Utorak, 25.06.2013.

10:19

Bilt: Nećete čuti datum, već okvir

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt poručio da se nada da će Srbija dobiti "zeleno svetlo", ali naveo i da se danas "neće čuti datum, već okvirni rok".

Izvor: B92

Bilt: Neæete èuti datum, veæ okvir IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

novica952

pre 10 godina

Srbija nije zaslužila da se okvirno odlučuje o datumu.Ako smo ispunjavali uslove koje smo dobili onda Eu treba da bude konkretna kada odlučuje o datumu...
(Petar Pan, 25. jun 2013 13:37)
Tako bi trebalo da bude u uređenom sistemu i tu dolazimo do priče da oni od nas traže pravno uređeni sistem i poštovanje prava i obaveza a sami to ne rade. Ali tako je to u životu po onoj izreci " sila boga ne moli ".

Tears of joy

pre 10 godina

koliko 28.06 odgovor bude pozitivan u smislu izvesnosti i primetno popravljenog stanja u Srbiji i ako to bude signal za investitore i ozivljavanje Srbije, ne vidim onda nikakav razlog da ocajavamo jer datum nije fixiran. Sta vise, mislim da nama EU ne treba. Trebaju nam pare, ali ne i da za te pare moramo da izgorimo. Strah me onog:"dala baba banku da udje a sad bi 2 da izadje". Sta b bilo da sutra sa Hrvatima udjemo u EU,sta bi se onda promenilo? Sta bi dobili a sta izgubili? Dajte da mi privucemo investicije i da taj neki Evropski kvorum nas hvali na sav glas, i neka nas predlazu investitorima, a EU...kao pojam...neka ceka...

Little more love

pre 10 godina

Hmm....neuspeh bi mogao biti samo utoliko sto smo sve nade polozili u to da ce to biti na nacin na koji smo mi zamislili. Ali teorija sile je takva da bas kada zelis i toliko insistiras na tome, sila ce ti lupiti samar tek da se zna ko je sila. Zar ne? Datum i cela ta procedura su vise nego izvesni, i ne bih mnogo da se upustam u analizu toga sta je zasto kome potrebno pa ce Srbija dobiti pregovore, ali mislim da je mnogo bitnije da investicije pocnu da dolaze i da privreda ozivi. U suprotnom dzaba nam sve! A verujem da su ovim pozitivnim signalima ulaganja sve bilza!

Dr.Know all

pre 10 godina

> Jasno je da vise nista ne zavisi od nas, mi smo sve sto je do nas ucinili,mnogo toga gorkog progutali, a danas cemo videti da li je sve bilo fatamorgana kako bi se ispunio neki drugi tj. neciji visi cilj!

HerculesSS

pre 10 godina

Ove oprecne izjave iz sata u sat, mogu posluziti kao izvesna forma ubedjivanja da Srbija popusti cvrst stav po nekim pitanjima. Naravno treba odrediti prioritete i u skladu sa tim postupati. Realno ova promena price kako se priblizava 28.06 sve vise postaje ocigledna kao primena odredjenog pritiska.

novicavg

pre 10 godina

Ni gospodin Bilt ministar Švedske koji je čitavo vreme bio na onoj strani koja je za Srbiju tražuila datum više nije suguran u dobijanje tačnog datuma već se ministri EU založili za okvirno vreme za donbijanje datuma i da se kao rok pominjenje Nemački predlog koji kao datum otpočinanja pregovora koa januar 2014 godine. Očigledno da se ministri ne mogu dogovoriti o tačnom datumu i da će šefovima država i vlada predložiti da 28 juna oni donesu odluku toga tipa. dali će lobisti koji lobiraju za nas biti uspešni ili će prevladati kruti Nemački stav o tome i za Srbiju uvesti još jedno preipitivanje našeg puta u decembru.To nije ono što Srbija želi ali ćemo stojički primiti, ne tražimo milostinju jer smo datum iskreno zaslužili.

Green Dragon

pre 10 godina

Narod nece biti zadovoljan drugacijim odgovorom od pozitivnog. Ali realnost se mora prihvatiti. Na kraju cini mi se da EU fanatizam i nije na nekom visokom nivou. Potreba za investicijama i zakonima postoji kako bi se krenulo u korak sa vremenom i kako bi se odrzao sistem, ali unijacenje u klasicnom smislu pripadanja necemu, mislim da i nije neka siroko prihvacena opcija.

Dalmata

pre 10 godina

Alkar Lacko u NIŠTA.

Gospodin Lacko je na dobronamjeran i istinit komentar gospodina Zg odgovorio nizom protupitanja koji cijelu diskusiju prebacuju u emocionalnu i iracionalnu ravan.

Ne želim uvrijediti nikog, ali odgovor ZAŠTO leži u kulturološkom modelu i nerealnim ambicijama tvoraca i nositelja tog kulturološkog modela. Biskup Strossmayer je još 1884. godine shvatio što će se dogoditi rekavši otprilike "Srbijanska elita je razvila ekskluzivnu varijantu nacionalizma koja će narednih stotinu godina spriječiti stvaranje hrvatske države. Međutim, jednog dana to će im doći na naplatu s kamatama...". S obzirom da kažete da ste hrvatskog porijekla znate da nitko ne može optužiti biskupa da je mrzio Srbe. Pod ekskluzivni nacionalizam mislio je "sve nama, a drugima što im damo". Eto, to je uzrok svih nesreca koje su vas snasle, a posredno i sve nas ostale u okruzenju. Uostalom, poslusajte sto vam govore vrhunski intelektualci iz Srbije kao npr. gospodin Srdja Popovic, gospođa Latinka Perović, gospođa Dubravka Stojković..., a ne razni "scijentolozi" - nosioci šovinističkog kulturološkog modela. Da se razumijemo imamo i mi naše kvaziznanstvenike, ali njihove maštarije nisu naisle na plodno tlo.

Puno pozdrava

širom otvorenih očiju

pre 10 godina

Dugo pešačenje do Brisela se nastavlja! Korak napred, neki nazad pa opet iznova…Grešite i to kardinalno. Srbija je već tamo! Ne vidite šumu od drveta!

Lalegator

pre 10 godina

99% komentatora nije procitalo clanak nego samo naslov. Koliko sam ja shvatio danas ce reci nek to bude decembar 2013. a za par dana ce se dogovoriti jel to 3, 13, i 23. decembar. Sta dramite bezveze?
(koji katastroficari, 25. jun 2013 11:42)

Vremenski portal u kraj novembra:

"Srbija je pokazala vidan napredak,uspesno je privatizovala svoj vodovod,elektrodistribuciju,telekomunikaciju i rudna nalazista u najvecem broju slucajeva Nemackim kompanijama,Kosovo su i de fakto i de jure priznali ali i dalje postoji problem posto je na skoro odrzanoj paradi ponosa pukla petarda.To nisu Evropske vrednosti ali smo i dalje voljni da,iako Srbija verovatno nece dobiti datum za pocinjanje pregovora o pristupu da,damo zuto trpcuce svetlo za dobijanje datuma o odrdjivanju datuma.Datum za dobijanje datuma ce se najverovatnije desiti posto parada ponosa odrzi bez incidenata,znaci ne pre oktobra 2014."

Naprimer.

Ivica

pre 10 godina

Casno bi bilo raspisti izbore ako ne dobijemo tacan datum,time bi Vucic pokazao da je spreman da snosi posledice za ne ispunjena obecanja narodu i naravno na izborima bi dobio apsolutnu vecinu u skupstini.

Mailman

pre 10 godina

(Zg, 25. jun 2013 11:38)
Lako ti je da se pravis pamet kad ste vi "lijepu vasu" etnicki ocistili. Da nije bilo tako i vi bi ste imali slicne probleme kao i mi sada, zato sevaj

VLaya

pre 10 godina

Kakav datum kakva EU ? Kad se povecaju plate,uredi zemlja mozemo da pricamo o necemu...Ovako nema pas za sta da nas ujede,beda i trulo bogatstvo oko nas i mi hocemo u EU ? Podrska toj zajednici da nas ne primi dok god se ne promene sustinski stvari na bolje,a ne samo povrsno da im zamazemo oci !

Singidunum

pre 10 godina

U sustini jako mi je krivo sto smo samo orudje u rukama nekih sila. Imali smo YU koja je bila mala evropska Amerika, uspeli su nekako da probude nedovoljno uspavanu mrznju i da naprave sto su napravili. Mogli smo imati najjacu privredu u Evropi i to je bio razlog spoticanja, nismo se morali voleti ali smo mogli raditi i uzivati u plodovima rada,tada bismo bili srecni a srecan i zadovoljan ne ratuje! Prevarili su nas idejom o slobodi, ropstvu i nezavisnosti, podelili nas, a sada nas opet ujedinjuju u neko drugo ropstvo...Zar ne? Tuzna je nasa istina...

polarna veverica

pre 10 godina

Ako Srbija ne dobije datum biće veoma teško objasniti zašto ga nije dobila kada je ispunila sve što se tražilo od nje...

Petar Pan

pre 10 godina

Srbija nije zaslužila da se okvirno odlučuje o datumu.Ako smo ispunjavali uslove koje smo dobili onda Eu treba da bude konkretna kada odlučuje o datumu...

Mile

pre 10 godina

Vi sto pametujete kako nama ne treba EU nego "samo treba carobnim stapicem urediti drzavu": Ajde kazite kako KONKRETNO to postici u situaciji u kojoj se zemlja nalazi ? Nemojte samo da pominjete primere Islanda, Svajcarske itd. to je rezonovanje na nivou predskolske dece. Da li ste vi ikada culi za rec realnost ? Da li ste se ikada zapitali zasto su cak i bivsi radikali shvatili da se ovde radi o golom opstanku drzave ? Ne radi se ovde o datumima, nego primarno o medjunarodnoj REPUTACIJI drzave, bez koje nemamo sanse da se pomerimo sa nule.

skakavac

pre 10 godina

Sada je red da Eu bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi a tu su Haški tribunal,borba protiv korupcije, Briselski dogovor i njegova implementacija,dobra saradnja sa svim zemljama regiona, itd...

No Name

pre 10 godina

Srbija više nije u tom položalju da bilo koga sa bilo čime ucenjuje ili zahteva. Zemlja je u privrednom i finansiskom kolapsu sa izuzetno visokom stopom nezaposlenošću. Kosovo je več davno otišao. Jedini put su reforme i ulazak u eu.

Osijek

pre 10 godina

Svaki put kad iz ciste dosade posjetim stranicu b92(inace dosta objektivnu i dobronamjernu u svojim tekstovima) i citam komentare na bilo koju politicku vijest uvijek se nadje niki pametnjakovic da spominje Oluju(za mene sramota Hrvatske) i etnicko ciscenje!Dakle,podrucje koje je oslobodjeno tom akcijom je Kninska krajina!Sada te iste pitam sta se desilo s hrvatskim narodom od '91 do '95 na tom podrucju?Niti jedan hrvat nije ostao u tzv Krajini!Sta je to?

esdgdfah

pre 10 godina

Ne bih da komentarisem dok ne budemo znali tacno o cemu se radi, ali ako je ovo tacno mira na Balkanu biti nece ...
Ali ajde da sacekamo do kraja, mozda je trgovina jos u toku i mozda se ovakvim izjavama samo tvrdi pazar ...

Mali Zeka

pre 10 godina

Ne dobijanje datuma bi dovelo u pitanje dalju evropsku budućnost Srbije zato što će biti nemoguće objasniti naroda zašto nismo dobili datum!

srki

pre 10 godina

Okvir bolje zvuci nego datum, na rec datum sam postao alergican. Ajmo sad narednih 10 god od nasih politicara da slusamo okvir, okvir, okvir...

Lacko

pre 10 godina

Gospon Zg,
Kao neko ko je rođen i kršten u Hrvatskoj i ko se smatra Hrvatom a živi u Srbiji smatram da imam svako moralno pravo da vam odgovorim kontrapitanjima:
-proterali ste 250.000 hiljda mojih sugrađana sa njihovih vekovnih ognjišta genocidnim akcijama oluja i bljesak samo zato što su Srbi i pravoslavci, zašto?
-ko je odgovarao za ubistvo porodice Zec u sred bela dana u centu Zagreba samo zato što nisu Hrvati kao vi i ja?
-ko je odogovarao za pokolj vojnika iz Bjelovarske kasarne nakon dogovorene predaje, odakle sam rodom inače, pa sam bio i svedok tih događaja?
-kada će Republika Hrvatska da vrati imovinu i da stvori uslove da se proterani vrate ?
-zašto Jasenovac izgleda sada kao muzej a ne kao mesto najvećih strahota i genocida u istoriji ovih naših prostora?
-otkada se u hrvatskom pravopisu suglasnici i samoglasnici nazivaju otvorenicima i zatvorenicima?
-otkada sam ja, moj otac i moj dede-inaće svi poreklom čistokrvni Hrvati iz Zagorija i okoline-čuli, pisali i koristili ćirilicu kao svoje pismo?
-zašto je za vreme rata dignut u vazduh spomenik Nikoli Tesli?
-i još mnogo zašto, zbog čega se veoma lepo i sigurno osećam u R.Srbiji i gde nisam nikada ali nikada imao problema u vezi sa tim ko sam, šta sam, i odakle potičem...Molim administraciju da mi se objavi komentar, pisan je iz srca.

Zvizdoje

pre 10 godina

Sad neka se Dacic, Vucic i Nikolic slikaju, pa sa slikom mogu odmah u dodijeljeni im okvir i na zid - placa.
Ne ide gospodo, dvadeset i kusur godina pod&ebavanja, prije svega susjeda, a i Evrope, pa poslije godinu dana podilazenja Evropi ici s djecjom pricom - mir, mir, mir niko nije kriv...

lea

pre 10 godina

da li bi okvirno mogli da pregovore sa kosovom vratimo na pocetni nivo,da li bi mogli da raspisemo nove izbore i sklonimo preobradjene radikale,da li bi okvirno mogli i jedan referendum da imamo da vidimo ko je uopste za tu okvinu JEVROPU?

Tiho Crnogorac

pre 10 godina

Mislim da oni nas i ne žele da prime u EU I da bi bilo najbolje da mi pokušamo da donekle popravimo situaciju u našoj zemlji.Moramo da prihvatimo realnost i da se svako prihvati nekog posla kako bi donekle popravio svoju situaciju,Polako se okrenuti poljuprivredi i realnim zanimanjima a ne virtuelnom svetu i prodavanje magle i virtuelnim zanimanjim(Razni menadžeri potparoli magistri za medije itd)

Transporter

pre 10 godina

Mislim da je napredak u Srbiji faktor i cinjenica koji se ne moze sakriti! Tome u prilog govore sva izvestavanja evropskih medija koja se mogu cuti danima. Konacno da neko moze da kaze da u Srbiji vidi stabilnost izvesnost i ne tako laku promenljivost i odstupanje! Takva perspektiva nase drzave pogotovu ako nastavi da se ponavlja dovoljno cesto u krugovima gde je to za nas bitno, donece nam sasvim sigurno veliki benefit!

Pojeo Vuk Magarca

pre 10 godina

ako ne dobijemo datum dacu ostavku.
hoce li se vucic setiti svojih reci od pre
mesec dana? o pa kako ne, sigurno oće -sjećate se džakova sa "pokradenim"
glasovima - ko ih je ikad vidio ?šta je
toma svašta lagao .. a vučić sad tako fin
gospodin ali sjetite se malo šta je bilo .
kako raja zaboravlja i vjeruje samo što
joj paše , nevjerovatno
(prisjetite se malo obećanja fine
gospode, 25. jun 2013 11:43)
APSOLUTNO SE SLAZEM S TOBOM,PA NA TAJ NACIN SU IZBORE DOBILI..A DZAKOVI PROPALI U ZEMLJU,TREBALI SU U ZATVOR DA ZAVRSE..

Novak Nikač

pre 10 godina

EU je zamak davno napravljen kao biznis, religijsko i birokratsko utočište, a mnogi političari žele u društvo već ostarele kolonijalne iluzije što vreme neumitno potiskuje na periferiju zabluda.
Unija je posao koji jenjava a Evropa je svest koja napušta taj eksperiment. Izgleda da je zaboravljeni V.Koštunica u pravu.
Šta će nam "datum"? I šta je to "datum"? Ljudi, kolki je tamo ufur?

Nesa

pre 10 godina

Ima li nekog ko je sem Vlade verovao u dobijanje datuma. Zato sam radoznao cime ce nas spinovati posle ovoga...rekonstrukcijom, Djilasom, otkazima ili novom cenom komunalija i struje... treba narod zabaviti....

