Ponedeljak, 09.09.2002.

16:55

G17 Plus osudjuje izjavu Kostunice

Izvor: B92

G17 Plus osudjuje izjavu Kostunice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 21 godinu

Imam dvojno drzavljanstvo, regulisan boravak u dve strane zemlje i dobar posao i ponudio sam bio novim vlastima da pomognem i doprinesem kolko mogu, za mnogo manje para, ic cisto patriotskih razloga i ponuda je bila prihvacena. Ako je izjava tacna, u sta sumnjam, zasluzuje dodatni komentar i pojasnjenje od samog Kostunice. Medjutim, ne znam odakle Markovicu pravo da nadogradjuje izjavu spominjanjem Djelicevog imena kojeg Kostunica uopste nije spomenuo, pa da onda polemise sa tim. Markovic i G-17 plus i Labus svojataju ekonomski program celog DOS-a. Labus kaze da je Kostunicin program DOS-ovog program kojeg je pisao on (Labus) a sto je ogromna neistina. DOS-ov program su pisale sve stranke DOS-a ukljuciv i DSS, aktivisti otpora, eksperti Nevladinih organizacija. Ekonomski deo reformi (stabilan dinar, liberalizacija uvoza i izvoza, uravnotezen budzet) je rezultat rada celog DOS-a, ukljucujuci u velikoj meri i DSS. Labusov deo DOS-a blokirao je institucionalne reforme bez kojih dobre ekonomske reforme malo vrede. Ako je to izjavio Kostunica, pretpostavljam da je mislio na onaj deo vlade koji uporno ne dopusta nezavisnsot sudstva, samostalnost medija, koji koristi Pink i Bracu Karic za svoju besomucnu promociju, koji je u sumnjivim vezama sa sumnjivim poslovnim krugovima mafijaske provinijencije, a medju kojima, nazalost, ima dosta onih sa duplim drzavljanstvom i koji zaista imaju gde da se vrate. A kad je rec o saradnicima rezima, kud ces vece saradnike od Pinka i BK Televizije koji Labusa guraju toliko da to vec postaje bljutavo. Pink i BK imaju nacionalnu pokrivenost a Veran Matic i B 92 umesto nacionalne pokrivenosti treba da dobiju orden. Niko od Kostunicinih savetnika nije bio saradnik bivseg rezima. Tijanic je bio ministar u Milosevicevoj vladi u isto vreme kad su Covic i Mihajlovic bili sa Milosevicem i to na njihov poziv, i kad je covek video da nista ne moze da uradi, posle svega par meseci je podneo ostavku. Djindjic se tajno sastajao sa Milosevicem za vreme dok je Tijanic zajedno sa pokojnim Curuvijom pisao protiv Milosevice najostrije tekstove vrlo uspesno otkrivajuci sustinu njegvog sistema, kojim Djindjic i Labus sad hoce da se okoriste blokirajuci institucionalne reforme. Zato cu doci 29 u Srbiju i glasacu za reforme i demokratiju i proevropsku Srbiju, tj. za Kostunicu a protiv antireformista i kolumbijske Srbije koje na tim izborima predstavlja Labus.

Rade

pre 21 godinu

okej... mislim da ste malo otisli predaleko. Da vidimo CINJENICE: 1. namnozilo se onih koji imaju kuda da idu rece Kostunica. Definitivno se odnosi na ljude koje je G17 doveo. Ja sam se nadao da bi posle izbora moglo da se desi da Kostunjavi otera Djikija i da ponudi mesto nekom iz G17, ali ovo nije dobar znak. 2. Velja, Pelevic, Seselj, Vuk - kakav tim. Po retrogradnosti ideja verovatno u vrhu u Evropi. Svi ce podrzati Kostunjavog. Zasto? Pa do sada se Kostunjavi nije izjasnjavao anti ovih ili onih... Bio je uvek samo na liniji srpskih nacionalnih interesa (ma koliko se ne slago sa njim oko njih, on ih vidi tako i to je ok). Ali mali je korak od trazenja mesta nacionalizmu do ukidanja mesta nekim drugim isto tako validnim osobinama. Ne mos' oduzeti vise necega a da ocekujes da ce ostatak biti isti. Princip spojenih sudova. 3. ekipa u DSSu je jedna potencijalna demagoska oligarhija (ok... ovi oko Djikija su tehno-oligarsi sa izuzetkom Vesica i Cede koji ni sami ne znaju sta znaju da rade i dal znaju ista da rade osim da oru drumove) koja bez ikakve suvisle ideje planira da vodi zemlju. Sto vise ne znas to vise moras da vices kako onaj drugi ne valja i to je sva mudrost. PREDLOG: svi u DOS, a kad Kostunjavi pobedi svi u DSS.

Igor

pre 21 godinu

Smesno je kako pro-DOS opcija protura tezu da su eto mnogi ti 'eksperti' svi ostavili svoje preuspesne karijere u inostranstvu da bi dosli u Srbiju da rade za male pare! Zanimljivo, toliko nam je Srba 'dijasporaca' u Vladi a dijaspora jos uvek nema pravo glasa niti je odnos izmedju dijaspore i matice iole zdraviji nego u Milosevicevo vreme. Cak sta vise novo-formirani Savet Dijaspore je blizu raspada jer Vlada Srbije (koja ga je formirala zajedno sa Saveznom vladom) uopste ne obraca paznju na njega. I sada neki tamo izvrnuti citat treba kao da gurne dijasporu u ruku krnjeg DOS-a?

M.D.

pre 21 godinu

Evo ja znam pouzdano dasam imao 80% plate koju je imao Djelic, a s tim da je poznato da vrhunski ekonomisti imaju najvece plate, ja svojim radom i ucinkom zasluzujem da budem ministar ... A niko me nije ni kontaktirao? Koji je to bio kriterijum za dovodjenje tih nazovi "eksperata"? Ostavili ogromne plate, i dosli da rade za kikiriki u Vladi Srbije.... Nije nego... Dosla gospoda da ocerupaju i ovo malo sirotinje sto je ostalo, pod maskom patriotizma....

Sveti

pre 21 godinu

Kostunica pokusava da, prozivanjima ko je odakle,na jedan perfidan nacin,ali istovremeno i opasan,prikupi sto vise glasova.Nama ostaje samo da se nadamo, da ih nece biti dovoljno!!!

Buba

pre 21 godinu

Cije glasove Vojislav Kostunica zeli da pridobije takvim izjavama?
Ne dajte se deco nasa,uranite na dan izbora,doterajte se kako samo vi znate,nasmesite se i idite da glasate za zivot,svoj i vasih vrsnjaka rasejanih po svetu!

Voja, Vankuver, Kanada

pre 21 godinu

Hvala Voji K. Bar sada svi mi sto smo u dijaspori znamo sta on misli o nama. To sto sam ja glasao da on bude predsednik, i putovao u YU kao i mnogi drugi koje znam, njega vise nije briga. Njemu sada trebaju Slobini glasaci. Isti oni koji su nas oterali iz domovine.
"Prevrce mi se stomak" od izjave naseg predsednika Vojislava K.
Imenjace, predsednice, opet cu ja izgleda da letim 14 sati da glasam. Sta mislis protiv koga??? Prosli put sam leteo da glasam protiv Slobodana (primeti da naglasavam protiv koga sma glasao a ne za koga). U lepom si drustvu imenjace......

