Nedelja, 28.04.2013.

12:56

“Iste muke kao u Miloševo vreme“

Srbija se danas, kao i u vreme Miloša Obrenovića, suočava s istim pritiscima, mukama i problemima koje joj nameću velike sile, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta

“Iste muke kao u Miloševo vreme“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Последња нада

pre 11 godina

Да су наши лидери током историје имали барем мало слуха за Милошев осећај за дипломатију, друге би нам птице певале што би рекао наш народ. Понекад је то понашање деловало чудно, па и неприхватљиво, али је Милош успевао да вештином свог преговарачког умећа добије много више него што би добио пушком и бајонетом. Нажалост, између Милоешеве Србије и наше државе данас нема пуно разлике у смислу проблема који нас тиште. Самим тим ова изјава добија на тежини.

aurora

pre 11 godina

(Ivica, 28. april 2013 21:11)


Jos je Seneka rekao : "Tesko je imati sve ljude za prijatelje, dosta je nemati neprijatelje" i Vucic upravo to i radi pokusava da zemlji Srbiji pridobije jos vise prijatelja.

ljubica

pre 11 godina

(Dragisa, 28. april 2013 16:09)

Cinjenicno stanje je da nemamo nikakvu tapiju u rukama. Nekoma su oteli, a vecina je prodala pa je tapija promenila vlasnika.

kića

pre 11 godina

Teško je ovako bitnu odluku doneti, a da to ne potvrdi narod na referendumu. Tako da bi možda bilo i dobro ići na referendum, ali u kratkom periodu, kao što je to rekao Vučić, a ne da se to razvlači u nedogled, jer je očigledno da je velika većina građana za prihvatanje ovog sporazuma.

Vujica Vranje

pre 11 godina

Nije danas u pitanju samo Kosovo, već budućnost Srbije. Srbija izolovana ne može da odbrani ne samo sever Kosova, već izolovana Srbija ne može da odbrani ni užu Srbiju od siromaštva i bede.

SOFIJA

pre 11 godina

Možda Srbima na severu Kosova odgovara trenutno stanje na terenu, ali je sigurno da takvo stanje ne odgovara Srbima u enklavama kojih ima više nego Srba na severu Kosova.

ILija 77

pre 11 godina

Nikolić, Vučić i Dačić su spremni na dogovor sa Srbima sa severa Kosova. Međutim, svi su izgledi da za dogovor nisu spremni predstavnici Srba sa severa Kosova, koji su pod velikim uticajem DSS-a, koji ih, sve su prilike, vodi u propast.

sonja J.

pre 11 godina

O postojanju ili nepostojanju paralele među njima prosudiće istorija, mi kao obični ljudi možemo samo da prepoznamo da neko posle mnogo godina, pokušava da uradi nešto, kako bi nas pomakao sa mesta na kome stojimo već desetak godina!

Djoko

pre 11 godina

Kako god Srbija je stalno u nekim mukama. Ali sreca nasa sto i sada u teskim vremenima Srbiju vodi mudra glava Aleksandra Vucica. Zahvaljujuci njemu skro svi srpski uslovi prihvaceni su u sporazumu.

Ivica

pre 11 godina

Pa da nije tuzna cinjenica da smo glavu poslednjih 200 godina drzali u zadnjici bilo bi smesno. Ubili smo svakog reformatora, potomci tog Obrenovica su takodje svi do jednog pobijeni, dva veka smo ratovali sa svetom pokusavajuci da se nametnemo kao neki lideri sa izlazom na more...I gde smo sad? Isto gde smo bili,ubija nas bela kuga, nazovi prijatelji iz sveta nam cuvaju porodicu bivseg diktatora, nasilje u porodici dobija sve vece razmere, kriminalci sa stadiona i dalje rade sa politicarima, a ovi se smenjuju na vlasti u pravilnim vremenskim intervalima. Jos se nadje Vucic da nas uci istoriji, obukao novo odelo i stavio naocare pa sad svi treba da zaboravimo sta je sve radio devedesetih.

Marko

pre 11 godina

Muke jesu slične onima u Miloševo vreme - oružjem se ne može dobiti ništa (samo izgubiti), a ne sme se propustiti prilika za oporavak ekonomije. Priča o čekanju jednostavno više ne pije vodu, pogotovo je licemerno kada nadahnuti republički poslanici (!?) kritikuju siromašne građane zato što se zbog "praznog frižidera" navodno odriču borbe za Kosovo.
(garabet, 28. april 2013 19:58)

Narod Srbije se ne odrice borbe za kosovo od kosova se odricu njeni politcari koji su rekli da to nikada nece uraditi.
Za prazan frizider su opet krivi politicari.
I molim vas sa tom propagadnom demagogijom da ce ekonomija procvetati kada dobijemo datum pa vi politicari se ne secate da ste to isto pricali za famozni status kandidata.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Ustvari treba da glasi "nikad macem, uvek lukavstvom". To macevanje i prkos su nas i doveli tu gde smo."
(Duca0167, 28. april 2013 16:49)

A ko se to mačevao i ko je prkosio od kraja osamdesetih do pre neki mesec kaži ti nama NOW !!!!!!!!!!!

petar petrovic

pre 11 godina

SNS botovi dobili naredjenje da daju samo minuse, da sto manje pisu jer nemaju argumente...bravo za SNS botove

Iako je ziveo pre 200 godina jos uvek je on pojam diplomatije za ove nase sadasnje

Milan

pre 11 godina

Te muke se ne daju porediti. U mnogo tezem vremenu Milos Obrenovic se trudio da radi u skladu sa vremenom ili da misli ispred vremena. To pokazuju i rezultati koje je ostvario za Srbiju. Danasnji srbijanski establisment, politicki i bezbednosni, pored egocentricnih i nerealnih ambicija koji je pokazivao u poslednjih dvadeset godina, stalno kasni sa odlukama i ceka nedocekano. To ce uskoro pokazati i referendum o statusu Kosova koji bi odgovoran establisment raspisao najkasnije 2004.godine i na osnovu tog rezultata formirao strategiju odbrane suvereniteta, koliko god to tesko bilo. Ovako, manipulacije su neminovnost, od kojih oni dobro zive. I Milos je ziveo dobro, ali je iza njega rezultat ostao.

Marko

pre 11 godina

Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.
(staniša, 28. april 2013 18:20)
Ako si vec odlucio da komentarises onda smisli nesto originalnije od govora Aleksandra Vucica, mora se znati sta znaci rec propaganda a to je ponavljane stvari uz dozu demagogije kao bi se postigao neki cilj u ovom slucaju da bi se opravdalo potpisivanje katastrofalno loseg sporazuma.
Podseticu te da je predhodna vlada kakva takva odbila Ahtisarijev plan i da nije bilo nikakvog progona, da kosovo nema vojsku i da Makedonija koja je cetri puta manja od nas uspeva da odbrani svoje nacionalne intrese kad je u pitanju teritotija i ime.

Zemljo, otvori se

pre 11 godina

Ovim sporazumom Srbi na Kosovu, mogu da dobiju mnogo vise u odnosu na nista, sto su do sada imali.
(Baltazar, 28. april 2013 13:50)

Do sada su živeli u ustavno-pravnom sistemu Srbije. A to je tebi ništa??? Zemljo, otvori se!!!

Marko

pre 11 godina

A odgovori onda da li je de facto Kosovo priznato 1999 kad smo izgubili rat ili 2008 kad su proglasili nezavisnost
(odgovori, 28. april 2013 18:21)

Kosovo je Kumanovskim sporazumom dato na privremeno upravljanje medjunarodnoj zajednici i potisana je rezolucija 1244 UN u kojoj pise da prilikom trajnog resenja kosovskog problema uvaziti interesi Albanaca da imaju siroku autonomiju i da ce se uvaziti teritorijalni suverenitet Srbije. Jedno drugo ne iskljucje. Ovim sporazumom se smisljeno rusi i stavlja van snage rezolucija 1244 jer se ona nigde ne pominje kao ni Ustav Srbije.
Procitajte na internetu ima rezoluucija 1244 predlazem Englesku verziju pa ce vam sve biti jasno.

garabet

pre 11 godina

Muke jesu slične onima u Miloševo vreme - oružjem se ne može dobiti ništa (samo izgubiti), a ne sme se propustiti prilika za oporavak ekonomije. Priča o čekanju jednostavno više ne pije vodu, pogotovo je licemerno kada nadahnuti republički poslanici (!?) kritikuju siromašne građane zato što se zbog "praznog frižidera" navodno odriču borbe za Kosovo.

tito

pre 11 godina

Ovaj je strasan 10% ekstremisti Znaci ako se ne slazemo sa njima onda smo ekstremisti Kakav Titov pionir I Udbas. Narod je glasao za SNS za koju u ludilu ne bi glasao jer je stvorena iz Radikala A Radikale je stvorio Milosevic. Naredio je SPS clanovima da predju u Radikale da bi prevario narod da ima kredibilnu opoziciju. Glasalo se za njih jel su se bojali da ce DS da potpises ovaj dogovor. Znaci ni izmedju njih nema razlike Potpuna ista politika zli ovi izlagase narod a DS je bar to radio bez laganja. Referendum je za celu Srbiju jer su glasaci najbrutalnije izlagani. Tek onda je njihovo potpisivanje sa nekakvom tezinom. Ovako je u ocima naroda bezvredno. Ovako komunisti dovrsavaju sta je Broz zapoceo.

Djuro P.

pre 11 godina

To su muke od Milosevicevih vremena, pa sad ista ekipa samo drugacije upakovana placa ceh, ali onaj pravi ceh platili smo mi gradjani, jer Kosovo nije nase od 1999 godine, pa je trebalo gomila para da se izmuze od nas gradjana, i sad kao vi nama nesto ucini. Prodali nam m... za bubrege lepo upakovana. Nismo bas tolike budale da se ne secamo redosleda zbivanja. Demokrate su us.... motku jer su svima proporcialno davali (korupcija), a vi samo za sebe grabite, zar ste zaboravili ko vas je progurao do tog polozaja?

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

"Srbija se danas, kao i u vreme Miloša Obrenovića, suočava s istim pritiscima, mukama i problemima koje joj nameću velike sile, kaže Aleksandar Vučić." Nema nikakve sumnje da se Srbija danas suocava s mnogim pritiscima, mukama i problemima. Ali, ne vidim bas nikakve slicnosti s mukama i problemima koje je imala u vreme Kneza Milosa, pa ne razumem koji bi razlog (osim neznanja, ili foliranja) mogao imati neki danasnji srbijanski drzavnik da sebe vidi u njegovoj kozi. Dobro - pouka da se ne valja zaletati glavom kroz zid, nego da je bolje traziti nekakav prolaz... u redu, samo, to je jako uopstena mudrost, skoro da bi joj bilo mesto medju Bozjim Zapovestima. A konkretnijih slicnosti, po mom uvidu - nigde. Ako bih vec trebalo negde da vidim nesto sto lici na muke i probleme s kojima se suocavao Knez Milos, nekako mi se cini da takve brige danas mnogo vise brinu - na Kosovu.

GAdza

pre 11 godina

Veci problem su untrasnji, faktori nego spoljnji. Srbija jeste trpela i u vreme Milosa, ali je bilo nekih pametnih Cincara i drugih koji su bili u vladi, a i narod je relativno bio cist i homogen, nije bilo ovoliko lesinara i hijena, pa je na kraju Srbija pod Milosem opstala i prosperirala vremenom.
Ti jesi u slicnoj situaciji, ali za razliku od Milosa nemas dovoljno kadra da te podrzi, a prethodni rezimi su odnegovali lesinare i hijene koje ce da koce kako bi se gladni najeli nesrece svog sopstvenog naroda, tako da je tvoja pozicija mnogo losija od Miloseve, ali iznutra. Iznutra ti imas problem, ali ne samo ti, bilo ko da je na tvom mestu...
Da vaskrsne Car Dusan, ti nasi patrioti bi ga odmah streljali....

Marko

pre 11 godina

Kao prvo nismo priznali nezavisnost Kosova jer to nigde ne pise niti su to trazili od nas i to su ponovili vise puta a kao drugo ovo nisu bili pregovori o statusu Kosova nego o nadleznostima ZSO.Prvo se informisite pa onda ostavljate komentare nemojte da lupate gluposti.
(odgovori, 28. april 2013 17:40)
Izuzetno cenim sto bar neko na portalu javno priznaje da je clan stranke i da je tu po zadatku.
Kad ste vec tu objasnite vi meni da li ako taj regionalni komadant koga postavlja Pristina na predlog ZSO obuce uniformu na kojoj pise Republika Kosovo da li to za vas nije priznanje ako na sudu u severnoj Mitrovici pise Sud Republike Kosovo da li je to za vas nije priznanje?
Ako u tacki 14 dozvolili da se Kosovo prisdruzi EU da li to za vas nije priznanje s obzirom da se EU ne pridruzuju nikakve regije autonomije i oblasti sl vec samo drzave.
Da li ste svesni da su posle ovoga sporazuma ocekuje talas novih priznanja iz sveta pocev od Slovacke i Rumunije koje su to vec najavile.
I vi meni kazete da sporazum nije priznanje molim vas bez vredjanja inteligencije.

mrki

pre 11 godina

Halo bre ne namecu velike sile pritisak na Srbiju vec na vas koji ste za dobar rucak spremni odreci se svog porekla, zrtvu proglasiti krivom za svoje stradanje i pri tom se ne crveneti. Najzalosnije je da je jedina alternativa da vas narod lincuje...

staniša

pre 11 godina

Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

dusan cuckovic

pre 11 godina

zelim da Vam kazem je da je Vuk Draskovic izgubio poverenje svojih milion glasaca, i od 97 na marginama za koji oni nisu 97 znali, razlog je saradnja sa SPS u lokalnoj samoupravi Beograd...zar ne meni se cini potpuno slicna stvar ce biti sa SNS, znamo sa kakvom kampanjom je izasao SNS...

Pedja N.

pre 11 godina

Hajde da napravimo jedan mozdani eksperiment,sada je 2100 godina,Srbija je ko zna gde,Evropa je ko zna sta,proslo je dovoljno vremena da bi istorija hladne glave napisala svoje vidjenje prelomnih trenutaka u Srbiji,kako ce izgledati sve to?Bio je period posle II svetskog rata i vreme Tita i komunizma,onda je pao berlinski zid, srusen je komunizam,u Srbiji su ostaci komunizma pomesani sa nacionalizmom i populizmom napravili gradjanski rat,da bi nakon toga DOS predvodjen Zoranom Djindjicem zapoceo novi sistem.Reformisticki premijer je ubijen samo 2 godine nakon toga, onda su se delovi DOSa borili kako da probaju da povrate Kosovo,da bi 13 godina nakon toga isti politicari iz 90ih , koji su i izgubili Kosovo u suludom ratu 1999,dosli na vlast jer je zapad zakljucio da jedino oni, bivsi nacional-sovinisti mogu da potpisu nezavisnost Kosova. Na prvom mestu tu isplivava Milosevicev PR Ivica Dacic,i Seseljev najbolji ucenik Vucic,koji uz precutnu podrsku zapada prvo hapse ljude iz suparnickog tabora, kao i tajkune koji ih ne podrzavaju, da bi na taj nacin podigli rejting dovoljno visoko da ih kapitulacija Kosova ne bi uzdrmala i kako bi se sto duze zadrzali na vlasti. Predvodnik cele ove tragikomedije je Aleksandar Vucic, poznat po svojim ekstremno nacionalistickuh govora u kojima citira Hitlerovce ( ubijte jednog Srbina mi cemo stotinu Muslimana), a onda postaje veliki Evropejac i borac za demokratiju...da li iko od vas misli da ce taj covek da dobije neko mesto u istoriji Srbije?

apsolutno konsterniran

pre 11 godina

Svaki put kad daju ovakve izjave,pomislim da ce odjednom da se stvori tramvaj i da ih pokupi ko u crtanim filmovima, ali nema te vise sile da to napravi...
Ispiranje mozgova zombiranom narodu. Da covek sve poveruje, da se slozi da su srednjovekovne slabosti u pricama oko vaznosti teritorija, dok se ceo svet ujedinjuje, a "napokon" su ovi "Cercili", "Obrenovici"... i s kim god jos da se porede, iznad toga, ali nikako niko od njih da kaze kuda plovi ova ladja. Npr. ako sada imamo surovu i pragmaticnu Nemacku koja je protiv Srbije za prijem u EU, sta ce biti kad se o tome budu pitali politicki nezreli Hrvati npr. (sa kojima imamo toliko sporova, i to sve do geometarskih pitanja oko ganice). Ovaj je "istorijski" sporazum, posmatrajuci medije, blago govoreci euforicno prihvacen od vecine naroda, i tu je tacka. Nema suprotnih misljenja, nema objasnjenja, sta sad kad smo "sve resili", od kada pocinjemo da zivimo normalno,za godinu dve, 50... Da imamo vise od 30% zaposlenih, da se skolujemo, lecimo, da pravimo decu, da se postuje zakon, da nam prosecna zarada nije trecina potrosacke korpe...
Velike sile nas vracaju u granice Miloseve srbije, ali oni su "samaricani" kako nas politikanti unistavaju decenijama. Polako, mucno i temeljno.

Ladovina

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, ako su vam muke preteške, lepo dajte ostavku i odite uživati u ladovinu umesto da kukate kao neka baba. Znali ste jako dobro što vas čeka ako pobedite na izborima

Djordje

pre 11 godina

EVO I MENE, ne bih da propustim priliku!!!
Moj najsrdačniji pozdrav Voždu, Knjazu, Kralju, Gen.sek. CK, Vojvodi, Predsedniku RS i SRJ, Prvom podpredsedniku...najvećem sinu svih naših naroda i narodnosti u čijim je rukama naša budućnost...
Pomozi Bože!!!

petar petrovic

pre 11 godina

Ja ne znam kako se snalaze ovi SNS glasaci.
Pola njih u Seselju vidi junaka ili je nekad verevao, pola njih je pustala bradu 90 da lice na nekog, pola njih je drzala sliku Slobodana u svojoj kuci, pola njih se zgrozavaju kad cuju Djindjicevo ime, svi oni su vikali KOSOVO JE SRCE SRBIJE...

Kako posle toliko godina verovanja sada podrzavate nesto protiv cega ste se godinama borili, odnosno se sada borite za stavove, zbog kojih ste neke pre nazivali IZDAJNICIMA. Kako?

Meni je jedino realno resenje da vi u stvari volite svoje lidere a ne njihove stavove, ideje... a da samo njihove stavove kopirate i polako uvodite u svoj zivot, bez obzira dal su oni losi ili dobri.

odgovori

pre 11 godina

Kao prvo nismo priznali nezavisnost Kosova jer to nigde ne pise niti su to trazili od nas i to su ponovili vise puta a kao drugo ovo nisu bili pregovori o statusu Kosova nego o nadleznostima ZSO.Prvo se informisite pa onda ostavljate komentare nemojte da lupate gluposti.

Petar S.

pre 11 godina

@(Znalac, 28. april 2013 15:41)
Pa dobro to je sve lepo, samo CIJU CETE SRPSKU GLAVU (Djordja Karadjordjevica) na tacni da odnesete "Sultanu", da bi dobili podrsku "Imperije"?

Bez TE glave, ne bi bilo ni podrdske, jer Milos ne bi imao sa cime da pregovara sa "Imperijom"!!!
I Milos nebi dobio to sto je dobio!

Drugo, DA NIJE BILO MAJSKOG PREVRATA, RATA SA AUTREOUGARSKOM MOZDA NE BBI BILO, ALI BI BILO RATA (kad-tad) SA ANTANTOM (kao saveznik "Ugarske") (ENGLESKA (ANZAC=AUSRARIJA&NOVIZELAND) FREANCUSKA, RUSIJA - AMERIKA (u IO Svetskom Ratu)!!.

KO POZNAJE ISTRORIJU ZNA DA SE NISTA NE DOBIJA ZA DZABE!!!!

P.S Milom moderatora na napravi izuzetak i objavi ovaj komentar jer ne vredja nikoga i ne kosi se sa pravilima objavljivanja B-92.
Hvala.

jaca019

pre 11 godina

Mnogo godina smo nase velikane iz istorije potiskivali, stavljali u zaborav. I posle mnogo godina je neko pametno povezao nasu istoriju sa sadasnjoscu. ISTORIJA JE UCITELJICA ZIVOTA,a Milos Veliki nas ucitelj i stvaralac moderne srpske drzave.

crazy____deedee

pre 11 godina

jos od tog vremena je trebalo da mi srbi cvrsto drzimo konce u svokjim rukama a to sto su ih ''dobronamerni'' prethodni politicari namerno olabavili sad ne mozemo nista, vec da pustimo one koje znaju da rade to sto rade najbolje..

