Nedelja, 15.09.2002.

10:51

Labus kritikovao Koštunicu zbog odbijanja TV-duela

Izvor: Beta

Labus kritikovao Koštunicu zbog odbijanja TV-duela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

14 Komentari

Sortiraj po:

Old Serbian

pre 21 godinu

Gospodin Labus bi trebalo da zna da TV dueli dolaze u obzir samo ako su u pitanju DVA kandidata, a nikako, kao u ovom slucaju, 10 a mozda i vise. To kakvu Srbiju dr Vojislav K. "zamislja", znamo svi. Dotle, Gospodine Labus, delite dzempere i brinite o bilbordima koje ste skupo platili od svoje ustedjevine, a koje vam, verovatno, unistavaju "oni bez zuba".

S. Lonchar

pre 21 godinu

Labush je prvi pocheo sa kandidaturom i odmah su njegovi "anketari" pocheli da pishu kako on i Kostunica imaju isti % glasova. Za mene je to od prvog dana izgledalo kao namestaljka. Sad kad se kampanja blizi kraju je toliko jasno o kakvom se "naduvanom balonu" radi. Da je Labush zaista siguran u sebe, da li bi se on zaista ovoliko cherupao oko TV duela? Pogotovo kad zna da je Koshtunica javno obecao da ce ako on udje u drugi krug imati TV duel sa bilo kim ko udje u drugi krug. To nije bezanje, vec RAZUM. Kao sto ste videli, svako moze da se kandiduje. Zasto se oslanjati na namontirane ankete? Zashto izaci pred TV i pljuvati se sa kandidatima poput Ivkovica??? Koga on predstavlja?? Djindjicevo krilo SPS? Sta je loshe reci Labushu - Kostunica ti nije potreban, izadji pred narod sa svojim programom, pokazi im sve sta je Djindjic, sa kojim se uzajamno podrzavas, uradio i neka narod bira u kvalifikacijama. Ako se pokaze da su namontirane ankete se ispunile (ja mislim ni u snu) onda cete i ti i Koshtunica uci u finale i tad cesh dobiti shansu za TV duel. Jeli to poshteno? Na drugoj strani, tvoje INSISTIRANJE DA SE SHTO PRE, JOSH U KVALIFIKACIJAMA SRETNESH SA V.K., je dokaz da ti ne verujesh ni u sebe ni u svoju kandidaturu, naprotiv plashish se kvalifikacija i duela sa Shesheljom, Pelevicem, Drashkovicem i dr. Da si siguran u te "ankete" i u sebe, rekao bi: "nema problema, pobedicu u prvom krugu, ne treba mi TV duel..." ili: "nema problema, vidimo se u drugom krugu..."

-Drasko

pre 21 godinu

Gospodine Labus, dajte upristojite se i ponasajte se dostojanstveno i normalno u okviru predizbornih normi, pravila i u okviru toga prevashodno opste kulture. Zar ne osjecate, da je nekulture i neukusa u tek poceloj izbornoj kampanji, stvarno vise dosta svima. Gospodo, kao sto rekoh postoje norme i pravila koja se odnose na izbore i predizborni period, nisu to izbori za predsjednika Amerike vec Srbije, izlozite svoje programe i ubjedite narod da ste vi taj koji je do sada ucinio mnogo i da Srbija sa vama na celu ima perspektivnu i svijetlu buducnost u Evropi i Svijetu.
Gospodine Labus, NEMOJTE DA ZABORAVITE, nije KLJUC SRBIJE u vasim rukama, nego u rukama naroda i narod konacno, KLJUC ce dati onom u koga ima najvise povjerenja. Narod vas cijeni i postuje i vidi i zna za vas i vas rad ali dozvolite zna i za druge i za njihov rad i njih postuje i njih cijeni, stoga mu omogucite da predizborno vrijeme protice u normalnim uslovima kako bi donio najkvalitetniju odluku za SRBIJU.
Odluka naroda ja odluka vrijedna postovanja, ako je izraz slobodne demokratske volje na demokratskim izborima, stoga je ona i obavezujuca za svakog njenog gradanina, nesluzi vam na cast izjava,ako ste rekli: >Ako pobijedi Kostunica je sa njim necu saradivati

Profesor Doktor XIV

pre 21 godinu

Prost je neverovatno da je Koštunici baš tolko stalo do glasova socijalista i radikala!!! Ako i pobedi na ovim izborima, ne bi trebao noću mirno da spava jer su za njega glasali najgori likovi i freekovi.
BTW, čudo jedno kolko ima profesor doktora na ovim izborima!!!

