Petak, 28.06.2013.

15:52

Merkelova: Implementacija ključna

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je nakon odluke o otvaranju pregovora sa Srbijom, da je primena Briselskog sporazuma preduslov za pristupnu konferenciju.

Izvor: Tanjug

Merkelova: Implementacija kljuèna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Grgur

pre 10 godina

Kancelarka je dodala da je zbog toga konstatovano da se moze cestitati na napretku I da je iz ugla Berlina moguce da se prva pristupna konferencija sa Srbijom odrzi u januaru 2014.godine.

Moguce ili sigurno? De, odluci se...

Vitomir87

pre 10 godina

Zato smatram napredak veoma vaznim. Imamo jasan plan implementacije, koji je odlucan da bi mogli poceti pristupni pregovori“, objasnila je Merkel.

zar nije prvo receno da pocnemo sa primenom? Jako dobro zna i ona da je nemoguce primeniti ceo sporazum za nekoliko meseci, pogotovu kad samo Srbija ulaze napor u to.

Miloje

pre 10 godina

"Implementacija ce biti odlucujuca", porucila je nemacka kancelarka Angela Merkel na pres konferenciji, istakavsi da implementacija mora da napreduje po planu, odnosno da se primene dogovori koji su usvojeni.

A zna li ova...zena da implementacija sporazuma ne zavisi samo i iskljucivo od Srbije?

Lexus

pre 10 godina

Moje misljenje je da bi Vucic najvise trebao da obrati paznju na Nemacku i njihovu kancelarku i da razvija sto bolje odnose da bi nam pregovori bili povoljniji, jer je ipak Nemacka najuticajnija u EU.

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Očigledno još je ostala samo sporna implementacija sporazuma oko Kosova. Međutim, nerealna su očekivanja EU da se jedan takav sporazum može imlementirati za par meseci. Bitno je da je usvojen plan implementacije, i da se Srbija obavezala da će taj sporazum biti implementiran.

Marina

pre 10 godina

Sve dok nisam stigla pročitati izjavu gđe Merkel,mislila sam da je sve po Dačiću i da je Srbija stvarno dobila bezuvjetan datum,a ono ćorak: Srbija mora na još jednu provjeru prije stvarnog početka pregovora.
Unatoč svemu mislim da će Srbija izvršiti punu implementaciju i time ispuniti njemačke zahtjeve; učini li to do jeseni,datum je jesenski; učini li do kraja godine,datum je januarski;učini li u januaru,datum je proljetni i to i premijer zna.
Pretpostavljam da građani Srbije dobro znaju da jedino što je neupitno je-da EU potvrđuje da će sa Srbijom otvoriti pregovore i da tu vijest odašilje bombastično kako bi prikrila da se na koncu ipak radi o uvjetovanom datumu. Razloga za veselje ,međutim,itekako ima jer su se stvari napokon pomakle s mrtve točke i došle do usijanja kad treba prelomiti (provesti sporazum do kraja) i poletjeti u pregovore.

POSLEDNJA - SANSA

pre 10 godina

Bitno nam je da Merkelova ima dobro mišljenje o stanju koje je postignuto u Srbiji u zadnjih godinu dana, to nam je bitno da su mnogi problemi prevaziđeni, koji su nas godinama kocili.Naravno da moramo da budemo mudri i pametni, kako ne bi napravili pogresan korak.

Milena

pre 10 godina

Nemacka ipak zateze i trazi i sprovodjenje sporazuma, ali nista se u zivotu ne dobija lako, tako da ce se i ta prepreka preci. Vucic ne bi ni pravio sporazum da ne namerava da ga sprovede tako da mislim da je ovo preterivanje ali ako i ne dobijemo datum pre Januara to je sve dobro i to je odlicno odradjen posao. Poverenje se ne zadobija preko noci ali ako nastavimo ovako i to ce se desiti.Ovo su dobre vesti.

Mateja

pre 10 godina

"Srbija i Kosovo su napravile napredak u normalizaciji odnosa. Secam se svoje posete Beogradu pre dve godine, i tada se vodila kontroverzna diskusija o pitanju kako dalje. Mnogi problemi su prevazidzeni I postoji pravi napredak”, naglasila je ona.

Naravno da postoji, zahvaljujuci nasoj Vladi i naporu koji Aleksandar Vucic ulaze u sve ovo.

danka

pre 10 godina

Kakva god da je bila odluka EU, Srbija bi morala da nastavi da radi na implementaciji postignutog sporazuma oko Kosova. Čak i da je Srbija dobila datum odmah bez implementacije kosovskog sporazuma Srbija ne bi mogla biti članica EU, a po završetku implementacije, neće biti više ni jedne prepreke na putu Srbije ka EU.

