Sreda, 21.08.2013.

08:20

Sirija: Padale hemijske bombe

Snage predsednika Sirije Bašara al Asada u napadu hemijskim oružjem ubile su na stotine ljudi, tvrdi opozicija. Režim oštro demantuje. EU traži hitnu istragu.

Izvor: B92

Sirija: Padale hemijske bombe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

@Bacvanin

pre 10 godina

Pa prvi izrael koristi to, tj beli fosfor .... koji je gori od hemiskog oruzja, pa nista ih ne sprecava da ga bacaju po gusto naseljenim podrucijama u Palestini https://www.youtube.com/watch?v=s0igorvoBFs

obi van

pre 10 godina

Obama je davno rekao da je za NATO crvena linija upotreba hemijskih sredstava. Ali zasto bi Asad koristio bojne otrove i provocirao NATO bas sada kad dobija rat? Monstruoznosti nema kraja.

namcor

pre 10 godina

Nazivati Sadama, Asada, Gadafija i slicne "diktatorima" je vrhunac cinizma Zapada. Oni su bili samo lokalne siledzije, u odnosu na globalne diktatore. Svi znamo na koga mislim. Oni koji diktiraju medijim, informacijama, nepojmljivom ratnom tehnikom i namecu svoju volju celom svetu. To su diktatori! Oni koji krse sve zakone, pravila i moralne norme radi sopstvene koristi i interesa. To su pravi diktatori. I ova, kao i mnoge slicne vesti su samo spinovanje i priprema medijskog terena, da se jednom donese odluka da se "spasilac demokratije, ljudskih vrednosti i ljudskih nacela" - NATO, umesa..

čitalac

pre 10 godina

"Džeremi Bouven, izveštač britanskog BBC-a, postavio je i pitanje kakav interes bi režim imao u ovakvom napadu u trenutku kada su inspektori na terenu."
Ovaj će već sutra biti vraćen u London, i još biti srećan ako ne ostane bez posla.

Jedana vila, jedan Audi

pre 10 godina

@Misljenje
"a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu."

A zasto da ne. Slicni vodja ne moze vise da nas kosta nego sto su nas je kostalo 17 ili 20 demokrata !

drasko

pre 10 godina

"Da nismo prosli tu skolu (Racak), pa i da im poverujemo...
(Uros, 21. avgust 2013 13:31)"

Verovatno ste mladi pa se ne secate, ali jos pre Racka je bilo takvih medijskih manipulacija domacih "boraca za ljudska prava" u saradnji sa zapadnim medijima. Jedna od tih manipulacija je i cuveno jednonacionalno trovanje navodno nekim gasom, krajem osamdesetih godina u Pristini. Navodno Miloseviceva policija je pustila neki bojni otrov koji je u medjunacionalnoj sredini otrovao samo kosovske albance. Sta reci dalje?

Bacvanin

pre 10 godina

Zar posedovanje hemijskog naoruzanja nije zabranjeno medjunarodnim konvencijama?
Nebitno ko je to upotrebio, ako je Sirija kao zemlja posedovala hemijsko naoruzanje, onda treba pod hitno da se pod okriljem UN-a to naoruzanje oduzme od nje i unisti.

ce gevara 1950

pre 10 godina

u ovom slucaju "sarin"nervni bojni otrov je upotrebljen u damasku sudeci po snimcima ali samo je pitanje ko ga je upotrebio.to je najopasniji bojni otrov na bazi pesticida koji razara nervni sistem za nekoliko sekundi zavisi od kolicine i mesta upotrebe.reakcije ce biti ostre.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Tek sad sam siguran da ovde niko nije normalan. Svi navijaju za diktatore, a niko nema pojma zašto je Nato bombardovao Srbiju. Živeo Husein, Putin i Asad, a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu.
(Mišljenje, 21. avgust 2013 15:08)

Znaš kako se kaže:'Mišljenje je kao guz... Svako ga ima. Pa tako i ti.

Flash

pre 10 godina

Zapad vredja inteligenciju svih ljudi na svetu...pa nije Asad glup da zbog malo brzeg ciscenja 2-3 neprijateljska uporista (koristeci hemijsko oruzje) rizikuje rat sa NATO. Isto je bilo i sa 'granatiranjem' turskih gradova. Inace, u komentarima na YT i Liveleak, moze se videti da velika vecina upravo zapadnjaka podrzava Asada, jer pobunjenike, naravno, vide kao svoje stare neprijatelje iz Iraka i Avganistana. Imidz pobunjenika se u ocima sveta srozao do minimuma. Dovoljno je pogledati bilo koji pobunjenicki video i shvatili biste zasto. Uvek gomila bradonja koji bez prestanka vicu ''Allahu Akhbar''. A ni crne al kaidine zastave nisu retke.

