Četvrtak, 28.03.2013.

14:25

"Sve slabija pregovaračka pozicija"

Zbog protivljenja Prištine da zajednica srpskih opština dobije izvršna ovlašćenja postavlja se pitanje da li će ta institucija uopšte biti osnovana, kaže Dačić.

Izvor: B92

"Sve slabija pregovaraèka pozicija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

A što pregovarate? Pa niste vi dobili mandat da vodite pregovore u korist Albanaca?!Ako je cilj ovih pregovora u kojima Srbija postiže "enormne" uspehe, da se pomognne samostalnosti druge Albanije na tlu Srbije, ZAŠTO NE ODUSTANETE OD PREGOVORA? Zašto dajete NEŠTO za NIŠTA? Dajete "tapiju" za obećanje za DATUM?

Mrav

pre 11 godina

Trosilo se godinama, rasipalo sakom i kapom, putovalo turisticki bez stvarne potrebe po celom svetu, grabio je ko je stigao mnogo vise od realnih mogucnosti toliko da su i sopstvenu stranku doveli do bankrota, pa NARAVNO da je zemlja u ekonomskoj krizi!!!

nezir blakaj

pre 11 godina

Kada su vam predrozili Ahtisarijev plan onomad ste cinicno odbili, a sada kuku lele kad bi jos jednom dali taj plan al ne daju.
Kasno stize Marko u Kosovo Polje.

simke

pre 11 godina

Vucic je pokazao kako i treba da se vodi drzava,ne kako je to bio slucaj do sada..samo hrabro i beskompromisno protiv kriminala u drzavi.

Stole

pre 11 godina

Ove promene je Srbija dugo cekala,konacno da se neko uhvati u kostac sa ovim vrucim krompirom kao sto je borba protiv korupcije.

proka

pre 11 godina

Kada pocne da se otvara ova pandorina kutija,bice veselo za pojedine ljude koji su se dobro ovajdili na racun gradjana...samo napred u borbi...

perica

pre 11 godina

Pitam se samo ko je na čelu Srpskog pregovaračkog tima? (jednoruki krstivoje, 28. mart 2013 23:56)
Tim vodi predsednik Vlade uz podršku cele vlade i predesdnika države. Čudno samo da Vam nije smetalo kada je taj posao obavljao činovnik vlade. A što se tiče onog oko čega se vode pregovori - još devedesetih godina kosovari su prodavali imanja i za to kupovali po 2-3 u centralnoj Srbiji. Oni što su ostali najuporniji na kraju su morali pobeći spasavajući život i sad su po raznim kolektivnim smeštajima (znaju kako im je). A ovi prvi sada najglasnije pozvaju na "odbranu Kosova makar i oružjem". Razmislimo gde smo i kakvi smo. Očito je dužnost ono što tražimo od drugih!

mc

pre 11 godina

@deda Cvetko
E, pa, taj jedan ucenik je uspeo da izenrvira celo odelenje tako sto:
-Nije dozvolio konfederalizaciju SFRJ
-Upotrebio JNA u Sloveniji
-Upotrebio JNA u Hrvatskoj
-Politicki rukovodio vodjama u Krajini
-Ucestvovao u zlocinima u BiH
-Maltretirao i ubijao albance na Kosovu o 'oslobodjenja' pa sve do 1999
-Ne postuje svoje susede
-Ne postuje svoje manjine
-Ne postuje ni jedan dogovor
...
Da li je dovoljno da ga 'celo odelenje' mrzi?!!
Da li treba jos nesto?
Shvatas li ti da svet nas vidi kao naciste posle IIWW?!
Da, bas tako nas vidi! I mi nista ne radimo da to promenimo! I dalje pricamo o svom postenju i svojim pravima, ne prihvatajuci svoje zlocine i zlodela!!!
Kada to shvatimo, onda ce tek poceti preporod naseg naroda, tek onda cemo moci da krenemo napred i da se prikljucimo zajednici evropskih naroda!!!

mc

pre 11 godina

Potpisite sporazum i resite problem Kosova sada i odmah!
Nikada bolju ponudu necemo dobiti!
Ne razmisljajte o rejtingu vec o buducnosti naroda!

hilux

pre 11 godina

kukavičluk i licemerje Aleksandra Vučića nema granica. I takav ima rejting kakav ima. To govori o Srbiji koliko je benadezna zemlja.

nidža

pre 11 godina

jasno je da je ovo spašavanje onog što se još spasiti može...
(fifi, 28. mart 2013 22:42)

Do sada je pregovre pod velom tajne vodio službenik prethodne vlade (samo konstatacija). Sada to radi predsednik Vlade. I nije lako "ispraviti krive Drine" prethodnih, bar četrdesetak godina. Mnogi su prodali imanja i naselili se u centralnoj Srbiji i sada odatle "brane Kosovo". Oni najuporniji ostali su bez svega i ili su po kampovima izbegličkim ili u "getu kosovske stvarnosti". Zbog ovih drugih se treba potruditi da se nađe najbolje rešenje!

Laufer mi javlja

pre 11 godina

(Zemun grad SPO, 28. mart 2013 23:49)

Hajmo malo realnosti u celoj priči. Cilj Nemačke i Amerike je jasan . Nemci sanjaju vekovima da zavladaju i dominiraju Balkanom ,pogotvu nad Srbima.
Interes i Proboj islama preko Amerike kako bi oslabila položaj Evrpljana i kontrolisala kompletnu ekonomiju Evrope. Kako..Putem droge, pranja novca i slično.
Pogledajmo zemlje u okruženju. SVe do jedne su pale na kolena. Šta su dobili ulaskom u EU? Veliko ništa! sem novih i novih dugova i dužničko ropstvo čime im privreda i ekonomija postaju zavisne.
Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Grčka, Kipar...A sta je sa Turskom? E to je to.
Turci već decenijama odlaze u Nemačku. Žene se svojim Turkinjama i dovode ih u Nemačku i tamo stvaraju porodice. Naravno, natalitet im je veći od običnih Nemaca. Npr. U mislim Štutgartu ima deo asa Turcima gde Nemačka policija nema pristupa. Neverovatno ali istinito.
Kosovo i Metohija leže na prirodnom bogatstvu i sad je poenta,rasuriti KiM vladavina anarhije,"oprati" vlasništvo i prisvojiti ga. Nije isključeno daljnje rasturanje Srbije ako se nešto ne preduzme.

Strani placenik,honorarac!

pre 11 godina

Ako narod ne vidi da politicari ustvari znaju unapred sve onda treba da nas nema! Zna i Dacic i Toni nase pregovaracke pozicije ali dozirano daju narodu. Pritom sve svaljujuci na Pristinu i nove "ucene" EU. Zadrzati netrpeljivost prema EU i uvek imati dezurnog krivca u rukavu. Zar stvarno mislite da su oni iznenadjeni nemogucnoscu dogovora? Namazano je to! A ovaj narod sto ih glasao pre bi u vatru nego da razmisli malo i skapira ovaj zlocinacki skup politicara. Ne mislim samo na sadasnju vlast. I na DS i onu pre nje. Izgleda da nema iskrenog i postenog politicara,nazalost.

sasabu2

pre 11 godina

kakvi uslovi,pregovori,...budalaštine!Kažu izručite Sloba,Radovana,Ratka,majku,sestru,...Te ono te ovo!Uradiš i šta,...?Kreću ponovo Taćii,Kosovo,hoće nezavisnost!Šta?Hoćemo li uvijek sebe da gazimo?

Alex the Great

pre 11 godina

Postovani,

Gledam veceras emisiju na satelitu RTS-a povodom godisnjice bombardovanja Srbije i taj zvuk sirene me je jos jednom podestio na strahote rata koje sam i ja i moja porodica prezivljavali svih tih cetrdeset I nesto dana....Da moj stan je bio na 600 metara vazdusne daljine od Strazevice. ( za one koji ne znaju neka potraze gde je prva bomba na Bgd pala i koliko dana je neprestano bombardovana. A onda sam po ubistvu naseg prvog premijera odlucio da odem u svet. Da sada imam I porodicu i zivimo srecno rekao bih. Ali ja nikada necu zaboraviti te dogadjaje kao ni gubitak moje skolske drugarice inace tada vec mlade diplomirane farmaceutkinje koja je bila u drugom stanju kada je ostala u bombardovanom vozu na Grdelickom mostu. Na zalost ja se svaki put setim nje kad god prelazim preko mosta autoputem...Da mi svakako trebamo da tezimo uspostavljanju sto boljih odnosa sa EU i svetom. Ali ja nikako ne mogu da shvatim da nam sadasnji premijer non stop govori da je nasa pozicija sve slabija I da mi manje vise trebamo da dignemo ruke od nase nazalost delimicne teritorije I samim tim od naseg naroda koji tamo zivi. Mislim da danas zemlja koja dopusti da izgubi deo svoje teritorije skoro da gubi svoju drzavu i svoj nacionalni identitet. Da li je EU zlatna koka koja samo daje pare?! Naravno da nije I nikada nece biti. Imam utisak da mi ne mozemo da se izborimo sa samima sobom I da nam je potrebna EU da nas dovede u red. Zasto mi to ne uradimo SAMI!!!! Srbijo okreni se sebi prvo!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ novi komentator, 28. mart 2013 23:08

==

"Ne voleti" je lukavi eufemizam za "mrzeti". To znate Vi, to znam ja, to znamo svi mi. Mozete slobodno da zamenite jedan izraz drugim, na isto vam se svodi. Verujte mi, nikoga - pa verovatno cak ni sebe - niste uspeli da smuvate,

Uostalom, ima isto toliko legitimnih razloga da 30 ucenika jednog razreda "ne voli" svog skolskog druga kao sto ima da 32 Evropske nacije "ne vole" trideset trecu: nula do ispod nule. Sve je to uvezbavanje stereotipa i bigotrije, javna egzibicija mesijanske nacionalne "izuzetnosti" i kolektivna narcisoidnost na delu. Probudite se, pomirisite vonj globalizacije i recite sebi da su Srbi sasvim prosecan narod, ni malo ni bolji ni gori od ostalih "civilizovanih" evropskih naroda. Svakako, Srbi nisu slali svoje trupe da okupiraju kolonije 10.000 kilometara udaljene od Srbije, da ubijaju domoroce i sire svoju veru medju lokalcima putem placenika, konc-logora, bespilotnih bombardera, vodene torture i tome slicno.

Ziveo sam po belom svetu 32 godine. Pouzdano i kategoricki tvrdim da su stereotipi koje sam vrlo cesto cuo o Srbima UVEK dolazili od nacija koje ili nemaju apsolutno nicim da se pohvale ili mogu da se pohvale visevekovnim zlocinima od kojih se dize kosa na glavi.

Ako mislite da Evropski znoj mirise bolje od srpskog, verujte mi, GORKO se varate.Naravno, covek uvek moze da oboli od Stoklholmskog sindroma i da pocne da obozava svoje mucitelje, ali se ja iskreno nadam da jos uvek niste tako nisko pali.

vodnik

pre 11 godina

Jedino je vazno da Srbija ne prizna Kosovo pa ce imati pravo da ga vrati nekada,jer ce da vrati svoje. Bilo Srbije,bice I opet,zapadna Njemacka nije nikada priznala istocnu pa su je vratili pod svoje.

HM

pre 11 godina

Naravno da je sve slabija kada su pregovarači boranija, pogotovo Vučić. Šta će nam VB i Nemačka. Zašto ne Slovačka, Italija, Francuska ..... Ajmo malo kockutu baciti među njih da se glođu a ne odmah okorjele neprijatelje. Mogao si i SAD pozvati Vučiću da ti pravi društvo dok potpisuješ kapitulaciju oko KiM

vito

pre 11 godina

I tako pricao jedan Dacic nesto,jedan Tadic pre njega,Kostunica pre Tadica,Sloba pre njih troje,Tito pre Slobe... Kada cemo reci zbogom Kosovo? Toliko prolivene krvi,izmisljotina,izdajica,politicara-mafijasa svega i svacega. Sta mi trazimo? Izgubljeni u svemiru bez ikakvog puta,lebdimo iz mraka u mrak,nigde svetla da ugledamo. Toliko smo mali i nemocni da nam je bolje da cutimo. Jedemo g.... priznao ovaj,priznao onaj kosovo,a pregovaramo kao i sa svakim susedom. .... od naroda smo!

novi komentator

pre 11 godina

@DEDA CVETKO
Ni jednom u mom odgovoru na Vas tekst nisam spomenuo mrznju. Izmedju "NE VOLETI" (to problematicno dete), sto sam napisao dva puta, i MRZETI, je OGROMNA razlika. Vi ste u Vasem odgovoru meni JEDANAEST (11) puta upotrebili reci mrzeti i mrznja. Meni to govori vise nego 11 hiljada redova Vaseg odgovora i objasnjenja.

Kravica

pre 11 godina

Mora se naci kompromisno resenje.
Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova ali moramo naci realno resenje.
Mislim da je drzavni vrh jedinstven po ovom pitanju i da ce uraditi najbolje za Srbiju i Srbe.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Posle svakog našeg odbijanja sledeća ponuda je lošija. Našim vlastodršcima je trebalo više od dve decenije da to shvate (od predloga za asimetričnu federaciju Jugoslavije 1991. do aktuelnog Ahtisarijevog plana). Sećam se kada je 1992. Vuk Drašković predlagao rešenje (2K) odn. da se Kosovu u okviru Srbije da isti status, kao i tadašnjoj Srpskoj Krajini u Hrvatskoj. Vuk je tada i od režima i od opozicije proglašen za izdajnika, a krajnji ishod takvog "patriotizma" je ni Srbi u Krajini ni KiM u Srbiji. Istu sudbinu je doživela i njegova molba Miloševiću nekoliko godina kasnije, kada je zatražio da se hitno pregovara sa Rugovom i ponudi široka autonomije za KiM. Repriza je bila i na konferenciji u Rambujeu kada smo propustili šansu da strane trupe razoružaju OVK, a da naši vojnici ostanu na granicama prema Makedoniji i Albaniji. Umesto sporazuma, Milošević je izabrao bombe. Vuk je kao ministar predlagao 2004. model Kina-Tajvan za odnose Srbija-KiM, ali je tada Koštuničina vlada insistirala na odbrani nepostojećeg suvereniteta nad KiM. Prava hajka na Vuka pokrenuta je pre dve godine kada je predložio da se kao osnova za dijalog prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, da bi se u pregovorima dobilo više (Ahtisari+). Ako odbijemo i ovu ponudu iz Brisela, bićemo proglašeni za jedine krivce i isključeni iz daljeg rešavanja problema na KiM i EU integracija...

dragan

pre 11 godina

Gospodine predsednice tkzv drzave dali autonomije. kod nas imaju zakonodavnu i izvsnu vlast? Ako ne skojim pravom to trazite u drugoj drzavi.

Bum-92

pre 11 godina

Mora da se istraje do kraja da Zajednica Srpskih opština dobija svoja izvršna ovlašćenja. Albanska strana bi morala da prihvati da na Kosovu i Metohiji mora biti Zajednica Srpskih opština sa svojim izvršnim ovlašćenjima, nikako ne bi došao u obzir NVO.

Goran_D

pre 11 godina

Gospodine Dachicu, vi ste jedini koji vodi pregovore i ocigledno ste loshe radili svoj posao!!!!
Ovo je zaista vredjanje moje pameti.

VOJVODJANIN

pre 11 godina

J...VAS Vucic!Dobro Ceda kaze kad Vucic treba da obrazlozi i kaze on cuti,Gdeje sad da odgovara na pitanja zbriso sa onog lopurdu Dinkica ostavili dacica da skacete po njemu skakavci,Staje to sprecilo Vucica da prisustvuje?Nego treba dase peva a on to nece (A OVAMO SE PRSI ON JE GLAVNI) kako to da se ovakve stvari desavaju bez GLAVNOG,Nego stoda gori prste kad ima mase i na kraju kakogod da bude bice Dacic kriv treba nka budala da cisti put VUCICU.

gospodja ministarka

pre 11 godina

Njima je do Srba stalo ko do lanjskog snega.Sreća pa po prvi put imamo jedinstvenu vladu i Vučića koji radi u interesu Srba

Zemunac

pre 11 godina

@novi komentator
To problematicno dete iz vaseg primera su verovatno Albanci,koji imaju
problema sa svim drzavama i narodima koji ih okruzuju,zbog svojih
agresivnih pretenzija prema tudjim teritorijama.

Deda

pre 11 godina

"Vi pitate zašto Srbija ne prihvati Ahtisarijev plan. Treba znati da se čak ni on na Kosovu ne primenjuje I da se za njega mora boriti, sa svakim novim pregovorima imamo sve slabiju poziciju. Ako je to tako jednostavano da se primeni Athisarijev plan, što ne reše sami i što zovu Srbiju u pregovore", rekao je Dačić u parlamentu.
Zato sto Vi i drzava Srbije drzite te ljude kao taoce sa nekim platama a ljudi tamo ne smeju da urade ili prihvate bilo sta na sta vi ne prihvatite. Vi igrate sa tim ljudima kako vama se svidja. Vi ne date tim ljudima da se integrisu i da sprovedu taj plan. Znaci sami ste pravili ovu situaciju i samo lazite narod u Srbiju da ostanite u vlasti, to radi svaka vlada u Srbiju.

Duracell

pre 11 godina

Tacno je, Ivice, u dubokoj smo krizi, i znamo kome za to treba da zahvalimo. Na vodecem si polozaju u drzavi pa zasto ne preduzmes nesto povodom resavanja tog pitanja? Jedna lasta ne cini prolece, pa tako ne bi skodilo da uz Vucica i ti nesto konkretno uradis ne bi li se taj problem umanjio.

Superior

pre 11 godina

Vidim da su komentari SNS-ovaca skoro istovetni, što ukazuje da svi potiču iz istog izvora, pa bi bilo racionalnije da ih potpisuju istim pseudonimom da bi odmah znali od koga potiču da se ne moramo mučiti da ih sve čitamo kada su isti. Po svemu što je iznošeno u diskusijama u Skupštini može se zaključiti da su uslovi koje postavlja Evropska unija sada mnogo teži nego što su to bili za vreme prethodne vlasti. Da li to Evropska unija sada želi da kazni ovu vlast jer je ona svojevremeno i stvorila probleme na Kosovu. Čak su se i većina protagonista, ne doživevši lustraciju, vratila na političku scenu u istim ili čak i značajnijim ulogama. To može samo da znači da nam se ne piše dobro, pa kakva god odluka Evropske unije bude bila. Ovaj narod je mnogo pogrešio u izboru vlasti, ali šta možemo kada voli da radi u korist svoje štete.

Ladjar

pre 11 godina

Nadam se da će doći do određenih rešenja, ali svakako treba Vučić da se uključi u pregovore, nema se puno vremena ako želimo da dobijemo datum od EU.

Zgb

pre 11 godina

Gledajući sa strane ne mogu da ne zaključim da srpski političari kroz povjest rade protiv Srbije. Sada se bore za Ahtisarijev plan koji su od 2005 godine pljuvali da se sve prašilo. Sječate se valjda. Oni malo stariji sjetit će se odnosa srpskih političara (ne naroda, POLITIČARA)prema planu Z4 u Hrvatskoj. Oni koji se ne sječaju neka pogledaju na linku
http://hr.wikipedia.org/wiki/Plan_Z-4

fifi

pre 11 godina

jasno je da je ovo spašavanje onog što se još spasiti može. Jer ono što smo po pitanju Kosova mogli pre 12 godina dans više ne možemo a očigledna je podrška koju Priština ima iz samo njima znanih razloga!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@novi komentator, 28. mart 2013 20:49

Naravno da imam odgovor na Vase pitanje.

