Subota, 20.04.2013.

16:02

"Glasaćemo, a vlast da kaže istinu"

DS će podržati <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=19&nav_category=640&nav_id=706671" class="text-link" target= "_blank">sporazum o Kosovu </a>uz zahtev da aktuelna vlast iskreno kaže građanima da on znači de fakto priznanje nezavisnosti Kosova, kaže Dragan Đilas.

Izvor: Beta

"Glasaæemo, a vlast da kaže istinu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

187 Komentari

Sortiraj po:

aurelio

pre 11 godina

Nigde u Sporazumu ne pise da Srbija priznaje nezavisnost Kosova.i ja to verujem Vucicu. To samo vidi lider demokrata. Samo ne znam kako ne vidi da su demokrate imale 12 godina da rese problem Kosova i to bez sankcija i bombardovanja , kao miljenici zapada sa velikim donacijama. Pa nisu nego ostavili goru situzaciju nego sto su je zatekli. Izneli Rezoluciju1244 iz UN, dali EU, SSP sporazum, zvezdice i ko zna sta jos.

Zoran

pre 11 godina

Čak i kada Dačić i Vučić potpišu priznanje nezavisnosti, koje je posledica kumanovskog sporazuma, vama je i dalje izdajnik Dragan Đilas, Boris Tadić, Čeda..? Zar je moguće da nemate nimalo stida? Niko ne osudjuje potpisivanje, stvar je u tome što ste vi lagali vaše biračko telo, i logično je očekivati da to i priznate.

Ucene, pretnje, strah

pre 11 godina

"...ali i situaciju u kojoj bi odbijanje ugrozilo bezbednost građana, pre svega na Kosovu i Metohiji, i koja bi Srbiju gurnula u izolaciju u odnosu na EU", naveo je Đilas." Pa hoces ujedinjenje sa onima koji te nece i koji bi podrzali ugrozavanje bezbednosti naroda, e moja Srbijo kad nam je ovo sveti cilj. Kad ulazimo u EU? 3000.?

svetlanast.

pre 11 godina

sta znaci ako

DZONATAN MUR, direktor biroa za juznu i centralnu evropu pri stejt departmentu kaze da : "SUSTINA DOGOVORA NIJE PRIZNANJE KOSOVA" a DS i dragan djilas traze "da aktuelna vlast iskreno kaze gradjanima da on /sporazum/ znaci de fakto priznanje nezavisnosti kosova.

naravno znaci da Sporazum za DS i dragana djilasa znaci de fakto priznanje kosova.
sva sreca da oni ne odlucuju o tome.
nije bus plus isto sto i medjunarodna politika.

Mia

pre 11 godina

Gospodine Đilas , ova vlada nije nijednog trenutka ništa krila od građana kada su bili pregovori sa Prištinom. Uvek smo bili informisani na vreme za razliku kada je vaša vlast pregovarala pravu istinu smo saznavali tek kada su se ti dogovori počeli primenjivati.

Drvo javorovo

pre 11 godina

Vrlo je interesantno posmatrati medijski spin oko ovog Sporazuma... In the meantime, posla i dalje nema, dug raste, SNS i ostali i dalje zapošljavaju u JP i levo i desno, cene skaču, a mladi u talasima odlaze u inostranstvo.

E, Đilase - o ovome bi mene zanimalo što-šta, a za Sporazum su već rekli i pokazali šta su imali...

Бојан Илић

pre 11 godina

Драганче ,Драганче!:-)
Па "лупаш контру" својој "већини" у Војводини?!?
Јел' немаш неког гуруа да ти објасни како шта?!

vojvođanka

pre 11 godina

Djilasu bi bilo bolje da objasni ko ce da placa 2000 kontrolora
(zoki, 20. april 2013 17:55)

Jao, istina, to se stvarno ne zna.
Dok se recimo odlično zna odakle je došlo 1.500 dinara dnevnice po osobi za one silne učesnike mitinga ovde kod nas... :D.

Veki

pre 11 godina

Drzavnog medijskog reketasa i tajkuna Djilasa zabole ona stvar i za Kosovo i za napredak Srbije! On se jos bavi padom svog profita od BusPlus lopovluka, a da gradjanima jos nije rekao ciji je fantom zvani LANUS DOO. Nadajmo se da ce uskoro pravosudje to iz njega izvuci. A cinjenica da armija morona iz njegovog bankrotiranog kleptokratskog DS preduzeca nema ni minimum pameti da se obraduje zbog resavanja drzavnog problema broj jedan, ako ni zbog ceg drugog ono zato sto im deca i unuci nece biti taoci Kosova, govori sama za sebe. Ali - sto rece Kerry, svako ima pravo da bude glup. Ali, sto bi to pravo gradjani Srbije placali?!

Милош Бобић

pre 11 godina

Овим провидним мерифетлуком ни Ђилас ни ДС неће моћи да оперу руке ако подрже споразум. Подршка издаји националних интереса је саучесништво у издаји !

živeli škoti

pre 11 godina

pa gospodo iz sns-a nisu iz ds-a jedini koji bi to zeleli da znaju. A i vas odgovor njima "bas nas briga sta vi zelite da znate" stvarno pristaje detetu od 5 godina.

tomislav

pre 11 godina

(alo, 20. april 2013 20:23)

pa ko nece faliti titova vremena kad se dobijalo 13 plata a zaradilo se 10?
i koliko je to neodradjenih, a isplacenih radnih sati?

buga duga9

pre 11 godina

Mislim da naprednjacima ne prija vlast,malo su se izgubili i u pregovorima i u dogovorima i u izgovorima i na kraju su se zapetljali,smesni su...

eubg

pre 11 godina

vlast mora da iznese istinu,to sto se narodu servira je jedno,a neka skrivena istina drugo...Treba biti iskren i postavljam pitanje zasto se rusio Beograd?

Anđelija

pre 11 godina

Neverovatno destruktivna osoba ovaj Djilas. Sve ovo ponasanje koje dolazi iz DS-a je prosto jezivo. Vratite pare, lop...!
(modesty, 20. april 2013 20:59)

Kad smo već kod para... Odakle recimo Samardžiću pare da decu školuje u inostranstvu?
Vidite, to i još neke druge stvari bi mene jako, jako zanimale, dakle odgovori na mnoga pitanja, a ne baš da sam simpatizer DS, dapače.

Aleksa1

pre 11 godina

(Ana, 20. april 2013 21:36)

Nismo mi zbog Tita ovde gde jesmo vec zbog Milosevica, Milutinovica, Lilica, Bulatovica, Tadica, Kostunice, Nikolica, Vucica, Djilasa, Cede Jovanovica, Vuka Draskovica, Dacica, Bajatovica, Seselja, Canka, Pajtica, Sutanovca, Jeremica itd.itd.itd. mrzi me vise da nabrajam. ZBOG SVIH NJIH JE SRBIJA U RASULU a ne zbog Tita.

Dveri bot

pre 11 godina

@Nikola
DS i LDP su i dalje izdajnicke stranke,a sad im se pridruzio i SNS.
Predlazem da ove tri stranke oforme novu vladu,a ovu drzavu preimenuju u Kvislingiju.

tomislav

pre 11 godina

(Stefana, 20. april 2013 19:49)

kao neko ko je poreklom iz vojvodine, mislim da je vreme da se prekinu tokovi sverca kod "administrarivne" granice, i da porez koji placam, a u vojvodini je najveca naplacenost poreza, ne ode u ruke pojedinih "privrednika" koji kradu na pdv godisnje preko pola milijardi evra, i da nas ima jos 7 miliona koji imamo pravo da zivimo, a da ne zavisimo od 30000 srba koji ne zele da budu drzavljani republike kosovo. od kako sam se rodio, frka sa izbeglicama, krajisnicima koje smo primili ko sinove, a sada cine najtvrdje jezgro radikalskih gmizavaca... sada treba da zavisim od volje srba sa kosova?

vlast

pre 11 godina

podrzavam odluku predsednistva DS, ako ce taj sporazum zaista doneti bezbednost nasim sugradjanima jer drugacije ne mozemo da im pomognemo pa da im bar ne odmognamo, za bilo kakav drugi komentar morao bih da procitam tekst sporazuma .

Cirkus

pre 11 godina

Znate šta stvarno ostavlja gorak ukus u ovom medijskom cirkusu?
Onaj odgovor SNS-a da ih nije briga šta "nekakva" DS misli.

Može biti da vas nije briga, ali ima nas ostalih kojima polažete račune, mili moji. A ovo je jedan krajnje bezobrazan odgovor.
Sve vas smo mi izglasali, i NAMA SVIMA ima da polažete račune, iz kojih god da smo stranaka. Samo polako...

zoran

pre 11 godina

Kad čovek pročita gro komentara onda se zapita da li je mnogima jasno šta je potpisano. Baš zbog tog nerazumevanja Djilas traži detaljno objašnjenje prosečnom gradjaninu. Iako ovo ne smatram fer, ne vidim razloga ni za ogorčenje pojedinaca "bivših glsača DS". Ništa strašno i ništa pametno nije rekao. Sa druge strane ne postoji bilo kakvo razumevanje za jedan veliki kompromis, pa se objektivni gubitak želi predstaviti kao pobeda. Na kraju krajeva, mi smo jedini narod u Evropi koji slavi svoj poraz (Kosovo 1389) a slaviće i novi diplomatski poraz (Kosovo 2013).

MolebanNS

pre 11 godina

Šteta, nema ko da organizuje Miting ''Patike za Kosovo'' pošto su sad svi napredni.
(Patike, 20. april 2013 20:00)

Jezik pregrizli, mislite da nam to nije prošlo kroz glavu onog dana kad su "Vojvođani" došli "u goste"...

ZnamoVasOdRanije

pre 11 godina

Samo ''vi'' nemojte da se predstavljate kao ''bivsi glasaci DS'', molim vas. Mi ne idemo na vase vesti i pisemo kako smo bivsi glasaci SNSa ;)

profesor

pre 11 godina

Pitanje Savetu za socijalne mreze : jel vam to nova direktiva da se predstavljate kao bivsi glasaci DSa? Pored tolikih glasaca, prosto mi nije jasno kako su opozicija

Siniša DS

pre 11 godina

Ja sam član DS i nema te sile da bi me bilo ko naterao da glasam za zaokruživanje nezavisnosti Kosova, a da pre toga nije rešeno mnogo toga - Imovina Srbije, imovina proteranih Srba, imovina Pravoslavne crkve, povratak i povraćaj otete imovine proteranih Srba, dug Kosova koji sada otplaćuje Srbija, prava Srba južno od Ibra(kojih je oko 50.000)...mi ništa od toga nismo rešili, a samo smo pregovarali o 4 opštine na severu i da se ukinu tzv paralelne institucije na severu, u prevodu - da se skloni Srbija definitivno sa Kosova, a da za uzvrat ne dobije ništa.

Make my day

pre 11 godina

Kao zabrinuti gradjanin se pitam sta ce se dogoditi posle tog priznanja nezavisnosti Kosova, sa ljudima koji tamo zive ? 8 Meseci lazi, pitam se samo dokle vise? Lazne diplome, lazni svedoci, ljudi, nove prevare, lazna priznanja, izjave, lazni odgovori, hocu li cuti jednu istinu od Nazadne stranke za ovih 8 meseci?

Dragan NS

pre 11 godina

Zasto da priznaju u Srbiji, pa da im padne rejting. Oni ce pricati da je Kosovo i dalje u Srbiji, malo ce promeniti Ustav...mada ga je Kostunica tako pisao da DS nikad nece moci da ga menja...ali nije racunao na SNS i SPS. Tu je malko pogresio.

Sao Tome and Principe

pre 11 godina

Jos samo fali da se pojavi nova"Crna Ruka"........Srpski kardinal Riselje jo ovo odlicno smislio.....Ili ima veze sa kosmickom pravdom???:).Da je ovo Tadic uradio,vec bi sve vidjenije demokrate vesali po Terazijama,ovako oni sto su skidali natpise ulica na Novom Beogradu ,prizivali i prizeljkivali smrt Z.Djindjica sada nose epitete koje su rado delili neistomisljenicima....S verom u boga za k.... I otadzbinu

István

pre 11 godina

SNS je poručila demokratama da im nikada neće dati odgovor u kome se kaže da je Kosovo i Metohija faktički priznato ili faktički nezavisno, "koliko god oni to želeli i tome se nadali".
Samo nece da odgovore,ali sve je tacno.Setite se:administrivni prelazi,oficiri...

Stefan Obr.

pre 11 godina

Citam ove komentare i gledam koliko su ovi naprednjaci smesni i ograniceni sa komentarima.Citiram "do sad sam bio glasac DS-a, a kako je Djilas ovako nesto izjavio nikad necu glasati za nejga" Hahahahahahaha... pa vas treba da je sramota, sta ima Djilas sa priznanjem Kosova,pa nije ga on priznao, nego vasi lideri Toma i americki i nemacki AGENT Vucic.Sramota...

tomislav

pre 11 godina

2006 (ili 2007) godine je ponudjen ahtisavijev plan koji predvidja,uz sve ovo i formalno priznanje republike kosovo.juce je parafiran,a verujem da ce i u skupstini biti izglasan,sporazum BG-PR,gde se,budimo ljudi i priznajmo,kosovo priznaje kao entitet ciji ce zakoni vaziti,i koji ce imati budzet,kao i bilo koja drzava... to sto ne pise "tacka 0. - kosovo je nezavisna drzava",ne znaci da to nece biti,da to nije,i da to nije bila u poslednjih 14 godina.ali kada je 2007.godine pred vladu srbije i predsednika tadica stavljen takav dokument,aleksandar vucic,tomislav nikojic i ivica dacic su prakticno pozivali na linc svakoga ko bi tako nesto potpisao.jedan od razloga sto pitanje kosova nije reseno jeste to sto,kada se 2007-2012 vratis kuci sa svojim potpisom na ovakvom papiru imas 38% naroda koji ce na krst da te razapne.danas takvih, koji bi isto uradili vucicu ima oko 5% (sto se mora shvatiti ozbiljno,jer je to najludje jezgro organizacije kojoj je i sam vucic pripadao).istoriju na stranu,mi koji smo glasali za LDP ili za DS podrzavamo potpisivanje ovog sporazuma zato sto bolji necemo nikad dobiti.DS je bolja opozicija nego sto su naprednjaci (ranije radikali) ikada bili, i zato ce glasati za ovaj sporazum,mesto da budu protiv njega samo zato sto je opozicija.toliko sam video komentara da treba da se ujedinimo oko kljucnih pitanja,kad se to desi,evo kritike.
zamislite da je prosle godine tadic postao premijer,i da je sa cedom potpisao isti ovaj sporazum. sta bi sns rekao?

stefan

pre 11 godina

Ako se bilo ko zapitao zbog cega SNS nikada na ovakvo uslovljavanje nece odgovoriti istinom, onda treba pokrenuti drugo pitanje zbog cega se SNS i domogao vlasti, samo nemojte pricati o postenju Nikolica i o tome kako nazadnjacima nije stalo do fotelje do koje su jedva dosli..Pritom svi mi znamo da ce SNS priznati nezavisnost kosova zarad ispravljanja gresaka koje su napravili u zadnjih 8 meseci.Za ovih 8 meseci samo lazi,prevare, pa pomnozeni sa lazima daju rezultate kakve danas vidimo od strane SNS-a.

Ravijojla

pre 11 godina

Ma dajte, gradonačeniče, kad su oni IŠTA otvoreno rekli i nazvali kako jeste?
Samo ste im zgodno upali da opet imaju šlagvort da na drugog prebace krivicu...

dzoki

pre 11 godina

Djilas je totalno unistio DS. Do pre par godina smatrao sam da je pametan covek,ali ovo stvarno...jedino ako ne radi ovo namerno sa bi skrenuo paznju sa licnih poslova i muvanja.

KO JE SAD KRIV

pre 11 godina

Istina je da pregovori od početka nisu išli nama u prilog.Vodili su ih mladi neiskusni ljudi koje je bilo lako prevesti preko vode, kad je to god trebalo.Pregovarajući mladi, neiskusni, bez mudrosti koju donosi starost, doveli su Srbiju tamo gde su je doveli, a veći deo građana Srbije je to prihvatilo.I SRbija i njeni građani itad i danas su umorni od svega, kao maratonac pri zadnjim metrima trke, što su drugi veoma dobro znali.
Novi mladi ljudi, sa nešto više iskustva u politici, nešto stariji, iskusniji i mudriji, su morali da nastave započeto i iuradili su onoliko koliko su im, oni koji su ovo sve i počeli, dozvolili. Zato se i kaže da je Srbija izvukla sve što je tražila. Sve ovo naravno treba da verifikuje Vlada. Nadat se da će to naš narod na Kosovu prihvatiti.
Istorija i budućnost će dati meru vrednosti svakog ko je učestvovao u svemu ovom.
Istorija će jednog dana reći istinu.Reći će i ko je grešio i ko ne. Naši potomci će pričati o tome.
Zato treba pustiti ljude da u miru rade posao, a ne prozivati ih odmah i za ono što još na vladi nije ni usvojeno.

Highlander

pre 11 godina

Najpodliji zavidno - manipulativni politički patuljak na političkoj sceni Srbije...
DOBRO ZNA da NIKO NIKADA u Srbiji neće javno izaći i priznati nezavisno Kosovo, a ipak izlazi i daje ovakav pamflet od izjavice...!?
Hm, samo je zavidan što On i Njegovi nisu imali ... da urade ono što uradiše Ovi nesrećnici na vlasti...

Ana

pre 11 godina

Odvratno je ovo sto radi Djilas, ali od njega me to ne cudi. Ne znam samo kako nije svestan da tako misli upravo njegova ciljna grupa, odnosno onaj deo gradjanstva koji je sklon glasanju za DS i slicne stranke. Ali ne, on uvek radi u korist sopstvene propasti, te mu zelim da taj posao sto pre i efikasnije obavi.

Miloš

pre 11 godina

Mene je loša politika proterala iz Hrvatske, a sada se dešava nešto još gore. Sada loša politika uništava život našima na Kosovu. Njima ovim sporazumom ne može biti bolje. Njima priznanjem Kosova nikako ne može biti bolje.

alo

pre 11 godina

kazem vam ja da je najbolje bilo za vreme tita (iako nisam bio komunista) nikada nisam slusao nigde o politici jedva sam cekao ponedeljak da sa prijateljima na poslu razgovaram o utakmicama prethodnog dana a ovo svi su pocle isa politikom da se bave immao milion partija svi su videli da su tu pare pa navalili a niko nista ne radi prosetajte gradom nema guzve po radnjama iako nas ima mnogo vise nego pre 40 - 50 godina. ranije nisi mogao da udjes u robnu kucu od guzve rakovica je bila puna radnika a prodjite sad sve je zaraslo cak su i sine tramvajske zardjale. mislite o tome

Mustra bečka

pre 11 godina

Eto, stiglo prolece, resili ste i taj problem oko Kosova,a da sada uzmete malo da radite nesto, bolje bi bilo nego da sedite ispred tv-a i kompjutera.
(miki, 20. april 2013 19:23)

A kako će botovi platicu zaraditi..:D

Neka nam je bo u pomoci

pre 11 godina

Ovo jos jednom pokazuje licemerje "premijera" i "vicepremijera" kao mi se borimo,mi ovo mi ono bla bla,a u stvari nas lazu i mazu nam oci. Sramota i bruka indijanci jedni.

Apsolvent

pre 11 godina

I sta cemo sada?! Zuti bili izdajnici, strani placenici, neprijatelji srpskog naroda- i to samo zbog toga sto su razumnim pregovorima nastojali da normalizuju situaciju...A sta ce "majcica" Rusija reci?!? ccc...

Keka

pre 11 godina

Ne glasajte! Da ste vi potpisali ovakav sporazum, omču oko vrata bi vam stavili. Neka sami predaju Kosovo i tako su nas oni u ovu situaciju i doveli. To je na kraju krajeva i neka pravda!

Rade

pre 11 godina

Ne cudi me ni najmanje ovakva stetocinska i neistinita izjava DS kada tu stranku sada vodi jedan neobavesten kvazi-drzavnik.

Stetocinska - zato sto trazi da vlada Srbije eksplicitno prizna nrzavisnost Kosova, i zato sto svoju podrsku uslovljava takvim priznanjem Kosova u ime prizemnog politickog nadgornjavanja.

Neistinita - zato sto ne moze nikako biti da je ovim sporazumom priznata nezavisnost a da nije prethodno priznata sporazumom o integrisanom upravljanju granica. Moze biti da su i jedni i drugi priznali, svaki na svoj nacin (u tom slucaju DS ima 'pravo prvenstva') ali ne moze biti da onaj ko je uspostavio granicu nije priznao a onaj ko je potpisao ovakav sporazum jeste. To bi i Gangula shvatio da veza sa vezom nema.

Neobavesten - zato sto se Djilas setio javiti tek dan nakon sto su se sve ostale stranke od renomea o ovome vec izjasnile, i zato sto Djilas ocigledno nije cuo za Tadicev plan od cetiri tacke kojim je DS planirala ukidanje srpskih institucija zarad dobijanja datuma, samo sto je DS u medjuvremenu pala sa vlasti.

