Subota, 13.07.2013.

21:00

Prosečna veličina muškog polnog organa je...

Izvor: LiveScience

Proseèna velièina muškog polnog organa je... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 10 godina

Ja kad imam erekciju sroza mi se krvna slika, prebledim i hoću da kolabiram. Nestane mi krvi u celom telu. Načisto brate...

Inače, nisam ga nikada merio.

Bitno je da je cvrst

pre 10 godina

Eh,uvek se na ove teme vode "ostre polemike" ali ispada da je par komentara koje su nase dame ovde ostavile najbolje odgovorilo na pitanje o vecitoj temi kod muskaraca (a i zena).Iz nekog mog ugla,mogu vam reci da sam cesto "ocenjivan" od vecine partnerki kao pristojno obdaren, a od pak nekih nisam dobio bas najvisu ocenu,jer njih su zadovoljavale neke druge dimenzije.Jedna moja bivsa mi je govorila da je pored duzine vazan i obim,da ne vredi nista ako je dugacak a tanak ko prst.I jeste,ne samo to nego ne valja ako je i sve "potaman" a vi se oslonite samo na "njega" a zanemarite ostalo.Bitan je i odnos doticnog organa i vase visine,pa ako ste suvise visoki a niste obdareni ne valja bas,kao i obratno.Dakle neka sredina je najbolja, ali i to da znate u svakom slucaju da udovoljite vasoj partnerki,da imate slicna razmisljanja i da se ne svodite samo na puku seks masinu koja obavi posao i okrene se na drugu stranu da spava.Seks je jedna vrsta umeca,nekada se govorilo o "vodjenju ljubavi" sto je po meni najbolji izraz,a danas se nekako pod uticajem ovih medija i pornica sve gleda nekako mehanicki,statisticki.Svako treba ono sto ima da najbolje koristi, pa nece trebati da se opterecuje sa ovim stvarima.

Malena

pre 10 godina

Ooooo, kada biste znali kako je to nebitno, ustedeli biste i vreme i zivce..... Kada me pogleda u oci ili dodirne, verujte ni na kraj pameti mi nije ova tema i nema tih santimetara koji bi mi pokvarili uzitak... Budite nezni, to je jedino sto prava zena zeli - milovanje poljupce a ne neke nemoguce misije i grubosti iz jeftinih pornica..... Ako vam partnerkа zameri na duzini, beste od nje.... Ja nisam promenila mnogo partnera, ali vam prijateljski kazem da to NIJE БИТНО У ТОЈ МЕРИ У КОЈОЈ ВИ МИСЛИТЕ ДА ЈЕСТЕ.... опуститет се...

Matematicar

pre 10 godina

Evo malo i razocaranja za one od 20cm..Citajuci komentare, svi ovde imaju po 20cm...znaci majka statistika kaze da ste vi ipak prosecni.

dusan

pre 10 godina

@"u kom gradu??
kod mene je 19cm tacno ;-)
ne znam sta su oni merili...
(milos-bgd, 13. jul 2013 21:36)"

a koliko si ih ti izmerio i koju si metodu merenja koristio?

Swedenonline

pre 10 godina

ajde da smanjimo dozivljaje, jedan polni organ koji padne na 4cm i 7 cm obima ima zapreminu od 15ccm. U stanje erekcije izlazi na 14 (navedeni prosek) i obima od recimo 12cm, to mu daje zapreminu od 51ccm. Zapreminska razlika je dakle 30ccm. Elem, za par sekundi iz vaseg krvotoka nestaje 30 kubika (cm). To je oscilacija koja je u zoni prihvatljivosti ali isto moze da da osecaj da ste dizzy (vrtoglavica) izazvana kratkotrajnim padom dotoka krvi u mozak. Sad uzmite ove koji palamude da imaju 20+, elem, za primer, proporcije da nebude cackalica model dugacak, 20 duzine, 15 u obimu. Ova alatka dakle poteze sa prvobitnih 15ccm zapremine celih (u erakciji je 114ccm) 99ccm zapremine krvi iz krvotoka.To je celih 3 puta vise nego prosek, sto znaci da gubljenje 1dl krvi za par sekundi dovodi do pada u nesvest. Da se to nebi desilo, alatka mora da raste polako i postepeno, jednostavno, odbrambeni mehanizmi tela nedozvoljavaju da dodje do naglog pada pritiska i protoka ka mozgu, isti se brani tom zestinom da u cvornom razvodu u stomaku zna da iskljuci dotok krvi u ekstremitete u slucaju smrzavanja, odatle isti bivaju i na udaru za amputaciju ukoliko osoba prezivi. Tako da, uz ove cinjenice, likovi koji sede ovde i kuckaju sa palamarima, pazite da vam devojke nepobegnu u iscekivanju da se nesto desi. :p Mozete da pricate bajke i mlatite praznu slamu ali nauka i anatomija su protiv vas. Takodje, neigrajte se tim cudima jer ucestalo oskudevanje krvi ka mozgu ima da vas ucine debilnim, mozak ce u gladovanju da zakrzlja, ako vec i nije. Ako zene kazu da je sa nekim normalnim obimom i pedalj dovoljno dobar (12cm) onda vecina nemora da se brine o zadovoljavanju zene. Ima da pali ko mina i da drzi erakciju ponosno i dugo. To treba iskoristiti jer je definitivno prednost u odnosu na ove sa velikim zapreminama. Fizika je takodje na vasoj strani, nisu dzabe bacili na otpad motore od 7000ccm koji daju 300bhp a trose da se zaseres i ubacili visoko efikasne turbaljkkoje te efekte postizu sa 2000ccm. Ziveti u zabludi da je vece bolje, samo napred!
pozz..prosecna mina

gox

pre 10 godina

@Miki - e Miki, bas tako. Kakvih fantazija ovde imas da procitas, neverovatno. Ja sam 36, i samo raste... mislim na godine, naravno. Posto sam se sa toliko godina na....bo, sto svakome savetujem, da vas jos nesto posavetujem. Zenama sexualno zadovoljstvo dolazi iz glave tj duse. Ako je kurbla sve sto imate da ponudite, nemojte ni da se trudite. Frajer sa dobrom pricom, interesantan, samopouzdan, iskusan (zivitno), duhovit... vas je vec nadjeb'o. Koliko poznajete zensko telo je sledeci prioritet. Opet, stvar iskustva i kilometraze, ali i sposobnosti da osetite trenutak, jer svaka zena je nova knjiga. Ovi klinci sto znaju samo da izvade pendrek od 20cm, nikada nisu imali sanse. I to vam govori neko tacno prosecan.

ZenaBezPredrasuda

pre 10 godina

Duzina je nebitna! Zena moze samo da poredi duzinu ako je imala vise muskaraca (ako ih je imala previse ni ne treba vam takva) ili da od vas samih sazna koliki vam je, svakako nece nositi metar u krevet da vam meri. Ukoliko se potrudite da je zadovoljite, a to ukljucuje dodire, poljupce i razne druge stimulacije i neznosti, nece vam ni trebati alatka. Uostalom, postoje svakojake sex igracke kojima se mozete posluziti. Seks je sve samo ne beskrajno drndanje napred-nazad! Najbitnije je da ste puni maste i zelje za seksom! :)

stvarno obdaren

pre 10 godina

ne znam cemu pre da se nasmejem, da li ovima sto su u depresiji zbog velicine ili ovima sto se pak hvale velicinom ili ovim damama koje ne idu ispod odredjene granice. poruka za prve - nemate pojma koliko ste sretni. poruka za druge i trece - koga lazete, druge ili sebe? ja sam bas obdaren i duzina i obim i vrlo sam nesretan zbog toga. imam 45god. i do sada sam samo jednom imao sex kako treba a i za njega sam morao debelo da platim. veliki broj zena u mom zivotu a vrlo malo uzivanja u seksu. bezale su od mene ko djavo od krsta. obdarenost je teret. svi mi koji smo zaista obdareni to znamo. na plazu idem u bermudama tj. kupam se u njima, veoma cesto na plazi se i probudi pa me blam zivog pojede... eh da mi je tih 12cm pa da budem sretan...

bazz

pre 10 godina

Svaki muskarac ga izmeri, bez izuzetka. Meni varira od 14.5 do 15 u erekciji i smesnih 2-3 cm kad je max opusten. Jeste malo bzvz skinuti se kad je opusten, ali zato radi kao singerica, a devojka se ne buni. Svakodnevno se "igramo" zadnje tri godine. Cesto i po tri-cetiri puta dnevno. Vazno je samo naci dobrog partnera i uzivati.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja sam izgleda jedini muškarac ovde koji nikada nije izmerio svoju 'alatku'. Kad sam bio tinejdžer bilo mi je smešno da se tu nadmećem sa nekakvim izmišljenim centimetrima, posle toga me nije bilo briga i nikad mi zaista nije palo na pamet da ga premerim. Ne kapiram tu opsesiju uopšte... Jeste merili koliki vam je nožni palac ili koji vam je obim domalog prsta? Što bi onda sa penisom bilo drugačije? I zašto biste uopšte hteli da znate kad svoju genetiku ne možete da promenite i morate da živite s tim što imate? To može samo da izazove ili frustracije, ili prevelika očekivanja koja se opet završe frustracijom. Zašto bi iko to radio sebi?