Lima

pre 10 godina

scenario "Racak" ili "Markale" vec vidjeno.. lazni optuzeni za zlocin da bi se izazvala "Milosrdna" intervencija NATO. Puna podrska Asadu.

Дејан

pre 10 godina

Сви знамо за Маркале, Рачак, Ирак (2003.). Јасно је одакле се спинују вести. А оном ко хвали британско новинарство, нек погледа шта су јуче урадили. Чим се појава зрачак истине (Сноуденови извештаји) одмах се плене рачунари... Толико о објективности BBC-a, CNN и сличних медијских станица.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Zasto bi strana koja dramaticno DOBIJA rat pribegla jednom ovako strahovito kontraproduktivnom koraku? Zapitajte se: ko jedino dobija ovim sirijksim Račkom, i da ne stoje mozda iza ovoga osobe koje su takodje organizovale Markale i Račak?

Mišljenje

pre 10 godina

Tek sad sam siguran da ovde niko nije normalan. Svi navijaju za diktatore, a niko nema pojma zašto je Nato bombardovao Srbiju. Živeo Husein, Putin i Asad, a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu.

nebojsa j

pre 10 godina

ciste izmisljotine kao i sa irakom 2003 kao i sa rackom kod nas, ako amerika hoce da napadne neku zemlju i da je potcini da bude njena kolonija oni ce to da urade samo ce traze povod kao hemijsko oruzje,oruzje sa masovno unistenje,ljudska prava,puceve ili revolucije sve su to samo povodi da krenu u rat i da uniste siriju i da osvoje resurse i naftu

Петар

pre 10 godina

Ко још верује медијима из Империје у којој сунце никада не залази и њене прекоокеанске сестрице. Па они ратују без престанка већ стотинама годинама. Убијају, пљачкају, малтретирају, где год и кога год стигну, а артиљеријску припрему за напад чине управо овакве пропагандне кампање. Ко вас не зна, скупо би вас платио.

Moje selo lepse od Pariza

pre 10 godina

@ fan club Scepovic - jeste, BBC je poznat kao nepouzdana, neprofesionalna, partijska, pacerska i amaterska kuca s polupismenim i lazljivim novinarima, korumpiranim urednicima koji rade za DB i tajkune, katastrofalno nekvalitetnim programom i krajnje neobjektivnim vestima. Za razliku od srbijanskih medija, koji tradicionalno uzivaju ogroman ugled u svetu. Dream on.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Padale hemijske bombe, a sve to javlja "nepristrasni" BBC iz "apsolutno tačnih" izvora sirijske opozicije odnosno pobunjenika, koji žele da svrgnu aktuelnu vlast i uspostave vlast opet neke "muslimanske braće", koja će da uvodi šerijat i efikasna sudjenja tu odmah na ulici, direktno i, koja će da osudjuje svaki drugi vid ponašanja ili svaku drugu religiju. Svako zlo u svetu je počinjalo "proverenim" izvorima koje su prenosile BBC, CNN a prihvatao evropski "telal" DW. Doduše možda su "hemijske bombe" koje su tražili po rezidencijama Sadama Huseina, ako se neko još toga seća?!

Petar

pre 10 godina

Ma, ko će više u to da poveruje! Baš su svi tamo toliko maloumni da non stop bacaju hemijsko oružje! Setite se samo Blera koji je rekao da su oni znali da Sadam nije koristio i da nema hemijsko orižje, ali da su oni morali da ga skinu. I gde je sada gospodin premijer Bler? Eno ga u Hong Kongu, živi i radi tamo! Sve je ovo, što bi rekao naš narod: "Šio mi ga Đura!"

doomed

pre 10 godina

Sadašnji režim Sirije je kupac naoružanja(i još dosta toga)iz Rusije.Zato ga i Rusija štiti na svakom koraku.SAD-u to normalno smeta,i zato je na strani pobuđenika.Vrlo verovatno da bi u slučaju njihove preuzimanje vlasti,od njih pazarili.EU kao EU.Ponaša se kao neko ko nije upućen.Verovatno zbog unutrašnjih nesuglasica(jedan je saveznik SAD,drugi nije itd.).Samo narod strada u toj igri gramzivih ljudi,za još više moći.

