Četvrtak, 28.03.2013.

14:19

Dinkić u UAE obezbedio 800 mil. $

Ministar finansija Mlađan Dinkić potpisao je Ugovor o zajedničkom ulaganju u srpsku poljoprivredu sa vodećom svetskom agro-industrijskom kompanijom Al Dahra.

Izvor: Beta

Dinkiæ u UAE obezbedio 800 mil. $ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Coco Bill

pre 11 godina

Dobro, kad će već jednom da se nešta od svih tih "silnih" miliona ili milijiardi da se realizuje. Svaki dan se samo potpisuju neki predugovori, ugovori, onda slušamo Nemci zainteresovani za ovo, Kinezi zainteresovani za ono, Arapi hoće ovo, Englezi, Rusi....itd.....itd, a o onda od svih tih "silnih projekata" malo, malo pa na kraju iskrsne čuveni projekat o "nedosanjanom" kanalu i za ovih nekoliko meseci to je sve.

Boban

pre 11 godina

@NS, da ne mislis da samo SNS-ovci pisu komentare, evo i mene bivseg fana DS-a: za investicije se veoma mnogo pitaju i predstavnici naroda, jer od ponude koju das, mnogo zavisi da li ce investitor doci ili ne. Ponuda se odnosi na uslove koje investitor dobija, od infrastrukture do poreskih olaksica... Prema tome, nisi u pravu ni najmanje i pre nego prozoves ljude da ukljuce mozak, poslusaj sam sebe.

sasa jokic

pre 11 godina

Izbori ce brzo, cim se utrkuju oko lepih vesti! Dinkic je tu neprevazidjen, mada mislim da ga Vucic gura za eventualnu podrsku ako omanu sa procentom. Odatle odluka da On potpisuje ovakve stvari.

NS

pre 11 godina

Onaj ko investira taj bira gde ce i sta ce investirati a izabrani predstavnik naroda na to moze samo da kaze 'Da' ili 'Ne'. Molim vas, informisite se i koristite zdrav razum pre nego sto vasim komentarima vredjate inteligenciju drugih citalaca.

DRAŽA KG

pre 11 godina

A OD KUMA - TELEVIZOR ,hahhaaa ,pa on nije normalan ,prevazišao je i Mrku najbržeg zidara mostova na svetu!Deda Tomo,daj mu bre jedan orden ,ma kakav orden,pa ovo je za žutu majcu na TOUR DE FRANCE!!!ulepša mi čovek dan...

Miki

pre 11 godina

Lepa priča. Samo je problem u tome što arapi nisu ludi da poklanjaju pare. Oni ulažu da bi uzeli šta im treba, a kroz kredite koje daju imaće dodatnu finansijsku korist. Ako Dinkić želi nešto da izda ili proda neka to bude njegova svojina. Ako nema ništa i nije stvorio neće ni za nas stvoriti.

Ministar za zez

pre 11 godina

Ja mislim da on ode tako negde da se slika i da mu dupe vidi put,onda izvadi neku Slobinu milijardu (što je ''apio'' sa onom pijandurom iz Čačka kad su bili na Kipru)i baci nam i kao on je faca?!Šta si ti Dinkiću ,kao neki mnogo pametan čova a?
STRAŠNO !

ETF

pre 11 godina

@fabrika cipova treba da bude u Nisu, a fabrika kamiona u Priboju

Kazes ima aserodrom u Nisu.Pa ne mislis da ce Lufthansa ili DHL avioni da zbog toga naprave liniju sa Nisom.U Nis malte ne ni JAT ne slece.Samo Montenegro. Nis je i danas alternativni aerodrom. Kada mogu IT inzenjeri iz Srbije u ameriku mogu i IT inzenjeri iz Nisa u Beograd.Koliko je kapacitet ETF u Nisu.Ovo su eventualne investicije tek za cetiri godine a dotle????

Vlada

pre 11 godina

Imam stan, potrebno je krečenje i čišćenje. Pozivam onog ko želi da ga sredi dobiće pola stana na korišćenje.
Ovako razmišlja Mlađan Dinkić. Da je malo pametniji shvatio bi da mi to možemo sami. Primer je PKB.

M.

pre 11 godina

Pa jeste. Ulozice 800 mil. eura i otvorice fabriku u nekom selu pored Morave. Nisu ludi. Njihova lova, njihova odluka, a ne Dinkiceva. I nije kredit, negon ulaganje. Budite srecni da neko nesto i ulaze u ovom trenutku. A svi cemo imati koristi. Samo polako i bez preteranih komentara i izjava...Kome se nesvidja neka zaore svoju njivu, nece biti gladan i bez para, umesto da sedi ceo dan pored inteneta i kritikuje sve a nista nepreuzima za boljitak svih nas...

fabrika cipova treba da bude u Nisu, a fabrika kamiona u Priboju

pre 11 godina

@Dalmos, 28. mart 2013 16:15
Dinkic je vec odlucio. Citiram deo iz ove vesti "Dinkić je ocenio da pregovori u vezi sa izgradnjom fabrike čipova u Beogradu neće biti nimalo laki".
To da je Beograd ili bliza okolina jedino realno resenje apsolutno nije tacno. To je potcenjivacko razmisljanje o Srbiji.
Nis ima sve. Ima aerodrom, ima autoput, ima Elektronski fakultet,inzenjere, ima nezaposlenost preko 31%, ima SNS na vlasti. Ima sve uslove, i uvek je imao. Ima i zgrade EI. Ako je EI mogao da radi nekad moze i sad.
Fabrika automobila nije u Beogradu vec u Kragujevcu. Isto su tako pricali potcenjivacki i o Kragujevcu, pre par godina. Kako KG nema kadrova, nema uslova i ostalo. Ima KG sve sto treba. I prave aute vrhunske.
Isto i Nis ima uslove kao sto je uvek imao.
Nismo mi svi duzni da se selimo poslom u Beograd i Novi Sad. Nek se malo sele oni u Kragujevac u Nis u Cacak. Ako mozemo mi, mogu i oni.

sremac iz indjije

pre 11 godina

(fabrika cipova treba da bude u Nisu, 28. mart 2013 15:05)

O kakvoj pruzi u Inđiji ti pričaš. Ovde se radi o prodaji Vojvođanske zemlje prijatelju.

Moje misljenje

pre 11 godina

Koji je ovo kredit po redu unazad 7-8 meseci. Tolika prica oko fabrike cipova od 4 milijardi dolara a danas kaze da je sve to na dugom stapui da ce razgovori biti teski. Zasto drzva nije obezbedila barem 500 miliona dolara za investicije u poljoprivredi. Toliko je para dato za Galeniku,Srbijagas, JAT Smederevo (koje ni jedan repromaterijal u Srbiji nema od rude gvodzdja,uglja za koksovanje i ugljenu prasinu).Srbija moze i bez Galenike i JAT-a i Smedereva ali ne moze bez poljoprivrede

Gotovo sam siguran da svi ovi koji se motaju po Emiratima pored toga sto "rade za Srbiju" rade i za sebe.Da se obezbede na vreme. Nista seici ne rade iz ljubavi.U Egiptu je otkrivena afera od nekoliko milijardi dolara gde su celnici Egipta uhvaceni u koruptivnim radnjama upravo od firme koja treba da kupi nase poljoprivredno zemljiste

Prestonica

pre 11 godina

Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале.
(Разочаран

A gde treba??U Bajcetini.U Knjazevcu ili Vladicinom Hanu, Kursumliji.A tamo sve sam strucan kadar.Pa nije to punionica ili flasiranje vode.Polu kfalifikovana radna snaga. Da li ti mislis da ce neko i sa 5000 evra plate tamo da ide da zivi.Tamo moze fabrika cipsa a ne cipova

Mile

pre 11 godina

Iako sam nišlija ne ložim se na ove Dinkićeve gluposti. Mi i čipovi. Ma ljudi ovi verovatno rekli "čips" a naš pametni ministar odma video kompjutere. U svakom slučaju možda ćemo nešto i da grickamo pod uslovom da to naš ministar subvencioniše kao 500L.

