Subota, 30.03.2013.

21:12

"Vreme je za raskid s prošlošću"

Verujemo da je sporazum Beograda i Prištine moguć, jer su obe strane konstruktivno radile zajedno, kaže zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker.

Izvor: Blic

"Vreme je za raskid s prošlošæu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

GROFICA ERŽEBET

pre 11 godina

Postoji politička volja sa dijametralno suprotnim ciljevima. Nije mi jasno kako doći do okončanja pregovora i rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Ko što reče Pavle Vujisić u Otac na službenom putu:”Ja bi da se to zaboravi”.

Adidas

pre 11 godina

I vise nego dovoljno Srbija je tokom ovih pregovora popustala i cinila ustupke.Dosao je red na Pristinu da popusti i da cini ustupke,jer Srbija je dosla do crvene linije koju ne sme preci...

Crni Luk

pre 11 godina

Srbija nema vise gde da popusta.Ne lazemo, ne cenjkamo se,i sve sto kazemo to je otvoreno.Dosao je red kada ce Taci morati da popusti,jer Srbija je dosla do granice koju ne sme preci.

RELJA013

pre 11 godina

Svakako da treba da se zaborave sukobi i da se krene u normalizaciju zivota,ali za Srbiju je ovo prevelika cena.Ta proslost se zove nasa istorija i tesko je skoro ne moguce je zaboraviti,jer time se gubi identitet i ono sto jesmo,oduzimanjem teritorije uzimate nam deo srca

Emilian , Srpski Istoricar

pre 11 godina

"Kaže zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker", Zar ovo nije smesno ko savetuje Srbiju? Srbiji su dovoljni svoji savetnici a Ameri neka svoje portire sacuvaju za svoje poslove. Zapravo, ko je koga ovlastio da savetuje Srbiju, pitanje je sada? Mi pamtimo i vremena od preko 3000 godina na ovim prostorima kao Romanski Narodi kako nas Rusi nazivaju u svojoj istoriji. Konacno, mi nikada necemo dati dobrovoljno deo nase teritorije potomcima Razbojnickih Pirata sa Mediterana i Sibirskih Razbojnika-Bugara koji su od Amera locirani na Kosovo.

skakavac

pre 11 godina

Dogovor je moguć ukoliko kažete Prištini da malo popusti u pregovorima pošto je evidentno da se njihova i vaša gledanja na pregovore savršeno poklapaju!

zaboraviti..

pre 11 godina

Zavisi sa kojom proslosti da raskinemo...Da li sa onom u kojoj postajemo manjina u sopstvenoj zemlji...Ajde da i to zaboravimo...A sta cemo sa neprocesuiranim zlocinima pocinjenim nad srpskim zivljem,atakovanje na nase mrtve,devastiranim nadgrobnim spomenicima i skrnavljenjem istih,napadom na obicne gradjane na dan najveceg pravoslavnog praznika..Ajde da i to zaboravimo...A kako cemo onda da zivimo zajedno...Jer sve dok zlocinci ne budu kaznjeni za svoje zlocine,znaci da mogu i da ih ponove...To je taj problem u selektivnoj odgovornosti pa i strah od suzivota i ako bi zaboravili proslost...To je sto se tice blize istorije...Ali tesko cemo zaboraviti da je Kosovo deo Srbije iz koga izvire srpska drzavnost ili bolje receno nase korenje...Kosovo postaje njen deo jos krajem 12 veka,tokom vladavine njenog osnivaca Stefana Nemanje...To je mesto gde se nalazi najvise srpskih crkava i manastira nego u kom drugom delu Srbije..Evidentirano je preko 1500 spomenika srpskog kulturnog nasledja..Tu su nase crkve,manastiri..koji svedoce o nasem bitisanju i postojanju na tim teritorijama...A ko i to prepustimo zaboravu..pa sta ce nam onda ostati..Kako zaboraviti tragove 2.500 hriscanskih svetinja nestalih u burnoj proslosti.. .Postacemo jedan narod u Evropi kome su izbrisali proslost ili bolje receno,koga su ,ubedili, pritiskajuci ga raznim uslovima i pritiscima,da zaboravi sopstvenu proslost...I na kraju ako jednom narodu uzmes istoriju uzeo si joj i buducnost...Ali ne razumete vi to...

Vladimir Triput

pre 11 godina

1455 godine nakon duge i neuspesne opsade tvrdjave Novog Brda, Mehmed II je tvrdo obecao i nad Kuranom se zakleo da ce svima postedeti zivot ako se predaju. Nakon predaje tvrdjave je usao, naredio odrubljivanje glave svim muskarcima, zene i zensku decu predao svojim azapima u roblje a musku decu (714 decaka tacno) vezao i na kamilama odveo u Istanbul. Nekima unistio zile i ostavio ih da cuvaju harem kao evnusi a ostale uz kamdziju uveo u Janicare i vratio ih godinima kasnije da pale Smederevo, Beograd i Nis..I sad, 500 godina kasnije, nas pomocnik zamenika neceg sto postojalo nije kad smo mi nestajali za to malo doline ispod Prokletija - ubedjuje da prihvatimo realnost i krenemo u novu buducnost.Zbog naivnih Srba iz Novoga Brda sto su poverovali da ce imati slobodu ako se ne izbore za nju, zbog miliona pobijenih u narednih 500 godina, na silu pokrstavanih, prognanih, zbog sve one dece koja su na silu odvedena od svojih roditelja - radite sta morate ali mi nasu slobodu i ovo malo dostojanstva ne dajemo. Moracete da dodjete da nam je uzmete.Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana sto proleti.
(Konstantin Mihailovic, 30. mart 2013 23:43)
Bravo ,vrhunski komentar!

siljo

pre 11 godina

da vreme je ali da nas ostavite na miru da izgradjujemo nasu drzavu prema nasim goepolitickim zakonima jeza ne mozes staviti u njedra

blik

pre 11 godina

Svakako. Znači, Vašington raskida sa politikom podrške teroristima na Kosovu i okreće se poštovanju ljudskih prava i demokratije? Super cool. Znao sam da ćete doći pameti, kad-tad.

dok

pre 11 godina

Koliko god Pristina ne odstupi, toliko ce Beograd da pristupi i dogovor ce biti konacan, Kosovo vrlo brzo u OUN zahvaljujuci pristanku ,odnosno, ne protivljenju Srbije, a ako Srbija potpise, priznace ga i Kina i Rusija i svi ostali jer ako Srbiji nije stalo, sto bi nekome vise stalo do bivse srpske teritorije?

Milos

pre 11 godina

"On je ocenio da na obe strane postoji politička volja...."
Ja sam izgleda opet nesto propustio, ajde da vidimo i tu politicku volju od strane pristine.

СЕНОВИЋ

pre 11 godina

Чини ми се да оде Косово. Ови су спремни на то.Не знају како да то упакују народу ван Београда.Ово се Београђана вероватно и не дотиче.Видећемо, можда су се неке празне фразе и досетили.

mattko

pre 11 godina

SNS botovi dobili su recenice za sastave komentara na bilo koju temu i vredno ih sastavljaju i salju ne bi li se stekao utisak dominacije preovladavajuce opcije.
Neko je to odlicno odradio i cestitam mu na profesionalnom prilazu formiranja javnog mnjenja.
Cedomir Jovanovic i njegovi sledbenici treba ovo da nauce ako misle ikada da predju 20% biraqckog tela!
(Po najnovijim istrazivanjima sada su negde samo na 13-14 %, iako je njihova retorika u pogonu)

neznani junak

pre 11 godina

..mislim da cemo dobititakvu ponudu koju 'NECEMO MOCI DA ODBIJEMO' (...sjeb, sjeb....)
...oni su ordenje zasluzili,
sve sto kazu ureduje.
Mismo se nezahvalni rodili
i zbog toga nam sleduje.
SLUSAJ SINE,OBRISI SLINE
NEBUDI ALAV, JOS SI BALAV.... :-(

Masinica

pre 11 godina

Pa ni svi prsti na ruci nisu isti, govoriti da smo podjednako odgovorni pa to je takva ne istina da covek ne moze da poveruje u to. Sta je to uradila Priština tokom pregovora, ništa ni najmanje nisu popustili samo su kulirali i cekali mig od Amerike i EU.Vi podržavate u ovom naopakom procesu.Oni koji narodi nemaju proslost sigurno da nemaju ni buducnost.

Kula

pre 11 godina

Značajni korak je preduzeo samo Beograd , dok se Priština nije pomerila sa polazne tačke.Tako da se ne može reći da su obadve strane radile konstruktivno .Beograd preduzima sve mere da se do Sporazuma što pre dođe ali da bi se to toga došlo mora i Prištoina da napravi kompromis. Na žalost oni ne pokazuju dobru volju za tako nešto.

Bacvanin

pre 11 godina

Ako se raskine sa prosloscu, sta ce onda politicari da rade? Jedino sto znaju da pricaju jeste proslost, neki mitovi, stare slave itd.
O aktuelnim problemima ce se starati posle, verovatno 8. dana u nedelji.
Kosovo nam je samo breme oko vrata, jedan kancer koji bi bilo bolje sto pre odstraniti.
Vise Srba zivi u Becu nego na celom Kosovu. Srbi su se masovno iseljavali sa Kosova jos davne 91', a "profi Srbi iz Krajine" sasvim sigurno nisu hteli ici "u kolevku Srpstva, alias Kosovo" nego Beograd, Novi Sad, Nis, sve samo ne u "srce Srbije".
Sto se pak standarda u Bugarskoj i Rumuniji tice, on je sigurno bolji nego kod nas, manja im je nazaposlenost, a prosecna zarada po glavi im je sigurno veca nego kod nas. Srbija zivi i opstaje od para koje salje dijaspora sa Zapada, EU i USA zemalja.
Naravno, svi ti Srbi njih par miliona, koji su otisli trbuhom za kruhom na Zapad su manje vazni od sacice svercera i "profesionalnih Srba" sa Kosova, koji ni odluke Skupstine Srbije ne postuju.

nikada

pre 11 godina

Dok god ima pametnjakovića koji tvrde da je Kosovo njihovo,oni će smatrati da imaju šanse da ga otmu.Tamo dole ima Srba,i njih ne smemo da zaboravimo.Jer,sutra cemo tako olako da otpišemo Rašku,Vojvodinu,Preševo,Pirnt,Niš...

Mislim dakle postojim

pre 11 godina

Zašto ne objavite mišljenje zamenika pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije o perspektivi razgovora u Briselu,da bi videli "ko u klin, a ko u ploču" udara, i zašto?!
Zamislite, prvi i jedini potpredsednik vlade Srbije traži da mu se kaže šta vlada nije dobro uradila, kao da su ga oni birali, a ne građani Srbije?!

Evrokrem

pre 11 godina

Meni je potpuno jasno da su Amerikanci naši prijatelji, a da datum nećemo dobiti zbog loše vlasti u Beogradu.

Ko može da očekuje pozitivne rezultate od crveno-crnih, kada su u devedesetim imali samo negativne.

U medijima je režim sada stvorio propagandu da sve ide dobro, pa me interesuje da li će krah 2. aprila probuditi nekog od ovih 40% ljudi koji glasaju za Nikolića. Verujete li realnosti ili Kuriru?

