Aktuelno

Petak, 12.07.2013.

21:05

Otkrivena tajna "srećnika" bez akni

Izvor: chicagotribune.com

Otkrivena tajna "sreænika" bez akni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 10 godina

I ja sam mislio da ce sve to prodje iza puberteta, ali vidju djavla.. Vec mi je 32 a znaju da mi se pojave vrlo cesto jos uvijek, pogotovo u ovim toplijim danima..Dok sam bio mladji primijecivao sam npr. da mi je nosenje duge kose pospjesivalo njihov rast. Ujutro kad se probudim lice mi bude izasuto.. Masnija kosa prenese bacile preko jastuka, onda sam se osisao i redovno mijenjao jastucnice, promijenio i ishranu (sto manje masti, secera i soli) bas kako kaze izvjesni DS, unosio i vise tecnosti, poceo aktivnije fizickim aktivnostima da se bavim (redovno izbacivanje toksina znojenjem), smanjio stres i nerviranja i problem se u ogromnoj mjeri povukao, sem ponekad i danas kad nemam vremena uslijed poslovnih obaveza da rigidno pazim na ishranu ili vise fizicki da se aktiviram..

Uroš

pre 10 godina

NINAAAAAA

Već par ljudi je pomenulo lek Roacutane lek na bazi tretinoina... meni je takodje pomogao, bez njega bi idalje imao probleme, par godina sam mucio muku sa aknama i bubuljicama... ali posle terapije sa Roacutanom sam se izlecio. Vucarao sam se po kozmeticarima, isao i lecio se na institutu Batut i na kraju sam OTISAO na VMA kod profesora Karadaglica i dobio pravu terapiju, moram reci da sam terapiju trazio na svoj zahtev znajuci za postojanje tog leka i samo to mi je pomoglo.

ROACUTAN u kombinaciji sa AIROL mascu koja je isto na bazi tretinoina.

Od masne koze na licu danas imam kombinovanu kozu koja naginje cak ka suvoj vidim po boricama koje imam vise nego moji vrsnjaci, 29 godina imam.

ROACUTAN JE ZAKON

pre 10 godina

Priče za malu djecu!

Ovi imaju samo jedan cilj: utrapiti lijek koji ne može popraviti stanje jer nema šanse da prepozna koje su bakterije loše.

A rješenje je ionako vrlo jednostavno.

Hraniti se kuhanim i sirovim, hranom iz ekološkog uzgoja.

Piti samo vodu, izbjegavati meso prepuno hormona, ribe što obiluju teškim metalima, kruh natopljen aditivima, hranu prepunu pesticida.

Sada će netko reći da je to skup život.

Nije istina!

Mene 100-postotni ekološki obrok od 200 g prosa (proja), povrća, maslinova ulja, limuna i začina stoji 1.5 EUR.

Netko će reći da proso nije ukusno.

Nije točno!

Treba ga samo znati posoliti i oduševljenju ne će biti kraja.

Bit ćete zdravi, bez akni i vrlo sretni.

Spriječiti, a ne liječiti!

Božidar Maslać

pre 10 godina

Nina ja sam imao isto iskustvo kao i Darko, ali početkom devedesetih. Niko nije mogao da mi pomogne, čak sam ležao u Zemunskoj bolnici, gde su me nakratko zalečili nekim praistorijskim metodama ali mi je stanje bilo sve gore i gore sve dok mi jedna devojka nije preporučila pomenutu doktorku Katarinu na VMA koja je držala svoj salon, ali ne pominjem naziv jer salon još uvek postoji pa ne znam da li bi mi objavili komentar. Tada mi je stanje sa aknama bilo užasno ali je ona rekla da će pocepati svoju diplomu ako me ne izleči i zaista me je izlečila. Hvala joj zauvek! Koristila je i pomenuti lek Roaccutan, koji je veoma efikasan, ali on ne sme da se koristi bez lekarske kontrole. Pogotovo može biti nezgodan za devojke.

Swedenonline

pre 10 godina

za za svojih 25 nikada "gnojaru" nisam imala, ali onih malih jedva primetnih bude ponekad
(...., 12. jul 2013 23:11)... zamisli da je genom postao motiv ljubomore? ;)
... ...
@svedenon... ma jesi sigurno, nego ne secas se mozda. ipak je to bilo davno;)
(psiholog, 13. jul 2013 00:44).. mozes da budes psiholog 100 puta ali gledanje kroz tunel osakacuje ... "open your mind"
...
...
Vec nekih 5-6 godina imam problema sa aknama. Mislim da je ovo istorijska recenica- "Sve sam probao i nista." Tacno tako, nema sta nisam stavljao na lice, i moguce da je to mljackanje samo pogorsalo stvar!Aa mislim sa akne najvise uticu na psihu, pa bezbroj puta sam odlagao da se pojavim u drustvu kad je lice kriticno!Sve u svemu- ne daj Boze nikome! :))
(Sever, 13. jul 2013 11:43).. ocigledno ne sve, procitaj tekst jos jednom, nazalost, nauka je nepopularna, nazalost. Ocigledno da nepostoji za obicnog smrtnika dostupno resenje, dok istovremeno ovo otkrice obecava da bi uskoro moglo nastati. Sad, pitanje, gde i za koga u svetu i kad?