Meni ovako 'nemerenom' se žene se do sad žalile nisu u pogledu veličine (mada mislim da nijedna normalna žena ne bi u svakom slučaju - nije baš isto poređenje ali biste li vi nekoj rekli da su joj grudi smešno male sve i da ne volite male grudi?), čak sam dobio i par komplimenata, i to je meni skroz dovoljno. Ostaje mi jedino da se 'na oko' poredim sa porno glumcima i tu bih sebe svakako svrstao ispod proseka. S druge strane, seks mi je mnogo kvalitetniji nego ono što se da videti po takvim filmovima što će reći džaba veličina kad se nešto radi isiljeno i bez ikakve senzualnosti.

Zapamtite ljudi:
It's not the size of the boat,
It's the motion of the ocean!

E sad, koliko je to tačno, to mogu samo žene da odgovore. Ja nemam potrebe da se time zamaram u svakom slučaju.

Moj je možda mali, ali je veliki tehničar

pre 10 godina

Ovakva istraživanja ne služe ničemu i nikome (osim proizođačima kondoma).

Da samo velika palica radi posao, svi muškarci bi imali najmanje 20 cm. Ali pošto postoji toliko mnogo i onih (mesrećnih) sa manje od 12, znači da su i oni sasvim funkcionalni i prihvatljivi ženama. Evolucija se stara i o tome i ako nam ona dodelila velčine koje imamo, možemo biti sigurni da sve one tačno odgovaraju nameni.

To je isto kao sa veličinom ženskih grudi. "Ima gi razni", što bi se reklo, ali sve one savršeno služe svojoj nameni. Da treba da budu veće ili manje, bile bi veće ili manje. Kraj priče.

lili

pre 10 godina

Podrzacu Ivanu, kod mene ispod 18 ne ide. A za vas ispod norme, naucite da dajete najbolji oralni seks ikada. Tako ako zadovoljavate zenu redovno, nce joj smetati vas 'manjak'.

Brando

pre 10 godina

17 cm u duzini (meren odozgo, od pocetka stomaka), u obimu 14,5 cm. Moj utisak je da zenama to nije presudno, ali da im je i drago kad naidju na tako nesto i da nikako ne moze da smeta. Pricam po iskustvu...

pedja

pre 10 godina

Kao muskarac muskarcu (iako te ne poznajem) ne zelim da budes isfrustriran, a kamo li da nemas odnose zbog manjeg penisa. I moj je 12, pa sam se snasao i uspesno ozenio. Znam da ce sada x njih da se smeje na ovaj moj komentar ali me bas briga. Pisi mi ako zelis, a moze i bilo ko drugi ko ima problema sa manjim.

Dejan L

pre 10 godina

Mi u familiji sve braca. Imamo i 2 sestre, ukupno 2 i nas 22 brata.
Sve po 2 brata po porodici. Sedimo, citamo i smejemo se.
U vojsci niko nije imao manji od 15-16cm. I kakve su ovo gluposti?
Ako mere po Kini, onda ok. Meni je 12cm kada je spusten.

Johnny

pre 10 godina

@Eh, 13. jul 2013 22:12 - moze ali da sledeci popis rade neke seksi studentkinje (mene popisala (?!?!) neka tetka iz komsiluka...) xD

Zoka

pre 10 godina

Po komentarima u ovom tipu clanaka, uvijek je ista prica.
Javljaju se likovi sa 20+ cm i rekao bi covjek da je prosjek najmanje 20 cm.

Velicina je bitna samo malom broju zena, a i kod tih bih se zapitao zasto im je bitno ?

Ja eto imam oko 16.7 cm(mjereno jos u tinejdzerskim danima,kad me to jos interesovalo, a vec dugo vremena ne), i djevojke uglavnom kazu da ne bi voljele veci,jer bi moglo postati neugodno.

Neke bi rekle cak i da je bilo izpocetka neugodno i sa ovom velicinom.

Zakljucak: Unutra-van...svako moze, ali to je samo 10% seksa !!!

edmonton

pre 10 godina

Znam da mi necete verovati ali ne mogu a da se ne pohvalim : prosecna duzina mog ponosa u erekciji iznosi 1357975357533197531275935797532358535353597531357975313570 cm.

Džoni

pre 10 godina

Sve zavisi kako ko meri! Ako se meri sa gornje strane (što je valjda jedino ispravno) je kraće i za nekoliko cm u odnosu na merenje sa donje strane pa čak i sa strane! Tako da je ipak sve relativno!

TheBonaFides

pre 10 godina

Kao nako sa natprosecnim penisom od 19 cm (ispravnog merenja) da vam kazem da duzina nije bitna. Zene uglavnom nisu ni zainteresovane za velicinu, niti obracaju paznju. Kompletan utisak je vazan, a to ne znaci samo pruziti im orgazam, vec pruziti im kompletan dozivljaj, njeznoscu, paznjom, spontanoscu, mastom. Opustite se ljudi potpuno i vodite ljubav.

Asparagus

pre 10 godina

Muškarci- ne opterećujte se dužinom, a ni debljinom, bitno je da imate komunikaciju sa partner(k)om, pa ce i sam sex biti spontan i lep. Ne kvarite samopouzdanje bez razloga, ko vas voli, voleće vas svakako.

Zašto?

pre 10 godina

Ljudi, imate to što ste dobili igrom gena, i to morate prihvatiti. E sada, možete ceo život provesti u plakanju nad svojom "nesrećom", ili možete iskoristiti najbolje to što imate. Spavajte sa jednom devojkom koja neće unapred znati čime "raspolažete". Ako joj se nešto ne sviđa, nije joj dovoljno i sl., pređite na drugu i td. Svoj posao ste svakako obavili. ;-) Uostalom, rugati se nekome zbog nečega na šta ne može da utiče(a i ruganje samo po sebi) je glupo,

Владимир

pre 10 godina

@ (frustriran, 13. jul 2013 22:11)

Не брини, ови испитаници су натпросечни и само такви су се осмелили да учествују у истраживању...

ana

pre 10 godina

Evo jednog zenskog komentara: Moj decko ima 18 cm i ponekad mi smeta. Ume da zaboli ali da se resiti problem promenom poze. I da, mi zene sedimo i komentarisemo kakve penise imaju nasi tipovi ali samo jednom, tj kada padne prvi seks pa ima o cemu da se komentarise. Takav je barem slucaj sa mojim drugaricama. Da, bitna je velicina ali nije presudna. Sigurno necu ostaviti tipa koji ima manji penis ako zna da ga koristi, ali cu sigurno ostaviti tipa koji ima veci ali smatra da je to sve sto je potrebno da bude seks dobar.

mf

pre 10 godina

bez sikiracije, prosecni penis sigurno odgovara prosecnoj vagini, iako bi zene zelele koji centim vece nak znaju da ni one "nisu savrsene" i da bi muskarci zeleli za broj manje ....i onda smo pata karta

Veliki brat

pre 10 godina

Nije problem da prosek bude 25cm, samo razmišlja li ko o tome gde tih 25cm može da uđe.

Niko ne priča o prosečnoj dubini vagine i o najmanjoj i najvećoj dubini, jer nabolji užitak je kad se dubina i dužina lepo slažu.
I još ako je Fi adekvatan, užitku nigde kraja.

Kama-sutra je dala podelu muškaraca i žena u po 3 kategroija, u zavisnosti od "obdarenosti":
muškarci: zec - bik - konj
žene: košuta - kobila - slonica

Najbolji su adekvatni parovi (po redosledu), a moguća su i odstupanja za jedan nivo (dakle par zec - kobila nije idealan, ali je moguć), dok su ekstremi apsolutno neadekvatni za dobar užitak.

