Utorak, 02.04.2013.

15:42

Pregovori mučni, ali ne odustajemo

Aleksandar Vulin, koji je u srpskom timu u Briselu, kaže da je <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=02&nav_category=640&nav_id=700993" class="text-link" target= "_blank">dijalog do sada</a> tekao mučno i zategnuto, da još nema pomaka ali da Srbija ne odustaje.

Izvor: B92

Pregovori muèni, ali ne odustajemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

DAVIDOF

pre 11 godina

Srbija ima jasan i cvrst stav kada je u pitanju Kosovo i od toga necemo oduspati. Konacno smo pokazali da nece moci da manipulisu sa nama. Iako su mucni pregovori, svi se nadamo lepim i pozitivnim vestima po nas. Veliku podrsku Srpskog naroda za nase pregovarace!

dzoni

pre 11 godina

Nadam se da ce ovaj problem sad konacno se resiti kako treba posto je uzeo Vucic stvari u svoje ruke, pa da konacno mozemo da krenemo dalje !!!

EKI

pre 11 godina

Ovoj problem se vuce godinama i krajnje je vreme da se resi, ali ne treba pristajati ucene i svakakve uslove koji nisu u interesu Srbije jer smo ver napravili maksimalne ustupke!!!!

DUSKO DOUGUSKO

pre 11 godina

Pregovori su jaki teski i iscpljujuci,sto je najgore po nas,ne idu nam u korist,veoma su teski i tvrdoglavi pregovaraci,to smo jos znali od samog pocetka,oni u ti koji koce nas,mi tu ne mozemo nista,dosta smo uradili i kroz ove sastanke pokusavali,ali nista,sav nas trud pada u vodu zbog njih.

Duci0167

pre 11 godina

Meni nije jasna jedna stvar! Trazimo zajednicu srpskih opstina,ok. U okviru cega??? Nezavisnog Kosova? Plakacete za Ahtisarijem!
Sto se tice ovog lika,zao mi je sto mu narod kroz poreze daje platu! Dal bi bio ovoliki patrioTa za DZ?! Ne samo on vec komplet ekipa? Istripovao se zesce al ga boli uvo. Usao je nekako neprimetno,kao pacov.

ana

pre 11 godina

Naravno da je teško, bezpotrebne reči Vulina, ali treba imati veru u delegaciju i Vučića. Pritiskom na njih, ništa nećemo postići. Očigledno je da ne daju na Srbiju, tako da šta god da se desi dali su sve od sebe!

Dusanka

pre 11 godina

Uopste ne cudi kabadahijsko ponasanje Tacija. Sve mu je dozvoljeno od strane i amera i EU (citaj Nemacka). Bio bi lud da ne iskoristi njihovu ogromnu naklonost i podrsku.

blebetalo

pre 11 godina

Jeste li primjetili da ovi kroz ove izjave kako Srbija ne odustaje od svojih zahtjeva,prikrivaju da traze ono sto su prije nazivali izdaja?A lako da ni to nece dobit!Pa kako mozes traziti autonomiju za Srbe na Kosovu,a isto to Kosovo ne priznas?To je vise nego paradoks!Isto koda ja trazim kredit u banci,a tvrdim da ista ne postoji!

shono

pre 11 godina

zbog takvih kao vi i ne treba niata da urade. gledam komentare, na svaki pozitivan komentar ogroman btlroj minusa, a na svaku podrsku albanskoj strani samo plusevi. stidite se tzv. "srbi".

Sloba

pre 11 godina

Nemaju oni tu sta da prihvate ili ne nezavisnost Kosova, niti mislim da je to presudno. Valjda je poenta u tome da se zastite gradjani srpske nacionalnosti koji su ostali tamo, izmedju ostalog. Ne moze niko da ih natera na priznavanje Kosova, a verujem, sve i da je to cilj, da bi iko to uradio, pogotovu Vucic.

Goki56

pre 11 godina

Ovaj Vulin je tipican SNS politicar, demagog ili bolje reci "prodavac magle". Izjave tipa "Pregovori mučni, ali ne odustajemo" su pateticne i neprimerne za jednog ozbiljnog politicara. Budite sigurni sta god da se desi odluceno je mnogo ranije i na drugom mestu i sve ovo je samo jedna velika farsa. Nikolic, Vucic, Dacic i ostali nemaju sta tu da dodaju.

Odlucila je Nemacka jos 1943 kad je menjala Italiju u Albaniji...jos tada su oni bacali letke u Albaniji obecavajuci da ce im dati Kosovo i jos neke delove ako prijateljski docekaju Nemacku. Odlucilila je Amerika ne tako davno a o Engleskoj necu ni da pricam.

Ozbiljna zemlja sa ozbiljnim politicarima i sa ozbiljnom dugorocnom politikom je svesna svih historijskih cinjenica, direktnih i indirektnih protivnika i ako nije dovoljno jaka potrazi na vreme saveznike i prijatelje.

O Srbiji i njenim politicarima nema potrebe trositi vreme.

Domagoj Svarušić

pre 11 godina

Za mene je ovo što je Tači povisio ton dobar znak. To pokazuje da naša delegacija ima prednost i da mu krvni pritisak raste, a znamo da to može da dovede do raznih simptoma akutnih i hroničnih oboljenja. Ne kaže naš narod badava "pravednome Bog triput pomaže, nepravdi samo jednom".

Feliks Mendelson

pre 11 godina

Svi su znali da su pregovori teski i pre nego sto su bili zapoceti...Medjutim,treba nastaviti ovim tempom i niposto ustuknuti.Ono sto Srbija trazi zaista je minimum.

Siniša

pre 11 godina

Ova predstava, koju izvodi Vulin u ime SNS, ukazuje na to da će prihvatiti nezavisno Kosovo, samo treba narod da pomisli da se oni tamo ,,bore''...a naivčine treba da poveruju-nasednu. Videćemo rezultat te predstave.

Повисилица

pre 11 godina

Повисили тон'-Да ли стварно неко мисли да је могуће без андреналина?Вучић доказао на свим пољима да "не прича бајке".

verujem u pobedu

pre 11 godina

Ajte ljudi nije veceras sudbonosno vece!! jos ce te se Vi sastajati pa cak i da uspeju pregovori imate Vi jos puno oko cega da pregovarate!!

Zoran

pre 11 godina

Cuvajte se, pas moze i da ujede a ne samo da laje!Ako vas pohvataju po mraku ostacete bez nekog organa.Tamo je cena velika a i oskudacija za istim.

strahinja

pre 11 godina

Nadam se da ce uskoro vlada Srbije naci resenje za Kosovo jer je svima u interesu,a pogotovu narodu koji zivi dole i koji je stalno izlozen maltretiranju.Vreme je da dodje do pomirenja i da se uspostavi normalan zivot

za mene burek a za Breda pita

pre 11 godina

verujem da i jedna i druga strana iskreno žele dogovor a nadam se da će uz minimalna odricanja uspeti složiti i napraviti trajnije rešenje za Kosovo

Pomahnitali

pre 11 godina

Nema odustajanja sada kada kada su se toliko zauzeli da se reši, pa i da traju još 300 rundi, ali bez predaje Srbije i priznavanja Kosova.

Menicni aval

pre 11 godina

Taci ima pomoc SAD-a,to pokazuje i njegov sastanak sa Rikerom neposredno pre sastanka sa Estonovom.Da ne govorim o telefonskom pozivu Tacija Rikeru posle prethodne runde pregovora.Zato je nama i ovoliko tesko ,a borimo se za sopstvenu zemlju.Treba istrajati ,ma koliko napeto bilo.Pa ,nisu se tamo skupili da bi se druzili ,politika je u pitanju,treba da bude napeto.

Mage87

pre 11 godina

Srbija je spremna na kompromis i spremna je da pregovara sto dokazuje i jacina delegacije koja je otisla na pregovore, ali Srbija nije spremna na ucene i pritiske i to sigurno nece dozvoliti.

rimljanin

pre 11 godina

Vucicu nemoj da vices ko ce da pregovara ako promuknes?
Budite ozbiljni a ne naivni, ovi pregovori ce se odrzati kako Estonova (SAD) odluce.
I trajace kolko Estonova (SAD) bude htela.
A do tada, gospodo, samo mirno i bez nerviranja.

Natasa Rostova

pre 11 godina

Vulin govori ono sto je realno...Pa,znajuci Tacija,je l' ti mislis da ovo moze dobro da se zavrasi?!Moze samo manje lose za Srbiju,ali dobro ne moze...

SlavicaMarinkovic

pre 11 godina

Svi koji kritikuju pokusaje ove Vlade da konacno resi pitanje Kosova i da nastavimo put ka EU, pitam, zasto sami nisu uradili to. Prilika je bilo i mozda smo imali bolju poziciju od ove sada. Bolje se pokrijte i cutite.