U boj patriote!!!

pre 11 godina

Ajmo sad uzimajte puske i trk na Kosovo da ga branite!
Takve junacine i patriote, a sede kuci i kucaju "najhrabrije" komentare koje ikad procitah! Samo Srbi mogu da zive u zabludi i da su jos hrabriji nego '99, a najveca istina je da smo samo mnooogooo siromasniji i gluplji.

mikser

pre 11 godina

Da postoji volja na obe strane, dogovor bi već bio postignut. Ovako, samo jedna strana mora da pravi ustupke, a tu dogovora teško da će biti.

joe

pre 11 godina

Krivo mi je sto ne mogu da zivim jedno 500-1000 godina kasnije - gde u recniku ne postoje reci: granica, politika, drzave, vera, sukobi... gde covek i nauka stoje na prvom mestu.

rus77

pre 11 godina

Normalno je da njemu kao amerikancu proslost nije vazna jer im je ta proslost od koje beze obelezena progonima,masovim ubistvima,etnickim ciscenjima i genocidima i to sve za vrlo kratko vreme kako postoje.

ajd sad...

pre 11 godina

drvo bez korena ne moze da prezivi! neka je proklet ko potpise bilo kakvo priznanje! a svi vi kojima se zuri u evropu samo napred. i gde cete da stignete sa 400 eura??? vidim u bugarskoj i rumuniji( a mi smo taj nivo za veliku evropu ako ne i nize)ne znaju sta ce sa parama.

Veljko

pre 11 godina

Mi Srbi smo glup narod koji nista nije naucio od proslog bombardovanja. Dosta je bilo ljudi moji dragi. Kosovo je njihovo. Mi se ponasamo kao neko ko je dobio debele batine i hoce jos da ga mlate iz inata i prkosa da bi pokazao da mu nije dosta. To je cist mazohizam. Ja ne zelim da budem taoc primitivnih nacionalista koji su losi gubitnici. Ne u mojoj zemljici Srbiji. Glupost ce nam doci glave za svagda. Priznao bih Kosovo danas.

eu citizen

pre 11 godina

Vreme je za raskid sa prosloscu, a tu se podrazumeva priznanje Kosova, ukidanje u srpske kuhinje i uvodjenje modernije, zdravije i ekonomicnije GMO ishrane, ukidanje SPC i uvođenje jedne svetske moderne religije koju promovisu Madona, Lady Gaga i Rokfeler. Welcome

TheSrbinBg

pre 11 godina

Mogli bi ovo i drugacije da shatimo. Raskidamo s prosloscu, od 1999. pocinje srpska istorija, sve pre toga pisu Amerikanci. Samo...mome detetu cu ja da predajem istoriju. E to nam nikada ne mozete oduzeti. Zivela Srbija.

vojvođanin

pre 11 godina

Dobro, poučno i iskreno zvuči izrečeno....šteta što je to samo "ZVANIČNA VERZIJA", živimo u licemernim vremenima...bar je lepo čuti, pročitati, zar ne ???!!!

kosovari

pre 11 godina

Ovaj prica kao da je Kosovo nezavisna drzava. Samo statusno neutralni komentari nisu i zlonamerni, a ovo sto prica "medjususedski odnosi" i slicno, potpuno je neprihvatljivo!!!

Velko

pre 11 godina

Riker, Riker. Samo od Srbije tražite da nema prošlost. Zašto vi snimate filmove o Linkolnu i Argo u rangu Oskara ako prošlost nije važna!?

boki

pre 11 godina

(Muhamed, 30. mart 2013 21:29)
E moj muhamede evo malo Njegosa:

Pa im poce demonski mesija
Lazne vjere pruzat poslastice.
Bog vas kleo, pogani izrodi,
Sto ce turska vjera medju nama?
Kuda cete s kletvom pradjedovskom?
Su cim cete izac pred Milosa
I pred druge srpske vitezove,
Koji zive doklen sunca grije?

evo jos malo da Njegos objasni:
Raspali se Micunovic Vuce,
Pa se Hamzi poprimace blizu:
“ Kakvo vlase, krmska poturice!
Dje izdajnik bolji od viteza?
Kakvu sablju kazes I Kosovo?
Da l’na njemu zajedno ne bjesmo,
Pa ja rva I tada I sada,
Ti izdao prijed I poslijed,
Obrljao obraz pred svijetom,
Pohulio vjeru pradjedovsku,
Zarobio sebe u tudjina?

Nikola

pre 11 godina

"Ako ne bude sporazuma, na EU će biti da utvrdi kako Srbija i Kosovo mogu da nastave da ostvaruju svoje ciljeve o evropskoj integraciji".
Samo onako kako njima odgovara. Predatori.

Laza

pre 11 godina

@ Dragan Hahaha, a Ivica taman mislio da ce da ga izbegne, kad ono Fiki dosao sam, i sazvao novinare, da ne bude posle saopstenje za stampu 'dosao je da kaze da voli Djokovica, i da kupi kajmak za kucu'.

Upuceni

pre 11 godina

@ Doktor, 30. mart 2013 22:42

Pa doktore nisi ni ti mutav ,Na tom Zapadu kome stremis dobiti posao djubretara je ravno 7-ci na loto-u
Razlog je vrlo prost ako si gledao "Sopranos-e" samom ce ti se sve reci...
by the way ako mislis da dobijes posao kao doktor i to zaboravi jer high end poslovi su rezervisani za ove sa plakata od pre neki Dan... pozdrav sa Zapada...

marija

pre 11 godina

ps.
Vi Ameri se necete smiriti dok ne napravite opet neki haos.
Ko jos veruje u vase dobre namere???
Dalje ruke od Srbije i Balkana. Gde god ste nesto resavali nastao je rat.
Zapalicete i Balkan.

Srđan

pre 11 godina

najgore što ljudi misle kad predamo kosovo da će teći med i mleko, a ne tako davno to smo mislili kada smo predali sve naše ljude u hagu! opet neće nam teći i da ne priznamo ali ćemo makar sačuvati obraz!

dusan

pre 11 godina

pa sta ostaje ako nema proslosti? na cemu se gradi buducnost? sto ne prodate ovaj recept u palestini, severnoj irskoj, kurdistanu, na kipru? unique case kosovo. samo da se resimo kosova pa ce da nam krene... zamalo.

ŽILE

pre 11 godina

More Rikeru... Ništa nisi bolji od tvojih prethodnika.Bolje se čuvajte od Severne Koreje nego što se zamlaćujete sa svetom srpskom zemljom. Dočekaće neko da se Kalifornija odvoji od SAD.

Konstantin Mihailovic

pre 11 godina

1455 godine nakon duge i neuspesne opsade tvrdjave Novog Brda, Mehmed II je tvrdo obecao i nad Kuranom se zakleo da ce svima postedeti zivot ako se predaju. Nakon predaje tvrdjave je usao, naredio odrubljivanje glave svim muskarcima, zene i zensku decu predao svojim azapima u roblje a musku decu (714 decaka tacno) vezao i na kamilama odveo u Istanbul. Nekima unistio zile i ostavio ih da cuvaju harem kao evnusi a ostale uz kamdziju uveo u Janicare i vratio ih godinima kasnije da pale Smederevo, Beograd i Nis..

I sad, 500 godina kasnije, nas pomocnik zamenika neceg sto postojalo nije kad smo mi nestajali za to malo doline ispod Prokletija - ubedjuje da prihvatimo realnost i krenemo u novu buducnost.

Zbog naivnih Srba iz Novoga Brda sto su poverovali da ce imati slobodu ako se ne izbore za nju, zbog miliona pobijenih u narednih 500 godina, na silu pokrstavanih, prognanih, zbog sve one dece koja su na silu odvedena od svojih roditelja - radite sta morate ali mi nasu slobodu i ovo malo dostojanstva ne dajemo. Moracete da dodjete da nam je uzmete.

Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana sto proleti.

pop corn

pre 11 godina

Ja stvari vidim ovako: od 99-te slusam samo kosovo, ja radim plaacam poreze, struju, vodu... registrujem auto... postujem drzavu Srbiju. A na kosovu svima je jasno da nema od srbije nista, ali bitno je da kosovu niko nista ne placa, prima kojekave dodatke, svercuje, prima plate iz srbije za nadleznosti kojih nema (sudovi i opstine). e zbog toga svega mi je DOSTA i kosova i laznog srpstva.Zar ja da ceo zivot placam za nesto od cega nemam ama bas nista. Zao mi je samo onih starih ljudi koji su tamo ostali.

Malo sutra

pre 11 godina

"za raskid sa strahom i za razmišljanje o budućnosti". Gospodine Riker, teško će srbi da raskinu sa strahom, dokle god su zločinci prema srbina, poštovani i slobodni građani.

Марина

pre 11 godina

Јој Ђинђићу и мртав издајеш српско Косово!!! Издао си Крајину, босну и призивао бомбардивање. Па где ће ти покојна душа.

А лажне патриоте. Је ли Ђинђић издајник. Баш ме интересује како ћете ово да објасните.

nikad kao Bane

pre 11 godina

e, to je to, hvalospevi o Dacicu i Vucicu, isti recept kao za Slobu pred Dejton. Docekali ga sa welcome mr. president, on im uz Civas potpisao sve, odsvirao Love me tender, valjda zamisljajuci da je svoj bioloski tast licno, posle jos godinu-dve bio faktor stabilnosti i cao zdravo... Ameri trljaju ruke cim mi izaberemo ponovo nekog takvog, jer znaju da takvi sve potpisuju... a mi fala bogu volimo da neko nesto potpise za nas vise nego leba da jedemo...

Boban

pre 11 godina

Bolje je priznati Kosovo i traziti maksimum, nego terati inat i dobiti minimum. Kosovo moze da se povrati samo na isti nacin kao sto je i oteto.
Ako se takva prilika ukaze u buducnosti, nece biti vazan status Kosova.

zluradi

pre 11 godina

Politika | subota 30.03.2013 | 11:13 -> 18:43
Vučić:Vreme da mislimo o budućnosti

Kosovo | subota 30.03.2013 | 21:12
"Vreme je za raskid s prošlošću" Filip Riker

Posto je malo verovatno da Riker citira Vucica, valjda je svima jasno po cijem nalogu je jutros Vucic dao ovu izjavu!

tatab

pre 11 godina

Da, svakako je došlo to vreme, ali da vi prestanete da budete "svetski panduri", to činite jaaakoooo nespretno, takoreći kao slonovi u staklorezačkoj radnji! Dosta više!

Laza

pre 11 godina

@ Dragan Hahaha, a raman mislio da ce da ga izbegne, kad ono Fiki dosao sam, i sazvao novinare, da ne bude pisle 'dosao je da kaze da voli Djokovica, i da kupi kajmak za kucu'.

jesteda

pre 11 godina

kada se ameri umesaju, to znaci da nam se lose pise! gde god su se inace umesali, ta drzava je propala i postala americki vazal/ne-kolonija.

Pantagruel

pre 11 godina

Треба бити сурово реалан: Важно је само преживети. Сачувати језгро националне државе, спречити да нам након Косова одвоје и додатне територије, подићи се економски, демографски и војно, па чекати следећи велики европски или светски рат који ће (хтели ми то или не) неизбежно доћи у наредних сто година и у њему одабрати страну која ће нам омогућити да повратимо изгубљене територије.

