Ponedeljak, 22.04.2013.

00:05

Vlada saglasna, Skupština u petak

Vlada Srbije usvojila sporazum koji su parafirali premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, u Briselu. Skupština će u petak razmatrati sporazum.

Izvor: B92

Vlada saglasna, Skupština u petak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

188 Komentari

Sortiraj po:

srbin100%

pre 11 godina

Veoma bitno je,kako stvari stoje da ce sporazum u skupstini prihvatiti ogromna vecina(svi sem DSS) sto svakako pokazuje da je vlada uradila odlican posao tokom pregovora

loknica

pre 11 godina

Državni vrh se izborio za dobre uslove i nije ostavio ljude na milost i nemilost.Srbija više ne treba da se koči ovim pitanjem.Moram dalje

Nikola

pre 11 godina

Podrzavam postignut sporazum!
(korupcija, 22. april 2013 18:07)

Hajde, molim te, objasni mi sadrzaj sporazuma koji podrzavas jer se meni cini da je to sporazum izmedju Srbije i Kosova, a Kosovo je deo Srbije.

yogin

pre 11 godina

Dragi moji Srbi, vidim po vestima i po komentarima da vam je ustav jedna nevazna stvar. Nije cudo da vas u svetu neposuju kad sami sebe nepostujete !!!

niko kao ja

pre 11 godina

Radi se o tome da su Rusi lepo rekli Dačiću da polako prestaju njihovi interesi da podržavaju Srbiju oko Kosova. Može da se ispostavi i da su istrgovali sa Amerima onu Osetiju ili kako se već zove i to je to. Žalosno je to što se ovde još uvek msilim da su nam Ruje prijatelji...

Vladimir Radovanovic

pre 11 godina

Ovaj sporazum, parafiran u Briselu zaista predstavlja veliki iskorak u evro integracijama i Srbije i Kosova, sudeći po prvim reakcijama iz Evrope. Sporazum, koji se sastoji od ukupno 15 različitih tačaka, ipak ne uspeva da odrzi postojanje srpskih institucija na severu Kosova i Metohije u ustavnom sistemu Srbije. Pogotovo se to odnosi na sud u K.Mitrovici, koji od sada pa na dalje treba da funkcioniše po zakonima Kosova, što do skoro nije bio slučaj. To znači da i svi drugi sudovi u 4 opštine na severu KiM prelaze da rade u sistem institucija Kosova, a do sada je to bilo u okviru Srbije. Takođe, sporazum je loš i po pogledu biranja komandanta policije, koga istina, predlazu Srbi sa severa, a bira ga ipak samo Priština sa predatog spiska. Izbori više nisu po zakonima Srbije, već Kosova. Sve u svemu, sporazum nije u interesu očuvanja institucija Srbije na KiM, već njihovog prelaska u ustavno-pravni sistem Kosova. Dogovor, postignut u Briselu, ne ide na ruku Srbima sa severa, jer time i oni postaju od sada građani KOSOVA, a ne više Rep. Srbije.

BGD

pre 11 godina

Bravo za Vladu i odluku o sporazumu.
Nadam se da imate spreman odgovor za Udbasku bandu po Srbiji kojoj izmice tlo pod nogama a onda je Udbaska banda spremna na sve.
Valjda ste naucili nesto iz blize proslosti od pre 10 godina kada je banda zaustavila Srbiju 12.marta 2003-e godine.
Ovaj put mora se ici do kraja, demontiranje celokupne Udbaske bande na tlu Srbije.

dusan

pre 11 godina

Ima istorijske relacije, od 24.septembra, nakon gubitka na izborima SPS, demonstranti nisu imali u broju vise od nekoliko stotina na ulicama Beograda, tek po organizovanju unutrasnjosti, 5 Oktobra se pojavila kriticna masa iz unutrasnjost i tek delom Beogradjani, bilo je jos slicnih demonstracija, recimo 96 97 po kradji glasova u jednom trenutku demonstranti nisu imali ni hiljadu u broju...
Referendum je jedini pristojni nacin da se narod izjasni...
A sve sto je protiv ustavno ne proizvodi nikakvu pravnu obavezu i tacka, ne moze na silu da se sprovodi bila kakva pravna obligacija a krseci ustav...

make

pre 11 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju, konačno smo na korak od EU. Tako se to radi, a ne samo priče i priče kao sto je to bilo dok su tu bile demokrate. Praznih obecanja nam je dosta.

A gde vam je pecat!?

pre 11 godina

Valjda ce sada i u Srbiji, skole i univerziteti, pristati da iza njih stoji pecat Kosova. To ce takodje biti po ustavu/zakonu! ;)

Jovan Nenad

pre 11 godina

Najvaznije pitanje je sta se desilo za vreme Daciceve posete Rusiji. Ocigledno je da nasa vlast nije dobila podrsku za ocuvanje Kosmeta. Svima je jasno da necemo skoro u EU, svima je jasno da ni tamo ne cvetaju ruze, svima je jasno da nam nece biti bolje cak iako dobijemo clanstvo a ne datum za pocetak pregovora, svima je jasno da sili koja otima Kosmet moze da se suprotstavi samo sila Rusije, ali ocigledno ta sila ne zeli da podrzi Srbiju. Isto kao 1999.godine, jedna sila preti, napada, uslovljava, druga sila se drzi po strani i ne mesa se, osim pomalo verbalno. Verovatno su nasi stavljeni pred odluku ili meko priznanje otcepljenja (sporazum) ili kosmetska oluja i ubijanje i potpuno proterivanje Srba. Ni jedno ni drugo ne valja, i u jednom i u drugom slucaju Srbi gube Kosmet. Bojim se da protesti mogu da budu kontraproduktivni, kao onaj protest od 27. marta 1941. godine, koji nam je doneo rat, milion zverski pobijenih Srba i komuniste na vlast...Daj Boze da nisam u pravu...

BOSKO

pre 11 godina

Pobedio je razum i da ce se usvojili su ono sto je potpisano u Brisel,jer je to za buducnost Srbije.Proci ce dosta vremena dok pojedinci shvate,kakvo cudo je napravljeno u Briselu,od pozicije luzera za samo par dana do pozicije koje smo zahtevali svih ovih meseci.Sve ovo je radjeno u interesu srpskog naroda koji zivi na Kosovu da im se omoguci normalan zivot i sigurnost koju nisu imali

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Sada treba ocekivati prljavu igru: pokusaje destabilizacije sistema, pobune u sluzbama bezbednosti, neuspesne puceve, mozda cak i atentate, masovne socijalne dislokacije, intervencije stranih obavestajnih sluzbi i slicno. Drzava mora da se angazuje da ostane apsolutno cvrsta i surovo dosledna u zacrtanom kursu, i to po SVAKU cenu.

Svako ko se ne slaze sa Briselskim ugovorom ima pravo da svoje misljenje iznese u Skupstini. Ako tamo dobije vecinu, neka povuce svoju saglasnost u ime srpske drzave i naroda.

Ako sme.

Anita Mol

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

Mira

pre 11 godina

Sporazum je dobar, za gradjane Srbije i Srbe na Kosovu. Narodu na Kosovu nije lako, ali neka izvuku maksimum od potpisanog dogovora. Pamet u glavu i radite za bolji zivot, radite na unapredjenju skolstva i zdravstva, na ekonomiji. To je pravi put.

Sunčanica

pre 11 godina

Moramo snažno podržavati odluku Vlade iako ona predstavlja mali korak. Rešenje koje je doneto nije idealno ali šta smo drugo mogli i dobiti. Po prvi put nakon 23 godine uvažio se stav Srbije po nekim pitanjima u vezi rešavanja odnosa Beograd-Priština bez obostranog priznavanja, koje uporno guraju SRS, Dveri i DSS.

mirko

pre 11 godina

Srbija je od početka bila spremna da prihvate kompromisno rešenje, ali na prethodnim rundama razgovora jednostavno Vučić i Dačić nisu imali šta da prihvate, jer predlog koji je tada ponuđeno Srbiji i Srbima na Kosovu je bio jedno veliko ništa. Nakon što je državni vrh odlučno odbio prvi ponižavajući predlog, situacija se promenila. EU je videla da ne može ucenjivati Vučića i Nikolića sa datumom, i na poslednjim rundama je EU ponudila jedan poprilično korektan sporazum.

aurelio

pre 11 godina

Srpski pregovaraci Dacic i Vucic su dobili najvise sto je u ovom ,a i u bilo kom drugom vremenu moguce. Niste zadovoljni i niko nije zadovoljan danas protestujte ,a sutra je novi dan pa na posao.

Radmilo

pre 11 godina

Prvi put kada je strana sila napala i nasrnula na nasu svetu zemlju, nismo je predali/priznali nikada, i vodili smo borbu od 1389-1912 i oslobodili smo nasu svetu zemlju, Kosovo i Metohiju.

Drugi put, predali smo je posle 14 godina.

Zato smo mi Srbi sada definitivno i finalno propali.

sanja

pre 11 godina

Biće u skladu sa Ustavom, kada Skupština Srbije donese odgovarajući Ustavni Zakon.
(Sve po zakonu, 22. april 2013 12:28)

Potez ove vlade je protivustavan. Ustav je vrhovni pravni akt i on ih tereti u ovom trenutku, a ono sto zakon treba da odredi, jeste duzina trajanja kazne-sankcije, jer to ustavom nije definisano. Oni se jedino mogu izvuci privremeno, pisanjem protivustavnog zakona, tj. daljim razbijanjem pravog poretka i stvaranjem dodatnog haosa. Na kraju ce im ostati jedino gola sila...u istoriji vidjeno nebrojeno puta. Ili mislite da ce Daca sam sebe da uhapsi retroaktivno?

srb

pre 11 godina

Ne verujem koji komentari...Da, kako da ne, sada bez Kosova Srbija ide ka napred, napredak je neminovan i siguran...e kuku majko sta sve nece covek da procita...Od sve muke ne znam sta da napisem, sramota.

nikola

pre 11 godina

Pitam se da li stvarno neko u srbiji zeli 2.000.000 albanaca.Ako zeli onda treba da zna da to znaci 100 narodnih poslanika albanske nacionalnosti u skupstini Srbije u Beogradu.Toliko o patriotizmu.

lex

pre 11 godina

Morali smo se pomeriti sa mrtve tačke oko Kosova. Siguran sam da nastavak pregovora više nebi išli u našu korist i da je ovo realnost i maksimum za nas, nažalost, ali tako je.

Aleksandar, Banja Luka

pre 11 godina

Čestitke na dogovoru!
Politički nisam blizak strankama i ljudima koji su zaslužni za ovaj sporazum, ali im odajem veliko priznanje.
Ne razumijem ljude koji smatraju da nije trebalo pregovarati i dogovoriti najbolje moguće rješenje za obe strane. Smatram da će Srbi koji žive na Kosovu sada biti u neuporedivo boljoj poziciji. Ne trebaju strahovati za njihovu bezbijednost, a imaju i garancije da će autonomno upravljati i uređivati mjesta u kojima žive u većini.
Mislim da bi za njih bilo neodgovorno ne prihvatiti ovaj sporazum koji im nudi normalniji život i okončava neizvijesnost.

x-men

pre 11 godina

Najpre da se složimo oko dva principa spoljne politike: 1. efikasna diplomatija je ona koja se, ako zatreba, može sprovesti i silom (ne vredi prazna pretnja) i 2. velike sile nikada ne rešavaju konflikt do kraja jer to smanjuje njihov uticaj (zato uvek ostavljaju poneki remetilački faktor na terenu). Između ta dva principa je naš "pregovarački" prostor i samo zato će Amerika prihvata autonomiju za Srbe na Kosovu, ali ona će morati da bude kontrolisana - takva da uvek može da se ukine, ali i takva da uvek može da se poveća (zavisi ko u budućnosti bude pravio probleme).

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Demokrata....... Evo na Kelebiji i Horgosu vec red od 3 kilometara sa investitorima. Cekaju da odmah pljunu pare.ja licno sam sretan sto nam je skinuta omca oko vrata zvana Kosovo.Samo sto ovi iz vlasti nece javno da kazu da je ovo de facto i de iure priznanje drzave Kosovo..Kazu da nigde nije napisano.Ne mora ali se podrazumeva. Trebalo je odavno da priznamo Kosovo a ne da se mrcvarimo

I jos nesto. Pisao sam ipre mesec dana da ce pioniri centralne otadzbinske uprave prihvatiti sve sto oni koji misle za njih prihvate..Da sutra kazu braco i sestre svi u g***a oni bi rekli bravo majstori.Skacemo svi

Slavenoserbie

pre 11 godina

Raspišite bre REFERENDUM i pitajte svoj narod koji predstavljate da li želi ovakav sporazum koji ste Vi parafirali ili ne. O istom trošku na istom referendumu pitanje broj dva neka bude da li želite priklučivanje Srbije Evropskoj Uniji. Šta tu ima da usvaja sporazum Vlada i prodaje deo svoje teritorije sa celokupnom infrastrukturom sve zarada datuma o priključenju Evropskoj Uniji ako više od dve trećine stanovništva Srbije ne želi da Srbija ulazi u Evropsku Uniju a još manje potpisuje primoredaju Kosova i Metohije šiptarima. Naspoštenije REFERENDUM i nemojte samo kukati nad troškovima održavanja istog, koštao bi manje nego organizovanje najavljene gej parade u Beogradu.

Bojan

pre 11 godina

"Чему та журба од петка до понедељка о СУДБОНОСНИМ стварима, документима, бре!

Косово за ДАТУМ!????? "

Ok, recimo da nas datum ne zanima(slazem se da je veci problem naseg raspadnutog sistema).
Nego, kako mislis Kosovo za datum? - ako odbijemo datum, hoce li ostati Kosovo u Srbiji? - jos vece pitanje koliko je ono i sada u Srbiji?

Dok se mi smislimo da Rusija i Kina zavladaju svetom, pa da potrazujemo oteto, kako ti ljudi da zive tamo?
Sta ako bi Taci krenuo na silu da uvede 'ustavni' poredak samoproglasene drzave Kosovo?

Zar niste gledali scenario u krajini?

Totalno odsustvo mozga i kolektivna amnezija naroda nas je i dovedela u situaciju da neki ovakav sporazum proglasavaju pobedom..tesko ponizenje, ako mene neko pita, ali to ti je realnost koju neki ne zele da vidu(iako imaju mnoooogo vecih svakodnevnih problema).

zauber

pre 11 godina

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je decenijama izložen patnji i strahu od Albanaca i bestidnoj manipulaciji Beograda. Pogotovo ljudi sa severa imaju deluzije i iluzije najautističnije vrste. Mislim da će onaj Ivanović i Jakšić kao i jastrebovi sa albabske strane morati biti uhapšenu, marginalizovani, neutralisani da bi se otvorila šansa sporazumu i budućnosti .

majka

pre 11 godina

Ako posle ovog sporazuma ne uspemo da se ekonomski saberemo, mozemo svi lepo da se spakujemo u par kofercica i da krenemo trbuhom za kruhom! Ako cu morati da radim dok ne umrem (za muskarce granica ce biti 67, a za zene 62 godine), sve mi je jedno gde cu da rintam!

stop globalizaciji

pre 11 godina

Ocena postignutog sporazuma bez njegove implementacije na terenu je bespredmetna. Uverili smo se i ovog puta da suverenitet Srbije najmanje zavisi od nje same, tj. od odluke i uverenja njenih građana. Istina je, ipak, da naš najveći problem leži u nama samima i da svi mi imamo udela u krivici za ovo što nam se kao društvu i državi trenutno dešava. Mi smo duboko podeljeno društvo, koje ostaje ili je već ostalo bez identiteta. Aktuelno većinsko raspoloženje se može okarakterisati kao lutanje bez cilja.
Dobar deo naše populacije, a počev od porodice, odriče se svega onoga što proizilazi iz opštih univerzalnih etičkih i moralnih normi, nekritički promovišući "dostignuća napredne" zapadne civilizacije. Takođe, ponašanje neke druge “većine“ je rezultat nedostatka samokritičnosti, nerada i neznanja. Međutim, među nama vrlo uspešno egzistiraju i oni koji zahvaljujući svom položaju promovišu takav sistem vrednosti.
Sve u svemu, proteklih godina smo sistematski i perfidno uništavani i pripremani da bez iole osećaja za međusobnu toleranciju i pripadnost, a u podređenom položaju, prihvatimo globalizaciju i neorobovlasnički poredak kao normalan sled događaja.
Nadam se da među nama još uvek postoje oni koji veruju u povratak punih kapaciteta državnosti Srbije i u ideju o slobodi. Naša borba se u narednom periodu mora zasnivati na aktivnoj borbi za život kao i na borbi za istinu i pravdu, a ne u bezidejnom polemisanju, jer ako zaboravimo na prošlost nećemo imati budućnost!

Sasho

pre 11 godina

Stavljena je tacka za nesto sto smo gubili u zadnjih 25 godina!Sad je vreme da se iskoristi ova pozitivna energija od strane EU i da se krene u bolju finansisku sliku Srbije kao drzave i naroda koji rade u toj zemlji kako u drzavnom tako i u privatnom sektoru!

niki

pre 11 godina

Pred vladom je bio jako težak zadatak. I činimi se da su razmatrali obe mogućnosti i posledice. Od dva zla birali su ono manje za Srbiju i njen narod.

doca

pre 11 godina

Dragi komentatori,

Citanje vasih komentara daje jasnu sliku koliko smo mi dno dotakli.
Nazivanje dela svog naroda kriminalcima, hostaplerima, kocnicarima itd. dovoljno govori o samom narodu.

Ogromna vecina nas nije morala da se bori za slobodu i/ili drzavu pa je zato tako i pljujemo kada god nam se navije.

Ko se tako odnosi prema onome sto mu je ostalo u amanet moze ocekivati da ce nasledstvo i izgubiti.

Vec sam jednom rekao a ovde cu i potvrditi: Stidim se sto sam deo ovog naroda. Ovaj narod ne zasluzuje dzavu. Bogu hvala sa svoje dvoje dece cu uskoro napustiti ovaj jad i cemer.
Svima koji ostaju zelim mnogo srece i svaki napredak.
Kakvi ste, (ne smatram sebe vise delom ovog nacionalnog korpusa), sreca ce vam trebati - a za napredak - bice kako vam drugi propisu.

Sweety

pre 11 godina

Odlicno, ajmo ljudi napred vec jednom!
Srbija mora da zivi, dosta je bilo rata i smrti...
Svaka cast na ovome, mnogi su odustali od resavanja

marija

pre 11 godina

(doca, 22. april 2013 12:07)

Hajde molim te prestani da guslas i kukumavcis. Zapisi to u nekom romanu, a nas pusti da zivimo!
(crni domino, 22. april 2013 12:28)

Oladi malo, crni uck lobisto.

Sve po zakonu

pre 11 godina

Da li je istina da sporazum nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije? Ako je istina, kako se u zakonodavstvu naziva ovakav postupak vlade? Hoce li neko ovo da objasni narodu.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Putnik, 22. april 2013 11:13)

Biće u skladu sa Ustavom, kada Skupština Srbije donese odgovarajući Ustavni Zakon.

Teo

pre 11 godina

Koalicioni partneri su još juče, na svojim glavnim odborima podržali sporazum tako da je ovo danas očekivana odluka vlade Srbije. Nadajmo se da otpočinje novi period za Srbe na KIM i Srbuju u celini. Put ka EU je otvoren, autonomija ili neki njen vid za Srbe iznad i ispod Ibra je ipak pomak ka napred, ka boljem.

Bravo

pre 11 godina

Bravo na mudrosti za Vučića i Dačića! Kako izjavljuju sada dobili smo i više nego što smo se mogli nadati. Doduše do pre neki dan bili su drugi tonovi, izbor između dva zla...ne možemo izabrati jer smo ucenjeni itd. Miloševićevi i Šešeljevi šegrti shvatili su da Kosovo nije trebalo ni čačkati kao ni Stambolićevu Srbiju, Jugoslaviju, Hrvatsku, Bosnu, sada Vojvodinu...Čestitamo na razboritosti i reteriranju! Možda bi sada i narod mogao da stavi prst na čelo i izabere neke nove momke koji u sve gubitničke avanture nisu ni bili upleteni.

Boris

pre 11 godina

Srbija ovim nije dobila datum, i ako ga dobije neće za dva meseca ući u EU , već za 15 godina najmanje. Tako da podržavam sporazum, ovo je direktna korist za Srbe na Kosovu, sada su priznati, ono što je za samu državu Srbiju najvažnije ovde je da su Albanci potpisali smrtnu presudu svojoj državi. Potpisali su da neće moći ući u UN, a to je zapravo najbitnija stvar, sada je Tači potpisao ne samo da Srbija ne mora da prizna Kosovo, već da nije u obavezi da ne blokira sa Rusima i Kinezima članstvo kosova u UN, koje ide samo ako se slože svi u savetu bezbednosti. Što se tiče članstva KIM u EU, pa Koštunica je ionako nudio da se učlane u sve finansijske institucije kao suštinsku autonomnu oblast, e pa to će od sada i biti, EU nije država već međunarodna organizacija, pre svega finansijska, sada vidimo da USA ima najviše uticaja u svemu. Srbi na KIM su ovim dobili , sada će im Srbija moći lakše pomagati, moći će da se razviju i da pare više nikada ne idu odredjenim lopovima već narodu !! Vidim proteste u Prištini, sve mi je jasno koliko su zadovoljni Albanci.

Bojan

pre 11 godina

Ako sporazum ne implicira priznavanje nezavisnosti, zasto to onda fino nije uneseno kao dodatna tacka?
Ovako se za domacu upotrebu kaze da nije priznata nezavisnost, a ostalih 99% subjekata sporazum percipira kao priznavanje nelegalnih institucija.
Ako npr date legitimitet skupstini Kosova, Taciju i ostalima, onda dajete legitimitet i njihovim daljim odlukama, ukljucujuci i privatizaciju drzavnih resursa ili montirane sudske procese protiv Srba kako bi ih protjerali npr. U proslosti smo imali slicne primjere,npr "reintegraciju" Istocne Slavonije, ili probleme u Bosni premda Srpsku jos uvijek nisu uspjeli potpuno da ukinu i razvlaste.

republka.

pre 11 godina

Starija generacija zna sta smo trazili ,ravnopravnost u YU nista drugo, samo ravnopravnost.
Sad smo drzava ,a hteli smo da budemo samo ravnopravna

Putnik

pre 11 godina

Da li je istina da sporazum nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije? Ako je istina, kako se u zakonodavstvu naziva ovakav postupak vlade? Hoce li neko ovo da objasni narodu.

Adem D.

pre 11 godina

@(MilanSM, 22. april 2013 11:44)
Eh, Milane kako si sve pogodio i predvidio? Bas iz ovih razloga sam ja uvek bio, da Kosovo ostane u sastavu Srbije. Ali, avaj dodje Milosevic na vlasti i upropasti sva moja nadanja i pretpostavke.

Pametnjaković

pre 11 godina

Biće para za ®Političku Elitu Srbije™ i njihove, a i one koji će raditi po 12 sati dnevno za zapadne robovlasnike, kada dođu jednog dana.

zoran

pre 11 godina

ipak nije trebalo nista da se potpisuje, jer ce evropska unija jos malo pa nestati sa medjunarodne scene. ali kada dodje to vreme verovatno ce biti buran raspad, kao i sa jugom. a mi kao budale ponovo zelimo u kolektivno pogubljenje.

Retro

pre 11 godina

Naravno da je vlada prihvatila, bilo bi suludo da nisu. Ovakvim potezom padaju u vodu sve one price o povratku u 90-te i tome kako nas ovakva vlada tamo vodi. Jasno se vidi ko je ostao u 90-tim,kome je tamo mesto i ko iz tog perioda nazalost nikada nece izaci

Shqiptar

pre 11 godina

cekaj, ko je tu sad koga nagu**o? ima razne tumacenji, pa ako neko zna da pojasni. a) jesmo mi vas? b) ili vi nas? c) ili oni nas? (mislim, vas i nas).

