Petak, 31.05.2013.

14:20

"Nisam predsednik u Prištini"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je srpsko rukovodstvo dužno da Srbima na Kosovu dokaže da je briselski sporazum danas jedino moguće rešenje.

Izvor: Tanjug

"Nisam predsednik u Prištini" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Podsecanje

pre 10 godina

Hrabra, iskrena i eksplicitna izjava Predsednika o sadasnjoj realnosti. Podsecam da je i realnost kategorija koja se vremenom menja.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Nikolic: "Nisam predsednik u Prištini"

E pa onda se ne treba ni cuditi sto je Kosovo moralo sebi da izabere drugog Predsednika/cu na to "upraznjeno mesto" u Prištini !
Kad Toma "nece" da bude Predsednik u Prištini ima ko hoce !

sofija

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Nikoliću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjenja, i kada su svi mislili da će na rejting Nikolića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Nikolića je još veći. Ljudi cene Nikolićevu iskrenost. Kod Nikolića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

Branislav

pre 10 godina

Nikolic se osvrnuo i na nagli rast popularnosti SNS, kao i njega samog, istakavsi da sa time rastu i ocekivanja gardzana.

tacno, iako nije nagli rast,,,a sto se ocekivanja tice, mislim da svi na prvom mestu ocekujemo normalan i pristojan zivot

nesa usa

pre 10 godina

Toma osim sto je brukao zemlju svojim izjavama nista nije uradio. Takav predsednik samo unazadjuje drzavu u spoljnopolitickim pitanjima. Poredjenja radi, Toma sve vise lici na predsednika Dzordza Busa u SAD pre pet godina. Bliske su pameti, poznavanja geografije i drustva i jednako dobro barataju maternjim jezikom. Jedina je razlika sto je Dzordzu Busu tata kupio diplomu na prestiznom univerzitetu, a Toma nije imao para za tako nesto. I sto je SAD dovoljno jaka da prezivi fijasko u privredi za vreme vladavine supljoglavog predsednika, a Srbija nije te srece.

Ivan

pre 10 godina

Neko ovde u komentarima reče da je i "gospodin Tadić bolji od Nikolića"!Pa naravno da je bolji,koliko god da je imao i greški i propusta,za ovog sadašnjeg je tata-mata :) Ovaj sadašnji naš predsednik luta od nemila do nedraga u svojim izjavama i vođenju države!Od ultranacionaliste devedesetih,preko stiropora i štrajka "glađu i žeđu" pa sve do izjava da "nije predsednik u Prištini"!!??Zašto nam onda lepo jasno glasno i otvoreno ne kaže da Kosovo nije naše i da nismo u stanju ništa da učinimo,te da je najbolje za te ljude tamo da prihvate da su nac.manjina u drugoj državi?Ja sam uveren da bi ga dobar deo građana Srbije tada mnogo više cenio makar zbog iskrenosti ako ne zbog drugog!Dakle zaključak:U PRAVU JE TAJ ŠTO JE NAPISAO OVDE DA JE TADIĆ BOLJI OD NIKOLIĆA! I to mnoooogo bolji!

smederevac

pre 10 godina

PUTIN SE NE MESA U UNUTRASNJOST SRBIJE!Neradi se o mesanju vec su sami sebi skocili u stomak, kad nisu stavili veto pre bombardovanja Srbije i kosovske situacije,ovako su im Amerikanci dosli pred dvoriste uskoro ce i na vrata pa nece vise ni da mrdnu,natovci i ostala bagra priteze i njih samo nece da priznaju,sve su to prodate duse a ovamo glume neku silu,dasu sprecili bombardovanje Srbije nebi siptari se silili ovako mogu samo da promovisu stratesku silu na svojoj teritoriji i da cekaju AMERE DAIM ZAKUCAJU NA VRATA I TOJE TO.

gbg

pre 10 godina

Za tebe su Srbi iz rep Srpske bosanci iako su priznati i od strane nato pakta kao bosanski Srbi. Naš predsednik tvrdi suprotno!
(uninstal b92 aplikation, 31. maj 2013 19:29)
Toma je rekao istinu i zalosno je sto mora da se izvinjava nekim pojedincima koji zive u Bósni i Hercegovini poseduju Bosanskohercegovacka dokumenta, a nevole da ih neko zove bosancima. Sta oni drugo mogu biti osim Bosanaca kada u Bosni zive? Bili oni Hrvati,Srbi, ili Muslimani oni su Bosanci pa sad kako kom pase.Za mene su Bosanci kao i za citav svet.Priznati su od NATO pakta kao Bosanski Srbi tj Bosanci zar je to toliko tesko da se shvati.

Radovan

pre 10 godina

Toma upravo izdrzava svoju boziju kaznu. Sta li ce ga Bog naterati jos da kaze.

Na Kosovu se ne radi o Srbima nego o Albancima koji kao ogromna vecina cine uslugu Srbiji i sebi i prekidaju agoniju koja traje poduze vremena. Njihov uticaj na Srbiju je mnogo, mnogo veci nego obrnuto. Kosovo je nocna mora Srbije a Srbija je samo proslost za Kosovo i naravno najveci ekonomski partner. Kosovo je u potpunosti zavisno od Amerike i UN stolica im ne znaci biti ili ne biti. Srbija je sama i mala i ne moze kao takva opstatii mora negde a svi putevi vode preko priznanja Kosova.

toma

pre 10 godina

@Lav.... e danas ne možemo da dobijemo to jer niko dr. Vojislava Koštunicu nije uzimao za ozbiljno pre pet godina. I danas, 31.05. 2013. nije kasno da se zamrzne rasprodaja i proglasi privremena okupacija, ali sa ovom političkom strukturom na vlasti je isuviše kasno jer su im fotelje bitnije od interesa Države Srbije a sada se kao bore za prava Srba na KiM da dobiju svoje institucije umjesto institucija RSrbije????

Lav

pre 10 godina

"Danas ne mozemo da dobijemo ono sto smo mogli pre pet godina.''

na ovo bih ja stavila akcenat, i tu se namece pitanje: ''a zasto ovo nismo mogli dobiti pre 5 godina?''
jasan je i odgovor: zato sto nikoga nije bilo briga da se za to i izbori

NoviPazar

pre 10 godina

"Sporazumom iz Brisela samo cemo legalizovati status srpske zajednice, tako da Srbi kontrolisu ne samo sever Kosova, vec imaju ingerencije i u cetiri opstine na jugu".

I ovo je nesto, mozda i najbolje sto smo mogli dobiti...

sasa

pre 10 godina

Dotakli smo dno.Kaze narod da uvijek moze gore,ali ja ne vidim sta jos moze biti gore.Samo cekam kad ce ovaj nas narod raspisati konkurs za predsjedika sa naslovom:"Trazi se cestit covjek."

PRIJATELJI - MOJI

pre 10 godina

Alo braco Srbi dozovite se pameti vec jednom. Dokle podele, kakvi su ovo komentari. institucija predasednika se mora postovati, sve do momenta izbora. Nazvati gradjane da su ludi sto su glasali za Tomislava Nikolica govori o ljudima koji govre ove reci. Ako neko nije zadovoljan izborom, jedino mesto gde se to resava je biracko mesto. Gde svako od nas ima pravo da olovkom zaokruzi kandidata za kojeg smatra da je najbolji.Koliko jos treba godina da prodje da se dozovemo pameti.

MRKI

pre 10 godina

Hoce li nas narod jednom da shvati da SNS nije dobila izbore zato sto je najbolja vec zato sto su tako hteli svetski mocnici. Da su hteli i dalje bi na vlasti bio DS. Ali doslo je vreme da se stari racuni plate od strane SPS I SNS (SRS). Da je Nikolic izjavio pre izbora da nije predsednik na Kosovu nikad ne bi pobedio i bio bi veciti gubitnik. Ovako je postao predsednik koji je priznao da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Da je ovo izjavio Boris pale bi takve kritike uvrede a na ove Nikoliceve reci niko od politicara ni rec da kaze. Ipak vlast je slatka i sada da ima morala podneo bi ostavku jer njegov plan za resenje Kosovskog problema nije uspeo a toliko je obecavao

deni

pre 10 godina

Predsednik je rekao istinu, koliko god ona bila bolna...svako ko je bio u skorije vreme na KiM video je da Srbija u Siptarskim delovima pokrajne nema apsolutno nikakvu vlast. A ko se busa i misli da mi imamo bilo kakvu vlast tamo, neka ode i neka se uveri! Dosta vise da se lazemo! Predsednice svaka cast! potpis: tvoj novi glasac

Nikola Politikantovic

pre 10 godina

B 92 : "Srbija nikada neće izgubiti Kosovo, ali ja nisam predsednik u Prištini. To je ono što boli i što je, nažalost, već teško promeniti", rekao je on.

