Nedelja, 30.06.2013.

17:02

Poraz Srbije u utakmici za bronzu

Košarkašice Srbije poražene su od reprezentacije Turske u utakmici za treće mesto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, rezultatom 90:71.

Izvor: S.Veselinoviæ

Poraz Srbije u utakmici za bronzu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Pex

pre 10 godina

Hahahah ali ona Olja sto je gostovala.. Nas najbolji centar Maksimovic, i mi kao nemamo bolje, ono sto je ovde to je nase najbolje... A sta je sa Matovic, Musovic, Petrovic? Ja razumem kad se jedna ne odazove, kazes digla je nos, pa i dve.. Ali tri, e to mi je vec cudno i mirise mi na neki problem koji selektorka ima.. A Olja, za tebe, I Matovic i Musovic i Petrovic su za tri klase bolje od svih igracica koje tu igraju. Jedino je Milovanovicka u njihovom nivou. Ali to znaju samo oni koji prate evropsku zensku kosarku, a takvih je ovde PREMALO!!

Antiteza

pre 10 godina

Čestitke devojkama na uspehu koji svakako prevazilazi inicijalna očekivanja čitave nacije. Ipak moram da istaknem da je ovaj rezultat proistekao iz neverovatne borbenosti, a ne iz kvalitetne košarkaške predstave.

D. Peterson

pre 10 godina

Ovoj ekipi fali samo jaki centar, da imamo igračicu tipa one afro-turkinje, igramo egal sa bilo kojom reprezentacijom. Isto tako maknite iz turske reprezentacije crnkinju (ili iz španjolske reprezentacije Lyttle) i te su reprezentacije 50& slabije. Jednostavno bez takvog tipa igračica opcije su bitno smanjene i jedino preostaje da se proba agresivnošću, a to onda vodi ka velikoj potrošnji snage i rezultat svega je drugo poluvrijeme, kad više nije bilo snage ni za skok , ni precizan šut.

gazda Cvetko

pre 10 godina

Svaka cast dame samo tako. Super ste igrali na sampionatu, pokazale ste kako se igra za reprezentaciju . Ovoj ekipi fali jedan centar i jos jedan bek suter, tu smo bili malo slabiji i to su iskoristili protivnici. A postavka trenara je odlicna, celo prvesto igrati sa dve cetvorke u prvoj petorci je hrabro{makabi igra ovako} i izgurati celo prvestvo sa jednim centrom je .... Zato hrabro cure.

seljo

pre 10 godina

steta, da nije bilo one amerikanke mozda bismo i pobedili, jednostavno je bila nezaustavljiva, pogadjala sve zivo, skokovi i u napadu i u odbrani, jedino sto nije imala najbolji skor iz slobodnih bacanja, mada je na kraju i to pogadjala. bravo srpkinje ponosni smo na vas!

dr

pre 10 godina

svaka cast, devojke su odigrale na trenutnom maksimumu, igrale su protiv ekipa cije drzave ulazu u sport vise nego mi u privredni razvoj, ostvarile plasman na svetsko prvenstvo sto nije privilegija mnogih!

Шоне

pre 10 godina

Tajna naseg 4.mesta je ta sto smo u onih 5 vezanih pobeda potpuno iznenadili protivnice agresivnom,pomalo divljom odbrano... A,imali smo i malo srece.. U borbama za medalju protivnice su se vec bolje spremile za nas.
(doktor, 30. jun 2013 18:21)
Па и није баш тако. Фактор изненађења може да прође на једној или две утакмице али на 5 никако (тј може ако су они који су радили скаутинг у противничким екипама тотални аматери а неће бити да је тако). А и то око среће исто не стоји. Све утакмице које су добијене до четвртфинала су добијене лагано. Хрватска и Чешка су буквално прегажене а Летонија и Белорусија побеђене на начин да се у последњих пар минута уопште није постављало питање победника.

Разлог нашег пораза у утакмици за треће место је искључиво физичка спрема. Како је утакмица одмицала то су наше деловале све уморније и у другом полувремену буквално није било снаге ни да се трчи ни да се скаче на нивоу на ком би то требало да буде у утакмици која доноси медаљу. А кад се на то дода још и катастрофалан проценат шута, где је већина тих шутева била из чистих позиција, онда није ни могло да се очекује ишта боље.

У сваком случају, колико год да ова 2 пораза на крају представљају тежак ударац ипак треба рећи да је успех које су наше кошаркашице оствариле огроман. Надајмо се да је то само почетак једне добре приче и да ће и на наредним такмичењима успевати да остваре добре резултате.

Dejan RS

pre 10 godina

Sve cestitke Marini Maljkovic i djevojkama na ostvarenom rezultatu! Odigrale ste srcem citavo takmicenje i pokazale kako treba da se igra za reprezentaciju. Bez obzira sto niste osvojile medalju, ponosne i uzdignute glave mozete da se vratite kuci. Jos jednom, SVAKA CAST DJEVOJKE!

rumenko

pre 10 godina

marina je zaista zenski boza. dobra je, dok je ne procitaju. onda je ocaj.
propustena jedinstvena prilika. ne zavravajte se da ce ih biti jos. bas kao i kosarkasi u poljskoj i turskoj

Pero

pre 10 godina

Prvo bi iskoristio priliku i cestitao nasim kosarkasicama na osvojenom cetvrtom mestu.Drugo nikako ne mogu da shvatim da se toliko sut za tri poena forsira.Pa to je strasno da cetiri napada zaredom se zavrsavam sutem za tri.