dushanbgd

pre 10 godina

tako je i sadam bacao hemiju, napali su ga, i na kraju 'pa znate, malo smo se presli, ipak nije imao hemijsko oruzje'.
klasicna namestaljka, srusili su sadama, gadafija, zele da sruse i asada...
a pitajte iracane i libijce da li im je bolje sada ili pre dolaska te americke demokratije

Јадранко

pre 10 godina

А Б92 пренео. А зашто не преносите последњих дана вести из Сирије?! А у тим вестима би сае видело да терористи губе на свим фронтовима. Озбињни су само на северу око Алепа где им помажу Турци. Зашто не преносите снимке "демократске опозиције" у којима убијају цивиле, секу им главе?!

Ivan

pre 10 godina

Ne znam ko može u to da poveruje. U ovom trenutku to bi bilo samoubistvo, a Asad koliko znam, nikako ne može imati takve težnje, s obzirom da je diktator (a oni obično sami sebe obožavaju).

Saša

pre 10 godina

Nakon meseci pregovaranja, dolaze UN posmatrači da utvrde da li je ranije korišteno hemijsko naoružanje i Asad baš sad odluči da bombarduje sa par raketa sa hemijskom bojevom glavom.
Ne "navijam" za nikog u Siriji, žao mi naroda koji tamo pati zbog rata, ali stvarno je sumanuto da Asad uradi tako nešto u ovom trenutku. Mada raznih ludaka ima.

Sifra "Racak"

pre 10 godina

Javlja BBC? Potvrdjuju pobunjenici?
A sta kaze Asadov "rezim", imaju li oni svoju verziju dogadjaja?
Dakle, sad kada je Asad krenuo da pobedjuje na svim frontovima krenuo da upotrebljava i hemijsko oruzje, da bi bio malo bombardovan? Nije zanimljivo da pbedi bez hemijskog oruzja?

Pa ljudi, veruje li ko ovoj propagandi? Koliko je narod na zapadu zatupljen da poveruje ovome? Ili ih bas i briga koga ubijaju i koga bombarduju? A kada dodje na naplatu jednog dana, mozda ce se i zapitati, zasto ih svi mrze.
Neverovatno!

Bole

pre 10 godina

Ma da, on je napao hemijskim oružjem baš u trenutku kada dolazi tim da proveri da li se upotrebljava. Providna nameštaljka, kao i prošli put. Najtužnija stvar je što je potpuno, ali potpuno izlišno koristiti hemijsko oružje kada je u pitanju mali broj ljudi. Čime se opet vraćam na metodu podmetanja. Ubiješ svoje ljude i optužiš suprotnu stranu. Malo li je to puta rađeno u svetu, pa i na našim prostorima?

lol

pre 10 godina

Asad nema razloga da koristi hemijsko oružje jer je rat gotovo i dobio, ovo je vrlo verovatno poslednji, očajnički trzaj pro-pobunjeničkih snaga da izbore bolju poziciju ukoliko do pregovora dođe.

Јадранко

pre 10 godina

А Б92 пренео. А зашто не преносите последњих дана вести из Сирије?! А у тим вестима би сае видело да терористи губе на свим фронтовима. Озбињни су само на северу око Алепа где им помажу Турци. Зашто не преносите снимке "демократске опозиције" у којима убијају цивиле, секу им главе?!

Sifra "Racak"

pre 10 godina

Javlja BBC? Potvrdjuju pobunjenici?
A sta kaze Asadov "rezim", imaju li oni svoju verziju dogadjaja?
Dakle, sad kada je Asad krenuo da pobedjuje na svim frontovima krenuo da upotrebljava i hemijsko oruzje, da bi bio malo bombardovan? Nije zanimljivo da pbedi bez hemijskog oruzja?

Pa ljudi, veruje li ko ovoj propagandi? Koliko je narod na zapadu zatupljen da poveruje ovome? Ili ih bas i briga koga ubijaju i koga bombarduju? A kada dodje na naplatu jednog dana, mozda ce se i zapitati, zasto ih svi mrze.
Neverovatno!

lol

pre 10 godina

Asad nema razloga da koristi hemijsko oružje jer je rat gotovo i dobio, ovo je vrlo verovatno poslednji, očajnički trzaj pro-pobunjeničkih snaga da izbore bolju poziciju ukoliko do pregovora dođe.

