Ponedeljak, 29.04.2013.

12:35

Đilas: Ako bude referenduma, DS za

Dragan Đilas kaže da će DS, ukoliko vlast reši da ide na referendum s pitanjem o prihvatanju briselskog sporazuma, svoje birače pozvati da podrže taj sporazum.

Izvor: B92

Ðilas: Ako bude referenduma, DS za IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Аналитичар

pre 11 godina

Слога је нешто што је српском народу недостајала у много кључних ситуација током историје. Верујем да сви знамо за ону турску крилатицу из ослободилачких ратова Србије "Не дај Боже да се Срби сложе". Али се бојим да ће се и овај пут наћи партије и појединци који ће, зарад интереса неког споља, из личних или неких других побуда, бити сметња једном ширем консензусу који би могао да донесе бољитак народу и држави и то на дуже стазе.

Saki

pre 11 godina

DS je pokazao sta zna za vreme njhove dugogodisnje vladavine zato je njima najbolje da cute,gledali su samo svoje interese,nezna se ko je od koga bogatiji

Jakisa

pre 11 godina

Lično ne delim mišljenje sa našim gradonačelnikom pošto je sve već odlučeno i već se ide na praktična rešenja referendum smatram suvišnim. Nećemo unazad hoćemo napred.

a ŠtA aKo Ne BuDe

pre 11 godina

Ako bude referenduma,podrška DS bi mogla da bude kontraproduktivna po vlast,bolje je se ograditi od Đilasove podrške.

Noca

pre 11 godina

Prihatanjem sporazuma je u ovom trenutku najbolji za Srbiju, i sto je najvaznije ne priznaje se nezavisnost KiM, a da DS glasa za na referendumu u to sumnjam.

novicavgn

pre 11 godina

Iako su odnosi DS-a jako polarizovani sa vladajućom koalicijom pre svega sa SNS kao najvećim svojim političkim protivnikom izjava Đilasa da podržava referendum ako do njega dođe pokazuje možda i neku promenu stava DS-a prema unutarpolitičkim problemima države. DS i Đilas smatra da referenduma ne treba ni da bude obzirom da je velika većina poslnika podržala sporazum u skupštini Srbije i pokazala da je vlada ispravno postupila.Možda ovo ponašanje Đilasa ide uz članak Rakića od pre neki dan i pokazuje eventualno zbližavanje stavova DS-a i SNS po važnim državnim pitanjima i otvara neke nove teme za razmišljanje i razgovore.

Zirra

pre 11 godina

Pa doslo i njemu malo pameti, vidi da politikanstvom ne moze protiv vlasti koja ima podrsku naroda, pa resio da se malo uslihta.

Branko N.S.

pre 11 godina

Teško je ovako bitnu odluku doneti, a da to ne potvrdi narod na referendumu. Tako da bi možda bilo i dobro ići na referendum, ali u kratkom periodu, kao što je to rekao Vučić, a ne da se to razvlači u nedogled, jer je očigledno da je velika većina građana za prihvatanje ovog sporazuma.

VUJICA

pre 11 godina

Đilas nastavlja da daje autogolove. Prvo izjavi da će glasati za sporazum, ako vlast kaže da je ovim sporazumom priznata nezavisnost Kosova, pa zašto bi DS glasao za nešto čime se priznaje nezavisnost Kosova. Nakon toga, pošto Vučić izjavi da ga baš briga da kako će DS glasati, DS je morao da glasa za sporazum ako je želeo da pred svetom ostane proevropska stranka, inače svojim ne glasanjem za sporazum DS bi se svrstao uz DSS, Dveri i SRS, a to bi bilo "političko samoubistvo".

Nikola

pre 11 godina

Jos jedan sliht za svaki slucaj. Samo da ga ne smene sa funkcije gradonacelnika, jer ako ne ostane na funkciji gradonacelnika Beograda, firme ce mu ostati bez sljake!

Neutesni nekadasnji akcionar Agrobanke i Metals Banke ( RBV )

pre 11 godina

Kakav je Djilasov stav ( kome smo izgleda greskom dali glasove) po pitanju prevarenih i pokradenih akcionara Razvojne banke Vojvodine cije akcije su se kotirale na Beogradskoj berzi pod imenom (MTBN) svoje prethodnice Metals Banke? Na RTS-u novinarka je zaboravila da ga pita da objasni kako se mogao dobiti kredit u RBV od preko tri miliona evra - bez adekvatnih instrumenata obezbedjenja ? Pa moglo je jer su akcionari medju kojima je i drzava (dokapitalizacijama) dali pare a politicari DS-a troskarili.Najvise u Vojvodini.Izgleda da su parama i pobedili u pokrajini.Gde se sakrio Pajtic ? Kada ce da se ispovedi?

marisol

pre 11 godina

Nije loše čuti jedinstven stav Srbije po pitanju Kosova. Ali verujem da je Đilasovo mišljenje manje bitno. U pitanju je stranka sa par procenata glasača koja je imala punih 12 godina da reši pitanje Kosova.

