Četvrtak, 28.03.2013.

23:46

U Čačku droge više nego hleba

U Čačku ima najmanje 2.000 zavisnika, od kojih je polovina mlađa od 25 godina. Do sada je otkriveno pet kriminalnih grupa koje su rasturale drogu, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

U Èaèku droge više nego hleba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

noname

pre 11 godina

ovo su smesni podatci, mozda ima 2000 registrovanih ali zato sigurno ima duplo vise onih koji nisu. a sto se tice dostupnosti droge, svaki drugi klinac u gradu valja nesto. kako se roditelji ne zapitaju kako im deca sama kupuju telefone od 500-600 eura, patike od 200 itd. policija je najgora od svih, sve te poznate dilere niko ne dira, eventualno prenoce u zatvoru i to je to... strasno koliko se grad srozao i propao. nek je nama obicnim smrtnicima sa srecom.

goxi

pre 11 godina

Niko vas ne tera i tuce po usima da probate drogu. Ja ne pusim i ne pijem. Eto ja zivim bez droge i super mi je. Dok god bude onih koji uzimaju drogu, bice i onih koji prodaju. Zakon ponude i potraznje.

David Pantovic

pre 11 godina

Odgovor za Gagi-ja ima ih svuda, Ali samo kod nas ONI koji prodaju imaju knjizice Drzavne Bezbednosti I zastitu policije!!!!!!!!!!

Milan

pre 11 godina

@wud

Ne znam odakle ti to da trava ne moze da se prodaje. Idi u Holandiju pa ces videti kako njihova privreda i cela zemlja cveta od turizma. Oni iskljucivo i zive o turizma (trave u coffe shopovima) i prodaje cveca.

U Kaliforniji je trava odavno legalizovana i imate prodavnice gde uz potvrdu od lekara da morate da je koristite mozete slobodno kupiti koliko god hocete.

Ako je UN zvanicno ovo zabranila onda sve govori da je treba legalizovati posto je UN tvorevina novog svetskog poretka u sluzbi velikih sila i nikako nije nesto sto bi trebalo da postujemo, ugledamo se na to ili uopste priznajemo kao legalno.

Pokazali su se na milion primera i odluka koliko su neposteni tako da je svaka dalja prica o njima i njihovim zabranama bespredmetna.

Mi kao drzava koju su ovi korumpirani lopovi od politicara upropastili treba da gledamo iskljucivo nas interes a ne ono sta se drugima svidja ili ne.

Garantujem da kada bi se marihuana legalizovala, investiralo u reklamu i muzicke festivale po Srbiji imali bi od 1 godine direktan i indirektan prihod od turizma, privrede i poljoprivrede barem 10 miliona $ sto necemo imati da prodamo sve sto imamo sad odmah.

Tako da hteli Vi to ili ne, slagali se sa tim ili ne to je jedini izlaz iz nase ocajne situacije u koju su doveli.

Da ne pricam da bi se od tog novca moglo mnogo uloziti u borbu protiv pravih tezih droga, obavezan besplatan sport od 6 godina za svako dete, kulturu i umetnost, zdravstvo i sam standard gradjana.

Zorica

pre 11 godina

U tako malom gradu gde se svi znaju postoji 5 ekipa dilera ?!
I posle neka mi neko kaze da drzava ne stoji iza ovog najveceg biznisa u zemlji i ne pusta ljude koji su hvatani sa heroinom na granici !

Dok god budemo imali drzavu koja se bavi organizovanim kriminalom nista nece ici na bolje u Srbiji.

Ja razumem da Vi kopirate sistem velikih zemalja poput USA koje se finansiraju od valjanja droge ali ovo je mala zemlja i pre ili kasnije narod ce pokapirati da im trujete decu sa prljavim otrovima koje valjate iz Alabnije. Jos i sa njima saradjujete. Licemeri !

abc

pre 11 godina

Javna je tajna da drzava namerno nista ne cini da spreci (a verovatno i stimulise) promet narkotika. Dva su glavna razloga za to: prvo, lepo se zaradi sa strane, drugo bolje je imati 1000000 narkomana nego isti toliki broj ljudi ispred skupstine na svakodnevnom protestu!

Roki 19

pre 11 godina

Eto dobre sale. U gradu od 73.000 ljudi, gde svako svakog zna da ne moze da se suzbije teska droga?! Pa nije Cacak Njujork da kad begunac sedne u prvi metro zametne svaki trag. U Beogradu se sve zna a kamoli i Cacku. Lepo neko rece da je to "biznis" drzave. Da se samo postavi nekoliko "sekuriti" kamera u gradu sve bi moglo i da se vidi. Smejurija

wud

pre 11 godina

@ Vladimir Pula

Slazem se donekle sa tobom. Samo, travu nijedna drzava ne moze da legalizuje jer su potpisani sporazumi sa Ujedinjenim Nacijama, koji to zabranjuju. Tako da je prica o stavljanju trave pod kontrolu drzave i ubiranje poreza od iste, potpuno nerealna. To nigde na svetu ne postoji. Mozemo samo da je dekriminalizujemo. Tako da o legalnoj prodaji nema ni reci. Dileri bi i dalje postojali, i bili bi jos bahatiji i bogatiji.
Ono sto treba uraditi je - klasifikovati travu kao laksu drogu i fokusirati borbu protiv droge ne ostale 'teske' droge - heroin, spid, metamfetamini, ekstazi itd. To je prava posast drustva. Doduse, price da trava nije stetna su price za malu decu. Malo koje dete ce zavrsiti fakultet i naci iole pristojan posao ako pocne da duva sa 14. Isto vazi i za alkohol. Ako pocne da pije svaki dan, nece daleko dogurati. Stvar je u umerenosti. Sto se moze postici samo edukacijom.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Policija nije duzna da stiti moje zdravlje. Ako sam odlucio da se unistim, niko me nece zaustaviti. Veliki sam protivnik droge. Prosek narkomana je uvek oko 25-26 godina jer tu im je kraj. Taj prosek nemoze biti 46 god.npr jer svasta ubrizgavaju u sebe od misomora preko secera u prahu i td. Doduse ima malo i droge. Tu je borba protiv narkomanije uvek izgubljena jer dileri droge su 'vidjeniji gradjani', a tu policija i zakon nemogu nista.