Kvazi-drzavnik - zato sto je nedavno u emisiji "Izmedju Dve Vatre" uz vidljivo zlurado smeskanje govorio kako mu je drago to sto nije na vlasti u trenutku kada se Kosovo mora prodati i kako mu zadovoljstvo pruza to sto ce njegovi protivnici morati to da urade umesto njega. U tih par recenica je sam sebe diskvalifikovao da se uopste javlja na temu Kosova. Ne dao Bog da takva osoba odlucuje o nasoj sudbini u bilo kom smislu.

prokleta avlija

pre 11 godina

katastrofa...budi makar čovek pa priznaj poraz...Ivica Dačić bivši Miloševićev portparol i prijatelj kriminalaca i Aleksandar "mali Toma" Vučić sa šešeljevim bedžom su za 6 meseci pregovora odradili posao za koji vi niste imali onu stvar 6 godina...muški i po fer pleju čestitati na pobedi...Tadić je upropastio DS, Djilas ga je danas ovom izjavom i zvanično pokopao,a sutra će valjda Trivanova nekim njenim biserom da održi opelo Demokratskoj stranci...da se razumemo u životu nisam glasao za DS i neću,i u životu nikada nisam glasao ni za radikale ni za njihove derivate na stiroporu i ne planiram,ali ovo nije dostojanstveno i ne priliči čoveku koji pretenduje da postane vladar Srbije,ovo je maliciozna,bezobrazna i nipodaštavajuća izjava koja šteti samo onome koji ju je izgovorio...šta to znači da nisu trebali da potpišu i da Srbija ne treba u EU??? ovaj Dačićev paraf je najrealnija politika koja može da se vodi,a činjenica je da su se Dačić i Vučić izborili i za Kosovo i EU...nema ljutiš,dragi Dragane...
ako dobijemo datum pregovora taj datum će biti istorijski za Srbiju u rangu 14.02.1804, 06.05.1867, 13.07.1878, 01.11.1918 i 05.06.2006...ko odprilike ne zna koji su ovo datumi taj nije Srbin i srpskog roda...

Jagodiceva

pre 11 godina

Gospodine Djilas....iritantno...mislite li da ste u prilici da vodite razgovor sa "ali" , "mozda"...?
U godinama kada je sve zavisilo od vas ponasali ste se autisticno,nemajuci bas veliki kontakt sa realnosu Nije korektno osudjivati neciji postupak , u ovom slucaju uspeh pegovarackog tima,samo zato zato sto nije deo vaseg politickog uspeha.Ali eto, uspeh je sa vama ili bez vas...

Blato

pre 11 godina

Je l' da, da vam se sada * najviše sviđa? Dok je Borko Stefanović vodio pregovore znalo se šta se dogovara i šta je dogovoreno. Pravićete vi žute od blata.

srebroljubac

pre 11 godina

jos jedan ovakav politicki gaf i ode covek u penziju, pamtice ga po gafovima i rasturanju DS-a ( ovakav uslov ni Tachi nije trazio)

malonemaloda

pre 11 godina

Vlast opet po ko zna koji put dokazuje da ne radi u interesu svojih gradjana,ovaj sramni sporazum je samo jos jedan dokaz.Sva obecanja padaju u vodu,to svaki gradjanin ove zemlje vidi,nije to samo misljenje DS-a.Sad samo o ostaje da skrstenih ruku gledamo kako Kosovo pre nas ulazi u EU.

nije valjda to?

pre 11 godina

Vlast da kaže da je priznala Kosovo i DS će glasati za to.Da li to Dragan Đilas i DS hoće da kažu da daju podršku priznavanju Kosova?Od njih je to i očekivano jer su oni i ponajzaslužniji za ovo.

ObiWanKenobi

pre 11 godina

Gospodine Djilas, glasao sam za vas u Beogradu, i jos uvek mislim da ste sposoban politicar, ali nemojte biti sada licemerni, imali ste 4 godine vremena da dok ste bili na vlasti, pre svega Boris Tadic kazete narodu istinu koju sada zahtevate da saopsti SNS, a to je: imali smo Rambuje, nismo potpisali, usli u rat sa NATO, izgubili i to ne zahvaljujuci vama i DS nego bas ovima koji su sada potpislai Ahtisarijev plan, samim tim i izgubili deo teritorije, i to je surova realnost. A sada podrzite potpis bezuslovno i borite se da na sledecim izborima zadobijete ponovo poverenje gradjana. Eto, toliko od mene.

Aleksa1

pre 11 godina

Kako se zamenila vlast tako su se zamenile i uloge proevropljana i laznih patriota DS-a i SNS-a. Srbijo majko.... ko te vodio i ko te vodi...

Pravnik

pre 11 godina

Za nekada mnogo neformalnije stvari je danasnja vlast, a tadasnja opozicija pozivala na linc onih koji su pokusavali da ovu zemlju napokon lise problema kakav je status nase pokrajine. Posteno bi bilo da makar sad otvore jasno karte...

Njofra

pre 11 godina

Ja kao srpski nacionalista sam izuzetno zadovoljan rezultatom ovih pregovora!
Ovaj sporazum je ogromna pobjeda srpske diplomatije ,stvorena je de fakto nova RS na Kosovu i de fakto vracanje Srbije na Kosovo punom parom a sto se tice statusa pokrajine:

Kosovo se i dalje tretira po UN rezoluciji 1244 kao dio Srbije koje nece postati clanica UN-a i ostalih medjunarodnih organizacija!

Tako da bi bilo dobro da DS to prihvati kao nas zajednicki uspjeh a ne da na djetinjasti nacin pokusavaju da dobiju na rejting izmisljajuci gluposti...

Ovaj DS kao da je navijao da rezultat pregovora bude sto losiji po Srbiju nebi li rekli:"Eto vidite tih nesposobnjaka..."

Nesvhatljivo da su oni neka ozbiljna opozicija u Srbiji...
U zemljama poput Njemacke bili bi na razini Piratske partije ili nesto slicno...

Bane

pre 11 godina

Politicki sam uvek na strani demokrata ali ovo sto Djilas kaze mi govori da mu je vaznije da dodje do (jeftinih) politickih poena nego interesa cele zemlje. Nije tacno da se Kosovo igde priznaje i sporazum je u datim okolnostima izvanredan za Srbe i Srbiju. Albanci su jako besni na Tacija sto je potpisao ovo, a da od Srbije nije dobio nista. Da pomogne Taciju Koha Ditore ima veliki naslov na kome kaze "Gradonacelnik Beograda Dragan Djilas kaze da je Drzava Srbija priznala Nezavisnu Drzavu Kosovo". Hvala bogu za gugl translejtor.

Stefana

pre 11 godina

Kao neko ko je poreklom sa Kosova,stidim se onih kojima je palo na pamet da potpisu ovakav sporazum. Zar niko ne razmislja o onom narodu koji je ostao dole. Oni ovime nece dobiti nista, a izgubice sve.

Jelena

pre 11 godina

Slazem se sa tim da je potrebno objaviti tekst sporazuma, kako bi i svaki gradjanin Srbije bio u mogucnosti da vidi sta konkretno potpisivanje tog sporazuma znaci. Vec nam se desavalo u proslosti da smo nadrljali zbog sporazuma koji su "predstavnici naroda" potpisivali. Kao pripadnik tog naroda, veoma se bojim da ce se proslost ponoviti.

Miki

pre 11 godina

Glasao sam 20 godina za DS ali ovog Đilasa ne razumem ni najmanje! Da li to znači da DS neće glasati za ako ovi to ne priznaju? Da li je to glasanje onda za našu budućnost? Kako bi se ponašao DS da je na vlasti? Da li bi oni priznali da je to de fakto priznavanje Kosova? Sve mi ovo liči na sitno političarenje i pilićarenje Đilasa! Zna se
da ovo moramo prihvatitita a ako DS ne glasa za znači da direktno ide protiv interesa naroda i države!Posle 20 godina glasanja za DS,izneverenih očekivanja od SVIH, prestajem da budem glasač za bilo koga jer, SVI SU DEFINITIVNO ISTI!

srpska patka

pre 11 godina

Pitanje je pravnih finesa da li je priznanjem jedinstvene sudske i policijske vlasti Pristine na citavoj teritoriji izvrseno de facto priznanje Kosova kao nezavisne drzave. Nepristrasnosti radi, navedimo da Karl Bilt govori o Kosovu sa zvezdicom i fusnotom, tako da se moze reci da EU ovaj sporazum prihvata bez ulazenja u statusno resenje Kosova. Cl 14. sadrzi samo odredbu o neometanju dve strane u evrointegracijskim procesima, ali se ne odnosi na clanstvo Kosova u OUN i drugim medjunarodnim organizacijama.

bata

pre 11 godina

"Ova vlast je donela odluku da pregovore sa tehničkog podigne na viši nivo i posle osam meseci imamo tekst sporazuma sa kojim niko u Srbiji nije zadovoljan, ali i situaciju u kojoj bi odbijanje ugrozilo bezbednost građana, pre svega na Kosovu i Metohiji, i koja bi Srbiju gurnula u izolaciju u odnosu na EU", naveo je Đilas."

Pa eto,lepo ste to formulisali,nego sta bi vi uradili na njihovom mestu,ono sto ste godinama radili,i Kosovo i EU.Zbog toga ste izgubili izbore i narodu uskratlili pravo na lespi zivot.Vasa politika je takodje doprinela da se vise nije imalo izbora,nije vise bilo moguce ostati samo na tehnickim pitanjima gos.Djilas,jer nije bilo vise razumevanja za to od strane EU i USA,niti je to moglo uroditi plodom.Prema tome,ako zahtevate da neko kaze istinu,onda treba i vi da se izjasnite po tom pitanju.Vasa namera je da opet profitirate tim jetinim populizmom,imali ste sansu 12 godina,treba da vas je sramota sto ste mucili narod svih tih godina,dok ste se vi vecinom nagojili u svakom pogledu.Moram jos da priznam da sam nekada imao poverenja u vas i LDP,a sad kako se sve vise i vise doznaje sta su pojedinci sve radili,zgrozim se i najradje bi vam svima ispitao poreklo imovine,oduzeo i strpao vas u zatvor,jer bolje niste zasluzili.Nikada nisam podrzavao snage devedesetih,ali ovo sto su Dacic i Vucic uradili je pozitvno,i nemojte biti ljubomorni,imali ste i vi sansi,ali su prsti bili mnogo lepljivi,jahte,vile,luksuzna auta....

Milana

pre 11 godina

Ima ova vlada još mnogo toga da kaže. Mene konkretno zanima neka reč o tome kako nam je dug došao do 180 eura u sekundi i - još bitnije - kako misle dalje s tim...

vlajko

pre 11 godina

Nažalost ovaj je potpuno u pravu - ovo je katastrofalno rešenje, mi smo predali ono što smo faktički imali, imali smo totalnu vlast na severu kosova a sada nećemo imati ništa..ostaje još samo i formalno priznanje a to će naravno biti uslov ako nekada završimo sa pregovorima..Dačić i Vučić su katastrofa, ništa nisu izpregovarali, dno dna..dok je bio DS vodili su se pregovori na trećerazrednom nivou a ovi su sve uprskali jer naravno treba da se pokažu pred svojim mentorima!!

Neko123

pre 11 godina

Hahah, pa sta je sada ovime rekao - znaci DS ce glasati za priznavanje nezavisnog Kosova? Pa sta se onda buni da ne valja sporazum, ako stvarno sporazum priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu i DS je za to, znaci nema problema?

Zanimnjivo je i to kako radi Demokratska stranka:
"On je rekao da će DS u parlamentu Srbije glasati za sporazum, a da će jedinom svom poslaniku sa Kosova i Metohije Goranu Bogdanoviću biti ostavljena mogućnost da sam odluči kako će glasati."

Ja sam mislio da svi poslanici imaju pravo na svoje misljenje, zasto su onda mandati u rukama poslanika? Znaci Djilas odlucuje ko ima pravo na svoje misljenje a ko nema.

Stefan

pre 11 godina

Naprednjaci mozete da prozivate sami sebe, a ne DS i Djilasa pa vasi lideri su priznali Kosovo zato su i dovedeni na vlast, jer Tadic nije bio izdajnik kako ste vi pricali i nije hteo da prizna Kosovo, to su uradili vasi veliki "SRBI" i velike patriote Toma i Vucic.Vi ste ...... Srbije!

Владимир

pre 11 godina

Fala komentatorima- drzavnicima koji odreda znaju sta je danas najbolje za Srbiju.
Bio sam slep kod ociju, danas progledah.

xexox

pre 11 godina

glupe li strategije! iz toga logički sledi da, posto ds smatra da se sporazumom priznaje nezavisnost kosova, a ds podržava sporazum, da ds podržava nezavisnost kosova. još jedan autogol djilasa koji ponovo pokazuje da je politički nezreo i nepromišljen

php geek

pre 11 godina

90tih sam podrzavao DS. 2000te sam podrzao DS i Djindjica. Do sada sam podrzavao DS. Ali sada vise ne. Ovo je stvarno, ali stvarno nizak i bedan udarac.

Žaki

pre 11 godina

Do današnjeg dana sam bio blizak politici DS-a ali sada, posle rečenice: "Vlast da kaže istinu" moram da pitam: A za šta ste se vi gospodo deklarativno borili svih onih godina na vlasti? Ako se ne varam za istu stvar, zar ne? Pa ovi sada, bez obzira što nisam neki njihov fan, bar su uradili ono za šta vi niste imali muda! Vi ste bednici! I sad nož u leđa - da priznaju vaš nedovršeni posao!? Meni ovo samo govori da je ovo smrdljiva borba za pozicije u političkoj borbi i neki glas u prirostom narodu, za koju vam želim od ovog momenta svaku propast (političku)! Pokazali ste odvratno lice; ljigavo, bedno, ...

miki

pre 11 godina

Eto, stiglo prolece, resili ste i taj problem oko Kosova,a da sada uzmete malo da radite nesto, bolje bi bilo nego da sedite ispred tv-a i kompjutera.

Goran_D

pre 11 godina

"Glasaćemo, a vlast da kaže istinu"

Glasacemo jer ste nam uchinilu uslugu
Da ste ovo drugo rekli, gospodine Djilas, bili bi iskreni i dobili bi moj glas. Ovako....
:)

ex DS simpatizer

pre 11 godina

Bože kol'ko jadne izjave. Kako ćeš na kraju objasniti podržavanje sporazuma kad ne dobiješ to priznanje od ovih na vlasti? Takvim nastupom i stavom ruku pod ruku sa raspalim DSS-om i radikalima! Nekada sam glasao za ovu stranku sad me sramota, sačuvaj me Bože koliko gluposti i autogolova. Napusti stranku dok ne padne ispod cenzusa!

Velibor Stankovic

pre 11 godina

Gosp. Djilas vi i vasa stranka ste direktno odgovorni zato sto smo izgubili sve sanse vezane za kosovo i nemate nikakvo pravo da zahtevate bilo kakva opravdanja po ovom pitanju. Vasa stranka (a i stranka Gosp. Kostunice koji sad vice na sva vrata o nekakvoj izaji) bila je na vlasti kada je taci proglasio nezavisnost, kada se desio pogrom na kosovu, kada se vodio postupak pred medjunarodnim sudom o zakonitosti odluke o nezavisnosti kao i mnogih drugih nepravda, i niste mrdnuli prstom da sprecite te stvari. Zato sada ne izigravajte nevinasce, velikog Srbina (odnosi se i na Kostunicu) nego stavite prst na celo i promislite o svemu tome. Nisam srecan sporazumom ali mislim da vi o tome ne trebate da se pitate.

MArko

pre 11 godina

Hahaha.... Ovo je gluplje nego što izgleda.

..."na pitanje da li je DS imala prilike da vidi predloženi sporazum rekao da nije", ali zato čovek zna šta je 'istina'.

Đilas je dokazao da je krupna riba, ali da nije 'IGRAČ'.
Žao mi je, ali sa 'seljačkom' politikom se ne osvajaju glasovi.

Vojvodjanin

pre 11 godina

I opet stize saopstenje SNS-a u stilu devedesetih. Gospodo, pa niste dobili 99% glasova na izborima, da kazete koga interesuje vase misljenje? Pa i tada to ne biste smeli. A da ste priznali Kosovo, jeste...

dulens

pre 11 godina

Djilase, ovo lupetanje je autogol!
Ovaj ili ovakav sporazum je trebao da obezbedi bivši šef DS, ali nije imao petlju..
I sada umesto da čestitaš Vučiću, izmišljaš neke nebuloze...
Razočaran sam u ovaj tvoj novi DS, nikakvi rezultati, samo prazne priče..

crni domino

pre 11 godina

Gospodine Stefanovicu, molim vas, poducite gospodina Djilasa da ne podmece klipove ljudima pod tockove bar kada je rec o delikatnoj situaciji oko Kosova!
Pitam se da nije i Djilas slucajno za gubitnicku opciju: i Kosovo i EU?!
Ako je tako onda se DSu jako lose pise!

Miki

pre 11 godina

Demokrate opet provociraju, a sns opet daje vrlo neozbiljan odgovor koji ne prilici najjacoj stranci srbije. Ako licno vucica nije briga kako ce ds glasati, ne znaci da celu naprednu stranku kao i ostale stranke i celu srbiju to ne zanima, jer se radi o osetljivom pitanju i vazno je da se sto vise stranaka slozi bar jednom. Vucicu ne prestajes da razocaravas.

ping-pong

pre 11 godina

Ta prazna parola uvek samo za srpski narod je polako vec dosadna da iza tih silnih paravana ima dosta toga gde nigde na vidiku nema srpskog naroda nego cista bezkarakterna borba za vlast. To ne govori o kvalitetu jedne partije nego o nefer nacinu svoje poene sakupljati preko nekoga ko nema odgovornost za aktuelne dogadjaje u zemlji. Svi znamo da sta bi radili naprednjaci da je nekim slucajem DS u toj ulozi kao oni, a to je da bi bez pardona se usprotivili takvom potezu sto znaci da nije narod u pitanju nego maksimalna borba za sto vise vlasti pod velom "za narod".

Mirko

pre 11 godina

Mora da postoji neka caka. Prosli put nam nista nisu dali a sad kao sve. Ko zna sta su se ispod "zita" dogovorili,sto i Djilas trazi da se kaze!

Ivan Marinkovic

pre 11 godina

DS je uvek radila za dobrobit građana Srbije i zato i treba da podrži Sporazum iako je opozicija.
Sadašnja vlast nam napokon ne preti ratom, što su, uzgred, ranije redovno činili.
Dobili napokon građani Srbije ono za čega su glasali, a da nisu ni znali šta ih čeka.
Izgubili Kosovo, osiromašili, zabavljaju nas aferama.......još malo ćemo gledati u tuđ tanjir, a onda ......Mi smo protestvovali pištaljkama, a vaši će motike u ruke uskoro....

milkica

pre 11 godina

Ok ali sta mislite na situaciju da je ovaj sporazum potpisan Dok je na vlasti bila DS ili bilo ko drugi zamislite ponasanje SNS ??? Dajte ljudi sad bi bilo mitinga, razbijanja .....Pa budite realni ali logicno je i da kazu sta su potpisali pa to je normalno da obaveste svoj narod!!!Ovo sto trazi gospodin Djilas je normalno i civilizovano.Treba izaci i reci to smo uradili i posledice su te a pozitivno za Srbe je to i to.Sta je tu tako strasno?

Petra

pre 11 godina

Đilas je u pravu. Ja nisam glasala za SNS da bi sada priznali nezavisnost Kosova. Kao loši đaci, ponavljači rade isto što je radila prethodna vlast.
Razočarali su me!

Kontadiktornosti

pre 11 godina

Drugim recima:Djilas ce glasati za ovakav sporazum,samo zato da bi sadasnjoj vlasti mogao trljati nos kako su priznali Kosovo.
Pitanje za Djilasa:Zasto glasas protiv interesa ove drzave?

takozvani gradjanin

pre 11 godina

Svako obrazovan zna da KiM od juce de facto nije vise deo Srbije .Jedino u ustavu pise jos tako ali tome ni premijer Dacic ne daje puno vaznosti kada kaze "mozete ustav pod misku da stavite ! "

bele ruze

pre 11 godina

Za Srbiju je sada najbitnija sigurnost i bezbednost Srba koji zive na Kosovu, ali i da vec jednom dobijemo taj datum za pocetak pegovora o pridruzivanju EU. Verujem da moje misljenje deli vecina Srba!

DS

pre 11 godina

Ma daj bre covece da li si ti normalan.. Evo prilike da se posalje u zapecak nacionalisticka politika, da se marginalizuju sve one retrogardne snage, da sns ( koliko meni god nesimpatican bio ) preobrati svoje glasace i da od sada pa nadalje glavna tema budu zivot, ekonomija, zdravstvo i sudstvo a ne mitovi. I sta ti radis na sve to? Mlatis o tome da cete vi nesto podrzati samo ako oni nesto priznaju. Raspirujes nacionaliste i valjda pokusavas da tu upecas neki glas. Znas samo sta, takvi nikada nisu i nece glasati za tebe, a meni od danas ne pada na pamet da glasam za DS sa tobom na njenom celu, i sa ovako jeftinom - pilicarskom politikom.. Za nekog iz advertajzinga ocigledno jako malo znas o ciljnim grupama i pozicioniranju.

Veki

pre 11 godina

Djilase, upisao si i sebe i DS u istorijsku knjigu srama! Izgubili ste ovim pravo da se vise ikad oglasite pred gradjanima Srbije. SRAM VAS BILO, VI STE STRANKA OPASNIH NAMERA! Necemo takve finansirati.

Ceca78

pre 11 godina

Zašto sada gospodin Đilas ne veruje da li je sporazum istinit ili je neka šarena laža. Sporazum je apsolitno istinit i postoje dokazi o tom, vlada Srbije nema šta da krije od građana. Kosovo nije priznato, postizanje dogovora u 15 tačaka rešava trenutne probleme Srba i interese Srbije i ni u jednoj tačci se ne navodi nezavisno Kosovo.

Morena

pre 11 godina

Prizvala sam Djilasa. :D A juce sam se pitala kako to da se on ne oglasava, i bas negde htedoh da to napisem, i evo njega. Meni je kod ovog coveka simptomaticna ta potreba da nekome naredjuje, da zahteva, trazi... a ovo mi lici na naredbu. Podilazi me neka jeza od ovog coveka.