Nikada nije potreban razlog da nekoga mrzite. Zapravo, mrznja najcesce i nije racionalna emocija. Nista lakse nije privoleti nekoga da mrzi nekog drugog, a najlakse je navuci ceo jedan narod da mrzi ceo jedan drugi narod. Tako su Srbi, Romi i Jevreji postali "sotonino seme" i predmet progona, pogroma i holokosta tokom poslednjih 2,000 godina.

Kao sto lako mozete ceo jedan narod nauciti da mrzi, tako mozete naterati celo jedno odeljenje da mrzi jednog svog ucenika, jer je mrznja - za razliku od ljubavi - zarazna. Nista lakse: prvo se nadje neki trac (npr. mali laze, mali krade), pa se onda tu nekako nadje Radio MIleva, pa onda roditelji medju sobom pocnu da sire zla govorkanja, pa se onda umesa ljudska zavist, osecanje inferiornosti, stereotipi, ko zna sta sve ne. Taj kojeg mrzi 30 njegovih ispisnika najverovatnije je ili lepsi ili pametniji od ostalih, jer ljudi izuzetno retko mrze one koji su vidno inferiorni od njih.

Da biste bolje razumeli svoje sopstveno pitanje, upitajte se: zasto bi 30 ljudi istovremeno mrzeli jednoga? Kakva je verovatnoca da je jedan ucenik istovremeno uspeo da uvredi ili povredi svih ostalih 30? Statisticki govoreci, nikakva. Dakle, razlog za patolosku mrznju prema pojedincu KOJEG SMO SAMI PRETHODNO IZOLOVALI moramo traziti sami u sebi, a ne u nekoj fiktivnoj realnosti koja postoji samo u nasoj glavi.

sakal

pre 11 godina

znamo mi da je ekonomska kriza duboka uzrokovana velikim delom ogromnom kurupcijom koja se sada pokusava razotkriti a i delom sto je prethodna vlada ocistila sve fondovske kase nisu ostavili ni paucinu

novica952

pre 11 godina

Dačić je odgovarajući poslanicima u parlamentu odgovarao na mnogo pitanja u vezi pregovora oko Kosova i zaista pokazao da je Srbija u teškom problemu da obezbedi izvršne funkcije za ZSO po stavovima koji dolaze iz Beograda.Po Dačiću čak i za sprovođenje Ahtisarijevog plana koji nam ne ide u prilogf bila bi potrebna borba jer priština nije spremna da obezbedi nizi njegovo funkcionisanje.Ali ima jedna stvar koja me jako brine i koja pokazuje totalno nejedinstvo unutar vladajuće koalicije a to odgovor na pitanje Čede Jovanovića kada Dačić odvora kontra pitanjem ako uđemo u parlamentarne izbore zašto nebi ušli i u predsedničke. Ovo pokazuje da to demonstrirano jedinstvo za medije na liniji Dačić Vučić i nije baš tako i da tu postoje duboak neslaganja.To pokazuje i Amerika i EU kada žele uključenje Vučića u poslednju rundu razgovora u Briselu.

vojvođanin-republikanac

pre 11 godina

Normalno, otezanje, stavljanje pod tepih, dvoličnost...više ne prolazi ! Kosovo je izgubljeno, ne žele nikakvu saradnju, kompromis na bazi srpskih zahteva...saradnja je moguća samo uz popuštanje ! Stare "šeme" su "pročitane"...kraj...što je bilo daleko došlo blizu !!!

bre

pre 11 godina

@(novi komentator, 28. mart 2013 20:49)
Veću glupost nisam pročitao. Ne postoji voli/ne voli postoje samo interesi.
Da li je uopšte moralno da oni koji su kolonizovali pola sveta pričaju o ljudskim pravima i o tome ko je problematičan , a ko nije. Znaš kad može 30 da "ne voli" jednog? Onda kada dežurni mangup u razredu odluči tako, i onda ostali iz straha se pridružuju tome, jer se on jedini usprotivio glavnoj faci u razredu. Mogu da te mrze ali te poštuju, za razliku od poslušnika koji služi za iskorišćavanje ali nikad poštovanje neće zadobiti.

popeye

pre 11 godina

Okruzis se ne bas prijateljima i dodelis im ulogu sudije, zatim oteras neutralne i prijatelje i potom konstatujes da te niko ne podrzava. Genijalni pregovaraci...

Kula

pre 11 godina

Priština sigurno neće olako pristati da Srbi na severu KiM imaju svoj Savez srpskih opština sa izvršnom vlašću. Međutim ako Međunarodna zajednica izvrš pritisak i da do znanja da do dogovora neće doći ako Priština ne pristane na kompromis. Prema tome očekujemo da se i na Prištinu izvrši pritisak i onda je dogovor tu.

mirko

pre 11 godina

Kada ovo čitam, ne mogu da verujem, gde se denu onaj entuzijazam, pa pre par meseci je ovaj isti Dačić držao predavanje u Skupštini, kako će rešiti Kosovo, i uvesti Srbiju u EU, zbog toga ga je V.Pešić nazvala srpskim De Golom, a sada krajnji pesimizam.
A možda on snižava letvicu da bi mu posle prihvatanja neke varijante Ahtisarija opet aplaudirali, i slavili proevropsku vladu, koja eto u bezizlaznoj poziciji nalazi rešenje. Neki su vidim zaboravili ko je vladao Srbijom u vreme Gazimestana, Rambujea, Kumanova, pa sada eto neko im uvalio vruć krompir.

Ђока

pre 11 godina

То вам је флоскула како бисте све прихватили ,дабисте имали после оправдање зашто сте продали државу.

Despina

pre 11 godina

Ivica Dačić na pitanje poslanike je odgovarao jako bezobrazno.Vlast nikada neće priznati nezavisnost KiM. Vlast će se izboriti da svaka Srbija ima svoje opštine, zbog poboljšanja uslova života građana koji tamo žive. Ukoliko 2 aprila EU se ne postigne nikakav dogovor trebalo bi izvršiti rekonstrukciju vlade. Ivica Dačić ne zna da pregovora, za razliku od Aleksandra Vučića koji će znati kako da pristupi problemu.

nobody

pre 11 godina

Ne znam zasto bi jedna strana popustila ako misli da stoji bolje. Kao sahovska partija. Neko je mozda vec izgubio partiju i nista mu nece pomoci ili je neko dobio partiju i druga strana ne moze vise nista. Jedina sansa ( to se koristi legalno ) za stranu koja stoji lose da igra na vreme, da odugovlaci i da protivniku padne zastavica i time cak da strana koja stoji losije,dobije partiju. Prakticno se ne desava ali ljudi su skloni da kazu,pitaju, ko zna ?

Djordje P

pre 11 godina

Vi iz SPS-a ste ionako '99 skresali bilo kakve sanse Srbije da zadrzi Kosovo, pa se vi sad izborite i sa progovorima. Kad 2. aprila priznate Kosovo (mada, nama cete pricati da to NISTE uradili), onda cemo da sednemo i sagledamo stetu koju je SPS uradio u poslednjih 25 godina: izgubljeni rat (koji je verovatno jedan od najdebilnijih ratova ikada vodjenih... umesto da se tad selo za pregovaracki sto i sve resilo) + bombardovanje + inflacija + "ubijena" kultura + bombardovanje + predato Kosovo! Svaka vam cast! Da ste hteli gore, ne biste to postigli! Svaka cast! FUJ!!!

Djordje

pre 11 godina

Kada covek slusa premijera moze da zakljuci kako je pozicija srbije bila jaca a sada vremenom slabi. Relno pozicija Srbije na Kosovu slaba je poodavno a nijedna vlada nije ucinila mnogo na jacanju iste. Koje akcije su pokrenute? Osim fraza da necemo priznati Kosovo itd.Pozicija Srbije je slaba i u Bujanovcu gde se bojkotuje popis, dizu spomenici teroristima jos nas narodni predstavnik koji prima platu iz budzeta Srbije ubedjuje da su spomenici teroristima legitimni.

marija

pre 11 godina

Dacicu, crni Dacicu, hoces da kazes da je sad dobar i Ahtisarijev plan, za koga SNS tvrdi da nece biti prihvacen???
Ko je ovde lud?

novi komentator

pre 11 godina

@DEDA CVETKO, persiracu Vas zbog Vasih godina; a s obzirom na godine koje imate, nadam se da cete znati odgovor na moje pitanje : Naime, ako jedno dete ide u skolu, i ne voli ga svih njegovih 30 drugova iz razreda, i ne vole ga svi, ili skoro svi njegovi natsavnici, da li mislite da je to dobro dete a da su svi u njegovoj okolini losi, ili je mozda jednostavno u pitanju problematicno dete?

ST

pre 11 godina

Ovaj režim je smešan, a tek premijer, pa predsednik...ne zna se ko je gori - užas. Pogledajte samo ko njih savetoje, sve moj do moga, veze nemaju...Pa da li ima nekoga ko će da kaže ovima koji vode državu, pregovore, da ,,bez jake diplomatske aktivnosti i jakih saveznika'' ne može ništa da se uradi, a mi smo tu mnogo, mnogo tanki, jer ljudi koji vode državu nemaju nikakav autoritet, poznavanje međunarodne politike... Da ne govorim o tome da mi ne znamo gde udaramo, pa još se sastajemo sa diktatorima, delimo odlikovanja diktatorima...i onda očekujemo podršku onih koji odlučuju - nema šanse. Izvisićemo mi i za EU i za Kosovo. Pa nije vam vođenje države splektarenje i borba protiv političkih protivnika preko tabloida, a sve uz pomoć udbaša... tu ste majstori, ali da vodite državu, e tu ste mnogo tanki - ne znate vi to.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Vucic je No1 politicka figura u Srbiji a svojim radom je poneo taj epitet, nije mi jasno da pregovore ne moze da zavrsi premijer?!

Oluja

pre 11 godina

Decenijsko muljanje, laganje, driblanje i foliranje i svog naroda i međunarodne zajednice od strane srpskih političara došlo je do kraja.
Na obzoru se skupljaju OLUJNI oblaci.

Enko

pre 11 godina

G.Vucic dase prikljuci Dacicu na pregovore sa Pristinom.Prema mojim izvorima sa Brisela koje imam G.Dacic je trazio od G.Eston dase i Vucic ukljuci u pregovore sa Pristinom a taj zaftev da bude od G.Eston a ne od Dacica.Za 15 do 20 dana bice istina objavljena.Pozdrav iz BERLINA.

madagaskar

pre 11 godina

Sto volim sto je ovome zapalo da resava pitanje Kosova!Kad bi nekako moglo i nezavisnost da im potpise o istom trosku,ali malo i onaj caplavi Vucic da ucestvuje!

Zmaj

pre 11 godina

Reci ti Dacicu sta ce se desiti sa Srbima na Kosovu ako albanska strana ne popusti u zahtevima i ne dodje do dogovora sa Srbijom? To svi zele da znaju, a kako vidimo, sve ide ka tome.

annana

pre 11 godina

Kad smo mogli bar pola Kosova da zadrzimo i da zauvek se razgranicimo sa Albancima nije niko hteo da cuje za to.

Zasto sad ne menjamo Kosovo za Republiku Srpsku????
Neka se Republika Srpska pripoji Srbiji a Kosovo smo i onako vec izgubili.

Ako to ne ucinimo dobicemo jos jednu Oluju.Nece niko mariti za te Srbe ukoliko ih tamo zadesi isto ni politicari ni Srbija a kamo li ostatak sveta

snszombi

pre 11 godina

Mora se i Vucic prikljuciti pregovorima! Samo uz pomoc njega se moze nesto dogovoriti!
(realisticno, 28. mart 2013 18:54)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Može, samo odlazak u ambis ?

(Vlast)a

pre 11 godina

Pa da budemo posteni:niste ni nasledili neki lagodan polozaj,niste se pre vise od decenije trudili da se medju ljudima grade mostovi i sad ste zatekli to sto svi vidimo.Kako biti pametan i preziveti bes srBskih nacionalista je jednako tesko kao i suocavanje sa cinjenicom da ste vi premijer Srbije a ne severa Kosova,da je Kosovo nezavisna drzava priznali je ili ne,da kosovski Srbi moraju postovati vise drzavu Kosovo nego sto su postovali Srbiju,da moramo menjati ustav i anulirati uticaj stvarnih bogatasa sa somnabulnim idejama iz lazno-patriotskog bloka.I iznad svega:moramo svi malo manje biti nacionalno i verski nastrojeni,a mnogo vise ljudi sa znanjem i moralom!

Odin

pre 11 godina

E ovako se radi!!! Gledajte i ucite, bravo za nasu skupstinu!!!
(Masa, 28. mart 2013 14:34)

I treba da se radi u skupštini, al ovo je već onako kako treba da se radi da se vidi na čemu smo i da se to konkretno rešava, a to neće bez unakrsnog ispitivanja.

djuro

pre 11 godina

Ne znam sta nose izmedju usiju ovi sto traze da se Vucic prikljuci "pregovorima" jer ce se tako nesto kao resiti. U pregovorima se ne resava nista; oni su samo zavrtanje ruke Srbiji da prihvati ono sto ne treba da prihvati. "Prijatelji" bi "voleli" da na njima vide Vucica, tj. naredjeno mu je da dodje, jer je to garancija da neka buduca vlada u kojoj ne bi bilo SPSa i Dacica ne moze da ponisti ili izvrda dogovor na neki drugi nacin.
Razumeo bih ako kazete - mislimo da moramo to da uradimo, pustite Srbe na Kosovu niz vodu i znate zato ste to uradili. Razumeo bih i ako kazete - ne mozemo to da uradimo, dovidjenja "datumu" ili cak daljim pregovorima sa EU u potpunosti. Jedino ne razumem kratkovidost i glupost koja misli da se tu nesto stvarno pregovara i dogovara na ravnoj nozi pa ce vestina Vucica tu nesto da pomogne (kad bi stvarno bilo tako, zasto bi ga oni zvali?). Bice da zasluzujemo sve sto nam rade.

TEODOR

pre 11 godina

Pozicija za pregovarackim stolom je odavno izgubljena,ova Vlada je nasledila brljotine i los imidz od prethodnika i nije imala ni promil sanse da ostvari bolje,jer je zapad spremno docekao nase nadmeno ponasanje i preokrenuo u korist albanaca i naneo nam ne popravljivu stetu.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Pozicija Srbije je ODUVEK bila slaba, i bice slaba dok god su na nasem Severu i Zapadu nasi zapadni "prijatelji", a na Istoku i Jugu nasi "Istocni" prijatelli. Drugim recima, bili smo u "slaboj pregovarackoj poziciji" od kako smo se naselili na Balkan.

To nas, medjutim, nije sprecavalo da prezivimo, jer su na nasem celu povremeno - i sasvim neocekivano - bili ljudi kao sto je bio Nikola Pasic koji su imali po koji preziveli neuron izmedju usiju, pa su nase slabosti uspevali da pretvore u prednosti.

Nasem sedecem Prajm Ministru samo bih hteo da porucim da su nase "pregovaracke pozicije" bile slabe i onda kad nam je Austro-Hrvatska ponudila "prijateljski" ultimatum 1914. godine, i kad je Murat ponudio Lazaru "prijateljsku" nagodbu, i kad je Hitler ponudio Srbima prijateljske "pregovore" oko Trojnog Pakta, i kad je Engleska naredila Aci "Repete" Karadjordjevicu da stvori Jugoslaviju a ne Srbiju, i kad je Vatikan naredio Knezu Pavlu da stvori Cvetkovica i Maceka. Nasa pregovaracka pozicija nije bila jaka ni kad su nas Britanci prodali Hitleru za saku kraljevskog zlata, ni kad je Rankovic "pregovarao" o svojoj ostavci 1966. godine, niti kad je Maspok "pregovarao" o sudbini srpske manjine u Hrvatskoj 1972. godine. Nasa "pregovaracka" pozicija nije bila dobra ni na Berlinskom Kongresu, ni kad se krojila "nova" Jugoslavija, niti kad je 1991. trebalo spreciti raspad te iste "nove" Jugoslavije. A da i ne pominjem Rambuje i Hag.

Ono sto jos uvek imamo su UPORNOST, PRAVDA I ISTINA.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

(BORA K., 28. mart 2013 18:55)
Ova vlada je, izuzev SNS-a, sastavljena od stranaka koje su na vlasti u tih prethodnih 10 godina, pa su, kako kažeš - očajnu situaciju, nasledili sami od sebe. Budući da se kao problem ne postavlja sporost poboljšanja situacije, jer nikakvo poboljšanje vlada ne najavljuje, već naprotiv - najavljuje dalje negativne trendove počev od pitanja KiM, preko ekonomije, pa do procesa evro-integracija, predlažem ti da poradiš na smanjenju upotrebe partijskog i povećanju upotrebe sopstvenog razuma.

Srdjan Milosevic

pre 11 godina

Treba reci narodu:
uopste se ne postavlja pitanje sta ce Srbija dobiti za potpisivanje papira,
vec koliko ce da izgubi zbog toga.Predlazem da se sto pre potpise papir koji poturi barunica Eston,najmanje cemo stetovati.

ratne igre

pre 11 godina

Pa bavi se cela međunarodna zajednica jer ljudi ne veruju sta se desava, ajde ljudi prestanimo da budemo narod koji uvek sve komplikuje i pronađite to resenje!
Nemislim da treba odustati od vasih planova i ovako previse srba gubi nacionalni identitet i nestajemo polako, ali malo ubrzajte i prilagodite te svoje namere necemu sto moze da se ostvari

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ja u kompletnom tekstu ne videh ništa pozitivno. Pregovori sa KiM - bez šanse za pozitivan ishod iz naše perspektive. Ekonomija - nula. Šanse za poboljšanje - samo čudo nas može izvući. Natalitet - negativan. Datum za priključenje EU - piši propalo. Pa jeste zato tu gde jeste? Da nam saopštite da nije dobro a biće još gore? Jeste zato grebali da se uvalite u fotelje? Ako niste za pozicije na kojima ste, ako ne umete da radite - zahvalite se lepo građanima na poverenju i podnesite ostavke. Prosto. Jeste li rekli 100 milijardi $ investicija, jeftina hrana i jeftina energija pre izbora? Gde je to što ste obećali? Dosta mi je više kukanja i opravdanja. Ako je loše i ide na gore, sklonite se dok je vreme pa neka neko drugi pokuša.

Mladen

pre 11 godina

Od svih pozitivnih promena koje je donela ova vlast, (ja jesam skeptik ali pomeramo se unapred), posebno cenim to sto redovno izlaze pred parlament, podnose izvestaje i odgovaraju na pitanja poslanika.

Komentator

pre 11 godina

Srbija je spremna na kompromis, ali ne moze vise da od ovoga sto je vec ponudjeno, jer ponizenje nije resenje za Kosovo, i ako neko ocekuje da ce Srbija popustiti u poslednjem momentu, duboko gresi...

Miško

pre 11 godina

Ja kao ekonomista znam koliko je u ekonomiji države 2% pomaka na bolje veliko, ali na žalost to ne znači i značajno poboljšanje standarda građana. Potrebne su nam velike investicije. Vidim da se državni vrh trudi da ih dovede. Nadam se da čemo makar zaposliti ljude, jer onda je lakše svima.