danix

pre 10 godina

Samo su nerealni optimisti mogli ocekivati da Srbija uzme bronzu na ovom turniru.Zasto?Zato sto je srpska ekipa tek nedavno formirana,neiskusna,nikada do sada ova ekipa nije odigrala jedan tako jak turnir,devet utakmica u tako kratkom vremenu je bilo previse i za mnogo jace i iskusnije ekipe.
Srbija je,cetvrtim mjestom,napravila veliki uspjeh i vise se nije moglo koliko god su to nase ljepotice zeljele i borile se sve do samog kraja.
Sustigao ih je i umor sto se vidjelo danas u drugom poluvremenu.
Sve u svemu,odlican nastup nase reprezentacije,sa Marinom Maljkovic sigurno dolaze bolji dani za srpsku kosarku.
Mislim da ih treba docekati u Beogradu i odati im priznanje za ovaj veliki uspjeh koji niko od nas nije mogao ni sanjati,a kamoli ocekivati.
Srecno ljepotice,bice medalja,samo naprijed.A,KSS i drzava da sada podrze ovu ekipu i Marinu i da im obezbjede makar minimalne uslove za dalji rad.

Djole P.

pre 10 godina

Na zalost,realnost je takva.Mi smo narod koji je preterano euforican i kada pobedjujemo,ali i kada gubimo,a zaboravljamo da je zenska kosarka potpuno zapostavljena u poslednjih 10-ak god.od svih struktura u ovom drustvu,kao da nije ni postojala.I sada je 4.mesto na "OTVORENOM"prvenstvu evrope kao neuspeh,da nismo mozda malo preterali?Pa ovo je takav uspeh,cak bih rekao,NESTVARNO VELIKI.Bravo za sve devojke koje su igale,svaka cast Marini sto ste nam sve zajedno ulepsale proteklu nedelju.Nase devojke su najlepse,u tome cemo se (valjda)sloziti svi.A ove devojke mogu i do medalje na nekom od narednih takmicenja.Ja verujem u njih.

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Bravo za nase devojke. Ovo niko nije ocekivao.
Posle 2 startna poraza pljuvaliste i njih i trenera,sto je zalosno,ali takvi smo mi Srbi.

Evo cak i sad pljujete po treneru,a sta je trener kriv,sto su nase kosarkasice toliko otvorenih suteva promasile,toliko zicera ?
Jednostavno su imale los dan i u ovom trenutku Turkinje su bolje.
Sve u svemu,bravo za nase devojke ! Neka i muskarci budu najmanje cetvri !

Bata

pre 10 godina

Pozitivan bilans, jedna pobeda više od poraza. Odlično. Ovaj šampionat je afirmisao, Rad, Krnjić i Jovanović. Problem je što imamo isuviše igračica koje samo šutiraju i premalo onih koje mogu i hoće da skoče. Takodje se ne zna ko organizuje igru, Dobović ili Milovanović. Sada krucijalno pitanje, ako nećemo ili ne mozemo da angazujemo amerikanku niti da aktiviramo naše Matović Petrović, Musović onda treba da budemo realni i da ne sanjamo balkone i stotine hiljada nas ljubitelja kosarke nego da se trenira i radi. Srecno, budite vredne do sledećeg šampionata.

Nema ljutnje sto nam je selektor u rangu Mihajlovica!! :DD

pre 10 godina

bez obzira na ogroman uspeh,i dalje sam misljenja sa je maljkoviceva ocajan trener i da je uspeh plod mesavine srece i individualnog kvaliteta..
(SamoKazemBezLjutnje, 30. jun 2013 17:39)

Ja ovo pricam od pocetka prvenstva, stvarno je steta jer imamo kvalitet za medalju . Sa pravim selektorom neke utakmice bi dobili mnogo lakse a neke nebi izgubili onako kako smo ih izgubili. Istina je da smo do borbe za medalju dosli individualnim kvalitetom pojedinih igracica. Dovoljno je saslusati jedan Maljkovickin tajm aut i sve je jasno. Zena pojma nema o taktici, ceo tajm aut se svodi na ajde, brze, skoci, sutni .... smesno!!

Cky

pre 10 godina

Turska pravi seriju oko 12-14 nula, srbija nema tajm aut, niti su usle u bonus sa faulovima,to je greska trenera koji je izgubio utakmicu....

P.S a gde je nestao pick and rol koji je dobro funkcionisao u prvom poluvremenu???

doktor

pre 10 godina

Tajna naseg 4.mesta je ta sto smo u onih 5 vezanih pobeda potpuno iznenadili protivnice agresivnom,pomalo divljom odbrano... A,imali smo i malo srece.. U borbama za medalju protivnice su se vec bolje spremile za nas.

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Totalno zakazale u drugom poluvremenu, kao "omađijane", poraz više nego ubedljiv! Čestitke za četvrto mesto, al mora to puno bolje

lutkar

pre 10 godina

Opet pobednika odlucuje jedna amerikanka koja igra,danas je to bio slucaj,za Tursku.Nema smisla,ruzno je, za nas pogubno.Velika sramota za svetsku silu-Tursku.Pitanje je kakav bi rezultat bio da amerikanke nema medju turkinjama.Devojkama svaka cast!