Nikolić je, takođe, odlučno odbacio mogućnost da Srbija prizna nezavisnost Kosova, pod bilo kojim uslovima.

Predsednici sa ovakvim izjavama ( Vucic i Dacic nisu bolji ) mogu samo kod zatupljenog srpskog naroda da prodju . Lukavo su ovo demokrati uradili. Namerno izgubili izbore pustajuci primitivne radikale i bezkicmenjake "socijaliste" da pucaju oko Kosova.Kad Kosovo bude "zavrseno" onda demokrati pobedjuju na izborima a slogan u predizbornoj kampanji glasi : " Mi ne bi nikada prodali Kosovo. Mi nismo Brankovici.Brankovici su radikali i socijalisti .
Nije cak iskljuceno da je EU zajedno sa DS izrezirala ishod proslih izbora kako bi svog favorita DS spasila od anateme da su izdali nebesku Srbiju priznanjem Kosova .

Zbog svega toga moraju sada, Nikolic,Vucic,Dacic da se blamiraju i ponizavaju .Nesto drugo mozda nisu ni zasluzili .

Nikola

pre 10 godina

Ova izjava Tomislava Nikolica treba da udje u udzbenike politicke nedoslednosti i pljuvanja po necemu sto ste radili 20 godina.

Najpre su blamirali Srbiju ponasanjem u skupstini (polivanjem vodom, iznosenjem iz sale, kletvama i gadjanjem cipelom sa stiklom) i kada im je dosadilo da blamiraju Srbiju, sada su poceli temeljno da je ponizavaju.

Nekada je bio ponosan cetnicki vojvoda a sada je samo slepi poslusnik briselske administracije.

Беки

pre 10 godina

Знамо ми сви грађани Србије да ниси, виша сила!
Али зашто ниси прогласио привремену окупацију и замрзнуо ову распродају и уцене? Јел не би онда леба имали да не добијемо тај чаробни датум? Ти си сам штрајковао глађу због Тадићеве политике и преживео си, ОК, али зар је ово куда Србија данас срља и мало боље од Тадићеве политике? Убеди нас у супротно, нас који смо дали глас за тебе...

idi begaj bre

pre 10 godina

Lažeš. Rekao si da su na vlasti izdajnici koji imaju mentore na Zapadu. Rekao si da nam u Vašingtonu i Briselu kroje politiku i da smo marionete. E pa bio si u PRAVU, jedino što sada ti i Vučić igrate tu epizodu! hahaha

srbin

pre 10 godina

A zasto nisi?Da je malo vise pameti a i hrabrosti koje poltikanti tvojega kova nemaju ni traga mozda bi i mogao biti predsednik u Pristine i Kosove.Sta mislis?A sad jos vece pitanje je dali si predednik u ostaku Srbije ili se samo igras?Dobro,dok god ima rukovanja sa Putinom i slikanja sa Irinejom mozda ima neke nade.Haha.

Troll

pre 10 godina

Zar vam nije jasno da je internet dostupan svima, pa čak i ćirilično pismo i da svako od Grenlanda do Novog Zelanda bez obzira na naciju može pisati ovde i koristiti ime srbin? Zato se ne uzrujavajte vi malobrojni Srbi što se javljate ovde, ovo nije stanje javnog mijenja u Srbiji nego ex yugosa iz celog sveta

boris.bg

pre 10 godina

Niste vi gosp. Nikoliću predsednik nigde i nikome, nevezano za Kosovo, statuse pregovore vaše izjave su totalno neprimerene i u pogrešno vreme plasirane. Vama pod hitno treba sufler tj. jedan savetnik jer ga vi definitivno nemate a treba vam pod hitno. Voditi državu nije lako.
Nisam mislio da ću ovo ikad reći ali posle tih vaših izjava u poslednjih par meseci mogu konstatovati da je čak gosp. Tadić za vas veličina i državnik (sve sa svojih gomilu prpusta)
ps. Srbin koji živi u Švedskoj za vas je Srbin ili Šveđanin???

Leskovac

pre 10 godina

Dao si zakletvu pred Ustavom da ćes biti predsednik svih građana Srbije i da ćeš raditi po Ustavu. Onda odlazi sa vlasti ili učini kako ti je Voja K. rekao, to je najmanje zlo za Srbiju

Aoc

pre 10 godina

Trebalo je mnogo ranije priznati kososvo. 12 godina smo izgubili.
(balega sa asfalta, 31. maj 2013 16:04)

A sta bismo to dobili za tih 12 godina? Jedno veliko nista.

uninstal b92 aplikation

pre 10 godina

Za tebe su Srbi iz rep. Srpske bosanci iako su priznati i od strane nato pakta kao bosanski Srbi. Naš predsednik tvrdi suprotno!

krug dvojke

pre 10 godina

kad procitam kako i na koji nacin pljujete ovog za koga nisam glasao prosto mi dodje da glasam za njega na sledecim izborima. niko vam ne valja. isto bi pisali i da je ceda preCednik.

Stranac

pre 10 godina

Boljeg predsednika od Tomislava ova zemlja nije skoro imala!!! JATAGANAC
Koliko puta ces na jednu pricu komentarisati - i hvalio ovog Nikolica? Jos nisi odgovorio sta je on uradio za posledju godinu dana o kako je seo u fotelju predcednika?

Serbian Weder

pre 10 godina

Sto se mene tice nisi ni u Srbiji !!!Ti ,ovaj , onaj svi ste vi isti ljudi žive ko kućici vi primate pi dvesta hiljada legalno ;) .. Dovidjenja ...

ko prvi njegova devojka

pre 10 godina

EU za nas nije pitanje 'života i smrti' već znači - 'živeti bolje' ",znaci dosta smo mi ispadali budale i govorili javno ono sto mislimo i osecamo,umesto onoga sto su "oni" hteli da cuju.Sad malo i mi prodajemo neku maglu za neku kintu,a kao sve se smeskamo i na istok i na zapad,klasicna Tiletova skola,jos Seki da se vrati pa da pocnemo predstavu.

mattko

pre 10 godina

Toma je kralj za razliku od prethodnog bezbojnog predsednika , koji je vodio racuna samo o slici koju emituje.
To sto je Toma izabran pod drugim sloganom je stvar vrhunske politike koja uvek postavlja stvari na svoje mesto bez ijednog promasja.
Mi sada treba da gledamo sta se dogadja i dogadjace se u Hrvatskoj jer to ce isto biti i kod nas.

NbN

pre 10 godina

Što nas Bog osudi, da mi je znati??
(zoran, 31. maj 2013 14:41)

Zato sto niko danas ne veruje u Njega :)

P.S. Ovom izjavom sam siguran da ne postoji ni jedan politicar koji Srbiju moze izvesti na pravi put, svi su oni marionete kojima se igra i Zapad i Istok. Zao mi je naroda, njih ne.

KINEZ

pre 10 godina

U ovom intervjuu data je kompletna analiza stanja u kojoj se Srbija nalazi i to sa dovoljnom odmerenošću i tačnošću da posebna kritika izjave nije ni potrebna. Tačno reče čovek gde su uzročnici i kakve su posledice dosadašnje politike u ekonomiji i borba sadašnje vlasti za bolji život i opšti ugled Srbije.

marko

pre 10 godina

i ova izjava ce mu proci kao i ona "Karlovac,Karlobag,Ogulin i Virovitica",toliko je puta svoju rec pogazio da ga vise ne treba uzimati za ozbiljno.

Sasa NS

pre 10 godina

Molio bih tužioca da razmotri ovu izjavu. Mislim da je ovo delo veleizdaje. Položio je zakletvu na ustav RS gde piše da je kosovo deo srbije.
Ja se slažem sa njime ali neka kaže svojim glasačima da ih je obmanjivao i lagao. A šta bi sa Karlovcem i Ogulinom ?

fan topdzija

pre 10 godina

čekaj bre, danas simpatizeri dele letke da ne kažem romane po Borči u kojima kažeš da Kosovo nikad neće biti nezavisno, aj sad iz početka, gde si ti presednik?!

plur brate

pre 10 godina

Šta znači "Rusija spremna da podrži svako rešenje za koje se Srbija opredeli"?
Ako vam je toliko stalo do Kosova, što se onda ne opredelite za vojnu akciju... pa pomoćiće Rusi, koji se "nikada nisu mešali u unitrašnje stvari Srbije".

