sa tako besmislenim izgovorima...lepo kažite,treba nam iračka nafta...srpsko kosovo...libijska nafta...a ne da tu izmišljate masakre,uranijume,nervne otrove...ni grčka,ni rim,ni vizantija nisu trajali dugo...i ameriku će da razbuca neka divlja horda...ovakvim ponašanjem i brže ngo što bi to točak istorije uradio.

remic

pre 10 godina

ima dokaza da je upotrebljeno hemijsko oruzje, ali se ne zna ko ga je upotrebio. bas sad gledam na nemackoj televiziji emisiju o siriji. iste fore se koriste kao pre svake intervencije nato pakta. pokazuju se slike ubijenih i bez ikakvih dokaza se tvrdi da se zna ko je dobar, a ko je los.

Dan

pre 10 godina

Ovo je dobra lekcija za one koji se prepucavaju kvazi-znanjem o međunarodnim odnosima, o nekoj vladavini prava itd. Iz ove redovne apsolutno unisone i ekspresne agresije zapada na suverene zemlje vidi se da je sve jedna velika predstava i da su u pozadini interesi i igre koje mi obični smrtnici čijim oni životima vladaju ne bi trebalo da znamo.

Sandžaklija

pre 10 godina

Problem je u tome što opozicija zbog svoje heterogenosti i slabije opremljenosti ne može da porazi režimske snage iako je brojnija. Oni koji podržavaju opoziciju izvana ne žele da je opreme na takav način da može da ima najmodernije naoružanje kao i režim i da ga nadjača. Sa druge strane žele da vide poraz režima i tu su na muci. Jedino rešenje koje im je prihvatljivo je da liše režim vojne prednosti koju ima i da njegov nivo opremljenosti materijalno tehničkim sredstvima svedu na opozicioni nivo. Pretpostavljate kako misle da to urade... A i nije zgodno da ovako heterogena opozicija kad dođe na vlast nasledi od režima sve ono što on trenutno ima na raspolaganju.

djole

pre 10 godina

@Vojvojanin Madjar:
Ponavljam: definitivno su ti iz istocne i centralne Evrope najbedniji i najdosadniji ljudi na svetu. Pa Amerikanci i Britanci (preko 80%) su protiv ovog ludila, a vidim jadni Madjari i poneki Slovak, Ceh, se nesto primaju da im cika da koka kolu i zvaku. Kakvi ste vi jednici? Vi ste samo za to da budete protektorat neciji i zato i jeste. Kako vas bre nije sramota? Ceo svet zna da su Amerikanci deb.li i nasilnici osim "jadnih malih" Madjara, Slovaka, Ceha i Poljaka. Ma fuuuuuuuuuj. Jeste li bi toliko glupi da ne mozete da izvedete zakljucak da je ovo bahata laz? A? Jel nemate mozga?

Schmilo

pre 10 godina

Ovi sto su licno pogodjeni krizom u Siriji mi idu na k...c! Bas volim vasu selektivnu teznju ka demokratiji i saosecanje sa potlacenima samo mi nije jasno kako je to geografski toliko ograniceno. Kada su u Jemenu i Saudijskoj Arabiji poceli malobrojni ali ipak protesti za vecu demokratiju i kad je murija brutalno premlatila i cini mi se i ubila nekolicinu demonstranata, niko sa zapada a boga mi i vas balkanskih boraca za ljudska prava nije rekao/napisao nista. Tu ne trebaju promene, tu je sve OK dok nafta nesmetano curi ka zapada. Ali Asad mora da ode, kod njega zene u drustvu ne uzivaju nikakva prava za razliku od S. Arabije, nema izbora kao u vec pomenutoj, zene ne smeju da izlaze same na ulicu, voze bicikl, kola...
Muka mi je od vas tzv. boraca za ljudska prava. Ako imate neki interes, pre svega finansijski, da lupate i pisete ovakve stvari po forumima onda vas donekle razumem. Ali verovati u medjunarodno pravo i iskrenu humanost NATO je kao verovati u deda mraza.

bts

pre 10 godina

Treći svetski rat može izbiti i zbog mnogo manje stvari nego što je ova. Ne vezano sad za tu pretpostavku, nadam se što manjem broju nedužnih žrtava. Mada ovo oko Sirije traje već sada dosta dugo...

Merlin

pre 10 godina

Sledi tuča i kraj rata u Siriji,vrlo brzo.Opet se pokazalo kakvi su muslimanski diktatori. Umesto da je Asad lepo ko covek pregovarao sa opozicijom i Usa,sad ce da dobije vesala.Nije bre ni fotelja sve u zivotu.

ЗОРАН

pre 10 godina

Нешто се не сећам да су толико били забринути за ратно право и конвенције док су просипали осиромашени уранијум и касетне бомбе по Србији. Невиђени лицемери. Жури им се да обаве посао пре него Иран направи атомску бомбу, јер ће после тога прича бити сасвим другачија као и са Корејом.

ja

pre 10 godina

Rusi vas kao ponizili u vezi Snoudena, a vi brže bolje da im vratite i pokažete kolika ste sila, vas 19 kad napadne jednu, predhodno izmrcvarenu, zemlju.
SVAKA ČAST za uzore demokratije u svetu.

neko

pre 10 godina

@saraya: imamo isto toliko empatije kao i prema "pobunjenicima" u Siriji, sa kojima ste jednaki (hrvati, bosanci, albanci)! što se sada praviš Englez, kada je NATO isto tako pomagao S.Arabiji i Kataru da naoružava i finansira mudžahedine u BiH, hrvate u Hr, OVK na KiM, a protiv Srba.

m.

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01)"

da, imali bi istu empatiju. jer smo prosli ono sta siriju ceka i otkrivamo i dan danas posledice po zdravlje nase dece.
a da li ste je vi imali '99?

roki

pre 10 godina

vidim neki uporedjuju '99-u i Siriju,to su potpuno dve razlicite stvari mi smo tada vrsili etnicko ciscenje Kosova od albanaca uz podrsku svih segmenata drustva od crkve do estrade...i milsordni andjeo je morao da se desi sami smo krivi tada bili...u Siriji narod trazi slobodu i pravo na dostojan zivot sta da je vojni vrh poslusao Milosevica 2000. i izveo tenkove na ulice....think about it.
(junior, 29. avgust 2013 06:19)

I zato su morali da nas bombarduju sa Uranijumom? Spasavali su Kosovske Albance tako sto su ih zasipali Uranijumom?
Koji si ti hohštapler.

Wini

pre 10 godina

Moj prijatelj je Sirijac ,bas iz Damaska,i ja ga bas pitam danas kakve su njegove informacije o tom hemijskom napadu a on kaze da nema logike da je vlast to upotrebila jer vlast dobija rat i tako nesto im ne treba da ne bi naljutili zapad i izazvali lose reakcije i moguce rat protiv NATO-a....,verujem mu,realan je...,inace oboje zivimo u Kanadi.
Sve mi lici na oprobani recept ;)
Zavadi pa vladaj !!!

Mile Panika

pre 10 godina

Jel neko oseti miris paljevine? A, to Izrael gori! Bravo Obama, upravo si pruzio Iranu njihovih pet minuta. Nesto se pusi i iz Turske.

Марко

pre 10 godina

(zoki, 28. avgust 2013 23:42) — Па зар мислиш да је Француска држала колоније онако случајно, па су се сада одједном покварили у друштву са Американцима? Не, колонијалне силе се враћају тамо где су заустављене пре 100 година. Француска жели да поново држи Афричке колоније, а Британци су већ повратили Ирак, и сада узимају Сирију: исти редослед као и у претходном рату. Белгијанци су држали Конго, убили су 10 милиона људи тамо. Шпанци су држали Јужну Америку, Холанђани и даље имају прекоморске „територије“ (Аруба рецимо). Само Немци нису имали ништа: њима су увалили Хрватску и Србију... да се смире, а ови се враћају на старо. А колонијализам није ишао на лепоту, већ силом и уз ужасне злочине: то се данас зове „демократија“, као што су ономад Шпанци затрли цивилизације у Јужној Америци под изговором „увођења у веру“.

Vojvođanin-Mađar

pre 10 godina

Trebalo je mnogo ranije,vojno,intervenisati.Taj Asad,ubija svoj narod,razrušio je svoju zemlju! Da li toliko pobijenih,poginulih,žena,dece,civila,ogromne materijalne štete,vredi njegova sujeta,njegova vlast,njegovo mesto predsednika,njegova fotelja,njegovo"kanabe"? Taj je ludak kao što je bio i Milošević.Nadam se da će uskoro biti,za dobrobit svog naroda,u društvu sa Miloševićem,Sadamom i Gadafijem.

Dejan

pre 10 godina

Kada ce biti bombardovani polozaji organizatora oruzane pobune? Mislim da bi Rusija trebalo da se obracuna sa teroristima. Ovo je potpuno isti scenario koji je bio u Racku. . .

Vasilije II...

pre 10 godina

...ni grčka,ni rim,ni vizantija nisu trajali dugo...i ameriku će da razbuca neka divlja horda...ovakvim ponašanjem i brže nego što bi to točak istorije uradio.
(cojle, 29. avgust 2013 00:49)

- Vizantija je trajala 1000 godina...

nesa

pre 10 godina

Nobelovac predvodi vojsku u rat.Zbog ovakvih stvari sve vrednosti su obezvredjene. Demokratija je jedna velika laz. Zbog ovakvih idiota moram da navijam za Asada i Siriju.

RaDE

pre 10 godina

Није ми јасно одакле појединцима у Србији смелости и морала да изговарају мантру - Европа нема алтернативу.

Зар са оваквима да будемо у друштву? Са лажовима и лицемерима?

jj

pre 10 godina

Bez obzira sto Asad svim snagama zeli da zastiti vlast( u stvari sad kao i Gadafi stiti sopstveni zivot) i pri tom ubija na stotine civila, ja sam i dalje pre za to da on ostane ili jos bolje mirno ode (sto je sad vec nemoguce), jer vidim da ce posle njega doci ekstremisti.Kao i u Egiptu, Iraku i ostalim drzavama kojima je "pomognuto", haos i dalje traje. Manjine nece biti bezbedne. Svima koji zele ovde da "jos jedan ditaktor "(usput gde su u tim spiskovima Alija i Tudjman) ode, trebaju da se zapitaju ko dolazi posle i da li ce te pametne rakete znati da razlikuju decu i njihove roditelje koji su za Asada i ne koje to nisu. Na pocetku sukoba na BBC-ju najavljuju izvestaj nezavisnog novinara, koji uporno pokusava da kaze kako su neke zgrade razrusene od strane pobunjenika, a da novinari mnoge stvari ne mogu ni da vide jer im, upravo oni ne dozvoljavaju prolaz. Naravno voditeljka ga uporno prekida i navodi razgovor na svoju vodenicu. Posle ga vise nisu ukljucivali. To me sve podseca na izvestavanje sa ovih prostora. Cak su i tu na pocetku govorili kako zlocine vrse obe strane. Sad se to nesto izmenilo...Kako je moguce da ovde to neki ne vide i vecito postoje te podele na rusofile i obozavaoce Amerike (po meni obe imaju mnogo toga dobrog, a i loseg - u sta ja onda spadam?) Zato ce mnogi ljudi poginuti, a dusebriznici nikad nece "pomoci" nekim drzavama, koje recimo nemaju naftu.

Zoran

pre 10 godina

Obama, nobelovac za mir izyjavi: "da američki zvaničnici veruju da je sirijska vlada odgovorna za napad hemijskim oružjem" i da "ne veruje da sirijska opozicija raspolaže hemijskim oružjem koje bi moglo da se upotrebi u tom opsegu".
Nisu sigurni, oni veruju i na osnovu toga vojna masinerija velikog broja demokratskih zemalja, napasce zemlju u kojoj vlada gradjanski rad. I ubijace ljude i decu (kolateralna steta vojske demokratskih zemalja koje veruju da znaju ko je dobar a ko los u gradjanskom ratu). Ljude i decu koji i onako imaju razorene zivote i jedini interes im je da prezive haos. A haos prave 2% sirijskog naroda zeljnog vlasti i sada taj haos pojacava demokratska alijansa pomocu svog mocnog oruzja, ali na strani jedne od strana u gradjanskom ratu.
Demokratske zemlje ne vode budale, vec pametni ljudi, zasto su oni odlucili, smisljeno, a na osnovu nesigurnih i nedokazanih cinjenica da povecaju patnje sirijskom narodu. Da li jos iko veruje da je to zbog sirijskog naroda?

nikola

pre 10 godina

pa jasno je svakom normalnom čoveku na planeti da svetom upravlja grupa ludaka ogrezla u krvi. Ove otrove koje spominju to je moguće ali su pobunjenicima dali upravo oni koji sada traže alibi za bombardovanje. Njima je važno da stave pod kontrolu ceo arapski svet po istom scenariju. Zar ovo ne liči Račak, Markale, na orožje za masovno uništenje u Iraku, na Libiju i druga stratišta? Neka im Bog sudI. Agresori su bili željni isprobavanja novog naoružanja ubijajući druge.

tuta

pre 10 godina

Toliko bolesti, ratova, genocida i drugih nepravdi u mnogim zemljama Afrike, a niko nikad ne reaguje. Samo u Nigeriji 3 puta godisnje izbije gradjanski rat u kojem pogine daleko vise ljudi nego bilo gde. Niko nista, tisina. Izgleda da oni ljudi nisu toliko vredni, a opet verovatno nema ni mnogo interesa za velike.

borivoj spasic

pre 10 godina

zivim za dan kada cje sve zemlje sveta objaviti rat americi i kad kinezi krenu sa viljushkama u zubima peshke do amerike.
i da svaka nacija koja je osetila na svojoj kozi americhku demokratiju i deljenje iste podeli njima bash tu istu stvar.
zapravo zivim za dan kad amerika objavi rat americi....

