Petak, 05.04.2013.

20:23

Posle sednice SNS odluka za Brisel

Konačna odluka Beograda da li prihvata ili odbija ponudu Brisela biće doneta u ponedeljak posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, saznaje RTS.

Izvor: Tanjug

Posle sednice SNS odluka za Brisel IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

245 Komentari

Sortiraj po:

krca

pre 11 godina

Najbolju stvar koju je uradio Vucic je ta sto je donosenje odluke pomerio i time dao svima sansu da odluce zajedno sta i kako dalje .

FOKUS

pre 11 godina

Sada kada je najteze,mislim da trebamo da damo punu podrsku nasem drzavnom vrhu,a ne tu da konstatno kritikujemo,i svaljujemo krivicu na nekog…ni SNS,kao ni ALeksandar Vucic nisu prouzrokovali ove probleme u kojima se Srbija nalazi,to je nasledjeno od prethodne vlade.

Carli

pre 11 godina

Ako danas predamo sever Kosova , sutra ce nam traziti jug Srbije ,prekosutra Vojvodinu, Sandzak,... Aleksandru Vucicu je to ocigledno sasvim jasno, ali ostalima izgleda bas i nije.

malenica

pre 11 godina

Jedino sta je sigurno ,jeste da ce Vucic naci najbolje resenje za Srbe i da nista sto je lose za njih potipisivati nece kolko god da zelimo da resimo ovo.

bilans

pre 11 godina

Zaista je tesko proceniti sta uraditi, ali Vucic je vec pokazao sposobnost da presece i uradi ono sto je najbolje za nase gradjane. Odluka koju donese nije laka, ali ce svakako biti najmanje stetna za sadasnje i buduce generacije.

natasa

pre 11 godina

Mozda je tako i najbolje,ne treba zuriti...razgovarace se na tu temu intenzivno i ovih dana,sada verovatno nije nista konacno...

Slepo crevo evrope

pre 11 godina

Dolazi opet veliki brat u obliku predstvanika EU u nezvanicnu posetu? Jel to neka pretnja , masu nam prsticem. E kako bi ih ja sve lepo odkacila za vjek vjekova. Samo da se ja pitam....

pufnica

pre 11 godina

Prethodno ce saslusati resenja od svih i doneti konacnu odluku tako ce svi biti ukljuceni u donosenje resenja i nadamo se da ce naci neko dobro za sve .

coka

pre 11 godina

U jako losoj poziciji se nalazi Vucic trenutno ,treba od sva zla da izabere manje zlo ,a pritom to ostale stranke koje se ne slazu sa SNS-om koristo da preuvelicaju trenutnu situaciju i prebacuju da je za to kriv Vucic a to je sve poteklo jos pre min 15 godina samo se sad resava.

Slepo crevo evrope

pre 11 godina

U evropskoj uniji su svi manji narodi izgubili dobile su samo zemlje Elite Francuska, Engleska i Nemacka. Mi smo za njih zemlja 3 ranga. I tako cemo i da prodjemo.

Aleksandar

pre 11 godina

Ово није у питању евроинтеграције него једноставно уништење Србије као државе.
(Думача, 5. april 2013 23:36)

Za početak, Srbija nije država pa samim tim i nema šta da se uništi. Paradoksalno čak - priznavanjem Kosova bismo bar imali šansu da postanemo država jer je jedna od glavnih razlika između države i zemlje to što država zna svoje granice i ima apsolutnu kontrolu unutar istih. Dok nam je Kosovo okačeno ovako kakvo je Srbija nema ni teoretske šanse da postane država, bar ne po onome što definicija države implicira.

MRKI

pre 11 godina

Narode da li smo svesni da ova vlada i sve prethodne su dovedene i mat poziciju. Zna li se da je 1999 godine Rezolucijom 1244 Srbija potpisala da sa cele teritorije Kosova povlaci sva obelezja drzave Srbije vojsku, policiju, carinu, opstinske uprave, zdravstvo i skolstvo. Zna se ko je tada cinio vlast SPS, SRS i JUL. Zna se ko je po ovlascenju potpisao Kumanovski sporazum vojni i policijski generali. Molosevic, Marjanovic, Seselj, Vucic i Nikolic su cisti nigde nema njhovog potpisa a bili su tada okosnica vlasti. Ko gleda Nikolicevu platformu i rezoliciju vlade. Niko jer nikoga ne interesuje a Nikolic i vlada narodu pljuju u oci i kazu da pada kisa.

Dragana981

pre 11 godina

Ma ja znam da ce vlada uraditi ono sto je jedino ispravno za nas a to je sacuvati nas od daljeg cepanja i razaranja. Sve smo manji i manji slabiji i slabiji bred velikima.

Princes krofna

pre 11 godina

Nadam se da ova vlada ima svest u odnosu na proslu i nece potpisati gu glupost za šarene laze evropske unije i ne shvatiti ozbiljno pretnje Tacija. Nasa moc je u jedinstvu. A slabost u izdajnistvu.

Slavonac

pre 11 godina

Dijalogom se pronalazi resenja ,a ne nametanjem jednoj strani....tj...prisiljavaju nas da potpisemo nesto sto je stetno za nas,ali ipak verujem ako potpisemo da ce to biti nesto sto nema losih posledica po nas. Verujem da Vucic nece dati da se potpise nesto sto je stetno ,kad je imao hrabrosti da u Briselu kod njih pred njima odbije da se potpise.

Mila BGG

pre 11 godina

Verujem i sigurno je da nece da urade nesto sto ce jos vise stete naneti Srbiji. Ovi odgovorno pristupaju problemu i pronalasku resenja.

TJMM

pre 11 godina

Vucic je samo jos jednom dokazao da je pravi politicar,koji je na toj funkciji zbog naroda,i interesa Srbije a ne EU i ostalih. Odluka koju treba da donese je mnogo teška,al verujem da će biti ispravna.

jovaN

pre 11 godina

Aksiomi vezani za odluku (ma kakva bila):
- albanci juga Srbije neće pomeniti svoj odnos prema Srbiji niti će prekinuti sa provokacijama (ponovo podižu spomenik zločincima);
- Zukorlić neće platiti račun za struju niti će prestati sa prozivnjem države i vlasti kako "bošnjaci" nemaju ustavna prava;
- Vlast u Vojvodini neće prestati da prebacuje krivicu na Beograd za sve propuste sopstvene politike;
- ekonomska situacija (prezaduženost, nizak nivo industrijskog razvoja, slaba konkurentnost naših proizvoda...) će i dalje biti "predinfarktna";
- institucije će i dalje funkcionisati "na pola gasa" sa kadrovima od ranije primljenim preko članske knjižice;
- mediji će i dalje biti prividno slobodni a stvarno zavisni od vlasnika i onih što ih finansiraju...
Šta onda gubimo a šta dobijamo?

nadajte se gostima, doći će sigurno

pre 11 godina

"Veoma teska pozicija u koju su nas doveli prethodnici a sada pricaju sve i svasta. ako su bili pametniji onda su trebali da rese ovo pitanje a ne da nas dovedu u ovakvu situaciju.
(Marlboro, 5. april 2013 22:50)"

Koji prethodnici?

U Vladi koja je vodila i izgubila rat, koja je potpisala kapitulaciju i povukla vojsku i policiju sa Kosova, Nikolić je bio potpredsednik, a Vučić ministar informisanja.

To su ovi isti za čiji račun radiš.

A savet i za sve vas - ni Gebels nije načinio nikakav zločin, on je samo podržavao, hvalio i agitovao za naciste, kao i vi, pa je na kraju balade obešen u Nirnbergu kao ratni zločinac.

Vi, botovi, koji za novac podržavate zločinački režim ćete biti visoko na listi traženih kad sve ovo prodje. Ukoliko niste koristili proxy-je i to vrlo profesionalno, nadajte se gostima pre ili kasnije.

Iako imaju vaše spiskove tamo gde vam daju instrukcije, pa vam ni to neće pomoći.

Tikky

pre 11 godina

Verujem u Vučićevu odluku, ovo mu je sigurno najteža odluka u životu, zato treba da ima podršku srpskog naroda, jer je učinio sve što je u njegovoj moći.

SIMO44

pre 11 godina

Koju god odluku da donese, možemo biti sigurni da je prava, svaka čast Vučiću, jedan je od retkih što daje sve da se postigne dogovor sa Prištinom, koji će biti najpovoljniji od dva, ne baš najbolja za srpski narod koji živi na Kosovu.

Miroslav D.

pre 11 godina

Mnogo teska situacija za Srbe i Srbiju, gotovo neizlazna situacija, nasa Vlada je uradila sve da dodje do dogovora, ali druga strana za dogovor nije zainteresovana.

Jecka

pre 11 godina

Svaka stranka treba da odrzi predesdnistvo i da donese odluku. Od sns se ocekuje mnogo jer njihov lidre Vucic pokazao je da se uspesno bori sa najtezim problemima u zemlji. Sta ce odluciti videcemo. Iz dosadasnjeg Vucicevog rada moze se zakljuciti da ce resenje biti u korist Srbije.

Apolon77

pre 11 godina

Kako smo vidieli da u ovih predhodnih 10 meseci Vucic borio i donosio odluke koje su dobre za Srbiju, tako da verujem da nista nece potpisati ono sto je lose za nas!!

Light night

pre 11 godina

Ja znam sta gubimo davanjem kosova, teritoriju i obraz a sto dobijamo ulaskom u EU to nikao ne zna. Ali verovatno isto sto s udobili Bugarska , ruminija i Grcka . Nista!

Recept

pre 11 godina

Recept je tako jednostavan da ga se samo budala ili zlonameran čovek ne može setiti.
Odbiti ultimatum EU i okrenuti se Rusima.
Istog trena će EU prestati s ultimatumima i dati datum. I neće joj više pasti na pamet postavljavati nove ultimatume.

vlada milic

pre 11 godina

Nece Pristini biti lako sa Predsednikom SNS-a da izadje na kraj. (Proja, 06. april 2013 00:04)
hahahahahahah joj majko mila koji je ovo paralelni svet. hahahaha svaka cast momcino uuu al je tebi dobro.

Aleskandra

pre 11 godina

SNS je po ko zna koji put pokazala koliku odgovornost imaju prema narodu.
(LAKI, 6. april 2013 09:47)

Odgovornost? Na nivou jedne stranke se odlučuje o sudbini cele zemlje. To je odgovorno, dobro?!?! To je sramotno.

Švrćko

pre 11 godina

Šta god da se dogodilo ne smemo da padnemo u nacionalnu depresiju već moramo da nadjemo način da guramo dalje I da rešavamo probleme!

Јелисије

pre 11 godina

Шта то значи "затвориће се временски прозор за Србију", стално претње и ултиматуми, докле? Сада ће кренути и шатл дипломатија Америке и западних савезника на убеђивању Србије да се сагласи са предлогом ЕУ у препусти све Приштини. Верујем да ће Вучић и наша дипломатија имати снаге да настави преговоре.

momo

pre 11 godina

Pa tako su prodali i srpsku krajinu i istocnu slavoniju. Daju izjavu da nikada nece prihvatiti postojece stanje, da se kao nece smiriti dok te teritorije ponovo ne budu u sastavu srbije, ovi njihovi progutaju tu sarenu lazu jer zaboga toma i vucic to kazu.Uz put izdaju svoju stranku i svog lidera, kuma, mentora seselja. Sada nista nije bolje od evrope, odreci ce se oni i "majke" rusije. Od onakvih patriota i nacionalista postadose evropejci i izdajnici i "stvani pvacenici".

Jovan Joki

pre 11 godina

Samo slozni mozemo da se borimo za boljitak Srbije, za nase bolje sutra. Podrska predsednika Tomislava Nikolica je veliki podstrek Aleksandru Vucicu da nije sam u ovoj borbi . Vucicu imas podrsku naroda i svakim danom sve vise ljudi ti se pridruzuje u ovoj borbi .

Zar ste mazohisti?

pre 11 godina

Nije vam dosta dosadašnje i sadašnje muke pa žurite u EU da se pridružite Grčkoj, Kipru, Španiji, Portugaliji i još nekima uskoro?
Zar ste mazohisti?
Nema u EU ni meda ni mlijeka ni novaca.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

@Nix:Nece oni na predsednistvu ni spomenuti Kosmet vec kako da spase stranku.Tek sad vide u sta su se uvalili oni kao stranka i u sta su uvalili srpski narod 1998 i 1999.Sto se mene tice umaju podrsku ma kakva odluka bila.

Roksa

pre 11 godina

U ovom trenutku misljenje gradjana treba da presudi,posle sednice predsednistva Sns koja ce se sigurno sloziti da je primarni cilj narod na KiM.

vlada milic

pre 11 godina

ortaci iz kraja i ja smo dobeli odluku da sutra posle basketa sednemo razmotrimo predlog sporazuma i rano ujutru u ponedeljak obavestimo ketrin eston, baraka obamu , vladimira putina , lionela mesija i kristijana ronalda da jedinstveni stojimo iza odluke da prihvatamo eu kao kandidata za prikljucenje srbiji a i da smo na dosadne molbe hasima tacija da srbiji prepusti na upravljanje celo kosovo i delove albanije i makedonije resili da pozitivno odgovorimo onda kada adem ljajic bude pevao himnu. ma bre ovi naprednjaci su kao " leteci cirkus monti pajtona"

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

I za Pabla Eskobara su njegovi govorili da je najbolji, najfiniji, tako i za Acu sada BOTOVI pricaju sto ne znaci da je tako.

KoStiC

pre 11 godina

U potpunosti se slazem,da ova Vlada daje sve od sebe i poslednji atom snage ulazu u pronalazenju resenja i kakvu odluku doneti. Ne bih bio u njihovoj kozi.

panonski

pre 11 godina

Vidimo koliko je vlada ozbiljna. Siguran sam da nijedan od njih nece potpisati nesto sto je lose po Srbiju. Od dva zla, manje je svakako sklopiti dogovor sa Pristinom.

Samo pitam

pre 11 godina

(Mile Kilca..... A ko je odgovoran??? Sta kaze Igor Mirovic i informativna sluzba centralne otadzbinske uprave??? ja znam odgovor.Naravno DS

Jovan Joki

pre 11 godina

Samo slozni mozemo da se borimo za boljitak Srbije, za nase bolje sutra. Podrska predsednika Tomislava Nikolica je veliki podstrek Aleksandru Vucicu da nije sam u ovoj borbi . Vucicu imas podrsku naroda i svakim danom sve vise ljudi ti se pridruzuje u ovoj borbi .

xxxx

pre 11 godina

Kosovo je jako bitna tema a SNS kao najveca stranka treba da se dogovori sta i kako dalje, obzirom da imaju najvecu odgovornost. Nadam se da ce doci do najbezbolnijeg resenja za KiM.

nada

pre 11 godina

Zemlja koja nema svoje ja i netreba da postoji.Demokratija mi je donela da sam ostala bez posla zbog loše privatizacije.EU će mi doneti da prosim na ulici. Amerika nam uvela sankcije sada nam uzima teritoriju šta je sledeće? Ljudi na Kosovu bez obzira na naciju isto loše žive.Da su njihovi političari za narod onda bi podelili Kosovo i zavladao bi mir a ne da ih vode u bedu kao što je u Albaniji.Beda kuca na vrata kakvu god odluku doneli naši političari.Greška je što n ekažu narodu šta im je tačno ponuđeno.

Time

pre 11 godina

Odluka je doneta.oni koji su doneli odluku da oni odluce su odlucili.da sam na mestu nikolica,vucica,dacica raspisao bih i predsednicke i parlamentarne izbore i referendum sa pitanjem da li se slazete da su srbi sa kosova nasi drzavljani i da ih treba braniti u skladu sa ustavom srbije pa da se gradjani srbije izjasne pa sta bude.i sve je cisto i jasno.odluku koja bi bila doneta bila bi 100% demokratska i validna za ceo svet.

istorija-učiteljica

pre 11 godina

Moramo kao Miloš Obrenović. Napravimo dogovor zbog boljeg života, izvesnije budućnosti, svega što smo preturili preko glave zadnjih decenija. A malo se setimo i Karađorđa!

Pogled sa strane

pre 11 godina

Sunovrat srpske politike pokrenuo je Slobodan Milošević 23 i 24 Septembr 1987 godine na osmoj sjednici CKSKS. Protagonisti tog sunovrata su, među ostalima, bili Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.
Faktura je ispostavljena!

Dejan M

pre 11 godina

Od kada vazne drzavne odluke zavise od sastanka u jednoj stranci makar ona bila najveca u zemlji i parlamentu. Koliko vec na sledecim izborima ova stranka moze izgubiti vlast. Kako je ovo neozbiljna zemlja! Za sta onda sluzi parlament, za ukras! O nasim sudbinama odlucuju diletanti, zato i jesmo tu gde smo.

Nix

pre 11 godina

Posle sednice predsedništva SNS??????????? Zar je Kosovo samo problem SNS-a? Da li o tome odlučuje samo SNS? Zašto je SNS pozvaniji od mene da odlučuje o Kosovu? Ovde nešto mnogo smrdi!

petar petrovic

pre 11 godina

SNS nije odgovorna,a ni Vucic za nastalu situaciju.
(Mile Kilca, 6. april 2013 07:27)

Pa nisu odgovorni,ODGOVORNOST im je najslabija tacka.
Nisu odgovorni,Vucic je 2008 usao u politiku,Nikolic isto.Pre toga nisu bili u vlasti,99 je Tesla bio u vlasti sa Slobom i on treba da bude najodgovorniji.Nisu Nikolic i Vucic i Dacic tada bili na vlasti-oni su kasnije dosli.Za sve je kriv Tesla i njegova nacionalisticka proslost.Zbog Teslinog nacionalizma mi danas placamo cenu.On je kolko sam cuo i dobijao razne stanove za dz...

Eeeeeeee Srbijoooo zemljo seljaka na brdovitom balkanu

Stojan

pre 11 godina

Neznam otkud dileme oko odluke! Sam Vučić je pre izvesnog vreneme na TV izjavio "da je za EU jer nemamo drugog izbora. Možete da me proglasite za izdajnike, ali naš izvoz zavisiod EU tj. Nemačke." Vrh SNS je prihvatiti Vučićev predlog.SNS je sa oduševljenjem prihvatila prodaju srpske zemlje Arapima, koji su spremni da uklone mnoga nedela Američkih zločinaca kao što je Generalštab. Kako reče Vučić ta zdrada nema nikaku vrednost jer je "rugoba". Prihode od novo podignutog hotele ubiraće stranci.

bezimena

pre 11 godina

Miroslav Lazanski je napisao FANTASTICNU kolumnu u Politici. Citiracu samo deo:
"Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а."
(srbIN, 5. april 2013 23:14)

A M.L. se o tim (naučno)fatastičnim rezultatima obavestio iz beloruske centrale.:)) Zašto je preskočio da navede koliko Belorusa traži i DOBIJA azil u USA i EU...

papišta

pre 11 godina

DS u svom političkom delovanju bi trebao da se rukovodi i nacionalnim interesima, a ne samo da vodi računa o usko stranačkim interesima.

Argus

pre 11 godina

Da li treba da pomisljamo na to sta bi se dogodilo da Vucic nije ucestvovao na pregovorima u Briselu?
(Sele, 6. april 2013 07:15)
Da li bi svanuo novi dan, da li bi more i dalje bilo slano, da li bi tok Save krenuo uzvodno? Da li bi bilo svih nas...

Bale

pre 11 godina

Jos jedan veoma tezak ispit za Vucica,ali kad pogledamo,on nikada nije radio ono sto je lako i za sta se ne snosi odgovornost pred gradjanima.Zato se u ovoj situaciji ne brinemo kakva ce njegova odluka biti,jer smo sigurni da ce biti prava i ispravna.

Bilja

pre 11 godina

Ja zalim zato sto nije odavno bilo prilike da se neko prema Kosovskom problemu odnosi kao Aleksandar Vucic.Danas ne bi dosli u ovako tesku situaciju.

Vojka

pre 11 godina

Sve poslove koji su veoma teski za Srbiju najcesce se prenose na Aleksandra Vucica,sto sa jedne strane skine odgovornost drugih(tako bar oni misle),a sa druge strane to je za sve nas i najbolje resenje,jer jedino on nece da trguje sa EU.

bane

pre 11 godina

pa da li je moguce i normalno da o sudbini Srbije i njenog naroda odlucuju vucic, nikolic, mihajlovicka, knezevic, i ona gojkoviceva, ljudi moji pa mi smo gotovi, pa oni i njihova odluka ce nas hermeticki zatvoriti bicemo gori nego Belorusija, zasto da o mojoj sudbini i sudbini moje porodice, moje dece odlucuju oni za koje ja nisam glasao, i ni ti cu ikada glasati,svima je jasno da je kosovo gotova stvar i da je kosovo izgubljeno, jer ga je 1999 milosevic prodao potpisavsi kapitulaciju, jedino jos ovim radikalima i komunistima koji su podrzavali tog istog milosevica nije jasno i sada se kao bore za kosovo upropastavajuci celu Srbiju, pa i nije cudo sto svi mladi ljudi hoce da napusta svoju rodnu zemlju, jer njome upravljaju i vode je nesposobni ljudi koji nastavljaju da vode milosevicko-komunisticko-porazavajucu politiku, koja je pogubna bila, a isada je pogubna za SRBIJU

mungos

pre 11 godina

glavom kroz zid se ne mozeeu cini sve da nam ne dozvoli dobijanje datuma o pristupu cemu onda tolika dramatika jednostavno nece nas i kraj price

Sid

pre 11 godina

Zao mi ove dece koja tek stasavaju i dolaze na svet, moja generacija je i onako u autu, iga uz korner liniju, neki su mrtvi pokoj im dusi, neki su zbrisali odavde i cujem snasli se po svetu a neki su se i vratili u Srbiju ali to vise i nije tako bitno, a bitno je to da je Kosovo za normalne ljude odavno otislo. Ok, mnogi ce reci d aje to nasa kolevka, znam znam, ali eto drugari, probali smo protiv celoga sveta i da li je vredelo? Govori se kako ce i Vojvodina i Sandzak odmah otici u koliko "pustimo" Kosovo, pa ok, neka idu, srecan im put! jednostavno vreme je da se stavi tacka i krene dalje ali da se vratimo u danasnjicu, put se racva u dva pravca, i razumem da neko jedva ceka da ovi priznaju Kosovo, normalizuju odnose kako se to popularno kaze sada,kako bi odmah oni uskocili u njihove fotelje i opet zajahali cvrsto u sedlu a ovi se opet boje kako ce proci na sledecim izborima>... Postoje neka deca koja tek trebaju da odrastu, treba na njih misliti a ne biti sebican, tesko je, razumem....

gligor

pre 11 godina

Duboko verujem da ce se iz ovako lose situacije po Srbiju i njen narod roditi nesto dobro makar jos jedna prilika bez toliko uslova.

maki

pre 11 godina

Verujem da ce vlada na celu sa prvim potpredsednikom vlade , predsednikom i premijerom doneti pravu odluku za gradjane srbije i srbe na kim.

srbin100%

pre 11 godina

Sta ce biti znacemo uskoro,ali ko je kriv da smo dosli do ovoga se zna,12 godina vlasti i Srbiju ste doveli pred ultimatume...pa strasno

zmitjkoe

pre 11 godina

Posle sednice SNS odluka za Brisel

WTF!! Od kad je ova istorijska odluka pitanje stranke ciji je sef potpredsednik vlade? Kakve veze ima sednica SNS sa ovim? Da nece Vucic da stavi na glasanje iako svi glasaju kako sef kaze. Znaci vucic donosi odluku za Brisel! Gde je premijer? Zasto je Vucic nudio ostavku Dacicu u sred Brisela? Totalni raspad sistema.

naprednjak

pre 11 godina

Prvo bih zeleo da pozdravim papagaje iz SNSa.Pokazujete da ste uznapredovali i da znate sta je Internet.A sada ozbiljno.Vecinu gradjana ove zemlje vlasti prave majmunima.Nazalost , tako je.Hteo to neko da prizna ili ne LDP je bila jedina iskrena stranka u Srbiji po pitanju Kosova.I njihovu politiku , kada je Kosovo u pitanju sada sprovodi SNS.Vucic je bio alav vlasti uzivao je u rejtingu , ali dosla maca na vratanca.Kosovo je odavno nezavisno.I cim se raspravlja o autonomiji za Srbe to znaci da ce Srbija priznati Kosovo.Sada imamo samo 2 pitanja.Ko ce to uraditi i kako preci preko Kostunicinog Ustava.SNS i SPS koji , uzgred , imaju mnogo nacionalista medju biracima bi najvise voleli da to uradi DS pa da ih oklevetaju kao izdajnike.Ali nazalost Aca ne zna da vlast znaci privilegije , ali i odgovornost.Pa sada ne moze da krivi DS kao izdajnike.Sa druge strane DS ne zna sta hoce.Cas pljulju ove sto su zemlju doveli u nepovoljnu situaciju(stite Kosovo) cas pljulju sto nisu potpisali sporazum i krenuli ka EU.Bolje je da cute.Pokusavaju da dignu rejting ali en znaju kako.Mada medju njima ima.Stranka vise proevropskih biraca mislim da ce stati na stranu EU.Obrni okreni stranka sa najboljom idejom i sa potpuno pogresnim covekom koji treba da tu ideju sprovede(LDP) pokazuje da je itekako naprednija od ostalih.I nazalost od vecine gradjana nase drzave.

Alexa

pre 11 godina

Budimo realni,bice kako 'braca' preko bare i 'braca' iz Brisela kazu,a svima nama je jasno da su 'braca' naklonjena 'braci' sa Kosova,to samo slep ne vidi. Nego braco moja srpska manimo se mi tog koprcanja u zivom blatu i sredjujmo nasu drzavu,hapsi,osudjuj,sredi sudove,pravi puteve,zaposli narod,rasteraj kancelarijske pacove,skoluj omladinu,popravi standard,pomozi seljaka,pokreni industriju itd. tako ce nam biti bolje.
Licno mislim da treba bataliti tu ucenjivacku politiku,msm ko ce nas smatrati 'ozbiljnom' drzavom ako za sve dopustamo da nam drugi kroji sudbinu??? Ko ce vas kao coveka smatrati ozbiljnim ako ste povodljivi?
Svako dobro,pozdrav.

bezimena

pre 11 godina

Cek, cek mi i cela Srbija zavisimo od toga koja ce struja preovladati u predsednistvu SNS?! Auuu!
(Gregy, 5. april 2013 22:51)

NE može SNS da odlučuje o tome da li će se sporazum prihvatiti ili ne, o tome mora da odluči VLADA i to JEDNOGLASNO!
DOSTA DIKTATURE!

Pismo–Glava

pre 11 godina

A koja je ponuda Brisela? Dajte nam svesto trazimo, za narednom visegodinsnjem drzanjem u saci za tzv. pristup u Evrosku Uniju – u kojoj vas ni ne zelimo pa ni uci necete nikad? Zahvaliti se i reci na hvala?