Zaciorski

pre 11 godina

E , 'ajde dosta vise sa upotrebom te reci " patriota ili patriJota" , kako neki pokusavaju da budu originalni. Pronadjite neku drugu neku rec da nas smarate.

Srle

pre 11 godina

"Ekonomisti predviđaju ekonomski rast od dva odsto ali to ne znači veliki pomak građanima koji imaju najniže plate u regionu", kazao je Dačić i konstatovao da moraju da se razmotre mogiućnosti za privlačenje stanih investitora.

Ja ne mogu da verujem da ljudi u Srbiji ne shvataju da strani kapital moze da podrzi ekonomski rast samo do izvesnog nivoa. Nakon toga rast usporava ako nema tehnoloskog razvoja i inovacija. Znaju li ekonomisti u vladi za Sollow model? Podsticaji se moraju dati ne za zaposljavanje nego za nove tehnologije koje ce ekonomiju uciniti kompetitivnijom!
Inace samo neko ko ne zeli da vidi nece videti koliko je mogucnosti u Srbiji za unapredjenje procesa rada.

bubnjevi

pre 11 godina

Zaista je Dacica tesko razumeti, slusam ga kako odgovara na jedno pitanje poslanika Bogdanovica, koji je trazio neka razjasbjenja, a on (Dacic) odgovara izmedju ostalog, kako je pogresno sada "UDARATI U BUBNJEVE",(mada imenovani to nije radio) a posle ostaviti narod na cedilu.
Ta izjava je potpuno u redu i ja je licno podrzavam kao i sve napore vlade da resi problem Kosova, ali ne mogu zaboraviti ko je udarao u bubnjeve i to do samo pre nepunu godinu dana.
Secamo se izjava Dacica a i drugih "PATRIOTA" koji su i te kako "udarali u bubnjeve" i sve ucinili da se spreci ranije resavanje problema Kosova .
Da su se ponasali bar priblizno kao danas sigurno se moglo postici povoljnije resenje, ali sad nema dalje.
Svako produzavanje razgovora bice za Srbe, nazalost NEPOVOLJNIJE.
I zbog toga podrsaka vladi da postigne uspeh.

НЕЗАПОСЛЕНИ ЕКОНОМИСТА

pre 11 godina

Без економски развијене Србије, нема ни нормалног живота грађана Србије, ни ефикасне заштите права Срба у суседним државама.
РАЗВИЈЕНА ЕКОНОМИЈА - ЈАКА СРБИЈА

ratne igre

pre 11 godina

Pa bavi se cela međunarodna zajednica jer ljudi ne veruju sta se desava, ajde ljudi prestanimo da budemo narod koji uvek sve komplikuje i pronađite to resenje!
Nemislim da treba odustati od vasih planova i ovako previse srba gubi nacionalni identitet i nestajemo polako, ali malo ubrzajte i prilagodite te svoje namere necemu sto moze da se ostvari

Vladimir Perišić

pre 11 godina

"Dačić je istakao da je sadašnji nivo industrijske proizvodnje predstavlja 40 odsto onoga što je postojalo 1989. godine. "

Ćao, zdravo, kakvo Kosovo kakvi bakrači, kakva EU, ovo treba da bude udarna vest SVAKOG dana,svake nedelje,svake godine, dok stvari ne krenu na bolje, da shvatimo šta su nam prioriteti kao državi i društvu

BORA K.

pre 11 godina

(Nenad, nezavisna oblast Niš, 28. mart 2013 18:22)

Ova vlada je nasledila očajnu situaciju u zemlji na svim poljima pa se za kratko vreme ne može ništa promeniti na bolje što je drugima trebalo 10 godina da unište , predlažem ti da se lepo spakuješ i iseliš ako nemaš vremena da sačekaš jer je demokratska stranka dovela život naroda do dna pa ovaj oporavak će ići sporo, srećan ti put.

Saša

pre 11 godina

Šta je Dačiću, sad se spremaš da Ahtisarijev plan proglasiš kao svoj veliki uspeh? I kako to nema šta da se raspravlja o ovlaštenjima ZSO zato što još nije formirana? Pa valjda o ovlaštenjima treba da se raspravlja pre formiranja pa tek ako se o tome postigne dogovor onda može da se pristupi formiranju, tako si pričao do juče. Sad kažeš nije bitno kakva će ovlaštenja imati, samo neka se formira? Ovakva demagogija ti neće proći, nije srpski narod toliko glup kao što ti misliš.

jovaN

pre 11 godina

Ovaj Vucic je najgori! Samo ako moze da uzme politicke poene onda se pojavi i velica se a kad je gusto, nema ga nigde!! Sta je uradio od hapsenja Miskovica?? Nista.. (a i njega ce morati pustiti uskoro)
(Dragan, 28. mart 2013 17:04)
U Skupštini je Predsednik vlade Srbije sa još nekoliko ministara. A tema je uglavnom pregovori u Briselu koje vodi upravo on. Vučić nije otišao na golf već je na drugom zadatku!

Gabi

pre 11 godina

...Vučić nije otišao na golf već je na drugom zadatku!
(jovaN, 28. mart 2013 17:23)

Koji on to ima važniji zadatak? Da sačuva rejting, jer je ovo tema na kojoj se pada. Zašto se prihvatio da bude ministar odbrane, kontrolor svih mogućih bezbedonosnih službi, ako ga se ovo ne tiče!

Dragan

pre 11 godina

Ovaj Vucic je najgori! Samo ako moze da uzme politicke poene onda se pojavi i velica se a kad je gusto, nema ga nigde!! Sta je uradio od hapsenja Miskovica?? Nista.. (a i njega ce morati pustiti uskoro)

okreni se i nestani

pre 11 godina

Sve gore pobrojane mere koje se vec godinama vrte treba stvarno i preduzeti!
Jasnoje ko dan da su najnize plate u regionu, da smo zaostali kao da smo sada po Turcima itd..Ali isto tako kao sto usvojiste Marijin zakon bilo bi lepo da usvojite i zakone o otvaranju novih radnih mesta, zastiti nasih proizvoda, pomoc viseclanim porodicama i sve sto moze poboljsati ovu situaciju jer idemo u sigurnu propast

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Mnogo se dopusta ovih SNS komentara na isti kalup kao da ih pisu osnovci, ljudi, gde su investicije od 100 milijardi, gde je posao, Kosovo je izgubljeno, valda je to svima jasno, ostalo je golo prezivljavanje naravno sem politicara koji lepo zive.

konjoslav

pre 11 godina

Da smo u krizi to je poznato i pticama na grani, vec dvadeset godina. Za izlazak iz krize je potrebno cudo, a ja se nadam da je napokon doslo vreme cuda!

Milikasnspatetika

pre 11 godina

Priča se o pregovorima oko Kosova. Zašto onda treba da prisustvuju ljudi koji nisu direktno uključeni u pregovore. Verovatno imaju važnija posla da završavaju.
(casper, 28. mart 2013 17:19)
# Link komentara

Uh što mi žao Eliot stresa ,što više ne može da se skriva iza Dačića? Stvarno ova Eštonova ne zna koja je najslabija spska karika?

casper

pre 11 godina

Priča se o pregovorima oko Kosova. Zašto onda treba da prisustvuju ljudi koji nisu direktno uključeni u pregovore. Verovatno imaju važnija posla da završavaju.

Lepi Cane

pre 11 godina

Srbija je već 4 godina duboko u ekonomskoj krizi. Predhodnici su sve opustošili i ostavili prazan budžet. Zar može iko na svetu to rešiti za 9 meseci? Naravno da ne može

Predrag

pre 11 godina

Dacic je premijer, Dacic vodi pregovore, cemu onda dizati toliku galamu zasto nema ostalih ministara, i ne znaci da ako ostali nisu tu da je pala vlada...

winston

pre 11 godina

Joj, sta ce se cuti jedan dan, kad dodje nova vlada, pa pocne da hapsi Vucica, Dacica, i Tomu Diplomu? I taj dan ce da dodje, i jos kako.

jovana

pre 11 godina

Vucic je u fazonu'samo tetki da odnesem lek'!!Sramota!!svi zajedno idite u Brisel kad vas vec zovu i sta bude bude..svima nam je jasno kakva je situacija..

Vucko

pre 11 godina

Opet Vucic izbegava odgovornos, prepusta drugima da vade vruce kestene iz vatre, a on glumi rodoljuba ali ipak ovo mu nece upaliti jer je pozvan da dodje u Brisel, pa ce mo videti kakav je rodoljub.

Obelix

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da od prvih 10, SNSovi sipatizeri imaju 20 komentara... Sve na isti kalup, svaki dan. Kako vam ljudi ne dosadi? Bolje da pitate gde su Toma i Vucic. Zasto ih nema u pregovorima kako su obecavali. Ne branim Ivicu, ali niko sem njega nije ni malo ucestvovao u pregovorima. Kada pregovori propadnu, samo ce Dacic biti kriv. Ostali ce imati opravdanja. Ako nekim cudom uspeju, onda ce svi biti zasluzni. Licemerje na najvisem nivou.

Siniša

pre 11 godina

Pa šta je ovo, vlada se raspala, raspad sistema...pa što ne kažete da je clada pala, da je ovo sada predizborna kampanja, svako radi za sebe...

Masinica

pre 11 godina

Poslanici danas imaju prilike da pitaju premijera sve što ih interesuje, oko pregovora dokle se stiglo kakav je stav Državnog vrha.Tu priliku nisu imali u prošloj Vladi ili retko. Što se tiče ne dolaska Aleksandra Vučić sigurno da neka obaveza ga odvojila od parlamenta, kao i Ministre.

Noca

pre 11 godina

Pa šta je ovo, vlada se raspala, raspad sistema...pa što ne kažete da je clada pala, da je ovo sada predizborna kampanja, svako radi za sebe...
(Siniša, 28. mart 2013 16:23)Nije pala a ni to nebi pomoglo DS da se spasi svoje propsti i rasula koja ga vodi do nestajanja sa politicke scene,nego zanaci da svako radi svoj posao za razilku od vaseg Tadica koji morao da se pita za sve i svasta.

milica

pre 11 godina

Ovo je novina koju je uvela SNS,kontrola i javna debata,nema vise skrivanja i prikrivanja sve je transparentno.Pozdravljam ovakvo ponasanje jer je Kosovo nacionalno pitanje i red je da svi znamo sta se desava.

winston

pre 11 godina

Da, idite svi troje, Dacic, Nikolic, i Vucic (3 stooges), i zavrsite pricu Kosova, sto ste poceli jos 90te. 2 April ce diti dan kad zvanicno predaju Kosovo Albancima, i stave tacku na ovaj predugacki proces. Nadam se da ce SNS (radikali) i SPS biti zadovoljni sa svoj rad, sto su jos sa Milosevica poceli. Pa posle Kosova, da vidimo kako jos moze ov koalicija d poboljsa narodu zivot u Serbiju. Mozdace sledece mesto biti Vojvodina. Ima tamo jos puno da se okrene kako bi SNS/SPS voleo. Bravo gospodjo.

KLARA C.

pre 11 godina

Ovakav rad skupštine je nešto što maksimalno veo narod podržava koliko znam to ne bilo moguće i u bivšoj vladi ali niko nikada to nije sproveo u delu pa mi sad postaje i jasno zašto.

Thor

pre 11 godina

Dobro je da je počelo da funkcioniš sistem u skupštini, jer koliko se saćam ranije ovoga nije bili kako treba, jer samo ovako možemo da vidimo šta se radi i kako se radi.

krokodokodil

pre 11 godina

novosadjanko 28 u pravu si sem jedne recenice,one zadnje sto se tice hapsenja da sem medijske hajke nema nista.ja cu te podsetiti da za 9 meseci vlade jako puno ljudi je uhapseno,jeste da medije imaju svoju prisutnost,ali dosta je ljudi uhapseno.

Ceca78

pre 11 godina

Ovo je jedan pozitivan primer kako je najbolje održati dan u skupštini i dobiti potrebne odgovore na mnoga pitanja, a ne uzalud trošiti vreme polemišući o mogućnostima za koje niko nije siguran.

Novosađanka

pre 11 godina

Na žalost naši poslanici ništa drugo i nemaju da pitaju vladu jedina tema im je Kosovo jer su utuvili u tu svoju glavu da im samo ta tema donosi rejting- Zaboravljaju a verovatno i ne primećuju da građane more mnogo veće brigr. Standard pada da smo zveči po državi ljudi se međusobno i ne čuju od te buke. Nezaposlenost iz dana u dan raste, a i oni što rade sve u većem broju ne primaju redovno zaradu. Zdravstvo pruža sve manje usluga građanima o školstvu da ne pričamo ono je katastrofa. Programi su sve lošiji znanje sve manje a prvila rada u obrazovnim ustanpvama sve pogubnija kako za profesore tako i za đake. Ministar se samo smeška kao da nije odavde, a možda i nije.Ministarka zdravlja se ne meša u svoj posao jer o pitanjima vezanim za zdravstvo nikad nema konkretan odgovor. Ministar poljoprivtrede snima EPP spotove valjda sa ciljem da ubedi poljoprivrednike kako im je sve na svom mestu sem njega, on je u reklami. Ostale da i ne pominjemo. Zamrnik premijera se bavi nekom borbom protiv korupcije ali sem medijskog efekia sve ostalo je veliko ništa.

Novosađanka

pre 11 godina

Na žalost naši poslanici ništa drugo i nemaju da pitaju vladu jedina tema im je Kosovo jer su utuvili u tu svoju glavu da im samo ta tema donosi rejting- Zaboravljaju a verovatno i ne primećuju da građane more mnogo veće brigr. Standard pada da smo zveči po državi ljudi se međusobno i ne čuju od te buke. Nezaposlenost iz dana u dan raste, a i oni što rade sve u većem broju ne primaju redovno zaradu. Zdravstvo pruža sve manje usluga građanima o školstvu da ne pričamo ono je katastrofa. Programi su sve lošiji znanje sve manje a prvila rada u obrazovnim ustanpvama sve pogubnija kako za profesore tako i za đake. Ministar se samo smeška kao da nije odavde, a možda i nije.Ministarka zdravlja se ne meša u svoj posao jer o pitanjima vezanim za zdravstvo nikad nema konkretan odgovor. Ministar poljoprivtrede snima EPP spotove valjda sa ciljem da ubedi poljoprivrednike kako im je sve na svom mestu sem njega, on je u reklami. Ostale da i ne pominjemo. Zamrnik premijera se bavi nekom borbom protiv korupcije ali sem medijskog efekia sve ostalo je veliko ništa.

Dragan

pre 11 godina

Ovaj Vucic je najgori! Samo ako moze da uzme politicke poene onda se pojavi i velica se a kad je gusto, nema ga nigde!! Sta je uradio od hapsenja Miskovica?? Nista.. (a i njega ce morati pustiti uskoro)

Obelix

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da od prvih 10, SNSovi sipatizeri imaju 20 komentara... Sve na isti kalup, svaki dan. Kako vam ljudi ne dosadi? Bolje da pitate gde su Toma i Vucic. Zasto ih nema u pregovorima kako su obecavali. Ne branim Ivicu, ali niko sem njega nije ni malo ucestvovao u pregovorima. Kada pregovori propadnu, samo ce Dacic biti kriv. Ostali ce imati opravdanja. Ako nekim cudom uspeju, onda ce svi biti zasluzni. Licemerje na najvisem nivou.

jovana

pre 11 godina

Vucic je u fazonu'samo tetki da odnesem lek'!!Sramota!!svi zajedno idite u Brisel kad vas vec zovu i sta bude bude..svima nam je jasno kakva je situacija..

winston

pre 11 godina

Da, idite svi troje, Dacic, Nikolic, i Vucic (3 stooges), i zavrsite pricu Kosova, sto ste poceli jos 90te. 2 April ce diti dan kad zvanicno predaju Kosovo Albancima, i stave tacku na ovaj predugacki proces. Nadam se da ce SNS (radikali) i SPS biti zadovoljni sa svoj rad, sto su jos sa Milosevica poceli. Pa posle Kosova, da vidimo kako jos moze ov koalicija d poboljsa narodu zivot u Serbiju. Mozdace sledece mesto biti Vojvodina. Ima tamo jos puno da se okrene kako bi SNS/SPS voleo. Bravo gospodjo.

Vucko

pre 11 godina

Opet Vucic izbegava odgovornos, prepusta drugima da vade vruce kestene iz vatre, a on glumi rodoljuba ali ipak ovo mu nece upaliti jer je pozvan da dodje u Brisel, pa ce mo videti kakav je rodoljub.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Mnogo se dopusta ovih SNS komentara na isti kalup kao da ih pisu osnovci, ljudi, gde su investicije od 100 milijardi, gde je posao, Kosovo je izgubljeno, valda je to svima jasno, ostalo je golo prezivljavanje naravno sem politicara koji lepo zive.

Gabi

pre 11 godina

...Vučić nije otišao na golf već je na drugom zadatku!
(jovaN, 28. mart 2013 17:23)

Koji on to ima važniji zadatak? Da sačuva rejting, jer je ovo tema na kojoj se pada. Zašto se prihvatio da bude ministar odbrane, kontrolor svih mogućih bezbedonosnih službi, ako ga se ovo ne tiče!

Siniša

pre 11 godina

Pa šta je ovo, vlada se raspala, raspad sistema...pa što ne kažete da je clada pala, da je ovo sada predizborna kampanja, svako radi za sebe...

winston

pre 11 godina

Joj, sta ce se cuti jedan dan, kad dodje nova vlada, pa pocne da hapsi Vucica, Dacica, i Tomu Diplomu? I taj dan ce da dodje, i jos kako.

Vladimir Perišić

pre 11 godina

"Dačić je istakao da je sadašnji nivo industrijske proizvodnje predstavlja 40 odsto onoga što je postojalo 1989. godine. "

Ćao, zdravo, kakvo Kosovo kakvi bakrači, kakva EU, ovo treba da bude udarna vest SVAKOG dana,svake nedelje,svake godine, dok stvari ne krenu na bolje, da shvatimo šta su nam prioriteti kao državi i društvu

Milikasnspatetika

pre 11 godina

Priča se o pregovorima oko Kosova. Zašto onda treba da prisustvuju ljudi koji nisu direktno uključeni u pregovore. Verovatno imaju važnija posla da završavaju.
(casper, 28. mart 2013 17:19)
# Link komentara

Uh što mi žao Eliot stresa ,što više ne može da se skriva iza Dačića? Stvarno ova Eštonova ne zna koja je najslabija spska karika?

Djordje P

pre 11 godina

Vi iz SPS-a ste ionako '99 skresali bilo kakve sanse Srbije da zadrzi Kosovo, pa se vi sad izborite i sa progovorima. Kad 2. aprila priznate Kosovo (mada, nama cete pricati da to NISTE uradili), onda cemo da sednemo i sagledamo stetu koju je SPS uradio u poslednjih 25 godina: izgubljeni rat (koji je verovatno jedan od najdebilnijih ratova ikada vodjenih... umesto da se tad selo za pregovaracki sto i sve resilo) + bombardovanje + inflacija + "ubijena" kultura + bombardovanje + predato Kosovo! Svaka vam cast! Da ste hteli gore, ne biste to postigli! Svaka cast! FUJ!!!

novi komentator

pre 11 godina

@DEDA CVETKO, persiracu Vas zbog Vasih godina; a s obzirom na godine koje imate, nadam se da cete znati odgovor na moje pitanje : Naime, ako jedno dete ide u skolu, i ne voli ga svih njegovih 30 drugova iz razreda, i ne vole ga svi, ili skoro svi njegovi natsavnici, da li mislite da je to dobro dete a da su svi u njegovoj okolini losi, ili je mozda jednostavno u pitanju problematicno dete?