Rus

pre 11 godina

Taman neko kao što je to Vučić krene da radi za svoju zemlju i narod i odmah se nađe neko pametan ko će da ga ispluje i navređa kao da je najveći izdajnik a upravo ti koji pljuju Vučića su u stvari protiv ove zemlje. Ne trpe kada neko radi pošteno i hoće da sredi državu. Podrška Vučiću.

zoran

pre 11 godina

Miloš Veliki je znao kako se najbolje radi na boljitku naroda. Danas je došlo vremem da nam je najpotrebnija diplomatija kao u Miloša, a ne junaštvo kao u Karadjordja, jer dosta je prolivanja svoje krvi ako si već unapred izgubio bitku.
(Fruškogorski ilegalac, 28. april 2013 16:47)

Što to, Fruškogorski generale, ne reče tamo početkom devedesetih kada si se drao k'o magarac: " Slobo, slobodo" i " Ako ne znamo da radimo, znamo da ratujemo"?

xxx xxx xxx

pre 11 godina

A SNS botovi koji non stop trube o tome kako nezavisnost KiM nije priznata treba da znaju da u Medjunarodnom javnom pravu postoje dva stanovista o priznanju drzava: 1.De Iure-zvanicno,potpisom ili dipl.obavjestenjem i 2.de facto-izvrsavanjem raznoraznih realnih akata priznanja(u ovom slucaju guranjem ZSO u kosovski Ustavni okvir). Imalo pametnom previse! Divan je dan ljudi,setajte,uzivajte,odmarajte!

Marko

pre 11 godina

Nema niceg grotesknijeg nego kad ucenjeni, korumpirani, instruirani, obrlaceni, prevrtljivci od politicara glume brigu, muku, teskobu, dilemu i sve u tom stilu kroz koje prolaze, a sve, je li, zbog radi dobrobiti naroda svoga voljenoga. A opet, nista smesnije od njihovih prepametnih obozavalaca koji im jos pisu ode vernosti, da ne kazem ljubavi po forumima i gde sve ne.
Nema slicnosti ovo sad i vreme sa pocetka Milosevog doba vladanja. Sad se kroz ove zombirane vlastodrsce zeli da daju tapiju na deo zemlje na koji nemaju oni tapiju nego svi mi,i generacije ispred i generacije nadolazece i jos,naravno,treba da u ime nas Djura odluci da nam oprosti sto nas je tukao,a oni moraju to da nam i pojasne da je sve to samo i samo zbog naseg dobra,ali i prosperiteta nase dece;ma srceparajuce skroz !
(Dragisa, 28. april 2013 16:09)
# Link komentara
Preporučujem (+24)
Ne preporučujem (-99)

Cvaka cast za surovu istinu. Mislim da sto dezurnih na ovo nema odgovora mogu samo da DISLIKE-uju, vreme je da se ovaj portal otrgne od politickih stranaka i vrati intelektualcima.

Medena

pre 11 godina

Problemi sa kojima se susrecemo danas, su teski i veliki, moramo nastaviti da radimo i jacamo, na dobrom smo putu, poceli smo i nesme se odustati. Podrska za Vucica i neka nastavi tako.

Ranko 014

pre 11 godina

Kad se priča o ovom sporazumu, imam utisak da se samo razgovara o Srbima na severu Kosova, a oni opkoljeni Srbi u enklavama ćute i kako im bude.

Alek

pre 11 godina

... Mi jos uvek mislimo da smo sloveni koje nam je nametnula Ruska Crkva, ali to nije tacno. Velike sile znaju da smo mi samo Romani a nikada nismo bili sloveni sa Ruskim jezikom koji su nam nametnuli Bugari u vremenu njihove imperije od 7 do 15 veka. Nama, Srbima je preostalo da se vratimo nasem jatu jer mi nismo sloveni i prema tome ne pripadamo Rusiji.
Srbija se sada nalazi ni na zemlji ni na nebu, odnosno Srbiji Zapad ne daje da zaista postane zemlja slovena sa narodom koji je 100% Romanskog Porekla. Evropi nije jasno da su nekada propustili da kreiraju Srbiju prema pripadnosti a ne prema ruskoj crkvi koja je iskoristila nesmotrenost Romana pa je pokusala da kreira slovensku drzavu. Ocigledno je da slovenstvo nije uspelo. U to su u Srbiji poverovali samo nepismeni i polupismeni, koji nisu znali da je to velika greska. Sada su Srbi izmedju dve vatre, odnosno sloveni ih ne priznaju – u ruskoj istoriji smo samo Romanski Narodi, jer Srbi nisu sloveni a Zapad hoce da nas kazni jer smo se odnarodovali. Nije li vreme da se Srbi okrenu svojim iskonskim korenima i pokusaju da povrate sve sto je do sada izgubljeno jer je to sto je bilo izgubljeno bilo samo privremeno. Ocigledno da je crkva propustila da odbrani veru koju su Romanski Narodi imali. To je bila Katolicka Crkva. Oni su morali da odbrane veru Romana ali to nisu uradili.
(Emilian, Istoricar Srpski, 28. april 2013 16:18)

Izgleda da ovih dana kolektivno jedemo bunike, kako rece Mirjana Bobic Momcilovic u Novostima.

Nenad

pre 11 godina

Ovo nije normalno, covek svaki dan daje bezvezne izjave! Seca li se neko sta si pricao od devedesetih do sada , ili smatrs da smo svi budale bez memorije kao tvoji obozavaoci i idolo poklonici. Nismo normalan narod, za nas bi najbolje bilo da budemo trajno okupirani od nekih naprednih zemalja. DNO SMO DNA TO SMO DOKAZALI NA PROSLIM IZBORIMA!!!

senadin

pre 11 godina

Ovaj sporazum je sigurno maksimum koji je Srbija mogla da postigne u razgovorima oko Kosova, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to je ova vlada učinila.

crni domino

pre 11 godina

"Karadjordje je morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda."
(Znalac, 28. april 2013 15:41)
"Znalac", po tebi je i Zoran Djindjic morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda!? Koja izopacenost u poimanju drustva!?
Ta tvoja selektivna istorija i lakoca ubijanja po potrebi, je Srbiju i dovela do mesta na kome se sada nalazi!
Za vas je nula prevelika ocena koju bih vam dao!
Pozdrav "Znalac"!

Dragisa

pre 11 godina

Nema niceg grotesknijeg nego kad ucenjeni,korumpirani,instruirani,obrlaceni,prevrljivci od politicara glume brigu, muku,teskobu,dilemu i sve u tom stilu kroz koje prolaze, a sve ,jeli, zbog radi dobrobiti naroda svoga voljenoga. A opet,nista smesnije od njihovih prepametnih obozavalaca koji im jos pisu ode vernosti,da ne kazem ljubavi po forumima i gde sve ne.
Nema slicnosti ovo sad i vreme sa pocetka Milosevog doba vladanja. Sad se kroz ove zombirane vlastodrsce zeli da daju tapiju na deo zemlje na koji nemaju oni tapiju nego svi mi,i generacije ispred i generacije nadolazece i jos,naravno,treba da u ime nas Djura odluci da nam oprosti sto nas je tukao,a oni moraju to da nam i pojasne da je sve to samo i samo zbog naseg dobra,ali i prosperiteta nase dece;ma srceparajuce skroz !

Fruškogorski ilegalac

pre 11 godina

Miloš Veliki je znao kako se najbolje radi na boljitku naroda. Danas je došlo vremem da nam je najpotrebnija diplomatija kao u Miloša, a ne junaštvo kao u Karadjordja, jer dosta je prolivanja svoje krvi ako si već unapred izgubio bitku.

Lenka RU

pre 11 godina

Iste su muke,al srecom postoji i "Milos danasnjice",koji je spreman svojim britkim umom, odgovornoscu i autoritetom da povede Srbiju ka boljoj buducnosti i modernizuje je

(Vlast)a

pre 11 godina

Manje razmisljajte o nepismenom i otresitom ali prekom Milosu,a malo vise o Mihailu!Ne zbog apsolutizma predaka koji je izlazio iz upotrebe,nego zbog odnosa prema kulturi kojim se danasnja vlast sa likovima poput ministra i Ajdacica ne moze pohvaliti.
Bilo bi mi drago da ste bili malo manje iskljucivi u postavci izlozbe i da ste uzeli u obzir da danasnjoj Srbiji ima mnogo nesrba sa drugojacijom vlascu.
Dok govorite da su nas narod samo Srbi,vi ste nekako na nivou Milosa,a to danas nije kompliment.Naprotiv!

O kumovima

pre 11 godina

Ko li je dans kum, ako je ovo Miloševo vreme?
(Aca Znalac, 28. april 2013 12:58)Ubistvo Karadjordja je jos jedna od vecih zabluda u Srbiji, jer se ona prikazuje kao velika nepravda prema vozdu, i veliki greh knjaza Milosa, inace oca moderne Srbije i nesumnjivo najveceg njenog vladara u modernoj istoriji,j er Karadjordje se posle bega iz srbije sa vecinom vojvoda iz 1. ustanka 1813. god. ,za razliku od Milosa koji je ostao sa svojim narodom, 1817. nepozvan vraca u koliko toliko autonomnu srbiju posle Milosevog uspesnog ustanka od 1815. sa ciljem da se stavi na njeno celo, a posto u zemlji ne biva da ima dva gospodara,znaci da mu je cilj bio da "smeni" Milosa i da izmucenu zemlju koja je propatila u 11 godisnjim borbama 1804-15 ponovo zapali!Tako da Milosu u datim okolnostima nije ostalo nista drugo nego da vuce iznudjene poteze, da brani sebe i zemlju od nove pogibije, Srbija je tad bila vazalna a turski garnizoni svuda.Onda sto se tice ubistva kneza Mihaila, uvek se prica da je obavijeno velom tajne, a cinjenice govore da je u pitanju bio klasican puc od strane Karadjordjevica da bi dosli na vlast, nesto kao sto se desilo 1903, samo sto je u prvom slucaju ministar vojni Milivoje Blaznavac uspeo da odrzi poredak uzemlji! Kraj dinastije Obrenovic je isto pod znakom pitanja jer je knjaz Milos imao zenske potomke a po ustavu iz 1869.i oni su imali pravo prestola npr. baron Milos Bajic, a i crnogorski princ Nikola je potomak Jevrema Obrenovica, ciji je potomak i kralj Milan.

krle - dron

pre 11 godina

Znalac@, svaka cast,blago opisana gorka cemer u sta su srbiju i srbijance uvalili karadjordje i karadjordjevici, konacno je doslo vreme da se obelodane istorijski zapisi, da se vidi kako je karadjordje koji po zapisima vuce korene iz arnautskog plemena usred srbije zaklao brata a oca obesio, kako je junacki podvio rep i preplivao savu a narod ostavio turcima na zulum, sav mrak i lazna propaganda oko karadjordja i karadjordjevica su neprirodni i u srbiji vise neodrzivi, srbija se umirit ne moze. Danas u usijanoj srbiji najbitnije je da nema vise lazi da narod trazi istinu kako bi cist krenuo putem civilizacije, i onaj karadjordjev park nece biti park dok Milosev spomenik ne zauzme mesto u parku i to zbog buducih generacija treba nazvati parkom pomirenja. Drzavu srbiju koju je stvorio Milos veliki arcile su komunjarske horde do dana danasnjih i njima je bilo u velikom interesu da se Milos nigde nespominje i nevidi,krajnje je vreme da srbijanci pokazu da su se ponovo razbudili i uzeli srbiju u svoje ruke i nastave tamo gde je njihov stvoritelj Milos veliki stao. Naravno sva podrska Tomi da istraje i spasi narod.

Miki

pre 11 godina

Ne treba sprovesti referendum iz najmanje četiri razloga:
1. Briselski sporazum je u suprotnosti sa Ustavom RS pa je protivpravno i protivustavno postaviti pitanje u suprotnosti sa Ustavom RS;
2. Ljudi u Srbiji su neobavešteni o samom sadržaju Briselskog sporazuma tako da nisu u stanju da pravilno i pravedno donesu odluku ( i za same Srbe na KiM ima puno nedoumica a i sam vrh države nije siguran kako će izgledati implementacija istog)
3. Rezultat referenduma bio bi "sumnjiv" jer oni koji su protiv nemaju mehanizme da kontrolišu tok i sam ishod referenduma ( iskustva iz prošlosti);
4. S obzirom na prethodno izneto u tački 3. bila bi velika bruka, sramota i blam i nezabeleženo u svetu da se jedan narod odriče svoje teritorije;

au

pre 11 godina

Glupost! Jedini izazov koji Srbija ima od Milosevog doba je da je dolazenje na vlast , pa i uz pomoc stranih agentura, po svaku cenu, pa i po cenu rasturanje Srbije, bilo i ostalo primarni cilj vladara ovog podrucja koje ce se jos 10-ak godina zvati Srbija a onda , zahvaljujuci garnituri na vlasti i onoj ekipi pre njih koja je Srbiju uvela u duznicko ropstvo i nije za to odgovarala na sudu, bice Sumadija, Podrinje, Bosna, Srem, Banat, Backa, Vlaska, Kosovo....

Emilian, Istoricar Srpski

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, cesto puta Srbi misle da im velike sile namecu pojedine nacine postupanja da bi Srbi postali ponovo Evropljani. Mi jos uvek mislimo da smo sloveni koje nam je nametnula Ruska Crkva, ali to nije tacno. Velike sile znaju da smo mi samo Romani a nikada nismo bili sloveni sa Ruskim jezikom koji su nam nametnuli Bugari u vremenu njihove imperije od 7 do 15 veka. Nama, Srbima je preostalo da se vratimo nasem jatu jer mi nismo sloveni i prema tome ne pripadamo Rusiji.
Srbija se sada nalazi ni na zemlji ni na nebu, odnosno Srbiji Zapad ne daje da zaista postane zemlja slovena sa narodom koji je 100% Romanskog Porekla. Evropi nije jasno da su nekada propustili da kreiraju Srbiju prema pripadnosti a ne prema ruskoj crkvi koja je iskoristila nesmotrenost Romana pa je pokusala da kreira slovensku drzavu. Ocigledno je da slovenstvo nije uspelo. U to su u Srbiji poverovali samo nepismeni i polupismeni, koji nisu znali da je to velika greska. Sada su Srbi izmedju dve vatre, odnosno sloveni ih ne priznaju – u ruskoj istoriji smo samo Romanski Narodi, jer Srbi nisu sloveni a Zapad hoce da nas kazni jer smo se odnarodovali. Nije li vreme da se Srbi okrenu svojim iskonskim korenima i pokusaju da povrate sve sto je do sada izgubljeno jer je to sto je bilo izgubljeno bilo samo privremeno. Ocigledno da je crkva propustila da odbrani veru koju su Romanski Narodi imali. To je bila Katolicka Crkva. Oni su morali da odbrane veru Romana ali to nisu uradili.

ivica

pre 11 godina

Sve što potpiše za kosovo sutra će morati da primenjuje i u vojvodini. Nemoj da mislite da EU to neće tražiti od nas. Nije ovo sporazum o kosovu već o SRBIJI.

dragan

pre 11 godina

Da potsetim narod ljubav Vucica prema Milosu potice iz radikalskih dana.Sredinom devedesetih su nasli nekog Dolgoruki u Spaniji koji je navodno u srodstvu sa Obrenovicem i da je on pravi naslednik prestola.Na slici u novinama "Velika Srbija" slika doticnog sa Seseljem,Tomom,Vucicem.Sto se Milosa tice on je uveo industrijalizaciju,oslobodio Srbiju od Turske.Cudno je da Srbija vise slavi poraz prvog ustanka i Karadjordja hrabrog sto je pobegao u Austro ugarsku posle sloma.Karadjordjevu glupost tj verovanju u Rusiju su na hiljade srba platili glavom"seca knezova"

Znalac

pre 11 godina

@ crni domino

Sedi, evo ti keca ko vrata.

Karadjordje je pobegao po propasti Prvog Srpskog Ustanka, narod je ostao da krvari i da ga prodaju u ropstvo. Milos je ostao sa narodom. Video je turski zulim! Karadjordje je nameravao da ukloni Milosa Obrenovica po povratku u Srbiju. Verovatno ubistvom. A posle toga bi bio rat sa Turskom. Kome je to trebalo?! Srbija je bila mala, slaba, feudalna, seljacka zemlja. Bila bi pregazena od Turske kao i u Karadjordjevom Prvom Srpskom Ustanku. Prolila bi se krv, Srbija i Srbi bi ponovo u ropstvo. Ono malo drzavnosti i autonomije, koje je uspeo da izdejstvuje Milos pre svega diplomatskim putem, bi bilo potpuno zgazeno. Tesko da bi smo se ikada uspravili nakon toga sto je moglo da usledi. Karadjordje je morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda. E vidis, u tome je Milos i bio Veliki. Razumeo je da se ne moze glavom kroz zid - glava puca!

A da Majski prevrat nije napravljen ili da nije uspeo, NIKADA rata sa Austro-Ugarskom ne bi bilo. Uredjivali bi i gradili sopstvenu kucu. Sacuvali bi milione zivota, onih rodjenih a tek onih nikada rodjenih...

Tako je to moji Srbi, pamet u glavu!

junak nad junacima

pre 11 godina

I Vi ste junak isto, verujem da cete uspeti da resite ovu situaciju koja se vuce od davnina, i od koje svi beze. Svaka vam cast na trudu ovolikom.

crni domino

pre 11 godina

(Tuzna Moja Srbijo, 28. april 2013 14:22)
Ups!
Milos je dao nalog da kum ubije Karadjordja! Radila je sekira!
...Srbi uvek ubijaju svoje najbolje!
...Srbi uvek guraju u grudi bolje od sebe!

Muzicar

pre 11 godina

Za Srbiju su uvek bila teska vremena.
Naucio je na muku Srpski narod.
Ipak, Srbija je uvek opstajala jer joj se uvek nasao neki Aleksandar Vucic koji je znao da na pravi nacin povede Srpski narod.

krstivoje prvovencani 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Milos veliki je utkan u dusu srbijanaca koji su ga i opevali,odlomak iz ODA SRBIJI-,
U vihoru tame nastao je pravi muk, gde utonu Srpski narod u beskrajni san tugom ogrnut
sevnu munja u Takovu i udari grom,
pojavi se sveti knjaz da razbudi narod svoj ,zivot da najavi I stvori mu dom.
Hvala nasem svetom Knjazu Milosu, beskrajno mu hvala.
Da nebese njega tada Srbija se danas nebi tako zvala
Srbijo Svetinjo,Srbijo Svetinjo,iznad svega SRBIJO,

Đenka

pre 11 godina

Narod je realan, da od ovoga ne može biti bolje, a ovakvo stanje kao što je sada ne može se ostaviti ili ne daj Bože vratiti se na ono staro. Ipak sporazum predstavlja korak napred.

Jova

pre 11 godina

Nije li žutima bilo još teže nego vama i Milošu jer su pregovarali sa Kosovarima i posrednicima a imali za vratom vas (Nikolića i Vučića) koji ste više nego nepristojno sve dočekivali na nož?

Konstatacija

pre 11 godina

Necu da pisem o sporazumu.Iako sam protivnik SNS ali Vucica podrzavam. Samo mi nije jasno sto Vucic ni jednom recju ne rece da je to jos davno LDP zagovarao. Ali ono sto sam primetio i tvrdim da je Vucic jedan politicki demagog je kada je rekao da samo u nasoj zemlji je iako stalno gubi izbore lider neke stranke i dalje u politici i dalje je lider stranke. Sada to prica kada se napokon Toma Nikolic domogao vlasti. Takodje na kraju rece da nece ulica menjati politiku.Pa zasto su gosodine Vucicu tvoji sedeli na stiroporu i "postili" pred Uskrs.Sta su trazili i koji su zahtevi bili?

