Subota, 06.04.2013.

14:09

Korać: Potpisati briselski sporazum

Socijaldemokratska unija smatra da briselski sporazum u dijalogu Beograda i Prištine nema alternativu i da zato Srbija treba da ga potpiše.

Izvor: Tanjug

Koraæ: Potpisati briselski sporazum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

nnidza

pre 11 godina

Potpisivanjem sporazuma kosovskoj vojsci (suprotno važećoj rezoluciji, jedinoj kočnici nezavisnog Kosova) daje se legitimitet i pruža im se pravo dolaska na svaki pedalj Kosova. Neprihvatanjem oni će sigurno doći ali uz naš blagoslov. UN je bila garant postojanja, opstanka Krajine pa je ipak obrisana sa mape, UN je bila zaštitnik i Srebrenice pa je bila nemi posmatrač. I da vas još podsetim EU je bila na Kosovu kada se dogodilo martovsko čišćenje. Bili su samo nemi posmatrači. Ako vlada prihvati ovaj sporazum onda odmah neka i prizna Kosovo, neka zamoli Rusiju da ih primi u UN jer su to sledeći koraci na putu. Da ne gubimo vreme za nove uslove. Pitam se samo hoće li Sjedinjene Srpske države biti sledeći korak Amerike (državnost jugu, Sandžaku, Vojvodini)?

Буба

pre 11 godina

Није лоше слушати политичаре. Некада чујемо нешто што нас насмеје,некад смо љути а некад врло разочарани. Наравно ово данас би рекла да гос.Кораћ "тера" постаром. Прича исто као и пре и потписује све.
Можда би неки политичари ипак требали да се уздрже од давања изјава док их за то не пита народ.

Miloje

pre 11 godina

Da je Sloba na vlasti on bi to potpisao ko od shale. Kao u audiciji "evo negledam, OPa". :-) Problem je shto vishe nema Slobodana i sa Srbima se nemoze tako lako manipulisati. Svi vrlo dobro znaju da potpisati tako neshto bi drzavu gurnulo u anarhiju. Sto reko Jovic svojevremeno. "Ja sam mogao da priznam NDH ali bih onda visio na sred Terazija". Srbija ce prihvatiti RK tek kada bude izgubila Vojvodinu. A Vojvodinu tek kad izgubi Rasku. Problem je shto to sve nije moguce izvesti sve dok u BG stoji kamen na kamenu.

Saša

pre 11 godina

Možda bi i narod trebalo pitati šta misli(referendum o Kosovu i Metohiji, EU , možda o integracijama sa drugim unijama. Političari treba u najmanju ruku da poštuju Ustav ove države. Mislim da nije zakonito da rade i deluju suprotno ovim najvišim aktima države Srbije.

spavać

pre 11 godina

"Srbija nema nikakvu stvarnu alternativu sem da potpiše ponuđeni sporazum. Ako ga ne potpiše sada, moraće da ga potpiše pod mnogo gorim okolnostima kasnije",veli Korać
Mi smo izabrali alternativu, u kojoj srećom vi niste.
Srećno u prošlosti.

Inspekcija

pre 11 godina

Mozemo da potpisemo sta hocemo,u EU necemo skoro.Opet ce iskrsnuti neki novi uslov.A i priznanje Kosova je uslov za otpocinjanje pregovora,samo,ne mogu to bas javno da kazu.

(Vlast)a

pre 11 godina

Naravno!
Ko slusa nacionaliste i patrijarha,ne misli na buducnost svoje porodice.Lako je bilo dok se nesto imalo.Danas kad su nam sve uzeli u ime nakaradno shvacene demokratije i lopovsko-svercerskog patriotizma,ostali su nam goli ziovti i njih moramo cuvati.Po cenu Kosova koje nije nase,po cenu kletvi i ostalih naricaljki.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Nažalost još uvek ne tako retko ali izrazito glupo razmišljanje u Srbiji. Englezima su bliži Folklandska ostrva i Sevetrni pol Danskoj nego našim glupim "umnim" glava Kosmet.

Crataegus

pre 11 godina

A sta cemo sa Srbima na Kosovu?!Mislim da ukoliko sada potpisemo
taj "sporazum" Srbija nepovratno gubi Kosovo.Verujem da Vucic,
a i ova Vlada nece uraditi nista na ustrb Srbije.
(Serjoza, 6. april 2013 14:30)

Srbe s Kosova u Srbiju pa će svi Srbi živjeti u jednoj
državi, kako i glasi davna želja mnogih voždova Srbije.

Џими

pre 11 godina

Реч "споразум" подразумева да су се две стране споразумеле око неког питања, да је постигнута нека врста компромисног решења уз обострана, већа или мања, одрицања. Овде је посреди чист ултиматум, тако да би било лепо макар ствари назвати правим именом, без обзира на вредносно опредељење према истим.

Nemnja1982

pre 11 godina

Kada Korać bude pobedio na izborima za predsednika ili postane premijer ili nešto slično on neka potpisuje šta misli da treba. Demagog. On i njemu slični bi trebali da se pokriju ušima i da ćute, jer svašta smo sa njima videli i doživeli. Nemaju ni trunke kredita da dele savete naciji i budućim vlastima. Za Slobu je bio slogan - gotov je, a za vas - vozdra.

mita

pre 11 godina

Gospodin Korac nikada nije imao tu moc da menja nesto u Srbiji i donosi odluke,da jeste,ubedjen sam da bi danas zivot bio mnogo srecniji i lepsi.Na zalost u ovoj nazadnoj zemlji zadnjih decenija odlucuju oni koji samo gledaju sopstveni interes(bio je jedan koji im se suprotstavio,ali nije odgovarao bandi),a mnogi u narodu ih svesrdno obozavaju i uzdizu.Tako se ne ide napred,vec vraca u kameno doba.Ja sam vec odavno ubedjen da ce problemi i beda biti sve veci,izgleda da mnogi u narodu nece nikada biti u stanju da resavaju probleme pregovorima i u miru,priznavajuci istinu i realnost,uz postovanje ljudskih prava.Neko ce sada reci a zar mi to sada ne cinimo,ne,jer se i dalje pokusava muvati,a to nece proci,jer su devedesetih naneta velika zla i stete.Srpska vlada i mnogi u narodu jos uvek nece da priznaju istinu,tu je najveci problem.