ZOONLOGONECHON

pre 10 godina

Bas su se Ameri uplasili S-300,S-400.
Sad neki nabrajaju da Rusi imaju S-500, S-600, ma tjeraj do S-1000. Ma imaju Rusi al nece pokazu. Nisu hteli 1999god.
Nisu hteli u Libiji, nece u Siriji, nece kad dodje nared Iran.
Onaj jedini nosac aviona sto imaju taj se transformise u podmornicu i u ogroman avion. Imaju rakete al naravno 100 puta brze od americkih. itd. itd. itd.
Ove sam komentare citao kada je Nato udario po Libiji. U Siriji Rusi imaju vojnu bazu, pa da vidimo - U slucaju napada na Siriju Rusi ce se povuci!

bez_cenzure

pre 10 godina

Već su optužili sirijsku vladu iako znaju da nema dokaza. Od Amera su mi još ljigaviji ovi evropski d...uvlakači. Nadam se da se Sirija naoružala i da će ih Rusija i dalje snabdijevati oružjem kao i da će Iran pomoći.

proxima centauri

pre 10 godina

@(saraya, 29. avgust 2013 00:01)

Mogu da govorim samo u svoje ime. Da, bila bih protiv i da su u pitanju drzave koje ste naveli, kao sto sam bila protiv i devedesetih.

No, u ovom trenutku, mi se cini vaznijom cinjenica da se Savet bezbednosti UN protivi napadu na Siriju. U ovom tekstu toga nema, ali mi se cini da sam pre pola sata cula na radiju da je Rusija ulozila veto. Englezi ( americki glasnogovornici i satrapi) su uprkos tome, izjavili da Sirija mora biti kaznjena.

Ako se to dogodi, (ako sam dobro razumela vest), citav medjunarodni poredak pada u vodu. Ujedinjene nacije gube svaki znacaj i u buducnosti mozemo ocekivati sve najgore (svi, celo covecanstvo).

O cuvanju kulturne bastine, ili o klimatskim promenama mozemo da se brinemo i bez UN. UN su nam potrebne za cuvanje svetskog mira.

Oduzih, ali poenta je: plasim se za buducnost nase dece i unuka, i nase i vase.
Pozdrav iz Beograda.

Милош

pre 10 godina

Замишљам неку будућу кинеску и руску изјаву у којој најављују да је међународна реакција према САД, ГБ и ФР неизбежна због илегалног напада на суверену земљу. И Хитлер се тако играо са Лигом народа... као овај Нобеловац данас.

Goran

pre 10 godina

sve sto je tkz. " demokratski zapad" steako i ostvario tokom vekova, uradio je to falsifikatima, ubistvima,, otimacinom, pljackom......mahom po Istoku, koji je uvek bio superiorniji u svemu u odnosu na siromasne varvarske zapadnjake..
to traje od Vizantije do danasnjih dana...
dovoljno je samo reci...varvarski zapad...varvari i olos.

Beast from the East

pre 10 godina

Realno su izlizane fore za opravdavanje nekih napada. Oces bre da ih okupiras, bacis na prosjacki stap. Lepo kazi, nemoj tu ke*ati kao gas ovo ono. Nije ovo I svetski rat, danas je propaganda ubojitija. Nadam se da ce se zapad provesti kao u Avganistanu i Vijetnamu.

Mihailo

pre 10 godina

Kazna!? Pa dovoljno je što je zemlja u ratu, da je toliko ljudi već napaćeno i izginulo, i sada će oni da dodaju na tu patnju svojim tzv. kolateralnim žrtvama, neophodnim da urade šta? Iz fotelja dele svoju ne-pravdu igrajući se ljudskim životom kao valutom za podkusurivanje. Istovariće smrtonosni tovar na decu i nedužne kao na Hirošimu i Nagasaki, a posle će da snimaju dokumentarne filmove i analiziraju tu kolateralnu/neophodnu štetu! Surovi postkolonijalizam, fašizam i pakao na delu.

milan

pre 10 godina

uterali su nam strah u kosti, pola sveta terorisu a niko da skupi hrabrost i krene, niko da se udruzi protiv zlikovaca. gde je nestalo cojstvo i junastvo!?

Marko

pre 10 godina

Inače, istražitelji UN su u Siriju doputovali da ispitaju korišćenje hemijskog oružja u Martu, u naselju Khan al Asal, za koje su mnogi tvrdili da su upravo pobunjenici koristili. Međutim, čim su stigli došlo je do drugog slučaja, zbog kojeg nikad nisu obavili posao zbog kojeg su došli.
Ali nisu ništa uradili ni oko drugog slučaja korišćenja, zbog opstrukcije upravo od strane SAD i njihovih saveznika, kao i samih pobunjenika, koji su pucali na istražitelje.
Zapad tvrdi da ima pouzdane dokaze, a aktivno sabotiraju pokušaje UN da istraži bilo koji od ovih slučajeva.

Zoran

pre 10 godina

Ovo je dobra lekcija za one koji se prepucavaju kvazi-znanjem o međunarodnim odnosima, o nekoj vladavini prava itd. Iz ove redovne apsolutno unisone i ekspresne agresije zapada na suverene zemlje vidi se da je sve jedna velika predstava i da su u pozadini interesi i igre koje mi obični smrtnici čijim oni životima vladaju ne bi trebalo da znamo.
(Dan, 29. avgust 2013 01:05)

Ovo je vrlo bizu opstem haosu u svetu. Ne dajem vise od 10 godina. Ili velika ekonomska kriza koja ce prerasti u opsti rat ili bez rata (sto je malo verovatno). Ovo se granisci sa ludilom. Da, iako sam u SAD, meni sve na to lici. To da nema pravde je jasno, ali to ima smisla samo do neke mere, posle toga se ide u provaliju.

UPLASENI

pre 10 godina

KAKVA JE TO DEMOKRATIJA KAD CEO SVET CEKA DA JEDAN COVEK KAZE "DA"?
Sta znaci demos... Javno mnenje im je protiv, ali mislim da je ipak ovo pitanje za nobelovca........

Марко

pre 10 godina

До међународне акције ће тек доћи, то је оно што ће се десити у УН. А ово што се сада дешава је удружени злочиначки подухват.

Sale

pre 10 godina

Niko nije ni dokazao da je sirijska vlada koristila bojni otrov a vec uveliko vecaju kako da "kazne" siriju; SRAMOTA! Kada je Rusija govora da se pravi presedan sa SRJ i sa Kosovom, niko nije verovao... Nesto mi govori da ce napadaci popiti po labrnji vrlo brzo!!!

jastreb

pre 10 godina

Koliko vidim, moguće je odlaganje udara, do utorka.

Inače britanska i američka javnost, baš nije oduševljena potezima svojih "velikih vođa". Osim par pojedinaca, internet ratnika i ratnih huškača.

nesa

pre 10 godina

Odlučili su da bombarduju i sve je dzabe.A kad kazu MZ time maskiraju svoje akcije jer MZ ne postoji.Unistice jos jednu zemlju i prepustice je haosu.Svi mediji cute o tome i dokazuju svoju ,,nezavisnost,,.

Aleksandar

pre 10 godina

@Dejan
Zapravo, iste i slicne recepte koriste svuda gde zele da osvoje teritoriju. Na bilo koji nacin. Zato i mrzimo SAD i njenu vladu. Licemerni i zli ratni profiteri. Tako je pukla YU, tako je pukla i Srbija. A njihovi pioni se nalaze i nasoj vladi, sve dok ne prodaju i ovo malo, da bi bas svi postali kapitalisticki robovi, kojima ce takodje biti ispran mozak TV-om. A pocelo je uveliko.

mr.w

pre 10 godina

Assad treba kapitulirat odmah kao i Milosevic jer nema potrebe da ljudi dzaba ginu. Kakvo groblje Amerikanaca , kakav Vijetnam. I Rusija igra igru kontriranja Amerima i daju laznu nadu svojim nazovi prijateljima. Isto je bilo i sa Srbijom ali kad rakete krenu oni okrenu glavu.

Zoran

pre 10 godina

Novosti: "GRAĐANI PROTIV Istraživanje agencije Rojters pokazuje da samo devet odsto Amerikanaca podržava što hitniju akciju američke vojske u Siriji, dok 25 odsto smatra da je intervencija potrebna ako SAD budu sigurne da je upotrebljen bojni otrov. Istovremeno, 74 odsto Britanaca se protivi razmeštanju vojnika u Siriji, a tek 25 odsto podržava vojnu intervenciju protiv Damaska."

copeta

pre 10 godina

ali ne verujem koliko su procitani ovi predatori(usa,uk,fr,ger) i ne vredi nista!i dalje unistavaju sve sto pozele.i ovaj naslov nikako nije na mestu jer je tzv medjunarodna zajednica ,ustvari nato,tj ove cetiri demonske vlade ili ti nekoliko mocnih porodica.strahota majke mi

MarkaleRačak

pre 10 godina

''Berlin/London -- Lideri Nemačke i Berlina smatraju da sirijska vlada ne bi trebalo da prođe nekažnjeno za napad hemijskim oružjem.''
i zato će pobiti još na hiljade nevinih, razoriti zemlju i na kraju ustanoviti, kao u Iraku, da tog oružja nije ni bilo.

Blagoje Samardžić

pre 10 godina

Jedini kraj toj takozvanoj medjunarodnoj zajednici je kao i svim bivšim imperijama sveta,je da se prenese zlo i rat i patnja na njihovu teritoriju.Samo to što oni rade na ostale teritorije i ostalim manjim narodima.

Srbenda

pre 10 godina

I tako su testirali nov borbeni avion 'siritelj demokratije ' i radioaktivnu municiju ' donosilac mira' potpomognutu hemijskim oruzijem 'zelena magla ljubavi ' u akciji 'pustinjski zeka' .

zile..

pre 10 godina

Srdja Popovic je ovog Obamu predstavljao po nasim medijima ka novog Mesiju, 24 dnevno, 7 dana u sedmici, covek samo sto iz pastete nije iskakao, steta sto ga sad nema nikako da gostuje po raznim televizijskim emisijama, bas me interesuje sta bi sad pricao, mozda isto, samo nek kaplje na devizi racun.

Bot602

pre 10 godina

Podrska nasoj buducoj drzavi, nasim buducim sunarodnicima Merkel i Cameron, podrska evropskim saveznicima USA Navy! Protiv Asada, uz Vucica do pobede!
Vi ostali komentatori... pisete ko da je Toma jos uvek u SRSu, i ko da Dacic nije najevropljanin. Dosta histerije, zna se na kojoj je Srbija strani - pobednickoj/naprednoj. USA! USA! USA!

Mirko

pre 10 godina

Ja bih najvise voleo da konacno neko odreguje na njihove rekcije.kad kazem neko mislim na nekoga ko je vojno sposoban za to.

Mora jednom vec neko da kaze dosta je bilo izmisljotina !!!

matica

pre 10 godina

Neverovatno da se u njihovim akcijama i planovima nikada nista ne menja. Uvek rade na potpuno isti nacin i uvek svet mirno posmatra. I uvek narod misli da ce Rusija nesto uraditi...

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

mi srbi definitivno treba da se dogovorimo gde pripadamo. sudeci po vecini komentara - zreli smo za afriku. ne zaboravite, za te dole i srbija je na "zapadu". hocemo u eu a podrzavamo raznorazne diktatore. uvek kontriramo i uvek na pogresnoj strani.

MileJNA

pre 10 godina

@Vojvođanin-Mađar
Pa da,u pravu si to isto su Sovjeti i Staljin uradili 1945. kao i prethodno srpska vojska 1918. Seti se samo žrtava K&K monarhije i Hortija.

tt

pre 10 godina

gde to ide srbija...zasto se cuti...jel kao drzava imamo neki valjda stav povodom stanja u siriji...niko nista ni u vlasti ni u opoziciji...makar izjavu neku da da...sramota...izgleda da patimo od onog stoholmskog kompleksa...cutanjem nasa vlast odobrava agresiju na siriju...

vlada

pre 10 godina

Ne treba da prodju ne kažnjeno, ali mi na prostoru bivše juge znamo kakve se sve informacije serviraju od strane Američke propagande, tako da prvo tu treba utvrditi ko je zaiosta koristio to oružje i da l je uopšte korišćeno, jer me ne bi čudilo da nije! U svakom slučaju ne treba ih kažnjavati masovnim ubijanjem civilnog stanovništva ka što je Jugoslavija svojevremeno "kažnjena"

NessRS

pre 10 godina

Doci ce i njima crni petak. Strasno je koliko je njihova politika jednoumna, surova, usmerena ka unistvanju drugih zemalja i naroda. Amerika je mocna, sna zna i velika. Opijena svojim silinom izgubila je davno kurs koji je imala. Nazalost, hiper dug od 17 triliona dolara ne ostavlja im druge mogucnosti osim politike koju vode: najstrasniji oblik imperijalizma koji je video svet. Ali... Kao i svi diktatori pre nje, svi osvajaci i zlocinci tako ce svet jednog dana videti i njen kraj. Kako? Ne znamo. Ali, istorija se uvek ponavlja, pa ce to biti i u njihovom slucaju.