Mladjan

pre 11 godina

DS se uvek vraca na pricu, sta bi bilo kad bi bilo, a nisu prstom mrdnuli kada je u pitanju resavanje pitanja Kosova, tako da je sada najlakse da predlazu dugorocne sporazume i da podrzavaju dobre ideje koje drugi plasiraju.

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Naravno da će sve stranke koje su podržale Briselski dogovor pozvati svoj e birače da podrže taj dogovor.Lično, nema potrebe trošiti silne novce na referendum.

Srbin 100%

pre 11 godina

Ovom izjavom gospodin Djilas je samo potvrdio da je politika ove vlade prema Kosovu ispravna i da su oni uspeli gde prethodna vlast nije

city14@net.hr

pre 11 godina

Napokon da i gospodin Đilas uvidi da nam je ovaj sporazum potreban više nego išta za oporavak države i izlazak iz krize u koju su nas stavili.

Mici

pre 11 godina

Jedno misli,drugo prica,trece radi...
(Radio Mileva, 29. april 2013 14:36)
bas to...ali bar neka je ove njegove ostrascene pozvao da podrze sporazum
mada, nadajmo se da do neptrebnog referenduma nece ni doci, stvarno ispadamo smesni.

Lalegator

pre 11 godina

Najpametniji i najodgovorniji političar na srpskoj političkoj sceni, i uz to sjajan menadžer i gradonačelnik.
(bojannbg, 29. april 2013 15:01)

Znam taj vic.

Demokrata

pre 11 godina

Ocekujem da se odmah javi informativna sluzba centralne otadzbinske uprave i da kritikuju govor Djilasa.Vec se javili pelceri sa komentarima.Setaju od Kurira do B92. Sta god da izjavi Djilas odmah se ovde nacrtaju oni koji sprovode ideologiju mrznje Igora Mirovica. Vama gospodo nista ne odgovara. Voleli bi da ste sami u drzavi. Samo vas cekam kada vam se vrati Vojislav Dr Seselj sa letovanja.Kakav ce haos da nastane

Dragana Goca M.

pre 11 godina

Ideja je dobra, rekla bih odlicna, ali sam primetila da su ih svi puni kada sidju sa vlasti... to postavlja pitanje sta je bilo i sta se radilo za vreme dok je neka politicka opcija vladala. Osim toga, mislim na ideje, tu je i stalana negativna kampanja o skoro svemu bilo ono dobro ili lose, ali niko ne postavlja pitanje kada se okrene ploca i kada losi postupci postanu dobri.

gargi

pre 11 godina

Djilas je ozbiljno poceo da nudi sebe i svoju stranku na tanjiru Vucicu. Jos nisam cuo da se u necemu ne slaze sa onim sto radi Vucic. Prosto mi neshvatljivo kad citam ovako nesto. Pa gde se izgubi onoliko pljuvanje po Tomi i sns-u iz predizborne kampanje?

tadija

pre 11 godina

Interesi građana i budućnost Srbije bi trebali da budu iznada usko stranačkih interesa i ličnih sujeta. Međutim, DS svojim delovanjem vrlo često pokazuje suprotno.

Isidor Isailovic

pre 11 godina

Ako ce ta dogovor dovesti da Srbija bude pravednije drustvo, onda uredu, ali ako taj dogovor ukljucuje zastitu onih koji su se nenormalnio obogatili poslednih godina, onda nije u redu.Ne znam sta je cilj ove politike koju zagovara Djilas.

tatatira

pre 11 godina

Ako je to cena da se krene sa normalnim zivotom u Srbiji i da krenemo u bolju buducnost onda neka bude vec sutra jer smo vec izgubili previse vremena i nemamo vise kud.Iskreno mislim da je referendim suvisan jer gradjani su vec odlucili za bolje sutra nego za tamu i izolaciju.

DPolitika

pre 11 godina

"Moj stav je da referendum nije neophodan, jer postoji jasna većina proevropskih snaga i poslanika u parlamentu i trebalo bi izbeći rizik od neuspeha referenduma i neizlaska 50 odsto birača", rekao je Đilas.

I vi u nazivu imate "demokratska" strasno...Samo jedan od primera zloupotrebe reci "demokratija".