Dane

pre 11 godina

Prethodne vlade su isprodavale strancima izvore vode, telekomunikacije i sva preduzeća koja su nešto vredela. Ovima je preostalo da prodaju zemlju. Kakve crne investicije?! Ovo je najbeskrupuloznija prodaja zemlje!

Kobster

pre 11 godina

Srbijanci prodaju vojvodjansku zemlju i trpaju sebi pare u dzep. Arapi moraju znati da cim dodje narodna vlast u Vojvodini svi ce ovi ugovori biti nistavni. A vi kako vam drago... Objavili, il ne objavili...
(perasombor, 28. mart 2013 14:57)

Sta ti to znaci narodna vlast? Zar nisu bili izbori na kojima je narod glasao? I to je nase prokletstvo, elita nam se stidi svog porekla a mi obican narod smo Vojvodjani, Kosovari (iako je to albanski naziv, srpski je Kosovci), Sumadinci, Crnogorci. Ima nas svakakvih, ali Srba nigde :(

Vizionar

pre 11 godina

Samo se prica kako smo mi obezbedili, podigli kredit, pozajmili pare, I td. a nikao kako cemo MI DA NAPRAVIMO PARE. Od toga smo , izgeka, "operisani". Na kraju , neko ce nas tako "kupiti".

TomaS

pre 11 godina

Sve one koji predlažu da se fabrika čipova gradi u njihovom kraju podsećam na vest od 19. marta 2013.:
"... ATIC razmatra ulaganje od četiri milijarde dolara u izgradnju fabrike čipova u Srbiji. Dinkić je rekao da ta kompanija za izgradnju fabrike (čipova) traži lokaciju u blizini beogradskog aerodroma".

sasa

pre 11 godina

Dinkicu, ne lazi narod, oni ne investiraju u Srbiju, oni ulazu u sebe, na njihovim njivama ce staviti navodnjavanje, sebi ce podizati objekte, kupovati mehanizaciju..., sve za sebe.... mi cemo na kraju da glodjemo koske.....

Milan

pre 11 godina

1. "Podprecednik" Vlade resava dugove fudbalskih klubova
2. Ministar FINANSIJA ugovara investicije u ekonomiju (finansije nisu biznis, one ga smo podrzavaju, Dinkic je u ekonomiji koliko i Guvernerka)
3. "Precednik" drzave krsi zakon i ustav gde stigne trpajuci se u posao Vlade

Uvek sam govorio da prvi problem Srba nije korupcija ili neobrazovanost. Prvi problem Srba je sto se svako bavi svacim, a niko onim s cime bi trebao da se bavi. Uvek gledamo pre sta ima preko plota nego sta je u nasem dvoristu.

TomaS

pre 11 godina

Nije Dinkić nego - Vučić! Dinkić je samo išao da sprovede prosceduru. Razmišljajte malo! Ne dajte povoda Dinkiću da posle, na izborima, opet sebe nezasluženo promoviše kao jedinog zaslužnog za dovodjenje investicija.

Ume li neko da sabere dva i dva? Niko?

pre 11 godina

'Alo, bre, šta se palite? Pa od tih 800 miliona, polovina je KREDIT!!!!!!!!! Koji treba vratiti sa kamatom!!!!!!!!! A namenjen je da bi Srbija izgradila sisteme za navodnjavanje, da bi šeik mogao da zaliva SVOJU zemlju. O čemu mi pričamo ovde!?!?!?!?
Dobio je jeftinu zemlju, dobiće navodnjavanje i dobiće nazad svoje pare, sa kamatom! Ako i preostalih 400 miliona bude ovako "investirao", teško nama.

Dalmos

pre 11 godina

@ Fabrika cipova u Nisu
O lokaciji fabrike sigurno neće odlučivati Dinkić, a na žalost Beograd, ili bliža okolina je jedino realno rešenje. Radi se o fabrici koja bi zapošljavala par stotina broj visoko kvalifikovanih inženjera iz ove oblasti, i to iz celog regiona jer Srbija trenutno nema dovoljno odgovarajućeg kadra. Dovesti sve njih u Niš je jako teško, i pitanje je da li bi uopšte bilo moguće, čak i uz ozbiljan dodatni finansijki stimulans. Ali manja, isturena odeljenja fabrike bi svakako trebalo raštrkati po celoj Srbiji, sa akcentom na gradove poput Niša koji su nekada imali razvijenu elektronsku industriju, a i dalje školuju odgovarajući kadar. Uostalom, siguran sam da Arapi ne bi imali ništa protiv da ulože u dobro osmišljen biznis plan za obnovu nekih segmenata proizvodnje EI Niš, za koje bi se procenilo da je moguće biti konkurentan na tržištu. Uz domaće čipove, to postaje sasvim realno.

Memorija

pre 11 godina

@ Разочаран: " Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале. "

Nije, valjda Dinkić određivao gde će se graditi fabrika čipova, nego, ako se sećate - to je tražio šeik!

Miki

pre 11 godina

Šta se "ložite"? Prvo, 800 miliona dolara je oko 600 miliona evra!Drugo, od tih 800 miliona dolara 400 je kredit koji ćemo vraćati! Ostatak od 400 se odnosi na 10.000 poljoprivrednog zemljišta, 8 firmi sa svom njihovom logistikom ( zgrade, mehanizacija,....), kao i izgradnju sistema za navodnjavanje 8 firmi koje će biti njihovo vlasništvo. Mućnite malo glavom! Šta je ovde spektakularno i genijalno!?

nevidljivi

pre 11 godina

ljudi ulazu pare.800 miliona dolara.pola vas na komentaru kaze da je srbija propala.pa da li biste vi ulozili pare u propalu zemlju.u cemu je problem.kamo srece da je vise takvih

iqto ken

pre 11 godina

Razumem zasto EU i Amerika upotrebljavaju Emirate da nagradi novu vladu za pregovore sa Pristinom ... ali ne razumem zasto je opozicija u Srbiji toliko nesposobna da ispituje ovakav slucaj ... koji su detalji ugovora, da li je ugovor u interesu drzave ili samo neke partije, koji su uslovi prodaje zemljista, da li kupci imaju pravo da prodaju zamlju kao gradjevinsku za 5 godina? Gde je opozicija u ovoj zemlji?

Tika

pre 11 godina

Naslov vam ne valja. Nije Dinkić obezbedio ništa tu. Samo je poslat da potpiše već dogovoreno. A Vučić je obezbedio. Ako ćemo pravo.

rema

pre 11 godina

nazalost dosli smo do toga da neko mora da kupi nasu zemlju da bi se na njoj nesto proizvodilo, al dobro, bolje tako nego da na njoj raste samo korov, greota je od Boga... a nama ostaje da naucimo da radimo a ne da snajamo, o nekim unijama, pomocima, donacijama, stranim investicijama... da naucimo da cenimo sebe i ono sto nam je dato, ostavljeno od nasih predaka!
zaista nisam do sada razumeo kako to da niko nije prepoznao kvalitet Bgd tehnickog fakulteta, tj nasa drzava, mogla je da napravi istrazivacki centar i kreativni biro, bar to ne kosta nista, pa da ljudi rade na konkursima u celom svetu, ako vec kod nas ne moze nista da se proizvede niti napravi...
al dobro, dolaze nam novi dani, novi ljudi, mladi neiskvareni...
treba uvek biti pozitivan, to je najbitnije!

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ja donekle mogu da razumem Vucica, Dinkica, Mrkonjica&CO. sto nas svaki dan lazu jer treba na vreme obezbediti glasove za nove izbore, ali dokle vi mislite da plasirate njihove lazi kao vesti? Kojih 800 miliona $? Koliko hapsenja, nijedno sudjenje pocelo nije, o Arapima citamo vec mesecima a bojim se da ce jedini izvoz ka njima biti grana industrije zvana TRAFIKING, sta su oni ulozili, sta su otvorili? Dokle mislite da lazete vise ovaj narod, ljudi ostaju bez posla, para je sve manje a vi pricate bajke. Kako vas bre vise nije sramota? Osim vasih partijskih vojnika, ko jos veruje u vase lazi? A ti narode u Srbiji, gde je granica tvog ponosa i dostojanstva? Dokle kicma moze da se savija? Nemam reci vise, muka mi je.