Kamasutra takođe vrši i podelu na osnovu nivioa strastvenosti i sl., koga interesuje neka pročita detaljnije: http://www.spaceandmotion.com/kama-sutra-partners.htm

insane

pre 10 godina

ljudi ja sam odavno cuo o slicnim analizama i statistikama i uvek nailazio na ovakve podatke o duzini.... ja tvrdim da ovo ne vazi za srbiju zato sto sam 4 god proveo u djackom internatu u sre.skoli sa otprilike jos 200 muskaraca....i znajuci za mojih malo iznad prosecnih 20 i ostalih prosecnih 17-18 cm kod muskaraca ja znam da ovakva istrazivanja ne vaze za srbiju !!!!!!!!

ja pa ja

pre 10 godina

Mojih 12 me baca u očajanje zbog čega nikad nisam iskusio seksualni odnos ali moram da primetim da većina ljudi govori o redu veličina cca 20 cm...Koliko je to realno u odnosu na ovo istraživanje?
(frustriran, 13. jul 2013 22:11) Ne znam koliko ti je godina, ali nemoj sebi zagorcavati zivot. Ne ides na snimanje pornica, niti ce devojke u dzepu drzati krojacku pantljiku da ti mere alatku. Kada se dopadas devojci, ona te sigurno nece odbiti zbog velicine penisa. Bitno je da je tvrd, da moze da funcionise. Imaj na umu da su devojke mnogo nesigurnije zbog svojih telesnih karakteritika. Slika koju pruzaju mediji je izvrnuta, svet se ne sastoji od supermuskaraca i superzena savrsenih telesnih mera.Naprotiv, oni su manjina.Budi prirodan, budi ono sto jesi, i devojka za tebe ce se naci. Jedan moj rodjak, inace stvarno veliki svaler, mi je jednom priznao da uopste nema veliki penis, cak ispod proseka. Ali ima nastup, i musko samopouzdanje. To je mnogo vaznije. Ako se trudis sa zenama, one ce ti to vratiti. U krevet se ne ide sa metrom, neces ni ti meriti njene delove tela.KOliko god danas sex bio profanisan, on je ipak ono sto je uvek bio, intimni trenutak dvoje ljudi, trenutak davanja i uzimanja.A seksolozi nek mere i istrazuju, to im je posao.

teorija zavere

pre 10 godina

evo ja cu,kao zena,da dodam da je prosecna dubina vagine 10cm.Znaci,sve je kod svih ok osim onih 4 cm,a kod onih sa 26 cm-to mnogo boli!!!

bojan

pre 10 godina

Vidim da su ovde svi vec merili. I odmah ce mnogi da padnu u bedak ako imaju pola cm manje od proseka. Kad pocne igra, ja zaboravim na ove gluposti, samo gledam da ne pustim vetar i sve bude ok :)

Statisticar

pre 10 godina

u kom gradu??
kod mene je 19cm tacno ;-)
ne znam sta su oni merili...
(milos-bgd, 13. jul 2013 21:36)

A ti si pretpostavljam iz ovoga sto pises uzeo statisticki validan uzoran u gradu Beogradu i zakljucio da je prosek testiranih subjekata 19 cm?

frustriran

pre 10 godina

Mojih 12 me baca u očajanje zbog čega nikad nisam iskusio seksualni odnos ali moram da primetim da većina ljudi govori o redu veličina cca 20 cm...Koliko je to realno u odnosu na ovo istraživanje?

LosmiBgd

pre 10 godina

pre desetak godina je vršeno slično istraživanje i zaključak je bio da je prosečna dužina 14,5 cm. sada je malo manja,što je i normalno. inače se muški polni organ vremenom smanjuje. mislim na evolucijsko vreme. to je posledica nošenja uskog donjeg veša i farmerki. zato neke rase ljudi koje su kasnije počele da se moderno oblače (na primer crna rasa) imaju veći prosek. ja sam inače nešto malo preko proseka,i što se tiče dužine i što se tiče obima. ali ovo istraživanje jeste bitno zbog toga da ljudi imaju realnu sliku. na tv-u,a pre svega u porno filmovima imamo priliku da vidimo svašta,a onda kada se vratimo u realan život slede razočaranja i kod muškaraca i kod žena. muškarci očekuju savršeno žensko telo,bez celulita i sa velikim grudima i dugim nogama. a onda kad se skine šminka i kad se skinu štikle i kad se skine wonder bra muškarci se smore. nešto slično je i sa ženama. gledale su razne 'alatke' u svakojakim filmovima pa očekuju ko zna šta. treba biti realan i prihvatiti sebe. niko nije savršen. pozdrav svima,a pogotovo za 'frustriranog' kome poručujem da ne bude više frustriran nego da se opusti.

Eh

pre 10 godina

Kod sledećeg popisa stanovništva staviti i ovu stavku. Nema druge da se jednom za svagda odgovori na pitanje koliki je prosek. Dok neki rade radnju mi ostali ćemo da diskutujemo koliko je dovoljno. Što ljudi imaju talenta da sami sebi zagorčaju život to je neverovatno. Da se ne priča stalno o tome bile bi zadovoljnije i žene jer ne bi očekivale aždaju i muškarcki jer ne bi bili pod pritiskom.

Marko

pre 10 godina

Meni je 16 (1.8cm je mizerna razlika), a jedna partnerka koja kaze da je imala preko 50 muskaraca je cesto ponavljala "koliki mi je". Ali recimo posle 2 ejakulacije kad imam erekciju onda je za 2-3 cm manji. Mnoge zene misle da postoje samo 2 stanja penisa: opusteno stanje i erekcija. To jeste tacno, ali i u ta dva stanja velicina varira. Konkretno kod mene u opustenom stanju moze biti samo 4 cm (u hladnoj vodi ili posle sedenja u tesnoj odeci), a moze i do 8-9. U erekciji 16, pred sam orgazam i malo vise (i u obimu, narocito glavica), a prilikom slabijeg uzbudjenja moze da bude samo 13. Da dodam da postoje 2 tipa sundjerastog tkiva, neki muskarci u opustenom stanju imaju skoro jednaku velicinu kao u erekciji. Moze se desiti da vidite "palicu" od 12 cm u opustenom stanju, a samo 1-2 cm poraste u erekciji. Drugi primer: od 4 cm moze porasti na preko 16 za nekoliko sekundi... Jednom sam isao na pregled, doktorka mi je rekla da se skinem a "gospodin" se skvrcio kao da je bio u Severnom moru. Mene uhvatila sramota... :) Posto joj je delovalo da imam mikro penis, a u stvari sam nadprosecan. Dodje mi da izmislim neku bolest i odem da joj pokazem "gospodina" u punom sjaju. :D

i maximum i minimum

pre 10 godina

Pa ima kod nas raznih odstupanja i to drasticnih.Ovim politicarima kad podviknu izadje iz proseka, a kada se smire ode ispod proseka.Ima odstupanja i devijacija, nije da nema, mi smo ti cudo kad se dovatimo politike...

Znatizeljan

pre 10 godina

Ako je prosecna duzina 14.2 centimetara onda mogu mirno da..... !
Pitam se samo, da li su zene zadovoljne takvom duzinom?
Zeleo bi procitati vise zenskih komentara!

Eh

pre 10 godina

Kod sledećeg popisa stanovništva staviti i ovu stavku. Nema druge da se jednom za svagda odgovori na pitanje koliki je prosek. Dok neki rade radnju mi ostali ćemo da diskutujemo koliko je dovoljno. Što ljudi imaju talenta da sami sebi zagorčaju život to je neverovatno. Da se ne priča stalno o tome bile bi zadovoljnije i žene jer ne bi očekivale aždaju i muškarcki jer ne bi bili pod pritiskom.

frustriran

pre 10 godina

Mojih 12 me baca u očajanje zbog čega nikad nisam iskusio seksualni odnos ali moram da primetim da većina ljudi govori o redu veličina cca 20 cm...Koliko je to realno u odnosu na ovo istraživanje?

Marko

pre 10 godina

Meni je 16 (1.8cm je mizerna razlika), a jedna partnerka koja kaze da je imala preko 50 muskaraca je cesto ponavljala "koliki mi je". Ali recimo posle 2 ejakulacije kad imam erekciju onda je za 2-3 cm manji. Mnoge zene misle da postoje samo 2 stanja penisa: opusteno stanje i erekcija. To jeste tacno, ali i u ta dva stanja velicina varira. Konkretno kod mene u opustenom stanju moze biti samo 4 cm (u hladnoj vodi ili posle sedenja u tesnoj odeci), a moze i do 8-9. U erekciji 16, pred sam orgazam i malo vise (i u obimu, narocito glavica), a prilikom slabijeg uzbudjenja moze da bude samo 13. Da dodam da postoje 2 tipa sundjerastog tkiva, neki muskarci u opustenom stanju imaju skoro jednaku velicinu kao u erekciji. Moze se desiti da vidite "palicu" od 12 cm u opustenom stanju, a samo 1-2 cm poraste u erekciji. Drugi primer: od 4 cm moze porasti na preko 16 za nekoliko sekundi... Jednom sam isao na pregled, doktorka mi je rekla da se skinem a "gospodin" se skvrcio kao da je bio u Severnom moru. Mene uhvatila sramota... :) Posto joj je delovalo da imam mikro penis, a u stvari sam nadprosecan. Dodje mi da izmislim neku bolest i odem da joj pokazem "gospodina" u punom sjaju. :D

ana

pre 10 godina

Evo jednog zenskog komentara: Moj decko ima 18 cm i ponekad mi smeta. Ume da zaboli ali da se resiti problem promenom poze. I da, mi zene sedimo i komentarisemo kakve penise imaju nasi tipovi ali samo jednom, tj kada padne prvi seks pa ima o cemu da se komentarise. Takav je barem slucaj sa mojim drugaricama. Da, bitna je velicina ali nije presudna. Sigurno necu ostaviti tipa koji ima manji penis ako zna da ga koristi, ali cu sigurno ostaviti tipa koji ima veci ali smatra da je to sve sto je potrebno da bude seks dobar.