Pametnjaković

pre 11 godina

Kada bismo sklonili ®Političku Elitu Srbije™ i njihove i postavili prave stručnjake, kojih je na žalost jako malo u Srbiji jer su većina proterani ili pobijeni, mogli bi da napravimo sistem koji bi bio samoodrživ i ne bi nam trebao niko. Tada bismo mogli da kažem ne svemu. Nekome to ne odgovara pa finansira održavanje postojeće elite, jer to dovodi do rasparčavanja zemlje i totalnog uništenja za neku deceniju. Vi stvarno mislite da će nama biti bolje u EU, pa ljudi zaposleni po Srbiji nisu u stanju ništa da rade osim da presipaju iz šupljeg u prazno, najobičniji paraziti koji će sve pojesti i uništiti. Njih će finansirati EU i USA jer im to odgovara, pošto će tako celu Srbiju držati u šaci. Ne vredi, ipak samo revolucija može da nas spasi.

ja

pre 11 godina

BESE li ovo VUK BRANKOVIC ?
Ma bese i ostade !!!
Jeste jeste potvrdio Seki iz Haga!
Ko li je sledeci ?
Sad ide na grupno !
Kako grupno, ne razumem ?
Pa odjednom ce da izda celo Kosovo!
A Srbija ?
Koja Srbija?
Pa ova nasa!
Gde zivis ti?
Dobro pitanje, bas sam glup. Koja crna Srbija nje vise nema

sve je isto, samo njega nema

pre 11 godina

U pravu je Vučić ! Srbija je i danas u 19. veku.
U Miloševoj Srbiji je Vuk Karadžić dobijao batine u Saboru, životni vek žene je bio 36 god., a prosečno imanje, tada seljačke Srbije je bilo 2 ha, taman da ne umru od gladi do decembra-januara. Većina je bila ravnopravno gladna i siromašna, samo je klika oko Miloša bila bogata. Itd.

Poaro

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da pojedini ljudi nemaju ni malo poštovanja za ono što Vučić radi. Država Srbija i njeni građani imaće koristi od toga u godinama koje dolaze. Da li je moguće da na sve gledamo stranački? Imam 29 godina, u životu nisam glasao, ali ću na prvim narednim izborima, glasati da ovaj čovek bude premijer zemlje u kojoj živim!

Dacinmuz

pre 11 godina

Istini za volju - imao je taj Milos svojih uspeha, ali je na unutrasnjo-politickom planu iza sebe ostavio pustos koja se i danas oseca. Kulturnu pustinju i egocentricni moralni kod koji nas je u protekla dva veka skupo kostao. Uspostavio je ocajne feudalne zakone, negativnu selekciju poslusnika, sprdnju i porugu elite koja je bila tek u nastanku, opstu nepismenost i kulturu na najnizem nivou. O ovome se moze svako podsetiti u beleskama Vuka Karadzica, a u novije vreme je o tome pisala istoricarka D. Stojanovic.

CecaO

pre 11 godina

Tako je! Niko nije ni srećan ni zadovoljan što je do ovog sporazuma uopše došlo, ali život nas običnih građana mora da se nastavi! Neke stvari moraju da se prelome i da se nastavi dalje!!!

Nikola

pre 11 godina

Vucis je sada svestan koliko je Zoran Djindjic bio ispred svog vremena i sada ga kopira u potpunosti ali na zalost Zorana vise nema a i Vucic ja je svim snagama spoticao na tom putu!

Tuzna Moja Srbijo

pre 11 godina

Milos Obrenovic je bio vrsni diplomata i politicar. I to uprkos nepismenosti i nedostatku bilo kakvog formalnog obrazovanja. Taj covek je stvorio modernu Srbiju. Dinastija Obrenovici su bila progresivna, prosvetiteljska i modernizatorska dinastija. Vrednovali su obrazovanje i umece. Vrednovali su diplomatiju. Izbegavali rat, vrednovali ljudske zivote. Verovali su u industriju i progres. Pokusali su od feudalne zemlje da naprave moderno evropsko drustvo. Pokusali su da ukorene evropske vrednosti i kulturu u ovoj Srbiji. Na zalost, nasilno su skinuti sa vlasti i brutalno ubijeni Majskim prevratom. Od tada krece nas sunovrat, nacionalisticka politika, "okretanje" rusiji, beskrajni niz ratova, more krvi i suza...

Tuzan smo mi narod. Najbolje u nas ubijamo - brutalno. A onda im idemo na grob, na poklonjenje. Obrenovici NIKADA ne bi vodili ovakvu katastrofalnu politiku i diplomatiju kako se kod nas vodi od Majskog prevrata 1903!

Crni

pre 11 godina

Samo to što se svaki dan likovi tipa Dačića, Nikoliža i Vučića nalaze na naslovnim stranama svih vrsta medija, je dovoljan razlog da čovek pobegne na Aljasku. Bar da smo fizički što udaljeniji od njih.
(Dejan, 28. april 2013 13:20)
A idi vala ko te drzi spasi sebe a spasices i nas, svako treba da ide gde mu je bolje.

BRATAC SAČULATAC

pre 11 godina

Tako je, i nikako drugacije. Niko nije ni srećan ni zadovoljan što je do ovog sporazuma uopše došlo. Sam Aleksandar Vucic kaze da se i on sam ne slaze i nije zadovoljan sa sporazumom. Zivot običnih građana je mnogo vazniji od politicara. Neke stvari moraju da se prelome i da se nastavi dalje, kako bi buducnost bila bolja.

dipl. pravnik Selena J.

pre 11 godina

S obzirom na situaciju nisam siguran da li bi se mogla izvrsiti ovakva komparacija. Razlog zasto to mislim jeste taj sto je sada gore od tog vremena i nisu nam svi naklonjeni, a jedina pozitivna stvar je ta sto je taj sporazum dobar za nas narod na Kosmetu.

dule

pre 11 godina

Niste vi jedini u Srbiji,i niste Bogovi,i Ne možete sami da odlučujete o Kosovu?Sramota.Više verujem ostalima i crkvi nego vama.I zapamtite,biće opet izbori.

Realni

pre 11 godina

Gospodine Vucicu - znali ste Vi vrlo dobro sta je realnost u Srbiji i njenom mjestu u medjunarodnim odnosima i kad ste bili u opoziciji ali ste imali neku drugu, populisticku pricu o lopovima i izdajnicima na sve strane. Nema sad kukanja - ili ste sposobni da se uhvatite u kostac s problemima (a to ste valjda htjeli kad ste izlazili na izbore !?) ili dajte ostavku.

Ipak, moram priznati da ste za sada na dobrom putu da Vasu stranku konacno smjestite u prihvatljivog 'igraca' na srpskoj politickoj sceni a to je za sada najveci dobitak i napredak u ucvrscivanju kontinuiteta srpske drzave i demokratije.

Kikili

pre 11 godina

Srbija je bila i 500 godina pod turcima pa je na kraju izvojevala pobedu, tačno je da se Srbija nalazi u nezavidnoj poziciji ali se moramo okrenuti budućnosti i budućnosti naše dece.

Frankenstajn

pre 11 godina

Srbi sa Kosova se nisu slozili sa ovakvim sporazumom ali moraju biti svesni samo jedne činjenice, ukoliko Srbija bude tavorila van Evropske unije to ce se pre svega odraziti i na njihov egzistenciju i kolicinu pomoci koju ce srbija moci da im pruzi, pa mislim da treba da se dozovu pameti i prihvate sporazum.

Angie

pre 11 godina

Vucic je svestran i pametan politicar (jedan od retkih koje Srbija ima), tako da je njegova izjava sasvim na mestu, da bismo isli u buducnost, moramo da ucimo iz proslosti.

Red Bul

pre 11 godina

Svi mi trebamo da budemo svesni da su Kosovo priznale vodeće države sveta i da u tom kontekstu ovaj sporazum predstavlja veliki uspeh, jer obezbedjuje široku autonomiju i prava srba na Kosovu. I slazem se da u ovom trenutku treba sacuvati srpske glave, jer ce se nekada promeniti svetske prilike kada cemo iskoristiti da Kosovo vratimo u nase granice.

crazy____deedee

pre 11 godina

jos od tog vremena je trebalo da mi srbi cvrsto drzimo konce u svokjim rukama a to sto su ih ''dobronamerni'' prethodni politicari namerno olabavili sad ne mozemo nista, vec da pustimo one koje znaju da rade to sto rade najbolje..

lucidna duša

pre 11 godina

Možda je mislio na "Miloševićemo vreme".
Treba ljudima po drugi put prodati istu priču. Ali izgleda da prolazi, pa je u pravu kada kaže da se u prošlosti nalazi ključ za budućnost.

skeptik

pre 11 godina

"Sve što sam o politici i životu naučio, naučio sam od Vojislava Šešelja." - Aleksandar Vucic 2003.
"Sve što sam o politici i životu naučio, naučio sam od Milosa Obrenovica" - Aleksandar Vucic 2013.

lex speciallis

pre 11 godina

A ti si ako Milos , do juce te porede s neuporedivim Djindjicem, kako ovaj covek sebi indirektno laska! Da se razumemo ne mislim ja da u Srbiji ima boljih jer su se prethodni pokazali,vec mislim da ste svi losi..ali lepo kaze ona stara "Kakav narod takva vlast". I prosto mi je neverovatan politicki zaokret ovog coveka- koji je krajem 90-ih kaznjavao medije, clanice ANEM-a kod sudije za prekrsaje-s namerom da ih pogasi jer su opozicioni, do juce hteo da hapsi Tadica ako se bilo sta dogovori sa kosovskim Albancima a sada pa gde je doslednost, ajd u redu samo budala ne menja misljenje...I nek je sve na stranu sta ces Vucicu sa sve nizim standardom gradjana, slamaricu ste sa Slobom izspraznili jos 90-ih, sta ces sa sve vise ljudi bez posla,gde je 100 milijradi investicija iz predizbornog obecanja,ko je krao glasove,mukao mi je vise od skretanja sa pravih problema,a to je gola egzistencija naroda, sta ce ti i Srbija ako svi koji mogu odu iz nje!

MUKNAVI

pre 11 godina

Iste muke,veli` nama gazda Vule, ko u kodza- Milos--evo vreme.Znaci sada slede "ustavobranitelji" pa da vas pociste,zasednu oni da i oni "malo" glockaju raju koja od njih ceka boljitke , jer sjahali su turci,a krenuli domaci..brstimiri i gospoda koja obozava pune astale,lepe konake,dzengi dzengi i fijakere..

Tanja T.

pre 11 godina

Svi mi trebamo da budemo svesni da su Kosovo priznale vodeće države sveta i da u tom kontekstu ovaj sporazum predstavlja veliki uspeh, jer obezbedjuje široku autonomiju i prava srba na Kosovu.
(Red Bul, 28. april 2013 13:22)

Naravno, kao i to da em nezavisnost nije priznata, em od nas to nije ni trazeno, i sto je najbitnije, sve to ne menja stvar...priznali ili ne.

Marija Maksimovic

pre 11 godina

Koliko juče, ovaj "državnik", pokisao i očajan, večiti gubitnik na izborima, promašeni gradonačelnik, koji se krio u senci Tome Nikolića, postade filosof vođa a očigledno je da ima ambicije i da postane otac nacije?

Lusi

pre 11 godina

Muke su ocigledne, ali isto tako vidimo i ogromnu zelju i napore koje Vucic pre svega ulaze kako bi bar malo pokrenuo ovu drzavu sa mrtve tacke. I na tome mu svaka cast.

Uvek nam drugi krivi

pre 11 godina

Nama uvek nesto namecu te "velike sile" koje su se udruzile protiv srbije?! Pa sto onda Vucicu ne smenis sve te nase ministre,politicare i ljude oko tebe,da nam bar oni sidju sa grbace?! Doveli ste ljude na vlast,koji su nam tezi i gori od svih tih "mracnih svetskih sila"

Dejan

pre 11 godina

Samo to što se svaki dan likovi tipa Dačića, Nikoliža i Vučića nalaze na naslovnim stranama svih vrsta medija, je dovoljan razlog da čovek pobegne na Aljasku. Bar da smo fizički što udaljeniji od njih.

blaza

pre 11 godina

Srbija je mala i u ocima velikih sila beznacajna drzava, koja im je uvek sluzila za podmirivanje medjusobnih razmirica. Tu smo im nasim nejedinstvom, neslogom po svim pitanjima nesvesno ili svesnu uvek pomagali, tako da smo mi najveci krivci takvog odnosa i takvih predrasuda. Moramo pokusati da se ujedinimo u osnovnim nasim interesima i onda ce i te velike sile prestati da nam zabijaju klipove u tockove. Dakle, sve je do nas u Srbiji i u tome se potpuno slazem i podrzavam Vucica, da budemo jedinstveni i da se vise ne ponizavamo pred svetom medjusobnim razmiricama, tacnije, lecenjem necijih nerealnih ambicija i bilesnih sujeta.

Bilo je i gore kada je Vučić bio gori

pre 11 godina

Da podsetim da je Vučić bio radikalski ministar u vreme kada je Srbija bila u još težoj situaciji nego sada, za vreme rata 1999.g. Kada se došlo do rata protiv najjačeg vojnog saveza na svetu i kada se nije znalo gde će se oni zaustaviti i koji su im krajnji ciljevi, jer njihova pobeda nije dolazila u pitanje. Da su hteli i bili spremni na mnogo veće gubitke mogli su da izvrše invaziju Srbije sa svih strana i da sa njom rade šta požele, kao posle toga u Iraku i Libiji. Zato, kukanje i jadanje Vučića, koji je jako dugo bio značajna ličnost u značajnoj partiji u doba propadanja Srbije, a vrhunac je bio diletantsko SPS-SRS srljanje u kosovsku katastrofu, je priča kojom one koji ga dobro pamte može samo da nervira. A više i ne čudi, jer je njegova politička transformacija zapanjujuća.

mukica

pre 11 godina

Muke i problem su jako veliki, ali imam poverenja u vas, i verujem da se mozemo izvuci polako iz ove situacije, samo malo slozniji da budemo.

valentina

pre 11 godina

Evrointegracije su za Srbiju i srpski narod od životne važnosti. Srbija više finansijski ne može opstati, ukoliko bi još jednom zbog odbijanja ovog kompromisa ostala izolovana. Svi ozbiljni investitori računaju na to da Srbija postane članica EU, i to ne samo investitori sa zapada, već i sa istoka, pa i iz Rusije. Svima je bitno da Srbija nastavi proces evrointegracija.

Znalac

pre 11 godina

@ crni domino

Sedi, evo ti keca ko vrata.

Karadjordje je pobegao po propasti Prvog Srpskog Ustanka, narod je ostao da krvari i da ga prodaju u ropstvo. Milos je ostao sa narodom. Video je turski zulim! Karadjordje je nameravao da ukloni Milosa Obrenovica po povratku u Srbiju. Verovatno ubistvom. A posle toga bi bio rat sa Turskom. Kome je to trebalo?! Srbija je bila mala, slaba, feudalna, seljacka zemlja. Bila bi pregazena od Turske kao i u Karadjordjevom Prvom Srpskom Ustanku. Prolila bi se krv, Srbija i Srbi bi ponovo u ropstvo. Ono malo drzavnosti i autonomije, koje je uspeo da izdejstvuje Milos pre svega diplomatskim putem, bi bilo potpuno zgazeno. Tesko da bi smo se ikada uspravili nakon toga sto je moglo da usledi. Karadjordje je morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda. E vidis, u tome je Milos i bio Veliki. Razumeo je da se ne moze glavom kroz zid - glava puca!

A da Majski prevrat nije napravljen ili da nije uspeo, NIKADA rata sa Austro-Ugarskom ne bi bilo. Uredjivali bi i gradili sopstvenu kucu. Sacuvali bi milione zivota, onih rodjenih a tek onih nikada rodjenih...

Tako je to moji Srbi, pamet u glavu!

lex speciallis

pre 11 godina

A ti si ako Milos , do juce te porede s neuporedivim Djindjicem, kako ovaj covek sebi indirektno laska! Da se razumemo ne mislim ja da u Srbiji ima boljih jer su se prethodni pokazali,vec mislim da ste svi losi..ali lepo kaze ona stara "Kakav narod takva vlast". I prosto mi je neverovatan politicki zaokret ovog coveka- koji je krajem 90-ih kaznjavao medije, clanice ANEM-a kod sudije za prekrsaje-s namerom da ih pogasi jer su opozicioni, do juce hteo da hapsi Tadica ako se bilo sta dogovori sa kosovskim Albancima a sada pa gde je doslednost, ajd u redu samo budala ne menja misljenje...I nek je sve na stranu sta ces Vucicu sa sve nizim standardom gradjana, slamaricu ste sa Slobom izspraznili jos 90-ih, sta ces sa sve vise ljudi bez posla,gde je 100 milijradi investicija iz predizbornog obecanja,ko je krao glasove,mukao mi je vise od skretanja sa pravih problema,a to je gola egzistencija naroda, sta ce ti i Srbija ako svi koji mogu odu iz nje!

Frankenstajn

pre 11 godina

Srbi sa Kosova se nisu slozili sa ovakvim sporazumom ali moraju biti svesni samo jedne činjenice, ukoliko Srbija bude tavorila van Evropske unije to ce se pre svega odraziti i na njihov egzistenciju i kolicinu pomoci koju ce srbija moci da im pruzi, pa mislim da treba da se dozovu pameti i prihvate sporazum.

Dejan

pre 11 godina

Samo to što se svaki dan likovi tipa Dačića, Nikoliža i Vučića nalaze na naslovnim stranama svih vrsta medija, je dovoljan razlog da čovek pobegne na Aljasku. Bar da smo fizički što udaljeniji od njih.

Kikili

pre 11 godina

Srbija je bila i 500 godina pod turcima pa je na kraju izvojevala pobedu, tačno je da se Srbija nalazi u nezavidnoj poziciji ali se moramo okrenuti budućnosti i budućnosti naše dece.

Alek

pre 11 godina

... Mi jos uvek mislimo da smo sloveni koje nam je nametnula Ruska Crkva, ali to nije tacno. Velike sile znaju da smo mi samo Romani a nikada nismo bili sloveni sa Ruskim jezikom koji su nam nametnuli Bugari u vremenu njihove imperije od 7 do 15 veka. Nama, Srbima je preostalo da se vratimo nasem jatu jer mi nismo sloveni i prema tome ne pripadamo Rusiji.
Srbija se sada nalazi ni na zemlji ni na nebu, odnosno Srbiji Zapad ne daje da zaista postane zemlja slovena sa narodom koji je 100% Romanskog Porekla. Evropi nije jasno da su nekada propustili da kreiraju Srbiju prema pripadnosti a ne prema ruskoj crkvi koja je iskoristila nesmotrenost Romana pa je pokusala da kreira slovensku drzavu. Ocigledno je da slovenstvo nije uspelo. U to su u Srbiji poverovali samo nepismeni i polupismeni, koji nisu znali da je to velika greska. Sada su Srbi izmedju dve vatre, odnosno sloveni ih ne priznaju – u ruskoj istoriji smo samo Romanski Narodi, jer Srbi nisu sloveni a Zapad hoce da nas kazni jer smo se odnarodovali. Nije li vreme da se Srbi okrenu svojim iskonskim korenima i pokusaju da povrate sve sto je do sada izgubljeno jer je to sto je bilo izgubljeno bilo samo privremeno. Ocigledno da je crkva propustila da odbrani veru koju su Romanski Narodi imali. To je bila Katolicka Crkva. Oni su morali da odbrane veru Romana ali to nisu uradili.
(Emilian, Istoricar Srpski, 28. april 2013 16:18)

Izgleda da ovih dana kolektivno jedemo bunike, kako rece Mirjana Bobic Momcilovic u Novostima.

Crni

pre 11 godina

Samo to što se svaki dan likovi tipa Dačića, Nikoliža i Vučića nalaze na naslovnim stranama svih vrsta medija, je dovoljan razlog da čovek pobegne na Aljasku. Bar da smo fizički što udaljeniji od njih.
(Dejan, 28. april 2013 13:20)
A idi vala ko te drzi spasi sebe a spasices i nas, svako treba da ide gde mu je bolje.

Realni

pre 11 godina

Gospodine Vucicu - znali ste Vi vrlo dobro sta je realnost u Srbiji i njenom mjestu u medjunarodnim odnosima i kad ste bili u opoziciji ali ste imali neku drugu, populisticku pricu o lopovima i izdajnicima na sve strane. Nema sad kukanja - ili ste sposobni da se uhvatite u kostac s problemima (a to ste valjda htjeli kad ste izlazili na izbore !?) ili dajte ostavku.

