Subota, 08.06.2013.

18:22

Dežer: Zeleno svetlo, ne datum

Vensan Dežer izjavio je da Evropski savet 28. juna neće odlučivati o datumu za početak pristupnih pregovora već o zelenom svetlu za otvaranje pregovora.

Izvor: B92

Dežer: Zeleno svetlo, ne datum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

Alexa

pre 10 godina

Dok Srbija dobije zeleno svetlo za započinjanje pristupnih pregovora za dobijanje datuma, većina građana više neće ni želeti da bude u EU. Ja već sada ne želim.

jevropejac - intelektualac

pre 10 godina

Pa ovo, uopste, nije losa vest. Na kraju, mozemo da biramo, hocemo li biti kao Norveska ili kao Bugarska. Izbor nije lagan, ovi prvi imaju visok standard i slobodu (sami su se za to izborili, iako su do 50-ih godina xx veka vazili za sirotiste Evrope), ali nisu u EU, a to je ozbiljna mana. Bugarska je siromasna (siromasnija, cak, i od Srbije) i korumpirana, ali su, bar, u EU, pa se , prethodno spomenuto, puno lakse podnosi.

Car Dusan

pre 10 godina

Drago mi je sto je Srbija dokazala da moze napredovati u svim segmentima,drago mi je jer zivim u Srbiji,ocekujem jos dosta pozitivnih promena a Vi iz Eu iako nam ne date datum i non stop uslovljavate,napredak Srbije ne mozete zaustaviti a svi znamo da Vama jaka Srbija neodgovara!

Justicia

pre 10 godina

Ovakvim razvojem situacije zaista uvidjamo koliko smo smesni i koja smo sprdnja od drzave postali...od male Amerike do ciganmale...a da li ima smisla vise traziti krivca ili sve snage usmeriti na napredak...koliko se covek oseca jadno i ponizeno kada shvati da ga je neko lagao citavu deceniju i da zbog tih lazi sada jesmo u ovoj poziciji da nas vozaju i ucenjuju. Zelim da verujem da ekipa koja sada radi zaista zna sta treba ciniti i kada je dosta igranja. Volim da mislim da je to jedan cvrst tim koji moze da presece kao i ono kada je bilo gusto sa KiM...

Storm the front

pre 10 godina

Samo pozitivno i veselo. Nemojte se predavati. Nista nije vecno i stvari se zaista krecu na bolje, ako nista drugo bar je pozicija u kojoj smo jasna 100%. Vise ne moze niko da nas laze kao sto su to cinili prethodnih 10 godina. Stvari su konacno jasne i pravac kretanja je vise nego poznat. Jasno je da nazad ne sme, jer nazad niceg nema. Dakle mora se ici napred i prihvatiti sve sto sledi u nameri da se stigne tamo gde treba. Ne mislim geografski vec civilizacijiski. Vreme je da naucimo da zivimo u skladu sa vremenom i problemima koji nas tiste. Treba da idemo napred resavajuci ih, a ne da se pravimo da problemi ne postoje i time sebe zavaljivati samo dublje u nepostojece...Dosta je filozofije i lazi potrebna su dela i grupno osvescenje!

Heroic Gladius

pre 10 godina

Para nema, i nece nam ih niko pokloniti to je ocigledno. Moramo stvoriti sebi teren za opstanak. Poznata je cinjenica da se nakon II svetskog rata celo covecanstvo naslo u problemo. Drzave su bile opustosene a privreda unistena. Krenulo se dalje sa dobrovoljnim radnim akcijama. Ja to predlazem i danas! Imamo 70% nezaposlenih....ok...nuzni smestaj, hrana i zdravstvena zastita obezbedjeni, idemo da gradimo. Pa kao i nekada po zasluzi znacke i nakon zavrsetka radova u skladu sa zaslugama i zaposlenja i stanovi...Ima li drugo resenje? Ne damo koncesije, necemo da prodajemo zemlju, resurse i bla bla bla...Onda moramo sami! 1 i 1 su 2. A ako ste narode lenji onda nemojte da kukate sto ce sutra nama gazdovati neko drugi. Svaki dan slusamo kako nema posla, ne mogu da se prehrane porodice, racuni stoje...Idemo bre da radimo da stvaramo, stan, hrana i zdravstvena zastita zagarantovani. Sta danas od toga imate?

Tears of joy

pre 10 godina

U medjuvremenu dok ucene traju, mogli bismo se okrenuti ka nekim drugim trzistima i potencijalnim ulagacima... Mozemo se malo osvestiti i poceti da zivimo u skladu sa drustveno-moralnim normama vremena u kome se nalazimo...za pocetak mogli bismo da shvatimo geopoliticki polozaj u kome se nalazimo i u skladu sa time da stvorimo svoju unutrasnju politiku. Moramo malo da emancipujemo narod ali da to ne bude menjanje istorije i unistenje tradicije, vec da u skladu sa postojecim korenima zivimo buducnost

HerculesSS

pre 10 godina

Ok, sta je sledece, sada pregovaramo o pregovorima koji treba da nam kazu kada cemo moci da pregovaramo za pocetak otvaranja pregovora...Mislim dokle bre vise!? Sustinski je jasno da Evropa nema mnogo interesa da mi pocnemo i jednom zavrsimo sa ovom pricom...ali...mi treba da odigramo tako da ih ubedimo da smo im potrebni. Zasto? Zato sto nam trebaju ulaganja i pare, otvaranje trzista i normalan zivot. Mi jesmo Evropa i jedna od najstarijih nacija od koje je zaceto gotovo sve sto je dobro i casno poznato danas, ali losom politikom smo sebe srozali i doveli da bukvalno moramo da molimo za milost. Ali sta je tu, moramo se pomiriti sa trenutkom i iz prve ubaciti u petu brzinu i punim gasom napred, samo ne kao putnicko vozilo vec kao tenk koji ce samleti sve neprilike pred sobom.

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Kaznjavao bih za neucinjeno i izgubljeno, vreme ne moze da se vrati kako lobanje nisu toga svesne! Ma sta se ja zavaravam, koga lazem...nikada ih nije ni bilo briga za narod, samo su gledali kako da naprave sebi kapric...Mada mislim da im danas nije svejedno jer narod moze da vidi da postoji neko ko se zaista trudi...i jos se pitaju zasto se stvara atmosfera linca...ko ce meni i mojoj deci da vrati vreme, ko ce da nam nadoknadi sklapanje kraja sa krajem...Evropa nece...nisu oni ni krivi!!!

Lazar

pre 10 godina

Navikli smo se na sistem toplo - hladno. Pojavi se neki diplomata iz EU pa kaže da je datum siguran, sledeći je skeptik i tako redom. EU je valjda ozbiljn, zajednica od reči. Svi su odali priznanje da je Srbija uradila sve što se od nje tražilo. Ove nove igre nas neće zaustaviti.

овојесмешно

pre 10 godina

убише нас више..ко ће више да гледа разна условљавања, састанаке везано за то, Бриселе и сл.. ко прави заморчићи.следећи саобраћајни знак, после зеленог светла је вероватно неки кружни ток или наилазак на раскрсницу са првенством пролаза до датума..Х

Little more love

pre 10 godina

Zaista sta treba ucniniti? Gde je pocetak i gde je kraj ove enigme? Jasno je nama da nema niceg tako lako kako smo mislili, ali hajde da se stvari postave na svoje pravo mesto i nazovu pravim imenom. Mi smo u dubokim ...nima i plivanje nije opcija za izlazak. Moramo grupno da podelimo zalogaj i progutamo taj ruzni sadrzaj kako bismo nastavili dalje. Ukoliko nastavimo jedni druge da hranimo time u nadi da ce nam to pomoci da isplivamo...nema nama spasenja

Dr.Know all

pre 10 godina

Glave gore, ne dajte da nas srozaju ovi Evropski samari i ponizavanje. Ne borimo se mi za njih nego za sebe. Borimo se da od njih izvucemo ono sto nam treba da bi mogli da sebi obezbedimo zivot dostojan coveka, bez p, ponizenja. Borimo se svim silama da za svoju decu napravimo bolju i svetliju buducnost. Ok, zbog ovih seprtlji smo izgubili deceniju, nemojte da zbog apatije izgubimo jos jednu. Glavu gore i pun gas!

Misa

pre 10 godina

Ne treba vise uopste obracati paznju na izjave Evrope, menjaju pesmu svaki cas. Srbija je pokazala da moze da napreduje, da pregovara, da ne prihvata sve uslove, i zato bez imalo grize savesti mozemo reci da ako nas oni ovakve ne zele onda ne treba ni ona nama, samo bi nam uzimali, evo pitajte sad Sloveniju. A mi ako ovako nastavimo brzo ce oni nas zvati.

slobodnomiseći

pre 10 godina

Srbijo razmišljaj svojom glavom!
Kako su se države uređivale kad nije postojala EU?
Jesu li te države nešto proizvodile?
Jesu li u njima radili neki ljudi, ili se sva proizvodnja počinjala nakon umoljavanja neke od svetskih kompanija da zaposli 200 ljudi?
Jesu li se ljudi lečili?
Da li su postojali neki zakoni (pa i Car Dušan je imao zakonik bez EU)
Srbija hoće u EU i treba joj datum da bi joj neko dao pare iz predpristupnih fondova?
Zašto mi sami nemamo para?
Zato što nemamo prozvodnju.
Zašto ne proizvodnju?
Zato što su sva preduzeća MORALA da se privatizuju (prodaju domaćim tajkunima, svetskim kompanijama ako imaju interes da ih kupe, ili su MORALA odu u stečaj, gde će propasti prodajući svoju imovinu da bi platili struju, jer nemaju proizvodnju - čuveni Novi svetski poredak).
Mi čekamo da nam NEKO da pare (kao daće jer smo fini - a ne zato šo smo mi zarad tih para morali da uništimo sopstvenu privredu da bi postali tržište svetskih kompanija).
Srbija hoće u EU da nam neko uredi državu.
Čekamo da nam neko kaže kolika je naša zemlja.
Čekamo datume, nove ucene koji nemaju veze sa EU standardima.
Čekamo!
Ima li neko ko možda zna kako bi to uradili bez EU?
Ima li neko ko zna nešto drugo sem da kao papagaj ponavlja "Evriontegracije ili ćemo pomreti"
Dokle više slepila?!
Više od 20 godina traje-kad ćemo progledati?!
Da li je moguće da se ne vidi - nema džabe ništa, a cena za Srbiju je ogromna da bi postala članica zajdnice (od Nemačke) zavisnih država!

hah

pre 10 godina

pa nisu bas kreativni. gde odmah zeleno svetlo posle crvenog. trebalo je da kazu da dobijamo zuto svetlo, da se slucajno ne opustimo. a da mi ipak pravimo planove da od toga nema nista i batalimo ovu komediju?