Saša

pre 10 godina

Nakon meseci pregovaranja, dolaze UN posmatrači da utvrde da li je ranije korišteno hemijsko naoružanje i Asad baš sad odluči da bombarduje sa par raketa sa hemijskom bojevom glavom.
Ne "navijam" za nikog u Siriji, žao mi naroda koji tamo pati zbog rata, ali stvarno je sumanuto da Asad uradi tako nešto u ovom trenutku. Mada raznih ludaka ima.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Padale hemijske bombe, a sve to javlja "nepristrasni" BBC iz "apsolutno tačnih" izvora sirijske opozicije odnosno pobunjenika, koji žele da svrgnu aktuelnu vlast i uspostave vlast opet neke "muslimanske braće", koja će da uvodi šerijat i efikasna sudjenja tu odmah na ulici, direktno i, koja će da osudjuje svaki drugi vid ponašanja ili svaku drugu religiju. Svako zlo u svetu je počinjalo "proverenim" izvorima koje su prenosile BBC, CNN a prihvatao evropski "telal" DW. Doduše možda su "hemijske bombe" koje su tražili po rezidencijama Sadama Huseina, ako se neko još toga seća?!

Bole

pre 10 godina

Ma da, on je napao hemijskim oružjem baš u trenutku kada dolazi tim da proveri da li se upotrebljava. Providna nameštaljka, kao i prošli put. Najtužnija stvar je što je potpuno, ali potpuno izlišno koristiti hemijsko oružje kada je u pitanju mali broj ljudi. Čime se opet vraćam na metodu podmetanja. Ubiješ svoje ljude i optužiš suprotnu stranu. Malo li je to puta rađeno u svetu, pa i na našim prostorima?

Petar

pre 10 godina

Ma, ko će više u to da poveruje! Baš su svi tamo toliko maloumni da non stop bacaju hemijsko oružje! Setite se samo Blera koji je rekao da su oni znali da Sadam nije koristio i da nema hemijsko orižje, ali da su oni morali da ga skinu. I gde je sada gospodin premijer Bler? Eno ga u Hong Kongu, živi i radi tamo! Sve je ovo, što bi rekao naš narod: "Šio mi ga Đura!"

dushanbgd

pre 10 godina

tako je i sadam bacao hemiju, napali su ga, i na kraju 'pa znate, malo smo se presli, ipak nije imao hemijsko oruzje'.
klasicna namestaljka, srusili su sadama, gadafija, zele da sruse i asada...
a pitajte iracane i libijce da li im je bolje sada ili pre dolaska te americke demokratije

Ivan

pre 10 godina

Ne znam ko može u to da poveruje. U ovom trenutku to bi bilo samoubistvo, a Asad koliko znam, nikako ne može imati takve težnje, s obzirom da je diktator (a oni obično sami sebe obožavaju).

Петар

pre 10 godina

Ко још верује медијима из Империје у којој сунце никада не залази и њене прекоокеанске сестрице. Па они ратују без престанка већ стотинама годинама. Убијају, пљачкају, малтретирају, где год и кога год стигну, а артиљеријску припрему за напад чине управо овакве пропагандне кампање. Ко вас не зна, скупо би вас платио.

Lima

pre 10 godina

scenario "Racak" ili "Markale" vec vidjeno.. lazni optuzeni za zlocin da bi se izazvala "Milosrdna" intervencija NATO. Puna podrska Asadu.

nebojsa j

pre 10 godina

ciste izmisljotine kao i sa irakom 2003 kao i sa rackom kod nas, ako amerika hoce da napadne neku zemlju i da je potcini da bude njena kolonija oni ce to da urade samo ce traze povod kao hemijsko oruzje,oruzje sa masovno unistenje,ljudska prava,puceve ili revolucije sve su to samo povodi da krenu u rat i da uniste siriju i da osvoje resurse i naftu

Дејан

pre 10 godina

Сви знамо за Маркале, Рачак, Ирак (2003.). Јасно је одакле се спинују вести. А оном ко хвали британско новинарство, нек погледа шта су јуче урадили. Чим се појава зрачак истине (Сноуденови извештаји) одмах се плене рачунари... Толико о објективности BBC-a, CNN и сличних медијских станица.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Zasto bi strana koja dramaticno DOBIJA rat pribegla jednom ovako strahovito kontraproduktivnom koraku? Zapitajte se: ko jedino dobija ovim sirijksim Račkom, i da ne stoje mozda iza ovoga osobe koje su takodje organizovale Markale i Račak?