Svarog

pre 11 godina

Ja koliko vidim ovde ce Taci popustiti sledece nedelje, posto ce uvideti da od njegovog povisavanja tona niko nije impresioniran, a po najmanje onaj na koga ga je povisio…

Pismo–Glava

pre 11 godina

A koja je ponuda Brisela? Dajte nam svesto trazimo, za narednom visegodinsnjem drzanjem u saci za tzv. pristup u Evrosku Uniju – u kojoj vas ni ne zelimo pa ni uci necete nikad? Zahvaliti se i reci na hvala?

Vid

pre 11 godina

Ne treba vise ni da dolaze u posete , stace nam, ko da mi ne znamo sta je dobro za nas bez njih! Nego ne zela da im pokvarimo planove i odbijemo da potpisemo to sto je njima bitnije nego nama. Jer je nase bogastvo tamo koje oni zele da crpe.

Light night

pre 11 godina

Ja znam sta gubimo davanjem kosova, teritoriju i obraz a sto dobijamo ulaskom u EU to nikao ne zna. Ali verovatno isto sto s udobili Bugarska , ruminija i Grcka . Nista!

Ne gledam serije, majke mi!

pre 11 godina

Ova saga, bre, ko Farma i Veliki brat, zacinjem Odbacenom i Sujelmanom! Aman, prestanite da prekidate svako malo reklamama i dajte vise kraj da vidimo!!!

dvds

pre 11 godina

Sta...pa ishod nam je poznat...kao i obicno nasi ljigavi kvazi politicari ce da prodaju kao i obicno sve...ovoga puta ce da to bude Sever Kosova i Srbi tamo...i kao i uvek zauzvrat ce da dobiju bas nista.
Ovde nas svi lopovski srpski politicari loze sa laznom dilemom, jer nje uopste nema, a to nam je i receno...i sa jednim losim ili drugim izborom...i sa pristajanjem na ono sto EU hoce...odnosno otimanje Severa...Srbija datum ne dobija...a EU ce da vidi kad i Turska.

Good boy

pre 11 godina

Mislim da su ovi pristisci sa svih strana vise prevrsili svaku meru. Jer je previse ocigledno da vrse pritisak... Postavlja se pitanje sad, za ciju je to korist?

duki

pre 11 godina

(guja, 05. april 2013 23:46) Obrazovan sam, skolovan, procitao hiljade knjiga, vec i u sestoj deceniji. Pola zivota, dakle najbolje godine, proveo sam u ratovima, sankcijama, inflaciji, ekonomskoj propasti. Na vlasti su isti ljudi koji su doprineli takvom zivotu. Umiveni, zacesljani i spremni da ponovo Srbiju uvedu u izolaciju i unistenje. Interesuje me samo ko vlada ovom zemljom? Zar je moguce da cemo da cekamo da grupa neoradikala u ponedeljak odluci o nasoj sudbini? Gde je Vlada, gde Skupstina? A narod? Zar ponovo diktatura?

Petar_Veliki

pre 11 godina

Kakva farsa! Odlucuju o sudbini nacije!
Ovakav ishod su Toma i Vucic i prizeljkivali od pocetka. Iluzorno je bilo ocekivati da se nesto moze promeniti. Kosovo je Srbija....Boze, boze....
Konacno se Evropa zaboravlja, okrece se Rusiji, punim zamahom. No, Rusi su zainteresovani samo kako jos opeljesiti ovu bednu zemlju i "bratski" narod. Tako ste glasali "drugovi" odnosno "braco". Gledajte samo sta dolazi....

oblačić

pre 11 godina

Pošto je bio na licu mesta i učestvovao u pregovorima, čini mi se da je Vučiću situacija jasnija i da neće dozvoliti da bude potpisano nešto što je na štetu Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Ljubisha

pre 11 godina

Nece biti lako na tim politickim gromadama iz SNS-a da se odluce,sefovi iz EUtopije su odlucili da vise pred njima (plus ostala ekipa iz vlasti) vise ne treba ni sargarpeu da drze vec da im je dovoljna i ideja o sargarepi,dakle,moraju da zamisle da je sargarepa lepa,socna i crvena i da se prosto isplati uraditi sve da se iz ideje ona pretoci u pravu sargarepu. E ,kad se o tome odluci onda nema sumnje da ce dalji tok odlucivanja biti sve laksi i laksi,a jedini problem je o to jako nipodastavaju i vlastodrsci i glave iz EUtopije je to da je najmanje 90% lokalnog stanovnista protiv svega toga.Mislim da ce da semalo iznenade,i jedni i drugi i to puno brze nego li su se nadali...

zoki

pre 11 godina

Alo bre SNS-ovci ?!
Pa nije pitanje sa kim idete u koaliciju, pa da na organima stranke donosite odluke!
Sram vas bilo, a i nas koji vam ukazasmo poverenje i dadosmo sansu da vodite Srbiju. Sramota

Aca

pre 11 godina

Ovo je "smešno".Sloba je spaljivao albanska sela,isterao pola miliona albanaca i NATO je rešio da to spreči.Srbija je kapiturila davne 1999, prošlo je 14 godina,mi i dalje ne priznajemo da smo kapitulirali.Dačić u Vučić,leve ruke Miloševića i Šešelja opet jašu i predvode Srbiju.Da li će oni kao njihovi predsednici da kažu NE, NATO paktu i EU, ili će da "skinu gaće" i kažu DA.Siguran sam da će "skinuti gaće", jer ako je Dačić mogao da uđe u Vladu sa "žutima",može ovo i da potpiše.Ako je Vučić mogao da okrene leđa "heroju" Šešelju,koji je branio Srbe,svuda gde su naše zemlje, a nije branio svoje leđa, jer da jeste,sad bi on bio premijer Srbije, a ne Dačić, već brani ponos Srbije u Hag-u.Najsmešniji su oni koji misle da Vučić ima obraza.Cela ova priča, uzdisanja je jedva velika gluma. Srbi sa Kosova će ostati sami, Toma i Vučić i "mali" Dačić će potpisati "kapitilaciju" isto onako kako je to Sloba učinio, i dobićemo datum. Na žalost, ili na sreču, LDP ide u istoriju, kao i Đilas, jer će novi, najmoderniji političari na Balkanu postari Dačić, i Vučić kao viđeni premijer ali tek 2016.godine, do tada će biti nekoliko rekonstrukcija Vlade, stalna zveckanja izborima, ali će se "fekalni" političari držati zajedno kao nikada do sada, na čelu sa Dinkićem velikim stručnjakom, i patriotom. Ja molim admina da ovaj komentar objavi, makar i markirao, izbacio neke delove, ako ne smeju da se napišu. Hteo sam samo poštenim sugrađanima da napišem šta ih čeka u ponedeljak, odnosno utorak.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Mislim da velika većina želi da se to potpiše i da se završi sa pričom o Kosovu koje je izgubljeno 99. god. , a koje su proćerdali upravo ovi koji će najverovatnije da stave tačku na tu priču.

Mikael Hansen

pre 11 godina

Znači, Politbiro SNS-a (čitaj: Alek i Toma) odlučiće da kaže istorijsko "NE" Evropi i tako ispraviti grešku istorijskog "NE" iz 1948. godine ...

Džango

pre 11 godina

Potpisao sam. Malo pre. Odmah posle večere. Za sada ne osećam nikakvu promenu. Koliko vidim, nisu reagovali ni Srbi sa Kosova. Nadam se da mi naše mudro rukovodstvo neće zameriti što sam potpisao. Nekako mi je lakše u duši. Izvinite ako sam pogrešio. Možete uvek da se pozoveta da sam to uradio bez konsultacija i nacionalnog konsenzusa koji biste vi sigurno imali. Ukoliko je potrebno poništite moj potpis uz pomoć Ustava. Recite da sam bio pijan. Ili da sam malouman. U svakom slučaju, to je bio preveliki pritisak na moju napaćenu dušu. Nadam se da ćete me, narode moj, razumeti. I oprostiti. Baš kao što ste i Slobi i Miri oprostili što su nas u ovo uveli. Volim vas.
vaš Džango

mika015

pre 11 godina

zaista je tesko proceniti sta uraditi ali opet Vucic je pokazao sposobnost da presece i uradi ono sto je najbolje za nase gradjane, odluku koju donese nece biti stetna za sadasnje i buduce generacije

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Kad bih bio zloća podsetio bih malog zlobu na likovanje posle izbora,,mi vodimo Srbiju u EU.Gospode Bože,kakva borba za vlast.Preko leševa.Mali,ma kakvi mali ,veliki zloba je trebao znati da je mnogo naštetio Srbiji.Izvršnu vlast u opštinama ima svako selo u EU,a srbima na Kosovu je to uskraćeno upravo zbog pregovaračkog tima.Sa demokratama bi to ostvarili.I više od toga.

Думача

pre 11 godina

Најлогичније би било одбити овај ултиматум.Ово није у питању евроинтеграције него једноставно уништење Србије као државе.

Tisa

pre 11 godina

Znaci, na sednici Centralne Otadzbinske Uprave bice donesena odluka o sudbini Srbije.Svaka cast gospodo radikali, od vas nisam drugo ni ocekivao.

ja jedan jedini

pre 11 godina

rece jedan komentator iz skoplja: referendum sa pitanjem: da li priznajete nezavisno Kosovo nakon punopravnog clanstva srbije u eu? to mi je skroz ok, priznajemo i predlozicemo ga za clana u un. kosovo je u buducnosti clan un i eu, a mi u buducnosti clan eu. jedino u ovom slucaju "vremenski prozor" ostaje sirom otvoren za srbiju. ako nas vole ko sto vele - postovace referendum. podrska sns-u na evropskom putu.

wolf30

pre 11 godina

Pitajte Srbe iz Hrvatske sta da se uradi i reci ce vam. Kosovo je otislo 1999. i to je jasno kao dan. Ako je tako , ima jos ljudi koji si dole i nije ih malo. Ako EU misli gusti , gusice nas i ova i onako, a ko čekamo da se EU raspadne, preporucujem da pogledate dokumentarac ZETGEIST i da naucite da se to nece dogoditi..Jos devedesetih je bilo ..ma nece EU dugo i sta je bilo, odrasla generacija ziela u jadu i bedi i ajmo opet istu pesmu...ili cemo naprad ili će nas nestati,a to će EU i Amerikanci zasigurno i sprovesti Surovo je vreme i ne treba se zavaravati da neće to uraditi. A rusi, pa eto kako nas pomazu, onako verbalno, tanko, još ćemo misliti da smo mi vazniji njima od Nemaca.Grdno se varamo. Ljudi su kljuc opstanka, a teritorija je promenjiva kategorija i ako nemas ljude nikad neces imati teritoriju, a još ako je zagađena uranijumom pa će populacija tu da nastane za 30 godina, šta bi nam takva teritorija i trebala.

Ma Cherie

pre 11 godina

Za nas je najbolje da prvo sredimo svoje dvoriste, pa kad bude sredjeno onda da vidimo da li cemo u EU ili ne. Ionako bas i ne placu za nama, da nas smatraju podobnim ne bi nam vazda postavljali neke nove uslove. A sto se Kosova tice, svi sve znamo...samo to treba prihvatiti. Oni prethodni su nas godinama zavlacili, i sad ovi moraju da snose odgovornost za nesto sto ih je zateklo...apsurd.

srbIN

pre 11 godina

Miroslav Lazanski je napisao FANTASTICNU kolumnu u Politici. Citiracu samo deo:
"Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а."

salsero

pre 11 godina

mora da se uvek ceka neki poslednji momenat da bi se donelo nesto sto je ocigledno da ce se doneti. Ne folirajte se vise, moramo da to potpisemo i .

misli svojom glavom.

guja

pre 11 godina

Sad treba da se raspusti Skupština i Vlada (i Bajka da se raspusti) i Tomy da da ostavku i da se pravimo ludi. Ovi neka zovu iz EU, a ono "mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan". Nismo tu, na more smo. Fiksni telefoni da se isčupaju iz zida. Nema ništa. Samo požarnici da ostanu. Pa nek se ubežuju s njima. Pa mene neko da tako pravi na majmuna, ne da bi mi puko film, nego bi bioskop skrcao. Ova se danas setila Slobe Miloševića, ovi Nemci zapeli da te kinje, proradilo im ono iz tridesetih godina prošlog veka, ali sad rade to ekonomijom. Ovi naši jedni kukaju oće da nam propadnu pristupni fondovi, ovi drugi ne pitpisujte iako ne znaju šta treba da se potpiše, ovaj narkodiler dole s juga video da ke preterao, pa sad pegla nešto. Nema nijedan tekst u medijima da neko nešto objasni, šta ako ovo, a šta ako ono. Jel znate šta ja mislim. Svi gore pomenuti, znači evropski političari, srpski političari, narkodileri pilitičari, građanstvo, novinari, analitičari imaju jedan strašan problem. Manjka im klasično obrazovanje. Ili ga ne koriste. Znači istorija, filozofija, logika, psiholigija i sociologija. Treba da se vrate svi u Gimnaziju, da isčitaju malo knjige, nema tu mnogo gradiva. Kolko vidim, jedni razmišljaju stomakom, jedni dupetom, treći novčanikom, poneko i mašingeverom bogami. Niko bre da uključi mozak, pa jasna kratka rečenica, da se razume. Pa argument po argument. Nego udri "joooj, ako ne potpišu ima da pocrkamo gladni". Kad je neko u Srbiji crko gladan. Dajte jedan primer. Uz to niti znate šta treba da se potpiše. Onaj jedan oće da se seli iz države ko da njega samo čekaju. Sele se ljudi po svetu samo puca. Nego jel shvatate koliko ste odlepili. A život je najlepša stvar na svetu. Kuknjava nije ni za mrtve, a kamoli žive. Sedite malo kući čitajte, stičite klasično znanje, još će da pada kiša.

sinbad

pre 11 godina

O čemu se ovde govori.Pa mi hoćemo da sačuvamo nešto što nemamo. Teritorija se gubi silom odnosno ratom i nama se to i desilo i možemo je povratiti samo na isti način normalno ako se ikada stvore povoljni uslovi za to. Nikakvi pregovori ni dijalozi nam neće vratiti teritoriju. S obzirom da nam demografska situacija ne ide na ruku slabe su nam šanse za bilo kakve vojne intervencije u bližoj i daljoj budućnosti tako da gospodo bolje da se okrenemo sami sebi prebrojimo se i shvatimo koliko smo bedni.
Ovo su rezultati politike koja se vodila zadnjih 70 godina a naročito one od pre 25. Tako da oni koji su imali najviše udela u našem propadanju i treba da nose najveću odgovornost.
Pa gospodo dogovorite se ko će da ovom narodu kaže konačno istinu!

Nema stajanja

pre 11 godina

Ljudi sve su oci uprte u vas, kapiramo mi da je odluka teska, da se bira izmedju dva zla, ali mi smo vas tu izabrali da odlucujete u nase ime. Uzdamo se da cete doneti ispravnu odluku pa da nam svima bude bolje i krenemo napred!

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ~FÜCKÄ••••••€€€€

pre 11 godina

PPOTPISUJTE, citajuci komentare neki ljudi su navikli samo da imaju da jedu,i na tome se njihov zivot svodi,naravno oni su za to da i dalje zive u toj tami,a kad izgubis nesto,tesko ce ko da ti ga vrati,prema tome idemo dalje. Ko ce nama vratiti mladost???

Siniša

pre 11 godina

A šta na sve ovo kaže predsednik Nikolić, on je i smislio ovaj plan, pisao platformu...a sada ćuti. Nema pravo da ćuti. Šta je njegov stav? Važno je da je napravio konferenciju za medija da bi nam rekao da će i Vučić ići na pregovore, a kada su pregovori propali on ćuti-krije se, užas. Stvarno smo smešna država, ne zna se ko šta radi, opšti haos. Da ne govorim o tome da mi uopšte nismo imali plan B, da se nije uradila procena...ma tako ne funkcioniše ni zemljoradnička zadruga. A šta bi sa tom diplomatskom aktivnošću, nema ništa...jer predsednik mora da ide za vikend u Bajčetinu da obiđe kuću, orezuje voće...nema on vremena da se bakće sa Kosovom, EU...

srecni ljudi

pre 11 godina

I tako o nasoj sudbini i buducnosti odlucice u ponedeljak elita sa estrade, pecenjari, kazandzije, ugostetilji koji pohadjaju kurs za BIA,propali studenti sa diplomom Megatrenda.
Nazdravlje nam!!!!

Johnzy

pre 11 godina

1. Rešite nas Kosova.
2. Oslobodite nas korupcije.
3. Izgradite zatvore, da lopovi mogu da odleže nešto i sredite sudstvo.
4. Napravite po neku fabriku u svakom delu zemlje, da ljudi mogu da rade.
5. Rešite probleme u pograničnim delovima državnim otkupom zemlje i zabranom prodaje strancima.
Kad sve ovo odradite, 6. Recite zbogom EU, a za izbore ne morate da se brinete.

Milosmiha

pre 11 godina

Kakvi su LICIMURI :))) ovamo pozivaju sve stranke da se ujedine oko dogovora,a ovamo odlucice predsednistvo SNS.Ja nisam glasao za SNS da bi oni sami odlucivali o mojoj sudbini i sudbini moje dece!!!

Trifun

pre 11 godina

Zašto posle sednice predsedništva SNS-a. Pa zato što su to jedini ljudi koji su preuzeli odgovornost za rešavanje problema. Lično ne verujem da ćemo napredovati ka Evropi jer nas ne žele, isto kao što ne verujem da možemo sprečiti odvajanje Kosova. Mnogo teških odluka.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

Ljudi ja sam sa Severa Kosmeta...sta god da odlucute nama dole nema sanse da bude dobro!!! Zato pamet u glavu i cuvajte Srbiju mi smo otpisani Odavno...nazalost...jos 1999...

milan

pre 11 godina

Prihvacanje papira EU je prihvacanje cinjenickog stanja i moglo bi se nazvati i jedinim logicnim potezom da nije do pre par dana sve brujalo kako smo na pragu EU, sto govori za neiskustvo ove vlade i naivitet u pokusaju parolama praviti politiku,kod nas pali ali ne i kod drugih.

Zoran

pre 11 godina

E kad citam ove genijalce koji pricaju kako "otadzbina" nema cene, stvarno pomislim da i zasluzujemo da se vratimo 200 godina unazad, sto nam se nazalost smesi kao opcija. Koja otadzbina. Jel vi shvatate da je Slobodan Milosevic potpisao tzv. Kumanovski sporazum, kojim je Kosovo prosto receno oteto i vise nije deo Srbije? Ako je jos deo Srbije, sto se tzv. "drzavni vrh" ne sastaje u Pristini? Sto Vucic ne odrzi konferenciju za stampu u Mitrovici? I mi kao branimo nesto sto zapravo nemamo. I da bi odbranili to sto nemamo, zrtvovacemo izgleda ono sto imamo. Drugo, na severu Kosova zivi otprilike 2.5 puta manje Srba nego u Mesnoj Zajednici Mirijevo u opstini Zvezdara u Beogradu. Pri cemu je eveliko pitanje koliko njih zaista zivi tamo. Da li bi neko normalan ocekivao da se zarad interesa 43.000 stanovnika zrtvuju interesi ostatka od 6 miliona Srba? I na kraju, dosta vise sa tim "drzavnim vrhom". Koje je to telo? To je cista uzurpacija vlasti. Srpski Ustav je vrlo jasan, unutrasnju i spoljasnju politiku vodi Vlada a neki tamo "drzavni vrh".

Kosmos

pre 11 godina

Pravi ljudi treba da donesu odluku,to se jasno vidi.Od početka je bilo jasno da onaj ko ostane hladne glave,treba odlučivati o svemu.

Prepelica

pre 11 godina

Veoma je tesko doneti odluku koja ce zadovoljiti obe strane! Mi treba da se usaglasimo za ono sto je najbolje za nas! Mislim da do resenja mozemo doci!

mentalna higijena

pre 11 godina

Jedini organ vlasti koji je po Ustavu nadležan da raspravlja o ovom pitanju je Skupština Srbije.Vučić and co. su deo izvršne vlasti!Predsedništvo SNSa je stranački organ i kao takav nije kvalifikovan da odlučuje o državnim pitanjima.Da li spoljnu politiku i donošenje odluka od nacionalnog interesa treba prepustiti estradnim menadžerima i kafanskim pevaljkama na čelu sa velikim vezirom?Bezobrazluk!

zluradi

pre 11 godina

Znaci 24% izaslih na proslim izborima odlucuje o sudbini i 76% nas ostalih i nase dece, unuka ... Pa ona Tarabiceva sljiva je sada potpuno realna! Pozdrav "belim listicima"!

wiston

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, Vi ste neko koga je Srbija jako dugo cekala. Veliki ste borac, i samo neko takav moze pomoci Srbiji. Samo napred i samo hrabro! (Dostana, 5. april 2013 21:17)
Da li si bolan pao s marsa? Vucic je onaj isti sto imao veliku ruku u vladi Milosevica, sto su izgubili Kosovo jos 1999, sta ti govoris? Vreme je da ovi sto su izgubili odavno Kosovo, sa njihove politike i ratovi, da sada, danas, konacno potpisu da su Kosovo izgubili. I nek to bude na njihove duse.

Don Hihot

pre 11 godina

Svi su za sad jos mirni jer niko jos ne veruje u potpunosti da ce potpisati ili se bar zavaravamo.
To ce se naravno sve promeniti onog trenutka kad potpisu i ne bio im u kozi ako to urade. Verujem da su toga i oni svesni.

BANEJAKOV

pre 11 godina

Nadamo se zreloj odluci koja ce doneti resenje problema naseg naroda na Kosovu. Dobra je praksa sto funkcioneri najvece stranke u zemlji preuzimaju odgovornost

MRKI

pre 11 godina

Nisu mi jasni ovi hvalispevi Vucicu. Da li je on Srbija. Sta je Vucic u Srbiji gospodar zivota i smrti. Jasni su mi momci od 20 godina koji su bili mali kada je Vucic bio ministar informisanja u vladi Mirka Marjanovica kada je SRS i Seselj kao Milosevicevi veciti kriticari podrzao Milosevica ali mi nisu jasni stariji koji su preziveli represiju Milosevicevog rezima. Da li Vucic voli vise Srbiju od mene ili bilo kog Srbina. Srbi vole autoritete TITA MILOSEVICA sad VUCICA koji se za sve pita i sve zna. Postigao je nesto protiv ptevaranata i lopova ali narod od toga ne zivi vec od standarda.

maric

pre 11 godina

znaci ako kazemo Ne nedobijamo datum-pristina ce silom da prisvoji severni deo a mi ostajemo u izolaciji!!ako kazemo DA onda je gotovo sa kosovom jer smo uspostavili dobrosusedske odnose granicu itd..plus sto ce i sve druge drzave priznati nezavisnost kosova zato sto smo sami time i mi kosovo kao drzavu priznali!!E srbijo sad biraj!

Rade

pre 11 godina

A, da li je neko razmisljao da datuma ne bude i pored kapitulacije? Cini mi se da smo mnogo naivni, u tom slucaju "datum" ce biti zavijen u "oblande", a stvarni pristup EU "misaona imenica" bar u narednih 15 godina. Zapamtite to. I jos nesto Tacijevo Kosovo ce uci u EU pre Srbije! Ja sam ubedjen u to kao i da je ovo konacno kaznjavanje "porazenog" u nedavnim ratovima. Dakle, odricem se svakog moguceg "zivotnog standarda" ali ne i dostojanstva...

Bm

pre 11 godina

Gotovo je! Prihvatanje ahtisarija kakav jeste i ukratko nakon toga priznanje kosova!
Sledit ce ogroman novac za razvijanje sa strane EU i mozemo svi lepo da zivimo i gradimo buducnost ka civilizovanom svetu!

GuC

pre 11 godina

odluka posle ili na sednici SNSa, tako je, bravo, Srbiji nikada nisu ni trebale institucije u kojima odlučuju barem provizorni predstavnici naroda, sada će nam opet o životima odlučivati nosioci zardjalih kašika i najstrašniej ideologije koju smo ikada imali.
Ako ne potpišete sporazum (Toma, Aki and co), neće niti Srbije, a bez nje nema nikoga da "brine" o kosovskim Srbima. Da, da ne zaboravim, o Srbima iz Srbije niko i ne brine...a narodu dosta svega i sve mu jedno, izlaza nema nigde?

mirko

pre 11 godina

Nismo se vratili u devedesete nego u četrdesete, tada je CK SKJ donosio odluke, a državne institucije su bile dekor. Nadam se da je ovo neko pogrešio, jer odluka jedne političke stranke ne može biti legitimna, pa čak da smo i u jednopartijskom sistemu.

milos

pre 11 godina

Sto se mene tice Kosovo odavno nije nase a i ne treba nam, a EU!? Pa nek sacekaju oni nas malo. Cool su oni ali imamo mi puno posla prvo kod nas da pozavrsavamo.

borman

pre 11 godina

Zaista je veoma teska odluka pred nasom vladom i predsednikom,ovo je bezizlana situacija,kakva god odluka da bude nece biti idealna ali verujem u nasu vladu a posebno u gospodina Vucica

CRNI BOMBARDER

pre 11 godina

Iskrivljena slika o nama koja je studiozno radjena godinama nanela nam je vise stete nego svi ratovi zajedno,i zato je doslo vreme da se pokaze ko smo mi i kakvi jesmo,odluka ce biti donesena za dobrobit zemlje i svih gradjana.

Licemerje

pre 11 godina

Od kada je sabor / otadzbinska uprava / glavni odbor SNS preuzeo ulogu Narodne skupstine Republike Srbije? Kakva je ovo neozbiljnost?

SKOJEVAC

pre 11 godina

Ja sam seljak ali bih se uljucio u ovu temu.

Prvo: da li beogradska gospoda a uopste ceo srpski narod zna da je kosovo vec 13 godine odvojena od srbije i to ne za koju godinu nego za uvek.

Drugo: kazu da treba birati Kosovo ili EU, pa ljudi ne kaze se da srbija treba birati kosovo ili EU nego treba birati EU ili BEDU (SIROMASTVO KOJE NAS CEKA)
Stara izreka kaze"bolje vrabac u ruci nego golub na grani"
Ako odbijemo plan evrope mi gubimo EU jer kosovo nam se time odbijanjem ne vraca se.
Dacicu ne igrajte se kao devedesetih kada je vas gospodar odbio plan Z-4 i razne ponude i na kraju smo dobili sta smo dobili.Nemojte nas vratiti u devedesetih jer to zeli samo ratni profiteri a ne narod ne seljak...
Svi znamo lepo da za nasu ljubav nikada zapad nece da nam vrati kosovo/
Priznajmo realitet na kosovo i idemo napred zajedno naprednim svetom zaboravimo proslost ne moze se trcati a gledati nazad jer je rov napred.PAZNJA...

vlada milic

pre 11 godina

dobro svaki dan naucim nesto novo. do danas sam mislio da se odluke donose u Vladi Srbije a potvrdjuju u srpskom Parlamentu ali sam danas naucio da se ipak drzavna posla resavaju na predsednistvu sns

Zverko

pre 11 godina

Smesno je kako SNS-botovi ne smeju da napisu sta misle sta uraditi, vec samo salju opste pohvale na rad prepodobnog?! Imate li kicmu? Ako izdamo Kosovo i Metohiju pisacete o hrabrom koraku u buducnost a ako odustanemo od EU onda cete krenuti dobro poznata retorika o patriotizmu i velicanju naseg spasioca. Sramota!

ergo

pre 11 godina

Haha, ko im smisli to 'car lazar ili vuk brankovic'...pa obojica su ostala bez kosova. samo je jedan platio glavom svojom i tudjom, a drugi je nesto i dobio.

