Četvrtak, 04.04.2013.

18:25

Vlast da ne pere ruke od pregovora

Lider DS Dragan Đilas traži da vlast pokaže odgovornost i građanima kaže istinu i da "ne pere ruke od pregovora koji su Srbiju doveli u nepovoljnu poziciju".

Izvor: Tanjug

Vlast da ne pere ruke od pregovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

200 Komentari

Sortiraj po:

Мила

pre 11 godina

Лепо човек прича, свака му је на месту. Само не знам како му је онда странка у "-".

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

Radovanka H

pre 11 godina

Ne pere ruke sns,prao je ruke od Kosovs isti ds koji se i sada bavi politickim poenima ,umesto da se ukljuci u resavanje problema.

Pavle Ru

pre 11 godina

Napad je najbolja odbrana! Kada čovek ne ume više da skrene pažnju ničim što je pametno i čestito, onda pribegava metodu napada, blaćenja, ogovaranja, prepucavanja... G-dine Đilas, vi izgleda nemate drugog posla već da se bavite pitanjem "jel u komšijskoj kući veš opran?" Pa zirnite u svoju veš-korpu...iznenadićete se kako se sve ubuđavilo!

bb

pre 11 godina

Đilasu je opet kriv neko drugi,jer dok su bili na vlasti prethodnih godina nisu bili u stanju da ovo pitanje sami reše,već je dočekalo sadašnju Vladu.Valjda vidi da Tači ima pomoć od zapadnih moćnika u sprovođenju svojih planova,a da sa druge strane sadašnja vlast ulaže maksimalan napor da se ovo pitanje reši,ali tako da se ispoštuju i nacionalni interesi Srbije.Jasno je da bi on lako rešio ovo pitanje,jer bi olako pristao na ucene albanske strane i EU,ali zato nek pusti sadašnju vlast da ovo pitanje reši na način koji je prihvatljiv za Srbiju,jer on i njegova stranka to do sada nisu učinili.

Matrix

pre 11 godina

Meni nije jasno kako ovaj covek moze mirno da spava posle ovakvih izjava.. Pa o kakvoj on stranci prica rasuli su se kao mravi u mravinjaku, raspali su se u svakoj opstini i vecina odbornika ga je napustila. Pa gde su ti bile te silne ideje predhonu deceniju ostaces ti dugo u opoziciji sa takvim izjavama i stavovima vi ste nas i doveli pred svrsen cin vi ste se i odrekli kosova.

Suburban

pre 11 godina

Ovo sve opisuje lepo jedna rec - cinizam. Da ne pere ruke? Pa koje izasao i javno rekao sta je i kako je, molim vas? Problem se vec 14 godina provlaci, a taj koji ga se dohvati da ga resi je izgleda jedini krivac za neuspeh. Nazalost.

Predrag

pre 11 godina

Ajde vi iz DS recite istinu vasih pregovora, da cujemo o cemu ste vi vodili pregovore, Vucic je izneo istinu o cemu se razgovaralo, toliko ste se ovim napadima nisko spustili da niste sevesni, sada kada je cela Srbija.

PepaPrase

pre 11 godina

Napadaju, samo znaju da napadaju...a da nam date obrazloženje šta ste to vi radili dok ste bili na vlasti povoljno za Kosovo, a da NIŠTA.

GABRIJELA POPOV

pre 11 godina

Greške koje su demokrate napravile tom vladavine su velike i teške ali im to nije dosta i dalje prave iste prosto da ne verujete da ne shvataju da ovakvom politikom ne mogu vratiti poverenje građana.

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

Kao da vazduh sam

pre 11 godina

Ovo nije situacija kada ne treba politickim protivnicima da se spocitavaju neke stvari i traze njihove glave,ovo je situacija kada treba naci resenje.Radi se o Srbima,koji su deo Srbije,kako to ne razumete

gojko

pre 11 godina

Srpskoj strani je ponuđen ponižavajući predlog. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju minimum nekih ovlašćenja, onda ima mogućnosti za dogovor. U suprotnom, ne treba prihvatiti ovo što se predlaže, i možda bi bilo najboje rešenje raspisati izbore.

rezultati

pre 11 godina

Situacija je i onako dovoljno napeta tako da nema potrebe da i vi udarate packe ljudima koji se bar trude da dodju do resenja za razliku od vas koji ste samo gledali kako nesto da unistite,a to dokazuje mrtva privreda,stopa nezaposlenosti i povecana stopa kriminalnih radnji

mistral

pre 11 godina

Pregovori se sad vode dobro. Pregovori su se vodili loše zadnjih deset godina . A da ste vi ostali na vlasti prodali bi i Kosovo i Srbiju pa ni ruke ne bi oprali

desimir

pre 11 godina

Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

Nenad86

pre 11 godina

Do ove situacije koja je sada nije mogla da nas dovede aktuelna vlast,jer se taj problem oko Kosova nije pojavio od prošle godine.Samo me zanima ko nas je doveo u ovu situaciju u kojoj se mi nalazimo?

sanja bač

pre 11 godina

Na dan pregovora u Briselu je u komentarima simpatizera DS-a preovlađivala reč "izdajnik" za Aleksandra Vučića, a sutradan su promenili ploču i kažu da svojim nepristankom na ultimatum u Briselu, Vučić koči evrointegracije Srbije. Međutim, savetovao bih im da komentare od preključe sačuvaju, pa ako se za koji dan ipak postigne sporazum o Kosovu, i Srbija dobije datum, opet će one iste komentare od juče u kojima preovlađuje reč "izdajnik" moći da šalju. Ovo je samo pokazatelj koliko zagriženim DS-ovcima nije bitan državni interes nego samo da kritikuju Vučića.

Angelina

pre 11 godina

Vi ste pregovarali za svo vreme trajanja vase vladavine pa sad eto, oprali ruke i prebacujete krivicu na ovu vladu koja nema nikakve veze sa onim sto je ranije dogovoreno. Sramno!!!

teodora

pre 11 godina

Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima, ako je uopšte moguće tako nešto dogovoriti. Ako ne, onda je najbolje ići na izbore, pa da vidimo šta narod misli o kojoj stranci ili političaru.

Kaiser

pre 11 godina

"Godinama ste nas ubedjivali kako su Kosovo i EU odvojene teme i kako priznanje nece biti uslov. Kosovo i EU je bio sinonim za vasu politiku koja je dozivela potpuni krah i dovela Srbiju u corsokak.
(analiticar, 4. april 2013 23:08)"

A onda su radikali rekli da imaju rešenje, i podigli razgovore na najviši nivo...

Ostalo će biti istorija.

zdravko

pre 11 godina

Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu.

Izdajnik

pre 11 godina

Svi su oni isti. Igraju po istim notama a naivni se upiru braneći jedne ili druge. DS je odigrao prvo poluvreme a gazde su ubacile Dačića I drustvo da zavrse utakmicu. Da mi je samo dočekati kraj ove dosadne utakmice. A rezultat će ostati 0:0 to bar znamo.

Maki

pre 11 godina

Tako je Đilas. SNS je izdao politički program i platformu. Još kad se sjetim šta je sve onaj Drecun pričao a šta sad brljezga. Ma ima li u tom SNS dva čoveka koja isto misle, naravno da nema kad je veštačka partija

Velibor

pre 11 godina

Kada ce Srbima vec jednom biti jasno da Srbija nije napadala druge nego se BRANILA? Ko je nas pitao da li hocemo da ratujemo ili ne? Napadali su i ti drzavo ili se branis ili se izdajes! To sto vam zapadnjaci poput demokrata pune glavu da smo mi hteli da ratujemo to je druga stvar. Ja ti lupam samar hteo ti to ili ne, a ti ili okreci i drugi obraz ili se brani kako znas i umes.

OLIVER72

pre 11 godina

Jedino ko je oprao ruke od pregovora je DS. Ako se dobro secamo perioda kada je DS bila na vlasti, pregovore je vodio Borko Stefanovic. Nova vlasta vodjena SNS-om je razgovore podigla na najvisi nivo i prihvatila odgovornost. Nije ni malo laka odluka koju sada treba doneti i tacno je da je drzavni vrh u jako mucnoj situaciji sta i kako odluciti. Mozete ovoj vlasti pripisivati sta god hocete, ali nikako da pere ruke od pregovora jer je upravo ona preuzela tu odgovornost.

Djole

pre 11 godina

A ko pere ruke? I zašto bi ova vlada prala ruke zbog nečega što je posledica prošle vlasti kojoj je još uvek prljavština ispod niktiju jer ne može da se opere.Ako je nesto maloumno to su onda ovakve izjave. Pa nije narod glupav da ne vidi sta se desava, zbog cega i zbog koga. Ako nekog treba da okrivimo zbog lose situacije u vezi KiM onda je to najmanje zasluzila ova vlada. Dovoljno je samo napomenuti da je previse dato vremena Albancima da lobiraju u svoju korist a da smo mi kao zemlja cutali (da ne pominjem ko je tada bio na vlasti, plasim se da mi ne puste komentar) i gledali skrstenih ruku. Ok....tehnicki krivi se ova vlast jer su oni ti koji treba da donesu odluku, ali im je nesretno zapao vruc krompir koji je ostavila prosla vlast. Ali generalno ova vlada nije mogla na nasu zalost bolje jer je to reseno tako da bude jos odavno. I zbog toga dragi moji sugradjani mi od sada treba da budemo slozni kako bi mogli ovu napacenu drzavu podici iz blata. To nam je jedini spas. Ako se budu vodili stranacki ratovi tesko nam se pise.

Dragoljupče

pre 11 godina

Ma, kakav Đilas?! Kako može uopšte bilo šta da kritikuje, kad su nas i njegove "ideje i rešenja" doveli u ovakvo, ne baš sjajno, stanje u kome se nalazimo.

Neprilagodjena

pre 11 godina

Odgovorni politicar ne treba da se ponasa tako kao sto se ponasa Djilas.Hoce da shvati da ovo nije vreme da se kupe politicki poeni,vec treba da svi radimo na resavanju pitanja Kosova,nemamo jos puno vremena!On je velikodusan ,tako bar tvrdi,neka se sada pokaze.

Macut T

pre 11 godina

Interes drzave i interes naroda ,iznad licnog interesa stranke. Da li gospodinu Djilasu bar jednom u zivotu moze bitni interes drzave i gradjana iznad licnog interesa.?

Ante meridiem

pre 11 godina

Ako vec ima toliko "eksperta" u svojim redovima,neka onda kaze Vucicu i drugim "neukim " ljudima sta da rade.A ne samo da pametuje i bude neodgovoran prema Srbiji.

Igor L.

pre 11 godina

Nema od cega vlast da pere ruke, kad je radila sve kako treba i kad se kao niko do sada zalozila za Srbiju! Isplatice se njihov trud !

Dzigi

pre 11 godina

Mozda ste zaboravili... Kosovo je izgubljeno ratom 1999 god. Kapitulaciju je potpisao Milosevic i naredio povlacenje vojske sa kosova... sve posle toga je zelja Srbije da ne prihvati cinjenice.

Djole

pre 11 godina

Upravo procitah izjavu jednog vojnika iz DS koji kaze za vest na kuriru. A sa kime se ti ovde boris. Evo ja nisam iz SNS i koliko vidim samo su ruzni komentari na svim vestima i to upravo od vas iz DS. Hocu i ja nesto da kazem kao gradjanin ove zemlje ali ne mogu jer ne pisem u korist DS. Moguce da mi ni ovaj komentar nece proci ali mi je barem saves cista jer ne podlezem lazima i manipulacijom koje vas predsednik stranke plasira. Niko ne pere ruke i sam cin izlaska pred televiziju da se saopsti svom narodu istina je najhumanije sto se uradilo od strane jednog politicara u poslednjih 20 godina.

Savatije

pre 11 godina

Poruka za dezurne pljuvace: Kladim se da vam nije palo ni u jednom trenutku na pamet da bi mozda mogli da podrzimo rukovodstvo drzave u ovom trenutku kada su pod ogromnim pritiskom da otpisu i ono malo suvereniteta sto nam je ostalo na Kosovu? Jer ako ne potpisu Taci salje vojsku na Srbe a EU ce samo da gleda, napadne nas ukoliko nasa vojska pokusa da interverise. Sto znaci novi etnicko ciscenje i ono malo Srba sto je ostalo. Sami sebe unistavamo. I treba. Cisto da ti kazem, Albanci su u ovom trenutku jedinstveni.

Zaga

pre 11 godina

Bolje da Djilas prestane da komentarise vlast, bila je i njegova partija na vlasti i imala priliku da resi mnoga srpska pitanja, pa nije !

gospodja ministarka

pre 11 godina

Lider demokrata istakao je da će ta stranka kao odgovorna i državotvorna dati svoj doprinos rešavanju situacije u koju je Srbiju dovela sadašnja vlast i da će učiniti sve da dođje do rešenja koje će omogućiti opstanak i sigurnost srpskog naroda na KiM.-ahahahahahahahahaahahahaaa hahahahahaahahaaaaa,vi ste toliko zli i protiv svog naroda da vas sopstvena zloba briše sa političke scene.Ima li ste tolike godine da spasite svoj narod do koga vam je toliko stalo,pa što niste?

td

pre 11 godina

Sram te bilo da te sram bilo. Dzabe ti silni milioni kad si nula od coveka a glasao sam za vas od 2000. na svakim izborima pa cak i na ovim proslim. Vasa partija je INSISTIRALA DA EULEX DODJE na Kosovo, a ko se malo razume u sadasnji problem zna o cemu pricam... I sad su ovi krivi zato sto su pregovarali/?? Jos jednom, SRAM TE BILO!

analiticar

pre 11 godina

Godinama ste nas ubedjivali kako su Kosovo i EU odvojene teme i kako priznanje nece biti uslov. Kosovo i EU je bio sinonim za vasu politiku koja je dozivela potpuni krah i dovela Srbiju u corsokak.

vlada milic

pre 11 godina

da li verujete postovani komentatori na b92 da su na onom smecu od kurira objavili da je sns saopstila veceras da dragan djilas cenzurise komentare na b92 i da ne pusta komentare koje salju pristalice sns a mi se ugusismo od njihovih botovskih sr... ovde. u trenutku sam se iznervirao toliko da mi je muka zbog tolikih lazi sns gebelsa.

Džoni

pre 11 godina

Sami su se posle izbora upirali da podígnu pregovore na najviši nivo pa im ga eto sada. Izgleda da su i pobedili na izborima uz podršku zapada da bi do kraja odradili posao inače zašto bi insistirali na rešavanju nečega što nije rešeno u zadnjih 50 godina i to sada kada smo kao država najjadniji i najslabiji a tada se ne pregovara nego kupuje vreme! A sada je problem kako to saopštiti narodu a sačuvati glasove! Odmah sam ja rekao da će ovi morati da bi se dodvorili gazdama da budu žući od žutih!

Stevica

pre 11 godina

A sta je bila sa onom prica da Djilas nece nista politicki da napada dok se ne zavrsi ova frka sa pregovorima? Rece da na taj nacin zeli da olaksa situaciju rukovodstvu drzave...

jagodica bobica

pre 11 godina

Čekaj,čekaj,ovo je situacija zadnjih par meseci od kad se ide na javne pregovore i ne uvija se u celofan kao što ste vi radili.Nemojte ni vi da perete ruke od svoje krivice.Jednako ste odgovorni samo sad ne sedite u foteljama

eee

pre 11 godina

E ovdje bih se složio sa gospodinom Đilasom. Tražili su vlast, obećavali da mogu bolje da bi sad djelovali totalno izgubljeno i neiskusno za pregovore, ljudi kratkog fitilja i sa različitim stavovima bez jasne vizije šta žele u pregovorima osim tog prokletog datuma. Nije ih niko birao da narodu prete kataklizmom a ako ne znaju kako dalje onda se podnese ostavka a ne prodaje zemlja

Mustra bečka

pre 11 godina

A vrh mi je bilo neko glasanje - da li ste ZA ili PROTIV dogovora u Briselu - a niko pojma nema o čemu se zapravo radi... E, moji "vatreni" SNS-ovci..:)

Kaiser

pre 11 godina

"Krenimo od pocetka. DS je otpocela pregovore i dovela ih u corsokak a sada se DJilas jos time i "hvali"A upravo se cini da bas on pokusava da opere ruke od tako"dobro" napravljene pozicije za pregovore. Sigurno da ce citava javnost biti obavestena a i Skupstina jer samo tamo se mogu resavati pitanja od sustinske vaznosti za Srbiju. Kosmet nije samo Dacicev,Vucicev i Nikolicev.
(Jazz er, 4. april 2013 21:13)"

A zašto je "otpočela pregovore"?

Zašto bi iko otpičinjao nekakve pregovore sa bilo kim?

Da nije zatp jer ste izgubili pre toga neki rat, i potpisali kapitulaciju?

Ako ste mislili da će sve vaš brljotine koje ste 20 godina pravili širom Balkana i koje su koštale desetine hiljada života i more krvi, tuge, jada, nesreće, da ih čisti neko drugi - e pa neće.

Sami kusajte ono što ste zakuvali, ukoliko uopšte umete to. Mahom u takvim situacijama trežite krivce negde drugde, jer vam je to u mentalnom sklopu. Drama je jer njegovo veličanstvo Vučić mora da uradi nešto šti je uvek podmetao drugima?

Izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju, povukli vojsku, sad saslušajte uslove mira i prihvatite ih ili ne.

A Srbija će vas pamtiti po zlu svakako.

Fuj.

AcaZvezdara

pre 11 godina

Za razliku od vas,ova vlada ne prere ruke od problema,nego se hvata u koštac i ulaže velike napore da državu izvuče iz krize u koju ste je vi ugurali zadnjih 10 godina!

dragan

pre 11 godina

pa ako se ne uvija u foliju, što se ne kaže o čemu je reč na tim pregovorima. svaka vlast je ista, pa i ova sadašnja, uvek se krije nešto od naroda.

natasa

pre 11 godina

Oni bi omogucili opstanak srpskog naroda na Kosovu?Pa upravo zbog njih,njihovih laznih obecanja i zanemarivanja pitanja Kosova opstanak tih ljudi je pod znakom pitanja.

LanciaBg

pre 11 godina

Jeftino ste prodali Kosovo,a sad pokušavate da prebacite krivicu na drugog,ali narod nije blesav i vrlo dobro zna ko je kriv za gubitak teritorije!

Marija

pre 11 godina

Ako je ovde meni šta jasno. Koji đavo sad napadate ovog Đilasa, kakve veze on ima s tim šta vi radite u Briselu?
Pa on ima pravo kao i svaki drugi građanin, i vi, i ja, da zna šta se događa.

glasac ds-a

pre 11 godina

Sve ovo što priča Đilas ne dopire do ušiju birača naprednjaka i socijalista.Oni ne žele da shvate da je ova vlast nesposobna da vodi zemlju ka Eu,a da istovremeno brane nacionalne interese.Primeri koje je Djilas dao u vezi ukidanja viza,dobijanju statusa kandidata Eu,a da pritom nije priznata tkz. država Kosovo,a i srpske institucije nisu ukinute na KiM,su više nego očigledni.Medjutim šta to vredi kad će sada tkz. patriote ponovo da udaraju u ratne bubnjeve,a i ovo malo Srba će bojim se biti proterano sa KiM.

alo

pre 11 godina

sta je ovo sad sa SNS niko nesme da vas kritikuje i cak i ako su kritike na mestu??????????
pa sta ste vi radili kad ste bili u opoziciji??????????????? secate se, pregovarce ste nazivali izdajnicima i sabotirali ste i pregovore usvajanje EU zakona a sada trazite podrsku i da svi preuzmu vasu odgovornost. zasto tako niste mislili u opoziciji???????