doomed

pre 10 godina

Sadašnji režim Sirije je kupac naoružanja(i još dosta toga)iz Rusije.Zato ga i Rusija štiti na svakom koraku.SAD-u to normalno smeta,i zato je na strani pobuđenika.Vrlo verovatno da bi u slučaju njihove preuzimanje vlasti,od njih pazarili.EU kao EU.Ponaša se kao neko ko nije upućen.Verovatno zbog unutrašnjih nesuglasica(jedan je saveznik SAD,drugi nije itd.).Samo narod strada u toj igri gramzivih ljudi,za još više moći.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Tek sad sam siguran da ovde niko nije normalan. Svi navijaju za diktatore, a niko nema pojma zašto je Nato bombardovao Srbiju. Živeo Husein, Putin i Asad, a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu.
(Mišljenje, 21. avgust 2013 15:08)

Znaš kako se kaže:'Mišljenje je kao guz... Svako ga ima. Pa tako i ti.

Flash

pre 10 godina

Zapad vredja inteligenciju svih ljudi na svetu...pa nije Asad glup da zbog malo brzeg ciscenja 2-3 neprijateljska uporista (koristeci hemijsko oruzje) rizikuje rat sa NATO. Isto je bilo i sa 'granatiranjem' turskih gradova. Inace, u komentarima na YT i Liveleak, moze se videti da velika vecina upravo zapadnjaka podrzava Asada, jer pobunjenike, naravno, vide kao svoje stare neprijatelje iz Iraka i Avganistana. Imidz pobunjenika se u ocima sveta srozao do minimuma. Dovoljno je pogledati bilo koji pobunjenicki video i shvatili biste zasto. Uvek gomila bradonja koji bez prestanka vicu ''Allahu Akhbar''. A ni crne al kaidine zastave nisu retke.

drasko

pre 10 godina

"Da nismo prosli tu skolu (Racak), pa i da im poverujemo...
(Uros, 21. avgust 2013 13:31)"

Verovatno ste mladi pa se ne secate, ali jos pre Racka je bilo takvih medijskih manipulacija domacih "boraca za ljudska prava" u saradnji sa zapadnim medijima. Jedna od tih manipulacija je i cuveno jednonacionalno trovanje navodno nekim gasom, krajem osamdesetih godina u Pristini. Navodno Miloseviceva policija je pustila neki bojni otrov koji je u medjunacionalnoj sredini otrovao samo kosovske albance. Sta reci dalje?

Mišljenje

pre 10 godina

Tek sad sam siguran da ovde niko nije normalan. Svi navijaju za diktatore, a niko nema pojma zašto je Nato bombardovao Srbiju. Živeo Husein, Putin i Asad, a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu.

čitalac

pre 10 godina

"Džeremi Bouven, izveštač britanskog BBC-a, postavio je i pitanje kakav interes bi režim imao u ovakvom napadu u trenutku kada su inspektori na terenu."
Ovaj će već sutra biti vraćen u London, i još biti srećan ako ne ostane bez posla.

Moje selo lepse od Pariza

pre 10 godina

@ fan club Scepovic - jeste, BBC je poznat kao nepouzdana, neprofesionalna, partijska, pacerska i amaterska kuca s polupismenim i lazljivim novinarima, korumpiranim urednicima koji rade za DB i tajkune, katastrofalno nekvalitetnim programom i krajnje neobjektivnim vestima. Za razliku od srbijanskih medija, koji tradicionalno uzivaju ogroman ugled u svetu. Dream on.

namcor

pre 10 godina

Nazivati Sadama, Asada, Gadafija i slicne "diktatorima" je vrhunac cinizma Zapada. Oni su bili samo lokalne siledzije, u odnosu na globalne diktatore. Svi znamo na koga mislim. Oni koji diktiraju medijim, informacijama, nepojmljivom ratnom tehnikom i namecu svoju volju celom svetu. To su diktatori! Oni koji krse sve zakone, pravila i moralne norme radi sopstvene koristi i interesa. To su pravi diktatori. I ova, kao i mnoge slicne vesti su samo spinovanje i priprema medijskog terena, da se jednom donese odluka da se "spasilac demokratije, ljudskih vrednosti i ljudskih nacela" - NATO, umesa..