ST

pre 11 godina

Ovaj režim je smešan, a tek premijer, pa predsednik...ne zna se ko je gori - užas. Pogledajte samo ko njih savetoje, sve moj do moga, veze nemaju...Pa da li ima nekoga ko će da kaže ovima koji vode državu, pregovore, da ,,bez jake diplomatske aktivnosti i jakih saveznika'' ne može ništa da se uradi, a mi smo tu mnogo, mnogo tanki, jer ljudi koji vode državu nemaju nikakav autoritet, poznavanje međunarodne politike... Da ne govorim o tome da mi ne znamo gde udaramo, pa još se sastajemo sa diktatorima, delimo odlikovanja diktatorima...i onda očekujemo podršku onih koji odlučuju - nema šanse. Izvisićemo mi i za EU i za Kosovo. Pa nije vam vođenje države splektarenje i borba protiv političkih protivnika preko tabloida, a sve uz pomoć udbaša... tu ste majstori, ali da vodite državu, e tu ste mnogo tanki - ne znate vi to.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ja u kompletnom tekstu ne videh ništa pozitivno. Pregovori sa KiM - bez šanse za pozitivan ishod iz naše perspektive. Ekonomija - nula. Šanse za poboljšanje - samo čudo nas može izvući. Natalitet - negativan. Datum za priključenje EU - piši propalo. Pa jeste zato tu gde jeste? Da nam saopštite da nije dobro a biće još gore? Jeste zato grebali da se uvalite u fotelje? Ako niste za pozicije na kojima ste, ako ne umete da radite - zahvalite se lepo građanima na poverenju i podnesite ostavke. Prosto. Jeste li rekli 100 milijardi $ investicija, jeftina hrana i jeftina energija pre izbora? Gde je to što ste obećali? Dosta mi je više kukanja i opravdanja. Ako je loše i ide na gore, sklonite se dok je vreme pa neka neko drugi pokuša.

Oluja

pre 11 godina

Decenijsko muljanje, laganje, driblanje i foliranje i svog naroda i međunarodne zajednice od strane srpskih političara došlo je do kraja.
Na obzoru se skupljaju OLUJNI oblaci.

НЕЗАПОСЛЕНИ ЕКОНОМИСТА

pre 11 godina

Без економски развијене Србије, нема ни нормалног живота грађана Србије, ни ефикасне заштите права Срба у суседним државама.
РАЗВИЈЕНА ЕКОНОМИЈА - ЈАКА СРБИЈА

madagaskar

pre 11 godina

Sto volim sto je ovome zapalo da resava pitanje Kosova!Kad bi nekako moglo i nezavisnost da im potpise o istom trosku,ali malo i onaj caplavi Vucic da ucestvuje!

Zgb

pre 11 godina

Gledajući sa strane ne mogu da ne zaključim da srpski političari kroz povjest rade protiv Srbije. Sada se bore za Ahtisarijev plan koji su od 2005 godine pljuvali da se sve prašilo. Sječate se valjda. Oni malo stariji sjetit će se odnosa srpskih političara (ne naroda, POLITIČARA)prema planu Z4 u Hrvatskoj. Oni koji se ne sječaju neka pogledaju na linku
http://hr.wikipedia.org/wiki/Plan_Z-4

marija

pre 11 godina

Dacicu, crni Dacicu, hoces da kazes da je sad dobar i Ahtisarijev plan, za koga SNS tvrdi da nece biti prihvacen???
Ko je ovde lud?

Zmaj

pre 11 godina

Reci ti Dacicu sta ce se desiti sa Srbima na Kosovu ako albanska strana ne popusti u zahtevima i ne dodje do dogovora sa Srbijom? To svi zele da znaju, a kako vidimo, sve ide ka tome.

Deda

pre 11 godina

"Vi pitate zašto Srbija ne prihvati Ahtisarijev plan. Treba znati da se čak ni on na Kosovu ne primenjuje I da se za njega mora boriti, sa svakim novim pregovorima imamo sve slabiju poziciju. Ako je to tako jednostavano da se primeni Athisarijev plan, što ne reše sami i što zovu Srbiju u pregovore", rekao je Dačić u parlamentu.
Zato sto Vi i drzava Srbije drzite te ljude kao taoce sa nekim platama a ljudi tamo ne smeju da urade ili prihvate bilo sta na sta vi ne prihvatite. Vi igrate sa tim ljudima kako vama se svidja. Vi ne date tim ljudima da se integrisu i da sprovedu taj plan. Znaci sami ste pravili ovu situaciju i samo lazite narod u Srbiju da ostanite u vlasti, to radi svaka vlada u Srbiju.

snszombi

pre 11 godina

Mora se i Vucic prikljuciti pregovorima! Samo uz pomoc njega se moze nesto dogovoriti!
(realisticno, 28. mart 2013 18:54)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Može, samo odlazak u ambis ?

Saša

pre 11 godina

Šta je Dačiću, sad se spremaš da Ahtisarijev plan proglasiš kao svoj veliki uspeh? I kako to nema šta da se raspravlja o ovlaštenjima ZSO zato što još nije formirana? Pa valjda o ovlaštenjima treba da se raspravlja pre formiranja pa tek ako se o tome postigne dogovor onda može da se pristupi formiranju, tako si pričao do juče. Sad kažeš nije bitno kakva će ovlaštenja imati, samo neka se formira? Ovakva demagogija ti neće proći, nije srpski narod toliko glup kao što ti misliš.

Srle

pre 11 godina

"Ekonomisti predviđaju ekonomski rast od dva odsto ali to ne znači veliki pomak građanima koji imaju najniže plate u regionu", kazao je Dačić i konstatovao da moraju da se razmotre mogiućnosti za privlačenje stanih investitora.

Ja ne mogu da verujem da ljudi u Srbiji ne shvataju da strani kapital moze da podrzi ekonomski rast samo do izvesnog nivoa. Nakon toga rast usporava ako nema tehnoloskog razvoja i inovacija. Znaju li ekonomisti u vladi za Sollow model? Podsticaji se moraju dati ne za zaposljavanje nego za nove tehnologije koje ce ekonomiju uciniti kompetitivnijom!
Inace samo neko ko ne zeli da vidi nece videti koliko je mogucnosti u Srbiji za unapredjenje procesa rada.

okreni se i nestani

pre 11 godina

Sve gore pobrojane mere koje se vec godinama vrte treba stvarno i preduzeti!
Jasnoje ko dan da su najnize plate u regionu, da smo zaostali kao da smo sada po Turcima itd..Ali isto tako kao sto usvojiste Marijin zakon bilo bi lepo da usvojite i zakone o otvaranju novih radnih mesta, zastiti nasih proizvoda, pomoc viseclanim porodicama i sve sto moze poboljsati ovu situaciju jer idemo u sigurnu propast

(Vlast)a

pre 11 godina

Pa da budemo posteni:niste ni nasledili neki lagodan polozaj,niste se pre vise od decenije trudili da se medju ljudima grade mostovi i sad ste zatekli to sto svi vidimo.Kako biti pametan i preziveti bes srBskih nacionalista je jednako tesko kao i suocavanje sa cinjenicom da ste vi premijer Srbije a ne severa Kosova,da je Kosovo nezavisna drzava priznali je ili ne,da kosovski Srbi moraju postovati vise drzavu Kosovo nego sto su postovali Srbiju,da moramo menjati ustav i anulirati uticaj stvarnih bogatasa sa somnabulnim idejama iz lazno-patriotskog bloka.I iznad svega:moramo svi malo manje biti nacionalno i verski nastrojeni,a mnogo vise ljudi sa znanjem i moralom!

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Posle svakog našeg odbijanja sledeća ponuda je lošija. Našim vlastodršcima je trebalo više od dve decenije da to shvate (od predloga za asimetričnu federaciju Jugoslavije 1991. do aktuelnog Ahtisarijevog plana). Sećam se kada je 1992. Vuk Drašković predlagao rešenje (2K) odn. da se Kosovu u okviru Srbije da isti status, kao i tadašnjoj Srpskoj Krajini u Hrvatskoj. Vuk je tada i od režima i od opozicije proglašen za izdajnika, a krajnji ishod takvog "patriotizma" je ni Srbi u Krajini ni KiM u Srbiji. Istu sudbinu je doživela i njegova molba Miloševiću nekoliko godina kasnije, kada je zatražio da se hitno pregovara sa Rugovom i ponudi široka autonomije za KiM. Repriza je bila i na konferenciji u Rambujeu kada smo propustili šansu da strane trupe razoružaju OVK, a da naši vojnici ostanu na granicama prema Makedoniji i Albaniji. Umesto sporazuma, Milošević je izabrao bombe. Vuk je kao ministar predlagao 2004. model Kina-Tajvan za odnose Srbija-KiM, ali je tada Koštuničina vlada insistirala na odbrani nepostojećeg suvereniteta nad KiM. Prava hajka na Vuka pokrenuta je pre dve godine kada je predložio da se kao osnova za dijalog prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, da bi se u pregovorima dobilo više (Ahtisari+). Ako odbijemo i ovu ponudu iz Brisela, bićemo proglašeni za jedine krivce i isključeni iz daljeg rešavanja problema na KiM i EU integracija...

bubnjevi

pre 11 godina

Zaista je Dacica tesko razumeti, slusam ga kako odgovara na jedno pitanje poslanika Bogdanovica, koji je trazio neka razjasbjenja, a on (Dacic) odgovara izmedju ostalog, kako je pogresno sada "UDARATI U BUBNJEVE",(mada imenovani to nije radio) a posle ostaviti narod na cedilu.
Ta izjava je potpuno u redu i ja je licno podrzavam kao i sve napore vlade da resi problem Kosova, ali ne mogu zaboraviti ko je udarao u bubnjeve i to do samo pre nepunu godinu dana.
Secamo se izjava Dacica a i drugih "PATRIOTA" koji su i te kako "udarali u bubnjeve" i sve ucinili da se spreci ranije resavanje problema Kosova .
Da su se ponasali bar priblizno kao danas sigurno se moglo postici povoljnije resenje, ali sad nema dalje.
Svako produzavanje razgovora bice za Srbe, nazalost NEPOVOLJNIJE.
I zbog toga podrsaka vladi da postigne uspeh.

vojvođanin-republikanac

pre 11 godina

Normalno, otezanje, stavljanje pod tepih, dvoličnost...više ne prolazi ! Kosovo je izgubljeno, ne žele nikakvu saradnju, kompromis na bazi srpskih zahteva...saradnja je moguća samo uz popuštanje ! Stare "šeme" su "pročitane"...kraj...što je bilo daleko došlo blizu !!!

Srdjan Milosevic

pre 11 godina

Treba reci narodu:
uopste se ne postavlja pitanje sta ce Srbija dobiti za potpisivanje papira,
vec koliko ce da izgubi zbog toga.Predlazem da se sto pre potpise papir koji poturi barunica Eston,najmanje cemo stetovati.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Pozicija Srbije je ODUVEK bila slaba, i bice slaba dok god su na nasem Severu i Zapadu nasi zapadni "prijatelji", a na Istoku i Jugu nasi "Istocni" prijatelli. Drugim recima, bili smo u "slaboj pregovarackoj poziciji" od kako smo se naselili na Balkan.

To nas, medjutim, nije sprecavalo da prezivimo, jer su na nasem celu povremeno - i sasvim neocekivano - bili ljudi kao sto je bio Nikola Pasic koji su imali po koji preziveli neuron izmedju usiju, pa su nase slabosti uspevali da pretvore u prednosti.

Nasem sedecem Prajm Ministru samo bih hteo da porucim da su nase "pregovaracke pozicije" bile slabe i onda kad nam je Austro-Hrvatska ponudila "prijateljski" ultimatum 1914. godine, i kad je Murat ponudio Lazaru "prijateljsku" nagodbu, i kad je Hitler ponudio Srbima prijateljske "pregovore" oko Trojnog Pakta, i kad je Engleska naredila Aci "Repete" Karadjordjevicu da stvori Jugoslaviju a ne Srbiju, i kad je Vatikan naredio Knezu Pavlu da stvori Cvetkovica i Maceka. Nasa pregovaracka pozicija nije bila jaka ni kad su nas Britanci prodali Hitleru za saku kraljevskog zlata, ni kad je Rankovic "pregovarao" o svojoj ostavci 1966. godine, niti kad je Maspok "pregovarao" o sudbini srpske manjine u Hrvatskoj 1972. godine. Nasa "pregovaracka" pozicija nije bila dobra ni na Berlinskom Kongresu, ni kad se krojila "nova" Jugoslavija, niti kad je 1991. trebalo spreciti raspad te iste "nove" Jugoslavije. A da i ne pominjem Rambuje i Hag.

Ono sto jos uvek imamo su UPORNOST, PRAVDA I ISTINA.

annana

pre 11 godina

Kad smo mogli bar pola Kosova da zadrzimo i da zauvek se razgranicimo sa Albancima nije niko hteo da cuje za to.

Zasto sad ne menjamo Kosovo za Republiku Srpsku????
Neka se Republika Srpska pripoji Srbiji a Kosovo smo i onako vec izgubili.

Ako to ne ucinimo dobicemo jos jednu Oluju.Nece niko mariti za te Srbe ukoliko ih tamo zadesi isto ni politicari ni Srbija a kamo li ostatak sveta

Superior

pre 11 godina

Vidim da su komentari SNS-ovaca skoro istovetni, što ukazuje da svi potiču iz istog izvora, pa bi bilo racionalnije da ih potpisuju istim pseudonimom da bi odmah znali od koga potiču da se ne moramo mučiti da ih sve čitamo kada su isti. Po svemu što je iznošeno u diskusijama u Skupštini može se zaključiti da su uslovi koje postavlja Evropska unija sada mnogo teži nego što su to bili za vreme prethodne vlasti. Da li to Evropska unija sada želi da kazni ovu vlast jer je ona svojevremeno i stvorila probleme na Kosovu. Čak su se i većina protagonista, ne doživevši lustraciju, vratila na političku scenu u istim ili čak i značajnijim ulogama. To može samo da znači da nam se ne piše dobro, pa kakva god odluka Evropske unije bude bila. Ovaj narod je mnogo pogrešio u izboru vlasti, ali šta možemo kada voli da radi u korist svoje štete.

ratne igre

pre 11 godina

Pa bavi se cela međunarodna zajednica jer ljudi ne veruju sta se desava, ajde ljudi prestanimo da budemo narod koji uvek sve komplikuje i pronađite to resenje!
Nemislim da treba odustati od vasih planova i ovako previse srba gubi nacionalni identitet i nestajemo polako, ali malo ubrzajte i prilagodite te svoje namere necemu sto moze da se ostvari

Zaciorski

pre 11 godina

E , 'ajde dosta vise sa upotrebom te reci " patriota ili patriJota" , kako neki pokusavaju da budu originalni. Pronadjite neku drugu neku rec da nas smarate.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

(BORA K., 28. mart 2013 18:55)
Ova vlada je, izuzev SNS-a, sastavljena od stranaka koje su na vlasti u tih prethodnih 10 godina, pa su, kako kažeš - očajnu situaciju, nasledili sami od sebe. Budući da se kao problem ne postavlja sporost poboljšanja situacije, jer nikakvo poboljšanje vlada ne najavljuje, već naprotiv - najavljuje dalje negativne trendove počev od pitanja KiM, preko ekonomije, pa do procesa evro-integracija, predlažem ti da poradiš na smanjenju upotrebe partijskog i povećanju upotrebe sopstvenog razuma.

mirko

pre 11 godina

Kada ovo čitam, ne mogu da verujem, gde se denu onaj entuzijazam, pa pre par meseci je ovaj isti Dačić držao predavanje u Skupštini, kako će rešiti Kosovo, i uvesti Srbiju u EU, zbog toga ga je V.Pešić nazvala srpskim De Golom, a sada krajnji pesimizam.
A možda on snižava letvicu da bi mu posle prihvatanja neke varijante Ahtisarija opet aplaudirali, i slavili proevropsku vladu, koja eto u bezizlaznoj poziciji nalazi rešenje. Neki su vidim zaboravili ko je vladao Srbijom u vreme Gazimestana, Rambujea, Kumanova, pa sada eto neko im uvalio vruć krompir.

djuro

pre 11 godina

Ne znam sta nose izmedju usiju ovi sto traze da se Vucic prikljuci "pregovorima" jer ce se tako nesto kao resiti. U pregovorima se ne resava nista; oni su samo zavrtanje ruke Srbiji da prihvati ono sto ne treba da prihvati. "Prijatelji" bi "voleli" da na njima vide Vucica, tj. naredjeno mu je da dodje, jer je to garancija da neka buduca vlada u kojoj ne bi bilo SPSa i Dacica ne moze da ponisti ili izvrda dogovor na neki drugi nacin.
Razumeo bih ako kazete - mislimo da moramo to da uradimo, pustite Srbe na Kosovu niz vodu i znate zato ste to uradili. Razumeo bih i ako kazete - ne mozemo to da uradimo, dovidjenja "datumu" ili cak daljim pregovorima sa EU u potpunosti. Jedino ne razumem kratkovidost i glupost koja misli da se tu nesto stvarno pregovara i dogovara na ravnoj nozi pa ce vestina Vucica tu nesto da pomogne (kad bi stvarno bilo tako, zasto bi ga oni zvali?). Bice da zasluzujemo sve sto nam rade.

konjoslav

pre 11 godina

Da smo u krizi to je poznato i pticama na grani, vec dvadeset godina. Za izlazak iz krize je potrebno cudo, a ja se nadam da je napokon doslo vreme cuda!

Enko

pre 11 godina

G.Vucic dase prikljuci Dacicu na pregovore sa Pristinom.Prema mojim izvorima sa Brisela koje imam G.Dacic je trazio od G.Eston dase i Vucic ukljuci u pregovore sa Pristinom a taj zaftev da bude od G.Eston a ne od Dacica.Za 15 do 20 dana bice istina objavljena.Pozdrav iz BERLINA.

Djordje

pre 11 godina

Kada covek slusa premijera moze da zakljuci kako je pozicija srbije bila jaca a sada vremenom slabi. Relno pozicija Srbije na Kosovu slaba je poodavno a nijedna vlada nije ucinila mnogo na jacanju iste. Koje akcije su pokrenute? Osim fraza da necemo priznati Kosovo itd.Pozicija Srbije je slaba i u Bujanovcu gde se bojkotuje popis, dizu spomenici teroristima jos nas narodni predstavnik koji prima platu iz budzeta Srbije ubedjuje da su spomenici teroristima legitimni.

VOJVODJANIN

pre 11 godina

J...VAS Vucic!Dobro Ceda kaze kad Vucic treba da obrazlozi i kaze on cuti,Gdeje sad da odgovara na pitanja zbriso sa onog lopurdu Dinkica ostavili dacica da skacete po njemu skakavci,Staje to sprecilo Vucica da prisustvuje?Nego treba dase peva a on to nece (A OVAMO SE PRSI ON JE GLAVNI) kako to da se ovakve stvari desavaju bez GLAVNOG,Nego stoda gori prste kad ima mase i na kraju kakogod da bude bice Dacic kriv treba nka budala da cisti put VUCICU.

dragan

pre 11 godina

Gospodine predsednice tkzv drzave dali autonomije. kod nas imaju zakonodavnu i izvsnu vlast? Ako ne skojim pravom to trazite u drugoj drzavi.

