Subota, 30.03.2013.

10:58

Pjongjang u "stanju rata" sa Seulom

Severna Koreja saopštila je da se nalazi u "stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava mladog lidera u Pjongjangu Kim Džong Una.

Izvor: Beta

Pjongjang u "stanju rata" sa Seulom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

pakuj torbe, pa nazad odakle si dosao!

pre 11 godina

Ajde Ameri pakujte torbe pa nazad odakle ste dosli.Svi znamo da ste zemlju na kojoj ste,oteli Indijancima.
(STOP siledzijama, 30. mart 2013 11:39)

A da li ti, siledzijo, znas kome si oteo zemlju na kojoj si se rodio? Indijancu jedan!

jevrej

pre 11 godina

Za sve ljubitelje sirenja demokratije Amerike evo vam jedan "lep" podatak:

Broj poginulih u ratovima koje je Amerika vodila posle 2-og Svetskog rata:

Korejski rat 1950-1953 izmedju 1,8 i 3,5 miliona.
Vijetnam 1959-1975 izmedju 1,5 i 4,1 miliona.
Avganistan 1979-2001 izmedju 1,0 i 2,0 miliona.
Gvatemala 1953-1990 oko 200 hiljada .
Irak 1990-1991 izmedju 25 i 100 hiljada.
Irak 2003-2011 oko milion i 15 hiljada vojnika.

I za kraj Srbija 1999-te : izmedju 2 hiljade i 6 hiljada.

Ovo su samo napadi sa vecim brojem zrtava,ove manje intervencije nisam mogao naci...Ko posle ovoga i dalje podrzava Amerikance i podrzava njihovu intervenciju u S.Koreji...pa nek' mu je sa srecom u zivotu i onima koji zive oko njega.

qwerty

pre 11 godina

Možda je ovo samo populistička retorika, ili se Sever stvarno sprema za rat... Već dugo su pod sankcijama, možda više ne mogu da održe režim i sada hoće da igraju na sve ili ništa! Naravno, ako krene u rat, Kim Jong Un će na kraju morati da izvrši samoubistvo kao Hitler, jer će ih Amerika lako poraziti!

outsider

pre 11 godina

-Nema analize pravih razloga zašto DNR Koreja ovoliko preti pa onda izgleda kao da su skrenuli sa uma, (mada je i to izvesno u neku ruku).
-Ove nove sankcije su izgledan uzrok tome a one su dosta oštre. Vrlo malo ljudi npr zna da su skoro i finansijska sredstva DNR Koreje zaplenjivana na zapadu. Sankcije uključuju i presretanje brodova koji trguju sa DNR Korejom i mogu se protezati (već viđeno za Kubu) čak i na druge subjekte koje bi trgovale sa njima. Na već postojeće sankcije, ovo može biti kap koja ovima preliva čašu.
-Što se gladi tiče, to jeste preuveličano, ali za one koji se čude kako zemlja koja je uspela da razvije toliko tehnologije ima problema sa hranom, treba imati u vidu da je DNR Koreja preko 2/3 planinska zemlja i da nema dovoljno uslova za proizvodnju hrane.
-U vezi eventualnog sukoba, šansi nema u današnje vreme da se DNR Koreja porazi u bilo kakvom kopnenom sukobu na njihovoj teritoriji, a u isto vreme ni oni nemaju šanse da se odbrane od devastirajućih napada iz vazduha. Ukupno gledano, najveći gubitnik bi tu bila Južna Koreja, jer i imaju najviše da izgube.
-Uloga Kine je tu malo nejasna, odnosno koliki je uopšte njen uticaj na DNR Koreju i kako su dozvolili da se i ovoliko zaoštri. Ili da nije po onoj njihovoj poslovici, ne lovi se tigar u šumi već kad dođe u selo.
-Sve u svemu nadajmo se miru, jer teško da većeg zla od rata ima. Više hiljada godina je stara izreka da se ratom oduševljavaju oni koji o njemu ne znaju mnogo. Kao izgleda i ovaj Kim.

Jooj

pre 11 godina

@(Atreides, 30. mart 2013 15:23)

Hajde sada molim te procitaj naglas te zemlje koje si naredjao pa se zapitaj kako se Srbija nasla u grupi zemalja koje su totalno irelevantne na planeti zemlji?

Ako dodjes do nekog pametnog zakljucka podeli ga sa ostalima i nadajmo se da cete nesto promeniti u narednih 10 do 20 godina.

iiii

pre 11 godina

globalno gledano, severna koreja je fenomen. u danasnjem svetu je skoro nemoguce da takva i tako uredjena drzava uopste postoji. mala zemlja sa cirka 25mil stanovnika, a da toliko dugo opstaje i prkosi najvecoj svetskoj sili i cak da napravi atomsku bombu. nadam se da ce se strasti smiriti i da ce severna koreja polako poceti da se otvara prema svetu, uz zadrzavanje svoje nezavisnosti

Zoki

pre 11 godina

Pogledajte kvalitet života u Severnoj i Južnoj Koreji pa onda recite kome je bolje, onome koga su Amerikanci zaštitili od komunizma, ili onome ko je bio oruđe svetske revolucije.

Nije problem u praznim pretnjama za domaću upotrebu, problem će nastati kada bude trebala da se spusti lopta. Kako to objasniti stanovništvu?