Gog

pre 10 godina

Ti si niko i ništa, koliko sutra nećeš biti ni u Beogradu, stvarno si samo za stiropor. Nisi predsednik u Prištini ,Srbi iz Bosne su za tebe Bosanci, e stvarno si zombi.

puls

pre 10 godina

Uvijek je interesantno čitati komentare SNS-og sajber voda. To je kao iz "1984". Kada njihovo komentarisanje stavite u kontekst, to graniči sa umjetničkom formom. Nešto što govori o mračnim dijelovima ljudskog mozga.

JATAGANAC

pre 10 godina

Citam komentare i primecujem da su u velikom broju prisutne demokrate koje jos uvek ne mogu da prezale poraz na izborima... Mozete da pisete sta god hocete, ali ovaj covek je za godinu dana uradio mnogo vise u korist svih gradjana nego sto su vasi lideri u zadnjih deset godina!!!

Secam se

pre 10 godina

Secam se dok je Toma predvidjao smrt ljudima samo na osnovu bolesne noge. Mnogo je napredovao od cetnickog vojvode, delioca sendvica za odlazak iz Srbije, potpredsednika Miloseviceve vlade, Seseljevog saborca i recenzenta na raznim njegovim velikim delima, placanja poreza na extra-profit za teskom mukom zaradjen stan pred bombardovanje, rusenja Beograda zbog Mladica i Kosova, pa stiropora, diplome. Sve do evropljanina i pragmaticara. Pa posle kazite da Srbija nije zemlja u kojoj moze da se uspe i napreduje. Evo Vesna Pesic to moze da potvrdi kako su se oni lepo promenili. Samo sam ja izgledao ostao budala.

PatriJota

pre 10 godina

Ma ti nisi covece predsednik ni u Srbiji, samo se igrom slucaja tako zoves i predstavljas! Ti si bruka za ovaj gl... narod koja ce ostati vekovima zabelezena kao najcrnji trenuci Srbije!

South Park

pre 10 godina

Ostalo je puno toga još uraditi da bih mogao da izađem pred građane Srbije i kažem - ja sam svoje ispunio. . . Čini mi se da je potrebno još nekoliko godina da bih shvatio da se Srbija više ne može zaustaviti i da nista ne moze da je vrati unazad", zaključio je Nikolić

Batice jedino sto si pokrenuo je proizvodnja ordenja i legalnu kupovinu diploma.

Marko

pre 10 godina

Kada je u pitanju sporazum o Kosovu, postojale su dve opcije. Jedna opcija je bila da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.
(emilija, 31. maj 2013 15:36)

Emiljija druze na ovaj sajt dolaze intelktualci redovno i ako nemas nista pametno da kazes onda nemoj, vec treci put citam ovaj komentar copy-paste a ti ne razumes da je ovom narucenom komentaru istekao rok.
Datum je vec zavrsena stvar ali od toga narod Srbije nema nista, nema novih investitora jedino sto ce dobiti su novi porezi plus smanjenje plata i penzijaa.
i nije lepo nazivati Svajcarsku Linhenstain Norvesku i Island crnim rupama u Evropi jer ipak su to zemlje sa najvisim zivotnim standardom.

Negovan

pre 10 godina

Južno od reke Ibar postoje četiri opštine sa srpskom većinom predsedniće, to bi trebalo da znate i to: Gračanica, Štrpce, Klokot, Parteš, Ranilug i Novo Brdo.

emilija

pre 10 godina

Kada je u pitanju sporazum o Kosovu, postojale su dve opcije. Jedna opcija je bila da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.

milos

pre 10 godina

da mi je neko pre par godina rekao da ce ovako nesto izaci iz Tominih usta odmah bi pomislio da je lud..sta je sledece sto mozemo ocekivati od nasih politicara?Ceda protiv otcepljenja Kosova ili Canak protiv autonomije Vojvodine?vise nista ne moze da me iznenadi..

winston

pre 10 godina

u briselskom sporazumu postoji tačka koja kaže da u narednih 10 godina NATO neće dozvoliti da vojska Kosova kroči na teritoriju na kojoj žive Srbi. - A sta ce da se desi posle 10 godine, Gosp. Nikolic? Vidim sto Srbima na Kosovo ovaj sporazum nije bas najbolji.

Miodrag Stojadinović

pre 10 godina

Da je sreće i pameti u ovom mom narodu Srpskom,ne bi ti bio ni predsednik u Srbiji,već bi sa tvojim kumom,koga si se odrekao bio u Hagu,pa bi sa njim zajedno odgovarao,a ne sad on ispade,po tebi "bosanac"(za mene je on uvek to i bio),a ti ispade neki "demokrata"!

Светлана Fox

pre 10 godina

Истину збори Николићу Томиславе, ниси у Приштини али ниси више ни у Београду. Драги Томо, ти си сада једно велико ништа.

Kapablanka

pre 10 godina

Izvukli smo se iz cajtnota. Počeli smo ozbiljnu partiju u središnjici gde sada dobro stojimo. Polako ali sigurno sada vreme radi za nas.

Dragan

pre 10 godina

Srbija ne pamti u svojoj istoriji da je imala nesposobnijeg politicara svih mogucih vremena.Ceh ili racun njegovog "Precednikovanja" cemo u bliskoj buducnosti skupo placati a najvise zalim nasu decu koja ni zasta nisu kriva a bice prisiljeni da odvoje od usta da bi platili racune ovog stiropor-mana ili tome diplome-grobara.Od kad je on "precednik" nasi odnosi sa drugim drzavama a posebno sa komsijama su u najgorem mogucem nivou,smeje nam se citav svet njegovim ponasanjem,njegovom licemerstvu,njegovom dvolicnoscu,neznanju?!!!!!!!Zbog takvih kao on,STIDIM SE STO SAM SRBIN!!!!!

milos

pre 10 godina

da mi je neko pre par godina rekao da ce ovako nesto izaci iz Tominih usta odmah bi pomislio da je lud..sta je sledece sto mozemo ocekivati od nasih politicara?Ceda protiv otcepljenja Kosova ili Canak protiv autonomije Vojvodine?vise nista ne moze da me iznenadi..

Светлана Fox

pre 10 godina

Истину збори Николићу Томиславе, ниси у Приштини али ниси више ни у Београду. Драги Томо, ти си сада једно велико ништа.

Dragan

pre 10 godina

Srbija ne pamti u svojoj istoriji da je imala nesposobnijeg politicara svih mogucih vremena.Ceh ili racun njegovog "Precednikovanja" cemo u bliskoj buducnosti skupo placati a najvise zalim nasu decu koja ni zasta nisu kriva a bice prisiljeni da odvoje od usta da bi platili racune ovog stiropor-mana ili tome diplome-grobara.Od kad je on "precednik" nasi odnosi sa drugim drzavama a posebno sa komsijama su u najgorem mogucem nivou,smeje nam se citav svet njegovim ponasanjem,njegovom licemerstvu,njegovom dvolicnoscu,neznanju?!!!!!!!Zbog takvih kao on,STIDIM SE STO SAM SRBIN!!!!!

Miodrag Stojadinović

pre 10 godina

Da je sreće i pameti u ovom mom narodu Srpskom,ne bi ti bio ni predsednik u Srbiji,već bi sa tvojim kumom,koga si se odrekao bio u Hagu,pa bi sa njim zajedno odgovarao,a ne sad on ispade,po tebi "bosanac"(za mene je on uvek to i bio),a ti ispade neki "demokrata"!

winston

pre 10 godina

u briselskom sporazumu postoji tačka koja kaže da u narednih 10 godina NATO neće dozvoliti da vojska Kosova kroči na teritoriju na kojoj žive Srbi. - A sta ce da se desi posle 10 godine, Gosp. Nikolic? Vidim sto Srbima na Kosovo ovaj sporazum nije bas najbolji.

Secam se

pre 10 godina

Secam se dok je Toma predvidjao smrt ljudima samo na osnovu bolesne noge. Mnogo je napredovao od cetnickog vojvode, delioca sendvica za odlazak iz Srbije, potpredsednika Miloseviceve vlade, Seseljevog saborca i recenzenta na raznim njegovim velikim delima, placanja poreza na extra-profit za teskom mukom zaradjen stan pred bombardovanje, rusenja Beograda zbog Mladica i Kosova, pa stiropora, diplome. Sve do evropljanina i pragmaticara. Pa posle kazite da Srbija nije zemlja u kojoj moze da se uspe i napreduje. Evo Vesna Pesic to moze da potvrdi kako su se oni lepo promenili. Samo sam ja izgledao ostao budala.