goodman

pre 21 godinu

Dosta vec o toj kritici neobavestenosti Predsednika Republike. Neka se neko zapita otkuda ta neobavestenost. To je posledica konstantnog blokiranja informacija od vlade ka Predsedniku. Znamo da u Britaniji, iako je kraljica samo figura i nema uticaja u kreiranju politike, ona biva obavestena od premijera svake srede uvece, znaci jedamput sedmicno. Ne verujem da su se Djindjic i Kostunica sastali 5 puta od 5 oktobra naovamo. Sve kljucne poteze Djindjic je izveo sam, stavljajuci Predsednika pred svrsen cin, ili obavljajuci kljucne poteze u otsustvu predsednika (kao izrucenje Milosevica Hagu). Cak ne verujem da je Predsednik bio obavestavan o svim zakljuccima posle posete Djindjica Vasingtonu. To izgleda kao kad brak ne funkcionise, pa se pred svetom prikazuje stanje normalnih odnosa, a supruznici jedva opste jedan s drugim. I to stanje nas dovodi sada u stanje direktnih konfrontacija i agresivnosti. Labus direktno napada Predsednika, a iza sve te igre se krije, poput kardinala Riseljea, predsednik Srbije u naporima da razbije do maksimuma politicku orijentaciju birackog tela, pa cemo uskoro imati cak i Nebojsu Pavkovica kao kandidata koji stize u minut posle dvanaest da udje u trku.

Gaga, Ivan i Milos

pre 21 godinu

Postovana redakcijo kome jos smetaju MACICI. Molimo objavite nas komentar u celosti, zato sto ne vredja nikoga i oslikava fakticko stanje u kome se gospodin, doktor, predsednik Vojislav Kostunica nalazi. Istina je da je Labus pozvao i Kostunicine macice gospodin, doktor, predsednik bi se odazvao pozivu. Ne vredjajte gospodina, doktora, predsednika Voju, tuzicemo vas Vuku Bojovicu. HVALA!

srdjan

pre 21 godinu

Pa i krije se iza Seselja. Sta bi jedan kulturan, uljudan i fin gospodin, kao sto je g. Labus, mogao da kaze u TV duelu, pored Seselja koji bi opet kao na svim dosadasnjim duelima ili otvorenim studijima vikao, upadao u rec, svadjao se a mozda bi se cak i tukao. Mozda bi cak nekoga polio sa farbom, posto izgleda njegovi batinasi opet kruze gradom i u sred centra Beograda polivaju bilborde g. Labusa, doduse i poneki Kostunicin, ali to je verovatno "da se Turci ne sete". Sramota i nekultura.
Meni je zao sto se g. Kostunica spustio na nivo da koketira sa socijalistima i radikalima. Do pre nekoliko meseci sam imao nameru da glasam za njega, ali sada sigurno necu. Ukoliko g. Kostunica pobedi, a s obzirom da bi toj pobedi sigurno doprineli socijalisti i radikali, oni bi ga toliko zaduzili, pa bi tek onda sve stalo. Nista od reformi, progresa i ekonomskog oporavka.
Sto se tice TV duela, zahtevi da i drugi kandidati ucestvuju, su me toliko podsetili na predizborne kampanje za vreme Milosevica, pa me je to veoma zabrinulo. Znaci opet bi trebali da slusamo trabunjanja nekog Seceroskog (ovo nema veze sa g. Seceroskim licno, vec u figurativnom smislu) ili mozda da slusamo sta ima da kaze g. Bata Zivojinovic, koji je uostalom sam rekao da nema sta da ponudi (svaka cast Bati kao glumcu, ali nema Srbija vremena kao Amerika, da izabere glumca Regana za predsednika, pa da onda gleda u pasulj sta ce ispasti za 5 godina). Ili Vuka Draskovica, pa on vec 12 godina prica(pise)istu pricu, mene bi bilo sramota da se ponovo kandidujem na izborima i da kazem da imam plan i program. Bolje da pise neku novu knjigu, (NOZ III ili AMERICKI KONZUL I) nego sto gubi vreme i zamajava narod. Mozda mu je program ono obecanje iz 90, kako ce penzije biti 1000 DEM. Mozda ce i biti, ali samo ukoliko pobedi g. Labus.
A Seselja smo se vala naslusali i nagledali zadnjih deset godina, i u "opoziciji" i u vladi. Njegovi rezultati se vide svakodnevno, na svakom cosku, (kiosk) na svim granicama (gde ono bejahu srpske granice, jel ono bese Kalobag, vidimo puno se Srba brckalo na plazi tamo ovog leta; jel ono bese Vilovitica, jel ono bese Kalovac; puni su Srba, Kordun, Banija i Lika, ali trule u zemlji hrvatskoj; Sve damo, Kosovo ne damo itd, itd.)
Prema tome, bolje bi bilo Seselju da cuti, ali posto Seselj ne moze da cuti a i nije srpski cutati, bolje bi mu bilo da se sprema u posetu svom prijatelju Sadamu za novu godinu 2003 u Bagdadu, pa neka laje na americke avione, sigurno ce nekog oboriti.
Prema tome, ZNA SRBIJA ko je jedini predsednicki kandidat koji ZNA PUT. A to je na veliku zalost ove dvojice ciji su ovo slogani, MIROLJUB LABUS.
OVOGA PUTA, BRACO SRBI, PAMET U GLAVU I NE ODLUCUJTE SRCEM VEC RAZUMOM.
Sve najbolje g. Labus i nadam se da ce za sledecih pet godina dok traje Vas mandat Srbija postati fina, uljudna i prijatna zemlja, bas kao i njen predsednik i da tokom sledece izborne kampanje niko nece polivati farbom bilborde.