Nik

pre 11 godina

Nama treba rešenje, koje će par dilera da okači, pa da osvanu viseći sa bandere. Šta je bilo, nemamo pojma?! Ko je to uradio? Ne znamo. I šta će onda biti, mir. I hoće li biti droge? Neće.

Obrenovac

pre 11 godina

Čačak? Pa Čačak je mala beba za Obrenovac. Obrenovac je dno dna. Čim udjete u Obrenovac vi ste se hteli ili ne našmrkali heroinskog praha. Toliko ga ima da je i vazduh njime zatrovan... Obrenovac i dalje drži drugo mesto U SVETU po procentu narkomana.

aco

pre 11 godina

Jel se ovo desava kod nas ili na kosmet-u, posto sam uvek citao da su albanci broj 1 sverceri droge.
A kad sam ja pisao prije 6 meseci da po srbiji policija distribuira drogu svi su lupali minuse i pisali da se do sesava samo na KiM!

sumadinac

pre 11 godina

Ma je li moguce, od kako su DVERI u vlasti pola Cacka je na heroinu. Ispade da su im glasaci toliki narkomani.
Ako ikog znam da je protiv droge, to su Dverasi.

Dzoni

pre 11 godina

Nemam pare za drogu..a zasto se godinama pustaju dileri da diluju jer svaki narkoman zna od koga kupuje drogu a kao policija ne zna..a to je tako u celom svetu ne samo kod nas ,zasto je to nepisano pravilo u celom svetu je za mene neshvatljivo..u svakom gradu svi znaju od koga kupujes drogu sem policije.

Dazbog Seljacina

pre 11 godina

Pa daj legalizujte to da nam krene turizam u Cacku.
Btw. Dverasi ne koriste narkotike (bez sale). Ali dveri tripuju i bez narkotika pa se moze desiti i da pobede vetrenjace, ovi ostali se bore samo pod dejstvom narkotika pa su zbog toga losi ratnici.

moonraker

pre 11 godina

U Petrovcu na Mlavi sa okolinom ih ima oko 1500... Inace, 8 puta je manji od Cacka... Nije zaplenjen ni gram. Zasto? Pitajte policiju...

Cacanin

pre 11 godina

hahahaha , znamo mi to I bez vesti. . . Obijaju se kuce, stanovi, prodavnice, trafike, it'd... A kad dodju na uvidjaj nikad nema otisaka. Cak me pitaju da nisam mozda ja iscenirao :) Cacak je raspali grad, sminkeri, kompleksi, a narkomana I ludaka puno....

Ikk

pre 11 godina

Svakog dilera policija da hoce/zeli moze da uhapsi u danu jer diler svakodnevno prodaje, stupa u kontakt sa zavisnicima i na taj nacin se odaje. Svaki klinac zna ko u tom kraju prodaje drogu - zadnji primer iz Lazarevca gde su na fejsbuk okacili spisak (jer ih Policija pusta da truju) nam to i dokazuje.

Problem je sto lokalna policija cesto reketira dilere t.j. dele zaradu jer nema drugog razloga zasto se potonji ne hapse.

Ne uzimaju svi naravno, to je jedan mali deo...Evo ako ima neki posteni policajac nek kaze kako je moguce da dileri neprimetno rade.

superhik

pre 11 godina

Ma ovo mora da je neka greška! Pa zar Vučić nije obećao da će da iskoreni drogu i nasilje iz škola kada dodje na vlast. Pa nemoguće da čovek nije govorio istinu!

zobla

pre 11 godina

preko 2000 zavisnika preko 3000 odjavilo prebivalište ... za par godina nesta Čačka uz vladavinu porodice magistara Ilica :-( tužno al istinito

marko

pre 11 godina

Pa to ima svuda i na selu i u gradu. Dok policija sedi u kafanama i hvata konobarice za du..e, nasoj deci prodaju drogu i u skolama. UZAS!

mistral

pre 11 godina

Ovo nam je jedan od velikih problema kad se već i u školskom dvorištu pojavljuje droga. Ovo bi se lako moglo sprečiti samo da postoji volja odgovornih u školama

David Pantovic

pre 11 godina

Strasno. Bogu Hvala pobegao sam na vreme. Zao mi je samo familije i prijatelja koji moraju da zive u ovakvoj drzavi. Da sam millioner sve bi vas prebacio u inostranstvo. Srbiji samo Bog moze da pomogne niko vise.

Slavko

pre 11 godina

Pa sta drugo i ocekivati od nesposobnog Nacelnika Policije koga je Veljo odabrao pre gotovo pola veka,covek je nesposoban za takov posao jer on treba da otpusiti pola svoga personala koji trguju narkoticima i koji se takodje drogiraju..znaci prv o ocistiti Policiju pa onda Grad.. ovo o cemu pisem je u Cacku javna tajna oduzeta droga se preprodaje ili konzumira od strane istih ljudi..

aleksandar grozni

pre 11 godina

Setimo se samo akcije Sablja za koju su neki kukali kako je to krsenje prava, a nigde niste mogli da vidite niti jedan dzip na ulici a kamoliti narko dilera. E sada su na vlasti isti oni koji su se zdusno bunili protiv te akcije, vratili svoje na mesta gde su pre i bivali, i zato je u Cacku i drugim gradovima po zemlji Srbiji, lakse doci do droge nego do hleba. Glasali ste - uzivajte.

toto

pre 11 godina

u periodu od 2008. pa do kraja 2012. godine zaplenili 13.340 grama marihuane, 3.400 grama heroina, oko 400 grama kokaina, na desetine „eksera“, na hiljade raznih tableta...

OD DILERA KOJI RADE ZA POLICIJU.

Mrk_djok

pre 11 godina

Nemojte da ste smeshni. Trgovina drogom je drzavni posao u celom svetu.

Kada bi postojala politicka volja, trgovina drogom bi se suzbila za mesec dana. Klinci znaju gde da je kupe, a policija ne zna? Hah!

toto

pre 11 godina

a sto neko ne sabere koliko ima rakijskih zavisnika? hocete opkladu da ih je vise od ovih sto ponekad popuse neki joint? a kao, manje su opasni po drustvo.....