Demokrata

pre 11 godina

Ja nikada ali nikada necu glasati za Sns ali ni za Ds dok stranku vodi Djilas,ali ovu vladu sto se tice kosova podrzavam 100% i daj boze da i investitore dovedu i da dobijemo datum i da nam svima svane.Nije bitno koja si stranka samo da zivimo normalno kao ostatak evrope!!!

miner1310

pre 11 godina

Iako sam Hrvat i ovo me se ne tice ipak zelim reci da mi je drago da velika vecina Vas gleda naprijed, shvacajuci da je povijest jedno i treba ju se cijeniti ali zivot je realnost i nesto drugo, da vecina shvaca da je buducnost Srbije biti ravnopravna drzava u Evropi jer vi kao i mi smo Evropske drzava, nismo neka Kineska provincija. puno grijese oni koji misle da je izolacija rijesenje. vjerujte nije sigurno. i u Hrvatskoj ima onih koji su izrazito protiv EU (srecom manje od 30%) i misle da mozemo sami ali za mene su oni ljudi koji ne razumiju sadasnjost i svjetski poredak. ili ces ici u korak s modernim svijetom ili ces biti izoliran i kao takav na kraju ces opet morati popustiti jer ces biti gladan kruha.
Ukratko cestitam Srpskoj vladi na razboritosti i zelim vam da prodjete ovaj tezak proces pristupanja zapadnim integracijama na sto bezbolniji nacin i sto brze

MASA

pre 11 godina

Ovo je ocekivani potez, jer drugog izlaza nije bilo. Aktuelna vlast je malo cinculirala na temeljima vlasti od 2000. godine. Potpis ne odgovara klosarima sa KIM i sitnim profiterima, jednostavno ne odgovara im da Drzava bude uredjena. Ako se osvrnemo na crnu hroniku, videcemo da su u kriminalnim radnjama, u vecini dripci sa KIM i Bosne, iy cega se moze izvuci zakljucak da su oni kocnicari razvoja Srbije. Srbijo, ako ne znas kako da se ponasas, sledi komsiju i boljeg od sebe, lako je se inatiti i busati u prsa kako smo patriote. Volim svoju Srbiju najvise na svetu, boricu se za istu, ali ne inatom, vec znanjem i radom. Pustite Vladu da cini ono sto je u ovom momentu najbolje za Srbiju. Pozdrav svima! Zivela Srbija.

skeptik

pre 11 godina

Ha,ha,ha... kako SNS botovi udaraju minuse na sve one koji su protiv ove vlade i sporazuma ali neka... Secam se kako je Vucic donosio robijasko odelo za Dinkica u skupstinu Srbije. E pa i njega ceka jedno takvo za krsenja Ustava. Nijedna vlast nije vecna.

MilanSM

pre 11 godina

Voleo bih kada bi mi protivnici briselskog sporazuma,pogotovo poklonici dss i srs politike odgovorili na nekoliko kljucnih pitanja.
1.Da li znate da na teritoriji Srbije,zajedno sa Kosovom i Metohijom,ako posmatramo broj stanovnika do 15 godina zivota,ima vise Albanaca nego Srba?
2.Da li znate da,ako se ovakav trend prirodnog prirastaja nastavi,a hoce,za najvise 30-40 godina Srbi bi bili manjina u sopstvenoj drzavi?Albanaca bi sigurno bilo vise od Srba i ostalih naroda.
3.Da li ste spremni da za 3 ili 4 decenije premijer Srbije,ministar unutrasnjih poslova,ministar policije,direktor BIA,VBA ili VOA bude Albanac?Ono sto bi sledilo bi bilo ogromno zaposljavanje Albanaca na vazne pozicije u drzavi a imali bi potpuno pravo na to,s obzirom da bi bili u vecini.
4.Da li ste svesni da bi tada Albanci imali legalno pravo da raspisu referendum na kome bi bez problema mogli da potvrde novi ustav,novu himnu i mozda cak i pripojenje Albaniji,ako bi imali podrsku velikih sila,kao danas?
Unapred hvala na odgovoru.

misa

pre 11 godina

boze kako su ljudi koji kazu da je kosovo izdato sebicni.. Zar kosovo moze biti srbija sa milion albanaca i nekoliko hiljade srba ?? ko tu cini apsolutnu vecinu?? oni zasluzuju nezavisno kosovo.. a srbe na kosovo niko ne prisiljava da ostanu dole. znaci po vasem trebaju srbi da vode kim.? a sta je sa albancima ? dosta su oni bili diskriminisani od srba u sasta srbije..vreme je da imaju svoju drzavu,i polako je grade..a vasi glupi komentari o srpskom kosovu njima nista ne znace.. boli njih uvo sta pojedinci misle.. kosovo je trebalo na vreme da se brani dok sve ovo jos nije pocelo,.. a sad se svi pravite pametni i svi ga branite .ali kako,na fejsu stranicama kosovo je srbija itd..a 90% vas su napaljeni klinci ,mamine maze koji kosovo na mapi srbije ne umeju da nadju.. Ovo je ispravan potez srpske vlade !

Vanja

pre 11 godina

Svaka cast na pametnoj odluci.
Daj da udjemo vec jednom u EU. Bolje mi je da primam svedsku socijalu nego da radim u Srbiji
(DorcolBG, 22. april 2013 10:33)

Ti mora da se salis? Evo ja ti placam duplo na tu tvoju svedsku socijalu ako Srbija IKAD, cujes IKAD udje u EU.

marsal

pre 11 godina

A zasto je sednica bila zatvorena za javnost ?
Drzanje javnosti neobavestene je taktika vlade i predsednika da bi se sporazum sproveo sa sto manje otpora.Je li moguce da nijedan dnevni list nije u Srbiji objavio tacke sporazuma.Moraju li to uvek Hrvati da nam jave?
Ovakve zajednice 'srpskih opstina' se mogu uspostaviti bilo gdje u svetu bez ikakvih dodatnih pregovora - imajuci svoj vlastiti statut u okviru zakona i drzave u kojoj zive.
Sram da bude Vucica sto se juce javno busa pred novinarima kako je ulozio sav napor i uspeo da blokira Kosovo ka putu u EU ,a potpisao tacku br 14 u kojoj lepo pise, citiram
"14. Dogovoreno je da nijedna strana neće blokirati niti podsticati druge da blokiraju drugu stranu na njenom putu ka EU."
Sta je bre sad ovo Vucicu,Dacicu iu ostala ..... pa imate li i malo obraza? Zasto lazete narod ? Izadjite i recite javno ISTINU ! VLADA SRBIJE JE PRODALA KOSOVO!

Swedenonline

pre 11 godina

Samo ludaci misle da su centar sveta i da se isti okrece oko njih. 100% tacno. Krajnje je bilo vreme za sagledati dugorocne posledice takvog ponasanja i promeniti pogled.

Klema

pre 11 godina

@Nik
Izvinite, ali ne želim da zaboravim, a još manje oprostim devedesete, jer su postradali meni dragi ljudi.
Tadićev plan je bio neuporedivo bolji za državu Srbiju i Srbe na Kosmetu.
Da li vi naivno verujete da će posle toliko zle krvi ovoj plan da zaživi?
"Dežurni pljuvači" nisu nikoga koštali glave, ali Vučićevi i Nikolićevi pozivi na pogrom izdajnika i neistomišljenika, jesu!
Slažem se da mir nema alternativu i da je i loš sporazum bolji od sukoba, ali da li će ovaj sporazum zaista rešiti sukobe?
Sve zavisi od ugla gledanja i mesta prebivališta.
Izvinite, ali ljudi ne menjaju ćud. Samo se prilagođavaju. Jednom krvnik, uvek krvnik!

crni

pre 11 godina

A sada bi po mom mišljenju Vlada Republike Srbije i celokupno rukovodstvo Države Srbije trebalo da uputi javno izvinjenje Državama Makedoniji i Crnoj Gori i svim njihovim građanima i državljanima.
Posebno da gospodin Vuk Jeremić obrazloži rečenicu "Bratski nož u leđa", jer je po takvoj i toj njegovoj logici i ova odluka ustvari Samoubistvo sopstvenog naroda.
ps. u Srbije već dugo važi pravilo da je istina ustvari istina samo onda kada političari u Srbiji to počnu da smatraju istinom.
Sve ranije od toga je za njh izdaja, a nakon toga "junaštvo".
U Srbiji je i Djindjić bio izdajnik, iako danas Vučić i Dačić kažu da ima se prijeti kao i Djindjiću za nešto što rade u interesu Države Srbije. Znači li to da oni koji su ga najviše mrzjeli ustvari priznaju da je bio u pravu, nadam se da je tako pa makar i poslije 10 protraćenih godina života.

BoRkIc

pre 11 godina

(d, 22. april 2013 10:09)
Da te pitam nesto? Jel osecas vec danas da bolje zivis? Jel probleme koje si imao juce, danas nemas? Zar nije sve lepse jer smo defakto prodali Kosovo za pocetak pregovora? Jel se nekako osecas slobodnijim? Jel vise nemas teret na plecima koje si imao dok smo se koliko toliko borili za KiM? Da li se danas osecas kao ponosni evropejac? Cini li ti se da te od danas svet vise ceni? Da li planiras da kupis nova kola za mesec dana? Mozda da podignes neki novi povoljan kredit koji do danas nije bilo u nasoj zemlji?

Keine Lust

pre 11 godina

Verujem da protivnika u opozicionim redovima ima, lepo je sto se ne stide da iskazu svoje misljenje i stav, ali bi mozda trebalo da razmisle o ispravnosti dela koje proisticu iz takvih stavova. Busanje u grudi patriotizmom i ponasanje koje sa sobom nosi neke violentne posledice nije uvek dokaz ljubavi prema zemlji. Zemlja se voli na 1000 nacina ali se pravilno vodi na samo jedan, a to je pragmaticnom politikom.

mirko j.

pre 11 godina

"sacica galamdzija i neucenih ljudi"..
(sporazumni, 22. april 2013 10:15)
Vama su "sporazumni" i uceni covece ocigledno jos u glavi Komrakov I Spomenka Jovic,cim ih tako lepo citirate!U pravu ste..,i tada smo bili sacica a i danas smo ostali samo mala grupa ljudi(iliti sacica)koja nije menjala politicko misljenje i ideologiju svih ovih 23 godine koliko traje Vas proces unistenja drzave Srbije!!!Ali Srbi su cudan narod,narocito im pamcenje nije jaca strana pa tako mnogi i ne ne pamte duze od jednog cetvrtka!Mislim,ko se seca svih ovih likova sada na vlasti pre 15-20 godina!Kladim se,a i vise je nego ocigledno da ste promenilli 5-6 stranaka,kao i 90% gradjana ove zemlje pa nam o moralu i pameti,molim Vas, nemojte suditi.Komentare SNS aktivista kao da je pisao aktivista LDP-a i obratno.Uostalom,svi Vi ste se vratili svojim pocecima..,ali cudan je i trnovit to bio put.Od Slobinih,Seseljevih ili Vukovih pionira,preko Dosmanlija svih vrsta i podvrsta,vratili ste se pod skute Marsala Vucica i Dacica!I govorite o nekoj doslednosti!?Sacica neistomisljenika Vam je trn u oku..,izvedite podhitno tenkove na one koji drugacije misle!!!!

M. Posmatrac

pre 11 godina

Demonstrirali su vajnim demokratama kojih nigde sada nema da se na zapad moze i uzdignute glave ako dobro objasnis sta neces i sta hoces, a ne samo okretanjem ledja da te svako udari koliko mu drago, a da narodu pricas kako je civilizacijski i pristojno priznati osnovne ljudske vrednosti itd. To je prica za slabice. Bravo za hrabrost nove Vlade.

Slaviša

pre 11 godina

Verovatno nismo mogli dobiti bolji sporazum ali svi koji ga hvalite,stanite pred ogledalo,dobro razmislite pa sebi priznajte kakve komentare bi pisali da je ovakav sporazum potpisan prošle godine. Ponavljam verovatvno bolje nije moglo.

skeptik

pre 11 godina

Ova vlast je dvolicna i licemerna. Vucic vice "Nismo i nikad necemo priznati nezavisno Kosovo". Srbi sa Severa to isto kazu tako da ne razumem smisao sporazuma ako se i jedni i drugi slazu.
Djilas je u pravu. Toma Diploma, Vucic nejaki i Ivica koferce treba narodu da kazu istinu a to je da je Kosovo de fakto priznato od strane ove vlade. Ono sto oni treba da urade jeste da se svi kolektivno presele na sever Kosova da dobiju kosovske dokumente i licne karte i na sopstvenom primeru pokazu kako je sporazum u nasem interesu.

Ivan

pre 11 godina

Zbog svega sto je u proslosti bilo a narocito zbog rata koji su vodili, pravda je da sns(srs) i sps stave konacno potpis na dokument koji ce trajno izdvojiti Kosovo od Srbije. Da li je drugacije moglo? Ne.
Neka istorija i marod sudi njima. Verujem da presuda nece izostati.
Mi moramo napred. Podignute glave. Nikad ne zaboraviti proslost ali ipak gledati u buducnost.

Nev

pre 11 godina

"Genijalan plan. Slobini đaci. Ako nemamo hrabrosti da branimo našu traljavost, lepo raspišemo referendum, pa se krijemo iza "volje naroda".
Vućiću, EU vas je dovela na vlast samo sa jednim ciljem, a to je da priznate Kosovo. sada kada ste obavili taj poslić, završićete kao Biljana Plavšić. Upotrebi i odbaci.
Beli listići su za pobedu SNS-a bili isto što i Otpor za Slobu. Vešto smišljeno i finansirano spolja da bi se napravila rekompozicija vlasti.
Tadićev plan za Kosovo nije odgovarao EU, jer bi Srbija tim planom dobila mnogo više, a i stvari bi se znatno iskomplikovale, što njima ne odgovara.
U ime svih poginulih i obogaljenih 1999, svaki dan treba "kljuckati" SNS&SPS zbog ove trenutne "mirovne politike".
Neka im na nos izađe, ali svi poginuli su nečije majke sinovi!
Dok su oni ginuli, neki drugi su u to vreme rešavali svoje stambeno pitanje u Crvenkapi (Vučić i Nikolić).
(Klema, 22. april 2013 09:31)"

Gosn. sugradjaninu, mene kao clanu partije Belih listica niko nije finansirao a glasao sam za stranku Belih listica jer su svi ostali dokazano nesposobni i unistili Srbiju. Svi doreda a ne samo pojedinci. Stvorili su monopolisticku drzavu gde korupcija vlada na svakom koraku. Menjaju se vlasti a jedino kojima je dobro su stranacki vojnici koji su zahvaljujuci tome dosli do poslova u drzavnim ustanovama/firmama dok mi ostali zivimo sa 20-25k platama i jedva prezivljavamo. E zato postoje beli listici a za njih su najvise odgovorni DS-ovic a ne neki stranci.

nsstudent

pre 11 godina

Svaka cast vladi, iako nisam simatizer vladajuce koalicije podrzavam sporazum... Konacno i mi nesto pametno da uradimo. Godinama smo ziveli u haosu zbog Kosova. Ocekujem da se sad okrenemo reformama nase drzave uz pomoc eu i da budemo bolji nego sto nas svet vidi. Taj put nece biti lak ali ako pocnemo mi sami da vidimo stvari bolje krenuce nam na bolje. Pozdrav iz Vojvodine

Милош

pre 11 godina

(DrHouse, 22. april 2013 03:58)
- Кина је Хонг Конг издала на 99 година, а власт су преузели када је уговор истекао. Наши су део земље дали, бесплатно, тј. у нади да ће бар добити датум, а при томе су под ноге ставили цео правни систем, од Закона до Устава. Разлика је небо и земља.

Petar

pre 11 godina

Pečati ne znače ništa, prihvatila je prošla vlada carisnki pečat pa to nije značilo priznanje, zašto ? Pa zato što je po ustavu Kosovo deo Srbije, a kao i Vojvodina može imati pečat, zastavu i grb koji donese. Ne plašite taj narod i neka narod sada napokon dobije pare koje su godinama na KIM dobijali samo par biznismena lopova a narod grca u siromaštvu !!! Sada je svet priznao da Srbi imaju u okviru kosova zatim i u okviru Srbije Parlament, izvršno veće i predsednika, sada sami odlučuju o svojoj sudbini i to uz od sada legalnu podršku Beograda, tj svoje vlade. Gradite fabrike i puteve koliko izgradite toliko ćete biti i moćni, pa da privučete Srbe iz ostatka Srbije da na skijanje idu na Brezovicu a ne negde dalje. Podrška narodu na Kosovu , podrška Vladi srbije !

jakov.

pre 11 godina

Tacno je da u predlogu sporazuma nema zvanicnog priznavanja KiM-a ono sto je prihvaceno sporazumom je koriscenje Kosovskog pecata i na severu Kim-a.
Pitam gospodu da li je to priznavanje ili ne.

Munja

pre 11 godina

Ni posle, evo vec par meseci, gradjani Srbije ne znaju o cemu se pregovaralo, sta pise u sporazumu, sta je dogovoreno niti sta je potpisano. Miki Mause i Pajo Patku, tesko cu se odluciti za koga od vas da glasam na narednim izborima!

Ivica_

pre 11 godina

Шта су бацили под ноге данас на седници Владе:

„Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије.”

Kasabasic

pre 11 godina

Da se kladimo da od datuma nema nista? Jeste li stvarno toliko lakoverni?
Kao niste izdali zbog datuma, no vam je vazan dobrosusedski odnos sa albancima, je li???
Necemo mi dobiti nikakav datum bar jos 5 godina.
Nista nismo dobili, niti cemo, a izgubili smo - mnogo.
Neka vam je na savest iako ta zemlja nije vase licno privatno vlasnistvo.
Trebalo je da raspisete referendum! Ovako ste iskoristili izmrcvarenost i istorsenost naroda koji vise ne moze da podigne ruku.
Sram vas bre bilo.

sporazumni

pre 11 godina

U Srbiji nista novo.. Opet galamu prave, pa cak i nadglasa jedna sacica galamdzija i neucenih ljudi.. Dokle ce vise obrazovan svet da cuti i trpi? Bio skoro onaj protest protiv ove odluke, ode koleginica moja jer podrzava DSS.. Ja je pitam: dobro koja tacka sporazuma ti ne odgovara? Kaze: ona u kojoj Dacic priznaje Kosovo jer pregovara sa albancima.. Gledam je belo i odmahujem glavom.. Toliko..

Милош

pre 11 godina

Нема шта, мудар потез: сада очекујем да ће Хаг пустити Шешеља који ће побрати све гласове на следећим изборима и одвести Србију на другу страну. А онда се цепање наставља... Како очекујете да неко поштује договор ако не поштујемо сопствене Законе и Устав? Не бих имао ништа да кажем да је све ово урађено по правилима, али није, ово је силовање Закона и то никада не изађе на добро.

Pazarac

pre 11 godina

Potpisivanjem Kumanovskog sporazuma,Kosovo je i de facto izgubljeno a izgubljeno je suludom politikom ondasnjeg rukovodstva koje se svadjalo sa celim svetom. Rezultat te i takve politike vidi se danas. Moramo biti sa i uz EU, inace nam slede teski dani i godine. Gradjani Srbije zele mir i buducnost a ne vracanje u proslost i u nekakve mitove i legende.

Ivan

pre 11 godina

Bravo! Nisam za njih glasao, i dalje mislim da su SNS-ovci radikali bez bedža, ali šta god ili ko god da ih je naterao ovo da potpišu, trebalo je hrabrosti da se to uradi. Eto, bar nešto pozitivno da su uradili. Valjda će im se češće omaći da rade dobre stvari.

Nik

pre 11 godina

@Klema

Mnogo "cenim" vas pljuvače svega redom. Pre podne mrzite sebe, a popodne ceo svet. Nisu mi pri srcu Ameri a ni Rusi. Nije mi pri srcu ni SNS ni SPS ni DS ni URS, nijedna partija... Ali ljudi, u životu poštujmo pravilo: "Nikada NE KRITIKUJTE nečiji PREDLOG/REŠENJE/POSTUPAK/ODLUKU, ukoliko nemate svoj, PO MOGUĆNOSTI BOLJI!". I to ja vas protivnike sporazuma, kočničare i kritičare svih boja i partija pitam: "Koji je vaš predlog/rešenje/odluka, šta vi zapravo hoćete i da li je to što hoćete izvodljivo i korisno za ovaj narod?".

Znam da želim samo jedno. Da se epizoda KOSOVO što pre završi. Jednom za svagda da prestane zamajavanje javnosti, skupljanje jeftinih političkih poena, finansiranje šverca i kriminala i ostalo. I da konačno krenemo da radimo punom parom, uredimo državu i živimo kao sav normalan svet.

crni domino

pre 11 godina

Olaksanje! Na pomolu nada, za koju je narod skoro zaboravio.
Narodu Kosova pomozite preko kosovske Vlade a pare za manastire i crkve dajte crkvi! Normalno, kontrolisite kako se trose te pare.
Nadamo se da cete pojacati borbu protiv korupcije, da cete vladu ocistiti od nesposobnih i koruptivnih, da cete se energicno obracunavati sa postupcima laznih patrijota i da cete konacno krenuti sa obnovom Srbije.
"Ako ne znate da kuvate rucak, idite kod komsije i pitajte ga da vam pomogne ili pokaze kako se kuva!"

Ratko

pre 11 godina

A sad juris na dobijanje datuma a to znaci da dobijamo i pristupne fondove. Znate li vi kolike su to pare? Nema funkcionisanja bez toga. Nas celokupni aparat je vezan za EU na zalost.

Makijaveli

pre 11 godina

Poručite gospodinu Vučiću, evropejcu, da mu se odlepila nalepnica koju je nalepio na vašu zgradu (zgradu RTV B92) koja glasi "Bulevar Ratka Mladića" i pitajte gospodina Dačića, evropejca, da li je slučajno novom, većom foteljom zakačio i srušio sa zida svoje kancelarije sliku Slobodana Miloševića.

Ivan

pre 11 godina

Zbog svega sto je u proslosti bilo a narocito zbog rata koji su vodili, pravda je da sns(srs) i sps stave konacno potpis na dokument koji ce trajno izdvojiti Kosovo od Srbije. Da li je drugacije moglo? Ne.
Neka istorija i marod sudi njima. Verujem da presuda nece izostati.
Mi moramo napred. Podignute glave. Nikad ne zaboraviti proslost ali ipak gledati u buducnost.

Danac

pre 11 godina

Pa, ajde i mi da jedno potpisemo ultimatum bez bomba.....srecno svima, ali nisam optimista. USA je postigla sta je htela a EU ce nam davati jos puno ultimatuma......

Petar

pre 11 godina

Đilas je licemer koji je sa Tadićem ranije dogovorio granicu izmedju Kosova i Srbije i naplatu carine sa pečatom Kosova, iako za mene ni to ne znači priznanje!!!! Srbi na KIM Srbija je ovde i nigde ne ide. Srbija će sada moći mnogo lakše i više da vam pomogne, to što ćete imati neki pečat iz Prištine ne znači apsolutno ništa, taj pečat je potpuno ne bitan jer Srbija ne priznaje Kosovo. Na svaku diplomu koju dobijete Srbija će vam udariti pečat Srbije i priznati vam završenu školu. Imate legalne institucije, Parlament, Predsednika i izvršno veće, sami možete konkurisati za fondove iz EU, Rusije i Kine. Ti fondovi doneće nam na Kosovu razvoj, radna mesta, infrastrukturu i sl. Veze sa Srbijom zbog toga što ste legalni neće kao dosada biti ispod žita i na vašu štetu. Pare iz ministarstva f ići će sada narodu a ne grupici biznismena koja vas je krala i to ljudi koji danas nakon što su vam oteli pare, u Bg i NS imaju stanove i vile, a narod na Kosovu živi bedno. Idemo u budućnost, svi, od horgoša do Šar planine, sredite prvo Brezovicu ja prvi dolazim a i cela Srbija na skijanje, uradite nešto dobro i za državu i za narod. Podrška Srbima dole , i podrška Vladi u Beogradu !

eej

pre 11 godina

Neki ljudi stvarno ne shvataju koliko je Srbija slaba, a njeni gradjani siromasni i da pre svega sbog toga ne mozemo da branimo svoje interese na Kosovu. Pa pogledajte samo nasu kupovnu moc, plate i sve ce vam je jasno.

