Nedelja, 24.03.2013.

10:01

CDU:Kosovo u UN, uslov manje Srbiji

Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji.

Izvor: Tanjug

CDU:Kosovo u UN, uslov manje Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Čuperak

pre 11 godina

Ovako izgleda evropska demokratija. Ucene, ucene, ucene... i nikada kraja! Kako li će nam tek biti ako uđemo u EU? Ne daj Bože!

Gile

pre 11 godina

Gospodo Svabe da biste bolje razumeli sve sto su ljudi napisali u ovim komentarima ja cu da sumiram i prevedem: Serbia über alles !!!

Nikako ne pristajati na ovu zamku koja nam stize iz Nemacke

pre 11 godina

Ponudu ne treba nikako prihvatititi,jer iza ovoga stoji zamka.Ako Kosovu dozvolimo clanstvo u UN (bez naseg priznavanja) Kosovu se otvaraju vrata da postanu clanica svih medjunarodnih organizacija. Onda Kosovo ima pravo da tuzi Srbiju za genocid pred Medjunarodnim sudom u Hagu a svi znamo da je taj sud po uticajem zapadnih zemalja a Srbija bi verovatno izgubila taj spor jer joj na ruku ne idu i presude onog drugog haskog tribulana u vezi Kosova gde su osudjeni neki nasi politcari, vojna i policijska lica za udruzeni zlocinacki poduhvat,to bi podrzumevalo da ako bi Kosovo dobil tuzbu da bi Srbija placala silne miljadrde evra odstete(imamo najave Tacija u tom smeru, a to mogu jedino kada postanu clanica UN),Kosovo bi za neki godinu uslu u NATO a verovatno pre Srbije i u EU Dok bi Srbija samo dobila pocetak pregovora,bila bi tuzena od Kosova, verovatn bi nam i Nemci trazili u toku pregovora(odstetu od 32 milijarde evra jer su toliko izracunali da su ostavili imovne u Srbiji posle II svetskog rata),i kada bi zavrsila pregovore sa EU poslednji uslov bi bio i da Srbija prizna Kosovo,to bi znacil da Srbija to ne bi mogla da uradi i da ne bi mogla postati clanica EU a Kosovo bi uslu u EU bez ikakvih problema.Ovakvu ponudu prihvatiti samo na kraju pregovora sa EU, da Kosovu udje u UN istog dana kada Srbija udje u EU (ulazimo u EU bez priznavanaj Kosova ali dajemo clanstvu Kosovu u UN i da potpisu ugovor da Srbiju nece tuziti sudu), a da se Srbija obaveze da nece kociti Kosovu u EU.

srbin

pre 11 godina

Srbija ovakva je u svakom pogledu bolja bar od Rumunije i Bugarske a oni vec 20 godina trose pare iz EU fondova. Ako nam sad nedaju datum treba ubrzati reforme na svim poljima ali vise netraziti datum jer ce biti ocigledno da nemamo sanse da udjemo a licno mislim da nema vise prosirenja!

ЕКОНОМИЈА

pre 11 godina

За опстанак и развој једног народа, најважнија је економија..
Пример 1: САД је после другог св.рата уложила МИЛИЈАРДЕ $ за обнову разорене Западне Европе, а СССР је извукла из Источне све што је могла.
Пример 2: У последњих 10 година Русија је уложила у Србију мање од Словеније, а да не говорим о Немачкој држави која је од 2000.г. дала преко 1,5 милијарде Евра, а њене фирме у Србији још 1,5 милијарде евра, плус наши радници у Немачкој шаљу 1 милијарду годишње.
За паметне Србе, СВЕ ЈЕ ЈАСНО !!
За југокомунисте никада неће бити јасно :(

Ivan

pre 11 godina

Seća li se neko uslova "hapšenje za EU"? Ni ratifikacija SSP nije prošla još hehe. Smešni su ovi iz EU. Pa i izmedju sebe ne mogu se dogovoriti o Kosovu.

Kosovo je projekat Nemačke i oni pritiskaju....pritiskaju....i pritiskaju...

Darkness

pre 11 godina

@X: dosli smo u situaciju da nas bombarduju zbog toga sto smo dozvolili sebi da nemamo nuklerano naoruzanje. S njim bi smo lako ostvarili ciljeve Srbije: izlazak na more i posedovanje teritorije koja ne marginalizuje ulogu Srbije u vojno-strategijskoj podeli Evrope. I da, u pravu si za onu cetvoricu, oni nisu imali, niti imaju kapacitet da upravljaju drzavom koja pretenduje da bude cinilac moci na Balkanu i da bude uvazavana od strane stvarnih sila.

Krle

pre 11 godina

Pa tek sto smo poslali Milosevica (jedini evropski predsednik ikada izrucen stranom sudu), Karadzica i Mladica. Sad i Kosmet? A onda vojvodjansko prolece? A sad da nagadjamo sta posle toga?
Dovoljno je videti okupacione granice iz ii sv rata pa naslutiti.

I love our krastavac

pre 11 godina

To mu isto dodje kao kada detetu uvaljujete na silu da jede karfiol, a koji mrzi iz dna duse.
Onda mu kazete ako ne bude dobro da cete mu ukinuti da jede karfiol najmanje godinu dana. Eto kazne oduzimanjem onim cega se i onako gadite.
Bre necemo taj vas EU, ako ste zli, niste gluvi.

Горан

pre 11 godina

Народе, окренимо се себи и својим интересима. А не Европској Унији и њеним интересима. Радимо на повећању стандарда, на борби против криминала, на владавини права и закона, на слободи говора ... Европској Унији свакако постоји алтернатива. Само очајник нема алтернативу.

Европска Унија која не поштује договоре и потписане споразуме НАМ НЕ ТРЕБА. Бити бедан у друштву богатих је много тешко. А ми нисмо богати.

Ortodoks

pre 11 godina

@(pogresili stranu..., 24. mart 2013 15:50)

Eto, desilo se da se desavalo sve ono o cemu nista nismo mogli videti na RTS-u i procitati u Politici.


Desilo se da su nas nasi politicari (a to je Dacic vrlo, vrlo otvoreno priznao) lagali godinama.

Nisu nam rekli da bas i nismo bili cvecke. A mi to kao, eto nismo znali i ne znamo, pa treba neko da nam o tome prica pricu.

Pokvarili smo se nesto u zadnje vreme, ovih "brzopoteznih" dvadesetak godina.

I, da ne zaboravim, nije ni do koga, nego do nas. Moramo da neke vazne stvari rascistimo sami sa sobom. Sto pre, to bolje. I da bar neko vreme nikoga (drugog, treceg, petog desetog) ne pominjemo. Da ne razvlacimo pricu. Nego da se usmerimo na resavanje problema, koji postoji.

A ako neko i nakon svega jos misli da u nama nikakvog problema nema, da smo jedan kroz jedan super i odlicni i najbolji i cvecke, a svi ostali losi i krivi i neprijatelji - e, to je poseban problem. Taj problem, takvo razmisljanje, takvo okretanje glave, takvo ignorisanje - to je problem u problemu.

Znam ja nas.

zorant

pre 11 godina

Žao mi je što to kažem posle dve decenije nade u neki normalni život, ali ništa od Srbije u EU. Sudbinu Kosova će rešavati neko drugi, ionako više nije važno. Mislim da ćemo odustati od pregovora, potpuno se izolovati od sveta i čekati da svi mladi odu u inostranstvo. Želim sreću svakome ko ode iz ove proklete avlije.

dok

pre 11 godina

Pod hitno se trebamo povuci iz pregovora, a bez srpskog pristanka, sve im je dzaba. Ako mi potpisemo pod pritiskom, priznanje Kosova, ni Rusija, ni Kina, ni Spanija, Grcka, Slovacka Vatikan, Indija, ne moze da ga ne priznaju, a onda je sve gotovo. Cim se toliko zuri Briselu, Englezima, Nemcima, Amerikancima, treba zaustaviti svaki dijalog, na neodredjeno vreme.

markoko

pre 11 godina

meni iskreno nije stalo do kosova...ne treba nama kosovo kad tu nas vise nema... ta je bitka davno izgubljena. smatram da nama treba drustvo koje je izgradjeno na temeljima prava i slobode. mi jos uvek razmisljamo o nekim granicama, gde smo bili pre 500 godina. ... u normalnim zemljama se razmislja o ekonomiji, pravu, skolstvu...svakodnevnim potrebama vecine ljudi. mi smo na nivou evrope od pre 400 godina kad su oni razmisljali o granicama i lebu....

Monumentology

pre 11 godina

Priznavanjem Slovenije, Hrvatske i unilateralno Bosne i Hercegovine, Nemacka je priznala rezultate nedemokratskog rezima komunisticke partije Jugoslavije. Nemacka elita ima sasvim jasne ambicije, koji su artikulisani u njihovoj strategiji prosirenja politickog i diplomatskog uticaja, narocito u Jugoistocnom delu Evrope. U tome imaju punu podrsku Amerike i precutnu Rusije. Na srecu ovoga puta se radi o politicko-ekonomskom pritisku koji za posledicu nema iminentnu pretnju ratom. U medjunarodnim odnosima ne postoji demokratija i uvazavanje, postoje samo interesi! U slucaju Kosova jedini srpski interes je ocuvanje elemenata kulture i opstanak srpske kulturne elite! Bilo koji plan koji to garantuje, ukljucujuci i Ahtisarijev, je dobar! Mislim da su i politicari shvatili da je vreme ocuvanja reputacije i politicke karijere proslo i da moramo da se suocimo sa nasim iluzijama i greskama iz skorije proslosti! U tom kontekstu treba posmatrati ovakve izjave nemackih parlamentaraca. Mislim da treba da ostavimo vremenu da verifikuje ili negira odluke nemackih, americkih i ruskih vlada da priznaju rezultate nedemokratskog komunistickog rezima.

Miroslav, Toronto

pre 11 godina

Nemci su makar i poslovicno brutalno - bar bili iskreno otvoreni. Dakle lista partikularnih uslova (odvojenih od pregovora sa EU) cak i posle priznavanja Kosova. Pametnom - dovoljno. Oni (Nemci) nemaju nikakvu nameru da makar samo odskrinu vrata Evrope Srbiji. Dakle, na nama je da odlucimo dali zelimo da se pokoravamo svemu (npr. urusavamo preostale institucije na Kosovu koje su jedine garant bezbednosti Srba, pa makar samo i na severu) i da za uzvrat dobijemo veliko - NISTA. Nije znaci problem u Nemcima - oni svoju politiku dosledno sprovode - problem je u nasim politicarima koji njihove diktate slusaju i pokoravaju im se.

marija

pre 11 godina

O cemu vi to pricate, gospodo???

Ovakav nedostatak osecaja za realnu procenu je fascinantan, makar da je i od nekih nemackih poslanika.
Cemu se nadate?

nenad

pre 11 godina

kad videh dole u komentaru da Milos kaze, vidi ko su nam prijatelji ko finansira bolnice i domove zdravlja i navodi Nemacku i SAD, ja sam sokiran koliko neko moze biti malouman, glup, neinteligentan, ma nemam reci, znaci oni nas bombarduju naprave stetu vrednu vise milijardi dolara, uniste privredu pa nemozes nosta ni da zaradis, kupe nase firme koje donose njima profit, a onda budu kao dobrotvori i poklone koji milion u donacijama i obavezno zveknu tablu da se vidi da su pomogli nebitno dal su dali mozda i par hiljada evra, al vazno da se vidi. Logika tvoja je da ako te neko prebije, maltretira ti porodicu, pokrade ustedjevinu, razlupa namestaj, unisti ono od cega zaradjujes, a posle dodje i da ti stoti deo vrednosti svega toga, taj neko mora biti da ti je prijatelj i dobrotvor. e mozgu

malisa

pre 11 godina

dakle, rade nam sta god im padne napamet! ne znam stvarno vise koliko smo ili sta smo mi, srbi, zasluzili da nas ovako cimaju, al ovo stvarno vredja osnovnu inteligenciju i zvuci ozbiljno ponizavajuce.

nisam anti eu nastrojen (ili barem nisam bio ni blizu) al ovo pregovori nisu i stvarno gubi smisao...

Milan Nis

pre 11 godina

Kako su se ljudi raspomamili,pa to sto NECEMO ILI NE ZELIMO U EU,ne znaci da necemo da uradimo to sto se od nas trazi,uvek je tako bilo i uvek smo kasno shvatali,uvek imali samo stetu i nikada nista naucili iz proslosti,da ovim svetom ne vlada pamet nego sila.Nazalost najglasniji su oni kojima je naj udobnije,sa pozicije iz neke drzavne firme,odlicnom platom za nerad,sutra bi se odrekli Kosova da im neko pomene samo da bi zbog toga mogli izgubiti posao i privilegije.A sad raspalite sa minusima,ako ovo nije istina.

Dragiša Vlaović

pre 11 godina

Komentari ,ovakvi ili onakvi . Pitanje je da li ih neko čita . Ne nisam dobro rekao ,jer mi koji dajemo komentare i čitamo ih. Da li ih čita onaj koji bi trebao da ih čita ili su puki ventil za ljude kojima je ovo prilika da bi pomogli onima koji su izabrani pomognu. Inaće moje mišljenje je da iako smo mali i nejaki treba da imamo svoj ponos . Ali se baš i ne slažem sa svojim mišljenjem jer u svom životu sam video i upoznao i druge koji nisu imali pokazali svoj ponos , pristajali na sve ,a nisu ni rušeni niti ih ko dira i sada su u EU to je Čehoslovačka. Priznajem sada više nisu tako oduševljeni sa EU jer su ranije mnogo bolje živeli. Po mome ovaj nametnuti nam kapitalizam je malo gori od pakla. Prihvatio bi onaj Švetski i sl.Onaj socijalni barem dok se ne oporavimo od predhodnog bliskog nam iskustva. Ne želim da mislim i verujem kako kod nas nema bistrih pametnih glava koji su u poziciji da nešto kažu i urade.Samo bih se složio sa G. Selakovićem , da bi nam se ceo (sistem) urušio kada bi korupciju suzbili. Jedino mi nije jasno koji sistem. Nisam znao da ga mi imamo. Ako ga imamo zašto se ne pozovemo malo na 100.000 šiptara u Srbiji. Zašto ne tražimo od UN ratnu odštetu za 1999. Zašto ne počnemo da pravimo svoje pare nego ćekamo od drugih da nam daju milostinju, Sve je vrlo prosto . Malo aktivirati selo preko URS i njihove ideje da svoje novce utroše na studije izvosljivosti svojih regiona i raspisati, bez prodaje,tendere za proizvodnju hrane i sa 10.000 E, zaposliti ljude.

Mira

pre 11 godina

Nece da moze.
Ljudi moji, pa zar ovi Nemci nista iz istorije ne naucise! Nicija nije gorela do zore, proci ce i ova vremena, proci ce i vladavina EU i Amerike kao sto su prosli svi koji su hteli da ovladaju svetom.
A sto se nas Srba tice, da umeju samo drugacije - da su kobajagi na nasoj strani, mi bi mozda dali i sami vise nego sto nam traze.

Nindza

pre 11 godina

I sad, svi ovde kazu "koga zanima Kosovo", a zapadu je samo Kosovo bitno, i spremni su na sve ostalo da zazmure - korupciju, bezvlasce, divljanje cena, i jos gomilu stvari koje ne valjaju u Srbiji.

I to je iskren odnos i iskrena zelja prikljucenju Srbije EU? Ne, hvala...

Ako je NJIMA najbitnije Kosovo, onda je i meni, i trebalo bi da je svima, jer ako nesto znam o Nemcima, to je da se oni ne bave nebitnim stvarima...

joe

pre 11 godina

@totosport: najjaca fora na ovim komentarima vezano za Srb-KiM odnose je kada dezurni albanci preuzmu ulogu europskog, savesnog, pomirljivog srbina na srpskim sajtovima :) pateticno, ali slatko. Sta sve rade za svoje Kosova :)
Sve za za datum pocetka, pocetaka, preliminarnih, pripremnih, predpristupnih itd.

pogresili stranu...

pre 11 godina

Srbi po pravilu su osetljivi kad da im Nemci diriguju...nekako su uvek bili na razlicitim interesnim stranama kroz istoriju,pa ih zato nekako i razumemo...Ali sta je sa ovim amerikancima...Sa njima smo bili saveznici u oba svetska rata...ili na pravoj strani kako neko kaze ..Nikad nismo nikoga napadali, samo smo se branili...Branili se od Turaka 500 godina,branili se od Austrougara,pa od Nemaca i tako redom...I sad odjednom mi gori od svih...Pa i u Titovo vreme smo bili prijatelji...Sta se desilo sa njima, nije bas jasno...Cudno je sve to...

Gradjanin

pre 11 godina

@Tu se vidi koliki je njihov interes da priznamo Kosovo. Njima to mnogo treba.
(Nikola, 24. mart 2013 13:28)

Najvise volim kad procitam kao ovo iznad. A niko od tih sto "brane" ono sto nemamo ne znaju u cemu je fora i sto je to u njihovom interesu.
Oni misle da njih vole, nas ne vole. Kao i uvek plitko razmisljanje. Da su katolici, bilo bi eto zato, stite svoje :) E, posto su muslimani prvenstveno onda niko ne pominje verski motiv (naravno nije taj razlog sto se trazi da se prihvati "realnost na terenu).

Dragi sugradjani, mi da imamo mozga (bez emocija), to je PRVO U NASEM INTERESU, a onda u interesu EU, a i u interesu Kosova i naroda koji dole zivi (bez obzira na nacionalnost).

Dragan

pre 11 godina

Sramota, bio sam veliki optimista i uvek za ulazak nase zemlje u EU, ali kad krenu ovakva prepucavanja, politicka trgovina, nepostojeci uslovi, novi uslovi itd itd itd... Totalno se razocaram u koncept evrope, i nesto mi se citi da je bolje da se ona raspadne pre naseg ulaska. Bice bolje po nas da konacno naucimo da smo sabi sebi najvazniji partner u tome da postanemo bolja zemlja.

Microsoft

pre 11 godina

Sta pricaju ovi Njemci koji uslovi,pa Srbija priznala KIM-a 1999 god.10 god.prije vas ,i granice,pasosi,tablice ,sta hocete vise covece.

lo

pre 11 godina

Kosovo je kao stan, napravljen nelegalno.
I dokle god se ne legalizuje
nece imati sna u toj kuci.
Mozda su im dali telefon, vodu, struju, komunalije, poreze, ali nije legalno i ne mozes niko drugacije da kaze.
Kao i uvek niko nije najaci ceo zivot, prirodno doce do promene, i onda na red da se srusi ono sto nevalja.
Pravda je spora ali dodje,
nekad i za 500 godina.
Zato nas i mrze, i uvek ce biti u strahu da ih ne proteramo.

A da se menjamo, ja Vama jedno nista, a vi meni gusle ?

pre 11 godina

U proslosti smo ziveli lose ali smo imali gusle. U buducnosti necemo ziveti bolje ali necemo imati ni gusle. Nemci nam ih uzimaju zbog naseg ponasanja u I i II ratu. To je sve, nema nista vise. Ostace nam samo pljuvanje po svemu u neogranicenim kolicinama.

ti ces da pricas

pre 11 godina

@e-krem

Korenje, koje cemo mi dalje da re-eksportujemo u albansku "drzavu kosova", sampiona nezaposlenosti u Evropi, jedinima kojima treba viza za EU, gde se nista ne proizvodi niti izvozi i gde se cak placaju stotine i hiljade evra za srpski pasos samo da se pobegne odatle.

zoki

pre 11 godina

Nekada su Nemci kretali tenkovima, danas su mnogo "uznapredovali", tenkova nema, koriste se druge metode ali su ostali isti ciljevi, isti interesi, ista arogancija, isti rasizam.

goran

pre 11 godina

porazeni smo...sve prihvatiti sa tzv. fus notom. Ovako idemo nizbrdo uz strahovitu potrosnju energije. RADIMO, UCIMO, STVARAJMO ... KUPICEMO IH. Tocak istorije se okrece vidite gde smo danas ko bi rekao a sutra ko zna..

JA

pre 11 godina

... ako se tako igramo predlog je da ukinemo PDV kao garant vraćanja kredita koji se svode na golo štampanje evra i kad smo već gladni da ne budemo i j****i pa onda vratimo u bundestag interesnim sferama da razmisle jos jednared.

Milibor

pre 11 godina

Prosto rečeno, zažmuriće na korupciju političke garniture koja prihavti takav ustupak, neće insistirati na nekim promenam u pravosuđu, tolerisaće nedemokratsku praksu... Isto kao u Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumuniji. Tolerišu Đukanovićev kriminalni režim jer prihvata sve što od njega traže u vezi Kosova i Srbije. A Rumunija i Bugarska se uklapaju u standarde EU kao Bangladeš, ali te dve zemlje su najlogičnija prirodna granica Unije.

raus

pre 11 godina

Izgleda da su Nemci umislili da je EU u stvari samo neka prosirena Nemacka u kojoj svi ima da skakucu i prave piruete svaki put kada Nemci to pozele i narede. Neko bi ipak trebao da prenese ovom nemackom poslaniku da je sada 21. vek i da Hitler nije pobedio.

Milos

pre 11 godina

@Na ovakvo uslovljavanje bi i Hitler bio ponosan. Eh sto Rusi ne produzise jos malo zapadnije 1945, trebali su ovu neman od drzave i narode rasparcati na 100 delova da im vise nikad ne uspe da se uzdignu i da maltretiraju slabije od njih.
(Mr X, 24. mart 2013 12:59)

Kada prodjes sledeci put pored neke skole ili doma zdravlja baci pogled obicno je kraj ulazne kapije, procitaj natpis na tablama ispred pa vidi ko obezbedjuje sredstva za finansiranje obnavljanja ssrpskih domova zdravlja i skola Rusija ili Nemacka, EU ili SAD ????

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Ovakvih pritisaka Nemacke nije bilo sve do negde septembra prosle godine,malo po formiranju Vlade,vrlo cudno.Ivica Danas izjavljuje da nemamo prijatelja u okruzenju,da su nasi prijatelji daleko da bi smo sa njima pravili planove o ulasku u drugacije unije jer smo okruzeni NATO i EU.E pa srecom da smo daleko od Vasih prijatelja a blizu EU ciji cemo clan biti svidjalo se to nekom ili ne.

totosport

pre 11 godina

Kosovo je ili nezavisno ili nije. Mislim da na osnovu postojecih argumenta Koasovo je nezavisna zemlja, ima svoju teritoriju, ima svoj ustav, vojsku, populaciju i sve sto treba da ima jedna nezavisna zemlja. Da li ce Kosovo biti ëlan OUN ili ne mislim da je bez znacaja za Srbiju. Za Srbiju je znacajno das Kosovo bude deo Srbije, medjutim rekli smo da je Kosovo nezavisna zemlja, proglasila je svoj ustav i ima sve demokratske i drzavne institucije. Zasto gubime vreme i nerve u vezi toga, da li ce Kosovo biti ëlan OUN uopste ne zavisi od Srbije i kako se stvari razvijaju Kosovo ce uskoro biti i clan ove svetske organizacije i to nece mnogo pomoci ovoj mladaoj drzava da prevazidje ekonomske, politiëke, razvojne, korupcione i mafijaske probleme sa kojima se suocava.

Johnny

pre 11 godina

EU ovih dana prolazi kroz najtezi period od svog osnivanja. Licno mislim da ce morati da izbace Kipar iz evro zone, nakon toga i druge zemlje (Grcku, Spaniju, Portugaliju, Italiju), sto ce vrlo verovatno izazvati raspad EU u danasnjem obliku. Pa zar je mudro prodati "veru za veceru" i to bas sad?