Adapter

pre 10 godina

Deluje suludo, ali samo novi otvoreni sukobi mogu da dovedu do stvaranja nove ravnoteze i poretka u kome bismo mi mogli zauzeti odgovarajuce mesto. Nazalost za taj momenat moramo finansijski i geopoliticki da sazrimo, jer smo okruzeni neprijateljima te samo politikom lukavstva mozemo da obebedimo sebi valjanu poziciju.

natalija

pre 10 godina

Srbija je velike ustupke napravila po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU, a ne “zeleno svetlo”.

Tijana

pre 10 godina

Ovo je krajnji bezobrazluk... Dokle vise ucene,dokleeee.!!!!!!!...Dokle vise savijanja? Kakve su zločine sve ti isti Nemci učinili,pa im Svet i danas pomaže da se oslobode tog balasta...tijana

Branko

pre 10 godina

Ako su ovo neke nove igre EU, odnosno nekih njenih vodećih članica - biće to znak da bilo šta da uradite, pa i da ispunite sve zahteve, postoji nešto više i uvek više, što se od nas traži. Ne vidim da EU pritiska Prištinu da primenjuje sporazum. Tači se šetka po Americi, ima problema sa primenom dogovorenog, anama uslovljavaju, odnosno prolongiraju dobijanje datuma.

dimitrije

pre 10 godina

Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datum, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci.

Branko

pre 10 godina

Za Srbiju bi najvažnije bilo da 28.juna dobije datum za otpočinjanje pregovora. Međutim ako na Vidovdan dobijemo i to zeleno svetlo postavlja se pitanje dokle će to svetlo trajeti. Bojim se da svi od njega ne pozelenimo.U ostalom naučili smo da nas EU stalno drži u nekoj neizvesnosti.

Glasinac

pre 10 godina

Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Srbija ne bi dobila na Vidovdan datum za pregovore. Svi uslovi koje je Srbija imala su ispunjeni pa nije jasno zašto se 28. juna nebi donela odluka o dobijanju datuma a ne o zeleno svetlo. Dosta nam je tapšenja po ramenu i davanja raznih svetala. Nas interesuje datum.

slutnik

pre 10 godina

Prvi put pocinjem da verujem, da EU jeste u krizi, gotovo na raskrsnici, da li ce se raspasti, ili ce se jos cvrsce povezati.
Bojim se da je ovo prvo verovatnije!

gile

pre 10 godina

Ljudi, ja mislim da je ovaj naš put 'pristupanja' EU jedan veliki socijloški eksperiment. Nema drugog objašnjenja. Nema! Ono što oni nama rade i ono šta smo mi sve kao narod istrpeli i spremni još da istrpimo, pa to može samo u eksperimentu. Ni jedni ni drugi se ne ponašaju u skladu sa NORMALNIM diplomatskim ili ljudskim odnosima.

Milija

pre 10 godina

"Ali, ako vaši upravljači i njihova svita rado ćuše nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije, i to bez vašeg protivljenja, sve svoje osmehe zadržavaju za vaše neprijatelje. Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen."

"Čujte Srbi", Arčibald Rajs, 1928.

cia

pre 10 godina

Narod opijen mrznjom i hronicnom paranojom ugnjetavanja i ucena. Ulepsala vam dan ova vest? Samo ste cekali? Narodi EU zive zivot,mi prezivljavamo. Odlucite sta je bolje. Krecemo se ka evropskim integracijama brzinom bolesnog puza. Pomislim cesto da dignem ruke od svega ali necu. Necu zarad ovo zivota sto mi preostalo i zarad moje dece. Naseli ste na price o zloj Evropi,jeftina propaganda od vremena Milosevica. Izgovor za sve nase izgubljene bitke. Ako hoces da imas sve sto i oni tamo, ima da igras po njihovim pravililima. Prosto tako. Svojom plitkoumnoscu i pametovanjem dajete sve vise snage evropskoj Srbiji. Niste sami u ovoj drzavi. Na vasu zalost,na moj cilj ne mozete da uticete. Za pocetak ne bacajte djubre gde god stignete po ovoj zemlji koju toliko toboze volite ili je i to pretezak zadatak. Veci sam patriota od vas nego sto cete ikada vi biti.

Mita

pre 10 godina

Ha ha
Smejem vam se iz Beca - ala se palite vi iz kruga dvojke.
Obecanje ludom radovanje Dacicu!
Lepo sam vam govorio a I da ne moram da se vratim u Srbiju ...
(Dijasporac, 8. jun 2013 23:44)

Eto,kakvi smo mi Srbi.I još čovek dobio gomilu pluseva.Em,što smo totalno zajedljivi,em što mrzimo jedni druge,još i volimo kada nas zajeb...Svaki bi,i najrođenijem,podmetnuo nogu...I,naravno,sve sa tog trulog zapada,ovaj put,kako bi neki pametnjaković odavde rekao,iz središta Austro-ugarske imperije...

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovo je svo vreme bila opcija ja ne znam zasto mediji koji nisu bili obavesteni sada iznose ovu vest kao promenu stava EU kada smo znali da se za ovo borimo

Bili Piton

pre 10 godina

Pa ovo je gore nego sa Topalovićima:

U Januaru ste rekli, 'Lova u Aprilu', a od tog obećanja je prošlo godinu dana! Nemoj da me lažete više!!!

.

HerculesSS

pre 10 godina

Ovakve stvari se dogadjaju kada se izgubi previse vremena i pokaze slabost, sto smo mi i ucinili igrajuci se sa sudbinom od 5.10 do danas...
Evo 13-ta godina koliko traju lazi o zapadu i boljem zivotu. Valjda ce se sada nesto konacno promeniti, kada su ljudi uzeli stvari u svoje ruke.

Јагодинац

pre 10 godina

Вучићу вади Шарића из шешира под xитно, пролази јуни а датума ни за лек ;-)

winston

pre 10 godina

Ruku na srce, ni ja nas ovakve ne bih primio u uniju!
 (pogledajmouogledalo, 8. jun 2013 22:50)
Tacno! Sta je Srbija uradila da se ocisti, da se dovede do reda, sta? Malo! Jeste, predala je Kosovo, ali Srbija jos uvek izgleda ista, i radi po starom. Pogledajte link danas iz B92, pa sami ocenite.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=08&nav_category=11&nav_id=721200

Mita

pre 10 godina

Ovo je dobar znak. Zeleno svetlo je skoro dobro kao datum. A datum za početak razmatranja o pravom datumu će te dobiti u oktobru.
(EU Citizen, 8. jun 2013 23:29)

Balvani,to i ne razumeju,tako da ih ne treba ni kriviti...Pozdrav.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovo je dobar znak. Zeleno svetlo je skoro dobro kao datum. A datum za početak razmatranja o pravom datumu će te dobiti u oktobru.

Dijasporac

pre 10 godina

Ha ha
Smejem vam se iz Beca - ala se palite vi iz kruga dvojke.
Obecanje ludom radovanje Dacicu!
Lepo sam vam govorio a I da ne moram da se vratim u Srbiju ...

Србин

pre 10 godina

А ми мислили ће добијемо зелено светло кад испоручимо Милошевића, Караџића и Младића како су нам обећали преваранти

langzam ama ziher

pre 10 godina

pa čekajte, nemojte, pa strpite se malo . kad niti za 390 godina budete ravnopravna članica evropske unije nećete se ni sjećati da je ikada postojao neki datum sa kojim vas je unija na suvo ..

Milanče

pre 10 godina

Znači ništa od datuma krajem juna. Prc.
Ali zato Tačijevo sudstvo i Kosovska policija startuju od septembra, to ste potpisali.
Bombona.

Prve nas budalama

pre 10 godina

Kako nas u lice prave budalama. Kakava bre kulturna Evropa, kakve diplomate - oni su be hostapleri. Ali tako nam i treba kad nemamo ni malo dostojanstva. Vec dajemo i parce svoje zemlje i djavolu dusu za evropsku njihovu maglu.

zoran

pre 10 godina

Srbija ce dobiti zeleno svetlo...kad ovo prochitah, samo sto nisam pao sa stolice od smeha. Kako nas gaze, to nije normalno. No, neka...meni drago, jer smo glup narod. Mozes nas kupiti za koka-kolu i farmerke.

Singidunum

pre 10 godina

Zivo me zanima koja je strategija za dalje, jer jasno je da mi nismo dorasli klubu Evropskih drzava. Sto se mene tice, neka se borba protiv korupcije nastavi, neka se ojacava vojska i prociscuje drustvo. Neka se stvara ambijent pozeljan za investicije, neka se usvajaju evropski zakoni koji su u skladu sa nasim potrebama...i kada se te stvari srede i poklope...zvanicna EU nam nije ni potrebna...

purger

pre 10 godina

Ja sam iz Hrvatske.Kojih 2000 strucnjaka?Pa mnoga ministarstva se i sada ekipiraju,a o profilu strucnjaka moze se saznati na portalima za trazenje posla ili sluzbenoj trazilici Hrvatskog zavoda za zaposljavanje.Koje su ovo gluposti.