Dan

pre 11 godina

U ovakvom užasnom trenutku, u svakoj normalnoj zemlji sve bi se sve stranke ujedinile za državnu stvar i bezuslovno stale uz Vlast, pogotovo ako im se poklapaju ciljevi u stvari za koju se bore (neki barem deklarativno), ali u Srbiji to nije slučaj.

Zvezdan

pre 11 godina

Pratim vesti redovno, i uopste nisam primetio da neko " kuka ". To je nas glavni problem, sto, kad je tesko, opozicija uvek kuka na vladajucu partiju, a ne gleda moze li kako da pomogne ! To je ovog puta slucaj sa Djilasem !

SRBIJA NA PRVOM MESTU

pre 11 godina

Zasto sada napadi Djilase,sada je najpotrebnije jedinstvo uzdigni se iznad stranackih razlika interes Srbije je na prvom mestu.Da li vi politicari mislite na narod ili samo koristite priliku da napadate protivnicku stranu.

Tuta

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

CecaO

pre 11 godina

Kad čujem ovog Đilasa zavrti mi se u glavi!!! Pa šta ti više imaš da pričaš? Kome i koju priču? Sve svoje si ispričao!!! Imao si svoju šansu! Sada se čiste tvoje brljoke!

Višnja

pre 11 godina

@posmatrac Ma šta to znamo? Mi ne znamo, a ti možda, ako te je Vučić lično obavestio. Ko zna kada ćemo i saznati punu i pravu istinu

sremica

pre 11 godina

Sve je to lepo rečeno,ali kako da vam verujemo da ste vi zaista sposobni da rešite problem Kosova,obzirom da ga niste rešili kada vam je bila pružena prilika?Mislim da je to još jedan vaš loš politički manevar.

Milana

pre 11 godina

Ma šta vam je pobogu gradonačelniče, kao da ne znate šta biva kad ne znaju šta da kažu: napad, teorije zavere, epohalno otkrivanje rupe na saksiji, skandali koje sami smisle, samo da ne moraju priznati nešto, koješta.

Jazz er

pre 11 godina

Krenimo od pocetka. DS je otpocela pregovore i dovela ih u corsokak a sada se DJilas jos time i "hvali"A upravo se cini da bas on pokusava da opere ruke od tako"dobro" napravljene pozicije za pregovore. Sigurno da ce citava javnost biti obavestena a i Skupstina jer samo tamo se mogu resavati pitanja od sustinske vaznosti za Srbiju. Kosmet nije samo Dacicev,Vucicev i Nikolicev.

rus77

pre 11 godina

gradjanin, 4. april 2013 19:42)
O cemu ti pricas, imali ste tri premijera i predsednika u dva mandata u zadnjih 12. godina a ti tvrdis da za nista niste odgovorni.

zix

pre 11 godina

mi vise nemamo opoziciju (ne mislim da je djilasov ds u dilu sa sns, nego mislim da su toliko nesposobni da ne mogu da se zovu opozicija, pre bi se mogli nazvati celebrity druzina).
svasta smo dozivljavali u srpskoj demokratiji u poslednjih 25 godina, dozivljavali uspone i padove, imali teske trenutke ali cesto imali i nadu da ce se sve promeniti, ali sada prvi put od tada mi nemamo opoziciju.

Kefalo

pre 11 godina

Ja, iskreno, postujem to sto je bar neko iasao pred nas i rekao nam kako stvari zaista stoje a ne nam ''prodaje rok za srecu'' pricajuci kako cemo iz pregovora izaci sa sporazumom koji ce ispunjavati sve ono sto trazimo. Ja to ne vidim kao pranje ruku, vec kao preuzimanje odgovornosti za ono sto se desava.

Siniša DS

pre 11 godina

DS ne bi trebalo da se bavi jeftinim poenima već da krpe rupe u svojoj stranci jer su suplji na sve strane.
(Dana, 4. april 2013 19:22)

A što se vi iz populističke partije onda toliko uzbuđujete šta govore nebitne partije, pišete umrlice...pišete budalasta saopštenja svaki put kad se oglasi neko iz DS, angažujete na stotine omladinaca da pišu budalaštine i pljuju DS...što to sve radite kad smo nebitni ili nismo.

Moma87

pre 11 godina

Kao da ste vi izvestavali parlament o svojim poslovima. Cudi me da niste spominjali pljacke i kradje koje ste radili. Moze samo sramota da vas bude sta ste uradili od Srbije i da se vise ne javljate.

Car

pre 11 godina

Kako god da se preogovori zavrse ovakvi ljudi kao sto je Djilas samo cekaju da iz ovakvih situacija izvuku nekakvu sitnu ali za njih bitnu korist i da se pokazu kao zastitnici drzavnih interesa a i sami su ucestvovali u istim tim pregovorima ali ne priznaju da i oni snose deo odgovornosti(bar ne sada,mozda da je situacija drugacija bi isticali svoje zasluge)...

Branko

pre 11 godina

Svi mi znamo da su pregovori u Briselu bili teški ida se nije uspelo doći do dogovora. Međutim , šta je prethodna vlast uradila po pitanju Kosova. Naravno ništa. I za vrema bivše vlast Srbija je imala svoje mesto u Evropi ali nikako nismo mogli tamo stići.Sada se lome koplja šta je za Srbiju najbolje rešenje. Verujemo da će aktuelna vlast iznaći bar manje lošije rešenje.

alo

pre 11 godina

jovandeka@ upravu si ali ponasanje SNSa je krajnje licemerno! dok su bili opozicija pregovarace su nazivali izdajnicima i na svakom cosku pokusavali da sabotiraju i pregovore o Ks i pridruzivanje EU a sada hoce da za svoje neuspele pregovore okrive sve i da svi preuzmu odgovornost za njihov neuspeh. ali ne ne hteliste vlast etovam je i uzivajte

Bob Kockalone

pre 11 godina

Ako je neko u Srbiji i sumnjao da Dragana Djilas napadaju bez razloga, valjda je sada svima jasno kao dan, da u ovom teskom trenutku za Srbiju i Srbe sa Kosova on proziva Aleksandra Vucic i Ivicu Dacic, zaista velika sramota, umesto da sada u ovom sudbonosnom trenutku zbijemo redove imamo coveka koji misli da dodje na vlast, samo se postavlja pitanje na ovakav nacin nikada.

posmatrac

pre 11 godina

@ (Višnja, 4. april 2013 19:10)

Ako si zaboravila, Vucic nije ucestvovao do sada upregovorima, a da nije otisao, pitanje je sta bi sve Ivica prihvatio. Ovako, sada bar cela Srbija zna na cemu smo, a ne da kao dok su drugi (svi drugi) bili u pregovorima nismo znali ni o cemu se prica ni sta se dogovara.

novica952

pre 11 godina

Gospodine Dilas prozivate aktuelnu valst da pokaže privrženost Srbije EU i da saošti ovom narodu šta je rešenje a ne da traži opravdanje. Proziva ovu vlast da je od početka vodila pregovore pogrešnim putem a zaboravlja da je DS imala deset godina da započne ovaj proces i obezbedi Srbiji evrointegracije a ne dase bavi perifernim stvarima i sklapa neke bilateralne sporazume sa prištinom o nevažnim stvarima. Tako je ovoj vladi ostavljen vruć krompir koji uprkos svim pokušajima Dačića da da ga pregovorima " ohladi " nema uspeha i stvari su došle do kraja kad je odluka tako bolna i teška.Iako je DS i Đilas obećao podršku ovoj vladi kad je osetio da možda nema rešenja to želi napadima i ovakvim izlazima kapitalizuje povećanjem rejtinga svoje stranke.

pregovaraci

pre 11 godina

Ovo je sve Borko zamesio potpisivanjem sporazuma. Dok se ovi ljudi bore i za Kosovo i Metohiju, podizanje standarda gradjana i dovodjenje novih investitora, ti I tvoje demokrate ih samo olajavate. Ostavite ljude neka rade svoj posao koji vi niste znali da uradite.

smiljka

pre 11 godina

DS JE stvorila uslove da se srpske drzavne institucije danas lakše ukinu nego ranije, na primer time što je izbacila UN iz Kosovske priče. I to vasa zasluga.

Dark Star

pre 11 godina

Da se ja pitam poveo bi Đilasa na pregovore da vidimo kako bi se on tamo snašao, pošto čovek izgleda da ima jaku želju za učestvovanjim u javnom životu.

Jovica 022

pre 11 godina

Najlakše bi Nikoliću i Vučiću bilo da, kao što su to radili Borko Stefanović i Boris Tadić, jednu priču pričaju narodu, a drugu evropskim liderima, pa da kada dođu sa pregovora pričaju da su dogovorili jedno, a na kraju se, kao u slučaju dogovora o graničnim prelazima, ispostavi da je dogovoreno rešenje koje je mnogo lošije za Srbe na Kosovu, nego što je to tvrdio Borko Stefanović.

kockalone

pre 11 godina

Sada pokazi velicinu ako je posedujes,zaboravi na sve svadje i prozivke pomozi Srbiji i njenim gradjanima,nacionalni interes je na prvom mestu,svaki dobar predlog je koristan i bice prihvacen od svih,lako je sada suditi.

Persefona

pre 11 godina

Ja se pitam sto Djilas ne kaze svoje misljenje odn. misljenje DS-a,pa da na taj nacin pomogne u resavanju ovog problema?!Proklamuje se za coveka koji zeli dobro Srbiji,pa hajde sad da ga vidimo na delu?!

Arijadna

pre 11 godina

Muka mi je od ovih dusebriznika koji stalno kritikuju,a ne znaju nista konkretno da kazu.Neka da neki predlog,pa da vidimo kako ce se Djilas snaci u ovoj gotovo bezizlaznoj situaciji!

Fikus

pre 11 godina

Lako je njemu da sad ovako pljuje po vlasti, koja je u svakom slucaju imala dovoljno hrabrosti da se uhvati u kostac sa ovim problemom, a sta je on ucinio ne bi li se problem resio? A nemojmo da se lazemo, pregovorima se moglo pristupiti mnogo ranije, samo, bas kako on rece- uvek je tu bilo straha od biraca.

bukvalci

pre 11 godina

Najbolje je da ako nema sta pametno da izjavi I pomogne, kao sto znamo da nema, da se ne uplice I ne polemise o Kosovu. Jer Djilas pokusava da skupi neki politicki poen na neku rec, a ne zna da I ono sto izgovori ne izgleda pametno.

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Po mom misljenju ,Vlada bi trebalo da u parlamentu iznese odredjene alternative,a svaka poslanicka grupa se izjasni za koju je opciju...tako ce svi snositi odgovornost jer sve je ovo rezultat dugogodisnjih pregovora.Djilas ne treba da zaboravi da je u pregovorima ucestvovao Borko Stefanovic koji nam je dogovorio zvezdicu/pahuljicu sa kojom su se posle svi ismevali.

Mali princ

pre 11 godina

Ne znaju da li da potpisu ili ne ne zato sto se plase svojih biraca vec zato sto vagaju koje ce resenje biti bolje za nas kao narod. A vi se stidite sto u ovim trenucima koristite ovako nesto za kritiku vlasti, umesto da i vi date svoj doprinos u donosenju odluke. Ali, avaj, od vas se to ne moze ocekivati.

vlada milic

pre 11 godina

molio bih sve pristalice sns koji pisu da su kao glasali za ds a sada su kao opcinjeni vucicem da nam ne vredjaju inteligenciju. ovo su komentari institucije b92 a ne kurira pa shodno tome na njima su ljudi koji su dosta inteligentniji od oni na onima sto se kupuju na trafici a nisu novine. niko ko je ikad glasao za srs i sns nece glasati za ds i obrnuto. mene licno bi bilo sramota da napisem da sam glasao za sns a vi mislite da ako napisete da ste glasali za ds a sad za sns da ce neko zbog toga reci " e ako je nepoznati lik sa komentara sa stranim potpisom mogao da glasa za sns sad cu i ja to da uradim". meni je to smesno a vama?

Zhana81

pre 11 godina

Sitacija u koju je Srbija zapala je rezultat višegodišnjeg nerada na tom pitanju nego učestvovanja na završnim pregovorima, da se ovo pitanje povelo još pre 5 ili 6 godina ne bi se nalazili u ovako delikatnoj situaciji.

Hermes

pre 11 godina

Daj vise dozovi se pameti. U ovoj situaciji trebamo biti ujedinjeni. Ne znam samo sta je tvoja stranka ucinila da se ova situacijia smiri (dok su bili na vlasti).

Višnja

pre 11 godina

Kako vas samo nije sramota da i u ovoj situaciji prozivate Đilasa!? Zar ste već zaboravili koliko su se Dačić i Vučić skoro bahato ponašali tvrdeći da ćemo dopiti super "ponudu" Eto bio je Vučić i šta je dokazao? Samo da on nije za pregovore. Dokazao je da nije političar. Ne ide se glavom kroz zid. Tako se ne pregovara. Samo jedan njegov odlazak je bio dovoljan da se pregovori prekinu

Tanja

pre 11 godina

Dvadeset godina cekam na bolje sutra,dali smo vam sansu da deset godina dovedete zemlju onako kako Srbi zasluzuju.Nista niste uradili,doveli ste zemlju do ruba propasti i nema te prava da za to optuzujete sada ovaj drzavni vrh.

Ivan Grozni

pre 11 godina

Prebacivati krivicu na ovu vladu je krajnje smešno! Naravno da snose deo odgovornosti, ali takođe gospodine Đilas i vi morate preuzeti deo te odgovornosti! Pa ne vode se pregovori od juče!

klenga

pre 11 godina

stvarno ne razumem ove sns-ovce...kažu kako su ovi,novi,njihovi puno uradili,a kako prethodni nisu ništa,,,pa da li je sporazum o stabilizaciji nešto...da li je beli šengen nešto...da li je status kandidata nešto...ds je napravila tri važna koraka u evroitegracijama,popela se tri stepenika...a vi,nesretni sns-ovci,mesto četvrtog stepenika u rupu upadoste...u crnu rupu beznađa,nesreće,laži obmana...ali,možete samo da lažete sebe i nesretne demokratske prevrtaće,što prodadoše svoju reč i čast,za šaku lažnih srebrnjaka,koji sada pljuju sebe u ogledalu,pljuju svoj,žigosan sramom, okaljni obraz...

Posejdon

pre 11 godina

Sad kada trebamo biti jedinstveni, ovaj uradi ovo. Niko nece prati ruke, a pogotovo Vucic. Covek je lepo i iskreno rekao sta je imao, ne vidim nista nejasno tu.

JovandekaD

pre 11 godina

Neradi se o nikakvom pranju ruku,situacija je veoma ozbiljna i mislim da toga morate biti svesni. Jednostavno je bitno da sto je manje moguce stradamo kao nacija.

gradjanin

pre 11 godina

vi sns-botovi takvim maloumnim pricicama o "desetogodisnjoj vladavini ds" mozete da prevarite nekog na sajtu kurira na primer ovde ne!

ds je vladao od 2001.-2004. i od 2008.-2012. a to nikako nije 10 godina ili vi ne znate matematiku (znamo da imate vecinom kupljene diplome tako da to i ne bi cudilo)

covek vam je rekao sustinu, a vi kao po obicaju kad vas neko kritikuje krecete sa prostackim vredjanjem i provokacijama - tipicno radikalski

Patria S

pre 11 godina

Gospodine Đilas zašto sada spinujete?Znamo da problem Kosova ne datira od juče,prekjuče.Problem datira skoro dve decenije.Koliko znam vi ste bili u vlasti pre dvanaest godina, ako me sećanje dobro služi.Ako smem da pitam, a koji je bio razlog, da ga vi niste rešili?

momo

pre 11 godina

Bitno da si ih ti dobro opro od prljavštine ili misliš samo da si ih opro????Pamćenje nam jeste kratko ali pamtimo par godina unazad i to je za sada dovoljno.

VladimirUE

pre 11 godina

@Nebojsa Oni su Kosovo izgubili, ratom 1999, nato je porazio vlast koju su cinili i Dacic i Vucic, a kad je mogao bar severni deo da ostane nekako u okviru Srbije, Kostunica je izgubio i tu sansu do 2008. Danas je Kosovo drzava u punom kapacitetu, sa priznanjem najvece sile SAD, i jedino moze da se obezbedi normalan zivot Srba na Kosovu, ako se i Srbija i Kosovo sto pre integrisu u EU, sto donosi standarde da se niko ne sme napadati, proterivati, ugnjetavati i sl. u obe zemlje. Inace, tesko ce se bilo ko odluciti da zivi u nebezbednim uslovima, i ovo do sad je bilo previse za obican narod.

Orsonije

pre 11 godina

Odgovor SNSa, najverovatnije za par pikosekundi: " uzasni napadi propalog DSa, zgađeni smo Đilasovim brutalnim napadima, ***** Đilas nece spreciti Srbiju da napreduje..." Uostalom, videcete.

brki

pre 11 godina

komentar ds-a nije na mestu, jer je ds imao priliku da nekako resi problem kosova sve ove godine, ali nisu imali hrabrosti da se uhvate u kostac sa tim, znajuci kakve probleme to nosi.

kosovo se nece resiti samo od sebe i ja cenim ovu vlast (iako sam oduvek glasao za ds) sto se hrabro upustila u resavanje kosovskog problema (i gorke pilule koju taj problem nosi) i korupcije, te je pitanje da li ce ds dobiti moj glas na sledecim izborima.

Carls Tejlor

pre 11 godina

Glasao sam za SNS na prethodnim izborima i napravio ogromnu gresku, mrzim sebe zbog toga ali obecavam vam gospodine Djilas da imate moj glas!

Zoni

pre 11 godina

Pa covece i ti si predstavnik politicke stranke koja je ucestvovala u pregovorima i ti imas deo odgovornosti jer su Dacic i Vucic nastavili iste pregovore ali i prihvatili sve sto ste vi dogovorili.Zasto izlazite u ovako teskom trenutku sa takvim sramnim napadima i kritikama?Nije ovde rec o Vucicu ili Dacicu ili Djilasu ovde je rec o Srbiji.

Siniša

pre 11 godina

E neka si im rekao, sve je tačno, a istina boli...Dražava se raspada, ali važno je da udbaši nemaju pametnija posla nego nastavljau da se bave opozicijom, da prate-špijuniraju opoziciju, pa vidimo da je u stranačkom glasilu radikala bez bedža glavna vest pretrčavanje autoputa, poštu su sve prozivke ispucali, a imaju nalog da svaki dan pišu budalaštine i laži protiv opozicije, a nemaju više šta...A kad, radikali bez bedža, udare glavom o zit traže pomoć opozije, pa rekli smo vam da ćete se slupati, ali ne vredi vama pričati...

klosar72

pre 11 godina

"Oni su od vas bogami lepu sitaciju nasledili. Vi zaceli, a oni da nastave. Samo sto necete tako vratiti glasace.
(Prpa, 4. april 2013 18:46)"

Pa nisu oni ratovali i izgubili rat, nego vi, radikali.

