Petak, 10.05.2013.

16:27

Bravo! Umesto mature, novac za bebe

Maturanti IV-3 razreda Ekonomske škole u Staroj Pazovi odlučili su da za proslavu mature ne kupuju novu odeću već da taj novac doniraju akciji "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Bravo! Umesto mature, novac za bebe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

190 Komentari

Sortiraj po:

Fedja

pre 10 godina

Svaka cast svima koji su ucestvivali i na ovaj nacin proslavili maturu.Znajte da ste ucinili veliku stvar, kako za druge tako i za sebe.Zivi bili!

Astra

pre 11 godina

Jedna ispravka... Maturanti pirotske gimnazije su ove godine pokrenuli akciju ,, Tvojih 5 minuta sjaja, neciji ceo zivot" i njihovo matursko vece je 30.05.2013. Inace, svaka cast i za ovakav nacin sprovodjenja humanitarne akcije... Bar smo nekako uspeli da, mi Pirocanci, pokrenemo nasu Srbiju! :)

MB

pre 11 godina

Ova deca neće da kupuju novu garderobu za maturu da bi dali u humanitarne svrhe, što je veličanstveno. Ali zato ministarka zdravlja na svakoj slici, u svakom kadru ima novu garderobu.

Ona

pre 11 godina

Drzave kroz poreze skupljaju novac koji treba da sluzi javnom interesu. I umesto da tako bude, odrasli su kukavicki digli ruke i pomirili se sa tim, sa do srzi korumpiranim drustvom, a deca treba da skupljaju pare za ovako nesto. Njima svaka cast, jos su mali i drze ih ideali humanosti, ali ce se brzo razocarati. Ali ovo je ogromna sramota za odrasle koji su dozvolili da klinci u takvoj drzavi i drustvu zive. Za nas to nije problem politike, vec problem duboko korumpiranog mentaliteta koji samo provalaciom kroz razne sisteme. I mozemo menjati politicare, vodje i kraljeve, ali leka nema dok ne promenimo sebe.

Veliko bravo za vas klinci.

Sale

pre 11 godina

Ove sto vode ovu Drzavu treba ne samo da je sramota nego i da se pokre usima.
Da deca odvajaju za zdravstvo umesto svoje mature. Jel ovi u zdravstvu nisu sposobni da obezbede sta im je potrebno... Jel pokradu i boga i oca. Deci svaka cast, a na svu zalost njima ostaje ova unistena zemlja bez i malo perspektive... Sramotaaa od pocetka 90tih ovo nije nimalo normalna Drzava. Umesto ona mladim ljudima i deci da pruza svetlu buducnost... Sa ovakvom politickom elitom dogurali smo veoma duboko, bojim se da cemo uskoro dotaci i samo dno.

Sirotinja

pre 11 godina

Slažem se da treba pomoći svakome ako si u mogućnosti,jako humano od ove dece,svaka čast,ali im neću dati podršku da nastave to da rade,jer svaki dan je sita priča,pomozi Žarku,Petru,Jovani,Milici,Tijani,bebama...od slepca tražite oči,sirotinja smo da nemamo leba više u ovoj banana državi,a bogatuni ni dinar ne daju.....

vesna

pre 11 godina

Matura je jednom u zivotu, ako su vec tako odlucili neka obavezno provere gde je otisao njihov novac i za cega, jer bojim se da ce cela ova stvar biti uzaludna...

duledudule

pre 11 godina

eftini politički poeni gradonačelnika i razrednog starešine koji je sigurno u nekoj stranci. A deca naivna...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Udarac, 10. maj 2013 20:50)

gresis silno,ta deca nemaju sta da dobiju sem naseg velikog BRAVO!
njihova"stranka" su bebe!
svaka cast!

dr t.a.

pre 11 godina

tako nam i treba. omladinci najbolji ste, kao i uvek! ne dajte da vas mi stariji pokvarimo!!!!! negujte cistocu duse koju imate. naucite nas kako je jednostavno, lako i lepo biti dobar.

Djordje

pre 11 godina

ovoj omladini bi sada narod trebao da se oduzi tako sto bi im svi mi donirali da imaju maturu, oni to uasluzuju, dokazali su koliko su veliki

MAJA82

pre 11 godina

Ovako...Bravo za decu-ljude iz moje nekadasnje skole... Ovo je zaista dokaz o razlici u odrastanju u velikom gradu, i manjem mestu... I prioritetima kojima se ucimo u zivotu. Imala sam srecu da gostujem u Staroj Pazovi nekih 5 godina svog zivota, na koje sam jako ponosna... Tamo smo svi bili isti... Jednaki i iskreni... Nije nam bilo bitno dal nosimo Nike, Mng, Reebok i slicne brendove... Nosili smo svoj brend na licu, osmehe koji su odavali bezbriznost nasih godina...
Bravo za ove mlade ljude, ovim gestom nece resiti problem nase drzave, zdravstva, korupcije.... Ali su svakako pokazali sta je ljudskost, mozda se na njih ugledaju drugi...

nijebitno

pre 11 godina

Svaka cast!!!! Za pohvalu bez zadrske!!! Vidim da svi komentari imaju strogo pozitivne "lajkove".....e pa treba da se postidimo svi mi koji "lajkamo" a ne radimo nista...."lajkovi" NE KUPUJU INKIBATORE!!! Hajde da napravimo akciju da umjesto svakog "lajka" na fejsu, b92, tviteru i ko zna kojoj drustvenoj mrezi doniramo po 1 (JEDAN) dinar pa cemo brzo skupiti novac i za inkubator i za dosta stvari. Cilj: MILIJARDA RSD!!!

Vera

pre 11 godina

Moralna lekcija za celu Srbiju! Svaka cast deco, vi ste nas ponos!!! Napokon lepa vest u moru vesti iz crne hronike i kriminala. Dragi politicari, imate li barem malo savesti?!?!?!

Vesna

pre 11 godina

Bravo klinci, vi treba da budete uzor mnogim u ovoj posrnuloj drzavi! Dole losi ljudi, pomahnitali svestenici, dezurni lopovi, ziveli pamet i razum!