Burek

pre 10 godina

Da sam Nemac jos malo bih nas zavlacio. A pozdravima se pridruzuju Austrija, Holandija, Madjarska i tradicionalno frisko primljena Croatia!

pavkelino

pre 10 godina

Kada neka zemlja preda svog bivseg predsednika, kada dozvoli da je ekonomski upropaste tazni belosvetski prevaranti, sledi zeleno svetlo i brisanje poda.

e sada je dosta

pre 10 godina

Na ovako nešto Srbija bi morala da ima adekvatan odgovor.Ovo se pretvorilo u cirkus u kome smo mi klovnovi,a zapad publika.Vreme je da se taj cirkus završi.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Eto posla za 2.000 ljudi a subvencije nula dindži, oj-ha! Pritisnite vladu da to bude najtransparentniji konkurs u istoriji, pamet u glavu, ledja uza zid - gledajte svoja posla i svoje interese!

jelena

pre 10 godina

ponizenjima nikad kraja.. nije im valjao milosevic, nije im valjao tadic, ne valja im vucic.. a valjao im je tudjman, valjao im je sanader, valja im i ante gotovina. dosta bre s tom raspalom evropom vise.

genije

pre 10 godina

Ovo je najveća uvreda do sad.
Ako posle svega što je uradjeno sa odmetnutom nam pokrajinom KiM, kao i raznoraznim sporazumima koje su prethodne Vlade potpisivale mi ne dobijemo datum, DEFINITIVNO im se treba zahvaliti i reći dovidjenja.
Ako nas neće - neće i gotovo. Ne možemo tamo na silu. Ne znam šta je alternativa a li to je već na gospodi političarima da smisle. Ionako primaju plate ni za šta.
I uzgred, kad ćemo malo da sredimo našu kuću? Ono - čitljivi i nedvosmileni zakoni sa malo manje "rupetina", manje kriminala i korupcije, malo više ekonomske aktivnosti, malo efikasnija i mnooogo manja državna/lokalna/JP administracija?

P.S. ako ne dobijemo datum, na sledećim izborima glasam samo za one koji EU ne pomenu nigde. Pa makar bili ekstremisti. Dosta je više.

Пера

pre 10 godina

Које су све ово глупости. Баш ме брига за ЕУ и њихове глупаве захтеве увијене у ноторно кретенске изјаве.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Kakvi ste vi maestralni prodavci magle! Vi ste jedna organizovana interesna grupa zatvorenog tipa u kojoj nema mesta za narode poput naseg sto se i vidi . Cela ova jugoistocna evropa koja je naizgled primljena i dalje je druga klasa i nikad nece ni biti ista klasa npr luksemburg i bugarska.to cime se vi gospodo bavite se u obicnom svetu zove iznuda i zelenasenje samo sto ste to uspeli da primenite na drzavnom nivou .

edmond

pre 10 godina

prvo zeleno svetlo, pa narandžassti krugovi, pa neboplavni upitnik a zatim , pre datuma šućmurastozeleni štrumpfovi. igranka bez prestanka.

Vlada

pre 10 godina

Nazalost, Dr Vojislav Kostunica je sve u pravu, ovi nas ponizavaju, patos sa nama brisu. Da li smo takvu evropsku buducnost zeleli? Pa valjda nismo.

čika Pera

pre 10 godina

I šta sad? Bog sa nebesa EU je rekao da nema ulaska u "raj zemaljski".
Kao da to nije bilo jasno svakom ko je hteo da mu bude jasno. Dakle, napred do novog uslova koji moramo ispuniti, jer zaboga, EU nema alternativu.

Александар Џунић

pre 10 godina

Ма ми само зезамо ЕУ - глумимо да нам је стало, а онда ћемо за неких 50-година, кад нас буду позвали да им кажемо оно "цок".

CVETKOVA - PIJACA

pre 10 godina

Svaki Evropski zvanicnik prilikom obracanja javnosti, kao po vec ustaljenom scenariju, izjavu daje kako nas narod kaze" okruglo pa na cose ". Pa mi treba da razmisljamo sta je on to rekao. Stalno nas hvale, ali drze na uzdi. Ne daju nam ni trenutak da se opustimo, da se okrenemo drugim stvarima koji su nam na grbaci.








'

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Pa ove nase stranke nemaju 10 ljudi koji bi se snasli u razgovoru sa strancima, a da to ne ukljucuje organizovanje zurke i pijanke, a kamo li 2.000 strucnih ljudi koji treba da pripremaju neke dokumente.

Pa gde ste Vi gospodine proveli tolke godine, jel ne znate gde ste sluzbovali?

Raven

pre 10 godina

Zeleno svetlo za datum za pocetak pregovora za status kandidata za iniciranje pristupnog procesa za integraciju za pred-pristupni ugovor za ulazak u EU posle 2030 godine.

'Ajde?!

doktor

pre 10 godina

evo i od nas zeleno svetlo za sporazum sa Pristinom,a primena istog posle datuma. Dobro je nekad reci i NE,a ne kao kmet se ponasati i ispunjavati naredbe. Niko ne voli one koji se stalno ponizavaju. Objavite kom.,hvala!

Бојан Илић

pre 10 godina

"Несигуран Балкан" ипак више одговара "демократској Европи"!
"Наградили" су "савезнике", а ми што смо сами себе рушили кроз "револуције" диктиране и финансиране из Будимпеште и осталих "демократских " центара, ко нас ј....!
Гадите ми се толико да немам фонд речи да вам то "дочарам"!

shadow

pre 10 godina

Zeleno svetlo?! Ne igramo se semafora. Ili nam dajte datum ili ne. Lako ce se oformiti tim i dokument pre datuma. Sa zalenim svetlom, koje ako nekome zasmeta, moze postati ponovo crveno, meni je malo loshe u stomaku.

yutopija

pre 10 godina

Bio bi red posle svega sto je Srbija uradila da nam daju datum a ne da nas ovako zezaju.Mada bi im trebalo pripretiti da cemo uci u onu Evroazisku uniju sa Rusijom pa da vidis kako ce da daju datum.

Pametnjaković

pre 10 godina

E tu ćemo da padnemo na ispitu, jer nemamo toliko stručnjaka, sve ih je naša elita oterala iz zemlje. Naš najveći, a i ujedno jedini, stručnjak je Dinkić. Niko nam ne može pomoći. Ja sam lepo govorio, potpis sporazuma potpuno nebitna stvar, gubljenje vremena ukoliko sve ostalo nije spremno.

Mislite da se zezam. Ne krajnje sam ozbiljan. Pa da imamo stručnjake Srbija bi bila potpuno drugačija zemlja.

Владимир

pre 10 godina

Добијамо зелено светло за датум када ће нас обавестити кад тачно добијамо датум за отпочињање преговора о уласку у ЕУ.
На тим преговорима ћемо више знати о следећим датумима, наранџастим светлима све до отпочињања уласка у ЕУ... Ил тако нешто.
Имају право. Семафор политика је за Србе најделатнија.

Stoći do zelene grane

pre 10 godina

Ukratko, od 28. juna svi članovi Vlade ima da nose zelena odela i zelene kravate, i da pevaju:
"Jedog zelenog dana,
onog zelenog leta..."
[Lj. Ršumović]

a da niste malo preterali

pre 10 godina

Cega se sve nece setiti?! Nije "datum" pocetka pregovora nego "zeleno svetlo" za pocetak pregovora. Kakve gluposti. Mislim, da se previse guramo tamo gde nas nece. Okrenimo se onome sto mozemo sami da uradimo da poboljsamo nasu situaciju, i tada cemo mozda shvatiti da EU nije cilj, vec obicna forma.

тома млађи

pre 10 godina

У нормалној земљи се најпре, путем референфума пита народ да ли јоће у ЕУ, па се тек онда троше паре за преговоре.

edmond

pre 10 godina

prvo zeleno svetlo, pa narandžassti krugovi, pa neboplavni upitnik a zatim , pre datuma šućmurastozeleni štrumpfovi. igranka bez prestanka.

Vlada

pre 10 godina

Nazalost, Dr Vojislav Kostunica je sve u pravu, ovi nas ponizavaju, patos sa nama brisu. Da li smo takvu evropsku buducnost zeleli? Pa valjda nismo.

тома млађи

pre 10 godina

У нормалној земљи се најпре, путем референфума пита народ да ли јоће у ЕУ, па се тек онда троше паре за преговоре.

genije

pre 10 godina

Ovo je najveća uvreda do sad.
Ako posle svega što je uradjeno sa odmetnutom nam pokrajinom KiM, kao i raznoraznim sporazumima koje su prethodne Vlade potpisivale mi ne dobijemo datum, DEFINITIVNO im se treba zahvaliti i reći dovidjenja.
Ako nas neće - neće i gotovo. Ne možemo tamo na silu. Ne znam šta je alternativa a li to je već na gospodi političarima da smisle. Ionako primaju plate ni za šta.
I uzgred, kad ćemo malo da sredimo našu kuću? Ono - čitljivi i nedvosmileni zakoni sa malo manje "rupetina", manje kriminala i korupcije, malo više ekonomske aktivnosti, malo efikasnija i mnooogo manja državna/lokalna/JP administracija?

P.S. ako ne dobijemo datum, na sledećim izborima glasam samo za one koji EU ne pomenu nigde. Pa makar bili ekstremisti. Dosta je više.

a da niste malo preterali

pre 10 godina

Cega se sve nece setiti?! Nije "datum" pocetka pregovora nego "zeleno svetlo" za pocetak pregovora. Kakve gluposti. Mislim, da se previse guramo tamo gde nas nece. Okrenimo se onome sto mozemo sami da uradimo da poboljsamo nasu situaciju, i tada cemo mozda shvatiti da EU nije cilj, vec obicna forma.

Raven

pre 10 godina

Zeleno svetlo za datum za pocetak pregovora za status kandidata za iniciranje pristupnog procesa za integraciju za pred-pristupni ugovor za ulazak u EU posle 2030 godine.

'Ajde?!

Stoći do zelene grane

pre 10 godina

Ukratko, od 28. juna svi članovi Vlade ima da nose zelena odela i zelene kravate, i da pevaju:
"Jedog zelenog dana,
onog zelenog leta..."
[Lj. Ršumović]

doktor

pre 10 godina

evo i od nas zeleno svetlo za sporazum sa Pristinom,a primena istog posle datuma. Dobro je nekad reci i NE,a ne kao kmet se ponasati i ispunjavati naredbe. Niko ne voli one koji se stalno ponizavaju. Objavite kom.,hvala!

e sada je dosta

pre 10 godina

Na ovako nešto Srbija bi morala da ima adekvatan odgovor.Ovo se pretvorilo u cirkus u kome smo mi klovnovi,a zapad publika.Vreme je da se taj cirkus završi.