Kakvog mi nazovi selektora imamo, neverovatno!

pre 10 godina

4 min. do kraja Maljkovicka zove tajm aut , ovo su njene reci : "igraj igraj 4 min. je do kraja igramo nema predaje , razvuci u napadu i ide sut , ajde ajde ... " Devojkama svaka cast ali sa ovakvim trenerom stvarno nisu mogle vise..

bgd/bl/93

pre 10 godina

samo vi "napadajte"! do juce su bile SUPER, COOL... i ovo je uspeh s obzirom da nas nije bilo nigde 20 god. bice bolje, devojke! HVALA VAM, KAO I SELEKTORU! :-)

veliki strumf

pre 10 godina

Objektivno, mi osim Jelene Milovanovic nemamo vrhunsku igracicu. Solidne su jos Jovana Rad i sestre Dabovic, dok su ostale daleko ispod nivoa potrebnog za medalju. Butulija veliko razocaranje tokom celog turnira (bek-suter koji ni zicer ne ubacuje), Radocaj vise prodatih lopti i nepotrebnih faulova nego koristi, Cadjo nula. Centri uzasni. Matic nas je upropastila. Na 50-49 masi oba bacanja, pa zicer, pa je nema u odbrani. Tada se Turska odlepila i to je bio kraj. Ona nema nijedan kosarkaski kvalitet. Nevenu nije islo danas. To je to. U odbrani divljamo i ispadamo non stop, nemamo skok (3 utakmice primamo vise od 80 poena), u napadu nema igre, koncepcije, vec je jedina ideja sut za tri. Sjajno je i cetvrto mesto, ali smo od treceg mnogo daleko.

Кембо Екоко

pre 10 godina

Штета. Класика. Чим смо се нашли у заостаку 5-6 кошева, почели смо са форсирањем тројки до изнемоглости. А исход се тада зна. Ко зна како би било да је Ана Дабовић (уз Миловановићку наша најбоља играчица на првенству) могла да игра. Штета, пошто овакву шансу нећемо задуго имати. Мада је овај резултат много више од очекиваног и од реалног. Куд би нам крај био да смо имали иоле доброг центра (једина смо репрезантација која је одиграла првенство без центра уопште). Собзиром на околности сјајан резултат и након свега могу да кажем: ЧЕСТИТАМ.

Hansolo

pre 10 godina

Milica Dabovic.. Puno srpskih sportista treba da vide njenu borbenost.. Devojke igraju do poslednje sekunde. Kad ja pišem ovo devojke gube ali sam svejedno ponosan zato non stop trče..

Pedja

pre 10 godina

Pišem na kraju prve četvrtine. Ne ide nam loše. Miriše na medalju. Samo da malo manje trošimo lopte na šuteve iz daljine...za sada nas neće. Inače, Krnjićka je odlična, još da se razigra Jovana Rad! :-)

Mrvica

pre 10 godina

Devojke,zadale se tezak domaci zadatak kolegama iz muske reprezentacije,vama hvala na svemu,ovo je samo pocetak a nastavak sledi na svetskom prvenstvu u to sam siguran. Srbija je ponosna na Vas.

Cky

pre 10 godina

Samo jos sut za 3 da proradi pa da se posle pika malo izmesa sut i 2 na 2 i to bi bilo to za napad...a u odbrani skok da se izregulise...
AJMO DEVOJKE

Laki Bg

pre 10 godina

Administrator ce verovatno da mi odbije komentar, ali moram da pocnem komentar sa pominjanjem katastrofalno loseg komentatora Stepica za kog ranije do ovog prvensttva niam cuo.Cista logoreja i nepoznavanje kosarke.Nase devojke samo napred i nadajmo se najboljem .Srecno

SamoKazemBezLjutnje

pre 10 godina

bez obzira na ogroman uspeh,i dalje sam misljenja sa je maljkoviceva ocajan trener i da je uspeh plod mesavine srece i individualnog kvaliteta..

doktor

pre 10 godina

Tajna naseg 4.mesta je ta sto smo u onih 5 vezanih pobeda potpuno iznenadili protivnice agresivnom,pomalo divljom odbrano... A,imali smo i malo srece.. U borbama za medalju protivnice su se vec bolje spremile za nas.

Laki Bg

pre 10 godina

Administrator ce verovatno da mi odbije komentar, ali moram da pocnem komentar sa pominjanjem katastrofalno loseg komentatora Stepica za kog ranije do ovog prvensttva niam cuo.Cista logoreja i nepoznavanje kosarke.Nase devojke samo napred i nadajmo se najboljem .Srecno

Hansolo

pre 10 godina

Milica Dabovic.. Puno srpskih sportista treba da vide njenu borbenost.. Devojke igraju do poslednje sekunde. Kad ja pišem ovo devojke gube ali sam svejedno ponosan zato non stop trče..

Djole P.

pre 10 godina

Na zalost,realnost je takva.Mi smo narod koji je preterano euforican i kada pobedjujemo,ali i kada gubimo,a zaboravljamo da je zenska kosarka potpuno zapostavljena u poslednjih 10-ak god.od svih struktura u ovom drustvu,kao da nije ni postojala.I sada je 4.mesto na "OTVORENOM"prvenstvu evrope kao neuspeh,da nismo mozda malo preterali?Pa ovo je takav uspeh,cak bih rekao,NESTVARNO VELIKI.Bravo za sve devojke koje su igale,svaka cast Marini sto ste nam sve zajedno ulepsale proteklu nedelju.Nase devojke su najlepse,u tome cemo se (valjda)sloziti svi.A ove devojke mogu i do medalje na nekom od narednih takmicenja.Ja verujem u njih.