Zare

pre 11 godina

Amerikanci su kao i uvek nemilosrdno realni. I rade sve u korist svojih interesa, naš je problem što ne uspevamo naše interesa da uklopimo u postojeće aršine. Rusi sa druge strane preko svojih pulena DSSa, Naši, Vaši, Dveri, Zveri i ostali... Vrše pritisak da "kubanizuju" Srbiju, ekonomski je dovedu u podredjen položaj i koriste je za svoje igre na globalnom planu... Ulazak Srbije u Eu bekstvo je od ovog scenarija ali smo od toga miljama daleko...

daevon

pre 11 godina

Drugim rečima: "bili su dobri Dačić i ostali, priznaće Kosovo i mi u USA ćemo moći mirno da nastavimo da crpemo rudna bogatstva Kosova." Vredno divljenja svakako. Neokolonijalizam.

Da je poštenja Srbija bi CELA ušla u EU, sa Kosovom kao pokrajinom, kao što je do sada bilo. I jel Albanci ne bi imali onda sva prava (kao što i sada imaju)? Naravno da bi, ali bi USA onda morali da sklone svoju bazu. E smisliće bilo koji razlog da se to ne desi, makar i novi rat.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Pa dokle ce ti ameri da nam kroje!? Da zele nesto da se dogovori odavno bi se dogodilo, bolje da se otkace od nas, sad ce Koreje da unistavaju malo! Ali ce ih oduvati vece sile tajfuni i cunami!.

Branislav Maletic

pre 11 godina

Smorili ste, ajmo mi u BRIKS, a i prskate svoju decu iz aviona i hranite ih GMO-om, covek vise nista ne moze da vam veruje. Aj vi malo na neki drugi front, a mi cemo ovde nekako autohtono..

...sve sve ali nista

pre 11 godina

vucic pozvao amera da nam kaze sta da radimo... a '99 je palio njihove zastave...pa 2000 govorio da je to agresorski narod..2001 da je djindjic njihov covek...2002 da uvaljuju modifikovanu hranu evropi 2013 saradjuje sa njima i prodaje kosovo..

mirković

pre 11 godina

Kada Kissinger, Zbignjew B, Buš stariji i ostala Bohemian piramida boys u USA raskinu sa svojom prošlošću i nebulozama onda će zavladati mir i ZDRAVLJE u svijetu

crni domino

pre 11 godina

Drugi april moze biti pocetak napretka Srbije i srpskog naroda. Tog dana mozemo saznati koliki smo, gde smo, gde idemo i cemu tezimo. Od tog dana svaki stanovnik Srbije moze se necemu nadati! Od tog dana mozemo kao ljudi jedni drugima pogledati u oci! I prvi put se nasmesiti cestito, ne gledajuci u druge potuljeno!
U suprotnom, ... ma necu da razmisljam o mraku! Ja sam optimista!

Milla

pre 11 godina

Kada se oslobodimo svih iluzija, najzad stupamo u dodir sa stvarnoscu i nikad vise nismo sami.Stvarnost je: takva kakva jeste,zivot je previse kratak, da bi se i dalje spavalo,postanite svesni i pocnite da zivite...

Marta

pre 11 godina

Moze Srbija da raskine i sa EU, pre nego sto je pocela vezu. Tada bi reci doticnog gospodina imale smisla. Bude li se potpisalo trazeno vec 3. aprila ce se poceti s kajanjem.

greda hrastova

pre 11 godina

Isto sam ja tako nekada curi rekao vreme je draga da raskinemo . Nije se dobro zavrsilo. Imamo burme, juga 55, ja nesto preko 30k platu ona nesto preko 30kg vise ...

wiener

pre 11 godina

ja ne zelim dobre odnose sa kosovom, vec samo podnosljive. nikad necu kupiti nesto na cemu pise "made in kosovo" ili nesto sto znam da dolazi sa kosova. verovatno nece ni moja deca. isto me ne zanima da li se radi o proizvodu srpske kompanije koja tamo ima filijalu.

nezavisna drzava kosovo kao i lokalna ideologija i svetska (geo)politika koji je podrzavaju zasluzuje samo prezir, a sad sto neki hoce da se prave ludi to je drugo. i ne, ne kosta me nista da ovako mislim i radim. i glasam

Doktor

pre 11 godina

Dosta mi je patriotizma praznoga stomaka,ponizeni i bez buducnisti.Samo zato sto smo vecito taoci Kosova.Neka ga otcepe(a otcepilo se vec) i prodaju za veliki novac pa da konacno zivimo kao ljudi.Zavrsio sam tezak fakultet a san mi je da radim kao fizikalac ili djubretar na zapadu i imam platu od 3000 eura koju ovde mogu samo da sanjam.Sa svojom platicom mogu decu da vodim na paradajz turizam u grcku dok moji kolege na zapadu u svoje vile ili jahtice na moru.Nebih zeleo da zarad kosova ostatak zivota provedemo kao Severna korea odbacena od celog sveta.Ako biram izzmedju kosova i buducnosti ,biram buducnost.

Jos jedna izdaja!

pre 11 godina

Nemojte da se zavaravate ako priznamo Pristinu krenuce dalje ucene i nece se zavrsiti dok se ne svedemo na kranice Beogradskog pasaluka. Stide nas se nasi preci koji su nam ostavili slobodnu drzavu a mi je opet dali Nemcima! Stidim se jer ovi ljudi predstavljaju drzavu!

Muhamed

pre 11 godina

Drugim rijecima, vrijeme je da se rastanete sa Kosovom...Doduse, rastali ste se davno, ali vrijeme je da priznate to, hoce reci ovaj amer...sto je to i protiv ustava Srbije, koga briga :D

vasilije

pre 11 godina

Mi još nismo u EU da bi nam ona i SAD određivale kako ćemo se ponašati sa onima koji nam otimaju i ugrožavaju zemlju ukoliko ne dođe do dogovora.

EU se pokazala kako je do sada vladala na KiM tako da, ako tako bude radila i dalje, to nam nije potrebno. Neka nama dozvole da se vratimo na KiM sredili bi smo stanje za 24 časa. Pa živeli smo tako 50 godina šta bi falilo da opet bude tako ali malo u izmenjenoj formi. Formi u kojoj bi Albanci definitivno shvatili da žive u R. Srbiji i da svoju džavu moraju poštovati.

Neko će reći da su ovo bajke, jesu bajke ali samo još 10 tak godina, a posle će se stanje promeniti. A drugo, šta je lepo ovim novim načinom odnosa na ovom delu Balkana, nadam se da nam nije lepo krimina, terorizam, islamski fundamentalizam, otimanje ljudskih organa, prostitucija, nemaština, jad, beda, mržnja. Nije mi jasna logika "stvaranja mira" u ovom regionu. Zar misle da će davanjem Kosmeta Albaniji srediti situaciju. Čine zadovoljnim 2 miliona a nezadovoljnim 7 miliona. Gde je tu dobro???
Kada će pojedini narodi Balkana shvatiti da su žrtve i vojska onih koji su daleko od nas i najviše ostvaruju profit u ovom regionu a mi smo u večitom bunilu, strahu, mržnji, ratovima!?

Kaiser

pre 11 godina

Ili u prevodu:

Vučiću, džaba se praviš naivan, bićeš u Briselu onda kada ti se naredi, taj momenat neće proći bez tebe na zajedničkoj slici.

Tek da ne bi mogao da kažeš da nisi imao pojma šta Dačić radi, kako si inače i planirao da uradiš.

A ta zajednička slika sa nasmejanim Tačijem, i pokislim Dačićem i Vučićem će biti na naslovnim stranicama svih čitanki u zemlji Srbiji u narednih nekoliko vekova.

Ima pravde.

vojvodjanka

pre 11 godina

DOŠAO da nam ispira mozak kao da mi neznamo da sve zavisi od Amera da oni hoće kompromis našlo bi se rešenje ali nije tako pa kad ga čujem da treba da se manemo istorije muka mi je od tih belosvetskih dušebrižnika.

Jos jedna izdaja!

pre 11 godina

Nemojte da se zavaravate ako priznamo Pristinu krenuce dalje ucene i nece se zavrsiti dok se ne svedemo na kranice Beogradskog pasaluka. Stide nas se nasi preci koji su nam ostavili slobodnu drzavu a mi je opet dali Nemcima! Stidim se jer ovi ljudi predstavljaju drzavu!

Kaiser

pre 11 godina

Ili u prevodu:

Vučiću, džaba se praviš naivan, bićeš u Briselu onda kada ti se naredi, taj momenat neće proći bez tebe na zajedničkoj slici.

Tek da ne bi mogao da kažeš da nisi imao pojma šta Dačić radi, kako si inače i planirao da uradiš.

A ta zajednička slika sa nasmejanim Tačijem, i pokislim Dačićem i Vučićem će biti na naslovnim stranicama svih čitanki u zemlji Srbiji u narednih nekoliko vekova.

Ima pravde.

Konstantin Mihailovic

pre 11 godina

1455 godine nakon duge i neuspesne opsade tvrdjave Novog Brda, Mehmed II je tvrdo obecao i nad Kuranom se zakleo da ce svima postedeti zivot ako se predaju. Nakon predaje tvrdjave je usao, naredio odrubljivanje glave svim muskarcima, zene i zensku decu predao svojim azapima u roblje a musku decu (714 decaka tacno) vezao i na kamilama odveo u Istanbul. Nekima unistio zile i ostavio ih da cuvaju harem kao evnusi a ostale uz kamdziju uveo u Janicare i vratio ih godinima kasnije da pale Smederevo, Beograd i Nis..

I sad, 500 godina kasnije, nas pomocnik zamenika neceg sto postojalo nije kad smo mi nestajali za to malo doline ispod Prokletija - ubedjuje da prihvatimo realnost i krenemo u novu buducnost.

Zbog naivnih Srba iz Novoga Brda sto su poverovali da ce imati slobodu ako se ne izbore za nju, zbog miliona pobijenih u narednih 500 godina, na silu pokrstavanih, prognanih, zbog sve one dece koja su na silu odvedena od svojih roditelja - radite sta morate ali mi nasu slobodu i ovo malo dostojanstva ne dajemo. Moracete da dodjete da nam je uzmete.

Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana sto proleti.

Muhamed

pre 11 godina

Drugim rijecima, vrijeme je da se rastanete sa Kosovom...Doduse, rastali ste se davno, ali vrijeme je da priznate to, hoce reci ovaj amer...sto je to i protiv ustava Srbije, koga briga :D

pop corn

pre 11 godina

Ja stvari vidim ovako: od 99-te slusam samo kosovo, ja radim plaacam poreze, struju, vodu... registrujem auto... postujem drzavu Srbiju. A na kosovu svima je jasno da nema od srbije nista, ali bitno je da kosovu niko nista ne placa, prima kojekave dodatke, svercuje, prima plate iz srbije za nadleznosti kojih nema (sudovi i opstine). e zbog toga svega mi je DOSTA i kosova i laznog srpstva.Zar ja da ceo zivot placam za nesto od cega nemam ama bas nista. Zao mi je samo onih starih ljudi koji su tamo ostali.

zluradi

pre 11 godina

Politika | subota 30.03.2013 | 11:13 -> 18:43
Vučić:Vreme da mislimo o budućnosti

Kosovo | subota 30.03.2013 | 21:12
"Vreme je za raskid s prošlošću" Filip Riker

Posto je malo verovatno da Riker citira Vucica, valjda je svima jasno po cijem nalogu je jutros Vucic dao ovu izjavu!