Andrijana

pre 10 godina

Sona gel ili Zorac gel-obavezno! Meni je samo to pomoglo posle nekoliko godina mučenja sa bubuljicama! I sve to zahvaljujuci dermotologu iz NS-a!

aqua

pre 10 godina

Sama nemam velikih problema sa bubuljicama, ali sestra je provela godine muceci muku sa njima. Samo nakon redovnih odlazaka kod dermatologa je usledio boljitak. Sklonost bubuljicama ostaje ali se da drzati pod kontrolom. Flogocit mast je i za mene najbolje moguce sredstvo kako za potkozne tako i "obicne" bubuljice, miris je fuj, ali je treba namazati u debljem sloju i moze se preko staviti parce tufera koje ce umanjiti neprijatan miris i fleke na jastucnici. Isto je vazno koristiti antibalterijski sapun za lice.

tufnica

pre 10 godina

Pubertet mi je prosao bez bubuljica, do tridesete mi je jednom mesecno iskakala jedna potkozna bubuljica kao znak mesecnog ciklusa. Ali zato poslednjih godinu dana nadoknadjujem sve. U predelu obraza mi se pojavi ogromna, tvrda bubuljica koja se nakon desetak dana povuce i ostavi taman oziljak. Iz njih nikada nista nije izaslo. Cak i kada je kozmeticarka na silu pokusavala i napravila mi rane na licu. Da li neko slucajno zna o cemu se radi i kako se leci?

Sever

pre 10 godina

Vec nekih 5-6 godina imam problema sa aknama. Mislim da je ovo istorijska recenica- "Sve sam probao i nista." Tacno tako, nema sta nisam stavljao na lice, i moguce da je to mljackanje samo pogorsalo stvar!
Aa mislim sa akne najvise uticu na psihu, pa bezbroj puta sam odlagao da se pojavim u drustvu kad je lice kriticno!
Sve u svemu- ne daj Boze nikome! :))

teorija zavere

pre 10 godina

@Nina-znam da zelena glina cisti kozu od cireva i otrova od uboda insekta,pretpostavljam da uspesno cisti kozu i od akni.
Ta glina o kojoj pricam je kao kamen i ima je u crnotravskom kraju,mora dugo da stoji u vodi da bi mogla da se koristi.
U apotekama se prodaje bela glina,sigurno moze i ona da posluzi.

BaneCare

pre 10 godina

@Nina smesa sode bikarbone, limuna i malo vode, natrljas na mesto i posle 15min isperes, ili suncanje/solarijum ja kad je leto retko kad mi iskoci dok zimi je druga prica, moracu i tad jedno 2-3 puta nedeljno u solarijum :)

57.

pre 10 godina

Možda je uzročnik bakterija. Ali ta bakterija sigurno ne voli suvu kožu.
Jednu bubuljicu sam imala pre nekoliko godina.
Sa propolis kremom je prestalo da boli i osušila se posle 24 sata.
Posle 48 sati kao da nikad nije ni postojala.

Jelena

pre 10 godina

Nina, zavisi i od tvojih godina. Ne postoji nikakav preparat koji mozes da koristis, idi kod lekara (dermatologa i endokrinologa), neka ti se urade sve hormonske pretrage i analiza koze. Ako je sve u redu, moraces da se obratsi nekom dobrom kozmeticaru, danas sve moze da se sredi.

Tgqea4

pre 10 godina

Imam 32 godine i jos mucim muku sa bubuljicama - malim, velikim, svakakvim. Mislio sam da ce prestati posle puberteta, al vraga! Nisam isao kod dermatologa, cuo sam da su rezultati privremeni.