Marlboro

pre 11 godina

Veoma teska pozicija u koju su nas doveli prethodnici a sada pricaju sve i svasta. ako su bili pametniji onda su trebali da rese ovo pitanje a ne da nas dovedu u ovakvu situaciju.

sarkasticni Mile

pre 11 godina

Pitanje:
Da li se to vracamo u 1990. godinu kada su fotografije Slobodana Milosevica kao ikone bile u izlogu skoro svake prodavnice u Srbiji?
Samo sada ce umjesto SM na fotografijama biti novi vodja Aleksandar Vucic.

PS:
Pitam se cemu sluze vlada i Narodna Skupstna drzave Srbije kada se najvaznije odluke [naprimer ova o Kosovu] donose na sednicama politbiroa samo jedne politicke stranke, a u kom izmedju ostalih sede pecenjari, menadjeri, modelisti, poneki Megatrend ekspert i naravno sin predsednika drzave [ljubi ga majka] ?

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Vučićeva meditacija je biser.Kao, čovek rešava kvadraturu kruga.Setih se da je isto to činila supruga Nikolaja Čaušeskog kao rešava teške probleme iz hemije koje još niko nije rešio.Zatvarala se u neke prostorije i spavala,bolila je briga za hemijom.Ionako je bila samo na papiru doktor hemije.

Relja

pre 11 godina

Da li postoji i jedan promil sanse da u SNS neko ne prihvati Vusicev predlog? Ovo je cisto trazenje alibija. A odluka je vec doneta.

smiljka

pre 11 godina

Odluka ce biti teska. Gubimo i ako potpisemo i ako ne potpisemo. Do sada smo na sve pristajali i nista nismo dobili. Zemlja nam je u jos gorem ekonomskom stanju.

Srbin iz Kanade

pre 11 godina

Ako Srbija stvarno zeli da udje u Evropsku uniju onda mora reci NE ovom ultimatumu.
Ako kaze DA, stvarno, ko bi zeleo takvu zemlju i takav narod u svojoj zajednici?
Narod, koji olako daje svoju zemlju, odricuci se svojih gradjana?
Ko to moze ocekivati ma kakvu lojalnost, solidarnost od takvog naroda?
Nemci, Danci ili Austrijanci, sigurno ne.
U ovom trenutku vas preziru jer vide da ste spremni na sve za kolut pite.
Zato vam i nude- nista! Cak ni "datum"!
Ako ucinite, sutra ce okrenuti glavu od vas duboko zgadjeni takvom drzavom i takvim narodom. Jedino ce im preostati da takvu zemlju raspcerupaju i podele susedima koji ce znati da cene sebe i svoje.
--------
Inace, licno mislim da je Kosovo izgubljeno.
Ali ugovor izmedju Srba i Albanaca mora da se uspostavi na zdravim temeljima a ne ovako.
Jos nije vreme za to.
U medjuvremenu, niko Srbiju ne sprecava da nastavi svoju evropeizaciju. Uostalom, ako ikada udje u EU, to ce se desiti iza 2035. pa i da dubi na glavi.

toza

pre 11 godina

Jedini način na koji u ovom trenutku možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i ostatku Srbije jeste da zajedno sa Kosovom uđemo u EU. Na taj način ćemo ukinuti granice koje postoje između Srba na različitim teritorijama. Dakle ne smemo da gledamo naše članstvo u EU već treba svim silama da pomognemo i Kosovu i BiH da zajedno uđemo u EU. Ovo je jedino održivo i dugoročno dobro rešenje za Srbiju i sve Srbe koji žive van matične države.

euroskeptik

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da u Srbiji ne postoji novinar koji sme da postavi jedno prosto pitanje..ili da napise komentar, da pomene.. Ima li ova zemlja ustav ? Kako bilo koga mogu posle ovoga da kazne za bilo koju stvar u Srbiji ? Kakav god da je, odluku mogu da donesu samo ako promene Ustav. I svi se prave blesavi, u kakvoj zemlji mi zivimo..

srbIN

pre 11 godina

Citiracu Branislava Nusica i njegovu pesmu "Dva Raba" koja najbolje odslikava prilike u Srbiji:

"U Srbiji prilike su take
Babe slave, preziru junake
Zato i vi ne mučite se džabe
Srpska deco postanite babe"

Dostana

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, Vi ste neko koga je Srbija jako dugo cekala. Veliki ste borac, i samo neko takav moze pomoci Srbiji. Samo napred i samo hrabro!

Patria

pre 11 godina

Ajde foliranti dosta je femkanja. Svi znamo zasto smo ovde. Zato sto ste tako "patriotski" izazvali zapadne zemlje da nas bombarduju ucescem u vladi onog psihopate koji je hteo da pobije i protera sve Albance, a posle ste, oj "patriote" potpisali kumanovski sporazum u kojem ste dozvolili da isti taj NATO udje na Kosovo. Sta to nije kapitulaicja - predali teritoriju dojucerasnjem neprijatelju? Ajde ne svirajte nego potpisujte i mirite se sa svetom i dajte nam sansu da prezivimo. Dosta vise vaseg ludila Vucicu i Nikolicu.
PS: A na pitanje zasto DS nije ovo resio do sad pogledati u guglu pod "Kosovo za patike" i "Ako neko vidi Djindjica"... Smesni ste.

kobac

pre 11 godina

Verujem državnom vrhu da će odluka biti dobro promišljena. Jedno je sigurno: nije laka. Zato na čelu države i imamo ljude koji su sposobni da se suoče sa pritiscima i podnesu odgovornost za sve što rade i da će to biti u interesu Srbije.

mile

pre 11 godina

Svi mi ovako ponosni vec poodavno dobijamo i plate i penzije samo od zajmova iz EU! voleo bih da mozemo bez njih,al mislim da cemo se,ako nam zavrnu finansijske slavine,medjusobno pojesti! nismo uspeli vec jednom pod sankcijama,setite se redova za benzin,praznih rafova,pustih banaka... ne znam,mozda neko zna kako mozemo sami,ali ja ne vidim ko!

Lip

pre 11 godina

Zna li se kako će odlučivati i o čemu? Hoće li dizati ruke, bacati pasulj? I zašto baš na sednici SNS, nema li nekog kompetentijeg skupa u zemlji Srbiji? I šta ako pogrešno odluče, da li su spremni da snose odgovornost i na koji način?

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Mene zanima Vučićeva meditacija.Eto,našao čovek načina da udje u istoriju.A nemoraju uopšte da idu u Brisel,bliže i jeftinije je da iz Haga odu vodje njihovih partija.Ionako ih EU jednako tretira.

MONARHIJA

pre 11 godina

Kosovo je zavrsena prica.NATO je garant Kosovske nezavisnosti.Potpisani akt o kapitulaciji je jasan-svako krsenje podrazumeva trenutnu vojnu intervenciju.Akt o kapitulaciji(pod nazivom"Vojno tehnicki sporazum"je svakom lako dostupan.

Berkut

pre 11 godina

Nadam se iskreno da će biti mudri u svojoj odluci i doneti odluku ka EU i staviti tačku bez ikakvih zapeta novih zahteva,da neće ostaviti ni mm. repa koje bi sledeće generacije vukle za sobom.Na veliku žalost gradjana srbije došlo se dotle da "čast"o nekoj odluci odluči "najmladje" rukovodstvo neke političke stranke.Mogu da poštujem nečiju odgovornost da želi da donese neku odluku koja je važna za gradjane Srbije i gradjane pravoslavne verosispovestis KiM ali o takvoj odluci ne mogu da podnesem tu dozu bezobrazluka da neko sebe najavi da šta se bude odlučilo u ponedeljak na sastanku SNS-a tako će biti.Podsetiću samo i SNS kao i sve njihove glasače i simpatizere da je SNS osvoji nešto ispod 1/4 (23%)glasova.Na osnovu ovog glasačkog podatka to je čist bezobrazluk.Koju oni Srbiju predstavljaju.Na osnovu kog broja glasača oni rade u interesu većinske Srbije.Da li je i jedna glasač SNS-a glasao za Premijera SPS-a kao što nema glasača DS koji je glasao za vladu sa SPS-om. Ako u parlamentu SNS ima 73 poslanika a DS 67 to bi već bila većinska Srbija.No o ovoj odluci svi predsednici političkih strnaka koji imaju učešća u vlasti bilo sa tačke pozicije ili opozicije moraju da se zajedno pojave na TV-u,pročitaju šta su odlučili i stave svoj potpis.O toj odluci na sledćim izborima će biti ili nagradjeni ili biti pri dnu liste nakon odluke i rezultata šta će nam ta odluka doneti.Vi dalje ne vidite da su vam gradjani Srbije kao gladni Šar planinci.Glad na vrata ljubav kroz prozor

Jovan

pre 11 godina

Imam poverenja u sns, Vucic je pokazao kako treba da se radi i bori za zemlju ali ipak mislim da treba raspisati referendum po ovom pitanju.

Bora

pre 11 godina

Nadajmo se da ce uspeti da donesu pravo resenje i pomognu svom narodu koliko mogu u ovom trenutku. Treba svi da shvate da ovo uopste nece biti lako i ne treba osudjivati nijednu odluku unapred

srki

pre 11 godina

Čak i da pristanu nećemo moći u Evropu, Kosovski problem ce preci na Vojvodinu pa kad damo Vojvofinu bice ptoblema u Sandzaku, Bujanovcu, pa kad sve to damo onda ce problem biti u Šumadiji i na kraju cemo nestati. Našu istoriju ce sebi prepisati Hrvati, Albanci i Bosnjaci i za 100 god niko nece ni znati da su Srbi nekad postojali.

sumorni

pre 11 godina

Nisam primetio momenat kad je Centralni komitet promenio naziv u Centralnu otadžbinsku upravu.

U radikale ne treba sumnjati, uspešno su svaki put izabrali najgore rešenje, pa će i sada nastaviti tu tradiciju.

A cenu njihove bahate, nerazumne, i nadasve štetočinske politike je plaćao narod. U krvi.

Iskonsko zlo, osnovano samo sa jednim ciljem - uništiti Srbiju, što radikalima odlično ide.

djordje

pre 11 godina

Ja mu sve verujem od kada je poceo da nosi naocare. Sve sto je prethodno govorio i za vreme Seselja a i posle njega sam zaboravio. E Srbijo moja kratkog li si pamcenja......neka vas folira kad ste takvi naivni....

Ste Van

pre 11 godina

Bravo za Vučića. Otadžbina nema cenu...Snaga Nacije se pokazuje i dokazuje u ovakvim situacijama. Kroz istoriju prošli smo mnoge ultimatume, mnogi naši preci su krvarili za našu Otadžbinu. Život ima cenu a Otadžbina ne. NE u Evropu koja nas tretira kao smeće. Glavu gore i s verom u Boga

jo jo

pre 11 godina

Isto kao u vreme Milosevica,njegove fore...Par njih se zabije u mrak i kao nesto resava.A ova odluka o osnivanju "virtuelnih" opstina govori o tome kakva ce odluka biti.Djakovica je tamo gde je uvek i bila ali za nas ima i druga...bice npr.u KG!Tako ce reci i da je manastir Decani od sada biti u Krusedolu...

banka

pre 11 godina

Sta ce nama datum sada kada bi pregovori trajali do vecnosti? Ako kazemo ne, nece nas niko bombardovati niti ce nam uvesti sankcije, i dalje ostajemo okrenuti ka Evropi i imamo status kandidata. Plus, dok god nismo u EU imamo i povlascen pristup Ruskom trzistu. Uostalom, kada se pogleda malo bolje, mi nudimo de facto priznanje Kosova, a Albanci iz nekog razloga odbijaju to? Kao smeta im izvrsna moc ZSO. Zapravo moguce je i da ne znaju sta se desava i da Taci sve radi u tajnosti. Mislim da nekome sa zapada nije stalo do toga da Srbija prizna Kosovo. I da budem jos konkretniji, ja da sam na mestu tih kapitalista sa zapada, ja bih voleo jednu polulegalnu drzavu za svoj biznis.

dada

pre 11 godina

....Procitah divan tekst
Zemlja u kojoj se svako svakom smeska , a niko nikome ne zeli dobro
Zemlja gde svi zure na posao , a niko ne stize na vreme ,
Zemlja gde je jedini nacin navodnjavanja poplava
Zemlja gde se ratovi nikad ne zavrsavaju
Zemlja u kojoj su najbogatiji oni koji nikad nisu radili
Zemlja u kojoj se slavi slava a psuje Bog
Zemlja gde sudski sporovi traju duze od zivota
Zemlja gde nisi normalan ako ne poludis
Zemlja gde zivis samo da bi umro
Zemlja gde se istorija ponavlja svaki dan
Zemlja lespih zena gde natalitet opada
Zemlja gde je vreme beskonacno
ZEMLJA GDE JE VLAST BESMRTNA.....
ko izadje zadnji neka ugasi svetlo

perica

pre 11 godina

Što se mene lično tiče mi ni ne moramo u EU,dovljno smo sposobni sami sebe da prehranimo,ne treba nama njihova pomoć koju moramo desetostruko da vraćamo ali nam je bitno i to da nam ne odmažu.Ipak verujem u g. Vučića i njegove napore da razreši ovu situaciju koja nimalo nije jednostavna.Ipak se ovih dana piše istorija koju će naša pokoljenja da čitaju.

gremlin

pre 11 godina

Napravicemo pogresan izbor kao i uvek kroz istoriju,i da pitam ove sto kazu da treba reci NE jel tim odbijanjem Srbija vratila Kosovo,ili smo mi ostali svi bez buducnosti???!!!

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

ceo dan mi smesno - kao prave dramu i kao dvoume se, pokusavaju se kojekakve medijske manipulacije kao evropa nevalja, ucene, pretnje, ponizenja itd, a svi znamo da je odluka sns - evropa po svaku cenu. od rusije se nece ovajditi. gubici u teritorijama su nenovcanog karaktera, osim ako vlast i komplet drzavna uprava planira da volontira. podrska vlasti ka evropskom putu. napredovali smo - kosovo za gucci cipele uz pekinezer stav.

delmat

pre 11 godina

(Zex, 5. april 2013 20:45)

pitas za hrvatsku i uvjete a to je granica na dunavu da se uredi sta nije problem a drugo isto nije problem ako se ima volje a to je priznavanje logora u srbiji i isplata ostete logorasima kao povrat ukradeni umjetnina i nestali to je sve jer ako mi moramo isplatit ostetu za srbe u hrvatskin zatvorima morate i vi

winston

pre 11 godina

Nakon sastanka niko od državnika nije davao izjave za novinare. Halo, mislim cija je ovo drzava, ovih trojce, ili Srpski narod. Oni su duzni da sve sto se dogovara, i sve sto se planira, da izjave Srpskom narodu. Ovi stari radikali i socialiste nikad nece da se promene, i misle da su oni neki naj vazniji i sve sta oni rade je njihov posao. Sta god bilo sa ovu situaciju sa Kosovo, ovi troje mora da idu, dosta je ih bilo. Od kraj 90te mi njih gledamo, i kako upropastaju Srbiju. Napolje, dosta je vas bilo!

Camaro

pre 11 godina

Kako god okrenemo to je malo vremena. Ali i da imamo svo vreme ovog sveta ne bi nam bilo dovoljno. Potrudili su se svaka njima cast, al' ajd mi da se okrenemo drugim problemima tipa korupcija, kriminal, zaposljavanje i obrazovanje. Sa Kosmetom je gotovo bilo pre 14 godina, ovo je sada farsa.

Zex

pre 11 godina

Car Lazar ili Brankovic, ko smo?
Proslost ili buducnost, cast ili sramota, hrabrost ili ponizenje?
Odluke za ogledalo i nasledje svakog od nas.
Imamo li svesta sta bi dali dobrovoljno i gde smo i gde bi isli suprotno?
Ako pristanemo sta se trazi, da li dobijamo clanstvo u EU?
Da li i da pristanemo u EU mozemo uci pre 2020.?
Kakve ce uslove tada Hrvatska postaviti pred nas da nas pusti u EU?
Da li cemo i tada pristati na sve? Da li znate sta vec sada Hrvatska poteze da nije reseno izmedju nas? Da li cemo i to i sve ispuniti svima?
Ko smo onda mi ako svima i svemu kazemo moze i izvolte?
Ko to tako radi?
Ovde sada nije dilema izmedju hrabrosti i srece, vez izmedju pameti i ponosa, oceva i dece.
Tuzno je sto je sve tako.
Zelim nam srecu, iskrenu i dugu?
Da li ce je biti?
Da li zelite da zadrzite svoju decu ovde ili bbijoi bili srecni da su uspesni negde drugde?
Volim te Srbijo, razumi me.

Ivan

pre 11 godina

Ako prihvatimo "sporazum" dobicemo datum, ali cemo da odlozimo ucenu da priznamo nezavisnost Kosova do trenutka kada budemo (mozda) spremni da konacno postanemo clanovi EU.
Ako ne prihvatimo "sporazum" imacemo donekle blokadu, ali ako nam ne uvedu formalne sankcije, nema razloga da firme iz EU i dalje ne saradjuju sa nasim. I njima treba nase trziste i Dinkiceva drama da ce da nastane kraj sveta bez datuma za pristup EU je smesna.
Dakle, dilemma je lazna, jer sta god da uradimo u EU necemo moci da udjemo bez gubitka Kosova. Ogromna je razlika da li smo na to sami pristali (zbog cega bismo ga zauvek poklonili) ili nam je nasilno oteto.
Za mene nema dileme. NE "sporazumu"! Valjda nam je malo kicme i dostojanstva ostalo. A sta su Toma i Vucko obecavali kad su se setali pred izbore po Evropi me apsolutno bas briga. Ako potpisu bice izdajnici, a takvi nikada u istoriji nisu dobro prolazili, pa ne vidim ni zasto bi oni.

Camaro

pre 11 godina

Kako god okrenemo to je malo vremena. Ali i da imamo svo vreme ovog sveta ne bi nam bilo dovoljno. Potrudili su se svaka njima cast, al' ajd mi da se okrenemo drugim problemima tipa korupcija, kriminal, zaposljavanje i obrazovanje. Sa Kosmetom je gotovo bilo pre 14 godina, ovo je sada farsa.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Mislim da velika većina želi da se to potpiše i da se završi sa pričom o Kosovu koje je izgubljeno 99. god. , a koje su proćerdali upravo ovi koji će najverovatnije da stave tačku na tu priču.

Ivan

pre 11 godina

Ako prihvatimo "sporazum" dobicemo datum, ali cemo da odlozimo ucenu da priznamo nezavisnost Kosova do trenutka kada budemo (mozda) spremni da konacno postanemo clanovi EU.
Ako ne prihvatimo "sporazum" imacemo donekle blokadu, ali ako nam ne uvedu formalne sankcije, nema razloga da firme iz EU i dalje ne saradjuju sa nasim. I njima treba nase trziste i Dinkiceva drama da ce da nastane kraj sveta bez datuma za pristup EU je smesna.
Dakle, dilemma je lazna, jer sta god da uradimo u EU necemo moci da udjemo bez gubitka Kosova. Ogromna je razlika da li smo na to sami pristali (zbog cega bismo ga zauvek poklonili) ili nam je nasilno oteto.
Za mene nema dileme. NE "sporazumu"! Valjda nam je malo kicme i dostojanstva ostalo. A sta su Toma i Vucko obecavali kad su se setali pred izbore po Evropi me apsolutno bas briga. Ako potpisu bice izdajnici, a takvi nikada u istoriji nisu dobro prolazili, pa ne vidim ni zasto bi oni.

sinbad

pre 11 godina

O čemu se ovde govori.Pa mi hoćemo da sačuvamo nešto što nemamo. Teritorija se gubi silom odnosno ratom i nama se to i desilo i možemo je povratiti samo na isti način normalno ako se ikada stvore povoljni uslovi za to. Nikakvi pregovori ni dijalozi nam neće vratiti teritoriju. S obzirom da nam demografska situacija ne ide na ruku slabe su nam šanse za bilo kakve vojne intervencije u bližoj i daljoj budućnosti tako da gospodo bolje da se okrenemo sami sebi prebrojimo se i shvatimo koliko smo bedni.
Ovo su rezultati politike koja se vodila zadnjih 70 godina a naročito one od pre 25. Tako da oni koji su imali najviše udela u našem propadanju i treba da nose najveću odgovornost.
Pa gospodo dogovorite se ko će da ovom narodu kaže konačno istinu!

Licemerje

pre 11 godina

Od kada je sabor / otadzbinska uprava / glavni odbor SNS preuzeo ulogu Narodne skupstine Republike Srbije? Kakva je ovo neozbiljnost?

vlada milic

pre 11 godina

dobro svaki dan naucim nesto novo. do danas sam mislio da se odluke donose u Vladi Srbije a potvrdjuju u srpskom Parlamentu ali sam danas naucio da se ipak drzavna posla resavaju na predsednistvu sns

Zverko

pre 11 godina

Smesno je kako SNS-botovi ne smeju da napisu sta misle sta uraditi, vec samo salju opste pohvale na rad prepodobnog?! Imate li kicmu? Ako izdamo Kosovo i Metohiju pisacete o hrabrom koraku u buducnost a ako odustanemo od EU onda cete krenuti dobro poznata retorika o patriotizmu i velicanju naseg spasioca. Sramota!

djordje

pre 11 godina

Ja mu sve verujem od kada je poceo da nosi naocare. Sve sto je prethodno govorio i za vreme Seselja a i posle njega sam zaboravio. E Srbijo moja kratkog li si pamcenja......neka vas folira kad ste takvi naivni....

Zoran

pre 11 godina

E kad citam ove genijalce koji pricaju kako "otadzbina" nema cene, stvarno pomislim da i zasluzujemo da se vratimo 200 godina unazad, sto nam se nazalost smesi kao opcija. Koja otadzbina. Jel vi shvatate da je Slobodan Milosevic potpisao tzv. Kumanovski sporazum, kojim je Kosovo prosto receno oteto i vise nije deo Srbije? Ako je jos deo Srbije, sto se tzv. "drzavni vrh" ne sastaje u Pristini? Sto Vucic ne odrzi konferenciju za stampu u Mitrovici? I mi kao branimo nesto sto zapravo nemamo. I da bi odbranili to sto nemamo, zrtvovacemo izgleda ono sto imamo. Drugo, na severu Kosova zivi otprilike 2.5 puta manje Srba nego u Mesnoj Zajednici Mirijevo u opstini Zvezdara u Beogradu. Pri cemu je eveliko pitanje koliko njih zaista zivi tamo. Da li bi neko normalan ocekivao da se zarad interesa 43.000 stanovnika zrtvuju interesi ostatka od 6 miliona Srba? I na kraju, dosta vise sa tim "drzavnim vrhom". Koje je to telo? To je cista uzurpacija vlasti. Srpski Ustav je vrlo jasan, unutrasnju i spoljasnju politiku vodi Vlada a neki tamo "drzavni vrh".

Aca

pre 11 godina

Ovo je "smešno".Sloba je spaljivao albanska sela,isterao pola miliona albanaca i NATO je rešio da to spreči.Srbija je kapiturila davne 1999, prošlo je 14 godina,mi i dalje ne priznajemo da smo kapitulirali.Dačić u Vučić,leve ruke Miloševića i Šešelja opet jašu i predvode Srbiju.Da li će oni kao njihovi predsednici da kažu NE, NATO paktu i EU, ili će da "skinu gaće" i kažu DA.Siguran sam da će "skinuti gaće", jer ako je Dačić mogao da uđe u Vladu sa "žutima",može ovo i da potpiše.Ako je Vučić mogao da okrene leđa "heroju" Šešelju,koji je branio Srbe,svuda gde su naše zemlje, a nije branio svoje leđa, jer da jeste,sad bi on bio premijer Srbije, a ne Dačić, već brani ponos Srbije u Hag-u.Najsmešniji su oni koji misle da Vučić ima obraza.Cela ova priča, uzdisanja je jedva velika gluma. Srbi sa Kosova će ostati sami, Toma i Vučić i "mali" Dačić će potpisati "kapitilaciju" isto onako kako je to Sloba učinio, i dobićemo datum. Na žalost, ili na sreču, LDP ide u istoriju, kao i Đilas, jer će novi, najmoderniji političari na Balkanu postari Dačić, i Vučić kao viđeni premijer ali tek 2016.godine, do tada će biti nekoliko rekonstrukcija Vlade, stalna zveckanja izborima, ali će se "fekalni" političari držati zajedno kao nikada do sada, na čelu sa Dinkićem velikim stručnjakom, i patriotom. Ja molim admina da ovaj komentar objavi, makar i markirao, izbacio neke delove, ako ne smeju da se napišu. Hteo sam samo poštenim sugrađanima da napišem šta ih čeka u ponedeljak, odnosno utorak.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Vučićeva meditacija je biser.Kao, čovek rešava kvadraturu kruga.Setih se da je isto to činila supruga Nikolaja Čaušeskog kao rešava teške probleme iz hemije koje još niko nije rešio.Zatvarala se u neke prostorije i spavala,bolila je briga za hemijom.Ionako je bila samo na papiru doktor hemije.

dada

pre 11 godina

....Procitah divan tekst
Zemlja u kojoj se svako svakom smeska , a niko nikome ne zeli dobro
Zemlja gde svi zure na posao , a niko ne stize na vreme ,
Zemlja gde je jedini nacin navodnjavanja poplava
Zemlja gde se ratovi nikad ne zavrsavaju
Zemlja u kojoj su najbogatiji oni koji nikad nisu radili
Zemlja u kojoj se slavi slava a psuje Bog
Zemlja gde sudski sporovi traju duze od zivota
Zemlja gde nisi normalan ako ne poludis
Zemlja gde zivis samo da bi umro
Zemlja gde se istorija ponavlja svaki dan
Zemlja lespih zena gde natalitet opada
Zemlja gde je vreme beskonacno
ZEMLJA GDE JE VLAST BESMRTNA.....
ko izadje zadnji neka ugasi svetlo

Zex

pre 11 godina

Car Lazar ili Brankovic, ko smo?
Proslost ili buducnost, cast ili sramota, hrabrost ili ponizenje?
Odluke za ogledalo i nasledje svakog od nas.
Imamo li svesta sta bi dali dobrovoljno i gde smo i gde bi isli suprotno?
Ako pristanemo sta se trazi, da li dobijamo clanstvo u EU?
Da li i da pristanemo u EU mozemo uci pre 2020.?
Kakve ce uslove tada Hrvatska postaviti pred nas da nas pusti u EU?
Da li cemo i tada pristati na sve? Da li znate sta vec sada Hrvatska poteze da nije reseno izmedju nas? Da li cemo i to i sve ispuniti svima?
Ko smo onda mi ako svima i svemu kazemo moze i izvolte?
Ko to tako radi?
Ovde sada nije dilema izmedju hrabrosti i srece, vez izmedju pameti i ponosa, oceva i dece.
Tuzno je sto je sve tako.
Zelim nam srecu, iskrenu i dugu?
Da li ce je biti?
Da li zelite da zadrzite svoju decu ovde ili bbijoi bili srecni da su uspesni negde drugde?
Volim te Srbijo, razumi me.

srbIN

pre 11 godina

Citiracu Branislava Nusica i njegovu pesmu "Dva Raba" koja najbolje odslikava prilike u Srbiji:

"U Srbiji prilike su take
Babe slave, preziru junake
Zato i vi ne mučite se džabe
Srpska deco postanite babe"

srecni ljudi

pre 11 godina

I tako o nasoj sudbini i buducnosti odlucice u ponedeljak elita sa estrade, pecenjari, kazandzije, ugostetilji koji pohadjaju kurs za BIA,propali studenti sa diplomom Megatrenda.
Nazdravlje nam!!!!