Miloš

pre 10 godina

Amerikanci ponovo dokazuju da je moja teorija o pravoj imperiji zla točna, to nije bio SSSR (ili barem ne samo on) već prvenstveno USA. Vreme im ističe i oni polako provode svoju okupaciju sveta. Za svega deset-dvadeset godina hispanci će biti većina u SAD i zanima me kako će i tada zadržati potpunu i apsolutnu vlast i potpuno marginalizirati sve danas manjinske etničke grupe - crnce i hispance - a koji će tada biti apsolutna većina. Pretpostavljam da će u tom trenutku, on nije daleko, zver dignuti glavu i pokazati svoje pravo lice. Svet će podeliti na dve grupe - malu vladajuću kastu i sve ostale koje će oružjem držati u pokornosti.
Mislim da nam je potrebna neka nova Zemlja na kojoj neće biti takvih stvorenja (ne smatram ih ljudima), da li će to biti ovaj naš planet ili neki drugi sasvim mi je svejedno, ali siguran sam da idemo prema distopijskoj budućnosti koju nam Amerikanci polako serviraju. Njihov način je vrlo jednostavan - ne mogu zavladati svetom odjednom, svi bi se pobunili, ali ako idu koračić po koračić... nitko neće primetiti!

1984

pre 10 godina

Da li jos uvek postoji neko dovoljno retardiran da veruje u ove tragikomicne lazi neofasista? Izgleda da DA. Ovoga bi se i Gebels postideo.

dejan

pre 10 godina

Mnogo ste bre smesni sa tim anti-americkim komentarima... mislite da Srbi jedini mogu da vide istinu? Ne, nego ostale zemlje znaju da rade za svoje interese i nece da se kace sa najjacim silama. Zato, za razliku od nas, ne ostaju svako malo bez teritorija.

martin

pre 10 godina

. a kad ste bacali bombe na nas nije bilo ovaka buna.samo gledate da bacate nos de vam nije mesto samo se borite na kurvanski nacin da zauzmete teritoriju kao sto ste uradili sa YUGOSLAVIOM a italija I yugoslavija su delili more.rasturili yugu uzeli slovence I hrvate I sad je more njihivo moze da parkiraju brodove de zele pa da bacaju bombe.crkli da bog da.

Istina

pre 10 godina

Kako god, Ameri kuju planove i nastojaće da za godinu, dve, tri izbombarduju redom sve muslimanske zemlje. Kada i ako uspeju, ali će biti teže u Siriji, otvara im se put prema Iranu. http://www.intermagazin.rs/posle-sirije-teror-amerike-ce-se-nastaviti-dok-sve-muslimanske-zemlje-ne-budu-pod-njenom-kontrolom/

Laki (je malo nervozan)

pre 10 godina

Čitajući ove komentare, ne mogu a da se ne setim iserta iz filma!?
http://www.youtube.com/watch?v=_BmneE3AcFM
Tipičan primer našeg stanja svesti!
E sad, dolazimo do onog, kad bi smo uvek bili dovoljno vispreni i staviti se unapred na stranu pobednika!?

junior

pre 10 godina

vidim neki uporedjuju '99-u i Siriju,to su potpuno dve razlicite stvari mi smo tada vrsili etnicko ciscenje Kosova od albanaca uz podrsku svih segmenata drustva od crkve do estrade...i milsordni andjeo je morao da se desi sami smo krivi tada bili...u Siriji narod trazi slobodu i pravo na dostojan zivot sta da je vojni vrh poslusao Milosevica 2000. i izveo tenkove na ulice....think about it.

Molotov

pre 10 godina

Ovde će gradjani Sirije najviše propatiti. Želim im brzu kapitulaciju zarad sopstvenih života i izbegnuća totalnog razaranja infrastrukture i privrede.

perspektiva

pre 10 godina

Secam se '92 u Bosni da smo se ja i moja porodica, iz dana u dan, 2 godine bez struje pod konstantnim granatiranjem, svakodnevno u podrumima, nadali intervenciji bilo koga sa zapada kako bi agonija prestala. I to je ugao gledanja na stvari.

Kalimero

pre 10 godina

mi srbi definitivno treba da se dogovorimo gde pripadamo. sudeci po vecini komentara - zreli smo za afriku. ne zaboravite, za te dole i srbija je na "zapadu". hocemo u eu a podrzavamo raznorazne diktatore. uvek kontriramo i uvek na pogresnoj strani.
(jäger aus frankfurt, 29. avgust 2013 06:49)

Citam komentare ne nameravajuci da posaljem komentar, ali jäger me je naterao :) Ne radi se o podrsci. Moj rodjeni brat da je uradio neko zlo i da je dosao kod mene da ga skrivam i pomazem u tom zlu ja bih mu rekao da se prijavi policiji i suoci sa posledicama. Dakle da li je ovo pravedno ili nije? To je pitanje, a ne koga podrzavamo

dejan v

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01) "

E moj ti, Srbi su i uvek će biti na strani slabih i ugnjetavanih a to je zato što smo mi pametan i dobar narod.

h1ghwaymen

pre 10 godina

Dok Izrael ne bude zadovoljan stepenom ociscenosti muslimanskih zemalja, ovo se nece zavrsiti. Iran ce biti poslednji u nizu, a ako i oni padnu, onda celom svetu vise nema nazad.

dr

pre 10 godina

(Rokatanski, 29. avgust 2013 00:50)

Razmišljam o tome šta si napisao i u pravu si ali sa moje tačke gledišta ne znam šta je gore, da živim kao crv u staljinističkom režimu kao što je u severnoj koreji, da me gaze svakodnevno veliki vođa i njegovi aparatčici i da na kraju crknem od gladi i poniženja u nekom radnom logoru ili da me ubije američka bomba. Šta bi ti izabrao?
Svet se pretvorio u taj izbor, sa minornim izuzecima, a što je najgore, biraju drugi umesto mene.

mia

pre 10 godina

@Blagoje Samardzic:
Upravo tako. Nadam se da im neki ubrzo spucati neke projektile na Belu kucu pa ce se ostaviti i Evrope i ostatka sveta, a mi cemo konacno dobti pravu Evropu. Ala se ova Merkelova provalila. Izgleda ce da izgubi izbore. Ako dodje neko od Srederovih naslednika, bogami ce maknuti ove kriminalce iz Evrope.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zalosno je da vlast jednog coveka i njegova zelja za njom moze toliko ljudi da unesreci.Ono sto je zalosno,on nije jedini.Imali smo to ranije,imamo to i danas!Cinjenice su sledece:poginulo je preko 100 hiljada ljudi dva miliona je raseljeno,drzava kompletno unistena.Jedini koji lepo izgleda je gospodin Asad!Komentari su kao i uvek protiv SAD.Cekam trenutak kada ce biti rehabilitovani Hitler i Musolini.Zabrinjavajuca je cinjenica da svi svetski diktatori imaju toliku podrsku u Srbiji i da ne postoji svetski krvolok ili razbojnik koji ne uziva podrsku srpske javnosti ako se "bori"protiv SAD.Logo Srbije je "neprijatelj SAD nas je prijatelj"?

bla bla

pre 10 godina

Vidi ga ovaj, chojstvo i junashtvo protiv amerike?!
a direktore chime si mislio protiv amera, sa prackama? ne lozhite se, ne postoji pravda nego zakon jacheg, oduvek bilo i bice. i dosta vishe o tome kako su rusi fini i ne napadaju nikoga samo ameri terorishu svet. upamtite samo jednu stvar: 2 ssvetski rat su zajedno otpocheli Nemci i Rusi, tako shto su nemci osvojili 1939 zapadni deo poljske a rusi istochni. plus su rusi napali finsku. pogledajte istoriju

Nikola

pre 10 godina

@Roki

Malo si smetnuo s uma da pobunjenike cine strani placenici, zapravo uvezeni borci. Celih 80% . Nisi to znao? Asad nije cvecka, ali ovde i svaki slepac zna da je ovo sa hemijskim oruzjem namestaljka, isto kao Racak ili Markale. Ovde su Rusi ispali najvece sise... kao i uvek.
Ovde je u stvari sve kao u spageti vesternu, svi su negativci... samo ti se ponekad neko ucini pozitivcem, pa gajis minornu dozu sipmatija. U medjuvremenu gine nevin narod.

Vladimir Pula

pre 10 godina

@Sve mogu da razumem, Amerika i Engleska rade sta im je volja vec duze vremena. Ali Francuska, zemlja koja bese uzor drugim zemljama? Sta se desilo? Francuska kakvu znam vise izgleda ne postoji. Postali su isti gadovi kao Britanci i Ameri.
(zoki, 28. avgust 2013 23:42)

Daj me podsjeti kad je to bilo ? Jer ne pamtim tako nešto... Francuzi ratuju od kad postoje, a stoljećima unatrag su bili kolonizatori i osvajaci svuda po svijetu.

Musa Express

pre 10 godina

2 ssvetski rat su zajedno otpocheli Nemci i Rusi, tako shto su nemci osvojili 1939 zapadni deo poljske a rusi istochni. plus su rusi napali finsku. pogledajte istoriju
(bla bla, 29. avgust 2013 09:23)

Momce tvoje ime potpno odgovara tvom nivou znanja- da li si ikad cuo za Sudetsku krizu, Minhenski sporazum, Anslus... Njemacka je vec okupirala Austriju, izrezirala i organizovala separatisticki pokret u Slovackoj, okupirala Cesku i pritiskom i dogovorima organizovala satelite Madjarsku Rumuniju i ostale za ukljucenje u rat. To sto se desilo u Poljskoj je samo momenat kad je Britanija usla u rat pa se racuna kao pocetak svjetskog rata, ali sve je mnogo ranije pocelo.
A mozda te slucajno osupne pomisao da situacija lici danasnjoj, jedna velika sila uvodi "red" okolo dok druge zemlje sute...sve do jednom dok se nadju na granici jedna drugoj...
Ako se to ne daj boze desi, taj veliki rat bi imao svoj datum pocetka, ali je jasno da je stvar pocela ranije...
Ova doktrina "uvodjenja demokratije" i " milosrdnog bombardovanja" traje vec duze vremena...
A usput probaj da vidis ko vlada u Finskoj u to vrijeme i sta su Rusi mogli ocekivati sa strane- prijateljskog susjeda ili mozda napad sa jos jednog fronta u skoroj buducnosti.
Jednostavno gospodine Bla Bla, vama fali siri pogled na situaciju.

брбљивац

pre 10 godina

Ne mrzim jevreje kao narod i nisam rasista, ali ovo sto se u svetu desava je plod uticaja jevrejskog bogatstva i mocnika jevreja u Americi.
Skoro svaki predsednik SAD-a, sa izuzetkom Kenedija je u neku ruku dobio blagoslov bogatih jevreja u Amerivci. Zivim vec cetiri decenije u Nemackoj i stekao sam utisak da bogati jevreji i ovde u Nemackoj imaju uticaj na politicka zbivanja i politicare. Sigurno i zbog njihove istorijske proslosti ali u danasnjici zbog materijalnog monopola jevreja.
Uocljivo je da politicar ili konkretno kancelar Nemacke je toliko jak i tako dugo jak dok Amerika to interesno pozitivno vidi. Otuda i ne cudi stav kancelarke Merkel u dialogu sa engeskim premijerom. Posmatrajuci zbivanja i ratove na bliskom istoku videcemo da je Izrael uvek bio prisutan i to ce tako ostati dok bogatih i uticajnih jevreja u Americi da ne kazem u celom svetu ima a imace ih jer su ocigledno veoma pametni i spremni. Tragedija je u tome sto neduzan narod i deca ispastaju. Paradoks da stanovnici Izraela masovno razgrbljuju gas maske.
Zasto????

cik cak

pre 10 godina

Amerikanci ponovo dokazuju da je moja teorija o pravoj imperiji zla točna, to nije bio SSSR (ili barem ne samo on) već prvenstveno USA. Vreme im ističe i oni polako provode svoju okupaciju sveta. Za svega deset-dvadeset godina hispanci će biti većina u SAD i zanima me kako će i tada zadržati potpunu i apsolutnu vlast i potpuno marginalizirati sve danas manjinske etničke grupe - crnce i hispance - a koji će tada biti apsolutna većina. Pretpostavljam da će u tom trenutku, on nije daleko, zver dignuti glavu i pokazati svoje pravo lice. Svet će podeliti na dve grupe - malu vladajuću kastu i sve ostale koje će oružjem držati u pokornosti.
Mislim da nam je potrebna neka nova Zemlja na kojoj neće biti takvih stvorenja (ne smatram ih ljudima), da li će to biti ovaj naš planet ili neki drugi sasvim mi je svejedno, ali siguran sam da idemo prema distopijskoj budućnosti koju nam Amerikanci polako serviraju. Njihov način je vrlo jednostavan - ne mogu zavladati svetom odjednom, svi bi se pobunili, ali ako idu koračić po koračić... nitko neće primetiti!
(Miloš, 29. avgust 2013 09:33)


E moj druze, imaju oni nacina kako. Recimo kako su se lukavo dosetili zakona, u kojem se kaze da niko ko je osudjivan ne moze da glasa. A sta mislis medju kojom populacijom ima najvise takvih. Upravo medju hispano i afro amerikancima, jer ih sve guraju u geto, a tamo pride guraju drogu i oruzije.