Lazarenko

pre 11 godina

bolje se provesti na zurci dok si mlad i pamtiti ceo zivot jer posle srednje ide sve nadole...
(ne razumem, 10. maj 2013 16:47)

Au prijatelju, ti si negde napravio gadnu "grešku u koracima" ako ti je srednja škola najbolji period u životu :)
Ovoj deci svaka čast, to je izuzetno zrela odluka. Ako budete pametni i vredni, mature ćete se jedva sećati u životu jer ćete imati daleko bitnijih i lepših proslava u životu nakon toga.

Вршчанка

pre 11 godina

E, svaka im cast! Na TAKVIM mladima svet ostaje! Suze su mi krenule. Nek se i politicari ugledaju na njih, a i ostali koji samo grabe za sebe.

Pavle

pre 11 godina

Bravo!Svaka cast!Zelim vam svu srecu u zivotu!Na ove mlade ljude moramo da se ugledamo svi i mozda ce biti nade za nas!Jos jednom Bravoooo!!!retke su vesti koje nam stavljaju osmeh na lice!

Amos

pre 11 godina

Ovo je ohrabrujuce, ali i tuzno i porazno u isto vreme. Znaci da imamo i divne dece, ali znaci da ta deca imaju potpuno nesposobnu majku drzavu, koju NIJE BRIGA ni za njih ni za neku drugu, nesrecniju i bolesnu decu.
Zasto onda imamo uopste ovu drzavu kojoj placamo poreze ako ona ne moze da nam obezbedi ZIVOT, LECENJE, SIGURNOST, POSAO!?

Znaci placamo poreze da bi tamo neke prokl.... mogle da sisaju budzet i sede na straznjicama? A pare koje su trebale ici za bolesnu decu, majke obolele od kancera dojke, oceve tehnoloske viskove i ponizene penzionere - to cemo da namaknemo preko TVa, u humanitarnim akcijama?

Nemanja T.

pre 11 godina

Sećate li se generacije iz filma "Šesir profesora Koste Vujića"?

Meni ovi mladi ljudi bude nadu da nam takve generacije ponovo dolaze. A znamo da su upravo oni iznedrili najveće uspehe u novoj Srpskoj istoriji.

Svaka vam čast!

ochi

pre 11 godina

Svaka vam chast omladino!!! Odrasli da se postide!!! Na koga deca da se ugledaju? Izgleda da ce odrasli od dece da uce. Ma, carevi ste!

Marija

pre 11 godina

Bravo, sjajno! Koliko zreli a tako mladi! Da je vise ovakvih vesti vezano za omladinu! Bravo deco, svaka cast svima! Puno uspeha u daljem zivotu!

Jasna

pre 11 godina

Ovakvi nam pedagozi trebaju kao sto je gdja Zolnjanin. Ako je motivisala djake moze da motivise i druge i zato nam ona ili neko slican treba kao ministar obrazovanja a ne ovaj sto je sada ministar jer govorim ovo potpuno iskreno ja u ovom trenutku ne mogu ni da se setim imena tog coveka?! znam da je iz sps ali imena ne mogu da se setim verovatno zato jer ne vidim sta je uradio za sve ove godine?

nazalost,ali...

pre 11 godina

Bravo i sjajno i hvala,ali... sve ukupno to nije resenje,gde je drzava gde su institucije,ovako se stvari ne resavaju.To je sve improvizacija a nama treba sistem gospodo,sistem.

Pirgos

pre 11 godina

Mala ispravka: Pirocanci su prosle godine pokrenuli tu akciju, ali njihova matura je ove godine. Nisu godinu dana stariji. :)

Svaka cast i za odeljenje iz Stare Pazove. Drago mi je da se ovakva akcija siri. Pozdrav :)

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Ova bi zemlja daleko dogurala da nije ovih lopina od politicara i raznih direktora drustvenih firmi. Sta ce Dacic sedam dana u SAD? Obidjose ceo svet a rezultati ne nula nego minus u drzavnoj kasi. Zato nema para ni za nikakve humane akcije, sve moraju gradjani sami. Nema ni za lecenja dece, a za ministra zdravlja je bilo para za lecenje u inostranstvu. Verujem da je bio i na dnevnicama dok se lecio. Triput URA za srednjoskolce i triput UA za politicare.

gordijanus

pre 11 godina

ova su deca pravilno ocenila sta je prava vrednost u zivotu, naravno uz pomoc svoje nastavnice. lepo i humano, ali oni sto mene jako rastuzuje je sto imamo mnostvo pravih likova, talentovanih, vrednih, humanih, koji gde god da se otisnu uspevaju! ali zato nasim zivotima upravljaju neke izlizane mustikle, koje nikada nista nisu napravile, osim stete! eto, sta je uradila mnistarka zdravlja, jel ona obezbedila neki inkubator. jel ministar prosvete obradovic nesto uradio? ma jok , bre ...jedni od mnogih koji primaju platurine i dnevnice ni za sta. a deca se odricu mature za bebe, kao sto su i lnogi do sada donirali novac za lecenje najteze bolesnih!

Rade Boleč

pre 11 godina

Ali tako će ova deca ostati uskraćena za najvažniju glamuroznu noć njihovih do sada beznačajnih života!
Šalim se, naravno. Za razliku od svojih vršnjaka, ova deca će zaista imati nešto po čemu će da pamte maturu. Oni drugi će da se slikaju u firmiranoj odeći i da to okače na zid kao svoj najveći životni uspeh.

Mrki

pre 11 godina

Sve je to lepo i plemenito od ove jos uvek neiskvarene dece. Ali ako nacija hoce da pomogne bebama, ne treba da se bavi pateticnim akcijama za skupljanje necega sto se zna kako treba da funkcionise. Dok ste vi otkucali oaj clanak u Srbiji je UKRADENO 20 inkubatora i svake sekunde se ukrade po neki. Glavna bitka za sve buduce bebe Srbije je da se drustvo ocisti sto vise je moguce od korupcije, lopovluka i kriminala, da se deci obezbedi buducnost, a da se inkubatori nabavljaju onako kako treba da se nabavljaju! Lopovlke je sve, od toga kada tetkica ukrade toalet papir i ponese kuci, do miliona javnih para koji netsaju svaki dan.