Ranko Vuckovic

pre 21 godinu

Clan samoproklamovane ekspertske grupe G17,koji je po struci pravnik a vazi kao ekonomski ekspert!!,zeli da se nametne kao jedini konkurent covjeku koji na ovim izborima nema konkurenciju.Zbog toga,on pokusava da duelom na TV sa Kostunicom popravi svoj rejting pa samim tim i rejting Djindjica i DOS-a,koji se kriju iza Labusa-posto nisu smjeli da ga istaknu kao kandidata DOS-a,jer bi ubrzo saznali da su odavno prokockali povjerenje naroda i da ih ceka ista sudbina kao i njihovog predsjednickog kandidata-odlazak na marginu nase politicke scene gdje im je i mjesto

Milena Mihajlovic, student

pre 21 godinu

Mislim na bi mnogo bolje bilo da "neki" shvate sta se krije iza odbijanja gospodina Kostunice da se suoci sa Miroljubom Labusom. Mozda se covek boji da izadje na megdan sa nekim ko je ima mnogo realniji i bolje osmisljen program, i ko se nije 3 godine pravio neinformisan i izbegavao da prihvati odgovornost za promene u zemlji koje narodu trenutno jako tesko padaju; sa nekim ko nije 3 godine samo skupljao politicke poene nego je radio i podrzavao sve ono sto bi svaki strucnjak za ekonomiju tranzicije na ovom svetu preporucio kao neophodno... A ako kritika predstavlja gubitak dostojanstva, onda bi trebalo da se rado odreknemo tog dostojanstva kako bismo ipak sacuvali nesto mnogo vaznije: sposobnost da jedni drugima ukazemo na greske i propuste i da one koji previse lete i ne vide realno svet oko sebe malo prizemimo. A mislim da se dostojanstvo ipak ne gubi kritikom, nego mnogo pre kukavickim bezanjem od suceljavanja sa politickim protivnikom.

CD-R

pre 21 godinu

I treba Labus da kritikuje nekoga kao sto je Kostunica koji se uvuce u misiju rupu pa odatle rovari i sabotira svaki pomak. Zasto ne ocekivati da se tom narodu kandidati obrate u lice, pa cemo im onda presudjivati po svome sluhu. Svima je jasno da su dva direktna kandidata Labus i Kostunica tako da ne bi trebalo ne znanje ovog drugog da se prikriva u cinjenici da tu ima jos 8 drugih (marginalnih) kandidata. Samo ako Kostunica ima i malo hrabrosti da se suoci sa istinom onda bi duel moglo da bude u neformalnoj emisiji jer ocigledno da to narod zahteva i od toga ishoda zavisi. Cega se Kostunica toliko boji kad bezi od duela pred prvi krug?

vladimir ergic

pre 21 godinu

Ne mogu da verujem da se Dr.Labus sluzi ovakvom demagogijom!!! Neverovatno!!!
Da na kraju jos kaze da se Dr. Kostunica krije iza Dr. Seselja!!! Bolje da Dr. Labus prestane da optuzuje Predsednika Kostunicu da ne bi unistio poslednje tragove dostojanstva...

vladimir ergic

pre 21 godinu

Ne mogu da verujem da se Dr.Labus sluzi ovakvom demagogijom!!! Neverovatno!!!
Da na kraju jos kaze da se Dr. Kostunica krije iza Dr. Seselja!!! Bolje da Dr. Labus prestane da optuzuje Predsednika Kostunicu da ne bi unistio poslednje tragove dostojanstva...

CD-R

pre 21 godinu

I treba Labus da kritikuje nekoga kao sto je Kostunica koji se uvuce u misiju rupu pa odatle rovari i sabotira svaki pomak. Zasto ne ocekivati da se tom narodu kandidati obrate u lice, pa cemo im onda presudjivati po svome sluhu. Svima je jasno da su dva direktna kandidata Labus i Kostunica tako da ne bi trebalo ne znanje ovog drugog da se prikriva u cinjenici da tu ima jos 8 drugih (marginalnih) kandidata. Samo ako Kostunica ima i malo hrabrosti da se suoci sa istinom onda bi duel moglo da bude u neformalnoj emisiji jer ocigledno da to narod zahteva i od toga ishoda zavisi. Cega se Kostunica toliko boji kad bezi od duela pred prvi krug?