Jesu vam to radili kolektivnu lobotomiju?

Ne seća se niko od vas kako ste pobedili NATO?

Fuj *****.

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

...u svakom slučaju očekujem novi talas hapšenja viđenijih protivnika ovog nazadnog,pre svega crnog režima,nesposobnog da ,osim gole sile,išta pametno uradi za ovaj zblanuti narod,već i navikao da sem cirkusa,hleba neće dobiti.Ali,svakom po zasluzi,narod je birao slatkorećive,izabrao,njegova je to vlast,zaslužuju jedni druge.Samo,šta sam ja tu kri,šta ću ja u tom loncu.Nemoj samo da mi neko kaže da sam mnogo glup,to znam i sam...

Noca

pre 11 godina

Djilas izjavio da je srecan sto ne mora da resava Kosovski problem,sad on nekome drzi predavanje, za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima.

milovan Drecun

pre 11 godina

Tako je , brate mili , kratko i jasno , gospoda 8 meseci izigravaju prepostene i najnaprednije , svima dele lekcije o postenju , a kada treba da se preuzme odgovornost, oni kao babe vicu upomoc!!
Pa nije ovo mesna zajednica , ovo je bre drzava Srbija , a raspali naprednjaci ocigledno niti imaju kompetencije , niti imaju hrabrosti da je vode!!
Dole ova katastrofalna Vlada!
Napred Demokratska stranka!!!

Vladica

pre 11 godina

Tadic i DS su sklonjeni sa vlasti jer je odugovlacili sa priznanjem Kosova. Obecavali su zapadu da ce odraditi pa kad nisu zapad ih je zamenio sa sps-sns. Sve ovo EUlex, tehnicki pregovori je radjeno da se razvuce stvar. Da li ovim Djilas zeli da kaze da ce DS na celu sa njim to uraditi ako ni sps-sns kombinacija nece. Ili novi izbori ako ni sps ni sns nece da potpisu, ili ponovo Djilas i DS u vladi sa onim ko bi potpiso. I Dinkicem posto je on bar jedini reko otvoreno da treba potpisati ponudjeno. LDP ni ne mora nista da kaze. Kod njih se bar zna. Kao i sa DSS

Feniks

pre 11 godina

Kako god da se preogovori zavrse ovakvi ljudi kao sto je Djilas samo cekaju da iz ovakvih situacija izvuku nekakvu sitnu ali za njih bitnu korist i da se pokazu kao zastitnici drzavnih interesa a i sami su ucestvovali u istim tim pregovorima ali ne priznaju da i oni snose deo odgovornosti(bar ne sada,mozda da je situacija drugacija bi isticali svoje zasluge)...

zzzz

pre 11 godina

Omladinci i jedni i drugi, jel vam nije muka od prepucavanja i skrabanja po svim sajtovima. Dok nas ... ko stigne, vi ste našli da se raspravljate ko je gori od goreg. Sve bih ja vas na voz pa u Kanadu...

valja

pre 11 godina

DS našao da kritikuje sadašnju vlast po pitanju Kosova. Imao je DS na čelu sa Tadićem i Borkom Stefanovićem priliku da to sve o čemu sada pričaju pokažu na delu, ali posle Borkovih pregovora se nikada nije znalo šta je dogovoreno. Tako je bilo oko administrativnih prelaza, a i oko čuvene FUSNOTE, pa Borko kada dođe iz Brisela tvrdi jedno, Albanci i EU tvrde drugo, i uvek naravno bude to drugo koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

MarkoNS

pre 11 godina

Vucic i Dacic su nas '90ih uvukli u ovo, logicno je da odgovaraju za posledice koje nas sada stizu. Ne volim to da kazem ali u pravu je Djilas, kako si orao tako ces i znjati!

toza

pre 11 godina

E pa radikali dok ste bili opozicija stalno ste gurali klipove u točkove tadašnjoj vlasti i tvrdili kako vi možete bolje. I ne samo to nego ste i podbunjivali Srbe na Kosovu koji su većinom vaši glasači. Dobili ste priliku i sad se pokažite. Evropa je prozrela ko ustvari kontroliše Srbe na Kosovu i zato su vas i podržali da ne kažem doveli na vlast. I šta sad očekujete od Đilasa i DS-a. Tvrdite da imate podršku skoro 50% glasača da imate u parlamentu 150 poslanika koji podržavaju vladu i šta vas onda briga za mišljenje stranke koja se bori za cenzus i koja nema podršku (tako bar tvrdite). Uostalom zar Aleksandar veliki nije naše najveće blago i jedina uzdanica, čovek kome čak i Čak Noris nesme da izađe na duel.

zoran

pre 11 godina

E baš dobro da si se ti javio! Ti bi to očas sredio, uz procenat,dok dlanom o dlan! Bus-Plus Kosovo! Dosta bre više trabunjanja, kao da niste dosta uzeli od ove izmučene zemlje i naroda.

Mile

pre 11 godina

Jao bre Đilase, pa valjda ti je jasno da su ponudili nista, hteli su da Srpskim opstinama prikljuce jos jednu gde bi onda vecinu imali Albanci, Vucic ih je prozreo, zato je Taci poludeo,a vi bolje da kazete koji stav po pitanju toga imate, a ne da cutite kao do sada,a siptari da nas dole ubijaju!Do sada ste vladali i sve nam je gore i dole i gore!

radomir

pre 11 godina

Koliko se ja rezumen od 90 godina svaka vlast koja pregovara i štiti interese Srba izvan Srbije završi sa istom rećenicom KO MOŽE DA OSTANE POD TUDJINSKOM VLAŠĆU NEKA OSTANE,KO ŽELI SPSKU VLAST NEKA SE DOSELI U SRBIJU.Postoji mali izuzetak plašim se i taj privremen Republika Srpska.Ali budimo razumi više Srba živi po svetu pod raznim tudjinskim vlastima i zadovoljni su ne vidim razlog zašto ne mogu i u regionu.Ako ne mogu ima mesta u Srbiji.Kud ode krava može i uže.Za to su nam krive sve naše vlasti ali i tudje pa i šire,najvažnije je da je neko kriv.

Dunja

pre 11 godina

@Balerina Šta je to daleko više uradila ova vlada? Pa da li vi slušate Dačićeve izjave? "Svake godine tonemo sve dublje ...." izjavljuje, a on je u vlasti skoro godinu dana. Užas jedan!

Spartak

pre 11 godina

Pitam se odakle Djilasu moralno pravo da govori da sadasnja vlast pere ruke od pregovora, jer koliko su oni pridavali vaznosti pregovorima i normalizaciji odnosa sa Kosovskom administracijom pokazuje i na kom nivou i kojim temama su se vodili pregovori dok je DS bio na vlasti. Naime, pregovore je vodio obicni drzavni cinovnik u vladi Borko Stevanovic, a pregovaralo se o trivijalnim stvarima kao sto su zemljisne knjige i slicno.

pop

pre 11 godina

Pa oni nam obećavaju punopravno članstvo u EU-ji od 2003,pa biće 2004,pa biće 2007,pa biće 2012....pa biće 2020 i tako u nedogle a dotad korupcija i pljačka nas zaviše u crno.Po njima ovaj momenat bi došo tek posle 2020 godine a dotad Srba na Kosovu nebi ni bilo tako da bi sigurno rešili bez dileme-Evropa nema alternativu.Sreća bi bila naša što dotad ni EU-je verovatno u ovom obliku neće biti!!!!

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Tako je! I nemoj slucajno da trazite referendum jer cete posle moci da okrivite narod koju god da je opciju izabrao!Lepo vam je da sedite u fotelje i da imate dobre plate i privilegije a kad dodje tvrdo odmah da drugi odluce!Na vlasti ste prema tome vi odlucite sta je najbolje a narod ce posle da odluci dal ste izabrali dobro ili ne!

празне приче

pre 11 godina

Опет Ђилас се јавља да дели савете.шта и како.Вратите ви дуг РБВ да не одете у стечај,а овако крупна питања од изузетног значаја за ову државу оставите да решава ова власт,кад ви нисте умели и нисте знали.

Nebojsa

pre 11 godina

Ako je neko doveo Srbiju u nepovoljan polozaj to si ti i tvoja stranka koja je imala 10godina da resi problem. Ovako ces nazalost profitirati politickim poenima sta god da bude.Ako odbiju predlog bice srljamo u propast. Ako ga prihvatimo bice prodali Kosovo.

Dosta si se krio Vucicu

pre 11 godina

Dok su pregovarali,pravili su sastanke (sps-sns) iza zatvorenih vrata,a sada kada su lupili od dno,onda da se parlament i narod izjasni?!! Vlast je po 100 put pokazala neznanje i obrukala nas. Tesko srbiji sa njima..

Balerina 77

pre 11 godina

G. Djilas pa nije DS izgubio izbore zato sto su gradjani Srbije bili zadovoljni kako ste vi vodili pregovore i kako ste uopste vodili drzavu, kada cete to da ukapirate? Za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima, ali vi to ne vidite jer vam naredak Srbije nikad i nije bio u interesu.

Milan

pre 11 godina

"...Osnov da nudimo pomoć imali smo zbog toga što smo u vreme kada je DS vodio pregovore dobili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ukidanje viza i status kandidata, a nismo prihvatili ukidanje državnih institucija"

Za status kandidata nije bio uslov ukidanje drzavnih institucija, za datum jeste. To vi dobro znate ali koristite ovaj trenutak da manipulisete. Zbog toga DS nije drzavotvorna stranka.

Zolisd

pre 11 godina

Sve u svemu, manje je lose bilo taktizirinje i oduglovacenje, sitni ustupci, zvezdice i tehnicki pregovori. Ovi danas se ponasaju kao placene narikace.

Milan

pre 11 godina

Samo ti pripazi da se ne sapletes kad pretrcavs put, a za sve ostalo cuti.
Vasa pametna politika je pregovore sa UN odvela na EU, pravo u ruke onih koji su nam i oteli Kosovo. Vecu glupost niste mogli da napravite i zato sada, tisina!

Jovica 015

pre 11 godina

Kritikujući državni vrh u danima kada se odlučuje o tome da li Srbija ima neke šanse da postane članica EU, DS pokazuje koliko je to državno-neodgovorna stranka, a Dragan Đilas pokazuje koliko je on državno-neodgovoran političar, i na ovaj način još jednom dokazuju da ne prezaju ni od čega da bi se dočepali vlasti, i da im je vlast jedino bitna, a za Srbiju njima je stalo k'o do lanjskog snega.

stari clan DS-a

pre 11 godina

Djilase, daj se uzmi upamet - ove sada treba podržati da postignu sporazum, to je naš interes i ti to znaš. Ne peru oni ruke sad, nego pripremaju javnost na ono što treba uraditi i ja im ne bih gurala klipove u točkove.
Časna reč nisam "bot".

Sanja Ivko

pre 11 godina

Pa ti pregovori nisu politicka kampanja da se neko poigrava sa njima. Rec je o buducnosti srpskog naroda. Zasto odmah donositi pogresne zakljucke, pregovori jos nisu zavrseni, Vucic ima jos vremena da brani stavov Srbije.

nidža

pre 11 godina

Uvođenje Euleksa i sklanjanje SB UN je delo upravo tadašnje vlasti. Šta tek reći o višmesečnim pregovorima vladinog službenika i svemu šta je u tom periodu potpisano.

sumorni

pre 11 godina

A šta radikali drugo i znaju da rade?

Tvrdili su da niko drugi osim njih nema rešenje za Kosovo, da samo oni znaju, da samo oni umeju, frljali su se i platformama i doskočicama, i na kraju stigli - gde?

Rat su izgubili (jedino Vulin još ne zna da je bilo i nekakvog rata), potpisali su kapitulaciju u Kumanovu, i mislili su valjda da je dovoljno da skinu bedževe i da će automatski postati pametni?

Šalju more plaćenih botova da ovde vredjaju osnovnu ljudsku inteligenciju da ih hvale i daju podršku, i to im je sve.

Radikali i njihovi saučesnici su zlo, već dokazano na delu, i nema sumnje da nisu postali manje štetočine.

Već su sludjenom narodu dali da odlučuje, pa se narod čudom našao ispod bombi, dok su se radikali useljavali u bezobrazno velike i bezobrazno skupe stanove na Nbgd, i to im je jedina pobeda, jedini uspeh kojeg su imali.

Odlučite sami, sami prihvatite ili odbijte, i nakon toga se suočite sa posledicama, jer svaki odgovoran čovek sam donosi odluke, i sam snosi posledice za njih. Svaki normalan čovek, osim vas, radikala.

Pazi njih, jedintsvo...jedinstvo oko radikala se uvek završavalo ratom, mrtvima i krvoprolićem. Ko ima imalo soli u glavi neće vam nikada biti saučesnik niučemu.

I poštedite nas ovih priglupih botova, ovaj portal je bio pristojno mesto dok niste njih počeli da puštate.

Balerina 77

pre 11 godina

G. Djilas pa nije DS izgubio izbore zato sto su gradjani Srbije bili zadovoljni kako ste vi vodili pregovore i kako ste uopste vodili drzavu, kada cete to da ukapirate? Za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima, ali vi to ne vidite jer vam naredak Srbije nikad i nije bio u interesu.

Milan

pre 11 godina

Samo ti pripazi da se ne sapletes kad pretrcavs put, a za sve ostalo cuti.
Vasa pametna politika je pregovore sa UN odvela na EU, pravo u ruke onih koji su nam i oteli Kosovo. Vecu glupost niste mogli da napravite i zato sada, tisina!

zoran

pre 11 godina

E baš dobro da si se ti javio! Ti bi to očas sredio, uz procenat,dok dlanom o dlan! Bus-Plus Kosovo! Dosta bre više trabunjanja, kao da niste dosta uzeli od ove izmučene zemlje i naroda.

toza

pre 11 godina

E pa radikali dok ste bili opozicija stalno ste gurali klipove u točkove tadašnjoj vlasti i tvrdili kako vi možete bolje. I ne samo to nego ste i podbunjivali Srbe na Kosovu koji su većinom vaši glasači. Dobili ste priliku i sad se pokažite. Evropa je prozrela ko ustvari kontroliše Srbe na Kosovu i zato su vas i podržali da ne kažem doveli na vlast. I šta sad očekujete od Đilasa i DS-a. Tvrdite da imate podršku skoro 50% glasača da imate u parlamentu 150 poslanika koji podržavaju vladu i šta vas onda briga za mišljenje stranke koja se bori za cenzus i koja nema podršku (tako bar tvrdite). Uostalom zar Aleksandar veliki nije naše najveće blago i jedina uzdanica, čovek kome čak i Čak Noris nesme da izađe na duel.

nidža

pre 11 godina

Uvođenje Euleksa i sklanjanje SB UN je delo upravo tadašnje vlasti. Šta tek reći o višmesečnim pregovorima vladinog službenika i svemu šta je u tom periodu potpisano.

Jovica 015

pre 11 godina

Kritikujući državni vrh u danima kada se odlučuje o tome da li Srbija ima neke šanse da postane članica EU, DS pokazuje koliko je to državno-neodgovorna stranka, a Dragan Đilas pokazuje koliko je on državno-neodgovoran političar, i na ovaj način još jednom dokazuju da ne prezaju ni od čega da bi se dočepali vlasti, i da im je vlast jedino bitna, a za Srbiju njima je stalo k'o do lanjskog snega.

Nebojsa

pre 11 godina

Ako je neko doveo Srbiju u nepovoljan polozaj to si ti i tvoja stranka koja je imala 10godina da resi problem. Ovako ces nazalost profitirati politickim poenima sta god da bude.Ako odbiju predlog bice srljamo u propast. Ako ga prihvatimo bice prodali Kosovo.

Milan

pre 11 godina

"...Osnov da nudimo pomoć imali smo zbog toga što smo u vreme kada je DS vodio pregovore dobili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ukidanje viza i status kandidata, a nismo prihvatili ukidanje državnih institucija"

Za status kandidata nije bio uslov ukidanje drzavnih institucija, za datum jeste. To vi dobro znate ali koristite ovaj trenutak da manipulisete. Zbog toga DS nije drzavotvorna stranka.

Spartak

pre 11 godina

Pitam se odakle Djilasu moralno pravo da govori da sadasnja vlast pere ruke od pregovora, jer koliko su oni pridavali vaznosti pregovorima i normalizaciji odnosa sa Kosovskom administracijom pokazuje i na kom nivou i kojim temama su se vodili pregovori dok je DS bio na vlasti. Naime, pregovore je vodio obicni drzavni cinovnik u vladi Borko Stevanovic, a pregovaralo se o trivijalnim stvarima kao sto su zemljisne knjige i slicno.

sumorni

pre 11 godina

A šta radikali drugo i znaju da rade?

Tvrdili su da niko drugi osim njih nema rešenje za Kosovo, da samo oni znaju, da samo oni umeju, frljali su se i platformama i doskočicama, i na kraju stigli - gde?

Rat su izgubili (jedino Vulin još ne zna da je bilo i nekakvog rata), potpisali su kapitulaciju u Kumanovu, i mislili su valjda da je dovoljno da skinu bedževe i da će automatski postati pametni?

Šalju more plaćenih botova da ovde vredjaju osnovnu ljudsku inteligenciju da ih hvale i daju podršku, i to im je sve.

Radikali i njihovi saučesnici su zlo, već dokazano na delu, i nema sumnje da nisu postali manje štetočine.

Već su sludjenom narodu dali da odlučuje, pa se narod čudom našao ispod bombi, dok su se radikali useljavali u bezobrazno velike i bezobrazno skupe stanove na Nbgd, i to im je jedina pobeda, jedini uspeh kojeg su imali.

Odlučite sami, sami prihvatite ili odbijte, i nakon toga se suočite sa posledicama, jer svaki odgovoran čovek sam donosi odluke, i sam snosi posledice za njih. Svaki normalan čovek, osim vas, radikala.

Pazi njih, jedintsvo...jedinstvo oko radikala se uvek završavalo ratom, mrtvima i krvoprolićem. Ko ima imalo soli u glavi neće vam nikada biti saučesnik niučemu.

I poštedite nas ovih priglupih botova, ovaj portal je bio pristojno mesto dok niste njih počeli da puštate.

pop

pre 11 godina

Pa oni nam obećavaju punopravno članstvo u EU-ji od 2003,pa biće 2004,pa biće 2007,pa biće 2012....pa biće 2020 i tako u nedogle a dotad korupcija i pljačka nas zaviše u crno.Po njima ovaj momenat bi došo tek posle 2020 godine a dotad Srba na Kosovu nebi ni bilo tako da bi sigurno rešili bez dileme-Evropa nema alternativu.Sreća bi bila naša što dotad ni EU-je verovatno u ovom obliku neće biti!!!!

Mile

pre 11 godina

Jao bre Đilase, pa valjda ti je jasno da su ponudili nista, hteli su da Srpskim opstinama prikljuce jos jednu gde bi onda vecinu imali Albanci, Vucic ih je prozreo, zato je Taci poludeo,a vi bolje da kazete koji stav po pitanju toga imate, a ne da cutite kao do sada,a siptari da nas dole ubijaju!Do sada ste vladali i sve nam je gore i dole i gore!