Vatrogasac

pre 11 godina

E sto je meni muka od ovih amera, ne mogu organski da ih podnesem. Na zalost S. Korejci ce da prodju kao bos po trnju jer siledzijska amerika ne bira sredstva, ako treba potrovace celu S.Korejuju, na sve strane sveta ubijaju ljude jer zlotvori sire demokratiju bombama. Nije mi jasan mozak koji moze njih da podrzava u bilo cemu. Nadam se da ce uskoro dobiti po nkusci da se sve pusi, a dobice kad tad, ima sve na nos da im izadje. I Rim je vladao nad pola sveta pa su se pojavili Huni i razbili ih, pojavice se neki moderni huni i razbice te krvnike, naplatice im za sve pobijene ljude po svetu. Zgadia ona najgora, najljigavija ... KRVNICI kao ni jedni do sada.
Ko moze iz Srbije da njih podrzava, pa pre 14 godina su bombardovali nas, bacali bombe po ljudima, kasetne bombe (zabranjene), osiromaseni uranijum. Jos ste ozraceni zahvaljujuci njima i podrzavate ih, ejjjjjjjj... Mozgovi, ne mogu da verujem.

Atreides

pre 11 godina

Izem ti komentar.... I da je tako, u Americi bi se danas lovilo lukom i strelom i do tamo bi se islo brodom (ako bi iko isao).
Bolje jedan siledzija nego 10 Kim Il Sungova.
(Gradjanin, 30. mart 2013 13:02)


- Vrlo pametan komentarzali boze sto te majka rodila. TajKim Il Sung niej napao nikoga ...S.Koreja je pod konstantnim pritiskom tog tvog jednog siledzije udara mu sankcije,vrsi vojne vezbe na granicama S.Koreje,pritiska ih svuda i na svakom koraku.

Taj jedan siledzija zvani USA je stalno u ratu...zivi od ratova i ubijanja naroda po svetu od Centralne Amerike,preko Somalije.Libije,Iraka,Afganistana,Srbije,Vijetnama na meti su im Sirija,Iran....itd..itd...

bros

pre 11 godina

Svi koji porede Miloševića sa Kimom nisu u pravu.Jer bez obzira na ideološke(komunističke) sličnosti i prkos zapadu,treba uzeti u obzir "malu"razliku.A to je da S.Koreja ima nuklearnu bombu i to da Kimove pretnje mogu prestati biti samo verbalne.

Gradjanin

pre 11 godina

@Ajde Ameri pakujte torbe pa nazad odakle ste dosli.Svi znamo da ste zemlju na kojoj ste,oteli Indijancima.
(STOP siledzijama, 30. mart 2013 11:39)

Izem ti komentar.... I da je tako, u Americi bi se danas lovilo lukom i strelom i do tamo bi se islo brodom (ako bi iko isao).
Bolje jedan siledzija nego 10 Kim Il Sungova.

Beogradjanin

pre 11 godina

Hahahah.
Gde nadjoste ovu sliku malog petlica sa dvogledom hahah.
Nisam ni citao vest dalje, nisam mogao da odvojim pogled sa slike hah.
Bar sam se nasmejao posteno.
Pozdrav redakciji !

Ljubivije I

pre 11 godina

Imam nešto da kažem večnim rusofilima. Treba znati malo istoriju Rusije i ne ponavljati stalno kako su Ameri oteli zemlju indijancima.Rusi su sve što je istočno 100 kilometara od Moskve oteli od naroda koji su se zvali SAMOJEDI. Sve su ih oterali i istrebili. Ostalo ih je samo u promilima i žive u Sibiru. Mnogo ih je manje ostalo od indijanaca.
Što se tiče Koreje i korejskog naroda, svaki Srbin treba da prebroji šta ima u kući proizvedeno u Jzžnoj Koreji a šta proizvedeno u Severnoj Koreji. Ako je Severna koreja ptokaz kome treba da se teži onda zbogom.Samo ću da podsetim da je na hiljade oficira i milicajaca oterano sa posla što nisu dovoljno plakali na sahrani oca ovog novog vojskovodje, koji plasi mečku rešetkom. te njegove rakete će biti uništene pre nego što dodju na ransilne rampe. Neće smeti da uključe radare koji će biti odmah pogodjeni. Priča je poznata.

Zoki

pre 11 godina

@STOP siledzijama
U bre koji si ti opasan pun argumenata lik!
Sto bi sa ispravljanjem osvajanja stali kod naseljavanja Amerike?
Sto se nebi vratili vreme jos unazad?
Pa ajde onda lepo ti principijelno, posto vidim, stalo ti je do pravde, spakuj torbe pa se vrati severno od Karpata ili odakle li su se Sloveni doselili na Balkan i OTERALI predjasnje stanovnike koji su tu pre njih ziveli.

Milos

pre 11 godina

Jako mi je drago da su komentari na ovu vest puni svesnosti i razboritosti. Srbija se osvestila iz ludila 90-ih. Divna vest.
Pozdrav iz EU.

dr.

pre 11 godina

Ispaljivanjem nekakvog "nuklearnog projektila" Severna Koreja može pogoditi jedino sebe, jer im se 90% raketa vrati nazad i to pola minute nakon ispaljivanja. Nacistički V-2 projektil za njih je tehnološki prestiž.

Aleksandar

pre 11 godina

Ko li dade diplomu ovom "stručnjaku" za pisanje...??
(matori, 30. mart 2013 11:55)

Pa nije tu mnogo pogrešeno, ako nastavi ovaj luđak da provocira Koreja će doista postati ostrvo.