Aleks Milo

pre 11 godina

Изгледа да има наде, макар за некога. Браво, сјајан потез, мене срамота што ништа слично нисам урадио до сада

An

pre 11 godina

sve čestitke, lepšu stvar niste ni mogli da uradite, nadam se da ćete imati najlepši provod, iz srca Vam to želim, ovo je poruka za političare, treba da ih je sram jer se deca odriču važnih stvari (ipak se jednom u životu maturira) dok oni troše i troše... pare građana

veverica

pre 11 godina

Bravo maturanti!! Dajte vise ovakvih vesti. Kao da citam o maturantima iz doba profesora Koste Vujica. Svaka cast deco i razredna!

Savo

pre 11 godina

Svaka cast za ideju i potez! Ovakvi potezi vracaju nadu za bolje sjutra! Ne zelim da zvucim neiskreno, iskreno da sam u mogucnosti ovim mladim ljudima bih platio kompletno matursko vece, ili ih castio nekim izletom po izboru! Ne patim za materijalnim ali eto ovo mi daje podstrek da zapnem ne bih li bio u prilici da darujem i ja na slican nacin nacin ili da ovakve ljude na neki nacin obradujem! Sve najbolje maturanti IV-3!

SASA

pre 11 godina

Bravo maturanti...bravo.
Da se podsetimo da je ova praksa počela prošle godine od Piroćanaca a sada vidim da se nastavlja što je više nego dobro...
Želim Vam sve najbolje u životu i da znate da Vam zavidim na ideji i činjenici da se pre 20-ak godina niko iz moje genereacije nije setio nečeg sličnog.

theGreat

pre 11 godina

I na jugu ima dece, koja su inace ponovila sta su njihovi godinu dana stariji drugovi uradili http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Maturanti-kravate-zamenili-majicama.sr.html

Jug Srbije! Gde jos ima zaboravljenih i izgubljenih vrlina!

mhm

pre 11 godina

SVAKA CAST!!
Znam koliko je inace klincima bitan ovaj dan i prijatno sam iznenadjen da je celo odeljenje uspelo da se dogovori i organizuje ovakvu akciju. Ponekad pomislim kako sve novije generacije ne razmisljaju previse o ljudima oko sebe i drustvu uopste, nekad mi se cini da klince danas samo zanima FB, nove patike, mobilni i predstojece leto, ali ovaj potez me je na moju veliku srecu demantovao!
Samo napred i nadam se da ce ovaj vas potez podstaci jos neke klince da idu vasim stopama.

MDN

pre 11 godina

Divno!Matura izvorno znaci sazrevanje,a vi ste na kraju svog srednjeg obrazovanja pokazali da ste sazreli u divne ljude.Ulepsali ste mi dan.

Miloje

pre 11 godina

Svaka čast i njima i roditeljima i školi! Ima još normalne dece koja nisu shvatila smisao bahatih svadbarskih proslava za iskompleksiranu sirotinju. Biće ovo veliki ljudi. Možda ima još nade za ovu zemlju.
Hvala što vam je ovo jedna od glavnih vesti, jer ovo direktno utiče na našu budućnost.

Сремац

pre 11 godina

Свака част. Дај Боже да је више овако хуманих и трезвених младих људи у Србији.

Bata Raka

pre 11 godina

Svaka čast, deco! Stvarno ste carevi! Obaška što ćete na maturskoj večeri svi izgledati bolje od nalickanih i nacifranih drugarica i drugara iz gimnazije. Verujte mi, posle 10 godina svakoga bude blam što je na slikama sa mature u nekom idiotskom odelu ili kostimu. Od blama ljudi ni ne gledaju slike sa mature. Vi ćete imati tu privilegiju da na maturi (i slikama sa mature) izgledate normalno i da se svaki put sa ponosom sećate šta ste uradili te 2013. godine. I zabavljaće vas kako su glupo izgledali oni iz IV1 :)
SVAKA ČAST!

iona

pre 11 godina

drago mi je što u ovom rasulu od države još uvek postoje roditelji koji su svoju decu vaspitali da postanu ljudi.
svaka čast, klinci :)

ne razumem

pre 11 godina

ovom vescu hocete da kazete? oni su bolji od drugih, drugi su sebicni?
bolje se provesti na zurci dok si mlad i pamtiti ceo zivot jer posle srednje ide sve nadole...

iona

pre 11 godina

drago mi je što u ovom rasulu od države još uvek postoje roditelji koji su svoju decu vaspitali da postanu ljudi.
svaka čast, klinci :)

Pavle

pre 11 godina

Bravo!Svaka cast!Zelim vam svu srecu u zivotu!Na ove mlade ljude moramo da se ugledamo svi i mozda ce biti nade za nas!Jos jednom Bravoooo!!!retke su vesti koje nam stavljaju osmeh na lice!

Aleks Milo

pre 11 godina

Изгледа да има наде, макар за некога. Браво, сјајан потез, мене срамота што ништа слично нисам урадио до сада

gordijanus

pre 11 godina

ova su deca pravilno ocenila sta je prava vrednost u zivotu, naravno uz pomoc svoje nastavnice. lepo i humano, ali oni sto mene jako rastuzuje je sto imamo mnostvo pravih likova, talentovanih, vrednih, humanih, koji gde god da se otisnu uspevaju! ali zato nasim zivotima upravljaju neke izlizane mustikle, koje nikada nista nisu napravile, osim stete! eto, sta je uradila mnistarka zdravlja, jel ona obezbedila neki inkubator. jel ministar prosvete obradovic nesto uradio? ma jok , bre ...jedni od mnogih koji primaju platurine i dnevnice ni za sta. a deca se odricu mature za bebe, kao sto su i lnogi do sada donirali novac za lecenje najteze bolesnih!

Miloje

pre 11 godina

Svaka čast i njima i roditeljima i školi! Ima još normalne dece koja nisu shvatila smisao bahatih svadbarskih proslava za iskompleksiranu sirotinju. Biće ovo veliki ljudi. Možda ima još nade za ovu zemlju.
Hvala što vam je ovo jedna od glavnih vesti, jer ovo direktno utiče na našu budućnost.