SimA

pre 21 godinu

Mislim da je ovo samo pocetak njegovih bisera. Kao da je Velja govorio a ne Voja (koji?)
Sad je izgleda glavni cilj dodvoriti se po svaku cenu sto nizem i primitivnijem.

momabrazil

pre 21 godinu

Prosto ne zelim da verujem da je kostunica tako nesto rekao. kad sam dobio brazilski pasos bio sam najsrecniji na svetu. Zasto ? zato jer sam znao da cu moci da vratim kuci i da pomognem svoje kao i svoju zemlju. I ovde je u toku predizborna kampanja, iako ih kritikujem u oci i pricam da ovde nema demokratije , jer je glasanje obavezno, (inace Brazil je prva zemlja u svetu koja vec po drugi put sprovodi elektronsko glasanje) nijedan politicar ne bi rekao tako nesto.
neka nam je Bog na pomoci i molim te Vojo nemoj tako nesto da ponavljas, politika je ku..a ali ne bas tolko

Sasa

pre 21 godinu

Kostunica nije mislio na nase mlade strucnjake po svetu, inzenjere, lekare naucnike. On je mislio na one koji sede u vladi Srbije na mestima ministara a nemaju pojma o poslu koji treba da obavljaju.

Trifun

pre 21 godinu

"...nije u redu da neki u tu pricu uvlace nase kosarkase. Sve su to momci koji nemaju ni jednu drugu drzavu do svoje Srbije..." Stojakovic, Gurovic - grcko drzavljanstvo. Hocemo dalje?

Ignjat

pre 21 godinu

zar je neko iznenadjen? postoji jedna poslovica u nasem narodu koja kaze: "sa kim si, takav si!!!". posle izbora savetnika moglo se odmah videti ko je kostunica i sta mu je cilj. nije on mutav da ga jedan tijanic usmerava vec je sve to dobro proracunao. reforme su prvenstveno usporene (razvodnjene) jer dss i kostunica nisu uradili svoj posao. umesto da kontrolisu vladu otkrivajuci nam sve "kriminalne radnje" (a bili su u poziciji da to rade kao niko pre njih), oni su se nasli pametni da nam otvore oci da "je vlada radila ono sto nije trebala da radi i nije radila ono sto je trebala da radi"! posle ove izjave ja se stvarno pitam da li u srbiji ima pismenih ljudi?

evita

pre 21 godinu

E zasmeja me ovaj Markovic iz G-17!
Zar neko stvarno veruje da su svi ti eksperti ostavili dobro placene poslove u inostranstvu i dosli iz patriotskih razloga? (za neupucene, osim plate postoje i provizije). Naravno cast izuzecima.
Postena deca iz postenih porodica koja su bila prinudjena da odu u inostranstvo ne bi trebalo da se osete pogodjeni ovom izjavom Kostunice. Naprotiv! Medjutim, "ZNA Srbija" da su svi ti eksperti sklonjeni pocetkom devedesetih u inostranstva, (valjda da ih sacuvamo za rasad) pa posto tamo nisu uspeli (uglavnom da legalizuju boravak) sada nam ovde prodaju "patriotizam". Licno, imam dvojno drzavljanstvo, da neko ne misli da sam zajedljiva!

Srbin Jagodinac

pre 21 godinu

Nisam znao da je Kostunica ovo izjavio. Zbog ove uvrede bi trebalo krivicno da odgovara i nadam se da ce se to i desiti!

Elephant Kljovic

pre 21 godinu

Izjava predstavlja stopostotno lupetanje, kao i deo komentara koji je u skladu s izjavom. AKO osoba sa visestrukim drzavljanstvom po vazecem zakonu MOZE zauzeti poziciju u vlasti (izvrsnoj ili bilo kojoj drugoj), onda se tu svaka
prica ZAVRSAVA. U tom smislu data izjava g. Kostunice je potpuno lupetanje i tipican kompleksaski izliv (negativnih) emocija. Ono sto je medjutim mnogo gore od same izjave je CINJENICA da je ona potpuno PRIMERENA mentalnom sklopu
prosecnog stanovnika nase zemlje. Ziveli!

Gile

pre 21 godinu

Hvala Markovicu iz G17 sto me brani od Kostunice ma da to hvala Bogu za stotine hiljada nas sa dvojnim drzavljanstvom i nije mnogo bitno. Dok se u nasoj Domovini ne otklone osnovni uzroci zbog koga je nas toliko sa dvostrukim pasosima , proteranih i oteranih, procice jos najmanje nekoliko desetina godina. Mislim da svaka iole realna predizborna kombinatorika pokazuje da ce Kostunica postati predsednik u drugom krugu zahvaljujuci pre svega glasovima Seselja, Pelevica, Bate Zivotinje , Vuka i ostalik "Velikosrba" koji ce siguran sam poruciti svojim vernim sledbenicima da nikako ne glasaju za Labusa vec za Kostunicu kao sto je Haski zatvorenik broj jedasn preporucio njegovim sledbenicima da glasaju za Sekija Velikog. Mi koji bi smo Labusu omogucili pobedu na zalost nemamo pravo glasa osim da se nacrtamo u Jugi za izbore i plus sacekamo i neminovan drugi krug posle dve nedelje sto je utopija za vecinu osim malog procenta onih koji su rasuti Evropom.

raul

pre 21 godinu

Nije sve crno / belo.Ne mogu da prihvatim da su u ovoj zemlji ostali samo oni koji su odani 'familiji' i kriminalci. Dragi prijatelju, ostalo je mnogo starih, mnogo dece, neko je morao da prevozi ljude, pošta je morala da radi, penzije da se dele, vodovod da radi... Mi koji smo ostali u zemlji, a mogli smo da odemo, ne zasluzujemo da nas nazivaju kriminalcima oni koji su se vratili da bi sada izigravali politicke heroje. Nemojte mi reci da je Kori Udovicki kadar koji je trebalo dovesti.
Zalosna je istina da medju 'kadrovima' ima onih kojima je ministrovanje samo jos jedno cool iskustvo, naravno da ima onih koji su dovedeni da odrade prljav posao pa da se vrate ali to ne vazi za sve ljude na funkciji kao ni konstatacija koja mi je bila povod za reakciju.

Aco

pre 21 godinu

Nema potrebe da ta izjava pogodi bilo koga do onih koji stvarno imaju rezervnu drzavu u kojoj im zive deca, porodice i u kojoj poseduju sopstvene firme, preduzeca i banke. To su osobine onih koji svoj posao shvataju neozbiljno A i taj Djelic sta je uradio uvukao ovu drzavu u jos vece dugove. Koliko je preduzeca proradilo, ali zato je nasledio Milosevicev recept isplate penzija pred izbore. Zar je zato neophodna francuska diploma i epitet eksperta.
Drugo, nije u redu da neki u tu pricu uvlace nase kosarkase. Sve su to momci koji nemaju ni jednu drugu drzavu do svoje Srbije za koju su se sinoc onako herojski i srcano borili.