Patria

pre 11 godina

Ovde mnogi pogresno interpretiraju stav da je Milosevic kriv za bombarovanje. Dakle, kako biste to lepo patriJotski shvatili, imate vi tako tu vasu kucu/stan, imate tu tako nekog podstanara koji voli da se siri po kraju, ali ste vi trenirali boks i svako malo kad on nesto oce, a vi njemu onako prilupite neku sljagu. E onda jednog dana shvatite da vam je taj podstanar istukao klinca jer mu je vas klinac prebio njegovog klinca. Vi se tad razgoropadite i krenete da mlatite i postanara, i njegovu porodicu. Uto vam na vrata neko pokuca. Vi se zaj***te i otvorite vrata, i gle, Cak Noris vam kaze da se smirite jer cete obrati bostan. Vi kazete "ma vazi", zatvorite vrata i nastavite po starom. Onda vam dodje socijalni radnik i kaze vam da to tako nece moci (zalio se i Cak Noris) i da ce vas udaljiti iz stana ako nastavite s nasilnickim ponasanjem. Vi opet kazete "ma vazi", i nastavite jos grdje da lemate podstanare. E, j*** ga, poslednje sto ste culi pre nego sto ste pali u nesvest od batina bio je udarac nogom kojim je Cak Noris razvalio vrata vaseg stana, "objasnio" vam par stvari, izvukao vas za usi napolje, nasamarao, i rekao da nece vise da vas vidi.
Zasto je Milosevic kriv za bombardovanje? Pa kad znas da Cak Noris gotivi tvog podstanara, nisi valjda moron da se bijes s njim, ne moras da dobijes batine da bi znao da ce biti kako Cak Noris kaze.

velja

pre 11 godina

muka mi je vise i nemaca i eu!
a mi jos nismo u eu!! zamislite kolika je mrznja grka, kiprana, italijana, spanaca prema nemcima...
zasto se uopste mucimo da udjemo tamo, kada nas ne zele kao narod vec kao robove, a pritom se i raspadaju..

Zoran

pre 11 godina

Vreme radi za nas, nezaposlenost na Kosovu je 75% i veliki broj Albanaca se iseljava je nemaju normalne uslove za zivot koje im je ranije Srbija obezbedjivala, ukljujuci i besplatnu struju, vodu i ostale komunalije. Znaci mi samo mora da istrajemo, ova Vlada mora da prekine EU integracije i da prestane da se zaduzuje kod istih i konacno da pokrene nasu privredu. Zato ih je narod i izabrao , a ne da bi nas na silu uveli u EU i predali Kosovo za 15 dana.Nisu toliki ljudi izginuli za nista. Ako ne veruju sta narod misli neka slobodno daju referendum EU ili Kosovo. Najbitnije je ponovo uvesti carinu na EU proizvode sto bi zaustavilo unistavanje nase privrede. Za one koji su zaludjeni EU idejom sa ekonomske strane dovoljno je da pogledaju samo nase komsija u kojima smo mi u rangu Bugarsku i Rumuniju koji dan danas dolaze kod nas da sezonski beru voce da bi preziveli. Nema besplatnog hleba.Najvece investicije u Srbiji su iz EU, ali se niko ne pita kolika ta EU izvlaci novca mesecno iz Srbije, sigurno 5 puta vise nego sto su ulozili. Mora narod da shvati da u kapitalizmu nema ljubavi nego cist interes. Oni ce da uloze pare ako mogu da ih dupliraju, treba im jeftina radna snaga, nece BMW da otvori fabriku u Srbiji da bi placao naseg radnika 2000 evra kada za te iste pare moze da placa svog radnika u Nemackoj, otvorice fabriku u Srbiji samo ako je radnik placen 300 evra mesecno.Zadnji je trenutak da se okrenemo sebi i da svojim radom podignemo Srbiju iz pepela!

Jedan glasac manje

pre 11 godina

Jaoj, ne mogu da prezalim dan kada sam zaokruzio SNS na izborima. Mislio sam da ce biti bolji, ali ispadose gori. Sve ce da prihvate da bi opstali na vlasti. Sve sto su govorili za druge, na kraju ce se pokazati da su oni u stvari takvi. Cak ni zuti ne bi ovoliko daleko isli. Tomo i Aco veliko ste razocarenje.

totosport

pre 11 godina

Kosovo je ili nezavisno ili nije. Mislim da na osnovu postojecih argumenta Koasovo je nezavisna zemlja, ima svoju teritoriju, ima svoj ustav, vojsku, populaciju i sve sto treba da ima jedna nezavisna zemlja. Da li ce Kosovo biti ëlan OUN ili ne mislim da je bez znacaja za Srbiju. Za Srbiju je znacajno das Kosovo bude deo Srbije, medjutim rekli smo da je Kosovo nezavisna zemlja, proglasila je svoj ustav i ima sve demokratske i drzavne institucije. Zasto gubime vreme i nerve u vezi toga, da li ce Kosovo biti ëlan OUN uopste ne zavisi od Srbije i kako se stvari razvijaju Kosovo ce uskoro biti i clan ove svetske organizacije i to nece mnogo pomoci ovoj mladaoj drzava da prevazidje ekonomske, politiëke, razvojne, korupcione i mafijaske probleme sa kojima se suocava.

pljačkaši

pre 11 godina

Očigledno vidimo istu stvar sasvim različito i to ne samo decenijama već vekovima. Od krstaških ratova smo im bili na putu pljačkaškog pohoda, pa posle svetskih ratova sada više ne mogu vojno da nas ponižavaju vež se kriju iza NATO i preko javnih finansija i MMF-a su nam se napominjali familije. I taman mislimo da smo nešto završili, skućili, uštedeli kad eto njih da opelješe (vidite šta rade Kipru, isto i nama samo je pitanje vremena kad).

Dragan BL

pre 11 godina

Doći ćemo opet do ultimatuma u 10 tačaka, ili uslova kako ih danas zovu.
Do tada ne smemo izgubiti poziciju!
I poruka ovim koji bi stalno popuštali, mi nikog ne napadamo! Veća prava u Srbiji treba da imaju USA, Nemačka, Turska od Srbije? Kako se to naziva? Sami odgovorite i priznajte sebi da pristajete biti robovi. Samo da znate da ćete posle raditi teže, i teže živeti nego sada.

NY

pre 11 godina

Nemci ce da salju neke marginalne likove i da prenose ono sto njihova kancelarka hoce i zeli.Mi cemo da se palimo da to nije stav Nemacke. I svaki put kada neki nemacki zvanicnik nesto kaze mi se uzjogunimo. Drugo . Mozda zbog stolice u UN nemci nece da insistiraju da istrazi ko je palio nemacku ambasadu. Najvece svetsko zlo je ujedinjenje dve Nemacke

Dejan

pre 11 godina

Kosovo u UN znaci priznanje Kosova. Koliko sam shvatio rekli su da ce priznanjem Kosova Nemci biti spremni da odustanu od DELA nekih drugih zahteva? Znaci Kosovo nije jedini uslov?

Pegy

pre 11 godina

Kosovo odlazi nepovratno.Hteli nehteli moracemo na neki nacin da priznamo nezavisnost Kosova.To ocekuju sve svetske sile.Isuvise smo mali da bi se borili protiv njih.Jedno pitanje se postavlja sad:Mozemo li da mi damo neku vrstu ultimatuma EU?Mozemo i to na sledeci nacin.STA VI NUDITE SRBIJI !!!!Vlada mora da trguje i tacka!!!Poslednji je cas za takvu vrstu diplomatije.Na kraju ce nam uzeti Kosovo za DZ i jos ce mo placati kojekakve odstete.To je moj licni stav.

???

pre 11 godina

Ima li sad nekome da nije jasno koji je uslov za ulazak u EU? Pre ulaska morao bi se raspisati referendum ukoliko bi zahtev bio priznavanje Kosova!

Harpun

pre 11 godina

Ako nista onda sretan sam sto je Kosovo veliiikii kamen oko vrata Srbiji(Da ne zaboravim Bosnu),platicete za sve sto ste uradili na prostorima bivse YU,mlataranje rukama i izjave tipa ,,nikad necemo'' ce Srbiji dodatno zagorcati zivot a bogme Evropljani znaju kako se to radi !Ne morate u EU,ali cete dobiti packe kad god hocete da izadjete na povrsinu.Srbija jos nije dotakla dno-bice jos mnogo gore nego sad !

rio-5v

pre 11 godina

Ovu odstetu sto siptari hoce da nam ispostave, neka traze od nemacke vlasti sto su duzni srpskom narodu za prvi i drugi svetski rat.Nemac uvek nemac pa nije vazna dali je 1914,1941,2013 sve je meni to isto u njihovom mentalitetu samo se drugacije zove.

dule su

pre 11 godina

Kosovo nije srpsko vise od 10 godina i to treba prihvatiti... a sto se evropske unije tice pre 10 godina sam bio ubedjen da nam je mesto tamo. Kako vreme prolazi sve vise pocinjem da sumnjam...

solarna olujica

pre 11 godina

ne zelim datum !!! koji vam je brate ???? sta mi znaci tamo neki datum ...dokle trpeti maltretiranje od strane ****** ??? dokle ???

nosite se nemci...

pre 11 godina

Meni licno mi je mnogo, ali mnogo bitnije da Srbija ispuni SVE EU standarde koje se ticu zakona, ekonomije, prava koje bi sada Nemacka da "progleda kroz prste" nego sto me zanima da li ce ta albanska naci-mafijaska tvorevina da udje u UN jer bi Nemci to jako voleli. Muka mi je od licemerja Nemacke i od ove podmukle ZLOUPOTREBE EU integracija za ispunjavanje nemackih interesa.

Rodjendan

pre 11 godina

Prema anketi koja je sprovedena krajem februara meseca protiv ulaska srbije u evropsku uniju bilo 67% gradjana ,vucic,dacic i nikolic rade protiv volje gradjana srbije.

Dejan

pre 11 godina

Da se ja pitam ove razgovore bih prekinuo momentalno i priklonio bi se manjem zlu,Nemcima i vecini evrope kao i Amerike je mnogo vise stalo do Albanaca i njihovih interesa (zbog cega je to tako NEZNAM) a ne Srba,oni Srbe samo ucenjuju kako bi stvorili sto bolje uslove Albancima ojacali ih a nas maksimalno oslabili,to su pokazali vise puta pa ni sada nije drugacije,samo se pitam zasto nasa vlada ne stopira ove pokvarene pokvarene pokvarene pregovore.Ja bi se da se pitam priklonio Rusiji i Kini oni nas bar ne ucenjuju bombarduju i ne otimaju teritoriju.

DOSTA!

pre 11 godina

Nemacka je spremna da "tolerise" to sto cemo svi mi losije da zivimo, sto nece biti promena u vezi zakona, pravosudja, drzace ove iz SNS-a i SPS-a na vlasti i dalje, jer ih interesuju SAMO I ISKLJUCIVO NJIHOVI, NEMACKI INTERESI. Onaj ko i dalje veruje u altruizam Nemaca ili Amerikanaca je tezak debil. Sada je vrlo jasno pokazano da za njih nije problem ako svi ovde pocrkamo samo da bi njihova politika pobedila. Jedan iole ozbiljan narod bi ovog momenta suspendovao bilo kakve pregovore u vezi te "drzave kosova" i na prvo mesto stavio sistemske promene i rekao: NAMA U SRBIJI JE OVO PRIORITET A NE LEGALIZACIJA ALBANSKE "REPUBLJIK KOSOVA" I AKO HOCETE DA POMOGNETE U VEZI ZAKONA I PROMENE SISTEMA U SRBIJI, DOBRODOSLI STE A AKO NE, **** ODAKLE STE I DOSLI, I VI I TA VASA ALBANSKA TVOREVINA NA KOSOVU.

medicinar

pre 11 godina

jedino pravo resenje u ovoj situaciji je prekid srljanja u Evropsku uniju....ultimatumi koje nam Nemacka postavlja su rasparcavanje naseg naroda i drzave....Nemacka radi protiv naseg naroda...nadam se da ce i Vlada posle ovih izjava uciniti pravu stvar....

drasko

pre 11 godina

sa gadjenjem citam izjave evropskih zvanicnika. ne, hvala, ko umesto mene pristane na silovanje srbije zasluzio je najgore mesto u srpskoj istoriji!

zex

pre 11 godina

Kao sto neko napisa 'pokorimo se nemcima'..da prvo nam oduzmu deo teritorije a posle toga udjemo u EU i oni nas pokore i ekonomski, pokupuju oranice. Ostane nam da zivimo bednije nego bugari. Vreme je...

Vailije

pre 11 godina

A ne! Da vi Njima zbog Kosova oprostite korupciju, sudstvo, privatizaciju itd., tako da mogu doveka da nas kar**ju jer - 'spasili su Kosovo', ne dolazi u obzir!

zeka

pre 11 godina

ma nece oni da nas prime i da priznamo kosovo.dosta im bugara i rumuna sto se muvaju po berlinu.
i kao sto rece ovde jedan,taj felinski je niko i nista.jeste iz vladajuce koalicije ali...na kraju ce biti kako angela kaze.a to je ne :)

owersear@gmail.com

pre 11 godina

Dragi nemci s kojima imamo toliko bogatu istoriju sve i da izglasate da nas primite ne bojte se. Nece narod u Srbiji glasati za ulazak u taj vas ...

Mr X

pre 11 godina

Na ovakvo uslovljavanje bi i Hitler bio ponosan. Eh sto Rusi ne produzise jos malo zapadnije 1945, trebali su ovu neman od drzave i narode rasparcati na 100 delova da im vise nikad ne uspe da se uzdignu i da maltretiraju slabije od njih.

Slim

pre 11 godina

Samo jedno ce da zaboli Svabu, a to je da ga udaris po novcaniku. Samo Srbi nemaju snage jer ne mogu da odole VW-u, Boshu, Siemensu...i ostalim preskupim svapskim proizvodima.
Izbor je vas, kupite robu iz SRBIJE, Koreje, Japana, Kine svaki put kad ona stoji pored nemacke i ucinili ste dovoljno. Pevace i oni drugu pesmu kad stane izvoz.
Ali pitanje je...mozete li vi to?

vozdra

pre 11 godina

Moze, ali samo kada narod Srbije to odluci na referendumu. Ovako ne bi priznali takav poduhvat ni jednog naseg politicara. Ma bre ni telekom vam ne bi dao za Kosovo.

mislite o tome

pre 11 godina

"Poslednju reč u vezi sa nemačkim pristankom ili odbijanjem dodele datuma Srbiji neće dati kabinet (vlade), ni ministarstvo spoljnih poslova, već mi, poslanici", rekao je Falenski.

zasto bi srbija trebala da pristane na vase uslove i sta bi trebalo da znaci datum srbiji? kada pogledamo u poslednjih deset godina vidimo da se u srbiji sve sto se izbaci na trziste prodaje stranim investitorima i ulagacima. da podsetim , philip morison koji drzi vec deset godina DIN(duvanska industrija nis) BAT koji isto toliko drzi DIV(duvansku industriju vranje) NIS koji jeste pre par godina prodat rusima ali on je prodat i u njega se ulaze na projekat "juzni tok" nedavne posete sheika iz UAE koji dolazi u srbiju i kupuje sve cak i naslov u novinama "sheik ne staje sa kupovinom u srbiji" .... ne bi vise da nabrajam ali se pitam sta ce nama EU? da bi imali vise investitora i ulagaca? mi imamo to i bez EU pa samim tim , usli ne usli isto nam je ako ne gledamo putne olaksice sto cisto sumljam da u srbiji neko ima para da putuje tj. iskoristi putne olaksice. dakle , kosovo je priznalo 90 drzava od koje su neke povukle priznanje , "kosovo drzava" nije priznalo vise od pola sveta i tako odali postovanje prema srpskoj drzavi , treba da izgubimo to priznanje zato sto nemacka , amerika traze da priznamo njihovu tvorevinu "kosovo drzava" zarad EU koja nam nista bitno nece doneti u zivotu? razmislite o tome...

SARKAZAM

pre 11 godina

Oh kakve radosti, oh sreće naše gle. Mi da se odreknemo dela teritorije a oni nama uslov manje. Nije li to prelepo, predivno sa njihove strane. Znao sam da u njima čuči vekiodušnost ogromnih razmera.

Smejurija

pre 11 godina

Ha ha ha.Kosovo u UN a necemo traziti i insistirati ko je zapalio Nemacku ambasadu. Cirkus od ovih nemaca. Najveca greska u istoriji covecanstva sto je Gorbacov dosao na celo Rusije i omogucio ujedinjenje dve Nemacke

remic

pre 11 godina

ma koji crni Falenski. rodjen sam i zivim u nemackoj. od malih nogu pratim politicku situacija i gledam vesti. sigurno da nemacka zeli kosovo u UN, ali to se nece desiti od danas na sutra nego za ko zna koliko godina ako uopste. ove godine su izbori tako da ce se stav nemacke prema srbiji promeniti, ali cisto sumnjam. nikad se ne zna. taj Falenski je totalno nepoznat i samo moze da laje, nista drugo.

Zulu

pre 11 godina

Nadam se da je narod u Srbiji na kraju shvatio o čemu se ovde u stvari radi. Neće nikad prestati sa ucenama, nkkada. Novi uslovi će dolaziti po "porudžbini" uz blagoslov opozicije bilo ko da se nalazio na vlasti. Zaboravite tu Evropsku priču

Milan

pre 11 godina

Pa ovi nas zavitlavaju: ukoliko pristanete na Kosovo u UN mi ćemo odustati od nekih DODATNIH USLOVA! A ko je dao Dačiću za pravo da bira između dobijanja datuma za početak pregovora sa EU i Kosova?!? R E F E R E N D U M! OBEĆALI STE NAM TO ZAR NE?!?

Veteran

pre 11 godina

Da, stvari su nažalost potpuno jasne. Ako Kosovo postane članica UN , Nemačka će nam "skinuti" par uslova...Verovatno bi bili zadovoljni da se odreknemo Vojvodine, Raške oblasti, juga Srbije i da Srbija promeni ime. Mislim da mi treba stvarno da odustanemo od Evrope jer ovakva nemačka Evropa nam ne treba, bili smo jednom u njoj, prisilno, i platili milionsku cenu u ljudskim životima! Hvala im ipak na ovome što sad rade, što nas ne žele, možda nas spašavaju tragedije! Za Kiprane, Grke i ostale je možda već kasno.

Ogi

pre 11 godina

Zašto niko od politicara nema petlju da počne da govori o eventualnom referendumu, a kasnije i da se sprovede pa da vidimo da li i dalje želimo u EU.

todor

pre 11 godina

Kako je krenulo sa ovim pregovorima, za par godina, ima da placamo ostetu Albancima na KiM za pretrpeni strah, i da im se izvinjavamu zbog NATO bombardovanja. Ne znam koji su ovi pregovori, kada oni dobijaju sve, a mi nista.

South Banat

pre 11 godina

Znaci ipak se radi o trgovini... Nikada ne treba pristati na ovakve uslove i ucene, sigurno je da ce nas i sami vise postovati ako cenimo svoju drzavu i ustav.
Iz nekog razloga su bas pritisli, znaju da ako Srbija ne pristane na nezavisnost tzv. drzave Kosovo ne postoji nikakav pravni osnov za njeno postojanje. A ako mislite da im je svejedno sto Srbija blokira Kosovo u UN, mislim da je ocigledno da nije bas tako...

MaX

pre 11 godina

U fazonu mozhemo da tolerishemo korupciju, kriminal, uzhasno stanje u pravosudju i zdravstvu u vashoj zemlji, samo se popnite lestvicu vishe u odricanju Kosova.

au

pre 11 godina

konacno da neko otvoreno kaze i deo koji nije vezan za Kosovo, odnosno da ce se uslovljavanje nastaviti. Ne treba ocekivati nista manje od trazenja specijalni statusa za sve manjine kao uvod u otcepljenje Sandzaka, Vojvodine i Juga Srbije. U svakom sportu pa i u politici - kada je protivnik potresen onda treba napasti dok ne padne.
Ovo se vec dugo zna - zbog cega onda nasi politicari besomucno srljaju u EU ciju politiku kroje USA i Nemacka koje zele da vide Sumadiju, Kosovo i Vojvodinu kao tri drzave? U tim okolnostim njihovi puleni Albanci i Hrvati uz ukidanje REpublike Srpske postaju regionalne sile a Srbi na vetrometini. Imamo 2 izbora - da sada kazemo NE i da nam odmah bude gore al ida mozemo da radimo da nesto unapredimo ili da kasnije kazemo NE kad nikome nece biti bitno i nece biti mogucnosti za popravni. KOj ibi vi odabrali?

faton

pre 11 godina

Vrlo jasna,jednostavna i iskrena izjava i ne treba da se pravite kao da smo iznenadjeni ili ponizavani.

Prva varijanta je da cete sa Kosovom dobiti Nista ili druga bez Kosova Sve.

Tako da prestanite da krivite druge kao i obicno i odlucite sami.

Hocete SVE ili NISTA !!!

Eric Hartman

pre 11 godina

Samo Srbija može da da legitimnost onome što je urađeno 1999. To se ne sme desiti. To bi bila nepotrebna i potpuna kapitulacija. Ali se Srbija mora promeniti.

Dejan

pre 11 godina

Kakve su ovo baljezgarije,o kakvom zakonu pricaju oni koji su inicirali i napali suverenu drzavu pa jos i jednom delu suverene drzave dali drzavnosti,pozivaju se na zakon i pravo a najvece su pristalice sile pored USA.Nemacku Ameriku kao i jos neke zemlje ne vode pravo i pravda nego sila i interes.Pravo i pravda su za male,sila i interes za velike i bice tako jos 200 godina.

Nikola

pre 11 godina

Pašić je ultimatum odbio, a pre tog se konsultovao sa članovim vlade i opozicionih stranaka. Danas smo na njega ponosni, a on ima trg i spomenik sa njegovim imenom. Današnji uslovi Nemačke se mogu nazvati ultimatumom.

Petar

pre 11 godina

CDU-CSU ucenjuje Srbiju. Ovo mora da se apsolutno odbije, jer inace kraja nema.
Ovo je verzija ucene Srbije iz 1914. Tada je bilo mnogo teze.
Zanimljivo je i da je CDU partija, sa kojom Vucic gradi dobre odnose.

x

pre 11 godina

Nemacka bi da po svaku cenu legalizuje medjunarodni zlocin bombardovanje Srbije.
(Marko, 24. mart 2013 11:39)

Nema šta da "legalizuje" Nemačka. Dobili smo šta smo zaslužili. Sve žrtve tog bombardovanja su na Miloševićevim, Šešeljevim, Tominim i Vučićevim leđima. Zbog njih smo i došli u situaciju da nas bombarduju.

Ivan

pre 11 godina

Da li se meni samo cini, ili svaki put kada prica neko iz EU, on izmislja nove uslove. Znamo da nas nece, ali neka se bar dogovore na jedinstvenom ultimatumu da ne bude ovako providno

uveren

pre 11 godina

Ima li jos neko kome nije jasno sta se od nas ocekuje? Da li cemo mi na to pristati ili ne je naredno pitanje. Ali prvo je sasvim razjasnjeno - zahteva se priznanje nezavisnosti! I svako ko kaze da to nije tako samo presipa iz supljeg u prazno.