Da je Srbija Svajcarska, a naravno nije, i da ima istu reputaciju, koju nema, sta mislite da li bi se lako odrekli Kosova? Pre ce biti da bi i Albanci vise zeleli da zive u Srbiji nego u Albaniji. Pa bilo bi nas briga za sve, bili bismo obezbedjeni za zivota, ali ne.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

da bi se sporazum primenio potrebno je:
DA SRBIJA USTAVNIM ZAKONOM OVLASTI HASIMA TACIJA I VLADU U PRISTINI DA U IME SRBIJE UPRAVLJAJU TERITORIJOM KOSOVA!!!!!
Ovo je ozbiljno magarcenje naroda.

1. Ovlascuju se da upravljaju peckom patrijarsijom???
2. Ovlascuju se da brane Kosovo???
3. Ovlascuju se da sude na Kosovu???
4. Ovlascuju se zaduzuju Kosovo???
5. Ovlacuju se da na severu uvedu Albanski kao sluzbeni jezik???
6. Ovlascuju se da obezbede prognanima povratak na Kosovo???

Pa vi ljudi stvarno niste normalni. Ovako je i Sloba porglasio pobedu u Kumanovu i ovlastio Nato da upravlja Kosovom, to je takodje bila pobeda pa je 300.000 Srba isterano iz svojih kuca na Kosovu...

dr

pre 11 godina

Niko nije lud u ovoj ojađenoj Srbiji da misli da će nam posle datuma teći med i mleko. Ali on je preduslov da počnu da se dešavaju promene i uvede red pre svega u sudstvo, zdravstvo, školstvo, socijalnu politiku koja je u EU zemljama 2 veka ispred nas. Moramo to potpisati što pre, a onda u' se i u svoje kljuse.

Srbin

pre 11 godina

Bravo premijeru, svaka čast i tebi i Vučiću. Napokon prava odluka da i Srbiji krene. Bolje niste mogli. Znajte da velika većina gradjana ovo maximalno podržava, samo napred i ne obazirite se na minere i nazadnjake(dss+dveri), oni su samo šačica dobrovoljnih davaoca tudje krvi!!! Čuvajte se, a barabe nazadnjake što pre u aps, pre nego što proliju tudju krv.

d

pre 11 godina

vidi ove RUSOFILE,ma ja ne mogu da poverujem da ovde još ima ljudi koji misle da je KOSOVO naše,a smešno je da ti isti šalju negativne komentare recimo sa iphona i npr telenor mreže :)
Izadjite malo,gledajte u sunce i pustite nas normalne da živimo! podrška vladi

arkadij šipunov

pre 11 godina

(d, 22. april 2013 10:09)
Voleti prijateljski ruski narod, biti uveren da će Kosovo opet biti naše i podržavati ovu vladu u njenim naporima da maksimalno zaštiti nacionalne interese nikako nije u suprotnosti, poštovani D!

BojanColic

pre 11 godina

Vi sto se bunite protiv ovakvog sporazuma kao da ne razumete da je Srbija niko i nista,da je toliko slaba i jadna da ne moze da odbrani niti vrati svoj deo teritorije koji je davno izgubljen zahvaljujuci samim Srbima sa kosova koji su prodali sve svoje dole Albancima pa dosli ovde u Beograd,pokupovali nekretnine i poslove,pa sad vicu Kosovo je Srbija.... Tako da nam sada samo preostaje da slusamo druge i jace da bi mogli normalno da zivimo i opstanemo a ne da se inatimo celom svetu koji nas vec duze vreme ne miruse bas zbog nase naravi i inata...... Srbijo,Srbi menjaj te se!!!!!

Милан

pre 11 godina

Јадно је колико вас подржава отцјепљење Косова!!! Јадни сте!! Видећете ускоро шта сте подржали и потписали!!!

Ugursus

pre 11 godina

Nikad nisam podrzavao niti cu trenutni rezim u Srbiji, Jasno je da nije bilo sanse da bude drugacije a da nam se opet ne obije o glavu! Trebalo je pametnije voditi politiku devedesetih a ne da nan nas krene ceo NATO i mi posle da pricamo o nekoj tzv pobedi,sada bi drukcije pricalo. Prosla vlada nije smela ovako nesto da uradi ali isla je ka tome, i bila je oznacena kao izdajnicka, a ova moze sve da pretvori u pobedu. I svaka im cast na tome!

Siniša

pre 11 godina

Ajde sad na ekonomska pitanja
(Akcionar Agrobanke, 22. april 2013 10:18)

Pa ajde, da vidimo da li ćemo i dalje da otplaćujemo dug Kosova, da li ćemo i dalje da plaćamo one koji uopšte ne žive na Kosovu, da li će i dalje da javna preduzeća vode stranački nesposobni i korumpirani političari i prave gubitke koje svi mi plaćamo, da li će biti zamenjeni nesposobni ministri, da li će sada izvaditi iz fioka predmete spornih privatizacija koje su obavljene za vreme vlade Koštunice...itd. ili će sve ostati kako jeste, a smisliće novu zanimaciju za naivan narod.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Stravično, nerazumno i plitkoumno je da neki smatraju da je jedan kritptofašistički neokolonijalni poredak ideal kome stremimo. od tog poretka smo već nekoliko puta satirani, ubijani, bombardovani i dugo ubuduće ćemo uživati u balgodetima osiromašenog i obogaćenog uranijuma. Ali nema veze, podvižnicima je samo bitno da imaju gazdu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Puna podrska sporazumu !
To vreme "ocuvavanja" je davna proslost, "ocuvavalo se, ratovalo se, izgubilo se" i sada je vreme da se konacno svi UNORMALE !

Mrco

pre 11 godina

Datum ili ne, svejedno je. Bitno je da se na tu pricu jednom stavi tacka. Bio je i Peloponez srpska teritorija u vreme cara Dusana, pa sta? Bila je srpska vojska u Dracu posle I Balkanskog rata, a Albanija je cela bila srpska teritorija. Ali danas nije. Bio je i Alzas nemacki. Bio je i Zemun Austro-Ugarska ... Vvremena se menjaju, a i teritorije. Ima Srbija preca posla od istorije!

Ivan

pre 11 godina

Može srbija da prihvata sporazum koliko hoće, kada Srbi sa severa i na kosovu to prihvatiti NEĆE !!! Tako i treba... Deca se nikad ne napuštaju... Ma koliko to bolno bilo...

Hrani sina...

pre 11 godina

Ekonomija je sada najvaznija, tesko je ziveti sa par stotina eura mesecno, pod uslovom, naravno da je covek srecan i da ima kakav takav posao.
Cara Lazara za sada perpustiti istoriji, tamo bi mu, po meni i bilo mesto.
Srbija je isuvise mala, isuvise izmrcvarena, ja ovo dozivljavam, ipak kao zrelost ljudi da shvate trenutak, sta je bilo bilo je, da probamo da se krenemo sa "mrtve tacke"...
Da ne bi bilo: Hrani sina, pa salji u vojsku, Srbija s umiriti ne moze", jer, 21 vek je.

Grace

pre 11 godina

Jedino realno resenje, i drago mi je da su svi cinioci vlade pokazali spremnost na zajednistvo iako po drugim pitanjima postoje razlike. Takvo ponasanje treba da sluzi za primer celoj naciji, dakle iako se razlikujemo u dosta stvari, drzava i njeni interesi trebaju nam biti zajednicki motiv.

RafaelO

pre 11 godina

Sve stranke su se juče odlučile da podrže sporazum tako da će Vlada doneti odluku da prihvati sporazum pa da vidimo da li ćemo da dobijemo datum

Bob Rock

pre 11 godina

Stravicno je to sto neki ljudi zive u ubedjenju da:
1. Amerika i Evropska unija samo sto nisu propale
2. Cim USA i EU propadnu, rusi, kinezi i brazilci uspostavljaju novi svetski poredak
3. Novi svetski poredak koji je uspostavljen u prethodnoj tacki je povoljan za srbe
4. Srbi se vojno vracaju na kosovo, u istocnu slavoniju, srpsku krajinu...

govoritj Moskva

pre 11 godina

Vladi preporucujemo dfa narednih 20-tak dana zauzmu CVRST stav prema ovima koji su protiv SPORAZUMA. Njih jedno 200-300 u TJURMU na po min 5 godina, i onda STO BRZE u EVROPU. Takodje ne obracajte mnogo paznje na RUSIJU i izjave likova kao sto su ROGOZIN, SOJGU, CEPURKIN, KONUZUN i njihova KAMARILA.
Vperjod k Evrope.

Istocna Slavonija

pre 11 godina

Nadam se i verujem da ce sporazum biti prihvacen. Kamo lepe srece da smo mi u Istocnoj Slavoniji ( Krajini ) dobili takav sporazum. To nije samo moje misljenje nego vecine mojih zemljaka. Nemoj te da se propusti sansa....

novicavg

pre 11 godina

Vlada Srbije će u potrazi za rešenjem Kosovskog pitanja i dobijanja datuma sigurno podržati parafirani sporazum jer su obe stranke članice vladajuće većine snažno podržale sporazum. Nakon toga sporazum ide pred poslanike parlamenta na raspravu možda i odgovarajuće skupštisnke odbore.Biće to burna rasprava koja će otvoriti mnoga pitanja pa i ona ko je koga izdao i dali uopšte ima izdaje ili se radi o jednom pragmatičnom pitanju rešavanja godinama nerešivog pitanja odnosa na liniji Beograd-priština.Najbolje bi bilo da se čitava ova zavrzlama završi u parlamentu i ne uđemo u dalje elaboriranje problema i to eventualno rešavamo refendumom jer bi to verovatno otvorilo dublju krizu unutar Srbije i sigurno parlamentarne izbore a verovatno i kampanju prozivanja na patriote i izdajnike što nam u ovom trenutku ne treba.

neesa

pre 11 godina

Kad se malo stišaju strasti oko sporazuma, mene interesuje šta je sa dekontaminacijom terena od poklona milosrdnih anđela. URANIJUM šta sa njim

Klema

pre 11 godina

Genijalan plan. Slobini đaci. Ako nemamo hrabrosti da branimo našu traljavost, lepo raspišemo referendum, pa se krijemo iza "volje naroda".
Vućiću, EU vas je dovela na vlast samo sa jednim ciljem, a to je da priznate Kosovo. sada kada ste obavili taj poslić, završićete kao Biljana Plavšić. Upotrebi i odbaci.
Beli listići su za pobedu SNS-a bili isto što i Otpor za Slobu. Vešto smišljeno i finansirano spolja da bi se napravila rekompozicija vlasti.
Tadićev plan za Kosovo nije odgovarao EU, jer bi Srbija tim planom dobila mnogo više, a i stvari bi se znatno iskomplikovale, što njima ne odgovara.
U ime svih poginulih i obogaljenih 1999, svaki dan treba "kljuckati" SNS&SPS zbog ove trenutne "mirovne politike".
Neka im na nos izađe, ali svi poginuli su nečije majke sinovi!
Dok su oni ginuli, neki drugi su u to vreme rešavali svoje stambeno pitanje u Crvenkapi (Vučić i Nikolić).

dž pamet

pre 11 godina

potpisivanje sporazuma je jedina iole pametna odluka, jer alternative nema. propuštali smo slične odluke u prošlosti, pa dobijali samo lošije i još lošije ponude. izvisiti ponovo bila bi notorna budalaština. to je i ovaj, nazovi državni vrh, shvatio.
oni koji žive isključivo od kosovskih tema, gube materijal za svoj politikantski opus.

referendum!

pre 11 godina

Potpisali ste! U istoriji Srbije ce vasa imena ostati zapamcena! A datum, datum ce te dobiti o pocetku pregovora, 1. aprila 2785 godine! I nikako mi nije jasno kako prezivesmo i do sada bez EU? Vidim da su gradjani Bugarske, Rumunije, Grcke, Kipra itd. prosto procvetali i zive u sreci i blagostanju!

Srbijanka

pre 11 godina

Obican covek Srbije ne zna sta se zbiva! Ovde, u Francuskoj, u svakom udzbeniku, Kosovo je DRZAVA... Odakle njima to? Srbi na Kosovu i Metohiji moraju imati svoja autonomna-NACIONALNA prava: jezik, obrazovanje do najviseg nivoa po nastavnom programu R Srbije, kultura, policija, tuzilastvo i pravosudje ( izvrsnu i zakonodavnu vlast), zdravstvo i sve sto pripada jednom narodu! Kakve nepogode? Kakve price 3 U SLUCAJU OVOG ILI ONOG", angazovace se policija- vojska tz. R Kosova? Ne treba Srbima niko!!! Srbi sa Kosova i Metohije mogu sve sami! Opstaju i opstace. Ne zurimo nikuda. Vreme cini svoje. Vracali smo i vracamo kredite za Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju. Uredu. Mora se prvo popisati sta je privatno vlasnistvo, drzavno, SRPSKE PRAVOSLANE CRKVE, pa tek onda na potpisivanje nekakvog sporazuma. Mnogo je to delikatnije, nego sto neki u Evropi i Americi misle. Najbolje je, ako je moguce, vratiti sve pod okrilje UN i Saveta Bezbednosti. Neka Vlada cita sta narod govori-pise...

crni gruja

pre 11 godina

Nismo mogli da dobijemo vise, kasno je za neke stvari. Daj da se vadimo koliko mozemo i kako. Tako da ne vidim ni jedan razlog da ne bude potpisan.

Морава и брда

pre 11 godina

Чему та журба од петка до понедељка о СУДБОНОСНИМ стварима, документима, бре!

Косово за ДАТУМ!?????
И шта ви мислите да ће вас да подржи ЕУРОПА, па хоће исто као што су подржали ДОС 5.октобра, после тог датуме је почео да тече мед и млеко, процветали смо. А у ствари никад више нових уцена, никад већег лоповлука, мафијашења, сиромаштва од 5 октобра до данас.
Шта би правници са поштовањем УСТАВА, па ви мислите да ће они стати са уценама, побогу!

Недорасли сте, на жалост уводите земљу својим потезима у тешку ситуацију. ДЕСЕТ месеци ви се бавите фамозним ДАТУМОМ; уместо економијом, развојем, сарадњом са земљама које хоће партнерство, а не као Арапске земље које су дошле на наговор американаца као поклон за признавање некакве албанске творевине.
Корупција цвета, где су покрадени новци а у питању су стотине милиона евра.....где су фамозне реформе, ...све сте подредили ДАТУМ-у а ДАТУМ је једно велиико НИШТА.

И шта после ДАТУМА, има ли крај спиновањима и обманама.

Усе'и у своје кљусе, бре!

Jedina Solucija Revolucija

pre 11 godina

Ne razumem zasto se toliko zuri, pa trebalo bi za bilo koji vazniji zakon koji se donosi da ide javna rasprava odredjeno vreme, a za ovakav sporazum koji balansira na samoj ivici neustavnosti donose se odluke od petka popodne do ponedeljka prepodne!!!

Nece propasti ni svet, ni EU do sledeceg ponedeljka!

Dajte nedelju dana predlog na javnu raspravu, pa neka se izjasne svi oko predloga, akademija, univerziteti, studenti, verske zajednice...

Ovako koristite vikend da narodu na brzinu provucete nesto sto nije dobro ni objasnjeno a sto se tice veoma vaznih drzavnih pitanja, prodajuci narodu pricu o medu i mleku koje ce da potece cim se taj sporazum prihvati!

Harold

pre 11 godina

Predlazem donosenje sledecih odluka:
1. Kosovo je ...
2. Izbacite Dinkica.
3. Pred nama je svetla buducnost (da se kaze u odluci).
4. Smirite popove.

Bob Rock

pre 11 godina

Stravicno je to sto neki ljudi zive u ubedjenju da:
1. Amerika i Evropska unija samo sto nisu propale
2. Cim USA i EU propadnu, rusi, kinezi i brazilci uspostavljaju novi svetski poredak
3. Novi svetski poredak koji je uspostavljen u prethodnoj tacki je povoljan za srbe
4. Srbi se vojno vracaju na kosovo, u istocnu slavoniju, srpsku krajinu...

BojanColic

pre 11 godina

Vi sto se bunite protiv ovakvog sporazuma kao da ne razumete da je Srbija niko i nista,da je toliko slaba i jadna da ne moze da odbrani niti vrati svoj deo teritorije koji je davno izgubljen zahvaljujuci samim Srbima sa kosova koji su prodali sve svoje dole Albancima pa dosli ovde u Beograd,pokupovali nekretnine i poslove,pa sad vicu Kosovo je Srbija.... Tako da nam sada samo preostaje da slusamo druge i jace da bi mogli normalno da zivimo i opstanemo a ne da se inatimo celom svetu koji nas vec duze vreme ne miruse bas zbog nase naravi i inata...... Srbijo,Srbi menjaj te se!!!!!

Harold

pre 11 godina

Predlazem donosenje sledecih odluka:
1. Kosovo je ...
2. Izbacite Dinkica.
3. Pred nama je svetla buducnost (da se kaze u odluci).
4. Smirite popove.

Nik

pre 11 godina

@Klema

Mnogo "cenim" vas pljuvače svega redom. Pre podne mrzite sebe, a popodne ceo svet. Nisu mi pri srcu Ameri a ni Rusi. Nije mi pri srcu ni SNS ni SPS ni DS ni URS, nijedna partija... Ali ljudi, u životu poštujmo pravilo: "Nikada NE KRITIKUJTE nečiji PREDLOG/REŠENJE/POSTUPAK/ODLUKU, ukoliko nemate svoj, PO MOGUĆNOSTI BOLJI!". I to ja vas protivnike sporazuma, kočničare i kritičare svih boja i partija pitam: "Koji je vaš predlog/rešenje/odluka, šta vi zapravo hoćete i da li je to što hoćete izvodljivo i korisno za ovaj narod?".

Znam da želim samo jedno. Da se epizoda KOSOVO što pre završi. Jednom za svagda da prestane zamajavanje javnosti, skupljanje jeftinih političkih poena, finansiranje šverca i kriminala i ostalo. I da konačno krenemo da radimo punom parom, uredimo državu i živimo kao sav normalan svet.

d

pre 11 godina

vidi ove RUSOFILE,ma ja ne mogu da poverujem da ovde još ima ljudi koji misle da je KOSOVO naše,a smešno je da ti isti šalju negativne komentare recimo sa iphona i npr telenor mreže :)
Izadjite malo,gledajte u sunce i pustite nas normalne da živimo! podrška vladi

crni gruja

pre 11 godina

Nismo mogli da dobijemo vise, kasno je za neke stvari. Daj da se vadimo koliko mozemo i kako. Tako da ne vidim ni jedan razlog da ne bude potpisan.

nikola

pre 11 godina

Pitam se da li stvarno neko u srbiji zeli 2.000.000 albanaca.Ako zeli onda treba da zna da to znaci 100 narodnih poslanika albanske nacionalnosti u skupstini Srbije u Beogradu.Toliko o patriotizmu.

Sweety

pre 11 godina

Odlicno, ajmo ljudi napred vec jednom!
Srbija mora da zivi, dosta je bilo rata i smrti...
Svaka cast na ovome, mnogi su odustali od resavanja

sporazumni

pre 11 godina

U Srbiji nista novo.. Opet galamu prave, pa cak i nadglasa jedna sacica galamdzija i neucenih ljudi.. Dokle ce vise obrazovan svet da cuti i trpi? Bio skoro onaj protest protiv ove odluke, ode koleginica moja jer podrzava DSS.. Ja je pitam: dobro koja tacka sporazuma ti ne odgovara? Kaze: ona u kojoj Dacic priznaje Kosovo jer pregovara sa albancima.. Gledam je belo i odmahujem glavom.. Toliko..

Istocna Slavonija

pre 11 godina

Nadam se i verujem da ce sporazum biti prihvacen. Kamo lepe srece da smo mi u Istocnoj Slavoniji ( Krajini ) dobili takav sporazum. To nije samo moje misljenje nego vecine mojih zemljaka. Nemoj te da se propusti sansa....

lex

pre 11 godina

Morali smo se pomeriti sa mrtve tačke oko Kosova. Siguran sam da nastavak pregovora više nebi išli u našu korist i da je ovo realnost i maksimum za nas, nažalost, ali tako je.

Ratko

pre 11 godina

A sad juris na dobijanje datuma a to znaci da dobijamo i pristupne fondove. Znate li vi kolike su to pare? Nema funkcionisanja bez toga. Nas celokupni aparat je vezan za EU na zalost.

nsstudent

pre 11 godina

Svaka cast vladi, iako nisam simatizer vladajuce koalicije podrzavam sporazum... Konacno i mi nesto pametno da uradimo. Godinama smo ziveli u haosu zbog Kosova. Ocekujem da se sad okrenemo reformama nase drzave uz pomoc eu i da budemo bolji nego sto nas svet vidi. Taj put nece biti lak ali ako pocnemo mi sami da vidimo stvari bolje krenuce nam na bolje. Pozdrav iz Vojvodine

novicavg

pre 11 godina

Vlada Srbije će u potrazi za rešenjem Kosovskog pitanja i dobijanja datuma sigurno podržati parafirani sporazum jer su obe stranke članice vladajuće većine snažno podržale sporazum. Nakon toga sporazum ide pred poslanike parlamenta na raspravu možda i odgovarajuće skupštisnke odbore.Biće to burna rasprava koja će otvoriti mnoga pitanja pa i ona ko je koga izdao i dali uopšte ima izdaje ili se radi o jednom pragmatičnom pitanju rešavanja godinama nerešivog pitanja odnosa na liniji Beograd-priština.Najbolje bi bilo da se čitava ova zavrzlama završi u parlamentu i ne uđemo u dalje elaboriranje problema i to eventualno rešavamo refendumom jer bi to verovatno otvorilo dublju krizu unutar Srbije i sigurno parlamentarne izbore a verovatno i kampanju prozivanja na patriote i izdajnike što nam u ovom trenutku ne treba.

Teo

pre 11 godina

Koalicioni partneri su još juče, na svojim glavnim odborima podržali sporazum tako da je ovo danas očekivana odluka vlade Srbije. Nadajmo se da otpočinje novi period za Srbe na KIM i Srbuju u celini. Put ka EU je otvoren, autonomija ili neki njen vid za Srbe iznad i ispod Ibra je ipak pomak ka napred, ka boljem.

niki

pre 11 godina

Pred vladom je bio jako težak zadatak. I činimi se da su razmatrali obe mogućnosti i posledice. Od dva zla birali su ono manje za Srbiju i njen narod.

M. Posmatrac

pre 11 godina

Demonstrirali su vajnim demokratama kojih nigde sada nema da se na zapad moze i uzdignute glave ako dobro objasnis sta neces i sta hoces, a ne samo okretanjem ledja da te svako udari koliko mu drago, a da narodu pricas kako je civilizacijski i pristojno priznati osnovne ljudske vrednosti itd. To je prica za slabice. Bravo za hrabrost nove Vlade.