Milos Nikolic

pre 21 godinu

Pa sta je tu lose? Zasto porediti Djelica i Joksimovica, kao sto neko rece u prvom komentaru?
Sta je to Djelic uradio, na zapadu, a da bi valjalo cijeniti? Da je uradio nesto dobro u Rusiji, kao ekspert, ne bi ih sve potjerali. I otkad su to ucinili Rusima ide bolje. Ta sok terapija je propala, kako i Djelic rece u jednom intervjuu. On je vrijedan i obrazovan, nema price, ali nije genijalac koji je nezamjenjiv.

m&m

pre 21 godinu

Kostunica je mislio na opportuniste koji su koristili sva stredstva od azila do prodaje Jugoslavije da bi izleteli iz zemlje i uleteli na belosvetske univerzitete i izbegli vojnu obavezu i ostali haos devedesetih. Ti isti se, opet iz oportunizma, sada vracaju zato sto polozaje, plate, i privilegije koje im Srbija daje nisu i nece nikada dobiti u inostranstvu. Dobre ocene i diplome "svetskih" univerziteta ne garantuju da je neko strucnjak u praksi. Zar posle dve godine Delica i njegove klape na vlasti, firme i dalje ne obavljaju nezavisno platni promet preko svojih banaka, privatne firem se ne otvaraju za 5 minuta i 50 dinara, postoji dodatna carina na troskove prevoza robe koja podstice off-shore sisteme, porez se naplacuje na ostvarenu razliku u ceni, da ne racunamo troskove papirologije, besmislenih tansakcija, itd.

slavko milanovic

pre 21 godinu

Svaki predsednik je samo nevini lik kolektivne svesti nacije.Videti Kostunicu je videti nedefinisnu kolektivnu svest nase nacije.Svako ko nije hteo da umre za"familiju"ili nije hteo da bude kriminalac,je nekako napustio zemlju.Ne zaboravimo da je rat uvek u glavama ljudi. Prema tome ako vidimo koje politicke partije sede u parlamentu jos dugo necemo imati veliku zelju da se vratimo kuci.Jednostavno tamo se prica nesto sto uopste ne funkcionise u Evropi.i razvijenom svetu.Sta funkcionise? Nerad i lenjost.

Alek

pre 21 godinu

Mene plasi sama pomisao da taj covek moze biti predsednik Srbije(funkcija od znacaja)!

Izgleda da iseljavanja mladih nisu zavrsena i moracu i sam da porazmislim o toj ideji!

zora dowty

pre 21 godinu

procitala sam ovu izjavu gospodina kostunice i u meni se uzburkao bes kakav nisam osetila od kad sam napustila svoj beograd.dokle li ce raznorazni da nas se odricu..samo iz moje familije mladi narastaji su skoro svi rasuti po belom svetu.i svi pate za svojim gradom, i zele da se vrate.cerka i ja spremamo se za povratak takodje.a onda procitam izjavu gospodina kostunice.boze, zar je svo moje mastanje o povratku bilo zabluda? zar i dalje srbija i moj beograd pripadaju takvima? uostalom, zbog takvix uskogrudix i primitivnix sxvatanja najbolji deo mladosti je vec napolju, pa ako gospodin kostunica smatra da im je tamo i mesto, onda njemu sigurno nije mesto tu gde je sada.
s postovanjem,

akrtinic@hotmail.com

pre 21 godinu

Posle jedanaest sati voznje od Njujorka do Indianopolisa i fantasticne finalne utakmice, druzenja i atmosfere u dvorani kakvu ne pamtim od Barija 1991. Potom i povratka u Njujork i direktnog odlaska na posao, moram da citam ovakve komentare predsednika Kostunice. Mislim da je nas presednik zaboravio sta je pravi patriotizam i ljubav prema zemlji. Lako je kritikovati i odricati se, narocito nas iz dijaspore na koje su svi zaboravili. Sada predsednik gradi buducnost zemlje na nacionalisticko-konzervativnom bloku koji nas je doveo u situaciju u kojoj smo i sada. A mi smo opet izdajnici i strani placenici. Sve mi to lici na repertoar "onoga" iz Haga!!! Pozdrav svim navijacima u dijaspori kaoji su jos jednom dokazali kako se voli i bodri na pravi nacin!!!

stojimir

pre 21 godinu

"Ako zelimo da "zaduzimo" Srbiju u Evropi, sigurno je da cemo u tome pre uspeti ako zadrzimo strucnjake poput Bozidara Djelica, koga je svet proglasio za jednog od 100 najperspektivnijih lidera buducnosti, nego sa hiljadu propalih Milosevicevih savetnika, koji posle Kostunice nemaju gde da odu", istakao je Markovic.

Igor Stankovic

pre 21 godinu

Ni meni se nesvidja ta izjava, ali cu ipak da glasam za njega. Jer to vodi najbrze ka izborima za skupstinu i promeni ustava. Sve sto taj deo vlade Srbije radi je dobro, ali sta vredi kad najznacajni predlog koji je ministar pravosudja podneo je predlog za promenu zastave i grba, a policije pronalazenje (hvatanje!?!) mrtvog sedmostrukog ubice. Kad se na univerzitetima u Srbiji prepisuju ocene, kad je Vojska neodgovorna prema vojnicima i odbija da plati za greske, kad se ljudi masovno truju vodom za pice ili oboljevaju od trihineloze.

igor

pre 21 godinu

Ruzno, ruzno, ruzno... Uporedite npr. Obrena Joksimovica sa npr. Bozdarom Djelicem. Pa ne ide brate...
Voja kao Dorcolac (sporo, natenane, nije sve u lovi...) mi je OK ali kada vidim skupinu okupljenih oko njega stvarno ne vidim razliku izmedju takve vlade i vlade M. Marijanovica. Ni po izgledu, ni po ponasanju, a reklo bi se ni po strucnosti. Sto nije ni cudo jer to i jesu, delom, bivsi koji su samo "okrenuli curak".

Igor Stankovic

pre 21 godinu

Ni meni se nesvidja ta izjava, ali cu ipak da glasam za njega. Jer to vodi najbrze ka izborima za skupstinu i promeni ustava. Sve sto taj deo vlade Srbije radi je dobro, ali sta vredi kad najznacajni predlog koji je ministar pravosudja podneo je predlog za promenu zastave i grba, a policije pronalazenje (hvatanje!?!) mrtvog sedmostrukog ubice. Kad se na univerzitetima u Srbiji prepisuju ocene, kad je Vojska neodgovorna prema vojnicima i odbija da plati za greske, kad se ljudi masovno truju vodom za pice ili oboljevaju od trihineloze.

stojimir

pre 21 godinu

"Ako zelimo da "zaduzimo" Srbiju u Evropi, sigurno je da cemo u tome pre uspeti ako zadrzimo strucnjake poput Bozidara Djelica, koga je svet proglasio za jednog od 100 najperspektivnijih lidera buducnosti, nego sa hiljadu propalih Milosevicevih savetnika, koji posle Kostunice nemaju gde da odu", istakao je Markovic.

akrtinic@hotmail.com

pre 21 godinu

Posle jedanaest sati voznje od Njujorka do Indianopolisa i fantasticne finalne utakmice, druzenja i atmosfere u dvorani kakvu ne pamtim od Barija 1991. Potom i povratka u Njujork i direktnog odlaska na posao, moram da citam ovakve komentare predsednika Kostunice. Mislim da je nas presednik zaboravio sta je pravi patriotizam i ljubav prema zemlji. Lako je kritikovati i odricati se, narocito nas iz dijaspore na koje su svi zaboravili. Sada predsednik gradi buducnost zemlje na nacionalisticko-konzervativnom bloku koji nas je doveo u situaciju u kojoj smo i sada. A mi smo opet izdajnici i strani placenici. Sve mi to lici na repertoar "onoga" iz Haga!!! Pozdrav svim navijacima u dijaspori kaoji su jos jednom dokazali kako se voli i bodri na pravi nacin!!!

igor

pre 21 godinu

Ruzno, ruzno, ruzno... Uporedite npr. Obrena Joksimovica sa npr. Bozdarom Djelicem. Pa ne ide brate...
Voja kao Dorcolac (sporo, natenane, nije sve u lovi...) mi je OK ali kada vidim skupinu okupljenih oko njega stvarno ne vidim razliku izmedju takve vlade i vlade M. Marijanovica. Ni po izgledu, ni po ponasanju, a reklo bi se ni po strucnosti. Sto nije ni cudo jer to i jesu, delom, bivsi koji su samo "okrenuli curak".