Stevan

pre 10 godina

Jedna stvar je frapantno uocljiva. Niko zivi (osim Karle del Ponte) da napise mislim niko od autoriteta, bilo na zapadu bilo na istoku, da mozda Asad nije bacio te bojne otrove jer bez obzira na samovlasce gradio je svoju zemlju i mora da je volio svoj narod. Osim toga prosipanje otrova bilo bi njega potpun promasaj i samoubistvo.To su uradili psi rata po nalogu onoga kome to treba. Svet je jadan, a takav je u stvari uvek bio. Cemu cudjenje?

jastreb

pre 10 godina

"Koliko vidim, moguće je odlaganje udara, do utorka."

Ova dva minusa... gde ste se vi našli? Jeste li internet ratnici, ratni huškači, ili želite da Ameri što pre udare po Siriji?

talalaj

pre 10 godina

Sto mi poznata ova situacija .Svi govore da su gas pustili pobunjenici u sadejstvu sa v.brit ,francuskom i sad isto kao u bivsoj Jugi naoruzavali severne susede a mi nismo imali legitimno pravo da se branimo i sacuvamo postojece i legitimno drzavu koja postoji godinama i decenijama . Njihovi se generali oslobadaju u hagu a nasi se sude malte ne na smrt i za kakve gluposti verbalne delikte i td, tako ce biti i u Siriji. Koj drzava ubija svoj narod to samo radi terorista a gore navedene zemlje su takve i gledajuci kroz istoriju uvek su bile osvajacke i kolonisticke .U tu grupu spada i nemacka sa svojom imperjalistickom politikom. Ne kaze se dzaba Napad je najbolja odbrana. Samo svaka sila za odredeni period ima svoje vreme trajanja, jedva cekam da im ga neko zabiberi pa da vidi njihov narod sta je to rat beda i siromastvo

lucifer8331

pre 10 godina

krshenje ljuskih prava???
a shta je sa bombardovanjem srbije??
shta je sa uranijumskom municijom i zlochinom koji je nazvan milosrdni andjeo???
sram ih bilo bre

FMP je Zvezda

pre 10 godina

Kakav stav da ima Srbija kada ta zemlja ne postoji.. Marionete na celu samo crpe resurse i trpaju u svoje dzepove. Mi smo odavno u kanalu!

Saldzo

pre 10 godina

Dragi americki vlastodrsci i ostali, nemam ja nista protiv, bombardujte. Ali prvo DOKAZE NA SUNCE! Cvrste, neoborive dokaze da je Asad to uradio, a ne neko drugi. Pa bombardujte do mile volje, sve sravnite, a onda im dajte kredit i zaduzite ih do guse da ih ponovo izgradite, jer vi to radite zbog demokratije i ljudskih prava. Niposto zbog profita i resursa, daleko bilo.

neko

pre 10 godina

@junior: eto, to sto si napisao je laz, to da smo vrsili etnicko ciscenje Albanaca pa su nas bombardovali...istina je da je 1998. OVK krenuo u oruzane akcije sirom KiM, da su neki delovi KiM bili pod njihovom iskljucivom kontrolom, i da su nase sluzbe bezbednosti, tj. policija, preduzeli sasvim legitimnu akciju protiv teroristicke grupe (OVK je do 1998. bila na USA listi teroristickih grupa i organizacija, pa je naprasno nestala!). Posle akcije razbijanja grupe Adema Jasarija u Racku, i likvidacije njegovih terorista, isto ovako kao u Siriji, oglasili su se Ameri i poceli da drame kako je to bio zlocin (isto ko sad) i kako to ne moze tako, pa su poslali CIA agenta i lobistu za Albansku stvar Vilijema Vokera kao "posmatraca" koji je "potvrdio" da je doslo do "masakra civila" (presvucenih mrtvih terorista)!!!! Posle je Helena Rant, UN istrazitelj potvrdila da nije bilo masakra i zlocina, ali kasno...
Da dodam da je tokom borbi sa OVK teroristima odredjen broj ljudi koji je ziveo u tim delovima KiM pobegao od borbi u druge, mirnije delove KiM.

"Etnicko ciscenje" su odglumili albanci po komandi, a i pod pretnjom oruzjem od strane OVK, tako sto su svi nahrupili na granicu sa Albanijom i Makedonijom, ali tek POSLE POCETKA NATO BOMBARDOVANJA!!!! Tada su svi bezali sa KiM, Srbi i ostali nealbanci na sever...

........

pre 10 godina

Za @mujcinovic salih
Ma ameri su u pravu sve sto rade, to je zbog bezbednosti drugih a pomalo i svoje. Nema tu interesa, ne daj boze postupanja zbog novca i profita. Samo drugi nisu u stanju da ih razumeju, posebno oni koji koriste svoju glavu..........

Не бити овца за шишање

pre 10 godina

за Texa...ти си заборавио КО нас је држао 10 година под ембаргом и због кога је била разорена економија земље и због кога смо примали 2 марке плату...КО нас је држао под ембаргом...површност није добра за тумачење прошлости. Ми смо били одабрани као непријатељи. Зашто? Зато што им је требао раздробљен Балкан са много малих држава, које је лакше окупирати и држати под контролом, а ми будале смо хтели да сачувамо Југославију. Исто сада раде на Блиском истоку...спроводе тзв. балканизацију и то истим методама. Уздигни се брате изнад тзв. истина којима су ти испрали мозак и учинили те слепим...

Bojan

pre 10 godina

Kada sve uprostis dobijes sledeci slucaj. Imas muceni narod u Siriji koji ratuje medjusobno podeljeni u 2 frakcije, i onda ce medjunarodna zajednica da im pomogne tako sto ce bombardovati i jedne i druge...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Krajnje je neistinito i netačno govoriti o medjunarodnoj reakciji, pravilo je reći da je blokovska reakcija neminovna. Države koje prete Siriji, svrstane su u jedan blok koji čini cca 20% svetskog stanovništva i cca 30% svetske teritorije, ali zato gotovo 70% ekonomske moći i upravo to im kao nekakvo kvazi demokratsko načelo daje za prava da rešenja vide u oružju. U svakom slučaju ova grupa zemalja nema nikakvo pravo da sebe naziva medjunarodnom zajednicom.
To je blokovska zajednica sa svojim uskim, specifičnim interesima i sa sve većim unutrašnjim problemima koje želi da reši na račun ostatka sveta, što je iz godine u godinu sve teže. Jer biti demokrata i uz to uvek najbolji ne ide zajedno.

Ужас

pre 10 godina

Јадни, јадни људи...Како постепено равнају колевку цивилизације. Тамо се налази најстарија Црква Христова, Антиохијска православна црква и њу чини 10% становништва, најстарији манастири света, ризница културног богатства света...тужно и претужно. Нескривено ЗЛО, а ми би да им се придружимо, а то је тек апсурд и потпино бунило једног слободарског народа.

seljadin

pre 10 godina

@mujcinovic salih, meni je drago kad citam forume i diskusije na yahoo da 90% Amerikanaca je protiv napada na Siriju, i protiv podrske mudzahedinima, naime prosecan Amerikanac mrzi alkaidu koliko i prosecan Srbin, ali se ne mogu nacuditi domacim bivsim sugradjanima muslimanske veroispovesti koji su u USA koji su vecinom uz Al Kaidu., moguce je da su indoktrinirani u lokalnim dzamijama po USA jer je neshvatljivo da su potpuno van americkog drustva, otuda i ne cudi kad se desi sukob USA i Al Kaide da su uvek na strani Al Kaide.

Mirko

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01)"

da, imali bi istu empatiju. jer smo prosli ono sta siriju ceka i otkrivamo i dan danas posledice po zdravlje nase dece.
a da li ste je vi imali '99?
(m., 29. avgust 2013 08:50)
-------------------------------
Pa nisu !
Sta si ocekivao od saradnika okupatora ?
Znas koji je moto njihovim voditeljima na HRT-u bio na kraju vijesti/dnevnika ?

"Vedro nebo nad Beogradom"

kleo

pre 10 godina

Sta bih rekli Srbi kad bih Asad ubio Srbsku decu sa najgadnom hemijskom oruzjem, ili kako bi jedan Srbin Video kako mu umre sin u svoju ruku koji se moli boga da dobije svez vazduh a ne moze od hemijskog gasnog otrova?.
Voleo bi da svaki ko ovde pise pod prvom da proba taj gas i da osete pod kojem graote covek ili deca umire ili umiru.
sa Hemijskom oruzje ne bi voleo ubiti ni neprijatelja a hvala bogu i sto neprijatelje niti nemam.
Ko brani hemijsku oruzje danas po svetu taj moze biti sutra meta svog razloga, ili danas hemijsko sutra Atomska.
Ne, ne, ne Stop djavolskim oruzjama.

Tex

pre 10 godina

(Damjan Sumerac, 29. avgust 2013 10:42)

Ala vama treba neko obrazovanje ili prosvetljenje pod hitno. Covek koji trazi treci svetski rat je covek koji je izgubljen u vremenu I prostoru I nema zbog cega da zivi. Covek kome je pravedan svet onaj u kome su apsolutni vladari sa preogromnim drzavnim aparatima koji prodaju utopiju samo da stanovnistvo ne bi nista radilo a primalo platu da se ne bi bunilo.

Srbija je zrela za jednu grupnu terapiju, vidim da mnoge I dan danas boli bombardovanje ali ih zato ne boli to sto su pukli pare kod Jezde, Dafine, sto nisu imali hleba da jedu, sto su radili za 2DM, sto nije mogao deset godina da ode na more, sto je vodio ratove po hrvatskoj, bosni i sloveniji i u isto vreme izigravao zrtvu. Sve sto se desavalo nema nikakve veze sa SAD, EU i Rusijim. To ima veze sa nasim glavama tj. glavama generacija koje su pravile SFRJ i koje ne mogu bez nekog idola na celu vlasti koji ce otvoreno ziveti kao apsolutni vladar ako im za uzvrat da hleba, igara, po jedan "auto" domace proizvodnje i 30 dana godisnjeg.

Hajde produbite se i shvatite da je za vas kasno, vi ste ostali sa srafcigerom u rukama i ne mozete da mrdnete ali zato svoju ustedjevinu potrosite na kvalitetno obrazovanje za vase cerke i sinove ako im zelite dobro.

Damjan Sumerac

pre 10 godina

A za to vreme cena nafte i zlata je skočila za 1,56 % u samo 7 dana. Ratni profiteri, nadam se trećem svetskom ratu zato što je narod sveta protiv vaše vlade a zapadne sile ne mogu da se bore protiv ujedinjenog čovečanstva. Ovo nije rat za režim ovo je rat za svetsku pravdu gde će ista pobediti.

logika

pre 10 godina

Ja bih najvise voleo da konacno neko odreguje na njihove rekcije.kad kazem neko mislim na nekoga ko je vojno sposoban za to.

Mora jednom vec neko da kaze dosta je bilo izmisljotina !!!
(Mirko, 29. avgust 2013 04:10)

Jos od Kubanske krize ne postoji niko ko bi vojno parirao USA. Danas je ta razlika veca nego ikad a USA naoruzanija nego ikad. Nikad nije postojala vojna sila ove snage na kugli zemaljskoj. Uvek je bio zakon jaceg u medjunarodnoj politici tako da ovo i nije nista cudno.
Samo treba prestati razmisljati u okvirima crno/belo ili lose/dobro i sve postaje jasnije.
Ne treba zaboraviti da Asad jeste diktator isto kao sto je to bio Milosevic.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

kalimero@ - da ti odgovorim. danas je manje bitno sta je to pravda i na cijoj je strani. uostalom, vrlo rastegljiv pojam. to sto smo "pravdoljubci" nas je i dovelo do ove slave. politika je bitch i nema ljubavi, samo interes. il" plivas il' se davis. ja sam za to da moja srbija pliva i bude na povrsini pa taman morala ponekad da zazmuri na jedno oko kad je ta "pravda" u pitanju.

Merlin

pre 10 godina

Sledi tuča i kraj rata u Siriji,vrlo brzo.Opet se pokazalo kakvi su muslimanski diktatori. Umesto da je Asad lepo ko covek pregovarao sa opozicijom i Usa,sad ce da dobije vesala.Nije bre ni fotelja sve u zivotu.

Vojvođanin-Mađar

pre 10 godina

Trebalo je mnogo ranije,vojno,intervenisati.Taj Asad,ubija svoj narod,razrušio je svoju zemlju! Da li toliko pobijenih,poginulih,žena,dece,civila,ogromne materijalne štete,vredi njegova sujeta,njegova vlast,njegovo mesto predsednika,njegova fotelja,njegovo"kanabe"? Taj je ludak kao što je bio i Milošević.Nadam se da će uskoro biti,za dobrobit svog naroda,u društvu sa Miloševićem,Sadamom i Gadafijem.