Branko

pre 10 godina

Da nije srpsko rukovodstvo ozbiljno krenuo u priznavanje (korak po korak) države Kosovo ne bi bilo ništa od ovoga danas. Kako bih nazvao ovo što su nam danas dali zaista ne znam.

nebitno

pre 10 godina

Gospodjo Merkel samo da Vas obavestim nikakva implementacija nije kljucna jer dacic i vucic to nigde ne pominju, kazu nam da pregovori krecu u januaru, dok druga dva ministra poznatiji kao mrka i velja vec najavljuju da nam stizu gomile novca iz pristupnih fondova, tako da Vas molim da ovako neobavesteni ne dajete izjave.

Pametnjaković

pre 10 godina

Očigledno EU i naša politička elita rade zajedno na uništenju Srbije. Niko normalan ne bi dao nikakav datum, a ne bi ni pregovarao sa malverzantskom političkom elitom Srbije. Ako već pričamo ko je koga prevario i ko su kraljevi prevara, to su definitivno pripadnici političke elite naše zemlje i njihovi paraziti koje su svuda postavili. Ti ne drže reč nikada, najobičniji lop... i malverzanti, manipulanti i oportunisti, ne znaju ništa da rade osim da parazitiraju na tuđem radu dok ne unište na kraju sve što se uništiti može.

mhm

pre 10 godina

Da ova ekipa na vlasti ima ima imalo obraza danas bi rekli da nas je EU prevarila, i priznali da datum nismo dobili. Ono sto smo dobili je uslovni mesec januar. Na sav glas su vikali da ce nas prevariti ako nam ne odrede datum, da nece ispuniti dogovor ako ne odrede datum, da ce vlada pasti i organizovati vanredne izbore... I? Sta se od svega toga desilo?? Nista! EU im neda da ni da zucnu. Em ne smeju da budu razocarani kao sto su najavljivali, em ne smeju ni izbore da organizuju. Ovim potezima je ova vlast odlucila da u potpunosti prepusti svoje stavove i odluke drugima da kreiraju umesto njih. I za kraj: DATUM NISMO DOBILI!

city14

pre 10 godina

Bitno nam je da Merkelova ima dobro mišljenje o stanju koje je postignuto u Srbiji u zadnjih godinu dana, te nam je bitno da su mnogi problemi prevaziđeni.

d. j.

pre 10 godina

Gospođo Merkel, uz veliko poštovanje, imajte malo poverenja iako možda nemate puno razloga za to. Nije se došlo do ovde da bi se prekinulo.

Slaviša

pre 10 godina

Dao sam ti preporučen komentar, jer verovatno imaš 1000din mesečno za pisanje veličanja velikog vođe. Dobar sam čovek, šta ću!

@Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša.Ova Vlada je uradila za godinu dana koliko sve prethodne nisu za 12 godina vladavine
(darko, 28. jun 2013 16:20)

juca

pre 10 godina

Ma sve sto Angela zmisli ispunice I trba,juce prajd u bgd, sada preispitivanje vlasnistva medija, pa onda hladnjace niste culi. Dragi Premijer zaboravi da kaze da smo dobili , majke mi, bice u Januaru. U decembru kada podnesu izvestaj bice niste se dovoljno potrudili oko implementacije, sledeci Jun, zivi bili pa videli

Kontrolor busplusa

pre 10 godina

Gospodja Merkel je sjajno shvatila da samo jaki i uporni pritisci na nase vlastodrsce daju rezultate. Hvala vam gospodjo Merkel na tome sto otvarate oci ovom slepom i zabludelom narodu, koji je dozvolio da ga predvode tipovi poput Vucica i Dacica, umesto da svoj glas da reformatoru demokratske stranke i najboljem gradonacelniku u istoriji Beograda Draganu Djilasu, koji bi nas mnogo brze uveo u Evropu. Ali, mi sve radimo naopako, pa nismo spremni da pruzimo ruku pomirenja svojim susedima, priznamo da smo pogresili sto smo vodili agresivne i osvajacke ratove devedesetih i prihvatimo postojecu realnost u kojoj nam neke teritorije vise ne pripadaju jer smo ugnjetavali neduzne ljude koji tu vekovima zive.

Lale

pre 10 godina

Dacicu i Vucicu,
ova poruka Gdje Merkel vam ja za otreznjenje.
Ali svejedno, samo nastavite svoju pesmicu. Ova polupismena raja bez memorije sve ce to da proguta.
Samo ako ne napravite neke znacajne pomake sa implementacijom dogovorenog do decembra bice opet kuku lele mrze nas Nemci.