Alek

pre 21 godinu

Mene plasi sama pomisao da taj covek moze biti predsednik Srbije(funkcija od znacaja)!

Izgleda da iseljavanja mladih nisu zavrsena i moracu i sam da porazmislim o toj ideji!

zora dowty

pre 21 godinu

procitala sam ovu izjavu gospodina kostunice i u meni se uzburkao bes kakav nisam osetila od kad sam napustila svoj beograd.dokle li ce raznorazni da nas se odricu..samo iz moje familije mladi narastaji su skoro svi rasuti po belom svetu.i svi pate za svojim gradom, i zele da se vrate.cerka i ja spremamo se za povratak takodje.a onda procitam izjavu gospodina kostunice.boze, zar je svo moje mastanje o povratku bilo zabluda? zar i dalje srbija i moj beograd pripadaju takvima? uostalom, zbog takvix uskogrudix i primitivnix sxvatanja najbolji deo mladosti je vec napolju, pa ako gospodin kostunica smatra da im je tamo i mesto, onda njemu sigurno nije mesto tu gde je sada.
s postovanjem,

Milos Nikolic

pre 21 godinu

Pa sta je tu lose? Zasto porediti Djelica i Joksimovica, kao sto neko rece u prvom komentaru?
Sta je to Djelic uradio, na zapadu, a da bi valjalo cijeniti? Da je uradio nesto dobro u Rusiji, kao ekspert, ne bi ih sve potjerali. I otkad su to ucinili Rusima ide bolje. Ta sok terapija je propala, kako i Djelic rece u jednom intervjuu. On je vrijedan i obrazovan, nema price, ali nije genijalac koji je nezamjenjiv.

m&m

pre 21 godinu

Kostunica je mislio na opportuniste koji su koristili sva stredstva od azila do prodaje Jugoslavije da bi izleteli iz zemlje i uleteli na belosvetske univerzitete i izbegli vojnu obavezu i ostali haos devedesetih. Ti isti se, opet iz oportunizma, sada vracaju zato sto polozaje, plate, i privilegije koje im Srbija daje nisu i nece nikada dobiti u inostranstvu. Dobre ocene i diplome "svetskih" univerziteta ne garantuju da je neko strucnjak u praksi. Zar posle dve godine Delica i njegove klape na vlasti, firme i dalje ne obavljaju nezavisno platni promet preko svojih banaka, privatne firem se ne otvaraju za 5 minuta i 50 dinara, postoji dodatna carina na troskove prevoza robe koja podstice off-shore sisteme, porez se naplacuje na ostvarenu razliku u ceni, da ne racunamo troskove papirologije, besmislenih tansakcija, itd.

Aco

pre 21 godinu

Nema potrebe da ta izjava pogodi bilo koga do onih koji stvarno imaju rezervnu drzavu u kojoj im zive deca, porodice i u kojoj poseduju sopstvene firme, preduzeca i banke. To su osobine onih koji svoj posao shvataju neozbiljno A i taj Djelic sta je uradio uvukao ovu drzavu u jos vece dugove. Koliko je preduzeca proradilo, ali zato je nasledio Milosevicev recept isplate penzija pred izbore. Zar je zato neophodna francuska diploma i epitet eksperta.
Drugo, nije u redu da neki u tu pricu uvlace nase kosarkase. Sve su to momci koji nemaju ni jednu drugu drzavu do svoje Srbije za koju su se sinoc onako herojski i srcano borili.

slavko milanovic

pre 21 godinu

Svaki predsednik je samo nevini lik kolektivne svesti nacije.Videti Kostunicu je videti nedefinisnu kolektivnu svest nase nacije.Svako ko nije hteo da umre za"familiju"ili nije hteo da bude kriminalac,je nekako napustio zemlju.Ne zaboravimo da je rat uvek u glavama ljudi. Prema tome ako vidimo koje politicke partije sede u parlamentu jos dugo necemo imati veliku zelju da se vratimo kuci.Jednostavno tamo se prica nesto sto uopste ne funkcionise u Evropi.i razvijenom svetu.Sta funkcionise? Nerad i lenjost.

Srbin Jagodinac

pre 21 godinu

Nisam znao da je Kostunica ovo izjavio. Zbog ove uvrede bi trebalo krivicno da odgovara i nadam se da ce se to i desiti!

Gile

pre 21 godinu

Hvala Markovicu iz G17 sto me brani od Kostunice ma da to hvala Bogu za stotine hiljada nas sa dvojnim drzavljanstvom i nije mnogo bitno. Dok se u nasoj Domovini ne otklone osnovni uzroci zbog koga je nas toliko sa dvostrukim pasosima , proteranih i oteranih, procice jos najmanje nekoliko desetina godina. Mislim da svaka iole realna predizborna kombinatorika pokazuje da ce Kostunica postati predsednik u drugom krugu zahvaljujuci pre svega glasovima Seselja, Pelevica, Bate Zivotinje , Vuka i ostalik "Velikosrba" koji ce siguran sam poruciti svojim vernim sledbenicima da nikako ne glasaju za Labusa vec za Kostunicu kao sto je Haski zatvorenik broj jedasn preporucio njegovim sledbenicima da glasaju za Sekija Velikog. Mi koji bi smo Labusu omogucili pobedu na zalost nemamo pravo glasa osim da se nacrtamo u Jugi za izbore i plus sacekamo i neminovan drugi krug posle dve nedelje sto je utopija za vecinu osim malog procenta onih koji su rasuti Evropom.

Ignjat

pre 21 godinu

zar je neko iznenadjen? postoji jedna poslovica u nasem narodu koja kaze: "sa kim si, takav si!!!". posle izbora savetnika moglo se odmah videti ko je kostunica i sta mu je cilj. nije on mutav da ga jedan tijanic usmerava vec je sve to dobro proracunao. reforme su prvenstveno usporene (razvodnjene) jer dss i kostunica nisu uradili svoj posao. umesto da kontrolisu vladu otkrivajuci nam sve "kriminalne radnje" (a bili su u poziciji da to rade kao niko pre njih), oni su se nasli pametni da nam otvore oci da "je vlada radila ono sto nije trebala da radi i nije radila ono sto je trebala da radi"! posle ove izjave ja se stvarno pitam da li u srbiji ima pismenih ljudi?