Konstatacija

pre 10 godina

Drug Aca rece da ocekuje datum. Ali ne rece kada i koje godine ce biti taj datum. Dovodimo razne male zemlje u Srbiju koji nam zbog nase unutrasnje upotrebe pricaju da su za davanje datuma Srbiji.OK. Ali taj datum moze da bude i juli 2015 godine. Pita se Nemacka pa onda i Holandija koja je uvek uz Nemacku i GB. Karl Bit je uvek bio na nasoj strani jos dok je skluzbovao u BH devedesetih kao cinovnik UN ali covek dobro rece. Dobicete okvir. A do okvira ce da prodje jos vremena pa onda preispitivanje da li je sve ucinjeno,pa onda pomeranje jos za koji mesec itd

Zg

pre 10 godina

Dobro, komšije, a što ste napravili da biste dobili datum?

Na mostu u Mitrovici još uvijek stoje barikade.
Inzistirate da sve telefonske komunikacije idu preko Srbije.
Za sjever želite da bude energetski povezan sa Srbijom preko EPS-a.
Opskrba vodom također.
Paralelne institucije nisu raspuštene.
Srbi sa sjevera žele registrirati automobile u Srbiji.
Srbi sa sjevera žele plaćati poreze u Srbiji.
... itd.

Nije vam baš jasno, zar ne? Nitko vas ništa zapravo ne pita - za Kosovo i njegovu budućnost ste nebitni, milom ili silom. Pruža vam se prilika da se kroz "pregovore" pomirite s činjenicama i da prihvatite neke stvari, a vi i dalje inzistirate na onome što se neće desiti.

Ne želite datum i EU? Dobro. Sa svih strana su vam EU i NATO.

prisjetite se malo obećanja fine gospode

pre 10 godina

ako ne dobijemo datum dacu ostavku. hoce li se vucic setiti svojih reci od pre mesec dana?
o pa kako ne, sigurno oće - sjećate se džakova sa "pokradenim" glasovima - ko ih je ikad vidio ?
šta je toma svašta lagao .. a vučić sad tako fin gospodin ali sjetite se malo šta je bilo . kako raja zaboravlja i vjeruje samo što joj paše , nevjerovatno

surova istina

pre 10 godina

Srbija je pukla to trebaju najzad da shvate politicari , da nigde nece ici bez ultimatuma , sto politicari trebaju gradjani shvatiti da ovakvo stanje je neodrzivo...Taj zapad sa nemackom nas unisti i dotera gde jesmo..
(deksii, 25. jun 2013 10:58)

Prvi deo komentara potpisujem.
Ali odakle ti ideja da je nas Zapad sa Nemackom unistio?
Pa jel' su nas oni vodili poslednjih 20 godina ili nase patriJote,nase demokrate,nasi eksperti?
Jel' su nemci krali u Kolubari?U Agrobanci?Jel' su nemci privatizovali Luku beograd,C-Market...?Jel' nemci imaju monopole na nasem trzistu ili nasi tajkuni?
Jel' nam nemci bacaju smece po celoj Srbiji?Jel' nam nemci grade koridor 10 ili nasi ministri?Jel' su nemci prodavali testove za malu maturu ili neko nas?Pitanja koliko hoces...

U ogledalo svako neka se pogleda pa bar neka prizna sebi ako nece drugome da je NAJVECI PROBLEM U NAMA SAMIMA!Da smo drugaciji ne bi nam se sve ovo desavalo.

Marinko Rokvic

pre 10 godina

Donji ves ste nam ves skinuli, ponizili ste Srbiju kao niko nikad u istoriji. Sta sad, posto smo nagi,preostaje vam jos da nam uradite ono, a ako vam se svidi onda ce svetlo svetleti a datum ce biti dat kad onemocate.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Pretpostavljao sam da će i ovo biti samo jedna od bezbrojnih prevara i ucena kojima je Srbija izložena zadnjih dvadesetak godina.Datumom i EU nam mašu ne bi li nas i dalje držali na užetu. Američki ratni ciljevi na Balkanu treba da se dovedu do finala, a interesi Srba i Srbije su sasvim nevažni. Postupak je bio jednostavan. Uprošćeno, prvo smo držani pod embargom i nevidjenim sankcijama sa ciljem da nam se obogalji privreda i ubije želja za otporom. Potom smo satanizovani do maksimuma da bi nehumano i divljačko bombardovanje Srba na svim njihovim etničkim prostorima dobilo na "legalitetu i legitimetetu". Bombardovanje ipak, nije totalno uništilo želju za otporom i slobodom, koja je ukorenjena u ovom narodu. Da bi se stvar dovela do kraja, na vlast je potom, petooktobarskom revolucijom, dovedena marionetska vlada skorojevića, kontroverznih biznismena i belosvetskih lopuža kojima je dat samo jedan cilj:EKONOMSKI UNIŠTITI SRBIJU I OBESMISLITI I SAMU POMISAO DA SRBIJA MOŽE BITI EKONOMSKI ODRŽIVA ZAJEDNICA U KOJOJ JE MOGUĆE ŽIVETI OD POŠTENOG RADA. Sve je uništeno uz nevidjeno bogaćenje tih marioneta. Uspeli su da nas ubede da ZA DATUM damo sve. Kada budemo niko i ništa svi datui će nam biti isti.

Sinek

pre 10 godina

Pa kamo vam se žuri? Polako... Vidjeli ste kako je prošla Slovenija, učite na nama Hrvatima. Na našim greškama. Već do sada je Lijepa Naša osjetila samo batinu EU-a, a od mrkve gotovo ništa. Sa samostalnom RH je gotovo, žali bože ići i na izbore kad i tako o svemu odlučuju u Briselu. 01.07. pa u godinama koje slijede obilježavat ćemo smrt Lijepe Naše koja je nastupila nakon duge i teške bolesti. Učite na nama... Imate primjer kojim putem NE IĆI.

remic

pre 10 godina

pricao sam juce sa poslanikom evropskog parlamenta (Michael Gahler). rodjen sam u nemackoj, idem tamo u skolu itd. ranije je i on bio djak u mojoj skoli pa jednom godisnje dolazi u posetu da bi pricao sa djacima koji su izabrali politiku kao glavni predmet. nije ni hteo da cuje moje izjave o bivsoj jugoslaviji i sve je izvrtao po njegovome. takvi su politicari. na kraju krajeva je ispalo da su srbi za sve krivi sto se desavalo na balkanu. nije u nekoj viskoj poziciji, ali su za njega nikolic, dacic i ostali samo najobicniji misevi koji nemaju sta da kazu. rekao je da mnogi narodi nose veliki istorijski teret na ledjima. nije hteo da kaze da misli na srbe. po njegovom misljenju nemci su se otarasili toga zato sto su priznali zlocine. tek kad nas nacisto ponize i ako kazemo sta oni hoce da cuju onda je njihova misija zavrsena. cak je priznao da amerika moze da radi sta hoce bez ikakvih posledica. rekao sam mu da to nije fer, ali politika je takva po njegovom misljenju. o rusiji je inace samo lose stvari pricao. niko nas nista ne pita. eu ima svoje interese, a nasi politicari su njihove marijonete.

Radiša

pre 10 godina

Strašno je to koliko se bedno osećam zbog tretmana koji trpimo. Nebitno je ko je na vlasti sa Srbijom se svi sprdaju...
Samo mogu reći, Strašno, Sramota, Bruka, Jadno...
Okvir?! Kaakv bre okvir?!
Nego neka narod gleda Farmu to je za nas gimnastika za mozak...

Ponizen

pre 10 godina

Pametni se uce na greskama i poukama iz proslosti. A mi?
Dosta je ponizavanja. Treba im se najljubaznije zahvaliti i krenuti svojim putem. Valjda ga imamo.

Lalegator

pre 10 godina

Necemo cuti "datum",ali ima da cujemo "izbori"!

Btw,nije EU kriva i uopste nas nisu oni,da izvinete,zajebali,nego su gospoda sa vlasti,na veoma ocigledne signale iz Evrope,da niti ulazimo skoro,ako i ikada,reagovali kao moroni,rasprodajuci i zemlju i privredu zarad jedne obicne magle.

Kad je Kostunica pricao,NE EU i NE NATO-u,i kao alternativu spominjao vojnu i politicku neutralnost,pametna narodna masa je to odbacila kao suludu ideju.

I gospodo,sta ako ne udjemo u EU?Koji je plan B?Vojna i politicka neutralnost?

E bacenih godina...

Spuštaj gaće, širi noge.

pre 10 godina

Najtužnije je to, što ne kapiramo, da kada bi smo odustali od kandidature - oni bi nas naterali da uđemo.

A ovako..

Bosanac Srbin

pre 10 godina

Pa šta bi vi htjeli, dvadeset godina ste bili uzrok problema i majstori opstrukcije a sada kada ste konacno uradili nesto konstruktivno i kako treba (priznanje Kosova,obračun sa kriminalom...)hoćete sve odmah.Taj datum kao datum nije toliko bitan(osim trenutnoj vlasti da bi se kao "opravdali" narodu)koliko je bitno da Srbija stvarno počne bivati jedno moderno i civilizovano društvo.Potencijala ste uvijek imali a sada će uz ovaj kurs trenutne vlasti trebati i dosta vremena da se mnoge stvari vrate u normalu pa će tek onda EU na kašičicu početi da vas uvažava.Kao što to pesnik reče "Puno tražiš malo daješ ....

banka

pre 10 godina

Voleo bi da NE dobijemo to nesto sto zovu datum ili da nastave ovako da nas zezaju sa uvodjenjen novih pojmova "okvir", "uslovni datum" (a vecina ljudi ni ne zna sta je datum) i da najzad odustanemo od te EU i zavrsimo ovu najbolniju pricu u poslednjih 90 godina.

dusan

pre 10 godina

alo rodjaci nije EU kriva,krivi smo mi, sta ce im neka zemlja koja je ekonomski slabija i od albanije,korupcija,nezaposlenost..,ii sta ocekujete da ce oberucke da nas prime

nesa

pre 10 godina

Mi neznamo ni test da organizujemo a hocemo datum.Uostalom,sta bi ministri EU radili da im nije nas i nam slicnim.Nisu ludi da ukidaju svoja radna mesta.

Metoruk

pre 10 godina

Za nas i jeste ram, da se uokviri u pendzer, a u ramu karikatura od drzave. Osvetljenje je manje bitno, ionako smo svi s godinama postali daltonisti.

neglasac

pre 10 godina

Joj humora... sto bi se u narodu reklo... Pr..nje na sitno

Mozda da ode sledeci put Toma diploma ili da zovu ministra Velju da "nategne" nekog iz EU

volem

pre 10 godina

Pa vole naši ovir više nego datum, datum dan je onda gotova stvar, a okvir? e okvir je prava stvar. Unutra si a nisi, tu možež da plivaš kolko te volja i dokle te volja.

dankesn

pre 10 godina

Da li je neko od komentatora pročitao vest ili samo naslov? Dakle, neće reći tačan datu danas, ali hoće kroz nekoliko dana. A ako sam dobro razumela, Bilt je rekao da će to biti ove godine, dakle, neće biti u januaru 2014. Ovo su, u principu, dobre vesti, nemojte svuda tražiti crnilo i potop.

koji katastroficari

pre 10 godina

99% komentatora nije procitalo clanak nego samo naslov. Koliko sam ja shvatio danas ce reci nek to bude decembar 2013. a za par dana ce se dogovoriti jel to 3, 13, i 23. decembar. Sta dramite bezveze?

Fail

pre 10 godina

Ko li se samo bavi izmisljanjem ovih termina. Pa ne moze jos, nismo predali Republiku Srpsku Sarajevu, kao sto su Hrvati morali sa svojima, pa sad Hrvati u Bosni od muke se udruzuju sa Srbima tamo da se koliko toliko zastite. Ja sam nekad bio za EU a onda sam obisao malo vise istocnu evropu. Ne donose oni svoje vrednosti tamo gde dodju, one vrede samo za njih u njihovim zemljama, za nas ostale vredi da im budemo samo robovi. Porucujem ovdasnjim liberalima(koji su najveci EU fanataci) da kontaktiraju malo svoje kolege iz Bugarske ili Rumunuje da pitaju da li im je ista od ljudskih sloboda donela EU ili ih i dalje ni ne pita za to dokle god im vlasti odgovaraju Briselu.

Realan

pre 10 godina

Ljudi moraju da shvate da ni nasi politicari ne vole i ne veruju o bajci zvanoj EU, ALI, zar nije lakse pricati Evropa, Evroinetegracije, datum, unija, priblizavanje, evronet, evro...nego da kazu kako je stvarno stanje u zemlji, nema posla, u bolnicama nemaju inekcija, u apotekama lekova, u skolstvu nema prijemnog(ps. to je najmanji problem skolstva), poljoprivreda odumire, privredu nemamo(duplo veci nam je izvoz bi za vreme embarga-preko Makedonije), i kada sve to i jos 1000 drugih stvari morali da objasnjavaju narodu to bi bilo mucno. Ovako samo kazu rec koja pocinje na E i nema potrebe pricati bilo sta drugo. Ko nije za E proglase ga ludim i cao.

Dalmata

pre 10 godina

ahaha, ova farsa sa eu postaje sve besmislenija. naravno, sacekace da vucic/dacic puste niz vodu i srpsku pre nego sto nas konacno i definitivno otkace. ako, ova kilosterska zemlja za bolje i nije, samo se nadam da ce gore navedeni likovi onda odgovarati za sve svinjarije.
(mr b, 25. jun 2013 10:32)

Alkar mr b u SRIDU. Plus "i Rusija i EU", plus "i Kosovo i EU". Ukratko, nema "zapisavanja" okolnih država kako bi se ostvario cilj liderstva u regiji.

meskalin

pre 10 godina

Svi se hvataju za taj datum a ljudi ne shvatate da datum sam dodje kad uredis drzavu.

Svi politicari umjesto da tu energiju usmere da potaknu ekonomiju, naprave nesto za svoju zemlju oni svi gledaju u neku imaginarnu tocku i mole se da ce im past nesto sa "neba" na tacnu.

E pa nece gospodo kao ni nista u zivotu ako ne ulozis neki napor nema ni rezultata .

zoran

pre 10 godina

Dobicemo OKVIR...posle toga ekser, odmh zatim chekic, a eto je i slika...posle toga, 2389. mozemo sve to lepo zakucati na zid.....ha,ha....pa kako nas gaze, ali neka. Sa poltronima treba tako, dok mu ne unishtish svaki ponos i ne slomish kichmu u celosti. Posle sa takvim organizmom mozesh da chistish pod, shto ce EU da radi sa Srbijom.
No, mi smo takvi. Nije ovo nista sluchajno.
Ceo NATO nije uspeo nepismene, siromashne Talibane da pobedi, ali Srbima das shaku dolara, farmerke i on ce da izda ceo narod. Primera iz blize i dalje proshlosti koliko hocete.
Korumpirano drushtvo do srzi.

m4rk0

pre 10 godina

Dobicemo okvir, na cije farbanje moramo cekati nekoliko meseci, pa u tom okviru platno koje isto moramo cekati nekoliko meseci, pa na tom platnu ce nakon, ponovo, nekoliko meseci stajati datum za pocetak pregovora. Za sve to vreme vlast ce govoriti kako je zasluzila datum, zamajavace narod o nekom boljem zivotu, prebacivace loptu sa bitnih stvari koji se tice opstanka naroda i dostojanstvenog zivota, na neke nebitne stvari, a narod ce pozdravljati velikog vojvodu Vucica i klicati mu sa sve odrpanim gacama i praznog stomaka.

Cinik

pre 10 godina

Oh, datume, datume, zasto te nema, oh datume? Pa i mala matura je ponistena jer su deca trebala da pisu na temu: "Zasto vise volim datum nego oca i majku".
Gospodo, cinovnici iz EU bi nam najradije vratili vize, a vi se zaludjujete datumom? Iskoristite ovo vreme da ako ikako mozete malo proputujete Evropom, da vidite koliko smo mi njima nevazni i beznacajni. Mala zemlja, bez privrede, sa rukovodstvom koje bi sve izdalo za nekakav datum?

Mislite drugačije...

pre 10 godina

Štap i šargarepa se nastavljaju, Srbijo prekidaj pregovore i kao Island odbij ulazak u EU, pa nek se oni sa drugima zezaju i odobravaju crvena, žuta i zelena svetla!