Tanja

pre 11 godina

Dvadeset godina cekam na bolje sutra,dali smo vam sansu da deset godina dovedete zemlju onako kako Srbi zasluzuju.Nista niste uradili,doveli ste zemlju do ruba propasti i nema te prava da za to optuzujete sada ovaj drzavni vrh.

rus77

pre 11 godina

gradjanin, 4. april 2013 19:42)
O cemu ti pricas, imali ste tri premijera i predsednika u dva mandata u zadnjih 12. godina a ti tvrdis da za nista niste odgovorni.

CecaO

pre 11 godina

Kad čujem ovog Đilasa zavrti mi se u glavi!!! Pa šta ti više imaš da pričaš? Kome i koju priču? Sve svoje si ispričao!!! Imao si svoju šansu! Sada se čiste tvoje brljoke!

zix

pre 11 godina

mi vise nemamo opoziciju (ne mislim da je djilasov ds u dilu sa sns, nego mislim da su toliko nesposobni da ne mogu da se zovu opozicija, pre bi se mogli nazvati celebrity druzina).
svasta smo dozivljavali u srpskoj demokratiji u poslednjih 25 godina, dozivljavali uspone i padove, imali teske trenutke ali cesto imali i nadu da ce se sve promeniti, ali sada prvi put od tada mi nemamo opoziciju.

празне приче

pre 11 godina

Опет Ђилас се јавља да дели савете.шта и како.Вратите ви дуг РБВ да не одете у стечај,а овако крупна питања од изузетног значаја за ову државу оставите да решава ова власт,кад ви нисте умели и нисте знали.

Posejdon

pre 11 godina

Sad kada trebamo biti jedinstveni, ovaj uradi ovo. Niko nece prati ruke, a pogotovo Vucic. Covek je lepo i iskreno rekao sta je imao, ne vidim nista nejasno tu.

Moma87

pre 11 godina

Kao da ste vi izvestavali parlament o svojim poslovima. Cudi me da niste spominjali pljacke i kradje koje ste radili. Moze samo sramota da vas bude sta ste uradili od Srbije i da se vise ne javljate.

SRBIJA NA PRVOM MESTU

pre 11 godina

Zasto sada napadi Djilase,sada je najpotrebnije jedinstvo uzdigni se iznad stranackih razlika interes Srbije je na prvom mestu.Da li vi politicari mislite na narod ili samo koristite priliku da napadate protivnicku stranu.

valja

pre 11 godina

DS našao da kritikuje sadašnju vlast po pitanju Kosova. Imao je DS na čelu sa Tadićem i Borkom Stefanovićem priliku da to sve o čemu sada pričaju pokažu na delu, ali posle Borkovih pregovora se nikada nije znalo šta je dogovoreno. Tako je bilo oko administrativnih prelaza, a i oko čuvene FUSNOTE, pa Borko kada dođe iz Brisela tvrdi jedno, Albanci i EU tvrde drugo, i uvek naravno bude to drugo koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Tuta

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

Jazz er

pre 11 godina

Krenimo od pocetka. DS je otpocela pregovore i dovela ih u corsokak a sada se DJilas jos time i "hvali"A upravo se cini da bas on pokusava da opere ruke od tako"dobro" napravljene pozicije za pregovore. Sigurno da ce citava javnost biti obavestena a i Skupstina jer samo tamo se mogu resavati pitanja od sustinske vaznosti za Srbiju. Kosmet nije samo Dacicev,Vucicev i Nikolicev.

Dosta si se krio Vucicu

pre 11 godina

Dok su pregovarali,pravili su sastanke (sps-sns) iza zatvorenih vrata,a sada kada su lupili od dno,onda da se parlament i narod izjasni?!! Vlast je po 100 put pokazala neznanje i obrukala nas. Tesko srbiji sa njima..

sremica

pre 11 godina

Sve je to lepo rečeno,ali kako da vam verujemo da ste vi zaista sposobni da rešite problem Kosova,obzirom da ga niste rešili kada vam je bila pružena prilika?Mislim da je to još jedan vaš loš politički manevar.

Branko

pre 11 godina

Svi mi znamo da su pregovori u Briselu bili teški ida se nije uspelo doći do dogovora. Međutim , šta je prethodna vlast uradila po pitanju Kosova. Naravno ništa. I za vrema bivše vlast Srbija je imala svoje mesto u Evropi ali nikako nismo mogli tamo stići.Sada se lome koplja šta je za Srbiju najbolje rešenje. Verujemo da će aktuelna vlast iznaći bar manje lošije rešenje.

novica952

pre 11 godina

Gospodine Dilas prozivate aktuelnu valst da pokaže privrženost Srbije EU i da saošti ovom narodu šta je rešenje a ne da traži opravdanje. Proziva ovu vlast da je od početka vodila pregovore pogrešnim putem a zaboravlja da je DS imala deset godina da započne ovaj proces i obezbedi Srbiji evrointegracije a ne dase bavi perifernim stvarima i sklapa neke bilateralne sporazume sa prištinom o nevažnim stvarima. Tako je ovoj vladi ostavljen vruć krompir koji uprkos svim pokušajima Dačića da da ga pregovorima " ohladi " nema uspeha i stvari su došle do kraja kad je odluka tako bolna i teška.Iako je DS i Đilas obećao podršku ovoj vladi kad je osetio da možda nema rešenja to želi napadima i ovakvim izlazima kapitalizuje povećanjem rejtinga svoje stranke.

Ivan Grozni

pre 11 godina

Prebacivati krivicu na ovu vladu je krajnje smešno! Naravno da snose deo odgovornosti, ali takođe gospodine Đilas i vi morate preuzeti deo te odgovornosti! Pa ne vode se pregovori od juče!

smiljka

pre 11 godina

DS JE stvorila uslove da se srpske drzavne institucije danas lakše ukinu nego ranije, na primer time što je izbacila UN iz Kosovske priče. I to vasa zasluga.

Bob Kockalone

pre 11 godina

Ako je neko u Srbiji i sumnjao da Dragana Djilas napadaju bez razloga, valjda je sada svima jasno kao dan, da u ovom teskom trenutku za Srbiju i Srbe sa Kosova on proziva Aleksandra Vucic i Ivicu Dacic, zaista velika sramota, umesto da sada u ovom sudbonosnom trenutku zbijemo redove imamo coveka koji misli da dodje na vlast, samo se postavlja pitanje na ovakav nacin nikada.

Zvezdan

pre 11 godina

Pratim vesti redovno, i uopste nisam primetio da neko " kuka ". To je nas glavni problem, sto, kad je tesko, opozicija uvek kuka na vladajucu partiju, a ne gleda moze li kako da pomogne ! To je ovog puta slucaj sa Djilasem !

Zoni

pre 11 godina

Pa covece i ti si predstavnik politicke stranke koja je ucestvovala u pregovorima i ti imas deo odgovornosti jer su Dacic i Vucic nastavili iste pregovore ali i prihvatili sve sto ste vi dogovorili.Zasto izlazite u ovako teskom trenutku sa takvim sramnim napadima i kritikama?Nije ovde rec o Vucicu ili Dacicu ili Djilasu ovde je rec o Srbiji.

Hermes

pre 11 godina

Daj vise dozovi se pameti. U ovoj situaciji trebamo biti ujedinjeni. Ne znam samo sta je tvoja stranka ucinila da se ova situacijia smiri (dok su bili na vlasti).

brki

pre 11 godina

komentar ds-a nije na mestu, jer je ds imao priliku da nekako resi problem kosova sve ove godine, ali nisu imali hrabrosti da se uhvate u kostac sa tim, znajuci kakve probleme to nosi.

kosovo se nece resiti samo od sebe i ja cenim ovu vlast (iako sam oduvek glasao za ds) sto se hrabro upustila u resavanje kosovskog problema (i gorke pilule koju taj problem nosi) i korupcije, te je pitanje da li ce ds dobiti moj glas na sledecim izborima.

AcaZvezdara

pre 11 godina

Za razliku od vas,ova vlada ne prere ruke od problema,nego se hvata u koštac i ulaže velike napore da državu izvuče iz krize u koju ste je vi ugurali zadnjih 10 godina!

bukvalci

pre 11 godina

Najbolje je da ako nema sta pametno da izjavi I pomogne, kao sto znamo da nema, da se ne uplice I ne polemise o Kosovu. Jer Djilas pokusava da skupi neki politicki poen na neku rec, a ne zna da I ono sto izgovori ne izgleda pametno.

Mali princ

pre 11 godina

Ne znaju da li da potpisu ili ne ne zato sto se plase svojih biraca vec zato sto vagaju koje ce resenje biti bolje za nas kao narod. A vi se stidite sto u ovim trenucima koristite ovako nesto za kritiku vlasti, umesto da i vi date svoj doprinos u donosenju odluke. Ali, avaj, od vas se to ne moze ocekivati.

momo

pre 11 godina

Bitno da si ih ti dobro opro od prljavštine ili misliš samo da si ih opro????Pamćenje nam jeste kratko ali pamtimo par godina unazad i to je za sada dovoljno.

Sanja Ivko

pre 11 godina

Pa ti pregovori nisu politicka kampanja da se neko poigrava sa njima. Rec je o buducnosti srpskog naroda. Zasto odmah donositi pogresne zakljucke, pregovori jos nisu zavrseni, Vucic ima jos vremena da brani stavov Srbije.

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Po mom misljenju ,Vlada bi trebalo da u parlamentu iznese odredjene alternative,a svaka poslanicka grupa se izjasni za koju je opciju...tako ce svi snositi odgovornost jer sve je ovo rezultat dugogodisnjih pregovora.Djilas ne treba da zaboravi da je u pregovorima ucestvovao Borko Stefanovic koji nam je dogovorio zvezdicu/pahuljicu sa kojom su se posle svi ismevali.

pregovaraci

pre 11 godina

Ovo je sve Borko zamesio potpisivanjem sporazuma. Dok se ovi ljudi bore i za Kosovo i Metohiju, podizanje standarda gradjana i dovodjenje novih investitora, ti I tvoje demokrate ih samo olajavate. Ostavite ljude neka rade svoj posao koji vi niste znali da uradite.

Feniks

pre 11 godina

Kako god da se preogovori zavrse ovakvi ljudi kao sto je Djilas samo cekaju da iz ovakvih situacija izvuku nekakvu sitnu ali za njih bitnu korist i da se pokazu kao zastitnici drzavnih interesa a i sami su ucestvovali u istim tim pregovorima ali ne priznaju da i oni snose deo odgovornosti(bar ne sada,mozda da je situacija drugacija bi isticali svoje zasluge)...

Patria S

pre 11 godina

Gospodine Đilas zašto sada spinujete?Znamo da problem Kosova ne datira od juče,prekjuče.Problem datira skoro dve decenije.Koliko znam vi ste bili u vlasti pre dvanaest godina, ako me sećanje dobro služi.Ako smem da pitam, a koji je bio razlog, da ga vi niste rešili?

Jovica 022

pre 11 godina

Najlakše bi Nikoliću i Vučiću bilo da, kao što su to radili Borko Stefanović i Boris Tadić, jednu priču pričaju narodu, a drugu evropskim liderima, pa da kada dođu sa pregovora pričaju da su dogovorili jedno, a na kraju se, kao u slučaju dogovora o graničnim prelazima, ispostavi da je dogovoreno rešenje koje je mnogo lošije za Srbe na Kosovu, nego što je to tvrdio Borko Stefanović.

Noca

pre 11 godina

Djilas izjavio da je srecan sto ne mora da resava Kosovski problem,sad on nekome drzi predavanje, za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima.

Zhana81

pre 11 godina

Sitacija u koju je Srbija zapala je rezultat višegodišnjeg nerada na tom pitanju nego učestvovanja na završnim pregovorima, da se ovo pitanje povelo još pre 5 ili 6 godina ne bi se nalazili u ovako delikatnoj situaciji.

jagodica bobica

pre 11 godina

Čekaj,čekaj,ovo je situacija zadnjih par meseci od kad se ide na javne pregovore i ne uvija se u celofan kao što ste vi radili.Nemojte ni vi da perete ruke od svoje krivice.Jednako ste odgovorni samo sad ne sedite u foteljama

kockalone

pre 11 godina

Sada pokazi velicinu ako je posedujes,zaboravi na sve svadje i prozivke pomozi Srbiji i njenim gradjanima,nacionalni interes je na prvom mestu,svaki dobar predlog je koristan i bice prihvacen od svih,lako je sada suditi.

Fikus

pre 11 godina

Lako je njemu da sad ovako pljuje po vlasti, koja je u svakom slucaju imala dovoljno hrabrosti da se uhvati u kostac sa ovim problemom, a sta je on ucinio ne bi li se problem resio? A nemojmo da se lazemo, pregovorima se moglo pristupiti mnogo ranije, samo, bas kako on rece- uvek je tu bilo straha od biraca.

posmatrac

pre 11 godina

@ (Višnja, 4. april 2013 19:10)

Ako si zaboravila, Vucic nije ucestvovao do sada upregovorima, a da nije otisao, pitanje je sta bi sve Ivica prihvatio. Ovako, sada bar cela Srbija zna na cemu smo, a ne da kao dok su drugi (svi drugi) bili u pregovorima nismo znali ni o cemu se prica ni sta se dogovara.

Persefona

pre 11 godina

Ja se pitam sto Djilas ne kaze svoje misljenje odn. misljenje DS-a,pa da na taj nacin pomogne u resavanju ovog problema?!Proklamuje se za coveka koji zeli dobro Srbiji,pa hajde sad da ga vidimo na delu?!

Car

pre 11 godina

Kako god da se preogovori zavrse ovakvi ljudi kao sto je Djilas samo cekaju da iz ovakvih situacija izvuku nekakvu sitnu ali za njih bitnu korist i da se pokazu kao zastitnici drzavnih interesa a i sami su ucestvovali u istim tim pregovorima ali ne priznaju da i oni snose deo odgovornosti(bar ne sada,mozda da je situacija drugacija bi isticali svoje zasluge)...

Zolisd

pre 11 godina

Sve u svemu, manje je lose bilo taktizirinje i oduglovacenje, sitni ustupci, zvezdice i tehnicki pregovori. Ovi danas se ponasaju kao placene narikace.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Tako je! I nemoj slucajno da trazite referendum jer cete posle moci da okrivite narod koju god da je opciju izabrao!Lepo vam je da sedite u fotelje i da imate dobre plate i privilegije a kad dodje tvrdo odmah da drugi odluce!Na vlasti ste prema tome vi odlucite sta je najbolje a narod ce posle da odluci dal ste izabrali dobro ili ne!

stari clan DS-a

pre 11 godina

Djilase, daj se uzmi upamet - ove sada treba podržati da postignu sporazum, to je naš interes i ti to znaš. Ne peru oni ruke sad, nego pripremaju javnost na ono što treba uraditi i ja im ne bih gurala klipove u točkove.
Časna reč nisam "bot".

Vladica

pre 11 godina

Tadic i DS su sklonjeni sa vlasti jer je odugovlacili sa priznanjem Kosova. Obecavali su zapadu da ce odraditi pa kad nisu zapad ih je zamenio sa sps-sns. Sve ovo EUlex, tehnicki pregovori je radjeno da se razvuce stvar. Da li ovim Djilas zeli da kaze da ce DS na celu sa njim to uraditi ako ni sps-sns kombinacija nece. Ili novi izbori ako ni sps ni sns nece da potpisu, ili ponovo Djilas i DS u vladi sa onim ko bi potpiso. I Dinkicem posto je on bar jedini reko otvoreno da treba potpisati ponudjeno. LDP ni ne mora nista da kaze. Kod njih se bar zna. Kao i sa DSS

klosar72

pre 11 godina

"Oni su od vas bogami lepu sitaciju nasledili. Vi zaceli, a oni da nastave. Samo sto necete tako vratiti glasace.
(Prpa, 4. april 2013 18:46)"

Pa nisu oni ratovali i izgubili rat, nego vi, radikali.

Jesu vam to radili kolektivnu lobotomiju?

Ne seća se niko od vas kako ste pobedili NATO?

Fuj *****.

Višnja

pre 11 godina

Kako vas samo nije sramota da i u ovoj situaciji prozivate Đilasa!? Zar ste već zaboravili koliko su se Dačić i Vučić skoro bahato ponašali tvrdeći da ćemo dopiti super "ponudu" Eto bio je Vučić i šta je dokazao? Samo da on nije za pregovore. Dokazao je da nije političar. Ne ide se glavom kroz zid. Tako se ne pregovara. Samo jedan njegov odlazak je bio dovoljan da se pregovori prekinu

milovan Drecun

pre 11 godina

Tako je , brate mili , kratko i jasno , gospoda 8 meseci izigravaju prepostene i najnaprednije , svima dele lekcije o postenju , a kada treba da se preuzme odgovornost, oni kao babe vicu upomoc!!
Pa nije ovo mesna zajednica , ovo je bre drzava Srbija , a raspali naprednjaci ocigledno niti imaju kompetencije , niti imaju hrabrosti da je vode!!
Dole ova katastrofalna Vlada!
Napred Demokratska stranka!!!

Orsonije

pre 11 godina

Odgovor SNSa, najverovatnije za par pikosekundi: " uzasni napadi propalog DSa, zgađeni smo Đilasovim brutalnim napadima, ***** Đilas nece spreciti Srbiju da napreduje..." Uostalom, videcete.

radomir

pre 11 godina

Koliko se ja rezumen od 90 godina svaka vlast koja pregovara i štiti interese Srba izvan Srbije završi sa istom rećenicom KO MOŽE DA OSTANE POD TUDJINSKOM VLAŠĆU NEKA OSTANE,KO ŽELI SPSKU VLAST NEKA SE DOSELI U SRBIJU.Postoji mali izuzetak plašim se i taj privremen Republika Srpska.Ali budimo razumi više Srba živi po svetu pod raznim tudjinskim vlastima i zadovoljni su ne vidim razlog zašto ne mogu i u regionu.Ako ne mogu ima mesta u Srbiji.Kud ode krava može i uže.Za to su nam krive sve naše vlasti ali i tudje pa i šire,najvažnije je da je neko kriv.

Siniša

pre 11 godina

E neka si im rekao, sve je tačno, a istina boli...Dražava se raspada, ali važno je da udbaši nemaju pametnija posla nego nastavljau da se bave opozicijom, da prate-špijuniraju opoziciju, pa vidimo da je u stranačkom glasilu radikala bez bedža glavna vest pretrčavanje autoputa, poštu su sve prozivke ispucali, a imaju nalog da svaki dan pišu budalaštine i laži protiv opozicije, a nemaju više šta...A kad, radikali bez bedža, udare glavom o zit traže pomoć opozije, pa rekli smo vam da ćete se slupati, ali ne vredi vama pričati...