Prolaznik

pre 11 godina

sta su to sve prodali, nisu arapi dali tolike pare bez profita, srbija postaje polako emirat
(user, 28. mart 2013 14:57)
Bolje Emirat nego Grčka.

Neinformisan Reorganizator

pre 11 godina

Postovani, o cemu vi ovde govorite? Kakva kupovina imovine propalih kombinata, pa to je sve pod hipotekama i zalogama, i to visestrukim! a vlasnici su Sarici, Jerkovici i ostala bratija. Pa zar mi opet da placamo tudju zajebanciju, dokle bre vise! Ko je nas pitao da li zelimo da otkupljujemo nerealno procenjenu i zalozenu zemlju, koju ce svakako za godinu-dve uzeti nazad folkdojceri, cija u stvarnosti i jeste. Mislite da cemo se pribliziti EU dok ne vratimo nemcima njihovo? Grdno se varate, gospodo, ovi samo otimaju, kao i prethodni a izgleda i svaki koji dodje ovde, samo otima, ovom glupom narodu sa pamcenjem zlatne ribice....

vlada

pre 11 godina

"Kako se navodi u saopštenju Ministrstva finansija i privrede, trećina investicije odnosi se na kupovinu imovine osam propalih poljoprivrednih kombinata."


Ovo je samo jasan pokazatelj dokle smo došli - do dna!
Kada više nemaju šta da prodaju pa prodaju zemljište i poljoprivredne kombinate. Kada bi mogli nekako da sklonimo ovog kulova i uopšte ceo G17 sa vlasti i da proglasimo sve njegove ugovore u ime ove države ništavnim možda bi se i mogli iščupati, a ovako samo tonemo dublje u propast.
Na kraju će Dinkić početi i narod da prodaje kao belo roblje!

odlične vesti

pre 11 godina

Ovo nije ni malo naivna investicija, Srbija ima recimo 4.000.000 hektara obradivog zemljišta. To znači da se daje investicija od oko 200 evra po svakom hektaru u Srbiji.

Normalno to će biti koncentrisano na mnogo manju površinu ali sve računice govore da bi na 10% - 15% ukupno raspoloživog obradivog zemljišta moglo da se uloži od 1.500 do 2.000 evra po hektaru a to bi bila revolucija u poljoprivredi u Srbiji. Samo ova investicija mogla bi da podigen ukupnu poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji možda i za celih 30%.

fabrika cipova treba da bude u Nisu

pre 11 godina

Koga je Dinkic pitao da ta fabrika cipova bude u Beogradu?
Dokle ce on da maltretira citavu Srbiju, i on kao neko bozanstvo da odredjuje gde ce se fabrike zatvarati a gde otvarati, gde ce nezaposlenost da bude 10% a gde 35%.
Zatvara fabriku EI u Nisu da bi takvu fabriku otvorio u Beogradu. Otima prugu Loznici da bi je poklonio Indjiji.
Ko je on da odlucuje sam o svemu u Srbiji?
Sta radi SNS i Vucic? U Nisu gde su na vlasti ce da uniste EI, a fabriku ce da prave u Beogradu, gde nisu na vlasti.
Verovatno da bi pomogli Djilasu da ostane na vlasti u Beogradu, i da dodje na vlast u Nisu. Zasto bi Nislije glasale za Vucica i Dinkica kad se tako ponasaju.

Vlada

pre 11 godina

E sada ce Dinkic, posle Vucica naravno, da postane drugi najpopularniji politicar u Srbiji... Da mi je neko pre godinu dana rekao da ce tako da izgleda Srbija danas, verovatno bih mu savetovao da se obrati psihijatru. Sada ja mislim da posetim istog jer iz nekog razloga o ovoj "gospodi" imam isto misljenje kao i pre godinu dana, samnom ocigledno nesto nije u redu.

Marko Rodic

pre 11 godina

Sad kad krenu hejteri...ne simpatisem nijednog naseh politicara niti politicki stranku ali bolje je da stranci preuzmu nas agrar,kompanije ma sta god nego da posalju nekog naseg lopova da pokrade ako je tu ista i ostalo,nazalost je fakticka situacija takva da nismo sposobni da vodimo nasu drzavu koliko god to apsurdno zvucalo.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Samo napred za spas srpskog naroda,jer je dotakao dno dna?Ako se sve te investicije i ostvare:ozivece Srbija,u ime Gospoda Boga koji je jedini zastitnik, namucenog i ranjenog Srpskog Naroda!!Neka ulazu,samo vi koji vodite Narod Srbije pazite sta se dogovorite da nedaj Boze pogazite,onda vidite kudacete?!Kod Arapa vlada nepisana BESA

perasombor

pre 11 godina

Srbijanci prodaju vojvodjansku zemlju i trpaju sebi pare u dzep. Arapi moraju znati da cim dodje narodna vlast u Vojvodini svi ce ovi ugovori biti nistavni. A vi kako vam drago... Objavili, il ne objavili...

Разочаран

pre 11 godina

Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале.

zlatan

pre 11 godina

A od Arapa 800 miliona za agrar. Jos samo da te pare i ulozimo u svrhu za koje su namenjene. Da ne bude kao sto je ranije bio slucaj da se razvijaju politicke partije ,a ne poljoprivreda.

zlatan

pre 11 godina

A od Arapa 800 miliona za agrar. Jos samo da te pare i ulozimo u svrhu za koje su namenjene. Da ne bude kao sto je ranije bio slucaj da se razvijaju politicke partije ,a ne poljoprivreda.

perasombor

pre 11 godina

Srbijanci prodaju vojvodjansku zemlju i trpaju sebi pare u dzep. Arapi moraju znati da cim dodje narodna vlast u Vojvodini svi ce ovi ugovori biti nistavni. A vi kako vam drago... Objavili, il ne objavili...

Prolaznik

pre 11 godina

sta su to sve prodali, nisu arapi dali tolike pare bez profita, srbija postaje polako emirat
(user, 28. mart 2013 14:57)
Bolje Emirat nego Grčka.

fabrika cipova treba da bude u Nisu

pre 11 godina

Koga je Dinkic pitao da ta fabrika cipova bude u Beogradu?
Dokle ce on da maltretira citavu Srbiju, i on kao neko bozanstvo da odredjuje gde ce se fabrike zatvarati a gde otvarati, gde ce nezaposlenost da bude 10% a gde 35%.
Zatvara fabriku EI u Nisu da bi takvu fabriku otvorio u Beogradu. Otima prugu Loznici da bi je poklonio Indjiji.
Ko je on da odlucuje sam o svemu u Srbiji?
Sta radi SNS i Vucic? U Nisu gde su na vlasti ce da uniste EI, a fabriku ce da prave u Beogradu, gde nisu na vlasti.
Verovatno da bi pomogli Djilasu da ostane na vlasti u Beogradu, i da dodje na vlast u Nisu. Zasto bi Nislije glasale za Vucica i Dinkica kad se tako ponasaju.

vlada

pre 11 godina

"Kako se navodi u saopštenju Ministrstva finansija i privrede, trećina investicije odnosi se na kupovinu imovine osam propalih poljoprivrednih kombinata."