Ognjen

pre 10 godina

Hvala Ivice, borio si se lavovski! Najvise Si se zrtvovao, porodicu dovodio u zivotnu opasnost, to samo mogu VELIKI ljudi… Nije lako bio pregovarati sa onim ZLOM. Hvala!

normalno

pre 10 godina

Pa naravno da ce ocekivati da se ispune obecanja. Valjda znaju sta su obecali.

Jer, ono sto su nama biracima obecali nije ispunjeno, a Merkelova to zna i nije njihov birac, koji ce im verovati na rec.

Sasa

pre 10 godina

"Svi znaju da ce pregovori trajati dugo"

Pa ne bas svi... neki u Srbiji jos uvek mastaju da ce uci u EU za koju godinu. Ne shvataju da od toga nema govora ni za 20 godina.

Ali kao sto neko rece, spremite cinije za med i mleko!

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Implementacija ne zavisi samo od Srbije. Tu je suština cele priče.
Gospodin Vučić je uneo ogromnu energiju kako bi došli do datum. Mnogi političari pre njega su imali tu šansu i prokockali je.
Konačno da Srbija krene krupnim koreacima ka članstvu u EU

darko

pre 10 godina

Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša.Ova Vlada je uradila za godinu dana koliko sve prethodne nisu za 12 godina vladavine

darko

pre 10 godina

Mogu slobodno da kazem da sam ponosni gradjanin srbije kad vidim kako se nasi politicari bore za evropski put na kojem je srbija trebala odavno da se nadje...

Milutin

pre 10 godina

U svakom poslu postoji nešto što se naziva "dobra volja". Dobra volja postoji kada obe strane pokazuju medjusobno poverenje i čine dobre akte izražavajući dobre namere prema drugoj strani a sve kako bi se posao uspešno priveo kraju. Zatezanja poput ovoga koje Nemačka čini Srbiji obično u poslu znače rizik da ta druga strana ne uzvrati istom merom i na ne predvidjeni način izbegne ili dodatno naplati nešto od onoga što ona čini. Jednostavno ovo što Nemačka sada čini Srbiji nije dobar posao.

Nemačka i dobar deo Evrope danas se susreće sa problemom uvećanog i stalno rastućeg euroskepticizma, netrpeljivosti prema imigrantima, činjenicom da je "projekat multikultralnosti doživeo neuspeh" (ovo parafraziram reči Angele Merkel). Sve mi se čini da je sve ovo zatezanje Nemačke ustvari deo predizborne kampanje vladajuće političke elite, i davanje na posredan način na znanje svojim biračima budući konzervativniji stav prema multikulturalnosti, imigracionoj politici i politici prema samoj Evropskoj Uniji, njenom širanju i ekonomskim problemima. Čini se da je zlatno doba Evropskih vrednosti ako ne prošlo onda privremeno na standby aražmanu.

sale

pre 10 godina

Ja sam uveren u dobijanje datuma bez ikakvog dodatnog pritiska. Uradjeno je sve sto je bilo potrebno i nasa drzava je zasluzila jer smo za to i radili.

sova

pre 10 godina

Berlin je pun gastarbajtera a najvise ih je iz Turske. Imaju i mnogo dece. Mozda ce jednog dana pozeleti da se osamostale ... Mozda ce neko da podrzi takve zelje ?

darko

pre 10 godina

Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša.Ova Vlada je uradila za godinu dana koliko sve prethodne nisu za 12 godina vladavine

darko

pre 10 godina

Mogu slobodno da kazem da sam ponosni gradjanin srbije kad vidim kako se nasi politicari bore za evropski put na kojem je srbija trebala odavno da se nadje...

city14

pre 10 godina

Bitno nam je da Merkelova ima dobro mišljenje o stanju koje je postignuto u Srbiji u zadnjih godinu dana, te nam je bitno da su mnogi problemi prevaziđeni.

sale

pre 10 godina

Ja sam uveren u dobijanje datuma bez ikakvog dodatnog pritiska. Uradjeno je sve sto je bilo potrebno i nasa drzava je zasluzila jer smo za to i radili.

d. j.

pre 10 godina

Gospođo Merkel, uz veliko poštovanje, imajte malo poverenja iako možda nemate puno razloga za to. Nije se došlo do ovde da bi se prekinulo.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Implementacija ne zavisi samo od Srbije. Tu je suština cele priče.
Gospodin Vučić je uneo ogromnu energiju kako bi došli do datum. Mnogi političari pre njega su imali tu šansu i prokockali je.
Konačno da Srbija krene krupnim koreacima ka članstvu u EU

sova

pre 10 godina

Berlin je pun gastarbajtera a najvise ih je iz Turske. Imaju i mnogo dece. Mozda ce jednog dana pozeleti da se osamostale ... Mozda ce neko da podrzi takve zelje ?

danka

pre 10 godina

Kakva god da je bila odluka EU, Srbija bi morala da nastavi da radi na implementaciji postignutog sporazuma oko Kosova. Čak i da je Srbija dobila datum odmah bez implementacije kosovskog sporazuma Srbija ne bi mogla biti članica EU, a po završetku implementacije, neće biti više ni jedne prepreke na putu Srbije ka EU.