Шоне

pre 10 godina

Tajna naseg 4.mesta je ta sto smo u onih 5 vezanih pobeda potpuno iznenadili protivnice agresivnom,pomalo divljom odbrano... A,imali smo i malo srece.. U borbama za medalju protivnice su se vec bolje spremile za nas.
(doktor, 30. jun 2013 18:21)
Па и није баш тако. Фактор изненађења може да прође на једној или две утакмице али на 5 никако (тј може ако су они који су радили скаутинг у противничким екипама тотални аматери а неће бити да је тако). А и то око среће исто не стоји. Све утакмице које су добијене до четвртфинала су добијене лагано. Хрватска и Чешка су буквално прегажене а Летонија и Белорусија побеђене на начин да се у последњих пар минута уопште није постављало питање победника.

Разлог нашег пораза у утакмици за треће место је искључиво физичка спрема. Како је утакмица одмицала то су наше деловале све уморније и у другом полувремену буквално није било снаге ни да се трчи ни да се скаче на нивоу на ком би то требало да буде у утакмици која доноси медаљу. А кад се на то дода још и катастрофалан проценат шута, где је већина тих шутева била из чистих позиција, онда није ни могло да се очекује ишта боље.

У сваком случају, колико год да ова 2 пораза на крају представљају тежак ударац ипак треба рећи да је успех које су наше кошаркашице оствариле огроман. Надајмо се да је то само почетак једне добре приче и да ће и на наредним такмичењима успевати да остваре добре резултате.

Dejan RS

pre 10 godina

Sve cestitke Marini Maljkovic i djevojkama na ostvarenom rezultatu! Odigrale ste srcem citavo takmicenje i pokazale kako treba da se igra za reprezentaciju. Bez obzira sto niste osvojile medalju, ponosne i uzdignute glave mozete da se vratite kuci. Jos jednom, SVAKA CAST DJEVOJKE!

dr

pre 10 godina

svaka cast, devojke su odigrale na trenutnom maksimumu, igrale su protiv ekipa cije drzave ulazu u sport vise nego mi u privredni razvoj, ostvarile plasman na svetsko prvenstvo sto nije privilegija mnogih!

Mrvica

pre 10 godina

Devojke,zadale se tezak domaci zadatak kolegama iz muske reprezentacije,vama hvala na svemu,ovo je samo pocetak a nastavak sledi na svetskom prvenstvu u to sam siguran. Srbija je ponosna na Vas.

danix

pre 10 godina

Samo su nerealni optimisti mogli ocekivati da Srbija uzme bronzu na ovom turniru.Zasto?Zato sto je srpska ekipa tek nedavno formirana,neiskusna,nikada do sada ova ekipa nije odigrala jedan tako jak turnir,devet utakmica u tako kratkom vremenu je bilo previse i za mnogo jace i iskusnije ekipe.
Srbija je,cetvrtim mjestom,napravila veliki uspjeh i vise se nije moglo koliko god su to nase ljepotice zeljele i borile se sve do samog kraja.
Sustigao ih je i umor sto se vidjelo danas u drugom poluvremenu.
Sve u svemu,odlican nastup nase reprezentacije,sa Marinom Maljkovic sigurno dolaze bolji dani za srpsku kosarku.
Mislim da ih treba docekati u Beogradu i odati im priznanje za ovaj veliki uspjeh koji niko od nas nije mogao ni sanjati,a kamoli ocekivati.
Srecno ljepotice,bice medalja,samo naprijed.A,KSS i drzava da sada podrze ovu ekipu i Marinu i da im obezbjede makar minimalne uslove za dalji rad.

SamoKazemBezLjutnje

pre 10 godina

bez obzira na ogroman uspeh,i dalje sam misljenja sa je maljkoviceva ocajan trener i da je uspeh plod mesavine srece i individualnog kvaliteta..

Bata

pre 10 godina

Pozitivan bilans, jedna pobeda više od poraza. Odlično. Ovaj šampionat je afirmisao, Rad, Krnjić i Jovanović. Problem je što imamo isuviše igračica koje samo šutiraju i premalo onih koje mogu i hoće da skoče. Takodje se ne zna ko organizuje igru, Dobović ili Milovanović. Sada krucijalno pitanje, ako nećemo ili ne mozemo da angazujemo amerikanku niti da aktiviramo naše Matović Petrović, Musović onda treba da budemo realni i da ne sanjamo balkone i stotine hiljada nas ljubitelja kosarke nego da se trenira i radi. Srecno, budite vredne do sledećeg šampionata.

Nema ljutnje sto nam je selektor u rangu Mihajlovica!! :DD

pre 10 godina

bez obzira na ogroman uspeh,i dalje sam misljenja sa je maljkoviceva ocajan trener i da je uspeh plod mesavine srece i individualnog kvaliteta..
(SamoKazemBezLjutnje, 30. jun 2013 17:39)

Ja ovo pricam od pocetka prvenstva, stvarno je steta jer imamo kvalitet za medalju . Sa pravim selektorom neke utakmice bi dobili mnogo lakse a neke nebi izgubili onako kako smo ih izgubili. Istina je da smo do borbe za medalju dosli individualnim kvalitetom pojedinih igracica. Dovoljno je saslusati jedan Maljkovickin tajm aut i sve je jasno. Zena pojma nema o taktici, ceo tajm aut se svodi na ajde, brze, skoci, sutni .... smesno!!