Darko

pre 10 godina

Krajem osamdesetih sam mucio muku sa aknama.Za te cetiri godine promenio sam sve dermatoloske klinike u Beogradu i sve dermatologe koji su radili u njima.Tada je praksa bila da se bubuljice nesmeju dirati,niti stiskati.Glavni lek je bilo krecno mleko koje se magistralo pravilo i tecni azot, restrikcija ishrane( bez kikirikija i cokolede...)Sve to bezuspesno.Kratkotrajan uspeh i poboljsanje je bilo posle eletroforeze sa klindamicinom(strujom se ubacuje antibiotik u kozu...Psto sam promenio sve dematologe koji su postojali u gradu jos jedina nada mi je bio VMA,ako i tamo nebudu mogli da mi pomognu dizem tuke.Primila me doktorka Katarina i njoj mogu da zahvalim sto sam se trajno izlecio od akni.Mislim da je bila primarijus-dermatolog,tada vec pred penzijom i poslala u kozmeticki salon.Tih godina kozmetickih salona u gradu je bilo nekoliko i zakazivalo se danima unapred.
Jedino dobar i redovan kozmeticki tretman moze da spreci pojavu akni.Mitiseri se moraju ocistiti pre nego sto se upale i postanu akne.
Flogocid mast koja se prodaje u veterinarskom apotekama je jako dobra za vec upaljenu kozu pod aknama.

Vlakić

pre 10 godina

@ (Nina, 12. jul 2013 22:47

Jedina stvar koja je meni pomogla je Roaccutane. 4 tablete dnevno, 5 mjeseci. Taj lijek je jak, kazu da ima dosta opasnih nuspojava, ali uz redovno vadjenje krvi, kontrole kod privatnog dermatologa(jer ovi koji rade po domovima zdravlja su ocajni), pravilnu prehranu i bez alkohola, moja terapija je super prosla. Prvi mjesec dana treba ostati psihicki jak, jer se kod vecine stanje pogorsa. Taj lijek se ne uzima preko ljeta tako da ako se odlucis za njega, cekat ces do jeseni. Kod muskaraca je uspjesnost izljecenja nesto visa nego kod zena, ali generalno je oko 85%. I ja sam se mazao raznim kremicama, pjenama i cime sve ne i onda sam na preporuku dermatologa to uzeo. Bio sam sam sebi toliko ruzan da se u ogledalo nisam mogao pogledati, a razdoblje od 15.5-17.5 godina mi je bilo unisteno. Sad sam preporodjen. Ako sam ikome pomogao, drago mi je. A ovi koji nikad nisu imali problem s aknama, neka secsuzdrze svojih ironicnih komentara jer ne znaju kakva je muka kad vam je cijelo tijelo osuto bilo gnojnim ili samo sitnim crvenim aknama pogotovo u srednjoskolskom razdoblju.

Marko

pre 10 godina

nina ne postoji preparat koji stvarno radi, ali postoji sex koji uspešno rešava ovu dosadnu napast, znači sex sex i samo sex i nema akni... :)

Малчанац

pre 10 godina

Ја са својих осамнаест година нисам никад имао толико бубуљица колико имају моји вршњаци. Изађе ми понекад једна или две, али их истискам и нема их више, нисам никад мазао неке креме или нешто слично, чак и после бријања ми никад не поцрвени кожа, а камо ли да нешто изађе

Nina

pre 10 godina

Imam užasan problem sa bubuljicama, razne preparate sam probala, ali ne deluju... ;((( Ne znam šta da radim... Jel može neko da mi kaže za neki preparat koji stvarno radi?

Nina

pre 10 godina

Imam užasan problem sa bubuljicama, razne preparate sam probala, ali ne deluju... ;((( Ne znam šta da radim... Jel može neko da mi kaže za neki preparat koji stvarno radi?

Vlakić

pre 10 godina

@ (Nina, 12. jul 2013 22:47

Jedina stvar koja je meni pomogla je Roaccutane. 4 tablete dnevno, 5 mjeseci. Taj lijek je jak, kazu da ima dosta opasnih nuspojava, ali uz redovno vadjenje krvi, kontrole kod privatnog dermatologa(jer ovi koji rade po domovima zdravlja su ocajni), pravilnu prehranu i bez alkohola, moja terapija je super prosla. Prvi mjesec dana treba ostati psihicki jak, jer se kod vecine stanje pogorsa. Taj lijek se ne uzima preko ljeta tako da ako se odlucis za njega, cekat ces do jeseni. Kod muskaraca je uspjesnost izljecenja nesto visa nego kod zena, ali generalno je oko 85%. I ja sam se mazao raznim kremicama, pjenama i cime sve ne i onda sam na preporuku dermatologa to uzeo. Bio sam sam sebi toliko ruzan da se u ogledalo nisam mogao pogledati, a razdoblje od 15.5-17.5 godina mi je bilo unisteno. Sad sam preporodjen. Ako sam ikome pomogao, drago mi je. A ovi koji nikad nisu imali problem s aknama, neka secsuzdrze svojih ironicnih komentara jer ne znaju kakva je muka kad vam je cijelo tijelo osuto bilo gnojnim ili samo sitnim crvenim aknama pogotovo u srednjoskolskom razdoblju.