Tanja T.

pre 11 godina

Vrlo podmuklo, u stilu DSS (UDBE). A sta je Tadic radio sa Jeremicem 5 godina?! I Kosovo i EU, a saradnici milione u dzepove, dok je narod patio!
Ne treba DS da podrzi sporazum, ne zasluzuju da budu deo evropske price!
(sasa jokic, 20. april 2013 16:53)

upravo... licemeri obicni, ali sreca pa nas ima dosta koji sve jako dobro pamtimo, iako je kod nas trend stanje politicke amnezije.

sumadinac KOSMAJ

pre 11 godina

Da li je ovo Farma ili je Brat Veliki, izjava je kao da slusam Bojanica.Kakve veze sa ovakvim izjavama ima DS za koji sam glasao godinama- verujem nikakve.Kakvo je ovo licemerje pa covece ovo je u krajnjem slucaju zapoceo Tadic.Dosta te sujetne bahatosti, pa ovo je stvar koju je Srbija trebala da uradi- nije morala.A to sto je to zavrsio Nikolic ili Vucic a poceo Tadic pokazuje da ova zemlja ipak pocinje da lici na drzavu i da ima drzavotvornu politiku.Nazalost politika koju Djindjic vodi kao DS nema veze sa pravom idejom DS i Djindjicem kao ocem politicke filozofije stranke.Zbog ovakvog Djilasovskog pristupa Tadic je prosao kako je prosao ali je morao da zna da ce se to desiti.A ono sto je je bila odlika clanova i pristalica DS jeste pravo na razmisljanje na samostalnost i na dostojanstvo kada su u pitanju drzavni interesi.Ovo sto prica Djilas je blamiranje( doduse ne mogu bas da verujem da je tako nesto izgovorio)i nema veze sa Ds-om Bre.A ovo sto su uradili Vucic i Nikolic i ostali uradila bi i DS i sta onda.

Aleksandar

pre 11 godina

SPS i SRS su svojom politikom tokom devedesetih i doveli Srbiju u ovu poziciju. Logicno je da sada to i priznaju. Djilas je u pravu.

Milion

pre 11 godina

Vi ste de iure i de fakto doveli do ovoga i to ptice na grani znaju...ovakva oholost sa ovim izjavama da SnS prizna da je KiM nezavisno samo ima za cilj dalju satanizaciju stranke koju ne mozete pobediti...U ovom teskom momentu nalazite prostora da jos malo posolite, kukakvicki i licemerno..to na vas i lici...politika kakva je i bila do sada...umesto da pouceni iskustvom vaseg pokojnog predsednika(koji je za razliku od vas bio covek) pomognete u finisiranju, vi samo zakuvavate za licnu koristi i politicke poenice...e sad znamo koliko ste slabi!!!

Misko

pre 11 godina

Nazalost, ovi koji su potpisali taj papir, nikad narodu nece reci istinu nego ce da se velicaju i busaju u grudi! Narod odavno zna da Kosovo nije nase i da je ovo bio iznudjeni potez, jer da sada nisu potpisali, Srbija bi pala jos nekoliko stepenica nize ka dnu a to bi znacio i njihov kraj. Ali i bez ovoga, kraj im se priblizava jer su doveli ovaj narod na ivicu egzistencije!

Aca

pre 11 godina

Ma super ste vi, samo niste radili ni na kakvom sporazumu vise od 10 godina vladavine.
Ovo jasno pokazuje da je potez Vesne Pesic i drustva belih listica bio pravi.

Klod

pre 11 godina

Dobro bre...Dragane, šta ti znači sad takva ucena? Zar ti je zaista bitno da se kaže da je vlast ovim sporazumom priznala Kosovo? Nije OK da govoriš takve stvari kada im je potrebna podrška za ovo što su uradili. Bitno je da i vlast i opozicija stanu iza ovog "sporazuma", i da ova zemlja konačno krene put EU!

Maca

pre 11 godina

Covece, konacno ste se oglasili! I kakvo je to uslovaljavanje? Naravno da treba da glasate za sporazum! I bez tog " ali"! Djilas je unistio Demokratsku stranku! Smenite ga vec jednom! Jedina stranka kojoj je trebLo 24 sata da se oglasi i da pomisli covek da ce nesto mnogo vazno da saopste, a djilas sa nekom praznom pricom i demagogijom! Nikada vise necu glasati za vas! Smenite Djilasa!

Zika Miladin

pre 11 godina

Priznanje bi bilo da su pristali da ispune zahteve druge strane, a na nasu stetu. Oni su se ipak izborili za najvise sto se moglo postici.
(Vuk Vucko, 20. april 2013 16:52)

- Evo ih opet, SNS-ove vodonose! Budjenje klo(v)nova.

NikolaTK

pre 11 godina

Djilas tvoja stranka je bila 12 godina na vlasti u ovoj zemlji, manje vise nista niste uradili vec ste samo kocili taj problem sa Kosovom. Da sam zadovoljan ovim sporazumom nisam, bio bih srecniji da je priznato, al o5, lepo je ici korak po korak ka tome.

Vesna NS

pre 11 godina

Posteno i razumno!

Volela bih ipak da vidim, da je kojim slucajem sadasnja opozicija bila u poziciji sadasnje vlasti i obrnuto,pa potpisala isti sporazum, sta bi se desilo!!! Pretpostavljam linc!!!

srbIN

pre 11 godina

Nisi u pravu Djilasu. Naime rezolucijom 1244 jasno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije ali da se zakonodovna i izvrsna vlast Srbije nece primenjivati na teritoriji Kosovu vec ce tu ulogu preuzeti UMNIK. UMNIK je kasnije to preneo na Pristinu i nastavak price znamo. Prema tome samom rezolucijom 1244 je defenisano postojece stanje koje je sada samo potvrdjeno sporazumom. Ukratko receno, Kosovo je formalno deo Srbije ali fakticki je nezavisno i tako ce biti dok bude vazila rezolucija 1244.

Lorelaj

pre 11 godina

Mene interesuje kako biste vi postupali u ovoj situaciji? Tj. to smo vec videli dok ste imali sansu da resite pitanje Kosova a vi niste cinili nista, vec problem gurali pod tepih. Tako da mislim da i nemate pravo da se povodom ovoga oglasavate.

Kasno DS na Kosovo stize.

pre 11 godina

Postovane "demokrate", postoji samo jedna istina: ovo ste mogli da uradite i vi, ali ste predugo tvrdili pazar, mislili da ste vecni, i niste imali petlju. Eto, to vam je to. A jasno je kao dan da se ovo MORALO dogoditi a pre, a kasnije, a milom, a silom! Sad mozete pricati do mile volje, opet ste se ispalili i izgubili poene.

stanimir

pre 11 godina

Ja i dalje ne verujem da ce ovim ista biti bolje Srbima sa Kosova.Mada ako se svi slozimo oko iste stvari mozda i bude nesto od svega toga...

Sumatra

pre 11 godina

jeftin populizam i nastavak konfuzne politike.
ili podrzi ili odbaci.
ali ds nije ni levica ni desnica , nisu ni nacionalisti ni liberali,nisu nista,zato su i tu gde jesu.
zao mi je sto moram da kazem, ali boris tadic je za djilasa persona.
ceda jovanovic je za djilasa persona, ldp je makar imao uvek jasan stav.
ispostavilo se da ono za sta bi njega pre nekoliko godina ubili, sada se slavi kao necija dobra volja.
potpisali su sps i sns i tu ne treba da bude sitnog sicarenje za politicke poene.dobili smo koliko smo mogli.
necu nikada glasati za sns ali bogami necu ni za ovakav ds.
sramotni je populizam i demagogija djilasa.

Dejan

pre 11 godina

Pa šta očekivati od ovih profitera, samo ovaj put žele da profitiraju na glasovima, a ne shvataju da su totalno nestali sa političke scene. Manipulatori su najavili ono što je od njih očekivano i još jednom dokazali da su im politički poeni bitniji od domovine.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

DS će podržati sporazum o Kosovu uz zahtev da aktuelna vlast iskreno kaže građanima da on znači de fakto priznanje nezavisnosti Kosova, kaže Dragan Đilas.

Nemoj bre da si "taki", pusti ih da nastave istu politiku "ocuvavanja" Kosova, pogotovu sada kada je Kosovo prema sporazumu iz Brisela "priznalo sever Kosova" a samo pristalo da ostane "srpska juzna Pokrajina" i saglasilo se sa time da ga Srbija sada moze i to legalno "kociti" ka clanstvu u medjunarodnim organizacijama !
Ko je kriv Kosovu sto nisu u svom pregovarackom timu imali nekoga tako sposobnog kao sto su Vucic i Dacic nego poslali onog "nesposobnog" Hasima Tacija koji je kako izgleda "presao na stranu Beograda" i prihvatio sve sto su zatrazili !

Sasa Djordjevic

pre 11 godina

"neprihvatanje sporazuma ugrozilo bezbednost svih građana Srbije, a posebno onih na Kosovu i Metohiji"
i on zna da je postignut maksimum sporazuma i da vise nije moglo da se dobije.

Saša

pre 11 godina

Šta si hteo ovim da kažeš ? Totalno mašite temu kao što ste i pre radili, udvarali se nacionalistima imali apsolutno nesuvislu politiku za Kosovo, da bi nacionalisti došli posle vas na vlast i rešavali Kosovo na jedini mogući i ispravan način. Vlast ste izgubili zbog toga što niste rešavali probleme nego ste ih odlagali, ali i dalje mislite da će te nacionalnim parolama skupiti poene. Nikada ti za vas neće glasati kao što ni do sada nisu. Samo napred novi DS-u čeka te svetla budućnost.

sasa jokic

pre 11 godina

Vrlo podmuklo, u stilu DSS (UDBE). A sta je Tadic radio sa Jeremicem 5 godina?! I Kosovo i EU, a saradnici milione u dzepove, dok je narod patio!
Ne treba DS da podrzi sporazum, ne zasluzuju da budu deo evropske price!

Ivan

pre 11 godina

Djilasova rec "ako" nema ama bas nikakvu tezinu. DS se pokazao kao veliki gubitnik i razmazeno deriste koje jos nije shvatilo da lopta vise nije njegova. Naravno, za sve su sami krivi i ja kao njihov bivsi glasac uzivam u bunilu u kome se nalaze, sa zeljom da se iz njega jednog dana trgnu drugaciji i bolji.

Boban80

pre 11 godina

A zašto se samo Bogdanoviću ostavlja mogućnost da glasa kako hoće? To bi trebalo da važi za svakog pojedinca, iz svake stranke. Dojadili ste nam svi, sa vašim stranačkim jednoumljem.

petar

pre 11 godina

Nisam ni za jedne a ni za druge, mene samo interesuje buducnost moga deteta kad je vec moja upropastena pogresnom politikom svih zajedno! Tako da je nepotrebno kupiti politicke poene na ovakvim izjavama i dosta vise prepucavanja koje utice na razne nacine na ovaj napaceni narod.

Pedja

pre 11 godina

Demokrato, zar ne treba svaki poslanik, svake partije, da sam odluči, po sopstvenom uverenju i savesti, kako će da glasa po bilo kom pitanju... ili to treba da im veliki vođa saopšti?

milisav

pre 11 godina

iskren da budem ,nisam dovoljno pametan.....pratim politiku od 90 kad sam bio klinac i nisam o njoj znao nista,sada nesto vise znam..cinjenica da je ova garnitura vlasti,pre svega mislim na seselja i milosevica napravila sve ovo i sad je logicno da se naslednici ovo zavrse...mislim da je sporazum neophodan...nije idealan..ali ovo sto cujem od djilasa je licemerno...nesto sto je svojstveno predsednicima ds-a,to im je u tradiciji... u ovu tacku bi i ds morao da dodje da je na vlasti...vlast je u rukama amerikanaca i evropske unije za koju su se oni zalagali,a ne siptara...jer da nije tako mi bi bili vlast na kosovu...a za eu se ds najvise zalagao i zalaze se.....

Dumi Kladovo

pre 11 godina

Mislim da je najbolje da se ovako zavrsi.Mi mozemo da se natezemo vekovima.Da nam najbolja deca odu u nedodjiju.Sad da se okrenu unutrasnjoj ekonomiji da se izbalansira da krene na bolje u materiujalnom smislu. Cestitke Djilasu na hrabrosti.

beli listic

pre 11 godina

Alo covece ??? Sta radis to od stranke ???

I SNS ce naravno da odbije to sto ti trazis, a onda ces ti morati da izmisljas razloge zbog kojeg ces ipak glasati za sporazum, jer ako ne glasas za sporazum to onda znaci da ti nisi za dobijanje pregovora sa EU.

Ko li tebe savetuje da mi je znati - toliko neuspesnih i jadnih blefova za samo 3 meseca ja ne pamtim da sam ikad video. Unistavas nam stranku za koju smo glasali :/

Doktor86

pre 11 godina

Kako da prizna nesto sto se nije ni desilo. O statusu Kosova se nije ni pregovaralo, vec o srpskim strukturama na severu Kosova. Ali razumem, vi njih optuzujete za izdaju Kosova, oni vas za separaciju Vojvodine, a narod vidi da vama niti je stalo do Kosova, niti do Vojvodine niti do Srbije, vec samo do vasih fotelja.

Milos

pre 11 godina

Tuzno je kada nemate jasan stav nego morate da ga formirate na osnovu tudjih stavova. Da nisu potpisali, osuli bi drvlje i kamenje i rekli da su prokockali buducnost zemlje. Posto su potpisali onda je priznata nezavisnost Kosova. I sta znaci sada ovo, mi cemo glasati ali da se kaze jasno da je potpisna nezavisnost. Je li se to DS zalaze za nezavisno Kosovo ? Strasno sam razocaran u DS, cak je i Vucic postao normalniji od njih...

laki

pre 11 godina

pa dobro bre, mozes i nesto drugo da iskorstis za rusenje vlade, a ne ovo i ne ovako. Nema Djilasu buducnosti u politici, sam sebe unistava

Vuk Vucko

pre 11 godina

Priznanje bi bilo da su pristali da ispune zahteve druge strane, a na nasu stetu. Oni su se ipak izborili za najvise sto se moglo postici.

Gemba

pre 11 godina

Gospodine Djilas, svi znamo sta znaci potpisivanje ugovora u Briselu a ono sto tesko pada svim Srbima sirom ove planete ne mora da se i naglasava i trubi na sva zvona.

Dejan NS

pre 11 godina

Bilo bi lepo da sve stranke podrze ovaj sporazum, jer je u interesu svake stranke koja dodje na vlast posle SNS-SPS-URS koalicije da ima Kosovo skinuto sa svoje grbace.A razlog zasto nije potpisan ovaj sporazum u zadnjih 2 decenije je zato sto jednostavno Srbija i srpski narod nisu bili spremni za tako nesto.Sada posle toliko godina mrcvarenja i mucenja gradjana sa ovom temom jednostavno je svima u Srbiji dosta Kosova, i sada svi samo zele da se posvete standardu zivljenja i buducnosti svoje dece.

Milan

pre 11 godina

Za osam meseci je vlast dovela gradjane i zemlju u bezizlaznu situaciju.
Za osam godina mi smo doveli gradjane i zemlju u izlaznu situaciju.Mislim na izlazna vrata......O cemu pricas,majke ti.Dokle to politikanstvo.Pa zasto ne potpisaste i priznaste vi za tih osam godina,dosta bre covece.

Milos KG

pre 11 godina

Djilase,ako ovako stvarno mislis,imas moj glas na sledecim izborima.Kosovo je izgubljeno,pomirimo se sa tim,i krenimo dalje u svetliju buducnost!

beli listic

pre 11 godina

Alo covece ??? Sta radis to od stranke ???

I SNS ce naravno da odbije to sto ti trazis, a onda ces ti morati da izmisljas razloge zbog kojeg ces ipak glasati za sporazum, jer ako ne glasas za sporazum to onda znaci da ti nisi za dobijanje pregovora sa EU.

Ko li tebe savetuje da mi je znati - toliko neuspesnih i jadnih blefova za samo 3 meseca ja ne pamtim da sam ikad video. Unistavas nam stranku za koju smo glasali :/

Ivan

pre 11 godina

Djilasova rec "ako" nema ama bas nikakvu tezinu. DS se pokazao kao veliki gubitnik i razmazeno deriste koje jos nije shvatilo da lopta vise nije njegova. Naravno, za sve su sami krivi i ja kao njihov bivsi glasac uzivam u bunilu u kome se nalaze, sa zeljom da se iz njega jednog dana trgnu drugaciji i bolji.

Sumatra

pre 11 godina

jeftin populizam i nastavak konfuzne politike.
ili podrzi ili odbaci.
ali ds nije ni levica ni desnica , nisu ni nacionalisti ni liberali,nisu nista,zato su i tu gde jesu.
zao mi je sto moram da kazem, ali boris tadic je za djilasa persona.
ceda jovanovic je za djilasa persona, ldp je makar imao uvek jasan stav.
ispostavilo se da ono za sta bi njega pre nekoliko godina ubili, sada se slavi kao necija dobra volja.
potpisali su sps i sns i tu ne treba da bude sitnog sicarenje za politicke poene.dobili smo koliko smo mogli.
necu nikada glasati za sns ali bogami necu ni za ovakav ds.
sramotni je populizam i demagogija djilasa.

Doktor86

pre 11 godina

Kako da prizna nesto sto se nije ni desilo. O statusu Kosova se nije ni pregovaralo, vec o srpskim strukturama na severu Kosova. Ali razumem, vi njih optuzujete za izdaju Kosova, oni vas za separaciju Vojvodine, a narod vidi da vama niti je stalo do Kosova, niti do Vojvodine niti do Srbije, vec samo do vasih fotelja.

Gemba

pre 11 godina

Gospodine Djilas, svi znamo sta znaci potpisivanje ugovora u Briselu a ono sto tesko pada svim Srbima sirom ove planete ne mora da se i naglasava i trubi na sva zvona.

Pedja

pre 11 godina

Demokrato, zar ne treba svaki poslanik, svake partije, da sam odluči, po sopstvenom uverenju i savesti, kako će da glasa po bilo kom pitanju... ili to treba da im veliki vođa saopšti?

Boban80

pre 11 godina

A zašto se samo Bogdanoviću ostavlja mogućnost da glasa kako hoće? To bi trebalo da važi za svakog pojedinca, iz svake stranke. Dojadili ste nam svi, sa vašim stranačkim jednoumljem.

Milos

pre 11 godina

Tuzno je kada nemate jasan stav nego morate da ga formirate na osnovu tudjih stavova. Da nisu potpisali, osuli bi drvlje i kamenje i rekli da su prokockali buducnost zemlje. Posto su potpisali onda je priznata nezavisnost Kosova. I sta znaci sada ovo, mi cemo glasati ali da se kaze jasno da je potpisna nezavisnost. Je li se to DS zalaze za nezavisno Kosovo ? Strasno sam razocaran u DS, cak je i Vucic postao normalniji od njih...

Milos KG

pre 11 godina

Djilase,ako ovako stvarno mislis,imas moj glas na sledecim izborima.Kosovo je izgubljeno,pomirimo se sa tim,i krenimo dalje u svetliju buducnost!

Aca

pre 11 godina

Ma super ste vi, samo niste radili ni na kakvom sporazumu vise od 10 godina vladavine.
Ovo jasno pokazuje da je potez Vesne Pesic i drustva belih listica bio pravi.

sasa jokic

pre 11 godina

Vrlo podmuklo, u stilu DSS (UDBE). A sta je Tadic radio sa Jeremicem 5 godina?! I Kosovo i EU, a saradnici milione u dzepove, dok je narod patio!
Ne treba DS da podrzi sporazum, ne zasluzuju da budu deo evropske price!

Aleksandar

pre 11 godina

SPS i SRS su svojom politikom tokom devedesetih i doveli Srbiju u ovu poziciju. Logicno je da sada to i priznaju. Djilas je u pravu.

Vesna NS

pre 11 godina

Posteno i razumno!

Volela bih ipak da vidim, da je kojim slucajem sadasnja opozicija bila u poziciji sadasnje vlasti i obrnuto,pa potpisala isti sporazum, sta bi se desilo!!! Pretpostavljam linc!!!

Cirkus

pre 11 godina

Znate šta stvarno ostavlja gorak ukus u ovom medijskom cirkusu?
Onaj odgovor SNS-a da ih nije briga šta "nekakva" DS misli.

Može biti da vas nije briga, ali ima nas ostalih kojima polažete račune, mili moji. A ovo je jedan krajnje bezobrazan odgovor.
Sve vas smo mi izglasali, i NAMA SVIMA ima da polažete račune, iz kojih god da smo stranaka. Samo polako...

vojvođanka

pre 11 godina

Djilasu bi bilo bolje da objasni ko ce da placa 2000 kontrolora
(zoki, 20. april 2013 17:55)

Jao, istina, to se stvarno ne zna.
Dok se recimo odlično zna odakle je došlo 1.500 dinara dnevnice po osobi za one silne učesnike mitinga ovde kod nas... :D.

Aleksa1

pre 11 godina

(Ana, 20. april 2013 21:36)

Nismo mi zbog Tita ovde gde jesmo vec zbog Milosevica, Milutinovica, Lilica, Bulatovica, Tadica, Kostunice, Nikolica, Vucica, Djilasa, Cede Jovanovica, Vuka Draskovica, Dacica, Bajatovica, Seselja, Canka, Pajtica, Sutanovca, Jeremica itd.itd.itd. mrzi me vise da nabrajam. ZBOG SVIH NJIH JE SRBIJA U RASULU a ne zbog Tita.

Vojvodjanin

pre 11 godina

I opet stize saopstenje SNS-a u stilu devedesetih. Gospodo, pa niste dobili 99% glasova na izborima, da kazete koga interesuje vase misljenje? Pa i tada to ne biste smeli. A da ste priznali Kosovo, jeste...

Maca

pre 11 godina

Covece, konacno ste se oglasili! I kakvo je to uslovaljavanje? Naravno da treba da glasate za sporazum! I bez tog " ali"! Djilas je unistio Demokratsku stranku! Smenite ga vec jednom! Jedina stranka kojoj je trebLo 24 sata da se oglasi i da pomisli covek da ce nesto mnogo vazno da saopste, a djilas sa nekom praznom pricom i demagogijom! Nikada vise necu glasati za vas! Smenite Djilasa!

Dejan

pre 11 godina

Pa šta očekivati od ovih profitera, samo ovaj put žele da profitiraju na glasovima, a ne shvataju da su totalno nestali sa političke scene. Manipulatori su najavili ono što je od njih očekivano i još jednom dokazali da su im politički poeni bitniji od domovine.