Milena Mihajlovic, student

pre 21 godinu

Mislim na bi mnogo bolje bilo da "neki" shvate sta se krije iza odbijanja gospodina Kostunice da se suoci sa Miroljubom Labusom. Mozda se covek boji da izadje na megdan sa nekim ko je ima mnogo realniji i bolje osmisljen program, i ko se nije 3 godine pravio neinformisan i izbegavao da prihvati odgovornost za promene u zemlji koje narodu trenutno jako tesko padaju; sa nekim ko nije 3 godine samo skupljao politicke poene nego je radio i podrzavao sve ono sto bi svaki strucnjak za ekonomiju tranzicije na ovom svetu preporucio kao neophodno... A ako kritika predstavlja gubitak dostojanstva, onda bi trebalo da se rado odreknemo tog dostojanstva kako bismo ipak sacuvali nesto mnogo vaznije: sposobnost da jedni drugima ukazemo na greske i propuste i da one koji previse lete i ne vide realno svet oko sebe malo prizemimo. A mislim da se dostojanstvo ipak ne gubi kritikom, nego mnogo pre kukavickim bezanjem od suceljavanja sa politickim protivnikom.

Ranko Vuckovic

pre 21 godinu

Clan samoproklamovane ekspertske grupe G17,koji je po struci pravnik a vazi kao ekonomski ekspert!!,zeli da se nametne kao jedini konkurent covjeku koji na ovim izborima nema konkurenciju.Zbog toga,on pokusava da duelom na TV sa Kostunicom popravi svoj rejting pa samim tim i rejting Djindjica i DOS-a,koji se kriju iza Labusa-posto nisu smjeli da ga istaknu kao kandidata DOS-a,jer bi ubrzo saznali da su odavno prokockali povjerenje naroda i da ih ceka ista sudbina kao i njihovog predsjednickog kandidata-odlazak na marginu nase politicke scene gdje im je i mjesto

srdjan

pre 21 godinu

Pa i krije se iza Seselja. Sta bi jedan kulturan, uljudan i fin gospodin, kao sto je g. Labus, mogao da kaze u TV duelu, pored Seselja koji bi opet kao na svim dosadasnjim duelima ili otvorenim studijima vikao, upadao u rec, svadjao se a mozda bi se cak i tukao. Mozda bi cak nekoga polio sa farbom, posto izgleda njegovi batinasi opet kruze gradom i u sred centra Beograda polivaju bilborde g. Labusa, doduse i poneki Kostunicin, ali to je verovatno "da se Turci ne sete". Sramota i nekultura.
Meni je zao sto se g. Kostunica spustio na nivo da koketira sa socijalistima i radikalima. Do pre nekoliko meseci sam imao nameru da glasam za njega, ali sada sigurno necu. Ukoliko g. Kostunica pobedi, a s obzirom da bi toj pobedi sigurno doprineli socijalisti i radikali, oni bi ga toliko zaduzili, pa bi tek onda sve stalo. Nista od reformi, progresa i ekonomskog oporavka.
Sto se tice TV duela, zahtevi da i drugi kandidati ucestvuju, su me toliko podsetili na predizborne kampanje za vreme Milosevica, pa me je to veoma zabrinulo. Znaci opet bi trebali da slusamo trabunjanja nekog Seceroskog (ovo nema veze sa g. Seceroskim licno, vec u figurativnom smislu) ili mozda da slusamo sta ima da kaze g. Bata Zivojinovic, koji je uostalom sam rekao da nema sta da ponudi (svaka cast Bati kao glumcu, ali nema Srbija vremena kao Amerika, da izabere glumca Regana za predsednika, pa da onda gleda u pasulj sta ce ispasti za 5 godina). Ili Vuka Draskovica, pa on vec 12 godina prica(pise)istu pricu, mene bi bilo sramota da se ponovo kandidujem na izborima i da kazem da imam plan i program. Bolje da pise neku novu knjigu, (NOZ III ili AMERICKI KONZUL I) nego sto gubi vreme i zamajava narod. Mozda mu je program ono obecanje iz 90, kako ce penzije biti 1000 DEM. Mozda ce i biti, ali samo ukoliko pobedi g. Labus.
A Seselja smo se vala naslusali i nagledali zadnjih deset godina, i u "opoziciji" i u vladi. Njegovi rezultati se vide svakodnevno, na svakom cosku, (kiosk) na svim granicama (gde ono bejahu srpske granice, jel ono bese Kalobag, vidimo puno se Srba brckalo na plazi tamo ovog leta; jel ono bese Vilovitica, jel ono bese Kalovac; puni su Srba, Kordun, Banija i Lika, ali trule u zemlji hrvatskoj; Sve damo, Kosovo ne damo itd, itd.)
Prema tome, bolje bi bilo Seselju da cuti, ali posto Seselj ne moze da cuti a i nije srpski cutati, bolje bi mu bilo da se sprema u posetu svom prijatelju Sadamu za novu godinu 2003 u Bagdadu, pa neka laje na americke avione, sigurno ce nekog oboriti.
Prema tome, ZNA SRBIJA ko je jedini predsednicki kandidat koji ZNA PUT. A to je na veliku zalost ove dvojice ciji su ovo slogani, MIROLJUB LABUS.
OVOGA PUTA, BRACO SRBI, PAMET U GLAVU I NE ODLUCUJTE SRCEM VEC RAZUMOM.
Sve najbolje g. Labus i nadam se da ce za sledecih pet godina dok traje Vas mandat Srbija postati fina, uljudna i prijatna zemlja, bas kao i njen predsednik i da tokom sledece izborne kampanje niko nece polivati farbom bilborde.