Mateja

pre 10 godina

"Srbija i Kosovo su napravile napredak u normalizaciji odnosa. Secam se svoje posete Beogradu pre dve godine, i tada se vodila kontroverzna diskusija o pitanju kako dalje. Mnogi problemi su prevazidzeni I postoji pravi napredak”, naglasila je ona.

Naravno da postoji, zahvaljujuci nasoj Vladi i naporu koji Aleksandar Vucic ulaze u sve ovo.

Milutin

pre 10 godina

U svakom poslu postoji nešto što se naziva "dobra volja". Dobra volja postoji kada obe strane pokazuju medjusobno poverenje i čine dobre akte izražavajući dobre namere prema drugoj strani a sve kako bi se posao uspešno priveo kraju. Zatezanja poput ovoga koje Nemačka čini Srbiji obično u poslu znače rizik da ta druga strana ne uzvrati istom merom i na ne predvidjeni način izbegne ili dodatno naplati nešto od onoga što ona čini. Jednostavno ovo što Nemačka sada čini Srbiji nije dobar posao.

Nemačka i dobar deo Evrope danas se susreće sa problemom uvećanog i stalno rastućeg euroskepticizma, netrpeljivosti prema imigrantima, činjenicom da je "projekat multikultralnosti doživeo neuspeh" (ovo parafraziram reči Angele Merkel). Sve mi se čini da je sve ovo zatezanje Nemačke ustvari deo predizborne kampanje vladajuće političke elite, i davanje na posredan način na znanje svojim biračima budući konzervativniji stav prema multikulturalnosti, imigracionoj politici i politici prema samoj Evropskoj Uniji, njenom širanju i ekonomskim problemima. Čini se da je zlatno doba Evropskih vrednosti ako ne prošlo onda privremeno na standby aražmanu.

mhm

pre 10 godina

Da ova ekipa na vlasti ima ima imalo obraza danas bi rekli da nas je EU prevarila, i priznali da datum nismo dobili. Ono sto smo dobili je uslovni mesec januar. Na sav glas su vikali da ce nas prevariti ako nam ne odrede datum, da nece ispuniti dogovor ako ne odrede datum, da ce vlada pasti i organizovati vanredne izbore... I? Sta se od svega toga desilo?? Nista! EU im neda da ni da zucnu. Em ne smeju da budu razocarani kao sto su najavljivali, em ne smeju ni izbore da organizuju. Ovim potezima je ova vlast odlucila da u potpunosti prepusti svoje stavove i odluke drugima da kreiraju umesto njih. I za kraj: DATUM NISMO DOBILI!

nebitno

pre 10 godina

Gospodjo Merkel samo da Vas obavestim nikakva implementacija nije kljucna jer dacic i vucic to nigde ne pominju, kazu nam da pregovori krecu u januaru, dok druga dva ministra poznatiji kao mrka i velja vec najavljuju da nam stizu gomile novca iz pristupnih fondova, tako da Vas molim da ovako neobavesteni ne dajete izjave.

Lale

pre 10 godina

Dacicu i Vucicu,
ova poruka Gdje Merkel vam ja za otreznjenje.
Ali svejedno, samo nastavite svoju pesmicu. Ova polupismena raja bez memorije sve ce to da proguta.
Samo ako ne napravite neke znacajne pomake sa implementacijom dogovorenog do decembra bice opet kuku lele mrze nas Nemci.

Slaviša

pre 10 godina

Dao sam ti preporučen komentar, jer verovatno imaš 1000din mesečno za pisanje veličanja velikog vođe. Dobar sam čovek, šta ću!

@Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša.Ova Vlada je uradila za godinu dana koliko sve prethodne nisu za 12 godina vladavine
(darko, 28. jun 2013 16:20)

Sasa

pre 10 godina

"Svi znaju da ce pregovori trajati dugo"

Pa ne bas svi... neki u Srbiji jos uvek mastaju da ce uci u EU za koju godinu. Ne shvataju da od toga nema govora ni za 20 godina.

Ali kao sto neko rece, spremite cinije za med i mleko!