Кембо Екоко

pre 10 godina

Штета. Класика. Чим смо се нашли у заостаку 5-6 кошева, почели смо са форсирањем тројки до изнемоглости. А исход се тада зна. Ко зна како би било да је Ана Дабовић (уз Миловановићку наша најбоља играчица на првенству) могла да игра. Штета, пошто овакву шансу нећемо задуго имати. Мада је овај резултат много више од очекиваног и од реалног. Куд би нам крај био да смо имали иоле доброг центра (једина смо репрезантација која је одиграла првенство без центра уопште). Собзиром на околности сјајан резултат и након свега могу да кажем: ЧЕСТИТАМ.

lutkar

pre 10 godina

Opet pobednika odlucuje jedna amerikanka koja igra,danas je to bio slucaj,za Tursku.Nema smisla,ruzno je, za nas pogubno.Velika sramota za svetsku silu-Tursku.Pitanje je kakav bi rezultat bio da amerikanke nema medju turkinjama.Devojkama svaka cast!

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Bravo za nase devojke. Ovo niko nije ocekivao.
Posle 2 startna poraza pljuvaliste i njih i trenera,sto je zalosno,ali takvi smo mi Srbi.

Evo cak i sad pljujete po treneru,a sta je trener kriv,sto su nase kosarkasice toliko otvorenih suteva promasile,toliko zicera ?
Jednostavno su imale los dan i u ovom trenutku Turkinje su bolje.
Sve u svemu,bravo za nase devojke ! Neka i muskarci budu najmanje cetvri !

Pedja

pre 10 godina

Pišem na kraju prve četvrtine. Ne ide nam loše. Miriše na medalju. Samo da malo manje trošimo lopte na šuteve iz daljine...za sada nas neće. Inače, Krnjićka je odlična, još da se razigra Jovana Rad! :-)

seljo

pre 10 godina

steta, da nije bilo one amerikanke mozda bismo i pobedili, jednostavno je bila nezaustavljiva, pogadjala sve zivo, skokovi i u napadu i u odbrani, jedino sto nije imala najbolji skor iz slobodnih bacanja, mada je na kraju i to pogadjala. bravo srpkinje ponosni smo na vas!

bgd/bl/93

pre 10 godina

samo vi "napadajte"! do juce su bile SUPER, COOL... i ovo je uspeh s obzirom da nas nije bilo nigde 20 god. bice bolje, devojke! HVALA VAM, KAO I SELEKTORU! :-)

gazda Cvetko

pre 10 godina

Svaka cast dame samo tako. Super ste igrali na sampionatu, pokazale ste kako se igra za reprezentaciju . Ovoj ekipi fali jedan centar i jos jedan bek suter, tu smo bili malo slabiji i to su iskoristili protivnici. A postavka trenara je odlicna, celo prvesto igrati sa dve cetvorke u prvoj petorci je hrabro{makabi igra ovako} i izgurati celo prvestvo sa jednim centrom je .... Zato hrabro cure.

Kakvog mi nazovi selektora imamo, neverovatno!

pre 10 godina

4 min. do kraja Maljkovicka zove tajm aut , ovo su njene reci : "igraj igraj 4 min. je do kraja igramo nema predaje , razvuci u napadu i ide sut , ajde ajde ... " Devojkama svaka cast ali sa ovakvim trenerom stvarno nisu mogle vise..

Cky

pre 10 godina

Turska pravi seriju oko 12-14 nula, srbija nema tajm aut, niti su usle u bonus sa faulovima,to je greska trenera koji je izgubio utakmicu....

P.S a gde je nestao pick and rol koji je dobro funkcionisao u prvom poluvremenu???

D. Peterson

pre 10 godina

Ovoj ekipi fali samo jaki centar, da imamo igračicu tipa one afro-turkinje, igramo egal sa bilo kojom reprezentacijom. Isto tako maknite iz turske reprezentacije crnkinju (ili iz španjolske reprezentacije Lyttle) i te su reprezentacije 50& slabije. Jednostavno bez takvog tipa igračica opcije su bitno smanjene i jedino preostaje da se proba agresivnošću, a to onda vodi ka velikoj potrošnji snage i rezultat svega je drugo poluvrijeme, kad više nije bilo snage ni za skok , ni precizan šut.

Antiteza

pre 10 godina

Čestitke devojkama na uspehu koji svakako prevazilazi inicijalna očekivanja čitave nacije. Ipak moram da istaknem da je ovaj rezultat proistekao iz neverovatne borbenosti, a ne iz kvalitetne košarkaške predstave.

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Totalno zakazale u drugom poluvremenu, kao "omađijane", poraz više nego ubedljiv! Čestitke za četvrto mesto, al mora to puno bolje

veliki strumf

pre 10 godina

Objektivno, mi osim Jelene Milovanovic nemamo vrhunsku igracicu. Solidne su jos Jovana Rad i sestre Dabovic, dok su ostale daleko ispod nivoa potrebnog za medalju. Butulija veliko razocaranje tokom celog turnira (bek-suter koji ni zicer ne ubacuje), Radocaj vise prodatih lopti i nepotrebnih faulova nego koristi, Cadjo nula. Centri uzasni. Matic nas je upropastila. Na 50-49 masi oba bacanja, pa zicer, pa je nema u odbrani. Tada se Turska odlepila i to je bio kraj. Ona nema nijedan kosarkaski kvalitet. Nevenu nije islo danas. To je to. U odbrani divljamo i ispadamo non stop, nemamo skok (3 utakmice primamo vise od 80 poena), u napadu nema igre, koncepcije, vec je jedina ideja sut za tri. Sjajno je i cetvrto mesto, ali smo od treceg mnogo daleko.