SASA

pre 11 godina

Bravo maturanti...bravo.
Da se podsetimo da je ova praksa počela prošle godine od Piroćanaca a sada vidim da se nastavlja što je više nego dobro...
Želim Vam sve najbolje u životu i da znate da Vam zavidim na ideji i činjenici da se pre 20-ak godina niko iz moje genereacije nije setio nečeg sličnog.

Jasna

pre 11 godina

Ovakvi nam pedagozi trebaju kao sto je gdja Zolnjanin. Ako je motivisala djake moze da motivise i druge i zato nam ona ili neko slican treba kao ministar obrazovanja a ne ovaj sto je sada ministar jer govorim ovo potpuno iskreno ja u ovom trenutku ne mogu ni da se setim imena tog coveka?! znam da je iz sps ali imena ne mogu da se setim verovatno zato jer ne vidim sta je uradio za sve ove godine?

Rade Boleč

pre 11 godina

Ali tako će ova deca ostati uskraćena za najvažniju glamuroznu noć njihovih do sada beznačajnih života!
Šalim se, naravno. Za razliku od svojih vršnjaka, ova deca će zaista imati nešto po čemu će da pamte maturu. Oni drugi će da se slikaju u firmiranoj odeći i da to okače na zid kao svoj najveći životni uspeh.

Bata Raka

pre 11 godina

Svaka čast, deco! Stvarno ste carevi! Obaška što ćete na maturskoj večeri svi izgledati bolje od nalickanih i nacifranih drugarica i drugara iz gimnazije. Verujte mi, posle 10 godina svakoga bude blam što je na slikama sa mature u nekom idiotskom odelu ili kostimu. Od blama ljudi ni ne gledaju slike sa mature. Vi ćete imati tu privilegiju da na maturi (i slikama sa mature) izgledate normalno i da se svaki put sa ponosom sećate šta ste uradili te 2013. godine. I zabavljaće vas kako su glupo izgledali oni iz IV1 :)
SVAKA ČAST!

duledudule

pre 11 godina

eftini politički poeni gradonačelnika i razrednog starešine koji je sigurno u nekoj stranci. A deca naivna...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Udarac, 10. maj 2013 20:50)

gresis silno,ta deca nemaju sta da dobiju sem naseg velikog BRAVO!
njihova"stranka" su bebe!
svaka cast!

Сремац

pre 11 godina

Свака част. Дај Боже да је више овако хуманих и трезвених младих људи у Србији.

MDN

pre 11 godina

Divno!Matura izvorno znaci sazrevanje,a vi ste na kraju svog srednjeg obrazovanja pokazali da ste sazreli u divne ljude.Ulepsali ste mi dan.

Pirgos

pre 11 godina

Mala ispravka: Pirocanci su prosle godine pokrenuli tu akciju, ali njihova matura je ove godine. Nisu godinu dana stariji. :)

Svaka cast i za odeljenje iz Stare Pazove. Drago mi je da se ovakva akcija siri. Pozdrav :)

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Ova bi zemlja daleko dogurala da nije ovih lopina od politicara i raznih direktora drustvenih firmi. Sta ce Dacic sedam dana u SAD? Obidjose ceo svet a rezultati ne nula nego minus u drzavnoj kasi. Zato nema para ni za nikakve humane akcije, sve moraju gradjani sami. Nema ni za lecenja dece, a za ministra zdravlja je bilo para za lecenje u inostranstvu. Verujem da je bio i na dnevnicama dok se lecio. Triput URA za srednjoskolce i triput UA za politicare.

Mrki

pre 11 godina

Sve je to lepo i plemenito od ove jos uvek neiskvarene dece. Ali ako nacija hoce da pomogne bebama, ne treba da se bavi pateticnim akcijama za skupljanje necega sto se zna kako treba da funkcionise. Dok ste vi otkucali oaj clanak u Srbiji je UKRADENO 20 inkubatora i svake sekunde se ukrade po neki. Glavna bitka za sve buduce bebe Srbije je da se drustvo ocisti sto vise je moguce od korupcije, lopovluka i kriminala, da se deci obezbedi buducnost, a da se inkubatori nabavljaju onako kako treba da se nabavljaju! Lopovlke je sve, od toga kada tetkica ukrade toalet papir i ponese kuci, do miliona javnih para koji netsaju svaki dan.

MAJA82

pre 11 godina

Ovako...Bravo za decu-ljude iz moje nekadasnje skole... Ovo je zaista dokaz o razlici u odrastanju u velikom gradu, i manjem mestu... I prioritetima kojima se ucimo u zivotu. Imala sam srecu da gostujem u Staroj Pazovi nekih 5 godina svog zivota, na koje sam jako ponosna... Tamo smo svi bili isti... Jednaki i iskreni... Nije nam bilo bitno dal nosimo Nike, Mng, Reebok i slicne brendove... Nosili smo svoj brend na licu, osmehe koji su odavali bezbriznost nasih godina...
Bravo za ove mlade ljude, ovim gestom nece resiti problem nase drzave, zdravstva, korupcije.... Ali su svakako pokazali sta je ljudskost, mozda se na njih ugledaju drugi...

mhm

pre 11 godina

SVAKA CAST!!
Znam koliko je inace klincima bitan ovaj dan i prijatno sam iznenadjen da je celo odeljenje uspelo da se dogovori i organizuje ovakvu akciju. Ponekad pomislim kako sve novije generacije ne razmisljaju previse o ljudima oko sebe i drustvu uopste, nekad mi se cini da klince danas samo zanima FB, nove patike, mobilni i predstojece leto, ali ovaj potez me je na moju veliku srecu demantovao!
Samo napred i nadam se da ce ovaj vas potez podstaci jos neke klince da idu vasim stopama.

dr t.a.

pre 11 godina

tako nam i treba. omladinci najbolji ste, kao i uvek! ne dajte da vas mi stariji pokvarimo!!!!! negujte cistocu duse koju imate. naucite nas kako je jednostavno, lako i lepo biti dobar.