@Bacvanin

pre 10 godina

Pa prvi izrael koristi to, tj beli fosfor .... koji je gori od hemiskog oruzja, pa nista ih ne sprecava da ga bacaju po gusto naseljenim podrucijama u Palestini https://www.youtube.com/watch?v=s0igorvoBFs

obi van

pre 10 godina

Obama je davno rekao da je za NATO crvena linija upotreba hemijskih sredstava. Ali zasto bi Asad koristio bojne otrove i provocirao NATO bas sada kad dobija rat? Monstruoznosti nema kraja.

Jedana vila, jedan Audi

pre 10 godina

@Misljenje
"a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu."

A zasto da ne. Slicni vodja ne moze vise da nas kosta nego sto su nas je kostalo 17 ili 20 demokrata !

ce gevara 1950

pre 10 godina

u ovom slucaju "sarin"nervni bojni otrov je upotrebljen u damasku sudeci po snimcima ali samo je pitanje ko ga je upotrebio.to je najopasniji bojni otrov na bazi pesticida koji razara nervni sistem za nekoliko sekundi zavisi od kolicine i mesta upotrebe.reakcije ce biti ostre.

Bacvanin

pre 10 godina

Zar posedovanje hemijskog naoruzanja nije zabranjeno medjunarodnim konvencijama?
Nebitno ko je to upotrebio, ako je Sirija kao zemlja posedovala hemijsko naoruzanje, onda treba pod hitno da se pod okriljem UN-a to naoruzanje oduzme od nje i unisti.

Moje selo lepse od Pariza

pre 10 godina

@ fan club Scepovic - jeste, BBC je poznat kao nepouzdana, neprofesionalna, partijska, pacerska i amaterska kuca s polupismenim i lazljivim novinarima, korumpiranim urednicima koji rade za DB i tajkune, katastrofalno nekvalitetnim programom i krajnje neobjektivnim vestima. Za razliku od srbijanskih medija, koji tradicionalno uzivaju ogroman ugled u svetu. Dream on.

Mišljenje

pre 10 godina

Tek sad sam siguran da ovde niko nije normalan. Svi navijaju za diktatore, a niko nema pojma zašto je Nato bombardovao Srbiju. Živeo Husein, Putin i Asad, a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu.

Bacvanin

pre 10 godina

Zar posedovanje hemijskog naoruzanja nije zabranjeno medjunarodnim konvencijama?
Nebitno ko je to upotrebio, ako je Sirija kao zemlja posedovala hemijsko naoruzanje, onda treba pod hitno da se pod okriljem UN-a to naoruzanje oduzme od nje i unisti.

Јадранко

pre 10 godina

А Б92 пренео. А зашто не преносите последњих дана вести из Сирије?! А у тим вестима би сае видело да терористи губе на свим фронтовима. Озбињни су само на северу око Алепа где им помажу Турци. Зашто не преносите снимке "демократске опозиције" у којима убијају цивиле, секу им главе?!

ce gevara 1950

pre 10 godina

u ovom slucaju "sarin"nervni bojni otrov je upotrebljen u damasku sudeci po snimcima ali samo je pitanje ko ga je upotrebio.to je najopasniji bojni otrov na bazi pesticida koji razara nervni sistem za nekoliko sekundi zavisi od kolicine i mesta upotrebe.reakcije ce biti ostre.

Lima

pre 10 godina

scenario "Racak" ili "Markale" vec vidjeno.. lazni optuzeni za zlocin da bi se izazvala "Milosrdna" intervencija NATO. Puna podrska Asadu.

Sifra "Racak"

pre 10 godina

Javlja BBC? Potvrdjuju pobunjenici?
A sta kaze Asadov "rezim", imaju li oni svoju verziju dogadjaja?
Dakle, sad kada je Asad krenuo da pobedjuje na svim frontovima krenuo da upotrebljava i hemijsko oruzje, da bi bio malo bombardovan? Nije zanimljivo da pbedi bez hemijskog oruzja?