PatriJota

pre 10 godina

Ma ti nisi covece predsednik ni u Srbiji, samo se igrom slucaja tako zoves i predstavljas! Ti si bruka za ovaj gl... narod koja ce ostati vekovima zabelezena kao najcrnji trenuci Srbije!

fan topdzija

pre 10 godina

čekaj bre, danas simpatizeri dele letke da ne kažem romane po Borči u kojima kažeš da Kosovo nikad neće biti nezavisno, aj sad iz početka, gde si ti presednik?!

Gog

pre 10 godina

Ti si niko i ništa, koliko sutra nećeš biti ni u Beogradu, stvarno si samo za stiropor. Nisi predsednik u Prištini ,Srbi iz Bosne su za tebe Bosanci, e stvarno si zombi.

South Park

pre 10 godina

Ostalo je puno toga još uraditi da bih mogao da izađem pred građane Srbije i kažem - ja sam svoje ispunio. . . Čini mi se da je potrebno još nekoliko godina da bih shvatio da se Srbija više ne može zaustaviti i da nista ne moze da je vrati unazad", zaključio je Nikolić

Batice jedino sto si pokrenuo je proizvodnja ordenja i legalnu kupovinu diploma.

puls

pre 10 godina

Uvijek je interesantno čitati komentare SNS-og sajber voda. To je kao iz "1984". Kada njihovo komentarisanje stavite u kontekst, to graniči sa umjetničkom formom. Nešto što govori o mračnim dijelovima ljudskog mozga.

Sasa NS

pre 10 godina

Molio bih tužioca da razmotri ovu izjavu. Mislim da je ovo delo veleizdaje. Položio je zakletvu na ustav RS gde piše da je kosovo deo srbije.
Ja se slažem sa njime ali neka kaže svojim glasačima da ih je obmanjivao i lagao. A šta bi sa Karlovcem i Ogulinom ?

Negovan

pre 10 godina

Južno od reke Ibar postoje četiri opštine sa srpskom većinom predsedniće, to bi trebalo da znate i to: Gračanica, Štrpce, Klokot, Parteš, Ranilug i Novo Brdo.

plur brate

pre 10 godina

Šta znači "Rusija spremna da podrži svako rešenje za koje se Srbija opredeli"?
Ako vam je toliko stalo do Kosova, što se onda ne opredelite za vojnu akciju... pa pomoćiće Rusi, koji se "nikada nisu mešali u unitrašnje stvari Srbije".

marko

pre 10 godina

i ova izjava ce mu proci kao i ona "Karlovac,Karlobag,Ogulin i Virovitica",toliko je puta svoju rec pogazio da ga vise ne treba uzimati za ozbiljno.

Marko

pre 10 godina

Kada je u pitanju sporazum o Kosovu, postojale su dve opcije. Jedna opcija je bila da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.
(emilija, 31. maj 2013 15:36)

Emiljija druze na ovaj sajt dolaze intelktualci redovno i ako nemas nista pametno da kazes onda nemoj, vec treci put citam ovaj komentar copy-paste a ti ne razumes da je ovom narucenom komentaru istekao rok.
Datum je vec zavrsena stvar ali od toga narod Srbije nema nista, nema novih investitora jedino sto ce dobiti su novi porezi plus smanjenje plata i penzijaa.
i nije lepo nazivati Svajcarsku Linhenstain Norvesku i Island crnim rupama u Evropi jer ipak su to zemlje sa najvisim zivotnim standardom.

Serbian Weder

pre 10 godina

Sto se mene tice nisi ni u Srbiji !!!Ti ,ovaj , onaj svi ste vi isti ljudi žive ko kućici vi primate pi dvesta hiljada legalno ;) .. Dovidjenja ...

NbN

pre 10 godina

Što nas Bog osudi, da mi je znati??
(zoran, 31. maj 2013 14:41)

Zato sto niko danas ne veruje u Njega :)

P.S. Ovom izjavom sam siguran da ne postoji ni jedan politicar koji Srbiju moze izvesti na pravi put, svi su oni marionete kojima se igra i Zapad i Istok. Zao mi je naroda, njih ne.

Stranac

pre 10 godina

Boljeg predsednika od Tomislava ova zemlja nije skoro imala!!! JATAGANAC
Koliko puta ces na jednu pricu komentarisati - i hvalio ovog Nikolica? Jos nisi odgovorio sta je on uradio za posledju godinu dana o kako je seo u fotelju predcednika?

emilija

pre 10 godina

Kada je u pitanju sporazum o Kosovu, postojale su dve opcije. Jedna opcija je bila da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.

idi begaj bre

pre 10 godina

Lažeš. Rekao si da su na vlasti izdajnici koji imaju mentore na Zapadu. Rekao si da nam u Vašingtonu i Briselu kroje politiku i da smo marionete. E pa bio si u PRAVU, jedino što sada ti i Vučić igrate tu epizodu! hahaha

uninstal b92 aplikation

pre 10 godina

Za tebe su Srbi iz rep. Srpske bosanci iako su priznati i od strane nato pakta kao bosanski Srbi. Naš predsednik tvrdi suprotno!

Nikola

pre 10 godina

Ova izjava Tomislava Nikolica treba da udje u udzbenike politicke nedoslednosti i pljuvanja po necemu sto ste radili 20 godina.

Najpre su blamirali Srbiju ponasanjem u skupstini (polivanjem vodom, iznosenjem iz sale, kletvama i gadjanjem cipelom sa stiklom) i kada im je dosadilo da blamiraju Srbiju, sada su poceli temeljno da je ponizavaju.

Nekada je bio ponosan cetnicki vojvoda a sada je samo slepi poslusnik briselske administracije.

MRKI

pre 10 godina

Hoce li nas narod jednom da shvati da SNS nije dobila izbore zato sto je najbolja vec zato sto su tako hteli svetski mocnici. Da su hteli i dalje bi na vlasti bio DS. Ali doslo je vreme da se stari racuni plate od strane SPS I SNS (SRS). Da je Nikolic izjavio pre izbora da nije predsednik na Kosovu nikad ne bi pobedio i bio bi veciti gubitnik. Ovako je postao predsednik koji je priznao da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Da je ovo izjavio Boris pale bi takve kritike uvrede a na ove Nikoliceve reci niko od politicara ni rec da kaze. Ipak vlast je slatka i sada da ima morala podneo bi ostavku jer njegov plan za resenje Kosovskog problema nije uspeo a toliko je obecavao

Nikola Politikantovic

pre 10 godina

B 92 : "Srbija nikada neće izgubiti Kosovo, ali ja nisam predsednik u Prištini. To je ono što boli i što je, nažalost, već teško promeniti", rekao je on.

Nikolić je, takođe, odlučno odbacio mogućnost da Srbija prizna nezavisnost Kosova, pod bilo kojim uslovima.

Predsednici sa ovakvim izjavama ( Vucic i Dacic nisu bolji ) mogu samo kod zatupljenog srpskog naroda da prodju . Lukavo su ovo demokrati uradili. Namerno izgubili izbore pustajuci primitivne radikale i bezkicmenjake "socijaliste" da pucaju oko Kosova.Kad Kosovo bude "zavrseno" onda demokrati pobedjuju na izborima a slogan u predizbornoj kampanji glasi : " Mi ne bi nikada prodali Kosovo. Mi nismo Brankovici.Brankovici su radikali i socijalisti .
Nije cak iskljuceno da je EU zajedno sa DS izrezirala ishod proslih izbora kako bi svog favorita DS spasila od anateme da su izdali nebesku Srbiju priznanjem Kosova .

Zbog svega toga moraju sada, Nikolic,Vucic,Dacic da se blamiraju i ponizavaju .Nesto drugo mozda nisu ni zasluzili .

boris.bg

pre 10 godina

Niste vi gosp. Nikoliću predsednik nigde i nikome, nevezano za Kosovo, statuse pregovore vaše izjave su totalno neprimerene i u pogrešno vreme plasirane. Vama pod hitno treba sufler tj. jedan savetnik jer ga vi definitivno nemate a treba vam pod hitno. Voditi državu nije lako.
Nisam mislio da ću ovo ikad reći ali posle tih vaših izjava u poslednjih par meseci mogu konstatovati da je čak gosp. Tadić za vas veličina i državnik (sve sa svojih gomilu prpusta)
ps. Srbin koji živi u Švedskoj za vas je Srbin ili Šveđanin???

ko prvi njegova devojka

pre 10 godina

EU za nas nije pitanje 'života i smrti' već znači - 'živeti bolje' ",znaci dosta smo mi ispadali budale i govorili javno ono sto mislimo i osecamo,umesto onoga sto su "oni" hteli da cuju.Sad malo i mi prodajemo neku maglu za neku kintu,a kao sve se smeskamo i na istok i na zapad,klasicna Tiletova skola,jos Seki da se vrati pa da pocnemo predstavu.