Pa ako referendum koji poziva na usvajanje sporazuma neuspe sta je to ako ne demokratski nacin da se kaze poslanicima da neprate vecinsku volju vec se samo bore za svoje fotelje i neslusaju sta im narod prica...

Pa niste vi izabrani da budete veciti senatori kao diktator Pinoce vec ste smenjivi ako nepratite sta narod zeli i kako zivi te da vam lako moze da istekne "Mandate of Heaven".

Stalno zaboravljte to ali nema brige tu smo da vas podsetimo....

Posebna je prica sto bi za izbore trebalo uvesti minimum 50% ako ne i 75% izlaznosti za uspeh a ne da manjina koja vlada od kojih neki imaju samo 5% ili manje od 2.5% podrske od ukupnog broja glasaca namece svoju volju i svoje misljenje porglsava za sveto ostalima...

бт

pre 11 godina

Срећа је да број оних који и даље подржавају ДС прати домете њиховог новог вође тако да ће њихова подршка споразуму имати симболичан карактер.

Jasmina

pre 11 godina

Đilas je do pre par dana kritikovao pregovarački tim i pregovore nazivao neuspešnim i propalim, a sad bi da pruži podršku tim istim "nesposobnim" političarima! Pod hitno, odvesti Đilasa kod lekara! Čovek ima ozbiljan poremećaj pamćenja!

Siniša DS

pre 11 godina

Postoji velika razlika između onoga što Nikolić pročita, neko mu sastavi govor, i onoga što kaže kada nema napisan tekst...e tu nastaje problem. Mislim da Nikolić pre svega treba da se izvini Tadiću što ga je prozivao, a on sada sve to radi, ali na kvadrat. Možete vi da nas pozivate koliko god hoćete, ali mi ćemo glasati, na referendumu, kako mislimo da treba, znači NE, jer ne možemo da prihvatimo priznanje Kosova zarad dobijanja datuma za početak pregovora...E' to i vi znate pa se plašite raspisivanja referenduma.

jugoslav

pre 11 godina

Ni ja nisam za referendum sad ce 40 000 Srba se severa da nas ucenjuje te hoce te nece referendum ne znaju ni oni sta hoce samo da odugovlace a ne shvataju da sto vise odugovlacimo to gore po nas

Bojan

pre 11 godina

Ovo je zamka Terazijskih patriota,da navuku zemlju na referendum,pa onda naglo da bojkotuju referendum,jer znaju da nema sanse da 50% ljudi izadje na njega sto je negde 3.4 miliona glasaca po jedinstvenom birackom spisku.Onda ce godinama pricati kako je referendum nelegalan jer je samo 40% izaslo na njega,a sve ostale ce svrstati u svoj kos i reci da je 60% protiv,sto je obicna zamena teza.Eto to sprema Kostunica i kompanija.

Nik

pre 11 godina

A sta bi sa onom besmislenom pricom o "Podrzacemo sporazum ako vlast prizna nezavisnost" ?? Izgleda da mu je neki savetnik rekao da se ipak mane toga. Nema Djiki bas osecaj za visoku politiku.

Lalegator

pre 11 godina

"Beograd -- Dragan Đilas kaže da će DS ukoliko vlast reši da ide na referendum s pitanjem o prihvatanju briselskog sporazuma, svoje birače pozvati da podrže taj sporazum."

Glasace sva trojica.

Lalegator

pre 11 godina

"Beograd -- Dragan Đilas kaže da će DS ukoliko vlast reši da ide na referendum s pitanjem o prihvatanju briselskog sporazuma, svoje birače pozvati da podrže taj sporazum."

Glasace sva trojica.

Lalegator

pre 11 godina

Najpametniji i najodgovorniji političar na srpskoj političkoj sceni, i uz to sjajan menadžer i gradonačelnik.
(bojannbg, 29. april 2013 15:01)

Znam taj vic.

gargi

pre 11 godina

Djilas je ozbiljno poceo da nudi sebe i svoju stranku na tanjiru Vucicu. Jos nisam cuo da se u necemu ne slaze sa onim sto radi Vucic. Prosto mi neshvatljivo kad citam ovako nesto. Pa gde se izgubi onoliko pljuvanje po Tomi i sns-u iz predizborne kampanje?

Jasmina

pre 11 godina

Đilas je do pre par dana kritikovao pregovarački tim i pregovore nazivao neuspešnim i propalim, a sad bi da pruži podršku tim istim "nesposobnim" političarima! Pod hitno, odvesti Đilasa kod lekara! Čovek ima ozbiljan poremećaj pamćenja!