Miki

pre 11 godina

@Boris,

nema to veze sa lobiranjem. Jednostavno interes Nemacke se ne menja on je bio isti i 1914, i 1941 i 2013 a to je Srbija u granicama beogradskog pasaluka, bez Kosmeta, juga Srbije, Raske Oblasti i Vojvodine. Mi tu nista ne mozemo da promenimo nemacka zeli da nas rascepka i unisti. Jedini nas izbor u celoj prici jeste da li zelimo da se borimo protiv ovog nemackog terora ili da se pokorimo i dopustimo im da nas uniste skroz.

Ne formiraju velike sile svoju politiku u skladu sa lobiranjem malih vec u skladu sa sopstvenim interesima.

Ja Hocu

pre 11 godina

Koji su razlozi da Srbija postane deo Europe... i zasto moramo da budemo silovani i od EU i od nasih korumpiranih politicara...
Ja hocu da Srbija posalje vojsku na severno Kosovo, vrati deo svoje teritorije (do sledece prilike), i zavrsi sa tim glupostima oko Evrope. Ako im se ne svidja sta smo uradili neka o tome pricaju medju sobom.
Ja hocu da se Srbija okrene drugim trzistima i da se smanji ekonomski uticaj nasih suseda na Srpsku ekonomiju. Sta fali plasiranju nasih produkata u Afriku, Srednji istok i Aziju... Fali samo neko ko zna da radi svoj posao, ali valjda ce se i to desiti

Miki

pre 11 godina

Kao sto vidite Nemacka je vekovni neprijatelj srpskog naroda i nase drzave i mi tu nista ne mozemo da promenimo. Kad god pristanemo na neki njihov uslov - oni nam odmah nakon ispunjavanja tog uslova ispostave novi. Jedino resenje je kada imas posla sa takvima je da se boris protiv njih. Ako na ovo pristanemo, nakon ovoga Nemacka ce da nam otvori pitanje Raske Oblasti i Vojvodine, da internacionalizuje njihovo pitanje a zatim da od nas trazi prvi priznanje nezavisnosti, a zatim i clanstvo u UN.

Zato sam ja za okretanje Rusiji i borbu protiv nemackog imperijalizma i porobljavanja Balkana.

A.Semjonov

pre 11 godina

Ako nemacki poslanici tvrde da ce oni da odluce o sudbini Srbije, sta je onda uloga i prioritet srpskih poslanika u Skupstini Srbije ? Ko zapravo odlucuje o najvaznijim pitanjima nase zemlje i zasto ih placamo ako taj posao umesto njih odradjuju Nemci!?

Uslovna sloboda...

pre 11 godina

Uslov pa opet uslov pa opet uslov itd.
Njima da je stalo do mi udjemo u EU najveci uslov bi bio stop korupciji stop neprovodjenju raznih zakona prema svima jednako stop lopovlucima razne vrste i sve takve prvo u zatvor..

eliot

pre 11 godina

Da, apsolutno to zna i ptica na grani sta Nemacka zeli,svakome je jasno pa cak i samim evropljanima ona je zamenila topove za takozvanu stednju,samo to niko jos ne daje u javnost probudili su se Kiprani sad bi trebali svi da podrzimo kipar,pa kad svi okrenu ledja i toj Nemackoj oni bi morali da menjaju politiku jel oni sami nemogu nista i videce se da su im drugi narodi potrebni.Odakle im toliko bogastvo odakle ta njihova privreda tako dobro fukcionise,zahvaljujuci citavom svetu jel svet kupuje njihovu robu, od danas ja vise nista ne kupujem sto dolazi iz nemacke..

Helios

pre 11 godina

"Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji."

U prevodu za ne baš pametne:

Nikad, nikad vas nećemo prihvatiti. Svaka šteta Srbiji je dobra. Dokle? Do potpunog uništenja Srbije. Akaćemo vas beskonačno. Što se više budete saginjali to ćemo vas više akati. Ako prihvatite otimačinu KiM neodređeno-beskonačna lista biće manja za jedan. Ali, i dalje će biti neodređeno-beskonačna. Takođe, biće po automatizmu uvećana za još dve, zasad neutvrđene nebuloze. To jer što se više neko saginje to ga treba više akati. Može nam se, a i volimo to. A vas da akamo volimo posebno. Ali ako bi to neko rekao pogledali bi ga začuđeno, zbunjeno pa i uvređeno. Tako nešto reći, ma i samo pomisliti, pa to je tako antidemokratski. Svet je uređen, lep, dobar i pravedan, kroz Istoriju samo pravda i poštenje pobeđuju...

Za sve turboEvropeide: priznanje KiM znači samo i iskljuučivo tovarenje novih uslova i to pre svega pravljenjem problema na nekom drugom delu Srbije. Pročitajte ovo jedno 3000 puta. Sve i da je otcepljenje KiM pravedno i legalno (a ekstremno nije) sama ta činjenica bi trebala da upali crvenu lampicu u svakome sa makar malo (nezagađenog) uma.

PATULJAK

pre 11 godina

Ucena za ucenom,da li je moguce da je Srbija ovoliko nisko pala da sa njom svako radi ono sta hoce,trebamo se sabrati i dobro razmisliti sta dalje,zapitajmo se da li nam takva evropa uopste isplati i sta dobijamo ulaskom u nju.Da li stvarno postajemo samo njihova jeftina radna snaga ili ravnopravni clan ciji se stav uvazava.Mislim da bi trebalo da se okrenemo drzavama koje sa nama hoce iskrenu saradnju na obostranu korist.

Mix

pre 11 godina

Ne zamarajte sa tim uslovima! Uslovi se znaju, isti su za sve zemlje + Kosovo. A to sto nasi politicari izmisljaju neke nove uslove iz godine u godinu jeste nesposobnist da se dati pravi uslovi ispune!

Ivan polje

pre 11 godina

Kosovo će biti primljeno u UN samo kada Srbija prizna njegovu jednoglasno proglašenu nezavisnost . Pošto to Srbija neće nikada uraditi , onda Kosovo neći nikada dobiti stolicu u UN.

Misterr

pre 11 godina

Nasi osvedoceni prijatelji Nemci... Kako nas samo ponizavaju i ucenjuju... Ne krivim ih, znate da je to prolazilo dosad. Ali mislim da smo na kraju puta...

Bas bi me zanimalo misljenje parlamentaraca, ako bismo porenuli inicijativu za izgradnju prve kinseke vojne baze u Evropi.

E tako sa njima treba! Pa bi se uzeli u pamet!

mario

pre 11 godina

(Misterr, 24. mart 2013 11:21) Da baš oni padaju na takve prijetnje ,a kad to pročitaju vjerojatno će vas sutra primiti u EU ..
A vi ste mislili da će proći ono EU i Kosovo ,e gadno su vas prevarili vaši političari ..

Rotkvarija

pre 11 godina

Kakvo ogorčenje osećam kad vidim ovo.Tretiraju nas kao koloniju.Dolaze predstavnici jedne stranke i postavljaju nam uslov priznanja Kosova kao mogućnost da oni ,,zanemare neke druge uslove".Vrhunac cinizma i ponižavanja,a pogotovu je gorak ukus kad se radi o Nemcima,jer smo istorijski dobro upoznati sa njihovim ultimatumima nama.

ja

pre 11 godina

A da mi malo postavimo neki uslov?

Ugledajmo se na Tursku EU im ne treba vise! Mrcvarili su ih ko sto i nama rade ( a sve vreme ih ne zele - kao sto i nas nece ).

123

pre 11 godina

Imam osjecaj da ce se sa odredjene vremenske distance, na ove uslove gledati
mnogo gore nego na one koje je Austrougarska uputila Srbiji 1914.
I da ce se ljudi pitati sta nam se tad desavalo da smo na to sve tako mirno gledali.

Vlada

pre 11 godina

Najgore je da je dopusteno da se nemacka, posle svih zlocina, najvecih u istoriji covecanstva, bilo sta pita. steta je sto ona sama ima "stolicu" u UN...

Milivoje

pre 11 godina

...u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji

A ti uslovi od kojih bi oni bili spremni da odustanu se verovatno tiču reformi koje su potrebne našoj administraciji, tj. za bolje unutrašnje funkcionisanje naše države

Bojan

pre 11 godina

Recimo da smanjenje uslova bude da se prestane sa borbom protiv korupcije i uspostavljanje nezavisnog sudstva. Neka nas puste da normalno zivimo, da sudije, lekari, inspektori, profesori i ostali drzavni cinovnici dobiju svoj deo, kad su im plate mizerne neka bar tako zarade svoj gorki hleb.

borac

pre 11 godina

Stvarno treba biti glup pa da pristanes na taj uslov. Ne znam kad ce se vlada opametiti i shvatiti da mi nikada necemo biti deo EU. To je sigurno, zato dosta vise uslova

sremac

pre 11 godina

Kada je mocni Izrael ostavljen na cedilu u borbi za Palestinu sta mi ovako jadni da radimo. Obama je pre par dana u sred Jerusalima rekao da Izrael mora priznati Palestinu, zato verujem da ce i nasa "vlast" priznati Kosovo hteli mi to ili ne.

Muamer

pre 11 godina

Činjenica je da faktor vreme radi za Kosovare, Srbija nije u stanju da preživi bez finansijske pomoći zapada pa htela ili ne, moraće da pristane na sve što se bude tražilo.

Ekonomski slaba

pre 11 godina

Ovo pokazuje kako ekonomski slaba drzava nema sa cime da pregovara. Sada dolaze poslanici iz drugih zemalja da nam pricaju sta je dobro ili pak lose. Kada si ekonomski jak, onda imas sa cime da pregovaras. Ovako si samo neuhranjeno siroce koje svi maltretiraju. Mogu i ja biti poslanik tamo neke zemlje, stavim u dzep lepe pare propagirajuci stav lobista sa Kosova. Ipak su albanci bolji takticari u ovom trenutku od nas.

bm77

pre 11 godina

Hvala lepo na ponudi...Ja zivim u Srbiji, ona je moja domovina, ja ostajem ovde....Ako je tzv "nezavisnost" tzv "Republike Kosovo" u skladu sa medjunarodnim pravom i ako tu nista nije sporno, sta ce vam saglasnost "jadne, bedne i male" drzave kao sto je Srbija, za koju ocekujete da se odrekne dela teritorije, istorije,kulture u korist EU "sna"? Neka, hvala...

zasto mi placamo

pre 11 godina

Zasto mi placamo ljude na vlasti.Nazalost uvek istinu cujemo od ljudi sa strane, nikad od njih.
Ali onine mogu da ukapiraju da su neprofitabilni i sta su im obaveze.Uvek samo znaju da maksimalno iskoriste svoja "prava", koja najcesce sami sebi dodeljuju.

Zare

pre 11 godina

Prosto te obuzme neka milina u kojoj meri je misljenje Bundestaga obavezujuce,u nazovi demokratskoj EU u kojoj bi u nacelu misljenje Bundestaga trebalo da bude jednako po snazi misljenju bugarskog,estonskog ili ceskog parlamenta.Ne moze se,a ne povuci paralela na istorijski period od 1936-1939 kad je isto tako,samo tad se zvao Rajhstag na celu s kancelarom AH krojio kartu Evrope po svom nahodjenju.

skeptik

pre 11 godina

Pa to mi kazi, da isteramo zaca na cistinu. Kostunica je kao uvek bio u pravu. Jedini politicar koji vidi dva poteza vise od ovih zapadnih poltrona. Kljuceve kosovske nezavisnosti drzi Srbija i niko drugi. Bez pristanka Srbije oni su nedefinisana teritorija zato Dacicu pamet u glavu.

Boris

pre 11 godina

Potpuno je neverovatna strast s kojom pojedini poslanici, ne samo u nemackom parlamentu, brane interese Kosova. Ocigledno, to je rezultat lobiranja , pa se pitam sta Srbija radi na tom polju.

U Nemackoj su uskoro savezni izbori, pa pretpostavljam da su ovakve izjave i predlozi i u vezi sa tim.

Srbija bi trebalo da hitno omoguci neku koncesiju, u energetici naprimer, nekoj nemackoj kompaniji (RWE), jer para za lobiranje nemamo.

Renato Aranda

pre 11 godina

Pre četrnaest godina, na danšnji dan , počeli su da nas bombarduju. Danas od nas traže da priznamo da je Kosovo suverena država i da je bombardovanje bilo OK. Dačiću i Vučiću - vi ste na potezu. Narod vam je da mandat, a vi njemu predizborna obećanja. Prestanite da jajarite i počnite da donosite istorijske odluke.

Milojica

pre 11 godina

Ljudi se ubise da nam na razne nacine objasne da nas nece, a mi zapeli... Svaka im cast, inace, kako doprinose sirenju evropskog duha i evropskih ideja. Vrlo "evrpski"... Medjutim, ocito znaju sa kime imaju posla...

sumorni

pre 11 godina

Logičan razvoj situacije, obzirom da je trio La kampanela pokazao, i na delu dokazao da ne postoje stvari na koje neće pristati.

Jedan da bi ostao kalif, drugi da bi postao kalif umesto kalifa, a treći da bi u blaženoj sreći mogao da deli ordenje svakom diktatoru istočno od poljske granice.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Cini mi se da u Nemackoj nije kao ovde gde se Skupstina pita samo forme radi,izgleda da u Nemackoj stvarno funkcionise pravna drzava. Mi jesmo naviknuti da je Vlada ovde najvaznija,ali to je samo ovde,u demokratskom svetu Vlada je samo jedna od tri vlasti koje su medjusobno jednake,ali posto mi ovde cujemo svaki dan da je Predsednik vlade najvazniji onda i nije cudo kad dobijemo ovakav odgovor,tj.da ce vlada Nemacke da radi kako joj Parlament-Bunedstag nalozi.

Nenad

pre 11 godina

"Bolje rat nego pakt,bolje grob nego rob" istorija kao da se ponavlja.
Nemci ne zaboravljaju svoje prijatelje a ni neprijatelje.Srusili ste Berlinski zid pa sad gledajte.

geni su cudo

pre 11 godina

Pitam se koliko u Bundestagu ima potomaka ,,onih'' iz drugog svetskog rata.
Uvek su Srbiji postavljani ultimatumi. Nas narod kaze ,,vuk dlaku menja,ali cud nikada''.

Petar

pre 11 godina

A od kojih cete odustati? Npr. borba protiv korupcije? Samo da Kosovo dobije stolicu u UN? Nije da sam izracito protiv priznanja Kosova ali ovaj CDU ga pretera. Vidimo u Bugarskoj i Rumuniji korupcija nije bila nikakav problem za ulazak u EU. Ovaj CDU personifikuje one najgore nemacke osobine koje cela Evropa kod Nemaca mrzi, zatucani su, konzervativni, puni predrasuda prema svakom i svima, stite bogatase, udaraju na siromasne. Kad bi CDU i Merkel makli sa vlasti u Evropi bi se mnogo lakse disalo.

Priznanje

pre 11 godina

"Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji."

To bi znacilo da Srbija MORA priznati Kosovo. Koliko je Srbija spremna na taj veliki korak i s tim ponistiti sve napore da ne dodje do priznavanja ?
Tezak i veliki zadatak za politicare. A referendum niko ni ne spominje, dali uopste treba ili ne?

Uros

pre 11 godina

"....eventualne saglasnosti o početku pregovora deluje u saglasnosti sa odlukama Bundestaga...."
Jel smo mi to dobili novu vladu, a da i ne znamo? Ok, braco Nemci, onda izvolite Vi isplacujte plate, penzije...a Dacicu, Vucicu...Vi odmorite malo...vidite da ljudi zele da nam "pomognu"!
Hvala, ali ne hvala!

Dragon

pre 11 godina

Nemci su uvek bili protiv Srba i protiv homogenizacije Slovena, zbog pretnje Germanima. U I, II svetskom ratu bili su protiv nas. Bili su zavojevači ovog rata u SFRJ, zašto bi sada podržali Srbiju? Podržali bi samog đavola protiv Srbije. Mi to znamo, znamo da su tvorci fašizma, nacijonalizma, konc-logora i opet im se dodvoravamo. Okrenimo se istoku, ima i tamo tržišta i onih koji te više poštuju!!

Zare

pre 11 godina

Prosto te obuzme neka milina u kojoj meri je misljenje Bundestaga obavezujuce,u nazovi demokratskoj EU u kojoj bi u nacelu misljenje Bundestaga trebalo da bude jednako po snazi misljenju bugarskog,estonskog ili ceskog parlamenta.Ne moze se,a ne povuci paralela na istorijski period od 1936-1939 kad je isto tako,samo tad se zvao Rajhstag na celu s kancelarom AH krojio kartu Evrope po svom nahodjenju.

Milojica

pre 11 godina

Ljudi se ubise da nam na razne nacine objasne da nas nece, a mi zapeli... Svaka im cast, inace, kako doprinose sirenju evropskog duha i evropskih ideja. Vrlo "evrpski"... Medjutim, ocito znaju sa kime imaju posla...

Nikola

pre 11 godina

Pašić je ultimatum odbio, a pre tog se konsultovao sa članovim vlade i opozicionih stranaka. Danas smo na njega ponosni, a on ima trg i spomenik sa njegovim imenom. Današnji uslovi Nemačke se mogu nazvati ultimatumom.

Ekonomski slaba

pre 11 godina

Ovo pokazuje kako ekonomski slaba drzava nema sa cime da pregovara. Sada dolaze poslanici iz drugih zemalja da nam pricaju sta je dobro ili pak lose. Kada si ekonomski jak, onda imas sa cime da pregovaras. Ovako si samo neuhranjeno siroce koje svi maltretiraju. Mogu i ja biti poslanik tamo neke zemlje, stavim u dzep lepe pare propagirajuci stav lobista sa Kosova. Ipak su albanci bolji takticari u ovom trenutku od nas.

bm77

pre 11 godina

Hvala lepo na ponudi...Ja zivim u Srbiji, ona je moja domovina, ja ostajem ovde....Ako je tzv "nezavisnost" tzv "Republike Kosovo" u skladu sa medjunarodnim pravom i ako tu nista nije sporno, sta ce vam saglasnost "jadne, bedne i male" drzave kao sto je Srbija, za koju ocekujete da se odrekne dela teritorije, istorije,kulture u korist EU "sna"? Neka, hvala...

Vlada

pre 11 godina

Najgore je da je dopusteno da se nemacka, posle svih zlocina, najvecih u istoriji covecanstva, bilo sta pita. steta je sto ona sama ima "stolicu" u UN...

ja

pre 11 godina

A da mi malo postavimo neki uslov?

Ugledajmo se na Tursku EU im ne treba vise! Mrcvarili su ih ko sto i nama rade ( a sve vreme ih ne zele - kao sto i nas nece ).

todor

pre 11 godina

Kako je krenulo sa ovim pregovorima, za par godina, ima da placamo ostetu Albancima na KiM za pretrpeni strah, i da im se izvinjavamu zbog NATO bombardovanja. Ne znam koji su ovi pregovori, kada oni dobijaju sve, a mi nista.

Smejurija

pre 11 godina

Ha ha ha.Kosovo u UN a necemo traziti i insistirati ko je zapalio Nemacku ambasadu. Cirkus od ovih nemaca. Najveca greska u istoriji covecanstva sto je Gorbacov dosao na celo Rusije i omogucio ujedinjenje dve Nemacke

SARKAZAM

pre 11 godina

Oh kakve radosti, oh sreće naše gle. Mi da se odreknemo dela teritorije a oni nama uslov manje. Nije li to prelepo, predivno sa njihove strane. Znao sam da u njima čuči vekiodušnost ogromnih razmera.

Miki

pre 11 godina

@Boris,

nema to veze sa lobiranjem. Jednostavno interes Nemacke se ne menja on je bio isti i 1914, i 1941 i 2013 a to je Srbija u granicama beogradskog pasaluka, bez Kosmeta, juga Srbije, Raske Oblasti i Vojvodine. Mi tu nista ne mozemo da promenimo nemacka zeli da nas rascepka i unisti. Jedini nas izbor u celoj prici jeste da li zelimo da se borimo protiv ovog nemackog terora ili da se pokorimo i dopustimo im da nas uniste skroz.

Ne formiraju velike sile svoju politiku u skladu sa lobiranjem malih vec u skladu sa sopstvenim interesima.

Miki

pre 11 godina

Kao sto vidite Nemacka je vekovni neprijatelj srpskog naroda i nase drzave i mi tu nista ne mozemo da promenimo. Kad god pristanemo na neki njihov uslov - oni nam odmah nakon ispunjavanja tog uslova ispostave novi. Jedino resenje je kada imas posla sa takvima je da se boris protiv njih. Ako na ovo pristanemo, nakon ovoga Nemacka ce da nam otvori pitanje Raske Oblasti i Vojvodine, da internacionalizuje njihovo pitanje a zatim da od nas trazi prvi priznanje nezavisnosti, a zatim i clanstvo u UN.

Zato sam ja za okretanje Rusiji i borbu protiv nemackog imperijalizma i porobljavanja Balkana.

Priznanje

pre 11 godina

"Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji."

To bi znacilo da Srbija MORA priznati Kosovo. Koliko je Srbija spremna na taj veliki korak i s tim ponistiti sve napore da ne dodje do priznavanja ?
Tezak i veliki zadatak za politicare. A referendum niko ni ne spominje, dali uopste treba ili ne?

Petar

pre 11 godina

CDU-CSU ucenjuje Srbiju. Ovo mora da se apsolutno odbije, jer inace kraja nema.
Ovo je verzija ucene Srbije iz 1914. Tada je bilo mnogo teze.
Zanimljivo je i da je CDU partija, sa kojom Vucic gradi dobre odnose.

zoki

pre 11 godina

Nekada su Nemci kretali tenkovima, danas su mnogo "uznapredovali", tenkova nema, koriste se druge metode ali su ostali isti ciljevi, isti interesi, ista arogancija, isti rasizam.

Mr X

pre 11 godina

Na ovakvo uslovljavanje bi i Hitler bio ponosan. Eh sto Rusi ne produzise jos malo zapadnije 1945, trebali su ovu neman od drzave i narode rasparcati na 100 delova da im vise nikad ne uspe da se uzdignu i da maltretiraju slabije od njih.

Helios

pre 11 godina

"Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji."

U prevodu za ne baš pametne:

Nikad, nikad vas nećemo prihvatiti. Svaka šteta Srbiji je dobra. Dokle? Do potpunog uništenja Srbije. Akaćemo vas beskonačno. Što se više budete saginjali to ćemo vas više akati. Ako prihvatite otimačinu KiM neodređeno-beskonačna lista biće manja za jedan. Ali, i dalje će biti neodređeno-beskonačna. Takođe, biće po automatizmu uvećana za još dve, zasad neutvrđene nebuloze. To jer što se više neko saginje to ga treba više akati. Može nam se, a i volimo to. A vas da akamo volimo posebno. Ali ako bi to neko rekao pogledali bi ga začuđeno, zbunjeno pa i uvređeno. Tako nešto reći, ma i samo pomisliti, pa to je tako antidemokratski. Svet je uređen, lep, dobar i pravedan, kroz Istoriju samo pravda i poštenje pobeđuju...

Za sve turboEvropeide: priznanje KiM znači samo i iskljuučivo tovarenje novih uslova i to pre svega pravljenjem problema na nekom drugom delu Srbije. Pročitajte ovo jedno 3000 puta. Sve i da je otcepljenje KiM pravedno i legalno (a ekstremno nije) sama ta činjenica bi trebala da upali crvenu lampicu u svakome sa makar malo (nezagađenog) uma.