Владимир

pre 10 godina

Добијамо зелено светло за датум када ће нас обавестити кад тачно добијамо датум за отпочињање преговора о уласку у ЕУ.
На тим преговорима ћемо више знати о следећим датумима, наранџастим светлима све до отпочињања уласка у ЕУ... Ил тако нешто.
Имају право. Семафор политика је за Србе најделатнија.

Бојан Илић

pre 10 godina

"Несигуран Балкан" ипак више одговара "демократској Европи"!
"Наградили" су "савезнике", а ми што смо сами себе рушили кроз "револуције" диктиране и финансиране из Будимпеште и осталих "демократских " центара, ко нас ј....!
Гадите ми се толико да немам фонд речи да вам то "дочарам"!

Пера

pre 10 godina

Које су све ово глупости. Баш ме брига за ЕУ и њихове глупаве захтеве увијене у ноторно кретенске изјаве.

jelena

pre 10 godina

ponizenjima nikad kraja.. nije im valjao milosevic, nije im valjao tadic, ne valja im vucic.. a valjao im je tudjman, valjao im je sanader, valja im i ante gotovina. dosta bre s tom raspalom evropom vise.

Milanče

pre 10 godina

Znači ništa od datuma krajem juna. Prc.
Ali zato Tačijevo sudstvo i Kosovska policija startuju od septembra, to ste potpisali.
Bombona.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Kakvi ste vi maestralni prodavci magle! Vi ste jedna organizovana interesna grupa zatvorenog tipa u kojoj nema mesta za narode poput naseg sto se i vidi . Cela ova jugoistocna evropa koja je naizgled primljena i dalje je druga klasa i nikad nece ni biti ista klasa npr luksemburg i bugarska.to cime se vi gospodo bavite se u obicnom svetu zove iznuda i zelenasenje samo sto ste to uspeli da primenite na drzavnom nivou .

zoran

pre 10 godina

Srbija ce dobiti zeleno svetlo...kad ovo prochitah, samo sto nisam pao sa stolice od smeha. Kako nas gaze, to nije normalno. No, neka...meni drago, jer smo glup narod. Mozes nas kupiti za koka-kolu i farmerke.

Burek

pre 10 godina

Da sam Nemac jos malo bih nas zavlacio. A pozdravima se pridruzuju Austrija, Holandija, Madjarska i tradicionalno frisko primljena Croatia!

Pametnjaković

pre 10 godina

E tu ćemo da padnemo na ispitu, jer nemamo toliko stručnjaka, sve ih je naša elita oterala iz zemlje. Naš najveći, a i ujedno jedini, stručnjak je Dinkić. Niko nam ne može pomoći. Ja sam lepo govorio, potpis sporazuma potpuno nebitna stvar, gubljenje vremena ukoliko sve ostalo nije spremno.

Mislite da se zezam. Ne krajnje sam ozbiljan. Pa da imamo stručnjake Srbija bi bila potpuno drugačija zemlja.

shadow

pre 10 godina

Zeleno svetlo?! Ne igramo se semafora. Ili nam dajte datum ili ne. Lako ce se oformiti tim i dokument pre datuma. Sa zalenim svetlom, koje ako nekome zasmeta, moze postati ponovo crveno, meni je malo loshe u stomaku.

Prve nas budalama

pre 10 godina

Kako nas u lice prave budalama. Kakava bre kulturna Evropa, kakve diplomate - oni su be hostapleri. Ali tako nam i treba kad nemamo ni malo dostojanstva. Vec dajemo i parce svoje zemlje i djavolu dusu za evropsku njihovu maglu.

Александар Џунић

pre 10 godina

Ма ми само зезамо ЕУ - глумимо да нам је стало, а онда ћемо за неких 50-година, кад нас буду позвали да им кажемо оно "цок".

pavkelino

pre 10 godina

Kada neka zemlja preda svog bivseg predsednika, kada dozvoli da je ekonomski upropaste tazni belosvetski prevaranti, sledi zeleno svetlo i brisanje poda.

Singidunum

pre 10 godina

Zivo me zanima koja je strategija za dalje, jer jasno je da mi nismo dorasli klubu Evropskih drzava. Sto se mene tice, neka se borba protiv korupcije nastavi, neka se ojacava vojska i prociscuje drustvo. Neka se stvara ambijent pozeljan za investicije, neka se usvajaju evropski zakoni koji su u skladu sa nasim potrebama...i kada se te stvari srede i poklope...zvanicna EU nam nije ni potrebna...

Србин

pre 10 godina

А ми мислили ће добијемо зелено светло кад испоручимо Милошевића, Караџића и Младића како су нам обећали преваранти

čika Pera

pre 10 godina

I šta sad? Bog sa nebesa EU je rekao da nema ulaska u "raj zemaljski".
Kao da to nije bilo jasno svakom ko je hteo da mu bude jasno. Dakle, napred do novog uslova koji moramo ispuniti, jer zaboga, EU nema alternativu.

Milija

pre 10 godina

"Ali, ako vaši upravljači i njihova svita rado ćuše nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije, i to bez vašeg protivljenja, sve svoje osmehe zadržavaju za vaše neprijatelje. Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen."

"Čujte Srbi", Arčibald Rajs, 1928.

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Pa ove nase stranke nemaju 10 ljudi koji bi se snasli u razgovoru sa strancima, a da to ne ukljucuje organizovanje zurke i pijanke, a kamo li 2.000 strucnih ljudi koji treba da pripremaju neke dokumente.

Pa gde ste Vi gospodine proveli tolke godine, jel ne znate gde ste sluzbovali?

purger

pre 10 godina

Ja sam iz Hrvatske.Kojih 2000 strucnjaka?Pa mnoga ministarstva se i sada ekipiraju,a o profilu strucnjaka moze se saznati na portalima za trazenje posla ili sluzbenoj trazilici Hrvatskog zavoda za zaposljavanje.Koje su ovo gluposti.

yutopija

pre 10 godina

Bio bi red posle svega sto je Srbija uradila da nam daju datum a ne da nas ovako zezaju.Mada bi im trebalo pripretiti da cemo uci u onu Evroazisku uniju sa Rusijom pa da vidis kako ce da daju datum.

Bili Piton

pre 10 godina

Pa ovo je gore nego sa Topalovićima:

U Januaru ste rekli, 'Lova u Aprilu', a od tog obećanja je prošlo godinu dana! Nemoj da me lažete više!!!

.

CVETKOVA - PIJACA

pre 10 godina

Svaki Evropski zvanicnik prilikom obracanja javnosti, kao po vec ustaljenom scenariju, izjavu daje kako nas narod kaze" okruglo pa na cose ". Pa mi treba da razmisljamo sta je on to rekao. Stalno nas hvale, ali drze na uzdi. Ne daju nam ni trenutak da se opustimo, da se okrenemo drugim stvarima koji su nam na grbaci.








'

langzam ama ziher

pre 10 godina

pa čekajte, nemojte, pa strpite se malo . kad niti za 390 godina budete ravnopravna članica evropske unije nećete se ni sjećati da je ikada postojao neki datum sa kojim vas je unija na suvo ..

Dijasporac

pre 10 godina

Ha ha
Smejem vam se iz Beca - ala se palite vi iz kruga dvojke.
Obecanje ludom radovanje Dacicu!
Lepo sam vam govorio a I da ne moram da se vratim u Srbiju ...

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Eto posla za 2.000 ljudi a subvencije nula dindži, oj-ha! Pritisnite vladu da to bude najtransparentniji konkurs u istoriji, pamet u glavu, ledja uza zid - gledajte svoja posla i svoje interese!

Јагодинац

pre 10 godina

Вучићу вади Шарића из шешира под xитно, пролази јуни а датума ни за лек ;-)

HerculesSS

pre 10 godina

Ovakve stvari se dogadjaju kada se izgubi previse vremena i pokaze slabost, sto smo mi i ucinili igrajuci se sa sudbinom od 5.10 do danas...
Evo 13-ta godina koliko traju lazi o zapadu i boljem zivotu. Valjda ce se sada nesto konacno promeniti, kada su ljudi uzeli stvari u svoje ruke.

Mita

pre 10 godina

Ovo je dobar znak. Zeleno svetlo je skoro dobro kao datum. A datum za početak razmatranja o pravom datumu će te dobiti u oktobru.
(EU Citizen, 8. jun 2013 23:29)

Balvani,to i ne razumeju,tako da ih ne treba ni kriviti...Pozdrav.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovo je dobar znak. Zeleno svetlo je skoro dobro kao datum. A datum za početak razmatranja o pravom datumu će te dobiti u oktobru.

winston

pre 10 godina

Ruku na srce, ni ja nas ovakve ne bih primio u uniju!
 (pogledajmouogledalo, 8. jun 2013 22:50)
Tacno! Sta je Srbija uradila da se ocisti, da se dovede do reda, sta? Malo! Jeste, predala je Kosovo, ali Srbija jos uvek izgleda ista, i radi po starom. Pogledajte link danas iz B92, pa sami ocenite.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=08&nav_category=11&nav_id=721200

Branko

pre 10 godina

Ako su ovo neke nove igre EU, odnosno nekih njenih vodećih članica - biće to znak da bilo šta da uradite, pa i da ispunite sve zahteve, postoji nešto više i uvek više, što se od nas traži. Ne vidim da EU pritiska Prištinu da primenjuje sporazum. Tači se šetka po Americi, ima problema sa primenom dogovorenog, anama uslovljavaju, odnosno prolongiraju dobijanje datuma.

Tijana

pre 10 godina

Ovo je krajnji bezobrazluk... Dokle vise ucene,dokleeee.!!!!!!!...Dokle vise savijanja? Kakve su zločine sve ti isti Nemci učinili,pa im Svet i danas pomaže da se oslobode tog balasta...tijana

cia

pre 10 godina

Narod opijen mrznjom i hronicnom paranojom ugnjetavanja i ucena. Ulepsala vam dan ova vest? Samo ste cekali? Narodi EU zive zivot,mi prezivljavamo. Odlucite sta je bolje. Krecemo se ka evropskim integracijama brzinom bolesnog puza. Pomislim cesto da dignem ruke od svega ali necu. Necu zarad ovo zivota sto mi preostalo i zarad moje dece. Naseli ste na price o zloj Evropi,jeftina propaganda od vremena Milosevica. Izgovor za sve nase izgubljene bitke. Ako hoces da imas sve sto i oni tamo, ima da igras po njihovim pravililima. Prosto tako. Svojom plitkoumnoscu i pametovanjem dajete sve vise snage evropskoj Srbiji. Niste sami u ovoj drzavi. Na vasu zalost,na moj cilj ne mozete da uticete. Za pocetak ne bacajte djubre gde god stignete po ovoj zemlji koju toliko toboze volite ili je i to pretezak zadatak. Veci sam patriota od vas nego sto cete ikada vi biti.