...sve sve ali nista

pre 11 godina

vucic pozvao amera da nam kaze sta da radimo... a '99 je palio njihove zastave...pa 2000 govorio da je to agresorski narod..2001 da je djindjic njihov covek...2002 da uvaljuju modifikovanu hranu evropi 2013 saradjuje sa njima i prodaje kosovo..

Velko

pre 11 godina

Riker, Riker. Samo od Srbije tražite da nema prošlost. Zašto vi snimate filmove o Linkolnu i Argo u rangu Oskara ako prošlost nije važna!?

daevon

pre 11 godina

Drugim rečima: "bili su dobri Dačić i ostali, priznaće Kosovo i mi u USA ćemo moći mirno da nastavimo da crpemo rudna bogatstva Kosova." Vredno divljenja svakako. Neokolonijalizam.

Da je poštenja Srbija bi CELA ušla u EU, sa Kosovom kao pokrajinom, kao što je do sada bilo. I jel Albanci ne bi imali onda sva prava (kao što i sada imaju)? Naravno da bi, ali bi USA onda morali da sklone svoju bazu. E smisliće bilo koji razlog da se to ne desi, makar i novi rat.

TheSrbinBg

pre 11 godina

Mogli bi ovo i drugacije da shatimo. Raskidamo s prosloscu, od 1999. pocinje srpska istorija, sve pre toga pisu Amerikanci. Samo...mome detetu cu ja da predajem istoriju. E to nam nikada ne mozete oduzeti. Zivela Srbija.

Branislav Maletic

pre 11 godina

Smorili ste, ajmo mi u BRIKS, a i prskate svoju decu iz aviona i hranite ih GMO-om, covek vise nista ne moze da vam veruje. Aj vi malo na neki drugi front, a mi cemo ovde nekako autohtono..

eu citizen

pre 11 godina

Vreme je za raskid sa prosloscu, a tu se podrazumeva priznanje Kosova, ukidanje u srpske kuhinje i uvodjenje modernije, zdravije i ekonomicnije GMO ishrane, ukidanje SPC i uvođenje jedne svetske moderne religije koju promovisu Madona, Lady Gaga i Rokfeler. Welcome

Zare

pre 11 godina

Amerikanci su kao i uvek nemilosrdno realni. I rade sve u korist svojih interesa, naš je problem što ne uspevamo naše interesa da uklopimo u postojeće aršine. Rusi sa druge strane preko svojih pulena DSSa, Naši, Vaši, Dveri, Zveri i ostali... Vrše pritisak da "kubanizuju" Srbiju, ekonomski je dovedu u podredjen položaj i koriste je za svoje igre na globalnom planu... Ulazak Srbije u Eu bekstvo je od ovog scenarija ali smo od toga miljama daleko...

Doktor

pre 11 godina

Dosta mi je patriotizma praznoga stomaka,ponizeni i bez buducnisti.Samo zato sto smo vecito taoci Kosova.Neka ga otcepe(a otcepilo se vec) i prodaju za veliki novac pa da konacno zivimo kao ljudi.Zavrsio sam tezak fakultet a san mi je da radim kao fizikalac ili djubretar na zapadu i imam platu od 3000 eura koju ovde mogu samo da sanjam.Sa svojom platicom mogu decu da vodim na paradajz turizam u grcku dok moji kolege na zapadu u svoje vile ili jahtice na moru.Nebih zeleo da zarad kosova ostatak zivota provedemo kao Severna korea odbacena od celog sveta.Ako biram izzmedju kosova i buducnosti ,biram buducnost.

Pantagruel

pre 11 godina

Треба бити сурово реалан: Важно је само преживети. Сачувати језгро националне државе, спречити да нам након Косова одвоје и додатне територије, подићи се економски, демографски и војно, па чекати следећи велики европски или светски рат који ће (хтели ми то или не) неизбежно доћи у наредних сто година и у њему одабрати страну која ће нам омогућити да повратимо изгубљене територије.

boki

pre 11 godina

(Muhamed, 30. mart 2013 21:29)
E moj muhamede evo malo Njegosa:

Pa im poce demonski mesija
Lazne vjere pruzat poslastice.
Bog vas kleo, pogani izrodi,
Sto ce turska vjera medju nama?
Kuda cete s kletvom pradjedovskom?
Su cim cete izac pred Milosa
I pred druge srpske vitezove,
Koji zive doklen sunca grije?

evo jos malo da Njegos objasni:
Raspali se Micunovic Vuce,
Pa se Hamzi poprimace blizu:
“ Kakvo vlase, krmska poturice!
Dje izdajnik bolji od viteza?
Kakvu sablju kazes I Kosovo?
Da l’na njemu zajedno ne bjesmo,
Pa ja rva I tada I sada,
Ti izdao prijed I poslijed,
Obrljao obraz pred svijetom,
Pohulio vjeru pradjedovsku,
Zarobio sebe u tudjina?

wiener

pre 11 godina

ja ne zelim dobre odnose sa kosovom, vec samo podnosljive. nikad necu kupiti nesto na cemu pise "made in kosovo" ili nesto sto znam da dolazi sa kosova. verovatno nece ni moja deca. isto me ne zanima da li se radi o proizvodu srpske kompanije koja tamo ima filijalu.

nezavisna drzava kosovo kao i lokalna ideologija i svetska (geo)politika koji je podrzavaju zasluzuje samo prezir, a sad sto neki hoce da se prave ludi to je drugo. i ne, ne kosta me nista da ovako mislim i radim. i glasam

ŽILE

pre 11 godina

More Rikeru... Ništa nisi bolji od tvojih prethodnika.Bolje se čuvajte od Severne Koreje nego što se zamlaćujete sa svetom srpskom zemljom. Dočekaće neko da se Kalifornija odvoji od SAD.

kosovari

pre 11 godina

Ovaj prica kao da je Kosovo nezavisna drzava. Samo statusno neutralni komentari nisu i zlonamerni, a ovo sto prica "medjususedski odnosi" i slicno, potpuno je neprihvatljivo!!!

nikad kao Bane

pre 11 godina

e, to je to, hvalospevi o Dacicu i Vucicu, isti recept kao za Slobu pred Dejton. Docekali ga sa welcome mr. president, on im uz Civas potpisao sve, odsvirao Love me tender, valjda zamisljajuci da je svoj bioloski tast licno, posle jos godinu-dve bio faktor stabilnosti i cao zdravo... Ameri trljaju ruke cim mi izaberemo ponovo nekog takvog, jer znaju da takvi sve potpisuju... a mi fala bogu volimo da neko nesto potpise za nas vise nego leba da jedemo...

Srđan

pre 11 godina

najgore što ljudi misle kad predamo kosovo da će teći med i mleko, a ne tako davno to smo mislili kada smo predali sve naše ljude u hagu! opet neće nam teći i da ne priznamo ali ćemo makar sačuvati obraz!

marija

pre 11 godina

ps.
Vi Ameri se necete smiriti dok ne napravite opet neki haos.
Ko jos veruje u vase dobre namere???
Dalje ruke od Srbije i Balkana. Gde god ste nesto resavali nastao je rat.
Zapalicete i Balkan.

jesteda

pre 11 godina

kada se ameri umesaju, to znaci da nam se lose pise! gde god su se inace umesali, ta drzava je propala i postala americki vazal/ne-kolonija.

vojvodjanka

pre 11 godina

DOŠAO da nam ispira mozak kao da mi neznamo da sve zavisi od Amera da oni hoće kompromis našlo bi se rešenje ali nije tako pa kad ga čujem da treba da se manemo istorije muka mi je od tih belosvetskih dušebrižnika.

dusan

pre 11 godina

pa sta ostaje ako nema proslosti? na cemu se gradi buducnost? sto ne prodate ovaj recept u palestini, severnoj irskoj, kurdistanu, na kipru? unique case kosovo. samo da se resimo kosova pa ce da nam krene... zamalo.

Bacvanin

pre 11 godina

Ako se raskine sa prosloscu, sta ce onda politicari da rade? Jedino sto znaju da pricaju jeste proslost, neki mitovi, stare slave itd.
O aktuelnim problemima ce se starati posle, verovatno 8. dana u nedelji.
Kosovo nam je samo breme oko vrata, jedan kancer koji bi bilo bolje sto pre odstraniti.
Vise Srba zivi u Becu nego na celom Kosovu. Srbi su se masovno iseljavali sa Kosova jos davne 91', a "profi Srbi iz Krajine" sasvim sigurno nisu hteli ici "u kolevku Srpstva, alias Kosovo" nego Beograd, Novi Sad, Nis, sve samo ne u "srce Srbije".
Sto se pak standarda u Bugarskoj i Rumuniji tice, on je sigurno bolji nego kod nas, manja im je nazaposlenost, a prosecna zarada po glavi im je sigurno veca nego kod nas. Srbija zivi i opstaje od para koje salje dijaspora sa Zapada, EU i USA zemalja.
Naravno, svi ti Srbi njih par miliona, koji su otisli trbuhom za kruhom na Zapad su manje vazni od sacice svercera i "profesionalnih Srba" sa Kosova, koji ni odluke Skupstine Srbije ne postuju.

greda hrastova

pre 11 godina

Isto sam ja tako nekada curi rekao vreme je draga da raskinemo . Nije se dobro zavrsilo. Imamo burme, juga 55, ja nesto preko 30k platu ona nesto preko 30kg vise ...

mirković

pre 11 godina

Kada Kissinger, Zbignjew B, Buš stariji i ostala Bohemian piramida boys u USA raskinu sa svojom prošlošću i nebulozama onda će zavladati mir i ZDRAVLJE u svijetu

Марина

pre 11 godina

Јој Ђинђићу и мртав издајеш српско Косово!!! Издао си Крајину, босну и призивао бомбардивање. Па где ће ти покојна душа.

А лажне патриоте. Је ли Ђинђић издајник. Баш ме интересује како ћете ово да објасните.

vasilije

pre 11 godina

Mi još nismo u EU da bi nam ona i SAD određivale kako ćemo se ponašati sa onima koji nam otimaju i ugrožavaju zemlju ukoliko ne dođe do dogovora.

EU se pokazala kako je do sada vladala na KiM tako da, ako tako bude radila i dalje, to nam nije potrebno. Neka nama dozvole da se vratimo na KiM sredili bi smo stanje za 24 časa. Pa živeli smo tako 50 godina šta bi falilo da opet bude tako ali malo u izmenjenoj formi. Formi u kojoj bi Albanci definitivno shvatili da žive u R. Srbiji i da svoju džavu moraju poštovati.

Neko će reći da su ovo bajke, jesu bajke ali samo još 10 tak godina, a posle će se stanje promeniti. A drugo, šta je lepo ovim novim načinom odnosa na ovom delu Balkana, nadam se da nam nije lepo krimina, terorizam, islamski fundamentalizam, otimanje ljudskih organa, prostitucija, nemaština, jad, beda, mržnja. Nije mi jasna logika "stvaranja mira" u ovom regionu. Zar misle da će davanjem Kosmeta Albaniji srediti situaciju. Čine zadovoljnim 2 miliona a nezadovoljnim 7 miliona. Gde je tu dobro???
Kada će pojedini narodi Balkana shvatiti da su žrtve i vojska onih koji su daleko od nas i najviše ostvaruju profit u ovom regionu a mi smo u večitom bunilu, strahu, mržnji, ratovima!?