Klema

pre 11 godina

Genijalan plan. Slobini đaci. Ako nemamo hrabrosti da branimo našu traljavost, lepo raspišemo referendum, pa se krijemo iza "volje naroda".
Vućiću, EU vas je dovela na vlast samo sa jednim ciljem, a to je da priznate Kosovo. sada kada ste obavili taj poslić, završićete kao Biljana Plavšić. Upotrebi i odbaci.
Beli listići su za pobedu SNS-a bili isto što i Otpor za Slobu. Vešto smišljeno i finansirano spolja da bi se napravila rekompozicija vlasti.
Tadićev plan za Kosovo nije odgovarao EU, jer bi Srbija tim planom dobila mnogo više, a i stvari bi se znatno iskomplikovale, što njima ne odgovara.
U ime svih poginulih i obogaljenih 1999, svaki dan treba "kljuckati" SNS&SPS zbog ove trenutne "mirovne politike".
Neka im na nos izađe, ali svi poginuli su nečije majke sinovi!
Dok su oni ginuli, neki drugi su u to vreme rešavali svoje stambeno pitanje u Crvenkapi (Vučić i Nikolić).

Petar

pre 11 godina

Đilas je licemer koji je sa Tadićem ranije dogovorio granicu izmedju Kosova i Srbije i naplatu carine sa pečatom Kosova, iako za mene ni to ne znači priznanje!!!! Srbi na KIM Srbija je ovde i nigde ne ide. Srbija će sada moći mnogo lakše i više da vam pomogne, to što ćete imati neki pečat iz Prištine ne znači apsolutno ništa, taj pečat je potpuno ne bitan jer Srbija ne priznaje Kosovo. Na svaku diplomu koju dobijete Srbija će vam udariti pečat Srbije i priznati vam završenu školu. Imate legalne institucije, Parlament, Predsednika i izvršno veće, sami možete konkurisati za fondove iz EU, Rusije i Kine. Ti fondovi doneće nam na Kosovu razvoj, radna mesta, infrastrukturu i sl. Veze sa Srbijom zbog toga što ste legalni neće kao dosada biti ispod žita i na vašu štetu. Pare iz ministarstva f ići će sada narodu a ne grupici biznismena koja vas je krala i to ljudi koji danas nakon što su vam oteli pare, u Bg i NS imaju stanove i vile, a narod na Kosovu živi bedno. Idemo u budućnost, svi, od horgoša do Šar planine, sredite prvo Brezovicu ja prvi dolazim a i cela Srbija na skijanje, uradite nešto dobro i za državu i za narod. Podrška Srbima dole , i podrška Vladi u Beogradu !

Jedina Solucija Revolucija

pre 11 godina

Ne razumem zasto se toliko zuri, pa trebalo bi za bilo koji vazniji zakon koji se donosi da ide javna rasprava odredjeno vreme, a za ovakav sporazum koji balansira na samoj ivici neustavnosti donose se odluke od petka popodne do ponedeljka prepodne!!!

Nece propasti ni svet, ni EU do sledeceg ponedeljka!

Dajte nedelju dana predlog na javnu raspravu, pa neka se izjasne svi oko predloga, akademija, univerziteti, studenti, verske zajednice...

Ovako koristite vikend da narodu na brzinu provucete nesto sto nije dobro ni objasnjeno a sto se tice veoma vaznih drzavnih pitanja, prodajuci narodu pricu o medu i mleku koje ce da potece cim se taj sporazum prihvati!

Морава и брда

pre 11 godina

Чему та журба од петка до понедељка о СУДБОНОСНИМ стварима, документима, бре!

Косово за ДАТУМ!?????
И шта ви мислите да ће вас да подржи ЕУРОПА, па хоће исто као што су подржали ДОС 5.октобра, после тог датуме је почео да тече мед и млеко, процветали смо. А у ствари никад више нових уцена, никад већег лоповлука, мафијашења, сиромаштва од 5 октобра до данас.
Шта би правници са поштовањем УСТАВА, па ви мислите да ће они стати са уценама, побогу!

Недорасли сте, на жалост уводите земљу својим потезима у тешку ситуацију. ДЕСЕТ месеци ви се бавите фамозним ДАТУМОМ; уместо економијом, развојем, сарадњом са земљама које хоће партнерство, а не као Арапске земље које су дошле на наговор американаца као поклон за признавање некакве албанске творевине.
Корупција цвета, где су покрадени новци а у питању су стотине милиона евра.....где су фамозне реформе, ...све сте подредили ДАТУМ-у а ДАТУМ је једно велиико НИШТА.

И шта после ДАТУМА, има ли крај спиновањима и обманама.

Усе'и у своје кљусе, бре!

MilanSM

pre 11 godina

Voleo bih kada bi mi protivnici briselskog sporazuma,pogotovo poklonici dss i srs politike odgovorili na nekoliko kljucnih pitanja.
1.Da li znate da na teritoriji Srbije,zajedno sa Kosovom i Metohijom,ako posmatramo broj stanovnika do 15 godina zivota,ima vise Albanaca nego Srba?
2.Da li znate da,ako se ovakav trend prirodnog prirastaja nastavi,a hoce,za najvise 30-40 godina Srbi bi bili manjina u sopstvenoj drzavi?Albanaca bi sigurno bilo vise od Srba i ostalih naroda.
3.Da li ste spremni da za 3 ili 4 decenije premijer Srbije,ministar unutrasnjih poslova,ministar policije,direktor BIA,VBA ili VOA bude Albanac?Ono sto bi sledilo bi bilo ogromno zaposljavanje Albanaca na vazne pozicije u drzavi a imali bi potpuno pravo na to,s obzirom da bi bili u vecini.
4.Da li ste svesni da bi tada Albanci imali legalno pravo da raspisu referendum na kome bi bez problema mogli da potvrde novi ustav,novu himnu i mozda cak i pripojenje Albaniji,ako bi imali podrsku velikih sila,kao danas?
Unapred hvala na odgovoru.

Ivan

pre 11 godina

Bravo! Nisam za njih glasao, i dalje mislim da su SNS-ovci radikali bez bedža, ali šta god ili ko god da ih je naterao ovo da potpišu, trebalo je hrabrosti da se to uradi. Eto, bar nešto pozitivno da su uradili. Valjda će im se češće omaći da rade dobre stvari.

referendum!

pre 11 godina

Potpisali ste! U istoriji Srbije ce vasa imena ostati zapamcena! A datum, datum ce te dobiti o pocetku pregovora, 1. aprila 2785 godine! I nikako mi nije jasno kako prezivesmo i do sada bez EU? Vidim da su gradjani Bugarske, Rumunije, Grcke, Kipra itd. prosto procvetali i zive u sreci i blagostanju!

dr

pre 11 godina

Niko nije lud u ovoj ojađenoj Srbiji da misli da će nam posle datuma teći med i mleko. Ali on je preduslov da počnu da se dešavaju promene i uvede red pre svega u sudstvo, zdravstvo, školstvo, socijalnu politiku koja je u EU zemljama 2 veka ispred nas. Moramo to potpisati što pre, a onda u' se i u svoje kljuse.

dž pamet

pre 11 godina

potpisivanje sporazuma je jedina iole pametna odluka, jer alternative nema. propuštali smo slične odluke u prošlosti, pa dobijali samo lošije i još lošije ponude. izvisiti ponovo bila bi notorna budalaština. to je i ovaj, nazovi državni vrh, shvatio.
oni koji žive isključivo od kosovskih tema, gube materijal za svoj politikantski opus.

Makijaveli

pre 11 godina

Poručite gospodinu Vučiću, evropejcu, da mu se odlepila nalepnica koju je nalepio na vašu zgradu (zgradu RTV B92) koja glasi "Bulevar Ratka Mladića" i pitajte gospodina Dačića, evropejca, da li je slučajno novom, većom foteljom zakačio i srušio sa zida svoje kancelarije sliku Slobodana Miloševića.

Милан

pre 11 godina

Јадно је колико вас подржава отцјепљење Косова!!! Јадни сте!! Видећете ускоро шта сте подржали и потписали!!!

Pazarac

pre 11 godina

Potpisivanjem Kumanovskog sporazuma,Kosovo je i de facto izgubljeno a izgubljeno je suludom politikom ondasnjeg rukovodstva koje se svadjalo sa celim svetom. Rezultat te i takve politike vidi se danas. Moramo biti sa i uz EU, inace nam slede teski dani i godine. Gradjani Srbije zele mir i buducnost a ne vracanje u proslost i u nekakve mitove i legende.

govoritj Moskva

pre 11 godina

Vladi preporucujemo dfa narednih 20-tak dana zauzmu CVRST stav prema ovima koji su protiv SPORAZUMA. Njih jedno 200-300 u TJURMU na po min 5 godina, i onda STO BRZE u EVROPU. Takodje ne obracajte mnogo paznje na RUSIJU i izjave likova kao sto su ROGOZIN, SOJGU, CEPURKIN, KONUZUN i njihova KAMARILA.
Vperjod k Evrope.

miner1310

pre 11 godina

Iako sam Hrvat i ovo me se ne tice ipak zelim reci da mi je drago da velika vecina Vas gleda naprijed, shvacajuci da je povijest jedno i treba ju se cijeniti ali zivot je realnost i nesto drugo, da vecina shvaca da je buducnost Srbije biti ravnopravna drzava u Evropi jer vi kao i mi smo Evropske drzava, nismo neka Kineska provincija. puno grijese oni koji misle da je izolacija rijesenje. vjerujte nije sigurno. i u Hrvatskoj ima onih koji su izrazito protiv EU (srecom manje od 30%) i misle da mozemo sami ali za mene su oni ljudi koji ne razumiju sadasnjost i svjetski poredak. ili ces ici u korak s modernim svijetom ili ces biti izoliran i kao takav na kraju ces opet morati popustiti jer ces biti gladan kruha.
Ukratko cestitam Srpskoj vladi na razboritosti i zelim vam da prodjete ovaj tezak proces pristupanja zapadnim integracijama na sto bezbolniji nacin i sto brze

doca

pre 11 godina

Dragi komentatori,

Citanje vasih komentara daje jasnu sliku koliko smo mi dno dotakli.
Nazivanje dela svog naroda kriminalcima, hostaplerima, kocnicarima itd. dovoljno govori o samom narodu.

Ogromna vecina nas nije morala da se bori za slobodu i/ili drzavu pa je zato tako i pljujemo kada god nam se navije.

Ko se tako odnosi prema onome sto mu je ostalo u amanet moze ocekivati da ce nasledstvo i izgubiti.

Vec sam jednom rekao a ovde cu i potvrditi: Stidim se sto sam deo ovog naroda. Ovaj narod ne zasluzuje dzavu. Bogu hvala sa svoje dvoje dece cu uskoro napustiti ovaj jad i cemer.
Svima koji ostaju zelim mnogo srece i svaki napredak.
Kakvi ste, (ne smatram sebe vise delom ovog nacionalnog korpusa), sreca ce vam trebati - a za napredak - bice kako vam drugi propisu.

neesa

pre 11 godina

Kad se malo stišaju strasti oko sporazuma, mene interesuje šta je sa dekontaminacijom terena od poklona milosrdnih anđela. URANIJUM šta sa njim

RafaelO

pre 11 godina

Sve stranke su se juče odlučile da podrže sporazum tako da će Vlada doneti odluku da prihvati sporazum pa da vidimo da li ćemo da dobijemo datum

Sasho

pre 11 godina

Stavljena je tacka za nesto sto smo gubili u zadnjih 25 godina!Sad je vreme da se iskoristi ova pozitivna energija od strane EU i da se krene u bolju finansisku sliku Srbije kao drzave i naroda koji rade u toj zemlji kako u drzavnom tako i u privatnom sektoru!

Nev

pre 11 godina

"Genijalan plan. Slobini đaci. Ako nemamo hrabrosti da branimo našu traljavost, lepo raspišemo referendum, pa se krijemo iza "volje naroda".
Vućiću, EU vas je dovela na vlast samo sa jednim ciljem, a to je da priznate Kosovo. sada kada ste obavili taj poslić, završićete kao Biljana Plavšić. Upotrebi i odbaci.
Beli listići su za pobedu SNS-a bili isto što i Otpor za Slobu. Vešto smišljeno i finansirano spolja da bi se napravila rekompozicija vlasti.
Tadićev plan za Kosovo nije odgovarao EU, jer bi Srbija tim planom dobila mnogo više, a i stvari bi se znatno iskomplikovale, što njima ne odgovara.
U ime svih poginulih i obogaljenih 1999, svaki dan treba "kljuckati" SNS&SPS zbog ove trenutne "mirovne politike".
Neka im na nos izađe, ali svi poginuli su nečije majke sinovi!
Dok su oni ginuli, neki drugi su u to vreme rešavali svoje stambeno pitanje u Crvenkapi (Vučić i Nikolić).
(Klema, 22. april 2013 09:31)"

Gosn. sugradjaninu, mene kao clanu partije Belih listica niko nije finansirao a glasao sam za stranku Belih listica jer su svi ostali dokazano nesposobni i unistili Srbiju. Svi doreda a ne samo pojedinci. Stvorili su monopolisticku drzavu gde korupcija vlada na svakom koraku. Menjaju se vlasti a jedino kojima je dobro su stranacki vojnici koji su zahvaljujuci tome dosli do poslova u drzavnim ustanovama/firmama dok mi ostali zivimo sa 20-25k platama i jedva prezivljavamo. E zato postoje beli listici a za njih su najvise odgovorni DS-ovic a ne neki stranci.

jakov.

pre 11 godina

Tacno je da u predlogu sporazuma nema zvanicnog priznavanja KiM-a ono sto je prihvaceno sporazumom je koriscenje Kosovskog pecata i na severu Kim-a.
Pitam gospodu da li je to priznavanje ili ne.

skeptik

pre 11 godina

Ova vlast je dvolicna i licemerna. Vucic vice "Nismo i nikad necemo priznati nezavisno Kosovo". Srbi sa Severa to isto kazu tako da ne razumem smisao sporazuma ako se i jedni i drugi slazu.
Djilas je u pravu. Toma Diploma, Vucic nejaki i Ivica koferce treba narodu da kazu istinu a to je da je Kosovo de fakto priznato od strane ove vlade. Ono sto oni treba da urade jeste da se svi kolektivno presele na sever Kosova da dobiju kosovske dokumente i licne karte i na sopstvenom primeru pokazu kako je sporazum u nasem interesu.

Милош

pre 11 godina

(DrHouse, 22. april 2013 03:58)
- Кина је Хонг Конг издала на 99 година, а власт су преузели када је уговор истекао. Наши су део земље дали, бесплатно, тј. у нади да ће бар добити датум, а при томе су под ноге ставили цео правни систем, од Закона до Устава. Разлика је небо и земља.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Stravično, nerazumno i plitkoumno je da neki smatraju da je jedan kritptofašistički neokolonijalni poredak ideal kome stremimo. od tog poretka smo već nekoliko puta satirani, ubijani, bombardovani i dugo ubuduće ćemo uživati u balgodetima osiromašenog i obogaćenog uranijuma. Ali nema veze, podvižnicima je samo bitno da imaju gazdu.

srb

pre 11 godina

Ne verujem koji komentari...Da, kako da ne, sada bez Kosova Srbija ide ka napred, napredak je neminovan i siguran...e kuku majko sta sve nece covek da procita...Od sve muke ne znam sta da napisem, sramota.

skeptik

pre 11 godina

Ha,ha,ha... kako SNS botovi udaraju minuse na sve one koji su protiv ove vlade i sporazuma ali neka... Secam se kako je Vucic donosio robijasko odelo za Dinkica u skupstinu Srbije. E pa i njega ceka jedno takvo za krsenja Ustava. Nijedna vlast nije vecna.

crni domino

pre 11 godina

Olaksanje! Na pomolu nada, za koju je narod skoro zaboravio.
Narodu Kosova pomozite preko kosovske Vlade a pare za manastire i crkve dajte crkvi! Normalno, kontrolisite kako se trose te pare.
Nadamo se da cete pojacati borbu protiv korupcije, da cete vladu ocistiti od nesposobnih i koruptivnih, da cete se energicno obracunavati sa postupcima laznih patrijota i da cete konacno krenuti sa obnovom Srbije.
"Ako ne znate da kuvate rucak, idite kod komsije i pitajte ga da vam pomogne ili pokaze kako se kuva!"

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

da bi se sporazum primenio potrebno je:
DA SRBIJA USTAVNIM ZAKONOM OVLASTI HASIMA TACIJA I VLADU U PRISTINI DA U IME SRBIJE UPRAVLJAJU TERITORIJOM KOSOVA!!!!!
Ovo je ozbiljno magarcenje naroda.

1. Ovlascuju se da upravljaju peckom patrijarsijom???
2. Ovlascuju se da brane Kosovo???
3. Ovlascuju se da sude na Kosovu???
4. Ovlascuju se zaduzuju Kosovo???
5. Ovlacuju se da na severu uvedu Albanski kao sluzbeni jezik???
6. Ovlascuju se da obezbede prognanima povratak na Kosovo???

Pa vi ljudi stvarno niste normalni. Ovako je i Sloba porglasio pobedu u Kumanovu i ovlastio Nato da upravlja Kosovom, to je takodje bila pobeda pa je 300.000 Srba isterano iz svojih kuca na Kosovu...

marsal

pre 11 godina

A zasto je sednica bila zatvorena za javnost ?
Drzanje javnosti neobavestene je taktika vlade i predsednika da bi se sporazum sproveo sa sto manje otpora.Je li moguce da nijedan dnevni list nije u Srbiji objavio tacke sporazuma.Moraju li to uvek Hrvati da nam jave?
Ovakve zajednice 'srpskih opstina' se mogu uspostaviti bilo gdje u svetu bez ikakvih dodatnih pregovora - imajuci svoj vlastiti statut u okviru zakona i drzave u kojoj zive.
Sram da bude Vucica sto se juce javno busa pred novinarima kako je ulozio sav napor i uspeo da blokira Kosovo ka putu u EU ,a potpisao tacku br 14 u kojoj lepo pise, citiram
"14. Dogovoreno je da nijedna strana neće blokirati niti podsticati druge da blokiraju drugu stranu na njenom putu ka EU."
Sta je bre sad ovo Vucicu,Dacicu iu ostala ..... pa imate li i malo obraza? Zasto lazete narod ? Izadjite i recite javno ISTINU ! VLADA SRBIJE JE PRODALA KOSOVO!

Munja

pre 11 godina

Ni posle, evo vec par meseci, gradjani Srbije ne znaju o cemu se pregovaralo, sta pise u sporazumu, sta je dogovoreno niti sta je potpisano. Miki Mause i Pajo Patku, tesko cu se odluciti za koga od vas da glasam na narednim izborima!

Demokrata

pre 11 godina

Ja nikada ali nikada necu glasati za Sns ali ni za Ds dok stranku vodi Djilas,ali ovu vladu sto se tice kosova podrzavam 100% i daj boze da i investitore dovedu i da dobijemo datum i da nam svima svane.Nije bitno koja si stranka samo da zivimo normalno kao ostatak evrope!!!

Kasabasic

pre 11 godina

Da se kladimo da od datuma nema nista? Jeste li stvarno toliko lakoverni?
Kao niste izdali zbog datuma, no vam je vazan dobrosusedski odnos sa albancima, je li???
Necemo mi dobiti nikakav datum bar jos 5 godina.
Nista nismo dobili, niti cemo, a izgubili smo - mnogo.
Neka vam je na savest iako ta zemlja nije vase licno privatno vlasnistvo.
Trebalo je da raspisete referendum! Ovako ste iskoristili izmrcvarenost i istorsenost naroda koji vise ne moze da podigne ruku.
Sram vas bre bilo.

Ivan

pre 11 godina

Zbog svega sto je u proslosti bilo a narocito zbog rata koji su vodili, pravda je da sns(srs) i sps stave konacno potpis na dokument koji ce trajno izdvojiti Kosovo od Srbije. Da li je drugacije moglo? Ne.
Neka istorija i marod sudi njima. Verujem da presuda nece izostati.
Mi moramo napred. Podignute glave. Nikad ne zaboraviti proslost ali ipak gledati u buducnost.

Srbijanka

pre 11 godina

Obican covek Srbije ne zna sta se zbiva! Ovde, u Francuskoj, u svakom udzbeniku, Kosovo je DRZAVA... Odakle njima to? Srbi na Kosovu i Metohiji moraju imati svoja autonomna-NACIONALNA prava: jezik, obrazovanje do najviseg nivoa po nastavnom programu R Srbije, kultura, policija, tuzilastvo i pravosudje ( izvrsnu i zakonodavnu vlast), zdravstvo i sve sto pripada jednom narodu! Kakve nepogode? Kakve price 3 U SLUCAJU OVOG ILI ONOG", angazovace se policija- vojska tz. R Kosova? Ne treba Srbima niko!!! Srbi sa Kosova i Metohije mogu sve sami! Opstaju i opstace. Ne zurimo nikuda. Vreme cini svoje. Vracali smo i vracamo kredite za Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju. Uredu. Mora se prvo popisati sta je privatno vlasnistvo, drzavno, SRPSKE PRAVOSLANE CRKVE, pa tek onda na potpisivanje nekakvog sporazuma. Mnogo je to delikatnije, nego sto neki u Evropi i Americi misle. Najbolje je, ako je moguce, vratiti sve pod okrilje UN i Saveta Bezbednosti. Neka Vlada cita sta narod govori-pise...

Danac

pre 11 godina

Pa, ajde i mi da jedno potpisemo ultimatum bez bomba.....srecno svima, ali nisam optimista. USA je postigla sta je htela a EU ce nam davati jos puno ultimatuma......

Ivica_

pre 11 godina

Шта су бацили под ноге данас на седници Владе:

„Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије.”

MASA

pre 11 godina

Ovo je ocekivani potez, jer drugog izlaza nije bilo. Aktuelna vlast je malo cinculirala na temeljima vlasti od 2000. godine. Potpis ne odgovara klosarima sa KIM i sitnim profiterima, jednostavno ne odgovara im da Drzava bude uredjena. Ako se osvrnemo na crnu hroniku, videcemo da su u kriminalnim radnjama, u vecini dripci sa KIM i Bosne, iy cega se moze izvuci zakljucak da su oni kocnicari razvoja Srbije. Srbijo, ako ne znas kako da se ponasas, sledi komsiju i boljeg od sebe, lako je se inatiti i busati u prsa kako smo patriote. Volim svoju Srbiju najvise na svetu, boricu se za istu, ali ne inatom, vec znanjem i radom. Pustite Vladu da cini ono sto je u ovom momentu najbolje za Srbiju. Pozdrav svima! Zivela Srbija.

Petar

pre 11 godina

Pečati ne znače ništa, prihvatila je prošla vlada carisnki pečat pa to nije značilo priznanje, zašto ? Pa zato što je po ustavu Kosovo deo Srbije, a kao i Vojvodina može imati pečat, zastavu i grb koji donese. Ne plašite taj narod i neka narod sada napokon dobije pare koje su godinama na KIM dobijali samo par biznismena lopova a narod grca u siromaštvu !!! Sada je svet priznao da Srbi imaju u okviru kosova zatim i u okviru Srbije Parlament, izvršno veće i predsednika, sada sami odlučuju o svojoj sudbini i to uz od sada legalnu podršku Beograda, tj svoje vlade. Gradite fabrike i puteve koliko izgradite toliko ćete biti i moćni, pa da privučete Srbe iz ostatka Srbije da na skijanje idu na Brezovicu a ne negde dalje. Podrška narodu na Kosovu , podrška Vladi srbije !

Siniša

pre 11 godina

Ajde sad na ekonomska pitanja
(Akcionar Agrobanke, 22. april 2013 10:18)

Pa ajde, da vidimo da li ćemo i dalje da otplaćujemo dug Kosova, da li ćemo i dalje da plaćamo one koji uopšte ne žive na Kosovu, da li će i dalje da javna preduzeća vode stranački nesposobni i korumpirani političari i prave gubitke koje svi mi plaćamo, da li će biti zamenjeni nesposobni ministri, da li će sada izvaditi iz fioka predmete spornih privatizacija koje su obavljene za vreme vlade Koštunice...itd. ili će sve ostati kako jeste, a smisliće novu zanimaciju za naivan narod.