Pa ljudi, veruje li ko ovoj propagandi? Koliko je narod na zapadu zatupljen da poveruje ovome? Ili ih bas i briga koga ubijaju i koga bombarduju? A kada dodje na naplatu jednog dana, mozda ce se i zapitati, zasto ih svi mrze.
Neverovatno!

nebojsa j

pre 10 godina

ciste izmisljotine kao i sa irakom 2003 kao i sa rackom kod nas, ako amerika hoce da napadne neku zemlju i da je potcini da bude njena kolonija oni ce to da urade samo ce traze povod kao hemijsko oruzje,oruzje sa masovno unistenje,ljudska prava,puceve ili revolucije sve su to samo povodi da krenu u rat i da uniste siriju i da osvoje resurse i naftu

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Zasto bi strana koja dramaticno DOBIJA rat pribegla jednom ovako strahovito kontraproduktivnom koraku? Zapitajte se: ko jedino dobija ovim sirijksim Račkom, i da ne stoje mozda iza ovoga osobe koje su takodje organizovale Markale i Račak?

Петар

pre 10 godina

Ко још верује медијима из Империје у којој сунце никада не залази и њене прекоокеанске сестрице. Па они ратују без престанка већ стотинама годинама. Убијају, пљачкају, малтретирају, где год и кога год стигну, а артиљеријску припрему за напад чине управо овакве пропагандне кампање. Ко вас не зна, скупо би вас платио.

doomed

pre 10 godina

Sadašnji režim Sirije je kupac naoružanja(i još dosta toga)iz Rusije.Zato ga i Rusija štiti na svakom koraku.SAD-u to normalno smeta,i zato je na strani pobuđenika.Vrlo verovatno da bi u slučaju njihove preuzimanje vlasti,od njih pazarili.EU kao EU.Ponaša se kao neko ko nije upućen.Verovatno zbog unutrašnjih nesuglasica(jedan je saveznik SAD,drugi nije itd.).Samo narod strada u toj igri gramzivih ljudi,za još više moći.

dushanbgd

pre 10 godina

tako je i sadam bacao hemiju, napali su ga, i na kraju 'pa znate, malo smo se presli, ipak nije imao hemijsko oruzje'.
klasicna namestaljka, srusili su sadama, gadafija, zele da sruse i asada...
a pitajte iracane i libijce da li im je bolje sada ili pre dolaska te americke demokratije

Bole

pre 10 godina

Ma da, on je napao hemijskim oružjem baš u trenutku kada dolazi tim da proveri da li se upotrebljava. Providna nameštaljka, kao i prošli put. Najtužnija stvar je što je potpuno, ali potpuno izlišno koristiti hemijsko oružje kada je u pitanju mali broj ljudi. Čime se opet vraćam na metodu podmetanja. Ubiješ svoje ljude i optužiš suprotnu stranu. Malo li je to puta rađeno u svetu, pa i na našim prostorima?

Ivan

pre 10 godina

Ne znam ko može u to da poveruje. U ovom trenutku to bi bilo samoubistvo, a Asad koliko znam, nikako ne može imati takve težnje, s obzirom da je diktator (a oni obično sami sebe obožavaju).

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Padale hemijske bombe, a sve to javlja "nepristrasni" BBC iz "apsolutno tačnih" izvora sirijske opozicije odnosno pobunjenika, koji žele da svrgnu aktuelnu vlast i uspostave vlast opet neke "muslimanske braće", koja će da uvodi šerijat i efikasna sudjenja tu odmah na ulici, direktno i, koja će da osudjuje svaki drugi vid ponašanja ili svaku drugu religiju. Svako zlo u svetu je počinjalo "proverenim" izvorima koje su prenosile BBC, CNN a prihvatao evropski "telal" DW. Doduše možda su "hemijske bombe" koje su tražili po rezidencijama Sadama Huseina, ako se neko još toga seća?!

Ryber Palunko

pre 10 godina

Tek sad sam siguran da ovde niko nije normalan. Svi navijaju za diktatore, a niko nema pojma zašto je Nato bombardovao Srbiju. Živeo Husein, Putin i Asad, a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu.
(Mišljenje, 21. avgust 2013 15:08)

Znaš kako se kaže:'Mišljenje je kao guz... Svako ga ima. Pa tako i ti.

lol

pre 10 godina

Asad nema razloga da koristi hemijsko oružje jer je rat gotovo i dobio, ovo je vrlo verovatno poslednji, očajnički trzaj pro-pobunjeničkih snaga da izbore bolju poziciju ukoliko do pregovora dođe.

Saša

pre 10 godina

Nakon meseci pregovaranja, dolaze UN posmatrači da utvrde da li je ranije korišteno hemijsko naoružanje i Asad baš sad odluči da bombarduje sa par raketa sa hemijskom bojevom glavom.
Ne "navijam" za nikog u Siriji, žao mi naroda koji tamo pati zbog rata, ali stvarno je sumanuto da Asad uradi tako nešto u ovom trenutku. Mada raznih ludaka ima.