Srbin 100%

pre 11 godina

Ovom izjavom gospodin Djilas je samo potvrdio da je politika ove vlade prema Kosovu ispravna i da su oni uspeli gde prethodna vlast nije

city14@net.hr

pre 11 godina

Napokon da i gospodin Đilas uvidi da nam je ovaj sporazum potreban više nego išta za oporavak države i izlazak iz krize u koju su nas stavili.

Mladjan

pre 11 godina

DS se uvek vraca na pricu, sta bi bilo kad bi bilo, a nisu prstom mrdnuli kada je u pitanju resavanje pitanja Kosova, tako da je sada najlakse da predlazu dugorocne sporazume i da podrzavaju dobre ideje koje drugi plasiraju.

tadija

pre 11 godina

Interesi građana i budućnost Srbije bi trebali da budu iznada usko stranačkih interesa i ličnih sujeta. Međutim, DS svojim delovanjem vrlo često pokazuje suprotno.

Nik

pre 11 godina

A sta bi sa onom besmislenom pricom o "Podrzacemo sporazum ako vlast prizna nezavisnost" ?? Izgleda da mu je neki savetnik rekao da se ipak mane toga. Nema Djiki bas osecaj za visoku politiku.

jugoslav

pre 11 godina

Ni ja nisam za referendum sad ce 40 000 Srba se severa da nas ucenjuje te hoce te nece referendum ne znaju ni oni sta hoce samo da odugovlace a ne shvataju da sto vise odugovlacimo to gore po nas

Bojan

pre 11 godina

Ovo je zamka Terazijskih patriota,da navuku zemlju na referendum,pa onda naglo da bojkotuju referendum,jer znaju da nema sanse da 50% ljudi izadje na njega sto je negde 3.4 miliona glasaca po jedinstvenom birackom spisku.Onda ce godinama pricati kako je referendum nelegalan jer je samo 40% izaslo na njega,a sve ostale ce svrstati u svoj kos i reci da je 60% protiv,sto je obicna zamena teza.Eto to sprema Kostunica i kompanija.

бт

pre 11 godina

Срећа је да број оних који и даље подржавају ДС прати домете њиховог новог вође тако да ће њихова подршка споразуму имати симболичан карактер.

Siniša DS

pre 11 godina

Postoji velika razlika između onoga što Nikolić pročita, neko mu sastavi govor, i onoga što kaže kada nema napisan tekst...e tu nastaje problem. Mislim da Nikolić pre svega treba da se izvini Tadiću što ga je prozivao, a on sada sve to radi, ali na kvadrat. Možete vi da nas pozivate koliko god hoćete, ali mi ćemo glasati, na referendumu, kako mislimo da treba, znači NE, jer ne možemo da prihvatimo priznanje Kosova zarad dobijanja datuma za početak pregovora...E' to i vi znate pa se plašite raspisivanja referenduma.

Demokrata

pre 11 godina

Ocekujem da se odmah javi informativna sluzba centralne otadzbinske uprave i da kritikuju govor Djilasa.Vec se javili pelceri sa komentarima.Setaju od Kurira do B92. Sta god da izjavi Djilas odmah se ovde nacrtaju oni koji sprovode ideologiju mrznje Igora Mirovica. Vama gospodo nista ne odgovara. Voleli bi da ste sami u drzavi. Samo vas cekam kada vam se vrati Vojislav Dr Seselj sa letovanja.Kakav ce haos da nastane

Isidor Isailovic

pre 11 godina

Ako ce ta dogovor dovesti da Srbija bude pravednije drustvo, onda uredu, ali ako taj dogovor ukljucuje zastitu onih koji su se nenormalnio obogatili poslednih godina, onda nije u redu.Ne znam sta je cilj ove politike koju zagovara Djilas.

DPolitika

pre 11 godina

"Moj stav je da referendum nije neophodan, jer postoji jasna većina proevropskih snaga i poslanika u parlamentu i trebalo bi izbeći rizik od neuspeha referenduma i neizlaska 50 odsto birača", rekao je Đilas.

I vi u nazivu imate "demokratska" strasno...Samo jedan od primera zloupotrebe reci "demokratija".

Pa ako referendum koji poziva na usvajanje sporazuma neuspe sta je to ako ne demokratski nacin da se kaze poslanicima da neprate vecinsku volju vec se samo bore za svoje fotelje i neslusaju sta im narod prica...

Pa niste vi izabrani da budete veciti senatori kao diktator Pinoce vec ste smenjivi ako nepratite sta narod zeli i kako zivi te da vam lako moze da istekne "Mandate of Heaven".

Stalno zaboravljte to ali nema brige tu smo da vas podsetimo....