Lepi Cane

pre 11 godina

Srbija je već 4 godina duboko u ekonomskoj krizi. Predhodnici su sve opustošili i ostavili prazan budžet. Zar može iko na svetu to rešiti za 9 meseci? Naravno da ne može

novica952

pre 11 godina

Dačić je odgovarajući poslanicima u parlamentu odgovarao na mnogo pitanja u vezi pregovora oko Kosova i zaista pokazao da je Srbija u teškom problemu da obezbedi izvršne funkcije za ZSO po stavovima koji dolaze iz Beograda.Po Dačiću čak i za sprovođenje Ahtisarijevog plana koji nam ne ide u prilogf bila bi potrebna borba jer priština nije spremna da obezbedi nizi njegovo funkcionisanje.Ali ima jedna stvar koja me jako brine i koja pokazuje totalno nejedinstvo unutar vladajuće koalicije a to odgovor na pitanje Čede Jovanovića kada Dačić odvora kontra pitanjem ako uđemo u parlamentarne izbore zašto nebi ušli i u predsedničke. Ovo pokazuje da to demonstrirano jedinstvo za medije na liniji Dačić Vučić i nije baš tako i da tu postoje duboak neslaganja.To pokazuje i Amerika i EU kada žele uključenje Vučića u poslednju rundu razgovora u Briselu.

bre

pre 11 godina

@(novi komentator, 28. mart 2013 20:49)
Veću glupost nisam pročitao. Ne postoji voli/ne voli postoje samo interesi.
Da li je uopšte moralno da oni koji su kolonizovali pola sveta pričaju o ljudskim pravima i o tome ko je problematičan , a ko nije. Znaš kad može 30 da "ne voli" jednog? Onda kada dežurni mangup u razredu odluči tako, i onda ostali iz straha se pridružuju tome, jer se on jedini usprotivio glavnoj faci u razredu. Mogu da te mrze ali te poštuju, za razliku od poslušnika koji služi za iskorišćavanje ali nikad poštovanje neće zadobiti.

popeye

pre 11 godina

Okruzis se ne bas prijateljima i dodelis im ulogu sudije, zatim oteras neutralne i prijatelje i potom konstatujes da te niko ne podrzava. Genijalni pregovaraci...

nobody

pre 11 godina

Ne znam zasto bi jedna strana popustila ako misli da stoji bolje. Kao sahovska partija. Neko je mozda vec izgubio partiju i nista mu nece pomoci ili je neko dobio partiju i druga strana ne moze vise nista. Jedina sansa ( to se koristi legalno ) za stranu koja stoji lose da igra na vreme, da odugovlaci i da protivniku padne zastavica i time cak da strana koja stoji losije,dobije partiju. Prakticno se ne desava ali ljudi su skloni da kazu,pitaju, ko zna ?

novi komentator

pre 11 godina

@DEDA CVETKO
Ni jednom u mom odgovoru na Vas tekst nisam spomenuo mrznju. Izmedju "NE VOLETI" (to problematicno dete), sto sam napisao dva puta, i MRZETI, je OGROMNA razlika. Vi ste u Vasem odgovoru meni JEDANAEST (11) puta upotrebili reci mrzeti i mrznja. Meni to govori vise nego 11 hiljada redova Vaseg odgovora i objasnjenja.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@novi komentator, 28. mart 2013 20:49

Naravno da imam odgovor na Vase pitanje.

Nikada nije potreban razlog da nekoga mrzite. Zapravo, mrznja najcesce i nije racionalna emocija. Nista lakse nije privoleti nekoga da mrzi nekog drugog, a najlakse je navuci ceo jedan narod da mrzi ceo jedan drugi narod. Tako su Srbi, Romi i Jevreji postali "sotonino seme" i predmet progona, pogroma i holokosta tokom poslednjih 2,000 godina.

Kao sto lako mozete ceo jedan narod nauciti da mrzi, tako mozete naterati celo jedno odeljenje da mrzi jednog svog ucenika, jer je mrznja - za razliku od ljubavi - zarazna. Nista lakse: prvo se nadje neki trac (npr. mali laze, mali krade), pa se onda tu nekako nadje Radio MIleva, pa onda roditelji medju sobom pocnu da sire zla govorkanja, pa se onda umesa ljudska zavist, osecanje inferiornosti, stereotipi, ko zna sta sve ne. Taj kojeg mrzi 30 njegovih ispisnika najverovatnije je ili lepsi ili pametniji od ostalih, jer ljudi izuzetno retko mrze one koji su vidno inferiorni od njih.

Da biste bolje razumeli svoje sopstveno pitanje, upitajte se: zasto bi 30 ljudi istovremeno mrzeli jednoga? Kakva je verovatnoca da je jedan ucenik istovremeno uspeo da uvredi ili povredi svih ostalih 30? Statisticki govoreci, nikakva. Dakle, razlog za patolosku mrznju prema pojedincu KOJEG SMO SAMI PRETHODNO IZOLOVALI moramo traziti sami u sebi, a ne u nekoj fiktivnoj realnosti koja postoji samo u nasoj glavi.

milica

pre 11 godina

Ovo je novina koju je uvela SNS,kontrola i javna debata,nema vise skrivanja i prikrivanja sve je transparentno.Pozdravljam ovakvo ponasanje jer je Kosovo nacionalno pitanje i red je da svi znamo sta se desava.

casper

pre 11 godina

Priča se o pregovorima oko Kosova. Zašto onda treba da prisustvuju ljudi koji nisu direktno uključeni u pregovore. Verovatno imaju važnija posla da završavaju.

Komentator

pre 11 godina

Srbija je spremna na kompromis, ali ne moze vise da od ovoga sto je vec ponudjeno, jer ponizenje nije resenje za Kosovo, i ako neko ocekuje da ce Srbija popustiti u poslednjem momentu, duboko gresi...

Duracell

pre 11 godina

Tacno je, Ivice, u dubokoj smo krizi, i znamo kome za to treba da zahvalimo. Na vodecem si polozaju u drzavi pa zasto ne preduzmes nesto povodom resavanja tog pitanja? Jedna lasta ne cini prolece, pa tako ne bi skodilo da uz Vucica i ti nesto konkretno uradis ne bi li se taj problem umanjio.

krokodokodil

pre 11 godina

novosadjanko 28 u pravu si sem jedne recenice,one zadnje sto se tice hapsenja da sem medijske hajke nema nista.ja cu te podsetiti da za 9 meseci vlade jako puno ljudi je uhapseno,jeste da medije imaju svoju prisutnost,ali dosta je ljudi uhapseno.

Noca

pre 11 godina

Pa šta je ovo, vlada se raspala, raspad sistema...pa što ne kažete da je clada pala, da je ovo sada predizborna kampanja, svako radi za sebe...
(Siniša, 28. mart 2013 16:23)Nije pala a ni to nebi pomoglo DS da se spasi svoje propsti i rasula koja ga vodi do nestajanja sa politicke scene,nego zanaci da svako radi svoj posao za razilku od vaseg Tadica koji morao da se pita za sve i svasta.

jovaN

pre 11 godina

Ovaj Vucic je najgori! Samo ako moze da uzme politicke poene onda se pojavi i velica se a kad je gusto, nema ga nigde!! Sta je uradio od hapsenja Miskovica?? Nista.. (a i njega ce morati pustiti uskoro)
(Dragan, 28. mart 2013 17:04)
U Skupštini je Predsednik vlade Srbije sa još nekoliko ministara. A tema je uglavnom pregovori u Briselu koje vodi upravo on. Vučić nije otišao na golf već je na drugom zadatku!

TEODOR

pre 11 godina

Pozicija za pregovarackim stolom je odavno izgubljena,ova Vlada je nasledila brljotine i los imidz od prethodnika i nije imala ni promil sanse da ostvari bolje,jer je zapad spremno docekao nase nadmeno ponasanje i preokrenuo u korist albanaca i naneo nam ne popravljivu stetu.

Zemunac

pre 11 godina

@novi komentator
To problematicno dete iz vaseg primera su verovatno Albanci,koji imaju
problema sa svim drzavama i narodima koji ih okruzuju,zbog svojih
agresivnih pretenzija prema tudjim teritorijama.

sakal

pre 11 godina

znamo mi da je ekonomska kriza duboka uzrokovana velikim delom ogromnom kurupcijom koja se sada pokusava razotkriti a i delom sto je prethodna vlada ocistila sve fondovske kase nisu ostavili ni paucinu

Thor

pre 11 godina

Dobro je da je počelo da funkcioniš sistem u skupštini, jer koliko se saćam ranije ovoga nije bili kako treba, jer samo ovako možemo da vidimo šta se radi i kako se radi.

Masinica

pre 11 godina

Poslanici danas imaju prilike da pitaju premijera sve što ih interesuje, oko pregovora dokle se stiglo kakav je stav Državnog vrha.Tu priliku nisu imali u prošloj Vladi ili retko. Što se tiče ne dolaska Aleksandra Vučić sigurno da neka obaveza ga odvojila od parlamenta, kao i Ministre.

Predrag

pre 11 godina

Dacic je premijer, Dacic vodi pregovore, cemu onda dizati toliku galamu zasto nema ostalih ministara, i ne znaci da ako ostali nisu tu da je pala vlada...

Ceca78

pre 11 godina

Ovo je jedan pozitivan primer kako je najbolje održati dan u skupštini i dobiti potrebne odgovore na mnoga pitanja, a ne uzalud trošiti vreme polemišući o mogućnostima za koje niko nije siguran.

ratne igre

pre 11 godina

Pa bavi se cela međunarodna zajednica jer ljudi ne veruju sta se desava, ajde ljudi prestanimo da budemo narod koji uvek sve komplikuje i pronađite to resenje!
Nemislim da treba odustati od vasih planova i ovako previse srba gubi nacionalni identitet i nestajemo polako, ali malo ubrzajte i prilagodite te svoje namere necemu sto moze da se ostvari

Ђока

pre 11 godina

То вам је флоскула како бисте све прихватили ,дабисте имали после оправдање зашто сте продали државу.

mc

pre 11 godina

Potpisite sporazum i resite problem Kosova sada i odmah!
Nikada bolju ponudu necemo dobiti!
Ne razmisljajte o rejtingu vec o buducnosti naroda!

mc

pre 11 godina

@deda Cvetko
E, pa, taj jedan ucenik je uspeo da izenrvira celo odelenje tako sto:
-Nije dozvolio konfederalizaciju SFRJ
-Upotrebio JNA u Sloveniji
-Upotrebio JNA u Hrvatskoj
-Politicki rukovodio vodjama u Krajini
-Ucestvovao u zlocinima u BiH
-Maltretirao i ubijao albance na Kosovu o 'oslobodjenja' pa sve do 1999
-Ne postuje svoje susede
-Ne postuje svoje manjine
-Ne postuje ni jedan dogovor
...
Da li je dovoljno da ga 'celo odelenje' mrzi?!!
Da li treba jos nesto?
Shvatas li ti da svet nas vidi kao naciste posle IIWW?!
Da, bas tako nas vidi! I mi nista ne radimo da to promenimo! I dalje pricamo o svom postenju i svojim pravima, ne prihvatajuci svoje zlocine i zlodela!!!
Kada to shvatimo, onda ce tek poceti preporod naseg naroda, tek onda cemo moci da krenemo napred i da se prikljucimo zajednici evropskih naroda!!!

KLARA C.

pre 11 godina

Ovakav rad skupštine je nešto što maksimalno veo narod podržava koliko znam to ne bilo moguće i u bivšoj vladi ali niko nikada to nije sproveo u delu pa mi sad postaje i jasno zašto.

BORA K.

pre 11 godina

(Nenad, nezavisna oblast Niš, 28. mart 2013 18:22)

Ova vlada je nasledila očajnu situaciju u zemlji na svim poljima pa se za kratko vreme ne može ništa promeniti na bolje što je drugima trebalo 10 godina da unište , predlažem ti da se lepo spakuješ i iseliš ako nemaš vremena da sačekaš jer je demokratska stranka dovela život naroda do dna pa ovaj oporavak će ići sporo, srećan ti put.

Ladjar

pre 11 godina

Nadam se da će doći do određenih rešenja, ali svakako treba Vučić da se uključi u pregovore, nema se puno vremena ako želimo da dobijemo datum od EU.

Miško

pre 11 godina

Ja kao ekonomista znam koliko je u ekonomiji države 2% pomaka na bolje veliko, ali na žalost to ne znači i značajno poboljšanje standarda građana. Potrebne su nam velike investicije. Vidim da se državni vrh trudi da ih dovede. Nadam se da čemo makar zaposliti ljude, jer onda je lakše svima.

Despina

pre 11 godina

Ivica Dačić na pitanje poslanike je odgovarao jako bezobrazno.Vlast nikada neće priznati nezavisnost KiM. Vlast će se izboriti da svaka Srbija ima svoje opštine, zbog poboljšanja uslova života građana koji tamo žive. Ukoliko 2 aprila EU se ne postigne nikakav dogovor trebalo bi izvršiti rekonstrukciju vlade. Ivica Dačić ne zna da pregovora, za razliku od Aleksandra Vučića koji će znati kako da pristupi problemu.

fifi

pre 11 godina

jasno je da je ovo spašavanje onog što se još spasiti može. Jer ono što smo po pitanju Kosova mogli pre 12 godina dans više ne možemo a očigledna je podrška koju Priština ima iz samo njima znanih razloga!

Goran_D

pre 11 godina

Gospodine Dachicu, vi ste jedini koji vodi pregovore i ocigledno ste loshe radili svoj posao!!!!
Ovo je zaista vredjanje moje pameti.

Kravica

pre 11 godina

Mora se naci kompromisno resenje.
Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova ali moramo naci realno resenje.
Mislim da je drzavni vrh jedinstven po ovom pitanju i da ce uraditi najbolje za Srbiju i Srbe.

hilux

pre 11 godina

kukavičluk i licemerje Aleksandra Vučića nema granica. I takav ima rejting kakav ima. To govori o Srbiji koliko je benadezna zemlja.

gospodja ministarka

pre 11 godina

Njima je do Srba stalo ko do lanjskog snega.Sreća pa po prvi put imamo jedinstvenu vladu i Vučića koji radi u interesu Srba

Strani placenik,honorarac!

pre 11 godina

Ako narod ne vidi da politicari ustvari znaju unapred sve onda treba da nas nema! Zna i Dacic i Toni nase pregovaracke pozicije ali dozirano daju narodu. Pritom sve svaljujuci na Pristinu i nove "ucene" EU. Zadrzati netrpeljivost prema EU i uvek imati dezurnog krivca u rukavu. Zar stvarno mislite da su oni iznenadjeni nemogucnoscu dogovora? Namazano je to! A ovaj narod sto ih glasao pre bi u vatru nego da razmisli malo i skapira ovaj zlocinacki skup politicara. Ne mislim samo na sadasnju vlast. I na DS i onu pre nje. Izgleda da nema iskrenog i postenog politicara,nazalost.

Odin

pre 11 godina

E ovako se radi!!! Gledajte i ucite, bravo za nasu skupstinu!!!
(Masa, 28. mart 2013 14:34)

I treba da se radi u skupštini, al ovo je već onako kako treba da se radi da se vidi na čemu smo i da se to konkretno rešava, a to neće bez unakrsnog ispitivanja.

Kula

pre 11 godina

Priština sigurno neće olako pristati da Srbi na severu KiM imaju svoj Savez srpskih opština sa izvršnom vlašću. Međutim ako Međunarodna zajednica izvrš pritisak i da do znanja da do dogovora neće doći ako Priština ne pristane na kompromis. Prema tome očekujemo da se i na Prištinu izvrši pritisak i onda je dogovor tu.

sasabu2

pre 11 godina

kakvi uslovi,pregovori,...budalaštine!Kažu izručite Sloba,Radovana,Ratka,majku,sestru,...Te ono te ovo!Uradiš i šta,...?Kreću ponovo Taćii,Kosovo,hoće nezavisnost!Šta?Hoćemo li uvijek sebe da gazimo?

perica

pre 11 godina

Pitam se samo ko je na čelu Srpskog pregovaračkog tima? (jednoruki krstivoje, 28. mart 2013 23:56)
Tim vodi predsednik Vlade uz podršku cele vlade i predesdnika države. Čudno samo da Vam nije smetalo kada je taj posao obavljao činovnik vlade. A što se tiče onog oko čega se vode pregovori - još devedesetih godina kosovari su prodavali imanja i za to kupovali po 2-3 u centralnoj Srbiji. Oni što su ostali najuporniji na kraju su morali pobeći spasavajući život i sad su po raznim kolektivnim smeštajima (znaju kako im je). A ovi prvi sada najglasnije pozvaju na "odbranu Kosova makar i oružjem". Razmislimo gde smo i kakvi smo. Očito je dužnost ono što tražimo od drugih!

simke

pre 11 godina

Vucic je pokazao kako i treba da se vodi drzava,ne kako je to bio slucaj do sada..samo hrabro i beskompromisno protiv kriminala u drzavi.

Stole

pre 11 godina

Ove promene je Srbija dugo cekala,konacno da se neko uhvati u kostac sa ovim vrucim krompirom kao sto je borba protiv korupcije.

Mrav

pre 11 godina

Trosilo se godinama, rasipalo sakom i kapom, putovalo turisticki bez stvarne potrebe po celom svetu, grabio je ko je stigao mnogo vise od realnih mogucnosti toliko da su i sopstvenu stranku doveli do bankrota, pa NARAVNO da je zemlja u ekonomskoj krizi!!!

Mladen

pre 11 godina

Od svih pozitivnih promena koje je donela ova vlast, (ja jesam skeptik ali pomeramo se unapred), posebno cenim to sto redovno izlaze pred parlament, podnose izvestaje i odgovaraju na pitanja poslanika.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Vucic je No1 politicka figura u Srbiji a svojim radom je poneo taj epitet, nije mi jasno da pregovore ne moze da zavrsi premijer?!

Bum-92

pre 11 godina

Mora da se istraje do kraja da Zajednica Srpskih opština dobija svoja izvršna ovlašćenja. Albanska strana bi morala da prihvati da na Kosovu i Metohiji mora biti Zajednica Srpskih opština sa svojim izvršnim ovlašćenjima, nikako ne bi došao u obzir NVO.

vito

pre 11 godina

I tako pricao jedan Dacic nesto,jedan Tadic pre njega,Kostunica pre Tadica,Sloba pre njih troje,Tito pre Slobe... Kada cemo reci zbogom Kosovo? Toliko prolivene krvi,izmisljotina,izdajica,politicara-mafijasa svega i svacega. Sta mi trazimo? Izgubljeni u svemiru bez ikakvog puta,lebdimo iz mraka u mrak,nigde svetla da ugledamo. Toliko smo mali i nemocni da nam je bolje da cutimo. Jedemo g.... priznao ovaj,priznao onaj kosovo,a pregovaramo kao i sa svakim susedom. .... od naroda smo!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ novi komentator, 28. mart 2013 23:08

==

"Ne voleti" je lukavi eufemizam za "mrzeti". To znate Vi, to znam ja, to znamo svi mi. Mozete slobodno da zamenite jedan izraz drugim, na isto vam se svodi. Verujte mi, nikoga - pa verovatno cak ni sebe - niste uspeli da smuvate,

Uostalom, ima isto toliko legitimnih razloga da 30 ucenika jednog razreda "ne voli" svog skolskog druga kao sto ima da 32 Evropske nacije "ne vole" trideset trecu: nula do ispod nule. Sve je to uvezbavanje stereotipa i bigotrije, javna egzibicija mesijanske nacionalne "izuzetnosti" i kolektivna narcisoidnost na delu. Probudite se, pomirisite vonj globalizacije i recite sebi da su Srbi sasvim prosecan narod, ni malo ni bolji ni gori od ostalih "civilizovanih" evropskih naroda. Svakako, Srbi nisu slali svoje trupe da okupiraju kolonije 10.000 kilometara udaljene od Srbije, da ubijaju domoroce i sire svoju veru medju lokalcima putem placenika, konc-logora, bespilotnih bombardera, vodene torture i tome slicno.

