Utorak, 23.04.2013.

10:07

"Od sporazuma preča implementacija"

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da sporazum Beograda i Prištine nije istorijsko rešenje problema, ali da jeste istorijski pomak u rešavanju problema Srba.

Izvor: B92

"Od sporazuma preèa implementacija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

make

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

dorit

pre 11 godina

Siguran sam da se Srbi sa severa Kosova mogu ubediti da podrže sporazum, možda će trebati malo više para nego obično ali šta da se radi, Srbija ne može biti talac tih par desetina hiljada ljudi.

Nebojša sa Zvezdare

pre 11 godina

Valja se krenuti u implementaciju. Krenuti sa privrednim oporavkom Srbije a samim tim će se pokrenuti privreda u ZSO. Najbolji način da Srbija konkretno pomogne svojima na KiM.

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Vreme je da se krene napred. Samo tako može Srbija iz ovog ekonomskog posrnuća ikako bi bili sposobni da pomognemo našoj braći na KiM.

smakevic

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

make

pre 11 godina

Sporazum je postignut. Većina u Srbiji ga je podržala i sada se očekuje jedno od najbitnijih stvari , njegova primena u praksi. Ipak će ovde glavnu ulogu morati da odigra Evropa. Nadamo se samo njihovoj promeni stava prema Srbiji i neutralnost u radu!

Milance030

pre 11 godina

Ovaj sporazum je pokusaj proboja resavanja problema. Probili smo se do mesta do kog mozemo bolje i vise da delujemo i da resavamo probleme statusa i zivota Srba na Kosovu.Sporazum nije potpuno resenje, ono dolazi kroz njegovo sprovodjenje...

senadin

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

ljuboja

pre 11 godina

Svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku, a ne kritikovati ga zbog ovog sporazuma.

fifi

pre 11 godina

Vidim da se neki protive sporazumu,neka izađu i kažu šta je rešenje. Šta je to što nas ne bi dalje guralo na dno a Kosovo svakim danom postajalo sve dalje od Srbije. Možda danas nije idealno rešenje ali ako pogledamo u budućnost možda je jedino prihvatljivo!

đorđija

pre 11 godina

Sva dešavanja danas me neodoljivo podsećaju na čuven plan Z4 za Srbe u Hrvatskoj, kada je Milošević bio za prihvatanje tog plana, kojim su Srbi u Hrvatskoj praktično imali državu u državi, ali su ga odbili Srbi iz Krajine, i posle nekoliko godina se desila akcija Oluja, po prećutnom odobrenje Amerikanaca, proterano je 200000 Srba, ubijeno nekoliko hiljada, i Hrtvastka je ostala etnički čista. Zar nam to treba opet?

Rus

pre 11 godina

Verujem u državni vrh Srbije i mislim da cela Srbija mora da pokaže jedinstvo kada je u pitanju rešavanje ovog velikog problema. Imamo dobru osnovu i nadam se da će državni vrh uspeti još da poboljša položaj Srba na Kosovu. Podrška Vučiću koji je zasližan za mnoge stvari koje su postignute a koje su u interesu Srbije.

Оливера Петровић

pre 11 godina

Овај неспособњаковић треба најпре да се позабави корупцијом у српском правосуђу јер о Србији ништа тако речито не говори као она гомила предмета у Стразбургу. То је слика мудрости и стручности садашњег министра правосуђа који се, суштински, ни по чему не разликује од претхдне. ЕУ свакако неће примити у своју заједницу тако несређену државу каква је данашња Србија. Искуство са Бугарском и Румунијом отворило им је очи.