Mihailo

pre 10 godina

Ne znam zašto se uopšte i trude da se opravdaju ovako providnim i glupim izjavama. Ako ništa drugo, nacisti su bar bili iskreni pre sedamdesetak godina. Krenuli su otvoreno u osvajanje i drugi su znali na čemu su sa njima. Nisu bili pokvareni licemeri kao ovi gadovi danas.
Nadam se da će Sirijci uspeti, pre nego što ih ovi potpuno unište, da nanesu ozbiljne gubitke svima koji kidišu na njihovu zemlju. Sada imaju itekako razloga da istresu sve svoje zalihe sarina, ciklosarina, tabuna, somana, cijanovodonika, iperita, fozgena, luizita... šta god da imaju, po teroristima i po Izraelu i Turskoj koji podržavaju ovu akciju NATO bolesnika.
Stašno je u kakvu smrdljivu baruštinu se svet pretvorio, a sirijskom narodu i herojima Sirijske Arapske Armije ne preostaje ništa drugo osim da hrabro izginu braneći svoju zemlju. Neka im je večna slava! Bore se protiv najvećeg zla koje se pojavilo u istoriji ljudskog roda.

junior

pre 10 godina

vidim neki uporedjuju '99-u i Siriju,to su potpuno dve razlicite stvari mi smo tada vrsili etnicko ciscenje Kosova od albanaca uz podrsku svih segmenata drustva od crkve do estrade...i milsordni andjeo je morao da se desi sami smo krivi tada bili...u Siriji narod trazi slobodu i pravo na dostojan zivot sta da je vojni vrh poslusao Milosevica 2000. i izveo tenkove na ulice....think about it.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

mi srbi definitivno treba da se dogovorimo gde pripadamo. sudeci po vecini komentara - zreli smo za afriku. ne zaboravite, za te dole i srbija je na "zapadu". hocemo u eu a podrzavamo raznorazne diktatore. uvek kontriramo i uvek na pogresnoj strani.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zalosno je da vlast jednog coveka i njegova zelja za njom moze toliko ljudi da unesreci.Ono sto je zalosno,on nije jedini.Imali smo to ranije,imamo to i danas!Cinjenice su sledece:poginulo je preko 100 hiljada ljudi dva miliona je raseljeno,drzava kompletno unistena.Jedini koji lepo izgleda je gospodin Asad!Komentari su kao i uvek protiv SAD.Cekam trenutak kada ce biti rehabilitovani Hitler i Musolini.Zabrinjavajuca je cinjenica da svi svetski diktatori imaju toliku podrsku u Srbiji i da ne postoji svetski krvolok ili razbojnik koji ne uziva podrsku srpske javnosti ako se "bori"protiv SAD.Logo Srbije je "neprijatelj SAD nas je prijatelj"?

Laki (je malo nervozan)

pre 10 godina

Čitajući ove komentare, ne mogu a da se ne setim iserta iz filma!?
http://www.youtube.com/watch?v=_BmneE3AcFM
Tipičan primer našeg stanja svesti!
E sad, dolazimo do onog, kad bi smo uvek bili dovoljno vispreni i staviti se unapred na stranu pobednika!?

kleo

pre 10 godina

Sta bih rekli Srbi kad bih Asad ubio Srbsku decu sa najgadnom hemijskom oruzjem, ili kako bi jedan Srbin Video kako mu umre sin u svoju ruku koji se moli boga da dobije svez vazduh a ne moze od hemijskog gasnog otrova?.
Voleo bi da svaki ko ovde pise pod prvom da proba taj gas i da osete pod kojem graote covek ili deca umire ili umiru.
sa Hemijskom oruzje ne bi voleo ubiti ni neprijatelja a hvala bogu i sto neprijatelje niti nemam.
Ko brani hemijsku oruzje danas po svetu taj moze biti sutra meta svog razloga, ili danas hemijsko sutra Atomska.
Ne, ne, ne Stop djavolskim oruzjama.

Bot602

pre 10 godina

Podrska nasoj buducoj drzavi, nasim buducim sunarodnicima Merkel i Cameron, podrska evropskim saveznicima USA Navy! Protiv Asada, uz Vucica do pobede!
Vi ostali komentatori... pisete ko da je Toma jos uvek u SRSu, i ko da Dacic nije najevropljanin. Dosta histerije, zna se na kojoj je Srbija strani - pobednickoj/naprednoj. USA! USA! USA!

perspektiva

pre 10 godina

Secam se '92 u Bosni da smo se ja i moja porodica, iz dana u dan, 2 godine bez struje pod konstantnim granatiranjem, svakodnevno u podrumima, nadali intervenciji bilo koga sa zapada kako bi agonija prestala. I to je ugao gledanja na stvari.

zoki

pre 10 godina

Sve mogu da razumem, Amerika i Engleska rade sta im je volja vec duze vremena. Ali Francuska, zemlja koja bese uzor drugim zemljama? Sta se desilo? Francuska kakvu znam vise izgleda ne postoji. Postali su isti gadovi kao Britanci i Ameri.

dejan

pre 10 godina

Mnogo ste bre smesni sa tim anti-americkim komentarima... mislite da Srbi jedini mogu da vide istinu? Ne, nego ostale zemlje znaju da rade za svoje interese i nece da se kace sa najjacim silama. Zato, za razliku od nas, ne ostaju svako malo bez teritorija.

cojle

pre 10 godina

Ovo me strahovito potseća na one ulične dzibere,koji vide da neki klinac ima dobre patike...pa mu priđu sa pričom kako je on te patike skinuo njihovom bratu i da im ih da ili će da ga prebiju kao vola u kupusu...a ni nemaju brata.
Nikada nisam kapirao opravdavanja sa tako besmislenim izgovorima...lepo kažite,treba nam iračka nafta...srpsko kosovo...libijska nafta...a ne da tu izmišljate masakre,uranijume,nervne otrove...ni grčka,ni rim,ni vizantija nisu trajali dugo...i ameriku će da razbuca neka divlja horda...ovakvim ponašanjem i brže ngo što bi to točak istorije uradio.

CityWatch

pre 10 godina

Sve se i svodilo na to. Od samog pocetka. Nadali su se da ce njihovi puleni zavrsiti posao kao u Libiji ali su se preracunali. Uskoro ce sve biti spremno za Iran. Potom sledi Kaspijski basen. Rusi, spremni?

Rokatanski

pre 10 godina

Severnu Koreju je nemoguće poraziti. To je jedina Staljinistička država na svetu i u skladu sa time se ponaša prema neprijatelju. Kada su pre tri godine uništili južno-korejsko ratno ostrvo, Ameri su pretili i obilazili okolo. Njima "zapadni standardi" nisu mera, već njihovi sopstveni. To je Staljinova "filozofija", da ga ne zanima šta neprijatelj misli, nego da ga "uništi" svim mogućim sredstvima. Njih je moguće pobediti, jedino ako ih sve do jednog pobijete, nema drugog načina. Zapad napada na "ideološki" slabe režime, poput našeg, iračkog, libijskog itd., gde su ljudi navikli na malo bolji standard i nisu spremni da se žrtvuju u velikoj meri. Ali, osim S.Koreje i Irana i donekle Kube, svi ostali sistemi su "ideološki" slabi. Ne računam imperijaliste, koji imaju ideologiju "interesa". Znači, da izuzimajući velike sile, sa nuklearnim "glavama" nema mnogo jakih režima, a ni vladara na ovoj planeti.

bla bla

pre 10 godina

Vidi ga ovaj, chojstvo i junashtvo protiv amerike?!
a direktore chime si mislio protiv amera, sa prackama? ne lozhite se, ne postoji pravda nego zakon jacheg, oduvek bilo i bice. i dosta vishe o tome kako su rusi fini i ne napadaju nikoga samo ameri terorishu svet. upamtite samo jednu stvar: 2 ssvetski rat su zajedno otpocheli Nemci i Rusi, tako shto su nemci osvojili 1939 zapadni deo poljske a rusi istochni. plus su rusi napali finsku. pogledajte istoriju

Mile Panika

pre 10 godina

Jel neko oseti miris paljevine? A, to Izrael gori! Bravo Obama, upravo si pruzio Iranu njihovih pet minuta. Nesto se pusi i iz Turske.

mr.w

pre 10 godina

Assad treba kapitulirat odmah kao i Milosevic jer nema potrebe da ljudi dzaba ginu. Kakvo groblje Amerikanaca , kakav Vijetnam. I Rusija igra igru kontriranja Amerima i daju laznu nadu svojim nazovi prijateljima. Isto je bilo i sa Srbijom ali kad rakete krenu oni okrenu glavu.

MileJNA

pre 10 godina

@Vojvođanin-Mađar
Pa da,u pravu si to isto su Sovjeti i Staljin uradili 1945. kao i prethodno srpska vojska 1918. Seti se samo žrtava K&K monarhije i Hortija.

Dan

pre 10 godina

Ovo je dobra lekcija za one koji se prepucavaju kvazi-znanjem o međunarodnim odnosima, o nekoj vladavini prava itd. Iz ove redovne apsolutno unisone i ekspresne agresije zapada na suverene zemlje vidi se da je sve jedna velika predstava i da su u pozadini interesi i igre koje mi obični smrtnici čijim oni životima vladaju ne bi trebalo da znamo.

Milan Krstic

pre 10 godina

"U saopštenju se ističe i da "sirijski režim ne sme da se nada da može da nastavi ratovanje koje krši međunarodno pravo"...pa cekaj,jel oni ovo ozbiljno izjavise...

djole

pre 10 godina

@Vojvojanin Madjar:
Ponavljam: definitivno su ti iz istocne i centralne Evrope najbedniji i najdosadniji ljudi na svetu. Pa Amerikanci i Britanci (preko 80%) su protiv ovog ludila, a vidim jadni Madjari i poneki Slovak, Ceh, se nesto primaju da im cika da koka kolu i zvaku. Kakvi ste vi jednici? Vi ste samo za to da budete protektorat neciji i zato i jeste. Kako vas bre nije sramota? Ceo svet zna da su Amerikanci deb.li i nasilnici osim "jadnih malih" Madjara, Slovaka, Ceha i Poljaka. Ma fuuuuuuuuuj. Jeste li bi toliko glupi da ne mozete da izvedete zakljucak da je ovo bahata laz? A? Jel nemate mozga?

Molotov

pre 10 godina

Ovde će gradjani Sirije najviše propatiti. Želim im brzu kapitulaciju zarad sopstvenih života i izbegnuća totalnog razaranja infrastrukture i privrede.

Sandžaklija

pre 10 godina

Problem je u tome što opozicija zbog svoje heterogenosti i slabije opremljenosti ne može da porazi režimske snage iako je brojnija. Oni koji podržavaju opoziciju izvana ne žele da je opreme na takav način da može da ima najmodernije naoružanje kao i režim i da ga nadjača. Sa druge strane žele da vide poraz režima i tu su na muci. Jedino rešenje koje im je prihvatljivo je da liše režim vojne prednosti koju ima i da njegov nivo opremljenosti materijalno tehničkim sredstvima svedu na opozicioni nivo. Pretpostavljate kako misle da to urade... A i nije zgodno da ovako heterogena opozicija kad dođe na vlast nasledi od režima sve ono što on trenutno ima na raspolaganju.

logika

pre 10 godina

Ja bih najvise voleo da konacno neko odreguje na njihove rekcije.kad kazem neko mislim na nekoga ko je vojno sposoban za to.

Mora jednom vec neko da kaze dosta je bilo izmisljotina !!!
(Mirko, 29. avgust 2013 04:10)

Jos od Kubanske krize ne postoji niko ko bi vojno parirao USA. Danas je ta razlika veca nego ikad a USA naoruzanija nego ikad. Nikad nije postojala vojna sila ove snage na kugli zemaljskoj. Uvek je bio zakon jaceg u medjunarodnoj politici tako da ovo i nije nista cudno.
Samo treba prestati razmisljati u okvirima crno/belo ili lose/dobro i sve postaje jasnije.
Ne treba zaboraviti da Asad jeste diktator isto kao sto je to bio Milosevic.

Tex

pre 10 godina

(Damjan Sumerac, 29. avgust 2013 10:42)

Ala vama treba neko obrazovanje ili prosvetljenje pod hitno. Covek koji trazi treci svetski rat je covek koji je izgubljen u vremenu I prostoru I nema zbog cega da zivi. Covek kome je pravedan svet onaj u kome su apsolutni vladari sa preogromnim drzavnim aparatima koji prodaju utopiju samo da stanovnistvo ne bi nista radilo a primalo platu da se ne bi bunilo.

Srbija je zrela za jednu grupnu terapiju, vidim da mnoge I dan danas boli bombardovanje ali ih zato ne boli to sto su pukli pare kod Jezde, Dafine, sto nisu imali hleba da jedu, sto su radili za 2DM, sto nije mogao deset godina da ode na more, sto je vodio ratove po hrvatskoj, bosni i sloveniji i u isto vreme izigravao zrtvu. Sve sto se desavalo nema nikakve veze sa SAD, EU i Rusijim. To ima veze sa nasim glavama tj. glavama generacija koje su pravile SFRJ i koje ne mogu bez nekog idola na celu vlasti koji ce otvoreno ziveti kao apsolutni vladar ako im za uzvrat da hleba, igara, po jedan "auto" domace proizvodnje i 30 dana godisnjeg.

Hajde produbite se i shvatite da je za vas kasno, vi ste ostali sa srafcigerom u rukama i ne mozete da mrdnete ali zato svoju ustedjevinu potrosite na kvalitetno obrazovanje za vase cerke i sinove ako im zelite dobro.

roki

pre 10 godina

vidim neki uporedjuju '99-u i Siriju,to su potpuno dve razlicite stvari mi smo tada vrsili etnicko ciscenje Kosova od albanaca uz podrsku svih segmenata drustva od crkve do estrade...i milsordni andjeo je morao da se desi sami smo krivi tada bili...u Siriji narod trazi slobodu i pravo na dostojan zivot sta da je vojni vrh poslusao Milosevica 2000. i izveo tenkove na ulice....think about it.
(junior, 29. avgust 2013 06:19)

I zato su morali da nas bombarduju sa Uranijumom? Spasavali su Kosovske Albance tako sto su ih zasipali Uranijumom?
Koji si ti hohštapler.

milan

pre 10 godina

uterali su nam strah u kosti, pola sveta terorisu a niko da skupi hrabrost i krene, niko da se udruzi protiv zlikovaca. gde je nestalo cojstvo i junastvo!?

m.