ja pa ja

pre 10 godina

Mojih 12 me baca u očajanje zbog čega nikad nisam iskusio seksualni odnos ali moram da primetim da većina ljudi govori o redu veličina cca 20 cm...Koliko je to realno u odnosu na ovo istraživanje?
(frustriran, 13. jul 2013 22:11) Ne znam koliko ti je godina, ali nemoj sebi zagorcavati zivot. Ne ides na snimanje pornica, niti ce devojke u dzepu drzati krojacku pantljiku da ti mere alatku. Kada se dopadas devojci, ona te sigurno nece odbiti zbog velicine penisa. Bitno je da je tvrd, da moze da funcionise. Imaj na umu da su devojke mnogo nesigurnije zbog svojih telesnih karakteritika. Slika koju pruzaju mediji je izvrnuta, svet se ne sastoji od supermuskaraca i superzena savrsenih telesnih mera.Naprotiv, oni su manjina.Budi prirodan, budi ono sto jesi, i devojka za tebe ce se naci. Jedan moj rodjak, inace stvarno veliki svaler, mi je jednom priznao da uopste nema veliki penis, cak ispod proseka. Ali ima nastup, i musko samopouzdanje. To je mnogo vaznije. Ako se trudis sa zenama, one ce ti to vratiti. U krevet se ne ide sa metrom, neces ni ti meriti njene delove tela.KOliko god danas sex bio profanisan, on je ipak ono sto je uvek bio, intimni trenutak dvoje ljudi, trenutak davanja i uzimanja.A seksolozi nek mere i istrazuju, to im je posao.

Znatizeljan

pre 10 godina

Ako je prosecna duzina 14.2 centimetara onda mogu mirno da..... !
Pitam se samo, da li su zene zadovoljne takvom duzinom?
Zeleo bi procitati vise zenskih komentara!

bojan

pre 10 godina

Vidim da su ovde svi vec merili. I odmah ce mnogi da padnu u bedak ako imaju pola cm manje od proseka. Kad pocne igra, ja zaboravim na ove gluposti, samo gledam da ne pustim vetar i sve bude ok :)

LosmiBgd

pre 10 godina

pre desetak godina je vršeno slično istraživanje i zaključak je bio da je prosečna dužina 14,5 cm. sada je malo manja,što je i normalno. inače se muški polni organ vremenom smanjuje. mislim na evolucijsko vreme. to je posledica nošenja uskog donjeg veša i farmerki. zato neke rase ljudi koje su kasnije počele da se moderno oblače (na primer crna rasa) imaju veći prosek. ja sam inače nešto malo preko proseka,i što se tiče dužine i što se tiče obima. ali ovo istraživanje jeste bitno zbog toga da ljudi imaju realnu sliku. na tv-u,a pre svega u porno filmovima imamo priliku da vidimo svašta,a onda kada se vratimo u realan život slede razočaranja i kod muškaraca i kod žena. muškarci očekuju savršeno žensko telo,bez celulita i sa velikim grudima i dugim nogama. a onda kad se skine šminka i kad se skinu štikle i kad se skine wonder bra muškarci se smore. nešto slično je i sa ženama. gledale su razne 'alatke' u svakojakim filmovima pa očekuju ko zna šta. treba biti realan i prihvatiti sebe. niko nije savršen. pozdrav svima,a pogotovo za 'frustriranog' kome poručujem da ne bude više frustriran nego da se opusti.

teorija zavere

pre 10 godina

evo ja cu,kao zena,da dodam da je prosecna dubina vagine 10cm.Znaci,sve je kod svih ok osim onih 4 cm,a kod onih sa 26 cm-to mnogo boli!!!

mf

pre 10 godina

bez sikiracije, prosecni penis sigurno odgovara prosecnoj vagini, iako bi zene zelele koji centim vece nak znaju da ni one "nisu savrsene" i da bi muskarci zeleli za broj manje ....i onda smo pata karta

TheBonaFides

pre 10 godina

Kao nako sa natprosecnim penisom od 19 cm (ispravnog merenja) da vam kazem da duzina nije bitna. Zene uglavnom nisu ni zainteresovane za velicinu, niti obracaju paznju. Kompletan utisak je vazan, a to ne znaci samo pruziti im orgazam, vec pruziti im kompletan dozivljaj, njeznoscu, paznjom, spontanoscu, mastom. Opustite se ljudi potpuno i vodite ljubav.

Zašto?

pre 10 godina

Ljudi, imate to što ste dobili igrom gena, i to morate prihvatiti. E sada, možete ceo život provesti u plakanju nad svojom "nesrećom", ili možete iskoristiti najbolje to što imate. Spavajte sa jednom devojkom koja neće unapred znati čime "raspolažete". Ako joj se nešto ne sviđa, nije joj dovoljno i sl., pređite na drugu i td. Svoj posao ste svakako obavili. ;-) Uostalom, rugati se nekome zbog nečega na šta ne može da utiče(a i ruganje samo po sebi) je glupo,

Statisticar

pre 10 godina

u kom gradu??
kod mene je 19cm tacno ;-)
ne znam sta su oni merili...
(milos-bgd, 13. jul 2013 21:36)

A ti si pretpostavljam iz ovoga sto pises uzeo statisticki validan uzoran u gradu Beogradu i zakljucio da je prosek testiranih subjekata 19 cm?

Džoni

pre 10 godina

Sve zavisi kako ko meri! Ako se meri sa gornje strane (što je valjda jedino ispravno) je kraće i za nekoliko cm u odnosu na merenje sa donje strane pa čak i sa strane! Tako da je ipak sve relativno!

Asparagus

pre 10 godina

Muškarci- ne opterećujte se dužinom, a ni debljinom, bitno je da imate komunikaciju sa partner(k)om, pa ce i sam sex biti spontan i lep. Ne kvarite samopouzdanje bez razloga, ko vas voli, voleće vas svakako.

stvarno obdaren

pre 10 godina

ne znam cemu pre da se nasmejem, da li ovima sto su u depresiji zbog velicine ili ovima sto se pak hvale velicinom ili ovim damama koje ne idu ispod odredjene granice. poruka za prve - nemate pojma koliko ste sretni. poruka za druge i trece - koga lazete, druge ili sebe? ja sam bas obdaren i duzina i obim i vrlo sam nesretan zbog toga. imam 45god. i do sada sam samo jednom imao sex kako treba a i za njega sam morao debelo da platim. veliki broj zena u mom zivotu a vrlo malo uzivanja u seksu. bezale su od mene ko djavo od krsta. obdarenost je teret. svi mi koji smo zaista obdareni to znamo. na plazu idem u bermudama tj. kupam se u njima, veoma cesto na plazi se i probudi pa me blam zivog pojede... eh da mi je tih 12cm pa da budem sretan...

i maximum i minimum

pre 10 godina

Pa ima kod nas raznih odstupanja i to drasticnih.Ovim politicarima kad podviknu izadje iz proseka, a kada se smire ode ispod proseka.Ima odstupanja i devijacija, nije da nema, mi smo ti cudo kad se dovatimo politike...

ZenaBezPredrasuda

pre 10 godina

Duzina je nebitna! Zena moze samo da poredi duzinu ako je imala vise muskaraca (ako ih je imala previse ni ne treba vam takva) ili da od vas samih sazna koliki vam je, svakako nece nositi metar u krevet da vam meri. Ukoliko se potrudite da je zadovoljite, a to ukljucuje dodire, poljupce i razne druge stimulacije i neznosti, nece vam ni trebati alatka. Uostalom, postoje svakojake sex igracke kojima se mozete posluziti. Seks je sve samo ne beskrajno drndanje napred-nazad! Najbitnije je da ste puni maste i zelje za seksom! :)

edmonton

pre 10 godina

Znam da mi necete verovati ali ne mogu a da se ne pohvalim : prosecna duzina mog ponosa u erekciji iznosi 1357975357533197531275935797532358535353597531357975313570 cm.

pedja

pre 10 godina

Kao muskarac muskarcu (iako te ne poznajem) ne zelim da budes isfrustriran, a kamo li da nemas odnose zbog manjeg penisa. I moj je 12, pa sam se snasao i uspesno ozenio. Znam da ce sada x njih da se smeje na ovaj moj komentar ali me bas briga. Pisi mi ako zelis, a moze i bilo ko drugi ko ima problema sa manjim.