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Može i grad Niš da proglasi svoj Statut grada za Ustav. Pa šta.. Ništavan je u međunarodnim odnosima.Prema tome, naš Ustav poznaje Ap KiM i može se regulistai Ustavnim zakonima. Ne možemo biti isključivi. Tako nam je kako nam je danas. Od priznavanja nema ni reči a ni jednog slova.Sada je vreme da počnemo raditi u interesu Srnije i Srba sa KiM. Od junačenja nma ništa u današnjem vremenu..

panonski

pre 11 godina

Jel' to onaj ministar sto je studenkinji bacio flasu mineralne vode jer nije made in Serbia?
(skeptik, 23. april 2013 10:31)

To je ministar koji ce nam pravosudje konacno spremiti za EU. Posto nas je tvoj demokratski, vratio u neko predratno vreme a i samo je gledao kroz prste..

vladimirche

pre 11 godina

Bolje je i ovako prihvatiti taj sporazum, koliko sam razumeo pod našim uslovima, nego da se tim nesretnim ljudima dole ponovo desi neki pogrom i da ih zauvek iskorene sa Kosova. Mislim da je više nego ikad potrebno jedinstvo cele Srbije da se odbrani i teritorija i naš narod na Kosovu! Ako je ovaj sporazum početak te odbrane neka bude!

FIGARO

pre 11 godina

Pravi napredak Srbije ce biti tek onda kada SNS bude jedini na vlasti i kada ne bude bilo malih parazitskih stranaka koje koce reforme i stalno nekim ucenama i uslovima usporavaju rad Vlade.

marisol

pre 11 godina

Sporazum je postignut. Većina u srbiji ga je podržala i sada se očekuje jedno od najbitnijih stvari njegova primena u praksi. Ja iskreno u Prištinu i nemam nekog poverenja. o je moj zaključak direkno sa trerena. Ipak će ovde glavnu ulogu morati da odigra Evropa. nadamo se samo njihovoj promeni stava prema Srbiji i neutralnost u radu!

Tanja T.

pre 11 godina

ovo je kljucno: nije istorijsko resenje, ali je put ka istorijskom resenju problema. nadajmo se da se zaista tako i biti, i da ce se ova agonija oko Kosova prekinuti

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

pa mi imamo garante sprovodjenja i postovanja sporazuma sto je jako dobro! svi koji su protiv sporazuma ocigledno gha ne poznaju ili ne shvataju!!!

selekcija na visokom nivou

pre 11 godina

evidentno dogovorena retorika sns perjanica - da se ime dačića kao premijera, i ličnosti koja je vodila pregovore do poslednje 2 runde, ne pominje?! samo vučić, vicepremijer (reč takođe u upotrebi od nedavno) i "njegov" tim.
izjave o izuzetno skladnim odnosima u "državnom vrhu" (takođe zadata reč) su očigledno neistinite. svi se kite perjem i zaslugama kako odgovara sopstvenoj stranci. a ministar pravde - selektivan i leden u stavovima, i gestapo bi mu pozavideo.

bezimena

pre 11 godina

Masa ispraznih rečenica...

Da nema sporazuma ne bi imalo šta da se "implementira"! Prema tome, SPORAZUM je alfa i omega svega što iz njega proističe!

mishko

pre 11 godina

Nije mi samo jasno zašto se oko ovog sporazuma toliko protive ljudi iz unutrašnjosti Srbije kad oni ne žive na Kosovu? Bitno je da će ovim konačno da se uradi nešto za naše ljude koji žive na Kosovu. Koliko sam ja pročitao konačno će dobiti svoje ljude u svim institucijama. Bolje i to nego da im Albanac bude regionalni komandant.

Adolf

pre 11 godina

Zaista je teško razumeti, kako je moguće rešiti problem Srba na KiM-u, ako teritorija KiM nije u sastavu Republike Srbije, a koja nema suverenu i jurisdikcionu vlast tamo, već je sve prepušteno kosovskim institucijama i međunarodnim, usmenim, garancijama za bezbednost?!
Ministar pravde i državne uprave bi trebalo, umesto što je pravosuđe i državnu upravu prepustio institucijama druge države pa makar i "bajpasom" do "konačnog rešenja", kako je izgledalo "konačno rešenje" za Jevrejski narod, kao i protagonistu tog "holokausta"?!