Helios

pre 10 godina

To se, zaista, zove demokratija.
Većina, koja nema mnogo bistrine a ni samopoštovanja prevari se na šargarepu. Onda i ta većina ustukne. Ali "izabrani" guraju svoj interes na osnovu sada već netačne volje većine.
I tako mi što imamo samopoštovanje trpimo zbog vas suprotnih.

bole

pre 10 godina

O.K. ajmo onda ovako: Pod hitno da se zamrzne SSP (onaj što je Djelić potpisao pre nekoliko godina)i da se odmrzne kada počnu pregovori tj kada se dobije tačan datum... do tada da se vrate sve carine za uvoz robe iz EU čime bi se zaštitilo ono malo privrede koja nešto proizvodi u ovoj zemlji i da se eventualno stvori potencijal za proizvodnju svega što može da se proizvede u Srbiji, a da se ne uvozi... time će se sprečiti značajan odliv deviza uvozničkog lobija, a dati zamajac domaćoj privredi, što će opet dovesti do makar delimičnog novog zapošljavanja...
toliko...

Markoni

pre 10 godina

Da li to znači da bez precizno definisanog famoznog datuma srpska vlast dobija novi zadatak- kako objasniti podanicima da neće biti propast naroda i države ako se ne desi ono što prizivaju već mesecima kao biti ili ne biti? I kako će narod prihvatiti to objašnjenje, da ovaj sirotinjski život teče dalje bez nacionalne kataklizme i bez tog datuma? Omiljena majstorija srpskih, tradicionalno nesposobnih političara na vlasti, ali majstora ostvarenja ličnih interesa kroz politiku- prevesti raju žednu preko vode, najnoviji nastavak, kao beskonačna Latino serija. I očekujem više medijske pažnje omiljenom alternativnom leku za popravljanje raspoloženje u Srba od pre pola godine- Miškoviću i njegovom liku i delu, malo u zatvoru, a malo iz doba slave i bogaćenja. Pa, neko mora da bude kriv za taj izgubljeni datum, a i za to nekako mogu da okrive Miškovića, ovde sve može da prođe.

Slobodan_Beograd

pre 10 godina

Kakve izjave imaju ovi evropski lideri to se strasno.U pozadini svega je klasicno zavlacenje i lazna obecanja.Iz Eu stoji jaka Nemacka sa starim fasistickim ciljevima , ali u fino upakovanoj prici , da ce vam biti bolje , ustvari njima je super , bogati su , a nama ostaju mrvice i da radimo za njih.Sto bi te u 21 veku okupirali vojno kada mogu finansijski.Pozdrav slobodni ljudi.

deki

pre 10 godina

Ovo sa EU se vec svima zgadilo.Sad ce Dačić I Vučić da nam sve lepo objasne kao najveci uspeh Srbije ...Majko moja sto me rodi u ovo vreme.

Mihailo

pre 10 godina

Hoće li narod konačno shvatiti da oni nas ne žele, jednostavno vide nas u ruskoj sferi i znaju na koju stranu naginjemo. Sve što radimo kako bismo "dobili datum" radimo na sopstvenu štetu.
Moram priznati da me je ova vest mnogo obradovala.

Uros

pre 10 godina

Je l' bas okvir, ili ram? Mislim, da li ce moci da se upotrebi samo za sliku, ogledalo ili mrezu za komarce, ili, ako je okvir, onda moze i za prozor...

obican gradjanin

pre 10 godina

Realno posmatrajući trenutna dešavanja - dobijanje datuma je sretsvo prisile da se ostvare zamišljeni ciljevi u vezi Kosova. EU ne interesuje Srbija u EU, već samo da implamentira što više od nezavisnosti Kosova. Dokaz tome je vrlo jednostavan - EU od Srbije ne traži ništa od standarda (usaglašenih zakona, ekonomske stabilnosti, razvijenih institucija itd.), koje svaka članica treba da ima, od kojih je Srbija sa ovom valdom JAKO DALEKO.
Jako bih se radovao Srbiji u EU (datumm ne znači ništa) ali budimo realni, drugi uslovi bi bili pred Srbijom da je to cilj! (ponovicu cilj EU je samo nezavisno Kosovo) Jako smo daleko od EU i sa datumom i bez!!

R.M.

pre 10 godina

Sada me bas zanima kako ce Aca da objasni narodu da to sto smo dobili je upravo to sto smo trazili bla, bla, bla... On to tako lepo radi, a nas narod voli da mu aplaudira... Po sistemu: jeste bulevar Ratka Mladica, nije bulevar Ratka Mladica (precrtaj zeljeno u zavisnosti od trenutka...)

Zeljko

pre 10 godina

U okviru je put ka zelenom svetlu i ako se stigne pre nego sto se pretvori u zuto pa crveno treba toga jos dosta uraditi ,(citaj -izdati tj. veleizdati),onda se ide ravno pa u trecoj ulici zdesna ,u levom cosku se moze i datum videti,ili privideti hehe,ko jos moze da kaze da se izdaja ne isplati!? :)

drenik

pre 10 godina

Gospodine Bilt sve smo prihvatili,pa i briselski sporazum. Zar da sad tako dobijemo samo zeleno svetlo? Vreme je za datum,svetla nam ne trebaju....

teslaboj

pre 10 godina

Mislim da nećete čuti datum, već okvirno vreme o tome šta će se dešavati i to će naravno biti ove godine

Vodaju nas kao magare, sargarepom ;)

Posle ovakvih komentara, da ne kazem sr...a zasto neko uopste zeli da trpi teror i uvrede.

zarobljena princeza

pre 10 godina

Svašta,datuma nema,sve je to šarena laža.Meni je ovo očekivano.Naša sklonost ka zaluđivanju dok propadamo je tragična.Koga uopće briga za datum kad pogleda u svoj novčanik,pristigle račune.Nije valjda da neko misli da će nam ulazak u EU omogućiti lagodan život.Sve oko nas je trulo,a najaktuelnije je stari hit Azre "strašno me ljuti,kad idioti postaju cenjeni ljudi".

Ha,ha,ha

pre 10 godina

Ha,ha,ha:))

Bravo, fenomenalno, sjajno.
Ovo su dobre vesti.

Posle toliko truda, ustupaka, popuštanja, čak i odricanja dela teritorije, konačno smo dočekali toliko čekani i zasluženi okvir.

Sad nas ništa ne može zaustaviti ka datumu.

Puna podrška mudrom političkom vrhu.

mare

pre 10 godina

BITNO je da je SNS osvojio Zajecar ! A za datum koga briga. Ovo je smejurija od vlasti i drzave. Pa zar ne vidite da se s nama igraju ko sa retardima! A i nismo za bolje ! Ljudi su u pravu. Mi smo jedna psihijatrijska ustanova sa beznadeznim slucajevima tuto kompleto!!! Ne mogu da se setim naziva onog domaceg filma, mislim da se nesto spominje konj sa cetiri noge i sl. E to smo ti mi ! I dirigenta imamo. Ovi "nas POFAJTALI" ko Nikola Simic i PUFFFFF ...

Simo

pre 10 godina

Kad malo bolje razmislim nama je okvir i vazniji od datuma,neka oni nama lepo daju okvir,nasi su se se pregovaraci toliko namucili zarad nase dobrobiti da slobodno mogu da prime i okvir,onda jednog dana doci ce i datum pa se lepo datum stavi u okvir i u tri primerka,jedan na zidu kancelarije Prvog Podpredsednika (najzasluzniji i za okvir i za datum),jedan kod Premijera a treci kod Diplomiranog Predsednika,i svi cemo biti zadovoljni!

mr b

pre 10 godina

ahaha, ova farsa sa eu postaje sve besmislenija. naravno, sacekace da vucic/dacic puste niz vodu i srpsku pre nego sto nas konacno i definitivno otkace. ako, ova kilosterska zemlja za bolje i nije, samo se nadam da ce gore navedeni likovi onda odgovarati za sve svinjarije.

sarkazam

pre 10 godina

Okvirno vreme za početak pregovora je 2014-2030.

Dakle do tada je odlična prilika d ase lopovi koji su sada na vlasti potrpaju u zatvore, da oni koji su bili a više nisu na vlasti, takođe pridruže sadašnjim lopovima, u zatvoru.

Da se lažni penzosi ostave da crknu, jer su prevarantskim metodama došli do istih.

Da JP prestanu da budu gubitaši jer dobar deo njih ima monopol u svojoj delatnosti.

Tako da do datuma može da se uradi zaista DOVOLJNO stvari da se poboljša standard Srba (svi koji osećaju ovu državu kao svoju, šta god mislili o političarima koji svađaju i dele narod).

vk

pre 10 godina

Zar su nasi vlastodrsci toliko zaslepljeni fondovima EU da ne mogu da uoce veoma jasnu poruku da nas EU ne zeli, ako vec ne mogu da shvate da mi zapravo i nemamo sta da trazimo tamo kao jedna banana (praziluk) drzava. Svesni su oni da vise nemaju sta da prodaju da bi finansirali birokratsko-partijsku masineriju (i obezbedili sebi glasacko telo), pa se kao ocajnik hvataju za slamke, sto ovi iz EU veoma vesto koriste za ispunjavanje svojih interesa, koji se u velikoj meri direktno kose sa interesima gradjana Srbije.

Svevladovic

pre 10 godina

Ova nasa zemlja (ne mogu da je nazovem drzavom, nazalost) se ponasa kao zaljubljena klinka koji zeza stariji momak. Malo je otkaci, ona se uzjapuri pa kao nesto preti, onda on kaze da je sve u redu a ona skace od srece i tako u krug. Devojci prolazi vreme a momak svrlja li svrlja.

sumadinac

pre 10 godina

pojasnite mi.....zar ce srbija istovremeno da dobije kad i kosovo? auu brate il sam ja lud ili ovi u evropi....ja sto opet vidim srbiju ako ne ekonomski i politicki uticajnu vec sa nekog istorijskog aspekta prisutnu i istoriji evrope....ili ova evropa toliko nas minimalizuje a kosovo velica......dodje kao rim i jagodina....rim sa istorijom...a jagodina sa palmom...tako i srbija sa istorijom a kosovo sa narko mafijom i parama

Milan

pre 10 godina

Dobro, ne daju datum.
Onda u oktobru izbori, i referendum sa pitanjem hocemo li uopste u EU.
Pa da stavimo tacku i na to "poglavlje".
Ziveo Island!

deksii

pre 10 godina

Srbija je pukla to trebaju najzad da shvate politicari , da nigde nece ici bez ultimatuma , sto politicari trebaju gradjani shvatiti da ovakvo stanje je neodrzivo...Taj zapad sa nemackom nas unisti i dotera gde jesmo..

Alex

pre 10 godina

Pa ako je okvirni rok to nije datum. Okvirni rok imamo i sada. Okvir znaci potencijalno obecanje datuma ako se ispuni A, B i C.Spin ce naravno pokusati predstaviti "okvirni rok" kao uspjeh

boris

pre 10 godina

2113, i taj datum se završava sa 13 :)
Ma mi to miramom zbog svih nas da radimo, a kad će evropa dati zeleno svetla, nije toliko važno.
Jedna od glavnih stvari kod pristupanja Evropi jeste da država mora bit dobro i pametno uređena i zato je to nama, običnim ljudima važno. Treba shvatiti da je sve to u korist "običnih" građana, a na štetu monopolista koji vam prodaju 2 puta skuplje istu stvar nego u EU.
Inaćenje, nema datuma nema sporazuma je samo na štetu građana - "tajkuni" dobijaju još vremena za lov u mutnom.

Ha,ha,ha

pre 10 godina

Ha,ha,ha:))

Bravo, fenomenalno, sjajno.
Ovo su dobre vesti.

Posle toliko truda, ustupaka, popuštanja, čak i odricanja dela teritorije, konačno smo dočekali toliko čekani i zasluženi okvir.

Sad nas ništa ne može zaustaviti ka datumu.

Puna podrška mudrom političkom vrhu.

mr b

pre 10 godina

ahaha, ova farsa sa eu postaje sve besmislenija. naravno, sacekace da vucic/dacic puste niz vodu i srpsku pre nego sto nas konacno i definitivno otkace. ako, ova kilosterska zemlja za bolje i nije, samo se nadam da ce gore navedeni likovi onda odgovarati za sve svinjarije.

Alex

pre 10 godina

Pa ako je okvirni rok to nije datum. Okvirni rok imamo i sada. Okvir znaci potencijalno obecanje datuma ako se ispuni A, B i C.Spin ce naravno pokusati predstaviti "okvirni rok" kao uspjeh

teslaboj

pre 10 godina

Mislim da nećete čuti datum, već okvirno vreme o tome šta će se dešavati i to će naravno biti ove godine

Vodaju nas kao magare, sargarepom ;)

Posle ovakvih komentara, da ne kazem sr...a zasto neko uopste zeli da trpi teror i uvrede.

Milan

pre 10 godina

Dobro, ne daju datum.
Onda u oktobru izbori, i referendum sa pitanjem hocemo li uopste u EU.
Pa da stavimo tacku i na to "poglavlje".
Ziveo Island!

Lacko

pre 10 godina

Gospon Zg,
Kao neko ko je rođen i kršten u Hrvatskoj i ko se smatra Hrvatom a živi u Srbiji smatram da imam svako moralno pravo da vam odgovorim kontrapitanjima:
-proterali ste 250.000 hiljda mojih sugrađana sa njihovih vekovnih ognjišta genocidnim akcijama oluja i bljesak samo zato što su Srbi i pravoslavci, zašto?
-ko je odgovarao za ubistvo porodice Zec u sred bela dana u centu Zagreba samo zato što nisu Hrvati kao vi i ja?
-ko je odogovarao za pokolj vojnika iz Bjelovarske kasarne nakon dogovorene predaje, odakle sam rodom inače, pa sam bio i svedok tih događaja?
-kada će Republika Hrvatska da vrati imovinu i da stvori uslove da se proterani vrate ?
-zašto Jasenovac izgleda sada kao muzej a ne kao mesto najvećih strahota i genocida u istoriji ovih naših prostora?
-otkada se u hrvatskom pravopisu suglasnici i samoglasnici nazivaju otvorenicima i zatvorenicima?
-otkada sam ja, moj otac i moj dede-inaće svi poreklom čistokrvni Hrvati iz Zagorija i okoline-čuli, pisali i koristili ćirilicu kao svoje pismo?
-zašto je za vreme rata dignut u vazduh spomenik Nikoli Tesli?
-i još mnogo zašto, zbog čega se veoma lepo i sigurno osećam u R.Srbiji i gde nisam nikada ali nikada imao problema u vezi sa tim ko sam, šta sam, i odakle potičem...Molim administraciju da mi se objavi komentar, pisan je iz srca.

Svevladovic

pre 10 godina

Ova nasa zemlja (ne mogu da je nazovem drzavom, nazalost) se ponasa kao zaljubljena klinka koji zeza stariji momak. Malo je otkaci, ona se uzjapuri pa kao nesto preti, onda on kaze da je sve u redu a ona skace od srece i tako u krug. Devojci prolazi vreme a momak svrlja li svrlja.

remic

pre 10 godina

pricao sam juce sa poslanikom evropskog parlamenta (Michael Gahler). rodjen sam u nemackoj, idem tamo u skolu itd. ranije je i on bio djak u mojoj skoli pa jednom godisnje dolazi u posetu da bi pricao sa djacima koji su izabrali politiku kao glavni predmet. nije ni hteo da cuje moje izjave o bivsoj jugoslaviji i sve je izvrtao po njegovome. takvi su politicari. na kraju krajeva je ispalo da su srbi za sve krivi sto se desavalo na balkanu. nije u nekoj viskoj poziciji, ali su za njega nikolic, dacic i ostali samo najobicniji misevi koji nemaju sta da kazu. rekao je da mnogi narodi nose veliki istorijski teret na ledjima. nije hteo da kaze da misli na srbe. po njegovom misljenju nemci su se otarasili toga zato sto su priznali zlocine. tek kad nas nacisto ponize i ako kazemo sta oni hoce da cuju onda je njihova misija zavrsena. cak je priznao da amerika moze da radi sta hoce bez ikakvih posledica. rekao sam mu da to nije fer, ali politika je takva po njegovom misljenju. o rusiji je inace samo lose stvari pricao. niko nas nista ne pita. eu ima svoje interese, a nasi politicari su njihove marijonete.

R.M.

pre 10 godina

Sada me bas zanima kako ce Aca da objasni narodu da to sto smo dobili je upravo to sto smo trazili bla, bla, bla... On to tako lepo radi, a nas narod voli da mu aplaudira... Po sistemu: jeste bulevar Ratka Mladica, nije bulevar Ratka Mladica (precrtaj zeljeno u zavisnosti od trenutka...)