Duci0167

pre 11 godina

Zasto mislite da ce Srbi lose da zive na Kosovu ako se potpise briselski dokument? Zar moze veca jad i beda dok su pod srpskim patronatom. LM,pa nije Korac bio premijer ili u pregovorima dok je bio sastavni deo vlasti pa da prizna ili ne. Sve pametnjakovic do pametnjakovica,srbendisanje. Nacionalizam je pojava kada drustvo totalno moralno zamre. I ja osecam bedu i prazne dzepove pa opet ne podizem tri prsta kao jedino resenje. Politika se ne vodi srcem vec mozgom.

zoran

pre 11 godina

Procitah jedan komentar" nikad nismo bili pokorljiv narod pa necemo ni u buduce", nije mi jasno o kom narodu je ovde rec???? 1945. godine je prvi ministra komunisticke vlasti u srbiji zabranio povratak srba na kosovo i metohiju, to bese pop Vlada Zecevic. Nigde nisam procitao da se neko bunio i trazio nacionalne interese u vreme rezima Josipa Broza, hrvata i njegovih srpskih pomagaca. Sram vas bilo srbi, pristali ste da vam austrougarski kaplar obavestajac, ucesnik u prvom svetskom ratnom genocidu u macvi ( ovo je napisao Arcibald Rajs) bude tolike godine predsednik, sada nesto kao necemo mi neznamo samo sta. Od raspada Jugoslavije mi svaki put znamo sta necemo, i kada se opredelimo i setimo sta bi smo hteli. ono proso voz, toga vise nema. Pokojni Zoran Djindjic je rekao: od akvarijuma mozete napraviti riblju corbu, ali od riblje corbe nemozete napraviti akvarijum, to je istorija. Bio je rat izgubili smo i to moramo prihvatiti, nazalost pobednik diktira uslove, uvek i uvek je bilo i bice tako.

Noca

pre 11 godina

Kada je Korac bio na vlasti tad su mogli sa lakocom da rese Kosovski problem a oni su to godinama gurali pod tepih pa sad se nasli da pametuju.

stid

pre 11 godina

Na žalost mi više nemamo kvalitetne ljude, nacionalnu ljudsku supstancu, koja može da nađe rešenje.Polupismeni fanatici ili školovane sociopate neće ništa učiniti da narod opstane. Izgleda da nam ipak treba neko spolja koji će nas naterati da se ponašamo normalno ali to sigurno neće uraditi bez dobre naplate sopstvenog interesa. Niko nam nije kriv što nemamo laboratorije za otkrivanje toksina u mleku koje su hteli džabe da nam daju. Nema tu krivice ni Vatikana ni komunističke,cionističke,homoseksualne zavere. Sami smo sebi najveći neprijatelji tako da nam izgleda treba neko ko će nas spasiti od nas samih.

bane

pre 11 godina

G. Korać bili ste i sami na vlasti u okviru DOS-a. Zašto onda niste priznali Kosovo nego ste bežali od tog problema a sada prigovarate? Malo je cinično što ste se javili na tu temu.

c'opavi

pre 11 godina

Nogu je neko drugi nasilno odsekao, a sud nam naredjuje da mu oprostimo, pa i da sve zaboravimo, a onda da se izvinimo djuri sto nas je tukao.......

Vasilisa J

pre 11 godina

Gospodine Korać, i vi ste, kao i mnogi drugi, bili na funkciji i u prilici da blagovremeno rešite probem Kosova, ali se, onda kad je trebalo to uraditi, o tome ćutalo.

novica952

pre 11 godina

Korać kaže lako je junačiti se ali zaboravlja da ova vlada nije tu da sliša ni EU ni Ameriku niti stranačke lidera minornih stranaka koje imaju članstvo koje može stati u jedan autobus, već da sluša narod i da radi u nacionalnom interesu. Lako je Koraću da priča i da u ovako uzavrelu atmosveru upumpava ovakve izdajničke ideje koje će otvoriti pandorinu kutiju rastakanja Srbije. Kad se za ništa ne pitaš i ništa ne zavisi od tebe kao kod Koraća možeš da pričaš sve što ti padne naum jer znaš da tvoje reči nemaju nikakve posledice kao reči Dačića i Vučića koji moraju da seku između dva rešenja kako kažu pojednako teška i problematična. Zato bi bilo bolje da ovakvi političari kao što je Korać u ovim trenucima zaćute i prepusti da mudre glave Srbije odluče onako kako to interesi države i naroda nalažu.

humanost na djelu

pre 11 godina

Sta mislite o tome g-dine Korac da vi i vama slicni koji priznaju Kosovo prime jedno dvije 4-clane porodice sa Kosova na neodredjeno izdrzavanje??

Vasilisa J

pre 11 godina

Gospodine Korać, i vi ste, kao i mnogi drugi, bili na funkciji i u prilici da blagovremeno rešite probem Kosova, ali se, onda kad je trebalo to uraditi, o tome ćutalo.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Gospodine Korac,evo Vam alternative-isecite sebi desnu nogu da bi dobili socijalnu pomoc...Da li biste bili spremni na tako nesto?
(analiticar, 6. april 2013 14:17)

Ako se radi o nozi "koja je odavno odsecena i koju ionako nemam" zasto nebih pristao da je "kao bajagi" jos jednom odsecem ako cu na taj nacin dobiti socijalnu pomoc ?
Gospodin Korac ti lepo kaze da Srbija NITI IMA NITI CE IMATI Kosovo, nezavisno od toga hoce li ili nece prihvatiti Briselski predlog i sada je samo jos pitanje hoce li ili nece dobiti "socijalnu pomoc" i iz tog razloga Gosp. Korac veruje da je bolje izabrati i "socijalnu pomoc" nego NISTA ili nesto jos manje od NISTA !

laki

pre 11 godina

A sta sa Srbima na kosvu, jel se neko pita od cega ce da zive tamo i kako da zive, da li ce da im prizna tkzv Kosovska vlast dokumenta, stanove, ugovore. Ili daj da potpisemo da nama bude bolje a vi braco ko vam je kriv crkavajte kako ko zna. Fuuuj, zemlja i drzavljanstvo nije samo vase i moje i vase ne moze da mi neko oduzima moja USTAVOM zagarantovana prava. Laki Kosovska Mitrovica.