šasija

pre 11 godina

Šta je alternativa ovom dogovoru? Jedino da uzmemo puške i da krenemo u boj za Kosovo. I šta ćemo imati kao posledice? Imaće brdo izginulih mladih ljudi, imaćemo Srbe sa Kosova u izbegličkim kolonama. Srbi sa Kosova će biti u Srbiji, ali u užoj Srbiji po izbegličkim centrima, a Kosovo će oastati Albansko, i to etnički čisto Albansko. Zar nam to treba?

žića

pre 11 godina

Niko nema iluzije da će rezultatima pregovora o Kosovu bilo ko u Srbiji, a posebno Srbi na Kosovu biti prezadovoljni. Naravno da ni Nikolić, ni Vučić nisu oduševljeni rešenjem, jer bi mi svi voleli da Srbija u potpunosti povrati Kosovo, ali treba biti realan i reći da to Srbija u ovom trenutku ne može da uradi, ali ova vlada je uspela da se izvuče najmanje loše rešenje po Srbiju, i zato državnom vrhu treba pružiti podršku.

markobb

pre 11 godina

Sada će valjda i "dušebrižnici", kroz primenjivanje sporazuma uvideti koliko je urađeno za Srbe na Kosovu. Najlakše je odmah napadati, a prethodno zaboraviti da si za rešavanje istog problema imao 12 godina!!!

skeptik

pre 11 godina

Jel' to onaj ministar sto je studenkinji bacio flasu mineralne vode jer nije made in Serbia? Koja je ovo transformacija od obozavoca Ratka Mladica do prijateljstva sa Tacijem koji je by the way lice sa poternice? To moze samo SNS.

evropejac

pre 11 godina

Pričom se neće ništa postići.Zašto do sada nisu pokrenuti postupci protiv sudija i tužilaca koji su u prethodnom periodu otvoreno kršili zakon i pomagali kriminal.To bi se u Evropi prvo uradilo a rezultati bi bili vidljivi.Dakle zašto.

david

pre 11 godina

Veoma je bitno uspostaviti dobre kontakte sa šefom Euleksa, jer je Euleks praktično jedini koji može da zaštiti Srbe na Kosovu. Iako je Euleks sigurno privrženiji albanskoj strani, treba se truditi da odnosi sa Euleksom budu što bolji.

sećam se predizbornih obećanja

pre 11 godina

"sve više gubili na Kosovu i sve smo manje bili tamo prisutni"
I onda genijalno rešenje: Srbija se potpuno odrekne Kosova i uopšte više nije ni minimalno prisutna na Kosovu. I onda više Srbija nema šta da gubi. Ako mi neko uzurpira stan, najbolje je da mu ga ja odmah prepišem.

Logika EU

pre 11 godina

Ko ima para taj kreira događaje. E to je kako će da se postupa sa dogovorom Prištine i Beograda...Podrška ministru ali mislim da strepi bezveze

marisol

pre 11 godina

Sporazum je postignut. Većina u srbiji ga je podržala i sada se očekuje jedno od najbitnijih stvari njegova primena u praksi. Ja iskreno u Prištinu i nemam nekog poverenja. o je moj zaključak direkno sa trerena. Ipak će ovde glavnu ulogu morati da odigra Evropa. nadamo se samo njihovoj promeni stava prema Srbiji i neutralnost u radu!

panonski

pre 11 godina

Jel' to onaj ministar sto je studenkinji bacio flasu mineralne vode jer nije made in Serbia?
(skeptik, 23. april 2013 10:31)

To je ministar koji ce nam pravosudje konacno spremiti za EU. Posto nas je tvoj demokratski, vratio u neko predratno vreme a i samo je gledao kroz prste..

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Može i grad Niš da proglasi svoj Statut grada za Ustav. Pa šta.. Ništavan je u međunarodnim odnosima.Prema tome, naš Ustav poznaje Ap KiM i može se regulistai Ustavnim zakonima. Ne možemo biti isključivi. Tako nam je kako nam je danas. Od priznavanja nema ni reči a ni jednog slova.Sada je vreme da počnemo raditi u interesu Srnije i Srba sa KiM. Od junačenja nma ništa u današnjem vremenu..