Posebna je prica sto bi za izbore trebalo uvesti minimum 50% ako ne i 75% izlaznosti za uspeh a ne da manjina koja vlada od kojih neki imaju samo 5% ili manje od 2.5% podrske od ukupnog broja glasaca namece svoju volju i svoje misljenje porglsava za sveto ostalima...

tatatira

pre 11 godina

Ako je to cena da se krene sa normalnim zivotom u Srbiji i da krenemo u bolju buducnost onda neka bude vec sutra jer smo vec izgubili previse vremena i nemamo vise kud.Iskreno mislim da je referendim suvisan jer gradjani su vec odlucili za bolje sutra nego za tamu i izolaciju.

Mici

pre 11 godina

Jedno misli,drugo prica,trece radi...
(Radio Mileva, 29. april 2013 14:36)
bas to...ali bar neka je ove njegove ostrascene pozvao da podrze sporazum
mada, nadajmo se da do neptrebnog referenduma nece ni doci, stvarno ispadamo smesni.

Dragana Goca M.

pre 11 godina

Ideja je dobra, rekla bih odlicna, ali sam primetila da su ih svi puni kada sidju sa vlasti... to postavlja pitanje sta je bilo i sta se radilo za vreme dok je neka politicka opcija vladala. Osim toga, mislim na ideje, tu je i stalana negativna kampanja o skoro svemu bilo ono dobro ili lose, ali niko ne postavlja pitanje kada se okrene ploca i kada losi postupci postanu dobri.

marisol

pre 11 godina

Nije loše čuti jedinstven stav Srbije po pitanju Kosova. Ali verujem da je Đilasovo mišljenje manje bitno. U pitanju je stranka sa par procenata glasača koja je imala punih 12 godina da reši pitanje Kosova.

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Naravno da će sve stranke koje su podržale Briselski dogovor pozvati svoj e birače da podrže taj dogovor.Lično, nema potrebe trošiti silne novce na referendum.

Nikola

pre 11 godina

Jos jedan sliht za svaki slucaj. Samo da ga ne smene sa funkcije gradonacelnika, jer ako ne ostane na funkciji gradonacelnika Beograda, firme ce mu ostati bez sljake!

VUJICA

pre 11 godina

Đilas nastavlja da daje autogolove. Prvo izjavi da će glasati za sporazum, ako vlast kaže da je ovim sporazumom priznata nezavisnost Kosova, pa zašto bi DS glasao za nešto čime se priznaje nezavisnost Kosova. Nakon toga, pošto Vučić izjavi da ga baš briga da kako će DS glasati, DS je morao da glasa za sporazum ako je želeo da pred svetom ostane proevropska stranka, inače svojim ne glasanjem za sporazum DS bi se svrstao uz DSS, Dveri i SRS, a to bi bilo "političko samoubistvo".

Neutesni nekadasnji akcionar Agrobanke i Metals Banke ( RBV )

pre 11 godina

Kakav je Djilasov stav ( kome smo izgleda greskom dali glasove) po pitanju prevarenih i pokradenih akcionara Razvojne banke Vojvodine cije akcije su se kotirale na Beogradskoj berzi pod imenom (MTBN) svoje prethodnice Metals Banke? Na RTS-u novinarka je zaboravila da ga pita da objasni kako se mogao dobiti kredit u RBV od preko tri miliona evra - bez adekvatnih instrumenata obezbedjenja ? Pa moglo je jer su akcionari medju kojima je i drzava (dokapitalizacijama) dali pare a politicari DS-a troskarili.Najvise u Vojvodini.Izgleda da su parama i pobedili u pokrajini.Gde se sakrio Pajtic ? Kada ce da se ispovedi?

Branko N.S.

pre 11 godina

Teško je ovako bitnu odluku doneti, a da to ne potvrdi narod na referendumu. Tako da bi možda bilo i dobro ići na referendum, ali u kratkom periodu, kao što je to rekao Vučić, a ne da se to razvlači u nedogled, jer je očigledno da je velika većina građana za prihvatanje ovog sporazuma.

a ŠtA aKo Ne BuDe

pre 11 godina

Ako bude referenduma,podrška DS bi mogla da bude kontraproduktivna po vlast,bolje je se ograditi od Đilasove podrške.

Saki

pre 11 godina

DS je pokazao sta zna za vreme njhove dugogodisnje vladavine zato je njima najbolje da cute,gledali su samo svoje interese,nezna se ko je od koga bogatiji

Аналитичар

pre 11 godina

Слога је нешто што је српском народу недостајала у много кључних ситуација током историје. Верујем да сви знамо за ону турску крилатицу из ослободилачких ратова Србије "Не дај Боже да се Срби сложе". Али се бојим да ће се и овај пут наћи партије и појединци који ће, зарад интереса неког споља, из личних или неких других побуда, бити сметња једном ширем консензусу који би могао да донесе бољитак народу и држави и то на дуже стазе.