Sever

pre 10 godina

Vec nekih 5-6 godina imam problema sa aknama. Mislim da je ovo istorijska recenica- "Sve sam probao i nista." Tacno tako, nema sta nisam stavljao na lice, i moguce da je to mljackanje samo pogorsalo stvar!
Aa mislim sa akne najvise uticu na psihu, pa bezbroj puta sam odlagao da se pojavim u drustvu kad je lice kriticno!
Sve u svemu- ne daj Boze nikome! :))

tufnica

pre 10 godina

Pubertet mi je prosao bez bubuljica, do tridesete mi je jednom mesecno iskakala jedna potkozna bubuljica kao znak mesecnog ciklusa. Ali zato poslednjih godinu dana nadoknadjujem sve. U predelu obraza mi se pojavi ogromna, tvrda bubuljica koja se nakon desetak dana povuce i ostavi taman oziljak. Iz njih nikada nista nije izaslo. Cak i kada je kozmeticarka na silu pokusavala i napravila mi rane na licu. Da li neko slucajno zna o cemu se radi i kako se leci?

Božidar Maslać

pre 10 godina

Nina ja sam imao isto iskustvo kao i Darko, ali početkom devedesetih. Niko nije mogao da mi pomogne, čak sam ležao u Zemunskoj bolnici, gde su me nakratko zalečili nekim praistorijskim metodama ali mi je stanje bilo sve gore i gore sve dok mi jedna devojka nije preporučila pomenutu doktorku Katarinu na VMA koja je držala svoj salon, ali ne pominjem naziv jer salon još uvek postoji pa ne znam da li bi mi objavili komentar. Tada mi je stanje sa aknama bilo užasno ali je ona rekla da će pocepati svoju diplomu ako me ne izleči i zaista me je izlečila. Hvala joj zauvek! Koristila je i pomenuti lek Roaccutan, koji je veoma efikasan, ali on ne sme da se koristi bez lekarske kontrole. Pogotovo može biti nezgodan za devojke.

Tgqea4

pre 10 godina

Imam 32 godine i jos mucim muku sa bubuljicama - malim, velikim, svakakvim. Mislio sam da ce prestati posle puberteta, al vraga! Nisam isao kod dermatologa, cuo sam da su rezultati privremeni.

Marko

pre 10 godina

I ja sam mislio da ce sve to prodje iza puberteta, ali vidju djavla.. Vec mi je 32 a znaju da mi se pojave vrlo cesto jos uvijek, pogotovo u ovim toplijim danima..Dok sam bio mladji primijecivao sam npr. da mi je nosenje duge kose pospjesivalo njihov rast. Ujutro kad se probudim lice mi bude izasuto.. Masnija kosa prenese bacile preko jastuka, onda sam se osisao i redovno mijenjao jastucnice, promijenio i ishranu (sto manje masti, secera i soli) bas kako kaze izvjesni DS, unosio i vise tecnosti, poceo aktivnije fizickim aktivnostima da se bavim (redovno izbacivanje toksina znojenjem), smanjio stres i nerviranja i problem se u ogromnoj mjeri povukao, sem ponekad i danas kad nemam vremena uslijed poslovnih obaveza da rigidno pazim na ishranu ili vise fizicki da se aktiviram..

Darko

pre 10 godina

Krajem osamdesetih sam mucio muku sa aknama.Za te cetiri godine promenio sam sve dermatoloske klinike u Beogradu i sve dermatologe koji su radili u njima.Tada je praksa bila da se bubuljice nesmeju dirati,niti stiskati.Glavni lek je bilo krecno mleko koje se magistralo pravilo i tecni azot, restrikcija ishrane( bez kikirikija i cokolede...)Sve to bezuspesno.Kratkotrajan uspeh i poboljsanje je bilo posle eletroforeze sa klindamicinom(strujom se ubacuje antibiotik u kozu...Psto sam promenio sve dematologe koji su postojali u gradu jos jedina nada mi je bio VMA,ako i tamo nebudu mogli da mi pomognu dizem tuke.Primila me doktorka Katarina i njoj mogu da zahvalim sto sam se trajno izlecio od akni.Mislim da je bila primarijus-dermatolog,tada vec pred penzijom i poslala u kozmeticki salon.Tih godina kozmetickih salona u gradu je bilo nekoliko i zakazivalo se danima unapred.
Jedino dobar i redovan kozmeticki tretman moze da spreci pojavu akni.Mitiseri se moraju ocistiti pre nego sto se upale i postanu akne.
Flogocid mast koja se prodaje u veterinarskom apotekama je jako dobra za vec upaljenu kozu pod aknama.