Aoc

pre 10 godina

Trebalo je mnogo ranije priznati kososvo. 12 godina smo izgubili.
(balega sa asfalta, 31. maj 2013 16:04)

A sta bismo to dobili za tih 12 godina? Jedno veliko nista.

JATAGANAC

pre 10 godina

Citam komentare i primecujem da su u velikom broju prisutne demokrate koje jos uvek ne mogu da prezale poraz na izborima... Mozete da pisete sta god hocete, ali ovaj covek je za godinu dana uradio mnogo vise u korist svih gradjana nego sto su vasi lideri u zadnjih deset godina!!!

Radovan

pre 10 godina

Toma upravo izdrzava svoju boziju kaznu. Sta li ce ga Bog naterati jos da kaze.

Na Kosovu se ne radi o Srbima nego o Albancima koji kao ogromna vecina cine uslugu Srbiji i sebi i prekidaju agoniju koja traje poduze vremena. Njihov uticaj na Srbiju je mnogo, mnogo veci nego obrnuto. Kosovo je nocna mora Srbije a Srbija je samo proslost za Kosovo i naravno najveci ekonomski partner. Kosovo je u potpunosti zavisno od Amerike i UN stolica im ne znaci biti ili ne biti. Srbija je sama i mala i ne moze kao takva opstatii mora negde a svi putevi vode preko priznanja Kosova.

nesa usa

pre 10 godina

Toma osim sto je brukao zemlju svojim izjavama nista nije uradio. Takav predsednik samo unazadjuje drzavu u spoljnopolitickim pitanjima. Poredjenja radi, Toma sve vise lici na predsednika Dzordza Busa u SAD pre pet godina. Bliske su pameti, poznavanja geografije i drustva i jednako dobro barataju maternjim jezikom. Jedina je razlika sto je Dzordzu Busu tata kupio diplomu na prestiznom univerzitetu, a Toma nije imao para za tako nesto. I sto je SAD dovoljno jaka da prezivi fijasko u privredi za vreme vladavine supljoglavog predsednika, a Srbija nije te srece.

srbin

pre 10 godina

A zasto nisi?Da je malo vise pameti a i hrabrosti koje poltikanti tvojega kova nemaju ni traga mozda bi i mogao biti predsednik u Pristine i Kosove.Sta mislis?A sad jos vece pitanje je dali si predednik u ostaku Srbije ili se samo igras?Dobro,dok god ima rukovanja sa Putinom i slikanja sa Irinejom mozda ima neke nade.Haha.

Leskovac

pre 10 godina

Dao si zakletvu pred Ustavom da ćes biti predsednik svih građana Srbije i da ćeš raditi po Ustavu. Onda odlazi sa vlasti ili učini kako ti je Voja K. rekao, to je najmanje zlo za Srbiju

Беки

pre 10 godina

Знамо ми сви грађани Србије да ниси, виша сила!
Али зашто ниси прогласио привремену окупацију и замрзнуо ову распродају и уцене? Јел не би онда леба имали да не добијемо тај чаробни датум? Ти си сам штрајковао глађу због Тадићеве политике и преживео си, ОК, али зар је ово куда Србија данас срља и мало боље од Тадићеве политике? Убеди нас у супротно, нас који смо дали глас за тебе...

Ivan

pre 10 godina

Neko ovde u komentarima reče da je i "gospodin Tadić bolji od Nikolića"!Pa naravno da je bolji,koliko god da je imao i greški i propusta,za ovog sadašnjeg je tata-mata :) Ovaj sadašnji naš predsednik luta od nemila do nedraga u svojim izjavama i vođenju države!Od ultranacionaliste devedesetih,preko stiropora i štrajka "glađu i žeđu" pa sve do izjava da "nije predsednik u Prištini"!!??Zašto nam onda lepo jasno glasno i otvoreno ne kaže da Kosovo nije naše i da nismo u stanju ništa da učinimo,te da je najbolje za te ljude tamo da prihvate da su nac.manjina u drugoj državi?Ja sam uveren da bi ga dobar deo građana Srbije tada mnogo više cenio makar zbog iskrenosti ako ne zbog drugog!Dakle zaključak:U PRAVU JE TAJ ŠTO JE NAPISAO OVDE DA JE TADIĆ BOLJI OD NIKOLIĆA! I to mnoooogo bolji!

sasa

pre 10 godina

Dotakli smo dno.Kaze narod da uvijek moze gore,ali ja ne vidim sta jos moze biti gore.Samo cekam kad ce ovaj nas narod raspisati konkurs za predsjedika sa naslovom:"Trazi se cestit covjek."

Kapablanka

pre 10 godina

Izvukli smo se iz cajtnota. Počeli smo ozbiljnu partiju u središnjici gde sada dobro stojimo. Polako ali sigurno sada vreme radi za nas.

mattko

pre 10 godina

Toma je kralj za razliku od prethodnog bezbojnog predsednika , koji je vodio racuna samo o slici koju emituje.
To sto je Toma izabran pod drugim sloganom je stvar vrhunske politike koja uvek postavlja stvari na svoje mesto bez ijednog promasja.
Mi sada treba da gledamo sta se dogadja i dogadjace se u Hrvatskoj jer to ce isto biti i kod nas.

Troll

pre 10 godina

Zar vam nije jasno da je internet dostupan svima, pa čak i ćirilično pismo i da svako od Grenlanda do Novog Zelanda bez obzira na naciju može pisati ovde i koristiti ime srbin? Zato se ne uzrujavajte vi malobrojni Srbi što se javljate ovde, ovo nije stanje javnog mijenja u Srbiji nego ex yugosa iz celog sveta

Lav

pre 10 godina

"Danas ne mozemo da dobijemo ono sto smo mogli pre pet godina.''

na ovo bih ja stavila akcenat, i tu se namece pitanje: ''a zasto ovo nismo mogli dobiti pre 5 godina?''
jasan je i odgovor: zato sto nikoga nije bilo briga da se za to i izbori

gbg

pre 10 godina

Za tebe su Srbi iz rep Srpske bosanci iako su priznati i od strane nato pakta kao bosanski Srbi. Naš predsednik tvrdi suprotno!
(uninstal b92 aplikation, 31. maj 2013 19:29)
Toma je rekao istinu i zalosno je sto mora da se izvinjava nekim pojedincima koji zive u Bósni i Hercegovini poseduju Bosanskohercegovacka dokumenta, a nevole da ih neko zove bosancima. Sta oni drugo mogu biti osim Bosanaca kada u Bosni zive? Bili oni Hrvati,Srbi, ili Muslimani oni su Bosanci pa sad kako kom pase.Za mene su Bosanci kao i za citav svet.Priznati su od NATO pakta kao Bosanski Srbi tj Bosanci zar je to toliko tesko da se shvati.

KINEZ

pre 10 godina

U ovom intervjuu data je kompletna analiza stanja u kojoj se Srbija nalazi i to sa dovoljnom odmerenošću i tačnošću da posebna kritika izjave nije ni potrebna. Tačno reče čovek gde su uzročnici i kakve su posledice dosadašnje politike u ekonomiji i borba sadašnje vlasti za bolji život i opšti ugled Srbije.

deni

pre 10 godina

Predsednik je rekao istinu, koliko god ona bila bolna...svako ko je bio u skorije vreme na KiM video je da Srbija u Siptarskim delovima pokrajne nema apsolutno nikakvu vlast. A ko se busa i misli da mi imamo bilo kakvu vlast tamo, neka ode i neka se uveri! Dosta vise da se lazemo! Predsednice svaka cast! potpis: tvoj novi glasac

toma

pre 10 godina

@Lav.... e danas ne možemo da dobijemo to jer niko dr. Vojislava Koštunicu nije uzimao za ozbiljno pre pet godina. I danas, 31.05. 2013. nije kasno da se zamrzne rasprodaja i proglasi privremena okupacija, ali sa ovom političkom strukturom na vlasti je isuviše kasno jer su im fotelje bitnije od interesa Države Srbije a sada se kao bore za prava Srba na KiM da dobiju svoje institucije umjesto institucija RSrbije????

krug dvojke

pre 10 godina

kad procitam kako i na koji nacin pljujete ovog za koga nisam glasao prosto mi dodje da glasam za njega na sledecim izborima. niko vam ne valja. isto bi pisali i da je ceda preCednik.