Markoni

pre 10 godina

Da li to znači da bez precizno definisanog famoznog datuma srpska vlast dobija novi zadatak- kako objasniti podanicima da neće biti propast naroda i države ako se ne desi ono što prizivaju već mesecima kao biti ili ne biti? I kako će narod prihvatiti to objašnjenje, da ovaj sirotinjski život teče dalje bez nacionalne kataklizme i bez tog datuma? Omiljena majstorija srpskih, tradicionalno nesposobnih političara na vlasti, ali majstora ostvarenja ličnih interesa kroz politiku- prevesti raju žednu preko vode, najnoviji nastavak, kao beskonačna Latino serija. I očekujem više medijske pažnje omiljenom alternativnom leku za popravljanje raspoloženje u Srba od pre pola godine- Miškoviću i njegovom liku i delu, malo u zatvoru, a malo iz doba slave i bogaćenja. Pa, neko mora da bude kriv za taj izgubljeni datum, a i za to nekako mogu da okrive Miškovića, ovde sve može da prođe.

Sinek

pre 10 godina

Pa kamo vam se žuri? Polako... Vidjeli ste kako je prošla Slovenija, učite na nama Hrvatima. Na našim greškama. Već do sada je Lijepa Naša osjetila samo batinu EU-a, a od mrkve gotovo ništa. Sa samostalnom RH je gotovo, žali bože ići i na izbore kad i tako o svemu odlučuju u Briselu. 01.07. pa u godinama koje slijede obilježavat ćemo smrt Lijepe Naše koja je nastupila nakon duge i teške bolesti. Učite na nama... Imate primjer kojim putem NE IĆI.

obican gradjanin

pre 10 godina

Realno posmatrajući trenutna dešavanja - dobijanje datuma je sretsvo prisile da se ostvare zamišljeni ciljevi u vezi Kosova. EU ne interesuje Srbija u EU, već samo da implamentira što više od nezavisnosti Kosova. Dokaz tome je vrlo jednostavan - EU od Srbije ne traži ništa od standarda (usaglašenih zakona, ekonomske stabilnosti, razvijenih institucija itd.), koje svaka članica treba da ima, od kojih je Srbija sa ovom valdom JAKO DALEKO.
Jako bih se radovao Srbiji u EU (datumm ne znači ništa) ali budimo realni, drugi uslovi bi bili pred Srbijom da je to cilj! (ponovicu cilj EU je samo nezavisno Kosovo) Jako smo daleko od EU i sa datumom i bez!!

Simo

pre 10 godina

Kad malo bolje razmislim nama je okvir i vazniji od datuma,neka oni nama lepo daju okvir,nasi su se se pregovaraci toliko namucili zarad nase dobrobiti da slobodno mogu da prime i okvir,onda jednog dana doci ce i datum pa se lepo datum stavi u okvir i u tri primerka,jedan na zidu kancelarije Prvog Podpredsednika (najzasluzniji i za okvir i za datum),jedan kod Premijera a treci kod Diplomiranog Predsednika,i svi cemo biti zadovoljni!

Slobodan_Beograd

pre 10 godina

Kakve izjave imaju ovi evropski lideri to se strasno.U pozadini svega je klasicno zavlacenje i lazna obecanja.Iz Eu stoji jaka Nemacka sa starim fasistickim ciljevima , ali u fino upakovanoj prici , da ce vam biti bolje , ustvari njima je super , bogati su , a nama ostaju mrvice i da radimo za njih.Sto bi te u 21 veku okupirali vojno kada mogu finansijski.Pozdrav slobodni ljudi.

surova istina

pre 10 godina

Srbija je pukla to trebaju najzad da shvate politicari , da nigde nece ici bez ultimatuma , sto politicari trebaju gradjani shvatiti da ovakvo stanje je neodrzivo...Taj zapad sa nemackom nas unisti i dotera gde jesmo..
(deksii, 25. jun 2013 10:58)

Prvi deo komentara potpisujem.
Ali odakle ti ideja da je nas Zapad sa Nemackom unistio?
Pa jel' su nas oni vodili poslednjih 20 godina ili nase patriJote,nase demokrate,nasi eksperti?
Jel' su nemci krali u Kolubari?U Agrobanci?Jel' su nemci privatizovali Luku beograd,C-Market...?Jel' nemci imaju monopole na nasem trzistu ili nasi tajkuni?
Jel' nam nemci bacaju smece po celoj Srbiji?Jel' nam nemci grade koridor 10 ili nasi ministri?Jel' su nemci prodavali testove za malu maturu ili neko nas?Pitanja koliko hoces...

U ogledalo svako neka se pogleda pa bar neka prizna sebi ako nece drugome da je NAJVECI PROBLEM U NAMA SAMIMA!Da smo drugaciji ne bi nam se sve ovo desavalo.

Pojeo Vuk Magarca

pre 10 godina

ako ne dobijemo datum dacu ostavku.
hoce li se vucic setiti svojih reci od pre
mesec dana? o pa kako ne, sigurno oće -sjećate se džakova sa "pokradenim"
glasovima - ko ih je ikad vidio ?šta je
toma svašta lagao .. a vučić sad tako fin
gospodin ali sjetite se malo šta je bilo .
kako raja zaboravlja i vjeruje samo što
joj paše , nevjerovatno
(prisjetite se malo obećanja fine
gospode, 25. jun 2013 11:43)
APSOLUTNO SE SLAZEM S TOBOM,PA NA TAJ NACIN SU IZBORE DOBILI..A DZAKOVI PROPALI U ZEMLJU,TREBALI SU U ZATVOR DA ZAVRSE..

zarobljena princeza

pre 10 godina

Svašta,datuma nema,sve je to šarena laža.Meni je ovo očekivano.Naša sklonost ka zaluđivanju dok propadamo je tragična.Koga uopće briga za datum kad pogleda u svoj novčanik,pristigle račune.Nije valjda da neko misli da će nam ulazak u EU omogućiti lagodan život.Sve oko nas je trulo,a najaktuelnije je stari hit Azre "strašno me ljuti,kad idioti postaju cenjeni ljudi".

Mihailo

pre 10 godina

Hoće li narod konačno shvatiti da oni nas ne žele, jednostavno vide nas u ruskoj sferi i znaju na koju stranu naginjemo. Sve što radimo kako bismo "dobili datum" radimo na sopstvenu štetu.
Moram priznati da me je ova vest mnogo obradovala.

meskalin

pre 10 godina

Svi se hvataju za taj datum a ljudi ne shvatate da datum sam dodje kad uredis drzavu.

Svi politicari umjesto da tu energiju usmere da potaknu ekonomiju, naprave nesto za svoju zemlju oni svi gledaju u neku imaginarnu tocku i mole se da ce im past nesto sa "neba" na tacnu.

E pa nece gospodo kao ni nista u zivotu ako ne ulozis neki napor nema ni rezultata .

lea

pre 10 godina

da li bi okvirno mogli da pregovore sa kosovom vratimo na pocetni nivo,da li bi mogli da raspisemo nove izbore i sklonimo preobradjene radikale,da li bi okvirno mogli i jedan referendum da imamo da vidimo ko je uopste za tu okvinu JEVROPU?

deki

pre 10 godina

Ovo sa EU se vec svima zgadilo.Sad ce Dačić I Vučić da nam sve lepo objasne kao najveci uspeh Srbije ...Majko moja sto me rodi u ovo vreme.

nesa

pre 10 godina

Mi neznamo ni test da organizujemo a hocemo datum.Uostalom,sta bi ministri EU radili da im nije nas i nam slicnim.Nisu ludi da ukidaju svoja radna mesta.

mare

pre 10 godina

BITNO je da je SNS osvojio Zajecar ! A za datum koga briga. Ovo je smejurija od vlasti i drzave. Pa zar ne vidite da se s nama igraju ko sa retardima! A i nismo za bolje ! Ljudi su u pravu. Mi smo jedna psihijatrijska ustanova sa beznadeznim slucajevima tuto kompleto!!! Ne mogu da se setim naziva onog domaceg filma, mislim da se nesto spominje konj sa cetiri noge i sl. E to smo ti mi ! I dirigenta imamo. Ovi "nas POFAJTALI" ko Nikola Simic i PUFFFFF ...

prisjetite se malo obećanja fine gospode

pre 10 godina

ako ne dobijemo datum dacu ostavku. hoce li se vucic setiti svojih reci od pre mesec dana?
o pa kako ne, sigurno oće - sjećate se džakova sa "pokradenim" glasovima - ko ih je ikad vidio ?
šta je toma svašta lagao .. a vučić sad tako fin gospodin ali sjetite se malo šta je bilo . kako raja zaboravlja i vjeruje samo što joj paše , nevjerovatno

dusan

pre 10 godina

alo rodjaci nije EU kriva,krivi smo mi, sta ce im neka zemlja koja je ekonomski slabija i od albanije,korupcija,nezaposlenost..,ii sta ocekujete da ce oberucke da nas prime

Mislite drugačije...

pre 10 godina

Štap i šargarepa se nastavljaju, Srbijo prekidaj pregovore i kao Island odbij ulazak u EU, pa nek se oni sa drugima zezaju i odobravaju crvena, žuta i zelena svetla!

Marinko Rokvic

pre 10 godina

Donji ves ste nam ves skinuli, ponizili ste Srbiju kao niko nikad u istoriji. Sta sad, posto smo nagi,preostaje vam jos da nam uradite ono, a ako vam se svidi onda ce svetlo svetleti a datum ce biti dat kad onemocate.

Ponizen

pre 10 godina

Pametni se uce na greskama i poukama iz proslosti. A mi?
Dosta je ponizavanja. Treba im se najljubaznije zahvaliti i krenuti svojim putem. Valjda ga imamo.

Spuštaj gaće, širi noge.

pre 10 godina

Najtužnije je to, što ne kapiramo, da kada bi smo odustali od kandidature - oni bi nas naterali da uđemo.

A ovako..

Cinik

pre 10 godina

Oh, datume, datume, zasto te nema, oh datume? Pa i mala matura je ponistena jer su deca trebala da pisu na temu: "Zasto vise volim datum nego oca i majku".
Gospodo, cinovnici iz EU bi nam najradije vratili vize, a vi se zaludjujete datumom? Iskoristite ovo vreme da ako ikako mozete malo proputujete Evropom, da vidite koliko smo mi njima nevazni i beznacajni. Mala zemlja, bez privrede, sa rukovodstvom koje bi sve izdalo za nekakav datum?

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Pretpostavljao sam da će i ovo biti samo jedna od bezbrojnih prevara i ucena kojima je Srbija izložena zadnjih dvadesetak godina.Datumom i EU nam mašu ne bi li nas i dalje držali na užetu. Američki ratni ciljevi na Balkanu treba da se dovedu do finala, a interesi Srba i Srbije su sasvim nevažni. Postupak je bio jednostavan. Uprošćeno, prvo smo držani pod embargom i nevidjenim sankcijama sa ciljem da nam se obogalji privreda i ubije želja za otporom. Potom smo satanizovani do maksimuma da bi nehumano i divljačko bombardovanje Srba na svim njihovim etničkim prostorima dobilo na "legalitetu i legitimetetu". Bombardovanje ipak, nije totalno uništilo želju za otporom i slobodom, koja je ukorenjena u ovom narodu. Da bi se stvar dovela do kraja, na vlast je potom, petooktobarskom revolucijom, dovedena marionetska vlada skorojevića, kontroverznih biznismena i belosvetskih lopuža kojima je dat samo jedan cilj:EKONOMSKI UNIŠTITI SRBIJU I OBESMISLITI I SAMU POMISAO DA SRBIJA MOŽE BITI EKONOMSKI ODRŽIVA ZAJEDNICA U KOJOJ JE MOGUĆE ŽIVETI OD POŠTENOG RADA. Sve je uništeno uz nevidjeno bogaćenje tih marioneta. Uspeli su da nas ubede da ZA DATUM damo sve. Kada budemo niko i ništa svi datui će nam biti isti.

bole

pre 10 godina

O.K. ajmo onda ovako: Pod hitno da se zamrzne SSP (onaj što je Djelić potpisao pre nekoliko godina)i da se odmrzne kada počnu pregovori tj kada se dobije tačan datum... do tada da se vrate sve carine za uvoz robe iz EU čime bi se zaštitilo ono malo privrede koja nešto proizvodi u ovoj zemlji i da se eventualno stvori potencijal za proizvodnju svega što može da se proizvede u Srbiji, a da se ne uvozi... time će se sprečiti značajan odliv deviza uvozničkog lobija, a dati zamajac domaćoj privredi, što će opet dovesti do makar delimičnog novog zapošljavanja...
toliko...

Nesa

pre 10 godina

Ima li nekog ko je sem Vlade verovao u dobijanje datuma. Zato sam radoznao cime ce nas spinovati posle ovoga...rekonstrukcijom, Djilasom, otkazima ili novom cenom komunalija i struje... treba narod zabaviti....

srki

pre 10 godina

Okvir bolje zvuci nego datum, na rec datum sam postao alergican. Ajmo sad narednih 10 god od nasih politicara da slusamo okvir, okvir, okvir...

banka

pre 10 godina

Voleo bi da NE dobijemo to nesto sto zovu datum ili da nastave ovako da nas zezaju sa uvodjenjen novih pojmova "okvir", "uslovni datum" (a vecina ljudi ni ne zna sta je datum) i da najzad odustanemo od te EU i zavrsimo ovu najbolniju pricu u poslednjih 90 godina.

Uros

pre 10 godina

Je l' bas okvir, ili ram? Mislim, da li ce moci da se upotrebi samo za sliku, ogledalo ili mrezu za komarce, ili, ako je okvir, onda moze i za prozor...

drenik

pre 10 godina

Gospodine Bilt sve smo prihvatili,pa i briselski sporazum. Zar da sad tako dobijemo samo zeleno svetlo? Vreme je za datum,svetla nam ne trebaju....

Radiša

pre 10 godina

Strašno je to koliko se bedno osećam zbog tretmana koji trpimo. Nebitno je ko je na vlasti sa Srbijom se svi sprdaju...
Samo mogu reći, Strašno, Sramota, Bruka, Jadno...
Okvir?! Kaakv bre okvir?!
Nego neka narod gleda Farmu to je za nas gimnastika za mozak...

Zg

pre 10 godina

Dobro, komšije, a što ste napravili da biste dobili datum?

Na mostu u Mitrovici još uvijek stoje barikade.
Inzistirate da sve telefonske komunikacije idu preko Srbije.
Za sjever želite da bude energetski povezan sa Srbijom preko EPS-a.
Opskrba vodom također.
Paralelne institucije nisu raspuštene.
Srbi sa sjevera žele registrirati automobile u Srbiji.
Srbi sa sjevera žele plaćati poreze u Srbiji.
... itd.

Nije vam baš jasno, zar ne? Nitko vas ništa zapravo ne pita - za Kosovo i njegovu budućnost ste nebitni, milom ili silom. Pruža vam se prilika da se kroz "pregovore" pomirite s činjenicama i da prihvatite neke stvari, a vi i dalje inzistirate na onome što se neće desiti.

Ne želite datum i EU? Dobro. Sa svih strana su vam EU i NATO.

Novak Nikač

pre 10 godina

EU je zamak davno napravljen kao biznis, religijsko i birokratsko utočište, a mnogi političari žele u društvo već ostarele kolonijalne iluzije što vreme neumitno potiskuje na periferiju zabluda.
Unija je posao koji jenjava a Evropa je svest koja napušta taj eksperiment. Izgleda da je zaboravljeni V.Koštunica u pravu.
Šta će nam "datum"? I šta je to "datum"? Ljudi, kolki je tamo ufur?

vk

pre 10 godina

Zar su nasi vlastodrsci toliko zaslepljeni fondovima EU da ne mogu da uoce veoma jasnu poruku da nas EU ne zeli, ako vec ne mogu da shvate da mi zapravo i nemamo sta da trazimo tamo kao jedna banana (praziluk) drzava. Svesni su oni da vise nemaju sta da prodaju da bi finansirali birokratsko-partijsku masineriju (i obezbedili sebi glasacko telo), pa se kao ocajnik hvataju za slamke, sto ovi iz EU veoma vesto koriste za ispunjavanje svojih interesa, koji se u velikoj meri direktno kose sa interesima gradjana Srbije.