Pero

pre 10 godina

Prvo bi iskoristio priliku i cestitao nasim kosarkasicama na osvojenom cetvrtom mestu.Drugo nikako ne mogu da shvatim da se toliko sut za tri poena forsira.Pa to je strasno da cetiri napada zaredom se zavrsavam sutem za tri.

rumenko

pre 10 godina

marina je zaista zenski boza. dobra je, dok je ne procitaju. onda je ocaj.
propustena jedinstvena prilika. ne zavravajte se da ce ih biti jos. bas kao i kosarkasi u poljskoj i turskoj

Pex

pre 10 godina

Hahahah ali ona Olja sto je gostovala.. Nas najbolji centar Maksimovic, i mi kao nemamo bolje, ono sto je ovde to je nase najbolje... A sta je sa Matovic, Musovic, Petrovic? Ja razumem kad se jedna ne odazove, kazes digla je nos, pa i dve.. Ali tri, e to mi je vec cudno i mirise mi na neki problem koji selektorka ima.. A Olja, za tebe, I Matovic i Musovic i Petrovic su za tri klase bolje od svih igracica koje tu igraju. Jedino je Milovanovicka u njihovom nivou. Ali to znaju samo oni koji prate evropsku zensku kosarku, a takvih je ovde PREMALO!!

Cky

pre 10 godina

Samo jos sut za 3 da proradi pa da se posle pika malo izmesa sut i 2 na 2 i to bi bilo to za napad...a u odbrani skok da se izregulise...
AJMO DEVOJKE

SamoKazemBezLjutnje

pre 10 godina

bez obzira na ogroman uspeh,i dalje sam misljenja sa je maljkoviceva ocajan trener i da je uspeh plod mesavine srece i individualnog kvaliteta..

Nema ljutnje sto nam je selektor u rangu Mihajlovica!! :DD

pre 10 godina

bez obzira na ogroman uspeh,i dalje sam misljenja sa je maljkoviceva ocajan trener i da je uspeh plod mesavine srece i individualnog kvaliteta..
(SamoKazemBezLjutnje, 30. jun 2013 17:39)

Ja ovo pricam od pocetka prvenstva, stvarno je steta jer imamo kvalitet za medalju . Sa pravim selektorom neke utakmice bi dobili mnogo lakse a neke nebi izgubili onako kako smo ih izgubili. Istina je da smo do borbe za medalju dosli individualnim kvalitetom pojedinih igracica. Dovoljno je saslusati jedan Maljkovickin tajm aut i sve je jasno. Zena pojma nema o taktici, ceo tajm aut se svodi na ajde, brze, skoci, sutni .... smesno!!

Kakvog mi nazovi selektora imamo, neverovatno!

pre 10 godina

4 min. do kraja Maljkovicka zove tajm aut , ovo su njene reci : "igraj igraj 4 min. je do kraja igramo nema predaje , razvuci u napadu i ide sut , ajde ajde ... " Devojkama svaka cast ali sa ovakvim trenerom stvarno nisu mogle vise..

veliki strumf

pre 10 godina

Objektivno, mi osim Jelene Milovanovic nemamo vrhunsku igracicu. Solidne su jos Jovana Rad i sestre Dabovic, dok su ostale daleko ispod nivoa potrebnog za medalju. Butulija veliko razocaranje tokom celog turnira (bek-suter koji ni zicer ne ubacuje), Radocaj vise prodatih lopti i nepotrebnih faulova nego koristi, Cadjo nula. Centri uzasni. Matic nas je upropastila. Na 50-49 masi oba bacanja, pa zicer, pa je nema u odbrani. Tada se Turska odlepila i to je bio kraj. Ona nema nijedan kosarkaski kvalitet. Nevenu nije islo danas. To je to. U odbrani divljamo i ispadamo non stop, nemamo skok (3 utakmice primamo vise od 80 poena), u napadu nema igre, koncepcije, vec je jedina ideja sut za tri. Sjajno je i cetvrto mesto, ali smo od treceg mnogo daleko.

Pedja

pre 10 godina

Pišem na kraju prve četvrtine. Ne ide nam loše. Miriše na medalju. Samo da malo manje trošimo lopte na šuteve iz daljine...za sada nas neće. Inače, Krnjićka je odlična, još da se razigra Jovana Rad! :-)

rumenko

pre 10 godina

marina je zaista zenski boza. dobra je, dok je ne procitaju. onda je ocaj.
propustena jedinstvena prilika. ne zavravajte se da ce ih biti jos. bas kao i kosarkasi u poljskoj i turskoj

lutkar

pre 10 godina

Opet pobednika odlucuje jedna amerikanka koja igra,danas je to bio slucaj,za Tursku.Nema smisla,ruzno je, za nas pogubno.Velika sramota za svetsku silu-Tursku.Pitanje je kakav bi rezultat bio da amerikanke nema medju turkinjama.Devojkama svaka cast!