Swedenonline

pre 10 godina

ajde da smanjimo dozivljaje, jedan polni organ koji padne na 4cm i 7 cm obima ima zapreminu od 15ccm. U stanje erekcije izlazi na 14 (navedeni prosek) i obima od recimo 12cm, to mu daje zapreminu od 51ccm. Zapreminska razlika je dakle 30ccm. Elem, za par sekundi iz vaseg krvotoka nestaje 30 kubika (cm). To je oscilacija koja je u zoni prihvatljivosti ali isto moze da da osecaj da ste dizzy (vrtoglavica) izazvana kratkotrajnim padom dotoka krvi u mozak. Sad uzmite ove koji palamude da imaju 20+, elem, za primer, proporcije da nebude cackalica model dugacak, 20 duzine, 15 u obimu. Ova alatka dakle poteze sa prvobitnih 15ccm zapremine celih (u erakciji je 114ccm) 99ccm zapremine krvi iz krvotoka.To je celih 3 puta vise nego prosek, sto znaci da gubljenje 1dl krvi za par sekundi dovodi do pada u nesvest. Da se to nebi desilo, alatka mora da raste polako i postepeno, jednostavno, odbrambeni mehanizmi tela nedozvoljavaju da dodje do naglog pada pritiska i protoka ka mozgu, isti se brani tom zestinom da u cvornom razvodu u stomaku zna da iskljuci dotok krvi u ekstremitete u slucaju smrzavanja, odatle isti bivaju i na udaru za amputaciju ukoliko osoba prezivi. Tako da, uz ove cinjenice, likovi koji sede ovde i kuckaju sa palamarima, pazite da vam devojke nepobegnu u iscekivanju da se nesto desi. :p Mozete da pricate bajke i mlatite praznu slamu ali nauka i anatomija su protiv vas. Takodje, neigrajte se tim cudima jer ucestalo oskudevanje krvi ka mozgu ima da vas ucine debilnim, mozak ce u gladovanju da zakrzlja, ako vec i nije. Ako zene kazu da je sa nekim normalnim obimom i pedalj dovoljno dobar (12cm) onda vecina nemora da se brine o zadovoljavanju zene. Ima da pali ko mina i da drzi erakciju ponosno i dugo. To treba iskoristiti jer je definitivno prednost u odnosu na ove sa velikim zapreminama. Fizika je takodje na vasoj strani, nisu dzabe bacili na otpad motore od 7000ccm koji daju 300bhp a trose da se zaseres i ubacili visoko efikasne turbaljkkoje te efekte postizu sa 2000ccm. Ziveti u zabludi da je vece bolje, samo napred!
pozz..prosecna mina

bazz

pre 10 godina

Svaki muskarac ga izmeri, bez izuzetka. Meni varira od 14.5 do 15 u erekciji i smesnih 2-3 cm kad je max opusten. Jeste malo bzvz skinuti se kad je opusten, ali zato radi kao singerica, a devojka se ne buni. Svakodnevno se "igramo" zadnje tri godine. Cesto i po tri-cetiri puta dnevno. Vazno je samo naci dobrog partnera i uzivati.

gox

pre 10 godina

@Miki - e Miki, bas tako. Kakvih fantazija ovde imas da procitas, neverovatno. Ja sam 36, i samo raste... mislim na godine, naravno. Posto sam se sa toliko godina na....bo, sto svakome savetujem, da vas jos nesto posavetujem. Zenama sexualno zadovoljstvo dolazi iz glave tj duse. Ako je kurbla sve sto imate da ponudite, nemojte ni da se trudite. Frajer sa dobrom pricom, interesantan, samopouzdan, iskusan (zivitno), duhovit... vas je vec nadjeb'o. Koliko poznajete zensko telo je sledeci prioritet. Opet, stvar iskustva i kilometraze, ali i sposobnosti da osetite trenutak, jer svaka zena je nova knjiga. Ovi klinci sto znaju samo da izvade pendrek od 20cm, nikada nisu imali sanse. I to vam govori neko tacno prosecan.

Matematicar

pre 10 godina

Evo malo i razocaranja za one od 20cm..Citajuci komentare, svi ovde imaju po 20cm...znaci majka statistika kaze da ste vi ipak prosecni.

Zoka

pre 10 godina

Po komentarima u ovom tipu clanaka, uvijek je ista prica.
Javljaju se likovi sa 20+ cm i rekao bi covjek da je prosjek najmanje 20 cm.

Velicina je bitna samo malom broju zena, a i kod tih bih se zapitao zasto im je bitno ?

Ja eto imam oko 16.7 cm(mjereno jos u tinejdzerskim danima,kad me to jos interesovalo, a vec dugo vremena ne), i djevojke uglavnom kazu da ne bi voljele veci,jer bi moglo postati neugodno.

Neke bi rekle cak i da je bilo izpocetka neugodno i sa ovom velicinom.

Zakljucak: Unutra-van...svako moze, ali to je samo 10% seksa !!!

Malena

pre 10 godina

Ooooo, kada biste znali kako je to nebitno, ustedeli biste i vreme i zivce..... Kada me pogleda u oci ili dodirne, verujte ni na kraj pameti mi nije ova tema i nema tih santimetara koji bi mi pokvarili uzitak... Budite nezni, to je jedino sto prava zena zeli - milovanje poljupce a ne neke nemoguce misije i grubosti iz jeftinih pornica..... Ako vam partnerkа zameri na duzini, beste od nje.... Ja nisam promenila mnogo partnera, ali vam prijateljski kazem da to NIJE БИТНО У ТОЈ МЕРИ У КОЈОЈ ВИ МИСЛИТЕ ДА ЈЕСТЕ.... опуститет се...

Moj je možda mali, ali je veliki tehničar

pre 10 godina

Ovakva istraživanja ne služe ničemu i nikome (osim proizođačima kondoma).

Da samo velika palica radi posao, svi muškarci bi imali najmanje 20 cm. Ali pošto postoji toliko mnogo i onih (mesrećnih) sa manje od 12, znači da su i oni sasvim funkcionalni i prihvatljivi ženama. Evolucija se stara i o tome i ako nam ona dodelila velčine koje imamo, možemo biti sigurni da sve one tačno odgovaraju nameni.

To je isto kao sa veličinom ženskih grudi. "Ima gi razni", što bi se reklo, ali sve one savršeno služe svojoj nameni. Da treba da budu veće ili manje, bile bi veće ili manje. Kraj priče.

Veliki brat

pre 10 godina

Nije problem da prosek bude 25cm, samo razmišlja li ko o tome gde tih 25cm može da uđe.

Niko ne priča o prosečnoj dubini vagine i o najmanjoj i najvećoj dubini, jer nabolji užitak je kad se dubina i dužina lepo slažu.
I još ako je Fi adekvatan, užitku nigde kraja.

Kama-sutra je dala podelu muškaraca i žena u po 3 kategroija, u zavisnosti od "obdarenosti":
muškarci: zec - bik - konj
žene: košuta - kobila - slonica

Najbolji su adekvatni parovi (po redosledu), a moguća su i odstupanja za jedan nivo (dakle par zec - kobila nije idealan, ali je moguć), dok su ekstremi apsolutno neadekvatni za dobar užitak.

Kamasutra takođe vrši i podelu na osnovu nivioa strastvenosti i sl., koga interesuje neka pročita detaljnije: http://www.spaceandmotion.com/kama-sutra-partners.htm

Aleksandar

pre 10 godina

Ja sam izgleda jedini muškarac ovde koji nikada nije izmerio svoju 'alatku'. Kad sam bio tinejdžer bilo mi je smešno da se tu nadmećem sa nekakvim izmišljenim centimetrima, posle toga me nije bilo briga i nikad mi zaista nije palo na pamet da ga premerim. Ne kapiram tu opsesiju uopšte... Jeste merili koliki vam je nožni palac ili koji vam je obim domalog prsta? Što bi onda sa penisom bilo drugačije? I zašto biste uopšte hteli da znate kad svoju genetiku ne možete da promenite i morate da živite s tim što imate? To može samo da izazove ili frustracije, ili prevelika očekivanja koja se opet završe frustracijom. Zašto bi iko to radio sebi?

Meni ovako 'nemerenom' se žene se do sad žalile nisu u pogledu veličine (mada mislim da nijedna normalna žena ne bi u svakom slučaju - nije baš isto poređenje ali biste li vi nekoj rekli da su joj grudi smešno male sve i da ne volite male grudi?), čak sam dobio i par komplimenata, i to je meni skroz dovoljno. Ostaje mi jedino da se 'na oko' poredim sa porno glumcima i tu bih sebe svakako svrstao ispod proseka. S druge strane, seks mi je mnogo kvalitetniji nego ono što se da videti po takvim filmovima što će reći džaba veličina kad se nešto radi isiljeno i bez ikakve senzualnosti.

Zapamtite ljudi:
It's not the size of the boat,
It's the motion of the ocean!

E sad, koliko je to tačno, to mogu samo žene da odgovore. Ja nemam potrebe da se time zamaram u svakom slučaju.

Владимир

pre 10 godina

@ (frustriran, 13. jul 2013 22:11)

Не брини, ови испитаници су натпросечни и само такви су се осмелили да учествују у истраживању...

dusan

pre 10 godina

@"u kom gradu??
kod mene je 19cm tacno ;-)
ne znam sta su oni merili...
(milos-bgd, 13. jul 2013 21:36)"

a koliko si ih ti izmerio i koju si metodu merenja koristio?

Johnny

pre 10 godina

@Eh, 13. jul 2013 22:12 - moze ali da sledeci popis rade neke seksi studentkinje (mene popisala (?!?!) neka tetka iz komsiluka...) xD

zoran

pre 10 godina

Ja kad imam erekciju sroza mi se krvna slika, prebledim i hoću da kolabiram. Nestane mi krvi u celom telu. Načisto brate...