Jaca

pre 11 godina

Podrska nasim predstavnicima u Briselu da ne posustanu u diplomatskom dijalogu , i opet mislim, verujem i kazem sto se pre dodje do resenja pre cemo krenuti napred. Sve dok nema resenja nazadujemo.

Nevenka

pre 11 godina

Srbija je vrlo jasno naglasila da je spremna na kompromis,al da se isto ocekuje i od druge strane.Odlaskom Vucica u Brisel,cini mi se da je delegacija Srbije dobila na jacini i jos vise je naglasen jasan stav da ne odustajemo od svojih dogovorenih i jedinsvenih ciljeva.

novica952

pre 11 godina

Srbija je odlučna da sa svojom delegacijom ostane u Briselu koliko je potrebno da se ova osma runda razgovora završi dogovorom uprkos situaciji koja u razgovorima vlada i o kojoj govori Vulin. Da nije lako sigurno je i da je mučno razgovarati sa čovekom koji je toliko zla naneo Srbija a sada je stekao diplomatski imunitet i politički angažman da može da kroji sudbinu puta Srbije prema EU integracijama.Naše premije Dačić i vicempremijer Vučić su tu da pokušaju da EU i gospođi Ešton pokažu spremnost Srbije da reši ovaj problem i da je ne može niko optužiti da nije spremna za kompromis. Ipak sve je u domenu nagađanja i mogućnosti da bude rešenja i da ne bude ili da se samo postigne neka načelna saglasnost bez potpisivanja bilo kakvog dokumenta.

Kaja

pre 11 godina

Hvala Bogu pa nisam diplomata, jer ako je Vucic koji je uvek stalozen, povisio ton, to znaci da dih ja barem pokusala zveknuti Tacija pa i po cenu propalih pregovora. Ipak znaci da nisam promasila profesiju :)

Rajko

pre 11 godina

Mislim da naš tim vodi pregovore tako da će celom svetu biti jasno ko opstruira razgovore. Kompromis znači popuštanje dve strane, ne videsmo šta to priština popušta.

Boda Tajson

pre 11 godina

Bez borbe nema predaje, a ako su oba protivnika čvrsta, normalno je da i borba dugo traje. Zato i dalje moramo da ostanemo čvrsti i dosledni svojim stavovima i da pokažemo složnost!

Bože pravde

pre 11 godina

Srbija mora izdržati sve pritiske sada kada je najteže. Ništa ispod časti i po svaku cenu! Pokazali smo da smo spremni na kompromis, lopta je prebačena njima, a dobro je što nam je delegacija "šarolika" kako bismo im stavili do znanja i da smo složni u našim namerama.

Romljanin

pre 11 godina

Narod već dugo nikom više ne veruje! Svi su ravnodušni, neka odluče bilo šta, samo da ne moramo više da idemo da ratujemo. Naravno, neka bude u našu korist. :)

Indijansko pero

pre 11 godina

Neka bude i još rundi, samo neka se pokaže naša odlučnost i briga za Srbe na Kosovu. Nije ova delegacija otišla tamo samo da bi iskamčila datum za pregovore sa EU, kako to sada neki hoće da prikažu. Nije to sakupljanje jeftinih političkih poena, pogotovo ne jeftinih. Štaviše, siguran sam da bi, kada bi baš tako ispalo ko što neki kažu, da ćemo prihvatiti sve samo zbog datuma, SNS mnogo više izgubio nego što bi dobio na rejtingu.

Glasinac

pre 11 godina

Da su pregovori teški i da je ishod neizvestan to svi znamo. Najgore je što ishod tih pregovora ne zavisi više od Srbije. Mi smo uradili sve što se moglo uraditi i došli smo do granice koju ne možemo da pređemo. Kosovo i dalje stoji na početnim položajima. .

Cipuljic

pre 11 godina

Vučić prodire preko desnog krila ,suparnici mu ne mogu ništa,puca puca i stativa auuu koja je to šansa bila,he he ..
(pisar, 2. april 2013 17:47)

Zalostan komentar, na ovakvu sudbonosnu situaciju, kada se resava problem Kosova i Metohije.

vanja

pre 11 godina

Po meni je jako bitno što je Srbija konačno stala da zaštiti svoj nacionalni interes i Srbe koji su ostali i žive na kosovu.Moramo znati da im život nije nimalo lak i bar danas mogu verovati u podršku vlasti i Beograda!

Dobošar

pre 11 godina

Verujem da većina deli moj utisak da niko nije očekivao lake razgovore danas u Briselu.
Veoma je teško voditi dijalog gde jedna stran ne popušta ni milimetar a oni koji je podržavaju prave se Toše.

Miloš

pre 11 godina

Za nas će biti dobro ako pregovorima bude zadovoljna EU a bude ostavljno još prostora za iste da Tači sada ne bi iskoristio naš cajtung za datum.
Tako bi izbegli najgore rešenje i scenario jer nam dobro niko neće učiniti osim nas samih.

mlade demokrate

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno, dok se nasi ljudi bore sa teroristom, celom Evropom i SAD, ovde neki mali klinci likuju na neuspeh. Ako izgubimo izgubila je Srbija, a dobili su teroristi koji su ubijali nasu decu, utite to u svojim glavama mlade demokrate.

o5ja

pre 11 godina

Kompromis je vec u samom pocetku sto nasa delegacija uopste hoce da pregovara sa teroristima. Da li bi SAD-e pregovarala sa Al Kaidom?

vlada

pre 11 godina

Samo smirenost i trzvenost Srpskog pregovaračkog tima može doneti boljitak u pregovorima a samim tim i bolji život Srbima na Kosovu.sm

Sad ili Nikad

pre 11 godina

Vučić u ovoj rundi ili zadaje ili dobija nokaut....Nadam se da će uspeti da obori protivnika pre nego što on obori njega...

Josipa B

pre 11 godina

Problem Kosova datira iz prošlosti,planski je spreman scenario,i ostavljen budućim generacijama da ga rešavaju.Na našu veliku žalost nije rešavan decenijama.Činjeni su loši potezi,čini mi se da niko do sada nije imao dovoljno volje snage da se problem i reši. Zašto? istorija će dati odgovor.Problemi su se nagomilavali,a svi znamo da se odlaganjem puno gubi,da je teže doći do rešenja.I sada smo došli u poziciju da činimo kompromise da izvučemo što se izvući može.Biće to težak i trnovit put,i sigurno da se neće rešiti za jedan dan.

Lajoš

pre 11 godina

Ne sumnjam da će naši predstavnici postići dogovor koji bar koliko toliko ide u korist i Srbima na Kosovu...Samo još da se stavi na papir...

mrkvica

pre 11 godina

A. Vučić je učinio mnogo za ovu zemlju u prethodnih 7. meseci i samim tim ima puno poverenje od strane gradjana da će uraditi sve da pregovori budu povoljni po Srbiju i njene građane!

agron

pre 11 godina

Nema nikakvog sporazuma ja vam kazhem nikad srbija nije voljom prihvatila nishta, od Z4 pa deyton pa kosovo 99 vashi politicari uvek su spremni da zhrtvuju narod samo da budu u svoijm politickim foteljama i da budu "patrioti" pun je hag patriota koji su mogli da reshe i ovaj problem pre nego shto je poceo krajem 80.

DareCar

pre 11 godina

Pa niko nije ni ocekivao da ce sve ici kao ladna voda..Sad kad smo krenuli odustajanja nema sigurno,a najbitnije je da od naših zahteva ne odstupumo ni po koju cenu

titovKonj

pre 11 godina

Na zalost svih kriticara, dogovor ce biti postignut i to je u ovom slucaju najbitnije. Cak i ako dogovor bude samo usmenog tipa, mislim da u EU odlicno znaju sta to znaci i da ce EU biti garant tog dogovora.

provala

pre 11 godina

Dogovor ce biti postignut ali nece biti potpisan i to se radi zbog albanske strane, jer u Srbiji manje vise nema problema (kriticari i opozicija su preslabi za bilo sta a i sami su imali prilike da urade nesto pa nisu) ali Taci ne moze nikako da objasni svom narodu da sever vise nije njihov.

žile

pre 11 godina

Pregovori mučni,pregovori neizvesni,pegovori pa pregovori a,kad pomakneš zavesu vidiš da je to samo živa muka pregovaračkog tima iz Srbije,oteli ti teritorije a ti ideš da pregovaraš pod tuđom dirigentskom palicom.

ALISA

pre 11 godina

Nisam ni pretpostavila da će dijalog teći lako , mora se imati na umu da samo dijalogom možemo doći do rešenja bez obzira koliko oni bili mučni to je jedini put da se sporazum dovede do kraja.

sumnjicava

pre 11 godina

Ja ne znam kako ovi iz EU misle da pomognu u pronalazenju kompromisnog resenja kad je veci deo clanica EU vec priznao nezavisnost kosovskim albancima. Da nece mozda sad da im kazu da su se predomislili i da od njihove nezavisnosti nema nista. Cisto sumnjam.

ivica33

pre 11 godina

Mislim da ovi pregovori nece doneti nesto novo, ali to nije do nas i nasih vlasti.Evropa treba da se zapita i razlisli sta ce biti u buducnosti ako Srbija bude ostala ostecena.