Laki Bg

pre 10 godina

Administrator ce verovatno da mi odbije komentar, ali moram da pocnem komentar sa pominjanjem katastrofalno loseg komentatora Stepica za kog ranije do ovog prvensttva niam cuo.Cista logoreja i nepoznavanje kosarke.Nase devojke samo napred i nadajmo se najboljem .Srecno

doktor

pre 10 godina

Tajna naseg 4.mesta je ta sto smo u onih 5 vezanih pobeda potpuno iznenadili protivnice agresivnom,pomalo divljom odbrano... A,imali smo i malo srece.. U borbama za medalju protivnice su se vec bolje spremile za nas.

Шоне

pre 10 godina

Tajna naseg 4.mesta je ta sto smo u onih 5 vezanih pobeda potpuno iznenadili protivnice agresivnom,pomalo divljom odbrano... A,imali smo i malo srece.. U borbama za medalju protivnice su se vec bolje spremile za nas.
(doktor, 30. jun 2013 18:21)
Па и није баш тако. Фактор изненађења може да прође на једној или две утакмице али на 5 никако (тј може ако су они који су радили скаутинг у противничким екипама тотални аматери а неће бити да је тако). А и то око среће исто не стоји. Све утакмице које су добијене до четвртфинала су добијене лагано. Хрватска и Чешка су буквално прегажене а Летонија и Белорусија побеђене на начин да се у последњих пар минута уопште није постављало питање победника.

Разлог нашег пораза у утакмици за треће место је искључиво физичка спрема. Како је утакмица одмицала то су наше деловале све уморније и у другом полувремену буквално није било снаге ни да се трчи ни да се скаче на нивоу на ком би то требало да буде у утакмици која доноси медаљу. А кад се на то дода још и катастрофалан проценат шута, где је већина тих шутева била из чистих позиција, онда није ни могло да се очекује ишта боље.

У сваком случају, колико год да ова 2 пораза на крају представљају тежак ударац ипак треба рећи да је успех које су наше кошаркашице оствариле огроман. Надајмо се да је то само почетак једне добре приче и да ће и на наредним такмичењима успевати да остваре добре резултате.

Hansolo

pre 10 godina

Milica Dabovic.. Puno srpskih sportista treba da vide njenu borbenost.. Devojke igraju do poslednje sekunde. Kad ja pišem ovo devojke gube ali sam svejedno ponosan zato non stop trče..

Cky

pre 10 godina

Turska pravi seriju oko 12-14 nula, srbija nema tajm aut, niti su usle u bonus sa faulovima,to je greska trenera koji je izgubio utakmicu....

P.S a gde je nestao pick and rol koji je dobro funkcionisao u prvom poluvremenu???

Кембо Екоко

pre 10 godina

Штета. Класика. Чим смо се нашли у заостаку 5-6 кошева, почели смо са форсирањем тројки до изнемоглости. А исход се тада зна. Ко зна како би било да је Ана Дабовић (уз Миловановићку наша најбоља играчица на првенству) могла да игра. Штета, пошто овакву шансу нећемо задуго имати. Мада је овај резултат много више од очекиваног и од реалног. Куд би нам крај био да смо имали иоле доброг центра (једина смо репрезантација која је одиграла првенство без центра уопште). Собзиром на околности сјајан резултат и након свега могу да кажем: ЧЕСТИТАМ.

Mrvica

pre 10 godina

Devojke,zadale se tezak domaci zadatak kolegama iz muske reprezentacije,vama hvala na svemu,ovo je samo pocetak a nastavak sledi na svetskom prvenstvu u to sam siguran. Srbija je ponosna na Vas.

Cky

pre 10 godina

Samo jos sut za 3 da proradi pa da se posle pika malo izmesa sut i 2 na 2 i to bi bilo to za napad...a u odbrani skok da se izregulise...
AJMO DEVOJKE

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Totalno zakazale u drugom poluvremenu, kao "omađijane", poraz više nego ubedljiv! Čestitke za četvrto mesto, al mora to puno bolje

bgd/bl/93

pre 10 godina

samo vi "napadajte"! do juce su bile SUPER, COOL... i ovo je uspeh s obzirom da nas nije bilo nigde 20 god. bice bolje, devojke! HVALA VAM, KAO I SELEKTORU! :-)

Dejan RS

pre 10 godina

Sve cestitke Marini Maljkovic i djevojkama na ostvarenom rezultatu! Odigrale ste srcem citavo takmicenje i pokazale kako treba da se igra za reprezentaciju. Bez obzira sto niste osvojile medalju, ponosne i uzdignute glave mozete da se vratite kuci. Jos jednom, SVAKA CAST DJEVOJKE!

dr

pre 10 godina

svaka cast, devojke su odigrale na trenutnom maksimumu, igrale su protiv ekipa cije drzave ulazu u sport vise nego mi u privredni razvoj, ostvarile plasman na svetsko prvenstvo sto nije privilegija mnogih!

Pex

pre 10 godina

Hahahah ali ona Olja sto je gostovala.. Nas najbolji centar Maksimovic, i mi kao nemamo bolje, ono sto je ovde to je nase najbolje... A sta je sa Matovic, Musovic, Petrovic? Ja razumem kad se jedna ne odazove, kazes digla je nos, pa i dve.. Ali tri, e to mi je vec cudno i mirise mi na neki problem koji selektorka ima.. A Olja, za tebe, I Matovic i Musovic i Petrovic su za tri klase bolje od svih igracica koje tu igraju. Jedino je Milovanovicka u njihovom nivou. Ali to znaju samo oni koji prate evropsku zensku kosarku, a takvih je ovde PREMALO!!