Ipak, moram priznati da ste za sada na dobrom putu da Vasu stranku konacno smjestite u prihvatljivog 'igraca' na srpskoj politickoj sceni a to je za sada najveci dobitak i napredak u ucvrscivanju kontinuiteta srpske drzave i demokratije.

jaca019

pre 11 godina

Mnogo godina smo nase velikane iz istorije potiskivali, stavljali u zaborav. I posle mnogo godina je neko pametno povezao nasu istoriju sa sadasnjoscu. ISTORIJA JE UCITELJICA ZIVOTA,a Milos Veliki nas ucitelj i stvaralac moderne srpske drzave.

krstivoje prvovencani 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Milos veliki je utkan u dusu srbijanaca koji su ga i opevali,odlomak iz ODA SRBIJI-,
U vihoru tame nastao je pravi muk, gde utonu Srpski narod u beskrajni san tugom ogrnut
sevnu munja u Takovu i udari grom,
pojavi se sveti knjaz da razbudi narod svoj ,zivot da najavi I stvori mu dom.
Hvala nasem svetom Knjazu Milosu, beskrajno mu hvala.
Da nebese njega tada Srbija se danas nebi tako zvala
Srbijo Svetinjo,Srbijo Svetinjo,iznad svega SRBIJO,

Fruškogorski ilegalac

pre 11 godina

Miloš Veliki je znao kako se najbolje radi na boljitku naroda. Danas je došlo vremem da nam je najpotrebnija diplomatija kao u Miloša, a ne junaštvo kao u Karadjordja, jer dosta je prolivanja svoje krvi ako si već unapred izgubio bitku.

senadin

pre 11 godina

Ovaj sporazum je sigurno maksimum koji je Srbija mogla da postigne u razgovorima oko Kosova, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to je ova vlada učinila.

Đenka

pre 11 godina

Narod je realan, da od ovoga ne može biti bolje, a ovakvo stanje kao što je sada ne može se ostaviti ili ne daj Bože vratiti se na ono staro. Ipak sporazum predstavlja korak napred.

odgovori

pre 11 godina

Kao prvo nismo priznali nezavisnost Kosova jer to nigde ne pise niti su to trazili od nas i to su ponovili vise puta a kao drugo ovo nisu bili pregovori o statusu Kosova nego o nadleznostima ZSO.Prvo se informisite pa onda ostavljate komentare nemojte da lupate gluposti.

staniša

pre 11 godina

Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

Rus

pre 11 godina

Taman neko kao što je to Vučić krene da radi za svoju zemlju i narod i odmah se nađe neko pametan ko će da ga ispluje i navređa kao da je najveći izdajnik a upravo ti koji pljuju Vučića su u stvari protiv ove zemlje. Ne trpe kada neko radi pošteno i hoće da sredi državu. Podrška Vučiću.

BRATAC SAČULATAC

pre 11 godina

Tako je, i nikako drugacije. Niko nije ni srećan ni zadovoljan što je do ovog sporazuma uopše došlo. Sam Aleksandar Vucic kaze da se i on sam ne slaze i nije zadovoljan sa sporazumom. Zivot običnih građana je mnogo vazniji od politicara. Neke stvari moraju da se prelome i da se nastavi dalje, kako bi buducnost bila bolja.

crazy____deedee

pre 11 godina

jos od tog vremena je trebalo da mi srbi cvrsto drzimo konce u svokjim rukama a to sto su ih ''dobronamerni'' prethodni politicari namerno olabavili sad ne mozemo nista, vec da pustimo one koje znaju da rade to sto rade najbolje..

Medena

pre 11 godina

Problemi sa kojima se susrecemo danas, su teski i veliki, moramo nastaviti da radimo i jacamo, na dobrom smo putu, poceli smo i nesme se odustati. Podrska za Vucica i neka nastavi tako.

GAdza

pre 11 godina

Veci problem su untrasnji, faktori nego spoljnji. Srbija jeste trpela i u vreme Milosa, ali je bilo nekih pametnih Cincara i drugih koji su bili u vladi, a i narod je relativno bio cist i homogen, nije bilo ovoliko lesinara i hijena, pa je na kraju Srbija pod Milosem opstala i prosperirala vremenom.
Ti jesi u slicnoj situaciji, ali za razliku od Milosa nemas dovoljno kadra da te podrzi, a prethodni rezimi su odnegovali lesinare i hijene koje ce da koce kako bi se gladni najeli nesrece svog sopstvenog naroda, tako da je tvoja pozicija mnogo losija od Miloseve, ali iznutra. Iznutra ti imas problem, ali ne samo ti, bilo ko da je na tvom mestu...
Da vaskrsne Car Dusan, ti nasi patrioti bi ga odmah streljali....

CecaO

pre 11 godina

Tako je! Niko nije ni srećan ni zadovoljan što je do ovog sporazuma uopše došlo, ali život nas običnih građana mora da se nastavi! Neke stvari moraju da se prelome i da se nastavi dalje!!!

junak nad junacima

pre 11 godina

I Vi ste junak isto, verujem da cete uspeti da resite ovu situaciju koja se vuce od davnina, i od koje svi beze. Svaka vam cast na trudu ovolikom.

Lenka RU

pre 11 godina

Iste su muke,al srecom postoji i "Milos danasnjice",koji je spreman svojim britkim umom, odgovornoscu i autoritetom da povede Srbiju ka boljoj buducnosti i modernizuje je

Red Bul

pre 11 godina

Svi mi trebamo da budemo svesni da su Kosovo priznale vodeće države sveta i da u tom kontekstu ovaj sporazum predstavlja veliki uspeh, jer obezbedjuje široku autonomiju i prava srba na Kosovu. I slazem se da u ovom trenutku treba sacuvati srpske glave, jer ce se nekada promeniti svetske prilike kada cemo iskoristiti da Kosovo vratimo u nase granice.

Poaro

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da pojedini ljudi nemaju ni malo poštovanja za ono što Vučić radi. Država Srbija i njeni građani imaće koristi od toga u godinama koje dolaze. Da li je moguće da na sve gledamo stranački? Imam 29 godina, u životu nisam glasao, ali ću na prvim narednim izborima, glasati da ovaj čovek bude premijer zemlje u kojoj živim!

dipl. pravnik Selena J.

pre 11 godina

S obzirom na situaciju nisam siguran da li bi se mogla izvrsiti ovakva komparacija. Razlog zasto to mislim jeste taj sto je sada gore od tog vremena i nisu nam svi naklonjeni, a jedina pozitivna stvar je ta sto je taj sporazum dobar za nas narod na Kosmetu.

Muzicar

pre 11 godina

Za Srbiju su uvek bila teska vremena.
Naucio je na muku Srpski narod.
Ipak, Srbija je uvek opstajala jer joj se uvek nasao neki Aleksandar Vucic koji je znao da na pravi nacin povede Srpski narod.

garabet

pre 11 godina

Muke jesu slične onima u Miloševo vreme - oružjem se ne može dobiti ništa (samo izgubiti), a ne sme se propustiti prilika za oporavak ekonomije. Priča o čekanju jednostavno više ne pije vodu, pogotovo je licemerno kada nadahnuti republički poslanici (!?) kritikuju siromašne građane zato što se zbog "praznog frižidera" navodno odriču borbe za Kosovo.

crazy____deedee

pre 11 godina

jos od tog vremena je trebalo da mi srbi cvrsto drzimo konce u svokjim rukama a to sto su ih ''dobronamerni'' prethodni politicari namerno olabavili sad ne mozemo nista, vec da pustimo one koje znaju da rade to sto rade najbolje..

Djoko

pre 11 godina

Kako god Srbija je stalno u nekim mukama. Ali sreca nasa sto i sada u teskim vremenima Srbiju vodi mudra glava Aleksandra Vucica. Zahvaljujuci njemu skro svi srpski uslovi prihvaceni su u sporazumu.

skeptik

pre 11 godina

"Sve što sam o politici i životu naučio, naučio sam od Vojislava Šešelja." - Aleksandar Vucic 2003.
"Sve što sam o politici i životu naučio, naučio sam od Milosa Obrenovica" - Aleksandar Vucic 2013.

sonja J.

pre 11 godina

O postojanju ili nepostojanju paralele među njima prosudiće istorija, mi kao obični ljudi možemo samo da prepoznamo da neko posle mnogo godina, pokušava da uradi nešto, kako bi nas pomakao sa mesta na kome stojimo već desetak godina!

valentina

pre 11 godina

Evrointegracije su za Srbiju i srpski narod od životne važnosti. Srbija više finansijski ne može opstati, ukoliko bi još jednom zbog odbijanja ovog kompromisa ostala izolovana. Svi ozbiljni investitori računaju na to da Srbija postane članica EU, i to ne samo investitori sa zapada, već i sa istoka, pa i iz Rusije. Svima je bitno da Srbija nastavi proces evrointegracija.

Tanja T.

pre 11 godina

Svi mi trebamo da budemo svesni da su Kosovo priznale vodeće države sveta i da u tom kontekstu ovaj sporazum predstavlja veliki uspeh, jer obezbedjuje široku autonomiju i prava srba na Kosovu.
(Red Bul, 28. april 2013 13:22)

Naravno, kao i to da em nezavisnost nije priznata, em od nas to nije ni trazeno, i sto je najbitnije, sve to ne menja stvar...priznali ili ne.

Angie

pre 11 godina

Vucic je svestran i pametan politicar (jedan od retkih koje Srbija ima), tako da je njegova izjava sasvim na mestu, da bismo isli u buducnost, moramo da ucimo iz proslosti.

Lusi

pre 11 godina

Muke su ocigledne, ali isto tako vidimo i ogromnu zelju i napore koje Vucic pre svega ulaze kako bi bar malo pokrenuo ovu drzavu sa mrtve tacke. I na tome mu svaka cast.

krle - dron

pre 11 godina

Znalac@, svaka cast,blago opisana gorka cemer u sta su srbiju i srbijance uvalili karadjordje i karadjordjevici, konacno je doslo vreme da se obelodane istorijski zapisi, da se vidi kako je karadjordje koji po zapisima vuce korene iz arnautskog plemena usred srbije zaklao brata a oca obesio, kako je junacki podvio rep i preplivao savu a narod ostavio turcima na zulum, sav mrak i lazna propaganda oko karadjordja i karadjordjevica su neprirodni i u srbiji vise neodrzivi, srbija se umirit ne moze. Danas u usijanoj srbiji najbitnije je da nema vise lazi da narod trazi istinu kako bi cist krenuo putem civilizacije, i onaj karadjordjev park nece biti park dok Milosev spomenik ne zauzme mesto u parku i to zbog buducih generacija treba nazvati parkom pomirenja. Drzavu srbiju koju je stvorio Milos veliki arcile su komunjarske horde do dana danasnjih i njima je bilo u velikom interesu da se Milos nigde nespominje i nevidi,krajnje je vreme da srbijanci pokazu da su se ponovo razbudili i uzeli srbiju u svoje ruke i nastave tamo gde je njihov stvoritelj Milos veliki stao. Naravno sva podrska Tomi da istraje i spasi narod.

blaza

pre 11 godina

Srbija je mala i u ocima velikih sila beznacajna drzava, koja im je uvek sluzila za podmirivanje medjusobnih razmirica. Tu smo im nasim nejedinstvom, neslogom po svim pitanjima nesvesno ili svesnu uvek pomagali, tako da smo mi najveci krivci takvog odnosa i takvih predrasuda. Moramo pokusati da se ujedinimo u osnovnim nasim interesima i onda ce i te velike sile prestati da nam zabijaju klipove u tockove. Dakle, sve je do nas u Srbiji i u tome se potpuno slazem i podrzavam Vucica, da budemo jedinstveni i da se vise ne ponizavamo pred svetom medjusobnim razmiricama, tacnije, lecenjem necijih nerealnih ambicija i bilesnih sujeta.

Tuzna Moja Srbijo

pre 11 godina

Milos Obrenovic je bio vrsni diplomata i politicar. I to uprkos nepismenosti i nedostatku bilo kakvog formalnog obrazovanja. Taj covek je stvorio modernu Srbiju. Dinastija Obrenovici su bila progresivna, prosvetiteljska i modernizatorska dinastija. Vrednovali su obrazovanje i umece. Vrednovali su diplomatiju. Izbegavali rat, vrednovali ljudske zivote. Verovali su u industriju i progres. Pokusali su od feudalne zemlje da naprave moderno evropsko drustvo. Pokusali su da ukorene evropske vrednosti i kulturu u ovoj Srbiji. Na zalost, nasilno su skinuti sa vlasti i brutalno ubijeni Majskim prevratom. Od tada krece nas sunovrat, nacionalisticka politika, "okretanje" rusiji, beskrajni niz ratova, more krvi i suza...

Tuzan smo mi narod. Najbolje u nas ubijamo - brutalno. A onda im idemo na grob, na poklonjenje. Obrenovici NIKADA ne bi vodili ovakvu katastrofalnu politiku i diplomatiju kako se kod nas vodi od Majskog prevrata 1903!

mukica

pre 11 godina

Muke i problem su jako veliki, ali imam poverenja u vas, i verujem da se mozemo izvuci polako iz ove situacije, samo malo slozniji da budemo.

Marija Maksimovic

pre 11 godina

Koliko juče, ovaj "državnik", pokisao i očajan, večiti gubitnik na izborima, promašeni gradonačelnik, koji se krio u senci Tome Nikolića, postade filosof vođa a očigledno je da ima ambicije i da postane otac nacije?

sve je isto, samo njega nema

pre 11 godina

U pravu je Vučić ! Srbija je i danas u 19. veku.
U Miloševoj Srbiji je Vuk Karadžić dobijao batine u Saboru, životni vek žene je bio 36 god., a prosečno imanje, tada seljačke Srbije je bilo 2 ha, taman da ne umru od gladi do decembra-januara. Većina je bila ravnopravno gladna i siromašna, samo je klika oko Miloša bila bogata. Itd.

Bilo je i gore kada je Vučić bio gori

pre 11 godina

Da podsetim da je Vučić bio radikalski ministar u vreme kada je Srbija bila u još težoj situaciji nego sada, za vreme rata 1999.g. Kada se došlo do rata protiv najjačeg vojnog saveza na svetu i kada se nije znalo gde će se oni zaustaviti i koji su im krajnji ciljevi, jer njihova pobeda nije dolazila u pitanje. Da su hteli i bili spremni na mnogo veće gubitke mogli su da izvrše invaziju Srbije sa svih strana i da sa njom rade šta požele, kao posle toga u Iraku i Libiji. Zato, kukanje i jadanje Vučića, koji je jako dugo bio značajna ličnost u značajnoj partiji u doba propadanja Srbije, a vrhunac je bio diletantsko SPS-SRS srljanje u kosovsku katastrofu, je priča kojom one koji ga dobro pamte može samo da nervira. A više i ne čudi, jer je njegova politička transformacija zapanjujuća.

Nikola

pre 11 godina

Vucis je sada svestan koliko je Zoran Djindjic bio ispred svog vremena i sada ga kopira u potpunosti ali na zalost Zorana vise nema a i Vucic ja je svim snagama spoticao na tom putu!

Jova

pre 11 godina

Nije li žutima bilo još teže nego vama i Milošu jer su pregovarali sa Kosovarima i posrednicima a imali za vratom vas (Nikolića i Vučića) koji ste više nego nepristojno sve dočekivali na nož?

Dragisa

pre 11 godina

Nema niceg grotesknijeg nego kad ucenjeni,korumpirani,instruirani,obrlaceni,prevrljivci od politicara glume brigu, muku,teskobu,dilemu i sve u tom stilu kroz koje prolaze, a sve ,jeli, zbog radi dobrobiti naroda svoga voljenoga. A opet,nista smesnije od njihovih prepametnih obozavalaca koji im jos pisu ode vernosti,da ne kazem ljubavi po forumima i gde sve ne.
Nema slicnosti ovo sad i vreme sa pocetka Milosevog doba vladanja. Sad se kroz ove zombirane vlastodrsce zeli da daju tapiju na deo zemlje na koji nemaju oni tapiju nego svi mi,i generacije ispred i generacije nadolazece i jos,naravno,treba da u ime nas Djura odluci da nam oprosti sto nas je tukao,a oni moraju to da nam i pojasne da je sve to samo i samo zbog naseg dobra,ali i prosperiteta nase dece;ma srceparajuce skroz !

ja

pre 11 godina

BESE li ovo VUK BRANKOVIC ?
Ma bese i ostade !!!
Jeste jeste potvrdio Seki iz Haga!
Ko li je sledeci ?
Sad ide na grupno !
Kako grupno, ne razumem ?
Pa odjednom ce da izda celo Kosovo!
A Srbija ?
Koja Srbija?
Pa ova nasa!
Gde zivis ti?
Dobro pitanje, bas sam glup. Koja crna Srbija nje vise nema

Uvek nam drugi krivi

pre 11 godina

Nama uvek nesto namecu te "velike sile" koje su se udruzile protiv srbije?! Pa sto onda Vucicu ne smenis sve te nase ministre,politicare i ljude oko tebe,da nam bar oni sidju sa grbace?! Doveli ste ljude na vlast,koji su nam tezi i gori od svih tih "mracnih svetskih sila"

Marko

pre 11 godina

Nema niceg grotesknijeg nego kad ucenjeni, korumpirani, instruirani, obrlaceni, prevrtljivci od politicara glume brigu, muku, teskobu, dilemu i sve u tom stilu kroz koje prolaze, a sve, je li, zbog radi dobrobiti naroda svoga voljenoga. A opet, nista smesnije od njihovih prepametnih obozavalaca koji im jos pisu ode vernosti, da ne kazem ljubavi po forumima i gde sve ne.
Nema slicnosti ovo sad i vreme sa pocetka Milosevog doba vladanja. Sad se kroz ove zombirane vlastodrsce zeli da daju tapiju na deo zemlje na koji nemaju oni tapiju nego svi mi,i generacije ispred i generacije nadolazece i jos,naravno,treba da u ime nas Djura odluci da nam oprosti sto nas je tukao,a oni moraju to da nam i pojasne da je sve to samo i samo zbog naseg dobra,ali i prosperiteta nase dece;ma srceparajuce skroz !
(Dragisa, 28. april 2013 16:09)
# Link komentara
Preporučujem (+24)
Ne preporučujem (-99)

Cvaka cast za surovu istinu. Mislim da sto dezurnih na ovo nema odgovora mogu samo da DISLIKE-uju, vreme je da se ovaj portal otrgne od politickih stranaka i vrati intelektualcima.

Konstatacija

pre 11 godina

Necu da pisem o sporazumu.Iako sam protivnik SNS ali Vucica podrzavam. Samo mi nije jasno sto Vucic ni jednom recju ne rece da je to jos davno LDP zagovarao. Ali ono sto sam primetio i tvrdim da je Vucic jedan politicki demagog je kada je rekao da samo u nasoj zemlji je iako stalno gubi izbore lider neke stranke i dalje u politici i dalje je lider stranke. Sada to prica kada se napokon Toma Nikolic domogao vlasti. Takodje na kraju rece da nece ulica menjati politiku.Pa zasto su gosodine Vucicu tvoji sedeli na stiroporu i "postili" pred Uskrs.Sta su trazili i koji su zahtevi bili?

Dacinmuz

pre 11 godina

Istini za volju - imao je taj Milos svojih uspeha, ali je na unutrasnjo-politickom planu iza sebe ostavio pustos koja se i danas oseca. Kulturnu pustinju i egocentricni moralni kod koji nas je u protekla dva veka skupo kostao. Uspostavio je ocajne feudalne zakone, negativnu selekciju poslusnika, sprdnju i porugu elite koja je bila tek u nastanku, opstu nepismenost i kulturu na najnizem nivou. O ovome se moze svako podsetiti u beleskama Vuka Karadzica, a u novije vreme je o tome pisala istoricarka D. Stojanovic.

crni domino

pre 11 godina

(Tuzna Moja Srbijo, 28. april 2013 14:22)
Ups!
Milos je dao nalog da kum ubije Karadjordja! Radila je sekira!
...Srbi uvek ubijaju svoje najbolje!
...Srbi uvek guraju u grudi bolje od sebe!

lucidna duša

pre 11 godina

Možda je mislio na "Miloševićemo vreme".
Treba ljudima po drugi put prodati istu priču. Ali izgleda da prolazi, pa je u pravu kada kaže da se u prošlosti nalazi ključ za budućnost.

dragan

pre 11 godina

Da potsetim narod ljubav Vucica prema Milosu potice iz radikalskih dana.Sredinom devedesetih su nasli nekog Dolgoruki u Spaniji koji je navodno u srodstvu sa Obrenovicem i da je on pravi naslednik prestola.Na slici u novinama "Velika Srbija" slika doticnog sa Seseljem,Tomom,Vucicem.Sto se Milosa tice on je uveo industrijalizaciju,oslobodio Srbiju od Turske.Cudno je da Srbija vise slavi poraz prvog ustanka i Karadjordja hrabrog sto je pobegao u Austro ugarsku posle sloma.Karadjordjevu glupost tj verovanju u Rusiju su na hiljade srba platili glavom"seca knezova"

dule

pre 11 godina

Niste vi jedini u Srbiji,i niste Bogovi,i Ne možete sami da odlučujete o Kosovu?Sramota.Više verujem ostalima i crkvi nego vama.I zapamtite,biće opet izbori.

ivica

pre 11 godina

Sve što potpiše za kosovo sutra će morati da primenjuje i u vojvodini. Nemoj da mislite da EU to neće tražiti od nas. Nije ovo sporazum o kosovu već o SRBIJI.

petar petrovic

pre 11 godina

Ja ne znam kako se snalaze ovi SNS glasaci.
Pola njih u Seselju vidi junaka ili je nekad verevao, pola njih je pustala bradu 90 da lice na nekog, pola njih je drzala sliku Slobodana u svojoj kuci, pola njih se zgrozavaju kad cuju Djindjicevo ime, svi oni su vikali KOSOVO JE SRCE SRBIJE...