Marko

pre 10 godina

nina ne postoji preparat koji stvarno radi, ali postoji sex koji uspešno rešava ovu dosadnu napast, znači sex sex i samo sex i nema akni... :)

57.

pre 10 godina

Možda je uzročnik bakterija. Ali ta bakterija sigurno ne voli suvu kožu.
Jednu bubuljicu sam imala pre nekoliko godina.
Sa propolis kremom je prestalo da boli i osušila se posle 24 sata.
Posle 48 sati kao da nikad nije ni postojala.

pre 10 godina

Priče za malu djecu!

Ovi imaju samo jedan cilj: utrapiti lijek koji ne može popraviti stanje jer nema šanse da prepozna koje su bakterije loše.

A rješenje je ionako vrlo jednostavno.

Hraniti se kuhanim i sirovim, hranom iz ekološkog uzgoja.

Piti samo vodu, izbjegavati meso prepuno hormona, ribe što obiluju teškim metalima, kruh natopljen aditivima, hranu prepunu pesticida.

Sada će netko reći da je to skup život.

Nije istina!

Mene 100-postotni ekološki obrok od 200 g prosa (proja), povrća, maslinova ulja, limuna i začina stoji 1.5 EUR.

Netko će reći da proso nije ukusno.

Nije točno!

Treba ga samo znati posoliti i oduševljenju ne će biti kraja.

Bit ćete zdravi, bez akni i vrlo sretni.

Spriječiti, a ne liječiti!

Uroš

pre 10 godina

NINAAAAAA

Već par ljudi je pomenulo lek Roacutane lek na bazi tretinoina... meni je takodje pomogao, bez njega bi idalje imao probleme, par godina sam mucio muku sa aknama i bubuljicama... ali posle terapije sa Roacutanom sam se izlecio. Vucarao sam se po kozmeticarima, isao i lecio se na institutu Batut i na kraju sam OTISAO na VMA kod profesora Karadaglica i dobio pravu terapiju, moram reci da sam terapiju trazio na svoj zahtev znajuci za postojanje tog leka i samo to mi je pomoglo.

ROACUTAN u kombinaciji sa AIROL mascu koja je isto na bazi tretinoina.

Od masne koze na licu danas imam kombinovanu kozu koja naginje cak ka suvoj vidim po boricama koje imam vise nego moji vrsnjaci, 29 godina imam.

ROACUTAN JE ZAKON

Малчанац

pre 10 godina

Ја са својих осамнаест година нисам никад имао толико бубуљица колико имају моји вршњаци. Изађе ми понекад једна или две, али их истискам и нема их више, нисам никад мазао неке креме или нешто слично, чак и после бријања ми никад не поцрвени кожа, а камо ли да нешто изађе

aqua

pre 10 godina

Sama nemam velikih problema sa bubuljicama, ali sestra je provela godine muceci muku sa njima. Samo nakon redovnih odlazaka kod dermatologa je usledio boljitak. Sklonost bubuljicama ostaje ali se da drzati pod kontrolom. Flogocit mast je i za mene najbolje moguce sredstvo kako za potkozne tako i "obicne" bubuljice, miris je fuj, ali je treba namazati u debljem sloju i moze se preko staviti parce tufera koje ce umanjiti neprijatan miris i fleke na jastucnici. Isto je vazno koristiti antibalterijski sapun za lice.

Andrijana

pre 10 godina

Sona gel ili Zorac gel-obavezno! Meni je samo to pomoglo posle nekoliko godina mučenja sa bubuljicama! I sve to zahvaljujuci dermotologu iz NS-a!

BaneCare

pre 10 godina

@Nina smesa sode bikarbone, limuna i malo vode, natrljas na mesto i posle 15min isperes, ili suncanje/solarijum ja kad je leto retko kad mi iskoci dok zimi je druga prica, moracu i tad jedno 2-3 puta nedeljno u solarijum :)

Jelena

pre 10 godina

Nina, zavisi i od tvojih godina. Ne postoji nikakav preparat koji mozes da koristis, idi kod lekara (dermatologa i endokrinologa), neka ti se urade sve hormonske pretrage i analiza koze. Ako je sve u redu, moraces da se obratsi nekom dobrom kozmeticaru, danas sve moze da se sredi.