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Bravo za nase devojke. Ovo niko nije ocekivao.
Posle 2 startna poraza pljuvaliste i njih i trenera,sto je zalosno,ali takvi smo mi Srbi.

Evo cak i sad pljujete po treneru,a sta je trener kriv,sto su nase kosarkasice toliko otvorenih suteva promasile,toliko zicera ?
Jednostavno su imale los dan i u ovom trenutku Turkinje su bolje.
Sve u svemu,bravo za nase devojke ! Neka i muskarci budu najmanje cetvri !

Pero

pre 10 godina

Prvo bi iskoristio priliku i cestitao nasim kosarkasicama na osvojenom cetvrtom mestu.Drugo nikako ne mogu da shvatim da se toliko sut za tri poena forsira.Pa to je strasno da cetiri napada zaredom se zavrsavam sutem za tri.

Bata

pre 10 godina

Pozitivan bilans, jedna pobeda više od poraza. Odlično. Ovaj šampionat je afirmisao, Rad, Krnjić i Jovanović. Problem je što imamo isuviše igračica koje samo šutiraju i premalo onih koje mogu i hoće da skoče. Takodje se ne zna ko organizuje igru, Dobović ili Milovanović. Sada krucijalno pitanje, ako nećemo ili ne mozemo da angazujemo amerikanku niti da aktiviramo naše Matović Petrović, Musović onda treba da budemo realni i da ne sanjamo balkone i stotine hiljada nas ljubitelja kosarke nego da se trenira i radi. Srecno, budite vredne do sledećeg šampionata.

danix

pre 10 godina

Samo su nerealni optimisti mogli ocekivati da Srbija uzme bronzu na ovom turniru.Zasto?Zato sto je srpska ekipa tek nedavno formirana,neiskusna,nikada do sada ova ekipa nije odigrala jedan tako jak turnir,devet utakmica u tako kratkom vremenu je bilo previse i za mnogo jace i iskusnije ekipe.
Srbija je,cetvrtim mjestom,napravila veliki uspjeh i vise se nije moglo koliko god su to nase ljepotice zeljele i borile se sve do samog kraja.
Sustigao ih je i umor sto se vidjelo danas u drugom poluvremenu.
Sve u svemu,odlican nastup nase reprezentacije,sa Marinom Maljkovic sigurno dolaze bolji dani za srpsku kosarku.
Mislim da ih treba docekati u Beogradu i odati im priznanje za ovaj veliki uspjeh koji niko od nas nije mogao ni sanjati,a kamoli ocekivati.
Srecno ljepotice,bice medalja,samo naprijed.A,KSS i drzava da sada podrze ovu ekipu i Marinu i da im obezbjede makar minimalne uslove za dalji rad.

Djole P.

pre 10 godina

Na zalost,realnost je takva.Mi smo narod koji je preterano euforican i kada pobedjujemo,ali i kada gubimo,a zaboravljamo da je zenska kosarka potpuno zapostavljena u poslednjih 10-ak god.od svih struktura u ovom drustvu,kao da nije ni postojala.I sada je 4.mesto na "OTVORENOM"prvenstvu evrope kao neuspeh,da nismo mozda malo preterali?Pa ovo je takav uspeh,cak bih rekao,NESTVARNO VELIKI.Bravo za sve devojke koje su igale,svaka cast Marini sto ste nam sve zajedno ulepsale proteklu nedelju.Nase devojke su najlepse,u tome cemo se (valjda)sloziti svi.A ove devojke mogu i do medalje na nekom od narednih takmicenja.Ja verujem u njih.

Antiteza

pre 10 godina

Čestitke devojkama na uspehu koji svakako prevazilazi inicijalna očekivanja čitave nacije. Ipak moram da istaknem da je ovaj rezultat proistekao iz neverovatne borbenosti, a ne iz kvalitetne košarkaške predstave.

gazda Cvetko

pre 10 godina

Svaka cast dame samo tako. Super ste igrali na sampionatu, pokazale ste kako se igra za reprezentaciju . Ovoj ekipi fali jedan centar i jos jedan bek suter, tu smo bili malo slabiji i to su iskoristili protivnici. A postavka trenara je odlicna, celo prvesto igrati sa dve cetvorke u prvoj petorci je hrabro{makabi igra ovako} i izgurati celo prvestvo sa jednim centrom je .... Zato hrabro cure.

D. Peterson

pre 10 godina

Ovoj ekipi fali samo jaki centar, da imamo igračicu tipa one afro-turkinje, igramo egal sa bilo kojom reprezentacijom. Isto tako maknite iz turske reprezentacije crnkinju (ili iz španjolske reprezentacije Lyttle) i te su reprezentacije 50& slabije. Jednostavno bez takvog tipa igračica opcije su bitno smanjene i jedino preostaje da se proba agresivnošću, a to onda vodi ka velikoj potrošnji snage i rezultat svega je drugo poluvrijeme, kad više nije bilo snage ni za skok , ni precizan šut.

seljo

pre 10 godina

steta, da nije bilo one amerikanke mozda bismo i pobedili, jednostavno je bila nezaustavljiva, pogadjala sve zivo, skokovi i u napadu i u odbrani, jedino sto nije imala najbolji skor iz slobodnih bacanja, mada je na kraju i to pogadjala. bravo srpkinje ponosni smo na vas!