Misko

pre 11 godina

Nazalost, ovi koji su potpisali taj papir, nikad narodu nece reci istinu nego ce da se velicaju i busaju u grudi! Narod odavno zna da Kosovo nije nase i da je ovo bio iznudjeni potez, jer da sada nisu potpisali, Srbija bi pala jos nekoliko stepenica nize ka dnu a to bi znacio i njihov kraj. Ali i bez ovoga, kraj im se priblizava jer su doveli ovaj narod na ivicu egzistencije!

živeli škoti

pre 11 godina

pa gospodo iz sns-a nisu iz ds-a jedini koji bi to zeleli da znaju. A i vas odgovor njima "bas nas briga sta vi zelite da znate" stvarno pristaje detetu od 5 godina.

laki

pre 11 godina

pa dobro bre, mozes i nesto drugo da iskorstis za rusenje vlade, a ne ovo i ne ovako. Nema Djilasu buducnosti u politici, sam sebe unistava

Dejan NS

pre 11 godina

Bilo bi lepo da sve stranke podrze ovaj sporazum, jer je u interesu svake stranke koja dodje na vlast posle SNS-SPS-URS koalicije da ima Kosovo skinuto sa svoje grbace.A razlog zasto nije potpisan ovaj sporazum u zadnjih 2 decenije je zato sto jednostavno Srbija i srpski narod nisu bili spremni za tako nesto.Sada posle toliko godina mrcvarenja i mucenja gradjana sa ovom temom jednostavno je svima u Srbiji dosta Kosova, i sada svi samo zele da se posvete standardu zivljenja i buducnosti svoje dece.

Zika Miladin

pre 11 godina

Priznanje bi bilo da su pristali da ispune zahteve druge strane, a na nasu stetu. Oni su se ipak izborili za najvise sto se moglo postici.
(Vuk Vucko, 20. april 2013 16:52)

- Evo ih opet, SNS-ove vodonose! Budjenje klo(v)nova.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

DS će podržati sporazum o Kosovu uz zahtev da aktuelna vlast iskreno kaže građanima da on znači de fakto priznanje nezavisnosti Kosova, kaže Dragan Đilas.

Nemoj bre da si "taki", pusti ih da nastave istu politiku "ocuvavanja" Kosova, pogotovu sada kada je Kosovo prema sporazumu iz Brisela "priznalo sever Kosova" a samo pristalo da ostane "srpska juzna Pokrajina" i saglasilo se sa time da ga Srbija sada moze i to legalno "kociti" ka clanstvu u medjunarodnim organizacijama !
Ko je kriv Kosovu sto nisu u svom pregovarackom timu imali nekoga tako sposobnog kao sto su Vucic i Dacic nego poslali onog "nesposobnog" Hasima Tacija koji je kako izgleda "presao na stranu Beograda" i prihvatio sve sto su zatrazili !

petar

pre 11 godina

Nisam ni za jedne a ni za druge, mene samo interesuje buducnost moga deteta kad je vec moja upropastena pogresnom politikom svih zajedno! Tako da je nepotrebno kupiti politicke poene na ovakvim izjavama i dosta vise prepucavanja koje utice na razne nacine na ovaj napaceni narod.

milkica

pre 11 godina

Ok ali sta mislite na situaciju da je ovaj sporazum potpisan Dok je na vlasti bila DS ili bilo ko drugi zamislite ponasanje SNS ??? Dajte ljudi sad bi bilo mitinga, razbijanja .....Pa budite realni ali logicno je i da kazu sta su potpisali pa to je normalno da obaveste svoj narod!!!Ovo sto trazi gospodin Djilas je normalno i civilizovano.Treba izaci i reci to smo uradili i posledice su te a pozitivno za Srbe je to i to.Sta je tu tako strasno?

MArko

pre 11 godina

Hahaha.... Ovo je gluplje nego što izgleda.

..."na pitanje da li je DS imala prilike da vidi predloženi sporazum rekao da nije", ali zato čovek zna šta je 'istina'.

Đilas je dokazao da je krupna riba, ali da nije 'IGRAČ'.
Žao mi je, ali sa 'seljačkom' politikom se ne osvajaju glasovi.

Blato

pre 11 godina

Je l' da, da vam se sada * najviše sviđa? Dok je Borko Stefanović vodio pregovore znalo se šta se dogovara i šta je dogovoreno. Pravićete vi žute od blata.

Kasno DS na Kosovo stize.

pre 11 godina

Postovane "demokrate", postoji samo jedna istina: ovo ste mogli da uradite i vi, ali ste predugo tvrdili pazar, mislili da ste vecni, i niste imali petlju. Eto, to vam je to. A jasno je kao dan da se ovo MORALO dogoditi a pre, a kasnije, a milom, a silom! Sad mozete pricati do mile volje, opet ste se ispalili i izgubili poene.

Mirko

pre 11 godina

Mora da postoji neka caka. Prosli put nam nista nisu dali a sad kao sve. Ko zna sta su se ispod "zita" dogovorili,sto i Djilas trazi da se kaze!

Stefan

pre 11 godina

Naprednjaci mozete da prozivate sami sebe, a ne DS i Djilasa pa vasi lideri su priznali Kosovo zato su i dovedeni na vlast, jer Tadic nije bio izdajnik kako ste vi pricali i nije hteo da prizna Kosovo, to su uradili vasi veliki "SRBI" i velike patriote Toma i Vucic.Vi ste ...... Srbije!

takozvani gradjanin

pre 11 godina

Svako obrazovan zna da KiM od juce de facto nije vise deo Srbije .Jedino u ustavu pise jos tako ali tome ni premijer Dacic ne daje puno vaznosti kada kaze "mozete ustav pod misku da stavite ! "

tomislav

pre 11 godina

(Stefana, 20. april 2013 19:49)

kao neko ko je poreklom iz vojvodine, mislim da je vreme da se prekinu tokovi sverca kod "administrarivne" granice, i da porez koji placam, a u vojvodini je najveca naplacenost poreza, ne ode u ruke pojedinih "privrednika" koji kradu na pdv godisnje preko pola milijardi evra, i da nas ima jos 7 miliona koji imamo pravo da zivimo, a da ne zavisimo od 30000 srba koji ne zele da budu drzavljani republike kosovo. od kako sam se rodio, frka sa izbeglicama, krajisnicima koje smo primili ko sinove, a sada cine najtvrdje jezgro radikalskih gmizavaca... sada treba da zavisim od volje srba sa kosova?

Saša

pre 11 godina

Šta si hteo ovim da kažeš ? Totalno mašite temu kao što ste i pre radili, udvarali se nacionalistima imali apsolutno nesuvislu politiku za Kosovo, da bi nacionalisti došli posle vas na vlast i rešavali Kosovo na jedini mogući i ispravan način. Vlast ste izgubili zbog toga što niste rešavali probleme nego ste ih odlagali, ali i dalje mislite da će te nacionalnim parolama skupiti poene. Nikada ti za vas neće glasati kao što ni do sada nisu. Samo napred novi DS-u čeka te svetla budućnost.

miki

pre 11 godina

Eto, stiglo prolece, resili ste i taj problem oko Kosova,a da sada uzmete malo da radite nesto, bolje bi bilo nego da sedite ispred tv-a i kompjutera.

Keka

pre 11 godina

Ne glasajte! Da ste vi potpisali ovakav sporazum, omču oko vrata bi vam stavili. Neka sami predaju Kosovo i tako su nas oni u ovu situaciju i doveli. To je na kraju krajeva i neka pravda!

Sasa Djordjevic

pre 11 godina

"neprihvatanje sporazuma ugrozilo bezbednost svih građana Srbije, a posebno onih na Kosovu i Metohiji"
i on zna da je postignut maksimum sporazuma i da vise nije moglo da se dobije.

Mustra bečka

pre 11 godina

Eto, stiglo prolece, resili ste i taj problem oko Kosova,a da sada uzmete malo da radite nesto, bolje bi bilo nego da sedite ispred tv-a i kompjutera.
(miki, 20. april 2013 19:23)

A kako će botovi platicu zaraditi..:D

Anđelija

pre 11 godina

Neverovatno destruktivna osoba ovaj Djilas. Sve ovo ponasanje koje dolazi iz DS-a je prosto jezivo. Vratite pare, lop...!
(modesty, 20. april 2013 20:59)

Kad smo već kod para... Odakle recimo Samardžiću pare da decu školuje u inostranstvu?
Vidite, to i još neke druge stvari bi mene jako, jako zanimale, dakle odgovori na mnoga pitanja, a ne baš da sam simpatizer DS, dapače.

buga duga9

pre 11 godina

Mislim da naprednjacima ne prija vlast,malo su se izgubili i u pregovorima i u dogovorima i u izgovorima i na kraju su se zapetljali,smesni su...

Klod

pre 11 godina

Dobro bre...Dragane, šta ti znači sad takva ucena? Zar ti je zaista bitno da se kaže da je vlast ovim sporazumom priznala Kosovo? Nije OK da govoriš takve stvari kada im je potrebna podrška za ovo što su uradili. Bitno je da i vlast i opozicija stanu iza ovog "sporazuma", i da ova zemlja konačno krene put EU!

tomislav

pre 11 godina

2006 (ili 2007) godine je ponudjen ahtisavijev plan koji predvidja,uz sve ovo i formalno priznanje republike kosovo.juce je parafiran,a verujem da ce i u skupstini biti izglasan,sporazum BG-PR,gde se,budimo ljudi i priznajmo,kosovo priznaje kao entitet ciji ce zakoni vaziti,i koji ce imati budzet,kao i bilo koja drzava... to sto ne pise "tacka 0. - kosovo je nezavisna drzava",ne znaci da to nece biti,da to nije,i da to nije bila u poslednjih 14 godina.ali kada je 2007.godine pred vladu srbije i predsednika tadica stavljen takav dokument,aleksandar vucic,tomislav nikojic i ivica dacic su prakticno pozivali na linc svakoga ko bi tako nesto potpisao.jedan od razloga sto pitanje kosova nije reseno jeste to sto,kada se 2007-2012 vratis kuci sa svojim potpisom na ovakvom papiru imas 38% naroda koji ce na krst da te razapne.danas takvih, koji bi isto uradili vucicu ima oko 5% (sto se mora shvatiti ozbiljno,jer je to najludje jezgro organizacije kojoj je i sam vucic pripadao).istoriju na stranu,mi koji smo glasali za LDP ili za DS podrzavamo potpisivanje ovog sporazuma zato sto bolji necemo nikad dobiti.DS je bolja opozicija nego sto su naprednjaci (ranije radikali) ikada bili, i zato ce glasati za ovaj sporazum,mesto da budu protiv njega samo zato sto je opozicija.toliko sam video komentara da treba da se ujedinimo oko kljucnih pitanja,kad se to desi,evo kritike.
zamislite da je prosle godine tadic postao premijer,i da je sa cedom potpisao isti ovaj sporazum. sta bi sns rekao?

svetlanast.

pre 11 godina

sta znaci ako

DZONATAN MUR, direktor biroa za juznu i centralnu evropu pri stejt departmentu kaze da : "SUSTINA DOGOVORA NIJE PRIZNANJE KOSOVA" a DS i dragan djilas traze "da aktuelna vlast iskreno kaze gradjanima da on /sporazum/ znaci de fakto priznanje nezavisnosti kosova.

naravno znaci da Sporazum za DS i dragana djilasa znaci de fakto priznanje kosova.
sva sreca da oni ne odlucuju o tome.
nije bus plus isto sto i medjunarodna politika.

Stefan Obr.

pre 11 godina

Citam ove komentare i gledam koliko su ovi naprednjaci smesni i ograniceni sa komentarima.Citiram "do sad sam bio glasac DS-a, a kako je Djilas ovako nesto izjavio nikad necu glasati za nejga" Hahahahahahaha... pa vas treba da je sramota, sta ima Djilas sa priznanjem Kosova,pa nije ga on priznao, nego vasi lideri Toma i americki i nemacki AGENT Vucic.Sramota...

Milan

pre 11 godina

Za osam meseci je vlast dovela gradjane i zemlju u bezizlaznu situaciju.
Za osam godina mi smo doveli gradjane i zemlju u izlaznu situaciju.Mislim na izlazna vrata......O cemu pricas,majke ti.Dokle to politikanstvo.Pa zasto ne potpisaste i priznaste vi za tih osam godina,dosta bre covece.

srbIN

pre 11 godina

Nisi u pravu Djilasu. Naime rezolucijom 1244 jasno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije ali da se zakonodovna i izvrsna vlast Srbije nece primenjivati na teritoriji Kosovu vec ce tu ulogu preuzeti UMNIK. UMNIK je kasnije to preneo na Pristinu i nastavak price znamo. Prema tome samom rezolucijom 1244 je defenisano postojece stanje koje je sada samo potvrdjeno sporazumom. Ukratko receno, Kosovo je formalno deo Srbije ali fakticki je nezavisno i tako ce biti dok bude vazila rezolucija 1244.

Tanja T.

pre 11 godina

Vrlo podmuklo, u stilu DSS (UDBE). A sta je Tadic radio sa Jeremicem 5 godina?! I Kosovo i EU, a saradnici milione u dzepove, dok je narod patio!
Ne treba DS da podrzi sporazum, ne zasluzuju da budu deo evropske price!
(sasa jokic, 20. april 2013 16:53)

upravo... licemeri obicni, ali sreca pa nas ima dosta koji sve jako dobro pamtimo, iako je kod nas trend stanje politicke amnezije.

Ivan Marinkovic

pre 11 godina

DS je uvek radila za dobrobit građana Srbije i zato i treba da podrži Sporazum iako je opozicija.
Sadašnja vlast nam napokon ne preti ratom, što su, uzgred, ranije redovno činili.
Dobili napokon građani Srbije ono za čega su glasali, a da nisu ni znali šta ih čeka.
Izgubili Kosovo, osiromašili, zabavljaju nas aferama.......još malo ćemo gledati u tuđ tanjir, a onda ......Mi smo protestvovali pištaljkama, a vaši će motike u ruke uskoro....

zoran

pre 11 godina

Kad čovek pročita gro komentara onda se zapita da li je mnogima jasno šta je potpisano. Baš zbog tog nerazumevanja Djilas traži detaljno objašnjenje prosečnom gradjaninu. Iako ovo ne smatram fer, ne vidim razloga ni za ogorčenje pojedinaca "bivših glsača DS". Ništa strašno i ništa pametno nije rekao. Sa druge strane ne postoji bilo kakvo razumevanje za jedan veliki kompromis, pa se objektivni gubitak želi predstaviti kao pobeda. Na kraju krajeva, mi smo jedini narod u Evropi koji slavi svoj poraz (Kosovo 1389) a slaviće i novi diplomatski poraz (Kosovo 2013).

eubg

pre 11 godina

vlast mora da iznese istinu,to sto se narodu servira je jedno,a neka skrivena istina drugo...Treba biti iskren i postavljam pitanje zasto se rusio Beograd?

Petra

pre 11 godina

Đilas je u pravu. Ja nisam glasala za SNS da bi sada priznali nezavisnost Kosova. Kao loši đaci, ponavljači rade isto što je radila prethodna vlast.
Razočarali su me!

vlajko

pre 11 godina

Nažalost ovaj je potpuno u pravu - ovo je katastrofalno rešenje, mi smo predali ono što smo faktički imali, imali smo totalnu vlast na severu kosova a sada nećemo imati ništa..ostaje još samo i formalno priznanje a to će naravno biti uslov ako nekada završimo sa pregovorima..Dačić i Vučić su katastrofa, ništa nisu izpregovarali, dno dna..dok je bio DS vodili su se pregovori na trećerazrednom nivou a ovi su sve uprskali jer naravno treba da se pokažu pred svojim mentorima!!

Mia

pre 11 godina

Gospodine Đilas , ova vlada nije nijednog trenutka ništa krila od građana kada su bili pregovori sa Prištinom. Uvek smo bili informisani na vreme za razliku kada je vaša vlast pregovarala pravu istinu smo saznavali tek kada su se ti dogovori počeli primenjivati.

Jelena

pre 11 godina

Slazem se sa tim da je potrebno objaviti tekst sporazuma, kako bi i svaki gradjanin Srbije bio u mogucnosti da vidi sta konkretno potpisivanje tog sporazuma znaci. Vec nam se desavalo u proslosti da smo nadrljali zbog sporazuma koji su "predstavnici naroda" potpisivali. Kao pripadnik tog naroda, veoma se bojim da ce se proslost ponoviti.

Milana

pre 11 godina

Ima ova vlada još mnogo toga da kaže. Mene konkretno zanima neka reč o tome kako nam je dug došao do 180 eura u sekundi i - još bitnije - kako misle dalje s tim...

Veki

pre 11 godina

Djilase, upisao si i sebe i DS u istorijsku knjigu srama! Izgubili ste ovim pravo da se vise ikad oglasite pred gradjanima Srbije. SRAM VAS BILO, VI STE STRANKA OPASNIH NAMERA! Necemo takve finansirati.

Sao Tome and Principe

pre 11 godina

Jos samo fali da se pojavi nova"Crna Ruka"........Srpski kardinal Riselje jo ovo odlicno smislio.....Ili ima veze sa kosmickom pravdom???:).Da je ovo Tadic uradio,vec bi sve vidjenije demokrate vesali po Terazijama,ovako oni sto su skidali natpise ulica na Novom Beogradu ,prizivali i prizeljkivali smrt Z.Djindjica sada nose epitete koje su rado delili neistomisljenicima....S verom u boga za k.... I otadzbinu

Siniša DS

pre 11 godina

Ja sam član DS i nema te sile da bi me bilo ko naterao da glasam za zaokruživanje nezavisnosti Kosova, a da pre toga nije rešeno mnogo toga - Imovina Srbije, imovina proteranih Srba, imovina Pravoslavne crkve, povratak i povraćaj otete imovine proteranih Srba, dug Kosova koji sada otplaćuje Srbija, prava Srba južno od Ibra(kojih je oko 50.000)...mi ništa od toga nismo rešili, a samo smo pregovarali o 4 opštine na severu i da se ukinu tzv paralelne institucije na severu, u prevodu - da se skloni Srbija definitivno sa Kosova, a da za uzvrat ne dobije ništa.

Veki

pre 11 godina

Drzavnog medijskog reketasa i tajkuna Djilasa zabole ona stvar i za Kosovo i za napredak Srbije! On se jos bavi padom svog profita od BusPlus lopovluka, a da gradjanima jos nije rekao ciji je fantom zvani LANUS DOO. Nadajmo se da ce uskoro pravosudje to iz njega izvuci. A cinjenica da armija morona iz njegovog bankrotiranog kleptokratskog DS preduzeca nema ni minimum pameti da se obraduje zbog resavanja drzavnog problema broj jedan, ako ni zbog ceg drugog ono zato sto im deca i unuci nece biti taoci Kosova, govori sama za sebe. Ali - sto rece Kerry, svako ima pravo da bude glup. Ali, sto bi to pravo gradjani Srbije placali?!

Drvo javorovo

pre 11 godina

Vrlo je interesantno posmatrati medijski spin oko ovog Sporazuma... In the meantime, posla i dalje nema, dug raste, SNS i ostali i dalje zapošljavaju u JP i levo i desno, cene skaču, a mladi u talasima odlaze u inostranstvo.

E, Đilase - o ovome bi mene zanimalo što-šta, a za Sporazum su već rekli i pokazali šta su imali...

srebroljubac

pre 11 godina

jos jedan ovakav politicki gaf i ode covek u penziju, pamtice ga po gafovima i rasturanju DS-a ( ovakav uslov ni Tachi nije trazio)

Miki

pre 11 godina

Demokrate opet provociraju, a sns opet daje vrlo neozbiljan odgovor koji ne prilici najjacoj stranci srbije. Ako licno vucica nije briga kako ce ds glasati, ne znaci da celu naprednu stranku kao i ostale stranke i celu srbiju to ne zanima, jer se radi o osetljivom pitanju i vazno je da se sto vise stranaka slozi bar jednom. Vucicu ne prestajes da razocaravas.

Neka nam je bo u pomoci

pre 11 godina

Ovo jos jednom pokazuje licemerje "premijera" i "vicepremijera" kao mi se borimo,mi ovo mi ono bla bla,a u stvari nas lazu i mazu nam oci. Sramota i bruka indijanci jedni.

Dumi Kladovo

pre 11 godina

Mislim da je najbolje da se ovako zavrsi.Mi mozemo da se natezemo vekovima.Da nam najbolja deca odu u nedodjiju.Sad da se okrenu unutrasnjoj ekonomiji da se izbalansira da krene na bolje u materiujalnom smislu. Cestitke Djilasu na hrabrosti.

Highlander

pre 11 godina

Najpodliji zavidno - manipulativni politički patuljak na političkoj sceni Srbije...
DOBRO ZNA da NIKO NIKADA u Srbiji neće javno izaći i priznati nezavisno Kosovo, a ipak izlazi i daje ovakav pamflet od izjavice...!?
Hm, samo je zavidan što On i Njegovi nisu imali ... da urade ono što uradiše Ovi nesrećnici na vlasti...

Apsolvent

pre 11 godina

I sta cemo sada?! Zuti bili izdajnici, strani placenici, neprijatelji srpskog naroda- i to samo zbog toga sto su razumnim pregovorima nastojali da normalizuju situaciju...A sta ce "majcica" Rusija reci?!? ccc...

stefan

pre 11 godina

Ako se bilo ko zapitao zbog cega SNS nikada na ovakvo uslovljavanje nece odgovoriti istinom, onda treba pokrenuti drugo pitanje zbog cega se SNS i domogao vlasti, samo nemojte pricati o postenju Nikolica i o tome kako nazadnjacima nije stalo do fotelje do koje su jedva dosli..Pritom svi mi znamo da ce SNS priznati nezavisnost kosova zarad ispravljanja gresaka koje su napravili u zadnjih 8 meseci.Za ovih 8 meseci samo lazi,prevare, pa pomnozeni sa lazima daju rezultate kakve danas vidimo od strane SNS-a.