Gaga, Ivan i Milos

pre 21 godinu

Postovana redakcijo kome jos smetaju MACICI. Molimo objavite nas komentar u celosti, zato sto ne vredja nikoga i oslikava fakticko stanje u kome se gospodin, doktor, predsednik Vojislav Kostunica nalazi. Istina je da je Labus pozvao i Kostunicine macice gospodin, doktor, predsednik bi se odazvao pozivu. Ne vredjajte gospodina, doktora, predsednika Voju, tuzicemo vas Vuku Bojovicu. HVALA!

goodman

pre 21 godinu

Dosta vec o toj kritici neobavestenosti Predsednika Republike. Neka se neko zapita otkuda ta neobavestenost. To je posledica konstantnog blokiranja informacija od vlade ka Predsedniku. Znamo da u Britaniji, iako je kraljica samo figura i nema uticaja u kreiranju politike, ona biva obavestena od premijera svake srede uvece, znaci jedamput sedmicno. Ne verujem da su se Djindjic i Kostunica sastali 5 puta od 5 oktobra naovamo. Sve kljucne poteze Djindjic je izveo sam, stavljajuci Predsednika pred svrsen cin, ili obavljajuci kljucne poteze u otsustvu predsednika (kao izrucenje Milosevica Hagu). Cak ne verujem da je Predsednik bio obavestavan o svim zakljuccima posle posete Djindjica Vasingtonu. To izgleda kao kad brak ne funkcionise, pa se pred svetom prikazuje stanje normalnih odnosa, a supruznici jedva opste jedan s drugim. I to stanje nas dovodi sada u stanje direktnih konfrontacija i agresivnosti. Labus direktno napada Predsednika, a iza sve te igre se krije, poput kardinala Riseljea, predsednik Srbije u naporima da razbije do maksimuma politicku orijentaciju birackog tela, pa cemo uskoro imati cak i Nebojsu Pavkovica kao kandidata koji stize u minut posle dvanaest da udje u trku.

Profesor Doktor XIV

pre 21 godinu

Prost je neverovatno da je Koštunici baš tolko stalo do glasova socijalista i radikala!!! Ako i pobedi na ovim izborima, ne bi trebao noću mirno da spava jer su za njega glasali najgori likovi i freekovi.
BTW, čudo jedno kolko ima profesor doktora na ovim izborima!!!

S. Lonchar

pre 21 godinu

Labush je prvi pocheo sa kandidaturom i odmah su njegovi "anketari" pocheli da pishu kako on i Kostunica imaju isti % glasova. Za mene je to od prvog dana izgledalo kao namestaljka. Sad kad se kampanja blizi kraju je toliko jasno o kakvom se "naduvanom balonu" radi. Da je Labush zaista siguran u sebe, da li bi se on zaista ovoliko cherupao oko TV duela? Pogotovo kad zna da je Koshtunica javno obecao da ce ako on udje u drugi krug imati TV duel sa bilo kim ko udje u drugi krug. To nije bezanje, vec RAZUM. Kao sto ste videli, svako moze da se kandiduje. Zasto se oslanjati na namontirane ankete? Zashto izaci pred TV i pljuvati se sa kandidatima poput Ivkovica??? Koga on predstavlja?? Djindjicevo krilo SPS? Sta je loshe reci Labushu - Kostunica ti nije potreban, izadji pred narod sa svojim programom, pokazi im sve sta je Djindjic, sa kojim se uzajamno podrzavas, uradio i neka narod bira u kvalifikacijama. Ako se pokaze da su namontirane ankete se ispunile (ja mislim ni u snu) onda cete i ti i Koshtunica uci u finale i tad cesh dobiti shansu za TV duel. Jeli to poshteno? Na drugoj strani, tvoje INSISTIRANJE DA SE SHTO PRE, JOSH U KVALIFIKACIJAMA SRETNESH SA V.K., je dokaz da ti ne verujesh ni u sebe ni u svoju kandidaturu, naprotiv plashish se kvalifikacija i duela sa Shesheljom, Pelevicem, Drashkovicem i dr. Da si siguran u te "ankete" i u sebe, rekao bi: "nema problema, pobedicu u prvom krugu, ne treba mi TV duel..." ili: "nema problema, vidimo se u drugom krugu..."