Ovo je samo jasan pokazatelj dokle smo došli - do dna!
Kada više nemaju šta da prodaju pa prodaju zemljište i poljoprivredne kombinate. Kada bi mogli nekako da sklonimo ovog kulova i uopšte ceo G17 sa vlasti i da proglasimo sve njegove ugovore u ime ove države ništavnim možda bi se i mogli iščupati, a ovako samo tonemo dublje u propast.
Na kraju će Dinkić početi i narod da prodaje kao belo roblje!

nevidljivi

pre 11 godina

ljudi ulazu pare.800 miliona dolara.pola vas na komentaru kaze da je srbija propala.pa da li biste vi ulozili pare u propalu zemlju.u cemu je problem.kamo srece da je vise takvih

Miki

pre 11 godina

Šta se "ložite"? Prvo, 800 miliona dolara je oko 600 miliona evra!Drugo, od tih 800 miliona dolara 400 je kredit koji ćemo vraćati! Ostatak od 400 se odnosi na 10.000 poljoprivrednog zemljišta, 8 firmi sa svom njihovom logistikom ( zgrade, mehanizacija,....), kao i izgradnju sistema za navodnjavanje 8 firmi koje će biti njihovo vlasništvo. Mućnite malo glavom! Šta je ovde spektakularno i genijalno!?

Ume li neko da sabere dva i dva? Niko?

pre 11 godina

'Alo, bre, šta se palite? Pa od tih 800 miliona, polovina je KREDIT!!!!!!!!! Koji treba vratiti sa kamatom!!!!!!!!! A namenjen je da bi Srbija izgradila sisteme za navodnjavanje, da bi šeik mogao da zaliva SVOJU zemlju. O čemu mi pričamo ovde!?!?!?!?
Dobio je jeftinu zemlju, dobiće navodnjavanje i dobiće nazad svoje pare, sa kamatom! Ako i preostalih 400 miliona bude ovako "investirao", teško nama.

Tika

pre 11 godina

Naslov vam ne valja. Nije Dinkić obezbedio ništa tu. Samo je poslat da potpiše već dogovoreno. A Vučić je obezbedio. Ako ćemo pravo.

sasa

pre 11 godina

Dinkicu, ne lazi narod, oni ne investiraju u Srbiju, oni ulazu u sebe, na njihovim njivama ce staviti navodnjavanje, sebi ce podizati objekte, kupovati mehanizaciju..., sve za sebe.... mi cemo na kraju da glodjemo koske.....

Разочаран

pre 11 godina

Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ja donekle mogu da razumem Vucica, Dinkica, Mrkonjica&CO. sto nas svaki dan lazu jer treba na vreme obezbediti glasove za nove izbore, ali dokle vi mislite da plasirate njihove lazi kao vesti? Kojih 800 miliona $? Koliko hapsenja, nijedno sudjenje pocelo nije, o Arapima citamo vec mesecima a bojim se da ce jedini izvoz ka njima biti grana industrije zvana TRAFIKING, sta su oni ulozili, sta su otvorili? Dokle mislite da lazete vise ovaj narod, ljudi ostaju bez posla, para je sve manje a vi pricate bajke. Kako vas bre vise nije sramota? Osim vasih partijskih vojnika, ko jos veruje u vase lazi? A ti narode u Srbiji, gde je granica tvog ponosa i dostojanstva? Dokle kicma moze da se savija? Nemam reci vise, muka mi je.

Kobster

pre 11 godina

Srbijanci prodaju vojvodjansku zemlju i trpaju sebi pare u dzep. Arapi moraju znati da cim dodje narodna vlast u Vojvodini svi ce ovi ugovori biti nistavni. A vi kako vam drago... Objavili, il ne objavili...
(perasombor, 28. mart 2013 14:57)

Sta ti to znaci narodna vlast? Zar nisu bili izbori na kojima je narod glasao? I to je nase prokletstvo, elita nam se stidi svog porekla a mi obican narod smo Vojvodjani, Kosovari (iako je to albanski naziv, srpski je Kosovci), Sumadinci, Crnogorci. Ima nas svakakvih, ali Srba nigde :(

iqto ken

pre 11 godina

Razumem zasto EU i Amerika upotrebljavaju Emirate da nagradi novu vladu za pregovore sa Pristinom ... ali ne razumem zasto je opozicija u Srbiji toliko nesposobna da ispituje ovakav slucaj ... koji su detalji ugovora, da li je ugovor u interesu drzave ili samo neke partije, koji su uslovi prodaje zemljista, da li kupci imaju pravo da prodaju zamlju kao gradjevinsku za 5 godina? Gde je opozicija u ovoj zemlji?

Prestonica

pre 11 godina

Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале.
(Разочаран

A gde treba??U Bajcetini.U Knjazevcu ili Vladicinom Hanu, Kursumliji.A tamo sve sam strucan kadar.Pa nije to punionica ili flasiranje vode.Polu kfalifikovana radna snaga. Da li ti mislis da ce neko i sa 5000 evra plate tamo da ide da zivi.Tamo moze fabrika cipsa a ne cipova

odlične vesti

pre 11 godina

Ovo nije ni malo naivna investicija, Srbija ima recimo 4.000.000 hektara obradivog zemljišta. To znači da se daje investicija od oko 200 evra po svakom hektaru u Srbiji.

Normalno to će biti koncentrisano na mnogo manju površinu ali sve računice govore da bi na 10% - 15% ukupno raspoloživog obradivog zemljišta moglo da se uloži od 1.500 do 2.000 evra po hektaru a to bi bila revolucija u poljoprivredi u Srbiji. Samo ova investicija mogla bi da podigen ukupnu poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji možda i za celih 30%.

Neinformisan Reorganizator

pre 11 godina

Postovani, o cemu vi ovde govorite? Kakva kupovina imovine propalih kombinata, pa to je sve pod hipotekama i zalogama, i to visestrukim! a vlasnici su Sarici, Jerkovici i ostala bratija. Pa zar mi opet da placamo tudju zajebanciju, dokle bre vise! Ko je nas pitao da li zelimo da otkupljujemo nerealno procenjenu i zalozenu zemlju, koju ce svakako za godinu-dve uzeti nazad folkdojceri, cija u stvarnosti i jeste. Mislite da cemo se pribliziti EU dok ne vratimo nemcima njihovo? Grdno se varate, gospodo, ovi samo otimaju, kao i prethodni a izgleda i svaki koji dodje ovde, samo otima, ovom glupom narodu sa pamcenjem zlatne ribice....

Vlada

pre 11 godina

E sada ce Dinkic, posle Vucica naravno, da postane drugi najpopularniji politicar u Srbiji... Da mi je neko pre godinu dana rekao da ce tako da izgleda Srbija danas, verovatno bih mu savetovao da se obrati psihijatru. Sada ja mislim da posetim istog jer iz nekog razloga o ovoj "gospodi" imam isto misljenje kao i pre godinu dana, samnom ocigledno nesto nije u redu.

Marko Rodic

pre 11 godina

Sad kad krenu hejteri...ne simpatisem nijednog naseh politicara niti politicki stranku ali bolje je da stranci preuzmu nas agrar,kompanije ma sta god nego da posalju nekog naseg lopova da pokrade ako je tu ista i ostalo,nazalost je fakticka situacija takva da nismo sposobni da vodimo nasu drzavu koliko god to apsurdno zvucalo.

fabrika cipova treba da bude u Nisu, a fabrika kamiona u Priboju

pre 11 godina

@Dalmos, 28. mart 2013 16:15
Dinkic je vec odlucio. Citiram deo iz ove vesti "Dinkić je ocenio da pregovori u vezi sa izgradnjom fabrike čipova u Beogradu neće biti nimalo laki".
To da je Beograd ili bliza okolina jedino realno resenje apsolutno nije tacno. To je potcenjivacko razmisljanje o Srbiji.
Nis ima sve. Ima aerodrom, ima autoput, ima Elektronski fakultet,inzenjere, ima nezaposlenost preko 31%, ima SNS na vlasti. Ima sve uslove, i uvek je imao. Ima i zgrade EI. Ako je EI mogao da radi nekad moze i sad.
Fabrika automobila nije u Beogradu vec u Kragujevcu. Isto su tako pricali potcenjivacki i o Kragujevcu, pre par godina. Kako KG nema kadrova, nema uslova i ostalo. Ima KG sve sto treba. I prave aute vrhunske.
Isto i Nis ima uslove kao sto je uvek imao.
Nismo mi svi duzni da se selimo poslom u Beograd i Novi Sad. Nek se malo sele oni u Kragujevac u Nis u Cacak. Ako mozemo mi, mogu i oni.