Serjoza

pre 11 godina

A sta cemo sa Srbima na Kosovu?!Mislim da ukoliko sada potpisemo taj "sporazum" Srbija nepovratno gubi Kosovo.Verujem da Vucic ,a i ova Vlada nece uraditi nista na ustrb Srbije.

Ivica

pre 11 godina

Analiticaru evo bolje analogije; desna noga je vec odsecena (vasom i krivicom doktora), ali vec neko vreme ne dajete doktorima da vam previju zavoj i uklone infekciju, emotivno i psihicki verujete da je noga i dalje tu mada ste u krevetu. Na stake niste stali od uzasnih bolova. Ovakvo stanje traje vec neko vreme. Bolnicki psihijatar i doktori vas ubedjuju da morate da prihvatite realnost dok vas rodjaci ubedjuju da je najbolje da u krevetu ostanete. Prijatelji vas sved redje obilaze. Zena vas je napustila i otisla sa decom koja se sve manje interesuju za vas. Mislim da bi najbolje bilo da predate zahtev za socijalnu pomoc, zar ne?

Petar Filipovic

pre 11 godina

U ovom vremenu nema druge alternative u slucaju da Srbija zeli dalje. Poslednjih 20 godina "zalaganja" za Kosovo od strane srpskih politicara su doveli do neminovnosti ovakvog resenja.U slucaju da Srbija odluci da
ne prihvati - postavlja se pitanje dali ce deca imati sta da jedu, obuku i kakva ce im biti perspektiva? Price o Kosovskom boju ih nece utesiti. Potpisivanje sporazuma - znaci da cemo primenjivati evropske standarde a
ne i ulazak u EU. U Strazburu je saposteno da posle Hrvatske u EU prvi prijem novih clanica ce biti 2020. godine. U medjuvremenu imamo ekspanziju Evro-azijske Unije koja je sve jaca - gde je Srbija sa zemljama ovog regiona dovrodosla.BRIKS je sve jaci i jaci.Za Srbiju i ovaj region dolaze mnogo bolja vremena.

Mik

pre 11 godina

@analitičar

Srbija već 14 godina nema jednu nogu, a zbog takvog razmišljanja će da ostane i bez druge. Onda ti više socijalna pomoć ne treba...

Вељо

pre 11 godina

Господине Кораћ у политици сте доста дуго и ако до сада нисте схватили да ћемо ми у ЕУ ући само ако то некој главнокомндујућој држави у том тренутку буде одговарало или се то уопште неће догодити, онда ви губите време. А до тада с обзиром да се преговара о неколико десетина поглавља, пре затварања сваког од њих свих 28 чланица (од јула 28) може да блокира преговоре. Чак и да велики не желе лично да нас "саплету" наће ће неку полтронски настојену државу која ће то урадити уместо њих. Друга ствар је што сте ви политичари паразити и поприлично "наспособни" да било шта покренете па ово сматрате јединим правцем.

the ugly truth

pre 11 godina

(analiticar, 6. april 2013 14:17)
analiticar od 15tak godina, fino fino...

samo reci ti nama "analiticare" sta ako treba da biras izmedju:

1. odseci sam sebi nogu zarazenu gangrenom i dobiti socijalnu pomoc

2.odbiti to, a drugi ce ti svakako tu nogu odseci ali onda neces dobiti socijalnu pomoc

sta bi ti kao osnovac izabrao?

Mik

pre 11 godina

@analitičar

Srbija već 14 godina nema jednu nogu, a zbog takvog razmišljanja će da ostane i bez druge. Onda ti više socijalna pomoć ne treba...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Gospodine Korac,evo Vam alternative-isecite sebi desnu nogu da bi dobili socijalnu pomoc...Da li biste bili spremni na tako nesto?
(analiticar, 6. april 2013 14:17)

Ako se radi o nozi "koja je odavno odsecena i koju ionako nemam" zasto nebih pristao da je "kao bajagi" jos jednom odsecem ako cu na taj nacin dobiti socijalnu pomoc ?
Gospodin Korac ti lepo kaze da Srbija NITI IMA NITI CE IMATI Kosovo, nezavisno od toga hoce li ili nece prihvatiti Briselski predlog i sada je samo jos pitanje hoce li ili nece dobiti "socijalnu pomoc" i iz tog razloga Gosp. Korac veruje da je bolje izabrati i "socijalnu pomoc" nego NISTA ili nesto jos manje od NISTA !

the ugly truth

pre 11 godina

(analiticar, 6. april 2013 14:17)
analiticar od 15tak godina, fino fino...

samo reci ti nama "analiticare" sta ako treba da biras izmedju:

1. odseci sam sebi nogu zarazenu gangrenom i dobiti socijalnu pomoc

2.odbiti to, a drugi ce ti svakako tu nogu odseci ali onda neces dobiti socijalnu pomoc

sta bi ti kao osnovac izabrao?