Mailman

pre 10 godina

(Zg, 25. jun 2013 11:38)
Lako ti je da se pravis pamet kad ste vi "lijepu vasu" etnicki ocistili. Da nije bilo tako i vi bi ste imali slicne probleme kao i mi sada, zato sevaj

sumadinac

pre 10 godina

pojasnite mi.....zar ce srbija istovremeno da dobije kad i kosovo? auu brate il sam ja lud ili ovi u evropi....ja sto opet vidim srbiju ako ne ekonomski i politicki uticajnu vec sa nekog istorijskog aspekta prisutnu i istoriji evrope....ili ova evropa toliko nas minimalizuje a kosovo velica......dodje kao rim i jagodina....rim sa istorijom...a jagodina sa palmom...tako i srbija sa istorijom a kosovo sa narko mafijom i parama

Lalegator

pre 10 godina

Necemo cuti "datum",ali ima da cujemo "izbori"!

Btw,nije EU kriva i uopste nas nisu oni,da izvinete,zajebali,nego su gospoda sa vlasti,na veoma ocigledne signale iz Evrope,da niti ulazimo skoro,ako i ikada,reagovali kao moroni,rasprodajuci i zemlju i privredu zarad jedne obicne magle.

Kad je Kostunica pricao,NE EU i NE NATO-u,i kao alternativu spominjao vojnu i politicku neutralnost,pametna narodna masa je to odbacila kao suludu ideju.

I gospodo,sta ako ne udjemo u EU?Koji je plan B?Vojna i politicka neutralnost?

E bacenih godina...

Zeljko

pre 10 godina

U okviru je put ka zelenom svetlu i ako se stigne pre nego sto se pretvori u zuto pa crveno treba toga jos dosta uraditi ,(citaj -izdati tj. veleizdati),onda se ide ravno pa u trecoj ulici zdesna ,u levom cosku se moze i datum videti,ili privideti hehe,ko jos moze da kaze da se izdaja ne isplati!? :)

Konstatacija

pre 10 godina

Drug Aca rece da ocekuje datum. Ali ne rece kada i koje godine ce biti taj datum. Dovodimo razne male zemlje u Srbiju koji nam zbog nase unutrasnje upotrebe pricaju da su za davanje datuma Srbiji.OK. Ali taj datum moze da bude i juli 2015 godine. Pita se Nemacka pa onda i Holandija koja je uvek uz Nemacku i GB. Karl Bit je uvek bio na nasoj strani jos dok je skluzbovao u BH devedesetih kao cinovnik UN ali covek dobro rece. Dobicete okvir. A do okvira ce da prodje jos vremena pa onda preispitivanje da li je sve ucinjeno,pa onda pomeranje jos za koji mesec itd

Singidunum

pre 10 godina

U sustini jako mi je krivo sto smo samo orudje u rukama nekih sila. Imali smo YU koja je bila mala evropska Amerika, uspeli su nekako da probude nedovoljno uspavanu mrznju i da naprave sto su napravili. Mogli smo imati najjacu privredu u Evropi i to je bio razlog spoticanja, nismo se morali voleti ali smo mogli raditi i uzivati u plodovima rada,tada bismo bili srecni a srecan i zadovoljan ne ratuje! Prevarili su nas idejom o slobodi, ropstvu i nezavisnosti, podelili nas, a sada nas opet ujedinjuju u neko drugo ropstvo...Zar ne? Tuzna je nasa istina...

Realan

pre 10 godina

Ljudi moraju da shvate da ni nasi politicari ne vole i ne veruju o bajci zvanoj EU, ALI, zar nije lakse pricati Evropa, Evroinetegracije, datum, unija, priblizavanje, evronet, evro...nego da kazu kako je stvarno stanje u zemlji, nema posla, u bolnicama nemaju inekcija, u apotekama lekova, u skolstvu nema prijemnog(ps. to je najmanji problem skolstva), poljoprivreda odumire, privredu nemamo(duplo veci nam je izvoz bi za vreme embarga-preko Makedonije), i kada sve to i jos 1000 drugih stvari morali da objasnjavaju narodu to bi bilo mucno. Ovako samo kazu rec koja pocinje na E i nema potrebe pricati bilo sta drugo. Ko nije za E proglase ga ludim i cao.

Fail

pre 10 godina

Ko li se samo bavi izmisljanjem ovih termina. Pa ne moze jos, nismo predali Republiku Srpsku Sarajevu, kao sto su Hrvati morali sa svojima, pa sad Hrvati u Bosni od muke se udruzuju sa Srbima tamo da se koliko toliko zastite. Ja sam nekad bio za EU a onda sam obisao malo vise istocnu evropu. Ne donose oni svoje vrednosti tamo gde dodju, one vrede samo za njih u njihovim zemljama, za nas ostale vredi da im budemo samo robovi. Porucujem ovdasnjim liberalima(koji su najveci EU fanataci) da kontaktiraju malo svoje kolege iz Bugarske ili Rumunuje da pitaju da li im je ista od ljudskih sloboda donela EU ili ih i dalje ni ne pita za to dokle god im vlasti odgovaraju Briselu.

deksii

pre 10 godina

Srbija je pukla to trebaju najzad da shvate politicari , da nigde nece ici bez ultimatuma , sto politicari trebaju gradjani shvatiti da ovakvo stanje je neodrzivo...Taj zapad sa nemackom nas unisti i dotera gde jesmo..

zoran

pre 10 godina

Dobicemo OKVIR...posle toga ekser, odmh zatim chekic, a eto je i slika...posle toga, 2389. mozemo sve to lepo zakucati na zid.....ha,ha....pa kako nas gaze, ali neka. Sa poltronima treba tako, dok mu ne unishtish svaki ponos i ne slomish kichmu u celosti. Posle sa takvim organizmom mozesh da chistish pod, shto ce EU da radi sa Srbijom.
No, mi smo takvi. Nije ovo nista sluchajno.
Ceo NATO nije uspeo nepismene, siromashne Talibane da pobedi, ali Srbima das shaku dolara, farmerke i on ce da izda ceo narod. Primera iz blize i dalje proshlosti koliko hocete.
Korumpirano drushtvo do srzi.

volem

pre 10 godina

Pa vole naši ovir više nego datum, datum dan je onda gotova stvar, a okvir? e okvir je prava stvar. Unutra si a nisi, tu možež da plivaš kolko te volja i dokle te volja.

neglasac

pre 10 godina

Joj humora... sto bi se u narodu reklo... Pr..nje na sitno

Mozda da ode sledeci put Toma diploma ili da zovu ministra Velju da "nategne" nekog iz EU

sarkazam

pre 10 godina

Okvirno vreme za početak pregovora je 2014-2030.

Dakle do tada je odlična prilika d ase lopovi koji su sada na vlasti potrpaju u zatvore, da oni koji su bili a više nisu na vlasti, takođe pridruže sadašnjim lopovima, u zatvoru.

Da se lažni penzosi ostave da crknu, jer su prevarantskim metodama došli do istih.

Da JP prestanu da budu gubitaši jer dobar deo njih ima monopol u svojoj delatnosti.

Tako da do datuma može da se uradi zaista DOVOLJNO stvari da se poboljša standard Srba (svi koji osećaju ovu državu kao svoju, šta god mislili o političarima koji svađaju i dele narod).

VLaya

pre 10 godina

Kakav datum kakva EU ? Kad se povecaju plate,uredi zemlja mozemo da pricamo o necemu...Ovako nema pas za sta da nas ujede,beda i trulo bogatstvo oko nas i mi hocemo u EU ? Podrska toj zajednici da nas ne primi dok god se ne promene sustinski stvari na bolje,a ne samo povrsno da im zamazemo oci !

boris

pre 10 godina

2113, i taj datum se završava sa 13 :)
Ma mi to miramom zbog svih nas da radimo, a kad će evropa dati zeleno svetla, nije toliko važno.
Jedna od glavnih stvari kod pristupanja Evropi jeste da država mora bit dobro i pametno uređena i zato je to nama, običnim ljudima važno. Treba shvatiti da je sve to u korist "običnih" građana, a na štetu monopolista koji vam prodaju 2 puta skuplje istu stvar nego u EU.
Inaćenje, nema datuma nema sporazuma je samo na štetu građana - "tajkuni" dobijaju još vremena za lov u mutnom.

Bosanac Srbin

pre 10 godina

Pa šta bi vi htjeli, dvadeset godina ste bili uzrok problema i majstori opstrukcije a sada kada ste konacno uradili nesto konstruktivno i kako treba (priznanje Kosova,obračun sa kriminalom...)hoćete sve odmah.Taj datum kao datum nije toliko bitan(osim trenutnoj vlasti da bi se kao "opravdali" narodu)koliko je bitno da Srbija stvarno počne bivati jedno moderno i civilizovano društvo.Potencijala ste uvijek imali a sada će uz ovaj kurs trenutne vlasti trebati i dosta vremena da se mnoge stvari vrate u normalu pa će tek onda EU na kašičicu početi da vas uvažava.Kao što to pesnik reče "Puno tražiš malo daješ ....

Zvizdoje

pre 10 godina

Sad neka se Dacic, Vucic i Nikolic slikaju, pa sa slikom mogu odmah u dodijeljeni im okvir i na zid - placa.
Ne ide gospodo, dvadeset i kusur godina pod&ebavanja, prije svega susjeda, a i Evrope, pa poslije godinu dana podilazenja Evropi ici s djecjom pricom - mir, mir, mir niko nije kriv...

Lalegator

pre 10 godina

99% komentatora nije procitalo clanak nego samo naslov. Koliko sam ja shvatio danas ce reci nek to bude decembar 2013. a za par dana ce se dogovoriti jel to 3, 13, i 23. decembar. Sta dramite bezveze?
(koji katastroficari, 25. jun 2013 11:42)

Vremenski portal u kraj novembra:

"Srbija je pokazala vidan napredak,uspesno je privatizovala svoj vodovod,elektrodistribuciju,telekomunikaciju i rudna nalazista u najvecem broju slucajeva Nemackim kompanijama,Kosovo su i de fakto i de jure priznali ali i dalje postoji problem posto je na skoro odrzanoj paradi ponosa pukla petarda.To nisu Evropske vrednosti ali smo i dalje voljni da,iako Srbija verovatno nece dobiti datum za pocinjanje pregovora o pristupu da,damo zuto trpcuce svetlo za dobijanje datuma o odrdjivanju datuma.Datum za dobijanje datuma ce se najverovatnije desiti posto parada ponosa odrzi bez incidenata,znaci ne pre oktobra 2014."

Naprimer.

Metoruk

pre 10 godina

Za nas i jeste ram, da se uokviri u pendzer, a u ramu karikatura od drzave. Osvetljenje je manje bitno, ionako smo svi s godinama postali daltonisti.

Helios

pre 10 godina

To se, zaista, zove demokratija.
Većina, koja nema mnogo bistrine a ni samopoštovanja prevari se na šargarepu. Onda i ta većina ustukne. Ali "izabrani" guraju svoj interes na osnovu sada već netačne volje većine.
I tako mi što imamo samopoštovanje trpimo zbog vas suprotnih.

Tiho Crnogorac

pre 10 godina

Mislim da oni nas i ne žele da prime u EU I da bi bilo najbolje da mi pokušamo da donekle popravimo situaciju u našoj zemlji.Moramo da prihvatimo realnost i da se svako prihvati nekog posla kako bi donekle popravio svoju situaciju,Polako se okrenuti poljuprivredi i realnim zanimanjima a ne virtuelnom svetu i prodavanje magle i virtuelnim zanimanjim(Razni menadžeri potparoli magistri za medije itd)

m4rk0

pre 10 godina

Dobicemo okvir, na cije farbanje moramo cekati nekoliko meseci, pa u tom okviru platno koje isto moramo cekati nekoliko meseci, pa na tom platnu ce nakon, ponovo, nekoliko meseci stajati datum za pocetak pregovora. Za sve to vreme vlast ce govoriti kako je zasluzila datum, zamajavace narod o nekom boljem zivotu, prebacivace loptu sa bitnih stvari koji se tice opstanka naroda i dostojanstvenog zivota, na neke nebitne stvari, a narod ce pozdravljati velikog vojvodu Vucica i klicati mu sa sve odrpanim gacama i praznog stomaka.

Dalmata

pre 10 godina

ahaha, ova farsa sa eu postaje sve besmislenija. naravno, sacekace da vucic/dacic puste niz vodu i srpsku pre nego sto nas konacno i definitivno otkace. ako, ova kilosterska zemlja za bolje i nije, samo se nadam da ce gore navedeni likovi onda odgovarati za sve svinjarije.
(mr b, 25. jun 2013 10:32)

Alkar mr b u SRIDU. Plus "i Rusija i EU", plus "i Kosovo i EU". Ukratko, nema "zapisavanja" okolnih država kako bi se ostvario cilj liderstva u regiji.

Ivica

pre 10 godina

Casno bi bilo raspisti izbore ako ne dobijemo tacan datum,time bi Vucic pokazao da je spreman da snosi posledice za ne ispunjena obecanja narodu i naravno na izborima bi dobio apsolutnu vecinu u skupstini.

koji katastroficari

pre 10 godina

99% komentatora nije procitalo clanak nego samo naslov. Koliko sam ja shvatio danas ce reci nek to bude decembar 2013. a za par dana ce se dogovoriti jel to 3, 13, i 23. decembar. Sta dramite bezveze?

Dalmata

pre 10 godina

Alkar Lacko u NIŠTA.

Gospodin Lacko je na dobronamjeran i istinit komentar gospodina Zg odgovorio nizom protupitanja koji cijelu diskusiju prebacuju u emocionalnu i iracionalnu ravan.

Ne želim uvrijediti nikog, ali odgovor ZAŠTO leži u kulturološkom modelu i nerealnim ambicijama tvoraca i nositelja tog kulturološkog modela. Biskup Strossmayer je još 1884. godine shvatio što će se dogoditi rekavši otprilike "Srbijanska elita je razvila ekskluzivnu varijantu nacionalizma koja će narednih stotinu godina spriječiti stvaranje hrvatske države. Međutim, jednog dana to će im doći na naplatu s kamatama...". S obzirom da kažete da ste hrvatskog porijekla znate da nitko ne može optužiti biskupa da je mrzio Srbe. Pod ekskluzivni nacionalizam mislio je "sve nama, a drugima što im damo". Eto, to je uzrok svih nesreca koje su vas snasle, a posredno i sve nas ostale u okruzenju. Uostalom, poslusajte sto vam govore vrhunski intelektualci iz Srbije kao npr. gospodin Srdja Popovic, gospođa Latinka Perović, gospođa Dubravka Stojković..., a ne razni "scijentolozi" - nosioci šovinističkog kulturološkog modela. Da se razumijemo imamo i mi naše kvaziznanstvenike, ali njihove maštarije nisu naisle na plodno tlo.

Puno pozdrava

širom otvorenih očiju

pre 10 godina

Dugo pešačenje do Brisela se nastavlja! Korak napred, neki nazad pa opet iznova…Grešite i to kardinalno. Srbija je već tamo! Ne vidite šumu od drveta!

Osijek

pre 10 godina

Svaki put kad iz ciste dosade posjetim stranicu b92(inace dosta objektivnu i dobronamjernu u svojim tekstovima) i citam komentare na bilo koju politicku vijest uvijek se nadje niki pametnjakovic da spominje Oluju(za mene sramota Hrvatske) i etnicko ciscenje!Dakle,podrucje koje je oslobodjeno tom akcijom je Kninska krajina!Sada te iste pitam sta se desilo s hrvatskim narodom od '91 do '95 na tom podrucju?Niti jedan hrvat nije ostao u tzv Krajini!Sta je to?

dankesn

pre 10 godina

Da li je neko od komentatora pročitao vest ili samo naslov? Dakle, neće reći tačan datu danas, ali hoće kroz nekoliko dana. A ako sam dobro razumela, Bilt je rekao da će to biti ove godine, dakle, neće biti u januaru 2014. Ovo su, u principu, dobre vesti, nemojte svuda tražiti crnilo i potop.

esdgdfah

pre 10 godina

Ne bih da komentarisem dok ne budemo znali tacno o cemu se radi, ali ako je ovo tacno mira na Balkanu biti nece ...
Ali ajde da sacekamo do kraja, mozda je trgovina jos u toku i mozda se ovakvim izjavama samo tvrdi pazar ...

No Name

pre 10 godina

Srbija više nije u tom položalju da bilo koga sa bilo čime ucenjuje ili zahteva. Zemlja je u privrednom i finansiskom kolapsu sa izuzetno visokom stopom nezaposlenošću. Kosovo je več davno otišao. Jedini put su reforme i ulazak u eu.

Mile

pre 10 godina

Vi sto pametujete kako nama ne treba EU nego "samo treba carobnim stapicem urediti drzavu": Ajde kazite kako KONKRETNO to postici u situaciji u kojoj se zemlja nalazi ? Nemojte samo da pominjete primere Islanda, Svajcarske itd. to je rezonovanje na nivou predskolske dece. Da li ste vi ikada culi za rec realnost ? Da li ste se ikada zapitali zasto su cak i bivsi radikali shvatili da se ovde radi o golom opstanku drzave ? Ne radi se ovde o datumima, nego primarno o medjunarodnoj REPUTACIJI drzave, bez koje nemamo sanse da se pomerimo sa nule.