NoviPazar

pre 10 godina

"Sporazumom iz Brisela samo cemo legalizovati status srpske zajednice, tako da Srbi kontrolisu ne samo sever Kosova, vec imaju ingerencije i u cetiri opstine na jugu".

I ovo je nesto, mozda i najbolje sto smo mogli dobiti...

PRIJATELJI - MOJI

pre 10 godina

Alo braco Srbi dozovite se pameti vec jednom. Dokle podele, kakvi su ovo komentari. institucija predasednika se mora postovati, sve do momenta izbora. Nazvati gradjane da su ludi sto su glasali za Tomislava Nikolica govori o ljudima koji govre ove reci. Ako neko nije zadovoljan izborom, jedino mesto gde se to resava je biracko mesto. Gde svako od nas ima pravo da olovkom zaokruzi kandidata za kojeg smatra da je najbolji.Koliko jos treba godina da prodje da se dozovemo pameti.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Nikolic: "Nisam predsednik u Prištini"

E pa onda se ne treba ni cuditi sto je Kosovo moralo sebi da izabere drugog Predsednika/cu na to "upraznjeno mesto" u Prištini !
Kad Toma "nece" da bude Predsednik u Prištini ima ko hoce !

smederevac

pre 10 godina

PUTIN SE NE MESA U UNUTRASNJOST SRBIJE!Neradi se o mesanju vec su sami sebi skocili u stomak, kad nisu stavili veto pre bombardovanja Srbije i kosovske situacije,ovako su im Amerikanci dosli pred dvoriste uskoro ce i na vrata pa nece vise ni da mrdnu,natovci i ostala bagra priteze i njih samo nece da priznaju,sve su to prodate duse a ovamo glume neku silu,dasu sprecili bombardovanje Srbije nebi siptari se silili ovako mogu samo da promovisu stratesku silu na svojoj teritoriji i da cekaju AMERE DAIM ZAKUCAJU NA VRATA I TOJE TO.

sofija

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Nikoliću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjenja, i kada su svi mislili da će na rejting Nikolića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Nikolića je još veći. Ljudi cene Nikolićevu iskrenost. Kod Nikolića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

Branislav

pre 10 godina

Nikolic se osvrnuo i na nagli rast popularnosti SNS, kao i njega samog, istakavsi da sa time rastu i ocekivanja gardzana.

tacno, iako nije nagli rast,,,a sto se ocekivanja tice, mislim da svi na prvom mestu ocekujemo normalan i pristojan zivot

Podsecanje

pre 10 godina

Hrabra, iskrena i eksplicitna izjava Predsednika o sadasnjoj realnosti. Podsecam da je i realnost kategorija koja se vremenom menja.

Kapablanka

pre 10 godina

Izvukli smo se iz cajtnota. Počeli smo ozbiljnu partiju u središnjici gde sada dobro stojimo. Polako ali sigurno sada vreme radi za nas.

JATAGANAC

pre 10 godina

Citam komentare i primecujem da su u velikom broju prisutne demokrate koje jos uvek ne mogu da prezale poraz na izborima... Mozete da pisete sta god hocete, ali ovaj covek je za godinu dana uradio mnogo vise u korist svih gradjana nego sto su vasi lideri u zadnjih deset godina!!!

emilija

pre 10 godina

Kada je u pitanju sporazum o Kosovu, postojale su dve opcije. Jedna opcija je bila da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.

mattko

pre 10 godina

Toma je kralj za razliku od prethodnog bezbojnog predsednika , koji je vodio racuna samo o slici koju emituje.
To sto je Toma izabran pod drugim sloganom je stvar vrhunske politike koja uvek postavlja stvari na svoje mesto bez ijednog promasja.
Mi sada treba da gledamo sta se dogadja i dogadjace se u Hrvatskoj jer to ce isto biti i kod nas.

KINEZ

pre 10 godina

U ovom intervjuu data je kompletna analiza stanja u kojoj se Srbija nalazi i to sa dovoljnom odmerenošću i tačnošću da posebna kritika izjave nije ni potrebna. Tačno reče čovek gde su uzročnici i kakve su posledice dosadašnje politike u ekonomiji i borba sadašnje vlasti za bolji život i opšti ugled Srbije.

Dragan

pre 10 godina

Srbija ne pamti u svojoj istoriji da je imala nesposobnijeg politicara svih mogucih vremena.Ceh ili racun njegovog "Precednikovanja" cemo u bliskoj buducnosti skupo placati a najvise zalim nasu decu koja ni zasta nisu kriva a bice prisiljeni da odvoje od usta da bi platili racune ovog stiropor-mana ili tome diplome-grobara.Od kad je on "precednik" nasi odnosi sa drugim drzavama a posebno sa komsijama su u najgorem mogucem nivou,smeje nam se citav svet njegovim ponasanjem,njegovom licemerstvu,njegovom dvolicnoscu,neznanju?!!!!!!!Zbog takvih kao on,STIDIM SE STO SAM SRBIN!!!!!

Светлана Fox

pre 10 godina

Истину збори Николићу Томиславе, ниси у Приштини али ниси више ни у Београду. Драги Томо, ти си сада једно велико ништа.

Miodrag Stojadinović

pre 10 godina

Da je sreće i pameti u ovom mom narodu Srpskom,ne bi ti bio ni predsednik u Srbiji,već bi sa tvojim kumom,koga si se odrekao bio u Hagu,pa bi sa njim zajedno odgovarao,a ne sad on ispade,po tebi "bosanac"(za mene je on uvek to i bio),a ti ispade neki "demokrata"!

krug dvojke

pre 10 godina

kad procitam kako i na koji nacin pljujete ovog za koga nisam glasao prosto mi dodje da glasam za njega na sledecim izborima. niko vam ne valja. isto bi pisali i da je ceda preCednik.

winston

pre 10 godina

u briselskom sporazumu postoji tačka koja kaže da u narednih 10 godina NATO neće dozvoliti da vojska Kosova kroči na teritoriju na kojoj žive Srbi. - A sta ce da se desi posle 10 godine, Gosp. Nikolic? Vidim sto Srbima na Kosovo ovaj sporazum nije bas najbolji.

Aoc

pre 10 godina

Trebalo je mnogo ranije priznati kososvo. 12 godina smo izgubili.
(balega sa asfalta, 31. maj 2013 16:04)

A sta bismo to dobili za tih 12 godina? Jedno veliko nista.

deni

pre 10 godina

Predsednik je rekao istinu, koliko god ona bila bolna...svako ko je bio u skorije vreme na KiM video je da Srbija u Siptarskim delovima pokrajne nema apsolutno nikakvu vlast. A ko se busa i misli da mi imamo bilo kakvu vlast tamo, neka ode i neka se uveri! Dosta vise da se lazemo! Predsednice svaka cast! potpis: tvoj novi glasac

Marko

pre 10 godina

Kada je u pitanju sporazum o Kosovu, postojale su dve opcije. Jedna opcija je bila da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.
(emilija, 31. maj 2013 15:36)

Emiljija druze na ovaj sajt dolaze intelktualci redovno i ako nemas nista pametno da kazes onda nemoj, vec treci put citam ovaj komentar copy-paste a ti ne razumes da je ovom narucenom komentaru istekao rok.
Datum je vec zavrsena stvar ali od toga narod Srbije nema nista, nema novih investitora jedino sto ce dobiti su novi porezi plus smanjenje plata i penzijaa.
i nije lepo nazivati Svajcarsku Linhenstain Norvesku i Island crnim rupama u Evropi jer ipak su to zemlje sa najvisim zivotnim standardom.

Negovan

pre 10 godina

Južno od reke Ibar postoje četiri opštine sa srpskom većinom predsedniće, to bi trebalo da znate i to: Gračanica, Štrpce, Klokot, Parteš, Ranilug i Novo Brdo.

Troll

pre 10 godina

Zar vam nije jasno da je internet dostupan svima, pa čak i ćirilično pismo i da svako od Grenlanda do Novog Zelanda bez obzira na naciju može pisati ovde i koristiti ime srbin? Zato se ne uzrujavajte vi malobrojni Srbi što se javljate ovde, ovo nije stanje javnog mijenja u Srbiji nego ex yugosa iz celog sveta

milos

pre 10 godina

da mi je neko pre par godina rekao da ce ovako nesto izaci iz Tominih usta odmah bi pomislio da je lud..sta je sledece sto mozemo ocekivati od nasih politicara?Ceda protiv otcepljenja Kosova ili Canak protiv autonomije Vojvodine?vise nista ne moze da me iznenadi..