Ivan

pre 11 godina

Može srbija da prihvata sporazum koliko hoće, kada Srbi sa severa i na kosovu to prihvatiti NEĆE !!! Tako i treba... Deca se nikad ne napuštaju... Ma koliko to bolno bilo...

Radmilo

pre 11 godina

Prvi put kada je strana sila napala i nasrnula na nasu svetu zemlju, nismo je predali/priznali nikada, i vodili smo borbu od 1389-1912 i oslobodili smo nasu svetu zemlju, Kosovo i Metohiju.

Drugi put, predali smo je posle 14 godina.

Zato smo mi Srbi sada definitivno i finalno propali.

Милош

pre 11 godina

Нема шта, мудар потез: сада очекујем да ће Хаг пустити Шешеља који ће побрати све гласове на следећим изборима и одвести Србију на другу страну. А онда се цепање наставља... Како очекујете да неко поштује договор ако не поштујемо сопствене Законе и Устав? Не бих имао ништа да кажем да је све ово урађено по правилима, али није, ово је силовање Закона и то никада не изађе на добро.

Mrco

pre 11 godina

Datum ili ne, svejedno je. Bitno je da se na tu pricu jednom stavi tacka. Bio je i Peloponez srpska teritorija u vreme cara Dusana, pa sta? Bila je srpska vojska u Dracu posle I Balkanskog rata, a Albanija je cela bila srpska teritorija. Ali danas nije. Bio je i Alzas nemacki. Bio je i Zemun Austro-Ugarska ... Vvremena se menjaju, a i teritorije. Ima Srbija preca posla od istorije!

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Demokrata....... Evo na Kelebiji i Horgosu vec red od 3 kilometara sa investitorima. Cekaju da odmah pljunu pare.ja licno sam sretan sto nam je skinuta omca oko vrata zvana Kosovo.Samo sto ovi iz vlasti nece javno da kazu da je ovo de facto i de iure priznanje drzave Kosovo..Kazu da nigde nije napisano.Ne mora ali se podrazumeva. Trebalo je odavno da priznamo Kosovo a ne da se mrcvarimo

I jos nesto. Pisao sam ipre mesec dana da ce pioniri centralne otadzbinske uprave prihvatiti sve sto oni koji misle za njih prihvate..Da sutra kazu braco i sestre svi u g***a oni bi rekli bravo majstori.Skacemo svi

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Puna podrska sporazumu !
To vreme "ocuvavanja" je davna proslost, "ocuvavalo se, ratovalo se, izgubilo se" i sada je vreme da se konacno svi UNORMALE !

aurelio

pre 11 godina

Srpski pregovaraci Dacic i Vucic su dobili najvise sto je u ovom ,a i u bilo kom drugom vremenu moguce. Niste zadovoljni i niko nije zadovoljan danas protestujte ,a sutra je novi dan pa na posao.

crni

pre 11 godina

A sada bi po mom mišljenju Vlada Republike Srbije i celokupno rukovodstvo Države Srbije trebalo da uputi javno izvinjenje Državama Makedoniji i Crnoj Gori i svim njihovim građanima i državljanima.
Posebno da gospodin Vuk Jeremić obrazloži rečenicu "Bratski nož u leđa", jer je po takvoj i toj njegovoj logici i ova odluka ustvari Samoubistvo sopstvenog naroda.
ps. u Srbije već dugo važi pravilo da je istina ustvari istina samo onda kada političari u Srbiji to počnu da smatraju istinom.
Sve ranije od toga je za njh izdaja, a nakon toga "junaštvo".
U Srbiji je i Djindjić bio izdajnik, iako danas Vučić i Dačić kažu da ima se prijeti kao i Djindjiću za nešto što rade u interesu Države Srbije. Znači li to da oni koji su ga najviše mrzjeli ustvari priznaju da je bio u pravu, nadam se da je tako pa makar i poslije 10 protraćenih godina života.

Swedenonline

pre 11 godina

Samo ludaci misle da su centar sveta i da se isti okrece oko njih. 100% tacno. Krajnje je bilo vreme za sagledati dugorocne posledice takvog ponasanja i promeniti pogled.

Adem D.

pre 11 godina

@(MilanSM, 22. april 2013 11:44)
Eh, Milane kako si sve pogodio i predvidio? Bas iz ovih razloga sam ja uvek bio, da Kosovo ostane u sastavu Srbije. Ali, avaj dodje Milosevic na vlasti i upropasti sva moja nadanja i pretpostavke.

Aleksandar, Banja Luka

pre 11 godina

Čestitke na dogovoru!
Politički nisam blizak strankama i ljudima koji su zaslužni za ovaj sporazum, ali im odajem veliko priznanje.
Ne razumijem ljude koji smatraju da nije trebalo pregovarati i dogovoriti najbolje moguće rješenje za obe strane. Smatram da će Srbi koji žive na Kosovu sada biti u neuporedivo boljoj poziciji. Ne trebaju strahovati za njihovu bezbijednost, a imaju i garancije da će autonomno upravljati i uređivati mjesta u kojima žive u većini.
Mislim da bi za njih bilo neodgovorno ne prihvatiti ovaj sporazum koji im nudi normalniji život i okončava neizvijesnost.

eej

pre 11 godina

Neki ljudi stvarno ne shvataju koliko je Srbija slaba, a njeni gradjani siromasni i da pre svega sbog toga ne mozemo da branimo svoje interese na Kosovu. Pa pogledajte samo nasu kupovnu moc, plate i sve ce vam je jasno.

Da je Srbija Svajcarska, a naravno nije, i da ima istu reputaciju, koju nema, sta mislite da li bi se lako odrekli Kosova? Pre ce biti da bi i Albanci vise zeleli da zive u Srbiji nego u Albaniji. Pa bilo bi nas briga za sve, bili bismo obezbedjeni za zivota, ali ne.

majka

pre 11 godina

Ako posle ovog sporazuma ne uspemo da se ekonomski saberemo, mozemo svi lepo da se spakujemo u par kofercica i da krenemo trbuhom za kruhom! Ako cu morati da radim dok ne umrem (za muskarce granica ce biti 67, a za zene 62 godine), sve mi je jedno gde cu da rintam!

Mira

pre 11 godina

Sporazum je dobar, za gradjane Srbije i Srbe na Kosovu. Narodu na Kosovu nije lako, ali neka izvuku maksimum od potpisanog dogovora. Pamet u glavu i radite za bolji zivot, radite na unapredjenju skolstva i zdravstva, na ekonomiji. To je pravi put.

Ivan

pre 11 godina

Zbog svega sto je u proslosti bilo a narocito zbog rata koji su vodili, pravda je da sns(srs) i sps stave konacno potpis na dokument koji ce trajno izdvojiti Kosovo od Srbije. Da li je drugacije moglo? Ne.
Neka istorija i marod sudi njima. Verujem da presuda nece izostati.
Mi moramo napred. Podignute glave. Nikad ne zaboraviti proslost ali ipak gledati u buducnost.

Shqiptar

pre 11 godina

cekaj, ko je tu sad koga nagu**o? ima razne tumacenji, pa ako neko zna da pojasni. a) jesmo mi vas? b) ili vi nas? c) ili oni nas? (mislim, vas i nas).

Retro

pre 11 godina

Naravno da je vlada prihvatila, bilo bi suludo da nisu. Ovakvim potezom padaju u vodu sve one price o povratku u 90-te i tome kako nas ovakva vlada tamo vodi. Jasno se vidi ko je ostao u 90-tim,kome je tamo mesto i ko iz tog perioda nazalost nikada nece izaci

BoRkIc

pre 11 godina

(d, 22. april 2013 10:09)
Da te pitam nesto? Jel osecas vec danas da bolje zivis? Jel probleme koje si imao juce, danas nemas? Zar nije sve lepse jer smo defakto prodali Kosovo za pocetak pregovora? Jel se nekako osecas slobodnijim? Jel vise nemas teret na plecima koje si imao dok smo se koliko toliko borili za KiM? Da li se danas osecas kao ponosni evropejac? Cini li ti se da te od danas svet vise ceni? Da li planiras da kupis nova kola za mesec dana? Mozda da podignes neki novi povoljan kredit koji do danas nije bilo u nasoj zemlji?

sanja

pre 11 godina

Biće u skladu sa Ustavom, kada Skupština Srbije donese odgovarajući Ustavni Zakon.
(Sve po zakonu, 22. april 2013 12:28)

Potez ove vlade je protivustavan. Ustav je vrhovni pravni akt i on ih tereti u ovom trenutku, a ono sto zakon treba da odredi, jeste duzina trajanja kazne-sankcije, jer to ustavom nije definisano. Oni se jedino mogu izvuci privremeno, pisanjem protivustavnog zakona, tj. daljim razbijanjem pravog poretka i stvaranjem dodatnog haosa. Na kraju ce im ostati jedino gola sila...u istoriji vidjeno nebrojeno puta. Ili mislite da ce Daca sam sebe da uhapsi retroaktivno?

Srbin

pre 11 godina

Bravo premijeru, svaka čast i tebi i Vučiću. Napokon prava odluka da i Srbiji krene. Bolje niste mogli. Znajte da velika većina gradjana ovo maximalno podržava, samo napred i ne obazirite se na minere i nazadnjake(dss+dveri), oni su samo šačica dobrovoljnih davaoca tudje krvi!!! Čuvajte se, a barabe nazadnjake što pre u aps, pre nego što proliju tudju krv.

Klema

pre 11 godina

@Nik
Izvinite, ali ne želim da zaboravim, a još manje oprostim devedesete, jer su postradali meni dragi ljudi.
Tadićev plan je bio neuporedivo bolji za državu Srbiju i Srbe na Kosmetu.
Da li vi naivno verujete da će posle toliko zle krvi ovoj plan da zaživi?
"Dežurni pljuvači" nisu nikoga koštali glave, ali Vučićevi i Nikolićevi pozivi na pogrom izdajnika i neistomišljenika, jesu!
Slažem se da mir nema alternativu i da je i loš sporazum bolji od sukoba, ali da li će ovaj sporazum zaista rešiti sukobe?
Sve zavisi od ugla gledanja i mesta prebivališta.
Izvinite, ali ljudi ne menjaju ćud. Samo se prilagođavaju. Jednom krvnik, uvek krvnik!

Putnik

pre 11 godina

Da li je istina da sporazum nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije? Ako je istina, kako se u zakonodavstvu naziva ovakav postupak vlade? Hoce li neko ovo da objasni narodu.

republka.

pre 11 godina

Starija generacija zna sta smo trazili ,ravnopravnost u YU nista drugo, samo ravnopravnost.
Sad smo drzava ,a hteli smo da budemo samo ravnopravna

Slavenoserbie

pre 11 godina

Raspišite bre REFERENDUM i pitajte svoj narod koji predstavljate da li želi ovakav sporazum koji ste Vi parafirali ili ne. O istom trošku na istom referendumu pitanje broj dva neka bude da li želite priklučivanje Srbije Evropskoj Uniji. Šta tu ima da usvaja sporazum Vlada i prodaje deo svoje teritorije sa celokupnom infrastrukturom sve zarada datuma o priključenju Evropskoj Uniji ako više od dve trećine stanovništva Srbije ne želi da Srbija ulazi u Evropsku Uniju a još manje potpisuje primoredaju Kosova i Metohije šiptarima. Naspoštenije REFERENDUM i nemojte samo kukati nad troškovima održavanja istog, koštao bi manje nego organizovanje najavljene gej parade u Beogradu.

Ugursus

pre 11 godina

Nikad nisam podrzavao niti cu trenutni rezim u Srbiji, Jasno je da nije bilo sanse da bude drugacije a da nam se opet ne obije o glavu! Trebalo je pametnije voditi politiku devedesetih a ne da nan nas krene ceo NATO i mi posle da pricamo o nekoj tzv pobedi,sada bi drukcije pricalo. Prosla vlada nije smela ovako nesto da uradi ali isla je ka tome, i bila je oznacena kao izdajnicka, a ova moze sve da pretvori u pobedu. I svaka im cast na tome!

marija

pre 11 godina

(doca, 22. april 2013 12:07)

Hajde molim te prestani da guslas i kukumavcis. Zapisi to u nekom romanu, a nas pusti da zivimo!
(crni domino, 22. april 2013 12:28)

Oladi malo, crni uck lobisto.

Bravo

pre 11 godina

Bravo na mudrosti za Vučića i Dačića! Kako izjavljuju sada dobili smo i više nego što smo se mogli nadati. Doduše do pre neki dan bili su drugi tonovi, izbor između dva zla...ne možemo izabrati jer smo ucenjeni itd. Miloševićevi i Šešeljevi šegrti shvatili su da Kosovo nije trebalo ni čačkati kao ni Stambolićevu Srbiju, Jugoslaviju, Hrvatsku, Bosnu, sada Vojvodinu...Čestitamo na razboritosti i reteriranju! Možda bi sada i narod mogao da stavi prst na čelo i izabere neke nove momke koji u sve gubitničke avanture nisu ni bili upleteni.

Vanja

pre 11 godina

Svaka cast na pametnoj odluci.
Daj da udjemo vec jednom u EU. Bolje mi je da primam svedsku socijalu nego da radim u Srbiji
(DorcolBG, 22. april 2013 10:33)

Ti mora da se salis? Evo ja ti placam duplo na tu tvoju svedsku socijalu ako Srbija IKAD, cujes IKAD udje u EU.

zoran

pre 11 godina

ipak nije trebalo nista da se potpisuje, jer ce evropska unija jos malo pa nestati sa medjunarodne scene. ali kada dodje to vreme verovatno ce biti buran raspad, kao i sa jugom. a mi kao budale ponovo zelimo u kolektivno pogubljenje.

x-men

pre 11 godina

Najpre da se složimo oko dva principa spoljne politike: 1. efikasna diplomatija je ona koja se, ako zatreba, može sprovesti i silom (ne vredi prazna pretnja) i 2. velike sile nikada ne rešavaju konflikt do kraja jer to smanjuje njihov uticaj (zato uvek ostavljaju poneki remetilački faktor na terenu). Između ta dva principa je naš "pregovarački" prostor i samo zato će Amerika prihvata autonomiju za Srbe na Kosovu, ali ona će morati da bude kontrolisana - takva da uvek može da se ukine, ali i takva da uvek može da se poveća (zavisi ko u budućnosti bude pravio probleme).

misa

pre 11 godina

boze kako su ljudi koji kazu da je kosovo izdato sebicni.. Zar kosovo moze biti srbija sa milion albanaca i nekoliko hiljade srba ?? ko tu cini apsolutnu vecinu?? oni zasluzuju nezavisno kosovo.. a srbe na kosovo niko ne prisiljava da ostanu dole. znaci po vasem trebaju srbi da vode kim.? a sta je sa albancima ? dosta su oni bili diskriminisani od srba u sasta srbije..vreme je da imaju svoju drzavu,i polako je grade..a vasi glupi komentari o srpskom kosovu njima nista ne znace.. boli njih uvo sta pojedinci misle.. kosovo je trebalo na vreme da se brani dok sve ovo jos nije pocelo,.. a sad se svi pravite pametni i svi ga branite .ali kako,na fejsu stranicama kosovo je srbija itd..a 90% vas su napaljeni klinci ,mamine maze koji kosovo na mapi srbije ne umeju da nadju.. Ovo je ispravan potez srpske vlade !

mirko j.

pre 11 godina

"sacica galamdzija i neucenih ljudi"..
(sporazumni, 22. april 2013 10:15)
Vama su "sporazumni" i uceni covece ocigledno jos u glavi Komrakov I Spomenka Jovic,cim ih tako lepo citirate!U pravu ste..,i tada smo bili sacica a i danas smo ostali samo mala grupa ljudi(iliti sacica)koja nije menjala politicko misljenje i ideologiju svih ovih 23 godine koliko traje Vas proces unistenja drzave Srbije!!!Ali Srbi su cudan narod,narocito im pamcenje nije jaca strana pa tako mnogi i ne ne pamte duze od jednog cetvrtka!Mislim,ko se seca svih ovih likova sada na vlasti pre 15-20 godina!Kladim se,a i vise je nego ocigledno da ste promenilli 5-6 stranaka,kao i 90% gradjana ove zemlje pa nam o moralu i pameti,molim Vas, nemojte suditi.Komentare SNS aktivista kao da je pisao aktivista LDP-a i obratno.Uostalom,svi Vi ste se vratili svojim pocecima..,ali cudan je i trnovit to bio put.Od Slobinih,Seseljevih ili Vukovih pionira,preko Dosmanlija svih vrsta i podvrsta,vratili ste se pod skute Marsala Vucica i Dacica!I govorite o nekoj doslednosti!?Sacica neistomisljenika Vam je trn u oku..,izvedite podhitno tenkove na one koji drugacije misle!!!!

Anita Mol

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

Hrani sina...

pre 11 godina

Ekonomija je sada najvaznija, tesko je ziveti sa par stotina eura mesecno, pod uslovom, naravno da je covek srecan i da ima kakav takav posao.
Cara Lazara za sada perpustiti istoriji, tamo bi mu, po meni i bilo mesto.
Srbija je isuvise mala, isuvise izmrcvarena, ja ovo dozivljavam, ipak kao zrelost ljudi da shvate trenutak, sta je bilo bilo je, da probamo da se krenemo sa "mrtve tacke"...
Da ne bi bilo: Hrani sina, pa salji u vojsku, Srbija s umiriti ne moze", jer, 21 vek je.

Bojan

pre 11 godina

"Чему та журба од петка до понедељка о СУДБОНОСНИМ стварима, документима, бре!

Косово за ДАТУМ!????? "

Ok, recimo da nas datum ne zanima(slazem se da je veci problem naseg raspadnutog sistema).
Nego, kako mislis Kosovo za datum? - ako odbijemo datum, hoce li ostati Kosovo u Srbiji? - jos vece pitanje koliko je ono i sada u Srbiji?

Dok se mi smislimo da Rusija i Kina zavladaju svetom, pa da potrazujemo oteto, kako ti ljudi da zive tamo?
Sta ako bi Taci krenuo na silu da uvede 'ustavni' poredak samoproglasene drzave Kosovo?

Zar niste gledali scenario u krajini?

Totalno odsustvo mozga i kolektivna amnezija naroda nas je i dovedela u situaciju da neki ovakav sporazum proglasavaju pobedom..tesko ponizenje, ako mene neko pita, ali to ti je realnost koju neki ne zele da vidu(iako imaju mnoooogo vecih svakodnevnih problema).

make

pre 11 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju, konačno smo na korak od EU. Tako se to radi, a ne samo priče i priče kao sto je to bilo dok su tu bile demokrate. Praznih obecanja nam je dosta.

Bojan

pre 11 godina

Ako sporazum ne implicira priznavanje nezavisnosti, zasto to onda fino nije uneseno kao dodatna tacka?
Ovako se za domacu upotrebu kaze da nije priznata nezavisnost, a ostalih 99% subjekata sporazum percipira kao priznavanje nelegalnih institucija.
Ako npr date legitimitet skupstini Kosova, Taciju i ostalima, onda dajete legitimitet i njihovim daljim odlukama, ukljucujuci i privatizaciju drzavnih resursa ili montirane sudske procese protiv Srba kako bi ih protjerali npr. U proslosti smo imali slicne primjere,npr "reintegraciju" Istocne Slavonije, ili probleme u Bosni premda Srpsku jos uvijek nisu uspjeli potpuno da ukinu i razvlaste.

Keine Lust

pre 11 godina

Verujem da protivnika u opozicionim redovima ima, lepo je sto se ne stide da iskazu svoje misljenje i stav, ali bi mozda trebalo da razmisle o ispravnosti dela koje proisticu iz takvih stavova. Busanje u grudi patriotizmom i ponasanje koje sa sobom nosi neke violentne posledice nije uvek dokaz ljubavi prema zemlji. Zemlja se voli na 1000 nacina ali se pravilno vodi na samo jedan, a to je pragmaticnom politikom.

zauber

pre 11 godina

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je decenijama izložen patnji i strahu od Albanaca i bestidnoj manipulaciji Beograda. Pogotovo ljudi sa severa imaju deluzije i iluzije najautističnije vrste. Mislim da će onaj Ivanović i Jakšić kao i jastrebovi sa albabske strane morati biti uhapšenu, marginalizovani, neutralisani da bi se otvorila šansa sporazumu i budućnosti .

Sunčanica

pre 11 godina

Moramo snažno podržavati odluku Vlade iako ona predstavlja mali korak. Rešenje koje je doneto nije idealno ali šta smo drugo mogli i dobiti. Po prvi put nakon 23 godine uvažio se stav Srbije po nekim pitanjima u vezi rešavanja odnosa Beograd-Priština bez obostranog priznavanja, koje uporno guraju SRS, Dveri i DSS.

BGD

pre 11 godina

Bravo za Vladu i odluku o sporazumu.
Nadam se da imate spreman odgovor za Udbasku bandu po Srbiji kojoj izmice tlo pod nogama a onda je Udbaska banda spremna na sve.
Valjda ste naucili nesto iz blize proslosti od pre 10 godina kada je banda zaustavila Srbiju 12.marta 2003-e godine.
Ovaj put mora se ici do kraja, demontiranje celokupne Udbaske bande na tlu Srbije.

Sve po zakonu

pre 11 godina

Da li je istina da sporazum nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije? Ako je istina, kako se u zakonodavstvu naziva ovakav postupak vlade? Hoce li neko ovo da objasni narodu.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Putnik, 22. april 2013 11:13)

Biće u skladu sa Ustavom, kada Skupština Srbije donese odgovarajući Ustavni Zakon.

Vladimir Radovanovic

pre 11 godina

Ovaj sporazum, parafiran u Briselu zaista predstavlja veliki iskorak u evro integracijama i Srbije i Kosova, sudeći po prvim reakcijama iz Evrope. Sporazum, koji se sastoji od ukupno 15 različitih tačaka, ipak ne uspeva da odrzi postojanje srpskih institucija na severu Kosova i Metohije u ustavnom sistemu Srbije. Pogotovo se to odnosi na sud u K.Mitrovici, koji od sada pa na dalje treba da funkcioniše po zakonima Kosova, što do skoro nije bio slučaj. To znači da i svi drugi sudovi u 4 opštine na severu KiM prelaze da rade u sistem institucija Kosova, a do sada je to bilo u okviru Srbije. Takođe, sporazum je loš i po pogledu biranja komandanta policije, koga istina, predlazu Srbi sa severa, a bira ga ipak samo Priština sa predatog spiska. Izbori više nisu po zakonima Srbije, već Kosova. Sve u svemu, sporazum nije u interesu očuvanja institucija Srbije na KiM, već njihovog prelaska u ustavno-pravni sistem Kosova. Dogovor, postignut u Briselu, ne ide na ruku Srbima sa severa, jer time i oni postaju od sada građani KOSOVA, a ne više Rep. Srbije.

yogin

pre 11 godina

Dragi moji Srbi, vidim po vestima i po komentarima da vam je ustav jedna nevazna stvar. Nije cudo da vas u svetu neposuju kad sami sebe nepostujete !!!

Slaviša

pre 11 godina

Verovatno nismo mogli dobiti bolji sporazum ali svi koji ga hvalite,stanite pred ogledalo,dobro razmislite pa sebi priznajte kakve komentare bi pisali da je ovakav sporazum potpisan prošle godine. Ponavljam verovatvno bolje nije moglo.

Pametnjaković

pre 11 godina

Biće para za ®Političku Elitu Srbije™ i njihove, a i one koji će raditi po 12 sati dnevno za zapadne robovlasnike, kada dođu jednog dana.

mirko

pre 11 godina

Srbija je od početka bila spremna da prihvate kompromisno rešenje, ali na prethodnim rundama razgovora jednostavno Vučić i Dačić nisu imali šta da prihvate, jer predlog koji je tada ponuđeno Srbiji i Srbima na Kosovu je bio jedno veliko ništa. Nakon što je državni vrh odlučno odbio prvi ponižavajući predlog, situacija se promenila. EU je videla da ne može ucenjivati Vučića i Nikolića sa datumom, i na poslednjim rundama je EU ponudila jedan poprilično korektan sporazum.