Transporter

pre 10 godina

Mislim da je napredak u Srbiji faktor i cinjenica koji se ne moze sakriti! Tome u prilog govore sva izvestavanja evropskih medija koja se mogu cuti danima. Konacno da neko moze da kaze da u Srbiji vidi stabilnost izvesnost i ne tako laku promenljivost i odstupanje! Takva perspektiva nase drzave pogotovu ako nastavi da se ponavlja dovoljno cesto u krugovima gde je to za nas bitno, donece nam sasvim sigurno veliki benefit!

Green Dragon

pre 10 godina

Narod nece biti zadovoljan drugacijim odgovorom od pozitivnog. Ali realnost se mora prihvatiti. Na kraju cini mi se da EU fanatizam i nije na nekom visokom nivou. Potreba za investicijama i zakonima postoji kako bi se krenulo u korak sa vremenom i kako bi se odrzao sistem, ali unijacenje u klasicnom smislu pripadanja necemu, mislim da i nije neka siroko prihvacena opcija.

HerculesSS

pre 10 godina

Ove oprecne izjave iz sata u sat, mogu posluziti kao izvesna forma ubedjivanja da Srbija popusti cvrst stav po nekim pitanjima. Naravno treba odrediti prioritete i u skladu sa tim postupati. Realno ova promena price kako se priblizava 28.06 sve vise postaje ocigledna kao primena odredjenog pritiska.

Petar Pan

pre 10 godina

Srbija nije zaslužila da se okvirno odlučuje o datumu.Ako smo ispunjavali uslove koje smo dobili onda Eu treba da bude konkretna kada odlučuje o datumu...

polarna veverica

pre 10 godina

Ako Srbija ne dobije datum biće veoma teško objasniti zašto ga nije dobila kada je ispunila sve što se tražilo od nje...

Mali Zeka

pre 10 godina

Ne dobijanje datuma bi dovelo u pitanje dalju evropsku budućnost Srbije zato što će biti nemoguće objasniti naroda zašto nismo dobili datum!

skakavac

pre 10 godina

Sada je red da Eu bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi a tu su Haški tribunal,borba protiv korupcije, Briselski dogovor i njegova implementacija,dobra saradnja sa svim zemljama regiona, itd...

Dr.Know all

pre 10 godina

> Jasno je da vise nista ne zavisi od nas, mi smo sve sto je do nas ucinili,mnogo toga gorkog progutali, a danas cemo videti da li je sve bilo fatamorgana kako bi se ispunio neki drugi tj. neciji visi cilj!

Tears of joy

pre 10 godina

koliko 28.06 odgovor bude pozitivan u smislu izvesnosti i primetno popravljenog stanja u Srbiji i ako to bude signal za investitore i ozivljavanje Srbije, ne vidim onda nikakav razlog da ocajavamo jer datum nije fixiran. Sta vise, mislim da nama EU ne treba. Trebaju nam pare, ali ne i da za te pare moramo da izgorimo. Strah me onog:"dala baba banku da udje a sad bi 2 da izadje". Sta b bilo da sutra sa Hrvatima udjemo u EU,sta bi se onda promenilo? Sta bi dobili a sta izgubili? Dajte da mi privucemo investicije i da taj neki Evropski kvorum nas hvali na sav glas, i neka nas predlazu investitorima, a EU...kao pojam...neka ceka...

novicavg

pre 10 godina

Ni gospodin Bilt ministar Švedske koji je čitavo vreme bio na onoj strani koja je za Srbiju tražuila datum više nije suguran u dobijanje tačnog datuma već se ministri EU založili za okvirno vreme za donbijanje datuma i da se kao rok pominjenje Nemački predlog koji kao datum otpočinanja pregovora koa januar 2014 godine. Očigledno da se ministri ne mogu dogovoriti o tačnom datumu i da će šefovima država i vlada predložiti da 28 juna oni donesu odluku toga tipa. dali će lobisti koji lobiraju za nas biti uspešni ili će prevladati kruti Nemački stav o tome i za Srbiju uvesti još jedno preipitivanje našeg puta u decembru.To nije ono što Srbija želi ali ćemo stojički primiti, ne tražimo milostinju jer smo datum iskreno zaslužili.

Little more love

pre 10 godina

Hmm....neuspeh bi mogao biti samo utoliko sto smo sve nade polozili u to da ce to biti na nacin na koji smo mi zamislili. Ali teorija sile je takva da bas kada zelis i toliko insistiras na tome, sila ce ti lupiti samar tek da se zna ko je sila. Zar ne? Datum i cela ta procedura su vise nego izvesni, i ne bih mnogo da se upustam u analizu toga sta je zasto kome potrebno pa ce Srbija dobiti pregovore, ali mislim da je mnogo bitnije da investicije pocnu da dolaze i da privreda ozivi. U suprotnom dzaba nam sve! A verujem da su ovim pozitivnim signalima ulaganja sve bilza!

novica952

pre 10 godina

Srbija nije zaslužila da se okvirno odlučuje o datumu.Ako smo ispunjavali uslove koje smo dobili onda Eu treba da bude konkretna kada odlučuje o datumu...
(Petar Pan, 25. jun 2013 13:37)
Tako bi trebalo da bude u uređenom sistemu i tu dolazimo do priče da oni od nas traže pravno uređeni sistem i poštovanje prava i obaveza a sami to ne rade. Ali tako je to u životu po onoj izreci " sila boga ne moli ".

Zg

pre 10 godina

Dobro, komšije, a što ste napravili da biste dobili datum?

Na mostu u Mitrovici još uvijek stoje barikade.
Inzistirate da sve telefonske komunikacije idu preko Srbije.
Za sjever želite da bude energetski povezan sa Srbijom preko EPS-a.
Opskrba vodom također.
Paralelne institucije nisu raspuštene.
Srbi sa sjevera žele registrirati automobile u Srbiji.
Srbi sa sjevera žele plaćati poreze u Srbiji.
... itd.

Nije vam baš jasno, zar ne? Nitko vas ništa zapravo ne pita - za Kosovo i njegovu budućnost ste nebitni, milom ili silom. Pruža vam se prilika da se kroz "pregovore" pomirite s činjenicama i da prihvatite neke stvari, a vi i dalje inzistirate na onome što se neće desiti.

Ne želite datum i EU? Dobro. Sa svih strana su vam EU i NATO.

drenik

pre 10 godina

Gospodine Bilt sve smo prihvatili,pa i briselski sporazum. Zar da sad tako dobijemo samo zeleno svetlo? Vreme je za datum,svetla nam ne trebaju....

koji katastroficari

pre 10 godina

99% komentatora nije procitalo clanak nego samo naslov. Koliko sam ja shvatio danas ce reci nek to bude decembar 2013. a za par dana ce se dogovoriti jel to 3, 13, i 23. decembar. Sta dramite bezveze?

Lacko

pre 10 godina

Gospon Zg,
Kao neko ko je rođen i kršten u Hrvatskoj i ko se smatra Hrvatom a živi u Srbiji smatram da imam svako moralno pravo da vam odgovorim kontrapitanjima:
-proterali ste 250.000 hiljda mojih sugrađana sa njihovih vekovnih ognjišta genocidnim akcijama oluja i bljesak samo zato što su Srbi i pravoslavci, zašto?
-ko je odgovarao za ubistvo porodice Zec u sred bela dana u centu Zagreba samo zato što nisu Hrvati kao vi i ja?
-ko je odogovarao za pokolj vojnika iz Bjelovarske kasarne nakon dogovorene predaje, odakle sam rodom inače, pa sam bio i svedok tih događaja?
-kada će Republika Hrvatska da vrati imovinu i da stvori uslove da se proterani vrate ?
-zašto Jasenovac izgleda sada kao muzej a ne kao mesto najvećih strahota i genocida u istoriji ovih naših prostora?
-otkada se u hrvatskom pravopisu suglasnici i samoglasnici nazivaju otvorenicima i zatvorenicima?
-otkada sam ja, moj otac i moj dede-inaće svi poreklom čistokrvni Hrvati iz Zagorija i okoline-čuli, pisali i koristili ćirilicu kao svoje pismo?
-zašto je za vreme rata dignut u vazduh spomenik Nikoli Tesli?
-i još mnogo zašto, zbog čega se veoma lepo i sigurno osećam u R.Srbiji i gde nisam nikada ali nikada imao problema u vezi sa tim ko sam, šta sam, i odakle potičem...Molim administraciju da mi se objavi komentar, pisan je iz srca.

dankesn

pre 10 godina

Da li je neko od komentatora pročitao vest ili samo naslov? Dakle, neće reći tačan datu danas, ali hoće kroz nekoliko dana. A ako sam dobro razumela, Bilt je rekao da će to biti ove godine, dakle, neće biti u januaru 2014. Ovo su, u principu, dobre vesti, nemojte svuda tražiti crnilo i potop.

Bosanac Srbin

pre 10 godina

Pa šta bi vi htjeli, dvadeset godina ste bili uzrok problema i majstori opstrukcije a sada kada ste konacno uradili nesto konstruktivno i kako treba (priznanje Kosova,obračun sa kriminalom...)hoćete sve odmah.Taj datum kao datum nije toliko bitan(osim trenutnoj vlasti da bi se kao "opravdali" narodu)koliko je bitno da Srbija stvarno počne bivati jedno moderno i civilizovano društvo.Potencijala ste uvijek imali a sada će uz ovaj kurs trenutne vlasti trebati i dosta vremena da se mnoge stvari vrate u normalu pa će tek onda EU na kašičicu početi da vas uvažava.Kao što to pesnik reče "Puno tražiš malo daješ ....

Sinek

pre 10 godina

Pa kamo vam se žuri? Polako... Vidjeli ste kako je prošla Slovenija, učite na nama Hrvatima. Na našim greškama. Već do sada je Lijepa Naša osjetila samo batinu EU-a, a od mrkve gotovo ništa. Sa samostalnom RH je gotovo, žali bože ići i na izbore kad i tako o svemu odlučuju u Briselu. 01.07. pa u godinama koje slijede obilježavat ćemo smrt Lijepe Naše koja je nastupila nakon duge i teške bolesti. Učite na nama... Imate primjer kojim putem NE IĆI.

Mihailo

pre 10 godina

Hoće li narod konačno shvatiti da oni nas ne žele, jednostavno vide nas u ruskoj sferi i znaju na koju stranu naginjemo. Sve što radimo kako bismo "dobili datum" radimo na sopstvenu štetu.
Moram priznati da me je ova vest mnogo obradovala.

Mailman

pre 10 godina

(Zg, 25. jun 2013 11:38)
Lako ti je da se pravis pamet kad ste vi "lijepu vasu" etnicki ocistili. Da nije bilo tako i vi bi ste imali slicne probleme kao i mi sada, zato sevaj

mr b

pre 10 godina

ahaha, ova farsa sa eu postaje sve besmislenija. naravno, sacekace da vucic/dacic puste niz vodu i srpsku pre nego sto nas konacno i definitivno otkace. ako, ova kilosterska zemlja za bolje i nije, samo se nadam da ce gore navedeni likovi onda odgovarati za sve svinjarije.

Ha,ha,ha

pre 10 godina

Ha,ha,ha:))

Bravo, fenomenalno, sjajno.
Ovo su dobre vesti.

Posle toliko truda, ustupaka, popuštanja, čak i odricanja dela teritorije, konačno smo dočekali toliko čekani i zasluženi okvir.

Sad nas ništa ne može zaustaviti ka datumu.

Puna podrška mudrom političkom vrhu.

Fail

pre 10 godina

Ko li se samo bavi izmisljanjem ovih termina. Pa ne moze jos, nismo predali Republiku Srpsku Sarajevu, kao sto su Hrvati morali sa svojima, pa sad Hrvati u Bosni od muke se udruzuju sa Srbima tamo da se koliko toliko zastite. Ja sam nekad bio za EU a onda sam obisao malo vise istocnu evropu. Ne donose oni svoje vrednosti tamo gde dodju, one vrede samo za njih u njihovim zemljama, za nas ostale vredi da im budemo samo robovi. Porucujem ovdasnjim liberalima(koji su najveci EU fanataci) da kontaktiraju malo svoje kolege iz Bugarske ili Rumunuje da pitaju da li im je ista od ljudskih sloboda donela EU ili ih i dalje ni ne pita za to dokle god im vlasti odgovaraju Briselu.

bole

pre 10 godina

O.K. ajmo onda ovako: Pod hitno da se zamrzne SSP (onaj što je Djelić potpisao pre nekoliko godina)i da se odmrzne kada počnu pregovori tj kada se dobije tačan datum... do tada da se vrate sve carine za uvoz robe iz EU čime bi se zaštitilo ono malo privrede koja nešto proizvodi u ovoj zemlji i da se eventualno stvori potencijal za proizvodnju svega što može da se proizvede u Srbiji, a da se ne uvozi... time će se sprečiti značajan odliv deviza uvozničkog lobija, a dati zamajac domaćoj privredi, što će opet dovesti do makar delimičnog novog zapošljavanja...
toliko...

teslaboj

pre 10 godina

Mislim da nećete čuti datum, već okvirno vreme o tome šta će se dešavati i to će naravno biti ove godine

Vodaju nas kao magare, sargarepom ;)

Posle ovakvih komentara, da ne kazem sr...a zasto neko uopste zeli da trpi teror i uvrede.

remic

pre 10 godina

pricao sam juce sa poslanikom evropskog parlamenta (Michael Gahler). rodjen sam u nemackoj, idem tamo u skolu itd. ranije je i on bio djak u mojoj skoli pa jednom godisnje dolazi u posetu da bi pricao sa djacima koji su izabrali politiku kao glavni predmet. nije ni hteo da cuje moje izjave o bivsoj jugoslaviji i sve je izvrtao po njegovome. takvi su politicari. na kraju krajeva je ispalo da su srbi za sve krivi sto se desavalo na balkanu. nije u nekoj viskoj poziciji, ali su za njega nikolic, dacic i ostali samo najobicniji misevi koji nemaju sta da kazu. rekao je da mnogi narodi nose veliki istorijski teret na ledjima. nije hteo da kaze da misli na srbe. po njegovom misljenju nemci su se otarasili toga zato sto su priznali zlocine. tek kad nas nacisto ponize i ako kazemo sta oni hoce da cuju onda je njihova misija zavrsena. cak je priznao da amerika moze da radi sta hoce bez ikakvih posledica. rekao sam mu da to nije fer, ali politika je takva po njegovom misljenju. o rusiji je inace samo lose stvari pricao. niko nas nista ne pita. eu ima svoje interese, a nasi politicari su njihove marijonete.

Transporter

pre 10 godina

Mislim da je napredak u Srbiji faktor i cinjenica koji se ne moze sakriti! Tome u prilog govore sva izvestavanja evropskih medija koja se mogu cuti danima. Konacno da neko moze da kaze da u Srbiji vidi stabilnost izvesnost i ne tako laku promenljivost i odstupanje! Takva perspektiva nase drzave pogotovu ako nastavi da se ponavlja dovoljno cesto u krugovima gde je to za nas bitno, donece nam sasvim sigurno veliki benefit!

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Pretpostavljao sam da će i ovo biti samo jedna od bezbrojnih prevara i ucena kojima je Srbija izložena zadnjih dvadesetak godina.Datumom i EU nam mašu ne bi li nas i dalje držali na užetu. Američki ratni ciljevi na Balkanu treba da se dovedu do finala, a interesi Srba i Srbije su sasvim nevažni. Postupak je bio jednostavan. Uprošćeno, prvo smo držani pod embargom i nevidjenim sankcijama sa ciljem da nam se obogalji privreda i ubije želja za otporom. Potom smo satanizovani do maksimuma da bi nehumano i divljačko bombardovanje Srba na svim njihovim etničkim prostorima dobilo na "legalitetu i legitimetetu". Bombardovanje ipak, nije totalno uništilo želju za otporom i slobodom, koja je ukorenjena u ovom narodu. Da bi se stvar dovela do kraja, na vlast je potom, petooktobarskom revolucijom, dovedena marionetska vlada skorojevića, kontroverznih biznismena i belosvetskih lopuža kojima je dat samo jedan cilj:EKONOMSKI UNIŠTITI SRBIJU I OBESMISLITI I SAMU POMISAO DA SRBIJA MOŽE BITI EKONOMSKI ODRŽIVA ZAJEDNICA U KOJOJ JE MOGUĆE ŽIVETI OD POŠTENOG RADA. Sve je uništeno uz nevidjeno bogaćenje tih marioneta. Uspeli su da nas ubede da ZA DATUM damo sve. Kada budemo niko i ništa svi datui će nam biti isti.

dusan

pre 10 godina

alo rodjaci nije EU kriva,krivi smo mi, sta ce im neka zemlja koja je ekonomski slabija i od albanije,korupcija,nezaposlenost..,ii sta ocekujete da ce oberucke da nas prime

meskalin

pre 10 godina

Svi se hvataju za taj datum a ljudi ne shvatate da datum sam dodje kad uredis drzavu.