Alister

pre 11 godina

Do juče si govrio kako nema šanse da se odstupi od Tominih crvenih linija, a danas pričaš kako ćemo da napravimo kompromis! Šta ćeš sutra reći prevrtljivi čoveče? Hoćeš li da proglasiš pobedu iako ste potpisali dogovor a Tominu platformu bacili u kantu za đubre!?
Ah, da... umalo da zaboravim. Pozdravio te Redžepi, Vuline!

dusicadrazic

pre 11 godina

Ako je ikome od naših političara stalo do Srbije to je Aleksandru Vučiću! Znamo da će ono što bude dogovoreno biti najbolje što Srbija i njen narod mogu da dobiju! Uz Vas smo!

Stojadin

pre 11 godina

Brate Vuline kako si ti nevazan lik u mom zivotu.Ali kao pravi politicar uvek nadjes put da se eksponiras i budes u politickim vodama.Kada politicari iz veselih devedesetih odu u zaborav onda ce biti meni bolje.

bata mila

pre 11 godina

Znali smo od pocetka da nece biti ni malo lako, tim pre sto druga strana ima ogromnu pomoc velikih sila. Ali navikli smo vec da se ganjamo sa takvima pa nam ovakva situacija ne predstavlja nista novo od onoga sto smo vec osetili na svojoj kozi. Samo hrabro do kraja i rezultat nece izostati.

DjuroShnajder

pre 11 godina

Pretpostavljam da je ovo mozda i poslednja prilika i mislim da sada svi MORAJU da podrze aktuelnu vlast, jer ocigledno niko do sada nije imao hrabrosti ili pameti da razresi problem Kosova.

Florijan

pre 11 godina

Mučno, da mučnije ne može biti. Strpljenje je pri kraju, a i vreme je da se krene napred. Dobro bi bilo da je ovo ipak zadnja runda, jer naši pregovarači imaju i drugih gorućih pitanja. Konkretno Vućič ne može biti na sto strana, a za sve ga pozivaju i prozivaju. Vreme je za kraj utakmice.

Zoni

pre 11 godina

Pregovori koji su danas na delu su samo jos jedan od pokusaja da se Srbiji nametne nesto sto Srbija ne zeli.Mislim da je svima jasno da Srbija nece prihvatiti nista sto bi unapred znacilo priznanje KiM kao nezavisne drzave.Dogovor oko nekih vaznijih pitanja za opstanak i zivot ljudi koji i dalje zive na podrucju KiM je nesto sto se i ocekuje ali to nikako ne znaci da Srbija priznaje KiM kao nezavisnu drzavu.

Darkic

pre 11 godina

Ne odustaje Taci, a nece ni nas tim Srbije, koji ima jedan novi kvalitet od kada se pridruzio A.Vucic, kako rece Vulin... Nadamo se najboljem dogovoru za Srbiju!

Mississippiensis

pre 11 godina

Nadam se da će naši pregovarači izvući maksimum za Srbe na KiM.Puna podrška za rešenje gorućeg pitanja u našoj zemlji.

Posmatrač

pre 11 godina

Ovaj bivši JUL-ovac navikao na kult ličnosti.Baš bi bilo interesantno da objasni koji je to "novi kvalitet" dobio pregvarački tim uključenjem Vučića.To je toliko besmisleno,koliko i neozbiljno.Ukoliko država ima određeni stav po određenom pitanju uopšte nije važno ko ga ad personam iznosi,već šta iznosi.Moguće g.bivši JUL-ovac misli da je pregovarački tim dobio u visini ili šta takvo?Svačega ćemo se mi naslušati sa ovom ekipom.Mislim da im je tamo u Briselu nedostajao samo Drecun.Onda bi bili kompletni.

Posmatrač

Tomo meh.

pre 11 godina

Mislim da je veoma teska situacija za nasu drzavu, kada smo izmedju cekica i nakovnja.Treba naci modul da se amortizuju udarci i svede steta na najmanju mogucu meru.

Roach

pre 11 godina

Dokle god postoji nada u postizanje dogovora treba razgovarati. Neće biti smak sveta ako ne dođe danas do dogovora.
Smatram da je sasvim očigledno da Priština to ne želi i da EU pokaže svoju iskrenost prema Srbiji i dodeli joj datum. Ova vlada to svojim radom zaslužuje.
Sa druge strane, dat bi bio signal Prištini da ne može večito da sve otima što nije njeno a niti će biti.

Feniks

pre 11 godina

Kako god da se zavrsi ova runda pregovora mislim da ce strane i dalje zadrzati svoje stavove oko krajnjeg cilja.Ali sporazum koji bi doneo bolji i slobodniji zivot pre svega Srba na podrucju KiM je nesto sto bi svima nama znacilo mnogo i optimista sam kada je u pitanju ovaj sporazum.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Od pregovora se ne sme odustajati ali se mora jasno staviti do znanja gde su granice tolerancije preko kojih Srbija neće ići! Samo napred, uz vas smo!

Mrakonja

pre 11 godina

Verujem da je mučno za pregovaračkim stolom sedeti sa Hašimom Tačijem nakon svega što se desilo. Još gore bi nam bilo da je umesto njega Ramuš Haradinaj! A najgore rešenje bi bilo da je umesto svih njih Albin Kurti! Pregovori moraju da traju, rešenje se mora naći jer u pitanju je opstanak Srpskog življa na Kosovu i Metohiji, opstanak Srbije na Kosovu i Metohiji.

Bum-92

pre 11 godina

Ne sme da se nikako odustaje od zahteva koje je sa sobom ponela u Brisel srpska delegacija. Već jednom mora da shvati albanska delegacija da nije sve tako kako oni žele. A svi nama je poznato da albanska strana uziva da misli i sanja kako je sve na njihovoj strani.

Izabela

pre 11 godina

Znam da naša Vlada na čelu sa Predsednikom Nikolićem neće dozvoliti ništa što nije u interesu Srbije i Srba na Kosovu. Njihovo mišljenje je neophodno, ne može Tači sam donositi odluke. Bar ne kad je EU prisutna.

mlade demokrate

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno, dok se nasi ljudi bore sa teroristom, celom Evropom i SAD, ovde neki mali klinci likuju na neuspeh. Ako izgubimo izgubila je Srbija, a dobili su teroristi koji su ubijali nasu decu, utite to u svojim glavama mlade demokrate.

strahinja

pre 11 godina

Nadam se da ce uskoro vlada Srbije naci resenje za Kosovo jer je svima u interesu,a pogotovu narodu koji zivi dole i koji je stalno izlozen maltretiranju.Vreme je da dodje do pomirenja i da se uspostavi normalan zivot

Повисилица

pre 11 godina

Повисили тон'-Да ли стварно неко мисли да је могуће без андреналина?Вучић доказао на свим пољима да "не прича бајке".

mrkvica

pre 11 godina

A. Vučić je učinio mnogo za ovu zemlju u prethodnih 7. meseci i samim tim ima puno poverenje od strane gradjana da će uraditi sve da pregovori budu povoljni po Srbiju i njene građane!

Jaca

pre 11 godina

Podrska nasim predstavnicima u Briselu da ne posustanu u diplomatskom dijalogu , i opet mislim, verujem i kazem sto se pre dodje do resenja pre cemo krenuti napred. Sve dok nema resenja nazadujemo.

Glasinac

pre 11 godina

Da su pregovori teški i da je ishod neizvestan to svi znamo. Najgore je što ishod tih pregovora ne zavisi više od Srbije. Mi smo uradili sve što se moglo uraditi i došli smo do granice koju ne možemo da pređemo. Kosovo i dalje stoji na početnim položajima. .

SlavicaMarinkovic

pre 11 godina

Svi koji kritikuju pokusaje ove Vlade da konacno resi pitanje Kosova i da nastavimo put ka EU, pitam, zasto sami nisu uradili to. Prilika je bilo i mozda smo imali bolju poziciju od ove sada. Bolje se pokrijte i cutite.

provala

pre 11 godina

Dogovor ce biti postignut ali nece biti potpisan i to se radi zbog albanske strane, jer u Srbiji manje vise nema problema (kriticari i opozicija su preslabi za bilo sta a i sami su imali prilike da urade nesto pa nisu) ali Taci ne moze nikako da objasni svom narodu da sever vise nije njihov.