stid

pre 11 godina

Na žalost mi više nemamo kvalitetne ljude, nacionalnu ljudsku supstancu, koja može da nađe rešenje.Polupismeni fanatici ili školovane sociopate neće ništa učiniti da narod opstane. Izgleda da nam ipak treba neko spolja koji će nas naterati da se ponašamo normalno ali to sigurno neće uraditi bez dobre naplate sopstvenog interesa. Niko nam nije kriv što nemamo laboratorije za otkrivanje toksina u mleku koje su hteli džabe da nam daju. Nema tu krivice ni Vatikana ni komunističke,cionističke,homoseksualne zavere. Sami smo sebi najveći neprijatelji tako da nam izgleda treba neko ko će nas spasiti od nas samih.

humanost na djelu

pre 11 godina

Sta mislite o tome g-dine Korac da vi i vama slicni koji priznaju Kosovo prime jedno dvije 4-clane porodice sa Kosova na neodredjeno izdrzavanje??

bane

pre 11 godina

G. Korać bili ste i sami na vlasti u okviru DOS-a. Zašto onda niste priznali Kosovo nego ste bežali od tog problema a sada prigovarate? Malo je cinično što ste se javili na tu temu.

Vasilisa J

pre 11 godina

Gospodine Korać, i vi ste, kao i mnogi drugi, bili na funkciji i u prilici da blagovremeno rešite probem Kosova, ali se, onda kad je trebalo to uraditi, o tome ćutalo.

Ivica

pre 11 godina

Analiticaru evo bolje analogije; desna noga je vec odsecena (vasom i krivicom doktora), ali vec neko vreme ne dajete doktorima da vam previju zavoj i uklone infekciju, emotivno i psihicki verujete da je noga i dalje tu mada ste u krevetu. Na stake niste stali od uzasnih bolova. Ovakvo stanje traje vec neko vreme. Bolnicki psihijatar i doktori vas ubedjuju da morate da prihvatite realnost dok vas rodjaci ubedjuju da je najbolje da u krevetu ostanete. Prijatelji vas sved redje obilaze. Zena vas je napustila i otisla sa decom koja se sve manje interesuju za vas. Mislim da bi najbolje bilo da predate zahtev za socijalnu pomoc, zar ne?

Вељо

pre 11 godina

Господине Кораћ у политици сте доста дуго и ако до сада нисте схватили да ћемо ми у ЕУ ући само ако то некој главнокомндујућој држави у том тренутку буде одговарало или се то уопште неће догодити, онда ви губите време. А до тада с обзиром да се преговара о неколико десетина поглавља, пре затварања сваког од њих свих 28 чланица (од јула 28) може да блокира преговоре. Чак и да велики не желе лично да нас "саплету" наће ће неку полтронски настојену државу која ће то урадити уместо њих. Друга ствар је што сте ви политичари паразити и поприлично "наспособни" да било шта покренете па ово сматрате јединим правцем.

c'opavi

pre 11 godina

Nogu je neko drugi nasilno odsekao, a sud nam naredjuje da mu oprostimo, pa i da sve zaboravimo, a onda da se izvinimo djuri sto nas je tukao.......

Џими

pre 11 godina

Реч "споразум" подразумева да су се две стране споразумеле око неког питања, да је постигнута нека врста компромисног решења уз обострана, већа или мања, одрицања. Овде је посреди чист ултиматум, тако да би било лепо макар ствари назвати правим именом, без обзира на вредносно опредељење према истим.

Serjoza

pre 11 godina

A sta cemo sa Srbima na Kosovu?!Mislim da ukoliko sada potpisemo taj "sporazum" Srbija nepovratno gubi Kosovo.Verujem da Vucic ,a i ova Vlada nece uraditi nista na ustrb Srbije.

laki

pre 11 godina

A sta sa Srbima na kosvu, jel se neko pita od cega ce da zive tamo i kako da zive, da li ce da im prizna tkzv Kosovska vlast dokumenta, stanove, ugovore. Ili daj da potpisemo da nama bude bolje a vi braco ko vam je kriv crkavajte kako ko zna. Fuuuj, zemlja i drzavljanstvo nije samo vase i moje i vase ne moze da mi neko oduzima moja USTAVOM zagarantovana prava. Laki Kosovska Mitrovica.

Vasilisa J

pre 11 godina

Gospodine Korać, i vi ste, kao i mnogi drugi, bili na funkciji i u prilici da blagovremeno rešite probem Kosova, ali se, onda kad je trebalo to uraditi, o tome ćutalo.

novica952

pre 11 godina

Korać kaže lako je junačiti se ali zaboravlja da ova vlada nije tu da sliša ni EU ni Ameriku niti stranačke lidera minornih stranaka koje imaju članstvo koje može stati u jedan autobus, već da sluša narod i da radi u nacionalnom interesu. Lako je Koraću da priča i da u ovako uzavrelu atmosveru upumpava ovakve izdajničke ideje koje će otvoriti pandorinu kutiju rastakanja Srbije. Kad se za ništa ne pitaš i ništa ne zavisi od tebe kao kod Koraća možeš da pričaš sve što ti padne naum jer znaš da tvoje reči nemaju nikakve posledice kao reči Dačića i Vučića koji moraju da seku između dva rešenja kako kažu pojednako teška i problematična. Zato bi bilo bolje da ovakvi političari kao što je Korać u ovim trenucima zaćute i prepusti da mudre glave Srbije odluče onako kako to interesi države i naroda nalažu.