Mita

pre 10 godina

Ha ha
Smejem vam se iz Beca - ala se palite vi iz kruga dvojke.
Obecanje ludom radovanje Dacicu!
Lepo sam vam govorio a I da ne moram da se vratim u Srbiju ...
(Dijasporac, 8. jun 2013 23:44)

Eto,kakvi smo mi Srbi.I još čovek dobio gomilu pluseva.Em,što smo totalno zajedljivi,em što mrzimo jedni druge,još i volimo kada nas zajeb...Svaki bi,i najrođenijem,podmetnuo nogu...I,naravno,sve sa tog trulog zapada,ovaj put,kako bi neki pametnjaković odavde rekao,iz središta Austro-ugarske imperije...

gile

pre 10 godina

Ljudi, ja mislim da je ovaj naš put 'pristupanja' EU jedan veliki socijloški eksperiment. Nema drugog objašnjenja. Nema! Ono što oni nama rade i ono šta smo mi sve kao narod istrpeli i spremni još da istrpimo, pa to može samo u eksperimentu. Ni jedni ni drugi se ne ponašaju u skladu sa NORMALNIM diplomatskim ili ljudskim odnosima.

slutnik

pre 10 godina

Prvi put pocinjem da verujem, da EU jeste u krizi, gotovo na raskrsnici, da li ce se raspasti, ili ce se jos cvrsce povezati.
Bojim se da je ovo prvo verovatnije!

slobodnomiseći

pre 10 godina

Srbijo razmišljaj svojom glavom!
Kako su se države uređivale kad nije postojala EU?
Jesu li te države nešto proizvodile?
Jesu li u njima radili neki ljudi, ili se sva proizvodnja počinjala nakon umoljavanja neke od svetskih kompanija da zaposli 200 ljudi?
Jesu li se ljudi lečili?
Da li su postojali neki zakoni (pa i Car Dušan je imao zakonik bez EU)
Srbija hoće u EU i treba joj datum da bi joj neko dao pare iz predpristupnih fondova?
Zašto mi sami nemamo para?
Zato što nemamo prozvodnju.
Zašto ne proizvodnju?
Zato što su sva preduzeća MORALA da se privatizuju (prodaju domaćim tajkunima, svetskim kompanijama ako imaju interes da ih kupe, ili su MORALA odu u stečaj, gde će propasti prodajući svoju imovinu da bi platili struju, jer nemaju proizvodnju - čuveni Novi svetski poredak).
Mi čekamo da nam NEKO da pare (kao daće jer smo fini - a ne zato šo smo mi zarad tih para morali da uništimo sopstvenu privredu da bi postali tržište svetskih kompanija).
Srbija hoće u EU da nam neko uredi državu.
Čekamo da nam neko kaže kolika je naša zemlja.
Čekamo datume, nove ucene koji nemaju veze sa EU standardima.
Čekamo!
Ima li neko ko možda zna kako bi to uradili bez EU?
Ima li neko ko zna nešto drugo sem da kao papagaj ponavlja "Evriontegracije ili ćemo pomreti"
Dokle više slepila?!
Više od 20 godina traje-kad ćemo progledati?!
Da li je moguće da se ne vidi - nema džabe ništa, a cena za Srbiju je ogromna da bi postala članica zajdnice (od Nemačke) zavisnih država!

Branko

pre 10 godina

Za Srbiju bi najvažnije bilo da 28.juna dobije datum za otpočinjanje pregovora. Međutim ako na Vidovdan dobijemo i to zeleno svetlo postavlja se pitanje dokle će to svetlo trajeti. Bojim se da svi od njega ne pozelenimo.U ostalom naučili smo da nas EU stalno drži u nekoj neizvesnosti.

овојесмешно

pre 10 godina

убише нас више..ко ће више да гледа разна условљавања, састанаке везано за то, Бриселе и сл.. ко прави заморчићи.следећи саобраћајни знак, после зеленог светла је вероватно неки кружни ток или наилазак на раскрсницу са првенством пролаза до датума..Х

dimitrije

pre 10 godina

Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datum, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci.

hah

pre 10 godina

pa nisu bas kreativni. gde odmah zeleno svetlo posle crvenog. trebalo je da kazu da dobijamo zuto svetlo, da se slucajno ne opustimo. a da mi ipak pravimo planove da od toga nema nista i batalimo ovu komediju?

Heroic Gladius

pre 10 godina

Para nema, i nece nam ih niko pokloniti to je ocigledno. Moramo stvoriti sebi teren za opstanak. Poznata je cinjenica da se nakon II svetskog rata celo covecanstvo naslo u problemo. Drzave su bile opustosene a privreda unistena. Krenulo se dalje sa dobrovoljnim radnim akcijama. Ja to predlazem i danas! Imamo 70% nezaposlenih....ok...nuzni smestaj, hrana i zdravstvena zastita obezbedjeni, idemo da gradimo. Pa kao i nekada po zasluzi znacke i nakon zavrsetka radova u skladu sa zaslugama i zaposlenja i stanovi...Ima li drugo resenje? Ne damo koncesije, necemo da prodajemo zemlju, resurse i bla bla bla...Onda moramo sami! 1 i 1 su 2. A ako ste narode lenji onda nemojte da kukate sto ce sutra nama gazdovati neko drugi. Svaki dan slusamo kako nema posla, ne mogu da se prehrane porodice, racuni stoje...Idemo bre da radimo da stvaramo, stan, hrana i zdravstvena zastita zagarantovani. Sta danas od toga imate?

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovo je svo vreme bila opcija ja ne znam zasto mediji koji nisu bili obavesteni sada iznose ovu vest kao promenu stava EU kada smo znali da se za ovo borimo

natalija

pre 10 godina

Srbija je velike ustupke napravila po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU, a ne “zeleno svetlo”.

Glasinac

pre 10 godina

Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Srbija ne bi dobila na Vidovdan datum za pregovore. Svi uslovi koje je Srbija imala su ispunjeni pa nije jasno zašto se 28. juna nebi donela odluka o dobijanju datuma a ne o zeleno svetlo. Dosta nam je tapšenja po ramenu i davanja raznih svetala. Nas interesuje datum.

Tears of joy

pre 10 godina

U medjuvremenu dok ucene traju, mogli bismo se okrenuti ka nekim drugim trzistima i potencijalnim ulagacima... Mozemo se malo osvestiti i poceti da zivimo u skladu sa drustveno-moralnim normama vremena u kome se nalazimo...za pocetak mogli bismo da shvatimo geopoliticki polozaj u kome se nalazimo i u skladu sa time da stvorimo svoju unutrasnju politiku. Moramo malo da emancipujemo narod ali da to ne bude menjanje istorije i unistenje tradicije, vec da u skladu sa postojecim korenima zivimo buducnost

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Kaznjavao bih za neucinjeno i izgubljeno, vreme ne moze da se vrati kako lobanje nisu toga svesne! Ma sta se ja zavaravam, koga lazem...nikada ih nije ni bilo briga za narod, samo su gledali kako da naprave sebi kapric...Mada mislim da im danas nije svejedno jer narod moze da vidi da postoji neko ko se zaista trudi...i jos se pitaju zasto se stvara atmosfera linca...ko ce meni i mojoj deci da vrati vreme, ko ce da nam nadoknadi sklapanje kraja sa krajem...Evropa nece...nisu oni ni krivi!!!

Adapter

pre 10 godina

Deluje suludo, ali samo novi otvoreni sukobi mogu da dovedu do stvaranja nove ravnoteze i poretka u kome bismo mi mogli zauzeti odgovarajuce mesto. Nazalost za taj momenat moramo finansijski i geopoliticki da sazrimo, jer smo okruzeni neprijateljima te samo politikom lukavstva mozemo da obebedimo sebi valjanu poziciju.

HerculesSS

pre 10 godina

Ok, sta je sledece, sada pregovaramo o pregovorima koji treba da nam kazu kada cemo moci da pregovaramo za pocetak otvaranja pregovora...Mislim dokle bre vise!? Sustinski je jasno da Evropa nema mnogo interesa da mi pocnemo i jednom zavrsimo sa ovom pricom...ali...mi treba da odigramo tako da ih ubedimo da smo im potrebni. Zasto? Zato sto nam trebaju ulaganja i pare, otvaranje trzista i normalan zivot. Mi jesmo Evropa i jedna od najstarijih nacija od koje je zaceto gotovo sve sto je dobro i casno poznato danas, ali losom politikom smo sebe srozali i doveli da bukvalno moramo da molimo za milost. Ali sta je tu, moramo se pomiriti sa trenutkom i iz prve ubaciti u petu brzinu i punim gasom napred, samo ne kao putnicko vozilo vec kao tenk koji ce samleti sve neprilike pred sobom.

Dr.Know all

pre 10 godina

Glave gore, ne dajte da nas srozaju ovi Evropski samari i ponizavanje. Ne borimo se mi za njih nego za sebe. Borimo se da od njih izvucemo ono sto nam treba da bi mogli da sebi obezbedimo zivot dostojan coveka, bez p, ponizenja. Borimo se svim silama da za svoju decu napravimo bolju i svetliju buducnost. Ok, zbog ovih seprtlji smo izgubili deceniju, nemojte da zbog apatije izgubimo jos jednu. Glavu gore i pun gas!

Car Dusan

pre 10 godina

Drago mi je sto je Srbija dokazala da moze napredovati u svim segmentima,drago mi je jer zivim u Srbiji,ocekujem jos dosta pozitivnih promena a Vi iz Eu iako nam ne date datum i non stop uslovljavate,napredak Srbije ne mozete zaustaviti a svi znamo da Vama jaka Srbija neodgovara!

Misa

pre 10 godina

Ne treba vise uopste obracati paznju na izjave Evrope, menjaju pesmu svaki cas. Srbija je pokazala da moze da napreduje, da pregovara, da ne prihvata sve uslove, i zato bez imalo grize savesti mozemo reci da ako nas oni ovakve ne zele onda ne treba ni ona nama, samo bi nam uzimali, evo pitajte sad Sloveniju. A mi ako ovako nastavimo brzo ce oni nas zvati.