Elephant Kljovic

pre 21 godinu

Izjava predstavlja stopostotno lupetanje, kao i deo komentara koji je u skladu s izjavom. AKO osoba sa visestrukim drzavljanstvom po vazecem zakonu MOZE zauzeti poziciju u vlasti (izvrsnoj ili bilo kojoj drugoj), onda se tu svaka
prica ZAVRSAVA. U tom smislu data izjava g. Kostunice je potpuno lupetanje i tipican kompleksaski izliv (negativnih) emocija. Ono sto je medjutim mnogo gore od same izjave je CINJENICA da je ona potpuno PRIMERENA mentalnom sklopu
prosecnog stanovnika nase zemlje. Ziveli!

evita

pre 21 godinu

E zasmeja me ovaj Markovic iz G-17!
Zar neko stvarno veruje da su svi ti eksperti ostavili dobro placene poslove u inostranstvu i dosli iz patriotskih razloga? (za neupucene, osim plate postoje i provizije). Naravno cast izuzecima.
Postena deca iz postenih porodica koja su bila prinudjena da odu u inostranstvo ne bi trebalo da se osete pogodjeni ovom izjavom Kostunice. Naprotiv! Medjutim, "ZNA Srbija" da su svi ti eksperti sklonjeni pocetkom devedesetih u inostranstva, (valjda da ih sacuvamo za rasad) pa posto tamo nisu uspeli (uglavnom da legalizuju boravak) sada nam ovde prodaju "patriotizam". Licno, imam dvojno drzavljanstvo, da neko ne misli da sam zajedljiva!

raul

pre 21 godinu

Nije sve crno / belo.Ne mogu da prihvatim da su u ovoj zemlji ostali samo oni koji su odani 'familiji' i kriminalci. Dragi prijatelju, ostalo je mnogo starih, mnogo dece, neko je morao da prevozi ljude, pošta je morala da radi, penzije da se dele, vodovod da radi... Mi koji smo ostali u zemlji, a mogli smo da odemo, ne zasluzujemo da nas nazivaju kriminalcima oni koji su se vratili da bi sada izigravali politicke heroje. Nemojte mi reci da je Kori Udovicki kadar koji je trebalo dovesti.
Zalosna je istina da medju 'kadrovima' ima onih kojima je ministrovanje samo jos jedno cool iskustvo, naravno da ima onih koji su dovedeni da odrade prljav posao pa da se vrate ali to ne vazi za sve ljude na funkciji kao ni konstatacija koja mi je bila povod za reakciju.

Sasa

pre 21 godinu

Kostunica nije mislio na nase mlade strucnjake po svetu, inzenjere, lekare naucnike. On je mislio na one koji sede u vladi Srbije na mestima ministara a nemaju pojma o poslu koji treba da obavljaju.

Trifun

pre 21 godinu

"...nije u redu da neki u tu pricu uvlace nase kosarkase. Sve su to momci koji nemaju ni jednu drugu drzavu do svoje Srbije..." Stojakovic, Gurovic - grcko drzavljanstvo. Hocemo dalje?

SimA

pre 21 godinu

Mislim da je ovo samo pocetak njegovih bisera. Kao da je Velja govorio a ne Voja (koji?)
Sad je izgleda glavni cilj dodvoriti se po svaku cenu sto nizem i primitivnijem.

momabrazil

pre 21 godinu

Prosto ne zelim da verujem da je kostunica tako nesto rekao. kad sam dobio brazilski pasos bio sam najsrecniji na svetu. Zasto ? zato jer sam znao da cu moci da vratim kuci i da pomognem svoje kao i svoju zemlju. I ovde je u toku predizborna kampanja, iako ih kritikujem u oci i pricam da ovde nema demokratije , jer je glasanje obavezno, (inace Brazil je prva zemlja u svetu koja vec po drugi put sprovodi elektronsko glasanje) nijedan politicar ne bi rekao tako nesto.
neka nam je Bog na pomoci i molim te Vojo nemoj tako nesto da ponavljas, politika je ku..a ali ne bas tolko

Voja, Vankuver, Kanada

pre 21 godinu

Hvala Voji K. Bar sada svi mi sto smo u dijaspori znamo sta on misli o nama. To sto sam ja glasao da on bude predsednik, i putovao u YU kao i mnogi drugi koje znam, njega vise nije briga. Njemu sada trebaju Slobini glasaci. Isti oni koji su nas oterali iz domovine.
"Prevrce mi se stomak" od izjave naseg predsednika Vojislava K.
Imenjace, predsednice, opet cu ja izgleda da letim 14 sati da glasam. Sta mislis protiv koga??? Prosli put sam leteo da glasam protiv Slobodana (primeti da naglasavam protiv koga sma glasao a ne za koga). U lepom si drustvu imenjace......

Buba

pre 21 godinu

Cije glasove Vojislav Kostunica zeli da pridobije takvim izjavama?
Ne dajte se deco nasa,uranite na dan izbora,doterajte se kako samo vi znate,nasmesite se i idite da glasate za zivot,svoj i vasih vrsnjaka rasejanih po svetu!

Sveti

pre 21 godinu

Kostunica pokusava da, prozivanjima ko je odakle,na jedan perfidan nacin,ali istovremeno i opasan,prikupi sto vise glasova.Nama ostaje samo da se nadamo, da ih nece biti dovoljno!!!

M.D.

pre 21 godinu

Evo ja znam pouzdano dasam imao 80% plate koju je imao Djelic, a s tim da je poznato da vrhunski ekonomisti imaju najvece plate, ja svojim radom i ucinkom zasluzujem da budem ministar ... A niko me nije ni kontaktirao? Koji je to bio kriterijum za dovodjenje tih nazovi "eksperata"? Ostavili ogromne plate, i dosli da rade za kikiriki u Vladi Srbije.... Nije nego... Dosla gospoda da ocerupaju i ovo malo sirotinje sto je ostalo, pod maskom patriotizma....

Igor

pre 21 godinu

Smesno je kako pro-DOS opcija protura tezu da su eto mnogi ti 'eksperti' svi ostavili svoje preuspesne karijere u inostranstvu da bi dosli u Srbiju da rade za male pare! Zanimljivo, toliko nam je Srba 'dijasporaca' u Vladi a dijaspora jos uvek nema pravo glasa niti je odnos izmedju dijaspore i matice iole zdraviji nego u Milosevicevo vreme. Cak sta vise novo-formirani Savet Dijaspore je blizu raspada jer Vlada Srbije (koja ga je formirala zajedno sa Saveznom vladom) uopste ne obraca paznju na njega. I sada neki tamo izvrnuti citat treba kao da gurne dijasporu u ruku krnjeg DOS-a?

Rade

pre 21 godinu

okej... mislim da ste malo otisli predaleko. Da vidimo CINJENICE: 1. namnozilo se onih koji imaju kuda da idu rece Kostunica. Definitivno se odnosi na ljude koje je G17 doveo. Ja sam se nadao da bi posle izbora moglo da se desi da Kostunjavi otera Djikija i da ponudi mesto nekom iz G17, ali ovo nije dobar znak. 2. Velja, Pelevic, Seselj, Vuk - kakav tim. Po retrogradnosti ideja verovatno u vrhu u Evropi. Svi ce podrzati Kostunjavog. Zasto? Pa do sada se Kostunjavi nije izjasnjavao anti ovih ili onih... Bio je uvek samo na liniji srpskih nacionalnih interesa (ma koliko se ne slago sa njim oko njih, on ih vidi tako i to je ok). Ali mali je korak od trazenja mesta nacionalizmu do ukidanja mesta nekim drugim isto tako validnim osobinama. Ne mos' oduzeti vise necega a da ocekujes da ce ostatak biti isti. Princip spojenih sudova. 3. ekipa u DSSu je jedna potencijalna demagoska oligarhija (ok... ovi oko Djikija su tehno-oligarsi sa izuzetkom Vesica i Cede koji ni sami ne znaju sta znaju da rade i dal znaju ista da rade osim da oru drumove) koja bez ikakve suvisle ideje planira da vodi zemlju. Sto vise ne znas to vise moras da vices kako onaj drugi ne valja i to je sva mudrost. PREDLOG: svi u DOS, a kad Kostunjavi pobedi svi u DSS.