Smesno

pre 11 godina

Ovo su smesne kolicine ili je tekst pogresno napisan. 400 grama kokaina za godinu dana, hahahhaha. Desetine 'eksera', pa na jednoj zurci progutaju desetine..."Ozbiljni" uspesi Čačanske policije. Dok god budu ovako "dobro" obavljali posao, klinci ce moci da se drogiraju na svakom koraku...

vuchkomilli

pre 11 godina

Imam 34...Mogu da razumem ove iz moje generacije sto su se navukli, nije bilo interneta,nije se pricalo o tome kako treba, samo su dolazile neke rashchupane u skolu i vikale kako je droga ovo ono, ali sad je 21. vek, svako izlazi na net, pa da li je moguce da i dalje ima momaka i devojaka kojima pada na pamet da probaju heroin? Pa na svakom sajtu koji se time bavi pise da je TRENUTNA ZAVISNOST! Da je steta koju pravi SVAKA DOZA STRASHNA! Da pri svakom doziranju MOZE DA SE OVERI! Pa gde je tu zabava? Aman deco nemojte heroin i spid NIKAKO, ali NIKAKO!!!

Milos

pre 11 godina

Ja bi zamolio komentatore da rec patriota ne upotrebljavaju u sarkasticnom kontekstu jer je postalo dosadno, shvatili smo ko su patriote koji nisu. I jos nije Srbija izmislila narkomaniju, kriminal oni se taloze sirom sveta pa i kod nas jer smo gle deo tog sveta, ako znaju sto ne kazu, skupi se njih pa jedno 50 procenata gradjana, odu, kazu, istrebe na trgu i gotovo i tako dok ih sve ne uniste...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Travu treba legalizirati i staviti pod nadzor države, na taj nacin ce se ubirati milijarde na porezu, kontrolirati proizvodnja (poljoprivreda ce nesto raditi) i evendentirati korisnici (kontrolirati). To bi također kao posljedicu imalo propast brojnih dilera koji se bave travom. Novac koji bi se prikupio bi se mogao upotrijebiti u financiranju suzbijanja korištenja ostalih narkotika.
Nikad nisam probao ni dim cigarete a kamoli joint, ali realan sam u 2013. ne možemo trpati travu u isti koš sa ostatkom droga. Trava manje šteti društvu od alkohola, to činjenica. Država koja je pametna treba na njoj zaraditi lovu. Jer ce je s vremenom sve zemlje legalizirati i onda ce biti kasno za biznis.

kristina

pre 11 godina

Cacak je godinama "mrtav" grad. To znaju svi koji u njemu zive a ne bave se nelegalnim poslovima. Osim srecnika sa drzavnim poslom svi ostali su na ivici egzistencije. Normalno je da pored sludjenih roditelja koji se bore za preziveti deca zavrse u nekom crnom scenariju. Velika je laz da se policija tako intenzivno bori protiv dilera, sto je pretpostavljam svakom iole normalnom jasno. Ali kada mi Cacani razmislimo ko je gradonacelnik i koja se sve imena pominju na celu raznih javnih preduzeca nekako sve bude mnogo jasnije... Na moju srecu ja sam samo nemi posmatrac koji raspust provodi u tom nekada divnom gradu!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

A cemu da se okrenu?Grad koji nema bioskop,pozoriste,stranu investiciju,gde je uspeh redovna plata.Grad kojim nezvanicno vlada par mocnika u sprezi sa lokalnom vlascu na celu sa porodicom Ilic.

Nenad

pre 11 godina

Kako vas nije sramota da navodite te male kolicine zaplenjene droge, kao uspeh?! Jedan prosecan narkoman sam to iskoristi za taj period, a u tekstu se navodi kao uspeh policije. Ova drzava je super za izbegavanje.

Petar Prvi

pre 11 godina

Droga je samo posledica beznadja u kome se mladi, i ne samo oni, nalaze uzrokovanog opstim losem stanjem u drustvu. Mladi vide kriminalce koji haraju nekaznjeno, vide nemoc i neaktivnost drzave da uspravi posrnulo drustvo. Slusaju price da treba biti posten, raditi i truditi se, a vide da takvi ne uspevaju. Najgore je sto posla, niti perspektive da ce ga biti, nema.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

..."Uzmi zadnji voz za Cacak, put je veoma dugacak... isplati se kada stignes, psihicki se odma dignes... sa Ovcara i Kablara pesma stara"... (Riblja corba)
;)))

Marko

pre 11 godina

Samo nekoliko dilera da se osudi na kazne zatvora od 40 godina,za dva dana u cacku ne bi bilo droge,ovako kad ih osude na 5 godina i jos amnestija onda to sve izadje na tri godine.Samo po 40 godina to je lek za te monstrume.

Mrk_djok

pre 11 godina

Nemojte da ste smeshni. Trgovina drogom je drzavni posao u celom svetu.

Kada bi postojala politicka volja, trgovina drogom bi se suzbila za mesec dana. Klinci znaju gde da je kupe, a policija ne zna? Hah!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

A cemu da se okrenu?Grad koji nema bioskop,pozoriste,stranu investiciju,gde je uspeh redovna plata.Grad kojim nezvanicno vlada par mocnika u sprezi sa lokalnom vlascu na celu sa porodicom Ilic.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Travu treba legalizirati i staviti pod nadzor države, na taj nacin ce se ubirati milijarde na porezu, kontrolirati proizvodnja (poljoprivreda ce nesto raditi) i evendentirati korisnici (kontrolirati). To bi također kao posljedicu imalo propast brojnih dilera koji se bave travom. Novac koji bi se prikupio bi se mogao upotrijebiti u financiranju suzbijanja korištenja ostalih narkotika.
Nikad nisam probao ni dim cigarete a kamoli joint, ali realan sam u 2013. ne možemo trpati travu u isti koš sa ostatkom droga. Trava manje šteti društvu od alkohola, to činjenica. Država koja je pametna treba na njoj zaraditi lovu. Jer ce je s vremenom sve zemlje legalizirati i onda ce biti kasno za biznis.

Ikk

pre 11 godina

Svakog dilera policija da hoce/zeli moze da uhapsi u danu jer diler svakodnevno prodaje, stupa u kontakt sa zavisnicima i na taj nacin se odaje. Svaki klinac zna ko u tom kraju prodaje drogu - zadnji primer iz Lazarevca gde su na fejsbuk okacili spisak (jer ih Policija pusta da truju) nam to i dokazuje.

Problem je sto lokalna policija cesto reketira dilere t.j. dele zaradu jer nema drugog razloga zasto se potonji ne hapse.