Bože pravde

pre 11 godina

Srbija mora izdržati sve pritiske sada kada je najteže. Ništa ispod časti i po svaku cenu! Pokazali smo da smo spremni na kompromis, lopta je prebačena njima, a dobro je što nam je delegacija "šarolika" kako bismo im stavili do znanja i da smo složni u našim namerama.

za mene burek a za Breda pita

pre 11 godina

verujem da i jedna i druga strana iskreno žele dogovor a nadam se da će uz minimalna odricanja uspeti složiti i napraviti trajnije rešenje za Kosovo

Menicni aval

pre 11 godina

Taci ima pomoc SAD-a,to pokazuje i njegov sastanak sa Rikerom neposredno pre sastanka sa Estonovom.Da ne govorim o telefonskom pozivu Tacija Rikeru posle prethodne runde pregovora.Zato je nama i ovoliko tesko ,a borimo se za sopstvenu zemlju.Treba istrajati ,ma koliko napeto bilo.Pa ,nisu se tamo skupili da bi se druzili ,politika je u pitanju,treba da bude napeto.

Boda Tajson

pre 11 godina

Bez borbe nema predaje, a ako su oba protivnika čvrsta, normalno je da i borba dugo traje. Zato i dalje moramo da ostanemo čvrsti i dosledni svojim stavovima i da pokažemo složnost!

Mage87

pre 11 godina

Srbija je spremna na kompromis i spremna je da pregovara sto dokazuje i jacina delegacije koja je otisla na pregovore, ali Srbija nije spremna na ucene i pritiske i to sigurno nece dozvoliti.

Nevenka

pre 11 godina

Srbija je vrlo jasno naglasila da je spremna na kompromis,al da se isto ocekuje i od druge strane.Odlaskom Vucica u Brisel,cini mi se da je delegacija Srbije dobila na jacini i jos vise je naglasen jasan stav da ne odustajemo od svojih dogovorenih i jedinsvenih ciljeva.

Cipuljic

pre 11 godina

Vučić prodire preko desnog krila ,suparnici mu ne mogu ništa,puca puca i stativa auuu koja je to šansa bila,he he ..
(pisar, 2. april 2013 17:47)

Zalostan komentar, na ovakvu sudbonosnu situaciju, kada se resava problem Kosova i Metohije.

novica952

pre 11 godina

Srbija je odlučna da sa svojom delegacijom ostane u Briselu koliko je potrebno da se ova osma runda razgovora završi dogovorom uprkos situaciji koja u razgovorima vlada i o kojoj govori Vulin. Da nije lako sigurno je i da je mučno razgovarati sa čovekom koji je toliko zla naneo Srbija a sada je stekao diplomatski imunitet i politički angažman da može da kroji sudbinu puta Srbije prema EU integracijama.Naše premije Dačić i vicempremijer Vučić su tu da pokušaju da EU i gospođi Ešton pokažu spremnost Srbije da reši ovaj problem i da je ne može niko optužiti da nije spremna za kompromis. Ipak sve je u domenu nagađanja i mogućnosti da bude rešenja i da ne bude ili da se samo postigne neka načelna saglasnost bez potpisivanja bilo kakvog dokumenta.

Romljanin

pre 11 godina

Narod već dugo nikom više ne veruje! Svi su ravnodušni, neka odluče bilo šta, samo da ne moramo više da idemo da ratujemo. Naravno, neka bude u našu korist. :)

Rajko

pre 11 godina

Mislim da naš tim vodi pregovore tako da će celom svetu biti jasno ko opstruira razgovore. Kompromis znači popuštanje dve strane, ne videsmo šta to priština popušta.

Indijansko pero

pre 11 godina

Neka bude i još rundi, samo neka se pokaže naša odlučnost i briga za Srbe na Kosovu. Nije ova delegacija otišla tamo samo da bi iskamčila datum za pregovore sa EU, kako to sada neki hoće da prikažu. Nije to sakupljanje jeftinih političkih poena, pogotovo ne jeftinih. Štaviše, siguran sam da bi, kada bi baš tako ispalo ko što neki kažu, da ćemo prihvatiti sve samo zbog datuma, SNS mnogo više izgubio nego što bi dobio na rejtingu.

Pomahnitali

pre 11 godina

Nema odustajanja sada kada kada su se toliko zauzeli da se reši, pa i da traju još 300 rundi, ali bez predaje Srbije i priznavanja Kosova.

Stojadin

pre 11 godina

Brate Vuline kako si ti nevazan lik u mom zivotu.Ali kao pravi politicar uvek nadjes put da se eksponiras i budes u politickim vodama.Kada politicari iz veselih devedesetih odu u zaborav onda ce biti meni bolje.

verujem u pobedu

pre 11 godina

Ajte ljudi nije veceras sudbonosno vece!! jos ce te se Vi sastajati pa cak i da uspeju pregovori imate Vi jos puno oko cega da pregovarate!!

Posmatrač

pre 11 godina

Ovaj bivši JUL-ovac navikao na kult ličnosti.Baš bi bilo interesantno da objasni koji je to "novi kvalitet" dobio pregvarački tim uključenjem Vučića.To je toliko besmisleno,koliko i neozbiljno.Ukoliko država ima određeni stav po određenom pitanju uopšte nije važno ko ga ad personam iznosi,već šta iznosi.Moguće g.bivši JUL-ovac misli da je pregovarački tim dobio u visini ili šta takvo?Svačega ćemo se mi naslušati sa ovom ekipom.Mislim da im je tamo u Briselu nedostajao samo Drecun.Onda bi bili kompletni.

Posmatrač

agron

pre 11 godina

Nema nikakvog sporazuma ja vam kazhem nikad srbija nije voljom prihvatila nishta, od Z4 pa deyton pa kosovo 99 vashi politicari uvek su spremni da zhrtvuju narod samo da budu u svoijm politickim foteljama i da budu "patrioti" pun je hag patriota koji su mogli da reshe i ovaj problem pre nego shto je poceo krajem 80.

Natasa Rostova

pre 11 godina

Vulin govori ono sto je realno...Pa,znajuci Tacija,je l' ti mislis da ovo moze dobro da se zavrasi?!Moze samo manje lose za Srbiju,ali dobro ne moze...

rimljanin

pre 11 godina

Vucicu nemoj da vices ko ce da pregovara ako promuknes?
Budite ozbiljni a ne naivni, ovi pregovori ce se odrzati kako Estonova (SAD) odluce.
I trajace kolko Estonova (SAD) bude htela.
A do tada, gospodo, samo mirno i bez nerviranja.

Alister

pre 11 godina

Do juče si govrio kako nema šanse da se odstupi od Tominih crvenih linija, a danas pričaš kako ćemo da napravimo kompromis! Šta ćeš sutra reći prevrtljivi čoveče? Hoćeš li da proglasiš pobedu iako ste potpisali dogovor a Tominu platformu bacili u kantu za đubre!?
Ah, da... umalo da zaboravim. Pozdravio te Redžepi, Vuline!

Siniša

pre 11 godina

Ova predstava, koju izvodi Vulin u ime SNS, ukazuje na to da će prihvatiti nezavisno Kosovo, samo treba narod da pomisli da se oni tamo ,,bore''...a naivčine treba da poveruju-nasednu. Videćemo rezultat te predstave.

Florijan

pre 11 godina

Mučno, da mučnije ne može biti. Strpljenje je pri kraju, a i vreme je da se krene napred. Dobro bi bilo da je ovo ipak zadnja runda, jer naši pregovarači imaju i drugih gorućih pitanja. Konkretno Vućič ne može biti na sto strana, a za sve ga pozivaju i prozivaju. Vreme je za kraj utakmice.

blebetalo

pre 11 godina

Jeste li primjetili da ovi kroz ove izjave kako Srbija ne odustaje od svojih zahtjeva,prikrivaju da traze ono sto su prije nazivali izdaja?A lako da ni to nece dobit!Pa kako mozes traziti autonomiju za Srbe na Kosovu,a isto to Kosovo ne priznas?To je vise nego paradoks!Isto koda ja trazim kredit u banci,a tvrdim da ista ne postoji!

Goki56

pre 11 godina

Ovaj Vulin je tipican SNS politicar, demagog ili bolje reci "prodavac magle". Izjave tipa "Pregovori mučni, ali ne odustajemo" su pateticne i neprimerne za jednog ozbiljnog politicara. Budite sigurni sta god da se desi odluceno je mnogo ranije i na drugom mestu i sve ovo je samo jedna velika farsa. Nikolic, Vucic, Dacic i ostali nemaju sta tu da dodaju.

Odlucila je Nemacka jos 1943 kad je menjala Italiju u Albaniji...jos tada su oni bacali letke u Albaniji obecavajuci da ce im dati Kosovo i jos neke delove ako prijateljski docekaju Nemacku. Odlucilila je Amerika ne tako davno a o Engleskoj necu ni da pricam.

Ozbiljna zemlja sa ozbiljnim politicarima i sa ozbiljnom dugorocnom politikom je svesna svih historijskih cinjenica, direktnih i indirektnih protivnika i ako nije dovoljno jaka potrazi na vreme saveznike i prijatelje.