M.

pre 11 godina

Pa jeste. Ulozice 800 mil. eura i otvorice fabriku u nekom selu pored Morave. Nisu ludi. Njihova lova, njihova odluka, a ne Dinkiceva. I nije kredit, negon ulaganje. Budite srecni da neko nesto i ulaze u ovom trenutku. A svi cemo imati koristi. Samo polako i bez preteranih komentara i izjava...Kome se nesvidja neka zaore svoju njivu, nece biti gladan i bez para, umesto da sedi ceo dan pored inteneta i kritikuje sve a nista nepreuzima za boljitak svih nas...

Vlada

pre 11 godina

Imam stan, potrebno je krečenje i čišćenje. Pozivam onog ko želi da ga sredi dobiće pola stana na korišćenje.
Ovako razmišlja Mlađan Dinkić. Da je malo pametniji shvatio bi da mi to možemo sami. Primer je PKB.

Mile

pre 11 godina

Iako sam nišlija ne ložim se na ove Dinkićeve gluposti. Mi i čipovi. Ma ljudi ovi verovatno rekli "čips" a naš pametni ministar odma video kompjutere. U svakom slučaju možda ćemo nešto i da grickamo pod uslovom da to naš ministar subvencioniše kao 500L.

Moje misljenje

pre 11 godina

Koji je ovo kredit po redu unazad 7-8 meseci. Tolika prica oko fabrike cipova od 4 milijardi dolara a danas kaze da je sve to na dugom stapui da ce razgovori biti teski. Zasto drzva nije obezbedila barem 500 miliona dolara za investicije u poljoprivredi. Toliko je para dato za Galeniku,Srbijagas, JAT Smederevo (koje ni jedan repromaterijal u Srbiji nema od rude gvodzdja,uglja za koksovanje i ugljenu prasinu).Srbija moze i bez Galenike i JAT-a i Smedereva ali ne moze bez poljoprivrede

Gotovo sam siguran da svi ovi koji se motaju po Emiratima pored toga sto "rade za Srbiju" rade i za sebe.Da se obezbede na vreme. Nista seici ne rade iz ljubavi.U Egiptu je otkrivena afera od nekoliko milijardi dolara gde su celnici Egipta uhvaceni u koruptivnim radnjama upravo od firme koja treba da kupi nase poljoprivredno zemljiste

Ministar za zez

pre 11 godina

Ja mislim da on ode tako negde da se slika i da mu dupe vidi put,onda izvadi neku Slobinu milijardu (što je ''apio'' sa onom pijandurom iz Čačka kad su bili na Kipru)i baci nam i kao on je faca?!Šta si ti Dinkiću ,kao neki mnogo pametan čova a?
STRAŠNO !

TomaS

pre 11 godina

Nije Dinkić nego - Vučić! Dinkić je samo išao da sprovede prosceduru. Razmišljajte malo! Ne dajte povoda Dinkiću da posle, na izborima, opet sebe nezasluženo promoviše kao jedinog zaslužnog za dovodjenje investicija.

Dalmos

pre 11 godina

@ Fabrika cipova u Nisu
O lokaciji fabrike sigurno neće odlučivati Dinkić, a na žalost Beograd, ili bliža okolina je jedino realno rešenje. Radi se o fabrici koja bi zapošljavala par stotina broj visoko kvalifikovanih inženjera iz ove oblasti, i to iz celog regiona jer Srbija trenutno nema dovoljno odgovarajućeg kadra. Dovesti sve njih u Niš je jako teško, i pitanje je da li bi uopšte bilo moguće, čak i uz ozbiljan dodatni finansijki stimulans. Ali manja, isturena odeljenja fabrike bi svakako trebalo raštrkati po celoj Srbiji, sa akcentom na gradove poput Niša koji su nekada imali razvijenu elektronsku industriju, a i dalje školuju odgovarajući kadar. Uostalom, siguran sam da Arapi ne bi imali ništa protiv da ulože u dobro osmišljen biznis plan za obnovu nekih segmenata proizvodnje EI Niš, za koje bi se procenilo da je moguće biti konkurentan na tržištu. Uz domaće čipove, to postaje sasvim realno.

Miki

pre 11 godina

Lepa priča. Samo je problem u tome što arapi nisu ludi da poklanjaju pare. Oni ulažu da bi uzeli šta im treba, a kroz kredite koje daju imaće dodatnu finansijsku korist. Ako Dinkić želi nešto da izda ili proda neka to bude njegova svojina. Ako nema ništa i nije stvorio neće ni za nas stvoriti.

Memorija

pre 11 godina

@ Разочаран: " Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале. "

Nije, valjda Dinkić određivao gde će se graditi fabrika čipova, nego, ako se sećate - to je tražio šeik!

DRAŽA KG

pre 11 godina

A OD KUMA - TELEVIZOR ,hahhaaa ,pa on nije normalan ,prevazišao je i Mrku najbržeg zidara mostova na svetu!Deda Tomo,daj mu bre jedan orden ,ma kakav orden,pa ovo je za žutu majcu na TOUR DE FRANCE!!!ulepša mi čovek dan...

sremac iz indjije

pre 11 godina

(fabrika cipova treba da bude u Nisu, 28. mart 2013 15:05)

O kakvoj pruzi u Inđiji ti pričaš. Ovde se radi o prodaji Vojvođanske zemlje prijatelju.

Milan

pre 11 godina

1. "Podprecednik" Vlade resava dugove fudbalskih klubova
2. Ministar FINANSIJA ugovara investicije u ekonomiju (finansije nisu biznis, one ga smo podrzavaju, Dinkic je u ekonomiji koliko i Guvernerka)
3. "Precednik" drzave krsi zakon i ustav gde stigne trpajuci se u posao Vlade

Uvek sam govorio da prvi problem Srba nije korupcija ili neobrazovanost. Prvi problem Srba je sto se svako bavi svacim, a niko onim s cime bi trebao da se bavi. Uvek gledamo pre sta ima preko plota nego sta je u nasem dvoristu.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Samo napred za spas srpskog naroda,jer je dotakao dno dna?Ako se sve te investicije i ostvare:ozivece Srbija,u ime Gospoda Boga koji je jedini zastitnik, namucenog i ranjenog Srpskog Naroda!!Neka ulazu,samo vi koji vodite Narod Srbije pazite sta se dogovorite da nedaj Boze pogazite,onda vidite kudacete?!Kod Arapa vlada nepisana BESA

rema

pre 11 godina

nazalost dosli smo do toga da neko mora da kupi nasu zemlju da bi se na njoj nesto proizvodilo, al dobro, bolje tako nego da na njoj raste samo korov, greota je od Boga... a nama ostaje da naucimo da radimo a ne da snajamo, o nekim unijama, pomocima, donacijama, stranim investicijama... da naucimo da cenimo sebe i ono sto nam je dato, ostavljeno od nasih predaka!
zaista nisam do sada razumeo kako to da niko nije prepoznao kvalitet Bgd tehnickog fakulteta, tj nasa drzava, mogla je da napravi istrazivacki centar i kreativni biro, bar to ne kosta nista, pa da ljudi rade na konkursima u celom svetu, ako vec kod nas ne moze nista da se proizvede niti napravi...
al dobro, dolaze nam novi dani, novi ljudi, mladi neiskvareni...
treba uvek biti pozitivan, to je najbitnije!

TomaS

pre 11 godina

Sve one koji predlažu da se fabrika čipova gradi u njihovom kraju podsećam na vest od 19. marta 2013.:
"... ATIC razmatra ulaganje od četiri milijarde dolara u izgradnju fabrike čipova u Srbiji. Dinkić je rekao da ta kompanija za izgradnju fabrike (čipova) traži lokaciju u blizini beogradskog aerodroma".