Vera

pre 11 godina

Moralna lekcija za celu Srbiju! Svaka cast deco, vi ste nas ponos!!! Napokon lepa vest u moru vesti iz crne hronike i kriminala. Dragi politicari, imate li barem malo savesti?!?!?!

theGreat

pre 11 godina

I na jugu ima dece, koja su inace ponovila sta su njihovi godinu dana stariji drugovi uradili http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Maturanti-kravate-zamenili-majicama.sr.html

Jug Srbije! Gde jos ima zaboravljenih i izgubljenih vrlina!

nazalost,ali...

pre 11 godina

Bravo i sjajno i hvala,ali... sve ukupno to nije resenje,gde je drzava gde su institucije,ovako se stvari ne resavaju.To je sve improvizacija a nama treba sistem gospodo,sistem.

An

pre 11 godina

sve čestitke, lepšu stvar niste ni mogli da uradite, nadam se da ćete imati najlepši provod, iz srca Vam to želim, ovo je poruka za političare, treba da ih je sram jer se deca odriču važnih stvari (ipak se jednom u životu maturira) dok oni troše i troše... pare građana

Savo

pre 11 godina

Svaka cast za ideju i potez! Ovakvi potezi vracaju nadu za bolje sjutra! Ne zelim da zvucim neiskreno, iskreno da sam u mogucnosti ovim mladim ljudima bih platio kompletno matursko vece, ili ih castio nekim izletom po izboru! Ne patim za materijalnim ali eto ovo mi daje podstrek da zapnem ne bih li bio u prilici da darujem i ja na slican nacin nacin ili da ovakve ljude na neki nacin obradujem! Sve najbolje maturanti IV-3!

nijebitno

pre 11 godina

Svaka cast!!!! Za pohvalu bez zadrske!!! Vidim da svi komentari imaju strogo pozitivne "lajkove".....e pa treba da se postidimo svi mi koji "lajkamo" a ne radimo nista...."lajkovi" NE KUPUJU INKIBATORE!!! Hajde da napravimo akciju da umjesto svakog "lajka" na fejsu, b92, tviteru i ko zna kojoj drustvenoj mrezi doniramo po 1 (JEDAN) dinar pa cemo brzo skupiti novac i za inkubator i za dosta stvari. Cilj: MILIJARDA RSD!!!

Lazarenko

pre 11 godina

bolje se provesti na zurci dok si mlad i pamtiti ceo zivot jer posle srednje ide sve nadole...
(ne razumem, 10. maj 2013 16:47)

Au prijatelju, ti si negde napravio gadnu "grešku u koracima" ako ti je srednja škola najbolji period u životu :)
Ovoj deci svaka čast, to je izuzetno zrela odluka. Ako budete pametni i vredni, mature ćete se jedva sećati u životu jer ćete imati daleko bitnijih i lepših proslava u životu nakon toga.

Djordje

pre 11 godina

ovoj omladini bi sada narod trebao da se oduzi tako sto bi im svi mi donirali da imaju maturu, oni to uasluzuju, dokazali su koliko su veliki

ne razumem

pre 11 godina

ovom vescu hocete da kazete? oni su bolji od drugih, drugi su sebicni?
bolje se provesti na zurci dok si mlad i pamtiti ceo zivot jer posle srednje ide sve nadole...

veverica

pre 11 godina

Bravo maturanti!! Dajte vise ovakvih vesti. Kao da citam o maturantima iz doba profesora Koste Vujica. Svaka cast deco i razredna!

vesna

pre 11 godina

Matura je jednom u zivotu, ako su vec tako odlucili neka obavezno provere gde je otisao njihov novac i za cega, jer bojim se da ce cela ova stvar biti uzaludna...

Vesna

pre 11 godina

Bravo klinci, vi treba da budete uzor mnogim u ovoj posrnuloj drzavi! Dole losi ljudi, pomahnitali svestenici, dezurni lopovi, ziveli pamet i razum!

Вршчанка

pre 11 godina

E, svaka im cast! Na TAKVIM mladima svet ostaje! Suze su mi krenule. Nek se i politicari ugledaju na njih, a i ostali koji samo grabe za sebe.

Nemanja T.

pre 11 godina

Sećate li se generacije iz filma "Šesir profesora Koste Vujića"?

Meni ovi mladi ljudi bude nadu da nam takve generacije ponovo dolaze. A znamo da su upravo oni iznedrili najveće uspehe u novoj Srpskoj istoriji.

Svaka vam čast!

Amos

pre 11 godina

Ovo je ohrabrujuce, ali i tuzno i porazno u isto vreme. Znaci da imamo i divne dece, ali znaci da ta deca imaju potpuno nesposobnu majku drzavu, koju NIJE BRIGA ni za njih ni za neku drugu, nesrecniju i bolesnu decu.
Zasto onda imamo uopste ovu drzavu kojoj placamo poreze ako ona ne moze da nam obezbedi ZIVOT, LECENJE, SIGURNOST, POSAO!?

Znaci placamo poreze da bi tamo neke prokl.... mogle da sisaju budzet i sede na straznjicama? A pare koje su trebale ici za bolesnu decu, majke obolele od kancera dojke, oceve tehnoloske viskove i ponizene penzionere - to cemo da namaknemo preko TVa, u humanitarnim akcijama?

ochi

pre 11 godina

Svaka vam chast omladino!!! Odrasli da se postide!!! Na koga deca da se ugledaju? Izgleda da ce odrasli od dece da uce. Ma, carevi ste!

Ona

pre 11 godina

Drzave kroz poreze skupljaju novac koji treba da sluzi javnom interesu. I umesto da tako bude, odrasli su kukavicki digli ruke i pomirili se sa tim, sa do srzi korumpiranim drustvom, a deca treba da skupljaju pare za ovako nesto. Njima svaka cast, jos su mali i drze ih ideali humanosti, ali ce se brzo razocarati. Ali ovo je ogromna sramota za odrasle koji su dozvolili da klinci u takvoj drzavi i drustvu zive. Za nas to nije problem politike, vec problem duboko korumpiranog mentaliteta koji samo provalaciom kroz razne sisteme. I mozemo menjati politicare, vodje i kraljeve, ali leka nema dok ne promenimo sebe.

Veliko bravo za vas klinci.