Zoran

pre 11 godina

Vreme radi za nas, nezaposlenost na Kosovu je 75% i veliki broj Albanaca se iseljava je nemaju normalne uslove za zivot koje im je ranije Srbija obezbedjivala, ukljujuci i besplatnu struju, vodu i ostale komunalije. Znaci mi samo mora da istrajemo, ova Vlada mora da prekine EU integracije i da prestane da se zaduzuje kod istih i konacno da pokrene nasu privredu. Zato ih je narod i izabrao , a ne da bi nas na silu uveli u EU i predali Kosovo za 15 dana.Nisu toliki ljudi izginuli za nista. Ako ne veruju sta narod misli neka slobodno daju referendum EU ili Kosovo. Najbitnije je ponovo uvesti carinu na EU proizvode sto bi zaustavilo unistavanje nase privrede. Za one koji su zaludjeni EU idejom sa ekonomske strane dovoljno je da pogledaju samo nase komsija u kojima smo mi u rangu Bugarsku i Rumuniju koji dan danas dolaze kod nas da sezonski beru voce da bi preziveli. Nema besplatnog hleba.Najvece investicije u Srbiji su iz EU, ali se niko ne pita kolika ta EU izvlaci novca mesecno iz Srbije, sigurno 5 puta vise nego sto su ulozili. Mora narod da shvati da u kapitalizmu nema ljubavi nego cist interes. Oni ce da uloze pare ako mogu da ih dupliraju, treba im jeftina radna snaga, nece BMW da otvori fabriku u Srbiji da bi placao naseg radnika 2000 evra kada za te iste pare moze da placa svog radnika u Nemackoj, otvorice fabriku u Srbiji samo ako je radnik placen 300 evra mesecno.Zadnji je trenutak da se okrenemo sebi i da svojim radom podignemo Srbiju iz pepela!

MaX

pre 11 godina

U fazonu mozhemo da tolerishemo korupciju, kriminal, uzhasno stanje u pravosudju i zdravstvu u vashoj zemlji, samo se popnite lestvicu vishe u odricanju Kosova.

DOSTA!

pre 11 godina

Nemacka je spremna da "tolerise" to sto cemo svi mi losije da zivimo, sto nece biti promena u vezi zakona, pravosudja, drzace ove iz SNS-a i SPS-a na vlasti i dalje, jer ih interesuju SAMO I ISKLJUCIVO NJIHOVI, NEMACKI INTERESI. Onaj ko i dalje veruje u altruizam Nemaca ili Amerikanaca je tezak debil. Sada je vrlo jasno pokazano da za njih nije problem ako svi ovde pocrkamo samo da bi njihova politika pobedila. Jedan iole ozbiljan narod bi ovog momenta suspendovao bilo kakve pregovore u vezi te "drzave kosova" i na prvo mesto stavio sistemske promene i rekao: NAMA U SRBIJI JE OVO PRIORITET A NE LEGALIZACIJA ALBANSKE "REPUBLJIK KOSOVA" I AKO HOCETE DA POMOGNETE U VEZI ZAKONA I PROMENE SISTEMA U SRBIJI, DOBRODOSLI STE A AKO NE, **** ODAKLE STE I DOSLI, I VI I TA VASA ALBANSKA TVOREVINA NA KOSOVU.

Rodjendan

pre 11 godina

Prema anketi koja je sprovedena krajem februara meseca protiv ulaska srbije u evropsku uniju bilo 67% gradjana ,vucic,dacic i nikolic rade protiv volje gradjana srbije.

Johnny

pre 11 godina

EU ovih dana prolazi kroz najtezi period od svog osnivanja. Licno mislim da ce morati da izbace Kipar iz evro zone, nakon toga i druge zemlje (Grcku, Spaniju, Portugaliju, Italiju), sto ce vrlo verovatno izazvati raspad EU u danasnjem obliku. Pa zar je mudro prodati "veru za veceru" i to bas sad?

velja

pre 11 godina

muka mi je vise i nemaca i eu!
a mi jos nismo u eu!! zamislite kolika je mrznja grka, kiprana, italijana, spanaca prema nemcima...
zasto se uopste mucimo da udjemo tamo, kada nas ne zele kao narod vec kao robove, a pritom se i raspadaju..

lo

pre 11 godina

Kosovo je kao stan, napravljen nelegalno.
I dokle god se ne legalizuje
nece imati sna u toj kuci.
Mozda su im dali telefon, vodu, struju, komunalije, poreze, ali nije legalno i ne mozes niko drugacije da kaze.
Kao i uvek niko nije najaci ceo zivot, prirodno doce do promene, i onda na red da se srusi ono sto nevalja.
Pravda je spora ali dodje,
nekad i za 500 godina.
Zato nas i mrze, i uvek ce biti u strahu da ih ne proteramo.

Rotkvarija

pre 11 godina

Kakvo ogorčenje osećam kad vidim ovo.Tretiraju nas kao koloniju.Dolaze predstavnici jedne stranke i postavljaju nam uslov priznanja Kosova kao mogućnost da oni ,,zanemare neke druge uslove".Vrhunac cinizma i ponižavanja,a pogotovu je gorak ukus kad se radi o Nemcima,jer smo istorijski dobro upoznati sa njihovim ultimatumima nama.

raus

pre 11 godina

Izgleda da su Nemci umislili da je EU u stvari samo neka prosirena Nemacka u kojoj svi ima da skakucu i prave piruete svaki put kada Nemci to pozele i narede. Neko bi ipak trebao da prenese ovom nemackom poslaniku da je sada 21. vek i da Hitler nije pobedio.

skeptik

pre 11 godina

Pa to mi kazi, da isteramo zaca na cistinu. Kostunica je kao uvek bio u pravu. Jedini politicar koji vidi dva poteza vise od ovih zapadnih poltrona. Kljuceve kosovske nezavisnosti drzi Srbija i niko drugi. Bez pristanka Srbije oni su nedefinisana teritorija zato Dacicu pamet u glavu.

geni su cudo

pre 11 godina

Pitam se koliko u Bundestagu ima potomaka ,,onih'' iz drugog svetskog rata.
Uvek su Srbiji postavljani ultimatumi. Nas narod kaze ,,vuk dlaku menja,ali cud nikada''.

Zulu

pre 11 godina

Nadam se da je narod u Srbiji na kraju shvatio o čemu se ovde u stvari radi. Neće nikad prestati sa ucenama, nkkada. Novi uslovi će dolaziti po "porudžbini" uz blagoslov opozicije bilo ko da se nalazio na vlasti. Zaboravite tu Evropsku priču

Renato Aranda

pre 11 godina

Pre četrnaest godina, na danšnji dan , počeli su da nas bombarduju. Danas od nas traže da priznamo da je Kosovo suverena država i da je bombardovanje bilo OK. Dačiću i Vučiću - vi ste na potezu. Narod vam je da mandat, a vi njemu predizborna obećanja. Prestanite da jajarite i počnite da donosite istorijske odluke.

Slim

pre 11 godina

Samo jedno ce da zaboli Svabu, a to je da ga udaris po novcaniku. Samo Srbi nemaju snage jer ne mogu da odole VW-u, Boshu, Siemensu...i ostalim preskupim svapskim proizvodima.
Izbor je vas, kupite robu iz SRBIJE, Koreje, Japana, Kine svaki put kad ona stoji pored nemacke i ucinili ste dovoljno. Pevace i oni drugu pesmu kad stane izvoz.
Ali pitanje je...mozete li vi to?

123

pre 11 godina

Imam osjecaj da ce se sa odredjene vremenske distance, na ove uslove gledati
mnogo gore nego na one koje je Austrougarska uputila Srbiji 1914.
I da ce se ljudi pitati sta nam se tad desavalo da smo na to sve tako mirno gledali.

medicinar

pre 11 godina

jedino pravo resenje u ovoj situaciji je prekid srljanja u Evropsku uniju....ultimatumi koje nam Nemacka postavlja su rasparcavanje naseg naroda i drzave....Nemacka radi protiv naseg naroda...nadam se da ce i Vlada posle ovih izjava uciniti pravu stvar....

Dragon

pre 11 godina

Nemci su uvek bili protiv Srba i protiv homogenizacije Slovena, zbog pretnje Germanima. U I, II svetskom ratu bili su protiv nas. Bili su zavojevači ovog rata u SFRJ, zašto bi sada podržali Srbiju? Podržali bi samog đavola protiv Srbije. Mi to znamo, znamo da su tvorci fašizma, nacijonalizma, konc-logora i opet im se dodvoravamo. Okrenimo se istoku, ima i tamo tržišta i onih koji te više poštuju!!

x

pre 11 godina

Nemacka bi da po svaku cenu legalizuje medjunarodni zlocin bombardovanje Srbije.
(Marko, 24. mart 2013 11:39)

Nema šta da "legalizuje" Nemačka. Dobili smo šta smo zaslužili. Sve žrtve tog bombardovanja su na Miloševićevim, Šešeljevim, Tominim i Vučićevim leđima. Zbog njih smo i došli u situaciju da nas bombarduju.

zasto mi placamo

pre 11 godina

Zasto mi placamo ljude na vlasti.Nazalost uvek istinu cujemo od ljudi sa strane, nikad od njih.
Ali onine mogu da ukapiraju da su neprofitabilni i sta su im obaveze.Uvek samo znaju da maksimalno iskoriste svoja "prava", koja najcesce sami sebi dodeljuju.

drasko

pre 11 godina

sa gadjenjem citam izjave evropskih zvanicnika. ne, hvala, ko umesto mene pristane na silovanje srbije zasluzio je najgore mesto u srpskoj istoriji!

au

pre 11 godina

konacno da neko otvoreno kaze i deo koji nije vezan za Kosovo, odnosno da ce se uslovljavanje nastaviti. Ne treba ocekivati nista manje od trazenja specijalni statusa za sve manjine kao uvod u otcepljenje Sandzaka, Vojvodine i Juga Srbije. U svakom sportu pa i u politici - kada je protivnik potresen onda treba napasti dok ne padne.
Ovo se vec dugo zna - zbog cega onda nasi politicari besomucno srljaju u EU ciju politiku kroje USA i Nemacka koje zele da vide Sumadiju, Kosovo i Vojvodinu kao tri drzave? U tim okolnostim njihovi puleni Albanci i Hrvati uz ukidanje REpublike Srpske postaju regionalne sile a Srbi na vetrometini. Imamo 2 izbora - da sada kazemo NE i da nam odmah bude gore al ida mozemo da radimo da nesto unapredimo ili da kasnije kazemo NE kad nikome nece biti bitno i nece biti mogucnosti za popravni. KOj ibi vi odabrali?

solarna olujica

pre 11 godina

ne zelim datum !!! koji vam je brate ???? sta mi znaci tamo neki datum ...dokle trpeti maltretiranje od strane ****** ??? dokle ???

Veteran

pre 11 godina

Da, stvari su nažalost potpuno jasne. Ako Kosovo postane članica UN , Nemačka će nam "skinuti" par uslova...Verovatno bi bili zadovoljni da se odreknemo Vojvodine, Raške oblasti, juga Srbije i da Srbija promeni ime. Mislim da mi treba stvarno da odustanemo od Evrope jer ovakva nemačka Evropa nam ne treba, bili smo jednom u njoj, prisilno, i platili milionsku cenu u ljudskim životima! Hvala im ipak na ovome što sad rade, što nas ne žele, možda nas spašavaju tragedije! Za Kiprane, Grke i ostale je možda već kasno.

Nenad

pre 11 godina

"Bolje rat nego pakt,bolje grob nego rob" istorija kao da se ponavlja.
Nemci ne zaboravljaju svoje prijatelje a ni neprijatelje.Srusili ste Berlinski zid pa sad gledajte.

owersear@gmail.com

pre 11 godina

Dragi nemci s kojima imamo toliko bogatu istoriju sve i da izglasate da nas primite ne bojte se. Nece narod u Srbiji glasati za ulazak u taj vas ...

Jedan glasac manje

pre 11 godina

Jaoj, ne mogu da prezalim dan kada sam zaokruzio SNS na izborima. Mislio sam da ce biti bolji, ali ispadose gori. Sve ce da prihvate da bi opstali na vlasti. Sve sto su govorili za druge, na kraju ce se pokazati da su oni u stvari takvi. Cak ni zuti ne bi ovoliko daleko isli. Tomo i Aco veliko ste razocarenje.

Eric Hartman

pre 11 godina

Samo Srbija može da da legitimnost onome što je urađeno 1999. To se ne sme desiti. To bi bila nepotrebna i potpuna kapitulacija. Ali se Srbija mora promeniti.

nosite se nemci...

pre 11 godina

Meni licno mi je mnogo, ali mnogo bitnije da Srbija ispuni SVE EU standarde koje se ticu zakona, ekonomije, prava koje bi sada Nemacka da "progleda kroz prste" nego sto me zanima da li ce ta albanska naci-mafijaska tvorevina da udje u UN jer bi Nemci to jako voleli. Muka mi je od licemerja Nemacke i od ove podmukle ZLOUPOTREBE EU integracija za ispunjavanje nemackih interesa.

Milan

pre 11 godina

Pa ovi nas zavitlavaju: ukoliko pristanete na Kosovo u UN mi ćemo odustati od nekih DODATNIH USLOVA! A ko je dao Dačiću za pravo da bira između dobijanja datuma za početak pregovora sa EU i Kosova?!? R E F E R E N D U M! OBEĆALI STE NAM TO ZAR NE?!?

rio-5v

pre 11 godina

Ovu odstetu sto siptari hoce da nam ispostave, neka traze od nemacke vlasti sto su duzni srpskom narodu za prvi i drugi svetski rat.Nemac uvek nemac pa nije vazna dali je 1914,1941,2013 sve je meni to isto u njihovom mentalitetu samo se drugacije zove.

Milibor

pre 11 godina

Prosto rečeno, zažmuriće na korupciju političke garniture koja prihavti takav ustupak, neće insistirati na nekim promenam u pravosuđu, tolerisaće nedemokratsku praksu... Isto kao u Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumuniji. Tolerišu Đukanovićev kriminalni režim jer prihvata sve što od njega traže u vezi Kosova i Srbije. A Rumunija i Bugarska se uklapaju u standarde EU kao Bangladeš, ali te dve zemlje su najlogičnija prirodna granica Unije.

borac

pre 11 godina

Stvarno treba biti glup pa da pristanes na taj uslov. Ne znam kad ce se vlada opametiti i shvatiti da mi nikada necemo biti deo EU. To je sigurno, zato dosta vise uslova

ti ces da pricas

pre 11 godina

@e-krem

Korenje, koje cemo mi dalje da re-eksportujemo u albansku "drzavu kosova", sampiona nezaposlenosti u Evropi, jedinima kojima treba viza za EU, gde se nista ne proizvodi niti izvozi i gde se cak placaju stotine i hiljade evra za srpski pasos samo da se pobegne odatle.

Petar

pre 11 godina

A od kojih cete odustati? Npr. borba protiv korupcije? Samo da Kosovo dobije stolicu u UN? Nije da sam izracito protiv priznanja Kosova ali ovaj CDU ga pretera. Vidimo u Bugarskoj i Rumuniji korupcija nije bila nikakav problem za ulazak u EU. Ovaj CDU personifikuje one najgore nemacke osobine koje cela Evropa kod Nemaca mrzi, zatucani su, konzervativni, puni predrasuda prema svakom i svima, stite bogatase, udaraju na siromasne. Kad bi CDU i Merkel makli sa vlasti u Evropi bi se mnogo lakse disalo.

Dejan

pre 11 godina

Da se ja pitam ove razgovore bih prekinuo momentalno i priklonio bi se manjem zlu,Nemcima i vecini evrope kao i Amerike je mnogo vise stalo do Albanaca i njihovih interesa (zbog cega je to tako NEZNAM) a ne Srba,oni Srbe samo ucenjuju kako bi stvorili sto bolje uslove Albancima ojacali ih a nas maksimalno oslabili,to su pokazali vise puta pa ni sada nije drugacije,samo se pitam zasto nasa vlada ne stopira ove pokvarene pokvarene pokvarene pregovore.Ja bi se da se pitam priklonio Rusiji i Kini oni nas bar ne ucenjuju bombarduju i ne otimaju teritoriju.

Milos

pre 11 godina

@Na ovakvo uslovljavanje bi i Hitler bio ponosan. Eh sto Rusi ne produzise jos malo zapadnije 1945, trebali su ovu neman od drzave i narode rasparcati na 100 delova da im vise nikad ne uspe da se uzdignu i da maltretiraju slabije od njih.
(Mr X, 24. mart 2013 12:59)

Kada prodjes sledeci put pored neke skole ili doma zdravlja baci pogled obicno je kraj ulazne kapije, procitaj natpis na tablama ispred pa vidi ko obezbedjuje sredstva za finansiranje obnavljanja ssrpskih domova zdravlja i skola Rusija ili Nemacka, EU ili SAD ????

Ivan polje

pre 11 godina

Kosovo će biti primljeno u UN samo kada Srbija prizna njegovu jednoglasno proglašenu nezavisnost . Pošto to Srbija neće nikada uraditi , onda Kosovo neći nikada dobiti stolicu u UN.

zex

pre 11 godina

Kao sto neko napisa 'pokorimo se nemcima'..da prvo nam oduzmu deo teritorije a posle toga udjemo u EU i oni nas pokore i ekonomski, pokupuju oranice. Ostane nam da zivimo bednije nego bugari. Vreme je...

Milivoje

pre 11 godina

...u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji

A ti uslovi od kojih bi oni bili spremni da odustanu se verovatno tiču reformi koje su potrebne našoj administraciji, tj. za bolje unutrašnje funkcionisanje naše države

remic

pre 11 godina

ma koji crni Falenski. rodjen sam i zivim u nemackoj. od malih nogu pratim politicku situacija i gledam vesti. sigurno da nemacka zeli kosovo u UN, ali to se nece desiti od danas na sutra nego za ko zna koliko godina ako uopste. ove godine su izbori tako da ce se stav nemacke prema srbiji promeniti, ali cisto sumnjam. nikad se ne zna. taj Falenski je totalno nepoznat i samo moze da laje, nista drugo.

Dejan

pre 11 godina

Kosovo u UN znaci priznanje Kosova. Koliko sam shvatio rekli su da ce priznanjem Kosova Nemci biti spremni da odustanu od DELA nekih drugih zahteva? Znaci Kosovo nije jedini uslov?

NY

pre 11 godina

Nemci ce da salju neke marginalne likove i da prenose ono sto njihova kancelarka hoce i zeli.Mi cemo da se palimo da to nije stav Nemacke. I svaki put kada neki nemacki zvanicnik nesto kaze mi se uzjogunimo. Drugo . Mozda zbog stolice u UN nemci nece da insistiraju da istrazi ko je palio nemacku ambasadu. Najvece svetsko zlo je ujedinjenje dve Nemacke

uveren

pre 11 godina

Ima li jos neko kome nije jasno sta se od nas ocekuje? Da li cemo mi na to pristati ili ne je naredno pitanje. Ali prvo je sasvim razjasnjeno - zahteva se priznanje nezavisnosti! I svako ko kaze da to nije tako samo presipa iz supljeg u prazno.

Ja Hocu

pre 11 godina

Koji su razlozi da Srbija postane deo Europe... i zasto moramo da budemo silovani i od EU i od nasih korumpiranih politicara...
Ja hocu da Srbija posalje vojsku na severno Kosovo, vrati deo svoje teritorije (do sledece prilike), i zavrsi sa tim glupostima oko Evrope. Ako im se ne svidja sta smo uradili neka o tome pricaju medju sobom.
Ja hocu da se Srbija okrene drugim trzistima i da se smanji ekonomski uticaj nasih suseda na Srpsku ekonomiju. Sta fali plasiranju nasih produkata u Afriku, Srednji istok i Aziju... Fali samo neko ko zna da radi svoj posao, ali valjda ce se i to desiti

???

pre 11 godina

Ima li sad nekome da nije jasno koji je uslov za ulazak u EU? Pre ulaska morao bi se raspisati referendum ukoliko bi zahtev bio priznavanje Kosova!

pljačkaši

pre 11 godina

Očigledno vidimo istu stvar sasvim različito i to ne samo decenijama već vekovima. Od krstaških ratova smo im bili na putu pljačkaškog pohoda, pa posle svetskih ratova sada više ne mogu vojno da nas ponižavaju vež se kriju iza NATO i preko javnih finansija i MMF-a su nam se napominjali familije. I taman mislimo da smo nešto završili, skućili, uštedeli kad eto njih da opelješe (vidite šta rade Kipru, isto i nama samo je pitanje vremena kad).

mislite o tome

pre 11 godina

"Poslednju reč u vezi sa nemačkim pristankom ili odbijanjem dodele datuma Srbiji neće dati kabinet (vlade), ni ministarstvo spoljnih poslova, već mi, poslanici", rekao je Falenski.

zasto bi srbija trebala da pristane na vase uslove i sta bi trebalo da znaci datum srbiji? kada pogledamo u poslednjih deset godina vidimo da se u srbiji sve sto se izbaci na trziste prodaje stranim investitorima i ulagacima. da podsetim , philip morison koji drzi vec deset godina DIN(duvanska industrija nis) BAT koji isto toliko drzi DIV(duvansku industriju vranje) NIS koji jeste pre par godina prodat rusima ali on je prodat i u njega se ulaze na projekat "juzni tok" nedavne posete sheika iz UAE koji dolazi u srbiju i kupuje sve cak i naslov u novinama "sheik ne staje sa kupovinom u srbiji" .... ne bi vise da nabrajam ali se pitam sta ce nama EU? da bi imali vise investitora i ulagaca? mi imamo to i bez EU pa samim tim , usli ne usli isto nam je ako ne gledamo putne olaksice sto cisto sumljam da u srbiji neko ima para da putuje tj. iskoristi putne olaksice. dakle , kosovo je priznalo 90 drzava od koje su neke povukle priznanje , "kosovo drzava" nije priznalo vise od pola sveta i tako odali postovanje prema srpskoj drzavi , treba da izgubimo to priznanje zato sto nemacka , amerika traze da priznamo njihovu tvorevinu "kosovo drzava" zarad EU koja nam nista bitno nece doneti u zivotu? razmislite o tome...

Misterr

pre 11 godina

Nasi osvedoceni prijatelji Nemci... Kako nas samo ponizavaju i ucenjuju... Ne krivim ih, znate da je to prolazilo dosad. Ali mislim da smo na kraju puta...

Bas bi me zanimalo misljenje parlamentaraca, ako bismo porenuli inicijativu za izgradnju prve kinseke vojne baze u Evropi.

E tako sa njima treba! Pa bi se uzeli u pamet!

joe

pre 11 godina

@totosport: najjaca fora na ovim komentarima vezano za Srb-KiM odnose je kada dezurni albanci preuzmu ulogu europskog, savesnog, pomirljivog srbina na srpskim sajtovima :) pateticno, ali slatko. Sta sve rade za svoje Kosova :)
Sve za za datum pocetka, pocetaka, preliminarnih, pripremnih, predpristupnih itd.

sumorni

pre 11 godina

Logičan razvoj situacije, obzirom da je trio La kampanela pokazao, i na delu dokazao da ne postoje stvari na koje neće pristati.

Jedan da bi ostao kalif, drugi da bi postao kalif umesto kalifa, a treći da bi u blaženoj sreći mogao da deli ordenje svakom diktatoru istočno od poljske granice.

Vailije

pre 11 godina

A ne! Da vi Njima zbog Kosova oprostite korupciju, sudstvo, privatizaciju itd., tako da mogu doveka da nas kar**ju jer - 'spasili su Kosovo', ne dolazi u obzir!

Uros

pre 11 godina

"....eventualne saglasnosti o početku pregovora deluje u saglasnosti sa odlukama Bundestaga...."
Jel smo mi to dobili novu vladu, a da i ne znamo? Ok, braco Nemci, onda izvolite Vi isplacujte plate, penzije...a Dacicu, Vucicu...Vi odmorite malo...vidite da ljudi zele da nam "pomognu"!
Hvala, ali ne hvala!