Swedenonline

pre 10 godina

za za svojih 25 nikada "gnojaru" nisam imala, ali onih malih jedva primetnih bude ponekad
(...., 12. jul 2013 23:11)... zamisli da je genom postao motiv ljubomore? ;)
... ...
@svedenon... ma jesi sigurno, nego ne secas se mozda. ipak je to bilo davno;)
(psiholog, 13. jul 2013 00:44).. mozes da budes psiholog 100 puta ali gledanje kroz tunel osakacuje ... "open your mind"
...
...
Vec nekih 5-6 godina imam problema sa aknama. Mislim da je ovo istorijska recenica- "Sve sam probao i nista." Tacno tako, nema sta nisam stavljao na lice, i moguce da je to mljackanje samo pogorsalo stvar!Aa mislim sa akne najvise uticu na psihu, pa bezbroj puta sam odlagao da se pojavim u drustvu kad je lice kriticno!Sve u svemu- ne daj Boze nikome! :))
(Sever, 13. jul 2013 11:43).. ocigledno ne sve, procitaj tekst jos jednom, nazalost, nauka je nepopularna, nazalost. Ocigledno da nepostoji za obicnog smrtnika dostupno resenje, dok istovremeno ovo otkrice obecava da bi uskoro moglo nastati. Sad, pitanje, gde i za koga u svetu i kad?

teorija zavere

pre 10 godina

@Nina-znam da zelena glina cisti kozu od cireva i otrova od uboda insekta,pretpostavljam da uspesno cisti kozu i od akni.
Ta glina o kojoj pricam je kao kamen i ima je u crnotravskom kraju,mora dugo da stoji u vodi da bi mogla da se koristi.
U apotekama se prodaje bela glina,sigurno moze i ona da posluzi.

Малчанац

pre 10 godina

Ја са својих осамнаест година нисам никад имао толико бубуљица колико имају моји вршњаци. Изађе ми понекад једна или две, али их истискам и нема их више, нисам никад мазао неке креме или нешто слично, чак и после бријања ми никад не поцрвени кожа, а камо ли да нешто изађе

Marko

pre 10 godina

nina ne postoji preparat koji stvarno radi, ali postoji sex koji uspešno rešava ovu dosadnu napast, znači sex sex i samo sex i nema akni... :)

BaneCare

pre 10 godina

@Nina smesa sode bikarbone, limuna i malo vode, natrljas na mesto i posle 15min isperes, ili suncanje/solarijum ja kad je leto retko kad mi iskoci dok zimi je druga prica, moracu i tad jedno 2-3 puta nedeljno u solarijum :)

Nina

pre 10 godina

Imam užasan problem sa bubuljicama, razne preparate sam probala, ali ne deluju... ;((( Ne znam šta da radim... Jel može neko da mi kaže za neki preparat koji stvarno radi?

pre 10 godina

Priče za malu djecu!

Ovi imaju samo jedan cilj: utrapiti lijek koji ne može popraviti stanje jer nema šanse da prepozna koje su bakterije loše.

A rješenje je ionako vrlo jednostavno.

Hraniti se kuhanim i sirovim, hranom iz ekološkog uzgoja.

Piti samo vodu, izbjegavati meso prepuno hormona, ribe što obiluju teškim metalima, kruh natopljen aditivima, hranu prepunu pesticida.

Sada će netko reći da je to skup život.

Nije istina!

Mene 100-postotni ekološki obrok od 200 g prosa (proja), povrća, maslinova ulja, limuna i začina stoji 1.5 EUR.

Netko će reći da proso nije ukusno.

Nije točno!

Treba ga samo znati posoliti i oduševljenju ne će biti kraja.

Bit ćete zdravi, bez akni i vrlo sretni.

Spriječiti, a ne liječiti!

Swedenonline

pre 10 godina

za za svojih 25 nikada "gnojaru" nisam imala, ali onih malih jedva primetnih bude ponekad
(...., 12. jul 2013 23:11)... zamisli da je genom postao motiv ljubomore? ;)
... ...
@svedenon... ma jesi sigurno, nego ne secas se mozda. ipak je to bilo davno;)
(psiholog, 13. jul 2013 00:44).. mozes da budes psiholog 100 puta ali gledanje kroz tunel osakacuje ... "open your mind"
...
...
Vec nekih 5-6 godina imam problema sa aknama. Mislim da je ovo istorijska recenica- "Sve sam probao i nista." Tacno tako, nema sta nisam stavljao na lice, i moguce da je to mljackanje samo pogorsalo stvar!Aa mislim sa akne najvise uticu na psihu, pa bezbroj puta sam odlagao da se pojavim u drustvu kad je lice kriticno!Sve u svemu- ne daj Boze nikome! :))
(Sever, 13. jul 2013 11:43).. ocigledno ne sve, procitaj tekst jos jednom, nazalost, nauka je nepopularna, nazalost. Ocigledno da nepostoji za obicnog smrtnika dostupno resenje, dok istovremeno ovo otkrice obecava da bi uskoro moglo nastati. Sad, pitanje, gde i za koga u svetu i kad?