Kako posle toliko godina verovanja sada podrzavate nesto protiv cega ste se godinama borili, odnosno se sada borite za stavove, zbog kojih ste neke pre nazivali IZDAJNICIMA. Kako?

Meni je jedino realno resenje da vi u stvari volite svoje lidere a ne njihove stavove, ideje... a da samo njihove stavove kopirate i polako uvodite u svoj zivot, bez obzira dal su oni losi ili dobri.

Pametnjaković

pre 11 godina

Kada bismo sklonili ®Političku Elitu Srbije™ i njihove i postavili prave stručnjake, kojih je na žalost jako malo u Srbiji jer su većina proterani ili pobijeni, mogli bi da napravimo sistem koji bi bio samoodrživ i ne bi nam trebao niko. Tada bismo mogli da kažem ne svemu. Nekome to ne odgovara pa finansira održavanje postojeće elite, jer to dovodi do rasparčavanja zemlje i totalnog uništenja za neku deceniju. Vi stvarno mislite da će nama biti bolje u EU, pa ljudi zaposleni po Srbiji nisu u stanju ništa da rade osim da presipaju iz šupljeg u prazno, najobičniji paraziti koji će sve pojesti i uništiti. Njih će finansirati EU i USA jer im to odgovara, pošto će tako celu Srbiju držati u šaci. Ne vredi, ipak samo revolucija može da nas spasi.

au

pre 11 godina

Glupost! Jedini izazov koji Srbija ima od Milosevog doba je da je dolazenje na vlast , pa i uz pomoc stranih agentura, po svaku cenu, pa i po cenu rasturanje Srbije, bilo i ostalo primarni cilj vladara ovog podrucja koje ce se jos 10-ak godina zvati Srbija a onda , zahvaljujuci garnituri na vlasti i onoj ekipi pre njih koja je Srbiju uvela u duznicko ropstvo i nije za to odgovarala na sudu, bice Sumadija, Podrinje, Bosna, Srem, Banat, Backa, Vlaska, Kosovo....

Ladovina

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, ako su vam muke preteške, lepo dajte ostavku i odite uživati u ladovinu umesto da kukate kao neka baba. Znali ste jako dobro što vas čeka ako pobedite na izborima

MUKNAVI

pre 11 godina

Iste muke,veli` nama gazda Vule, ko u kodza- Milos--evo vreme.Znaci sada slede "ustavobranitelji" pa da vas pociste,zasednu oni da i oni "malo" glockaju raju koja od njih ceka boljitke , jer sjahali su turci,a krenuli domaci..brstimiri i gospoda koja obozava pune astale,lepe konake,dzengi dzengi i fijakere..

Nenad

pre 11 godina

Ovo nije normalno, covek svaki dan daje bezvezne izjave! Seca li se neko sta si pricao od devedesetih do sada , ili smatrs da smo svi budale bez memorije kao tvoji obozavaoci i idolo poklonici. Nismo normalan narod, za nas bi najbolje bilo da budemo trajno okupirani od nekih naprednih zemalja. DNO SMO DNA TO SMO DOKAZALI NA PROSLIM IZBORIMA!!!

xxx xxx xxx

pre 11 godina

A SNS botovi koji non stop trube o tome kako nezavisnost KiM nije priznata treba da znaju da u Medjunarodnom javnom pravu postoje dva stanovista o priznanju drzava: 1.De Iure-zvanicno,potpisom ili dipl.obavjestenjem i 2.de facto-izvrsavanjem raznoraznih realnih akata priznanja(u ovom slucaju guranjem ZSO u kosovski Ustavni okvir). Imalo pametnom previse! Divan je dan ljudi,setajte,uzivajte,odmarajte!

zoran

pre 11 godina

Miloš Veliki je znao kako se najbolje radi na boljitku naroda. Danas je došlo vremem da nam je najpotrebnija diplomatija kao u Miloša, a ne junaštvo kao u Karadjordja, jer dosta je prolivanja svoje krvi ako si već unapred izgubio bitku.
(Fruškogorski ilegalac, 28. april 2013 16:47)

Što to, Fruškogorski generale, ne reče tamo početkom devedesetih kada si se drao k'o magarac: " Slobo, slobodo" i " Ako ne znamo da radimo, znamo da ratujemo"?

Pedja N.

pre 11 godina

Hajde da napravimo jedan mozdani eksperiment,sada je 2100 godina,Srbija je ko zna gde,Evropa je ko zna sta,proslo je dovoljno vremena da bi istorija hladne glave napisala svoje vidjenje prelomnih trenutaka u Srbiji,kako ce izgledati sve to?Bio je period posle II svetskog rata i vreme Tita i komunizma,onda je pao berlinski zid, srusen je komunizam,u Srbiji su ostaci komunizma pomesani sa nacionalizmom i populizmom napravili gradjanski rat,da bi nakon toga DOS predvodjen Zoranom Djindjicem zapoceo novi sistem.Reformisticki premijer je ubijen samo 2 godine nakon toga, onda su se delovi DOSa borili kako da probaju da povrate Kosovo,da bi 13 godina nakon toga isti politicari iz 90ih , koji su i izgubili Kosovo u suludom ratu 1999,dosli na vlast jer je zapad zakljucio da jedino oni, bivsi nacional-sovinisti mogu da potpisu nezavisnost Kosova. Na prvom mestu tu isplivava Milosevicev PR Ivica Dacic,i Seseljev najbolji ucenik Vucic,koji uz precutnu podrsku zapada prvo hapse ljude iz suparnickog tabora, kao i tajkune koji ih ne podrzavaju, da bi na taj nacin podigli rejting dovoljno visoko da ih kapitulacija Kosova ne bi uzdrmala i kako bi se sto duze zadrzali na vlasti. Predvodnik cele ove tragikomedije je Aleksandar Vucic, poznat po svojim ekstremno nacionalistickuh govora u kojima citira Hitlerovce ( ubijte jednog Srbina mi cemo stotinu Muslimana), a onda postaje veliki Evropejac i borac za demokratiju...da li iko od vas misli da ce taj covek da dobije neko mesto u istoriji Srbije?

apsolutno konsterniran

pre 11 godina

Svaki put kad daju ovakve izjave,pomislim da ce odjednom da se stvori tramvaj i da ih pokupi ko u crtanim filmovima, ali nema te vise sile da to napravi...
Ispiranje mozgova zombiranom narodu. Da covek sve poveruje, da se slozi da su srednjovekovne slabosti u pricama oko vaznosti teritorija, dok se ceo svet ujedinjuje, a "napokon" su ovi "Cercili", "Obrenovici"... i s kim god jos da se porede, iznad toga, ali nikako niko od njih da kaze kuda plovi ova ladja. Npr. ako sada imamo surovu i pragmaticnu Nemacku koja je protiv Srbije za prijem u EU, sta ce biti kad se o tome budu pitali politicki nezreli Hrvati npr. (sa kojima imamo toliko sporova, i to sve do geometarskih pitanja oko ganice). Ovaj je "istorijski" sporazum, posmatrajuci medije, blago govoreci euforicno prihvacen od vecine naroda, i tu je tacka. Nema suprotnih misljenja, nema objasnjenja, sta sad kad smo "sve resili", od kada pocinjemo da zivimo normalno,za godinu dve, 50... Da imamo vise od 30% zaposlenih, da se skolujemo, lecimo, da pravimo decu, da se postuje zakon, da nam prosecna zarada nije trecina potrosacke korpe...
Velike sile nas vracaju u granice Miloseve srbije, ali oni su "samaricani" kako nas politikanti unistavaju decenijama. Polako, mucno i temeljno.

Djordje

pre 11 godina

EVO I MENE, ne bih da propustim priliku!!!
Moj najsrdačniji pozdrav Voždu, Knjazu, Kralju, Gen.sek. CK, Vojvodi, Predsedniku RS i SRJ, Prvom podpredsedniku...najvećem sinu svih naših naroda i narodnosti u čijim je rukama naša budućnost...
Pomozi Bože!!!

crni domino

pre 11 godina

"Karadjordje je morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda."
(Znalac, 28. april 2013 15:41)
"Znalac", po tebi je i Zoran Djindjic morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda!? Koja izopacenost u poimanju drustva!?
Ta tvoja selektivna istorija i lakoca ubijanja po potrebi, je Srbiju i dovela do mesta na kome se sada nalazi!
Za vas je nula prevelika ocena koju bih vam dao!
Pozdrav "Znalac"!

Zemljo, otvori se

pre 11 godina

Ovim sporazumom Srbi na Kosovu, mogu da dobiju mnogo vise u odnosu na nista, sto su do sada imali.
(Baltazar, 28. april 2013 13:50)

Do sada su živeli u ustavno-pravnom sistemu Srbije. A to je tebi ništa??? Zemljo, otvori se!!!

Miki

pre 11 godina

Ne treba sprovesti referendum iz najmanje četiri razloga:
1. Briselski sporazum je u suprotnosti sa Ustavom RS pa je protivpravno i protivustavno postaviti pitanje u suprotnosti sa Ustavom RS;
2. Ljudi u Srbiji su neobavešteni o samom sadržaju Briselskog sporazuma tako da nisu u stanju da pravilno i pravedno donesu odluku ( i za same Srbe na KiM ima puno nedoumica a i sam vrh države nije siguran kako će izgledati implementacija istog)
3. Rezultat referenduma bio bi "sumnjiv" jer oni koji su protiv nemaju mehanizme da kontrolišu tok i sam ishod referenduma ( iskustva iz prošlosti);
4. S obzirom na prethodno izneto u tački 3. bila bi velika bruka, sramota i blam i nezabeleženo u svetu da se jedan narod odriče svoje teritorije;

Marko

pre 11 godina

Kao prvo nismo priznali nezavisnost Kosova jer to nigde ne pise niti su to trazili od nas i to su ponovili vise puta a kao drugo ovo nisu bili pregovori o statusu Kosova nego o nadleznostima ZSO.Prvo se informisite pa onda ostavljate komentare nemojte da lupate gluposti.
(odgovori, 28. april 2013 17:40)
Izuzetno cenim sto bar neko na portalu javno priznaje da je clan stranke i da je tu po zadatku.
Kad ste vec tu objasnite vi meni da li ako taj regionalni komadant koga postavlja Pristina na predlog ZSO obuce uniformu na kojoj pise Republika Kosovo da li to za vas nije priznanje ako na sudu u severnoj Mitrovici pise Sud Republike Kosovo da li je to za vas nije priznanje?
Ako u tacki 14 dozvolili da se Kosovo prisdruzi EU da li to za vas nije priznanje s obzirom da se EU ne pridruzuju nikakve regije autonomije i oblasti sl vec samo drzave.
Da li ste svesni da su posle ovoga sporazuma ocekuje talas novih priznanja iz sveta pocev od Slovacke i Rumunije koje su to vec najavile.
I vi meni kazete da sporazum nije priznanje molim vas bez vredjanja inteligencije.

Djuro P.

pre 11 godina

To su muke od Milosevicevih vremena, pa sad ista ekipa samo drugacije upakovana placa ceh, ali onaj pravi ceh platili smo mi gradjani, jer Kosovo nije nase od 1999 godine, pa je trebalo gomila para da se izmuze od nas gradjana, i sad kao vi nama nesto ucini. Prodali nam m... za bubrege lepo upakovana. Nismo bas tolike budale da se ne secamo redosleda zbivanja. Demokrate su us.... motku jer su svima proporcialno davali (korupcija), a vi samo za sebe grabite, zar ste zaboravili ko vas je progurao do tog polozaja?

Marko

pre 11 godina

Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.
(staniša, 28. april 2013 18:20)
Ako si vec odlucio da komentarises onda smisli nesto originalnije od govora Aleksandra Vucica, mora se znati sta znaci rec propaganda a to je ponavljane stvari uz dozu demagogije kao bi se postigao neki cilj u ovom slucaju da bi se opravdalo potpisivanje katastrofalno loseg sporazuma.
Podseticu te da je predhodna vlada kakva takva odbila Ahtisarijev plan i da nije bilo nikakvog progona, da kosovo nema vojsku i da Makedonija koja je cetri puta manja od nas uspeva da odbrani svoje nacionalne intrese kad je u pitanju teritotija i ime.

O kumovima

pre 11 godina

Ko li je dans kum, ako je ovo Miloševo vreme?
(Aca Znalac, 28. april 2013 12:58)Ubistvo Karadjordja je jos jedna od vecih zabluda u Srbiji, jer se ona prikazuje kao velika nepravda prema vozdu, i veliki greh knjaza Milosa, inace oca moderne Srbije i nesumnjivo najveceg njenog vladara u modernoj istoriji,j er Karadjordje se posle bega iz srbije sa vecinom vojvoda iz 1. ustanka 1813. god. ,za razliku od Milosa koji je ostao sa svojim narodom, 1817. nepozvan vraca u koliko toliko autonomnu srbiju posle Milosevog uspesnog ustanka od 1815. sa ciljem da se stavi na njeno celo, a posto u zemlji ne biva da ima dva gospodara,znaci da mu je cilj bio da "smeni" Milosa i da izmucenu zemlju koja je propatila u 11 godisnjim borbama 1804-15 ponovo zapali!Tako da Milosu u datim okolnostima nije ostalo nista drugo nego da vuce iznudjene poteze, da brani sebe i zemlju od nove pogibije, Srbija je tad bila vazalna a turski garnizoni svuda.Onda sto se tice ubistva kneza Mihaila, uvek se prica da je obavijeno velom tajne, a cinjenice govore da je u pitanju bio klasican puc od strane Karadjordjevica da bi dosli na vlast, nesto kao sto se desilo 1903, samo sto je u prvom slucaju ministar vojni Milivoje Blaznavac uspeo da odrzi poredak uzemlji! Kraj dinastije Obrenovic je isto pod znakom pitanja jer je knjaz Milos imao zenske potomke a po ustavu iz 1869.i oni su imali pravo prestola npr. baron Milos Bajic, a i crnogorski princ Nikola je potomak Jevrema Obrenovica, ciji je potomak i kralj Milan.

Marko

pre 11 godina

A odgovori onda da li je de facto Kosovo priznato 1999 kad smo izgubili rat ili 2008 kad su proglasili nezavisnost
(odgovori, 28. april 2013 18:21)

Kosovo je Kumanovskim sporazumom dato na privremeno upravljanje medjunarodnoj zajednici i potisana je rezolucija 1244 UN u kojoj pise da prilikom trajnog resenja kosovskog problema uvaziti interesi Albanaca da imaju siroku autonomiju i da ce se uvaziti teritorijalni suverenitet Srbije. Jedno drugo ne iskljucje. Ovim sporazumom se smisljeno rusi i stavlja van snage rezolucija 1244 jer se ona nigde ne pominje kao ni Ustav Srbije.
Procitajte na internetu ima rezoluucija 1244 predlazem Englesku verziju pa ce vam sve biti jasno.

Petar S.

pre 11 godina

@(Znalac, 28. april 2013 15:41)
Pa dobro to je sve lepo, samo CIJU CETE SRPSKU GLAVU (Djordja Karadjordjevica) na tacni da odnesete "Sultanu", da bi dobili podrsku "Imperije"?

Bez TE glave, ne bi bilo ni podrdske, jer Milos ne bi imao sa cime da pregovara sa "Imperijom"!!!
I Milos nebi dobio to sto je dobio!

Drugo, DA NIJE BILO MAJSKOG PREVRATA, RATA SA AUTREOUGARSKOM MOZDA NE BBI BILO, ALI BI BILO RATA (kad-tad) SA ANTANTOM (kao saveznik "Ugarske") (ENGLESKA (ANZAC=AUSRARIJA&NOVIZELAND) FREANCUSKA, RUSIJA - AMERIKA (u IO Svetskom Ratu)!!.

KO POZNAJE ISTRORIJU ZNA DA SE NISTA NE DOBIJA ZA DZABE!!!!

P.S Milom moderatora na napravi izuzetak i objavi ovaj komentar jer ne vredja nikoga i ne kosi se sa pravilima objavljivanja B-92.
Hvala.

Ranko 014

pre 11 godina

Kad se priča o ovom sporazumu, imam utisak da se samo razgovara o Srbima na severu Kosova, a oni opkoljeni Srbi u enklavama ćute i kako im bude.

(Vlast)a

pre 11 godina

Manje razmisljajte o nepismenom i otresitom ali prekom Milosu,a malo vise o Mihailu!Ne zbog apsolutizma predaka koji je izlazio iz upotrebe,nego zbog odnosa prema kulturi kojim se danasnja vlast sa likovima poput ministra i Ajdacica ne moze pohvaliti.
Bilo bi mi drago da ste bili malo manje iskljucivi u postavci izlozbe i da ste uzeli u obzir da danasnjoj Srbiji ima mnogo nesrba sa drugojacijom vlascu.
Dok govorite da su nas narod samo Srbi,vi ste nekako na nivou Milosa,a to danas nije kompliment.Naprotiv!

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

"Srbija se danas, kao i u vreme Miloša Obrenovića, suočava s istim pritiscima, mukama i problemima koje joj nameću velike sile, kaže Aleksandar Vučić." Nema nikakve sumnje da se Srbija danas suocava s mnogim pritiscima, mukama i problemima. Ali, ne vidim bas nikakve slicnosti s mukama i problemima koje je imala u vreme Kneza Milosa, pa ne razumem koji bi razlog (osim neznanja, ili foliranja) mogao imati neki danasnji srbijanski drzavnik da sebe vidi u njegovoj kozi. Dobro - pouka da se ne valja zaletati glavom kroz zid, nego da je bolje traziti nekakav prolaz... u redu, samo, to je jako uopstena mudrost, skoro da bi joj bilo mesto medju Bozjim Zapovestima. A konkretnijih slicnosti, po mom uvidu - nigde. Ako bih vec trebalo negde da vidim nesto sto lici na muke i probleme s kojima se suocavao Knez Milos, nekako mi se cini da takve brige danas mnogo vise brinu - na Kosovu.

mrki

pre 11 godina

Halo bre ne namecu velike sile pritisak na Srbiju vec na vas koji ste za dobar rucak spremni odreci se svog porekla, zrtvu proglasiti krivom za svoje stradanje i pri tom se ne crveneti. Najzalosnije je da je jedina alternativa da vas narod lincuje...

tito

pre 11 godina

Ovaj je strasan 10% ekstremisti Znaci ako se ne slazemo sa njima onda smo ekstremisti Kakav Titov pionir I Udbas. Narod je glasao za SNS za koju u ludilu ne bi glasao jer je stvorena iz Radikala A Radikale je stvorio Milosevic. Naredio je SPS clanovima da predju u Radikale da bi prevario narod da ima kredibilnu opoziciju. Glasalo se za njih jel su se bojali da ce DS da potpises ovaj dogovor. Znaci ni izmedju njih nema razlike Potpuna ista politika zli ovi izlagase narod a DS je bar to radio bez laganja. Referendum je za celu Srbiju jer su glasaci najbrutalnije izlagani. Tek onda je njihovo potpisivanje sa nekakvom tezinom. Ovako je u ocima naroda bezvredno. Ovako komunisti dovrsavaju sta je Broz zapoceo.

Marko

pre 11 godina

Muke jesu slične onima u Miloševo vreme - oružjem se ne može dobiti ništa (samo izgubiti), a ne sme se propustiti prilika za oporavak ekonomije. Priča o čekanju jednostavno više ne pije vodu, pogotovo je licemerno kada nadahnuti republički poslanici (!?) kritikuju siromašne građane zato što se zbog "praznog frižidera" navodno odriču borbe za Kosovo.
(garabet, 28. april 2013 19:58)

Narod Srbije se ne odrice borbe za kosovo od kosova se odricu njeni politcari koji su rekli da to nikada nece uraditi.
Za prazan frizider su opet krivi politicari.
I molim vas sa tom propagadnom demagogijom da ce ekonomija procvetati kada dobijemo datum pa vi politicari se ne secate da ste to isto pricali za famozni status kandidata.