O Srbiji i njenim politicarima nema potrebe trositi vreme.

sumnjicava

pre 11 godina

Ja ne znam kako ovi iz EU misle da pomognu u pronalazenju kompromisnog resenja kad je veci deo clanica EU vec priznao nezavisnost kosovskim albancima. Da nece mozda sad da im kazu da su se predomislili i da od njihove nezavisnosti nema nista. Cisto sumnjam.

Zoni

pre 11 godina

Pregovori koji su danas na delu su samo jos jedan od pokusaja da se Srbiji nametne nesto sto Srbija ne zeli.Mislim da je svima jasno da Srbija nece prihvatiti nista sto bi unapred znacilo priznanje KiM kao nezavisne drzave.Dogovor oko nekih vaznijih pitanja za opstanak i zivot ljudi koji i dalje zive na podrucju KiM je nesto sto se i ocekuje ali to nikako ne znaci da Srbija priznaje KiM kao nezavisnu drzavu.

DjuroShnajder

pre 11 godina

Pretpostavljam da je ovo mozda i poslednja prilika i mislim da sada svi MORAJU da podrze aktuelnu vlast, jer ocigledno niko do sada nije imao hrabrosti ili pameti da razresi problem Kosova.

Zoran

pre 11 godina

Cuvajte se, pas moze i da ujede a ne samo da laje!Ako vas pohvataju po mraku ostacete bez nekog organa.Tamo je cena velika a i oskudacija za istim.

Mississippiensis

pre 11 godina

Nadam se da će naši pregovarači izvući maksimum za Srbe na KiM.Puna podrška za rešenje gorućeg pitanja u našoj zemlji.

Mrakonja

pre 11 godina

Verujem da je mučno za pregovaračkim stolom sedeti sa Hašimom Tačijem nakon svega što se desilo. Još gore bi nam bilo da je umesto njega Ramuš Haradinaj! A najgore rešenje bi bilo da je umesto svih njih Albin Kurti! Pregovori moraju da traju, rešenje se mora naći jer u pitanju je opstanak Srpskog življa na Kosovu i Metohiji, opstanak Srbije na Kosovu i Metohiji.

vlada

pre 11 godina

Samo smirenost i trzvenost Srpskog pregovaračkog tima može doneti boljitak u pregovorima a samim tim i bolji život Srbima na Kosovu.sm

titovKonj

pre 11 godina

Na zalost svih kriticara, dogovor ce biti postignut i to je u ovom slucaju najbitnije. Cak i ako dogovor bude samo usmenog tipa, mislim da u EU odlicno znaju sta to znaci i da ce EU biti garant tog dogovora.

žile

pre 11 godina

Pregovori mučni,pregovori neizvesni,pegovori pa pregovori a,kad pomakneš zavesu vidiš da je to samo živa muka pregovaračkog tima iz Srbije,oteli ti teritorije a ti ideš da pregovaraš pod tuđom dirigentskom palicom.

Izabela

pre 11 godina

Znam da naša Vlada na čelu sa Predsednikom Nikolićem neće dozvoliti ništa što nije u interesu Srbije i Srba na Kosovu. Njihovo mišljenje je neophodno, ne može Tači sam donositi odluke. Bar ne kad je EU prisutna.

Bum-92

pre 11 godina

Ne sme da se nikako odustaje od zahteva koje je sa sobom ponela u Brisel srpska delegacija. Već jednom mora da shvati albanska delegacija da nije sve tako kako oni žele. A svi nama je poznato da albanska strana uziva da misli i sanja kako je sve na njihovoj strani.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Od pregovora se ne sme odustajati ali se mora jasno staviti do znanja gde su granice tolerancije preko kojih Srbija neće ići! Samo napred, uz vas smo!

Kaja

pre 11 godina

Hvala Bogu pa nisam diplomata, jer ako je Vucic koji je uvek stalozen, povisio ton, to znaci da dih ja barem pokusala zveknuti Tacija pa i po cenu propalih pregovora. Ipak znaci da nisam promasila profesiju :)

Duci0167

pre 11 godina

Meni nije jasna jedna stvar! Trazimo zajednicu srpskih opstina,ok. U okviru cega??? Nezavisnog Kosova? Plakacete za Ahtisarijem!
Sto se tice ovog lika,zao mi je sto mu narod kroz poreze daje platu! Dal bi bio ovoliki patrioTa za DZ?! Ne samo on vec komplet ekipa? Istripovao se zesce al ga boli uvo. Usao je nekako neprimetno,kao pacov.

Tomo meh.

pre 11 godina

Mislim da je veoma teska situacija za nasu drzavu, kada smo izmedju cekica i nakovnja.Treba naci modul da se amortizuju udarci i svede steta na najmanju mogucu meru.

bata mila

pre 11 godina

Znali smo od pocetka da nece biti ni malo lako, tim pre sto druga strana ima ogromnu pomoc velikih sila. Ali navikli smo vec da se ganjamo sa takvima pa nam ovakva situacija ne predstavlja nista novo od onoga sto smo vec osetili na svojoj kozi. Samo hrabro do kraja i rezultat nece izostati.

Darkic

pre 11 godina

Ne odustaje Taci, a nece ni nas tim Srbije, koji ima jedan novi kvalitet od kada se pridruzio A.Vucic, kako rece Vulin... Nadamo se najboljem dogovoru za Srbiju!

o5ja

pre 11 godina

Kompromis je vec u samom pocetku sto nasa delegacija uopste hoce da pregovara sa teroristima. Da li bi SAD-e pregovarala sa Al Kaidom?

vanja

pre 11 godina

Po meni je jako bitno što je Srbija konačno stala da zaštiti svoj nacionalni interes i Srbe koji su ostali i žive na kosovu.Moramo znati da im život nije nimalo lak i bar danas mogu verovati u podršku vlasti i Beograda!

Domagoj Svarušić

pre 11 godina

Za mene je ovo što je Tači povisio ton dobar znak. To pokazuje da naša delegacija ima prednost i da mu krvni pritisak raste, a znamo da to može da dovede do raznih simptoma akutnih i hroničnih oboljenja. Ne kaže naš narod badava "pravednome Bog triput pomaže, nepravdi samo jednom".

Roach

pre 11 godina

Dokle god postoji nada u postizanje dogovora treba razgovarati. Neće biti smak sveta ako ne dođe danas do dogovora.
Smatram da je sasvim očigledno da Priština to ne želi i da EU pokaže svoju iskrenost prema Srbiji i dodeli joj datum. Ova vlada to svojim radom zaslužuje.
Sa druge strane, dat bi bio signal Prištini da ne može večito da sve otima što nije njeno a niti će biti.

Sad ili Nikad

pre 11 godina

Vučić u ovoj rundi ili zadaje ili dobija nokaut....Nadam se da će uspeti da obori protivnika pre nego što on obori njega...

Miloš

pre 11 godina

Za nas će biti dobro ako pregovorima bude zadovoljna EU a bude ostavljno još prostora za iste da Tači sada ne bi iskoristio naš cajtung za datum.
Tako bi izbegli najgore rešenje i scenario jer nam dobro niko neće učiniti osim nas samih.

Josipa B

pre 11 godina

Problem Kosova datira iz prošlosti,planski je spreman scenario,i ostavljen budućim generacijama da ga rešavaju.Na našu veliku žalost nije rešavan decenijama.Činjeni su loši potezi,čini mi se da niko do sada nije imao dovoljno volje snage da se problem i reši. Zašto? istorija će dati odgovor.Problemi su se nagomilavali,a svi znamo da se odlaganjem puno gubi,da je teže doći do rešenja.I sada smo došli u poziciju da činimo kompromise da izvučemo što se izvući može.Biće to težak i trnovit put,i sigurno da se neće rešiti za jedan dan.

Sloba

pre 11 godina

Nemaju oni tu sta da prihvate ili ne nezavisnost Kosova, niti mislim da je to presudno. Valjda je poenta u tome da se zastite gradjani srpske nacionalnosti koji su ostali tamo, izmedju ostalog. Ne moze niko da ih natera na priznavanje Kosova, a verujem, sve i da je to cilj, da bi iko to uradio, pogotovu Vucic.

DareCar

pre 11 godina

Pa niko nije ni ocekivao da ce sve ici kao ladna voda..Sad kad smo krenuli odustajanja nema sigurno,a najbitnije je da od naših zahteva ne odstupumo ni po koju cenu

Dobošar

pre 11 godina

Verujem da većina deli moj utisak da niko nije očekivao lake razgovore danas u Briselu.
Veoma je teško voditi dijalog gde jedna stran ne popušta ni milimetar a oni koji je podržavaju prave se Toše.

Feliks Mendelson

pre 11 godina

Svi su znali da su pregovori teski i pre nego sto su bili zapoceti...Medjutim,treba nastaviti ovim tempom i niposto ustuknuti.Ono sto Srbija trazi zaista je minimum.

Feniks

pre 11 godina

Kako god da se zavrsi ova runda pregovora mislim da ce strane i dalje zadrzati svoje stavove oko krajnjeg cilja.Ali sporazum koji bi doneo bolji i slobodniji zivot pre svega Srba na podrucju KiM je nesto sto bi svima nama znacilo mnogo i optimista sam kada je u pitanju ovaj sporazum.