Aleksandar

pre 21 godinu

Imam dvojno drzavljanstvo, regulisan boravak u dve strane zemlje i dobar posao i ponudio sam bio novim vlastima da pomognem i doprinesem kolko mogu, za mnogo manje para, ic cisto patriotskih razloga i ponuda je bila prihvacena. Ako je izjava tacna, u sta sumnjam, zasluzuje dodatni komentar i pojasnjenje od samog Kostunice. Medjutim, ne znam odakle Markovicu pravo da nadogradjuje izjavu spominjanjem Djelicevog imena kojeg Kostunica uopste nije spomenuo, pa da onda polemise sa tim. Markovic i G-17 plus i Labus svojataju ekonomski program celog DOS-a. Labus kaze da je Kostunicin program DOS-ovog program kojeg je pisao on (Labus) a sto je ogromna neistina. DOS-ov program su pisale sve stranke DOS-a ukljuciv i DSS, aktivisti otpora, eksperti Nevladinih organizacija. Ekonomski deo reformi (stabilan dinar, liberalizacija uvoza i izvoza, uravnotezen budzet) je rezultat rada celog DOS-a, ukljucujuci u velikoj meri i DSS. Labusov deo DOS-a blokirao je institucionalne reforme bez kojih dobre ekonomske reforme malo vrede. Ako je to izjavio Kostunica, pretpostavljam da je mislio na onaj deo vlade koji uporno ne dopusta nezavisnsot sudstva, samostalnost medija, koji koristi Pink i Bracu Karic za svoju besomucnu promociju, koji je u sumnjivim vezama sa sumnjivim poslovnim krugovima mafijaske provinijencije, a medju kojima, nazalost, ima dosta onih sa duplim drzavljanstvom i koji zaista imaju gde da se vrate. A kad je rec o saradnicima rezima, kud ces vece saradnike od Pinka i BK Televizije koji Labusa guraju toliko da to vec postaje bljutavo. Pink i BK imaju nacionalnu pokrivenost a Veran Matic i B 92 umesto nacionalne pokrivenosti treba da dobiju orden. Niko od Kostunicinih savetnika nije bio saradnik bivseg rezima. Tijanic je bio ministar u Milosevicevoj vladi u isto vreme kad su Covic i Mihajlovic bili sa Milosevicem i to na njihov poziv, i kad je covek video da nista ne moze da uradi, posle svega par meseci je podneo ostavku. Djindjic se tajno sastajao sa Milosevicem za vreme dok je Tijanic zajedno sa pokojnim Curuvijom pisao protiv Milosevice najostrije tekstove vrlo uspesno otkrivajuci sustinu njegvog sistema, kojim Djindjic i Labus sad hoce da se okoriste blokirajuci institucionalne reforme. Zato cu doci 29 u Srbiju i glasacu za reforme i demokratiju i proevropsku Srbiju, tj. za Kostunicu a protiv antireformista i kolumbijske Srbije koje na tim izborima predstavlja Labus.

Igor Stankovic

pre 21 godinu

Ni meni se nesvidja ta izjava, ali cu ipak da glasam za njega. Jer to vodi najbrze ka izborima za skupstinu i promeni ustava. Sve sto taj deo vlade Srbije radi je dobro, ali sta vredi kad najznacajni predlog koji je ministar pravosudja podneo je predlog za promenu zastave i grba, a policije pronalazenje (hvatanje!?!) mrtvog sedmostrukog ubice. Kad se na univerzitetima u Srbiji prepisuju ocene, kad je Vojska neodgovorna prema vojnicima i odbija da plati za greske, kad se ljudi masovno truju vodom za pice ili oboljevaju od trihineloze.

stojimir

pre 21 godinu

"Ako zelimo da "zaduzimo" Srbiju u Evropi, sigurno je da cemo u tome pre uspeti ako zadrzimo strucnjake poput Bozidara Djelica, koga je svet proglasio za jednog od 100 najperspektivnijih lidera buducnosti, nego sa hiljadu propalih Milosevicevih savetnika, koji posle Kostunice nemaju gde da odu", istakao je Markovic.

akrtinic@hotmail.com

pre 21 godinu

Posle jedanaest sati voznje od Njujorka do Indianopolisa i fantasticne finalne utakmice, druzenja i atmosfere u dvorani kakvu ne pamtim od Barija 1991. Potom i povratka u Njujork i direktnog odlaska na posao, moram da citam ovakve komentare predsednika Kostunice. Mislim da je nas presednik zaboravio sta je pravi patriotizam i ljubav prema zemlji. Lako je kritikovati i odricati se, narocito nas iz dijaspore na koje su svi zaboravili. Sada predsednik gradi buducnost zemlje na nacionalisticko-konzervativnom bloku koji nas je doveo u situaciju u kojoj smo i sada. A mi smo opet izdajnici i strani placenici. Sve mi to lici na repertoar "onoga" iz Haga!!! Pozdrav svim navijacima u dijaspori kaoji su jos jednom dokazali kako se voli i bodri na pravi nacin!!!

igor

pre 21 godinu

Ruzno, ruzno, ruzno... Uporedite npr. Obrena Joksimovica sa npr. Bozdarom Djelicem. Pa ne ide brate...
Voja kao Dorcolac (sporo, natenane, nije sve u lovi...) mi je OK ali kada vidim skupinu okupljenih oko njega stvarno ne vidim razliku izmedju takve vlade i vlade M. Marijanovica. Ni po izgledu, ni po ponasanju, a reklo bi se ni po strucnosti. Sto nije ni cudo jer to i jesu, delom, bivsi koji su samo "okrenuli curak".

Alek

pre 21 godinu

Mene plasi sama pomisao da taj covek moze biti predsednik Srbije(funkcija od znacaja)!

Izgleda da iseljavanja mladih nisu zavrsena i moracu i sam da porazmislim o toj ideji!

zora dowty

pre 21 godinu

procitala sam ovu izjavu gospodina kostunice i u meni se uzburkao bes kakav nisam osetila od kad sam napustila svoj beograd.dokle li ce raznorazni da nas se odricu..samo iz moje familije mladi narastaji su skoro svi rasuti po belom svetu.i svi pate za svojim gradom, i zele da se vrate.cerka i ja spremamo se za povratak takodje.a onda procitam izjavu gospodina kostunice.boze, zar je svo moje mastanje o povratku bilo zabluda? zar i dalje srbija i moj beograd pripadaju takvima? uostalom, zbog takvix uskogrudix i primitivnix sxvatanja najbolji deo mladosti je vec napolju, pa ako gospodin kostunica smatra da im je tamo i mesto, onda njemu sigurno nije mesto tu gde je sada.
s postovanjem,

Milos Nikolic

pre 21 godinu

Pa sta je tu lose? Zasto porediti Djelica i Joksimovica, kao sto neko rece u prvom komentaru?
Sta je to Djelic uradio, na zapadu, a da bi valjalo cijeniti? Da je uradio nesto dobro u Rusiji, kao ekspert, ne bi ih sve potjerali. I otkad su to ucinili Rusima ide bolje. Ta sok terapija je propala, kako i Djelic rece u jednom intervjuu. On je vrijedan i obrazovan, nema price, ali nije genijalac koji je nezamjenjiv.

m&m

pre 21 godinu

Kostunica je mislio na opportuniste koji su koristili sva stredstva od azila do prodaje Jugoslavije da bi izleteli iz zemlje i uleteli na belosvetske univerzitete i izbegli vojnu obavezu i ostali haos devedesetih. Ti isti se, opet iz oportunizma, sada vracaju zato sto polozaje, plate, i privilegije koje im Srbija daje nisu i nece nikada dobiti u inostranstvu. Dobre ocene i diplome "svetskih" univerziteta ne garantuju da je neko strucnjak u praksi. Zar posle dve godine Delica i njegove klape na vlasti, firme i dalje ne obavljaju nezavisno platni promet preko svojih banaka, privatne firem se ne otvaraju za 5 minuta i 50 dinara, postoji dodatna carina na troskove prevoza robe koja podstice off-shore sisteme, porez se naplacuje na ostvarenu razliku u ceni, da ne racunamo troskove papirologije, besmislenih tansakcija, itd.