šasija

pre 11 godina

Šta je alternativa ovom dogovoru? Jedino da uzmemo puške i da krenemo u boj za Kosovo. I šta ćemo imati kao posledice? Imaće brdo izginulih mladih ljudi, imaćemo Srbe sa Kosova u izbegličkim kolonama. Srbi sa Kosova će biti u Srbiji, ali u užoj Srbiji po izbegličkim centrima, a Kosovo će oastati Albansko, i to etnički čisto Albansko. Zar nam to treba?

mishko

pre 11 godina

Nije mi samo jasno zašto se oko ovog sporazuma toliko protive ljudi iz unutrašnjosti Srbije kad oni ne žive na Kosovu? Bitno je da će ovim konačno da se uradi nešto za naše ljude koji žive na Kosovu. Koliko sam ja pročitao konačno će dobiti svoje ljude u svim institucijama. Bolje i to nego da im Albanac bude regionalni komandant.

markobb

pre 11 godina

Sada će valjda i "dušebrižnici", kroz primenjivanje sporazuma uvideti koliko je urađeno za Srbe na Kosovu. Najlakše je odmah napadati, a prethodno zaboraviti da si za rešavanje istog problema imao 12 godina!!!

žića

pre 11 godina

Niko nema iluzije da će rezultatima pregovora o Kosovu bilo ko u Srbiji, a posebno Srbi na Kosovu biti prezadovoljni. Naravno da ni Nikolić, ni Vučić nisu oduševljeni rešenjem, jer bi mi svi voleli da Srbija u potpunosti povrati Kosovo, ali treba biti realan i reći da to Srbija u ovom trenutku ne može da uradi, ali ova vlada je uspela da se izvuče najmanje loše rešenje po Srbiju, i zato državnom vrhu treba pružiti podršku.

skeptik

pre 11 godina

Jel' to onaj ministar sto je studenkinji bacio flasu mineralne vode jer nije made in Serbia? Koja je ovo transformacija od obozavoca Ratka Mladica do prijateljstva sa Tacijem koji je by the way lice sa poternice? To moze samo SNS.

selekcija na visokom nivou

pre 11 godina

evidentno dogovorena retorika sns perjanica - da se ime dačića kao premijera, i ličnosti koja je vodila pregovore do poslednje 2 runde, ne pominje?! samo vučić, vicepremijer (reč takođe u upotrebi od nedavno) i "njegov" tim.
izjave o izuzetno skladnim odnosima u "državnom vrhu" (takođe zadata reč) su očigledno neistinite. svi se kite perjem i zaslugama kako odgovara sopstvenoj stranci. a ministar pravde - selektivan i leden u stavovima, i gestapo bi mu pozavideo.

bezimena

pre 11 godina

Masa ispraznih rečenica...

Da nema sporazuma ne bi imalo šta da se "implementira"! Prema tome, SPORAZUM je alfa i omega svega što iz njega proističe!

Оливера Петровић

pre 11 godina

Овај неспособњаковић треба најпре да се позабави корупцијом у српском правосуђу јер о Србији ништа тако речито не говори као она гомила предмета у Стразбургу. То је слика мудрости и стручности садашњег министра правосуђа који се, суштински, ни по чему не разликује од претхдне. ЕУ свакако неће примити у своју заједницу тако несређену државу каква је данашња Србија. Искуство са Бугарском и Румунијом отворило им је очи.

sećam se predizbornih obećanja

pre 11 godina

"sve više gubili na Kosovu i sve smo manje bili tamo prisutni"
I onda genijalno rešenje: Srbija se potpuno odrekne Kosova i uopšte više nije ni minimalno prisutna na Kosovu. I onda više Srbija nema šta da gubi. Ako mi neko uzurpira stan, najbolje je da mu ga ja odmah prepišem.