Ne uzimaju svi naravno, to je jedan mali deo...Evo ako ima neki posteni policajac nek kaze kako je moguce da dileri neprimetno rade.

Cacanin

pre 11 godina

hahahaha , znamo mi to I bez vesti. . . Obijaju se kuce, stanovi, prodavnice, trafike, it'd... A kad dodju na uvidjaj nikad nema otisaka. Cak me pitaju da nisam mozda ja iscenirao :) Cacak je raspali grad, sminkeri, kompleksi, a narkomana I ludaka puno....

zobla

pre 11 godina

preko 2000 zavisnika preko 3000 odjavilo prebivalište ... za par godina nesta Čačka uz vladavinu porodice magistara Ilica :-( tužno al istinito

marko

pre 11 godina

Pa to ima svuda i na selu i u gradu. Dok policija sedi u kafanama i hvata konobarice za du..e, nasoj deci prodaju drogu i u skolama. UZAS!

Slavko

pre 11 godina

Pa sta drugo i ocekivati od nesposobnog Nacelnika Policije koga je Veljo odabrao pre gotovo pola veka,covek je nesposoban za takov posao jer on treba da otpusiti pola svoga personala koji trguju narkoticima i koji se takodje drogiraju..znaci prv o ocistiti Policiju pa onda Grad.. ovo o cemu pisem je u Cacku javna tajna oduzeta droga se preprodaje ili konzumira od strane istih ljudi..

moonraker

pre 11 godina

U Petrovcu na Mlavi sa okolinom ih ima oko 1500... Inace, 8 puta je manji od Cacka... Nije zaplenjen ni gram. Zasto? Pitajte policiju...

kristina

pre 11 godina

Cacak je godinama "mrtav" grad. To znaju svi koji u njemu zive a ne bave se nelegalnim poslovima. Osim srecnika sa drzavnim poslom svi ostali su na ivici egzistencije. Normalno je da pored sludjenih roditelja koji se bore za preziveti deca zavrse u nekom crnom scenariju. Velika je laz da se policija tako intenzivno bori protiv dilera, sto je pretpostavljam svakom iole normalnom jasno. Ali kada mi Cacani razmislimo ko je gradonacelnik i koja se sve imena pominju na celu raznih javnih preduzeca nekako sve bude mnogo jasnije... Na moju srecu ja sam samo nemi posmatrac koji raspust provodi u tom nekada divnom gradu!

vuchkomilli

pre 11 godina

Imam 34...Mogu da razumem ove iz moje generacije sto su se navukli, nije bilo interneta,nije se pricalo o tome kako treba, samo su dolazile neke rashchupane u skolu i vikale kako je droga ovo ono, ali sad je 21. vek, svako izlazi na net, pa da li je moguce da i dalje ima momaka i devojaka kojima pada na pamet da probaju heroin? Pa na svakom sajtu koji se time bavi pise da je TRENUTNA ZAVISNOST! Da je steta koju pravi SVAKA DOZA STRASHNA! Da pri svakom doziranju MOZE DA SE OVERI! Pa gde je tu zabava? Aman deco nemojte heroin i spid NIKAKO, ali NIKAKO!!!

toto

pre 11 godina

u periodu od 2008. pa do kraja 2012. godine zaplenili 13.340 grama marihuane, 3.400 grama heroina, oko 400 grama kokaina, na desetine „eksera“, na hiljade raznih tableta...

OD DILERA KOJI RADE ZA POLICIJU.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Setimo se samo akcije Sablja za koju su neki kukali kako je to krsenje prava, a nigde niste mogli da vidite niti jedan dzip na ulici a kamoliti narko dilera. E sada su na vlasti isti oni koji su se zdusno bunili protiv te akcije, vratili svoje na mesta gde su pre i bivali, i zato je u Cacku i drugim gradovima po zemlji Srbiji, lakse doci do droge nego do hleba. Glasali ste - uzivajte.

David Pantovic

pre 11 godina

Strasno. Bogu Hvala pobegao sam na vreme. Zao mi je samo familije i prijatelja koji moraju da zive u ovakvoj drzavi. Da sam millioner sve bi vas prebacio u inostranstvo. Srbiji samo Bog moze da pomogne niko vise.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

..."Uzmi zadnji voz za Cacak, put je veoma dugacak... isplati se kada stignes, psihicki se odma dignes... sa Ovcara i Kablara pesma stara"... (Riblja corba)
;)))

Smesno

pre 11 godina

Ovo su smesne kolicine ili je tekst pogresno napisan. 400 grama kokaina za godinu dana, hahahhaha. Desetine 'eksera', pa na jednoj zurci progutaju desetine..."Ozbiljni" uspesi Čačanske policije. Dok god budu ovako "dobro" obavljali posao, klinci ce moci da se drogiraju na svakom koraku...

superhik

pre 11 godina

Ma ovo mora da je neka greška! Pa zar Vučić nije obećao da će da iskoreni drogu i nasilje iz škola kada dodje na vlast. Pa nemoguće da čovek nije govorio istinu!

Nenad

pre 11 godina

Kako vas nije sramota da navodite te male kolicine zaplenjene droge, kao uspeh?! Jedan prosecan narkoman sam to iskoristi za taj period, a u tekstu se navodi kao uspeh policije. Ova drzava je super za izbegavanje.

Marko

pre 11 godina

Samo nekoliko dilera da se osudi na kazne zatvora od 40 godina,za dva dana u cacku ne bi bilo droge,ovako kad ih osude na 5 godina i jos amnestija onda to sve izadje na tri godine.Samo po 40 godina to je lek za te monstrume.

toto

pre 11 godina

a sto neko ne sabere koliko ima rakijskih zavisnika? hocete opkladu da ih je vise od ovih sto ponekad popuse neki joint? a kao, manje su opasni po drustvo.....

Petar Prvi

pre 11 godina

Droga je samo posledica beznadja u kome se mladi, i ne samo oni, nalaze uzrokovanog opstim losem stanjem u drustvu. Mladi vide kriminalce koji haraju nekaznjeno, vide nemoc i neaktivnost drzave da uspravi posrnulo drustvo. Slusaju price da treba biti posten, raditi i truditi se, a vide da takvi ne uspevaju. Najgore je sto posla, niti perspektive da ce ga biti, nema.