Бојан Илић

pre 11 godina

Драганче ,Драганче!:-)
Па "лупаш контру" својој "већини" у Војводини?!?
Јел' немаш неког гуруа да ти објасни како шта?!

Vuk Vucko

pre 11 godina

Priznanje bi bilo da su pristali da ispune zahteve druge strane, a na nasu stetu. Oni su se ipak izborili za najvise sto se moglo postici.

Morena

pre 11 godina

Prizvala sam Djilasa. :D A juce sam se pitala kako to da se on ne oglasava, i bas negde htedoh da to napisem, i evo njega. Meni je kod ovog coveka simptomaticna ta potreba da nekome naredjuje, da zahteva, trazi... a ovo mi lici na naredbu. Podilazi me neka jeza od ovog coveka.

dulens

pre 11 godina

Djilase, ovo lupetanje je autogol!
Ovaj ili ovakav sporazum je trebao da obezbedi bivši šef DS, ali nije imao petlju..
I sada umesto da čestitaš Vučiću, izmišljaš neke nebuloze...
Razočaran sam u ovaj tvoj novi DS, nikakvi rezultati, samo prazne priče..

Kontadiktornosti

pre 11 godina

Drugim recima:Djilas ce glasati za ovakav sporazum,samo zato da bi sadasnjoj vlasti mogao trljati nos kako su priznali Kosovo.
Pitanje za Djilasa:Zasto glasas protiv interesa ove drzave?

Miloš

pre 11 godina

Mene je loša politika proterala iz Hrvatske, a sada se dešava nešto još gore. Sada loša politika uništava život našima na Kosovu. Njima ovim sporazumom ne može biti bolje. Njima priznanjem Kosova nikako ne može biti bolje.

Miki

pre 11 godina

Glasao sam 20 godina za DS ali ovog Đilasa ne razumem ni najmanje! Da li to znači da DS neće glasati za ako ovi to ne priznaju? Da li je to glasanje onda za našu budućnost? Kako bi se ponašao DS da je na vlasti? Da li bi oni priznali da je to de fakto priznavanje Kosova? Sve mi ovo liči na sitno političarenje i pilićarenje Đilasa! Zna se
da ovo moramo prihvatitita a ako DS ne glasa za znači da direktno ide protiv interesa naroda i države!Posle 20 godina glasanja za DS,izneverenih očekivanja od SVIH, prestajem da budem glasač za bilo koga jer, SVI SU DEFINITIVNO ISTI!

ZnamoVasOdRanije

pre 11 godina

Samo ''vi'' nemojte da se predstavljate kao ''bivsi glasaci DS'', molim vas. Mi ne idemo na vase vesti i pisemo kako smo bivsi glasaci SNSa ;)

Aleksa1

pre 11 godina

Kako se zamenila vlast tako su se zamenile i uloge proevropljana i laznih patriota DS-a i SNS-a. Srbijo majko.... ko te vodio i ko te vodi...

Make my day

pre 11 godina

Kao zabrinuti gradjanin se pitam sta ce se dogoditi posle tog priznanja nezavisnosti Kosova, sa ljudima koji tamo zive ? 8 Meseci lazi, pitam se samo dokle vise? Lazne diplome, lazni svedoci, ljudi, nove prevare, lazna priznanja, izjave, lazni odgovori, hocu li cuti jednu istinu od Nazadne stranke za ovih 8 meseci?

profesor

pre 11 godina

Pitanje Savetu za socijalne mreze : jel vam to nova direktiva da se predstavljate kao bivsi glasaci DSa? Pored tolikih glasaca, prosto mi nije jasno kako su opozicija

crni domino

pre 11 godina

Gospodine Stefanovicu, molim vas, poducite gospodina Djilasa da ne podmece klipove ljudima pod tockove bar kada je rec o delikatnoj situaciji oko Kosova!
Pitam se da nije i Djilas slucajno za gubitnicku opciju: i Kosovo i EU?!
Ako je tako onda se DSu jako lose pise!

php geek

pre 11 godina

90tih sam podrzavao DS. 2000te sam podrzao DS i Djindjica. Do sada sam podrzavao DS. Ali sada vise ne. Ovo je stvarno, ali stvarno nizak i bedan udarac.

vlast

pre 11 godina

podrzavam odluku predsednistva DS, ako ce taj sporazum zaista doneti bezbednost nasim sugradjanima jer drugacije ne mozemo da im pomognemo pa da im bar ne odmognamo, za bilo kakav drugi komentar morao bih da procitam tekst sporazuma .

DS

pre 11 godina

Ma daj bre covece da li si ti normalan.. Evo prilike da se posalje u zapecak nacionalisticka politika, da se marginalizuju sve one retrogardne snage, da sns ( koliko meni god nesimpatican bio ) preobrati svoje glasace i da od sada pa nadalje glavna tema budu zivot, ekonomija, zdravstvo i sudstvo a ne mitovi. I sta ti radis na sve to? Mlatis o tome da cete vi nesto podrzati samo ako oni nesto priznaju. Raspirujes nacionaliste i valjda pokusavas da tu upecas neki glas. Znas samo sta, takvi nikada nisu i nece glasati za tebe, a meni od danas ne pada na pamet da glasam za DS sa tobom na njenom celu, i sa ovako jeftinom - pilicarskom politikom.. Za nekog iz advertajzinga ocigledno jako malo znas o ciljnim grupama i pozicioniranju.

NikolaTK

pre 11 godina

Djilas tvoja stranka je bila 12 godina na vlasti u ovoj zemlji, manje vise nista niste uradili vec ste samo kocili taj problem sa Kosovom. Da sam zadovoljan ovim sporazumom nisam, bio bih srecniji da je priznato, al o5, lepo je ici korak po korak ka tome.

milisav

pre 11 godina

iskren da budem ,nisam dovoljno pametan.....pratim politiku od 90 kad sam bio klinac i nisam o njoj znao nista,sada nesto vise znam..cinjenica da je ova garnitura vlasti,pre svega mislim na seselja i milosevica napravila sve ovo i sad je logicno da se naslednici ovo zavrse...mislim da je sporazum neophodan...nije idealan..ali ovo sto cujem od djilasa je licemerno...nesto sto je svojstveno predsednicima ds-a,to im je u tradiciji... u ovu tacku bi i ds morao da dodje da je na vlasti...vlast je u rukama amerikanaca i evropske unije za koju su se oni zalagali,a ne siptara...jer da nije tako mi bi bili vlast na kosovu...a za eu se ds najvise zalagao i zalaze se.....

sumadinac KOSMAJ

pre 11 godina

Da li je ovo Farma ili je Brat Veliki, izjava je kao da slusam Bojanica.Kakve veze sa ovakvim izjavama ima DS za koji sam glasao godinama- verujem nikakve.Kakvo je ovo licemerje pa covece ovo je u krajnjem slucaju zapoceo Tadic.Dosta te sujetne bahatosti, pa ovo je stvar koju je Srbija trebala da uradi- nije morala.A to sto je to zavrsio Nikolic ili Vucic a poceo Tadic pokazuje da ova zemlja ipak pocinje da lici na drzavu i da ima drzavotvornu politiku.Nazalost politika koju Djindjic vodi kao DS nema veze sa pravom idejom DS i Djindjicem kao ocem politicke filozofije stranke.Zbog ovakvog Djilasovskog pristupa Tadic je prosao kako je prosao ali je morao da zna da ce se to desiti.A ono sto je je bila odlika clanova i pristalica DS jeste pravo na razmisljanje na samostalnost i na dostojanstvo kada su u pitanju drzavni interesi.Ovo sto prica Djilas je blamiranje( doduse ne mogu bas da verujem da je tako nesto izgovorio)i nema veze sa Ds-om Bre.A ovo sto su uradili Vucic i Nikolic i ostali uradila bi i DS i sta onda.

ex DS simpatizer

pre 11 godina

Bože kol'ko jadne izjave. Kako ćeš na kraju objasniti podržavanje sporazuma kad ne dobiješ to priznanje od ovih na vlasti? Takvim nastupom i stavom ruku pod ruku sa raspalim DSS-om i radikalima! Nekada sam glasao za ovu stranku sad me sramota, sačuvaj me Bože koliko gluposti i autogolova. Napusti stranku dok ne padne ispod cenzusa!

Velibor Stankovic

pre 11 godina

Gosp. Djilas vi i vasa stranka ste direktno odgovorni zato sto smo izgubili sve sanse vezane za kosovo i nemate nikakvo pravo da zahtevate bilo kakva opravdanja po ovom pitanju. Vasa stranka (a i stranka Gosp. Kostunice koji sad vice na sva vrata o nekakvoj izaji) bila je na vlasti kada je taci proglasio nezavisnost, kada se desio pogrom na kosovu, kada se vodio postupak pred medjunarodnim sudom o zakonitosti odluke o nezavisnosti kao i mnogih drugih nepravda, i niste mrdnuli prstom da sprecite te stvari. Zato sada ne izigravajte nevinasce, velikog Srbina (odnosi se i na Kostunicu) nego stavite prst na celo i promislite o svemu tome. Nisam srecan sporazumom ali mislim da vi o tome ne trebate da se pitate.

alo

pre 11 godina

kazem vam ja da je najbolje bilo za vreme tita (iako nisam bio komunista) nikada nisam slusao nigde o politici jedva sam cekao ponedeljak da sa prijateljima na poslu razgovaram o utakmicama prethodnog dana a ovo svi su pocle isa politikom da se bave immao milion partija svi su videli da su tu pare pa navalili a niko nista ne radi prosetajte gradom nema guzve po radnjama iako nas ima mnogo vise nego pre 40 - 50 godina. ranije nisi mogao da udjes u robnu kucu od guzve rakovica je bila puna radnika a prodjite sad sve je zaraslo cak su i sine tramvajske zardjale. mislite o tome

Lorelaj

pre 11 godina

Mene interesuje kako biste vi postupali u ovoj situaciji? Tj. to smo vec videli dok ste imali sansu da resite pitanje Kosova a vi niste cinili nista, vec problem gurali pod tepih. Tako da mislim da i nemate pravo da se povodom ovoga oglasavate.

Stefana

pre 11 godina

Kao neko ko je poreklom sa Kosova,stidim se onih kojima je palo na pamet da potpisu ovakav sporazum. Zar niko ne razmislja o onom narodu koji je ostao dole. Oni ovime nece dobiti nista, a izgubice sve.

Pravnik

pre 11 godina

Za nekada mnogo neformalnije stvari je danasnja vlast, a tadasnja opozicija pozivala na linc onih koji su pokusavali da ovu zemlju napokon lise problema kakav je status nase pokrajine. Posteno bi bilo da makar sad otvore jasno karte...

István

pre 11 godina

SNS je poručila demokratama da im nikada neće dati odgovor u kome se kaže da je Kosovo i Metohija faktički priznato ili faktički nezavisno, "koliko god oni to želeli i tome se nadali".
Samo nece da odgovore,ali sve je tacno.Setite se:administrivni prelazi,oficiri...

Dragan NS

pre 11 godina

Zasto da priznaju u Srbiji, pa da im padne rejting. Oni ce pricati da je Kosovo i dalje u Srbiji, malo ce promeniti Ustav...mada ga je Kostunica tako pisao da DS nikad nece moci da ga menja...ali nije racunao na SNS i SPS. Tu je malko pogresio.

Dveri bot

pre 11 godina

@Nikola
DS i LDP su i dalje izdajnicke stranke,a sad im se pridruzio i SNS.
Predlazem da ove tri stranke oforme novu vladu,a ovu drzavu preimenuju u Kvislingiju.

Milion

pre 11 godina

Vi ste de iure i de fakto doveli do ovoga i to ptice na grani znaju...ovakva oholost sa ovim izjavama da SnS prizna da je KiM nezavisno samo ima za cilj dalju satanizaciju stranke koju ne mozete pobediti...U ovom teskom momentu nalazite prostora da jos malo posolite, kukakvicki i licemerno..to na vas i lici...politika kakva je i bila do sada...umesto da pouceni iskustvom vaseg pokojnog predsednika(koji je za razliku od vas bio covek) pomognete u finisiranju, vi samo zakuvavate za licnu koristi i politicke poenice...e sad znamo koliko ste slabi!!!

Владимир

pre 11 godina

Fala komentatorima- drzavnicima koji odreda znaju sta je danas najbolje za Srbiju.
Bio sam slep kod ociju, danas progledah.

Žaki

pre 11 godina

Do današnjeg dana sam bio blizak politici DS-a ali sada, posle rečenice: "Vlast da kaže istinu" moram da pitam: A za šta ste se vi gospodo deklarativno borili svih onih godina na vlasti? Ako se ne varam za istu stvar, zar ne? Pa ovi sada, bez obzira što nisam neki njihov fan, bar su uradili ono za šta vi niste imali muda! Vi ste bednici! I sad nož u leđa - da priznaju vaš nedovršeni posao!? Meni ovo samo govori da je ovo smrdljiva borba za pozicije u političkoj borbi i neki glas u prirostom narodu, za koju vam želim od ovog momenta svaku propast (političku)! Pokazali ste odvratno lice; ljigavo, bedno, ...

Neko123

pre 11 godina

Hahah, pa sta je sada ovime rekao - znaci DS ce glasati za priznavanje nezavisnog Kosova? Pa sta se onda buni da ne valja sporazum, ako stvarno sporazum priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu i DS je za to, znaci nema problema?

Zanimnjivo je i to kako radi Demokratska stranka:
"On je rekao da će DS u parlamentu Srbije glasati za sporazum, a da će jedinom svom poslaniku sa Kosova i Metohije Goranu Bogdanoviću biti ostavljena mogućnost da sam odluči kako će glasati."

Ja sam mislio da svi poslanici imaju pravo na svoje misljenje, zasto su onda mandati u rukama poslanika? Znaci Djilas odlucuje ko ima pravo na svoje misljenje a ko nema.

ObiWanKenobi

pre 11 godina

Gospodine Djilas, glasao sam za vas u Beogradu, i jos uvek mislim da ste sposoban politicar, ali nemojte biti sada licemerni, imali ste 4 godine vremena da dok ste bili na vlasti, pre svega Boris Tadic kazete narodu istinu koju sada zahtevate da saopsti SNS, a to je: imali smo Rambuje, nismo potpisali, usli u rat sa NATO, izgubili i to ne zahvaljujuci vama i DS nego bas ovima koji su sada potpislai Ahtisarijev plan, samim tim i izgubili deo teritorije, i to je surova realnost. A sada podrzite potpis bezuslovno i borite se da na sledecim izborima zadobijete ponovo poverenje gradjana. Eto, toliko od mene.

prokleta avlija

pre 11 godina

katastrofa...budi makar čovek pa priznaj poraz...Ivica Dačić bivši Miloševićev portparol i prijatelj kriminalaca i Aleksandar "mali Toma" Vučić sa šešeljevim bedžom su za 6 meseci pregovora odradili posao za koji vi niste imali onu stvar 6 godina...muški i po fer pleju čestitati na pobedi...Tadić je upropastio DS, Djilas ga je danas ovom izjavom i zvanično pokopao,a sutra će valjda Trivanova nekim njenim biserom da održi opelo Demokratskoj stranci...da se razumemo u životu nisam glasao za DS i neću,i u životu nikada nisam glasao ni za radikale ni za njihove derivate na stiroporu i ne planiram,ali ovo nije dostojanstveno i ne priliči čoveku koji pretenduje da postane vladar Srbije,ovo je maliciozna,bezobrazna i nipodaštavajuća izjava koja šteti samo onome koji ju je izgovorio...šta to znači da nisu trebali da potpišu i da Srbija ne treba u EU??? ovaj Dačićev paraf je najrealnija politika koja može da se vodi,a činjenica je da su se Dačić i Vučić izborili i za Kosovo i EU...nema ljutiš,dragi Dragane...
ako dobijemo datum pregovora taj datum će biti istorijski za Srbiju u rangu 14.02.1804, 06.05.1867, 13.07.1878, 01.11.1918 i 05.06.2006...ko odprilike ne zna koji su ovo datumi taj nije Srbin i srpskog roda...

Ana

pre 11 godina

Odvratno je ovo sto radi Djilas, ali od njega me to ne cudi. Ne znam samo kako nije svestan da tako misli upravo njegova ciljna grupa, odnosno onaj deo gradjanstva koji je sklon glasanju za DS i slicne stranke. Ali ne, on uvek radi u korist sopstvene propasti, te mu zelim da taj posao sto pre i efikasnije obavi.

Ravijojla

pre 11 godina

Ma dajte, gradonačeniče, kad su oni IŠTA otvoreno rekli i nazvali kako jeste?
Samo ste im zgodno upali da opet imaju šlagvort da na drugog prebace krivicu...

stanimir

pre 11 godina

Ja i dalje ne verujem da ce ovim ista biti bolje Srbima sa Kosova.Mada ako se svi slozimo oko iste stvari mozda i bude nesto od svega toga...

bele ruze

pre 11 godina

Za Srbiju je sada najbitnija sigurnost i bezbednost Srba koji zive na Kosovu, ali i da vec jednom dobijemo taj datum za pocetak pegovora o pridruzivanju EU. Verujem da moje misljenje deli vecina Srba!

ping-pong

pre 11 godina

Ta prazna parola uvek samo za srpski narod je polako vec dosadna da iza tih silnih paravana ima dosta toga gde nigde na vidiku nema srpskog naroda nego cista bezkarakterna borba za vlast. To ne govori o kvalitetu jedne partije nego o nefer nacinu svoje poene sakupljati preko nekoga ko nema odgovornost za aktuelne dogadjaje u zemlji. Svi znamo da sta bi radili naprednjaci da je nekim slucajem DS u toj ulozi kao oni, a to je da bi bez pardona se usprotivili takvom potezu sto znaci da nije narod u pitanju nego maksimalna borba za sto vise vlasti pod velom "za narod".

malonemaloda

pre 11 godina

Vlast opet po ko zna koji put dokazuje da ne radi u interesu svojih gradjana,ovaj sramni sporazum je samo jos jedan dokaz.Sva obecanja padaju u vodu,to svaki gradjanin ove zemlje vidi,nije to samo misljenje DS-a.Sad samo o ostaje da skrstenih ruku gledamo kako Kosovo pre nas ulazi u EU.

Njofra

pre 11 godina

Ja kao srpski nacionalista sam izuzetno zadovoljan rezultatom ovih pregovora!
Ovaj sporazum je ogromna pobjeda srpske diplomatije ,stvorena je de fakto nova RS na Kosovu i de fakto vracanje Srbije na Kosovo punom parom a sto se tice statusa pokrajine:

Kosovo se i dalje tretira po UN rezoluciji 1244 kao dio Srbije koje nece postati clanica UN-a i ostalih medjunarodnih organizacija!

Tako da bi bilo dobro da DS to prihvati kao nas zajednicki uspjeh a ne da na djetinjasti nacin pokusavaju da dobiju na rejting izmisljajuci gluposti...

Ovaj DS kao da je navijao da rezultat pregovora bude sto losiji po Srbiju nebi li rekli:"Eto vidite tih nesposobnjaka..."

Nesvhatljivo da su oni neka ozbiljna opozicija u Srbiji...
U zemljama poput Njemacke bili bi na razini Piratske partije ili nesto slicno...

Bane

pre 11 godina

Politicki sam uvek na strani demokrata ali ovo sto Djilas kaze mi govori da mu je vaznije da dodje do (jeftinih) politickih poena nego interesa cele zemlje. Nije tacno da se Kosovo igde priznaje i sporazum je u datim okolnostima izvanredan za Srbe i Srbiju. Albanci su jako besni na Tacija sto je potpisao ovo, a da od Srbije nije dobio nista. Da pomogne Taciju Koha Ditore ima veliki naslov na kome kaze "Gradonacelnik Beograda Dragan Djilas kaze da je Drzava Srbija priznala Nezavisnu Drzavu Kosovo". Hvala bogu za gugl translejtor.

MolebanNS

pre 11 godina

Šteta, nema ko da organizuje Miting ''Patike za Kosovo'' pošto su sad svi napredni.
(Patike, 20. april 2013 20:00)

Jezik pregrizli, mislite da nam to nije prošlo kroz glavu onog dana kad su "Vojvođani" došli "u goste"...

Rade

pre 11 godina

Ne cudi me ni najmanje ovakva stetocinska i neistinita izjava DS kada tu stranku sada vodi jedan neobavesten kvazi-drzavnik.

Stetocinska - zato sto trazi da vlada Srbije eksplicitno prizna nrzavisnost Kosova, i zato sto svoju podrsku uslovljava takvim priznanjem Kosova u ime prizemnog politickog nadgornjavanja.

Neistinita - zato sto ne moze nikako biti da je ovim sporazumom priznata nezavisnost a da nije prethodno priznata sporazumom o integrisanom upravljanju granica. Moze biti da su i jedni i drugi priznali, svaki na svoj nacin (u tom slucaju DS ima 'pravo prvenstva') ali ne moze biti da onaj ko je uspostavio granicu nije priznao a onaj ko je potpisao ovakav sporazum jeste. To bi i Gangula shvatio da veza sa vezom nema.

Neobavesten - zato sto se Djilas setio javiti tek dan nakon sto su se sve ostale stranke od renomea o ovome vec izjasnile, i zato sto Djilas ocigledno nije cuo za Tadicev plan od cetiri tacke kojim je DS planirala ukidanje srpskih institucija zarad dobijanja datuma, samo sto je DS u medjuvremenu pala sa vlasti.

Kvazi-drzavnik - zato sto je nedavno u emisiji "Izmedju Dve Vatre" uz vidljivo zlurado smeskanje govorio kako mu je drago to sto nije na vlasti u trenutku kada se Kosovo mora prodati i kako mu zadovoljstvo pruza to sto ce njegovi protivnici morati to da urade umesto njega. U tih par recenica je sam sebe diskvalifikovao da se uopste javlja na temu Kosova. Ne dao Bog da takva osoba odlucuje o nasoj sudbini u bilo kom smislu.