Tisa

pre 11 godina

Znaci, na sednici Centralne Otadzbinske Uprave bice donesena odluka o sudbini Srbije.Svaka cast gospodo radikali, od vas nisam drugo ni ocekivao.

toza

pre 11 godina

Jedini način na koji u ovom trenutku možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i ostatku Srbije jeste da zajedno sa Kosovom uđemo u EU. Na taj način ćemo ukinuti granice koje postoje između Srba na različitim teritorijama. Dakle ne smemo da gledamo naše članstvo u EU već treba svim silama da pomognemo i Kosovu i BiH da zajedno uđemo u EU. Ovo je jedino održivo i dugoročno dobro rešenje za Srbiju i sve Srbe koji žive van matične države.

sumorni

pre 11 godina

Nisam primetio momenat kad je Centralni komitet promenio naziv u Centralnu otadžbinsku upravu.

U radikale ne treba sumnjati, uspešno su svaki put izabrali najgore rešenje, pa će i sada nastaviti tu tradiciju.

A cenu njihove bahate, nerazumne, i nadasve štetočinske politike je plaćao narod. U krvi.

Iskonsko zlo, osnovano samo sa jednim ciljem - uništiti Srbiju, što radikalima odlično ide.

mirko

pre 11 godina

Nismo se vratili u devedesete nego u četrdesete, tada je CK SKJ donosio odluke, a državne institucije su bile dekor. Nadam se da je ovo neko pogrešio, jer odluka jedne političke stranke ne može biti legitimna, pa čak da smo i u jednopartijskom sistemu.

Berkut

pre 11 godina

Nadam se iskreno da će biti mudri u svojoj odluci i doneti odluku ka EU i staviti tačku bez ikakvih zapeta novih zahteva,da neće ostaviti ni mm. repa koje bi sledeće generacije vukle za sobom.Na veliku žalost gradjana srbije došlo se dotle da "čast"o nekoj odluci odluči "najmladje" rukovodstvo neke političke stranke.Mogu da poštujem nečiju odgovornost da želi da donese neku odluku koja je važna za gradjane Srbije i gradjane pravoslavne verosispovestis KiM ali o takvoj odluci ne mogu da podnesem tu dozu bezobrazluka da neko sebe najavi da šta se bude odlučilo u ponedeljak na sastanku SNS-a tako će biti.Podsetiću samo i SNS kao i sve njihove glasače i simpatizere da je SNS osvoji nešto ispod 1/4 (23%)glasova.Na osnovu ovog glasačkog podatka to je čist bezobrazluk.Koju oni Srbiju predstavljaju.Na osnovu kog broja glasača oni rade u interesu većinske Srbije.Da li je i jedna glasač SNS-a glasao za Premijera SPS-a kao što nema glasača DS koji je glasao za vladu sa SPS-om. Ako u parlamentu SNS ima 73 poslanika a DS 67 to bi već bila većinska Srbija.No o ovoj odluci svi predsednici političkih strnaka koji imaju učešća u vlasti bilo sa tačke pozicije ili opozicije moraju da se zajedno pojave na TV-u,pročitaju šta su odlučili i stave svoj potpis.O toj odluci na sledćim izborima će biti ili nagradjeni ili biti pri dnu liste nakon odluke i rezultata šta će nam ta odluka doneti.Vi dalje ne vidite da su vam gradjani Srbije kao gladni Šar planinci.Glad na vrata ljubav kroz prozor

MRKI

pre 11 godina

Nisu mi jasni ovi hvalispevi Vucicu. Da li je on Srbija. Sta je Vucic u Srbiji gospodar zivota i smrti. Jasni su mi momci od 20 godina koji su bili mali kada je Vucic bio ministar informisanja u vladi Mirka Marjanovica kada je SRS i Seselj kao Milosevicevi veciti kriticari podrzao Milosevica ali mi nisu jasni stariji koji su preziveli represiju Milosevicevog rezima. Da li Vucic voli vise Srbiju od mene ili bilo kog Srbina. Srbi vole autoritete TITA MILOSEVICA sad VUCICA koji se za sve pita i sve zna. Postigao je nesto protiv ptevaranata i lopova ali narod od toga ne zivi vec od standarda.

Patria

pre 11 godina

Ajde foliranti dosta je femkanja. Svi znamo zasto smo ovde. Zato sto ste tako "patriotski" izazvali zapadne zemlje da nas bombarduju ucescem u vladi onog psihopate koji je hteo da pobije i protera sve Albance, a posle ste, oj "patriote" potpisali kumanovski sporazum u kojem ste dozvolili da isti taj NATO udje na Kosovo. Sta to nije kapitulaicja - predali teritoriju dojucerasnjem neprijatelju? Ajde ne svirajte nego potpisujte i mirite se sa svetom i dajte nam sansu da prezivimo. Dosta vise vaseg ludila Vucicu i Nikolicu.
PS: A na pitanje zasto DS nije ovo resio do sad pogledati u guglu pod "Kosovo za patike" i "Ako neko vidi Djindjica"... Smesni ste.

Petar_Veliki

pre 11 godina

Kakva farsa! Odlucuju o sudbini nacije!
Ovakav ishod su Toma i Vucic i prizeljkivali od pocetka. Iluzorno je bilo ocekivati da se nesto moze promeniti. Kosovo je Srbija....Boze, boze....
Konacno se Evropa zaboravlja, okrece se Rusiji, punim zamahom. No, Rusi su zainteresovani samo kako jos opeljesiti ovu bednu zemlju i "bratski" narod. Tako ste glasali "drugovi" odnosno "braco". Gledajte samo sta dolazi....

sarkasticni Mile

pre 11 godina

Pitanje:
Da li se to vracamo u 1990. godinu kada su fotografije Slobodana Milosevica kao ikone bile u izlogu skoro svake prodavnice u Srbiji?
Samo sada ce umjesto SM na fotografijama biti novi vodja Aleksandar Vucic.

PS:
Pitam se cemu sluze vlada i Narodna Skupstna drzave Srbije kada se najvaznije odluke [naprimer ova o Kosovu] donose na sednicama politbiroa samo jedne politicke stranke, a u kom izmedju ostalih sede pecenjari, menadjeri, modelisti, poneki Megatrend ekspert i naravno sin predsednika drzave [ljubi ga majka] ?

zoki

pre 11 godina

Alo bre SNS-ovci ?!
Pa nije pitanje sa kim idete u koaliciju, pa da na organima stranke donosite odluke!
Sram vas bilo, a i nas koji vam ukazasmo poverenje i dadosmo sansu da vodite Srbiju. Sramota

wiston

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, Vi ste neko koga je Srbija jako dugo cekala. Veliki ste borac, i samo neko takav moze pomoci Srbiji. Samo napred i samo hrabro! (Dostana, 5. april 2013 21:17)
Da li si bolan pao s marsa? Vucic je onaj isti sto imao veliku ruku u vladi Milosevica, sto su izgubili Kosovo jos 1999, sta ti govoris? Vreme je da ovi sto su izgubili odavno Kosovo, sa njihove politike i ratovi, da sada, danas, konacno potpisu da su Kosovo izgubili. I nek to bude na njihove duse.

SKOJEVAC

pre 11 godina

Ja sam seljak ali bih se uljucio u ovu temu.

Prvo: da li beogradska gospoda a uopste ceo srpski narod zna da je kosovo vec 13 godine odvojena od srbije i to ne za koju godinu nego za uvek.

Drugo: kazu da treba birati Kosovo ili EU, pa ljudi ne kaze se da srbija treba birati kosovo ili EU nego treba birati EU ili BEDU (SIROMASTVO KOJE NAS CEKA)
Stara izreka kaze"bolje vrabac u ruci nego golub na grani"
Ako odbijemo plan evrope mi gubimo EU jer kosovo nam se time odbijanjem ne vraca se.
Dacicu ne igrajte se kao devedesetih kada je vas gospodar odbio plan Z-4 i razne ponude i na kraju smo dobili sta smo dobili.Nemojte nas vratiti u devedesetih jer to zeli samo ratni profiteri a ne narod ne seljak...
Svi znamo lepo da za nasu ljubav nikada zapad nece da nam vrati kosovo/
Priznajmo realitet na kosovo i idemo napred zajedno naprednim svetom zaboravimo proslost ne moze se trcati a gledati nazad jer je rov napred.PAZNJA...

guja

pre 11 godina

Sad treba da se raspusti Skupština i Vlada (i Bajka da se raspusti) i Tomy da da ostavku i da se pravimo ludi. Ovi neka zovu iz EU, a ono "mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan". Nismo tu, na more smo. Fiksni telefoni da se isčupaju iz zida. Nema ništa. Samo požarnici da ostanu. Pa nek se ubežuju s njima. Pa mene neko da tako pravi na majmuna, ne da bi mi puko film, nego bi bioskop skrcao. Ova se danas setila Slobe Miloševića, ovi Nemci zapeli da te kinje, proradilo im ono iz tridesetih godina prošlog veka, ali sad rade to ekonomijom. Ovi naši jedni kukaju oće da nam propadnu pristupni fondovi, ovi drugi ne pitpisujte iako ne znaju šta treba da se potpiše, ovaj narkodiler dole s juga video da ke preterao, pa sad pegla nešto. Nema nijedan tekst u medijima da neko nešto objasni, šta ako ovo, a šta ako ono. Jel znate šta ja mislim. Svi gore pomenuti, znači evropski političari, srpski političari, narkodileri pilitičari, građanstvo, novinari, analitičari imaju jedan strašan problem. Manjka im klasično obrazovanje. Ili ga ne koriste. Znači istorija, filozofija, logika, psiholigija i sociologija. Treba da se vrate svi u Gimnaziju, da isčitaju malo knjige, nema tu mnogo gradiva. Kolko vidim, jedni razmišljaju stomakom, jedni dupetom, treći novčanikom, poneko i mašingeverom bogami. Niko bre da uključi mozak, pa jasna kratka rečenica, da se razume. Pa argument po argument. Nego udri "joooj, ako ne potpišu ima da pocrkamo gladni". Kad je neko u Srbiji crko gladan. Dajte jedan primer. Uz to niti znate šta treba da se potpiše. Onaj jedan oće da se seli iz države ko da njega samo čekaju. Sele se ljudi po svetu samo puca. Nego jel shvatate koliko ste odlepili. A život je najlepša stvar na svetu. Kuknjava nije ni za mrtve, a kamoli žive. Sedite malo kući čitajte, stičite klasično znanje, još će da pada kiša.

mentalna higijena

pre 11 godina

Jedini organ vlasti koji je po Ustavu nadležan da raspravlja o ovom pitanju je Skupština Srbije.Vučić and co. su deo izvršne vlasti!Predsedništvo SNSa je stranački organ i kao takav nije kvalifikovan da odlučuje o državnim pitanjima.Da li spoljnu politiku i donošenje odluka od nacionalnog interesa treba prepustiti estradnim menadžerima i kafanskim pevaljkama na čelu sa velikim vezirom?Bezobrazluk!

Ste Van

pre 11 godina

Bravo za Vučića. Otadžbina nema cenu...Snaga Nacije se pokazuje i dokazuje u ovakvim situacijama. Kroz istoriju prošli smo mnoge ultimatume, mnogi naši preci su krvarili za našu Otadžbinu. Život ima cenu a Otadžbina ne. NE u Evropu koja nas tretira kao smeće. Glavu gore i s verom u Boga

Mikael Hansen

pre 11 godina

Znači, Politbiro SNS-a (čitaj: Alek i Toma) odlučiće da kaže istorijsko "NE" Evropi i tako ispraviti grešku istorijskog "NE" iz 1948. godine ...

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

Ljudi ja sam sa Severa Kosmeta...sta god da odlucute nama dole nema sanse da bude dobro!!! Zato pamet u glavu i cuvajte Srbiju mi smo otpisani Odavno...nazalost...jos 1999...

Siniša

pre 11 godina

A šta na sve ovo kaže predsednik Nikolić, on je i smislio ovaj plan, pisao platformu...a sada ćuti. Nema pravo da ćuti. Šta je njegov stav? Važno je da je napravio konferenciju za medija da bi nam rekao da će i Vučić ići na pregovore, a kada su pregovori propali on ćuti-krije se, užas. Stvarno smo smešna država, ne zna se ko šta radi, opšti haos. Da ne govorim o tome da mi uopšte nismo imali plan B, da se nije uradila procena...ma tako ne funkcioniše ni zemljoradnička zadruga. A šta bi sa tom diplomatskom aktivnošću, nema ništa...jer predsednik mora da ide za vikend u Bajčetinu da obiđe kuću, orezuje voće...nema on vremena da se bakće sa Kosovom, EU...

zluradi

pre 11 godina

Znaci 24% izaslih na proslim izborima odlucuje o sudbini i 76% nas ostalih i nase dece, unuka ... Pa ona Tarabiceva sljiva je sada potpuno realna! Pozdrav "belim listicima"!

Džango

pre 11 godina

Potpisao sam. Malo pre. Odmah posle večere. Za sada ne osećam nikakvu promenu. Koliko vidim, nisu reagovali ni Srbi sa Kosova. Nadam se da mi naše mudro rukovodstvo neće zameriti što sam potpisao. Nekako mi je lakše u duši. Izvinite ako sam pogrešio. Možete uvek da se pozoveta da sam to uradio bez konsultacija i nacionalnog konsenzusa koji biste vi sigurno imali. Ukoliko je potrebno poništite moj potpis uz pomoć Ustava. Recite da sam bio pijan. Ili da sam malouman. U svakom slučaju, to je bio preveliki pritisak na moju napaćenu dušu. Nadam se da ćete me, narode moj, razumeti. I oprostiti. Baš kao što ste i Slobi i Miri oprostili što su nas u ovo uveli. Volim vas.
vaš Džango

bane

pre 11 godina

pa da li je moguce i normalno da o sudbini Srbije i njenog naroda odlucuju vucic, nikolic, mihajlovicka, knezevic, i ona gojkoviceva, ljudi moji pa mi smo gotovi, pa oni i njihova odluka ce nas hermeticki zatvoriti bicemo gori nego Belorusija, zasto da o mojoj sudbini i sudbini moje porodice, moje dece odlucuju oni za koje ja nisam glasao, i ni ti cu ikada glasati,svima je jasno da je kosovo gotova stvar i da je kosovo izgubljeno, jer ga je 1999 milosevic prodao potpisavsi kapitulaciju, jedino jos ovim radikalima i komunistima koji su podrzavali tog istog milosevica nije jasno i sada se kao bore za kosovo upropastavajuci celu Srbiju, pa i nije cudo sto svi mladi ljudi hoce da napusta svoju rodnu zemlju, jer njome upravljaju i vode je nesposobni ljudi koji nastavljaju da vode milosevicko-komunisticko-porazavajucu politiku, koja je pogubna bila, a isada je pogubna za SRBIJU

Milosmiha

pre 11 godina

Kakvi su LICIMURI :))) ovamo pozivaju sve stranke da se ujedine oko dogovora,a ovamo odlucice predsednistvo SNS.Ja nisam glasao za SNS da bi oni sami odlucivali o mojoj sudbini i sudbini moje dece!!!

wolf30

pre 11 godina

Pitajte Srbe iz Hrvatske sta da se uradi i reci ce vam. Kosovo je otislo 1999. i to je jasno kao dan. Ako je tako , ima jos ljudi koji si dole i nije ih malo. Ako EU misli gusti , gusice nas i ova i onako, a ko čekamo da se EU raspadne, preporucujem da pogledate dokumentarac ZETGEIST i da naucite da se to nece dogoditi..Jos devedesetih je bilo ..ma nece EU dugo i sta je bilo, odrasla generacija ziela u jadu i bedi i ajmo opet istu pesmu...ili cemo naprad ili će nas nestati,a to će EU i Amerikanci zasigurno i sprovesti Surovo je vreme i ne treba se zavaravati da neće to uraditi. A rusi, pa eto kako nas pomazu, onako verbalno, tanko, još ćemo misliti da smo mi vazniji njima od Nemaca.Grdno se varamo. Ljudi su kljuc opstanka, a teritorija je promenjiva kategorija i ako nemas ljude nikad neces imati teritoriju, a još ako je zagađena uranijumom pa će populacija tu da nastane za 30 godina, šta bi nam takva teritorija i trebala.

gremlin

pre 11 godina

Napravicemo pogresan izbor kao i uvek kroz istoriju,i da pitam ove sto kazu da treba reci NE jel tim odbijanjem Srbija vratila Kosovo,ili smo mi ostali svi bez buducnosti???!!!

milos

pre 11 godina

Sto se mene tice Kosovo odavno nije nase a i ne treba nam, a EU!? Pa nek sacekaju oni nas malo. Cool su oni ali imamo mi puno posla prvo kod nas da pozavrsavamo.

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ~FÜCKÄ••••••€€€€

pre 11 godina

PPOTPISUJTE, citajuci komentare neki ljudi su navikli samo da imaju da jedu,i na tome se njihov zivot svodi,naravno oni su za to da i dalje zive u toj tami,a kad izgubis nesto,tesko ce ko da ti ga vrati,prema tome idemo dalje. Ko ce nama vratiti mladost???

salsero

pre 11 godina

mora da se uvek ceka neki poslednji momenat da bi se donelo nesto sto je ocigledno da ce se doneti. Ne folirajte se vise, moramo da to potpisemo i .

misli svojom glavom.

GuC

pre 11 godina

odluka posle ili na sednici SNSa, tako je, bravo, Srbiji nikada nisu ni trebale institucije u kojima odlučuju barem provizorni predstavnici naroda, sada će nam opet o životima odlučivati nosioci zardjalih kašika i najstrašniej ideologije koju smo ikada imali.
Ako ne potpišete sporazum (Toma, Aki and co), neće niti Srbije, a bez nje nema nikoga da "brine" o kosovskim Srbima. Da, da ne zaboravim, o Srbima iz Srbije niko i ne brine...a narodu dosta svega i sve mu jedno, izlaza nema nigde?

jo jo

pre 11 godina

Isto kao u vreme Milosevica,njegove fore...Par njih se zabije u mrak i kao nesto resava.A ova odluka o osnivanju "virtuelnih" opstina govori o tome kakva ce odluka biti.Djakovica je tamo gde je uvek i bila ali za nas ima i druga...bice npr.u KG!Tako ce reci i da je manastir Decani od sada biti u Krusedolu...

ergo

pre 11 godina

Haha, ko im smisli to 'car lazar ili vuk brankovic'...pa obojica su ostala bez kosova. samo je jedan platio glavom svojom i tudjom, a drugi je nesto i dobio.

Johnzy

pre 11 godina

1. Rešite nas Kosova.
2. Oslobodite nas korupcije.
3. Izgradite zatvore, da lopovi mogu da odleže nešto i sredite sudstvo.
4. Napravite po neku fabriku u svakom delu zemlje, da ljudi mogu da rade.
5. Rešite probleme u pograničnim delovima državnim otkupom zemlje i zabranom prodaje strancima.
Kad sve ovo odradite, 6. Recite zbogom EU, a za izbore ne morate da se brinete.

Bm

pre 11 godina

Gotovo je! Prihvatanje ahtisarija kakav jeste i ukratko nakon toga priznanje kosova!
Sledit ce ogroman novac za razvijanje sa strane EU i mozemo svi lepo da zivimo i gradimo buducnost ka civilizovanom svetu!

Relja

pre 11 godina

Da li postoji i jedan promil sanse da u SNS neko ne prihvati Vusicev predlog? Ovo je cisto trazenje alibija. A odluka je vec doneta.

mile

pre 11 godina

Svi mi ovako ponosni vec poodavno dobijamo i plate i penzije samo od zajmova iz EU! voleo bih da mozemo bez njih,al mislim da cemo se,ako nam zavrnu finansijske slavine,medjusobno pojesti! nismo uspeli vec jednom pod sankcijama,setite se redova za benzin,praznih rafova,pustih banaka... ne znam,mozda neko zna kako mozemo sami,ali ja ne vidim ko!

maric

pre 11 godina

znaci ako kazemo Ne nedobijamo datum-pristina ce silom da prisvoji severni deo a mi ostajemo u izolaciji!!ako kazemo DA onda je gotovo sa kosovom jer smo uspostavili dobrosusedske odnose granicu itd..plus sto ce i sve druge drzave priznati nezavisnost kosova zato sto smo sami time i mi kosovo kao drzavu priznali!!E srbijo sad biraj!

Lip

pre 11 godina

Zna li se kako će odlučivati i o čemu? Hoće li dizati ruke, bacati pasulj? I zašto baš na sednici SNS, nema li nekog kompetentijeg skupa u zemlji Srbiji? I šta ako pogrešno odluče, da li su spremni da snose odgovornost i na koji način?

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Mene zanima Vučićeva meditacija.Eto,našao čovek načina da udje u istoriju.A nemoraju uopšte da idu u Brisel,bliže i jeftinije je da iz Haga odu vodje njihovih partija.Ionako ih EU jednako tretira.

MONARHIJA

pre 11 godina

Kosovo je zavrsena prica.NATO je garant Kosovske nezavisnosti.Potpisani akt o kapitulaciji je jasan-svako krsenje podrazumeva trenutnu vojnu intervenciju.Akt o kapitulaciji(pod nazivom"Vojno tehnicki sporazum"je svakom lako dostupan.

srbIN

pre 11 godina

Miroslav Lazanski je napisao FANTASTICNU kolumnu u Politici. Citiracu samo deo:
"Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а."

Sid

pre 11 godina

Zao mi ove dece koja tek stasavaju i dolaze na svet, moja generacija je i onako u autu, iga uz korner liniju, neki su mrtvi pokoj im dusi, neki su zbrisali odavde i cujem snasli se po svetu a neki su se i vratili u Srbiju ali to vise i nije tako bitno, a bitno je to da je Kosovo za normalne ljude odavno otislo. Ok, mnogi ce reci d aje to nasa kolevka, znam znam, ali eto drugari, probali smo protiv celoga sveta i da li je vredelo? Govori se kako ce i Vojvodina i Sandzak odmah otici u koliko "pustimo" Kosovo, pa ok, neka idu, srecan im put! jednostavno vreme je da se stavi tacka i krene dalje ali da se vratimo u danasnjicu, put se racva u dva pravca, i razumem da neko jedva ceka da ovi priznaju Kosovo, normalizuju odnose kako se to popularno kaze sada,kako bi odmah oni uskocili u njihove fotelje i opet zajahali cvrsto u sedlu a ovi se opet boje kako ce proci na sledecim izborima>... Postoje neka deca koja tek trebaju da odrastu, treba na njih misliti a ne biti sebican, tesko je, razumem....

milan

pre 11 godina

Prihvacanje papira EU je prihvacanje cinjenickog stanja i moglo bi se nazvati i jedinim logicnim potezom da nije do pre par dana sve brujalo kako smo na pragu EU, sto govori za neiskustvo ove vlade i naivitet u pokusaju parolama praviti politiku,kod nas pali ali ne i kod drugih.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Kad bih bio zloća podsetio bih malog zlobu na likovanje posle izbora,,mi vodimo Srbiju u EU.Gospode Bože,kakva borba za vlast.Preko leševa.Mali,ma kakvi mali ,veliki zloba je trebao znati da je mnogo naštetio Srbiji.Izvršnu vlast u opštinama ima svako selo u EU,a srbima na Kosovu je to uskraćeno upravo zbog pregovaračkog tima.Sa demokratama bi to ostvarili.I više od toga.

winston

pre 11 godina

Nakon sastanka niko od državnika nije davao izjave za novinare. Halo, mislim cija je ovo drzava, ovih trojce, ili Srpski narod. Oni su duzni da sve sto se dogovara, i sve sto se planira, da izjave Srpskom narodu. Ovi stari radikali i socialiste nikad nece da se promene, i misle da su oni neki naj vazniji i sve sta oni rade je njihov posao. Sta god bilo sa ovu situaciju sa Kosovo, ovi troje mora da idu, dosta je ih bilo. Od kraj 90te mi njih gledamo, i kako upropastaju Srbiju. Napolje, dosta je vas bilo!

zmitjkoe

pre 11 godina

Posle sednice SNS odluka za Brisel

WTF!! Od kad je ova istorijska odluka pitanje stranke ciji je sef potpredsednik vlade? Kakve veze ima sednica SNS sa ovim? Da nece Vucic da stavi na glasanje iako svi glasaju kako sef kaze. Znaci vucic donosi odluku za Brisel! Gde je premijer? Zasto je Vucic nudio ostavku Dacicu u sred Brisela? Totalni raspad sistema.

naprednjak

pre 11 godina

Prvo bih zeleo da pozdravim papagaje iz SNSa.Pokazujete da ste uznapredovali i da znate sta je Internet.A sada ozbiljno.Vecinu gradjana ove zemlje vlasti prave majmunima.Nazalost , tako je.Hteo to neko da prizna ili ne LDP je bila jedina iskrena stranka u Srbiji po pitanju Kosova.I njihovu politiku , kada je Kosovo u pitanju sada sprovodi SNS.Vucic je bio alav vlasti uzivao je u rejtingu , ali dosla maca na vratanca.Kosovo je odavno nezavisno.I cim se raspravlja o autonomiji za Srbe to znaci da ce Srbija priznati Kosovo.Sada imamo samo 2 pitanja.Ko ce to uraditi i kako preci preko Kostunicinog Ustava.SNS i SPS koji , uzgred , imaju mnogo nacionalista medju biracima bi najvise voleli da to uradi DS pa da ih oklevetaju kao izdajnike.Ali nazalost Aca ne zna da vlast znaci privilegije , ali i odgovornost.Pa sada ne moze da krivi DS kao izdajnike.Sa druge strane DS ne zna sta hoce.Cas pljulju ove sto su zemlju doveli u nepovoljnu situaciju(stite Kosovo) cas pljulju sto nisu potpisali sporazum i krenuli ka EU.Bolje je da cute.Pokusavaju da dignu rejting ali en znaju kako.Mada medju njima ima.Stranka vise proevropskih biraca mislim da ce stati na stranu EU.Obrni okreni stranka sa najboljom idejom i sa potpuno pogresnim covekom koji treba da tu ideju sprovede(LDP) pokazuje da je itekako naprednija od ostalih.I nazalost od vecine gradjana nase drzave.