Milla

pre 11 godina

Kada se oslobodimo svih iluzija, najzad stupamo u dodir sa stvarnoscu i nikad vise nismo sami.Stvarnost je: takva kakva jeste,zivot je previse kratak, da bi se i dalje spavalo,postanite svesni i pocnite da zivite...

Malo sutra

pre 11 godina

"za raskid sa strahom i za razmišljanje o budućnosti". Gospodine Riker, teško će srbi da raskinu sa strahom, dokle god su zločinci prema srbina, poštovani i slobodni građani.

Veljko

pre 11 godina

Mi Srbi smo glup narod koji nista nije naucio od proslog bombardovanja. Dosta je bilo ljudi moji dragi. Kosovo je njihovo. Mi se ponasamo kao neko ko je dobio debele batine i hoce jos da ga mlate iz inata i prkosa da bi pokazao da mu nije dosta. To je cist mazohizam. Ja ne zelim da budem taoc primitivnih nacionalista koji su losi gubitnici. Ne u mojoj zemljici Srbiji. Glupost ce nam doci glave za svagda. Priznao bih Kosovo danas.

nikada

pre 11 godina

Dok god ima pametnjakovića koji tvrde da je Kosovo njihovo,oni će smatrati da imaju šanse da ga otmu.Tamo dole ima Srba,i njih ne smemo da zaboravimo.Jer,sutra cemo tako olako da otpišemo Rašku,Vojvodinu,Preševo,Pirnt,Niš...

U boj patriote!!!

pre 11 godina

Ajmo sad uzimajte puske i trk na Kosovo da ga branite!
Takve junacine i patriote, a sede kuci i kucaju "najhrabrije" komentare koje ikad procitah! Samo Srbi mogu da zive u zabludi i da su jos hrabriji nego '99, a najveca istina je da smo samo mnooogooo siromasniji i gluplji.

crni domino

pre 11 godina

Drugi april moze biti pocetak napretka Srbije i srpskog naroda. Tog dana mozemo saznati koliki smo, gde smo, gde idemo i cemu tezimo. Od tog dana svaki stanovnik Srbije moze se necemu nadati! Od tog dana mozemo kao ljudi jedni drugima pogledati u oci! I prvi put se nasmesiti cestito, ne gledajuci u druge potuljeno!
U suprotnom, ... ma necu da razmisljam o mraku! Ja sam optimista!

joe

pre 11 godina

Krivo mi je sto ne mogu da zivim jedno 500-1000 godina kasnije - gde u recniku ne postoje reci: granica, politika, drzave, vera, sukobi... gde covek i nauka stoje na prvom mestu.

tatab

pre 11 godina

Da, svakako je došlo to vreme, ali da vi prestanete da budete "svetski panduri", to činite jaaakoooo nespretno, takoreći kao slonovi u staklorezačkoj radnji! Dosta više!

Upuceni

pre 11 godina

@ Doktor, 30. mart 2013 22:42

Pa doktore nisi ni ti mutav ,Na tom Zapadu kome stremis dobiti posao djubretara je ravno 7-ci na loto-u
Razlog je vrlo prost ako si gledao "Sopranos-e" samom ce ti se sve reci...
by the way ako mislis da dobijes posao kao doktor i to zaboravi jer high end poslovi su rezervisani za ove sa plakata od pre neki Dan... pozdrav sa Zapada...

Nikola

pre 11 godina

"Ako ne bude sporazuma, na EU će biti da utvrdi kako Srbija i Kosovo mogu da nastave da ostvaruju svoje ciljeve o evropskoj integraciji".
Samo onako kako njima odgovara. Predatori.

rus77

pre 11 godina

Normalno je da njemu kao amerikancu proslost nije vazna jer im je ta proslost od koje beze obelezena progonima,masovim ubistvima,etnickim ciscenjima i genocidima i to sve za vrlo kratko vreme kako postoje.

vojvođanin

pre 11 godina

Dobro, poučno i iskreno zvuči izrečeno....šteta što je to samo "ZVANIČNA VERZIJA", živimo u licemernim vremenima...bar je lepo čuti, pročitati, zar ne ???!!!

ajd sad...

pre 11 godina

drvo bez korena ne moze da prezivi! neka je proklet ko potpise bilo kakvo priznanje! a svi vi kojima se zuri u evropu samo napred. i gde cete da stignete sa 400 eura??? vidim u bugarskoj i rumuniji( a mi smo taj nivo za veliku evropu ako ne i nize)ne znaju sta ce sa parama.

Boban

pre 11 godina

Bolje je priznati Kosovo i traziti maksimum, nego terati inat i dobiti minimum. Kosovo moze da se povrati samo na isti nacin kao sto je i oteto.
Ako se takva prilika ukaze u buducnosti, nece biti vazan status Kosova.

Laza

pre 11 godina

@ Dragan Hahaha, a Ivica taman mislio da ce da ga izbegne, kad ono Fiki dosao sam, i sazvao novinare, da ne bude posle saopstenje za stampu 'dosao je da kaze da voli Djokovica, i da kupi kajmak za kucu'.

Marta

pre 11 godina

Moze Srbija da raskine i sa EU, pre nego sto je pocela vezu. Tada bi reci doticnog gospodina imale smisla. Bude li se potpisalo trazeno vec 3. aprila ce se poceti s kajanjem.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Pa dokle ce ti ameri da nam kroje!? Da zele nesto da se dogovori odavno bi se dogodilo, bolje da se otkace od nas, sad ce Koreje da unistavaju malo! Ali ce ih oduvati vece sile tajfuni i cunami!.

Evrokrem

pre 11 godina

Meni je potpuno jasno da su Amerikanci naši prijatelji, a da datum nećemo dobiti zbog loše vlasti u Beogradu.

Ko može da očekuje pozitivne rezultate od crveno-crnih, kada su u devedesetim imali samo negativne.

U medijima je režim sada stvorio propagandu da sve ide dobro, pa me interesuje da li će krah 2. aprila probuditi nekog od ovih 40% ljudi koji glasaju za Nikolića. Verujete li realnosti ili Kuriru?

СЕНОВИЋ

pre 11 godina

Чини ми се да оде Косово. Ови су спремни на то.Не знају како да то упакују народу ван Београда.Ово се Београђана вероватно и не дотиче.Видећемо, можда су се неке празне фразе и досетили.

Masinica

pre 11 godina

Pa ni svi prsti na ruci nisu isti, govoriti da smo podjednako odgovorni pa to je takva ne istina da covek ne moze da poveruje u to. Sta je to uradila Priština tokom pregovora, ništa ni najmanje nisu popustili samo su kulirali i cekali mig od Amerike i EU.Vi podržavate u ovom naopakom procesu.Oni koji narodi nemaju proslost sigurno da nemaju ni buducnost.

Milos

pre 11 godina

"On je ocenio da na obe strane postoji politička volja...."
Ja sam izgleda opet nesto propustio, ajde da vidimo i tu politicku volju od strane pristine.

neznani junak

pre 11 godina

..mislim da cemo dobititakvu ponudu koju 'NECEMO MOCI DA ODBIJEMO' (...sjeb, sjeb....)
...oni su ordenje zasluzili,
sve sto kazu ureduje.
Mismo se nezahvalni rodili
i zbog toga nam sleduje.
SLUSAJ SINE,OBRISI SLINE
NEBUDI ALAV, JOS SI BALAV.... :-(

mattko

pre 11 godina

SNS botovi dobili su recenice za sastave komentara na bilo koju temu i vredno ih sastavljaju i salju ne bi li se stekao utisak dominacije preovladavajuce opcije.
Neko je to odlicno odradio i cestitam mu na profesionalnom prilazu formiranja javnog mnjenja.
Cedomir Jovanovic i njegovi sledbenici treba ovo da nauce ako misle ikada da predju 20% biraqckog tela!
(Po najnovijim istrazivanjima sada su negde samo na 13-14 %, iako je njihova retorika u pogonu)

dok

pre 11 godina

Koliko god Pristina ne odstupi, toliko ce Beograd da pristupi i dogovor ce biti konacan, Kosovo vrlo brzo u OUN zahvaljujuci pristanku ,odnosno, ne protivljenju Srbije, a ako Srbija potpise, priznace ga i Kina i Rusija i svi ostali jer ako Srbiji nije stalo, sto bi nekome vise stalo do bivse srpske teritorije?

Laza

pre 11 godina

@ Dragan Hahaha, a raman mislio da ce da ga izbegne, kad ono Fiki dosao sam, i sazvao novinare, da ne bude pisle 'dosao je da kaze da voli Djokovica, i da kupi kajmak za kucu'.

Mislim dakle postojim

pre 11 godina

Zašto ne objavite mišljenje zamenika pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije o perspektivi razgovora u Briselu,da bi videli "ko u klin, a ko u ploču" udara, i zašto?!
Zamislite, prvi i jedini potpredsednik vlade Srbije traži da mu se kaže šta vlada nije dobro uradila, kao da su ga oni birali, a ne građani Srbije?!

Kula

pre 11 godina

Značajni korak je preduzeo samo Beograd , dok se Priština nije pomerila sa polazne tačke.Tako da se ne može reći da su obadve strane radile konstruktivno .Beograd preduzima sve mere da se do Sporazuma što pre dođe ali da bi se to toga došlo mora i Prištoina da napravi kompromis. Na žalost oni ne pokazuju dobru volju za tako nešto.

mikser

pre 11 godina

Da postoji volja na obe strane, dogovor bi već bio postignut. Ovako, samo jedna strana mora da pravi ustupke, a tu dogovora teško da će biti.

Vladimir Triput

pre 11 godina

1455 godine nakon duge i neuspesne opsade tvrdjave Novog Brda, Mehmed II je tvrdo obecao i nad Kuranom se zakleo da ce svima postedeti zivot ako se predaju. Nakon predaje tvrdjave je usao, naredio odrubljivanje glave svim muskarcima, zene i zensku decu predao svojim azapima u roblje a musku decu (714 decaka tacno) vezao i na kamilama odveo u Istanbul. Nekima unistio zile i ostavio ih da cuvaju harem kao evnusi a ostale uz kamdziju uveo u Janicare i vratio ih godinima kasnije da pale Smederevo, Beograd i Nis..I sad, 500 godina kasnije, nas pomocnik zamenika neceg sto postojalo nije kad smo mi nestajali za to malo doline ispod Prokletija - ubedjuje da prihvatimo realnost i krenemo u novu buducnost.Zbog naivnih Srba iz Novoga Brda sto su poverovali da ce imati slobodu ako se ne izbore za nju, zbog miliona pobijenih u narednih 500 godina, na silu pokrstavanih, prognanih, zbog sve one dece koja su na silu odvedena od svojih roditelja - radite sta morate ali mi nasu slobodu i ovo malo dostojanstva ne dajemo. Moracete da dodjete da nam je uzmete.Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana sto proleti.
(Konstantin Mihailovic, 30. mart 2013 23:43)
Bravo ,vrhunski komentar!

blik

pre 11 godina

Svakako. Znači, Vašington raskida sa politikom podrške teroristima na Kosovu i okreće se poštovanju ljudskih prava i demokratije? Super cool. Znao sam da ćete doći pameti, kad-tad.

siljo

pre 11 godina

da vreme je ali da nas ostavite na miru da izgradjujemo nasu drzavu prema nasim goepolitickim zakonima jeza ne mozes staviti u njedra

zaboraviti..