BOSKO

pre 11 godina

Pobedio je razum i da ce se usvojili su ono sto je potpisano u Brisel,jer je to za buducnost Srbije.Proci ce dosta vremena dok pojedinci shvate,kakvo cudo je napravljeno u Briselu,od pozicije luzera za samo par dana do pozicije koje smo zahtevali svih ovih meseci.Sve ovo je radjeno u interesu srpskog naroda koji zivi na Kosovu da im se omoguci normalan zivot i sigurnost koju nisu imali

A gde vam je pecat!?

pre 11 godina

Valjda ce sada i u Srbiji, skole i univerziteti, pristati da iza njih stoji pecat Kosova. To ce takodje biti po ustavu/zakonu! ;)

arkadij šipunov

pre 11 godina

(d, 22. april 2013 10:09)
Voleti prijateljski ruski narod, biti uveren da će Kosovo opet biti naše i podržavati ovu vladu u njenim naporima da maksimalno zaštiti nacionalne interese nikako nije u suprotnosti, poštovani D!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Sada treba ocekivati prljavu igru: pokusaje destabilizacije sistema, pobune u sluzbama bezbednosti, neuspesne puceve, mozda cak i atentate, masovne socijalne dislokacije, intervencije stranih obavestajnih sluzbi i slicno. Drzava mora da se angazuje da ostane apsolutno cvrsta i surovo dosledna u zacrtanom kursu, i to po SVAKU cenu.

Svako ko se ne slaze sa Briselskim ugovorom ima pravo da svoje misljenje iznese u Skupstini. Ako tamo dobije vecinu, neka povuce svoju saglasnost u ime srpske drzave i naroda.

Ako sme.

niko kao ja

pre 11 godina

Radi se o tome da su Rusi lepo rekli Dačiću da polako prestaju njihovi interesi da podržavaju Srbiju oko Kosova. Može da se ispostavi i da su istrgovali sa Amerima onu Osetiju ili kako se već zove i to je to. Žalosno je to što se ovde još uvek msilim da su nam Ruje prijatelji...

Nikola

pre 11 godina

Podrzavam postignut sporazum!
(korupcija, 22. april 2013 18:07)

Hajde, molim te, objasni mi sadrzaj sporazuma koji podrzavas jer se meni cini da je to sporazum izmedju Srbije i Kosova, a Kosovo je deo Srbije.

Jovan Nenad

pre 11 godina

Najvaznije pitanje je sta se desilo za vreme Daciceve posete Rusiji. Ocigledno je da nasa vlast nije dobila podrsku za ocuvanje Kosmeta. Svima je jasno da necemo skoro u EU, svima je jasno da ni tamo ne cvetaju ruze, svima je jasno da nam nece biti bolje cak iako dobijemo clanstvo a ne datum za pocetak pregovora, svima je jasno da sili koja otima Kosmet moze da se suprotstavi samo sila Rusije, ali ocigledno ta sila ne zeli da podrzi Srbiju. Isto kao 1999.godine, jedna sila preti, napada, uslovljava, druga sila se drzi po strani i ne mesa se, osim pomalo verbalno. Verovatno su nasi stavljeni pred odluku ili meko priznanje otcepljenja (sporazum) ili kosmetska oluja i ubijanje i potpuno proterivanje Srba. Ni jedno ni drugo ne valja, i u jednom i u drugom slucaju Srbi gube Kosmet. Bojim se da protesti mogu da budu kontraproduktivni, kao onaj protest od 27. marta 1941. godine, koji nam je doneo rat, milion zverski pobijenih Srba i komuniste na vlast...Daj Boze da nisam u pravu...

stop globalizaciji

pre 11 godina

Ocena postignutog sporazuma bez njegove implementacije na terenu je bespredmetna. Uverili smo se i ovog puta da suverenitet Srbije najmanje zavisi od nje same, tj. od odluke i uverenja njenih građana. Istina je, ipak, da naš najveći problem leži u nama samima i da svi mi imamo udela u krivici za ovo što nam se kao društvu i državi trenutno dešava. Mi smo duboko podeljeno društvo, koje ostaje ili je već ostalo bez identiteta. Aktuelno većinsko raspoloženje se može okarakterisati kao lutanje bez cilja.
Dobar deo naše populacije, a počev od porodice, odriče se svega onoga što proizilazi iz opštih univerzalnih etičkih i moralnih normi, nekritički promovišući "dostignuća napredne" zapadne civilizacije. Takođe, ponašanje neke druge “većine“ je rezultat nedostatka samokritičnosti, nerada i neznanja. Međutim, među nama vrlo uspešno egzistiraju i oni koji zahvaljujući svom položaju promovišu takav sistem vrednosti.
Sve u svemu, proteklih godina smo sistematski i perfidno uništavani i pripremani da bez iole osećaja za međusobnu toleranciju i pripadnost, a u podređenom položaju, prihvatimo globalizaciju i neorobovlasnički poredak kao normalan sled događaja.
Nadam se da među nama još uvek postoje oni koji veruju u povratak punih kapaciteta državnosti Srbije i u ideju o slobodi. Naša borba se u narednom periodu mora zasnivati na aktivnoj borbi za život kao i na borbi za istinu i pravdu, a ne u bezidejnom polemisanju, jer ako zaboravimo na prošlost nećemo imati budućnost!

dusan

pre 11 godina

Ima istorijske relacije, od 24.septembra, nakon gubitka na izborima SPS, demonstranti nisu imali u broju vise od nekoliko stotina na ulicama Beograda, tek po organizovanju unutrasnjosti, 5 Oktobra se pojavila kriticna masa iz unutrasnjost i tek delom Beogradjani, bilo je jos slicnih demonstracija, recimo 96 97 po kradji glasova u jednom trenutku demonstranti nisu imali ni hiljadu u broju...
Referendum je jedini pristojni nacin da se narod izjasni...
A sve sto je protiv ustavno ne proizvodi nikakvu pravnu obavezu i tacka, ne moze na silu da se sprovodi bila kakva pravna obligacija a krseci ustav...

Grace

pre 11 godina

Jedino realno resenje, i drago mi je da su svi cinioci vlade pokazali spremnost na zajednistvo iako po drugim pitanjima postoje razlike. Takvo ponasanje treba da sluzi za primer celoj naciji, dakle iako se razlikujemo u dosta stvari, drzava i njeni interesi trebaju nam biti zajednicki motiv.

Boris

pre 11 godina

Srbija ovim nije dobila datum, i ako ga dobije neće za dva meseca ući u EU , već za 15 godina najmanje. Tako da podržavam sporazum, ovo je direktna korist za Srbe na Kosovu, sada su priznati, ono što je za samu državu Srbiju najvažnije ovde je da su Albanci potpisali smrtnu presudu svojoj državi. Potpisali su da neće moći ući u UN, a to je zapravo najbitnija stvar, sada je Tači potpisao ne samo da Srbija ne mora da prizna Kosovo, već da nije u obavezi da ne blokira sa Rusima i Kinezima članstvo kosova u UN, koje ide samo ako se slože svi u savetu bezbednosti. Što se tiče članstva KIM u EU, pa Koštunica je ionako nudio da se učlane u sve finansijske institucije kao suštinsku autonomnu oblast, e pa to će od sada i biti, EU nije država već međunarodna organizacija, pre svega finansijska, sada vidimo da USA ima najviše uticaja u svemu. Srbi na KIM su ovim dobili , sada će im Srbija moći lakše pomagati, moći će da se razviju i da pare više nikada ne idu odredjenim lopovima već narodu !! Vidim proteste u Prištini, sve mi je jasno koliko su zadovoljni Albanci.

loknica

pre 11 godina

Državni vrh se izborio za dobre uslove i nije ostavio ljude na milost i nemilost.Srbija više ne treba da se koči ovim pitanjem.Moram dalje

srbin100%

pre 11 godina

Veoma bitno je,kako stvari stoje da ce sporazum u skupstini prihvatiti ogromna vecina(svi sem DSS) sto svakako pokazuje da je vlada uradila odlican posao tokom pregovora

Jedina Solucija Revolucija

pre 11 godina

Ne razumem zasto se toliko zuri, pa trebalo bi za bilo koji vazniji zakon koji se donosi da ide javna rasprava odredjeno vreme, a za ovakav sporazum koji balansira na samoj ivici neustavnosti donose se odluke od petka popodne do ponedeljka prepodne!!!

Nece propasti ni svet, ni EU do sledeceg ponedeljka!

Dajte nedelju dana predlog na javnu raspravu, pa neka se izjasne svi oko predloga, akademija, univerziteti, studenti, verske zajednice...

Ovako koristite vikend da narodu na brzinu provucete nesto sto nije dobro ni objasnjeno a sto se tice veoma vaznih drzavnih pitanja, prodajuci narodu pricu o medu i mleku koje ce da potece cim se taj sporazum prihvati!

referendum!

pre 11 godina

Potpisali ste! U istoriji Srbije ce vasa imena ostati zapamcena! A datum, datum ce te dobiti o pocetku pregovora, 1. aprila 2785 godine! I nikako mi nije jasno kako prezivesmo i do sada bez EU? Vidim da su gradjani Bugarske, Rumunije, Grcke, Kipra itd. prosto procvetali i zive u sreci i blagostanju!

Милан

pre 11 godina

Јадно је колико вас подржава отцјепљење Косова!!! Јадни сте!! Видећете ускоро шта сте подржали и потписали!!!

Морава и брда

pre 11 godina

Чему та журба од петка до понедељка о СУДБОНОСНИМ стварима, документима, бре!

Косово за ДАТУМ!?????
И шта ви мислите да ће вас да подржи ЕУРОПА, па хоће исто као што су подржали ДОС 5.октобра, после тог датуме је почео да тече мед и млеко, процветали смо. А у ствари никад више нових уцена, никад већег лоповлука, мафијашења, сиромаштва од 5 октобра до данас.
Шта би правници са поштовањем УСТАВА, па ви мислите да ће они стати са уценама, побогу!

Недорасли сте, на жалост уводите земљу својим потезима у тешку ситуацију. ДЕСЕТ месеци ви се бавите фамозним ДАТУМОМ; уместо економијом, развојем, сарадњом са земљама које хоће партнерство, а не као Арапске земље које су дошле на наговор американаца као поклон за признавање некакве албанске творевине.
Корупција цвета, где су покрадени новци а у питању су стотине милиона евра.....где су фамозне реформе, ...све сте подредили ДАТУМ-у а ДАТУМ је једно велиико НИШТА.

И шта после ДАТУМА, има ли крај спиновањима и обманама.

Усе'и у своје кљусе, бре!

Bob Rock

pre 11 godina

Stravicno je to sto neki ljudi zive u ubedjenju da:
1. Amerika i Evropska unija samo sto nisu propale
2. Cim USA i EU propadnu, rusi, kinezi i brazilci uspostavljaju novi svetski poredak
3. Novi svetski poredak koji je uspostavljen u prethodnoj tacki je povoljan za srbe
4. Srbi se vojno vracaju na kosovo, u istocnu slavoniju, srpsku krajinu...

Kasabasic

pre 11 godina

Da se kladimo da od datuma nema nista? Jeste li stvarno toliko lakoverni?
Kao niste izdali zbog datuma, no vam je vazan dobrosusedski odnos sa albancima, je li???
Necemo mi dobiti nikakav datum bar jos 5 godina.
Nista nismo dobili, niti cemo, a izgubili smo - mnogo.
Neka vam je na savest iako ta zemlja nije vase licno privatno vlasnistvo.
Trebalo je da raspisete referendum! Ovako ste iskoristili izmrcvarenost i istorsenost naroda koji vise ne moze da podigne ruku.
Sram vas bre bilo.

doca

pre 11 godina

Dragi komentatori,

Citanje vasih komentara daje jasnu sliku koliko smo mi dno dotakli.
Nazivanje dela svog naroda kriminalcima, hostaplerima, kocnicarima itd. dovoljno govori o samom narodu.

Ogromna vecina nas nije morala da se bori za slobodu i/ili drzavu pa je zato tako i pljujemo kada god nam se navije.

Ko se tako odnosi prema onome sto mu je ostalo u amanet moze ocekivati da ce nasledstvo i izgubiti.

Vec sam jednom rekao a ovde cu i potvrditi: Stidim se sto sam deo ovog naroda. Ovaj narod ne zasluzuje dzavu. Bogu hvala sa svoje dvoje dece cu uskoro napustiti ovaj jad i cemer.
Svima koji ostaju zelim mnogo srece i svaki napredak.
Kakvi ste, (ne smatram sebe vise delom ovog nacionalnog korpusa), sreca ce vam trebati - a za napredak - bice kako vam drugi propisu.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Stravično, nerazumno i plitkoumno je da neki smatraju da je jedan kritptofašistički neokolonijalni poredak ideal kome stremimo. od tog poretka smo već nekoliko puta satirani, ubijani, bombardovani i dugo ubuduće ćemo uživati u balgodetima osiromašenog i obogaćenog uranijuma. Ali nema veze, podvižnicima je samo bitno da imaju gazdu.

Radmilo

pre 11 godina

Prvi put kada je strana sila napala i nasrnula na nasu svetu zemlju, nismo je predali/priznali nikada, i vodili smo borbu od 1389-1912 i oslobodili smo nasu svetu zemlju, Kosovo i Metohiju.

Drugi put, predali smo je posle 14 godina.

Zato smo mi Srbi sada definitivno i finalno propali.

Makijaveli

pre 11 godina

Poručite gospodinu Vučiću, evropejcu, da mu se odlepila nalepnica koju je nalepio na vašu zgradu (zgradu RTV B92) koja glasi "Bulevar Ratka Mladića" i pitajte gospodina Dačića, evropejca, da li je slučajno novom, većom foteljom zakačio i srušio sa zida svoje kancelarije sliku Slobodana Miloševića.

skeptik

pre 11 godina

Ova vlast je dvolicna i licemerna. Vucic vice "Nismo i nikad necemo priznati nezavisno Kosovo". Srbi sa Severa to isto kazu tako da ne razumem smisao sporazuma ako se i jedni i drugi slazu.
Djilas je u pravu. Toma Diploma, Vucic nejaki i Ivica koferce treba narodu da kazu istinu a to je da je Kosovo de fakto priznato od strane ove vlade. Ono sto oni treba da urade jeste da se svi kolektivno presele na sever Kosova da dobiju kosovske dokumente i licne karte i na sopstvenom primeru pokazu kako je sporazum u nasem interesu.

Munja

pre 11 godina

Ni posle, evo vec par meseci, gradjani Srbije ne znaju o cemu se pregovaralo, sta pise u sporazumu, sta je dogovoreno niti sta je potpisano. Miki Mause i Pajo Patku, tesko cu se odluciti za koga od vas da glasam na narednim izborima!

srb

pre 11 godina

Ne verujem koji komentari...Da, kako da ne, sada bez Kosova Srbija ide ka napred, napredak je neminovan i siguran...e kuku majko sta sve nece covek da procita...Od sve muke ne znam sta da napisem, sramota.

Ivan

pre 11 godina

Zbog svega sto je u proslosti bilo a narocito zbog rata koji su vodili, pravda je da sns(srs) i sps stave konacno potpis na dokument koji ce trajno izdvojiti Kosovo od Srbije. Da li je drugacije moglo? Ne.
Neka istorija i marod sudi njima. Verujem da presuda nece izostati.
Mi moramo napred. Podignute glave. Nikad ne zaboraviti proslost ali ipak gledati u buducnost.

Harold

pre 11 godina

Predlazem donosenje sledecih odluka:
1. Kosovo je ...
2. Izbacite Dinkica.
3. Pred nama je svetla buducnost (da se kaze u odluci).
4. Smirite popove.

Srbijanka

pre 11 godina

Obican covek Srbije ne zna sta se zbiva! Ovde, u Francuskoj, u svakom udzbeniku, Kosovo je DRZAVA... Odakle njima to? Srbi na Kosovu i Metohiji moraju imati svoja autonomna-NACIONALNA prava: jezik, obrazovanje do najviseg nivoa po nastavnom programu R Srbije, kultura, policija, tuzilastvo i pravosudje ( izvrsnu i zakonodavnu vlast), zdravstvo i sve sto pripada jednom narodu! Kakve nepogode? Kakve price 3 U SLUCAJU OVOG ILI ONOG", angazovace se policija- vojska tz. R Kosova? Ne treba Srbima niko!!! Srbi sa Kosova i Metohije mogu sve sami! Opstaju i opstace. Ne zurimo nikuda. Vreme cini svoje. Vracali smo i vracamo kredite za Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju. Uredu. Mora se prvo popisati sta je privatno vlasnistvo, drzavno, SRPSKE PRAVOSLANE CRKVE, pa tek onda na potpisivanje nekakvog sporazuma. Mnogo je to delikatnije, nego sto neki u Evropi i Americi misle. Najbolje je, ako je moguce, vratiti sve pod okrilje UN i Saveta Bezbednosti. Neka Vlada cita sta narod govori-pise...

BojanColic

pre 11 godina

Vi sto se bunite protiv ovakvog sporazuma kao da ne razumete da je Srbija niko i nista,da je toliko slaba i jadna da ne moze da odbrani niti vrati svoj deo teritorije koji je davno izgubljen zahvaljujuci samim Srbima sa kosova koji su prodali sve svoje dole Albancima pa dosli ovde u Beograd,pokupovali nekretnine i poslove,pa sad vicu Kosovo je Srbija.... Tako da nam sada samo preostaje da slusamo druge i jace da bi mogli normalno da zivimo i opstanemo a ne da se inatimo celom svetu koji nas vec duze vreme ne miruse bas zbog nase naravi i inata...... Srbijo,Srbi menjaj te se!!!!!

d

pre 11 godina

vidi ove RUSOFILE,ma ja ne mogu da poverujem da ovde još ima ljudi koji misle da je KOSOVO naše,a smešno je da ti isti šalju negativne komentare recimo sa iphona i npr telenor mreže :)
Izadjite malo,gledajte u sunce i pustite nas normalne da živimo! podrška vladi

Klema

pre 11 godina

Genijalan plan. Slobini đaci. Ako nemamo hrabrosti da branimo našu traljavost, lepo raspišemo referendum, pa se krijemo iza "volje naroda".
Vućiću, EU vas je dovela na vlast samo sa jednim ciljem, a to je da priznate Kosovo. sada kada ste obavili taj poslić, završićete kao Biljana Plavšić. Upotrebi i odbaci.
Beli listići su za pobedu SNS-a bili isto što i Otpor za Slobu. Vešto smišljeno i finansirano spolja da bi se napravila rekompozicija vlasti.
Tadićev plan za Kosovo nije odgovarao EU, jer bi Srbija tim planom dobila mnogo više, a i stvari bi se znatno iskomplikovale, što njima ne odgovara.
U ime svih poginulih i obogaljenih 1999, svaki dan treba "kljuckati" SNS&SPS zbog ove trenutne "mirovne politike".
Neka im na nos izađe, ali svi poginuli su nečije majke sinovi!
Dok su oni ginuli, neki drugi su u to vreme rešavali svoje stambeno pitanje u Crvenkapi (Vučić i Nikolić).

Ivan

pre 11 godina

Bravo! Nisam za njih glasao, i dalje mislim da su SNS-ovci radikali bez bedža, ali šta god ili ko god da ih je naterao ovo da potpišu, trebalo je hrabrosti da se to uradi. Eto, bar nešto pozitivno da su uradili. Valjda će im se češće omaći da rade dobre stvari.

crni gruja

pre 11 godina

Nismo mogli da dobijemo vise, kasno je za neke stvari. Daj da se vadimo koliko mozemo i kako. Tako da ne vidim ni jedan razlog da ne bude potpisan.

Ivan

pre 11 godina

Može srbija da prihvata sporazum koliko hoće, kada Srbi sa severa i na kosovu to prihvatiti NEĆE !!! Tako i treba... Deca se nikad ne napuštaju... Ma koliko to bolno bilo...

jakov.

pre 11 godina

Tacno je da u predlogu sporazuma nema zvanicnog priznavanja KiM-a ono sto je prihvaceno sporazumom je koriscenje Kosovskog pecata i na severu Kim-a.
Pitam gospodu da li je to priznavanje ili ne.

Petar

pre 11 godina

Đilas je licemer koji je sa Tadićem ranije dogovorio granicu izmedju Kosova i Srbije i naplatu carine sa pečatom Kosova, iako za mene ni to ne znači priznanje!!!! Srbi na KIM Srbija je ovde i nigde ne ide. Srbija će sada moći mnogo lakše i više da vam pomogne, to što ćete imati neki pečat iz Prištine ne znači apsolutno ništa, taj pečat je potpuno ne bitan jer Srbija ne priznaje Kosovo. Na svaku diplomu koju dobijete Srbija će vam udariti pečat Srbije i priznati vam završenu školu. Imate legalne institucije, Parlament, Predsednika i izvršno veće, sami možete konkurisati za fondove iz EU, Rusije i Kine. Ti fondovi doneće nam na Kosovu razvoj, radna mesta, infrastrukturu i sl. Veze sa Srbijom zbog toga što ste legalni neće kao dosada biti ispod žita i na vašu štetu. Pare iz ministarstva f ići će sada narodu a ne grupici biznismena koja vas je krala i to ljudi koji danas nakon što su vam oteli pare, u Bg i NS imaju stanove i vile, a narod na Kosovu živi bedno. Idemo u budućnost, svi, od horgoša do Šar planine, sredite prvo Brezovicu ja prvi dolazim a i cela Srbija na skijanje, uradite nešto dobro i za državu i za narod. Podrška Srbima dole , i podrška Vladi u Beogradu !

Petar

pre 11 godina

Pečati ne znače ništa, prihvatila je prošla vlada carisnki pečat pa to nije značilo priznanje, zašto ? Pa zato što je po ustavu Kosovo deo Srbije, a kao i Vojvodina može imati pečat, zastavu i grb koji donese. Ne plašite taj narod i neka narod sada napokon dobije pare koje su godinama na KIM dobijali samo par biznismena lopova a narod grca u siromaštvu !!! Sada je svet priznao da Srbi imaju u okviru kosova zatim i u okviru Srbije Parlament, izvršno veće i predsednika, sada sami odlučuju o svojoj sudbini i to uz od sada legalnu podršku Beograda, tj svoje vlade. Gradite fabrike i puteve koliko izgradite toliko ćete biti i moćni, pa da privučete Srbe iz ostatka Srbije da na skijanje idu na Brezovicu a ne negde dalje. Podrška narodu na Kosovu , podrška Vladi srbije !

Istocna Slavonija

pre 11 godina

Nadam se i verujem da ce sporazum biti prihvacen. Kamo lepe srece da smo mi u Istocnoj Slavoniji ( Krajini ) dobili takav sporazum. To nije samo moje misljenje nego vecine mojih zemljaka. Nemoj te da se propusti sansa....

govoritj Moskva

pre 11 godina

Vladi preporucujemo dfa narednih 20-tak dana zauzmu CVRST stav prema ovima koji su protiv SPORAZUMA. Njih jedno 200-300 u TJURMU na po min 5 godina, i onda STO BRZE u EVROPU. Takodje ne obracajte mnogo paznje na RUSIJU i izjave likova kao sto su ROGOZIN, SOJGU, CEPURKIN, KONUZUN i njihova KAMARILA.
Vperjod k Evrope.

Nik

pre 11 godina

@Klema

Mnogo "cenim" vas pljuvače svega redom. Pre podne mrzite sebe, a popodne ceo svet. Nisu mi pri srcu Ameri a ni Rusi. Nije mi pri srcu ni SNS ni SPS ni DS ni URS, nijedna partija... Ali ljudi, u životu poštujmo pravilo: "Nikada NE KRITIKUJTE nečiji PREDLOG/REŠENJE/POSTUPAK/ODLUKU, ukoliko nemate svoj, PO MOGUĆNOSTI BOLJI!". I to ja vas protivnike sporazuma, kočničare i kritičare svih boja i partija pitam: "Koji je vaš predlog/rešenje/odluka, šta vi zapravo hoćete i da li je to što hoćete izvodljivo i korisno za ovaj narod?".