Inače, nisam ga nikada merio.

Brando

pre 10 godina

17 cm u duzini (meren odozgo, od pocetka stomaka), u obimu 14,5 cm. Moj utisak je da zenama to nije presudno, ali da im je i drago kad naidju na tako nesto i da nikako ne moze da smeta. Pricam po iskustvu...

insane

pre 10 godina

ljudi ja sam odavno cuo o slicnim analizama i statistikama i uvek nailazio na ovakve podatke o duzini.... ja tvrdim da ovo ne vazi za srbiju zato sto sam 4 god proveo u djackom internatu u sre.skoli sa otprilike jos 200 muskaraca....i znajuci za mojih malo iznad prosecnih 20 i ostalih prosecnih 17-18 cm kod muskaraca ja znam da ovakva istrazivanja ne vaze za srbiju !!!!!!!!

Bitno je da je cvrst

pre 10 godina

Eh,uvek se na ove teme vode "ostre polemike" ali ispada da je par komentara koje su nase dame ovde ostavile najbolje odgovorilo na pitanje o vecitoj temi kod muskaraca (a i zena).Iz nekog mog ugla,mogu vam reci da sam cesto "ocenjivan" od vecine partnerki kao pristojno obdaren, a od pak nekih nisam dobio bas najvisu ocenu,jer njih su zadovoljavale neke druge dimenzije.Jedna moja bivsa mi je govorila da je pored duzine vazan i obim,da ne vredi nista ako je dugacak a tanak ko prst.I jeste,ne samo to nego ne valja ako je i sve "potaman" a vi se oslonite samo na "njega" a zanemarite ostalo.Bitan je i odnos doticnog organa i vase visine,pa ako ste suvise visoki a niste obdareni ne valja bas,kao i obratno.Dakle neka sredina je najbolja, ali i to da znate u svakom slucaju da udovoljite vasoj partnerki,da imate slicna razmisljanja i da se ne svodite samo na puku seks masinu koja obavi posao i okrene se na drugu stranu da spava.Seks je jedna vrsta umeca,nekada se govorilo o "vodjenju ljubavi" sto je po meni najbolji izraz,a danas se nekako pod uticajem ovih medija i pornica sve gleda nekako mehanicki,statisticki.Svako treba ono sto ima da najbolje koristi, pa nece trebati da se opterecuje sa ovim stvarima.

lili

pre 10 godina

Podrzacu Ivanu, kod mene ispod 18 ne ide. A za vas ispod norme, naucite da dajete najbolji oralni seks ikada. Tako ako zadovoljavate zenu redovno, nce joj smetati vas 'manjak'.

Dejan L

pre 10 godina

Mi u familiji sve braca. Imamo i 2 sestre, ukupno 2 i nas 22 brata.
Sve po 2 brata po porodici. Sedimo, citamo i smejemo se.
U vojsci niko nije imao manji od 15-16cm. I kakve su ovo gluposti?
Ako mere po Kini, onda ok. Meni je 12cm kada je spusten.

lili

pre 10 godina

Podrzacu Ivanu, kod mene ispod 18 ne ide. A za vas ispod norme, naucite da dajete najbolji oralni seks ikada. Tako ako zadovoljavate zenu redovno, nce joj smetati vas 'manjak'.

insane

pre 10 godina

ljudi ja sam odavno cuo o slicnim analizama i statistikama i uvek nailazio na ovakve podatke o duzini.... ja tvrdim da ovo ne vazi za srbiju zato sto sam 4 god proveo u djackom internatu u sre.skoli sa otprilike jos 200 muskaraca....i znajuci za mojih malo iznad prosecnih 20 i ostalih prosecnih 17-18 cm kod muskaraca ja znam da ovakva istrazivanja ne vaze za srbiju !!!!!!!!

Dejan L

pre 10 godina

Mi u familiji sve braca. Imamo i 2 sestre, ukupno 2 i nas 22 brata.
Sve po 2 brata po porodici. Sedimo, citamo i smejemo se.
U vojsci niko nije imao manji od 15-16cm. I kakve su ovo gluposti?
Ako mere po Kini, onda ok. Meni je 12cm kada je spusten.

Brando

pre 10 godina

17 cm u duzini (meren odozgo, od pocetka stomaka), u obimu 14,5 cm. Moj utisak je da zenama to nije presudno, ali da im je i drago kad naidju na tako nesto i da nikako ne moze da smeta. Pricam po iskustvu...

frustriran

pre 10 godina

Mojih 12 me baca u očajanje zbog čega nikad nisam iskusio seksualni odnos ali moram da primetim da većina ljudi govori o redu veličina cca 20 cm...Koliko je to realno u odnosu na ovo istraživanje?

Znatizeljan

pre 10 godina

Ako je prosecna duzina 14.2 centimetara onda mogu mirno da..... !
Pitam se samo, da li su zene zadovoljne takvom duzinom?
Zeleo bi procitati vise zenskih komentara!

i maximum i minimum

pre 10 godina

Pa ima kod nas raznih odstupanja i to drasticnih.Ovim politicarima kad podviknu izadje iz proseka, a kada se smire ode ispod proseka.Ima odstupanja i devijacija, nije da nema, mi smo ti cudo kad se dovatimo politike...

TheBonaFides

pre 10 godina

Kao nako sa natprosecnim penisom od 19 cm (ispravnog merenja) da vam kazem da duzina nije bitna. Zene uglavnom nisu ni zainteresovane za velicinu, niti obracaju paznju. Kompletan utisak je vazan, a to ne znaci samo pruziti im orgazam, vec pruziti im kompletan dozivljaj, njeznoscu, paznjom, spontanoscu, mastom. Opustite se ljudi potpuno i vodite ljubav.

Marko

pre 10 godina

Meni je 16 (1.8cm je mizerna razlika), a jedna partnerka koja kaze da je imala preko 50 muskaraca je cesto ponavljala "koliki mi je". Ali recimo posle 2 ejakulacije kad imam erekciju onda je za 2-3 cm manji. Mnoge zene misle da postoje samo 2 stanja penisa: opusteno stanje i erekcija. To jeste tacno, ali i u ta dva stanja velicina varira. Konkretno kod mene u opustenom stanju moze biti samo 4 cm (u hladnoj vodi ili posle sedenja u tesnoj odeci), a moze i do 8-9. U erekciji 16, pred sam orgazam i malo vise (i u obimu, narocito glavica), a prilikom slabijeg uzbudjenja moze da bude samo 13. Da dodam da postoje 2 tipa sundjerastog tkiva, neki muskarci u opustenom stanju imaju skoro jednaku velicinu kao u erekciji. Moze se desiti da vidite "palicu" od 12 cm u opustenom stanju, a samo 1-2 cm poraste u erekciji. Drugi primer: od 4 cm moze porasti na preko 16 za nekoliko sekundi... Jednom sam isao na pregled, doktorka mi je rekla da se skinem a "gospodin" se skvrcio kao da je bio u Severnom moru. Mene uhvatila sramota... :) Posto joj je delovalo da imam mikro penis, a u stvari sam nadprosecan. Dodje mi da izmislim neku bolest i odem da joj pokazem "gospodina" u punom sjaju. :D

bazz

pre 10 godina

Svaki muskarac ga izmeri, bez izuzetka. Meni varira od 14.5 do 15 u erekciji i smesnih 2-3 cm kad je max opusten. Jeste malo bzvz skinuti se kad je opusten, ali zato radi kao singerica, a devojka se ne buni. Svakodnevno se "igramo" zadnje tri godine. Cesto i po tri-cetiri puta dnevno. Vazno je samo naci dobrog partnera i uzivati.

stvarno obdaren

pre 10 godina

ne znam cemu pre da se nasmejem, da li ovima sto su u depresiji zbog velicine ili ovima sto se pak hvale velicinom ili ovim damama koje ne idu ispod odredjene granice. poruka za prve - nemate pojma koliko ste sretni. poruka za druge i trece - koga lazete, druge ili sebe? ja sam bas obdaren i duzina i obim i vrlo sam nesretan zbog toga. imam 45god. i do sada sam samo jednom imao sex kako treba a i za njega sam morao debelo da platim. veliki broj zena u mom zivotu a vrlo malo uzivanja u seksu. bezale su od mene ko djavo od krsta. obdarenost je teret. svi mi koji smo zaista obdareni to znamo. na plazu idem u bermudama tj. kupam se u njima, veoma cesto na plazi se i probudi pa me blam zivog pojede... eh da mi je tih 12cm pa da budem sretan...

ana

pre 10 godina

Evo jednog zenskog komentara: Moj decko ima 18 cm i ponekad mi smeta. Ume da zaboli ali da se resiti problem promenom poze. I da, mi zene sedimo i komentarisemo kakve penise imaju nasi tipovi ali samo jednom, tj kada padne prvi seks pa ima o cemu da se komentarise. Takav je barem slucaj sa mojim drugaricama. Da, bitna je velicina ali nije presudna. Sigurno necu ostaviti tipa koji ima manji penis ako zna da ga koristi, ali cu sigurno ostaviti tipa koji ima veci ali smatra da je to sve sto je potrebno da bude seks dobar.