Storm the front

pre 10 godina

Samo pozitivno i veselo. Nemojte se predavati. Nista nije vecno i stvari se zaista krecu na bolje, ako nista drugo bar je pozicija u kojoj smo jasna 100%. Vise ne moze niko da nas laze kao sto su to cinili prethodnih 10 godina. Stvari su konacno jasne i pravac kretanja je vise nego poznat. Jasno je da nazad ne sme, jer nazad niceg nema. Dakle mora se ici napred i prihvatiti sve sto sledi u nameri da se stigne tamo gde treba. Ne mislim geografski vec civilizacijiski. Vreme je da naucimo da zivimo u skladu sa vremenom i problemima koji nas tiste. Treba da idemo napred resavajuci ih, a ne da se pravimo da problemi ne postoje i time sebe zavaljivati samo dublje u nepostojece...Dosta je filozofije i lazi potrebna su dela i grupno osvescenje!

Justicia

pre 10 godina

Ovakvim razvojem situacije zaista uvidjamo koliko smo smesni i koja smo sprdnja od drzave postali...od male Amerike do ciganmale...a da li ima smisla vise traziti krivca ili sve snage usmeriti na napredak...koliko se covek oseca jadno i ponizeno kada shvati da ga je neko lagao citavu deceniju i da zbog tih lazi sada jesmo u ovoj poziciji da nas vozaju i ucenjuju. Zelim da verujem da ekipa koja sada radi zaista zna sta treba ciniti i kada je dosta igranja. Volim da mislim da je to jedan cvrst tim koji moze da presece kao i ono kada je bilo gusto sa KiM...

Lazar

pre 10 godina

Navikli smo se na sistem toplo - hladno. Pojavi se neki diplomata iz EU pa kaže da je datum siguran, sledeći je skeptik i tako redom. EU je valjda ozbiljn, zajednica od reči. Svi su odali priznanje da je Srbija uradila sve što se od nje tražilo. Ove nove igre nas neće zaustaviti.

Little more love

pre 10 godina

Zaista sta treba ucniniti? Gde je pocetak i gde je kraj ove enigme? Jasno je nama da nema niceg tako lako kako smo mislili, ali hajde da se stvari postave na svoje pravo mesto i nazovu pravim imenom. Mi smo u dubokim ...nima i plivanje nije opcija za izlazak. Moramo grupno da podelimo zalogaj i progutamo taj ruzni sadrzaj kako bismo nastavili dalje. Ukoliko nastavimo jedni druge da hranimo time u nadi da ce nam to pomoci da isplivamo...nema nama spasenja

jevropejac - intelektualac

pre 10 godina

Pa ovo, uopste, nije losa vest. Na kraju, mozemo da biramo, hocemo li biti kao Norveska ili kao Bugarska. Izbor nije lagan, ovi prvi imaju visok standard i slobodu (sami su se za to izborili, iako su do 50-ih godina xx veka vazili za sirotiste Evrope), ali nisu u EU, a to je ozbiljna mana. Bugarska je siromasna (siromasnija, cak, i od Srbije) i korumpirana, ali su, bar, u EU, pa se , prethodno spomenuto, puno lakse podnosi.

Alexa

pre 10 godina

Dok Srbija dobije zeleno svetlo za započinjanje pristupnih pregovora za dobijanje datuma, većina građana više neće ni želeti da bude u EU. Ja već sada ne želim.

Vlada

pre 10 godina

Nazalost, Dr Vojislav Kostunica je sve u pravu, ovi nas ponizavaju, patos sa nama brisu. Da li smo takvu evropsku buducnost zeleli? Pa valjda nismo.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovo je dobar znak. Zeleno svetlo je skoro dobro kao datum. A datum za početak razmatranja o pravom datumu će te dobiti u oktobru.

dimitrije

pre 10 godina

Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datum, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci.

natalija

pre 10 godina

Srbija je velike ustupke napravila po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU, a ne “zeleno svetlo”.

тома млађи

pre 10 godina

У нормалној земљи се најпре, путем референфума пита народ да ли јоће у ЕУ, па се тек онда троше паре за преговоре.

Mita

pre 10 godina

Ovo je dobar znak. Zeleno svetlo je skoro dobro kao datum. A datum za početak razmatranja o pravom datumu će te dobiti u oktobru.
(EU Citizen, 8. jun 2013 23:29)

Balvani,to i ne razumeju,tako da ih ne treba ni kriviti...Pozdrav.

yutopija

pre 10 godina

Bio bi red posle svega sto je Srbija uradila da nam daju datum a ne da nas ovako zezaju.Mada bi im trebalo pripretiti da cemo uci u onu Evroazisku uniju sa Rusijom pa da vidis kako ce da daju datum.

genije

pre 10 godina

Ovo je najveća uvreda do sad.
Ako posle svega što je uradjeno sa odmetnutom nam pokrajinom KiM, kao i raznoraznim sporazumima koje su prethodne Vlade potpisivale mi ne dobijemo datum, DEFINITIVNO im se treba zahvaliti i reći dovidjenja.
Ako nas neće - neće i gotovo. Ne možemo tamo na silu. Ne znam šta je alternativa a li to je već na gospodi političarima da smisle. Ionako primaju plate ni za šta.
I uzgred, kad ćemo malo da sredimo našu kuću? Ono - čitljivi i nedvosmileni zakoni sa malo manje "rupetina", manje kriminala i korupcije, malo više ekonomske aktivnosti, malo efikasnija i mnooogo manja državna/lokalna/JP administracija?

P.S. ako ne dobijemo datum, na sledećim izborima glasam samo za one koji EU ne pomenu nigde. Pa makar bili ekstremisti. Dosta je više.

cia

pre 10 godina

Narod opijen mrznjom i hronicnom paranojom ugnjetavanja i ucena. Ulepsala vam dan ova vest? Samo ste cekali? Narodi EU zive zivot,mi prezivljavamo. Odlucite sta je bolje. Krecemo se ka evropskim integracijama brzinom bolesnog puza. Pomislim cesto da dignem ruke od svega ali necu. Necu zarad ovo zivota sto mi preostalo i zarad moje dece. Naseli ste na price o zloj Evropi,jeftina propaganda od vremena Milosevica. Izgovor za sve nase izgubljene bitke. Ako hoces da imas sve sto i oni tamo, ima da igras po njihovim pravililima. Prosto tako. Svojom plitkoumnoscu i pametovanjem dajete sve vise snage evropskoj Srbiji. Niste sami u ovoj drzavi. Na vasu zalost,na moj cilj ne mozete da uticete. Za pocetak ne bacajte djubre gde god stignete po ovoj zemlji koju toliko toboze volite ili je i to pretezak zadatak. Veci sam patriota od vas nego sto cete ikada vi biti.

Glasinac

pre 10 godina

Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Srbija ne bi dobila na Vidovdan datum za pregovore. Svi uslovi koje je Srbija imala su ispunjeni pa nije jasno zašto se 28. juna nebi donela odluka o dobijanju datuma a ne o zeleno svetlo. Dosta nam je tapšenja po ramenu i davanja raznih svetala. Nas interesuje datum.

jelena

pre 10 godina

ponizenjima nikad kraja.. nije im valjao milosevic, nije im valjao tadic, ne valja im vucic.. a valjao im je tudjman, valjao im je sanader, valja im i ante gotovina. dosta bre s tom raspalom evropom vise.

Prve nas budalama

pre 10 godina

Kako nas u lice prave budalama. Kakava bre kulturna Evropa, kakve diplomate - oni su be hostapleri. Ali tako nam i treba kad nemamo ni malo dostojanstva. Vec dajemo i parce svoje zemlje i djavolu dusu za evropsku njihovu maglu.

pavkelino

pre 10 godina

Kada neka zemlja preda svog bivseg predsednika, kada dozvoli da je ekonomski upropaste tazni belosvetski prevaranti, sledi zeleno svetlo i brisanje poda.

Бојан Илић

pre 10 godina

"Несигуран Балкан" ипак више одговара "демократској Европи"!
"Наградили" су "савезнике", а ми што смо сами себе рушили кроз "револуције" диктиране и финансиране из Будимпеште и осталих "демократских " центара, ко нас ј....!
Гадите ми се толико да немам фонд речи да вам то "дочарам"!

e sada je dosta

pre 10 godina

Na ovako nešto Srbija bi morala da ima adekvatan odgovor.Ovo se pretvorilo u cirkus u kome smo mi klovnovi,a zapad publika.Vreme je da se taj cirkus završi.

Србин

pre 10 godina

А ми мислили ће добијемо зелено светло кад испоручимо Милошевића, Караџића и Младића како су нам обећали преваранти

Pametnjaković

pre 10 godina

E tu ćemo da padnemo na ispitu, jer nemamo toliko stručnjaka, sve ih je naša elita oterala iz zemlje. Naš najveći, a i ujedno jedini, stručnjak je Dinkić. Niko nam ne može pomoći. Ja sam lepo govorio, potpis sporazuma potpuno nebitna stvar, gubljenje vremena ukoliko sve ostalo nije spremno.

Mislite da se zezam. Ne krajnje sam ozbiljan. Pa da imamo stručnjake Srbija bi bila potpuno drugačija zemlja.

doktor

pre 10 godina

evo i od nas zeleno svetlo za sporazum sa Pristinom,a primena istog posle datuma. Dobro je nekad reci i NE,a ne kao kmet se ponasati i ispunjavati naredbe. Niko ne voli one koji se stalno ponizavaju. Objavite kom.,hvala!

shadow

pre 10 godina

Zeleno svetlo?! Ne igramo se semafora. Ili nam dajte datum ili ne. Lako ce se oformiti tim i dokument pre datuma. Sa zalenim svetlom, koje ako nekome zasmeta, moze postati ponovo crveno, meni je malo loshe u stomaku.

Пера

pre 10 godina

Које су све ово глупости. Баш ме брига за ЕУ и њихове глупаве захтеве увијене у ноторно кретенске изјаве.