Marija

pre 11 godina

Bravo, sjajno! Koliko zreli a tako mladi! Da je vise ovakvih vesti vezano za omladinu! Bravo deco, svaka cast svima! Puno uspeha u daljem zivotu!

Sale

pre 11 godina

Ove sto vode ovu Drzavu treba ne samo da je sramota nego i da se pokre usima.
Da deca odvajaju za zdravstvo umesto svoje mature. Jel ovi u zdravstvu nisu sposobni da obezbede sta im je potrebno... Jel pokradu i boga i oca. Deci svaka cast, a na svu zalost njima ostaje ova unistena zemlja bez i malo perspektive... Sramotaaa od pocetka 90tih ovo nije nimalo normalna Drzava. Umesto ona mladim ljudima i deci da pruza svetlu buducnost... Sa ovakvom politickom elitom dogurali smo veoma duboko, bojim se da cemo uskoro dotaci i samo dno.

Sirotinja

pre 11 godina

Slažem se da treba pomoći svakome ako si u mogućnosti,jako humano od ove dece,svaka čast,ali im neću dati podršku da nastave to da rade,jer svaki dan je sita priča,pomozi Žarku,Petru,Jovani,Milici,Tijani,bebama...od slepca tražite oči,sirotinja smo da nemamo leba više u ovoj banana državi,a bogatuni ni dinar ne daju.....

MB

pre 11 godina

Ova deca neće da kupuju novu garderobu za maturu da bi dali u humanitarne svrhe, što je veličanstveno. Ali zato ministarka zdravlja na svakoj slici, u svakom kadru ima novu garderobu.

Astra

pre 11 godina

Jedna ispravka... Maturanti pirotske gimnazije su ove godine pokrenuli akciju ,, Tvojih 5 minuta sjaja, neciji ceo zivot" i njihovo matursko vece je 30.05.2013. Inace, svaka cast i za ovakav nacin sprovodjenja humanitarne akcije... Bar smo nekako uspeli da, mi Pirocanci, pokrenemo nasu Srbiju! :)

Fedja

pre 10 godina

Svaka cast svima koji su ucestvivali i na ovaj nacin proslavili maturu.Znajte da ste ucinili veliku stvar, kako za druge tako i za sebe.Zivi bili!

ne razumem

pre 11 godina

ovom vescu hocete da kazete? oni su bolji od drugih, drugi su sebicni?
bolje se provesti na zurci dok si mlad i pamtiti ceo zivot jer posle srednje ide sve nadole...

vesna

pre 11 godina

Matura je jednom u zivotu, ako su vec tako odlucili neka obavezno provere gde je otisao njihov novac i za cega, jer bojim se da ce cela ova stvar biti uzaludna...

MAJA82

pre 11 godina

Ovako...Bravo za decu-ljude iz moje nekadasnje skole... Ovo je zaista dokaz o razlici u odrastanju u velikom gradu, i manjem mestu... I prioritetima kojima se ucimo u zivotu. Imala sam srecu da gostujem u Staroj Pazovi nekih 5 godina svog zivota, na koje sam jako ponosna... Tamo smo svi bili isti... Jednaki i iskreni... Nije nam bilo bitno dal nosimo Nike, Mng, Reebok i slicne brendove... Nosili smo svoj brend na licu, osmehe koji su odavali bezbriznost nasih godina...
Bravo za ove mlade ljude, ovim gestom nece resiti problem nase drzave, zdravstva, korupcije.... Ali su svakako pokazali sta je ljudskost, mozda se na njih ugledaju drugi...

iona

pre 11 godina

drago mi je što u ovom rasulu od države još uvek postoje roditelji koji su svoju decu vaspitali da postanu ljudi.
svaka čast, klinci :)

mhm

pre 11 godina

SVAKA CAST!!
Znam koliko je inace klincima bitan ovaj dan i prijatno sam iznenadjen da je celo odeljenje uspelo da se dogovori i organizuje ovakvu akciju. Ponekad pomislim kako sve novije generacije ne razmisljaju previse o ljudima oko sebe i drustvu uopste, nekad mi se cini da klince danas samo zanima FB, nove patike, mobilni i predstojece leto, ali ovaj potez me je na moju veliku srecu demantovao!
Samo napred i nadam se da ce ovaj vas potez podstaci jos neke klince da idu vasim stopama.

An

pre 11 godina

sve čestitke, lepšu stvar niste ni mogli da uradite, nadam se da ćete imati najlepši provod, iz srca Vam to želim, ovo je poruka za političare, treba da ih je sram jer se deca odriču važnih stvari (ipak se jednom u životu maturira) dok oni troše i troše... pare građana

Сремац

pre 11 godina

Свака част. Дај Боже да је више овако хуманих и трезвених младих људи у Србији.

MDN

pre 11 godina

Divno!Matura izvorno znaci sazrevanje,a vi ste na kraju svog srednjeg obrazovanja pokazali da ste sazreli u divne ljude.Ulepsali ste mi dan.

SASA

pre 11 godina

Bravo maturanti...bravo.
Da se podsetimo da je ova praksa počela prošle godine od Piroćanaca a sada vidim da se nastavlja što je više nego dobro...
Želim Vam sve najbolje u životu i da znate da Vam zavidim na ideji i činjenici da se pre 20-ak godina niko iz moje genereacije nije setio nečeg sličnog.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Ova bi zemlja daleko dogurala da nije ovih lopina od politicara i raznih direktora drustvenih firmi. Sta ce Dacic sedam dana u SAD? Obidjose ceo svet a rezultati ne nula nego minus u drzavnoj kasi. Zato nema para ni za nikakve humane akcije, sve moraju gradjani sami. Nema ni za lecenja dece, a za ministra zdravlja je bilo para za lecenje u inostranstvu. Verujem da je bio i na dnevnicama dok se lecio. Triput URA za srednjoskolce i triput UA za politicare.

Bata Raka

pre 11 godina

Svaka čast, deco! Stvarno ste carevi! Obaška što ćete na maturskoj večeri svi izgledati bolje od nalickanih i nacifranih drugarica i drugara iz gimnazije. Verujte mi, posle 10 godina svakoga bude blam što je na slikama sa mature u nekom idiotskom odelu ili kostimu. Od blama ljudi ni ne gledaju slike sa mature. Vi ćete imati tu privilegiju da na maturi (i slikama sa mature) izgledate normalno i da se svaki put sa ponosom sećate šta ste uradili te 2013. godine. I zabavljaće vas kako su glupo izgledali oni iz IV1 :)
SVAKA ČAST!