Vizionar

pre 11 godina

Samo se prica kako smo mi obezbedili, podigli kredit, pozajmili pare, I td. a nikao kako cemo MI DA NAPRAVIMO PARE. Od toga smo , izgeka, "operisani". Na kraju , neko ce nas tako "kupiti".

ETF

pre 11 godina

@fabrika cipova treba da bude u Nisu, a fabrika kamiona u Priboju

Kazes ima aserodrom u Nisu.Pa ne mislis da ce Lufthansa ili DHL avioni da zbog toga naprave liniju sa Nisom.U Nis malte ne ni JAT ne slece.Samo Montenegro. Nis je i danas alternativni aerodrom. Kada mogu IT inzenjeri iz Srbije u ameriku mogu i IT inzenjeri iz Nisa u Beograd.Koliko je kapacitet ETF u Nisu.Ovo su eventualne investicije tek za cetiri godine a dotle????

Dane

pre 11 godina

Prethodne vlade su isprodavale strancima izvore vode, telekomunikacije i sva preduzeća koja su nešto vredela. Ovima je preostalo da prodaju zemlju. Kakve crne investicije?! Ovo je najbeskrupuloznija prodaja zemlje!

sasa jokic

pre 11 godina

Izbori ce brzo, cim se utrkuju oko lepih vesti! Dinkic je tu neprevazidjen, mada mislim da ga Vucic gura za eventualnu podrsku ako omanu sa procentom. Odatle odluka da On potpisuje ovakve stvari.

Coco Bill

pre 11 godina

Dobro, kad će već jednom da se nešta od svih tih "silnih" miliona ili milijiardi da se realizuje. Svaki dan se samo potpisuju neki predugovori, ugovori, onda slušamo Nemci zainteresovani za ovo, Kinezi zainteresovani za ono, Arapi hoće ovo, Englezi, Rusi....itd.....itd, a o onda od svih tih "silnih projekata" malo, malo pa na kraju iskrsne čuveni projekat o "nedosanjanom" kanalu i za ovih nekoliko meseci to je sve.

NS

pre 11 godina

Onaj ko investira taj bira gde ce i sta ce investirati a izabrani predstavnik naroda na to moze samo da kaze 'Da' ili 'Ne'. Molim vas, informisite se i koristite zdrav razum pre nego sto vasim komentarima vredjate inteligenciju drugih citalaca.

Boban

pre 11 godina

@NS, da ne mislis da samo SNS-ovci pisu komentare, evo i mene bivseg fana DS-a: za investicije se veoma mnogo pitaju i predstavnici naroda, jer od ponude koju das, mnogo zavisi da li ce investitor doci ili ne. Ponuda se odnosi na uslove koje investitor dobija, od infrastrukture do poreskih olaksica... Prema tome, nisi u pravu ni najmanje i pre nego prozoves ljude da ukljuce mozak, poslusaj sam sebe.

perasombor

pre 11 godina

Srbijanci prodaju vojvodjansku zemlju i trpaju sebi pare u dzep. Arapi moraju znati da cim dodje narodna vlast u Vojvodini svi ce ovi ugovori biti nistavni. A vi kako vam drago... Objavili, il ne objavili...

Tika

pre 11 godina

Naslov vam ne valja. Nije Dinkić obezbedio ništa tu. Samo je poslat da potpiše već dogovoreno. A Vučić je obezbedio. Ako ćemo pravo.

fabrika cipova treba da bude u Nisu

pre 11 godina

Koga je Dinkic pitao da ta fabrika cipova bude u Beogradu?
Dokle ce on da maltretira citavu Srbiju, i on kao neko bozanstvo da odredjuje gde ce se fabrike zatvarati a gde otvarati, gde ce nezaposlenost da bude 10% a gde 35%.
Zatvara fabriku EI u Nisu da bi takvu fabriku otvorio u Beogradu. Otima prugu Loznici da bi je poklonio Indjiji.
Ko je on da odlucuje sam o svemu u Srbiji?
Sta radi SNS i Vucic? U Nisu gde su na vlasti ce da uniste EI, a fabriku ce da prave u Beogradu, gde nisu na vlasti.
Verovatno da bi pomogli Djilasu da ostane na vlasti u Beogradu, i da dodje na vlast u Nisu. Zasto bi Nislije glasale za Vucica i Dinkica kad se tako ponasaju.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Samo napred za spas srpskog naroda,jer je dotakao dno dna?Ako se sve te investicije i ostvare:ozivece Srbija,u ime Gospoda Boga koji je jedini zastitnik, namucenog i ranjenog Srpskog Naroda!!Neka ulazu,samo vi koji vodite Narod Srbije pazite sta se dogovorite da nedaj Boze pogazite,onda vidite kudacete?!Kod Arapa vlada nepisana BESA

TomaS

pre 11 godina

Nije Dinkić nego - Vučić! Dinkić je samo išao da sprovede prosceduru. Razmišljajte malo! Ne dajte povoda Dinkiću da posle, na izborima, opet sebe nezasluženo promoviše kao jedinog zaslužnog za dovodjenje investicija.

Разочаран

pre 11 godina

Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале.

sremac iz indjije

pre 11 godina

(fabrika cipova treba da bude u Nisu, 28. mart 2013 15:05)

O kakvoj pruzi u Inđiji ti pričaš. Ovde se radi o prodaji Vojvođanske zemlje prijatelju.

nevidljivi

pre 11 godina

ljudi ulazu pare.800 miliona dolara.pola vas na komentaru kaze da je srbija propala.pa da li biste vi ulozili pare u propalu zemlju.u cemu je problem.kamo srece da je vise takvih

Prolaznik

pre 11 godina

sta su to sve prodali, nisu arapi dali tolike pare bez profita, srbija postaje polako emirat
(user, 28. mart 2013 14:57)
Bolje Emirat nego Grčka.

odlične vesti

pre 11 godina

Ovo nije ni malo naivna investicija, Srbija ima recimo 4.000.000 hektara obradivog zemljišta. To znači da se daje investicija od oko 200 evra po svakom hektaru u Srbiji.

Normalno to će biti koncentrisano na mnogo manju površinu ali sve računice govore da bi na 10% - 15% ukupno raspoloživog obradivog zemljišta moglo da se uloži od 1.500 do 2.000 evra po hektaru a to bi bila revolucija u poljoprivredi u Srbiji. Samo ova investicija mogla bi da podigen ukupnu poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji možda i za celih 30%.

zlatan

pre 11 godina

A od Arapa 800 miliona za agrar. Jos samo da te pare i ulozimo u svrhu za koje su namenjene. Da ne bude kao sto je ranije bio slucaj da se razvijaju politicke partije ,a ne poljoprivreda.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ja donekle mogu da razumem Vucica, Dinkica, Mrkonjica&CO. sto nas svaki dan lazu jer treba na vreme obezbediti glasove za nove izbore, ali dokle vi mislite da plasirate njihove lazi kao vesti? Kojih 800 miliona $? Koliko hapsenja, nijedno sudjenje pocelo nije, o Arapima citamo vec mesecima a bojim se da ce jedini izvoz ka njima biti grana industrije zvana TRAFIKING, sta su oni ulozili, sta su otvorili? Dokle mislite da lazete vise ovaj narod, ljudi ostaju bez posla, para je sve manje a vi pricate bajke. Kako vas bre vise nije sramota? Osim vasih partijskih vojnika, ko jos veruje u vase lazi? A ti narode u Srbiji, gde je granica tvog ponosa i dostojanstva? Dokle kicma moze da se savija? Nemam reci vise, muka mi je.

Ume li neko da sabere dva i dva? Niko?

pre 11 godina

'Alo, bre, šta se palite? Pa od tih 800 miliona, polovina je KREDIT!!!!!!!!! Koji treba vratiti sa kamatom!!!!!!!!! A namenjen je da bi Srbija izgradila sisteme za navodnjavanje, da bi šeik mogao da zaliva SVOJU zemlju. O čemu mi pričamo ovde!?!?!?!?
Dobio je jeftinu zemlju, dobiće navodnjavanje i dobiće nazad svoje pare, sa kamatom! Ako i preostalih 400 miliona bude ovako "investirao", teško nama.

vlada

pre 11 godina

"Kako se navodi u saopštenju Ministrstva finansija i privrede, trećina investicije odnosi se na kupovinu imovine osam propalih poljoprivrednih kombinata."