South Banat

pre 11 godina

Znaci ipak se radi o trgovini... Nikada ne treba pristati na ovakve uslove i ucene, sigurno je da ce nas i sami vise postovati ako cenimo svoju drzavu i ustav.
Iz nekog razloga su bas pritisli, znaju da ako Srbija ne pristane na nezavisnost tzv. drzave Kosovo ne postoji nikakav pravni osnov za njeno postojanje. A ako mislite da im je svejedno sto Srbija blokira Kosovo u UN, mislim da je ocigledno da nije bas tako...

PATULJAK

pre 11 godina

Ucena za ucenom,da li je moguce da je Srbija ovoliko nisko pala da sa njom svako radi ono sta hoce,trebamo se sabrati i dobro razmisliti sta dalje,zapitajmo se da li nam takva evropa uopste isplati i sta dobijamo ulaskom u nju.Da li stvarno postajemo samo njihova jeftina radna snaga ili ravnopravni clan ciji se stav uvazava.Mislim da bi trebalo da se okrenemo drzavama koje sa nama hoce iskrenu saradnju na obostranu korist.

Pegy

pre 11 godina

Kosovo odlazi nepovratno.Hteli nehteli moracemo na neki nacin da priznamo nezavisnost Kosova.To ocekuju sve svetske sile.Isuvise smo mali da bi se borili protiv njih.Jedno pitanje se postavlja sad:Mozemo li da mi damo neku vrstu ultimatuma EU?Mozemo i to na sledeci nacin.STA VI NUDITE SRBIJI !!!!Vlada mora da trguje i tacka!!!Poslednji je cas za takvu vrstu diplomatije.Na kraju ce nam uzeti Kosovo za DZ i jos ce mo placati kojekakve odstete.To je moj licni stav.

A.Semjonov

pre 11 godina

Ako nemacki poslanici tvrde da ce oni da odluce o sudbini Srbije, sta je onda uloga i prioritet srpskih poslanika u Skupstini Srbije ? Ko zapravo odlucuje o najvaznijim pitanjima nase zemlje i zasto ih placamo ako taj posao umesto njih odradjuju Nemci!?

Ogi

pre 11 godina

Zašto niko od politicara nema petlju da počne da govori o eventualnom referendumu, a kasnije i da se sprovede pa da vidimo da li i dalje želimo u EU.

mario

pre 11 godina

(Misterr, 24. mart 2013 11:21) Da baš oni padaju na takve prijetnje ,a kad to pročitaju vjerojatno će vas sutra primiti u EU ..
A vi ste mislili da će proći ono EU i Kosovo ,e gadno su vas prevarili vaši političari ..

Dragan BL

pre 11 godina

Doći ćemo opet do ultimatuma u 10 tačaka, ili uslova kako ih danas zovu.
Do tada ne smemo izgubiti poziciju!
I poruka ovim koji bi stalno popuštali, mi nikog ne napadamo! Veća prava u Srbiji treba da imaju USA, Nemačka, Turska od Srbije? Kako se to naziva? Sami odgovorite i priznajte sebi da pristajete biti robovi. Samo da znate da ćete posle raditi teže, i teže živeti nego sada.

zeka

pre 11 godina

ma nece oni da nas prime i da priznamo kosovo.dosta im bugara i rumuna sto se muvaju po berlinu.
i kao sto rece ovde jedan,taj felinski je niko i nista.jeste iz vladajuce koalicije ali...na kraju ce biti kako angela kaze.a to je ne :)

Microsoft

pre 11 godina

Sta pricaju ovi Njemci koji uslovi,pa Srbija priznala KIM-a 1999 god.10 god.prije vas ,i granice,pasosi,tablice ,sta hocete vise covece.

Muamer

pre 11 godina

Činjenica je da faktor vreme radi za Kosovare, Srbija nije u stanju da preživi bez finansijske pomoći zapada pa htela ili ne, moraće da pristane na sve što se bude tražilo.

Boris

pre 11 godina

Potpuno je neverovatna strast s kojom pojedini poslanici, ne samo u nemackom parlamentu, brane interese Kosova. Ocigledno, to je rezultat lobiranja , pa se pitam sta Srbija radi na tom polju.

U Nemackoj su uskoro savezni izbori, pa pretpostavljam da su ovakve izjave i predlozi i u vezi sa tim.

Srbija bi trebalo da hitno omoguci neku koncesiju, u energetici naprimer, nekoj nemackoj kompaniji (RWE), jer para za lobiranje nemamo.

eliot

pre 11 godina

Da, apsolutno to zna i ptica na grani sta Nemacka zeli,svakome je jasno pa cak i samim evropljanima ona je zamenila topove za takozvanu stednju,samo to niko jos ne daje u javnost probudili su se Kiprani sad bi trebali svi da podrzimo kipar,pa kad svi okrenu ledja i toj Nemackoj oni bi morali da menjaju politiku jel oni sami nemogu nista i videce se da su im drugi narodi potrebni.Odakle im toliko bogastvo odakle ta njihova privreda tako dobro fukcionise,zahvaljujuci citavom svetu jel svet kupuje njihovu robu, od danas ja vise nista ne kupujem sto dolazi iz nemacke..

goran

pre 11 godina

porazeni smo...sve prihvatiti sa tzv. fus notom. Ovako idemo nizbrdo uz strahovitu potrosnju energije. RADIMO, UCIMO, STVARAJMO ... KUPICEMO IH. Tocak istorije se okrece vidite gde smo danas ko bi rekao a sutra ko zna..

sremac

pre 11 godina

Kada je mocni Izrael ostavljen na cedilu u borbi za Palestinu sta mi ovako jadni da radimo. Obama je pre par dana u sred Jerusalima rekao da Izrael mora priznati Palestinu, zato verujem da ce i nasa "vlast" priznati Kosovo hteli mi to ili ne.

dule su

pre 11 godina

Kosovo nije srpsko vise od 10 godina i to treba prihvatiti... a sto se evropske unije tice pre 10 godina sam bio ubedjen da nam je mesto tamo. Kako vreme prolazi sve vise pocinjem da sumnjam...

Patria

pre 11 godina

Ovde mnogi pogresno interpretiraju stav da je Milosevic kriv za bombarovanje. Dakle, kako biste to lepo patriJotski shvatili, imate vi tako tu vasu kucu/stan, imate tu tako nekog podstanara koji voli da se siri po kraju, ali ste vi trenirali boks i svako malo kad on nesto oce, a vi njemu onako prilupite neku sljagu. E onda jednog dana shvatite da vam je taj podstanar istukao klinca jer mu je vas klinac prebio njegovog klinca. Vi se tad razgoropadite i krenete da mlatite i postanara, i njegovu porodicu. Uto vam na vrata neko pokuca. Vi se zaj***te i otvorite vrata, i gle, Cak Noris vam kaze da se smirite jer cete obrati bostan. Vi kazete "ma vazi", zatvorite vrata i nastavite po starom. Onda vam dodje socijalni radnik i kaze vam da to tako nece moci (zalio se i Cak Noris) i da ce vas udaljiti iz stana ako nastavite s nasilnickim ponasanjem. Vi opet kazete "ma vazi", i nastavite jos grdje da lemate podstanare. E, j*** ga, poslednje sto ste culi pre nego sto ste pali u nesvest od batina bio je udarac nogom kojim je Cak Noris razvalio vrata vaseg stana, "objasnio" vam par stvari, izvukao vas za usi napolje, nasamarao, i rekao da nece vise da vas vidi.
Zasto je Milosevic kriv za bombardovanje? Pa kad znas da Cak Noris gotivi tvog podstanara, nisi valjda moron da se bijes s njim, ne moras da dobijes batine da bi znao da ce biti kako Cak Noris kaze.

Dejan

pre 11 godina

Kakve su ovo baljezgarije,o kakvom zakonu pricaju oni koji su inicirali i napali suverenu drzavu pa jos i jednom delu suverene drzave dali drzavnosti,pozivaju se na zakon i pravo a najvece su pristalice sile pored USA.Nemacku Ameriku kao i jos neke zemlje ne vode pravo i pravda nego sila i interes.Pravo i pravda su za male,sila i interes za velike i bice tako jos 200 godina.

vozdra

pre 11 godina

Moze, ali samo kada narod Srbije to odluci na referendumu. Ovako ne bi priznali takav poduhvat ni jednog naseg politicara. Ma bre ni telekom vam ne bi dao za Kosovo.

nenad

pre 11 godina

kad videh dole u komentaru da Milos kaze, vidi ko su nam prijatelji ko finansira bolnice i domove zdravlja i navodi Nemacku i SAD, ja sam sokiran koliko neko moze biti malouman, glup, neinteligentan, ma nemam reci, znaci oni nas bombarduju naprave stetu vrednu vise milijardi dolara, uniste privredu pa nemozes nosta ni da zaradis, kupe nase firme koje donose njima profit, a onda budu kao dobrotvori i poklone koji milion u donacijama i obavezno zveknu tablu da se vidi da su pomogli nebitno dal su dali mozda i par hiljada evra, al vazno da se vidi. Logika tvoja je da ako te neko prebije, maltretira ti porodicu, pokrade ustedjevinu, razlupa namestaj, unisti ono od cega zaradjujes, a posle dodje i da ti stoti deo vrednosti svega toga, taj neko mora biti da ti je prijatelj i dobrotvor. e mozgu

Harpun

pre 11 godina

Ako nista onda sretan sam sto je Kosovo veliiikii kamen oko vrata Srbiji(Da ne zaboravim Bosnu),platicete za sve sto ste uradili na prostorima bivse YU,mlataranje rukama i izjave tipa ,,nikad necemo'' ce Srbiji dodatno zagorcati zivot a bogme Evropljani znaju kako se to radi !Ne morate u EU,ali cete dobiti packe kad god hocete da izadjete na povrsinu.Srbija jos nije dotakla dno-bice jos mnogo gore nego sad !

Nindza

pre 11 godina

I sad, svi ovde kazu "koga zanima Kosovo", a zapadu je samo Kosovo bitno, i spremni su na sve ostalo da zazmure - korupciju, bezvlasce, divljanje cena, i jos gomilu stvari koje ne valjaju u Srbiji.

I to je iskren odnos i iskrena zelja prikljucenju Srbije EU? Ne, hvala...

Ako je NJIMA najbitnije Kosovo, onda je i meni, i trebalo bi da je svima, jer ako nesto znam o Nemcima, to je da se oni ne bave nebitnim stvarima...

Monumentology

pre 11 godina

Priznavanjem Slovenije, Hrvatske i unilateralno Bosne i Hercegovine, Nemacka je priznala rezultate nedemokratskog rezima komunisticke partije Jugoslavije. Nemacka elita ima sasvim jasne ambicije, koji su artikulisani u njihovoj strategiji prosirenja politickog i diplomatskog uticaja, narocito u Jugoistocnom delu Evrope. U tome imaju punu podrsku Amerike i precutnu Rusije. Na srecu ovoga puta se radi o politicko-ekonomskom pritisku koji za posledicu nema iminentnu pretnju ratom. U medjunarodnim odnosima ne postoji demokratija i uvazavanje, postoje samo interesi! U slucaju Kosova jedini srpski interes je ocuvanje elemenata kulture i opstanak srpske kulturne elite! Bilo koji plan koji to garantuje, ukljucujuci i Ahtisarijev, je dobar! Mislim da su i politicari shvatili da je vreme ocuvanja reputacije i politicke karijere proslo i da moramo da se suocimo sa nasim iluzijama i greskama iz skorije proslosti! U tom kontekstu treba posmatrati ovakve izjave nemackih parlamentaraca. Mislim da treba da ostavimo vremenu da verifikuje ili negira odluke nemackih, americkih i ruskih vlada da priznaju rezultate nedemokratskog komunistickog rezima.

malisa

pre 11 godina

dakle, rade nam sta god im padne napamet! ne znam stvarno vise koliko smo ili sta smo mi, srbi, zasluzili da nas ovako cimaju, al ovo stvarno vredja osnovnu inteligenciju i zvuci ozbiljno ponizavajuce.

nisam anti eu nastrojen (ili barem nisam bio ni blizu) al ovo pregovori nisu i stvarno gubi smisao...

Ivan

pre 11 godina

Da li se meni samo cini, ili svaki put kada prica neko iz EU, on izmislja nove uslove. Znamo da nas nece, ali neka se bar dogovore na jedinstvenom ultimatumu da ne bude ovako providno

Uslovna sloboda...

pre 11 godina

Uslov pa opet uslov pa opet uslov itd.
Njima da je stalo do mi udjemo u EU najveci uslov bi bio stop korupciji stop neprovodjenju raznih zakona prema svima jednako stop lopovlucima razne vrste i sve takve prvo u zatvor..

totosport

pre 11 godina

Kosovo je ili nezavisno ili nije. Mislim da na osnovu postojecih argumenta Koasovo je nezavisna zemlja, ima svoju teritoriju, ima svoj ustav, vojsku, populaciju i sve sto treba da ima jedna nezavisna zemlja. Da li ce Kosovo biti ëlan OUN ili ne mislim da je bez znacaja za Srbiju. Za Srbiju je znacajno das Kosovo bude deo Srbije, medjutim rekli smo da je Kosovo nezavisna zemlja, proglasila je svoj ustav i ima sve demokratske i drzavne institucije. Zasto gubime vreme i nerve u vezi toga, da li ce Kosovo biti ëlan OUN uopste ne zavisi od Srbije i kako se stvari razvijaju Kosovo ce uskoro biti i clan ove svetske organizacije i to nece mnogo pomoci ovoj mladaoj drzava da prevazidje ekonomske, politiëke, razvojne, korupcione i mafijaske probleme sa kojima se suocava.

pogresili stranu...

pre 11 godina

Srbi po pravilu su osetljivi kad da im Nemci diriguju...nekako su uvek bili na razlicitim interesnim stranama kroz istoriju,pa ih zato nekako i razumemo...Ali sta je sa ovim amerikancima...Sa njima smo bili saveznici u oba svetska rata...ili na pravoj strani kako neko kaze ..Nikad nismo nikoga napadali, samo smo se branili...Branili se od Turaka 500 godina,branili se od Austrougara,pa od Nemaca i tako redom...I sad odjednom mi gori od svih...Pa i u Titovo vreme smo bili prijatelji...Sta se desilo sa njima, nije bas jasno...Cudno je sve to...

faton

pre 11 godina

Vrlo jasna,jednostavna i iskrena izjava i ne treba da se pravite kao da smo iznenadjeni ili ponizavani.

Prva varijanta je da cete sa Kosovom dobiti Nista ili druga bez Kosova Sve.

Tako da prestanite da krivite druge kao i obicno i odlucite sami.

Hocete SVE ili NISTA !!!

Milan Nis

pre 11 godina

Kako su se ljudi raspomamili,pa to sto NECEMO ILI NE ZELIMO U EU,ne znaci da necemo da uradimo to sto se od nas trazi,uvek je tako bilo i uvek smo kasno shvatali,uvek imali samo stetu i nikada nista naucili iz proslosti,da ovim svetom ne vlada pamet nego sila.Nazalost najglasniji su oni kojima je naj udobnije,sa pozicije iz neke drzavne firme,odlicnom platom za nerad,sutra bi se odrekli Kosova da im neko pomene samo da bi zbog toga mogli izgubiti posao i privilegije.A sad raspalite sa minusima,ako ovo nije istina.

Mira

pre 11 godina

Nece da moze.
Ljudi moji, pa zar ovi Nemci nista iz istorije ne naucise! Nicija nije gorela do zore, proci ce i ova vremena, proci ce i vladavina EU i Amerike kao sto su prosli svi koji su hteli da ovladaju svetom.
A sto se nas Srba tice, da umeju samo drugacije - da su kobajagi na nasoj strani, mi bi mozda dali i sami vise nego sto nam traze.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Ovakvih pritisaka Nemacke nije bilo sve do negde septembra prosle godine,malo po formiranju Vlade,vrlo cudno.Ivica Danas izjavljuje da nemamo prijatelja u okruzenju,da su nasi prijatelji daleko da bi smo sa njima pravili planove o ulasku u drugacije unije jer smo okruzeni NATO i EU.E pa srecom da smo daleko od Vasih prijatelja a blizu EU ciji cemo clan biti svidjalo se to nekom ili ne.

Bojan

pre 11 godina

Recimo da smanjenje uslova bude da se prestane sa borbom protiv korupcije i uspostavljanje nezavisnog sudstva. Neka nas puste da normalno zivimo, da sudije, lekari, inspektori, profesori i ostali drzavni cinovnici dobiju svoj deo, kad su im plate mizerne neka bar tako zarade svoj gorki hleb.

Dragan

pre 11 godina

Sramota, bio sam veliki optimista i uvek za ulazak nase zemlje u EU, ali kad krenu ovakva prepucavanja, politicka trgovina, nepostojeci uslovi, novi uslovi itd itd itd... Totalno se razocaram u koncept evrope, i nesto mi se citi da je bolje da se ona raspadne pre naseg ulaska. Bice bolje po nas da konacno naucimo da smo sabi sebi najvazniji partner u tome da postanemo bolja zemlja.

Miroslav, Toronto

pre 11 godina

Nemci su makar i poslovicno brutalno - bar bili iskreno otvoreni. Dakle lista partikularnih uslova (odvojenih od pregovora sa EU) cak i posle priznavanja Kosova. Pametnom - dovoljno. Oni (Nemci) nemaju nikakvu nameru da makar samo odskrinu vrata Evrope Srbiji. Dakle, na nama je da odlucimo dali zelimo da se pokoravamo svemu (npr. urusavamo preostale institucije na Kosovu koje su jedine garant bezbednosti Srba, pa makar samo i na severu) i da za uzvrat dobijemo veliko - NISTA. Nije znaci problem u Nemcima - oni svoju politiku dosledno sprovode - problem je u nasim politicarima koji njihove diktate slusaju i pokoravaju im se.

Mix

pre 11 godina

Ne zamarajte sa tim uslovima! Uslovi se znaju, isti su za sve zemlje + Kosovo. A to sto nasi politicari izmisljaju neke nove uslove iz godine u godinu jeste nesposobnist da se dati pravi uslovi ispune!

totosport

pre 11 godina

Kosovo je ili nezavisno ili nije. Mislim da na osnovu postojecih argumenta Koasovo je nezavisna zemlja, ima svoju teritoriju, ima svoj ustav, vojsku, populaciju i sve sto treba da ima jedna nezavisna zemlja. Da li ce Kosovo biti ëlan OUN ili ne mislim da je bez znacaja za Srbiju. Za Srbiju je znacajno das Kosovo bude deo Srbije, medjutim rekli smo da je Kosovo nezavisna zemlja, proglasila je svoj ustav i ima sve demokratske i drzavne institucije. Zasto gubime vreme i nerve u vezi toga, da li ce Kosovo biti ëlan OUN uopste ne zavisi od Srbije i kako se stvari razvijaju Kosovo ce uskoro biti i clan ove svetske organizacije i to nece mnogo pomoci ovoj mladaoj drzava da prevazidje ekonomske, politiëke, razvojne, korupcione i mafijaske probleme sa kojima se suocava.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Cini mi se da u Nemackoj nije kao ovde gde se Skupstina pita samo forme radi,izgleda da u Nemackoj stvarno funkcionise pravna drzava. Mi jesmo naviknuti da je Vlada ovde najvaznija,ali to je samo ovde,u demokratskom svetu Vlada je samo jedna od tri vlasti koje su medjusobno jednake,ali posto mi ovde cujemo svaki dan da je Predsednik vlade najvazniji onda i nije cudo kad dobijemo ovakav odgovor,tj.da ce vlada Nemacke da radi kako joj Parlament-Bunedstag nalozi.

JA

pre 11 godina

... ako se tako igramo predlog je da ukinemo PDV kao garant vraćanja kredita koji se svode na golo štampanje evra i kad smo već gladni da ne budemo i j****i pa onda vratimo u bundestag interesnim sferama da razmisle jos jednared.

marija

pre 11 godina

O cemu vi to pricate, gospodo???

Ovakav nedostatak osecaja za realnu procenu je fascinantan, makar da je i od nekih nemackih poslanika.
Cemu se nadate?

Gradjanin

pre 11 godina

@Tu se vidi koliki je njihov interes da priznamo Kosovo. Njima to mnogo treba.
(Nikola, 24. mart 2013 13:28)

Najvise volim kad procitam kao ovo iznad. A niko od tih sto "brane" ono sto nemamo ne znaju u cemu je fora i sto je to u njihovom interesu.
Oni misle da njih vole, nas ne vole. Kao i uvek plitko razmisljanje. Da su katolici, bilo bi eto zato, stite svoje :) E, posto su muslimani prvenstveno onda niko ne pominje verski motiv (naravno nije taj razlog sto se trazi da se prihvati "realnost na terenu).

Dragi sugradjani, mi da imamo mozga (bez emocija), to je PRVO U NASEM INTERESU, a onda u interesu EU, a i u interesu Kosova i naroda koji dole zivi (bez obzira na nacionalnost).

A da se menjamo, ja Vama jedno nista, a vi meni gusle ?

pre 11 godina

U proslosti smo ziveli lose ali smo imali gusle. U buducnosti necemo ziveti bolje ali necemo imati ni gusle. Nemci nam ih uzimaju zbog naseg ponasanja u I i II ratu. To je sve, nema nista vise. Ostace nam samo pljuvanje po svemu u neogranicenim kolicinama.

Dragiša Vlaović

pre 11 godina

Komentari ,ovakvi ili onakvi . Pitanje je da li ih neko čita . Ne nisam dobro rekao ,jer mi koji dajemo komentare i čitamo ih. Da li ih čita onaj koji bi trebao da ih čita ili su puki ventil za ljude kojima je ovo prilika da bi pomogli onima koji su izabrani pomognu. Inaće moje mišljenje je da iako smo mali i nejaki treba da imamo svoj ponos . Ali se baš i ne slažem sa svojim mišljenjem jer u svom životu sam video i upoznao i druge koji nisu imali pokazali svoj ponos , pristajali na sve ,a nisu ni rušeni niti ih ko dira i sada su u EU to je Čehoslovačka. Priznajem sada više nisu tako oduševljeni sa EU jer su ranije mnogo bolje živeli. Po mome ovaj nametnuti nam kapitalizam je malo gori od pakla. Prihvatio bi onaj Švetski i sl.Onaj socijalni barem dok se ne oporavimo od predhodnog bliskog nam iskustva. Ne želim da mislim i verujem kako kod nas nema bistrih pametnih glava koji su u poziciji da nešto kažu i urade.Samo bih se složio sa G. Selakovićem , da bi nam se ceo (sistem) urušio kada bi korupciju suzbili. Jedino mi nije jasno koji sistem. Nisam znao da ga mi imamo. Ako ga imamo zašto se ne pozovemo malo na 100.000 šiptara u Srbiji. Zašto ne tražimo od UN ratnu odštetu za 1999. Zašto ne počnemo da pravimo svoje pare nego ćekamo od drugih da nam daju milostinju, Sve je vrlo prosto . Malo aktivirati selo preko URS i njihove ideje da svoje novce utroše na studije izvosljivosti svojih regiona i raspisati, bez prodaje,tendere za proizvodnju hrane i sa 10.000 E, zaposliti ljude.

Ivan

pre 11 godina

Seća li se neko uslova "hapšenje za EU"? Ni ratifikacija SSP nije prošla još hehe. Smešni su ovi iz EU. Pa i izmedju sebe ne mogu se dogovoriti o Kosovu.

Kosovo je projekat Nemačke i oni pritiskaju....pritiskaju....i pritiskaju...