Student

pre 11 godina

Čemu tolika važnost oko SK. Čovek mora tako da drži narod uz sebe. Poleti li bilo koja raketa srednjeg ili dugog dometa biće oborena dok je još iznad SK. Oko SK se nalaze Kineske,Ruske i Američle pvo jedinice. Raketa ne moze da da napusti vazdušni prostor SK

baka

pre 11 godina

Zao mi ove ljude ali im se divim jer nece da spuste ledja Americi i Njemackoj i drugima kao sto smo mi. Za ovo treba imat m..a i bit lud kao sto smo mi nekada davno bili kad smo na Turke jurisali na Kosovo polje. Kada volis svoju zemlju i slobodu i da mres ces za to jer sramota nije. To smo ni zab, samo se gleda svoje dupe

repus

pre 11 godina

биће ошини по прашини неће знати шта их је снашло јадан северно корејски народ али ако је цена цивилне жртава да добију слободу и демократију и овако страдају од руке својих вођа који им пију крв и уживају на рачун народа

ice9

pre 11 godina

Gori su od nas devedesetih, tako smo i mi prkosili silama, srbi, sveti narod sa balkana, znamo svi kako se sve zavrsilo, da smo bili imalo pametni da se sa tim istim amerima nagodimo sad bi imali totalno drugu pricu, u ostalom sta fali juznoj koreji, ali ne srbi i rusi braca najveca, koji idiotizam, dal je moguce da smo toliko bre glupi!

Crni

pre 11 godina

Pa oni rat nisu ni prekidali, tehnicki su jos uvek u ratu, jedino sto ameri previse zveckaju sa oruzjem da ojacaju svoje pozicije u odnosu na kinu. Sa njihovim dolaskom je koreja i podeljena na dva dela, i samo njima odgovara produbljivanje krize, i sa njihovim odlaskom ce sve tenzije i da nestanu, a do tada ce uvek biti ovako.

Милан

pre 11 godina

Знате кад сте били у школи па кад су оне слабе, мирне, који се не буне малтретирали, а оне подједнако слабе али који одмах радо прихватају конфликт и још почну да прете брзо остављали јер је с њима било више посла а и подсвесно би добијали страх да ови можда стварно то ураде. Е тако је сада са Северном Корејом, они су научили лекцију коју Срби нису а то је да мале, слабе који гурају главу у песак никада неће оставити на миру и да сами морају да се изборе за бољи третман.

cickavi01

pre 11 godina

Ovo mi lici na ono "Ako samo jos jednom uradite NESTO mi cemo zaratiti,sutra dan opet,prekosutra opet,nakosutra opet ista izjava i tako dok nepostane glupo izjavljivati pretnje"
Sastanci,ukidanje nekih crvenih linija,pozivanje naroda na trg,i ono standardno AKO.
Znaju oni da rat nemogu da dobiju a mogu da izgube sve.
STOP RATU I MRZNJI

jkjkjkj

pre 11 godina

Pjongjang tvrdi da je postojanje američkog nuklearnog arsenala opravdanje za severnokorejski nuklearni program, odnosno da nuklearni kapaciteti SAD predstavljaju pretnju Severnoj Koreji.

pa ko kako vidi , i jedni i drugi su po meni pretnja za planetu.

doktor

pre 11 godina

Ooooo VRHOVNI VOĐO, oče moj duhovni, uvijek ću ti stajati na usluzi, samo reci i odma stavljam kilo eksploziva oko pasa i uijećem u Američku ambasadu. Uvijek spreman za Severnu Koreju život dati!

pera

pre 11 godina

Ko bi rekao da ce naslednik Slobe biti Koreanac! Izgleda da i njega ubedjuju, kao sto su svojevremeno Slobu, da moze da pobedi nato i Ameriku.

cickavi01

pre 11 godina

Ovo mi lici na ono "Ako samo jos jednom uradite NESTO mi cemo zaratiti,sutra dan opet,prekosutra opet,nakosutra opet ista izjava i tako dok nepostane glupo izjavljivati pretnje"
Sastanci,ukidanje nekih crvenih linija,pozivanje naroda na trg,i ono standardno AKO.
Znaju oni da rat nemogu da dobiju a mogu da izgube sve.
STOP RATU I MRZNJI

ice9

pre 11 godina

Gori su od nas devedesetih, tako smo i mi prkosili silama, srbi, sveti narod sa balkana, znamo svi kako se sve zavrsilo, da smo bili imalo pametni da se sa tim istim amerima nagodimo sad bi imali totalno drugu pricu, u ostalom sta fali juznoj koreji, ali ne srbi i rusi braca najveca, koji idiotizam, dal je moguce da smo toliko bre glupi!

pera

pre 11 godina

Ko bi rekao da ce naslednik Slobe biti Koreanac! Izgleda da i njega ubedjuju, kao sto su svojevremeno Slobu, da moze da pobedi nato i Ameriku.

jkjkjkj

pre 11 godina

Pjongjang tvrdi da je postojanje američkog nuklearnog arsenala opravdanje za severnokorejski nuklearni program, odnosno da nuklearni kapaciteti SAD predstavljaju pretnju Severnoj Koreji.

pa ko kako vidi , i jedni i drugi su po meni pretnja za planetu.

doktor

pre 11 godina

Ooooo VRHOVNI VOĐO, oče moj duhovni, uvijek ću ti stajati na usluzi, samo reci i odma stavljam kilo eksploziva oko pasa i uijećem u Američku ambasadu. Uvijek spreman za Severnu Koreju život dati!