Думача

pre 11 godina

Најлогичније би било одбити овај ултиматум.Ово није у питању евроинтеграције него једноставно уништење Србије као државе.

Don Hihot

pre 11 godina

Svi su za sad jos mirni jer niko jos ne veruje u potpunosti da ce potpisati ili se bar zavaravamo.
To ce se naravno sve promeniti onog trenutka kad potpisu i ne bio im u kozi ako to urade. Verujem da su toga i oni svesni.

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

ceo dan mi smesno - kao prave dramu i kao dvoume se, pokusavaju se kojekakve medijske manipulacije kao evropa nevalja, ucene, pretnje, ponizenja itd, a svi znamo da je odluka sns - evropa po svaku cenu. od rusije se nece ovajditi. gubici u teritorijama su nenovcanog karaktera, osim ako vlast i komplet drzavna uprava planira da volontira. podrska vlasti ka evropskom putu. napredovali smo - kosovo za gucci cipele uz pekinezer stav.

Pogled sa strane

pre 11 godina

Sunovrat srpske politike pokrenuo je Slobodan Milošević 23 i 24 Septembr 1987 godine na osmoj sjednici CKSKS. Protagonisti tog sunovrata su, među ostalima, bili Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.
Faktura je ispostavljena!

Nix

pre 11 godina

Posle sednice predsedništva SNS??????????? Zar je Kosovo samo problem SNS-a? Da li o tome odlučuje samo SNS? Zašto je SNS pozvaniji od mene da odlučuje o Kosovu? Ovde nešto mnogo smrdi!

Ljubisha

pre 11 godina

Nece biti lako na tim politickim gromadama iz SNS-a da se odluce,sefovi iz EUtopije su odlucili da vise pred njima (plus ostala ekipa iz vlasti) vise ne treba ni sargarpeu da drze vec da im je dovoljna i ideja o sargarepi,dakle,moraju da zamisle da je sargarepa lepa,socna i crvena i da se prosto isplati uraditi sve da se iz ideje ona pretoci u pravu sargarepu. E ,kad se o tome odluci onda nema sumnje da ce dalji tok odlucivanja biti sve laksi i laksi,a jedini problem je o to jako nipodastavaju i vlastodrsci i glave iz EUtopije je to da je najmanje 90% lokalnog stanovnista protiv svega toga.Mislim da ce da semalo iznenade,i jedni i drugi i to puno brze nego li su se nadali...

petar petrovic

pre 11 godina

SNS nije odgovorna,a ni Vucic za nastalu situaciju.
(Mile Kilca, 6. april 2013 07:27)

Pa nisu odgovorni,ODGOVORNOST im je najslabija tacka.
Nisu odgovorni,Vucic je 2008 usao u politiku,Nikolic isto.Pre toga nisu bili u vlasti,99 je Tesla bio u vlasti sa Slobom i on treba da bude najodgovorniji.Nisu Nikolic i Vucic i Dacic tada bili na vlasti-oni su kasnije dosli.Za sve je kriv Tesla i njegova nacionalisticka proslost.Zbog Teslinog nacionalizma mi danas placamo cenu.On je kolko sam cuo i dobijao razne stanove za dz...

Eeeeeeee Srbijoooo zemljo seljaka na brdovitom balkanu

Srbin iz Kanade

pre 11 godina

Ako Srbija stvarno zeli da udje u Evropsku uniju onda mora reci NE ovom ultimatumu.
Ako kaze DA, stvarno, ko bi zeleo takvu zemlju i takav narod u svojoj zajednici?
Narod, koji olako daje svoju zemlju, odricuci se svojih gradjana?
Ko to moze ocekivati ma kakvu lojalnost, solidarnost od takvog naroda?
Nemci, Danci ili Austrijanci, sigurno ne.
U ovom trenutku vas preziru jer vide da ste spremni na sve za kolut pite.
Zato vam i nude- nista! Cak ni "datum"!
Ako ucinite, sutra ce okrenuti glavu od vas duboko zgadjeni takvom drzavom i takvim narodom. Jedino ce im preostati da takvu zemlju raspcerupaju i podele susedima koji ce znati da cene sebe i svoje.
--------
Inace, licno mislim da je Kosovo izgubljeno.
Ali ugovor izmedju Srba i Albanaca mora da se uspostavi na zdravim temeljima a ne ovako.
Jos nije vreme za to.
U medjuvremenu, niko Srbiju ne sprecava da nastavi svoju evropeizaciju. Uostalom, ako ikada udje u EU, to ce se desiti iza 2035. pa i da dubi na glavi.

Argus

pre 11 godina

Da li treba da pomisljamo na to sta bi se dogodilo da Vucic nije ucestvovao na pregovorima u Briselu?
(Sele, 6. april 2013 07:15)
Da li bi svanuo novi dan, da li bi more i dalje bilo slano, da li bi tok Save krenuo uzvodno? Da li bi bilo svih nas...

Nema stajanja

pre 11 godina

Ljudi sve su oci uprte u vas, kapiramo mi da je odluka teska, da se bira izmedju dva zla, ali mi smo vas tu izabrali da odlucujete u nase ime. Uzdamo se da cete doneti ispravnu odluku pa da nam svima bude bolje i krenemo napred!

bezimena

pre 11 godina

Miroslav Lazanski je napisao FANTASTICNU kolumnu u Politici. Citiracu samo deo:
"Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а."
(srbIN, 5. april 2013 23:14)

A M.L. se o tim (naučno)fatastičnim rezultatima obavestio iz beloruske centrale.:)) Zašto je preskočio da navede koliko Belorusa traži i DOBIJA azil u USA i EU...

euroskeptik

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da u Srbiji ne postoji novinar koji sme da postavi jedno prosto pitanje..ili da napise komentar, da pomene.. Ima li ova zemlja ustav ? Kako bilo koga mogu posle ovoga da kazne za bilo koju stvar u Srbiji ? Kakav god da je, odluku mogu da donesu samo ako promene Ustav. I svi se prave blesavi, u kakvoj zemlji mi zivimo..

ja jedan jedini

pre 11 godina

rece jedan komentator iz skoplja: referendum sa pitanjem: da li priznajete nezavisno Kosovo nakon punopravnog clanstva srbije u eu? to mi je skroz ok, priznajemo i predlozicemo ga za clana u un. kosovo je u buducnosti clan un i eu, a mi u buducnosti clan eu. jedino u ovom slucaju "vremenski prozor" ostaje sirom otvoren za srbiju. ako nas vole ko sto vele - postovace referendum. podrska sns-u na evropskom putu.

Dejan M

pre 11 godina

Od kada vazne drzavne odluke zavise od sastanka u jednoj stranci makar ona bila najveca u zemlji i parlamentu. Koliko vec na sledecim izborima ova stranka moze izgubiti vlast. Kako je ovo neozbiljna zemlja! Za sta onda sluzi parlament, za ukras! O nasim sudbinama odlucuju diletanti, zato i jesmo tu gde smo.

Dostana

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, Vi ste neko koga je Srbija jako dugo cekala. Veliki ste borac, i samo neko takav moze pomoci Srbiji. Samo napred i samo hrabro!

srki

pre 11 godina

Čak i da pristanu nećemo moći u Evropu, Kosovski problem ce preci na Vojvodinu pa kad damo Vojvofinu bice ptoblema u Sandzaku, Bujanovcu, pa kad sve to damo onda ce problem biti u Šumadiji i na kraju cemo nestati. Našu istoriju ce sebi prepisati Hrvati, Albanci i Bosnjaci i za 100 god niko nece ni znati da su Srbi nekad postojali.

duki

pre 11 godina

(guja, 05. april 2013 23:46) Obrazovan sam, skolovan, procitao hiljade knjiga, vec i u sestoj deceniji. Pola zivota, dakle najbolje godine, proveo sam u ratovima, sankcijama, inflaciji, ekonomskoj propasti. Na vlasti su isti ljudi koji su doprineli takvom zivotu. Umiveni, zacesljani i spremni da ponovo Srbiju uvedu u izolaciju i unistenje. Interesuje me samo ko vlada ovom zemljom? Zar je moguce da cemo da cekamo da grupa neoradikala u ponedeljak odluci o nasoj sudbini? Gde je Vlada, gde Skupstina? A narod? Zar ponovo diktatura?

delmat

pre 11 godina

(Zex, 5. april 2013 20:45)

pitas za hrvatsku i uvjete a to je granica na dunavu da se uredi sta nije problem a drugo isto nije problem ako se ima volje a to je priznavanje logora u srbiji i isplata ostete logorasima kao povrat ukradeni umjetnina i nestali to je sve jer ako mi moramo isplatit ostetu za srbe u hrvatskin zatvorima morate i vi

Trifun

pre 11 godina

Zašto posle sednice predsedništva SNS-a. Pa zato što su to jedini ljudi koji su preuzeli odgovornost za rešavanje problema. Lično ne verujem da ćemo napredovati ka Evropi jer nas ne žele, isto kao što ne verujem da možemo sprečiti odvajanje Kosova. Mnogo teških odluka.

Rade

pre 11 godina

A, da li je neko razmisljao da datuma ne bude i pored kapitulacije? Cini mi se da smo mnogo naivni, u tom slucaju "datum" ce biti zavijen u "oblande", a stvarni pristup EU "misaona imenica" bar u narednih 15 godina. Zapamtite to. I jos nesto Tacijevo Kosovo ce uci u EU pre Srbije! Ja sam ubedjen u to kao i da je ovo konacno kaznjavanje "porazenog" u nedavnim ratovima. Dakle, odricem se svakog moguceg "zivotnog standarda" ali ne i dostojanstva...

Alexa

pre 11 godina

Budimo realni,bice kako 'braca' preko bare i 'braca' iz Brisela kazu,a svima nama je jasno da su 'braca' naklonjena 'braci' sa Kosova,to samo slep ne vidi. Nego braco moja srpska manimo se mi tog koprcanja u zivom blatu i sredjujmo nasu drzavu,hapsi,osudjuj,sredi sudove,pravi puteve,zaposli narod,rasteraj kancelarijske pacove,skoluj omladinu,popravi standard,pomozi seljaka,pokreni industriju itd. tako ce nam biti bolje.
Licno mislim da treba bataliti tu ucenjivacku politiku,msm ko ce nas smatrati 'ozbiljnom' drzavom ako za sve dopustamo da nam drugi kroji sudbinu??? Ko ce vas kao coveka smatrati ozbiljnim ako ste povodljivi?
Svako dobro,pozdrav.

Stojan

pre 11 godina

Neznam otkud dileme oko odluke! Sam Vučić je pre izvesnog vreneme na TV izjavio "da je za EU jer nemamo drugog izbora. Možete da me proglasite za izdajnike, ali naš izvoz zavisiod EU tj. Nemačke." Vrh SNS je prihvatiti Vučićev predlog.SNS je sa oduševljenjem prihvatila prodaju srpske zemlje Arapima, koji su spremni da uklone mnoga nedela Američkih zločinaca kao što je Generalštab. Kako reče Vučić ta zdrada nema nikaku vrednost jer je "rugoba". Prihode od novo podignutog hotele ubiraće stranci.

Bora

pre 11 godina

Nadajmo se da ce uspeti da donesu pravo resenje i pomognu svom narodu koliko mogu u ovom trenutku. Treba svi da shvate da ovo uopste nece biti lako i ne treba osudjivati nijednu odluku unapred

Ma Cherie

pre 11 godina

Za nas je najbolje da prvo sredimo svoje dvoriste, pa kad bude sredjeno onda da vidimo da li cemo u EU ili ne. Ionako bas i ne placu za nama, da nas smatraju podobnim ne bi nam vazda postavljali neke nove uslove. A sto se Kosova tice, svi sve znamo...samo to treba prihvatiti. Oni prethodni su nas godinama zavlacili, i sad ovi moraju da snose odgovornost za nesto sto ih je zateklo...apsurd.

smiljka

pre 11 godina

Odluka ce biti teska. Gubimo i ako potpisemo i ako ne potpisemo. Do sada smo na sve pristajali i nista nismo dobili. Zemlja nam je u jos gorem ekonomskom stanju.

Bilja

pre 11 godina

Ja zalim zato sto nije odavno bilo prilike da se neko prema Kosovskom problemu odnosi kao Aleksandar Vucic.Danas ne bi dosli u ovako tesku situaciju.

Time

pre 11 godina

Odluka je doneta.oni koji su doneli odluku da oni odluce su odlucili.da sam na mestu nikolica,vucica,dacica raspisao bih i predsednicke i parlamentarne izbore i referendum sa pitanjem da li se slazete da su srbi sa kosova nasi drzavljani i da ih treba braniti u skladu sa ustavom srbije pa da se gradjani srbije izjasne pa sta bude.i sve je cisto i jasno.odluku koja bi bila doneta bila bi 100% demokratska i validna za ceo svet.

bezimena

pre 11 godina

Cek, cek mi i cela Srbija zavisimo od toga koja ce struja preovladati u predsednistvu SNS?! Auuu!
(Gregy, 5. april 2013 22:51)

NE može SNS da odlučuje o tome da li će se sporazum prihvatiti ili ne, o tome mora da odluči VLADA i to JEDNOGLASNO!
DOSTA DIKTATURE!

vlada milic

pre 11 godina

ortaci iz kraja i ja smo dobeli odluku da sutra posle basketa sednemo razmotrimo predlog sporazuma i rano ujutru u ponedeljak obavestimo ketrin eston, baraka obamu , vladimira putina , lionela mesija i kristijana ronalda da jedinstveni stojimo iza odluke da prihvatamo eu kao kandidata za prikljucenje srbiji a i da smo na dosadne molbe hasima tacija da srbiji prepusti na upravljanje celo kosovo i delove albanije i makedonije resili da pozitivno odgovorimo onda kada adem ljajic bude pevao himnu. ma bre ovi naprednjaci su kao " leteci cirkus monti pajtona"

Marlboro

pre 11 godina

Veoma teska pozicija u koju su nas doveli prethodnici a sada pricaju sve i svasta. ako su bili pametniji onda su trebali da rese ovo pitanje a ne da nas dovedu u ovakvu situaciju.

Aleskandra

pre 11 godina

SNS je po ko zna koji put pokazala koliku odgovornost imaju prema narodu.
(LAKI, 6. april 2013 09:47)

Odgovornost? Na nivou jedne stranke se odlučuje o sudbini cele zemlje. To je odgovorno, dobro?!?! To je sramotno.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

I za Pabla Eskobara su njegovi govorili da je najbolji, najfiniji, tako i za Acu sada BOTOVI pricaju sto ne znaci da je tako.

perica

pre 11 godina

Što se mene lično tiče mi ni ne moramo u EU,dovljno smo sposobni sami sebe da prehranimo,ne treba nama njihova pomoć koju moramo desetostruko da vraćamo ali nam je bitno i to da nam ne odmažu.Ipak verujem u g. Vučića i njegove napore da razreši ovu situaciju koja nimalo nije jednostavna.Ipak se ovih dana piše istorija koju će naša pokoljenja da čitaju.

Bale

pre 11 godina

Jos jedan veoma tezak ispit za Vucica,ali kad pogledamo,on nikada nije radio ono sto je lako i za sta se ne snosi odgovornost pred gradjanima.Zato se u ovoj situaciji ne brinemo kakva ce njegova odluka biti,jer smo sigurni da ce biti prava i ispravna.

vlada milic

pre 11 godina

Nece Pristini biti lako sa Predsednikom SNS-a da izadje na kraj. (Proja, 06. april 2013 00:04)
hahahahahahah joj majko mila koji je ovo paralelni svet. hahahaha svaka cast momcino uuu al je tebi dobro.

nadajte se gostima, doći će sigurno

pre 11 godina

"Veoma teska pozicija u koju su nas doveli prethodnici a sada pricaju sve i svasta. ako su bili pametniji onda su trebali da rese ovo pitanje a ne da nas dovedu u ovakvu situaciju.
(Marlboro, 5. april 2013 22:50)"

Koji prethodnici?

U Vladi koja je vodila i izgubila rat, koja je potpisala kapitulaciju i povukla vojsku i policiju sa Kosova, Nikolić je bio potpredsednik, a Vučić ministar informisanja.

To su ovi isti za čiji račun radiš.

A savet i za sve vas - ni Gebels nije načinio nikakav zločin, on je samo podržavao, hvalio i agitovao za naciste, kao i vi, pa je na kraju balade obešen u Nirnbergu kao ratni zločinac.

Vi, botovi, koji za novac podržavate zločinački režim ćete biti visoko na listi traženih kad sve ovo prodje. Ukoliko niste koristili proxy-je i to vrlo profesionalno, nadajte se gostima pre ili kasnije.

Iako imaju vaše spiskove tamo gde vam daju instrukcije, pa vam ni to neće pomoći.

mungos

pre 11 godina

glavom kroz zid se ne mozeeu cini sve da nam ne dozvoli dobijanje datuma o pristupu cemu onda tolika dramatika jednostavno nece nas i kraj price

istorija-učiteljica

pre 11 godina

Moramo kao Miloš Obrenović. Napravimo dogovor zbog boljeg života, izvesnije budućnosti, svega što smo preturili preko glave zadnjih decenija. A malo se setimo i Karađorđa!

banka

pre 11 godina

Sta ce nama datum sada kada bi pregovori trajali do vecnosti? Ako kazemo ne, nece nas niko bombardovati niti ce nam uvesti sankcije, i dalje ostajemo okrenuti ka Evropi i imamo status kandidata. Plus, dok god nismo u EU imamo i povlascen pristup Ruskom trzistu. Uostalom, kada se pogleda malo bolje, mi nudimo de facto priznanje Kosova, a Albanci iz nekog razloga odbijaju to? Kao smeta im izvrsna moc ZSO. Zapravo moguce je i da ne znaju sta se desava i da Taci sve radi u tajnosti. Mislim da nekome sa zapada nije stalo do toga da Srbija prizna Kosovo. I da budem jos konkretniji, ja da sam na mestu tih kapitalista sa zapada, ja bih voleo jednu polulegalnu drzavu za svoj biznis.

Jovan

pre 11 godina

Imam poverenja u sns, Vucic je pokazao kako treba da se radi i bori za zemlju ali ipak mislim da treba raspisati referendum po ovom pitanju.

srbin100%

pre 11 godina

Sta ce biti znacemo uskoro,ali ko je kriv da smo dosli do ovoga se zna,12 godina vlasti i Srbiju ste doveli pred ultimatume...pa strasno

Samo pitam

pre 11 godina

(Mile Kilca..... A ko je odgovoran??? Sta kaze Igor Mirovic i informativna sluzba centralne otadzbinske uprave??? ja znam odgovor.Naravno DS

oblačić

pre 11 godina

Pošto je bio na licu mesta i učestvovao u pregovorima, čini mi se da je Vučiću situacija jasnija i da neće dozvoliti da bude potpisano nešto što je na štetu Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Ne gledam serije, majke mi!

pre 11 godina

Ova saga, bre, ko Farma i Veliki brat, zacinjem Odbacenom i Sujelmanom! Aman, prestanite da prekidate svako malo reklamama i dajte vise kraj da vidimo!!!

Vojka

pre 11 godina

Sve poslove koji su veoma teski za Srbiju najcesce se prenose na Aleksandra Vucica,sto sa jedne strane skine odgovornost drugih(tako bar oni misle),a sa druge strane to je za sve nas i najbolje resenje,jer jedino on nece da trguje sa EU.

CRNI BOMBARDER

pre 11 godina

Iskrivljena slika o nama koja je studiozno radjena godinama nanela nam je vise stete nego svi ratovi zajedno,i zato je doslo vreme da se pokaze ko smo mi i kakvi jesmo,odluka ce biti donesena za dobrobit zemlje i svih gradjana.

BANEJAKOV

pre 11 godina

Nadamo se zreloj odluci koja ce doneti resenje problema naseg naroda na Kosovu. Dobra je praksa sto funkcioneri najvece stranke u zemlji preuzimaju odgovornost

dvds

pre 11 godina

Sta...pa ishod nam je poznat...kao i obicno nasi ljigavi kvazi politicari ce da prodaju kao i obicno sve...ovoga puta ce da to bude Sever Kosova i Srbi tamo...i kao i uvek zauzvrat ce da dobiju bas nista.
Ovde nas svi lopovski srpski politicari loze sa laznom dilemom, jer nje uopste nema, a to nam je i receno...i sa jednim losim ili drugim izborom...i sa pristajanjem na ono sto EU hoce...odnosno otimanje Severa...Srbija datum ne dobija...a EU ce da vidi kad i Turska.

gligor

pre 11 godina

Duboko verujem da ce se iz ovako lose situacije po Srbiju i njen narod roditi nesto dobro makar jos jedna prilika bez toliko uslova.

jovaN

pre 11 godina

Aksiomi vezani za odluku (ma kakva bila):
- albanci juga Srbije neće pomeniti svoj odnos prema Srbiji niti će prekinuti sa provokacijama (ponovo podižu spomenik zločincima);
- Zukorlić neće platiti račun za struju niti će prestati sa prozivnjem države i vlasti kako "bošnjaci" nemaju ustavna prava;
- Vlast u Vojvodini neće prestati da prebacuje krivicu na Beograd za sve propuste sopstvene politike;
- ekonomska situacija (prezaduženost, nizak nivo industrijskog razvoja, slaba konkurentnost naših proizvoda...) će i dalje biti "predinfarktna";
- institucije će i dalje funkcionisati "na pola gasa" sa kadrovima od ranije primljenim preko članske knjižice;
- mediji će i dalje biti prividno slobodni a stvarno zavisni od vlasnika i onih što ih finansiraju...
Šta onda gubimo a šta dobijamo?

Prepelica

pre 11 godina

Veoma je tesko doneti odluku koja ce zadovoljiti obe strane! Mi treba da se usaglasimo za ono sto je najbolje za nas! Mislim da do resenja mozemo doci!

mika015

pre 11 godina

zaista je tesko proceniti sta uraditi ali opet Vucic je pokazao sposobnost da presece i uradi ono sto je najbolje za nase gradjane, odluku koju donese nece biti stetna za sadasnje i buduce generacije

papišta

pre 11 godina

DS u svom političkom delovanju bi trebao da se rukovodi i nacionalnim interesima, a ne samo da vodi računa o usko stranačkim interesima.

Kosmos

pre 11 godina

Pravi ljudi treba da donesu odluku,to se jasno vidi.Od početka je bilo jasno da onaj ko ostane hladne glave,treba odlučivati o svemu.

Svarog

pre 11 godina

Ja koliko vidim ovde ce Taci popustiti sledece nedelje, posto ce uvideti da od njegovog povisavanja tona niko nije impresioniran, a po najmanje onaj na koga ga je povisio…

Light night

pre 11 godina

Ja znam sta gubimo davanjem kosova, teritoriju i obraz a sto dobijamo ulaskom u EU to nikao ne zna. Ali verovatno isto sto s udobili Bugarska , ruminija i Grcka . Nista!

maki

pre 11 godina

Verujem da ce vlada na celu sa prvim potpredsednikom vlade , predsednikom i premijerom doneti pravu odluku za gradjane srbije i srbe na kim.

momo

pre 11 godina

Pa tako su prodali i srpsku krajinu i istocnu slavoniju. Daju izjavu da nikada nece prihvatiti postojece stanje, da se kao nece smiriti dok te teritorije ponovo ne budu u sastavu srbije, ovi njihovi progutaju tu sarenu lazu jer zaboga toma i vucic to kazu.Uz put izdaju svoju stranku i svog lidera, kuma, mentora seselja. Sada nista nije bolje od evrope, odreci ce se oni i "majke" rusije. Od onakvih patriota i nacionalista postadose evropejci i izdajnici i "stvani pvacenici".

Recept

pre 11 godina

Recept je tako jednostavan da ga se samo budala ili zlonameran čovek ne može setiti.
Odbiti ultimatum EU i okrenuti se Rusima.
Istog trena će EU prestati s ultimatumima i dati datum. I neće joj više pasti na pamet postavljavati nove ultimatume.

Aleksandar

pre 11 godina

Ово није у питању евроинтеграције него једноставно уништење Србије као државе.
(Думача, 5. april 2013 23:36)

Za početak, Srbija nije država pa samim tim i nema šta da se uništi. Paradoksalno čak - priznavanjem Kosova bismo bar imali šansu da postanemo država jer je jedna od glavnih razlika između države i zemlje to što država zna svoje granice i ima apsolutnu kontrolu unutar istih. Dok nam je Kosovo okačeno ovako kakvo je Srbija nema ni teoretske šanse da postane država, bar ne po onome što definicija države implicira.

Pismo–Glava

pre 11 godina

A koja je ponuda Brisela? Dajte nam svesto trazimo, za narednom visegodinsnjem drzanjem u saci za tzv. pristup u Evrosku Uniju – u kojoj vas ni ne zelimo pa ni uci necete nikad? Zahvaliti se i reci na hvala?

Švrćko

pre 11 godina

Šta god da se dogodilo ne smemo da padnemo u nacionalnu depresiju već moramo da nadjemo način da guramo dalje I da rešavamo probleme!

Zar ste mazohisti?

pre 11 godina

Nije vam dosta dosadašnje i sadašnje muke pa žurite u EU da se pridružite Grčkoj, Kipru, Španiji, Portugaliji i još nekima uskoro?
Zar ste mazohisti?
Nema u EU ni meda ni mlijeka ni novaca.

kobac

pre 11 godina

Verujem državnom vrhu da će odluka biti dobro promišljena. Jedno je sigurno: nije laka. Zato na čelu države i imamo ljude koji su sposobni da se suoče sa pritiscima i podnesu odgovornost za sve što rade i da će to biti u interesu Srbije.

borman

pre 11 godina

Zaista je veoma teska odluka pred nasom vladom i predsednikom,ovo je bezizlana situacija,kakva god odluka da bude nece biti idealna ali verujem u nasu vladu a posebno u gospodina Vucica

Vid

pre 11 godina

Ne treba vise ni da dolaze u posete , stace nam, ko da mi ne znamo sta je dobro za nas bez njih! Nego ne zela da im pokvarimo planove i odbijemo da potpisemo to sto je njima bitnije nego nama. Jer je nase bogastvo tamo koje oni zele da crpe.

Pismo–Glava

pre 11 godina

A koja je ponuda Brisela? Dajte nam svesto trazimo, za narednom visegodinsnjem drzanjem u saci za tzv. pristup u Evrosku Uniju – u kojoj vas ni ne zelimo pa ni uci necete nikad? Zahvaliti se i reci na hvala?

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

@Nix:Nece oni na predsednistvu ni spomenuti Kosmet vec kako da spase stranku.Tek sad vide u sta su se uvalili oni kao stranka i u sta su uvalili srpski narod 1998 i 1999.Sto se mene tice umaju podrsku ma kakva odluka bila.