Dazbog Seljacina

pre 11 godina

Pa daj legalizujte to da nam krene turizam u Cacku.
Btw. Dverasi ne koriste narkotike (bez sale). Ali dveri tripuju i bez narkotika pa se moze desiti i da pobede vetrenjace, ovi ostali se bore samo pod dejstvom narkotika pa su zbog toga losi ratnici.

abc

pre 11 godina

Javna je tajna da drzava namerno nista ne cini da spreci (a verovatno i stimulise) promet narkotika. Dva su glavna razloga za to: prvo, lepo se zaradi sa strane, drugo bolje je imati 1000000 narkomana nego isti toliki broj ljudi ispred skupstine na svakodnevnom protestu!

Obrenovac

pre 11 godina

Čačak? Pa Čačak je mala beba za Obrenovac. Obrenovac je dno dna. Čim udjete u Obrenovac vi ste se hteli ili ne našmrkali heroinskog praha. Toliko ga ima da je i vazduh njime zatrovan... Obrenovac i dalje drži drugo mesto U SVETU po procentu narkomana.

Roki 19

pre 11 godina

Eto dobre sale. U gradu od 73.000 ljudi, gde svako svakog zna da ne moze da se suzbije teska droga?! Pa nije Cacak Njujork da kad begunac sedne u prvi metro zametne svaki trag. U Beogradu se sve zna a kamoli i Cacku. Lepo neko rece da je to "biznis" drzave. Da se samo postavi nekoliko "sekuriti" kamera u gradu sve bi moglo i da se vidi. Smejurija

aco

pre 11 godina

Jel se ovo desava kod nas ili na kosmet-u, posto sam uvek citao da su albanci broj 1 sverceri droge.
A kad sam ja pisao prije 6 meseci da po srbiji policija distribuira drogu svi su lupali minuse i pisali da se do sesava samo na KiM!

mistral

pre 11 godina

Ovo nam je jedan od velikih problema kad se već i u školskom dvorištu pojavljuje droga. Ovo bi se lako moglo sprečiti samo da postoji volja odgovornih u školama

Milos

pre 11 godina

Ja bi zamolio komentatore da rec patriota ne upotrebljavaju u sarkasticnom kontekstu jer je postalo dosadno, shvatili smo ko su patriote koji nisu. I jos nije Srbija izmislila narkomaniju, kriminal oni se taloze sirom sveta pa i kod nas jer smo gle deo tog sveta, ako znaju sto ne kazu, skupi se njih pa jedno 50 procenata gradjana, odu, kazu, istrebe na trgu i gotovo i tako dok ih sve ne uniste...

Zorica

pre 11 godina

U tako malom gradu gde se svi znaju postoji 5 ekipa dilera ?!
I posle neka mi neko kaze da drzava ne stoji iza ovog najveceg biznisa u zemlji i ne pusta ljude koji su hvatani sa heroinom na granici !

Dok god budemo imali drzavu koja se bavi organizovanim kriminalom nista nece ici na bolje u Srbiji.

Ja razumem da Vi kopirate sistem velikih zemalja poput USA koje se finansiraju od valjanja droge ali ovo je mala zemlja i pre ili kasnije narod ce pokapirati da im trujete decu sa prljavim otrovima koje valjate iz Alabnije. Jos i sa njima saradjujete. Licemeri !

Milan

pre 11 godina

@wud

Ne znam odakle ti to da trava ne moze da se prodaje. Idi u Holandiju pa ces videti kako njihova privreda i cela zemlja cveta od turizma. Oni iskljucivo i zive o turizma (trave u coffe shopovima) i prodaje cveca.

U Kaliforniji je trava odavno legalizovana i imate prodavnice gde uz potvrdu od lekara da morate da je koristite mozete slobodno kupiti koliko god hocete.

Ako je UN zvanicno ovo zabranila onda sve govori da je treba legalizovati posto je UN tvorevina novog svetskog poretka u sluzbi velikih sila i nikako nije nesto sto bi trebalo da postujemo, ugledamo se na to ili uopste priznajemo kao legalno.

Pokazali su se na milion primera i odluka koliko su neposteni tako da je svaka dalja prica o njima i njihovim zabranama bespredmetna.

Mi kao drzava koju su ovi korumpirani lopovi od politicara upropastili treba da gledamo iskljucivo nas interes a ne ono sta se drugima svidja ili ne.

Garantujem da kada bi se marihuana legalizovala, investiralo u reklamu i muzicke festivale po Srbiji imali bi od 1 godine direktan i indirektan prihod od turizma, privrede i poljoprivrede barem 10 miliona $ sto necemo imati da prodamo sve sto imamo sad odmah.

Tako da hteli Vi to ili ne, slagali se sa tim ili ne to je jedini izlaz iz nase ocajne situacije u koju su doveli.

Da ne pricam da bi se od tog novca moglo mnogo uloziti u borbu protiv pravih tezih droga, obavezan besplatan sport od 6 godina za svako dete, kulturu i umetnost, zdravstvo i sam standard gradjana.

noname

pre 11 godina

ovo su smesni podatci, mozda ima 2000 registrovanih ali zato sigurno ima duplo vise onih koji nisu. a sto se tice dostupnosti droge, svaki drugi klinac u gradu valja nesto. kako se roditelji ne zapitaju kako im deca sama kupuju telefone od 500-600 eura, patike od 200 itd. policija je najgora od svih, sve te poznate dilere niko ne dira, eventualno prenoce u zatvoru i to je to... strasno koliko se grad srozao i propao. nek je nama obicnim smrtnicima sa srecom.