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01)"

da, imali bi istu empatiju. jer smo prosli ono sta siriju ceka i otkrivamo i dan danas posledice po zdravlje nase dece.
a da li ste je vi imali '99?

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

kalimero@ - da ti odgovorim. danas je manje bitno sta je to pravda i na cijoj je strani. uostalom, vrlo rastegljiv pojam. to sto smo "pravdoljubci" nas je i dovelo do ove slave. politika je bitch i nema ljubavi, samo interes. il" plivas il' se davis. ja sam za to da moja srbija pliva i bude na povrsini pa taman morala ponekad da zazmuri na jedno oko kad je ta "pravda" u pitanju.

RaDE

pre 10 godina

Није ми јасно одакле појединцима у Србији смелости и морала да изговарају мантру - Европа нема алтернативу.

Зар са оваквима да будемо у друштву? Са лажовима и лицемерима?

NessRS

pre 10 godina

Doci ce i njima crni petak. Strasno je koliko je njihova politika jednoumna, surova, usmerena ka unistvanju drugih zemalja i naroda. Amerika je mocna, sna zna i velika. Opijena svojim silinom izgubila je davno kurs koji je imala. Nazalost, hiper dug od 17 triliona dolara ne ostavlja im druge mogucnosti osim politike koju vode: najstrasniji oblik imperijalizma koji je video svet. Ali... Kao i svi diktatori pre nje, svi osvajaci i zlocinci tako ce svet jednog dana videti i njen kraj. Kako? Ne znamo. Ali, istorija se uvek ponavlja, pa ce to biti i u njihovom slucaju.

bts

pre 10 godina

Treći svetski rat može izbiti i zbog mnogo manje stvari nego što je ova. Ne vezano sad za tu pretpostavku, nadam se što manjem broju nedužnih žrtava. Mada ovo oko Sirije traje već sada dosta dugo...

Vasilije II...

pre 10 godina

...ni grčka,ni rim,ni vizantija nisu trajali dugo...i ameriku će da razbuca neka divlja horda...ovakvim ponašanjem i brže nego što bi to točak istorije uradio.
(cojle, 29. avgust 2013 00:49)

- Vizantija je trajala 1000 godina...

neko

pre 10 godina

@saraya: imamo isto toliko empatije kao i prema "pobunjenicima" u Siriji, sa kojima ste jednaki (hrvati, bosanci, albanci)! što se sada praviš Englez, kada je NATO isto tako pomagao S.Arabiji i Kataru da naoružava i finansira mudžahedine u BiH, hrvate u Hr, OVK na KiM, a protiv Srba.

martin

pre 10 godina

. a kad ste bacali bombe na nas nije bilo ovaka buna.samo gledate da bacate nos de vam nije mesto samo se borite na kurvanski nacin da zauzmete teritoriju kao sto ste uradili sa YUGOSLAVIOM a italija I yugoslavija su delili more.rasturili yugu uzeli slovence I hrvate I sad je more njihivo moze da parkiraju brodove de zele pa da bacaju bombe.crkli da bog da.

ZOONLOGONECHON

pre 10 godina

Bas su se Ameri uplasili S-300,S-400.
Sad neki nabrajaju da Rusi imaju S-500, S-600, ma tjeraj do S-1000. Ma imaju Rusi al nece pokazu. Nisu hteli 1999god.
Nisu hteli u Libiji, nece u Siriji, nece kad dodje nared Iran.
Onaj jedini nosac aviona sto imaju taj se transformise u podmornicu i u ogroman avion. Imaju rakete al naravno 100 puta brze od americkih. itd. itd. itd.
Ove sam komentare citao kada je Nato udario po Libiji. U Siriji Rusi imaju vojnu bazu, pa da vidimo - U slucaju napada na Siriju Rusi ce se povuci!

ЗОРАН

pre 10 godina

Нешто се не сећам да су толико били забринути за ратно право и конвенције док су просипали осиромашени уранијум и касетне бомбе по Србији. Невиђени лицемери. Жури им се да обаве посао пре него Иран направи атомску бомбу, јер ће после тога прича бити сасвим другачија као и са Корејом.

remic

pre 10 godina

ima dokaza da je upotrebljeno hemijsko oruzje, ali se ne zna ko ga je upotrebio. bas sad gledam na nemackoj televiziji emisiju o siriji. iste fore se koriste kao pre svake intervencije nato pakta. pokazuju se slike ubijenih i bez ikakvih dokaza se tvrdi da se zna ko je dobar, a ko je los.

jj

pre 10 godina

Bez obzira sto Asad svim snagama zeli da zastiti vlast( u stvari sad kao i Gadafi stiti sopstveni zivot) i pri tom ubija na stotine civila, ja sam i dalje pre za to da on ostane ili jos bolje mirno ode (sto je sad vec nemoguce), jer vidim da ce posle njega doci ekstremisti.Kao i u Egiptu, Iraku i ostalim drzavama kojima je "pomognuto", haos i dalje traje. Manjine nece biti bezbedne. Svima koji zele ovde da "jos jedan ditaktor "(usput gde su u tim spiskovima Alija i Tudjman) ode, trebaju da se zapitaju ko dolazi posle i da li ce te pametne rakete znati da razlikuju decu i njihove roditelje koji su za Asada i ne koje to nisu. Na pocetku sukoba na BBC-ju najavljuju izvestaj nezavisnog novinara, koji uporno pokusava da kaze kako su neke zgrade razrusene od strane pobunjenika, a da novinari mnoge stvari ne mogu ni da vide jer im, upravo oni ne dozvoljavaju prolaz. Naravno voditeljka ga uporno prekida i navodi razgovor na svoju vodenicu. Posle ga vise nisu ukljucivali. To me sve podseca na izvestavanje sa ovih prostora. Cak su i tu na pocetku govorili kako zlocine vrse obe strane. Sad se to nesto izmenilo...Kako je moguce da ovde to neki ne vide i vecito postoje te podele na rusofile i obozavaoce Amerike (po meni obe imaju mnogo toga dobrog, a i loseg - u sta ja onda spadam?) Zato ce mnogi ljudi poginuti, a dusebriznici nikad nece "pomoci" nekim drzavama, koje recimo nemaju naftu.

jastreb

pre 10 godina

Koliko vidim, moguće je odlaganje udara, do utorka.

Inače britanska i američka javnost, baš nije oduševljena potezima svojih "velikih vođa". Osim par pojedinaca, internet ratnika i ratnih huškača.

Aleksandar

pre 10 godina

@Dejan
Zapravo, iste i slicne recepte koriste svuda gde zele da osvoje teritoriju. Na bilo koji nacin. Zato i mrzimo SAD i njenu vladu. Licemerni i zli ratni profiteri. Tako je pukla YU, tako je pukla i Srbija. A njihovi pioni se nalaze i nasoj vladi, sve dok ne prodaju i ovo malo, da bi bas svi postali kapitalisticki robovi, kojima ce takodje biti ispran mozak TV-om. A pocelo je uveliko.

mia

pre 10 godina

@Blagoje Samardzic:
Upravo tako. Nadam se da im neki ubrzo spucati neke projektile na Belu kucu pa ce se ostaviti i Evrope i ostatka sveta, a mi cemo konacno dobti pravu Evropu. Ala se ova Merkelova provalila. Izgleda ce da izgubi izbore. Ako dodje neko od Srederovih naslednika, bogami ce maknuti ove kriminalce iz Evrope.

tuta

pre 10 godina

Toliko bolesti, ratova, genocida i drugih nepravdi u mnogim zemljama Afrike, a niko nikad ne reaguje. Samo u Nigeriji 3 puta godisnje izbije gradjanski rat u kojem pogine daleko vise ljudi nego bilo gde. Niko nista, tisina. Izgleda da oni ljudi nisu toliko vredni, a opet verovatno nema ni mnogo interesa za velike.

zile..

pre 10 godina

Srdja Popovic je ovog Obamu predstavljao po nasim medijima ka novog Mesiju, 24 dnevno, 7 dana u sedmici, covek samo sto iz pastete nije iskakao, steta sto ga sad nema nikako da gostuje po raznim televizijskim emisijama, bas me interesuje sta bi sad pricao, mozda isto, samo nek kaplje na devizi racun.

........

pre 10 godina

Za @mujcinovic salih
Ma ameri su u pravu sve sto rade, to je zbog bezbednosti drugih a pomalo i svoje. Nema tu interesa, ne daj boze postupanja zbog novca i profita. Samo drugi nisu u stanju da ih razumeju, posebno oni koji koriste svoju glavu..........

borivoj spasic

pre 10 godina

zivim za dan kada cje sve zemlje sveta objaviti rat americi i kad kinezi krenu sa viljushkama u zubima peshke do amerike.
i da svaka nacija koja je osetila na svojoj kozi americhku demokratiju i deljenje iste podeli njima bash tu istu stvar.
zapravo zivim za dan kad amerika objavi rat americi....

ja

pre 10 godina

Rusi vas kao ponizili u vezi Snoudena, a vi brže bolje da im vratite i pokažete kolika ste sila, vas 19 kad napadne jednu, predhodno izmrcvarenu, zemlju.
SVAKA ČAST za uzore demokratije u svetu.

bez_cenzure

pre 10 godina

Već su optužili sirijsku vladu iako znaju da nema dokaza. Od Amera su mi još ljigaviji ovi evropski d...uvlakači. Nadam se da se Sirija naoružala i da će ih Rusija i dalje snabdijevati oružjem kao i da će Iran pomoći.

tt

pre 10 godina

gde to ide srbija...zasto se cuti...jel kao drzava imamo neki valjda stav povodom stanja u siriji...niko nista ni u vlasti ni u opoziciji...makar izjavu neku da da...sramota...izgleda da patimo od onog stoholmskog kompleksa...cutanjem nasa vlast odobrava agresiju na siriju...

Miloš

pre 10 godina

Amerikanci ponovo dokazuju da je moja teorija o pravoj imperiji zla točna, to nije bio SSSR (ili barem ne samo on) već prvenstveno USA. Vreme im ističe i oni polako provode svoju okupaciju sveta. Za svega deset-dvadeset godina hispanci će biti većina u SAD i zanima me kako će i tada zadržati potpunu i apsolutnu vlast i potpuno marginalizirati sve danas manjinske etničke grupe - crnce i hispance - a koji će tada biti apsolutna većina. Pretpostavljam da će u tom trenutku, on nije daleko, zver dignuti glavu i pokazati svoje pravo lice. Svet će podeliti na dve grupe - malu vladajuću kastu i sve ostale koje će oružjem držati u pokornosti.
Mislim da nam je potrebna neka nova Zemlja na kojoj neće biti takvih stvorenja (ne smatram ih ljudima), da li će to biti ovaj naš planet ili neki drugi sasvim mi je svejedno, ali siguran sam da idemo prema distopijskoj budućnosti koju nam Amerikanci polako serviraju. Njihov način je vrlo jednostavan - ne mogu zavladati svetom odjednom, svi bi se pobunili, ali ako idu koračić po koračić... nitko neće primetiti!

Марко

pre 10 godina

До међународне акције ће тек доћи, то је оно што ће се десити у УН. А ово што се сада дешава је удружени злочиначки подухват.

Beast from the East

pre 10 godina

Realno su izlizane fore za opravdavanje nekih napada. Oces bre da ih okupiras, bacis na prosjacki stap. Lepo kazi, nemoj tu ke*ati kao gas ovo ono. Nije ovo I svetski rat, danas je propaganda ubojitija. Nadam se da ce se zapad provesti kao u Avganistanu i Vijetnamu.

Dejan

pre 10 godina

Kada ce biti bombardovani polozaji organizatora oruzane pobune? Mislim da bi Rusija trebalo da se obracuna sa teroristima. Ovo je potpuno isti scenario koji je bio u Racku. . .

брбљивац

pre 10 godina

Ne mrzim jevreje kao narod i nisam rasista, ali ovo sto se u svetu desava je plod uticaja jevrejskog bogatstva i mocnika jevreja u Americi.
Skoro svaki predsednik SAD-a, sa izuzetkom Kenedija je u neku ruku dobio blagoslov bogatih jevreja u Amerivci. Zivim vec cetiri decenije u Nemackoj i stekao sam utisak da bogati jevreji i ovde u Nemackoj imaju uticaj na politicka zbivanja i politicare. Sigurno i zbog njihove istorijske proslosti ali u danasnjici zbog materijalnog monopola jevreja.
Uocljivo je da politicar ili konkretno kancelar Nemacke je toliko jak i tako dugo jak dok Amerika to interesno pozitivno vidi. Otuda i ne cudi stav kancelarke Merkel u dialogu sa engeskim premijerom. Posmatrajuci zbivanja i ratove na bliskom istoku videcemo da je Izrael uvek bio prisutan i to ce tako ostati dok bogatih i uticajnih jevreja u Americi da ne kazem u celom svetu ima a imace ih jer su ocigledno veoma pametni i spremni. Tragedija je u tome sto neduzan narod i deca ispastaju. Paradoks da stanovnici Izraela masovno razgrbljuju gas maske.
Zasto????

nesa

pre 10 godina

Nobelovac predvodi vojsku u rat.Zbog ovakvih stvari sve vrednosti su obezvredjene. Demokratija je jedna velika laz. Zbog ovakvih idiota moram da navijam za Asada i Siriju.