Ljubivije I

pre 11 godina

Imam nešto da kažem večnim rusofilima. Treba znati malo istoriju Rusije i ne ponavljati stalno kako su Ameri oteli zemlju indijancima.Rusi su sve što je istočno 100 kilometara od Moskve oteli od naroda koji su se zvali SAMOJEDI. Sve su ih oterali i istrebili. Ostalo ih je samo u promilima i žive u Sibiru. Mnogo ih je manje ostalo od indijanaca.
Što se tiče Koreje i korejskog naroda, svaki Srbin treba da prebroji šta ima u kući proizvedeno u Jzžnoj Koreji a šta proizvedeno u Severnoj Koreji. Ako je Severna koreja ptokaz kome treba da se teži onda zbogom.Samo ću da podsetim da je na hiljade oficira i milicajaca oterano sa posla što nisu dovoljno plakali na sahrani oca ovog novog vojskovodje, koji plasi mečku rešetkom. te njegove rakete će biti uništene pre nego što dodju na ransilne rampe. Neće smeti da uključe radare koji će biti odmah pogodjeni. Priča je poznata.

repus

pre 11 godina

биће ошини по прашини неће знати шта их је снашло јадан северно корејски народ али ако је цена цивилне жртава да добију слободу и демократију и овако страдају од руке својих вођа који им пију крв и уживају на рачун народа

Милан

pre 11 godina

Знате кад сте били у школи па кад су оне слабе, мирне, који се не буне малтретирали, а оне подједнако слабе али који одмах радо прихватају конфликт и још почну да прете брзо остављали јер је с њима било више посла а и подсвесно би добијали страх да ови можда стварно то ураде. Е тако је сада са Северном Корејом, они су научили лекцију коју Срби нису а то је да мале, слабе који гурају главу у песак никада неће оставити на миру и да сами морају да се изборе за бољи третман.

Beogradjanin

pre 11 godina

Hahahah.
Gde nadjoste ovu sliku malog petlica sa dvogledom hahah.
Nisam ni citao vest dalje, nisam mogao da odvojim pogled sa slike hah.
Bar sam se nasmejao posteno.
Pozdrav redakciji !

Zoki

pre 11 godina

@STOP siledzijama
U bre koji si ti opasan pun argumenata lik!
Sto bi sa ispravljanjem osvajanja stali kod naseljavanja Amerike?
Sto se nebi vratili vreme jos unazad?
Pa ajde onda lepo ti principijelno, posto vidim, stalo ti je do pravde, spakuj torbe pa se vrati severno od Karpata ili odakle li su se Sloveni doselili na Balkan i OTERALI predjasnje stanovnike koji su tu pre njih ziveli.

Gradjanin

pre 11 godina

@Ajde Ameri pakujte torbe pa nazad odakle ste dosli.Svi znamo da ste zemlju na kojoj ste,oteli Indijancima.
(STOP siledzijama, 30. mart 2013 11:39)

Izem ti komentar.... I da je tako, u Americi bi se danas lovilo lukom i strelom i do tamo bi se islo brodom (ako bi iko isao).
Bolje jedan siledzija nego 10 Kim Il Sungova.

baka

pre 11 godina

Zao mi ove ljude ali im se divim jer nece da spuste ledja Americi i Njemackoj i drugima kao sto smo mi. Za ovo treba imat m..a i bit lud kao sto smo mi nekada davno bili kad smo na Turke jurisali na Kosovo polje. Kada volis svoju zemlju i slobodu i da mres ces za to jer sramota nije. To smo ni zab, samo se gleda svoje dupe

dr.

pre 11 godina

Ispaljivanjem nekakvog "nuklearnog projektila" Severna Koreja može pogoditi jedino sebe, jer im se 90% raketa vrati nazad i to pola minute nakon ispaljivanja. Nacistički V-2 projektil za njih je tehnološki prestiž.

Milos

pre 11 godina

Jako mi je drago da su komentari na ovu vest puni svesnosti i razboritosti. Srbija se osvestila iz ludila 90-ih. Divna vest.
Pozdrav iz EU.

Atreides

pre 11 godina

Izem ti komentar.... I da je tako, u Americi bi se danas lovilo lukom i strelom i do tamo bi se islo brodom (ako bi iko isao).
Bolje jedan siledzija nego 10 Kim Il Sungova.
(Gradjanin, 30. mart 2013 13:02)


- Vrlo pametan komentarzali boze sto te majka rodila. TajKim Il Sung niej napao nikoga ...S.Koreja je pod konstantnim pritiskom tog tvog jednog siledzije udara mu sankcije,vrsi vojne vezbe na granicama S.Koreje,pritiska ih svuda i na svakom koraku.

Taj jedan siledzija zvani USA je stalno u ratu...zivi od ratova i ubijanja naroda po svetu od Centralne Amerike,preko Somalije.Libije,Iraka,Afganistana,Srbije,Vijetnama na meti su im Sirija,Iran....itd..itd...