ЕКОНОМИЈА

pre 11 godina

За опстанак и развој једног народа, најважнија је економија..
Пример 1: САД је после другог св.рата уложила МИЛИЈАРДЕ $ за обнову разорене Западне Европе, а СССР је извукла из Источне све што је могла.
Пример 2: У последњих 10 година Русија је уложила у Србију мање од Словеније, а да не говорим о Немачкој држави која је од 2000.г. дала преко 1,5 милијарде Евра, а њене фирме у Србији још 1,5 милијарде евра, плус наши радници у Немачкој шаљу 1 милијарду годишње.
За паметне Србе, СВЕ ЈЕ ЈАСНО !!
За југокомунисте никада неће бити јасно :(

Gile

pre 11 godina

Gospodo Svabe da biste bolje razumeli sve sto su ljudi napisali u ovim komentarima ja cu da sumiram i prevedem: Serbia über alles !!!

I love our krastavac

pre 11 godina

To mu isto dodje kao kada detetu uvaljujete na silu da jede karfiol, a koji mrzi iz dna duse.
Onda mu kazete ako ne bude dobro da cete mu ukinuti da jede karfiol najmanje godinu dana. Eto kazne oduzimanjem onim cega se i onako gadite.
Bre necemo taj vas EU, ako ste zli, niste gluvi.

Горан

pre 11 godina

Народе, окренимо се себи и својим интересима. А не Европској Унији и њеним интересима. Радимо на повећању стандарда, на борби против криминала, на владавини права и закона, на слободи говора ... Европској Унији свакако постоји алтернатива. Само очајник нема алтернативу.

Европска Унија која не поштује договоре и потписане споразуме НАМ НЕ ТРЕБА. Бити бедан у друштву богатих је много тешко. А ми нисмо богати.

Ortodoks

pre 11 godina

@(pogresili stranu..., 24. mart 2013 15:50)

Eto, desilo se da se desavalo sve ono o cemu nista nismo mogli videti na RTS-u i procitati u Politici.


Desilo se da su nas nasi politicari (a to je Dacic vrlo, vrlo otvoreno priznao) lagali godinama.

Nisu nam rekli da bas i nismo bili cvecke. A mi to kao, eto nismo znali i ne znamo, pa treba neko da nam o tome prica pricu.

Pokvarili smo se nesto u zadnje vreme, ovih "brzopoteznih" dvadesetak godina.

I, da ne zaboravim, nije ni do koga, nego do nas. Moramo da neke vazne stvari rascistimo sami sa sobom. Sto pre, to bolje. I da bar neko vreme nikoga (drugog, treceg, petog desetog) ne pominjemo. Da ne razvlacimo pricu. Nego da se usmerimo na resavanje problema, koji postoji.

A ako neko i nakon svega jos misli da u nama nikakvog problema nema, da smo jedan kroz jedan super i odlicni i najbolji i cvecke, a svi ostali losi i krivi i neprijatelji - e, to je poseban problem. Taj problem, takvo razmisljanje, takvo okretanje glave, takvo ignorisanje - to je problem u problemu.

Znam ja nas.

dok

pre 11 godina

Pod hitno se trebamo povuci iz pregovora, a bez srpskog pristanka, sve im je dzaba. Ako mi potpisemo pod pritiskom, priznanje Kosova, ni Rusija, ni Kina, ni Spanija, Grcka, Slovacka Vatikan, Indija, ne moze da ga ne priznaju, a onda je sve gotovo. Cim se toliko zuri Briselu, Englezima, Nemcima, Amerikancima, treba zaustaviti svaki dijalog, na neodredjeno vreme.

srbin

pre 11 godina

Srbija ovakva je u svakom pogledu bolja bar od Rumunije i Bugarske a oni vec 20 godina trose pare iz EU fondova. Ako nam sad nedaju datum treba ubrzati reforme na svim poljima ali vise netraziti datum jer ce biti ocigledno da nemamo sanse da udjemo a licno mislim da nema vise prosirenja!

markoko

pre 11 godina

meni iskreno nije stalo do kosova...ne treba nama kosovo kad tu nas vise nema... ta je bitka davno izgubljena. smatram da nama treba drustvo koje je izgradjeno na temeljima prava i slobode. mi jos uvek razmisljamo o nekim granicama, gde smo bili pre 500 godina. ... u normalnim zemljama se razmislja o ekonomiji, pravu, skolstvu...svakodnevnim potrebama vecine ljudi. mi smo na nivou evrope od pre 400 godina kad su oni razmisljali o granicama i lebu....

Krle

pre 11 godina

Pa tek sto smo poslali Milosevica (jedini evropski predsednik ikada izrucen stranom sudu), Karadzica i Mladica. Sad i Kosmet? A onda vojvodjansko prolece? A sad da nagadjamo sta posle toga?
Dovoljno je videti okupacione granice iz ii sv rata pa naslutiti.

Darkness

pre 11 godina

@X: dosli smo u situaciju da nas bombarduju zbog toga sto smo dozvolili sebi da nemamo nuklerano naoruzanje. S njim bi smo lako ostvarili ciljeve Srbije: izlazak na more i posedovanje teritorije koja ne marginalizuje ulogu Srbije u vojno-strategijskoj podeli Evrope. I da, u pravu si za onu cetvoricu, oni nisu imali, niti imaju kapacitet da upravljaju drzavom koja pretenduje da bude cinilac moci na Balkanu i da bude uvazavana od strane stvarnih sila.

zorant

pre 11 godina

Žao mi je što to kažem posle dve decenije nade u neki normalni život, ali ništa od Srbije u EU. Sudbinu Kosova će rešavati neko drugi, ionako više nije važno. Mislim da ćemo odustati od pregovora, potpuno se izolovati od sveta i čekati da svi mladi odu u inostranstvo. Želim sreću svakome ko ode iz ove proklete avlije.

Nikako ne pristajati na ovu zamku koja nam stize iz Nemacke

pre 11 godina

Ponudu ne treba nikako prihvatititi,jer iza ovoga stoji zamka.Ako Kosovu dozvolimo clanstvo u UN (bez naseg priznavanja) Kosovu se otvaraju vrata da postanu clanica svih medjunarodnih organizacija. Onda Kosovo ima pravo da tuzi Srbiju za genocid pred Medjunarodnim sudom u Hagu a svi znamo da je taj sud po uticajem zapadnih zemalja a Srbija bi verovatno izgubila taj spor jer joj na ruku ne idu i presude onog drugog haskog tribulana u vezi Kosova gde su osudjeni neki nasi politcari, vojna i policijska lica za udruzeni zlocinacki poduhvat,to bi podrzumevalo da ako bi Kosovo dobil tuzbu da bi Srbija placala silne miljadrde evra odstete(imamo najave Tacija u tom smeru, a to mogu jedino kada postanu clanica UN),Kosovo bi za neki godinu uslu u NATO a verovatno pre Srbije i u EU Dok bi Srbija samo dobila pocetak pregovora,bila bi tuzena od Kosova, verovatn bi nam i Nemci trazili u toku pregovora(odstetu od 32 milijarde evra jer su toliko izracunali da su ostavili imovne u Srbiji posle II svetskog rata),i kada bi zavrsila pregovore sa EU poslednji uslov bi bio i da Srbija prizna Kosovo,to bi znacil da Srbija to ne bi mogla da uradi i da ne bi mogla postati clanica EU a Kosovo bi uslu u EU bez ikakvih problema.Ovakvu ponudu prihvatiti samo na kraju pregovora sa EU, da Kosovu udje u UN istog dana kada Srbija udje u EU (ulazimo u EU bez priznavanaj Kosova ali dajemo clanstvu Kosovu u UN i da potpisu ugovor da Srbiju nece tuziti sudu), a da se Srbija obaveze da nece kociti Kosovu u EU.

Čuperak

pre 11 godina

Ovako izgleda evropska demokratija. Ucene, ucene, ucene... i nikada kraja! Kako li će nam tek biti ako uđemo u EU? Ne daj Bože!

x

pre 11 godina

Nemacka bi da po svaku cenu legalizuje medjunarodni zlocin bombardovanje Srbije.
(Marko, 24. mart 2013 11:39)

Nema šta da "legalizuje" Nemačka. Dobili smo šta smo zaslužili. Sve žrtve tog bombardovanja su na Miloševićevim, Šešeljevim, Tominim i Vučićevim leđima. Zbog njih smo i došli u situaciju da nas bombarduju.

Milos

pre 11 godina

@Na ovakvo uslovljavanje bi i Hitler bio ponosan. Eh sto Rusi ne produzise jos malo zapadnije 1945, trebali su ovu neman od drzave i narode rasparcati na 100 delova da im vise nikad ne uspe da se uzdignu i da maltretiraju slabije od njih.
(Mr X, 24. mart 2013 12:59)

Kada prodjes sledeci put pored neke skole ili doma zdravlja baci pogled obicno je kraj ulazne kapije, procitaj natpis na tablama ispred pa vidi ko obezbedjuje sredstva za finansiranje obnavljanja ssrpskih domova zdravlja i skola Rusija ili Nemacka, EU ili SAD ????

Harpun

pre 11 godina

Ako nista onda sretan sam sto je Kosovo veliiikii kamen oko vrata Srbiji(Da ne zaboravim Bosnu),platicete za sve sto ste uradili na prostorima bivse YU,mlataranje rukama i izjave tipa ,,nikad necemo'' ce Srbiji dodatno zagorcati zivot a bogme Evropljani znaju kako se to radi !Ne morate u EU,ali cete dobiti packe kad god hocete da izadjete na povrsinu.Srbija jos nije dotakla dno-bice jos mnogo gore nego sad !

Muamer

pre 11 godina

Činjenica je da faktor vreme radi za Kosovare, Srbija nije u stanju da preživi bez finansijske pomoći zapada pa htela ili ne, moraće da pristane na sve što se bude tražilo.

sremac

pre 11 godina

Kada je mocni Izrael ostavljen na cedilu u borbi za Palestinu sta mi ovako jadni da radimo. Obama je pre par dana u sred Jerusalima rekao da Izrael mora priznati Palestinu, zato verujem da ce i nasa "vlast" priznati Kosovo hteli mi to ili ne.

totosport

pre 11 godina

Kosovo je ili nezavisno ili nije. Mislim da na osnovu postojecih argumenta Koasovo je nezavisna zemlja, ima svoju teritoriju, ima svoj ustav, vojsku, populaciju i sve sto treba da ima jedna nezavisna zemlja. Da li ce Kosovo biti ëlan OUN ili ne mislim da je bez znacaja za Srbiju. Za Srbiju je znacajno das Kosovo bude deo Srbije, medjutim rekli smo da je Kosovo nezavisna zemlja, proglasila je svoj ustav i ima sve demokratske i drzavne institucije. Zasto gubime vreme i nerve u vezi toga, da li ce Kosovo biti ëlan OUN uopste ne zavisi od Srbije i kako se stvari razvijaju Kosovo ce uskoro biti i clan ove svetske organizacije i to nece mnogo pomoci ovoj mladaoj drzava da prevazidje ekonomske, politiëke, razvojne, korupcione i mafijaske probleme sa kojima se suocava.

faton

pre 11 godina

Vrlo jasna,jednostavna i iskrena izjava i ne treba da se pravite kao da smo iznenadjeni ili ponizavani.

Prva varijanta je da cete sa Kosovom dobiti Nista ili druga bez Kosova Sve.

Tako da prestanite da krivite druge kao i obicno i odlucite sami.

Hocete SVE ili NISTA !!!

dule su

pre 11 godina

Kosovo nije srpsko vise od 10 godina i to treba prihvatiti... a sto se evropske unije tice pre 10 godina sam bio ubedjen da nam je mesto tamo. Kako vreme prolazi sve vise pocinjem da sumnjam...

totosport

pre 11 godina

Kosovo je ili nezavisno ili nije. Mislim da na osnovu postojecih argumenta Koasovo je nezavisna zemlja, ima svoju teritoriju, ima svoj ustav, vojsku, populaciju i sve sto treba da ima jedna nezavisna zemlja. Da li ce Kosovo biti ëlan OUN ili ne mislim da je bez znacaja za Srbiju. Za Srbiju je znacajno das Kosovo bude deo Srbije, medjutim rekli smo da je Kosovo nezavisna zemlja, proglasila je svoj ustav i ima sve demokratske i drzavne institucije. Zasto gubime vreme i nerve u vezi toga, da li ce Kosovo biti ëlan OUN uopste ne zavisi od Srbije i kako se stvari razvijaju Kosovo ce uskoro biti i clan ove svetske organizacije i to nece mnogo pomoci ovoj mladaoj drzava da prevazidje ekonomske, politiëke, razvojne, korupcione i mafijaske probleme sa kojima se suocava.

Patria

pre 11 godina

Ovde mnogi pogresno interpretiraju stav da je Milosevic kriv za bombarovanje. Dakle, kako biste to lepo patriJotski shvatili, imate vi tako tu vasu kucu/stan, imate tu tako nekog podstanara koji voli da se siri po kraju, ali ste vi trenirali boks i svako malo kad on nesto oce, a vi njemu onako prilupite neku sljagu. E onda jednog dana shvatite da vam je taj podstanar istukao klinca jer mu je vas klinac prebio njegovog klinca. Vi se tad razgoropadite i krenete da mlatite i postanara, i njegovu porodicu. Uto vam na vrata neko pokuca. Vi se zaj***te i otvorite vrata, i gle, Cak Noris vam kaze da se smirite jer cete obrati bostan. Vi kazete "ma vazi", zatvorite vrata i nastavite po starom. Onda vam dodje socijalni radnik i kaze vam da to tako nece moci (zalio se i Cak Noris) i da ce vas udaljiti iz stana ako nastavite s nasilnickim ponasanjem. Vi opet kazete "ma vazi", i nastavite jos grdje da lemate podstanare. E, j*** ga, poslednje sto ste culi pre nego sto ste pali u nesvest od batina bio je udarac nogom kojim je Cak Noris razvalio vrata vaseg stana, "objasnio" vam par stvari, izvukao vas za usi napolje, nasamarao, i rekao da nece vise da vas vidi.
Zasto je Milosevic kriv za bombardovanje? Pa kad znas da Cak Noris gotivi tvog podstanara, nisi valjda moron da se bijes s njim, ne moras da dobijes batine da bi znao da ce biti kako Cak Noris kaze.

Mix

pre 11 godina

Ne zamarajte sa tim uslovima! Uslovi se znaju, isti su za sve zemlje + Kosovo. A to sto nasi politicari izmisljaju neke nove uslove iz godine u godinu jeste nesposobnist da se dati pravi uslovi ispune!

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Ovakvih pritisaka Nemacke nije bilo sve do negde septembra prosle godine,malo po formiranju Vlade,vrlo cudno.Ivica Danas izjavljuje da nemamo prijatelja u okruzenju,da su nasi prijatelji daleko da bi smo sa njima pravili planove o ulasku u drugacije unije jer smo okruzeni NATO i EU.E pa srecom da smo daleko od Vasih prijatelja a blizu EU ciji cemo clan biti svidjalo se to nekom ili ne.

Pegy

pre 11 godina

Kosovo odlazi nepovratno.Hteli nehteli moracemo na neki nacin da priznamo nezavisnost Kosova.To ocekuju sve svetske sile.Isuvise smo mali da bi se borili protiv njih.Jedno pitanje se postavlja sad:Mozemo li da mi damo neku vrstu ultimatuma EU?Mozemo i to na sledeci nacin.STA VI NUDITE SRBIJI !!!!Vlada mora da trguje i tacka!!!Poslednji je cas za takvu vrstu diplomatije.Na kraju ce nam uzeti Kosovo za DZ i jos ce mo placati kojekakve odstete.To je moj licni stav.

Zare

pre 11 godina

Prosto te obuzme neka milina u kojoj meri je misljenje Bundestaga obavezujuce,u nazovi demokratskoj EU u kojoj bi u nacelu misljenje Bundestaga trebalo da bude jednako po snazi misljenju bugarskog,estonskog ili ceskog parlamenta.Ne moze se,a ne povuci paralela na istorijski period od 1936-1939 kad je isto tako,samo tad se zvao Rajhstag na celu s kancelarom AH krojio kartu Evrope po svom nahodjenju.

lo

pre 11 godina

Kosovo je kao stan, napravljen nelegalno.
I dokle god se ne legalizuje
nece imati sna u toj kuci.
Mozda su im dali telefon, vodu, struju, komunalije, poreze, ali nije legalno i ne mozes niko drugacije da kaze.
Kao i uvek niko nije najaci ceo zivot, prirodno doce do promene, i onda na red da se srusi ono sto nevalja.
Pravda je spora ali dodje,
nekad i za 500 godina.
Zato nas i mrze, i uvek ce biti u strahu da ih ne proteramo.

remic

pre 11 godina

ma koji crni Falenski. rodjen sam i zivim u nemackoj. od malih nogu pratim politicku situacija i gledam vesti. sigurno da nemacka zeli kosovo u UN, ali to se nece desiti od danas na sutra nego za ko zna koliko godina ako uopste. ove godine su izbori tako da ce se stav nemacke prema srbiji promeniti, ali cisto sumnjam. nikad se ne zna. taj Falenski je totalno nepoznat i samo moze da laje, nista drugo.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Cini mi se da u Nemackoj nije kao ovde gde se Skupstina pita samo forme radi,izgleda da u Nemackoj stvarno funkcionise pravna drzava. Mi jesmo naviknuti da je Vlada ovde najvaznija,ali to je samo ovde,u demokratskom svetu Vlada je samo jedna od tri vlasti koje su medjusobno jednake,ali posto mi ovde cujemo svaki dan da je Predsednik vlade najvazniji onda i nije cudo kad dobijemo ovakav odgovor,tj.da ce vlada Nemacke da radi kako joj Parlament-Bunedstag nalozi.

Zoran

pre 11 godina

Vreme radi za nas, nezaposlenost na Kosovu je 75% i veliki broj Albanaca se iseljava je nemaju normalne uslove za zivot koje im je ranije Srbija obezbedjivala, ukljujuci i besplatnu struju, vodu i ostale komunalije. Znaci mi samo mora da istrajemo, ova Vlada mora da prekine EU integracije i da prestane da se zaduzuje kod istih i konacno da pokrene nasu privredu. Zato ih je narod i izabrao , a ne da bi nas na silu uveli u EU i predali Kosovo za 15 dana.Nisu toliki ljudi izginuli za nista. Ako ne veruju sta narod misli neka slobodno daju referendum EU ili Kosovo. Najbitnije je ponovo uvesti carinu na EU proizvode sto bi zaustavilo unistavanje nase privrede. Za one koji su zaludjeni EU idejom sa ekonomske strane dovoljno je da pogledaju samo nase komsija u kojima smo mi u rangu Bugarsku i Rumuniju koji dan danas dolaze kod nas da sezonski beru voce da bi preziveli. Nema besplatnog hleba.Najvece investicije u Srbiji su iz EU, ali se niko ne pita kolika ta EU izvlaci novca mesecno iz Srbije, sigurno 5 puta vise nego sto su ulozili. Mora narod da shvati da u kapitalizmu nema ljubavi nego cist interes. Oni ce da uloze pare ako mogu da ih dupliraju, treba im jeftina radna snaga, nece BMW da otvori fabriku u Srbiji da bi placao naseg radnika 2000 evra kada za te iste pare moze da placa svog radnika u Nemackoj, otvorice fabriku u Srbiji samo ako je radnik placen 300 evra mesecno.Zadnji je trenutak da se okrenemo sebi i da svojim radom podignemo Srbiju iz pepela!

Miki

pre 11 godina

Kao sto vidite Nemacka je vekovni neprijatelj srpskog naroda i nase drzave i mi tu nista ne mozemo da promenimo. Kad god pristanemo na neki njihov uslov - oni nam odmah nakon ispunjavanja tog uslova ispostave novi. Jedino resenje je kada imas posla sa takvima je da se boris protiv njih. Ako na ovo pristanemo, nakon ovoga Nemacka ce da nam otvori pitanje Raske Oblasti i Vojvodine, da internacionalizuje njihovo pitanje a zatim da od nas trazi prvi priznanje nezavisnosti, a zatim i clanstvo u UN.

Zato sam ja za okretanje Rusiji i borbu protiv nemackog imperijalizma i porobljavanja Balkana.

Monumentology

pre 11 godina

Priznavanjem Slovenije, Hrvatske i unilateralno Bosne i Hercegovine, Nemacka je priznala rezultate nedemokratskog rezima komunisticke partije Jugoslavije. Nemacka elita ima sasvim jasne ambicije, koji su artikulisani u njihovoj strategiji prosirenja politickog i diplomatskog uticaja, narocito u Jugoistocnom delu Evrope. U tome imaju punu podrsku Amerike i precutnu Rusije. Na srecu ovoga puta se radi o politicko-ekonomskom pritisku koji za posledicu nema iminentnu pretnju ratom. U medjunarodnim odnosima ne postoji demokratija i uvazavanje, postoje samo interesi! U slucaju Kosova jedini srpski interes je ocuvanje elemenata kulture i opstanak srpske kulturne elite! Bilo koji plan koji to garantuje, ukljucujuci i Ahtisarijev, je dobar! Mislim da su i politicari shvatili da je vreme ocuvanja reputacije i politicke karijere proslo i da moramo da se suocimo sa nasim iluzijama i greskama iz skorije proslosti! U tom kontekstu treba posmatrati ovakve izjave nemackih parlamentaraca. Mislim da treba da ostavimo vremenu da verifikuje ili negira odluke nemackih, americkih i ruskih vlada da priznaju rezultate nedemokratskog komunistickog rezima.

Smejurija

pre 11 godina

Ha ha ha.Kosovo u UN a necemo traziti i insistirati ko je zapalio Nemacku ambasadu. Cirkus od ovih nemaca. Najveca greska u istoriji covecanstva sto je Gorbacov dosao na celo Rusije i omogucio ujedinjenje dve Nemacke

Milojica

pre 11 godina

Ljudi se ubise da nam na razne nacine objasne da nas nece, a mi zapeli... Svaka im cast, inace, kako doprinose sirenju evropskog duha i evropskih ideja. Vrlo "evrpski"... Medjutim, ocito znaju sa kime imaju posla...

raus

pre 11 godina

Izgleda da su Nemci umislili da je EU u stvari samo neka prosirena Nemacka u kojoj svi ima da skakucu i prave piruete svaki put kada Nemci to pozele i narede. Neko bi ipak trebao da prenese ovom nemackom poslaniku da je sada 21. vek i da Hitler nije pobedio.

Nikola

pre 11 godina

Pašić je ultimatum odbio, a pre tog se konsultovao sa članovim vlade i opozicionih stranaka. Danas smo na njega ponosni, a on ima trg i spomenik sa njegovim imenom. Današnji uslovi Nemačke se mogu nazvati ultimatumom.

ti ces da pricas

pre 11 godina

@e-krem

Korenje, koje cemo mi dalje da re-eksportujemo u albansku "drzavu kosova", sampiona nezaposlenosti u Evropi, jedinima kojima treba viza za EU, gde se nista ne proizvodi niti izvozi i gde se cak placaju stotine i hiljade evra za srpski pasos samo da se pobegne odatle.

velja

pre 11 godina

muka mi je vise i nemaca i eu!
a mi jos nismo u eu!! zamislite kolika je mrznja grka, kiprana, italijana, spanaca prema nemcima...
zasto se uopste mucimo da udjemo tamo, kada nas ne zele kao narod vec kao robove, a pritom se i raspadaju..

skeptik

pre 11 godina

Pa to mi kazi, da isteramo zaca na cistinu. Kostunica je kao uvek bio u pravu. Jedini politicar koji vidi dva poteza vise od ovih zapadnih poltrona. Kljuceve kosovske nezavisnosti drzi Srbija i niko drugi. Bez pristanka Srbije oni su nedefinisana teritorija zato Dacicu pamet u glavu.