Istina

pre 10 godina

Kako god, Ameri kuju planove i nastojaće da za godinu, dve, tri izbombarduju redom sve muslimanske zemlje. Kada i ako uspeju, ali će biti teže u Siriji, otvara im se put prema Iranu. http://www.intermagazin.rs/posle-sirije-teror-amerike-ce-se-nastaviti-dok-sve-muslimanske-zemlje-ne-budu-pod-njenom-kontrolom/

Srbenda

pre 10 godina

I tako su testirali nov borbeni avion 'siritelj demokratije ' i radioaktivnu municiju ' donosilac mira' potpomognutu hemijskim oruzijem 'zelena magla ljubavi ' u akciji 'pustinjski zeka' .

cik cak

pre 10 godina

Amerikanci ponovo dokazuju da je moja teorija o pravoj imperiji zla točna, to nije bio SSSR (ili barem ne samo on) već prvenstveno USA. Vreme im ističe i oni polako provode svoju okupaciju sveta. Za svega deset-dvadeset godina hispanci će biti većina u SAD i zanima me kako će i tada zadržati potpunu i apsolutnu vlast i potpuno marginalizirati sve danas manjinske etničke grupe - crnce i hispance - a koji će tada biti apsolutna većina. Pretpostavljam da će u tom trenutku, on nije daleko, zver dignuti glavu i pokazati svoje pravo lice. Svet će podeliti na dve grupe - malu vladajuću kastu i sve ostale koje će oružjem držati u pokornosti.
Mislim da nam je potrebna neka nova Zemlja na kojoj neće biti takvih stvorenja (ne smatram ih ljudima), da li će to biti ovaj naš planet ili neki drugi sasvim mi je svejedno, ali siguran sam da idemo prema distopijskoj budućnosti koju nam Amerikanci polako serviraju. Njihov način je vrlo jednostavan - ne mogu zavladati svetom odjednom, svi bi se pobunili, ali ako idu koračić po koračić... nitko neće primetiti!
(Miloš, 29. avgust 2013 09:33)


E moj druze, imaju oni nacina kako. Recimo kako su se lukavo dosetili zakona, u kojem se kaze da niko ko je osudjivan ne moze da glasa. A sta mislis medju kojom populacijom ima najvise takvih. Upravo medju hispano i afro amerikancima, jer ih sve guraju u geto, a tamo pride guraju drogu i oruzije.

Nikola

pre 10 godina

@Roki

Malo si smetnuo s uma da pobunjenike cine strani placenici, zapravo uvezeni borci. Celih 80% . Nisi to znao? Asad nije cvecka, ali ovde i svaki slepac zna da je ovo sa hemijskim oruzjem namestaljka, isto kao Racak ili Markale. Ovde su Rusi ispali najvece sise... kao i uvek.
Ovde je u stvari sve kao u spageti vesternu, svi su negativci... samo ti se ponekad neko ucini pozitivcem, pa gajis minornu dozu sipmatija. U medjuvremenu gine nevin narod.

Saldzo

pre 10 godina

Dragi americki vlastodrsci i ostali, nemam ja nista protiv, bombardujte. Ali prvo DOKAZE NA SUNCE! Cvrste, neoborive dokaze da je Asad to uradio, a ne neko drugi. Pa bombardujte do mile volje, sve sravnite, a onda im dajte kredit i zaduzite ih do guse da ih ponovo izgradite, jer vi to radite zbog demokratije i ljudskih prava. Niposto zbog profita i resursa, daleko bilo.

lucifer8331

pre 10 godina

krshenje ljuskih prava???
a shta je sa bombardovanjem srbije??
shta je sa uranijumskom municijom i zlochinom koji je nazvan milosrdni andjeo???
sram ih bilo bre

dejan v

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01) "

E moj ti, Srbi su i uvek će biti na strani slabih i ugnjetavanih a to je zato što smo mi pametan i dobar narod.

Musa Express

pre 10 godina

2 ssvetski rat su zajedno otpocheli Nemci i Rusi, tako shto su nemci osvojili 1939 zapadni deo poljske a rusi istochni. plus su rusi napali finsku. pogledajte istoriju
(bla bla, 29. avgust 2013 09:23)

Momce tvoje ime potpno odgovara tvom nivou znanja- da li si ikad cuo za Sudetsku krizu, Minhenski sporazum, Anslus... Njemacka je vec okupirala Austriju, izrezirala i organizovala separatisticki pokret u Slovackoj, okupirala Cesku i pritiskom i dogovorima organizovala satelite Madjarsku Rumuniju i ostale za ukljucenje u rat. To sto se desilo u Poljskoj je samo momenat kad je Britanija usla u rat pa se racuna kao pocetak svjetskog rata, ali sve je mnogo ranije pocelo.
A mozda te slucajno osupne pomisao da situacija lici danasnjoj, jedna velika sila uvodi "red" okolo dok druge zemlje sute...sve do jednom dok se nadju na granici jedna drugoj...
Ako se to ne daj boze desi, taj veliki rat bi imao svoj datum pocetka, ali je jasno da je stvar pocela ranije...
Ova doktrina "uvodjenja demokratije" i " milosrdnog bombardovanja" traje vec duze vremena...
A usput probaj da vidis ko vlada u Finskoj u to vrijeme i sta su Rusi mogli ocekivati sa strane- prijateljskog susjeda ili mozda napad sa jos jednog fronta u skoroj buducnosti.
Jednostavno gospodine Bla Bla, vama fali siri pogled na situaciju.

neko

pre 10 godina

@junior: eto, to sto si napisao je laz, to da smo vrsili etnicko ciscenje Albanaca pa su nas bombardovali...istina je da je 1998. OVK krenuo u oruzane akcije sirom KiM, da su neki delovi KiM bili pod njihovom iskljucivom kontrolom, i da su nase sluzbe bezbednosti, tj. policija, preduzeli sasvim legitimnu akciju protiv teroristicke grupe (OVK je do 1998. bila na USA listi teroristickih grupa i organizacija, pa je naprasno nestala!). Posle akcije razbijanja grupe Adema Jasarija u Racku, i likvidacije njegovih terorista, isto ovako kao u Siriji, oglasili su se Ameri i poceli da drame kako je to bio zlocin (isto ko sad) i kako to ne moze tako, pa su poslali CIA agenta i lobistu za Albansku stvar Vilijema Vokera kao "posmatraca" koji je "potvrdio" da je doslo do "masakra civila" (presvucenih mrtvih terorista)!!!! Posle je Helena Rant, UN istrazitelj potvrdila da nije bilo masakra i zlocina, ali kasno...
Da dodam da je tokom borbi sa OVK teroristima odredjen broj ljudi koji je ziveo u tim delovima KiM pobegao od borbi u druge, mirnije delove KiM.

"Etnicko ciscenje" su odglumili albanci po komandi, a i pod pretnjom oruzjem od strane OVK, tako sto su svi nahrupili na granicu sa Albanijom i Makedonijom, ali tek POSLE POCETKA NATO BOMBARDOVANJA!!!! Tada su svi bezali sa KiM, Srbi i ostali nealbanci na sever...

Wini

pre 10 godina

Moj prijatelj je Sirijac ,bas iz Damaska,i ja ga bas pitam danas kakve su njegove informacije o tom hemijskom napadu a on kaze da nema logike da je vlast to upotrebila jer vlast dobija rat i tako nesto im ne treba da ne bi naljutili zapad i izazvali lose reakcije i moguce rat protiv NATO-a....,verujem mu,realan je...,inace oboje zivimo u Kanadi.
Sve mi lici na oprobani recept ;)
Zavadi pa vladaj !!!

Sale

pre 10 godina

Niko nije ni dokazao da je sirijska vlada koristila bojni otrov a vec uveliko vecaju kako da "kazne" siriju; SRAMOTA! Kada je Rusija govora da se pravi presedan sa SRJ i sa Kosovom, niko nije verovao... Nesto mi govori da ce napadaci popiti po labrnji vrlo brzo!!!

Zoran

pre 10 godina

Ovo je dobra lekcija za one koji se prepucavaju kvazi-znanjem o međunarodnim odnosima, o nekoj vladavini prava itd. Iz ove redovne apsolutno unisone i ekspresne agresije zapada na suverene zemlje vidi se da je sve jedna velika predstava i da su u pozadini interesi i igre koje mi obični smrtnici čijim oni životima vladaju ne bi trebalo da znamo.
(Dan, 29. avgust 2013 01:05)

Ovo je vrlo bizu opstem haosu u svetu. Ne dajem vise od 10 godina. Ili velika ekonomska kriza koja ce prerasti u opsti rat ili bez rata (sto je malo verovatno). Ovo se granisci sa ludilom. Da, iako sam u SAD, meni sve na to lici. To da nema pravde je jasno, ali to ima smisla samo do neke mere, posle toga se ide u provaliju.

Goran

pre 10 godina

sve sto je tkz. " demokratski zapad" steako i ostvario tokom vekova, uradio je to falsifikatima, ubistvima,, otimacinom, pljackom......mahom po Istoku, koji je uvek bio superiorniji u svemu u odnosu na siromasne varvarske zapadnjake..
to traje od Vizantije do danasnjih dana...
dovoljno je samo reci...varvarski zapad...varvari i olos.

Blagoje Samardžić

pre 10 godina

Jedini kraj toj takozvanoj medjunarodnoj zajednici je kao i svim bivšim imperijama sveta,je da se prenese zlo i rat i patnja na njihovu teritoriju.Samo to što oni rade na ostale teritorije i ostalim manjim narodima.

nikola

pre 10 godina

pa jasno je svakom normalnom čoveku na planeti da svetom upravlja grupa ludaka ogrezla u krvi. Ove otrove koje spominju to je moguće ali su pobunjenicima dali upravo oni koji sada traže alibi za bombardovanje. Njima je važno da stave pod kontrolu ceo arapski svet po istom scenariju. Zar ovo ne liči Račak, Markale, na orožje za masovno uništenje u Iraku, na Libiju i druga stratišta? Neka im Bog sudI. Agresori su bili željni isprobavanja novog naoružanja ubijajući druge.

Zoran

pre 10 godina

Obama, nobelovac za mir izyjavi: "da američki zvaničnici veruju da je sirijska vlada odgovorna za napad hemijskim oružjem" i da "ne veruje da sirijska opozicija raspolaže hemijskim oružjem koje bi moglo da se upotrebi u tom opsegu".
Nisu sigurni, oni veruju i na osnovu toga vojna masinerija velikog broja demokratskih zemalja, napasce zemlju u kojoj vlada gradjanski rad. I ubijace ljude i decu (kolateralna steta vojske demokratskih zemalja koje veruju da znaju ko je dobar a ko los u gradjanskom ratu). Ljude i decu koji i onako imaju razorene zivote i jedini interes im je da prezive haos. A haos prave 2% sirijskog naroda zeljnog vlasti i sada taj haos pojacava demokratska alijansa pomocu svog mocnog oruzja, ali na strani jedne od strana u gradjanskom ratu.
Demokratske zemlje ne vode budale, vec pametni ljudi, zasto su oni odlucili, smisljeno, a na osnovu nesigurnih i nedokazanih cinjenica da povecaju patnje sirijskom narodu. Da li jos iko veruje da je to zbog sirijskog naroda?

Kalimero

pre 10 godina

mi srbi definitivno treba da se dogovorimo gde pripadamo. sudeci po vecini komentara - zreli smo za afriku. ne zaboravite, za te dole i srbija je na "zapadu". hocemo u eu a podrzavamo raznorazne diktatore. uvek kontriramo i uvek na pogresnoj strani.
(jäger aus frankfurt, 29. avgust 2013 06:49)

Citam komentare ne nameravajuci da posaljem komentar, ali jäger me je naterao :) Ne radi se o podrsci. Moj rodjeni brat da je uradio neko zlo i da je dosao kod mene da ga skrivam i pomazem u tom zlu ja bih mu rekao da se prijavi policiji i suoci sa posledicama. Dakle da li je ovo pravedno ili nije? To je pitanje, a ne koga podrzavamo

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Krajnje je neistinito i netačno govoriti o medjunarodnoj reakciji, pravilo je reći da je blokovska reakcija neminovna. Države koje prete Siriji, svrstane su u jedan blok koji čini cca 20% svetskog stanovništva i cca 30% svetske teritorije, ali zato gotovo 70% ekonomske moći i upravo to im kao nekakvo kvazi demokratsko načelo daje za prava da rešenja vide u oružju. U svakom slučaju ova grupa zemalja nema nikakvo pravo da sebe naziva medjunarodnom zajednicom.
To je blokovska zajednica sa svojim uskim, specifičnim interesima i sa sve većim unutrašnjim problemima koje želi da reši na račun ostatka sveta, što je iz godine u godinu sve teže. Jer biti demokrata i uz to uvek najbolji ne ide zajedno.

talalaj

pre 10 godina

Sto mi poznata ova situacija .Svi govore da su gas pustili pobunjenici u sadejstvu sa v.brit ,francuskom i sad isto kao u bivsoj Jugi naoruzavali severne susede a mi nismo imali legitimno pravo da se branimo i sacuvamo postojece i legitimno drzavu koja postoji godinama i decenijama . Njihovi se generali oslobadaju u hagu a nasi se sude malte ne na smrt i za kakve gluposti verbalne delikte i td, tako ce biti i u Siriji. Koj drzava ubija svoj narod to samo radi terorista a gore navedene zemlje su takve i gledajuci kroz istoriju uvek su bile osvajacke i kolonisticke .U tu grupu spada i nemacka sa svojom imperjalistickom politikom. Ne kaze se dzaba Napad je najbolja odbrana. Samo svaka sila za odredeni period ima svoje vreme trajanja, jedva cekam da im ga neko zabiberi pa da vidi njihov narod sta je to rat beda i siromastvo

Не бити овца за шишање

pre 10 godina

за Texa...ти си заборавио КО нас је држао 10 година под ембаргом и због кога је била разорена економија земље и због кога смо примали 2 марке плату...КО нас је држао под ембаргом...површност није добра за тумачење прошлости. Ми смо били одабрани као непријатељи. Зашто? Зато што им је требао раздробљен Балкан са много малих држава, које је лакше окупирати и држати под контролом, а ми будале смо хтели да сачувамо Југославију. Исто сада раде на Блиском истоку...спроводе тзв. балканизацију и то истим методама. Уздигни се брате изнад тзв. истина којима су ти испрали мозак и учинили те слепим...

h1ghwaymen

pre 10 godina

Dok Izrael ne bude zadovoljan stepenom ociscenosti muslimanskih zemalja, ovo se nece zavrsiti. Iran ce biti poslednji u nizu, a ako i oni padnu, onda celom svetu vise nema nazad.