Student

pre 11 godina

Čemu tolika važnost oko SK. Čovek mora tako da drži narod uz sebe. Poleti li bilo koja raketa srednjeg ili dugog dometa biće oborena dok je još iznad SK. Oko SK se nalaze Kineske,Ruske i Američle pvo jedinice. Raketa ne moze da da napusti vazdušni prostor SK

Crni

pre 11 godina

Pa oni rat nisu ni prekidali, tehnicki su jos uvek u ratu, jedino sto ameri previse zveckaju sa oruzjem da ojacaju svoje pozicije u odnosu na kinu. Sa njihovim dolaskom je koreja i podeljena na dva dela, i samo njima odgovara produbljivanje krize, i sa njihovim odlaskom ce sve tenzije i da nestanu, a do tada ce uvek biti ovako.

Aleksandar

pre 11 godina

Ko li dade diplomu ovom "stručnjaku" za pisanje...??
(matori, 30. mart 2013 11:55)

Pa nije tu mnogo pogrešeno, ako nastavi ovaj luđak da provocira Koreja će doista postati ostrvo.

Vatrogasac

pre 11 godina

E sto je meni muka od ovih amera, ne mogu organski da ih podnesem. Na zalost S. Korejci ce da prodju kao bos po trnju jer siledzijska amerika ne bira sredstva, ako treba potrovace celu S.Korejuju, na sve strane sveta ubijaju ljude jer zlotvori sire demokratiju bombama. Nije mi jasan mozak koji moze njih da podrzava u bilo cemu. Nadam se da ce uskoro dobiti po nkusci da se sve pusi, a dobice kad tad, ima sve na nos da im izadje. I Rim je vladao nad pola sveta pa su se pojavili Huni i razbili ih, pojavice se neki moderni huni i razbice te krvnike, naplatice im za sve pobijene ljude po svetu. Zgadia ona najgora, najljigavija ... KRVNICI kao ni jedni do sada.
Ko moze iz Srbije da njih podrzava, pa pre 14 godina su bombardovali nas, bacali bombe po ljudima, kasetne bombe (zabranjene), osiromaseni uranijum. Jos ste ozraceni zahvaljujuci njima i podrzavate ih, ejjjjjjjj... Mozgovi, ne mogu da verujem.

bros

pre 11 godina

Svi koji porede Miloševića sa Kimom nisu u pravu.Jer bez obzira na ideološke(komunističke) sličnosti i prkos zapadu,treba uzeti u obzir "malu"razliku.A to je da S.Koreja ima nuklearnu bombu i to da Kimove pretnje mogu prestati biti samo verbalne.

Zoki

pre 11 godina

Pogledajte kvalitet života u Severnoj i Južnoj Koreji pa onda recite kome je bolje, onome koga su Amerikanci zaštitili od komunizma, ili onome ko je bio oruđe svetske revolucije.

Nije problem u praznim pretnjama za domaću upotrebu, problem će nastati kada bude trebala da se spusti lopta. Kako to objasniti stanovništvu?

outsider

pre 11 godina

-Nema analize pravih razloga zašto DNR Koreja ovoliko preti pa onda izgleda kao da su skrenuli sa uma, (mada je i to izvesno u neku ruku).
-Ove nove sankcije su izgledan uzrok tome a one su dosta oštre. Vrlo malo ljudi npr zna da su skoro i finansijska sredstva DNR Koreje zaplenjivana na zapadu. Sankcije uključuju i presretanje brodova koji trguju sa DNR Korejom i mogu se protezati (već viđeno za Kubu) čak i na druge subjekte koje bi trgovale sa njima. Na već postojeće sankcije, ovo može biti kap koja ovima preliva čašu.
-Što se gladi tiče, to jeste preuveličano, ali za one koji se čude kako zemlja koja je uspela da razvije toliko tehnologije ima problema sa hranom, treba imati u vidu da je DNR Koreja preko 2/3 planinska zemlja i da nema dovoljno uslova za proizvodnju hrane.
-U vezi eventualnog sukoba, šansi nema u današnje vreme da se DNR Koreja porazi u bilo kakvom kopnenom sukobu na njihovoj teritoriji, a u isto vreme ni oni nemaju šanse da se odbrane od devastirajućih napada iz vazduha. Ukupno gledano, najveći gubitnik bi tu bila Južna Koreja, jer i imaju najviše da izgube.
-Uloga Kine je tu malo nejasna, odnosno koliki je uopšte njen uticaj na DNR Koreju i kako su dozvolili da se i ovoliko zaoštri. Ili da nije po onoj njihovoj poslovici, ne lovi se tigar u šumi već kad dođe u selo.
-Sve u svemu nadajmo se miru, jer teško da većeg zla od rata ima. Više hiljada godina je stara izreka da se ratom oduševljavaju oni koji o njemu ne znaju mnogo. Kao izgleda i ovaj Kim.

jevrej

pre 11 godina

Za sve ljubitelje sirenja demokratije Amerike evo vam jedan "lep" podatak:

Broj poginulih u ratovima koje je Amerika vodila posle 2-og Svetskog rata:

Korejski rat 1950-1953 izmedju 1,8 i 3,5 miliona.
Vijetnam 1959-1975 izmedju 1,5 i 4,1 miliona.
Avganistan 1979-2001 izmedju 1,0 i 2,0 miliona.
Gvatemala 1953-1990 oko 200 hiljada .
Irak 1990-1991 izmedju 25 i 100 hiljada.
Irak 2003-2011 oko milion i 15 hiljada vojnika.

I za kraj Srbija 1999-te : izmedju 2 hiljade i 6 hiljada.