Милош Бобић

pre 11 godina

Овим провидним мерифетлуком ни Ђилас ни ДС неће моћи да оперу руке ако подрже споразум. Подршка издаји националних интереса је саучесништво у издаји !

Zoran

pre 11 godina

Čak i kada Dačić i Vučić potpišu priznanje nezavisnosti, koje je posledica kumanovskog sporazuma, vama je i dalje izdajnik Dragan Đilas, Boris Tadić, Čeda..? Zar je moguće da nemate nimalo stida? Niko ne osudjuje potpisivanje, stvar je u tome što ste vi lagali vaše biračko telo, i logično je očekivati da to i priznate.

xexox

pre 11 godina

glupe li strategije! iz toga logički sledi da, posto ds smatra da se sporazumom priznaje nezavisnost kosova, a ds podržava sporazum, da ds podržava nezavisnost kosova. još jedan autogol djilasa koji ponovo pokazuje da je politički nezreo i nepromišljen

dzoki

pre 11 godina

Djilas je totalno unistio DS. Do pre par godina smatrao sam da je pametan covek,ali ovo stvarno...jedino ako ne radi ovo namerno sa bi skrenuo paznju sa licnih poslova i muvanja.

Ceca78

pre 11 godina

Zašto sada gospodin Đilas ne veruje da li je sporazum istinit ili je neka šarena laža. Sporazum je apsolitno istinit i postoje dokazi o tom, vlada Srbije nema šta da krije od građana. Kosovo nije priznato, postizanje dogovora u 15 tačaka rešava trenutne probleme Srba i interese Srbije i ni u jednoj tačci se ne navodi nezavisno Kosovo.

Goran_D

pre 11 godina

"Glasaćemo, a vlast da kaže istinu"

Glasacemo jer ste nam uchinilu uslugu
Da ste ovo drugo rekli, gospodine Djilas, bili bi iskreni i dobili bi moj glas. Ovako....
:)

nije valjda to?

pre 11 godina

Vlast da kaže da je priznala Kosovo i DS će glasati za to.Da li to Dragan Đilas i DS hoće da kažu da daju podršku priznavanju Kosova?Od njih je to i očekivano jer su oni i ponajzaslužniji za ovo.

tomislav

pre 11 godina

(alo, 20. april 2013 20:23)

pa ko nece faliti titova vremena kad se dobijalo 13 plata a zaradilo se 10?
i koliko je to neodradjenih, a isplacenih radnih sati?

bata

pre 11 godina

"Ova vlast je donela odluku da pregovore sa tehničkog podigne na viši nivo i posle osam meseci imamo tekst sporazuma sa kojim niko u Srbiji nije zadovoljan, ali i situaciju u kojoj bi odbijanje ugrozilo bezbednost građana, pre svega na Kosovu i Metohiji, i koja bi Srbiju gurnula u izolaciju u odnosu na EU", naveo je Đilas."

Pa eto,lepo ste to formulisali,nego sta bi vi uradili na njihovom mestu,ono sto ste godinama radili,i Kosovo i EU.Zbog toga ste izgubili izbore i narodu uskratlili pravo na lespi zivot.Vasa politika je takodje doprinela da se vise nije imalo izbora,nije vise bilo moguce ostati samo na tehnickim pitanjima gos.Djilas,jer nije bilo vise razumevanja za to od strane EU i USA,niti je to moglo uroditi plodom.Prema tome,ako zahtevate da neko kaze istinu,onda treba i vi da se izjasnite po tom pitanju.Vasa namera je da opet profitirate tim jetinim populizmom,imali ste sansu 12 godina,treba da vas je sramota sto ste mucili narod svih tih godina,dok ste se vi vecinom nagojili u svakom pogledu.Moram jos da priznam da sam nekada imao poverenja u vas i LDP,a sad kako se sve vise i vise doznaje sta su pojedinci sve radili,zgrozim se i najradje bi vam svima ispitao poreklo imovine,oduzeo i strpao vas u zatvor,jer bolje niste zasluzili.Nikada nisam podrzavao snage devedesetih,ali ovo sto su Dacic i Vucic uradili je pozitvno,i nemojte biti ljubomorni,imali ste i vi sansi,ali su prsti bili mnogo lepljivi,jahte,vile,luksuzna auta....

Ucene, pretnje, strah

pre 11 godina

"...ali i situaciju u kojoj bi odbijanje ugrozilo bezbednost građana, pre svega na Kosovu i Metohiji, i koja bi Srbiju gurnula u izolaciju u odnosu na EU", naveo je Đilas." Pa hoces ujedinjenje sa onima koji te nece i koji bi podrzali ugrozavanje bezbednosti naroda, e moja Srbijo kad nam je ovo sveti cilj. Kad ulazimo u EU? 3000.?

Jagodiceva

pre 11 godina

Gospodine Djilas....iritantno...mislite li da ste u prilici da vodite razgovor sa "ali" , "mozda"...?
U godinama kada je sve zavisilo od vas ponasali ste se autisticno,nemajuci bas veliki kontakt sa realnosu Nije korektno osudjivati neciji postupak , u ovom slucaju uspeh pegovarackog tima,samo zato zato sto nije deo vaseg politickog uspeha.Ali eto, uspeh je sa vama ili bez vas...

srpska patka

pre 11 godina

Pitanje je pravnih finesa da li je priznanjem jedinstvene sudske i policijske vlasti Pristine na citavoj teritoriji izvrseno de facto priznanje Kosova kao nezavisne drzave. Nepristrasnosti radi, navedimo da Karl Bilt govori o Kosovu sa zvezdicom i fusnotom, tako da se moze reci da EU ovaj sporazum prihvata bez ulazenja u statusno resenje Kosova. Cl 14. sadrzi samo odredbu o neometanju dve strane u evrointegracijskim procesima, ali se ne odnosi na clanstvo Kosova u OUN i drugim medjunarodnim organizacijama.

KO JE SAD KRIV

pre 11 godina

Istina je da pregovori od početka nisu išli nama u prilog.Vodili su ih mladi neiskusni ljudi koje je bilo lako prevesti preko vode, kad je to god trebalo.Pregovarajući mladi, neiskusni, bez mudrosti koju donosi starost, doveli su Srbiju tamo gde su je doveli, a veći deo građana Srbije je to prihvatilo.I SRbija i njeni građani itad i danas su umorni od svega, kao maratonac pri zadnjim metrima trke, što su drugi veoma dobro znali.
Novi mladi ljudi, sa nešto više iskustva u politici, nešto stariji, iskusniji i mudriji, su morali da nastave započeto i iuradili su onoliko koliko su im, oni koji su ovo sve i počeli, dozvolili. Zato se i kaže da je Srbija izvukla sve što je tražila. Sve ovo naravno treba da verifikuje Vlada. Nadat se da će to naš narod na Kosovu prihvatiti.
Istorija i budućnost će dati meru vrednosti svakog ko je učestvovao u svemu ovom.
Istorija će jednog dana reći istinu.Reći će i ko je grešio i ko ne. Naši potomci će pričati o tome.
Zato treba pustiti ljude da u miru rade posao, a ne prozivati ih odmah i za ono što još na vladi nije ni usvojeno.

aurelio

pre 11 godina

Nigde u Sporazumu ne pise da Srbija priznaje nezavisnost Kosova.i ja to verujem Vucicu. To samo vidi lider demokrata. Samo ne znam kako ne vidi da su demokrate imale 12 godina da rese problem Kosova i to bez sankcija i bombardovanja , kao miljenici zapada sa velikim donacijama. Pa nisu nego ostavili goru situzaciju nego sto su je zatekli. Izneli Rezoluciju1244 iz UN, dali EU, SSP sporazum, zvezdice i ko zna sta jos.

Doktor86

pre 11 godina

Kako da prizna nesto sto se nije ni desilo. O statusu Kosova se nije ni pregovaralo, vec o srpskim strukturama na severu Kosova. Ali razumem, vi njih optuzujete za izdaju Kosova, oni vas za separaciju Vojvodine, a narod vidi da vama niti je stalo do Kosova, niti do Vojvodine niti do Srbije, vec samo do vasih fotelja.

Milos KG

pre 11 godina

Djilase,ako ovako stvarno mislis,imas moj glas na sledecim izborima.Kosovo je izgubljeno,pomirimo se sa tim,i krenimo dalje u svetliju buducnost!

beli listic

pre 11 godina

Alo covece ??? Sta radis to od stranke ???

I SNS ce naravno da odbije to sto ti trazis, a onda ces ti morati da izmisljas razloge zbog kojeg ces ipak glasati za sporazum, jer ako ne glasas za sporazum to onda znaci da ti nisi za dobijanje pregovora sa EU.

Ko li tebe savetuje da mi je znati - toliko neuspesnih i jadnih blefova za samo 3 meseca ja ne pamtim da sam ikad video. Unistavas nam stranku za koju smo glasali :/

Ivan

pre 11 godina

Djilasova rec "ako" nema ama bas nikakvu tezinu. DS se pokazao kao veliki gubitnik i razmazeno deriste koje jos nije shvatilo da lopta vise nije njegova. Naravno, za sve su sami krivi i ja kao njihov bivsi glasac uzivam u bunilu u kome se nalaze, sa zeljom da se iz njega jednog dana trgnu drugaciji i bolji.

Dveri bot

pre 11 godina

@Nikola
DS i LDP su i dalje izdajnicke stranke,a sad im se pridruzio i SNS.
Predlazem da ove tri stranke oforme novu vladu,a ovu drzavu preimenuju u Kvislingiju.

Gemba

pre 11 godina

Gospodine Djilas, svi znamo sta znaci potpisivanje ugovora u Briselu a ono sto tesko pada svim Srbima sirom ove planete ne mora da se i naglasava i trubi na sva zvona.

Dejan

pre 11 godina

Pa šta očekivati od ovih profitera, samo ovaj put žele da profitiraju na glasovima, a ne shvataju da su totalno nestali sa političke scene. Manipulatori su najavili ono što je od njih očekivano i još jednom dokazali da su im politički poeni bitniji od domovine.

Njofra

pre 11 godina

Ja kao srpski nacionalista sam izuzetno zadovoljan rezultatom ovih pregovora!
Ovaj sporazum je ogromna pobjeda srpske diplomatije ,stvorena je de fakto nova RS na Kosovu i de fakto vracanje Srbije na Kosovo punom parom a sto se tice statusa pokrajine:

Kosovo se i dalje tretira po UN rezoluciji 1244 kao dio Srbije koje nece postati clanica UN-a i ostalih medjunarodnih organizacija!

Tako da bi bilo dobro da DS to prihvati kao nas zajednicki uspjeh a ne da na djetinjasti nacin pokusavaju da dobiju na rejting izmisljajuci gluposti...

Ovaj DS kao da je navijao da rezultat pregovora bude sto losiji po Srbiju nebi li rekli:"Eto vidite tih nesposobnjaka..."

Nesvhatljivo da su oni neka ozbiljna opozicija u Srbiji...
U zemljama poput Njemacke bili bi na razini Piratske partije ili nesto slicno...

Aca

pre 11 godina

Ma super ste vi, samo niste radili ni na kakvom sporazumu vise od 10 godina vladavine.
Ovo jasno pokazuje da je potez Vesne Pesic i drustva belih listica bio pravi.

Sumatra

pre 11 godina

jeftin populizam i nastavak konfuzne politike.
ili podrzi ili odbaci.
ali ds nije ni levica ni desnica , nisu ni nacionalisti ni liberali,nisu nista,zato su i tu gde jesu.
zao mi je sto moram da kazem, ali boris tadic je za djilasa persona.
ceda jovanovic je za djilasa persona, ldp je makar imao uvek jasan stav.
ispostavilo se da ono za sta bi njega pre nekoliko godina ubili, sada se slavi kao necija dobra volja.
potpisali su sps i sns i tu ne treba da bude sitnog sicarenje za politicke poene.dobili smo koliko smo mogli.
necu nikada glasati za sns ali bogami necu ni za ovakav ds.
sramotni je populizam i demagogija djilasa.

sasa jokic

pre 11 godina

Vrlo podmuklo, u stilu DSS (UDBE). A sta je Tadic radio sa Jeremicem 5 godina?! I Kosovo i EU, a saradnici milione u dzepove, dok je narod patio!
Ne treba DS da podrzi sporazum, ne zasluzuju da budu deo evropske price!

Kasno DS na Kosovo stize.

pre 11 godina

Postovane "demokrate", postoji samo jedna istina: ovo ste mogli da uradite i vi, ali ste predugo tvrdili pazar, mislili da ste vecni, i niste imali petlju. Eto, to vam je to. A jasno je kao dan da se ovo MORALO dogoditi a pre, a kasnije, a milom, a silom! Sad mozete pricati do mile volje, opet ste se ispalili i izgubili poene.

srbIN

pre 11 godina

Nisi u pravu Djilasu. Naime rezolucijom 1244 jasno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije ali da se zakonodovna i izvrsna vlast Srbije nece primenjivati na teritoriji Kosovu vec ce tu ulogu preuzeti UMNIK. UMNIK je kasnije to preneo na Pristinu i nastavak price znamo. Prema tome samom rezolucijom 1244 je defenisano postojece stanje koje je sada samo potvrdjeno sporazumom. Ukratko receno, Kosovo je formalno deo Srbije ali fakticki je nezavisno i tako ce biti dok bude vazila rezolucija 1244.

Veki

pre 11 godina

Djilase, upisao si i sebe i DS u istorijsku knjigu srama! Izgubili ste ovim pravo da se vise ikad oglasite pred gradjanima Srbije. SRAM VAS BILO, VI STE STRANKA OPASNIH NAMERA! Necemo takve finansirati.

laki

pre 11 godina

pa dobro bre, mozes i nesto drugo da iskorstis za rusenje vlade, a ne ovo i ne ovako. Nema Djilasu buducnosti u politici, sam sebe unistava

Maca

pre 11 godina

Covece, konacno ste se oglasili! I kakvo je to uslovaljavanje? Naravno da treba da glasate za sporazum! I bez tog " ali"! Djilas je unistio Demokratsku stranku! Smenite ga vec jednom! Jedina stranka kojoj je trebLo 24 sata da se oglasi i da pomisli covek da ce nesto mnogo vazno da saopste, a djilas sa nekom praznom pricom i demagogijom! Nikada vise necu glasati za vas! Smenite Djilasa!

Milos

pre 11 godina

Tuzno je kada nemate jasan stav nego morate da ga formirate na osnovu tudjih stavova. Da nisu potpisali, osuli bi drvlje i kamenje i rekli da su prokockali buducnost zemlje. Posto su potpisali onda je priznata nezavisnost Kosova. I sta znaci sada ovo, mi cemo glasati ali da se kaze jasno da je potpisna nezavisnost. Je li se to DS zalaze za nezavisno Kosovo ? Strasno sam razocaran u DS, cak je i Vucic postao normalniji od njih...

Ceca78

pre 11 godina

Zašto sada gospodin Đilas ne veruje da li je sporazum istinit ili je neka šarena laža. Sporazum je apsolitno istinit i postoje dokazi o tom, vlada Srbije nema šta da krije od građana. Kosovo nije priznato, postizanje dogovora u 15 tačaka rešava trenutne probleme Srba i interese Srbije i ni u jednoj tačci se ne navodi nezavisno Kosovo.

Velibor Stankovic

pre 11 godina

Gosp. Djilas vi i vasa stranka ste direktno odgovorni zato sto smo izgubili sve sanse vezane za kosovo i nemate nikakvo pravo da zahtevate bilo kakva opravdanja po ovom pitanju. Vasa stranka (a i stranka Gosp. Kostunice koji sad vice na sva vrata o nekakvoj izaji) bila je na vlasti kada je taci proglasio nezavisnost, kada se desio pogrom na kosovu, kada se vodio postupak pred medjunarodnim sudom o zakonitosti odluke o nezavisnosti kao i mnogih drugih nepravda, i niste mrdnuli prstom da sprecite te stvari. Zato sada ne izigravajte nevinasce, velikog Srbina (odnosi se i na Kostunicu) nego stavite prst na celo i promislite o svemu tome. Nisam srecan sporazumom ali mislim da vi o tome ne trebate da se pitate.

Milan

pre 11 godina

Za osam meseci je vlast dovela gradjane i zemlju u bezizlaznu situaciju.
Za osam godina mi smo doveli gradjane i zemlju u izlaznu situaciju.Mislim na izlazna vrata......O cemu pricas,majke ti.Dokle to politikanstvo.Pa zasto ne potpisaste i priznaste vi za tih osam godina,dosta bre covece.

crni domino

pre 11 godina

Gospodine Stefanovicu, molim vas, poducite gospodina Djilasa da ne podmece klipove ljudima pod tockove bar kada je rec o delikatnoj situaciji oko Kosova!
Pitam se da nije i Djilas slucajno za gubitnicku opciju: i Kosovo i EU?!
Ako je tako onda se DSu jako lose pise!

Veki

pre 11 godina

Drzavnog medijskog reketasa i tajkuna Djilasa zabole ona stvar i za Kosovo i za napredak Srbije! On se jos bavi padom svog profita od BusPlus lopovluka, a da gradjanima jos nije rekao ciji je fantom zvani LANUS DOO. Nadajmo se da ce uskoro pravosudje to iz njega izvuci. A cinjenica da armija morona iz njegovog bankrotiranog kleptokratskog DS preduzeca nema ni minimum pameti da se obraduje zbog resavanja drzavnog problema broj jedan, ako ni zbog ceg drugog ono zato sto im deca i unuci nece biti taoci Kosova, govori sama za sebe. Ali - sto rece Kerry, svako ima pravo da bude glup. Ali, sto bi to pravo gradjani Srbije placali?!

Бојан Илић

pre 11 godina

Драганче ,Драганче!:-)
Па "лупаш контру" својој "већини" у Војводини?!?
Јел' немаш неког гуруа да ти објасни како шта?!

Mia

pre 11 godina

Gospodine Đilas , ova vlada nije nijednog trenutka ništa krila od građana kada su bili pregovori sa Prištinom. Uvek smo bili informisani na vreme za razliku kada je vaša vlast pregovarala pravu istinu smo saznavali tek kada su se ti dogovori počeli primenjivati.

Vuk Vucko

pre 11 godina

Priznanje bi bilo da su pristali da ispune zahteve druge strane, a na nasu stetu. Oni su se ipak izborili za najvise sto se moglo postici.

Klod

pre 11 godina

Dobro bre...Dragane, šta ti znači sad takva ucena? Zar ti je zaista bitno da se kaže da je vlast ovim sporazumom priznala Kosovo? Nije OK da govoriš takve stvari kada im je potrebna podrška za ovo što su uradili. Bitno je da i vlast i opozicija stanu iza ovog "sporazuma", i da ova zemlja konačno krene put EU!

Pedja

pre 11 godina

Demokrato, zar ne treba svaki poslanik, svake partije, da sam odluči, po sopstvenom uverenju i savesti, kako će da glasa po bilo kom pitanju... ili to treba da im veliki vođa saopšti?

Saša

pre 11 godina

Šta si hteo ovim da kažeš ? Totalno mašite temu kao što ste i pre radili, udvarali se nacionalistima imali apsolutno nesuvislu politiku za Kosovo, da bi nacionalisti došli posle vas na vlast i rešavali Kosovo na jedini mogući i ispravan način. Vlast ste izgubili zbog toga što niste rešavali probleme nego ste ih odlagali, ali i dalje mislite da će te nacionalnim parolama skupiti poene. Nikada ti za vas neće glasati kao što ni do sada nisu. Samo napred novi DS-u čeka te svetla budućnost.

Milion

pre 11 godina

Vi ste de iure i de fakto doveli do ovoga i to ptice na grani znaju...ovakva oholost sa ovim izjavama da SnS prizna da je KiM nezavisno samo ima za cilj dalju satanizaciju stranke koju ne mozete pobediti...U ovom teskom momentu nalazite prostora da jos malo posolite, kukakvicki i licemerno..to na vas i lici...politika kakva je i bila do sada...umesto da pouceni iskustvom vaseg pokojnog predsednika(koji je za razliku od vas bio covek) pomognete u finisiranju, vi samo zakuvavate za licnu koristi i politicke poenice...e sad znamo koliko ste slabi!!!

MArko

pre 11 godina

Hahaha.... Ovo je gluplje nego što izgleda.

..."na pitanje da li je DS imala prilike da vidi predloženi sporazum rekao da nije", ali zato čovek zna šta je 'istina'.

Đilas je dokazao da je krupna riba, ali da nije 'IGRAČ'.
Žao mi je, ali sa 'seljačkom' politikom se ne osvajaju glasovi.

Aleksandar

pre 11 godina

SPS i SRS su svojom politikom tokom devedesetih i doveli Srbiju u ovu poziciju. Logicno je da sada to i priznaju. Djilas je u pravu.

Morena

pre 11 godina

Prizvala sam Djilasa. :D A juce sam se pitala kako to da se on ne oglasava, i bas negde htedoh da to napisem, i evo njega. Meni je kod ovog coveka simptomaticna ta potreba da nekome naredjuje, da zahteva, trazi... a ovo mi lici na naredbu. Podilazi me neka jeza od ovog coveka.

Lorelaj

pre 11 godina

Mene interesuje kako biste vi postupali u ovoj situaciji? Tj. to smo vec videli dok ste imali sansu da resite pitanje Kosova a vi niste cinili nista, vec problem gurali pod tepih. Tako da mislim da i nemate pravo da se povodom ovoga oglasavate.

Žaki

pre 11 godina

Do današnjeg dana sam bio blizak politici DS-a ali sada, posle rečenice: "Vlast da kaže istinu" moram da pitam: A za šta ste se vi gospodo deklarativno borili svih onih godina na vlasti? Ako se ne varam za istu stvar, zar ne? Pa ovi sada, bez obzira što nisam neki njihov fan, bar su uradili ono za šta vi niste imali muda! Vi ste bednici! I sad nož u leđa - da priznaju vaš nedovršeni posao!? Meni ovo samo govori da je ovo smrdljiva borba za pozicije u političkoj borbi i neki glas u prirostom narodu, za koju vam želim od ovog momenta svaku propast (političku)! Pokazali ste odvratno lice; ljigavo, bedno, ...