pre 11 godina

Zavisi sa kojom proslosti da raskinemo...Da li sa onom u kojoj postajemo manjina u sopstvenoj zemlji...Ajde da i to zaboravimo...A sta cemo sa neprocesuiranim zlocinima pocinjenim nad srpskim zivljem,atakovanje na nase mrtve,devastiranim nadgrobnim spomenicima i skrnavljenjem istih,napadom na obicne gradjane na dan najveceg pravoslavnog praznika..Ajde da i to zaboravimo...A kako cemo onda da zivimo zajedno...Jer sve dok zlocinci ne budu kaznjeni za svoje zlocine,znaci da mogu i da ih ponove...To je taj problem u selektivnoj odgovornosti pa i strah od suzivota i ako bi zaboravili proslost...To je sto se tice blize istorije...Ali tesko cemo zaboraviti da je Kosovo deo Srbije iz koga izvire srpska drzavnost ili bolje receno nase korenje...Kosovo postaje njen deo jos krajem 12 veka,tokom vladavine njenog osnivaca Stefana Nemanje...To je mesto gde se nalazi najvise srpskih crkava i manastira nego u kom drugom delu Srbije..Evidentirano je preko 1500 spomenika srpskog kulturnog nasledja..Tu su nase crkve,manastiri..koji svedoce o nasem bitisanju i postojanju na tim teritorijama...A ko i to prepustimo zaboravu..pa sta ce nam onda ostati..Kako zaboraviti tragove 2.500 hriscanskih svetinja nestalih u burnoj proslosti.. .Postacemo jedan narod u Evropi kome su izbrisali proslost ili bolje receno,koga su ,ubedili, pritiskajuci ga raznim uslovima i pritiscima,da zaboravi sopstvenu proslost...I na kraju ako jednom narodu uzmes istoriju uzeo si joj i buducnost...Ali ne razumete vi to...

Emilian , Srpski Istoricar

pre 11 godina

"Kaže zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker", Zar ovo nije smesno ko savetuje Srbiju? Srbiji su dovoljni svoji savetnici a Ameri neka svoje portire sacuvaju za svoje poslove. Zapravo, ko je koga ovlastio da savetuje Srbiju, pitanje je sada? Mi pamtimo i vremena od preko 3000 godina na ovim prostorima kao Romanski Narodi kako nas Rusi nazivaju u svojoj istoriji. Konacno, mi nikada necemo dati dobrovoljno deo nase teritorije potomcima Razbojnickih Pirata sa Mediterana i Sibirskih Razbojnika-Bugara koji su od Amera locirani na Kosovo.

skakavac

pre 11 godina

Dogovor je moguć ukoliko kažete Prištini da malo popusti u pregovorima pošto je evidentno da se njihova i vaša gledanja na pregovore savršeno poklapaju!

RELJA013

pre 11 godina

Svakako da treba da se zaborave sukobi i da se krene u normalizaciju zivota,ali za Srbiju je ovo prevelika cena.Ta proslost se zove nasa istorija i tesko je skoro ne moguce je zaboraviti,jer time se gubi identitet i ono sto jesmo,oduzimanjem teritorije uzimate nam deo srca

GROFICA ERŽEBET

pre 11 godina

Postoji politička volja sa dijametralno suprotnim ciljevima. Nije mi jasno kako doći do okončanja pregovora i rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Ko što reče Pavle Vujisić u Otac na službenom putu:”Ja bi da se to zaboravi”.

Crni Luk

pre 11 godina

Srbija nema vise gde da popusta.Ne lazemo, ne cenjkamo se,i sve sto kazemo to je otvoreno.Dosao je red kada ce Taci morati da popusti,jer Srbija je dosla do granice koju ne sme preci.

Adidas

pre 11 godina

I vise nego dovoljno Srbija je tokom ovih pregovora popustala i cinila ustupke.Dosao je red na Pristinu da popusti i da cini ustupke,jer Srbija je dosla do crvene linije koju ne sme preci...

Jos jedna izdaja!

pre 11 godina

Nemojte da se zavaravate ako priznamo Pristinu krenuce dalje ucene i nece se zavrsiti dok se ne svedemo na kranice Beogradskog pasaluka. Stide nas se nasi preci koji su nam ostavili slobodnu drzavu a mi je opet dali Nemcima! Stidim se jer ovi ljudi predstavljaju drzavu!

Doktor

pre 11 godina

Dosta mi je patriotizma praznoga stomaka,ponizeni i bez buducnisti.Samo zato sto smo vecito taoci Kosova.Neka ga otcepe(a otcepilo se vec) i prodaju za veliki novac pa da konacno zivimo kao ljudi.Zavrsio sam tezak fakultet a san mi je da radim kao fizikalac ili djubretar na zapadu i imam platu od 3000 eura koju ovde mogu samo da sanjam.Sa svojom platicom mogu decu da vodim na paradajz turizam u grcku dok moji kolege na zapadu u svoje vile ili jahtice na moru.Nebih zeleo da zarad kosova ostatak zivota provedemo kao Severna korea odbacena od celog sveta.Ako biram izzmedju kosova i buducnosti ,biram buducnost.

Konstantin Mihailovic

pre 11 godina

1455 godine nakon duge i neuspesne opsade tvrdjave Novog Brda, Mehmed II je tvrdo obecao i nad Kuranom se zakleo da ce svima postedeti zivot ako se predaju. Nakon predaje tvrdjave je usao, naredio odrubljivanje glave svim muskarcima, zene i zensku decu predao svojim azapima u roblje a musku decu (714 decaka tacno) vezao i na kamilama odveo u Istanbul. Nekima unistio zile i ostavio ih da cuvaju harem kao evnusi a ostale uz kamdziju uveo u Janicare i vratio ih godinima kasnije da pale Smederevo, Beograd i Nis..

I sad, 500 godina kasnije, nas pomocnik zamenika neceg sto postojalo nije kad smo mi nestajali za to malo doline ispod Prokletija - ubedjuje da prihvatimo realnost i krenemo u novu buducnost.

Zbog naivnih Srba iz Novoga Brda sto su poverovali da ce imati slobodu ako se ne izbore za nju, zbog miliona pobijenih u narednih 500 godina, na silu pokrstavanih, prognanih, zbog sve one dece koja su na silu odvedena od svojih roditelja - radite sta morate ali mi nasu slobodu i ovo malo dostojanstva ne dajemo. Moracete da dodjete da nam je uzmete.

Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana sto proleti.

pop corn

pre 11 godina

Ja stvari vidim ovako: od 99-te slusam samo kosovo, ja radim plaacam poreze, struju, vodu... registrujem auto... postujem drzavu Srbiju. A na kosovu svima je jasno da nema od srbije nista, ali bitno je da kosovu niko nista ne placa, prima kojekave dodatke, svercuje, prima plate iz srbije za nadleznosti kojih nema (sudovi i opstine). e zbog toga svega mi je DOSTA i kosova i laznog srpstva.Zar ja da ceo zivot placam za nesto od cega nemam ama bas nista. Zao mi je samo onih starih ljudi koji su tamo ostali.

Muhamed

pre 11 godina

Drugim rijecima, vrijeme je da se rastanete sa Kosovom...Doduse, rastali ste se davno, ali vrijeme je da priznate to, hoce reci ovaj amer...sto je to i protiv ustava Srbije, koga briga :D

Zare

pre 11 godina

Amerikanci su kao i uvek nemilosrdno realni. I rade sve u korist svojih interesa, naš je problem što ne uspevamo naše interesa da uklopimo u postojeće aršine. Rusi sa druge strane preko svojih pulena DSSa, Naši, Vaši, Dveri, Zveri i ostali... Vrše pritisak da "kubanizuju" Srbiju, ekonomski je dovedu u podredjen položaj i koriste je za svoje igre na globalnom planu... Ulazak Srbije u Eu bekstvo je od ovog scenarija ali smo od toga miljama daleko...

kosovari

pre 11 godina

Ovaj prica kao da je Kosovo nezavisna drzava. Samo statusno neutralni komentari nisu i zlonamerni, a ovo sto prica "medjususedski odnosi" i slicno, potpuno je neprihvatljivo!!!

Boban

pre 11 godina

Bolje je priznati Kosovo i traziti maksimum, nego terati inat i dobiti minimum. Kosovo moze da se povrati samo na isti nacin kao sto je i oteto.
Ako se takva prilika ukaze u buducnosti, nece biti vazan status Kosova.

ŽILE

pre 11 godina

More Rikeru... Ništa nisi bolji od tvojih prethodnika.Bolje se čuvajte od Severne Koreje nego što se zamlaćujete sa svetom srpskom zemljom. Dočekaće neko da se Kalifornija odvoji od SAD.

Veljko

pre 11 godina

Mi Srbi smo glup narod koji nista nije naucio od proslog bombardovanja. Dosta je bilo ljudi moji dragi. Kosovo je njihovo. Mi se ponasamo kao neko ko je dobio debele batine i hoce jos da ga mlate iz inata i prkosa da bi pokazao da mu nije dosta. To je cist mazohizam. Ja ne zelim da budem taoc primitivnih nacionalista koji su losi gubitnici. Ne u mojoj zemljici Srbiji. Glupost ce nam doci glave za svagda. Priznao bih Kosovo danas.

wiener

pre 11 godina

ja ne zelim dobre odnose sa kosovom, vec samo podnosljive. nikad necu kupiti nesto na cemu pise "made in kosovo" ili nesto sto znam da dolazi sa kosova. verovatno nece ni moja deca. isto me ne zanima da li se radi o proizvodu srpske kompanije koja tamo ima filijalu.

nezavisna drzava kosovo kao i lokalna ideologija i svetska (geo)politika koji je podrzavaju zasluzuje samo prezir, a sad sto neki hoce da se prave ludi to je drugo. i ne, ne kosta me nista da ovako mislim i radim. i glasam

Kaiser

pre 11 godina

Ili u prevodu:

Vučiću, džaba se praviš naivan, bićeš u Briselu onda kada ti se naredi, taj momenat neće proći bez tebe na zajedničkoj slici.

Tek da ne bi mogao da kažeš da nisi imao pojma šta Dačić radi, kako si inače i planirao da uradiš.

A ta zajednička slika sa nasmejanim Tačijem, i pokislim Dačićem i Vučićem će biti na naslovnim stranicama svih čitanki u zemlji Srbiji u narednih nekoliko vekova.

Ima pravde.

daevon

pre 11 godina

Drugim rečima: "bili su dobri Dačić i ostali, priznaće Kosovo i mi u USA ćemo moći mirno da nastavimo da crpemo rudna bogatstva Kosova." Vredno divljenja svakako. Neokolonijalizam.

Da je poštenja Srbija bi CELA ušla u EU, sa Kosovom kao pokrajinom, kao što je do sada bilo. I jel Albanci ne bi imali onda sva prava (kao što i sada imaju)? Naravno da bi, ali bi USA onda morali da sklone svoju bazu. E smisliće bilo koji razlog da se to ne desi, makar i novi rat.