Ziveo sam po belom svetu 32 godine. Pouzdano i kategoricki tvrdim da su stereotipi koje sam vrlo cesto cuo o Srbima UVEK dolazili od nacija koje ili nemaju apsolutno nicim da se pohvale ili mogu da se pohvale visevekovnim zlocinima od kojih se dize kosa na glavi.

Ako mislite da Evropski znoj mirise bolje od srpskog, verujte mi, GORKO se varate.Naravno, covek uvek moze da oboli od Stoklholmskog sindroma i da pocne da obozava svoje mucitelje, ali se ja iskreno nadam da jos uvek niste tako nisko pali.

nidža

pre 11 godina

jasno je da je ovo spašavanje onog što se još spasiti može...
(fifi, 28. mart 2013 22:42)

Do sada je pregovre pod velom tajne vodio službenik prethodne vlade (samo konstatacija). Sada to radi predsednik Vlade. I nije lako "ispraviti krive Drine" prethodnih, bar četrdesetak godina. Mnogi su prodali imanja i naselili se u centralnoj Srbiji i sada odatle "brane Kosovo". Oni najuporniji ostali su bez svega i ili su po kampovima izbegličkim ili u "getu kosovske stvarnosti". Zbog ovih drugih se treba potruditi da se nađe najbolje rešenje!

proka

pre 11 godina

Kada pocne da se otvara ova pandorina kutija,bice veselo za pojedine ljude koji su se dobro ovajdili na racun gradjana...samo napred u borbi...

HM

pre 11 godina

Naravno da je sve slabija kada su pregovarači boranija, pogotovo Vučić. Šta će nam VB i Nemačka. Zašto ne Slovačka, Italija, Francuska ..... Ajmo malo kockutu baciti među njih da se glođu a ne odmah okorjele neprijatelje. Mogao si i SAD pozvati Vučiću da ti pravi društvo dok potpisuješ kapitulaciju oko KiM

vodnik

pre 11 godina

Jedino je vazno da Srbija ne prizna Kosovo pa ce imati pravo da ga vrati nekada,jer ce da vrati svoje. Bilo Srbije,bice I opet,zapadna Njemacka nije nikada priznala istocnu pa su je vratili pod svoje.

Alex the Great

pre 11 godina

Postovani,

Gledam veceras emisiju na satelitu RTS-a povodom godisnjice bombardovanja Srbije i taj zvuk sirene me je jos jednom podestio na strahote rata koje sam i ja i moja porodica prezivljavali svih tih cetrdeset I nesto dana....Da moj stan je bio na 600 metara vazdusne daljine od Strazevice. ( za one koji ne znaju neka potraze gde je prva bomba na Bgd pala i koliko dana je neprestano bombardovana. A onda sam po ubistvu naseg prvog premijera odlucio da odem u svet. Da sada imam I porodicu i zivimo srecno rekao bih. Ali ja nikada necu zaboraviti te dogadjaje kao ni gubitak moje skolske drugarice inace tada vec mlade diplomirane farmaceutkinje koja je bila u drugom stanju kada je ostala u bombardovanom vozu na Grdelickom mostu. Na zalost ja se svaki put setim nje kad god prelazim preko mosta autoputem...Da mi svakako trebamo da tezimo uspostavljanju sto boljih odnosa sa EU i svetom. Ali ja nikako ne mogu da shvatim da nam sadasnji premijer non stop govori da je nasa pozicija sve slabija I da mi manje vise trebamo da dignemo ruke od nase nazalost delimicne teritorije I samim tim od naseg naroda koji tamo zivi. Mislim da danas zemlja koja dopusti da izgubi deo svoje teritorije skoro da gubi svoju drzavu i svoj nacionalni identitet. Da li je EU zlatna koka koja samo daje pare?! Naravno da nije I nikada nece biti. Imam utisak da mi ne mozemo da se izborimo sa samima sobom I da nam je potrebna EU da nas dovede u red. Zasto mi to ne uradimo SAMI!!!! Srbijo okreni se sebi prvo!

Laufer mi javlja

pre 11 godina

(Zemun grad SPO, 28. mart 2013 23:49)

Hajmo malo realnosti u celoj priči. Cilj Nemačke i Amerike je jasan . Nemci sanjaju vekovima da zavladaju i dominiraju Balkanom ,pogotvu nad Srbima.
Interes i Proboj islama preko Amerike kako bi oslabila položaj Evrpljana i kontrolisala kompletnu ekonomiju Evrope. Kako..Putem droge, pranja novca i slično.
Pogledajmo zemlje u okruženju. SVe do jedne su pale na kolena. Šta su dobili ulaskom u EU? Veliko ništa! sem novih i novih dugova i dužničko ropstvo čime im privreda i ekonomija postaju zavisne.
Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Grčka, Kipar...A sta je sa Turskom? E to je to.
Turci već decenijama odlaze u Nemačku. Žene se svojim Turkinjama i dovode ih u Nemačku i tamo stvaraju porodice. Naravno, natalitet im je veći od običnih Nemaca. Npr. U mislim Štutgartu ima deo asa Turcima gde Nemačka policija nema pristupa. Neverovatno ali istinito.
Kosovo i Metohija leže na prirodnom bogatstvu i sad je poenta,rasuriti KiM vladavina anarhije,"oprati" vlasništvo i prisvojiti ga. Nije isključeno daljnje rasturanje Srbije ako se nešto ne preduzme.

nezir blakaj

pre 11 godina

Kada su vam predrozili Ahtisarijev plan onomad ste cinicno odbili, a sada kuku lele kad bi jos jednom dali taj plan al ne daju.
Kasno stize Marko u Kosovo Polje.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

A što pregovarate? Pa niste vi dobili mandat da vodite pregovore u korist Albanaca?!Ako je cilj ovih pregovora u kojima Srbija postiže "enormne" uspehe, da se pomognne samostalnosti druge Albanije na tlu Srbije, ZAŠTO NE ODUSTANETE OD PREGOVORA? Zašto dajete NEŠTO za NIŠTA? Dajete "tapiju" za obećanje za DATUM?

milica

pre 11 godina

Ovo je novina koju je uvela SNS,kontrola i javna debata,nema vise skrivanja i prikrivanja sve je transparentno.Pozdravljam ovakvo ponasanje jer je Kosovo nacionalno pitanje i red je da svi znamo sta se desava.

ST

pre 11 godina

Ovaj režim je smešan, a tek premijer, pa predsednik...ne zna se ko je gori - užas. Pogledajte samo ko njih savetoje, sve moj do moga, veze nemaju...Pa da li ima nekoga ko će da kaže ovima koji vode državu, pregovore, da ,,bez jake diplomatske aktivnosti i jakih saveznika'' ne može ništa da se uradi, a mi smo tu mnogo, mnogo tanki, jer ljudi koji vode državu nemaju nikakav autoritet, poznavanje međunarodne politike... Da ne govorim o tome da mi ne znamo gde udaramo, pa još se sastajemo sa diktatorima, delimo odlikovanja diktatorima...i onda očekujemo podršku onih koji odlučuju - nema šanse. Izvisićemo mi i za EU i za Kosovo. Pa nije vam vođenje države splektarenje i borba protiv političkih protivnika preko tabloida, a sve uz pomoć udbaša... tu ste majstori, ali da vodite državu, e tu ste mnogo tanki - ne znate vi to.

KLARA C.

pre 11 godina

Ovakav rad skupštine je nešto što maksimalno veo narod podržava koliko znam to ne bilo moguće i u bivšoj vladi ali niko nikada to nije sproveo u delu pa mi sad postaje i jasno zašto.

Thor

pre 11 godina

Dobro je da je počelo da funkcioniš sistem u skupštini, jer koliko se saćam ranije ovoga nije bili kako treba, jer samo ovako možemo da vidimo šta se radi i kako se radi.

Masinica

pre 11 godina

Poslanici danas imaju prilike da pitaju premijera sve što ih interesuje, oko pregovora dokle se stiglo kakav je stav Državnog vrha.Tu priliku nisu imali u prošloj Vladi ili retko. Što se tiče ne dolaska Aleksandra Vučić sigurno da neka obaveza ga odvojila od parlamenta, kao i Ministre.

krokodokodil

pre 11 godina

novosadjanko 28 u pravu si sem jedne recenice,one zadnje sto se tice hapsenja da sem medijske hajke nema nista.ja cu te podsetiti da za 9 meseci vlade jako puno ljudi je uhapseno,jeste da medije imaju svoju prisutnost,ali dosta je ljudi uhapseno.

Ceca78

pre 11 godina

Ovo je jedan pozitivan primer kako je najbolje održati dan u skupštini i dobiti potrebne odgovore na mnoga pitanja, a ne uzalud trošiti vreme polemišući o mogućnostima za koje niko nije siguran.

jovaN

pre 11 godina

Ovaj Vucic je najgori! Samo ako moze da uzme politicke poene onda se pojavi i velica se a kad je gusto, nema ga nigde!! Sta je uradio od hapsenja Miskovica?? Nista.. (a i njega ce morati pustiti uskoro)
(Dragan, 28. mart 2013 17:04)
U Skupštini je Predsednik vlade Srbije sa još nekoliko ministara. A tema je uglavnom pregovori u Briselu koje vodi upravo on. Vučić nije otišao na golf već je na drugom zadatku!

Noca

pre 11 godina

Pa šta je ovo, vlada se raspala, raspad sistema...pa što ne kažete da je clada pala, da je ovo sada predizborna kampanja, svako radi za sebe...
(Siniša, 28. mart 2013 16:23)Nije pala a ni to nebi pomoglo DS da se spasi svoje propsti i rasula koja ga vodi do nestajanja sa politicke scene,nego zanaci da svako radi svoj posao za razilku od vaseg Tadica koji morao da se pita za sve i svasta.

Lepi Cane

pre 11 godina

Srbija je već 4 godina duboko u ekonomskoj krizi. Predhodnici su sve opustošili i ostavili prazan budžet. Zar može iko na svetu to rešiti za 9 meseci? Naravno da ne može

BORA K.

pre 11 godina

(Nenad, nezavisna oblast Niš, 28. mart 2013 18:22)

Ova vlada je nasledila očajnu situaciju u zemlji na svim poljima pa se za kratko vreme ne može ništa promeniti na bolje što je drugima trebalo 10 godina da unište , predlažem ti da se lepo spakuješ i iseliš ako nemaš vremena da sačekaš jer je demokratska stranka dovela život naroda do dna pa ovaj oporavak će ići sporo, srećan ti put.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Pozicija Srbije je ODUVEK bila slaba, i bice slaba dok god su na nasem Severu i Zapadu nasi zapadni "prijatelji", a na Istoku i Jugu nasi "Istocni" prijatelli. Drugim recima, bili smo u "slaboj pregovarackoj poziciji" od kako smo se naselili na Balkan.

To nas, medjutim, nije sprecavalo da prezivimo, jer su na nasem celu povremeno - i sasvim neocekivano - bili ljudi kao sto je bio Nikola Pasic koji su imali po koji preziveli neuron izmedju usiju, pa su nase slabosti uspevali da pretvore u prednosti.

Nasem sedecem Prajm Ministru samo bih hteo da porucim da su nase "pregovaracke pozicije" bile slabe i onda kad nam je Austro-Hrvatska ponudila "prijateljski" ultimatum 1914. godine, i kad je Murat ponudio Lazaru "prijateljsku" nagodbu, i kad je Hitler ponudio Srbima prijateljske "pregovore" oko Trojnog Pakta, i kad je Engleska naredila Aci "Repete" Karadjordjevicu da stvori Jugoslaviju a ne Srbiju, i kad je Vatikan naredio Knezu Pavlu da stvori Cvetkovica i Maceka. Nasa pregovaracka pozicija nije bila jaka ni kad su nas Britanci prodali Hitleru za saku kraljevskog zlata, ni kad je Rankovic "pregovarao" o svojoj ostavci 1966. godine, niti kad je Maspok "pregovarao" o sudbini srpske manjine u Hrvatskoj 1972. godine. Nasa "pregovaracka" pozicija nije bila dobra ni na Berlinskom Kongresu, ni kad se krojila "nova" Jugoslavija, niti kad je 1991. trebalo spreciti raspad te iste "nove" Jugoslavije. A da i ne pominjem Rambuje i Hag.

Ono sto jos uvek imamo su UPORNOST, PRAVDA I ISTINA.

Predrag

pre 11 godina

Dacic je premijer, Dacic vodi pregovore, cemu onda dizati toliku galamu zasto nema ostalih ministara, i ne znaci da ako ostali nisu tu da je pala vlada...

casper

pre 11 godina

Priča se o pregovorima oko Kosova. Zašto onda treba da prisustvuju ljudi koji nisu direktno uključeni u pregovore. Verovatno imaju važnija posla da završavaju.

Despina

pre 11 godina

Ivica Dačić na pitanje poslanike je odgovarao jako bezobrazno.Vlast nikada neće priznati nezavisnost KiM. Vlast će se izboriti da svaka Srbija ima svoje opštine, zbog poboljšanja uslova života građana koji tamo žive. Ukoliko 2 aprila EU se ne postigne nikakav dogovor trebalo bi izvršiti rekonstrukciju vlade. Ivica Dačić ne zna da pregovora, za razliku od Aleksandra Vučića koji će znati kako da pristupi problemu.

gospodja ministarka

pre 11 godina

Njima je do Srba stalo ko do lanjskog snega.Sreća pa po prvi put imamo jedinstvenu vladu i Vučića koji radi u interesu Srba

TEODOR

pre 11 godina

Pozicija za pregovarackim stolom je odavno izgubljena,ova Vlada je nasledila brljotine i los imidz od prethodnika i nije imala ni promil sanse da ostvari bolje,jer je zapad spremno docekao nase nadmeno ponasanje i preokrenuo u korist albanaca i naneo nam ne popravljivu stetu.

Komentator

pre 11 godina

Srbija je spremna na kompromis, ali ne moze vise da od ovoga sto je vec ponudjeno, jer ponizenje nije resenje za Kosovo, i ako neko ocekuje da ce Srbija popustiti u poslednjem momentu, duboko gresi...

Mladen

pre 11 godina

Od svih pozitivnih promena koje je donela ova vlast, (ja jesam skeptik ali pomeramo se unapred), posebno cenim to sto redovno izlaze pred parlament, podnose izvestaje i odgovaraju na pitanja poslanika.

winston

pre 11 godina

Da, idite svi troje, Dacic, Nikolic, i Vucic (3 stooges), i zavrsite pricu Kosova, sto ste poceli jos 90te. 2 April ce diti dan kad zvanicno predaju Kosovo Albancima, i stave tacku na ovaj predugacki proces. Nadam se da ce SNS (radikali) i SPS biti zadovoljni sa svoj rad, sto su jos sa Milosevica poceli. Pa posle Kosova, da vidimo kako jos moze ov koalicija d poboljsa narodu zivot u Serbiju. Mozdace sledece mesto biti Vojvodina. Ima tamo jos puno da se okrene kako bi SNS/SPS voleo. Bravo gospodjo.

Zemunac

pre 11 godina

@novi komentator
To problematicno dete iz vaseg primera su verovatno Albanci,koji imaju
problema sa svim drzavama i narodima koji ih okruzuju,zbog svojih
agresivnih pretenzija prema tudjim teritorijama.

bre

pre 11 godina

@(novi komentator, 28. mart 2013 20:49)
Veću glupost nisam pročitao. Ne postoji voli/ne voli postoje samo interesi.
Da li je uopšte moralno da oni koji su kolonizovali pola sveta pričaju o ljudskim pravima i o tome ko je problematičan , a ko nije. Znaš kad može 30 da "ne voli" jednog? Onda kada dežurni mangup u razredu odluči tako, i onda ostali iz straha se pridružuju tome, jer se on jedini usprotivio glavnoj faci u razredu. Mogu da te mrze ali te poštuju, za razliku od poslušnika koji služi za iskorišćavanje ali nikad poštovanje neće zadobiti.

Dragan

pre 11 godina

Ovaj Vucic je najgori! Samo ako moze da uzme politicke poene onda se pojavi i velica se a kad je gusto, nema ga nigde!! Sta je uradio od hapsenja Miskovica?? Nista.. (a i njega ce morati pustiti uskoro)

Miško

pre 11 godina

Ja kao ekonomista znam koliko je u ekonomiji države 2% pomaka na bolje veliko, ali na žalost to ne znači i značajno poboljšanje standarda građana. Potrebne su nam velike investicije. Vidim da se državni vrh trudi da ih dovede. Nadam se da čemo makar zaposliti ljude, jer onda je lakše svima.

Novosađanka

pre 11 godina

Na žalost naši poslanici ništa drugo i nemaju da pitaju vladu jedina tema im je Kosovo jer su utuvili u tu svoju glavu da im samo ta tema donosi rejting- Zaboravljaju a verovatno i ne primećuju da građane more mnogo veće brigr. Standard pada da smo zveči po državi ljudi se međusobno i ne čuju od te buke. Nezaposlenost iz dana u dan raste, a i oni što rade sve u većem broju ne primaju redovno zaradu. Zdravstvo pruža sve manje usluga građanima o školstvu da ne pričamo ono je katastrofa. Programi su sve lošiji znanje sve manje a prvila rada u obrazovnim ustanpvama sve pogubnija kako za profesore tako i za đake. Ministar se samo smeška kao da nije odavde, a možda i nije.Ministarka zdravlja se ne meša u svoj posao jer o pitanjima vezanim za zdravstvo nikad nema konkretan odgovor. Ministar poljoprivtrede snima EPP spotove valjda sa ciljem da ubedi poljoprivrednike kako im je sve na svom mestu sem njega, on je u reklami. Ostale da i ne pominjemo. Zamrnik premijera se bavi nekom borbom protiv korupcije ali sem medijskog efekia sve ostalo je veliko ništa.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Vucic je No1 politicka figura u Srbiji a svojim radom je poneo taj epitet, nije mi jasno da pregovore ne moze da zavrsi premijer?!

Kula

pre 11 godina

Priština sigurno neće olako pristati da Srbi na severu KiM imaju svoj Savez srpskih opština sa izvršnom vlašću. Međutim ako Međunarodna zajednica izvrš pritisak i da do znanja da do dogovora neće doći ako Priština ne pristane na kompromis. Prema tome očekujemo da se i na Prištinu izvrši pritisak i onda je dogovor tu.

konjoslav

pre 11 godina

Da smo u krizi to je poznato i pticama na grani, vec dvadeset godina. Za izlazak iz krize je potrebno cudo, a ja se nadam da je napokon doslo vreme cuda!

Zaciorski

pre 11 godina

E , 'ajde dosta vise sa upotrebom te reci " patriota ili patriJota" , kako neki pokusavaju da budu originalni. Pronadjite neku drugu neku rec da nas smarate.

annana

pre 11 godina

Kad smo mogli bar pola Kosova da zadrzimo i da zauvek se razgranicimo sa Albancima nije niko hteo da cuje za to.