Svi politicari umjesto da tu energiju usmere da potaknu ekonomiju, naprave nesto za svoju zemlju oni svi gledaju u neku imaginarnu tocku i mole se da ce im past nesto sa "neba" na tacnu.

E pa nece gospodo kao ni nista u zivotu ako ne ulozis neki napor nema ni rezultata .

Novak Nikač

pre 10 godina

EU je zamak davno napravljen kao biznis, religijsko i birokratsko utočište, a mnogi političari žele u društvo već ostarele kolonijalne iluzije što vreme neumitno potiskuje na periferiju zabluda.
Unija je posao koji jenjava a Evropa je svest koja napušta taj eksperiment. Izgleda da je zaboravljeni V.Koštunica u pravu.
Šta će nam "datum"? I šta je to "datum"? Ljudi, kolki je tamo ufur?

Dalmata

pre 10 godina

Alkar Lacko u NIŠTA.

Gospodin Lacko je na dobronamjeran i istinit komentar gospodina Zg odgovorio nizom protupitanja koji cijelu diskusiju prebacuju u emocionalnu i iracionalnu ravan.

Ne želim uvrijediti nikog, ali odgovor ZAŠTO leži u kulturološkom modelu i nerealnim ambicijama tvoraca i nositelja tog kulturološkog modela. Biskup Strossmayer je još 1884. godine shvatio što će se dogoditi rekavši otprilike "Srbijanska elita je razvila ekskluzivnu varijantu nacionalizma koja će narednih stotinu godina spriječiti stvaranje hrvatske države. Međutim, jednog dana to će im doći na naplatu s kamatama...". S obzirom da kažete da ste hrvatskog porijekla znate da nitko ne može optužiti biskupa da je mrzio Srbe. Pod ekskluzivni nacionalizam mislio je "sve nama, a drugima što im damo". Eto, to je uzrok svih nesreca koje su vas snasle, a posredno i sve nas ostale u okruzenju. Uostalom, poslusajte sto vam govore vrhunski intelektualci iz Srbije kao npr. gospodin Srdja Popovic, gospođa Latinka Perović, gospođa Dubravka Stojković..., a ne razni "scijentolozi" - nosioci šovinističkog kulturološkog modela. Da se razumijemo imamo i mi naše kvaziznanstvenike, ali njihove maštarije nisu naisle na plodno tlo.

Puno pozdrava

Mislite drugačije...

pre 10 godina

Štap i šargarepa se nastavljaju, Srbijo prekidaj pregovore i kao Island odbij ulazak u EU, pa nek se oni sa drugima zezaju i odobravaju crvena, žuta i zelena svetla!

Ponizen

pre 10 godina

Pametni se uce na greskama i poukama iz proslosti. A mi?
Dosta je ponizavanja. Treba im se najljubaznije zahvaliti i krenuti svojim putem. Valjda ga imamo.

sumadinac

pre 10 godina

pojasnite mi.....zar ce srbija istovremeno da dobije kad i kosovo? auu brate il sam ja lud ili ovi u evropi....ja sto opet vidim srbiju ako ne ekonomski i politicki uticajnu vec sa nekog istorijskog aspekta prisutnu i istoriji evrope....ili ova evropa toliko nas minimalizuje a kosovo velica......dodje kao rim i jagodina....rim sa istorijom...a jagodina sa palmom...tako i srbija sa istorijom a kosovo sa narko mafijom i parama

sarkazam

pre 10 godina

Okvirno vreme za početak pregovora je 2014-2030.

Dakle do tada je odlična prilika d ase lopovi koji su sada na vlasti potrpaju u zatvore, da oni koji su bili a više nisu na vlasti, takođe pridruže sadašnjim lopovima, u zatvoru.

Da se lažni penzosi ostave da crknu, jer su prevarantskim metodama došli do istih.

Da JP prestanu da budu gubitaši jer dobar deo njih ima monopol u svojoj delatnosti.

Tako da do datuma može da se uradi zaista DOVOLJNO stvari da se poboljša standard Srba (svi koji osećaju ovu državu kao svoju, šta god mislili o političarima koji svađaju i dele narod).

deksii

pre 10 godina

Srbija je pukla to trebaju najzad da shvate politicari , da nigde nece ici bez ultimatuma , sto politicari trebaju gradjani shvatiti da ovakvo stanje je neodrzivo...Taj zapad sa nemackom nas unisti i dotera gde jesmo..

Lalegator

pre 10 godina

Necemo cuti "datum",ali ima da cujemo "izbori"!

Btw,nije EU kriva i uopste nas nisu oni,da izvinete,zajebali,nego su gospoda sa vlasti,na veoma ocigledne signale iz Evrope,da niti ulazimo skoro,ako i ikada,reagovali kao moroni,rasprodajuci i zemlju i privredu zarad jedne obicne magle.

Kad je Kostunica pricao,NE EU i NE NATO-u,i kao alternativu spominjao vojnu i politicku neutralnost,pametna narodna masa je to odbacila kao suludu ideju.

I gospodo,sta ako ne udjemo u EU?Koji je plan B?Vojna i politicka neutralnost?

E bacenih godina...

banka

pre 10 godina

Voleo bi da NE dobijemo to nesto sto zovu datum ili da nastave ovako da nas zezaju sa uvodjenjen novih pojmova "okvir", "uslovni datum" (a vecina ljudi ni ne zna sta je datum) i da najzad odustanemo od te EU i zavrsimo ovu najbolniju pricu u poslednjih 90 godina.

Dalmata

pre 10 godina

ahaha, ova farsa sa eu postaje sve besmislenija. naravno, sacekace da vucic/dacic puste niz vodu i srpsku pre nego sto nas konacno i definitivno otkace. ako, ova kilosterska zemlja za bolje i nije, samo se nadam da ce gore navedeni likovi onda odgovarati za sve svinjarije.
(mr b, 25. jun 2013 10:32)

Alkar mr b u SRIDU. Plus "i Rusija i EU", plus "i Kosovo i EU". Ukratko, nema "zapisavanja" okolnih država kako bi se ostvario cilj liderstva u regiji.

Ivica

pre 10 godina

Casno bi bilo raspisti izbore ako ne dobijemo tacan datum,time bi Vucic pokazao da je spreman da snosi posledice za ne ispunjena obecanja narodu i naravno na izborima bi dobio apsolutnu vecinu u skupstini.

Slobodan_Beograd

pre 10 godina

Kakve izjave imaju ovi evropski lideri to se strasno.U pozadini svega je klasicno zavlacenje i lazna obecanja.Iz Eu stoji jaka Nemacka sa starim fasistickim ciljevima , ali u fino upakovanoj prici , da ce vam biti bolje , ustvari njima je super , bogati su , a nama ostaju mrvice i da radimo za njih.Sto bi te u 21 veku okupirali vojno kada mogu finansijski.Pozdrav slobodni ljudi.

Milan

pre 10 godina

Dobro, ne daju datum.
Onda u oktobru izbori, i referendum sa pitanjem hocemo li uopste u EU.
Pa da stavimo tacku i na to "poglavlje".
Ziveo Island!

boris

pre 10 godina

2113, i taj datum se završava sa 13 :)
Ma mi to miramom zbog svih nas da radimo, a kad će evropa dati zeleno svetla, nije toliko važno.
Jedna od glavnih stvari kod pristupanja Evropi jeste da država mora bit dobro i pametno uređena i zato je to nama, običnim ljudima važno. Treba shvatiti da je sve to u korist "običnih" građana, a na štetu monopolista koji vam prodaju 2 puta skuplje istu stvar nego u EU.
Inaćenje, nema datuma nema sporazuma je samo na štetu građana - "tajkuni" dobijaju još vremena za lov u mutnom.

R.M.

pre 10 godina

Sada me bas zanima kako ce Aca da objasni narodu da to sto smo dobili je upravo to sto smo trazili bla, bla, bla... On to tako lepo radi, a nas narod voli da mu aplaudira... Po sistemu: jeste bulevar Ratka Mladica, nije bulevar Ratka Mladica (precrtaj zeljeno u zavisnosti od trenutka...)

lea

pre 10 godina

da li bi okvirno mogli da pregovore sa kosovom vratimo na pocetni nivo,da li bi mogli da raspisemo nove izbore i sklonimo preobradjene radikale,da li bi okvirno mogli i jedan referendum da imamo da vidimo ko je uopste za tu okvinu JEVROPU?

Singidunum

pre 10 godina

U sustini jako mi je krivo sto smo samo orudje u rukama nekih sila. Imali smo YU koja je bila mala evropska Amerika, uspeli su nekako da probude nedovoljno uspavanu mrznju i da naprave sto su napravili. Mogli smo imati najjacu privredu u Evropi i to je bio razlog spoticanja, nismo se morali voleti ali smo mogli raditi i uzivati u plodovima rada,tada bismo bili srecni a srecan i zadovoljan ne ratuje! Prevarili su nas idejom o slobodi, ropstvu i nezavisnosti, podelili nas, a sada nas opet ujedinjuju u neko drugo ropstvo...Zar ne? Tuzna je nasa istina...

Osijek

pre 10 godina

Svaki put kad iz ciste dosade posjetim stranicu b92(inace dosta objektivnu i dobronamjernu u svojim tekstovima) i citam komentare na bilo koju politicku vijest uvijek se nadje niki pametnjakovic da spominje Oluju(za mene sramota Hrvatske) i etnicko ciscenje!Dakle,podrucje koje je oslobodjeno tom akcijom je Kninska krajina!Sada te iste pitam sta se desilo s hrvatskim narodom od '91 do '95 na tom podrucju?Niti jedan hrvat nije ostao u tzv Krajini!Sta je to?

Alex

pre 10 godina

Pa ako je okvirni rok to nije datum. Okvirni rok imamo i sada. Okvir znaci potencijalno obecanje datuma ako se ispuni A, B i C.Spin ce naravno pokusati predstaviti "okvirni rok" kao uspjeh

Svevladovic

pre 10 godina

Ova nasa zemlja (ne mogu da je nazovem drzavom, nazalost) se ponasa kao zaljubljena klinka koji zeza stariji momak. Malo je otkaci, ona se uzjapuri pa kao nesto preti, onda on kaze da je sve u redu a ona skace od srece i tako u krug. Devojci prolazi vreme a momak svrlja li svrlja.

Spuštaj gaće, širi noge.

pre 10 godina

Najtužnije je to, što ne kapiramo, da kada bi smo odustali od kandidature - oni bi nas naterali da uđemo.

A ovako..

surova istina

pre 10 godina

Srbija je pukla to trebaju najzad da shvate politicari , da nigde nece ici bez ultimatuma , sto politicari trebaju gradjani shvatiti da ovakvo stanje je neodrzivo...Taj zapad sa nemackom nas unisti i dotera gde jesmo..
(deksii, 25. jun 2013 10:58)

Prvi deo komentara potpisujem.
Ali odakle ti ideja da je nas Zapad sa Nemackom unistio?
Pa jel' su nas oni vodili poslednjih 20 godina ili nase patriJote,nase demokrate,nasi eksperti?
Jel' su nemci krali u Kolubari?U Agrobanci?Jel' su nemci privatizovali Luku beograd,C-Market...?Jel' nemci imaju monopole na nasem trzistu ili nasi tajkuni?
Jel' nam nemci bacaju smece po celoj Srbiji?Jel' nam nemci grade koridor 10 ili nasi ministri?Jel' su nemci prodavali testove za malu maturu ili neko nas?Pitanja koliko hoces...

U ogledalo svako neka se pogleda pa bar neka prizna sebi ako nece drugome da je NAJVECI PROBLEM U NAMA SAMIMA!Da smo drugaciji ne bi nam se sve ovo desavalo.

širom otvorenih očiju

pre 10 godina

Dugo pešačenje do Brisela se nastavlja! Korak napred, neki nazad pa opet iznova…Grešite i to kardinalno. Srbija je već tamo! Ne vidite šumu od drveta!

vk

pre 10 godina

Zar su nasi vlastodrsci toliko zaslepljeni fondovima EU da ne mogu da uoce veoma jasnu poruku da nas EU ne zeli, ako vec ne mogu da shvate da mi zapravo i nemamo sta da trazimo tamo kao jedna banana (praziluk) drzava. Svesni su oni da vise nemaju sta da prodaju da bi finansirali birokratsko-partijsku masineriju (i obezbedili sebi glasacko telo), pa se kao ocajnik hvataju za slamke, sto ovi iz EU veoma vesto koriste za ispunjavanje svojih interesa, koji se u velikoj meri direktno kose sa interesima gradjana Srbije.

Zeljko

pre 10 godina

U okviru je put ka zelenom svetlu i ako se stigne pre nego sto se pretvori u zuto pa crveno treba toga jos dosta uraditi ,(citaj -izdati tj. veleizdati),onda se ide ravno pa u trecoj ulici zdesna ,u levom cosku se moze i datum videti,ili privideti hehe,ko jos moze da kaze da se izdaja ne isplati!? :)

obican gradjanin

pre 10 godina

Realno posmatrajući trenutna dešavanja - dobijanje datuma je sretsvo prisile da se ostvare zamišljeni ciljevi u vezi Kosova. EU ne interesuje Srbija u EU, već samo da implamentira što više od nezavisnosti Kosova. Dokaz tome je vrlo jednostavan - EU od Srbije ne traži ništa od standarda (usaglašenih zakona, ekonomske stabilnosti, razvijenih institucija itd.), koje svaka članica treba da ima, od kojih je Srbija sa ovom valdom JAKO DALEKO.
Jako bih se radovao Srbiji u EU (datumm ne znači ništa) ali budimo realni, drugi uslovi bi bili pred Srbijom da je to cilj! (ponovicu cilj EU je samo nezavisno Kosovo) Jako smo daleko od EU i sa datumom i bez!!

zoran

pre 10 godina

Dobicemo OKVIR...posle toga ekser, odmh zatim chekic, a eto je i slika...posle toga, 2389. mozemo sve to lepo zakucati na zid.....ha,ha....pa kako nas gaze, ali neka. Sa poltronima treba tako, dok mu ne unishtish svaki ponos i ne slomish kichmu u celosti. Posle sa takvim organizmom mozesh da chistish pod, shto ce EU da radi sa Srbijom.
No, mi smo takvi. Nije ovo nista sluchajno.
Ceo NATO nije uspeo nepismene, siromashne Talibane da pobedi, ali Srbima das shaku dolara, farmerke i on ce da izda ceo narod. Primera iz blize i dalje proshlosti koliko hocete.
Korumpirano drushtvo do srzi.

Zvizdoje

pre 10 godina

Sad neka se Dacic, Vucic i Nikolic slikaju, pa sa slikom mogu odmah u dodijeljeni im okvir i na zid - placa.
Ne ide gospodo, dvadeset i kusur godina pod&ebavanja, prije svega susjeda, a i Evrope, pa poslije godinu dana podilazenja Evropi ici s djecjom pricom - mir, mir, mir niko nije kriv...

Lalegator

pre 10 godina

99% komentatora nije procitalo clanak nego samo naslov. Koliko sam ja shvatio danas ce reci nek to bude decembar 2013. a za par dana ce se dogovoriti jel to 3, 13, i 23. decembar. Sta dramite bezveze?
(koji katastroficari, 25. jun 2013 11:42)

Vremenski portal u kraj novembra:

"Srbija je pokazala vidan napredak,uspesno je privatizovala svoj vodovod,elektrodistribuciju,telekomunikaciju i rudna nalazista u najvecem broju slucajeva Nemackim kompanijama,Kosovo su i de fakto i de jure priznali ali i dalje postoji problem posto je na skoro odrzanoj paradi ponosa pukla petarda.To nisu Evropske vrednosti ali smo i dalje voljni da,iako Srbija verovatno nece dobiti datum za pocinjanje pregovora o pristupu da,damo zuto trpcuce svetlo za dobijanje datuma o odrdjivanju datuma.Datum za dobijanje datuma ce se najverovatnije desiti posto parada ponosa odrzi bez incidenata,znaci ne pre oktobra 2014."