Pantagruel

pre 11 godina

Треба бити сурово реалан: Важно је само преживети. Сачувати језгро националне државе, спречити да нам након Косова одвоје и додатне територије, подићи се економски, демографски и војно, па чекати следећи велики европски или светски рат који ће (хтели ми то или не) неизбежно доћи у наредних сто година и у њему одабрати страну која ће нам омогућити да повратимо изгубљене територије.

boki

pre 11 godina

(Muhamed, 30. mart 2013 21:29)
E moj muhamede evo malo Njegosa:

Pa im poce demonski mesija
Lazne vjere pruzat poslastice.
Bog vas kleo, pogani izrodi,
Sto ce turska vjera medju nama?
Kuda cete s kletvom pradjedovskom?
Su cim cete izac pred Milosa
I pred druge srpske vitezove,
Koji zive doklen sunca grije?

evo jos malo da Njegos objasni:
Raspali se Micunovic Vuce,
Pa se Hamzi poprimace blizu:
“ Kakvo vlase, krmska poturice!
Dje izdajnik bolji od viteza?
Kakvu sablju kazes I Kosovo?
Da l’na njemu zajedno ne bjesmo,
Pa ja rva I tada I sada,
Ti izdao prijed I poslijed,
Obrljao obraz pred svijetom,
Pohulio vjeru pradjedovsku,
Zarobio sebe u tudjina?

TheSrbinBg

pre 11 godina

Mogli bi ovo i drugacije da shatimo. Raskidamo s prosloscu, od 1999. pocinje srpska istorija, sve pre toga pisu Amerikanci. Samo...mome detetu cu ja da predajem istoriju. E to nam nikada ne mozete oduzeti. Zivela Srbija.

vasilije

pre 11 godina

Mi još nismo u EU da bi nam ona i SAD određivale kako ćemo se ponašati sa onima koji nam otimaju i ugrožavaju zemlju ukoliko ne dođe do dogovora.

EU se pokazala kako je do sada vladala na KiM tako da, ako tako bude radila i dalje, to nam nije potrebno. Neka nama dozvole da se vratimo na KiM sredili bi smo stanje za 24 časa. Pa živeli smo tako 50 godina šta bi falilo da opet bude tako ali malo u izmenjenoj formi. Formi u kojoj bi Albanci definitivno shvatili da žive u R. Srbiji i da svoju džavu moraju poštovati.

Neko će reći da su ovo bajke, jesu bajke ali samo još 10 tak godina, a posle će se stanje promeniti. A drugo, šta je lepo ovim novim načinom odnosa na ovom delu Balkana, nadam se da nam nije lepo krimina, terorizam, islamski fundamentalizam, otimanje ljudskih organa, prostitucija, nemaština, jad, beda, mržnja. Nije mi jasna logika "stvaranja mira" u ovom regionu. Zar misle da će davanjem Kosmeta Albaniji srediti situaciju. Čine zadovoljnim 2 miliona a nezadovoljnim 7 miliona. Gde je tu dobro???
Kada će pojedini narodi Balkana shvatiti da su žrtve i vojska onih koji su daleko od nas i najviše ostvaruju profit u ovom regionu a mi smo u večitom bunilu, strahu, mržnji, ratovima!?

Velko

pre 11 godina

Riker, Riker. Samo od Srbije tražite da nema prošlost. Zašto vi snimate filmove o Linkolnu i Argo u rangu Oskara ako prošlost nije važna!?

marija

pre 11 godina

ps.
Vi Ameri se necete smiriti dok ne napravite opet neki haos.
Ko jos veruje u vase dobre namere???
Dalje ruke od Srbije i Balkana. Gde god ste nesto resavali nastao je rat.
Zapalicete i Balkan.

Upuceni

pre 11 godina

@ Doktor, 30. mart 2013 22:42

Pa doktore nisi ni ti mutav ,Na tom Zapadu kome stremis dobiti posao djubretara je ravno 7-ci na loto-u
Razlog je vrlo prost ako si gledao "Sopranos-e" samom ce ti se sve reci...
by the way ako mislis da dobijes posao kao doktor i to zaboravi jer high end poslovi su rezervisani za ove sa plakata od pre neki Dan... pozdrav sa Zapada...

eu citizen

pre 11 godina

Vreme je za raskid sa prosloscu, a tu se podrazumeva priznanje Kosova, ukidanje u srpske kuhinje i uvodjenje modernije, zdravije i ekonomicnije GMO ishrane, ukidanje SPC i uvođenje jedne svetske moderne religije koju promovisu Madona, Lady Gaga i Rokfeler. Welcome

crni domino

pre 11 godina

Drugi april moze biti pocetak napretka Srbije i srpskog naroda. Tog dana mozemo saznati koliki smo, gde smo, gde idemo i cemu tezimo. Od tog dana svaki stanovnik Srbije moze se necemu nadati! Od tog dana mozemo kao ljudi jedni drugima pogledati u oci! I prvi put se nasmesiti cestito, ne gledajuci u druge potuljeno!
U suprotnom, ... ma necu da razmisljam o mraku! Ja sam optimista!

nikada

pre 11 godina

Dok god ima pametnjakovića koji tvrde da je Kosovo njihovo,oni će smatrati da imaju šanse da ga otmu.Tamo dole ima Srba,i njih ne smemo da zaboravimo.Jer,sutra cemo tako olako da otpišemo Rašku,Vojvodinu,Preševo,Pirnt,Niš...

Bacvanin

pre 11 godina

Ako se raskine sa prosloscu, sta ce onda politicari da rade? Jedino sto znaju da pricaju jeste proslost, neki mitovi, stare slave itd.
O aktuelnim problemima ce se starati posle, verovatno 8. dana u nedelji.
Kosovo nam je samo breme oko vrata, jedan kancer koji bi bilo bolje sto pre odstraniti.
Vise Srba zivi u Becu nego na celom Kosovu. Srbi su se masovno iseljavali sa Kosova jos davne 91', a "profi Srbi iz Krajine" sasvim sigurno nisu hteli ici "u kolevku Srpstva, alias Kosovo" nego Beograd, Novi Sad, Nis, sve samo ne u "srce Srbije".
Sto se pak standarda u Bugarskoj i Rumuniji tice, on je sigurno bolji nego kod nas, manja im je nazaposlenost, a prosecna zarada po glavi im je sigurno veca nego kod nas. Srbija zivi i opstaje od para koje salje dijaspora sa Zapada, EU i USA zemalja.
Naravno, svi ti Srbi njih par miliona, koji su otisli trbuhom za kruhom na Zapad su manje vazni od sacice svercera i "profesionalnih Srba" sa Kosova, koji ni odluke Skupstine Srbije ne postuju.

Branislav Maletic

pre 11 godina

Smorili ste, ajmo mi u BRIKS, a i prskate svoju decu iz aviona i hranite ih GMO-om, covek vise nista ne moze da vam veruje. Aj vi malo na neki drugi front, a mi cemo ovde nekako autohtono..

vojvodjanka

pre 11 godina

DOŠAO da nam ispira mozak kao da mi neznamo da sve zavisi od Amera da oni hoće kompromis našlo bi se rešenje ali nije tako pa kad ga čujem da treba da se manemo istorije muka mi je od tih belosvetskih dušebrižnika.

mirković

pre 11 godina

Kada Kissinger, Zbignjew B, Buš stariji i ostala Bohemian piramida boys u USA raskinu sa svojom prošlošću i nebulozama onda će zavladati mir i ZDRAVLJE u svijetu

Марина

pre 11 godina

Јој Ђинђићу и мртав издајеш српско Косово!!! Издао си Крајину, босну и призивао бомбардивање. Па где ће ти покојна душа.

А лажне патриоте. Је ли Ђинђић издајник. Баш ме интересује како ћете ово да објасните.

Srđan

pre 11 godina

najgore što ljudi misle kad predamo kosovo da će teći med i mleko, a ne tako davno to smo mislili kada smo predali sve naše ljude u hagu! opet neće nam teći i da ne priznamo ali ćemo makar sačuvati obraz!

Marta

pre 11 godina

Moze Srbija da raskine i sa EU, pre nego sto je pocela vezu. Tada bi reci doticnog gospodina imale smisla. Bude li se potpisalo trazeno vec 3. aprila ce se poceti s kajanjem.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Pa dokle ce ti ameri da nam kroje!? Da zele nesto da se dogovori odavno bi se dogodilo, bolje da se otkace od nas, sad ce Koreje da unistavaju malo! Ali ce ih oduvati vece sile tajfuni i cunami!.

jesteda

pre 11 godina

kada se ameri umesaju, to znaci da nam se lose pise! gde god su se inace umesali, ta drzava je propala i postala americki vazal/ne-kolonija.

Malo sutra

pre 11 godina

"za raskid sa strahom i za razmišljanje o budućnosti". Gospodine Riker, teško će srbi da raskinu sa strahom, dokle god su zločinci prema srbina, poštovani i slobodni građani.

dusan

pre 11 godina

pa sta ostaje ako nema proslosti? na cemu se gradi buducnost? sto ne prodate ovaj recept u palestini, severnoj irskoj, kurdistanu, na kipru? unique case kosovo. samo da se resimo kosova pa ce da nam krene... zamalo.

U boj patriote!!!

pre 11 godina

Ajmo sad uzimajte puske i trk na Kosovo da ga branite!
Takve junacine i patriote, a sede kuci i kucaju "najhrabrije" komentare koje ikad procitah! Samo Srbi mogu da zive u zabludi i da su jos hrabriji nego '99, a najveca istina je da smo samo mnooogooo siromasniji i gluplji.

Kula

pre 11 godina

Značajni korak je preduzeo samo Beograd , dok se Priština nije pomerila sa polazne tačke.Tako da se ne može reći da su obadve strane radile konstruktivno .Beograd preduzima sve mere da se do Sporazuma što pre dođe ali da bi se to toga došlo mora i Prištoina da napravi kompromis. Na žalost oni ne pokazuju dobru volju za tako nešto.

Milla

pre 11 godina

Kada se oslobodimo svih iluzija, najzad stupamo u dodir sa stvarnoscu i nikad vise nismo sami.Stvarnost je: takva kakva jeste,zivot je previse kratak, da bi se i dalje spavalo,postanite svesni i pocnite da zivite...

ajd sad...

pre 11 godina

drvo bez korena ne moze da prezivi! neka je proklet ko potpise bilo kakvo priznanje! a svi vi kojima se zuri u evropu samo napred. i gde cete da stignete sa 400 eura??? vidim u bugarskoj i rumuniji( a mi smo taj nivo za veliku evropu ako ne i nize)ne znaju sta ce sa parama.

Masinica

pre 11 godina

Pa ni svi prsti na ruci nisu isti, govoriti da smo podjednako odgovorni pa to je takva ne istina da covek ne moze da poveruje u to. Sta je to uradila Priština tokom pregovora, ništa ni najmanje nisu popustili samo su kulirali i cekali mig od Amerike i EU.Vi podržavate u ovom naopakom procesu.Oni koji narodi nemaju proslost sigurno da nemaju ni buducnost.

tatab

pre 11 godina

Da, svakako je došlo to vreme, ali da vi prestanete da budete "svetski panduri", to činite jaaakoooo nespretno, takoreći kao slonovi u staklorezačkoj radnji! Dosta više!

Evrokrem

pre 11 godina

Meni je potpuno jasno da su Amerikanci naši prijatelji, a da datum nećemo dobiti zbog loše vlasti u Beogradu.

Ko može da očekuje pozitivne rezultate od crveno-crnih, kada su u devedesetim imali samo negativne.

U medijima je režim sada stvorio propagandu da sve ide dobro, pa me interesuje da li će krah 2. aprila probuditi nekog od ovih 40% ljudi koji glasaju za Nikolića. Verujete li realnosti ili Kuriru?