Ovo su samo napadi sa vecim brojem zrtava,ove manje intervencije nisam mogao naci...Ko posle ovoga i dalje podrzava Amerikance i podrzava njihovu intervenciju u S.Koreji...pa nek' mu je sa srecom u zivotu i onima koji zive oko njega.

qwerty

pre 11 godina

Možda je ovo samo populistička retorika, ili se Sever stvarno sprema za rat... Već dugo su pod sankcijama, možda više ne mogu da održe režim i sada hoće da igraju na sve ili ništa! Naravno, ako krene u rat, Kim Jong Un će na kraju morati da izvrši samoubistvo kao Hitler, jer će ih Amerika lako poraziti!

iiii

pre 11 godina

globalno gledano, severna koreja je fenomen. u danasnjem svetu je skoro nemoguce da takva i tako uredjena drzava uopste postoji. mala zemlja sa cirka 25mil stanovnika, a da toliko dugo opstaje i prkosi najvecoj svetskoj sili i cak da napravi atomsku bombu. nadam se da ce se strasti smiriti i da ce severna koreja polako poceti da se otvara prema svetu, uz zadrzavanje svoje nezavisnosti

Jooj

pre 11 godina

@(Atreides, 30. mart 2013 15:23)

Hajde sada molim te procitaj naglas te zemlje koje si naredjao pa se zapitaj kako se Srbija nasla u grupi zemalja koje su totalno irelevantne na planeti zemlji?

Ako dodjes do nekog pametnog zakljucka podeli ga sa ostalima i nadajmo se da cete nesto promeniti u narednih 10 do 20 godina.

pakuj torbe, pa nazad odakle si dosao!

pre 11 godina

Ajde Ameri pakujte torbe pa nazad odakle ste dosli.Svi znamo da ste zemlju na kojoj ste,oteli Indijancima.
(STOP siledzijama, 30. mart 2013 11:39)

A da li ti, siledzijo, znas kome si oteo zemlju na kojoj si se rodio? Indijancu jedan!

baka

pre 11 godina

Zao mi ove ljude ali im se divim jer nece da spuste ledja Americi i Njemackoj i drugima kao sto smo mi. Za ovo treba imat m..a i bit lud kao sto smo mi nekada davno bili kad smo na Turke jurisali na Kosovo polje. Kada volis svoju zemlju i slobodu i da mres ces za to jer sramota nije. To smo ni zab, samo se gleda svoje dupe

Милан

pre 11 godina

Знате кад сте били у школи па кад су оне слабе, мирне, који се не буне малтретирали, а оне подједнако слабе али који одмах радо прихватају конфликт и још почну да прете брзо остављали јер је с њима било више посла а и подсвесно би добијали страх да ови можда стварно то ураде. Е тако је сада са Северном Корејом, они су научили лекцију коју Срби нису а то је да мале, слабе који гурају главу у песак никада неће оставити на миру и да сами морају да се изборе за бољи третман.

ice9

pre 11 godina

Gori su od nas devedesetih, tako smo i mi prkosili silama, srbi, sveti narod sa balkana, znamo svi kako se sve zavrsilo, da smo bili imalo pametni da se sa tim istim amerima nagodimo sad bi imali totalno drugu pricu, u ostalom sta fali juznoj koreji, ali ne srbi i rusi braca najveca, koji idiotizam, dal je moguce da smo toliko bre glupi!

pera

pre 11 godina

Ko bi rekao da ce naslednik Slobe biti Koreanac! Izgleda da i njega ubedjuju, kao sto su svojevremeno Slobu, da moze da pobedi nato i Ameriku.

Atreides

pre 11 godina

Izem ti komentar.... I da je tako, u Americi bi se danas lovilo lukom i strelom i do tamo bi se islo brodom (ako bi iko isao).
Bolje jedan siledzija nego 10 Kim Il Sungova.
(Gradjanin, 30. mart 2013 13:02)


- Vrlo pametan komentarzali boze sto te majka rodila. TajKim Il Sung niej napao nikoga ...S.Koreja je pod konstantnim pritiskom tog tvog jednog siledzije udara mu sankcije,vrsi vojne vezbe na granicama S.Koreje,pritiska ih svuda i na svakom koraku.

Taj jedan siledzija zvani USA je stalno u ratu...zivi od ratova i ubijanja naroda po svetu od Centralne Amerike,preko Somalije.Libije,Iraka,Afganistana,Srbije,Vijetnama na meti su im Sirija,Iran....itd..itd...

Crni

pre 11 godina

Pa oni rat nisu ni prekidali, tehnicki su jos uvek u ratu, jedino sto ameri previse zveckaju sa oruzjem da ojacaju svoje pozicije u odnosu na kinu. Sa njihovim dolaskom je koreja i podeljena na dva dela, i samo njima odgovara produbljivanje krize, i sa njihovim odlaskom ce sve tenzije i da nestanu, a do tada ce uvek biti ovako.

cickavi01

pre 11 godina

Ovo mi lici na ono "Ako samo jos jednom uradite NESTO mi cemo zaratiti,sutra dan opet,prekosutra opet,nakosutra opet ista izjava i tako dok nepostane glupo izjavljivati pretnje"
Sastanci,ukidanje nekih crvenih linija,pozivanje naroda na trg,i ono standardno AKO.
Znaju oni da rat nemogu da dobiju a mogu da izgube sve.
STOP RATU I MRZNJI

doktor

pre 11 godina

Ooooo VRHOVNI VOĐO, oče moj duhovni, uvijek ću ti stajati na usluzi, samo reci i odma stavljam kilo eksploziva oko pasa i uijećem u Američku ambasadu. Uvijek spreman za Severnu Koreju život dati!