Petar Filipovic

pre 11 godina

U ovom vremenu nema druge alternative u slucaju da Srbija zeli dalje. Poslednjih 20 godina "zalaganja" za Kosovo od strane srpskih politicara su doveli do neminovnosti ovakvog resenja.U slucaju da Srbija odluci da
ne prihvati - postavlja se pitanje dali ce deca imati sta da jedu, obuku i kakva ce im biti perspektiva? Price o Kosovskom boju ih nece utesiti. Potpisivanje sporazuma - znaci da cemo primenjivati evropske standarde a
ne i ulazak u EU. U Strazburu je saposteno da posle Hrvatske u EU prvi prijem novih clanica ce biti 2020. godine. U medjuvremenu imamo ekspanziju Evro-azijske Unije koja je sve jaca - gde je Srbija sa zemljama ovog regiona dovrodosla.BRIKS je sve jaci i jaci.Za Srbiju i ovaj region dolaze mnogo bolja vremena.

mita

pre 11 godina

Gospodin Korac nikada nije imao tu moc da menja nesto u Srbiji i donosi odluke,da jeste,ubedjen sam da bi danas zivot bio mnogo srecniji i lepsi.Na zalost u ovoj nazadnoj zemlji zadnjih decenija odlucuju oni koji samo gledaju sopstveni interes(bio je jedan koji im se suprotstavio,ali nije odgovarao bandi),a mnogi u narodu ih svesrdno obozavaju i uzdizu.Tako se ne ide napred,vec vraca u kameno doba.Ja sam vec odavno ubedjen da ce problemi i beda biti sve veci,izgleda da mnogi u narodu nece nikada biti u stanju da resavaju probleme pregovorima i u miru,priznavajuci istinu i realnost,uz postovanje ljudskih prava.Neko ce sada reci a zar mi to sada ne cinimo,ne,jer se i dalje pokusava muvati,a to nece proci,jer su devedesetih naneta velika zla i stete.Srpska vlada i mnogi u narodu jos uvek nece da priznaju istinu,tu je najveci problem.

Noca

pre 11 godina

Kada je Korac bio na vlasti tad su mogli sa lakocom da rese Kosovski problem a oni su to godinama gurali pod tepih pa sad se nasli da pametuju.

Inspekcija

pre 11 godina

Mozemo da potpisemo sta hocemo,u EU necemo skoro.Opet ce iskrsnuti neki novi uslov.A i priznanje Kosova je uslov za otpocinjanje pregovora,samo,ne mogu to bas javno da kazu.

zoran

pre 11 godina

Procitah jedan komentar" nikad nismo bili pokorljiv narod pa necemo ni u buduce", nije mi jasno o kom narodu je ovde rec???? 1945. godine je prvi ministra komunisticke vlasti u srbiji zabranio povratak srba na kosovo i metohiju, to bese pop Vlada Zecevic. Nigde nisam procitao da se neko bunio i trazio nacionalne interese u vreme rezima Josipa Broza, hrvata i njegovih srpskih pomagaca. Sram vas bilo srbi, pristali ste da vam austrougarski kaplar obavestajac, ucesnik u prvom svetskom ratnom genocidu u macvi ( ovo je napisao Arcibald Rajs) bude tolike godine predsednik, sada nesto kao necemo mi neznamo samo sta. Od raspada Jugoslavije mi svaki put znamo sta necemo, i kada se opredelimo i setimo sta bi smo hteli. ono proso voz, toga vise nema. Pokojni Zoran Djindjic je rekao: od akvarijuma mozete napraviti riblju corbu, ali od riblje corbe nemozete napraviti akvarijum, to je istorija. Bio je rat izgubili smo i to moramo prihvatiti, nazalost pobednik diktira uslove, uvek i uvek je bilo i bice tako.

Nemnja1982

pre 11 godina

Kada Korać bude pobedio na izborima za predsednika ili postane premijer ili nešto slično on neka potpisuje šta misli da treba. Demagog. On i njemu slični bi trebali da se pokriju ušima i da ćute, jer svašta smo sa njima videli i doživeli. Nemaju ni trunke kredita da dele savete naciji i budućim vlastima. Za Slobu je bio slogan - gotov je, a za vas - vozdra.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Nažalost još uvek ne tako retko ali izrazito glupo razmišljanje u Srbiji. Englezima su bliži Folklandska ostrva i Sevetrni pol Danskoj nego našim glupim "umnim" glava Kosmet.

Duci0167

pre 11 godina

Zasto mislite da ce Srbi lose da zive na Kosovu ako se potpise briselski dokument? Zar moze veca jad i beda dok su pod srpskim patronatom. LM,pa nije Korac bio premijer ili u pregovorima dok je bio sastavni deo vlasti pa da prizna ili ne. Sve pametnjakovic do pametnjakovica,srbendisanje. Nacionalizam je pojava kada drustvo totalno moralno zamre. I ja osecam bedu i prazne dzepove pa opet ne podizem tri prsta kao jedino resenje. Politika se ne vodi srcem vec mozgom.

Crataegus

pre 11 godina

A sta cemo sa Srbima na Kosovu?!Mislim da ukoliko sada potpisemo
taj "sporazum" Srbija nepovratno gubi Kosovo.Verujem da Vucic,
a i ova Vlada nece uraditi nista na ustrb Srbije.
(Serjoza, 6. april 2013 14:30)

Srbe s Kosova u Srbiju pa će svi Srbi živjeti u jednoj
državi, kako i glasi davna želja mnogih voždova Srbije.

(Vlast)a

pre 11 godina

Naravno!
Ko slusa nacionaliste i patrijarha,ne misli na buducnost svoje porodice.Lako je bilo dok se nesto imalo.Danas kad su nam sve uzeli u ime nakaradno shvacene demokratije i lopovsko-svercerskog patriotizma,ostali su nam goli ziovti i njih moramo cuvati.Po cenu Kosova koje nije nase,po cenu kletvi i ostalih naricaljki.

spavać

pre 11 godina

"Srbija nema nikakvu stvarnu alternativu sem da potpiše ponuđeni sporazum. Ako ga ne potpiše sada, moraće da ga potpiše pod mnogo gorim okolnostima kasnije",veli Korać
Mi smo izabrali alternativu, u kojoj srećom vi niste.
Srećno u prošlosti.

Saša

pre 11 godina

Možda bi i narod trebalo pitati šta misli(referendum o Kosovu i Metohiji, EU , možda o integracijama sa drugim unijama. Političari treba u najmanju ruku da poštuju Ustav ove države. Mislim da nije zakonito da rade i deluju suprotno ovim najvišim aktima države Srbije.