Dzoni

pre 11 godina

Nemam pare za drogu..a zasto se godinama pustaju dileri da diluju jer svaki narkoman zna od koga kupuje drogu a kao policija ne zna..a to je tako u celom svetu ne samo kod nas ,zasto je to nepisano pravilo u celom svetu je za mene neshvatljivo..u svakom gradu svi znaju od koga kupujes drogu sem policije.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Policija nije duzna da stiti moje zdravlje. Ako sam odlucio da se unistim, niko me nece zaustaviti. Veliki sam protivnik droge. Prosek narkomana je uvek oko 25-26 godina jer tu im je kraj. Taj prosek nemoze biti 46 god.npr jer svasta ubrizgavaju u sebe od misomora preko secera u prahu i td. Doduse ima malo i droge. Tu je borba protiv narkomanije uvek izgubljena jer dileri droge su 'vidjeniji gradjani', a tu policija i zakon nemogu nista.

wud

pre 11 godina

@ Vladimir Pula

Slazem se donekle sa tobom. Samo, travu nijedna drzava ne moze da legalizuje jer su potpisani sporazumi sa Ujedinjenim Nacijama, koji to zabranjuju. Tako da je prica o stavljanju trave pod kontrolu drzave i ubiranje poreza od iste, potpuno nerealna. To nigde na svetu ne postoji. Mozemo samo da je dekriminalizujemo. Tako da o legalnoj prodaji nema ni reci. Dileri bi i dalje postojali, i bili bi jos bahatiji i bogatiji.
Ono sto treba uraditi je - klasifikovati travu kao laksu drogu i fokusirati borbu protiv droge ne ostale 'teske' droge - heroin, spid, metamfetamini, ekstazi itd. To je prava posast drustva. Doduse, price da trava nije stetna su price za malu decu. Malo koje dete ce zavrsiti fakultet i naci iole pristojan posao ako pocne da duva sa 14. Isto vazi i za alkohol. Ako pocne da pije svaki dan, nece daleko dogurati. Stvar je u umerenosti. Sto se moze postici samo edukacijom.

Nik

pre 11 godina

Nama treba rešenje, koje će par dilera da okači, pa da osvanu viseći sa bandere. Šta je bilo, nemamo pojma?! Ko je to uradio? Ne znamo. I šta će onda biti, mir. I hoće li biti droge? Neće.

goxi

pre 11 godina

Niko vas ne tera i tuce po usima da probate drogu. Ja ne pusim i ne pijem. Eto ja zivim bez droge i super mi je. Dok god bude onih koji uzimaju drogu, bice i onih koji prodaju. Zakon ponude i potraznje.

sumadinac

pre 11 godina

Ma je li moguce, od kako su DVERI u vlasti pola Cacka je na heroinu. Ispade da su im glasaci toliki narkomani.
Ako ikog znam da je protiv droge, to su Dverasi.

David Pantovic

pre 11 godina

Odgovor za Gagi-ja ima ih svuda, Ali samo kod nas ONI koji prodaju imaju knjizice Drzavne Bezbednosti I zastitu policije!!!!!!!!!!

Vladimir Pula

pre 11 godina

Travu treba legalizirati i staviti pod nadzor države, na taj nacin ce se ubirati milijarde na porezu, kontrolirati proizvodnja (poljoprivreda ce nesto raditi) i evendentirati korisnici (kontrolirati). To bi također kao posljedicu imalo propast brojnih dilera koji se bave travom. Novac koji bi se prikupio bi se mogao upotrijebiti u financiranju suzbijanja korištenja ostalih narkotika.
Nikad nisam probao ni dim cigarete a kamoli joint, ali realan sam u 2013. ne možemo trpati travu u isti koš sa ostatkom droga. Trava manje šteti društvu od alkohola, to činjenica. Država koja je pametna treba na njoj zaraditi lovu. Jer ce je s vremenom sve zemlje legalizirati i onda ce biti kasno za biznis.

Milos

pre 11 godina

Ja bi zamolio komentatore da rec patriota ne upotrebljavaju u sarkasticnom kontekstu jer je postalo dosadno, shvatili smo ko su patriote koji nisu. I jos nije Srbija izmislila narkomaniju, kriminal oni se taloze sirom sveta pa i kod nas jer smo gle deo tog sveta, ako znaju sto ne kazu, skupi se njih pa jedno 50 procenata gradjana, odu, kazu, istrebe na trgu i gotovo i tako dok ih sve ne uniste...

toto

pre 11 godina

a sto neko ne sabere koliko ima rakijskih zavisnika? hocete opkladu da ih je vise od ovih sto ponekad popuse neki joint? a kao, manje su opasni po drustvo.....

superhik

pre 11 godina

Ma ovo mora da je neka greška! Pa zar Vučić nije obećao da će da iskoreni drogu i nasilje iz škola kada dodje na vlast. Pa nemoguće da čovek nije govorio istinu!

aleksandar grozni

pre 11 godina

Setimo se samo akcije Sablja za koju su neki kukali kako je to krsenje prava, a nigde niste mogli da vidite niti jedan dzip na ulici a kamoliti narko dilera. E sada su na vlasti isti oni koji su se zdusno bunili protiv te akcije, vratili svoje na mesta gde su pre i bivali, i zato je u Cacku i drugim gradovima po zemlji Srbiji, lakse doci do droge nego do hleba. Glasali ste - uzivajte.

David Pantovic

pre 11 godina

Strasno. Bogu Hvala pobegao sam na vreme. Zao mi je samo familije i prijatelja koji moraju da zive u ovakvoj drzavi. Da sam millioner sve bi vas prebacio u inostranstvo. Srbiji samo Bog moze da pomogne niko vise.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Policija nije duzna da stiti moje zdravlje. Ako sam odlucio da se unistim, niko me nece zaustaviti. Veliki sam protivnik droge. Prosek narkomana je uvek oko 25-26 godina jer tu im je kraj. Taj prosek nemoze biti 46 god.npr jer svasta ubrizgavaju u sebe od misomora preko secera u prahu i td. Doduse ima malo i droge. Tu je borba protiv narkomanije uvek izgubljena jer dileri droge su 'vidjeniji gradjani', a tu policija i zakon nemogu nista.

Milan

pre 11 godina

@wud

Ne znam odakle ti to da trava ne moze da se prodaje. Idi u Holandiju pa ces videti kako njihova privreda i cela zemlja cveta od turizma. Oni iskljucivo i zive o turizma (trave u coffe shopovima) i prodaje cveca.

U Kaliforniji je trava odavno legalizovana i imate prodavnice gde uz potvrdu od lekara da morate da je koristite mozete slobodno kupiti koliko god hocete.

Ako je UN zvanicno ovo zabranila onda sve govori da je treba legalizovati posto je UN tvorevina novog svetskog poretka u sluzbi velikih sila i nikako nije nesto sto bi trebalo da postujemo, ugledamo se na to ili uopste priznajemo kao legalno.

Pokazali su se na milion primera i odluka koliko su neposteni tako da je svaka dalja prica o njima i njihovim zabranama bespredmetna.

Mi kao drzava koju su ovi korumpirani lopovi od politicara upropastili treba da gledamo iskljucivo nas interes a ne ono sta se drugima svidja ili ne.