Марко

pre 10 godina

(zoki, 28. avgust 2013 23:42) — Па зар мислиш да је Француска држала колоније онако случајно, па су се сада одједном покварили у друштву са Американцима? Не, колонијалне силе се враћају тамо где су заустављене пре 100 година. Француска жели да поново држи Афричке колоније, а Британци су већ повратили Ирак, и сада узимају Сирију: исти редослед као и у претходном рату. Белгијанци су држали Конго, убили су 10 милиона људи тамо. Шпанци су држали Јужну Америку, Холанђани и даље имају прекоморске „територије“ (Аруба рецимо). Само Немци нису имали ништа: њима су увалили Хрватску и Србију... да се смире, а ови се враћају на старо. А колонијализам није ишао на лепоту, већ силом и уз ужасне злочине: то се данас зове „демократија“, као што су ономад Шпанци затрли цивилизације у Јужној Америци под изговором „увођења у веру“.

proxima centauri

pre 10 godina

@(saraya, 29. avgust 2013 00:01)

Mogu da govorim samo u svoje ime. Da, bila bih protiv i da su u pitanju drzave koje ste naveli, kao sto sam bila protiv i devedesetih.

No, u ovom trenutku, mi se cini vaznijom cinjenica da se Savet bezbednosti UN protivi napadu na Siriju. U ovom tekstu toga nema, ali mi se cini da sam pre pola sata cula na radiju da je Rusija ulozila veto. Englezi ( americki glasnogovornici i satrapi) su uprkos tome, izjavili da Sirija mora biti kaznjena.

Ako se to dogodi, (ako sam dobro razumela vest), citav medjunarodni poredak pada u vodu. Ujedinjene nacije gube svaki znacaj i u buducnosti mozemo ocekivati sve najgore (svi, celo covecanstvo).

O cuvanju kulturne bastine, ili o klimatskim promenama mozemo da se brinemo i bez UN. UN su nam potrebne za cuvanje svetskog mira.

Oduzih, ali poenta je: plasim se za buducnost nase dece i unuka, i nase i vase.
Pozdrav iz Beograda.

Милош

pre 10 godina

Замишљам неку будућу кинеску и руску изјаву у којој најављују да је међународна реакција према САД, ГБ и ФР неизбежна због илегалног напада на суверену земљу. И Хитлер се тако играо са Лигом народа... као овај Нобеловац данас.

copeta

pre 10 godina

ali ne verujem koliko su procitani ovi predatori(usa,uk,fr,ger) i ne vredi nista!i dalje unistavaju sve sto pozele.i ovaj naslov nikako nije na mestu jer je tzv medjunarodna zajednica ,ustvari nato,tj ove cetiri demonske vlade ili ti nekoliko mocnih porodica.strahota majke mi

Schmilo

pre 10 godina

Ovi sto su licno pogodjeni krizom u Siriji mi idu na k...c! Bas volim vasu selektivnu teznju ka demokratiji i saosecanje sa potlacenima samo mi nije jasno kako je to geografski toliko ograniceno. Kada su u Jemenu i Saudijskoj Arabiji poceli malobrojni ali ipak protesti za vecu demokratiju i kad je murija brutalno premlatila i cini mi se i ubila nekolicinu demonstranata, niko sa zapada a boga mi i vas balkanskih boraca za ljudska prava nije rekao/napisao nista. Tu ne trebaju promene, tu je sve OK dok nafta nesmetano curi ka zapada. Ali Asad mora da ode, kod njega zene u drustvu ne uzivaju nikakva prava za razliku od S. Arabije, nema izbora kao u vec pomenutoj, zene ne smeju da izlaze same na ulicu, voze bicikl, kola...
Muka mi je od vas tzv. boraca za ljudska prava. Ako imate neki interes, pre svega finansijski, da lupate i pisete ovakve stvari po forumima onda vas donekle razumem. Ali verovati u medjunarodno pravo i iskrenu humanost NATO je kao verovati u deda mraza.

Mihailo

pre 10 godina

Kazna!? Pa dovoljno je što je zemlja u ratu, da je toliko ljudi već napaćeno i izginulo, i sada će oni da dodaju na tu patnju svojim tzv. kolateralnim žrtvama, neophodnim da urade šta? Iz fotelja dele svoju ne-pravdu igrajući se ljudskim životom kao valutom za podkusurivanje. Istovariće smrtonosni tovar na decu i nedužne kao na Hirošimu i Nagasaki, a posle će da snimaju dokumentarne filmove i analiziraju tu kolateralnu/neophodnu štetu! Surovi postkolonijalizam, fašizam i pakao na delu.

1984

pre 10 godina

Da li jos uvek postoji neko dovoljno retardiran da veruje u ove tragikomicne lazi neofasista? Izgleda da DA. Ovoga bi se i Gebels postideo.

Ужас

pre 10 godina

Јадни, јадни људи...Како постепено равнају колевку цивилизације. Тамо се налази најстарија Црква Христова, Антиохијска православна црква и њу чини 10% становништва, најстарији манастири света, ризница културног богатства света...тужно и претужно. Нескривено ЗЛО, а ми би да им се придружимо, а то је тек апсурд и потпино бунило једног слободарског народа.

Damjan Sumerac

pre 10 godina

A za to vreme cena nafte i zlata je skočila za 1,56 % u samo 7 dana. Ratni profiteri, nadam se trećem svetskom ratu zato što je narod sveta protiv vaše vlade a zapadne sile ne mogu da se bore protiv ujedinjenog čovečanstva. Ovo nije rat za režim ovo je rat za svetsku pravdu gde će ista pobediti.

Stevan

pre 10 godina

Jedna stvar je frapantno uocljiva. Niko zivi (osim Karle del Ponte) da napise mislim niko od autoriteta, bilo na zapadu bilo na istoku, da mozda Asad nije bacio te bojne otrove jer bez obzira na samovlasce gradio je svoju zemlju i mora da je volio svoj narod. Osim toga prosipanje otrova bilo bi njega potpun promasaj i samoubistvo.To su uradili psi rata po nalogu onoga kome to treba. Svet je jadan, a takav je u stvari uvek bio. Cemu cudjenje?

seljadin

pre 10 godina

@mujcinovic salih, meni je drago kad citam forume i diskusije na yahoo da 90% Amerikanaca je protiv napada na Siriju, i protiv podrske mudzahedinima, naime prosecan Amerikanac mrzi alkaidu koliko i prosecan Srbin, ali se ne mogu nacuditi domacim bivsim sugradjanima muslimanske veroispovesti koji su u USA koji su vecinom uz Al Kaidu., moguce je da su indoktrinirani u lokalnim dzamijama po USA jer je neshvatljivo da su potpuno van americkog drustva, otuda i ne cudi kad se desi sukob USA i Al Kaide da su uvek na strani Al Kaide.

Mirko

pre 10 godina

"Srpski borci za pravdu,
da li bi imali istu empatiju da su u pitanju
Hrvatska, nesrpski dio BiH ili
"ne dao bog"
Kosovo?
(saraya, 29. avgust 2013 00:01)"

da, imali bi istu empatiju. jer smo prosli ono sta siriju ceka i otkrivamo i dan danas posledice po zdravlje nase dece.
a da li ste je vi imali '99?
(m., 29. avgust 2013 08:50)
-------------------------------
Pa nisu !
Sta si ocekivao od saradnika okupatora ?
Znas koji je moto njihovim voditeljima na HRT-u bio na kraju vijesti/dnevnika ?

"Vedro nebo nad Beogradom"

matica

pre 10 godina

Neverovatno da se u njihovim akcijama i planovima nikada nista ne menja. Uvek rade na potpuno isti nacin i uvek svet mirno posmatra. I uvek narod misli da ce Rusija nesto uraditi...

UPLASENI

pre 10 godina

KAKVA JE TO DEMOKRATIJA KAD CEO SVET CEKA DA JEDAN COVEK KAZE "DA"?
Sta znaci demos... Javno mnenje im je protiv, ali mislim da je ipak ovo pitanje za nobelovca........

vlada

pre 10 godina

Ne treba da prodju ne kažnjeno, ali mi na prostoru bivše juge znamo kakve se sve informacije serviraju od strane Američke propagande, tako da prvo tu treba utvrditi ko je zaiosta koristio to oružje i da l je uopšte korišćeno, jer me ne bi čudilo da nije! U svakom slučaju ne treba ih kažnjavati masovnim ubijanjem civilnog stanovništva ka što je Jugoslavija svojevremeno "kažnjena"

Zoran

pre 10 godina

Novosti: "GRAĐANI PROTIV Istraživanje agencije Rojters pokazuje da samo devet odsto Amerikanaca podržava što hitniju akciju američke vojske u Siriji, dok 25 odsto smatra da je intervencija potrebna ako SAD budu sigurne da je upotrebljen bojni otrov. Istovremeno, 74 odsto Britanaca se protivi razmeštanju vojnika u Siriji, a tek 25 odsto podržava vojnu intervenciju protiv Damaska."

dr

pre 10 godina

(Rokatanski, 29. avgust 2013 00:50)

Razmišljam o tome šta si napisao i u pravu si ali sa moje tačke gledišta ne znam šta je gore, da živim kao crv u staljinističkom režimu kao što je u severnoj koreji, da me gaze svakodnevno veliki vođa i njegovi aparatčici i da na kraju crknem od gladi i poniženja u nekom radnom logoru ili da me ubije američka bomba. Šta bi ti izabrao?
Svet se pretvorio u taj izbor, sa minornim izuzecima, a što je najgore, biraju drugi umesto mene.

MarkaleRačak

pre 10 godina

''Berlin/London -- Lideri Nemačke i Berlina smatraju da sirijska vlada ne bi trebalo da prođe nekažnjeno za napad hemijskim oružjem.''
i zato će pobiti još na hiljade nevinih, razoriti zemlju i na kraju ustanoviti, kao u Iraku, da tog oružja nije ni bilo.

Mirko

pre 10 godina

Ja bih najvise voleo da konacno neko odreguje na njihove rekcije.kad kazem neko mislim na nekoga ko je vojno sposoban za to.

Mora jednom vec neko da kaze dosta je bilo izmisljotina !!!

nesa

pre 10 godina

Odlučili su da bombarduju i sve je dzabe.A kad kazu MZ time maskiraju svoje akcije jer MZ ne postoji.Unistice jos jednu zemlju i prepustice je haosu.Svi mediji cute o tome i dokazuju svoju ,,nezavisnost,,.

Marko

pre 10 godina

Inače, istražitelji UN su u Siriju doputovali da ispitaju korišćenje hemijskog oružja u Martu, u naselju Khan al Asal, za koje su mnogi tvrdili da su upravo pobunjenici koristili. Međutim, čim su stigli došlo je do drugog slučaja, zbog kojeg nikad nisu obavili posao zbog kojeg su došli.
Ali nisu ništa uradili ni oko drugog slučaja korišćenja, zbog opstrukcije upravo od strane SAD i njihovih saveznika, kao i samih pobunjenika, koji su pucali na istražitelje.
Zapad tvrdi da ima pouzdane dokaze, a aktivno sabotiraju pokušaje UN da istraži bilo koji od ovih slučajeva.

Bojan

pre 10 godina

Kada sve uprostis dobijes sledeci slucaj. Imas muceni narod u Siriji koji ratuje medjusobno podeljeni u 2 frakcije, i onda ce medjunarodna zajednica da im pomogne tako sto ce bombardovati i jedne i druge...

jastreb

pre 10 godina

"Koliko vidim, moguće je odlaganje udara, do utorka."

Ova dva minusa... gde ste se vi našli? Jeste li internet ratnici, ratni huškači, ili želite da Ameri što pre udare po Siriji?

Vladimir Pula

pre 10 godina

@Sve mogu da razumem, Amerika i Engleska rade sta im je volja vec duze vremena. Ali Francuska, zemlja koja bese uzor drugim zemljama? Sta se desilo? Francuska kakvu znam vise izgleda ne postoji. Postali su isti gadovi kao Britanci i Ameri.
(zoki, 28. avgust 2013 23:42)

Daj me podsjeti kad je to bilo ? Jer ne pamtim tako nešto... Francuzi ratuju od kad postoje, a stoljećima unatrag su bili kolonizatori i osvajaci svuda po svijetu.

FMP je Zvezda

pre 10 godina

Kakav stav da ima Srbija kada ta zemlja ne postoji.. Marionete na celu samo crpe resurse i trpaju u svoje dzepove. Mi smo odavno u kanalu!