Zasto sad ne menjamo Kosovo za Republiku Srpsku????
Neka se Republika Srpska pripoji Srbiji a Kosovo smo i onako vec izgubili.

Ako to ne ucinimo dobicemo jos jednu Oluju.Nece niko mariti za te Srbe ukoliko ih tamo zadesi isto ni politicari ni Srbija a kamo li ostatak sveta

Kravica

pre 11 godina

Mora se naci kompromisno resenje.
Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova ali moramo naci realno resenje.
Mislim da je drzavni vrh jedinstven po ovom pitanju i da ce uraditi najbolje za Srbiju i Srbe.

ratne igre

pre 11 godina

Pa bavi se cela međunarodna zajednica jer ljudi ne veruju sta se desava, ajde ljudi prestanimo da budemo narod koji uvek sve komplikuje i pronađite to resenje!
Nemislim da treba odustati od vasih planova i ovako previse srba gubi nacionalni identitet i nestajemo polako, ali malo ubrzajte i prilagodite te svoje namere necemu sto moze da se ostvari

Odin

pre 11 godina

E ovako se radi!!! Gledajte i ucite, bravo za nasu skupstinu!!!
(Masa, 28. mart 2013 14:34)

I treba da se radi u skupštini, al ovo je već onako kako treba da se radi da se vidi na čemu smo i da se to konkretno rešava, a to neće bez unakrsnog ispitivanja.

Ladjar

pre 11 godina

Nadam se da će doći do određenih rešenja, ali svakako treba Vučić da se uključi u pregovore, nema se puno vremena ako želimo da dobijemo datum od EU.

novi komentator

pre 11 godina

@DEDA CVETKO, persiracu Vas zbog Vasih godina; a s obzirom na godine koje imate, nadam se da cete znati odgovor na moje pitanje : Naime, ako jedno dete ide u skolu, i ne voli ga svih njegovih 30 drugova iz razreda, i ne vole ga svi, ili skoro svi njegovi natsavnici, da li mislite da je to dobro dete a da su svi u njegovoj okolini losi, ili je mozda jednostavno u pitanju problematicno dete?

Bum-92

pre 11 godina

Mora da se istraje do kraja da Zajednica Srpskih opština dobija svoja izvršna ovlašćenja. Albanska strana bi morala da prihvati da na Kosovu i Metohiji mora biti Zajednica Srpskih opština sa svojim izvršnim ovlašćenjima, nikako ne bi došao u obzir NVO.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@novi komentator, 28. mart 2013 20:49

Naravno da imam odgovor na Vase pitanje.

Nikada nije potreban razlog da nekoga mrzite. Zapravo, mrznja najcesce i nije racionalna emocija. Nista lakse nije privoleti nekoga da mrzi nekog drugog, a najlakse je navuci ceo jedan narod da mrzi ceo jedan drugi narod. Tako su Srbi, Romi i Jevreji postali "sotonino seme" i predmet progona, pogroma i holokosta tokom poslednjih 2,000 godina.

Kao sto lako mozete ceo jedan narod nauciti da mrzi, tako mozete naterati celo jedno odeljenje da mrzi jednog svog ucenika, jer je mrznja - za razliku od ljubavi - zarazna. Nista lakse: prvo se nadje neki trac (npr. mali laze, mali krade), pa se onda tu nekako nadje Radio MIleva, pa onda roditelji medju sobom pocnu da sire zla govorkanja, pa se onda umesa ljudska zavist, osecanje inferiornosti, stereotipi, ko zna sta sve ne. Taj kojeg mrzi 30 njegovih ispisnika najverovatnije je ili lepsi ili pametniji od ostalih, jer ljudi izuzetno retko mrze one koji su vidno inferiorni od njih.

Da biste bolje razumeli svoje sopstveno pitanje, upitajte se: zasto bi 30 ljudi istovremeno mrzeli jednoga? Kakva je verovatnoca da je jedan ucenik istovremeno uspeo da uvredi ili povredi svih ostalih 30? Statisticki govoreci, nikakva. Dakle, razlog za patolosku mrznju prema pojedincu KOJEG SMO SAMI PRETHODNO IZOLOVALI moramo traziti sami u sebi, a ne u nekoj fiktivnoj realnosti koja postoji samo u nasoj glavi.

Siniša

pre 11 godina

Pa šta je ovo, vlada se raspala, raspad sistema...pa što ne kažete da je clada pala, da je ovo sada predizborna kampanja, svako radi za sebe...

sakal

pre 11 godina

znamo mi da je ekonomska kriza duboka uzrokovana velikim delom ogromnom kurupcijom koja se sada pokusava razotkriti a i delom sto je prethodna vlada ocistila sve fondovske kase nisu ostavili ni paucinu

Djordje

pre 11 godina

Kada covek slusa premijera moze da zakljuci kako je pozicija srbije bila jaca a sada vremenom slabi. Relno pozicija Srbije na Kosovu slaba je poodavno a nijedna vlada nije ucinila mnogo na jacanju iste. Koje akcije su pokrenute? Osim fraza da necemo priznati Kosovo itd.Pozicija Srbije je slaba i u Bujanovcu gde se bojkotuje popis, dizu spomenici teroristima jos nas narodni predstavnik koji prima platu iz budzeta Srbije ubedjuje da su spomenici teroristima legitimni.

Saša

pre 11 godina

Šta je Dačiću, sad se spremaš da Ahtisarijev plan proglasiš kao svoj veliki uspeh? I kako to nema šta da se raspravlja o ovlaštenjima ZSO zato što još nije formirana? Pa valjda o ovlaštenjima treba da se raspravlja pre formiranja pa tek ako se o tome postigne dogovor onda može da se pristupi formiranju, tako si pričao do juče. Sad kažeš nije bitno kakva će ovlaštenja imati, samo neka se formira? Ovakva demagogija ti neće proći, nije srpski narod toliko glup kao što ti misliš.

Duracell

pre 11 godina

Tacno je, Ivice, u dubokoj smo krizi, i znamo kome za to treba da zahvalimo. Na vodecem si polozaju u drzavi pa zasto ne preduzmes nesto povodom resavanja tog pitanja? Jedna lasta ne cini prolece, pa tako ne bi skodilo da uz Vucica i ti nesto konkretno uradis ne bi li se taj problem umanjio.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Mnogo se dopusta ovih SNS komentara na isti kalup kao da ih pisu osnovci, ljudi, gde su investicije od 100 milijardi, gde je posao, Kosovo je izgubljeno, valda je to svima jasno, ostalo je golo prezivljavanje naravno sem politicara koji lepo zive.

Gabi

pre 11 godina

...Vučić nije otišao na golf već je na drugom zadatku!
(jovaN, 28. mart 2013 17:23)

Koji on to ima važniji zadatak? Da sačuva rejting, jer je ovo tema na kojoj se pada. Zašto se prihvatio da bude ministar odbrane, kontrolor svih mogućih bezbedonosnih službi, ako ga se ovo ne tiče!

Srdjan Milosevic

pre 11 godina

Treba reci narodu:
uopste se ne postavlja pitanje sta ce Srbija dobiti za potpisivanje papira,
vec koliko ce da izgubi zbog toga.Predlazem da se sto pre potpise papir koji poturi barunica Eston,najmanje cemo stetovati.

Enko

pre 11 godina

G.Vucic dase prikljuci Dacicu na pregovore sa Pristinom.Prema mojim izvorima sa Brisela koje imam G.Dacic je trazio od G.Eston dase i Vucic ukljuci u pregovore sa Pristinom a taj zaftev da bude od G.Eston a ne od Dacica.Za 15 do 20 dana bice istina objavljena.Pozdrav iz BERLINA.

Deda

pre 11 godina

"Vi pitate zašto Srbija ne prihvati Ahtisarijev plan. Treba znati da se čak ni on na Kosovu ne primenjuje I da se za njega mora boriti, sa svakim novim pregovorima imamo sve slabiju poziciju. Ako je to tako jednostavano da se primeni Athisarijev plan, što ne reše sami i što zovu Srbiju u pregovore", rekao je Dačić u parlamentu.
Zato sto Vi i drzava Srbije drzite te ljude kao taoce sa nekim platama a ljudi tamo ne smeju da urade ili prihvate bilo sta na sta vi ne prihvatite. Vi igrate sa tim ljudima kako vama se svidja. Vi ne date tim ljudima da se integrisu i da sprovedu taj plan. Znaci sami ste pravili ovu situaciju i samo lazite narod u Srbiju da ostanite u vlasti, to radi svaka vlada u Srbiju.

fifi

pre 11 godina

jasno je da je ovo spašavanje onog što se još spasiti može. Jer ono što smo po pitanju Kosova mogli pre 12 godina dans više ne možemo a očigledna je podrška koju Priština ima iz samo njima znanih razloga!

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Posle svakog našeg odbijanja sledeća ponuda je lošija. Našim vlastodršcima je trebalo više od dve decenije da to shvate (od predloga za asimetričnu federaciju Jugoslavije 1991. do aktuelnog Ahtisarijevog plana). Sećam se kada je 1992. Vuk Drašković predlagao rešenje (2K) odn. da se Kosovu u okviru Srbije da isti status, kao i tadašnjoj Srpskoj Krajini u Hrvatskoj. Vuk je tada i od režima i od opozicije proglašen za izdajnika, a krajnji ishod takvog "patriotizma" je ni Srbi u Krajini ni KiM u Srbiji. Istu sudbinu je doživela i njegova molba Miloševiću nekoliko godina kasnije, kada je zatražio da se hitno pregovara sa Rugovom i ponudi široka autonomije za KiM. Repriza je bila i na konferenciji u Rambujeu kada smo propustili šansu da strane trupe razoružaju OVK, a da naši vojnici ostanu na granicama prema Makedoniji i Albaniji. Umesto sporazuma, Milošević je izabrao bombe. Vuk je kao ministar predlagao 2004. model Kina-Tajvan za odnose Srbija-KiM, ali je tada Koštuničina vlada insistirala na odbrani nepostojećeg suvereniteta nad KiM. Prava hajka na Vuka pokrenuta je pre dve godine kada je predložio da se kao osnova za dijalog prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, da bi se u pregovorima dobilo više (Ahtisari+). Ako odbijemo i ovu ponudu iz Brisela, bićemo proglašeni za jedine krivce i isključeni iz daljeg rešavanja problema na KiM i EU integracija...

Obelix

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da od prvih 10, SNSovi sipatizeri imaju 20 komentara... Sve na isti kalup, svaki dan. Kako vam ljudi ne dosadi? Bolje da pitate gde su Toma i Vucic. Zasto ih nema u pregovorima kako su obecavali. Ne branim Ivicu, ali niko sem njega nije ni malo ucestvovao u pregovorima. Kada pregovori propadnu, samo ce Dacic biti kriv. Ostali ce imati opravdanja. Ako nekim cudom uspeju, onda ce svi biti zasluzni. Licemerje na najvisem nivou.

Zgb

pre 11 godina

Gledajući sa strane ne mogu da ne zaključim da srpski političari kroz povjest rade protiv Srbije. Sada se bore za Ahtisarijev plan koji su od 2005 godine pljuvali da se sve prašilo. Sječate se valjda. Oni malo stariji sjetit će se odnosa srpskih političara (ne naroda, POLITIČARA)prema planu Z4 u Hrvatskoj. Oni koji se ne sječaju neka pogledaju na linku
http://hr.wikipedia.org/wiki/Plan_Z-4

dragan

pre 11 godina

Gospodine predsednice tkzv drzave dali autonomije. kod nas imaju zakonodavnu i izvsnu vlast? Ako ne skojim pravom to trazite u drugoj drzavi.

Laufer mi javlja

pre 11 godina

(Zemun grad SPO, 28. mart 2013 23:49)

Hajmo malo realnosti u celoj priči. Cilj Nemačke i Amerike je jasan . Nemci sanjaju vekovima da zavladaju i dominiraju Balkanom ,pogotvu nad Srbima.
Interes i Proboj islama preko Amerike kako bi oslabila položaj Evrpljana i kontrolisala kompletnu ekonomiju Evrope. Kako..Putem droge, pranja novca i slično.
Pogledajmo zemlje u okruženju. SVe do jedne su pale na kolena. Šta su dobili ulaskom u EU? Veliko ništa! sem novih i novih dugova i dužničko ropstvo čime im privreda i ekonomija postaju zavisne.
Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Grčka, Kipar...A sta je sa Turskom? E to je to.
Turci već decenijama odlaze u Nemačku. Žene se svojim Turkinjama i dovode ih u Nemačku i tamo stvaraju porodice. Naravno, natalitet im je veći od običnih Nemaca. Npr. U mislim Štutgartu ima deo asa Turcima gde Nemačka policija nema pristupa. Neverovatno ali istinito.
Kosovo i Metohija leže na prirodnom bogatstvu i sad je poenta,rasuriti KiM vladavina anarhije,"oprati" vlasništvo i prisvojiti ga. Nije isključeno daljnje rasturanje Srbije ako se nešto ne preduzme.

winston

pre 11 godina

Joj, sta ce se cuti jedan dan, kad dodje nova vlada, pa pocne da hapsi Vucica, Dacica, i Tomu Diplomu? I taj dan ce da dodje, i jos kako.

ratne igre

pre 11 godina

Pa bavi se cela međunarodna zajednica jer ljudi ne veruju sta se desava, ajde ljudi prestanimo da budemo narod koji uvek sve komplikuje i pronađite to resenje!
Nemislim da treba odustati od vasih planova i ovako previse srba gubi nacionalni identitet i nestajemo polako, ali malo ubrzajte i prilagodite te svoje namere necemu sto moze da se ostvari

djuro

pre 11 godina

Ne znam sta nose izmedju usiju ovi sto traze da se Vucic prikljuci "pregovorima" jer ce se tako nesto kao resiti. U pregovorima se ne resava nista; oni su samo zavrtanje ruke Srbiji da prihvati ono sto ne treba da prihvati. "Prijatelji" bi "voleli" da na njima vide Vucica, tj. naredjeno mu je da dodje, jer je to garancija da neka buduca vlada u kojoj ne bi bilo SPSa i Dacica ne moze da ponisti ili izvrda dogovor na neki drugi nacin.
Razumeo bih ako kazete - mislimo da moramo to da uradimo, pustite Srbe na Kosovu niz vodu i znate zato ste to uradili. Razumeo bih i ako kazete - ne mozemo to da uradimo, dovidjenja "datumu" ili cak daljim pregovorima sa EU u potpunosti. Jedino ne razumem kratkovidost i glupost koja misli da se tu nesto stvarno pregovara i dogovara na ravnoj nozi pa ce vestina Vucica tu nesto da pomogne (kad bi stvarno bilo tako, zasto bi ga oni zvali?). Bice da zasluzujemo sve sto nam rade.

jovana

pre 11 godina

Vucic je u fazonu'samo tetki da odnesem lek'!!Sramota!!svi zajedno idite u Brisel kad vas vec zovu i sta bude bude..svima nam je jasno kakva je situacija..

НЕЗАПОСЛЕНИ ЕКОНОМИСТА

pre 11 godina

Без економски развијене Србије, нема ни нормалног живота грађана Србије, ни ефикасне заштите права Срба у суседним државама.
РАЗВИЈЕНА ЕКОНОМИЈА - ЈАКА СРБИЈА

Djordje P

pre 11 godina

Vi iz SPS-a ste ionako '99 skresali bilo kakve sanse Srbije da zadrzi Kosovo, pa se vi sad izborite i sa progovorima. Kad 2. aprila priznate Kosovo (mada, nama cete pricati da to NISTE uradili), onda cemo da sednemo i sagledamo stetu koju je SPS uradio u poslednjih 25 godina: izgubljeni rat (koji je verovatno jedan od najdebilnijih ratova ikada vodjenih... umesto da se tad selo za pregovaracki sto i sve resilo) + bombardovanje + inflacija + "ubijena" kultura + bombardovanje + predato Kosovo! Svaka vam cast! Da ste hteli gore, ne biste to postigli! Svaka cast! FUJ!!!

Oluja

pre 11 godina

Decenijsko muljanje, laganje, driblanje i foliranje i svog naroda i međunarodne zajednice od strane srpskih političara došlo je do kraja.
Na obzoru se skupljaju OLUJNI oblaci.

Vucko

pre 11 godina

Opet Vucic izbegava odgovornos, prepusta drugima da vade vruce kestene iz vatre, a on glumi rodoljuba ali ipak ovo mu nece upaliti jer je pozvan da dodje u Brisel, pa ce mo videti kakav je rodoljub.

bubnjevi

pre 11 godina

Zaista je Dacica tesko razumeti, slusam ga kako odgovara na jedno pitanje poslanika Bogdanovica, koji je trazio neka razjasbjenja, a on (Dacic) odgovara izmedju ostalog, kako je pogresno sada "UDARATI U BUBNJEVE",(mada imenovani to nije radio) a posle ostaviti narod na cedilu.
Ta izjava je potpuno u redu i ja je licno podrzavam kao i sve napore vlade da resi problem Kosova, ali ne mogu zaboraviti ko je udarao u bubnjeve i to do samo pre nepunu godinu dana.
Secamo se izjava Dacica a i drugih "PATRIOTA" koji su i te kako "udarali u bubnjeve" i sve ucinili da se spreci ranije resavanje problema Kosova .
Da su se ponasali bar priblizno kao danas sigurno se moglo postici povoljnije resenje, ali sad nema dalje.
Svako produzavanje razgovora bice za Srbe, nazalost NEPOVOLJNIJE.
I zbog toga podrsaka vladi da postigne uspeh.

madagaskar

pre 11 godina

Sto volim sto je ovome zapalo da resava pitanje Kosova!Kad bi nekako moglo i nezavisnost da im potpise o istom trosku,ali malo i onaj caplavi Vucic da ucestvuje!

vojvođanin-republikanac

pre 11 godina

Normalno, otezanje, stavljanje pod tepih, dvoličnost...više ne prolazi ! Kosovo je izgubljeno, ne žele nikakvu saradnju, kompromis na bazi srpskih zahteva...saradnja je moguća samo uz popuštanje ! Stare "šeme" su "pročitane"...kraj...što je bilo daleko došlo blizu !!!

VOJVODJANIN

pre 11 godina

J...VAS Vucic!Dobro Ceda kaze kad Vucic treba da obrazlozi i kaze on cuti,Gdeje sad da odgovara na pitanja zbriso sa onog lopurdu Dinkica ostavili dacica da skacete po njemu skakavci,Staje to sprecilo Vucica da prisustvuje?Nego treba dase peva a on to nece (A OVAMO SE PRSI ON JE GLAVNI) kako to da se ovakve stvari desavaju bez GLAVNOG,Nego stoda gori prste kad ima mase i na kraju kakogod da bude bice Dacic kriv treba nka budala da cisti put VUCICU.

Zmaj

pre 11 godina

Reci ti Dacicu sta ce se desiti sa Srbima na Kosovu ako albanska strana ne popusti u zahtevima i ne dodje do dogovora sa Srbijom? To svi zele da znaju, a kako vidimo, sve ide ka tome.

snszombi

pre 11 godina

Mora se i Vucic prikljuciti pregovorima! Samo uz pomoc njega se moze nesto dogovoriti!
(realisticno, 28. mart 2013 18:54)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Može, samo odlazak u ambis ?

sasabu2

pre 11 godina

kakvi uslovi,pregovori,...budalaštine!Kažu izručite Sloba,Radovana,Ratka,majku,sestru,...Te ono te ovo!Uradiš i šta,...?Kreću ponovo Taćii,Kosovo,hoće nezavisnost!Šta?Hoćemo li uvijek sebe da gazimo?