Znam da želim samo jedno. Da se epizoda KOSOVO što pre završi. Jednom za svagda da prestane zamajavanje javnosti, skupljanje jeftinih političkih poena, finansiranje šverca i kriminala i ostalo. I da konačno krenemo da radimo punom parom, uredimo državu i živimo kao sav normalan svet.

zoran

pre 11 godina

ipak nije trebalo nista da se potpisuje, jer ce evropska unija jos malo pa nestati sa medjunarodne scene. ali kada dodje to vreme verovatno ce biti buran raspad, kao i sa jugom. a mi kao budale ponovo zelimo u kolektivno pogubljenje.

neesa

pre 11 godina

Kad se malo stišaju strasti oko sporazuma, mene interesuje šta je sa dekontaminacijom terena od poklona milosrdnih anđela. URANIJUM šta sa njim

arkadij šipunov

pre 11 godina

(d, 22. april 2013 10:09)
Voleti prijateljski ruski narod, biti uveren da će Kosovo opet biti naše i podržavati ovu vladu u njenim naporima da maksimalno zaštiti nacionalne interese nikako nije u suprotnosti, poštovani D!

Милош

pre 11 godina

(DrHouse, 22. april 2013 03:58)
- Кина је Хонг Конг издала на 99 година, а власт су преузели када је уговор истекао. Наши су део земље дали, бесплатно, тј. у нади да ће бар добити датум, а при томе су под ноге ставили цео правни систем, од Закона до Устава. Разлика је небо и земља.

Nev

pre 11 godina

"Genijalan plan. Slobini đaci. Ako nemamo hrabrosti da branimo našu traljavost, lepo raspišemo referendum, pa se krijemo iza "volje naroda".
Vućiću, EU vas je dovela na vlast samo sa jednim ciljem, a to je da priznate Kosovo. sada kada ste obavili taj poslić, završićete kao Biljana Plavšić. Upotrebi i odbaci.
Beli listići su za pobedu SNS-a bili isto što i Otpor za Slobu. Vešto smišljeno i finansirano spolja da bi se napravila rekompozicija vlasti.
Tadićev plan za Kosovo nije odgovarao EU, jer bi Srbija tim planom dobila mnogo više, a i stvari bi se znatno iskomplikovale, što njima ne odgovara.
U ime svih poginulih i obogaljenih 1999, svaki dan treba "kljuckati" SNS&SPS zbog ove trenutne "mirovne politike".
Neka im na nos izađe, ali svi poginuli su nečije majke sinovi!
Dok su oni ginuli, neki drugi su u to vreme rešavali svoje stambeno pitanje u Crvenkapi (Vučić i Nikolić).
(Klema, 22. april 2013 09:31)"

Gosn. sugradjaninu, mene kao clanu partije Belih listica niko nije finansirao a glasao sam za stranku Belih listica jer su svi ostali dokazano nesposobni i unistili Srbiju. Svi doreda a ne samo pojedinci. Stvorili su monopolisticku drzavu gde korupcija vlada na svakom koraku. Menjaju se vlasti a jedino kojima je dobro su stranacki vojnici koji su zahvaljujuci tome dosli do poslova u drzavnim ustanovama/firmama dok mi ostali zivimo sa 20-25k platama i jedva prezivljavamo. E zato postoje beli listici a za njih su najvise odgovorni DS-ovic a ne neki stranci.

Danac

pre 11 godina

Pa, ajde i mi da jedno potpisemo ultimatum bez bomba.....srecno svima, ali nisam optimista. USA je postigla sta je htela a EU ce nam davati jos puno ultimatuma......

nikola

pre 11 godina

Pitam se da li stvarno neko u srbiji zeli 2.000.000 albanaca.Ako zeli onda treba da zna da to znaci 100 narodnih poslanika albanske nacionalnosti u skupstini Srbije u Beogradu.Toliko o patriotizmu.

dž pamet

pre 11 godina

potpisivanje sporazuma je jedina iole pametna odluka, jer alternative nema. propuštali smo slične odluke u prošlosti, pa dobijali samo lošije i još lošije ponude. izvisiti ponovo bila bi notorna budalaština. to je i ovaj, nazovi državni vrh, shvatio.
oni koji žive isključivo od kosovskih tema, gube materijal za svoj politikantski opus.

Anita Mol

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

nsstudent

pre 11 godina

Svaka cast vladi, iako nisam simatizer vladajuce koalicije podrzavam sporazum... Konacno i mi nesto pametno da uradimo. Godinama smo ziveli u haosu zbog Kosova. Ocekujem da se sad okrenemo reformama nase drzave uz pomoc eu i da budemo bolji nego sto nas svet vidi. Taj put nece biti lak ali ako pocnemo mi sami da vidimo stvari bolje krenuce nam na bolje. Pozdrav iz Vojvodine

marsal

pre 11 godina

A zasto je sednica bila zatvorena za javnost ?
Drzanje javnosti neobavestene je taktika vlade i predsednika da bi se sporazum sproveo sa sto manje otpora.Je li moguce da nijedan dnevni list nije u Srbiji objavio tacke sporazuma.Moraju li to uvek Hrvati da nam jave?
Ovakve zajednice 'srpskih opstina' se mogu uspostaviti bilo gdje u svetu bez ikakvih dodatnih pregovora - imajuci svoj vlastiti statut u okviru zakona i drzave u kojoj zive.
Sram da bude Vucica sto se juce javno busa pred novinarima kako je ulozio sav napor i uspeo da blokira Kosovo ka putu u EU ,a potpisao tacku br 14 u kojoj lepo pise, citiram
"14. Dogovoreno je da nijedna strana neće blokirati niti podsticati druge da blokiraju drugu stranu na njenom putu ka EU."
Sta je bre sad ovo Vucicu,Dacicu iu ostala ..... pa imate li i malo obraza? Zasto lazete narod ? Izadjite i recite javno ISTINU ! VLADA SRBIJE JE PRODALA KOSOVO!

lex

pre 11 godina

Morali smo se pomeriti sa mrtve tačke oko Kosova. Siguran sam da nastavak pregovora više nebi išli u našu korist i da je ovo realnost i maksimum za nas, nažalost, ali tako je.

mirko

pre 11 godina

Srbija je od početka bila spremna da prihvate kompromisno rešenje, ali na prethodnim rundama razgovora jednostavno Vučić i Dačić nisu imali šta da prihvate, jer predlog koji je tada ponuđeno Srbiji i Srbima na Kosovu je bio jedno veliko ništa. Nakon što je državni vrh odlučno odbio prvi ponižavajući predlog, situacija se promenila. EU je videla da ne može ucenjivati Vučića i Nikolića sa datumom, i na poslednjim rundama je EU ponudila jedan poprilično korektan sporazum.

Милош

pre 11 godina

Нема шта, мудар потез: сада очекујем да ће Хаг пустити Шешеља који ће побрати све гласове на следећим изборима и одвести Србију на другу страну. А онда се цепање наставља... Како очекујете да неко поштује договор ако не поштујемо сопствене Законе и Устав? Не бих имао ништа да кажем да је све ово урађено по правилима, али није, ово је силовање Закона и то никада не изађе на добро.

Mira

pre 11 godina

Sporazum je dobar, za gradjane Srbije i Srbe na Kosovu. Narodu na Kosovu nije lako, ali neka izvuku maksimum od potpisanog dogovora. Pamet u glavu i radite za bolji zivot, radite na unapredjenju skolstva i zdravstva, na ekonomiji. To je pravi put.

aurelio

pre 11 godina

Srpski pregovaraci Dacic i Vucic su dobili najvise sto je u ovom ,a i u bilo kom drugom vremenu moguce. Niste zadovoljni i niko nije zadovoljan danas protestujte ,a sutra je novi dan pa na posao.

Slavenoserbie

pre 11 godina

Raspišite bre REFERENDUM i pitajte svoj narod koji predstavljate da li želi ovakav sporazum koji ste Vi parafirali ili ne. O istom trošku na istom referendumu pitanje broj dva neka bude da li želite priklučivanje Srbije Evropskoj Uniji. Šta tu ima da usvaja sporazum Vlada i prodaje deo svoje teritorije sa celokupnom infrastrukturom sve zarada datuma o priključenju Evropskoj Uniji ako više od dve trećine stanovništva Srbije ne želi da Srbija ulazi u Evropsku Uniju a još manje potpisuje primoredaju Kosova i Metohije šiptarima. Naspoštenije REFERENDUM i nemojte samo kukati nad troškovima održavanja istog, koštao bi manje nego organizovanje najavljene gej parade u Beogradu.

Srbin

pre 11 godina

Bravo premijeru, svaka čast i tebi i Vučiću. Napokon prava odluka da i Srbiji krene. Bolje niste mogli. Znajte da velika većina gradjana ovo maximalno podržava, samo napred i ne obazirite se na minere i nazadnjake(dss+dveri), oni su samo šačica dobrovoljnih davaoca tudje krvi!!! Čuvajte se, a barabe nazadnjake što pre u aps, pre nego što proliju tudju krv.

M. Posmatrac

pre 11 godina

Demonstrirali su vajnim demokratama kojih nigde sada nema da se na zapad moze i uzdignute glave ako dobro objasnis sta neces i sta hoces, a ne samo okretanjem ledja da te svako udari koliko mu drago, a da narodu pricas kako je civilizacijski i pristojno priznati osnovne ljudske vrednosti itd. To je prica za slabice. Bravo za hrabrost nove Vlade.

dr

pre 11 godina

Niko nije lud u ovoj ojađenoj Srbiji da misli da će nam posle datuma teći med i mleko. Ali on je preduslov da počnu da se dešavaju promene i uvede red pre svega u sudstvo, zdravstvo, školstvo, socijalnu politiku koja je u EU zemljama 2 veka ispred nas. Moramo to potpisati što pre, a onda u' se i u svoje kljuse.

sporazumni

pre 11 godina

U Srbiji nista novo.. Opet galamu prave, pa cak i nadglasa jedna sacica galamdzija i neucenih ljudi.. Dokle ce vise obrazovan svet da cuti i trpi? Bio skoro onaj protest protiv ove odluke, ode koleginica moja jer podrzava DSS.. Ja je pitam: dobro koja tacka sporazuma ti ne odgovara? Kaze: ona u kojoj Dacic priznaje Kosovo jer pregovara sa albancima.. Gledam je belo i odmahujem glavom.. Toliko..

Sweety

pre 11 godina

Odlicno, ajmo ljudi napred vec jednom!
Srbija mora da zivi, dosta je bilo rata i smrti...
Svaka cast na ovome, mnogi su odustali od resavanja

Ivica_

pre 11 godina

Шта су бацили под ноге данас на седници Владе:

„Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије.”

Ratko

pre 11 godina

A sad juris na dobijanje datuma a to znaci da dobijamo i pristupne fondove. Znate li vi kolike su to pare? Nema funkcionisanja bez toga. Nas celokupni aparat je vezan za EU na zalost.

Demokrata

pre 11 godina

Ja nikada ali nikada necu glasati za Sns ali ni za Ds dok stranku vodi Djilas,ali ovu vladu sto se tice kosova podrzavam 100% i daj boze da i investitore dovedu i da dobijemo datum i da nam svima svane.Nije bitno koja si stranka samo da zivimo normalno kao ostatak evrope!!!

niki

pre 11 godina

Pred vladom je bio jako težak zadatak. I činimi se da su razmatrali obe mogućnosti i posledice. Od dva zla birali su ono manje za Srbiju i njen narod.

MilanSM

pre 11 godina

Voleo bih kada bi mi protivnici briselskog sporazuma,pogotovo poklonici dss i srs politike odgovorili na nekoliko kljucnih pitanja.
1.Da li znate da na teritoriji Srbije,zajedno sa Kosovom i Metohijom,ako posmatramo broj stanovnika do 15 godina zivota,ima vise Albanaca nego Srba?
2.Da li znate da,ako se ovakav trend prirodnog prirastaja nastavi,a hoce,za najvise 30-40 godina Srbi bi bili manjina u sopstvenoj drzavi?Albanaca bi sigurno bilo vise od Srba i ostalih naroda.
3.Da li ste spremni da za 3 ili 4 decenije premijer Srbije,ministar unutrasnjih poslova,ministar policije,direktor BIA,VBA ili VOA bude Albanac?Ono sto bi sledilo bi bilo ogromno zaposljavanje Albanaca na vazne pozicije u drzavi a imali bi potpuno pravo na to,s obzirom da bi bili u vecini.
4.Da li ste svesni da bi tada Albanci imali legalno pravo da raspisu referendum na kome bi bez problema mogli da potvrde novi ustav,novu himnu i mozda cak i pripojenje Albaniji,ako bi imali podrsku velikih sila,kao danas?
Unapred hvala na odgovoru.

make

pre 11 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju, konačno smo na korak od EU. Tako se to radi, a ne samo priče i priče kao sto je to bilo dok su tu bile demokrate. Praznih obecanja nam je dosta.

Pazarac

pre 11 godina

Potpisivanjem Kumanovskog sporazuma,Kosovo je i de facto izgubljeno a izgubljeno je suludom politikom ondasnjeg rukovodstva koje se svadjalo sa celim svetom. Rezultat te i takve politike vidi se danas. Moramo biti sa i uz EU, inace nam slede teski dani i godine. Gradjani Srbije zele mir i buducnost a ne vracanje u proslost i u nekakve mitove i legende.

Boris

pre 11 godina

Srbija ovim nije dobila datum, i ako ga dobije neće za dva meseca ući u EU , već za 15 godina najmanje. Tako da podržavam sporazum, ovo je direktna korist za Srbe na Kosovu, sada su priznati, ono što je za samu državu Srbiju najvažnije ovde je da su Albanci potpisali smrtnu presudu svojoj državi. Potpisali su da neće moći ući u UN, a to je zapravo najbitnija stvar, sada je Tači potpisao ne samo da Srbija ne mora da prizna Kosovo, već da nije u obavezi da ne blokira sa Rusima i Kinezima članstvo kosova u UN, koje ide samo ako se slože svi u savetu bezbednosti. Što se tiče članstva KIM u EU, pa Koštunica je ionako nudio da se učlane u sve finansijske institucije kao suštinsku autonomnu oblast, e pa to će od sada i biti, EU nije država već međunarodna organizacija, pre svega finansijska, sada vidimo da USA ima najviše uticaja u svemu. Srbi na KIM su ovim dobili , sada će im Srbija moći lakše pomagati, moći će da se razviju i da pare više nikada ne idu odredjenim lopovima već narodu !! Vidim proteste u Prištini, sve mi je jasno koliko su zadovoljni Albanci.

Retro

pre 11 godina

Naravno da je vlada prihvatila, bilo bi suludo da nisu. Ovakvim potezom padaju u vodu sve one price o povratku u 90-te i tome kako nas ovakva vlada tamo vodi. Jasno se vidi ko je ostao u 90-tim,kome je tamo mesto i ko iz tog perioda nazalost nikada nece izaci

skeptik

pre 11 godina

Ha,ha,ha... kako SNS botovi udaraju minuse na sve one koji su protiv ove vlade i sporazuma ali neka... Secam se kako je Vucic donosio robijasko odelo za Dinkica u skupstinu Srbije. E pa i njega ceka jedno takvo za krsenja Ustava. Nijedna vlast nije vecna.

Aleksandar, Banja Luka

pre 11 godina

Čestitke na dogovoru!
Politički nisam blizak strankama i ljudima koji su zaslužni za ovaj sporazum, ali im odajem veliko priznanje.
Ne razumijem ljude koji smatraju da nije trebalo pregovarati i dogovoriti najbolje moguće rješenje za obe strane. Smatram da će Srbi koji žive na Kosovu sada biti u neuporedivo boljoj poziciji. Ne trebaju strahovati za njihovu bezbijednost, a imaju i garancije da će autonomno upravljati i uređivati mjesta u kojima žive u većini.
Mislim da bi za njih bilo neodgovorno ne prihvatiti ovaj sporazum koji im nudi normalniji život i okončava neizvijesnost.

yogin

pre 11 godina

Dragi moji Srbi, vidim po vestima i po komentarima da vam je ustav jedna nevazna stvar. Nije cudo da vas u svetu neposuju kad sami sebe nepostujete !!!

RafaelO

pre 11 godina

Sve stranke su se juče odlučile da podrže sporazum tako da će Vlada doneti odluku da prihvati sporazum pa da vidimo da li ćemo da dobijemo datum

BoRkIc

pre 11 godina

(d, 22. april 2013 10:09)
Da te pitam nesto? Jel osecas vec danas da bolje zivis? Jel probleme koje si imao juce, danas nemas? Zar nije sve lepse jer smo defakto prodali Kosovo za pocetak pregovora? Jel se nekako osecas slobodnijim? Jel vise nemas teret na plecima koje si imao dok smo se koliko toliko borili za KiM? Da li se danas osecas kao ponosni evropejac? Cini li ti se da te od danas svet vise ceni? Da li planiras da kupis nova kola za mesec dana? Mozda da podignes neki novi povoljan kredit koji do danas nije bilo u nasoj zemlji?

miner1310

pre 11 godina

Iako sam Hrvat i ovo me se ne tice ipak zelim reci da mi je drago da velika vecina Vas gleda naprijed, shvacajuci da je povijest jedno i treba ju se cijeniti ali zivot je realnost i nesto drugo, da vecina shvaca da je buducnost Srbije biti ravnopravna drzava u Evropi jer vi kao i mi smo Evropske drzava, nismo neka Kineska provincija. puno grijese oni koji misle da je izolacija rijesenje. vjerujte nije sigurno. i u Hrvatskoj ima onih koji su izrazito protiv EU (srecom manje od 30%) i misle da mozemo sami ali za mene su oni ljudi koji ne razumiju sadasnjost i svjetski poredak. ili ces ici u korak s modernim svijetom ili ces biti izoliran i kao takav na kraju ces opet morati popustiti jer ces biti gladan kruha.
Ukratko cestitam Srpskoj vladi na razboritosti i zelim vam da prodjete ovaj tezak proces pristupanja zapadnim integracijama na sto bezbolniji nacin i sto brze

Teo

pre 11 godina

Koalicioni partneri su još juče, na svojim glavnim odborima podržali sporazum tako da je ovo danas očekivana odluka vlade Srbije. Nadajmo se da otpočinje novi period za Srbe na KIM i Srbuju u celini. Put ka EU je otvoren, autonomija ili neki njen vid za Srbe iznad i ispod Ibra je ipak pomak ka napred, ka boljem.

Sve po zakonu

pre 11 godina

Da li je istina da sporazum nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije? Ako je istina, kako se u zakonodavstvu naziva ovakav postupak vlade? Hoce li neko ovo da objasni narodu.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Putnik, 22. april 2013 11:13)

Biće u skladu sa Ustavom, kada Skupština Srbije donese odgovarajući Ustavni Zakon.

marija

pre 11 godina

(doca, 22. april 2013 12:07)

Hajde molim te prestani da guslas i kukumavcis. Zapisi to u nekom romanu, a nas pusti da zivimo!
(crni domino, 22. april 2013 12:28)

Oladi malo, crni uck lobisto.

Bravo

pre 11 godina

Bravo na mudrosti za Vučića i Dačića! Kako izjavljuju sada dobili smo i više nego što smo se mogli nadati. Doduše do pre neki dan bili su drugi tonovi, izbor između dva zla...ne možemo izabrati jer smo ucenjeni itd. Miloševićevi i Šešeljevi šegrti shvatili su da Kosovo nije trebalo ni čačkati kao ni Stambolićevu Srbiju, Jugoslaviju, Hrvatsku, Bosnu, sada Vojvodinu...Čestitamo na razboritosti i reteriranju! Možda bi sada i narod mogao da stavi prst na čelo i izabere neke nove momke koji u sve gubitničke avanture nisu ni bili upleteni.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Sada treba ocekivati prljavu igru: pokusaje destabilizacije sistema, pobune u sluzbama bezbednosti, neuspesne puceve, mozda cak i atentate, masovne socijalne dislokacije, intervencije stranih obavestajnih sluzbi i slicno. Drzava mora da se angazuje da ostane apsolutno cvrsta i surovo dosledna u zacrtanom kursu, i to po SVAKU cenu.

Svako ko se ne slaze sa Briselskim ugovorom ima pravo da svoje misljenje iznese u Skupstini. Ako tamo dobije vecinu, neka povuce svoju saglasnost u ime srpske drzave i naroda.

Ako sme.

novicavg

pre 11 godina

Vlada Srbije će u potrazi za rešenjem Kosovskog pitanja i dobijanja datuma sigurno podržati parafirani sporazum jer su obe stranke članice vladajuće većine snažno podržale sporazum. Nakon toga sporazum ide pred poslanike parlamenta na raspravu možda i odgovarajuće skupštisnke odbore.Biće to burna rasprava koja će otvoriti mnoga pitanja pa i ona ko je koga izdao i dali uopšte ima izdaje ili se radi o jednom pragmatičnom pitanju rešavanja godinama nerešivog pitanja odnosa na liniji Beograd-priština.Najbolje bi bilo da se čitava ova zavrzlama završi u parlamentu i ne uđemo u dalje elaboriranje problema i to eventualno rešavamo refendumom jer bi to verovatno otvorilo dublju krizu unutar Srbije i sigurno parlamentarne izbore a verovatno i kampanju prozivanja na patriote i izdajnike što nam u ovom trenutku ne treba.

crni domino

pre 11 godina

Olaksanje! Na pomolu nada, za koju je narod skoro zaboravio.
Narodu Kosova pomozite preko kosovske Vlade a pare za manastire i crkve dajte crkvi! Normalno, kontrolisite kako se trose te pare.
Nadamo se da cete pojacati borbu protiv korupcije, da cete vladu ocistiti od nesposobnih i koruptivnih, da cete se energicno obracunavati sa postupcima laznih patrijota i da cete konacno krenuti sa obnovom Srbije.
"Ako ne znate da kuvate rucak, idite kod komsije i pitajte ga da vam pomogne ili pokaze kako se kuva!"

Vanja

pre 11 godina

Svaka cast na pametnoj odluci.
Daj da udjemo vec jednom u EU. Bolje mi je da primam svedsku socijalu nego da radim u Srbiji
(DorcolBG, 22. april 2013 10:33)

Ti mora da se salis? Evo ja ti placam duplo na tu tvoju svedsku socijalu ako Srbija IKAD, cujes IKAD udje u EU.

republka.

pre 11 godina

Starija generacija zna sta smo trazili ,ravnopravnost u YU nista drugo, samo ravnopravnost.
Sad smo drzava ,a hteli smo da budemo samo ravnopravna

zauber

pre 11 godina

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je decenijama izložen patnji i strahu od Albanaca i bestidnoj manipulaciji Beograda. Pogotovo ljudi sa severa imaju deluzije i iluzije najautističnije vrste. Mislim da će onaj Ivanović i Jakšić kao i jastrebovi sa albabske strane morati biti uhapšenu, marginalizovani, neutralisani da bi se otvorila šansa sporazumu i budućnosti .

Sunčanica

pre 11 godina

Moramo snažno podržavati odluku Vlade iako ona predstavlja mali korak. Rešenje koje je doneto nije idealno ali šta smo drugo mogli i dobiti. Po prvi put nakon 23 godine uvažio se stav Srbije po nekim pitanjima u vezi rešavanja odnosa Beograd-Priština bez obostranog priznavanja, koje uporno guraju SRS, Dveri i DSS.