Mrki

pre 11 godina

Sve je to lepo i plemenito od ove jos uvek neiskvarene dece. Ali ako nacija hoce da pomogne bebama, ne treba da se bavi pateticnim akcijama za skupljanje necega sto se zna kako treba da funkcionise. Dok ste vi otkucali oaj clanak u Srbiji je UKRADENO 20 inkubatora i svake sekunde se ukrade po neki. Glavna bitka za sve buduce bebe Srbije je da se drustvo ocisti sto vise je moguce od korupcije, lopovluka i kriminala, da se deci obezbedi buducnost, a da se inkubatori nabavljaju onako kako treba da se nabavljaju! Lopovlke je sve, od toga kada tetkica ukrade toalet papir i ponese kuci, do miliona javnih para koji netsaju svaki dan.

duledudule

pre 11 godina

eftini politički poeni gradonačelnika i razrednog starešine koji je sigurno u nekoj stranci. A deca naivna...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Udarac, 10. maj 2013 20:50)

gresis silno,ta deca nemaju sta da dobiju sem naseg velikog BRAVO!
njihova"stranka" su bebe!
svaka cast!

Sirotinja

pre 11 godina

Slažem se da treba pomoći svakome ako si u mogućnosti,jako humano od ove dece,svaka čast,ali im neću dati podršku da nastave to da rade,jer svaki dan je sita priča,pomozi Žarku,Petru,Jovani,Milici,Tijani,bebama...od slepca tražite oči,sirotinja smo da nemamo leba više u ovoj banana državi,a bogatuni ni dinar ne daju.....

Rade Boleč

pre 11 godina

Ali tako će ova deca ostati uskraćena za najvažniju glamuroznu noć njihovih do sada beznačajnih života!
Šalim se, naravno. Za razliku od svojih vršnjaka, ova deca će zaista imati nešto po čemu će da pamte maturu. Oni drugi će da se slikaju u firmiranoj odeći i da to okače na zid kao svoj najveći životni uspeh.

Aleks Milo

pre 11 godina

Изгледа да има наде, макар за некога. Браво, сјајан потез, мене срамота што ништа слично нисам урадио до сада

Pavle

pre 11 godina

Bravo!Svaka cast!Zelim vam svu srecu u zivotu!Na ove mlade ljude moramo da se ugledamo svi i mozda ce biti nade za nas!Jos jednom Bravoooo!!!retke su vesti koje nam stavljaju osmeh na lice!

Lazarenko

pre 11 godina

bolje se provesti na zurci dok si mlad i pamtiti ceo zivot jer posle srednje ide sve nadole...
(ne razumem, 10. maj 2013 16:47)

Au prijatelju, ti si negde napravio gadnu "grešku u koracima" ako ti je srednja škola najbolji period u životu :)
Ovoj deci svaka čast, to je izuzetno zrela odluka. Ako budete pametni i vredni, mature ćete se jedva sećati u životu jer ćete imati daleko bitnijih i lepših proslava u životu nakon toga.

Djordje

pre 11 godina

ovoj omladini bi sada narod trebao da se oduzi tako sto bi im svi mi donirali da imaju maturu, oni to uasluzuju, dokazali su koliko su veliki

veverica

pre 11 godina

Bravo maturanti!! Dajte vise ovakvih vesti. Kao da citam o maturantima iz doba profesora Koste Vujica. Svaka cast deco i razredna!

Savo

pre 11 godina

Svaka cast za ideju i potez! Ovakvi potezi vracaju nadu za bolje sjutra! Ne zelim da zvucim neiskreno, iskreno da sam u mogucnosti ovim mladim ljudima bih platio kompletno matursko vece, ili ih castio nekim izletom po izboru! Ne patim za materijalnim ali eto ovo mi daje podstrek da zapnem ne bih li bio u prilici da darujem i ja na slican nacin nacin ili da ovakve ljude na neki nacin obradujem! Sve najbolje maturanti IV-3!

nazalost,ali...

pre 11 godina

Bravo i sjajno i hvala,ali... sve ukupno to nije resenje,gde je drzava gde su institucije,ovako se stvari ne resavaju.To je sve improvizacija a nama treba sistem gospodo,sistem.

Jasna

pre 11 godina

Ovakvi nam pedagozi trebaju kao sto je gdja Zolnjanin. Ako je motivisala djake moze da motivise i druge i zato nam ona ili neko slican treba kao ministar obrazovanja a ne ovaj sto je sada ministar jer govorim ovo potpuno iskreno ja u ovom trenutku ne mogu ni da se setim imena tog coveka?! znam da je iz sps ali imena ne mogu da se setim verovatno zato jer ne vidim sta je uradio za sve ove godine?

Nemanja T.

pre 11 godina

Sećate li se generacije iz filma "Šesir profesora Koste Vujića"?

Meni ovi mladi ljudi bude nadu da nam takve generacije ponovo dolaze. A znamo da su upravo oni iznedrili najveće uspehe u novoj Srpskoj istoriji.

Svaka vam čast!

Marija

pre 11 godina

Bravo, sjajno! Koliko zreli a tako mladi! Da je vise ovakvih vesti vezano za omladinu! Bravo deco, svaka cast svima! Puno uspeha u daljem zivotu!

Вршчанка

pre 11 godina

E, svaka im cast! Na TAKVIM mladima svet ostaje! Suze su mi krenule. Nek se i politicari ugledaju na njih, a i ostali koji samo grabe za sebe.