Garantujem da kada bi se marihuana legalizovala, investiralo u reklamu i muzicke festivale po Srbiji imali bi od 1 godine direktan i indirektan prihod od turizma, privrede i poljoprivrede barem 10 miliona $ sto necemo imati da prodamo sve sto imamo sad odmah.

Tako da hteli Vi to ili ne, slagali se sa tim ili ne to je jedini izlaz iz nase ocajne situacije u koju su doveli.

Da ne pricam da bi se od tog novca moglo mnogo uloziti u borbu protiv pravih tezih droga, obavezan besplatan sport od 6 godina za svako dete, kulturu i umetnost, zdravstvo i sam standard gradjana.

Marko

pre 11 godina

Samo nekoliko dilera da se osudi na kazne zatvora od 40 godina,za dva dana u cacku ne bi bilo droge,ovako kad ih osude na 5 godina i jos amnestija onda to sve izadje na tri godine.Samo po 40 godina to je lek za te monstrume.

Dazbog Seljacina

pre 11 godina

Pa daj legalizujte to da nam krene turizam u Cacku.
Btw. Dverasi ne koriste narkotike (bez sale). Ali dveri tripuju i bez narkotika pa se moze desiti i da pobede vetrenjace, ovi ostali se bore samo pod dejstvom narkotika pa su zbog toga losi ratnici.

sumadinac

pre 11 godina

Ma je li moguce, od kako su DVERI u vlasti pola Cacka je na heroinu. Ispade da su im glasaci toliki narkomani.
Ako ikog znam da je protiv droge, to su Dverasi.

Nik

pre 11 godina

Nama treba rešenje, koje će par dilera da okači, pa da osvanu viseći sa bandere. Šta je bilo, nemamo pojma?! Ko je to uradio? Ne znamo. I šta će onda biti, mir. I hoće li biti droge? Neće.

wud

pre 11 godina

@ Vladimir Pula

Slazem se donekle sa tobom. Samo, travu nijedna drzava ne moze da legalizuje jer su potpisani sporazumi sa Ujedinjenim Nacijama, koji to zabranjuju. Tako da je prica o stavljanju trave pod kontrolu drzave i ubiranje poreza od iste, potpuno nerealna. To nigde na svetu ne postoji. Mozemo samo da je dekriminalizujemo. Tako da o legalnoj prodaji nema ni reci. Dileri bi i dalje postojali, i bili bi jos bahatiji i bogatiji.
Ono sto treba uraditi je - klasifikovati travu kao laksu drogu i fokusirati borbu protiv droge ne ostale 'teske' droge - heroin, spid, metamfetamini, ekstazi itd. To je prava posast drustva. Doduse, price da trava nije stetna su price za malu decu. Malo koje dete ce zavrsiti fakultet i naci iole pristojan posao ako pocne da duva sa 14. Isto vazi i za alkohol. Ako pocne da pije svaki dan, nece daleko dogurati. Stvar je u umerenosti. Sto se moze postici samo edukacijom.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

A cemu da se okrenu?Grad koji nema bioskop,pozoriste,stranu investiciju,gde je uspeh redovna plata.Grad kojim nezvanicno vlada par mocnika u sprezi sa lokalnom vlascu na celu sa porodicom Ilic.

Cacanin

pre 11 godina

hahahaha , znamo mi to I bez vesti. . . Obijaju se kuce, stanovi, prodavnice, trafike, it'd... A kad dodju na uvidjaj nikad nema otisaka. Cak me pitaju da nisam mozda ja iscenirao :) Cacak je raspali grad, sminkeri, kompleksi, a narkomana I ludaka puno....

vuchkomilli

pre 11 godina

Imam 34...Mogu da razumem ove iz moje generacije sto su se navukli, nije bilo interneta,nije se pricalo o tome kako treba, samo su dolazile neke rashchupane u skolu i vikale kako je droga ovo ono, ali sad je 21. vek, svako izlazi na net, pa da li je moguce da i dalje ima momaka i devojaka kojima pada na pamet da probaju heroin? Pa na svakom sajtu koji se time bavi pise da je TRENUTNA ZAVISNOST! Da je steta koju pravi SVAKA DOZA STRASHNA! Da pri svakom doziranju MOZE DA SE OVERI! Pa gde je tu zabava? Aman deco nemojte heroin i spid NIKAKO, ali NIKAKO!!!

Mrk_djok

pre 11 godina

Nemojte da ste smeshni. Trgovina drogom je drzavni posao u celom svetu.

Kada bi postojala politicka volja, trgovina drogom bi se suzbila za mesec dana. Klinci znaju gde da je kupe, a policija ne zna? Hah!

Obrenovac

pre 11 godina

Čačak? Pa Čačak je mala beba za Obrenovac. Obrenovac je dno dna. Čim udjete u Obrenovac vi ste se hteli ili ne našmrkali heroinskog praha. Toliko ga ima da je i vazduh njime zatrovan... Obrenovac i dalje drži drugo mesto U SVETU po procentu narkomana.

Roki 19

pre 11 godina

Eto dobre sale. U gradu od 73.000 ljudi, gde svako svakog zna da ne moze da se suzbije teska droga?! Pa nije Cacak Njujork da kad begunac sedne u prvi metro zametne svaki trag. U Beogradu se sve zna a kamoli i Cacku. Lepo neko rece da je to "biznis" drzave. Da se samo postavi nekoliko "sekuriti" kamera u gradu sve bi moglo i da se vidi. Smejurija

Nenad

pre 11 godina

Kako vas nije sramota da navodite te male kolicine zaplenjene droge, kao uspeh?! Jedan prosecan narkoman sam to iskoristi za taj period, a u tekstu se navodi kao uspeh policije. Ova drzava je super za izbegavanje.