NikolaTK

pre 11 godina

Djilas tvoja stranka je bila 12 godina na vlasti u ovoj zemlji, manje vise nista niste uradili vec ste samo kocili taj problem sa Kosovom. Da sam zadovoljan ovim sporazumom nisam, bio bih srecniji da je priznato, al o5, lepo je ici korak po korak ka tome.

sumadinac KOSMAJ

pre 11 godina

Da li je ovo Farma ili je Brat Veliki, izjava je kao da slusam Bojanica.Kakve veze sa ovakvim izjavama ima DS za koji sam glasao godinama- verujem nikakve.Kakvo je ovo licemerje pa covece ovo je u krajnjem slucaju zapoceo Tadic.Dosta te sujetne bahatosti, pa ovo je stvar koju je Srbija trebala da uradi- nije morala.A to sto je to zavrsio Nikolic ili Vucic a poceo Tadic pokazuje da ova zemlja ipak pocinje da lici na drzavu i da ima drzavotvornu politiku.Nazalost politika koju Djindjic vodi kao DS nema veze sa pravom idejom DS i Djindjicem kao ocem politicke filozofije stranke.Zbog ovakvog Djilasovskog pristupa Tadic je prosao kako je prosao ali je morao da zna da ce se to desiti.A ono sto je je bila odlika clanova i pristalica DS jeste pravo na razmisljanje na samostalnost i na dostojanstvo kada su u pitanju drzavni interesi.Ovo sto prica Djilas je blamiranje( doduse ne mogu bas da verujem da je tako nesto izgovorio)i nema veze sa Ds-om Bre.A ovo sto su uradili Vucic i Nikolic i ostali uradila bi i DS i sta onda.

Милош Бобић

pre 11 godina

Овим провидним мерифетлуком ни Ђилас ни ДС неће моћи да оперу руке ако подрже споразум. Подршка издаји националних интереса је саучесништво у издаји !

Miki

pre 11 godina

Glasao sam 20 godina za DS ali ovog Đilasa ne razumem ni najmanje! Da li to znači da DS neće glasati za ako ovi to ne priznaju? Da li je to glasanje onda za našu budućnost? Kako bi se ponašao DS da je na vlasti? Da li bi oni priznali da je to de fakto priznavanje Kosova? Sve mi ovo liči na sitno političarenje i pilićarenje Đilasa! Zna se
da ovo moramo prihvatitita a ako DS ne glasa za znači da direktno ide protiv interesa naroda i države!Posle 20 godina glasanja za DS,izneverenih očekivanja od SVIH, prestajem da budem glasač za bilo koga jer, SVI SU DEFINITIVNO ISTI!

php geek

pre 11 godina

90tih sam podrzavao DS. 2000te sam podrzao DS i Djindjica. Do sada sam podrzavao DS. Ali sada vise ne. Ovo je stvarno, ali stvarno nizak i bedan udarac.

milisav

pre 11 godina

iskren da budem ,nisam dovoljno pametan.....pratim politiku od 90 kad sam bio klinac i nisam o njoj znao nista,sada nesto vise znam..cinjenica da je ova garnitura vlasti,pre svega mislim na seselja i milosevica napravila sve ovo i sad je logicno da se naslednici ovo zavrse...mislim da je sporazum neophodan...nije idealan..ali ovo sto cujem od djilasa je licemerno...nesto sto je svojstveno predsednicima ds-a,to im je u tradiciji... u ovu tacku bi i ds morao da dodje da je na vlasti...vlast je u rukama amerikanaca i evropske unije za koju su se oni zalagali,a ne siptara...jer da nije tako mi bi bili vlast na kosovu...a za eu se ds najvise zalagao i zalaze se.....

Misko

pre 11 godina

Nazalost, ovi koji su potpisali taj papir, nikad narodu nece reci istinu nego ce da se velicaju i busaju u grudi! Narod odavno zna da Kosovo nije nase i da je ovo bio iznudjeni potez, jer da sada nisu potpisali, Srbija bi pala jos nekoliko stepenica nize ka dnu a to bi znacio i njihov kraj. Ali i bez ovoga, kraj im se priblizava jer su doveli ovaj narod na ivicu egzistencije!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

DS će podržati sporazum o Kosovu uz zahtev da aktuelna vlast iskreno kaže građanima da on znači de fakto priznanje nezavisnosti Kosova, kaže Dragan Đilas.

Nemoj bre da si "taki", pusti ih da nastave istu politiku "ocuvavanja" Kosova, pogotovu sada kada je Kosovo prema sporazumu iz Brisela "priznalo sever Kosova" a samo pristalo da ostane "srpska juzna Pokrajina" i saglasilo se sa time da ga Srbija sada moze i to legalno "kociti" ka clanstvu u medjunarodnim organizacijama !
Ko je kriv Kosovu sto nisu u svom pregovarackom timu imali nekoga tako sposobnog kao sto su Vucic i Dacic nego poslali onog "nesposobnog" Hasima Tacija koji je kako izgleda "presao na stranu Beograda" i prihvatio sve sto su zatrazili !

ex DS simpatizer

pre 11 godina

Bože kol'ko jadne izjave. Kako ćeš na kraju objasniti podržavanje sporazuma kad ne dobiješ to priznanje od ovih na vlasti? Takvim nastupom i stavom ruku pod ruku sa raspalim DSS-om i radikalima! Nekada sam glasao za ovu stranku sad me sramota, sačuvaj me Bože koliko gluposti i autogolova. Napusti stranku dok ne padne ispod cenzusa!

Boban80

pre 11 godina

A zašto se samo Bogdanoviću ostavlja mogućnost da glasa kako hoće? To bi trebalo da važi za svakog pojedinca, iz svake stranke. Dojadili ste nam svi, sa vašim stranačkim jednoumljem.

svetlanast.

pre 11 godina

sta znaci ako

DZONATAN MUR, direktor biroa za juznu i centralnu evropu pri stejt departmentu kaze da : "SUSTINA DOGOVORA NIJE PRIZNANJE KOSOVA" a DS i dragan djilas traze "da aktuelna vlast iskreno kaze gradjanima da on /sporazum/ znaci de fakto priznanje nezavisnosti kosova.

naravno znaci da Sporazum za DS i dragana djilasa znaci de fakto priznanje kosova.
sva sreca da oni ne odlucuju o tome.
nije bus plus isto sto i medjunarodna politika.

dzoki

pre 11 godina

Djilas je totalno unistio DS. Do pre par godina smatrao sam da je pametan covek,ali ovo stvarno...jedino ako ne radi ovo namerno sa bi skrenuo paznju sa licnih poslova i muvanja.

Sasa Djordjevic

pre 11 godina

"neprihvatanje sporazuma ugrozilo bezbednost svih građana Srbije, a posebno onih na Kosovu i Metohiji"
i on zna da je postignut maksimum sporazuma i da vise nije moglo da se dobije.

dulens

pre 11 godina

Djilase, ovo lupetanje je autogol!
Ovaj ili ovakav sporazum je trebao da obezbedi bivši šef DS, ali nije imao petlju..
I sada umesto da čestitaš Vučiću, izmišljaš neke nebuloze...
Razočaran sam u ovaj tvoj novi DS, nikakvi rezultati, samo prazne priče..

prokleta avlija

pre 11 godina

katastrofa...budi makar čovek pa priznaj poraz...Ivica Dačić bivši Miloševićev portparol i prijatelj kriminalaca i Aleksandar "mali Toma" Vučić sa šešeljevim bedžom su za 6 meseci pregovora odradili posao za koji vi niste imali onu stvar 6 godina...muški i po fer pleju čestitati na pobedi...Tadić je upropastio DS, Djilas ga je danas ovom izjavom i zvanično pokopao,a sutra će valjda Trivanova nekim njenim biserom da održi opelo Demokratskoj stranci...da se razumemo u životu nisam glasao za DS i neću,i u životu nikada nisam glasao ni za radikale ni za njihove derivate na stiroporu i ne planiram,ali ovo nije dostojanstveno i ne priliči čoveku koji pretenduje da postane vladar Srbije,ovo je maliciozna,bezobrazna i nipodaštavajuća izjava koja šteti samo onome koji ju je izgovorio...šta to znači da nisu trebali da potpišu i da Srbija ne treba u EU??? ovaj Dačićev paraf je najrealnija politika koja može da se vodi,a činjenica je da su se Dačić i Vučić izborili i za Kosovo i EU...nema ljutiš,dragi Dragane...
ako dobijemo datum pregovora taj datum će biti istorijski za Srbiju u rangu 14.02.1804, 06.05.1867, 13.07.1878, 01.11.1918 i 05.06.2006...ko odprilike ne zna koji su ovo datumi taj nije Srbin i srpskog roda...

Dumi Kladovo

pre 11 godina

Mislim da je najbolje da se ovako zavrsi.Mi mozemo da se natezemo vekovima.Da nam najbolja deca odu u nedodjiju.Sad da se okrenu unutrasnjoj ekonomiji da se izbalansira da krene na bolje u materiujalnom smislu. Cestitke Djilasu na hrabrosti.

bata

pre 11 godina

"Ova vlast je donela odluku da pregovore sa tehničkog podigne na viši nivo i posle osam meseci imamo tekst sporazuma sa kojim niko u Srbiji nije zadovoljan, ali i situaciju u kojoj bi odbijanje ugrozilo bezbednost građana, pre svega na Kosovu i Metohiji, i koja bi Srbiju gurnula u izolaciju u odnosu na EU", naveo je Đilas."

Pa eto,lepo ste to formulisali,nego sta bi vi uradili na njihovom mestu,ono sto ste godinama radili,i Kosovo i EU.Zbog toga ste izgubili izbore i narodu uskratlili pravo na lespi zivot.Vasa politika je takodje doprinela da se vise nije imalo izbora,nije vise bilo moguce ostati samo na tehnickim pitanjima gos.Djilas,jer nije bilo vise razumevanja za to od strane EU i USA,niti je to moglo uroditi plodom.Prema tome,ako zahtevate da neko kaze istinu,onda treba i vi da se izjasnite po tom pitanju.Vasa namera je da opet profitirate tim jetinim populizmom,imali ste sansu 12 godina,treba da vas je sramota sto ste mucili narod svih tih godina,dok ste se vi vecinom nagojili u svakom pogledu.Moram jos da priznam da sam nekada imao poverenja u vas i LDP,a sad kako se sve vise i vise doznaje sta su pojedinci sve radili,zgrozim se i najradje bi vam svima ispitao poreklo imovine,oduzeo i strpao vas u zatvor,jer bolje niste zasluzili.Nikada nisam podrzavao snage devedesetih,ali ovo sto su Dacic i Vucic uradili je pozitvno,i nemojte biti ljubomorni,imali ste i vi sansi,ali su prsti bili mnogo lepljivi,jahte,vile,luksuzna auta....

srebroljubac

pre 11 godina

jos jedan ovakav politicki gaf i ode covek u penziju, pamtice ga po gafovima i rasturanju DS-a ( ovakav uslov ni Tachi nije trazio)

Jagodiceva

pre 11 godina

Gospodine Djilas....iritantno...mislite li da ste u prilici da vodite razgovor sa "ali" , "mozda"...?
U godinama kada je sve zavisilo od vas ponasali ste se autisticno,nemajuci bas veliki kontakt sa realnosu Nije korektno osudjivati neciji postupak , u ovom slucaju uspeh pegovarackog tima,samo zato zato sto nije deo vaseg politickog uspeha.Ali eto, uspeh je sa vama ili bez vas...

Dejan NS

pre 11 godina

Bilo bi lepo da sve stranke podrze ovaj sporazum, jer je u interesu svake stranke koja dodje na vlast posle SNS-SPS-URS koalicije da ima Kosovo skinuto sa svoje grbace.A razlog zasto nije potpisan ovaj sporazum u zadnjih 2 decenije je zato sto jednostavno Srbija i srpski narod nisu bili spremni za tako nesto.Sada posle toliko godina mrcvarenja i mucenja gradjana sa ovom temom jednostavno je svima u Srbiji dosta Kosova, i sada svi samo zele da se posvete standardu zivljenja i buducnosti svoje dece.

Bane

pre 11 godina

Politicki sam uvek na strani demokrata ali ovo sto Djilas kaze mi govori da mu je vaznije da dodje do (jeftinih) politickih poena nego interesa cele zemlje. Nije tacno da se Kosovo igde priznaje i sporazum je u datim okolnostima izvanredan za Srbe i Srbiju. Albanci su jako besni na Tacija sto je potpisao ovo, a da od Srbije nije dobio nista. Da pomogne Taciju Koha Ditore ima veliki naslov na kome kaze "Gradonacelnik Beograda Dragan Djilas kaze da je Drzava Srbija priznala Nezavisnu Drzavu Kosovo". Hvala bogu za gugl translejtor.

Goran_D

pre 11 godina

"Glasaćemo, a vlast da kaže istinu"

Glasacemo jer ste nam uchinilu uslugu
Da ste ovo drugo rekli, gospodine Djilas, bili bi iskreni i dobili bi moj glas. Ovako....
:)

Ana

pre 11 godina

Odvratno je ovo sto radi Djilas, ali od njega me to ne cudi. Ne znam samo kako nije svestan da tako misli upravo njegova ciljna grupa, odnosno onaj deo gradjanstva koji je sklon glasanju za DS i slicne stranke. Ali ne, on uvek radi u korist sopstvene propasti, te mu zelim da taj posao sto pre i efikasnije obavi.

petar

pre 11 godina

Nisam ni za jedne a ni za druge, mene samo interesuje buducnost moga deteta kad je vec moja upropastena pogresnom politikom svih zajedno! Tako da je nepotrebno kupiti politicke poene na ovakvim izjavama i dosta vise prepucavanja koje utice na razne nacine na ovaj napaceni narod.

Miki

pre 11 godina

Demokrate opet provociraju, a sns opet daje vrlo neozbiljan odgovor koji ne prilici najjacoj stranci srbije. Ako licno vucica nije briga kako ce ds glasati, ne znaci da celu naprednu stranku kao i ostale stranke i celu srbiju to ne zanima, jer se radi o osetljivom pitanju i vazno je da se sto vise stranaka slozi bar jednom. Vucicu ne prestajes da razocaravas.

Kontadiktornosti

pre 11 godina

Drugim recima:Djilas ce glasati za ovakav sporazum,samo zato da bi sadasnjoj vlasti mogao trljati nos kako su priznali Kosovo.
Pitanje za Djilasa:Zasto glasas protiv interesa ove drzave?

xexox

pre 11 godina

glupe li strategije! iz toga logički sledi da, posto ds smatra da se sporazumom priznaje nezavisnost kosova, a ds podržava sporazum, da ds podržava nezavisnost kosova. još jedan autogol djilasa koji ponovo pokazuje da je politički nezreo i nepromišljen

Tanja T.

pre 11 godina

Vrlo podmuklo, u stilu DSS (UDBE). A sta je Tadic radio sa Jeremicem 5 godina?! I Kosovo i EU, a saradnici milione u dzepove, dok je narod patio!
Ne treba DS da podrzi sporazum, ne zasluzuju da budu deo evropske price!
(sasa jokic, 20. april 2013 16:53)

upravo... licemeri obicni, ali sreca pa nas ima dosta koji sve jako dobro pamtimo, iako je kod nas trend stanje politicke amnezije.

Vojvodjanin

pre 11 godina

I opet stize saopstenje SNS-a u stilu devedesetih. Gospodo, pa niste dobili 99% glasova na izborima, da kazete koga interesuje vase misljenje? Pa i tada to ne biste smeli. A da ste priznali Kosovo, jeste...

Neko123

pre 11 godina

Hahah, pa sta je sada ovime rekao - znaci DS ce glasati za priznavanje nezavisnog Kosova? Pa sta se onda buni da ne valja sporazum, ako stvarno sporazum priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu i DS je za to, znaci nema problema?

Zanimnjivo je i to kako radi Demokratska stranka:
"On je rekao da će DS u parlamentu Srbije glasati za sporazum, a da će jedinom svom poslaniku sa Kosova i Metohije Goranu Bogdanoviću biti ostavljena mogućnost da sam odluči kako će glasati."

Ja sam mislio da svi poslanici imaju pravo na svoje misljenje, zasto su onda mandati u rukama poslanika? Znaci Djilas odlucuje ko ima pravo na svoje misljenje a ko nema.

vojvođanka

pre 11 godina

Djilasu bi bilo bolje da objasni ko ce da placa 2000 kontrolora
(zoki, 20. april 2013 17:55)

Jao, istina, to se stvarno ne zna.
Dok se recimo odlično zna odakle je došlo 1.500 dinara dnevnice po osobi za one silne učesnike mitinga ovde kod nas... :D.

bele ruze

pre 11 godina

Za Srbiju je sada najbitnija sigurnost i bezbednost Srba koji zive na Kosovu, ali i da vec jednom dobijemo taj datum za pocetak pegovora o pridruzivanju EU. Verujem da moje misljenje deli vecina Srba!

Blato

pre 11 godina

Je l' da, da vam se sada * najviše sviđa? Dok je Borko Stefanović vodio pregovore znalo se šta se dogovara i šta je dogovoreno. Pravićete vi žute od blata.

nije valjda to?

pre 11 godina

Vlast da kaže da je priznala Kosovo i DS će glasati za to.Da li to Dragan Đilas i DS hoće da kažu da daju podršku priznavanju Kosova?Od njih je to i očekivano jer su oni i ponajzaslužniji za ovo.

ObiWanKenobi

pre 11 godina

Gospodine Djilas, glasao sam za vas u Beogradu, i jos uvek mislim da ste sposoban politicar, ali nemojte biti sada licemerni, imali ste 4 godine vremena da dok ste bili na vlasti, pre svega Boris Tadic kazete narodu istinu koju sada zahtevate da saopsti SNS, a to je: imali smo Rambuje, nismo potpisali, usli u rat sa NATO, izgubili i to ne zahvaljujuci vama i DS nego bas ovima koji su sada potpislai Ahtisarijev plan, samim tim i izgubili deo teritorije, i to je surova realnost. A sada podrzite potpis bezuslovno i borite se da na sledecim izborima zadobijete ponovo poverenje gradjana. Eto, toliko od mene.

Petra

pre 11 godina

Đilas je u pravu. Ja nisam glasala za SNS da bi sada priznali nezavisnost Kosova. Kao loši đaci, ponavljači rade isto što je radila prethodna vlast.
Razočarali su me!

Neka nam je bo u pomoci

pre 11 godina

Ovo jos jednom pokazuje licemerje "premijera" i "vicepremijera" kao mi se borimo,mi ovo mi ono bla bla,a u stvari nas lazu i mazu nam oci. Sramota i bruka indijanci jedni.

KO JE SAD KRIV

pre 11 godina

Istina je da pregovori od početka nisu išli nama u prilog.Vodili su ih mladi neiskusni ljudi koje je bilo lako prevesti preko vode, kad je to god trebalo.Pregovarajući mladi, neiskusni, bez mudrosti koju donosi starost, doveli su Srbiju tamo gde su je doveli, a veći deo građana Srbije je to prihvatilo.I SRbija i njeni građani itad i danas su umorni od svega, kao maratonac pri zadnjim metrima trke, što su drugi veoma dobro znali.
Novi mladi ljudi, sa nešto više iskustva u politici, nešto stariji, iskusniji i mudriji, su morali da nastave započeto i iuradili su onoliko koliko su im, oni koji su ovo sve i počeli, dozvolili. Zato se i kaže da je Srbija izvukla sve što je tražila. Sve ovo naravno treba da verifikuje Vlada. Nadat se da će to naš narod na Kosovu prihvatiti.
Istorija i budućnost će dati meru vrednosti svakog ko je učestvovao u svemu ovom.
Istorija će jednog dana reći istinu.Reći će i ko je grešio i ko ne. Naši potomci će pričati o tome.
Zato treba pustiti ljude da u miru rade posao, a ne prozivati ih odmah i za ono što još na vladi nije ni usvojeno.

Zika Miladin

pre 11 godina

Priznanje bi bilo da su pristali da ispune zahteve druge strane, a na nasu stetu. Oni su se ipak izborili za najvise sto se moglo postici.
(Vuk Vucko, 20. april 2013 16:52)

- Evo ih opet, SNS-ove vodonose! Budjenje klo(v)nova.

Rade

pre 11 godina

Ne cudi me ni najmanje ovakva stetocinska i neistinita izjava DS kada tu stranku sada vodi jedan neobavesten kvazi-drzavnik.

Stetocinska - zato sto trazi da vlada Srbije eksplicitno prizna nrzavisnost Kosova, i zato sto svoju podrsku uslovljava takvim priznanjem Kosova u ime prizemnog politickog nadgornjavanja.

Neistinita - zato sto ne moze nikako biti da je ovim sporazumom priznata nezavisnost a da nije prethodno priznata sporazumom o integrisanom upravljanju granica. Moze biti da su i jedni i drugi priznali, svaki na svoj nacin (u tom slucaju DS ima 'pravo prvenstva') ali ne moze biti da onaj ko je uspostavio granicu nije priznao a onaj ko je potpisao ovakav sporazum jeste. To bi i Gangula shvatio da veza sa vezom nema.

Neobavesten - zato sto se Djilas setio javiti tek dan nakon sto su se sve ostale stranke od renomea o ovome vec izjasnile, i zato sto Djilas ocigledno nije cuo za Tadicev plan od cetiri tacke kojim je DS planirala ukidanje srpskih institucija zarad dobijanja datuma, samo sto je DS u medjuvremenu pala sa vlasti.

Kvazi-drzavnik - zato sto je nedavno u emisiji "Izmedju Dve Vatre" uz vidljivo zlurado smeskanje govorio kako mu je drago to sto nije na vlasti u trenutku kada se Kosovo mora prodati i kako mu zadovoljstvo pruza to sto ce njegovi protivnici morati to da urade umesto njega. U tih par recenica je sam sebe diskvalifikovao da se uopste javlja na temu Kosova. Ne dao Bog da takva osoba odlucuje o nasoj sudbini u bilo kom smislu.