Ivica

pre 11 godina

Pa da nije tuzna cinjenica da smo glavu poslednjih 200 godina drzali u zadnjici bilo bi smesno. Ubili smo svakog reformatora, potomci tog Obrenovica su takodje svi do jednog pobijeni, dva veka smo ratovali sa svetom pokusavajuci da se nametnemo kao neki lideri sa izlazom na more...I gde smo sad? Isto gde smo bili,ubija nas bela kuga, nazovi prijatelji iz sveta nam cuvaju porodicu bivseg diktatora, nasilje u porodici dobija sve vece razmere, kriminalci sa stadiona i dalje rade sa politicarima, a ovi se smenjuju na vlasti u pravilnim vremenskim intervalima. Jos se nadje Vucic da nas uci istoriji, obukao novo odelo i stavio naocare pa sad svi treba da zaboravimo sta je sve radio devedesetih.

Emilian, Istoricar Srpski

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, cesto puta Srbi misle da im velike sile namecu pojedine nacine postupanja da bi Srbi postali ponovo Evropljani. Mi jos uvek mislimo da smo sloveni koje nam je nametnula Ruska Crkva, ali to nije tacno. Velike sile znaju da smo mi samo Romani a nikada nismo bili sloveni sa Ruskim jezikom koji su nam nametnuli Bugari u vremenu njihove imperije od 7 do 15 veka. Nama, Srbima je preostalo da se vratimo nasem jatu jer mi nismo sloveni i prema tome ne pripadamo Rusiji.
Srbija se sada nalazi ni na zemlji ni na nebu, odnosno Srbiji Zapad ne daje da zaista postane zemlja slovena sa narodom koji je 100% Romanskog Porekla. Evropi nije jasno da su nekada propustili da kreiraju Srbiju prema pripadnosti a ne prema ruskoj crkvi koja je iskoristila nesmotrenost Romana pa je pokusala da kreira slovensku drzavu. Ocigledno je da slovenstvo nije uspelo. U to su u Srbiji poverovali samo nepismeni i polupismeni, koji nisu znali da je to velika greska. Sada su Srbi izmedju dve vatre, odnosno sloveni ih ne priznaju – u ruskoj istoriji smo samo Romanski Narodi, jer Srbi nisu sloveni a Zapad hoce da nas kazni jer smo se odnarodovali. Nije li vreme da se Srbi okrenu svojim iskonskim korenima i pokusaju da povrate sve sto je do sada izgubljeno jer je to sto je bilo izgubljeno bilo samo privremeno. Ocigledno da je crkva propustila da odbrani veru koju su Romanski Narodi imali. To je bila Katolicka Crkva. Oni su morali da odbrane veru Romana ali to nisu uradili.

dusan cuckovic

pre 11 godina

zelim da Vam kazem je da je Vuk Draskovic izgubio poverenje svojih milion glasaca, i od 97 na marginama za koji oni nisu 97 znali, razlog je saradnja sa SPS u lokalnoj samoupravi Beograd...zar ne meni se cini potpuno slicna stvar ce biti sa SNS, znamo sa kakvom kampanjom je izasao SNS...

petar petrovic

pre 11 godina

SNS botovi dobili naredjenje da daju samo minuse, da sto manje pisu jer nemaju argumente...bravo za SNS botove

Iako je ziveo pre 200 godina jos uvek je on pojam diplomatije za ove nase sadasnje

vodoinstalater

pre 11 godina

"Ustvari treba da glasi "nikad macem, uvek lukavstvom". To macevanje i prkos su nas i doveli tu gde smo."
(Duca0167, 28. april 2013 16:49)

A ko se to mačevao i ko je prkosio od kraja osamdesetih do pre neki mesec kaži ti nama NOW !!!!!!!!!!!

Milan

pre 11 godina

Te muke se ne daju porediti. U mnogo tezem vremenu Milos Obrenovic se trudio da radi u skladu sa vremenom ili da misli ispred vremena. To pokazuju i rezultati koje je ostvario za Srbiju. Danasnji srbijanski establisment, politicki i bezbednosni, pored egocentricnih i nerealnih ambicija koji je pokazivao u poslednjih dvadeset godina, stalno kasni sa odlukama i ceka nedocekano. To ce uskoro pokazati i referendum o statusu Kosova koji bi odgovoran establisment raspisao najkasnije 2004.godine i na osnovu tog rezultata formirao strategiju odbrane suvereniteta, koliko god to tesko bilo. Ovako, manipulacije su neminovnost, od kojih oni dobro zive. I Milos je ziveo dobro, ali je iza njega rezultat ostao.

ILija 77

pre 11 godina

Nikolić, Vučić i Dačić su spremni na dogovor sa Srbima sa severa Kosova. Međutim, svi su izgledi da za dogovor nisu spremni predstavnici Srba sa severa Kosova, koji su pod velikim uticajem DSS-a, koji ih, sve su prilike, vodi u propast.

SOFIJA

pre 11 godina

Možda Srbima na severu Kosova odgovara trenutno stanje na terenu, ali je sigurno da takvo stanje ne odgovara Srbima u enklavama kojih ima više nego Srba na severu Kosova.

kića

pre 11 godina

Teško je ovako bitnu odluku doneti, a da to ne potvrdi narod na referendumu. Tako da bi možda bilo i dobro ići na referendum, ali u kratkom periodu, kao što je to rekao Vučić, a ne da se to razvlači u nedogled, jer je očigledno da je velika većina građana za prihvatanje ovog sporazuma.

Vujica Vranje

pre 11 godina

Nije danas u pitanju samo Kosovo, već budućnost Srbije. Srbija izolovana ne može da odbrani ne samo sever Kosova, već izolovana Srbija ne može da odbrani ni užu Srbiju od siromaštva i bede.

Последња нада

pre 11 godina

Да су наши лидери током историје имали барем мало слуха за Милошев осећај за дипломатију, друге би нам птице певале што би рекао наш народ. Понекад је то понашање деловало чудно, па и неприхватљиво, али је Милош успевао да вештином свог преговарачког умећа добије много више него што би добио пушком и бајонетом. Нажалост, између Милоешеве Србије и наше државе данас нема пуно разлике у смислу проблема који нас тиште. Самим тим ова изјава добија на тежини.

ljubica

pre 11 godina

(Dragisa, 28. april 2013 16:09)

Cinjenicno stanje je da nemamo nikakvu tapiju u rukama. Nekoma su oteli, a vecina je prodala pa je tapija promenila vlasnika.

aurora

pre 11 godina

(Ivica, 28. april 2013 21:11)


Jos je Seneka rekao : "Tesko je imati sve ljude za prijatelje, dosta je nemati neprijatelje" i Vucic upravo to i radi pokusava da zemlji Srbiji pridobije jos vise prijatelja.

Konstatacija

pre 11 godina

Necu da pisem o sporazumu.Iako sam protivnik SNS ali Vucica podrzavam. Samo mi nije jasno sto Vucic ni jednom recju ne rece da je to jos davno LDP zagovarao. Ali ono sto sam primetio i tvrdim da je Vucic jedan politicki demagog je kada je rekao da samo u nasoj zemlji je iako stalno gubi izbore lider neke stranke i dalje u politici i dalje je lider stranke. Sada to prica kada se napokon Toma Nikolic domogao vlasti. Takodje na kraju rece da nece ulica menjati politiku.Pa zasto su gosodine Vucicu tvoji sedeli na stiroporu i "postili" pred Uskrs.Sta su trazili i koji su zahtevi bili?

Nikola

pre 11 godina

Vucis je sada svestan koliko je Zoran Djindjic bio ispred svog vremena i sada ga kopira u potpunosti ali na zalost Zorana vise nema a i Vucic ja je svim snagama spoticao na tom putu!

Tuzna Moja Srbijo

pre 11 godina

Milos Obrenovic je bio vrsni diplomata i politicar. I to uprkos nepismenosti i nedostatku bilo kakvog formalnog obrazovanja. Taj covek je stvorio modernu Srbiju. Dinastija Obrenovici su bila progresivna, prosvetiteljska i modernizatorska dinastija. Vrednovali su obrazovanje i umece. Vrednovali su diplomatiju. Izbegavali rat, vrednovali ljudske zivote. Verovali su u industriju i progres. Pokusali su od feudalne zemlje da naprave moderno evropsko drustvo. Pokusali su da ukorene evropske vrednosti i kulturu u ovoj Srbiji. Na zalost, nasilno su skinuti sa vlasti i brutalno ubijeni Majskim prevratom. Od tada krece nas sunovrat, nacionalisticka politika, "okretanje" rusiji, beskrajni niz ratova, more krvi i suza...

Tuzan smo mi narod. Najbolje u nas ubijamo - brutalno. A onda im idemo na grob, na poklonjenje. Obrenovici NIKADA ne bi vodili ovakvu katastrofalnu politiku i diplomatiju kako se kod nas vodi od Majskog prevrata 1903!

crni domino

pre 11 godina

(Tuzna Moja Srbijo, 28. april 2013 14:22)
Ups!
Milos je dao nalog da kum ubije Karadjordja! Radila je sekira!
...Srbi uvek ubijaju svoje najbolje!
...Srbi uvek guraju u grudi bolje od sebe!

Marko

pre 11 godina

Nema niceg grotesknijeg nego kad ucenjeni, korumpirani, instruirani, obrlaceni, prevrtljivci od politicara glume brigu, muku, teskobu, dilemu i sve u tom stilu kroz koje prolaze, a sve, je li, zbog radi dobrobiti naroda svoga voljenoga. A opet, nista smesnije od njihovih prepametnih obozavalaca koji im jos pisu ode vernosti, da ne kazem ljubavi po forumima i gde sve ne.
Nema slicnosti ovo sad i vreme sa pocetka Milosevog doba vladanja. Sad se kroz ove zombirane vlastodrsce zeli da daju tapiju na deo zemlje na koji nemaju oni tapiju nego svi mi,i generacije ispred i generacije nadolazece i jos,naravno,treba da u ime nas Djura odluci da nam oprosti sto nas je tukao,a oni moraju to da nam i pojasne da je sve to samo i samo zbog naseg dobra,ali i prosperiteta nase dece;ma srceparajuce skroz !
(Dragisa, 28. april 2013 16:09)
# Link komentara
Preporučujem (+24)
Ne preporučujem (-99)

Cvaka cast za surovu istinu. Mislim da sto dezurnih na ovo nema odgovora mogu samo da DISLIKE-uju, vreme je da se ovaj portal otrgne od politickih stranaka i vrati intelektualcima.

Dacinmuz

pre 11 godina

Istini za volju - imao je taj Milos svojih uspeha, ali je na unutrasnjo-politickom planu iza sebe ostavio pustos koja se i danas oseca. Kulturnu pustinju i egocentricni moralni kod koji nas je u protekla dva veka skupo kostao. Uspostavio je ocajne feudalne zakone, negativnu selekciju poslusnika, sprdnju i porugu elite koja je bila tek u nastanku, opstu nepismenost i kulturu na najnizem nivou. O ovome se moze svako podsetiti u beleskama Vuka Karadzica, a u novije vreme je o tome pisala istoricarka D. Stojanovic.

dragan

pre 11 godina

Da potsetim narod ljubav Vucica prema Milosu potice iz radikalskih dana.Sredinom devedesetih su nasli nekog Dolgoruki u Spaniji koji je navodno u srodstvu sa Obrenovicem i da je on pravi naslednik prestola.Na slici u novinama "Velika Srbija" slika doticnog sa Seseljem,Tomom,Vucicem.Sto se Milosa tice on je uveo industrijalizaciju,oslobodio Srbiju od Turske.Cudno je da Srbija vise slavi poraz prvog ustanka i Karadjordja hrabrog sto je pobegao u Austro ugarsku posle sloma.Karadjordjevu glupost tj verovanju u Rusiju su na hiljade srba platili glavom"seca knezova"

mrki

pre 11 godina

Halo bre ne namecu velike sile pritisak na Srbiju vec na vas koji ste za dobar rucak spremni odreci se svog porekla, zrtvu proglasiti krivom za svoje stradanje i pri tom se ne crveneti. Najzalosnije je da je jedina alternativa da vas narod lincuje...

Angie

pre 11 godina

Vucic je svestran i pametan politicar (jedan od retkih koje Srbija ima), tako da je njegova izjava sasvim na mestu, da bismo isli u buducnost, moramo da ucimo iz proslosti.

zoran

pre 11 godina

Miloš Veliki je znao kako se najbolje radi na boljitku naroda. Danas je došlo vremem da nam je najpotrebnija diplomatija kao u Miloša, a ne junaštvo kao u Karadjordja, jer dosta je prolivanja svoje krvi ako si već unapred izgubio bitku.
(Fruškogorski ilegalac, 28. april 2013 16:47)

Što to, Fruškogorski generale, ne reče tamo početkom devedesetih kada si se drao k'o magarac: " Slobo, slobodo" i " Ako ne znamo da radimo, znamo da ratujemo"?

xxx xxx xxx

pre 11 godina

A SNS botovi koji non stop trube o tome kako nezavisnost KiM nije priznata treba da znaju da u Medjunarodnom javnom pravu postoje dva stanovista o priznanju drzava: 1.De Iure-zvanicno,potpisom ili dipl.obavjestenjem i 2.de facto-izvrsavanjem raznoraznih realnih akata priznanja(u ovom slucaju guranjem ZSO u kosovski Ustavni okvir). Imalo pametnom previse! Divan je dan ljudi,setajte,uzivajte,odmarajte!

Jova

pre 11 godina

Nije li žutima bilo još teže nego vama i Milošu jer su pregovarali sa Kosovarima i posrednicima a imali za vratom vas (Nikolića i Vučića) koji ste više nego nepristojno sve dočekivali na nož?

sve je isto, samo njega nema

pre 11 godina

U pravu je Vučić ! Srbija je i danas u 19. veku.
U Miloševoj Srbiji je Vuk Karadžić dobijao batine u Saboru, životni vek žene je bio 36 god., a prosečno imanje, tada seljačke Srbije je bilo 2 ha, taman da ne umru od gladi do decembra-januara. Većina je bila ravnopravno gladna i siromašna, samo je klika oko Miloša bila bogata. Itd.

Pametnjaković

pre 11 godina

Kada bismo sklonili ®Političku Elitu Srbije™ i njihove i postavili prave stručnjake, kojih je na žalost jako malo u Srbiji jer su većina proterani ili pobijeni, mogli bi da napravimo sistem koji bi bio samoodrživ i ne bi nam trebao niko. Tada bismo mogli da kažem ne svemu. Nekome to ne odgovara pa finansira održavanje postojeće elite, jer to dovodi do rasparčavanja zemlje i totalnog uništenja za neku deceniju. Vi stvarno mislite da će nama biti bolje u EU, pa ljudi zaposleni po Srbiji nisu u stanju ništa da rade osim da presipaju iz šupljeg u prazno, najobičniji paraziti koji će sve pojesti i uništiti. Njih će finansirati EU i USA jer im to odgovara, pošto će tako celu Srbiju držati u šaci. Ne vredi, ipak samo revolucija može da nas spasi.

ja

pre 11 godina

BESE li ovo VUK BRANKOVIC ?
Ma bese i ostade !!!
Jeste jeste potvrdio Seki iz Haga!
Ko li je sledeci ?
Sad ide na grupno !
Kako grupno, ne razumem ?
Pa odjednom ce da izda celo Kosovo!
A Srbija ?
Koja Srbija?
Pa ova nasa!
Gde zivis ti?
Dobro pitanje, bas sam glup. Koja crna Srbija nje vise nema

Ladovina

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, ako su vam muke preteške, lepo dajte ostavku i odite uživati u ladovinu umesto da kukate kao neka baba. Znali ste jako dobro što vas čeka ako pobedite na izborima

petar petrovic

pre 11 godina

Ja ne znam kako se snalaze ovi SNS glasaci.
Pola njih u Seselju vidi junaka ili je nekad verevao, pola njih je pustala bradu 90 da lice na nekog, pola njih je drzala sliku Slobodana u svojoj kuci, pola njih se zgrozavaju kad cuju Djindjicevo ime, svi oni su vikali KOSOVO JE SRCE SRBIJE...

Kako posle toliko godina verovanja sada podrzavate nesto protiv cega ste se godinama borili, odnosno se sada borite za stavove, zbog kojih ste neke pre nazivali IZDAJNICIMA. Kako?

Meni je jedino realno resenje da vi u stvari volite svoje lidere a ne njihove stavove, ideje... a da samo njihove stavove kopirate i polako uvodite u svoj zivot, bez obzira dal su oni losi ili dobri.

Marko

pre 11 godina

Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.
(staniša, 28. april 2013 18:20)
Ako si vec odlucio da komentarises onda smisli nesto originalnije od govora Aleksandra Vucica, mora se znati sta znaci rec propaganda a to je ponavljane stvari uz dozu demagogije kao bi se postigao neki cilj u ovom slucaju da bi se opravdalo potpisivanje katastrofalno loseg sporazuma.
Podseticu te da je predhodna vlada kakva takva odbila Ahtisarijev plan i da nije bilo nikakvog progona, da kosovo nema vojsku i da Makedonija koja je cetri puta manja od nas uspeva da odbrani svoje nacionalne intrese kad je u pitanju teritotija i ime.

au

pre 11 godina

Glupost! Jedini izazov koji Srbija ima od Milosevog doba je da je dolazenje na vlast , pa i uz pomoc stranih agentura, po svaku cenu, pa i po cenu rasturanje Srbije, bilo i ostalo primarni cilj vladara ovog podrucja koje ce se jos 10-ak godina zvati Srbija a onda , zahvaljujuci garnituri na vlasti i onoj ekipi pre njih koja je Srbiju uvela u duznicko ropstvo i nije za to odgovarala na sudu, bice Sumadija, Podrinje, Bosna, Srem, Banat, Backa, Vlaska, Kosovo....

Miki

pre 11 godina

Ne treba sprovesti referendum iz najmanje četiri razloga:
1. Briselski sporazum je u suprotnosti sa Ustavom RS pa je protivpravno i protivustavno postaviti pitanje u suprotnosti sa Ustavom RS;
2. Ljudi u Srbiji su neobavešteni o samom sadržaju Briselskog sporazuma tako da nisu u stanju da pravilno i pravedno donesu odluku ( i za same Srbe na KiM ima puno nedoumica a i sam vrh države nije siguran kako će izgledati implementacija istog)
3. Rezultat referenduma bio bi "sumnjiv" jer oni koji su protiv nemaju mehanizme da kontrolišu tok i sam ishod referenduma ( iskustva iz prošlosti);
4. S obzirom na prethodno izneto u tački 3. bila bi velika bruka, sramota i blam i nezabeleženo u svetu da se jedan narod odriče svoje teritorije;

Nenad

pre 11 godina

Ovo nije normalno, covek svaki dan daje bezvezne izjave! Seca li se neko sta si pricao od devedesetih do sada , ili smatrs da smo svi budale bez memorije kao tvoji obozavaoci i idolo poklonici. Nismo normalan narod, za nas bi najbolje bilo da budemo trajno okupirani od nekih naprednih zemalja. DNO SMO DNA TO SMO DOKAZALI NA PROSLIM IZBORIMA!!!

Pedja N.

pre 11 godina

Hajde da napravimo jedan mozdani eksperiment,sada je 2100 godina,Srbija je ko zna gde,Evropa je ko zna sta,proslo je dovoljno vremena da bi istorija hladne glave napisala svoje vidjenje prelomnih trenutaka u Srbiji,kako ce izgledati sve to?Bio je period posle II svetskog rata i vreme Tita i komunizma,onda je pao berlinski zid, srusen je komunizam,u Srbiji su ostaci komunizma pomesani sa nacionalizmom i populizmom napravili gradjanski rat,da bi nakon toga DOS predvodjen Zoranom Djindjicem zapoceo novi sistem.Reformisticki premijer je ubijen samo 2 godine nakon toga, onda su se delovi DOSa borili kako da probaju da povrate Kosovo,da bi 13 godina nakon toga isti politicari iz 90ih , koji su i izgubili Kosovo u suludom ratu 1999,dosli na vlast jer je zapad zakljucio da jedino oni, bivsi nacional-sovinisti mogu da potpisu nezavisnost Kosova. Na prvom mestu tu isplivava Milosevicev PR Ivica Dacic,i Seseljev najbolji ucenik Vucic,koji uz precutnu podrsku zapada prvo hapse ljude iz suparnickog tabora, kao i tajkune koji ih ne podrzavaju, da bi na taj nacin podigli rejting dovoljno visoko da ih kapitulacija Kosova ne bi uzdrmala i kako bi se sto duze zadrzali na vlasti. Predvodnik cele ove tragikomedije je Aleksandar Vucic, poznat po svojim ekstremno nacionalistickuh govora u kojima citira Hitlerovce ( ubijte jednog Srbina mi cemo stotinu Muslimana), a onda postaje veliki Evropejac i borac za demokratiju...da li iko od vas misli da ce taj covek da dobije neko mesto u istoriji Srbije?