Dunja

pre 11 godina

@Balerina Šta je to daleko više uradila ova vlada? Pa da li vi slušate Dačićeve izjave? "Svake godine tonemo sve dublje ...." izjavljuje, a on je u vlasti skoro godinu dana. Užas jedan!

klenga

pre 11 godina

stvarno ne razumem ove sns-ovce...kažu kako su ovi,novi,njihovi puno uradili,a kako prethodni nisu ništa,,,pa da li je sporazum o stabilizaciji nešto...da li je beli šengen nešto...da li je status kandidata nešto...ds je napravila tri važna koraka u evroitegracijama,popela se tri stepenika...a vi,nesretni sns-ovci,mesto četvrtog stepenika u rupu upadoste...u crnu rupu beznađa,nesreće,laži obmana...ali,možete samo da lažete sebe i nesretne demokratske prevrtaće,što prodadoše svoju reč i čast,za šaku lažnih srebrnjaka,koji sada pljuju sebe u ogledalu,pljuju svoj,žigosan sramom, okaljni obraz...

Marija

pre 11 godina

Ako je ovde meni šta jasno. Koji đavo sad napadate ovog Đilasa, kakve veze on ima s tim šta vi radite u Briselu?
Pa on ima pravo kao i svaki drugi građanin, i vi, i ja, da zna šta se događa.

MarkoNS

pre 11 godina

Vucic i Dacic su nas '90ih uvukli u ovo, logicno je da odgovaraju za posledice koje nas sada stizu. Ne volim to da kazem ali u pravu je Djilas, kako si orao tako ces i znjati!

vlada milic

pre 11 godina

molio bih sve pristalice sns koji pisu da su kao glasali za ds a sada su kao opcinjeni vucicem da nam ne vredjaju inteligenciju. ovo su komentari institucije b92 a ne kurira pa shodno tome na njima su ljudi koji su dosta inteligentniji od oni na onima sto se kupuju na trafici a nisu novine. niko ko je ikad glasao za srs i sns nece glasati za ds i obrnuto. mene licno bi bilo sramota da napisem da sam glasao za sns a vi mislite da ako napisete da ste glasali za ds a sad za sns da ce neko zbog toga reci " e ako je nepoznati lik sa komentara sa stranim potpisom mogao da glasa za sns sad cu i ja to da uradim". meni je to smesno a vama?

glasac ds-a

pre 11 godina

Sve ovo što priča Đilas ne dopire do ušiju birača naprednjaka i socijalista.Oni ne žele da shvate da je ova vlast nesposobna da vodi zemlju ka Eu,a da istovremeno brane nacionalne interese.Primeri koje je Djilas dao u vezi ukidanja viza,dobijanju statusa kandidata Eu,a da pritom nije priznata tkz. država Kosovo,a i srpske institucije nisu ukinute na KiM,su više nego očigledni.Medjutim šta to vredi kad će sada tkz. patriote ponovo da udaraju u ratne bubnjeve,a i ovo malo Srba će bojim se biti proterano sa KiM.

Carls Tejlor

pre 11 godina

Glasao sam za SNS na prethodnim izborima i napravio ogromnu gresku, mrzim sebe zbog toga ali obecavam vam gospodine Djilas da imate moj glas!

alo

pre 11 godina

sta je ovo sad sa SNS niko nesme da vas kritikuje i cak i ako su kritike na mestu??????????
pa sta ste vi radili kad ste bili u opoziciji??????????????? secate se, pregovarce ste nazivali izdajnicima i sabotirali ste i pregovore usvajanje EU zakona a sada trazite podrsku i da svi preuzmu vasu odgovornost. zasto tako niste mislili u opoziciji???????

gradjanin

pre 11 godina

vi sns-botovi takvim maloumnim pricicama o "desetogodisnjoj vladavini ds" mozete da prevarite nekog na sajtu kurira na primer ovde ne!

ds je vladao od 2001.-2004. i od 2008.-2012. a to nikako nije 10 godina ili vi ne znate matematiku (znamo da imate vecinom kupljene diplome tako da to i ne bi cudilo)

covek vam je rekao sustinu, a vi kao po obicaju kad vas neko kritikuje krecete sa prostackim vredjanjem i provokacijama - tipicno radikalski

Kaiser

pre 11 godina

"Krenimo od pocetka. DS je otpocela pregovore i dovela ih u corsokak a sada se DJilas jos time i "hvali"A upravo se cini da bas on pokusava da opere ruke od tako"dobro" napravljene pozicije za pregovore. Sigurno da ce citava javnost biti obavestena a i Skupstina jer samo tamo se mogu resavati pitanja od sustinske vaznosti za Srbiju. Kosmet nije samo Dacicev,Vucicev i Nikolicev.
(Jazz er, 4. april 2013 21:13)"

A zašto je "otpočela pregovore"?

Zašto bi iko otpičinjao nekakve pregovore sa bilo kim?

Da nije zatp jer ste izgubili pre toga neki rat, i potpisali kapitulaciju?

Ako ste mislili da će sve vaš brljotine koje ste 20 godina pravili širom Balkana i koje su koštale desetine hiljada života i more krvi, tuge, jada, nesreće, da ih čisti neko drugi - e pa neće.

Sami kusajte ono što ste zakuvali, ukoliko uopšte umete to. Mahom u takvim situacijama trežite krivce negde drugde, jer vam je to u mentalnom sklopu. Drama je jer njegovo veličanstvo Vučić mora da uradi nešto šti je uvek podmetao drugima?

Izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju, povukli vojsku, sad saslušajte uslove mira i prihvatite ih ili ne.

A Srbija će vas pamtiti po zlu svakako.

Fuj.

Džoni

pre 11 godina

Sami su se posle izbora upirali da podígnu pregovore na najviši nivo pa im ga eto sada. Izgleda da su i pobedili na izborima uz podršku zapada da bi do kraja odradili posao inače zašto bi insistirali na rešavanju nečega što nije rešeno u zadnjih 50 godina i to sada kada smo kao država najjadniji i najslabiji a tada se ne pregovara nego kupuje vreme! A sada je problem kako to saopštiti narodu a sačuvati glasove! Odmah sam ja rekao da će ovi morati da bi se dodvorili gazdama da budu žući od žutih!

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

...u svakom slučaju očekujem novi talas hapšenja viđenijih protivnika ovog nazadnog,pre svega crnog režima,nesposobnog da ,osim gole sile,išta pametno uradi za ovaj zblanuti narod,već i navikao da sem cirkusa,hleba neće dobiti.Ali,svakom po zasluzi,narod je birao slatkorećive,izabrao,njegova je to vlast,zaslužuju jedni druge.Samo,šta sam ja tu kri,šta ću ja u tom loncu.Nemoj samo da mi neko kaže da sam mnogo glup,to znam i sam...

alo

pre 11 godina

jovandeka@ upravu si ali ponasanje SNSa je krajnje licemerno! dok su bili opozicija pregovarace su nazivali izdajnicima i na svakom cosku pokusavali da sabotiraju i pregovore o Ks i pridruzivanje EU a sada hoce da za svoje neuspele pregovore okrive sve i da svi preuzmu odgovornost za njihov neuspeh. ali ne ne hteliste vlast etovam je i uzivajte

Mustra bečka

pre 11 godina

A vrh mi je bilo neko glasanje - da li ste ZA ili PROTIV dogovora u Briselu - a niko pojma nema o čemu se zapravo radi... E, moji "vatreni" SNS-ovci..:)

zzzz

pre 11 godina

Omladinci i jedni i drugi, jel vam nije muka od prepucavanja i skrabanja po svim sajtovima. Dok nas ... ko stigne, vi ste našli da se raspravljate ko je gori od goreg. Sve bih ja vas na voz pa u Kanadu...

VladimirUE

pre 11 godina

@Nebojsa Oni su Kosovo izgubili, ratom 1999, nato je porazio vlast koju su cinili i Dacic i Vucic, a kad je mogao bar severni deo da ostane nekako u okviru Srbije, Kostunica je izgubio i tu sansu do 2008. Danas je Kosovo drzava u punom kapacitetu, sa priznanjem najvece sile SAD, i jedino moze da se obezbedi normalan zivot Srba na Kosovu, ako se i Srbija i Kosovo sto pre integrisu u EU, sto donosi standarde da se niko ne sme napadati, proterivati, ugnjetavati i sl. u obe zemlje. Inace, tesko ce se bilo ko odluciti da zivi u nebezbednim uslovima, i ovo do sad je bilo previse za obican narod.

eee

pre 11 godina

E ovdje bih se složio sa gospodinom Đilasom. Tražili su vlast, obećavali da mogu bolje da bi sad djelovali totalno izgubljeno i neiskusno za pregovore, ljudi kratkog fitilja i sa različitim stavovima bez jasne vizije šta žele u pregovorima osim tog prokletog datuma. Nije ih niko birao da narodu prete kataklizmom a ako ne znaju kako dalje onda se podnese ostavka a ne prodaje zemlja

vlada milic

pre 11 godina

da li verujete postovani komentatori na b92 da su na onom smecu od kurira objavili da je sns saopstila veceras da dragan djilas cenzurise komentare na b92 i da ne pusta komentare koje salju pristalice sns a mi se ugusismo od njihovih botovskih sr... ovde. u trenutku sam se iznervirao toliko da mi je muka zbog tolikih lazi sns gebelsa.

Siniša DS

pre 11 godina

DS ne bi trebalo da se bavi jeftinim poenima već da krpe rupe u svojoj stranci jer su suplji na sve strane.
(Dana, 4. april 2013 19:22)

A što se vi iz populističke partije onda toliko uzbuđujete šta govore nebitne partije, pišete umrlice...pišete budalasta saopštenja svaki put kad se oglasi neko iz DS, angažujete na stotine omladinaca da pišu budalaštine i pljuju DS...što to sve radite kad smo nebitni ili nismo.

Milana

pre 11 godina

Ma šta vam je pobogu gradonačelniče, kao da ne znate šta biva kad ne znaju šta da kažu: napad, teorije zavere, epohalno otkrivanje rupe na saksiji, skandali koje sami smisle, samo da ne moraju priznati nešto, koješta.

td

pre 11 godina

Sram te bilo da te sram bilo. Dzabe ti silni milioni kad si nula od coveka a glasao sam za vas od 2000. na svakim izborima pa cak i na ovim proslim. Vasa partija je INSISTIRALA DA EULEX DODJE na Kosovo, a ko se malo razume u sadasnji problem zna o cemu pricam... I sad su ovi krivi zato sto su pregovarali/?? Jos jednom, SRAM TE BILO!

analiticar

pre 11 godina

Godinama ste nas ubedjivali kako su Kosovo i EU odvojene teme i kako priznanje nece biti uslov. Kosovo i EU je bio sinonim za vasu politiku koja je dozivela potpuni krah i dovela Srbiju u corsokak.

dragan

pre 11 godina

pa ako se ne uvija u foliju, što se ne kaže o čemu je reč na tim pregovorima. svaka vlast je ista, pa i ova sadašnja, uvek se krije nešto od naroda.

natasa

pre 11 godina

Oni bi omogucili opstanak srpskog naroda na Kosovu?Pa upravo zbog njih,njihovih laznih obecanja i zanemarivanja pitanja Kosova opstanak tih ljudi je pod znakom pitanja.

LanciaBg

pre 11 godina

Jeftino ste prodali Kosovo,a sad pokušavate da prebacite krivicu na drugog,ali narod nije blesav i vrlo dobro zna ko je kriv za gubitak teritorije!

Dan

pre 11 godina

U ovakvom užasnom trenutku, u svakoj normalnoj zemlji sve bi se sve stranke ujedinile za državnu stvar i bezuslovno stale uz Vlast, pogotovo ako im se poklapaju ciljevi u stvari za koju se bore (neki barem deklarativno), ali u Srbiji to nije slučaj.

Stevica

pre 11 godina

A sta je bila sa onom prica da Djilas nece nista politicki da napada dok se ne zavrsi ova frka sa pregovorima? Rece da na taj nacin zeli da olaksa situaciju rukovodstvu drzave...

JovandekaD

pre 11 godina

Neradi se o nikakvom pranju ruku,situacija je veoma ozbiljna i mislim da toga morate biti svesni. Jednostavno je bitno da sto je manje moguce stradamo kao nacija.

Arijadna

pre 11 godina

Muka mi je od ovih dusebriznika koji stalno kritikuju,a ne znaju nista konkretno da kazu.Neka da neki predlog,pa da vidimo kako ce se Djilas snaci u ovoj gotovo bezizlaznoj situaciji!

Dark Star

pre 11 godina

Da se ja pitam poveo bi Đilasa na pregovore da vidimo kako bi se on tamo snašao, pošto čovek izgleda da ima jaku želju za učestvovanjim u javnom životu.

Višnja

pre 11 godina

@posmatrac Ma šta to znamo? Mi ne znamo, a ti možda, ako te je Vučić lično obavestio. Ko zna kada ćemo i saznati punu i pravu istinu

Kefalo

pre 11 godina

Ja, iskreno, postujem to sto je bar neko iasao pred nas i rekao nam kako stvari zaista stoje a ne nam ''prodaje rok za srecu'' pricajuci kako cemo iz pregovora izaci sa sporazumom koji ce ispunjavati sve ono sto trazimo. Ja to ne vidim kao pranje ruku, vec kao preuzimanje odgovornosti za ono sto se desava.

Dzigi

pre 11 godina

Mozda ste zaboravili... Kosovo je izgubljeno ratom 1999 god. Kapitulaciju je potpisao Milosevic i naredio povlacenje vojske sa kosova... sve posle toga je zelja Srbije da ne prihvati cinjenice.

PepaPrase

pre 11 godina

Napadaju, samo znaju da napadaju...a da nam date obrazloženje šta ste to vi radili dok ste bili na vlasti povoljno za Kosovo, a da NIŠTA.

Suburban

pre 11 godina

Ovo sve opisuje lepo jedna rec - cinizam. Da ne pere ruke? Pa koje izasao i javno rekao sta je i kako je, molim vas? Problem se vec 14 godina provlaci, a taj koji ga se dohvati da ga resi je izgleda jedini krivac za neuspeh. Nazalost.

Dragoljupče

pre 11 godina

Ma, kakav Đilas?! Kako može uopšte bilo šta da kritikuje, kad su nas i njegove "ideje i rešenja" doveli u ovakvo, ne baš sjajno, stanje u kome se nalazimo.

Maki

pre 11 godina

Tako je Đilas. SNS je izdao politički program i platformu. Još kad se sjetim šta je sve onaj Drecun pričao a šta sad brljezga. Ma ima li u tom SNS dva čoveka koja isto misle, naravno da nema kad je veštačka partija

Nenad86

pre 11 godina

Do ove situacije koja je sada nije mogla da nas dovede aktuelna vlast,jer se taj problem oko Kosova nije pojavio od prošle godine.Samo me zanima ko nas je doveo u ovu situaciju u kojoj se mi nalazimo?

gojko

pre 11 godina

Srpskoj strani je ponuđen ponižavajući predlog. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju minimum nekih ovlašćenja, onda ima mogućnosti za dogovor. U suprotnom, ne treba prihvatiti ovo što se predlaže, i možda bi bilo najboje rešenje raspisati izbore.

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

Predrag

pre 11 godina

Ajde vi iz DS recite istinu vasih pregovora, da cujemo o cemu ste vi vodili pregovore, Vucic je izneo istinu o cemu se razgovaralo, toliko ste se ovim napadima nisko spustili da niste sevesni, sada kada je cela Srbija.

Igor L.

pre 11 godina

Nema od cega vlast da pere ruke, kad je radila sve kako treba i kad se kao niko do sada zalozila za Srbiju! Isplatice se njihov trud !

Zaga

pre 11 godina

Bolje da Djilas prestane da komentarise vlast, bila je i njegova partija na vlasti i imala priliku da resi mnoga srpska pitanja, pa nije !

rezultati

pre 11 godina

Situacija je i onako dovoljno napeta tako da nema potrebe da i vi udarate packe ljudima koji se bar trude da dodju do resenja za razliku od vas koji ste samo gledali kako nesto da unistite,a to dokazuje mrtva privreda,stopa nezaposlenosti i povecana stopa kriminalnih radnji

mistral

pre 11 godina

Pregovori se sad vode dobro. Pregovori su se vodili loše zadnjih deset godina . A da ste vi ostali na vlasti prodali bi i Kosovo i Srbiju pa ni ruke ne bi oprali

GABRIJELA POPOV

pre 11 godina

Greške koje su demokrate napravile tom vladavine su velike i teške ali im to nije dosta i dalje prave iste prosto da ne verujete da ne shvataju da ovakvom politikom ne mogu vratiti poverenje građana.

Macut T

pre 11 godina

Interes drzave i interes naroda ,iznad licnog interesa stranke. Da li gospodinu Djilasu bar jednom u zivotu moze bitni interes drzave i gradjana iznad licnog interesa.?

Neprilagodjena

pre 11 godina

Odgovorni politicar ne treba da se ponasa tako kao sto se ponasa Djilas.Hoce da shvati da ovo nije vreme da se kupe politicki poeni,vec treba da svi radimo na resavanju pitanja Kosova,nemamo jos puno vremena!On je velikodusan ,tako bar tvrdi,neka se sada pokaze.

Djole

pre 11 godina

A ko pere ruke? I zašto bi ova vlada prala ruke zbog nečega što je posledica prošle vlasti kojoj je još uvek prljavština ispod niktiju jer ne može da se opere.Ako je nesto maloumno to su onda ovakve izjave. Pa nije narod glupav da ne vidi sta se desava, zbog cega i zbog koga. Ako nekog treba da okrivimo zbog lose situacije u vezi KiM onda je to najmanje zasluzila ova vlada. Dovoljno je samo napomenuti da je previse dato vremena Albancima da lobiraju u svoju korist a da smo mi kao zemlja cutali (da ne pominjem ko je tada bio na vlasti, plasim se da mi ne puste komentar) i gledali skrstenih ruku. Ok....tehnicki krivi se ova vlast jer su oni ti koji treba da donesu odluku, ali im je nesretno zapao vruc krompir koji je ostavila prosla vlast. Ali generalno ova vlada nije mogla na nasu zalost bolje jer je to reseno tako da bude jos odavno. I zbog toga dragi moji sugradjani mi od sada treba da budemo slozni kako bi mogli ovu napacenu drzavu podici iz blata. To nam je jedini spas. Ako se budu vodili stranacki ratovi tesko nam se pise.

OLIVER72

pre 11 godina

Jedino ko je oprao ruke od pregovora je DS. Ako se dobro secamo perioda kada je DS bila na vlasti, pregovore je vodio Borko Stefanovic. Nova vlasta vodjena SNS-om je razgovore podigla na najvisi nivo i prihvatila odgovornost. Nije ni malo laka odluka koju sada treba doneti i tacno je da je drzavni vrh u jako mucnoj situaciji sta i kako odluciti. Mozete ovoj vlasti pripisivati sta god hocete, ali nikako da pere ruke od pregovora jer je upravo ona preuzela tu odgovornost.

zdravko

pre 11 godina

Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu.

teodora

pre 11 godina

Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima, ako je uopšte moguće tako nešto dogovoriti. Ako ne, onda je najbolje ići na izbore, pa da vidimo šta narod misli o kojoj stranci ili političaru.

desimir

pre 11 godina

Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

sanja bač

pre 11 godina

Na dan pregovora u Briselu je u komentarima simpatizera DS-a preovlađivala reč "izdajnik" za Aleksandra Vučića, a sutradan su promenili ploču i kažu da svojim nepristankom na ultimatum u Briselu, Vučić koči evrointegracije Srbije. Međutim, savetovao bih im da komentare od preključe sačuvaju, pa ako se za koji dan ipak postigne sporazum o Kosovu, i Srbija dobije datum, opet će one iste komentare od juče u kojima preovlađuje reč "izdajnik" moći da šalju. Ovo je samo pokazatelj koliko zagriženim DS-ovcima nije bitan državni interes nego samo da kritikuju Vučića.