Gradjanin

pre 11 godina

@Ajde Ameri pakujte torbe pa nazad odakle ste dosli.Svi znamo da ste zemlju na kojoj ste,oteli Indijancima.
(STOP siledzijama, 30. mart 2013 11:39)

Izem ti komentar.... I da je tako, u Americi bi se danas lovilo lukom i strelom i do tamo bi se islo brodom (ako bi iko isao).
Bolje jedan siledzija nego 10 Kim Il Sungova.

bros

pre 11 godina

Svi koji porede Miloševića sa Kimom nisu u pravu.Jer bez obzira na ideološke(komunističke) sličnosti i prkos zapadu,treba uzeti u obzir "malu"razliku.A to je da S.Koreja ima nuklearnu bombu i to da Kimove pretnje mogu prestati biti samo verbalne.

repus

pre 11 godina

биће ошини по прашини неће знати шта их је снашло јадан северно корејски народ али ако је цена цивилне жртава да добију слободу и демократију и овако страдају од руке својих вођа који им пију крв и уживају на рачун народа

Zoki

pre 11 godina

@STOP siledzijama
U bre koji si ti opasan pun argumenata lik!
Sto bi sa ispravljanjem osvajanja stali kod naseljavanja Amerike?
Sto se nebi vratili vreme jos unazad?
Pa ajde onda lepo ti principijelno, posto vidim, stalo ti je do pravde, spakuj torbe pa se vrati severno od Karpata ili odakle li su se Sloveni doselili na Balkan i OTERALI predjasnje stanovnike koji su tu pre njih ziveli.

Ljubivije I

pre 11 godina

Imam nešto da kažem večnim rusofilima. Treba znati malo istoriju Rusije i ne ponavljati stalno kako su Ameri oteli zemlju indijancima.Rusi su sve što je istočno 100 kilometara od Moskve oteli od naroda koji su se zvali SAMOJEDI. Sve su ih oterali i istrebili. Ostalo ih je samo u promilima i žive u Sibiru. Mnogo ih je manje ostalo od indijanaca.
Što se tiče Koreje i korejskog naroda, svaki Srbin treba da prebroji šta ima u kući proizvedeno u Jzžnoj Koreji a šta proizvedeno u Severnoj Koreji. Ako je Severna koreja ptokaz kome treba da se teži onda zbogom.Samo ću da podsetim da je na hiljade oficira i milicajaca oterano sa posla što nisu dovoljno plakali na sahrani oca ovog novog vojskovodje, koji plasi mečku rešetkom. te njegove rakete će biti uništene pre nego što dodju na ransilne rampe. Neće smeti da uključe radare koji će biti odmah pogodjeni. Priča je poznata.

Vatrogasac

pre 11 godina

E sto je meni muka od ovih amera, ne mogu organski da ih podnesem. Na zalost S. Korejci ce da prodju kao bos po trnju jer siledzijska amerika ne bira sredstva, ako treba potrovace celu S.Korejuju, na sve strane sveta ubijaju ljude jer zlotvori sire demokratiju bombama. Nije mi jasan mozak koji moze njih da podrzava u bilo cemu. Nadam se da ce uskoro dobiti po nkusci da se sve pusi, a dobice kad tad, ima sve na nos da im izadje. I Rim je vladao nad pola sveta pa su se pojavili Huni i razbili ih, pojavice se neki moderni huni i razbice te krvnike, naplatice im za sve pobijene ljude po svetu. Zgadia ona najgora, najljigavija ... KRVNICI kao ni jedni do sada.
Ko moze iz Srbije da njih podrzava, pa pre 14 godina su bombardovali nas, bacali bombe po ljudima, kasetne bombe (zabranjene), osiromaseni uranijum. Jos ste ozraceni zahvaljujuci njima i podrzavate ih, ejjjjjjjj... Mozgovi, ne mogu da verujem.

jevrej

pre 11 godina

Za sve ljubitelje sirenja demokratije Amerike evo vam jedan "lep" podatak:

Broj poginulih u ratovima koje je Amerika vodila posle 2-og Svetskog rata:

Korejski rat 1950-1953 izmedju 1,8 i 3,5 miliona.
Vijetnam 1959-1975 izmedju 1,5 i 4,1 miliona.
Avganistan 1979-2001 izmedju 1,0 i 2,0 miliona.
Gvatemala 1953-1990 oko 200 hiljada .
Irak 1990-1991 izmedju 25 i 100 hiljada.
Irak 2003-2011 oko milion i 15 hiljada vojnika.

I za kraj Srbija 1999-te : izmedju 2 hiljade i 6 hiljada.

Ovo su samo napadi sa vecim brojem zrtava,ove manje intervencije nisam mogao naci...Ko posle ovoga i dalje podrzava Amerikance i podrzava njihovu intervenciju u S.Koreji...pa nek' mu je sa srecom u zivotu i onima koji zive oko njega.