-Drasko

pre 21 godinu

Gospodine Labus, dajte upristojite se i ponasajte se dostojanstveno i normalno u okviru predizbornih normi, pravila i u okviru toga prevashodno opste kulture. Zar ne osjecate, da je nekulture i neukusa u tek poceloj izbornoj kampanji, stvarno vise dosta svima. Gospodo, kao sto rekoh postoje norme i pravila koja se odnose na izbore i predizborni period, nisu to izbori za predsjednika Amerike vec Srbije, izlozite svoje programe i ubjedite narod da ste vi taj koji je do sada ucinio mnogo i da Srbija sa vama na celu ima perspektivnu i svijetlu buducnost u Evropi i Svijetu.
Gospodine Labus, NEMOJTE DA ZABORAVITE, nije KLJUC SRBIJE u vasim rukama, nego u rukama naroda i narod konacno, KLJUC ce dati onom u koga ima najvise povjerenja. Narod vas cijeni i postuje i vidi i zna za vas i vas rad ali dozvolite zna i za druge i za njihov rad i njih postuje i njih cijeni, stoga mu omogucite da predizborno vrijeme protice u normalnim uslovima kako bi donio najkvalitetniju odluku za SRBIJU.
Odluka naroda ja odluka vrijedna postovanja, ako je izraz slobodne demokratske volje na demokratskim izborima, stoga je ona i obavezujuca za svakog njenog gradanina, nesluzi vam na cast izjava,ako ste rekli: >Ako pobijedi Kostunica je sa njim necu saradivati

Old Serbian

pre 21 godinu

Gospodin Labus bi trebalo da zna da TV dueli dolaze u obzir samo ako su u pitanju DVA kandidata, a nikako, kao u ovom slucaju, 10 a mozda i vise. To kakvu Srbiju dr Vojislav K. "zamislja", znamo svi. Dotle, Gospodine Labus, delite dzempere i brinite o bilbordima koje ste skupo platili od svoje ustedjevine, a koje vam, verovatno, unistavaju "oni bez zuba".

vladimir ergic

pre 21 godinu

Ne mogu da verujem da se Dr.Labus sluzi ovakvom demagogijom!!! Neverovatno!!!
Da na kraju jos kaze da se Dr. Kostunica krije iza Dr. Seselja!!! Bolje da Dr. Labus prestane da optuzuje Predsednika Kostunicu da ne bi unistio poslednje tragove dostojanstva...

CD-R

pre 21 godinu

I treba Labus da kritikuje nekoga kao sto je Kostunica koji se uvuce u misiju rupu pa odatle rovari i sabotira svaki pomak. Zasto ne ocekivati da se tom narodu kandidati obrate u lice, pa cemo im onda presudjivati po svome sluhu. Svima je jasno da su dva direktna kandidata Labus i Kostunica tako da ne bi trebalo ne znanje ovog drugog da se prikriva u cinjenici da tu ima jos 8 drugih (marginalnih) kandidata. Samo ako Kostunica ima i malo hrabrosti da se suoci sa istinom onda bi duel moglo da bude u neformalnoj emisiji jer ocigledno da to narod zahteva i od toga ishoda zavisi. Cega se Kostunica toliko boji kad bezi od duela pred prvi krug?

Milena Mihajlovic, student

pre 21 godinu

Mislim na bi mnogo bolje bilo da "neki" shvate sta se krije iza odbijanja gospodina Kostunice da se suoci sa Miroljubom Labusom. Mozda se covek boji da izadje na megdan sa nekim ko je ima mnogo realniji i bolje osmisljen program, i ko se nije 3 godine pravio neinformisan i izbegavao da prihvati odgovornost za promene u zemlji koje narodu trenutno jako tesko padaju; sa nekim ko nije 3 godine samo skupljao politicke poene nego je radio i podrzavao sve ono sto bi svaki strucnjak za ekonomiju tranzicije na ovom svetu preporucio kao neophodno... A ako kritika predstavlja gubitak dostojanstva, onda bi trebalo da se rado odreknemo tog dostojanstva kako bismo ipak sacuvali nesto mnogo vaznije: sposobnost da jedni drugima ukazemo na greske i propuste i da one koji previse lete i ne vide realno svet oko sebe malo prizemimo. A mislim da se dostojanstvo ipak ne gubi kritikom, nego mnogo pre kukavickim bezanjem od suceljavanja sa politickim protivnikom.

Ranko Vuckovic

pre 21 godinu

Clan samoproklamovane ekspertske grupe G17,koji je po struci pravnik a vazi kao ekonomski ekspert!!,zeli da se nametne kao jedini konkurent covjeku koji na ovim izborima nema konkurenciju.Zbog toga,on pokusava da duelom na TV sa Kostunicom popravi svoj rejting pa samim tim i rejting Djindjica i DOS-a,koji se kriju iza Labusa-posto nisu smjeli da ga istaknu kao kandidata DOS-a,jer bi ubrzo saznali da su odavno prokockali povjerenje naroda i da ih ceka ista sudbina kao i njihovog predsjednickog kandidata-odlazak na marginu nase politicke scene gdje im je i mjesto