Angelina

pre 11 godina

Vi ste pregovarali za svo vreme trajanja vase vladavine pa sad eto, oprali ruke i prebacujete krivicu na ovu vladu koja nema nikakve veze sa onim sto je ranije dogovoreno. Sramno!!!

Kao da vazduh sam

pre 11 godina

Ovo nije situacija kada ne treba politickim protivnicima da se spocitavaju neke stvari i traze njihove glave,ovo je situacija kada treba naci resenje.Radi se o Srbima,koji su deo Srbije,kako to ne razumete

Savatije

pre 11 godina

Poruka za dezurne pljuvace: Kladim se da vam nije palo ni u jednom trenutku na pamet da bi mozda mogli da podrzimo rukovodstvo drzave u ovom trenutku kada su pod ogromnim pritiskom da otpisu i ono malo suvereniteta sto nam je ostalo na Kosovu? Jer ako ne potpisu Taci salje vojsku na Srbe a EU ce samo da gleda, napadne nas ukoliko nasa vojska pokusa da interverise. Sto znaci novi etnicko ciscenje i ono malo Srba sto je ostalo. Sami sebe unistavamo. I treba. Cisto da ti kazem, Albanci su u ovom trenutku jedinstveni.

gospodja ministarka

pre 11 godina

Lider demokrata istakao je da će ta stranka kao odgovorna i državotvorna dati svoj doprinos rešavanju situacije u koju je Srbiju dovela sadašnja vlast i da će učiniti sve da dođje do rešenja koje će omogućiti opstanak i sigurnost srpskog naroda na KiM.-ahahahahahahahahaahahahaaa hahahahahaahahaaaaa,vi ste toliko zli i protiv svog naroda da vas sopstvena zloba briše sa političke scene.Ima li ste tolike godine da spasite svoj narod do koga vam je toliko stalo,pa što niste?

Djole

pre 11 godina

Upravo procitah izjavu jednog vojnika iz DS koji kaze za vest na kuriru. A sa kime se ti ovde boris. Evo ja nisam iz SNS i koliko vidim samo su ruzni komentari na svim vestima i to upravo od vas iz DS. Hocu i ja nesto da kazem kao gradjanin ove zemlje ali ne mogu jer ne pisem u korist DS. Moguce da mi ni ovaj komentar nece proci ali mi je barem saves cista jer ne podlezem lazima i manipulacijom koje vas predsednik stranke plasira. Niko ne pere ruke i sam cin izlaska pred televiziju da se saopsti svom narodu istina je najhumanije sto se uradilo od strane jednog politicara u poslednjih 20 godina.

Ante meridiem

pre 11 godina

Ako vec ima toliko "eksperta" u svojim redovima,neka onda kaze Vucicu i drugim "neukim " ljudima sta da rade.A ne samo da pametuje i bude neodgovoran prema Srbiji.

Velibor

pre 11 godina

Kada ce Srbima vec jednom biti jasno da Srbija nije napadala druge nego se BRANILA? Ko je nas pitao da li hocemo da ratujemo ili ne? Napadali su i ti drzavo ili se branis ili se izdajes! To sto vam zapadnjaci poput demokrata pune glavu da smo mi hteli da ratujemo to je druga stvar. Ja ti lupam samar hteo ti to ili ne, a ti ili okreci i drugi obraz ili se brani kako znas i umes.

Kaiser

pre 11 godina

"Godinama ste nas ubedjivali kako su Kosovo i EU odvojene teme i kako priznanje nece biti uslov. Kosovo i EU je bio sinonim za vasu politiku koja je dozivela potpuni krah i dovela Srbiju u corsokak.
(analiticar, 4. april 2013 23:08)"

A onda su radikali rekli da imaju rešenje, i podigli razgovore na najviši nivo...

Ostalo će biti istorija.

Matrix

pre 11 godina

Meni nije jasno kako ovaj covek moze mirno da spava posle ovakvih izjava.. Pa o kakvoj on stranci prica rasuli su se kao mravi u mravinjaku, raspali su se u svakoj opstini i vecina odbornika ga je napustila. Pa gde su ti bile te silne ideje predhonu deceniju ostaces ti dugo u opoziciji sa takvim izjavama i stavovima vi ste nas i doveli pred svrsen cin vi ste se i odrekli kosova.

bb

pre 11 godina

Đilasu je opet kriv neko drugi,jer dok su bili na vlasti prethodnih godina nisu bili u stanju da ovo pitanje sami reše,već je dočekalo sadašnju Vladu.Valjda vidi da Tači ima pomoć od zapadnih moćnika u sprovođenju svojih planova,a da sa druge strane sadašnja vlast ulaže maksimalan napor da se ovo pitanje reši,ali tako da se ispoštuju i nacionalni interesi Srbije.Jasno je da bi on lako rešio ovo pitanje,jer bi olako pristao na ucene albanske strane i EU,ali zato nek pusti sadašnju vlast da ovo pitanje reši na način koji je prihvatljiv za Srbiju,jer on i njegova stranka to do sada nisu učinili.

Radovanka H

pre 11 godina

Ne pere ruke sns,prao je ruke od Kosovs isti ds koji se i sada bavi politickim poenima ,umesto da se ukljuci u resavanje problema.

Мила

pre 11 godina

Лепо човек прича, свака му је на месту. Само не знам како му је онда странка у "-".

Izdajnik

pre 11 godina

Svi su oni isti. Igraju po istim notama a naivni se upiru braneći jedne ili druge. DS je odigrao prvo poluvreme a gazde su ubacile Dačića I drustvo da zavrse utakmicu. Da mi je samo dočekati kraj ove dosadne utakmice. A rezultat će ostati 0:0 to bar znamo.

Pavle Ru

pre 11 godina

Napad je najbolja odbrana! Kada čovek ne ume više da skrene pažnju ničim što je pametno i čestito, onda pribegava metodu napada, blaćenja, ogovaranja, prepucavanja... G-dine Đilas, vi izgleda nemate drugog posla već da se bavite pitanjem "jel u komšijskoj kući veš opran?" Pa zirnite u svoju veš-korpu...iznenadićete se kako se sve ubuđavilo!

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

milovan Drecun

pre 11 godina

Tako je , brate mili , kratko i jasno , gospoda 8 meseci izigravaju prepostene i najnaprednije , svima dele lekcije o postenju , a kada treba da se preuzme odgovornost, oni kao babe vicu upomoc!!
Pa nije ovo mesna zajednica , ovo je bre drzava Srbija , a raspali naprednjaci ocigledno niti imaju kompetencije , niti imaju hrabrosti da je vode!!
Dole ova katastrofalna Vlada!
Napred Demokratska stranka!!!

sumorni

pre 11 godina

A šta radikali drugo i znaju da rade?

Tvrdili su da niko drugi osim njih nema rešenje za Kosovo, da samo oni znaju, da samo oni umeju, frljali su se i platformama i doskočicama, i na kraju stigli - gde?

Rat su izgubili (jedino Vulin još ne zna da je bilo i nekakvog rata), potpisali su kapitulaciju u Kumanovu, i mislili su valjda da je dovoljno da skinu bedževe i da će automatski postati pametni?

Šalju more plaćenih botova da ovde vredjaju osnovnu ljudsku inteligenciju da ih hvale i daju podršku, i to im je sve.

Radikali i njihovi saučesnici su zlo, već dokazano na delu, i nema sumnje da nisu postali manje štetočine.

Već su sludjenom narodu dali da odlučuje, pa se narod čudom našao ispod bombi, dok su se radikali useljavali u bezobrazno velike i bezobrazno skupe stanove na Nbgd, i to im je jedina pobeda, jedini uspeh kojeg su imali.

Odlučite sami, sami prihvatite ili odbijte, i nakon toga se suočite sa posledicama, jer svaki odgovoran čovek sam donosi odluke, i sam snosi posledice za njih. Svaki normalan čovek, osim vas, radikala.

Pazi njih, jedintsvo...jedinstvo oko radikala se uvek završavalo ratom, mrtvima i krvoprolićem. Ko ima imalo soli u glavi neće vam nikada biti saučesnik niučemu.

I poštedite nas ovih priglupih botova, ovaj portal je bio pristojno mesto dok niste njih počeli da puštate.

Dosta si se krio Vucicu

pre 11 godina

Dok su pregovarali,pravili su sastanke (sps-sns) iza zatvorenih vrata,a sada kada su lupili od dno,onda da se parlament i narod izjasni?!! Vlast je po 100 put pokazala neznanje i obrukala nas. Tesko srbiji sa njima..

Višnja

pre 11 godina

Kako vas samo nije sramota da i u ovoj situaciji prozivate Đilasa!? Zar ste već zaboravili koliko su se Dačić i Vučić skoro bahato ponašali tvrdeći da ćemo dopiti super "ponudu" Eto bio je Vučić i šta je dokazao? Samo da on nije za pregovore. Dokazao je da nije političar. Ne ide se glavom kroz zid. Tako se ne pregovara. Samo jedan njegov odlazak je bio dovoljan da se pregovori prekinu

Zolisd

pre 11 godina

Sve u svemu, manje je lose bilo taktizirinje i oduglovacenje, sitni ustupci, zvezdice i tehnicki pregovori. Ovi danas se ponasaju kao placene narikace.

klosar72

pre 11 godina

"Oni su od vas bogami lepu sitaciju nasledili. Vi zaceli, a oni da nastave. Samo sto necete tako vratiti glasace.
(Prpa, 4. april 2013 18:46)"

Pa nisu oni ratovali i izgubili rat, nego vi, radikali.

Jesu vam to radili kolektivnu lobotomiju?

Ne seća se niko od vas kako ste pobedili NATO?

Fuj *****.

Siniša

pre 11 godina

E neka si im rekao, sve je tačno, a istina boli...Dražava se raspada, ali važno je da udbaši nemaju pametnija posla nego nastavljau da se bave opozicijom, da prate-špijuniraju opoziciju, pa vidimo da je u stranačkom glasilu radikala bez bedža glavna vest pretrčavanje autoputa, poštu su sve prozivke ispucali, a imaju nalog da svaki dan pišu budalaštine i laži protiv opozicije, a nemaju više šta...A kad, radikali bez bedža, udare glavom o zit traže pomoć opozije, pa rekli smo vam da ćete se slupati, ali ne vredi vama pričati...

MarkoNS

pre 11 godina

Vucic i Dacic su nas '90ih uvukli u ovo, logicno je da odgovaraju za posledice koje nas sada stizu. Ne volim to da kazem ali u pravu je Djilas, kako si orao tako ces i znjati!

Balerina 77

pre 11 godina

G. Djilas pa nije DS izgubio izbore zato sto su gradjani Srbije bili zadovoljni kako ste vi vodili pregovore i kako ste uopste vodili drzavu, kada cete to da ukapirate? Za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima, ali vi to ne vidite jer vam naredak Srbije nikad i nije bio u interesu.

klenga

pre 11 godina

stvarno ne razumem ove sns-ovce...kažu kako su ovi,novi,njihovi puno uradili,a kako prethodni nisu ništa,,,pa da li je sporazum o stabilizaciji nešto...da li je beli šengen nešto...da li je status kandidata nešto...ds je napravila tri važna koraka u evroitegracijama,popela se tri stepenika...a vi,nesretni sns-ovci,mesto četvrtog stepenika u rupu upadoste...u crnu rupu beznađa,nesreće,laži obmana...ali,možete samo da lažete sebe i nesretne demokratske prevrtaće,što prodadoše svoju reč i čast,za šaku lažnih srebrnjaka,koji sada pljuju sebe u ogledalu,pljuju svoj,žigosan sramom, okaljni obraz...

alo

pre 11 godina

jovandeka@ upravu si ali ponasanje SNSa je krajnje licemerno! dok su bili opozicija pregovarace su nazivali izdajnicima i na svakom cosku pokusavali da sabotiraju i pregovore o Ks i pridruzivanje EU a sada hoce da za svoje neuspele pregovore okrive sve i da svi preuzmu odgovornost za njihov neuspeh. ali ne ne hteliste vlast etovam je i uzivajte

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Tako je! I nemoj slucajno da trazite referendum jer cete posle moci da okrivite narod koju god da je opciju izabrao!Lepo vam je da sedite u fotelje i da imate dobre plate i privilegije a kad dodje tvrdo odmah da drugi odluce!Na vlasti ste prema tome vi odlucite sta je najbolje a narod ce posle da odluci dal ste izabrali dobro ili ne!

Carls Tejlor

pre 11 godina

Glasao sam za SNS na prethodnim izborima i napravio ogromnu gresku, mrzim sebe zbog toga ali obecavam vam gospodine Djilas da imate moj glas!

Višnja

pre 11 godina

@posmatrac Ma šta to znamo? Mi ne znamo, a ti možda, ako te je Vučić lično obavestio. Ko zna kada ćemo i saznati punu i pravu istinu

vlada milic

pre 11 godina

molio bih sve pristalice sns koji pisu da su kao glasali za ds a sada su kao opcinjeni vucicem da nam ne vredjaju inteligenciju. ovo su komentari institucije b92 a ne kurira pa shodno tome na njima su ljudi koji su dosta inteligentniji od oni na onima sto se kupuju na trafici a nisu novine. niko ko je ikad glasao za srs i sns nece glasati za ds i obrnuto. mene licno bi bilo sramota da napisem da sam glasao za sns a vi mislite da ako napisete da ste glasali za ds a sad za sns da ce neko zbog toga reci " e ako je nepoznati lik sa komentara sa stranim potpisom mogao da glasa za sns sad cu i ja to da uradim". meni je to smesno a vama?

Siniša DS

pre 11 godina

DS ne bi trebalo da se bavi jeftinim poenima već da krpe rupe u svojoj stranci jer su suplji na sve strane.
(Dana, 4. april 2013 19:22)

A što se vi iz populističke partije onda toliko uzbuđujete šta govore nebitne partije, pišete umrlice...pišete budalasta saopštenja svaki put kad se oglasi neko iz DS, angažujete na stotine omladinaca da pišu budalaštine i pljuju DS...što to sve radite kad smo nebitni ili nismo.

gradjanin

pre 11 godina

vi sns-botovi takvim maloumnim pricicama o "desetogodisnjoj vladavini ds" mozete da prevarite nekog na sajtu kurira na primer ovde ne!

ds je vladao od 2001.-2004. i od 2008.-2012. a to nikako nije 10 godina ili vi ne znate matematiku (znamo da imate vecinom kupljene diplome tako da to i ne bi cudilo)

covek vam je rekao sustinu, a vi kao po obicaju kad vas neko kritikuje krecete sa prostackim vredjanjem i provokacijama - tipicno radikalski

Milan

pre 11 godina

Samo ti pripazi da se ne sapletes kad pretrcavs put, a za sve ostalo cuti.
Vasa pametna politika je pregovore sa UN odvela na EU, pravo u ruke onih koji su nam i oteli Kosovo. Vecu glupost niste mogli da napravite i zato sada, tisina!

Marija

pre 11 godina

Ako je ovde meni šta jasno. Koji đavo sad napadate ovog Đilasa, kakve veze on ima s tim šta vi radite u Briselu?
Pa on ima pravo kao i svaki drugi građanin, i vi, i ja, da zna šta se događa.

VladimirUE

pre 11 godina

@Nebojsa Oni su Kosovo izgubili, ratom 1999, nato je porazio vlast koju su cinili i Dacic i Vucic, a kad je mogao bar severni deo da ostane nekako u okviru Srbije, Kostunica je izgubio i tu sansu do 2008. Danas je Kosovo drzava u punom kapacitetu, sa priznanjem najvece sile SAD, i jedino moze da se obezbedi normalan zivot Srba na Kosovu, ako se i Srbija i Kosovo sto pre integrisu u EU, sto donosi standarde da se niko ne sme napadati, proterivati, ugnjetavati i sl. u obe zemlje. Inace, tesko ce se bilo ko odluciti da zivi u nebezbednim uslovima, i ovo do sad je bilo previse za obican narod.

Jovica 015

pre 11 godina

Kritikujući državni vrh u danima kada se odlučuje o tome da li Srbija ima neke šanse da postane članica EU, DS pokazuje koliko je to državno-neodgovorna stranka, a Dragan Đilas pokazuje koliko je on državno-neodgovoran političar, i na ovaj način još jednom dokazuju da ne prezaju ni od čega da bi se dočepali vlasti, i da im je vlast jedino bitna, a za Srbiju njima je stalo k'o do lanjskog snega.

Orsonije

pre 11 godina

Odgovor SNSa, najverovatnije za par pikosekundi: " uzasni napadi propalog DSa, zgađeni smo Đilasovim brutalnim napadima, ***** Đilas nece spreciti Srbiju da napreduje..." Uostalom, videcete.

zoran

pre 11 godina

E baš dobro da si se ti javio! Ti bi to očas sredio, uz procenat,dok dlanom o dlan! Bus-Plus Kosovo! Dosta bre više trabunjanja, kao da niste dosta uzeli od ove izmučene zemlje i naroda.

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

...u svakom slučaju očekujem novi talas hapšenja viđenijih protivnika ovog nazadnog,pre svega crnog režima,nesposobnog da ,osim gole sile,išta pametno uradi za ovaj zblanuti narod,već i navikao da sem cirkusa,hleba neće dobiti.Ali,svakom po zasluzi,narod je birao slatkorećive,izabrao,njegova je to vlast,zaslužuju jedni druge.Samo,šta sam ja tu kri,šta ću ja u tom loncu.Nemoj samo da mi neko kaže da sam mnogo glup,to znam i sam...

glasac ds-a

pre 11 godina

Sve ovo što priča Đilas ne dopire do ušiju birača naprednjaka i socijalista.Oni ne žele da shvate da je ova vlast nesposobna da vodi zemlju ka Eu,a da istovremeno brane nacionalne interese.Primeri koje je Djilas dao u vezi ukidanja viza,dobijanju statusa kandidata Eu,a da pritom nije priznata tkz. država Kosovo,a i srpske institucije nisu ukinute na KiM,su više nego očigledni.Medjutim šta to vredi kad će sada tkz. patriote ponovo da udaraju u ratne bubnjeve,a i ovo malo Srba će bojim se biti proterano sa KiM.

Nebojsa

pre 11 godina

Ako je neko doveo Srbiju u nepovoljan polozaj to si ti i tvoja stranka koja je imala 10godina da resi problem. Ovako ces nazalost profitirati politickim poenima sta god da bude.Ako odbiju predlog bice srljamo u propast. Ako ga prihvatimo bice prodali Kosovo.

Milana

pre 11 godina

Ma šta vam je pobogu gradonačelniče, kao da ne znate šta biva kad ne znaju šta da kažu: napad, teorije zavere, epohalno otkrivanje rupe na saksiji, skandali koje sami smisle, samo da ne moraju priznati nešto, koješta.