Vladimir Triput

pre 11 godina

1455 godine nakon duge i neuspesne opsade tvrdjave Novog Brda, Mehmed II je tvrdo obecao i nad Kuranom se zakleo da ce svima postedeti zivot ako se predaju. Nakon predaje tvrdjave je usao, naredio odrubljivanje glave svim muskarcima, zene i zensku decu predao svojim azapima u roblje a musku decu (714 decaka tacno) vezao i na kamilama odveo u Istanbul. Nekima unistio zile i ostavio ih da cuvaju harem kao evnusi a ostale uz kamdziju uveo u Janicare i vratio ih godinima kasnije da pale Smederevo, Beograd i Nis..I sad, 500 godina kasnije, nas pomocnik zamenika neceg sto postojalo nije kad smo mi nestajali za to malo doline ispod Prokletija - ubedjuje da prihvatimo realnost i krenemo u novu buducnost.Zbog naivnih Srba iz Novoga Brda sto su poverovali da ce imati slobodu ako se ne izbore za nju, zbog miliona pobijenih u narednih 500 godina, na silu pokrstavanih, prognanih, zbog sve one dece koja su na silu odvedena od svojih roditelja - radite sta morate ali mi nasu slobodu i ovo malo dostojanstva ne dajemo. Moracete da dodjete da nam je uzmete.Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana sto proleti.
(Konstantin Mihailovic, 30. mart 2013 23:43)
Bravo ,vrhunski komentar!

...sve sve ali nista

pre 11 godina

vucic pozvao amera da nam kaze sta da radimo... a '99 je palio njihove zastave...pa 2000 govorio da je to agresorski narod..2001 da je djindjic njihov covek...2002 da uvaljuju modifikovanu hranu evropi 2013 saradjuje sa njima i prodaje kosovo..

mikser

pre 11 godina

Da postoji volja na obe strane, dogovor bi već bio postignut. Ovako, samo jedna strana mora da pravi ustupke, a tu dogovora teško da će biti.

Nikola

pre 11 godina

"Ako ne bude sporazuma, na EU će biti da utvrdi kako Srbija i Kosovo mogu da nastave da ostvaruju svoje ciljeve o evropskoj integraciji".
Samo onako kako njima odgovara. Predatori.

rus77

pre 11 godina

Normalno je da njemu kao amerikancu proslost nije vazna jer im je ta proslost od koje beze obelezena progonima,masovim ubistvima,etnickim ciscenjima i genocidima i to sve za vrlo kratko vreme kako postoje.

joe

pre 11 godina

Krivo mi je sto ne mogu da zivim jedno 500-1000 godina kasnije - gde u recniku ne postoje reci: granica, politika, drzave, vera, sukobi... gde covek i nauka stoje na prvom mestu.

Milos

pre 11 godina

"On je ocenio da na obe strane postoji politička volja...."
Ja sam izgleda opet nesto propustio, ajde da vidimo i tu politicku volju od strane pristine.

mattko

pre 11 godina

SNS botovi dobili su recenice za sastave komentara na bilo koju temu i vredno ih sastavljaju i salju ne bi li se stekao utisak dominacije preovladavajuce opcije.
Neko je to odlicno odradio i cestitam mu na profesionalnom prilazu formiranja javnog mnjenja.
Cedomir Jovanovic i njegovi sledbenici treba ovo da nauce ako misle ikada da predju 20% biraqckog tela!
(Po najnovijim istrazivanjima sada su negde samo na 13-14 %, iako je njihova retorika u pogonu)

nikad kao Bane

pre 11 godina

e, to je to, hvalospevi o Dacicu i Vucicu, isti recept kao za Slobu pred Dejton. Docekali ga sa welcome mr. president, on im uz Civas potpisao sve, odsvirao Love me tender, valjda zamisljajuci da je svoj bioloski tast licno, posle jos godinu-dve bio faktor stabilnosti i cao zdravo... Ameri trljaju ruke cim mi izaberemo ponovo nekog takvog, jer znaju da takvi sve potpisuju... a mi fala bogu volimo da neko nesto potpise za nas vise nego leba da jedemo...

vojvođanin

pre 11 godina

Dobro, poučno i iskreno zvuči izrečeno....šteta što je to samo "ZVANIČNA VERZIJA", živimo u licemernim vremenima...bar je lepo čuti, pročitati, zar ne ???!!!

blik

pre 11 godina

Svakako. Znači, Vašington raskida sa politikom podrške teroristima na Kosovu i okreće se poštovanju ljudskih prava i demokratije? Super cool. Znao sam da ćete doći pameti, kad-tad.

zluradi

pre 11 godina

Politika | subota 30.03.2013 | 11:13 -> 18:43
Vučić:Vreme da mislimo o budućnosti

Kosovo | subota 30.03.2013 | 21:12
"Vreme je za raskid s prošlošću" Filip Riker

Posto je malo verovatno da Riker citira Vucica, valjda je svima jasno po cijem nalogu je jutros Vucic dao ovu izjavu!

greda hrastova

pre 11 godina

Isto sam ja tako nekada curi rekao vreme je draga da raskinemo . Nije se dobro zavrsilo. Imamo burme, juga 55, ja nesto preko 30k platu ona nesto preko 30kg vise ...

СЕНОВИЋ

pre 11 godina

Чини ми се да оде Косово. Ови су спремни на то.Не знају како да то упакују народу ван Београда.Ово се Београђана вероватно и не дотиче.Видећемо, можда су се неке празне фразе и досетили.

siljo

pre 11 godina

da vreme je ali da nas ostavite na miru da izgradjujemo nasu drzavu prema nasim goepolitickim zakonima jeza ne mozes staviti u njedra

Laza

pre 11 godina

@ Dragan Hahaha, a Ivica taman mislio da ce da ga izbegne, kad ono Fiki dosao sam, i sazvao novinare, da ne bude posle saopstenje za stampu 'dosao je da kaze da voli Djokovica, i da kupi kajmak za kucu'.

zaboraviti..

pre 11 godina

Zavisi sa kojom proslosti da raskinemo...Da li sa onom u kojoj postajemo manjina u sopstvenoj zemlji...Ajde da i to zaboravimo...A sta cemo sa neprocesuiranim zlocinima pocinjenim nad srpskim zivljem,atakovanje na nase mrtve,devastiranim nadgrobnim spomenicima i skrnavljenjem istih,napadom na obicne gradjane na dan najveceg pravoslavnog praznika..Ajde da i to zaboravimo...A kako cemo onda da zivimo zajedno...Jer sve dok zlocinci ne budu kaznjeni za svoje zlocine,znaci da mogu i da ih ponove...To je taj problem u selektivnoj odgovornosti pa i strah od suzivota i ako bi zaboravili proslost...To je sto se tice blize istorije...Ali tesko cemo zaboraviti da je Kosovo deo Srbije iz koga izvire srpska drzavnost ili bolje receno nase korenje...Kosovo postaje njen deo jos krajem 12 veka,tokom vladavine njenog osnivaca Stefana Nemanje...To je mesto gde se nalazi najvise srpskih crkava i manastira nego u kom drugom delu Srbije..Evidentirano je preko 1500 spomenika srpskog kulturnog nasledja..Tu su nase crkve,manastiri..koji svedoce o nasem bitisanju i postojanju na tim teritorijama...A ko i to prepustimo zaboravu..pa sta ce nam onda ostati..Kako zaboraviti tragove 2.500 hriscanskih svetinja nestalih u burnoj proslosti.. .Postacemo jedan narod u Evropi kome su izbrisali proslost ili bolje receno,koga su ,ubedili, pritiskajuci ga raznim uslovima i pritiscima,da zaboravi sopstvenu proslost...I na kraju ako jednom narodu uzmes istoriju uzeo si joj i buducnost...Ali ne razumete vi to...

dok

pre 11 godina

Koliko god Pristina ne odstupi, toliko ce Beograd da pristupi i dogovor ce biti konacan, Kosovo vrlo brzo u OUN zahvaljujuci pristanku ,odnosno, ne protivljenju Srbije, a ako Srbija potpise, priznace ga i Kina i Rusija i svi ostali jer ako Srbiji nije stalo, sto bi nekome vise stalo do bivse srpske teritorije?

neznani junak

pre 11 godina

..mislim da cemo dobititakvu ponudu koju 'NECEMO MOCI DA ODBIJEMO' (...sjeb, sjeb....)
...oni su ordenje zasluzili,
sve sto kazu ureduje.
Mismo se nezahvalni rodili
i zbog toga nam sleduje.
SLUSAJ SINE,OBRISI SLINE
NEBUDI ALAV, JOS SI BALAV.... :-(

skakavac

pre 11 godina

Dogovor je moguć ukoliko kažete Prištini da malo popusti u pregovorima pošto je evidentno da se njihova i vaša gledanja na pregovore savršeno poklapaju!

Emilian , Srpski Istoricar

pre 11 godina

"Kaže zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker", Zar ovo nije smesno ko savetuje Srbiju? Srbiji su dovoljni svoji savetnici a Ameri neka svoje portire sacuvaju za svoje poslove. Zapravo, ko je koga ovlastio da savetuje Srbiju, pitanje je sada? Mi pamtimo i vremena od preko 3000 godina na ovim prostorima kao Romanski Narodi kako nas Rusi nazivaju u svojoj istoriji. Konacno, mi nikada necemo dati dobrovoljno deo nase teritorije potomcima Razbojnickih Pirata sa Mediterana i Sibirskih Razbojnika-Bugara koji su od Amera locirani na Kosovo.

Laza

pre 11 godina

@ Dragan Hahaha, a raman mislio da ce da ga izbegne, kad ono Fiki dosao sam, i sazvao novinare, da ne bude pisle 'dosao je da kaze da voli Djokovica, i da kupi kajmak za kucu'.

Mislim dakle postojim

pre 11 godina

Zašto ne objavite mišljenje zamenika pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije o perspektivi razgovora u Briselu,da bi videli "ko u klin, a ko u ploču" udara, i zašto?!
Zamislite, prvi i jedini potpredsednik vlade Srbije traži da mu se kaže šta vlada nije dobro uradila, kao da su ga oni birali, a ne građani Srbije?!

Crni Luk

pre 11 godina

Srbija nema vise gde da popusta.Ne lazemo, ne cenjkamo se,i sve sto kazemo to je otvoreno.Dosao je red kada ce Taci morati da popusti,jer Srbija je dosla do granice koju ne sme preci.

RELJA013

pre 11 godina

Svakako da treba da se zaborave sukobi i da se krene u normalizaciju zivota,ali za Srbiju je ovo prevelika cena.Ta proslost se zove nasa istorija i tesko je skoro ne moguce je zaboraviti,jer time se gubi identitet i ono sto jesmo,oduzimanjem teritorije uzimate nam deo srca

Adidas

pre 11 godina

I vise nego dovoljno Srbija je tokom ovih pregovora popustala i cinila ustupke.Dosao je red na Pristinu da popusti i da cini ustupke,jer Srbija je dosla do crvene linije koju ne sme preci...

GROFICA ERŽEBET

pre 11 godina

Postoji politička volja sa dijametralno suprotnim ciljevima. Nije mi jasno kako doći do okončanja pregovora i rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Ko što reče Pavle Vujisić u Otac na službenom putu:”Ja bi da se to zaboravi”.