Dijasporac

pre 10 godina

Ha ha
Smejem vam se iz Beca - ala se palite vi iz kruga dvojke.
Obecanje ludom radovanje Dacicu!
Lepo sam vam govorio a I da ne moram da se vratim u Srbiju ...

Milija

pre 10 godina

"Ali, ako vaši upravljači i njihova svita rado ćuše nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije, i to bez vašeg protivljenja, sve svoje osmehe zadržavaju za vaše neprijatelje. Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen."

"Čujte Srbi", Arčibald Rajs, 1928.

winston

pre 10 godina

Ruku na srce, ni ja nas ovakve ne bih primio u uniju!
 (pogledajmouogledalo, 8. jun 2013 22:50)
Tacno! Sta je Srbija uradila da se ocisti, da se dovede do reda, sta? Malo! Jeste, predala je Kosovo, ali Srbija jos uvek izgleda ista, i radi po starom. Pogledajte link danas iz B92, pa sami ocenite.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=08&nav_category=11&nav_id=721200

a da niste malo preterali

pre 10 godina

Cega se sve nece setiti?! Nije "datum" pocetka pregovora nego "zeleno svetlo" za pocetak pregovora. Kakve gluposti. Mislim, da se previse guramo tamo gde nas nece. Okrenimo se onome sto mozemo sami da uradimo da poboljsamo nasu situaciju, i tada cemo mozda shvatiti da EU nije cilj, vec obicna forma.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Kakvi ste vi maestralni prodavci magle! Vi ste jedna organizovana interesna grupa zatvorenog tipa u kojoj nema mesta za narode poput naseg sto se i vidi . Cela ova jugoistocna evropa koja je naizgled primljena i dalje je druga klasa i nikad nece ni biti ista klasa npr luksemburg i bugarska.to cime se vi gospodo bavite se u obicnom svetu zove iznuda i zelenasenje samo sto ste to uspeli da primenite na drzavnom nivou .

Mita

pre 10 godina

Ha ha
Smejem vam se iz Beca - ala se palite vi iz kruga dvojke.
Obecanje ludom radovanje Dacicu!
Lepo sam vam govorio a I da ne moram da se vratim u Srbiju ...
(Dijasporac, 8. jun 2013 23:44)

Eto,kakvi smo mi Srbi.I još čovek dobio gomilu pluseva.Em,što smo totalno zajedljivi,em što mrzimo jedni druge,još i volimo kada nas zajeb...Svaki bi,i najrođenijem,podmetnuo nogu...I,naravno,sve sa tog trulog zapada,ovaj put,kako bi neki pametnjaković odavde rekao,iz središta Austro-ugarske imperije...

Branko

pre 10 godina

Ako su ovo neke nove igre EU, odnosno nekih njenih vodećih članica - biće to znak da bilo šta da uradite, pa i da ispunite sve zahteve, postoji nešto više i uvek više, što se od nas traži. Ne vidim da EU pritiska Prištinu da primenjuje sporazum. Tači se šetka po Americi, ima problema sa primenom dogovorenog, anama uslovljavaju, odnosno prolongiraju dobijanje datuma.

Stoći do zelene grane

pre 10 godina

Ukratko, od 28. juna svi članovi Vlade ima da nose zelena odela i zelene kravate, i da pevaju:
"Jedog zelenog dana,
onog zelenog leta..."
[Lj. Ršumović]

Singidunum

pre 10 godina

Zivo me zanima koja je strategija za dalje, jer jasno je da mi nismo dorasli klubu Evropskih drzava. Sto se mene tice, neka se borba protiv korupcije nastavi, neka se ojacava vojska i prociscuje drustvo. Neka se stvara ambijent pozeljan za investicije, neka se usvajaju evropski zakoni koji su u skladu sa nasim potrebama...i kada se te stvari srede i poklope...zvanicna EU nam nije ni potrebna...

langzam ama ziher

pre 10 godina

pa čekajte, nemojte, pa strpite se malo . kad niti za 390 godina budete ravnopravna članica evropske unije nećete se ni sjećati da je ikada postojao neki datum sa kojim vas je unija na suvo ..

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Pa ove nase stranke nemaju 10 ljudi koji bi se snasli u razgovoru sa strancima, a da to ne ukljucuje organizovanje zurke i pijanke, a kamo li 2.000 strucnih ljudi koji treba da pripremaju neke dokumente.

Pa gde ste Vi gospodine proveli tolke godine, jel ne znate gde ste sluzbovali?

CVETKOVA - PIJACA

pre 10 godina

Svaki Evropski zvanicnik prilikom obracanja javnosti, kao po vec ustaljenom scenariju, izjavu daje kako nas narod kaze" okruglo pa na cose ". Pa mi treba da razmisljamo sta je on to rekao. Stalno nas hvale, ali drze na uzdi. Ne daju nam ni trenutak da se opustimo, da se okrenemo drugim stvarima koji su nam na grbaci.








'

edmond

pre 10 godina

prvo zeleno svetlo, pa narandžassti krugovi, pa neboplavni upitnik a zatim , pre datuma šućmurastozeleni štrumpfovi. igranka bez prestanka.

čika Pera

pre 10 godina

I šta sad? Bog sa nebesa EU je rekao da nema ulaska u "raj zemaljski".
Kao da to nije bilo jasno svakom ko je hteo da mu bude jasno. Dakle, napred do novog uslova koji moramo ispuniti, jer zaboga, EU nema alternativu.

Владимир

pre 10 godina

Добијамо зелено светло за датум када ће нас обавестити кад тачно добијамо датум за отпочињање преговора о уласку у ЕУ.
На тим преговорима ћемо више знати о следећим датумима, наранџастим светлима све до отпочињања уласка у ЕУ... Ил тако нешто.
Имају право. Семафор политика је за Србе најделатнија.

Raven

pre 10 godina

Zeleno svetlo za datum za pocetak pregovora za status kandidata za iniciranje pristupnog procesa za integraciju za pred-pristupni ugovor za ulazak u EU posle 2030 godine.

'Ajde?!

zoran

pre 10 godina

Srbija ce dobiti zeleno svetlo...kad ovo prochitah, samo sto nisam pao sa stolice od smeha. Kako nas gaze, to nije normalno. No, neka...meni drago, jer smo glup narod. Mozes nas kupiti za koka-kolu i farmerke.

HerculesSS

pre 10 godina

Ovakve stvari se dogadjaju kada se izgubi previse vremena i pokaze slabost, sto smo mi i ucinili igrajuci se sa sudbinom od 5.10 do danas...
Evo 13-ta godina koliko traju lazi o zapadu i boljem zivotu. Valjda ce se sada nesto konacno promeniti, kada su ljudi uzeli stvari u svoje ruke.

Александар Џунић

pre 10 godina

Ма ми само зезамо ЕУ - глумимо да нам је стало, а онда ћемо за неких 50-година, кад нас буду позвали да им кажемо оно "цок".

purger

pre 10 godina

Ja sam iz Hrvatske.Kojih 2000 strucnjaka?Pa mnoga ministarstva se i sada ekipiraju,a o profilu strucnjaka moze se saznati na portalima za trazenje posla ili sluzbenoj trazilici Hrvatskog zavoda za zaposljavanje.Koje su ovo gluposti.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovo je svo vreme bila opcija ja ne znam zasto mediji koji nisu bili obavesteni sada iznose ovu vest kao promenu stava EU kada smo znali da se za ovo borimo

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Eto posla za 2.000 ljudi a subvencije nula dindži, oj-ha! Pritisnite vladu da to bude najtransparentniji konkurs u istoriji, pamet u glavu, ledja uza zid - gledajte svoja posla i svoje interese!

Tijana

pre 10 godina

Ovo je krajnji bezobrazluk... Dokle vise ucene,dokleeee.!!!!!!!...Dokle vise savijanja? Kakve su zločine sve ti isti Nemci učinili,pa im Svet i danas pomaže da se oslobode tog balasta...tijana

Milanče

pre 10 godina

Znači ništa od datuma krajem juna. Prc.
Ali zato Tačijevo sudstvo i Kosovska policija startuju od septembra, to ste potpisali.
Bombona.

Јагодинац

pre 10 godina

Вучићу вади Шарића из шешира под xитно, пролази јуни а датума ни за лек ;-)

Burek

pre 10 godina

Da sam Nemac jos malo bih nas zavlacio. A pozdravima se pridruzuju Austrija, Holandija, Madjarska i tradicionalno frisko primljena Croatia!

Branko

pre 10 godina

Za Srbiju bi najvažnije bilo da 28.juna dobije datum za otpočinjanje pregovora. Međutim ako na Vidovdan dobijemo i to zeleno svetlo postavlja se pitanje dokle će to svetlo trajeti. Bojim se da svi od njega ne pozelenimo.U ostalom naučili smo da nas EU stalno drži u nekoj neizvesnosti.

Lazar

pre 10 godina

Navikli smo se na sistem toplo - hladno. Pojavi se neki diplomata iz EU pa kaže da je datum siguran, sledeći je skeptik i tako redom. EU je valjda ozbiljn, zajednica od reči. Svi su odali priznanje da je Srbija uradila sve što se od nje tražilo. Ove nove igre nas neće zaustaviti.

Car Dusan

pre 10 godina

Drago mi je sto je Srbija dokazala da moze napredovati u svim segmentima,drago mi je jer zivim u Srbiji,ocekujem jos dosta pozitivnih promena a Vi iz Eu iako nam ne date datum i non stop uslovljavate,napredak Srbije ne mozete zaustaviti a svi znamo da Vama jaka Srbija neodgovara!

slobodnomiseći

pre 10 godina

Srbijo razmišljaj svojom glavom!
Kako su se države uređivale kad nije postojala EU?
Jesu li te države nešto proizvodile?
Jesu li u njima radili neki ljudi, ili se sva proizvodnja počinjala nakon umoljavanja neke od svetskih kompanija da zaposli 200 ljudi?
Jesu li se ljudi lečili?
Da li su postojali neki zakoni (pa i Car Dušan je imao zakonik bez EU)
Srbija hoće u EU i treba joj datum da bi joj neko dao pare iz predpristupnih fondova?
Zašto mi sami nemamo para?
Zato što nemamo prozvodnju.
Zašto ne proizvodnju?
Zato što su sva preduzeća MORALA da se privatizuju (prodaju domaćim tajkunima, svetskim kompanijama ako imaju interes da ih kupe, ili su MORALA odu u stečaj, gde će propasti prodajući svoju imovinu da bi platili struju, jer nemaju proizvodnju - čuveni Novi svetski poredak).
Mi čekamo da nam NEKO da pare (kao daće jer smo fini - a ne zato šo smo mi zarad tih para morali da uništimo sopstvenu privredu da bi postali tržište svetskih kompanija).
Srbija hoće u EU da nam neko uredi državu.
Čekamo da nam neko kaže kolika je naša zemlja.
Čekamo datume, nove ucene koji nemaju veze sa EU standardima.
Čekamo!
Ima li neko ko možda zna kako bi to uradili bez EU?
Ima li neko ko zna nešto drugo sem da kao papagaj ponavlja "Evriontegracije ili ćemo pomreti"
Dokle više slepila?!
Više od 20 godina traje-kad ćemo progledati?!
Da li je moguće da se ne vidi - nema džabe ništa, a cena za Srbiju je ogromna da bi postala članica zajdnice (od Nemačke) zavisnih država!