Zirra

pre 11 godina

Pa doslo i njemu malo pameti, vidi da politikanstvom ne moze protiv vlasti koja ima podrsku naroda, pa resio da se malo uslihta.

Jakisa

pre 11 godina

Lično ne delim mišljenje sa našim gradonačelnikom pošto je sve već odlučeno i već se ide na praktična rešenja referendum smatram suvišnim. Nećemo unazad hoćemo napred.

Noca

pre 11 godina

Prihatanjem sporazuma je u ovom trenutku najbolji za Srbiju, i sto je najvaznije ne priznaje se nezavisnost KiM, a da DS glasa za na referendumu u to sumnjam.

novicavgn

pre 11 godina

Iako su odnosi DS-a jako polarizovani sa vladajućom koalicijom pre svega sa SNS kao najvećim svojim političkim protivnikom izjava Đilasa da podržava referendum ako do njega dođe pokazuje možda i neku promenu stava DS-a prema unutarpolitičkim problemima države. DS i Đilas smatra da referenduma ne treba ni da bude obzirom da je velika većina poslnika podržala sporazum u skupštini Srbije i pokazala da je vlada ispravno postupila.Možda ovo ponašanje Đilasa ide uz članak Rakića od pre neki dan i pokazuje eventualno zbližavanje stavova DS-a i SNS po važnim državnim pitanjima i otvara neke nove teme za razmišljanje i razgovore.

Demokrata

pre 11 godina

Ocekujem da se odmah javi informativna sluzba centralne otadzbinske uprave i da kritikuju govor Djilasa.Vec se javili pelceri sa komentarima.Setaju od Kurira do B92. Sta god da izjavi Djilas odmah se ovde nacrtaju oni koji sprovode ideologiju mrznje Igora Mirovica. Vama gospodo nista ne odgovara. Voleli bi da ste sami u drzavi. Samo vas cekam kada vam se vrati Vojislav Dr Seselj sa letovanja.Kakav ce haos da nastane

Siniša DS

pre 11 godina

Postoji velika razlika između onoga što Nikolić pročita, neko mu sastavi govor, i onoga što kaže kada nema napisan tekst...e tu nastaje problem. Mislim da Nikolić pre svega treba da se izvini Tadiću što ga je prozivao, a on sada sve to radi, ali na kvadrat. Možete vi da nas pozivate koliko god hoćete, ali mi ćemo glasati, na referendumu, kako mislimo da treba, znači NE, jer ne možemo da prihvatimo priznanje Kosova zarad dobijanja datuma za početak pregovora...E' to i vi znate pa se plašite raspisivanja referenduma.

Lalegator

pre 11 godina

"Beograd -- Dragan Đilas kaže da će DS ukoliko vlast reši da ide na referendum s pitanjem o prihvatanju briselskog sporazuma, svoje birače pozvati da podrže taj sporazum."

Glasace sva trojica.

бт

pre 11 godina

Срећа је да број оних који и даље подржавају ДС прати домете њиховог новог вође тако да ће њихова подршка споразуму имати симболичан карактер.

Bojan

pre 11 godina

Ovo je zamka Terazijskih patriota,da navuku zemlju na referendum,pa onda naglo da bojkotuju referendum,jer znaju da nema sanse da 50% ljudi izadje na njega sto je negde 3.4 miliona glasaca po jedinstvenom birackom spisku.Onda ce godinama pricati kako je referendum nelegalan jer je samo 40% izaslo na njega,a sve ostale ce svrstati u svoj kos i reci da je 60% protiv,sto je obicna zamena teza.Eto to sprema Kostunica i kompanija.

jugoslav

pre 11 godina

Ni ja nisam za referendum sad ce 40 000 Srba se severa da nas ucenjuje te hoce te nece referendum ne znaju ni oni sta hoce samo da odugovlace a ne shvataju da sto vise odugovlacimo to gore po nas

Jasmina

pre 11 godina

Đilas je do pre par dana kritikovao pregovarački tim i pregovore nazivao neuspešnim i propalim, a sad bi da pruži podršku tim istim "nesposobnim" političarima! Pod hitno, odvesti Đilasa kod lekara! Čovek ima ozbiljan poremećaj pamćenja!

gargi

pre 11 godina

Djilas je ozbiljno poceo da nudi sebe i svoju stranku na tanjiru Vucicu. Jos nisam cuo da se u necemu ne slaze sa onim sto radi Vucic. Prosto mi neshvatljivo kad citam ovako nesto. Pa gde se izgubi onoliko pljuvanje po Tomi i sns-u iz predizborne kampanje?