Milos

pre 11 godina

Jako mi je drago da su komentari na ovu vest puni svesnosti i razboritosti. Srbija se osvestila iz ludila 90-ih. Divna vest.
Pozdrav iz EU.

jkjkjkj

pre 11 godina

Pjongjang tvrdi da je postojanje američkog nuklearnog arsenala opravdanje za severnokorejski nuklearni program, odnosno da nuklearni kapaciteti SAD predstavljaju pretnju Severnoj Koreji.

pa ko kako vidi , i jedni i drugi su po meni pretnja za planetu.

dr.

pre 11 godina

Ispaljivanjem nekakvog "nuklearnog projektila" Severna Koreja može pogoditi jedino sebe, jer im se 90% raketa vrati nazad i to pola minute nakon ispaljivanja. Nacistički V-2 projektil za njih je tehnološki prestiž.

iiii

pre 11 godina

globalno gledano, severna koreja je fenomen. u danasnjem svetu je skoro nemoguce da takva i tako uredjena drzava uopste postoji. mala zemlja sa cirka 25mil stanovnika, a da toliko dugo opstaje i prkosi najvecoj svetskoj sili i cak da napravi atomsku bombu. nadam se da ce se strasti smiriti i da ce severna koreja polako poceti da se otvara prema svetu, uz zadrzavanje svoje nezavisnosti

Zoki

pre 11 godina

Pogledajte kvalitet života u Severnoj i Južnoj Koreji pa onda recite kome je bolje, onome koga su Amerikanci zaštitili od komunizma, ili onome ko je bio oruđe svetske revolucije.

Nije problem u praznim pretnjama za domaću upotrebu, problem će nastati kada bude trebala da se spusti lopta. Kako to objasniti stanovništvu?

Student

pre 11 godina

Čemu tolika važnost oko SK. Čovek mora tako da drži narod uz sebe. Poleti li bilo koja raketa srednjeg ili dugog dometa biće oborena dok je još iznad SK. Oko SK se nalaze Kineske,Ruske i Američle pvo jedinice. Raketa ne moze da da napusti vazdušni prostor SK

Jooj

pre 11 godina

@(Atreides, 30. mart 2013 15:23)

Hajde sada molim te procitaj naglas te zemlje koje si naredjao pa se zapitaj kako se Srbija nasla u grupi zemalja koje su totalno irelevantne na planeti zemlji?

Ako dodjes do nekog pametnog zakljucka podeli ga sa ostalima i nadajmo se da cete nesto promeniti u narednih 10 do 20 godina.

Beogradjanin

pre 11 godina

Hahahah.
Gde nadjoste ovu sliku malog petlica sa dvogledom hahah.
Nisam ni citao vest dalje, nisam mogao da odvojim pogled sa slike hah.
Bar sam se nasmejao posteno.
Pozdrav redakciji !

Aleksandar

pre 11 godina

Ko li dade diplomu ovom "stručnjaku" za pisanje...??
(matori, 30. mart 2013 11:55)

Pa nije tu mnogo pogrešeno, ako nastavi ovaj luđak da provocira Koreja će doista postati ostrvo.

qwerty

pre 11 godina

Možda je ovo samo populistička retorika, ili se Sever stvarno sprema za rat... Već dugo su pod sankcijama, možda više ne mogu da održe režim i sada hoće da igraju na sve ili ništa! Naravno, ako krene u rat, Kim Jong Un će na kraju morati da izvrši samoubistvo kao Hitler, jer će ih Amerika lako poraziti!

pakuj torbe, pa nazad odakle si dosao!

pre 11 godina

Ajde Ameri pakujte torbe pa nazad odakle ste dosli.Svi znamo da ste zemlju na kojoj ste,oteli Indijancima.
(STOP siledzijama, 30. mart 2013 11:39)

A da li ti, siledzijo, znas kome si oteo zemlju na kojoj si se rodio? Indijancu jedan!

outsider

pre 11 godina

-Nema analize pravih razloga zašto DNR Koreja ovoliko preti pa onda izgleda kao da su skrenuli sa uma, (mada je i to izvesno u neku ruku).
-Ove nove sankcije su izgledan uzrok tome a one su dosta oštre. Vrlo malo ljudi npr zna da su skoro i finansijska sredstva DNR Koreje zaplenjivana na zapadu. Sankcije uključuju i presretanje brodova koji trguju sa DNR Korejom i mogu se protezati (već viđeno za Kubu) čak i na druge subjekte koje bi trgovale sa njima. Na već postojeće sankcije, ovo može biti kap koja ovima preliva čašu.
-Što se gladi tiče, to jeste preuveličano, ali za one koji se čude kako zemlja koja je uspela da razvije toliko tehnologije ima problema sa hranom, treba imati u vidu da je DNR Koreja preko 2/3 planinska zemlja i da nema dovoljno uslova za proizvodnju hrane.
-U vezi eventualnog sukoba, šansi nema u današnje vreme da se DNR Koreja porazi u bilo kakvom kopnenom sukobu na njihovoj teritoriji, a u isto vreme ni oni nemaju šanse da se odbrane od devastirajućih napada iz vazduha. Ukupno gledano, najveći gubitnik bi tu bila Južna Koreja, jer i imaju najviše da izgube.
-Uloga Kine je tu malo nejasna, odnosno koliki je uopšte njen uticaj na DNR Koreju i kako su dozvolili da se i ovoliko zaoštri. Ili da nije po onoj njihovoj poslovici, ne lovi se tigar u šumi već kad dođe u selo.
-Sve u svemu nadajmo se miru, jer teško da većeg zla od rata ima. Više hiljada godina je stara izreka da se ratom oduševljavaju oni koji o njemu ne znaju mnogo. Kao izgleda i ovaj Kim.