Srle

pre 11 godina

"Ekonomisti predviđaju ekonomski rast od dva odsto ali to ne znači veliki pomak građanima koji imaju najniže plate u regionu", kazao je Dačić i konstatovao da moraju da se razmotre mogiućnosti za privlačenje stanih investitora.

Ja ne mogu da verujem da ljudi u Srbiji ne shvataju da strani kapital moze da podrzi ekonomski rast samo do izvesnog nivoa. Nakon toga rast usporava ako nema tehnoloskog razvoja i inovacija. Znaju li ekonomisti u vladi za Sollow model? Podsticaji se moraju dati ne za zaposljavanje nego za nove tehnologije koje ce ekonomiju uciniti kompetitivnijom!
Inace samo neko ko ne zeli da vidi nece videti koliko je mogucnosti u Srbiji za unapredjenje procesa rada.

(Vlast)a

pre 11 godina

Pa da budemo posteni:niste ni nasledili neki lagodan polozaj,niste se pre vise od decenije trudili da se medju ljudima grade mostovi i sad ste zatekli to sto svi vidimo.Kako biti pametan i preziveti bes srBskih nacionalista je jednako tesko kao i suocavanje sa cinjenicom da ste vi premijer Srbije a ne severa Kosova,da je Kosovo nezavisna drzava priznali je ili ne,da kosovski Srbi moraju postovati vise drzavu Kosovo nego sto su postovali Srbiju,da moramo menjati ustav i anulirati uticaj stvarnih bogatasa sa somnabulnim idejama iz lazno-patriotskog bloka.I iznad svega:moramo svi malo manje biti nacionalno i verski nastrojeni,a mnogo vise ljudi sa znanjem i moralom!

nobody

pre 11 godina

Ne znam zasto bi jedna strana popustila ako misli da stoji bolje. Kao sahovska partija. Neko je mozda vec izgubio partiju i nista mu nece pomoci ili je neko dobio partiju i druga strana ne moze vise nista. Jedina sansa ( to se koristi legalno ) za stranu koja stoji lose da igra na vreme, da odugovlaci i da protivniku padne zastavica i time cak da strana koja stoji losije,dobije partiju. Prakticno se ne desava ali ljudi su skloni da kazu,pitaju, ko zna ?

popeye

pre 11 godina

Okruzis se ne bas prijateljima i dodelis im ulogu sudije, zatim oteras neutralne i prijatelje i potom konstatujes da te niko ne podrzava. Genijalni pregovaraci...

Goran_D

pre 11 godina

Gospodine Dachicu, vi ste jedini koji vodi pregovore i ocigledno ste loshe radili svoj posao!!!!
Ovo je zaista vredjanje moje pameti.

novi komentator

pre 11 godina

@DEDA CVETKO
Ni jednom u mom odgovoru na Vas tekst nisam spomenuo mrznju. Izmedju "NE VOLETI" (to problematicno dete), sto sam napisao dva puta, i MRZETI, je OGROMNA razlika. Vi ste u Vasem odgovoru meni JEDANAEST (11) puta upotrebili reci mrzeti i mrznja. Meni to govori vise nego 11 hiljada redova Vaseg odgovora i objasnjenja.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ novi komentator, 28. mart 2013 23:08

==

"Ne voleti" je lukavi eufemizam za "mrzeti". To znate Vi, to znam ja, to znamo svi mi. Mozete slobodno da zamenite jedan izraz drugim, na isto vam se svodi. Verujte mi, nikoga - pa verovatno cak ni sebe - niste uspeli da smuvate,

Uostalom, ima isto toliko legitimnih razloga da 30 ucenika jednog razreda "ne voli" svog skolskog druga kao sto ima da 32 Evropske nacije "ne vole" trideset trecu: nula do ispod nule. Sve je to uvezbavanje stereotipa i bigotrije, javna egzibicija mesijanske nacionalne "izuzetnosti" i kolektivna narcisoidnost na delu. Probudite se, pomirisite vonj globalizacije i recite sebi da su Srbi sasvim prosecan narod, ni malo ni bolji ni gori od ostalih "civilizovanih" evropskih naroda. Svakako, Srbi nisu slali svoje trupe da okupiraju kolonije 10.000 kilometara udaljene od Srbije, da ubijaju domoroce i sire svoju veru medju lokalcima putem placenika, konc-logora, bespilotnih bombardera, vodene torture i tome slicno.

Ziveo sam po belom svetu 32 godine. Pouzdano i kategoricki tvrdim da su stereotipi koje sam vrlo cesto cuo o Srbima UVEK dolazili od nacija koje ili nemaju apsolutno nicim da se pohvale ili mogu da se pohvale visevekovnim zlocinima od kojih se dize kosa na glavi.

Ako mislite da Evropski znoj mirise bolje od srpskog, verujte mi, GORKO se varate.Naravno, covek uvek moze da oboli od Stoklholmskog sindroma i da pocne da obozava svoje mucitelje, ali se ja iskreno nadam da jos uvek niste tako nisko pali.

Alex the Great

pre 11 godina

Postovani,

Gledam veceras emisiju na satelitu RTS-a povodom godisnjice bombardovanja Srbije i taj zvuk sirene me je jos jednom podestio na strahote rata koje sam i ja i moja porodica prezivljavali svih tih cetrdeset I nesto dana....Da moj stan je bio na 600 metara vazdusne daljine od Strazevice. ( za one koji ne znaju neka potraze gde je prva bomba na Bgd pala i koliko dana je neprestano bombardovana. A onda sam po ubistvu naseg prvog premijera odlucio da odem u svet. Da sada imam I porodicu i zivimo srecno rekao bih. Ali ja nikada necu zaboraviti te dogadjaje kao ni gubitak moje skolske drugarice inace tada vec mlade diplomirane farmaceutkinje koja je bila u drugom stanju kada je ostala u bombardovanom vozu na Grdelickom mostu. Na zalost ja se svaki put setim nje kad god prelazim preko mosta autoputem...Da mi svakako trebamo da tezimo uspostavljanju sto boljih odnosa sa EU i svetom. Ali ja nikako ne mogu da shvatim da nam sadasnji premijer non stop govori da je nasa pozicija sve slabija I da mi manje vise trebamo da dignemo ruke od nase nazalost delimicne teritorije I samim tim od naseg naroda koji tamo zivi. Mislim da danas zemlja koja dopusti da izgubi deo svoje teritorije skoro da gubi svoju drzavu i svoj nacionalni identitet. Da li je EU zlatna koka koja samo daje pare?! Naravno da nije I nikada nece biti. Imam utisak da mi ne mozemo da se izborimo sa samima sobom I da nam je potrebna EU da nas dovede u red. Zasto mi to ne uradimo SAMI!!!! Srbijo okreni se sebi prvo!

Vladimir Perišić

pre 11 godina

"Dačić je istakao da je sadašnji nivo industrijske proizvodnje predstavlja 40 odsto onoga što je postojalo 1989. godine. "

Ćao, zdravo, kakvo Kosovo kakvi bakrači, kakva EU, ovo treba da bude udarna vest SVAKOG dana,svake nedelje,svake godine, dok stvari ne krenu na bolje, da shvatimo šta su nam prioriteti kao državi i društvu

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

(BORA K., 28. mart 2013 18:55)
Ova vlada je, izuzev SNS-a, sastavljena od stranaka koje su na vlasti u tih prethodnih 10 godina, pa su, kako kažeš - očajnu situaciju, nasledili sami od sebe. Budući da se kao problem ne postavlja sporost poboljšanja situacije, jer nikakvo poboljšanje vlada ne najavljuje, već naprotiv - najavljuje dalje negativne trendove počev od pitanja KiM, preko ekonomije, pa do procesa evro-integracija, predlažem ti da poradiš na smanjenju upotrebe partijskog i povećanju upotrebe sopstvenog razuma.

marija

pre 11 godina

Dacicu, crni Dacicu, hoces da kazes da je sad dobar i Ahtisarijev plan, za koga SNS tvrdi da nece biti prihvacen???
Ko je ovde lud?

Superior

pre 11 godina

Vidim da su komentari SNS-ovaca skoro istovetni, što ukazuje da svi potiču iz istog izvora, pa bi bilo racionalnije da ih potpisuju istim pseudonimom da bi odmah znali od koga potiču da se ne moramo mučiti da ih sve čitamo kada su isti. Po svemu što je iznošeno u diskusijama u Skupštini može se zaključiti da su uslovi koje postavlja Evropska unija sada mnogo teži nego što su to bili za vreme prethodne vlasti. Da li to Evropska unija sada želi da kazni ovu vlast jer je ona svojevremeno i stvorila probleme na Kosovu. Čak su se i većina protagonista, ne doživevši lustraciju, vratila na političku scenu u istim ili čak i značajnijim ulogama. To može samo da znači da nam se ne piše dobro, pa kakva god odluka Evropske unije bude bila. Ovaj narod je mnogo pogrešio u izboru vlasti, ali šta možemo kada voli da radi u korist svoje štete.

vodnik

pre 11 godina

Jedino je vazno da Srbija ne prizna Kosovo pa ce imati pravo da ga vrati nekada,jer ce da vrati svoje. Bilo Srbije,bice I opet,zapadna Njemacka nije nikada priznala istocnu pa su je vratili pod svoje.

mc

pre 11 godina

@deda Cvetko
E, pa, taj jedan ucenik je uspeo da izenrvira celo odelenje tako sto:
-Nije dozvolio konfederalizaciju SFRJ
-Upotrebio JNA u Sloveniji
-Upotrebio JNA u Hrvatskoj
-Politicki rukovodio vodjama u Krajini
-Ucestvovao u zlocinima u BiH
-Maltretirao i ubijao albance na Kosovu o 'oslobodjenja' pa sve do 1999
-Ne postuje svoje susede
-Ne postuje svoje manjine
-Ne postuje ni jedan dogovor
...
Da li je dovoljno da ga 'celo odelenje' mrzi?!!
Da li treba jos nesto?
Shvatas li ti da svet nas vidi kao naciste posle IIWW?!
Da, bas tako nas vidi! I mi nista ne radimo da to promenimo! I dalje pricamo o svom postenju i svojim pravima, ne prihvatajuci svoje zlocine i zlodela!!!
Kada to shvatimo, onda ce tek poceti preporod naseg naroda, tek onda cemo moci da krenemo napred i da se prikljucimo zajednici evropskih naroda!!!

Milikasnspatetika

pre 11 godina

Priča se o pregovorima oko Kosova. Zašto onda treba da prisustvuju ljudi koji nisu direktno uključeni u pregovore. Verovatno imaju važnija posla da završavaju.
(casper, 28. mart 2013 17:19)
# Link komentara

Uh što mi žao Eliot stresa ,što više ne može da se skriva iza Dačića? Stvarno ova Eštonova ne zna koja je najslabija spska karika?

okreni se i nestani

pre 11 godina

Sve gore pobrojane mere koje se vec godinama vrte treba stvarno i preduzeti!
Jasnoje ko dan da su najnize plate u regionu, da smo zaostali kao da smo sada po Turcima itd..Ali isto tako kao sto usvojiste Marijin zakon bilo bi lepo da usvojite i zakone o otvaranju novih radnih mesta, zastiti nasih proizvoda, pomoc viseclanim porodicama i sve sto moze poboljsati ovu situaciju jer idemo u sigurnu propast

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ja u kompletnom tekstu ne videh ništa pozitivno. Pregovori sa KiM - bez šanse za pozitivan ishod iz naše perspektive. Ekonomija - nula. Šanse za poboljšanje - samo čudo nas može izvući. Natalitet - negativan. Datum za priključenje EU - piši propalo. Pa jeste zato tu gde jeste? Da nam saopštite da nije dobro a biće još gore? Jeste zato grebali da se uvalite u fotelje? Ako niste za pozicije na kojima ste, ako ne umete da radite - zahvalite se lepo građanima na poverenju i podnesite ostavke. Prosto. Jeste li rekli 100 milijardi $ investicija, jeftina hrana i jeftina energija pre izbora? Gde je to što ste obećali? Dosta mi je više kukanja i opravdanja. Ako je loše i ide na gore, sklonite se dok je vreme pa neka neko drugi pokuša.

mirko

pre 11 godina

Kada ovo čitam, ne mogu da verujem, gde se denu onaj entuzijazam, pa pre par meseci je ovaj isti Dačić držao predavanje u Skupštini, kako će rešiti Kosovo, i uvesti Srbiju u EU, zbog toga ga je V.Pešić nazvala srpskim De Golom, a sada krajnji pesimizam.
A možda on snižava letvicu da bi mu posle prihvatanja neke varijante Ahtisarija opet aplaudirali, i slavili proevropsku vladu, koja eto u bezizlaznoj poziciji nalazi rešenje. Neki su vidim zaboravili ko je vladao Srbijom u vreme Gazimestana, Rambujea, Kumanova, pa sada eto neko im uvalio vruć krompir.

mc

pre 11 godina

Potpisite sporazum i resite problem Kosova sada i odmah!
Nikada bolju ponudu necemo dobiti!
Ne razmisljajte o rejtingu vec o buducnosti naroda!

Ђока

pre 11 godina

То вам је флоскула како бисте све прихватили ,дабисте имали после оправдање зашто сте продали државу.

novica952

pre 11 godina

Dačić je odgovarajući poslanicima u parlamentu odgovarao na mnogo pitanja u vezi pregovora oko Kosova i zaista pokazao da je Srbija u teškom problemu da obezbedi izvršne funkcije za ZSO po stavovima koji dolaze iz Beograda.Po Dačiću čak i za sprovođenje Ahtisarijevog plana koji nam ne ide u prilogf bila bi potrebna borba jer priština nije spremna da obezbedi nizi njegovo funkcionisanje.Ali ima jedna stvar koja me jako brine i koja pokazuje totalno nejedinstvo unutar vladajuće koalicije a to odgovor na pitanje Čede Jovanovića kada Dačić odvora kontra pitanjem ako uđemo u parlamentarne izbore zašto nebi ušli i u predsedničke. Ovo pokazuje da to demonstrirano jedinstvo za medije na liniji Dačić Vučić i nije baš tako i da tu postoje duboak neslaganja.To pokazuje i Amerika i EU kada žele uključenje Vučića u poslednju rundu razgovora u Briselu.

nidža

pre 11 godina

jasno je da je ovo spašavanje onog što se još spasiti može...
(fifi, 28. mart 2013 22:42)

Do sada je pregovre pod velom tajne vodio službenik prethodne vlade (samo konstatacija). Sada to radi predsednik Vlade. I nije lako "ispraviti krive Drine" prethodnih, bar četrdesetak godina. Mnogi su prodali imanja i naselili se u centralnoj Srbiji i sada odatle "brane Kosovo". Oni najuporniji ostali su bez svega i ili su po kampovima izbegličkim ili u "getu kosovske stvarnosti". Zbog ovih drugih se treba potruditi da se nađe najbolje rešenje!

perica

pre 11 godina

Pitam se samo ko je na čelu Srpskog pregovaračkog tima? (jednoruki krstivoje, 28. mart 2013 23:56)
Tim vodi predsednik Vlade uz podršku cele vlade i predesdnika države. Čudno samo da Vam nije smetalo kada je taj posao obavljao činovnik vlade. A što se tiče onog oko čega se vode pregovori - još devedesetih godina kosovari su prodavali imanja i za to kupovali po 2-3 u centralnoj Srbiji. Oni što su ostali najuporniji na kraju su morali pobeći spasavajući život i sad su po raznim kolektivnim smeštajima (znaju kako im je). A ovi prvi sada najglasnije pozvaju na "odbranu Kosova makar i oružjem". Razmislimo gde smo i kakvi smo. Očito je dužnost ono što tražimo od drugih!

HM

pre 11 godina

Naravno da je sve slabija kada su pregovarači boranija, pogotovo Vučić. Šta će nam VB i Nemačka. Zašto ne Slovačka, Italija, Francuska ..... Ajmo malo kockutu baciti među njih da se glođu a ne odmah okorjele neprijatelje. Mogao si i SAD pozvati Vučiću da ti pravi društvo dok potpisuješ kapitulaciju oko KiM

vito

pre 11 godina

I tako pricao jedan Dacic nesto,jedan Tadic pre njega,Kostunica pre Tadica,Sloba pre njih troje,Tito pre Slobe... Kada cemo reci zbogom Kosovo? Toliko prolivene krvi,izmisljotina,izdajica,politicara-mafijasa svega i svacega. Sta mi trazimo? Izgubljeni u svemiru bez ikakvog puta,lebdimo iz mraka u mrak,nigde svetla da ugledamo. Toliko smo mali i nemocni da nam je bolje da cutimo. Jedemo g.... priznao ovaj,priznao onaj kosovo,a pregovaramo kao i sa svakim susedom. .... od naroda smo!

Strani placenik,honorarac!

pre 11 godina

Ako narod ne vidi da politicari ustvari znaju unapred sve onda treba da nas nema! Zna i Dacic i Toni nase pregovaracke pozicije ali dozirano daju narodu. Pritom sve svaljujuci na Pristinu i nove "ucene" EU. Zadrzati netrpeljivost prema EU i uvek imati dezurnog krivca u rukavu. Zar stvarno mislite da su oni iznenadjeni nemogucnoscu dogovora? Namazano je to! A ovaj narod sto ih glasao pre bi u vatru nego da razmisli malo i skapira ovaj zlocinacki skup politicara. Ne mislim samo na sadasnju vlast. I na DS i onu pre nje. Izgleda da nema iskrenog i postenog politicara,nazalost.

hilux

pre 11 godina

kukavičluk i licemerje Aleksandra Vučića nema granica. I takav ima rejting kakav ima. To govori o Srbiji koliko je benadezna zemlja.

proka

pre 11 godina

Kada pocne da se otvara ova pandorina kutija,bice veselo za pojedine ljude koji su se dobro ovajdili na racun gradjana...samo napred u borbi...

simke

pre 11 godina

Vucic je pokazao kako i treba da se vodi drzava,ne kako je to bio slucaj do sada..samo hrabro i beskompromisno protiv kriminala u drzavi.

Stole

pre 11 godina

Ove promene je Srbija dugo cekala,konacno da se neko uhvati u kostac sa ovim vrucim krompirom kao sto je borba protiv korupcije.

Mrav

pre 11 godina

Trosilo se godinama, rasipalo sakom i kapom, putovalo turisticki bez stvarne potrebe po celom svetu, grabio je ko je stigao mnogo vise od realnih mogucnosti toliko da su i sopstvenu stranku doveli do bankrota, pa NARAVNO da je zemlja u ekonomskoj krizi!!!

nezir blakaj

pre 11 godina

Kada su vam predrozili Ahtisarijev plan onomad ste cinicno odbili, a sada kuku lele kad bi jos jednom dali taj plan al ne daju.
Kasno stize Marko u Kosovo Polje.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

A što pregovarate? Pa niste vi dobili mandat da vodite pregovore u korist Albanaca?!Ako je cilj ovih pregovora u kojima Srbija postiže "enormne" uspehe, da se pomognne samostalnosti druge Albanije na tlu Srbije, ZAŠTO NE ODUSTANETE OD PREGOVORA? Zašto dajete NEŠTO za NIŠTA? Dajete "tapiju" za obećanje za DATUM?