Microsoft

pre 11 godina

Sta pricaju ovi Njemci koji uslovi,pa Srbija priznala KIM-a 1999 god.10 god.prije vas ,i granice,pasosi,tablice ,sta hocete vise covece.

Vlada

pre 11 godina

Najgore je da je dopusteno da se nemacka, posle svih zlocina, najvecih u istoriji covecanstva, bilo sta pita. steta je sto ona sama ima "stolicu" u UN...

Milan Nis

pre 11 godina

Kako su se ljudi raspomamili,pa to sto NECEMO ILI NE ZELIMO U EU,ne znaci da necemo da uradimo to sto se od nas trazi,uvek je tako bilo i uvek smo kasno shvatali,uvek imali samo stetu i nikada nista naucili iz proslosti,da ovim svetom ne vlada pamet nego sila.Nazalost najglasniji su oni kojima je naj udobnije,sa pozicije iz neke drzavne firme,odlicnom platom za nerad,sutra bi se odrekli Kosova da im neko pomene samo da bi zbog toga mogli izgubiti posao i privilegije.A sad raspalite sa minusima,ako ovo nije istina.

zoki

pre 11 godina

Nekada su Nemci kretali tenkovima, danas su mnogo "uznapredovali", tenkova nema, koriste se druge metode ali su ostali isti ciljevi, isti interesi, ista arogancija, isti rasizam.

Eric Hartman

pre 11 godina

Samo Srbija može da da legitimnost onome što je urađeno 1999. To se ne sme desiti. To bi bila nepotrebna i potpuna kapitulacija. Ali se Srbija mora promeniti.

Slim

pre 11 godina

Samo jedno ce da zaboli Svabu, a to je da ga udaris po novcaniku. Samo Srbi nemaju snage jer ne mogu da odole VW-u, Boshu, Siemensu...i ostalim preskupim svapskim proizvodima.
Izbor je vas, kupite robu iz SRBIJE, Koreje, Japana, Kine svaki put kad ona stoji pored nemacke i ucinili ste dovoljno. Pevace i oni drugu pesmu kad stane izvoz.
Ali pitanje je...mozete li vi to?

Mr X

pre 11 godina

Na ovakvo uslovljavanje bi i Hitler bio ponosan. Eh sto Rusi ne produzise jos malo zapadnije 1945, trebali su ovu neman od drzave i narode rasparcati na 100 delova da im vise nikad ne uspe da se uzdignu i da maltretiraju slabije od njih.

goran

pre 11 godina

porazeni smo...sve prihvatiti sa tzv. fus notom. Ovako idemo nizbrdo uz strahovitu potrosnju energije. RADIMO, UCIMO, STVARAJMO ... KUPICEMO IH. Tocak istorije se okrece vidite gde smo danas ko bi rekao a sutra ko zna..

Ekonomski slaba

pre 11 godina

Ovo pokazuje kako ekonomski slaba drzava nema sa cime da pregovara. Sada dolaze poslanici iz drugih zemalja da nam pricaju sta je dobro ili pak lose. Kada si ekonomski jak, onda imas sa cime da pregovaras. Ovako si samo neuhranjeno siroce koje svi maltretiraju. Mogu i ja biti poslanik tamo neke zemlje, stavim u dzep lepe pare propagirajuci stav lobista sa Kosova. Ipak su albanci bolji takticari u ovom trenutku od nas.

Ja Hocu

pre 11 godina

Koji su razlozi da Srbija postane deo Europe... i zasto moramo da budemo silovani i od EU i od nasih korumpiranih politicara...
Ja hocu da Srbija posalje vojsku na severno Kosovo, vrati deo svoje teritorije (do sledece prilike), i zavrsi sa tim glupostima oko Evrope. Ako im se ne svidja sta smo uradili neka o tome pricaju medju sobom.
Ja hocu da se Srbija okrene drugim trzistima i da se smanji ekonomski uticaj nasih suseda na Srpsku ekonomiju. Sta fali plasiranju nasih produkata u Afriku, Srednji istok i Aziju... Fali samo neko ko zna da radi svoj posao, ali valjda ce se i to desiti

Ivan polje

pre 11 godina

Kosovo će biti primljeno u UN samo kada Srbija prizna njegovu jednoglasno proglašenu nezavisnost . Pošto to Srbija neće nikada uraditi , onda Kosovo neći nikada dobiti stolicu u UN.

rio-5v

pre 11 godina

Ovu odstetu sto siptari hoce da nam ispostave, neka traze od nemacke vlasti sto su duzni srpskom narodu za prvi i drugi svetski rat.Nemac uvek nemac pa nije vazna dali je 1914,1941,2013 sve je meni to isto u njihovom mentalitetu samo se drugacije zove.

bm77

pre 11 godina

Hvala lepo na ponudi...Ja zivim u Srbiji, ona je moja domovina, ja ostajem ovde....Ako je tzv "nezavisnost" tzv "Republike Kosovo" u skladu sa medjunarodnim pravom i ako tu nista nije sporno, sta ce vam saglasnost "jadne, bedne i male" drzave kao sto je Srbija, za koju ocekujete da se odrekne dela teritorije, istorije,kulture u korist EU "sna"? Neka, hvala...

ja

pre 11 godina

A da mi malo postavimo neki uslov?

Ugledajmo se na Tursku EU im ne treba vise! Mrcvarili su ih ko sto i nama rade ( a sve vreme ih ne zele - kao sto i nas nece ).

mario

pre 11 godina

(Misterr, 24. mart 2013 11:21) Da baš oni padaju na takve prijetnje ,a kad to pročitaju vjerojatno će vas sutra primiti u EU ..
A vi ste mislili da će proći ono EU i Kosovo ,e gadno su vas prevarili vaši političari ..

drasko

pre 11 godina

sa gadjenjem citam izjave evropskih zvanicnika. ne, hvala, ko umesto mene pristane na silovanje srbije zasluzio je najgore mesto u srpskoj istoriji!

todor

pre 11 godina

Kako je krenulo sa ovim pregovorima, za par godina, ima da placamo ostetu Albancima na KiM za pretrpeni strah, i da im se izvinjavamu zbog NATO bombardovanja. Ne znam koji su ovi pregovori, kada oni dobijaju sve, a mi nista.

medicinar

pre 11 godina

jedino pravo resenje u ovoj situaciji je prekid srljanja u Evropsku uniju....ultimatumi koje nam Nemacka postavlja su rasparcavanje naseg naroda i drzave....Nemacka radi protiv naseg naroda...nadam se da ce i Vlada posle ovih izjava uciniti pravu stvar....

Dejan

pre 11 godina

Da se ja pitam ove razgovore bih prekinuo momentalno i priklonio bi se manjem zlu,Nemcima i vecini evrope kao i Amerike je mnogo vise stalo do Albanaca i njihovih interesa (zbog cega je to tako NEZNAM) a ne Srba,oni Srbe samo ucenjuju kako bi stvorili sto bolje uslove Albancima ojacali ih a nas maksimalno oslabili,to su pokazali vise puta pa ni sada nije drugacije,samo se pitam zasto nasa vlada ne stopira ove pokvarene pokvarene pokvarene pregovore.Ja bi se da se pitam priklonio Rusiji i Kini oni nas bar ne ucenjuju bombarduju i ne otimaju teritoriju.

Gradjanin

pre 11 godina

@Tu se vidi koliki je njihov interes da priznamo Kosovo. Njima to mnogo treba.
(Nikola, 24. mart 2013 13:28)

Najvise volim kad procitam kao ovo iznad. A niko od tih sto "brane" ono sto nemamo ne znaju u cemu je fora i sto je to u njihovom interesu.
Oni misle da njih vole, nas ne vole. Kao i uvek plitko razmisljanje. Da su katolici, bilo bi eto zato, stite svoje :) E, posto su muslimani prvenstveno onda niko ne pominje verski motiv (naravno nije taj razlog sto se trazi da se prihvati "realnost na terenu).

Dragi sugradjani, mi da imamo mozga (bez emocija), to je PRVO U NASEM INTERESU, a onda u interesu EU, a i u interesu Kosova i naroda koji dole zivi (bez obzira na nacionalnost).

Dragon

pre 11 godina

Nemci su uvek bili protiv Srba i protiv homogenizacije Slovena, zbog pretnje Germanima. U I, II svetskom ratu bili su protiv nas. Bili su zavojevači ovog rata u SFRJ, zašto bi sada podržali Srbiju? Podržali bi samog đavola protiv Srbije. Mi to znamo, znamo da su tvorci fašizma, nacijonalizma, konc-logora i opet im se dodvoravamo. Okrenimo se istoku, ima i tamo tržišta i onih koji te više poštuju!!

nosite se nemci...

pre 11 godina

Meni licno mi je mnogo, ali mnogo bitnije da Srbija ispuni SVE EU standarde koje se ticu zakona, ekonomije, prava koje bi sada Nemacka da "progleda kroz prste" nego sto me zanima da li ce ta albanska naci-mafijaska tvorevina da udje u UN jer bi Nemci to jako voleli. Muka mi je od licemerja Nemacke i od ove podmukle ZLOUPOTREBE EU integracija za ispunjavanje nemackih interesa.

DOSTA!

pre 11 godina

Nemacka je spremna da "tolerise" to sto cemo svi mi losije da zivimo, sto nece biti promena u vezi zakona, pravosudja, drzace ove iz SNS-a i SPS-a na vlasti i dalje, jer ih interesuju SAMO I ISKLJUCIVO NJIHOVI, NEMACKI INTERESI. Onaj ko i dalje veruje u altruizam Nemaca ili Amerikanaca je tezak debil. Sada je vrlo jasno pokazano da za njih nije problem ako svi ovde pocrkamo samo da bi njihova politika pobedila. Jedan iole ozbiljan narod bi ovog momenta suspendovao bilo kakve pregovore u vezi te "drzave kosova" i na prvo mesto stavio sistemske promene i rekao: NAMA U SRBIJI JE OVO PRIORITET A NE LEGALIZACIJA ALBANSKE "REPUBLJIK KOSOVA" I AKO HOCETE DA POMOGNETE U VEZI ZAKONA I PROMENE SISTEMA U SRBIJI, DOBRODOSLI STE A AKO NE, **** ODAKLE STE I DOSLI, I VI I TA VASA ALBANSKA TVOREVINA NA KOSOVU.

joe

pre 11 godina

@totosport: najjaca fora na ovim komentarima vezano za Srb-KiM odnose je kada dezurni albanci preuzmu ulogu europskog, savesnog, pomirljivog srbina na srpskim sajtovima :) pateticno, ali slatko. Sta sve rade za svoje Kosova :)
Sve za za datum pocetka, pocetaka, preliminarnih, pripremnih, predpristupnih itd.

solarna olujica

pre 11 godina

ne zelim datum !!! koji vam je brate ???? sta mi znaci tamo neki datum ...dokle trpeti maltretiranje od strane ****** ??? dokle ???

pljačkaši

pre 11 godina

Očigledno vidimo istu stvar sasvim različito i to ne samo decenijama već vekovima. Od krstaških ratova smo im bili na putu pljačkaškog pohoda, pa posle svetskih ratova sada više ne mogu vojno da nas ponižavaju vež se kriju iza NATO i preko javnih finansija i MMF-a su nam se napominjali familije. I taman mislimo da smo nešto završili, skućili, uštedeli kad eto njih da opelješe (vidite šta rade Kipru, isto i nama samo je pitanje vremena kad).

Priznanje

pre 11 godina

"Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji."

To bi znacilo da Srbija MORA priznati Kosovo. Koliko je Srbija spremna na taj veliki korak i s tim ponistiti sve napore da ne dodje do priznavanja ?
Tezak i veliki zadatak za politicare. A referendum niko ni ne spominje, dali uopste treba ili ne?

nenad

pre 11 godina

kad videh dole u komentaru da Milos kaze, vidi ko su nam prijatelji ko finansira bolnice i domove zdravlja i navodi Nemacku i SAD, ja sam sokiran koliko neko moze biti malouman, glup, neinteligentan, ma nemam reci, znaci oni nas bombarduju naprave stetu vrednu vise milijardi dolara, uniste privredu pa nemozes nosta ni da zaradis, kupe nase firme koje donose njima profit, a onda budu kao dobrotvori i poklone koji milion u donacijama i obavezno zveknu tablu da se vidi da su pomogli nebitno dal su dali mozda i par hiljada evra, al vazno da se vidi. Logika tvoja je da ako te neko prebije, maltretira ti porodicu, pokrade ustedjevinu, razlupa namestaj, unisti ono od cega zaradjujes, a posle dodje i da ti stoti deo vrednosti svega toga, taj neko mora biti da ti je prijatelj i dobrotvor. e mozgu

geni su cudo

pre 11 godina

Pitam se koliko u Bundestagu ima potomaka ,,onih'' iz drugog svetskog rata.
Uvek su Srbiji postavljani ultimatumi. Nas narod kaze ,,vuk dlaku menja,ali cud nikada''.

Boris

pre 11 godina

Potpuno je neverovatna strast s kojom pojedini poslanici, ne samo u nemackom parlamentu, brane interese Kosova. Ocigledno, to je rezultat lobiranja , pa se pitam sta Srbija radi na tom polju.

U Nemackoj su uskoro savezni izbori, pa pretpostavljam da su ovakve izjave i predlozi i u vezi sa tim.

Srbija bi trebalo da hitno omoguci neku koncesiju, u energetici naprimer, nekoj nemackoj kompaniji (RWE), jer para za lobiranje nemamo.

mislite o tome

pre 11 godina

"Poslednju reč u vezi sa nemačkim pristankom ili odbijanjem dodele datuma Srbiji neće dati kabinet (vlade), ni ministarstvo spoljnih poslova, već mi, poslanici", rekao je Falenski.

zasto bi srbija trebala da pristane na vase uslove i sta bi trebalo da znaci datum srbiji? kada pogledamo u poslednjih deset godina vidimo da se u srbiji sve sto se izbaci na trziste prodaje stranim investitorima i ulagacima. da podsetim , philip morison koji drzi vec deset godina DIN(duvanska industrija nis) BAT koji isto toliko drzi DIV(duvansku industriju vranje) NIS koji jeste pre par godina prodat rusima ali on je prodat i u njega se ulaze na projekat "juzni tok" nedavne posete sheika iz UAE koji dolazi u srbiju i kupuje sve cak i naslov u novinama "sheik ne staje sa kupovinom u srbiji" .... ne bi vise da nabrajam ali se pitam sta ce nama EU? da bi imali vise investitora i ulagaca? mi imamo to i bez EU pa samim tim , usli ne usli isto nam je ako ne gledamo putne olaksice sto cisto sumljam da u srbiji neko ima para da putuje tj. iskoristi putne olaksice. dakle , kosovo je priznalo 90 drzava od koje su neke povukle priznanje , "kosovo drzava" nije priznalo vise od pola sveta i tako odali postovanje prema srpskoj drzavi , treba da izgubimo to priznanje zato sto nemacka , amerika traze da priznamo njihovu tvorevinu "kosovo drzava" zarad EU koja nam nista bitno nece doneti u zivotu? razmislite o tome...

Miki

pre 11 godina

@Boris,

nema to veze sa lobiranjem. Jednostavno interes Nemacke se ne menja on je bio isti i 1914, i 1941 i 2013 a to je Srbija u granicama beogradskog pasaluka, bez Kosmeta, juga Srbije, Raske Oblasti i Vojvodine. Mi tu nista ne mozemo da promenimo nemacka zeli da nas rascepka i unisti. Jedini nas izbor u celoj prici jeste da li zelimo da se borimo protiv ovog nemackog terora ili da se pokorimo i dopustimo im da nas uniste skroz.

Ne formiraju velike sile svoju politiku u skladu sa lobiranjem malih vec u skladu sa sopstvenim interesima.

Rodjendan

pre 11 godina

Prema anketi koja je sprovedena krajem februara meseca protiv ulaska srbije u evropsku uniju bilo 67% gradjana ,vucic,dacic i nikolic rade protiv volje gradjana srbije.

Jedan glasac manje

pre 11 godina

Jaoj, ne mogu da prezalim dan kada sam zaokruzio SNS na izborima. Mislio sam da ce biti bolji, ali ispadose gori. Sve ce da prihvate da bi opstali na vlasti. Sve sto su govorili za druge, na kraju ce se pokazati da su oni u stvari takvi. Cak ni zuti ne bi ovoliko daleko isli. Tomo i Aco veliko ste razocarenje.

Johnny

pre 11 godina

EU ovih dana prolazi kroz najtezi period od svog osnivanja. Licno mislim da ce morati da izbace Kipar iz evro zone, nakon toga i druge zemlje (Grcku, Spaniju, Portugaliju, Italiju), sto ce vrlo verovatno izazvati raspad EU u danasnjem obliku. Pa zar je mudro prodati "veru za veceru" i to bas sad?

Helios

pre 11 godina

"Normalizacija odnosa Beograda i Prištine kasnije bi značila i mesto Kosova u UN, a u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji."

U prevodu za ne baš pametne:

Nikad, nikad vas nećemo prihvatiti. Svaka šteta Srbiji je dobra. Dokle? Do potpunog uništenja Srbije. Akaćemo vas beskonačno. Što se više budete saginjali to ćemo vas više akati. Ako prihvatite otimačinu KiM neodređeno-beskonačna lista biće manja za jedan. Ali, i dalje će biti neodređeno-beskonačna. Takođe, biće po automatizmu uvećana za još dve, zasad neutvrđene nebuloze. To jer što se više neko saginje to ga treba više akati. Može nam se, a i volimo to. A vas da akamo volimo posebno. Ali ako bi to neko rekao pogledali bi ga začuđeno, zbunjeno pa i uvređeno. Tako nešto reći, ma i samo pomisliti, pa to je tako antidemokratski. Svet je uređen, lep, dobar i pravedan, kroz Istoriju samo pravda i poštenje pobeđuju...

Za sve turboEvropeide: priznanje KiM znači samo i iskljuučivo tovarenje novih uslova i to pre svega pravljenjem problema na nekom drugom delu Srbije. Pročitajte ovo jedno 3000 puta. Sve i da je otcepljenje KiM pravedno i legalno (a ekstremno nije) sama ta činjenica bi trebala da upali crvenu lampicu u svakome sa makar malo (nezagađenog) uma.

owersear@gmail.com

pre 11 godina

Dragi nemci s kojima imamo toliko bogatu istoriju sve i da izglasate da nas primite ne bojte se. Nece narod u Srbiji glasati za ulazak u taj vas ...

pogresili stranu...

pre 11 godina

Srbi po pravilu su osetljivi kad da im Nemci diriguju...nekako su uvek bili na razlicitim interesnim stranama kroz istoriju,pa ih zato nekako i razumemo...Ali sta je sa ovim amerikancima...Sa njima smo bili saveznici u oba svetska rata...ili na pravoj strani kako neko kaze ..Nikad nismo nikoga napadali, samo smo se branili...Branili se od Turaka 500 godina,branili se od Austrougara,pa od Nemaca i tako redom...I sad odjednom mi gori od svih...Pa i u Titovo vreme smo bili prijatelji...Sta se desilo sa njima, nije bas jasno...Cudno je sve to...

sumorni

pre 11 godina

Logičan razvoj situacije, obzirom da je trio La kampanela pokazao, i na delu dokazao da ne postoje stvari na koje neće pristati.

Jedan da bi ostao kalif, drugi da bi postao kalif umesto kalifa, a treći da bi u blaženoj sreći mogao da deli ordenje svakom diktatoru istočno od poljske granice.

Nenad

pre 11 godina

"Bolje rat nego pakt,bolje grob nego rob" istorija kao da se ponavlja.
Nemci ne zaboravljaju svoje prijatelje a ni neprijatelje.Srusili ste Berlinski zid pa sad gledajte.

Renato Aranda

pre 11 godina

Pre četrnaest godina, na danšnji dan , počeli su da nas bombarduju. Danas od nas traže da priznamo da je Kosovo suverena država i da je bombardovanje bilo OK. Dačiću i Vučiću - vi ste na potezu. Narod vam je da mandat, a vi njemu predizborna obećanja. Prestanite da jajarite i počnite da donosite istorijske odluke.

Milan

pre 11 godina

Pa ovi nas zavitlavaju: ukoliko pristanete na Kosovo u UN mi ćemo odustati od nekih DODATNIH USLOVA! A ko je dao Dačiću za pravo da bira između dobijanja datuma za početak pregovora sa EU i Kosova?!? R E F E R E N D U M! OBEĆALI STE NAM TO ZAR NE?!?

borac

pre 11 godina

Stvarno treba biti glup pa da pristanes na taj uslov. Ne znam kad ce se vlada opametiti i shvatiti da mi nikada necemo biti deo EU. To je sigurno, zato dosta vise uslova

Zulu

pre 11 godina

Nadam se da je narod u Srbiji na kraju shvatio o čemu se ovde u stvari radi. Neće nikad prestati sa ucenama, nkkada. Novi uslovi će dolaziti po "porudžbini" uz blagoslov opozicije bilo ko da se nalazio na vlasti. Zaboravite tu Evropsku priču

Milibor

pre 11 godina

Prosto rečeno, zažmuriće na korupciju političke garniture koja prihavti takav ustupak, neće insistirati na nekim promenam u pravosuđu, tolerisaće nedemokratsku praksu... Isto kao u Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumuniji. Tolerišu Đukanovićev kriminalni režim jer prihvata sve što od njega traže u vezi Kosova i Srbije. A Rumunija i Bugarska se uklapaju u standarde EU kao Bangladeš, ali te dve zemlje su najlogičnija prirodna granica Unije.

Petar

pre 11 godina

CDU-CSU ucenjuje Srbiju. Ovo mora da se apsolutno odbije, jer inace kraja nema.
Ovo je verzija ucene Srbije iz 1914. Tada je bilo mnogo teze.
Zanimljivo je i da je CDU partija, sa kojom Vucic gradi dobre odnose.

au

pre 11 godina

konacno da neko otvoreno kaze i deo koji nije vezan za Kosovo, odnosno da ce se uslovljavanje nastaviti. Ne treba ocekivati nista manje od trazenja specijalni statusa za sve manjine kao uvod u otcepljenje Sandzaka, Vojvodine i Juga Srbije. U svakom sportu pa i u politici - kada je protivnik potresen onda treba napasti dok ne padne.
Ovo se vec dugo zna - zbog cega onda nasi politicari besomucno srljaju u EU ciju politiku kroje USA i Nemacka koje zele da vide Sumadiju, Kosovo i Vojvodinu kao tri drzave? U tim okolnostim njihovi puleni Albanci i Hrvati uz ukidanje REpublike Srpske postaju regionalne sile a Srbi na vetrometini. Imamo 2 izbora - da sada kazemo NE i da nam odmah bude gore al ida mozemo da radimo da nesto unapredimo ili da kasnije kazemo NE kad nikome nece biti bitno i nece biti mogucnosti za popravni. KOj ibi vi odabrali?

Dragan BL

pre 11 godina

Doći ćemo opet do ultimatuma u 10 tačaka, ili uslova kako ih danas zovu.
Do tada ne smemo izgubiti poziciju!
I poruka ovim koji bi stalno popuštali, mi nikog ne napadamo! Veća prava u Srbiji treba da imaju USA, Nemačka, Turska od Srbije? Kako se to naziva? Sami odgovorite i priznajte sebi da pristajete biti robovi. Samo da znate da ćete posle raditi teže, i teže živeti nego sada.