Kontrolor busplusa

pre 10 godina

Gospodja Merkel je sjajno shvatila da samo jaki i uporni pritisci na nase vlastodrsce daju rezultate. Hvala vam gospodjo Merkel na tome sto otvarate oci ovom slepom i zabludelom narodu, koji je dozvolio da ga predvode tipovi poput Vucica i Dacica, umesto da svoj glas da reformatoru demokratske stranke i najboljem gradonacelniku u istoriji Beograda Draganu Djilasu, koji bi nas mnogo brze uveo u Evropu. Ali, mi sve radimo naopako, pa nismo spremni da pruzimo ruku pomirenja svojim susedima, priznamo da smo pogresili sto smo vodili agresivne i osvajacke ratove devedesetih i prihvatimo postojecu realnost u kojoj nam neke teritorije vise ne pripadaju jer smo ugnjetavali neduzne ljude koji tu vekovima zive.

normalno

pre 10 godina

Pa naravno da ce ocekivati da se ispune obecanja. Valjda znaju sta su obecali.

Jer, ono sto su nama biracima obecali nije ispunjeno, a Merkelova to zna i nije njihov birac, koji ce im verovati na rec.

Pametnjaković

pre 10 godina

Očigledno EU i naša politička elita rade zajedno na uništenju Srbije. Niko normalan ne bi dao nikakav datum, a ne bi ni pregovarao sa malverzantskom političkom elitom Srbije. Ako već pričamo ko je koga prevario i ko su kraljevi prevara, to su definitivno pripadnici političke elite naše zemlje i njihovi paraziti koje su svuda postavili. Ti ne drže reč nikada, najobičniji lop... i malverzanti, manipulanti i oportunisti, ne znaju ništa da rade osim da parazitiraju na tuđem radu dok ne unište na kraju sve što se uništiti može.

juca

pre 10 godina

Ma sve sto Angela zmisli ispunice I trba,juce prajd u bgd, sada preispitivanje vlasnistva medija, pa onda hladnjace niste culi. Dragi Premijer zaboravi da kaze da smo dobili , majke mi, bice u Januaru. U decembru kada podnesu izvestaj bice niste se dovoljno potrudili oko implementacije, sledeci Jun, zivi bili pa videli

Branko

pre 10 godina

Da nije srpsko rukovodstvo ozbiljno krenuo u priznavanje (korak po korak) države Kosovo ne bi bilo ništa od ovoga danas. Kako bih nazvao ovo što su nam danas dali zaista ne znam.

Marina

pre 10 godina

Sve dok nisam stigla pročitati izjavu gđe Merkel,mislila sam da je sve po Dačiću i da je Srbija stvarno dobila bezuvjetan datum,a ono ćorak: Srbija mora na još jednu provjeru prije stvarnog početka pregovora.
Unatoč svemu mislim da će Srbija izvršiti punu implementaciju i time ispuniti njemačke zahtjeve; učini li to do jeseni,datum je jesenski; učini li do kraja godine,datum je januarski;učini li u januaru,datum je proljetni i to i premijer zna.
Pretpostavljam da građani Srbije dobro znaju da jedino što je neupitno je-da EU potvrđuje da će sa Srbijom otvoriti pregovore i da tu vijest odašilje bombastično kako bi prikrila da se na koncu ipak radi o uvjetovanom datumu. Razloga za veselje ,međutim,itekako ima jer su se stvari napokon pomakle s mrtve točke i došle do usijanja kad treba prelomiti (provesti sporazum do kraja) i poletjeti u pregovore.

POSLEDNJA - SANSA

pre 10 godina

Bitno nam je da Merkelova ima dobro mišljenje o stanju koje je postignuto u Srbiji u zadnjih godinu dana, to nam je bitno da su mnogi problemi prevaziđeni, koji su nas godinama kocili.Naravno da moramo da budemo mudri i pametni, kako ne bi napravili pogresan korak.

Lexus

pre 10 godina

Moje misljenje je da bi Vucic najvise trebao da obrati paznju na Nemacku i njihovu kancelarku i da razvija sto bolje odnose da bi nam pregovori bili povoljniji, jer je ipak Nemacka najuticajnija u EU.

Ognjen

pre 10 godina

Hvala Ivice, borio si se lavovski! Najvise Si se zrtvovao, porodicu dovodio u zivotnu opasnost, to samo mogu VELIKI ljudi… Nije lako bio pregovarati sa onim ZLOM. Hvala!

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Očigledno još je ostala samo sporna implementacija sporazuma oko Kosova. Međutim, nerealna su očekivanja EU da se jedan takav sporazum može imlementirati za par meseci. Bitno je da je usvojen plan implementacije, i da se Srbija obavezala da će taj sporazum biti implementiran.