Vesna

pre 11 godina

Bravo klinci, vi treba da budete uzor mnogim u ovoj posrnuloj drzavi! Dole losi ljudi, pomahnitali svestenici, dezurni lopovi, ziveli pamet i razum!

nijebitno

pre 11 godina

Svaka cast!!!! Za pohvalu bez zadrske!!! Vidim da svi komentari imaju strogo pozitivne "lajkove".....e pa treba da se postidimo svi mi koji "lajkamo" a ne radimo nista...."lajkovi" NE KUPUJU INKIBATORE!!! Hajde da napravimo akciju da umjesto svakog "lajka" na fejsu, b92, tviteru i ko zna kojoj drustvenoj mrezi doniramo po 1 (JEDAN) dinar pa cemo brzo skupiti novac i za inkubator i za dosta stvari. Cilj: MILIJARDA RSD!!!

Vera

pre 11 godina

Moralna lekcija za celu Srbiju! Svaka cast deco, vi ste nas ponos!!! Napokon lepa vest u moru vesti iz crne hronike i kriminala. Dragi politicari, imate li barem malo savesti?!?!?!

dr t.a.

pre 11 godina

tako nam i treba. omladinci najbolji ste, kao i uvek! ne dajte da vas mi stariji pokvarimo!!!!! negujte cistocu duse koju imate. naucite nas kako je jednostavno, lako i lepo biti dobar.

Sale

pre 11 godina

Ove sto vode ovu Drzavu treba ne samo da je sramota nego i da se pokre usima.
Da deca odvajaju za zdravstvo umesto svoje mature. Jel ovi u zdravstvu nisu sposobni da obezbede sta im je potrebno... Jel pokradu i boga i oca. Deci svaka cast, a na svu zalost njima ostaje ova unistena zemlja bez i malo perspektive... Sramotaaa od pocetka 90tih ovo nije nimalo normalna Drzava. Umesto ona mladim ljudima i deci da pruza svetlu buducnost... Sa ovakvom politickom elitom dogurali smo veoma duboko, bojim se da cemo uskoro dotaci i samo dno.

theGreat

pre 11 godina

I na jugu ima dece, koja su inace ponovila sta su njihovi godinu dana stariji drugovi uradili http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Maturanti-kravate-zamenili-majicama.sr.html

Jug Srbije! Gde jos ima zaboravljenih i izgubljenih vrlina!

gordijanus

pre 11 godina

ova su deca pravilno ocenila sta je prava vrednost u zivotu, naravno uz pomoc svoje nastavnice. lepo i humano, ali oni sto mene jako rastuzuje je sto imamo mnostvo pravih likova, talentovanih, vrednih, humanih, koji gde god da se otisnu uspevaju! ali zato nasim zivotima upravljaju neke izlizane mustikle, koje nikada nista nisu napravile, osim stete! eto, sta je uradila mnistarka zdravlja, jel ona obezbedila neki inkubator. jel ministar prosvete obradovic nesto uradio? ma jok , bre ...jedni od mnogih koji primaju platurine i dnevnice ni za sta. a deca se odricu mature za bebe, kao sto su i lnogi do sada donirali novac za lecenje najteze bolesnih!

Amos

pre 11 godina

Ovo je ohrabrujuce, ali i tuzno i porazno u isto vreme. Znaci da imamo i divne dece, ali znaci da ta deca imaju potpuno nesposobnu majku drzavu, koju NIJE BRIGA ni za njih ni za neku drugu, nesrecniju i bolesnu decu.
Zasto onda imamo uopste ovu drzavu kojoj placamo poreze ako ona ne moze da nam obezbedi ZIVOT, LECENJE, SIGURNOST, POSAO!?

Znaci placamo poreze da bi tamo neke prokl.... mogle da sisaju budzet i sede na straznjicama? A pare koje su trebale ici za bolesnu decu, majke obolele od kancera dojke, oceve tehnoloske viskove i ponizene penzionere - to cemo da namaknemo preko TVa, u humanitarnim akcijama?

Ona

pre 11 godina

Drzave kroz poreze skupljaju novac koji treba da sluzi javnom interesu. I umesto da tako bude, odrasli su kukavicki digli ruke i pomirili se sa tim, sa do srzi korumpiranim drustvom, a deca treba da skupljaju pare za ovako nesto. Njima svaka cast, jos su mali i drze ih ideali humanosti, ali ce se brzo razocarati. Ali ovo je ogromna sramota za odrasle koji su dozvolili da klinci u takvoj drzavi i drustvu zive. Za nas to nije problem politike, vec problem duboko korumpiranog mentaliteta koji samo provalaciom kroz razne sisteme. I mozemo menjati politicare, vodje i kraljeve, ali leka nema dok ne promenimo sebe.

Veliko bravo za vas klinci.

Miloje

pre 11 godina

Svaka čast i njima i roditeljima i školi! Ima još normalne dece koja nisu shvatila smisao bahatih svadbarskih proslava za iskompleksiranu sirotinju. Biće ovo veliki ljudi. Možda ima još nade za ovu zemlju.
Hvala što vam je ovo jedna od glavnih vesti, jer ovo direktno utiče na našu budućnost.

Pirgos

pre 11 godina

Mala ispravka: Pirocanci su prosle godine pokrenuli tu akciju, ali njihova matura je ove godine. Nisu godinu dana stariji. :)

Svaka cast i za odeljenje iz Stare Pazove. Drago mi je da se ovakva akcija siri. Pozdrav :)

ochi

pre 11 godina

Svaka vam chast omladino!!! Odrasli da se postide!!! Na koga deca da se ugledaju? Izgleda da ce odrasli od dece da uce. Ma, carevi ste!

MB

pre 11 godina

Ova deca neće da kupuju novu garderobu za maturu da bi dali u humanitarne svrhe, što je veličanstveno. Ali zato ministarka zdravlja na svakoj slici, u svakom kadru ima novu garderobu.

Astra

pre 11 godina

Jedna ispravka... Maturanti pirotske gimnazije su ove godine pokrenuli akciju ,, Tvojih 5 minuta sjaja, neciji ceo zivot" i njihovo matursko vece je 30.05.2013. Inace, svaka cast i za ovakav nacin sprovodjenja humanitarne akcije... Bar smo nekako uspeli da, mi Pirocanci, pokrenemo nasu Srbiju! :)

Fedja

pre 10 godina

Svaka cast svima koji su ucestvivali i na ovaj nacin proslavili maturu.Znajte da ste ucinili veliku stvar, kako za druge tako i za sebe.Zivi bili!