NY

pre 11 godina

Nemci ce da salju neke marginalne likove i da prenose ono sto njihova kancelarka hoce i zeli.Mi cemo da se palimo da to nije stav Nemacke. I svaki put kada neki nemacki zvanicnik nesto kaze mi se uzjogunimo. Drugo . Mozda zbog stolice u UN nemci nece da insistiraju da istrazi ko je palio nemacku ambasadu. Najvece svetsko zlo je ujedinjenje dve Nemacke

Uros

pre 11 godina

"....eventualne saglasnosti o početku pregovora deluje u saglasnosti sa odlukama Bundestaga...."
Jel smo mi to dobili novu vladu, a da i ne znamo? Ok, braco Nemci, onda izvolite Vi isplacujte plate, penzije...a Dacicu, Vucicu...Vi odmorite malo...vidite da ljudi zele da nam "pomognu"!
Hvala, ali ne hvala!

Petar

pre 11 godina

A od kojih cete odustati? Npr. borba protiv korupcije? Samo da Kosovo dobije stolicu u UN? Nije da sam izracito protiv priznanja Kosova ali ovaj CDU ga pretera. Vidimo u Bugarskoj i Rumuniji korupcija nije bila nikakav problem za ulazak u EU. Ovaj CDU personifikuje one najgore nemacke osobine koje cela Evropa kod Nemaca mrzi, zatucani su, konzervativni, puni predrasuda prema svakom i svima, stite bogatase, udaraju na siromasne. Kad bi CDU i Merkel makli sa vlasti u Evropi bi se mnogo lakse disalo.

SARKAZAM

pre 11 godina

Oh kakve radosti, oh sreće naše gle. Mi da se odreknemo dela teritorije a oni nama uslov manje. Nije li to prelepo, predivno sa njihove strane. Znao sam da u njima čuči vekiodušnost ogromnih razmera.

zex

pre 11 godina

Kao sto neko napisa 'pokorimo se nemcima'..da prvo nam oduzmu deo teritorije a posle toga udjemo u EU i oni nas pokore i ekonomski, pokupuju oranice. Ostane nam da zivimo bednije nego bugari. Vreme je...

Mira

pre 11 godina

Nece da moze.
Ljudi moji, pa zar ovi Nemci nista iz istorije ne naucise! Nicija nije gorela do zore, proci ce i ova vremena, proci ce i vladavina EU i Amerike kao sto su prosli svi koji su hteli da ovladaju svetom.
A sto se nas Srba tice, da umeju samo drugacije - da su kobajagi na nasoj strani, mi bi mozda dali i sami vise nego sto nam traze.

Veteran

pre 11 godina

Da, stvari su nažalost potpuno jasne. Ako Kosovo postane članica UN , Nemačka će nam "skinuti" par uslova...Verovatno bi bili zadovoljni da se odreknemo Vojvodine, Raške oblasti, juga Srbije i da Srbija promeni ime. Mislim da mi treba stvarno da odustanemo od Evrope jer ovakva nemačka Evropa nam ne treba, bili smo jednom u njoj, prisilno, i platili milionsku cenu u ljudskim životima! Hvala im ipak na ovome što sad rade, što nas ne žele, možda nas spašavaju tragedije! Za Kiprane, Grke i ostale je možda već kasno.

PATULJAK

pre 11 godina

Ucena za ucenom,da li je moguce da je Srbija ovoliko nisko pala da sa njom svako radi ono sta hoce,trebamo se sabrati i dobro razmisliti sta dalje,zapitajmo se da li nam takva evropa uopste isplati i sta dobijamo ulaskom u nju.Da li stvarno postajemo samo njihova jeftina radna snaga ili ravnopravni clan ciji se stav uvazava.Mislim da bi trebalo da se okrenemo drzavama koje sa nama hoce iskrenu saradnju na obostranu korist.

Rotkvarija

pre 11 godina

Kakvo ogorčenje osećam kad vidim ovo.Tretiraju nas kao koloniju.Dolaze predstavnici jedne stranke i postavljaju nam uslov priznanja Kosova kao mogućnost da oni ,,zanemare neke druge uslove".Vrhunac cinizma i ponižavanja,a pogotovu je gorak ukus kad se radi o Nemcima,jer smo istorijski dobro upoznati sa njihovim ultimatumima nama.

123

pre 11 godina

Imam osjecaj da ce se sa odredjene vremenske distance, na ove uslove gledati
mnogo gore nego na one koje je Austrougarska uputila Srbiji 1914.
I da ce se ljudi pitati sta nam se tad desavalo da smo na to sve tako mirno gledali.

Ivan

pre 11 godina

Da li se meni samo cini, ili svaki put kada prica neko iz EU, on izmislja nove uslove. Znamo da nas nece, ali neka se bar dogovore na jedinstvenom ultimatumu da ne bude ovako providno

Misterr

pre 11 godina

Nasi osvedoceni prijatelji Nemci... Kako nas samo ponizavaju i ucenjuju... Ne krivim ih, znate da je to prolazilo dosad. Ali mislim da smo na kraju puta...

Bas bi me zanimalo misljenje parlamentaraca, ako bismo porenuli inicijativu za izgradnju prve kinseke vojne baze u Evropi.

E tako sa njima treba! Pa bi se uzeli u pamet!

eliot

pre 11 godina

Da, apsolutno to zna i ptica na grani sta Nemacka zeli,svakome je jasno pa cak i samim evropljanima ona je zamenila topove za takozvanu stednju,samo to niko jos ne daje u javnost probudili su se Kiprani sad bi trebali svi da podrzimo kipar,pa kad svi okrenu ledja i toj Nemackoj oni bi morali da menjaju politiku jel oni sami nemogu nista i videce se da su im drugi narodi potrebni.Odakle im toliko bogastvo odakle ta njihova privreda tako dobro fukcionise,zahvaljujuci citavom svetu jel svet kupuje njihovu robu, od danas ja vise nista ne kupujem sto dolazi iz nemacke..

South Banat

pre 11 godina

Znaci ipak se radi o trgovini... Nikada ne treba pristati na ovakve uslove i ucene, sigurno je da ce nas i sami vise postovati ako cenimo svoju drzavu i ustav.
Iz nekog razloga su bas pritisli, znaju da ako Srbija ne pristane na nezavisnost tzv. drzave Kosovo ne postoji nikakav pravni osnov za njeno postojanje. A ako mislite da im je svejedno sto Srbija blokira Kosovo u UN, mislim da je ocigledno da nije bas tako...

Ogi

pre 11 godina

Zašto niko od politicara nema petlju da počne da govori o eventualnom referendumu, a kasnije i da se sprovede pa da vidimo da li i dalje želimo u EU.

Uslovna sloboda...

pre 11 godina

Uslov pa opet uslov pa opet uslov itd.
Njima da je stalo do mi udjemo u EU najveci uslov bi bio stop korupciji stop neprovodjenju raznih zakona prema svima jednako stop lopovlucima razne vrste i sve takve prvo u zatvor..

MaX

pre 11 godina

U fazonu mozhemo da tolerishemo korupciju, kriminal, uzhasno stanje u pravosudju i zdravstvu u vashoj zemlji, samo se popnite lestvicu vishe u odricanju Kosova.

zasto mi placamo

pre 11 godina

Zasto mi placamo ljude na vlasti.Nazalost uvek istinu cujemo od ljudi sa strane, nikad od njih.
Ali onine mogu da ukapiraju da su neprofitabilni i sta su im obaveze.Uvek samo znaju da maksimalno iskoriste svoja "prava", koja najcesce sami sebi dodeljuju.

Dejan

pre 11 godina

Kakve su ovo baljezgarije,o kakvom zakonu pricaju oni koji su inicirali i napali suverenu drzavu pa jos i jednom delu suverene drzave dali drzavnosti,pozivaju se na zakon i pravo a najvece su pristalice sile pored USA.Nemacku Ameriku kao i jos neke zemlje ne vode pravo i pravda nego sila i interes.Pravo i pravda su za male,sila i interes za velike i bice tako jos 200 godina.

Vailije

pre 11 godina

A ne! Da vi Njima zbog Kosova oprostite korupciju, sudstvo, privatizaciju itd., tako da mogu doveka da nas kar**ju jer - 'spasili su Kosovo', ne dolazi u obzir!

vozdra

pre 11 godina

Moze, ali samo kada narod Srbije to odluci na referendumu. Ovako ne bi priznali takav poduhvat ni jednog naseg politicara. Ma bre ni telekom vam ne bi dao za Kosovo.

???

pre 11 godina

Ima li sad nekome da nije jasno koji je uslov za ulazak u EU? Pre ulaska morao bi se raspisati referendum ukoliko bi zahtev bio priznavanje Kosova!

malisa

pre 11 godina

dakle, rade nam sta god im padne napamet! ne znam stvarno vise koliko smo ili sta smo mi, srbi, zasluzili da nas ovako cimaju, al ovo stvarno vredja osnovnu inteligenciju i zvuci ozbiljno ponizavajuce.

nisam anti eu nastrojen (ili barem nisam bio ni blizu) al ovo pregovori nisu i stvarno gubi smisao...

JA

pre 11 godina

... ako se tako igramo predlog je da ukinemo PDV kao garant vraćanja kredita koji se svode na golo štampanje evra i kad smo već gladni da ne budemo i j****i pa onda vratimo u bundestag interesnim sferama da razmisle jos jednared.

Miroslav, Toronto

pre 11 godina

Nemci su makar i poslovicno brutalno - bar bili iskreno otvoreni. Dakle lista partikularnih uslova (odvojenih od pregovora sa EU) cak i posle priznavanja Kosova. Pametnom - dovoljno. Oni (Nemci) nemaju nikakvu nameru da makar samo odskrinu vrata Evrope Srbiji. Dakle, na nama je da odlucimo dali zelimo da se pokoravamo svemu (npr. urusavamo preostale institucije na Kosovu koje su jedine garant bezbednosti Srba, pa makar samo i na severu) i da za uzvrat dobijemo veliko - NISTA. Nije znaci problem u Nemcima - oni svoju politiku dosledno sprovode - problem je u nasim politicarima koji njihove diktate slusaju i pokoravaju im se.

Dragiša Vlaović

pre 11 godina

Komentari ,ovakvi ili onakvi . Pitanje je da li ih neko čita . Ne nisam dobro rekao ,jer mi koji dajemo komentare i čitamo ih. Da li ih čita onaj koji bi trebao da ih čita ili su puki ventil za ljude kojima je ovo prilika da bi pomogli onima koji su izabrani pomognu. Inaće moje mišljenje je da iako smo mali i nejaki treba da imamo svoj ponos . Ali se baš i ne slažem sa svojim mišljenjem jer u svom životu sam video i upoznao i druge koji nisu imali pokazali svoj ponos , pristajali na sve ,a nisu ni rušeni niti ih ko dira i sada su u EU to je Čehoslovačka. Priznajem sada više nisu tako oduševljeni sa EU jer su ranije mnogo bolje živeli. Po mome ovaj nametnuti nam kapitalizam je malo gori od pakla. Prihvatio bi onaj Švetski i sl.Onaj socijalni barem dok se ne oporavimo od predhodnog bliskog nam iskustva. Ne želim da mislim i verujem kako kod nas nema bistrih pametnih glava koji su u poziciji da nešto kažu i urade.Samo bih se složio sa G. Selakovićem , da bi nam se ceo (sistem) urušio kada bi korupciju suzbili. Jedino mi nije jasno koji sistem. Nisam znao da ga mi imamo. Ako ga imamo zašto se ne pozovemo malo na 100.000 šiptara u Srbiji. Zašto ne tražimo od UN ratnu odštetu za 1999. Zašto ne počnemo da pravimo svoje pare nego ćekamo od drugih da nam daju milostinju, Sve je vrlo prosto . Malo aktivirati selo preko URS i njihove ideje da svoje novce utroše na studije izvosljivosti svojih regiona i raspisati, bez prodaje,tendere za proizvodnju hrane i sa 10.000 E, zaposliti ljude.

Dejan

pre 11 godina

Kosovo u UN znaci priznanje Kosova. Koliko sam shvatio rekli su da ce priznanjem Kosova Nemci biti spremni da odustanu od DELA nekih drugih zahteva? Znaci Kosovo nije jedini uslov?

A.Semjonov

pre 11 godina

Ako nemacki poslanici tvrde da ce oni da odluce o sudbini Srbije, sta je onda uloga i prioritet srpskih poslanika u Skupstini Srbije ? Ko zapravo odlucuje o najvaznijim pitanjima nase zemlje i zasto ih placamo ako taj posao umesto njih odradjuju Nemci!?

Bojan

pre 11 godina

Recimo da smanjenje uslova bude da se prestane sa borbom protiv korupcije i uspostavljanje nezavisnog sudstva. Neka nas puste da normalno zivimo, da sudije, lekari, inspektori, profesori i ostali drzavni cinovnici dobiju svoj deo, kad su im plate mizerne neka bar tako zarade svoj gorki hleb.

uveren

pre 11 godina

Ima li jos neko kome nije jasno sta se od nas ocekuje? Da li cemo mi na to pristati ili ne je naredno pitanje. Ali prvo je sasvim razjasnjeno - zahteva se priznanje nezavisnosti! I svako ko kaze da to nije tako samo presipa iz supljeg u prazno.

zeka

pre 11 godina

ma nece oni da nas prime i da priznamo kosovo.dosta im bugara i rumuna sto se muvaju po berlinu.
i kao sto rece ovde jedan,taj felinski je niko i nista.jeste iz vladajuce koalicije ali...na kraju ce biti kako angela kaze.a to je ne :)

A da se menjamo, ja Vama jedno nista, a vi meni gusle ?

pre 11 godina

U proslosti smo ziveli lose ali smo imali gusle. U buducnosti necemo ziveti bolje ali necemo imati ni gusle. Nemci nam ih uzimaju zbog naseg ponasanja u I i II ratu. To je sve, nema nista vise. Ostace nam samo pljuvanje po svemu u neogranicenim kolicinama.

marija

pre 11 godina

O cemu vi to pricate, gospodo???

Ovakav nedostatak osecaja za realnu procenu je fascinantan, makar da je i od nekih nemackih poslanika.
Cemu se nadate?

Nindza

pre 11 godina

I sad, svi ovde kazu "koga zanima Kosovo", a zapadu je samo Kosovo bitno, i spremni su na sve ostalo da zazmure - korupciju, bezvlasce, divljanje cena, i jos gomilu stvari koje ne valjaju u Srbiji.

I to je iskren odnos i iskrena zelja prikljucenju Srbije EU? Ne, hvala...

Ako je NJIMA najbitnije Kosovo, onda je i meni, i trebalo bi da je svima, jer ako nesto znam o Nemcima, to je da se oni ne bave nebitnim stvarima...

Milivoje

pre 11 godina

...u tom slučaju Bundestag bi bio spreman da odustane od nekih uslova Srbiji

A ti uslovi od kojih bi oni bili spremni da odustanu se verovatno tiču reformi koje su potrebne našoj administraciji, tj. za bolje unutrašnje funkcionisanje naše države

markoko

pre 11 godina

meni iskreno nije stalo do kosova...ne treba nama kosovo kad tu nas vise nema... ta je bitka davno izgubljena. smatram da nama treba drustvo koje je izgradjeno na temeljima prava i slobode. mi jos uvek razmisljamo o nekim granicama, gde smo bili pre 500 godina. ... u normalnim zemljama se razmislja o ekonomiji, pravu, skolstvu...svakodnevnim potrebama vecine ljudi. mi smo na nivou evrope od pre 400 godina kad su oni razmisljali o granicama i lebu....

Dragan

pre 11 godina

Sramota, bio sam veliki optimista i uvek za ulazak nase zemlje u EU, ali kad krenu ovakva prepucavanja, politicka trgovina, nepostojeci uslovi, novi uslovi itd itd itd... Totalno se razocaram u koncept evrope, i nesto mi se citi da je bolje da se ona raspadne pre naseg ulaska. Bice bolje po nas da konacno naucimo da smo sabi sebi najvazniji partner u tome da postanemo bolja zemlja.

zorant

pre 11 godina

Žao mi je što to kažem posle dve decenije nade u neki normalni život, ali ništa od Srbije u EU. Sudbinu Kosova će rešavati neko drugi, ionako više nije važno. Mislim da ćemo odustati od pregovora, potpuno se izolovati od sveta i čekati da svi mladi odu u inostranstvo. Želim sreću svakome ko ode iz ove proklete avlije.

ЕКОНОМИЈА

pre 11 godina

За опстанак и развој једног народа, најважнија је економија..
Пример 1: САД је после другог св.рата уложила МИЛИЈАРДЕ $ за обнову разорене Западне Европе, а СССР је извукла из Источне све што је могла.
Пример 2: У последњих 10 година Русија је уложила у Србију мање од Словеније, а да не говорим о Немачкој држави која је од 2000.г. дала преко 1,5 милијарде Евра, а њене фирме у Србији још 1,5 милијарде евра, плус наши радници у Немачкој шаљу 1 милијарду годишње.
За паметне Србе, СВЕ ЈЕ ЈАСНО !!
За југокомунисте никада неће бити јасно :(

Ortodoks

pre 11 godina

@(pogresili stranu..., 24. mart 2013 15:50)

Eto, desilo se da se desavalo sve ono o cemu nista nismo mogli videti na RTS-u i procitati u Politici.


Desilo se da su nas nasi politicari (a to je Dacic vrlo, vrlo otvoreno priznao) lagali godinama.

Nisu nam rekli da bas i nismo bili cvecke. A mi to kao, eto nismo znali i ne znamo, pa treba neko da nam o tome prica pricu.

Pokvarili smo se nesto u zadnje vreme, ovih "brzopoteznih" dvadesetak godina.

I, da ne zaboravim, nije ni do koga, nego do nas. Moramo da neke vazne stvari rascistimo sami sa sobom. Sto pre, to bolje. I da bar neko vreme nikoga (drugog, treceg, petog desetog) ne pominjemo. Da ne razvlacimo pricu. Nego da se usmerimo na resavanje problema, koji postoji.

A ako neko i nakon svega jos misli da u nama nikakvog problema nema, da smo jedan kroz jedan super i odlicni i najbolji i cvecke, a svi ostali losi i krivi i neprijatelji - e, to je poseban problem. Taj problem, takvo razmisljanje, takvo okretanje glave, takvo ignorisanje - to je problem u problemu.

Znam ja nas.

Darkness

pre 11 godina

@X: dosli smo u situaciju da nas bombarduju zbog toga sto smo dozvolili sebi da nemamo nuklerano naoruzanje. S njim bi smo lako ostvarili ciljeve Srbije: izlazak na more i posedovanje teritorije koja ne marginalizuje ulogu Srbije u vojno-strategijskoj podeli Evrope. I da, u pravu si za onu cetvoricu, oni nisu imali, niti imaju kapacitet da upravljaju drzavom koja pretenduje da bude cinilac moci na Balkanu i da bude uvazavana od strane stvarnih sila.

Nikako ne pristajati na ovu zamku koja nam stize iz Nemacke

pre 11 godina

Ponudu ne treba nikako prihvatititi,jer iza ovoga stoji zamka.Ako Kosovu dozvolimo clanstvo u UN (bez naseg priznavanja) Kosovu se otvaraju vrata da postanu clanica svih medjunarodnih organizacija. Onda Kosovo ima pravo da tuzi Srbiju za genocid pred Medjunarodnim sudom u Hagu a svi znamo da je taj sud po uticajem zapadnih zemalja a Srbija bi verovatno izgubila taj spor jer joj na ruku ne idu i presude onog drugog haskog tribulana u vezi Kosova gde su osudjeni neki nasi politcari, vojna i policijska lica za udruzeni zlocinacki poduhvat,to bi podrzumevalo da ako bi Kosovo dobil tuzbu da bi Srbija placala silne miljadrde evra odstete(imamo najave Tacija u tom smeru, a to mogu jedino kada postanu clanica UN),Kosovo bi za neki godinu uslu u NATO a verovatno pre Srbije i u EU Dok bi Srbija samo dobila pocetak pregovora,bila bi tuzena od Kosova, verovatn bi nam i Nemci trazili u toku pregovora(odstetu od 32 milijarde evra jer su toliko izracunali da su ostavili imovne u Srbiji posle II svetskog rata),i kada bi zavrsila pregovore sa EU poslednji uslov bi bio i da Srbija prizna Kosovo,to bi znacil da Srbija to ne bi mogla da uradi i da ne bi mogla postati clanica EU a Kosovo bi uslu u EU bez ikakvih problema.Ovakvu ponudu prihvatiti samo na kraju pregovora sa EU, da Kosovu udje u UN istog dana kada Srbija udje u EU (ulazimo u EU bez priznavanaj Kosova ali dajemo clanstvu Kosovu u UN i da potpisu ugovor da Srbiju nece tuziti sudu), a da se Srbija obaveze da nece kociti Kosovu u EU.

I love our krastavac

pre 11 godina

To mu isto dodje kao kada detetu uvaljujete na silu da jede karfiol, a koji mrzi iz dna duse.
Onda mu kazete ako ne bude dobro da cete mu ukinuti da jede karfiol najmanje godinu dana. Eto kazne oduzimanjem onim cega se i onako gadite.
Bre necemo taj vas EU, ako ste zli, niste gluvi.

Krle

pre 11 godina

Pa tek sto smo poslali Milosevica (jedini evropski predsednik ikada izrucen stranom sudu), Karadzica i Mladica. Sad i Kosmet? A onda vojvodjansko prolece? A sad da nagadjamo sta posle toga?
Dovoljno je videti okupacione granice iz ii sv rata pa naslutiti.

Горан

pre 11 godina

Народе, окренимо се себи и својим интересима. А не Европској Унији и њеним интересима. Радимо на повећању стандарда, на борби против криминала, на владавини права и закона, на слободи говора ... Европској Унији свакако постоји алтернатива. Само очајник нема алтернативу.

Европска Унија која не поштује договоре и потписане споразуме НАМ НЕ ТРЕБА. Бити бедан у друштву богатих је много тешко. А ми нисмо богати.

dok

pre 11 godina

Pod hitno se trebamo povuci iz pregovora, a bez srpskog pristanka, sve im je dzaba. Ako mi potpisemo pod pritiskom, priznanje Kosova, ni Rusija, ni Kina, ni Spanija, Grcka, Slovacka Vatikan, Indija, ne moze da ga ne priznaju, a onda je sve gotovo. Cim se toliko zuri Briselu, Englezima, Nemcima, Amerikancima, treba zaustaviti svaki dijalog, na neodredjeno vreme.

Ivan

pre 11 godina

Seća li se neko uslova "hapšenje za EU"? Ni ratifikacija SSP nije prošla još hehe. Smešni su ovi iz EU. Pa i izmedju sebe ne mogu se dogovoriti o Kosovu.

Kosovo je projekat Nemačke i oni pritiskaju....pritiskaju....i pritiskaju...

srbin

pre 11 godina

Srbija ovakva je u svakom pogledu bolja bar od Rumunije i Bugarske a oni vec 20 godina trose pare iz EU fondova. Ako nam sad nedaju datum treba ubrzati reforme na svim poljima ali vise netraziti datum jer ce biti ocigledno da nemamo sanse da udjemo a licno mislim da nema vise prosirenja!

Gile

pre 11 godina

Gospodo Svabe da biste bolje razumeli sve sto su ljudi napisali u ovim komentarima ja cu da sumiram i prevedem: Serbia über alles !!!

Čuperak

pre 11 godina

Ovako izgleda evropska demokratija. Ucene, ucene, ucene... i nikada kraja! Kako li će nam tek biti ako uđemo u EU? Ne daj Bože!