srdjan

pre 21 godinu

Pa i krije se iza Seselja. Sta bi jedan kulturan, uljudan i fin gospodin, kao sto je g. Labus, mogao da kaze u TV duelu, pored Seselja koji bi opet kao na svim dosadasnjim duelima ili otvorenim studijima vikao, upadao u rec, svadjao se a mozda bi se cak i tukao. Mozda bi cak nekoga polio sa farbom, posto izgleda njegovi batinasi opet kruze gradom i u sred centra Beograda polivaju bilborde g. Labusa, doduse i poneki Kostunicin, ali to je verovatno "da se Turci ne sete". Sramota i nekultura.
Meni je zao sto se g. Kostunica spustio na nivo da koketira sa socijalistima i radikalima. Do pre nekoliko meseci sam imao nameru da glasam za njega, ali sada sigurno necu. Ukoliko g. Kostunica pobedi, a s obzirom da bi toj pobedi sigurno doprineli socijalisti i radikali, oni bi ga toliko zaduzili, pa bi tek onda sve stalo. Nista od reformi, progresa i ekonomskog oporavka.
Sto se tice TV duela, zahtevi da i drugi kandidati ucestvuju, su me toliko podsetili na predizborne kampanje za vreme Milosevica, pa me je to veoma zabrinulo. Znaci opet bi trebali da slusamo trabunjanja nekog Seceroskog (ovo nema veze sa g. Seceroskim licno, vec u figurativnom smislu) ili mozda da slusamo sta ima da kaze g. Bata Zivojinovic, koji je uostalom sam rekao da nema sta da ponudi (svaka cast Bati kao glumcu, ali nema Srbija vremena kao Amerika, da izabere glumca Regana za predsednika, pa da onda gleda u pasulj sta ce ispasti za 5 godina). Ili Vuka Draskovica, pa on vec 12 godina prica(pise)istu pricu, mene bi bilo sramota da se ponovo kandidujem na izborima i da kazem da imam plan i program. Bolje da pise neku novu knjigu, (NOZ III ili AMERICKI KONZUL I) nego sto gubi vreme i zamajava narod. Mozda mu je program ono obecanje iz 90, kako ce penzije biti 1000 DEM. Mozda ce i biti, ali samo ukoliko pobedi g. Labus.
A Seselja smo se vala naslusali i nagledali zadnjih deset godina, i u "opoziciji" i u vladi. Njegovi rezultati se vide svakodnevno, na svakom cosku, (kiosk) na svim granicama (gde ono bejahu srpske granice, jel ono bese Kalobag, vidimo puno se Srba brckalo na plazi tamo ovog leta; jel ono bese Vilovitica, jel ono bese Kalovac; puni su Srba, Kordun, Banija i Lika, ali trule u zemlji hrvatskoj; Sve damo, Kosovo ne damo itd, itd.)
Prema tome, bolje bi bilo Seselju da cuti, ali posto Seselj ne moze da cuti a i nije srpski cutati, bolje bi mu bilo da se sprema u posetu svom prijatelju Sadamu za novu godinu 2003 u Bagdadu, pa neka laje na americke avione, sigurno ce nekog oboriti.
Prema tome, ZNA SRBIJA ko je jedini predsednicki kandidat koji ZNA PUT. A to je na veliku zalost ove dvojice ciji su ovo slogani, MIROLJUB LABUS.
OVOGA PUTA, BRACO SRBI, PAMET U GLAVU I NE ODLUCUJTE SRCEM VEC RAZUMOM.
Sve najbolje g. Labus i nadam se da ce za sledecih pet godina dok traje Vas mandat Srbija postati fina, uljudna i prijatna zemlja, bas kao i njen predsednik i da tokom sledece izborne kampanje niko nece polivati farbom bilborde.

Gaga, Ivan i Milos

pre 21 godinu

Postovana redakcijo kome jos smetaju MACICI. Molimo objavite nas komentar u celosti, zato sto ne vredja nikoga i oslikava fakticko stanje u kome se gospodin, doktor, predsednik Vojislav Kostunica nalazi. Istina je da je Labus pozvao i Kostunicine macice gospodin, doktor, predsednik bi se odazvao pozivu. Ne vredjajte gospodina, doktora, predsednika Voju, tuzicemo vas Vuku Bojovicu. HVALA!

goodman

pre 21 godinu

Dosta vec o toj kritici neobavestenosti Predsednika Republike. Neka se neko zapita otkuda ta neobavestenost. To je posledica konstantnog blokiranja informacija od vlade ka Predsedniku. Znamo da u Britaniji, iako je kraljica samo figura i nema uticaja u kreiranju politike, ona biva obavestena od premijera svake srede uvece, znaci jedamput sedmicno. Ne verujem da su se Djindjic i Kostunica sastali 5 puta od 5 oktobra naovamo. Sve kljucne poteze Djindjic je izveo sam, stavljajuci Predsednika pred svrsen cin, ili obavljajuci kljucne poteze u otsustvu predsednika (kao izrucenje Milosevica Hagu). Cak ne verujem da je Predsednik bio obavestavan o svim zakljuccima posle posete Djindjica Vasingtonu. To izgleda kao kad brak ne funkcionise, pa se pred svetom prikazuje stanje normalnih odnosa, a supruznici jedva opste jedan s drugim. I to stanje nas dovodi sada u stanje direktnih konfrontacija i agresivnosti. Labus direktno napada Predsednika, a iza sve te igre se krije, poput kardinala Riseljea, predsednik Srbije u naporima da razbije do maksimuma politicku orijentaciju birackog tela, pa cemo uskoro imati cak i Nebojsu Pavkovica kao kandidata koji stize u minut posle dvanaest da udje u trku.