ZenaBezPredrasuda

pre 10 godina

Duzina je nebitna! Zena moze samo da poredi duzinu ako je imala vise muskaraca (ako ih je imala previse ni ne treba vam takva) ili da od vas samih sazna koliki vam je, svakako nece nositi metar u krevet da vam meri. Ukoliko se potrudite da je zadovoljite, a to ukljucuje dodire, poljupce i razne druge stimulacije i neznosti, nece vam ni trebati alatka. Uostalom, postoje svakojake sex igracke kojima se mozete posluziti. Seks je sve samo ne beskrajno drndanje napred-nazad! Najbitnije je da ste puni maste i zelje za seksom! :)

zoran

pre 10 godina

Ja kad imam erekciju sroza mi se krvna slika, prebledim i hoću da kolabiram. Nestane mi krvi u celom telu. Načisto brate...

Inače, nisam ga nikada merio.

Eh

pre 10 godina

Kod sledećeg popisa stanovništva staviti i ovu stavku. Nema druge da se jednom za svagda odgovori na pitanje koliki je prosek. Dok neki rade radnju mi ostali ćemo da diskutujemo koliko je dovoljno. Što ljudi imaju talenta da sami sebi zagorčaju život to je neverovatno. Da se ne priča stalno o tome bile bi zadovoljnije i žene jer ne bi očekivale aždaju i muškarcki jer ne bi bili pod pritiskom.

ja pa ja

pre 10 godina

Mojih 12 me baca u očajanje zbog čega nikad nisam iskusio seksualni odnos ali moram da primetim da većina ljudi govori o redu veličina cca 20 cm...Koliko je to realno u odnosu na ovo istraživanje?
(frustriran, 13. jul 2013 22:11) Ne znam koliko ti je godina, ali nemoj sebi zagorcavati zivot. Ne ides na snimanje pornica, niti ce devojke u dzepu drzati krojacku pantljiku da ti mere alatku. Kada se dopadas devojci, ona te sigurno nece odbiti zbog velicine penisa. Bitno je da je tvrd, da moze da funcionise. Imaj na umu da su devojke mnogo nesigurnije zbog svojih telesnih karakteritika. Slika koju pruzaju mediji je izvrnuta, svet se ne sastoji od supermuskaraca i superzena savrsenih telesnih mera.Naprotiv, oni su manjina.Budi prirodan, budi ono sto jesi, i devojka za tebe ce se naci. Jedan moj rodjak, inace stvarno veliki svaler, mi je jednom priznao da uopste nema veliki penis, cak ispod proseka. Ali ima nastup, i musko samopouzdanje. To je mnogo vaznije. Ako se trudis sa zenama, one ce ti to vratiti. U krevet se ne ide sa metrom, neces ni ti meriti njene delove tela.KOliko god danas sex bio profanisan, on je ipak ono sto je uvek bio, intimni trenutak dvoje ljudi, trenutak davanja i uzimanja.A seksolozi nek mere i istrazuju, to im je posao.

Džoni

pre 10 godina

Sve zavisi kako ko meri! Ako se meri sa gornje strane (što je valjda jedino ispravno) je kraće i za nekoliko cm u odnosu na merenje sa donje strane pa čak i sa strane! Tako da je ipak sve relativno!

Swedenonline

pre 10 godina

ajde da smanjimo dozivljaje, jedan polni organ koji padne na 4cm i 7 cm obima ima zapreminu od 15ccm. U stanje erekcije izlazi na 14 (navedeni prosek) i obima od recimo 12cm, to mu daje zapreminu od 51ccm. Zapreminska razlika je dakle 30ccm. Elem, za par sekundi iz vaseg krvotoka nestaje 30 kubika (cm). To je oscilacija koja je u zoni prihvatljivosti ali isto moze da da osecaj da ste dizzy (vrtoglavica) izazvana kratkotrajnim padom dotoka krvi u mozak. Sad uzmite ove koji palamude da imaju 20+, elem, za primer, proporcije da nebude cackalica model dugacak, 20 duzine, 15 u obimu. Ova alatka dakle poteze sa prvobitnih 15ccm zapremine celih (u erakciji je 114ccm) 99ccm zapremine krvi iz krvotoka.To je celih 3 puta vise nego prosek, sto znaci da gubljenje 1dl krvi za par sekundi dovodi do pada u nesvest. Da se to nebi desilo, alatka mora da raste polako i postepeno, jednostavno, odbrambeni mehanizmi tela nedozvoljavaju da dodje do naglog pada pritiska i protoka ka mozgu, isti se brani tom zestinom da u cvornom razvodu u stomaku zna da iskljuci dotok krvi u ekstremitete u slucaju smrzavanja, odatle isti bivaju i na udaru za amputaciju ukoliko osoba prezivi. Tako da, uz ove cinjenice, likovi koji sede ovde i kuckaju sa palamarima, pazite da vam devojke nepobegnu u iscekivanju da se nesto desi. :p Mozete da pricate bajke i mlatite praznu slamu ali nauka i anatomija su protiv vas. Takodje, neigrajte se tim cudima jer ucestalo oskudevanje krvi ka mozgu ima da vas ucine debilnim, mozak ce u gladovanju da zakrzlja, ako vec i nije. Ako zene kazu da je sa nekim normalnim obimom i pedalj dovoljno dobar (12cm) onda vecina nemora da se brine o zadovoljavanju zene. Ima da pali ko mina i da drzi erakciju ponosno i dugo. To treba iskoristiti jer je definitivno prednost u odnosu na ove sa velikim zapreminama. Fizika je takodje na vasoj strani, nisu dzabe bacili na otpad motore od 7000ccm koji daju 300bhp a trose da se zaseres i ubacili visoko efikasne turbaljkkoje te efekte postizu sa 2000ccm. Ziveti u zabludi da je vece bolje, samo napred!
pozz..prosecna mina

LosmiBgd

pre 10 godina

pre desetak godina je vršeno slično istraživanje i zaključak je bio da je prosečna dužina 14,5 cm. sada je malo manja,što je i normalno. inače se muški polni organ vremenom smanjuje. mislim na evolucijsko vreme. to je posledica nošenja uskog donjeg veša i farmerki. zato neke rase ljudi koje su kasnije počele da se moderno oblače (na primer crna rasa) imaju veći prosek. ja sam inače nešto malo preko proseka,i što se tiče dužine i što se tiče obima. ali ovo istraživanje jeste bitno zbog toga da ljudi imaju realnu sliku. na tv-u,a pre svega u porno filmovima imamo priliku da vidimo svašta,a onda kada se vratimo u realan život slede razočaranja i kod muškaraca i kod žena. muškarci očekuju savršeno žensko telo,bez celulita i sa velikim grudima i dugim nogama. a onda kad se skine šminka i kad se skinu štikle i kad se skine wonder bra muškarci se smore. nešto slično je i sa ženama. gledale su razne 'alatke' u svakojakim filmovima pa očekuju ko zna šta. treba biti realan i prihvatiti sebe. niko nije savršen. pozdrav svima,a pogotovo za 'frustriranog' kome poručujem da ne bude više frustriran nego da se opusti.

Asparagus

pre 10 godina

Muškarci- ne opterećujte se dužinom, a ni debljinom, bitno je da imate komunikaciju sa partner(k)om, pa ce i sam sex biti spontan i lep. Ne kvarite samopouzdanje bez razloga, ko vas voli, voleće vas svakako.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja sam izgleda jedini muškarac ovde koji nikada nije izmerio svoju 'alatku'. Kad sam bio tinejdžer bilo mi je smešno da se tu nadmećem sa nekakvim izmišljenim centimetrima, posle toga me nije bilo briga i nikad mi zaista nije palo na pamet da ga premerim. Ne kapiram tu opsesiju uopšte... Jeste merili koliki vam je nožni palac ili koji vam je obim domalog prsta? Što bi onda sa penisom bilo drugačije? I zašto biste uopšte hteli da znate kad svoju genetiku ne možete da promenite i morate da živite s tim što imate? To može samo da izazove ili frustracije, ili prevelika očekivanja koja se opet završe frustracijom. Zašto bi iko to radio sebi?

Meni ovako 'nemerenom' se žene se do sad žalile nisu u pogledu veličine (mada mislim da nijedna normalna žena ne bi u svakom slučaju - nije baš isto poređenje ali biste li vi nekoj rekli da su joj grudi smešno male sve i da ne volite male grudi?), čak sam dobio i par komplimenata, i to je meni skroz dovoljno. Ostaje mi jedino da se 'na oko' poredim sa porno glumcima i tu bih sebe svakako svrstao ispod proseka. S druge strane, seks mi je mnogo kvalitetniji nego ono što se da videti po takvim filmovima što će reći džaba veličina kad se nešto radi isiljeno i bez ikakve senzualnosti.