Lalegator

pre 11 godina

Najpametniji i najodgovorniji političar na srpskoj političkoj sceni, i uz to sjajan menadžer i gradonačelnik.
(bojannbg, 29. april 2013 15:01)

Znam taj vic.

Isidor Isailovic

pre 11 godina

Ako ce ta dogovor dovesti da Srbija bude pravednije drustvo, onda uredu, ali ako taj dogovor ukljucuje zastitu onih koji su se nenormalnio obogatili poslednih godina, onda nije u redu.Ne znam sta je cilj ove politike koju zagovara Djilas.

tadija

pre 11 godina

Interesi građana i budućnost Srbije bi trebali da budu iznada usko stranačkih interesa i ličnih sujeta. Međutim, DS svojim delovanjem vrlo često pokazuje suprotno.

Nik

pre 11 godina

A sta bi sa onom besmislenom pricom o "Podrzacemo sporazum ako vlast prizna nezavisnost" ?? Izgleda da mu je neki savetnik rekao da se ipak mane toga. Nema Djiki bas osecaj za visoku politiku.

tatatira

pre 11 godina

Ako je to cena da se krene sa normalnim zivotom u Srbiji i da krenemo u bolju buducnost onda neka bude vec sutra jer smo vec izgubili previse vremena i nemamo vise kud.Iskreno mislim da je referendim suvisan jer gradjani su vec odlucili za bolje sutra nego za tamu i izolaciju.

Srbin 100%

pre 11 godina

Ovom izjavom gospodin Djilas je samo potvrdio da je politika ove vlade prema Kosovu ispravna i da su oni uspeli gde prethodna vlast nije

marisol

pre 11 godina

Nije loše čuti jedinstven stav Srbije po pitanju Kosova. Ali verujem da je Đilasovo mišljenje manje bitno. U pitanju je stranka sa par procenata glasača koja je imala punih 12 godina da reši pitanje Kosova.

Mladjan

pre 11 godina

DS se uvek vraca na pricu, sta bi bilo kad bi bilo, a nisu prstom mrdnuli kada je u pitanju resavanje pitanja Kosova, tako da je sada najlakse da predlazu dugorocne sporazume i da podrzavaju dobre ideje koje drugi plasiraju.

Mici

pre 11 godina

Jedno misli,drugo prica,trece radi...
(Radio Mileva, 29. april 2013 14:36)
bas to...ali bar neka je ove njegove ostrascene pozvao da podrze sporazum
mada, nadajmo se da do neptrebnog referenduma nece ni doci, stvarno ispadamo smesni.

DPolitika

pre 11 godina

"Moj stav je da referendum nije neophodan, jer postoji jasna većina proevropskih snaga i poslanika u parlamentu i trebalo bi izbeći rizik od neuspeha referenduma i neizlaska 50 odsto birača", rekao je Đilas.

I vi u nazivu imate "demokratska" strasno...Samo jedan od primera zloupotrebe reci "demokratija".

Pa ako referendum koji poziva na usvajanje sporazuma neuspe sta je to ako ne demokratski nacin da se kaze poslanicima da neprate vecinsku volju vec se samo bore za svoje fotelje i neslusaju sta im narod prica...

Pa niste vi izabrani da budete veciti senatori kao diktator Pinoce vec ste smenjivi ako nepratite sta narod zeli i kako zivi te da vam lako moze da istekne "Mandate of Heaven".

Stalno zaboravljte to ali nema brige tu smo da vas podsetimo....

Posebna je prica sto bi za izbore trebalo uvesti minimum 50% ako ne i 75% izlaznosti za uspeh a ne da manjina koja vlada od kojih neki imaju samo 5% ili manje od 2.5% podrske od ukupnog broja glasaca namece svoju volju i svoje misljenje porglsava za sveto ostalima...

city14@net.hr

pre 11 godina

Napokon da i gospodin Đilas uvidi da nam je ovaj sporazum potreban više nego išta za oporavak države i izlazak iz krize u koju su nas stavili.

Dragana Goca M.

pre 11 godina

Ideja je dobra, rekla bih odlicna, ali sam primetila da su ih svi puni kada sidju sa vlasti... to postavlja pitanje sta je bilo i sta se radilo za vreme dok je neka politicka opcija vladala. Osim toga, mislim na ideje, tu je i stalana negativna kampanja o skoro svemu bilo ono dobro ili lose, ali niko ne postavlja pitanje kada se okrene ploca i kada losi postupci postanu dobri.