Јелисије

pre 11 godina

Шта то значи "затвориће се временски прозор за Србију", стално претње и ултиматуми, докле? Сада ће кренути и шатл дипломатија Америке и западних савезника на убеђивању Србије да се сагласи са предлогом ЕУ у препусти све Приштини. Верујем да ће Вучић и наша дипломатија имати снаге да настави преговоре.

panonski

pre 11 godina

Vidimo koliko je vlada ozbiljna. Siguran sam da nijedan od njih nece potpisati nesto sto je lose po Srbiju. Od dva zla, manje je svakako sklopiti dogovor sa Pristinom.

Roksa

pre 11 godina

U ovom trenutku misljenje gradjana treba da presudi,posle sednice predsednistva Sns koja ce se sigurno sloziti da je primarni cilj narod na KiM.

Light night

pre 11 godina

Ja znam sta gubimo davanjem kosova, teritoriju i obraz a sto dobijamo ulaskom u EU to nikao ne zna. Ali verovatno isto sto s udobili Bugarska , ruminija i Grcka . Nista!

SIMO44

pre 11 godina

Koju god odluku da donese, možemo biti sigurni da je prava, svaka čast Vučiću, jedan je od retkih što daje sve da se postigne dogovor sa Prištinom, koji će biti najpovoljniji od dva, ne baš najbolja za srpski narod koji živi na Kosovu.

Tikky

pre 11 godina

Verujem u Vučićevu odluku, ovo mu je sigurno najteža odluka u životu, zato treba da ima podršku srpskog naroda, jer je učinio sve što je u njegovoj moći.

MRKI

pre 11 godina

Narode da li smo svesni da ova vlada i sve prethodne su dovedene i mat poziciju. Zna li se da je 1999 godine Rezolucijom 1244 Srbija potpisala da sa cele teritorije Kosova povlaci sva obelezja drzave Srbije vojsku, policiju, carinu, opstinske uprave, zdravstvo i skolstvo. Zna se ko je tada cinio vlast SPS, SRS i JUL. Zna se ko je po ovlascenju potpisao Kumanovski sporazum vojni i policijski generali. Molosevic, Marjanovic, Seselj, Vucic i Nikolic su cisti nigde nema njhovog potpisa a bili su tada okosnica vlasti. Ko gleda Nikolicevu platformu i rezoliciju vlade. Niko jer nikoga ne interesuje a Nikolic i vlada narodu pljuju u oci i kazu da pada kisa.

Good boy

pre 11 godina

Mislim da su ovi pristisci sa svih strana vise prevrsili svaku meru. Jer je previse ocigledno da vrse pritisak... Postavlja se pitanje sad, za ciju je to korist?

nada

pre 11 godina

Zemlja koja nema svoje ja i netreba da postoji.Demokratija mi je donela da sam ostala bez posla zbog loše privatizacije.EU će mi doneti da prosim na ulici. Amerika nam uvela sankcije sada nam uzima teritoriju šta je sledeće? Ljudi na Kosovu bez obzira na naciju isto loše žive.Da su njihovi političari za narod onda bi podelili Kosovo i zavladao bi mir a ne da ih vode u bedu kao što je u Albaniji.Beda kuca na vrata kakvu god odluku doneli naši političari.Greška je što n ekažu narodu šta im je tačno ponuđeno.

xxxx

pre 11 godina

Kosovo je jako bitna tema a SNS kao najveca stranka treba da se dogovori sta i kako dalje, obzirom da imaju najvecu odgovornost. Nadam se da ce doci do najbezbolnijeg resenja za KiM.

Jovan Joki

pre 11 godina

Samo slozni mozemo da se borimo za boljitak Srbije, za nase bolje sutra. Podrska predsednika Tomislava Nikolica je veliki podstrek Aleksandru Vucicu da nije sam u ovoj borbi . Vucicu imas podrsku naroda i svakim danom sve vise ljudi ti se pridruzuje u ovoj borbi .

KoStiC

pre 11 godina

U potpunosti se slazem,da ova Vlada daje sve od sebe i poslednji atom snage ulazu u pronalazenju resenja i kakvu odluku doneti. Ne bih bio u njihovoj kozi.

Jecka

pre 11 godina

Svaka stranka treba da odrzi predesdnistvo i da donese odluku. Od sns se ocekuje mnogo jer njihov lidre Vucic pokazao je da se uspesno bori sa najtezim problemima u zemlji. Sta ce odluciti videcemo. Iz dosadasnjeg Vucicevog rada moze se zakljuciti da ce resenje biti u korist Srbije.

Miroslav D.

pre 11 godina

Mnogo teska situacija za Srbe i Srbiju, gotovo neizlazna situacija, nasa Vlada je uradila sve da dodje do dogovora, ali druga strana za dogovor nije zainteresovana.

TJMM

pre 11 godina

Vucic je samo jos jednom dokazao da je pravi politicar,koji je na toj funkciji zbog naroda,i interesa Srbije a ne EU i ostalih. Odluka koju treba da donese je mnogo teška,al verujem da će biti ispravna.

Dragana981

pre 11 godina

Ma ja znam da ce vlada uraditi ono sto je jedino ispravno za nas a to je sacuvati nas od daljeg cepanja i razaranja. Sve smo manji i manji slabiji i slabiji bred velikima.

Mila BGG

pre 11 godina

Verujem i sigurno je da nece da urade nesto sto ce jos vise stete naneti Srbiji. Ovi odgovorno pristupaju problemu i pronalasku resenja.

Slavonac

pre 11 godina

Dijalogom se pronalazi resenja ,a ne nametanjem jednoj strani....tj...prisiljavaju nas da potpisemo nesto sto je stetno za nas,ali ipak verujem ako potpisemo da ce to biti nesto sto nema losih posledica po nas. Verujem da Vucic nece dati da se potpise nesto sto je stetno ,kad je imao hrabrosti da u Briselu kod njih pred njima odbije da se potpise.

Carli

pre 11 godina

Ako danas predamo sever Kosova , sutra ce nam traziti jug Srbije ,prekosutra Vojvodinu, Sandzak,... Aleksandru Vucicu je to ocigledno sasvim jasno, ali ostalima izgleda bas i nije.

Jovan Joki

pre 11 godina

Samo slozni mozemo da se borimo za boljitak Srbije, za nase bolje sutra. Podrska predsednika Tomislava Nikolica je veliki podstrek Aleksandru Vucicu da nije sam u ovoj borbi . Vucicu imas podrsku naroda i svakim danom sve vise ljudi ti se pridruzuje u ovoj borbi .

Apolon77

pre 11 godina

Kako smo vidieli da u ovih predhodnih 10 meseci Vucic borio i donosio odluke koje su dobre za Srbiju, tako da verujem da nista nece potpisati ono sto je lose za nas!!

Princes krofna

pre 11 godina

Nadam se da ova vlada ima svest u odnosu na proslu i nece potpisati gu glupost za šarene laze evropske unije i ne shvatiti ozbiljno pretnje Tacija. Nasa moc je u jedinstvu. A slabost u izdajnistvu.

coka

pre 11 godina

U jako losoj poziciji se nalazi Vucic trenutno ,treba od sva zla da izabere manje zlo ,a pritom to ostale stranke koje se ne slazu sa SNS-om koristo da preuvelicaju trenutnu situaciju i prebacuju da je za to kriv Vucic a to je sve poteklo jos pre min 15 godina samo se sad resava.

Slepo crevo evrope

pre 11 godina

U evropskoj uniji su svi manji narodi izgubili dobile su samo zemlje Elite Francuska, Engleska i Nemacka. Mi smo za njih zemlja 3 ranga. I tako cemo i da prodjemo.

natasa

pre 11 godina

Mozda je tako i najbolje,ne treba zuriti...razgovarace se na tu temu intenzivno i ovih dana,sada verovatno nije nista konacno...

Slepo crevo evrope

pre 11 godina

Dolazi opet veliki brat u obliku predstvanika EU u nezvanicnu posetu? Jel to neka pretnja , masu nam prsticem. E kako bi ih ja sve lepo odkacila za vjek vjekova. Samo da se ja pitam....

pufnica

pre 11 godina

Prethodno ce saslusati resenja od svih i doneti konacnu odluku tako ce svi biti ukljuceni u donosenje resenja i nadamo se da ce naci neko dobro za sve .

bilans

pre 11 godina

Zaista je tesko proceniti sta uraditi, ali Vucic je vec pokazao sposobnost da presece i uradi ono sto je najbolje za nase gradjane. Odluka koju donese nije laka, ali ce svakako biti najmanje stetna za sadasnje i buduce generacije.

malenica

pre 11 godina

Jedino sta je sigurno ,jeste da ce Vucic naci najbolje resenje za Srbe i da nista sto je lose za njih potipisivati nece kolko god da zelimo da resimo ovo.

FOKUS

pre 11 godina

Sada kada je najteze,mislim da trebamo da damo punu podrsku nasem drzavnom vrhu,a ne tu da konstatno kritikujemo,i svaljujemo krivicu na nekog…ni SNS,kao ni ALeksandar Vucic nisu prouzrokovali ove probleme u kojima se Srbija nalazi,to je nasledjeno od prethodne vlade.

krca

pre 11 godina

Najbolju stvar koju je uradio Vucic je ta sto je donosenje odluke pomerio i time dao svima sansu da odluce zajedno sta i kako dalje .

Ste Van

pre 11 godina

Bravo za Vučića. Otadžbina nema cenu...Snaga Nacije se pokazuje i dokazuje u ovakvim situacijama. Kroz istoriju prošli smo mnoge ultimatume, mnogi naši preci su krvarili za našu Otadžbinu. Život ima cenu a Otadžbina ne. NE u Evropu koja nas tretira kao smeće. Glavu gore i s verom u Boga

Dostana

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, Vi ste neko koga je Srbija jako dugo cekala. Veliki ste borac, i samo neko takav moze pomoci Srbiji. Samo napred i samo hrabro!

Ivan

pre 11 godina

Ako prihvatimo "sporazum" dobicemo datum, ali cemo da odlozimo ucenu da priznamo nezavisnost Kosova do trenutka kada budemo (mozda) spremni da konacno postanemo clanovi EU.
Ako ne prihvatimo "sporazum" imacemo donekle blokadu, ali ako nam ne uvedu formalne sankcije, nema razloga da firme iz EU i dalje ne saradjuju sa nasim. I njima treba nase trziste i Dinkiceva drama da ce da nastane kraj sveta bez datuma za pristup EU je smesna.
Dakle, dilemma je lazna, jer sta god da uradimo u EU necemo moci da udjemo bez gubitka Kosova. Ogromna je razlika da li smo na to sami pristali (zbog cega bismo ga zauvek poklonili) ili nam je nasilno oteto.
Za mene nema dileme. NE "sporazumu"! Valjda nam je malo kicme i dostojanstva ostalo. A sta su Toma i Vucko obecavali kad su se setali pred izbore po Evropi me apsolutno bas briga. Ako potpisu bice izdajnici, a takvi nikada u istoriji nisu dobro prolazili, pa ne vidim ni zasto bi oni.

Bora

pre 11 godina

Nadajmo se da ce uspeti da donesu pravo resenje i pomognu svom narodu koliko mogu u ovom trenutku. Treba svi da shvate da ovo uopste nece biti lako i ne treba osudjivati nijednu odluku unapred

Zex

pre 11 godina

Car Lazar ili Brankovic, ko smo?
Proslost ili buducnost, cast ili sramota, hrabrost ili ponizenje?
Odluke za ogledalo i nasledje svakog od nas.
Imamo li svesta sta bi dali dobrovoljno i gde smo i gde bi isli suprotno?
Ako pristanemo sta se trazi, da li dobijamo clanstvo u EU?
Da li i da pristanemo u EU mozemo uci pre 2020.?
Kakve ce uslove tada Hrvatska postaviti pred nas da nas pusti u EU?
Da li cemo i tada pristati na sve? Da li znate sta vec sada Hrvatska poteze da nije reseno izmedju nas? Da li cemo i to i sve ispuniti svima?
Ko smo onda mi ako svima i svemu kazemo moze i izvolte?
Ko to tako radi?
Ovde sada nije dilema izmedju hrabrosti i srece, vez izmedju pameti i ponosa, oceva i dece.
Tuzno je sto je sve tako.
Zelim nam srecu, iskrenu i dugu?
Da li ce je biti?
Da li zelite da zadrzite svoju decu ovde ili bbijoi bili srecni da su uspesni negde drugde?
Volim te Srbijo, razumi me.

mika015

pre 11 godina

zaista je tesko proceniti sta uraditi ali opet Vucic je pokazao sposobnost da presece i uradi ono sto je najbolje za nase gradjane, odluku koju donese nece biti stetna za sadasnje i buduce generacije

Думача

pre 11 godina

Најлогичније би било одбити овај ултиматум.Ово није у питању евроинтеграције него једноставно уништење Србије као државе.

srbIN

pre 11 godina

Miroslav Lazanski je napisao FANTASTICNU kolumnu u Politici. Citiracu samo deo:
"Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а."

perica

pre 11 godina

Što se mene lično tiče mi ni ne moramo u EU,dovljno smo sposobni sami sebe da prehranimo,ne treba nama njihova pomoć koju moramo desetostruko da vraćamo ali nam je bitno i to da nam ne odmažu.Ipak verujem u g. Vučića i njegove napore da razreši ovu situaciju koja nimalo nije jednostavna.Ipak se ovih dana piše istorija koju će naša pokoljenja da čitaju.

oblačić

pre 11 godina

Pošto je bio na licu mesta i učestvovao u pregovorima, čini mi se da je Vučiću situacija jasnija i da neće dozvoliti da bude potpisano nešto što je na štetu Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Bilja

pre 11 godina

Ja zalim zato sto nije odavno bilo prilike da se neko prema Kosovskom problemu odnosi kao Aleksandar Vucic.Danas ne bi dosli u ovako tesku situaciju.

Bale

pre 11 godina

Jos jedan veoma tezak ispit za Vucica,ali kad pogledamo,on nikada nije radio ono sto je lako i za sta se ne snosi odgovornost pred gradjanima.Zato se u ovoj situaciji ne brinemo kakva ce njegova odluka biti,jer smo sigurni da ce biti prava i ispravna.

borman

pre 11 godina

Zaista je veoma teska odluka pred nasom vladom i predsednikom,ovo je bezizlana situacija,kakva god odluka da bude nece biti idealna ali verujem u nasu vladu a posebno u gospodina Vucica

Nema stajanja

pre 11 godina

Ljudi sve su oci uprte u vas, kapiramo mi da je odluka teska, da se bira izmedju dva zla, ali mi smo vas tu izabrali da odlucujete u nase ime. Uzdamo se da cete doneti ispravnu odluku pa da nam svima bude bolje i krenemo napred!

Jovan

pre 11 godina

Imam poverenja u sns, Vucic je pokazao kako treba da se radi i bori za zemlju ali ipak mislim da treba raspisati referendum po ovom pitanju.

kobac

pre 11 godina

Verujem državnom vrhu da će odluka biti dobro promišljena. Jedno je sigurno: nije laka. Zato na čelu države i imamo ljude koji su sposobni da se suoče sa pritiscima i podnesu odgovornost za sve što rade i da će to biti u interesu Srbije.

Kosmos

pre 11 godina

Pravi ljudi treba da donesu odluku,to se jasno vidi.Od početka je bilo jasno da onaj ko ostane hladne glave,treba odlučivati o svemu.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Mislim da velika većina želi da se to potpiše i da se završi sa pričom o Kosovu koje je izgubljeno 99. god. , a koje su proćerdali upravo ovi koji će najverovatnije da stave tačku na tu priču.

Vojka

pre 11 godina

Sve poslove koji su veoma teski za Srbiju najcesce se prenose na Aleksandra Vucica,sto sa jedne strane skine odgovornost drugih(tako bar oni misle),a sa druge strane to je za sve nas i najbolje resenje,jer jedino on nece da trguje sa EU.

Trifun

pre 11 godina

Zašto posle sednice predsedništva SNS-a. Pa zato što su to jedini ljudi koji su preuzeli odgovornost za rešavanje problema. Lično ne verujem da ćemo napredovati ka Evropi jer nas ne žele, isto kao što ne verujem da možemo sprečiti odvajanje Kosova. Mnogo teških odluka.

Camaro

pre 11 godina

Kako god okrenemo to je malo vremena. Ali i da imamo svo vreme ovog sveta ne bi nam bilo dovoljno. Potrudili su se svaka njima cast, al' ajd mi da se okrenemo drugim problemima tipa korupcija, kriminal, zaposljavanje i obrazovanje. Sa Kosmetom je gotovo bilo pre 14 godina, ovo je sada farsa.

BANEJAKOV

pre 11 godina

Nadamo se zreloj odluci koja ce doneti resenje problema naseg naroda na Kosovu. Dobra je praksa sto funkcioneri najvece stranke u zemlji preuzimaju odgovornost

Marlboro

pre 11 godina

Veoma teska pozicija u koju su nas doveli prethodnici a sada pricaju sve i svasta. ako su bili pametniji onda su trebali da rese ovo pitanje a ne da nas dovedu u ovakvu situaciju.

Prepelica

pre 11 godina

Veoma je tesko doneti odluku koja ce zadovoljiti obe strane! Mi treba da se usaglasimo za ono sto je najbolje za nas! Mislim da do resenja mozemo doci!

Srbin iz Kanade

pre 11 godina

Ako Srbija stvarno zeli da udje u Evropsku uniju onda mora reci NE ovom ultimatumu.
Ako kaze DA, stvarno, ko bi zeleo takvu zemlju i takav narod u svojoj zajednici?
Narod, koji olako daje svoju zemlju, odricuci se svojih gradjana?
Ko to moze ocekivati ma kakvu lojalnost, solidarnost od takvog naroda?
Nemci, Danci ili Austrijanci, sigurno ne.
U ovom trenutku vas preziru jer vide da ste spremni na sve za kolut pite.
Zato vam i nude- nista! Cak ni "datum"!
Ako ucinite, sutra ce okrenuti glavu od vas duboko zgadjeni takvom drzavom i takvim narodom. Jedino ce im preostati da takvu zemlju raspcerupaju i podele susedima koji ce znati da cene sebe i svoje.
--------
Inace, licno mislim da je Kosovo izgubljeno.
Ali ugovor izmedju Srba i Albanaca mora da se uspostavi na zdravim temeljima a ne ovako.
Jos nije vreme za to.
U medjuvremenu, niko Srbiju ne sprecava da nastavi svoju evropeizaciju. Uostalom, ako ikada udje u EU, to ce se desiti iza 2035. pa i da dubi na glavi.

srki

pre 11 godina

Čak i da pristanu nećemo moći u Evropu, Kosovski problem ce preci na Vojvodinu pa kad damo Vojvofinu bice ptoblema u Sandzaku, Bujanovcu, pa kad sve to damo onda ce problem biti u Šumadiji i na kraju cemo nestati. Našu istoriju ce sebi prepisati Hrvati, Albanci i Bosnjaci i za 100 god niko nece ni znati da su Srbi nekad postojali.

maki

pre 11 godina

Verujem da ce vlada na celu sa prvim potpredsednikom vlade , predsednikom i premijerom doneti pravu odluku za gradjane srbije i srbe na kim.

guja

pre 11 godina

Sad treba da se raspusti Skupština i Vlada (i Bajka da se raspusti) i Tomy da da ostavku i da se pravimo ludi. Ovi neka zovu iz EU, a ono "mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan". Nismo tu, na more smo. Fiksni telefoni da se isčupaju iz zida. Nema ništa. Samo požarnici da ostanu. Pa nek se ubežuju s njima. Pa mene neko da tako pravi na majmuna, ne da bi mi puko film, nego bi bioskop skrcao. Ova se danas setila Slobe Miloševića, ovi Nemci zapeli da te kinje, proradilo im ono iz tridesetih godina prošlog veka, ali sad rade to ekonomijom. Ovi naši jedni kukaju oće da nam propadnu pristupni fondovi, ovi drugi ne pitpisujte iako ne znaju šta treba da se potpiše, ovaj narkodiler dole s juga video da ke preterao, pa sad pegla nešto. Nema nijedan tekst u medijima da neko nešto objasni, šta ako ovo, a šta ako ono. Jel znate šta ja mislim. Svi gore pomenuti, znači evropski političari, srpski političari, narkodileri pilitičari, građanstvo, novinari, analitičari imaju jedan strašan problem. Manjka im klasično obrazovanje. Ili ga ne koriste. Znači istorija, filozofija, logika, psiholigija i sociologija. Treba da se vrate svi u Gimnaziju, da isčitaju malo knjige, nema tu mnogo gradiva. Kolko vidim, jedni razmišljaju stomakom, jedni dupetom, treći novčanikom, poneko i mašingeverom bogami. Niko bre da uključi mozak, pa jasna kratka rečenica, da se razume. Pa argument po argument. Nego udri "joooj, ako ne potpišu ima da pocrkamo gladni". Kad je neko u Srbiji crko gladan. Dajte jedan primer. Uz to niti znate šta treba da se potpiše. Onaj jedan oće da se seli iz države ko da njega samo čekaju. Sele se ljudi po svetu samo puca. Nego jel shvatate koliko ste odlepili. A život je najlepša stvar na svetu. Kuknjava nije ni za mrtve, a kamoli žive. Sedite malo kući čitajte, stičite klasično znanje, još će da pada kiša.

Rade

pre 11 godina

A, da li je neko razmisljao da datuma ne bude i pored kapitulacije? Cini mi se da smo mnogo naivni, u tom slucaju "datum" ce biti zavijen u "oblande", a stvarni pristup EU "misaona imenica" bar u narednih 15 godina. Zapamtite to. I jos nesto Tacijevo Kosovo ce uci u EU pre Srbije! Ja sam ubedjen u to kao i da je ovo konacno kaznjavanje "porazenog" u nedavnim ratovima. Dakle, odricem se svakog moguceg "zivotnog standarda" ali ne i dostojanstva...

Aca

pre 11 godina

Ovo je "smešno".Sloba je spaljivao albanska sela,isterao pola miliona albanaca i NATO je rešio da to spreči.Srbija je kapiturila davne 1999, prošlo je 14 godina,mi i dalje ne priznajemo da smo kapitulirali.Dačić u Vučić,leve ruke Miloševića i Šešelja opet jašu i predvode Srbiju.Da li će oni kao njihovi predsednici da kažu NE, NATO paktu i EU, ili će da "skinu gaće" i kažu DA.Siguran sam da će "skinuti gaće", jer ako je Dačić mogao da uđe u Vladu sa "žutima",može ovo i da potpiše.Ako je Vučić mogao da okrene leđa "heroju" Šešelju,koji je branio Srbe,svuda gde su naše zemlje, a nije branio svoje leđa, jer da jeste,sad bi on bio premijer Srbije, a ne Dačić, već brani ponos Srbije u Hag-u.Najsmešniji su oni koji misle da Vučić ima obraza.Cela ova priča, uzdisanja je jedva velika gluma. Srbi sa Kosova će ostati sami, Toma i Vučić i "mali" Dačić će potpisati "kapitilaciju" isto onako kako je to Sloba učinio, i dobićemo datum. Na žalost, ili na sreču, LDP ide u istoriju, kao i Đilas, jer će novi, najmoderniji političari na Balkanu postari Dačić, i Vučić kao viđeni premijer ali tek 2016.godine, do tada će biti nekoliko rekonstrukcija Vlade, stalna zveckanja izborima, ali će se "fekalni" političari držati zajedno kao nikada do sada, na čelu sa Dinkićem velikim stručnjakom, i patriotom. Ja molim admina da ovaj komentar objavi, makar i markirao, izbacio neke delove, ako ne smeju da se napišu. Hteo sam samo poštenim sugrađanima da napišem šta ih čeka u ponedeljak, odnosno utorak.

Ma Cherie

pre 11 godina

Za nas je najbolje da prvo sredimo svoje dvoriste, pa kad bude sredjeno onda da vidimo da li cemo u EU ili ne. Ionako bas i ne placu za nama, da nas smatraju podobnim ne bi nam vazda postavljali neke nove uslove. A sto se Kosova tice, svi sve znamo...samo to treba prihvatiti. Oni prethodni su nas godinama zavlacili, i sad ovi moraju da snose odgovornost za nesto sto ih je zateklo...apsurd.

banka

pre 11 godina

Sta ce nama datum sada kada bi pregovori trajali do vecnosti? Ako kazemo ne, nece nas niko bombardovati niti ce nam uvesti sankcije, i dalje ostajemo okrenuti ka Evropi i imamo status kandidata. Plus, dok god nismo u EU imamo i povlascen pristup Ruskom trzistu. Uostalom, kada se pogleda malo bolje, mi nudimo de facto priznanje Kosova, a Albanci iz nekog razloga odbijaju to? Kao smeta im izvrsna moc ZSO. Zapravo moguce je i da ne znaju sta se desava i da Taci sve radi u tajnosti. Mislim da nekome sa zapada nije stalo do toga da Srbija prizna Kosovo. I da budem jos konkretniji, ja da sam na mestu tih kapitalista sa zapada, ja bih voleo jednu polulegalnu drzavu za svoj biznis.