Zemljo, otvori se

pre 11 godina

Ovim sporazumom Srbi na Kosovu, mogu da dobiju mnogo vise u odnosu na nista, sto su do sada imali.
(Baltazar, 28. april 2013 13:50)

Do sada su živeli u ustavno-pravnom sistemu Srbije. A to je tebi ništa??? Zemljo, otvori se!!!

Dragisa

pre 11 godina

Nema niceg grotesknijeg nego kad ucenjeni,korumpirani,instruirani,obrlaceni,prevrljivci od politicara glume brigu, muku,teskobu,dilemu i sve u tom stilu kroz koje prolaze, a sve ,jeli, zbog radi dobrobiti naroda svoga voljenoga. A opet,nista smesnije od njihovih prepametnih obozavalaca koji im jos pisu ode vernosti,da ne kazem ljubavi po forumima i gde sve ne.
Nema slicnosti ovo sad i vreme sa pocetka Milosevog doba vladanja. Sad se kroz ove zombirane vlastodrsce zeli da daju tapiju na deo zemlje na koji nemaju oni tapiju nego svi mi,i generacije ispred i generacije nadolazece i jos,naravno,treba da u ime nas Djura odluci da nam oprosti sto nas je tukao,a oni moraju to da nam i pojasne da je sve to samo i samo zbog naseg dobra,ali i prosperiteta nase dece;ma srceparajuce skroz !

dusan cuckovic

pre 11 godina

zelim da Vam kazem je da je Vuk Draskovic izgubio poverenje svojih milion glasaca, i od 97 na marginama za koji oni nisu 97 znali, razlog je saradnja sa SPS u lokalnoj samoupravi Beograd...zar ne meni se cini potpuno slicna stvar ce biti sa SNS, znamo sa kakvom kampanjom je izasao SNS...

Uvek nam drugi krivi

pre 11 godina

Nama uvek nesto namecu te "velike sile" koje su se udruzile protiv srbije?! Pa sto onda Vucicu ne smenis sve te nase ministre,politicare i ljude oko tebe,da nam bar oni sidju sa grbace?! Doveli ste ljude na vlast,koji su nam tezi i gori od svih tih "mracnih svetskih sila"

petar petrovic

pre 11 godina

SNS botovi dobili naredjenje da daju samo minuse, da sto manje pisu jer nemaju argumente...bravo za SNS botove

Iako je ziveo pre 200 godina jos uvek je on pojam diplomatije za ove nase sadasnje

Djuro P.

pre 11 godina

To su muke od Milosevicevih vremena, pa sad ista ekipa samo drugacije upakovana placa ceh, ali onaj pravi ceh platili smo mi gradjani, jer Kosovo nije nase od 1999 godine, pa je trebalo gomila para da se izmuze od nas gradjana, i sad kao vi nama nesto ucini. Prodali nam m... za bubrege lepo upakovana. Nismo bas tolike budale da se ne secamo redosleda zbivanja. Demokrate su us.... motku jer su svima proporcialno davali (korupcija), a vi samo za sebe grabite, zar ste zaboravili ko vas je progurao do tog polozaja?

Marko

pre 11 godina

Muke jesu slične onima u Miloševo vreme - oružjem se ne može dobiti ništa (samo izgubiti), a ne sme se propustiti prilika za oporavak ekonomije. Priča o čekanju jednostavno više ne pije vodu, pogotovo je licemerno kada nadahnuti republički poslanici (!?) kritikuju siromašne građane zato što se zbog "praznog frižidera" navodno odriču borbe za Kosovo.
(garabet, 28. april 2013 19:58)

Narod Srbije se ne odrice borbe za kosovo od kosova se odricu njeni politcari koji su rekli da to nikada nece uraditi.
Za prazan frizider su opet krivi politicari.
I molim vas sa tom propagadnom demagogijom da ce ekonomija procvetati kada dobijemo datum pa vi politicari se ne secate da ste to isto pricali za famozni status kandidata.

Bilo je i gore kada je Vučić bio gori

pre 11 godina

Da podsetim da je Vučić bio radikalski ministar u vreme kada je Srbija bila u još težoj situaciji nego sada, za vreme rata 1999.g. Kada se došlo do rata protiv najjačeg vojnog saveza na svetu i kada se nije znalo gde će se oni zaustaviti i koji su im krajnji ciljevi, jer njihova pobeda nije dolazila u pitanje. Da su hteli i bili spremni na mnogo veće gubitke mogli su da izvrše invaziju Srbije sa svih strana i da sa njom rade šta požele, kao posle toga u Iraku i Libiji. Zato, kukanje i jadanje Vučića, koji je jako dugo bio značajna ličnost u značajnoj partiji u doba propadanja Srbije, a vrhunac je bio diletantsko SPS-SRS srljanje u kosovsku katastrofu, je priča kojom one koji ga dobro pamte može samo da nervira. A više i ne čudi, jer je njegova politička transformacija zapanjujuća.

(Vlast)a

pre 11 godina

Manje razmisljajte o nepismenom i otresitom ali prekom Milosu,a malo vise o Mihailu!Ne zbog apsolutizma predaka koji je izlazio iz upotrebe,nego zbog odnosa prema kulturi kojim se danasnja vlast sa likovima poput ministra i Ajdacica ne moze pohvaliti.
Bilo bi mi drago da ste bili malo manje iskljucivi u postavci izlozbe i da ste uzeli u obzir da danasnjoj Srbiji ima mnogo nesrba sa drugojacijom vlascu.
Dok govorite da su nas narod samo Srbi,vi ste nekako na nivou Milosa,a to danas nije kompliment.Naprotiv!

Ranko 014

pre 11 godina

Kad se priča o ovom sporazumu, imam utisak da se samo razgovara o Srbima na severu Kosova, a oni opkoljeni Srbi u enklavama ćute i kako im bude.

apsolutno konsterniran

pre 11 godina

Svaki put kad daju ovakve izjave,pomislim da ce odjednom da se stvori tramvaj i da ih pokupi ko u crtanim filmovima, ali nema te vise sile da to napravi...
Ispiranje mozgova zombiranom narodu. Da covek sve poveruje, da se slozi da su srednjovekovne slabosti u pricama oko vaznosti teritorija, dok se ceo svet ujedinjuje, a "napokon" su ovi "Cercili", "Obrenovici"... i s kim god jos da se porede, iznad toga, ali nikako niko od njih da kaze kuda plovi ova ladja. Npr. ako sada imamo surovu i pragmaticnu Nemacku koja je protiv Srbije za prijem u EU, sta ce biti kad se o tome budu pitali politicki nezreli Hrvati npr. (sa kojima imamo toliko sporova, i to sve do geometarskih pitanja oko ganice). Ovaj je "istorijski" sporazum, posmatrajuci medije, blago govoreci euforicno prihvacen od vecine naroda, i tu je tacka. Nema suprotnih misljenja, nema objasnjenja, sta sad kad smo "sve resili", od kada pocinjemo da zivimo normalno,za godinu dve, 50... Da imamo vise od 30% zaposlenih, da se skolujemo, lecimo, da pravimo decu, da se postuje zakon, da nam prosecna zarada nije trecina potrosacke korpe...
Velike sile nas vracaju u granice Miloseve srbije, ali oni su "samaricani" kako nas politikanti unistavaju decenijama. Polako, mucno i temeljno.

skeptik

pre 11 godina

"Sve što sam o politici i životu naučio, naučio sam od Vojislava Šešelja." - Aleksandar Vucic 2003.
"Sve što sam o politici i životu naučio, naučio sam od Milosa Obrenovica" - Aleksandar Vucic 2013.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

"Srbija se danas, kao i u vreme Miloša Obrenovića, suočava s istim pritiscima, mukama i problemima koje joj nameću velike sile, kaže Aleksandar Vučić." Nema nikakve sumnje da se Srbija danas suocava s mnogim pritiscima, mukama i problemima. Ali, ne vidim bas nikakve slicnosti s mukama i problemima koje je imala u vreme Kneza Milosa, pa ne razumem koji bi razlog (osim neznanja, ili foliranja) mogao imati neki danasnji srbijanski drzavnik da sebe vidi u njegovoj kozi. Dobro - pouka da se ne valja zaletati glavom kroz zid, nego da je bolje traziti nekakav prolaz... u redu, samo, to je jako uopstena mudrost, skoro da bi joj bilo mesto medju Bozjim Zapovestima. A konkretnijih slicnosti, po mom uvidu - nigde. Ako bih vec trebalo negde da vidim nesto sto lici na muke i probleme s kojima se suocavao Knez Milos, nekako mi se cini da takve brige danas mnogo vise brinu - na Kosovu.

tito

pre 11 godina

Ovaj je strasan 10% ekstremisti Znaci ako se ne slazemo sa njima onda smo ekstremisti Kakav Titov pionir I Udbas. Narod je glasao za SNS za koju u ludilu ne bi glasao jer je stvorena iz Radikala A Radikale je stvorio Milosevic. Naredio je SPS clanovima da predju u Radikale da bi prevario narod da ima kredibilnu opoziciju. Glasalo se za njih jel su se bojali da ce DS da potpises ovaj dogovor. Znaci ni izmedju njih nema razlike Potpuna ista politika zli ovi izlagase narod a DS je bar to radio bez laganja. Referendum je za celu Srbiju jer su glasaci najbrutalnije izlagani. Tek onda je njihovo potpisivanje sa nekakvom tezinom. Ovako je u ocima naroda bezvredno. Ovako komunisti dovrsavaju sta je Broz zapoceo.

dule

pre 11 godina

Niste vi jedini u Srbiji,i niste Bogovi,i Ne možete sami da odlučujete o Kosovu?Sramota.Više verujem ostalima i crkvi nego vama.I zapamtite,biće opet izbori.

Marko

pre 11 godina

Kao prvo nismo priznali nezavisnost Kosova jer to nigde ne pise niti su to trazili od nas i to su ponovili vise puta a kao drugo ovo nisu bili pregovori o statusu Kosova nego o nadleznostima ZSO.Prvo se informisite pa onda ostavljate komentare nemojte da lupate gluposti.
(odgovori, 28. april 2013 17:40)
Izuzetno cenim sto bar neko na portalu javno priznaje da je clan stranke i da je tu po zadatku.
Kad ste vec tu objasnite vi meni da li ako taj regionalni komadant koga postavlja Pristina na predlog ZSO obuce uniformu na kojoj pise Republika Kosovo da li to za vas nije priznanje ako na sudu u severnoj Mitrovici pise Sud Republike Kosovo da li je to za vas nije priznanje?
Ako u tacki 14 dozvolili da se Kosovo prisdruzi EU da li to za vas nije priznanje s obzirom da se EU ne pridruzuju nikakve regije autonomije i oblasti sl vec samo drzave.
Da li ste svesni da su posle ovoga sporazuma ocekuje talas novih priznanja iz sveta pocev od Slovacke i Rumunije koje su to vec najavile.
I vi meni kazete da sporazum nije priznanje molim vas bez vredjanja inteligencije.

ivica

pre 11 godina

Sve što potpiše za kosovo sutra će morati da primenjuje i u vojvodini. Nemoj da mislite da EU to neće tražiti od nas. Nije ovo sporazum o kosovu već o SRBIJI.

Dejan

pre 11 godina

Samo to što se svaki dan likovi tipa Dačića, Nikoliža i Vučića nalaze na naslovnim stranama svih vrsta medija, je dovoljan razlog da čovek pobegne na Aljasku. Bar da smo fizički što udaljeniji od njih.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Ustvari treba da glasi "nikad macem, uvek lukavstvom". To macevanje i prkos su nas i doveli tu gde smo."
(Duca0167, 28. april 2013 16:49)

A ko se to mačevao i ko je prkosio od kraja osamdesetih do pre neki mesec kaži ti nama NOW !!!!!!!!!!!

Petar S.

pre 11 godina

@(Znalac, 28. april 2013 15:41)
Pa dobro to je sve lepo, samo CIJU CETE SRPSKU GLAVU (Djordja Karadjordjevica) na tacni da odnesete "Sultanu", da bi dobili podrsku "Imperije"?

Bez TE glave, ne bi bilo ni podrdske, jer Milos ne bi imao sa cime da pregovara sa "Imperijom"!!!
I Milos nebi dobio to sto je dobio!

Drugo, DA NIJE BILO MAJSKOG PREVRATA, RATA SA AUTREOUGARSKOM MOZDA NE BBI BILO, ALI BI BILO RATA (kad-tad) SA ANTANTOM (kao saveznik "Ugarske") (ENGLESKA (ANZAC=AUSRARIJA&NOVIZELAND) FREANCUSKA, RUSIJA - AMERIKA (u IO Svetskom Ratu)!!.

KO POZNAJE ISTRORIJU ZNA DA SE NISTA NE DOBIJA ZA DZABE!!!!

P.S Milom moderatora na napravi izuzetak i objavi ovaj komentar jer ne vredja nikoga i ne kosi se sa pravilima objavljivanja B-92.
Hvala.

Milan

pre 11 godina

Te muke se ne daju porediti. U mnogo tezem vremenu Milos Obrenovic se trudio da radi u skladu sa vremenom ili da misli ispred vremena. To pokazuju i rezultati koje je ostvario za Srbiju. Danasnji srbijanski establisment, politicki i bezbednosni, pored egocentricnih i nerealnih ambicija koji je pokazivao u poslednjih dvadeset godina, stalno kasni sa odlukama i ceka nedocekano. To ce uskoro pokazati i referendum o statusu Kosova koji bi odgovoran establisment raspisao najkasnije 2004.godine i na osnovu tog rezultata formirao strategiju odbrane suvereniteta, koliko god to tesko bilo. Ovako, manipulacije su neminovnost, od kojih oni dobro zive. I Milos je ziveo dobro, ali je iza njega rezultat ostao.

Ivica

pre 11 godina

Pa da nije tuzna cinjenica da smo glavu poslednjih 200 godina drzali u zadnjici bilo bi smesno. Ubili smo svakog reformatora, potomci tog Obrenovica su takodje svi do jednog pobijeni, dva veka smo ratovali sa svetom pokusavajuci da se nametnemo kao neki lideri sa izlazom na more...I gde smo sad? Isto gde smo bili,ubija nas bela kuga, nazovi prijatelji iz sveta nam cuvaju porodicu bivseg diktatora, nasilje u porodici dobija sve vece razmere, kriminalci sa stadiona i dalje rade sa politicarima, a ovi se smenjuju na vlasti u pravilnim vremenskim intervalima. Jos se nadje Vucic da nas uci istoriji, obukao novo odelo i stavio naocare pa sad svi treba da zaboravimo sta je sve radio devedesetih.

Djordje

pre 11 godina

EVO I MENE, ne bih da propustim priliku!!!
Moj najsrdačniji pozdrav Voždu, Knjazu, Kralju, Gen.sek. CK, Vojvodi, Predsedniku RS i SRJ, Prvom podpredsedniku...najvećem sinu svih naših naroda i narodnosti u čijim je rukama naša budućnost...
Pomozi Bože!!!

Kikili

pre 11 godina

Srbija je bila i 500 godina pod turcima pa je na kraju izvojevala pobedu, tačno je da se Srbija nalazi u nezavidnoj poziciji ali se moramo okrenuti budućnosti i budućnosti naše dece.

MUKNAVI

pre 11 godina

Iste muke,veli` nama gazda Vule, ko u kodza- Milos--evo vreme.Znaci sada slede "ustavobranitelji" pa da vas pociste,zasednu oni da i oni "malo" glockaju raju koja od njih ceka boljitke , jer sjahali su turci,a krenuli domaci..brstimiri i gospoda koja obozava pune astale,lepe konake,dzengi dzengi i fijakere..

Marija Maksimovic

pre 11 godina

Koliko juče, ovaj "državnik", pokisao i očajan, večiti gubitnik na izborima, promašeni gradonačelnik, koji se krio u senci Tome Nikolića, postade filosof vođa a očigledno je da ima ambicije i da postane otac nacije?

Muzicar

pre 11 godina

Za Srbiju su uvek bila teska vremena.
Naucio je na muku Srpski narod.
Ipak, Srbija je uvek opstajala jer joj se uvek nasao neki Aleksandar Vucic koji je znao da na pravi nacin povede Srpski narod.

lucidna duša

pre 11 godina

Možda je mislio na "Miloševićemo vreme".
Treba ljudima po drugi put prodati istu priču. Ali izgleda da prolazi, pa je u pravu kada kaže da se u prošlosti nalazi ključ za budućnost.

junak nad junacima

pre 11 godina

I Vi ste junak isto, verujem da cete uspeti da resite ovu situaciju koja se vuce od davnina, i od koje svi beze. Svaka vam cast na trudu ovolikom.

mukica

pre 11 godina

Muke i problem su jako veliki, ali imam poverenja u vas, i verujem da se mozemo izvuci polako iz ove situacije, samo malo slozniji da budemo.

Poaro

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da pojedini ljudi nemaju ni malo poštovanja za ono što Vučić radi. Država Srbija i njeni građani imaće koristi od toga u godinama koje dolaze. Da li je moguće da na sve gledamo stranački? Imam 29 godina, u životu nisam glasao, ali ću na prvim narednim izborima, glasati da ovaj čovek bude premijer zemlje u kojoj živim!

Red Bul

pre 11 godina

Svi mi trebamo da budemo svesni da su Kosovo priznale vodeće države sveta i da u tom kontekstu ovaj sporazum predstavlja veliki uspeh, jer obezbedjuje široku autonomiju i prava srba na Kosovu. I slazem se da u ovom trenutku treba sacuvati srpske glave, jer ce se nekada promeniti svetske prilike kada cemo iskoristiti da Kosovo vratimo u nase granice.

Frankenstajn

pre 11 godina

Srbi sa Kosova se nisu slozili sa ovakvim sporazumom ali moraju biti svesni samo jedne činjenice, ukoliko Srbija bude tavorila van Evropske unije to ce se pre svega odraziti i na njihov egzistenciju i kolicinu pomoci koju ce srbija moci da im pruzi, pa mislim da treba da se dozovu pameti i prihvate sporazum.

Crni

pre 11 godina

Samo to što se svaki dan likovi tipa Dačića, Nikoliža i Vučića nalaze na naslovnim stranama svih vrsta medija, je dovoljan razlog da čovek pobegne na Aljasku. Bar da smo fizički što udaljeniji od njih.
(Dejan, 28. april 2013 13:20)
A idi vala ko te drzi spasi sebe a spasices i nas, svako treba da ide gde mu je bolje.

BRATAC SAČULATAC

pre 11 godina

Tako je, i nikako drugacije. Niko nije ni srećan ni zadovoljan što je do ovog sporazuma uopše došlo. Sam Aleksandar Vucic kaze da se i on sam ne slaze i nije zadovoljan sa sporazumom. Zivot običnih građana je mnogo vazniji od politicara. Neke stvari moraju da se prelome i da se nastavi dalje, kako bi buducnost bila bolja.

Lusi

pre 11 godina

Muke su ocigledne, ali isto tako vidimo i ogromnu zelju i napore koje Vucic pre svega ulaze kako bi bar malo pokrenuo ovu drzavu sa mrtve tacke. I na tome mu svaka cast.

CecaO

pre 11 godina

Tako je! Niko nije ni srećan ni zadovoljan što je do ovog sporazuma uopše došlo, ali život nas običnih građana mora da se nastavi! Neke stvari moraju da se prelome i da se nastavi dalje!!!

Đenka

pre 11 godina

Narod je realan, da od ovoga ne može biti bolje, a ovakvo stanje kao što je sada ne može se ostaviti ili ne daj Bože vratiti se na ono staro. Ipak sporazum predstavlja korak napred.

Znalac

pre 11 godina

@ crni domino

Sedi, evo ti keca ko vrata.