Adolf

pre 11 godina

Zaista je teško razumeti, kako je moguće rešiti problem Srba na KiM-u, ako teritorija KiM nije u sastavu Republike Srbije, a koja nema suverenu i jurisdikcionu vlast tamo, već je sve prepušteno kosovskim institucijama i međunarodnim, usmenim, garancijama za bezbednost?!
Ministar pravde i državne uprave bi trebalo, umesto što je pravosuđe i državnu upravu prepustio institucijama druge države pa makar i "bajpasom" do "konačnog rešenja", kako je izgledalo "konačno rešenje" za Jevrejski narod, kao i protagonistu tog "holokausta"?!

evropejac

pre 11 godina

Pričom se neće ništa postići.Zašto do sada nisu pokrenuti postupci protiv sudija i tužilaca koji su u prethodnom periodu otvoreno kršili zakon i pomagali kriminal.To bi se u Evropi prvo uradilo a rezultati bi bili vidljivi.Dakle zašto.

Tanja T.

pre 11 godina

ovo je kljucno: nije istorijsko resenje, ali je put ka istorijskom resenju problema. nadajmo se da se zaista tako i biti, i da ce se ova agonija oko Kosova prekinuti

ljuboja

pre 11 godina

Svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku, a ne kritikovati ga zbog ovog sporazuma.

senadin

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

smakevic

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

david

pre 11 godina

Veoma je bitno uspostaviti dobre kontakte sa šefom Euleksa, jer je Euleks praktično jedini koji može da zaštiti Srbe na Kosovu. Iako je Euleks sigurno privrženiji albanskoj strani, treba se truditi da odnosi sa Euleksom budu što bolji.

đorđija

pre 11 godina

Sva dešavanja danas me neodoljivo podsećaju na čuven plan Z4 za Srbe u Hrvatskoj, kada je Milošević bio za prihvatanje tog plana, kojim su Srbi u Hrvatskoj praktično imali državu u državi, ali su ga odbili Srbi iz Krajine, i posle nekoliko godina se desila akcija Oluja, po prećutnom odobrenje Amerikanaca, proterano je 200000 Srba, ubijeno nekoliko hiljada, i Hrtvastka je ostala etnički čista. Zar nam to treba opet?

make

pre 11 godina

Sporazum je postignut. Većina u Srbiji ga je podržala i sada se očekuje jedno od najbitnijih stvari , njegova primena u praksi. Ipak će ovde glavnu ulogu morati da odigra Evropa. Nadamo se samo njihovoj promeni stava prema Srbiji i neutralnost u radu!

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Vreme je da se krene napred. Samo tako može Srbija iz ovog ekonomskog posrnuća ikako bi bili sposobni da pomognemo našoj braći na KiM.

Nebojša sa Zvezdare

pre 11 godina

Valja se krenuti u implementaciju. Krenuti sa privrednim oporavkom Srbije a samim tim će se pokrenuti privreda u ZSO. Najbolji način da Srbija konkretno pomogne svojima na KiM.

FIGARO

pre 11 godina

Pravi napredak Srbije ce biti tek onda kada SNS bude jedini na vlasti i kada ne bude bilo malih parazitskih stranaka koje koce reforme i stalno nekim ucenama i uslovima usporavaju rad Vlade.

vladimirche

pre 11 godina

Bolje je i ovako prihvatiti taj sporazum, koliko sam razumeo pod našim uslovima, nego da se tim nesretnim ljudima dole ponovo desi neki pogrom i da ih zauvek iskorene sa Kosova. Mislim da je više nego ikad potrebno jedinstvo cele Srbije da se odbrani i teritorija i naš narod na Kosovu! Ako je ovaj sporazum početak te odbrane neka bude!

Rus

pre 11 godina

Verujem u državni vrh Srbije i mislim da cela Srbija mora da pokaže jedinstvo kada je u pitanju rešavanje ovog velikog problema. Imamo dobru osnovu i nadam se da će državni vrh uspeti još da poboljša položaj Srba na Kosovu. Podrška Vučiću koji je zasližan za mnoge stvari koje su postignute a koje su u interesu Srbije.

fifi

pre 11 godina

Vidim da se neki protive sporazumu,neka izađu i kažu šta je rešenje. Šta je to što nas ne bi dalje guralo na dno a Kosovo svakim danom postajalo sve dalje od Srbije. Možda danas nije idealno rešenje ali ako pogledamo u budućnost možda je jedino prihvatljivo!