Ovo je samo jasan pokazatelj dokle smo došli - do dna!
Kada više nemaju šta da prodaju pa prodaju zemljište i poljoprivredne kombinate. Kada bi mogli nekako da sklonimo ovog kulova i uopšte ceo G17 sa vlasti i da proglasimo sve njegove ugovore u ime ove države ništavnim možda bi se i mogli iščupati, a ovako samo tonemo dublje u propast.
Na kraju će Dinkić početi i narod da prodaje kao belo roblje!

Memorija

pre 11 godina

@ Разочаран: " Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале. "

Nije, valjda Dinkić određivao gde će se graditi fabrika čipova, nego, ako se sećate - to je tražio šeik!

Neinformisan Reorganizator

pre 11 godina

Postovani, o cemu vi ovde govorite? Kakva kupovina imovine propalih kombinata, pa to je sve pod hipotekama i zalogama, i to visestrukim! a vlasnici su Sarici, Jerkovici i ostala bratija. Pa zar mi opet da placamo tudju zajebanciju, dokle bre vise! Ko je nas pitao da li zelimo da otkupljujemo nerealno procenjenu i zalozenu zemlju, koju ce svakako za godinu-dve uzeti nazad folkdojceri, cija u stvarnosti i jeste. Mislite da cemo se pribliziti EU dok ne vratimo nemcima njihovo? Grdno se varate, gospodo, ovi samo otimaju, kao i prethodni a izgleda i svaki koji dodje ovde, samo otima, ovom glupom narodu sa pamcenjem zlatne ribice....

Miki

pre 11 godina

Šta se "ložite"? Prvo, 800 miliona dolara je oko 600 miliona evra!Drugo, od tih 800 miliona dolara 400 je kredit koji ćemo vraćati! Ostatak od 400 se odnosi na 10.000 poljoprivrednog zemljišta, 8 firmi sa svom njihovom logistikom ( zgrade, mehanizacija,....), kao i izgradnju sistema za navodnjavanje 8 firmi koje će biti njihovo vlasništvo. Mućnite malo glavom! Šta je ovde spektakularno i genijalno!?

sasa

pre 11 godina

Dinkicu, ne lazi narod, oni ne investiraju u Srbiju, oni ulazu u sebe, na njihovim njivama ce staviti navodnjavanje, sebi ce podizati objekte, kupovati mehanizaciju..., sve za sebe.... mi cemo na kraju da glodjemo koske.....

Prestonica

pre 11 godina

Значи, фабрика чипова у београду. Ето регионализације по Динкићу. Све озбиљније инвестиције се зна где иду. Мрве остају за остале.
(Разочаран

A gde treba??U Bajcetini.U Knjazevcu ili Vladicinom Hanu, Kursumliji.A tamo sve sam strucan kadar.Pa nije to punionica ili flasiranje vode.Polu kfalifikovana radna snaga. Da li ti mislis da ce neko i sa 5000 evra plate tamo da ide da zivi.Tamo moze fabrika cipsa a ne cipova

Marko Rodic

pre 11 godina

Sad kad krenu hejteri...ne simpatisem nijednog naseh politicara niti politicki stranku ali bolje je da stranci preuzmu nas agrar,kompanije ma sta god nego da posalju nekog naseg lopova da pokrade ako je tu ista i ostalo,nazalost je fakticka situacija takva da nismo sposobni da vodimo nasu drzavu koliko god to apsurdno zvucalo.

Dalmos

pre 11 godina

@ Fabrika cipova u Nisu
O lokaciji fabrike sigurno neće odlučivati Dinkić, a na žalost Beograd, ili bliža okolina je jedino realno rešenje. Radi se o fabrici koja bi zapošljavala par stotina broj visoko kvalifikovanih inženjera iz ove oblasti, i to iz celog regiona jer Srbija trenutno nema dovoljno odgovarajućeg kadra. Dovesti sve njih u Niš je jako teško, i pitanje je da li bi uopšte bilo moguće, čak i uz ozbiljan dodatni finansijki stimulans. Ali manja, isturena odeljenja fabrike bi svakako trebalo raštrkati po celoj Srbiji, sa akcentom na gradove poput Niša koji su nekada imali razvijenu elektronsku industriju, a i dalje školuju odgovarajući kadar. Uostalom, siguran sam da Arapi ne bi imali ništa protiv da ulože u dobro osmišljen biznis plan za obnovu nekih segmenata proizvodnje EI Niš, za koje bi se procenilo da je moguće biti konkurentan na tržištu. Uz domaće čipove, to postaje sasvim realno.

Kobster

pre 11 godina

Srbijanci prodaju vojvodjansku zemlju i trpaju sebi pare u dzep. Arapi moraju znati da cim dodje narodna vlast u Vojvodini svi ce ovi ugovori biti nistavni. A vi kako vam drago... Objavili, il ne objavili...
(perasombor, 28. mart 2013 14:57)

Sta ti to znaci narodna vlast? Zar nisu bili izbori na kojima je narod glasao? I to je nase prokletstvo, elita nam se stidi svog porekla a mi obican narod smo Vojvodjani, Kosovari (iako je to albanski naziv, srpski je Kosovci), Sumadinci, Crnogorci. Ima nas svakakvih, ali Srba nigde :(

Dane

pre 11 godina

Prethodne vlade su isprodavale strancima izvore vode, telekomunikacije i sva preduzeća koja su nešto vredela. Ovima je preostalo da prodaju zemlju. Kakve crne investicije?! Ovo je najbeskrupuloznija prodaja zemlje!

Vlada

pre 11 godina

Imam stan, potrebno je krečenje i čišćenje. Pozivam onog ko želi da ga sredi dobiće pola stana na korišćenje.
Ovako razmišlja Mlađan Dinkić. Da je malo pametniji shvatio bi da mi to možemo sami. Primer je PKB.

Mile

pre 11 godina

Iako sam nišlija ne ložim se na ove Dinkićeve gluposti. Mi i čipovi. Ma ljudi ovi verovatno rekli "čips" a naš pametni ministar odma video kompjutere. U svakom slučaju možda ćemo nešto i da grickamo pod uslovom da to naš ministar subvencioniše kao 500L.

Ministar za zez

pre 11 godina

Ja mislim da on ode tako negde da se slika i da mu dupe vidi put,onda izvadi neku Slobinu milijardu (što je ''apio'' sa onom pijandurom iz Čačka kad su bili na Kipru)i baci nam i kao on je faca?!Šta si ti Dinkiću ,kao neki mnogo pametan čova a?
STRAŠNO !

Milan

pre 11 godina

1. "Podprecednik" Vlade resava dugove fudbalskih klubova
2. Ministar FINANSIJA ugovara investicije u ekonomiju (finansije nisu biznis, one ga smo podrzavaju, Dinkic je u ekonomiji koliko i Guvernerka)
3. "Precednik" drzave krsi zakon i ustav gde stigne trpajuci se u posao Vlade

Uvek sam govorio da prvi problem Srba nije korupcija ili neobrazovanost. Prvi problem Srba je sto se svako bavi svacim, a niko onim s cime bi trebao da se bavi. Uvek gledamo pre sta ima preko plota nego sta je u nasem dvoristu.

Vlada

pre 11 godina

E sada ce Dinkic, posle Vucica naravno, da postane drugi najpopularniji politicar u Srbiji... Da mi je neko pre godinu dana rekao da ce tako da izgleda Srbija danas, verovatno bih mu savetovao da se obrati psihijatru. Sada ja mislim da posetim istog jer iz nekog razloga o ovoj "gospodi" imam isto misljenje kao i pre godinu dana, samnom ocigledno nesto nije u redu.

iqto ken

pre 11 godina

Razumem zasto EU i Amerika upotrebljavaju Emirate da nagradi novu vladu za pregovore sa Pristinom ... ali ne razumem zasto je opozicija u Srbiji toliko nesposobna da ispituje ovakav slucaj ... koji su detalji ugovora, da li je ugovor u interesu drzave ili samo neke partije, koji su uslovi prodaje zemljista, da li kupci imaju pravo da prodaju zamlju kao gradjevinsku za 5 godina? Gde je opozicija u ovoj zemlji?