CRNI BOMBARDER

pre 11 godina

Iskrivljena slika o nama koja je studiozno radjena godinama nanela nam je vise stete nego svi ratovi zajedno,i zato je doslo vreme da se pokaze ko smo mi i kakvi jesmo,odluka ce biti donesena za dobrobit zemlje i svih gradjana.

srbin100%

pre 11 godina

Sta ce biti znacemo uskoro,ali ko je kriv da smo dosli do ovoga se zna,12 godina vlasti i Srbiju ste doveli pred ultimatume...pa strasno

Berkut

pre 11 godina

Nadam se iskreno da će biti mudri u svojoj odluci i doneti odluku ka EU i staviti tačku bez ikakvih zapeta novih zahteva,da neće ostaviti ni mm. repa koje bi sledeće generacije vukle za sobom.Na veliku žalost gradjana srbije došlo se dotle da "čast"o nekoj odluci odluči "najmladje" rukovodstvo neke političke stranke.Mogu da poštujem nečiju odgovornost da želi da donese neku odluku koja je važna za gradjane Srbije i gradjane pravoslavne verosispovestis KiM ali o takvoj odluci ne mogu da podnesem tu dozu bezobrazluka da neko sebe najavi da šta se bude odlučilo u ponedeljak na sastanku SNS-a tako će biti.Podsetiću samo i SNS kao i sve njihove glasače i simpatizere da je SNS osvoji nešto ispod 1/4 (23%)glasova.Na osnovu ovog glasačkog podatka to je čist bezobrazluk.Koju oni Srbiju predstavljaju.Na osnovu kog broja glasača oni rade u interesu većinske Srbije.Da li je i jedna glasač SNS-a glasao za Premijera SPS-a kao što nema glasača DS koji je glasao za vladu sa SPS-om. Ako u parlamentu SNS ima 73 poslanika a DS 67 to bi već bila većinska Srbija.No o ovoj odluci svi predsednici političkih strnaka koji imaju učešća u vlasti bilo sa tačke pozicije ili opozicije moraju da se zajedno pojave na TV-u,pročitaju šta su odlučili i stave svoj potpis.O toj odluci na sledćim izborima će biti ili nagradjeni ili biti pri dnu liste nakon odluke i rezultata šta će nam ta odluka doneti.Vi dalje ne vidite da su vam gradjani Srbije kao gladni Šar planinci.Glad na vrata ljubav kroz prozor

Johnzy

pre 11 godina

1. Rešite nas Kosova.
2. Oslobodite nas korupcije.
3. Izgradite zatvore, da lopovi mogu da odleže nešto i sredite sudstvo.
4. Napravite po neku fabriku u svakom delu zemlje, da ljudi mogu da rade.
5. Rešite probleme u pograničnim delovima državnim otkupom zemlje i zabranom prodaje strancima.
Kad sve ovo odradite, 6. Recite zbogom EU, a za izbore ne morate da se brinete.

sinbad

pre 11 godina

O čemu se ovde govori.Pa mi hoćemo da sačuvamo nešto što nemamo. Teritorija se gubi silom odnosno ratom i nama se to i desilo i možemo je povratiti samo na isti način normalno ako se ikada stvore povoljni uslovi za to. Nikakvi pregovori ni dijalozi nam neće vratiti teritoriju. S obzirom da nam demografska situacija ne ide na ruku slabe su nam šanse za bilo kakve vojne intervencije u bližoj i daljoj budućnosti tako da gospodo bolje da se okrenemo sami sebi prebrojimo se i shvatimo koliko smo bedni.
Ovo su rezultati politike koja se vodila zadnjih 70 godina a naročito one od pre 25. Tako da oni koji su imali najviše udela u našem propadanju i treba da nose najveću odgovornost.
Pa gospodo dogovorite se ko će da ovom narodu kaže konačno istinu!

toza

pre 11 godina

Jedini način na koji u ovom trenutku možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i ostatku Srbije jeste da zajedno sa Kosovom uđemo u EU. Na taj način ćemo ukinuti granice koje postoje između Srba na različitim teritorijama. Dakle ne smemo da gledamo naše članstvo u EU već treba svim silama da pomognemo i Kosovu i BiH da zajedno uđemo u EU. Ovo je jedino održivo i dugoročno dobro rešenje za Srbiju i sve Srbe koji žive van matične države.

SKOJEVAC

pre 11 godina

Ja sam seljak ali bih se uljucio u ovu temu.

Prvo: da li beogradska gospoda a uopste ceo srpski narod zna da je kosovo vec 13 godine odvojena od srbije i to ne za koju godinu nego za uvek.

Drugo: kazu da treba birati Kosovo ili EU, pa ljudi ne kaze se da srbija treba birati kosovo ili EU nego treba birati EU ili BEDU (SIROMASTVO KOJE NAS CEKA)
Stara izreka kaze"bolje vrabac u ruci nego golub na grani"
Ako odbijemo plan evrope mi gubimo EU jer kosovo nam se time odbijanjem ne vraca se.
Dacicu ne igrajte se kao devedesetih kada je vas gospodar odbio plan Z-4 i razne ponude i na kraju smo dobili sta smo dobili.Nemojte nas vratiti u devedesetih jer to zeli samo ratni profiteri a ne narod ne seljak...
Svi znamo lepo da za nasu ljubav nikada zapad nece da nam vrati kosovo/
Priznajmo realitet na kosovo i idemo napred zajedno naprednim svetom zaboravimo proslost ne moze se trcati a gledati nazad jer je rov napred.PAZNJA...

smiljka

pre 11 godina

Odluka ce biti teska. Gubimo i ako potpisemo i ako ne potpisemo. Do sada smo na sve pristajali i nista nismo dobili. Zemlja nam je u jos gorem ekonomskom stanju.

Bm

pre 11 godina

Gotovo je! Prihvatanje ahtisarija kakav jeste i ukratko nakon toga priznanje kosova!
Sledit ce ogroman novac za razvijanje sa strane EU i mozemo svi lepo da zivimo i gradimo buducnost ka civilizovanom svetu!

Petar_Veliki

pre 11 godina

Kakva farsa! Odlucuju o sudbini nacije!
Ovakav ishod su Toma i Vucic i prizeljkivali od pocetka. Iluzorno je bilo ocekivati da se nesto moze promeniti. Kosovo je Srbija....Boze, boze....
Konacno se Evropa zaboravlja, okrece se Rusiji, punim zamahom. No, Rusi su zainteresovani samo kako jos opeljesiti ovu bednu zemlju i "bratski" narod. Tako ste glasali "drugovi" odnosno "braco". Gledajte samo sta dolazi....

Don Hihot

pre 11 godina

Svi su za sad jos mirni jer niko jos ne veruje u potpunosti da ce potpisati ili se bar zavaravamo.
To ce se naravno sve promeniti onog trenutka kad potpisu i ne bio im u kozi ako to urade. Verujem da su toga i oni svesni.

gligor

pre 11 godina

Duboko verujem da ce se iz ovako lose situacije po Srbiju i njen narod roditi nesto dobro makar jos jedna prilika bez toliko uslova.

papišta

pre 11 godina

DS u svom političkom delovanju bi trebao da se rukovodi i nacionalnim interesima, a ne samo da vodi računa o usko stranačkim interesima.

ja jedan jedini

pre 11 godina

rece jedan komentator iz skoplja: referendum sa pitanjem: da li priznajete nezavisno Kosovo nakon punopravnog clanstva srbije u eu? to mi je skroz ok, priznajemo i predlozicemo ga za clana u un. kosovo je u buducnosti clan un i eu, a mi u buducnosti clan eu. jedino u ovom slucaju "vremenski prozor" ostaje sirom otvoren za srbiju. ako nas vole ko sto vele - postovace referendum. podrska sns-u na evropskom putu.

mungos

pre 11 godina

glavom kroz zid se ne mozeeu cini sve da nam ne dozvoli dobijanje datuma o pristupu cemu onda tolika dramatika jednostavno nece nas i kraj price

Zoran

pre 11 godina

E kad citam ove genijalce koji pricaju kako "otadzbina" nema cene, stvarno pomislim da i zasluzujemo da se vratimo 200 godina unazad, sto nam se nazalost smesi kao opcija. Koja otadzbina. Jel vi shvatate da je Slobodan Milosevic potpisao tzv. Kumanovski sporazum, kojim je Kosovo prosto receno oteto i vise nije deo Srbije? Ako je jos deo Srbije, sto se tzv. "drzavni vrh" ne sastaje u Pristini? Sto Vucic ne odrzi konferenciju za stampu u Mitrovici? I mi kao branimo nesto sto zapravo nemamo. I da bi odbranili to sto nemamo, zrtvovacemo izgleda ono sto imamo. Drugo, na severu Kosova zivi otprilike 2.5 puta manje Srba nego u Mesnoj Zajednici Mirijevo u opstini Zvezdara u Beogradu. Pri cemu je eveliko pitanje koliko njih zaista zivi tamo. Da li bi neko normalan ocekivao da se zarad interesa 43.000 stanovnika zrtvuju interesi ostatka od 6 miliona Srba? I na kraju, dosta vise sa tim "drzavnim vrhom". Koje je to telo? To je cista uzurpacija vlasti. Srpski Ustav je vrlo jasan, unutrasnju i spoljasnju politiku vodi Vlada a neki tamo "drzavni vrh".

srbIN

pre 11 godina

Citiracu Branislava Nusica i njegovu pesmu "Dva Raba" koja najbolje odslikava prilike u Srbiji:

"U Srbiji prilike su take
Babe slave, preziru junake
Zato i vi ne mučite se džabe
Srpska deco postanite babe"

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ~FÜCKÄ••••••€€€€

pre 11 godina

PPOTPISUJTE, citajuci komentare neki ljudi su navikli samo da imaju da jedu,i na tome se njihov zivot svodi,naravno oni su za to da i dalje zive u toj tami,a kad izgubis nesto,tesko ce ko da ti ga vrati,prema tome idemo dalje. Ko ce nama vratiti mladost???

Ljubisha

pre 11 godina

Nece biti lako na tim politickim gromadama iz SNS-a da se odluce,sefovi iz EUtopije su odlucili da vise pred njima (plus ostala ekipa iz vlasti) vise ne treba ni sargarpeu da drze vec da im je dovoljna i ideja o sargarepi,dakle,moraju da zamisle da je sargarepa lepa,socna i crvena i da se prosto isplati uraditi sve da se iz ideje ona pretoci u pravu sargarepu. E ,kad se o tome odluci onda nema sumnje da ce dalji tok odlucivanja biti sve laksi i laksi,a jedini problem je o to jako nipodastavaju i vlastodrsci i glave iz EUtopije je to da je najmanje 90% lokalnog stanovnista protiv svega toga.Mislim da ce da semalo iznenade,i jedni i drugi i to puno brze nego li su se nadali...

milos

pre 11 godina

Sto se mene tice Kosovo odavno nije nase a i ne treba nam, a EU!? Pa nek sacekaju oni nas malo. Cool su oni ali imamo mi puno posla prvo kod nas da pozavrsavamo.

salsero

pre 11 godina

mora da se uvek ceka neki poslednji momenat da bi se donelo nesto sto je ocigledno da ce se doneti. Ne folirajte se vise, moramo da to potpisemo i .

misli svojom glavom.

delmat

pre 11 godina

(Zex, 5. april 2013 20:45)

pitas za hrvatsku i uvjete a to je granica na dunavu da se uredi sta nije problem a drugo isto nije problem ako se ima volje a to je priznavanje logora u srbiji i isplata ostete logorasima kao povrat ukradeni umjetnina i nestali to je sve jer ako mi moramo isplatit ostetu za srbe u hrvatskin zatvorima morate i vi

gremlin

pre 11 godina

Napravicemo pogresan izbor kao i uvek kroz istoriju,i da pitam ove sto kazu da treba reci NE jel tim odbijanjem Srbija vratila Kosovo,ili smo mi ostali svi bez buducnosti???!!!

Apolon77

pre 11 godina

Kako smo vidieli da u ovih predhodnih 10 meseci Vucic borio i donosio odluke koje su dobre za Srbiju, tako da verujem da nista nece potpisati ono sto je lose za nas!!

SIMO44

pre 11 godina

Koju god odluku da donese, možemo biti sigurni da je prava, svaka čast Vučiću, jedan je od retkih što daje sve da se postigne dogovor sa Prištinom, koji će biti najpovoljniji od dva, ne baš najbolja za srpski narod koji živi na Kosovu.

zluradi

pre 11 godina

Znaci 24% izaslih na proslim izborima odlucuje o sudbini i 76% nas ostalih i nase dece, unuka ... Pa ona Tarabiceva sljiva je sada potpuno realna! Pozdrav "belim listicima"!

Mikael Hansen

pre 11 godina

Znači, Politbiro SNS-a (čitaj: Alek i Toma) odlučiće da kaže istorijsko "NE" Evropi i tako ispraviti grešku istorijskog "NE" iz 1948. godine ...

TJMM

pre 11 godina

Vucic je samo jos jednom dokazao da je pravi politicar,koji je na toj funkciji zbog naroda,i interesa Srbije a ne EU i ostalih. Odluka koju treba da donese je mnogo teška,al verujem da će biti ispravna.

euroskeptik

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da u Srbiji ne postoji novinar koji sme da postavi jedno prosto pitanje..ili da napise komentar, da pomene.. Ima li ova zemlja ustav ? Kako bilo koga mogu posle ovoga da kazne za bilo koju stvar u Srbiji ? Kakav god da je, odluku mogu da donesu samo ako promene Ustav. I svi se prave blesavi, u kakvoj zemlji mi zivimo..

wolf30

pre 11 godina

Pitajte Srbe iz Hrvatske sta da se uradi i reci ce vam. Kosovo je otislo 1999. i to je jasno kao dan. Ako je tako , ima jos ljudi koji si dole i nije ih malo. Ako EU misli gusti , gusice nas i ova i onako, a ko čekamo da se EU raspadne, preporucujem da pogledate dokumentarac ZETGEIST i da naucite da se to nece dogoditi..Jos devedesetih je bilo ..ma nece EU dugo i sta je bilo, odrasla generacija ziela u jadu i bedi i ajmo opet istu pesmu...ili cemo naprad ili će nas nestati,a to će EU i Amerikanci zasigurno i sprovesti Surovo je vreme i ne treba se zavaravati da neće to uraditi. A rusi, pa eto kako nas pomazu, onako verbalno, tanko, još ćemo misliti da smo mi vazniji njima od Nemaca.Grdno se varamo. Ljudi su kljuc opstanka, a teritorija je promenjiva kategorija i ako nemas ljude nikad neces imati teritoriju, a još ako je zagađena uranijumom pa će populacija tu da nastane za 30 godina, šta bi nam takva teritorija i trebala.

Alexa

pre 11 godina

Budimo realni,bice kako 'braca' preko bare i 'braca' iz Brisela kazu,a svima nama je jasno da su 'braca' naklonjena 'braci' sa Kosova,to samo slep ne vidi. Nego braco moja srpska manimo se mi tog koprcanja u zivom blatu i sredjujmo nasu drzavu,hapsi,osudjuj,sredi sudove,pravi puteve,zaposli narod,rasteraj kancelarijske pacove,skoluj omladinu,popravi standard,pomozi seljaka,pokreni industriju itd. tako ce nam biti bolje.
Licno mislim da treba bataliti tu ucenjivacku politiku,msm ko ce nas smatrati 'ozbiljnom' drzavom ako za sve dopustamo da nam drugi kroji sudbinu??? Ko ce vas kao coveka smatrati ozbiljnim ako ste povodljivi?
Svako dobro,pozdrav.

Jovan Joki

pre 11 godina

Samo slozni mozemo da se borimo za boljitak Srbije, za nase bolje sutra. Podrska predsednika Tomislava Nikolica je veliki podstrek Aleksandru Vucicu da nije sam u ovoj borbi . Vucicu imas podrsku naroda i svakim danom sve vise ljudi ti se pridruzuje u ovoj borbi .

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

Ljudi ja sam sa Severa Kosmeta...sta god da odlucute nama dole nema sanse da bude dobro!!! Zato pamet u glavu i cuvajte Srbiju mi smo otpisani Odavno...nazalost...jos 1999...

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Kad bih bio zloća podsetio bih malog zlobu na likovanje posle izbora,,mi vodimo Srbiju u EU.Gospode Bože,kakva borba za vlast.Preko leševa.Mali,ma kakvi mali ,veliki zloba je trebao znati da je mnogo naštetio Srbiji.Izvršnu vlast u opštinama ima svako selo u EU,a srbima na Kosovu je to uskraćeno upravo zbog pregovaračkog tima.Sa demokratama bi to ostvarili.I više od toga.

Patria

pre 11 godina

Ajde foliranti dosta je femkanja. Svi znamo zasto smo ovde. Zato sto ste tako "patriotski" izazvali zapadne zemlje da nas bombarduju ucescem u vladi onog psihopate koji je hteo da pobije i protera sve Albance, a posle ste, oj "patriote" potpisali kumanovski sporazum u kojem ste dozvolili da isti taj NATO udje na Kosovo. Sta to nije kapitulaicja - predali teritoriju dojucerasnjem neprijatelju? Ajde ne svirajte nego potpisujte i mirite se sa svetom i dajte nam sansu da prezivimo. Dosta vise vaseg ludila Vucicu i Nikolicu.
PS: A na pitanje zasto DS nije ovo resio do sad pogledati u guglu pod "Kosovo za patike" i "Ako neko vidi Djindjica"... Smesni ste.

Tisa

pre 11 godina

Znaci, na sednici Centralne Otadzbinske Uprave bice donesena odluka o sudbini Srbije.Svaka cast gospodo radikali, od vas nisam drugo ni ocekivao.

Jovan Joki

pre 11 godina

Samo slozni mozemo da se borimo za boljitak Srbije, za nase bolje sutra. Podrska predsednika Tomislava Nikolica je veliki podstrek Aleksandru Vucicu da nije sam u ovoj borbi . Vucicu imas podrsku naroda i svakim danom sve vise ljudi ti se pridruzuje u ovoj borbi .

maric

pre 11 godina

znaci ako kazemo Ne nedobijamo datum-pristina ce silom da prisvoji severni deo a mi ostajemo u izolaciji!!ako kazemo DA onda je gotovo sa kosovom jer smo uspostavili dobrosusedske odnose granicu itd..plus sto ce i sve druge drzave priznati nezavisnost kosova zato sto smo sami time i mi kosovo kao drzavu priznali!!E srbijo sad biraj!

xxxx

pre 11 godina

Kosovo je jako bitna tema a SNS kao najveca stranka treba da se dogovori sta i kako dalje, obzirom da imaju najvecu odgovornost. Nadam se da ce doci do najbezbolnijeg resenja za KiM.

Roksa

pre 11 godina

U ovom trenutku misljenje gradjana treba da presudi,posle sednice predsednistva Sns koja ce se sigurno sloziti da je primarni cilj narod na KiM.

Jecka

pre 11 godina

Svaka stranka treba da odrzi predesdnistvo i da donese odluku. Od sns se ocekuje mnogo jer njihov lidre Vucic pokazao je da se uspesno bori sa najtezim problemima u zemlji. Sta ce odluciti videcemo. Iz dosadasnjeg Vucicevog rada moze se zakljuciti da ce resenje biti u korist Srbije.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Vučićeva meditacija je biser.Kao, čovek rešava kvadraturu kruga.Setih se da je isto to činila supruga Nikolaja Čaušeskog kao rešava teške probleme iz hemije koje još niko nije rešio.Zatvarala se u neke prostorije i spavala,bolila je briga za hemijom.Ionako je bila samo na papiru doktor hemije.

Time

pre 11 godina

Odluka je doneta.oni koji su doneli odluku da oni odluce su odlucili.da sam na mestu nikolica,vucica,dacica raspisao bih i predsednicke i parlamentarne izbore i referendum sa pitanjem da li se slazete da su srbi sa kosova nasi drzavljani i da ih treba braniti u skladu sa ustavom srbije pa da se gradjani srbije izjasne pa sta bude.i sve je cisto i jasno.odluku koja bi bila doneta bila bi 100% demokratska i validna za ceo svet.

Јелисије

pre 11 godina

Шта то значи "затвориће се временски прозор за Србију", стално претње и ултиматуми, докле? Сада ће кренути и шатл дипломатија Америке и западних савезника на убеђивању Србије да се сагласи са предлогом ЕУ у препусти све Приштини. Верујем да ће Вучић и наша дипломатија имати снаге да настави преговоре.

KoStiC

pre 11 godina

U potpunosti se slazem,da ova Vlada daje sve od sebe i poslednji atom snage ulazu u pronalazenju resenja i kakvu odluku doneti. Ne bih bio u njihovoj kozi.

Zar ste mazohisti?

pre 11 godina

Nije vam dosta dosadašnje i sadašnje muke pa žurite u EU da se pridružite Grčkoj, Kipru, Španiji, Portugaliji i još nekima uskoro?
Zar ste mazohisti?
Nema u EU ni meda ni mlijeka ni novaca.

Tikky

pre 11 godina

Verujem u Vučićevu odluku, ovo mu je sigurno najteža odluka u životu, zato treba da ima podršku srpskog naroda, jer je učinio sve što je u njegovoj moći.

sumorni

pre 11 godina

Nisam primetio momenat kad je Centralni komitet promenio naziv u Centralnu otadžbinsku upravu.

U radikale ne treba sumnjati, uspešno su svaki put izabrali najgore rešenje, pa će i sada nastaviti tu tradiciju.

A cenu njihove bahate, nerazumne, i nadasve štetočinske politike je plaćao narod. U krvi.

Iskonsko zlo, osnovano samo sa jednim ciljem - uništiti Srbiju, što radikalima odlično ide.

panonski

pre 11 godina

Vidimo koliko je vlada ozbiljna. Siguran sam da nijedan od njih nece potpisati nesto sto je lose po Srbiju. Od dva zla, manje je svakako sklopiti dogovor sa Pristinom.

Recept

pre 11 godina

Recept je tako jednostavan da ga se samo budala ili zlonameran čovek ne može setiti.
Odbiti ultimatum EU i okrenuti se Rusima.
Istog trena će EU prestati s ultimatumima i dati datum. I neće joj više pasti na pamet postavljavati nove ultimatume.

mile

pre 11 godina

Svi mi ovako ponosni vec poodavno dobijamo i plate i penzije samo od zajmova iz EU! voleo bih da mozemo bez njih,al mislim da cemo se,ako nam zavrnu finansijske slavine,medjusobno pojesti! nismo uspeli vec jednom pod sankcijama,setite se redova za benzin,praznih rafova,pustih banaka... ne znam,mozda neko zna kako mozemo sami,ali ja ne vidim ko!

MONARHIJA

pre 11 godina

Kosovo je zavrsena prica.NATO je garant Kosovske nezavisnosti.Potpisani akt o kapitulaciji je jasan-svako krsenje podrazumeva trenutnu vojnu intervenciju.Akt o kapitulaciji(pod nazivom"Vojno tehnicki sporazum"je svakom lako dostupan.

wiston

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, Vi ste neko koga je Srbija jako dugo cekala. Veliki ste borac, i samo neko takav moze pomoci Srbiji. Samo napred i samo hrabro! (Dostana, 5. april 2013 21:17)
Da li si bolan pao s marsa? Vucic je onaj isti sto imao veliku ruku u vladi Milosevica, sto su izgubili Kosovo jos 1999, sta ti govoris? Vreme je da ovi sto su izgubili odavno Kosovo, sa njihove politike i ratovi, da sada, danas, konacno potpisu da su Kosovo izgubili. I nek to bude na njihove duse.

Zverko

pre 11 godina

Smesno je kako SNS-botovi ne smeju da napisu sta misle sta uraditi, vec samo salju opste pohvale na rad prepodobnog?! Imate li kicmu? Ako izdamo Kosovo i Metohiju pisacete o hrabrom koraku u buducnost a ako odustanemo od EU onda cete krenuti dobro poznata retorika o patriotizmu i velicanju naseg spasioca. Sramota!

Džango

pre 11 godina

Potpisao sam. Malo pre. Odmah posle večere. Za sada ne osećam nikakvu promenu. Koliko vidim, nisu reagovali ni Srbi sa Kosova. Nadam se da mi naše mudro rukovodstvo neće zameriti što sam potpisao. Nekako mi je lakše u duši. Izvinite ako sam pogrešio. Možete uvek da se pozoveta da sam to uradio bez konsultacija i nacionalnog konsenzusa koji biste vi sigurno imali. Ukoliko je potrebno poništite moj potpis uz pomoć Ustava. Recite da sam bio pijan. Ili da sam malouman. U svakom slučaju, to je bio preveliki pritisak na moju napaćenu dušu. Nadam se da ćete me, narode moj, razumeti. I oprostiti. Baš kao što ste i Slobi i Miri oprostili što su nas u ovo uveli. Volim vas.
vaš Džango

bane

pre 11 godina

pa da li je moguce i normalno da o sudbini Srbije i njenog naroda odlucuju vucic, nikolic, mihajlovicka, knezevic, i ona gojkoviceva, ljudi moji pa mi smo gotovi, pa oni i njihova odluka ce nas hermeticki zatvoriti bicemo gori nego Belorusija, zasto da o mojoj sudbini i sudbini moje porodice, moje dece odlucuju oni za koje ja nisam glasao, i ni ti cu ikada glasati,svima je jasno da je kosovo gotova stvar i da je kosovo izgubljeno, jer ga je 1999 milosevic prodao potpisavsi kapitulaciju, jedino jos ovim radikalima i komunistima koji su podrzavali tog istog milosevica nije jasno i sada se kao bore za kosovo upropastavajuci celu Srbiju, pa i nije cudo sto svi mladi ljudi hoce da napusta svoju rodnu zemlju, jer njome upravljaju i vode je nesposobni ljudi koji nastavljaju da vode milosevicko-komunisticko-porazavajucu politiku, koja je pogubna bila, a isada je pogubna za SRBIJU

Miroslav D.

pre 11 godina

Mnogo teska situacija za Srbe i Srbiju, gotovo neizlazna situacija, nasa Vlada je uradila sve da dodje do dogovora, ali druga strana za dogovor nije zainteresovana.

Licemerje

pre 11 godina

Od kada je sabor / otadzbinska uprava / glavni odbor SNS preuzeo ulogu Narodne skupstine Republike Srbije? Kakva je ovo neozbiljnost?

ergo

pre 11 godina

Haha, ko im smisli to 'car lazar ili vuk brankovic'...pa obojica su ostala bez kosova. samo je jedan platio glavom svojom i tudjom, a drugi je nesto i dobio.

zoki

pre 11 godina

Alo bre SNS-ovci ?!
Pa nije pitanje sa kim idete u koaliciju, pa da na organima stranke donosite odluke!
Sram vas bilo, a i nas koji vam ukazasmo poverenje i dadosmo sansu da vodite Srbiju. Sramota

Vid

pre 11 godina

Ne treba vise ni da dolaze u posete , stace nam, ko da mi ne znamo sta je dobro za nas bez njih! Nego ne zela da im pokvarimo planove i odbijemo da potpisemo to sto je njima bitnije nego nama. Jer je nase bogastvo tamo koje oni zele da crpe.

Good boy

pre 11 godina

Mislim da su ovi pristisci sa svih strana vise prevrsili svaku meru. Jer je previse ocigledno da vrse pritisak... Postavlja se pitanje sad, za ciju je to korist?

nada

pre 11 godina

Zemlja koja nema svoje ja i netreba da postoji.Demokratija mi je donela da sam ostala bez posla zbog loše privatizacije.EU će mi doneti da prosim na ulici. Amerika nam uvela sankcije sada nam uzima teritoriju šta je sledeće? Ljudi na Kosovu bez obzira na naciju isto loše žive.Da su njihovi političari za narod onda bi podelili Kosovo i zavladao bi mir a ne da ih vode u bedu kao što je u Albaniji.Beda kuca na vrata kakvu god odluku doneli naši političari.Greška je što n ekažu narodu šta im je tačno ponuđeno.

dada

pre 11 godina

....Procitah divan tekst
Zemlja u kojoj se svako svakom smeska , a niko nikome ne zeli dobro
Zemlja gde svi zure na posao , a niko ne stize na vreme ,
Zemlja gde je jedini nacin navodnjavanja poplava
Zemlja gde se ratovi nikad ne zavrsavaju
Zemlja u kojoj su najbogatiji oni koji nikad nisu radili
Zemlja u kojoj se slavi slava a psuje Bog
Zemlja gde sudski sporovi traju duze od zivota
Zemlja gde nisi normalan ako ne poludis
Zemlja gde zivis samo da bi umro
Zemlja gde se istorija ponavlja svaki dan
Zemlja lespih zena gde natalitet opada
Zemlja gde je vreme beskonacno
ZEMLJA GDE JE VLAST BESMRTNA.....
ko izadje zadnji neka ugasi svetlo

Light night

pre 11 godina

Ja znam sta gubimo davanjem kosova, teritoriju i obraz a sto dobijamo ulaskom u EU to nikao ne zna. Ali verovatno isto sto s udobili Bugarska , ruminija i Grcka . Nista!