Milance030

pre 11 godina

Ovaj sporazum je pokusaj proboja resavanja problema. Probili smo se do mesta do kog mozemo bolje i vise da delujemo i da resavamo probleme statusa i zivota Srba na Kosovu.Sporazum nije potpuno resenje, ono dolazi kroz njegovo sprovodjenje...

dorit

pre 11 godina

Siguran sam da se Srbi sa severa Kosova mogu ubediti da podrže sporazum, možda će trebati malo više para nego obično ali šta da se radi, Srbija ne može biti talac tih par desetina hiljada ljudi.

Logika EU

pre 11 godina

Ko ima para taj kreira događaje. E to je kako će da se postupa sa dogovorom Prištine i Beograda...Podrška ministru ali mislim da strepi bezveze

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

pa mi imamo garante sprovodjenja i postovanja sporazuma sto je jako dobro! svi koji su protiv sporazuma ocigledno gha ne poznaju ili ne shvataju!!!

make

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

Adolf

pre 11 godina

Zaista je teško razumeti, kako je moguće rešiti problem Srba na KiM-u, ako teritorija KiM nije u sastavu Republike Srbije, a koja nema suverenu i jurisdikcionu vlast tamo, već je sve prepušteno kosovskim institucijama i međunarodnim, usmenim, garancijama za bezbednost?!
Ministar pravde i državne uprave bi trebalo, umesto što je pravosuđe i državnu upravu prepustio institucijama druge države pa makar i "bajpasom" do "konačnog rešenja", kako je izgledalo "konačno rešenje" za Jevrejski narod, kao i protagonistu tog "holokausta"?!

sećam se predizbornih obećanja

pre 11 godina

"sve više gubili na Kosovu i sve smo manje bili tamo prisutni"
I onda genijalno rešenje: Srbija se potpuno odrekne Kosova i uopšte više nije ni minimalno prisutna na Kosovu. I onda više Srbija nema šta da gubi. Ako mi neko uzurpira stan, najbolje je da mu ga ja odmah prepišem.

mishko

pre 11 godina

Nije mi samo jasno zašto se oko ovog sporazuma toliko protive ljudi iz unutrašnjosti Srbije kad oni ne žive na Kosovu? Bitno je da će ovim konačno da se uradi nešto za naše ljude koji žive na Kosovu. Koliko sam ja pročitao konačno će dobiti svoje ljude u svim institucijama. Bolje i to nego da im Albanac bude regionalni komandant.

marisol

pre 11 godina

Sporazum je postignut. Većina u srbiji ga je podržala i sada se očekuje jedno od najbitnijih stvari njegova primena u praksi. Ja iskreno u Prištinu i nemam nekog poverenja. o je moj zaključak direkno sa trerena. Ipak će ovde glavnu ulogu morati da odigra Evropa. nadamo se samo njihovoj promeni stava prema Srbiji i neutralnost u radu!

panonski

pre 11 godina

Jel' to onaj ministar sto je studenkinji bacio flasu mineralne vode jer nije made in Serbia?
(skeptik, 23. april 2013 10:31)

To je ministar koji ce nam pravosudje konacno spremiti za EU. Posto nas je tvoj demokratski, vratio u neko predratno vreme a i samo je gledao kroz prste..

FIGARO

pre 11 godina

Pravi napredak Srbije ce biti tek onda kada SNS bude jedini na vlasti i kada ne bude bilo malih parazitskih stranaka koje koce reforme i stalno nekim ucenama i uslovima usporavaju rad Vlade.

markobb

pre 11 godina

Sada će valjda i "dušebrižnici", kroz primenjivanje sporazuma uvideti koliko je urađeno za Srbe na Kosovu. Najlakše je odmah napadati, a prethodno zaboraviti da si za rešavanje istog problema imao 12 godina!!!