Naprimer.

Simo

pre 10 godina

Kad malo bolje razmislim nama je okvir i vazniji od datuma,neka oni nama lepo daju okvir,nasi su se se pregovaraci toliko namucili zarad nase dobrobiti da slobodno mogu da prime i okvir,onda jednog dana doci ce i datum pa se lepo datum stavi u okvir i u tri primerka,jedan na zidu kancelarije Prvog Podpredsednika (najzasluzniji i za okvir i za datum),jedan kod Premijera a treci kod Diplomiranog Predsednika,i svi cemo biti zadovoljni!

Marinko Rokvic

pre 10 godina

Donji ves ste nam ves skinuli, ponizili ste Srbiju kao niko nikad u istoriji. Sta sad, posto smo nagi,preostaje vam jos da nam uradite ono, a ako vam se svidi onda ce svetlo svetleti a datum ce biti dat kad onemocate.

Radiša

pre 10 godina

Strašno je to koliko se bedno osećam zbog tretmana koji trpimo. Nebitno je ko je na vlasti sa Srbijom se svi sprdaju...
Samo mogu reći, Strašno, Sramota, Bruka, Jadno...
Okvir?! Kaakv bre okvir?!
Nego neka narod gleda Farmu to je za nas gimnastika za mozak...

Helios

pre 10 godina

To se, zaista, zove demokratija.
Većina, koja nema mnogo bistrine a ni samopoštovanja prevari se na šargarepu. Onda i ta većina ustukne. Ali "izabrani" guraju svoj interes na osnovu sada već netačne volje većine.
I tako mi što imamo samopoštovanje trpimo zbog vas suprotnih.

esdgdfah

pre 10 godina

Ne bih da komentarisem dok ne budemo znali tacno o cemu se radi, ali ako je ovo tacno mira na Balkanu biti nece ...
Ali ajde da sacekamo do kraja, mozda je trgovina jos u toku i mozda se ovakvim izjavama samo tvrdi pazar ...

No Name

pre 10 godina

Srbija više nije u tom položalju da bilo koga sa bilo čime ucenjuje ili zahteva. Zemlja je u privrednom i finansiskom kolapsu sa izuzetno visokom stopom nezaposlenošću. Kosovo je več davno otišao. Jedini put su reforme i ulazak u eu.

polarna veverica

pre 10 godina

Ako Srbija ne dobije datum biće veoma teško objasniti zašto ga nije dobila kada je ispunila sve što se tražilo od nje...

Cinik

pre 10 godina

Oh, datume, datume, zasto te nema, oh datume? Pa i mala matura je ponistena jer su deca trebala da pisu na temu: "Zasto vise volim datum nego oca i majku".
Gospodo, cinovnici iz EU bi nam najradije vratili vize, a vi se zaludjujete datumom? Iskoristite ovo vreme da ako ikako mozete malo proputujete Evropom, da vidite koliko smo mi njima nevazni i beznacajni. Mala zemlja, bez privrede, sa rukovodstvom koje bi sve izdalo za nekakav datum?

nesa

pre 10 godina

Mi neznamo ni test da organizujemo a hocemo datum.Uostalom,sta bi ministri EU radili da im nije nas i nam slicnim.Nisu ludi da ukidaju svoja radna mesta.

Konstatacija

pre 10 godina

Drug Aca rece da ocekuje datum. Ali ne rece kada i koje godine ce biti taj datum. Dovodimo razne male zemlje u Srbiju koji nam zbog nase unutrasnje upotrebe pricaju da su za davanje datuma Srbiji.OK. Ali taj datum moze da bude i juli 2015 godine. Pita se Nemacka pa onda i Holandija koja je uvek uz Nemacku i GB. Karl Bit je uvek bio na nasoj strani jos dok je skluzbovao u BH devedesetih kao cinovnik UN ali covek dobro rece. Dobicete okvir. A do okvira ce da prodje jos vremena pa onda preispitivanje da li je sve ucinjeno,pa onda pomeranje jos za koji mesec itd

Petar Pan

pre 10 godina

Srbija nije zaslužila da se okvirno odlučuje o datumu.Ako smo ispunjavali uslove koje smo dobili onda Eu treba da bude konkretna kada odlučuje o datumu...

Markoni

pre 10 godina

Da li to znači da bez precizno definisanog famoznog datuma srpska vlast dobija novi zadatak- kako objasniti podanicima da neće biti propast naroda i države ako se ne desi ono što prizivaju već mesecima kao biti ili ne biti? I kako će narod prihvatiti to objašnjenje, da ovaj sirotinjski život teče dalje bez nacionalne kataklizme i bez tog datuma? Omiljena majstorija srpskih, tradicionalno nesposobnih političara na vlasti, ali majstora ostvarenja ličnih interesa kroz politiku- prevesti raju žednu preko vode, najnoviji nastavak, kao beskonačna Latino serija. I očekujem više medijske pažnje omiljenom alternativnom leku za popravljanje raspoloženje u Srba od pre pola godine- Miškoviću i njegovom liku i delu, malo u zatvoru, a malo iz doba slave i bogaćenja. Pa, neko mora da bude kriv za taj izgubljeni datum, a i za to nekako mogu da okrive Miškovića, ovde sve može da prođe.

mare

pre 10 godina

BITNO je da je SNS osvojio Zajecar ! A za datum koga briga. Ovo je smejurija od vlasti i drzave. Pa zar ne vidite da se s nama igraju ko sa retardima! A i nismo za bolje ! Ljudi su u pravu. Mi smo jedna psihijatrijska ustanova sa beznadeznim slucajevima tuto kompleto!!! Ne mogu da se setim naziva onog domaceg filma, mislim da se nesto spominje konj sa cetiri noge i sl. E to smo ti mi ! I dirigenta imamo. Ovi "nas POFAJTALI" ko Nikola Simic i PUFFFFF ...

prisjetite se malo obećanja fine gospode

pre 10 godina

ako ne dobijemo datum dacu ostavku. hoce li se vucic setiti svojih reci od pre mesec dana?
o pa kako ne, sigurno oće - sjećate se džakova sa "pokradenim" glasovima - ko ih je ikad vidio ?
šta je toma svašta lagao .. a vučić sad tako fin gospodin ali sjetite se malo šta je bilo . kako raja zaboravlja i vjeruje samo što joj paše , nevjerovatno

Pojeo Vuk Magarca

pre 10 godina

ako ne dobijemo datum dacu ostavku.
hoce li se vucic setiti svojih reci od pre
mesec dana? o pa kako ne, sigurno oće -sjećate se džakova sa "pokradenim"
glasovima - ko ih je ikad vidio ?šta je
toma svašta lagao .. a vučić sad tako fin
gospodin ali sjetite se malo šta je bilo .
kako raja zaboravlja i vjeruje samo što
joj paše , nevjerovatno
(prisjetite se malo obećanja fine
gospode, 25. jun 2013 11:43)
APSOLUTNO SE SLAZEM S TOBOM,PA NA TAJ NACIN SU IZBORE DOBILI..A DZAKOVI PROPALI U ZEMLJU,TREBALI SU U ZATVOR DA ZAVRSE..

VLaya

pre 10 godina

Kakav datum kakva EU ? Kad se povecaju plate,uredi zemlja mozemo da pricamo o necemu...Ovako nema pas za sta da nas ujede,beda i trulo bogatstvo oko nas i mi hocemo u EU ? Podrska toj zajednici da nas ne primi dok god se ne promene sustinski stvari na bolje,a ne samo povrsno da im zamazemo oci !

srki

pre 10 godina

Okvir bolje zvuci nego datum, na rec datum sam postao alergican. Ajmo sad narednih 10 god od nasih politicara da slusamo okvir, okvir, okvir...

Mali Zeka

pre 10 godina

Ne dobijanje datuma bi dovelo u pitanje dalju evropsku budućnost Srbije zato što će biti nemoguće objasniti naroda zašto nismo dobili datum!

skakavac

pre 10 godina

Sada je red da Eu bude fer prema Srbiji u dodeli joj datum zato što je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi a tu su Haški tribunal,borba protiv korupcije, Briselski dogovor i njegova implementacija,dobra saradnja sa svim zemljama regiona, itd...

Mile

pre 10 godina

Vi sto pametujete kako nama ne treba EU nego "samo treba carobnim stapicem urediti drzavu": Ajde kazite kako KONKRETNO to postici u situaciji u kojoj se zemlja nalazi ? Nemojte samo da pominjete primere Islanda, Svajcarske itd. to je rezonovanje na nivou predskolske dece. Da li ste vi ikada culi za rec realnost ? Da li ste se ikada zapitali zasto su cak i bivsi radikali shvatili da se ovde radi o golom opstanku drzave ? Ne radi se ovde o datumima, nego primarno o medjunarodnoj REPUTACIJI drzave, bez koje nemamo sanse da se pomerimo sa nule.

Uros

pre 10 godina

Je l' bas okvir, ili ram? Mislim, da li ce moci da se upotrebi samo za sliku, ogledalo ili mrezu za komarce, ili, ako je okvir, onda moze i za prozor...

zarobljena princeza

pre 10 godina

Svašta,datuma nema,sve je to šarena laža.Meni je ovo očekivano.Naša sklonost ka zaluđivanju dok propadamo je tragična.Koga uopće briga za datum kad pogleda u svoj novčanik,pristigle račune.Nije valjda da neko misli da će nam ulazak u EU omogućiti lagodan život.Sve oko nas je trulo,a najaktuelnije je stari hit Azre "strašno me ljuti,kad idioti postaju cenjeni ljudi".

neglasac

pre 10 godina

Joj humora... sto bi se u narodu reklo... Pr..nje na sitno

Mozda da ode sledeci put Toma diploma ili da zovu ministra Velju da "nategne" nekog iz EU

Tiho Crnogorac

pre 10 godina

Mislim da oni nas i ne žele da prime u EU I da bi bilo najbolje da mi pokušamo da donekle popravimo situaciju u našoj zemlji.Moramo da prihvatimo realnost i da se svako prihvati nekog posla kako bi donekle popravio svoju situaciju,Polako se okrenuti poljuprivredi i realnim zanimanjima a ne virtuelnom svetu i prodavanje magle i virtuelnim zanimanjim(Razni menadžeri potparoli magistri za medije itd)

novicavg

pre 10 godina

Ni gospodin Bilt ministar Švedske koji je čitavo vreme bio na onoj strani koja je za Srbiju tražuila datum više nije suguran u dobijanje tačnog datuma već se ministri EU založili za okvirno vreme za donbijanje datuma i da se kao rok pominjenje Nemački predlog koji kao datum otpočinanja pregovora koa januar 2014 godine. Očigledno da se ministri ne mogu dogovoriti o tačnom datumu i da će šefovima država i vlada predložiti da 28 juna oni donesu odluku toga tipa. dali će lobisti koji lobiraju za nas biti uspešni ili će prevladati kruti Nemački stav o tome i za Srbiju uvesti još jedno preipitivanje našeg puta u decembru.To nije ono što Srbija želi ali ćemo stojički primiti, ne tražimo milostinju jer smo datum iskreno zaslužili.

deki

pre 10 godina

Ovo sa EU se vec svima zgadilo.Sad ce Dačić I Vučić da nam sve lepo objasne kao najveci uspeh Srbije ...Majko moja sto me rodi u ovo vreme.

Nesa

pre 10 godina

Ima li nekog ko je sem Vlade verovao u dobijanje datuma. Zato sam radoznao cime ce nas spinovati posle ovoga...rekonstrukcijom, Djilasom, otkazima ili novom cenom komunalija i struje... treba narod zabaviti....

Dr.Know all

pre 10 godina

> Jasno je da vise nista ne zavisi od nas, mi smo sve sto je do nas ucinili,mnogo toga gorkog progutali, a danas cemo videti da li je sve bilo fatamorgana kako bi se ispunio neki drugi tj. neciji visi cilj!

Realan

pre 10 godina

Ljudi moraju da shvate da ni nasi politicari ne vole i ne veruju o bajci zvanoj EU, ALI, zar nije lakse pricati Evropa, Evroinetegracije, datum, unija, priblizavanje, evronet, evro...nego da kazu kako je stvarno stanje u zemlji, nema posla, u bolnicama nemaju inekcija, u apotekama lekova, u skolstvu nema prijemnog(ps. to je najmanji problem skolstva), poljoprivreda odumire, privredu nemamo(duplo veci nam je izvoz bi za vreme embarga-preko Makedonije), i kada sve to i jos 1000 drugih stvari morali da objasnjavaju narodu to bi bilo mucno. Ovako samo kazu rec koja pocinje na E i nema potrebe pricati bilo sta drugo. Ko nije za E proglase ga ludim i cao.

volem

pre 10 godina

Pa vole naši ovir više nego datum, datum dan je onda gotova stvar, a okvir? e okvir je prava stvar. Unutra si a nisi, tu možež da plivaš kolko te volja i dokle te volja.

m4rk0

pre 10 godina

Dobicemo okvir, na cije farbanje moramo cekati nekoliko meseci, pa u tom okviru platno koje isto moramo cekati nekoliko meseci, pa na tom platnu ce nakon, ponovo, nekoliko meseci stajati datum za pocetak pregovora. Za sve to vreme vlast ce govoriti kako je zasluzila datum, zamajavace narod o nekom boljem zivotu, prebacivace loptu sa bitnih stvari koji se tice opstanka naroda i dostojanstvenog zivota, na neke nebitne stvari, a narod ce pozdravljati velikog vojvodu Vucica i klicati mu sa sve odrpanim gacama i praznog stomaka.

Green Dragon

pre 10 godina

Narod nece biti zadovoljan drugacijim odgovorom od pozitivnog. Ali realnost se mora prihvatiti. Na kraju cini mi se da EU fanatizam i nije na nekom visokom nivou. Potreba za investicijama i zakonima postoji kako bi se krenulo u korak sa vremenom i kako bi se odrzao sistem, ali unijacenje u klasicnom smislu pripadanja necemu, mislim da i nije neka siroko prihvacena opcija.

Little more love

pre 10 godina

Hmm....neuspeh bi mogao biti samo utoliko sto smo sve nade polozili u to da ce to biti na nacin na koji smo mi zamislili. Ali teorija sile je takva da bas kada zelis i toliko insistiras na tome, sila ce ti lupiti samar tek da se zna ko je sila. Zar ne? Datum i cela ta procedura su vise nego izvesni, i ne bih mnogo da se upustam u analizu toga sta je zasto kome potrebno pa ce Srbija dobiti pregovore, ali mislim da je mnogo bitnije da investicije pocnu da dolaze i da privreda ozivi. U suprotnom dzaba nam sve! A verujem da su ovim pozitivnim signalima ulaganja sve bilza!

Metoruk

pre 10 godina

Za nas i jeste ram, da se uokviri u pendzer, a u ramu karikatura od drzave. Osvetljenje je manje bitno, ionako smo svi s godinama postali daltonisti.

HerculesSS

pre 10 godina

Ove oprecne izjave iz sata u sat, mogu posluziti kao izvesna forma ubedjivanja da Srbija popusti cvrst stav po nekim pitanjima. Naravno treba odrediti prioritete i u skladu sa tim postupati. Realno ova promena price kako se priblizava 28.06 sve vise postaje ocigledna kao primena odredjenog pritiska.

Tears of joy

pre 10 godina

koliko 28.06 odgovor bude pozitivan u smislu izvesnosti i primetno popravljenog stanja u Srbiji i ako to bude signal za investitore i ozivljavanje Srbije, ne vidim onda nikakav razlog da ocajavamo jer datum nije fixiran. Sta vise, mislim da nama EU ne treba. Trebaju nam pare, ali ne i da za te pare moramo da izgorimo. Strah me onog:"dala baba banku da udje a sad bi 2 da izadje". Sta b bilo da sutra sa Hrvatima udjemo u EU,sta bi se onda promenilo? Sta bi dobili a sta izgubili? Dajte da mi privucemo investicije i da taj neki Evropski kvorum nas hvali na sav glas, i neka nas predlazu investitorima, a EU...kao pojam...neka ceka...

novica952

pre 10 godina

Srbija nije zaslužila da se okvirno odlučuje o datumu.Ako smo ispunjavali uslove koje smo dobili onda Eu treba da bude konkretna kada odlučuje o datumu...
(Petar Pan, 25. jun 2013 13:37)
Tako bi trebalo da bude u uređenom sistemu i tu dolazimo do priče da oni od nas traže pravno uređeni sistem i poštovanje prava i obaveza a sami to ne rade. Ali tako je to u životu po onoj izreci " sila boga ne moli ".