Petar Prvi

pre 11 godina

Droga je samo posledica beznadja u kome se mladi, i ne samo oni, nalaze uzrokovanog opstim losem stanjem u drustvu. Mladi vide kriminalce koji haraju nekaznjeno, vide nemoc i neaktivnost drzave da uspravi posrnulo drustvo. Slusaju price da treba biti posten, raditi i truditi se, a vide da takvi ne uspevaju. Najgore je sto posla, niti perspektive da ce ga biti, nema.

kristina

pre 11 godina

Cacak je godinama "mrtav" grad. To znaju svi koji u njemu zive a ne bave se nelegalnim poslovima. Osim srecnika sa drzavnim poslom svi ostali su na ivici egzistencije. Normalno je da pored sludjenih roditelja koji se bore za preziveti deca zavrse u nekom crnom scenariju. Velika je laz da se policija tako intenzivno bori protiv dilera, sto je pretpostavljam svakom iole normalnom jasno. Ali kada mi Cacani razmislimo ko je gradonacelnik i koja se sve imena pominju na celu raznih javnih preduzeca nekako sve bude mnogo jasnije... Na moju srecu ja sam samo nemi posmatrac koji raspust provodi u tom nekada divnom gradu!

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

..."Uzmi zadnji voz za Cacak, put je veoma dugacak... isplati se kada stignes, psihicki se odma dignes... sa Ovcara i Kablara pesma stara"... (Riblja corba)
;)))

Slavko

pre 11 godina

Pa sta drugo i ocekivati od nesposobnog Nacelnika Policije koga je Veljo odabrao pre gotovo pola veka,covek je nesposoban za takov posao jer on treba da otpusiti pola svoga personala koji trguju narkoticima i koji se takodje drogiraju..znaci prv o ocistiti Policiju pa onda Grad.. ovo o cemu pisem je u Cacku javna tajna oduzeta droga se preprodaje ili konzumira od strane istih ljudi..

marko

pre 11 godina

Pa to ima svuda i na selu i u gradu. Dok policija sedi u kafanama i hvata konobarice za du..e, nasoj deci prodaju drogu i u skolama. UZAS!

mistral

pre 11 godina

Ovo nam je jedan od velikih problema kad se već i u školskom dvorištu pojavljuje droga. Ovo bi se lako moglo sprečiti samo da postoji volja odgovornih u školama

Ikk

pre 11 godina

Svakog dilera policija da hoce/zeli moze da uhapsi u danu jer diler svakodnevno prodaje, stupa u kontakt sa zavisnicima i na taj nacin se odaje. Svaki klinac zna ko u tom kraju prodaje drogu - zadnji primer iz Lazarevca gde su na fejsbuk okacili spisak (jer ih Policija pusta da truju) nam to i dokazuje.

Problem je sto lokalna policija cesto reketira dilere t.j. dele zaradu jer nema drugog razloga zasto se potonji ne hapse.

Ne uzimaju svi naravno, to je jedan mali deo...Evo ako ima neki posteni policajac nek kaze kako je moguce da dileri neprimetno rade.

Dzoni

pre 11 godina

Nemam pare za drogu..a zasto se godinama pustaju dileri da diluju jer svaki narkoman zna od koga kupuje drogu a kao policija ne zna..a to je tako u celom svetu ne samo kod nas ,zasto je to nepisano pravilo u celom svetu je za mene neshvatljivo..u svakom gradu svi znaju od koga kupujes drogu sem policije.

Zorica

pre 11 godina

U tako malom gradu gde se svi znaju postoji 5 ekipa dilera ?!
I posle neka mi neko kaze da drzava ne stoji iza ovog najveceg biznisa u zemlji i ne pusta ljude koji su hvatani sa heroinom na granici !

Dok god budemo imali drzavu koja se bavi organizovanim kriminalom nista nece ici na bolje u Srbiji.

Ja razumem da Vi kopirate sistem velikih zemalja poput USA koje se finansiraju od valjanja droge ali ovo je mala zemlja i pre ili kasnije narod ce pokapirati da im trujete decu sa prljavim otrovima koje valjate iz Alabnije. Jos i sa njima saradjujete. Licemeri !

goxi

pre 11 godina

Niko vas ne tera i tuce po usima da probate drogu. Ja ne pusim i ne pijem. Eto ja zivim bez droge i super mi je. Dok god bude onih koji uzimaju drogu, bice i onih koji prodaju. Zakon ponude i potraznje.

Smesno

pre 11 godina

Ovo su smesne kolicine ili je tekst pogresno napisan. 400 grama kokaina za godinu dana, hahahhaha. Desetine 'eksera', pa na jednoj zurci progutaju desetine..."Ozbiljni" uspesi Čačanske policije. Dok god budu ovako "dobro" obavljali posao, klinci ce moci da se drogiraju na svakom koraku...

toto

pre 11 godina

u periodu od 2008. pa do kraja 2012. godine zaplenili 13.340 grama marihuane, 3.400 grama heroina, oko 400 grama kokaina, na desetine „eksera“, na hiljade raznih tableta...

OD DILERA KOJI RADE ZA POLICIJU.

zobla

pre 11 godina

preko 2000 zavisnika preko 3000 odjavilo prebivalište ... za par godina nesta Čačka uz vladavinu porodice magistara Ilica :-( tužno al istinito

moonraker

pre 11 godina

U Petrovcu na Mlavi sa okolinom ih ima oko 1500... Inace, 8 puta je manji od Cacka... Nije zaplenjen ni gram. Zasto? Pitajte policiju...

aco

pre 11 godina

Jel se ovo desava kod nas ili na kosmet-u, posto sam uvek citao da su albanci broj 1 sverceri droge.
A kad sam ja pisao prije 6 meseci da po srbiji policija distribuira drogu svi su lupali minuse i pisali da se do sesava samo na KiM!

abc

pre 11 godina

Javna je tajna da drzava namerno nista ne cini da spreci (a verovatno i stimulise) promet narkotika. Dva su glavna razloga za to: prvo, lepo se zaradi sa strane, drugo bolje je imati 1000000 narkomana nego isti toliki broj ljudi ispred skupstine na svakodnevnom protestu!

David Pantovic

pre 11 godina

Odgovor za Gagi-ja ima ih svuda, Ali samo kod nas ONI koji prodaju imaju knjizice Drzavne Bezbednosti I zastitu policije!!!!!!!!!!

noname

pre 11 godina

ovo su smesni podatci, mozda ima 2000 registrovanih ali zato sigurno ima duplo vise onih koji nisu. a sto se tice dostupnosti droge, svaki drugi klinac u gradu valja nesto. kako se roditelji ne zapitaju kako im deca sama kupuju telefone od 500-600 eura, patike od 200 itd. policija je najgora od svih, sve te poznate dilere niko ne dira, eventualno prenoce u zatvoru i to je to... strasno koliko se grad srozao i propao. nek je nama obicnim smrtnicima sa srecom.