šasija

pre 11 godina

Šta je alternativa ovom dogovoru? Jedino da uzmemo puške i da krenemo u boj za Kosovo. I šta ćemo imati kao posledice? Imaće brdo izginulih mladih ljudi, imaćemo Srbe sa Kosova u izbegličkim kolonama. Srbi sa Kosova će biti u Srbiji, ali u užoj Srbiji po izbegličkim centrima, a Kosovo će oastati Albansko, i to etnički čisto Albansko. Zar nam to treba?

vladimirche

pre 11 godina

Bolje je i ovako prihvatiti taj sporazum, koliko sam razumeo pod našim uslovima, nego da se tim nesretnim ljudima dole ponovo desi neki pogrom i da ih zauvek iskorene sa Kosova. Mislim da je više nego ikad potrebno jedinstvo cele Srbije da se odbrani i teritorija i naš narod na Kosovu! Ako je ovaj sporazum početak te odbrane neka bude!

skeptik

pre 11 godina

Jel' to onaj ministar sto je studenkinji bacio flasu mineralne vode jer nije made in Serbia? Koja je ovo transformacija od obozavoca Ratka Mladica do prijateljstva sa Tacijem koji je by the way lice sa poternice? To moze samo SNS.

Logika EU

pre 11 godina

Ko ima para taj kreira događaje. E to je kako će da se postupa sa dogovorom Prištine i Beograda...Podrška ministru ali mislim da strepi bezveze

žića

pre 11 godina

Niko nema iluzije da će rezultatima pregovora o Kosovu bilo ko u Srbiji, a posebno Srbi na Kosovu biti prezadovoljni. Naravno da ni Nikolić, ni Vučić nisu oduševljeni rešenjem, jer bi mi svi voleli da Srbija u potpunosti povrati Kosovo, ali treba biti realan i reći da to Srbija u ovom trenutku ne može da uradi, ali ova vlada je uspela da se izvuče najmanje loše rešenje po Srbiju, i zato državnom vrhu treba pružiti podršku.

Tanja T.

pre 11 godina

ovo je kljucno: nije istorijsko resenje, ali je put ka istorijskom resenju problema. nadajmo se da se zaista tako i biti, i da ce se ova agonija oko Kosova prekinuti

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

pa mi imamo garante sprovodjenja i postovanja sporazuma sto je jako dobro! svi koji su protiv sporazuma ocigledno gha ne poznaju ili ne shvataju!!!

david

pre 11 godina

Veoma je bitno uspostaviti dobre kontakte sa šefom Euleksa, jer je Euleks praktično jedini koji može da zaštiti Srbe na Kosovu. Iako je Euleks sigurno privrženiji albanskoj strani, treba se truditi da odnosi sa Euleksom budu što bolji.

Rus

pre 11 godina

Verujem u državni vrh Srbije i mislim da cela Srbija mora da pokaže jedinstvo kada je u pitanju rešavanje ovog velikog problema. Imamo dobru osnovu i nadam se da će državni vrh uspeti još da poboljša položaj Srba na Kosovu. Podrška Vučiću koji je zasližan za mnoge stvari koje su postignute a koje su u interesu Srbije.

ljuboja

pre 11 godina

Svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku, a ne kritikovati ga zbog ovog sporazuma.

fifi

pre 11 godina

Vidim da se neki protive sporazumu,neka izađu i kažu šta je rešenje. Šta je to što nas ne bi dalje guralo na dno a Kosovo svakim danom postajalo sve dalje od Srbije. Možda danas nije idealno rešenje ali ako pogledamo u budućnost možda je jedino prihvatljivo!

Milance030

pre 11 godina

Ovaj sporazum je pokusaj proboja resavanja problema. Probili smo se do mesta do kog mozemo bolje i vise da delujemo i da resavamo probleme statusa i zivota Srba na Kosovu.Sporazum nije potpuno resenje, ono dolazi kroz njegovo sprovodjenje...

senadin

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

smakevic

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.