ALISA

pre 11 godina

Nisam ni pretpostavila da će dijalog teći lako , mora se imati na umu da samo dijalogom možemo doći do rešenja bez obzira koliko oni bili mučni to je jedini put da se sporazum dovede do kraja.

Lajoš

pre 11 godina

Ne sumnjam da će naši predstavnici postići dogovor koji bar koliko toliko ide u korist i Srbima na Kosovu...Samo još da se stavi na papir...

dusicadrazic

pre 11 godina

Ako je ikome od naših političara stalo do Srbije to je Aleksandru Vučiću! Znamo da će ono što bude dogovoreno biti najbolje što Srbija i njen narod mogu da dobiju! Uz Vas smo!

Dusanka

pre 11 godina

Uopste ne cudi kabadahijsko ponasanje Tacija. Sve mu je dozvoljeno od strane i amera i EU (citaj Nemacka). Bio bi lud da ne iskoristi njihovu ogromnu naklonost i podrsku.

ivica33

pre 11 godina

Mislim da ovi pregovori nece doneti nesto novo, ali to nije do nas i nasih vlasti.Evropa treba da se zapita i razlisli sta ce biti u buducnosti ako Srbija bude ostala ostecena.

shono

pre 11 godina

zbog takvih kao vi i ne treba niata da urade. gledam komentare, na svaki pozitivan komentar ogroman btlroj minusa, a na svaku podrsku albanskoj strani samo plusevi. stidite se tzv. "srbi".

dzoni

pre 11 godina

Nadam se da ce ovaj problem sad konacno se resiti kako treba posto je uzeo Vucic stvari u svoje ruke, pa da konacno mozemo da krenemo dalje !!!

EKI

pre 11 godina

Ovoj problem se vuce godinama i krajnje je vreme da se resi, ali ne treba pristajati ucene i svakakve uslove koji nisu u interesu Srbije jer smo ver napravili maksimalne ustupke!!!!

DUSKO DOUGUSKO

pre 11 godina

Pregovori su jaki teski i iscpljujuci,sto je najgore po nas,ne idu nam u korist,veoma su teski i tvrdoglavi pregovaraci,to smo jos znali od samog pocetka,oni u ti koji koce nas,mi tu ne mozemo nista,dosta smo uradili i kroz ove sastanke pokusavali,ali nista,sav nas trud pada u vodu zbog njih.

ana

pre 11 godina

Naravno da je teško, bezpotrebne reči Vulina, ali treba imati veru u delegaciju i Vučića. Pritiskom na njih, ništa nećemo postići. Očigledno je da ne daju na Srbiju, tako da šta god da se desi dali su sve od sebe!

DAVIDOF

pre 11 godina

Srbija ima jasan i cvrst stav kada je u pitanju Kosovo i od toga necemo oduspati. Konacno smo pokazali da nece moci da manipulisu sa nama. Iako su mucni pregovori, svi se nadamo lepim i pozitivnim vestima po nas. Veliku podrsku Srpskog naroda za nase pregovarace!

rimljanin

pre 11 godina

Vucicu nemoj da vices ko ce da pregovara ako promuknes?
Budite ozbiljni a ne naivni, ovi pregovori ce se odrzati kako Estonova (SAD) odluce.
I trajace kolko Estonova (SAD) bude htela.
A do tada, gospodo, samo mirno i bez nerviranja.

Izabela

pre 11 godina

Znam da naša Vlada na čelu sa Predsednikom Nikolićem neće dozvoliti ništa što nije u interesu Srbije i Srba na Kosovu. Njihovo mišljenje je neophodno, ne može Tači sam donositi odluke. Bar ne kad je EU prisutna.

mlade demokrate

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno, dok se nasi ljudi bore sa teroristom, celom Evropom i SAD, ovde neki mali klinci likuju na neuspeh. Ako izgubimo izgubila je Srbija, a dobili su teroristi koji su ubijali nasu decu, utite to u svojim glavama mlade demokrate.

mrkvica

pre 11 godina

A. Vučić je učinio mnogo za ovu zemlju u prethodnih 7. meseci i samim tim ima puno poverenje od strane gradjana da će uraditi sve da pregovori budu povoljni po Srbiju i njene građane!

Darkic

pre 11 godina

Ne odustaje Taci, a nece ni nas tim Srbije, koji ima jedan novi kvalitet od kada se pridruzio A.Vucic, kako rece Vulin... Nadamo se najboljem dogovoru za Srbiju!

DjuroShnajder

pre 11 godina

Pretpostavljam da je ovo mozda i poslednja prilika i mislim da sada svi MORAJU da podrze aktuelnu vlast, jer ocigledno niko do sada nije imao hrabrosti ili pameti da razresi problem Kosova.

Nevenka

pre 11 godina

Srbija je vrlo jasno naglasila da je spremna na kompromis,al da se isto ocekuje i od druge strane.Odlaskom Vucica u Brisel,cini mi se da je delegacija Srbije dobila na jacini i jos vise je naglasen jasan stav da ne odustajemo od svojih dogovorenih i jedinsvenih ciljeva.

Bum-92

pre 11 godina

Ne sme da se nikako odustaje od zahteva koje je sa sobom ponela u Brisel srpska delegacija. Već jednom mora da shvati albanska delegacija da nije sve tako kako oni žele. A svi nama je poznato da albanska strana uziva da misli i sanja kako je sve na njihovoj strani.

Cipuljic

pre 11 godina

Vučić prodire preko desnog krila ,suparnici mu ne mogu ništa,puca puca i stativa auuu koja je to šansa bila,he he ..
(pisar, 2. april 2013 17:47)

Zalostan komentar, na ovakvu sudbonosnu situaciju, kada se resava problem Kosova i Metohije.

vlada

pre 11 godina

Samo smirenost i trzvenost Srpskog pregovaračkog tima može doneti boljitak u pregovorima a samim tim i bolji život Srbima na Kosovu.sm

Sad ili Nikad

pre 11 godina

Vučić u ovoj rundi ili zadaje ili dobija nokaut....Nadam se da će uspeti da obori protivnika pre nego što on obori njega...

Mississippiensis

pre 11 godina

Nadam se da će naši pregovarači izvući maksimum za Srbe na KiM.Puna podrška za rešenje gorućeg pitanja u našoj zemlji.

dusicadrazic

pre 11 godina

Ako je ikome od naših političara stalo do Srbije to je Aleksandru Vučiću! Znamo da će ono što bude dogovoreno biti najbolje što Srbija i njen narod mogu da dobiju! Uz Vas smo!

Pomahnitali

pre 11 godina

Nema odustajanja sada kada kada su se toliko zauzeli da se reši, pa i da traju još 300 rundi, ali bez predaje Srbije i priznavanja Kosova.

Zoran

pre 11 godina

Cuvajte se, pas moze i da ujede a ne samo da laje!Ako vas pohvataju po mraku ostacete bez nekog organa.Tamo je cena velika a i oskudacija za istim.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Od pregovora se ne sme odustajati ali se mora jasno staviti do znanja gde su granice tolerancije preko kojih Srbija neće ići! Samo napred, uz vas smo!

Kaja

pre 11 godina

Hvala Bogu pa nisam diplomata, jer ako je Vucic koji je uvek stalozen, povisio ton, to znaci da dih ja barem pokusala zveknuti Tacija pa i po cenu propalih pregovora. Ipak znaci da nisam promasila profesiju :)

Mage87

pre 11 godina

Srbija je spremna na kompromis i spremna je da pregovara sto dokazuje i jacina delegacije koja je otisla na pregovore, ali Srbija nije spremna na ucene i pritiske i to sigurno nece dozvoliti.

Повисилица

pre 11 godina

Повисили тон'-Да ли стварно неко мисли да је могуће без андреналина?Вучић доказао на свим пољима да "не прича бајке".

Zoni

pre 11 godina

Pregovori koji su danas na delu su samo jos jedan od pokusaja da se Srbiji nametne nesto sto Srbija ne zeli.Mislim da je svima jasno da Srbija nece prihvatiti nista sto bi unapred znacilo priznanje KiM kao nezavisne drzave.Dogovor oko nekih vaznijih pitanja za opstanak i zivot ljudi koji i dalje zive na podrucju KiM je nesto sto se i ocekuje ali to nikako ne znaci da Srbija priznaje KiM kao nezavisnu drzavu.

o5ja

pre 11 godina

Kompromis je vec u samom pocetku sto nasa delegacija uopste hoce da pregovara sa teroristima. Da li bi SAD-e pregovarala sa Al Kaidom?