Jelena

pre 10 godina

Nina, zavisi i od tvojih godina. Ne postoji nikakav preparat koji mozes da koristis, idi kod lekara (dermatologa i endokrinologa), neka ti se urade sve hormonske pretrage i analiza koze. Ako je sve u redu, moraces da se obratsi nekom dobrom kozmeticaru, danas sve moze da se sredi.

teorija zavere

pre 10 godina

@Nina-znam da zelena glina cisti kozu od cireva i otrova od uboda insekta,pretpostavljam da uspesno cisti kozu i od akni.
Ta glina o kojoj pricam je kao kamen i ima je u crnotravskom kraju,mora dugo da stoji u vodi da bi mogla da se koristi.
U apotekama se prodaje bela glina,sigurno moze i ona da posluzi.

Tgqea4

pre 10 godina

Imam 32 godine i jos mucim muku sa bubuljicama - malim, velikim, svakakvim. Mislio sam da ce prestati posle puberteta, al vraga! Nisam isao kod dermatologa, cuo sam da su rezultati privremeni.

Darko

pre 10 godina

Krajem osamdesetih sam mucio muku sa aknama.Za te cetiri godine promenio sam sve dermatoloske klinike u Beogradu i sve dermatologe koji su radili u njima.Tada je praksa bila da se bubuljice nesmeju dirati,niti stiskati.Glavni lek je bilo krecno mleko koje se magistralo pravilo i tecni azot, restrikcija ishrane( bez kikirikija i cokolede...)Sve to bezuspesno.Kratkotrajan uspeh i poboljsanje je bilo posle eletroforeze sa klindamicinom(strujom se ubacuje antibiotik u kozu...Psto sam promenio sve dematologe koji su postojali u gradu jos jedina nada mi je bio VMA,ako i tamo nebudu mogli da mi pomognu dizem tuke.Primila me doktorka Katarina i njoj mogu da zahvalim sto sam se trajno izlecio od akni.Mislim da je bila primarijus-dermatolog,tada vec pred penzijom i poslala u kozmeticki salon.Tih godina kozmetickih salona u gradu je bilo nekoliko i zakazivalo se danima unapred.
Jedino dobar i redovan kozmeticki tretman moze da spreci pojavu akni.Mitiseri se moraju ocistiti pre nego sto se upale i postanu akne.
Flogocid mast koja se prodaje u veterinarskom apotekama je jako dobra za vec upaljenu kozu pod aknama.

57.

pre 10 godina

Možda je uzročnik bakterija. Ali ta bakterija sigurno ne voli suvu kožu.
Jednu bubuljicu sam imala pre nekoliko godina.
Sa propolis kremom je prestalo da boli i osušila se posle 24 sata.
Posle 48 sati kao da nikad nije ni postojala.

Andrijana

pre 10 godina

Sona gel ili Zorac gel-obavezno! Meni je samo to pomoglo posle nekoliko godina mučenja sa bubuljicama! I sve to zahvaljujuci dermotologu iz NS-a!

aqua

pre 10 godina

Sama nemam velikih problema sa bubuljicama, ali sestra je provela godine muceci muku sa njima. Samo nakon redovnih odlazaka kod dermatologa je usledio boljitak. Sklonost bubuljicama ostaje ali se da drzati pod kontrolom. Flogocit mast je i za mene najbolje moguce sredstvo kako za potkozne tako i "obicne" bubuljice, miris je fuj, ali je treba namazati u debljem sloju i moze se preko staviti parce tufera koje ce umanjiti neprijatan miris i fleke na jastucnici. Isto je vazno koristiti antibalterijski sapun za lice.

Marko

pre 10 godina

I ja sam mislio da ce sve to prodje iza puberteta, ali vidju djavla.. Vec mi je 32 a znaju da mi se pojave vrlo cesto jos uvijek, pogotovo u ovim toplijim danima..Dok sam bio mladji primijecivao sam npr. da mi je nosenje duge kose pospjesivalo njihov rast. Ujutro kad se probudim lice mi bude izasuto.. Masnija kosa prenese bacile preko jastuka, onda sam se osisao i redovno mijenjao jastucnice, promijenio i ishranu (sto manje masti, secera i soli) bas kako kaze izvjesni DS, unosio i vise tecnosti, poceo aktivnije fizickim aktivnostima da se bavim (redovno izbacivanje toksina znojenjem), smanjio stres i nerviranja i problem se u ogromnoj mjeri povukao, sem ponekad i danas kad nemam vremena uslijed poslovnih obaveza da rigidno pazim na ishranu ili vise fizicki da se aktiviram..