Буба

pre 11 godina

Није лоше слушати политичаре. Некада чујемо нешто што нас насмеје,некад смо љути а некад врло разочарани. Наравно ово данас би рекла да гос.Кораћ "тера" постаром. Прича исто као и пре и потписује све.
Можда би неки политичари ипак требали да се уздрже од давања изјава док их за то не пита народ.

Miloje

pre 11 godina

Da je Sloba na vlasti on bi to potpisao ko od shale. Kao u audiciji "evo negledam, OPa". :-) Problem je shto vishe nema Slobodana i sa Srbima se nemoze tako lako manipulisati. Svi vrlo dobro znaju da potpisati tako neshto bi drzavu gurnulo u anarhiju. Sto reko Jovic svojevremeno. "Ja sam mogao da priznam NDH ali bih onda visio na sred Terazija". Srbija ce prihvatiti RK tek kada bude izgubila Vojvodinu. A Vojvodinu tek kad izgubi Rasku. Problem je shto to sve nije moguce izvesti sve dok u BG stoji kamen na kamenu.

nnidza

pre 11 godina

Potpisivanjem sporazuma kosovskoj vojsci (suprotno važećoj rezoluciji, jedinoj kočnici nezavisnog Kosova) daje se legitimitet i pruža im se pravo dolaska na svaki pedalj Kosova. Neprihvatanjem oni će sigurno doći ali uz naš blagoslov. UN je bila garant postojanja, opstanka Krajine pa je ipak obrisana sa mape, UN je bila zaštitnik i Srebrenice pa je bila nemi posmatrač. I da vas još podsetim EU je bila na Kosovu kada se dogodilo martovsko čišćenje. Bili su samo nemi posmatrači. Ako vlada prihvati ovaj sporazum onda odmah neka i prizna Kosovo, neka zamoli Rusiju da ih primi u UN jer su to sledeći koraci na putu. Da ne gubimo vreme za nove uslove. Pitam se samo hoće li Sjedinjene Srpske države biti sledeći korak Amerike (državnost jugu, Sandžaku, Vojvodini)?

Serjoza

pre 11 godina

A sta cemo sa Srbima na Kosovu?!Mislim da ukoliko sada potpisemo taj "sporazum" Srbija nepovratno gubi Kosovo.Verujem da Vucic ,a i ova Vlada nece uraditi nista na ustrb Srbije.

humanost na djelu

pre 11 godina

Sta mislite o tome g-dine Korac da vi i vama slicni koji priznaju Kosovo prime jedno dvije 4-clane porodice sa Kosova na neodredjeno izdrzavanje??

novica952

pre 11 godina

Korać kaže lako je junačiti se ali zaboravlja da ova vlada nije tu da sliša ni EU ni Ameriku niti stranačke lidera minornih stranaka koje imaju članstvo koje može stati u jedan autobus, već da sluša narod i da radi u nacionalnom interesu. Lako je Koraću da priča i da u ovako uzavrelu atmosveru upumpava ovakve izdajničke ideje koje će otvoriti pandorinu kutiju rastakanja Srbije. Kad se za ništa ne pitaš i ništa ne zavisi od tebe kao kod Koraća možeš da pričaš sve što ti padne naum jer znaš da tvoje reči nemaju nikakve posledice kao reči Dačića i Vučića koji moraju da seku između dva rešenja kako kažu pojednako teška i problematična. Zato bi bilo bolje da ovakvi političari kao što je Korać u ovim trenucima zaćute i prepusti da mudre glave Srbije odluče onako kako to interesi države i naroda nalažu.

Mik

pre 11 godina

@analitičar

Srbija već 14 godina nema jednu nogu, a zbog takvog razmišljanja će da ostane i bez druge. Onda ti više socijalna pomoć ne treba...

Petar Filipovic

pre 11 godina

U ovom vremenu nema druge alternative u slucaju da Srbija zeli dalje. Poslednjih 20 godina "zalaganja" za Kosovo od strane srpskih politicara su doveli do neminovnosti ovakvog resenja.U slucaju da Srbija odluci da
ne prihvati - postavlja se pitanje dali ce deca imati sta da jedu, obuku i kakva ce im biti perspektiva? Price o Kosovskom boju ih nece utesiti. Potpisivanje sporazuma - znaci da cemo primenjivati evropske standarde a
ne i ulazak u EU. U Strazburu je saposteno da posle Hrvatske u EU prvi prijem novih clanica ce biti 2020. godine. U medjuvremenu imamo ekspanziju Evro-azijske Unije koja je sve jaca - gde je Srbija sa zemljama ovog regiona dovrodosla.BRIKS je sve jaci i jaci.Za Srbiju i ovaj region dolaze mnogo bolja vremena.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Gospodine Korac,evo Vam alternative-isecite sebi desnu nogu da bi dobili socijalnu pomoc...Da li biste bili spremni na tako nesto?
(analiticar, 6. april 2013 14:17)

Ako se radi o nozi "koja je odavno odsecena i koju ionako nemam" zasto nebih pristao da je "kao bajagi" jos jednom odsecem ako cu na taj nacin dobiti socijalnu pomoc ?
Gospodin Korac ti lepo kaze da Srbija NITI IMA NITI CE IMATI Kosovo, nezavisno od toga hoce li ili nece prihvatiti Briselski predlog i sada je samo jos pitanje hoce li ili nece dobiti "socijalnu pomoc" i iz tog razloga Gosp. Korac veruje da je bolje izabrati i "socijalnu pomoc" nego NISTA ili nesto jos manje od NISTA !

Вељо

pre 11 godina

Господине Кораћ у политици сте доста дуго и ако до сада нисте схватили да ћемо ми у ЕУ ући само ако то некој главнокомндујућој држави у том тренутку буде одговарало или се то уопште неће догодити, онда ви губите време. А до тада с обзиром да се преговара о неколико десетина поглавља, пре затварања сваког од њих свих 28 чланица (од јула 28) може да блокира преговоре. Чак и да велики не желе лично да нас "саплету" наће ће неку полтронски настојену државу која ће то урадити уместо њих. Друга ствар је што сте ви политичари паразити и поприлично "наспособни" да било шта покренете па ово сматрате јединим правцем.