Miloje

pre 10 godina

"Implementacija ce biti odlucujuca", porucila je nemacka kancelarka Angela Merkel na pres konferenciji, istakavsi da implementacija mora da napreduje po planu, odnosno da se primene dogovori koji su usvojeni.

A zna li ova...zena da implementacija sporazuma ne zavisi samo i iskljucivo od Srbije?

Milena

pre 10 godina

Nemacka ipak zateze i trazi i sprovodjenje sporazuma, ali nista se u zivotu ne dobija lako, tako da ce se i ta prepreka preci. Vucic ne bi ni pravio sporazum da ne namerava da ga sprovede tako da mislim da je ovo preterivanje ali ako i ne dobijemo datum pre Januara to je sve dobro i to je odlicno odradjen posao. Poverenje se ne zadobija preko noci ali ako nastavimo ovako i to ce se desiti.Ovo su dobre vesti.

Vitomir87

pre 10 godina

Zato smatram napredak veoma vaznim. Imamo jasan plan implementacije, koji je odlucan da bi mogli poceti pristupni pregovori“, objasnila je Merkel.

zar nije prvo receno da pocnemo sa primenom? Jako dobro zna i ona da je nemoguce primeniti ceo sporazum za nekoliko meseci, pogotovu kad samo Srbija ulaze napor u to.

Grgur

pre 10 godina

Kancelarka je dodala da je zbog toga konstatovano da se moze cestitati na napretku I da je iz ugla Berlina moguce da se prva pristupna konferencija sa Srbijom odrzi u januaru 2014.godine.

Moguce ili sigurno? De, odluci se...

darko

pre 10 godina

Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša.Ova Vlada je uradila za godinu dana koliko sve prethodne nisu za 12 godina vladavine

Slaviša

pre 10 godina

Dao sam ti preporučen komentar, jer verovatno imaš 1000din mesečno za pisanje veličanja velikog vođe. Dobar sam čovek, šta ću!

@Srbija je konačno u Vučiću dobila političara koji je cenjen i poštovan u svetu i čija se reč sa pažnjom sluša.Ova Vlada je uradila za godinu dana koliko sve prethodne nisu za 12 godina vladavine
(darko, 28. jun 2013 16:20)

Ognjen

pre 10 godina

Hvala Ivice, borio si se lavovski! Najvise Si se zrtvovao, porodicu dovodio u zivotnu opasnost, to samo mogu VELIKI ljudi… Nije lako bio pregovarati sa onim ZLOM. Hvala!

Kontrolor busplusa

pre 10 godina

Gospodja Merkel je sjajno shvatila da samo jaki i uporni pritisci na nase vlastodrsce daju rezultate. Hvala vam gospodjo Merkel na tome sto otvarate oci ovom slepom i zabludelom narodu, koji je dozvolio da ga predvode tipovi poput Vucica i Dacica, umesto da svoj glas da reformatoru demokratske stranke i najboljem gradonacelniku u istoriji Beograda Draganu Djilasu, koji bi nas mnogo brze uveo u Evropu. Ali, mi sve radimo naopako, pa nismo spremni da pruzimo ruku pomirenja svojim susedima, priznamo da smo pogresili sto smo vodili agresivne i osvajacke ratove devedesetih i prihvatimo postojecu realnost u kojoj nam neke teritorije vise ne pripadaju jer smo ugnjetavali neduzne ljude koji tu vekovima zive.

Sasa

pre 10 godina

"Svi znaju da ce pregovori trajati dugo"

Pa ne bas svi... neki u Srbiji jos uvek mastaju da ce uci u EU za koju godinu. Ne shvataju da od toga nema govora ni za 20 godina.

Ali kao sto neko rece, spremite cinije za med i mleko!

Lale

pre 10 godina

Dacicu i Vucicu,
ova poruka Gdje Merkel vam ja za otreznjenje.
Ali svejedno, samo nastavite svoju pesmicu. Ova polupismena raja bez memorije sve ce to da proguta.
Samo ako ne napravite neke znacajne pomake sa implementacijom dogovorenog do decembra bice opet kuku lele mrze nas Nemci.

Pametnjaković

pre 10 godina

Očigledno EU i naša politička elita rade zajedno na uništenju Srbije. Niko normalan ne bi dao nikakav datum, a ne bi ni pregovarao sa malverzantskom političkom elitom Srbije. Ako već pričamo ko je koga prevario i ko su kraljevi prevara, to su definitivno pripadnici političke elite naše zemlje i njihovi paraziti koje su svuda postavili. Ti ne drže reč nikada, najobičniji lop... i malverzanti, manipulanti i oportunisti, ne znaju ništa da rade osim da parazitiraju na tuđem radu dok ne unište na kraju sve što se uništiti može.

normalno

pre 10 godina

Pa naravno da ce ocekivati da se ispune obecanja. Valjda znaju sta su obecali.