Aco

pre 21 godinu

Nema potrebe da ta izjava pogodi bilo koga do onih koji stvarno imaju rezervnu drzavu u kojoj im zive deca, porodice i u kojoj poseduju sopstvene firme, preduzeca i banke. To su osobine onih koji svoj posao shvataju neozbiljno A i taj Djelic sta je uradio uvukao ovu drzavu u jos vece dugove. Koliko je preduzeca proradilo, ali zato je nasledio Milosevicev recept isplate penzija pred izbore. Zar je zato neophodna francuska diploma i epitet eksperta.
Drugo, nije u redu da neki u tu pricu uvlace nase kosarkase. Sve su to momci koji nemaju ni jednu drugu drzavu do svoje Srbije za koju su se sinoc onako herojski i srcano borili.

slavko milanovic

pre 21 godinu

Svaki predsednik je samo nevini lik kolektivne svesti nacije.Videti Kostunicu je videti nedefinisnu kolektivnu svest nase nacije.Svako ko nije hteo da umre za"familiju"ili nije hteo da bude kriminalac,je nekako napustio zemlju.Ne zaboravimo da je rat uvek u glavama ljudi. Prema tome ako vidimo koje politicke partije sede u parlamentu jos dugo necemo imati veliku zelju da se vratimo kuci.Jednostavno tamo se prica nesto sto uopste ne funkcionise u Evropi.i razvijenom svetu.Sta funkcionise? Nerad i lenjost.

Srbin Jagodinac

pre 21 godinu

Nisam znao da je Kostunica ovo izjavio. Zbog ove uvrede bi trebalo krivicno da odgovara i nadam se da ce se to i desiti!

Gile

pre 21 godinu

Hvala Markovicu iz G17 sto me brani od Kostunice ma da to hvala Bogu za stotine hiljada nas sa dvojnim drzavljanstvom i nije mnogo bitno. Dok se u nasoj Domovini ne otklone osnovni uzroci zbog koga je nas toliko sa dvostrukim pasosima , proteranih i oteranih, procice jos najmanje nekoliko desetina godina. Mislim da svaka iole realna predizborna kombinatorika pokazuje da ce Kostunica postati predsednik u drugom krugu zahvaljujuci pre svega glasovima Seselja, Pelevica, Bate Zivotinje , Vuka i ostalik "Velikosrba" koji ce siguran sam poruciti svojim vernim sledbenicima da nikako ne glasaju za Labusa vec za Kostunicu kao sto je Haski zatvorenik broj jedasn preporucio njegovim sledbenicima da glasaju za Sekija Velikog. Mi koji bi smo Labusu omogucili pobedu na zalost nemamo pravo glasa osim da se nacrtamo u Jugi za izbore i plus sacekamo i neminovan drugi krug posle dve nedelje sto je utopija za vecinu osim malog procenta onih koji su rasuti Evropom.

Ignjat

pre 21 godinu

zar je neko iznenadjen? postoji jedna poslovica u nasem narodu koja kaze: "sa kim si, takav si!!!". posle izbora savetnika moglo se odmah videti ko je kostunica i sta mu je cilj. nije on mutav da ga jedan tijanic usmerava vec je sve to dobro proracunao. reforme su prvenstveno usporene (razvodnjene) jer dss i kostunica nisu uradili svoj posao. umesto da kontrolisu vladu otkrivajuci nam sve "kriminalne radnje" (a bili su u poziciji da to rade kao niko pre njih), oni su se nasli pametni da nam otvore oci da "je vlada radila ono sto nije trebala da radi i nije radila ono sto je trebala da radi"! posle ove izjave ja se stvarno pitam da li u srbiji ima pismenih ljudi?

Elephant Kljovic

pre 21 godinu

Izjava predstavlja stopostotno lupetanje, kao i deo komentara koji je u skladu s izjavom. AKO osoba sa visestrukim drzavljanstvom po vazecem zakonu MOZE zauzeti poziciju u vlasti (izvrsnoj ili bilo kojoj drugoj), onda se tu svaka
prica ZAVRSAVA. U tom smislu data izjava g. Kostunice je potpuno lupetanje i tipican kompleksaski izliv (negativnih) emocija. Ono sto je medjutim mnogo gore od same izjave je CINJENICA da je ona potpuno PRIMERENA mentalnom sklopu
prosecnog stanovnika nase zemlje. Ziveli!

evita

pre 21 godinu

E zasmeja me ovaj Markovic iz G-17!
Zar neko stvarno veruje da su svi ti eksperti ostavili dobro placene poslove u inostranstvu i dosli iz patriotskih razloga? (za neupucene, osim plate postoje i provizije). Naravno cast izuzecima.
Postena deca iz postenih porodica koja su bila prinudjena da odu u inostranstvo ne bi trebalo da se osete pogodjeni ovom izjavom Kostunice. Naprotiv! Medjutim, "ZNA Srbija" da su svi ti eksperti sklonjeni pocetkom devedesetih u inostranstva, (valjda da ih sacuvamo za rasad) pa posto tamo nisu uspeli (uglavnom da legalizuju boravak) sada nam ovde prodaju "patriotizam". Licno, imam dvojno drzavljanstvo, da neko ne misli da sam zajedljiva!

raul

pre 21 godinu

Nije sve crno / belo.Ne mogu da prihvatim da su u ovoj zemlji ostali samo oni koji su odani 'familiji' i kriminalci. Dragi prijatelju, ostalo je mnogo starih, mnogo dece, neko je morao da prevozi ljude, pošta je morala da radi, penzije da se dele, vodovod da radi... Mi koji smo ostali u zemlji, a mogli smo da odemo, ne zasluzujemo da nas nazivaju kriminalcima oni koji su se vratili da bi sada izigravali politicke heroje. Nemojte mi reci da je Kori Udovicki kadar koji je trebalo dovesti.
Zalosna je istina da medju 'kadrovima' ima onih kojima je ministrovanje samo jos jedno cool iskustvo, naravno da ima onih koji su dovedeni da odrade prljav posao pa da se vrate ali to ne vazi za sve ljude na funkciji kao ni konstatacija koja mi je bila povod za reakciju.

Sasa

pre 21 godinu

Kostunica nije mislio na nase mlade strucnjake po svetu, inzenjere, lekare naucnike. On je mislio na one koji sede u vladi Srbije na mestima ministara a nemaju pojma o poslu koji treba da obavljaju.

Trifun

pre 21 godinu

"...nije u redu da neki u tu pricu uvlace nase kosarkase. Sve su to momci koji nemaju ni jednu drugu drzavu do svoje Srbije..." Stojakovic, Gurovic - grcko drzavljanstvo. Hocemo dalje?