Profesor Doktor XIV

pre 21 godinu

Prost je neverovatno da je Koštunici baš tolko stalo do glasova socijalista i radikala!!! Ako i pobedi na ovim izborima, ne bi trebao noću mirno da spava jer su za njega glasali najgori likovi i freekovi.
BTW, čudo jedno kolko ima profesor doktora na ovim izborima!!!

S. Lonchar

pre 21 godinu

Labush je prvi pocheo sa kandidaturom i odmah su njegovi "anketari" pocheli da pishu kako on i Kostunica imaju isti % glasova. Za mene je to od prvog dana izgledalo kao namestaljka. Sad kad se kampanja blizi kraju je toliko jasno o kakvom se "naduvanom balonu" radi. Da je Labush zaista siguran u sebe, da li bi se on zaista ovoliko cherupao oko TV duela? Pogotovo kad zna da je Koshtunica javno obecao da ce ako on udje u drugi krug imati TV duel sa bilo kim ko udje u drugi krug. To nije bezanje, vec RAZUM. Kao sto ste videli, svako moze da se kandiduje. Zasto se oslanjati na namontirane ankete? Zashto izaci pred TV i pljuvati se sa kandidatima poput Ivkovica??? Koga on predstavlja?? Djindjicevo krilo SPS? Sta je loshe reci Labushu - Kostunica ti nije potreban, izadji pred narod sa svojim programom, pokazi im sve sta je Djindjic, sa kojim se uzajamno podrzavas, uradio i neka narod bira u kvalifikacijama. Ako se pokaze da su namontirane ankete se ispunile (ja mislim ni u snu) onda cete i ti i Koshtunica uci u finale i tad cesh dobiti shansu za TV duel. Jeli to poshteno? Na drugoj strani, tvoje INSISTIRANJE DA SE SHTO PRE, JOSH U KVALIFIKACIJAMA SRETNESH SA V.K., je dokaz da ti ne verujesh ni u sebe ni u svoju kandidaturu, naprotiv plashish se kvalifikacija i duela sa Shesheljom, Pelevicem, Drashkovicem i dr. Da si siguran u te "ankete" i u sebe, rekao bi: "nema problema, pobedicu u prvom krugu, ne treba mi TV duel..." ili: "nema problema, vidimo se u drugom krugu..."

-Drasko

pre 21 godinu

Gospodine Labus, dajte upristojite se i ponasajte se dostojanstveno i normalno u okviru predizbornih normi, pravila i u okviru toga prevashodno opste kulture. Zar ne osjecate, da je nekulture i neukusa u tek poceloj izbornoj kampanji, stvarno vise dosta svima. Gospodo, kao sto rekoh postoje norme i pravila koja se odnose na izbore i predizborni period, nisu to izbori za predsjednika Amerike vec Srbije, izlozite svoje programe i ubjedite narod da ste vi taj koji je do sada ucinio mnogo i da Srbija sa vama na celu ima perspektivnu i svijetlu buducnost u Evropi i Svijetu.
Gospodine Labus, NEMOJTE DA ZABORAVITE, nije KLJUC SRBIJE u vasim rukama, nego u rukama naroda i narod konacno, KLJUC ce dati onom u koga ima najvise povjerenja. Narod vas cijeni i postuje i vidi i zna za vas i vas rad ali dozvolite zna i za druge i za njihov rad i njih postuje i njih cijeni, stoga mu omogucite da predizborno vrijeme protice u normalnim uslovima kako bi donio najkvalitetniju odluku za SRBIJU.
Odluka naroda ja odluka vrijedna postovanja, ako je izraz slobodne demokratske volje na demokratskim izborima, stoga je ona i obavezujuca za svakog njenog gradanina, nesluzi vam na cast izjava,ako ste rekli: >Ako pobijedi Kostunica je sa njim necu saradivati

Old Serbian

pre 21 godinu

Gospodin Labus bi trebalo da zna da TV dueli dolaze u obzir samo ako su u pitanju DVA kandidata, a nikako, kao u ovom slucaju, 10 a mozda i vise. To kakvu Srbiju dr Vojislav K. "zamislja", znamo svi. Dotle, Gospodine Labus, delite dzempere i brinite o bilbordima koje ste skupo platili od svoje ustedjevine, a koje vam, verovatno, unistavaju "oni bez zuba".