Nebojša sa Zvezdare

pre 11 godina

Valja se krenuti u implementaciju. Krenuti sa privrednim oporavkom Srbije a samim tim će se pokrenuti privreda u ZSO. Najbolji način da Srbija konkretno pomogne svojima na KiM.

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Može i grad Niš da proglasi svoj Statut grada za Ustav. Pa šta.. Ništavan je u međunarodnim odnosima.Prema tome, naš Ustav poznaje Ap KiM i može se regulistai Ustavnim zakonima. Ne možemo biti isključivi. Tako nam je kako nam je danas. Od priznavanja nema ni reči a ni jednog slova.Sada je vreme da počnemo raditi u interesu Srnije i Srba sa KiM. Od junačenja nma ništa u današnjem vremenu..

đorđija

pre 11 godina

Sva dešavanja danas me neodoljivo podsećaju na čuven plan Z4 za Srbe u Hrvatskoj, kada je Milošević bio za prihvatanje tog plana, kojim su Srbi u Hrvatskoj praktično imali državu u državi, ali su ga odbili Srbi iz Krajine, i posle nekoliko godina se desila akcija Oluja, po prećutnom odobrenje Amerikanaca, proterano je 200000 Srba, ubijeno nekoliko hiljada, i Hrtvastka je ostala etnički čista. Zar nam to treba opet?

make

pre 11 godina

Sporazum je postignut. Većina u Srbiji ga je podržala i sada se očekuje jedno od najbitnijih stvari , njegova primena u praksi. Ipak će ovde glavnu ulogu morati da odigra Evropa. Nadamo se samo njihovoj promeni stava prema Srbiji i neutralnost u radu!

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Vreme je da se krene napred. Samo tako može Srbija iz ovog ekonomskog posrnuća ikako bi bili sposobni da pomognemo našoj braći na KiM.

dorit

pre 11 godina

Siguran sam da se Srbi sa severa Kosova mogu ubediti da podrže sporazum, možda će trebati malo više para nego obično ali šta da se radi, Srbija ne može biti talac tih par desetina hiljada ljudi.

evropejac

pre 11 godina

Pričom se neće ništa postići.Zašto do sada nisu pokrenuti postupci protiv sudija i tužilaca koji su u prethodnom periodu otvoreno kršili zakon i pomagali kriminal.To bi se u Evropi prvo uradilo a rezultati bi bili vidljivi.Dakle zašto.

selekcija na visokom nivou

pre 11 godina

evidentno dogovorena retorika sns perjanica - da se ime dačića kao premijera, i ličnosti koja je vodila pregovore do poslednje 2 runde, ne pominje?! samo vučić, vicepremijer (reč takođe u upotrebi od nedavno) i "njegov" tim.
izjave o izuzetno skladnim odnosima u "državnom vrhu" (takođe zadata reč) su očigledno neistinite. svi se kite perjem i zaslugama kako odgovara sopstvenoj stranci. a ministar pravde - selektivan i leden u stavovima, i gestapo bi mu pozavideo.

bezimena

pre 11 godina

Masa ispraznih rečenica...

Da nema sporazuma ne bi imalo šta da se "implementira"! Prema tome, SPORAZUM je alfa i omega svega što iz njega proističe!

Оливера Петровић

pre 11 godina

Овај неспособњаковић треба најпре да се позабави корупцијом у српском правосуђу јер о Србији ништа тако речито не говори као она гомила предмета у Стразбургу. То је слика мудрости и стручности садашњег министра правосуђа који се, суштински, ни по чему не разликује од претхдне. ЕУ свакако неће примити у своју заједницу тако несређену државу каква је данашња Србија. Искуство са Бугарском и Румунијом отворило им је очи.

make

pre 11 godina

U ovom trenutku, ovaj sporazum je i više nego što je većina građana Srbije očekivala da će Srbija dobiti, i to bi pokazao i referendum ukoliko bi bio raspisan.