Highlander

pre 11 godina

Najpodliji zavidno - manipulativni politički patuljak na političkoj sceni Srbije...
DOBRO ZNA da NIKO NIKADA u Srbiji neće javno izaći i priznati nezavisno Kosovo, a ipak izlazi i daje ovakav pamflet od izjavice...!?
Hm, samo je zavidan što On i Njegovi nisu imali ... da urade ono što uradiše Ovi nesrećnici na vlasti...

Aleksa1

pre 11 godina

(Ana, 20. april 2013 21:36)

Nismo mi zbog Tita ovde gde jesmo vec zbog Milosevica, Milutinovica, Lilica, Bulatovica, Tadica, Kostunice, Nikolica, Vucica, Djilasa, Cede Jovanovica, Vuka Draskovica, Dacica, Bajatovica, Seselja, Canka, Pajtica, Sutanovca, Jeremica itd.itd.itd. mrzi me vise da nabrajam. ZBOG SVIH NJIH JE SRBIJA U RASULU a ne zbog Tita.

Cirkus

pre 11 godina

Znate šta stvarno ostavlja gorak ukus u ovom medijskom cirkusu?
Onaj odgovor SNS-a da ih nije briga šta "nekakva" DS misli.

Može biti da vas nije briga, ali ima nas ostalih kojima polažete račune, mili moji. A ovo je jedan krajnje bezobrazan odgovor.
Sve vas smo mi izglasali, i NAMA SVIMA ima da polažete račune, iz kojih god da smo stranaka. Samo polako...

DS

pre 11 godina

Ma daj bre covece da li si ti normalan.. Evo prilike da se posalje u zapecak nacionalisticka politika, da se marginalizuju sve one retrogardne snage, da sns ( koliko meni god nesimpatican bio ) preobrati svoje glasace i da od sada pa nadalje glavna tema budu zivot, ekonomija, zdravstvo i sudstvo a ne mitovi. I sta ti radis na sve to? Mlatis o tome da cete vi nesto podrzati samo ako oni nesto priznaju. Raspirujes nacionaliste i valjda pokusavas da tu upecas neki glas. Znas samo sta, takvi nikada nisu i nece glasati za tebe, a meni od danas ne pada na pamet da glasam za DS sa tobom na njenom celu, i sa ovako jeftinom - pilicarskom politikom.. Za nekog iz advertajzinga ocigledno jako malo znas o ciljnim grupama i pozicioniranju.

Mirko

pre 11 godina

Mora da postoji neka caka. Prosli put nam nista nisu dali a sad kao sve. Ko zna sta su se ispod "zita" dogovorili,sto i Djilas trazi da se kaze!

Miloš

pre 11 godina

Mene je loša politika proterala iz Hrvatske, a sada se dešava nešto još gore. Sada loša politika uništava život našima na Kosovu. Njima ovim sporazumom ne može biti bolje. Njima priznanjem Kosova nikako ne može biti bolje.

buga duga9

pre 11 godina

Mislim da naprednjacima ne prija vlast,malo su se izgubili i u pregovorima i u dogovorima i u izgovorima i na kraju su se zapetljali,smesni su...

tomislav

pre 11 godina

(Stefana, 20. april 2013 19:49)

kao neko ko je poreklom iz vojvodine, mislim da je vreme da se prekinu tokovi sverca kod "administrarivne" granice, i da porez koji placam, a u vojvodini je najveca naplacenost poreza, ne ode u ruke pojedinih "privrednika" koji kradu na pdv godisnje preko pola milijardi evra, i da nas ima jos 7 miliona koji imamo pravo da zivimo, a da ne zavisimo od 30000 srba koji ne zele da budu drzavljani republike kosovo. od kako sam se rodio, frka sa izbeglicama, krajisnicima koje smo primili ko sinove, a sada cine najtvrdje jezgro radikalskih gmizavaca... sada treba da zavisim od volje srba sa kosova?

srpska patka

pre 11 godina

Pitanje je pravnih finesa da li je priznanjem jedinstvene sudske i policijske vlasti Pristine na citavoj teritoriji izvrseno de facto priznanje Kosova kao nezavisne drzave. Nepristrasnosti radi, navedimo da Karl Bilt govori o Kosovu sa zvezdicom i fusnotom, tako da se moze reci da EU ovaj sporazum prihvata bez ulazenja u statusno resenje Kosova. Cl 14. sadrzi samo odredbu o neometanju dve strane u evrointegracijskim procesima, ali se ne odnosi na clanstvo Kosova u OUN i drugim medjunarodnim organizacijama.

Stefana

pre 11 godina

Kao neko ko je poreklom sa Kosova,stidim se onih kojima je palo na pamet da potpisu ovakav sporazum. Zar niko ne razmislja o onom narodu koji je ostao dole. Oni ovime nece dobiti nista, a izgubice sve.

malonemaloda

pre 11 godina

Vlast opet po ko zna koji put dokazuje da ne radi u interesu svojih gradjana,ovaj sramni sporazum je samo jos jedan dokaz.Sva obecanja padaju u vodu,to svaki gradjanin ove zemlje vidi,nije to samo misljenje DS-a.Sad samo o ostaje da skrstenih ruku gledamo kako Kosovo pre nas ulazi u EU.

živeli škoti

pre 11 godina

pa gospodo iz sns-a nisu iz ds-a jedini koji bi to zeleli da znaju. A i vas odgovor njima "bas nas briga sta vi zelite da znate" stvarno pristaje detetu od 5 godina.

Drvo javorovo

pre 11 godina

Vrlo je interesantno posmatrati medijski spin oko ovog Sporazuma... In the meantime, posla i dalje nema, dug raste, SNS i ostali i dalje zapošljavaju u JP i levo i desno, cene skaču, a mladi u talasima odlaze u inostranstvo.

E, Đilase - o ovome bi mene zanimalo što-šta, a za Sporazum su već rekli i pokazali šta su imali...

vlajko

pre 11 godina

Nažalost ovaj je potpuno u pravu - ovo je katastrofalno rešenje, mi smo predali ono što smo faktički imali, imali smo totalnu vlast na severu kosova a sada nećemo imati ništa..ostaje još samo i formalno priznanje a to će naravno biti uslov ako nekada završimo sa pregovorima..Dačić i Vučić su katastrofa, ništa nisu izpregovarali, dno dna..dok je bio DS vodili su se pregovori na trećerazrednom nivou a ovi su sve uprskali jer naravno treba da se pokažu pred svojim mentorima!!

Stefan Obr.

pre 11 godina

Citam ove komentare i gledam koliko su ovi naprednjaci smesni i ograniceni sa komentarima.Citiram "do sad sam bio glasac DS-a, a kako je Djilas ovako nesto izjavio nikad necu glasati za nejga" Hahahahahahaha... pa vas treba da je sramota, sta ima Djilas sa priznanjem Kosova,pa nije ga on priznao, nego vasi lideri Toma i americki i nemacki AGENT Vucic.Sramota...

Anđelija

pre 11 godina

Neverovatno destruktivna osoba ovaj Djilas. Sve ovo ponasanje koje dolazi iz DS-a je prosto jezivo. Vratite pare, lop...!
(modesty, 20. april 2013 20:59)

Kad smo već kod para... Odakle recimo Samardžiću pare da decu školuje u inostranstvu?
Vidite, to i još neke druge stvari bi mene jako, jako zanimale, dakle odgovori na mnoga pitanja, a ne baš da sam simpatizer DS, dapače.

Stefan

pre 11 godina

Naprednjaci mozete da prozivate sami sebe, a ne DS i Djilasa pa vasi lideri su priznali Kosovo zato su i dovedeni na vlast, jer Tadic nije bio izdajnik kako ste vi pricali i nije hteo da prizna Kosovo, to su uradili vasi veliki "SRBI" i velike patriote Toma i Vucic.Vi ste ...... Srbije!

Keka

pre 11 godina

Ne glasajte! Da ste vi potpisali ovakav sporazum, omču oko vrata bi vam stavili. Neka sami predaju Kosovo i tako su nas oni u ovu situaciju i doveli. To je na kraju krajeva i neka pravda!

vlast

pre 11 godina

podrzavam odluku predsednistva DS, ako ce taj sporazum zaista doneti bezbednost nasim sugradjanima jer drugacije ne mozemo da im pomognemo pa da im bar ne odmognamo, za bilo kakav drugi komentar morao bih da procitam tekst sporazuma .

Ucene, pretnje, strah

pre 11 godina

"...ali i situaciju u kojoj bi odbijanje ugrozilo bezbednost građana, pre svega na Kosovu i Metohiji, i koja bi Srbiju gurnula u izolaciju u odnosu na EU", naveo je Đilas." Pa hoces ujedinjenje sa onima koji te nece i koji bi podrzali ugrozavanje bezbednosti naroda, e moja Srbijo kad nam je ovo sveti cilj. Kad ulazimo u EU? 3000.?

stanimir

pre 11 godina

Ja i dalje ne verujem da ce ovim ista biti bolje Srbima sa Kosova.Mada ako se svi slozimo oko iste stvari mozda i bude nesto od svega toga...

takozvani gradjanin

pre 11 godina

Svako obrazovan zna da KiM od juce de facto nije vise deo Srbije .Jedino u ustavu pise jos tako ali tome ni premijer Dacic ne daje puno vaznosti kada kaze "mozete ustav pod misku da stavite ! "

Ivan Marinkovic

pre 11 godina

DS je uvek radila za dobrobit građana Srbije i zato i treba da podrži Sporazum iako je opozicija.
Sadašnja vlast nam napokon ne preti ratom, što su, uzgred, ranije redovno činili.
Dobili napokon građani Srbije ono za čega su glasali, a da nisu ni znali šta ih čeka.
Izgubili Kosovo, osiromašili, zabavljaju nas aferama.......još malo ćemo gledati u tuđ tanjir, a onda ......Mi smo protestvovali pištaljkama, a vaši će motike u ruke uskoro....

eubg

pre 11 godina

vlast mora da iznese istinu,to sto se narodu servira je jedno,a neka skrivena istina drugo...Treba biti iskren i postavljam pitanje zasto se rusio Beograd?

milkica

pre 11 godina

Ok ali sta mislite na situaciju da je ovaj sporazum potpisan Dok je na vlasti bila DS ili bilo ko drugi zamislite ponasanje SNS ??? Dajte ljudi sad bi bilo mitinga, razbijanja .....Pa budite realni ali logicno je i da kazu sta su potpisali pa to je normalno da obaveste svoj narod!!!Ovo sto trazi gospodin Djilas je normalno i civilizovano.Treba izaci i reci to smo uradili i posledice su te a pozitivno za Srbe je to i to.Sta je tu tako strasno?

tomislav

pre 11 godina

(alo, 20. april 2013 20:23)

pa ko nece faliti titova vremena kad se dobijalo 13 plata a zaradilo se 10?
i koliko je to neodradjenih, a isplacenih radnih sati?

zoran

pre 11 godina

Kad čovek pročita gro komentara onda se zapita da li je mnogima jasno šta je potpisano. Baš zbog tog nerazumevanja Djilas traži detaljno objašnjenje prosečnom gradjaninu. Iako ovo ne smatram fer, ne vidim razloga ni za ogorčenje pojedinaca "bivših glsača DS". Ništa strašno i ništa pametno nije rekao. Sa druge strane ne postoji bilo kakvo razumevanje za jedan veliki kompromis, pa se objektivni gubitak želi predstaviti kao pobeda. Na kraju krajeva, mi smo jedini narod u Evropi koji slavi svoj poraz (Kosovo 1389) a slaviće i novi diplomatski poraz (Kosovo 2013).

Vesna NS

pre 11 godina

Posteno i razumno!

Volela bih ipak da vidim, da je kojim slucajem sadasnja opozicija bila u poziciji sadasnje vlasti i obrnuto,pa potpisala isti sporazum, sta bi se desilo!!! Pretpostavljam linc!!!

Ravijojla

pre 11 godina

Ma dajte, gradonačeniče, kad su oni IŠTA otvoreno rekli i nazvali kako jeste?
Samo ste im zgodno upali da opet imaju šlagvort da na drugog prebace krivicu...

ZnamoVasOdRanije

pre 11 godina

Samo ''vi'' nemojte da se predstavljate kao ''bivsi glasaci DS'', molim vas. Mi ne idemo na vase vesti i pisemo kako smo bivsi glasaci SNSa ;)

tomislav

pre 11 godina

2006 (ili 2007) godine je ponudjen ahtisavijev plan koji predvidja,uz sve ovo i formalno priznanje republike kosovo.juce je parafiran,a verujem da ce i u skupstini biti izglasan,sporazum BG-PR,gde se,budimo ljudi i priznajmo,kosovo priznaje kao entitet ciji ce zakoni vaziti,i koji ce imati budzet,kao i bilo koja drzava... to sto ne pise "tacka 0. - kosovo je nezavisna drzava",ne znaci da to nece biti,da to nije,i da to nije bila u poslednjih 14 godina.ali kada je 2007.godine pred vladu srbije i predsednika tadica stavljen takav dokument,aleksandar vucic,tomislav nikojic i ivica dacic su prakticno pozivali na linc svakoga ko bi tako nesto potpisao.jedan od razloga sto pitanje kosova nije reseno jeste to sto,kada se 2007-2012 vratis kuci sa svojim potpisom na ovakvom papiru imas 38% naroda koji ce na krst da te razapne.danas takvih, koji bi isto uradili vucicu ima oko 5% (sto se mora shvatiti ozbiljno,jer je to najludje jezgro organizacije kojoj je i sam vucic pripadao).istoriju na stranu,mi koji smo glasali za LDP ili za DS podrzavamo potpisivanje ovog sporazuma zato sto bolji necemo nikad dobiti.DS je bolja opozicija nego sto su naprednjaci (ranije radikali) ikada bili, i zato ce glasati za ovaj sporazum,mesto da budu protiv njega samo zato sto je opozicija.toliko sam video komentara da treba da se ujedinimo oko kljucnih pitanja,kad se to desi,evo kritike.
zamislite da je prosle godine tadic postao premijer,i da je sa cedom potpisao isti ovaj sporazum. sta bi sns rekao?

Siniša DS

pre 11 godina

Ja sam član DS i nema te sile da bi me bilo ko naterao da glasam za zaokruživanje nezavisnosti Kosova, a da pre toga nije rešeno mnogo toga - Imovina Srbije, imovina proteranih Srba, imovina Pravoslavne crkve, povratak i povraćaj otete imovine proteranih Srba, dug Kosova koji sada otplaćuje Srbija, prava Srba južno od Ibra(kojih je oko 50.000)...mi ništa od toga nismo rešili, a samo smo pregovarali o 4 opštine na severu i da se ukinu tzv paralelne institucije na severu, u prevodu - da se skloni Srbija definitivno sa Kosova, a da za uzvrat ne dobije ništa.

aurelio

pre 11 godina

Nigde u Sporazumu ne pise da Srbija priznaje nezavisnost Kosova.i ja to verujem Vucicu. To samo vidi lider demokrata. Samo ne znam kako ne vidi da su demokrate imale 12 godina da rese problem Kosova i to bez sankcija i bombardovanja , kao miljenici zapada sa velikim donacijama. Pa nisu nego ostavili goru situzaciju nego sto su je zatekli. Izneli Rezoluciju1244 iz UN, dali EU, SSP sporazum, zvezdice i ko zna sta jos.

alo

pre 11 godina

kazem vam ja da je najbolje bilo za vreme tita (iako nisam bio komunista) nikada nisam slusao nigde o politici jedva sam cekao ponedeljak da sa prijateljima na poslu razgovaram o utakmicama prethodnog dana a ovo svi su pocle isa politikom da se bave immao milion partija svi su videli da su tu pare pa navalili a niko nista ne radi prosetajte gradom nema guzve po radnjama iako nas ima mnogo vise nego pre 40 - 50 godina. ranije nisi mogao da udjes u robnu kucu od guzve rakovica je bila puna radnika a prodjite sad sve je zaraslo cak su i sine tramvajske zardjale. mislite o tome

Make my day

pre 11 godina

Kao zabrinuti gradjanin se pitam sta ce se dogoditi posle tog priznanja nezavisnosti Kosova, sa ljudima koji tamo zive ? 8 Meseci lazi, pitam se samo dokle vise? Lazne diplome, lazni svedoci, ljudi, nove prevare, lazna priznanja, izjave, lazni odgovori, hocu li cuti jednu istinu od Nazadne stranke za ovih 8 meseci?

miki

pre 11 godina

Eto, stiglo prolece, resili ste i taj problem oko Kosova,a da sada uzmete malo da radite nesto, bolje bi bilo nego da sedite ispred tv-a i kompjutera.

Apsolvent

pre 11 godina

I sta cemo sada?! Zuti bili izdajnici, strani placenici, neprijatelji srpskog naroda- i to samo zbog toga sto su razumnim pregovorima nastojali da normalizuju situaciju...A sta ce "majcica" Rusija reci?!? ccc...

Dragan NS

pre 11 godina

Zasto da priznaju u Srbiji, pa da im padne rejting. Oni ce pricati da je Kosovo i dalje u Srbiji, malo ce promeniti Ustav...mada ga je Kostunica tako pisao da DS nikad nece moci da ga menja...ali nije racunao na SNS i SPS. Tu je malko pogresio.

stefan

pre 11 godina

Ako se bilo ko zapitao zbog cega SNS nikada na ovakvo uslovljavanje nece odgovoriti istinom, onda treba pokrenuti drugo pitanje zbog cega se SNS i domogao vlasti, samo nemojte pricati o postenju Nikolica i o tome kako nazadnjacima nije stalo do fotelje do koje su jedva dosli..Pritom svi mi znamo da ce SNS priznati nezavisnost kosova zarad ispravljanja gresaka koje su napravili u zadnjih 8 meseci.Za ovih 8 meseci samo lazi,prevare, pa pomnozeni sa lazima daju rezultate kakve danas vidimo od strane SNS-a.

profesor

pre 11 godina

Pitanje Savetu za socijalne mreze : jel vam to nova direktiva da se predstavljate kao bivsi glasaci DSa? Pored tolikih glasaca, prosto mi nije jasno kako su opozicija

Sao Tome and Principe

pre 11 godina

Jos samo fali da se pojavi nova"Crna Ruka"........Srpski kardinal Riselje jo ovo odlicno smislio.....Ili ima veze sa kosmickom pravdom???:).Da je ovo Tadic uradio,vec bi sve vidjenije demokrate vesali po Terazijama,ovako oni sto su skidali natpise ulica na Novom Beogradu ,prizivali i prizeljkivali smrt Z.Djindjica sada nose epitete koje su rado delili neistomisljenicima....S verom u boga za k.... I otadzbinu

Zoran

pre 11 godina

Čak i kada Dačić i Vučić potpišu priznanje nezavisnosti, koje je posledica kumanovskog sporazuma, vama je i dalje izdajnik Dragan Đilas, Boris Tadić, Čeda..? Zar je moguće da nemate nimalo stida? Niko ne osudjuje potpisivanje, stvar je u tome što ste vi lagali vaše biračko telo, i logično je očekivati da to i priznate.

Jelena

pre 11 godina

Slazem se sa tim da je potrebno objaviti tekst sporazuma, kako bi i svaki gradjanin Srbije bio u mogucnosti da vidi sta konkretno potpisivanje tog sporazuma znaci. Vec nam se desavalo u proslosti da smo nadrljali zbog sporazuma koji su "predstavnici naroda" potpisivali. Kao pripadnik tog naroda, veoma se bojim da ce se proslost ponoviti.

Milana

pre 11 godina

Ima ova vlada još mnogo toga da kaže. Mene konkretno zanima neka reč o tome kako nam je dug došao do 180 eura u sekundi i - još bitnije - kako misle dalje s tim...

ping-pong

pre 11 godina

Ta prazna parola uvek samo za srpski narod je polako vec dosadna da iza tih silnih paravana ima dosta toga gde nigde na vidiku nema srpskog naroda nego cista bezkarakterna borba za vlast. To ne govori o kvalitetu jedne partije nego o nefer nacinu svoje poene sakupljati preko nekoga ko nema odgovornost za aktuelne dogadjaje u zemlji. Svi znamo da sta bi radili naprednjaci da je nekim slucajem DS u toj ulozi kao oni, a to je da bi bez pardona se usprotivili takvom potezu sto znaci da nije narod u pitanju nego maksimalna borba za sto vise vlasti pod velom "za narod".

Aleksa1

pre 11 godina

Kako se zamenila vlast tako su se zamenile i uloge proevropljana i laznih patriota DS-a i SNS-a. Srbijo majko.... ko te vodio i ko te vodi...

MolebanNS

pre 11 godina

Šteta, nema ko da organizuje Miting ''Patike za Kosovo'' pošto su sad svi napredni.
(Patike, 20. april 2013 20:00)

Jezik pregrizli, mislite da nam to nije prošlo kroz glavu onog dana kad su "Vojvođani" došli "u goste"...

Mustra bečka

pre 11 godina

Eto, stiglo prolece, resili ste i taj problem oko Kosova,a da sada uzmete malo da radite nesto, bolje bi bilo nego da sedite ispred tv-a i kompjutera.
(miki, 20. april 2013 19:23)

A kako će botovi platicu zaraditi..:D

Pravnik

pre 11 godina

Za nekada mnogo neformalnije stvari je danasnja vlast, a tadasnja opozicija pozivala na linc onih koji su pokusavali da ovu zemlju napokon lise problema kakav je status nase pokrajine. Posteno bi bilo da makar sad otvore jasno karte...

István

pre 11 godina

SNS je poručila demokratama da im nikada neće dati odgovor u kome se kaže da je Kosovo i Metohija faktički priznato ili faktički nezavisno, "koliko god oni to želeli i tome se nadali".
Samo nece da odgovore,ali sve je tacno.Setite se:administrivni prelazi,oficiri...

Владимир

pre 11 godina

Fala komentatorima- drzavnicima koji odreda znaju sta je danas najbolje za Srbiju.
Bio sam slep kod ociju, danas progledah.