SlavicaMarinkovic

pre 11 godina

Svi koji kritikuju pokusaje ove Vlade da konacno resi pitanje Kosova i da nastavimo put ka EU, pitam, zasto sami nisu uradili to. Prilika je bilo i mozda smo imali bolju poziciju od ove sada. Bolje se pokrijte i cutite.

novica952

pre 11 godina

Srbija je odlučna da sa svojom delegacijom ostane u Briselu koliko je potrebno da se ova osma runda razgovora završi dogovorom uprkos situaciji koja u razgovorima vlada i o kojoj govori Vulin. Da nije lako sigurno je i da je mučno razgovarati sa čovekom koji je toliko zla naneo Srbija a sada je stekao diplomatski imunitet i politički angažman da može da kroji sudbinu puta Srbije prema EU integracijama.Naše premije Dačić i vicempremijer Vučić su tu da pokušaju da EU i gospođi Ešton pokažu spremnost Srbije da reši ovaj problem i da je ne može niko optužiti da nije spremna za kompromis. Ipak sve je u domenu nagađanja i mogućnosti da bude rešenja i da ne bude ili da se samo postigne neka načelna saglasnost bez potpisivanja bilo kakvog dokumenta.

Florijan

pre 11 godina

Mučno, da mučnije ne može biti. Strpljenje je pri kraju, a i vreme je da se krene napred. Dobro bi bilo da je ovo ipak zadnja runda, jer naši pregovarači imaju i drugih gorućih pitanja. Konkretno Vućič ne može biti na sto strana, a za sve ga pozivaju i prozivaju. Vreme je za kraj utakmice.

bata mila

pre 11 godina

Znali smo od pocetka da nece biti ni malo lako, tim pre sto druga strana ima ogromnu pomoc velikih sila. Ali navikli smo vec da se ganjamo sa takvima pa nam ovakva situacija ne predstavlja nista novo od onoga sto smo vec osetili na svojoj kozi. Samo hrabro do kraja i rezultat nece izostati.

Bože pravde

pre 11 godina

Srbija mora izdržati sve pritiske sada kada je najteže. Ništa ispod časti i po svaku cenu! Pokazali smo da smo spremni na kompromis, lopta je prebačena njima, a dobro je što nam je delegacija "šarolika" kako bismo im stavili do znanja i da smo složni u našim namerama.

Rajko

pre 11 godina

Mislim da naš tim vodi pregovore tako da će celom svetu biti jasno ko opstruira razgovore. Kompromis znači popuštanje dve strane, ne videsmo šta to priština popušta.

Roach

pre 11 godina

Dokle god postoji nada u postizanje dogovora treba razgovarati. Neće biti smak sveta ako ne dođe danas do dogovora.
Smatram da je sasvim očigledno da Priština to ne želi i da EU pokaže svoju iskrenost prema Srbiji i dodeli joj datum. Ova vlada to svojim radom zaslužuje.
Sa druge strane, dat bi bio signal Prištini da ne može večito da sve otima što nije njeno a niti će biti.

Dobošar

pre 11 godina

Verujem da većina deli moj utisak da niko nije očekivao lake razgovore danas u Briselu.
Veoma je teško voditi dijalog gde jedna stran ne popušta ni milimetar a oni koji je podržavaju prave se Toše.

Natasa Rostova

pre 11 godina

Vulin govori ono sto je realno...Pa,znajuci Tacija,je l' ti mislis da ovo moze dobro da se zavrasi?!Moze samo manje lose za Srbiju,ali dobro ne moze...

vanja

pre 11 godina

Po meni je jako bitno što je Srbija konačno stala da zaštiti svoj nacionalni interes i Srbe koji su ostali i žive na kosovu.Moramo znati da im život nije nimalo lak i bar danas mogu verovati u podršku vlasti i Beograda!

Jaca

pre 11 godina

Podrska nasim predstavnicima u Briselu da ne posustanu u diplomatskom dijalogu , i opet mislim, verujem i kazem sto se pre dodje do resenja pre cemo krenuti napred. Sve dok nema resenja nazadujemo.

Menicni aval

pre 11 godina

Taci ima pomoc SAD-a,to pokazuje i njegov sastanak sa Rikerom neposredno pre sastanka sa Estonovom.Da ne govorim o telefonskom pozivu Tacija Rikeru posle prethodne runde pregovora.Zato je nama i ovoliko tesko ,a borimo se za sopstvenu zemlju.Treba istrajati ,ma koliko napeto bilo.Pa ,nisu se tamo skupili da bi se druzili ,politika je u pitanju,treba da bude napeto.

Lajoš

pre 11 godina

Ne sumnjam da će naši predstavnici postići dogovor koji bar koliko toliko ide u korist i Srbima na Kosovu...Samo još da se stavi na papir...

provala

pre 11 godina

Dogovor ce biti postignut ali nece biti potpisan i to se radi zbog albanske strane, jer u Srbiji manje vise nema problema (kriticari i opozicija su preslabi za bilo sta a i sami su imali prilike da urade nesto pa nisu) ali Taci ne moze nikako da objasni svom narodu da sever vise nije njihov.

Mrakonja

pre 11 godina

Verujem da je mučno za pregovaračkim stolom sedeti sa Hašimom Tačijem nakon svega što se desilo. Još gore bi nam bilo da je umesto njega Ramuš Haradinaj! A najgore rešenje bi bilo da je umesto svih njih Albin Kurti! Pregovori moraju da traju, rešenje se mora naći jer u pitanju je opstanak Srpskog življa na Kosovu i Metohiji, opstanak Srbije na Kosovu i Metohiji.

Boda Tajson

pre 11 godina

Bez borbe nema predaje, a ako su oba protivnika čvrsta, normalno je da i borba dugo traje. Zato i dalje moramo da ostanemo čvrsti i dosledni svojim stavovima i da pokažemo složnost!

Domagoj Svarušić

pre 11 godina

Za mene je ovo što je Tači povisio ton dobar znak. To pokazuje da naša delegacija ima prednost i da mu krvni pritisak raste, a znamo da to može da dovede do raznih simptoma akutnih i hroničnih oboljenja. Ne kaže naš narod badava "pravednome Bog triput pomaže, nepravdi samo jednom".

strahinja

pre 11 godina

Nadam se da ce uskoro vlada Srbije naci resenje za Kosovo jer je svima u interesu,a pogotovu narodu koji zivi dole i koji je stalno izlozen maltretiranju.Vreme je da dodje do pomirenja i da se uspostavi normalan zivot

Stojadin

pre 11 godina

Brate Vuline kako si ti nevazan lik u mom zivotu.Ali kao pravi politicar uvek nadjes put da se eksponiras i budes u politickim vodama.Kada politicari iz veselih devedesetih odu u zaborav onda ce biti meni bolje.

žile

pre 11 godina

Pregovori mučni,pregovori neizvesni,pegovori pa pregovori a,kad pomakneš zavesu vidiš da je to samo živa muka pregovaračkog tima iz Srbije,oteli ti teritorije a ti ideš da pregovaraš pod tuđom dirigentskom palicom.

Indijansko pero

pre 11 godina

Neka bude i još rundi, samo neka se pokaže naša odlučnost i briga za Srbe na Kosovu. Nije ova delegacija otišla tamo samo da bi iskamčila datum za pregovore sa EU, kako to sada neki hoće da prikažu. Nije to sakupljanje jeftinih političkih poena, pogotovo ne jeftinih. Štaviše, siguran sam da bi, kada bi baš tako ispalo ko što neki kažu, da ćemo prihvatiti sve samo zbog datuma, SNS mnogo više izgubio nego što bi dobio na rejtingu.

za mene burek a za Breda pita

pre 11 godina

verujem da i jedna i druga strana iskreno žele dogovor a nadam se da će uz minimalna odricanja uspeti složiti i napraviti trajnije rešenje za Kosovo

Glasinac

pre 11 godina

Da su pregovori teški i da je ishod neizvestan to svi znamo. Najgore je što ishod tih pregovora ne zavisi više od Srbije. Mi smo uradili sve što se moglo uraditi i došli smo do granice koju ne možemo da pređemo. Kosovo i dalje stoji na početnim položajima. .

Dusanka

pre 11 godina

Uopste ne cudi kabadahijsko ponasanje Tacija. Sve mu je dozvoljeno od strane i amera i EU (citaj Nemacka). Bio bi lud da ne iskoristi njihovu ogromnu naklonost i podrsku.

DareCar

pre 11 godina

Pa niko nije ni ocekivao da ce sve ici kao ladna voda..Sad kad smo krenuli odustajanja nema sigurno,a najbitnije je da od naših zahteva ne odstupumo ni po koju cenu

agron

pre 11 godina

Nema nikakvog sporazuma ja vam kazhem nikad srbija nije voljom prihvatila nishta, od Z4 pa deyton pa kosovo 99 vashi politicari uvek su spremni da zhrtvuju narod samo da budu u svoijm politickim foteljama i da budu "patrioti" pun je hag patriota koji su mogli da reshe i ovaj problem pre nego shto je poceo krajem 80.