Vasilisa J

pre 11 godina

Gospodine Korać, i vi ste, kao i mnogi drugi, bili na funkciji i u prilici da blagovremeno rešite probem Kosova, ali se, onda kad je trebalo to uraditi, o tome ćutalo.

laki

pre 11 godina

A sta sa Srbima na kosvu, jel se neko pita od cega ce da zive tamo i kako da zive, da li ce da im prizna tkzv Kosovska vlast dokumenta, stanove, ugovore. Ili daj da potpisemo da nama bude bolje a vi braco ko vam je kriv crkavajte kako ko zna. Fuuuj, zemlja i drzavljanstvo nije samo vase i moje i vase ne moze da mi neko oduzima moja USTAVOM zagarantovana prava. Laki Kosovska Mitrovica.

Vasilisa J

pre 11 godina

Gospodine Korać, i vi ste, kao i mnogi drugi, bili na funkciji i u prilici da blagovremeno rešite probem Kosova, ali se, onda kad je trebalo to uraditi, o tome ćutalo.

bane

pre 11 godina

G. Korać bili ste i sami na vlasti u okviru DOS-a. Zašto onda niste priznali Kosovo nego ste bežali od tog problema a sada prigovarate? Malo je cinično što ste se javili na tu temu.

the ugly truth

pre 11 godina

(analiticar, 6. april 2013 14:17)
analiticar od 15tak godina, fino fino...

samo reci ti nama "analiticare" sta ako treba da biras izmedju:

1. odseci sam sebi nogu zarazenu gangrenom i dobiti socijalnu pomoc

2.odbiti to, a drugi ce ti svakako tu nogu odseci ali onda neces dobiti socijalnu pomoc

sta bi ti kao osnovac izabrao?

c'opavi

pre 11 godina

Nogu je neko drugi nasilno odsekao, a sud nam naredjuje da mu oprostimo, pa i da sve zaboravimo, a onda da se izvinimo djuri sto nas je tukao.......

Ivica

pre 11 godina

Analiticaru evo bolje analogije; desna noga je vec odsecena (vasom i krivicom doktora), ali vec neko vreme ne dajete doktorima da vam previju zavoj i uklone infekciju, emotivno i psihicki verujete da je noga i dalje tu mada ste u krevetu. Na stake niste stali od uzasnih bolova. Ovakvo stanje traje vec neko vreme. Bolnicki psihijatar i doktori vas ubedjuju da morate da prihvatite realnost dok vas rodjaci ubedjuju da je najbolje da u krevetu ostanete. Prijatelji vas sved redje obilaze. Zena vas je napustila i otisla sa decom koja se sve manje interesuju za vas. Mislim da bi najbolje bilo da predate zahtev za socijalnu pomoc, zar ne?

(Vlast)a

pre 11 godina

Naravno!
Ko slusa nacionaliste i patrijarha,ne misli na buducnost svoje porodice.Lako je bilo dok se nesto imalo.Danas kad su nam sve uzeli u ime nakaradno shvacene demokratije i lopovsko-svercerskog patriotizma,ostali su nam goli ziovti i njih moramo cuvati.Po cenu Kosova koje nije nase,po cenu kletvi i ostalih naricaljki.

Noca

pre 11 godina

Kada je Korac bio na vlasti tad su mogli sa lakocom da rese Kosovski problem a oni su to godinama gurali pod tepih pa sad se nasli da pametuju.

Crataegus

pre 11 godina

A sta cemo sa Srbima na Kosovu?!Mislim da ukoliko sada potpisemo
taj "sporazum" Srbija nepovratno gubi Kosovo.Verujem da Vucic,
a i ova Vlada nece uraditi nista na ustrb Srbije.
(Serjoza, 6. april 2013 14:30)

Srbe s Kosova u Srbiju pa će svi Srbi živjeti u jednoj
državi, kako i glasi davna želja mnogih voždova Srbije.

Џими

pre 11 godina

Реч "споразум" подразумева да су се две стране споразумеле око неког питања, да је постигнута нека врста компромисног решења уз обострана, већа или мања, одрицања. Овде је посреди чист ултиматум, тако да би било лепо макар ствари назвати правим именом, без обзира на вредносно опредељење према истим.

Nemnja1982

pre 11 godina

Kada Korać bude pobedio na izborima za predsednika ili postane premijer ili nešto slično on neka potpisuje šta misli da treba. Demagog. On i njemu slični bi trebali da se pokriju ušima i da ćute, jer svašta smo sa njima videli i doživeli. Nemaju ni trunke kredita da dele savete naciji i budućim vlastima. Za Slobu je bio slogan - gotov je, a za vas - vozdra.

zoran

pre 11 godina

Procitah jedan komentar" nikad nismo bili pokorljiv narod pa necemo ni u buduce", nije mi jasno o kom narodu je ovde rec???? 1945. godine je prvi ministra komunisticke vlasti u srbiji zabranio povratak srba na kosovo i metohiju, to bese pop Vlada Zecevic. Nigde nisam procitao da se neko bunio i trazio nacionalne interese u vreme rezima Josipa Broza, hrvata i njegovih srpskih pomagaca. Sram vas bilo srbi, pristali ste da vam austrougarski kaplar obavestajac, ucesnik u prvom svetskom ratnom genocidu u macvi ( ovo je napisao Arcibald Rajs) bude tolike godine predsednik, sada nesto kao necemo mi neznamo samo sta. Od raspada Jugoslavije mi svaki put znamo sta necemo, i kada se opredelimo i setimo sta bi smo hteli. ono proso voz, toga vise nema. Pokojni Zoran Djindjic je rekao: od akvarijuma mozete napraviti riblju corbu, ali od riblje corbe nemozete napraviti akvarijum, to je istorija. Bio je rat izgubili smo i to moramo prihvatiti, nazalost pobednik diktira uslove, uvek i uvek je bilo i bice tako.