Jer, ono sto su nama biracima obecali nije ispunjeno, a Merkelova to zna i nije njihov birac, koji ce im verovati na rec.

nebitno

pre 10 godina

Gospodjo Merkel samo da Vas obavestim nikakva implementacija nije kljucna jer dacic i vucic to nigde ne pominju, kazu nam da pregovori krecu u januaru, dok druga dva ministra poznatiji kao mrka i velja vec najavljuju da nam stizu gomile novca iz pristupnih fondova, tako da Vas molim da ovako neobavesteni ne dajete izjave.

mhm

pre 10 godina

Da ova ekipa na vlasti ima ima imalo obraza danas bi rekli da nas je EU prevarila, i priznali da datum nismo dobili. Ono sto smo dobili je uslovni mesec januar. Na sav glas su vikali da ce nas prevariti ako nam ne odrede datum, da nece ispuniti dogovor ako ne odrede datum, da ce vlada pasti i organizovati vanredne izbore... I? Sta se od svega toga desilo?? Nista! EU im neda da ni da zucnu. Em ne smeju da budu razocarani kao sto su najavljivali, em ne smeju ni izbore da organizuju. Ovim potezima je ova vlast odlucila da u potpunosti prepusti svoje stavove i odluke drugima da kreiraju umesto njih. I za kraj: DATUM NISMO DOBILI!

Branko

pre 10 godina

Da nije srpsko rukovodstvo ozbiljno krenuo u priznavanje (korak po korak) države Kosovo ne bi bilo ništa od ovoga danas. Kako bih nazvao ovo što su nam danas dali zaista ne znam.

darko

pre 10 godina

Mogu slobodno da kazem da sam ponosni gradjanin srbije kad vidim kako se nasi politicari bore za evropski put na kojem je srbija trebala odavno da se nadje...

juca

pre 10 godina

Ma sve sto Angela zmisli ispunice I trba,juce prajd u bgd, sada preispitivanje vlasnistva medija, pa onda hladnjace niste culi. Dragi Premijer zaboravi da kaze da smo dobili , majke mi, bice u Januaru. U decembru kada podnesu izvestaj bice niste se dovoljno potrudili oko implementacije, sledeci Jun, zivi bili pa videli

sale

pre 10 godina

Ja sam uveren u dobijanje datuma bez ikakvog dodatnog pritiska. Uradjeno je sve sto je bilo potrebno i nasa drzava je zasluzila jer smo za to i radili.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Implementacija ne zavisi samo od Srbije. Tu je suština cele priče.
Gospodin Vučić je uneo ogromnu energiju kako bi došli do datum. Mnogi političari pre njega su imali tu šansu i prokockali je.
Konačno da Srbija krene krupnim koreacima ka članstvu u EU

sova

pre 10 godina

Berlin je pun gastarbajtera a najvise ih je iz Turske. Imaju i mnogo dece. Mozda ce jednog dana pozeleti da se osamostale ... Mozda ce neko da podrzi takve zelje ?

city14

pre 10 godina

Bitno nam je da Merkelova ima dobro mišljenje o stanju koje je postignuto u Srbiji u zadnjih godinu dana, te nam je bitno da su mnogi problemi prevaziđeni.

Milutin

pre 10 godina

U svakom poslu postoji nešto što se naziva "dobra volja". Dobra volja postoji kada obe strane pokazuju medjusobno poverenje i čine dobre akte izražavajući dobre namere prema drugoj strani a sve kako bi se posao uspešno priveo kraju. Zatezanja poput ovoga koje Nemačka čini Srbiji obično u poslu znače rizik da ta druga strana ne uzvrati istom merom i na ne predvidjeni način izbegne ili dodatno naplati nešto od onoga što ona čini. Jednostavno ovo što Nemačka sada čini Srbiji nije dobar posao.

Nemačka i dobar deo Evrope danas se susreće sa problemom uvećanog i stalno rastućeg euroskepticizma, netrpeljivosti prema imigrantima, činjenicom da je "projekat multikultralnosti doživeo neuspeh" (ovo parafraziram reči Angele Merkel). Sve mi se čini da je sve ovo zatezanje Nemačke ustvari deo predizborne kampanje vladajuće političke elite, i davanje na posredan način na znanje svojim biračima budući konzervativniji stav prema multikulturalnosti, imigracionoj politici i politici prema samoj Evropskoj Uniji, njenom širanju i ekonomskim problemima. Čini se da je zlatno doba Evropskih vrednosti ako ne prošlo onda privremeno na standby aražmanu.