Sever

pre 10 godina

Vec nekih 5-6 godina imam problema sa aknama. Mislim da je ovo istorijska recenica- "Sve sam probao i nista." Tacno tako, nema sta nisam stavljao na lice, i moguce da je to mljackanje samo pogorsalo stvar!
Aa mislim sa akne najvise uticu na psihu, pa bezbroj puta sam odlagao da se pojavim u drustvu kad je lice kriticno!
Sve u svemu- ne daj Boze nikome! :))

Uroš

pre 10 godina

NINAAAAAA

Već par ljudi je pomenulo lek Roacutane lek na bazi tretinoina... meni je takodje pomogao, bez njega bi idalje imao probleme, par godina sam mucio muku sa aknama i bubuljicama... ali posle terapije sa Roacutanom sam se izlecio. Vucarao sam se po kozmeticarima, isao i lecio se na institutu Batut i na kraju sam OTISAO na VMA kod profesora Karadaglica i dobio pravu terapiju, moram reci da sam terapiju trazio na svoj zahtev znajuci za postojanje tog leka i samo to mi je pomoglo.

ROACUTAN u kombinaciji sa AIROL mascu koja je isto na bazi tretinoina.

Od masne koze na licu danas imam kombinovanu kozu koja naginje cak ka suvoj vidim po boricama koje imam vise nego moji vrsnjaci, 29 godina imam.

ROACUTAN JE ZAKON

Vlakić

pre 10 godina

@ (Nina, 12. jul 2013 22:47

Jedina stvar koja je meni pomogla je Roaccutane. 4 tablete dnevno, 5 mjeseci. Taj lijek je jak, kazu da ima dosta opasnih nuspojava, ali uz redovno vadjenje krvi, kontrole kod privatnog dermatologa(jer ovi koji rade po domovima zdravlja su ocajni), pravilnu prehranu i bez alkohola, moja terapija je super prosla. Prvi mjesec dana treba ostati psihicki jak, jer se kod vecine stanje pogorsa. Taj lijek se ne uzima preko ljeta tako da ako se odlucis za njega, cekat ces do jeseni. Kod muskaraca je uspjesnost izljecenja nesto visa nego kod zena, ali generalno je oko 85%. I ja sam se mazao raznim kremicama, pjenama i cime sve ne i onda sam na preporuku dermatologa to uzeo. Bio sam sam sebi toliko ruzan da se u ogledalo nisam mogao pogledati, a razdoblje od 15.5-17.5 godina mi je bilo unisteno. Sad sam preporodjen. Ako sam ikome pomogao, drago mi je. A ovi koji nikad nisu imali problem s aknama, neka secsuzdrze svojih ironicnih komentara jer ne znaju kakva je muka kad vam je cijelo tijelo osuto bilo gnojnim ili samo sitnim crvenim aknama pogotovo u srednjoskolskom razdoblju.

tufnica

pre 10 godina

Pubertet mi je prosao bez bubuljica, do tridesete mi je jednom mesecno iskakala jedna potkozna bubuljica kao znak mesecnog ciklusa. Ali zato poslednjih godinu dana nadoknadjujem sve. U predelu obraza mi se pojavi ogromna, tvrda bubuljica koja se nakon desetak dana povuce i ostavi taman oziljak. Iz njih nikada nista nije izaslo. Cak i kada je kozmeticarka na silu pokusavala i napravila mi rane na licu. Da li neko slucajno zna o cemu se radi i kako se leci?

Božidar Maslać

pre 10 godina

Nina ja sam imao isto iskustvo kao i Darko, ali početkom devedesetih. Niko nije mogao da mi pomogne, čak sam ležao u Zemunskoj bolnici, gde su me nakratko zalečili nekim praistorijskim metodama ali mi je stanje bilo sve gore i gore sve dok mi jedna devojka nije preporučila pomenutu doktorku Katarinu na VMA koja je držala svoj salon, ali ne pominjem naziv jer salon još uvek postoji pa ne znam da li bi mi objavili komentar. Tada mi je stanje sa aknama bilo užasno ali je ona rekla da će pocepati svoju diplomu ako me ne izleči i zaista me je izlečila. Hvala joj zauvek! Koristila je i pomenuti lek Roaccutan, koji je veoma efikasan, ali on ne sme da se koristi bez lekarske kontrole. Pogotovo može biti nezgodan za devojke.