Feliks Mendelson

pre 11 godina

Svi su znali da su pregovori teski i pre nego sto su bili zapoceti...Medjutim,treba nastaviti ovim tempom i niposto ustuknuti.Ono sto Srbija trazi zaista je minimum.

Sloba

pre 11 godina

Nemaju oni tu sta da prihvate ili ne nezavisnost Kosova, niti mislim da je to presudno. Valjda je poenta u tome da se zastite gradjani srpske nacionalnosti koji su ostali tamo, izmedju ostalog. Ne moze niko da ih natera na priznavanje Kosova, a verujem, sve i da je to cilj, da bi iko to uradio, pogotovu Vucic.

ALISA

pre 11 godina

Nisam ni pretpostavila da će dijalog teći lako , mora se imati na umu da samo dijalogom možemo doći do rešenja bez obzira koliko oni bili mučni to je jedini put da se sporazum dovede do kraja.

Josipa B

pre 11 godina

Problem Kosova datira iz prošlosti,planski je spreman scenario,i ostavljen budućim generacijama da ga rešavaju.Na našu veliku žalost nije rešavan decenijama.Činjeni su loši potezi,čini mi se da niko do sada nije imao dovoljno volje snage da se problem i reši. Zašto? istorija će dati odgovor.Problemi su se nagomilavali,a svi znamo da se odlaganjem puno gubi,da je teže doći do rešenja.I sada smo došli u poziciju da činimo kompromise da izvučemo što se izvući može.Biće to težak i trnovit put,i sigurno da se neće rešiti za jedan dan.

shono

pre 11 godina

zbog takvih kao vi i ne treba niata da urade. gledam komentare, na svaki pozitivan komentar ogroman btlroj minusa, a na svaku podrsku albanskoj strani samo plusevi. stidite se tzv. "srbi".

Tomo meh.

pre 11 godina

Mislim da je veoma teska situacija za nasu drzavu, kada smo izmedju cekica i nakovnja.Treba naci modul da se amortizuju udarci i svede steta na najmanju mogucu meru.

Posmatrač

pre 11 godina

Ovaj bivši JUL-ovac navikao na kult ličnosti.Baš bi bilo interesantno da objasni koji je to "novi kvalitet" dobio pregvarački tim uključenjem Vučića.To je toliko besmisleno,koliko i neozbiljno.Ukoliko država ima određeni stav po određenom pitanju uopšte nije važno ko ga ad personam iznosi,već šta iznosi.Moguće g.bivši JUL-ovac misli da je pregovarački tim dobio u visini ili šta takvo?Svačega ćemo se mi naslušati sa ovom ekipom.Mislim da im je tamo u Briselu nedostajao samo Drecun.Onda bi bili kompletni.

Posmatrač

ivica33

pre 11 godina

Mislim da ovi pregovori nece doneti nesto novo, ali to nije do nas i nasih vlasti.Evropa treba da se zapita i razlisli sta ce biti u buducnosti ako Srbija bude ostala ostecena.

Alister

pre 11 godina

Do juče si govrio kako nema šanse da se odstupi od Tominih crvenih linija, a danas pričaš kako ćemo da napravimo kompromis! Šta ćeš sutra reći prevrtljivi čoveče? Hoćeš li da proglasiš pobedu iako ste potpisali dogovor a Tominu platformu bacili u kantu za đubre!?
Ah, da... umalo da zaboravim. Pozdravio te Redžepi, Vuline!

Romljanin

pre 11 godina

Narod već dugo nikom više ne veruje! Svi su ravnodušni, neka odluče bilo šta, samo da ne moramo više da idemo da ratujemo. Naravno, neka bude u našu korist. :)

Siniša

pre 11 godina

Ova predstava, koju izvodi Vulin u ime SNS, ukazuje na to da će prihvatiti nezavisno Kosovo, samo treba narod da pomisli da se oni tamo ,,bore''...a naivčine treba da poveruju-nasednu. Videćemo rezultat te predstave.

Feniks

pre 11 godina

Kako god da se zavrsi ova runda pregovora mislim da ce strane i dalje zadrzati svoje stavove oko krajnjeg cilja.Ali sporazum koji bi doneo bolji i slobodniji zivot pre svega Srba na podrucju KiM je nesto sto bi svima nama znacilo mnogo i optimista sam kada je u pitanju ovaj sporazum.

EKI

pre 11 godina

Ovoj problem se vuce godinama i krajnje je vreme da se resi, ali ne treba pristajati ucene i svakakve uslove koji nisu u interesu Srbije jer smo ver napravili maksimalne ustupke!!!!

Miloš

pre 11 godina

Za nas će biti dobro ako pregovorima bude zadovoljna EU a bude ostavljno još prostora za iste da Tači sada ne bi iskoristio naš cajtung za datum.
Tako bi izbegli najgore rešenje i scenario jer nam dobro niko neće učiniti osim nas samih.

Goki56

pre 11 godina

Ovaj Vulin je tipican SNS politicar, demagog ili bolje reci "prodavac magle". Izjave tipa "Pregovori mučni, ali ne odustajemo" su pateticne i neprimerne za jednog ozbiljnog politicara. Budite sigurni sta god da se desi odluceno je mnogo ranije i na drugom mestu i sve ovo je samo jedna velika farsa. Nikolic, Vucic, Dacic i ostali nemaju sta tu da dodaju.

Odlucila je Nemacka jos 1943 kad je menjala Italiju u Albaniji...jos tada su oni bacali letke u Albaniji obecavajuci da ce im dati Kosovo i jos neke delove ako prijateljski docekaju Nemacku. Odlucilila je Amerika ne tako davno a o Engleskoj necu ni da pricam.

Ozbiljna zemlja sa ozbiljnim politicarima i sa ozbiljnom dugorocnom politikom je svesna svih historijskih cinjenica, direktnih i indirektnih protivnika i ako nije dovoljno jaka potrazi na vreme saveznike i prijatelje.

O Srbiji i njenim politicarima nema potrebe trositi vreme.

dzoni

pre 11 godina

Nadam se da ce ovaj problem sad konacno se resiti kako treba posto je uzeo Vucic stvari u svoje ruke, pa da konacno mozemo da krenemo dalje !!!

titovKonj

pre 11 godina

Na zalost svih kriticara, dogovor ce biti postignut i to je u ovom slucaju najbitnije. Cak i ako dogovor bude samo usmenog tipa, mislim da u EU odlicno znaju sta to znaci i da ce EU biti garant tog dogovora.

verujem u pobedu

pre 11 godina

Ajte ljudi nije veceras sudbonosno vece!! jos ce te se Vi sastajati pa cak i da uspeju pregovori imate Vi jos puno oko cega da pregovarate!!

ana

pre 11 godina

Naravno da je teško, bezpotrebne reči Vulina, ali treba imati veru u delegaciju i Vučića. Pritiskom na njih, ništa nećemo postići. Očigledno je da ne daju na Srbiju, tako da šta god da se desi dali su sve od sebe!

Duci0167

pre 11 godina

Meni nije jasna jedna stvar! Trazimo zajednicu srpskih opstina,ok. U okviru cega??? Nezavisnog Kosova? Plakacete za Ahtisarijem!
Sto se tice ovog lika,zao mi je sto mu narod kroz poreze daje platu! Dal bi bio ovoliki patrioTa za DZ?! Ne samo on vec komplet ekipa? Istripovao se zesce al ga boli uvo. Usao je nekako neprimetno,kao pacov.

DUSKO DOUGUSKO

pre 11 godina

Pregovori su jaki teski i iscpljujuci,sto je najgore po nas,ne idu nam u korist,veoma su teski i tvrdoglavi pregovaraci,to smo jos znali od samog pocetka,oni u ti koji koce nas,mi tu ne mozemo nista,dosta smo uradili i kroz ove sastanke pokusavali,ali nista,sav nas trud pada u vodu zbog njih.

DAVIDOF

pre 11 godina

Srbija ima jasan i cvrst stav kada je u pitanju Kosovo i od toga necemo oduspati. Konacno smo pokazali da nece moci da manipulisu sa nama. Iako su mucni pregovori, svi se nadamo lepim i pozitivnim vestima po nas. Veliku podrsku Srpskog naroda za nase pregovarace!

sumnjicava

pre 11 godina

Ja ne znam kako ovi iz EU misle da pomognu u pronalazenju kompromisnog resenja kad je veci deo clanica EU vec priznao nezavisnost kosovskim albancima. Da nece mozda sad da im kazu da su se predomislili i da od njihove nezavisnosti nema nista. Cisto sumnjam.

blebetalo

pre 11 godina

Jeste li primjetili da ovi kroz ove izjave kako Srbija ne odustaje od svojih zahtjeva,prikrivaju da traze ono sto su prije nazivali izdaja?A lako da ni to nece dobit!Pa kako mozes traziti autonomiju za Srbe na Kosovu,a isto to Kosovo ne priznas?To je vise nego paradoks!Isto koda ja trazim kredit u banci,a tvrdim da ista ne postoji!