SimA

pre 21 godinu

Mislim da je ovo samo pocetak njegovih bisera. Kao da je Velja govorio a ne Voja (koji?)
Sad je izgleda glavni cilj dodvoriti se po svaku cenu sto nizem i primitivnijem.

momabrazil

pre 21 godinu

Prosto ne zelim da verujem da je kostunica tako nesto rekao. kad sam dobio brazilski pasos bio sam najsrecniji na svetu. Zasto ? zato jer sam znao da cu moci da vratim kuci i da pomognem svoje kao i svoju zemlju. I ovde je u toku predizborna kampanja, iako ih kritikujem u oci i pricam da ovde nema demokratije , jer je glasanje obavezno, (inace Brazil je prva zemlja u svetu koja vec po drugi put sprovodi elektronsko glasanje) nijedan politicar ne bi rekao tako nesto.
neka nam je Bog na pomoci i molim te Vojo nemoj tako nesto da ponavljas, politika je ku..a ali ne bas tolko

Voja, Vankuver, Kanada

pre 21 godinu

Hvala Voji K. Bar sada svi mi sto smo u dijaspori znamo sta on misli o nama. To sto sam ja glasao da on bude predsednik, i putovao u YU kao i mnogi drugi koje znam, njega vise nije briga. Njemu sada trebaju Slobini glasaci. Isti oni koji su nas oterali iz domovine.
"Prevrce mi se stomak" od izjave naseg predsednika Vojislava K.
Imenjace, predsednice, opet cu ja izgleda da letim 14 sati da glasam. Sta mislis protiv koga??? Prosli put sam leteo da glasam protiv Slobodana (primeti da naglasavam protiv koga sma glasao a ne za koga). U lepom si drustvu imenjace......

Buba

pre 21 godinu

Cije glasove Vojislav Kostunica zeli da pridobije takvim izjavama?
Ne dajte se deco nasa,uranite na dan izbora,doterajte se kako samo vi znate,nasmesite se i idite da glasate za zivot,svoj i vasih vrsnjaka rasejanih po svetu!

Sveti

pre 21 godinu

Kostunica pokusava da, prozivanjima ko je odakle,na jedan perfidan nacin,ali istovremeno i opasan,prikupi sto vise glasova.Nama ostaje samo da se nadamo, da ih nece biti dovoljno!!!

M.D.

pre 21 godinu

Evo ja znam pouzdano dasam imao 80% plate koju je imao Djelic, a s tim da je poznato da vrhunski ekonomisti imaju najvece plate, ja svojim radom i ucinkom zasluzujem da budem ministar ... A niko me nije ni kontaktirao? Koji je to bio kriterijum za dovodjenje tih nazovi "eksperata"? Ostavili ogromne plate, i dosli da rade za kikiriki u Vladi Srbije.... Nije nego... Dosla gospoda da ocerupaju i ovo malo sirotinje sto je ostalo, pod maskom patriotizma....

Igor

pre 21 godinu

Smesno je kako pro-DOS opcija protura tezu da su eto mnogi ti 'eksperti' svi ostavili svoje preuspesne karijere u inostranstvu da bi dosli u Srbiju da rade za male pare! Zanimljivo, toliko nam je Srba 'dijasporaca' u Vladi a dijaspora jos uvek nema pravo glasa niti je odnos izmedju dijaspore i matice iole zdraviji nego u Milosevicevo vreme. Cak sta vise novo-formirani Savet Dijaspore je blizu raspada jer Vlada Srbije (koja ga je formirala zajedno sa Saveznom vladom) uopste ne obraca paznju na njega. I sada neki tamo izvrnuti citat treba kao da gurne dijasporu u ruku krnjeg DOS-a?

Rade

pre 21 godinu

okej... mislim da ste malo otisli predaleko. Da vidimo CINJENICE: 1. namnozilo se onih koji imaju kuda da idu rece Kostunica. Definitivno se odnosi na ljude koje je G17 doveo. Ja sam se nadao da bi posle izbora moglo da se desi da Kostunjavi otera Djikija i da ponudi mesto nekom iz G17, ali ovo nije dobar znak. 2. Velja, Pelevic, Seselj, Vuk - kakav tim. Po retrogradnosti ideja verovatno u vrhu u Evropi. Svi ce podrzati Kostunjavog. Zasto? Pa do sada se Kostunjavi nije izjasnjavao anti ovih ili onih... Bio je uvek samo na liniji srpskih nacionalnih interesa (ma koliko se ne slago sa njim oko njih, on ih vidi tako i to je ok). Ali mali je korak od trazenja mesta nacionalizmu do ukidanja mesta nekim drugim isto tako validnim osobinama. Ne mos' oduzeti vise necega a da ocekujes da ce ostatak biti isti. Princip spojenih sudova. 3. ekipa u DSSu je jedna potencijalna demagoska oligarhija (ok... ovi oko Djikija su tehno-oligarsi sa izuzetkom Vesica i Cede koji ni sami ne znaju sta znaju da rade i dal znaju ista da rade osim da oru drumove) koja bez ikakve suvisle ideje planira da vodi zemlju. Sto vise ne znas to vise moras da vices kako onaj drugi ne valja i to je sva mudrost. PREDLOG: svi u DOS, a kad Kostunjavi pobedi svi u DSS.

Aleksandar

pre 21 godinu

Imam dvojno drzavljanstvo, regulisan boravak u dve strane zemlje i dobar posao i ponudio sam bio novim vlastima da pomognem i doprinesem kolko mogu, za mnogo manje para, ic cisto patriotskih razloga i ponuda je bila prihvacena. Ako je izjava tacna, u sta sumnjam, zasluzuje dodatni komentar i pojasnjenje od samog Kostunice. Medjutim, ne znam odakle Markovicu pravo da nadogradjuje izjavu spominjanjem Djelicevog imena kojeg Kostunica uopste nije spomenuo, pa da onda polemise sa tim. Markovic i G-17 plus i Labus svojataju ekonomski program celog DOS-a. Labus kaze da je Kostunicin program DOS-ovog program kojeg je pisao on (Labus) a sto je ogromna neistina. DOS-ov program su pisale sve stranke DOS-a ukljuciv i DSS, aktivisti otpora, eksperti Nevladinih organizacija. Ekonomski deo reformi (stabilan dinar, liberalizacija uvoza i izvoza, uravnotezen budzet) je rezultat rada celog DOS-a, ukljucujuci u velikoj meri i DSS. Labusov deo DOS-a blokirao je institucionalne reforme bez kojih dobre ekonomske reforme malo vrede. Ako je to izjavio Kostunica, pretpostavljam da je mislio na onaj deo vlade koji uporno ne dopusta nezavisnsot sudstva, samostalnost medija, koji koristi Pink i Bracu Karic za svoju besomucnu promociju, koji je u sumnjivim vezama sa sumnjivim poslovnim krugovima mafijaske provinijencije, a medju kojima, nazalost, ima dosta onih sa duplim drzavljanstvom i koji zaista imaju gde da se vrate. A kad je rec o saradnicima rezima, kud ces vece saradnike od Pinka i BK Televizije koji Labusa guraju toliko da to vec postaje bljutavo. Pink i BK imaju nacionalnu pokrivenost a Veran Matic i B 92 umesto nacionalne pokrivenosti treba da dobiju orden. Niko od Kostunicinih savetnika nije bio saradnik bivseg rezima. Tijanic je bio ministar u Milosevicevoj vladi u isto vreme kad su Covic i Mihajlovic bili sa Milosevicem i to na njihov poziv, i kad je covek video da nista ne moze da uradi, posle svega par meseci je podneo ostavku. Djindjic se tajno sastajao sa Milosevicem za vreme dok je Tijanic zajedno sa pokojnim Curuvijom pisao protiv Milosevice najostrije tekstove vrlo uspesno otkrivajuci sustinu njegvog sistema, kojim Djindjic i Labus sad hoce da se okoriste blokirajuci institucionalne reforme. Zato cu doci 29 u Srbiju i glasacu za reforme i demokratiju i proevropsku Srbiju, tj. za Kostunicu a protiv antireformista i kolumbijske Srbije koje na tim izborima predstavlja Labus.