Misa

pre 10 godina

Ne treba vise uopste obracati paznju na izjave Evrope, menjaju pesmu svaki cas. Srbija je pokazala da moze da napreduje, da pregovara, da ne prihvata sve uslove, i zato bez imalo grize savesti mozemo reci da ako nas oni ovakve ne zele onda ne treba ni ona nama, samo bi nam uzimali, evo pitajte sad Sloveniju. A mi ako ovako nastavimo brzo ce oni nas zvati.

HerculesSS

pre 10 godina

Ok, sta je sledece, sada pregovaramo o pregovorima koji treba da nam kazu kada cemo moci da pregovaramo za pocetak otvaranja pregovora...Mislim dokle bre vise!? Sustinski je jasno da Evropa nema mnogo interesa da mi pocnemo i jednom zavrsimo sa ovom pricom...ali...mi treba da odigramo tako da ih ubedimo da smo im potrebni. Zasto? Zato sto nam trebaju ulaganja i pare, otvaranje trzista i normalan zivot. Mi jesmo Evropa i jedna od najstarijih nacija od koje je zaceto gotovo sve sto je dobro i casno poznato danas, ali losom politikom smo sebe srozali i doveli da bukvalno moramo da molimo za milost. Ali sta je tu, moramo se pomiriti sa trenutkom i iz prve ubaciti u petu brzinu i punim gasom napred, samo ne kao putnicko vozilo vec kao tenk koji ce samleti sve neprilike pred sobom.

gile

pre 10 godina

Ljudi, ja mislim da je ovaj naš put 'pristupanja' EU jedan veliki socijloški eksperiment. Nema drugog objašnjenja. Nema! Ono što oni nama rade i ono šta smo mi sve kao narod istrpeli i spremni još da istrpimo, pa to može samo u eksperimentu. Ni jedni ni drugi se ne ponašaju u skladu sa NORMALNIM diplomatskim ili ljudskim odnosima.

slutnik

pre 10 godina

Prvi put pocinjem da verujem, da EU jeste u krizi, gotovo na raskrsnici, da li ce se raspasti, ili ce se jos cvrsce povezati.
Bojim se da je ovo prvo verovatnije!

Adapter

pre 10 godina

Deluje suludo, ali samo novi otvoreni sukobi mogu da dovedu do stvaranja nove ravnoteze i poretka u kome bismo mi mogli zauzeti odgovarajuce mesto. Nazalost za taj momenat moramo finansijski i geopoliticki da sazrimo, jer smo okruzeni neprijateljima te samo politikom lukavstva mozemo da obebedimo sebi valjanu poziciju.

Dr.Know all

pre 10 godina

Glave gore, ne dajte da nas srozaju ovi Evropski samari i ponizavanje. Ne borimo se mi za njih nego za sebe. Borimo se da od njih izvucemo ono sto nam treba da bi mogli da sebi obezbedimo zivot dostojan coveka, bez p, ponizenja. Borimo se svim silama da za svoju decu napravimo bolju i svetliju buducnost. Ok, zbog ovih seprtlji smo izgubili deceniju, nemojte da zbog apatije izgubimo jos jednu. Glavu gore i pun gas!

Storm the front

pre 10 godina

Samo pozitivno i veselo. Nemojte se predavati. Nista nije vecno i stvari se zaista krecu na bolje, ako nista drugo bar je pozicija u kojoj smo jasna 100%. Vise ne moze niko da nas laze kao sto su to cinili prethodnih 10 godina. Stvari su konacno jasne i pravac kretanja je vise nego poznat. Jasno je da nazad ne sme, jer nazad niceg nema. Dakle mora se ici napred i prihvatiti sve sto sledi u nameri da se stigne tamo gde treba. Ne mislim geografski vec civilizacijiski. Vreme je da naucimo da zivimo u skladu sa vremenom i problemima koji nas tiste. Treba da idemo napred resavajuci ih, a ne da se pravimo da problemi ne postoje i time sebe zavaljivati samo dublje u nepostojece...Dosta je filozofije i lazi potrebna su dela i grupno osvescenje!

Justicia

pre 10 godina

Ovakvim razvojem situacije zaista uvidjamo koliko smo smesni i koja smo sprdnja od drzave postali...od male Amerike do ciganmale...a da li ima smisla vise traziti krivca ili sve snage usmeriti na napredak...koliko se covek oseca jadno i ponizeno kada shvati da ga je neko lagao citavu deceniju i da zbog tih lazi sada jesmo u ovoj poziciji da nas vozaju i ucenjuju. Zelim da verujem da ekipa koja sada radi zaista zna sta treba ciniti i kada je dosta igranja. Volim da mislim da je to jedan cvrst tim koji moze da presece kao i ono kada je bilo gusto sa KiM...

Heroic Gladius

pre 10 godina

Para nema, i nece nam ih niko pokloniti to je ocigledno. Moramo stvoriti sebi teren za opstanak. Poznata je cinjenica da se nakon II svetskog rata celo covecanstvo naslo u problemo. Drzave su bile opustosene a privreda unistena. Krenulo se dalje sa dobrovoljnim radnim akcijama. Ja to predlazem i danas! Imamo 70% nezaposlenih....ok...nuzni smestaj, hrana i zdravstvena zastita obezbedjeni, idemo da gradimo. Pa kao i nekada po zasluzi znacke i nakon zavrsetka radova u skladu sa zaslugama i zaposlenja i stanovi...Ima li drugo resenje? Ne damo koncesije, necemo da prodajemo zemlju, resurse i bla bla bla...Onda moramo sami! 1 i 1 su 2. A ako ste narode lenji onda nemojte da kukate sto ce sutra nama gazdovati neko drugi. Svaki dan slusamo kako nema posla, ne mogu da se prehrane porodice, racuni stoje...Idemo bre da radimo da stvaramo, stan, hrana i zdravstvena zastita zagarantovani. Sta danas od toga imate?

овојесмешно

pre 10 godina

убише нас више..ко ће више да гледа разна условљавања, састанаке везано за то, Бриселе и сл.. ко прави заморчићи.следећи саобраћајни знак, после зеленог светла је вероватно неки кружни ток или наилазак на раскрсницу са првенством пролаза до датума..Х

Bili Piton

pre 10 godina

Pa ovo je gore nego sa Topalovićima:

U Januaru ste rekli, 'Lova u Aprilu', a od tog obećanja je prošlo godinu dana! Nemoj da me lažete više!!!

.

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Kaznjavao bih za neucinjeno i izgubljeno, vreme ne moze da se vrati kako lobanje nisu toga svesne! Ma sta se ja zavaravam, koga lazem...nikada ih nije ni bilo briga za narod, samo su gledali kako da naprave sebi kapric...Mada mislim da im danas nije svejedno jer narod moze da vidi da postoji neko ko se zaista trudi...i jos se pitaju zasto se stvara atmosfera linca...ko ce meni i mojoj deci da vrati vreme, ko ce da nam nadoknadi sklapanje kraja sa krajem...Evropa nece...nisu oni ni krivi!!!

Little more love

pre 10 godina

Zaista sta treba ucniniti? Gde je pocetak i gde je kraj ove enigme? Jasno je nama da nema niceg tako lako kako smo mislili, ali hajde da se stvari postave na svoje pravo mesto i nazovu pravim imenom. Mi smo u dubokim ...nima i plivanje nije opcija za izlazak. Moramo grupno da podelimo zalogaj i progutamo taj ruzni sadrzaj kako bismo nastavili dalje. Ukoliko nastavimo jedni druge da hranimo time u nadi da ce nam to pomoci da isplivamo...nema nama spasenja

Tears of joy

pre 10 godina

U medjuvremenu dok ucene traju, mogli bismo se okrenuti ka nekim drugim trzistima i potencijalnim ulagacima... Mozemo se malo osvestiti i poceti da zivimo u skladu sa drustveno-moralnim normama vremena u kome se nalazimo...za pocetak mogli bismo da shvatimo geopoliticki polozaj u kome se nalazimo i u skladu sa time da stvorimo svoju unutrasnju politiku. Moramo malo da emancipujemo narod ali da to ne bude menjanje istorije i unistenje tradicije, vec da u skladu sa postojecim korenima zivimo buducnost

hah

pre 10 godina

pa nisu bas kreativni. gde odmah zeleno svetlo posle crvenog. trebalo je da kazu da dobijamo zuto svetlo, da se slucajno ne opustimo. a da mi ipak pravimo planove da od toga nema nista i batalimo ovu komediju?

jevropejac - intelektualac

pre 10 godina

Pa ovo, uopste, nije losa vest. Na kraju, mozemo da biramo, hocemo li biti kao Norveska ili kao Bugarska. Izbor nije lagan, ovi prvi imaju visok standard i slobodu (sami su se za to izborili, iako su do 50-ih godina xx veka vazili za sirotiste Evrope), ali nisu u EU, a to je ozbiljna mana. Bugarska je siromasna (siromasnija, cak, i od Srbije) i korumpirana, ali su, bar, u EU, pa se , prethodno spomenuto, puno lakse podnosi.

Alexa

pre 10 godina

Dok Srbija dobije zeleno svetlo za započinjanje pristupnih pregovora za dobijanje datuma, većina građana više neće ni želeti da bude u EU. Ja već sada ne želim.