Дејан

pre 10 godina

Сви знамо за Маркале, Рачак, Ирак (2003.). Јасно је одакле се спинују вести. А оном ко хвали британско новинарство, нек погледа шта су јуче урадили. Чим се појава зрачак истине (Сноуденови извештаји) одмах се плене рачунари... Толико о објективности BBC-a, CNN и сличних медијских станица.

Petar

pre 10 godina

Ma, ko će više u to da poveruje! Baš su svi tamo toliko maloumni da non stop bacaju hemijsko oružje! Setite se samo Blera koji je rekao da su oni znali da Sadam nije koristio i da nema hemijsko orižje, ali da su oni morali da ga skinu. I gde je sada gospodin premijer Bler? Eno ga u Hong Kongu, živi i radi tamo! Sve je ovo, što bi rekao naš narod: "Šio mi ga Đura!"

Flash

pre 10 godina

Zapad vredja inteligenciju svih ljudi na svetu...pa nije Asad glup da zbog malo brzeg ciscenja 2-3 neprijateljska uporista (koristeci hemijsko oruzje) rizikuje rat sa NATO. Isto je bilo i sa 'granatiranjem' turskih gradova. Inace, u komentarima na YT i Liveleak, moze se videti da velika vecina upravo zapadnjaka podrzava Asada, jer pobunjenike, naravno, vide kao svoje stare neprijatelje iz Iraka i Avganistana. Imidz pobunjenika se u ocima sveta srozao do minimuma. Dovoljno je pogledati bilo koji pobunjenicki video i shvatili biste zasto. Uvek gomila bradonja koji bez prestanka vicu ''Allahu Akhbar''. A ni crne al kaidine zastave nisu retke.

obi van

pre 10 godina

Obama je davno rekao da je za NATO crvena linija upotreba hemijskih sredstava. Ali zasto bi Asad koristio bojne otrove i provocirao NATO bas sada kad dobija rat? Monstruoznosti nema kraja.

drasko

pre 10 godina

"Da nismo prosli tu skolu (Racak), pa i da im poverujemo...
(Uros, 21. avgust 2013 13:31)"

Verovatno ste mladi pa se ne secate, ali jos pre Racka je bilo takvih medijskih manipulacija domacih "boraca za ljudska prava" u saradnji sa zapadnim medijima. Jedna od tih manipulacija je i cuveno jednonacionalno trovanje navodno nekim gasom, krajem osamdesetih godina u Pristini. Navodno Miloseviceva policija je pustila neki bojni otrov koji je u medjunacionalnoj sredini otrovao samo kosovske albance. Sta reci dalje?

namcor

pre 10 godina

Nazivati Sadama, Asada, Gadafija i slicne "diktatorima" je vrhunac cinizma Zapada. Oni su bili samo lokalne siledzije, u odnosu na globalne diktatore. Svi znamo na koga mislim. Oni koji diktiraju medijim, informacijama, nepojmljivom ratnom tehnikom i namecu svoju volju celom svetu. To su diktatori! Oni koji krse sve zakone, pravila i moralne norme radi sopstvene koristi i interesa. To su pravi diktatori. I ova, kao i mnoge slicne vesti su samo spinovanje i priprema medijskog terena, da se jednom donese odluka da se "spasilac demokratije, ljudskih vrednosti i ljudskih nacela" - NATO, umesa..

Jedana vila, jedan Audi

pre 10 godina

@Misljenje
"a mi smo zaslužili da dobijemo jednog sličnog vođu."

A zasto da ne. Slicni vodja ne moze vise da nas kosta nego sto su nas je kostalo 17 ili 20 demokrata !

čitalac

pre 10 godina

"Džeremi Bouven, izveštač britanskog BBC-a, postavio je i pitanje kakav interes bi režim imao u ovakvom napadu u trenutku kada su inspektori na terenu."
Ovaj će već sutra biti vraćen u London, i još biti srećan ako ne ostane bez posla.

@Bacvanin

pre 10 godina

Pa prvi izrael koristi to, tj beli fosfor .... koji je gori od hemiskog oruzja, pa nista ih ne sprecava da ga bacaju po gusto naseljenim podrucijama u Palestini https://www.youtube.com/watch?v=s0igorvoBFs