Mile

pre 11 godina

Jao bre Đilase, pa valjda ti je jasno da su ponudili nista, hteli su da Srpskim opstinama prikljuce jos jednu gde bi onda vecinu imali Albanci, Vucic ih je prozreo, zato je Taci poludeo,a vi bolje da kazete koji stav po pitanju toga imate, a ne da cutite kao do sada,a siptari da nas dole ubijaju!Do sada ste vladali i sve nam je gore i dole i gore!

празне приче

pre 11 godina

Опет Ђилас се јавља да дели савете.шта и како.Вратите ви дуг РБВ да не одете у стечај,а овако крупна питања од изузетног значаја за ову државу оставите да решава ова власт,кад ви нисте умели и нисте знали.

Spartak

pre 11 godina

Pitam se odakle Djilasu moralno pravo da govori da sadasnja vlast pere ruke od pregovora, jer koliko su oni pridavali vaznosti pregovorima i normalizaciji odnosa sa Kosovskom administracijom pokazuje i na kom nivou i kojim temama su se vodili pregovori dok je DS bio na vlasti. Naime, pregovore je vodio obicni drzavni cinovnik u vladi Borko Stevanovic, a pregovaralo se o trivijalnim stvarima kao sto su zemljisne knjige i slicno.

stari clan DS-a

pre 11 godina

Djilase, daj se uzmi upamet - ove sada treba podržati da postignu sporazum, to je naš interes i ti to znaš. Ne peru oni ruke sad, nego pripremaju javnost na ono što treba uraditi i ja im ne bih gurala klipove u točkove.
Časna reč nisam "bot".

Sanja Ivko

pre 11 godina

Pa ti pregovori nisu politicka kampanja da se neko poigrava sa njima. Rec je o buducnosti srpskog naroda. Zasto odmah donositi pogresne zakljucke, pregovori jos nisu zavrseni, Vucic ima jos vremena da brani stavov Srbije.

nidža

pre 11 godina

Uvođenje Euleksa i sklanjanje SB UN je delo upravo tadašnje vlasti. Šta tek reći o višmesečnim pregovorima vladinog službenika i svemu šta je u tom periodu potpisano.

pop

pre 11 godina

Pa oni nam obećavaju punopravno članstvo u EU-ji od 2003,pa biće 2004,pa biće 2007,pa biće 2012....pa biće 2020 i tako u nedogle a dotad korupcija i pljačka nas zaviše u crno.Po njima ovaj momenat bi došo tek posle 2020 godine a dotad Srba na Kosovu nebi ni bilo tako da bi sigurno rešili bez dileme-Evropa nema alternativu.Sreća bi bila naša što dotad ni EU-je verovatno u ovom obliku neće biti!!!!

valja

pre 11 godina

DS našao da kritikuje sadašnju vlast po pitanju Kosova. Imao je DS na čelu sa Tadićem i Borkom Stefanovićem priliku da to sve o čemu sada pričaju pokažu na delu, ali posle Borkovih pregovora se nikada nije znalo šta je dogovoreno. Tako je bilo oko administrativnih prelaza, a i oko čuvene FUSNOTE, pa Borko kada dođe iz Brisela tvrdi jedno, Albanci i EU tvrde drugo, i uvek naravno bude to drugo koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Milan

pre 11 godina

"...Osnov da nudimo pomoć imali smo zbog toga što smo u vreme kada je DS vodio pregovore dobili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ukidanje viza i status kandidata, a nismo prihvatili ukidanje državnih institucija"

Za status kandidata nije bio uslov ukidanje drzavnih institucija, za datum jeste. To vi dobro znate ali koristite ovaj trenutak da manipulisete. Zbog toga DS nije drzavotvorna stranka.

AcaZvezdara

pre 11 godina

Za razliku od vas,ova vlada ne prere ruke od problema,nego se hvata u koštac i ulaže velike napore da državu izvuče iz krize u koju ste je vi ugurali zadnjih 10 godina!

td

pre 11 godina

Sram te bilo da te sram bilo. Dzabe ti silni milioni kad si nula od coveka a glasao sam za vas od 2000. na svakim izborima pa cak i na ovim proslim. Vasa partija je INSISTIRALA DA EULEX DODJE na Kosovo, a ko se malo razume u sadasnji problem zna o cemu pricam... I sad su ovi krivi zato sto su pregovarali/?? Jos jednom, SRAM TE BILO!

momo

pre 11 godina

Bitno da si ih ti dobro opro od prljavštine ili misliš samo da si ih opro????Pamćenje nam jeste kratko ali pamtimo par godina unazad i to je za sada dovoljno.

CecaO

pre 11 godina

Kad čujem ovog Đilasa zavrti mi se u glavi!!! Pa šta ti više imaš da pričaš? Kome i koju priču? Sve svoje si ispričao!!! Imao si svoju šansu! Sada se čiste tvoje brljoke!

Zvezdan

pre 11 godina

Pratim vesti redovno, i uopste nisam primetio da neko " kuka ". To je nas glavni problem, sto, kad je tesko, opozicija uvek kuka na vladajucu partiju, a ne gleda moze li kako da pomogne ! To je ovog puta slucaj sa Djilasem !

Zoni

pre 11 godina

Pa covece i ti si predstavnik politicke stranke koja je ucestvovala u pregovorima i ti imas deo odgovornosti jer su Dacic i Vucic nastavili iste pregovore ali i prihvatili sve sto ste vi dogovorili.Zasto izlazite u ovako teskom trenutku sa takvim sramnim napadima i kritikama?Nije ovde rec o Vucicu ili Dacicu ili Djilasu ovde je rec o Srbiji.

Patria S

pre 11 godina

Gospodine Đilas zašto sada spinujete?Znamo da problem Kosova ne datira od juče,prekjuče.Problem datira skoro dve decenije.Koliko znam vi ste bili u vlasti pre dvanaest godina, ako me sećanje dobro služi.Ako smem da pitam, a koji je bio razlog, da ga vi niste rešili?

Ivan Grozni

pre 11 godina

Prebacivati krivicu na ovu vladu je krajnje smešno! Naravno da snose deo odgovornosti, ali takođe gospodine Đilas i vi morate preuzeti deo te odgovornosti! Pa ne vode se pregovori od juče!

Jazz er

pre 11 godina

Krenimo od pocetka. DS je otpocela pregovore i dovela ih u corsokak a sada se DJilas jos time i "hvali"A upravo se cini da bas on pokusava da opere ruke od tako"dobro" napravljene pozicije za pregovore. Sigurno da ce citava javnost biti obavestena a i Skupstina jer samo tamo se mogu resavati pitanja od sustinske vaznosti za Srbiju. Kosmet nije samo Dacicev,Vucicev i Nikolicev.

Zhana81

pre 11 godina

Sitacija u koju je Srbija zapala je rezultat višegodišnjeg nerada na tom pitanju nego učestvovanja na završnim pregovorima, da se ovo pitanje povelo još pre 5 ili 6 godina ne bi se nalazili u ovako delikatnoj situaciji.

Tanja

pre 11 godina

Dvadeset godina cekam na bolje sutra,dali smo vam sansu da deset godina dovedete zemlju onako kako Srbi zasluzuju.Nista niste uradili,doveli ste zemlju do ruba propasti i nema te prava da za to optuzujete sada ovaj drzavni vrh.

Feniks

pre 11 godina

Kako god da se preogovori zavrse ovakvi ljudi kao sto je Djilas samo cekaju da iz ovakvih situacija izvuku nekakvu sitnu ali za njih bitnu korist i da se pokazu kao zastitnici drzavnih interesa a i sami su ucestvovali u istim tim pregovorima ali ne priznaju da i oni snose deo odgovornosti(bar ne sada,mozda da je situacija drugacija bi isticali svoje zasluge)...

Posejdon

pre 11 godina

Sad kada trebamo biti jedinstveni, ovaj uradi ovo. Niko nece prati ruke, a pogotovo Vucic. Covek je lepo i iskreno rekao sta je imao, ne vidim nista nejasno tu.

SRBIJA NA PRVOM MESTU

pre 11 godina

Zasto sada napadi Djilase,sada je najpotrebnije jedinstvo uzdigni se iznad stranackih razlika interes Srbije je na prvom mestu.Da li vi politicari mislite na narod ili samo koristite priliku da napadate protivnicku stranu.

pregovaraci

pre 11 godina

Ovo je sve Borko zamesio potpisivanjem sporazuma. Dok se ovi ljudi bore i za Kosovo i Metohiju, podizanje standarda gradjana i dovodjenje novih investitora, ti I tvoje demokrate ih samo olajavate. Ostavite ljude neka rade svoj posao koji vi niste znali da uradite.

Tuta

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

Noca

pre 11 godina

Djilas izjavio da je srecan sto ne mora da resava Kosovski problem,sad on nekome drzi predavanje, za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima.

Hermes

pre 11 godina

Daj vise dozovi se pameti. U ovoj situaciji trebamo biti ujedinjeni. Ne znam samo sta je tvoja stranka ucinila da se ova situacijia smiri (dok su bili na vlasti).

Bob Kockalone

pre 11 godina

Ako je neko u Srbiji i sumnjao da Dragana Djilas napadaju bez razloga, valjda je sada svima jasno kao dan, da u ovom teskom trenutku za Srbiju i Srbe sa Kosova on proziva Aleksandra Vucic i Ivicu Dacic, zaista velika sramota, umesto da sada u ovom sudbonosnom trenutku zbijemo redove imamo coveka koji misli da dodje na vlast, samo se postavlja pitanje na ovakav nacin nikada.

brki

pre 11 godina

komentar ds-a nije na mestu, jer je ds imao priliku da nekako resi problem kosova sve ove godine, ali nisu imali hrabrosti da se uhvate u kostac sa tim, znajuci kakve probleme to nosi.

kosovo se nece resiti samo od sebe i ja cenim ovu vlast (iako sam oduvek glasao za ds) sto se hrabro upustila u resavanje kosovskog problema (i gorke pilule koju taj problem nosi) i korupcije, te je pitanje da li ce ds dobiti moj glas na sledecim izborima.

Arijadna

pre 11 godina

Muka mi je od ovih dusebriznika koji stalno kritikuju,a ne znaju nista konkretno da kazu.Neka da neki predlog,pa da vidimo kako ce se Djilas snaci u ovoj gotovo bezizlaznoj situaciji!

rus77

pre 11 godina

gradjanin, 4. april 2013 19:42)
O cemu ti pricas, imali ste tri premijera i predsednika u dva mandata u zadnjih 12. godina a ti tvrdis da za nista niste odgovorni.

LanciaBg

pre 11 godina

Jeftino ste prodali Kosovo,a sad pokušavate da prebacite krivicu na drugog,ali narod nije blesav i vrlo dobro zna ko je kriv za gubitak teritorije!

Mali princ

pre 11 godina

Ne znaju da li da potpisu ili ne ne zato sto se plase svojih biraca vec zato sto vagaju koje ce resenje biti bolje za nas kao narod. A vi se stidite sto u ovim trenucima koristite ovako nesto za kritiku vlasti, umesto da i vi date svoj doprinos u donosenju odluke. Ali, avaj, od vas se to ne moze ocekivati.

posmatrac

pre 11 godina

@ (Višnja, 4. april 2013 19:10)

Ako si zaboravila, Vucic nije ucestvovao do sada upregovorima, a da nije otisao, pitanje je sta bi sve Ivica prihvatio. Ovako, sada bar cela Srbija zna na cemu smo, a ne da kao dok su drugi (svi drugi) bili u pregovorima nismo znali ni o cemu se prica ni sta se dogovara.

smiljka

pre 11 godina

DS JE stvorila uslove da se srpske drzavne institucije danas lakše ukinu nego ranije, na primer time što je izbacila UN iz Kosovske priče. I to vasa zasluga.

zix

pre 11 godina

mi vise nemamo opoziciju (ne mislim da je djilasov ds u dilu sa sns, nego mislim da su toliko nesposobni da ne mogu da se zovu opozicija, pre bi se mogli nazvati celebrity druzina).
svasta smo dozivljavali u srpskoj demokratiji u poslednjih 25 godina, dozivljavali uspone i padove, imali teske trenutke ali cesto imali i nadu da ce se sve promeniti, ali sada prvi put od tada mi nemamo opoziciju.

Dark Star

pre 11 godina

Da se ja pitam poveo bi Đilasa na pregovore da vidimo kako bi se on tamo snašao, pošto čovek izgleda da ima jaku želju za učestvovanjim u javnom životu.

Moma87

pre 11 godina

Kao da ste vi izvestavali parlament o svojim poslovima. Cudi me da niste spominjali pljacke i kradje koje ste radili. Moze samo sramota da vas bude sta ste uradili od Srbije i da se vise ne javljate.

novica952

pre 11 godina

Gospodine Dilas prozivate aktuelnu valst da pokaže privrženost Srbije EU i da saošti ovom narodu šta je rešenje a ne da traži opravdanje. Proziva ovu vlast da je od početka vodila pregovore pogrešnim putem a zaboravlja da je DS imala deset godina da započne ovaj proces i obezbedi Srbiji evrointegracije a ne dase bavi perifernim stvarima i sklapa neke bilateralne sporazume sa prištinom o nevažnim stvarima. Tako je ovoj vladi ostavljen vruć krompir koji uprkos svim pokušajima Dačića da da ga pregovorima " ohladi " nema uspeha i stvari su došle do kraja kad je odluka tako bolna i teška.Iako je DS i Đilas obećao podršku ovoj vladi kad je osetio da možda nema rešenja to želi napadima i ovakvim izlazima kapitalizuje povećanjem rejtinga svoje stranke.

jagodica bobica

pre 11 godina

Čekaj,čekaj,ovo je situacija zadnjih par meseci od kad se ide na javne pregovore i ne uvija se u celofan kao što ste vi radili.Nemojte ni vi da perete ruke od svoje krivice.Jednako ste odgovorni samo sad ne sedite u foteljama

Jovica 022

pre 11 godina

Najlakše bi Nikoliću i Vučiću bilo da, kao što su to radili Borko Stefanović i Boris Tadić, jednu priču pričaju narodu, a drugu evropskim liderima, pa da kada dođu sa pregovora pričaju da su dogovorili jedno, a na kraju se, kao u slučaju dogovora o graničnim prelazima, ispostavi da je dogovoreno rešenje koje je mnogo lošije za Srbe na Kosovu, nego što je to tvrdio Borko Stefanović.

Kefalo

pre 11 godina

Ja, iskreno, postujem to sto je bar neko iasao pred nas i rekao nam kako stvari zaista stoje a ne nam ''prodaje rok za srecu'' pricajuci kako cemo iz pregovora izaci sa sporazumom koji ce ispunjavati sve ono sto trazimo. Ja to ne vidim kao pranje ruku, vec kao preuzimanje odgovornosti za ono sto se desava.

Branko

pre 11 godina

Svi mi znamo da su pregovori u Briselu bili teški ida se nije uspelo doći do dogovora. Međutim , šta je prethodna vlast uradila po pitanju Kosova. Naravno ništa. I za vrema bivše vlast Srbija je imala svoje mesto u Evropi ali nikako nismo mogli tamo stići.Sada se lome koplja šta je za Srbiju najbolje rešenje. Verujemo da će aktuelna vlast iznaći bar manje lošije rešenje.

bukvalci

pre 11 godina

Najbolje je da ako nema sta pametno da izjavi I pomogne, kao sto znamo da nema, da se ne uplice I ne polemise o Kosovu. Jer Djilas pokusava da skupi neki politicki poen na neku rec, a ne zna da I ono sto izgovori ne izgleda pametno.

toza

pre 11 godina

E pa radikali dok ste bili opozicija stalno ste gurali klipove u točkove tadašnjoj vlasti i tvrdili kako vi možete bolje. I ne samo to nego ste i podbunjivali Srbe na Kosovu koji su većinom vaši glasači. Dobili ste priliku i sad se pokažite. Evropa je prozrela ko ustvari kontroliše Srbe na Kosovu i zato su vas i podržali da ne kažem doveli na vlast. I šta sad očekujete od Đilasa i DS-a. Tvrdite da imate podršku skoro 50% glasača da imate u parlamentu 150 poslanika koji podržavaju vladu i šta vas onda briga za mišljenje stranke koja se bori za cenzus i koja nema podršku (tako bar tvrdite). Uostalom zar Aleksandar veliki nije naše najveće blago i jedina uzdanica, čovek kome čak i Čak Noris nesme da izađe na duel.

Persefona

pre 11 godina

Ja se pitam sto Djilas ne kaze svoje misljenje odn. misljenje DS-a,pa da na taj nacin pomogne u resavanju ovog problema?!Proklamuje se za coveka koji zeli dobro Srbiji,pa hajde sad da ga vidimo na delu?!

Car

pre 11 godina

Kako god da se preogovori zavrse ovakvi ljudi kao sto je Djilas samo cekaju da iz ovakvih situacija izvuku nekakvu sitnu ali za njih bitnu korist i da se pokazu kao zastitnici drzavnih interesa a i sami su ucestvovali u istim tim pregovorima ali ne priznaju da i oni snose deo odgovornosti(bar ne sada,mozda da je situacija drugacija bi isticali svoje zasluge)...

Dan

pre 11 godina

U ovakvom užasnom trenutku, u svakoj normalnoj zemlji sve bi se sve stranke ujedinile za državnu stvar i bezuslovno stale uz Vlast, pogotovo ako im se poklapaju ciljevi u stvari za koju se bore (neki barem deklarativno), ali u Srbiji to nije slučaj.

Stevica

pre 11 godina

A sta je bila sa onom prica da Djilas nece nista politicki da napada dok se ne zavrsi ova frka sa pregovorima? Rece da na taj nacin zeli da olaksa situaciju rukovodstvu drzave...

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Po mom misljenju ,Vlada bi trebalo da u parlamentu iznese odredjene alternative,a svaka poslanicka grupa se izjasni za koju je opciju...tako ce svi snositi odgovornost jer sve je ovo rezultat dugogodisnjih pregovora.Djilas ne treba da zaboravi da je u pregovorima ucestvovao Borko Stefanovic koji nam je dogovorio zvezdicu/pahuljicu sa kojom su se posle svi ismevali.

Fikus

pre 11 godina

Lako je njemu da sad ovako pljuje po vlasti, koja je u svakom slucaju imala dovoljno hrabrosti da se uhvati u kostac sa ovim problemom, a sta je on ucinio ne bi li se problem resio? A nemojmo da se lazemo, pregovorima se moglo pristupiti mnogo ranije, samo, bas kako on rece- uvek je tu bilo straha od biraca.

Kaiser

pre 11 godina

"Krenimo od pocetka. DS je otpocela pregovore i dovela ih u corsokak a sada se DJilas jos time i "hvali"A upravo se cini da bas on pokusava da opere ruke od tako"dobro" napravljene pozicije za pregovore. Sigurno da ce citava javnost biti obavestena a i Skupstina jer samo tamo se mogu resavati pitanja od sustinske vaznosti za Srbiju. Kosmet nije samo Dacicev,Vucicev i Nikolicev.
(Jazz er, 4. april 2013 21:13)"

A zašto je "otpočela pregovore"?