Mateja

pre 10 godina

"Srbija i Kosovo su napravile napredak u normalizaciji odnosa. Secam se svoje posete Beogradu pre dve godine, i tada se vodila kontroverzna diskusija o pitanju kako dalje. Mnogi problemi su prevazidzeni I postoji pravi napredak”, naglasila je ona.

Naravno da postoji, zahvaljujuci nasoj Vladi i naporu koji Aleksandar Vucic ulaze u sve ovo.

Milena

pre 10 godina

Nemacka ipak zateze i trazi i sprovodjenje sporazuma, ali nista se u zivotu ne dobija lako, tako da ce se i ta prepreka preci. Vucic ne bi ni pravio sporazum da ne namerava da ga sprovede tako da mislim da je ovo preterivanje ali ako i ne dobijemo datum pre Januara to je sve dobro i to je odlicno odradjen posao. Poverenje se ne zadobija preko noci ali ako nastavimo ovako i to ce se desiti.Ovo su dobre vesti.

danka

pre 10 godina

Kakva god da je bila odluka EU, Srbija bi morala da nastavi da radi na implementaciji postignutog sporazuma oko Kosova. Čak i da je Srbija dobila datum odmah bez implementacije kosovskog sporazuma Srbija ne bi mogla biti članica EU, a po završetku implementacije, neće biti više ni jedne prepreke na putu Srbije ka EU.

d. j.

pre 10 godina

Gospođo Merkel, uz veliko poštovanje, imajte malo poverenja iako možda nemate puno razloga za to. Nije se došlo do ovde da bi se prekinulo.

Marina

pre 10 godina

Sve dok nisam stigla pročitati izjavu gđe Merkel,mislila sam da je sve po Dačiću i da je Srbija stvarno dobila bezuvjetan datum,a ono ćorak: Srbija mora na još jednu provjeru prije stvarnog početka pregovora.
Unatoč svemu mislim da će Srbija izvršiti punu implementaciju i time ispuniti njemačke zahtjeve; učini li to do jeseni,datum je jesenski; učini li do kraja godine,datum je januarski;učini li u januaru,datum je proljetni i to i premijer zna.
Pretpostavljam da građani Srbije dobro znaju da jedino što je neupitno je-da EU potvrđuje da će sa Srbijom otvoriti pregovore i da tu vijest odašilje bombastično kako bi prikrila da se na koncu ipak radi o uvjetovanom datumu. Razloga za veselje ,međutim,itekako ima jer su se stvari napokon pomakle s mrtve točke i došle do usijanja kad treba prelomiti (provesti sporazum do kraja) i poletjeti u pregovore.

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Očigledno još je ostala samo sporna implementacija sporazuma oko Kosova. Međutim, nerealna su očekivanja EU da se jedan takav sporazum može imlementirati za par meseci. Bitno je da je usvojen plan implementacije, i da se Srbija obavezala da će taj sporazum biti implementiran.

Miloje

pre 10 godina

"Implementacija ce biti odlucujuca", porucila je nemacka kancelarka Angela Merkel na pres konferenciji, istakavsi da implementacija mora da napreduje po planu, odnosno da se primene dogovori koji su usvojeni.

A zna li ova...zena da implementacija sporazuma ne zavisi samo i iskljucivo od Srbije?

Lexus

pre 10 godina

Moje misljenje je da bi Vucic najvise trebao da obrati paznju na Nemacku i njihovu kancelarku i da razvija sto bolje odnose da bi nam pregovori bili povoljniji, jer je ipak Nemacka najuticajnija u EU.

POSLEDNJA - SANSA

pre 10 godina

Bitno nam je da Merkelova ima dobro mišljenje o stanju koje je postignuto u Srbiji u zadnjih godinu dana, to nam je bitno da su mnogi problemi prevaziđeni, koji su nas godinama kocili.Naravno da moramo da budemo mudri i pametni, kako ne bi napravili pogresan korak.

Vitomir87

pre 10 godina

Zato smatram napredak veoma vaznim. Imamo jasan plan implementacije, koji je odlucan da bi mogli poceti pristupni pregovori“, objasnila je Merkel.

zar nije prvo receno da pocnemo sa primenom? Jako dobro zna i ona da je nemoguce primeniti ceo sporazum za nekoliko meseci, pogotovu kad samo Srbija ulaze napor u to.

Grgur

pre 10 godina

Kancelarka je dodala da je zbog toga konstatovano da se moze cestitati na napretku I da je iz ugla Berlina moguce da se prva pristupna konferencija sa Srbijom odrzi u januaru 2014.godine.

Moguce ili sigurno? De, odluci se...