stid

pre 11 godina

Na žalost mi više nemamo kvalitetne ljude, nacionalnu ljudsku supstancu, koja može da nađe rešenje.Polupismeni fanatici ili školovane sociopate neće ništa učiniti da narod opstane. Izgleda da nam ipak treba neko spolja koji će nas naterati da se ponašamo normalno ali to sigurno neće uraditi bez dobre naplate sopstvenog interesa. Niko nam nije kriv što nemamo laboratorije za otkrivanje toksina u mleku koje su hteli džabe da nam daju. Nema tu krivice ni Vatikana ni komunističke,cionističke,homoseksualne zavere. Sami smo sebi najveći neprijatelji tako da nam izgleda treba neko ko će nas spasiti od nas samih.

mita

pre 11 godina

Gospodin Korac nikada nije imao tu moc da menja nesto u Srbiji i donosi odluke,da jeste,ubedjen sam da bi danas zivot bio mnogo srecniji i lepsi.Na zalost u ovoj nazadnoj zemlji zadnjih decenija odlucuju oni koji samo gledaju sopstveni interes(bio je jedan koji im se suprotstavio,ali nije odgovarao bandi),a mnogi u narodu ih svesrdno obozavaju i uzdizu.Tako se ne ide napred,vec vraca u kameno doba.Ja sam vec odavno ubedjen da ce problemi i beda biti sve veci,izgleda da mnogi u narodu nece nikada biti u stanju da resavaju probleme pregovorima i u miru,priznavajuci istinu i realnost,uz postovanje ljudskih prava.Neko ce sada reci a zar mi to sada ne cinimo,ne,jer se i dalje pokusava muvati,a to nece proci,jer su devedesetih naneta velika zla i stete.Srpska vlada i mnogi u narodu jos uvek nece da priznaju istinu,tu je najveci problem.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Nažalost još uvek ne tako retko ali izrazito glupo razmišljanje u Srbiji. Englezima su bliži Folklandska ostrva i Sevetrni pol Danskoj nego našim glupim "umnim" glava Kosmet.

Duci0167

pre 11 godina

Zasto mislite da ce Srbi lose da zive na Kosovu ako se potpise briselski dokument? Zar moze veca jad i beda dok su pod srpskim patronatom. LM,pa nije Korac bio premijer ili u pregovorima dok je bio sastavni deo vlasti pa da prizna ili ne. Sve pametnjakovic do pametnjakovica,srbendisanje. Nacionalizam je pojava kada drustvo totalno moralno zamre. I ja osecam bedu i prazne dzepove pa opet ne podizem tri prsta kao jedino resenje. Politika se ne vodi srcem vec mozgom.

spavać

pre 11 godina

"Srbija nema nikakvu stvarnu alternativu sem da potpiše ponuđeni sporazum. Ako ga ne potpiše sada, moraće da ga potpiše pod mnogo gorim okolnostima kasnije",veli Korać
Mi smo izabrali alternativu, u kojoj srećom vi niste.
Srećno u prošlosti.

Inspekcija

pre 11 godina

Mozemo da potpisemo sta hocemo,u EU necemo skoro.Opet ce iskrsnuti neki novi uslov.A i priznanje Kosova je uslov za otpocinjanje pregovora,samo,ne mogu to bas javno da kazu.

Saša

pre 11 godina

Možda bi i narod trebalo pitati šta misli(referendum o Kosovu i Metohiji, EU , možda o integracijama sa drugim unijama. Političari treba u najmanju ruku da poštuju Ustav ove države. Mislim da nije zakonito da rade i deluju suprotno ovim najvišim aktima države Srbije.

Miloje

pre 11 godina

Da je Sloba na vlasti on bi to potpisao ko od shale. Kao u audiciji "evo negledam, OPa". :-) Problem je shto vishe nema Slobodana i sa Srbima se nemoze tako lako manipulisati. Svi vrlo dobro znaju da potpisati tako neshto bi drzavu gurnulo u anarhiju. Sto reko Jovic svojevremeno. "Ja sam mogao da priznam NDH ali bih onda visio na sred Terazija". Srbija ce prihvatiti RK tek kada bude izgubila Vojvodinu. A Vojvodinu tek kad izgubi Rasku. Problem je shto to sve nije moguce izvesti sve dok u BG stoji kamen na kamenu.

nnidza

pre 11 godina

Potpisivanjem sporazuma kosovskoj vojsci (suprotno važećoj rezoluciji, jedinoj kočnici nezavisnog Kosova) daje se legitimitet i pruža im se pravo dolaska na svaki pedalj Kosova. Neprihvatanjem oni će sigurno doći ali uz naš blagoslov. UN je bila garant postojanja, opstanka Krajine pa je ipak obrisana sa mape, UN je bila zaštitnik i Srebrenice pa je bila nemi posmatrač. I da vas još podsetim EU je bila na Kosovu kada se dogodilo martovsko čišćenje. Bili su samo nemi posmatrači. Ako vlada prihvati ovaj sporazum onda odmah neka i prizna Kosovo, neka zamoli Rusiju da ih primi u UN jer su to sledeći koraci na putu. Da ne gubimo vreme za nove uslove. Pitam se samo hoće li Sjedinjene Srpske države biti sledeći korak Amerike (državnost jugu, Sandžaku, Vojvodini)?

Буба

pre 11 godina

Није лоше слушати политичаре. Некада чујемо нешто што нас насмеје,некад смо љути а некад врло разочарани. Наравно ово данас би рекла да гос.Кораћ "тера" постаром. Прича исто као и пре и потписује све.
Можда би неки политичари ипак требали да се уздрже од давања изјава док их за то не пита народ.