BOSKO

pre 11 godina

Pobedio je razum i da ce se usvojili su ono sto je potpisano u Brisel,jer je to za buducnost Srbije.Proci ce dosta vremena dok pojedinci shvate,kakvo cudo je napravljeno u Briselu,od pozicije luzera za samo par dana do pozicije koje smo zahtevali svih ovih meseci.Sve ovo je radjeno u interesu srpskog naroda koji zivi na Kosovu da im se omoguci normalan zivot i sigurnost koju nisu imali

misa

pre 11 godina

boze kako su ljudi koji kazu da je kosovo izdato sebicni.. Zar kosovo moze biti srbija sa milion albanaca i nekoliko hiljade srba ?? ko tu cini apsolutnu vecinu?? oni zasluzuju nezavisno kosovo.. a srbe na kosovo niko ne prisiljava da ostanu dole. znaci po vasem trebaju srbi da vode kim.? a sta je sa albancima ? dosta su oni bili diskriminisani od srba u sasta srbije..vreme je da imaju svoju drzavu,i polako je grade..a vasi glupi komentari o srpskom kosovu njima nista ne znace.. boli njih uvo sta pojedinci misle.. kosovo je trebalo na vreme da se brani dok sve ovo jos nije pocelo,.. a sad se svi pravite pametni i svi ga branite .ali kako,na fejsu stranicama kosovo je srbija itd..a 90% vas su napaljeni klinci ,mamine maze koji kosovo na mapi srbije ne umeju da nadju.. Ovo je ispravan potez srpske vlade !

Sasho

pre 11 godina

Stavljena je tacka za nesto sto smo gubili u zadnjih 25 godina!Sad je vreme da se iskoristi ova pozitivna energija od strane EU i da se krene u bolju finansisku sliku Srbije kao drzave i naroda koji rade u toj zemlji kako u drzavnom tako i u privatnom sektoru!

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

da bi se sporazum primenio potrebno je:
DA SRBIJA USTAVNIM ZAKONOM OVLASTI HASIMA TACIJA I VLADU U PRISTINI DA U IME SRBIJE UPRAVLJAJU TERITORIJOM KOSOVA!!!!!
Ovo je ozbiljno magarcenje naroda.

1. Ovlascuju se da upravljaju peckom patrijarsijom???
2. Ovlascuju se da brane Kosovo???
3. Ovlascuju se da sude na Kosovu???
4. Ovlascuju se zaduzuju Kosovo???
5. Ovlacuju se da na severu uvedu Albanski kao sluzbeni jezik???
6. Ovlascuju se da obezbede prognanima povratak na Kosovo???

Pa vi ljudi stvarno niste normalni. Ovako je i Sloba porglasio pobedu u Kumanovu i ovlastio Nato da upravlja Kosovom, to je takodje bila pobeda pa je 300.000 Srba isterano iz svojih kuca na Kosovu...

Grace

pre 11 godina

Jedino realno resenje, i drago mi je da su svi cinioci vlade pokazali spremnost na zajednistvo iako po drugim pitanjima postoje razlike. Takvo ponasanje treba da sluzi za primer celoj naciji, dakle iako se razlikujemo u dosta stvari, drzava i njeni interesi trebaju nam biti zajednicki motiv.

MASA

pre 11 godina

Ovo je ocekivani potez, jer drugog izlaza nije bilo. Aktuelna vlast je malo cinculirala na temeljima vlasti od 2000. godine. Potpis ne odgovara klosarima sa KIM i sitnim profiterima, jednostavno ne odgovara im da Drzava bude uredjena. Ako se osvrnemo na crnu hroniku, videcemo da su u kriminalnim radnjama, u vecini dripci sa KIM i Bosne, iy cega se moze izvuci zakljucak da su oni kocnicari razvoja Srbije. Srbijo, ako ne znas kako da se ponasas, sledi komsiju i boljeg od sebe, lako je se inatiti i busati u prsa kako smo patriote. Volim svoju Srbiju najvise na svetu, boricu se za istu, ali ne inatom, vec znanjem i radom. Pustite Vladu da cini ono sto je u ovom momentu najbolje za Srbiju. Pozdrav svima! Zivela Srbija.

Adem D.

pre 11 godina

@(MilanSM, 22. april 2013 11:44)
Eh, Milane kako si sve pogodio i predvidio? Bas iz ovih razloga sam ja uvek bio, da Kosovo ostane u sastavu Srbije. Ali, avaj dodje Milosevic na vlasti i upropasti sva moja nadanja i pretpostavke.

Bojan

pre 11 godina

"Чему та журба од петка до понедељка о СУДБОНОСНИМ стварима, документима, бре!

Косово за ДАТУМ!????? "

Ok, recimo da nas datum ne zanima(slazem se da je veci problem naseg raspadnutog sistema).
Nego, kako mislis Kosovo za datum? - ako odbijemo datum, hoce li ostati Kosovo u Srbiji? - jos vece pitanje koliko je ono i sada u Srbiji?

Dok se mi smislimo da Rusija i Kina zavladaju svetom, pa da potrazujemo oteto, kako ti ljudi da zive tamo?
Sta ako bi Taci krenuo na silu da uvede 'ustavni' poredak samoproglasene drzave Kosovo?

Zar niste gledali scenario u krajini?

Totalno odsustvo mozga i kolektivna amnezija naroda nas je i dovedela u situaciju da neki ovakav sporazum proglasavaju pobedom..tesko ponizenje, ako mene neko pita, ali to ti je realnost koju neki ne zele da vidu(iako imaju mnoooogo vecih svakodnevnih problema).

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Demokrata....... Evo na Kelebiji i Horgosu vec red od 3 kilometara sa investitorima. Cekaju da odmah pljunu pare.ja licno sam sretan sto nam je skinuta omca oko vrata zvana Kosovo.Samo sto ovi iz vlasti nece javno da kazu da je ovo de facto i de iure priznanje drzave Kosovo..Kazu da nigde nije napisano.Ne mora ali se podrazumeva. Trebalo je odavno da priznamo Kosovo a ne da se mrcvarimo

I jos nesto. Pisao sam ipre mesec dana da ce pioniri centralne otadzbinske uprave prihvatiti sve sto oni koji misle za njih prihvate..Da sutra kazu braco i sestre svi u g***a oni bi rekli bravo majstori.Skacemo svi

Mrco

pre 11 godina

Datum ili ne, svejedno je. Bitno je da se na tu pricu jednom stavi tacka. Bio je i Peloponez srpska teritorija u vreme cara Dusana, pa sta? Bila je srpska vojska u Dracu posle I Balkanskog rata, a Albanija je cela bila srpska teritorija. Ali danas nije. Bio je i Alzas nemacki. Bio je i Zemun Austro-Ugarska ... Vvremena se menjaju, a i teritorije. Ima Srbija preca posla od istorije!

eej

pre 11 godina

Neki ljudi stvarno ne shvataju koliko je Srbija slaba, a njeni gradjani siromasni i da pre svega sbog toga ne mozemo da branimo svoje interese na Kosovu. Pa pogledajte samo nasu kupovnu moc, plate i sve ce vam je jasno.

Da je Srbija Svajcarska, a naravno nije, i da ima istu reputaciju, koju nema, sta mislite da li bi se lako odrekli Kosova? Pre ce biti da bi i Albanci vise zeleli da zive u Srbiji nego u Albaniji. Pa bilo bi nas briga za sve, bili bismo obezbedjeni za zivota, ali ne.

Keine Lust

pre 11 godina

Verujem da protivnika u opozicionim redovima ima, lepo je sto se ne stide da iskazu svoje misljenje i stav, ali bi mozda trebalo da razmisle o ispravnosti dela koje proisticu iz takvih stavova. Busanje u grudi patriotizmom i ponasanje koje sa sobom nosi neke violentne posledice nije uvek dokaz ljubavi prema zemlji. Zemlja se voli na 1000 nacina ali se pravilno vodi na samo jedan, a to je pragmaticnom politikom.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Puna podrska sporazumu !
To vreme "ocuvavanja" je davna proslost, "ocuvavalo se, ratovalo se, izgubilo se" i sada je vreme da se konacno svi UNORMALE !

sanja

pre 11 godina

Biće u skladu sa Ustavom, kada Skupština Srbije donese odgovarajući Ustavni Zakon.
(Sve po zakonu, 22. april 2013 12:28)

Potez ove vlade je protivustavan. Ustav je vrhovni pravni akt i on ih tereti u ovom trenutku, a ono sto zakon treba da odredi, jeste duzina trajanja kazne-sankcije, jer to ustavom nije definisano. Oni se jedino mogu izvuci privremeno, pisanjem protivustavnog zakona, tj. daljim razbijanjem pravog poretka i stvaranjem dodatnog haosa. Na kraju ce im ostati jedino gola sila...u istoriji vidjeno nebrojeno puta. Ili mislite da ce Daca sam sebe da uhapsi retroaktivno?

Ivan

pre 11 godina

Zbog svega sto je u proslosti bilo a narocito zbog rata koji su vodili, pravda je da sns(srs) i sps stave konacno potpis na dokument koji ce trajno izdvojiti Kosovo od Srbije. Da li je drugacije moglo? Ne.
Neka istorija i marod sudi njima. Verujem da presuda nece izostati.
Mi moramo napred. Podignute glave. Nikad ne zaboraviti proslost ali ipak gledati u buducnost.

Pametnjaković

pre 11 godina

Biće para za ®Političku Elitu Srbije™ i njihove, a i one koji će raditi po 12 sati dnevno za zapadne robovlasnike, kada dođu jednog dana.

Putnik

pre 11 godina

Da li je istina da sporazum nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije? Ako je istina, kako se u zakonodavstvu naziva ovakav postupak vlade? Hoce li neko ovo da objasni narodu.

niko kao ja

pre 11 godina

Radi se o tome da su Rusi lepo rekli Dačiću da polako prestaju njihovi interesi da podržavaju Srbiju oko Kosova. Može da se ispostavi i da su istrgovali sa Amerima onu Osetiju ili kako se već zove i to je to. Žalosno je to što se ovde još uvek msilim da su nam Ruje prijatelji...

Vladimir Radovanovic

pre 11 godina

Ovaj sporazum, parafiran u Briselu zaista predstavlja veliki iskorak u evro integracijama i Srbije i Kosova, sudeći po prvim reakcijama iz Evrope. Sporazum, koji se sastoji od ukupno 15 različitih tačaka, ipak ne uspeva da odrzi postojanje srpskih institucija na severu Kosova i Metohije u ustavnom sistemu Srbije. Pogotovo se to odnosi na sud u K.Mitrovici, koji od sada pa na dalje treba da funkcioniše po zakonima Kosova, što do skoro nije bio slučaj. To znači da i svi drugi sudovi u 4 opštine na severu KiM prelaze da rade u sistem institucija Kosova, a do sada je to bilo u okviru Srbije. Takođe, sporazum je loš i po pogledu biranja komandanta policije, koga istina, predlazu Srbi sa severa, a bira ga ipak samo Priština sa predatog spiska. Izbori više nisu po zakonima Srbije, već Kosova. Sve u svemu, sporazum nije u interesu očuvanja institucija Srbije na KiM, već njihovog prelaska u ustavno-pravni sistem Kosova. Dogovor, postignut u Briselu, ne ide na ruku Srbima sa severa, jer time i oni postaju od sada građani KOSOVA, a ne više Rep. Srbije.

Bojan

pre 11 godina

Ako sporazum ne implicira priznavanje nezavisnosti, zasto to onda fino nije uneseno kao dodatna tacka?
Ovako se za domacu upotrebu kaze da nije priznata nezavisnost, a ostalih 99% subjekata sporazum percipira kao priznavanje nelegalnih institucija.
Ako npr date legitimitet skupstini Kosova, Taciju i ostalima, onda dajete legitimitet i njihovim daljim odlukama, ukljucujuci i privatizaciju drzavnih resursa ili montirane sudske procese protiv Srba kako bi ih protjerali npr. U proslosti smo imali slicne primjere,npr "reintegraciju" Istocne Slavonije, ili probleme u Bosni premda Srpsku jos uvijek nisu uspjeli potpuno da ukinu i razvlaste.

Nikola

pre 11 godina

Podrzavam postignut sporazum!
(korupcija, 22. april 2013 18:07)

Hajde, molim te, objasni mi sadrzaj sporazuma koji podrzavas jer se meni cini da je to sporazum izmedju Srbije i Kosova, a Kosovo je deo Srbije.

Hrani sina...

pre 11 godina

Ekonomija je sada najvaznija, tesko je ziveti sa par stotina eura mesecno, pod uslovom, naravno da je covek srecan i da ima kakav takav posao.
Cara Lazara za sada perpustiti istoriji, tamo bi mu, po meni i bilo mesto.
Srbija je isuvise mala, isuvise izmrcvarena, ja ovo dozivljavam, ipak kao zrelost ljudi da shvate trenutak, sta je bilo bilo je, da probamo da se krenemo sa "mrtve tacke"...
Da ne bi bilo: Hrani sina, pa salji u vojsku, Srbija s umiriti ne moze", jer, 21 vek je.

Ugursus

pre 11 godina

Nikad nisam podrzavao niti cu trenutni rezim u Srbiji, Jasno je da nije bilo sanse da bude drugacije a da nam se opet ne obije o glavu! Trebalo je pametnije voditi politiku devedesetih a ne da nan nas krene ceo NATO i mi posle da pricamo o nekoj tzv pobedi,sada bi drukcije pricalo. Prosla vlada nije smela ovako nesto da uradi ali isla je ka tome, i bila je oznacena kao izdajnicka, a ova moze sve da pretvori u pobedu. I svaka im cast na tome!

x-men

pre 11 godina

Najpre da se složimo oko dva principa spoljne politike: 1. efikasna diplomatija je ona koja se, ako zatreba, može sprovesti i silom (ne vredi prazna pretnja) i 2. velike sile nikada ne rešavaju konflikt do kraja jer to smanjuje njihov uticaj (zato uvek ostavljaju poneki remetilački faktor na terenu). Između ta dva principa je naš "pregovarački" prostor i samo zato će Amerika prihvata autonomiju za Srbe na Kosovu, ali ona će morati da bude kontrolisana - takva da uvek može da se ukine, ali i takva da uvek može da se poveća (zavisi ko u budućnosti bude pravio probleme).

Jovan Nenad

pre 11 godina

Najvaznije pitanje je sta se desilo za vreme Daciceve posete Rusiji. Ocigledno je da nasa vlast nije dobila podrsku za ocuvanje Kosmeta. Svima je jasno da necemo skoro u EU, svima je jasno da ni tamo ne cvetaju ruze, svima je jasno da nam nece biti bolje cak iako dobijemo clanstvo a ne datum za pocetak pregovora, svima je jasno da sili koja otima Kosmet moze da se suprotstavi samo sila Rusije, ali ocigledno ta sila ne zeli da podrzi Srbiju. Isto kao 1999.godine, jedna sila preti, napada, uslovljava, druga sila se drzi po strani i ne mesa se, osim pomalo verbalno. Verovatno su nasi stavljeni pred odluku ili meko priznanje otcepljenja (sporazum) ili kosmetska oluja i ubijanje i potpuno proterivanje Srba. Ni jedno ni drugo ne valja, i u jednom i u drugom slucaju Srbi gube Kosmet. Bojim se da protesti mogu da budu kontraproduktivni, kao onaj protest od 27. marta 1941. godine, koji nam je doneo rat, milion zverski pobijenih Srba i komuniste na vlast...Daj Boze da nisam u pravu...

crni

pre 11 godina

A sada bi po mom mišljenju Vlada Republike Srbije i celokupno rukovodstvo Države Srbije trebalo da uputi javno izvinjenje Državama Makedoniji i Crnoj Gori i svim njihovim građanima i državljanima.
Posebno da gospodin Vuk Jeremić obrazloži rečenicu "Bratski nož u leđa", jer je po takvoj i toj njegovoj logici i ova odluka ustvari Samoubistvo sopstvenog naroda.
ps. u Srbije već dugo važi pravilo da je istina ustvari istina samo onda kada političari u Srbiji to počnu da smatraju istinom.
Sve ranije od toga je za njh izdaja, a nakon toga "junaštvo".
U Srbiji je i Djindjić bio izdajnik, iako danas Vučić i Dačić kažu da ima se prijeti kao i Djindjiću za nešto što rade u interesu Države Srbije. Znači li to da oni koji su ga najviše mrzjeli ustvari priznaju da je bio u pravu, nadam se da je tako pa makar i poslije 10 protraćenih godina života.

stop globalizaciji

pre 11 godina

Ocena postignutog sporazuma bez njegove implementacije na terenu je bespredmetna. Uverili smo se i ovog puta da suverenitet Srbije najmanje zavisi od nje same, tj. od odluke i uverenja njenih građana. Istina je, ipak, da naš najveći problem leži u nama samima i da svi mi imamo udela u krivici za ovo što nam se kao društvu i državi trenutno dešava. Mi smo duboko podeljeno društvo, koje ostaje ili je već ostalo bez identiteta. Aktuelno većinsko raspoloženje se može okarakterisati kao lutanje bez cilja.
Dobar deo naše populacije, a počev od porodice, odriče se svega onoga što proizilazi iz opštih univerzalnih etičkih i moralnih normi, nekritički promovišući "dostignuća napredne" zapadne civilizacije. Takođe, ponašanje neke druge “većine“ je rezultat nedostatka samokritičnosti, nerada i neznanja. Međutim, među nama vrlo uspešno egzistiraju i oni koji zahvaljujući svom položaju promovišu takav sistem vrednosti.
Sve u svemu, proteklih godina smo sistematski i perfidno uništavani i pripremani da bez iole osećaja za međusobnu toleranciju i pripadnost, a u podređenom položaju, prihvatimo globalizaciju i neorobovlasnički poredak kao normalan sled događaja.
Nadam se da među nama još uvek postoje oni koji veruju u povratak punih kapaciteta državnosti Srbije i u ideju o slobodi. Naša borba se u narednom periodu mora zasnivati na aktivnoj borbi za život kao i na borbi za istinu i pravdu, a ne u bezidejnom polemisanju, jer ako zaboravimo na prošlost nećemo imati budućnost!

A gde vam je pecat!?

pre 11 godina

Valjda ce sada i u Srbiji, skole i univerziteti, pristati da iza njih stoji pecat Kosova. To ce takodje biti po ustavu/zakonu! ;)

Slaviša

pre 11 godina

Verovatno nismo mogli dobiti bolji sporazum ali svi koji ga hvalite,stanite pred ogledalo,dobro razmislite pa sebi priznajte kakve komentare bi pisali da je ovakav sporazum potpisan prošle godine. Ponavljam verovatvno bolje nije moglo.

Swedenonline

pre 11 godina

Samo ludaci misle da su centar sveta i da se isti okrece oko njih. 100% tacno. Krajnje je bilo vreme za sagledati dugorocne posledice takvog ponasanja i promeniti pogled.

dusan

pre 11 godina

Ima istorijske relacije, od 24.septembra, nakon gubitka na izborima SPS, demonstranti nisu imali u broju vise od nekoliko stotina na ulicama Beograda, tek po organizovanju unutrasnjosti, 5 Oktobra se pojavila kriticna masa iz unutrasnjost i tek delom Beogradjani, bilo je jos slicnih demonstracija, recimo 96 97 po kradji glasova u jednom trenutku demonstranti nisu imali ni hiljadu u broju...
Referendum je jedini pristojni nacin da se narod izjasni...
A sve sto je protiv ustavno ne proizvodi nikakvu pravnu obavezu i tacka, ne moze na silu da se sprovodi bila kakva pravna obligacija a krseci ustav...

BGD

pre 11 godina

Bravo za Vladu i odluku o sporazumu.
Nadam se da imate spreman odgovor za Udbasku bandu po Srbiji kojoj izmice tlo pod nogama a onda je Udbaska banda spremna na sve.
Valjda ste naucili nesto iz blize proslosti od pre 10 godina kada je banda zaustavila Srbiju 12.marta 2003-e godine.
Ovaj put mora se ici do kraja, demontiranje celokupne Udbaske bande na tlu Srbije.

Siniša

pre 11 godina

Ajde sad na ekonomska pitanja
(Akcionar Agrobanke, 22. april 2013 10:18)

Pa ajde, da vidimo da li ćemo i dalje da otplaćujemo dug Kosova, da li ćemo i dalje da plaćamo one koji uopšte ne žive na Kosovu, da li će i dalje da javna preduzeća vode stranački nesposobni i korumpirani političari i prave gubitke koje svi mi plaćamo, da li će biti zamenjeni nesposobni ministri, da li će sada izvaditi iz fioka predmete spornih privatizacija koje su obavljene za vreme vlade Koštunice...itd. ili će sve ostati kako jeste, a smisliće novu zanimaciju za naivan narod.

loknica

pre 11 godina

Državni vrh se izborio za dobre uslove i nije ostavio ljude na milost i nemilost.Srbija više ne treba da se koči ovim pitanjem.Moram dalje

mirko j.

pre 11 godina

"sacica galamdzija i neucenih ljudi"..
(sporazumni, 22. april 2013 10:15)
Vama su "sporazumni" i uceni covece ocigledno jos u glavi Komrakov I Spomenka Jovic,cim ih tako lepo citirate!U pravu ste..,i tada smo bili sacica a i danas smo ostali samo mala grupa ljudi(iliti sacica)koja nije menjala politicko misljenje i ideologiju svih ovih 23 godine koliko traje Vas proces unistenja drzave Srbije!!!Ali Srbi su cudan narod,narocito im pamcenje nije jaca strana pa tako mnogi i ne ne pamte duze od jednog cetvrtka!Mislim,ko se seca svih ovih likova sada na vlasti pre 15-20 godina!Kladim se,a i vise je nego ocigledno da ste promenilli 5-6 stranaka,kao i 90% gradjana ove zemlje pa nam o moralu i pameti,molim Vas, nemojte suditi.Komentare SNS aktivista kao da je pisao aktivista LDP-a i obratno.Uostalom,svi Vi ste se vratili svojim pocecima..,ali cudan je i trnovit to bio put.Od Slobinih,Seseljevih ili Vukovih pionira,preko Dosmanlija svih vrsta i podvrsta,vratili ste se pod skute Marsala Vucica i Dacica!I govorite o nekoj doslednosti!?Sacica neistomisljenika Vam je trn u oku..,izvedite podhitno tenkove na one koji drugacije misle!!!!

Klema

pre 11 godina

@Nik
Izvinite, ali ne želim da zaboravim, a još manje oprostim devedesete, jer su postradali meni dragi ljudi.
Tadićev plan je bio neuporedivo bolji za državu Srbiju i Srbe na Kosmetu.
Da li vi naivno verujete da će posle toliko zle krvi ovoj plan da zaživi?
"Dežurni pljuvači" nisu nikoga koštali glave, ali Vučićevi i Nikolićevi pozivi na pogrom izdajnika i neistomišljenika, jesu!
Slažem se da mir nema alternativu i da je i loš sporazum bolji od sukoba, ali da li će ovaj sporazum zaista rešiti sukobe?
Sve zavisi od ugla gledanja i mesta prebivališta.
Izvinite, ali ljudi ne menjaju ćud. Samo se prilagođavaju. Jednom krvnik, uvek krvnik!

majka

pre 11 godina

Ako posle ovog sporazuma ne uspemo da se ekonomski saberemo, mozemo svi lepo da se spakujemo u par kofercica i da krenemo trbuhom za kruhom! Ako cu morati da radim dok ne umrem (za muskarce granica ce biti 67, a za zene 62 godine), sve mi je jedno gde cu da rintam!

Shqiptar

pre 11 godina

cekaj, ko je tu sad koga nagu**o? ima razne tumacenji, pa ako neko zna da pojasni. a) jesmo mi vas? b) ili vi nas? c) ili oni nas? (mislim, vas i nas).

srbin100%

pre 11 godina

Veoma bitno je,kako stvari stoje da ce sporazum u skupstini prihvatiti ogromna vecina(svi sem DSS) sto svakako pokazuje da je vlada uradila odlican posao tokom pregovora