Zapamtite ljudi:
It's not the size of the boat,
It's the motion of the ocean!

E sad, koliko je to tačno, to mogu samo žene da odgovore. Ja nemam potrebe da se time zamaram u svakom slučaju.

Matematicar

pre 10 godina

Evo malo i razocaranja za one od 20cm..Citajuci komentare, svi ovde imaju po 20cm...znaci majka statistika kaze da ste vi ipak prosecni.

Veliki brat

pre 10 godina

Nije problem da prosek bude 25cm, samo razmišlja li ko o tome gde tih 25cm može da uđe.

Niko ne priča o prosečnoj dubini vagine i o najmanjoj i najvećoj dubini, jer nabolji užitak je kad se dubina i dužina lepo slažu.
I još ako je Fi adekvatan, užitku nigde kraja.

Kama-sutra je dala podelu muškaraca i žena u po 3 kategroija, u zavisnosti od "obdarenosti":
muškarci: zec - bik - konj
žene: košuta - kobila - slonica

Najbolji su adekvatni parovi (po redosledu), a moguća su i odstupanja za jedan nivo (dakle par zec - kobila nije idealan, ali je moguć), dok su ekstremi apsolutno neadekvatni za dobar užitak.

Kamasutra takođe vrši i podelu na osnovu nivioa strastvenosti i sl., koga interesuje neka pročita detaljnije: http://www.spaceandmotion.com/kama-sutra-partners.htm

Владимир

pre 10 godina

@ (frustriran, 13. jul 2013 22:11)

Не брини, ови испитаници су натпросечни и само такви су се осмелили да учествују у истраживању...

edmonton

pre 10 godina

Znam da mi necete verovati ali ne mogu a da se ne pohvalim : prosecna duzina mog ponosa u erekciji iznosi 1357975357533197531275935797532358535353597531357975313570 cm.

bojan

pre 10 godina

Vidim da su ovde svi vec merili. I odmah ce mnogi da padnu u bedak ako imaju pola cm manje od proseka. Kad pocne igra, ja zaboravim na ove gluposti, samo gledam da ne pustim vetar i sve bude ok :)

dusan

pre 10 godina

@"u kom gradu??
kod mene je 19cm tacno ;-)
ne znam sta su oni merili...
(milos-bgd, 13. jul 2013 21:36)"

a koliko si ih ti izmerio i koju si metodu merenja koristio?

Malena

pre 10 godina

Ooooo, kada biste znali kako je to nebitno, ustedeli biste i vreme i zivce..... Kada me pogleda u oci ili dodirne, verujte ni na kraj pameti mi nije ova tema i nema tih santimetara koji bi mi pokvarili uzitak... Budite nezni, to je jedino sto prava zena zeli - milovanje poljupce a ne neke nemoguce misije i grubosti iz jeftinih pornica..... Ako vam partnerkа zameri na duzini, beste od nje.... Ja nisam promenila mnogo partnera, ali vam prijateljski kazem da to NIJE БИТНО У ТОЈ МЕРИ У КОЈОЈ ВИ МИСЛИТЕ ДА ЈЕСТЕ.... опуститет се...

teorija zavere

pre 10 godina

evo ja cu,kao zena,da dodam da je prosecna dubina vagine 10cm.Znaci,sve je kod svih ok osim onih 4 cm,a kod onih sa 26 cm-to mnogo boli!!!

mf

pre 10 godina

bez sikiracije, prosecni penis sigurno odgovara prosecnoj vagini, iako bi zene zelele koji centim vece nak znaju da ni one "nisu savrsene" i da bi muskarci zeleli za broj manje ....i onda smo pata karta

Zašto?

pre 10 godina

Ljudi, imate to što ste dobili igrom gena, i to morate prihvatiti. E sada, možete ceo život provesti u plakanju nad svojom "nesrećom", ili možete iskoristiti najbolje to što imate. Spavajte sa jednom devojkom koja neće unapred znati čime "raspolažete". Ako joj se nešto ne sviđa, nije joj dovoljno i sl., pređite na drugu i td. Svoj posao ste svakako obavili. ;-) Uostalom, rugati se nekome zbog nečega na šta ne može da utiče(a i ruganje samo po sebi) je glupo,

Johnny

pre 10 godina

@Eh, 13. jul 2013 22:12 - moze ali da sledeci popis rade neke seksi studentkinje (mene popisala (?!?!) neka tetka iz komsiluka...) xD

gox

pre 10 godina

@Miki - e Miki, bas tako. Kakvih fantazija ovde imas da procitas, neverovatno. Ja sam 36, i samo raste... mislim na godine, naravno. Posto sam se sa toliko godina na....bo, sto svakome savetujem, da vas jos nesto posavetujem. Zenama sexualno zadovoljstvo dolazi iz glave tj duse. Ako je kurbla sve sto imate da ponudite, nemojte ni da se trudite. Frajer sa dobrom pricom, interesantan, samopouzdan, iskusan (zivitno), duhovit... vas je vec nadjeb'o. Koliko poznajete zensko telo je sledeci prioritet. Opet, stvar iskustva i kilometraze, ali i sposobnosti da osetite trenutak, jer svaka zena je nova knjiga. Ovi klinci sto znaju samo da izvade pendrek od 20cm, nikada nisu imali sanse. I to vam govori neko tacno prosecan.

Statisticar

pre 10 godina

u kom gradu??
kod mene je 19cm tacno ;-)
ne znam sta su oni merili...
(milos-bgd, 13. jul 2013 21:36)

A ti si pretpostavljam iz ovoga sto pises uzeo statisticki validan uzoran u gradu Beogradu i zakljucio da je prosek testiranih subjekata 19 cm?

pedja

pre 10 godina

Kao muskarac muskarcu (iako te ne poznajem) ne zelim da budes isfrustriran, a kamo li da nemas odnose zbog manjeg penisa. I moj je 12, pa sam se snasao i uspesno ozenio. Znam da ce sada x njih da se smeje na ovaj moj komentar ali me bas briga. Pisi mi ako zelis, a moze i bilo ko drugi ko ima problema sa manjim.

Moj je možda mali, ali je veliki tehničar

pre 10 godina

Ovakva istraživanja ne služe ničemu i nikome (osim proizođačima kondoma).

Da samo velika palica radi posao, svi muškarci bi imali najmanje 20 cm. Ali pošto postoji toliko mnogo i onih (mesrećnih) sa manje od 12, znači da su i oni sasvim funkcionalni i prihvatljivi ženama. Evolucija se stara i o tome i ako nam ona dodelila velčine koje imamo, možemo biti sigurni da sve one tačno odgovaraju nameni.

To je isto kao sa veličinom ženskih grudi. "Ima gi razni", što bi se reklo, ali sve one savršeno služe svojoj nameni. Da treba da budu veće ili manje, bile bi veće ili manje. Kraj priče.

Bitno je da je cvrst

pre 10 godina

Eh,uvek se na ove teme vode "ostre polemike" ali ispada da je par komentara koje su nase dame ovde ostavile najbolje odgovorilo na pitanje o vecitoj temi kod muskaraca (a i zena).Iz nekog mog ugla,mogu vam reci da sam cesto "ocenjivan" od vecine partnerki kao pristojno obdaren, a od pak nekih nisam dobio bas najvisu ocenu,jer njih su zadovoljavale neke druge dimenzije.Jedna moja bivsa mi je govorila da je pored duzine vazan i obim,da ne vredi nista ako je dugacak a tanak ko prst.I jeste,ne samo to nego ne valja ako je i sve "potaman" a vi se oslonite samo na "njega" a zanemarite ostalo.Bitan je i odnos doticnog organa i vase visine,pa ako ste suvise visoki a niste obdareni ne valja bas,kao i obratno.Dakle neka sredina je najbolja, ali i to da znate u svakom slucaju da udovoljite vasoj partnerki,da imate slicna razmisljanja i da se ne svodite samo na puku seks masinu koja obavi posao i okrene se na drugu stranu da spava.Seks je jedna vrsta umeca,nekada se govorilo o "vodjenju ljubavi" sto je po meni najbolji izraz,a danas se nekako pod uticajem ovih medija i pornica sve gleda nekako mehanicki,statisticki.Svako treba ono sto ima da najbolje koristi, pa nece trebati da se opterecuje sa ovim stvarima.

Zoka

pre 10 godina

Po komentarima u ovom tipu clanaka, uvijek je ista prica.
Javljaju se likovi sa 20+ cm i rekao bi covjek da je prosjek najmanje 20 cm.

Velicina je bitna samo malom broju zena, a i kod tih bih se zapitao zasto im je bitno ?

Ja eto imam oko 16.7 cm(mjereno jos u tinejdzerskim danima,kad me to jos interesovalo, a vec dugo vremena ne), i djevojke uglavnom kazu da ne bi voljele veci,jer bi moglo postati neugodno.

Neke bi rekle cak i da je bilo izpocetka neugodno i sa ovom velicinom.

Zakljucak: Unutra-van...svako moze, ali to je samo 10% seksa !!!