Karadjordje je pobegao po propasti Prvog Srpskog Ustanka, narod je ostao da krvari i da ga prodaju u ropstvo. Milos je ostao sa narodom. Video je turski zulim! Karadjordje je nameravao da ukloni Milosa Obrenovica po povratku u Srbiju. Verovatno ubistvom. A posle toga bi bio rat sa Turskom. Kome je to trebalo?! Srbija je bila mala, slaba, feudalna, seljacka zemlja. Bila bi pregazena od Turske kao i u Karadjordjevom Prvom Srpskom Ustanku. Prolila bi se krv, Srbija i Srbi bi ponovo u ropstvo. Ono malo drzavnosti i autonomije, koje je uspeo da izdejstvuje Milos pre svega diplomatskim putem, bi bilo potpuno zgazeno. Tesko da bi smo se ikada uspravili nakon toga sto je moglo da usledi. Karadjordje je morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda. E vidis, u tome je Milos i bio Veliki. Razumeo je da se ne moze glavom kroz zid - glava puca!

A da Majski prevrat nije napravljen ili da nije uspeo, NIKADA rata sa Austro-Ugarskom ne bi bilo. Uredjivali bi i gradili sopstvenu kucu. Sacuvali bi milione zivota, onih rodjenih a tek onih nikada rodjenih...

Tako je to moji Srbi, pamet u glavu!

dipl. pravnik Selena J.

pre 11 godina

S obzirom na situaciju nisam siguran da li bi se mogla izvrsiti ovakva komparacija. Razlog zasto to mislim jeste taj sto je sada gore od tog vremena i nisu nam svi naklonjeni, a jedina pozitivna stvar je ta sto je taj sporazum dobar za nas narod na Kosmetu.

Lenka RU

pre 11 godina

Iste su muke,al srecom postoji i "Milos danasnjice",koji je spreman svojim britkim umom, odgovornoscu i autoritetom da povede Srbiju ka boljoj buducnosti i modernizuje je

odgovori

pre 11 godina

Kao prvo nismo priznali nezavisnost Kosova jer to nigde ne pise niti su to trazili od nas i to su ponovili vise puta a kao drugo ovo nisu bili pregovori o statusu Kosova nego o nadleznostima ZSO.Prvo se informisite pa onda ostavljate komentare nemojte da lupate gluposti.

valentina

pre 11 godina

Evrointegracije su za Srbiju i srpski narod od životne važnosti. Srbija više finansijski ne može opstati, ukoliko bi još jednom zbog odbijanja ovog kompromisa ostala izolovana. Svi ozbiljni investitori računaju na to da Srbija postane članica EU, i to ne samo investitori sa zapada, već i sa istoka, pa i iz Rusije. Svima je bitno da Srbija nastavi proces evrointegracija.

Rus

pre 11 godina

Taman neko kao što je to Vučić krene da radi za svoju zemlju i narod i odmah se nađe neko pametan ko će da ga ispluje i navređa kao da je najveći izdajnik a upravo ti koji pljuju Vučića su u stvari protiv ove zemlje. Ne trpe kada neko radi pošteno i hoće da sredi državu. Podrška Vučiću.

blaza

pre 11 godina

Srbija je mala i u ocima velikih sila beznacajna drzava, koja im je uvek sluzila za podmirivanje medjusobnih razmirica. Tu smo im nasim nejedinstvom, neslogom po svim pitanjima nesvesno ili svesnu uvek pomagali, tako da smo mi najveci krivci takvog odnosa i takvih predrasuda. Moramo pokusati da se ujedinimo u osnovnim nasim interesima i onda ce i te velike sile prestati da nam zabijaju klipove u tockove. Dakle, sve je do nas u Srbiji i u tome se potpuno slazem i podrzavam Vucica, da budemo jedinstveni i da se vise ne ponizavamo pred svetom medjusobnim razmiricama, tacnije, lecenjem necijih nerealnih ambicija i bilesnih sujeta.

Tanja T.

pre 11 godina

Svi mi trebamo da budemo svesni da su Kosovo priznale vodeće države sveta i da u tom kontekstu ovaj sporazum predstavlja veliki uspeh, jer obezbedjuje široku autonomiju i prava srba na Kosovu.
(Red Bul, 28. april 2013 13:22)

Naravno, kao i to da em nezavisnost nije priznata, em od nas to nije ni trazeno, i sto je najbitnije, sve to ne menja stvar...priznali ili ne.

crazy____deedee

pre 11 godina

jos od tog vremena je trebalo da mi srbi cvrsto drzimo konce u svokjim rukama a to sto su ih ''dobronamerni'' prethodni politicari namerno olabavili sad ne mozemo nista, vec da pustimo one koje znaju da rade to sto rade najbolje..

Emilian, Istoricar Srpski

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, cesto puta Srbi misle da im velike sile namecu pojedine nacine postupanja da bi Srbi postali ponovo Evropljani. Mi jos uvek mislimo da smo sloveni koje nam je nametnula Ruska Crkva, ali to nije tacno. Velike sile znaju da smo mi samo Romani a nikada nismo bili sloveni sa Ruskim jezikom koji su nam nametnuli Bugari u vremenu njihove imperije od 7 do 15 veka. Nama, Srbima je preostalo da se vratimo nasem jatu jer mi nismo sloveni i prema tome ne pripadamo Rusiji.
Srbija se sada nalazi ni na zemlji ni na nebu, odnosno Srbiji Zapad ne daje da zaista postane zemlja slovena sa narodom koji je 100% Romanskog Porekla. Evropi nije jasno da su nekada propustili da kreiraju Srbiju prema pripadnosti a ne prema ruskoj crkvi koja je iskoristila nesmotrenost Romana pa je pokusala da kreira slovensku drzavu. Ocigledno je da slovenstvo nije uspelo. U to su u Srbiji poverovali samo nepismeni i polupismeni, koji nisu znali da je to velika greska. Sada su Srbi izmedju dve vatre, odnosno sloveni ih ne priznaju – u ruskoj istoriji smo samo Romanski Narodi, jer Srbi nisu sloveni a Zapad hoce da nas kazni jer smo se odnarodovali. Nije li vreme da se Srbi okrenu svojim iskonskim korenima i pokusaju da povrate sve sto je do sada izgubljeno jer je to sto je bilo izgubljeno bilo samo privremeno. Ocigledno da je crkva propustila da odbrani veru koju su Romanski Narodi imali. To je bila Katolicka Crkva. Oni su morali da odbrane veru Romana ali to nisu uradili.

Realni

pre 11 godina

Gospodine Vucicu - znali ste Vi vrlo dobro sta je realnost u Srbiji i njenom mjestu u medjunarodnim odnosima i kad ste bili u opoziciji ali ste imali neku drugu, populisticku pricu o lopovima i izdajnicima na sve strane. Nema sad kukanja - ili ste sposobni da se uhvatite u kostac s problemima (a to ste valjda htjeli kad ste izlazili na izbore !?) ili dajte ostavku.

Ipak, moram priznati da ste za sada na dobrom putu da Vasu stranku konacno smjestite u prihvatljivog 'igraca' na srpskoj politickoj sceni a to je za sada najveci dobitak i napredak u ucvrscivanju kontinuiteta srpske drzave i demokratije.

Medena

pre 11 godina

Problemi sa kojima se susrecemo danas, su teski i veliki, moramo nastaviti da radimo i jacamo, na dobrom smo putu, poceli smo i nesme se odustati. Podrska za Vucica i neka nastavi tako.

senadin

pre 11 godina

Ovaj sporazum je sigurno maksimum koji je Srbija mogla da postigne u razgovorima oko Kosova, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to je ova vlada učinila.

crazy____deedee

pre 11 godina

jos od tog vremena je trebalo da mi srbi cvrsto drzimo konce u svokjim rukama a to sto su ih ''dobronamerni'' prethodni politicari namerno olabavili sad ne mozemo nista, vec da pustimo one koje znaju da rade to sto rade najbolje..

krle - dron

pre 11 godina

Znalac@, svaka cast,blago opisana gorka cemer u sta su srbiju i srbijance uvalili karadjordje i karadjordjevici, konacno je doslo vreme da se obelodane istorijski zapisi, da se vidi kako je karadjordje koji po zapisima vuce korene iz arnautskog plemena usred srbije zaklao brata a oca obesio, kako je junacki podvio rep i preplivao savu a narod ostavio turcima na zulum, sav mrak i lazna propaganda oko karadjordja i karadjordjevica su neprirodni i u srbiji vise neodrzivi, srbija se umirit ne moze. Danas u usijanoj srbiji najbitnije je da nema vise lazi da narod trazi istinu kako bi cist krenuo putem civilizacije, i onaj karadjordjev park nece biti park dok Milosev spomenik ne zauzme mesto u parku i to zbog buducih generacija treba nazvati parkom pomirenja. Drzavu srbiju koju je stvorio Milos veliki arcile su komunjarske horde do dana danasnjih i njima je bilo u velikom interesu da se Milos nigde nespominje i nevidi,krajnje je vreme da srbijanci pokazu da su se ponovo razbudili i uzeli srbiju u svoje ruke i nastave tamo gde je njihov stvoritelj Milos veliki stao. Naravno sva podrska Tomi da istraje i spasi narod.

Fruškogorski ilegalac

pre 11 godina

Miloš Veliki je znao kako se najbolje radi na boljitku naroda. Danas je došlo vremem da nam je najpotrebnija diplomatija kao u Miloša, a ne junaštvo kao u Karadjordja, jer dosta je prolivanja svoje krvi ako si već unapred izgubio bitku.

krstivoje prvovencani 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Milos veliki je utkan u dusu srbijanaca koji su ga i opevali,odlomak iz ODA SRBIJI-,
U vihoru tame nastao je pravi muk, gde utonu Srpski narod u beskrajni san tugom ogrnut
sevnu munja u Takovu i udari grom,
pojavi se sveti knjaz da razbudi narod svoj ,zivot da najavi I stvori mu dom.
Hvala nasem svetom Knjazu Milosu, beskrajno mu hvala.
Da nebese njega tada Srbija se danas nebi tako zvala
Srbijo Svetinjo,Srbijo Svetinjo,iznad svega SRBIJO,

staniša

pre 11 godina

Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

lex speciallis

pre 11 godina

A ti si ako Milos , do juce te porede s neuporedivim Djindjicem, kako ovaj covek sebi indirektno laska! Da se razumemo ne mislim ja da u Srbiji ima boljih jer su se prethodni pokazali,vec mislim da ste svi losi..ali lepo kaze ona stara "Kakav narod takva vlast". I prosto mi je neverovatan politicki zaokret ovog coveka- koji je krajem 90-ih kaznjavao medije, clanice ANEM-a kod sudije za prekrsaje-s namerom da ih pogasi jer su opozicioni, do juce hteo da hapsi Tadica ako se bilo sta dogovori sa kosovskim Albancima a sada pa gde je doslednost, ajd u redu samo budala ne menja misljenje...I nek je sve na stranu sta ces Vucicu sa sve nizim standardom gradjana, slamaricu ste sa Slobom izspraznili jos 90-ih, sta ces sa sve vise ljudi bez posla,gde je 100 milijradi investicija iz predizbornog obecanja,ko je krao glasove,mukao mi je vise od skretanja sa pravih problema,a to je gola egzistencija naroda, sta ce ti i Srbija ako svi koji mogu odu iz nje!

Alek

pre 11 godina

... Mi jos uvek mislimo da smo sloveni koje nam je nametnula Ruska Crkva, ali to nije tacno. Velike sile znaju da smo mi samo Romani a nikada nismo bili sloveni sa Ruskim jezikom koji su nam nametnuli Bugari u vremenu njihove imperije od 7 do 15 veka. Nama, Srbima je preostalo da se vratimo nasem jatu jer mi nismo sloveni i prema tome ne pripadamo Rusiji.
Srbija se sada nalazi ni na zemlji ni na nebu, odnosno Srbiji Zapad ne daje da zaista postane zemlja slovena sa narodom koji je 100% Romanskog Porekla. Evropi nije jasno da su nekada propustili da kreiraju Srbiju prema pripadnosti a ne prema ruskoj crkvi koja je iskoristila nesmotrenost Romana pa je pokusala da kreira slovensku drzavu. Ocigledno je da slovenstvo nije uspelo. U to su u Srbiji poverovali samo nepismeni i polupismeni, koji nisu znali da je to velika greska. Sada su Srbi izmedju dve vatre, odnosno sloveni ih ne priznaju – u ruskoj istoriji smo samo Romanski Narodi, jer Srbi nisu sloveni a Zapad hoce da nas kazni jer smo se odnarodovali. Nije li vreme da se Srbi okrenu svojim iskonskim korenima i pokusaju da povrate sve sto je do sada izgubljeno jer je to sto je bilo izgubljeno bilo samo privremeno. Ocigledno da je crkva propustila da odbrani veru koju su Romanski Narodi imali. To je bila Katolicka Crkva. Oni su morali da odbrane veru Romana ali to nisu uradili.
(Emilian, Istoricar Srpski, 28. april 2013 16:18)

Izgleda da ovih dana kolektivno jedemo bunike, kako rece Mirjana Bobic Momcilovic u Novostima.

O kumovima

pre 11 godina

Ko li je dans kum, ako je ovo Miloševo vreme?
(Aca Znalac, 28. april 2013 12:58)Ubistvo Karadjordja je jos jedna od vecih zabluda u Srbiji, jer se ona prikazuje kao velika nepravda prema vozdu, i veliki greh knjaza Milosa, inace oca moderne Srbije i nesumnjivo najveceg njenog vladara u modernoj istoriji,j er Karadjordje se posle bega iz srbije sa vecinom vojvoda iz 1. ustanka 1813. god. ,za razliku od Milosa koji je ostao sa svojim narodom, 1817. nepozvan vraca u koliko toliko autonomnu srbiju posle Milosevog uspesnog ustanka od 1815. sa ciljem da se stavi na njeno celo, a posto u zemlji ne biva da ima dva gospodara,znaci da mu je cilj bio da "smeni" Milosa i da izmucenu zemlju koja je propatila u 11 godisnjim borbama 1804-15 ponovo zapali!Tako da Milosu u datim okolnostima nije ostalo nista drugo nego da vuce iznudjene poteze, da brani sebe i zemlju od nove pogibije, Srbija je tad bila vazalna a turski garnizoni svuda.Onda sto se tice ubistva kneza Mihaila, uvek se prica da je obavijeno velom tajne, a cinjenice govore da je u pitanju bio klasican puc od strane Karadjordjevica da bi dosli na vlast, nesto kao sto se desilo 1903, samo sto je u prvom slucaju ministar vojni Milivoje Blaznavac uspeo da odrzi poredak uzemlji! Kraj dinastije Obrenovic je isto pod znakom pitanja jer je knjaz Milos imao zenske potomke a po ustavu iz 1869.i oni su imali pravo prestola npr. baron Milos Bajic, a i crnogorski princ Nikola je potomak Jevrema Obrenovica, ciji je potomak i kralj Milan.

Marko

pre 11 godina

A odgovori onda da li je de facto Kosovo priznato 1999 kad smo izgubili rat ili 2008 kad su proglasili nezavisnost
(odgovori, 28. april 2013 18:21)

Kosovo je Kumanovskim sporazumom dato na privremeno upravljanje medjunarodnoj zajednici i potisana je rezolucija 1244 UN u kojoj pise da prilikom trajnog resenja kosovskog problema uvaziti interesi Albanaca da imaju siroku autonomiju i da ce se uvaziti teritorijalni suverenitet Srbije. Jedno drugo ne iskljucje. Ovim sporazumom se smisljeno rusi i stavlja van snage rezolucija 1244 jer se ona nigde ne pominje kao ni Ustav Srbije.
Procitajte na internetu ima rezoluucija 1244 predlazem Englesku verziju pa ce vam sve biti jasno.

jaca019

pre 11 godina

Mnogo godina smo nase velikane iz istorije potiskivali, stavljali u zaborav. I posle mnogo godina je neko pametno povezao nasu istoriju sa sadasnjoscu. ISTORIJA JE UCITELJICA ZIVOTA,a Milos Veliki nas ucitelj i stvaralac moderne srpske drzave.

garabet

pre 11 godina

Muke jesu slične onima u Miloševo vreme - oružjem se ne može dobiti ništa (samo izgubiti), a ne sme se propustiti prilika za oporavak ekonomije. Priča o čekanju jednostavno više ne pije vodu, pogotovo je licemerno kada nadahnuti republički poslanici (!?) kritikuju siromašne građane zato što se zbog "praznog frižidera" navodno odriču borbe za Kosovo.

Djoko

pre 11 godina

Kako god Srbija je stalno u nekim mukama. Ali sreca nasa sto i sada u teskim vremenima Srbiju vodi mudra glava Aleksandra Vucica. Zahvaljujuci njemu skro svi srpski uslovi prihvaceni su u sporazumu.

sonja J.

pre 11 godina

O postojanju ili nepostojanju paralele među njima prosudiće istorija, mi kao obični ljudi možemo samo da prepoznamo da neko posle mnogo godina, pokušava da uradi nešto, kako bi nas pomakao sa mesta na kome stojimo već desetak godina!

crni domino

pre 11 godina

"Karadjordje je morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda."
(Znalac, 28. april 2013 15:41)
"Znalac", po tebi je i Zoran Djindjic morao biti uklonjen, za dobrobit vecine naroda!? Koja izopacenost u poimanju drustva!?
Ta tvoja selektivna istorija i lakoca ubijanja po potrebi, je Srbiju i dovela do mesta na kome se sada nalazi!
Za vas je nula prevelika ocena koju bih vam dao!
Pozdrav "Znalac"!

aurora

pre 11 godina

(Ivica, 28. april 2013 21:11)


Jos je Seneka rekao : "Tesko je imati sve ljude za prijatelje, dosta je nemati neprijatelje" i Vucic upravo to i radi pokusava da zemlji Srbiji pridobije jos vise prijatelja.

GAdza

pre 11 godina

Veci problem su untrasnji, faktori nego spoljnji. Srbija jeste trpela i u vreme Milosa, ali je bilo nekih pametnih Cincara i drugih koji su bili u vladi, a i narod je relativno bio cist i homogen, nije bilo ovoliko lesinara i hijena, pa je na kraju Srbija pod Milosem opstala i prosperirala vremenom.
Ti jesi u slicnoj situaciji, ali za razliku od Milosa nemas dovoljno kadra da te podrzi, a prethodni rezimi su odnegovali lesinare i hijene koje ce da koce kako bi se gladni najeli nesrece svog sopstvenog naroda, tako da je tvoja pozicija mnogo losija od Miloseve, ali iznutra. Iznutra ti imas problem, ali ne samo ti, bilo ko da je na tvom mestu...
Da vaskrsne Car Dusan, ti nasi patrioti bi ga odmah streljali....

ILija 77

pre 11 godina

Nikolić, Vučić i Dačić su spremni na dogovor sa Srbima sa severa Kosova. Međutim, svi su izgledi da za dogovor nisu spremni predstavnici Srba sa severa Kosova, koji su pod velikim uticajem DSS-a, koji ih, sve su prilike, vodi u propast.

ljubica

pre 11 godina

(Dragisa, 28. april 2013 16:09)

Cinjenicno stanje je da nemamo nikakvu tapiju u rukama. Nekoma su oteli, a vecina je prodala pa je tapija promenila vlasnika.

SOFIJA

pre 11 godina

Možda Srbima na severu Kosova odgovara trenutno stanje na terenu, ali je sigurno da takvo stanje ne odgovara Srbima u enklavama kojih ima više nego Srba na severu Kosova.

kića

pre 11 godina

Teško je ovako bitnu odluku doneti, a da to ne potvrdi narod na referendumu. Tako da bi možda bilo i dobro ići na referendum, ali u kratkom periodu, kao što je to rekao Vučić, a ne da se to razvlači u nedogled, jer je očigledno da je velika većina građana za prihvatanje ovog sporazuma.

Vujica Vranje

pre 11 godina

Nije danas u pitanju samo Kosovo, već budućnost Srbije. Srbija izolovana ne može da odbrani ne samo sever Kosova, već izolovana Srbija ne može da odbrani ni užu Srbiju od siromaštva i bede.

Последња нада

pre 11 godina

Да су наши лидери током историје имали барем мало слуха за Милошев осећај за дипломатију, друге би нам птице певале што би рекао наш народ. Понекад је то понашање деловало чудно, па и неприхватљиво, али је Милош успевао да вештином свог преговарачког умећа добије много више него што би добио пушком и бајонетом. Нажалост, између Милоешеве Србије и наше државе данас нема пуно разлике у смислу проблема који нас тиште. Самим тим ова изјава добија на тежини.