Gog

pre 10 godina

Ti si niko i ništa, koliko sutra nećeš biti ni u Beogradu, stvarno si samo za stiropor. Nisi predsednik u Prištini ,Srbi iz Bosne su za tebe Bosanci, e stvarno si zombi.

PRIJATELJI - MOJI

pre 10 godina

Alo braco Srbi dozovite se pameti vec jednom. Dokle podele, kakvi su ovo komentari. institucija predasednika se mora postovati, sve do momenta izbora. Nazvati gradjane da su ludi sto su glasali za Tomislava Nikolica govori o ljudima koji govre ove reci. Ako neko nije zadovoljan izborom, jedino mesto gde se to resava je biracko mesto. Gde svako od nas ima pravo da olovkom zaokruzi kandidata za kojeg smatra da je najbolji.Koliko jos treba godina da prodje da se dozovemo pameti.

NoviPazar

pre 10 godina

"Sporazumom iz Brisela samo cemo legalizovati status srpske zajednice, tako da Srbi kontrolisu ne samo sever Kosova, vec imaju ingerencije i u cetiri opstine na jugu".

I ovo je nesto, mozda i najbolje sto smo mogli dobiti...

Lav

pre 10 godina

"Danas ne mozemo da dobijemo ono sto smo mogli pre pet godina.''

na ovo bih ja stavila akcenat, i tu se namece pitanje: ''a zasto ovo nismo mogli dobiti pre 5 godina?''
jasan je i odgovor: zato sto nikoga nije bilo briga da se za to i izbori

PatriJota

pre 10 godina

Ma ti nisi covece predsednik ni u Srbiji, samo se igrom slucaja tako zoves i predstavljas! Ti si bruka za ovaj gl... narod koja ce ostati vekovima zabelezena kao najcrnji trenuci Srbije!

gbg

pre 10 godina

Za tebe su Srbi iz rep Srpske bosanci iako su priznati i od strane nato pakta kao bosanski Srbi. Naš predsednik tvrdi suprotno!
(uninstal b92 aplikation, 31. maj 2013 19:29)
Toma je rekao istinu i zalosno je sto mora da se izvinjava nekim pojedincima koji zive u Bósni i Hercegovini poseduju Bosanskohercegovacka dokumenta, a nevole da ih neko zove bosancima. Sta oni drugo mogu biti osim Bosanaca kada u Bosni zive? Bili oni Hrvati,Srbi, ili Muslimani oni su Bosanci pa sad kako kom pase.Za mene su Bosanci kao i za citav svet.Priznati su od NATO pakta kao Bosanski Srbi tj Bosanci zar je to toliko tesko da se shvati.

plur brate

pre 10 godina

Šta znači "Rusija spremna da podrži svako rešenje za koje se Srbija opredeli"?
Ako vam je toliko stalo do Kosova, što se onda ne opredelite za vojnu akciju... pa pomoćiće Rusi, koji se "nikada nisu mešali u unitrašnje stvari Srbije".

smederevac

pre 10 godina

PUTIN SE NE MESA U UNUTRASNJOST SRBIJE!Neradi se o mesanju vec su sami sebi skocili u stomak, kad nisu stavili veto pre bombardovanja Srbije i kosovske situacije,ovako su im Amerikanci dosli pred dvoriste uskoro ce i na vrata pa nece vise ni da mrdnu,natovci i ostala bagra priteze i njih samo nece da priznaju,sve su to prodate duse a ovamo glume neku silu,dasu sprecili bombardovanje Srbije nebi siptari se silili ovako mogu samo da promovisu stratesku silu na svojoj teritoriji i da cekaju AMERE DAIM ZAKUCAJU NA VRATA I TOJE TO.

Sasa NS

pre 10 godina

Molio bih tužioca da razmotri ovu izjavu. Mislim da je ovo delo veleizdaje. Položio je zakletvu na ustav RS gde piše da je kosovo deo srbije.
Ja se slažem sa njime ali neka kaže svojim glasačima da ih je obmanjivao i lagao. A šta bi sa Karlovcem i Ogulinom ?

uninstal b92 aplikation

pre 10 godina

Za tebe su Srbi iz rep. Srpske bosanci iako su priznati i od strane nato pakta kao bosanski Srbi. Naš predsednik tvrdi suprotno!

South Park

pre 10 godina

Ostalo je puno toga još uraditi da bih mogao da izađem pred građane Srbije i kažem - ja sam svoje ispunio. . . Čini mi se da je potrebno još nekoliko godina da bih shvatio da se Srbija više ne može zaustaviti i da nista ne moze da je vrati unazad", zaključio je Nikolić

Batice jedino sto si pokrenuo je proizvodnja ordenja i legalnu kupovinu diploma.

Беки

pre 10 godina

Знамо ми сви грађани Србије да ниси, виша сила!
Али зашто ниси прогласио привремену окупацију и замрзнуо ову распродају и уцене? Јел не би онда леба имали да не добијемо тај чаробни датум? Ти си сам штрајковао глађу због Тадићеве политике и преживео си, ОК, али зар је ово куда Србија данас срља и мало боље од Тадићеве политике? Убеди нас у супротно, нас који смо дали глас за тебе...

Secam se

pre 10 godina

Secam se dok je Toma predvidjao smrt ljudima samo na osnovu bolesne noge. Mnogo je napredovao od cetnickog vojvode, delioca sendvica za odlazak iz Srbije, potpredsednika Miloseviceve vlade, Seseljevog saborca i recenzenta na raznim njegovim velikim delima, placanja poreza na extra-profit za teskom mukom zaradjen stan pred bombardovanje, rusenja Beograda zbog Mladica i Kosova, pa stiropora, diplome. Sve do evropljanina i pragmaticara. Pa posle kazite da Srbija nije zemlja u kojoj moze da se uspe i napreduje. Evo Vesna Pesic to moze da potvrdi kako su se oni lepo promenili. Samo sam ja izgledao ostao budala.

Stranac

pre 10 godina

Boljeg predsednika od Tomislava ova zemlja nije skoro imala!!! JATAGANAC
Koliko puta ces na jednu pricu komentarisati - i hvalio ovog Nikolica? Jos nisi odgovorio sta je on uradio za posledju godinu dana o kako je seo u fotelju predcednika?

toma

pre 10 godina

@Lav.... e danas ne možemo da dobijemo to jer niko dr. Vojislava Koštunicu nije uzimao za ozbiljno pre pet godina. I danas, 31.05. 2013. nije kasno da se zamrzne rasprodaja i proglasi privremena okupacija, ali sa ovom političkom strukturom na vlasti je isuviše kasno jer su im fotelje bitnije od interesa Države Srbije a sada se kao bore za prava Srba na KiM da dobiju svoje institucije umjesto institucija RSrbije????

NbN

pre 10 godina

Što nas Bog osudi, da mi je znati??
(zoran, 31. maj 2013 14:41)

Zato sto niko danas ne veruje u Njega :)

P.S. Ovom izjavom sam siguran da ne postoji ni jedan politicar koji Srbiju moze izvesti na pravi put, svi su oni marionete kojima se igra i Zapad i Istok. Zao mi je naroda, njih ne.

Serbian Weder

pre 10 godina

Sto se mene tice nisi ni u Srbiji !!!Ti ,ovaj , onaj svi ste vi isti ljudi žive ko kućici vi primate pi dvesta hiljada legalno ;) .. Dovidjenja ...

Leskovac

pre 10 godina

Dao si zakletvu pred Ustavom da ćes biti predsednik svih građana Srbije i da ćeš raditi po Ustavu. Onda odlazi sa vlasti ili učini kako ti je Voja K. rekao, to je najmanje zlo za Srbiju

puls

pre 10 godina

Uvijek je interesantno čitati komentare SNS-og sajber voda. To je kao iz "1984". Kada njihovo komentarisanje stavite u kontekst, to graniči sa umjetničkom formom. Nešto što govori o mračnim dijelovima ljudskog mozga.

ko prvi njegova devojka

pre 10 godina

EU za nas nije pitanje 'života i smrti' već znači - 'živeti bolje' ",znaci dosta smo mi ispadali budale i govorili javno ono sto mislimo i osecamo,umesto onoga sto su "oni" hteli da cuju.Sad malo i mi prodajemo neku maglu za neku kintu,a kao sve se smeskamo i na istok i na zapad,klasicna Tiletova skola,jos Seki da se vrati pa da pocnemo predstavu.