Zašto bi iko otpičinjao nekakve pregovore sa bilo kim?

Da nije zatp jer ste izgubili pre toga neki rat, i potpisali kapitulaciju?

Ako ste mislili da će sve vaš brljotine koje ste 20 godina pravili širom Balkana i koje su koštale desetine hiljada života i more krvi, tuge, jada, nesreće, da ih čisti neko drugi - e pa neće.

Sami kusajte ono što ste zakuvali, ukoliko uopšte umete to. Mahom u takvim situacijama trežite krivce negde drugde, jer vam je to u mentalnom sklopu. Drama je jer njegovo veličanstvo Vučić mora da uradi nešto šti je uvek podmetao drugima?

Izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju, povukli vojsku, sad saslušajte uslove mira i prihvatite ih ili ne.

A Srbija će vas pamtiti po zlu svakako.

Fuj.

eee

pre 11 godina

E ovdje bih se složio sa gospodinom Đilasom. Tražili su vlast, obećavali da mogu bolje da bi sad djelovali totalno izgubljeno i neiskusno za pregovore, ljudi kratkog fitilja i sa različitim stavovima bez jasne vizije šta žele u pregovorima osim tog prokletog datuma. Nije ih niko birao da narodu prete kataklizmom a ako ne znaju kako dalje onda se podnese ostavka a ne prodaje zemlja

analiticar

pre 11 godina

Godinama ste nas ubedjivali kako su Kosovo i EU odvojene teme i kako priznanje nece biti uslov. Kosovo i EU je bio sinonim za vasu politiku koja je dozivela potpuni krah i dovela Srbiju u corsokak.

vlada milic

pre 11 godina

da li verujete postovani komentatori na b92 da su na onom smecu od kurira objavili da je sns saopstila veceras da dragan djilas cenzurise komentare na b92 i da ne pusta komentare koje salju pristalice sns a mi se ugusismo od njihovih botovskih sr... ovde. u trenutku sam se iznervirao toliko da mi je muka zbog tolikih lazi sns gebelsa.

zzzz

pre 11 godina

Omladinci i jedni i drugi, jel vam nije muka od prepucavanja i skrabanja po svim sajtovima. Dok nas ... ko stigne, vi ste našli da se raspravljate ko je gori od goreg. Sve bih ja vas na voz pa u Kanadu...

kockalone

pre 11 godina

Sada pokazi velicinu ako je posedujes,zaboravi na sve svadje i prozivke pomozi Srbiji i njenim gradjanima,nacionalni interes je na prvom mestu,svaki dobar predlog je koristan i bice prihvacen od svih,lako je sada suditi.

sremica

pre 11 godina

Sve je to lepo rečeno,ali kako da vam verujemo da ste vi zaista sposobni da rešite problem Kosova,obzirom da ga niste rešili kada vam je bila pružena prilika?Mislim da je to još jedan vaš loš politički manevar.

Mustra bečka

pre 11 godina

A vrh mi je bilo neko glasanje - da li ste ZA ili PROTIV dogovora u Briselu - a niko pojma nema o čemu se zapravo radi... E, moji "vatreni" SNS-ovci..:)

radomir

pre 11 godina

Koliko se ja rezumen od 90 godina svaka vlast koja pregovara i štiti interese Srba izvan Srbije završi sa istom rećenicom KO MOŽE DA OSTANE POD TUDJINSKOM VLAŠĆU NEKA OSTANE,KO ŽELI SPSKU VLAST NEKA SE DOSELI U SRBIJU.Postoji mali izuzetak plašim se i taj privremen Republika Srpska.Ali budimo razumi više Srba živi po svetu pod raznim tudjinskim vlastima i zadovoljni su ne vidim razlog zašto ne mogu i u regionu.Ako ne mogu ima mesta u Srbiji.Kud ode krava može i uže.Za to su nam krive sve naše vlasti ali i tudje pa i šire,najvažnije je da je neko kriv.

JovandekaD

pre 11 godina

Neradi se o nikakvom pranju ruku,situacija je veoma ozbiljna i mislim da toga morate biti svesni. Jednostavno je bitno da sto je manje moguce stradamo kao nacija.

Dunja

pre 11 godina

@Balerina Šta je to daleko više uradila ova vlada? Pa da li vi slušate Dačićeve izjave? "Svake godine tonemo sve dublje ...." izjavljuje, a on je u vlasti skoro godinu dana. Užas jedan!

natasa

pre 11 godina

Oni bi omogucili opstanak srpskog naroda na Kosovu?Pa upravo zbog njih,njihovih laznih obecanja i zanemarivanja pitanja Kosova opstanak tih ljudi je pod znakom pitanja.

Džoni

pre 11 godina

Sami su se posle izbora upirali da podígnu pregovore na najviši nivo pa im ga eto sada. Izgleda da su i pobedili na izborima uz podršku zapada da bi do kraja odradili posao inače zašto bi insistirali na rešavanju nečega što nije rešeno u zadnjih 50 godina i to sada kada smo kao država najjadniji i najslabiji a tada se ne pregovara nego kupuje vreme! A sada je problem kako to saopštiti narodu a sačuvati glasove! Odmah sam ja rekao da će ovi morati da bi se dodvorili gazdama da budu žući od žutih!

teodora

pre 11 godina

Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima, ako je uopšte moguće tako nešto dogovoriti. Ako ne, onda je najbolje ići na izbore, pa da vidimo šta narod misli o kojoj stranci ili političaru.

Vladica

pre 11 godina

Tadic i DS su sklonjeni sa vlasti jer je odugovlacili sa priznanjem Kosova. Obecavali su zapadu da ce odraditi pa kad nisu zapad ih je zamenio sa sps-sns. Sve ovo EUlex, tehnicki pregovori je radjeno da se razvuce stvar. Da li ovim Djilas zeli da kaze da ce DS na celu sa njim to uraditi ako ni sps-sns kombinacija nece. Ili novi izbori ako ni sps ni sns nece da potpisu, ili ponovo Djilas i DS u vladi sa onim ko bi potpiso. I Dinkicem posto je on bar jedini reko otvoreno da treba potpisati ponudjeno. LDP ni ne mora nista da kaze. Kod njih se bar zna. Kao i sa DSS

alo

pre 11 godina

sta je ovo sad sa SNS niko nesme da vas kritikuje i cak i ako su kritike na mestu??????????
pa sta ste vi radili kad ste bili u opoziciji??????????????? secate se, pregovarce ste nazivali izdajnicima i sabotirali ste i pregovore usvajanje EU zakona a sada trazite podrsku i da svi preuzmu vasu odgovornost. zasto tako niste mislili u opoziciji???????

Savatije

pre 11 godina

Poruka za dezurne pljuvace: Kladim se da vam nije palo ni u jednom trenutku na pamet da bi mozda mogli da podrzimo rukovodstvo drzave u ovom trenutku kada su pod ogromnim pritiskom da otpisu i ono malo suvereniteta sto nam je ostalo na Kosovu? Jer ako ne potpisu Taci salje vojsku na Srbe a EU ce samo da gleda, napadne nas ukoliko nasa vojska pokusa da interverise. Sto znaci novi etnicko ciscenje i ono malo Srba sto je ostalo. Sami sebe unistavamo. I treba. Cisto da ti kazem, Albanci su u ovom trenutku jedinstveni.

Djole

pre 11 godina

Upravo procitah izjavu jednog vojnika iz DS koji kaze za vest na kuriru. A sa kime se ti ovde boris. Evo ja nisam iz SNS i koliko vidim samo su ruzni komentari na svim vestima i to upravo od vas iz DS. Hocu i ja nesto da kazem kao gradjanin ove zemlje ali ne mogu jer ne pisem u korist DS. Moguce da mi ni ovaj komentar nece proci ali mi je barem saves cista jer ne podlezem lazima i manipulacijom koje vas predsednik stranke plasira. Niko ne pere ruke i sam cin izlaska pred televiziju da se saopsti svom narodu istina je najhumanije sto se uradilo od strane jednog politicara u poslednjih 20 godina.

zdravko

pre 11 godina

Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu.

mistral

pre 11 godina

Pregovori se sad vode dobro. Pregovori su se vodili loše zadnjih deset godina . A da ste vi ostali na vlasti prodali bi i Kosovo i Srbiju pa ni ruke ne bi oprali

PepaPrase

pre 11 godina

Napadaju, samo znaju da napadaju...a da nam date obrazloženje šta ste to vi radili dok ste bili na vlasti povoljno za Kosovo, a da NIŠTA.

Djole

pre 11 godina

A ko pere ruke? I zašto bi ova vlada prala ruke zbog nečega što je posledica prošle vlasti kojoj je još uvek prljavština ispod niktiju jer ne može da se opere.Ako je nesto maloumno to su onda ovakve izjave. Pa nije narod glupav da ne vidi sta se desava, zbog cega i zbog koga. Ako nekog treba da okrivimo zbog lose situacije u vezi KiM onda je to najmanje zasluzila ova vlada. Dovoljno je samo napomenuti da je previse dato vremena Albancima da lobiraju u svoju korist a da smo mi kao zemlja cutali (da ne pominjem ko je tada bio na vlasti, plasim se da mi ne puste komentar) i gledali skrstenih ruku. Ok....tehnicki krivi se ova vlast jer su oni ti koji treba da donesu odluku, ali im je nesretno zapao vruc krompir koji je ostavila prosla vlast. Ali generalno ova vlada nije mogla na nasu zalost bolje jer je to reseno tako da bude jos odavno. I zbog toga dragi moji sugradjani mi od sada treba da budemo slozni kako bi mogli ovu napacenu drzavu podici iz blata. To nam je jedini spas. Ako se budu vodili stranacki ratovi tesko nam se pise.

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

GABRIJELA POPOV

pre 11 godina

Greške koje su demokrate napravile tom vladavine su velike i teške ali im to nije dosta i dalje prave iste prosto da ne verujete da ne shvataju da ovakvom politikom ne mogu vratiti poverenje građana.

Suburban

pre 11 godina

Ovo sve opisuje lepo jedna rec - cinizam. Da ne pere ruke? Pa koje izasao i javno rekao sta je i kako je, molim vas? Problem se vec 14 godina provlaci, a taj koji ga se dohvati da ga resi je izgleda jedini krivac za neuspeh. Nazalost.

Matrix

pre 11 godina

Meni nije jasno kako ovaj covek moze mirno da spava posle ovakvih izjava.. Pa o kakvoj on stranci prica rasuli su se kao mravi u mravinjaku, raspali su se u svakoj opstini i vecina odbornika ga je napustila. Pa gde su ti bile te silne ideje predhonu deceniju ostaces ti dugo u opoziciji sa takvim izjavama i stavovima vi ste nas i doveli pred svrsen cin vi ste se i odrekli kosova.

dragan

pre 11 godina

pa ako se ne uvija u foliju, što se ne kaže o čemu je reč na tim pregovorima. svaka vlast je ista, pa i ova sadašnja, uvek se krije nešto od naroda.

Macut T

pre 11 godina

Interes drzave i interes naroda ,iznad licnog interesa stranke. Da li gospodinu Djilasu bar jednom u zivotu moze bitni interes drzave i gradjana iznad licnog interesa.?

Igor L.

pre 11 godina

Nema od cega vlast da pere ruke, kad je radila sve kako treba i kad se kao niko do sada zalozila za Srbiju! Isplatice se njihov trud !

Zaga

pre 11 godina

Bolje da Djilas prestane da komentarise vlast, bila je i njegova partija na vlasti i imala priliku da resi mnoga srpska pitanja, pa nije !

gospodja ministarka

pre 11 godina

Lider demokrata istakao je da će ta stranka kao odgovorna i državotvorna dati svoj doprinos rešavanju situacije u koju je Srbiju dovela sadašnja vlast i da će učiniti sve da dođje do rešenja koje će omogućiti opstanak i sigurnost srpskog naroda na KiM.-ahahahahahahahahaahahahaaa hahahahahaahahaaaaa,vi ste toliko zli i protiv svog naroda da vas sopstvena zloba briše sa političke scene.Ima li ste tolike godine da spasite svoj narod do koga vam je toliko stalo,pa što niste?

Dragoljupče

pre 11 godina

Ma, kakav Đilas?! Kako može uopšte bilo šta da kritikuje, kad su nas i njegove "ideje i rešenja" doveli u ovakvo, ne baš sjajno, stanje u kome se nalazimo.

sanja bač

pre 11 godina

Na dan pregovora u Briselu je u komentarima simpatizera DS-a preovlađivala reč "izdajnik" za Aleksandra Vučića, a sutradan su promenili ploču i kažu da svojim nepristankom na ultimatum u Briselu, Vučić koči evrointegracije Srbije. Međutim, savetovao bih im da komentare od preključe sačuvaju, pa ako se za koji dan ipak postigne sporazum o Kosovu, i Srbija dobije datum, opet će one iste komentare od juče u kojima preovlađuje reč "izdajnik" moći da šalju. Ovo je samo pokazatelj koliko zagriženim DS-ovcima nije bitan državni interes nego samo da kritikuju Vučića.

rezultati

pre 11 godina

Situacija je i onako dovoljno napeta tako da nema potrebe da i vi udarate packe ljudima koji se bar trude da dodju do resenja za razliku od vas koji ste samo gledali kako nesto da unistite,a to dokazuje mrtva privreda,stopa nezaposlenosti i povecana stopa kriminalnih radnji

Neprilagodjena

pre 11 godina

Odgovorni politicar ne treba da se ponasa tako kao sto se ponasa Djilas.Hoce da shvati da ovo nije vreme da se kupe politicki poeni,vec treba da svi radimo na resavanju pitanja Kosova,nemamo jos puno vremena!On je velikodusan ,tako bar tvrdi,neka se sada pokaze.

Ante meridiem

pre 11 godina

Ako vec ima toliko "eksperta" u svojim redovima,neka onda kaze Vucicu i drugim "neukim " ljudima sta da rade.A ne samo da pametuje i bude neodgovoran prema Srbiji.

OLIVER72

pre 11 godina

Jedino ko je oprao ruke od pregovora je DS. Ako se dobro secamo perioda kada je DS bila na vlasti, pregovore je vodio Borko Stefanovic. Nova vlasta vodjena SNS-om je razgovore podigla na najvisi nivo i prihvatila odgovornost. Nije ni malo laka odluka koju sada treba doneti i tacno je da je drzavni vrh u jako mucnoj situaciji sta i kako odluciti. Mozete ovoj vlasti pripisivati sta god hocete, ali nikako da pere ruke od pregovora jer je upravo ona preuzela tu odgovornost.

Velibor

pre 11 godina

Kada ce Srbima vec jednom biti jasno da Srbija nije napadala druge nego se BRANILA? Ko je nas pitao da li hocemo da ratujemo ili ne? Napadali su i ti drzavo ili se branis ili se izdajes! To sto vam zapadnjaci poput demokrata pune glavu da smo mi hteli da ratujemo to je druga stvar. Ja ti lupam samar hteo ti to ili ne, a ti ili okreci i drugi obraz ili se brani kako znas i umes.

desimir

pre 11 godina

Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

Angelina

pre 11 godina

Vi ste pregovarali za svo vreme trajanja vase vladavine pa sad eto, oprali ruke i prebacujete krivicu na ovu vladu koja nema nikakve veze sa onim sto je ranije dogovoreno. Sramno!!!

Nenad86

pre 11 godina

Do ove situacije koja je sada nije mogla da nas dovede aktuelna vlast,jer se taj problem oko Kosova nije pojavio od prošle godine.Samo me zanima ko nas je doveo u ovu situaciju u kojoj se mi nalazimo?

Kao da vazduh sam

pre 11 godina

Ovo nije situacija kada ne treba politickim protivnicima da se spocitavaju neke stvari i traze njihove glave,ovo je situacija kada treba naci resenje.Radi se o Srbima,koji su deo Srbije,kako to ne razumete

gojko

pre 11 godina

Srpskoj strani je ponuđen ponižavajući predlog. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju minimum nekih ovlašćenja, onda ima mogućnosti za dogovor. U suprotnom, ne treba prihvatiti ovo što se predlaže, i možda bi bilo najboje rešenje raspisati izbore.

Predrag

pre 11 godina

Ajde vi iz DS recite istinu vasih pregovora, da cujemo o cemu ste vi vodili pregovore, Vucic je izneo istinu o cemu se razgovaralo, toliko ste se ovim napadima nisko spustili da niste sevesni, sada kada je cela Srbija.

bb

pre 11 godina

Đilasu je opet kriv neko drugi,jer dok su bili na vlasti prethodnih godina nisu bili u stanju da ovo pitanje sami reše,već je dočekalo sadašnju Vladu.Valjda vidi da Tači ima pomoć od zapadnih moćnika u sprovođenju svojih planova,a da sa druge strane sadašnja vlast ulaže maksimalan napor da se ovo pitanje reši,ali tako da se ispoštuju i nacionalni interesi Srbije.Jasno je da bi on lako rešio ovo pitanje,jer bi olako pristao na ucene albanske strane i EU,ali zato nek pusti sadašnju vlast da ovo pitanje reši na način koji je prihvatljiv za Srbiju,jer on i njegova stranka to do sada nisu učinili.

Pavle Ru

pre 11 godina

Napad je najbolja odbrana! Kada čovek ne ume više da skrene pažnju ničim što je pametno i čestito, onda pribegava metodu napada, blaćenja, ogovaranja, prepucavanja... G-dine Đilas, vi izgleda nemate drugog posla već da se bavite pitanjem "jel u komšijskoj kući veš opran?" Pa zirnite u svoju veš-korpu...iznenadićete se kako se sve ubuđavilo!

Maki

pre 11 godina

Tako je Đilas. SNS je izdao politički program i platformu. Još kad se sjetim šta je sve onaj Drecun pričao a šta sad brljezga. Ma ima li u tom SNS dva čoveka koja isto misle, naravno da nema kad je veštačka partija

Radovanka H

pre 11 godina

Ne pere ruke sns,prao je ruke od Kosovs isti ds koji se i sada bavi politickim poenima ,umesto da se ukljuci u resavanje problema.

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

Мила

pre 11 godina

Лепо човек прича, свака му је на месту. Само не знам како му је онда странка у "-".

Dzigi

pre 11 godina

Mozda ste zaboravili... Kosovo je izgubljeno ratom 1999 god. Kapitulaciju je potpisao Milosevic i naredio povlacenje vojske sa kosova... sve posle toga je zelja Srbije da ne prihvati cinjenice.

Izdajnik

pre 11 godina

Svi su oni isti. Igraju po istim notama a naivni se upiru braneći jedne ili druge. DS je odigrao prvo poluvreme a gazde su ubacile Dačića I drustvo da zavrse utakmicu. Da mi je samo dočekati kraj ove dosadne utakmice. A rezultat će ostati 0:0 to bar znamo.

Kaiser

pre 11 godina

"Godinama ste nas ubedjivali kako su Kosovo i EU odvojene teme i kako priznanje nece biti uslov. Kosovo i EU je bio sinonim za vasu politiku koja je dozivela potpuni krah i dovela Srbiju u corsokak.
(analiticar, 4. april 2013 23:08)"

A onda su radikali rekli da imaju rešenje, i podigli razgovore na najviši nivo...

Ostalo će biti istorija.