Pismo–Glava

pre 11 godina

A koja je ponuda Brisela? Dajte nam svesto trazimo, za narednom visegodinsnjem drzanjem u saci za tzv. pristup u Evrosku Uniju – u kojoj vas ni ne zelimo pa ni uci necete nikad? Zahvaliti se i reci na hvala?

Pismo–Glava

pre 11 godina

A koja je ponuda Brisela? Dajte nam svesto trazimo, za narednom visegodinsnjem drzanjem u saci za tzv. pristup u Evrosku Uniju – u kojoj vas ni ne zelimo pa ni uci necete nikad? Zahvaliti se i reci na hvala?

naprednjak

pre 11 godina

Prvo bih zeleo da pozdravim papagaje iz SNSa.Pokazujete da ste uznapredovali i da znate sta je Internet.A sada ozbiljno.Vecinu gradjana ove zemlje vlasti prave majmunima.Nazalost , tako je.Hteo to neko da prizna ili ne LDP je bila jedina iskrena stranka u Srbiji po pitanju Kosova.I njihovu politiku , kada je Kosovo u pitanju sada sprovodi SNS.Vucic je bio alav vlasti uzivao je u rejtingu , ali dosla maca na vratanca.Kosovo je odavno nezavisno.I cim se raspravlja o autonomiji za Srbe to znaci da ce Srbija priznati Kosovo.Sada imamo samo 2 pitanja.Ko ce to uraditi i kako preci preko Kostunicinog Ustava.SNS i SPS koji , uzgred , imaju mnogo nacionalista medju biracima bi najvise voleli da to uradi DS pa da ih oklevetaju kao izdajnike.Ali nazalost Aca ne zna da vlast znaci privilegije , ali i odgovornost.Pa sada ne moze da krivi DS kao izdajnike.Sa druge strane DS ne zna sta hoce.Cas pljulju ove sto su zemlju doveli u nepovoljnu situaciju(stite Kosovo) cas pljulju sto nisu potpisali sporazum i krenuli ka EU.Bolje je da cute.Pokusavaju da dignu rejting ali en znaju kako.Mada medju njima ima.Stranka vise proevropskih biraca mislim da ce stati na stranu EU.Obrni okreni stranka sa najboljom idejom i sa potpuno pogresnim covekom koji treba da tu ideju sprovede(LDP) pokazuje da je itekako naprednija od ostalih.I nazalost od vecine gradjana nase drzave.

Sid

pre 11 godina

Zao mi ove dece koja tek stasavaju i dolaze na svet, moja generacija je i onako u autu, iga uz korner liniju, neki su mrtvi pokoj im dusi, neki su zbrisali odavde i cujem snasli se po svetu a neki su se i vratili u Srbiju ali to vise i nije tako bitno, a bitno je to da je Kosovo za normalne ljude odavno otislo. Ok, mnogi ce reci d aje to nasa kolevka, znam znam, ali eto drugari, probali smo protiv celoga sveta i da li je vredelo? Govori se kako ce i Vojvodina i Sandzak odmah otici u koliko "pustimo" Kosovo, pa ok, neka idu, srecan im put! jednostavno vreme je da se stavi tacka i krene dalje ali da se vratimo u danasnjicu, put se racva u dva pravca, i razumem da neko jedva ceka da ovi priznaju Kosovo, normalizuju odnose kako se to popularno kaze sada,kako bi odmah oni uskocili u njihove fotelje i opet zajahali cvrsto u sedlu a ovi se opet boje kako ce proci na sledecim izborima>... Postoje neka deca koja tek trebaju da odrastu, treba na njih misliti a ne biti sebican, tesko je, razumem....

Švrćko

pre 11 godina

Šta god da se dogodilo ne smemo da padnemo u nacionalnu depresiju već moramo da nadjemo način da guramo dalje I da rešavamo probleme!

Light night

pre 11 godina

Ja znam sta gubimo davanjem kosova, teritoriju i obraz a sto dobijamo ulaskom u EU to nikao ne zna. Ali verovatno isto sto s udobili Bugarska , ruminija i Grcka . Nista!

djordje

pre 11 godina

Ja mu sve verujem od kada je poceo da nosi naocare. Sve sto je prethodno govorio i za vreme Seselja a i posle njega sam zaboravio. E Srbijo moja kratkog li si pamcenja......neka vas folira kad ste takvi naivni....

milan

pre 11 godina

Prihvacanje papira EU je prihvacanje cinjenickog stanja i moglo bi se nazvati i jedinim logicnim potezom da nije do pre par dana sve brujalo kako smo na pragu EU, sto govori za neiskustvo ove vlade i naivitet u pokusaju parolama praviti politiku,kod nas pali ali ne i kod drugih.

bezimena

pre 11 godina

Miroslav Lazanski je napisao FANTASTICNU kolumnu u Politici. Citiracu samo deo:
"Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а."
(srbIN, 5. april 2013 23:14)

A M.L. se o tim (naučno)fatastičnim rezultatima obavestio iz beloruske centrale.:)) Zašto je preskočio da navede koliko Belorusa traži i DOBIJA azil u USA i EU...

Stojan

pre 11 godina

Neznam otkud dileme oko odluke! Sam Vučić je pre izvesnog vreneme na TV izjavio "da je za EU jer nemamo drugog izbora. Možete da me proglasite za izdajnike, ali naš izvoz zavisiod EU tj. Nemačke." Vrh SNS je prihvatiti Vučićev predlog.SNS je sa oduševljenjem prihvatila prodaju srpske zemlje Arapima, koji su spremni da uklone mnoga nedela Američkih zločinaca kao što je Generalštab. Kako reče Vučić ta zdrada nema nikaku vrednost jer je "rugoba". Prihode od novo podignutog hotele ubiraće stranci.

jo jo

pre 11 godina

Isto kao u vreme Milosevica,njegove fore...Par njih se zabije u mrak i kao nesto resava.A ova odluka o osnivanju "virtuelnih" opstina govori o tome kakva ce odluka biti.Djakovica je tamo gde je uvek i bila ali za nas ima i druga...bice npr.u KG!Tako ce reci i da je manastir Decani od sada biti u Krusedolu...

winston

pre 11 godina

Nakon sastanka niko od državnika nije davao izjave za novinare. Halo, mislim cija je ovo drzava, ovih trojce, ili Srpski narod. Oni su duzni da sve sto se dogovara, i sve sto se planira, da izjave Srpskom narodu. Ovi stari radikali i socialiste nikad nece da se promene, i misle da su oni neki naj vazniji i sve sta oni rade je njihov posao. Sta god bilo sa ovu situaciju sa Kosovo, ovi troje mora da idu, dosta je ih bilo. Od kraj 90te mi njih gledamo, i kako upropastaju Srbiju. Napolje, dosta je vas bilo!

MRKI

pre 11 godina

Nisu mi jasni ovi hvalispevi Vucicu. Da li je on Srbija. Sta je Vucic u Srbiji gospodar zivota i smrti. Jasni su mi momci od 20 godina koji su bili mali kada je Vucic bio ministar informisanja u vladi Mirka Marjanovica kada je SRS i Seselj kao Milosevicevi veciti kriticari podrzao Milosevica ali mi nisu jasni stariji koji su preziveli represiju Milosevicevog rezima. Da li Vucic voli vise Srbiju od mene ili bilo kog Srbina. Srbi vole autoritete TITA MILOSEVICA sad VUCICA koji se za sve pita i sve zna. Postigao je nesto protiv ptevaranata i lopova ali narod od toga ne zivi vec od standarda.

bezimena

pre 11 godina

Cek, cek mi i cela Srbija zavisimo od toga koja ce struja preovladati u predsednistvu SNS?! Auuu!
(Gregy, 5. april 2013 22:51)

NE može SNS da odlučuje o tome da li će se sporazum prihvatiti ili ne, o tome mora da odluči VLADA i to JEDNOGLASNO!
DOSTA DIKTATURE!

istorija-učiteljica

pre 11 godina

Moramo kao Miloš Obrenović. Napravimo dogovor zbog boljeg života, izvesnije budućnosti, svega što smo preturili preko glave zadnjih decenija. A malo se setimo i Karađorđa!

petar petrovic

pre 11 godina

SNS nije odgovorna,a ni Vucic za nastalu situaciju.
(Mile Kilca, 6. april 2013 07:27)

Pa nisu odgovorni,ODGOVORNOST im je najslabija tacka.
Nisu odgovorni,Vucic je 2008 usao u politiku,Nikolic isto.Pre toga nisu bili u vlasti,99 je Tesla bio u vlasti sa Slobom i on treba da bude najodgovorniji.Nisu Nikolic i Vucic i Dacic tada bili na vlasti-oni su kasnije dosli.Za sve je kriv Tesla i njegova nacionalisticka proslost.Zbog Teslinog nacionalizma mi danas placamo cenu.On je kolko sam cuo i dobijao razne stanove za dz...

Eeeeeeee Srbijoooo zemljo seljaka na brdovitom balkanu

Pogled sa strane

pre 11 godina

Sunovrat srpske politike pokrenuo je Slobodan Milošević 23 i 24 Septembr 1987 godine na osmoj sjednici CKSKS. Protagonisti tog sunovrata su, među ostalima, bili Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.
Faktura je ispostavljena!

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Mene zanima Vučićeva meditacija.Eto,našao čovek načina da udje u istoriju.A nemoraju uopšte da idu u Brisel,bliže i jeftinije je da iz Haga odu vodje njihovih partija.Ionako ih EU jednako tretira.

sarkasticni Mile

pre 11 godina

Pitanje:
Da li se to vracamo u 1990. godinu kada su fotografije Slobodana Milosevica kao ikone bile u izlogu skoro svake prodavnice u Srbiji?
Samo sada ce umjesto SM na fotografijama biti novi vodja Aleksandar Vucic.

PS:
Pitam se cemu sluze vlada i Narodna Skupstna drzave Srbije kada se najvaznije odluke [naprimer ova o Kosovu] donose na sednicama politbiroa samo jedne politicke stranke, a u kom izmedju ostalih sede pecenjari, menadjeri, modelisti, poneki Megatrend ekspert i naravno sin predsednika drzave [ljubi ga majka] ?

mirko

pre 11 godina

Nismo se vratili u devedesete nego u četrdesete, tada je CK SKJ donosio odluke, a državne institucije su bile dekor. Nadam se da je ovo neko pogrešio, jer odluka jedne političke stranke ne može biti legitimna, pa čak da smo i u jednopartijskom sistemu.

vlada milic

pre 11 godina

dobro svaki dan naucim nesto novo. do danas sam mislio da se odluke donose u Vladi Srbije a potvrdjuju u srpskom Parlamentu ali sam danas naucio da se ipak drzavna posla resavaju na predsednistvu sns

Siniša

pre 11 godina

A šta na sve ovo kaže predsednik Nikolić, on je i smislio ovaj plan, pisao platformu...a sada ćuti. Nema pravo da ćuti. Šta je njegov stav? Važno je da je napravio konferenciju za medija da bi nam rekao da će i Vučić ići na pregovore, a kada su pregovori propali on ćuti-krije se, užas. Stvarno smo smešna država, ne zna se ko šta radi, opšti haos. Da ne govorim o tome da mi uopšte nismo imali plan B, da se nije uradila procena...ma tako ne funkcioniše ni zemljoradnička zadruga. A šta bi sa tom diplomatskom aktivnošću, nema ništa...jer predsednik mora da ide za vikend u Bajčetinu da obiđe kuću, orezuje voće...nema on vremena da se bakće sa Kosovom, EU...

Svarog

pre 11 godina

Ja koliko vidim ovde ce Taci popustiti sledece nedelje, posto ce uvideti da od njegovog povisavanja tona niko nije impresioniran, a po najmanje onaj na koga ga je povisio…

dvds

pre 11 godina

Sta...pa ishod nam je poznat...kao i obicno nasi ljigavi kvazi politicari ce da prodaju kao i obicno sve...ovoga puta ce da to bude Sever Kosova i Srbi tamo...i kao i uvek zauzvrat ce da dobiju bas nista.
Ovde nas svi lopovski srpski politicari loze sa laznom dilemom, jer nje uopste nema, a to nam je i receno...i sa jednim losim ili drugim izborom...i sa pristajanjem na ono sto EU hoce...odnosno otimanje Severa...Srbija datum ne dobija...a EU ce da vidi kad i Turska.

Nix

pre 11 godina

Posle sednice predsedništva SNS??????????? Zar je Kosovo samo problem SNS-a? Da li o tome odlučuje samo SNS? Zašto je SNS pozvaniji od mene da odlučuje o Kosovu? Ovde nešto mnogo smrdi!

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

@Nix:Nece oni na predsednistvu ni spomenuti Kosmet vec kako da spase stranku.Tek sad vide u sta su se uvalili oni kao stranka i u sta su uvalili srpski narod 1998 i 1999.Sto se mene tice umaju podrsku ma kakva odluka bila.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

I za Pabla Eskobara su njegovi govorili da je najbolji, najfiniji, tako i za Acu sada BOTOVI pricaju sto ne znaci da je tako.

malenica

pre 11 godina

Jedino sta je sigurno ,jeste da ce Vucic naci najbolje resenje za Srbe i da nista sto je lose za njih potipisivati nece kolko god da zelimo da resimo ovo.

Lip

pre 11 godina

Zna li se kako će odlučivati i o čemu? Hoće li dizati ruke, bacati pasulj? I zašto baš na sednici SNS, nema li nekog kompetentijeg skupa u zemlji Srbiji? I šta ako pogrešno odluče, da li su spremni da snose odgovornost i na koji način?

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

ceo dan mi smesno - kao prave dramu i kao dvoume se, pokusavaju se kojekakve medijske manipulacije kao evropa nevalja, ucene, pretnje, ponizenja itd, a svi znamo da je odluka sns - evropa po svaku cenu. od rusije se nece ovajditi. gubici u teritorijama su nenovcanog karaktera, osim ako vlast i komplet drzavna uprava planira da volontira. podrska vlasti ka evropskom putu. napredovali smo - kosovo za gucci cipele uz pekinezer stav.

Milosmiha

pre 11 godina

Kakvi su LICIMURI :))) ovamo pozivaju sve stranke da se ujedine oko dogovora,a ovamo odlucice predsednistvo SNS.Ja nisam glasao za SNS da bi oni sami odlucivali o mojoj sudbini i sudbini moje dece!!!

mentalna higijena

pre 11 godina

Jedini organ vlasti koji je po Ustavu nadležan da raspravlja o ovom pitanju je Skupština Srbije.Vučić and co. su deo izvršne vlasti!Predsedništvo SNSa je stranački organ i kao takav nije kvalifikovan da odlučuje o državnim pitanjima.Da li spoljnu politiku i donošenje odluka od nacionalnog interesa treba prepustiti estradnim menadžerima i kafanskim pevaljkama na čelu sa velikim vezirom?Bezobrazluk!

Argus

pre 11 godina

Da li treba da pomisljamo na to sta bi se dogodilo da Vucic nije ucestvovao na pregovorima u Briselu?
(Sele, 6. april 2013 07:15)
Da li bi svanuo novi dan, da li bi more i dalje bilo slano, da li bi tok Save krenuo uzvodno? Da li bi bilo svih nas...

Aleskandra

pre 11 godina

SNS je po ko zna koji put pokazala koliku odgovornost imaju prema narodu.
(LAKI, 6. april 2013 09:47)

Odgovornost? Na nivou jedne stranke se odlučuje o sudbini cele zemlje. To je odgovorno, dobro?!?! To je sramotno.

bilans

pre 11 godina

Zaista je tesko proceniti sta uraditi, ali Vucic je vec pokazao sposobnost da presece i uradi ono sto je najbolje za nase gradjane. Odluka koju donese nije laka, ali ce svakako biti najmanje stetna za sadasnje i buduce generacije.

Carli

pre 11 godina

Ako danas predamo sever Kosova , sutra ce nam traziti jug Srbije ,prekosutra Vojvodinu, Sandzak,... Aleksandru Vucicu je to ocigledno sasvim jasno, ali ostalima izgleda bas i nije.

FOKUS

pre 11 godina

Sada kada je najteze,mislim da trebamo da damo punu podrsku nasem drzavnom vrhu,a ne tu da konstatno kritikujemo,i svaljujemo krivicu na nekog…ni SNS,kao ni ALeksandar Vucic nisu prouzrokovali ove probleme u kojima se Srbija nalazi,to je nasledjeno od prethodne vlade.

srecni ljudi

pre 11 godina

I tako o nasoj sudbini i buducnosti odlucice u ponedeljak elita sa estrade, pecenjari, kazandzije, ugostetilji koji pohadjaju kurs za BIA,propali studenti sa diplomom Megatrenda.
Nazdravlje nam!!!!

Relja

pre 11 godina

Da li postoji i jedan promil sanse da u SNS neko ne prihvati Vusicev predlog? Ovo je cisto trazenje alibija. A odluka je vec doneta.

duki

pre 11 godina

(guja, 05. april 2013 23:46) Obrazovan sam, skolovan, procitao hiljade knjiga, vec i u sestoj deceniji. Pola zivota, dakle najbolje godine, proveo sam u ratovima, sankcijama, inflaciji, ekonomskoj propasti. Na vlasti su isti ljudi koji su doprineli takvom zivotu. Umiveni, zacesljani i spremni da ponovo Srbiju uvedu u izolaciju i unistenje. Interesuje me samo ko vlada ovom zemljom? Zar je moguce da cemo da cekamo da grupa neoradikala u ponedeljak odluci o nasoj sudbini? Gde je Vlada, gde Skupstina? A narod? Zar ponovo diktatura?

zmitjkoe

pre 11 godina

Posle sednice SNS odluka za Brisel

WTF!! Od kad je ova istorijska odluka pitanje stranke ciji je sef potpredsednik vlade? Kakve veze ima sednica SNS sa ovim? Da nece Vucic da stavi na glasanje iako svi glasaju kako sef kaze. Znaci vucic donosi odluku za Brisel! Gde je premijer? Zasto je Vucic nudio ostavku Dacicu u sred Brisela? Totalni raspad sistema.

vlada milic

pre 11 godina

Nece Pristini biti lako sa Predsednikom SNS-a da izadje na kraj. (Proja, 06. april 2013 00:04)
hahahahahahah joj majko mila koji je ovo paralelni svet. hahahaha svaka cast momcino uuu al je tebi dobro.

momo

pre 11 godina

Pa tako su prodali i srpsku krajinu i istocnu slavoniju. Daju izjavu da nikada nece prihvatiti postojece stanje, da se kao nece smiriti dok te teritorije ponovo ne budu u sastavu srbije, ovi njihovi progutaju tu sarenu lazu jer zaboga toma i vucic to kazu.Uz put izdaju svoju stranku i svog lidera, kuma, mentora seselja. Sada nista nije bolje od evrope, odreci ce se oni i "majke" rusije. Od onakvih patriota i nacionalista postadose evropejci i izdajnici i "stvani pvacenici".

vlada milic

pre 11 godina

ortaci iz kraja i ja smo dobeli odluku da sutra posle basketa sednemo razmotrimo predlog sporazuma i rano ujutru u ponedeljak obavestimo ketrin eston, baraka obamu , vladimira putina , lionela mesija i kristijana ronalda da jedinstveni stojimo iza odluke da prihvatamo eu kao kandidata za prikljucenje srbiji a i da smo na dosadne molbe hasima tacija da srbiji prepusti na upravljanje celo kosovo i delove albanije i makedonije resili da pozitivno odgovorimo onda kada adem ljajic bude pevao himnu. ma bre ovi naprednjaci su kao " leteci cirkus monti pajtona"

nadajte se gostima, doći će sigurno

pre 11 godina

"Veoma teska pozicija u koju su nas doveli prethodnici a sada pricaju sve i svasta. ako su bili pametniji onda su trebali da rese ovo pitanje a ne da nas dovedu u ovakvu situaciju.
(Marlboro, 5. april 2013 22:50)"

Koji prethodnici?

U Vladi koja je vodila i izgubila rat, koja je potpisala kapitulaciju i povukla vojsku i policiju sa Kosova, Nikolić je bio potpredsednik, a Vučić ministar informisanja.

To su ovi isti za čiji račun radiš.

A savet i za sve vas - ni Gebels nije načinio nikakav zločin, on je samo podržavao, hvalio i agitovao za naciste, kao i vi, pa je na kraju balade obešen u Nirnbergu kao ratni zločinac.

Vi, botovi, koji za novac podržavate zločinački režim ćete biti visoko na listi traženih kad sve ovo prodje. Ukoliko niste koristili proxy-je i to vrlo profesionalno, nadajte se gostima pre ili kasnije.

Iako imaju vaše spiskove tamo gde vam daju instrukcije, pa vam ni to neće pomoći.

jovaN

pre 11 godina

Aksiomi vezani za odluku (ma kakva bila):
- albanci juga Srbije neće pomeniti svoj odnos prema Srbiji niti će prekinuti sa provokacijama (ponovo podižu spomenik zločincima);
- Zukorlić neće platiti račun za struju niti će prestati sa prozivnjem države i vlasti kako "bošnjaci" nemaju ustavna prava;
- Vlast u Vojvodini neće prestati da prebacuje krivicu na Beograd za sve propuste sopstvene politike;
- ekonomska situacija (prezaduženost, nizak nivo industrijskog razvoja, slaba konkurentnost naših proizvoda...) će i dalje biti "predinfarktna";
- institucije će i dalje funkcionisati "na pola gasa" sa kadrovima od ranije primljenim preko članske knjižice;
- mediji će i dalje biti prividno slobodni a stvarno zavisni od vlasnika i onih što ih finansiraju...
Šta onda gubimo a šta dobijamo?

Princes krofna

pre 11 godina

Nadam se da ova vlada ima svest u odnosu na proslu i nece potpisati gu glupost za šarene laze evropske unije i ne shvatiti ozbiljno pretnje Tacija. Nasa moc je u jedinstvu. A slabost u izdajnistvu.

Slepo crevo evrope

pre 11 godina

U evropskoj uniji su svi manji narodi izgubili dobile su samo zemlje Elite Francuska, Engleska i Nemacka. Mi smo za njih zemlja 3 ranga. I tako cemo i da prodjemo.

GuC

pre 11 godina

odluka posle ili na sednici SNSa, tako je, bravo, Srbiji nikada nisu ni trebale institucije u kojima odlučuju barem provizorni predstavnici naroda, sada će nam opet o životima odlučivati nosioci zardjalih kašika i najstrašniej ideologije koju smo ikada imali.
Ako ne potpišete sporazum (Toma, Aki and co), neće niti Srbije, a bez nje nema nikoga da "brine" o kosovskim Srbima. Da, da ne zaboravim, o Srbima iz Srbije niko i ne brine...a narodu dosta svega i sve mu jedno, izlaza nema nigde?

Dejan M

pre 11 godina

Od kada vazne drzavne odluke zavise od sastanka u jednoj stranci makar ona bila najveca u zemlji i parlamentu. Koliko vec na sledecim izborima ova stranka moze izgubiti vlast. Kako je ovo neozbiljna zemlja! Za sta onda sluzi parlament, za ukras! O nasim sudbinama odlucuju diletanti, zato i jesmo tu gde smo.

Samo pitam

pre 11 godina

(Mile Kilca..... A ko je odgovoran??? Sta kaze Igor Mirovic i informativna sluzba centralne otadzbinske uprave??? ja znam odgovor.Naravno DS

Dragana981

pre 11 godina

Ma ja znam da ce vlada uraditi ono sto je jedino ispravno za nas a to je sacuvati nas od daljeg cepanja i razaranja. Sve smo manji i manji slabiji i slabiji bred velikima.

Mila BGG

pre 11 godina

Verujem i sigurno je da nece da urade nesto sto ce jos vise stete naneti Srbiji. Ovi odgovorno pristupaju problemu i pronalasku resenja.

Slavonac

pre 11 godina

Dijalogom se pronalazi resenja ,a ne nametanjem jednoj strani....tj...prisiljavaju nas da potpisemo nesto sto je stetno za nas,ali ipak verujem ako potpisemo da ce to biti nesto sto nema losih posledica po nas. Verujem da Vucic nece dati da se potpise nesto sto je stetno ,kad je imao hrabrosti da u Briselu kod njih pred njima odbije da se potpise.

MRKI

pre 11 godina

Narode da li smo svesni da ova vlada i sve prethodne su dovedene i mat poziciju. Zna li se da je 1999 godine Rezolucijom 1244 Srbija potpisala da sa cele teritorije Kosova povlaci sva obelezja drzave Srbije vojsku, policiju, carinu, opstinske uprave, zdravstvo i skolstvo. Zna se ko je tada cinio vlast SPS, SRS i JUL. Zna se ko je po ovlascenju potpisao Kumanovski sporazum vojni i policijski generali. Molosevic, Marjanovic, Seselj, Vucic i Nikolic su cisti nigde nema njhovog potpisa a bili su tada okosnica vlasti. Ko gleda Nikolicevu platformu i rezoliciju vlade. Niko jer nikoga ne interesuje a Nikolic i vlada narodu pljuju u oci i kazu da pada kisa.

Aleksandar

pre 11 godina

Ово није у питању евроинтеграције него једноставно уништење Србије као државе.
(Думача, 5. april 2013 23:36)

Za početak, Srbija nije država pa samim tim i nema šta da se uništi. Paradoksalno čak - priznavanjem Kosova bismo bar imali šansu da postanemo država jer je jedna od glavnih razlika između države i zemlje to što država zna svoje granice i ima apsolutnu kontrolu unutar istih. Dok nam je Kosovo okačeno ovako kakvo je Srbija nema ni teoretske šanse da postane država, bar ne po onome što definicija države implicira.

coka

pre 11 godina

U jako losoj poziciji se nalazi Vucic trenutno ,treba od sva zla da izabere manje zlo ,a pritom to ostale stranke koje se ne slazu sa SNS-om koristo da preuvelicaju trenutnu situaciju i prebacuju da je za to kriv Vucic a to je sve poteklo jos pre min 15 godina samo se sad resava.

natasa

pre 11 godina

Mozda je tako i najbolje,ne treba zuriti...razgovarace se na tu temu intenzivno i ovih dana,sada verovatno nije nista konacno...

Slepo crevo evrope

pre 11 godina

Dolazi opet veliki brat u obliku predstvanika EU u nezvanicnu posetu? Jel to neka pretnja , masu nam prsticem. E kako bi ih ja sve lepo odkacila za vjek vjekova. Samo da se ja pitam....

pufnica

pre 11 godina

Prethodno ce saslusati resenja od svih i doneti konacnu odluku tako ce svi biti ukljuceni u donosenje resenja i nadamo se da ce naci neko dobro za sve .

Ne gledam serije, majke mi!

pre 11 godina

Ova saga, bre, ko Farma i Veliki brat, zacinjem Odbacenom i Sujelmanom! Aman, prestanite da prekidate svako malo reklamama i dajte vise kraj da vidimo!!!

krca

pre 11 godina

Najbolju stvar koju je uradio Vucic je ta sto je donosenje odluke pomerio i time dao svima sansu da odluce zajedno sta i kako dalje .