Nikola Politikantovic

pre 10 godina

B 92 : "Srbija nikada neće izgubiti Kosovo, ali ja nisam predsednik u Prištini. To je ono što boli i što je, nažalost, već teško promeniti", rekao je on.

Nikolić je, takođe, odlučno odbacio mogućnost da Srbija prizna nezavisnost Kosova, pod bilo kojim uslovima.

Predsednici sa ovakvim izjavama ( Vucic i Dacic nisu bolji ) mogu samo kod zatupljenog srpskog naroda da prodju . Lukavo su ovo demokrati uradili. Namerno izgubili izbore pustajuci primitivne radikale i bezkicmenjake "socijaliste" da pucaju oko Kosova.Kad Kosovo bude "zavrseno" onda demokrati pobedjuju na izborima a slogan u predizbornoj kampanji glasi : " Mi ne bi nikada prodali Kosovo. Mi nismo Brankovici.Brankovici su radikali i socijalisti .
Nije cak iskljuceno da je EU zajedno sa DS izrezirala ishod proslih izbora kako bi svog favorita DS spasila od anateme da su izdali nebesku Srbiju priznanjem Kosova .

Zbog svega toga moraju sada, Nikolic,Vucic,Dacic da se blamiraju i ponizavaju .Nesto drugo mozda nisu ni zasluzili .

MRKI

pre 10 godina

Hoce li nas narod jednom da shvati da SNS nije dobila izbore zato sto je najbolja vec zato sto su tako hteli svetski mocnici. Da su hteli i dalje bi na vlasti bio DS. Ali doslo je vreme da se stari racuni plate od strane SPS I SNS (SRS). Da je Nikolic izjavio pre izbora da nije predsednik na Kosovu nikad ne bi pobedio i bio bi veciti gubitnik. Ovako je postao predsednik koji je priznao da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Da je ovo izjavio Boris pale bi takve kritike uvrede a na ove Nikoliceve reci niko od politicara ni rec da kaze. Ipak vlast je slatka i sada da ima morala podneo bi ostavku jer njegov plan za resenje Kosovskog problema nije uspeo a toliko je obecavao

Radovan

pre 10 godina

Toma upravo izdrzava svoju boziju kaznu. Sta li ce ga Bog naterati jos da kaze.

Na Kosovu se ne radi o Srbima nego o Albancima koji kao ogromna vecina cine uslugu Srbiji i sebi i prekidaju agoniju koja traje poduze vremena. Njihov uticaj na Srbiju je mnogo, mnogo veci nego obrnuto. Kosovo je nocna mora Srbije a Srbija je samo proslost za Kosovo i naravno najveci ekonomski partner. Kosovo je u potpunosti zavisno od Amerike i UN stolica im ne znaci biti ili ne biti. Srbija je sama i mala i ne moze kao takva opstatii mora negde a svi putevi vode preko priznanja Kosova.

sofija

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Nikoliću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjenja, i kada su svi mislili da će na rejting Nikolića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Nikolića je još veći. Ljudi cene Nikolićevu iskrenost. Kod Nikolića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

Podsecanje

pre 10 godina

Hrabra, iskrena i eksplicitna izjava Predsednika o sadasnjoj realnosti. Podsecam da je i realnost kategorija koja se vremenom menja.

nesa usa

pre 10 godina

Toma osim sto je brukao zemlju svojim izjavama nista nije uradio. Takav predsednik samo unazadjuje drzavu u spoljnopolitickim pitanjima. Poredjenja radi, Toma sve vise lici na predsednika Dzordza Busa u SAD pre pet godina. Bliske su pameti, poznavanja geografije i drustva i jednako dobro barataju maternjim jezikom. Jedina je razlika sto je Dzordzu Busu tata kupio diplomu na prestiznom univerzitetu, a Toma nije imao para za tako nesto. I sto je SAD dovoljno jaka da prezivi fijasko u privredi za vreme vladavine supljoglavog predsednika, a Srbija nije te srece.

Branislav

pre 10 godina

Nikolic se osvrnuo i na nagli rast popularnosti SNS, kao i njega samog, istakavsi da sa time rastu i ocekivanja gardzana.

tacno, iako nije nagli rast,,,a sto se ocekivanja tice, mislim da svi na prvom mestu ocekujemo normalan i pristojan zivot

idi begaj bre

pre 10 godina

Lažeš. Rekao si da su na vlasti izdajnici koji imaju mentore na Zapadu. Rekao si da nam u Vašingtonu i Briselu kroje politiku i da smo marionete. E pa bio si u PRAVU, jedino što sada ti i Vučić igrate tu epizodu! hahaha

boris.bg

pre 10 godina

Niste vi gosp. Nikoliću predsednik nigde i nikome, nevezano za Kosovo, statuse pregovore vaše izjave su totalno neprimerene i u pogrešno vreme plasirane. Vama pod hitno treba sufler tj. jedan savetnik jer ga vi definitivno nemate a treba vam pod hitno. Voditi državu nije lako.
Nisam mislio da ću ovo ikad reći ali posle tih vaših izjava u poslednjih par meseci mogu konstatovati da je čak gosp. Tadić za vas veličina i državnik (sve sa svojih gomilu prpusta)
ps. Srbin koji živi u Švedskoj za vas je Srbin ili Šveđanin???

marko

pre 10 godina

i ova izjava ce mu proci kao i ona "Karlovac,Karlobag,Ogulin i Virovitica",toliko je puta svoju rec pogazio da ga vise ne treba uzimati za ozbiljno.

srbin

pre 10 godina

A zasto nisi?Da je malo vise pameti a i hrabrosti koje poltikanti tvojega kova nemaju ni traga mozda bi i mogao biti predsednik u Pristine i Kosove.Sta mislis?A sad jos vece pitanje je dali si predednik u ostaku Srbije ili se samo igras?Dobro,dok god ima rukovanja sa Putinom i slikanja sa Irinejom mozda ima neke nade.Haha.

sasa

pre 10 godina

Dotakli smo dno.Kaze narod da uvijek moze gore,ali ja ne vidim sta jos moze biti gore.Samo cekam kad ce ovaj nas narod raspisati konkurs za predsjedika sa naslovom:"Trazi se cestit covjek."

Ivan

pre 10 godina

Neko ovde u komentarima reče da je i "gospodin Tadić bolji od Nikolića"!Pa naravno da je bolji,koliko god da je imao i greški i propusta,za ovog sadašnjeg je tata-mata :) Ovaj sadašnji naš predsednik luta od nemila do nedraga u svojim izjavama i vođenju države!Od ultranacionaliste devedesetih,preko stiropora i štrajka "glađu i žeđu" pa sve do izjava da "nije predsednik u Prištini"!!??Zašto nam onda lepo jasno glasno i otvoreno ne kaže da Kosovo nije naše i da nismo u stanju ništa da učinimo,te da je najbolje za te ljude tamo da prihvate da su nac.manjina u drugoj državi?Ja sam uveren da bi ga dobar deo građana Srbije tada mnogo više cenio makar zbog iskrenosti ako ne zbog drugog!Dakle zaključak:U PRAVU JE TAJ ŠTO JE NAPISAO OVDE DA JE TADIĆ BOLJI OD NIKOLIĆA! I to mnoooogo bolji!

fan topdzija

pre 10 godina

čekaj bre, danas simpatizeri dele letke da ne kažem romane po Borči u kojima kažeš da Kosovo nikad neće biti nezavisno, aj sad iz početka, gde si ti presednik?!

Nikola

pre 10 godina

Ova izjava Tomislava Nikolica treba da udje u udzbenike politicke nedoslednosti i pljuvanja po necemu sto ste radili 20 godina.

Najpre su blamirali Srbiju ponasanjem u skupstini (polivanjem vodom, iznosenjem iz sale, kletvama i gadjanjem cipelom sa stiklom) i kada im je dosadilo da blamiraju Srbiju, sada su poceli temeljno da je ponizavaju.

Nekada je bio ponosan cetnicki vojvoda a sada je samo slepi poslusnik briselske administracije.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Nikolic: "Nisam predsednik u Prištini"

E pa onda se ne treba ni cuditi sto je Kosovo moralo sebi da izabere drugog Predsednika/cu na to "upraznjeno mesto" u Prištini !
Kad Toma "nece" da bude Predsednik u Prištini ima ko hoce !