Nikola

pre 11 godina

Jos jedan sliht za svaki slucaj. Samo da ga ne smene sa funkcije gradonacelnika, jer ako ne ostane na funkciji gradonacelnika Beograda, firme ce mu ostati bez sljake!

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Naravno da će sve stranke koje su podržale Briselski dogovor pozvati svoj e birače da podrže taj dogovor.Lično, nema potrebe trošiti silne novce na referendum.

Neutesni nekadasnji akcionar Agrobanke i Metals Banke ( RBV )

pre 11 godina

Kakav je Djilasov stav ( kome smo izgleda greskom dali glasove) po pitanju prevarenih i pokradenih akcionara Razvojne banke Vojvodine cije akcije su se kotirale na Beogradskoj berzi pod imenom (MTBN) svoje prethodnice Metals Banke? Na RTS-u novinarka je zaboravila da ga pita da objasni kako se mogao dobiti kredit u RBV od preko tri miliona evra - bez adekvatnih instrumenata obezbedjenja ? Pa moglo je jer su akcionari medju kojima je i drzava (dokapitalizacijama) dali pare a politicari DS-a troskarili.Najvise u Vojvodini.Izgleda da su parama i pobedili u pokrajini.Gde se sakrio Pajtic ? Kada ce da se ispovedi?

Zirra

pre 11 godina

Pa doslo i njemu malo pameti, vidi da politikanstvom ne moze protiv vlasti koja ima podrsku naroda, pa resio da se malo uslihta.

a ŠtA aKo Ne BuDe

pre 11 godina

Ako bude referenduma,podrška DS bi mogla da bude kontraproduktivna po vlast,bolje je se ograditi od Đilasove podrške.

VUJICA

pre 11 godina

Đilas nastavlja da daje autogolove. Prvo izjavi da će glasati za sporazum, ako vlast kaže da je ovim sporazumom priznata nezavisnost Kosova, pa zašto bi DS glasao za nešto čime se priznaje nezavisnost Kosova. Nakon toga, pošto Vučić izjavi da ga baš briga da kako će DS glasati, DS je morao da glasa za sporazum ako je želeo da pred svetom ostane proevropska stranka, inače svojim ne glasanjem za sporazum DS bi se svrstao uz DSS, Dveri i SRS, a to bi bilo "političko samoubistvo".

Branko N.S.

pre 11 godina

Teško je ovako bitnu odluku doneti, a da to ne potvrdi narod na referendumu. Tako da bi možda bilo i dobro ići na referendum, ali u kratkom periodu, kao što je to rekao Vučić, a ne da se to razvlači u nedogled, jer je očigledno da je velika većina građana za prihvatanje ovog sporazuma.

Jakisa

pre 11 godina

Lično ne delim mišljenje sa našim gradonačelnikom pošto je sve već odlučeno i već se ide na praktična rešenja referendum smatram suvišnim. Nećemo unazad hoćemo napred.

Noca

pre 11 godina

Prihatanjem sporazuma je u ovom trenutku najbolji za Srbiju, i sto je najvaznije ne priznaje se nezavisnost KiM, a da DS glasa za na referendumu u to sumnjam.

novicavgn

pre 11 godina

Iako su odnosi DS-a jako polarizovani sa vladajućom koalicijom pre svega sa SNS kao najvećim svojim političkim protivnikom izjava Đilasa da podržava referendum ako do njega dođe pokazuje možda i neku promenu stava DS-a prema unutarpolitičkim problemima države. DS i Đilas smatra da referenduma ne treba ni da bude obzirom da je velika većina poslnika podržala sporazum u skupštini Srbije i pokazala da je vlada ispravno postupila.Možda ovo ponašanje Đilasa ide uz članak Rakića od pre neki dan i pokazuje eventualno zbližavanje stavova DS-a i SNS po važnim državnim pitanjima i otvara neke nove teme za razmišljanje i razgovore.

Saki

pre 11 godina

DS je pokazao sta zna za vreme njhove dugogodisnje vladavine zato je njima najbolje da cute,gledali su samo svoje interese,nezna se ko je od koga bogatiji

Аналитичар

pre 11 godina

Слога је нешто што је српском народу недостајала у много кључних ситуација током историје. Верујем да сви знамо за ону турску крилатицу из ослободилачких ратова Србије "Не дај Боже да се Срби сложе". Али се бојим да ће се и овај пут наћи партије и појединци који ће, зарад интереса неког споља, из личних или неких других побуда, бити сметња једном ширем консензусу који би могао да донесе бољитак народу и држави и то на дуже стазе.