Miki

pre 11 godina

Lepa priča. Samo je problem u tome što arapi nisu ludi da poklanjaju pare. Oni ulažu da bi uzeli šta im treba, a kroz kredite koje daju imaće dodatnu finansijsku korist. Ako Dinkić želi nešto da izda ili proda neka to bude njegova svojina. Ako nema ništa i nije stvorio neće ni za nas stvoriti.

rema

pre 11 godina

nazalost dosli smo do toga da neko mora da kupi nasu zemlju da bi se na njoj nesto proizvodilo, al dobro, bolje tako nego da na njoj raste samo korov, greota je od Boga... a nama ostaje da naucimo da radimo a ne da snajamo, o nekim unijama, pomocima, donacijama, stranim investicijama... da naucimo da cenimo sebe i ono sto nam je dato, ostavljeno od nasih predaka!
zaista nisam do sada razumeo kako to da niko nije prepoznao kvalitet Bgd tehnickog fakulteta, tj nasa drzava, mogla je da napravi istrazivacki centar i kreativni biro, bar to ne kosta nista, pa da ljudi rade na konkursima u celom svetu, ako vec kod nas ne moze nista da se proizvede niti napravi...
al dobro, dolaze nam novi dani, novi ljudi, mladi neiskvareni...
treba uvek biti pozitivan, to je najbitnije!

ETF

pre 11 godina

@fabrika cipova treba da bude u Nisu, a fabrika kamiona u Priboju

Kazes ima aserodrom u Nisu.Pa ne mislis da ce Lufthansa ili DHL avioni da zbog toga naprave liniju sa Nisom.U Nis malte ne ni JAT ne slece.Samo Montenegro. Nis je i danas alternativni aerodrom. Kada mogu IT inzenjeri iz Srbije u ameriku mogu i IT inzenjeri iz Nisa u Beograd.Koliko je kapacitet ETF u Nisu.Ovo su eventualne investicije tek za cetiri godine a dotle????

DRAŽA KG

pre 11 godina

A OD KUMA - TELEVIZOR ,hahhaaa ,pa on nije normalan ,prevazišao je i Mrku najbržeg zidara mostova na svetu!Deda Tomo,daj mu bre jedan orden ,ma kakav orden,pa ovo je za žutu majcu na TOUR DE FRANCE!!!ulepša mi čovek dan...

fabrika cipova treba da bude u Nisu, a fabrika kamiona u Priboju

pre 11 godina

@Dalmos, 28. mart 2013 16:15
Dinkic je vec odlucio. Citiram deo iz ove vesti "Dinkić je ocenio da pregovori u vezi sa izgradnjom fabrike čipova u Beogradu neće biti nimalo laki".
To da je Beograd ili bliza okolina jedino realno resenje apsolutno nije tacno. To je potcenjivacko razmisljanje o Srbiji.
Nis ima sve. Ima aerodrom, ima autoput, ima Elektronski fakultet,inzenjere, ima nezaposlenost preko 31%, ima SNS na vlasti. Ima sve uslove, i uvek je imao. Ima i zgrade EI. Ako je EI mogao da radi nekad moze i sad.
Fabrika automobila nije u Beogradu vec u Kragujevcu. Isto su tako pricali potcenjivacki i o Kragujevcu, pre par godina. Kako KG nema kadrova, nema uslova i ostalo. Ima KG sve sto treba. I prave aute vrhunske.
Isto i Nis ima uslove kao sto je uvek imao.
Nismo mi svi duzni da se selimo poslom u Beograd i Novi Sad. Nek se malo sele oni u Kragujevac u Nis u Cacak. Ako mozemo mi, mogu i oni.

TomaS

pre 11 godina

Sve one koji predlažu da se fabrika čipova gradi u njihovom kraju podsećam na vest od 19. marta 2013.:
"... ATIC razmatra ulaganje od četiri milijarde dolara u izgradnju fabrike čipova u Srbiji. Dinkić je rekao da ta kompanija za izgradnju fabrike (čipova) traži lokaciju u blizini beogradskog aerodroma".

Moje misljenje

pre 11 godina

Koji je ovo kredit po redu unazad 7-8 meseci. Tolika prica oko fabrike cipova od 4 milijardi dolara a danas kaze da je sve to na dugom stapui da ce razgovori biti teski. Zasto drzva nije obezbedila barem 500 miliona dolara za investicije u poljoprivredi. Toliko je para dato za Galeniku,Srbijagas, JAT Smederevo (koje ni jedan repromaterijal u Srbiji nema od rude gvodzdja,uglja za koksovanje i ugljenu prasinu).Srbija moze i bez Galenike i JAT-a i Smedereva ali ne moze bez poljoprivrede

Gotovo sam siguran da svi ovi koji se motaju po Emiratima pored toga sto "rade za Srbiju" rade i za sebe.Da se obezbede na vreme. Nista seici ne rade iz ljubavi.U Egiptu je otkrivena afera od nekoliko milijardi dolara gde su celnici Egipta uhvaceni u koruptivnim radnjama upravo od firme koja treba da kupi nase poljoprivredno zemljiste

M.

pre 11 godina

Pa jeste. Ulozice 800 mil. eura i otvorice fabriku u nekom selu pored Morave. Nisu ludi. Njihova lova, njihova odluka, a ne Dinkiceva. I nije kredit, negon ulaganje. Budite srecni da neko nesto i ulaze u ovom trenutku. A svi cemo imati koristi. Samo polako i bez preteranih komentara i izjava...Kome se nesvidja neka zaore svoju njivu, nece biti gladan i bez para, umesto da sedi ceo dan pored inteneta i kritikuje sve a nista nepreuzima za boljitak svih nas...

Vizionar

pre 11 godina

Samo se prica kako smo mi obezbedili, podigli kredit, pozajmili pare, I td. a nikao kako cemo MI DA NAPRAVIMO PARE. Od toga smo , izgeka, "operisani". Na kraju , neko ce nas tako "kupiti".

NS

pre 11 godina

Onaj ko investira taj bira gde ce i sta ce investirati a izabrani predstavnik naroda na to moze samo da kaze 'Da' ili 'Ne'. Molim vas, informisite se i koristite zdrav razum pre nego sto vasim komentarima vredjate inteligenciju drugih citalaca.

sasa jokic

pre 11 godina

Izbori ce brzo, cim se utrkuju oko lepih vesti! Dinkic je tu neprevazidjen, mada mislim da ga Vucic gura za eventualnu podrsku ako omanu sa procentom. Odatle odluka da On potpisuje ovakve stvari.

Boban

pre 11 godina

@NS, da ne mislis da samo SNS-ovci pisu komentare, evo i mene bivseg fana DS-a: za investicije se veoma mnogo pitaju i predstavnici naroda, jer od ponude koju das, mnogo zavisi da li ce investitor doci ili ne. Ponuda se odnosi na uslove koje investitor dobija, od infrastrukture do poreskih olaksica... Prema tome, nisi u pravu ni najmanje i pre nego prozoves ljude da ukljuce mozak, poslusaj sam sebe.

Coco Bill

pre 11 godina

Dobro, kad će već jednom da se nešta od svih tih "silnih" miliona ili milijiardi da se realizuje. Svaki dan se samo potpisuju neki predugovori, ugovori, onda slušamo Nemci zainteresovani za ovo, Kinezi zainteresovani za ono, Arapi hoće ovo, Englezi, Rusi....itd.....itd, a o onda od svih tih "silnih projekata" malo, malo pa na kraju iskrsne čuveni projekat o "nedosanjanom" kanalu i za ovih nekoliko meseci to je sve.